Τρύπα για το μαγείρεμα στην κουζίνα;

Σε ένα νέο κτίριο στην κουζίνα υπάρχει μια τρύπα στον τοίχο, ένα φινίρισμα έχει προγραμματιστεί, νομίζω πώς να προετοιμάσει αυτή την τρύπα για την εγκατάσταση της κουκούλα μετά.

Φαίνεται ότι τα καταστήματα είδαν πλαστικά ορθογώνια βύσματα με μια τρύπα για την κουκούλα, όπως καταλαβαίνω ότι είναι τοποθετημένη στον τοίχο και έπειτα η κουκούλα εισάγεται μέσα σε αυτό.
Και τι τότε να πάρουμε; Ποια είναι η τυπική διάμετρος και η εγκάρσια διατομή των κουκούλες;

Ή υπάρχουν άλλες επιλογές;

Βασικά ναι, η έξοδος στην κουκούλα είναι στάνταρ, φαίνεται διάμετρος 100mm. Μπορείτε εύκολα να ψάξετε για παράδειγμα στο site mvideo, επιλέγοντας οποιαδήποτε αγαπημένη κουκούλα, υπάρχει επίσης εκεί η opisanie.
Αλλά θα συνδέσετε την κουκούλα στον αερισμό με αυλακώσεις ή πλαστικό σωλήνα; Πιστεύεται ότι ο σωλήνας είναι πιο ήσυχος.

δηλαδή. πρέπει να αγοράσετε έναν σωλήνα με διάμετρο 100 mm (βλέπε ποια είναι η διάμετρος της κουκούλας) και να λερώσετε σαν μια στοματική ζώνη στον τοίχο και το υπόλοιπο να είναι λειασμένο έτσι; Ως αποτέλεσμα, σχηματίζεται στο τοίχωμα μία στρογγυλή οπή της επιθυμητής διαμέτρου.

Και αν υπάρχουν κουκούλες με τετράγωνο ή ορθογώνιο τμήμα, ή είναι όλοι στρογγυλοί, αντίστοιχα, χρειάζεται μόνο να γνωρίζετε τη διάμετρο;

πώς φαντάζεστε να ανάγλυφα την αυλάκωση στον τοίχο; και πηγαίνουν 120-150 mm, δεν είναι καλωδίωση) έχετε ένα πάχος τοίχου 100mm εκεί
"> μπορεί να είναι τόσο σαφής
Απλά μην καλύπτετε πλήρως την κουκούλα με ένα σωλήνα, πρέπει να υπάρχει φυσικός αερισμός στο μη εργάσιμο χρόνο της κουκούλας.

Νόμιζα ότι ο πλαστικός σωλήνας ήταν λερωμένος και έπειτα η αυλάκωση εισήχθη σε αυτό.
Και πώς στη συνέχεια η αυλάκωση στη συνέχεια τοποθέτηση στον τοίχο, απλά βάλτε το στην τρύπα στον τοίχο έτσι ώστε να μην πέσει έξω;

g_s_s έγραψε:
Νόμιζα ότι ο πλαστικός σωλήνας ήταν λερωμένος και έπειτα η αυλάκωση εισήχθη σε αυτό.
Και πώς στη συνέχεια η αυλάκωση στη συνέχεια τοποθέτηση στον τοίχο, απλά βάλτε το στην τρύπα στον τοίχο έτσι ώστε να μην πέσει έξω;

Καθένας αποφασίζει πώς να ενισχύσει τον εαυτό του, υπάρχει ένα κουτί κάτω από αυτό, αν είναι απαραίτητο. Στα καταστήματα θα πρέπει να είναι + με κουκούλες πάνε μερικές φορές. Στη βάση - εδώ η απάντηση είναι απλή, το κατάστημα έχει πλέγματα ειδικά για τη διάμετρο των αυλακώσεων που χρειάζεστε για εσάς, τα οποία είναι τοποθετημένα στο άνοιγμα. Όλα εδώ εξαρτώνται από το πόσο μακριά είναι η σόμπα σας από την είσοδο.

Έτσι, ενώ η τρύπα που είναι απαραίτητο για την προετοιμασία, εννοώ αυτό που θα έπρεπε να είναι το μέγεθος και την διατομή, στη συνέχεια, να καθορίσει εύκολα το «πλέγμα ειδικά σε αυλακώσεις διαμέτρου»

Και τι μέγεθος έχουν αυτά τα πλέγματα;

g_s_s έγραψε:
Έτσι, ενώ η τρύπα που είναι απαραίτητο για την προετοιμασία, εννοώ αυτό που θα έπρεπε να είναι το μέγεθος και την διατομή, στη συνέχεια, να καθορίσει εύκολα το «πλέγμα ειδικά σε αυλακώσεις διαμέτρου»

Και τι μέγεθος έχουν αυτά τα πλέγματα;

"> κοιτάξτε εδώ Νομίζω ότι όλα τα ερωτήματα σχετικά με τις διαστάσεις των δικτύων και των αγωγών για τους αεραγωγούς θα πέσουν μακριά.

Σας ευχαριστώ τώρα που είναι πιο κατανοητό να σκέφτεστε

Εξετάστηκαν τα χαρακτηριστικά των κουκούλες στις εγκαταστάσεις των κατασκευαστών, για κουκούλες πλάτους 50-60 cm, η διάμετρος της ένωσης είναι 120 mm, για κουκούλες με πλάτος 90 cm 150-160 mm. Τώρα όλα είναι καθαρά, ευχαριστώ για τη βοήθεια.

αχ, ναι. Ξέχασα να πω περισσότερα για το τι δεν πρέπει να ξεχάσουμε αερισμού στο υψηλότερο σημείο του δωματίου, γιατί δεν είναι ευχάριστο οσμές και τα αέρια που ανεβαίνουν στην κορυφή, και απορροφητήρα, τι δεν ήταν, δεν είναι σε θέση να το βάλετε όλα.. εκεί που ήταν prikrasno ένα άρθρο για τα πάντα γι 'αυτό. αλλά δεν θα σας δώσω αναφορές.
Σε γενικές γραμμές χρειάζεστε κάτι τέτοιο. ">

Και οι μυρωδιές από το κορυφαίο σημείο θα συλλεχθούν μέσω ενός πλέγματος;

Πιθανώς αυτό το υπέροχο άρθρο ">

Η περιοχή κάτω από την κουκούλα απλά βιδώνεται στην κορυφή της υπάρχουσας οπής. Μη λιπαίνετε.
Οι αυλακώσεις είναι 120 και 125 mm, μπορείτε απλά να πάρετε το μαξιλάρι με 120, επειδή όλες οι κουκούλες είναι συνήθως 120 και η αυλάκωση 125 πιέζεται εύκολα στο 120.
Επίσης, οι περιοχές για κουκούλα είναι αμέσως με μια επιπλέον σχάρα εξαερισμού, η οποία είναι σωστή.

Παρακαλώ μοιραστείτε την εμπειρία της εγκατάστασης του τύπου κουκούλας ELIKOR Rotunda 60P-650
(πλάτος 600mm)

Μπορεί να εγκατασταθεί σε έναν από τους τρόπους λειτουργίας

 • α) επεξεργασία του αέρα εσωτερικού χώρου, μέσω φίλτρων άνθρακα
 • (β) ή εξάτμιση προς τα έξω - στο κανάλι εξαέρωσης

Έτσι, έχω ένα κανάλι εξαερισμού στην κουζίνα, υπάρχει μια ψυχρή εισροή το χειμώνα.
Η κουκούλα κουζίνας σε αυτό το κανάλι δεν θέλει να αφαιρεθεί, καθώς πρόκειται για κυματισμό στον τοίχο + το κανάλι εξαερισμού θα κλείσει.

Μια άμεση τρύπα έχει προγραμματιστεί μέσω του τοίχου προς τα έξω (έτσι έχω ένα turbo λέβητα κρέμεται εδώ στην κουζίνα, που εργάζονται μέσα από μια τρύπα στον τοίχο).

Ανησυχεί ότι αυτό το χειμώνα σε αυτή την τρύπα 150 χιλιοστά θα εξακολουθούν να αφήνουν αρκετά καλά τη θερμότητα

 • μπορείτε να κάνετε μια τρύπα όχι 150mm, αλλά μικρότερη, για παράδειγμα 50-100mm;
 • μπορεί (αν κάποιος έχει εμπειρία) γενικά να χρησιμοποιεί την κουκούλα σύμφωνα με την επιλογή (α) - επεξεργάζεται αέρα μέσα στο δωμάτιο, μέσω των φίλτρων άνθρακα, δηλαδή, μην βγάζετε το καπό έξω.

Shl
Αυτή τη στιγμή στο διαμέρισμα της κουζίνας μας δεν υπάρχει εξάντληση καθόλου και δεν έχουμε καμία δυσκολία καθόλου.

Σκεφτόμαστε λοιπόν, αλλά χρειάζεται μια ιδιωτική κατοικία.

ZYZY
Μέγεθος κουζίνας - 10 τ.μ., από 2 έως 4 χρήστες

Τι είδους καμινάδα για το μαγείρεμα στην κουζίνα για να επιλέξετε - τύπους και χαρακτηριστικά

Ο σκοπός του εξαερισμού είναι να εξασφαλιστεί η κανονική κυκλοφορία του αέρα στις κατοικίες, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση δυσάρεστων οσμών, σωματιδίων σκόνης και λίπους, παθογόνων βακτηρίων. Ως εκ τούτου, το σύστημα εξαερισμού είναι αναπόσπαστο μέρος οποιουδήποτε σύγχρονου σπιτιού. Το κύκλωμα ανταλλαγής αέρα περιλαμβάνει κουκούλα κουζίνας. Σχετικά με τα χαρακτηριστικά των σωλήνων εξαερισμού για το σχέδιο, οι ποικιλίες τους και η σωστή εγκατάστασή τους θα περιγραφούν αργότερα.

Λίγα λόγια για τη διάταξη του αεραγωγού

Ο εξαγόμενος αέρας από τις εγκαταστάσεις μπορεί να αφαιρεθεί με αγωγούς αερισμού (που βρίσκονται στα διαμερίσματα) ή απλά έξω, μέσω των οπών εξαερισμού που υπάρχουν στους τοίχους των κτιρίων.

Η κατασκευή μιας ιδιωτικής κατοικίας μπορεί να προγραμματιστεί εκ των προτέρων, έτσι ώστε το κανάλι της κουκούλας να βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον τόπο όπου η σόμπα θα αυξηθεί στο μέλλον. Αν πρόκειται για το ίδιο είδος οικιστικών χώρων ενός κτιρίου διαμερισμάτων, συχνά δεν είναι απαραίτητο να υπολογίζετε στη βολική θέση των περασμάτων αερισμού.

Σε αυτή την περίπτωση, η πιο λογική λύση θα είναι η εγκατάσταση ενός σωλήνα για κουκούλες κουζίνας. Αυτό το προϊόν θα συνδέει την έξοδο του καλύμματος που είναι εγκατεστημένη πάνω από τον κλίβανο στον αγωγό αερισμού, καθιστώντας δυνατή τη συνεχή και ερμητική λειτουργία του βρόχου ανταλλαγής αέρα.

Σε γενικές γραμμές, η χρήση ενός τέτοιου σωλήνα μπορεί να φιλοξενήσει ηλεκτρικό οπουδήποτε σε σχέση με το κανάλι του αερισμού, αλλά παρ 'όλα αυτά συνιστάται δυνατόν να ρυθμίσετε την πλάκα όσο το δυνατόν πλησιέστερα, άλλως απαιτείται να πραγματοποιήσει ένα πλαστικό σωλήνα για απορροφητήρες κουζίνας μεγαλύτερου μήκους, η οποία θα οδηγήσει στην ανάγκη για πρόσθετη στερέωση, κάμψης του αντικειμένου ή της εγκατάστασης περιστροφικά εξαρτήματα (γωνίες). Όλα αυτά μειώνουν την απόδοση του σχεδιαζόμενου κυκλώματος και οδηγούν σε αύξηση του αριθμού θορύβου.

Τύποι σωλήνων εξαγωγής

Οι σωληνώσεις εξαγωγής χωρίζονται σε δύο τύπους:

 • πλαστικά προϊόντα με λεία επιφάνεια.
 • Κυματοειδή προϊόντα (κατασκευασμένα από ημίσκληρο αλουμίνιο ή πλαστικό).

Χαρακτηριστικά των πλαστικών σωλήνων

Τα προϊόντα αυτά μπορούν να είναι δύο τύπων τμημάτων: στρογγυλά και ορθογώνια. Είναι γενικά αποδεκτό ότι οι σωλήνες με ορθογώνια γεωμετρία δεν είναι τόσο εμφανείς όσο παρόμοια προϊόντα κυκλικής διατομής.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτά και άλλα προϊόντα περνούν πάνω από ερμάρια κουζίνας - πατώματα ή συμβατικά, διότι στην περίπτωση αυτή οι σωλήνες θα είναι αόρατοι.

Για σωστή εγκατάσταση στην κουζίνα ενός πλαστικού σωλήνα για σχεδίαση, θα αγοράσετε επιπλέον τουλάχιστον τρεις προσαρμογείς με τη μορφή γράμματος "G". Επιπλέον, οι προσαρμογείς από την κουκούλα και για τον εξαερισμό (δεδομένης της παρουσίας του κουδουνιού για σχεδίαση). Η εγκατάσταση όλων των τμημάτων του αγωγού πραγματοποιείται με τη χρήση στεγανοποιητικού.

Πλεονεκτήματα των σωλήνων πολυμερούς για κουκούλες κουζίνας:

 • παρέχει τη βέλτιστη μείωση του θορύβου κατά τη λειτουργία του συστήματος.
 • η εσωτερική τους επιφάνεια είναι ομαλή, δεν έχει σχισμές, στις οποίες μπορεί να εγκατασταθεί το λίπος, η σκόνη και άλλοι μολυντές.

Κυματοειδή χαρακτηριστικά σωλήνων

Όπως υποδηλώνει το όνομα, η επιφάνεια των σωλήνων για σχεδίαση αυτού του είδους καλύπτεται με χαρακτηριστικές πτυχές.

Κατά την τοποθέτηση του αγωγού, ο κυματοειδής σωλήνας πρέπει να τεντωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο, έτσι ώστε στερεά σωματίδια στον εισερχόμενο αέρα να καθίστανται στις πτυχές στην εσωτερική επιφάνεια. Επιπλέον, ενώ η συσκευή λειτουργεί, αν υπάρχουν ακόμη και μικρά διαχωριστικά μέσα στους σωλήνες, ο αριθμός θορύβου αυξάνεται σημαντικά. Διαβάστε επίσης: "Πώς χρησιμοποιείται ένας κυματοειδής σωλήνας για τον εξαερισμό, τα χαρακτηριστικά της παραγωγής και των συσκευών".

Οι κυματοειδείς σωλήνες για το σχέδιο στην κουζίνα είναι ασφαλισμένοι με ειδικά σφιγκτήρες και σχάρες με εξαρτήματα.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων αυτού του τύπου προϊόντων, μπορούμε να σημειώσουμε την απλότητα του σχεδιασμού του κυκλώματος εξάτμισης και τη δυνατότητα να το κάνουμε χωρίς πρόσθετο περιστροφικό οπλισμό. Μεταξύ άλλων, οι κυματοειδείς σωλήνες κοστίζουν συνήθως λίγο λιγότερο από τους πολυμερείς σωλήνες (διαβάστε επίσης: "Χρησιμοποιώντας κυματοειδές σωλήνα για σχέδιο - πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα").

Επιλογή της διαμέτρου και του τύπου των προϊόντων για τον εξοπλισμό της κουκούλας

Η διάμετρος της καλύπτρας σωλήνα εξάτμισης κουζίνα δεν πρέπει να είναι μικρότερη από τη διατομή της εξόδου της συσκευής? Διαφορετικά, όχι μόνο μείωσε την κατάρτιση απόδοση, αλλά επίσης αυξάνει το επίπεδο θορύβου και λόγω του αυξημένου φορτίου στον κινητήρα υπάρχει κίνδυνος πρόωρης αστοχίας της συσκευής (με περισσότερες λεπτομέρειες: «Πώς να επιλέξετε μια διάμετρο σωλήνες εξαγωγής - χαρακτηριστικά των σωλήνων εξαερισμού ").

Ωστόσο, στην περίπτωση όπου η διατομή του αγωγού αερισμού είναι μικρότερη από την αντίστοιχη τιμή της εξόδου εξαγωγής, η εγκατάσταση ενός σωλήνα μεγαλύτερης διατομής δεν έχει νόημα.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι κάθε διαδοχική στροφή της εσωτερικής διόδου του αγωγού 90 ° οδηγεί σε μείωση της αποτελεσματικότητας πρόσληψη έως και κατά 10%, και εάν μία οξεία γωνία, υπάρχει μια πιθανότητα λανθασμένης κίνησης του μείγματος των αερίων με αποτέλεσμα την υπέρβαση της επιτρεπόμενο φορτίο για την κουκούλα του κινητήρα.

Με γνώμονα αυτά τα ζητήματα, μην δημιουργείτε υπερβολικά μεγάλο κύκλωμα εξάτμισης με περιττές στροφές και στροφές.

Ανεξάρτητα από τη διάμετρο του σωλήνα κουκούλας, οι βαλβίδες ελέγχου είναι ένα μέσο αποφυγής διείσδυσης στο εξοπλισμένο σύστημα αέρα από τον αγωγό αερισμού.

Οι συσκευές αυτές ταξινομούνται σε:

 1. Αναδιπλωμένο.
 2. Με πλαστικό δίσκο στον άξονα.

Ο άξονας της βαλβίδας είναι τοποθετημένος κάθετα σε σχέση με το δάπεδο. Εάν δεν πληρούται αυτή η συνθήκη, ο δίσκος της συσκευής θα χτυπήσει.

Για να αποφευχθεί η αποτυχία της φυσική ροή αέρα εσωτερικών χώρων, είναι απαραίτητο να καθορίσει το έξοδο αεραγωγό συνδυασμός σχάρα, που έχει ένα άνω σωλήνα, μια αντίστοιχη διάμετρο του σωλήνα για τις κουκούλες κουζίνα, και στο κάτω μέρος - πολλαπλά ανοίγματα για φυσική διαδικασία αερισμού.

Είναι επίσης απαραίτητο να γίνει κατανοητό ότι από την άποψη της απόδοσης, το καλύτερο μήκος του κυκλώματος εξάτμισης είναι μέχρι 3 m. Εάν η τιμή αυτή αυξηθεί για κάθε επόμενο μετρητή, ο συντελεστής θα μειωθεί κατά 5-10%.

Η καλύτερη μορφή του σωλήνα θα πρέπει να αναγνωρίζεται ως κυκλική, με λεία εσωτερική επιφάνεια, ως έχουσα τη μικρότερη αεροδυναμική αντίσταση. Επιπλέον, οι έξοδοι εξαερισμού και οι απορροφητήρες είναι επίσης στρογγυλές και η χρήση ορθογωνικών σωλήνων αυξάνει επίσης την αντίσταση του συστήματος, γεγονός που οδηγεί σε υπερφόρτωση του κινητήρα.

Κάλυψη των σωλήνων εξαγωγής

Εκτός από τον απλούστερο τρόπο - για να κάνετε ένα περίγραμμα πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας - υπάρχουν μερικές απλές λύσεις:

 1. Αν εσωτερική κουζίνα έχει προγραμματιστεί ή ήδη εγκαθιστάτε μια ψευδοροφή (γυψοσανίδες, δύο επιπέδων, ένταση), είναι δυνατόν να κρύψει το σωλήνα μεταξύ των στρωμάτων της δομής ή ανώτερο επίπεδο του νέου ανώτατου ορίου (διάβαζε: «Πώς να κρύψει το σωλήνα από την εξάτμιση - καλύπτοντας κόλπα σωλήνα εξαερισμού»).
 2. Εάν δεν αναμένεται επισκευή στο εγγύς μέλλον, μπορείτε να αγοράσετε ένα διακοσμητικό πλαστικό κουτί. η ποικιλία των προϊόντων αυτών είναι αρκετά μεγάλη, βοηθητικά στοιχεία, για παράδειγμα, λαμπτήρες, μπορούν να εγκατασταθούν επιπρόσθετα σε αυτά. Μια τέτοια απόφαση μπορεί να είναι όχι μόνο όμορφη, αλλά και χρήσιμη.
 3. Υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξετε μια ενσωματωμένη κουκούλα, εγκατεστημένη στα έπιπλα κουζίνας. Ένας τέτοιος σχεδιασμός μπορεί είτε να αποκρύπτεται εντελώς είτε να επεκτείνεται κατά τη λειτουργία ενός ηλεκτρικού κλιβάνου.
 4. Η απλούστερη επιλογή, που απαιτεί το μικρότερο επιπλέον κόστος, είναι ο χρωματισμός των κουκούλες σε χρώμα, σε αρμονία με τη σκιά των τοίχων της κουζίνας. Επιπλέον, εάν υπάρχει η επιθυμία να δείξετε φαντασία και πειράματα, μπορείτε να διακοσμήσετε τον σωλήνα με διάφορους τρόπους, καθιστώντας το ένα ελκυστικό έπιπλο. Ο μόνος περιορισμός - η ακεραιότητα του προϊόντος δεν πρέπει να υποφέρουν.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι σωλήνες για αιμορραγία αέρα αγοράζονται μαζί με την κουκούλα, μπορείτε να βρείτε έτοιμα σύνολα αυτών των προϊόντων.

Βεβαιωθείτε ότι, με προσεκτική επιλογή και προσεκτική τοποθέτηση, το κύκλωμα εξάτμισης θα λειτουργήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και θα αποτύχει.

Πλεονεκτήματα των κουκούλες με και χωρίς αεραγωγό

Κομψή κουκούλα κουζίνας

Το κύριο χαρακτηριστικό στην κουζίνα είναι η κουκούλα, η οποία θα παρέχει φρέσκο ​​και καθαρό αέρα, όχι μόνο την κουζίνα, αλλά ολόκληρο το σπίτι σας.

Ένα βασικό στοιχείο του απορροφητήρα κουζίνας είναι ο αγωγός αέρα. Τυποποιημένη διάμετρος πλαστικού ή κυματοειδούς αγωγού για το σχέδιο από 100 έως 200 mm. Όλο και συχνότερα στο σύγχρονο σύστημα εξαερισμού εμφανίζονται κουκούλες κουζίνας χωρίς αεραγωγούς. Αυτές οι κουκούλες μπορείτε να αγοράσετε σε οποιοδήποτε κατάστημα οικιακών συσκευών.

1 Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των κουκούλες με και χωρίς αγωγό

Υπάρχουν δύο τύποι κουκούλας: με λειτουργία εξαγωγής και λειτουργία κυκλοφορίας. Η λειτουργία εξάτμισης λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή ότι ο απορροφητήρας τραβά στον μολυσμένο αέρα και τον μεταφέρει μέσω του άξονα εξαερισμού στο γενικό σύστημα εξαερισμού.

Τέτοιες συσκευές θεωρούνται πολύ αποτελεσματικές και απαιτούν υποχρεωτική σύνδεση του αγωγού με το σύστημα εξαερισμού του σπιτιού.

Πλεονεκτήματα της κουκούλας κουζίνας με αγωγό:

 • Παραγωγικότητα (ποιότητα καθαρισμού μολυσμένου αέρα).
 • Κατηγορία τιμών (φθηνότερη από την κουκούλα χωρίς αγωγούς).
 • Ένα τεράστιο ποσό σχεδιασμού και χρωμάτων.

Μειονεκτήματα της κουκούλας με εξαεριστήρα:

 • Η ανάγκη να εγκατασταθεί χωριστά ένα σύστημα αγωγών.
 • Θόρυβος στην εργασία.
 • Επικαλύπτει τον αγωγό εξαερισμού στην κουζίνα (όταν η συσκευή δεν είναι ενεργοποιημένη, ο μολυσμένος αέρας δεν έχει πουθενά να πάει).
 • Βαριά κατασκευή.

Λειτουργία Κυκλοφορία λειτουργεί σε μια διαφορετική αρχή: χρησιμοποιώντας το μοτέρ που είναι τοποθετημένο στο εσωτερικό του εξοπλισμού, απορροφητήρας αναρροφά μολυσμένου αέρα, καθαρίζει το χρησιμοποιώντας ένα σύστημα φίλτρου, και στη συνέχεια στέλνει ήδη καθαρισμένος αέρας πίσω στο δωμάτιο. Δεν απαιτείται κανένας αγωγός αέρα για τέτοια συστήματα εξαερισμού.
στο μενού ↑

1.1 Κριτήρια για την επιλογή κουκούλας - βίντεο

Πλεονεκτήματα της κουκούλας κουζίνας χωρίς αγωγό:

 • Ευκολία κατασκευής (δεν διαθέτει μαζικούς πλαστικούς σωλήνες, εξόδους αέρα).
 • Απλότητα στην εγκατάσταση (απλά συνδέστε την κουκούλα πάνω στη σόμπα και συνδέστε το στο δίκτυο).
 • Δεν απαιτεί απόσυρση στον άξονα εξαερισμού.

Μειονεκτήματα της κουκούλας χωρίς αγωγό:

 • Αλλάξτε συχνά τα φίλτρα άνθρακα. αγοράσουν φίλτρα άνθρακα δεν είναι πάντοτε δυνατά (παρουσία πολύ σπάνιων)?
 • Ο μέγιστος καθαρισμός του αέρα δεν υπερβαίνει το 70%.
 • Η αποτελεσματικότητα του καθαρισμού του αέρα (είναι πολύ χαμηλότερη από εκείνη ενός καπό με έναν αγωγό αέρα).

Κουκούλα για την κουζίνα χωρίς αεραγωγούς που μπορείτε να αγοράσετε στο κατάστημα των οικιακών συσκευών. Το κόστος του θα σας κοστίσει 1200 ρούβλια.

Κουκούλα με αγωγό

2 Αγωγός για το σχέδιο, κύριες διαμέτρους - τιμές

Για την εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού κουζίνας, οι σωλήνες όπως οι πλαστικοί σωλήνες και οι κυματοειδείς σωλήνες είναι οι πλέον κατάλληλοι. Είναι το κύριο στοιχείο της κουκούλας στην κουζίνα. Οι πλαστικοί σωλήνες για το σχέδιο είναι κατασκευασμένοι από πολυπροπυλένιο.

Είναι δύο τύπων:

Η διάμετρος του αγωγού για την τοποθέτηση του στρογγυλού τμήματος είναι από 100 έως 200 mm. Το μήκος αυτού του αγωγού από 0,35 μέτρα έως 2,5 μέτρα. Αεραγωγός ορθογωνικής διατομής, διατίθεται σε διάφορα μεγέθη. Η διάμετρος μπορεί να είναι: 100, 125, 160, 200, 315, 400, 500 mm.

Οι κυματοειδείς και πλαστικοί αγωγοί είναι εύκολοι στην εγκατάσταση, λειτουργικοί και ευέλικτοι. Επίσης είναι αθόρυβοι, ισχυροί και σχεδόν δεν δημιουργούν αντοχή στη ροή του αέρα, καθώς έχουν μια λεία επιφάνεια. Η τιμή ενός πλαστικού αγωγού θα είναι από 106 ρούβλια και περισσότερο για 500 mm. Εάν είναι απαραίτητο, μπορεί να κοπεί στο μέγεθος που χρειάζεστε. Αγωγός τυπικής διαμέτρου για διάτρηση διαμέτρου 1 m, διαμέτρου 100 mm.

Οι αεραγωγοί για κουκούλες κουζίνας από τις αυλακώσεις έχουν πολλά πλεονεκτήματα. Εύκολη συναρμολόγηση, καθώς οι αυλακώσεις μπορούν να υποβληθούν σε οποιαδήποτε κάμψη. Εύκολο κόψιμο και ανθεκτικό. Το Gofra δεν φοβάται την υγρασία, δεν σκουριάζει και δεν σαπίζει.

Συνδέοντας τον αγωγό με την κουκούλα, δεν θα είναι δύσκολο για ένα άτομο που δεν έχει ειδικές τεχνικές γνώσεις. Ο σωλήνας από την αυλάκωση έχει τα μειονεκτήματά του, είναι μαλακός - με ελαφρά πίεση υπάρχουν βαθουλώματα. Το ίδιο το σύστημα πλένεται έντονα λόγω κυματοειδών πτυχών.
στο μενού ↑

2.1 Στάδια εγκατάστασης του αγωγού στην κουκούλα κουζίνας

Η σωστή σύνδεση του αγωγού με την κουκούλα παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία της κουκούλας κουζίνας στην κουζίνα. Οποιοσδήποτε δεν μπορεί να έχει ειδικές ικανότητες για τη σύνδεση και τη συναρμολόγηση σωλήνων εξαερισμού θα είναι σε θέση να εγκαταστήσει και να συνδέσει αγωγούς αέρα για την εξαγωγή κουκούλας στην κουζίνα.

Έτσι φαίνεται η κουκούλα χωρίς κανάλι

Υπάρχουν δύο τρόποι σύνδεσης του συστήματος εξαερισμού στην κουζίνα με τον αγωγό:

 • Ο τρόπος αφαίρεσης του αέρα, ο οποίος συνίσταται στη σύνδεση της κουκούλας μέσω ενός κυματοειδούς και πλαστικού αγωγού στον άξονα εξαερισμού.
 • Λειτουργία ανακυκλοφορίας. Σε αυτή τη λειτουργία, ο αγωγός δεν είναι συνδεδεμένος με τον άξονα εξαερισμού.

Εάν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε τον αγωγό για κουκούλες κουζίνας στην κουζίνα, τότε καλύτερα να αγοράσετε ένα κυματοειδές αγωγό αέρα για αυτό. Η συνιστώμενη διάμετρος είναι 150 mm. Είναι βολικό, εύκολο στην εγκατάσταση και φθηνό σε σύγκριση με ένα πλαστικό αγωγό.

Αγορά ή παραγγελία τέτοιων σωλήνων μπορεί να είναι στην εταιρεία, η οποία ειδικεύεται στην πώληση και εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού.

 1. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, ο κυματοειδής αγωγός αέρα δεν μπορεί να καμφθεί περισσότερο από 90 μοίρες.
 2. Δεν συνιστάται να περιορίσετε τη διάμετρο του αγωγού - αυτό οδηγεί σε αύξηση του θορύβου.
 3. Εκκενώστε την έξοδο αέρα πάνω από την εστία τουλάχιστον 70 cm.
 4. Κατά την εγκατάσταση του αγωγού στην κουζίνα, συνιστάται να αποφεύγετε περιττές κάμψεις του αγωγού, καθώς αυτό μειώνει την απόδοση της κουκούλας.
 5. Μη συνδέετε τον αγωγό με κουκούλα μικρότερης διαμέτρου. (Η συνιστώμενη διάμετρος σωλήνα για την κουκούλα σας είναι 150 mm).
 6. Η σύνδεση της κουκούλας στην κουζίνα συνιστάται μέσω μιας ξεχωριστής πρίζας.
 7. Εάν κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης έχετε καταστραφεί το κυματοειδές εξαεριστικό, πρέπει να αντικατασταθεί με νέο.

Κομψή κουκούλα χωρίς αγωγό

Για την τοποθέτηση πλαστικών και κυματοειδών σωλήνων, θα χρειαστείτε μακρύς σφιγκτήρας, ταινία τοποθέτησης. Αγοράστε μακριούς σφιγκτήρες και ταινία τοποθέτησης για πλαστικούς και κυματοειδείς σωλήνες που μπορείτε να αποθηκεύσετε στο κατάστημα.

Το κόστος εγκατάστασης και σύνδεσης του συστήματος εξαερισμού στην κουζίνα ξεκινά από 1500 ρούβλια. Κατά την εγκατάσταση της κουκούλας με σωλήνα από την αυλάκωση, από 600 ρούβλια και άνω.

Επιλογή σωλήνων για την εξαγωγή κουκούλας στην κουζίνα: χαρακτηριστικά, διαστάσεις πλαστικών και κυματοειδών καναλιών, εγκατάσταση και κάλυψη

Ο ποιοτικός αερισμός σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από τους καπνούς που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και να αποφύγετε τη ζημιά στα έπιπλα. Η καλύπτρα εγκαθίσταται ακριβώς πάνω από τη σόμπα και ο άξονας εξαερισμού τοποθετείται στον τοίχο. Αυτά τα στοιχεία συνδέονται με αγωγούς αέρα. Η επιλογή των σωλήνων εξαρτάται από την ανθεκτικότητα και την ελκυστικότητα της δομής.

Πλαστικοί σωλήνες για την εξαγωγή στην κουζίνα

Οι αεραγωγοί που εγκαθίστανται στην κουζίνα διακρίνονται από το υλικό κατασκευής, το επίπεδο ακαμψίας και το σχήμα. Οι σωλήνες εξάτμισης αντιπροσωπεύονται από τις ακόλουθες επιλογές:

 • PVC;
 • φθοροπλαστικό;
 • πολυαιθυλενίου χαμηλής πίεσης;
 • πολυπροπυλενίου.

Για τον αεραγωγό, μπορείτε να επιλέξετε κυματοειδή ή άκαμπτα σωλήνα, προϊόντα στρογγυλά ή τετράγωνα. Χαρακτηριστικά μοντέλων διαφορετικών μορφών:

 • Οι στρογγυλοί σωλήνες έχουν μεγαλύτερη απόδοση και χαμηλότερο επίπεδο θορύβου.
 • Οι ορθογώνιοι πλαστικοί σωλήνες είναι ευκολότερο να κρύβονται κάτω από την ψευδοροφή, είναι πιο βολικό να εγκατασταθούν.

Είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά των σωλήνων.

Χαρακτηριστικά σωλήνα

Ελαφρύ και απλό στην εγκατάσταση πλαστικοί σωλήνες για κουκούλες στην κουζίνα του PVC είναι η πιο απαιτητική για την κατασκευή του εξαερισμού του σπιτιού. Είναι ερμητικά και έχουν μεγάλη αντοχή. Η μέγιστη θερμοκρασία θέρμανσης τέτοιων σωλήνων είναι +160 μοίρες. Σε αυτή τη θερμοκρασία, αρχίζει να απελευθερώνεται χλώριο. Ωστόσο, σύμφωνα με τους κανόνες, η μέγιστη θερμοκρασία για την θέρμανση των σωλήνων PVC δεν είναι μεγαλύτερη από + 120 βαθμούς.

Όταν η θερμοκρασία πέσει σε -5 μοίρες, το πολυβινυλοχλωρίδιο χάνει τη δύναμή του. Για το λόγο αυτό, επιλέγεται η δημιουργία αεραγωγών μόνο σε κατοικίες για μόνιμη κατοικία.

Χαρακτηριστικά άλλων τύπων σωλήνων:

 • Το πολυπροπυλένιο είναι ένα καλό διηλεκτρικό, δεν είναι υγροσκοπικό και έχει υψηλή αντοχή στις επιθετικές χημικές ενώσεις. Το υλικό έχει αντοχή σε εφελκυσμό που υπερβαίνει εκείνη των μοντέλων πολυαιθυλενίου υψηλής πίεσης. Το κύριο μειονέκτημα τέτοιων σωλήνων είναι η μέγιστη θερμοκρασία θέρμανσης - μέχρι + 85 μοίρες. Ωστόσο, υπάρχουν μοντέλα κατασκευασμένα με επιβραδυντικά φλόγας. Για το σχέδιο είναι καλύτερα να λαμβάνονται σωλήνες PN10. Αυτή η ποικιλία έχει εξωτερική διάμετρο 2 έως 11 cm και πάχος τοιχώματος 0,19-1 cm.

 • Η πολυουρεθάνη είναι παρόμοια με το PVC, αλλά είναι σε θέση να αντιμετωπίσει υψηλότερες θερμοκρασίες - έως +280 μοίρες.

 • Το Vinurethane ενισχυμένο με σπειρώματα από χάλυβα είναι ιδιαίτερα ισχυρό. Έχει επιλέξει να δημιουργήσει μια κουκούλα, επειδή το υλικό έχει υψηλή αντίσταση σε μηχανικές βλάβες. Ο αγωγός αέρα σε αυτή την περίπτωση μπορεί να αναπτυχθεί σε οποιαδήποτε γωνία.

 • HDPE - πολυαιθυλένιο χαμηλής πυκνότητας. Δεν σπάει και αντιμετωπίζει πιο εύκολα με χαμηλότερες θερμοκρασίες από το PVC. Ωστόσο, η αντίσταση στη θερμότητα του υλικού είναι μόνο +80 βαθμούς.
 • Για το σχέδιο μπορούν να χρησιμοποιηθούν διπλοί κυματοειδείς σωλήνες πολυπροπυλενίου με διάμετρο 16-23 cm και με ομαλή εσωτερική επιφάνεια.

  Μπορούν να λειτουργούν στην περιοχή θερμοκρασιών από +40 έως +140 μοίρες. Με δύναμη, οι φθοροπολικοί σωλήνες μπορούν να ανταγωνιστούν ακόμη και με τα ευγενή μέταλλα. Εγκαθίστανται σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, επειδή το υλικό είναι ανθεκτικό στα οξέα και τα αλκάλια. Η διάμετρος των σωλήνων κυμαίνεται από 15 έως 60 εκατοστά. Καθώς το φθοριοπλαστικό έχει υψηλό κόστος, σπάνια χρησιμοποιείται στον ιδιωτικό τομέα. Η αυξημένη διαπερατότητα αερίων είναι επίσης ένας από τους περιορισμούς για τη χρήση του PTFE.

  Πότε πρέπει να χρησιμοποιήσω για τον αγωγό μιας κουκούλας;

  Οι πλαστικοί σωλήνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία αεραγωγού στην κουζίνα σε τέτοιες περιπτώσεις:

  • όταν είναι απαραίτητο να ελαχιστοποιηθεί ο θόρυβος από την κουκούλα εργασίας.
  • εάν θέλετε να εγκαταστήσετε την κουκούλα γρήγορα και αποτελεσματικά, χωρίς ειδικές δεξιότητες.
  • όταν το πρόσθετο φορτίο στην κουκούλα είναι ανεπιθύμητο, επειδή το πλαστικό έχει μικρό βάρος.

  Τέτοια χαρακτηριστικά των πλαστικών σωλήνων για την κατάρτιση με την προϋπόθεση της δημοτικότητάς τους.

  Κριτικές για πλαστικούς σωλήνες: τα υπέρ και τα κατά

  Σύμφωνα με τα σχόλια των χρηστών, οι πλαστικοί σωλήνες έχουν τέτοια πλεονεκτήματα:

  • Το λίπος δεν συσσωρεύεται στο σωλήνα εξάτμισης και η βρωμιά φράζει, καθώς η εσωτερική του επιφάνεια είναι πολύ ομαλή.
  • προϊόντα που εξυπηρετούν περισσότερα από 10 χρόνια.
  • για τους πλαστικούς σωλήνες δεν είναι απαραίτητο να προσέχετε ιδιαίτερα.

  Μειονεκτήματα των πλαστικών σωλήνων, σύμφωνα με τους πελάτες:

  • οι αγωγοί αερισμού από πλαστικό είναι πιο δύσκολο να εγκατασταθούν σε εξοχικές κατοικίες εξοπλισμένες με προστασία ατμού.
  • χαμηλό βαθμό αντοχής στη φωτιά.

  Με την σωστή επιλογή και εγκατάσταση ενός πλαστικού αγωγού, θα λειτουργήσει μακρά και χωρίς διακοπή.

  Κυματοειδείς σωλήνες για την εξαγωγή στην κουζίνα

  Οι κυματοειδείς σωλήνες είναι προϊόντα που διαφέρουν ως προς τη διάμετρο, την πρώτη ύλη και την εφαρμογή. Είναι ευέλικτα και ανθεκτικά. Λόγω της μεγάλης ποικιλίας αυτών των προϊόντων, οι αρχάριοι αρχάριοι συχνά αποκτούν επικοινωνίες κατάλληλες για μια τεχνική ή εσωτερικό, χωρίς να γνωρίζουν αν η κυματοειδής κουκούλα είναι κατάλληλη ή όχι. Υπάρχουν κυματοειδείς σωλήνες ορθογωνικής και κυκλικής διατομής, οι πρώτοι εφαρμοζόμενοι πολύ λιγότερο συχνά.

  Για την παραγωγή χρησιμοποιούνται τα ακόλουθα υλικά:

  • γαλβανισμένο και ανοξείδωτο χάλυβα.
  • PVC;
  • αλουμίνιο.
  • πολυαιθυλένιο.

  Για την κουκούλα κουζίνας, οι κυματοειδείς κυματισμοί αλουμινίου είναι οι βέλτιστες.

  Χαρακτηριστικά

  Ένα συχνό λάθος στη συναρμολόγηση του καλύμματος είναι η εσφαλμένη επιλογή της διάμετρος της αυλάκωσης. Αυτή η επίβλεψη έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερη απόδοση της συσκευής, υψηλότερα επίπεδα θορύβου και αυξημένο φορτίο. Όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε πρόωρη αποτυχία της κουκούλας.

  Η διάμετρος του απαιτούμενου αεραγωγού υποδεικνύεται στο σχέδιο της κουκούλας, αλλά μπορεί να μετρηθεί από τον εαυτό σας. Για το σκοπό αυτό, μετράται η διάμετρος της εξόδου.

  Οι κουκούλες χρησιμοποιούν αυλακώσεις με διάμετρο 80 έως 30 mm, οι πιο δημοφιλείς σωλήνες έχουν διάμετρο 100, 125 και 150 mm. Στις βιομηχανικές κουκούλες χρησιμοποιούνται μεγαλύτερες αυλακώσεις (200-300 mm).

  Για να μετρήσετε το μήκος της αυλάκωσης, μετρήστε το μήκος της καμπύλης κατά μήκος της οποίας θα τοποθετηθεί ο σωλήνας χρησιμοποιώντας ένα εκατοστόμετρο ή ένα μέτρο ταινιών. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι όσο πιο ομαλή είναι η "διαδρομή" της αυλάκωσης, τόσο καλύτερη θα είναι η συσκευή εξολκέα. Στο μήκος του σωλήνα πρέπει να προσθέσετε επιπλέον 10-15% για το απόθεμα.

  Πότε πρέπει να χρησιμοποιήσω για τον αγωγό μιας κουκούλας;

  Ο εύκαμπτος σωλήνας για την εξαγωγή είναι απαραίτητος στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • περιορισμένο ή μη τυποποιημένο χώρο του δωματίου.
  • Ένας μικρός προϋπολογισμός (το gofra θα κοστίσει λιγότερο από ένα συνηθισμένο σωλήνα).
  • έλλειψη εξοπλισμού συγκόλλησης (οι κυματοειδείς σωλήνες μπορούν να συνδεθούν με σφιγκτήρες).
  • Η πολύπλοκη αρχιτεκτονική του δωματίου, που απαιτεί πολλές καμπές του αγωγού του αγωγού (οι κυματισμοί μπορούν να καμφθούν χωρίς προβλήματα σε σχεδόν οποιαδήποτε γωνία).

  Για να εγκαταστήσετε ένα τέτοιο προϊόν, δεν χρειάζεστε συγκεκριμένες δεξιότητες, το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε ένα αντίγραφο ποιότητας.

  Κριτικές κυματοειδών σωλήνων: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

  Σύμφωνα με τα σχόλια των πελατών, οι κυματοειδείς σωλήνες έχουν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

  • εύκολη συμπίεση και τέντωμα χωρίς τη χρήση εργαλείων.
  • απλή κοπή με ψαλίδι ή χαρτοπετσέτα.
  • μια ποικιλία από το εύρος μεγέθους σωλήνων, που σας επιτρέπει να επιλέξετε το προϊόν για οποιοδήποτε σχέδιο.
  • ικανότητα λειτουργίας σε υψηλές θερμοκρασίες (μέχρι 300 ˚C).

  Παρά τα πλεονεκτήματα, οι κυματοειδείς σωλήνες έχουν διάφορα μειονεκτήματα:

  • οι στροφές της εσωτερικής και της εξωτερικής πλευράς του σωλήνα θα συσσωρεύουν βρωμιά και λίπος μόνοι τους, οι οποίες θα είναι προβληματικές μέχρι το τέλος.
  • Η ραβδωτή επιφάνεια του προϊόντος δημιουργεί μερικές φορές περισσότερο θόρυβο, σε αντίθεση με τα απαλά σχέδια.
  • η εμφάνιση της αυλάκωσης δεν μπορεί να ονομαστεί αισθητική, η οποία υποχρεώνει τους αγοραστές να κρύψουν το σωλήνα για πρόσθετες δομές.

  Τέτοια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά τη δημιουργία ενός συστήματος εξαερισμού από την αυλάκωση.

  Υπολογισμός του ελάχιστου απαιτούμενου μεγέθους

  Οι διαμέτρους του αεραγωγού και της εξόδου πρέπει να συμπίπτουν. Διαφορετικά, η φθορά των στοιχείων θα αυξηθεί και η απόδοση του συστήματος θα μειωθεί. Η ταχύτητα του αέρα πρέπει να υπερβαίνει τα 3 m / s. Υπολογίστε την περιοχή διατομής με τον τύπο:

  Εδώ, το "S" είναι η διάμετρος του σωλήνα για το σχέδιο στην κουζίνα, και "L" είναι η ταχύτητα της ροής του αέρα.

  Πρότυπο είναι η διάμετρος των καναλιών από 100 έως 160 mm. Σύμφωνα με τους κανόνες του SNiP 41-01-2003 για κάθε άτομο που ζει σε δωμάτιο άνω των 20 μ², απαιτούνται 30 m³ αέρα ανά ώρα. Με μικρότερη επιφάνεια των χώρων, κάθε τετραγωνικό μέτρο της έκτασης απαιτεί 3 m3 ανά ώρα. Εάν δεν υπάρχει φυσικό σύστημα εξαερισμού, αυτά τα στοιχεία θα πρέπει να αυξηθούν 2 φορές. Το πάχος τοιχώματος του αγωγού υπολογίζεται με βάση τις απαιτήσεις αντοχής. Η ελάχιστη τιμή είναι 0,5 mm.

  Οι πλαστικοί σωλήνες αποχέτευσης δεν είναι κατάλληλοι για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού συστήματος εξαερισμού. Τέτοια μοντέλα δεν αντιμετωπίζονται με αντιστατικό μέσο. Έχουν διαφορετικό πάχος και διάμετρο από εκείνο των σωλήνων εξαερισμού. Στον αποχετευτικό αγωγό δεν μπορεί να συνδεθεί με πρόσθετο εξοπλισμό εξαερισμού.

  Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

  Για την εγκατάσταση του σωλήνα κάτω από την κουκούλα, χρειάζεστε έναν σωλήνα, έναν ζυγό που ταιριάζει με τη διάμετρο της εξόδου εξαγωγής της κουκούλας και ένα διακοσμητικό πώμα για αερισμό. Το τελευταίο στοιχείο είναι εξοπλισμένο με μια σύνδεση σωλήνα για τη σύνδεση του σωλήνα με μια οροφή ή τοποθέτηση σε τοίχο. Η εγκατάσταση του σωλήνα πραγματοποιείται σύμφωνα με τις ακόλουθες οδηγίες:

  • Τοποθέτηση της επένδυσης στην οροφή ή στον τοίχο. Αυτό το στάδιο είναι πολύ απλό, είναι σημαντικό μόνο να ευθυγραμμιστούν με ακρίβεια οι οπές στο βύσμα και τον εξαερισμό. Οι σύνδεσμοι στο κάλυμμα πρέπει να τοποθετηθούν σε ειδική αυλάκωση στον αγωγό εξαερισμού. Στη συνέχεια, πρέπει να εφαρμόσετε τη σήμανση των συνδετήρων και να εγκαταστήσετε την ίδια την επικάλυψη.
  • Εγκατάσταση του προσαρμογέα στην κουκούλα (εάν είναι απαραίτητο). Ο προσαρμογέας τοποθετείται απευθείας στο σωλήνα εξαγωγής και ασφαλίζεται με σφιγκτήρα. Αυτή η διαδικασία δεν απαιτεί τη χρήση στεγανωτικών. Ο σφιγκτήρας χρησιμοποιείται επίσης σε σχέδια χωρίς προσαρμογέα.
  • Εγκατάσταση του σωλήνα. Πρώτα απ 'όλα, ο σωλήνας εισάγεται στην τρύπα στον τοίχο ή στην οροφή, το άλλο άκρο τοποθετείται στην κουκούλα της κουκούλας. Η σταθερή δομή είναι στερεωμένη στην κουκούλα με έναν απλό σφιγκτήρα.

  Σε αντίθεση με την αυλάκωση, οι πλαστικοί και μεταλλικοί σωλήνες είναι πιο δύσκολο να εγκατασταθούν. Συχνά, αυτή η εγκατάσταση μπορεί να απαιτεί την αφαίρεση του καλύμματος για την επακόλουθη τοποθέτηση ήδη με τον συνδεδεμένο σωλήνα.

  Το κύριο πράγμα κατά την εγκατάσταση του σωλήνα εξαερισμού είναι η σωστή κίνηση του αέρα. Ο αέρας που ρέει από το δωμάτιο δεν πρέπει να διεισδύει πίσω στις σχισμές των χοανών. Με άλλα λόγια, ο σωλήνας καλύμματος πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε ο αέρας να ρέει να κινείται από το κουδούνι στο λεπτό άκρο της δομής.

  Πώς να κρύψετε τους σωλήνες από την κουκούλα στην κουζίνα;

  Σε αντίθεση με το πλαστικό, τα μεταλλικά κανάλια είναι πολύ πιο εύκολο να ταιριάζουν στο εσωτερικό της κουζίνας. Ακόμη και ένα τέτοιο ουδέτερο στοιχείο επικοινωνιών μπορεί να χαλάσει το σχεδιασμό των εγκαταστάσεων, επειδή πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών το κρύβουν. Χρησιμοποιούνται οι ακόλουθες μέθοδοι για αυτό:

  • Οι σωλήνες καλύπτονται με γυψοσανίδες. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται στην επιθεώρηση της κουζίνας, όταν δημιουργούν μια πολυεπίπεδη οροφή κρεμαστή ή τεντωμένη. Κατά την εγκατάσταση του καλύμματος μετά την επισκευή, θα είναι πιο δύσκολο να πραγματοποιηθεί μια τέτοια ιδέα.

 • Ένα κουτί από PVC ή GKL θα κρύψει αξιόπιστα τον αγωγό αέρα. Ο σχεδιασμός μπορεί να φέρει διακοσμητικό χαρακτήρα με το σωστό συνδυασμό χρωμάτων και τη χρήση των λαμπτήρων.
 • Για την ατομική κατασκευή ενός σετ κουζίνας, ο αγωγός αέρα μπορεί να είναι κρυμμένος σε αυτό. Για να γίνει αυτό, αρκεί να ορίσετε ένα συρτάρι ή ένα ερμάριο στο στάδιο του σχεδιασμού.
 • Μια ενδιαφέρουσα λύση - ζωγραφική του αγωγού του αεραγωγού, απλά πρέπει να επιλέξετε το σωστό χρώμα.
 • Οι καλύτεροι κατασκευαστές και οι τιμές

  Υπάρχουν πολλά δημοφιλή κανάλια που μπορούν να επιλεγούν για κουκούλες κουζίνας:

  • Οι οπές εξαερισμού - ο στρογγυλός πλαστικός αγωγός είναι εξαιρετικός για εξαερισμό. Είναι κατασκευασμένα από PVC και βαμμένα σε λευκό. Μεταξύ των διαθέσιμων διαμέτρων είναι 100, 125, 150 και 200 ​​mm. Το κανάλι έχει μήκος 350 - 2500 mm. Τα προϊόντα συνδέονται μεταξύ τους με ειδικά στοιχεία. Το κόστος ενός αεραγωγού με διάμετρο 100 mm και μήκος 1 m είναι 150 ρούβλια. Με διάμετρο 150 mm, η τιμή αυξάνεται στα 200 ρούβλια.

 • Εξίσωση, στρογγυλή. Το δημοφιλές μέγεθος καναλιού είναι 100x1500 mm. Χρησιμοποιείται για τη δημιουργία συστημάτων οικιακού αερισμού και στην παραγωγή. Το κόστος του προϊόντος είναι 206 ρούβλια.

 • Εξίσωση, επίπεδη. Ο αγωγός έχει ορθογώνιο σχήμα και είναι κατασκευασμένο από άκαμπτο πλαστικό. Ένας τέτοιος αεραγωγός μπορεί να ανταγωνιστεί με στρογγυλά μοντέλα όσον αφορά την εργονομία. Η διατομή επιλέγεται με βάση την ισχύ σχεδιασμού. Το κανάλι 60x204x1000 mm κοστίζει 280 ρούβλια.

 • ERA - ένα εύκαμπτο κανάλι από αλουμίνιο. Έχει μεγάλη ευελιξία, που σας επιτρέπει να το εγκαταστήσετε σε διαφορετικές θέσεις. Διαφέρει από την αντοχή στη φωτιά και είναι ανθεκτική στις μηχανικές επιδράσεις. Το κανάλι μήκους 3 m έχει μάζα 0,38 kg, διάμετρο 150 mm και πλάτος 157 mm. Το κόστος του προϊόντος ξεκινάει από 230 ρούβλια.

 • Το ELIKOR είναι ένας κυματοειδής σωλήνας κατάλληλος για τη δημιουργία κουκούλας κουζίνας για όλα τα χαρακτηριστικά. Η βέλτιστη επιλογή είναι ένα κανάλι με διάμετρο 120 mm και μήκος 3 m. Η τιμή του μοντέλου είναι 699 ρούβλια.
 • Πού να αγοράσετε πλαστικές και κυματοειδείς σωλήνες για την εξαγωγή κουκούλας στην κουζίνα;

  Είναι απαραίτητο να επιλέξουμε το σωστό μοντέλο αεραγωγού μεταξύ της ποικιλίας των προϊόντων στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη.

  Στη Μόσχα

  Από τα καταστήματα της Μόσχας αξίζει να σημειωθεί:

  1. "VENT-STYLE" - ένα από τα μεγαλύτερα ηλεκτρονικά καταστήματα στη Ρωσία, που παραδίδει σε διάφορες περιοχές της χώρας. Το κατάστημα και το σημείο παράδοσης βρίσκονται στη διεύθυνση - 25 χιλιόμετρα MKAD, έξω, TC "CONSTRUCTOR". Τηλέφωνα επικοινωνίας με το κατάστημα - 8 495 926-67-58, 8 800 555-97-21.
  2. Η GC "PROVENT" ασχολείται με την παραγωγή και πώληση διαφόρων τεχνικών συσκευών. Το κατάστημα της εταιρείας βρίσκεται στο - ul. Bolshaya Novodmitrovskaya, 14, σελ. 7. Τηλέφωνα επικοινωνίας με τους πωλητές - 8-800-555-6878, + 7 (495) 797-55-44.
  3. "Climate gud" - ένα δημοφιλές online κατάστημα εξοπλισμού εξαερισμού. Βρίσκεται στη διεύθυνση: Μόσχα, εκθεσιακό και εκθεσιακό συγκρότημα ElitStroy Materials, ul. Trading σελίδα 2, θέση 20Β. Τηλέφωνα - +7 901 536-37-95, + 7 499 96241-21.

  Σε αυτά τα καταστήματα μπορείτε να βρείτε κατάλληλα προϊόντα για να δημιουργήσετε έναν ποιοτικό αεραγωγό στην κουζίνα.

  Στην Αγία Πετρούπολη

  Βρείτε επίσης σωλήνες για κουκούλες στην Αγία Πετρούπολη, δεν θα είναι δύσκολο:

  1. Η αλυσίδα καταστημάτων "Maxidom". Ένα από τα σημεία βρίσκεται στο 18A Grazhdanskiy pr-t. Στον κατάλογο μπορείτε να βρείτε πολλούς κατάλληλους αγωγούς εξαγωγής. Τηλέφωνο για επικοινωνία - 8 812 324-55-55.
  2. Η εταιρεία "StroyMetall" ασχολείται με την παραγωγή μεταλλικών αγωγών υψηλής ποιότητας. Βρίσκεται στην ul. Magnitogorsk, κ.λπ. 17Ι, από. 312. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον εκπρόσωπο καλώντας το 8 812 633-03-30.
  3. Η LLC "Aair Line SPb" παράγει αεραγωγούς χάλυβα. Μπορείτε να βρείτε ένα κατάστημα στην Αγία Πετρούπολη, ul. Sedova 5. Τηλέφωνο για επικοινωνία - +7 (812) 748-22-04.

  Βρείτε ποιοτικούς σωλήνες μπορείτε να βρείτε στις περισσότερες μεγάλες πόλεις.

  Η επιλογή των σωλήνων για κουκούλα εξαρτάται από το εσωτερικό του δωματίου, τις προτιμήσεις των ιδιοκτητών και την εγκατάσταση του συστήματος εξάτμισης. Είναι σημαντικό να καθορίσετε τον τρόπο εγκατάστασης του αγωγού, τα χαρακτηριστικά λειτουργίας και τη διαδρομή.

  Ποια θα πρέπει να είναι η διάμετρος και το μήκος του αγωγού για το σχέδιο

  Για κάθε δωμάτιο, όπου χρησιμοποιείται αέριο, θερμικές ηλεκτρικές συσκευές για το μαγείρεμα, είναι απαραίτητη η εξάτμιση. Αυτή η συσκευή συνδέεται στον αεραγωγό και παρέχει την αφαίρεση ατμού, καπνών και δυσάρεστων οσμών. Οι κουκούλες είναι απαραίτητες τόσο στις κατοικίες όσο και στις επαγγελματικές κουζίνες. Ακόμα κι αν μια μικρή οικογένεια ζει στο σπίτι και η διαδικασία μαγειρέματος δεν παίρνει πολύ χρόνο, χωρίς να τεντώσει το μικροκλίμα στην κατοικία δεν θα είναι ευνοϊκή για τη ζωή. Η συσκευή εξάτμισης δεν μπορεί να αντικατασταθεί με συμβατικό εξαερισμό, καθώς το σύστημα εξαερισμού έχει εντελώς διαφορετική αρχή λειτουργίας και εξασφαλίζει την ανταλλαγή αέρα σε κλειστό χώρο, αλλά σε καμία περίπτωση την απόσυρση προϊόντων καύσης και ατμού. Οι διατάξεις εξάτμισης συνδέονται με έναν αγωγό αέρα με έναν άξονα εξαερισμού. Η διάμετρος και το μήκος του αγωγού υπολογίζονται σύμφωνα με ορισμένους κανόνες.

  Τα πιο δημοφιλή και πρακτικά είναι οι κυκλικοί αγωγοί.

  Γιατί χρειάζεται ένα εξολκέα

  Η εξόρυξη είναι ένας σημαντικός εξοπλισμός για κάθε κουζίνα. Η κύρια λειτουργία του είναι η αφαίρεση του μολυσμένου αέρα. Ο καπνός με προϊόντα καύσης, ατμούς μαγειρέματος, οσμές που δεν επηρεάζουν την ευημερία προέρχονται όλα από το δωμάτιο με αυτόν τον εξοπλισμό. Αυτή η συσκευή, καθαρίζοντας τον αέρα, φροντίζει τους ανθρώπους που βρίσκονται απευθείας στην κουζίνα ή στα γειτονικά δωμάτια.

  Η κουκούλα παρέχει άνετες συνθήκες στις βιομηχανικές κουζίνες στο εργατικό προσωπικό και τις ευνοϊκές συνθήκες διαβίωσης, εάν εγκαθίσταται στην κουζίνα σε μια κατοικία.

  Διάγραμμα της διάταξης και αρχή της λειτουργίας του αγωγού.

  Η συσκευή εξάτμισης επιλύει τις ακόλουθες εργασίες:

  • την απομάκρυνση των οσμών από την κουζίνα.
  • παραγωγή προϊόντων καύσης ·
  • ψύξη του αέρα.
  • μείωση της υγρασίας.

  Η καλύπτρα εμποδίζει την εμφάνιση μούχλας, την αναπαραγωγή βακτηρίων, για τα οποία το θερμό και υγρό περιβάλλον είναι βέλτιστο. Με τη συσκευή εξάτμισης, βρωμιά, λίπος, αιθάλη δεν εγκατασταθούν στο τελείωμα και τα εσωτερικά αντικείμενα.

  Ο διαφορετικός σχεδιασμός των μοντέρνων κουκούλες σας επιτρέπει να επιλέξετε αυτό τον εξοπλισμό σύμφωνα με το στυλ της κουζίνας. Τώρα στην πώληση υπάρχουν συσκευές διαφορετικού τύπου: διακοσμητικές, θολωτές, μοντέρνες και εθνοτικές. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε μια ενσωματωμένη κουκούλα, η οποία θα είναι σχεδόν αόρατη στο εσωτερικό της κουζίνας.

  Πώς να επιλέξετε έναν σωλήνα αεραγωγού;

  Διάγραμμα του συστήματος αγωγών.

  Η σωστή επιλογή της διαμέτρου του σωλήνα αεραγωγού έχει μεγάλη σημασία για την αποτελεσματική λειτουργία του απορροφητήρα. Προκειμένου το σύστημα να λειτουργεί αποτελεσματικά, χωρίς δυσλειτουργία ή θόρυβο, η διάμετρος του αγωγού πρέπει να είναι ίδια ή μεγαλύτερη από τη διάμετρο του καυσαερίου. Όταν χρησιμοποιείται ο αγωγός, η κουκούλα μικρότερης διαμέτρου μειώνει την αποδοτικότητα της λειτουργίας λόγω της αύξησης της αντίστασης του αέρα και μειώνει την ισχύ έλξης. Ωστόσο, όχι μόνο η διάμετρος του αγωγού είναι σημαντική για την σωστή λειτουργία της κουκούλας, πρέπει να δοθεί προσοχή στη διαμόρφωση του αγωγού, πώς βρίσκεται κατά μήκος του τοίχου και ποιο είναι το μήκος του. Κατά την τοποθέτηση του αγωγού, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αιχμηρές και ευθείες γωνίες κλίσης. Όταν ο σωλήνας κάμπτεται κατά 90 °, το 10% της παραγωγικότητας του καλύμματος χάνεται.

  Ο αγωγός αέρα πρέπει να έχει μόνο αμβλύ γωνίες κάμψης.

  Για να αποφύγετε την κίνηση του αέρα αντίστροφα, είναι απαραίτητο να τροφοδοτήσετε τον αεραγωγό με βαλβίδα ελέγχου.

  Πώς μπορώ να έχω κουκούλα;

  Χρήση του αγωγού στον εξαερισμό της κουζίνας.

  Οι διατάξεις εξάτμισης πρέπει να τοποθετούνται πάνω από τον θερμικό εξοπλισμό που είναι στερεωμένος στην οροφή ή στο πλάι, στερεωμένος στον τοίχο. Σκεύος δεν θα πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τον άξονα αερισμού, το οποίο αγωγό είναι έξοδος, δεδομένου ότι ο σωλήνας αεραγωγού δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 3 m. Η υπέρβαση αυτού του μήκους θα μειώσει την αποδοτικότητα του εξοπλισμού. Πλάκα δεν θα πρέπει να τεθούν στον τοίχο απέναντι από την πόρτα του φρεατίου εξαερισμού, διαφορετικά, ανοίγοντας τον αγωγό θα πρέπει να κάνουμε πολλά κάμψης, η οποία επίσης επηρεάζει αρνητικά τη λειτουργία του συστήματος εξάτμισης.

  Ποιοι αγωγοί είναι καλύτερο - πλαστικό ή κυματοειδές;

  Τώρα χρησιμοποιούνται δύο τύποι σωλήνων αέρα: πλαστικοί και αλουμινένιοι κυματοειδείς σωλήνες. Η διατομή των πλαστικών προϊόντων μπορεί να είναι στρογγυλή ή ορθογώνια. Οι στρογγυλοί πλαστικοί αγωγοί έχουν μικρότερη αντίσταση αέρα από ό, τι με μια ορθογώνια διατομή, έτσι ώστε να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά. Αλλά οι ορθογώνιοι αγωγοί αέρα στο εσωτερικό φαίνονται πιο φυσικοί, συγχωνεύονται με έπιπλα και άλλο εξοπλισμό κουζίνας.

  Σχέδιο του συστήματος πυροπροστασίας του αγωγού.

  Μεγάλη προσοχή κατά την συναρμολόγηση των στοιχείων του σωλήνα αεραγωγού θα πρέπει να δοθεί στην ποιότητα των συνδέσεων. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να αγοράσετε όλα τα εξαρτήματα για το σύστημα μαζί με πλαστικούς σωλήνες, έτσι ώστε όταν τα στοιχεία συνδέονται, δεν υπάρχουν προβλήματα. Οι κυματοειδείς σωλήνες δεν απαιτούν στοιχεία σύνδεσης, λυγίζουν εύκολα σε οποιαδήποτε γωνία και επίσης τεντώνονται και συστέλλονται. Η εγκατάστασή τους μειώνεται ώστε να στερεώνεται μία άκρη του σωλήνα στο άνοιγμα του αγωγού εξαερισμού, και το αντίθετο - στην έξοδο της συσκευής εξαγωγής. Εκτός από την ευκολία εγκατάστασης, ένα ακόμα πλεονέκτημα των κυματοειδών σωλήνων μπροστά από τους πλαστικούς σωλήνες είναι το μικρό τους βάρος. Και τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν τον θόρυβο κατά τη λειτουργία του συστήματος εξάτμισης, τη συσσώρευση λίπους και αιθάλης στα εσωτερικά τοιχώματα του σωλήνα.
  Οι πλαστικοί αγωγοί έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

  • ήσυχη λειτουργία.
  • Ασήμαντη αντίσταση στον αέρα λόγω των λείων εσωτερικών τοίχων.
  • Δεν είναι φραγμένα με λάσπη, όλα τα απόβλητα εκκενώνονται στον άξονα εξαερισμού.

  Τα μειονεκτήματα των πλαστικών σωλήνων είναι η πιο σύνθετη εγκατάσταση και η ανάγκη για σύνδεση στοιχείων, καθώς και υψηλότερο κόστος σε σύγκριση με τους κυματοειδείς σωλήνες.

  Συμβουλές για την εγκατάσταση κουκούλας

  Πίνακας για τον υπολογισμό της διαμέτρου των αγωγών.

  Κατά την εγκατάσταση του συστήματος εξάτμισης, το ύψος και η θέση του καλύμματος πρέπει να υπολογίζονται σωστά σε σχέση με την επιφάνεια εργασίας της κουζίνας. Εάν τοποθετηθεί υπερβολικά ψηλά πάνω από την κουζίνα, ο απορροφητήρας δεν λειτουργεί, ατμός, δυσάρεστες μυρωδιές θα παραμείνουν στο δωμάτιο. Και αν είναι χαμηλή πάνω από τη σόμπα, θα παρεμβαίνει στην εργασία. Η βέλτιστη απόσταση από την κουκούλα στην πλάκα είναι 75 cm.

  Όταν συνδέετε τον αγωγό αέρα στον αγωγό αερισμού, πρέπει να προσέχετε ώστε ο φρέσκος αέρας στην κουζίνα να μην είναι εντελώς μπλοκαρισμένος. Για να γίνει αυτό, πρέπει να εγκαταστήσετε μια ειδική μάσκα με ένα εξάρτημα για τον σωλήνα αέρα και μια ειδική βαλβίδα. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της καλύπτρας, η βαλβίδα κλείνει και όταν η συσκευή δεν χρησιμοποιείται, η βαλβίδα ελέγχου ανοίγει και κυκλοφορεί αέρας.

  σωλήνες αεραγωγών κυματοειδές πλέγμα εγκατάσταση που χρησιμοποιείται με εξαρτήματα και σφιγκτήρες. Οι κυματοειδές σωλήνες συνιστάται να τεντώσει ώστε να μην παραμείνει στην πτυχή, διαφορετικά θα συσσωρεύονται ακαθαρσίες και το έργο κουκούλα - συνοδεύεται από το θόρυβο.

  Τα πλαστικά συστήματα αεραγωγών εγκαθίστανται με προσαρμογείς για σύνδεση με τον απορροφητήρα και τον αγωγό εξαερισμού.

  Σχέδια στερέωσης του αγωγού στον τοίχο.

  Για να λειτουργήσει αποτελεσματικά το σύστημα εξάτμισης και με ελάχιστο επίπεδο θορύβου, η διάμετρος του αγωγού πρέπει να είναι μεγαλύτερη από το άνοιγμα εξόδου της συσκευής. Αν δεν παρατηρηθεί αυτή η κατάσταση, το φορτίο του κινητήρα της συσκευής θα αυξηθεί, η αποδοτικότητα της λειτουργίας του θα μειωθεί και θα εμφανιστεί θόρυβος.

  Κατά την επιλογή της θέσης της κουκούλας πρέπει να ληφθεί υπόψη ο τύπος της κουκούλας. Οι επίπεδες συσκευές είναι τοποθετημένες στον τοίχο, ενώ οι διατάξεις εξάτμισης του νησιού είναι στερεωμένες στην οροφή. Όργανα με γωνιακό βραχίονα τοποθέτησης εγκαθίστανται μέσα στα έπιπλα που έχουν κρεμαστεί. Για τον αγωγό στα έπιπλα δημιουργήστε μια τρύπα κατάλληλης διαμέτρου. Οι διακοσμητικές κουκούλες, οι θόλοι τοποθετούνται στον τοίχο. Για να καλύψετε τον αγωγό, εγκαταστήστε ένα διακοσμητικό κουτί.

  Τύποι συσκευών εξάτμισης

  Η κουκούλα κουζίνας είναι σήμερα εύκολο να παραλάβετε σε τιμή, τεχνικές παραμέτρους, σχεδιασμό. Λόγω των χαρακτηριστικών λειτουργίας, του μεγέθους του δωματίου, του εσωτερικού σχεδιασμού, μπορείτε να επιλέξετε τον σωστό τύπο εξοπλισμού. Συμπαγείς και ανέξοδες επίπεδες συσκευές - η καλύτερη επιλογή για μικρές κουζίνες. Έχουν χαμηλή ισχύ, αλλά αν η κουζίνα δεν είναι συχνά μαγειρεμένο φαγητό, αυτός ο εξοπλισμός κάνει αξιοθαύμαστα με τις λειτουργίες του.

  Οι τηλεσκοπικές ενσωματωμένες συσκευές είναι πιο ισχυρές από τις επίπεδες συσκευές. Είναι εξοπλισμένα με συρόμενο φορείο, το οποίο αυξάνει την περιοχή εισαγωγής αέρα και βελτιώνει την απόδοση. Οι ενσωματωμένες συσκευές είναι κατάλληλες για οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο, αλλά είναι ακριβότερες από τις επίπεδες συσκευές. Τα θολωτά και διακοσμητικά όργανα είναι τα πιο ισχυρά. Έχουν πολλές επιπλέον χρήσιμες λειτουργίες συμπεριλαμβανομένης μιας χρονόμετρο, αυτόματη απενεργοποίηση, εντατική λειτουργία, περίμετρο αναρρόφησης κλπ Μπορεί να είναι εξοπλισμένο με μια οθόνη, ένα άγγιγμα ή μπουτόν ελέγχου, φωτισμός αλογόνου, Ήχος-κουτιά και άλλες πιο πρόσφατες βελτιώσεις. Αυτός ο εξοπλισμός είναι κατάλληλος για μεγάλες κουζίνες, οι οποίες συχνά μαγειρεύονται. Άλλα πλεονεκτήματα του θόλου και διακοσμητικά κουκούλες περιλαμβάνουν χαμηλού θορύβου, ποικίλα σχέδια, ένα ευρύ φάσμα τιμών.

  Το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζετε για τις κουκούλες

  Γιατί χρειάζεται η κουκούλα


  Με τον τρόπο εγκατάστασης, κουκούλες κουζίνας μπορεί να είναι:

  Πίνακας 1. Τύποι κουκούλες με μέθοδο εγκατάστασης


  Ανά τύπο κατασκευής οι κουκούλες κουζίνας χωρίζονται σε ομάδες:

  Πίνακας 2. Είδη κουκούλες ανά τύπο κατασκευής


  Τι να ψάξετε όταν επιλέγετε μια κουκούλα

  Το Σχ. 1. Διάγραμμα της κίνησης του αέρα στη λειτουργία βρύσης


  Στη λειτουργία ανακύκλωσης (Εικόνα 2), ο αέρας από την κουζίνα περνά μέσα από τα φίλτρα άνθρακα που είναι επιπρόσθετα τοποθετημένα στη μονάδα εξατμίσεως, καθαρίζεται και επιστρέφει στο δωμάτιο.

  Το Σχ. 2. Διάγραμμα της κίνησης του αέρα στη λειτουργία ανακυκλοφορίας


  Πίνακες ελέγχου
  Οι κουκούλες μπορούν να εξοπλιστούν με μηχανικούς ή ηλεκτρονικούς πίνακες ελέγχου.
  Τα μηχανικά πλαίσια είναι κουμπιά και ρυθμιστικό (ρυθμιστικό).
  Υπάρχουν ηλεκτρονικοί πίνακες με το κουμπί και πατήστε. Μερικές φορές είναι εξοπλισμένες με οθόνες που εμφανίζουν την επιλεγμένη ταχύτητα και χρόνο που παραμένει μέχρι το τέλος της κουκούλας.

  Το Σχ. 3. Κουκούλα στο τμήμα


  Μονάδα εξαερισμού
  Παρά το γεγονός ότι αυτό το στοιχείο της κουκούλας είναι σχεδόν αόρατο για το χρήστη, είναι υπεύθυνο για τη μακροζωία, τη λειτουργικότητα και την αξιοπιστία ολόκληρου του συστήματος, το οποίο καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το κόστος σχεδίασης. Η δομή της μονάδας αέρα απεικονίζεται στο Σχ. 4.

  Το Σχ. 4. Μονάδα εξαερισμού


  Ο κινητήρας κινεί τον δρομέα, ο οποίος περιστρέφεται με μεγάλη ταχύτητα πτερωτή (στρόβιλος), αντλεί αέρα από τις πλευρές του περιβλήματος μέσα στην κουκούλα και τον ωθεί μέσω του αγωγού προς τα έξω. Σε διαφορετικά μοντέλα εκχυλισμάτων χρησιμοποιούνται μονή ή διπλά στροφεία (Σχήμα 5).

  Το Σχ. 5. Η πτερωτή είναι απλή και η πτερωτή είναι διπλή


  Κινητήρες, που χρησιμοποιούνται στις κουκούλες, χωρίζονται σε μονού άξονα, σε δύο άξονες και στους κινητήρες με θωρακισμένο πόλο (τοποθετημένος σε επίπεδες κουκούλες).
  Οι μονοκινητήριοι κινητήρες περιλαμβάνουν έναν μόνο άξονα εργασίας στον οποίο τοποθετείται η πτερωτή. Οι κινητήρες δύο αξόνων είναι κινητήρες με δύο άξονες εργασίας τοποθετημένους σε αντίθετες πλευρές του κινητήρα, πάνω στους οποίους τοποθετούνται δύο πτερωτές, οι οποίοι δεν συνδέονται μεταξύ τους.
  Ενιαία κινητήρες άξονα με διπλή πτερωτή σε ίσες ενέργειας είναι συνήθως πιο παραγωγική από ροή αέρα από το ενιαίο διπλού άξονα με δύο στροφεία.
  Για να αυξήσετε την ισχύ σε επίπεδη και τηλεσκοπική κουκούλα, μερικές φορές εγκαθίστανται μονάδες εξαερισμού με δύο κινητήρες.

  Το Σχ. 6. Φίλτρο αλουμινίου λίπους


  Φίλτρα άνθρακα
  Η χρήση αντικαταστάσιμων φίλτρων ξυλάνθρακα είναι υποχρεωτική εάν ο εκχυτήρας λειτουργεί σε λειτουργία ανακύκλωσης. Ο ενεργός άνθρακας που περιέχεται σε αυτά, απορροφά οσμές, επιβλαβή αέρια, ακαθαρσίες ατμού. Με την ενεργή χρήση της κουκούλας, προτείνεται να αντικαθίστανται φίλτρα άνθρακα κάθε 3 μήνες.
  Για διαφορετικά μοντέλα κουκούλας χρησιμοποιούνται διαφορετικοί τύποι φίλτρων άνθρακα (σχήμα 7) σε ποσότητα 1 ή 2 τεμαχίων, ανάλογα με τον τύπο του κινητήρα.

  Το Σχ. 7. Τύποι φίλτρων άνθρακα


  Τα φίλτρα άνθρακα μπορούν να αλλάξουν από τον ίδιο τον χρήστη (Εικ. 8). Για να το κάνετε αυτό χρειάζεστε:
  1) αφαιρέστε τα φίλτρα λίπους,
  2) Εγκαταστήστε τα φίλτρα άνθρακα στη μονάδα εξαγωγής,
  3) επιστρέψτε τα φίλτρα λίπους στον τόπο.

  Το Σχ. 8. Αντικατάσταση φίλτρων άνθρακα

  Συμβουλές για την εγκατάσταση κουκούλας


  Αυτές οι πληροφορίες θα σας βοηθήσουν να εγκαταστήσετε ανεξάρτητα την κουκούλα ή να παρακολουθήσετε το έργο των ειδικών που την εγκαθιστούν.

  Πίνακας 3. Συνιστώμενη απόσταση μεταξύ της εστίας (ή του σόμπα) και του κάτω επιπέδου της κουκούλας


  Μονάδα εξαγωγής αέρα
  Ο αέρας μπορεί να εξαεθεί μέσω του αγωγού αερισμού ή αμέσως έξω από το αεριζόμενο δωμάτιο προς τα έξω.
  Στις περισσότερες περιπτώσεις, η έξοδος του αέρα γίνεται μέσω του εξαερισμού, γεγονός που περιπλέκει επένδυση εγκατάσταση και αγωγός σχέδιο επειδή σχεδιαγράμματα και η διάταξη έπιπλα δεν είναι πάντοτε δυνατόν να προσδιοριστεί η κουκούλα κοντά στη σχισμή. Long αεραγωγού με ένα μεγάλο αριθμό κάμψεις (γόνατο) μειώνει την κατάρτιση αποτελεσματικότητα και αυξάνει το θόρυβο.

  Το Σχ. 9. Πλαστικός αγωγός

  Το Σχ. 10. Κυματοειδής αγωγός αέρα


  Τα χαρακτηριστικά και τα οφέλη κάθε είδους περιγράφονται στον Πίνακα 4.

  Πίνακας 4. Χαρακτηριστικά διαφορετικών τύπων αγωγών


  Η διάμετρος του αγωγού δεν πρέπει να είναι μικρότερη από την έξοδο μειώσεις τρύπα σχέδιο σε περίπτωση prrtivnom αντλώντας απόδοση, αυξημένη θορύβου και αυξημένο φορτίο στον κινητήρα, η οποία οδηγεί σε πρόωρη φθορά. Συμβαίνει το τμήμα του σωλήνα εξαερισμού του κτιρίου να είναι μικρότερο από την οπή εξαγωγής της κουκούλας. Σε αυτή την περίπτωση, είναι άσκοπο να τοποθετήσετε έναν αγωγό αέρα μεγαλύτερης διαμέτρου από τη διάμετρο του ανοίγματος.
  Εάν είναι δυνατόν, ο αγωγός δεν πρέπει να είναι πολύ μακρύς και καμπύλος, καθώς κάθε στροφή του σωλήνα κατά 90 ° μειώνει την απόδοση της κουκούλας κατά 10%. Η κάμψη μεγαλύτερη από 90 ° μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένη εκροή αέρα και υπερφόρτωση κινητήρα.
  Ότι ο αέρας δεν εισέρχεται στο αγωγό εξαερισμού του αγωγού παρουσιάζεται όταν ανάστροφη ώση έχει οριστεί antivozvratnye βαλβίδες (Εικ. 11) τα οποία είναι μεμβρανώδης ή πλαστικό δίσκο στον άξονα. Ο άξονας περιστροφής της βαλβίδας πρέπει να είναι τοποθετημένος κάθετα, διαφορετικά ο δίσκος βαλβίδων θα χτυπήσει κάτω από το βάρος του. Εάν ο αγωγός διέρχεται από τα ράφια της κουζίνας, δεν είναι απαραίτητο να αποκρύψετε τη βαλβίδα ελέγχου πίσω από τη μάσκα εξαερισμού.

  Το Σχ. 11. Βαλβίδα αντεπιστροφής


  Στην περίπτωση όπου η έξοδος αέρα διεξάγεται μέσω του εξαερισμού, έτσι ώστε να μην διαταραχθεί η φυσικό αερισμό στο δωμάτιο, ρυθμίστε την ειδική συνδυασμός του πλέγματος στην οποία ο οριζόντιος σωλήνας είναι για απορροφητήρες σύνδεση και κάτω αρκετές σχισμές για φυσικό εξαερισμό.

  Το Σχ. 12. Επίπεδες κουκούλες


  Οι ενσωματωμένοι απορροφητήρες (Εικόνα 13) είναι τοποθετημένοι μέσα στο κέλυφος, συνήθως υπάρχει ένα γωνιακό στήριγμα στο κιτ για τη στερέωση. Στον αναρτημένο θάλαμο είναι απαραίτητο να κατασκευαστεί μια οπή για την έξοδο του αγωγού, η οποία πρέπει να αντιστοιχεί στη διάμετρό του.

  Το Σχ. 13. Ενσωματωμένη κουκούλα


  Dome και διακοσμητικά κουκούλες κρεμάσετε στον τοίχο (με την εξαίρεση του νησιού κουκούλες, τα οποία είναι συνδεδεμένα με το ανώτατο όριο). Η ακριβής σήμανση στον τοίχο είναι συμβατή με ένα πρότυπο, το οποίο συχνά περιλαμβάνεται. Πρώτο σταθερό σώμα κουκούλα εγκαθίσταται έπειτα διακοσμητικά κουτί που κλείνει τον αγωγό. Το κάτω μέρος του κουτιού προσαρμόζεται σφικτά στο σώμα, και η άνω εκτείνεται μέχρι το επιθυμητό ύψος, κατά κανόνα, πριν από την επαφή με έπιπλα ή διακοσμητικά ράφι έπιπλα γείσο βρίσκεται πάνω από την καλύπτρα (Εικ. 14).

  Το Σχ. 14. Κουκούλα τοίχου θόλου


  Προφυλάξεις ασφαλείας κατά την εγκατάσταση του καλύμματος:
  1. Η απόσταση από την εστία αερίου προς τον κατώτατο κάλυμμα πρέπει να είναι τουλάχιστον 65 cm.
  2. Μην περιορίζετε τη διάμετρο του αγωγού.
  Z. Απαγορεύεται να ελέγχετε το ρεύμα του καλύμματος εργασίας με φλόγα - αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πυρκαγιά.
  4. Απαγορεύεται η σύνδεση του αγωγού εξαγωγής αέρα στις καμινάδες των κλιβάνων και των συσκευών αερίου.
  5. Να τηρείτε πάντοτε τα μέτρα ασφαλείας που σχετίζονται με τον ηλεκτρισμό.