Ποιος είναι ο ρόλος του σωλήνα αποστράγγισης στην λειτουργία του κλιματιστικού

Για πολλούς σήμερα, ο κλιματισμός δεν είναι απλά μια οικιακή συσκευή, αλλά ένα ζωτικό πράγμα που δημιουργεί άνετες συνθήκες θερμοκρασίας, ειδικά το καλοκαίρι. Τέτοιες συσκευές είναι πολύ δημοφιλείς και χρησιμοποιούνται για ιδιωτικές και βιομηχανικές ανάγκες. Αλλά η αποτελεσματικότητα των κλιματιστικών εξαρτάται από το εάν όλα τα σημαντικά εξαρτήματα αυτού του εξοπλισμού έχουν εγκατασταθεί σωστά. Έτσι, ο σωλήνας αποστράγγισης του κλιματιστικού μηχανήματος καθιστά δυνατή την αποτελεσματική χρήση του συμπυκνώματος. Η εσφαλμένη θέση του συστήματος μειώνει την χωρητικότητα του συστήματος.

Ο αγωγός αποστράγγισης απαιτείται για την αφαίρεση του συμπυκνώματος

Αντιστοίχιση σωλήνα αποστράγγισης στο κλιματιστικό

Το συμπύκνωμα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της αποδοτικής λειτουργίας του κλιματιστικού. Η εμφάνισή του εξηγείται από την αρχή της λειτουργίας του ίδιου του διαχωρισμένου συστήματος. Το καλοκαίρι, όταν η θερμοκρασία του αέρα είναι υψηλή, οι ιδιοκτήτες κλιματιστικών προσπαθούν να ψύξουν τα σπίτια και τα διαμερίσματά τους με τη βοήθεια κλιματιστικών. Το ίδιο το διαχωρισμένο σύστημα, ή άλλοι τύποι εξοπλισμού, αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το έργο του με τη βοήθεια ψυκτικού μέσου. Τις περισσότερες φορές - είναι freon.

Η αρχή του κλιματιστικού βασίζεται στην ψύξη του αέρα. Είναι με τη βοήθεια του φρέον, που κυκλοφορεί στο μπλοκ συμπιεστή-συμπυκνωτή κατά μήκος του δικτύου χαλκού, και υπάρχει μια πτώση της θερμοκρασίας. Δεδομένου ότι το τμήμα συμπυκνωτή με τον εναλλάκτη θερμότητας του εξοπλισμού βρίσκεται πάντα στο δρόμο, υπάρχει εκεί η "καυτή" σύγκρουση με τη "κρύα" σύγκρουση. Στην επιφάνεια του συμπυκνωτή, σταγονίδια υγρού συσσωρεύονται ενεργά, τα οποία μπορεί να βλάψουν τη λειτουργία του κλιματιστικού, αν δεν απορριφθούν σωστά.

Ο σωλήνας αποστράγγισης για κλιματισμό είναι ένα σημαντικό εποικοδομητικό στοιχείο, η σωστή εγκατάσταση του οποίου όχι μόνο εξοικονομεί τον ίδιο τον εξοπλισμό από υπερβολική υγρασία.

Είναι σημαντικό η χρήση του συμπυκνώματος να μην παρεμβάλλεται σε άλλα άτομα (σε πολυώροφα κτίρια κατοικιών). Ο σωλήνας πρέπει να βρίσκεται μακριά από τα παράθυρα και τους τοίχους, καθώς είναι δυνατόν να βλάψει την ακεραιότητα του ίδιου του κτιρίου. Και η καλύτερη επιλογή είναι να συνδέσετε την αποστράγγιση στο σύστημα αποχέτευσης. Αλλά, αυτή η μέθοδος δεν έχει μειονεκτήματα. Αλλά μπορεί να οργανωθεί μόνο από τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κτημάτων.

Ο σωλήνας πρέπει να αφαιρεθεί όσο το δυνατόν περισσότερο από τα τοιχώματα του σπιτιού

Τύποι σωλήνων αποστράγγισης

Το καλύτερο υλικό για το σωλήνα αποστράγγισης είναι πλαστικό. Είναι ανθεκτικό όταν χρησιμοποιείται σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Τα σύγχρονα μοντέλα κλιματιστικών χρησιμοποιούν συχνά σωλήνες από:

 • χλωριούχο πολυβινύλιο.
 • πολυαιθυλένιο;
 • πολυπροπυλενίου.

Αυτά τα υλικά, λόγω των χημικο-φυσικών τους ιδιοτήτων, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη χρήση του συμπυκνώματος σε οποιεσδήποτε συνθήκες για τη λειτουργία του. Αυτά τα δομικά στοιχεία είναι δύο τύπων:

Με το κόστος του, ομαλή - περισσότερο προϋπολογισμό. Αυτοί οι σωλήνες συχνά συνοδεύονται από τον ίδιο τον κλιματισμό, συχνά με εξοπλισμό χαμηλής τιμής. Το κύριο πλεονέκτημα των λείων σωλήνων είναι η ελαστικότητα. Αλλά να το στερεώσετε σε μια θέση χωρίς ειδικές συνδέσεις και οι σύνδεσμοι δεν θα λειτουργήσουν. Εάν ο εύκαμπτος σωλήνας αποστράγγισης πρόκειται να τοποθετηθεί υπό γωνία, θα χρειαστούν εξαρτήματα. Αυτά τα στοιχεία σύνδεσης δεν έχουν καλές ελαστικές ιδιότητες, όπως ο ίδιος ο σωλήνας. Είναι εύκολο στη χρήση.

Αλλά υπάρχει ένα μειονέκτημα. Εάν ο αγωγός αποστράγγισης για το κλιματιστικό είναι συνδεδεμένος με τον αποχετευτικό αγωγό, τότε τα εξαρτήματα θα χρειαστούν πολλά. Έτσι, η συναρμολόγηση ολόκληρου του διαχωρισμένου συστήματος θα είναι μια δαπανηρή άσκηση.

Μια άλλη, πιο τέλεια παραλλαγή είναι ένας κυματοειδής σωλήνας. Τα τοιχώματα του σωλήνα είναι ελαστικά και μοιάζουν με ένα ακορντεόν στη δομή τους. Αυτός ο τύπος συσκευής αποστράγγισης δεν απαιτεί πρόσθετα υλικά για την τοποθέτησή του. Αλλά η τοποθέτησή του πρέπει να είναι πιο διεξοδική. Είναι καλύτερο ότι ο δίαυλος βρισκόταν στην πιο οξεία γωνία προς την επιφάνεια της γης και δεν είχε οριζόντια τμήματα. Σε τέτοια σημεία ο εύκαμπτος σωλήνας μπορεί να κάμπτεται υπό την επίδραση της βαρύτητας του νερού, γεγονός που θα προκαλέσει κάποια προβλήματα στη λειτουργία του κλιματιστικού.

Ο ομαλός σωλήνας είναι φθηνότερος από το κυματοειδές

Συντήρηση του σωλήνα αποχέτευσης - εγγύηση της ανθεκτικότητας του κλιματιστικού

Η εσφαλμένη εγκατάσταση ενός σωλήνα αποστράγγισης συμπυκνωμάτων μπορεί να οδηγήσει σε περίσσεια νερού μέσα στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να κάνουμε τα πάντα σωστά. Αλλά όχι πάντα, τα προβλήματα ξεπερνούν τον ιδιοκτήτη του εξοπλισμού ακριβώς για αυτόν τον λόγο. Έτσι, ο σωλήνας αποστράγγισης μπορεί να φράξει. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει όταν παρακολουθείται η τεχνική. Είναι η φροντίδα του κλιματιστικού που εγγυάται την αποτελεσματική λειτουργία του. Δεδομένου ότι το εξωτερικό μπλοκ του διαχωρισμένου συστήματος βρίσκεται στο δρόμο, εκτίθεται συνεχώς στη δράση φυσικών παραγόντων. Στο εσωτερικό της, εναποτίθενται σκόνη και θραύσματα, τα οποία φθάνουν εκεί με τις βροχοπτώσεις και τον άνεμο. Στην περίπτωση εμφάνισης σημείων ροής του κλιματιστικού, δεν είναι δύσκολο να βρεθεί η προβληματική περιοχή.

Όπου βρίσκεται ο σωλήνας αποστράγγισης, κάθε ιδιοκτήτης του διαχωρισμένου συστήματος γνωρίζει. Αν είναι αυτή που είναι φραγμένη, τότε το πρόβλημα επιλύεται με μερικές γρήγορες ενέργειες. Ο εύκαμπτος σωλήνας μπορεί να καθαριστεί ή να καθαριστεί με το χέρι χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε λεπτό επιμήκη εργαλείο. Αλλά η απόφραξη του σωλήνα είναι σπάνια. Πιο συχνά υποφέρει άλλο σημαντικό στοιχείο του αποχετευτικού συστήματος - το δοχείο νερού. Του είναι μέσα από μια μικρή οπή αποστράγγισης που συνδέει τον αγωγό αποστράγγισης. Σε περίπτωση απόφραξης αυτού του δοχείου, το νερό γεμίζει τον πλήρη όγκο του. Και ο ιδιοκτήτης του κλιματιστικού μπορεί μόνο να παρατηρήσει την συνέπεια αυτής της - πλημμύρας. Όταν το νερό αρχίζει να χύνεται πάνω από τις άκρες του λουτρού, φτάνει στο κάτω μέρος του ίδιου του μπλοκ. Συσσωρεύοντας, το υγρό αναζητά έναν εύκολο τρόπο απομάκρυνσης από τυχόν σχισμές και τρύπες.

Πώς ο σωλήνας αποστράγγισης εξαρτάται από τη λειτουργία της ίδιας της συσκευής

Η κύρια αιτία της απόφραξης ή της κακής χωρητικότητας του σωλήνα αποστράγγισης συμβαίνει συχνά λόγω ανθρώπινων παραγόντων. Μόνο η έλλειψη προσοχής και η μη τήρηση των οικιακών συσκευών μπορεί να αλλάξει την ποιότητα και την αποδοτικότητα του κλιματιστικού. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις. Αυτά περιλαμβάνουν:

 1. Ο αισθητήρας πίεσης είναι εκτός λειτουργίας ή λείπει. Είναι αυτό το στοιχείο που μπορεί να προκαλέσει κάποια προβλήματα με το σύστημα αποστράγγισης. Όταν η θερμοκρασία στον εξατμιστή μειώνεται λόγω μιας ξαφνικής αλλαγής των κλιματικών παραγόντων, το νερό στο λουτρό και ο σωλήνας μπορεί να παγώσει, πράγμα που θα οδηγήσει σε πλημμύρα της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού.
 2. Freon διαρροή. Η μείωση της ποσότητας αυτού του αερίου στη μονάδα συμπυκνωτή μπορεί να προκαλέσει πτώση της θερμοκρασίας στον εξατμιστή. Έτσι, το νερό παγώνει, εμποδίζοντας την οπή αποστράγγισης του σωλήνα αποστράγγισης.
 3. Κατάψυξη νερού στον εύκαμπτο σωλήνα λόγω χαμηλής θερμοκρασίας στο δρόμο. Συχνά, αυτό το πρόβλημα προκύπτει όταν ο εξοπλισμός χρησιμοποιείται σε λειτουργία ψύξης.
 4. Τα υπόλοιπα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν με τον αγωγό αποστράγγισης κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του κλιματιστικού, προκύπτουν από τον εγκαταστάτη του εξοπλισμού και τον ιδιοκτήτη του. Συχνά, η δομή ζιγκ-ζαγκ του σωλήνα γίνεται ένας επιπλέον παράγοντας απόφραξης. Επίσης, ο σωλήνας μπορεί να σκάσει όταν το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται είναι κακής ποιότητας.

Αν ο αγωγός αποστράγγισης για το κλιματιστικό είναι συνδεδεμένος με τα εξαρτήματα, μπορεί να υπάρχουν κενά και ρωγμές στη θέση των αρθρώσεων τους. Αυτά είναι επίσης η αιτία κάποιων προβλημάτων. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να δοθεί προσοχή στην ποιότητα του εύκαμπτου σωλήνα που χρησιμοποιείται. Και αν στο πλήρες σετ με το μαλακτικό, ο σωλήνας δεν διαθέτει τις θετικές ιδιότητες που είναι απαραίτητες, είναι καλύτερο να αποκτήσετε ένα νέο στοιχείο.

Πώς να καθαρίσετε το σωλήνα αποστράγγισης ενός κλιματιστικού στο σπίτι και με τα δικά σας χέρια: συμβουλές από έναν πλοίαρχο

Η πιο συνηθισμένη κατανομή των διαχωρισμένων συστημάτων, την οποία αντιμετωπίζουν οι συμπατριώτες μας, είναι η διαρροή. Είναι μάλλον δυσάρεστο όταν στάζει νερό από την εσωτερική μονάδα σε εξοπλισμό και έπιπλα. Πολύ χειρότερα, εάν η διαρροή του κλιματιστικού οδηγεί στο κλείσιμο των ηλεκτρικών καλωδίων και στην αποτυχία δαπανηρών οικιακών συσκευών. Η κύρια αιτία του "κλάματος" της κλιματικής τεχνολογίας, κατά κανόνα, είναι ένα φραγμένο αποχετευτικό σύστημα. Σχετικά με τον τρόπο καθαρισμού του σωλήνα αποστράγγισης του διαχωρισμένου συστήματος από μόνος του και θα σας πει σε αυτό το άρθρο.

Γιατί το μαλακτικό "κλαίνε";

Όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω, το κλιματιστικό ρέει, πιθανότατα, λόγω ενός φραγμένου συστήματος αποστράγγισης. Όταν το σύστημα διαχωρισμού λειτουργεί στον εναλλάκτη θερμότητος του συμπυκνωτή του εξατμιστή, σχηματίζεται αναπόφευκτα συμπύκνωμα, το οποίο αποστραγγίζεται σε έναν ειδικό δίσκο και από εκεί, μέσω του σωλήνα αποστράγγισης, αφαιρείται από το δωμάτιο.

Αλλά κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του κλιματιστικού, σκόνη, σωματίδια μαλλιών κατοικίδιων ζώων και άλλα μολυσματικά υλικά κολλάνε στον υγρό εναλλάκτη θερμότητας, ο οποίος δεν καθυστέρησε το φίλτρο. Η ρύπανση με το συμπύκνωμα πέφτει στην παλέτα και από αυτήν μέσα στο σωλήνα αποστράγγισης. Το όλο πρόβλημα είναι ότι η διάμετρος του σωλήνα αποστράγγισης είναι μόνο περίπου 10 mm. Η σκόνη και η βρωμιά από το κλιματιστικό κλείνουν πολύ εύκολα τις οπές αποστράγγισης, το συμπύκνωμα δεν έχει να βγει πουθενά και απλώς ρέει έξω από το κάρτερ.

Αυτός είναι ο πιο συνηθισμένος λόγος για την εμφάνιση της ροής της κλιματικής τεχνολογίας. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, η ροή των κλιματολογικών τεχνικών δείχνει πιο πολύπλοκα προβλήματα, για παράδειγμα:

 • Κατάψυξη συμπυκνωμάτων στον εναλλάκτη θερμότητας. Στον εξατμιστή υπάρχει παγετός σε περίπτωση μείωσης της απόδοσης του κλιματιστικού. Ο λόγος για αυτό μπορεί να είναι η μείωση της ποσότητας ψυκτικού μέσου στο σύστημα, τα φραγμένα φίλτρα και ο ίδιος ο εναλλάκτης θερμότητας. Κατά την απόψυξη, η υγρασία δεν θα πέσει στην κατσαρόλα όπως αναμένεται, αλλά στα εσωτερικά στοιχεία της μονάδας στραγγίστε στο πάτωμα.
 • Ο αποτυχημένος ρυθμιστής πίεσης. Η πτώση πίεσης στο σύστημα οδηγεί σε μείωση της θερμοκρασίας του εναλλάκτη θερμότητας της μονάδας εξατμιστή. εξ ου και ο παγετός και οι διαρροές όπως στην πρώτη περίπτωση.
 • Σε ορισμένα μοντέλα κλιματιστικών, χρησιμοποιείται μια ειδική αντλία για την απομάκρυνση του συμπυκνώματος από το κάρτερ. Εάν αποτύχει, η υγρασία δεν εκκενώνεται και εμφανίζεται υπερχείλιση.
 • Αποτυχία αισθητήρα στάθμης συμπυκνωμάτων.

Υπάρχουν επίσης πιο κοινά αίτια διαρροής, όπως το σχηματισμό κεραμιδιών και η ακατάλληλη εγκατάσταση του διαχωρισμένου συστήματος. Πώς να καθαρίσετε την τεχνολογία του κλίματος στο σπίτι, θα συζητηθούν περαιτέρω.

Εάν υπάρχουν προβλήματα με την πίεση, την αντλία και την ποσότητα ψυκτικού, τότε τα λύστε μόνο με τη βοήθεια ενός κέντρου εξυπηρέτησης. Μόνο ένας ειδικός μπορεί να διαγνώσει με ακρίβεια την αιτία της δυσλειτουργίας, η οποία συνεπαγόταν διαρροή.

Οδηγίες για τον καθαρισμό του συστήματος αποστράγγισης

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να ξέρετε ότι ο καθαρισμός του φραγμένου σωλήνα με σύρμα ή άλλες λαϊκές θεραπείες, δίνει ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τις περισσότερες φορές, το άτομο δεν θα έχει χρόνο να είναι ευχαριστημένος με τη λύση του προβλήματος, καθώς η σκόνη που συσσωρεύεται στον εναλλάκτη θερμότητας, φράζει και πάλι το σύστημα αποστράγγισης και το κλιματιστικό αρχίζει και πάλι να ρέει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ειδικοί συνιστούν τον καθαρισμό του συστήματος αποστράγγισης και παράλληλα για τον καθαρισμό των φίλτρων, τον εναλλάκτη θερμότητας της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού.

 1. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να απενεργοποιήσετε τη συσκευή.
 2. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το κάλυμμα και τα χοντρά φίλτρα. Πρέπει να πλυθούν και να στεγνώσουν καλά.
 3. Αφαιρέστε το δίσκο συλλογής συμπυκνωμάτων ενώ αποσυνδέετε τον εύκαμπτο σωλήνα αποστράγγισης. Σε ορισμένα μοντέλα, αυτό είναι δύσκολο να γίνει, γι 'αυτό χρησιμοποιήστε τις οδηγίες.
 4. Ξεπλύνετε καλά τη λεκάνη και καθαρίστε την έξοδο συμπυκνωμάτων.
 5. Εκκενώστε τον αγωγό αποστράγγισης με μια ηλεκτρική σκούπα. Εάν το παρέμβυσμα είναι αρκετά σφιχτό, στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας μια σύριγγα, ρίξτε μέσα του ένα υγρό καθαρισμού για κλιματιστικά, τα οποία μπορούν να αγοραστούν σε εξειδικευμένα καταστήματα.
 6. Μετά από 15-30 λεπτά, μπορείτε να αφαιρέσετε τη βρωμιά χρησιμοποιώντας μια ηλεκτρική σκούπα συνδεδεμένη στον εύκαμπτο σωλήνα αποστράγγισης.

Το τελικό βήμα στον καθαρισμό είναι η απολύμανση του συστήματος. Για αυτό, είναι απαραίτητο να επεξεργαστείτε το δίσκο συλλογής συμπυκνωμάτων και τα ακατέργαστα φίλτρα χλωρεξιδίνης, τα οποία πωλούνται σε οποιοδήποτε φαρμακείο χωρίς ιατρική συνταγή. Πολύ καλό αν ρίχνετε μια ορισμένη ποσότητα του φαρμάκου και μέσα στο σωλήνα αποστράγγισης, για την απολύμανσή του. Μετά από 15 λεπτά, ξεπλύνετε τον σωλήνα με καθαρό νερό. Αφαιρεί τα υπολείμματα ρύπων και ναρκωτικών, επιπλέον, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι το σύστημα αποστράγγισης καθαρίζεται από το φράξιμο και ότι θα λειτουργήσει σε κανονική λειτουργία.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας μια μαλακή βούρτσα και μια ηλεκτρική σκούπα, καθαρίστε τον εναλλάκτη θερμότητας από τη σκόνη και συναρμολογήστε το διαχωρισμένο σύστημα. Όπως μπορείτε να δείτε, σε ορισμένες περιπτώσεις δεν είναι δύσκολο να επιλυθεί το πρόβλημα του "κλάματος" της κλιματικής τεχνολογίας. Από αυτό το άρθρο μάθατε πώς να καθαρίζετε το σωλήνα αποστράγγισης του κλιματιστικού στο σπίτι, σε περίπτωση μόλυνσης.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τη ροή της τεχνολογίας του κλίματος. Είναι καλύτερα, αν για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση προβλημάτων λαμβάνουν επαγγελματίες.

Με τα χέρια σας - Πώς να κάνετε τον εαυτό σας

Πώς να κάνετε κάτι τον εαυτό σας, με τα δικά σας χέρια - το site master master

Εγκατάσταση και εγκατάσταση διαχωρισμένων συστημάτων σε κτίριο διαμερισμάτων - πώς να το κάνετε σωστά

Εγκατάσταση διαχωρισμένων συστημάτων σε πολυώροφο σπίτι - τι πρέπει να γνωρίζετε και πώς να κάνετε τα πάντα σωστά

Η επιλογή και η εγκατάσταση ενός διαχωρισμένου συστήματος (συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης όλων των επικοινωνιών) είναι ένα σημαντικό ζήτημα. Αλλά, δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι, οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων σε πολυώροφα κτίρια, θυμάστε γι 'αυτό όταν ανοίγουν ήδη ένα κουτί εξοπλισμού.

Δεν λαμβάνουμε ακόμη υπόψη την επιλογή της μάρκας split system - μερικές φορές ακόμη και σχόλια, οι άνθρωποι ψάχνουν για ένα ηλεκτρικό βραστήρα στο διαδίκτυο περισσότερο.

Με την εγκατάσταση ενός συστήματος διαχωρισμού χρησιμοποιείται για να κάνει τους Ρώσους σε πλήρη εξάρτηση από τον πλοίαρχο, το οποίο θα κάνει την εγκατάσταση (εκτός, φυσικά, θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε την εγκατάσταση με τα χέρια τους). Και θα μπορούσε να υπάρξει ως τυχεροί - ένα ακόμα στο πιο hot τους χρόνο (άνοιξη-καλοκαίρι) θα κάνει τα πάντα στη συνείδησή από την άλλη κάνουν «απλά για να γρήγορα λύσει» τεχνολογία, και, δυστυχώς, το μεγαλύτερο μέρος του παρελθόντος.

Πάρτε τον τόπο εγκατάστασης του "split-system".

Αρκετές φορές είδα τα αποτελέσματα, όταν ο οδηγός κάνει εγκατάσταση του συστήματος που είναι εγκατεστημένο δεν είναι που θα πρέπει (και το πιο σημαντικό, όπου είναι απαραίτητο) και όπου είναι πιο βολικό σε λιγότερο Stroebe, γεωτρήσεις και ούτω καθεξής. Αλλά τίποτα από την εμφάνιση και δεν καλύτερα να μην πούμε τίποτα - είδε prilyapali εσωτερική μονάδα πάνω από τη χώρα shtrobleniya, κατόπιν μακράς απασχολημένος με την τοποθέτηση καλωδιακό κανάλι (έπρεπε να κόψει τον κόψει) prilyapali το σε σιλικόνη και έφυγε, αφήνοντας επαγγελματική κάρτα του, και τυφλωθεί ο γείτονάς μου στη συνέχεια πολύ για να ερευνήσει την περιοχή μέσα από την ελεύθερη οπή καλωδίου στον τοίχο το μέγεθος μιας γροθιάς δύο καλοί άνθρωποι, το καλωδιακό κανάλι (το αστείο πράγμα) εγκαταλείφθηκε όταν ο «κύριος» βγαίνει, έκλεισε την πόρτα.

Επομένως, για τη σωστή εγκατάσταση του διαχωρισμένου συστήματος, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε και να λαμβάνουμε υπόψη τις πολλές πτυχές και αποχρώσεις που περιγράφονται σε αυτό το πολύ λεπτομερές άρθρο (από τον M. Tretyakov). Γνωρίζοντας τους όλα θα είναι εύκολο να κάνουμε την εγκατάσταση ενός διαχωρισμού ακόμη και σε αυτό το φαινομενικά ασυνήθιστο μέρος, όπως αυτό το σπίτι από τα δοχεία.

Το άρθρο είναι χρήσιμο σε εκείνους που πρόκειται να κάντε την εγκατάσταση ενός διαχωρισμένου συστήματος με τα χέρια σας και εκείνοι που σκοπεύουν να προσλάβουν έναν δάσκαλο, αλλά θέλουν να προσωπικά να ελέγχει όλα τα στάδια του έργου του για να αποφύγετε τα προβλήματα που αναφέρονται παραπάνω.

Διαχωρισμένα συστήματα: πολύ σύντομη βοήθεια

Στα αγγλικά, ο διαχωρισμός σημαίνει "να μοιράζεστε". Το Split-System είναι ένα κλιματιστικό που αποτελείται από δύο ξεχωριστά μπλοκ - εσωτερικά και εξωτερικά. Τα μπλοκ συνδέονται μεταξύ τους με σωλήνες χαλκού, μέσω των οποίων κυκλοφορεί το ψυκτικό από ένα μέρος του κλιματιστικού στο άλλο, και από σύρματα διασύνδεσης.

Υπάρχει ένας λόγος για έναν τέτοιο διαχωρισμό. Το γεγονός είναι ότι η «καρδιά» κάθε κλιματιστικού - ο συμπιεστής - γίνεται πηγή μεγάλου θορύβου και κραδασμών κατά τη λειτουργία του.

Ο σχεδιασμός του διαχωρισμένου συστήματος επιτρέπει στον συμπιεστή να αφαιρεθεί μαζί με τον εναλλάκτη θερμότητας-συμπυκνωτή και τον ανεμιστήρα που τον εξυπηρετεί εκτός των εγκαταστάσεων - στο δρόμο. Στο εσωτερικό, παραμένει μια πιο ήσυχη μονάδα, όπου βρίσκονται ο εναλλάκτης θερμότητας-εξατμιστής, ανεμιστήρας, φίλτρα αέρα. Επιπλέον, το split σύστημα είναι πιο αποδοτικό από τα μοντέλα τύπου monoblock, στα οποία όλα τα στοιχεία - εναλλάκτες θερμότητας, ανεμιστήρες και συμπιεστής - βρίσκονται στο ίδιο περίβλημα.

Τα συστήματα διαχωρισμού διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο των εσωτερικών μονάδων - τοίχου, δαπέδου-οροφής, καναλιού, κασέτας. Μεταξύ των πιο συνηθισμένων οικιακών μοντέλων με μπλοκ τοίχου - συμπαγή και εύκολη στη συναρμολόγηση. Το split σύστημα αποτελείται από μια εξωτερική μονάδα και μία εσωτερική μονάδα, όπως κλιματισμό εξυπηρετεί μόνο ένα δωμάτιο. Υπάρχουν επίσης τα αποκαλούμενα συστήματα πολλαπλών διαχωρισμού, στα οποία μπορούν να συνδεθούν με την εξωτερική μονάδα αρκετές εσωτερικές (δύο ή περισσότερες, ανάλογα με το μοντέλο). Αυτή η τεχνική λειτουργεί άμεσα σε αρκετά δωμάτια, αλλά κοστίζει περισσότερο.

Για να χωρίσει συστήματα, όπως για άλλους τύπους κλιματιστικών, το πραγματικό πρόβλημα της συμπύκνωσης - αφού η θερμοκρασία του εναλλάκτη θερμότητας εσωτερικού χώρου κατά τη λειτουργία ψύξης κάτω από το σημείο δρόσου, και σταγόνες νερού είναι υπό την μορφή συμπυκνώματος. Στις σύγχρονες συσκευές, αυτή η υγρασία αποστραγγίζεται προς τα κάτω στην λεκάνη αποστράγγισης και έπειτα αποστραγγίζεται μέσω του καναλιού αποστράγγισης στο δρόμο ή στο αποχετευτικό δίκτυο.

Από την άλλη πλευρά, η ξεχωριστή δομή περιπλέκει επίσης την εγκατάσταση. Εξάλλου, τα εξαρτήματα του διαχωρισμένου συστήματος εγκαθίστανται ξεχωριστά και συνδέονται μεταξύ τους προσαρμόζοντάς τα σε συγκεκριμένες συνθήκες σε κάθε περίπτωση. Για το πόσο καλά γίνεται αυτό, όχι μόνο η αποτελεσματικότητα του κλιματιστικού λειτουργεί και η χρηστικότητα του, αλλά και πολλά άλλα πράγματα - μέχρι τις σχέσεις με τους γείτονες.

Πώς και ποιος θα κάνει την εγκατάσταση ενός διαχωρισμένου συστήματος

Η εγκατάσταση ενός διαχωρισμένου συστήματος δεν είναι εύκολη υπόθεση, απαιτώντας ειδικές δεξιότητες για την εργασία με εξοπλισμό ψύξης, γνώση τεχνικών ασφαλείας και κατοχή ειδικού εξοπλισμού. Ένα άτομο που δεν έχει εμπειρία σε αυτόν τον τομέα, είναι προτιμότερο να μην επιχειρήσετε να αντιμετωπίσετε μόνοι σας την εγκατάσταση. Η μη εξουσιοδοτημένη εγκατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε μια ποικιλία προβλημάτων - από την τρέχουσα αποστράγγιση και τη διαρροή του φρέον σε σοβαρές ζημιές στο κλιματιστικό. Για να μην αναφέρουμε την πιθανή βλάβη στην ανθρώπινη υγεία σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τους κανονισμούς ασφαλείας. Σε αυτό το πλαίσιο, η εγκατάσταση είναι καλύτερα ανατεθειμένη στην ομάδα εγκατάστασης.

Η αγορά προσφέρει μια αρκετά μεγάλη ποικιλία μοντέλων split-system. Ταυτόχρονα, οι περισσότερες εταιρείες που πωλούν κλιματιστικά προσφέρουν υπηρεσίες εγκατάστασης. Ο αγοραστής έχει το δικαίωμα να επιλέξει έναν οργανισμό εγκατάστασης τρίτου μέρους. Ωστόσο, αγοράζοντας ένα κλιματιστικό και διατάζοντας την εγκατάσταση σε ένα μέρος, σε περίπτωση προβλημάτων εξοπλισμού είναι ευκολότερο να επιλυθούν τα αμφισβητούμενα θέματα.

Οι κατασκευαστές κλιματιστικών συστήνουν να ζητήσουν υπηρεσίες εγκατάστασης σε εξουσιοδοτημένες εταιρείες που έχουν ήδη εργαστεί εδώ και καιρό με εξοπλισμό συγκεκριμένης μάρκας. Σε αυτή την περίπτωση, ο αγοραστής είναι ασφαλισμένος σε αναλφάβητη εγκατάσταση, καθώς και ο κίνδυνος η εγκατάστασή του να έχει εξαφανιστεί ξαφνικά και σε περίπτωση κακής εγκατάστασης δεν θα υπάρχει κανένας που να υποβάλει αξίωση. Η εύρεση μιας κατάλληλης εταιρείας είναι εύκολη - πολλοί κατασκευαστές δημοσιεύουν στους ιστοτόπους τους καταλόγους και επαφές των εξουσιοδοτημένων οργανισμών συναρμολόγησης που λειτουργούν σε όλη τη Ρωσία.

Πόσο κοστίζει αν εγκαταστήσετε το NOT με τα χέρια σας

Το κόστος εγκατάστασης επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες. Έτσι, η εγκατάσταση είναι συνήθως μικρά μοντέλα χωρητικότητας φθηνότερα από τις πιο ισχυρές μονάδες, καθώς ο τελευταίος μπορεί να ποικίλει το βάρος της εξωτερικής μονάδας, τη διάμετρο των σωλήνων, ο όγκος εργασίας ψυκτικού, κ.λπ. Η τιμή του πιο απλού τύπου του τοίχου εγκατάστασης τοποθετημένα διαιρούμενων συστημάτων στη Μόσχα (με την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας κάτω από το παράθυρο, και εσωτερική σε απόσταση 5 m από το εξωτερικό) - 7000-9000 ρούβλια, multi διαιρούμενων συστημάτων -. Περίπου δύο φορές πιο ακριβό.

Ξεχωριστά, θα πρέπει να πληρώσουν για τις υπηρεσίες των τειχών shtroblenie στην πίστα ή τοποθέτηση κιβωτίων, για το έργο των ορειβατών (αν χρειαστεί) για τον ανεφοδιασμό ενός συστήματος διαχωρισμού, για μια ποικιλία των μη τυποποιημένων καταστάσεων και ούτω καθεξής. Κάθε εταιρεία αναπτύσσει τη λίστα ανταλλαγής υπηρεσιών και τις τιμές, αφού επαληθεύσει με τον οποίο μπορείτε να βασίζεστε μελλοντικά έξοδα.

Έγκριση για την εγκατάσταση ενός διαχωρισμένου συστήματος

Από την άποψη της ρωσικής νομοθεσίας, η εγκατάσταση ενός διαχωρισμένου συστήματος ισοδυναμεί με επανασχεδιασμό και αναδιοργάνωση των χώρων. Μετά από όλα, η εξωτερική μονάδα (και αυτός, σε αντίθεση με την εσωτερική σχεδίαση είναι διαφορετική απολαύσεις και μοιάζει με ένα μεγάλο κουτί) χαλάει την εμφάνιση της πρόσοψης του κτιρίου, ένα πολύ δυνατό θόρυβο, και εξακολουθεί να στάζει συμπύκνωμα, το οποίο είναι ενοχλητικό οι γείτονες, και μπορεί να βλάψει τους τοίχους του κτιρίου. Δηλαδή, το διαχωρισμένο σύστημα επηρεάζει την εμφάνιση του κτιρίου και μπορεί να επηρεάσει τους ενοικιαστές. Και επανασχεδιάζετε, όπως γνωρίζετε, πρέπει να συντονίσετε... Ή όχι;

Από το 2005, στη Μόσχα για νομικό εγκατάσταση κλιματιστικού που απαιτείται για να υποβληθεί σε μια περίπλοκη διαδικασία πολλών σταδίων: έργο εγκατάστασης για την ανάπτυξη μιας συσκευής για τον υπολογισμό του θορύβου της εξωτερικής μονάδας, για να συντονίσει το έργο στο Rospotrebnadzor, AEZe, Moscomarchitecture, και στη συνέχεια να πάρει την άδεια να Moszhilinspektsii. Και ο σχεδιασμός και οι υπολογισμοί του θορύβου διεξήχθησαν από εξειδικευμένες οργανώσεις - και με κανένα τρόπο δωρεάν. Το κόστος όλων των καθυστερήσεων υπερέβαινε ορισμένες φορές το κόστος του ίδιου του εξοπλισμού.

Ωστόσο, μετά από μια ασυνήθιστα ζεστό καλοκαίρι του 2010, οι αρχές της πόλης έχουν αναθεωρήσει τις προϋποθέσεις συμβατότητας με το τέλος του 2011 στη Μόσχα, μπορείτε να ρυθμίσετε το split-σύστημα χωρίς να περάσει από τα πολύπλοκα έγγραφα και επιτρέπει τη διαδικασία συλλογής. Το μέτρο αυτό εξοικονομεί τόσο τα μέσα όσο και τον χρόνο χρήσης των κλιματιστικών.

Είναι αλήθεια ότι υπάρχει δικαίωμα για την επιθεώρηση να ελέγχεται κατά πόσον οι συνθήκες για την εγκατάσταση του κλιματιστικού συμμορφώνονται με τους κανόνες. αν όχι - ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να διορθώσει τα πάντα με δικά του έξοδα. Αλλά με τα κτίρια που αναγνωρίζονται ως αντικείμενα πολιτιστικής κληρονομιάς, είναι πιο δύσκολο: εδώ η εγκατάσταση του κλιματιστικού επιτρέπεται από την πλευρά της αυλής, στην «μπροστινή» ίδια πρόσοψη - μόνο υπό ορισμένες συνθήκες.

Στις περιφέρειες της Ρωσίας, η κατάσταση με τη συμφιλίωση αναπτύσσεται με διάφορους τρόπους. Σε ορισμένες περιοχές και πόλεις υπάρχουν νομοθετικές πράξεις που απαιτούν τον συντονισμό της εγκατάστασης κλιματιστικού, σε άλλες - όχι. Συχνά οι τοπικές αρχές αποτυγχάνουν γενικά να εγκαταστήσουν διαχωρισμένα συστήματα, αντιδρώντας μόνο σε περιπτώσεις όπου λαμβάνονται παράπονα σε ένα συγκεκριμένο κλιματιστικό. Στη συνέχεια, ο ιδιοκτήτης ενδέχεται να υποχρεωθεί να αποσυναρμολογήσει τον εξοπλισμό ή να αλλάξει τη διαμόρφωσή του (για παράδειγμα, να αναδιαμορφώσει το σύστημα αποστράγγισης έτσι ώστε να μην παρεμβάλλεται στους γείτονες ή να χαλάει τους τοίχους). Μερικές φορές είναι απαραίτητο να συντονιστεί η εγκατάσταση του split σύστημα με HOA.

Πολλές κατασκευαστικές εταιρείες ανησυχούν εκ των προτέρων για το πρόβλημα των κλιματιστικών και των προσόψεων των σπιτιών. Τώρα η πρακτική είναι ευρέως διαδεδομένη, όταν οι κάτοικοι των νέων κτιρίων θέλουν να εγκαταστήσουν κλιματισμό.

Προβλέπεται να τοποθετούνται εξωτερικές μονάδες σε ορισμένα σημεία. Τα μπλοκ που έχουν τοποθετηθεί σύμφωνα με αυτούς τους κανόνες ταιριάζουν αρμονικά στην αρχιτεκτονική του κτιρίου. Ακόμη πιο βολική επιλογή - ειδικά σχεδιασμένες περιοχές για κλιματιστικά σε μπαλκόνια. Σας επιτρέπουν να εγκαταστήσετε εύκολα το κλιματιστικό και να το προστατέψετε από τη βροχή.

Εγκατάσταση εσωτερικής μονάδας διαχωρισμού συστήματος

Η εσωτερική μονάδα είναι τοποθετημένη σε ένα συμπαγές τοίχο που μπορεί να αντέξει το βάρος της. Συνήθως βρίσκεται ψηλότερα, αλλά τελείως στο τέλος της οροφής δεν μπορεί να τοποθετηθεί ούτε - υπάρχει πάντα χώρος για εισαγωγή αέρα πάνω από τη συσκευή. Επίσης, δεν πρέπει να υπάρχουν εμπόδια στον αέρα που βγαίνει από το κλιματιστικό.

Η μονάδα πρέπει να τοποθετείται έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να τη φροντίζουν άνετα. Μετά από όλα, το κλιματιστικό πρέπει να διατηρείται καθαρό, να καθαρίζετε τα φίλτρα που πλένονται, να το τοποθετείτε αφαιρούμενα και να σκουπίζετε ακριβώς τη σκόνη.

Κατά την επιλογή της θέσης για την εσωτερική μονάδα, εξετάστε την τροχιά τοποθέτησης του σωλήνα και την απόσταση από την εξωτερική μονάδα. Κάθε μοντέλο του κλιματιστικού έχει τις δικές του απαιτήσεις για το μήκος της διαδρομής μεταξύ των μπλοκ, με τη διαφορά ύψους μεταξύ τους, και πρέπει να τηρούνται αυτοί οι κανόνες. Αλλά σε κάθε περίπτωση, όσο μεγαλύτερη είναι η διαδρομή, τόσο περισσότερο ψυκτικό θα χρειαστεί για να ανεφοδιαστεί με καύση το σύστημα, και αυτό πάλι είναι πρόσθετο κόστος.

Είναι επίσης σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη η κατεύθυνση της ροής του αέρα που προέρχεται από τη συσκευή. Εξάλλου, η θερμοκρασία της ροής μιας συσκευής που λειτουργεί σε κατάσταση ψύξης είναι πολύ χαμηλότερη από εκείνη του αέρα σε ένα δωμάτιο ως σύνολο. Εάν σε μια τέτοια γλώσσα του κρύου θα υπάρξει ένα άτομο, τότε όχι για πολύ και να πιάσει ένα κρύο.

Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο μονάδα τοποθέτησης έτσι ώστε το κρύο γλώσσα δεν μπούνε στους τόπους όπου οι άνθρωποι είναι συχνά - στον καναπέ, κρεβάτι, χώρο εργασίας, κ.λπ. Σύγχρονα μοντέλα των κλιματιστικών, ψύξη του αέρα, συχνά το χτύπημα οριζόντια - κατά μήκος της οροφής, τότε είναι με τους νόμους της φυσικής πηγαίνει κάτω, ανάμειξη με τα θερμότερα στρώματα αέρα, και τελικά φθάνει στην επιθυμητή θερμοκρασία. Για το λόγο αυτό, δεν είναι σκόπιμο να τοποθετήσετε τη συσκευή μπροστά σε κατοικημένες περιοχές.

Εγκατάσταση εξωτερικής μονάδας

Με την επιλογή του χώρου για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας θα πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη - για το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί όχι μόνο από την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας της συσκευής και την ασφάλειά του, αλλά και την άνεση - και οι δύο ιδιοκτήτες και ενοικιαστές των γειτονικών διαμερισμάτων.

Η εξωτερική μονάδα είναι τοποθετημένη στον τοίχο του κτιρίου ή στην πλευρά του μπαλκονιού. Επιτρέπεται η τοποθέτηση της μονάδας στο εσωτερικό του μπαλκονιού, αλλά μόνο αν δεν είναι τζάμια. Μην εγκαταστήσετε τη μονάδα στο έδαφος, εκτός εάν υπάρχουν αξιόπιστα υποστηρίγματα για τον εξοπλισμό.

Η επιφάνεια στην οποία πρόκειται να στερεωθεί η εξωτερική μονάδα πρέπει να είναι σκληρή, σταθερή και να αντέχει το βάρος του εξοπλισμού (και η μονάδα μπορεί να ζυγίζει μερικές δεκάδες χιλιόγραμμα). Η εξωτερική μονάδα είναι τοποθετημένη σε βραχίονες, οι οποίες μερικές φορές συμπληρώνονται με παρεμβύσματα στεγανοποιητικά, αν και αυτό δεν αποτελεί υποχρεωτική ενέργεια.

Είναι σημαντικό η εξωτερική μονάδα να είναι ευθυγραμμισμένη σε επίπεδο και τοποθετημένη αυστηρά οριζόντια, καθώς οι αποπροσαρμογές μπορούν να οδηγήσουν σε δυσλειτουργίες. Το σώμα της μονάδας είναι εγκατεστημένο έτσι ώστε να υπάρχει κενός χώρος μεταξύ του και του τοίχου. Δεν πρέπει να υπάρχουν προεξοχές τοίχων ή άλλα εμπόδια κοντά στην μονάδα που παρεμποδίζουν την ανταλλαγή αέρα. Η κακή κυκλοφορία αέρα μειώνει την απόδοση του κλιματιστικού.

Αποφεύγετε να τοποθετείτε τη συσκευή σε άμεση γειτνίαση με τα παράθυρα των γειτονικών διαμερισμάτων - παράγει θόρυβο και θερμά ρεύματα αέρα μπορεί να επηρεάσει τους ενοίκους, και θα είναι μια ευκαιρία για zhilinspektsii αξιώσεις. Αν σκοπεύετε να φέρει ένα κανάλι αποστράγγισης μέσα από την εξωτερική μονάδα, θα πρέπει να το τοποθετήσετε έτσι ώστε η συμπύκνωση δεν στάζει πάνω στους τοίχους, περβάζια παραθύρων, και τους περαστικούς κάτω.

Οι περισσότεροι χρόνου διακοπής και οικονομικά αποδοτική τύπο της εγκατάστασης μειώνεται με την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας κάτω από το παράθυρο. Ωστόσο, δεν είναι πάντα επιτυχής. Έτσι, λόγω της εγγύτητας της εξωτερικής μονάδας με το θόρυβο παράθυρο και κραδασμούς που προκύπτουν από τη λειτουργία της συσκευής μπορεί να γίνει αισθητό και σε εσωτερικούς χώρους. Ως εκ τούτου, πολλοί ιδιοκτήτες επιλέγουν για την εξωτερική μονάδα τοποθετείται σε ένα κενό τοίχο, μακριά από παράθυρα. Σε αυτή την περίπτωση, το ίδιο το τείχος θα γίνει μια αξιόπιστη προστασία από τον θόρυβο. Αλλά η εγκατάσταση της μονάδας σε αυτό θα κοστίσει περισσότερο, γιατί θα πρέπει να διαφυλάξει, στην καλύτερη περίπτωση, με τη βοήθεια της σκάλες (όταν πρόκειται για τα χαμηλότερα πατώματα του σπιτιού), και στη χειρότερη περίπτωση - να καταφεύγουν στις υπηρεσίες των βιομηχανικών ορειβάτες.

Σε αντίθεση με τους περισσότερους τύπους οικιακών συσκευών, ο κλιματισμός απαιτεί υπηρεσία. Περιοδική επιθεώρηση και καθαρισμός δεν είναι μόνο η εσωτερική μονάδα, αλλά και η εξωτερική μονάδα. Επομένως, η εύκολη προσβασιμότητα της μονάδας για πλοίαρχους είναι ένα αναμφισβήτητο "συν". Αυτό δεν είναι πάντα δυνατό να μαντέψει, έτσι ώστε στο μπλοκ και να πάρει ήταν βολικό, και ενώ δεν παρεμβαίνει σε κανέναν. Συνήθως είναι ευκολότερο να επιθεωρούνται οι εξωτερικές μονάδες που είναι στερεωμένες κάτω από το παράθυρο (ορισμένοι κατασκευαστές για το σκοπό αυτό αναπτύσσουν μπλοκ με ένα εύκολα αφαιρούμενο άνω κάλυμμα), στον πρώτο όροφο, στο μπαλκόνι. Εάν η μονάδα κρέμεται σε απόσταση από τα παράθυρα ή καθόλου σε κενό τοίχο, τότε θα χρειαστούν οι υπηρεσίες επιθεώρησης όλων των ίδιων βιομηχανικών ορειβατών.

Οι εξωτερικές μονάδες είναι σχεδιασμένες λαμβάνοντας υπόψη ότι μπορούν να τοποθετηθούν σε εξωτερικούς χώρους, αλλά είναι προτιμότερο να προστατεύονται από το άμεσο ηλιακό φως και τις βροχοπτώσεις. Για το σκοπό αυτό, πάνω από την εξωτερική μονάδα μπορεί να εγκατασταθεί γείσο - προστατεύει τον εξοπλισμό από τον ήλιο, το νερό, το χιόνι, καθώς και από την πτώση πάγο και icicles κατά τον καθαρισμό της οροφής.

Σωληνώσεις των συστημάτων διάσπασης

Ως οδός κυκλοφορίας του ψυκτικού μέσου χρησιμοποιούνται συνήθως σωλήνες άνευ οξυγόνου χωρίς χαλκό. Επιπλέον, ο σωλήνας για τη μεταφορά αερίου φρέον είναι ευρύτερος από ότι για ένα υγρό. Η διάμετρος καθενός από αυτά εξαρτάται από το συγκεκριμένο μοντέλο και την απόδοσή του. Κατά την τοποθέτηση των σωλήνων μπορούν να κάμπτονται, ωστόσο με τέτοιο τρόπο ώστε να μην σχηματίζονται πτυχές ή ρωγμές.

Οι σωληνώσεις πρέπει να είναι στεγνές, καθαρές, χωρίς ρωγμές ή ξένα σωματίδια μέσα. Κατά την προετοιμασία των σωλήνων, οι αποκομμένες άκρες επεξεργάζονται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχουν αιχμηρές ρωγμές ή τσιπς χαλκού.

Συνδέστε το κομμάτι είτε με καύση είτε με συγκόλληση. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας συγκόλλησης, οι σωλήνες γεμίζουν με άζωτο για να εκδιώξουν αέρα από αυτά. Αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει ούτε, λόγω της παρουσίας οξυγόνου στο εσωτερικό του σωλήνα, σχηματίζεται κλίμακα. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του διαχωρισμένου συστήματος, τα σωματίδια της κλίμακας μπορούν να εισέλθουν στο ψυκτικό μέσο και να κινούνται μαζί με αυτά κατά μήκος των σωλήνων, εμφανίζονται στον συμπιεστή και να οδηγούν στη θραύση του. μέθοδος καύση απλούστερη από συγκόλληση, χωρίς εξοπλισμό συγκόλλησης ανάγκη και δεξαμενές με άζωτο, γι 'αυτό είναι πολύ δημοφιλής με την εγκατάσταση οικιακών συστημάτων διαχωρισμού για αυτό. Ωστόσο, απαιτεί από τους εγκαταστάτες να έχουν κάποια εμπειρία και ικανότητα, επειδή η κακή δουλειά μπορεί να οδηγήσει σε διαρροή φρεονιού στη διασταύρωση σωλήνων.

Πρέπει να ελέγχεται η στεγανοποιημένη διαδρομή για διαρροές - συμπιεσμένη. Για το σκοπό αυτό, το άζωτο πιέζεται στους σωλήνες υπό πίεση και, σύμφωνα με τις ενδείξεις των οργάνων, προσδιορίζεται αν υπάρχουν διαρροές. Μερικοί εγκαταστάτες χρησιμοποιούν άλλα μέσα για τον εντοπισμό διαρροών - όπως μακράς γνωστή μέθοδος σαπούνισμα ενώσεις (όταν υπάρχει διαρροή αφρού σχηματίζεται).

Όταν η τροχιά είναι τοποθετημένη και είναι έτοιμη για σύνδεση με τις μονάδες χωρισμένου συστήματος, οι σωλήνες είναι έτοιμοι για πλήρωση με ψυκτικό μέσο. Αρχικά εκκενώνονται - εκκενώνονται από αυτά με αέρα και άλλα αέρια. Εάν όχι, τότε, κατ 'αρχάς, η πίεση ενός ψυκτικού αερίου αραιό στο σύστημα δεν επαρκεί για την κανονική λειτουργία του κλιματιστικού μηχανήματος, και δεύτερον, η υγρασία που περιέχεται στον αέρα μπορεί να βλάψει το συμπιεστή. Μόνο μετά την εκκένωση, τροφοδοτείται ψυκτικό μέσο στους σωλήνες.

Εγκατάσταση όλων των επικοινωνιών

Οι αγωγοί και τα καλώδια διασύνδεσης συνήθως τοποθετούνται σε μία δέσμη. Οι χαλκοσωλήνες είναι μονωμένοι ξεχωριστά ο ένας από τον άλλο για να αποτρέπουν την ανταλλαγή θερμότητας μεταξύ τους και του περιβάλλοντος. Στη συνέχεια, οι επικοινωνίες είναι τυλιγμένες με ενισχυτική ταινία, η οποία θα τους προστατεύει από ζημιές και έκθεση σε ηλιακό φως (η μόνωση των σωλήνων είναι ευάλωτη στην υπεριώδη ακτινοβολία και μπορεί να καταρρεύσει).

Για τη διεξαγωγή σωλήνων και συρμάτων στην εξωτερική μονάδα, πραγματοποιείται στο τοίχωμα μια διαμπερής οπή 60 mm ή μεγαλύτερη (ανάλογα με το μοντέλο του διαχωρισμένου συστήματος). Κατασκευάζεται με κλίση προς τα κάτω στο δρόμο, έτσι ώστε να μην έχει βροχή, χιόνι, σκόνη. Δεδομένου ότι τα αιχμηρά θραύσματα του οπλισμού μπορούν να παραμείνουν μέσα στον τοίχο, τοποθετείται ένας προστατευτικός σωλήνας μπροστά από τη διαδρομή μέσα από την οπή μέσα σε αυτό. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών εγκατάστασης, η οπή είναι μονωμένη και σφραγισμένη με κονίαμα. Ο χώρος της εξόδου της διαδρομής μέσω του τοίχου πρέπει να είναι καλά μονωμένος, διαφορετικά θα σχηματιστεί γύρω από αυτή μια ψυχρή ζώνη με συμπύκνωμα και αυτό μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση μούχλας.

Η διαδρομή τοποθετείται είτε στο πάχος των τοίχων του δωματίου, είτε κατά μήκος της επιφάνειας του τοίχου μέσα στο κουτί. Με μια κρυφή τοποθέτηση στον τοίχο, κάντε ένα shtroba σε όλο το μήκος της διαδρομής, και στη συνέχεια - σφραγίστε το. Αυτή η μέθοδος εγκατάστασης είναι πιο αισθητική - οι επικοινωνίες του διαχωρισμένου συστήματος δεν είναι ορατές, ο τοίχος παραμένει ομαλός και ομαλός. Η μέθοδος είναι κατάλληλη για χώρους όπου οι επισκευές προγραμματίζονται μόνο επειδή, μετά τη θραύση του τοίχου, θα πρέπει να επισκευαστούν ξανά. Αλλά αν για κάποιο λόγο υπάρχει μια διαρροή στο σωλήνα για να το διορθώσετε, θα πρέπει να ανοίξετε τον τοίχο. Έτσι, η αξιοπιστία των συνδέσεων παίζει σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια όχι μόνο του κλιματιστικού, αλλά και της επισκευής που γίνεται στο δωμάτιο.

Στο διακοσμητικό κιβώτιο, η τροχιά μπορεί επίσης να τοποθετηθεί σε ήδη τελειωμένο τοίχο. Αυτή η μέθοδος είναι φθηνότερη (είναι πιο δύσκολο να συγκολληθεί και να σφραγιστεί ο τοίχος και συνεπώς πιο ακριβός) και ανά πάσα στιγμή είναι εύκολο να αποκτήσετε πρόσβαση στους σωλήνες προκειμένου να εξαλειφθεί η διαρροή. Αλλά το ίδιο το κουτί θα είναι καθαρά ορατό στον τοίχο. Και αν, μαζί με τους σωλήνες, η αποστράγγιση τοποθετείται σε αυτό, το κιβώτιο θα πρέπει επίσης να τοποθετηθεί με μια κλίση, και οπτικά θα φανεί λίγο στραβό.

Ωστόσο, είναι καλύτερα να μιλήσετε ξεχωριστά για την αποστράγγιση.

Αποχέτευση διαχωρισμένων συστημάτων (αποστράγγιση συμπυκνωμάτων)

Το συμπύκνωμα μπορεί να αφαιρεθεί από την κεφαλίδα της εσωτερικής μονάδας με διάφορους τρόπους.

Το πιο κοινό αυτή τη στιγμή - η απόσυρση του καναλιού αποχέτευσης στο δρόμο, μαζί με τους σωλήνες και τα καλώδια.

Κατόπιν αποστραγγίστε τον εύκαμπτο σωλήνα αποστράγγισης με άλλες επικοινωνίες τυλιγμένες με ενισχυτική ταινία και βάλτε το σε ένα στυλό ή κουτί. Συνήθως για οικιακά διαχωρισμένα συστήματα, χρησιμοποιείται παθητική αποστράγγιση - όταν το υγρό ρέει φυσικά. Για να εξασφαλιστεί μια αποτελεσματική εκροή υγρασίας μέσω του καναλιού, πρέπει να τοποθετηθεί με μια κλίση από την κορυφή προς τα κάτω (από την εσωτερική μονάδα στην οπή στον τοίχο).

Ταυτόχρονα, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή ώστε ο εύκαμπτος σωλήνας να τεντωθεί ομαλά, χωρίς καμπύλες ή ζημιές. Διαφορετικά, η κίνηση του νερού μέσω του καναλιού μπορεί να διαταραχθεί και, αντί να ρέει έξω στο δρόμο, θα χύσει την παλέτα στην εσωτερική μονάδα.

Η απόφραξη του συστήματος αποστράγγισης και τα επακόλουθα προβλήματα είναι μία από τις συχνές αιτίες των καταγγελιών από τους χρήστες κλιματισμού και ο λόγος για αυτό είναι η ανεπιτυχής εγκατάσταση.

Παρεμπιπτόντως, ακόμη και με την απόσυρση του συμπυκνώματος στην αποχέτευση του δρόμου δεν χρειάζεται απαραίτητα να τοποθετηθεί μαζί με άλλες επικοινωνίες. Μετά από όλα, αν οι σωλήνες και τα καλώδια τραβιούνται απευθείας στην εξωτερική μονάδα, η αποστράγγιση είναι ακριβώς στο πλησιέστερο μέρος όπου μπορείτε να ρίξετε το νερό.

Ως εκ τούτου, το κανάλι στην πραγματικότητα συναρμολογημένα χωριστά από τα καλώδια και διαδρομή ψυκτικού, ωστόσο, στην περίπτωση αυτή, θα είναι και πάλι Stroebe στον τοίχο ή ένα διακοσμητικό κουτί, την έμπηξη ενός διαμπερή οπή στον τοίχο.

Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το κλιματιστικό σε λειτουργία ψύξης σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν στο δρόμο, είναι λογικό να παρέχει μια θερμάστρα έξοδο αποστράγγισης που δεν θα επιτρέψει συμπύκνωση να παγώσει και να φράξει το σωλήνα.

Ένας άλλος τρόπος αποστράγγισης του συστήματος αποστράγγισης ασκείται - στο σύστημα αποχέτευσης. Είναι αλήθεια ότι, αν ληφθεί υπόψη η φυσική ροή του ύδατος, η θέση του αποχετευτικού συστήματος του κτιρίου και της εσωτερικής μονάδας σε σχέση με αυτό προϋποθέτει μεγάλη σημασία.

Τραβήξτε το σωλήνα με μια κλίση σε όλο το διαμέρισμα είναι απίθανο να θέλει κανείς, ειδικά επειδή πολύ μεγάλα κανάλια αποστράγγισης είναι λιγότερο αποτελεσματικά στην αφαίρεση του συμπυκνώματος. Επιπλέον, θα πρέπει να φροντίσετε ώστε η μυρωδιά από το αποχετευτικό δίκτυο να μην ρέει μέσα από το κανάλι μέσα στο δωμάτιο. Για το σκοπό αυτό, για παράδειγμα, χρησιμοποιούνται σιφόνια με υδραυλικά κλειδαριές που εμποδίζουν τις οσμές.

Εάν υπάρχουν προβλήματα με τη φυσική εκροή συμπυκνωμάτων, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια αντλία που θα αντλεί βίαια το νερό και θα οδηγεί στο δρόμο ή στο αποχετευτικό δίκτυο.

Τέλος, αν είναι αδύνατο να φέρουμε νερό στο δρόμο ή στο αποχετευτικό δίκτυο, υπάρχει πάντα ένας ακόμη τρόπος - η συλλογή συμπυκνωμάτων σε κάποια χωρητικότητα μέσα στο δωμάτιο. Αλλά επίσης είναι συζευγμένο με τον κίνδυνο, επειδή η πλήρωση της δεξαμενής είναι δύσκολο να παρακολουθείτε (και κατά τη διάρκεια εντατικής ψύξης σε υγρό κλιματισμού αέρα το καλοκαίρι είναι σε θέση να εισπράξει μερικά λίτρα ανά ώρα νερό), και θα ξεχειλίσει.

Προετοιμασία της καλωδίωσης για την εγκατάσταση ενός διαχωρισμένου συστήματος

Με την τροφοδοσία του κλιματιστικού, δεν είναι τόσο απλό. Το split σύστημα δεν μπορεί να ληφθεί και να συνδεθεί με τη πλησιέστερη πρίζα, που τροφοδοτείται από τη γραμμή καλωδίωσης, μαζί με αρκετές περισσότερες εξόδους.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι το κλιματιστικό είναι ένας ισχυρός εξοπλισμός, σε μια κορυφή της θερμότητας, που εργάζεται κυριολεκτικά όλο το εικοσιτετράωρο. Δημιουργεί ένα σημαντικό φορτίο στο δίκτυο και, λειτουργώντας ταυτόχρονα με άλλες ισχυρές συσκευές συνδεδεμένες στην ίδια γραμμή, μπορεί να προκαλέσει διακοπή ή ακόμα και πυρκαγιά του καλωδίου. Επιπρόσθετα, εάν το split σύστημα ενεργοποιεί την ενεργοποίηση της ηλεκτρικής συσκευής ασφαλείας, όλες οι πρίζες σε αυτό το τμήμα της καλωδίωσης θα απενεργοποιηθούν αμέσως. Ως εκ τούτου, είναι αδύνατο να τροφοδοτήσει το κλιματιστικό από το δίκτυο.

Οι ειδικοί συνιστούν να ετοιμάσετε μια ξεχωριστή συσκευή ηλεκτρικής ασφάλειας με μια γραμμή καλωδίωσης για να τροφοδοτήσετε το κλιματιστικό. Μπορείτε να εγκαταστήσετε μια πρίζα (θα πρέπει να σχεδιάζεται για 16 A) ή ακόμα καλύτερα να τροφοδοτείτε τη συσκευή απευθείας με ένα καλώδιο - έτσι ώστε να μην υπάρχουν συνδέσεις σε όλο το μήκος της καλωδίωσης.

Το κλιματιστικό πρέπει να είναι γειωμένο.

Επίσης, είναι απαραίτητο να προσέξετε την προστασία από τις πτώσεις τάσης, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στον συμπιεστή. Αυτό το μέτρο είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν πρόκειται για τη σύνδεση ενός μοντέλου μετατροπέα - τέτοιες συσκευές είναι πιο ευάλωτες σε τάσεις τάσης από τα μη ανεστραμμένα δείγματα.

Και αν σκεφτεί κανείς ότι το κλιματιστικό inverter - όλο και πιο ακριβά, είναι καλύτερο να περάσουν λίγο σε ένα αξιόπιστο κύμα προστάτη από ό, τι για την επισκευή του εξοπλισμού. Με τη σειρά του, το μοντέλο μετατροπέα μπορείτε να ξεκινήσετε την κατανάλωση ενός μικρού εκκίνησης ρεύμα - όχι μεγαλύτερη από την ονομαστική, ενώ για να ξεκινήσει το σύστημα διαχωρισμού μη μετατροπέα πρέπει οι τρέχουσες έξι έως οκτώ φορές μεγαλύτερη από την ονομαστική, και ως εκ τούτου δημιουργεί ένα μεγαλύτερο φορτίο στο δίκτυο.

Ελέγξτε τη λειτουργία του διαχωρισμένου συστήματος μετά την εγκατάσταση και την εγκατάσταση όλων των επικοινωνιών

Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, είναι απαραίτητο να ελεγχθεί η απόδοση του διαχωρισμένου συστήματος. Ελέγξτε αν ο συμπιεστής ξεκινά, αν διατηρείται η απαραίτητη πίεση ψυκτικού στους σωλήνες, αν η απόδοση του μοντέλου είναι σύμφωνη με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Επίσης, οι ειδικοί πρέπει να βεβαιωθούν ότι το σύστημα αποστράγγισης λειτουργεί κανονικά - δεν ρέει, δεν υπερχειλίζει την άκρη του δίσκου απορροής στην εσωτερική μονάδα.

 • Μερικοί προγραμματιστές προβλέπουν το σχεδιασμό των ειδικών χώρων του σπιτιού για την τοποθέτηση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού.
 • Σε ένα τοίχωμα υψηλού τυφλού, η εξωτερική μονάδα θα πρέπει να εγκατασταθεί με ανυψωτικό εξοπλισμό ή βιομηχανικούς ορειβάτες.
 • Στο έδαφος, η εξωτερική μονάδα δεν μπορεί να εγκατασταθεί. Θα πρέπει να τοποθετηθεί είτε σε ασφαλή, άκαμπτη βάση είτε σε στερεό τοίχο.
 • Οι κατασκευαστές συστήνουν την τοποθέτηση επάνω στην εξωτερική μονάδα ενός προστατευτικού καλύμματος - για προστασία από το άμεσο ηλιακό φως και τις βροχοπτώσεις
 • Δεν επιτρέπεται σε κάθε τοίχο να κάνει οριζόντια τοποθέτηση για την εγκατάσταση κλιματισμού, αλλά πολλοί δεν το σκέφτονται
 • (Ελεγμένο) Τι πρέπει να κάνω εάν η μονάδα «σκάει» στον αέρα (στην αίθουσα υπήρχε ο ήχος - χαστούκια και χειροκροτήματα σε θυελλώδεις καιρικές συνθήκες) - κάμψη σωλήνα προς τα κάτω, ή να τη συνδέσει με ένα καλαμάκι από κοκτέιλ του ανέμου δεν μπει στο σύστημα και να μην μετακινείτε τον άξονα του ανεμιστήρα.

Συντάκτης: Ο διάσημος δημοσιογράφος των θεμάτων κατασκευής M. Tretyakov. Φωτογραφία: Γενικά

Πώς να καθαρίσετε το σωλήνα αποστράγγισης του κλιματιστικού

Πολλοί ιδιοκτήτες διαχωριστικών συστημάτων αντιμετώπισαν ένα τέτοιο πρόβλημα όπως η ροή του κλιματιστικού. Το νερό συνήθως στάζει από την εσωτερική μονάδα της συσκευής. Λοιπόν, αν μόλις διαρρεύσει στο πάτωμα, και δεν σας πλημμύρισαν με ακριβά έπιπλα ή συσκευές. Ένα άλλο πρόβλημα που μπορεί να προκύψει λόγω διαρροής συμπυκνωμάτων είναι βραχυκύκλωμα, σε περίπτωση που το νερό έχει βγει στην έξοδο ή στην ενσωματωμένη συσκευή οικιακής χρήσης. Από τι είναι αυτό; Πιθανότατα, έχετε ένα βρώμικο σύστημα κλιματισμού. Το νερό δεν μπορεί να ρεύσει μέσα από τον σωλήνα και συνεπώς ρέει μέσα στο διαμέρισμα. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε λεπτομερώς πώς να καθαρίσετε το σωλήνα αποστράγγισης του κλιματιστικού και ολόκληρου του συστήματος αποστράγγισης.

Αιτίες απόφραξης αποχέτευσης

Τις περισσότερες φορές το πρόβλημα προκύπτει από την υπαιτιότητα του ιδιοκτήτη του κλιματιστικού. Κάθε τεχνική χρειάζεται περιοδικό καθαρισμό και ποιοτική εξυπηρέτηση, η οποία δεν μπορεί να σωθεί. Εάν τα μέτρα αυτά παραμεληθούν, τότε το παραπάνω πρόβλημα μπορεί να επιτευχθεί.

Τις περισσότερες φορές, το δοχείο αποστράγγισης του κλιματιστικού γίνεται φραγμένο. Το συμπύκνωμα το οποίο ρέει προς τα κάτω στην παλέτα φέρει τη βρωμιά που συλλέγονται μέσα στο στραγγίζουμε, του οποίου η διάμετρος είναι τυπικά πολύ μικρός (περίπου 1 cm), φυσικά, νεροχύτη μετά από λίγο βουλώνει με βρωμιά και κάρτερ νερό υπερχειλίσεις. Και, δεδομένου ότι η ροή του νερού έχει πουθενά να πάει, εκείνη αρχίζει να στάζει από την εσωτερική μονάδα στο πάτωμα. Ποια είναι η έξοδος από αυτή την κατάσταση; Η απάντηση είναι ο τακτικός καθαρισμός του συστήματος αποστράγγισης και ιδιαίτερα ο καθαρισμός του σωλήνα αποστράγγισης. Ας υπολογίσουμε πώς να καθαρίσετε το σωλήνα αποστράγγισης του κλιματιστικού με τα δικά σας χέρια.

Συνηθισμένα αίτια απόφραξης των συστημάτων αποστράγγισης

Υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τους οποίους το συμπύκνωμα μπορεί να εισέλθει στο εσωτερικό και όχι έξω. Αυτοί οι λόγοι είναι χαρακτηριστικοί για συστήματα διαχωρισμού οποιουδήποτε τύπου:

 1. Εάν μειωθεί η ποσότητα του ψυκτικού μέσου στο σύστημα, η θερμοκρασία του εξατμιστή μειώνεται επίσης και μπορεί να κατασκευαστεί πάγος. Στη συνέχεια, το νερό δεν μπορεί να εισέλθει στην παλέτα, αλλά θα στραγγίσει στον ανεμιστήρα και από αυτό στο πάτωμα. Επίσης, αυτό το πρόβλημα μπορεί να προκύψει όχι μόνο εξαιτίας της έλλειψης φρέον, αλλά και όταν ο εξατμιστής ή τα φίλτρα είναι έντονα μολυσμένα.
 2. Αν ο ρυθμιστής πίεσης δεν είναι εγκατεστημένος στο σύστημα split σας, η πίεση στο σύστημα μπορεί να πέσει όταν η θερμοκρασία πέσει έξω. Συνεπώς, η θερμοκρασία στον εξατμιστή μειώνεται επίσης. Και αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και με αρκετό freon. Κατά κανόνα, ο ρυθμιστής πίεσης αποτελεί αναπόσπαστο μέρος όλων των κλιματιστικών μηχανημάτων που έχουν σχεδιαστεί για ετήσια χρήση.
 3. Ο πιο κοινότατος λόγος είναι η κατάψυξη της εξόδου του σωλήνα αποστράγγισης. Αυτό μπορεί να συμβεί αν χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό για ψύξη το χειμώνα. Σε αυτή την περίπτωση, το συμπύκνωμα πρέπει να εκκενωθεί έξω. Εάν η θερμοκρασία στο δρόμο πέσει κάτω από το μηδέν, τότε η τρύπα του σωλήνα θα παγώσει φράσσοντας την έξοδο για νερό. Ωστόσο, πρέπει να θυμάστε ότι πριν καθαρίσετε τον αγωγό αποστράγγισης, είναι απαραίτητο να πλύνετε την λεκάνη αποστράγγισης και άλλα στοιχεία του συστήματος αποστράγγισης του κλιματιστικού.

Διαχωρισμένα συστήματα με αποστράγγιση του συμπυκνώματος με βαρύτητα και αιτίες απόφραξης του συστήματος αποστράγγισης

Το διαχωρισμένο σύστημα με αποστράγγιση βαρύτητας του συμπυκνώματος λειτουργεί ως εξής. Το υγρό συλλέγεται στα πτερύγια του εξατμιστή και στη συνέχεια αποστραγγίζεται στο λουτρό. Στη συνέχεια, μέσω του αγωγού, βγαίνει στο δρόμο ή στο μπάνιο. Αν είστε ο ιδιοκτήτης ενός διαχωρισμένου συστήματος αυτού του τύπου, οι λόγοι για τη διαρροή του κλιματιστικού μπορεί να είναι οι εξής:

 1. Ο σωλήνας αποστράγγισης δεν έχει κλίση, δηλ. Η τρύπα από την οποία φθάνει το νερό είναι υψηλότερη ή στο ίδιο επίπεδο με την οπή εκκένωσης νερού. Κατά συνέπεια, το υγρό συγκρατείται στον σωλήνα και μπορεί να ρέει στην αντίθετη κατεύθυνση. Η έξοδος είναι για τον καθαρισμό του ίδιου του σωλήνα αποστράγγισης.
 2. Υλικό κακής ποιότητας. Εάν ο χώρος αποστράγγισης είναι κατασκευασμένος από υλικό κακής ποιότητας, ο σωλήνας αποστράγγισης συμπυκνώματος μπορεί να σκάσει ή να σπάσει με το χρόνο. Εάν η αποστράγγιση αποτελείται από διάφορους διασυνδεδεμένους σωλήνες, οι ραφές που τις συνδέουν μεταξύ τους θα μπορούσαν να διασκορπιστούν.
 3. Εφαρμογή ψευδοσιφώνου. Συμβαίνει οι εγκαταστάτες να κάμπτουν τον σωλήνα αποχέτευσης με ζιγκ-ζαγκ. Αυτό γίνεται για να δημιουργηθεί μια σφραγίδα νερού και οι μυρωδιές λυμάτων δεν μπορούσαν να διεισδύσουν στο διαμέρισμα λόγω της σταθερής στάθμης του νερού στο σωλήνα. Ωστόσο, αυτή η προσέγγιση καθιστά δύσκολη την απομάκρυνση του συμπυκνώματος από το σωλήνα αποστράγγισης. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να μην χρησιμοποιείται αυτή η μέθοδος με σιφόνια.
 4. Σκουπίδια στο σύστημα αποστράγγισης. Το φουσκωμένο δοχείο μπορεί να είναι ως σωλήνας αποστράγγισης και το ίδιο το λουτρό ή μια οπή για την αποστράγγιση του συμπυκνώματος.

Διαχωρίζονται συστήματα με αντλία αποστράγγισης και προκαλούν απόφραξη του συστήματος αποστράγγισης

Εάν έχετε ένα σύστημα διαχωρισμού με αντλία αποστράγγισης, δηλ. χωρίς να αποστραγγίζεται το συμπύκνωμα στο δρόμο, οι λόγοι διαρροής συμπυκνωμάτων μπορεί να είναι οι εξής:

 • Βλάβη της αντλίας αποστράγγισης. Η αντλία μπορεί να καεί ή να αρχίσει να λειτουργεί με χαμηλότερη ισχύ. Ακόμη και η παρουσία ενός χαρακτηριστικού ήχου δεν σημαίνει ότι η αντλία είναι σε κατάσταση λειτουργίας. Πρέπει να αφαιρεθεί και να ελεγχθεί.
 • Αποκλεισμός στο θάλαμο επιπλεύσεως. Εάν υπάρχει πολλή βρωμιά, ο πλωτήρας στο θάλαμο πλωτήρα μπορεί να σταθεροποιηθεί, εξαιτίας της οποίας η αντλία θα σταματήσει να λειτουργεί και η αποστράγγιση του νερού θα σταματήσει.
 • Σπάσιμο του αισθητήρα χωρίς επαφή ή επιπλεύσεως.
 • Σφίξτε τον σωλήνα εξόδου αέρα.
 • Κακή επαφή στους ακροδέκτες τροφοδοσίας της αντλίας.

Γιατί πρέπει να καθαρίσετε ολόκληρο το σύστημα, όχι μόνο τον σωλήνα

Το σύστημα αποστράγγισης του κλιματιστικού είναι ένα μέρος με υψηλή υγρασία, που σημαίνει ότι είναι ένα ιδανικό μέρος για την αναπαραγωγή μικροοργανισμών. Επιπλέον, όλη η βρωμιά που συγκεντρώθηκε εδώ συλλέγεται από τον αέρα. Η αποχέτευση συχνά αναπτύσσει μούχλα και βακτήρια που είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο. Γι 'αυτό είναι απαραίτητο να προσεγγίσετε τον καθαρισμό του αποχετευτικού συστήματος με κάθε ευθύνη.

Μπορείτε σίγουρα να χρησιμοποιήσετε τις λαϊκές θεραπείες που θα σας προτρέψουν να καθαρίσετε το σωλήνα αποστράγγισης του κλιματιστικού. Ωστόσο, θα οδηγήσουν σε ένα γρήγορο, αλλά βραχύβιο αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, μερικοί σύμβουλοι συνιστούν να φυσάτε ένα σωλήνα ή να τον σπρώχνετε με μεταλλικό σύρμα. Αλλά τι θα πάρουμε ως αποτέλεσμα; Ο σωλήνας, φυσικά, θα διασπαστεί, το νερό θα στραγγίσει μέσα από αυτό, αλλά η λάσπη θα παραμείνει μέσα στο δοχείο αποστράγγισης. Έτσι, θα έχετε αποτελέσματα πολύ γρήγορα, αλλά το πρόβλημα θα επιστρέψει νωρίτερα από ό, τι θα καταλήξετε απολαμβάνοντας το γρήγορο αποτέλεσμα. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να εφαρμόζετε επαγγελματικά μυστικά και να επιλύσετε το πρόβλημα κρίσιμα. Απλά φροντίστε να καθαρίσετε προσεκτικά το σύστημα αποστράγγισης του κλιματιστικού σας.

Καθαρισμός του συστήματος αποστράγγισης

Πρώτα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε το κλιματιστικό. Αφαιρέστε προσεκτικά το κάλυμμα από το κλιματιστικό και αφαιρέστε τα μαύρα φίλτρα. Στη συνέχεια, λυγίστε την κάτω λεπίδα, μέσω της οποίας ρέει το ρεύμα αέρα, και βγάλτε δύο πώματα από κάτω. Ξεβιδώστε τις βίδες. Κατά τη διάρκεια όλων των λειτουργιών, η συσκευή πρέπει να απενεργοποιηθεί.

Μετά από δεκαπέντε λεπτά, (δηλαδή πόσο χρόνο χρειάζεται για το φάρμακο έδρασε) πρέπει να συνδεθεί με μια ηλεκτρική σκούπα σωλήνα που θα απορροφήσει όλες τις ακαθαρσίες που έχει παραμείνει στο σύστημα αποχέτευσης. Η δεύτερη επιλογή περιλαμβάνει τη συμπερίληψη μιας ηλεκτρικής σκούπας σε λειτουργία εμφύσησης. Έτσι, θα επιτευχθεί μια αποτελεσματική διάθεση για να εκραγεί η αποστράγγιση από τα συντρίμμια. Μετά από αυτό, μπορείτε να χύσετε μισό λίτρο νερού στο σύστημα αποστράγγισης για έλεγχο. Εάν το νερό χύνει ελεύθερα μέσα από την τρύπα αποστράγγισης, τότε συγχαρητήρια, έχετε καταφέρει να καθαρίσετε το σωλήνα αποστράγγισης και μόνο. Εάν αντιμετωπίζετε δυσκολίες με την έξοδο του νερού από το σωλήνα, είναι δυνατόν να επαναλάβετε την τελευταία διαδικασία αρκετές φορές.

Βήμα 15: Αποστραγγίστε το σύστημα κλιματισμού και τους βασικούς κανόνες εγκατάστασης

Ο τελευταίος κορμός που απομένει να τοποθετηθεί είναι ένα αποχετευτικό σύστημα. Κατά την αποστράγγιση της εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος, συσσωρεύεται νερό στις μονάδες της συσκευής. Στα χαμηλότερα τμήματα των πλίνθων υπάρχουν οπές αποστράγγισης, στις οποίες συνδέονται οι εύκαμπτοι σωλήνες αποστράγγισης.

Δύο επιλογές για την αποστράγγιση του αποχετευτικού συστήματος από τις μονάδες κλιματισμού:

1. Στο σύστημα αποχέτευσης, περιλαμβάνει την εγκατάσταση μιας γραμμής σιφόνι για την προστασία από την οσμή

2. Ελεύθερη αποστράγγιση συμπυκνωμάτων στο δρόμο

Οι εύκαμπτοι σωλήνες πρέπει να εγκαθίστανται κάτω από μια κλίση προς την κατεύθυνση της αποστράγγισης του νερού. Κατά κανόνα, ο σωλήνας αποστράγγισης της εσωτερικής μονάδας αφαιρείται στο δρόμο κατά μήκος της ήδη τοποθετημένης διαδρομής προς το εξωτερικό μπλοκ. Για να το κάνετε αυτό, το κουτάκι ή το διακοσμητικό κουτί γίνεται με μικρή κλίση προς το δρόμο - αυτό θα αποτρέψει τη συσσώρευση νερού στο σωλήνα αποστράγγισης και θα πρέπει να καθαριστεί πολύ σπάνια. Η αποστράγγιση της εξωτερικής μονάδας δεν είναι οργανωμένη ή εκτραπεί προς την πλευρά της - το συμπύκνωμα εκρέει ελεύθερα από την οπή ή τον κοντό σωλήνα στο κάτω μέρος της μονάδας.

Στην πώληση υπάρχουν ήδη εγκατεστημένα κιτ τοποθέτησης για την αυτο-εγκατάσταση του κλιματιστικού από 0,8 έως 50 μέτρα. Αγοράστε ένα έτοιμο κιτ είναι πιο επικερδές από το να αγοράσετε αξεσουάρ χωριστά. Επίσης, το κιτ είναι κατάλληλο για την τοποθέτηση του στίβου κατά την επισκευή. Περιλαμβάνονται: έτοιμοι σωλήνες για γρήγορη σύνδεση κλιματισμού σε θερμομόνωση, σωλήνα αποστράγγισης, στηρίγματα εξωτερικής μονάδας, καλώδια, συνδετήρες. Παραλαβή στη Μόσχα από τον κ. Lermontovsky Prospekt (8). Παράδοση σε όλη τη Ρωσία. Διαβάστε περισσότερα.

Η κανονική εγκατάσταση του κλιματισμού στη Μόσχα και την περιοχή της Μόσχας - 5000 ρούβλια με το υλικό. Η τοποθέτηση των χάλκινων διαδρομών - από 3000 ρούβλια. Διαβάστε περισσότερα.

Εξετάστε την πρώτη έκδοση των συνδέσεων, όπου εκτρέπουμε την αποστράγγιση στο δρόμο, είναι η πιο απλή και συνηθισμένη.

Συνδέουμε τον εύκαμπτο σωλήνα αποστράγγισης του απαραίτητου μήκους στην εσωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε ένα κατάλληλο εξάρτημα προσαρμογής. Δεν συνιστάται η τοποθέτηση εύκαμπτων σωλήνων μεταξύ τους - χωρίς τη στεγανοποίηση της σύνδεσης δεν θα είναι αξιόπιστη.

Κατά την τοποθέτηση του εύκαμπτου σωλήνα, είναι επιθυμητό να αποφεύγετε πολύ αιχμηρές στροφές του συστήματος αποστράγγισης. Το συμπύκνωμα, που εκκενώνεται κατά μήκος της κύριας γραμμής, θα συναντήσει στο δρόμο του ένα εμπόδιο με τη μορφή μιας στροφής και θα συσσωρευτεί σε αυτό το μετεωρίτη, αποτρέποντας μια ομαλή ροή.

Οι βασικές απαιτήσεις για ένα σύστημα αποστράγγισης είναι παρόμοιες με τις βασικές απαιτήσεις για την τοποθέτηση ενός αποχετευτικού δικτύου:

 • Η βέλτιστη γωνία κλίσης των οριζόντιων τμημάτων είναι 3 μοίρες
 • Η βέλτιστη γωνία περιστροφής είναι 45 μοίρες
 • Στην είσοδο του συστήματος αποχέτευσης, πρέπει να τοποθετηθεί σιφόνι στον εύκαμπτο σωλήνα στον οποίο θα υπάρχει πάντοτε νερό. Ο Siphon κλείνει το πέρασμα στη μονάδα κλιματισμού από το δίκτυο αποχέτευσης, το οποίο έχει δυσάρεστη οσμή.

Σε περίπτωση αποστράγγισης συμπυκνωμάτων στο δρόμο, χρησιμοποιήστε τις δύο πρώτες συστάσεις. Πιθανότατα, οργανώνεται μια κοινή διαδρομή μεταξύ των μπλοκ (που έχουν ήδη περιγραφεί στα προηγούμενα άρθρα), η οποία περιλαμβάνει ένα σωλήνα αποστράγγισης. Από το ήδη γνωστό σχήμα που δίνεται παρακάτω - το σωλήνα αποστράγγισης - το τελευταίο πράγμα που αφήνεται να τοποθετηθεί στην κοινή διαδρομή.

Εάν ο σωλήνας αποστράγγισης δεν αποτελείται από ανθεκτικό στη φθορά υλικό και αντι-παγετού (συνήθως έχει μικρή διάμετρο), βάλτε τη γραμμή αποστράγγισης σε ένα υπαίθριο χώρο ενός κυματοειδούς σωλήνα, όπως φαίνεται στο διάγραμμα. Στο δωμάτιο, η απόκρυψη του σωλήνα αποστράγγισης στο κυματοειδές σωλήνα δεν έχει νόημα.

Μετά την εγκατάσταση του σωλήνα αποστράγγισης, ανεβείτε τις επικοινωνίες της διαδρομής σύνδεσης μεταξύ τους με βινυλική ταινία σε διάφορα σημεία. εάν χρησιμοποιείται κυματοειδής σωλήνας μεγάλης διαμέτρου ως μονωτική περιέλιξη, μην συνδέετε προσεκτικά τις επικοινωνίες με την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού.

Όταν επιλεγεί εξωτερική σχήμα μονάδα αποχέτευσης είναι απλή στην εφαρμογή της - στην οπή αποστράγγισης του εύκαμπτου σωλήνα και το συμπύκνωμα συνδέεται με το κάτω μέρος της μονάδας αποφορτιστεί λίγο, έτσι ώστε η εκτόξευση των σταγόνων συμπυκνώματος δεν εμπίπτουν στις γείτονες παράθυρα, τα κλιματιστικά και άλλες προβολές πρόσοψη.

Μετά την ολοκλήρωση της οργάνωσης του συστήματος αποχέτευσης, μην ξεχάσετε να τυλίξει ταινία βινυλίου κομμάτι κοινή conditioner που τρέχει κατά μήκος του εξωτερικού τοίχου του κτιρίου, εκτός φυσικά αν δεν χρησιμοποιούν ως μονωτικό εκκαθάριση κοινή επικοινωνία κυματοειδές σωλήνα. Τραβήξτε την ταινία από κάτω προς τα πάνω. Επίσης τυλίξτε την ταινία βινυλίου - ανοιχτές τομές χάλκινων σωλήνων για να τις προστατέψετε από τη διάβρωση και το ηλεκτρικό καλώδιο. Σφραγίστε την οπή στο εξωτερικό τοίχωμα και από τις δύο πλευρές με σφραγιστικό σιλικόνης.

Αν αποφασίσετε να αποστραγγίσετε το συμπύκνωμα στο σύστημα αποχέτευσης, σχεδιάστε προσεκτικά τις διαδρομές, ειδικά για να αποστραγγίσετε το συμπύκνωμα από το εξωτερικό μπλοκ μέσα στο κτίριο. Διαλέγοντας μια πρόσθετη τρύπα στον τοίχο σε αυτήν την περίπτωση, φυσικά, η διαδρομή σύνδεσης που κλίνει μέσα στο κτήριο δεν συνιστάται - θα απαιτηθεί μια σοβαρή προστασία από την είσοδο νερού.

Οργάνωση μία δίοδο αποστράγγισης στο τοίχωμα κάνει την παγίδα νερού - σωλήνα βρόχου εξωτερικώς παρόμοιο με το σιφόνι προκειμένου να εμποδίσει το νερό πάνω στην επιφάνεια των σωλήνων αποχέτευσης δεν μπαίνουν στον πειρασμό οπή στο εξωτερικό τοίχωμα. παρακολουθήστε προσεκτικά τη διαφορά σε υψόμετρο και φροντίστε να εξετάσετε τη χρήση ενός τέτοιου συστήματος αποχέτευσης κατά την επιλογή της θέσης για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος.

Συνδέστε τις οδούς αποστράγγισης στον αποχετευτικό αγωγό μόνο μέσω του σιφονιού, όπως ήδη περιγράφηκε παραπάνω. Η διάμετρος των πλαστικών σωλήνων αποχέτευσης είναι 50 mm, παλαιός χυτοσίδηρος - 70 mm. Φροντίστε να το εξετάσετε κατά την αγορά εξαρτημάτων και προσαρμογέων.

Όταν έχετε οργανώσει ένα σύστημα αποστράγγισης, μονωμένα κομμάτια με βινυλική ταινία ή κυματοειδή σωλήνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ήδη το κλιματιστικό χωρίς περιορισμούς - απλά πρέπει να το ελέγξετε.