Ionizer αέρα για διαμέρισμα: βλάβη ή όφελος

ReLend.ru »Γενικές ερωτήσεις» Ionizer αέρα για διαμέρισμα: βλάβη ή όφελος

Σε κάθε σπίτι υπάρχει μια μεγάλη ποσότητα σκόνης, η οποία μετατρέπει τη ζωή των ανθρώπων σε αυτήν ακριβώς σε ανυπόφορη σκληρή εργασία. Εξάλλου, τέτοιες συστάδες οδηγούν στην απώλεια χρήσιμων ιδιοτήτων του οξυγόνου στον αέρα και έτσι συμβάλλουν στην ανάπτυξη διαφόρων ανθρώπινων ασθενειών.

Ionizer αέρα για ένα διαμέρισμα - αυτό είναι το σωστό εργαλείο για την επίλυση του περιγραφόμενου προβλήματος.

Περιεχόμενα του άρθρου [απόκρυψη επίδειξης]

Αυτή η συσκευή βοηθά στον κορεσμό του αέρα με ελεύθερα ιόντα, που σταδιακά οδηγεί σε ένα είδος φρεσκάδας στο σπίτι, περισσότερο παρόμοιο με τη θέση στη φύση. Αλλά αυτό είναι μόνο το όφελος του ιονιστή αέρα;

Χαρακτηριστικά της συσκευής και της αρχής της λειτουργίας

Ωστόσο, η λειτουργία της συσκευής έχει θετική επίδραση στο σώμα ως σύνολο.

Και έτσι, αρχή ιονισμού αέρα έχει ως εξής:

Αυτή η αρχή της ίδιας της συσκευής τελειώνει. Μπορεί να υπάρχουν κάποιες αποκλίσεις και αποκλίσεις από τον κανόνα, ανάλογα με το όργανο και τα συστατικά που χρησιμοποιούνται.

Βίντεο σχετικά με τον ιονισμό του αέρα:

Ιονιστής αέρα: βλάβη ή όφελος

Λαμβάνοντας υπόψη τη συσκευή, πολύ λίγοι άνθρωποι σκέφτονται πώς, για την οποία απαιτείται ιονιστής αέρα στο σπίτι. Μετά από όλα, τα αρνητικά φορτισμένα σωματίδια δεν προσελκύουν καμία συσχέτιση σχετικά με τα οφέλη ή τις βλάβες στο σώμα.

Πολλοί πιστεύουν ότι η διαμονή σε ένα δωμάτιο όπου ο αέρας είναι σαν ένα φρέσκο ​​φυσικό κλίμα δεν είναι τίποτα περισσότερο από ιδιοφυΐα και λιτότητα. Αλλά τέτοιες απόψεις θα διαλυθούν αμέσως, μόλις επισημανθούν θετικές και αρνητικές πτυχές στη χρήση του ιονιστή.

Πλεονεκτήματα της χρήσης ενός ιονιστή

Για τη χρήση ενός ιονιστή, είναι απαραίτητο να φέρει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα της συσκευής:

 1. Και πάλι, θα πρέπει να αναφερθεί αέρα αραίωσης με αρνητικά ιόντα, η οποία το καθιστά εύκολο να αναπνεύσει και να μείνετε σε ένα άνετο περιβάλλον με «φυσικό φυσικό» το κλίμα.
 2. Ο αέρας με αρνητικά φορτισμένα ιόντα επηρεάζει θετικά το σώμα. Πρώτον, η ψυχική απόδοση βελτιώνεται, κάτι που είναι καλό για τα παιδιά στο σχολείο. Δεύτερον, μειώνει σημαντικά την κόπωση όταν εργάζεστε σε υπολογιστή ή παρακολουθείτε τηλεόραση για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 3. Τα αρνητικά φορτισμένα σωματίδια καταπολεμούν ενεργά την ανάπτυξη και εξάπλωση βακτηρίων και μούχλας, τα οποία επίσης επηρεάζουν θετικά την ανθρώπινη υγεία.
 4. Ionizer στην κουζίνα βοηθά να απαλλαγούμε από δυσάρεστες οσμές, η οποία επηρεάζει το συνολικό μικροκλίμα ολόκληρου του σπιτιού.

Οι εμπειρογνώμονες λένε για τα οφέλη ενός ιονιστή, οπότε συνιστάται να το χρησιμοποιείτε σε σπίτια όπου ζουν άτομα με ασθένειες του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος.

Μειονεκτήματα του ιονιστή

Υπάρχουν μερικά μειονεκτήματα στο έργο του ιονιστή, το οποίο πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη κατά τη χρήση του. Ακολουθούν τα ακόλουθα σημεία:

 • Απαραίτητος και έγκαιρος καθαρισμός της συσκευής. Ορισμένες συσκευές μπορεί να χρειαστεί να καθαρίσουν το φίλτρο και όλες τις βελόνες. Για να γίνει αυτό είναι αρκετά ενοχλητικό, οπότε είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με το κέντρο εξυπηρέτησης και αυτό θα οδηγήσει σε πρόσθετες δαπάνες.
 • Ionizer κατά τη διάρκεια των εργασιών του μπορεί να υπερβεί σημαντικά τη συγκέντρωση του όζοντος που απελευθερώνεται στον αέρα, και αυτό μπορεί να προκαλέσει κρυολογήματα στους ανθρώπους. Επομένως, η συγκέντρωση του όζοντος θα πρέπει να παρακολουθείται, πράγμα που προκαλεί επίσης κάποιο πρόβλημα.
 • Υπάρχει μια μη αποδεδειγμένη θεωρία σχετικά με τη βλάβη που προκαλείται από το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο γύρω από τη συσκευή στην ανθρώπινη υγεία. Ενώ υπάρχουν αρκετές θεωρίες σχετικά με τους πολύ κινδύνους για την υγεία, αλλά δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία.

Δώστε προσοχή στα αρνητικά σημεία στη χρήση της συσκευής ή όχι - την επιχείρηση όλων.

Ωστόσο, οι παραγωγοί και πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι η ιονιστή πρέπει να χρησιμοποιείται σε σπίτια, όπου υπάρχουν άτομα με παθήσεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, που υποφέρουν από κιρσούς και φλεβικά έλκη, καθώς και στη διάγνωση των εκδηλώσεων που σχετίζονται με παθήσεις του περιφερικού νευρικού συστήματος.

Τύποι και κανόνες επιλογής του ιονιστή για το διαμέρισμα

Μέχρι σήμερα, υπάρχουν διάφοροι τύποι ιονιστών, η κύρια αρχή της λειτουργίας διατηρείται. Μπορούν να υπάρχουν διαφορές στα τεχνικά χαρακτηριστικά και τα χαρακτηριστικά του φίλτρου. Αυτή η πτυχή έχει πλήρη επίπτωση στη μέθοδο ιονισμού του αέρα.

Τύποι ιονιστήρων για ένα διαμέρισμα

Κατά κανόνα, οι περισσότεροι ιονιστές ανήκουν σε μονοπολικές συσκευές, δεδομένου ότι παράγουν μόνο θετικά ή μόνο αρνητικά φορτισμένα σωματίδια. Μια τέτοια διαφορά μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ανθρώπινη υγεία και το συνολικό μικροκλίμα στο σπίτι.

Μεταξύ των μονοπολικών συσκευών διακρίνονται τέτοιες ποικιλίες όπως:

 • Νερό - επιπλέον κορεσμός του αέρα με σωματίδια νερού (Duux DUAH04) ·
 • Υπεριώδη - η σκόνη και η οσμή εξαλείφονται λόγω υπεριώδους ακτινοβολίας (λαμπτήρας Longevita UV Cure min) ·
 • το πλάσμα - επιπλέον του ιονισμού του αέρα, καθαρίζεται, το οποίο είναι παρόμοιο με τη λειτουργία της συσκευής με την παρουσία ενός φίλτρου άνθρακα (Maxion LTK-288) ·
 • θερμική - το αέριο θερμαίνεται, το οποίο στη συνέχεια είναι ένας εξαιρετικός αγωγός του ηλεκτρικού ρεύματος και προωθεί τη μετατροπή των ιόντων (Breeze) ·
 • στέμμα - υπάρχει ένα χαρακτηριστικό "κτύπημα" στα εισερχόμενα σωματίδια, που οδηγεί στον ιονισμό τους (Super-Plus-Turbo).

Είναι καλύτερα να συμβουλευτείτε έναν ειδικό για την επιλογή μιας μονοπολικής συσκευής ή για να προτιμήσετε μια διπολική συσκευή.

Διπολικός ιονιστής αέρα

Μέχρι σήμερα, έχει ληφθεί τεράστια δημοτικότητα διπολικό ιονιστή, η οποία, με την αρχή της λειτουργίας και τα χαρακτηριστικά του εξοπλισμού, μπορεί να διαθέσει αρνητικά και θετικά φορτισμένα σωματίδια.

Μεταξύ των θετικών παραμέτρων της λειτουργίας της διπολικής συσκευής είναι τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 1. Οι προγραμματιστές υποστηρίζουν ότι η διπολική συσκευή δεν οδηγεί σε ένα ηλεκτροστατικό πεδίο στο δωμάτιο, και αυτό επηρεάζει θετικά την ανθρώπινη υγεία.
 2. Επίσης, τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν την παραγωγή όζοντος σε μικρές ποσότητες, η οποία επίσης επηρεάζει θετικά τη γενική κατάσταση του ανθρώπου και της τεχνολογίας.
 3. Κατά τη λειτουργία του διπολικού ιονιστή, δεν υπάρχουν ενώσεις αζώτου επιβλαβείς για το σώμα, τουλάχιστον όζον.

Κανόνες επιλογής ιονισμού αέρα

Κατά την επιλογή ενός ιονιστή, πρέπει να δοθεί προσοχή όχι μόνο στον τύπο και την αρχή της λειτουργίας, αλλά και στα γενικά τεχνικά χαρακτηριστικά. Έτσι, η επιλογή της συσκευής πρέπει να περάσει σύμφωνα με τις απαιτήσεις:

Εάν ακόμα δεν τολμάτε να επιλέξετε έναν ιονιστή, καλό θα ήταν να ακολουθήσετε τις συμβουλές ενός ειδικού που μπορεί να επιλέξει μια πιο κατάλληλη επιλογή για το δωμάτιό σας και σύμφωνα με τις επιθυμίες σας.

Επιλέξτε ένα ionizer για το σπίτι, βίντεο:

Ιονιστής αέρα

Ο ιονιστής του αέρα μπορεί εύκολα να γίνει ανεξάρτητα με ορισμένες δεξιότητες και γνώσεις. Έτσι, η πλειοψηφία όσων επιθυμούν να αγοράσουν την παρουσιαζόμενη συσκευή, προσπαθούν πρώτα να το κάνουν μόνοι τους, εκτός από ότι είναι πολύ πιθανό. Για παράδειγμα, σκεφτείτε μια σπιτική εφεύρεση για ένα σπίτι και ένα αυτοκίνητο - αυτά τα δύο μέρη όπου οι σύγχρονοι άνθρωποι δαπανούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους.

Στοιχειώδες σύστημα ιονισμού του αέρα στο διαμέρισμα

Για ένα διαμέρισμα θα πρέπει να εξετάσει ένα στοιχειώδες σύστημα συναρμολόγησης της συσκευής, το οποίο θα λειτουργεί σωστά για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά θα απαιτήσει ταυτόχρονα μικρές νομισματικές επενδύσεις.

Και έτσι, ιονιστή αέρα για το διαμέρισμα τα ακόλουθα στοιχεία:

 • πάρτε δύο αυγά σοκολάτας και βγάλτε τα δοχεία.
 • πάρτε τα δύο καλώδια (διάμετρο όχι μεγαλύτερη από 0,5 mm) με ένα πιρούνι.
 • κάθε δυνατή μόνωση.
 • ψαλίδι;
 • βελόνα ραπτικής - 1 τεμ.

Η κατασκευή του ιονιστή έχει ως εξής:

 1. Στο αρχικό στάδιο, κάντε τρύπες στα δοχεία χρησιμοποιώντας μια βελόνα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ρολό, επειδή οι οπές πρέπει να έχουν εντυπωσιακό μέγεθος, ώστε να μπορούν να περάσουν από το καλώδιο.
 2. Τώρα αποσυνδέστε την καλωδίωση από τους αγωγούς.
 3. Περάστε τις πλεξούδες καλωδίωσης μέσα στα δοχεία με τέτοιο τρόπο ώστε το θετικό φορτίο να αποκτάται σε ένα και το αρνητικό στο άλλο.
 4. Τα καλώδια πρέπει να είναι μονωμένα για να εξασφαλίζουν την ασφάλεια του σπιτιού ιονιστή.
 5. Ήδη μετά την απομόνωση, η καλωδίωση είναι διασυνδεδεμένη.
 6. Όλη η δομή, αν είναι απαραίτητο, πρέπει να ολοκληρωθεί - συνδέστε το βύσμα στην καλωδίωση - και συνδεθείτε στο δίκτυο.

Ελέγξτε το έργο της σπιτικής συσκευής είναι αρκετά εύκολο. Αρκεί μόνο να "μυρίζει" στα πρώτα λεπτά της σπιτικής συσκευής. Εάν αισθάνεστε τη χαρακτηριστική οσμή του όζοντος, τότε η συσκευή που φτιάχνεται από τα χέρια σας είναι έτοιμη για δράση.

Ιονιστής αυτοκινήτου

Πριν από την κατασκευή της συσκευής πρέπει να αγοράσετε τα παρακάτω εξαρτήματα:

 • τη γεννήτρια στο τσιπ 555,
 • Μετασχηματιστής από οποιαδήποτε μονάδα τροφοδοσίας υπολογιστή ή ειδικά αγορασμένο.
 • πυκνωτή και διόδους KC 106 ή ήδη έτοιμο πολλαπλασιαστή τάσης.
 • σύρματα χαλκού για περιέλιξη.
 • χαρτικά scotch.

Από τη μονάδα ισχύος, αφαιρέστε προσεκτικά τον μετασχηματιστή με συγκολλητικό σίδερο και αφαιρέστε την παλιά περιέλιξη. Από τον εξαγόμενο μετασχηματιστή κάνει μια νέα εκκαθάριση: οι πρώτες 14 επαναστάσεις, η δεύτερη σε 600 επαναστάσεις.

Μετά την πρώτη περιέλιξη, εφαρμόζονται 2-3 μονωτικά στρώματα με τη βοήθεια κολλητικής ταινίας. Η δεύτερη περιέλιξη απαιτεί απομόνωση κάθε 100 στροφές σε 5-6 στρώματα.

Ο μετασχηματιστής συνδέεται με τη γεννήτρια σε τσιπ 555, και στη συνέχεια ολόκληρο το σχέδιο με έναν πολλαπλασιαστή τάσης. Στο πολλαπλασιαστή, η καλωδίωση εξόδου επεκτείνεται περίπου 3 cm και συνδέεται στο δίκτυο.

Η διαφορά μεταξύ υγροποιητών και ιονιστών

Πολλά θετικά σχόλια σχετικά με το έργο του ιονιστή συνεπάγονται την εμφάνιση ενός μεγάλου αριθμού ερωτήσεων. Μερικοί άνθρωποι που επιθυμούν να αγοράσουν ένα σπίτι για μια συσκευή για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα δεν μπορούν να καθοριστούν με ακρίβεια, και τι είναι καλύτερο: ένας ιονιστής ή ένας υγραντήρας αέρα?

Σε αυτό το θέμα, μπορείτε να καταλάβετε μόνο μέσω των απόψεων και των συμβουλών των ειδικών και κατασκευαστών. Για παράδειγμα, μπορείτε να ανατρέξετε στον ορισμό και στο σκοπό κάθε συσκευής ως σύνολο:

1. Ο υγραντήρας αέρα είναι μια συσκευή που κορεάζει τον αέρα στο δωμάτιο με επιπλέον μικροσωματίδια νερού, γεγονός που συμβάλλει στη συνολική αύξηση του δείκτη υγρασίας.

Αυτή η ενέργεια είναι απαραίτητη για την περίοδο θέρμανσης στο διαμέρισμα, καθώς και το καλοκαίρι σε θερμότητα και θερμότητα.

2. Αέρα ιονιστή - η συσκευή, της οποίας η δράση απευθύνεται σε ένα είδος καθαρισμού του αέρα στην αίθουσα.

Λόγω της φόρτισης και της παραγωγής ιόντων, ο αέρας καθαρίζεται από βρωμιά, σκόνη, μύκητες και άλλα βακτήρια.

Ως αποτέλεσμα, αποδεικνύεται ότι κάθε συσκευή είναι καλή με τον δικό της τρόπο, και το σημαντικότερο, έχει σχεδιαστεί για να επιλύσει τελείως διαφορετικά καθήκοντα. Αυτό το γεγονός οδηγεί σε δυσκολίες στην επιλογή μεταξύ του ιονιστή και του υγραντήρα.

Για να σώσουν τους πιθανούς αγοραστές από τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν, οι κατασκευαστές κυκλοφόρησαν "καθολικές" συσκευές - υγραντήρα και ιονιστή σε ένα. Λόγω των λειτουργιών του, απαλλάσσει τους χρήστες από τα περισσότερα προβλήματα.

Έτσι, ο υγραντήρας προορίζεται κυρίως για άμεση διαβροχή του μικροκλίματος στο δωμάτιο. Ωστόσο, οι ενσωματωμένες λειτουργίες βοηθούν στην αντιμετώπιση της δημιουργίας ιόντων. Αυτό συμβαίνει παίρνοντας νερό στο πιάτο με ηλεκτρικό φορτίο και κραδασμούς με υψηλή συχνότητα.

Ποια ionizer να επιλέξει είναι η δουλειά του καθενός, αλλά κατά την επιλογή, να δώσουν προσοχή στα παραπάνω χαρακτηριστικά και τις αρχές της συσκευής.

Τι είναι ένας ιονιστής;

Σε αναζήτηση καθαρού και καθαρού αέρα, που είναι η εγγύηση της υγείας μας, πηγαίνουμε στα θαλασσινά θέρετρα, στα βουνά και στο μέτρο του δυνατού πέρα ​​από την πόλη. Αλλά λόγω των διαφόρων συνθηκών, δεν μπορούμε να αντέξουμε καθημερινά στη θάλασσα, και ακόμη και μια πεζοπορία στο κοντινό δάσος μερικές φορές παραμένει μόνο στα όνειρα. Ως εκ τούτου, πρόσφατα, πιο συχνά σε διαμερίσματα και σπίτια υπάρχει μια συσκευή θαύματος - ένας ιονιστής αέρα. Τι είδους εφεύρεση είναι αυτό, τι κάνει ένας ιονιστής αέρα, και θα το πούμε στο άρθρο.

Μια μικρή θεωρία για τον αέρα

Ο αέρας είναι ένα μείγμα αερίων, που αποτελείται από δύο βασικά συστατικά: οξυγόνο - 20%, άζωτο - 78% και οτιδήποτε άλλο - διοξείδιο του άνθρακα και άλλα αέρια. Η σύνθεση του υπολειμματικού μίγματος και μπορεί να ποικίλει ανάλογα με την τοποθεσία στη Γη μας. Για παράδειγμα, ο αέρας της ακτής της θάλασσας είναι κορεσμένος με σωματίδια θαλάσσιου νερού. Και η σύνθεση των μικροσκοπικών σταγονιδίων της υγρασίας της θάλασσας είναι παρόμοια με το πλάσμα του αίματός μας, γι 'αυτό είναι τόσο ωραίο να αναπνέουμε με πλήρη αέρα στην ακτή της θάλασσας.

Από το σχολείο γνωρίζουμε πόσο χρήσιμος είναι ο δασικός αέρας, επειδή τα δέντρα είναι φυσικοί παραγωγοί οξυγόνου. Τι είναι χρήσιμο στη σύνθεση του αέρα της θάλασσας και του δάσους; Αυτό το "κάτι" ονομάζεται ιόντα αέρα.

Τα αέρια (ιόντα αέρα) είναι θετικά και αρνητικά φορτισμένα σωματίδια αερίου. Για να νιώσετε καλά, ένα άτομο πρέπει να αναπνέει αέρα, ο οποίος είναι κορεσμένος με ιόντα φωτός. Θεραπευτική επίδραση των αρνητικών ιόντων είναι αιτία, ως αποτέλεσμα της επαφής τους με την βλεννογόνο μεμβράνη των ιόντων αέρα αναπνοής οδού, καθιστώντας το φορτίο τους, προάγουν απελευθέρωση βιολογικώς δραστικών ουσιών.

Σημαντικό! Θα πρέπει να σημειωθεί ότι καμία σύγχρονη συσκευή δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα οφέλη μιας υγρής αίθουσας καθαρισμού.

Σημαντικό! Η συγκέντρωση των ελαφρών αρνητικών ιόντων στον αέρα, ανάλογα με τους φυσικούς παράγοντες και το έδαφος, κυμαίνεται από 600 έως 50.000 ιόντα ανά 1 τετραγωνικό εκατοστό. Η μεγαλύτερη συγκέντρωση αρνητικών αερίων ιόντων παρατηρείται στα ορεινά θέρετρα, στις ακτές της θάλασσας, στα κωνοφόρα δάση.

Φύση και τεχνολογία - χρειάζομαι πραγματικά έναν ιονιστή αέρα;

Η ίδια η φύση είναι ικανή να ιονίζει τον αέρα, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Όσο περισσότερος αέρας είναι κορεσμένος με αρνητικά ιόντα, τόσο πιο χρήσιμο είναι. Δυστυχώς όμως, οι δυσμενείς συνθήκες της πόλης: η μεταφορά, η εργασία των εργοστασίων, η παρουσία ενός τεράστιου αριθμού ηλεκτρικών συσκευών μειώνουν σε "όχι" όλη τη φροντίδα της φύσης για εμάς. Ως εκ τούτου, γίνεται κατανοητό γιατί απαιτείται ιονιστής αέρα.

Κάθε άτομο παρατηρεί ότι μετά από μια μέρα στο γραφείο, όπου η τεχνική λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο, νιώθουμε κουρασμένοι και συχνά παραπονιούνται για πονοκέφαλο - αυτό είναι επίσης ένα από τα πρώτα σημάδια της πείνας ιόντων. Και αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, διότι σε κλειστά δωμάτια το επίπεδο ιόντων αέρα είναι χαμηλότερο από όσο χρειαζόμαστε, σχεδόν 15 φορές. Ακόμα κι αν κάθεστε μπροστά από μια τηλεόραση ή υπολογιστή στο σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα, απλά παραμείνετε στο εσωτερικό, όπου ο εξοπλισμός είναι ενεργοποιημένος για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα αισθανθείτε επίσης έλλειψη αέρα. Και αντίστροφα - έξω από την πόλη, στο δάσος και κοντά στη θάλασσα αναπνέετε εύκολα και πάλι, το θέμα σε αυτά είναι αρνητικά φορτισμένα ιόντα.

Σημαντικό! Πάνω απ 'όλα, τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με χαμηλή ανοσία εκτίθενται σε πείνα ιόντων.

Τι κάνει ένας ιονιστής αέρα;

Με βάση τα παραπάνω γεγονότα, γίνεται σαφές ότι στο φυσικό περιβάλλον για τη διατήρηση της υγείας, ο ιονισμός του αέρα είναι απλά απαραίτητος. Αυτή η λειτουργία στο δωμάτιο εκτελείται από σύγχρονο εξοπλισμό θαύματος. Αυτός είναι ο ιονιστής του σπιτιού.

Οι ειδικοί σημείωσαν την ευεργετική επίδραση της συσκευής στους ανθρώπους, συγκεκριμένα στον ιονιστή:

 • Κανονικοποιεί το έργο του καρδιαγγειακού συστήματος.
 • Μειώνει την κόπωση.
 • Κανονικοποιεί τον ύπνο.
 • Ενισχύει τις προστατευτικές λειτουργίες του σώματος.
 • Ενεργοποιεί το έργο του εγκεφάλου.
 • Βελτιώνει την όρεξη.
 • Αναστέλλει τη διαδικασία γήρανσης.
 • Μειώνει την πιθανότητα οξειών αναπνευστικών λοιμώξεων και άλλων ιικών λοιμώξεων.
 • Κάνει την αναπνοή ευκολότερη.
 • Εξαλείφει τους παράγοντες που προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις.
 • Είναι προφυλακτικό και αποτρέπει την εμφάνιση κακοήθων όγκων.
 • Μειώνει την ηλεκτροστατική τάση από τις τηλεοράσεις και τις οθόνες που περιλαμβάνονται.
 • Αυξάνει τον τόνο του σώματος και την ικανότητα εργασίας.

Σημαντικό! Μια μεγάλη δημοτικότητα, μαζί με ιονιστές αέρα, χρησιμοποιούν τέτοιες σύγχρονες συσκευές όπως υγραντήρες και πλύσεις αέρα. Μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτά στην κριτική μας "Καθαριστής αέρα και υγραντήρας για οικιακή βαθμολογία".

Σε ποιον είναι χρήσιμο ο ιονιστής του αέρα;

Το Ionizer καθαρίζει τον αέρα από επιβλαβείς συνιστώσες: ιούς, βακτήρια, αλλεργιογόνα, σκόνη και κορεσμούς του αέρα στο δωμάτιο με μεγάλο αριθμό αρνητικών ιόντων αέρα. Επομένως, η συσκευή θα είναι χρήσιμη στις ακόλουθες κατηγορίες ανθρωπολογίας:

 1. Παιδιά.
 2. Άτομα που πάσχουν από ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος.
 3. Για τους ηλικιωμένους.
 4. Αδυνατούν οι άνθρωποι που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες.
 5. Όλοι κατά τη διάρκεια της επιδημίας γρίπης και την εξάπλωση του ARI.
 6. Όλοι εργάζονται σε υπολογιστή ή παρακολουθούν τηλεόραση περισσότερο από 2 ώρες την ημέρα.
 7. Οι άνθρωποι που περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους σε εσωτερικούς χώρους.

Αντενδείξεις για τη χρήση του ιονιστή

Παρά το γεγονός ότι ο ιονιστής του αέρα κάνει, υπάρχουν μερικές αντενδείξεις για τη χρήση της συσκευής για λόγους υγείας. Μην συνιστούμε τη χρήση της συσκευής:

 • Αν το δωμάτιο είναι άτομο με αυξημένη θερμοκρασία, καθώς η επιτάχυνση του μεταβολισμού θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος.
 • Οι άνθρωποι που έχουν κακοήθεις όγκους, καθώς τα ιόντα αέρα αυξάνουν το μεταβολισμό και ως εκ τούτου βελτιώνουν τη διατροφή όλων των ιστών του σώματος, συμπεριλαμβανομένων κυττάρων κακοήθων όγκων.
 • Αν το δωμάτιο είναι άτομο με ασθένειες του κεντρικού νευρικού συστήματος.
 • Εάν το διαμέρισμα είναι άρρωστο, με σοβαρή πνευμονική μυϊκή μάζα ή με οξεία φάση πνευμονίας.
 • Σε ένα χώρο γεμάτο καπνό και σκονισμένο χώμα, όπως και στην περίπτωση αυτή, τα ηλεκτρισμένα σωματίδια σκόνης διεισδύουν βαθιά στους πνεύμονες.

Σημαντικό! Σε χώρους όπου είναι πολύ σκονισμένο και καπνιστό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή, αλλά μόνο αν δεν υπάρχουν άτομα.

 • Σε ένα δωμάτιο όπου υπάρχουν παιδιά ηλικίας κάτω του ενός έτους.
 • Εάν ένα άτομο έχει βρογχικό άσθμα με συχνές εξάρσεις.
 • Όταν το δωμάτιο είναι άτομο με ρευματοειδή αρθρίτιδα στην οξεία φάση, καθώς και με οξεία εξασθένιση της εγκεφαλικής κυκλοφορίας.
 • Με ατομική μισαλλοδοξία.

Πώς να χρησιμοποιήσετε σωστά τον ιονιστή;

Για να διασφαλιστεί ότι η συσκευή στη δουλειά θα ωφεληθεί μόνο, δεν αρκεί απλώς να μάθετε τι είναι ο ιονιστής αέρα. Είναι σημαντικό να ακολουθείτε απλούς κανόνες:

 • Κατά τη λειτουργία της συσκευής, η σκόνη εγκαθίσταται στο πάτωμα. Επομένως, στο δωμάτιο όπου είναι ενεργοποιημένη η συσκευή, είναι απαραίτητο να πλένετε το δάπεδο όσο πιο συχνά γίνεται και να σκουπίζετε όλες τις επιφάνειες με ένα υγρό πανί.
 • Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ιονιστή όλο το εικοσιτετράωρο ή πολλές ώρες στη σειρά. Επομένως, πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή οικιακής χρήσης, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες. Εκεί μπορείτε να διαβάσετε, για πόσο καιρό είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή και πώς να τη χρησιμοποιήσετε σωστά.
 • Παρατηρήστε την απόσταση της συσκευής σε σχέση με τους ανθρώπους.

Σημαντικό! Να είστε προετοιμασμένοι για αυτό, για λίγο μετά την ενεργοποίηση του ιονιστή, μπορεί να πάρετε πόνο, ζάλη ή υπνηλία, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό. Η ίδια κατάσταση συμβαίνει όταν, μετά από μια μακρά παραμονή στην πόλη, ξεσπάς ξαφνικά σε άγρια ​​κατάσταση.

Ζημία από τον ιονιστή

Καταλαβαίνουμε τι κάνει ο ιονιστής του αέρα, γιατί χρειάζεται. Η χρήση μιας τέτοιας συσκευής είναι χρήσιμη για την υγεία, κανείς δεν αμφισβητεί γι 'αυτό. Αλλά, όπως γνωρίζουμε, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, το οποίο δεν θα είχε ελαττώματα. Επομένως, προτού να αγοράσετε μια συσκευή, πρέπει να ξέρετε για μερικές από τις επιβλαβείς επιπτώσεις στο σώμα μας:

 1. Δεδομένου ότι ο ιονιστής δίνει ένα φορτίο σε όλα τα μικροσωματίδια στον αέρα, τόσο η σκόνη όσο και η μικροχλωρίδα γίνονται φορτισμένες. Τα σωματίδια σκόνης και οι μικροοργανισμοί που έχουν λάβει ένα φορτίο θα προσελκύονται από ειδικά ηλεκτρόδια στο όργανο και σε άλλες επιφάνειες του δωματίου. Ως αποτέλεσμα, γύρω από τη συσκευή μπορούν να σχηματιστούν βρώμικοι κύκλοι. Ως εκ τούτου, μετά από ιονισμό, το διαμέρισμα χρειάζεται έναν πλήρη υγρό καθαρισμό, δεδομένου ότι είναι πολύ επιβλαβές να μείνετε και να αναπνέετε τη συσσωρευμένη σκόνη.
 2. Αν οι άνθρωποι βρίσκονται σε διαδικασία ιονισμού, σωματίδια βρωμιάς από τον αέρα θα εγκατασταθούν σε αυτά και, κατά συνέπεια, - θα μπει στην αναπνευστική οδό.
 3. Οι λοιμώξεις στον ιονισμένο αέρα εξαπλώνονται πολύ πιο γρήγορα. Εάν υπάρχουν ιοί στο δωμάτιο ή ένα άτομο με ασθένεια που μεταδίδεται από αερομεταφερόμενα σταγονίδια, η πιθανότητα μόλυνσης υγειών ανθρώπων σε ιονισμένο δωμάτιο αυξάνεται πολλαπλά.
 4. Ένας ισχυρός ιονιστής που τοποθετείται σε ένα μικρό δωμάτιο θα επηρεάσει την αρνητική συγκέντρωση μορίων όζοντος.
 5. Το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο από τη συσκευή επηρεάζει επίσης την κατάσταση του ανθρώπινου σώματος εάν παραβιάζεται η ελάχιστη επιτρεπτή απόσταση από τη συσκευή.

Σημαντικό! Αν, κατά τη χρήση της συσκευής, αρχίσετε να μην αισθάνεστε πολύ καλά, απενεργοποιήστε τον ιονιστή και συμβουλευτείτε έναν γιατρό σχετικά με την περαιτέρω χρήση.

Πώς να επιλέξετε έναν ιονιστή;

Εάν έχετε λάβει υπόψη όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, προσεκτικά σκεφτεί και αποφάσισε ότι χρειάζεστε έναν ιονιστή αέρα, όταν επιλέγετε να δώσετε προσοχή στα ακόλουθα χαρακτηριστικά.

Περιοχή

Η κύρια παράμετρος της επιλογής σας πρέπει να είναι η περιοχή εξυπηρέτησης, καθώς υπάρχουν μοντέλα σχεδιασμένα για ιονισμό τριών μέτρων και υπάρχουν συστήματα καθαρισμού για 150 μέτρα.

Θυμηθείτε ότι η περιοχή εξυπηρέτησης εξαρτάται από την ισχύ της συσκευής, και κατά συνέπεια - και την τιμή.

Υγρασία

Οι ιονιστές διατίθενται προς πώληση με ή χωρίς υγρασία αέρα. Πρέπει να θυμόμαστε ότι το χειμώνα, όταν λειτουργούν τα συστήματα θέρμανσης, η ατμόσφαιρα στο διαμέρισμα συχνά στεγνώνει, αλλά ο υγραντήρας μπορεί εύκολα να το διορθώσει. Επιπλέον, εάν υπάρχει μια τέτοια λειτουργία, η σκόνη στον υγρό αέρα καθυστερεί πολύ λιγότερο.

Σημαντικό! Εάν έχετε μια συσκευή για την υγρασία του αέρα, πηγαίνετε στο σύνδεσμο και βρείτε πληροφορίες σχετικά με το πού είναι καλύτερο να τοποθετήσετε έναν υγραντήρα στο δωμάτιο.

Τύποι φίλτρων

Τα διαφορετικά φίλτρα εκτελούν διαφορετικές εργασίες. Μερικοί από αυτούς μας σώζουν από τη σκόνη, άλλοι - καταστρέφουν επιβλαβείς ακαθαρσίες, και ακόμα άλλοι - μάχονται με μυρωδιές. Τα διαφορετικά μοντέλα συσκευών περιλαμβάνουν ολόκληρα σύνολα φίλτρων για κάθε γούστο.

Hydrostat

Η συσκευή μπορεί να έχει έναν ευφυή αισθητήρα στάθμης υγρασίας στο σπίτι, και μόλις η υγρασία πέσει σε ένα κρίσιμο σημείο, ο υγροποίηση θα ενεργοποιηθεί. Δεν χρειάζεται καν να ακολουθήσετε αυτή τη διαδικασία.

Πίνακας ελέγχου

Το τηλεχειριστήριο θα σας βοηθήσει να αλλάξετε τους τρόπους λειτουργίας της συσκευής. Για παράδειγμα, εάν είναι απαραίτητο, ενεργοποιήστε επειγόντως τον ιόντα με τον τρόπο καθαρισμού του αέρα από τις μυρωδιές, αφού καπνίσετε τους επισκέπτες.

Χρονοδιακόπτης

Αν θέλετε η συσκευή να ανανεώσει και να υγραίνει τον αέρα στην επιστροφή σας από την εργασία, τότε επιλέξτε το μοντέλο με το χρονοδιακόπτη.

Λυχνία UV

Εάν επιλέξετε ένα μοντέλο με μια υπεριώδη λάμπα, τότε να απαλλαγούμε από οποιαδήποτε βακτήρια στο σπίτι.

Έξυπνες λειτουργίες

Πολλοί κατασκευαστές εξοπλίζουν τη συσκευή με διάφορες έξυπνες λειτουργίες και πρόσθετα χαρακτηριστικά που δεν θα διευκολύνουν μόνο τη ζωή σας, αλλά θα την κάνουν ακόμη πιο άνετη.

Τύποι ιονιστών για το σπίτι, οι κύριες λειτουργίες τους

Οι ιονιστές της Home ταξινομούνται σε διάφορες κατηγορίες. Εδώ και θα είναι ριζικά διαφορετικές απαντήσεις στο ερώτημα του τι κάνει και γιατί ένας ιονιστής αέρα είναι απαραίτητος. Επομένως, δείτε προσεκτικά τι ακριβώς αγοράζετε.

Με ραντεβού:

 • Καθαριστικά - ιονίζει τον αέρα και καθαρίζει από τη σκόνη, τον καπνό και τα βακτήρια.
 • Καθαριστικά και υγραντήρες - τα όργανα όχι μόνο καθαρίζουν τον αέρα, αλλά διατηρούν επίσης το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας. Για τα δωμάτια με ξηρό αέρα - αυτή είναι η ιδανική επιλογή.
 • Κλιματικό συγκρότημα - η συσκευή περιλαμβάνει τρεις λειτουργίες: καθαρισμό, υγρασία και ιονισμό.
 • Οι λαμπτήρες αλάτων είναι ελαφριές συσκευές που είναι λαμπτήρες (15 W) φτιαγμένοι από πετρώδες άλας, οι οποίοι, κατά τη θέρμανση, παράγουν αρνητικά ιόντα.

Με την πολικότητα των παραγόμενων ιόντων:

 • Unipolar. Πιο προσιτές εκδόσεις ιονιστήρων.
 • Διπολική - παράγουν όχι μόνο αρνητικά ιόντα, αλλά και ιόντα με θετικό φορτίο. Η συσκευή έχει υψηλότερη τιμή.

Σημαντικό! Πολλοί ειδικοί συστήνουν ότι σε δωμάτια με ελάχιστη ποσότητα οικιακών συσκευών, εγκαταστήστε διπολικούς ιονιστές και σε χώρους όπου είναι απαραίτητη η εξουδετέρωση των πλεονάσματος θετικών ιόντων - μονοπολικών. Αυτό είναι απαραίτητο για το λόγο ότι η αφθονία των οικιακών συσκευών είναι η αιτία για την ανάπτυξη μεγάλου αριθμού ιόντων με θετική φόρτιση.

Στον τόπο αίτησης:

 • Για το γραφείο. Εάν χρησιμοποιείτε τη συσκευή σε "πυκνοκατοικημένο" γραφείο, τότε για την αποτελεσματικότητά της, πρέπει να σχεδιάζεται για ένα μεγάλο δωμάτιο.
 • Για το σπίτι. Ο χώρος διαβίωσης πρέπει να αντιστοιχεί στις παραμέτρους που δηλώνονται στα χαρακτηριστικά της συσκευής.
 • Για το αυτοκίνητο. Δεδομένου ότι ο σκοπός της συσκευής είναι ο καθαρισμός του αέρα από τα καυσαέρια, το μονοξείδιο του άνθρακα, η απόδοση της συσκευής θα εξαρτηθεί από το φίλτρο.

Σημαντικό! Για κάθε θέση εφαρμογής πρέπει επίσης να υπάρχει μια κατάλληλη πηγή ενέργειας για τον ιονιστή.

Με τύπο φίλτρου:

 • Ο άνθρακας (απορρόφηση, αποσύνθεση) - έχει σχεδιαστεί για να απομακρύνει διάφορες ακαθαρσίες και οσμές αερίων. Το κύριο συστατικό αυτού του φίλτρου είναι ο ενεργός άνθρακας.
 • Μηχανικό - ένα συνηθισμένο λεπτό πλέγμα προορίζεται για τον προκαταρκτικό καθαρισμό του αέρα. Ένα μηχανικό φίλτρο αφαιρεί τα μεγάλα σωματίδια σκόνης, καθώς και το ζωικό μαλλί.
 • Φίλτρο HEPA - κρατά ακόμα και τα μικρότερα σωματίδια. Ένα φίλτρο είναι κατασκευασμένο από ένα ειδικό πορώδες υλικό, με βάση το fiberglass. Τα στάνταρ φίλτρα HEPA μπορούν να καταγράψουν μέχρι και το 90% όλων των μολυσματικών ουσιών και τα φίλτρα TRUE HERA καθαρίζουν τον αέρα κατά 98-99%.
 • Ηλεκτροστατική. Ο καθαρισμός του αέρα σε συσκευές με ηλεκτροστατικό φίλτρο πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας μια νέα, αποκλειστική τεχνολογία φωτοκαταλύσεως, κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, από την ιαπωνική εταιρεία DAIKIN. Στη διαδικασία της φωτοκατάλυσης, όλες οι επιβλαβείς ακαθαρσίες δεν συσσωρεύονται, αλλά αποσυντίθενται κάτω από τη δράση της υπεριώδους ακτινοβολίας σε απολύτως αβλαβή συστατικά. Στη διαδικασία της φωτοκατάλυσης καθαρίζεται ο αέρας από όλες τις επιβλαβείς ακαθαρσίες, συμπεριλαμβανομένων των αερίων και των ιών. Ταυτόχρονα, η απόδοση καθαρισμού είναι 500 φορές υψηλότερη από ό, τι στα φίλτρα άνθρακα.

Χρήσιμες συμβουλές:

 1. Η πιο ασφαλής παραλλαγή του ιονιστή είναι ένας λαμπτήρας φτιαγμένος από φυσικό αλάτι, ο οποίος παρέχει φυσικό ιονισμό του αέρα και είναι κατάλληλος ακόμη και για μικρά παιδιά.
 2. Κατά τη χρήση της συσκευής, βεβαιωθείτε ότι τηρείτε την απόσταση, ασφαλής για άτομα (όχι λιγότερο από ένα μέτρο).
 3. Μην εγκαταστήσετε τη συσκευή με τη λειτουργία βακτηριοκτόνου ακτινοβολίας σε ένα "πυκνοκατοικημένο" γραφείο ή σε ένα σπάνια αεριζόμενο χώρο. Διαφορετικά - οι άνθρωποι που υποφέρουν από αλλεργίες και άσθμα θα υποστούν σοβαρές βλάβες.
 4. Αν κοντά στη συσκευή σας αισθάνονται μια ισχυρή συγκεκριμένη οσμή του όζοντος, αυτό σημαίνει ότι η συγκέντρωσή του είναι κοντά στη μέγιστη τιμή, και υπερβαίνει αυτό το επίπεδο του όζοντος μπορεί να οδηγήσει σε δηλητηρίαση από τοξικές ενώσεις. Θυμηθείτε ότι το όζον είναι χρήσιμο μόνο σε μικρές ποσότητες.
 5. Μην αφήνετε τη συσκευή ενεργοποιημένη για μεγάλο χρονικό διάστημα, ειδικά τη νύχτα.
 6. Κατά την αγορά ενός ιονιστή, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει το πιστοποιητικό ποιότητας, καθώς και τη διαθεσιμότητα πληροφοριών σχετικά με τις δοκιμές. Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή πληροί τις προϋποθέσεις του δωματίου σας.
στο περιεχόμενο ↑

Βίντεο υλικό

Ελπίζουμε ότι στο άρθρο μας απαντήσαμε στην ερώτηση που σας ενδιαφέρει, γιατί ένας ιονιστής είναι απαραίτητος και ποια συσκευή είναι απαραίτητη για το σπίτι σας και ότι τα οφέλη από αυτό είναι τεράστια - είναι αναμφισβήτητο. Υγεία σε σας και καθαρό αέρα γύρω!

5 καλύτερα μοντέλα ιοντισμού για το διαμέρισμα, καθώς και χαρακτηριστικά και μειονεκτήματα της δουλειάς τους

Δεν είναι μυστικό ότι στα διαμερίσματα μας η ποιότητα του αέρα αφήνει πολύ επιθυμητό. Ταπετσαρίες, πλαστικά, έπιπλα από μοριοσανίδες - όλα αυτά υπογραμμίζουν τους επιβλαβείς αναθυμιάσεις που αναπνέουμε. Συχνά οι δυσάρεστες μυρωδιές, η ταλαιπωρία και ο ζεστός αέρας δεν εξαφανίζονται ακόμα και μετά τον υψηλής ποιότητας καθαρισμό και τον παρατεταμένο αερισμό.

Στην περίπτωση αυτή, οι έξυπνες συσκευές έρχονται να βοηθήσουν τις νοικοκυρές. Ο ιονιστής του αέρα για ένα διαμέρισμα - τι είναι αυτό και πώς αυξάνει τον όγκο του "ζωντανού" αέρα στο δωμάτιο;

Τι είναι ο ιονισμός και η επίδρασή του στο ανθρώπινο σώμα

Από τη φυσική του σχολείου ξέρετε για την ύπαρξη ιόντων και ηλεκτρονίων. Αυτά είναι θετικά και αρνητικά φορτισμένα στοιχειώδη σωματίδια, τα οποία αποτελούν συστατικά μέρη του ατόμου. Και τα μόρια αποτελούνται από άτομα.

Τι είναι ο ιονισμός με απλά λόγια; Αν ένα ηλεκτρόνιο "σπάσει" ένα ηλεκτρόνιο, τότε σχηματίζονται δύο διαφορετικά φορτισμένα σωματίδια, ιόντα. Όταν συνδέονται μεταξύ τους, σχηματίζουν είτε θετικά φορτισμένες συνδέσεις είτε αρνητικές. Ονομάζονται αεροπλάνα και μπορεί να είναι βαρύς, μέτριος ή ελαφρός. Ανάλογα με τη συγκέντρωσή τους στον αέρα που αναπνέουμε, η κατάσταση της ανθρώπινης υγείας αλλάζει.

Η θάλασσα, ο βουνός ή ο αέρας από κωνοφόρα δάση έχει επηρεάσει πάντα τον οργανισμό λόγω της αυξημένης περιεκτικότητας σε ιονισμένα σωματίδια. Τα σανατόρια και τα φαρμακεία δεν προσπαθούν μάταια να βρεθούν στα βουνά, στην ακτή ή στα κωνοφόρα δάση. Αυτή η περιοχή είναι απαραίτητη για τη θεραπεία ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος.

Στον καθαρό αέρα υπάρχουν πάντα θετικά ή αρνητικά ιόντα, τόσο λιγότερα από αυτά, τόσο πιο "νεκρά" ο αέρας γίνεται. Στο δωμάτιο, η παρουσία ιόντων αέρα μειώνεται σημαντικά και έχουν επινοηθεί ειδικές συσκευές για την «αναζωογόνηση» των ιονιστών αέρα, οι οποίοι δρουν σε μόρια οξυγόνου και αζώτου, αυξάνουν το επίπεδο των φορτισμένων ιόντων.

Τα αρνητικά φορτισμένα σωματίδια προσελκύουν επιβλαβείς ουσίες, μικροοργανισμούς, αλλεργιογόνα και σκόνη, φορτώνοντάς τα. Αυτοί, με τη σειρά τους, εγκατασταθούν στους τοίχους, έπιπλα, οροφή. Με αυτόν τον τρόπο καθαρίζεται ο αέρας.

Εάν το δωμάτιο είναι μικρό σε μέγεθος ή το διαμέρισμα κατοικείται από μια μεγάλη οικογένεια, τότε δεν υπάρχουν σχεδόν κανένα φως αρνητικά ιόντα στον αέρα, αλλά υπάρχουν πάρα πολλά αρνητικά ιόντα. Τα ελαφριά αεροσκάφη "ζουν" για σχετικά μικρό χρονικό διάστημα, διεισδύουν στο ανθρώπινο σώμα μέσω του αναπνευστικού συστήματος και του δέρματος. Κατά την εκπνοή σχηματίζονται βαριά ιόντα και η συγκέντρωσή τους στον αέρα είναι τόσο μεγάλη.

Τα σύγχρονα διαμερίσματα απλά γεμίζουν με διάφορες ηλεκτρικές συσκευές, οι οποίες, όταν δουλεύουν, εξουδετερώνουν το φορτίο ιόντων, ειδικά για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που είναι διάσημοι. Οποιαδήποτε αύξηση της θερμοκρασίας στο δωμάτιο οδηγεί σε υποβάθμιση της ποιότητας του αέρα, καθώς στεγνώνει και η σκόνη που σχηματίζεται είναι πηγή βαρέων ιόντων. Η υπερβολική υγρασία συμβάλλει επίσης στην απώλεια αρνητικών φορτίων από τα ιόντα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ιονιστές αέρα είναι απαραίτητοι για την παραγωγή ελαφρών, αρνητικά φορτισμένων αερίων, τα οποία βελτιώνουν τη δομή των μορίων οξυγόνου, και τα επιβλαβή σωματίδια μεταδίδουν το φορτίο τους και εγκαθίστανται στις επιφάνειες. Ο υγρός καθαρισμός αμέσως μετά τη συνεδρία ιοντισμού είναι απλά απαραίτητος. Αν δεν γίνει, τότε σε ξηρό αέρα οι επιβλαβείς ουσίες θα αποκτήσουν και πάλι θετικό φορτίο και η διαδικασία μπορεί να ξεκινήσει και πάλι.

Οφέλη και βλάβες των ιονιστών αέρα

Ο ιονισμός του αέρα στις εγκαταστάσεις έχει από καιρό διαφημιστεί ευρέως, αλλά δεν έχουν διεξαχθεί ειδικές μελέτες, τουλάχιστον το φάρμακο δεν δίνει συγκεκριμένες συστάσεις. Πόσο χρήσιμος είναι ο ιονιστής του αέρα, βλάπτει ή επωφελείται από την εφαρμογή του - δεν υπάρχει σαφής απάντηση. Εξετάστε όλα τα θετικά και αρνητικά σημεία.

Πλεονεκτήματα του ιονιστή

 1. Τα αέρια επηρεάζουν θετικά την εργασία των ερυθροκυττάρων, αυξάνουν την ανταλλαγή αέρα στους πνεύμονες κατά 10%.
 2. Ένας υγιής, ποιοτικός ύπνος που φέρνει μια πλήρη ξεκούραση.
 3. Βελτίωση της απόδοσης, της συγκέντρωσης, της μνήμης.
 4. Ο καλός ύπνος και η οξυγόνωση συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία, στη βελτίωση της ασυλίας.
 5. Κανονική ψυχική υγεία, εξαφάνιση της κατάθλιψης και της νεύρωσης.
 6. Ο μεταβολισμός αυξάνεται, το πρόσωπο φαίνεται ζωηρό και υγιέστερο.

Φαίνεται, συμπαγές πλεονέκτημα, αλλά κάθε μετάλλιο έχει την αντίθετη πλευρά. Πολλά εξαρτώνται από την υγεία των ανθρώπων που ζουν στο διαμέρισμα, όπου ιονίζεται ο αέρας.

Μειονεκτήματα ιόντων αέρος

 1. Εάν ο αέρας είναι ένας ιός που μεταδίδεται από αερομεταφερόμενα σταγονίδια, η πιθανότητα εκδήλωσης μολυσματικής νόσου αυξάνεται εκθετικά.
 2. Ο ιονισμένος αέρας επηρεάζει αρνητικά τον ασθενή που έχει πυρετό. Ο επιταχυνόμενος μεταβολισμός οδηγεί μόνο σε αύξηση της θερμοκρασίας, η οποία μπορεί να έχει κακή υποχώρηση. Επίσης, ο αυξημένος μεταβολισμός επηρεάζει δυσμενώς τις χρόνιες ασθένειες, επιταχύνοντας την πορεία τους, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε επιδείνωση. Ιδιαίτερα αφορά τις ογκολογικές παθήσεις.
 3. Μια μεγάλη συγκέντρωση αερίων οδηγεί σε ένα επιπλέον φορτίο του αναπνευστικού συστήματος των ασθματικών.
 4. Πολλοί άνθρωποι έχουν ατομική δυσανεξία ή υπερευαισθησία στον ιονισμένο αέρα. Είναι πιο δύσκολο για αυτούς να αναπνεύσουν, επομένως πριν αγοράσετε τη συσκευή είναι απαραίτητο να ελέγξετε πόσο άνετα θα είναι για εσάς να βρίσκεστε σε ένα τέτοιο δωμάτιο.
 5. Τα μωρά έως ένα έτος και οι μετεγχειρητικοί ασθενείς μπορούν να αναπνέουν περισσότερο "συνηθισμένο" αέρα αντί για υπερφορτωμένα ιόντα.
 6. Εάν ένα άτομο έχει διαταραχές του κυκλοφορικού συστήματος, ο ιονιστής μπορεί να προκαλέσει αιμορραγίες.
 7. Όταν ιονίζεις τον αέρα, είναι καλύτερο να μην είσαι στο δωμάτιο αυτή τη στιγμή. Τα φορτισμένα σωματίδια προσελκύουν στις επιφάνειες πολύ πιο έντονα, από το ουδέτερο, συμπεριλαμβανομένου του διαχωρισμού στους βλεννογόνους.
 8. Κάθε ιονιστής δημιουργεί όζον, ο οποίος είναι οξειδωτικός. Με τον κακό αερισμό, μπορεί να υπερβεί τη συγκέντρωσή του και να προκαλέσει βλάβη τόσο στον άνθρωπο όσο και στην τεχνολογία.
 9. Ο ιονιστής δεν δίνει άμεση θετική επίδραση. Το αποτέλεσμα μπορεί να εμφανιστεί μετά από μήνες κανονικής χρήσης.
 10. Γύρω από τον ιονιστή, σχηματίζονται πάντα κύκλοι σκόνης. Επιπλέον, όλες οι επιβλαβείς ουσίες κατακάθονται σε επιφάνειες, οπότε το δωμάτιο χρειάζεται συνεχή υγρό καθαρισμό, συμπεριλαμβανομένων των τοίχων και της οροφής.

Ενδείξεις και αντενδείξεις για τη χρήση ενός ιονιστή σε ένα διαμέρισμα

Ιονιστές αέρα συνιστώνται για:

 • αναπνευστικές ασθένειες;
 • πνευμονία.
 • φυματίωση;
 • υπέρταση;
 • ρευματισμούς;
 • μακράς διάρκειας μη θεραπευτικά εγκαύματα, τραύματα.
 • διαταραχή του νευρικού συστήματος.
 • προβλήματα με το πεπτικό σύστημα.
 • γυναικολογικές παθήσεις.

Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση ενός ιονιστή με:

 • ογκολογικές ασθένειες ·
 • ενεργό μορφή ιογενών λοιμώξεων.
 • βρογχικό άσθμα με συχνές κρίσεις.
 • καρδιακή ανεπάρκεια.
 • αυξημένη θερμοκρασία σώματος.
 • σοβαρή εξάντληση.
 • καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο
 • ατομική μισαλλοδοξία ·
 • μετεγχειρητική περίοδο.

Ionizer των χαρακτηριστικών της συσκευής αέρα

Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα τι είδους ιονιστές είναι και ποια είναι η αρχή λειτουργίας τους.

Αρχή λειτουργίας της συσκευής

Μέσα στον ιονιστή υπάρχουν δύο ηλεκτρόδια, μεταξύ των οποίων δημιουργείται υψηλή τάση. Ως αποτέλεσμα της απόρριψης κορώνα, τα αρνητικά φορτισμένα ελεύθερα ηλεκτρόνια απελευθερώνονται στον αέρα και συγκρούονται με ουδέτερα μόρια οξυγόνου. Ως αποτέλεσμα, σχηματίζεται ένα αρνητικό αεροπλάνο (ένα ιόν οξυγόνου) λόγω της προσθήκης ενός επιπλέον ηλεκτρονίου.

Τα αρνητικά φορτισμένα ιόντα κινούνται προς διαφορετικές κατευθύνσεις και σχηματίζουν ένα πεδίο αεροπλάνου, το οποίο έχει ευεργετική επίδραση στους ζώντες οργανισμούς.

Σχεδιασμός συσκευής

Τα κύρια συστατικά του ιονιστή είναι ο ανορθωτής του ρεύματος και ο μετατροπέας ενός εναλλασσόμενου ρεύματος σε ένα σταθερό. Το σύστημα δίοδος ρυθμίζει και διατηρεί την επιθυμητή τάση και ρεύμα. Η συσκευή ιονισμού είναι μια λεπτή βελόνα, μεταξύ της οποίας υπάρχει η εκκένωση.

Επιπλέον στοιχεία μπορεί να είναι:

 • Δίοδοι ή υπεριώδης λυχνία για την ένδειξη της κατάστασης λειτουργίας.
 • ανεμιστήρες για τη δημιουργία "άνεμος ιόντων"?
 • φίλτρα που περιέχουν επιβλαβείς ακαθαρσίες (καπνός, νέφος, σκόνη και άλλα).

Ποικιλίες της συσκευής

Οι ιονιστές μπορούν να διαφέρουν ως προς τη μορφή και την αρχή της δράσης.

Ενεργό και παθητικό

Ο ενεργός ιονιστής είναι εξοπλισμένος με ανεμιστήρα, ο οποίος κατανέμει τα ιόντα αέρα ομοιόμορφα πάνω στο δωμάτιο. Ένα μικρό μειονέκτημα είναι ο θόρυβος κατά την εργασία.

Μονοπολική και διπολική

Οι ιονιστές χωρίζονται σε δύο τύπους.

 1. Μόνο τα αρνητικά φορτισμένα αεροσκάφη δημιουργούν μονοπολικά. Ωστόσο, παράγουν πολύ όζον στη διαδικασία της εργασίας, η οποία δεν έχει το καλύτερο αποτέλεσμα στην τεχνική και τους οργανισμούς των ζωντανών όντων. Τέτοιοι ιονιστές ήταν συνήθεις τον περασμένο αιώνα, όταν πιστεύεται ότι τα θετικά φορτισμένα ιόντα είναι ήδη αρκετά στον αέρα και το άτομο χρειάζεται ιόντα με αρνητικό φορτίο.
 2. Το διπολικό σύστημα δημιουργεί αεροδυναμικά φορτία δύο θετικών και αρνητικών φορτίων, είναι το τελευταίο επίτευγμα της τεχνολογίας για τον καθαρισμό του αέρα υψηλής ποιότητας. Όταν χρησιμοποιούνται, ο σχηματισμός όζοντος και του ηλεκτροστατικού πεδίου μειώνεται και επίσης δεν σχηματίζονται τα ιόντα της ένωσης αζώτου.

Υγραντήρες αέρα

Αυτή η συσκευή συνδυάζει δύο λειτουργίες: υγροποίηση και ιονισμό. Παρόλο που πολλοί ειδικοί θεωρούν ότι η χρήση μιας τέτοιας συσκευής είναι αμφιλεγόμενη. Μετά από όλα, ο υγρός αέρας δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τους μικροοργανισμούς και ο ιονιστής βοηθάει να τα διαδώσετε γύρω από το δωμάτιο. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή στην απολύμανση του αέρα.

Επί του παρόντος, οι κατασκευαστές άρχισαν να παράγουν υγραντήρες όχι μόνο με ιονιστές, αλλά επίσης εξοπλίζουν τους με λαμπτήρες υπεριώδους ακτινοβολίας που καταστρέφουν τα βακτηρίδια και τους ιούς. Όταν επιλέγετε τη βέλτιστη συσκευή, δώστε προσοχή σε παρόμοια μοντέλα.

Καθαριστές αέρα

Μια συνδυασμένη συσκευή στην οποία ο ιονισμός πρέπει κατ 'ανάγκη να λειτουργεί ως ανεξάρτητη λειτουργία. Είναι πολύ σημαντικό η παραγωγή αερίων να πραγματοποιείται ξεχωριστά από τον καθαρισμό. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα φίλτρα, πρέπει να έχουν υψηλό βαθμό καθαρισμού και να συγκρατούν ακόμη και τα μικρότερα σωματίδια σκόνης με επακόλουθη απολύμανση.

Διαφορετικά, όταν ενεργοποιείτε τον ιονιστή, όλες οι βλαβερές ουσίες που έχουν συσσωρευτεί στο φίλτρο, θα λάβουν ένα φορτίο και θα εξαπλωθούν γύρω από το δωμάτιο και στη συνέχεια θα εγκατασταθούν στους πνεύμονες.

Chizhevsky πολυέλαιος

Ο βιοφυσικός Αλέξανδρος Chizhevsky δεν είχε καμία σχέση με τη δημιουργία ενός πολυέλαιου. Πήρε ακριβώς την αρχή του ιονισμού, η οποία χρησιμοποιήθηκε στο έργο της συσκευής που φέρει το όνομά του. Η ουσία του έργου είναι να σχηματίσει ένα ρεύμα σωματιδίων με τα οποία συγκρούονται τα μόρια του αέρα, ως αποτέλεσμα του οποίου λαμβάνει χώρα ο ιονισμός.

Κανόνες για την επιλογή συσκευών για οικιακή χρήση

Δώστε προσοχή στη διαθεσιμότητα πιστοποιητικού υγιεινής. Πρέπει να επιβεβαιώσει την παρουσία της διεργασίας ιονισμού και να εγγυηθεί την ασφάλεια του ατόμου.

Όταν επιλέγετε μια συσκευή, βρείτε στην περιγραφή της πληροφορίες για τα παραγόμενα ιόντα. Όσο περισσότεροι από αυτούς, τόσο το καλύτερο. Εάν η ποσότητα υπερβαίνει τα 50 000, τότε ο ιονιστής πρέπει να έχει ιατρικό πιστοποιητικό.

Η μέγιστη επιτρεπόμενη συγκέντρωση όζοντος είναι 0,1 mg / m3. Επιλέξτε μια συσκευή με MAC κάτω από το πρότυπο.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε εξετάσει το μέγεθος του ιονισμένου δωματίου, επιλέξτε τη συσκευή με το βέλτιστο εύρος. Η περιεκτικότητα των θετικών ιόντων στον αέρα πρέπει να είναι μεταξύ 1500-3000 ιόντων / cm3 και αρνητική - 3000-5000 ιόντα / cm3. Η πολικότητα είναι από -0,5 έως 0. Αυτές οι τιμές είναι πιο συνεπείς με καθαρό ορεινό ή θαλάσσιο αέρα.

Top-5 καλύτερους ιονιστές για ένα διαμέρισμα

Οι ιονιστές του αέρα είναι αρκετά ακριβοί, επομένως, πρέπει να προσεγγίζονται πολύ προσεκτικά. Σε ποια μοντέλα θα πρέπει να προσέχετε;

 1. Winia AWX-70. Κατασκευαστής: Νότια Κορέα, η μέση τιμή - 24 000 ρούβλια. Αυτό είναι το βέλτιστο μοντέλο για λειτουργικότητα και κόστος. Η συσκευή έχει σχεδιαστεί για επιφάνεια 50 m2, κατανάλωση ρεύματος 24 W.
 2. PanasonicF-VXD50R-S. Το ιαπωνικό μοντέλο συνδυάζει μια τριπλή δράση: υγρασία, καθαρισμό και ιονισμό του αέρα. Σχεδιασμένο για δωμάτιο 40 τ.μ. Το μόνο πράγμα που φοβίζει τους αγοραστές είναι το υψηλό κόστος, 33.000 ρούβλια.
 3. Sharp KC-A51 RW / RB. Προϋπολογισμός ιαπωνικό μοντέλο, η μέση τιμή είναι 21 000 ρούβλια. Σχεδιασμένο για 38 μ2. Ένα ειδικό φίλτρο καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα από επιβλαβείς ακαθαρσίες και το καθαριστικό άνθρακα απορροφά οσμές.
 4. Termica ΑΡ-300. Ο καλύτερος υπεριώδης ιονιστής, η παραγωγή της Κίνας, το μέσο κόστος των 6 500 ρούβλια. Καθαρίζει τον αέρα σε χώρο τουλάχιστον 50 m2. Ο ιονιστής είναι εξοπλισμένος με μια υπεριώδη λάμπα, η οποία καταστρέφει όλους τους επιβλαβείς μικροοργανισμούς. Έχει ένα καλό σύστημα φιλτραρίσματος, λειτουργεί ήσυχα και διαθέτει τηλεχειριστήριο.
 5. Amber-5A. Ο καλύτερος εγχώριος διπολικός ιονιστής, η μέση τιμή - 4.200 ρούβλια. Καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα και το φορτίζει με ιόντα αέρα. Γύρω από αυτό δεν συσσωρεύεται σκόνη, και ένας ανεμιστήρας χωρίς θόρυβο σας επιτρέπει να κατανέμετε ομοιόμορφα τα φορτισμένα ιόντα γύρω από το δωμάτιο. Ισχύστε μόνο 6 watt.

Ionizer κανόνες και συμβουλές

 1. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες και ακολουθήστε όλες τις συστάσεις.
 2. Χρησιμοποιήστε έναν συγκεκριμένο χρόνο για ιονισμό.
 3. Προσπαθήστε να μην βρίσκεστε στο δωμάτιο όταν λειτουργεί η συσκευή.
 4. Μετά από κάθε συνεδρία στην αίθουσα πρέπει να κάνετε έναν υγρό καθαρισμό.
 5. Μην ενεργοποιείτε το ιονιστή αν η υγρασία είναι κάτω από 45% ή περισσότερο από 75%.
 6. Αν υπερβείτε τον χρόνο λειτουργίας της συσκευής, τότε πιθανότατα στην αίθουσα να αυξάνεται η συγκέντρωση του όζοντος, να αερίζεται καλά, προκειμένου να αποφευχθεί η υποβάθμιση της ευημερίας και της βλάβης του εξοπλισμού.
 7. Μη χρησιμοποιείτε το ιονιστή σε σκονισμένο χώρο.
 8. Μην καπνίζετε κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, διαφορετικά η νικοτίνη και η πίσσα θα εγκατασταθούν στους πνεύμονές σας.
 9. Για ομοιόμορφη κατανομή αερίων, τοποθετήστε το ιονιστή σε απόσταση περίπου 1 μ. Από το δάπεδο, την οροφή και τους τοίχους. Είναι επιθυμητό να το τοποθετήσετε σε μια απομονωμένη επιφάνεια (ξύλο, πλαστικό ή γυαλί).
 10. Μην τοποθετείτε τη συσκευή σε άμεση γειτνίαση με τα κλιματιστικά και τις συσκευές θέρμανσης.
 11. Κάθε λίγους μήνες, ο ιονιστής πρέπει να καθαρίζεται καλά από το εσωτερικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια συνηθισμένη ηλεκτρική σκούπα.

Συμπέρασμα

Έτσι, εξετάσαμε την ερώτηση, τον ιονιστή του αέρα τι είναι. Πόσο χρήσιμος είναι ο ιονιστής του αέρα, ο καθένας πρέπει να αποφασίσει μεμονωμένα. Εάν ακολουθηθούν όλες οι συστάσεις και οι κανόνες, θα υπάρξει σημαντικό όφελος για το άτομο. Πριν αγοράσετε αναγκαστικά όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, λάβετε υπόψη όλες τις αποχρώσεις του σπιτιού σας και την κατάσταση της υγείας του νοικοκυριού.

Μύθοι και γεγονότα: τι είναι ο ιονισμός;

Ο ιονισμός του αέρα ανήκει στον αριθμό των μοντέρνων όρων, υπάρχει πολλή συζήτηση γι 'αυτό, όλοι είναι πεπεισμένοι για τη χρησιμότητά του, αλλά στην πραγματικότητα πολύ λίγοι άνθρωποι καταλαβαίνουν τι είναι πραγματικά και γιατί το άτομο το χρειάζεται.

Τι είναι ιονισμός;

Κατά τα τελευταία δέκα χρόνια ακούμε όλο και περισσότερο αυτή τη φράση: τον ιονισμό του αέρα. Τι είναι πραγματικά; Ο ιονισμός είναι η φυσική διαδικασία αποκόλλησης ενός ηλεκτρονίου από μόρια ή άτομα αερίου, ως αποτέλεσμα των οποίων σχηματίζονται δύο μόρια με διαφορετικά φορτία από ένα ουδέτερο μόριο: αρνητικό, λαμβάνεται ένα ηλεκτρονικό "μπόνους" και θετικό, το οποίο το έχασε.

Στη φύση, ο ιονισμός του αέρα λαμβάνει χώρα φυσικά, αισθάνεται πιο έντονα σε κωνοφόρα δάση, βουνά και θάλασσα. Συνήθως ο αέρας ιονίζεται με κεραυνό και κοσμική ακτινοβολία και το οξυγόνο και το όζον εκτίθενται στην ίδια τη διαδικασία. Τα ιονισμένα μόρια αερίου ονομάζονται aeroions, και η παρουσία τους καθιστά τον φυσικό αέρα χρήσιμο για ένα άτομο. Ο ιονισμός του αέρα σε ένα διαμέρισμα δεν συμβαίνει φυσιολογικά, αφού δεν υπάρχει άμεση επίδραση των φυσικών πηγών του και προσφύγουμε σε ειδικές συσκευές - ιονιστές - ή μια τεχνική με μια τέτοια λειτουργία. Αλλά γιατί πρέπει να ιονίσω τον αέρα στο διαμέρισμα και το χρειάζομαι καθόλου;

Οφέλη και βλάβη του ιονισμού

Έτσι, η λειτουργία του ιονισμού του αέρα είναι η δημιουργία ιόντων αέρα στον αέρα. Στη φύση, ο αριθμός αεροσκαφών, κατά μέσο όρο, είναι 10-15 φορές υψηλότερος από ό, τι στον αέρα της πόλης που είναι μολυσμένος με καυσαέρια και βιομηχανικές εκπομπές. Στο σπίτι, η ποιότητα του αέρα επηρεάζεται επίσης από την εξάτμιση από τον εξοπλισμό και την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από τηλεοράσεις και υπολογιστές. Ίσως, σε αυτό το σίδερο, έχουν ολοκληρωθεί τα γεγονότα για τον ιονισμό.

ιόντων κορεσμού του αέρα είναι πλέον ευρέως διαφημίζεται, η κράτηση αμέσως αποδείχθηκε τόσο αρνητικές όσο και θετικές επιπτώσεις στην ιονισμού δεν είναι, σε καμία περίπτωση, σαφής ιατρική συμβουλή σχετικά με την εκεί. Πληροφορίες σχετικά με τα οφέλη και τους κινδύνους της ακτινοβολίας μπορεί να είναι χρήσιμο για σας εάν σκέφτεστε για την αγορά μιας τέτοιας συσκευής, ή ήδη κατέχουν, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί από έγκυρες πηγές.

Σύμφωνα με ανοιχτές πηγές, τα ιόντα αέρα, ή μάλλον ο αέρας που έχουν κορεστεί, έχουν τα πλεονεκτήματά τους. Πρώτα απ 'όλα, ενεργοποιούν το έργο των ερυθροκυττάρων, αυξάνοντας την ανταλλαγή αερίων στους πνεύμονες κατά 10%. Αυτός ο παράγοντας καθορίζει ως επί το πλείστον όλες τις άλλες επιδράσεις του ιονισμού του αέρα:

 • Βελτίωση της ποιότητας του ύπνου. Το όνειρο είναι πιο βαθύ, υγιές και φέρνει μια πλήρη ξεκούραση.
 • Αυξήστε την αποδοτικότητα και την ικανότητα συγκέντρωσης.
 • Βελτιώνει την ευημερία, την κατάλληλη ανάπαυση και την οξυγόνωση βοηθά στην αύξηση της ασυλίας.
 • Λόγω μιας πλήρους νυχτερινής ανάπαυσης, η ψυχολογική κατάσταση κανονικοποιείται, τα ιόντα αέρα μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της κατάθλιψης ή της νεύρωσης.
 • Ο μεταβολισμός επιταχύνεται, ο οποίος βοηθά στην καλύτερη εμφάνιση, καθώς και στην επιτάχυνση της πορείας των ασθενειών και στην ανακούφιση των συμπτωμάτων τους.
 • Τα αρνητικά φορτισμένα ιόντα προσελκύουν επιβλαβή σωματίδια από τον αέρα, βοηθώντας τον καθαρισμό από τη σκόνη, τα αλλεργιογόνα και τα μόρια του αερίου.

Ωστόσο, αυτές οι ιδιότητες αεροπλάνων έχουν την αντίθετη πλευρά. Εάν υπάρχει ιονισμός του αέρα στο διαμέρισμα, είναι ευεργετικό ή επιβλαβές, επηρεάζει τους κατοίκους του, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από αυτούς και την κατάστασή τους. Έτσι, οι επιβλαβείς ιδιότητες των αερίων.

 • Εάν, κατά τη διάρκεια της ιονισμού του δωματίου υπάρχει ένα άτομο με ένα ιογενή ασθένεια, ή απλά να έχουν ένα μόριο του ιού μεταδίδεται από αερομεταφερόμενα σταγονίδια, η πιθανότητα της μόλυνσης θα αυξηθεί εκθετικά, όπως και στην ιονισμένο αέρα, η νόσος εξαπλώνεται πολύ γρήγορα.
 • Ο ιονισμένος αέρας αντενδείκνυται σε ασθενείς με υψηλό πυρετό. Η επιτάχυνση του μεταβολισμού "θερμαίνει" το σώμα ακόμα περισσότερο.
 • Η επιτάχυνση του μεταβολισμού, η οποία διεγείρει τα ιόντα του αέρα, είναι επιβλαβής για μια σειρά χρόνιων και αργών ασθενειών, καθώς μπορεί να τους επιταχύνει. Ο ιονισμός αντενδείκνυται στην ογκολογία.
 • Επίσης, ο αέρας με aeroions περιπλέκει την πορεία του βρογχικού άσθματος, φορτώντας περαιτέρω το αναπνευστικό σύστημα.
 • Υπάρχει ατομική δυσανεξία και υπερευαισθησία στα ιόντα του αέρα, οπότε πριν αγοράσετε ένα ιονιστή, πρέπει να ελέγξετε πόσο άνετα είναι για σας να αναπνεύσετε αυτόν τον αέρα.
 • Τα παιδιά κάτω του ενός έτους και οι ασθενείς στην περίοδο αποκατάστασης μετά από τη χειρουργική επέμβαση χρειάζονται επίσης έναν ήρεμο, καθαρό αέρα χωρίς αέρα.
 • Ξεχωριστά είναι απαραίτητο να πούμε για τους ασθενείς με πιθανές διαταραχές της κυκλοφορίας του αίματος, ειδικά του εγκεφαλικού, στην περίπτωση αυτή ο ιονισμός μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία.
 • Επιπλέον, τα ηλεκτροφόρα σωματίδια έλκονται από επιφάνειες, συμπεριλαμβανομένης της ανθρώπινης βλέννας - πολύ ισχυρότερες από τις ουδέτερες. Ως εκ τούτου, κατά τη διάρκεια ιονισμού σε ένα δωμάτιο είναι καλύτερα να μην είναι.
 • Όλοι οι ιονιστές δημιουργούν όζον - φυσικό οξειδωτικό, το οποίο είναι επιβλαβές τόσο για τον άνθρωπο όσο και για την τεχνολογία. Η συγκέντρωση του όζοντος είναι γενικά δεν ελέγχεται, και εν απουσία εξαερισμού μπορεί να υπερβεί όλες τις επιτρεπόμενες διαστάσεις και να φτάσει ανησυχητικές διαστάσεις.
 • Όλες οι θετικές επιδράσεις του ιονισμού εμφανίζονται μετά από μήνες ή και χρόνια έκθεσης, δεν θα υπάρξει στιγμιαία επίδραση από αυτό.

Επιπλέον, κύκλοι σκόνης γύρω από τον ιονιστή μπορούν να σχηματιστούν, ο χώρος με τον ιονιστή χρειάζεται συνεχή υγρό καθαρισμό, συμπεριλαμβανομένων των τοίχων. Μπορούμε να προτείνουμε το συνδυασμό του ιονιστή με έναν καθαριστή αέρα ποιότητας που θα σας προστατεύσει από την εξάπλωση σωματιδίων σκόνης, ιών και λοιμώξεων.

Ionizer αέρα για διαμέρισμα: βλάβη ή όφελος

ReLend.ru »Γενικές ερωτήσεις» Ionizer αέρα για διαμέρισμα: βλάβη ή όφελος

Σε κάθε σπίτι υπάρχει μια μεγάλη ποσότητα σκόνης, η οποία μετατρέπει τη ζωή των ανθρώπων σε αυτήν ακριβώς σε ανυπόφορη σκληρή εργασία. Εξάλλου, τέτοιες συστάδες οδηγούν στην απώλεια χρήσιμων ιδιοτήτων του οξυγόνου στον αέρα και έτσι συμβάλλουν στην ανάπτυξη διαφόρων ανθρώπινων ασθενειών.

Ionizer αέρα για ένα διαμέρισμα - αυτό είναι το σωστό εργαλείο για την επίλυση του περιγραφόμενου προβλήματος.

Περιεχόμενα του άρθρου [απόκρυψη επίδειξης]

Αυτή η συσκευή βοηθά στον κορεσμό του αέρα με ελεύθερα ιόντα, που σταδιακά οδηγεί σε ένα είδος φρεσκάδας στο σπίτι, περισσότερο παρόμοιο με τη θέση στη φύση. Αλλά αυτό είναι μόνο το όφελος του ιονιστή αέρα;

Χαρακτηριστικά της συσκευής και της αρχής της λειτουργίας

Ωστόσο, η λειτουργία της συσκευής έχει θετική επίδραση στο σώμα ως σύνολο.

Και έτσι, αρχή ιονισμού αέρα έχει ως εξής:

Αυτή η αρχή της ίδιας της συσκευής τελειώνει. Μπορεί να υπάρχουν κάποιες αποκλίσεις και αποκλίσεις από τον κανόνα, ανάλογα με το όργανο και τα συστατικά που χρησιμοποιούνται.

Βίντεο σχετικά με τον ιονισμό του αέρα:

Ιονιστής αέρα: βλάβη ή όφελος

Λαμβάνοντας υπόψη τη συσκευή, πολύ λίγοι άνθρωποι σκέφτονται πώς, για την οποία απαιτείται ιονιστής αέρα στο σπίτι. Μετά από όλα, τα αρνητικά φορτισμένα σωματίδια δεν προσελκύουν καμία συσχέτιση σχετικά με τα οφέλη ή τις βλάβες στο σώμα.

Πολλοί πιστεύουν ότι η διαμονή σε ένα δωμάτιο όπου ο αέρας είναι σαν ένα φρέσκο ​​φυσικό κλίμα δεν είναι τίποτα περισσότερο από ιδιοφυΐα και λιτότητα. Αλλά τέτοιες απόψεις θα διαλυθούν αμέσως, μόλις επισημανθούν θετικές και αρνητικές πτυχές στη χρήση του ιονιστή.

Πλεονεκτήματα της χρήσης ενός ιονιστή

Για τη χρήση ενός ιονιστή, είναι απαραίτητο να φέρει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα της συσκευής:

 1. Και πάλι, θα πρέπει να αναφερθεί αέρα αραίωσης με αρνητικά ιόντα, η οποία το καθιστά εύκολο να αναπνεύσει και να μείνετε σε ένα άνετο περιβάλλον με «φυσικό φυσικό» το κλίμα.
 2. Ο αέρας με αρνητικά φορτισμένα ιόντα επηρεάζει θετικά το σώμα. Πρώτον, η ψυχική απόδοση βελτιώνεται, κάτι που είναι καλό για τα παιδιά στο σχολείο. Δεύτερον, μειώνει σημαντικά την κόπωση όταν εργάζεστε σε υπολογιστή ή παρακολουθείτε τηλεόραση για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 3. Τα αρνητικά φορτισμένα σωματίδια καταπολεμούν ενεργά την ανάπτυξη και εξάπλωση βακτηρίων και μούχλας, τα οποία επίσης επηρεάζουν θετικά την ανθρώπινη υγεία.
 4. Ionizer στην κουζίνα βοηθά να απαλλαγούμε από δυσάρεστες οσμές, η οποία επηρεάζει το συνολικό μικροκλίμα ολόκληρου του σπιτιού.

Οι εμπειρογνώμονες λένε για τα οφέλη ενός ιονιστή, οπότε συνιστάται να το χρησιμοποιείτε σε σπίτια όπου ζουν άτομα με ασθένειες του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος.

Μειονεκτήματα του ιονιστή

Υπάρχουν μερικά μειονεκτήματα στο έργο του ιονιστή, το οποίο πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη κατά τη χρήση του. Ακολουθούν τα ακόλουθα σημεία:

 • Απαραίτητος και έγκαιρος καθαρισμός της συσκευής. Ορισμένες συσκευές μπορεί να χρειαστεί να καθαρίσουν το φίλτρο και όλες τις βελόνες. Για να γίνει αυτό είναι αρκετά ενοχλητικό, οπότε είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με το κέντρο εξυπηρέτησης και αυτό θα οδηγήσει σε πρόσθετες δαπάνες.
 • Ionizer κατά τη διάρκεια των εργασιών του μπορεί να υπερβεί σημαντικά τη συγκέντρωση του όζοντος που απελευθερώνεται στον αέρα, και αυτό μπορεί να προκαλέσει κρυολογήματα στους ανθρώπους. Επομένως, η συγκέντρωση του όζοντος θα πρέπει να παρακολουθείται, πράγμα που προκαλεί επίσης κάποιο πρόβλημα.
 • Υπάρχει μια μη αποδεδειγμένη θεωρία σχετικά με τη βλάβη που προκαλείται από το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο γύρω από τη συσκευή στην ανθρώπινη υγεία. Ενώ υπάρχουν αρκετές θεωρίες σχετικά με τους πολύ κινδύνους για την υγεία, αλλά δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία.

Δώστε προσοχή στα αρνητικά σημεία στη χρήση της συσκευής ή όχι - την επιχείρηση όλων.

Ωστόσο, οι παραγωγοί και πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι η ιονιστή πρέπει να χρησιμοποιείται σε σπίτια, όπου υπάρχουν άτομα με παθήσεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, που υποφέρουν από κιρσούς και φλεβικά έλκη, καθώς και στη διάγνωση των εκδηλώσεων που σχετίζονται με παθήσεις του περιφερικού νευρικού συστήματος.

Τύποι και κανόνες επιλογής του ιονιστή για το διαμέρισμα

Μέχρι σήμερα, υπάρχουν διάφοροι τύποι ιονιστών, η κύρια αρχή της λειτουργίας διατηρείται. Μπορούν να υπάρχουν διαφορές στα τεχνικά χαρακτηριστικά και τα χαρακτηριστικά του φίλτρου. Αυτή η πτυχή έχει πλήρη επίπτωση στη μέθοδο ιονισμού του αέρα.

Τύποι ιονιστήρων για ένα διαμέρισμα

Κατά κανόνα, οι περισσότεροι ιονιστές ανήκουν σε μονοπολικές συσκευές, δεδομένου ότι παράγουν μόνο θετικά ή μόνο αρνητικά φορτισμένα σωματίδια. Μια τέτοια διαφορά μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ανθρώπινη υγεία και το συνολικό μικροκλίμα στο σπίτι.

Μεταξύ των μονοπολικών συσκευών διακρίνονται τέτοιες ποικιλίες όπως:

 • Νερό - επιπλέον κορεσμός του αέρα με σωματίδια νερού (Duux DUAH04) ·
 • Υπεριώδη - η σκόνη και η οσμή εξαλείφονται λόγω υπεριώδους ακτινοβολίας (λαμπτήρας Longevita UV Cure min) ·
 • το πλάσμα - επιπλέον του ιονισμού του αέρα, καθαρίζεται, το οποίο είναι παρόμοιο με τη λειτουργία της συσκευής με την παρουσία ενός φίλτρου άνθρακα (Maxion LTK-288) ·
 • θερμική - το αέριο θερμαίνεται, το οποίο στη συνέχεια είναι ένας εξαιρετικός αγωγός του ηλεκτρικού ρεύματος και προωθεί τη μετατροπή των ιόντων (Breeze) ·
 • στέμμα - υπάρχει ένα χαρακτηριστικό "κτύπημα" στα εισερχόμενα σωματίδια, που οδηγεί στον ιονισμό τους (Super-Plus-Turbo).

Είναι καλύτερα να συμβουλευτείτε έναν ειδικό για την επιλογή μιας μονοπολικής συσκευής ή για να προτιμήσετε μια διπολική συσκευή.

Διπολικός ιονιστής αέρα

Μέχρι σήμερα, έχει ληφθεί τεράστια δημοτικότητα διπολικό ιονιστή, η οποία, με την αρχή της λειτουργίας και τα χαρακτηριστικά του εξοπλισμού, μπορεί να διαθέσει αρνητικά και θετικά φορτισμένα σωματίδια.

Μεταξύ των θετικών παραμέτρων της λειτουργίας της διπολικής συσκευής είναι τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 1. Οι προγραμματιστές υποστηρίζουν ότι η διπολική συσκευή δεν οδηγεί σε ένα ηλεκτροστατικό πεδίο στο δωμάτιο, και αυτό επηρεάζει θετικά την ανθρώπινη υγεία.
 2. Επίσης, τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν την παραγωγή όζοντος σε μικρές ποσότητες, η οποία επίσης επηρεάζει θετικά τη γενική κατάσταση του ανθρώπου και της τεχνολογίας.
 3. Κατά τη λειτουργία του διπολικού ιονιστή, δεν υπάρχουν ενώσεις αζώτου επιβλαβείς για το σώμα, τουλάχιστον όζον.

Κανόνες επιλογής ιονισμού αέρα

Κατά την επιλογή ενός ιονιστή, πρέπει να δοθεί προσοχή όχι μόνο στον τύπο και την αρχή της λειτουργίας, αλλά και στα γενικά τεχνικά χαρακτηριστικά. Έτσι, η επιλογή της συσκευής πρέπει να περάσει σύμφωνα με τις απαιτήσεις:

Εάν ακόμα δεν τολμάτε να επιλέξετε έναν ιονιστή, καλό θα ήταν να ακολουθήσετε τις συμβουλές ενός ειδικού που μπορεί να επιλέξει μια πιο κατάλληλη επιλογή για το δωμάτιό σας και σύμφωνα με τις επιθυμίες σας.

Επιλέξτε ένα ionizer για το σπίτι, βίντεο:

Ιονιστής αέρα

Ο ιονιστής του αέρα μπορεί εύκολα να γίνει ανεξάρτητα με ορισμένες δεξιότητες και γνώσεις. Έτσι, η πλειοψηφία όσων επιθυμούν να αγοράσουν την παρουσιαζόμενη συσκευή, προσπαθούν πρώτα να το κάνουν μόνοι τους, εκτός από ότι είναι πολύ πιθανό. Για παράδειγμα, σκεφτείτε μια σπιτική εφεύρεση για ένα σπίτι και ένα αυτοκίνητο - αυτά τα δύο μέρη όπου οι σύγχρονοι άνθρωποι δαπανούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους.

Στοιχειώδες σύστημα ιονισμού του αέρα στο διαμέρισμα

Για ένα διαμέρισμα θα πρέπει να εξετάσει ένα στοιχειώδες σύστημα συναρμολόγησης της συσκευής, το οποίο θα λειτουργεί σωστά για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά θα απαιτήσει ταυτόχρονα μικρές νομισματικές επενδύσεις.

Και έτσι, ιονιστή αέρα για το διαμέρισμα τα ακόλουθα στοιχεία:

 • πάρτε δύο αυγά σοκολάτας και βγάλτε τα δοχεία.
 • πάρτε τα δύο καλώδια (διάμετρο όχι μεγαλύτερη από 0,5 mm) με ένα πιρούνι.
 • κάθε δυνατή μόνωση.
 • ψαλίδι;
 • βελόνα ραπτικής - 1 τεμ.

Η κατασκευή του ιονιστή έχει ως εξής:

 1. Στο αρχικό στάδιο, κάντε τρύπες στα δοχεία χρησιμοποιώντας μια βελόνα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ρολό, επειδή οι οπές πρέπει να έχουν εντυπωσιακό μέγεθος, ώστε να μπορούν να περάσουν από το καλώδιο.
 2. Τώρα αποσυνδέστε την καλωδίωση από τους αγωγούς.
 3. Περάστε τις πλεξούδες καλωδίωσης μέσα στα δοχεία με τέτοιο τρόπο ώστε το θετικό φορτίο να αποκτάται σε ένα και το αρνητικό στο άλλο.
 4. Τα καλώδια πρέπει να είναι μονωμένα για να εξασφαλίζουν την ασφάλεια του σπιτιού ιονιστή.
 5. Ήδη μετά την απομόνωση, η καλωδίωση είναι διασυνδεδεμένη.
 6. Όλη η δομή, αν είναι απαραίτητο, πρέπει να ολοκληρωθεί - συνδέστε το βύσμα στην καλωδίωση - και συνδεθείτε στο δίκτυο.

Ελέγξτε το έργο της σπιτικής συσκευής είναι αρκετά εύκολο. Αρκεί μόνο να "μυρίζει" στα πρώτα λεπτά της σπιτικής συσκευής. Εάν αισθάνεστε τη χαρακτηριστική οσμή του όζοντος, τότε η συσκευή που φτιάχνεται από τα χέρια σας είναι έτοιμη για δράση.

Ιονιστής αυτοκινήτου

Πριν από την κατασκευή της συσκευής πρέπει να αγοράσετε τα παρακάτω εξαρτήματα:

 • τη γεννήτρια στο τσιπ 555,
 • Μετασχηματιστής από οποιαδήποτε μονάδα τροφοδοσίας υπολογιστή ή ειδικά αγορασμένο.
 • πυκνωτή και διόδους KC 106 ή ήδη έτοιμο πολλαπλασιαστή τάσης.
 • σύρματα χαλκού για περιέλιξη.
 • χαρτικά scotch.

Από τη μονάδα ισχύος, αφαιρέστε προσεκτικά τον μετασχηματιστή με συγκολλητικό σίδερο και αφαιρέστε την παλιά περιέλιξη. Από τον εξαγόμενο μετασχηματιστή κάνει μια νέα εκκαθάριση: οι πρώτες 14 επαναστάσεις, η δεύτερη σε 600 επαναστάσεις.

Μετά την πρώτη περιέλιξη, εφαρμόζονται 2-3 μονωτικά στρώματα με τη βοήθεια κολλητικής ταινίας. Η δεύτερη περιέλιξη απαιτεί απομόνωση κάθε 100 στροφές σε 5-6 στρώματα.

Ο μετασχηματιστής συνδέεται με τη γεννήτρια σε τσιπ 555, και στη συνέχεια ολόκληρο το σχέδιο με έναν πολλαπλασιαστή τάσης. Στο πολλαπλασιαστή, η καλωδίωση εξόδου επεκτείνεται περίπου 3 cm και συνδέεται στο δίκτυο.

Η διαφορά μεταξύ υγροποιητών και ιονιστών

Πολλά θετικά σχόλια σχετικά με το έργο του ιονιστή συνεπάγονται την εμφάνιση ενός μεγάλου αριθμού ερωτήσεων. Μερικοί άνθρωποι που επιθυμούν να αγοράσουν ένα σπίτι για μια συσκευή για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα δεν μπορούν να καθοριστούν με ακρίβεια, και τι είναι καλύτερο: ένας ιονιστής ή ένας υγραντήρας αέρα?

Σε αυτό το θέμα, μπορείτε να καταλάβετε μόνο μέσω των απόψεων και των συμβουλών των ειδικών και κατασκευαστών. Για παράδειγμα, μπορείτε να ανατρέξετε στον ορισμό και στο σκοπό κάθε συσκευής ως σύνολο:

1. Ο υγραντήρας αέρα είναι μια συσκευή που κορεάζει τον αέρα στο δωμάτιο με επιπλέον μικροσωματίδια νερού, γεγονός που συμβάλλει στη συνολική αύξηση του δείκτη υγρασίας.

Αυτή η ενέργεια είναι απαραίτητη για την περίοδο θέρμανσης στο διαμέρισμα, καθώς και το καλοκαίρι σε θερμότητα και θερμότητα.

2. Αέρα ιονιστή - η συσκευή, της οποίας η δράση απευθύνεται σε ένα είδος καθαρισμού του αέρα στην αίθουσα.

Λόγω της φόρτισης και της παραγωγής ιόντων, ο αέρας καθαρίζεται από βρωμιά, σκόνη, μύκητες και άλλα βακτήρια.

Ως αποτέλεσμα, αποδεικνύεται ότι κάθε συσκευή είναι καλή με τον δικό της τρόπο, και το σημαντικότερο, έχει σχεδιαστεί για να επιλύσει τελείως διαφορετικά καθήκοντα. Αυτό το γεγονός οδηγεί σε δυσκολίες στην επιλογή μεταξύ του ιονιστή και του υγραντήρα.

Για να σώσουν τους πιθανούς αγοραστές από τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν, οι κατασκευαστές κυκλοφόρησαν "καθολικές" συσκευές - υγραντήρα και ιονιστή σε ένα. Λόγω των λειτουργιών του, απαλλάσσει τους χρήστες από τα περισσότερα προβλήματα.

Έτσι, ο υγραντήρας προορίζεται κυρίως για άμεση διαβροχή του μικροκλίματος στο δωμάτιο. Ωστόσο, οι ενσωματωμένες λειτουργίες βοηθούν στην αντιμετώπιση της δημιουργίας ιόντων. Αυτό συμβαίνει παίρνοντας νερό στο πιάτο με ηλεκτρικό φορτίο και κραδασμούς με υψηλή συχνότητα.

Ποια ionizer να επιλέξει είναι η δουλειά του καθενός, αλλά κατά την επιλογή, να δώσουν προσοχή στα παραπάνω χαρακτηριστικά και τις αρχές της συσκευής.