Αδειάστε το σύστημα κλιματισμού

Το κλιματιστικό, όπως κάθε ψυκτική μονάδα, λειτουργεί με βάση τη φυσική ιδιότητα του ψυκτικού μέσου - για να κρυώσει με μια απότομη αύξηση του όγκου. Αυτή η διαδικασία συμβαίνει σε μια ειδική συσκευή που ονομάζεται εξατμιστής. Πήρε το όνομά του μόνο λόγω του γεγονότος ότι επί του καλύμματος υπάρχουν σταγονίδια του υγρού (ιδρώτα), είναι η συμπύκνωση από το κλιματιστικό, το οποίο συλλέγεται σε ένα ειδικό λουτρό και εκκενώνεται έξω από την οικιακή συσκευή.

Λειτουργίες του συστήματος αποστράγγισης του κλιματιστικού

Το συμπύκνωμα είναι, στην πραγματικότητα, συνηθισμένο νερό. Ένα μαλακτικό είναι μια πολύπλοκη ηλεκτρομηχανική συσκευή. Δηλαδή, το συμπύκνωμα μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο κλιματιστικό. Ειδικά για μία ημέρα από το όργανο εργασίας μπορεί να ξεχωρίσει σε 20 λίτρα υγρασίας. Και πρέπει να ληφθεί.

Παραλλαγές αποστράγγισης συμπυκνωμάτων

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για την αποστράγγιση των κλιματιστικών. Το απλούστερο είναι να κάνουμε μια τρύπα στον τοίχο ή το παράθυρο και να περάσουμε μέσα από αυτό στο δρόμο έναν εύκαμπτο σωλήνα που συνδέεται με το ένα άκρο στο ακροφύσιο του λουτρού κάτω από τον εξατμιστή της εσωτερικής μονάδας της μονάδας. Είναι η απλότητα των λειτουργιών που εκτελούνται που θεωρείται μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου.

Αλλά έχει και αρνητικές πλευρές:

 • που κρέμεται από το σωλήνα τοίχου δεν αυξάνει τη δυνατότητα εμφάνισης της εμφάνισης του κτιρίου, ειδικά για ένα ιδιωτικό σπίτι.
 • από το ελεύθερο άκρο του σωλήνα κατά τη λειτουργία του κλιματιστικού, το νερό θα στάζει όλη την ώρα, το οποίο, αν πέσει στη γειτονική παλίρροια του παραθύρου (το κατώτερο), θα οδηγήσει σε σκάνδαλο με γείτονες.


Η δεύτερη επιλογή της αποστράγγισης συμπυκνωμάτων είναι η σύνδεση του σωλήνα αποστράγγισης με το σύστημα αποχέτευσης. Ο τρόπος για πολλά δωμάτια είναι ιδανικός, αλλά έχει ένα μεγάλο πρόβλημα - την έλλειψη ενός αποχετευτικού δικτύου στο δωμάτιο όπου είναι εγκατεστημένη η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού. Η διέξοδος:

 1. Τοποθετήστε τους σωλήνες αποχέτευσης σε αυτό το δωμάτιο με κλίση μέχρι 3%.
 2. Εγκαταστήστε τους σωλήνες αποχέτευσης στην πλησιέστερη αποχέτευση με την ίδια ελάχιστη κλίση.

Ποια επιλογή για την αποστράγγιση του συμπυκνώματος από το κλιματιστικό στο σύστημα αποχέτευσης, ο καθένας αποφασίζει μόνος του. Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι το μικρότερο κόστος, τόσο από πλευράς οικονομικών όσο και από πλευράς επιμελούς εργασίας, σχετίζεται με τη δεύτερη μέθοδο. Πρώτον, οι σωλήνες αποστράγγισης μπορούν να τοποθετηθούν μέσα στον τοίχο κατά μήκος του ολοκληρωμένου στρώματος με επακόλουθο σφράγισμα με επισκευαστικά κονιάματα και στη βάση του δαπέδου με επακόλουθο φινίρισμα.

Δεύτερον, οποιαδήποτε κοίλα προϊόντα ερμητικού τύπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως σωλήνες αποστράγγισης. Πιο συχνά γι 'αυτό, αγοράζεται ένας κυματοειδής σωλήνας μικρής διαμέτρου.

Προσοχή παρακαλώ! Προκειμένου να αποφευχθεί η διείσδυση δυσάρεστων οσμών στο δωμάτιο από το σύστημα αποχέτευσης, στη σήραγγα των αποστραγγιστικών σωλήνων και στους σωλήνες αποχέτευσης εγκαθίσταται μια σηπτική δεξαμενή, με τη μορφή ενός συνηθισμένου σιφωνίου αποχέτευσης. Εάν δεν υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης του σιφονιού, τότε ο κυματοειδής σωλήνας κάμπτεται με τη μορφή του γράμματος "S". Επίσης μια αποτελεσματική επιλογή.

Και ένα ακόμα πράγμα. Εάν το κλιματιστικό δεν λειτουργεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, το υδραυλικό κλείστρο στεγνώνει, πράγμα που οδηγεί στη διείσδυση δυσάρεστων οσμών από το σύστημα αποχέτευσης. Συνεπώς, περιοδικά, πρέπει να χύνεται λίγο νερό στο σύστημα αποστράγγισης. Και αυτό είναι ίσως το μόνο μειονέκτημα αυτής της μεθόδου.

Η τρίτη επιλογή για αποστράγγιση συμπυκνωμάτων είναι η εγκατάσταση ειδικής αντλίας. Αυτή η μέθοδος αποστράγγισης χρησιμοποιείται μόνο σε δύο περιπτώσεις: ένα μακρύ σύστημα αποστράγγισης, υπάρχουν διαφορές σε αυτό. Σε οικιακά κλιματιστικά, οι αντλίες δεν περιλαμβάνονται στο κιτ, παρόλο που πωλούνται ως ξεχωριστό στοιχείο και αγοράζουν, και δεν θα είναι δύσκολο να το τοποθετήσετε. Σχεδόν σε όλες τις βιομηχανικές μονάδες, οι αντλίες αποχέτευσης εγκαθίστανται στο εργοστάσιο.

Οι αντλίες περιλαμβάνονται αναγκαστικά στον τυποποιημένο εξοπλισμό κλιματιστικών κασετών και καναλιών. Υπάρχουν αντλίες που είναι εγκατεστημένες σε εξωτερικές μονάδες, αλλά πιο συχνά η τοποθέτησή τους γίνεται εσωτερικά. Συνήθως είναι εξοπλισμένα επιπλέον με χωρητικότητα στην οποία συλλέγεται το συμπύκνωμα. Και ήδη η αντλία αντλούσε το υγρό από αυτό.

Σωλήνες αποστράγγισης για κλιματιστικά

Στο σύστημα αποστράγγισης συμπυκνωμάτων από κλιματιστικά είναι σωλήνες αποστράγγισης, οι οποίοι στη σύγχρονη αγορά αντιπροσωπεύονται από δύο θέσεις για πρώτες ύλες. Αυτός ο σωλήνας είναι κατασκευασμένος από πολυβινυλοχλωρίδιο και πολυαιθυλένιο. Και δύο θέσεις με τη μορφή της παραγωγής: λείο και κυματοειδές.

Οι πρώτες χρησιμοποιούνται συχνότερα, εάν η ίδια η αποχέτευση έχει μια σύντομη επέκταση, σε άλλες περιπτώσεις, χρησιμοποιήστε αυλακώσεις. Σε αυτή την περίπτωση, η δεύτερη ποικιλία έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα - υψηλή ευκαμψία του σωλήνα. Κατά συνέπεια, κατά την εγκατάσταση, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε πρόσθετα εξαρτήματα στερέωσης, όπως συμβαίνει με τους λείους σωλήνες.

Προσοχή παρακαλώ! Δεν συνιστάται η τοποθέτηση εύκαμπτων σωλήνων κήπου και αυλακώσεων στη γραμμή αποστράγγισης συμπυκνωμάτων του κλιματιστικού για την καλωδίωση ηλεκτρικών καλωδίων.

Εγκατάσταση συστήματος αποστράγγισης συμπυκνωμάτων

Αυτή η διαδικασία είναι πολύ απλή.

 1. Είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τους κάτω συνδετήρες από το περίβλημα του κλιματιστικού ώστε να μπορεί να σηκωθεί.
 2. Στο κάτω μέρος του ανεμιστήρα, που φυσάει τον εξατμιστή, τοποθετείται ένας δίσκος για τη συλλογή συμπυκνωμάτων.
 3. Από την πλευρά του υπάρχει ένας σωλήνας διακλάδωσης, ο οποίος πρέπει να συνδεθεί με έναν σφιγκτήρα ο σωλήνας αποστράγγισης της αποστράγγισης συμπυκνωμάτων από το κλιματιστικό.
 4. Η περίπτωση της εσωτερικής μονάδας χαμηλώνει και τοποθετείται στη θέση της. Είναι πολύ σημαντικό οι αυλακώσεις να περνούν μέσα από αυτό μέσα από μια ειδική οπή που γίνεται στο πλευρικό τοίχωμα.
 5. Οι σύνδεσμοι βιδώνονται στη θέση τους.


Τώρα παραμένει μόνο η απομάκρυνση της συσσωρευμένης λασπώδους μεμβράνης ή του υπονόμου ή του δρόμου. Εάν η διαδικασία εξόδου συνδέεται με την εγκατάσταση της διαδρομής αποστράγγισης, τότε είναι απαραίτητο πρώτα απ 'όλα να αποφασιστεί πόσο εύκολο και βολικό είναι να διεξαχθεί ολόκληρη η διαδικασία. Όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω, η καλύτερη επιλογή είναι να φτιάξετε τους στροβοσκόπους, στους οποίους να τοποθετήσετε τον εύκαμπτο σωλήνα. Το πιο σημαντικό είναι να διατηρήσετε γωνία κλίσης τουλάχιστον 3%.

Βασικά ελαττώματα αποστράγγισης

Η πιο συνηθισμένη αστοχία του συστήματος αποστράγγισης συμπυκνωμάτων από το κλιματιστικό είναι η απόφραξη του ανοίγματος της μπανιέρας. Η σκόνη και οι ακαθαρσίες με συμπύκνωση τοποθετούνται στο κάτω μέρος της λεκάνης όπου σχηματίζεται λάσπη. Αναπτύσσεται και κλείνει το σωλήνα διακλάδωσης. Συνέπεια - η ροή του νερού στις άκρες του λουτρού. Το υγρό αρχίζει να στάζει στο πάτωμα και διαρρέει πάνω από τους τοίχους.

Και άλλες δυσλειτουργίες:

 1. Αν το κλιματιστικό λειτουργεί για το χειμώνα για θέρμανση, τότε συχνά ο σωλήνας αποστράγγισης στο δρόμο απλά παγώνει.
 2. Η κλίση της διαδρομής αποστράγγισης δεν έχει ρυθμιστεί σωστά.
 3. Αν η αντλία είναι εκτός λειτουργίας.
 4. Εάν το σύστημα έχει μειωθεί το ποσό του ψυκτικού που οδηγεί στην τήξη του εξατμιστή και της εισόδου και σωλήνες, έτσι ο πάγος αρχίζει να τήκεται πάνω από ολόκληρο το μήκος της εθνικής οδού, ρίχνει νερό στο πάτωμα.
 5. Ο εξατμιστής μπορεί να καλύπτεται με πάγο αν ο ρυθμιστής πίεσης έχει σταματήσει να λειτουργεί. Εάν η θερμοκρασία έξω από το παράθυρο αρχίσει να μειώνεται, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της θερμοκρασίας φρεονιού λόγω της πτώσης της πίεσης.

Καθαρισμός συστήματος αποστράγγισης

Με τα χέρια σας, μπορείτε να καθαρίσετε το σύστημα αποστράγγισης συμπυκνωμάτων από το κλιματιστικό μόνο εάν ο σωλήνας του σωλήνα είναι φραγμένος. Για να το κάνετε αυτό χρειάζεστε:

 1. Αφαιρέστε τα φίλτρα που βρίσκονται στο περίβλημα πριν από τον εξατμιστή. Πρέπει να πλυθούν καλά.
 2. Το σώμα του κλιματιστικού ανεβαίνει.
 3. Αποσυνδέστε το σωλήνα αποστράγγισης από την παλέτα.
 4. Το τελευταίο αφαιρείται και πλένεται. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην τρύπα.
 5. Εάν ο σωλήνας έχει βουλώσει με τον ίδιο τρόπο όπως η οπή αποστράγγισης, τότε πρέπει να καεί. Εάν δεν λειτουργεί, θα πρέπει να το αντικαταστήσετε με ένα νέο.
 6. Όλες οι άλλες ενέργειες για τη συναρμολόγηση του συστήματος αποστράγγισης συμπυκνωμάτων γίνονται με την αντίστροφη σειρά.

Οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση διαλύματος χλωρεξιδίνης για απολύμανση αποχετεύσεων και δοχείου αποστράγγισης συμπυκνωμάτων. Αν και οποιοδήποτε οικιακό απορρυπαντικό, το οποίο περιέχει χλώριο, μπορεί εύκολα να αντιμετωπίσει την εργασία.

Με άλλα ελαττώματα που σχετίζονται με την αποτυχία μιας ή άλλης συσκευής ή μέρους, είναι καλύτερο να καλέσετε τον πλοίαρχο. Οι ανεξάρτητες ενέργειες μπορούν να οδηγήσουν σε ανεπανόρθωτες συνέπειες.

Διαμόρφωση της αποστράγγισης συμπυκνωμάτων του κλιματιστικού στο αποχετευτικό δίκτυο

Όταν το κλιματιστικό λειτουργεί στις μονάδες των υπαίθριων και εξωτερικών μονάδων, το νερό συμπυκνώνεται, το οποίο αποστραγγίζεται μέσω των ανοιγμάτων αποστράγγισης. Θα μάθουμε πώς να σχεδιάσουμε μια αποστράγγιση συμπυκνωμάτων από το κλιματιστικό στο αποχετευτικό δίκτυο.

Για το κλιματιστικό, πρέπει πάντα να εγκατασταθεί μια αποστράγγιση συμπυκνωμάτων.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των επιλογών απόσυρσης συμπυκνωμάτων

Υπάρχουν 4 τρόποι για να αφαιρέσετε το σχηματισμένο νερό:

 1. Το συμπέρασμα στο δρόμο είναι φθηνό και απλό, αλλά το ρέον νερό με ριπές ανέμου μπορεί να πάρει το γυαλί, τους τοίχους και τον εξοπλισμό των γειτόνων. Σε ορισμένες πόλεις υπάρχει επίσημη απαγόρευση για έναν τέτοιο τρόπο απομάκρυνσης του συμπυκνώματος.
 2. Η απόσυρση στη δεξαμενή είναι μια πιο αισθητική επιλογή, που απαιτεί τακτική συντήρηση.
 3. Το συμπύκνωμα αποστραγγίζεται στις βροχές με βαρύτητα. Η πλέον προτιμώμενη ενσωμάτωση η οποία έχει σημαντικό περιορισμό - με βαρύτητα συμπύκνωμα απομακρύνεται αν είναι δυνατόν να τεθούν οι σωλήνες αποστράγγισης με κλίση σε τουλάχιστον 2, κατά προτίμηση - 3 μοίρες.
 4. Αναγκαστική αποστράγγιση του συμπυκνώματος από το κλιματιστικό στο αποχετευτικό δίκτυο. Εάν η θέση των παραθύρων και των θυρών καθιστά αδύνατη την τοποθέτηση σωλήνων κάτω από την επιθυμητή κλίση, χρησιμοποιείται μια ειδική αντλία, η οποία αντλεί νερό υπό πίεση.

Εξετάστε τα χαρακτηριστικά της εκτροπής του νερού στο αποχετευτικό δίκτυο.

Υλικά που χρησιμοποιούνται

Τοποθετήστε τα κλιματιστικά και τη συσκευή της αντλίας για αποστράγγιση του συμπυκνώματος.

Η σύνδεση της αποστράγγισης του κλιματιστικού στο σύστημα αποχέτευσης μπορεί να απαιτεί τέτοια υλικά:

 • σωλήνες από πολυπροπυλένιο για την αποστράγγιση συμπυκνωμάτων, με διάμετρο 20-25 mm.
 • Οι σωλήνες αποστράγγισης - είναι εύκαμπτοι κυματοειδείς σωλήνες διαμέτρου 16 ή 20 mm.
 • σιφόνι αποστράγγισης - μπορεί να αντικατασταθεί από απλή κάμψη του εύκαμπτου σωλήνα, σχηματίζοντας υδραυλική σφράγιση.
 • προσαρμογείς ·
 • σφραγίδες ·
 • θερμομόνωση - αποτρέπει τη δημιουργία συμπυκνώματος στην επιφάνεια του σωλήνα διακλάδωσης.
 • σύνδεση σφιγκτήρα - αποκλείει τη δυνατότητα διαρροών στο σημείο σύνδεσης του σωλήνα αποστράγγισης της μονάδας στον αγωγό αποστράγγισης.
 • Σφιγκτήρας στερέωσης για σωλήνες - επιτρέπει την αποφυγή παραμόρφωσης του σωλήνα, συνιστάται να εγκατασταθεί μέσω κάθε μετρητή.
 • αντλία - χρησιμοποιείται όταν είναι αδύνατο να στραγγίσετε το συμπύκνωμα με βαρύτητα.

Η αγορά υλικών πρέπει να πραγματοποιείται σύμφωνα με τους υπολογισμούς που εκτελούνται βάσει του συστήματος με το οποίο θα λαμβάνεται συμπύκνωμα από το κλιματιστικό στο οικιακό σύστημα αποχέτευσης.

Διαμόρφωση της αποστράγγισης συμπυκνωμάτων του κλιματιστικού στο αποχετευτικό δίκτυο

Σωστή τοποθέτηση σωλήνων αποστράγγισης συμπυκνωμάτων.

Για να οργανωθεί η αφαίρεση του νερού από την εξωτερική μονάδα, πρέπει να τρυπηθεί μια οπή στον τοίχο. Αυτή η τρύπα πρέπει να προστατεύεται καλά από την υγρασία και τον άνεμο. Αν οι σωλήνες αποστράγγισης δεν είναι σωστά τοποθετημένοι, η υγρασία από το σωλήνα αποστράγγισης μπορεί να σαρώνει την τρύπα από το εξωτερικό του τοίχου του σπιτιού.

Στους τοίχους του δωματίου βγάλτε τους σωλήνες και τους σωλήνες, μέσα στους οποίους το συμπύκνωμα από το κλιματιστικό αποστραγγίζεται στο αποχετευτικό δίκτυο. Όταν συνδυάζετε μια γραμμή διακλάδωσης από διάφορα κλιματιστικά, μπορεί να χρειαστεί να αυξήσετε τη διάμετρο των σωλήνων αποστράγγισης.

Πρόσθετη προστασία παρέχεται από την απομόνωση της διαδρομής από ένα κυματοειδές σωλήνα ή μια ταινία βινυλίου.

Η απόσυρση του κλιματιστικού στον αποχετευτικό αγωγό μπορεί να πραγματοποιηθεί στην αποχέτευση του νεροχύτη ή στον σωλήνα που οδηγεί στην ανύψωση. Η χρήση υδραυλικής σφραγίδας που δημιουργείται από την κάμψη του σωλήνα δεν συνιστάται εάν το κλιματιστικό μη λειτουργεί κανονικά. Το νερό στο σωλήνα θα στεγνώσει και δεν θα σταματήσει την εξάπλωση των λυμάτων στο στόμα. Συνιστάται να μην αποθηκεύσετε και να αγοράσετε ένα πλήρες σιφόνι αποστράγγισης με βαλβίδα αντεπιστροφής.

Η εφαρμογή της αντλίας έχει επίσης τα μειονεκτήματά της: παράγει επιπλέον θόρυβο, απαιτεί προληπτική συντήρηση και μερικές φορές επείγουσα επισκευή της αντλίας.

Μετά τη σύνδεση όλων των συστημάτων, πραγματοποιείται δοκιμαστική εκκένωση νερού στις δεξαμενές αποστράγγισης του κλιματιστικού. Μετά τον έλεγχο της στεγανότητας όλων των αρθρώσεων, το κάλυμμα είναι κλειστό.

Η σωστή οργάνωση της αποστράγγισης από τα κλιματιστικά στο σύστημα αποχέτευσης θα προστατεύσει αποτελεσματικά από τη διαρροή, δεν θα επιτρέψει την εμφάνιση ξένων οσμών στο δωμάτιο, δεν απαιτεί συχνή και δαπανηρή συντήρηση.

Πώς να αποφορτίσετε σωστά το συμπύκνωμα από το κλιματιστικό: συμβουλές από τον πλοίαρχο

Η αρχή λειτουργίας του κλιματιστικού, και οποιοσδήποτε άλλος τύπος εξατμιστικές ψύκτη, με βάση τις φυσικές ιδιότητες του αερίου (ή εύκολα εξατμιζόμενο υγρά όπως φρέον, αμμωνία) με ένα αιχμηρό επέκταση των ψύχθηκε όγκου του. Αυτή η διαδικασία λαμβάνει χώρα εποικοδομητικά σε έναν ειδικό θάλαμο εξάτμισης, ο οποίος ψύχει τον αέρα.

Σε αυτή την περίπτωση, ένα άλλο φαινόμενο της φυσικής μπαίνει στο παιχνίδι, πιο συχνά γνωστό ως "φθάνοντας στο σημείο δρόσου". Στη φύση μοιάζει με την εμφάνιση των μικρότερων σταγονιδίων δροσιάς σε μια ψυχρή επιφάνεια και ονομάζεται συμπύκνωμα.

Στην ουσία, πρόκειται για υποπροϊόν του κλιματιστικού και, για να εξασφαλιστεί η κανονική λειτουργία της συσκευής, πρέπει να αφαιρεθεί από το σύστημα ψύξης.

Από πού προέρχεται το συμπύκνωμα και πού πηγαίνει;

Από πού φαίνεται ήδη έχει ειπωθεί σε αρκετές παραγράφους νωρίτερα και τώρα θα ανοίξουμε ένα θέμα σχετικά με την αποστράγγιση συμπυκνωμάτων από το κοντίσιονερ και τι είναι απαραίτητο:

 1. Το συμπύκνωμα είναι νερό, και αφού τα κοντίσιονερ είναι πολύπλοκες ηλεκτρομηχανικές συσκευές, το νερό μπορεί να τους προκαλέσει να διασπαστούν πρόωρα.
 2. Για μια ημέρα από μια μονάδα μπορεί να τρέξει μέχρι 20 λίτρα και περισσότερο από το ατμοσφαιρικό υγρό - με μεγάλο αριθμό συσκευών στο κτίριο μπορεί εύκολα να συλλέξει έναν τόνο. Ένας τέτοιος όγκος μπορεί ήδη να ονομάζεται κίνδυνος πλημμύρας των δαπέδων του υπογείου.
 3. Το μόνιμο νερό χρησιμεύει ως ένα εξαιρετικό καταφύγιο για την ανάπτυξη μούχλας, βακτηρίων και άλλων παθογόνων παραγόντων.

Ακόμα και αυτά τα τρία επιχειρήματα είναι αρκετά για να βεβαιωθείτε ότι το σύστημα αποστράγγισης είναι απαραίτητο για να χτυπήσετε. Ο κύριος σκοπός ενός τέτοιου συστήματος είναι η απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας από τις εγκαταστάσεις.

Επιπτώσεις στην υγεία

Ο κύριος κίνδυνος να αποφευχθεί η αποστράγγιση δεν είναι οι συνέπειες της πλημμύρας των γειτόνων ή της καταστροφής μιας δαπανηρής συσκευής, αλλά στην απειλή για τη ζωή και την υγεία των κατοίκων μιας δροσερής αίθουσας. Αν υπάρχει χώμα, νερό και θερμότητα, αυτό δημιουργεί αυτόματα τον κίνδυνο δημιουργίας ενός ολόκληρου φυτώματος στο διαχωρισμένο σύστημα μιας ποικίλης μόλυνσης:

 • Μύκητες μούχλας. Μερικά στελέχη μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος μέχρι τον καρκίνο του πνεύμονα.
 • Βακτήρια. Υπάρχει μια ορισμένη ποικιλία που προκαλεί "νόσο των Λεγεωνάριων" - φλεγμονή των πνευμόνων βακτηριακής φύσης. Ταυτόχρονα, η θνησιμότητα είναι πολύ υψηλή.
 • Η δυσάρεστη οσμή είναι το λιγότερο δυνατό κακό. Ταυτόχρονα χρησιμεύει ως ένα είδος τελευταίας προειδοποίησης - είναι καιρός να καθαρίσετε την αποστράγγιση.
στον πίνακα περιεχομένων ↑

Πώς να ξεφορτωθείτε σωστά το συμπύκνωμα

Ο πιο συνηθισμένος και οικονομικός τρόπος, αλλά όχι ο καλύτερος και ο σωστός τρόπος, είναι να τραβήξετε απλά το σωλήνα αποστράγγισης έξω από το παράθυρο μέσα από την τρύπα στον τοίχο. Τα πλεονεκτήματα είναι προφανή - τρύπησε μια τρύπα, έβαλε το μάνικα και έτοιμο. Οι αρνητικές πλευρές είναι η επίδραση των "σταγόνων βροχής", που τυλίγονται στα παράθυρα, και όσο ψηλότερα το υψόμετρο τόσο πιο δυνατά είναι τα χτυπήματα. Αυτή η απόφαση είναι γεμάτη με αποσαφήνιση των σχέσεων με έναν θυμωμένο γείτονα, ο οποίος εμποδίζεται από τον ύπνο από το "σύνολο τυμπάνων". Στα δευτερόλεπτα είναι να γράψω και την αισθητική πλευρά της υλοποίησης - οι σωλήνες που κρέμονται στον τοίχο δεν δίνουν ομορφιά στο εσωτερικό του δωματίου.

Στη σημείωση. Οι σύγχρονες εκδόσεις του SNiP και του SanPin απαγορεύουν την απόσυρση της ροής μέσα από τον τοίχο. Απαγορεύεται επίσης η κοπή σε υγιεινή - κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων, η πίεση στο θάνατο θα είναι τόσο ισχυρή ώστε η αντίστροφη ροή του νερού από το LK θα πλημμυρίσει το δωμάτιο. Αυτό συμβαίνει στην περίπτωση που το LC δεν αντιμετωπίσει τη ροή της βροχής και είναι πλήρως γεμάτο σε όλο το μήκος - τότε η πίεση σε αυτό φτάνει τη μέγιστη τιμή του.

Πολύ πιο ικανός είναι η αποστράγγιση του συμπυκνώματος από το κλιματιστικό στο αποχετευτικό δίκτυο.

Σε αυτή την εκδοχή επιλύονται τα μειονεκτήματα της πρώτης μεθόδου - η σπατάλη λειτουργίας της μονάδας συγχωνεύεται σε ένα ειδικά σχεδιασμένο δίκτυο. Αυτό μπορεί να είναι είτε ένα κοινό σύστημα αποχέτευσης του κτιρίου είτε ένα ειδικά κατασκευασμένο δίκτυο αγωγών. Οι αποχετεύσεις αποστραγγίζονται είτε με βαρύτητα, λόγω της αρνητικής κλίσης των σωλήνων, είτε μέσω αντλίας.

Αξίζει να δοθεί προσοχή σε ορισμένες από τις αποχρώσεις κατά την εφαρμογή απαλλαγής στο δημόσιο αποχετευτικό δίκτυο:

 • Για να αποφύγετε τη διείσδυση δυσάρεστων οσμών από τον αγωγό μέσα στο δωμάτιο, πρέπει να εγκαταστήσετε μια παγίδα νερού - ένα τμήμα του σωλήνα αποστράγγισης καμπυλωμένο με τη μορφή του αγγλικού γράμματος S. Το νερό που θα παραμείνει στο κάτω γόνατο θα δημιουργήσει ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο στα "μυρωδιά από κάτω".
 • Στην καυτή εποχή και με μακρά αδρανή κλιματιστικά, η παγίδα νερού μπορεί να στεγνώσει και ο αέρας θα αρχίσει να "μυρίζει". Για να εξαλείψετε αυτό το πρόβλημα, απλώς ρίξτε λίγα λίτρα νερό στο νεροχύτη.
 • Εάν χρησιμοποιείτε αυτόματη περιέλιξη, βεβαιωθείτε ότι έχετε υπολογίσει την ελάχιστη απαιτούμενη διάμετρο και κλίση του συστήματος έτσι ώστε όλο το συμπύκνωμα να ρέει ελεύθερα πάνω του.
Υπάρχουν διαχωρισμένα συστήματα που χρησιμοποιούν μέρος της συμπυκνωμένης υγρασίας για τη διατήρηση της ισορροπίας της υγρασίας του αέρα με την εξάτμιση του υγρού στον θερμαντήρα.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η πρόληψη του αποχετευτικού συστήματος θα πρέπει να πραγματοποιείται τουλάχιστον μία φορά κάθε τρεις μήνες. Ακόμα και αν το κλιματιστικό δεν λειτούργησε όλο αυτό το διάστημα, τίποτα δεν εμπόδισε τη συσσώρευση βρωμιάς και την ανάπτυξη παθογόνων οργανισμών σε όλους τους πίσω δρόμους.

Αυτόνομο σύστημα αποστράγγισης

Για να καθαρίσετε τον εύκαμπτο σωλήνα αποστράγγισης και να μην καταφύγετε σε μια ακριβή υπηρεσία ειδικών κλήσεων, θα χρειαστείτε τρία πράγματα:

 1. Επιθυμία. Και θα εμφανιστεί αφού το δωμάτιο αρχίσει να μυρίζει πολύ δυσάρεστο.
 2. Εργαλεία. Τα κατσαβίδια, οι πένσες και τα μαχαίρια είναι συνήθως αρκετά για να αφαιρέσετε το κάλυμμα της θήκης, το σφιγκτήρα στο πώμα και τις βίδες στερέωσης.
 3. Απολυμαντικό. Θα βοηθήσει να απαλλαγούμε από σκληρή για να αφαιρέσετε πλάκα σε τοίχους και σε μέρη στροφές. Το καλύτερο αποτέλεσμα φαίνεται από συμπυκνωμένα παρασκευάσματα που περιέχουν χλώριο για τις πιο δύσκολες επιφάνειες.

Για να πραγματοποιηθεί ο καθαρισμός, θα χρειαστεί μόνο να αφαιρέσετε το επάνω κάλυμμα της συσκευής, να αποσυνδέσετε το σωλήνα και να το χτυπήσετε δραστικά με το στόμα. Εάν η εγκατάσταση πραγματοποιήθηκε σωστά και δεν υπάρχει καμπύλη στο σωλήνα, τότε όλη η ακαθαρσία που έχει συσσωρευτεί θα πετάξει έξω από το αντίθετο άκρο. Μετά από αυτό, είναι απαραίτητο να γεμίσετε το απολυμαντικό και να το αφήσετε να λειτουργήσει με εσωτερικές επιφάνειες για είκοσι λεπτά. Μετά τον καθορισμένο χρόνο απλώς ξεπλύνετε το σωλήνα με καθαρό νερό και συλλέξτε τα πάντα πίσω, παρατηρώντας την ακολουθία συναρμολόγησης.

Δώστε προσοχή - πρόκειται για ένα ατελές σύνολο μέτρων υγιεινής, τα οποία πρέπει να εκτελούνται σε τριμηνιαία βάση.

Συμβουλές και κόλπα

 • Είναι καλύτερα να το κάνετε αμέσως παρά να το επαναλάβετε αργότερα. Όλα εξαρτώνται από τους εγκαταστάτες που θα εγκαταστήσουν. Ο βαθμός επαγγελματισμού μπορεί να κριθεί με τον εξοπλισμό της ομάδας. Αν φορούν φόρμες, χρησιμοποιούν ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό, τότε μπορεί να δηλωθεί με μεγάλη βεβαιότητα ότι είναι επαγγελματίες και γνωρίζουν τις λεπτές αποχρώσεις της δουλειάς.
 • Σε περίπτωση προβλήματος σε εξοπλισμό που έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία, είναι λογικό να προσκαλέσετε έναν εξειδικευμένο οργανισμό. Σχεδόν ο καθένας στο σπίτι υπάρχει μεγάλη συμπιεστή πίεση και ισχυρές χημικές ουσίες, να το πω έτσι «στο αποθεματικό» - κοστίζουν πολλά χρήματα και πωλούνται, συχνά σε βάρος, σε ποσοστό 100 γραμμάρια ανά καθαρισμού.
 • Εκτός από τον καθαρισμό της αποχέτευσης, πρέπει επίσης να καθαρίσετε τα φίλτρα αέρα, τον πτερωτή, την εξωτερική μονάδα και το ψυγείο. Για τη διαδικασία αυτή, χρησιμοποιούνται μονάδες καθαρισμού του εμπορικού σήματος "Kercher". Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, αλλά θα χρειαστούν μερικές μέρες για ένα απροετοίμαστο άτομο.

Σύνδεση της αποστράγγισης του κλιματιστικού στο σύστημα αποχέτευσης

Αποχέτευση του κλιματιστικού: ιδέα, εγκατάσταση

Για την αποστράγγιση του συμπυκνώματος, που σχηματίζεται κατά την ψύξη της ροής του αέρα, σχεδιάζεται το σύστημα αποστράγγισης του κλιματιστικού. Αυτό το σύστημα θα πρέπει να ολοκληρώνεται εκτός των εγκαταστάσεων όπου βρίσκεται το κλιματιστικό.

Τι είναι το σύστημα αποστράγγισης;

Η αποστράγγιση είναι ουσιαστικά ένας σωλήνας, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για τη μεταφορά συμπυκνωμάτων. Και το σύστημα αποστράγγισης αποτελείται από ένα δίκτυο σωλήνων που συνδέονται με τη μονάδα της συσκευής.

Στην περίπτωση αυτή, όλες οι συνδέσεις πρέπει να είναι στεγανές. Τυπικά, οι σωλήνες αποστράγγισης είναι εύκαμπτοι σωλήνες από πολυστυρένιο, οι οποίοι έχουν την απαραίτητη αντοχή και άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Οργάνωση αποχέτευσης στο δρόμο

Εξετάστε την έξοδο αποστράγγισης στο δρόμο, ως τον πιο κοινό και απλό τρόπο.

Το απαιτούμενο μήκος του σωλήνα αποστράγγισης συνδέεται με την εσωτερική μονάδα του συστήματος χρησιμοποιώντας το κατάλληλο μέγεθος του προσαρμογέα προσαρμογέα.

Οι εύκαμπτοι σωλήνες δεν πρέπει να εισάγονται μεταξύ τους - η απλή αυτή σύνδεση θα είναι αναξιόπιστη.

σωλήνα, για τη διαδρομή θα πρέπει να αποφεύγουν οξείες γωνίες και στροφές, γιατί ρέει κάτω από την εθνική οδό και συναντά ένα εμπόδιο στην πορεία του, με τη μορφή μιας στροφής, το συμπύκνωμα μπορεί να συσσωρεύονται εδώ, εμποδίζοντας την ομοιομορφία της διαδικασίας.

Απαιτήσεις για την εγκατάσταση του συστήματος αποστράγγισης του κλιματιστικού

Οι απαιτήσεις που πρέπει να πληροί το σύστημα αποστράγγισης του συστήματος κλιματισμού βασικά επαναλαμβάνουν τις απαιτήσεις για την τοποθέτηση του αποχετευτικού δικτύου:

 • Η κλίση των οριζόντιων τμημάτων είναι περίπου 3%.
 • Γωνίες στροφών όχι περισσότερο από 45 μοίρες.
 • Εάν η αποστράγγιση είναι συνδεδεμένη με το αποχετευτικό δίκτυο, πρέπει να τοποθετηθεί μπροστά του ένα σιφόνι με υδραυλική σφράγιση. Το νερό μέσα σε αυτό θα εμποδίσει τη διείσδυση του μυασώματος από τον αποχετευτικό αγωγό στο σύστημα κλιματισμού. Όταν το συμπύκνωμα φτάσει στο δρόμο, η απαίτηση αυτή δεν ισχύει.

Εγκατάσταση του συστήματος αποστράγγισης του κλιματιστικού

Τις περισσότερες φορές ανάμεσα στα μπλοκ είναι οργανωμένη μια κοινή διαδρομή, όπου εκτός από την αποστράγγιση τοποθετούνται και άλλες επικοινωνίες.

Εάν ο σωλήνας αποστράγγισης δεν είναι κατασκευασμένος από ανθεκτικό στον παγετό και ανθεκτικό στη φθορά υλικό και έχει μικρή διάμετρο, τότε είναι χρήσιμο να κρύβεται η γραμμή αποστράγγισης στο τμήμα του δρόμου σε ένα κυματοειδές σωλήνα. Κάνοντας αυτό σε εσωτερικούς χώρους δεν έχει νόημα.

Μετά την ολοκλήρωση της συναρμολόγησης του συστήματος αποχέτευσης κλιματιστικού - ή μάλλον, ο σωλήνας αποστράγγισης κοινή φώκιας θα επικοινωνίες διαδρομή μεταξύ μιας ταινίας σε διάφορες τοποθεσίες, εάν το μονωτικό πηνίο δεν θα χρησιμεύσει ως ένα κυματοειδή σωλήνα με μεγαλύτερη διάμετρο. Οι επικοινωνίες δεν πρέπει να συνδέονται εκ των προτέρων με την εσωτερική μονάδα του συστήματος κλιματισμού.

Αποχέτευση της εξωτερικής μονάδας όταν το κύκλωμα εξόδου στο δρόμο είναι απλή: η οπή αποστράγγισης που βρίσκεται στο κάτω μέρος της μονάδας συνδέεται τον εύκαμπτο σωλήνα, του οποίου η έξοδος είναι τοποθετημένη έτσι ώστε η συμπύκνωση δεν εμπίπτει στις γείτονες παράθυρα, προεξοχές πρόσοψη και άλλα μαλακτικά.

Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του συστήματος αποστράγγισης του κλιματιστικού, όλα τα μέρη του συνδέονται, οι συνολικές ανακοινώσεις κομμάτι, που στον εξωτερικό τοίχο του σπιτιού, δεν πρέπει να ξεχάσετε να τυλίξει με μονωτική ταινία, ή να χρησιμοποιήσετε μια διαφορετική μέθοδο απομόνωσης κυματοειδή σωλήνα.

Είναι απαραίτητο να βιδώσετε την μονωτική ταινία από κάτω προς τα πάνω. Η ίδια διαδικασία θα πρέπει να υποβληθεί σε αγωγούς χαλκού σε ανοικτές περιοχές και καλωδίωση για την προστασία τους από τη διάβρωση. Η οπή που γίνεται στο εξωτερικό τοίχωμα θα πρέπει να είναι γεμάτη με στεγανωτικό σιλικόνης.

Video σχετικά με την εγκατάσταση του αποχετευτικού συστήματος του κλιματιστικού:

Αφήστε τα σχόλιά σας σχετικά με το άρθρο στα σχόλια - είναι σημαντικό για εμάς να γνωρίζουμε τη γνώμη σας!

Για τη σύνδεση του συστήματος αποστράγγισης του κλιματιστικού με το σύστημα αποχέτευσης

Πέμ, 04 Ιουνίου, 08:41

Άμεση έναρξη της συζήτησης σχετικά με τα κλιματιστικά, και όχι μόνο για τα κλιματιστικά ίδια, αλλά για: πού και πώς εκλύουμε το συμπύκνωμα; Νομίζω ότι δεν είναι μυστικό ότι οι προσόψεις των κτιρίων μας είναι κρεμασμένες με εξωτερικά τεμάχια χωρισμένων συστημάτων και το νερό ρέει στους περαστικούς, και όσο περισσότερη θερμότητα, τόσο περισσότερο ρέει νερό. Εάν δεν μπορείτε να ρίξετε αυτό το νερό στο κεφάλι των περαστικών, τότε πού να το βάλετε;

Φυσικά - στο αποχετευτικό δίκτυο. Αλλά το σύστημα αποχέτευσης υπάρχει οικιακό νερό και καταιγίδα (εσωτερικές υδάτινες ροές). Και τότε προκύπτουν πολλά προβλήματα, γιατί ακόμη και οι ειδικοί δεν γνωρίζουν πάντα: πού να στραγγίξει το συμπύκνωμα από κλιματιστικά και πηνία ανεμιστήρων. Η άγνοια του απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι συνδεδεμένο, όπως είναι συχνά η περίπτωση, το γεγονός ότι ο σχεδιασμός των συστημάτων κλιματισμού και ψύξης εμπλεκόμενους σχεδιαστές RH (θέρμανση, αερισμός), και ο σχεδιασμός των συστημάτων αποχέτευσης - εμπειρογνώμονες VC (νερό, αποχέτευση), ή «νεότευκτη» ειδικοί της ύδρευσης (παροχή νερού και διάθεση νερού). Και αυτοί και άλλοι καθοδηγούνται από τους κανονισμούς τους, όπου στην πράξη δεν υπάρχουν ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που ανακύπτουν στη διασταύρωση των δύο ειδικοτήτων!

Και έτσι, Το πιο συνηθισμένο λάθος είναι η σύνδεση της αποστράγγισης από τα κλιματιστικά και τις μονάδες ανεμιστήρα σε ανεμογεννήτριες. Για τους σχεδιαστές VC ένα από τα κύρια μέσα είναι η SNIP (Κατασκευή κανόνες και κανονισμούς) 2.04.01-85 * «οικιακός για την παροχή νερού και αποχέτευσης των κτιρίων», οι οποίες έχουν σημείωση 2 της παραγράφου 20.2, δηλαδή.:

«... Δεν επιτρέπεται η αποστράγγιση του νερού από τα εσωτερικά συστήματα αποχέτευσης στα οικιακά συστήματα αποχέτευσης και η σύνδεση του εξοπλισμού υγιεινής στο εσωτερικό αποχετευτικό σύστημα... ".Αυτή η απαίτηση είναι υποχρεωτική και έχει τη δική του εξήγηση - Οι εσωτερικές υδρορροές πρέπει να είναι πιέσεις. δηλαδή. πρέπει να αντέχουν την υδροστατική κεφαλή του νερού. Συνεπώς, στο SNiP 3.05.01-85 «Εσωτερική είδη υγιεινής» προβλεπομένης κανονισμούς για τις εσωτερικές υδρορροές υδραυλική δοκιμή, δηλαδή n. 4.15 «Δοκιμή... εσωτερική υδρορροή πρέπει να εκτελείται περιεκτικότητά τους σε νερό σε ένα επίπεδο χωνί υψηλό αποστράγγιση. Η διάρκεια της δοκιμής πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 λεπτά. Οι αποχετεύσεις θεωρούνται ότι έχουν αντέξει τη δοκιμή, εάν δεν διαπιστωθεί διαρροή κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης και η στάθμη του νερού στα ανυψωτικά δεν κατέρχεται... ".

Νομίζω ότι δεν είναι απαραίτητο να εξηγήσουμε τι θα συμβεί όταν συνδέουμε την αποστράγγιση από τα κλιματιστικά ή τις μονάδες ανεμιστήρων με το σύστημα των εσωτερικών υδρορροών. Τον Ιανουάριο του 2005, ανατέθηκε στη Μόσχα το νέο κτίριο της βιβλιοθήκης του κρατικού πανεπιστημίου της Μόσχας. Ακόμη και κατά το στάδιο κατασκευής το καλοκαίρι, όταν πραγματοποιήθηκαν εσωτερικές εργασίες τελικής επεξεργασίας, το βρόχινο νερό πλημμύρισε τις εγκαταστάσεις σε όλους τους ορόφους όπου εγκαταστάθηκαν κλιματιστικά.

Η άγνοια από τους εγκαταστάτες του SNiP ή η αμέλεια για την εκπλήρωση των απαιτήσεων τους είναι παντού. Τώρα αυτό είναι ακόμη πιο επείγον, γιατί η αδειοδότηση των κατασκευαστικών έργων ακυρώνεται. Συμπέρασμα - η αποστράγγιση από κλιματιστικά και μονάδες ανεμιστήρων συνδέεται μόνο με το σύστημα αποχέτευσης.

Δεν υπάρχει άμεση ένδειξη HAC στα κανονιστικά μας έγγραφα, αλλά... Στο SNiP 2.04.01-85 * υπάρχει μια παράγραφο 17.11 "... Στο δίκτυο αποχέτευσης, είναι απαραίτητο να υπάρχει σύνδεση με "ρήξη του πίδακα" τουλάχιστον 20 mm από την κορυφή της χοάνης υποδοχής: τεχνολογικός εξοπλισμός για την παρασκευή και την επεξεργασία των τροφίμων. Εξοπλισμός και είδη υγιεινής για πλύσιμο πιάτων εγκατεστημένα σε δημόσια και βιομηχανικά κτίρια. σωληνώσεις αποχέτευσης των πισίνων... ".

Δεν φαίνεται να έχει άμεση σχέση με το υπό συζήτηση θέμα. Αλλά θα αναλογιστούμε, γιατί συνδέεται με τον τεχνολογικό εξοπλισμό, την αποστράγγιση των αγωγών των πισινών και για ποιο λόγο είναι απαραίτητη η "ρήξη ενός αεριωθούμενου"; Υπενθυμίζεται ότι οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας συμμετείχαν στην ανάπτυξη των κανόνων και κανόνων κατασκευής (SNiP). Ως εκ τούτου, το SNiP λαμβάνει υπόψη τις απαιτήσεις των υγειονομικών κανόνων και κανόνων (SanPiN) και η σημασία αυτών των απαιτήσεων μπορεί να συνοψιστεί στις ακόλουθες λέξεις:

· Σε καμία περίπτωση Η αποστράγγιση από το δίκτυο αποχέτευσης δεν πρέπει να μολυνθεί. πρώτον, στο δοχείο μιας συσκευής υγιεινής (ροδέλα). στην οποία μπορεί να υπάρχουν τρόφιμα που δεν υπόκεινται σε θερμική επεξεργασία (λαχανικά, φρούτα), πιάτα ή μαχαιροπίρουνα, και δεύτερον, στο νερό των πισίνων στις οποίες κολυμπάμε.

· Σε καμία περίπτωση Ο βρώμικος αέρας από τους αγωγούς αποχέτευσης δεν πρέπει να εισέλθει στο σύστημα εξαερισμού ή την προετοιμασία του κτιρίου!

Για να εκπληρώσει αυτές τις απαιτήσεις, το SanPiN πρέπει να είναι αυστηρά!

Παράδειγμα 1: πάρει κοπράνων απόβλητα από διαρροή εκτός της αποχέτευσης με ένα κεντρικό σύστημα παροχής νερού των κτιρίων (επίσης διαρροή, που οφείλονται στη χρήση των σωλήνων από χάλυβα που είναι εντελώς ανθεκτικά στη διάβρωση), που ονομάζεται δευτερεύουσα μόλυνση, οδηγώντας σε κρούσματα ηπατίτιδας Α!

Παράδειγμα 2: 27, Ιουλίου, 1976 μια μυστηριώδης ασθένεια χτύπησε ξαφνικά 221 συμμετέχοντες (34 από αυτούς έχασαν τη ζωή τους) στη Φιλαδέλφεια στις βετεράνους Αμερικανική λεγεώνα - αυτό το περιστατικό προκάλεσε πανικό στις Ηνωμένες Πολιτείες και την αιτία της ασθένειας εντοπίστηκε μόλις 18 Ιαν 1977, όταν ανακάλυψαν ένα προηγουμένως άγνωστο βακτήριο " legionella »(legionella pneumophila), - όπως αποδείχθηκε, το βακτήριο πολλαπλασιάζεται με το κεντρικό σύστημα κλιματισμού εγκατασταθεί στο κτίριο όπου πραγματοποιήθηκε το συνέδριο.

Σημειώστε ότι στην Ευρώπη και την Αμερική η αποστράγγιση από το σύστημα κλιματισμού συνδέεται με το οικιακό σύστημα αποχέτευσης χωρίς "ρήξη του πίδακα" μόνο μέσω της υδραυλικής φλάντζας. Όλες οι υγειονομικές και τεχνικές συσκευές είναι εξοπλισμένες με μια παγίδα νερού για την πρόληψη του μολυσμένου αέρα από τους αγωγούς αποχέτευσης στις εγκαταστάσεις όπου μπορούν να είναι οι άνθρωποι.

σιφονιού μπορεί να αναπαρασταθεί με τη μορφή ενός σχήματος U σωλήνα - ένα κλάδο της σφραγίσεως νερού είναι πάντα με κάποιο τρόπο συνδέονται με τις γραμμές αποχέτευσης, το άλλο σκέλος του υδραυλικού πύλη είναι πάντα ανοιχτή στην ατμόσφαιρα, έτσι ώστε το νερό από τη σφράγιση του νερού εξατμίζεται ελεύθερα. Εάν η συσκευή δεν χρησιμοποιεί (δεν χύστε το νερό σε αυτό), εντός 20-30 ημερών, το νερό εξατμίζεται από τη σφραγίδα του νερού και την ατμοσφαιρική ρύπανση πίπτει ελεύθερα μέσα στο σύστημα κλιματισμού.

1. Συνδέεται η αποστράγγιση από τα κλιματιστικά και τις μονάδες ανεμιστήρα μόνο στο αποχετευτικό δίκτυο και μόνο με ρήξη του πίδακα. Για αυτό, για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί η χοάνη προσθήκης HL 21.

2. Πρέπει να υπάρχουν σιφόνια για σύνδεση αποστράγγισης από κλιματιστικά και ανεμιστήρες βαλβίδα στραγγαλισμού. Για να συνδέσετε αποστράγγιση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά σιφόνια, για παράδειγμα:

· HL 21 - χοάνη για κλιματιστικά με υδραυλικό κλείστρο ύψους 60 mm και μηχανική διάταξη κλεισίματος οσμής που ενεργοποιείται κατά τη διάρκεια της φάσης ξήρανσης της υδατοστεγανότητας.

Ο τελευταίος κορμός που απομένει να τοποθετηθεί είναι ένα αποχετευτικό σύστημα. Κατά την αποστράγγιση της εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος, συσσωρεύεται νερό στις μονάδες της συσκευής. Στα χαμηλότερα τμήματα των πλίνθων υπάρχουν οπές αποστράγγισης, στις οποίες συνδέονται οι εύκαμπτοι σωλήνες αποστράγγισης.

Δύο επιλογές για την αποστράγγιση του αποχετευτικού συστήματος από τις μονάδες κλιματισμού:

1. Στο σύστημα αποχέτευσης, περιλαμβάνει την εγκατάσταση μιας γραμμής σιφόνι για την προστασία από την οσμή

2. Ελεύθερη αποστράγγιση συμπυκνωμάτων στο δρόμο

Οι εύκαμπτοι σωλήνες πρέπει να εγκαθίστανται κάτω από μια κλίση προς την κατεύθυνση της αποστράγγισης του νερού. Κατά κανόνα, ο σωλήνας αποστράγγισης της εσωτερικής μονάδας αφαιρείται στο δρόμο κατά μήκος της ήδη τοποθετημένης διαδρομής προς το εξωτερικό μπλοκ. Για να το κάνετε αυτό, το κουτάκι ή το διακοσμητικό κουτί γίνεται με μικρή κλίση προς το δρόμο - αυτό θα αποτρέψει τη συσσώρευση νερού στο σωλήνα αποστράγγισης και θα πρέπει να καθαριστεί πολύ σπάνια. Η αποστράγγιση της εξωτερικής μονάδας δεν είναι οργανωμένη ή εκτραπεί προς την πλευρά της - το συμπύκνωμα εκρέει ελεύθερα από την οπή ή τον κοντό σωλήνα στο κάτω μέρος της μονάδας.

Στην πώληση υπάρχουν ήδη εγκατεστημένα κιτ τοποθέτησης για την αυτο-εγκατάσταση του κλιματιστικού από 0,8 έως 50 μέτρα. Αγοράστε ένα έτοιμο κιτ είναι πιο επικερδές από το να αγοράσετε αξεσουάρ χωριστά. Επίσης, το κιτ είναι κατάλληλο για την τοποθέτηση του στίβου κατά την επισκευή. Περιλαμβάνονται: έτοιμοι σωλήνες για γρήγορη σύνδεση κλιματισμού σε θερμομόνωση, σωλήνα αποστράγγισης, στηρίγματα εξωτερικής μονάδας, καλώδια, συνδετήρες. Παραλαβή στη Μόσχα από τον κ. Lermontovsky Prospekt (8). Παράδοση σε όλη τη Ρωσία. Διαβάστε περισσότερα.

Η κανονική εγκατάσταση του κλιματισμού στη Μόσχα και την περιοχή της Μόσχας - 5000 ρούβλια με το υλικό. Η τοποθέτηση των χάλκινων διαδρομών - από 3000 ρούβλια. Διαβάστε περισσότερα.

Ας εξετάσουμε την πρώτη παραλλαγή των συνδέσεων. όπου εκτρέπουμε την αποστράγγιση στο δρόμο, είναι το πιο απλό και συνηθισμένο.

Συνδέουμε τον εύκαμπτο σωλήνα αποστράγγισης του απαραίτητου μήκους στην εσωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε ένα κατάλληλο εξάρτημα προσαρμογής. Δεν συνιστάται η τοποθέτηση εύκαμπτων σωλήνων μεταξύ τους - χωρίς τη στεγανοποίηση της σύνδεσης δεν θα είναι αξιόπιστη.

Κατά την τοποθέτηση του εύκαμπτου σωλήνα, είναι επιθυμητό να αποφεύγετε πολύ αιχμηρές στροφές του συστήματος αποστράγγισης. Το συμπύκνωμα, που εκκενώνεται κατά μήκος της κύριας γραμμής, θα συναντήσει στο δρόμο του ένα εμπόδιο με τη μορφή μιας στροφής και θα συσσωρευτεί σε αυτό το μετεωρίτη, αποτρέποντας μια ομαλή ροή.

Οι βασικές απαιτήσεις για ένα σύστημα αποστράγγισης είναι παρόμοιες με τις βασικές απαιτήσεις για την τοποθέτηση ενός αποχετευτικού δικτύου:

 • Η βέλτιστη γωνία κλίσης των οριζόντιων τμημάτων είναι 3 μοίρες
 • Η βέλτιστη γωνία περιστροφής είναι 45 μοίρες
 • Στην είσοδο του συστήματος αποχέτευσης, πρέπει να τοποθετηθεί σιφόνι στον εύκαμπτο σωλήνα στον οποίο θα υπάρχει πάντοτε νερό. Ο Siphon κλείνει το πέρασμα στη μονάδα κλιματισμού από το δίκτυο αποχέτευσης, το οποίο έχει δυσάρεστη οσμή.

Σε περίπτωση αποστράγγισης συμπυκνωμάτων στο δρόμο, χρησιμοποιήστε τις δύο πρώτες συστάσεις. Πιθανότατα, οργανώνεται μια κοινή διαδρομή μεταξύ των μπλοκ (που έχουν ήδη περιγραφεί στα προηγούμενα άρθρα), η οποία περιλαμβάνει ένα σωλήνα αποστράγγισης. Από το ήδη γνωστό σχήμα που δίνεται παρακάτω - το σωλήνα αποστράγγισης - το τελευταίο πράγμα που αφήνεται να τοποθετηθεί στην κοινή διαδρομή.

Εάν ο σωλήνας αποστράγγισης δεν αποτελείται από ανθεκτικό στη φθορά υλικό και αντι-παγετού (συνήθως έχει μικρή διάμετρο), βάλτε τη γραμμή αποστράγγισης σε ένα υπαίθριο χώρο ενός κυματοειδούς σωλήνα, όπως φαίνεται στο διάγραμμα. Στο δωμάτιο, η απόκρυψη του σωλήνα αποστράγγισης στο κυματοειδές σωλήνα δεν έχει νόημα.

Μετά την εγκατάσταση του σωλήνα αποστράγγισης, ανεβείτε τις επικοινωνίες της διαδρομής σύνδεσης μεταξύ τους με βινυλική ταινία σε διάφορα σημεία. εάν χρησιμοποιείται κυματοειδής σωλήνας μεγάλης διαμέτρου ως μονωτική περιέλιξη, μην συνδέετε προσεκτικά τις επικοινωνίες με την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού.

Όταν επιλεγεί εξωτερική σχήμα μονάδα αποχέτευσης είναι απλή στην εφαρμογή της - στην οπή αποστράγγισης του εύκαμπτου σωλήνα και το συμπύκνωμα συνδέεται με το κάτω μέρος της μονάδας αποφορτιστεί λίγο, έτσι ώστε η εκτόξευση των σταγόνων συμπυκνώματος δεν εμπίπτουν στις γείτονες παράθυρα, τα κλιματιστικά και άλλες προβολές πρόσοψη.

Μετά την ολοκλήρωση της οργάνωσης του συστήματος αποχέτευσης, μην ξεχάσετε να τυλίξει ταινία βινυλίου κομμάτι κοινή conditioner που τρέχει κατά μήκος του εξωτερικού τοίχου του κτιρίου, εκτός φυσικά αν δεν χρησιμοποιούν ως μονωτικό εκκαθάριση κοινή επικοινωνία κυματοειδές σωλήνα. Τραβήξτε την ταινία από κάτω προς τα πάνω. Επίσης τυλίξτε την ταινία βινυλίου - ανοιχτές τομές χάλκινων σωλήνων για να τις προστατέψετε από τη διάβρωση και το ηλεκτρικό καλώδιο. Σφραγίστε την οπή στο εξωτερικό τοίχωμα και από τις δύο πλευρές με σφραγιστικό σιλικόνης.

Εάν αποφασίσετε να αφαιρέσετε το συμπύκνωμα στο σύστημα αποχέτευσης. τότε σχεδιάστε προσεκτικά τις διαδρομές, ειδικά για να αποστραγγίσετε το συμπύκνωμα από την εξωτερική μονάδα μέσα στο κτίριο. Διαλέγοντας μια πρόσθετη τρύπα στον τοίχο σε αυτήν την περίπτωση, φυσικά, η διαδρομή σύνδεσης που κλίνει μέσα στο κτήριο δεν συνιστάται - θα απαιτηθεί μια σοβαρή προστασία από την είσοδο νερού.

Οργάνωση μία δίοδο αποστράγγισης στο τοίχωμα κάνει την παγίδα νερού - σωλήνα βρόχου εξωτερικώς παρόμοιο με το σιφόνι προκειμένου να εμποδίσει το νερό πάνω στην επιφάνεια των σωλήνων αποχέτευσης δεν μπαίνουν στον πειρασμό οπή στο εξωτερικό τοίχωμα. παρακολουθήστε προσεκτικά τη διαφορά σε υψόμετρο και φροντίστε να εξετάσετε τη χρήση ενός τέτοιου συστήματος αποχέτευσης κατά την επιλογή της θέσης για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος.

Συνδέστε τις οδούς αποστράγγισης στον αποχετευτικό αγωγό μόνο μέσω του σιφονιού, όπως ήδη περιγράφηκε παραπάνω. Η διάμετρος των πλαστικών σωλήνων αποχέτευσης είναι 50 mm, παλαιός χυτοσίδηρος - 70 mm. Φροντίστε να το εξετάσετε κατά την αγορά εξαρτημάτων και προσαρμογέων.

Όταν έχετε οργανώσει ένα σύστημα αποστράγγισης, μονωμένα κομμάτια με βινυλική ταινία ή κυματοειδή σωλήνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ήδη το κλιματιστικό χωρίς περιορισμούς - απλά πρέπει να το ελέγξετε.

αποστραγγίζοντας το συμπύκνωμα στην αποχέτευση από το κλιματιστικό

κατά τη διάρκεια της επισκευής proshtrobili κάτω από το σωλήνα αποστράγγισης συμπυκνωμάτων από Conder και τοποθέτηση σωλήνων κλίση εγκαταστάτες, στη συνέχεια, αυτή τη στιγμή, και θέλουμε να κάνουμε το μπάνιο το δυνατόν περισσότερο αρμοδίως συνδέσετε τον εαυτό του με το σωλήνα αποχέτευσης, επιλογές

1- Είναι δυνατόν πρώτα να χαμηλώσετε το σωλήνα και στη συνέχεια να το βάλετε σε ένα σιφόνι για παράδειγμα; Ποιες είναι οι πιθανές διαφορές και πόσα; δεν θα υπάρξει στάσιμο νερό και θα βρωματιστεί;

2 - μπορούμε να ολοκληρώσουμε την κλίση και να περιορίσουμε την αποχέτευση χωρίς τα γόνατα, αλλά τίθεται το ερώτημα ποιο είδος συμπλέκτη κλπ. αγοράσετε για να συνδέσετε ποιοτικά τα πάντα;
το σωλήνα από το κοντίσιονερ σε ένα πάτωμα μικρότερο από το πώμα από το πλυντήριο, δεν θα ήταν επιθυμητό να χρησιμοποιηθούν δεκανίκια και στηρίγματα με τη μορφή σιλικόνης και αυτές οι παραλλαγές

Για αποστράγγιση από κλιματιστικά χρησιμοποιώ είτε σιφόνια HepVo, είτε siphons HL21

Είναι ευγενικό σε αυτούς τους ανθρώπους ότι έκαναν νερό και θερμότητα στα σπίτια τους.

himera529 έγραψε:
Μπορούμε να ολοκληρώσουμε την κλίση και να περιορίσουμε την αποχέτευση χωρίς γόνατα

Είναι απαραίτητο σε κάθε περίπτωση! Διαφορετικά, το κλιματιστικό θα ρέει.

Η πιο απλή και αξιόπιστη λύση είναι να συνδέσετε τον νεροχύτη με τον νεροχύτη ή τον νιπτήρα στη βρύση για πλυντήρια ρούχων ή PMM μπροστά από το σιφόνι.

αλλά κατ 'ανάγκη chtoli υπό γωνία πρέπει να είναι συνεχώς; είναι ξεκάθαρο το γεγονός της κατάβασης από το condender προς τα κάτω και στη συνέχεια για παράδειγμα μια άνοδος των 5-9 cm θα εμποδίσει πολύ; θα υπάρξει μια παγίδα νερού, και είναι απαραίτητο να κάνουμε ένα λαϊκά; nizya αμέσως κολλήσει;
όπου ο εύκαμπτος σωλήνας έρχεται από τον αγωγό - ο σωλήνας αποχέτευσης βρίσκεται οριζόντια

himera529 έγραψε:
αλλά κατ 'ανάγκη chtoli υπό γωνία πρέπει να είναι συνεχώς;

Και οι οδηγίες εγκατάστασης δεν διαβάζονται καλά;

himera529 έγραψε:
είναι ξεκάθαρο το γεγονός της κατάβασης από το condender προς τα κάτω και στη συνέχεια για παράδειγμα μια άνοδος των 5-9 cm θα εμποδίσει πολύ;

Λοιπόν, αν δεν παρεμβάλλετε το στάξιμο στον τοίχο ή το στάξιμο στο κεφάλι του συμπυκνώματος από την εσωτερική μονάδα - τότε κάντε με τις διαφορές.

himera529 έγραψε:
θα υπάρχει ένα κλείστρο νερού,

himera529 έγραψε:
και είναι απαραίτητο να κάνετε ένα λαϊκά; nizya αμέσως κολλήσει;
όπου ο εύκαμπτος σωλήνας έρχεται από τον αγωγό - ο σωλήνας αποχέτευσης βρίσκεται οριζόντια

να τραβήξετε μια φωτογραφία - είναι δύσκολο να καταλάβετε

πρώτη κάθοδος από τον αγωγό προς το πάτωμα και ανυψώστε σε 5-8cm
kakto για να μπορέσω να ζωγραφίσω αργότερα

himera529 νεροχύτη με το κλιματιστικό μηχάνημα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή θα πρέπει να είναι με κλίση και χωρίς νερό «σακούλες» και τα κομμάτια σύνδεσης αποστράγγιση απευθείας στο αποχετευτικό σύστημα από την σύνδεση διάλειμμα τζετ στα τοιχώματα των βακτηρίων σωλήνα δεν διεισδύουν στο Kondeye, και στη συνέχεια, όταν ενεργοποιείται, Δεν "πετούσαν" γύρω από το διαμέρισμα και δεν εγκαταστάθηκαν σε εύκολους χρήστες

Είναι ευγενικό σε αυτούς τους ανθρώπους ότι έκαναν νερό και θερμότητα στα σπίτια τους.

και τα σιφόνια με τη ρήξη του αεριωθούμενου αεροπλάνου δεν είναι τόσο φουσκωτά όπως έχετε στη φωτογραφία; για παράδειγμα, να κλείνετε τα πάντα κάτω από ένα μπάνιο ή σε ένα κουτί ή απλώς να βάζετε ένα κουδούνι σε έναν σωλήνα και να συνδέετε ένα 50 χιλιοστά από το μπάνιο στην αποχέτευση κολλώντας ένα τσάι; απλά περνάει από όλα

Σωλήνας σε ελαστικό πώμα, Σύμφωνα με την αρχή της αποστράγγισης του πλυντηρίου. στην πλαγιά. Το κλιματιστικό δεν πιπιλίζει νερό από εκεί, αλλά ρίχνει μακριά.. Συγχρόνως συνιστάται να κάνετε ένα τζετ με ρήξη. (Ήταν το καλοκαίρι στην Αίγυπτο - αυτό είδαν.) Δεν ήμουν αντιληπτός από το περιβάλλον για 2 εβδομάδες ότι η μυρωδιά ήταν κακή.)

Πείτε μου ποιο σωλήνα πρέπει να στραγγίξετε το συμπύκνωμα στο κανάλι για να το αγοράσετε; Αν και θα πάει στο κουτί, αλλά νομίζω ότι δεν πρέπει να τοποθετηθούν οι ηλεκτρικές κυματιστές.
Ακόμα και εγώ δεν βρίσκω οδηγίες για τη διάσπαση, τι είδους προκατάληψη πρέπει να κάνω; το μήκος της διαδρομής είναι 5 μέτρα.

Συγκόλληση, χρησιμοποίησα μια τέτοια ανώτερη θωρακισμένη σπείρα
">

Valerich, και χωρίς γωνίες των 90 μοίρες μπορείτε να κάνετε χωρίς;

Usolder, γιατί οι γωνίες είναι ένας εύκαμπτος σωλήνας ενισχυμένος με σπείρα, κάμπτεται προς οποιαδήποτε κατεύθυνση

Ο τεχνικός-san έγραψε:
Για αποστράγγιση από κλιματιστικά χρησιμοποιώ είτε σιφόνια HepVo, είτε siphons HL21

Η τεχνική-san μου λέει πού αγοράζουν τα σιφόνια HepVo στη Μόσχα;

zubrikon - στο προηγούμενο αντικείμενο 4 siphon που παραγγέλθηκε στο ebay.com, στη Μόσχα, σύμφωνα με τα στοιχεία μου που έχουν ήδη σταματήσει να μεταφέρουν.

Είναι ευγενικό σε αυτούς τους ανθρώπους ότι έκαναν νερό και θερμότητα στα σπίτια τους.

Ο τεχνικός-san έγραψε:
zubrikon- στο προηγούμενο αντικείμενο 4 sifon που παραγγέλθηκε στο ebay.com, στη Μόσχα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν ήδη σταματήσει να μεταφέρουν.

Σε ebay 40 σχεδόν έχει φύγει. Ποιος αγόραζε συνεχώς, είπαν ότι δεν θα το κάνουν.
Πρόσφατα κάποιος έγραψε σε αυτούς ότι εμφανίστηκαν μαζί μας και ότι η τιμή είναι πολύ καλή. Μπορείτε να δείτε

Είναι ευγενικό σε αυτούς τους ανθρώπους ότι έκαναν νερό και θερμότητα στα σπίτια τους.

Για πολύ καιρό και με επιτυχία στέλνω τις αποχετεύσεις κλιματιστικών στις ενσωματωμένες λεκάνες τουαλέτας. Χρησιμοποιώ επίσης συμβατικούς σιφόνες κουζίνας για το σκοπό αυτό. Βρήκα ένα σιφόνι για το λουτρό Geberit, ο οποίος έχει ένα ειδικό κλάδο στην υπερχείλιση για τη σύνδεση της αποστράγγισης κλιματισμού.

cineman έγραψε:
Για πολύ καιρό και με επιτυχία στέλνω τις αποχετεύσεις κλιματιστικών στις ενσωματωμένες λεκάνες τουαλέτας. Χρησιμοποιώ επίσης συμβατικούς σιφόνες κουζίνας για το σκοπό αυτό. Βρήκα ένα σιφόνι για το λουτρό Geberit, ο οποίος έχει ένα ειδικό κλάδο στην υπερχείλιση για τη σύνδεση της αποστράγγισης κλιματισμού.

Μια ενδιαφέρουσα λύση, θα είναι απαραίτητο να τρέξει μέσα από τις προδιαγραφές εισαγωγής - κατά πάσα πιθανότητα, ακόμη και δεν θα υπάρξουν εμπόδια.

Ο τεχνικός-san έγραψε:
κομμάτια σύνδεση αποστράγγιση απευθείας στο αποχετευτικό σύστημα από την σύνδεση διάλειμμα τζετ στα τοιχώματα του σωλήνα δεν διεισδύει μέσα στα βακτήρια Kondeye, και στη συνέχεια, όταν ενεργοποιείται, δεν «πετάξει» σε ένα διαμέρισμα και όχι διακανονίζονται σε πνεύμονες του χρήστη

Η πίεση στους σωλήνες αποχέτευσης είναι υψηλότερη από ό, τι στο δίσκο συλλογής συμπυκνωμάτων της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού - αυτό εξηγεί την απαίτηση για "ρήξη πίδακα".
Εάν δεν μπορείτε να κάνετε το jet lag, μπορώ να συμβουλεύει να εγκαταστήσετε μια αντλία αποστράγγισης για air-condition - εγκαταστάτες air-condition, πρέπει να γνωρίζουμε τι είναι και πώς είναι εγκατεστημένο, έχει τη δική αποχρώσεις του.

artem 16 έγραψε:
Μπορώ να σας συμβουλεύσω να εγκαταστήσετε μια αντλία αποστράγγισης για κλιματιστικά - εγκαταστάτες κλιματισμού, πρέπει να ξέρετε τι είναι και πώς είναι τοποθετημένο, υπάρχουν και οι δικές τους αποχρώσεις.

Πάνω μπορείτε να σχολιάσετε:

cineman έγραψε:
Για πολύ καιρό και με επιτυχία στέλνω τις αποχετεύσεις κλιματιστικών στις ενσωματωμένες λεκάνες τουαλέτας.

Έχω ήδη περάσει από τις προδιαγραφές, όλα φαίνεται να είναι σε τάξη. Θα ήταν επιθυμητό να λάβετε και από εσάς την απάντηση, και ειδικά από τον τεχνικό-san.

solder έγραψε:
Πείτε μου ποιο σωλήνα πρέπει να στραγγίξετε το συμπύκνωμα στο κανάλι για να το αγοράσετε; Αν και θα πάει στο κουτί, αλλά νομίζω ότι δεν πρέπει να τοποθετηθούν οι ηλεκτρικές κυματιστές.

link086 έγραψε:
Σε ebay 40 σχεδόν έχει φύγει.

Σιφόνι συναρμολογείται εύκολα από το σωλήνα αποχέτευσης 40, ή 30-ki-ki, συγκολλήσιμο πολυπροπυλένιο - το πιο σημαντικό προβλέπουν για τον καθαρισμό του σιφονιού και ότι η κυμάτωση του κλιματιστικού περιλαμβάνεται με ένα μικρό διάκενο.
Shl. Βάλτε το σιφόνι σε ένα εύκολα προσβάσιμο μέρος - για να μπορέσετε να προσθέσετε νερό σε αυτό, εάν είναι απαραίτητο.

Stc έγραψε:
Πάνω μπορείτε να σχολιάσετε:

Σχετικά με τη δεξαμενή έκπλυσης; - Μια ενδιαφέρουσα λύση, αλλά η απαίτηση για την απόκλιση των σωλήνων αποστράγγισης και τη ρήξη του πίδακα - διαβάστε τους σωλήνες, παραμένουν σε ισχύ.

artem 16 έγραψε:
Σχετικά με τη δεξαμενή έκπλυσης; - Μια ενδιαφέρουσα λύση, αλλά η απαίτηση για την απόκλιση των σωλήνων αποστράγγισης και τη ρήξη του πίδακα - διαβάστε τους σωλήνες, παραμένουν σε ισχύ.

Αν είναι εύκολο, τότε, ως ειδικός, εξερευνήστε, παρακαλώ, την ευκαιρία.

Stc έγραψε:
ως εμπειρογνώμονας, εξετάστε τη δυνατότητα.

Όλα εξαρτώνται από τις συγκεκριμένες συνθήκες και το σχεδιασμό της δεξαμενής. Το κυριότερο είναι να διασφαλιστεί ότι τα οφέλη από αυτά έχουν επανειλημμένα αναφερθεί παραπάνω.
Shl. Στην πρακτική μου υπήρχε μια περίπτωση όπου μια συνηθισμένη πλαστική φιάλη που εγκαταστάθηκε στην πλατφόρμα χρησιμοποιήθηκε για τη συλλογή συμπυκνωμάτων.

artem 16 έγραψε:
. Μπορώ να σας συμβουλεύσω να εγκαταστήσετε μια αντλία αποστράγγισης για κλιματιστικά

. υπήρχε κάτι τέτοιο

artem 16 έγραψε:
Το Siphon είναι εύκολα συναρμολογημένο από σωλήνες αποχέτευσης 40 ή 30, μπορεί να συγκολληθεί από πολυπροπυλένιο

διαδρομή αποστράγγισης μπορούν επίσης να συλλέγονται σε κόλλα αρθρώσεις των σωλήνων CPVC, με τον τρόπο που μπορεί να εμφανίσει σύντομα μια τέτοια επιλογή, η νέα μονάδα θα χρησιμοποιηθεί μόνο αυτό το είδος του σωλήνα να στραγγίξει την κοινή διαδρομή διέλευσης με τέσσερις Conder

Είναι ευγενικό σε αυτούς τους ανθρώπους ότι έκαναν νερό και θερμότητα στα σπίτια τους.

link086 έγραψε:
Σε ebay 40 σχεδόν έχει φύγει. Ποιος αγόραζε συνεχώς, είπαν ότι δεν θα το κάνουν.
Πρόσφατα κάποιος έγραψε σε αυτούς ότι εμφανίστηκαν μαζί μας και ότι η τιμή είναι πολύ καλή. Μπορείτε να δείτε

Ναι, είδα αυτό το site makalpine πριν από 2 χρόνια. έζησε σε Mytishchi κοντά stroyrynka, εγγραφείτε σε αυτό το σημείο, η Ε-23, το οποίο δείχνει την προαναφερθείσα ιστοσελίδα, η θεία, η πωλήτρια για τις παγίδες με καουτσούκ makalpayn ποτέ δεν άκουσε, δεν νομίζω ότι κάτι έχει αλλάξει σε 2 χρόνια. αυτό το σημείο βρίσκεται στα προάστια της κύριας αγοράς, δίπλα στη μετάβαση στη λερούα. και χρειάζομαι αυτούς τους σιφόνες με ελαστικές ταινίες. τώρα υπάρχει ένα σιφόνι για να στραγγίξει το θερμοσίφωνα όπως τις εικόνες στις αποβάθρες «> 3-4 μήνες πριν Καΐκι κάτι sosedushki γίνονται επισκευές ορόφους πάνω (και στο σπίτι έχουμε ένα νέο), και τώρα που ρέουν μέσα από τα σκατά ανύψωσης σπάει τη σφραγίδα του νερού σε σιφόνι. - φοβερή δυσοσμία αξίζει, αλλά πρέπει ακόμα να αερίζεται santehkabiny μερικές ώρες συντάσσει ναι - πρέπει να πω ότι μια-δυο φορές και φύσηξε τη σφραγίδα του νερού στο μπάνιο VIEGA σιφόνι κάτω και μόνο αυτά τα σιφώνια δεν ήταν τέτοιες αξιώσεις..

Τεχνικός-san "> καλά κάνει, προχωρημένο, e-baa siphon παίρνει, με τον οποίο λέτε, δεν θα πιστέψει)

Πώς συνδέεται ο σωλήνας αποστράγγισης από το κλιματιστικό με τον οικιακό αποχετευτικό αγωγό;

Δεδομένου ότι το σπίτι είναι χτισμένο για τον εαυτό σας, όλα πρέπει να βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο. Πώς να συνδέσετε σωστά το σωλήνα αποστράγγισης από το κλιματιστικό στο οικιακό σύστημα αποχέτευσης;

Όπως καταλαβαίνω, θέλετε να απομακρυνθείτε από το τυπικό σχέδιο της συσκευής αποστράγγισης για τον κλιματισμό (split system), όταν η αποστράγγιση τοποθετείται παράλληλα με όλους τους σωλήνες και τα καλώδια που πηγαίνουν στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού. Δηλαδή, η αποστράγγιση απλά πηγαίνει πέρα ​​από τους τοίχους του σπιτιού και το νερό μόλις στάζει κάτω. Για κανονική λειτουργία, είναι καλύτερο να αντικαταστήσετε τον σωλήνα αποστράγγισης που είναι κυματοειδής με τη μονάδα κλιματισμού με κατάλληλο πλαστικό σωλήνα, ο οποίος πρέπει να εκκενωθεί 1-1,3 μέτρα από την τομή του τοίχου.

Στην περίπτωσή σας, πρέπει να καταλάβετε πόσο μακριά είναι το κλιματιστικό από το αποχετευτικό σύστημα, στο οποίο θα έχετε την ευκαιρία να «γροθιά» το σωλήνα αποστράγγισης του κλιματιστικού. Εάν δεν είστε σε σύγχυση, είτε είστε στο στάδιο της επισκευής ή κατασκευής που προβλέπονται ήδη εκτεταμένες αποχετευτικό σύστημα, τότε θα πρέπει να μην είναι πολύ - για να συνδεθείτε με την αποστράγγιση του σωλήνα αποχέτευσης, δηλαδή, πρέπει να παρέχονται στο σημείο σύνδεσης. Αυτά μπορεί να είναι τα δόντια με τη σωστή διάμετρο της εισόδου.

Σημαντικό σημείο στη σύνδεση του σωλήνα αποστράγγισης από το κλιματιστικό στο σύστημα αποχέτευσης είναι η ύπαρξη σφράγισης νερού. Αυτή είναι μια υποχρεωτική προϋπόθεση, δεδομένου ότι στο σύστημα δεν υπάρχουν μόνο δυσάρεστες οσμές, αλλά μπορεί να υπάρχουν επικίνδυνα σήψη προϊόντα (εκρηκτικά αέρια). Μετά από όλα, σε όλα τα είδη υγιεινής (μπάνιο, νιπτήρας, ντους, τουαλέτα) πρέπει να υπάρχει μια παγίδα νερού.

Καταλαβαίνετε επίσης ότι μια παγίδα νερού με όλους τους σωλήνες δεν θα είναι πολύ στον τοίχο. Επομένως, ολόκληρο το σύστημα πρέπει να είναι κρυμμένο στον τοίχο. Μπορείτε να το κάνετε αυτό:

 • Όλα τα στοιχεία σύνδεσης πρέπει να συνδέονται προσεκτικά με τη συμμόρφωση με τις διαμέτρους του σωλήνα.
 • είναι επιθυμητό να τοποθετηθούν όλες οι αρθρώσεις στο σφραγιστικό.
 • έτσι ώστε η υγρασία να μην παραμένει στάσιμη - είναι απαραίτητο να συμμορφωθείτε με τις πλαγιές εγκατάστασης.
 • για την παρακολούθηση της παρουσίας νερού στη σφραγίδα νερού - είναι αδύνατο να στεγνώσει. Διαφορετικά, θα έχετε μια "ευχάριστη" μυρωδιά στο σπίτι σας. Εάν σφραγίσετε την παγίδα νερού, τότε πρέπει να γεμίσετε με μια ορισμένη περιοδικότητα του συμπυκνώματος από το κλιματιστικό, δηλαδή μερικές φορές απλώς ενεργοποιήστε το κλιματιστικό για να γεμίσετε τη σφραγίδα νερού.

Για τη σύνδεση του συστήματος αποστράγγισης του κλιματιστικού με το σύστημα αποχέτευσης

Άμεση έναρξη της συζήτησης σχετικά με τα κλιματιστικά, και όχι μόνο για τα κλιματιστικά ίδια, αλλά για: πού και πώς εκλύουμε το συμπύκνωμα; Νομίζω ότι δεν είναι μυστικό ότι οι προσόψεις των κτιρίων μας είναι κρεμασμένες με εξωτερικά τεμάχια χωρισμένων συστημάτων και το νερό ρέει στους περαστικούς, και όσο περισσότερη θερμότητα, τόσο περισσότερο ρέει νερό. Εάν δεν μπορείτε να ρίξετε αυτό το νερό στο κεφάλι των περαστικών, τότε πού να το βάλετε;

Η πρώτη ερώτηση: "Πού;"

Φυσικά - στο αποχετευτικό δίκτυο. Αλλά το σύστημα αποχέτευσης υπάρχει οικιακό νερό και καταιγίδα (εσωτερικές υδάτινες ροές). Και τότε προκύπτουν πολλά προβλήματα, γιατί ακόμη και οι ειδικοί δεν γνωρίζουν πάντα: πού να στραγγίξει το συμπύκνωμα από κλιματιστικά και πηνία ανεμιστήρων. Η άγνοια του απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι συνδεδεμένο, όπως είναι συχνά η περίπτωση, το γεγονός ότι ο σχεδιασμός των συστημάτων κλιματισμού και ψύξης εμπλεκόμενους σχεδιαστές RH (θέρμανση, αερισμός), και ο σχεδιασμός των συστημάτων αποχέτευσης - εμπειρογνώμονες VC (νερό, αποχέτευση), ή «νεότευκτη» ειδικοί της ύδρευσης (παροχή νερού και διάθεση νερού). Και αυτοί και άλλοι καθοδηγούνται από τους κανονισμούς τους, όπου στην πράξη δεν υπάρχουν ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που ανακύπτουν στη διασταύρωση των δύο ειδικοτήτων!

Και έτσι, Το πιο συνηθισμένο λάθος είναι η σύνδεση της αποστράγγισης από τα κλιματιστικά και τις μονάδες ανεμιστήρα σε ανεμογεννήτριες. Για τους σχεδιαστές VC ένα από τα κύρια μέσα είναι η SNIP (Κατασκευή κανόνες και κανονισμούς) 2.04.01-85 * «οικιακός για την παροχή νερού και αποχέτευσης των κτιρίων», οι οποίες έχουν σημείωση 2 της παραγράφου 20.2, δηλαδή.:

«... Δεν επιτρέπεται η αποστράγγιση του νερού από τα εσωτερικά συστήματα αποχέτευσης στα οικιακά συστήματα αποχέτευσης και η σύνδεση του εξοπλισμού υγιεινής στο εσωτερικό αποχετευτικό σύστημα... ". Αυτή η απαίτηση είναι υποχρεωτική και έχει τη δική του εξήγηση - Οι εσωτερικές υδρορροές πρέπει να είναι πιέσεις, δηλαδή. πρέπει να αντέχουν την υδροστατική κεφαλή του νερού. Συνεπώς, στο SNiP 3.05.01-85 «Εσωτερική είδη υγιεινής» προβλεπομένης κανονισμούς για τις εσωτερικές υδρορροές υδραυλική δοκιμή, δηλαδή n. 4.15 «Δοκιμή... εσωτερική υδρορροή πρέπει να εκτελείται περιεκτικότητά τους σε νερό σε ένα επίπεδο χωνί υψηλό αποστράγγιση. Η διάρκεια της δοκιμής πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 λεπτά. Οι αποχετεύσεις θεωρούνται ότι έχουν αντέξει τη δοκιμή, εάν δεν διαπιστωθεί διαρροή κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης και η στάθμη του νερού στα ανυψωτικά δεν κατέρχεται...".

Νομίζω ότι δεν είναι απαραίτητο να εξηγήσουμε τι θα συμβεί όταν συνδέουμε την αποστράγγιση από τα κλιματιστικά ή τις μονάδες ανεμιστήρων με το σύστημα των εσωτερικών υδρορροών. Τον Ιανουάριο του 2005, ανατέθηκε στη Μόσχα το νέο κτίριο της βιβλιοθήκης του κρατικού πανεπιστημίου της Μόσχας. Ακόμη και κατά το στάδιο κατασκευής το καλοκαίρι, όταν πραγματοποιήθηκαν εσωτερικές εργασίες τελικής επεξεργασίας, το βρόχινο νερό πλημμύρισε τις εγκαταστάσεις σε όλους τους ορόφους όπου εγκαταστάθηκαν κλιματιστικά.

Η άγνοια από τους εγκαταστάτες του SNiP ή η αμέλεια για την εκπλήρωση των απαιτήσεων τους είναι παντού. Τώρα αυτό είναι ακόμη πιο επείγον, γιατί η αδειοδότηση των κατασκευαστικών έργων ακυρώνεται. Συμπέρασμα - η αποστράγγιση από κλιματιστικά και μονάδες ανεμιστήρων συνδέεται μόνο με το σύστημα αποχέτευσης.

Το δεύτερο ερώτημα είναι "πώς;"

Δεν υπάρχει άμεση ένδειξη HAC στα κανονιστικά μας έγγραφα, αλλά... Στο SNiP 2.04.01-85 * υπάρχει μια παράγραφο 17.11 "... Στο δίκτυο αποχέτευσης, είναι απαραίτητο να υπάρχει σύνδεση με "ρήξη του πίδακα" τουλάχιστον 20 mm από την κορυφή της χοάνης υποδοχής: τεχνολογικός εξοπλισμός για την παρασκευή και την επεξεργασία των τροφίμων. Εξοπλισμός και είδη υγιεινής για πλύσιμο πιάτων εγκατεστημένα σε δημόσια και βιομηχανικά κτίρια. σωληνώσεις αποχέτευσης των πισίνων...".

Δεν φαίνεται να έχει άμεση σχέση με το υπό συζήτηση θέμα. Αλλά θα αναλογιστούμε, γιατί συνδέεται με τον τεχνολογικό εξοπλισμό, την αποστράγγιση των αγωγών των πισινών και για ποιο λόγο είναι απαραίτητη η "ρήξη ενός αεριωθούμενου"; Υπενθυμίζεται ότι οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας συμμετείχαν στην ανάπτυξη των κανόνων και κανόνων κατασκευής (SNiP). Ως εκ τούτου, το SNiP λαμβάνει υπόψη τις απαιτήσεις των υγειονομικών κανόνων και κανόνων (SanPiN) και η σημασία αυτών των απαιτήσεων μπορεί να συνοψιστεί στις ακόλουθες λέξεις:

· Σε καμία περίπτωση Η αποστράγγιση από το δίκτυο αποχέτευσης δεν πρέπει να μολυνθεί, πρώτον, στο δοχείο μιας συσκευής υγιεινής (ροδέλα), στην οποία μπορεί να υπάρχουν τρόφιμα που δεν υπόκεινται σε θερμική επεξεργασία (λαχανικά, φρούτα), πιάτα ή μαχαιροπίρουνα, και δεύτερον, στο νερό των πισίνων στις οποίες κολυμπάμε.

· Σε καμία περίπτωση Ο βρώμικος αέρας από τους αγωγούς αποχέτευσης δεν πρέπει να εισέλθει στο σύστημα εξαερισμού ή την προετοιμασία του κτιρίου!

Για να εκπληρώσει αυτές τις απαιτήσεις, το SanPiN πρέπει να είναι αυστηρά!

Παράδειγμα 1: πάρει κοπράνων απόβλητα από διαρροή εκτός της αποχέτευσης με ένα κεντρικό σύστημα παροχής νερού των κτιρίων (επίσης διαρροή, που οφείλονται στη χρήση των σωλήνων από χάλυβα που είναι εντελώς ανθεκτικά στη διάβρωση), που ονομάζεται δευτερεύουσα μόλυνση, οδηγώντας σε κρούσματα ηπατίτιδας Α!

Παράδειγμα 2: 27, Ιουλίου, 1976 μια μυστηριώδης ασθένεια χτύπησε ξαφνικά 221 συμμετέχοντες (34 από αυτούς έχασαν τη ζωή τους) στη Φιλαδέλφεια στις βετεράνους Αμερικανική λεγεώνα - αυτό το περιστατικό προκάλεσε πανικό στις Ηνωμένες Πολιτείες και την αιτία της ασθένειας εντοπίστηκε μόλις 18 Ιαν 1977, όταν ανακάλυψαν ένα προηγουμένως άγνωστο βακτήριο «νόσου των λεγεωνάριων» (legionella pneumophila), - όπως αποδείχθηκε, το βακτήριο πολλαπλασιάζεται με το κεντρικό σύστημα κλιματισμού εγκατασταθεί στο κτίριο όπου πραγματοποιήθηκε το συνέδριο.

Σημειώστε ότι στην Ευρώπη και την Αμερική η αποστράγγιση από το σύστημα κλιματισμού συνδέεται με το οικιακό σύστημα αποχέτευσης χωρίς "ρήξη του πίδακα" μόνο μέσω της υδραυλικής φλάντζας. Όλες οι υγειονομικές και τεχνικές συσκευές είναι εξοπλισμένες με μια παγίδα νερού για την πρόληψη του μολυσμένου αέρα από τους αγωγούς αποχέτευσης στις εγκαταστάσεις όπου μπορούν να είναι οι άνθρωποι.

σιφονιού μπορεί να αναπαρασταθεί με τη μορφή ενός σχήματος U σωλήνα - ένα κλάδο της σφραγίσεως νερού είναι πάντα με κάποιο τρόπο συνδέονται με τις γραμμές αποχέτευσης, το άλλο σκέλος του υδραυλικού πύλη είναι πάντα ανοιχτή στην ατμόσφαιρα, έτσι ώστε το νερό από τη σφράγιση του νερού εξατμίζεται ελεύθερα. Εάν η συσκευή δεν χρησιμοποιεί (δεν χύστε το νερό σε αυτό), εντός 20-30 ημερών, το νερό εξατμίζεται από τη σφραγίδα του νερού και την ατμοσφαιρική ρύπανση πίπτει ελεύθερα μέσα στο σύστημα κλιματισμού.

Συμπεράσματα

1. Συνδέεται η αποστράγγιση από τα κλιματιστικά και τις μονάδες ανεμιστήρα μόνο στο αποχετευτικό δίκτυο και μόνο με ρήξη του πίδακα. Για αυτό, για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί η χοάνη προσθήκης HL 21.

2. Πρέπει να υπάρχουν σιφόνια για σύνδεση αποστράγγισης από κλιματιστικά και ανεμιστήρες βαλβίδα στραγγαλισμού. Για να συνδέσετε αποστράγγιση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά σιφόνια, για παράδειγμα:

· HL 21 - χοάνη για κλιματιστικά με υδραυλικό κλείστρο ύψους 60 mm και μηχανική διάταξη κλεισίματος οσμής που ενεργοποιείται κατά τη διάρκεια της φάσης ξήρανσης της υδατοστεγανότητας.