Μια γωνιά στη γωνία της κουζίνας

της 29ης Απριλίου 2017

Πολύ συχνά στις κουζίνες, ειδικά στα παλιά σπίτια, υπάρχουν διάφορες προεξοχές. Βρίσκονται κυρίως στις γωνίες των χώρων εργασίας, παρόλο που υπάρχουν και άλλες επιλογές. Πίσω από την προεξοχή μπορεί να υπάρχει ένας άξονας εξαερισμού, μια καμινάδα ή μια θέση μιας παρακείμενης αίθουσας.

Για κάποιο λόγο, έχουμε την παρουσία αυτών των προεξέχοντων στοιχείων ως μειονέκτημα. Το άτομό μας ψάχνει για μια ευκαιρία να χτυπήσει το χείλος ή να το κρύψει. Αλλά είναι το "κουτί" που βρίσκεται στη γωνία μια ασχήμια; Καθόλου. Δεν είναι καθόλου απαραίτητο να το κρύψετε με μια ντροπή!

Οι προβολές αερισμού βρίσκονται σε κτίρια κατοικιών όχι μόνο στον μετα-σοβιετικό χώρο. Ωστόσο, στη Δύση, αυτή η λεπτομέρεια δεν «ενοχλείται» και δεν προσπαθεί να την κρύψει από όλες τις αλήθειες και τα φάουλ.

Πριν να σκεφτείτε αυτό το στοιχείο, σκεφτείτε: αξίζει να παίξετε κεριά και υπάρχει κάποια νόημα σε αυτό;

Κάποιες δυσκολίες μπορεί να προκύψουν κατά το σχεδιασμό μιας γωνιακής κουζίνας, αν η ράβδος είναι στη γωνία εργασίας. Αλλά η λύση είναι πάντα εκεί, ανεξάρτητα από το πόσο πολύπλοκο το "παζλ" φαινόταν.

Πώς να σχεδιάσετε ένα σετ γωνιών με μια προβολή; Πώς να νικήσει το ράφι στη γωνία της κουζίνας και να το κάνει αόρατο, αν συγχέει ακόμα τους οικοδεσπότες; Ας εξετάσουμε διάφορες παραλλαγές για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.

Γωνιακό έπιπλο και γωνιά

Εάν η κλίση είναι βαθιά, είναι καλύτερα να σπάσετε τη γωνία επίπλων σε αυτήν την περιοχή. Το σετ δεν μοιάζει με ένα ενιαίο σύνολο, αλλά το εσωτερικό δεν χάνει τίποτα. Η κατασκευή των δύο συστατικών φαίνεται αρκετά οργανική. Η προεξοχή σε αυτήν την περίπτωση κόβεται με τον ίδιο τρόπο όπως τα τοιχώματα του δωματίου ή ως ποδιά πάνω από την περιοχή εργασίας.

Σχεδίαση από: Elvira Stankevich

Σχεδίαση: Ναταλία Σοροκίνα

Σχεδιασμός: Γραφείο U-project

Εάν η ράχη είναι ρηχή, δεν υπάρχει λόγος να διαιρέσετε το ακουστικό σε δύο μέρη. Είναι καλύτερα να το φούστα με το χαμηλότερο επίπεδο επίπλων, δηλαδή, να ενώσει τις πλευρές της γωνίας με έναν πάγκο, δημιουργώντας ένα είδος γέφυρας. Αυτή η γέφυρα μπορεί να είναι αρκετά στενή και η πρόσοψη κάτω από αυτή είναι καθαρά διακοσμητική.

Σχεδιασμός: Γραφείο Ecole

Όσο για την ανώτερη σειρά, είναι συνήθως σχισμένο. Μπορείτε να αφήσετε τα επάνω ντουλάπια μόνο στη μία πλευρά της γωνίας εργασίας ή να τα εγκαταλείψετε εντελώς - αυτό θα κάνει την κουζίνα ελαφρύτερη και οπτικά ελαφρύτερη. Το κυριότερο είναι ότι δεν υπάρχει έλλειψη χώρων αποθήκευσης. Εάν το ντουλάπι και τα ερμάρια δεν είναι αρκετά, είναι δύσκολο να εγκαταλείψετε την ανώτερη σειρά ντουλαπιών.

Σχεδιασμός: στούντιο Hot Walls

Στη θέση χωρίς ντουλάπια, μπορείτε να τακτοποιήσετε ράφια με πλάτος με μια προεξοχή - αυτό ευθυγραμμίζει οπτικά τον τοίχο, καθιστώντας το προεξέχον στοιχείο λιγότερο φανταστικό.

Αν δεν θέλετε να σπάσετε την κορυφαία σειρά, μπορείτε να φουσκώσετε το περβάζι, μερικώς να την κρύψετε. Κατ 'αρχήν, δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο εδώ. Μόνο ένας από τους άνω πίνακες θα πρέπει να δώσει ένα μη τυποποιημένο σχήμα ή / και μέγεθος σύμφωνα με τη διαμόρφωση του κιβωτίου. Για να καταστήσετε το ράφι ακόμη πιο αισθητό, πρέπει να το κόψετε με τον τόνο των τοίχων και της ποδιάς.

Πώς να μεταμφιέσετε ή να χτυπήσετε το χείλος στη γωνία της κουζίνας; Μερικές ιδέες

1. Κλείστε τη ράχη κάνοντας τη γωνία του δωματίου τσαλακωμένη. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να τοποθετήσετε την εστία και την κουκούλα πάνω από αυτό. Αυτό το τέχνασμα θα κόψει πολύτιμα εκατοστά από την κουζίνα, αλλά αν το δωμάτιο είναι μεγάλο, δεν υπάρχει τίποτα να ανησυχείτε.

2. Τοποθετήστε το τυφλό πώμα (στήλη) στο ίδιο επίπεδο με την προεξοχή. Σε αυτή την περίπτωση, οι προσόψεις και το κουτί μπορεί να έχουν το ίδιο χρώμα, πράγμα που θα ενισχύσει το φαινόμενο καμουφλάζ.

3. Κάνετε μια θέση σε μια πλευρά της προεξοχής, το βάθος της οποίας αντιστοιχεί στις διαστάσεις του κιβωτίου. Σε αυτή την θέση μπορείτε, για παράδειγμα, να εγκαταστήσετε ένα ψυγείο ή να τοποθετήσετε ράφια.

4. Κλείστε το πλαίσιο με ένα άλλο (αυτό το διακοσμητικό) κιβώτιο με κόγχες.

Σχεδίαση: Βέρα Ταρλόφσκαγια

5. Βαφή του προεξέχοντος συστατικού με βαφή σχιστόλιθου (μπογιά για σχολικές πινακίδες). Ως αποτέλεσμα, η προεξοχή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιφάνεια για σημειώσεις. Αυτό θα εισαγάγει ένα στοιχείο ζάλης και παιχνιδιού στο εσωτερικό της κουζίνας.

6. Να δημιουργήσει σε μια γωνιά τη μεγάλη στήλη από πάτωμα σε ανώτατο όριο, έχοντας κρυμμένη μια άκρη πίσω του.

Σχεδιασμός κουζίνας με κουτί εξαερισμού. Και αφήστε το προφανές να γίνει μυστικό...

Υπάρχουν τέτοια λειτουργικά στοιχεία στο διαμέρισμα που είναι σαν να δημιουργήθηκαν για να δώσουν στους ανθρώπους μέγιστη ταλαιπωρία και ακόμα περισσότερο για να μειώσουν ακόμα και τα μικροσκοπικά δωμάτια. Ένα από αυτά είναι ένα κουτί εξαερισμού. Και δεν μπορεί να αποσυναρμολογηθεί και παρεμποδίζει πάρα πολύ. Πώς μπορώ να έρθω μαζί του; Ας αναπτύξουμε ένα βέλτιστο σχέδιο κουζίνας με ένα κουτί εξαέρωσης.

Η οπή εξαερισμού μπορεί να είναι κυκλική, ορθογώνια, τετράγωνη ή καμπύλη. Βοχ από μόνη της μπορεί να είναι ένα μικρό (έως 60x60 cm) ή μεγάλα (60 εκατοστά σε πλάτος / βάθος) να πληρούν έναν συνδυασμό πολλών αγωγών αέρα σε ένα αγωγό (πολυεπίπεδη προεξοχές). Τις περισσότερες φορές αυτή η "διακόσμηση" βρίσκεται στη γωνία της κουζίνας (δίπλα σε νεροχύτη ή απορροφητήρα) ή σε έναν από τους τοίχους.

Εάν η ράβδωση είναι μικρή, δεν θα τραβήξει το βλέμμα, ακόμη και αν δεν γίνει τίποτα με αυτό. Είναι αρκετά εύκολο να το κρύψετε για έπιπλα ή μια ποδιά εργασίας. Αλλά με τα μεγάλα κιβώτια πρέπει να τσιμπήσουν.

Σχεδιασμός κουζίνας με κουτί εξαερισμού. Πώς να κρύψετε τον αεραγωγό;

1. Παραγγείλετε ένα σετ κουζίνας σύμφωνα με τα μεμονωμένα μεγέθη

Αυτό θα κλείσει το κουτί μέρος του κατώτερου και του ανώτερου καταψύκτες. Ο υπόλοιπος χώρος είναι διακοσμημένος με κεραμική ποδιά εργασίας ή άλλο υλικό φινιρίσματος.

2. Απόκρυψη του κουτιού κάτω από το στρώμα του υλικού φινιρίσματος ή χρησιμοποιήστε το ως διακοσμητικό στοιχείο.

Φυσικά, η γωνιά δεν θα πάει πουθενά, αλλά θα ενοποιήσει σε μεγάλο βαθμό την εμφάνισή της.

Ο αγωγός εξαερισμού θα είναι λιγότερο αισθητός εάν εφαρμόζετε τα ίδια υλικά φινιρίσματος όπως στους γειτονικούς τοίχους: βαφή, ταπετσαρία, πλακάκια κλπ. Μπορείτε να το επικαλύψετε με τον τόνο της οροφής, να τοποθετήσετε το κεραμίδι από πάνω προς τα κάτω ή να τονίσετε την περιοχή της ποδιάς εργασίας και να προσομοιώσετε τα ντουλάπια της κουζίνας. Σήμερα, πωλούν ταπετσαρίες με οποιαδήποτε εικόνα, οπότε γιατί να μην το χρησιμοποιήσετε;

Αλλά αν εφαρμόσετε ένα συνδυασμό ταπετσαρίας πάνω στο περβάζι, δημιουργώντας ένα αντικείμενο τέχνης με το στυλ του μωσαϊκού, τότε κανείς δεν θα καταλάβει ποιο είδος μαρσπιέ. Επίσης, μπορείτε να αποσπάσετε την προσοχή από το κουτί και με τη βοήθεια σωστά εγκατεστημένων πηγών φωτός.

Μπορεί να τοποθετηθεί πάνω ή κάτω πλακάκια αγωγού μωσαϊκό, το κλείσιμο του πάνελ τοίχου από γυαλί με ταπετσαρίες 3D-αποτελέσματος φωτογραφία επικολληθεί ή επικαλυμμένα με ενδιαφέρουσα υφή και μοτίβο. Τα πάντα εξαρτώνται από το στυλ του δωματίου (skinali - hi-tech, διακοσμητικό γύψο - κλασικισμού, την ταπετσαρία στο μικρό λουλούδι - Provence, ένας τοίχος του μαγιολική - ένα μεσογειακό στυλ, μια μίμηση της τοιχοποιίας - η σοφίτα). Σε αυτή την περίπτωση, το κουτί εξαερισμού γίνεται ένα σύνθετο εσωτερικό κέντρο.

Εάν η ράχη βρίσκεται δίπλα στην πόρτα ή στην τραπεζαρία, μπορείτε να το διακοσμήσετε με τοίχους καθρέφτη. Πρόκειται για μια ασυνήθιστη λύση για την κουζίνα, αλλά έχει επιπλέον πλεονεκτήματα: ο καθρέφτης κάνει την κουζίνα μεγαλύτερη και ελαφρύτερη.

Ωστόσο, σημειώστε ότι στη ζώνη της επιφάνειας μαγειρέματος ή του τοιχώματος της στήλης αερίου δεν μπορεί να τελειώσει εύφλεκτα υλικά: ταπετσαρία (ειδικά υφάσματα και χαρτί), ή να πλαισιώσει πώμα. Αλλά στη ζώνη πλυσίματος είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε μόνο επικαλύψεις ανθεκτικές στην υγρασία.

3. Κάντε το κουτί εξαερισμού λειτουργικό κομμάτι των επίπλων

Η απλούστερη λύση είναι να εκτρέψετε την προσοχή από μια μεγάλη ράχη - κρεμάστε μια τηλεόραση εκεί.

Επιπλέον, μπορείτε να κρύψετε την άκρη και με τη βοήθεια ενός ρηχού ραφιού ή ενός αριθμού ράφια, ενός μετρητή μπαρ, μιας χερσονήσου κουζίνας, μιας πύλης με ένα ψεύτικο τζάκι κλπ. Η τελευταία επιλογή είναι ιδανική για εραστές αγγλικών εσωτερικών χώρων της βικτοριανής εποχής.

Ένας από τους τοίχους ventkanala μπορεί να καλυφθεί με ένα ειδικό πίνακα χρωμάτων, τότε η οικοδέσποινα μπορεί να κάνει τις σημειώσεις απευθείας στον τοίχο, και τα παιδιά - για να λύσει το σπίτι.

Εάν όλα τα παραπάνω δεν σας ταιριάζουν, μπορείτε πάντα να κρεμάσετε φωτογραφίες ή φωτογραφίες.

Λοιπόν, αν προσπαθήσετε σκληρά, μπορείτε να αναπτύξετε ένα πολύ ενδιαφέρον σχέδιο κουζίνας με ένα κουτί εξαέρωσης. Το κυριότερο είναι να αποφασίσετε τι θα κάνετε με αυτό: να το κρύψετε, να το διακοσμήσετε ή να το λειτουργήσετε προς όφελος της οικογένειας.

Σχεδιασμός κουζίνας με κουτί εξαερισμού, προεξοχή και άξονα στη γωνία - έργα φωτογραφιών σε σ. 44

Κατάλογος φωτογραφιών: Γωνιακή κουζίνα με κουτί εξαερισμού, Προβολή αερισμού και εξαερισμού

Κουζίνες με κουτί εξαερισμού και περβάζι n 44 - Σχεδιασμός του άξονα εξαερισμού

Κουζίνες με κουτί παραδοσιακά θεωρείται ένα από τα σημαντικά ελαττώματα στη διάταξη των διαμερισμάτων μας. Κατά κανόνα, κουτί ή προβολή, βρίσκεται στη γωνία ή στη μέση του δωματίου, κατά μήκος του τείχους, καταλαμβάνοντας ένα πολύ μεγάλο μέρος του χώρου εργασίας, δημιουργώντας κάποια ταλαιπωρία. Διαθεσιμότητα κουτί Δεν αποτελεί εμπόδιο στη διευθέτηση του χώρου της κουζίνας, καθώς μπορεί να αναβαθμιστεί με τη βοήθεια διαφόρων μεθόδων στον οργανισμό σχεδιασμό γενικό εσωτερικό του δωματίου.

Αγωγοί μπορεί να έχει διαφορετικά μεγέθη και τοποθεσία:

 • Έξοδος αερισμού είναι στη γωνία.
 • Η θέση του βρίσκεται σε κάποια απόσταση από τη γωνία.
 • Στη μέση ή σε κάποια απόσταση από τη γωνία κατά μήκος ενός από τους τοίχους.
 • Σε μικρές, μικρές κουζίνες, ειδικά στο Χρουστσόφ, πάνω από το ανώτατο όριο, κλπ.

Το εργοστάσιο επίπλων Λαϊκή κουζίνα από το Loreto παρουσιάζει στον κατάλογο σας ένα πραγματικό κατάλογο φωτογραφία τα έργα μας: μοντέρνα σχεδιαστικά έργα έπιπλα κουζίνας με κουτί, άκρο και άξονα για παραγγελία χωρίς κόστος, από τον κατασκευαστή στη Μόσχα.

Οι επαγγελματίες σχεδιαστές μας με εμπειρία στην εργασία περισσότερα από 26 χρόνια, που κατέχουν σύγχρονες ιδέες και μοναδικές τεχνολογίες, κάνουν απλά θαύματα στην ανάπτυξη ατομικών, σχέδια είναι δύσκολο να σχεδιάσεις κουζίνες. Επιθυμία να εξοπλιστεί και να αναβιώσει ventshahtu με όφελος και όφελος για τον εαυτό σας, θα απαιτήσετε να έχετε ορισμένες ικανότητες σχεδιασμού. Και πάλι, σε αυτή την περίπτωση, θα βρείτε χρήσιμες παραλλαγές και παραδείγματα σχεδιασμού σχεδιασμό εσωτερικό από την γκαλερί φωτογραφιών μας, ήδη εγκατεστημένα σετ κουζίνας. Μερικοί από τους αγαπητούς πελάτες μας για την υψηλή ποιότητα της δουλειάς που έχουμε κάνει έχουν αφήσει τα ζεστά σχόλια τους σε εμάς.

Κουζίνες με αγωγό αερισμού και άξονα εξαερισμού κατά παραγγελία

Η πιο επιτυχημένη επιλογή στην επίλυση όλων των προβλημάτων οργάνωσης σχεδιασμό αυτή την κατηγορία κουζίνες - είναι να φτιάξετε έπιπλα κουζίνας μόνο στην τάξη, σύμφωνα με όλες τις επιθυμίες σας. Η εταιρεία επίπλων μας σας προσφέρει να αγοράσετε και να αγοράσετε ανέξοδες μη τυποποιημένες συσκευές κουζίνας σε χαμηλό κόστος, σε τιμή από τον κατασκευαστή στη Μόσχα. Στην δική μας παραγωγή κάνουμε οποιοδήποτε μέγεθος σετ και, για την πολυπλοκότητα, δεν λαμβάνουμε κανένα επιπλέον ενδιαφέρον. Έχουμε αρκετή ποιότητα, φιλική προς το περιβάλλον E-1 υλικά τελειώματος, εξαρτήματα, εισαγόμενα, ευρωπαϊκά εξαρτήματα και αξεσουάρ, έτσι ώστε τα γωνιακά έπιπλα κουζίνας σας να ικανοποιούν όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις.

Όλη η επαγγελματική δουλειά για την κατασκευή τυχόν μη κανονικών επίπλων για 3 μέρες, αρχίζει πάντα με το δωμάτιο SIZE.

κλήση για μια κλήση σε ένα gage
Πριν έρθετε στο γραφείο μας - πρέπει να καλέσετε!

Για να παραγγείλετε και να αγοράσετε ένα σετ κουζίνας για ένα μεμονωμένο έργο χωρίς κόστος, απευθείας από τον κατασκευαστή Εθνικές κουζίνες από το Loreto:
Ρωσία, Μόσχα, Βαρσοβία αυτοκινητόδρομος, 33, κτίριο 13, όροφος 3, γραφείο 17.

Σχεδιασμός κουζίνας με κουτί εξαερισμού στη γωνία: μετατρέποντας ένα ελάττωμα σε αρετή

Το κουτί εξαερισμού στη γωνία της κουζίνας δεν είναι σε καμία περίπτωση τραγωδία, επειδή μπορεί να σχεδιαστεί σωστά, να κρύβεται από τα μάτια. Ένα άνετο διαμέρισμα είναι ένας χώρος της μοναξιάς ενός ατόμου από εξωτερική ματαιοδοξία. Είναι ένα είδος φρουρίου, πίσω από τα τείχη του οποίου κάπου κρύβουμε από όλες τις κακουχίες. Η κουζίνα είναι η καρδιά του σπιτιού και για να προσφέρει άνεση σε αυτό το δωμάτιο, είναι απαραίτητο να καταβληθούν πολλές προσπάθειες. Το κουτί εξαερισμού που βρίσκεται στη γωνία της κουζίνας μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εμπόδιο στη διευθέτηση του και η κατεδάφισή του δεν είναι πάντοτε επιτρεπτή. Αντιλαμβανόμενο το κουτί ως πρόσθετο σχέδιο για να δημιουργήσετε ένα διακοσμητικό ή λειτουργικό στοιχείο του εσωτερικού, μπορείτε να πάρετε μια αυθεντική ζεστή κουζίνα στην οποία θα είναι ευχάριστο να περάσετε απλές στιγμές της ζωής σας.

Ποιο είναι το κουτί

Μια μικρή προεξοχή στη γωνία της κουζίνας, που είναι ο αγωγός αέρα, είναι ικανή να καταστρέψει πολλές ιδέες σχεδιασμού στο σχεδιασμό των χώρων της κουζίνας, επειδή παίρνει πολύτιμα τετραγωνικά μέτρα, τα οποία μπορείτε να βρείτε μια πιο ορθολογική χρήση. Ωστόσο, υπάρχει μια κουζίνα, σχέδιο το οποίο περιλαμβάνει το φίλτρο αέρα, αλλά είναι σχεδόν αόρατη, όπως ταιριάζει απόλυτα στο γενικό εσωτερικό σχεδιασμό.

Εάν το κιβώτιο είναι πολύ μεγάλο, τότε είναι καλύτερο να το διακοσμήσετε με ρίγες: στο χρώμα της ποδιάς, τα πάνω ντουλάπια και την κορυφή στο χρώμα του τοίχου

Αν χρησιμοποιήσετε σωστά αυτό το στοιχείο, εκμεταλλευόμενος το, αντί να βλάψετε, μπορείτε να μετατρέψετε σημαντικά την κουζίνα.

Η γωνιά της γωνίας της κουζίνας μπορεί να έχει διαφορετικό σχήμα και μέγεθος:

 • Λιγότερο από 600 mm σε βάθος.
 • Πάνω από 600 mm σε βάθος.
 • Ορθογώνια.
 • Σύνθετη γεωμετρική διαμόρφωση.

Βρίσκεται στη γωνία ενός κουτιού της σωστής μορφής και μικρό μέγεθος από πολλές απόψεις απλοποιεί το έργο της προσθήκης αυτού του στοιχείου στο εσωτερικό της κουζίνας.

Τα χρώματα και τα χαρακτηριστικά διάταξης

Πριν ξεκινήσετε την εργασία, πρέπει να υπολογίσετε την επιφάνεια της κουζίνας με το κουτί εξαερισμού και να σχεδιάσετε το μελλοντικό σχεδιασμό της. Κατά τη διαδικασία σχεδιασμού θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τα χαρακτηριστικά του κιβωτίου, το σχήμα, το μέγεθος και τη θέση του.

Μωσαϊκό λόγω της αφθονίας των μικρών εξαρτημάτων μπορεί να κάνει το κουτί εξαερισμού στη γωνία της κουζίνας σχεδόν αόρατο

Βασικά επιλογές σχεδιασμού κουζίνας με γωνιακό κουτί:

 1. Διακόσμηση της προεξοχής ως διακοσμητικό στοιχείο.
 2. Μάσκα το κουτί με έπιπλα ή έπιπλα.
 3. Χρησιμοποιήστε τον αγωγό ως λειτουργικό χαρακτηριστικό.

Ο βασικός κανόνας κατά την εκπόνηση ενός σχεδίου μελέτης για μια εσωτερική κουζίνα με γωνιακή διάταξη του κιβωτίου εξαερισμού είναι η εργονομία και η αρμονία.

Ο αγωγός αερισμού ως διακοσμητικό στοιχείο

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η επισκευή της κουζίνας με ένα κουτί εξαερισμού στη γωνία παρέχει τη διακόσμησή του.

Εάν χρησιμοποιείτε λειτουργικά το ράφι στη γωνία της κουζίνας δεν επιτρέπει τη διάταξη του δωματίου, μπορεί να γίνει ένα κεντρικό στοιχείο του εσωτερικού.

Το κουτί στη γωνία μπορεί να σχεδιαστεί ως ανεξάρτητο στοιχείο, αλλά πρέπει να προσπαθήσετε να το τοποθετήσετε σωστά και να μην χαλάσετε ολόκληρο το σχέδιο κουζίνας

Για να δημιουργήσετε έναν εσωτερικό χώρο με κομψό αξεσουάρ, υπάρχουν πολλές επιλογές:

 • Αυθεντική στήλη. Αν η γωνιά της γωνίας της κουζίνας είναι μικρή, μπορεί να διακοσμηθεί με αυθεντική στήλη, τυποποιημένη σε οποιαδήποτε επιλογή. Ως μίμηση τούβλων ή τοιχοποιίας, μπορούν να εισαχθούν κεραμίδια γύψου, τοποθετημένα σε κόλλα πλακιδίων ή σε υγρά καρφιά. Χρησιμοποιώντας ταπετσαρία ή γύψο, μπορείτε να κάνετε έμφαση σε ορισμένα στοιχεία αυτού του σχεδιασμού.
 • Ψευδές τζάκι. Το κουτί ελεύθερης πρόσβασης μπορεί να διακοσμηθεί με ένα ψεύτικο τζάκι. Αυτή η κατασκευή συναρμολογείται από GKL (γυψοσανίδα), μπορεί να ολοκληρωθεί με ηλεκτρικό στοιχείο θέρμανσης, κεριά ή οθόνη με φλόγα.
 • Φινίρισμα πλαισίωσης. Εάν το κουτί εξαερισμού είναι μακριά από την πλάκα, μπορεί να καλυφθεί με πλευρική τοποθέτηση. Τα πάνελ θα πρέπει να συνδέονται από κάτω και να ανεβαίνουν προς τα πάνω. Το προφίλ εκκίνησης είναι τοποθετημένο χρησιμοποιώντας βίδες με αυτοκόλλητες βίδες, ενσωματωμένα πάνελ.

Εάν το κιβώτιο βρίσκεται κοντά σε επικοινωνίες ή σε σόμπα αερίου, η ταπετσαρία για τη διακόσμηση δεν συνιστάται. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταπετσαρία που μπορεί να πλυθεί εάν η ράβδος βρίσκεται κοντά στο νεροχύτη. Το πλυντικό ταπετσαρία έχει αντοχή στην υγρασία και μπορεί να διατηρήσει την αρχική εμφάνιση του διακοσμητικού στοιχείου για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 • Ένας συνδυασμός ταπετσαρίας. Σε περίπτωση που η θέση του κουτιού σας επιτρέπει να εφαρμόσετε ταπετσαρία για το σχεδιασμό του, μπορείτε να συνδυάσετε σε αυτό το χείλος τον αρχικό πίνακα ή να τον επικολλήσετε με ταπετσαρίες φωτογραφιών.
 • Πλαστικό προφίλ. Εάν κλείσετε τη γωνία προβολής του κιβωτίου με ένα πλαστικό προφίλ, ο αγωγός αέρα θα γίνει μια κομψή εμφάνιση, συμπληρώνοντας ενδιαφέρον το συνολικό σχέδιο.
 • Το κεντρικό στοιχείο του εσωτερικού. Η προσοχή σε αυτό το χαρακτηριστικό θα βοηθήσει σε δύο επίπεδα φινίρισμα, ψηφιδωτά πλακάκια ή περίπλοκη διακόσμηση υλικών φινιρίσματος διαφορετικών αποχρώσεων και υφών.

Μάσκα τις γωνιακές προβολές

Προσεκτικά να συγκαλύψετε το κουτί εξαερισμού στη γωνία, μπορείτε, αφού το έχετε εκδώσει με τον ίδιο τρόπο όπως το περίβλημα

Εάν η θέση του κουτιού δεν σας επιτρέπει να το κτυπήσετε ως στοιχείο διακόσμησης, μπορεί να κρυφτεί κρυφά. Μερικές συστάσεις θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε την καλύτερη επιλογή:

 • Ο αγωγός αερισμού ως συνέχεια της περιοχής εργασίας. Μπορείτε να δημιουργήσετε πρόσθετο χώρο εργασίας επεκτείνοντας την επιφάνεια εργασίας κατά μήκος της γωνιακής θυρίδας. Από πάνω και από κάτω μπορεί να κλείσει το περίβλημα με θυρίδες και το ορατό τμήμα μπορεί να διακοσμηθεί με τον ίδιο τρόπο όπως και η ποδιά.

Το κουτί που βρίσκεται στην οροφή στη γωνία της κουζίνας μπορεί να κρυφτεί κάτω από μια οροφή τέντωμα.

 • Συνέχιση της κουζίνας. Μια γωνία στη γωνία της κουζίνας μπορεί να κρύβεται με έπιπλα από ένα σετ κουζίνας που γίνονται με ειδική παραγγελία. Ένα μικρό κουτί μπορεί να κρυφτεί κάτω από ένα κρεμαστό ντουλάπι από την αρχή του σχεδίου, ένα μεγάλο περβάζι - γύρω. Επιλέγοντας σωστά έναν συνδυασμό υφής και φωτισμού, μπορείτε να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, στο οποίο το κουτί θα είναι σχεδόν αόρατο.
 • Μάσκα προσαρμογή. Μπορείτε να συνεχίσετε την πλαστική ποδιά στο κουτί, έχοντας τελειώσει το κάτω μέρος του κάτω από το χρώμα των επίπλων, και το επάνω μέρος είναι διακοσμημένο σε ανοιχτόχρωμο χρώμα χρησιμοποιώντας ένα παρόμοιο θεματικό σχέδιο.
 • Προβολή καθρέπτη. Η επιφάνεια καθρέφτη του κουτιού εξαερισμού θα βοηθήσει, να το κρύψει, να επεκτείνει οπτικά την περιοχή της κουζίνας.

Χρησιμοποιώντας τον αγωγό ως λειτουργικό χαρακτηριστικό

Σε όλες τις περιπτώσεις, ο αγωγός αγωγών μπορεί να είναι ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο στο σχεδιασμό της κουζίνας. Εάν πλησιάζετε από πρακτική άποψη, μπορείτε να αντλήσετε από αυτό ένα συγκεκριμένο όφελος. Μερικές χρήσιμες συμβουλές:

 • Διακοσμητικά ράφια. Αφού διακοσμήσατε τον αγωγό εξαερισμού με μια διακοσμητική εξειδίκευση από γυψοσανίδες, μπορείτε να οργανώσετε μικρά ράφια για όμορφα πιάτα, αναμνηστικά ή άλλα διακοσμητικά στοιχεία.
 • Πίνακας σχιστόλιθου. Ένα από τα τοιχώματα του κιβωτίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σημειωματάριο, το οποίο καλύπτει με ένα στρώμα σχιστόλιθου ή συνδέει ένα τελειωμένο στοιχείο με την προεξοχή.
 • Κολάζ. Το ελεύθερα διαθέσιμο κουτί μπορεί να διακοσμηθεί με ένα κολάζ οικογενειακών φωτογραφιών.
 • Πρακτική πεζοπορία. Ένας από τους τοίχους του κουτιού μπορεί να χρησιμεύσει ως σημείο για την τοποθέτηση της τηλεόρασης.
 • Τόπος αποθήκευσης των σκευών. Το κουτί που βρίσκεται κοντά στην περιοχή εργασίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κρεμασμένα σκεύη και υφάσματα.
 • Μπαρ μετρητή. Η τοποθέτηση ενός πτυσσόμενου μετρητή μπαρ κοντά στην κορυφή της γωνίας της κουζίνας θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα πρωτότυπο εσωτερικό, εξοικονομώντας έτσι ένα χρήσιμο χώρο.

Μεταξύ του αντίχειρα και απέναντι από το τοίχωμα του αγωγού εξαερισμού μπορεί να εγκατασταθεί εντοιχιζόμενες συσκευές, όπως μια μονάδα με πλυντήριο πιάτων, φούρνο μικροκυμάτων, ηλεκτρικό φούρνο, και ούτω καθεξής.

 • Μίνι-ντουλάπι. Μια μικρή θέση που σχηματίζεται μεταξύ του αγωγού εξαερισμού και του τοίχου μπορεί να γίνει ένα μίνι αποθηκευτικό χώρο για την αποθήκευση σκευών και ηλεκτρικών συσκευών.

Συμπέρασμα

Μια γωνία στην γωνία της κουζίνας δεν μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στη συσκευή του αρχικού εσωτερικού χώρου. Αυτό το μειονέκτημα μπορεί να αντληθεί από την αξιοπρέπεια της κουζίνας, το κτύπημα ως διακοσμητικό ή λειτουργικό στοιχείο.

Σχεδιασμός κουζίνας με κουτί εξαερισμού

Το άνοιγμα του άξονα εξαερισμού στην κουζίνα είναι λίγο δύσκολο για έμπειρους σχεδιαστές και οι αρχάριοι μερικές φορές δεν γνωρίζουν καν τι να κάνουν με αυτό. Τις περισσότερες φορές σε αυτή την περίπτωση, το σχεδιασμό λανθάνουσα εξαερισμού, οικοδομήσουμε ένα ψεύτικο τζάκι ή στήλη, ανάλογα με τη θέση αυτού του αρχιτεκτονικού στοιχείου. Ο πρωτότυπος σχεδιασμός της κουζίνας με ένα κουτί εξαερισμού αξιώνει δικαιολογημένα μια μοναδική μοναδικότητα, επειδή υπάρχουν πολλές επιλογές για την τελική της τελική, επιτυχημένη κάλυψη.

Σημασία του κουτιού εξαέρωσης

Αυτό το αντικείμενο, που παρέχει μια κανονική ανταλλαγή αέρα, συναρμολογείται κυρίως σε χώρους με υψηλή υγρασία - μπάνιο, τουαλέτα, κουζίνα. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα συστήματα μηχανικής κατασκευής κατοικιών, τα οποία αποτρέπουν την υπερβολική συγκέντρωση υγρασίας, τη συσσώρευση σκόνης και την παρουσία ξένων οσμών.

 • γαλβανισμένο μέταλλο - που χρησιμοποιείται σε κατοικημένες και μη οικιστικές εγκαταστάσεις, το στοιχείο είναι ανθεκτικό, ανθεκτικό στη διάβρωση, ελαφρύ, έχει ορθογώνια ή κυκλική διατομή.
 • οι πλάκες αμιάντου-τσιμέντου χρησιμοποιούνται πολύ σπάνια στη σύγχρονη εποχή, καθώς το υλικό είναι πολύ βαρύ και το σχέδιο έχει χαμηλή στεγανότητα.
 • μπλοκ από οπλισμένο σκυρόδεμα - αυτά τα στοιχεία έχουν ειδικές οπές, για τη διαμόρφωση των φυσικών αεραγωγών, έχουν μεγάλη αντοχή, έχουν σχεδιαστεί πριν από την κατασκευή?
 • Το PVC χρησιμοποιείται συχνά για την οργάνωση αεραγωγών για κουζίνες, ανθεκτικό, φθηνό, ανθεκτικό σε επιθετικό περιβάλλον, σχεδόν αθόρυβο, εύκολο στην εγκατάσταση, διαθέσιμο σε διάφορα σχήματα, μεγέθη, χρώματα, αλλά με χαμηλή πυραντίσταση.

Ανεξάρτητη ανακατασκευή του κιβωτίου απειλεί να βλάψει το σύστημα αγωγών αέρα και ως εκ τούτου ένα συμπαγές πρόστιμο. Για τον επανασχεδιασμό ή την αποσυναρμολόγηση, θα χρειαστεί να λάβετε ειδική άδεια.

Χαρακτηριστικά της θέσης, του σχήματος, των διαστάσεων

Στα διαμερίσματα της σειράς P-44T, σε αντίθεση με τους προκατόχους τους P-44, το κουτί εξαερισμού δεν είναι στάνταρ - στο διάδρομο. Πολυώροφα πολυώροφα κτήρια KOPE, P-111M, P-55M και πολλοί άλλοι τύποι εξοπλίστηκαν με φυσικά συστήματα εξάτμισης μέσω μονάδων αερισμού που βρίσκονται σε μονάδες υγιεινής και κουζίνας. Η περιοχή του χώρου της κουζίνας στα σπίτια της σειράς P44 είναι 8-10 τετραγωνικά μέτρα, αλλά το ογκώδες κουτί, οι σωλήνες, κάνουν το χώρο στενότερο.
Μέσα στη δομή, υπάρχουν δύο ή τρία κανάλια μέσω των οποίων ο αέρας που περιέχει σκόνη, τα προϊόντα της καύσης "τεντώνονται" έξω από το διαμέρισμα. Οι αγωγοί εξαερισμού αποτελούνται από οριζόντια, κάθετα τμήματα. Η εισροή φρέσκου αέρα συμβαίνει όταν αερίζεται μέσω ανοιχτού παραθύρου.
Συχνά στα σπίτια τοποθετούνται πλαστικά στοιχεία εξαερισμού, με διαφορετικό εσωτερικό τμήμα, στρογγυλό, ορθογώνιο σχήμα. Τα πιο συνηθισμένα είναι στρογγυλά με διάμετρο:

 • 80 mm, τμήμα 50,3 τετραγωνικών μέτρων. cm ·
 • 100 mm και 78,5 τετραγωνικά μέτρα. βλ. αντίστοιχα.
 • 125 mm και 122,7 τετραγωνικά μέτρα. cm ·
 • 150 mm και 176,7 τετραγωνικά μέτρα. δείτε

Τα ορθογώνια συστήματα εξαερισμού είναι ευκολότερα τοποθετημένα στο εσωτερικό, πάνω από την κουζίνα, πίσω από την οροφή τεντώματος. Τα συνηθισμένα μεγέθη τους είναι:

 • 110 x 55 mm, τμήμα 60,5 τετραγωνικών μέτρων. cm ·
 • 120 x 60 mm και 72 τετραγωνικά μέτρα. cm ·
 • 204 με 60 mm και 122,4 τετραγωνικά μέτρα. δείτε

Το ίδιο το κιβώτιο είναι ορθογώνιο ή ακανόνιστο και βρίσκεται στη γωνία προς τα δεξιά ή στο κέντρο του δωματίου, λιγότερο συχνά - στην είσοδο της κουζίνας. Για να αποφύγετε την κατάψυξη, τη συσσώρευση υπερβολικής υγρασίας, το σύστημα εξαερισμού βρίσκεται μόνο μέσα στις εγκαταστάσεις.

Μια ευρεία γκάμα χρωμάτων σωλήνων θα σας επιτρέψει να επιλέξετε ένα σχέδιο για οποιοδήποτε εσωτερικό, και για τα σύνθετα σχήματα σχηματίζονται μπάλες, προσαρμοστές, άλλα στοιχεία.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν τελειώσετε

Το κουτί στην κουζίνα είναι συνήθως γωνιακό, όπου οι περισσότερες από τις επικοινωνίες περνούν - έτσι ώστε να ταιριάζουν με ακρίβεια στο εσωτερικό αρκετά εύκολα. Σπάνια είναι στη μέση ενός από τους τοίχους, και τότε η απόκρυψη του στοιχείου είναι λίγο πιο περίπλοκη.

Κατά τη διακόσμηση αυτού του σχεδίου είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη:

 • διαστάσεις του κιβωτίου ·
 • θέση της τοποθέτησης ·
 • θέση στο γενικό σχέδιο.
 • υλικά κατασκευής ·
 • Στυλιστική σχεδίαση της κουζίνας.
 • επιθυμητό οικονομικό κόστος.

Κατά το σχεδιασμό του σχεδιασμού κουζίνας, θα πρέπει να επιλέξετε το φινίρισμα, ανάλογα με τη θέση της δομής εξαερισμού. Όταν βρίσκεται στην περιοχή της κουζίνας φυσικού αερίου, απαγορεύεται να τελειώσει με χαρτί ταπετσαρία, βινυλίου πλαισιώσει, δεδομένου ότι αυτό είναι υπερβολικά καύσιμο υλικό. Όταν αυτό το στοιχείο βρίσκεται δίπλα στο νεροχύτη, δεν συνιστάται διακοσμητικό γύψο, ταπετσαρία, εκτός από ειδικές αδιάβροχες.

Όταν το ίδιο το κιβώτιο δεν υπάρχει, αλλά μέσα από όλη την κουζίνα κατά μήκος της οροφής υπάρχουν σωλήνες επικοινωνίας, εκτελείται ανεξάρτητα από γυψοσανίδες ή μέταλλο.

Μέθοδοι καμουφλάζ

Η κάλυψη του σχεδιασμού είναι δυνατή με διάφορους τρόπους:

 • "Απόκρυψη" πίσω από την πρόσοψη του ακουστικού - εάν η διαμόρφωση των επίπλων επιτρέπει?
 • να εκδίδει διάφορα λειτουργικά στοιχεία.
 • κάλυψη με γυψοσανίδες, πλαστικές διακοσμήσεις.
 • υποβάλουν ως κεντρικό "highlight" του εσωτερικού.
 • καθιστούν σχεδόν αόρατο ή εκτρέπουν την προσοχή με μια φωτεινή διακόσμηση.

Ο συνδυασμός δύο ή τριών μεθόδων καμουφλάζ ταυτόχρονα, θα δημιουργήσει ένα ζεστό, πρωτότυπο εσωτερικό. Εάν θέλετε να αποσπάσετε την προσοχή από το παραπάνω περιγραφόμενο στοιχείο, ενώ αναπτύσσετε οπτικά το δωμάτιο, χρησιμοποιούνται διαφορετικές τεχνικές φωτισμού. Για παράδειγμα, ένα ογκομετρικό φωτιστικό τοποθετείται απευθείας στο κουτί ή το αντίστροφο, η θέση του είναι σκοτεινή, φωτίζοντας έντονα τα άλλα σημαντικά στοιχεία.

Για διακόσμηση κουζίνας στο ύφος της βιομηχανικής, techno, τέχνη-εμπιστοσύνη για να καλύψει το κουτί εξαερισμού δεν είναι απαραίτητο - είναι ένα μεμονωμένο χαρακτηριστικό του δωματίου. Για το στυλ σοφίτας, όλα τα στοιχεία του σχεδίου είναι ιδιαίτερα έμμεσα, επισημαίνονται με χρώμα, υφή.

Σετ επίπλων κουζίνας κατόπιν παραγγελίας

Εάν υπάρχει σύστημα ογκομετρικής εξαερισμού, μερικές φορές απαιτείται η κατασκευή επιπλωμένων επίπλων κουζίνας. Εκτελείται λαμβάνοντας υπόψη το σχήμα, το μέγεθος, το βάθος, τη θέση της δομής, συχνά σχεδόν αποκρύπτοντας τα απαραίτητα στοιχεία. Σε αυτή την περίπτωση, ο ειδικός μετρά όλες τις σχετικές λεπτομέρειες, λαμβάνει υπόψη τη μορφή του δωματίου.
Αν το επιτρέπει ο χώρος, τα μεμονωμένα στοιχεία γίνονται αρκετά ογκώδη - για κουζίνες με παράθυρο κόλπων ή σε συνδυασμό με θερμαινόμενο μπαλκόνι είναι αρκετά αποδεκτό. Στη συνέχεια, η κορυφή του τραπεζιού περιβάλλει απαλά το κουτί, περνώντας στο περβάζι του παραθύρου ή σχηματίζοντας ένα μετρητή ράβδων. Όταν το κουτί βρίσκεται σε μία από τις γωνίες, συνιστάται η τοποθέτηση της κουζίνας κατά μήκος ενός τοίχου, κατά προτίμηση μεγαλύτερης διάρκειας. Το σετ σε σχήμα L είναι κατάλληλο για μια πολύ μικρή κουζινούλα, η αρχιτεκτονική προεξοχή θα διαμορφωθεί από ένα ρηχό ερμάριο με το ίδιο πάτωμα, που έχει ως επί το πλείστον διακοσμητικό σκοπό. Λιγότερο συχνά το κουτί "κρύβεται" εντελώς πίσω από τις πόρτες ενός από τα γραφεία-μολύβι περιπτώσεις, αλλά η σκοπιμότητα ενός τέτοιου στοιχείου εγείρει πολλές ερωτήσεις.

Λειτουργική μεταμφίεση

Ανάλογα με τον σχεδιασμό της κουζίνας, το κουτί κατασκευάζεται:

 • πολλά ράφια - τοποθετούν σουβενίρ, βάζα με καρυκεύματα, μπαχαρικά, δημητριακά, μικρά πιάτα,
 • στήριγμα για την τηλεόραση ή μια μικρή οθόνη τοποθετήστε απευθείας στο κουτί.
 • μπαρ μετρητή στην τραπεζαρία - είναι βολικό αν το κουτί βρίσκεται στην είσοδο, τότε κρέμεται διάφορες εικόνες, ταπετσαρίες?
 • μια πύλη ενός ψεύτικου τζακιού ή μια απομίμηση ενός παραθύρου, που θα δώσει την εντύπωση ότι το χείλος δεν είναι εκεί τυχαία.

Η τηλεόραση δεν πρέπει να τοποθετείται κοντά σε φούρνο αερίου ή νεροχύτη, καθώς η πιθανότητα αστοχίας αυτού του εξοπλισμού είναι πολύ υψηλή εκεί, λόγω της υψηλής υγρασίας και της θερμοκρασίας.

Παραλλαγές διακοσμητικού καμουφλάζ

Υπάρχουν πολλές επιλογές για μη λειτουργικό, αλλά πολύ αισθητικό σχεδιασμό:

 • αντίκα στήλη - αυτό το είδος διακόσμησης είναι κατάλληλο για σχεδιασμό διαμερισμάτων στο μεσογειακό ύφος. Από υλικά φυσική ή τεχνητή πέτρα, διακοσμητικά κεραμίδια, καλούπωμα γύψου είναι ευπρόσδεκτη. Η στήλη βρίσκεται ακριβώς μπροστά από την κατακόρυφο του κιβωτίου, που αντιστοιχεί σε πλάτος.
 • ένα εξάρτημα από γυψοσανίδες - κατασκευασμένο από πάτωμα σε οροφή, το κιβώτιο αυξάνεται ελαφρώς, γεγονός που καθιστά δυνατή την κατασκευή του σε ανοιχτό ή κλειστό ντουλάπι για μικρές κουζίνες.
 • το κεντρικό στοιχείο - για το σοφίτα το σχέδιο είναι κατασκευασμένο με πάνελ για λευκό ή κόκκινο τούβλο, hi-tech δέχεται πλακάκια καθρέφτη ή παγωμένο γυαλί, μπαρόκ - μικρό ψηφιδωτό μωσαϊκό?
 • ο σχεδιασμός ενός ομοιογενούς υλικού - το κιβώτιο και οι γύρω τοίχοι καλύπτονται με το ίδιο πλακάκι, βαμμένο με ένα χρώμα ή ταπετσαρία. Έτσι η προεξοχή γίνεται αρκετά διακριτική.
 • ένωση με την ποδιά κουζίνας - μια οριζόντια λωρίδα περνά μέσα από το κιβώτιο, το οποίο αποτελεί συνέχεια της ποδιάς, αντιμετωπίζεται εξίσου με αυτό.
 • διακόσμηση με τεχνητή πέτρα ή πλακάκια "για τούβλο" - κατάλληλο για κλασικό εσωτερικό στυλ, ο σχεδιασμός είναι εντελώς εγκιβωτισμένος ή ξεχωριστά φωτεινά στοιχεία που εκτελούνται?
 • Πίνακας σχιστόλιθου - το στοιχείο είναι κατασκευασμένο από σκοτεινό υλικό, πάνω στο οποίο μπορεί να γραφτεί με κιμωλία ή από μέταλλο, τότε είναι διακοσμημένο με διακοσμητικούς μαγνήτες.
 • μοτίβα, στολίδια - κατάλληλο για στυλ χώρας, ανατολίτικο. Ο σχεδιασμός είναι διακοσμημένος με χειροποίητα, ρουστίκ μοτίβα, κινεζικά ιερογλυφικά. Σε ένα από τα αεροπλάνα στερεώνετε γάντζους για πετσέτες, κατόχους.

Συμπέρασμα

Η κουζίνα είναι ένα πολυλειτουργικό δωμάτιο, είναι σημαντικό να το εξοπλίσει με τη μέγιστη άνεση και αισθητική. Υπάρχουν πολλές ιδέες σχεδιασμού, πώς να διακοσμήσετε, να κρύψετε το ventcorobe σε μικρές ή μεγάλες κουζίνες. Όταν ο ανεξάρτητος σχεδιασμός δεν λειτουργεί, υπάρχουν πολλά τεχνικά και αισθητικά ερωτήματα, γι 'αυτό το λόγο θα πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία σχεδιαστή με εμπειρία στο σχεδιασμό διαμερισμάτων με διαφορετικούς τύπους συστημάτων εξάτμισης.

Διάταξη κουζίνας με κουτί αερισμού: συμβουλές επαγγελματιών

Η διάταξη της κουζίνας είναι ένα ενδιαφέρον, συναρπαστικό και αρκετά περίπλοκο έργο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι να "ταιριάζει" ο συνολικός σχεδιασμός του δωματίου με τη μέγιστη λειτουργικότητα του αεραγωγού, ο οποίος υπάρχει στη μεγάλη πλειοψηφία των κουζινών.

Σύμφωνα με τη διαμόρφωση, ο αγωγός αερισμού στην κουζίνα μπορεί να αναφερθεί στους ακόλουθους τύπους:

 • με συνολικές διαστάσεις έως 60 cm (μικρό).
 • με διαστάσεις σε πλάτος ή βάθος μεγαλύτερο από 60 cm (μεγάλη).
 • μη τυπικό γεωμετρικό σχήμα και τοποθέτηση.

Συνήθως, το κιβώτιο βρίσκεται στη γωνία της κουζίνας ή κατά μήκος ενός από τους τοίχους του δωματίου.

Εάν το κουτί εξαερισμού βρίσκεται στη γωνία και έχει τις ελάχιστες διαστάσεις (τετράγωνο τμήμα έως 45x45 cm), δεν θα υπάρξουν προβλήματα και η διάταξη της κουζίνας δεν θα είναι δύσκολη. Και πώς να ασχοληθεί με ένα μεγάλης κλίμακας άκρο ή ένα μη τυποποιημένο σχήμα;

Για βοήθεια, απευθυνθήκαμε στον κορυφαίο σύμβουλο του σαλόνι "Kuhmaster" στην πόλη Saratov.

Αρχικά, εξετάστε ένα έργο με κουτί μεγαλύτερο από 60 cm σε βάθος και 45 cm σε πλάτος, το οποίο βρίσκεται στη γωνία. τη βάση για τη γωνιακή κουζίνα.

Δεδομένου ότι το κανονικό βάθος των κουζινών στον πάγκο είναι 60 εκατοστά, το κουτί μπορεί να είναι απόλυτα ντυμένο με έπιπλα και να επιτύχει το αποτέλεσμα που θα περιβάλλεται από όλες τις πλευρές από τον πάγκο της κουζίνας και δεν θα σπάσει τη συνολική αρμονία.

Εάν το κουτί εξυπηρετεί όχι μόνο ως αγωγός, αλλά καλύπτει ένα κύριο νερό ή φυσικό αέριο, συνιστώ στην ευρεία πλευρά κάνει μια ανοίγοντας επίσκεψη-αναθεώρηση, και στην προκύπτουσα κοιλότητα για να τοποθετήσετε μετρητές, βαλβίδες που κλείνουν την παροχή νερού ή αερίου ή φίλτρο προεγκατάστασης για τον τραχύ καθαρισμό του κρύου νερού που εισέρχεται στην κουζίνα και το μπάνιο.

Λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις για υποχρεωτική τακτική επαλήθευση των μετρητών νερού - αυτό η λύση θα είναι ιδανική, χάρη στην εύκολη πρόσβαση στις συσκευές.

Η γωνιακή κουζίνα, που βρίσκεται και στις δύο πλευρές του κουτιού, δέχεται δύο επιπλέον κάθετες επιφάνειες. Από τη μία πλευρά, μπορείτε να τοποθετήσετε μια εστία (ή μια αυτόνομη κουζίνα) με κουκούλα.

Η στενή διάταξη του καλύμματος στον αγωγό εξαερισμού θα εξαλείψει τις μεγάλες διαδρομές των αεραγωγών, γεγονός που θα μειώσει την απώλεια ισχύος αναρρόφησης.

Ανεξάρτητα από τον τύπο της κουκούλας, συνιστάται να συνδέσετε το κουτί με το κυματοειδές σωλήνα και να μην το χρησιμοποιήσετε στη λειτουργία κυκλικής ανακυκλοφορίας.

Η διαμονή στη νεοσυσταθείσα θέση του νεροχύτη θα είναι μια καλή λειτουργική κίνηση. Οι σταγόνες νερού κατά το πλύσιμο των πιάτων θα πέσουν σε μια κατακόρυφη επιφάνεια, αντί να εκτοξευθούν.

Πολύ συχνά, ο αγωγός εξαερισμού έχει μικρό βάθος (έως 60 cm) και το πλάτος μπορεί να φτάσει μέχρι και 1 μέτρο. Αυτή η επιλογή είναι εύκολη να "χωράει" στο εσωτερικό.

Για αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα στάνταρ στοιχεία επίπλων και οικοδομήσουμε μια γραμμική κουζίνα έτσι ώστε να ευθυγραμμίζεται με το κουτί και στις δύο πλευρές.

Ο εξαερισμός μπορεί να παιχτεί με έπιπλα κουζίνας στην κορυφή τοποθετώντας κρεμασμένα ντουλάπια.

Εάν το επιτρέπει ο χώρος, τότε στο κάτω μέρος του κουτιού μπορείτε να τοποθετήσετε 3 τμήματα κουζίνας, που περιβάλλουν τη στήλη με τη μορφή ανεστραμμένου "P". Η προκύπτουσα κατασκευή καλύπτεται με λωρίδες από πάγκους.

Ανάλογα με το μέγεθος του δωματίου, η επιφάνεια του τραπεζιού μπορεί να παραμείνει στο κανονικό βάθος ή να κοπεί στο επιθυμητό μέγεθος.

Περίπου το κουτί θα εμφανιστεί επιπλέον αποθηκευτικό χώρο για σκεύη κουζίνας, και στους πάγκους που γειτνιάζουν με τις πλευρές του, τοποθετούνται μικρές οικιακές συσκευές (φούρνος μικροκυμάτων, αποχυμωτής, multivark ή επεξεργαστής τροφίμων).

Για την κουζίνα με στυλ Art Nouveau ή υψηλής τεχνολογίας, αυτή η διάταξη και αιχμηρά γεωμετρικά σχήματα θα είναι ιδανικά. Για κουζίνες κλασικού στυλ, είναι απαραίτητο να αντικατασταθούν τα τμήματα με ορθή γωνία σε βάθρα με ημικυκλικές προσόψεις.

Δυστυχώς, μια τέτοια διάταξη θα είναι δαπανηρή, αφού είναι σχεδόν αδύνατο να παραλάβετε εμπορικά διαθέσιμα στοιχεία κουζίνας και τα έπιπλα θα πρέπει να παραγγελθούν σύμφωνα με τα μεμονωμένα μεγέθη.

Μη κανονικό κιβώτιο εξαερισμού

Το πιο δύσκολο έργο κουζίνας νομίζω ότι είναι η επιλογή, όταν το κουτί εξαερισμού δεν έχει ορθογώνια ή τετράγωνη διατομή αλλά έχει ακανόνιστο γεωμετρικό σχήμα κατά μήκος των κάθετων ή οριζόντιων αξόνων ή ταυτόχρονα και τα δύο. Μια τέτοια διάταξη, παρά την πολυπλοκότητα, θα είναι πολύ πρωτότυπη και μπορεί επίσης να γίνει λειτουργική.

Ανάλογα με την ασυμμετρία μεταξύ του κουτιού και του τοίχου, προτείνω διάφορες λύσεις:

 1. Η διάταξη κατά μήκος της μακρύτερης πλευράς του κιβωτίου είναι ένας ανοικτός μετρητής ράβδων μονής κατεύθυνσης και ο πάγκος κόβεται σε μια τέτοια γωνία ώστε το γωνιακό τμήμα να φαίνεται εξωτερικά. Ως αποτέλεσμα, η εσωτερική επιφάνεια της επιφάνειας του τραπέζι παίρνει, κατά κανόνα, ένα τραπεζοειδές σχήμα και, δίπλα στο κουτί, κρύβει την ασυμμετρία του.
 2. Ευθυγραμμίστε μια από τις πλευρές του κουτιού με τη σωστή γωνία.

Αυτό γίνεται εύκολα με γυψοσανίδες και σκυρόδεμα.

Βεβαιωθείτε ότι ανάμεσα στο κουτί και τον τοίχο σχηματίζεται μια ορθή γωνία, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πλεονεκτήματα για περαιτέρω έπιπλα του χώρου.

Στο χώρο μπορείτε να βάλετε ψυγείο, πλυντήριο ή πλυντήριο πιάτων.

Αυτή η μέθοδος έχει μόνο ένα μειονέκτημα: αν η περιοχή της κουζίνας δεν είναι αρκετά μεγάλη, οι χειρισμοί με τη συσσώρευση και την ευθυγράμμιση των κιβωτίων αεροπλάνων θα πάρουν ένα σημαντικό χώρο χρήσιμου χώρου.

Υπάρχει ακόμα μια ενδιαφέρουσα λύση σχεδιασμού. Κοιτάξτε το κιβώτιο από πάνω: μοιάζει με ένα τρίγωνο που δεν είναι ισοσκελές.

Μαθαίνοντας να είναι ισοσκελής (ιδανικά ισόπλευρη).

Η γραμμή που έχετε κατασκευάσει θα γίνει μια πρόσοψη και η προκύπτουσα θέση ανάμεσα στην προεξοχή και τον τοίχο μπορεί να είναι εξοπλισμένη με αγκύλες και ράφια και να χρησιμοποιηθεί ως ένα λειτουργικό ντουλάπι για την αποθήκευση σκευών κουζίνας.

Εάν οι διαστάσεις του θαλάμου είναι πολύ μικρές ή δεν είναι πρακτικό να σχεδιάσετε, μπορείτε να βάλετε ένα υπαίθριο βάζο ή μια πολυβάθμια στάση λουλουδιών στη διαμορφωμένη γωνία.

Σε ένα άλλο ανοιχτό αεροπλάνο, μπορείτε να εγκαταστήσετε ράγες ή γάντζους, τοποθετώντας πάνω τους μαχαιροπίρουνα, κουτάλες, κουτάλες και άλλα σκεύη κουζίνας.

Κουτί αερισμού ως διακοσμητικό στοιχείο

Συμβαίνει έτσι ώστε για κάποιο λόγο, ανεξάρτητα από τη μορφή ή το σύνολο των μεγεθών αγωγό εξαερισμού, δεν θέλετε να αλλάξετε το σχήμα του ή δεν μπορεί να νικήσει τα έπιπλα κουζίνας ή συσκευές, προτείνω να χρησιμοποιήσετε τον αγωγό ως στοιχείο διακόσμησης που θα είναι στην ίδια Στυλιζαρισμένος καμβάς με την υπόλοιπη κουζίνα.

Εάν ο αγωγός αερισμού έχει ορθογώνιο σχήμα και μεγάλο πλάτος - στο κάτω μέρος του ένα διακοσμητικό τζάκι είναι εγκατεστημένο, και το ίδιο το κιβώτιο αντιμετωπίζει ένα μωσαϊκό ή ένα μικρό κεραμικό πλακίδιο.

Μια καλή λύση θα είναι να κατασκευαστούν φωτιστικά υπό μορφή κηροπήγια και ένα μικρό ράφι πάνω από το τζάκι που δημιουργήθηκε. Αυτή η λύση θα μεταμορφώσει την κουζίνα και θα εξομαλύνει οπτικά τα περιγράμματα της.

Η δεύτερη επιλογή - κρεμάστε σε επίπεδη επιφάνεια LCD τηλεόραση με την επιθυμητή διαγώνιο. Εάν το σχήμα του κιβωτίου είναι κεκλιμένο - βάλτε το με τεχνητή πέτρα ή στυλιάζετε το χείλος κάτω από το αφηρημένο βράχο ή την άκρη της πυραμίδας και στο ελεύθερο χώρο τοποθετήστε θεματικές φωτογραφίες ή κομμάτια παπύρου στο πλαίσιο.

Οποιαδήποτε σχέδια κουζίνας θα πρέπει να βασίζονται στα κύρια σημεία:

 1. οι συνολικές διαστάσεις του χώρου και η διαμόρφωση του αγωγού εξαερισμού καθορίζουν την καταλληλότητα της χρήσης μιας συγκεκριμένης μεθόδου σχεδιασμού.
 2. Είναι απαραίτητο να αξιοποιηθεί ο μέγιστος χώρος, αποφεύγοντας την υπερβολική "συμφόρηση".
 3. Παράλληλα με την επιλογή των επίπλων και τη θέση των μεγάλων οικιακών συσκευών έχει σχεδιαστεί η καταλληλότερη διάταξη των επικοινωνιών (νερό, αέριο, ηλεκτρισμός).
 4. σε ξεχωριστό στάδιο είναι ο σχεδιασμός του εξαερισμού και του φωτισμού.

Παρατηρώντας όλους αυτούς τους παράγοντες και επιλέγοντας τον τύπο κουζίνας που σας ενδιαφέρει με ένα κουτί, θα καταλήξετε με μια μοναδική έννοια της λειτουργικότητας, του μοναδικού σχεδιασμού και της ατομικότητας της κουζίνας.

Μετά από όλα, αυτό το δωμάτιο δεν είναι μάταια θεωρείται το θερμότερο (σε όλες τις αισθήσεις), ψυχρό και ζεστό στο σπίτι.
Με τα πιο συνηθισμένα πρότυπα σχέδια με διαφορετικές επιλογές για τη θέση των κουτιών εξαερισμού μπορείτε να βρείτε στη φωτογραφία.

Σχεδιασμός κουζίνας με κουτί

Νέες τάσεις σχεδίασης

Στο νέο μου κτίριο στην κουζίνα υπάρχει ένα κουτί μήκους 1,00 μ. Και βάθους 0,32 μ. Και σε 0,50 μ. Υπάρχει ένα αέριο που κρέμεται από αυτό. ένα καζάνι! Το τείχος της κουζίνας είναι 3,80 μ. Και μέσα σε αυτές τις "χαρές" δεν είμαι θυμωμένος, αλλά θα ρίξω το κεφάλι μου από τον δημιουργό αυτού του έργου, έτσι ώστε να μην κρέμομαι κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω τι να κάνω με αυτό το "δώρο". Λέγουν επίσης ότι το ορυχείο ως μεγάφωνο μεταδίδει ήχους μεταξύ των διαμερισμάτων. Η απομόνωση του ήχου είναι προφανώς απαραίτητη, σοβαρή. Θα είμαι πολύ ευγνώμων για τη βοήθεια!

Πώς τελικά λύσατε αυτό το ζήτημα; Κατά την άποψή μου, η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη: το κουτί έχει μήκος 112 και το βάθος 68: (Είναι πραγματικά απαραίτητη η ηχομόνωση;

Σχεδιασμός κουζίνας με κουτί εξαερισμού

Το άνοιγμα του άξονα εξαερισμού στην κουζίνα είναι λίγο δύσκολο για έμπειρους σχεδιαστές και οι αρχάριοι μερικές φορές δεν γνωρίζουν καν τι να κάνουν με αυτό. Τις περισσότερες φορές σε αυτή την περίπτωση, το σχεδιασμό λανθάνουσα εξαερισμού, οικοδομήσουμε ένα ψεύτικο τζάκι ή στήλη, ανάλογα με τη θέση αυτού του αρχιτεκτονικού στοιχείου. Ο πρωτότυπος σχεδιασμός της κουζίνας με ένα κουτί εξαερισμού αξιώνει δικαιολογημένα μια μοναδική μοναδικότητα, επειδή υπάρχουν πολλές επιλογές για την τελική της τελική, επιτυχημένη κάλυψη.

Σημασία του κουτιού εξαέρωσης

Αυτό το αντικείμενο, που παρέχει μια κανονική ανταλλαγή αέρα, συναρμολογείται κυρίως σε χώρους με υψηλή υγρασία - μπάνιο, τουαλέτα, κουζίνα. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα συστήματα μηχανικής κατασκευής κατοικιών, τα οποία αποτρέπουν την υπερβολική συγκέντρωση υγρασίας, τη συσσώρευση σκόνης και την παρουσία ξένων οσμών.

 • γαλβανισμένο μέταλλο - που χρησιμοποιείται σε κατοικημένες και μη οικιστικές εγκαταστάσεις, το στοιχείο είναι ανθεκτικό, ανθεκτικό στη διάβρωση, ελαφρύ, έχει ορθογώνια ή κυκλική διατομή.
 • οι πλάκες αμιάντου-τσιμέντου χρησιμοποιούνται πολύ σπάνια στη σύγχρονη εποχή, καθώς το υλικό είναι πολύ βαρύ και το σχέδιο έχει χαμηλή στεγανότητα.
 • μπλοκ από οπλισμένο σκυρόδεμα - αυτά τα στοιχεία έχουν ειδικές οπές, για τη διαμόρφωση των φυσικών αεραγωγών, έχουν μεγάλη αντοχή, έχουν σχεδιαστεί πριν από την κατασκευή?
 • Το PVC χρησιμοποιείται συχνά για την οργάνωση αεραγωγών για κουζίνες, ανθεκτικό, φθηνό, ανθεκτικό σε επιθετικό περιβάλλον, σχεδόν αθόρυβο, εύκολο στην εγκατάσταση, διαθέσιμο σε διάφορα σχήματα, μεγέθη, χρώματα, αλλά με χαμηλή πυραντίσταση.

Ανεξάρτητη ανακατασκευή του κιβωτίου απειλεί να βλάψει το σύστημα αγωγών αέρα και ως εκ τούτου ένα συμπαγές πρόστιμο. Για τον επανασχεδιασμό ή την αποσυναρμολόγηση, θα χρειαστεί να λάβετε ειδική άδεια.

Χαρακτηριστικά της θέσης, του σχήματος, των διαστάσεων

Στα διαμερίσματα της σειράς P-44T, σε αντίθεση με τους προκατόχους τους P-44, το κουτί εξαερισμού δεν είναι στάνταρ - στο διάδρομο. Πολυώροφα πολυώροφα κτήρια KOPE, P-111M, P-55M και πολλοί άλλοι τύποι εξοπλίστηκαν με φυσικά συστήματα εξάτμισης μέσω μονάδων αερισμού που βρίσκονται σε μονάδες υγιεινής και κουζίνας. Η περιοχή του χώρου της κουζίνας στα σπίτια της σειράς P44 είναι 8-10 τετραγωνικά μέτρα, αλλά το ογκώδες κουτί, οι σωλήνες, κάνουν το χώρο στενότερο.
Μέσα στη δομή, υπάρχουν δύο ή τρία κανάλια μέσω των οποίων ο αέρας που περιέχει σκόνη, τα προϊόντα της καύσης "τεντώνονται" έξω από το διαμέρισμα. Οι αγωγοί εξαερισμού αποτελούνται από οριζόντια, κάθετα τμήματα. Η εισροή φρέσκου αέρα συμβαίνει όταν αερίζεται μέσω ανοιχτού παραθύρου.
Συχνά στα σπίτια τοποθετούνται πλαστικά στοιχεία εξαερισμού, με διαφορετικό εσωτερικό τμήμα, στρογγυλό, ορθογώνιο σχήμα. Τα πιο συνηθισμένα είναι στρογγυλά με διάμετρο:

 • 80 mm, τμήμα 50,3 τετραγωνικών μέτρων. cm ·
 • 100 mm και 78,5 τετραγωνικά μέτρα. βλ. αντίστοιχα.
 • 125 mm και 122,7 τετραγωνικά μέτρα. cm ·
 • 150 mm και 176,7 τετραγωνικά μέτρα. δείτε

Τα ορθογώνια συστήματα εξαερισμού είναι ευκολότερα τοποθετημένα στο εσωτερικό, πάνω από την κουζίνα, πίσω από την οροφή τεντώματος. Τα συνηθισμένα μεγέθη τους είναι:

 • 110 x 55 mm, τμήμα 60,5 τετραγωνικών μέτρων. cm ·
 • 120 x 60 mm και 72 τετραγωνικά μέτρα. cm ·
 • 204 με 60 mm και 122,4 τετραγωνικά μέτρα. δείτε

Το ίδιο το κιβώτιο είναι ορθογώνιο ή ακανόνιστο και βρίσκεται στη γωνία προς τα δεξιά ή στο κέντρο του δωματίου, λιγότερο συχνά - στην είσοδο της κουζίνας. Για να αποφύγετε την κατάψυξη, τη συσσώρευση υπερβολικής υγρασίας, το σύστημα εξαερισμού βρίσκεται μόνο μέσα στις εγκαταστάσεις.

Μια ευρεία γκάμα χρωμάτων σωλήνων θα σας επιτρέψει να επιλέξετε ένα σχέδιο για οποιοδήποτε εσωτερικό, και για τα σύνθετα σχήματα σχηματίζονται μπάλες, προσαρμοστές, άλλα στοιχεία.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν τελειώσετε

Το κουτί στην κουζίνα είναι συνήθως γωνιακό, όπου οι περισσότερες από τις επικοινωνίες περνούν - έτσι ώστε να ταιριάζουν με ακρίβεια στο εσωτερικό αρκετά εύκολα. Σπάνια είναι στη μέση ενός από τους τοίχους, και τότε η απόκρυψη του στοιχείου είναι λίγο πιο περίπλοκη.

Κατά τη διακόσμηση αυτού του σχεδίου είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη:

 • διαστάσεις του κιβωτίου ·
 • θέση της τοποθέτησης ·
 • θέση στο γενικό σχέδιο.
 • υλικά κατασκευής ·
 • Στυλιστική σχεδίαση της κουζίνας.
 • επιθυμητό οικονομικό κόστος.

Κατά το σχεδιασμό του σχεδιασμού κουζίνας, θα πρέπει να επιλέξετε το φινίρισμα, ανάλογα με τη θέση της δομής εξαερισμού. Όταν βρίσκεται στην περιοχή της κουζίνας φυσικού αερίου, απαγορεύεται να τελειώσει με χαρτί ταπετσαρία, βινυλίου πλαισιώσει, δεδομένου ότι αυτό είναι υπερβολικά καύσιμο υλικό. Όταν αυτό το στοιχείο βρίσκεται δίπλα στο νεροχύτη, δεν συνιστάται διακοσμητικό γύψο, ταπετσαρία, εκτός από ειδικές αδιάβροχες.

Όταν το ίδιο το κιβώτιο δεν υπάρχει, αλλά μέσα από όλη την κουζίνα κατά μήκος της οροφής υπάρχουν σωλήνες επικοινωνίας, εκτελείται ανεξάρτητα από γυψοσανίδες ή μέταλλο.

Μέθοδοι καμουφλάζ

Η κάλυψη του σχεδιασμού είναι δυνατή με διάφορους τρόπους:

 • "Απόκρυψη" πίσω από την πρόσοψη του ακουστικού - εάν η διαμόρφωση των επίπλων επιτρέπει?
 • να εκδίδει διάφορα λειτουργικά στοιχεία.
 • κάλυψη με γυψοσανίδες, πλαστικές διακοσμήσεις.
 • υποβάλουν ως κεντρικό "highlight" του εσωτερικού.
 • καθιστούν σχεδόν αόρατο ή εκτρέπουν την προσοχή με μια φωτεινή διακόσμηση.

Ο συνδυασμός δύο ή τριών μεθόδων καμουφλάζ ταυτόχρονα, θα δημιουργήσει ένα ζεστό, πρωτότυπο εσωτερικό. Εάν θέλετε να αποσπάσετε την προσοχή από το παραπάνω περιγραφόμενο στοιχείο, ενώ αναπτύσσετε οπτικά το δωμάτιο, χρησιμοποιούνται διαφορετικές τεχνικές φωτισμού. Για παράδειγμα, ένα ογκομετρικό φωτιστικό τοποθετείται απευθείας στο κουτί ή το αντίστροφο, η θέση του είναι σκοτεινή, φωτίζοντας έντονα τα άλλα σημαντικά στοιχεία.

Για διακόσμηση κουζίνας στο ύφος της βιομηχανικής, techno, τέχνη-εμπιστοσύνη για να καλύψει το κουτί εξαερισμού δεν είναι απαραίτητο - είναι ένα μεμονωμένο χαρακτηριστικό του δωματίου. Για το στυλ σοφίτας, όλα τα στοιχεία του σχεδίου είναι ιδιαίτερα έμμεσα, επισημαίνονται με χρώμα, υφή.

Σετ επίπλων κουζίνας κατόπιν παραγγελίας

Εάν υπάρχει σύστημα ογκομετρικής εξαερισμού, μερικές φορές απαιτείται η κατασκευή επιπλωμένων επίπλων κουζίνας. Εκτελείται λαμβάνοντας υπόψη το σχήμα, το μέγεθος, το βάθος, τη θέση της δομής, συχνά σχεδόν αποκρύπτοντας τα απαραίτητα στοιχεία. Σε αυτή την περίπτωση, ο ειδικός μετρά όλες τις σχετικές λεπτομέρειες, λαμβάνει υπόψη τη μορφή του δωματίου.
Αν το επιτρέπει ο χώρος, τα μεμονωμένα στοιχεία γίνονται αρκετά ογκώδη - για κουζίνες με παράθυρο κόλπων ή σε συνδυασμό με θερμαινόμενο μπαλκόνι είναι αρκετά αποδεκτό. Στη συνέχεια, η κορυφή του τραπεζιού περιβάλλει απαλά το κουτί, περνώντας στο περβάζι του παραθύρου ή σχηματίζοντας ένα μετρητή ράβδων. Όταν το κουτί βρίσκεται σε μία από τις γωνίες, συνιστάται η τοποθέτηση της κουζίνας κατά μήκος ενός τοίχου, κατά προτίμηση μεγαλύτερης διάρκειας. Το σετ σε σχήμα L είναι κατάλληλο για μια πολύ μικρή κουζινούλα, η αρχιτεκτονική προεξοχή θα διαμορφωθεί από ένα ρηχό ερμάριο με το ίδιο πάτωμα, που έχει ως επί το πλείστον διακοσμητικό σκοπό. Λιγότερο συχνά το κουτί "κρύβεται" εντελώς πίσω από τις πόρτες ενός από τα γραφεία-μολύβι περιπτώσεις, αλλά η σκοπιμότητα ενός τέτοιου στοιχείου εγείρει πολλές ερωτήσεις.

Λειτουργική μεταμφίεση

Ανάλογα με τον σχεδιασμό της κουζίνας, το κουτί κατασκευάζεται:

 • πολλά ράφια - τοποθετούν σουβενίρ, βάζα με καρυκεύματα, μπαχαρικά, δημητριακά, μικρά πιάτα,
 • στήριγμα για την τηλεόραση ή μια μικρή οθόνη τοποθετήστε απευθείας στο κουτί.
 • μπαρ μετρητή στην τραπεζαρία - είναι βολικό αν το κουτί βρίσκεται στην είσοδο, τότε κρέμεται διάφορες εικόνες, ταπετσαρίες?
 • μια πύλη ενός ψεύτικου τζακιού ή μια απομίμηση ενός παραθύρου, που θα δώσει την εντύπωση ότι το χείλος δεν είναι εκεί τυχαία.

Η τηλεόραση δεν πρέπει να τοποθετείται κοντά σε φούρνο αερίου ή νεροχύτη, καθώς η πιθανότητα αστοχίας αυτού του εξοπλισμού είναι πολύ υψηλή εκεί, λόγω της υψηλής υγρασίας και της θερμοκρασίας.

Παραλλαγές διακοσμητικού καμουφλάζ

Υπάρχουν πολλές επιλογές για μη λειτουργικό, αλλά πολύ αισθητικό σχεδιασμό:

 • αντίκα στήλη - αυτό το είδος διακόσμησης είναι κατάλληλο για σχεδιασμό διαμερισμάτων στο μεσογειακό ύφος. Από υλικά φυσική ή τεχνητή πέτρα, διακοσμητικά κεραμίδια, καλούπωμα γύψου είναι ευπρόσδεκτη. Η στήλη βρίσκεται ακριβώς μπροστά από την κατακόρυφο του κιβωτίου, που αντιστοιχεί σε πλάτος.
 • ένα εξάρτημα από γυψοσανίδες - κατασκευασμένο από πάτωμα σε οροφή, το κιβώτιο αυξάνεται ελαφρώς, γεγονός που καθιστά δυνατή την κατασκευή του σε ανοιχτό ή κλειστό ντουλάπι για μικρές κουζίνες.
 • το κεντρικό στοιχείο - για το σοφίτα το σχέδιο είναι κατασκευασμένο με πάνελ για λευκό ή κόκκινο τούβλο, hi-tech δέχεται πλακάκια καθρέφτη ή παγωμένο γυαλί, μπαρόκ - μικρό ψηφιδωτό μωσαϊκό?
 • ο σχεδιασμός ενός ομοιογενούς υλικού - το κιβώτιο και οι γύρω τοίχοι καλύπτονται με το ίδιο πλακάκι, βαμμένο με ένα χρώμα ή ταπετσαρία. Έτσι η προεξοχή γίνεται αρκετά διακριτική.
 • ένωση με την ποδιά κουζίνας - μια οριζόντια λωρίδα περνά μέσα από το κιβώτιο, το οποίο αποτελεί συνέχεια της ποδιάς, αντιμετωπίζεται εξίσου με αυτό.
 • διακόσμηση με τεχνητή πέτρα ή πλακάκια "για τούβλο" - κατάλληλο για κλασικό εσωτερικό στυλ, ο σχεδιασμός είναι εντελώς εγκιβωτισμένος ή ξεχωριστά φωτεινά στοιχεία που εκτελούνται?
 • Πίνακας σχιστόλιθου - το στοιχείο είναι κατασκευασμένο από σκοτεινό υλικό, πάνω στο οποίο μπορεί να γραφτεί με κιμωλία ή από μέταλλο, τότε είναι διακοσμημένο με διακοσμητικούς μαγνήτες.
 • μοτίβα, στολίδια - κατάλληλο για στυλ χώρας, ανατολίτικο. Ο σχεδιασμός είναι διακοσμημένος με χειροποίητα, ρουστίκ μοτίβα, κινεζικά ιερογλυφικά. Σε ένα από τα αεροπλάνα στερεώνετε γάντζους για πετσέτες, κατόχους.

Συμπέρασμα

Η κουζίνα είναι ένα πολυλειτουργικό δωμάτιο, είναι σημαντικό να το εξοπλίσει με τη μέγιστη άνεση και αισθητική. Υπάρχουν πολλές ιδέες σχεδιασμού, πώς να διακοσμήσετε, να κρύψετε το ventcorobe σε μικρές ή μεγάλες κουζίνες. Όταν ο ανεξάρτητος σχεδιασμός δεν λειτουργεί, υπάρχουν πολλά τεχνικά και αισθητικά ερωτήματα, γι 'αυτό το λόγο θα πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία σχεδιαστή με εμπειρία στο σχεδιασμό διαμερισμάτων με διαφορετικούς τύπους συστημάτων εξάτμισης.

Έπιπλα και εσωτερικά αντικείμενα

Η κουζίνα είναι το δωμάτιο όπου το αισθητικό στοιχείο του σχεδίου πρέπει να συνδυαστεί με τη λειτουργικότητα και την πρακτικότητα των λύσεών του. Και αν οι ιδιοκτήτες των ευρύχωρες κουζίνες, χρησιμοποιώντας πληροφορίες που προέρχονται μετά την ανάγνωση σε απευθείας σύνδεση πόρους, περισσότερο ή λιγότερο ελεύθερο στις ενέργειές τους, οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων με μια μικρού μεγέθους κουζίνα, εξαιρετικά περιορισμένη στην επιλογή των πραγματικών αποφάσεων σχεδιασμού. Αλλά μια μικρή περιοχή της κουζίνας είναι μακριά από μια ετυμηγορία. Σε σχέση με την ανάπτυξη του τομέα των κατασκευών, με στόχο την κατασκευή ενός προτύπου διαμερίσματα οικονομικής θέσης, όπου η μικρού μεγέθους κουζίνα - ένα ουσιαστικό στοιχείο του σχεδιασμού, το μεγαλύτερο μέρος των πόρων του Διαδικτύου προσφέρει μια ποικιλία από τοπικά εσωτερικό λύσεις για τις μικρές κουζίνες. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτές οι συστάσεις σχετίζονται με τις μικρές κουζίνες, αλλά με μια τυποποιημένη διάταξη. Αλλά τι πρέπει να γίνει σε εκείνους των οποίων οι κουζίνες χαρακτηρίζονται από τυχόν μη τυπικά χαρακτηριστικά της διάταξης; Συχνά, τέτοια χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ένα κουτί εξαερισμού, η παρουσία του οποίου συγχέει τους περισσότερους ιδιοκτήτες. Πώς να εφαρμόσει τη διάταξη της κουζίνας που, εάν το δωμάτιο βρίσκεται στο πιο ορατό μέρος βρίσκεται κουτί εξαερισμού; Πώς, αφού νίκησε αυτή την έλλειψη σχεδιασμού, το μετατρέψουμε σε αξιοπρέπεια και ιδιαίτερο "highlight" της κουζίνας; Σε αυτά και άλλα θέματα που σχετίζονται με το σχεδιασμό της κουζίνας με κουτί εξαερισμού, καθώς και τα χαρακτηριστικά της εγκατάστασης της, αναζητήστε στο άρθρο μας.

Περιεχόμενα

Τι είναι ένα κουτί εξαερισμού: δεν μπορείτε να το αφαιρέσετε

Εάν αποφασίσετε να βελτιώσετε το εσωτερικό της κουζίνας με ένα κουτί εξαερισμού, θα πρέπει να φανταστείτε σαφώς το πεδίο που περιορίζεστε στη διαδικασία αλλαγής. Για να πλοηγηθείτε σαφώς σε αυτή την κατάσταση, θα πρέπει να μελετήσετε το σχέδιο του αεραγωγού, το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε από τον υπεύθυνο ανάπτυξης ή τη διαχείριση της κατοικίας. Η βάση του καθιερωμένου αεραγωγού είναι οι βαλβίδες εισροής και εκροής αέρα, ο συνολικός αριθμός των οποίων δεν υπερβαίνει τα τρία. Είναι αυτοί που συνδέουν το κουτί εξαερισμού στον κοινό άξονα εξαερισμού. Έχοντας ένα τέτοιο σχέδιο στη διάθεσή σας, μπορείτε να μειώσετε το κουτί εξαερισμού, αντικαθιστώντας τον υπάρχοντα σωλήνα εξαερισμού με μικρότερο.

Λόγω του γεγονότος ότι αυτή η μηχανολογική εγκατάσταση δεν ταιριάζει απόλυτα στον αρμονικό σχεδιασμό των χώρων, πολλοί έχουν σκεφτεί πιθανώς πώς να επανασχεδιάσουν την κουζίνα και να απαλλαγούν εντελώς από το κουτί εξαερισμού. Με τη γνώση, επιβεβαιώνουμε: "Απαγορεύεται η αποσυναρμολόγηση του κουτιού", είναι απαραίτητο να προσεγγίσουμε προσεκτικά τη μελέτη του ζητήματος που σχετίζεται με το σχεδιασμό της κουζίνας με το κουτί εξαερισμού. Αλλά ακόμα και αν σκοπεύετε μόνο να μειώσετε οπτικά το κανάλι εξαερισμού, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για να χαλαρώσετε, καθώς είναι σημαντικό να παρατηρήσετε ορισμένα χαρακτηριστικά της κουζίνας και να ακολουθήσετε τις πρακτικές συστάσεις των κυρίων.

Σημαντικό! Αν έχετε καθορίσει ένα λάθος και βιαστική παρέμβαση στο σύστημα εξαερισμού, τουλάχιστον, τα λάθη που έγιναν από άγνοια σας, θα προκαλέσει αναποτελεσματική αποστράγγισης μυρωδιές από το δωμάτιο, και ως μέγιστο, θα προκαλέσει κίνδυνο για τη ζωή σας και τη ζωή των γειτόνων σας σε περίπτωση διαρροής αερίου.

Σχήμα και χαρακτηριστικά της θέσης του αεραγωγού

Εξετάστε τους πιο συνηθισμένους τύπους κουτιών εξαερισμού:

 • Κατασκευές μικρών διαστάσεων, σε πλάτος / βάθος που δεν υπερβαίνει τα 60 cm.
 • Σχέδια μεγαλύτερων διαστάσεων, των οποίων το πλάτος ή το βάθος υπερβαίνει τα 60 cm.

Όσον αφορά τη μορφή του κουτιού εξαερισμού, διακρίνουν:

 • Κουτί αερισμού ορθογώνιο?
 • Το κουτί εξαερισμού έχει ακανόνιστο γεωμετρικό σχήμα.

Τις περισσότερες φορές, η διάταξη του δωματίου πραγματοποιείται κατά τέτοιο τρόπο ώστε ο αγωγός εξαερισμού να βρίσκεται σε μια γωνία της κουζίνας και πιο συχνά είναι η γωνία που βρίσκεται δίπλα στις επικοινωνίες. Υπάρχει επίσης η θέση του αγωγού εξαερισμού κατά μήκος ενός από τους τοίχους της κουζίνας. Εάν ο αγωγός εξαερισμού είναι γωνιακός ή χαρακτηρίζεται από μικρές διαστάσεις, έχετε την ευκαιρία να το τοποθετήσετε στο εσωτερικό της κουζίνας σχεδόν ανώδυνα, αλλά σε όλες τις άλλες περιπτώσεις θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια.

Κουζίνες με φωτογραφία αερισμού

Τι πρέπει να εξετάσω κατά τη διακόσμηση ενός κουτιού εξαέρωσης;

Εάν θέλετε να μετατρέψετε το κουτί εξαερισμού σε προβολή της κουζίνας, μπορείτε να πάτε με μερικούς τρόπους, αλλά παρά το γεγονός αυτό, η τελική επιλογή του περαιτέρω σχεδίου δράσης εξαρτάται από τους ακόλουθους παράγοντες:

 • Η θέση της κατασκευής και η θέση της στο σχεδιασμό της κουζίνας με κουτί εξαερισμού.
 • Το μέγεθος του αγωγού εξαερισμού.
 • Η παρουσία ή η απουσία ορισμένων υλικών.
 • Γενική στυλιστική αντίληψη της κουζίνας.
 • Τα μέσα που σκοπεύετε να περάσετε για τη ρύθμιση της κουζίνας.

Για να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή για το φινίρισμα του κιβωτίου εξαερισμού και να προσανατολιστείτε με το σχέδιο για περαιτέρω ενέργειες, πρώτα απ 'όλα, να αναλύσετε τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού της κουζίνας σας. Σχεδιάστε ένα γενικευμένο ή λεπτομερέστερο σχέδιο σε χαρτί και μελετήστε παρόμοια σχέδια κουζίνας με ένα κουτί εξαερισμού. Αν σχεδιάζετε να αγοράσετε ένα σετ κουζίνας που γίνονται στην τάξη, θα πρέπει να μελετήσετε το σχεδιασμό του ακουστικού σε μια γραφική εικόνα, η οποία θα καθορίζει σαφώς τις διαστάσεις κάθε στοιχείου του ακουστικού. Επίσης, κατά τη διαδικασία επιλογής των τελειωμάτων του αγωγού εξαερισμού, πρέπει να ληφθούν υπόψη τα ακόλουθα χαρακτηριστικά της κουζίνας:

 • Θέση της σόμπας αερίου κοντά στον αγωγό εξαερισμού. Σε αυτή την περίπτωση, από τον κατάλογο των πιθανών υλικών φινιρίσματος, είναι απαραίτητο να εξαιρεθούν κατηγορηματικά οι ταπετσαρίες και η παρακαμπτήριος βινυλίου, η χρήση των οποίων είναι γεμάτη με φωτιά.
 • Εάν ο νεροχύτης βρίσκεται κοντά στο κουτί εξαερισμού, δεν επιτρέπεται επίσης η χρήση ταπετσαρίας (εκτός από δείγματα ανθεκτικά στην υγρασία) και ο διακοσμητικός γύψος ως υλικό φινιρίσματος.

Πώς να αποκρύψετε το κουτί εξαερισμού: επίλυση προβλημάτων

Αριθμός επιλογής 1. Έπιπλα κουζίνας κατόπιν παραγγελίας

Η παρουσία ενός κουτιού εξαερισμού στη γωνιά της κουζίνας δεν αποτελεί δικαιολογία για απόγνωση και πτώση των χεριών σας, επειδή μπορείτε να το εξοπλίσετε σωστά κάνοντας ένα στοίχημα για τη χρήση διακοσμητικών στοιχείων όπως:

 • Αρθρωτά ερμάρια.
 • Μια ποικιλία από ράφια, πολύτιμα από λειτουργική άποψη.
 • Διακοσμητικά στοιχεία.

Λόγω του γεγονότος ότι το κύριο ζήτημα ανησυχίας για τους ιδιοκτήτες των κουζίνες με αγωγούς εξαερισμού, «Ποια είναι η καλύτερη θέση της κουζίνας, έτσι ώστε να ταιριάζει στην διακόσμηση του σπιτιού σας;», Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι ειδικοί σε αυτή την περίπτωση συνιστάται να αγοράσει έπιπλα κατά παραγγελία, σύμφωνα με το μέγεθος της κουζίνας σας.

Σημαντικό! Κατά τη διαδικασία εγκατάστασης του σετ κουζίνας βασίζονται σε επαγγελματίες που την εφαρμόζουν, λαμβάνοντας υπόψη το βάθος του κιβωτίου εξαερισμού και την καμπυλότητα των γωνιών και των τοίχων του δωματίου.

Αριθμός επιλογής 2. Εγκατάσταση των ακουστικών ακουστικών σε σχήμα L

Μια εναλλακτική λύση για τα έπιπλα κατόπιν παραγγελίας είναι η αγορά ενός έτοιμου ακουστικού σε σχήμα L, το οποίο πρέπει να εγκατασταθεί στη γωνία. Αυτή η λύση θα είναι η βέλτιστη λύση για μεσαίου μεγέθους κουζίνες, το μέγεθος των οποίων είναι τουλάχιστον 9 τετραγωνικά μέτρα. μέτρα. Αν προτιμάτε αυτήν την επιλογή, στη θέση όπου βρίσκεται το κουτί εξαερισμού (συνήθως στη γωνία), τοποθετήστε ένα ρηχό ερμάριο με ανοιχτά ράφια. Αν όλα τα έπιπλα, μέρος της κουζίνας, το οποίο βρίσκεται κατά μήκος ενός από τους τοίχους της κουζίνας, συνιστάται επίσης να ορίσετε ρηχά στέκεται γραφείο μπροστά από τον αγωγό εξαερισμού. Ακολουθώντας αυτές τις συστάσεις, προχωρήστε στην εγκατάσταση της παραδοσιακής σειράς κουζίνας, η οποία περιλαμβάνει:

 • Πάγκος εργασίας (επιφάνεια εργασίας);
 • Πλυντήριο πιάτων.
 • Η εστία.

Σημαντικό! Μια από τις πιο σχετικές επαγγελματικές συμβουλές για την κάλυψη του κουτιού εξαερισμού είναι η τοποθέτηση σε έπιπλα. Για παράδειγμα, μπορείτε να αποκρύψετε με επιτυχία το κανάλι εξαερισμού από την εξωτερική όψη, ενσωματώνοντάς το μέσα στην κλειστή ντουλάπα, την εισερχόμενη σύνθεση του σετ κουζίνας.

Λειτουργική κάλυψη του αγωγού εξαερισμού

Τις περισσότερες φορές, οι σχεδιαστές πρέπει να αντιμετωπίσουν τις κουζίνες με ένα κουτί εξαερισμού στη γωνία, το οποίο καταλαμβάνει ένα σημαντικό μέρος του ελεύθερου χώρου. Παρόλα αυτά, το μειονέκτημα αυτό, όπως με τη μαγεία, μπορεί να μετατραπεί σε αξιοπρέπεια, προσδίδοντας σε αυτό το δομικό στοιχείο λειτουργικό σκοπό. Για παράδειγμα, οι ειδικοί μας συνιστούν την εγκατάσταση των ακόλουθων λειτουργικά σημαντικών στοιχείων στη θέση του κουτιού εξαέρωσης:

 • Μια ποικιλία από διαφορετικά ράφια για την αποθήκευση σουβενίρ, πιάτων ή μπαχαρικών.
 • Βάση στην οποία μπορείτε να τοποθετήσετε μια τηλεόραση ή συσκευή αναπαραγωγής DVD. Ένα από τα τοιχώματα της οπής μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα για την εγκατάσταση ενός πίνακα πλάσματος.
 • Επιπλέον, η παροχή πρόσθετης καμουφλαρίσματος της ράχης θα επιτρέψει την εγκατάσταση ενός μετρητή ράβδων, ενός κουζινικού νησιού ή την εγκατάσταση μιας πύλης για ένα ψευδο-τζάκι που θα εγκατασταθεί στην περιοχή του αεραγωγού.

Σημαντικό! Εάν η κουζίνα σας σχεδιάζεται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχετε την ευκαιρία να εκμεταλλευτείτε με αξιοποίηση το κουτί του εξαερισμού όσον αφορά τη λειτουργικότητα, μετατρέψτε το σε ένα κεντρικό στοιχείο - "soloing" του εσωτερικού.

Παραλλαγές διακοσμητικής κάλυψης του αγωγού εξαερισμού

Το κουτί εξαερισμού είναι μια αυθεντική στήλη. Με το να στοιχηματίζετε στην αρχαιότητα και το θάρρος των διακοσμητικών φινιρισμάτων, μπορείτε να μετατρέψετε ένα αντιαισθητικό κουτί εξαερισμού σε μια αυθεντική στήλη με μεσογειακό στυλ, για μεγαλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας απομίμηση φυσικών λίθων ή πλακιδίων. Και αν πάρετε ένα κονίαμα με υφή, μπορείτε να επικεντρωθείτε επικερδώς στα επιμέρους στοιχεία της δομής.

Το κεντρικό στοιχείο του εσωτερικού. Μπορείτε να γυρίσετε το κουτί εξαερισμού στο κεντρικό στοιχείο του εσωτερικού χώρου, ολοκληρώνοντας το με ένα κεραμικό μωσαϊκό με στίγματα ή ένα πλακάκι με καθρέφτη. Εάν η κουζίνα σας είναι διακοσμημένο σε μοντέρνο στιλ - σοφίτα, που έχετε στο απόθεμα είναι μια άλλη παραλλαγή της εγγραφής της προβολής δομής - φινίρισμα πλακάκια τούβλο κουτί που παράγονται από τη συγκεκριμένη?

Εμφάνιση nips gipsokartonnoy - μια ακόμη δυνατότητα να εξοπλιστεί λειτουργικά το κιβώτιο εξαερισμού, στο οποίο είναι δυνατόν να στερεωθούν τα ράφια για διακοσμητικά πιάτα ή αναμνηστικά,

Χρήση των ίδιων υλικών - ο συνηθέστερος τρόπος κάλυψης του κουτιού εξαέρωσης. Εάν έχετε τελειώσει με αυτό, καθώς και παρακείμενες περιοχές του χώρου της κουζίνας με τα ίδια υλικά (πλακάκια, ταπετσαρία υφή ή χρώμα), καθώς και να δημιουργήσετε ένα επιδέξιο συνδυασμό φωτισμού και υφές, θα επιτευχθεί ο κύριος στόχος σας - η προβολή θα είναι σχεδόν δυσδιάκριτη.

Συνδυασμός αεραγωγού με ποδιά κουζίνας, πλακάκια - όχι λιγότερο συμφέρουσα παραλλαγή της κουζίνας. Σε αυτή την περίπτωση, μια ταινία πλακιδίου τοποθετείται στην επιφάνεια του κιβωτίου, τοποθετημένη στο ίδιο επίπεδο με την επένδυση της ποδιάς. Μέρος του σχεδίου, που βρίσκεται κάτω από την ποδιά σε χρώμα θα πρέπει να είναι σε αρμονία με το χρώμα των επίπλων κουζίνας?

Διακόσμηση με ευχάριστες και χρήσιμες λεπτομέρειες. Ένα από τα τοιχώματα της προεξέχουσας δομής μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιφάνεια για την τοποθέτηση ενός σχιστόλιθου, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σημειωματάριο ή ένα κολάζ οικογενειακών φωτογραφιών που καταγράφουν τις στιγμές της ζωής σας που είναι αγαπητές στην καρδιά σας.

Απομίμηση φυσικού τούβλου ή πέτρας. Για την υλοποίηση αυτής της ιδέας στην πράξη, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε ένα κεραμίδι γύψου, η οποία συνδέεται μέσω κόλλα ή υγρό καρφιά. Αυτό το γεγονός δεν χρειάζεται καμία προετοιμασία. Τον έξω μια σειρά από υλικό πραγματοποιείται, κατά την οποία το πλακίδιο είναι προσαρτημένη στην οροφή ή σε μια δομή μέσω εκκρίνουν σημαντικές θραύσμα. Η τεχνογνωσία του σύγχρονου design είναι μια απεικόνιση της αρχικής ζωγραφικής στην επιφάνεια των πλακιδίων, όπως πλατείες αντίθεση με το βασικό χρώμα του φόντου, διάσπαρτα τυχαία στο αεροπλάνο. Αυτή η ιδέα θα έχει σημασία για τις κουζίνες του κλασικού στυλ.

Χώρα διακόσμηση στυλ - μια ιδέα που είναι κατάλληλη για μια κουζίνα, διακοσμημένη με το ίδιο ύφος. Σε αυτή την περίπτωση, η επιφάνεια του κουτιού εξαερισμού είναι διακοσμημένη με σχέδια ή στολίδια. Εάν το κουτί βρίσκεται κοντά στο νεροχύτη, είναι εγκατεστημένο σύστημα κιγκλιδώματος, το οποίο κρεμάει πετσέτες, κατόχους, κουτάλες και άλλα αξεσουάρ κουζίνας?

Προσανατολίστε την προσοχή από το κουτί εξαερισμού και επεκτείνετε οπτικά τον χώρο της κουζίνας με τη βοήθεια ενός καλά σχεδιασμένου φωτισμού, ο οποίος μπορεί να οργανωθεί με τη βοήθεια πρόσθετα φωτιστικά, εγκατασταθεί στην περιοχή της δομής.

Μια θέση που σχηματίζεται μεταξύ ενός κιβωτίου ή ενός τοίχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σωστά στο αγρόκτημα με τον εξοπλισμό του θέση για την αποθήκευση των προϊόντων καθαρισμού και των εργαλείων, ή να τοποθετήσετε ένα δοχείο.

Εγκατάσταση αεραγωγών: οδηγός βήμα προς βήμα

Η επιθυμία να κρύβεται το κουτί εξαερισμού και όλες οι παραπάνω μέθοδοι κάλυψης δεν σημαίνει ότι είναι ένα απολύτως άχρηστο στοιχείο της κουζίνας. Ο αγωγός αέρα είναι το κύριο κατασκευαστικό στοιχείο που παρέχει τον εξαναγκασμένο εξαερισμό και την κίνηση του αέρα στην απαιτούμενη κατεύθυνση, γι αυτό συχνά απαιτεί την εγκατάσταση ενός κουτιού εξαέρωσης.

Προπαρασκευαστικές δραστηριότητες: πώς προσδιορίζονται οι παράμετροι αγωγών

Πριν προχωρήσει η εγκατάσταση της κατασκευής, συντάσσεται ένα γενικό σχέδιο εξαερισμού, στο οποίο προσδιορίζεται η επιφάνεια του χώρου, ο λειτουργικός ρόλος του και η υπολογισθείσα ανταλλαγή αέρα εκφραζόμενη σε κυβικά μέτρα ανά ώρα. Στη συνέχεια, υπολογίστε την ταχύτητα ροής του αέρα, που δεν υπερβαίνει το 1 m / s με φυσική κίνηση αέρα και 3-5 m / s στην περίπτωση της αναγκαστικής κίνησης. Χρησιμοποιώντας τα αποτελέσματα που θα προκύψουν, θα μπορείτε να υπολογίσετε την περιοχή της εγκάρσιας τομής των σωλήνων εξαερισμού ή των αγωγών. Για παράδειγμα, αν η αποτελεσματική ανταλλαγή αέρα του δωματίου είναι 300 κυβικά μέτρα ανά ώρα, χρησιμοποιώντας τον εξαναγκασμένο εξαερισμό, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε ένα κουτί εξαερισμού με διατομή 10x20 cm.

Τεχνολογία εγκατάστασης αεραγωγού εξαερισμού

Ανεξάρτητα από το αν οι θάλαμοι εξαερισμού εγκαθίστανται εκτός ή εντός του κτιρίου, η αρχή της εγκατάστασής τους είναι σε μεγάλο βαθμό παρόμοια. Μετά την ολοκλήρωση του έργου, πραγματοποιήθηκε η απαιτούμενη σήμανση και εγκαταστάθηκαν όλες οι απαραίτητες οπές, η εγκατάσταση του κουτιού εξαερισμού αρχίζει από το κάτω μέρος. Συλλέξτε μια κατασκευή που αποτελείται από πολλά μπλοκ, τα οποία μπορούν να ανυψωθούν στο ύψος. Τα μπλοκ μπορούν να συναρμολογηθούν με τη χρήση μιας φλάντζας ή μιας μεθόδου που μοιάζει με δισκία. Εάν προτιμάτε την πρώτη μέθοδο, χρησιμοποιήστε μια ταινία στεγανοποίησης που ταιριάζει άνετα στην επιφάνεια. Επιπλέον, η σύνδεση με φλάντζα συνεπάγεται τη χρήση ενός παρεμβύσματος που επικαλύπτει το εσωτερικό τμήμα. Τα παξιμάδια και τα μπουλόνια σφίγγονται στη στάση. Αφού εγκαταστήσετε τα μπλοκ, χρησιμοποιήστε καλώδια και βαρούλκα για να τα ανεβάσετε στο υπολογισμένο ύψος.

Σημαντικό! Ο αγωγός αερισμού είναι τοποθετημένος κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην έρχεται σε επαφή με τα κύρια στοιχεία του συστήματος εξαερισμού.

Κουτιά αερισμού γαλβανισμένα

Ορισμένα χαρακτηριστικά εγκατάστασης αεραγωγών

Η κατασκευή άκαμπτων κιβωτίων αερισμού πραγματοποιείται από ανοξείδωτο χάλυβα, αλουμίνιο ή τα κράματά του. Αυτοί οι αγωγοί κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης στερεώνονται σταθερά στην επιφάνεια τοίχων ή οροφής. Στην πρώτη περίπτωση χρησιμοποιούνται εξειδικευμένα στηρίγματα από χάλυβα στήριξης ή προφίλ σχήματος L, στερεωμένα σταθερά στα τοιχώματα του αγωγού αερισμού. Ο αριθμός και το πάχος των προφίλ προσδιορίζεται λαμβάνοντας υπόψη τη μάζα του αγωγού. Μερικές φορές, προκειμένου να αποκλειστεί το φαινόμενο της διέλευσης των κραδασμών στους τοίχους, εγκαθίστανται ελαστικά μαξιλάρια, τα οποία τοποθετούνται μεταξύ των προφίλ στήριξης και του κιβωτίου. Ο αγωγός μπορεί να τοποθετηθεί σε κάθετη ή οριζόντια θέση.