Πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα ο ίδιος: τα καλύτερα σπιτικά μοντέλα

Όλο το χειμώνα, ανυπομονούμε να περάσουμε ευχάριστες καλοκαιρινές μέρες και με την έναρξη ενός καυτού πόρου για κάποιο λόγο αρχίζουμε να ονειρευόμαστε δροσιά. Πόσο θαυμάσια θα βοηθήσει να αποκατασταθεί η δύναμη και να ανακουφιστεί η κόπωση ενός ελαφριού αεράκι που δημιουργήθηκε από έναν μικρό αυτόνομο ανεμιστήρα. Εκτός αυτού, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δραστηριότητα, σωστά;

Σας προτείνουμε να εξοικειωθείτε με οδηγίες βήμα προς βήμα για τη συναρμολόγηση των απλούστερων αποτελεσματικών συσκευών από κυριολεκτικά αποβλήτων πρώτων υλών. Στο άρθρο που υποβλήθηκε στην προσοχή σας λεπτομερώς, σας λένε πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα με τα χέρια σας και τι θα χρειαστεί για έναν κύριο στο σπίτι.

Στη διάθεσή σας υπάρχει μια λεπτομερής περιγραφή της κατασκευής των επιλογών, η επίδραση της οποίας δοκιμάζεται στην πράξη. Μπορείτε να κάνετε τέτοιες συσκευές με τα χέρια σας, χωρίς καμία εμπειρία. Για να εκτιμήσετε πλήρως τις πληροφορίες, επισυνάπτονται βήμα προς βήμα φωτογραφίες και οδηγίες βίντεο.

Απλά αυτο-κατασκευασμένα CD

Ο πιο απλός ανεμιστήρας μπορεί να κατασκευαστεί από δίσκους CD. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για παράδειγμα, για τοπικές επιπτώσεις στον χρήστη, ο οποίος ξοδεύει πολύ χρόνο στον υπολογιστή.

Προετοιμάστε τις πρώτες ύλες για την εργασία:

 • CD δίσκοι - 2 τεμάχια.
 • κινητήρα χαμηλής ισχύος.
 • φελλό από ένα μπουκάλι κρασί?
 • καλώδιο με βύσμα USB.
 • σωλήνας ή ορθογώνιο παραλληλόγραμμο από χαρτόνι ·
 • συγκολλητικό σίδερο.
 • κερί ή αναπτήρα, θερμή τήξη.
 • μολύβι, χάρακα, χαρτί σε κουτί.

Για τους σκοπούς μας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μηχανή από ένα παλιό παιχνίδι, για παράδειγμα, από μια γραφομηχανή. Ως σωλήνας από χαρτόνι, είναι κατάλληλο ένα μανίκι, ελαφρώς εμπλουτισμένο με διακοσμητικό χαρτί τελειώματος, από ένα ρολό χαρτιού υγείας.

Η διαδικασία της συναρμολόγησης ενός μίνι ανεμιστήρα είναι αρκετά απλή.

Πάρτε ένα από τα CD και χρησιμοποιήστε το δείκτη για να διαιρέσετε την επιφάνεια σε οκτώ όμοια τμήματα. Για να το κάνετε αυτό ο ευκολότερος τρόπος, χρησιμοποιώντας ένα φύλλο χαρτιού σε ένα κουτί. Σχεδιάστε ένα σταυρό πάνω του από μια οριζόντια και κάθετη γραμμή. Κάθε μία από τις τέσσερις ορθές γωνίες που προκύπτουν διαιρείται στο μισό. Χρησιμοποιώντας κελιά, αυτό δεν είναι δύσκολο.

Τοποθετήσαμε ένα δίσκο στο σχέδιό μας, έτσι ώστε οι γραμμές που διασταυρώνονται να βρίσκονται στο κέντρο της τρύπας. Εναλλακτικά εφαρμόζοντας τον χάρακα στις γραμμές που αποκλίνουν από το κέντρο, κάνουμε την σήμανση στο δίσκο. Έτσι τα τμήματα θα είναι τα ίδια. Για να διαιρέσετε το δίσκο σε λεπίδες, ακολουθήστε τις γραμμές σήμανσης με ένα συγκολλητικό σίδερο από το διαφανές τμήμα στην άκρη.

Για κοπή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψαλίδι, αλλά υπάρχει κίνδυνος να σπάσει το τεμάχιο εργασίας κατά τη διάρκεια της εργασίας. Εάν δεν υπάρχει ο συγκολλητικός χάλυβας, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι, που έχει προθερμανθεί σε μια πλάκα. Όταν εργάζεστε με ένα συγκολλητικό σίδερο κατά μήκος των άκρων της κοπής, σχηματίζεται ένα συσσωρευμένο πλαστικό, το οποίο μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί με ένα μαχαίρι.

Πάνω από τη φλόγα ενός καυτού κεριού, θερμαίνετε την επιφάνεια του δίσκου έτσι ώστε οι λεπίδες να αναπτυχθούν ελαφρά. Εάν δεν υπάρχουν κεριά, θα λειτουργήσει ένας αναπτήρας ή ένα φυσητήρα. Η θερμότητα ακολουθεί το κεντρικό τμήμα του δίσκου και όλα τα πτερύγια περιστρέφονται προς μία κατεύθυνση. Ένα πώμα κρασιού τοποθετείται στην οπή του δίσκου. Για να το διορθώσετε καλύτερα, θα χρειαστεί να προεπεξεργαστείτε την άκρη της οπής με μια θερμοκολλημένη κόλλα.

Το καλώδιο USB πρέπει να συνδεθεί με τον κινητήρα. Αν δεν μαντέψουμε με την κατεύθυνση περιστροφής της έλικας, θα είναι δυνατό να αλλάξουμε τις κινήσεις σε μέρη, δηλαδή να αλλάξουμε την πολικότητα. Ο κινητήρας πρέπει να κολληθεί στον σωλήνα από χαρτόνι και ο ίδιος ο σωλήνας στο δεύτερο CD, ο οποίος θα παίξει το ρόλο της βάσης της βάσης.

Τώρα η έλικα πρέπει να "φυτευτεί" στη ράβδο του μελλοντικού ανεμιστήρα. Θα προσπαθήσουμε να το εγκαταστήσουμε αυστηρά στο κέντρο. Για να το στερεώσετε σε αυτή τη θέση είναι δυνατή με τη βοήθεια μιας θερμής κόλλας. Μετά την ολοκλήρωση όλων των εργασιών, ο ανεμιστήρας είναι έτοιμος για χρήση.

Πώς να κάνετε ένα παρόμοιο, αλλά ελαφρώς πιο περίπλοκο σχέδιο, συμπεριλαμβανομένου ενός ελεγκτή στο κύκλωμα, να δούμε το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο τέλος αυτού του άρθρου.

Ανεμιστήρας βασισμένος σε πλαστικό μπουκάλι

Αυτό που κάνουν όχι μόνο οι βιοτέχνες μας από πλαστικά μπουκάλια! Ήρθε η ώρα να πούμε ότι ο ανεμιστήρας από αυτούς είναι επίσης πολύ καλός. Ίσως δεν θα πετάξει ολόκληρο το δωμάτιό σας, αλλά κάποιος που αναγκάζεται να εργαστεί σε έναν υπολογιστή θα βοηθήσει με ακρίβεια. Προσφέρουμε δύο επιλογές για τη δημιουργία ενός μοντέλου ανεμιστήρα.

Επιλογή # 1: Σκληρό πλαστικό μοντέλο

Για να κάνουμε το έργο που χρειαζόμαστε:

 • μια πλαστική φιάλη χωρητικότητας 1,5 λίτρων.
 • η μηχανή από το παλιό παιχνίδι.
 • μικρό διακόπτη;
 • μια μπαταρία "Duracell".
 • ένα δείκτη?
 • ψαλίδι;
 • κερί.
 • σφυρί και καρφί?
 • αφρός πολυστυρενίου.
 • καυτό πυροβόλο όπλο.

Έτσι, πάρτε ένα συνηθισμένο πλαστικό μπουκάλι 1,5 λίτρων με φελλό. Στο επίπεδο της γραμμής ετικέτας, κόψτε το πάνω μέρος του. Αυτό θα χρειαστεί να φτιάξουμε μια έλικα. Διαχωρίζουμε την επιφάνεια του πλαστικού τεμαχίου σε έξι μέρη.

Προσπαθούμε να το επισημάνουμε έτσι ώστε να έχουμε ίσους τομείς: η ποιότητα της μελλοντικής συσκευής εξαρτάται από αυτό.

Κόβουμε το τεμάχιο εργασίας επισημαίνοντας σχεδόν το λαιμό. Λυγίζουμε τις λεπίδες της μελλοντικής έλικας και κόβουμε κάθε δεύτερο. Εξακολουθήσαμε να έχουμε ένα κενό με τρία πτερύγια σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους. Οι άκρες κάθε λεπίδας πρέπει να στρογγυλεύονται. Το κάνουμε προσεκτικά.

Τώρα χρειαζόμαστε ένα μικρό κερί. Το φως. Ζεσταίνουμε κάθε λεπίδα στη βάση για να την γυρίσουμε προς την κατεύθυνση που χρειαζόμαστε. Όλες οι λεπίδες πρέπει να περιστραφούν προς μία κατεύθυνση. Αφαιρέστε το καπάκι από το τεμάχιο εργασίας και στο κέντρο του χτυπήσαμε την τρύπα με ένα καρφί και ένα σφυρί.

Βάζουμε ένα πώμα στη ράβδο ενός μικρού κινητήρα. Αυτοί οι κινητήρες μπορούν να παραμείνουν από παιχνίδια παλιών παιδιών. Κατά κανόνα, η λήψη τους δεν είναι δύσκολη. Τοποθετούμε το πώμα με κόλλα.

Τώρα πρέπει να δημιουργήσετε μια βάση πάνω στην οποία θα κρατηθεί ο κινητήρας. Για το σκοπό αυτό λαμβάνουμε, για παράδειγμα, ένα κομμάτι αφρού πολυστερίνης. Τοποθετούμε σε αυτό ένα ορθογώνιο, το οποίο μπορεί επίσης να αποκοπεί από τη συσκευασία αφρού. Στην επάνω επιφάνεια αυτού του ορθογωνίου και θα σταθεροποιηθεί ο κινητήρας μας, στον οποίο προσαρμόζεται η έλικα. Για να γίνει αυτό, στον αφρό είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια αυλάκωση που να αντιστοιχεί στις παραμέτρους του κινητήρα.

Για να στερεώσετε τα στοιχεία του προϊόντος χρησιμοποιήστε θερμή τήξη. Εάν απουσιάζει, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλες συγκολλητικές συνθέσεις. Είναι σημαντικό η ίδια η στερέωση να είναι όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστη.

Ένας μικρός διακόπτης και τροφοδοτικό συνδέονται με τη βάση αφρού, ο ρόλος της οποίας παίζεται από μια ορθογώνια μπαταρία Duracell. Συλλέγουμε την απλούστερη αλυσίδα, προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα όσο το δυνατόν ακριβέστερα.

Απλά πρέπει να βιδώσουμε την έλικα στον φελλό, στερεωμένο πάνω στον κινητήρα. Ο ανεμιστήρας μας είναι πλήρως λειτουργικός.

Το μαξιλάρι αφρού, ίσως, ζυγίζει πολύ λίγο για να δώσει στη συσκευή την απαραίτητη σταθερότητα. Μετά από όλα, με μια επαρκή κούνια των λεπίδων, μπορεί να αποδειχθεί αρκετά ισχυρή. Ως εκ τούτου, η βάση του μοντέλου είναι επιθυμητή σε βάρος.

Επιλογή # 2: Προϊόν κατασκευασμένο από μαλακότερο πολυμερές

Προετοιμάστε εκ των προτέρων όλα όσα χρειαζόμαστε κατά τη διάρκεια της εργασίας:

 • δύο μπουκάλια λεμονάδας "SevenUp";
 • ηλεκτρικό κινητήρα 12 V DC;
 • επτά χοντρές σωλήνες για ποτά.
 • τροφοδοτικό ρεύματος;
 • η ίδια η τροφοδοσία ρεύματος.
 • διακόπτης?
 • ψαλίδι και οικονομικό μαχαίρι.
 • ένα δείκτη?
 • καυτό πυροβόλο όπλο.
 • superglue;
 • πλαστικούς δεσμούς.
 • σφιγκτήρες?
 • συγκολλητικό σίδερο.
 • μονωτική ταινία?
 • Μονάδα δίσκου CD.

Έτσι, υπάρχει μια άλλη επιλογή για την κατασκευή ενός ανεμιστήρα από ένα πλαστικό μπουκάλι. Πάρτε μια μικρότερη φιάλη, για παράδειγμα, κάτω από τη λεμονάδα "SevenUp". Ο αλγόριθμος για την κοπή των λεπίδων της μελλοντικής έλικας είναι ο ίδιος όπως στην προηγούμενη έκδοση. Το πλαστικό αυτού του μπουκαλιού είναι πολύ μαλακότερο, ώστε να μπορείτε να δώσετε την επιθυμητή κλίση στις μελλοντικές λεπίδες χωρίς να χρησιμοποιήσετε τη θέρμανση τους.

Η οπή στο κέντρο του βύσματος θα πρέπει να είναι κατασκευασμένη με ένα στέλεχος ή καρφί που θερμαίνεται στη φωτιά για το σκοπό αυτό. Ηλεκτρικός κινητήρας 12 V DC, στον άξονα του οποίου θα τοποθετηθεί έλικα, μπορείτε να πάρετε από παλιά παιχνίδια ή περιττό στο στεγνωτήριο μαλλιών. Το κάλυμμα στερεώνεται στον άξονα με κόλλα θερμής τήξης. Φωτεινή έλικα βιδωμένη στο καπάκι αμέσως.

Το πιο ενδιαφέρον είναι η κατασκευή του πάγκου. Αποδεικνύεται όχι μόνο σταθερό, αλλά και ελκυστικό. Για να το δημιουργήσετε χρειάζεστε επτά χοντρές σωλήνες για ποτά. Είναι απαραίτητο να τα κολλήσετε μαζί με το superglue. Αποδεικνύεται αρκετά συμπαγής και όμορφη.

Για τη βάση παίρνουμε την κορυφή του πλαστικού μπουκαλιού μεγαλύτερου μεγέθους από εκείνο από το οποίο κατασκευάσαμε την έλικα. Στερεώστε από τους σωλήνες σπρώξτε το λαιμό του τεμαχίου προς το μέσον του μήκους του. Στερεώστε το ράφι σε αυτή τη θέση με τη βοήθεια σούπας κόλλας που εφαρμόζεται στο λαιμό του τεμαχίου.

Τώρα μπορείτε να τοποθετήσετε τον κινητήρα στο ράφι, στερεώνοντάς τον με μια κόλλα θερμής τήξης. Το γεγονός ότι η ίδια η στάση αποτελείται από κοίλους σωλήνες βοηθά στην απόκρυψη των καλωδίων. Τους περνάμε απλά μέσα από τον κεντρικό σωλήνα. Έτσι τα καλώδια είναι μέσα στη βάση της συσκευής.

Προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η δομή, πρέπει να χρησιμοποιηθούν πλαστικοί σύνδεσμοι, οι οποίοι είναι κολλημένοι στο ράφι στις πλευρές του κινητήρα έτσι ώστε η κλειδαριά του ζεύκτη να σφίγγεται πάνω στον ίδιο τον κινητήρα, εξασφαλίζοντας την ακινησία του. Η επιπλέον άκρη της στερέωσης αφαιρείται με πένσες.

Στην πλαστική επιφάνεια της φιάλης, η οποία χρησιμεύει ως βάση της κατασκευής, κόβονται οπές για τον συνδετήρα της μονάδας ισχύος και του διακόπτη. Κάντε το καλύτερο με ένα μαχαίρι για επιχειρήσεις. Συνδέστε το βύσμα τροφοδοσίας ρεύματος και το διακόπτη. Τα καλώδια πρέπει να είναι συγκολλημένα και μονωμένα. Ο διακόπτης και ο συνδετήρας στερεώνονται στο πλαστικό με θερμή τήξη.

Για να βάψουμε τις βάσεις και να τις κάνουμε πιο σταθερές, θα φτιάξουμε ένα κάτω μέρος για αυτό από το CD. Για να το κάνετε αυτό, λιπάνετε την άκρη του πλαστικού τεμαχίου με μια θερμοκολλημένη κόλλα και πιέστε τον δίσκο προς το μέρος του.

Τώρα συνδέστε την παροχή ρεύματος μέσω του συνδέσμου. Με αυτή την ιδιότητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τροφοδοσία για λωρίδες LED, οι οποίες πωλούνται σε καταστήματα ηλεκτρικών συσκευών. Αυτό το σπιτικό φόρεμα είναι έτοιμο για δουλειά.

Για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε την ακολουθία εργασιών που πρέπει να γίνει σωστά, παρακολουθήστε το βίντεο στο τέλος αυτού του άρθρου.

Κομψό προϊόν χωρίς λεπίδες

Είμαστε συνηθισμένοι στο γεγονός ότι το κύριο μέρος του ανεμιστήρα είναι η έλικα. Αυτή η λεπτομέρεια της δομής περιστρέφεται, δημιουργώντας την απαραίτητη ροή αέρα. Αλλά υπάρχουν και μοντέλο bezlopastnye. Έχουν εδραιωθεί στη μόδα, κυρίως λόγω της ασφάλειάς τους για τα νεότερα μέλη της οικογένειας και τα κατοικίδια ζώα. Επιπλέον, τα προϊόντα αυτά φαίνονται κομψά: είναι σε θέση να ταιριάζουν σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο και να τα διακοσμούν.

Όπως και τα περισσότερα άλλα που βρίσκονται στην υπηρεσία ενός ατόμου, ένας ατελείωτος ανεμιστήρας μπορεί επίσης να γίνει με τα χέρια σας. Η αρχή της λειτουργίας της είναι απλή: στη βάση της συσκευής υπάρχει ένας μικρός στρόβιλος, ο οποίος επιτρέπει τη δημιουργία ροών αέρα που διέρχονται από τα πλευρικά ανοίγματα.

Για εργασία θα χρειαστούμε:

 • ψύκτη από τον υπολογιστή.
 • μπλοκ και υποδοχή τροφοδοσίας.
 • μικρό διακόπτη;
 • καυτό πυροβόλο όπλο.
 • χαρτόνι ή βαρύ χαρτί.
 • Ψαλίδι, μολύβι, χάρακα, πυξίδες και δαγκάνες.

Καταρχήν, χρειαζόμαστε δαγκάνες αποκλειστικά για να μην κάνουμε λάθος στο μέγεθος του προϊόντος. Εάν δεν είναι διαθέσιμο, τότε είναι αρκετά δυνατό να κάνετε με ένα κανονικό χάρακα, με ταινία ή με μια ταινία εκατοστών.

Ας πάμε στη δουλειά.

Πρώτον, κάνουμε το σώμα - τη βάση του προϊόντος. Για να γίνει αυτό, κόβουμε τέσσερα ορθογώνια κομμάτια χαρτονιού. Για να καθορίσουμε τις παραμέτρους της βάσης, μετράμε το πλάτος του ψυγείου. Το προκύπτον μέγεθος θα είναι το ίδιο με το πλάτος των ορθογωνίων. Για ευκολία, θα λειτουργήσουμε με συγκεκριμένες διαστάσεις. Το πλάτος του ψυγείου μας είναι 120 mm. Και αυτό σημαίνει ότι το πλάτος του ορθογωνίου είναι επίσης 120 mm.

Στην περίπτωση του προϊόντος μας θα είναι ενσωματωμένο σε ένα μικρό διακόπτη και υποδοχή τροφοδοσίας. Για να τα κρατήσετε πυκνά στο μέλλον, θα πρέπει να αφαιρέσετε τις διαστάσεις από αυτές. Οι οπές στο περίβλημα πρέπει να αντιστοιχούν στις τιμές που λαμβάνονται. Κάνετε τρύπες μέχρι τη στιγμή που τα ορθογώνια γίνονται μέρος του σώματος: είναι πάντα ευκολότερο να τα κόψετε σε επίπεδα αντικείμενα.

Χρειαζόμαστε μια τροφοδοσία δώδεκα βολτ και ένα αντίστοιχο ψυγείο που καταναλώνει μόνο 0,25Α. Λαμβάνοντας υπόψη ότι έχουμε μια μονάδα 2Α, μπορούμε να υποθέσουμε ότι είμαστε καλά προετοιμασμένοι για τη μελλοντική λειτουργία της μελλοντικής συσκευής.

Τώρα παίρνουμε φύλλα από χαρτόνι, από τα οποία πρέπει να κόψουμε τα στοιχεία του κύριου τμήματος του ανεμιστήρα. Αρχικά, σύρετε δύο κύκλους. Η ακτίνα καθενός από αυτά είναι 15 cm. Κόψτε και τους δύο κύκλους. Σε ένα από αυτά, ας το μια κλήση, εφιστούμε την εσωτερική κύκλο ακτίνας 11 εκατοστά. Στο δεύτερο, το οποίο ονομάζουμε Β, η ακτίνα του εσωτερικού κύκλου είναι 12 εκατοστά. Προσεκτικά κόψτε το εσωτερικό κύκλο. Έχουν λάβει δακτυλίους Α και Β.

Οι δακτύλιοι που προκύπτουν θα προσαρτηθούν στο σώμα του προϊόντος. Προκειμένου να είναι πιο κοντά στην επιφάνεια του σώματος, συνδέστε ένα από τα ορθογώνια κενά σε καθένα από τους δακτυλίους και κόψτε το τμήμα, η επίπεδη πλευρά του οποίου αντιστοιχεί στο πλάτος του ορθογωνίου.

Το κύριο μέρος του ανεμιστήρα bezlopastny έχει κυλινδρικό σχήμα. Για να γίνει αυτό, χρειαζόμαστε ταινίες από χαρτόνι με τις ακόλουθες παραμέτρους: το πρώτο - 12x74cm, το δεύτερο - 12x82cm, το τρίτο - 15x86cm. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας συναρμολόγησης, γίνεται σαφές τι πρέπει να γίνει με κάθε μία από αυτές τις τρεις λωρίδες.

Προτού συναρμολογήσετε το σώμα, κόψτε την εγκοπή στο κάτω μέρος κάθε ορθογωνίου. Έτσι δεν κάνουμε μόνο τα πόδια για τον μελλοντικό ανεμιστήρα, αλλά δημιουργούμε επίσης κανάλια για τον εισερχόμενο αέρα.

Θα συναρμολογήσουμε το σώμα χρησιμοποιώντας θερμή τήξη. Ο ψύκτης πρέπει να βρίσκεται περίπου στο κεντρικό τμήμα της θήκης που περιβάλλεται από τέσσερα ορθογώνια που σχηματίζουν τα τοιχώματα της δομής. Λιπάνετε το ψυγείο γύρω από την περίμετρο με κόλλα και το περιβάλλετε με τοίχους. Μην ξεχνάτε ότι οι εγκοπές στους τοίχους που μόλις κόψαμε θα πρέπει να βρίσκονται στο κάτω μέρος της θήκης.

Τα καλώδια από το ψυγείο μπορούν να αφαιρεθούν στη γωνία της δομής, στερεώνοντάς τα σε αυτή τη θέση με κόλλα.

Σε αυτό το στάδιο, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε και να συνδεθείτε. Δεδομένου ότι χρησιμοποιούμε ένα διακόπτη, πρέπει να διαχωρίσουμε ένα από τα καλώδια και να σχηματίσουμε μια αλυσίδα. Τα καλώδια πρέπει να συνδέονται στο βύσμα τροφοδοσίας (κόκκινο - συν, μαύρο - μείον). Εάν κάνουμε ένα λάθος στην πολικότητα, πρέπει απλώς να αλλάξουμε τα καλώδια σε μέρη. Με τη βοήθεια της κόλλας θερμής τήξης στερεώνουμε τη φίσα και τον διακόπτη στις θέσεις που προορίζονται γι 'αυτές.

Συνδέστε το ρεύμα και ελέγξτε αν ο στρόβιλος λειτουργεί. Αν όλα είναι εντάξει, συνεχίζουμε να συναρμολογούμε το μοντέλο bezlopastnoy μας.

Πάρτε τον δακτύλιο Α, ο οποίος θα βρίσκεται μπροστά από τη συσκευή, και την πρώτη ταινία (12x74cm). Κλείνουμε τη λωρίδα σε κύκλο και την επικολλάμε στον εσωτερικό κύκλο του δακτυλίου Α. Ήταν σαν κυλινδρικός κύλινδρος χωρίς κορυφή, αλλά με τα πεδία. Το ίδιο πράγμα πρέπει να κάνετε με το δαχτυλίδι Β και τη δεύτερη ταινία (12x82cm).

Κόλλησα τον πρώτο "κύλινδρο" στην μπροστινή πλευρά της θήκης όπου κόψαμε το τμήμα. Ο δεύτερος "κύλινδρος" είναι επίσης κολλημένος στο πίσω μέρος του σώματος με μια επιφάνεια κοπής. Σε αυτή την περίπτωση, ο μικρότερος "κύλινδρος" είναι μέσα στο μεγαλύτερο.

Η σταθερότητα της δομής μπορεί να δοθεί με τη βοήθεια πέντε χωρισμάτων αντοχής, που στερεώνονται μεταξύ των δακτυλίων με τη βοήθεια όλης της ίδιας κόλλας. Πρέπει να αποκόπτονται από χαρτόνι. Το μήκος των χωρισμάτων πρέπει να είναι ελαφρώς μικρότερο από 12cm. Τώρα η πλευρική επιφάνεια της κύριας δομής πρέπει να καλύπτεται με την υπόλοιπη τρίτη ταινία χαρτόνι (15x86cm).

Βασικά, ο ανεμιστήρας είναι έτοιμος. Παραμένει να του δώσει μια εξωτερική γυαλάδα. Για να γίνει αυτό, αφαιρέστε την υπερβολική κόλλα και καλύψτε με μπογιά ή επικολλήστε με διακοσμητικό χαρτί τις εξωτερικές της επιφάνειες.

Για να μπορείτε να δείτε πόσο σωστά κατανοούνται και γίνονται τα πάντα, δείτε το βίντεο που αφιερώνεται στην αυτο-δημιουργία του ανεμιστήρα bezlopastny, το οποίο τοποθετήσαμε στο τέλος αυτού του άρθρου.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Ο ανεμιστήρας από τα CD που βλέπετε σε αυτό το βίντεο διαφέρει από αυτόν που μπορεί να γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες που προτείνουμε. Έχει άλλη βάση και υπάρχει ρυθμιστής:

Ο πράσινος πλαστικός ανεμιστήρας, στον οποίο είναι αφιερωμένο το βίντεο κλιπ, όχι μόνο λειτουργεί ποιοτικά, αλλά και φαίνεται υπέροχος. Θα γίνει μια πραγματική διακόσμηση τραπεζιών για τον χώρο εργασίας σας:

Ένα χαρακτηριστικό του ανεμιστήρα bezlopastnogo, το οποίο μπορείτε εύκολα να συναρμολογήσετε, σύμφωνα με τις οδηγίες και το βίντεο, είναι ότι η ροή αέρα εμφανίζεται, σαν από το πουθενά. Το μοντέλο προσελκύει με την πρωτοτυπία του. Περάστε λίγο χρόνο για τη διακόσμησή της και θα δείτε πόσο άψογα ταιριάζει στο εσωτερικό σας:

Σας παρουσιάσαμε τα καλύτερα μοντέλα ανεμιστήρων. Και είναι το καλύτερο επειδή δεν χρειάζονται ειδικούς μηχανισμούς, πολύπλοκα εργαλεία, ακριβά υλικά και ειδικές δεξιότητες για την κατασκευή τους. Μπορούν να δημιουργήσουν απόλυτα οποιοδήποτε master home, ακόμη και έναν αρχάριο. Ελπίζουμε ότι η επιτυχία που θα επιτύχετε δημιουργώντας έναν ανεμιστήρα θα ξυπνήσει το γούστο σας για ανεξάρτητη δημιουργικότητα.

Κλιματισμός - επιβλαβές, αλλά χωρίς αυτό είναι ζεστό; Θα επωφεληθείτε από αυτό το απλό κόλπο!

Ετικέτες

Οι ζεστές ημέρες πλησιάζουν. Σε έναν τέτοιο καιρό ο ανεμιστήρας είναι ένα αναντικατάστατο πράγμα. Κλιματισμό στο σπίτι - ακόμα καλύτερα, αλλά πώς να είναι, όταν ακόμη και να κινείται απρόθυμα, και να αναπνέει ο αέρας που περνά μέσα από το κλιματιστικό είναι δυσάρεστο;

Σε αυτή την περίπτωση, θα αποφευχθούν οι αιχμηρές νοημοσύνη και τα απλά υλικά. Μια μικρή γνώση της φυσικής, επίσης, δεν βλάπτει, αλλά αυτό το πρόβλημα είναι το συντακτικό συμβούλιο "Έτσι απλά!" για εσάς που έχετε ήδη αποφασίσει.

Τώρα θα μάθετε πώς να ψύχετε τον αέρα σε εσωτερικούς χώρους με ελάχιστο χρόνο και χρήμα. Α, αυτό το αεράκι!

Πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα

Θα χρειαστείτε

 • 6 πλαστικές φιάλες
 • φύλλο πλαστικού ή χαρτονιού συσκευασίας
 • χαρτικά μαχαίρι
 • καλωδίων
 • κόλλα σιλικόνης
 • 1 ανεμιστήρα

Πορεία εργασίας

 • Κόψτε το πάνω μέρος της ετικέτας κατά μήκος της γραμμής.

 • Θα πρέπει να έχετε έξι τέτοια μισά.

 • Πάρτε ένα φύλλο από χαρτόνι ή πλαστικό. Σχεδιάστε έναν κύκλο πάνω του. Ο κύκλος θα πρέπει να έχει την ίδια διάμετρο με τη διάμετρο των λεπίδων του ανεμιστήρα σας.

 • Κόψτε προσεκτικά έναν κύκλο κατά μήκος της γραμμής. Φροντίστε τα δάχτυλά σας!

 • Σχεδιάστε στη βάση που προκύπτει έξι μικρότεροι κύκλοι - οι φιάλες θα καθοριστούν εδώ. Φροντίστε να βρίσκονται συμμετρικά.

 • Κόψτε κάθε έναν από τους κύκλους στο περίγραμμα.

 • Αυτό πρέπει να πάρετε.

 • Σε κάθε κύκλο εισάγετε το κομμένο τμήμα της φιάλης και στερεώστε τα από μέσα με κολλητική ταινία, έτσι ώστε να μην σκοντάψουν όταν κολληθούν.

 • Ασφαλίστε τη φιάλη με θερμή τήξη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πιστόλι κόλλας, ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ραβδί κόλλα, θερμαίνεται πάνω από ένα κερί ή έναν αναπτήρα. Δεν είναι απολύτως ασφαλές, αλλά δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα αυτοκόλλητο όπλο.

 • Κάνετε δύο τέτοιες τρύπες ανάμεσα σε κάθε ζεύγος φιαλών και τεντώστε τους δεσμούς καλωδίων μέσα από αυτά.

 • Η έτοιμη βάση είναι προσαρτημένη στον ανεμιστήρα.

 • Σφίξτε τη βάση στο πλέγμα του ανεμιστήρα μέσω δεσμών.

 • Κόψτε τις ουρές σας.

 • Αυτό συμβαίνει στο τέλος.

 • Η αρχή της δράσης αυτών αυτο-κατασκευασμένο ανεμιστήρα επόμενο.

 • Αρχική θερμοκρασία στο δωμάτιο.

 • Μετά από 10 δευτερόλεπτα, αφού κερδίσει ο ανεμιστήρας.

  Αν νομίζετε ότι είναι καλύτερο να βλέπετε μία φορά από το να διαβάσετε δέκα φορές, κρατήστε ένα λεπτομερές βίντεο με πλήρεις οδηγίες. Μόνο αυτό το βίντεο στα Αγγλικά. Αλλά όλα είναι καθαρά και χωρίς λόγια!

  Όπως μπορείτε να δείτε, η συσκευή λειτουργεί άψογα. Φυσικά, για να μειωθεί θερμοκρασία αέρα σε όλο το δωμάτιο, Θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος, αλλά το όφελος μιας τέτοιας εφεύρεσης είναι αναμφισβήτητο! Να είστε βέβαιος να μοιραστείτε με τους φίλους σας μια τέτοια χρήσιμη lifhak και κατεβείτε στην επιχείρηση αμέσως.

  Ο ανεμιστήρας του ψυγείου και του δίσκου με τα χέρια τους

  Περιοδικά, υπάρχει ανάγκη για ένα είδος ανεμιστήρα, αλλά τα μικρά μοντέλα κοστίζουν σχετικά. Μην βιαστείτε να βγείτε έξω, επειδή ένας μικρός ανεμιστήρας μπορεί να γίνει με ασφάλεια με τα χέρια σας. Όσον αφορά την αποτελεσματικότητα, δεν είναι κατώτερη από τα αγορασμένα ανάλογα και η δημιουργία του θα απαιτήσει ελάχιστη ποσότητα υλικών.

  Δημιουργία ανεμιστήρα από το ψυγείο

  Ο απλούστερος τρόπος για να κάνετε τον εαυτό σας στον ανεμιστήρα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα περιττό ψυγείο (όπως χρησιμοποιείται στον υπολογιστή ως σύστημα ψύξης για τα εξαρτήματα).

  Από μόνη της, το ψυγείο είναι πλήρως λειτουργικό, αλλά πρέπει να το προετοιμάσετε για έναν μη τυποποιημένο τρόπο χρήσης:

  Εάν ο ανεμιστήρας βρίσκεται δίπλα στον υπολογιστή, το συνηθισμένο περιττό καλώδιο USB θα το κάνει. Πρέπει να αποκοπεί και να αφαιρεθεί από τη μόνωση (ίδια με τα καλώδια ψύξης):

  Μας ενδιαφέρει μόνο δύο καλώδια: κόκκινο (συν) και μαύρο (μείον). Αν υπάρχουν άλλα χρώματα στο ψυγείο ή στο καλώδιο USB, τα αποκόβουμε και τα απομονώνουμε με ασφάλεια, αφού είναι απολύτως περιττά και θα εμποδίσουν μόνο.

  Μετά τον καθαρισμό, τα καλώδια πρέπει να συνδεθούν μεταξύ τους (αρκετά σφιχτά για να τα περιστρέψουν μεταξύ τους). Μην ανακατεύετε χρώματα. Αυτό απειλεί σοβαρές επιπλοκές στη διαδικασία δημιουργίας ενός ανεμιστήρα.

  10 mm μήκος είναι επαρκής για την περιστροφή. Εάν είναι απαραίτητο, είναι δυνατόν να καθαρίσετε το μεγαλύτερο μέρος του καλωδίου, δεν είναι τρομακτικό, αλλά θα πρέπει να απομονώσετε πολύ περισσότερο.

  Θυμηθείτε ότι η σωστή απομόνωση είναι το κλειδί της επιτυχίας και μια εγγύηση ότι ο υπολογιστής ή η πρίζα δεν θα βραχυκυκλώσουν. Τα δεσμευμένα γυμνά καλώδια πρέπει να είναι μονωτικά ταινία (μόνο σε περίπτωση απουσίας ισχύος), και όσο πιο παχιά θα είναι, τόσο καλύτερα.

  Κατ 'αρχήν, οι υπολογιστές δεν φοβούνται τέτοιες στιγμές, αν είναι εξοπλισμένες με προστασία από πτώσεις τάσης. Αλλά όταν χρησιμοποιείτε μια πρίζα τοίχου, η στερέωση των καλωδίων στο διαμέρισμα θα είναι πολύ πιο δύσκολη από τη δημιουργία ενός μικρού ανεμιστήρα.

  Επομένως, φροντίστε σοβαρά για τη μόνωση των γυμνών καλωδίων. Απαιτούνται σπάνια υπερβολικές δυσκολίες.

  1. Τελικές πινελιές.

  Μην ξεχνάτε ότι ο ψύκτης του υπολογιστή είναι πολύ ελαφρύς, αλλά ταυτόχρονα πολύ γρήγορος. Ακόμη και σε τάση 5 βολτ, η ταχύτητα των στροφών θα είναι αρκετά υψηλή. Αυτή η ένταση δεν είμαστε χωρίς σκοπό: το ψυγείο θα είναι σε θέση να αντεπεξέλθει τέλεια στο καθήκον του και η εργασία θα είναι όσο το δυνατόν πιο σιωπηλή.

  Λόγω του μικρού μεγέθους της συσκευής από δονήσεις και κραδασμούς, μπορεί να πέσει. Αυτό δεν πρέπει να επιτρέπεται για τους ακόλουθους λόγους:

  • θανατηφόρο περικοπές αυτή ψυγείου ακόμα και κατά τη λειτουργία αιτία δεν μπορεί, αλλά δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι η συσκευή δεν πεταχτούν και να πετάξει μακριά, για παράδειγμα, στο πρόσωπο?
  • που δεν πέφτουν σε μια επίπεδη επιφάνεια (ένα μολύβι, ένα στυλό, ένας αναπτήρας), οι λεπίδες του μπορεί να υποστούν βλάβη: θραύσματα σπασμένα με τέτοια ταχύτητα περιστροφής μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη βλάβη.
  • άλλες απρόβλεπτες περιστάσεις.

  Επομένως, είναι σημαντικό να στερεώσετε το ψυγείο (κολλητική ταινία, κόλλα) σε οποιαδήποτε πιο σταθερή επιφάνεια: ένα κουτί, ένα ξύλινο μπλοκ, ένα τραπέζι.

  1. Πρόσθετες λειτουργίες.

  Κατόπιν αιτήματος, ο ανεμιστήρας μπορεί να είναι έτοιμο για να ενημερώσετε το βλέμμα, προσθέστε ένα διακόπτη (μην τραβάτε το καλώδιο κάθε φορά), και ούτω καθεξής. D. Αλλά προσοχή θα πρέπει να είναι και ο τρόπος που είναι σχετικά καλά αυξάνει την απόδοση της συσκευής.

  Αρκεί μόνο να κόψετε το πάνω μέρος της πλαστικής φιάλης και να την κολλήσετε (με μια μεγάλη τρύπα) στο ψυκτικό πλαίσιο. Έτσι, η ροή του αέρα θα είναι πιο ακριβής και κατευθυντική: η δύναμη της κίνησης του αέρα θα γίνει ισχυρότερη κατά περίπου 20%, πράγμα που αποτελεί πολύ καλό δείκτη.

  Αυτό ολοκληρώνει τη δημιουργία του ανεμιστήρα και είναι έτοιμο για πλήρη εργασία.

  Ανεμιστήρας δίσκων

  Εάν η προηγούμενη έκδοση δεν σας ταιριάζει και θέλετε κάτι πιο περίπλοκο, τότε εξετάστε μια ανεξάρτητη δημιουργία ενός ανεμιστήρα από δίσκους υπολογιστών:

  Δεδομένου ότι δεν χρησιμοποιούμε ψυγείο, είναι απαραίτητο να αποκτήσουμε κάποιο είδος κινητήρα που να κινεί τις λεπίδες της μελλοντικής μας συσκευής. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον κινητήρα του ψυγείου που αναφέρεται παραπάνω, αλλά είναι πολύ εύκολο.

  Θα πρέπει να βρείτε ή να αγοράσετε έναν κινητήρα με ένα κινούμενο μέρος (για παράδειγμα, μια ράβδος σιδήρου που κολλάει). Μόλις φτιάξουμε έναν ανεμιστήρα δίσκων, η παρουσία μιας τέτοιας ράβδου θα είναι η καλύτερη επιλογή. Επίσης μεγάλη για κινητήρες από παλιό VCR ή φορέα, επειδή περιστρέφουν δίσκους και κασέτες - αυτό είναι που χρειαζόμαστε για μια περιστρεφόμενη έλικα στον ανεμιστήρα μας.

  Μην χρησιμοποιείτε τον κινητήρα από ένα πλυντήριο ρούχων ή ακόμη και από έναν ανεμιστήρα του παρελθόντος - είναι εξαιρετικά ισχυροί. Ενόψει της ανεξάρτητης συλλογής του σχεδίου, θα είναι πολύ λεπτό. Ένας ισχυρός κινητήρας στα πρώτα δευτερόλεπτα θα φέρει κομμάτια λεπίδων κατά μήκος του δωματίου και θα πετάξει από το έδαφος. [/ Stextbox]

  Εάν υπάρχει κινητήρας που λειτουργεί, πρέπει να ασφαλιστεί με σύρματα σύμφωνα με το προαναφερόμενο έντυπο.

  Έχοντας στα χέρια του κινητήρα εργασίας, είναι απαραίτητο να επικεντρωθούμε στους δίσκους, οι οποίοι αποτελούν τα κύρια συστατικά του ανεμιστήρα μας. Αρχικά, κόψτε ένα σε 8 ίσα μέρη:

  Αφού ο δίσκος ελαφρώς θερμανθεί ελαφρύτερα, έτσι ώστε το υλικό να γίνει εύπλαστο και να λυγίσει τα πτερύγια με έναν τρόπο λεπίδων, όπως συμβαίνει με τους συμβατικούς ανεμιστήρες:

  Ομοίως, μπορείτε να κάνετε με ένα συνηθισμένο πλαστικό μπουκάλι:

  Στο κέντρο της έλικας μας, πρέπει να τοποθετήσετε ένα ξύλινο πώμα από τη φιάλη. Εάν το μέγεθος είναι πολύ μεγάλο - μπορεί να είναι διαμορφωμένο.

  1. Τα υπόλοιπα μέρη.

  Ως κέντρο που κρατά ολόκληρη τη δομή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικό μανίκι από ρολό χαρτιού υγείας:

  Θα πρέπει να στερεωθεί στο κέντρο του δεύτερου δίσκου, ο οποίος θα αποτελέσει τη βάση για τον ανεμιστήρα. Από την κορυφή μπορείτε να τοποθετήσετε το ήμισυ του δεύτερου δακτυλίου, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, έτσι ώστε μέσα του να υπήρχε ένας κινητήρας. Σε αυτό και πρέπει να κρεμάσετε τις λεπίδες από το δίσκο / φιάλη.

  Ο ανεμιστήρας είναι έτοιμος για λειτουργία. Εάν επιθυμείτε, μπορείτε να προσθέσετε στοιχεία διακόσμησης για να κάνετε τη συσκευή πιο εμφανή.

  Και για να δείτε πώς αυτός ο ανεμιστήρας είναι φτιαγμένος από ένα μπουκάλι, μπορείτε να δείτε σε αυτό το βίντεο.

  Συμβουλές και κόλπα

  Επιπλέον, αξίζει να υπενθυμίσουμε τα εξαιρετικά σημαντικά σημεία κατά τη δημιουργία ενός αυτο-δημιουργημένου ανεμιστήρα:

  1. Για να στερεώσετε τα εξαρτήματα μεταξύ τους, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε υψηλής ποιότητας "πρόσθετη κόλλα".

  Είναι το ίδιο πράγμα, το οποίο δεν μπορεί να ανατραπεί ακόμη και αν το επιθυμεί. Η όλη δομή πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο σταθερή και να μην υπόκειται σε δονήσεις και δονήσεις. Πάρτε την ευθύνη και γεμίστε με κόλλα ό, τι βλέπετε, εκτός από τις λεπίδες και τα εσωτερικά μέρη του κινητήρα.

  Διακινδυνεύετε να χάσετε μια σημαντική λεπτομέρεια και αυτό αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες ότι κάτι θα πάει στραβά ενώ ο τελικός ανεμιστήρας λειτουργεί. Οι συνέπειες μπορεί να είναι πολύ σοβαρές.

  1. Μη χρησιμοποιείτε κακά αξεσουάρ.

  Εάν ο κινητήρας που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία του κινητήρα, δεν χρειάζεται - ίσως η απόδοσή του είναι αμφίβολη. Βεβαιωθείτε ότι θα διαρκέσει για λίγο και θα είναι αποτελεσματική.

  Η δημιουργία ενός κινητήρα από την αρχή είναι μια εξειδικευμένη διαδικασία και απαιτεί καλή γνώση. Προσέξτε ότι οι μητρικές είναι σωστές, όλες οι απαραίτητες συνδέσεις είναι καλά σφραγισμένες κλπ. Είναι καλύτερα να ελέγξετε για άλλη μια φορά από το να κάνετε έναν άλλο ανεμιστήρα.

  Και πάλι θυμόμαστε: μην ξεχνάτε την ποιότητα της περιέλιξης των καλωδίων με ηλεκτρική ταινία. Δεν είναι απαραίτητο να το αποθηκεύσετε, επειδή τα βραχυκυκλώματα και η επισκευή τους θα αναγκαστούν να θυσιάσουν μεγάλες δαπάνες. Ίσως, ακόμα και με νομισματική έννοια.

  Ο φορητός ανεμιστήρας είναι αρκετά συμπαγής, αποτελεσματικός και λειτουργεί καλά. Δεν είναι δύσκολο να το κάνετε αν αναλάβετε την ευθύνη για τη διαδικασία και ακολουθήστε τις οδηγίες. Δεν υπάρχουν περιορισμοί και διαστάσεις: εάν νιώθετε τη δύναμη, ξεκινήστε τη συναρμολόγηση ενός μεγαλύτερου ανεμιστήρα με ασφάλεια.

  Κάνουμε ένα μίνι ανεμιστήρα με τα χέρια μας

  Καθισμένος στον υπολογιστή το καλοκαίρι, πολλοί άνθρωποι αρχίζουν να πνίγουν από τη φωτιά, είναι καλό, εάν υπάρχει κλιματισμός, αλλά μετά από όλα δεν είναι πάντα βολικό να το ενεργοποιήσετε. Σε αυτό το άρθρο θα σας πούμε πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα USB με τα χέρια σας, από ένα μοτέρ, ένα ψυγείο και έναν μικρό κινητήρα. Ας δείξουμε τη διαδικασία κατασκευής και τη βήμα-προς-βήμα οδηγίες, θα διακρίνουμε δύο πιο απλούς και αποτελεσματικούς τρόπους.

  Κάνουμε έναν ανεμιστήρα με ένα ψυγείο υπολογιστή

  Για να φτιάξουμε έναν ανεμιστήρα στο σπίτι και να μην πιέσουμε καθόλου, βρήκαμε στην απεραντοσύνη του δικτύου αυτού. Η όλη διαδικασία κατασκευής θα διαρκέσει όχι περισσότερο από 20 λεπτά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παλιά ψύκτες ή απλά να αγοράσετε ένα καινούριο στο κατάστημα, η τιμή γι 'αυτά είναι τώρα μια δεκάρα.

  Αρχικά αρχίζουμε να ετοιμάζουμε ένα ψυγείο, έχει δύο σύρματα: κόκκινο και μαύρο. Με κάθε σύρμα απομακρύνουμε τη μόνωση κατά 10 mm, υπάρχει ακόμη και μια συσκευή για απογύμνωση. Το μέγεθος του ψυγείου δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο, φυσικά, είναι καλύτερα αν είναι μεγάλο, ο άνεμος τελικά θα γίνει ισχυρότερος.

  Ξεκινάμε την προετοιμασία του σύρματος YUSB, γι 'αυτό κόβουμε το μισό στη θέση της κύριας κοπής και αφαιρούμε όλη τη μόνωση. Παίρνουμε τέσσερα καλώδια: δύο μαύρα και δύο κόκκινα, τα καθαρίζουμε. Αν υπάρχουν άλλα πράσινα ή λευκά καλώδια στο ψυγείο, τα κόβουμε, παρεμβαίνουν μόνο. Μάθετε πώς να φτιάξετε μια θερμοηλεκτρική γεννήτρια με τα χέρια σας.

  Στο τελικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να συνδέσετε τα καλώδια μαζί, μπορεί να υπάρχουν διάφοροι τρόποι, το σημαντικότερο, να θυμάστε το χρωματικό σήμα. Μην ξεχάσετε να απομονώσετε ο ένας τον άλλο, τόσο περισσότερη απομόνωση, τόσο το καλύτερο. Για ευκολία, ο τελικός ψύκτης μπορεί να εγκατασταθεί σε ένα συμβατικό κουτί κάτω από τα παπούτσια του, έτσι ώστε να είναι πιο σταθερό.

  Αυτός είναι ο τρόπος που μας προσφέρεται να φτιάξουμε έναν ανεμιστήρα από τους ψυχρότερους τύπους του βίντεο. Η μέθοδος είναι πραγματικά απλή, δεν υποσχόμαστε ισχυρή φυσήγηση, αλλά η εργασία στον υπολογιστή θα είναι πολύ πιο ευχάριστη.

  Πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα USB με τα χέρια σας χρησιμοποιώντας ένα μοτέρ

  Έτσι, για να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα από το μοτέρ κίνησης και το usb θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο, αλλά ένας ανεμιστήρας αυτού του τύπου θα φανεί καλύτερα. Κάθε άτομο μπορεί να κυριαρχήσει μια τέτοια συσκευή, το κύριο πράγμα είναι να δείξει λίγη επιθυμία και υπομονή.

  Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να φτιάξουμε λεπίδες για τον ανεμιστήρα μας, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε μια κανονική μονάδα δίσκου CD, φαίνεται υπέροχη και είναι αρκετά εύκολο να το κάνετε. Επίσης διαβάστε ένα ενδιαφέρον άρθρο, όπου κατασκευάζουμε το επίπεδο λέιζερ.

  1. Στο δίσκο κάνουμε 8 πανομοιότυπα σημάδια και κόβουμε όλο τους.
  2. Στη συνέχεια, θερμαίνετε το δίσκο και λυγίστε όλες τις λεπίδες στην επιθυμητή κατεύθυνση. Για να ζεστάνετε το δίσκο αρκετά για να χρησιμοποιήσετε έναν συμβατικό αναπτήρα, τα πτερύγια καμάρας είναι καθαρά, κάνετε κάτι λάθος - πρέπει να αγοράσετε ένα νέο δίσκο.
  3. Τώρα πηγαίνετε στο κάτω μέρος του ανεμιστήρα, είναι καλύτερα να πάρετε μόνο το χαρτόνι και το διπλώνουμε σε τρία μέρη, ή βάση από χαρτόνι, για παράδειγμα, μεμβράνη τροφίμων τους τυλιγμένα.
  4. Στο δίσκο με ειδική κόλλα κόλλας.
  5. Η βάση της θήκης γίνεται πιο σταθερή, μπορείτε να συνδέσετε ένα συμβατικό δίσκο.
  6. Κρύβουμε όλα τα καλώδια, εξάγουμε ένα (για σύνδεση στο δίκτυο).
  7. Τοποθετούμε τον κινητήρα στον σωλήνα χαρτιού και το συνδέουμε αμέσως στη βάση.
  8. Τοποθετούμε τη λεπίδα στη μηχανή.
  9. Τώρα συνδέστε τα καλώδια από τον κινητήρα στο καλώδιο USB, όπως περιγράφεται παραπάνω.
  10. Εδώ το αποτέλεσμα αποδεικνύεται ως αποτέλεσμα, στην επιθυμία η βάση του χαρτονιού μπορεί να βαφτεί πάνω ή κάπως διακοσμημένο.

  Εδώ οι τύποι με τα βίντεο δείχνουν έναν πραγματικά δροσερό τρόπο. Με παρόμοιο τρόπο, μπορείτε να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα χαρτιού, αλλά να θυμάστε ότι το χαρτί πρέπει να είναι παχύ, είναι βέλτιστο να χρησιμοποιήσετε καθόλου χαρτόνι.

  Θα είναι ενδιαφέρον να γνωρίζετε: Ο αισθητήρας διαρροής νερού με τα χέρια σας.

  Πώς να φτιάξετε τον ανεμιστήρα USB από αυτοσχεδιασμένα εργαλεία;

  Ιδέα # 1 - Χρησιμοποιούμε ένα ψυγείο

  Για τη συναρμολόγηση του ανεμιστήρα USB από το ψυγείο, συνήθως δεν θα διαρκέσει περισσότερο από 15 λεπτά. Πρώτα πρέπει να ετοιμάσετε ένα ψυγείο. Από τη συσκευή υπάρχουν δύο σύρματα - μαύρα και κόκκινα. Αφαιρέστε τη μόνωση κατά 10 mm και βάλτε το προετοιμασμένο στοιχείο στην άκρη.

  Στη συνέχεια θα πρέπει να προετοιμάσετε το σύρμα σας. Κόψτε το μισό από αυτό και ξεκολλήστε τη μόνωση στη θέση της κοπής. Παρακάτω θα δείτε τέσσερις επαφές, εκ των οποίων δύο είναι απαραίτητες: κόκκινο και μαύρο. Καθαρίζονται επίσης, ενώ τα άλλα δύο (συνήθως πράσινα και λευκά) είναι καλύτερα αποκομμένα ώστε να μη φτάσουν στον δρόμο.

  Τώρα, όπως γνωρίζετε, είναι απαραίτητο να αντιστοιχίσετε τις προετοιμασμένες επαφές σε ζεύγη, σύμφωνα με την χρωματική κωδικοποίηση των καλωδίων: κόκκινο με κόκκινο, μαύρο με μαύρο. Μετά από αυτό, πρέπει να μονώσετε προσεκτικά τα σημεία σύνδεσης του καλωδίου και να τοποθετήσετε ένα στήριγμα. Όσον αφορά το περίπτερο, υπάρχει ήδη θέμα της φαντασίας σας. Κάποιοι χρησιμοποιούν με επιτυχία το καλώδιο, μερικοί πολύ ενδιαφέρονται να κόψουν τη φωλιά προσγείωσης σε κουτί από χαρτόνι.

  Στο τέλος, ένας σπιτικό μίνι ανεμιστήρας συνδέεται με έναν υπολογιστή και μπορείτε να απολαύσετε το έργο της δικής σας ηλεκτρικής συσκευής.

  Η ιδέα αριθ. 2 - Χρησιμοποιούμε τον κινητήρα

  Για να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα USB από ένα κινητήρα και ένα CD, χρειάζεται λίγο περισσότερο, αλλά σε μια ώρα μπορείτε εύκολα να φτιάξετε μια τέτοια συσκευή.

  Αρχικά προετοιμάζουμε όλα τα στοιχεία της συσκευής. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστείτε και την πτερωτή (λεπίδες).

  Για να κάνετε πτερωτή, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα συνηθισμένο CD-ROM. Ευθυγραμμίστε το σε 8 ίσα μέρη και κόψτε προσεκτικά στο κέντρο. Στη συνέχεια, θερμαίνετε το δίσκο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν αναπτήρα), και όταν το πλαστικό γίνεται πιο ελαστικό, λυγίστε τις λεπίδες (όπως φαίνεται στη φωτογραφία).

  Εάν η πτερωτή δεν είναι λυγισμένη, η ροή αέρα δεν θα δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια της περιστροφής του δίσκου. Εδώ πρέπει να αισθανθείτε το μέτρο, ώστε να μην το παρακάνετε.

  Όταν τα πτερύγια είναι έτοιμα, πηγαίνετε στη δημιουργία του κύριου μηχανισμού. Μέσα στο δίσκο συνιστούμε να τοποθετήσετε ένα πλαστικό πώμα στο οποίο είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε μια οπή κάτω από τον άξονα του κινητήρα. Ρυθμίστε προσεκτικά τον πυρήνα και προχωρήστε για να δημιουργήσετε μια υποστήριξη USB ανεμιστήρα για το φορητό υπολογιστή.

  Εδώ, όπως και στην προηγούμενη έκδοση, εξαρτάται από τη φαντασία σας. Από όλα τα αυτοσχέδια μέσα, η παραλλαγή με το καλώδιο είναι η πλέον κατάλληλη. Όταν ο οικιακός ανεμιστήρας USB είναι έτοιμος, συνδέουμε τα καλώδια του κινητήρα με τα καλώδια του καλωδίου, απομονώστε προσεκτικά τη συστροφή και προχωρήστε στις δοκιμές.

  Οπτικές οδηγίες βίντεο:

  Όπως μπορείτε να δείτε, για να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα από ψυγείο ή κινητήρα από μια μηχανή, χρειάζονται λιγότερο χρόνο και δεξιότητες για να δουλέψετε με ηλεκτρικές συσκευές. Ακόμη και ένας αρχάριος μπορεί να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο έργο!

  Ισχυρός ανεμιστήρας με δικά του χέρια

  Στις νότιες περιοχές είναι πολύ ζεστό, δεν υπάρχει τίποτα για να αποφευχθεί ένας τέτοιος "υπερ-ισχυρός" φορητός ανεμιστήρας.

  Μπορείτε να πάρετε έναν ηλεκτρικό κινητήρα 18 βολτ, μια έλικα αεροπλάνου με ραδιοεπικοινωνία και μια μπαταρία από ένα φορητό υπολογιστή. 4 βολτ - αυτή είναι η καλύτερη επιλογή, επιπλέον, δεν είναι πολύ θορυβώδες όταν εργάζεστε. Στα 12 βολτ η συσκευή θα είναι εξαιρετικά ισχυρή, δυνατή και θα "κροταλίζει" (λόγω κραδασμών) στο τραπέζι.

  Απαιτούμενα εξαρτήματα
  Ο κινητήρας και οι μπαταρίες είναι τα πιο ακριβά μέρη. Μπορείτε να αγοράσετε ένα φθηνό τρυπάνι που χρησιμοποιείται με μια μπαταρία που έχει υποστεί ζημιά και απλά να χρησιμοποιήσετε έναν κινητήρα. Οι χρησιμοποιημένες μπαταρίες για φορητούς υπολογιστές έχουν συνήθως 6 κελιά και δεν μπορούν να λειτουργήσουν εάν ένα κελί είναι νεκρό. Μπορείτε να αγοράσετε αυτές τις μπαταρίες για μια πίκρα και να πάρετε τα κύτταρα που λειτουργούν για να δημιουργήσετε μια ισχυρή μπαταρία (http://www.instructables.com/id/Free-lithium-Ion-Battery-Pack).

  • ηλεκτροκινητήρας συνεχούς ρεύματος ·
  • μπαταρία φορητού υπολογιστή?
  • πλαστικά πτερύγια ανεμιστήρων.
  • 1/8 "κόντρα πλακέ?
  • κόντρα πλακέ και ράβδοι 2x1 "στήριγμα κινητήρα;
  • διακόπτης (στην περίπτωση μας διακόπτης 2P2T για 2 ταχύτητες), - ηλεκτρικό καλώδιο.

  Έλεγχος του κινητήρα και των μπαταριών
  Ασφαλίστε τον κινητήρα με τον ανεμιστήρα για κάτι σταθερό.
  Μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε διαφορετική τάση για να ρυθμίσετε την επιθυμητή ισχύ του ανέμου. Στην περίπτωσή μας, το ρεύμα για την μπαταρία 4 βολτ ήταν 1,5 Α. Μια μπαταρία 8 βολτ για καλή ισχύ αντιστοιχεί σε ρεύμα 3Α.
  Χρησιμοποιήστε 4 μπαταρίες, 4 παράλληλα για 4V και 2 σετ από 2 παράλληλες μπαταρίες 8V. Έτσι με χαμηλή ισχύ θα διαρκέσουν περίπου 5 ώρες, και σε υψηλή ισχύ για περίπου 1,5 ώρες.
  Συνδέστε τα καλώδια 2P2T με ένα διακόπτη για εναλλαγή μεταξύ των σειριακών και παράλληλων κυκλωμάτων.

  Δημιουργία του αεραγωγού και τοποθέτηση του κινητήρα
  Πρώτα 2x1 μπλοκ "κολλήστε μαζί για να σχηματίσουν το γράμμα Τ. Μετρήστε τα κομμάτια έτσι ώστε η έλικα να είναι περίπου μισή ίντσα κενό σε κάθε πλευρά.
  Αφού κολλήσετε τις ράβδους γύρω από τα πρόσωπά τους για να τους δώσετε ένα streamline.
  Για την τοποθέτηση του ηλεκτροκινητήρα 2 τρίγωνα κοπεί από ένα κομμάτι κόντρα πλακέ dereva.Zamochite 1/8 «σε νερό, και στη συνέχεια να λυγίσει το και αφήστε το να στεγνώσει. Μπορείτε να κόψει την ταινία 3 των 3,5» με τις ίνες ξύλου κάθετα προς το κατεργαζόμενο τεμάχιο, είναι ευκολότερο να λυγίσει. Χρησιμοποιήστε τις ράβδους, στερεώστε με το γράμμα T ως βάση, κολλήστε το με 3 κομμάτια κόντρα πλακέ με επικάλυψη αρμών και αφήστε μια άρθρωση. Στη συνέχεια κόψτε τα 3 άκρα του γράμματος Τ με το κόντρα πλακέ αέρα. Είναι επίσης σημαντικό να δοκιμάσετε τη βάση του κινητήρα για να εξασφαλίσετε ότι έχει απομείνει αρκετή απόσταση.
  Στη συνέχεια κόψτε δύο κομμάτια κόντρα πλακέ 1/4 "περίπου 4.5x1.5 για να σχηματίσουν το στήριγμα αγωγών στην κορυφή. Κόψτε αυτά τα στηρίγματα στον αγωγό και στο" T ".

  Κόψτε ένα κομμάτι ξύλου στο "Τ" για να σταματήσει ο κινητήρας προς τα πίσω, καθώς ο κινητήρας ωθεί τον αέρα προς τα εμπρός, ενώ ο ίδιος ο κινητήρας σπρώχνει πίσω.
  Για να τοποθετήσετε τον κινητήρα από κάτω, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2 zip-links.

  Διάταξη μπαταρίας
  Χρησιμοποιήστε μια μπαταρία φορητού υπολογιστή με 6 κελιά για να τροφοδοτήσετε τον ανεμιστήρα. Για έναν ανεμιστήρα ποδηλάτου σε κίνηση, χρειάζεται ανεμιστήρας 12V. Ως ανεμιστήρας επιφάνειας εργασίας 4V ή 8V είναι περισσότερο από αρκετό.

  Σύρματα στον κινητήρα
  Συνδέστε δύο καλώδια διατομής 14 στον κινητήρα. Μονώστε με ηλεκτρική ταινία. Για να αποφύγετε την είσοδο των καλωδίων στις λεπίδες, στερεώστε τα στο στήριγμα του ανεμιστήρα.

  Δοκιμές
  Τροφοδοτήστε τον κινητήρα παράλληλα με 2 σετ από 3 συνδυασμένα κελιά. Η τάση θα πρέπει να είναι περίπου 11,8 V. Ακόμη και το πολύμετρο θα πρέπει να δείχνει 3,38 Α. Το πολύμετρο έχει κάποια αντίσταση, έτσι το ρεύμα είναι στην πραγματικότητα περίπου 4Α. Περισσότερα από 47 Watt. Είναι ήδη ένας πολύ ισχυρός μικρός ανεμιστήρας. Στους 16 V ο συγκεκριμένος ανεμιστήρας μπορεί να πιέσει το ποδήλατο.

  Προστασία τοποθέτησης
  Η έλικα περιστρέφεται πολύ γρήγορα, γι 'αυτό πρέπει να εγκαταστήσετε προστασία.
  Χρησιμοποιώντας ένα κόπτη σύρμα, κόψτε έναν κύκλο από την προστατευτική μάσκα του μεγάλου ανεμιστήρα, έτσι ώστε η ακτίνα του να είναι μεγαλύτερη από τον αγωγό αέρα κάπου μισή ίντσα. Λυγίστε το σύρμα γύρω από τον αγωγό. Στη συνέχεια κόψτε το μπροστινό και πίσω με ζεστή κόλλα.

  Ρύθμιση του διακόπτη
  Ρυθμίστε το διακόπτη. Ο ανεμιστήρας μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί εύκολα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διακόπτη 2T2P και να πάρετε δύο ταχύτητες περιστροφής.

  Ανεμιστήρας με χέρια

  Στο δρόμο ο καιρός ζεσταίνει, ήρθε η ώρα να σκεφτούμε τον εξαερισμό. Σε αυτό το τεύχος, ο Roman Ursu θα κάνει έναν ατελείωτο ανεμιστήρα. Μπορείτε να επαναλάβετε εύκολα αυτό το προϊόν με τα χέρια σας. Χρησιμοποιείται στο προϊόν τέσσερα τεμάχια χαρτονιού. Το πλάτος πρέπει να ταιριάζει με το πλάτος του ψυγείου. 120 mm. Ένας διακόπτης και ένας συνδετήρας τροφοδοσίας είναι ενσωματωμένοι στο περίβλημα. Αφαιρούμε τις διαστάσεις και δημιουργούμε μια τρύπα στην επιθυμητή διάμετρο. Επίσης, πρέπει τροφοδοτικό είναι 12 volt ψύκτη, καταναλώνει 0,25 m. Block 2 αμπέρ, έτσι ώστε αρκετά κεφάλι. Το άνω μέρος του ανεμιστήρα Dyson έχει κυλινδρικό σχήμα. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε εντοπίσει τις δύο κύκλους με διάμετρο 15 cm. Σε μία, 11 cm, 12 cm στην άλλη. Για τις λεπτομέρειες που πραγματοποιήθηκε επί τη βάσει της καλής, λαμβάνουν ένα από τα τοιχώματα, βάζοντας ένα μέρος, κρατήστε τη γραμμή και να κοπεί. Τώρα, για να σχηματίσουν κυλίνδρους, θα χρειαστείτε τρία κομμάτια με διαστάσεις :. 12 x 74, 12 x 82, 15 x 86 εκατοστά Τι και όπου θέλετε να επικολλήσετε, θα καταλάβουν στο στάδιο της συναρμολόγησης. Ας φτιάξουμε φέτες σε κάθε τοίχο. Αυτά θα είναι κανάλια αέρα. Μοιάζουν με καλά πόδια.

  Ας προχωρήσουμε στη συναρμολόγηση του όμορφο ανεμιστήρα bezlopastny τοποθετώντας τον courier στη μέση. Εναλλακτικά κόψτε κάθε τοίχο. Τα σύρματα μπορούν να αφαιρεθούν, όπως φαίνεται στο βίντεο. Θα ήταν ωραίο να κατανοήσουμε τη σύνδεση. Χρησιμοποιούμε έναν διακόπτη, ώστε να διαχωρίσουμε ένα από τα καλώδια και να σχηματίσουμε μια αλυσίδα. Τα καλώδια μεταφέρονται στον συνδετήρα τροφοδοσίας, μαύρο έως αρνητικό, κόκκινο σε θετικό.

  Είναι απαραίτητο να συνδυάσετε όλα τα στοιχεία που είχατε προετοιμάσει με τα χέρια σας. Παίρνουμε το δαχτυλίδι με εσωτερική διάμετρο 11 εκ. Θα είναι μπροστά. Και το τμήμα είναι 12 × 74. Συνδέουμε, όπως στο βίντεο. Επαναλάβετε το ίδιο πράγμα με τον δεύτερο δακτύλιο και το τεμάχιο εργασίας 12 x 82. Για να στερεώσετε τους δακτυλίους που συγκρατούνται σταθερά, χρησιμοποιούμε πέντε μικρά διαμερίσματα αντοχής. Το μήκος είναι ελαφρώς μικρότερο από 12 εκ. Απομένει μόνο να κλείσει η δομή. Χρησιμοποιούμε το τελευταίο τμήμα των 15 x 86 cm. Συμπερασματικά, φέρουμε την ομορφιά, αφαιρέστε την υπερβολική κόλλα, καλύψτε με το χρώμα. Σε γενικές γραμμές, είναι έτοιμος ένας ατελείωτος ανεμιστήρας.

  Πριν από πολλούς χρήσιμους οικοδεσπότες, περιμένοντας τον ζεστό ήλιο να τραβήξει το επόμενο βίντεο και να εμφανιστεί στο κανάλι.

  Πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα οι ίδιοι: σπιτικά μοντέλα

  Δημοσιεύτηκε από: admin στις Οικιακές Συσκευές 06.29.2018 Προβολές: 4 Εμφανίσεις

  Πώς να φτιάξετε έναν ανεμιστήρα ο ίδιος: τα καλύτερα σπιτικά μοντέλα

  Κρύο χειμώνα και καυτό καλοκαίρι - αυτό το είδος του καιρού δεν είναι ασυνήθιστο στο έδαφος της χώρας μας. Εάν μπορείτε να εξοικονομήσετε τον εαυτό σας από το κρύο με ζεστά ρούχα, τότε η θερμότητα θα οδηγηθεί μόνο από ένα απαλό αεράκι. Αυτή είναι η ροή του αέρα που πρέπει να λάβουμε από έναν ανεμιστήρα ποιότητας, ώστε να μην τραβήξει κρύο κάτω από τον κλιματισμό.

  Ας δούμε παραδείγματα φθηνών, αλλά αποτελεσματικών και αξιόπιστων μοντέλων, πώς να φτιάξετε τον εαυτό σας με τον ανεμιστήρα.

  Ο πιο απλός ανεμιστήρας μπορεί να κατασκευαστεί από δίσκους CD. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για παράδειγμα, για τοπικές επιπτώσεις στον χρήστη, ο οποίος ξοδεύει πολύ χρόνο στον υπολογιστή.

  Προετοιμάστε τις πρώτες ύλες για την εργασία:

  • CD δίσκοι - 2 τεμάχια.
  • κινητήρα χαμηλής ισχύος.
  • φελλό από ένα μπουκάλι κρασί?
  • καλώδιο με βύσμα USB.
  • σωλήνας ή ορθογώνιο παραλληλόγραμμο από χαρτόνι ·
  • συγκολλητικό σίδερο.
  • κερί ή αναπτήρα, θερμή τήξη.
  • μολύβι, χάρακα, χαρτί σε κουτί.

  Για τους σκοπούς μας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μηχανή από ένα παλιό παιχνίδι, για παράδειγμα, από μια γραφομηχανή. Ως σωλήνας από χαρτόνι, είναι κατάλληλο ένα μανίκι, ελαφρώς εμπλουτισμένο με διακοσμητικό χαρτί τελειώματος, από ένα ρολό χαρτιού υγείας.

  Η διαδικασία της συναρμολόγησης ενός μίνι ανεμιστήρα είναι αρκετά απλή.

  Πάρτε ένα από τα CD και χρησιμοποιήστε το δείκτη για να διαιρέσετε την επιφάνεια σε οκτώ όμοια τμήματα. Για να το κάνετε αυτό ο ευκολότερος τρόπος, χρησιμοποιώντας ένα φύλλο χαρτιού σε ένα κουτί. Σχεδιάστε ένα σταυρό πάνω του από μια οριζόντια και κάθετη γραμμή. Κάθε μία από τις τέσσερις ορθές γωνίες που προκύπτουν διαιρείται στο μισό. Χρησιμοποιώντας κελιά, αυτό δεν είναι δύσκολο.

  Τοποθετήσαμε ένα δίσκο στο σχέδιό μας, έτσι ώστε οι γραμμές που διασταυρώνονται να βρίσκονται στο κέντρο της τρύπας. Εναλλακτικά εφαρμόζοντας τον χάρακα στις γραμμές που αποκλίνουν από το κέντρο, κάνουμε την σήμανση στο δίσκο. Έτσι τα τμήματα θα είναι τα ίδια. Για να διαιρέσετε το δίσκο σε λεπίδες, ακολουθήστε τις γραμμές σήμανσης με ένα συγκολλητικό σίδερο από το διαφανές τμήμα στην άκρη.

  Για κοπή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψαλίδι, αλλά υπάρχει κίνδυνος να σπάσει το τεμάχιο εργασίας κατά τη διάρκεια της εργασίας. Εάν δεν υπάρχει ο συγκολλητικός χάλυβας, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι, που έχει προθερμανθεί σε μια πλάκα. Όταν εργάζεστε με ένα συγκολλητικό σίδερο κατά μήκος των άκρων της κοπής, σχηματίζεται ένα συσσωρευμένο πλαστικό, το οποίο μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί με ένα μαχαίρι.

  Πάνω από τη φλόγα ενός καυτού κεριού, θερμαίνετε την επιφάνεια του δίσκου έτσι ώστε οι λεπίδες να αναπτυχθούν ελαφρά. Εάν δεν υπάρχουν κεριά, θα λειτουργήσει ένας αναπτήρας ή ένα φυσητήρα. Η θερμότητα ακολουθεί το κεντρικό τμήμα του δίσκου και όλα τα πτερύγια περιστρέφονται προς μία κατεύθυνση. Ένα πώμα κρασιού τοποθετείται στην οπή του δίσκου. Για να το διορθώσετε καλύτερα, θα χρειαστεί να προεπεξεργαστείτε την άκρη της οπής με μια θερμοκολλημένη κόλλα.

  Το καλώδιο USB πρέπει να συνδεθεί με τον κινητήρα. Αν δεν μαντέψουμε με την κατεύθυνση περιστροφής της έλικας, θα είναι δυνατό να αλλάξουμε τις κινήσεις σε μέρη, δηλαδή να αλλάξουμε την πολικότητα. Ο κινητήρας πρέπει να κολληθεί στον σωλήνα από χαρτόνι και ο ίδιος ο σωλήνας στο δεύτερο CD, ο οποίος θα παίξει το ρόλο της βάσης της βάσης.

  Τώρα η έλικα πρέπει να "φυτευτεί" στη ράβδο του μελλοντικού ανεμιστήρα. Θα προσπαθήσουμε να το εγκαταστήσουμε αυστηρά στο κέντρο. Για να το στερεώσετε σε αυτή τη θέση είναι δυνατή με τη βοήθεια μιας θερμής κόλλας. Μετά την ολοκλήρωση όλων των εργασιών, ο ανεμιστήρας είναι έτοιμος για χρήση.

  Πώς να κάνετε ένα παρόμοιο, αλλά ελαφρώς πιο περίπλοκο σχέδιο, συμπεριλαμβανομένου ενός ελεγκτή στο κύκλωμα, να δούμε το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο τέλος αυτού του άρθρου.

  Αυτό που κάνουν όχι μόνο οι βιοτέχνες μας από πλαστικά μπουκάλια! Ήρθε η ώρα να πούμε ότι ο ανεμιστήρας από αυτούς είναι επίσης πολύ καλός. Ίσως δεν θα πετάξει ολόκληρο το δωμάτιό σας, αλλά κάποιος που αναγκάζεται να εργαστεί σε έναν υπολογιστή θα βοηθήσει με ακρίβεια. Προσφέρουμε δύο επιλογές για τη δημιουργία ενός μοντέλου ανεμιστήρα.

  Για να κάνουμε το έργο που χρειαζόμαστε:

  • μια πλαστική φιάλη χωρητικότητας 1,5 λίτρων.
  • η μηχανή από το παλιό παιχνίδι.
  • μικρό διακόπτη;
  • μια μπαταρία "Duracell".
  • ένα δείκτη?
  • ψαλίδι;
  • κερί.
  • σφυρί και καρφί?
  • αφρός πολυστυρενίου.
  • καυτό πυροβόλο όπλο.

  Έτσι, πάρτε ένα συνηθισμένο πλαστικό μπουκάλι 1,5 λίτρων με φελλό. Στο επίπεδο της γραμμής ετικέτας, κόψτε το πάνω μέρος του. Αυτό θα χρειαστεί να φτιάξουμε μια έλικα. Διαχωρίζουμε την επιφάνεια του πλαστικού τεμαχίου σε έξι μέρη.

  Προσπαθούμε να το επισημάνουμε έτσι ώστε να έχουμε ίσους τομείς: η ποιότητα της μελλοντικής συσκευής εξαρτάται από αυτό.

  Κόβουμε το τεμάχιο εργασίας επισημαίνοντας σχεδόν το λαιμό. Λυγίζουμε τις λεπίδες της μελλοντικής έλικας και κόβουμε κάθε δεύτερο. Εξακολουθήσαμε να έχουμε ένα κενό με τρία πτερύγια σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους. Οι άκρες κάθε λεπίδας πρέπει να στρογγυλεύονται. Το κάνουμε προσεκτικά.

  Τώρα χρειαζόμαστε ένα μικρό κερί. Το φως. Ζεσταίνουμε κάθε λεπίδα στη βάση για να την γυρίσουμε προς την κατεύθυνση που χρειαζόμαστε. Όλες οι λεπίδες πρέπει να περιστραφούν προς μία κατεύθυνση. Αφαιρέστε το καπάκι από το τεμάχιο εργασίας και στο κέντρο του χτυπήσαμε την τρύπα με ένα καρφί και ένα σφυρί.

  Βάζουμε ένα πώμα στη ράβδο ενός μικρού κινητήρα. Αυτοί οι κινητήρες μπορούν να παραμείνουν από παιχνίδια παλιών παιδιών. Κατά κανόνα, η λήψη τους δεν είναι δύσκολη. Τοποθετούμε το πώμα με κόλλα.

  Τώρα πρέπει να δημιουργήσετε μια βάση πάνω στην οποία θα κρατηθεί ο κινητήρας. Για το σκοπό αυτό λαμβάνουμε, για παράδειγμα, ένα κομμάτι αφρού πολυστερίνης. Τοποθετούμε σε αυτό ένα ορθογώνιο, το οποίο μπορεί επίσης να αποκοπεί από τη συσκευασία αφρού. Στην επάνω επιφάνεια αυτού του ορθογωνίου και θα σταθεροποιηθεί ο κινητήρας μας, στον οποίο προσαρμόζεται η έλικα. Για να γίνει αυτό, στον αφρό είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια αυλάκωση που να αντιστοιχεί στις παραμέτρους του κινητήρα.

  Για να στερεώσετε τα στοιχεία του προϊόντος χρησιμοποιήστε θερμή τήξη. Εάν απουσιάζει, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλες συγκολλητικές συνθέσεις. Είναι σημαντικό η ίδια η στερέωση να είναι όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστη.

  Ένας μικρός διακόπτης και τροφοδοτικό συνδέονται με τη βάση αφρού, ο ρόλος της οποίας παίζεται από μια ορθογώνια μπαταρία Duracell. Συλλέγουμε την απλούστερη αλυσίδα, προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα όσο το δυνατόν ακριβέστερα.

  Απλά πρέπει να βιδώσουμε την έλικα στον φελλό, στερεωμένο πάνω στον κινητήρα. Ο ανεμιστήρας μας είναι πλήρως λειτουργικός.

  Το μαξιλάρι αφρού, ίσως, ζυγίζει πολύ λίγο για να δώσει στη συσκευή την απαραίτητη σταθερότητα. Μετά από όλα, με μια επαρκή κούνια των λεπίδων, μπορεί να αποδειχθεί αρκετά ισχυρή. Ως εκ τούτου, η βάση του μοντέλου είναι επιθυμητή σε βάρος.

  Προετοιμάστε εκ των προτέρων όλα όσα χρειαζόμαστε κατά τη διάρκεια της εργασίας:

  • δύο μπουκάλια λεμονάδας "SevenUp";
  • ηλεκτρικό κινητήρα 12 V DC;
  • επτά χοντρές σωλήνες για ποτά.
  • τροφοδοτικό ρεύματος;
  • η ίδια η τροφοδοσία ρεύματος.
  • διακόπτης?
  • ψαλίδι και οικονομικό μαχαίρι.
  • ένα δείκτη?
  • καυτό πυροβόλο όπλο.
  • superglue;
  • πλαστικούς δεσμούς.
  • σφιγκτήρες?
  • συγκολλητικό σίδερο.
  • μονωτική ταινία?
  • Μονάδα δίσκου CD.

  Έτσι, υπάρχει μια άλλη επιλογή για την κατασκευή ενός ανεμιστήρα από ένα πλαστικό μπουκάλι. Πάρτε μια μικρότερη φιάλη, για παράδειγμα, κάτω από τη λεμονάδα "SevenUp". Ο αλγόριθμος για την κοπή των λεπίδων της μελλοντικής έλικας είναι ο ίδιος όπως στην προηγούμενη έκδοση. Το πλαστικό αυτού του μπουκαλιού είναι πολύ μαλακότερο, ώστε να μπορείτε να δώσετε την επιθυμητή κλίση στις μελλοντικές λεπίδες χωρίς να χρησιμοποιήσετε τη θέρμανση τους.

  Η οπή στο κέντρο του βύσματος θα πρέπει να είναι κατασκευασμένη με ένα στέλεχος ή καρφί που θερμαίνεται στη φωτιά για το σκοπό αυτό. Ηλεκτρικός κινητήρας 12 V DC, στον άξονα του οποίου θα τοποθετηθεί έλικα, μπορείτε να πάρετε από παλιά παιχνίδια ή περιττό στο στεγνωτήριο μαλλιών. Το κάλυμμα στερεώνεται στον άξονα με κόλλα θερμής τήξης. Φωτεινή έλικα βιδωμένη στο καπάκι αμέσως.

  Το πιο ενδιαφέρον είναι η κατασκευή του πάγκου. Αποδεικνύεται όχι μόνο σταθερό, αλλά και ελκυστικό. Για να το δημιουργήσετε χρειάζεστε επτά χοντρές σωλήνες για ποτά. Είναι απαραίτητο να τα κολλήσετε μαζί με το superglue. Αποδεικνύεται αρκετά συμπαγής και όμορφη.

  Για τη βάση παίρνουμε την κορυφή του πλαστικού μπουκαλιού μεγαλύτερου μεγέθους από εκείνο από το οποίο κατασκευάσαμε την έλικα. Στερεώστε από τους σωλήνες σπρώξτε το λαιμό του τεμαχίου προς το μέσον του μήκους του. Στερεώστε το ράφι σε αυτή τη θέση με τη βοήθεια σούπας κόλλας που εφαρμόζεται στο λαιμό του τεμαχίου.

  Τώρα μπορείτε να τοποθετήσετε τον κινητήρα στο ράφι, στερεώνοντάς τον με μια κόλλα θερμής τήξης. Το γεγονός ότι η ίδια η στάση αποτελείται από κοίλους σωλήνες βοηθά στην απόκρυψη των καλωδίων. Τους περνάμε απλά μέσα από τον κεντρικό σωλήνα. Έτσι τα καλώδια είναι μέσα στη βάση της συσκευής.

  Προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η δομή, πρέπει να χρησιμοποιηθούν πλαστικοί σύνδεσμοι, οι οποίοι είναι κολλημένοι στο ράφι στις πλευρές του κινητήρα έτσι ώστε η κλειδαριά του ζεύκτη να σφίγγεται πάνω στον ίδιο τον κινητήρα, εξασφαλίζοντας την ακινησία του. Η επιπλέον άκρη της στερέωσης αφαιρείται με πένσες.

  Στην πλαστική επιφάνεια της φιάλης, η οποία χρησιμεύει ως βάση της κατασκευής, κόβονται οπές για τον συνδετήρα της μονάδας ισχύος και του διακόπτη. Κάντε το καλύτερο με ένα μαχαίρι για επιχειρήσεις. Συνδέστε το βύσμα τροφοδοσίας ρεύματος και το διακόπτη. Τα καλώδια πρέπει να είναι συγκολλημένα και μονωμένα. Ο διακόπτης και ο συνδετήρας στερεώνονται στο πλαστικό με θερμή τήξη.

  Για να βάψουμε τις βάσεις και να τις κάνουμε πιο σταθερές, θα φτιάξουμε ένα κάτω μέρος για αυτό από το CD. Για να το κάνετε αυτό, λιπάνετε την άκρη του πλαστικού τεμαχίου με μια θερμοκολλημένη κόλλα και πιέστε τον δίσκο προς το μέρος του.

  Τώρα συνδέστε την παροχή ρεύματος μέσω του συνδέσμου. Με αυτή την ιδιότητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τροφοδοσία για λωρίδες LED, οι οποίες πωλούνται σε καταστήματα ηλεκτρικών συσκευών. Αυτό το σπιτικό φόρεμα είναι έτοιμο για δουλειά.

  Για να βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε την ακολουθία εργασιών που πρέπει να γίνει σωστά, παρακολουθήστε το βίντεο στο τέλος αυτού του άρθρου.

  Είμαστε συνηθισμένοι στο γεγονός ότι το κύριο μέρος του ανεμιστήρα είναι η έλικα. Αυτή η λεπτομέρεια της δομής περιστρέφεται, δημιουργώντας την απαραίτητη ροή αέρα. Αλλά υπάρχουν και μοντέλο bezlopastnye. Έχουν εδραιωθεί στη μόδα, κυρίως λόγω της ασφάλειάς τους για τα νεότερα μέλη της οικογένειας και τα κατοικίδια ζώα. Επιπλέον, τα προϊόντα αυτά φαίνονται κομψά: είναι σε θέση να ταιριάζουν σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο και να τα διακοσμούν.

  Όπως και τα περισσότερα άλλα που βρίσκονται στην υπηρεσία ενός ατόμου, ένας ατελείωτος ανεμιστήρας μπορεί επίσης να γίνει με τα χέρια σας. Η αρχή της λειτουργίας της είναι απλή: στη βάση της συσκευής υπάρχει ένας μικρός στρόβιλος, ο οποίος επιτρέπει τη δημιουργία ροών αέρα που διέρχονται από τα πλευρικά ανοίγματα.

  Για εργασία θα χρειαστούμε:

  • ψύκτη από τον υπολογιστή.
  • μπλοκ και υποδοχή τροφοδοσίας.
  • μικρό διακόπτη;
  • καυτό πυροβόλο όπλο.
  • χαρτόνι ή βαρύ χαρτί.
  • Ψαλίδι, μολύβι, χάρακα, πυξίδες και δαγκάνες.

  Καταρχήν, χρειαζόμαστε δαγκάνες αποκλειστικά για να μην κάνουμε λάθος στο μέγεθος του προϊόντος. Εάν δεν είναι διαθέσιμο, τότε είναι αρκετά δυνατό να κάνετε με ένα κανονικό χάρακα, με ταινία ή με μια ταινία εκατοστών.

  Ας πάμε στη δουλειά.

  Πρώτον, κάνουμε το σώμα - τη βάση του προϊόντος. Για να γίνει αυτό, κόβουμε τέσσερα ορθογώνια κομμάτια χαρτονιού. Για να καθορίσουμε τις παραμέτρους της βάσης, μετράμε το πλάτος του ψυγείου. Το προκύπτον μέγεθος θα είναι το ίδιο με το πλάτος των ορθογωνίων. Για ευκολία, θα λειτουργήσουμε με συγκεκριμένες διαστάσεις. Το πλάτος του ψυγείου μας είναι 120 mm. Και αυτό σημαίνει ότι το πλάτος του ορθογωνίου είναι επίσης 120 mm.

  Στην περίπτωση του προϊόντος μας θα είναι ενσωματωμένο σε ένα μικρό διακόπτη και υποδοχή τροφοδοσίας. Για να τα κρατήσετε πυκνά στο μέλλον, θα πρέπει να αφαιρέσετε τις διαστάσεις από αυτές. Οι οπές στο περίβλημα πρέπει να αντιστοιχούν στις τιμές που λαμβάνονται. Κάνετε τρύπες μέχρι τη στιγμή που τα ορθογώνια γίνονται μέρος του σώματος: είναι πάντα ευκολότερο να τα κόψετε σε επίπεδα αντικείμενα.

  Χρειαζόμαστε μια τροφοδοσία δώδεκα βολτ και ένα αντίστοιχο ψυγείο που καταναλώνει μόνο 0,25Α. Λαμβάνοντας υπόψη ότι έχουμε μια μονάδα 2Α, μπορούμε να υποθέσουμε ότι είμαστε καλά προετοιμασμένοι για τη μελλοντική λειτουργία της μελλοντικής συσκευής.

  Τώρα παίρνουμε φύλλα από χαρτόνι, από τα οποία πρέπει να κόψουμε τα στοιχεία του κύριου τμήματος του ανεμιστήρα. Αρχικά, σύρετε δύο κύκλους. Η ακτίνα καθενός από αυτά είναι 15 cm. Κόψτε και τους δύο κύκλους. Σε ένα από αυτά, ας το μια κλήση, εφιστούμε την εσωτερική κύκλο ακτίνας 11 εκατοστά. Στο δεύτερο, το οποίο ονομάζουμε Β, η ακτίνα του εσωτερικού κύκλου είναι 12 εκατοστά. Προσεκτικά κόψτε το εσωτερικό κύκλο. Έχουν λάβει δακτυλίους Α και Β.

  Οι δακτύλιοι που προκύπτουν θα προσαρτηθούν στο σώμα του προϊόντος. Προκειμένου να είναι πιο κοντά στην επιφάνεια του σώματος, συνδέστε ένα από τα ορθογώνια κενά σε καθένα από τους δακτυλίους και κόψτε το τμήμα, η επίπεδη πλευρά του οποίου αντιστοιχεί στο πλάτος του ορθογωνίου.

  Το κύριο μέρος του ανεμιστήρα bezlopastny έχει κυλινδρικό σχήμα. Για να γίνει αυτό, χρειαζόμαστε ταινίες από χαρτόνι με τις ακόλουθες παραμέτρους: το πρώτο - 12x74cm, το δεύτερο - 12x82cm, το τρίτο - 15x86cm. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας συναρμολόγησης, γίνεται σαφές τι πρέπει να γίνει με κάθε μία από αυτές τις τρεις λωρίδες.

  Προτού συναρμολογήσετε το σώμα, κόψτε την εγκοπή στο κάτω μέρος κάθε ορθογωνίου. Έτσι δεν κάνουμε μόνο τα πόδια για τον μελλοντικό ανεμιστήρα, αλλά δημιουργούμε επίσης κανάλια για τον εισερχόμενο αέρα.

  Θα συναρμολογήσουμε το σώμα χρησιμοποιώντας θερμή τήξη. Ο ψύκτης πρέπει να βρίσκεται περίπου στο κεντρικό τμήμα της θήκης που περιβάλλεται από τέσσερα ορθογώνια που σχηματίζουν τα τοιχώματα της δομής. Λιπάνετε το ψυγείο γύρω από την περίμετρο με κόλλα και το περιβάλλετε με τοίχους. Μην ξεχνάτε ότι οι εγκοπές στους τοίχους που μόλις κόψαμε θα πρέπει να βρίσκονται στο κάτω μέρος της θήκης.

  Τα καλώδια από το ψυγείο μπορούν να αφαιρεθούν στη γωνία της δομής, στερεώνοντάς τα σε αυτή τη θέση με κόλλα.

  Σε αυτό το στάδιο, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε και να συνδεθείτε. Δεδομένου ότι χρησιμοποιούμε ένα διακόπτη, πρέπει να διαχωρίσουμε ένα από τα καλώδια και να σχηματίσουμε μια αλυσίδα. Τα καλώδια πρέπει να συνδέονται στο βύσμα τροφοδοσίας (κόκκινο - συν, μαύρο - μείον). Εάν κάνουμε ένα λάθος στην πολικότητα, πρέπει απλώς να αλλάξουμε τα καλώδια σε μέρη. Με τη βοήθεια της κόλλας θερμής τήξης στερεώνουμε τη φίσα και τον διακόπτη στις θέσεις που προορίζονται γι 'αυτές.

  Συνδέστε το ρεύμα και ελέγξτε αν ο στρόβιλος λειτουργεί. Αν όλα είναι εντάξει, συνεχίζουμε να συναρμολογούμε το μοντέλο bezlopastnoy μας.

  Πάρτε τον δακτύλιο Α, ο οποίος θα βρίσκεται μπροστά από τη συσκευή, και την πρώτη ταινία (12x74cm). Κλείνουμε τη λωρίδα σε κύκλο και την επικολλάμε στον εσωτερικό κύκλο του δακτυλίου Α. Ήταν σαν κυλινδρικός κύλινδρος χωρίς κορυφή, αλλά με τα πεδία. Το ίδιο πράγμα πρέπει να κάνετε με το δαχτυλίδι Β και τη δεύτερη ταινία (12x82cm).

  Κόλλησα τον πρώτο "κύλινδρο" στην μπροστινή πλευρά της θήκης όπου κόψαμε το τμήμα. Ο δεύτερος "κύλινδρος" είναι επίσης κολλημένος στο πίσω μέρος του σώματος με μια επιφάνεια κοπής. Σε αυτή την περίπτωση, ο μικρότερος "κύλινδρος" είναι μέσα στο μεγαλύτερο.

  Η σταθερότητα της δομής μπορεί να δοθεί με τη βοήθεια πέντε χωρισμάτων αντοχής, που στερεώνονται μεταξύ των δακτυλίων με τη βοήθεια όλης της ίδιας κόλλας. Πρέπει να αποκόπτονται από χαρτόνι. Το μήκος των χωρισμάτων πρέπει να είναι ελαφρώς μικρότερο από 12cm. Τώρα η πλευρική επιφάνεια της κύριας δομής πρέπει να καλύπτεται με την υπόλοιπη τρίτη ταινία χαρτόνι (15x86cm).

  Βασικά, ο ανεμιστήρας είναι έτοιμος. Παραμένει να του δώσει μια εξωτερική γυαλάδα. Για να γίνει αυτό, αφαιρέστε την υπερβολική κόλλα και καλύψτε με μπογιά ή επικολλήστε με διακοσμητικό χαρτί τις εξωτερικές της επιφάνειες.

  Για να μπορείτε να δείτε πόσο σωστά κατανοούνται και γίνονται τα πάντα, δείτε το βίντεο που αφιερώνεται στην αυτο-δημιουργία του ανεμιστήρα bezlopastny, το οποίο τοποθετήσαμε στο τέλος αυτού του άρθρου.

  Ο ανεμιστήρας από τα CD που βλέπετε σε αυτό το βίντεο διαφέρει από αυτόν που μπορεί να γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες που προτείνουμε. Έχει άλλη βάση και υπάρχει ρυθμιστής:

  Ο πράσινος πλαστικός ανεμιστήρας, στον οποίο είναι αφιερωμένο το βίντεο κλιπ, όχι μόνο λειτουργεί ποιοτικά, αλλά και φαίνεται υπέροχος. Θα γίνει μια πραγματική διακόσμηση τραπεζιών για τον χώρο εργασίας σας:

  Ένα χαρακτηριστικό του ανεμιστήρα bezlopastnogo, το οποίο μπορείτε εύκολα να συναρμολογήσετε, σύμφωνα με τις οδηγίες και το βίντεο, είναι ότι η ροή αέρα εμφανίζεται, σαν από το πουθενά. Το μοντέλο προσελκύει με την πρωτοτυπία του. Περάστε λίγο χρόνο για τη διακόσμησή της και θα δείτε πόσο άψογα ταιριάζει στο εσωτερικό σας:

  Σας παρουσιάσαμε τα καλύτερα μοντέλα ανεμιστήρων. Και είναι το καλύτερο επειδή δεν χρειάζονται ειδικούς μηχανισμούς, πολύπλοκα εργαλεία, ακριβά υλικά και ειδικές δεξιότητες για την κατασκευή τους. Μπορούν να δημιουργήσουν απόλυτα οποιοδήποτε master home, ακόμη και έναν αρχάριο. Ελπίζουμε ότι η επιτυχία που θα επιτύχετε δημιουργώντας έναν ανεμιστήρα θα ξυπνήσει το γούστο σας για ανεξάρτητη δημιουργικότητα.