Αφυγραντήρας - γιατί χρειάζεται

Η υψηλή υγρασία στο διαμέρισμα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία. Ο υπερβολικά υψηλός δείκτης μπορεί να οδηγήσει σε υποβάθμιση της ανταλλαγής θερμότητας του οργανισμού με επακόλουθες ασθένειες. Σε υγρές εγκαταστάσεις, μούχλα και μύκητες εμφανίζονται στους τοίχους και την οροφή, είναι δυνατό να κλείσετε την καλωδίωση. Ο αφυγραντήρας για ένα διαμέρισμα επιλύεται από την έκδοση υψηλής υγρασίας σε ένα δωμάτιο όπου δεν υπάρχει δυνατότητα φυσικού αερισμού, είτε είναι οικιακός είτε βοηθητικός χώρος.

Αφυγραντήρας στην κρεβατοκάμαρα

Ποιος είναι ο αφυγραντήρας και γιατί χρειάζεται;

Οι αφυγραντήρες αέρα σχεδιάζονται για την ξήρανση των χώρων με περαιτέρω έλεγχο του επιπέδου υγρασίας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στην καθημερινή ζωή όσο και για βιομηχανικούς σκοπούς. Ο αφυγραντήρας οικιακής χρήσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε:

 • μικρά δωμάτια?
 • κατοικιών και θυγατρικών ·
 • υπόγεια ·
 • γκαράζ?
 • forehands?
 • βιβλιοθήκες ·
 • τα κελάρια κρασιών.

Τέτοιοι αφυγραντήρες είναι μικρού μεγέθους και βάρους, μπορούν εύκολα να μετακινηθούν από τόπο σε τόπο. Είναι σχετικά φθηνά και δεν απαιτούν εγκατάσταση.

Για βιομηχανικούς σκοπούς, πάρκα νερού, αρένες των πάγων, ψυκτικοί θάλαμοι, πισίνες, την εξάλειψη των συνεπειών των πλημμυρών σε ένα μικρό στεγνωτήριο ρούχων για το διαμέρισμα δεν είναι κατάλληλο. Για αυτούς, οι κατασκευαστές παράγουν μια ξεχωριστή σειρά μοντέλων. Έχουν μια εξαιρετική απόδοση και μέγεθος, να εκτελέσει το έργο του όχι μόνο το στέγνωμα, αλλά και αερισμό, να δημιουργήσει τον απαραίτητο χώρο για ένα συγκεκριμένο μικροκλίμα.

Είδη αφυγραντήρων

Η υψηλή υγρασία στις εγκαταστάσεις μπορεί να προκληθεί από ανεπαρκώς τοποθετημένα παράθυρα, προβλήματα στον εξαερισμό, κακή προστασία από τη θερμότητα και το νερό των εγκλεισμένων δομών. Ως αποτέλεσμα, η συμπύκνωση εμφανίζεται στους τοίχους, το δάπεδο ή την οροφή, γεγονός που προκαλεί την εμφάνιση μούχλας. Είναι απαραίτητο να το καταπολεμήσουμε. Μια επιλογή είναι αποστράγγιση.

Οι αφυγραντήρες είναι:

Τα ξηραντικά δαπέδου τοποθετούνται απευθείας στο πάτωμα σε ένα μέρος κατάλληλο για τον ιδιοκτήτη. Εδώ είναι πολύ σημαντικό να κάνετε τη σωστή αποστράγγιση για να αφαιρέσετε την υγρασία και να δώσετε μια βολική ηλεκτρική σύνδεση.

Αφυγραντήρας δαπέδου

Οι στεγνωτήρες τοίχου δεν καταλαμβάνουν υπερβολικό χώρο. Συνδέονται στον τοίχο χρησιμοποιώντας ειδικές αγκύλες. Για την εγκατάσταση τέτοιων συσκευών είναι επιθυμητό να προσελκύσετε ειδικούς.

Τα απορρυπαντικά γενικής χρήσης συνδυάζουν τις εκδόσεις τοίχου και δαπέδου. Μπορούν να εγκατασταθούν, ανάλογα με την συγκεκριμένη κατάσταση στο πάτωμα ή τοποθετημένα σε τοίχο.

Οι ξηραντές που είναι τοποθετημένοι σε επίπεδη επιφάνεια τοποθετούνται σε ένα παρακείμενο χώρο έτσι ώστε ο θόρυβος που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους να μην ακούγεται. Για σωστή εγκατάσταση απαιτείται σύστημα αγωγών. Μέσα από αυτό, και θα στραγγίσει.

Μάθετε πόσο είναι αρκετά εύκολο ο αφυγραντήρας. Οι κατασκευαστές εκδίδουν τους κατάλληλους καταλόγους των προϊόντων τους και τους πωλητές - τιμοκατάλογους με το κόστος, το οποίο μπορεί να προβληθεί τόσο στα καταστήματα όσο και στους πόρους του Διαδικτύου.

Αρχή λειτουργίας

Σύμφωνα με τη μέθοδο αφαίρεσης υγρασίας, οι ξηραντές χωρίζονται σε:

 • αφομοίωση.
 • συμπύκνωση;
 • προσρόφηση.

Η αρχή της λειτουργίας του ξηραντικού του τύπου αφομοίωσης βασίζεται στο γεγονός ότι ο θερμός αέρας μπορεί να περιέχει περισσότερη υγρασία. Ο υγρός αέρας απομακρύνεται από το δωμάτιο και αντικαθίσταται από ένα στεγνό, κρύο, που προέρχεται από το δρόμο. Τέτοιοι αφυγραντές έχουν χαμηλή απόδοση και χαμηλή απόδοση. Προς το παρόν, πρακτικά δεν χρησιμοποιούνται.

Αφυγραντήρας αέρος αφομοίωσης

Οι ξηραντές συμπυκνωμάτων λειτουργούν με βάση την αρχή των κλιματιστικών. Η διαφορά τους είναι ότι ο ζεστός αέρας από το δωμάτιο δεν εξέρχεται. Με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα εισέρχεται στον εξατμιστή, στον οποίο ψύχεται και συμπυκνώνεται. Το συμπύκνωμα συλλέγεται και το προκύπτον νερό αποστραγγίζεται μέσω της αποστράγγισης. Στη συνέχεια ο αέρας θερμαίνεται και ξαναγυρνά στο δωμάτιο. Οι ξηραντές συμπυκνωμάτων εγκαθίστανται σε μικρές οικιακές εγκαταστάσεις.

Οι ξηραντές προσρόφησης απορροφούν την υγρασία χρησιμοποιώντας απορροφητικά μέσα τοποθετημένα σε ειδικό δρομέα. Συνεργάζεται με δύο ροές αέρα. Ένας από αυτούς - ήδη στεγνό, επέστρεψε πίσω στο δωμάτιο, και ο άλλος - ένα ζεστό, ξήρανση adsorbent και εκφορτώνονται έξω. Αυτοί οι αφυγραντήρες χρησιμοποιούνται σε μεγάλους, μη θερμαινόμενους χώρους, ακόμη και με χαμηλές θερμοκρασίες. Έχουν υψηλή απόδοση και αποτελεσματικότητα. Χρησιμοποιούνται σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, σε αποθήκες κατασκευών και μουσείων, σε υδάτινα πάρκα και κατασκευές γεφυρών, εντός κινητήρων και στροβίλων.

Σε ποιες παραμέτρους θα επιλέξετε τον αφυγραντήρα

Σε υψηλή υγρασία του αέρα στο διαμέρισμα υπάρχουν πολλές αρνητικές συνέπειες:

 • δυσάρεστη οσμή?
 • "Σταθερός" αέρας.
 • μακριά ρούχα στεγνώνει?
 • ομίχλη μέχρι τα παράθυρα?
 • υπάρχει μούχλα και μύκητας.

Κατά την επιλογή ενός αφυγραντήρα αέρα, είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή όχι μόνο στα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και στα λειτουργικά χαρακτηριστικά του:

 1. Παραγωγικότητα. Καθορίζει πόσα λίτρα ανά ώρα ή την ημέρα μπορεί να αποστραγγίσει η μονάδα. Θα πρέπει να επαναφέρει την υγρασία του δωματίου στο φυσιολογικό σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτή η παράμετρος είναι πολύ σημαντική. ΑΣΘΕΝΗΣ στεγνωτήριο θα πρέπει να δουλέψουμε μέρα και νύχτα, που θα επηρεάσει τη ζωή του, και πάρα πολύ ισχυρή για να καταναλώνουν υπερβολική ενέργεια και έκρηξη μακριά, ακόμη στεγνώσει το δωμάτιο αρκετά γρήγορα. Η παραγωγικότητα επιλέγεται ανάλογα με το μέγεθος και τον τύπο των εγκαταστάσεων, που απαιτούν εργασίες ξήρανσης.
 2. Ανταλλαγή αέρα. Αυτός ο αριθμός δείχνει πόση ποσότητα αέρα πρέπει να χρησιμοποιείται ανά ώρα για να λειτουργήσει αποτελεσματικά ο αφυγραντήρας. Καθορίζεται από τον όγκο του δωματίου. Αυτός ο αριθμός αυξάνεται κατά 3-4 φορές.
 3. Κατανάλωση ενέργειας. Όσο ισχυρότερος είναι ο ξηραντής, τόσο περισσότερο ηλεκτρικό θα καταναλώνει. Υπάρχουν μοντέλα που, με επαρκή απόδοση, χρησιμοποιούν ελάχιστους ενεργειακούς πόρους. Η τιμή αυτών των αφυγραντήρων είναι υψηλότερη, αλλά σε λειτουργία είναι αρκετά οικονομικές.
 4. Επίπεδο θορύβου. Για τους αφυγραντήρες οικιακής χρήσης, αυτός ο δείκτης είναι πολύ σημαντικός. Είναι προτιμότερο να επιλέγετε μοντέλα "ήσυχα" με επίπεδο θορύβου μέχρι 45 dB.

Σημαντική είναι η εμφάνιση του αφυγραντήρα, οι συνολικές διαστάσεις του και το βάρος του. Μπορούν να ληφθούν υπόψη και άλλοι δείκτες:

 • όγκου μια δεξαμενή συμπυκνωμάτων με έναν δείκτη πλήρωσης, εάν υπάρχει σοβαρή πηγή απελευθέρωσης υγρασίας.
 • ενσωματωμένη υγρασία να διατηρηθεί το επίπεδο υγρασίας σε ένα ορισμένο επίπεδο.
 • λειτουργία αυτόματης επανεκκίνησης για δωμάτια με συχνές διακοπές ρεύματος.
 • διαθεσιμότητα αποσπώμενου φίλτρου που πλένεται για τη δυνατότητα ανεξάρτητης πλύσης και ξήρανσης.
 • ορισμένες λειτουργίεςαυτό το μοντέλο - μια λάμπα υπεριώδους ακτινοβολίας, καθαρίζοντας τον αποξηραμένο αέρα από βακτήρια ή ένα φίλτρο άνθρακα που απομακρύνει δυσάρεστες οσμές.

Βίντεο σχετικά με το σημείο όπου χρησιμοποιείται ο αφυγραντήρας:

Η υγρασία στον αέρα είναι συνεχώς παρούσα. Αλλά αν το ποσό είναι πολύ μεγάλο, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε την υγρασία από τον αέρα. Δεν είναι πάντα δυνατό να αερίζεται το δωμάτιο. Σε αυτή την περίπτωση, συνιστάται να αγοράσετε έναν αφυγραντήρα αέρα, αντιμετωπίζει τέλεια την εργασία.

LiveInternetLiveInternet

-Προσφορά

Ρωτάτε για τις ρουτίνες, τη χρήση και τη δοσολογία για τις κιρσοί και την φλεβική ανεπάρκεια.

Ορός για το πρόσωπο - το πιο ισχυρό όπλο στο οπλοστάσιο φροντίδας, το οποίο δεν πρέπει να παραμεληθεί.

Μεγάλα νέα! Στο iherb, έκπτωση 10% σε ΟΛΟΥ παρατάθηκε μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου. Έκπτωση summir.

Αν μου έλεγαν να παραιτηθώ από όλα τα μέσα διαφυγής και να αφήσω μόνο ένα, δεν θα είχα πηδήξει.

Πριν από τις 18 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το VJD907, μπορείτε να πάρετε μερικές εξαιρετικές προσφορές. Εβδομαδιαία έκπτωση.

-Ετικέτες

-Επικεφαλίδες

 • Ενδιαφέρουσες τοποθεσίες (15)
 • Συνταγές (949)
 • Ομορφιά και προσωπική φροντίδα (157)
 • Τα μυστικά της υγείας (48)
 • Σχεδιασμός, Εσωτερικό και Επισκευή (48)
 • Μαθήματα και πλοίαρχοι (7)
 • Στην ερωμένη του σημειώματος (71)
 • Φωτογραφία και Τέχνη (2082)
 • Μόδα και στυλ (201)
 • Αφρορισμοί και Παροιμίες (3147)
 • Οι καλύτερες αγορές στο AliExpress (6)
 • Καλύτερα αγοράζει στο iHerb (90)
 • Πληροφορίες για ταξιδιώτες (60)
 • Προσιτή ψυχολογία (249)
 • Βίντεο (358)
 • Χιούμορ (1255)

-Αναζήτηση κατά ημερολόγιο

-Εγγραφείτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

-Στατιστικά στοιχεία

Αφυγραντήρας: γιατί είναι απαραίτητο και πώς να το επιλέξετε;

Έχετε παρατηρήσει ότι η υγρασία συσσωρεύεται στο διαμέρισμα ή το σπίτι σας, ειδικά κατά τη διάρκεια της περιόδου φθινοπώρου-χειμώνα; Ορισμένα τμήματα των τοίχων έχουν ήδη καλυφθεί με μύκητες και μούχλα, οι πόροι των οποίων επηρεάζουν αρνητικά την υγεία σας; Έχετε δει ότι τα έπιπλα αρχίζουν να υποβαθμίζονται από την άφθονη υγρασία στην κουζίνα ή στο μπάνιο; Έτσι είναι καιρός να αγοράσετε ένα αφυγραντήρα!

Ποια είναι η επικίνδυνη υγρασία στο διαμέρισμα;

Είναι ενδιαφέρον ότι στο ξηρό αέρα του σώματός μας, αντιδρά πολύ γρήγορα - υπάρχει ένα γαργάλημα στη μύτη και το λαιμό, υπάρχει ξηρότητα του δέρματος, επιδείνωση της γενικής υγείας. Αλλά από την αυξημένη υγρασία, καταρχήν, το σπίτι μας αντιδρά. Πώς; Δυσμενής οσμή, ωμά ρούχα σε κουτιά και ντουλάπες, "κλάμα" παράθυρα και το χειρότερο - την εμφάνιση του μούχλα και μύκητες. Και έπειτα, ακόμη και η χαλασμένη ιδιοκτησία (υγρά πράγματα, βιβλία, προϊόντα, ταπετσαρία) πηγαίνει στο παρασκήνιο. Μετά από όλα, τα καλούπια που εμφανίζονται πολύ γρήγορα σε συνθήκες υψηλής υγρασίας, είναι εξαιρετικά επιβλαβή για την υγεία! Και να απαλλαγούμε από μούχλα, αν έχει ήδη εμφανιστεί, είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Η "κρίσιμη" περίοδος υψηλής υγρασίας είναι ακριβώς εκτός εποχής, όταν ο δρόμος παραμένει αρκετά κρύος και υγρός, ενώ στα σπίτια απενεργοποιείται η κεντρική θέρμανση. Το φθινόπωρο, την άνοιξη και το καλοκαίρι, όταν η θέρμανση δεν λειτουργεί και οι μπαταρίες δεν στεγνώνουν τον αέρα, το επίπεδο υγρασίας μπορεί να ανέλθει στο 90%. Ενώ το χειμώνα συνήθως δεν υπερβαίνει το 50%. Ιδιαίτερα υποφέρουν από τους αυξημένους ιδιοκτήτες υγρασίας ιδιωτικών κατοικιών, διαμερίσματα στο πρώτο και στο υπόγειο ορόφους, γωνιακά διαμερίσματα με μη θερμαινόμενους τοίχους. Εάν το σπίτι βρίσκεται κοντά σε μια λίμνη ή πισίνα, το επίπεδο υγρασίας θα είναι ακόμη υψηλότερο.

Ο αφυγραντήρας αέρα είναι ο απλούστερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος ρύθμισης της στάθμης υγρασίας στο δωμάτιο. Για τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης και τις δημόσιες πισίνες υπάρχει μια ειδική τεχνική - συνολικά στεγνοκαθαριστές. Για τα διαμερίσματα και τα σπίτια, οι κατασκευαστές προσφέρουν συμπαγή και κινητά οικιακά μοντέλα που συλλέγουν υπερβολική υγρασία μέσα τους. Μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη λειτουργία αερισμού, να αυξήσει τη διάρκεια ζωής του κτιρίου στο σύνολό του, να εξαλείψει την ομίχλη, να αποθηκεύσετε και να μην προκληθεί ζημιά στην περιουσία και τα έπιπλα από την φόρμα και το ωίδιο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες σε μια ημέρα, ένα άτομο χάνει περίπου 900 γραμμάρια υγρασίας. Αυτή η τιμή είναι βέλτιστη για την ευημερία του ατόμου. Σε ένα υγρό δωμάτιο, ένα άτομο αρχίζει να απορροφά περισσότερη υγρασία, αλλά να χάσει λιγότερα. Ως αποτέλεσμα, η υπερβολική υγρασία παραμένει στο σώμα, γεγονός που επιδεινώνει σημαντικά την ευημερία. Κατά συνέπεια, το φορτίο στο σώμα αυξάνεται και η καρδιά πάσχει από αυξημένη υγρασία, η οποία είναι επικίνδυνη για τους "πυρήνες".

Σε υγρά περιβάλλοντα ευδοκιμούν και τα σπόρια μούχλας ευδοκιμούν: σχηματισμός μυκητιασική στους τοίχους όχι μόνο χαλάσει την ταπετσαρία, και η εμφάνιση του εσωτερικού άποψη, αλλά τα σπόρια των μυκήτων είναι σε θέση να διεισδύσουν στους πνεύμονες και άλλα όργανα του ανθρώπου, που οδηγεί σε διάφορες ασθένειες, για να ανακαλύψει ότι δεν είναι πάντα εύκολο, που μπορεί να οδηγήσει στις θλιβερές συνέπειες για την ανθρώπινη υγεία.

Η υπερβολική υγρασία είναι επιζήμια για με άσθμα, διότι προκαλεί σπασμούς, βρογχικό οίδημα και, ως εκ τούτου, υποφέρουν από δυσκολία στην αναπνοή και osteochondrosis αρθρίτιδα είναι επίσης δύσκολο να φέρει ένα αυξημένο επίπεδο υγρασίας. Στην περίπτωση αυτή, πολλοί τύποι μούχλας είναι παθογόνες μορφές. Η παρατεταμένη έκθεση μπορεί να οδηγήσει σε εσωτερική αιμορραγία, νεφρική και ηπατική βλάβη, εμφύσημα.

Συχνά, η υψηλή υγρασία προκαλεί ζημιά στα έπιπλα, δάπεδα και διακοσμητικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι διάφορα είδη μούχλας τέλεια ζουν και πολλαπλασιάζονται δύσκολο στις συνθήκες υγρασίας κρεμαστεί. Εάν η επιτρεπόμενη υγρασία στο διαμέρισμα πάνω από το 70% της αναπόφευκτης αύξησης των σπορίων των βακτηρίων και μυκήτων, τα οποία μπορούν να εγκατασταθούν στους τοίχους ή έπιπλα (πρώτα απ 'όλα, προέρχεται από drevesnorazrushayuschih μύκητες, οι οποίες είναι σε θέση να μετατρέψει το ξύλο σε σκόνη σε σύντομο χρονικό διάστημα) που μπορούν να οδηγήσουν σε δαπανηρές επισκευές.

Μια άλλη από τις επιβλαβείς αιτίες της επίδρασης της υψηλής υγρασίας είναι η ταχεία αλλοίωση της τροφής. Γρήγορη ανάπτυξη μούχλας σε προϊόντα αρτοποιίας, caked σε σκόνη και ζάχαρη, μια συντομευμένη διάρκεια ζωής των τροφίμων. Μουχλιασμένα προϊόντα αλεύρι και τα γαλακτοκομικά προϊόντα πρέπει να απορρίπτονται με σαφήνεια από εντελώς (δεδομένου ότι έχουν μία πορώδη δομή, και το καλούπι διανέμεται όχι μόνο στην επιφάνεια, αλλά στα βάθη του προϊόντος ή των προϊόντων αλεύρου). Επομένως, σε χώρους όπου αποθηκεύονται τα τρόφιμα είναι σημαντικό να παρακολουθείτε προσεκτικά το επίπεδο υγρασίας.

Είδη αφυγραντήρων και αρχή λειτουργίας τους

Αφυγραντήρες αέρα προσρόφησης. Η αρχή της λειτουργίας ενός τέτοιου ξηραντικού βασίζεται στις προσροφητικές ιδιότητες ορισμένων ουσιών και υλικών (για παράδειγμα, πήγματος πυριτίας). Μέσα στη συσκευή είναι ένα ροφητικό, το οποίο απορροφά την περίσσεια υγρασίας, στεγνώνει τον αέρα. Το Sorbent πρέπει να αλλάζει κατά διαστήματα. Μία από τις τελευταίες καινοτομίες των ξηραντικών ουσιών αυτής της ομάδας είναι οι περιστροφικοί ξηραντές προσρόφησης. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με έναν αργά περιστρεφόμενο στροφείο δύο θαλάμων, ο οποίος αναμειγνύει το ροφητή. Μέσω του μεγάλου θαλάμου (περίπου το 85% του όγκου του δρομέα) διοχετεύεται αέρας για ξήρανση. Μέσω ενός μικρού θαλάμου - θερμαινόμενος αέρας για την αποστράγγιση του ροφητικού. Το κύριο μειονέκτημα των ξηραντηρίων προσρόφησης είναι η χαμηλή απόδοση. Συνήθως χρησιμοποιούνται για την αποστράγγιση μικρών όγκων αέρα - στα αποδυτήρια, αποθήκες, ντουλάπια, δοχεία για πλυντήρια.

Αφυγραντήρες αέρα συμπύκνωσης. Οι αφυγραντήρες αυτού του τύπου είναι απόλυτα κατάλληλοι για χρήση σε διαμερίσματα και σπίτια. Οι περισσότεροι οικιακοί αφυγραντήρες οικιακής χρήσης λειτουργούν ακριβώς πάνω σε αυτήν την αρχή - με την αρχή του κλιματισμού. Η συσκευή διαθέτει ψυγείο και ψυγείο (εξατμιστή και συμπυκνωτή). Ο ανεμιστήρας τροφοδοτεί αέρα στον εξατμιστή, όπου ψύχεται. Οι μορφές συμπύκνωσης, οι οποίες αποστραγγίζονται σε ειδικό δίσκο ή δοχείο για τη συλλογή υγρασίας. Στη συνέχεια, ο αέρας κατευθύνεται στον συμπυκνωτή και θερμαίνεται σε θερμοκρασία 3-5 μοίρες πάνω από το πρωτότυπο και το ξηρό ανατινάσσεται πίσω στο δωμάτιο. Το κύριο μειονέκτημα των αφυγραντικών αυτού του τύπου είναι η ανάγκη για τακτική απομάκρυνση της υγρασίας από το δοχείο. Ειδικά, δεδομένου ότι όταν η δεξαμενή είναι γεμάτη, η συσκευή απενεργοποιείται αυτόματα.

Αποξηραντικά με τη μέθοδο αφομοίωσης. Σε αυτές τις συσκευές, η υγρασία θα βγει στο δρόμο και θα αρχίσει να ρέει καθαρός αέρας από το δρόμο. Το κόστος με μια τέτοια συσκευή θα είναι τεράστιο, και για πολύ υγρές αίθουσες ένα τέτοιο αποξηραντικό δεν θα λειτουργήσει. Η ιδιαιτερότητα αυτής της συσκευής βασίζεται στον κανόνα της φυσικής - ο ζεστός αέρας προσελκύει περισσότερη υγρασία, επομένως σε μια τέτοια συσκευή απλά βγαίνει από το δωμάτιο.

Τι πρέπει να κάνω όταν επιλέγω έναν αφυγραντήρα;

Παραγωγικότητα Ο αφυγραντήρας μετράται σε λίτρα ανά ημέρα ή λίτρα ανά ώρα και υποδεικνύει την ποσότητα υγρασίας που μπορεί να αφαιρέσει η συσκευή από το περιβάλλον ανά μονάδα χρόνου. Αυτή είναι μια από τις πιο σημαντικές παραμέτρους κατά την επιλογή ενός αφυγραντήρα για οικιακή χρήση. Επιλέγοντας καλύτερα με ένα "περιθώριο" απόδοσης, αλλά και χωρίς φανατισμό. Η απόδοση του αφυγραντήρα εξαρτάται άμεσα από την ικανότητά του. Και σε αυτό εξαρτάται η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη λειτουργία. Πολύ αδύναμη συσκευή επιδόσεων, ακόμα και συνεχώς, απλά δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στην ποσότητα εργασίας, η οποία δεν υπολογίζεται. Ένας πολύ ισχυρός αφυγραντήρας θα αφαιρέσει γρήγορα τον αέρα και θα συνεχίσει απλά να καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια χωρίς ανάγκη. Επιπλέον, όσο ισχυρότερη είναι η συσκευή, τόσο πιο θορυβώδης λειτουργεί. Ο σωστός υπολογισμός της απόδοσης είναι σημαντικό έργο. Για μια ακριβή απάντηση είναι επιθυμητό να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες του μικροκλίματος στο δωμάτιό σας. Περίπου η απαιτούμενη χωρητικότητα του στεγνωτήρα αέρα υπολογίζεται συνήθως χρησιμοποιώντας τον ακόλουθο τύπο: χώρος δωματίου * κατά 0,7 = παραγωγικότητα σε λίτρα ανά ημέρα. Για παράδειγμα, εάν η επιφάνεια του δωματίου είναι 20 m2: 20 * 0.7 = 14 (λίτρα την ημέρα).

Ανταλλαγή αέρα - η δεύτερη σημαντική παράμετρος κατά την επιλογή ενός αφυγραντήρα για οικιακή χρήση. Σημαίνει την ποσότητα αέρα που οδηγείται μέσω του αφυγραντήρα ανά μονάδα χρόνου. Ένδειξη σε m3 / ώρα. Για την αποτελεσματική απομάκρυνση της υγρασίας, είναι απαραίτητο η συσκευή να διέρχεται από ολόκληρο τον όγκο αέρα τουλάχιστον 3-4 φορές. Αυτό σημαίνει ότι για ένα χώρο 50 m3 θα χρειαστεί ένας αφυγραντήρας με ανταλλαγή αέρα 150-200 m3 / h.

Επίπεδο θορύβου. Δεδομένου ότι μιλάμε για αφυγραντήρες οικιακής χρήσης, οι οποίοι χρησιμοποιούνται σε οικιακούς χώρους, το επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία της συσκευής αποτελεί πολύ σημαντικό δείκτη. Εάν ο αφυγραντήρας λειτουργεί σε ένα δωμάτιο όπου οι άνθρωποι είναι, δεν θα πρέπει να αισθάνονται άβολα με ενοχλητικό θόρυβο. Ο μέσος όρος θορύβου του οικιακού στεγνωτήρα αέρα κυμαίνεται από 40-45 dB. Για λόγους σύγκρισης, ο θόρυβος από τη λειτουργία της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού είναι περίπου 35 dB. Για να αποφευχθεί η παρεμβολή στη ζωή της συσκευής, το επίπεδο θορύβου δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 45 dB. Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το επίπεδο θορύβου εξαρτάται από την ικανότητα και την απόδοση του αφυγραντήρα. Υπάρχουν συσκευές που λειτουργούν σχεδόν σιωπηλά, αλλά η αποδοτικότητα αυτών των συσκευών είναι πολύ μέτρια - 7-10 λίτρα την ημέρα. Ένας συμβιβασμός από την άποψη της άνεσης και της απόδοσης είναι οι ήσυχοι ξηραντές αέρα Timberk.

Όγκος της δεξαμενής. Χρησιμοποιούνται αφυγραντήρες με ιδιαίτερα μεγάλες δεξαμενές αποθήκευσης, συνήθως για χρήση σε χώρους με σοβαρές πηγές απελευθέρωσης υγρασίας (μπανιέρες, πισίνες, ντους, κελάρια, κελάρια). Αλλά για χρήση στο συνηθισμένο σαλόνι, αυτός ο δείκτης είναι σημαντικός. Εκτιμήστε την κατά προσέγγιση ποσότητα νερού που θα συλλεχθεί στη δεξαμενή. Αν υπάρχει μεγάλη υγρασία και η δεξαμενή είναι μικρή, συχνά θα αποστραγγίζετε το νερό.

Διαστάσεις, βάρος και τρόπος εγκατάστασης. Το βάρος και οι διαστάσεις του αφυγραντήρα θα εξαρτηθούν από τη δύναμη και την απόδοση. Οι ισχυροί και αποδοτικοί βιομηχανικοί αφυγραντές είναι σχεδόν πάντα σταθερές μονάδες εντυπωσιακού μεγέθους. Οι αφυγραντήρες οικιακής χρήσης είναι ελαφριές και συμπαγείς συσκευές. Στην προσφορά των κατασκευαστών της τεχνολογίας του κλίματος, μπορείτε να δείτε στεγνωτήρια σε τοίχο. Είναι συμπαγή, ελαφριά και αρκετά αποδεκτά για χρήση σε μια κατοικία. Αλλά η πιο δημοφιλής στην ομάδα οικιακών συσκευών είναι οι κινητοί κινητοί αφυγραντήρες. Είναι μικρού μεγέθους, καθαρού σχεδιασμού. Αλλά το πιο σημαντικό, μια τέτοια συσκευή μπορεί να μετακινηθεί αν χρειαστεί οπουδήποτε.

Σχεδιασμός του Αφυγραντήρα αέρα. Παρά τις σχετικά συμπαγείς διαστάσεις (με μικρό οθωμανικό), ο αφυγραντήρας οικιακής χρήσης θα εξακολουθεί να είναι ορατός - δεν θα είναι δυνατό να το αποκρύψετε εντελώς λόγω των ιδιομορφιών της λειτουργίας της συσκευής. Ως εκ τούτου, ο σχεδιασμός ενός αφυγραντήρα αέρα είναι επίσης μια πολύ σημαντική παράμετρος. Χαίρομαι που οι κατασκευαστές προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία από κομψά και μοντέρνα μοντέλα, διαφορετικά στο σχεδιασμό και το χρωματικό σχέδιο. Έτσι για να επιλέξετε το πιο κατάλληλο προϊόν στο εσωτερικό σας δεν θα είναι δύσκολο.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά:

 • Αφαιρούμενα φίλτρα. Είναι βολικό όταν μπορείτε να αφαιρέσετε το φίλτρο από μόνος σας, καθαρίστε το καλά και τοποθετήστε τον στη θέση του. Ο τακτικός καθαρισμός και η συντήρηση παρατείνουν σημαντικά τη διάρκεια ζωής της συσκευής.
 • Καθαρισμός αέρα. Ορισμένα μοντέλα αφυγραντήρων αέρα διαθέτουν ειδικά φίλτρα άνθρακα και όχι μόνο αποστράγγιση, αλλά και καθαρισμό του αέρα. Και οι ενσωματωμένοι λαμπτήρες υπεριώδους ακτινοβολίας καταστρέφουν τα βακτήρια.
 • Αυτόματη εκκίνηση. Χρήσιμη λειτουργία σε περίπτωση συχνών διακοπών ρεύματος ή διακοπής ρεύματος στο δωμάτιο. Αφού αποκατασταθεί η ισχύς, ο αφυγραντήρας ενεργοποιείται αυτόματα και συνεχίζει να λειτουργεί με τη λειτουργία που έχετε ρυθμίσει.
 • Hygrostat. Το ενσωματωμένο γυροσκόπιο σας επιτρέπει να παρακολουθείτε το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο και να εξαλείφετε τη δυνατότητα ξηράνσεως του αέρα.
 • Δείκτης της πληρότητας της δεξαμενής. Ένα έγκαιρο σήμα θα δοθεί αν η δεξαμενή νερού είναι γεμάτη.

Γιατί χρειαζόμαστε έναν αφυγραντήρα αέρα;

Είμαι βέβαιος ότι δεν γνωρίζουν όλοι γιατί χρειάζεται ένα αφυγραντήρα και τι είναι γενικά. Στην πραγματικότητα, σχεδόν όλοι χρησιμοποιούν ένα κλιματιστικό που είναι σε θέση να απαλλαγούμε από την υπερβολική υγρασία στα διαμερίσματα, ειδικά όταν η θερμοκρασία έξω από το παράθυρο είναι πάνω από 40 ° C.

Αλλά αυτό δεν είναι η κύρια λειτουργία του κλιματιστικού, αλλά μπορεί να ειπωθεί, μια παρενέργεια, η οποία, παρεμπιπτόντως, είναι πολύ χρήσιμη για το οικιακό κλίμα μας.

Αλλά, δυστυχώς, αυτή η πλευρική λειτουργία του κλιματιστικού δεν είναι σε θέση να εκτελέσει τις πραγματικές λειτουργίες της συσκευής ειδικά σχεδιασμένη για αυτή τη λειτουργία. Από την αρχή της λειτουργίας, ο αφυγραντήρας είναι σαν ένα κλιματιστικό, το ίδιο ψυγείο που παρέχει ένα αεριωθούμενο αέρα από το διαμέρισμά σας στα δροσερά πτερύγια του ψυγείου. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ο αέρας αμέσως μετατρέπεται σε κρύο και όλη η υγρασία που εγκαθίσταται σε αυτό ρέει μέσα στη δεξαμενή νερού. Και με τη σειρά του, ήδη στραγγισμένο αέρα παίρνει σε ένα άλλο, ζεστό ψυγείο και επιστρέφει στο σπίτι σας.

Πολλά μοντέλα αφυγραντικών έχουν σωλήνες, χάρη στο οποίο δεν συλλέγεται νερό στις δεξαμενές, αλλά στάζει αμέσως στο δρόμο.

Ο αέρας στα διαμερίσματα κερδίζει μέγιστη υγρασία σε ζεστό καιρό, η χρήση κλιματισμού θα σας βοηθήσει. Αλλά τι να κάνετε όταν ο παγετός έξω από το παράθυρο, πώς να απαλλαγείτε από την τεράστια ποσότητα υγρασίας στον αέρα και αυτή τη φοβερή μυρωδιά από το καλούπι που σχηματίζεται ακριβώς μπροστά στα μάτια σας;

Εδώ, σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεστε έναν αφυγραντήρα αέρα. Η άνεσή σας θα είναι σε κατάλληλο επίπεδο. Δεν θα πάσχετε από προβλήματα με μούχλα. Και γι 'αυτό είναι απαραίτητο η υγρασία στο κατοικημένο δωμάτιο να μην υπερβαίνει το 50%. Ως εκ τούτου, ασθένειες και χρόνιες αλλεργίες, μούχλα, ακάρεα, κλπ.

Αλλά το κύριο πρόβλημα - αυτό είναι φυσικά μούχλα. Προσπαθεί να εμφανιστεί παντού: στην οθόνη της οθόνης, στην ντουλάπα, στα παντελόνια, στους τοίχους και στην οροφή.

Και αν είστε ο ιδιοκτήτης μιας ιδιωτικής κατοικίας, τότε αυτό το πρόβλημα είναι ακόμη πιο σημαντικό για εσάς. Πίσω από την ταπετσαρία, ραγισμένο σοβά, ξύλινο δάπεδο αποσύνθεσης. Τα έξοδα επισκευής συνήθως ανέρχονται σε τεράστια ποσά.

Αλλά εδώ η χρήση ενός στεγνωτήρα αέρα στο αγρόκτημα θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από πολλά προβλήματα και να εξοικονομήσετε το ήμισυ των χρημάτων που ξοδέψατε για επισκευές πριν. Η χρήση του είναι ιδιαίτερα δικαιολογημένη σε υγρά υπόγεια για να απαλλαγούμε από τα προβλήματα που σχετίζονται με την υψηλή υγρασία.

Αλλά πάνω απ 'όλα από την υγρασία υποφέρουν νέα κτίρια. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα σύγχρονα δομικά υλικά δεν είναι τόσο ανθεκτικά στη μούχλα όσο αντιστέκονται φυσικά. Ένας άλλος μηχανικός για την ψύξη και θέρμανση των κτιρίων, Lew Harriman, έθεσε αυτό το πρόβλημα στα άρθρα του με τη βοήθεια των αφυγραντήρων.

Όταν αποφασίσετε να αγοράσετε αυτήν την υπέροχη συσκευή, θα συναντήσετε μια τεράστια ποικιλία αποξηραντήρων αέρα στο σπίτι σε σπίτια. Κατασκευαστές όπως η LG, η Kennex, η Whirlpool αναλαμβάνουν την κατασκευή τους. Βρείτε τα αποτελέσματα των δοκιμών του καθενός, είναι μάλλον δύσκολο να το βρείτε, οπότε κατά την αγορά θα πρέπει να καθοδηγείται από ένα από τα χαρακτηριστικά αυτών των συσκευών. Και αυτή είναι η ποσότητα υγρασίας που μπορεί να εξαγάγει η συσκευή από τον αέρα για ορισμένο χρονικό διάστημα.

Η χωρητικότητα των συσκευών που διατίθενται προς πώληση είναι πολύ διαφορετική, η απόδοση της συσκευής μπορεί να κυμαίνεται κατά καιρούς. Και η τιμή είναι από 80 έως 400 δολάρια. Κατά μέσο όρο, θα πρέπει να πληρώσετε περίπου $ 150 για τον άνετο ξηρό αέρα στο δωμάτιό σας.

Τα φυτά παράγουν επίσης ισχυρά, σοβαρά συστήματα αποστράγγισης έτοιμα να απορροφήσουν υγρασία από διώροφο σπίτι. Η αλήθεια και η τιμή τους είναι δέκα φορές υψηλότερη. Ωστόσο, να είστε προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι οι ξηραντές αέρα ξοδεύουν πολλή ηλεκτρική ενέργεια. Ας πούμε απλά, η τακτική χρήση της, η ευχαρίστηση δεν είναι φθηνή.

Στη διαδικασία εξεύρεσης ενός αφύγρανερ για τον εαυτό μου, ξανάβαλα πολλά άρθρα και μόνο ένα άρθρο από το περιοδικό Consumer Reports έδωσε πολλές συμβουλές, οι οποίες πρέπει να σημειωθούν:

 • Το δοχείο όπου συλλέγεται το νερό πρέπει να έχει μεγάλο μέγεθος και με λαβές σε περίπτωση μεταφοράς.
 • Εάν σχεδιάζετε να τοποθετήσετε τη συσκευή στο υπόγειο, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει σωλήνας κατά τη σύνδεση με την οποία θα παρέχεται η υγρασία προς τα πάνω και προς τα έξω.
 • Στη συσκευή πρέπει να είναι υποχρεωτικά ένα κουμπί βίαιο ενεργοποίηση και απενεργοποίηση, και όχι μόνο να λειτουργήσει σε αυτόματη λειτουργία.
 • Εύκολος πίνακας ελέγχου. Οι αφυγραντήρες θα πρέπει να μπορούν να ενεργοποιούνται μόνο σε ειδικά καθορισμένες ώρες, στις οποίες η πληρωμή για ηλεκτρική ενέργεια αποσύρεται λιγότερο.
 • Δώστε προσοχή στο αυτί, το οποίο θα σας βοηθήσει να μεταφέρετε τη συσκευή. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα συναντήσετε βάρος 20-30 kg.
 • Η ιστοσελίδα GreenrerChoices.org σάς βοηθά να επιλέξετε την πιο οικονομική συσκευή. Μετά από όλα, το 10-20% της διαφοράς στην κατανάλωση ενέργειας από τη συσκευή από τα υπόλοιπα, για ένα χρόνο θα είναι ένα σταθερό ποσό, το οποίο θα μπορούσε να δαπανηθεί με μεγαλύτερο όφελος.

Για να ακούσετε λιγότερο το βουητό από τον αφυγραντήρα, επιλέξτε προσεκτικά τη θέση της θέσης του. Αλλά μην ξεχνάτε ότι η πρόσβαση στο δοχείο με νερό θα πρέπει να παραμείνει ελεύθερη, καθώς είναι συχνά απαραίτητο να ρίχνουμε νερό από αυτό. Όλοι οι αφυγραντήρες διαθέτουν αισθητήρα για τη μέτρηση του ποσοστού υγρασίας. Το χειμώνα, ο αέρας είναι πιο ξηρός και, κατά συνέπεια, η συσκευή θα δαπανήσει λιγότερη ενέργεια.

Μην ξεχάσετε να φροντίσετε τη συσκευή, καθώς λειτουργεί με υγρασία, πλένετε κανονικά το δοχείο και κενά τις νευρώσεις εξαερισμού. Όπως και με το κλιματιστικό, είναι απαραίτητο να κλείσετε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα. Διαφορετικά, η συσκευή σας θα λειτουργεί σχεδόν αδρανής.

Η αγορά είναι πάντα ένα μοντέρνο μοντέλο αφυγραντήρα. Κατά κανόνα, είναι πιο οικονομικά, ελαφρύτερα και πιο ελκυστικά. Σοβαρές εκπτώσεις σε αυτές τις συσκευές, τα καταστήματα προσπαθούν να κάνουν στις αρχές του χειμώνα.

Συμβουλεύω όλους να αγοράσουν μια συσκευή που θα σας δείξει την υγρασία σας στο δωμάτιο. Σε περίπτωση που υπερβαίνει το 60%, ενεργοποιήστε αμέσως τους αφυγραντήρες αέρα.

Επιλέγοντας έναν αφυγραντήρα αέρα

Παρατηρήσαμε ότι η υγρασία επικρατεί στο σπίτι, εμφανίστηκαν μύκητες και μούχλα και τα μεταλλικά προϊόντα καλύπτονται από σκουριά, τότε μπορείτε να μιλήσετε με σιγουριά για αυξημένη υγρασία. Μπορείτε να αλλάξετε την κατάσταση μεταβαίνοντας σε άλλη περιοχή ή αγοράζοντας έναν αφυγραντήρα αέρα.

Ας μην βιαστείτε και να αγοράσετε εισιτήρια, αλλά θα καταλάβουμε τι χρειάζεται και ποια προβλήματα αποφασίζει ο ξηραντής αέρα.

Σκοπός και λειτουργίες

Οι αφυγραντές του συμπιεστή που λειτουργούν με συμπύκνωση υδρατμών είναι δημοφιλείς. Η υγρασία που εισέρχεται στην ψυχρή επιφάνεια της συσκευής συμπυκνώνεται και στη συνέχεια ρέει σε ειδικό δοχείο, από το οποίο πρέπει να αφαιρείται περιοδικά το νερό. Αυτό είναι απαραίτητο για να αποφευχθεί η μείωση της θερμοκρασίας του αέρα. Ορισμένα μοντέλα αφυγραντήρων συμπιεστών διαθέτουν ειδική έξοδο για τη σύνδεση ενός σωλήνα για την αποστράγγιση του νερού, για παράδειγμα, στο σύστημα αποχέτευσης.

Οι συσκευές που λειτουργούν με βάση την αρχή της συμπύκνωσης, έχουν μεγάλη απόδοση, αλλά στη διαδικασία δημιουργούν ένα συγκεκριμένο θόρυβο.
Ανάλογα με το σκοπό, οι αφυγραντήρες μπορούν να είναι:

 • νοικοκυριό ·
 • βιομηχανική.

Η βασική διαφορά έγκειται στην απόδοσή τους. Για παράδειγμα, οι οικιακές συσκευές μπορούν να απορροφήσουν έως και 50 λίτρα την ημέρα, ενώ καθαρίζοντας τον αέρα της σκόνης, και οι βιομηχανικές "βγάζουν" το νερό σε μεγάλες ποσότητες - χιλιάδες λίτρα την ημέρα.

Πολλά μοντέλα επιτρέπουν αφυγραντήρες διατηρηθεί η επιθυμητή υγρασία στο δωμάτιο, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν είναι μια τέχνη και αντίκες, καθώς και την ανάγκη να δημιουργήσει ένα ειδικό μικροκλίμα για την αποτελεσματική θεραπεία των ασθενειών.
Υπάρχουν δύο είδη αφυγραντήρων:

 • Κινητό. Έχουν τροχούς και μπορούν να μεταφερθούν χωρίς προβλήματα από το ένα δωμάτιο στο άλλο.
 • Σταθερό. Τοποθετούνται σε τοίχους ή οροφή.

Ανάλογα με τον κατασκευαστή, οι συσκευές μπορούν να έχουν διαφορετικό σχεδιασμό, γεγονός που καθιστά εύκολη την τοποθέτηση της συσκευής σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

Κατανάλωση ενέργειας

Ένταση αφύγρανσης

Συσκευές με υπερβολική ισχύ αποστράγγιση του δωματίου γρήγορα, και με ευκολία θα διατηρήσει το απαραίτητο μικροκλίμα σε αυτό. Αλλά η αντίστροφη πλευρά του κέρματος είναι ότι με την αύξηση της ισχύος, το επίπεδο θορύβου επίσης αυξάνεται.

Για έναν υπολογισμό κατά προσέγγιση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη σχέση:

Ανταλλαγή αέρα

Για αυτό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη σχέση:

Επίπεδο θορύβου

Τύπος διαχείρισης

Το κύριο πλεονέκτημα των συσκευών με μηχανικό έλεγχο είναι η τιμή. Οι συσκευές με ένα ηλεκτρονικό σύστημα είναι κάπως ακριβότερες, αλλά έχουν πολλά πλεονεκτήματα.
Είναι εύκολο να λειτουργούν και επιτρέπουν:

 • όσο το δυνατόν ακριβέστερα ρυθμίστε τη συσκευή και ρυθμίστε την απαραίτητη υγρασία.
 • αυτοματοποιήσει τη διαδικασία ξήρανσης, αυξάνοντας έτσι την αποτελεσματικότητα της συσκευής.
 • Επιλέξτε γρήγορα και ενεργοποιήστε πρόσθετες λειτουργίες του αφυγραντήρα.

Ρύθμιση ταχύτητας ανεμιστήρα

Αρωματικοποίηση του αέρα

Ιονισμός του αέρα

Πολλοί κατασκευαστές παράγουν αφυγραντήρες με λειτουργία ιονισμού του αέρα. Αυτή η επιλογή επιτρέπει την τεχνητή δημιουργία μιας αυξημένης συγκέντρωσης αρνητικών ιόντων αέρα στο δωμάτιο, τα οποία συχνά ονομάζονται «βιταμίνες του αέρα». Στη φύση, βρίσκονται σε δασικές και ορεινές περιοχές, όπου η αναπνοή είναι εύκολη και ευχάριστη. Το σύστημα ιονισμού καθιστά τον αέρα μέσα στο δωμάτιο φρέσκο ​​και ευχάριστο και όταν χρησιμοποιείται συστηματικά η λειτουργία ιονισμού, παρατηρείται έντονη επίδραση στην υγεία.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Ορισμένοι αφυγραντήρες διαθέτουν υδροστάτη, γεγονός που καθιστά τις συσκευές όχι μόνο βολικές κατά τη λειτουργία, αλλά και οικονομικές. Η κύρια λειτουργία του υδροσταθμού είναι ο έλεγχος της λειτουργίας της συσκευής, ανάλογα με την υγρασία στα δωμάτια. Με αυτό, μπορείτε να ρυθμίσετε τη βέλτιστη τιμή, αποφεύγοντας έτσι την ξήρανση του αέρα. Αυτό καθιστά δυνατή τη σημαντική εξοικονόμηση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, επειδή ενεργοποιεί και απενεργοποιεί αυτόματα τη συσκευή, ανάλογα με την προγραμματισμένη υγρασία, πράγμα που σημαίνει ότι η συσκευή δεν λειτουργεί καθόλου.

Ορισμένες συσκευές έχουν αυτόματη επανεκκίνηση. Αυτή η λειτουργία είναι βολική στην περίπτωση που το σπίτι είναι συχνά αποκοπεί ηλεκτρική ενέργεια ή υπάρχουν πτώσεις τάσης. Όταν το δίκτυο έχει αποκατασταθεί, ο αφυγραντήρας ενεργοποιείται αυτόματα και συνεχίζει να λειτουργεί στην καθιερωμένη λειτουργία.

Τι είναι ένας αφυγραντήρας αέρα;

Σήμερα είναι αρκετά δύσκολο να επιτευχθεί ένα άνετο επίπεδο υγρασίας για το ανθρώπινο σώμα και να διατηρηθεί χωρίς τη χρήση ειδικών συσκευών. Σύγχρονες μελέτες έχουν δείξει ότι το κανονικό επίπεδο υγρασίας θα πρέπει να είναι 45-70% για την υγιή σωματική εργασία. Επομένως, σε κάθε σπίτι πρέπει να υπάρχει ένας υγραντήρας και ένας αφυγραντήρας αέρα. Γιατί χρειάζονται αυτές οι προσαρμογές - θα περιγράψουμε λεπτομερώς αυτό το άρθρο.

Η ανάγκη για υγραντήρες και αφυγραντήρες

Ο αέρας στο δωμάτιο είναι ο σημαντικότερος παράγοντας που επηρεάζει την ανθρώπινη υγεία. Τι μπορούμε να πούμε για τις σύγχρονες αστικές συνθήκες, διότι η ποιότητα τους επηρεάζει κατά κανόνα τη συνολική ευημερία. Σήμερα στον αέρα περιέχει πάρα πολλά αλλεργιογόνα, χημικές ακαθαρσίες, διάφορους μικροοργανισμούς. Η ζημιά σε υψηλή και ανεπαρκή υγρασία έχει ήδη αποδειχθεί μία φορά.

Για να γίνει ο αέρας πιο χρήσιμος και άνετος, συνιστάται η χρήση αυτού του κλιματικού εξοπλισμού:

Χάρη σε αυτή την τεχνική, ο αέρας γίνεται πιο ποιοτικός, επιπλέον βοηθά στην καταπολέμηση αλλεργικών και μολυσματικών ασθενειών, καθώς και δερματολογικών προβλημάτων.

Σημαντικό! Ορισμένα μοντέλα που έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν ένα ευνοϊκό μικροκλίμα μέσα στο σπίτι είναι επιπλέον εξοπλισμένα με ιονιστή. Τα θετικά φορτισμένα σωματίδια, τα οποία αναπνέουν ένα άτομο, έχουν θετική επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνουν τη συγκέντρωση μυκήτων, βακτηρίων.

Το θετικό αποτέλεσμα της χρήσης συσκευών ενυδάτωσης και ξήρανσης με αέρα έχει ως εξής:

 1. Βελτιώνει τη γενική υγεία.
 2. Το επίπεδο της νόσου μειώνεται με εποχικά κρυολογήματα.
 3. Αυξάνει τον τόνο, μειώνει την κόπωση.
 4. Η ψυχολογική κατάσταση βελτιώνεται.
 5. Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου.
 6. Η πορεία των χρόνιων ασθενειών διευκολύνεται.

Ο σύγχρονος μικροκλιματικός εξοπλισμός δεν είναι μόνο χρήσιμος, είναι φθηνός, βολικός στη χρήση, αλλά και:

 1. Οικονομικά καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια.
 2. Έχει υψηλό επίπεδο απόδοσης.
 3. Έχει ένα συμπαγές μέγεθος.
 4. Φαίνεται υπέροχο στο εσωτερικό.
 5. Δεν κάνει πολύ θόρυβο.

Σημαντικό! Χρησιμοποιήστε αφυγραντήρες και υγραντήρες μπορεί να είναι οπουδήποτε, ακόμη και στο υπνοδωμάτιο και τα δωμάτια των παιδιών. Για ορισμένα δωμάτια, η χρήση τους είναι ιδιαίτερα επιθυμητή, ισχύει για:

 • Ζωντανά γραφεία.
 • Εγκαταστάσεις για νηπιαγωγεία, σχολεία.
στο περιεχόμενο ↑

Γιατί να χρησιμοποιήσετε την τεχνολογία κλιματισμού σε διαμερίσματα;

Η χρήση υγραντήρα και στεγνωτήρα σε οποιοδήποτε διαμέρισμα της πόλης έχει διάφορους λόγους. Συγκεκριμένα, αυτό οφείλεται στην κεντρική θέρμανση, ένα μικρό χώρο με μεγάλο αριθμό απορροφητών υγρασίας. Σε μικρούς χώρους, σχηματίζεται αρχικά μια ανθυγιεινή ατμόσφαιρα της κίνησης της αέρος, ο ανεπαρκής αερισμός, η υψηλή κατανάλωση οξυγόνου, τα χαμηλά ή πολύ υψηλά επίπεδα υγρασίας.

Το κύριο έργο των υγραντήρων και των αφυγραντικών είναι η αύξηση ή η μείωση της περιεκτικότητας σε νερό, η οποία εισπνέεται από την ατμόσφαιρα μέσω υδρόλυσης. Χωρίς αυτές τις συσκευές, η υγρασία του χειμώνα και του καλοκαιριού είναι κρίσιμη.

Σημαντικό! Πρέπει να θυμόμαστε ότι ολόκληρο το σώμα χρειάζεται ένα υγρό, ειδικά την βλεννογόνο μεμβράνη του στομάχου, τα εσωτερικά όργανα, τους πνεύμονες, τους ρινικούς κόλπους, τα επιδερμικά κύτταρα. Και η υπεραφλουσά του είναι επίσης εξαιρετικά επιβλαβής, μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη πολλών ασθενειών.

Πώς επηρεάζει την υγρασία τον αέρα;

Όλοι γνωρίζουμε ότι κάθε άτομο έχει μεγάλη ποσότητα υγρού στο σώμα. Όταν ο αέρας στο σπίτι είναι πολύ στεγνός, το δέρμα ξεθωριάζει, ολόκληρο το σώμα αφυδατώνεται.

Η ζημιά σε χαμηλή στάθμη υγρασίας έχει ως εξής:

 • Οι περισσότεροι υποφέρουν από βλεννογόνους που έρχονται σε επαφή με τον αέρα, στεγνώνουν, καλύπτουν με μικρές ρωγμές, γεγονός που ανοίγει έναν άμεσο δρόμο για ιούς και βακτηρίδια μέσα στο σώμα.
 • Η υγρασία επηρεάζει επίσης την ανταλλαγή θερμότητας, την εφίδρωση.
 • Εάν η υγρασία του αέρα πέσει στο 10%, οι άνθρωποι αρχίζουν να αισθάνονται δυσφορία στο ρινοφάρυγγα, υπάρχει πόνος στα μάτια, μερικές φορές υπάρχουν ρινορραγίες.
 • Οι άνθρωποι που πάσχουν από βρογχικό άσθμα βιώνουν φοβερές επιληπτικές κρίσεις.

Παρ 'όλα αυτά, ο ξηρός αέρας βοηθά στη μεταφορά των υψηλών ή χαμηλών θερμοκρασιών πιο εύκολα. Είναι ευκολότερο να μεταφερθεί η καλοκαιρινή θερμότητα, οι χειμερινές παγετοί.

Πώς να αυξήσετε το επίπεδο υγρασίας;

Η ανάγκη για υγραντήρες είναι προφανής. Εάν παρατηρήσετε ότι το δέρμα στο πρόσωπο και τα χέρια γίνονται αυστηρότερες και ξηρό, σταθερό γαργάλημα στο λαιμό, σπάζοντας τη δομή της τρίχας, συχνά αϋπνία, επιληπτικές κρίσεις, συνεχή κόπωση, τότε θα πρέπει οπωσδήποτε αυτόν τον εξοπλισμό.

Σημαντικό! Η έλλειψη υγρασίας έχει καταστροφικές επιπτώσεις όχι μόνο στην ανθρώπινη υγεία αλλά και στο εσωτερικό - οι πόρτες, τα έπιπλα, οι πόρτες, τα έπιπλα και τα μουσικά όργανα είναι κατεστραμμένα.

Οι υγραντήρες χρειάζονται αέρα για τους εξής λόγους:

 1. Αποτρέψτε τον πολλαπλασιασμό στον αέρα των ιών, παθογόνων παραγόντων.
 2. Αυξήστε την υγρασία του αέρα στο βέλτιστο επίπεδο.
 3. Γεμίστε τον αέρα με χρήσιμα αρνητικά φορτισμένα ιόντα.
 4. Καθαρός εναέριος χώρος από γύρη, αλλεργιογόνα, τρίχα κατοικίδιων ζώων, βρωμιά.
 5. Βελτιώστε την ποιότητα του αέρα διατηρώντας επιβλαβείς εναιωρήματα και χημικούς αναθυμιάσεις.
 6. Εξουδετερώνει τις οσμές.
 7. Αρωματιστείτε το δωμάτιο.
 8. Μην επιτρέπετε υπερβολική καθίζηση σκόνης.
 9. Αυξήστε τη διάρκεια ζωής των προϊόντων από φυσικά υλικά.
 10. Επηρεάζουν θετικά την ανάπτυξη των φυτών εσωτερικού χώρου.

Σημαντικό! Οι υγραντήρες μπορούν να έχουν διαφορετικό σχεδιασμό, αρχή λειτουργίας, πρόσθετες λειτουργίες. Για να βρείτε ένα καλό μοντέλο, μπορείτε να βοηθήσετε τις κριτικές μας:

Πώς το σώμα έχει υψηλό επίπεδο υγρασίας;

Για να αποφασίσετε μόνοι σας αν χρειάζεστε έναν αφυγραντήρα αέρα στο σπίτι σας, πρέπει πρώτα να καταλάβετε πόσο υψηλή υγρασία επηρεάζει το ανθρώπινο σώμα. Είναι ιδιαίτερα δύσκολο σε τέτοιες συνθήκες να είναι άτομα με υπέρταση, αθηροσκλήρωση, καρδιαγγειακές παθήσεις.

Όταν η υγρασία είναι πολύ υψηλή, συμβαίνουν τα εξής:

 • Διαταραχή της θερμότητας από την επιφάνεια του δέρματος, το σώμα είναι πολύ υπερθέρμανση.
 • Η υπερβολική θερμότητα προκαλεί μια αίσθηση βαρύτητας, ζοφείας, μειωμένης αποτελεσματικότητας, γενικότερα επιδεινώνεται η υγεία.
 • Η αντίσταση του σώματος στα κρυολογήματα και τις μολυσματικές ασθένειες μειώνεται.
 • Αναπτύξτε μούχλα και μύκητες, το δωμάτιο μολύνεται με επικίνδυνες διαφορές.

Σημαντικό! Προειδοποιείτε όλες αυτές τις συνέπειες μπορεί να είναι αρκετά απλοί τρόποι:

Πώς να μειώσετε την υγρασία;

Ο ευκολότερος τρόπος για να μειώσετε το επίπεδο υγρασίας είναι η χρήση ενός αφυγραντήρα αέρα. Οι κατασκευαστές προσφέρουν κινητές και συμπαγείς οικιακές συσκευές για διαμερίσματα και σπίτια, συγκεντρώνοντας όλη την υπερβολική υγρασία μέσα τους.

Η ανάγκη για στεγνωτήρες αέρα έχει ως εξής:

 1. Ο μέσος άνθρωπος καταναλώνει 900 γραμμάρια υγρασίας ανά ημέρα, δηλαδή είναι η βέλτιστη τιμή για την κανονική υγεία. Σε υγρές εγκαταστάσεις, οι άνθρωποι αρχίζουν να απορροφούν υπερβολικές ποσότητες υγρασίας, αντίστοιχα - να χάσουν λιγότερα. Εξαιτίας αυτού, το φορτίο στο σώμα αυξάνεται σημαντικά.
 2. Σε ένα υγρό περιβάλλον, τα σπόρια των καλουπιών αναπτύσσονται γρήγορα, απλώνονται σε τοίχους και μπορούν να διεισδύσουν στο σώμα, το οποίο έχει επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία.
 3. Ένα υψηλό επίπεδο υγρασίας είναι πολύ επιβλαβές για τα άτομα με άσθμα, έχουν οίδημα, σπασμούς. Είναι δύσκολο για τέτοιες καταστάσεις να υποφέρουν άτομα που πάσχουν από αρθρίτιδα και οστεοχονδρωσία.
 4. Συχνά, η υψηλή υγρασία προκαλεί βλάβη στο παρκέ, στα έπιπλα, στα εσωτερικά στοιχεία.
στο περιεχόμενο ↑

Βίντεο υλικό

Τώρα γνωρίζετε πόσο χρήσιμη είναι η σύγχρονη κλιματική τεχνολογία, πώς επηρεάζει τη γενική υγεία και το περιβάλλον. Το κύριο πράγμα είναι να προσδιορίσετε σωστά ποιες από τις αναφερόμενες συσκευές χρειάζονται στην περίπτωσή σας - για αποστράγγιση ή υγρασία του αέρα.

Αφυγραντήρες αέρα - τι χρειάζεται, πώς να επιλέξετε, τι να αναζητήσετε

Ο αφυγραντήρας αέρα, μαζί με τον υγραντήρα αέρα, είναι μια συσκευή που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ένα άνετο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο αφυγραντήρας αέρα είναι απαραίτητος για την εξάλειψη των προβλημάτων που προκαλούνται από τα υψηλά επίπεδα υγρασίας. Αυτή η συσκευή σας επιτρέπει να επιτύχουμε δύο σημαντικούς στόχους: να παρέχει άνετες συνθήκες στο δωμάτιο για τους ανθρώπους που πρέπει να υπάρχει σε μόνιμη βάση, καθώς και - για την παροχή «άνεση» και το πολύ χώρο στον οποίο η υγρασία που καταγράφονται τακτικά.

Γιατί η υψηλή υγρασία είναι κακή

Μαζί με τη θερμοκρασία, η υγρασία του αέρα είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που επηρεάζουν την ευημερία ενός ατόμου. Δυστυχώς, στη χώρα μας αυτό δεν θεωρείται κατά κάποιον τρόπο, αν και σε άλλες χώρες, δίδεται μεγάλη προσοχή στη ρύθμιση της περιεκτικότητας σε νερό στο νερό. Αρχικά, καθορίστε ποιο επίπεδο υγρασίας θεωρείται βέλτιστο.

Σύμφωνα με την έρευνα, το άτομο αισθάνεται πιο άνετα στην κλίμακα υγρασίας μεταξύ 40% και 60%. Όταν η υγρασία του αέρα κυμαίνεται από 40-60%, το σώμα μας καταπολεμά αποτελεσματικά τις μολύνσεις που προκαλούνται από αερομεταφερόμενα σταγονίδια, για παράδειγμα με τη γρίπη. Σε αυτό το εύρος ενεργοποιούνται οι προστατευτικές ιδιότητες του ανθρώπινου αναπνευστικού συστήματος, βελτιώνεται η νοητική δραστηριότητα, η καρδιά λειτουργεί με ελάχιστη υπερφόρτωση, κλπ.

Αλλά δεν είναι μόνο τα σώματά μας υποφέρουν από έλλειψη ή περίσσεια υγρασίας, πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε υδρατμούς επηρεάζει αρνητικά την κατάσταση στο σπίτι - μπορεί να έρθει στην ερείπωση και ακόμη και τα δομικά επένδυση δομές, αν δεν είναι σχεδιασμένα για τέτοιες συνθήκες.

Και αν πρόκειται για χώρο βιομηχανικής ή αποθήκης, η αυξημένη περιεκτικότητα σε υγρασία είναι ακόμη πιο επικίνδυνη, επομένως σε ορισμένες επιχειρήσεις χωρίς μείωση της υγρασίας του αέρα με οποιονδήποτε τρόπο να μην διαχειριστεί.

Εδώ είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν σε υγρές περιοχές:

 • την εμφάνιση και την εξάπλωση του μούχλας και άλλων μυκητιακών οργανισμών ·
 • πρήξιμο και φθορά ξύλινων κατασκευών, για παράδειγμα, δαπέδων.
 • διάβρωση μεταλλικών κατασκευών.
 • διείσδυση της υγρασίας στον εξοπλισμό υπολογιστών, σε άλλες συσκευές και μηχανισμούς, στην εμφάνιση κινδύνων βραχυκυκλώματος,
 • την εμφάνιση ενός κινδύνου τραυματισμού εξαιτίας του σχηματισμού ραβδώσεων και λακκούβων στο δάπεδο.
 • μείωση των θερμομονωτικών ιδιοτήτων των υλικών δόμησης και τελικής επεξεργασίας ·
 • την εμφάνιση του κινδύνου ύπαρξης γάμου σε τεχνολογικές διαδικασίες κατά την κατασκευή ·
 • - κατάψυξη των ανοικτών τμημάτων των αγωγών.
 • την υποβάθμιση των καταναλωτικών ιδιοτήτων και την αλλοίωση των αγαθών σε τρίτες χώρες.

Αυτή η λίστα μπορεί να συνεχιστεί.

Τι είδους αφυγραντήρες υπάρχουν;

Υπάρχουν τουλάχιστον δύο παραδοσιακοί τρόποι για την καταπολέμηση της υπερχείλισης: άνοιγμα παραθύρων ή αερισμού και χρήση συσκευών θέρμανσης. Η τελευταία μέθοδος χαρακτηρίζεται από υψηλή κατανάλωση ενέργειας και σημαντικό κίνδυνο ότι το δωμάτιο μπορεί εύκολα να "ξεραθεί", το οποίο είναι γεμάτο με άλλα προβλήματα. Και ο αερισμός ως ένας τρόπος για την καταπολέμηση της υψηλής υγρασίας έχει τουλάχιστον τρία μεγάλα προβλήματα:

 • ο αέρας του δρόμου δεν πρέπει απαραιτήτως να είναι στεγνός, μπορεί επίσης να περιέχει υπερβολική υγρασία και συνεπώς αυτό το μέτρο θα αποδειχθεί απλώς αναποτελεσματικό,
 • Με την απώλεια υγρασίας μέσα από το παράθυρο, χάνονται πολύτιμες θερμότητες, γεγονός που αυξάνει το κόστος θέρμανσης,
 • Τέλος, στον κλάδο υπάρχουν τεχνικές διαδικασίες που απαιτούν ειδικές συνθήκες για την ποιότητα και τις παραμέτρους του αέρα, επομένως δεν υπάρχει κανένας τρόπος να "ανοίξει το παράθυρο" κατ 'αρχήν.

Ευτυχώς, σήμερα στην αγορά διατίθενται πολλά μοντέλα ειδικών συσκευών, σκοπός των οποίων είναι η μείωση της υπερβολικής υγρασίας αέρα στο βέλτιστο επίπεδο - αφυγραντήρες αέρα. Όλοι οι ξηραντές αέρα υπόκεινται χωριστά, ανάλογα με το πεδίο εφαρμογής:

Stanislav Shary, διευθυντής μάρκας «Εταιρείες NeoClima»

"Οι ξηραντές αέρα της NeoClima έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε υγρασία. Το εύρος αυτό κυμαίνεται από 10 έως 1500 λίτρα την ημέρα, πράγμα που μας επιτρέπει να λύσουμε με επιτυχία ακόμα και τις πιο σύνθετες εργασίες. Αλλά μόνο οι επαγγελματίες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τον αφυγραντήρα που χρειάζεστε".

 • αφυγραντήρες οικιακού αέρα,
 • βιομηχανικοί αφυγραντήρες.

Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, διακρίνονται:

 • συμπύκνωση,
 • προσρόφηση,
 • αφομοίωση.

Σύμφωνα με το σχέδιο, οι αφυγραντήρες είναι:

Εδώ είναι οι κύριοι τύποι αφυγραντήρων αέρα. Πρέπει να σημειωθεί ότι η διαίρεση είναι σε μεγάλο βαθμό υπό όρους. Για παράδειγμα, οι βιομηχανικοί ξηραντήρες αέρα χρησιμοποιούνται συχνά στην καθημερινή ζωή, ως στοιχείο του γενικού συστήματος εξαερισμού.

Πού να χρησιμοποιήσετε στεγνωτήρες αέρα

Τοποθεσίες όπου μπορείτε να συναντήσετε τους αφυγραντήρες, αρκετά. Οι αφυγραντήρες οικιακού αέρα αγοράζονται συχνά από εκείνους που ζουν σε υγρό κλίμα με συχνές βροχοπτώσεις, καθώς και εκείνους που αναγκάζονται να ζουν σε ημιυπόγειο χώρους ή αντίστροφα, κάτω από την ίδια την στέγη.

Τις περισσότερες φορές, οι ξηραντές αέρα εγκαθίστανται σε ιδιωτικές κατοικίες, αλλά πρέπει να τονιστεί ότι πρόσφατα υπήρξε αυξημένη ζήτηση για αφυγραντήρες για το διαμέρισμα. Προφανώς, αυτό οφείλεται στην εμφάνιση στην αγορά λιγότερο δαπανηρών και πιο οικονομικών και εύχρηστων μοντέλων. Η υπάρχουσα σειρά μοντέλων καθιστά δυνατή την αγορά ενός αφυγραντήρα για άτομα με σχεδόν οποιοδήποτε επίπεδο εισοδήματος.

Παρ 'όλα αυτά, οι αφυγραντήρες οικιακής χρήσης δεν είναι ακόμη διαθέσιμα σε όλα τα σπίτια. Αλλά οι αφυγραντήρες αέρα είναι πρακτικά απαραίτητες:

 • σε βιομηχανικούς χώρους όπου η υγρασία του αέρα είναι κρίσιμη.
 • σε αποθήκες, σιταποθήκες, αρχεία?
 • σε μουσεία, στοές, αίθουσες εκθέσεων, βιβλιοθήκες.
 • σε νοσοκομεία και κλινικές.
 • σε πισίνες και μπανιέρες, σε αθλητικές αίθουσες και θαλάσσια πάρκα.
 • σε υπόγεια και ημιυπόγειο εργαστήρια ·
 • σε εργοτάξια - για να εξασφαλιστεί η ποιότητα των τελειωμάτων και άλλων κατασκευαστικών έργων.

Υπάρχουν επίσης ειδικοί αφυγραντήρες πεπιεσμένου αέρα. Όπως είναι γνωστό, ο πεπιεσμένος αέρας χρησιμοποιείται ευρέως σε διάφορες τεχνολογικές διεργασίες. Για παράδειγμα, με τη βοήθεια πνευματικής κίνησης, ανοίγουν οι πόρτες των δημόσιων συγκοινωνιών. Αλλά ο αέρας που εισέρχεται στον συμπιεστή, περιέχει πάντα μια σημαντική ποσότητα υδρατμών.

Κατά τη συμπίεση του μίγματος αέρα, λαμβάνει χώρα η συγκέντρωση αυτού του ατμού, η οποία οδηγεί στη συμπύκνωσή του στους σωλήνες του πνευματικού συστήματος. Με όλες τις επακόλουθες δυσάρεστες συνέπειες. Ως εκ τούτου, πριν από την παροχή αέρα στον συμπιεστή, είναι απαραίτητο να το αποθηκεύσετε από την υπερβολική υγρασία, γι 'αυτό και οι αποξηραντές πεπιεσμένου αέρα ή οι ξηραντές αέρα για συμπιεστές συναντώνται. Τις περισσότερες φορές, ένας αφυγραντικός ξηραντήρας αέρα χρησιμοποιείται για την αφυδάτωση του πεπιεσμένου αέρα.

Ξεχωριστά, πρέπει να πω για το στεγνωτήριο αέρα για την πισίνα. Αυτός ο τύπος εξοπλισμού είναι απαραίτητος σε όλες τις εγκαταστάσεις όπου υπάρχει ανοιχτό καθρέφτη νερού και όπου η υγρασία πρέπει να ελέγχεται προσεκτικά ώστε να επιτυγχάνεται η βέλτιστη άνεση.

Η αρχή των αφυγραντικών

Όπως ήδη αναφέρθηκε, οι ξηραντές αέρα είναι τριών βασικών τύπων.

Αφυγραντήρας αέρος αφομοίωσης

Αυτός ο τύπος χρησιμοποιείται πρακτικά μόνο στην παραγωγή, όταν απαιτείται να αποστραγγίζονται μεγάλες ποσότητες αέρα. αφυγραντήρας εργασία assimilatory τύπος είναι να εξασφαλίσει μια σταθερή ανταλλαγή αέρα, στην οποία εμφανίζεται υγρού αέρα από το δωμάτιο, αποδίδοντας ένα πιο ξηρό αέρα που παρέχεται από το εξωτερικό.

Το κύριο μειονέκτημα αυτού του αφυγραντήρα είναι το γεγονός ότι είναι το λιγότερο ενεργειακά αποδοτικό όλων των τύπων. Το γεγονός είναι ότι μαζί με τον αφαιρεμένο θερμαινόμενο αέρα, ρίχνεται πολύτιμη θερμότητα στον σωλήνα, καθώς και η ενέργεια που απαιτείται για την επεξεργασία του παρεχόμενου αέρα. Επιπλέον, ο ξηραντήρας αμίλησης αέρα απλά δεν θα λειτουργήσει σε μια περιοχή όπου παρατηρείται σταθερά υψηλό επίπεδο υγρασίας αέρα, για παράδειγμα στην παραλία.

Αφυγραντήρας αέρα προσρόφησης

Ο ξηραντής προσρόφησης αέρα, μαζί με τη συμπύκνωση, είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους αφυγραντήρων. Η αρχή του ξηραντήρα αέρα τύπου προσρόφησης βασίζεται στην ικανότητα ορισμένων ουσιών να απορροφούν την υγρασία απευθείας από τον αέρα. Η πιο γνωστή ουσία για τους καταναλωτές με παρόμοιες ιδιότητες είναι το silica gel, το οποίο, πιθανότατα, είδαμε σε κουτιά με νέα παπούτσια - τέτοιες μικρές σακούλες.

Είναι αλήθεια ότι δεν αρκεί να απορροφάμε υδρατμούς. Το υλικό προσρόφησης θα πρέπει να απελευθερώνεται περιοδικά από τη συλλεγμένη υγρασία για να αποκαταστήσει τις ιδιότητες απορρόφησης του νερού. Πιο συχνά, χρησιμοποιούνται ειδικά περιστρεφόμενα τύμπανα ή ρότορα στους αφυγραντήρες αέρα προσρόφησης για να παρέχουν μια διαδικασία κυκλικής απορρόφησης-αναγέννησης. Το τύμπανο είναι συνήθως κατασκευασμένο από προφίλ αλουμινίου, το οποίο σχηματίζει αξονικά τριχοειδή αγγεία, η επιφάνεια του οποίου καλύπτεται με μια ουσία απορρόφησης υγρασίας.

Ο υγρός αέρας διέρχεται μέσω ενός τέτοιου ρότορα και αφήνει πάνω του πλεονάσματα υδρατμών που προσροφούνται και ο αέρας αφήνει το στεγνωτήριο ήδη ξηρό. Ο ρότορας οδηγείται από έναν ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος εξασφαλίζει την περιστροφή του. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι υγρός αέρας τροφοδοτείται μόνο σε ένα μέρος της επιφάνειας του δρομέα - ένα από τα τμήματα του τυμπάνου δεν εμπλέκεται σε αυτή τη διαδικασία.

Σε αυτό το τμήμα, λαμβάνει χώρα η διαδικασία επιλογής της πλεονάζουσας υγρασίας από το προσροφητικό υλικό για να αποκατασταθεί η παραγωγική του ικανότητα. Για να γίνει αυτό, τροφοδοτείται μια αντίστροφη ροή αέρα που θερμαίνεται στους 120 ° C σε αυτό το τμήμα, το οποίο "συλλέγει" τη συσσωρευμένη υγρασία από μόνη της. Ο προκύπτων υγρός θερμός αέρας εκκενώνεται έξω από το χώρο στεγνώματος. Και ο ρότορας είναι και πάλι έτοιμος να λειτουργήσει.

Είναι σημαντικό η σύνθεση προσρόφησης του δρομέα να μπορεί να αντέξει έναν σημαντικό αριθμό κύκλων προσρόφησης-αναγέννησης. Οι ατμολέβητες, οι ηλεκτρικοί ή οι θερμαντήρες αερίου χρησιμοποιούνται για τη θέρμανση του αναγεννητικού αέρα.

Ο ξηραντήρας προσρόφησης αέρα είναι λιγότερο αποδοτικός από τον ξηραντήρα συμπύκνωσης, αλλά, σε αντίθεση με τον τελευταίο, είναι ικανός να αφύγρανση αέρα με χαμηλή θερμοκρασία. Επομένως, αυτός ο τύπος συσκευής χρησιμοποιείται για την ξήρανση ψυχρών χώρων. Για παράδειγμα, ψυγεία ή αρένες πάγου.

Συσκευή στεγνώματος αέρα συμπυκνωμάτων

Ίσως αυτός είναι ο πιο κοινός τύπος αφυγραντήρα αέρα. Η αρχή του ξηραντήρα συμπυκνώματος αέρα βασίζεται στην ίδια την ιδιότητα αέρα για να απαλλαγεί από την υπερβολική υγρασία κατά τη διάρκεια της ψύξης. Όταν ψύχεται ο αέρας, η μέγιστη δυνατή ποσότητα υγρασίας που μπορεί να περιέχει μειώνεται και η περίσσεια υγρασίας πέφτει υπό μορφή συμπυκνώματος.

Πιθανώς, καθένας από εμάς είναι εξοικειωμένος με αυτή τη φυσική διαδικασία. Ως αποτέλεσμα αυτού σχηματίζεται η πρωινή δροσιά - ο αέρας κρυώνει κατά τη διάρκεια της νύχτας και συμπυκνώνει την περίσσεια υγρασίας με τη μορφή σταγονιδίων νερού. Όπως μπορείτε να δείτε, όλα είναι πολύ απλά.

Ως εκ τούτου, το κύριο καθήκον του ξηραντηρίου συμπυκνώματος αέρα είναι η ψύξη του ξηραντικού αέρα. Η ψύξη του αέρα σε έναν τέτοιο αφυγραντήρα είναι η ίδια όπως σε ένα συμβατικό κλιματιστικό, οπότε η συσκευή τους είναι παρόμοια. Στην πραγματικότητα, ο ξηραντήρας αέρα συμπύκνωσης είναι ένα κλιματιστικό στο οποίο δεν πραγματοποιείται η λειτουργία της απομάκρυνσης θερμότητας από το δωμάτιο.

Ο αέρας που διοχετεύεται περνά διαδοχικά μέσω ενός εξατμιστή (ή ψυχρού εναλλάκτη) όπου ψύχεται κάτω από το σημείο δρόσου. Ταυτόχρονα, η υγρασία από τον αέρα συμπυκνώνεται στα άκρα του εξατμιστή. Και έπειτα μέσω ενός συμπυκνωτή (ή θερμού εναλλάκτη θερμότητας) στον οποίο ο στραγγισμένος ψυχρός αέρας θερμαίνεται και στη συνέχεια εκκενώνεται από τον αφυγραντήρα με μια θερμοκρασία ελαφρώς υψηλότερη από ότι στην είσοδο. Συσσωρευμένο συμπύκνωμα ή συλλέγεται σε ειδικό δοχείο ή εκτρέπεται στο αποχετευτικό δίκτυο.

Αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός και φθηνός τρόπος για την αφυδάτωση του αέρα. Αλλά επίσης έχοντας τα μειονεκτήματά της. Σε συμπύκνωση αφυγραντήρες περιορισμένο εύρος θερμοκρασιών λειτουργίας, ως εάν η θερμοκρασία του δωματίου είναι αρκετά χαμηλή, να κρυώσει πιο απλά είναι αδύνατο - το συμπυκνωμένο νερό θα παγώσει.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συσκευή αφύγρανσης αέρα μπορούν να βρεθούν εδώ.