4 τύποι φίλτρων σε κλιματιστικά

Όπως γνωρίζετε, τα κλιματιστικά συστήματα εφαρμόζουν τώρα όχι μόνο την ψύξη του εσωτερικού αέρα. Μπορούν να καθαρίσουν αυτόν τον αέρα και ο καθαρισμός είναι συχνά πολύπλοκος, δηλ. το κλιματιστικό αφαιρεί τη σκόνη, τον καπνό, τις μυρωδιές, τη γύρη και τα μικρόβια, ακόμη και σκοτώνει. Φυσικά. Ο κρυσταλλικός καθαρός αέρας δεν δημιουργείται από κανένα κλιματικό σύστημα, αλλά μόνο από μοντέλα που είναι κατάλληλα φίλτρα.

Ποια είναι αυτά τα φίλτρα και τι παρέχουν;

Τα σύγχρονα κλιματιστικά τοίχου είναι σχεδόν πάντα εφοδιασμένα με ένα λεπτό σύστημα καθαρισμού του αέρα που αποτελείται από τέσσερα φίλτρα:

1. Το φίλτρο είναι ιονικό αποσμητικό, μακράς δράσης. Με τη βοήθεια των ιόντων θα καταστρέψει τις άσκοπες μυρωδιές. Τα ιόντα παράγουν τοξικά διασπαρμένα κεραμικά σωματίδια. Το μολυσμένο φίλτρο πλένεται με νερό, η διάρκεια ζωής του είναι 3 χρόνια.

2. Το φίλτρο κατεχίνης. Η βάση είναι η κατεχίνη μήλων. Ο στατικός του ηλεκτρισμός προσελκύει μια ποικιλία σωματιδίων - σκόνη, σπόρια μυκήτων, σπόρια μούχλας και μικρόβια - οι αιτιολογικοί παράγοντες όλων των ειδών ασθενειών. Οι πολυφαινολικές ενώσεις του εκχυλίσματος μήλου αναστέλλουν τον πολλαπλασιασμό αυτών των επιβλαβών μικροβίων.

3. Το φίλτρο είναι ηλεκτροστατικό αντιβακτηριακό, βασισμένο σε Wasabi. Παρόμοια με φίλτρο μήλων. Μικροοργανισμοί και διάφορα σωματίδια προσελκύονται επίσης από το φίλτρο λόγω στατικού ηλεκτρισμού, αλλά το αντιβακτηριακό εκχύλισμα εδώ από το Wasabi. Το Wasabi είναι ιαπωνικό χρένο. Ένα φυτό λάχανο, ποώδες, πολυετές.

4. Το φίλτρο είναι αποσμητικό φωτοκαταλυτικό. Παρατεταμένη δράση. Εδώ η βάση είναι σωματίδια άνθρακα με υψηλή πυκνότητα. Αυτά απορροφούν κάθε είδους δυσάρεστες οσμές. Με τον καιρό, η αποσμητική λειτουργία μειώνεται σημαντικά, έτσι ώστε ο χρόνος σε έξι μήνες το φίλτρο ενεργού άνθρακα εκτίθεται σε υπεριώδη ακτινοβολία - dezodoriruyuschime αντίκτυπό τους λειτουργία αποκαθιστά. Το φίλτρο τοποθετείται στον ήλιο ή ακτινοβολείται με λάμπα UV.

Εκτός από τα φίλτρα, μερικά κλιματιστικά έχουν πραγματική κρεματόρια για μικρόβια και ιούς - ο αέρας περνά μέσα από ένα ειδικό ηλεκτρικό τμήμα, όπου η τάση είναι περίπου 4800 βολτ. Εδώ, κάθε ιός είναι εγγυημένη να πεθάνει.

Όλα όσα θέλατε να μάθετε για φίλτρα σε κλιματιστικά

Οι κατασκευαστές εξοπλισμού περιγράφει τόσο ζωντανά τη δυνατότητα κλιματιστικών για τον καθαρισμό του αέρα που οι αγοραστές κατά την επιλογή κλιματιστικού, μερικές φορές βάζοντας πληροφορίες σχετικά με την ποιότητα και την ποσότητα των φίλτρων στην πρώτη γραμμή. Από ό, τι μόνο τα υλικά δεν κάνουν φίλτρα και από ό, τι μόνο αυτά δεν επεξεργάζονται, ότι τα αγαθά γίνονται ελκυστικότερα.

Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε ποια φίλτρα είναι πραγματικά απαραίτητα, τα οποία είναι χρήσιμα και ποια είναι ένα διαφημιστικό τέχνασμα.

Οι ειδικοί της "Artehnix", που ασχολούνται με την επαγγελματική εγκατάσταση και συντήρηση κλιματιστικών, συνιστούν την επιλογή της συσκευής με βάση την κύρια λειτουργία της - ψύξη του αέρα. Για αυτό πρέπει να αξιολογήσετε:

  • δύναμη;
  • τύπος εγκατάστασης.
  • διαχείριση και περίθαλψη ·
  • διαθέσιμα προγράμματα ·
  • θόρυβο.

Η ποιότητα των φίλτρων έχει επίσης σημασία, αλλά πρώτα απ 'όλα για την αξιόπιστη και σωστή λειτουργία του κλιματιστικού και όχι για τον καθαρισμό του αέρα στο δωμάτιο. Με το τελευταίο έργο, ιδανικά εργαλεία είναι τέλεια χειρισμένα - καθαριστικά.

Φίλτρα για καθαρό καθαρισμό

Η εσωτερική μονάδα οποιουδήποτε διαχωρισμένου συστήματος διαθέτει φίλτρο για σκληρό καθαρισμό. Είναι κατασκευασμένο με τη μορφή πλαστικού ή μεταλλικού πλέγματος. Η ογκομετρική αλληλοσύνδεση του δικτύου είναι καλύτερη για να πιάσει τη σκόνη, η επίπεδη είναι ασθενέστερη. Το φίλτρο προστατεύει το θερμαντικό σώμα από μεγάλα σωματίδια σκόνης, μαλλιών και μαλλιού. Οι περιπτώσεις θραύσης τέτοιων φίλτρων είναι εξαιρετικά σπάνιες, μπορούν να καθαριστούν εύκολα με ηλεκτρική σκούπα και να πλυθούν. Εάν τα πλέγματα έχουν υποστεί κενό, χωρίς να τα αφαιρέσετε από το περίβλημα, τότε αφαιρούνται εύκολα για ξεβγάλματα. Υπάρχουν μοντέλα με τη λειτουργία αυτόματου καθαρισμού, αλλά πρέπει να ελέγξετε πόσο ποιοτικά γίνεται αυτή η διαδικασία.

Η έλλειψη τακτικής συντήρησης ενός χονδρό φίλτρο είναι μια κοινή αιτία των ατυχημάτων σε κλιματιστικά. Όταν η αναρρόφηση του αέρα λόγω βουλωμένου πλέγματος είναι δύσκολη, το σύστημα αποστράγγισης, ο συμπιεστής και άλλα εξαρτήματα αποτυγχάνουν.

Η αποτελεσματικότητα των λεπτών φίλτρων

Ένα χοντρό φίλτρο αποδεικνύει την αποτελεσματικότητά του κάθε φορά που αρχίζουμε να το καθαρίζουμε - οι ίνες του πλέγματος δεν συμβαίνουν χωρίς ρύπους. Λεπτά φίλτρα, τα οποία σύμφωνα με την πρόθεση των κατασκευαστών πρέπει να συλλαμβάνουν σωματίδια μικρότερα από 2 μικρά, να αντιμετωπίζουν αυτό το έργο με διάφορους τρόπους.

Τα εργοστάσια εγκαθιστούν όλα τα είδη των φίλτρων στα διαχωρισμένα συστήματα τους και σε διαφορετικές ακολουθίες, διαφημίζοντας πολύχρωμα τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητά τους. Στην πραγματικότητα, ακόμη και τα πιο ακριβά κλιματιστικά των γνωστών κατασκευαστών δεν συλλαμβάνουν αέρα από όλο τον όγκο του δωματίου, επεξεργάζοντας μόνο ένα περιορισμένο αριθμό από αυτά. Συνεπώς, δεν είναι απαραίτητο να μιλάμε για παγκόσμια απολύμανση αέρα, εμπλουτισμό με ιόντα αργύρου και άλλες χρήσιμες ουσίες με τη βοήθεια φίλτρων. Οι ειδικοί SC «Artehniks» διεξαγωγή συντήρηση των κλιματιστικών, είδαν ότι οι ροές αέρα απλώς παρακάμπτεται κάποια περίπλοκα φίλτρα, βρίσκοντας τον εαυτό μου έναν διαφορετικό τρόπο.

Εάν δημιουργήσετε ένα είδος αξιολόγησης της αποδεδειγμένης χρησιμότητας των φίλτρων, οι ηγέτες (καθώς μειώνονται) θα είναι:

  • πλάσμα.
  • ηλεκτροστατική;
  • προσρόφηση (άνθρακας, ζεόλιθος);
  • υπεριώδης ακτινοβολία.
  • αντιβακτηριακά.

Η αρχή της λειτουργίας των φίλτρων πλάσματος και ηλεκτροστατικών φίλτρων βασίζεται στην προσέλκυση και καθίζηση σωματιδίων αλλεργιογόνων, βακτηρίων, σπόρων σε θετικά φορτισμένο πλέγμα. Έχουν απεριόριστους όρους χρήσης.

Ένα κλασικό φίλτρο άνθρακα, όπως ένα φίλτρο ζεολίθου, απομακρύνει τις οσμές, συλλέγει μόρια βαρέων μετάλλων. Ο ζεόλιθος στο φίλτρο διαρκεί περισσότερο, επομένως οι καθαριστές άνθρακα αλλάζονται μετά από 4-5 μήνες και οι ζεόλιθοι χρησιμοποιούνται μέχρι 5 χρόνια.

Το απολυμαντικό αποτέλεσμα της υπεριώδους έχει αποδειχθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ένα τέτοιο φίλτρο στο κλιματιστικό δεν θα καταστρέψει τους μικροοργανισμούς σε ολόκληρο το δωμάτιο, αλλά θα καταστρέψει τουλάχιστον τα βακτηρίδια που ζουν στο κλιματιστικό. Η παρουσία ενός φίλτρου μπορεί να θεωρηθεί χρήσιμη.

Στο φωτοκαταλυτικό φίλτρο, η υπεριώδης λυχνία οξειδώνει επιβλαβείς ουσίες που έχουν εγκατασταθεί στο δίκτυο.

Μέσα στα αντιβακτηριακά φίλτρα, τοποθετούνται δίχτυα κατεχίνης (ουσία από πράσινο τσάι, μήλα ή άλλα φυτά), vassabi (ιαπωνικό φυτό τύπου ραπανάκι). Η αποτελεσματικότητα αυτών των συσκευών σε κλιματιστικά δεν έχει μελετηθεί.

Το κόλπο των κατασκευαστών φθηνών κλιματιστικών συσκευών είναι η προμήθεια συσκευών με λεγόμενα αντιοξειδωτικά φίλτρα ή φίλτρα βιταμινών. Για να κορεστεί ο αέρας με τη βιταμίνη C είναι μια ενέργεια από τη σφαίρα της φαντασίας, αφού αυτή η μορφή ύπαρξης βιταμινούχων παρασκευασμάτων δεν έχει ακόμη εφευρεθεί.

Η παρουσία πάρα πολλών φίλτρων στο κλιματιστικό είναι μάλλον μια κίνηση εμπορίας. Αρκεί να συνδυάσετε 1-3 λεπτά φίλτρα φιλτραρίσματος.

Συντήρηση και αντικατάσταση φίλτρων

Τα σύγχρονα κλιματιστικά δεν προβλέπουν πάντα την αντικατάσταση των φίλτρων. Πολύ σημαντικότερος για τη λειτουργία μηχανών χωρίς βλάβες είναι η έγκαιρη συντήρηση. Αν πλύνετε το τραχύ φίλτρο, αλλά αγνοείτε τον τακτικό καθαρισμό των ειδικών του συστήματος αποστράγγισης, τον ανεμιστήρα, τον εναλλάκτη θερμότητας, δεν θα έχει νόημα να αφήνετε και να αλλάζετε τα φίλτρα.

Γιατί στο φίλτρο κλιματιστικού;

Ο αέρας που αναπνέουμε είναι γεμάτος σκόνη, βακτήρια, ιούς και μύκητες. Μια μεγάλη κουβέντα αυτού του μείγματος δεν θέτει σε κίνδυνο την υγεία μας, αλλά κάποιες ουσίες και βακτήρια είναι επιβλαβή για το σώμα μας. Είναι αδύνατο να καθαρίσετε τον αέρα του δρόμου. Αλλά ο αέρας στο δωμάτιο, όπου περνάμε τον περισσότερο χρόνο, μπορεί να καθαριστεί και να χρειαστεί. Αυτό μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο τους ειδικούς καθαριστές αέρα, αλλά και ένα συμβατικό κλιματιστικό. Η αποτελεσματικότητα καθαρισμού εξαρτάται από τον τύπο του φίλτρου που έχει εγκατασταθεί.

Συλλέκτης σκόνης φίλτρου ματιών

Πρόκειται για ένα τυπικό φίλτρο, το οποίο διατίθεται στην εσωτερική μονάδα οποιουδήποτε συστήματος ελέγχου κλιματισμού. Είναι ένα μεταλλικό πλέγμα που συλλαμβάνει μικρά θραύσματα, αποτρέποντας τη μόλυνση της εσωτερικής μονάδας. Από καιρό σε καιρό, αυτό το φίλτρο πρέπει να ξεπλένεται με ζεστό νερό για να αφαιρεθεί οποιαδήποτε συσσωρευμένη σκόνη. Εάν δεν το κάνετε αυτό, ο όγκος του φιλτραρισμένου αέρα θα μειωθεί σταδιακά, πράγμα που σημαίνει ότι η παραγωγικότητα θα μειωθεί, εκτός από το ότι η βρωμιά θα διαπεράσει μέσα στο κλιματιστικό. Αυτός ο τύπος φίλτρου προστατεύει το κλιματιστικό σύστημα περισσότερο από τους επιβάτες του κλιματιζόμενου δωματίου.

Αντιβακτηριακά φίλτρα

Τα φίλτρα αυτού του τύπου είναι ικανά να απομακρύνουν τους παθογόνους παράγοντες και τους ιούς από τον αέρα. Αυτό συμβαίνει με την καταστροφή ή τη διατάραξη της λειτουργίας της πρωτεϊνικής μεμβράνης του βακτηρίου. Υπάρχουν διάφορα είδη αντιβακτηριακών φίλτρων:

Ένα φίλτρο κατεχίνης που περιέχει τη φυσική ουσία «κατεχίνη», που εξάγεται από τα φύλλα του πράσινου τσαγιού. Οι κατασκευαστές κλιματιστικών με φίλτρα κατεχίνης ισχυρίζονται ότι ως αποτέλεσμα αυτής της διήθησης, πεθαίνουν μέχρι 98% βακτηρίων.

Το φίλτρο ενζύμου περιέχει ειδικά ένζυμα - ένζυμα, τα οποία επιταχύνουν τις χημικές διεργασίες των ζωντανών οργανισμών. Λόγω αυτής της αντίδρασης, τα βακτήρια πεθαίνουν. Δεδομένου ότι τα ένζυμα αντιδρούν με άλλες ουσίες για να σχηματίσουν νέες ενώσεις, ο αριθμός τους μειώνεται με το χρόνο και το φίλτρο πρέπει να αντικατασταθεί.

Το φωτοκαταλυτικό φίλτρο ή ζεόλιθου φίλτρο παράγει υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία υπό την επίδραση της οργανικής ύλης, καθώς και βακτήρια και ιούς, αποσυντίθενται σε ανόργανο (νερό και διοξείδιο του άνθρακα). Πολλές οσμές εξουδετερώνονται και φωτοκαταλυτικό φίλτρο, δεδομένου ότι έχουν μια οργανική φύση. Αφαιρεί τέλεια τη μυρωδιά του καπνού, ορισμένα τοξικά αέρια, αμμωνία. Το κύριο πλεονέκτημα αυτού του φίλτρου είναι ότι δεν απαιτεί περιοδική αντικατάσταση. Όμως, λόγω της πολυπλοκότητας του σχεδιασμού, αυτό το είδος των φίλτρων που χρησιμοποιούνται σχεδόν σε κλιματιστικά. Προς το παρόν, αυτά τα φίλτρα χρησιμοποιούν μόνο τον κατασκευαστή Daikin Ururu Surara σε μοντέλα και ειδικά καθαρισμού του αέρα.

Το κύριο μειονέκτημα των αντιβακτηριακών φίλτρων είναι ότι καταστρέφουν όχι μόνο επιβλαβείς για τον άνθρωπο, αλλά και ευεργετικά βακτήρια που είναι ακόμη απαραίτητα για την ανθρώπινη υγεία.

Αποσμητικά φίλτρα

Σχεδιασμένο για να καθαρίζει τον αέρα από ανεπιθύμητες οσμές: καπνό τσιγάρου, διάφορες οσμές τροφίμων, αρώματα, καλλυντικά και πολλά άλλα. Αυτά τα φίλτρα περιέχουν απορροφητικό υλικό, το οποίο εξασφαλίζει τη λειτουργία τους. Ως απορροφητικά χρησιμοποιούνται συνήθως πορώδη υλικά - ενεργοποιημένος άνθρακας ή ζεόλιθος. Αλλά αφού χρησιμοποιηθεί το 50% της μάζας του προσροφητικού, το φίλτρο άνθρακα καθίσταται άχρηστο και, επιπλέον, επιβλαβές, καθώς αρχίζει να απελευθερώνει ενώσεις άνθρακα. Η διάρκεια ζωής ενός φίλτρου απόσβεσης άνθρακα εξαρτάται από την ένταση της μόλυνσης του δωματίου με οσμές και, κατά κανόνα, δεν διαρκεί περισσότερο από έξι μήνες. Τα φίλτρα ζεόλιθου από αυτή την άποψη είναι πιο βολικά: το υλικό τους δεν αποσυντίθεται και ορισμένοι τύποι φίλτρων μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά μετά το πλύσιμο. Αλλά η απορροφητική ικανότητα σε σύγκριση με τα φίλτρα άνθρακα στους ζεόλιθους είναι χαμηλότερη.

Τα κλιματιστικά με αποσμητικά φίλτρα δεν είναι σε θέση να παρέχουν πλήρη προστασία από τις οσμές. Δεν είναι σε θέση να φιλτράρουν ολόκληρο τον όγκο του αέρα στο κλιματιζόμενο δωμάτιο. Επιπλέον, δεν είναι όλες οι ουσίες επιδεκτικές προσρόφησης: για παράδειγμα, τα μόρια μονοξειδίου του άνθρακα ή διοξειδίου του αζώτου περνούν μέσα από το φίλτρο χωρίς να απορροφηθούν.

Φίλτρο πλάσματος

φίλτρου πλάσματος λόγω της ηλεκτρικό πεδίο εξάγει το πέρασμα αέρα διαμέσου αυτών μικροσκοπικά σωματίδια της σκόνης, τρίχωμα ζώων, και ορισμένα είδη καθαρισμού virusov.Takaya δείχνεται άτομα που πάσχουν από πνεύμονα και της αναπνευστικής οδού ασθένειες.

Το φίλτρο πλάσματος, επιπλέον, αφαιρεί αποτελεσματικά τις δυσάρεστες οσμές: οι δοκιμές έδειξαν ότι για 1 ώρα λειτουργίας του κλιματιστικού το φίλτρο τους καταστρέφει τελείως!

Ορισμένοι κατασκευαστές φίλτρων πλάσματος υποστηρίζουν ότι τα κλιματιστικά τους παράγουν όζον κατά τη λειτουργία. Σε αυτή την περίπτωση, το όζον καταστρέφει τα βακτήρια και τους ιούς στο δωμάτιο. Αυτό είναι πράγματι έτσι. αλλά μια αύξηση της συγκέντρωσης όζοντος στον αέρα επηρεάζει τις οξειδωτικές διεργασίες στο σώμα. Το όζον είναι ένα ισχυρότερο οξειδωτικό από το οξυγόνο και επομένως τα ταχύτερα "γηράσκοντα" κύτταρα των ζωντανών οργανισμών. Η χαμηλή συγκέντρωση όζοντος στον αέρα είναι πιο χρήσιμη για τους ανθρώπους και η υψηλή μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις, κεφαλαλγία, αυξημένη κόπωση, επιδείνωση πνευμονικών παθήσεων και ακόμη και εμφάνιση κακοήθων όγκων. Μια μεγάλη ποσότητα όζοντος παρέχεται από τον εξοπλισμό αντιγραφής. Ως εκ τούτου, σε γραφεία με εξοπλισμό αντιγραφής δεν είναι επιθυμητό να χρησιμοποιηθούν ιονιστές και φίλτρα πλάσματος.

Αντιοξειδωτικό φίλτρο

Οι κατασκευαστές αντιοξειδωτικών φίλτρων βεβαιώνουν ότι τέτοια φίλτρα μπορούν να επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης των ζωντανών οργανισμών. Τα αντιοξειδωτικά είναι ουσίες που μπορούν να επιβραδύνουν τις διαδικασίες οξείδωσης.

Όλες οι διαδικασίες που συμβαίνουν σε ζωντανούς οργανισμούς παρέχονται με αντιδράσεις οξειδοαναγωγής. Σε αυτή την περίπτωση, τα κύτταρα που εμπλέκονται στην πορεία αυτών των αντιδράσεων φθείρονται και γερνούν, τελικά πεθαίνουν. Κατά συνέπεια, όταν οι οξειδωτικές διαδικασίες επιβραδύνουν, η διάρκεια ζωής των κυττάρων παρατείνεται. Μερικά από αυτά τα φίλτρα καταστρέφουν τα μικρόβια.

Ο αέρας που αναπνέουμε είναι γεμάτος σκόνη, βακτήρια, ιούς και μύκητες. Μια μεγάλη κουβέντα αυτού του μείγματος δεν θέτει σε κίνδυνο την υγεία μας, αλλά κάποιες ουσίες και βακτήρια είναι επιβλαβή για το σώμα μας. Είναι αδύνατο να καθαρίσετε τον αέρα του δρόμου. Αλλά ο αέρας στο δωμάτιο, όπου περνάμε τον περισσότερο χρόνο, μπορεί να καθαριστεί και να χρειαστεί. Αυτό μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο τους ειδικούς καθαριστές αέρα, αλλά και ένα συμβατικό κλιματιστικό. Η αποτελεσματικότητα καθαρισμού εξαρτάται από τον τύπο του φίλτρου που έχει εγκατασταθεί.

Συλλέκτης σκόνης φίλτρου ματιών

Πρόκειται για ένα τυπικό φίλτρο, το οποίο διατίθεται στην εσωτερική μονάδα οποιουδήποτε συστήματος ελέγχου κλιματισμού. Είναι ένα μεταλλικό πλέγμα που συλλαμβάνει μικρά θραύσματα, αποτρέποντας τη μόλυνση της εσωτερικής μονάδας. Από καιρό σε καιρό, αυτό το φίλτρο πρέπει να ξεπλένεται με ζεστό νερό για να αφαιρεθεί οποιαδήποτε συσσωρευμένη σκόνη. Εάν δεν το κάνετε αυτό, ο όγκος του φιλτραρισμένου αέρα θα μειωθεί σταδιακά, πράγμα που σημαίνει ότι η παραγωγικότητα θα μειωθεί, εκτός από το ότι η βρωμιά θα διαπεράσει μέσα στο κλιματιστικό. Αυτός ο τύπος φίλτρου προστατεύει το κλιματιστικό σύστημα περισσότερο από τους επιβάτες του κλιματιζόμενου δωματίου.

Αντιβακτηριακά φίλτρα

Τα φίλτρα αυτού του τύπου είναι ικανά να απομακρύνουν τους παθογόνους παράγοντες και τους ιούς από τον αέρα. Αυτό συμβαίνει με την καταστροφή ή τη διατάραξη της λειτουργίας της πρωτεϊνικής μεμβράνης του βακτηρίου. Υπάρχουν διάφορα είδη αντιβακτηριακών φίλτρων:

Ένα φίλτρο κατεχίνης που περιέχει τη φυσική ουσία «κατεχίνη», που εξάγεται από τα φύλλα του πράσινου τσαγιού. Οι κατασκευαστές κλιματιστικών με φίλτρα κατεχίνης ισχυρίζονται ότι ως αποτέλεσμα αυτής της διήθησης, πεθαίνουν μέχρι 98% βακτηρίων.

Το φίλτρο ενζύμου περιέχει ειδικά ένζυμα - ένζυμα, τα οποία επιταχύνουν τις χημικές διεργασίες των ζωντανών οργανισμών. Λόγω αυτής της αντίδρασης, τα βακτήρια πεθαίνουν. Δεδομένου ότι τα ένζυμα αντιδρούν με άλλες ουσίες για να σχηματίσουν νέες ενώσεις, ο αριθμός τους μειώνεται με το χρόνο και το φίλτρο πρέπει να αντικατασταθεί.

Το φωτοκαταλυτικό φίλτρο ή ζεόλιθου φίλτρο παράγει υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία υπό την επίδραση της οργανικής ύλης, καθώς και βακτήρια και ιούς, αποσυντίθενται σε ανόργανο (νερό και διοξείδιο του άνθρακα). Πολλές οσμές εξουδετερώνονται και φωτοκαταλυτικό φίλτρο, δεδομένου ότι έχουν μια οργανική φύση. Αφαιρεί τέλεια τη μυρωδιά του καπνού, ορισμένα τοξικά αέρια, αμμωνία. Το κύριο πλεονέκτημα αυτού του φίλτρου είναι ότι δεν απαιτεί περιοδική αντικατάσταση. Όμως, λόγω της πολυπλοκότητας του σχεδιασμού, αυτό το είδος των φίλτρων που χρησιμοποιούνται σχεδόν σε κλιματιστικά. Προς το παρόν, αυτά τα φίλτρα χρησιμοποιούν μόνο τον κατασκευαστή Daikin Ururu Surara σε μοντέλα και ειδικά καθαρισμού του αέρα.

Το κύριο μειονέκτημα των αντιβακτηριακών φίλτρων είναι ότι καταστρέφουν όχι μόνο επιβλαβείς για τον άνθρωπο, αλλά και ευεργετικά βακτήρια που είναι ακόμη απαραίτητα για την ανθρώπινη υγεία.

Αποσμητικά φίλτρα

Σχεδιασμένο για να καθαρίζει τον αέρα από ανεπιθύμητες οσμές: καπνό τσιγάρου, διάφορες οσμές τροφίμων, αρώματα, καλλυντικά και πολλά άλλα. Αυτά τα φίλτρα περιέχουν απορροφητικό υλικό, το οποίο εξασφαλίζει τη λειτουργία τους. Ως απορροφητικά χρησιμοποιούνται συνήθως πορώδη υλικά - ενεργοποιημένος άνθρακας ή ζεόλιθος. Αλλά αφού χρησιμοποιηθεί το 50% της μάζας του προσροφητικού, το φίλτρο άνθρακα καθίσταται άχρηστο και, επιπλέον, επιβλαβές, καθώς αρχίζει να απελευθερώνει ενώσεις άνθρακα. Η διάρκεια ζωής ενός φίλτρου απόσβεσης άνθρακα εξαρτάται από την ένταση της μόλυνσης του δωματίου με οσμές και, κατά κανόνα, δεν διαρκεί περισσότερο από έξι μήνες. Τα φίλτρα ζεόλιθου από αυτή την άποψη είναι πιο βολικά: το υλικό τους δεν αποσυντίθεται και ορισμένοι τύποι φίλτρων μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά μετά το πλύσιμο. Αλλά η απορροφητική ικανότητα σε σύγκριση με τα φίλτρα άνθρακα στους ζεόλιθους είναι χαμηλότερη.

Τα κλιματιστικά με αποσμητικά φίλτρα δεν είναι σε θέση να παρέχουν πλήρη προστασία από τις οσμές. Δεν είναι σε θέση να φιλτράρουν ολόκληρο τον όγκο του αέρα στο κλιματιζόμενο δωμάτιο. Επιπλέον, δεν είναι όλες οι ουσίες επιδεκτικές προσρόφησης: για παράδειγμα, τα μόρια μονοξειδίου του άνθρακα ή διοξειδίου του αζώτου περνούν μέσα από το φίλτρο χωρίς να απορροφηθούν.

Φίλτρο πλάσματος

φίλτρου πλάσματος λόγω της ηλεκτρικό πεδίο εξάγει το πέρασμα αέρα διαμέσου αυτών μικροσκοπικά σωματίδια της σκόνης, τρίχωμα ζώων, και ορισμένα είδη καθαρισμού virusov.Takaya δείχνεται άτομα που πάσχουν από πνεύμονα και της αναπνευστικής οδού ασθένειες.

Το φίλτρο πλάσματος, επιπλέον, αφαιρεί αποτελεσματικά τις δυσάρεστες οσμές: οι δοκιμές έδειξαν ότι για 1 ώρα λειτουργίας του κλιματιστικού το φίλτρο τους καταστρέφει τελείως!

Ορισμένοι κατασκευαστές φίλτρων πλάσματος υποστηρίζουν ότι τα κλιματιστικά τους παράγουν όζον κατά τη λειτουργία. Σε αυτή την περίπτωση, το όζον καταστρέφει τα βακτήρια και τους ιούς στο δωμάτιο. Αυτό είναι πράγματι έτσι. αλλά μια αύξηση της συγκέντρωσης όζοντος στον αέρα επηρεάζει τις οξειδωτικές διεργασίες στο σώμα. Το όζον είναι ένα ισχυρότερο οξειδωτικό από το οξυγόνο και επομένως τα ταχύτερα "γηράσκοντα" κύτταρα των ζωντανών οργανισμών. Χαμηλή συγκέντρωση όζοντος στον αέρα χρήσιμη για τον άνθρωπο, και η υψηλή mozhdet να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις, κεφαλαλγία, κόπωση, πνευμονικές ασθένειες επιδεινώσει, και ακόμη και η εμφάνιση των κακοηθειών. Μια μεγάλη ποσότητα όζοντος παρέχεται από τον εξοπλισμό αντιγραφής. Ως εκ τούτου, σε γραφεία με εξοπλισμό αντιγραφής δεν είναι επιθυμητό να χρησιμοποιηθούν ιονιστές και φίλτρα πλάσματος.

Αντιοξειδωτικό φίλτρο

Οι κατασκευαστές αντιοξειδωτικών φίλτρων βεβαιώνουν ότι τέτοια φίλτρα μπορούν να επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης των ζωντανών οργανισμών. Τα αντιοξειδωτικά είναι ουσίες που μπορούν να επιβραδύνουν τις διαδικασίες οξείδωσης.

Όλες οι διαδικασίες που συμβαίνουν σε ζωντανούς οργανισμούς παρέχονται με αντιδράσεις οξειδοαναγωγής. Σε αυτή την περίπτωση, τα κύτταρα που εμπλέκονται στην πορεία αυτών των αντιδράσεων φθείρονται και γερνούν, τελικά πεθαίνουν. Κατά συνέπεια, όταν οι οξειδωτικές διαδικασίες επιβραδύνουν, η διάρκεια ζωής των κυττάρων παρατείνεται. Μερικά από αυτά τα φίλτρα καταστρέφουν τα μικρόβια.

Κλιματιστικά με βελτιωμένο σύστημα φιλτραρίσματος

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του κλιματικού εξοπλισμού είναι ο βαθμός καθαρισμού του αέρα που τροφοδοτείται στο δωμάτιο. Οι κορυφαίοι κατασκευαστές χρησιμοποιούν διαφορετικά συστήματα φιλτραρίσματος, καθένα από τα οποία έχει τα δικά του χαρακτηριστικά.

Η εσωτερική μονάδα δεν μπορεί να καθαριστεί από διάφορους μικροοργανισμούς και καλούπια. Είναι απαραίτητο να πραγματοποιείται περιοδική προληπτική συντήρηση του κλιματιστικού, η οποία θα αποτρέπει τις βλάβες.

Τύποι φίλτρων για κλιματιστικά

Τα συστήματα φιλτραρίσματος αέρα που χρησιμοποιούνται στα κλιματιστικά μπορεί να είναι γενικά και ειδικά.

Προκαταρκτικά φίλτρα

Σε όλα τα κλιματιστικά, χρησιμοποιούνται φίλτρα χονδροειδούς καθαρισμού που συγκρατούν τη σκόνη, το χνούδι λεύκας, τις τρίχες των ζώων και άλλες ακαθαρσίες άνω των 100 μικρών που υπάρχουν στον αέρα του δρόμου. Ένα τέτοιο προκαταρκτικό μέτρο είναι απαραίτητο για την κανονική λειτουργία των μετέπειτα στοιχείων που εργάζονται για έναν λεπτότερο καθαρισμό. Αυτές είναι επαναχρησιμοποιήσιμες συσκευές. Κατά κανόνα, μετά από πλήρη πλύση και ξήρανση, το χοντρό φίλτρο μπορεί να εγκατασταθεί εκ νέου στο κλιματιστικό.

Φίλτρα HEPA

HEPA είναι μια σύντμηση που αποτελείται από τις αγγλικές λέξεις "υψηλής απόδοσης σωματιδιακός αέρας". Με τον τρόπο αυτό μεταφράζεται: "εξαιρετικά αποτελεσματικός καθαρισμός του αέρα από σωματίδια". Πρόκειται για μηχανικά φίλτρα κατασκευασμένα από ειδικό πορώδες υλικό από λεπτόκοκκους ινώδες υλικό. Διατηρούν σωματίδια μεγέθους 0,1-0,5 μm. Καθώς αυξάνεται η ρύπανση, μειώνεται η αποτελεσματικότητα της εργασίας τους. Αυτά είναι αναλώσιμα υλικά που πρέπει να αλλάζουν από καιρό σε καιρό.

Η βάση των καρβοξυλικών φίλτρων έθεσε την αρχή της ενεργοποιημένης απορρόφησης άνθρακα των οσμών και οργανικών ρυπαντών. Αλλά δεν είναι αποτελεσματικά για ενώσεις όπως μονοξείδιο του άνθρακα, διοξείδιο του αζώτου, φορμαλδεΰδη. Οι συσκευές άνθρακα είναι διαθέσιμες, πρέπει να αλλάζουν κάθε 3-4 μήνες.

Σύμφωνα με την αρχή της προσρόφησης, λειτουργούν επίσης φίλτρα ζεολίθου. Είναι κατασκευασμένα από ειδικό πορώδες υλικό ζεόλιθου, κενά και κανάλια στα οποία σχηματίζεται περισσότερο από το ήμισυ του όγκου του. Σε αντίθεση με τον άνθρακα, ο ζεόλιθος μπορεί να πλυθεί και να ξαναχρησιμοποιηθεί.

Φωτοκαταλυτικά φίλτρα

Εάν παρέχεται ένας υπεριώδης λαμπτήρας στο σχεδιασμό του συστήματος διήθησης και στην επιφάνεια του φίλτρου άνθρακα ή ζεολίθου εφαρμόζεται ένα στρώμα οξειδίου του τιτανίου, η αρχή λειτουργίας του αλλάζει και συμβαίνει μια αντίδραση φωτοκαταλύσεως. Οι ρυπογόνες χημικές ενώσεις στο φωτοκαταλυτικό φίλτρο δεν συσσωρεύονται, αλλά υπό την επίδραση της υπεριώδους διαχωρίζονται σε ξεχωριστά αβλαβή στοιχεία.

Οι συσκευές αυτές χρησιμοποιούν λαμπτήρες υπεριώδους ακτινοβολίας, η δράση των οποίων ενισχύεται από τον καταλύτη - οξείδιο του τιτανίου. Η φωτεινή ακτινοβολία έχει βλαβερή επίδραση στους μικροοργανισμούς, τους ιούς και τα βακτηρίδια, προάγει τον ιονισμό του αέρα. Τα φωτοκαταλυτικά φίλτρα είναι κατάλληλα στο βαθμό που δεν συσσωρεύουν ρύπανση και δεν φθείρονται κατά τη λειτουργία. Είναι κατασκευασμένα από αδιάβροχες ίνες, έτσι ώστε να μπορούν να λειτουργούν αποτελεσματικά ακόμη και σε συνθήκες υψηλής υγρασίας.

Βακτηριοκτόνα φίλτρα

Τα βακτηριοκτόνα ή αντιβακτηριακά φίλτρα χρησιμοποιούνται για την εξουδετέρωση των βακτηρίων, των ιών, των παθογόνων μικροοργανισμών, καθώς και των οσμών και των τοξικών αερίων. Είναι κατασκευασμένα με φυσικά υλικά. Ένας από αυτούς είναι η κατεχίνη, η οποία ενισχύεται από ένα αντιοξειδωτικό - πολυφαινόλη. Η κατεχίνη είναι καταλύτης, οπότε η ζωή ενός τέτοιου φίλτρου είναι μέχρι 10 χρόνια. Catechin - μια ουσία που περιέχεται στα φύλλα του λευκού τσαγιού, των μήλων και πολλών άλλων φρούτων και μούρων.

Η Hitachi ανέπτυξε ένα ηλεκτροστατικό φίλτρο Nano Titaniun wasabi-τροποποιημένο, με ισχυρή προστασία από βακτήρια, μούχλα και αλλεργιογόνα. Το Wasabi είναι ένα φυτό που ονομάζεται ιαπωνικό χρένο. Το κύριο αντιβακτηριακό συστατικό είναι ισοθειοκυανικό ασβέστιο.

Ηλεκτροστατικά φίλτρα

Τα μέσα μηχανικού καθαρισμού δεν αντιμετωπίζουν επαρκώς τα σωματίδια, το μέγεθος των οποίων δεν υπερβαίνει τα 0,01 μικρά, με αιθάλη και καπνό. Για να τα πιάσουμε, δημιουργείται ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο στο οποίο ιονίζονται τα σωματίδια, δηλαδή αποκτούν ένα θετικό ηλεκτρικό φορτίο και στη συνέχεια καθίστανται σε αρνητικά φορτισμένες πλάκες. Τέτοια μοντέλα δεν φθείρονται, από καιρό σε καιρό η πλάκα πρέπει να πλυθεί με ζεστό νερό, μετά από την οποία το φίλτρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί περαιτέρω.

Φίλτρα πλάσματος

Η επίδραση των φίλτρων πλάσματος βασίζεται επίσης στην αρχή του ιονισμού. Ως αποτέλεσμα μιας ηλεκτρικής εκκένωσης υψηλής τάσης, σχηματίζεται ένα πλάσμα χαμηλής θερμοκρασίας, όταν διέρχεται μέσω του οποίου τα σωματίδια μετατρέπονται σε ιόντα, και κατόπιν εναποτίθενται σε αντίθετα φορτισμένες πλάκες. Η χονδροειδής δομή επιτρέπει την απρόσκοπτη διέλευση της ροής του αέρα. Τέτοιες συσκευές καθαρίζουν τον αέρα αρκετές φορές ταχύτερα από τα ηλεκτροστατικά φίλτρα, ελέγχοντας ολόκληρη τη ροή. Συλλέγουν σκόνη, ρυπογόνα σωματίδια, καπνό και βακτήρια. Τα φίλτρα πλάσματος εξαλείφουν επίσης τις δυσάρεστες οσμές και τα αερομεταφερόμενα αλλεργιογόνα.

Η χρήση ενός καθαριστή πλάσματος απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, επειδή ένας αποτυχημένος ιονιστής παράγει όζον, ο οποίος σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να είναι επικίνδυνος για τον άνθρωπο.

Φίλτρα ενζύμων

Το αντιλλεργικό φίλτρο ενζύμων καταστρέφει τα παθογόνα βακτήρια και τα σπόρια των καλουπιών. Περιέχει ένζυμα που ενεργοποιούν στις χημικές διεργασίες των ζωντανών οργανισμών που καταστρέφουν τις κυτταρικές μεμβράνες, ως αποτέλεσμα, τα βακτήρια πεθαίνουν. Με την πάροδο του χρόνου, τέτοια φίλτρα πρέπει να αλλάξουν, επειδή ο αριθμός των ενζύμων σε αυτά σταδιακά μειώνεται.

Σύγχρονα συστήματα φιλτραρίσματος σε κλιματιστικά

Κλιματιστικά σειρά Daikin FTX / RX. Το σύστημα διήθησης των διαιρούμενων συστημάτων αυτής της σειράς είναι δύο προκαταρκτικά φίλτρου: προφίλτρο και την ηλεκτροστατική και φωτοκαταλυτική δράση αποσμητική ότι οι καθυστερήσεις του έως και 95% της σκόνης και ρυπαντών.

Mitsubishi Electric κλιματιστικά σειράς MSZ / MUZ. Μετά τον προκαταρκτικό καθαρισμό στα συστήματα διαχωρισμού αυτής της σειράς, εισέρχεται αέρας στο ενεργό φίλτρο πλάσματος. Η καθαρότητα του αέρα που διέρχεται από αυτό είναι περίπου αποστειρωμένη. Το πλάσμα δεν επηρεάζει μόνο τη σκόνη, τους ιούς, τα βακτήρια, τα σπόρια μούχλας, αλλά και τις δυσάρεστες οσμές.

Κλιματιστικά σειράς Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC. Ένα από τα χαρακτηριστικά αυτών των κλιματιστικών είναι ο υψηλός βαθμός καθαρισμού του αέρα τους. Αυτά τα συστήματα διάσπασης συνιστώνται για εγκατάσταση σε παιδικά δωμάτια και σε δωμάτια ατόμων με αλλεργίες. Εκτός από τον γενικό συλλέκτη σκόνης, τα κλιματιστικά μηχανήματα αυτού του εμπορικού σήματος είναι εξοπλισμένα με ενζυματικά και αποσμητικά φίλτρα ζεολίθου.

Κλιματιστικά Gree series GWH-K. Εκτός από τον προκαταρκτικό καθαρισμό του αέρα στα διαχωριστικά συστήματα αυτής της σειράς, πραγματοποιείται επίσης βαθιά διήθηση. Το υπερ-μοντέρνο αντιβακτηριακό φίλτρο είναι επικαλυμμένο με αντισηπτικό που περιέχει ιόντα αργύρου που είναι σε θέση να καταστρέψουν εντελώς όλα τα βακτηρίδια που εκπέμπονται από αέρα.

Κλιματιστικά Toshiba σειρά Daiseikai. Τα κλιματιστικά της σειράς αυτής είναι εξοπλισμένα με ενεργά φίλτρα πλάσματος δύο σταδίων. Συλλέγουν σκόνη, μολύνουν σωματίδια, καπνό και βακτήρια και επίσης εξαλείφουν τις δυσάρεστες μυρωδιές και τα αλλεργιογόνα του αέρα. Ο ιονιστής που εγκαθίσταται στο σύστημα γεμίζει το χώρο με αρνητικά φορτισμένα ιόντα, τα οποία έχουν θετικό αποτέλεσμα όχι μόνο στην ευημερία των ανθρώπων αλλά και στη διάθεσή τους.

Κλιματιστικά Γενικά Fujitsu ASH / AOH και AWH / AOH. Το σύστημα καθαρισμού στα κλιματιστικά των σειρών αυτών αποτελείται από προκαταρκτικά, ηλεκτροστατικά, φωτοκαταλυτικά και φίλτρα μήλων-κατεχίνης. Τα κλιματιστικά διαθέτουν πολύ αποτελεσματικά συστήματα καθαρισμού, φέρουν ειδικό σήμα "Air for Life".

Κλιματιστικά Fujitsu σειράς ASY / AOY, AWY / AOY. Ένα σύστημα καθαρισμού τεσσάρων βαθμίδων στα διαχωρισμένα συστήματα αυτών των σειρών περιλαμβάνει φίλτρα αποσύνθεσης ιόντων, φωτοκαταλυτικά, μήλα-κατεχίνης και ηλεκτροστατικά φίλτρα. Όλα αυτά χαρακτηρίζονται από υψηλή απόδοση, άριστη ποιότητα και μεγάλη διάρκεια ζωής.

Κλιματιστικά LG H0, C0, S. Ένα μοναδικό σύστημα καθαρισμού 12 σταδίων που χρησιμοποιείται στα κλιματιστικά LG, το οποίο ονομάζεται NEO Plasma, είναι εξοπλισμένο με φίλτρα τελευταίας τεχνολογίας. Αυτό: αντιβακτηριακό, τριπλό, που αποτελείται από φίλτρα με οργανικά πληρωτικά, Nano Carbon, NanoBio Fusion, Plasma. Το σύστημα, που αναπτύχθηκε από την LG, καθαρίζει τον αέρα, ακόμη και από μικρούς ρύπους, σκόνη, μύκητες που προκαλούν ασθένειες. Οι δυσάρεστες οσμές εξαλείφονται, στο κυτταρικό επίπεδο τα βακτήρια καταστρέφονται, ο αέρας καθαρίζεται πλήρως και απολυμαίνεται.

Κλιματιστικά σειράς Hitachi RAS / RAC. Η σωστή εταιρείες ανάπτυξης, που ονομάζεται Nano Titanium Wasabi, από ανοξείδωτο υλικό, το οποίο βελτιώνει την αντοχή τους στη ρύπανση, αποφεύγει το σχηματισμό της επιφανειακής πλάκας και τη διατήρηση διαπερατό τρύπα καθαρό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το οξείδιο του τιτανίου χρησιμεύει ως απολυμαντική επικάλυψη και το εκχύλισμα wasabi καταστρέφει όλους τους επικίνδυνους μικροοργανισμούς.

Παράλληλα με το σύστημα φιλτραρίσματος στα κλιματιστικά Hitachi, εγκαθίσταται αυτόματη μονάδα καθαρισμού, η οποία αφαιρεί τη σκόνη σε ειδικό δοχείο. Αυτό αυξάνει τη διάρκεια λειτουργίας των φίλτρων.

Κλιματιστικά σειράς Panasonic CS / CU. Η Panasonic είναι ένας από τους ηγέτες στην ανάπτυξη συστημάτων καθαρισμού του αέρα. Έχει κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας 8 εξελίξεις στην τελευταία τεχνολογία, που ονομάζεται e-ion APS.

Η βάση της διήθησης στα κλιματιστικά της Panasonic είναι το φίλτρο κατεχίνης. Εξουδετερώνει τα βακτήρια και τους ιούς και διασπά τα μόρια διαφόρων οσμών: καπνό τσιγάρων, ιδρώτα κ.α. Το σύστημα συλλαμβάνει αποτελεσματικά τα μικρότερα σωματίδια ρύπανσης, σκόνης, τρίχας ζώων, καθαρίζοντας έτσι τον αέρα από επιβλαβείς ουσίες και αλλεργιογόνα.

Κλιματιστικά Lessar Αρχική σειρά LS / LU. Στα κλιματιστικά του LessarHome είναι η σύνδεση 4 φίλτρων καθαρισμού, 2 από τα οποία είναι προαιρετικά. Μπορούν να επιλεγούν κατά την κρίση τους και να χρησιμοποιηθούν ανάλογα με την εποχική ατμοσφαιρική ρύπανση.

Το σύστημα καθαρισμού δύο σταδίων συμπληρώνεται με έναν αποτελεσματικό ιονιστή. Αυτός ο συνδυασμός παρέχει ένα άνετο και υγιές μικροκλίμα. Κλιματιστικά Lessar Home- είναι ένας κλιματικός εξοπλισμός, οι συνθήκες και ο βαθμός καθαρισμού του αέρα, στον οποίο εξαρτάται μόνο η επιλογή του ιδιοκτήτη.

holod.kharkov.ua

Φίλτρα κλιματισμού

Στον αέρα υπάρχει πάντα ένας μεγάλος αριθμός αιωρούμενων σωματιδίων ουσιών, βακτηρίων, ιών και μυκήτων. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της αναστολής δεν είναι επικίνδυνο

ΓΙΑ υγεία, αλλά ορισμένες ουσίες (αλλεργιογόνα, τα μόρια των επιβλαβών χημικών ουσιών), τα βακτήρια και οι ιοί μπορούν να προκαλέσουν βλάβη, χτυπώντας το σώμα μέσω των πνευμόνων. Είναι αδύνατο να καθαρίσετε τον υπαίθριο αέρα, αλλά τον αέρα στις εγκαταστάσεις στις οποίες ένα άτομο ξοδεύει πολλά

Μέρος του χρόνου μπορεί και πρέπει να καθαριστεί. Ο ποιοτικός καθαρισμός του αέρα γίνεται με ειδικές συσκευές - φίλτρα αέρα. Το κλιματιστικό είναι επίσης ικανό να καθαρίζει τον αέρα που διέρχεται από την εσωτερική μονάδα. Οποιοδήποτε σύγχρονο κλιματιστικό σύστημα είναι εξοπλισμένο με σύστημα φιλτραρίσματος που αποτελείται από έναν ή περισσότερους τύπους φίλτρων που έχουν διαφορετικές λειτουργίες.

Συλλέκτης σκόνης φίλτρου ματιών

Ο τυπικός τύπος φίλτρου που διατίθεται στην εσωτερική μονάδα οποιουδήποτε διαχωρισμένου συστήματος είναι ένα φίλτρο φίλτρου. Από το όνομα είναι ξεκάθαρο ο σκοπός του

σωματίδια σκόνης, χνούδι και άλλα μικρά συντρίμμια που βρίσκονται στον αέρα του δωματίου. Αυτό το φίλτρο είναι πολύ σημαντική, δεδομένου ότι πιάνει των λεπτών σωματιδίων του συντρίμμια, τη μονάδα ανεμιστήρα συσπειρωτήρα μέσω της γρίλιας εισόδου εμποδίζοντας την μόλυνση του εναλλάκτη θερμότητας, ο ανεμιστήρας της εσωτερικής μονάδας και ένα σύστημα αποχέτευσης. Ένα τέτοιο φίλτρο αποτελείται από ένα ή περισσότερα πλέγματα που βρίσκονται πίσω από τον μπροστινό πίνακα της εσωτερικής μονάδας κάτω από τις γρίλιες εισαγωγής αέρα. Ανάλογα με την σκόνης του δωματίου και την ένταση του κλιματιστικού συλλέκτη σκόνης του φίλτρου θα πρέπει να πλένονται τακτικά με ζεστό νερό για να τον απομακρύνει από τα συντρίμμια αποτίθεται επί του πλέγματος. Αν δεν το κάνετε, το ποσό του αέρα που περνά μέσα από το φίλτρο θα μειωθεί σταδιακά, μειώνοντας την παραγωγικότητα, και το χώμα αρχίζει να διεισδύει στο κλιματιστικό.

Αντιβακτηριακά φίλτρα

Η αφαίρεση των παθογόνων παραγόντων και των ιών από τον αέρα δεν είναι λιγότερο σημαντική για ένα κλιματιστικό σύστημα από την αφαίρεση σκόνης. Η απολύμανση των βακτηρίων πραγματοποιείται με διάφορους τρόπους. Το πιο συνηθισμένο από αυτά είναι η καταστροφή της πρωτεϊνικής μεμβράνης, με αποτέλεσμα το θάνατο του βακτηρίου ή του ιού ή η διακοπή των λειτουργιών του κελύφους. Ο δεύτερος τρόπος - η επίδραση στα βακτήρια και στους ιούς με αρνητικά φορτισμένα ιόντα. Με αυτή τη μέθοδο, ως αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης ανιόντων με βακτηριακά κύτταρα, σχηματίζονται αδιάλυτες ενώσεις οι οποίες είναι βαρύτερες από τον αέρα και δεν μπορούν πλέον να ανασταλούν. Ως αποτέλεσμα της αντίδρασης, τα βακτήρια και οι ιοί πεθαίνουν. Το αντιβακτηριακό φίλτρο εισάγεται σε ειδικό πλαστικό περίβλημα και τοποθετείται πίσω από ένα φίλτρο σκόνης.

Φίλτρο Catechin

Περιέχει τη φυσική ουσία "κατεχίνη", που εξάγεται από τα φύλλα του πράσινου τσαγιού. Από την αρχαιότητα, η κατεχίνη έχει χρησιμοποιηθεί στην ιατρική για την καταπολέμηση επιβλαβών μικροοργανισμών. Τα μόρια κατεχίνης δημιουργούν ένα λεπτό στρώμα γύρω από την πρωτεϊνική μεμβράνη του μικροοργανισμού, το οποίο δεν επιτρέπει την προσκόλλησή του στο κύτταρο και τη μόλυνση του. Οι κατασκευαστές φίλτρων κατεχίνης ισχυρίζονται ότι ως αποτέλεσμα της διήθησης, μέχρι το 98% των μικροοργανισμών που πέφτουν στο φίλτρο πεθαίνουν.

Ενζυματικό φίλτρο
Περιέχει ανά φίλτρο

Τα ένζυμα (ένζυμα) είναι πρωτεϊνικά μόρια που επιταχύνουν τις χημικές διεργασίες των ζωντανών οργανισμών. Η χημική αλληλεπίδραση της πρωτεΐνης ενζύμου με το πρωτεϊνικό κέλυφος του μικροοργανισμού παράγει μια άλλη οργανική ουσία που δεν μπορεί να λειτουργήσει ως βακτηριακή μεμβράνη. Μετά από μια τέτοια αντίδραση, ο μικροοργανισμός πεθαίνει. Επειδή τα ένζυμα αντιδρούν με άλλες ουσίες, με το σχηματισμό μιας νέας ουσίας, η ποσότητα τους μειώνεται με το χρόνο και το φίλτρο πρέπει να αντικατασταθεί.

Φωτοκαταλυτικό φίλτρο (ζεόλιθος)

το χαρακτηριστικό ενός τέτοιου φίλτρου είναι ότι αποσυνθέτει μόνο τα μόρια επιβλαβών ουσιών χωρίς να τα συσσωρεύει στην επιφάνεια του και συνεπώς δεν απαιτεί περιοδική αντικατάσταση. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι λόγω της πολύπλοκης κατασκευής, το φωτοκαταλυτικό φίλτρο σχεδόν δεν χρησιμοποιείται σε κλιματιστικά. Αυτή τη στιγμή, τέτοια φίλτρα χρησιμοποιούνται μόνο σε κλιματιστικά μοντέλα Daikin Ururu Surara και καθαριστές αέρα.

Φίλτρο Wasabi.

Η επιφάνεια επεξεργάζεται με μια ουσία που περιέχεται στο ιαπωνικό ραπανάκι ισοθειοκυανικού ιραδιού. Αυτή η ουσία έχει εξαιρετικές αντιβακτηριακές και αντικαρκινικές ιδιότητες.

Το κύριο μειονέκτημα

τρέχουσα τα αντιβακτηριακά φίλτρα είναι ότι καταστρέφουν όχι μόνο παθογόνους μικροοργανισμούς, αλλά είναι επίσης χρήσιμοι και ακόμη και απαραίτητοι για τα βακτήρια της ανθρώπινης υγείας.

Αποσμητικά φίλτρα

Τα αποσμητικά φίλτρα χρησιμεύουν για να απομακρύνουν από τον αέρα δυσάρεστες οσμές, για παράδειγμα καπνό τσιγάρου, μαγείρεμα οσμών, "ξεφύγουν από το γάλα" ή καφέ, αρώματα αρωμάτων, καλλυντικά και πολλά άλλα. Όλα αυτά τα φίλτρα λειτουργούν, χάρη στο προσροφητικό που περιέχεται στη δομή τους. Ως προσροφητικό μέσο στα φίλτρα κλιματισμού χρησιμοποιείται συνήθως ενεργός άνθρακας ή ζεόλιθος. Αυτά τα πορώδη υλικά είναι ικανά να προσελκύουν μόρια ουσιών (προσροφούν), σαν να τα κόλλησαν στην επιφάνεια τους. Ο ενεργοποιημένος άνθρακας και ο ζεόλιθος λόγω του πορώδους έχουν πολύ μεγάλη επιφάνεια. Αυτό καθιστά δυνατή την προσρόφηση προσρόφησης (μόρια οσμής) στην επιφάνεια με μάζα μέχρι 50% του βάρους του προσροφητικού. Μετά από αυτό, το φίλτρο άνθρακα καθίσταται άχρηστο και πρέπει να αντικατασταθεί. Επιπλέον, μετά από επιφανειακή μόλυνση

Το φίλτρο αρχίζει να αποσυντίθεται, απελευθερώνοντας ενώσεις άνθρακα στον αέρα. Η διάρκεια ζωής ενός φίλτρου απόσβεσης άνθρακα εξαρτάται από τον όγκο των οσμών που εκπέμπονται στο δωμάτιο και συνήθως δεν υπερβαίνει τους έξι μήνες. Ένα άλλο πράγμα είναι φίλτρα ζεολίθου. Μετά από μόλυνση της επιφάνειας του φίλτρου ζεολίθου, το υλικό του δεν αποσυντίθεται και ορισμένοι τύποι τέτοιων φίλτρων μπορούν να πλυθούν σε ζεστό νερό και να εφαρμοστούν ξανά. Η ικανότητα απορρόφησης των φίλτρων ζεόλιθου είναι χαμηλότερη από αυτή των φίλτρων άνθρακα.

Τα φίλτρα αποσμητικών των κλιματιστικών δεν είναι 100% προστασία από τις οσμές. Καταλαμβάνουν πολύ μικρή περιοχή του τμήματος διέλευσης του κλιματιστικού και δεν είναι σε θέση να φιλτράρουν ολόκληρο τον όγκο αέρα που διέρχεται από την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού. Επιπλέον, δεν είναι δυνατόν να απορροφηθούν όλες οι ουσίες. Για παράδειγμα, τα μόρια μονοξειδίου του άνθρακα ή διοξειδίου του αζώτου περνούν μέσα από το φίλτρο, όχι ιδιαίτερα καθυστερημένα.

Φίλτρο πλάσματος

Έλαβε το όνομά της εξαιτίας της δημιουργίας πλάσματος στο πλάσμα. Η εκκένωση πλάσματος - ότι και άλλοι ως ηλεκτρόδια εκκένωσης κορώνας του φίλτρου που παράγεται με την εφαρμογή υψηλής τάσης στα ηλεκτρόδια (της τάξης των 5kV). Δηλαδή, το φίλτρο πλάσματος, στην πραγματικότητα, είναι ένας ιονιστής αέρα σε μινιατούρα, με όλες τις συνέπειες. Το προκύπτον απαλλαγή των αρνητικών ιόντων (ανιόντων) αντιδρούν με θετικώς φορτισμένα μόρια των ουσιών, συμπεριλαμβανομένων των μικροοργανισμών, σπόρια μυκήτων και μούχλας αλλεργιογόνα, ουσίες που δημιουργούν οσμές. Μόλις στο ηλεκτρικό πεδίο του φίλτρου πλάσματος, το νερό που περιέχεται στη μορφή υδρατμών στον αέρα, είναι χωρισμένο σε μόρια υδρογόνου και οξυγόνου, όπου μέρος των μορίων οξυγόνου συνδυάζονται για να σχηματίσουν μια μικρή ποσότητα όζοντος.

Αντιοξειδωτικό

φίλτρο

Τα αντιοξειδωτικά (αντιοξειδωτικά) είναι ουσίες που επιβραδύνουν τις διαδικασίες οξείδωσης. Όλες οι διαδικασίες σε ζωντανούς οργανισμούς προχωρούν μέσω αντιδράσεων οξείδωσης-μείωσης. Σε αυτή την περίπτωση, τα κύτταρα που συμμετέχουν στην πορεία αυτών των αντιδράσεων φθείρονται και τελικά πεθαίνουν. Όταν οι διαδικασίες οξείδωσης επιβραδύνουν, η διάρκεια ζωής των κυττάρων παρατείνεται. Ο κατασκευαστής αντιοξειδωτικών φίλτρων (Mitsubishi Electric) δηλώνει ότι αυτά τα φίλτρα μπορούν να επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης των ζωντανών οργανισμών που καταναλώνουν αέρα που έχουν υποστεί επεξεργασία. Bo

Η πλειονότητα των οξειδωτικών διεργασιών λαμβάνει χώρα υπό την επίδραση των ελεύθερων ριζών. Η επιφάνεια του αντιοξειδωτικού φίλτρου επεξεργάζεται με μια ουσία μιας ομάδας φλαβονοειδών, τα οποία είναι φυσικά αντιοξειδωτικά. Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες της προαναφερθείσας οργάνωσης, τα φλαβονοειδή είναι σε θέση να μειώσουν την επίδραση των ελευθέρων ριζών στα κύτταρα και να επιβραδύνουν τη γήρανσή τους, όμως πολυάριθμες μελέτες επιβεβαιώνουν

ασυνέπεια δώσει μια τέτοια υπόθεση (Stanner Α.Ε., Hughes J, Kelly CN, Buttriss J (2004) «Η αναθεώρηση του επιδημιολογικά στοιχεία για την 'αντιοξειδωτική υπόθεση'» Δημόσιας Υγείας Nutr 7 (3):... 407 έως 22? Shenkin Α (2006) "Ο βασικός ρόλος των μικροθρεπτικών συστατικών" Clin Nutr 25 (1): 1-13.). Και όμως, τα αντιοξειδωτικά έχουν μεγάλη σημασία για την ανθρώπινη υγεία. Αποτελούν αναστολείς των ουσιών από οξείδωση από το ατμοσφαιρικό οξυγόνο, έτσι που χρησιμοποιούνται ευρέως στη βιομηχανία τροφίμων (πηκτίνη, κιτρικό και ασκορβικό οξύ). Ορισμένες από αυτές έχουν αντιμικροβιακή δράση.

Ορισμένοι κατασκευαστές, διαφημιστικά φίλτρα πλάσματος και ιονιστές, λένε ότι οι συσκευές τους παράγουν όζον στη διαδικασία της εργασίας. Αυτό είναι αλήθεια, αλλά στην πραγματικότητα, μια αύξηση της συγκέντρωσης του όζοντος στον αέρα που εισπνέεται από ένα άτομο επηρεάζει έντονα τις οξειδωτικές διεργασίες στο σώμα. Όζον yavl

είναι ένα ισχυρότερο οξειδωτικό από το οξυγόνο, και επομένως πιο γρήγορα "γήρανση" ζωντανά κύτταρα. Στην περίπτωση αυτή, όντας ένα ισχυρό οξειδωτικό, το όζον καταστρέφει τα βακτήρια και τους ιούς στον αέρα και καταστρέφει επίσης πολλές οργανικές ενώσεις. Χαμηλή συγκέντρωση του όζοντος στον αέρα είναι χρήσιμο για την ανθρώπινη υγεία, και το υψηλό οδηγήσει σε αλλεργικές αντιδράσεις, πονοκεφάλους, κράμπες στα μάτια, κόπωση povyshennnoy, επιδείνωση της νόσου των πνευμόνων, και ακόμη και την εμφάνιση των κακοήθων όγκων. Μια μεγάλη ποσότητα όζοντος παρέχεται από τον εξοπλισμό αντιγραφής. Παρά τη χρήση των συλλεκτών όζοντος, μερικά από αυτά εξακολουθούν να εισχωρούν στο δωμάτιο. Συνεχίζοντας, σε γραφεία με εξοπλισμό αντιγραφής, η χρήση ιονιστήρων και φίλτρων πλάσματος είναι γενικά αντίθετη

Φιλτράρισμα και καθαρισμός αέρα σε κλιματιστικά - ποια είναι τα φίλτρα;

Κλιματισμός για πολλούς είναι μια σωτηρία στην καυτή περίοδο. Επιλέξτε ένα κλιματιστικό δεν είναι πάντα εύκολο, δεδομένου πόσα διαφορετικά μοντέλα προσφέρουμε καταστήματα υλικού. Εάν έχετε ήδη ψάξει για ένα κλιματιστικό, τότε γνωρίζετε ότι υπάρχουν διαφορετικοί τύποι καθαρισμού του αέρα σε αυτές τις συσκευές. Πώς είναι διαφορετικά; Ποια είδη πρέπει να προτιμώ;

Μηχανικό φίλτρο ή χοντρό φίλτρο

Οι πωλητές μερικές φορές ονομάζουν αυτά τα φίλτρα ένα μάτι. Η μηχανική διήθηση αέρα θεωρείται η βάση, συνήθως υπάρχουν μόνο τέτοια κλιματιστικά. Ο αέρας εδώ καθαρίζεται μέσα από ένα πολύ μικρό πλέγμα, στο οποίο υπάρχει όλη η βρωμιά και η σκόνη. Τα κλιματιστικά με ένα τέτοιο φίλτρο είναι γνωστά για τη μακροζωία τους, ωστόσο, πρέπει να καθαρίζετε το φίλτρο από καιρό σε καιρό. Συνιστάται να καθαρίζετε κάθε 2-3 εβδομάδες. Πρέπει να το κάνετε κάτω από ένα μικρό κεφάλι νερού, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό πινέλο. Έτσι, μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε τα σωματίδια σκόνης που συσσωρεύονται κατά τη λειτουργία του κλιματιστικού.

Η παραγωγή κλιματιστικών με τέτοια φίλτρα εκτελείται από την Aeronic, την Kentatsu και πολλούς άλλους, σχεδόν κάθε κατασκευαστής κλιματιστικών έχει στο απόθεμά του δυο μοντέλα με ένα φίλτρο αυτού του τύπου.

Απορροφητικό φίλτρο άνθρακα (άνθρακα)

Αυτά τα φίλτρα δεν καθαρίζουν τόσο πολύ τον αέρα της σκόνης, πόσες οσμές αφαιρούνται από αυτό. Έχετε ένα σκύλο στο σπίτι και αισθάνεστε σαφώς ότι υπάρχει μια μυρωδιά στον αέρα; Έτσι χρειάζεστε κλιματιστικό με αυτό το φίλτρο. Απορροφά πολύ τη μυρωδιά του καπνού του τσιγάρου και επίσης εξαλείφει τον αέρα από πολλές ακόμη σκληρές γεύσεις. Πόσο ισχυρό θα λειτουργεί το φίλτρο και πόσο θα καθαρίσει τον αέρα εξαρτάται από το μοντέλο του κλιματιστικού που αγοράζετε. Τα κλιματιστικά με τέτοια φίλτρα είναι σημαντικά μεταξύ των ατόμων που πάσχουν από αλλεργίες.

Το πλεονέκτημα αυτού του κλιματιστικού είναι ότι για να αποκατασταθούν οι ιδιότητες απορρόφησης της οσμής του φίλτρου αρκεί να αφήσετε το φίλτρο κάτω από το λαμπερό ηλιακό φως για κάποιο χρονικό διάστημα, δεν χρειάζεται να σπαταλάτε χρόνο για να το πλύνετε. Οι τιμές για τέτοιες συσκευές είναι αρκετά ικανοποιητικές.

Κάθε ξεχωριστό φίλτρο υποδεικνύει ποιες οσμές μπορεί να απορροφήσει. Ένα παράδειγμα είναι τα κλιματιστικά Panasonic, τα οποία είναι σε θέση να εξαλείψουν τις μυρωδιές διαφόρων χημικών, τσιγάρων, ζώων.

Αντιβακτηριακό φίλτρο

Δρουν λόγω των ειδικών ουσιών που βρίσκονται μέσα στο φίλτρο. Για όσους έχουν παιδιά στο σπίτι, τέτοια φίλτρα είναι ανεκτίμητα. Τα αντιβακτηριακά φίλτρα όχι μόνο καθαρίζουν τον αέρα, αλλά επίσης δεν επιτρέπουν τα βακτήρια να πολλαπλασιάζονται στους τοίχους του κλιματιστικού, όπως συμβαίνει συχνά με συσκευές άλλων τύπων καθαρισμού του αέρα.

Για να καθαρίσετε το φίλτρο, πρέπει να το πλένετε κατά διαστήματα. Για να γίνει αυτό είναι πολύ απλό, απλά πρέπει να περπατήσετε στην επιφάνεια του φίλτρου με μια μικρή βούρτσα. Αυτά τα φίλτρα είναι ένα από τα πιο ισχυρά, εξαλείφουν τα σωματίδια σκόνης μέχρι τα 0, 0001 μικρά. Επίσης το πλεονέκτημα του κλιματιστικού με αντιβακτηριακό φίλτρο είναι η ταχύτητα λειτουργίας.

Αν θυμάστε τις συσκευές με τέτοια φίλτρα, τα πιο συνηθισμένα από αυτά είναι τα κλιματιστικά της Toshiba. Είναι ισχυρά και ανθεκτικά.

Αντιαλλεργικό φίλτρο

Το κύριο καθήκον αυτού του φίλτρου είναι να αφαιρέσει από τον αέρα όλα τα είδη σωματιδίων που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση. Το αντι-αλλεργιογόνο φίλτρο εξουδετερώνει αυτά τα σωματίδια και ακόμα και αν πέσουν στον αέρα, δεν θα προκαλέσουν αλλεργίες.

Ο διάσημος κατασκευαστής τέτοιων κλιματιστικών είναι το Mitsubishi Heavy.

Αντιοξειδωτικό φίλτρο

Αυτά τα φίλτρα είναι μοναδικά και κατασκευάζονται από μία μόνο εταιρεία - τη Mitsubishi Electric. Δεν καθαρίζουν μόνο τον αέρα, αλλά και επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης των ανθρώπων στην αίθουσα.

Εξωτερικά, αυτή η συσκευή δεν διαφέρει πολύ από τους άλλους, εκτός από το εκφραστικό πράσινο. Παρόλα αυτά, αν βυθιστούμε στη δομή των μηχανισμών, γίνεται σαφές πόσο πολύπλοκη είναι η δομή αυτού του φίλτρου. Έχει μια ειδική δραστική ουσία που αποκαθιστά τις ελεύθερες ρίζες σε χημικά αδρανείς ενώσεις. Αυτή η ουσία δεν θα σπαταληθεί και συνεπώς το φίλτρο είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά.

Φίλτρο Catechin

Η δομή αυτού του φίλτρου είναι πολύ ασυνήθιστη. Περιέχει μια ουσία που εξάγεται από το πράσινο τσάι. Εξουδετερώνει τα βακτήρια, εξαλείφοντας έτσι έναν αριθμό δυσάρεστων οσμών, συμπεριλαμβανομένης και της άρωμα των τσιγάρων, ιδρώτα, τα ζώα και ούτω καθεξής. D. Το φίλτρο είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε απορροφά ακόμη και τα μικρότερα σωματίδια σκόνης και να τους εξουδετερώνει.

Αυτός ο τύπος διήθησης αέρα εκτελείται σε κλιματιστικά της Panasonic.

Ιονιστής πλάσματος

Αυτό το φίλτρο θεωρείται πολύ διάσημο, έτσι να το πω. Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να πούμε ότι ο ιονιστής πλάσματος απορροφά πολλή ηλεκτρική ενέργεια - σχεδόν 5 χιλιάδες βολτ. Ωστόσο, η απόδοση του κλιματιστικού με ένα τέτοιο φίλτρο δικαιολογεί το κόστος και την απόδοσή του. Μια ειδική μονάδα ιονισμού αλλάζει τη φόρτιση των ρύπων από θετική σε αρνητική. Η πλάκα φίλτρου αποτελείται από αυτά τα πιο φορτισμένα σωματίδια.

Ο ιονιστής πλάσματος ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις ακόμα και ευαίσθητων σε σκόνη ατόμων, ιδανικά για όσους πάσχουν από αλλεργίες, ανακουφίζει το σπίτι από κάθε είδους οσμές. Αναμφισβήτητα συν τέτοια κλιματιστικά - μια μεγάλη περιοχή δράσης, μπορούν να εγκατασταθούν με ασφάλεια σε μεγάλα δωμάτια και αίθουσες.

Μελέτες δείχνουν ότι ανά ημέρα ο αέρας στο δωμάτιο, όπου λειτουργεί το κλιματιστικό με ιονιστή πλάσματος, γίνεται καθαρότερο εκατό φορές! Μία από τις εταιρείες που κατασκευάζει τέτοια κλιματιστικά είναι η Hitachi.

Έλεγχος υπεριώδους αέρα

Ισχυρά ενεργούν οι υπεριώδεις ακτίνες, οι οποίες καταστρέφουν αμείλικτα όλους τους αερόφερτους μικροοργανισμούς στον αέρα και αποτρέπουν την εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών. Πραγματικά για σπίτια όπου υπάρχουν παιδιά. Πολύ συχνά, τέτοια φίλτρα εγκαθίστανται σε εστιατόρια και καφετέριες.

Αυτές οι ακτίνες διαπερνούν το δωμάτιο και δεν αφήνουν τα βακτηρίδια μια μοναδική ευκαιρία. Τα φίλτρα υπεριώδους ακτινοβολίας αναγνωρίζονται ως ένα από τα πιο αποτελεσματικά, αμέσως μετά τους ιονιστές πλάσματος.

Κατά την επιλογή ενός κλιματιστικού, θα πρέπει πρώτα να καθοδηγηθείτε από το είδος του φίλτρου που χρειάζεστε ειδικά, και στη συνέχεια θα πρέπει να σκεφτείτε τον κατασκευαστή και τις πρόσθετες ιδιότητες.

Φίλτρα για κλιματιστικά

Ο κλιματισμός δεν είναι μόνο εξοπλισμός για την ψύξη του εσωτερικού αέρα. Συμφωνούν ευχάριστο όταν ένα άλλο κλιματιστικό καθαρίζει τον αέρα και απομακρύνει οσμές (καπνός του τσιγάρου, αμμωνία, τοξικών αερίων), σκοτώνει τα βακτηρίδια, τους ιούς, ανεπιθύμητη και επικίνδυνων χημικών. Τα περισσότερα κλιματιστικά οικιακής χρήσης περιέχουν ειδικά φίλτρα. Catechin, Ιονιστής, Βιταμίνη C, Πλάσμα, Αντιοξειδωτικό. Είναι πολλά, και όλα συμβάλλουν στη μέγιστη άνεση! Ποιο φίλτρο είναι καλύτερο για εσάς;

Φίλτρο Catechin

Φίλτρο Catechin - βοηθά να γίνει ο αέρας στο δωμάτιο χρήσιμο για την υγεία και την καθημερινή ευεξία ενός ατόμου. Catechin - μια ουσία που περιέχεται σε ορισμένες ποσότητες στα φύλλα τσαγιού. Όπως γνωρίζετε, κατεχίνη Είναι ένα εξαιρετικό αντισηπτικό, τα παθογόνα βακτήρια είναι εγγυημένα να πεθάνουν όταν διέρχεται από τα κύτταρα ενός τέτοιου φίλτρου. Ως αποτέλεσμα της χρήσης φίλτρα κατεχίνης στο κλιματιστικό, ο αέρας στο σπίτι σας δεν θα είναι μόνο καθαρός, αλλά υγιής!

Σε KupiKonder θα βρείτε τα πιο σύγχρονα κλιματιστικά με φίλτρο κατεχίνης: Ballu Platinum DC Inverter Λευκό Edition, Ballu Platinum DC Inverter Black Edition, Electrolux Μονακό στις πιο ελκυστικές τιμές!

Καλέστε: +7 (343) 346-85-51 και οι ειδικοί μας θα σας συμβουλεύσουν!

Φίλτρο πλάσματος

Φίλτρο πλάσματος - Η αρχή της λειτουργίας τέτοιων φίλτρων είναι η παραγωγή τάσης περίπου 4800 βολτ. Ως αποτέλεσμα του φίλτρου πλάσματος αποκλείει τη διείσδυση των διαφόρων μικροβίων, ιών, γύρη και άλλες ακαθαρσίες έρχονται μαζί με τον εξωτερικό αέρα. Εκτός από τις επιπτώσεις μιας ηλεκτρικής εκκένωσης, ο αέρας καθαρίζει φωτοκαταλυτικό φίλτρο, επί των οποίων εναποτίθενται σωματίδια ξένων εγκλείστων, κυρίως σκόνης. Εκτός από όλες τις παραπάνω λειτουργίες, φίλτρο πλάσματος συμβάλλει στη μερική εξάντληση του αέρα. Η χρήση κλιματιστικών με ενσωματωμένο φίλτρο πλάσματος αποδεικνύει τα καλύτερα λειτουργικά αποτελέσματα σε σύγκριση με τα παραδοσιακά κλιματικά συστήματα. Φίλτρο πλάσματος Είναι μια συσκευή υψηλής τεχνολογίας με σχεδόν απεριόριστο λειτουργικό πόρο. Έτσι, δεν χρειάζεται να σκεφτείτε να αντικαθιστάτε τακτικά αυτό το εξάρτημα.

Έχουμε ένα split σύστημα με φίλτρο πλάσματος από 15390r! Ενεργοποίηση / απενεργοποίηση συστημάτων split: Hisense NEO Premium Classic Α, ROYAL Premium TRIUMPH. Μετατροπέας: LESSAR Εγώ, ROYAL Premium TRIUMPH DC Inverter.

Αντιοξειδωτικό φίλτρο

Αντιοξειδωτικά (αντιοξειδωτικά) - ουσίες που επιβραδύνουν τη διαδικασία οξείδωσης. Όλες οι διαδικασίες σε ζωντανούς οργανισμούς προχωρούν μέσω αντιδράσεων οξείδωσης-μείωσης. Σε αυτή την περίπτωση, τα κύτταρα που συμμετέχουν στην πορεία αυτών των αντιδράσεων φθείρονται και τελικά πεθαίνουν. Όταν οι διαδικασίες οξείδωσης επιβραδύνουν, η διάρκεια ζωής των κυττάρων παρατείνεται. Κατασκευαστής αντιοξειδωτικά φίλτρα (Mitsubishi Electric) δηλώνει ότι αυτά τα φίλτρα μπορούν να επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης των ζωντανών οργανισμών που καταναλώνουν τον αέρα που επεξεργάζεται. Οι περισσότερες οξειδωτικές διαδικασίες εμφανίζονται υπό την επίδραση των ελεύθερων ριζών. Επιφάνεια αντιοξειδωτικό φίλτρο αντιμετωπίζονται με μια ουσία μιας ομάδας φλαβονοειδών, τα οποία είναι φυσικά αντιοξειδωτικά.

Επιλογή KupiKonder: σειρά Mitsubishi Electric MS-GF.

Φωτοκαταλυτικό φίλτρο

Φωτοκαταλυτικό φίλτρο (ζεόλιθος) δημιουργεί υπεριώδη ακτινοβολία, υπό την επίδραση οργανικών ουσιών (συμπεριλαμβανομένων των βακτηρίων και των ιών) αποσυντίθεται σε ανόργανα (νερό και διοξείδιο του άνθρακα). Εάν θεωρήσουμε ότι πολλές μυρωδιές είναι οργανικής φύσης, εξουδετερώνονται επίσης φωτοκαταλυτικό φίλτρο. Αποτελεσματική για να αφαιρέσετε τη μυρωδιά του καπνού, ορισμένα τοξικά αέρια, αμμωνία. Το κύριο χαρακτηριστικό ενός τέτοιου φίλτρου είναι ότι διασπά μόνο τα μόρια των επιβλαβών ουσιών, χωρίς τη συσσώρευση τους στην επιφάνειά τους, και ως εκ τούτου δεν απαιτούν περιοδική αντικατάσταση.

Καλέστε: +7 (343) 346-85-51 και οι ειδικοί μας θα σας συμβουλεύσουν!

Καθαρισμός αέρα "Plasma Quad"

Ένα μοναδικό σύστημα καθαρισμού του αέρα "Plasma Quad " - έχει 4 κατευθύνσεις δράσης: βακτήρια, ιούς, αλλεργιογόνα και σκόνη.
• Σύστημα καθαρισμού αέρα «Πλάσμα Quad» εξουδετερώνει το 99% των βακτηρίων σε χώρο 25 m3 σε 115 λεπτά.
• Σύστημα καθαρισμού αέρα «Πλάσμα Quad» εξουδετερώνει το 99% των ιών σε ένα χώρο των 25 m3 σε 65 λεπτά.
• Σύστημα «Πλάσμα Quad» σε χαμηλή ταχύτητα ανεμιστήρα, αφαιρεί το 94% των μικρότερων τριχών γάτας και πιτυρίδας, καθώς και 98% γύρη που αναστέλλεται στον αέρα.
• Σύστημα «Πλάσμα Quad» σε χαμηλή ταχύτητα ανεμιστήρα, απομακρύνει το 88,6% της σκόνης και των ακάρεων που αιωρούνται στον αέρα.
(Ανάπτυξη της Mitsubishi Electric)

Ιονιστής αέρα

Ιονισμός του αέρα έχει αντιβακτηριακή δράση. Ιονισμός του αέρα βοηθά στην απομάκρυνση των δυσάρεστων μυρωδιών και του καπνού. Αντιμέτωποι με μόρια ρύπων και δυσάρεστες οσμές, τα ανιόντα τα χωρίζουν σε αβλαβείς ουσίες. Διάφορες μόνιμες μυρωδιές και καπνός αφαιρούνται χωρίς ίχνος σε 5-6 λεπτά λειτουργίας του ιονιστή. Δεδομένου του όγκου του αέρα που συλλαμβάνεται από το κλιματιστικό - ιονίζοντας με αυτό είναι ένα ιδανικό εργαλείο για την καταπολέμηση του καπνού στο σπίτι ενός καπνιστή. Ιονισμός αφαιρεί από τον αέρα ορισμένες ανεπιθύμητες και επικίνδυνες χημικές ενώσεις. Το δωμάτιο μπορεί να περιέχει πηγές ανεπιθύμητων χημικών ενώσεων που διεισδύουν στον αέρα: αντικείμενα που έχουν υποστεί επεξεργασία με χημικά, επιβλαβή υλικά και αερολύματα.

Καλέστε: +7 (343) 346-85-51 και οι ειδικοί μας θα σας συμβουλεύσουν!

Φίλτρο βιταμίνης C - ένα φίλτρο με βιταμίνη C

Φίλτρο βιταμίνης C (φίλτρο με βιταμίνη C) κορεσμεί τον αέρα με βιταμίνη C, η οποία έχει ευεργετική επίδραση στο δέρμα και αυξάνει την αντοχή του σώματος στο στρες. γεμίζει τον αέρα με ενέργεια της βιταμίνης C. έχει ευεργετική επίδραση στο δέρμα και ανακουφίζει από το άγχος.

Φίλτρο ιόντων αργύρου

Φίλτρο ιόντων αργύρου (φίλτρο με ιόντα αργύρου) παρέχει σταθερό υψηλής απόδοσης καθαρισμό αέρα από βακτήρια:
τα ιόντα αργύρου καταστρέφουν τα βακτήρια στη διαδικασία διήθησης του αέρα. αποτρέψτε την εμφάνιση τους όταν η κλιματιστική μηχανή είναι απενεργοποιημένη. κρατήστε μικρά σωματίδια σκόνης.

Καλέστε: +7 (343) 346-85-51 και οι ειδικοί μας θα σας συμβουλεύσουν!

Κλιματιστικό φίλτρου άνθρακα

Charcoral Nano Filter (nanofilter άνθρακα) καταστρέφει τις οσμές και απορροφά επιβλαβή χημικά αέρια, συγκρατεί τα μικρότερα σωματίδια σκόνης, τα μαλλιά κατοικίδιων ζώων, αποτρέποντας αλλεργικές ασθένειες: καθυστερεί τα σωματίδια οσμών. τα αφαιρεί από το δωμάτιο δημιουργώντας μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. μειώνει τη συγκέντρωση σκόνης. μειώνει τη συγκέντρωση της αμμωνίας.

Σύστημα διαχωρισμού φίλτρων Bio

Bio φίλτρο. Αποστειρώνει και καθαρίζει τον αέρα. Ειδικά ένζυμα εφαρμόζονται στην επιφάνεια του φίλτρου, τα οποία συγκρατούν μικρά σωματίδια σκόνης και καταστρέφουν τους μικροοργανισμούς. Τα ένζυμα αλληλεπιδρούν με βακτήρια, καταστρέφουν τα τοιχώματα των κυττάρων τους, πράγμα που οδηγεί στο θάνατο βακτηρίων.

Φίλτρο ψυχρού καταλύτη

Αυτό το φίλτρο χρησιμοποιεί μια πλάκα με διοξείδιο του τιτανίου (καταλύτη). Όταν το φυσικό φως του ήλιου αγγίζει την πλάκα μέσω ειδικών ανοιγμάτων στην εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού, όλες οι μολυσματικές ουσίες χωρίζονται στις απλούστερες ουσίες υπό την επίδραση του διοξειδίου του τιτανίου που εναποτίθεται στην επιφάνειά του. Έτσι, το φίλτρο καθαρίζει τον αέρα από τις πιο επιβλαβείς ακαθαρσίες, συμπεριλαμβανομένων των ιών και των μολυσματικών αερίων, και η πλάκα με τον καταλύτη δεν απαιτεί πρόσθετη θέρμανση από το δίκτυο, το οποίο ήταν το όνομα του φίλτρου «Ψυχρός καταλύτης» "Ψυχρός καταλύτης". Ένα άλλο χαρακτηριστικό «Ψυχρός καταλύτης» φίλτρο είναι ότι η αποτελεσματικότητά του δεν μειώνεται κατά τη λειτουργία.

Σύστημα διαχωρισμού φίλτρου HEPA

Φίλτρο αέρα υψηλής απόδοσης σωματιδίων, που σημαίνει "Ένα φίλτρο για εξαιρετικά αποτελεσματικό καθαρισμό αέρα από σωματίδια". Χρησιμοποιούνται όχι μόνο στο σπίτι αλλά και σε νοσοκομεία και εργαστήρια, συμπεριλαμβανομένων των λεγόμενων «υποαλλεργικό σπίτια» για τη θεραπεία των αλλεργιών, όπου οι απαιτήσεις για τον καθαρισμό του αέρα από αιωρούμενα σωματίδια και αλλεργιογόνα ειδικού, αλλά σε υψηλά επίπεδα. Φίλτρα HEPA είναι κατασκευασμένα από πορώδες υλικό με βάση το γυάλινο μαλλί. Χάρη σε ένα διακλαδισμένο δίκτυο μικρότερων πόρων, αυτά τα φίλτρα επιβραδύνουν αποτελεσματικά σωματίδια μεγέθους έως 0,3 μm και η κυματοειδή επιφάνεια αυξάνει την περιοχή του φίλτρου. Βαθμός καθαρισμού του αέρα Φίλτρα HEPA διαφορετικές ποιότητες κυμαίνεται από 85% έως 99,99%. Τα φίλτρα άνθρακα (ή τα ενδιάμεσα στρώματα άνθρακα σε συνδυασμένα φίλτρα) συμπληρώνουν τις λειτουργίες Φίλτρο HEPA, την απομάκρυνση των οσμών, των τοξικών αερίων και του καπνού. Η κίνηση του αέρα μέσω των φίλτρων παρέχεται μέσω ενός ανεμιστήρα με πολλές ταχύτητες λειτουργίας (ελάχιστο με εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο θορύβου, μέγιστο για γρήγορο καθαρισμό του εσωτερικού αέρα)

Κάθε ένα από αυτά τα φίλτρα είναι καλό με τον δικό του τρόπο, αλλά ακόμα καλύτερα - ένας πλήρης καθαρισμός του αέρα! Για μέγιστη άνεση στο σπίτι, να δώσουν προσοχή στο μοντέλο, το οποίο περιλαμβάνει ένα πλήρες σύστημα φιλτραρίσματος: Ballu Platinum DC Inverter Λευκό Edition, ΝΕΟ Premium Classic Α, Premium Σχεδιασμός Σούπερ DC Inverter, η Electrolux Μονακό, Classic Inverter MSZ-HJ, Premium λεπτή σχεδίαση Super DC Inverter