Στοιχεία του συστήματος εξαερισμού: βασικά εξαρτήματα και εξαρτήματα

Η απαραίτητη εισροή καθαρού αέρα σε σύγχρονη κατοικία στην απαιτούμενη ποσότητα παρέχεται μέσω της οδού επικοινωνίας, παρά μέσω του παραδοσιακού εξαερισμού. Ανοίξτε το παράθυρο για πρόσβαση στο οξυγόνο και η απομάκρυνση επιβλαβών αερίων και οσμών δεν είναι πρακτική. Αυτό απαιτεί πολύ χρόνο για το οποίο το σπίτι θα έχει χρόνο για να κρυώσει, και η αποκατάσταση της ισορροπίας θερμοκρασίας θα απαιτήσει επιπλέον θερμική ενέργεια, το κόστος του οποίου μπορεί να είναι ένα σημαντικό ποσό. Η αποτελεσματικότητα της παροχής φρέσκου αέρα και η απόρριψη του αέρα εξαγωγής επηρεάζεται άμεσα από τα στοιχεία των συστημάτων εξαερισμού και του σχεδίου διαδρομής. Κατά το σχεδιασμό είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη όλες οι αποχρώσεις και τα χαρακτηριστικά της συσκευής στο σύνολό της και των επιμέρους τμημάτων της ειδικότερα.

Βασικά στοιχεία του εξαερισμού

Οι κανονιστικές απαιτήσεις για τη σύνθεση του αέρα σήμερα είναι εξαιρετικά αυστηρές. Σε αστικά διαμερίσματα, το σύστημα εξαερισμού περιλαμβάνεται στον κατάλογο των συσκευών, για να παρεμβαίνει στην εργασία και η κατασκευή του είναι απαράδεκτη. Οι ιδιώτες κατασκευαστές δεν έχουν τέτοια ρύθμιση, ως εκ τούτου, ο σχεδιασμός και η σύνθεση του συστήματος εξαερισμού πρέπει να επιλεγούν, με βάση τις επιθυμίες και τις δυνατότητες του ιδιοκτήτη της κατοικίας. Διάφορα υλικά και τεχνολογίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο σχεδιασμό.


Σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς τρόπους ολοκλήρωσης των στοιχείων του συστήματος, οι πλαστικοί αγωγοί χρησιμοποιούνται συχνά σήμερα ως ορυχείο. Οι ενοποιημένες συνδέσεις καθιστούν δυνατή τη σωστή συναρμολόγηση της συσκευής. Το κυριότερο είναι να επιλέξετε τα σωστά εξαρτήματα των συστημάτων εξαερισμού, την αμοιβαία συμβατότητά τους και να εξασφαλίσετε επαρκή απόδοση της συσκευής. Πιο αξιόπιστα, αλλά χρονοβόρα για την εγκατάσταση είναι μεταλλικά στοιχεία. Οι σωλήνες και τα κουτιά από γαλβανισμένο χάλυβα απαιτούν δεξιότητες από τον πλοίαρχο. Προσφέρεται στην αγορά και τα προϊόντα που είναι πιο σπάνια σήμερα αποτελούν στοιχεία αεραγωγών από κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και αλουμίνιο. Όποιο και αν είναι το σύστημα, αποτελείται από τα βασικά στοιχεία.

Σχάρες

Συσκευές με λειτουργίες διανομής αέρα. Τεχνολογικές οπές που οδηγούν στον κύριο άξονα. Το σπίτι μπορεί να έχει από ένα έως δέκα ή περισσότερα σχάρες. Ανάλογα με τον τύπο που εκτελούν διάφορες λειτουργίες - τροφοδοσία και εξάτμιση. Ο πρώτος παρέχει την παροχή καθαρού αέρα και ο τελευταίος το αποσύρει αφού έχει χάσει τις ιδιότητές του. Τοποθετούνται:

 • Στο ανώτατο όριο. Παρόμοιες δομές τοποθετούνται με προσαρτημένες δομές. Οι κατασκευαστές και οι προμηθευτές υλικών ολοκληρώνουν τα κύρια προϊόντα με διακοσμητικές γρίλιες, προσαρμοσμένες στιλιστικά στο εσωτερικό.
 • Στους τοίχους. Εξοπλισμένο με τρύπες όπως το ίδιο το δάπεδο, ακόμα κάτω από την οροφή. Εξαρτάται από το σχέδιο προσέγγισης από τον κύριο αγωγό.
 • Στο πάτωμα. Σπανίως περιπτώσεις. Κυρίως αυτό το σχήμα χρησιμοποιείται για την εισροή αέριων μαζών και τον αερισμό του χώρου μεταξύ της επίστρωσης, της επικάλυψης και του διακοσμητικού καλύμματος δαπέδου.
 • Ανεξάρτητος σχεδιασμός. Στο οικιακό περιβάλλον, αυτά είναι κουκούλες κουζίνας και τουαλέτας. Πιο διαφοροποιημένα σχέδια παρατηρούνται σε εργοστάσια παραγωγής, όπου η εγκατάσταση των πλεγμάτων εισαγωγής και εξαγωγής ρυθμίζεται αυστηρά.

Τα σχάρες είναι διαθέσιμα σε διαφορετικά σχέδια. Διάτρητο, με πλέγμα, με σχισμές. Με συσκευές για την επικάλυψη και τη ρύθμιση της ροής του αέρα. Τα αυτοματοποιημένα συστήματα είναι εξοπλισμένα με αισθητήρες, ελεγκτές και κινητήρες. Τα εξαρτήματα και η ίδια η μάσκα δεν πρέπει να επικαλύπτουν τη διάμετρο του αγωγού κατά περισσότερο από 40%.

Διαχυτές

Στην πραγματικότητα, οι συσκευές είναι η εξέλιξη των παραδοσιακών πλεγμάτων και επίσης εκτελούν λειτουργίες διανομής αέρα. Έχουν εξαιρετικές τεχνικές δυνατότητες και μοντέρνο σχεδιασμό. Οι περισσότερες συσκευές διάχυσης είναι εξοπλισμένες με μηχανισμούς ρύθμισης για την ομαλή μεταβολή του αριθμού και της κατεύθυνσης των ροών μάζας αέρα. Ορισμένα μοντέλα έχουν αυστηρά καθορισμένο σκοπό και χρησιμοποιούνται ως:

 • Παροχή αέρα?
 • Εξάντληση.
 • Μέρος του συστήματος κλιματισμού.


Ο όρος "διαχύτης" χρησιμοποιείται συχνότερα στη συσκευή συστημάτων εξαναγκασμένου εξαερισμού, τα οποία διαφέρουν στη μικρότερη διάμετρο των τεχνολογικών οπών. Για το λόγο αυτό, οι οικιακές συσκευές με διατομή 100 mm είναι δημοφιλείς. Κατά την εκτέλεση του προϊόντος μπορεί να είναι:

Εξωτερικά, ο διαχύτης μπορεί να μοιάζει με προβολέα, έτσι οι σχεδιαστές συχνά χρησιμοποιούν αυτή τη συσκευή κατά το σχεδιασμό σύγχρονων εσωτερικών χώρων. Το προϊόν μοιάζει πολύ αρμονικό με άλλα στοιχεία του ντεκόρ. Σε μικρές διαστάσεις, οι διαχυτήρες χρησιμοποιούνται σε συστήματα επαρκούς ισχύος.

Ανεμιστήρες

Διαχωρίστε τους δύο τύπους συσκευών στην αρχή της δράσης - αξονική και ακτινική. Υπάρχουν επίσης διαφορές στη λειτουργικότητα. Ο αξονικός είναι ένας μηχανισμός της παραδοσιακής διαμόρφωσης. Η πτερωτή που είναι στερεωμένη στον άξονα του κινητήρα συλλαμβάνει τον αέρα με λεπίδες και το αναμιγνύει στην επιθυμητή κατεύθυνση. Αυτός ο τύπος, σε αντίθεση με την ακτινική έκδοση, έχει τη δυνατότητα αντιστροφής της σύνδεσης, δηλαδή η ροή μπορεί να κατευθυνθεί και στις δύο πλευρές. Η συσκευή χαρακτηρίζεται από καλή απόδοση με μικρές διαφορές πίεσης στο δωμάτιο και τον αγωγό. Όταν επιτευχθούν οι κρίσιμες τιμές, η αποτελεσματικότητα της συσκευής αρχίζει να μειώνεται.

Ο ακτινικός ανεμιστήρας είναι διατεταγμένος με διαφορετικό τρόπο. Ο αέρας επιταχύνεται σε ένα συγκεκριμένο τμήμα του περιβλήματος μεταξύ του ακροφυσίου εισόδου και εξόδου. Η αντίστροφη κίνηση είναι αδύνατη. Ένα χαρακτηριστικό της συσκευής είναι η δυνατότητα δημιουργίας μιας μεγάλης διαφοράς πίεσης στην είσοδο και στην έξοδο. Με άλλα λόγια, ο ακτινικός ανεμιστήρας δημιουργεί μια πιο σταθερή ροή αέρα, ανεξάρτητα από τις συνθήκες λειτουργίας, αλλά έχει λιγότερες επιδόσεις από τον μηχανισμό άξονα. Η ισχύς της συσκευής χωρίζεται σε τρεις ομάδες:

 • Χαμηλή πίεση έως 1000 N / m 2.
 • Μέση πίεση έως 1000 N / m 2 έως 3000 N / m 2.
 • Υψηλή πίεση από 3000 N / m 2 έως 12 000 N / m 2.

Οι αξονικοί ανεμιστήρες, λόγω σχεδιαστικών χαρακτηριστικών κατά τη λειτουργία, δεν δημιουργούν πίεση μεγαλύτερη από 700 N / m 2, δηλαδή ανήκουν στις συσκευές της πρώτης ομάδας. Σε συστήματα όπου είναι απαραίτητο να ενεργοποιηθεί η ροή αέρα, συνιστάται η τοποθέτηση ενός ακτινικού σχεδίου.

Θερμοσίφωνες-θερμαντήρες

Το έργο της συσκευής είναι μια προκαταρκτική αύξηση της θερμοκρασίας του αέρα στον φράκτη του. Εξαιρετικά αποτελεσματική επιλογή. Ο αέρας στο κλειστό κύκλωμα θερμαίνεται με υψηλή απόδοση και η είσοδος στο περίβλημα δεν αλλάζει κατ 'αρχήν τη θερμοκρασία του. Όταν η εισροή ψυχρών μαζών που δεν έχουν προηγουμένως περάσει από τον θερμαντήρα, εισέρχεται στο δωμάτιο, η θέρμανση με φυσική μεταφορά απαιτεί πολύ μεγαλύτερη διάρκεια. Η ποσότητα της θερμικής ενέργειας που απαιτείται για να ζεσταθεί ο καθαρός αέρας, αντίθετα, δαπανάται περισσότερο. Δεν υπάρχει κανένας, αλλά αρκετοί θερμαντήρες στο σύστημα. Μπορούν να τοποθετηθούν σε σειρά με ρυθμιζόμενους τρόπους για την αύξηση της απόδοσης. Ένα σωστά συντονισμένο σύστημα εγγυάται μια σταθερή θερμοκρασία στο περίβλημα και μια βέλτιστη σύνθεση αέρα. Η άνεση και η υγιεινή ατμόσφαιρα πληρώνουν για το κόστος.

Φίλτρα

Ο εξαερισμός σε εξοχική κατοικία ή σε εξοχική κατοικία δεν είναι πάντοτε εξοπλισμένη με αυτή τη συσκευή. Αυτό είναι λογικό, δεδομένου ότι το περιεχόμενο των βλαβερών ουσιών μακριά από τις βιομηχανικές επιχειρήσεις, τα προϊόντα της ζωτικής δραστηριότητας μιας μεγαλοπρέπειας, είναι πολύ μικρότερο. Με τη σκόνη θα αντιμετωπίσει το πιο απλό φίλτρο. Στην πόλη και στις περιφέρειες που βρίσκονται πλησιέστερα σε αυτήν, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Ο αέρας γεμίζει με επιβλαβείς ουσίες, οι οποίες είναι εξαιρετικά ανεπιθύμητες στη στέγαση. Ταξινόμηση της συσκευής κατά τον βαθμό καθαρισμού σε τρεις τύπους:

 • Ακατάλληλο. Φτηνές συσκευή με την ικανότητα να μην αφήνει στα σωματίδια περιβλήματος περισσότερα από 5 μικρά.
 • Μεσαίο. Μια συσκευή ανώτερου βαθμού. Αντιμετωπίζει καλά μια εναιώρηση σύνθετης σύνθεσης και συγκέντρωσης. Για οικιακές ανάγκες θεωρείται καλή επιλογή.
 • Λεπτό. Αυτός ο τύπος συσκευής χρησιμοποιείται κυρίως σε επιχειρήσεις των οποίων οι δραστηριότητες σχετίζονται με την "καθαρή" παραγωγή. Δεν πρέπει να υπάρχει ξένη ύλη στον αέρα. Το λεπτό φίλτρο είναι ικανό να συλλαμβάνει σωματίδια, μεγέθους από 0, 1 μm.

Όλα τα φίλτρα, ανεξάρτητα από την κατηγορία και το κόστος, πρέπει να αλλάξουν αργά ή γρήγορα. Με μέτρια φορτία, αυτή η λειτουργία γίνεται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα εργασίας που καθορίζεται στο διαβατήριο. Το κόστος της συσκευής είναι μικρό, αλλά τα φίλτρα φέρνουν πολλά οφέλη. Η ποιοτική σύνθεση του αέρα αλλάζει δραστικά προς το καλύτερο. Η εξάλειψη της πηγής διείσδυσης της σκόνης και της αιωρούμενης ύλης έχει ευεργετική επίδραση τόσο στην ευημερία των κατοίκων όσο και στη λειτουργία ορισμένων συσκευών. Για παράδειγμα, ο κλιματισμός καθαρίζει επαρκώς τον αέρα. Αλλά μια σταθερή εισροή ξένων σωματιδίων γρήγορα φράζει το φίλτρο, από το οποίο το σύστημα θα λειτουργήσει λιγότερο αποτελεσματικά.

Διανοητές αέρα

Συσκευή για την αλλαγή του φορέα της κίνησης του αέρα στην επιθυμητή κατεύθυνση, διαιρώντας τη ροή σε δύο ή περισσότερες. Δεν υπάρχει αυστηρά καθορισμένη ταξινόμηση. Ένας εποικοδομητικός μηχανισμός που έχει συναρμολογηθεί με κάποιο τρόπο για να βελτιστοποιήσει το σύστημα εξαερισμού και να βελτιώσει την αποτελεσματικότητά του. Οι διασκορπιστές αποδίδουν περισσότερο σαν ένα βιομηχανικό δίκτυο, όπου υπάρχει μια ισχυρή πηγή τροφοδοσίας και απαιτεί στοχοθετημένες ροές αέρα.

Βασικά στοιχεία του φυσικού αερισμού

Το μεγαλύτερο μέρος της κατοικίας είναι εξοπλισμένο με τέτοια συστήματα. Τα αστικά δρομολόγια σε πολυώροφα κτίρια έχουν αποδείξει την αξία τους. Όλα τα εξαρτήματα και τα εξαρτήματα του συστήματος εξαερισμού με ορατή απλότητα κατά την εγκατάσταση απαιτούν την ακριβή εκπλήρωση της εργασίας σχεδιασμού. Σε μεγάλες εγκαταστάσεις, όπου είναι δυνατή η εγκατάσταση ενός υψηλού άξονα, η εργασία υποστηρίζεται από ισχυρή ώθηση. Η εισαγωγή αέρα γίνεται στο χαμηλότερο σημείο, συνήθως στο υπόγειο. Πολλές στροφές φέρουν μάζες υπερθερμαινόμενου και μολυσμένου αέρα. Εισάγετε το ορυχείο και βγείτε σε ένα σημείο που βρίσκεται στην οροφή. Το σύστημα έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • Εύκολη εγκατάσταση. Όλες οι εργασίες γίνονται γρήγορα. Τα σύγχρονα στοιχεία είναι πλήρως ενοποιημένα και κατά τη διαδικασία εγκατάστασης μοιάζουν με τη συναρμολόγηση του σχεδιαστή. Εξαίρεση αποτελούν οι γενικές εργασίες κατασκευής.
 • Χαμηλό κόστος εγκατάστασης. Οι δαπάνες για τα στοιχεία αερισμού, η αμοιβή για εργασία παρέχεται στον ειδικό από την πλειοψηφία.
 • Ενεργειακή αυτονομία. Για τη λειτουργία του εξαερισμού με φυσική κυκλοφορία, δεν εμπλέκεται μηχανισμός ή συσκευή.
 • Ευκολία συντήρησης. Η συνήθης συντήρηση συνίσταται στον έγκαιρο καθαρισμό της σχάρας.

Τα βασικά εποικοδομητικά στοιχεία του φυσικού αερισμού είναι άμεσα ο κύριος αγωγός ή ορυχείο και το σύστημα τροφοδοσίας από πηγές ρύπανσης. Ελάχιστοι πρόσθετοι μηχανισμοί και συσκευές, εκ των οποίων η μία είναι μια βαλβίδα παροχής, ρυθμίζοντας την ισχύ του συστήματος. Η προσαρμογή μπορεί να είναι εποχιακή ή επείγουσα, κατά περίπτωση. Εκτός από τη γενική ρύθμιση, είναι δυνατή η τοπική αλλαγή των χαρακτηριστικών. Για παράδειγμα, ένα μπουλόνι στο διαμέρισμα. Η μόνη προϋπόθεση για την αυτο-εγκατάσταση είναι ότι δεν μπορείτε να καλύψετε και να περιορίσετε τη διάμετρο του κεντρικού αγωγού περισσότερο από 40%.

Η δημιουργία ενός ισορροπημένου συστήματος σε μια συχνή οικοδόμηση κατοικιών είναι πιο δύσκολη. Πρέπει να υπολογίσουμε την ισχύ, με βάση τον όγκο της κατοικίας και τον βαθμό της θερμικής προστασίας. Η εγκατάσταση πλαστικών παραθύρων και θυρών εισόδου με καλές σφραγίδες είναι ένα όφελος. Η άλλη πλευρά του θέματος είναι η στεγανοποίηση της στέγασης. Οι ιδιοκτήτες μπορούν να παραπονούνται ότι το σύστημα δεν λειτουργεί.

Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις, δεν είναι η λειτουργία του εξαερισμού. Εάν περιορίσετε εντελώς τη ροή του καθαρού αέρα, τότε τα πιο αξιοσημείωτα στοιχεία του εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής θα είναι άχρηστα. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να ελέγξετε την ορθότητα της σύνδεσης και τη λειτουργικότητα όλων των βρύων. Προσπαθήστε να ανοίξετε πόρτες και παράθυρα. Ο κανονικά εγκατεστημένος εξαερισμός θα δημιουργήσει την απαραίτητη πρόσφυση. Εάν αυτό δεν συμβεί, τότε υπάρχει ένα σφάλμα έργου ή η πρακτική εφαρμογή του.

Οι έμπειροι μάστορες ξέρουν πώς να κάνουν το σύστημα να λειτουργεί κανονικά. Υπάρχουν μερικές τεχνικές που ενεργοποιούν τη διαδικασία αερισμού. Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους είναι να μειωθεί ο πρόσθετος τεχνολογικός κλάδος στον αγωγό στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο. Ένα τυπικό λάθος στην αυτοεγκατάσταση είναι συχνά η λανθασμένη πορεία του αγωγού. Το σύστημα αντέχει σε οριζόντια τμήματα του αγωγού. Σε αυτή τη θέση, ο σωλήνας εξάτμισης δεν είναι ικανός να δημιουργήσει έλξη. Ο βρώμικος οικιακός αέρας θα μετακινηθεί με βία μόνο μέσω αυτής της διαδρομής.

Σε απουσία ή πολύ αδύναμο σχέδιο, ο εκτροπέας μπορεί να βοηθήσει. Μια ειδική μορφή κατασκευής δημιουργεί ακόμη και με ένα μικρό άνεμο στο στροβιλισμό του δρόμου. Υπάρχει ένα αναγκαστικό σχέδιο. Η ισχύς του δεν είναι μεγάλη, αλλά για ένα διαμέρισμα μπορεί να είναι αρκετό. Κάνετε μια συσκευή από μέταλλο. Ο εκτροπέας μπορεί να είναι:

 • Αλουμίνιο;
 • Ανοξείδωτος χάλυβας.
 • Από γαλβανισμένο χάλυβα.

Το κύριο πλεονέκτημα της συσκευής είναι η ανεξαρτησία της από τον φορέα ενέργειας. Δεν διαθέτει μηχανισμό ή άλλο μηχανισμό που χρειάζεται πρόσθετη σύνδεση. Χρησιμοποιείται η ενέργεια της κίνησης των ελεύθερων μαζών αέρα.

Ένα τέτοιο σύστημα είναι πολύ πιο περίπλοκο και λειτουργικό από μια δομή με φυσική κυκλοφορία. Είναι πιο συμπαγής, η διάμετρος των αγωγών επιτρέπεται να μειωθεί. Η βιομηχανία παράγει πολλά πρόσθετα στοιχεία για να βελτιώσει την εργασία και να διακοσμήσει τις εξόδους στην κατοικία. Η απόδοση του εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής, που γίνεται με όλες τις απαιτήσεις στο μυαλό, εγγυάται υγιεινό και καθαρό αέρα στους επιβάτες του σπιτιού.

Το κλειδί για τη δημιουργία έλξης είναι ο κινητήρας. Ωστόσο, άλλα στοιχεία των συστημάτων εξαερισμού είναι εξίσου σημαντικά. Η απόδοση της δομής δεν εξαρτάται από το φυσικό βύθισμα, αλλά τα σφάλματα κατά την εγκατάσταση μειώνουν σημαντικά την απόδοση. Δεν αρκεί να επιλέξετε υψηλής ποιότητας αεραγωγούς και προϊόντα μορφής, πρέπει να είναι σωστά συναρμολογημένα. Η επέκταση της λειτουργικότητας του συστήματος και η βελτίωση της ποιότητας του αέρα θα βοηθήσει τα ακόλουθα στοιχεία:

 • Φίλτρο αέρα τροφοδοσίας. Το στοιχείο είναι απαραίτητο σε πολλές περιπτώσεις. Είναι πιο εύκολο να αλλάζετε τακτικά το φυσίγγιο του φίλτρου παρά να τρέχετε δυνατά στο σπίτι τις μυρωδιές του δρόμου με σωματίδια σκόνης, βακτήρια και μικροοργανισμούς.
 • Φίλτρο αέρα εξαγωγής. Δεν είναι εγκατεστημένο σε όλα τα συστήματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν χρειάζεται καθαρισμός του αέρα εξαγωγής. Ωστόσο, ο εξαναγκαστικός εξαερισμός εγκαθίσταται συχνά σε πολυώροφα κτίρια. Δεν είναι πάντα εφικτό να φτιάξετε μια έξοδο σωλήνα στην οροφή. Οι γείτονες δεν πρέπει να μυρίζουν δυσάρεστες οσμές, να αισθανθούν την επίδραση των προϊόντων καύσης από την κουκούλα. Το φίλτρο του αέρα εξαγωγής θα απαλλαγεί από προβλήματα με τους γείτονες.
 • Ανακούφιση. Η βάση της συσκευής είναι η αρχή της ανταλλαγής ενέργειας. Ο εξαγόμενος αέρας εκπέμπει μέρος της θερμότητας στο φρέσκο ​​ρεύμα. Ως αποτέλεσμα, το σπίτι δεν είναι κρύο, αλλά μια αρκετά αποδεκτή ροή της θερμοκρασίας. Η οικονομία είναι προφανής. Η ανάκτηση εξοικονομεί σημαντικά ενέργεια για θέρμανση.
 • Παράκαμψη. Ο όρος που χρησιμοποιείται στην ηλεκτρονική εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο λεξιλόγιο των δασκάλων θέρμανσης. Εννοούσε έναν βραχυκυκλωτήρα μεταξύ του σωλήνα τροφοδοσίας και του σωλήνα επιστροφής. Στα συστήματα εξαερισμού, η παράκαμψη προστατεύει τον επανακτήτη από την κατάψυξη. Είναι εγκατεστημένο στον κλάδο τροφοδοσίας. Η συσκευή λειτουργεί σε αυτόματη λειτουργία. Ενεργοποιείται από το σήμα αισθητήρα. Αμορτισέρ και κανάλι παράκαμψης.
 • Υγραντήρας αέρα. Η συσκευή σας επιτρέπει να επιτευχθεί ισορροπία όσον αφορά την περιεκτικότητα σε νερό στον εισερχόμενο αέρα. Στα γραφεία και τα διαμερίσματα μπορείτε να βρείτε αυτόνομο υγραντήρα. Το μειονέκτημα του είναι η ανάγκη να το ανεφοδιάζουμε αρκετές φορές την ημέρα. Παρόμοιες συσκευές τελευταίας γενιάς, σχεδιασμένες για αερισμό, συνδέονται με ένα κεντρικό σύστημα και το ηλεκτρονικό κύκλωμα αλλάζει αυτόματα τον εξοπλισμό για το απαιτούμενο χρονικό διάστημα, αποκαθιστώντας μια ισορροπία υγρασίας που είναι άνετη στην υγρασία.

Στοιχεία δικτύου

Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει επιπλέον συσκευές για την προσαρμογή και την προσαρμογή του συστήματος. Κυρίως πρόκειται για συσκευές κλειδώματος διαφόρων σχεδίων και λειτουργιών. Ο κατάλογος των στοιχείων δικτύου του εξαερισμού περιλαμβάνει;

 • Βαλβίδες διαφόρων τροποποιήσεων - εισαγωγή αέρα, επιστροφή, πέταλο, πυράντοχη?
 • Κουρτίνες. Συσκευή κλειδώματος για γρήγορο κλείσιμο της παροχής και εκφόρτωση του αέρα.
 • Ηχητικά εξασθενητικά. Μια διάταξη αποσβεστήρα που απορροφά τους κραδασμούς που οφείλονται στη λειτουργία του κινητήρα και σε άλλους μηχανισμούς του συστήματος.
 • Ομπρέλες αερισμού. Εγκατασταθεί στο άνω άκρο του αγωγού εκροής. Προστατεύει το σύστημα από τη διείσδυση υγρασίας.
 • Οι κόμβοι του περάσματος. Στοιχεία απαραίτητα για την εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού. Σας επιτρέπουν να δρομολογείτε εύκολα και γρήγορα τη διαδρομή.

Δεν είναι πάντα λογικό να χρησιμοποιείτε όλες τις αναφερόμενες συσκευές και στοιχεία του συστήματος. Σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση, η επιλογή είναι για τον ιδιοκτήτη της κατοικίας και τον πλοίαρχο που εκτελεί το έργο. Ο ακριβής υπολογισμός θα σας εξοικονομήσει από την υπερπληρωμή, αλλά θα σας επιτρέψει να καθορίσετε τις απαραίτητες λειτουργίες για να δημιουργήσετε μια άνετη ατμόσφαιρα στο σπίτι. Αλλά όχι μόνο η προσωπική άνεση είναι ο λόγος για την εγκατάσταση του συστήματος ροής αέρα. Μια πολύ σημαντική πτυχή είναι επίσης η διατήρηση ενός υγιούς περιβάλλοντος. Ο καθαρός αέρας συμβάλλει στην ενίσχυση της ανοσίας, στην ανακούφιση των πονοκεφάλων και των συνθηκών στρες.

Εξαερισμός δικτύου

Στρογγυλές στροφές

Στρογγυλά τσιπ

Στρογγυλές γραβάτες

Straight Tie-Ins

Στρογγυλές μεταβάσεις

Θηλές

Στρογγυλά βύσματα

Ορθογώνια στροφές

Ορθογώνια Tees

Ορθογώνια πλαίσια

Μετάβαση από ορθογώνιο σε ορθογώνιο τμήμα

Μετάβαση από ορθογώνια σε κυκλική διατομή

Ορθογώνιες πάπιες

Ορθογώνια βύσματα

Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες μπορούν επίσης να ληφθούν καλώντας την τηλεφωνική γραμμή

Η εταιρεία ROVEN προσφέρει να αγοράσει εξαερισμό δικτύου στη Μόσχα σε προσιτή τιμή. Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε το γραφείο μας στη διεύθυνση: Μόσχα, Yuzhnoportovaya, 7, 7 από. 403. Κλήση στο τηλέφωνο +7 495 646 23 90, οι ειδικοί μας θα απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις σας.

Σχηματισμένα μέρη για αεραγωγούς

Στρογγυλοί αγωγοί. Αντιπροσωπεύουν σωλήνες κυκλικής διατομής για τη μετακίνηση των αέριων μαζών. Το κυκλικό τμήμα διευκολύνει την ενσωμάτωση μεμονωμένων τμημάτων και τη διακλάδωση του δικτύου, απαιτεί ελάχιστα επιπλέον στοιχεία, τα οποία επιταχύνουν τη διαδικασία εγκατάστασης και παρέχουν οικονομικές αποταμιεύσεις.

Ορθογωνικός αγωγός. Η GC ROVEN παρέχει τη δυνατότητα αγοράς αεραγωγών ορθογωνίου σχήματος. Λόγω της συμπαγής τους, ενσωματώνονται ακόμη και σε πολύ περιορισμένο χώρο, για παράδειγμα, κάτω από μια οροφή τεντώματος.

Βρύσες. Αλλάξτε την πορεία του αγωγού εξαερισμού στην απαιτούμενη γωνία, διασφαλίζοντας ότι αποφεύγονται τα εμπόδια. Ο αριθμός των συνδέσεων είναι συνήθως τουλάχιστον δύο.

Η μετάβαση είναι στρογγυλή. Συνδέεται σε ένα μόνο κύριο τμήμα αεραγωγών διαφόρων διαμέτρων. Ακτίνα καμπυλότητας κάθε στρογγυλής καμπής - από 2 διαμέτρους του ίδιου του αγωγού.

Τσάντα (παντελόνι) - 3 τμήματα μικρού αγωγού που συνδέονται μεταξύ τους. Χρησιμοποιείται για τον συνδυασμό 2 αεραγωγών σε μία μόνο κύρια γραμμή ή για τη διακλάδωση μιας κύριας γραμμής σε 2 αγωγούς. Η διάμετρος των τμημάτων μπορεί να ποικίλλει.

Το νήμα είναι στρογγυλό. Η λειτουργία είναι παρόμοια με την τεχνολογία T, αλλά επιτρέπει τη δημιουργία ενός κλάδου σε έναν κυκλικό αγωγό μετά την ολοκλήρωση των κύριων εργασιών εγκατάστασης.

Η τομή είναι ευθεία. Εκτελεί τις λειτουργίες του ΤΕ. Τοποθετείται στο τοίχωμα του κύριου ορθογώνιου αγωγού, για τον οποίο σχηματίζεται ένα άνοιγμα στον τοίχο. Το μέγεθος του τοίχου του κύριου αγωγού πρέπει να υπερβαίνει το μέγεθος της οπής κατά 50 mm ή περισσότερο.

Θηλή. Συνδέει αγωγούς αέρα από στρογγυλό χάλυβα, σφραγίδες αρμών, μπορεί να έχει διπλής όψης νήματα, η οποία επιταχύνει σημαντικά την πορεία των εργασιών εγκατάστασης και βελτιώνει την ποιότητα του αποτελέσματος.

Ορθογώνια πάπια. Αεραγωγός με σχήμα ζιγκ-ζαγκ. Μετατοπίζει τον άξονα κίνησης των αέριων μαζών ενώ διατηρεί τη γωνία της κατεύθυνσης. Βοηθά στην αποφυγή εμποδίων κατά την εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού.

Το καπάκι είναι στρογγυλό. Ρυθμίζει τη ροή του αέρα, εμποδίζει την είσοδο ξένων αντικειμένων στον αγωγό. Έχει είτε στρογγυλό είτε ορθογώνιο σχήμα.

Το πώμα είναι ορθογώνιο. Πρόκειται για ένα βραχύ σωλήνα διακλάδωσης που είναι τοποθετημένος στο άκρο του αγωγού. Όταν η εξαγωγή αποτρέπει την ιλύ, και με την εισροή - τη διαρροή αέρα.

Η μετάβαση από ορθογώνιο σε ορθογώνιο. Συνδέει ορθογώνια κανάλια που διαφέρουν σε μέγεθος.

Μετάβαση από το τμήμα του γύρου σε ορθογώνιο. Συνδέει έναν ορθογώνιο αγωγό με έναν κυκλικό αγωγό.

Σε εμάς είναι δυνατόν να πάρουμε και τα δύο διαμορφωμένα εξαρτήματα και τις αεραγωγούς, έτσι η τιμή θα είναι πάντα κάτω από τον μέσο όρο της αγοράς για την περιοχή σας. Είναι εγγυημένη η συμμόρφωση κάθε προϊόντος που προσφέρεται από εμάς με τις απαιτήσεις που έχουν καθοριστεί από την SNiP και την TU. Για την καταχώρηση της παραγγελίας και των προδιαγραφών των πληροφοριών που σας ενδιαφέρουν, απευθυνθείτε σε οποιαδήποτε αντιπροσωπεία της GC ROVEN.

Αεραγωγοί και εξαρτήματα

Η εταιρεία LLC "Μηχανικών συστημάτων" (Μόσχα) - μια επαγγελματική εταιρεία μηχανικών. Εφαρμόζουμε μηχανικά συστήματα ενός κτιρίου ή εγκαταστάσεων στο αντικείμενο σας "με βάση το κλειδί στο χέρι" σε οποιοδήποτε σημείο της Ρωσίας.

Καλέστε: 8 (495) 118-36-16 ή να στείλετε μια γρήγορη εφαρμογή.

Η μεγαλύτερη ομάδα αγωγών είναι ο χάλυβας, ο οποίος μπορεί να είναι στρογγυλός ή ορθογώνιος. Οι πιο ευρέως κυκλικούς αγωγούς που έχει έναν αριθμό πλεονεκτημάτων έναντι της ορθογώνιας: είναι πιο ανθεκτικά με το πάχος ίδιο μέταλλο είναι λιγότερο εντάσεως εργασίας για την κατασκευή και με ίση ποσότητα των μεταφερόμενων αέρα είναι μικρότερη κατανάλωση μετάλλου (18-20%). Οι αγωγοί με στρογγυλό αέρα χρησιμοποιούνται κυρίως σε βιομηχανικά κτίρια, και εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες, σε δημόσια κτίρια.

Το πλεονέκτημα της ορθογώνιας αγωγών είναι καλύτερα ώστε να ταιριάζουν στο εσωτερικό των διοικητικών και δημοσίων κτιρίων, και σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται κατά τον κατά μήκος του χώρου του περιορισμένου ύψους (πάνω από την ψευδοροφή, σε περιοχές με χαμηλή, και ούτω καθεξής. Δ). Οι αγωγοί τραπεζοειδείς, επίπεδες-οβάλ κλπ. Δεν χρησιμοποιούνται ευρέως.

Με τον τύπο της σύνδεσης των αγωγών λαμαρίνας χωρίζονται σε διπλωμένα και συγκολλημένα.

Οι εντομές αγωγοί κατασκευάζονται από φύλλο χάλυβα με πάχος 1 mm χωρίς αποκλεισμούς (σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι και mm 1.5) πάχος αλουμινίου των 2 mm με χρήση εντομές αρθρώσεις - ειδικά έλασης άκρες σφιχτά πιέζεται ένας εναντίον του άλλου. Ραμμένες ραφές είναι ξαπλωμένο, θετικές και αρνητικές γωνία, θετικές και αρνητικές για τις γωνιακές συνδέσεις για το διευρυμένο κλιπ (κάστρο), κλινήρης με διπλό cut-off, stand-up. Επιπλέον, ραμμένες οι αρθρώσεις χωρίζονται σε διαμήκη (παράλληλα προς τον άξονα του αγωγού) και εγκάρσια (κάθετα προς τον άξονα του αγωγού που βρίσκεται). Τύποι εντομές ενώσεις που χρησιμοποιούνται συνηθέστερα στην κατασκευή αγωγών, που φαίνεται στο Σχ.

Εικόνα. Τύποι διπλωμένων αρθρώσεων: α - αναποδογυρισμένη πτυχή. b - διπλωμένη διπλώμενη διπλή αποκοπή. c - γωνιακή πτυχή? γ - σύνδεση γωνιακής φλάντζας με μάνδαλα αποκοπής. δ - μόνιμη ραφή · σύνδεση e - zigzag. ζ - σύνδεση rack.

Τα μειονεκτήματα των διπλωμένων αρμών είναι μια μάλλον μεγάλη (περίπου 10%) κατανάλωση μετάλλου για το σχηματισμό μιας ραφής συγκόλλησης και μια χαμηλότερη πυκνότητα σε σύγκριση με τους συγκολλημένους αγωγούς.

Οι αγωγοί συγκολλημένου αέρα κατασκευάζονται από λεπτό φύλλο χάλυβα με πάχος 0,7 mm και περισσότερο (συνήθως 1,4-2 mm) και αλουμίνιο με πάχος μεγαλύτερο από 2 mm. Τα φύλλα συγκόλλησης είναι επικαλυμμένα. Η κατανάλωση μετάλλου για το σχηματισμό συγκολλήσεων σε συγκολλημένους αγωγούς είναι μικρότερη από ότι στους αγωγούς ραφής και είναι 4-5% της συνολικής επιφάνειας των αγωγών.

Όλη η ποικιλία των διαμορφώσεων του συστήματος εξαερισμού εκτελείται πρακτικά από μια πολύ περιορισμένη ποικιλία εξαρτημάτων. Τα ευθύγραμμα τμήματα είναι κατά μέσο όρο περίπου 70% της συνολικής επιφάνειας των εξόδων αγωγού 15% μονάδες διακλάδωσης (κάμψεις) 6% 6% των μεταβάσεων και των μη τυποποιημένων στοιχείων (κουτιά, ομπρέλες, κενού, καταφύγια και τα παρόμοια. Δ) 3%.

Σε βιομηχανικά κτίρια κατά τη μεταφορά του αέρα με θερμοκρασία μέχρι 80 ° C και σε σχετική υγρασία 60% για συστήματα εξαερισμού θα πρέπει να χρησιμοποιούν ραφή αγωγούς γαλβανιζέ ή μαύρο φύλλο χάλυβα για τα συστήματα εξάτμισης - ενός μαύρου φύλλου ή ρολό επιστρωμένου χάλυβα, ανθεκτικό σε καθίζηση και μεταφέρονται περιβάλλον. Με σχετική υγρασία άνω του 60%, μπορούν να χρησιμοποιηθούν αεραγωγοί από αλουμίνιο. Εάν το μέσο μεταφέρεται επιθετική χημικά και γρήγορα διαβρώνουν συμβατικών αγωγών, προστατεύονται από ειδική βαφή ή κατασκευασμένο από ένα υλικό ανθεκτικά στην μεταφερόμενη μέσο.

Στρογγυλά μεταλλικά αγωγούς

Για τους αγωγούς του χάλυβα στέγες, φύλλο, με το μέγεθος κανονικοποιήθηκαν λαμβάνοντας την εξωτερική διάμετρο της διατομής. Το πάχος του φύλλου χάλυβα με τον αγωγό μέσω του οποίου ο αέρας κινείται σε μια θερμοκρασία που δεν υπερβαίνει τους 80 OC, που πρέπει να ληφθούν ανάλογα με τη διάμετρο: SNP 2.04.05-91 BCH και 353-86 παρέχουν τις ακόλουθες διαμέτρους κυκλικούς αγωγούς 100? 125; 160, 200, 250, 315, 355, 400, 450, 500; 560: 630. 710; 800, 900; 1000; 1120; 1250; 1400; 1600; 1800; 2000 mm; για αναρρόφηση και πνευματικά συστήματα επιπροσθέτως χρησιμοποιούνται διάμετροι: περίπου 11? 140; 180; 225 και 280 mm.

Διάμετρος του αγωγού αέρα, mm

Πάχος τοιχώματος, mm

Οι αγωγοί στρογγυλής ροής αέρα μπορούν να κατασκευαστούν ως ευθύγραμμα πόδια, στα οποία οι διαμήκεις ραφές είναι παράλληλες προς τον άξονα και σπειροειδείς, με ραφές με σπειροειδείς ή σπειροειδείς ραφές. Οι τυποποιημένοι σωλήνες ευθείας ραφής, για την κατασκευή των οποίων συνήθως χρησιμοποιείται χάλυβας λεπτού φύλλου μεγέθους 1250X2500 mm, έχουν σταθερό μήκος 2500 mm.

Σωλήνες κατασκευασμένοι σε αρθρωτές αρθρώσεις έχουν φλάντζες στα άκρα τους, μια λωρίδα χάλυβα είναι λοξοτομημένη πάνω στον καθρέφτη. Η φλάντζα των αεραγωγών πρέπει να καλύπτει το κάτοπτρο φλάντζας κατά τουλάχιστον 6 mm και να μην εμποδίζει τις οπές των μπουλονιών. Οι σωλήνες που κατασκευάζονται κατά τη συγκόλληση συνήθως δεν έχουν φλάντζα και ο χάλυβας φύλλου του σώματος του αγωγού αέρα είναι συγκολλημένος στην εσωτερική πλευρά της φλάντζας.

Οι σπειροειδείς σωλήνες κατασκευάζονται σε ειδικά μύλους. Το μήκος του σπειροειδούς σωλήνα μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο από το πρότυπο (μέχρι 6 m ή περισσότερο). Για την κατασκευή σωλήνων σπειροειδούς κλεισίματος χρησιμοποιείται μία απλή ή γαλβανισμένη λωρίδα χάλυβα ψυχρής έλασης πάχους 0,5-1 mm, πλάτους 125-135 mm. Οι σπειροειδείς σωλήνες είναι πολύ ισχυρότεροι από τους ευθύγραμμους σωλήνες με το ίδιο πάχος μέταλλο, έχουν καλή εμφάνιση και η κατασκευή τους είναι λιγότερο επίπονη. Το μειονέκτημα αυτών των αεραγωγών είναι η σημαντική κατανάλωση μετάλλου (μέχρι 15%) για το σχηματισμό μιας σπειροειδούς συγκόλλησης ραφών.

Οι σπειροειδείς συγκολλημένοι σωλήνες είναι κατασκευασμένοι από χάλυβα θερμής έλασης, πλάτους 400-750 mm, πάχους 1-2,2 mm. Συγκόλλησης την ένωση του σπειροειδή μετάλλου σε ένα πάχος 1,5 mm γίνεται είτε επικαλυπτόμενη με μία αποζημίωση περίπου 10 mm με χρήση ενός ημιαυτόματου συγκόλλησης ή πισινό, και με μεγαλύτερο πάχος του μετάλλου - μόνο πισινό. Κατά την ένωση των αρθρώσεων, χρησιμοποιείται μια προοδευτική μέθοδος συγκόλλησης ακμής πλάσματος. Ένα μειονέκτημα των σπειροειδών συγκολλημένων αεραγωγών είναι ότι είναι πολύ δύσκολο να κατασκευαστούν από ένα μέταλλο με πάχος μικρότερο από 1 mm.

Ορθογωνικοί μεταλλικοί αγωγοί

Το πάχος του φύλλου χάλυβα για τους αεραγωγούς, μέσω των οποίων ο αέρας μετακινείται με θερμοκρασία μέχρι 800 ° C, θα πρέπει να λαμβάνεται σύμφωνα με την ενότητα:

Η μεγαλύτερη πλευρά του τμήματος του αγωγού, mm (συμπεριλαμβανομένου)

Πάχος φύλλου χάλυβα, mm

Σε μεγάλες διατομές κατασκευάζονται ορθογώνιοι αεραγωγοί με πλευρές 1250X2500. 1600Χ2500; 1600Χ3200; 2000Χ2000; 2000Χ2500; 2000X3200; 2500Χ2500; 2500Χ3200; 2500Χ4000; 3200Χ3200; 3200Χ4000 mm.

Το πάχος του φύλλου χάλυβα, για τους αγωγούς των πλαισίων, ρυθμίζεται κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού - συνήθως μέσα σε 1,4-2 mm.

Τύποι συνδέσεων μερών αεραγωγών


Για την ευκολία συναρμολόγησης των συνδέσεων φλάντζας, οι οπές των μπουλονιών δεν είναι στρογγυλές αλλά ωοειδείς. Όταν ενώνει μεταλλικών ωτίδων ανάμεσά ανοίγοντας υλικό σφραγίσεως (φύλλο ή πορώδη καουτσούκ, διάφορα είδη ιμάντων, κορδόνι αμιάντου et αϊ.), Μετά από το οποίο έχουν σφίγγοντας τους κοχλίες.
Μία από τις πιο συνηθισμένες συνδέσεις είναι μια φλάντζα, για την οποία πρέπει να υπάρχουν φλάντζες στις λεπτομέρειες των αεραγωγών από την γωνιακή χαλύβδινη ταινία (GOST 26270-84). Αριθμός οπών στις φλάντζες και μορφή προφίλ μέταλλο για κανονικοποιημένες μέρη τους GOST.Otdelnye των συστημάτων αερισμού (σωλήνες, εξαρτήματα, εξοπλισμό δικτύου) πρέπει να είναι σταθερά και σφιχτά συνδεδεμένα μεταξύ τους σε σειρά. Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι συνδέσεων: φλάντζες, φλάντζες και κουδούνια.

Από τους αρμούς χωρίς δισκία, οι συνηθέστερες είναι οι αρμοί των κυκλικών αγωγών στους επίδεσμους και ορθογώνια στα ράφια.

Το κάλυμμα τύπου καπακιού χρησιμοποιείται για κυκλικούς αεραγωγούς διαμέτρου 100 έως 630 mm. Ένας επίδεσμος φύλλου χάλυβα με πάχος 1 mm τριγωνικής διατομής τοποθετείται στους αεραγωγούς με φλάντζες. Στα άκρα του επίδεσμου, οι γωνίες με οπές είναι συγκολλημένες, προορίζονται για τη σύσφιξη και τη συναρμολόγηση του συνδέσμου επίδεσμου. Για αεραγωγούς με μικρή διάμετρο 100-250 mm, 6 ενισχύσεις γίνονται από δύο ημίσεα με σφράγιση. Για να σφραγιστεί ο σύνδεσμος στο εσωτερικό του αγκάθι του επίδεσμου σε όλο το μήκος του, τοποθετείται μια σφραγιστική μαστίχα.

Η μεταλλική χωρητικότητα των αρθρώσεων των επιδέσμων είναι 4-5 φορές μικρότερη από τις φλαντζωτές και απαιτούνται μόνο δύο κοχλίες για μία άρθρωση στον επίδεσμο. Ωστόσο, οι αεραγωγοί που είναι λεπτυμένοι σε μια σύνδεση επιδέσμου και δεν έχουν φλάντζες απαιτούν πιο προσεκτικό χειρισμό κατά τη φόρτωση, τη μεταφορά και την εκφόρτωση. Για την ασφάλεια στη φλάντζα, κατά την κατασκευή αεραγωγών, χρησιμοποιείται μια ταινία και στη συνέχεια χρησιμοποιείται για τη σύνδεση των εξαρτημάτων.

Όταν γκοφρέτα περσίδων ένωση ορθογώνιο αγωγό χρησιμοποιώντας μια ειδική ράγα προφίλ, τοποθετούνται σε κάθε πλευρά του αγωγού, στο οποίο οι κόμβοι σφραγίδα γωνίες στερεώνονται με συγκόλληση. Κατά τη συναρμολόγηση της σύνδεσης, εγκαθίσταται ένα ελαστικό παρέμβυσμα. Αγωγοί που προορίζονται για τη μεταφορά του υγροποιημένο αέρα (από τις τοπικές αντλίες λουτρά, συστήματα κλιματισμού και άλλοι.) Θα πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε το κάτω μέρος της διαμήκους ραφής δεν ήταν. τμήματα αγωγού στην οποία η πιθανή απώλεια υγρασίας από το μεταφερόμενο αέρα, πρέπει να προβλεφθούν με μία κλίση προς 0,01 έως 0,015 συσκευές αποστράγγισης. Κατακόρυφοι αγωγοί δεν πρέπει να αποκλίνουν από την κατακόρυφο γραμμή κατά περισσότερο από 2 mm ανά 1 m μήκος. Μπουλόνια όλες οι συνδέσεις φλάντζας πρέπει να συσφίγγονται σε αποτυχία, και ένα περικόχλιο διατεταγμένο στη μία πλευρά της φλάντζας. Κατά την τοποθέτηση των μπουλονιών κάθετα, τα παξιμάδια τοποθετούνται στην κάτω πλευρά της άρθρωσης. Σχετικά με τον αεραγωγοί μεταξύ των πελμάτων για να εξασφαλίσει στεγανότητα, δεν πρέπει να προεξέχουν εντός ή εκτός του αγωγού. Καθώς το υλικό απορροφήσεως κραδασμών μπορεί να είναι ένας αφρός, ταινία ειδικό προφίλ καουτσούκ Πάχος του 4 - 5 mm,, πορώδη καουτσούκ, πολυμερή μαστίχα δέσμες κορδόνι αμιάντου και χαρτόνια (σε θερμοκρασίες πάνω από 70 ° C), οξύ- καουτσούκ και πλαστικοποιημένο για αγωγούς μεταφορά του αέρα από διαβρωτικών ατμών και ουσίες. Για σφράγιση αρμών χωρίς πατούρα αγωγός θα πρέπει να εφαρμόζεται sealer «Gerlen» - για αγωγούς, το οποίο κινείται αέρα σε μία θερμοκρασία έως 40 ° C, μαστίχα «Buteprol» - για κυκλικούς αγωγούς με μέσο θερμοκρασίες έως 70 ° C, θερμοσυστελλόμενης μανίκια ή ζώνη (σε θερμοκρασίες μέχρι 60 ° C ).

Κατά την εγκατάσταση αεραγωγών, ακολουθήστε τις "Τυπικές κάρτες διεργασίας για εγκατάσταση αγωγών". Οι διαχωρισμένες αρμούς των αεραγωγών θα πρέπει να βρίσκονται έξω από τοίχους, χωρίσματα και επικαλύψεις.

Πώς να μάθετε την τιμή και να λάβετε μια προσφορά

Για να μάθετε την τιμή μιας λύσης για τη μονάδα σας, μπορείτε να:

 • Στείλτε μια γρήγορη αίτηση, συμπληρώνοντας ένα σχέδιο, σχέδιο ή εκτίμηση.
 • Στείλτε μια αίτηση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: [email protected]
 • Καλέστε αμέσως καλώντας το 8 (495) 118-36-16 και λάβετε επαγγελματικές συμβουλές.

LLC "Engineering Systems" είναι μια επαγγελματική εταιρία κλιματισμού που σας εγγυάται υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης και τεχνικής υποστήριξης στον τομέα των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού.

Αεραγωγοί για εξαερισμό υψηλής ποιότητας

Για να επιλέξετε τα σωστά προϊόντα σωλήνων για αγωγούς αέρα, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τι σωλήνες που χρησιμοποιούνται για αγωγούς αυτό το σκοπό, ποια είναι τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους και τι πρέπει να εξετάσει κατά την εγκατάσταση σε ένα σημαντικό σύστημα μηχανικής λειτούργησε άψογα.

Απαιτήσεις για αεραγωγούς

Οι αεραγωγοί εκτελούν μια σημαντική λειτουργία - εξασφαλίζουν την εκροή και τη ροή αέρα στο κτίριο, έτσι ώστε η απόδοση του εξαερισμού να εξαρτάται άμεσα από τις παραμέτρους τους. Οι σωλήνες για το μηχανολογικό σύστημα παρουσιάζονται με έναν αριθμό απαιτήσεων, πρέπει:

 • να είναι πλήρως σφραγισμένο.
 • να πληρούν τις υγειονομικές προδιαγραφές σύμφωνα με το επίπεδο θορύβου (αεροδυναμική βουητό)?
 • να αντιστοιχεί σε υπολογισμούς σχεδιασμού (για να εξασφαλίζεται η διέλευση των μαζών του αέρα με ένα ορισμένο ρυθμό και να διατηρείται η κεφαλή σχεδιασμού) ·
 • να πληρούν τις απαιτήσεις για θερμομόνωση.

Οι αεραγωγοί πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο συμπαγείς ώστε το εσωτερικό μηχανολογικό σύστημα να μην αφαιρεί τη χρήσιμη περιοχή στις εγκαταστάσεις.

Λειτουργίες και ταξινόμηση των αεραγωγών

Οι αεραγωγοί είναι το κύριο στοιχείο του εξαερισμού, παρέχουν εισροή και εκροή αέριων μαζών, δηλαδή αντικαθιστούν ουσιαστικά τον αέρα εξαγωγής με καθαρό αέρα.

Η αγορά των κτιρίων προσφέρει ένα ευρύ φάσμα σωλήνων εξαερισμού: έχουν διαφορετική διατομή και διαστάσεις και δημιουργούνται από διάφορα υλικά.

Είδη αγωγών με υλικό

Τα μέταλλα και τα πλαστικά είναι δημοφιλή και σε ζήτηση στην αγορά, αλλά υπάρχουν και σχετικά νέα σύνθετα στοιχεία.

Πλαστικά

Οι φτηνοί πλαστικοί αεραγωγοί είναι σε ζήτηση για ιδιωτική κατασκευή. Τέτοιοι άκαμπτοι σωλήνες από ένα πλήθος πολυμερών, που έχουν ειδικά χαρακτηριστικά δημιουργούνται:

Μέταλλο

Το μέταλλο είναι ένα παραδοσιακό υλικό για τον αερισμό. Οι πιο απαιτητικοί σωλήνες είναι κατασκευασμένοι από γαλβανισμένο, ανοξείδωτο και μαύρο χάλυβα.

Δώστε προσοχή! Σε ιδιωτικές κατασκευές, χρησιμοποιούνται συχνότερα ποιοτικοί, αξιόπιστοι και ανθεκτικοί αεραγωγοί από γαλβανισμένο και ανοξείδωτο χάλυβα.

Ευέλικτο

Τα εύκαμπτα σωληνωτά προϊόντα έχουν ενισχυμένο πλαστικό πλαίσιο, τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο: κατάλληλο για εγκατάσταση και ικανό να τεντώνεται και να παίρνει οποιοδήποτε σχήμα λόγω της κυματοειδούς δομής.

Δώστε προσοχή! Η έλλειψη εύκαμπτων σωλήνων οφείλεται στο γεγονός ότι η αυλάκωση μειώνει την αεροδυναμική των ροών του αέρα. Για την εξάλειψη αυτού του προβλήματος, οι αγωγοί αέρα εγκαθίστανται σε πλήρως διευρυμένη μορφή.

Πιο συχνά, οι εύκαμπτοι σωλήνες χρησιμοποιούνται ως αγωγοί αέρα για τη διασφάλιση της μεταφοράς των αέριων μαζών από τις κουκούλες κουζίνας σε ένα κοινό σύστημα εξαερισμού.

Κλωστοϋφαντουργία

Ένας σχετικά νέος τύπος σωλήνα είναι οι αεραγωγοί κλωστοϋφαντουργίας. Τις περισσότερες φορές εγκαθίστανται στα τμήματα εισαγωγής του εσωτερικού μηχανικού συστήματος, κατανέμουν ομοιόμορφα τον εισερχόμενο φρέσκο ​​αέρα. Επιπλέον, διαθέτουν:

 • υψηλή παραγωγικότητα.
 • μικρή μάζα.
 • εύκολη εγκατάσταση, επισκευή και καθαρισμό.
 • ανθεκτικό στην υγρασία.

Οι σωλήνες κλωστοϋφαντουργίας μπορούν να συνδυαστούν με αεραγωγούς, προσαρμογείς και συνδετήρες κατασκευασμένους από άλλα υλικά. Λαμβάνοντας το χρώμα του αεραγωγού, αποφεύγετε την ανάγκη κατασκευής κουτιού κάλυψης - θα χωρέσουν στο εσωτερικό χωρίς να ξεχωρίζουν.

Στο σχήμα του τμήματος

Οι αγωγοί, ανεξάρτητα από το υλικό του σχεδιασμού, μπορούν να έχουν κυκλική ή ορθογώνια διατομή - και οι δύο τύποι χρησιμοποιούνται για τροφοδοσία και εξαγωγή, φυσικό και εξαναγκασμένο εξαερισμό.

Οι διαμέτρους των στρογγυλών σωλήνων είναι σαφώς τυποποιημένες και έχουν 22 σταθερά μεγέθη από 100 έως 2000 mm. Οι ορθογώνιοι αγωγοί διατίθενται επίσης σε διάφορες εκδόσεις: από 100 * 150 mm έως 1600 * 2000 mm με διάκενο 50 mm. Για κάθε μέγεθος σωλήνα, οι κατασκευαστές προσφέρουν συνδέσεις, στροφές και στροφές από τα αντίστοιχα υλικά.

Το σχήμα του τμήματος επιλέγεται ανάλογα με τις διαστάσεις του χώρου:

 • Τα μικρά δωμάτια και τα δωμάτια με χαμηλά ταβάνια είναι εξοπλισμένα με ορθογώνια σωλήνες - ελαφρώς πεπλατυσμένα, δεν θα είναι τόσο προεξέχοντα.
 • σε ευρύχωρα δωμάτια με ψηλά ταβάνια συνιστάται η χρήση αγωγών με κυκλική διατομή.
 • σε χώρους όπου ο εξαερισμός είναι ιδιαίτερα απαιτητικός (υγροί χώροι, κουζίνες, περιοχές παραγωγής) χρησιμοποιούν στρογγυλεμένους αγωγούς με υψηλή απόδοση.

Σημαντικό! Ορθογώνια σπάνια χρησιμοποιείται λόγω των σημαντικών ελλείψεων: γωνίες δημιουργούν αντίσταση, μειώνοντας τις αεροδυναμικές ιδιότητες, επιπλέον, αυτή η μορφή εκτέλεσης συνδέεται με την εμφάνιση του θορύβου κατά τη διάρκεια της διόδου του αέρα εξαερισμού.

Με διάμετρο

Η βέλτιστη διάμετρος των αγωγών υπολογίζεται με βάση τον όγκο του δωματίου και τη συχνότητα της ανταλλαγής αέρα. Ο τελευταίος δείκτης προσδιορίζεται στους πίνακες του αντίστοιχου SNIP.

Για να υπολογίσετε τη διάμετρο των σωλήνων, πρώτα υπολογίστε τον όγκο αέρα με τον τύπο:

όπου Vk είναι η ένταση χώρου, n είναι η ισοτιμία του αέρα που λαμβάνεται από τον πίνακα SNiP.

Σε οικιακά κτίρια, η εισροή και η εκροή του αέρα εξαγωγής είναι πάντοτε η ίδια, οπότε αφού ληφθεί ο συνολικός όγκος, αρκεί η επιλογή της βέλτιστης διαμέτρου του αγωγού σύμφωνα με το διάγραμμα.

Δώστε προσοχή! Απλοποίηση του υπολογισμού της διαμέτρου ενός ειδικού προγράμματος, που θα λαμβάνει υπόψη όλες τις άμεσες σημαντικούς δείκτες: κλιματική ζώνη, το υλικό, το σχήμα των σωλήνων, γυρίζει και συστοιχίες διαθεσιμότητα σε θέση να εισάγει επιπλέον αντίσταση στην κίνηση των αερίων μαζών.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Όταν χρησιμοποιείται συσκευή εξαερισμού χρησιμοποιούνται συνήθως μεταλλικές, πλαστικές και εύκαμπτες κυματοειδείς σωλήνες, οι οποίες συχνά συνδυάζονται σε διαφορετικά τμήματα για μέγιστη απόδοση.

Σχετικά με τις ποικιλίες εξαρτημάτων για αεραγωγούς

Έτσι κοιτάξτε τα στρογγυλά διαμορφωμένα τμήματα των αεραγωγών

Οι αεραγωγοί χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία συστημάτων εξαερισμού και την εξασφάλιση της κανονικής λειτουργίας τους. Χωρίς τους αεραγωγούς, η λειτουργία των συστημάτων ανταλλαγής αέρα δεν μπορούσε απλώς να συμβεί, δεδομένου ότι οι ροές αέρα πρέπει να τοποθετηθούν για κυκλοφορία. Πρόκειται για τους αεραγωγούς ή, μάλλον, για τα συστατικά μέρη τους, θα μιλήσουμε τώρα.

1 Ιδιότητες και περιοχή εφαρμογής διαμορφωμένων τμημάτων του αγωγού αέρα

Χρησιμοποιήστε αγωγούς αέρα για να δημιουργήσετε ένα ειδικό σύστημα εξαερισμού για τα δωμάτια. Τα κλαδιά αυτής της κατασκευής τοποθετούνται σχεδόν σε κάθε δωμάτιο και στη συνέχεια μεταφέρονται σε ένα σωλήνα εξαερισμού.

Χάρη στα διαφορετικά επίπεδα πίεσης, θερμοκρασίας και τεχνητών συσκευών, οι άνθρωποι μπορούν εύκολα να οργανώσουν ένα υψηλής ποιότητας σύστημα αερισμού δωματίων που μπορούν να διατηρήσουν το μικροκλίμα στο σπίτι σε κανονική κατάσταση.

Ωστόσο, αξίζει να καταλάβουμε ότι σχεδόν όλοι οι σύγχρονοι αεραγωγοί είναι προκατασκευασμένοι. Για τη συναρμολόγησή τους, χρησιμοποιούνται μέρη και στοιχεία διαφόρων σχημάτων και σχεδίων. Στην πραγματικότητα, ο αγωγός αέρα είναι ο ίδιος αγωγός, μόνο δεν μεταφέρει νερό ή αέριο, αλλά ο αέρας ρέει.

Για να σχηματίσουν κλάδους αερισμού χρησιμοποιήστε διαμορφωμένα τμήματα αεραγωγών. Αυτό είναι ένα είδος εξαρτημάτων και σωλήνων στον κόσμο του εξαερισμού. Έχουν διαφορετικά μεγέθη, ιδιότητες και χαρακτηριστικά.

Εξαρτήματα από ανοξείδωτο χάλυβα

Τα διαφορετικά μέρη έχουν σχεδιαστεί για ορισμένες λειτουργίες και, κατά κανόνα, δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το ένα το άλλο. Ωστόσο, εδώ τα πάντα καθορίζονται από τις συνθήκες σε μια συγκεκριμένη κατάσταση.

Πριν από τη συναρμολόγηση των αγωγών εξαερισμού, οι διαστάσεις του αγωγού υπολογίζονται πάντοτε λαμβάνοντας υπόψη όλα τα στοιχεία του, συμπεριλαμβανομένων και των προσαρμογέων και των καμπυλών. Μόνο μετά από αυτό είναι δυνατό να δημιουργηθεί ένα σύστημα εξαερισμού και να ξεκινήσει η εργασία.

Χωρίς σωστά συναρμολογημένο κύκλωμα ποιοτικά οργανώνει τις εργασίες του συγκροτήματος αγωγού που δεν τα καταφέρουμε, γιατί η ανάγκη για συνεχή εκ νέου αγοράσουν τα ελλείποντα τμήματα, εξαρτήματα και άλλα εξαρτήματα.

Χρησιμοποιήστε διαμορφωμένα προϊόντα για αεραγωγούς σχεδόν παντού. Προηγουμένως, σημειώνουμε ότι έχουμε κατά νου φορητούς προκατασκευασμένους αεραγωγούς, και όχι ενσωματωμένους ή μονοκόμματο. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο.

Οι ενσωματωμένοι αγωγοί εξαερισμού τοποθετούνται απευθείας μέσα στους τοίχους και στο στάδιο κατασκευής. Το μονοπώλιο περιλαμβάνει επιπλέον, εκτός από τον ίδιο τον δίαυλο, και διάφορους πρόσθετους εξοπλισμούς και άλλα μηχανικά στοιχεία.

Σκεφτόμαστε προκατασκευασμένους ελαφρούς αεραγωγούς, οι οποίοι φαίνονται στην κουζίνα και στην παραγωγή. Για παράδειγμα, εάν έχετε μια κουκούλα τυπικού τύπου στην κουζίνα, τότε από αυτή προς την οπή εξαερισμού στον τοίχο πιθανότατα θα τραβηχτεί αγωγός αέρα, συναρμολογημένος από διάφορα διαμορφωμένα μέρη.

Επίσης, τέτοια συστήματα βρίσκονται συχνά στη μεταποίηση και τη βιομηχανία. Είναι αλήθεια ότι τα τοπικά μέρη για τους αεραγωγούς και τα προκατασκευασμένα στοιχεία είναι τεράστια σε μέγεθος. Αλλά βασικά το κύκλωμα παραμένει το ίδιο.

Στα σαλόνια και τα γραφεία αγωγούς συμβαίνουν επίσης, αλλά επειδή χαλάσει την αισθητική συνιστώσα και την ιδέα του σχεδιαστή, που κρύβονται πίσω από ψεύτικα τοίχους, ψευδοροφές και άλλα διακοσμητικά στοιχεία.
στο μενού ↑

2 Τύποι και διαφορές σχηματισμένων τμημάτων αεραγωγών

Δεδομένου ότι κάθε διαμορφωμένο τμήμα έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και σκοπό, τότε υπάρχουν πολλές ποικιλίες αυτών. Ο τύπος σκυροδέματος του στοιχείου, το σχήμα και οι διαστάσεις του επηρεάζουν τον τελικό υπολογισμό του κυκλώματος εξαερισμού και επομένως πρέπει να ληφθούν υπόψη όλες αυτές οι στιγμές.

Σύμφωνα με το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται τα τμήματα του αγωγού αέρα, χωρίζονται σε:

 • Δείγματα χάλυβα.
 • Δείγματα από πλαστικό.
 • Δείγματα από την αυλάκωση.

Οι αγωγοί από χάλυβα μπορούν να κατασκευαστούν από μαύρο, ανοξείδωτο ή γαλβανισμένο χάλυβα. Ο μαύρος χάλυβας είναι φθηνός και ανθεκτικός, αλλά καταρρέει πιο γρήγορα. Τα ανοξείδωτα και γαλβανισμένα δείγματα είναι ακριβότερα, αλλά η αντοχή τους είναι αρκετές φορές υψηλότερη από εκείνη του τυποποιημένου χάλυβα.

Τα πλαστικά προϊόντα περιέχουν συχνά χλωριούχο πολυβινύλιο. Το πλαστικό είναι φθηνό, ανθεκτικό, ελαφρύ και εύκολο στη συναρμολόγηση. Αλλά στερείται δύναμης. Ωστόσο, αυτό δεν λαμβάνεται πάντοτε υπόψη, επειδή οι αεραγωγοί, κατά κανόνα, πρέπει να αντέχουν τα ελάχιστα φορτία.

Τα κυματοειδή εξαρτήματα χωρίζονται σε ξεχωριστή ομάδα, αν και είναι κατασκευασμένα από το ίδιο πλαστικό ή μέταλλο. Μόνο ο εξαερισμός του τύπου εξαερισμού διαφέρει ευθραυστότητα, ελαφρότητα και πλαστικότητα. Μπορεί να λυγίσει και να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε θέση. Ωστόσο, δεν συνιστάται πάντοτε να το κάνετε αυτό, καθώς η βλάβη των στοιχείων από την αυλάκωση είναι εξαιρετικά εύκολη. Ειδικά λεπτά τοιχώματα, τα οποία τοποθετούνται μετά τις κουκούλες. Η κατασκευή τέτοιων εξαρτημάτων περιλαμβάνει τη λεπτή τους κύλιση, η οποία μειώνει το πάχος τοιχώματος σε 1 mm ή ακόμα και χαμηλότερα.

Ανά τύπο τμήματος χωρίζονται σε:

Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες διαφορές ως προς αυτό. Είναι ότι τα τετράγωνα δείγματα είναι ισχυρότερα λόγω της παρουσίας των πλευρών σε αυτά.

Για το σκοπό αυτό, τα μέρη αυτά χωρίζονται σε:

 • Ευθείες γραμμές.
 • Βρύσες.
 • Προσαρμογείς;
 • Πτερύγια και βαλβίδες.
 • Πάπιες.
 • Τούρες και διασταυρώσεις.
 • Ομπρέλες και εκτροπείς.

Τα ευθύγραμμα τμήματα αποτελούν το κύριο μέρος του αεραγωγού. Αν υπολογίζετε το σχέδιο αερισμού, τότε θα έχετε την υψηλότερη ποσότητα στην ουρά για αγορά.

Οι κάμψεις προορίζονται για τον εξοπλισμό των περιστροφών αγωγών.

Οι προσαρμογείς χρησιμοποιούνται όταν χρειάζεται να μετακινηθείτε από τη μία διάμετρο σωλήνα στην άλλη. Ή αν υπάρχουν ασυμβίβαστα μέρη του αεραγωγού. Για παράδειγμα, μεταλλικά και πλαστικά εξαρτήματα ή στοιχεία στρογγυλής και τετραγωνικής διατομής.

Γαλβανισμένα εξαρτήματα

Οι βαλβίδες και οι βαλβίδες αποστράγγισης (κυρίως οι στραγγαλιστές) είναι απαραίτητες για τη δημιουργία κλειστών κλάδων και τη ρύθμιση της ροής του αέρα. Θεωρούνται τα πιο ακριβά από τα παραπάνω προϊόντα.

Οι πάπιες επιτρέπουν τη μετατόπιση του επιπέδου τοποθέτησης σωλήνων χωρίς τη χρήση μεγάλου αριθμού βρύων. Με τη βοήθειά τους, είναι δυνατή η παράκαμψη περιττών κατασκευών, τοίχων, κολώνων, αγροκτημάτων κλπ.

Τα Tees και οι σταυροί λυγίζουν τα κλαδιά προς τις σωστές κατευθύνσεις και δημιουργούν πρόσθετους κλάδους.

Λοιπόν, το τελευταίο είδος είναι ήδη τα τελικά διαμορφωμένα μέρη. Τοποθετούνται σε αεραγωγούς για τη βελτίωση της πρόσφυσης ή για την προστασία του αερισμού από τις βροχοπτώσεις.
στο μενού ↑

2.1 Συμβουλές σχετικά με την επιλογή, το μέγεθος και την τιμή των εξαρτημάτων των αεραγωγών

Εάν θέλετε να επιλέξετε σωστά τα εξαρτήματα τοποθέτησης για τους αεραγωγούς αερισμού, τότε θυμηθείτε ότι σε αυτή την περίπτωση θα σας βοηθήσει μόνο ένας σαφής υπολογισμός.

Είναι χάρη στους υπολογισμούς ότι είναι δυνατόν να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των αναγκαίων εξαρτημάτων, οι διαστάσεις τους, ο τρόπος τοποθέτησης και η εξαγωγή του τελικού κόστους του αγωγού.

Στους υπολογισμούς λαμβάνονται υπόψη οι διαστάσεις των αεραγωγών. Μπορούν να είναι πολύ διαφορετικές. Κατά κανόνα, τα δείγματα με κυκλική διατομή έχουν διάμετρο 100 έως 800 mm. Ορθογώνια στις διαστάσεις τους κυμαίνονται από 100 × 100 έως 600 × 600 mm. Υπάρχουν ορθογώνια σχέδια ακανόνιστου σχήματος. Στη συνέχεια, οι διαστάσεις τους μπορούν να είναι ίσες με 300 × 500 χιλιοστά, κ.λπ. Οι διαστάσεις των βιομηχανικών μερών, εμείς εσκεμμένα δεν δείχνουν, δεδομένου ότι δεν είναι τυποποιημένες και στις διαστάσεις τους μπορεί να φθάσει αρκετά χιλιάδες χιλιοστά σε διατομή.

Οι προγραμματιστές παράγουν σειρά μοντέλων με χάρακα στην περιοχή μεγέθους 25-50 mm και συνεπώς επιλέξτε το καλύτερο δείγμα θα είναι πολύ εύκολο.

Ποικιλίες εξαρτημάτων για αεραγωγούς

Οι διαστάσεις επηρεάζουν το κόστος του ίδιου του τμήματος. Έτσι, μια κάμψη διαμέτρου 150 mm θα κοστίσει περίπου 3-6 δολάρια. Ένα παρόμοιο σχέδιο με διάμετρο 400 mm θα σας κοστίσει ήδη στα 6-9 δολάρια.

Οι διασταυρώσεις, οι προσαρμοστές και οι ομπρέλες είναι ακριβότερες. Μπορούν ήδη να αγοραστούν σε τιμή 8-13 δολαρίων για ένα ποιοτικό δείγμα. Οι βαλβίδες και τα πτερύγια θεωρούνται τα πιο ακριβά. Το κόστος τους μπορεί να είναι 15-25 δολάρια για ένα μόνο δείγμα.

Όσο για την επιλογή του υλικού, εδώ θα πρέπει να καθοδηγείται από προσωπικές προτιμήσεις. Το πλαστικό είναι καλύτερο για οικιακά συστήματα χωρίς σοβαρό φορτίο. Μαύρο χάλυβα για βαριά βιομηχανία και γαλβανισμένα και ανοξείδωτα μοντέλα για γραφεία, εργαστήρια κλπ. Αλλά εξαρτάται από εσάς ούτως ή άλλως.
στο μενού ↑

Λεπτομέρειες συστημάτων εξαερισμού

Για την αποτελεσματική λειτουργία οποιουδήποτε συστήματος εξαερισμού, οι επαγγελματίες συστήνουν τη χρήση μόνο εξαρτημάτων υψηλής ποιότητας που αντιστοιχούν στην καθιερωμένη ND.

εξοπλισμό και συσκευές Releasing για τον εξωτερικό αέρα, αυτό υποβάλλεται σε επεξεργασία από εγκαταστάσεις μεταφοράς και διανομής, και για την αφαίρεση του αέρα εξάτμισης, και εργάζονται στις φυσικές μηχανικά συστήματα (αναγκαστική) αερισμός. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Βαλβίδες ασφάλισης και ελέγχου.
 • Βαλβίδες βαρυτικού τύπου.
 • Εκτροπείς και ομπρέλες.
 • Κόμβοι πρόσβασης για την εγκατάσταση εξωτερικών συσκευών εισαγωγής αέρα.
 • Φίλτρα για διάφορους σκοπούς.
 • Μειωτήρες θορύβου για τη μείωση του θορύβου στα αεροπορικά δίκτυα.
 • Αεραγωγοί διαφόρων τύπων και εξαρτημάτων σε αυτές.
 • Γρίλια εισαγωγής αέρα.
 • Διανομείς αέρα.

και άλλα στοιχεία των συστημάτων εξαερισμού.

Η συμμόρφωση του εξοπλισμού προς τις καθιερωμένες προδιαγραφές επιβεβαιώνεται από τα πιστοποιητικά.

Αεραγωγοί και εξαρτήματα σύνδεσης

Οι αγωγοί αεραγωγών (ευθύγραμμων και διαμορφωμένων μερών) ορθογώνιου και στρογγυλού τμήματος κατασκευάζονται σύμφωνα με τους τύπους και την κλίμακα μεγέθους που υιοθετούνται σε:

- VSN 353 - 86 "Σχεδιασμός και εφαρμογή αεραγωγών από ενιαία μέρη".

- TU 4863-018-11865045-2002 «Αεραγωγοί»

- SP 60.13330.2012 "Θέρμανση, εξαερισμός, κλιματισμός"

- SP 73.13330.2012 "Εσωτερικά υγειονομικά και τεχνικά συστήματα κτιρίων"

Ανάλογα με τις συνθήκες λειτουργίας των συστημάτων εξαερισμού, οι αεραγωγοί μπορούν να κατασκευαστούν από διαφορετικά υλικά.

Για τη μεταφορά αέρα με θερμοκρασία έως και 80 ° C και σχετική υγρασία μέχρι 60%, οι αεραγωγοί είναι κατασκευασμένοι από:

- λεπτό φύλλο ψυχρής έλασης γαλβανισμένο χάλυβα πάχους 0,5-1,0 mm, GOST 14198-80,

- λεπτόμετρο θερμής έλασης χάλυβα πάχους 0,5 - 1,0 mm, GOST 16523-70, GOST 19903 - 74 (μη επιχρισμένος χάλυβας).

Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε γαλβανισμένο χάλυβα για αυτές τις συνθήκες λειτουργίας.

Όταν μεταφέρεται αέρας με θερμοκρασία και σχετική υγρασία πάνω από αυτά τα όρια, χρησιμοποιείται γαλβανισμένος χάλυβας και, επιπλέον, ανθρακούχο χάλυβα με πάχος έως 1,5-2,0 mm.

Για την κίνηση ιδιαίτερα επιθετικών περιβαλλόντων, οι αεραγωγοί είναι κατασκευασμένοι από λεπτό φύλλο ανθεκτικό στη διάβρωση, ανθεκτικό στη θερμότητα χάλυβα.

Αυτός ο κατάλογος περιέχει πληροφορίες σχετικά με τις σχεδιαστικές διαστάσεις των αγωγών και των εξαρτημάτων που κατασκευάζονται στην επιχείρηση και αποτελεί πηγή πληροφοριών για το σχεδιασμό και την παραγγελία συστημάτων εξαερισμού, θέρμανσης αέρα και κλιματισμού.

Στρογγυλοί αγωγοί

Το δίκτυο των αεραγωγών ολοκληρώνεται από τα ενοποιημένα τμήματα: ευθείες τομές, μεταβάσεις, κλαδιά, τσιμπήματα, σταυροί και βύσματα. Θα πρέπει να εφαρμόζεται αγωγούς και εξαρτήματα με εξωτερική διάμετρο 100, 125, 140, 160, 180, 200, 225, 250, 280, 315, 355, 400, 450, 500, 560, 630, 710, 800, 900, 1000, 1120, 1250 mm. Το πάχος του φύλλου χάλυβα για αγωγό, μέσω του οποίου θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ο αέρας κινείται σε θερμοκρασία όχι πάνω από τους 80 ° C: D = 355 χιλιοστά έως - 0,55 χιλιοστά? από D = 355 mm έως D = 500 mm - 0.7 mm. από D = 560 mm έως D = 800 mm - 0,8 mm, πάνω από D = 900 mm - 1,0 mm.

Τα ίσια τμήματα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε μήκη 2500, 3000, 4000, 5000, 6000 mm. Σύμφωνα με τις σχεδιαστικές και τεχνολογικές συνθήκες, το μήκος του ευθύγραμμου τμήματος μπορεί να αλλάξει.

Οι αεραγωγοί μπορούν να κατασκευαστούν με διάμετρο έως 500 mm μήκους έως 6000 m, διάμετρο έως 710 mm σε μήκος μέχρι 4000 m, διάμετρο μέχρι 1000 mm σε μήκος έως 3000 m.

Οι αεραγωγοί μεγάλων διαστάσεων από τη διάμετρο 710 έως τη διάμετρο 1000 mm όταν μεταφέρονται οδικώς, παρέχουν μέγιστο μήκος 2500 mm.

Αεραγωγός κυκλικής διατομής στη σύνδεση θηλής

Σύνδεση στομίων αεραγωγοί - αγωγοί αέρος χωρίς πολτό με μεγάλο και ποικίλο αριθμό διαμορφωμένων τμημάτων, επιτρέποντας τη δημιουργία οποιασδήποτε διαμόρφωσης δικτύων εξαερισμού.

Τα διαμορφωμένα τμήματα των αεραγωγών έχουν ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα: όταν κατασκευάζονται σε αυτά, ελαστικά παρεμβύσματα σφραγίζονται για να σφραγίσουν τα σημεία σύνδεσης.

Το δίκτυο αγωγών συναρμολογείται απλά και γρήγορα σε απλά τμήματα και διαμορφωμένα μέρη. Για να τα συνδέσετε αρκετά, ελαφρώς στροφή από πλευρά σε πλευρά, μια μικρή προσπάθεια να σπρώξετε το διαμορφωμένο τμήμα σε ένα ευθύ τμήμα. Η σφράγιση του συνδέσμου, σε αυτή την περίπτωση, θα συμβεί αυτόματα. 3 - 4 πριτσίνια ή βίδες με αυτοκόλλητη τομή, τοποθετημένα κατά μήκος της περιμέτρου της άρθρωσης, θα το κάνουν αξιόπιστο και πυκνότερο.

Πρέπει να χρησιμοποιηθούν αγωγοί 100, 125, 140, 160, 180, 200, 225, 250, 280, 315, 355, 400, 450, 500, 560, 630, 710, 800 mm.

Τα ίσια τμήματα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε μήκη 2500, 3000, 4000, 5000, 6000 mm. Σύμφωνα με τις σχεδιαστικές και τεχνολογικές συνθήκες, το μήκος του ευθύγραμμου τμήματος μπορεί να αλλάξει. Τα διαμορφωμένα τμήματα των αεραγωγών κατασκευάζονται με ελαστικά παρεμβύσματα για τη στεγανοποίηση των σημείων σύνδεσης. Είναι δυνατή η σύνδεση χωρίς στεγανωτικό.

Αεραγωγός ορθογώνιου τμήματος

Το δίκτυο αγωγών αποτελείται από ενιαία μέρη: ίσια τμήματα, κόμβους, στροφές, τσιμπήματα, σταυροί και βύσματα.

Οι αεραγωγοί πρέπει να έχουν το μέγεθος εξωτερικών τμημάτων: