Καμινάδα στο λουτρό - ανεξάρτητα συναρμολογούμε τον σωλήνα, ο οποίος είναι βέλτιστος για το υλικό και τον τύπο

Η έξοδος καπνού είναι απαραίτητο στοιχείο για κάθε λουτρό. Είναι υπεύθυνος για την ταχύτητα θέρμανσης του ατμού, την καθαρότητα του αέρα, την πυρασφάλεια. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να προσεγγίσουμε τη διάταξη της καμινάδας όσο το δυνατόν πιο υπεύθυνα.

Μέχρι πρόσφατα, οι σωλήνες καπνού για λουτρά ανεγέρθηκαν αποκλειστικά από τούβλα. Μια πραγματική εναλλακτική λύση απέναντι σε αυτό το υλικό απλά δεν υπήρχε. Το τούβλο χαρακτηρίζεται από ιδανικό για την αποθήκευση θερμότητας στο δωμάτιο ατμού και τα χαρακτηριστικά θερμικής μόνωσης, μεγάλη διάρκεια ζωής, μέγιστη πυρασφάλεια και εξαιρετική αντοχή. Όμως, δυστυχώς, κάθε τεχνίτης δεν μπορεί να φτιάξει ένα τούβλο με τα χέρια του. Απαιτεί σημαντικές γνώσεις και δεξιότητες, καθώς και πρακτική εμπειρία στην υλοποίηση της τοιχοποιίας.

Επιπλέον, στις οδούς για την αφαίρεση του καπνού από το τούβλο υπάρχουν γωνίες και μια τραχιά εσωτερική επιφάνεια. Αυτό συμβάλλει στην εναπόθεση αιθάλης εντός του σωλήνα, η οποία οδηγεί σε φράξιμο και, κατά συνέπεια, σε σημαντική μείωση της ώσης. Εάν η καμινάδα σε ένα λουτρό δεν καθαρίζεται περιοδικά (και αυτό, πιστέψτε με, δεν είναι εύκολο), μετά από λίγο γίνεται αδύνατο να το χρησιμοποιήσετε και μερικές φορές δεν είναι ασφαλές. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης αποθέσεων αιθάλης από σπινθήρες κατά τη διάρκεια της θέρμανσης της σόμπας.

Σήμερα, για την τοποθέτηση καμινάδων, μεταλλικών κατασκευών

Αυτά τα προβλήματα στερούνται τις πιο σύγχρονες μεταλλικές καμινάδες. Συχνά κατασκευάζονται με τη μορφή δομών σάντουιτς ή με τη μορφή συμβατικών σωλήνων με μονό τοίχωμα. Τέτοια σχέδια είναι εύκολο να εγκατασταθούν με τα χέρια τους. Η εσωτερική τους επιφάνεια είναι πολύ ομαλή, εξαιτίας της οποίας ο καπνός εξέρχεται προς τα έξω με μια τυρβώδη κατευθυνόμενη ροή. Η έλλειψη καμινάδων από μέταλλο είναι μεγάλη πιθανότητα σχηματισμού συμπυκνώματος σε αυτά. Αυτό συμβαίνει συνήθως κατά τη λειτουργία της σάουνας το χειμώνα. Το πρόβλημα επιλύεται απλά. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε έναν σωλήνα με μεγάλο πάχος μόνωσης. Τότε ο κίνδυνος συμπύκνωσης θα είναι ελάχιστος.

Αφού αποφασίσετε να κάνετε μια καμινάδα στη σάουνα, πρέπει να επιλέξετε αμέσως την επιλογή της τοποθέτησης. Η διαδρομή μπορεί να είναι εξωτερική και εσωτερική. Στη συνέχεια, θα μιλήσουμε για τα πλεονεκτήματα και τους κανόνες της τοποθέτησης ενός μεταλλικού σωλήνα και για τις δύο επιλογές.

Με αυτή τη μέθοδο τοποθέτησης, ο σωλήνας είναι εγκατεστημένος πάνω από τη σόμπα στο λουτρό, τεντωμένο στην οροφή, περνούσε μέσα από τη σοφίτα και έπειτα μέσα από την οροφή. Το ύψος της οδού πρέπει να αντιστοιχεί στο επίπεδο της ράχης της οροφής ή να είναι 0,5-1 m περισσότερο από αυτό. Σε αυτή την περίπτωση, εξασφαλίζεται η ποιότητα πρόσφυσης. Το κύριο πλεονέκτημα της εσωτερικής καμινάδας είναι ότι η θερμική ενέργεια που περνά μέσα από το σωλήνα από τον κλίβανο θερμαίνει τόσο το ατμόλουτρο όσο και τη σοφίτα. Ως αποτέλεσμα, η απαιτούμενη θερμοκρασία στο λουτρό επιτυγχάνεται γρήγορα και με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Το μειονέκτημα του εσωτερικού σχεδιασμού είναι η δυσκολία και η δυσκολία τοποθέτησης του σωλήνα μέσω της οροφής και της οροφής.

Είναι δυνατόν να δημιουργήσετε μια διαδρομή απομάκρυνσης καπνού μέσα στο δωμάτιο με έναν απλό αλγόριθμο. Πρώτα σχεδιάστε ένα διάγραμμα της καμινάδας, εστιάζοντας στο μέγεθος του ατμού. Προσδιορίστε τον αριθμό και το μήκος των απαραίτητων στοιχείων (στροφές, ίσια τμήματα). Παραγγείλετε τα απαραίτητα μεταλλικά στοιχεία για τη συναρμολόγηση σωλήνων στο κατάστημα κατασκευών. Στην πορεία, εισάγετε δύο φύλλα μέταλλο με τρύπες στη μέση. Αυτά τα είδη που βάζετε στο πάτωμα της σοφίτας και στο πάτωμα στο μπάνιο (κάτω). Η διάμετρος των οπών πρέπει να αντιστοιχεί στη διατομή του χρησιμοποιούμενου σωλήνα. Παρεμπιπτόντως, θα πρέπει να επιλέγεται όσο το δυνατόν καλύτερα.

Σωλήνας εσωτερικών καμινάδων εξέρχεται μέσω της οροφής

Ο σωλήνας πρέπει να έχει διάμετρο (εσωτερική) 15-20 cm. Ο σχεδιασμός με μικρότερη διατομή δεν θα παρέχει την απαραίτητη πρόσφυση. Εάν πάρετε έναν σωλήνα με μεγάλη διάμετρο, η θερμική ενέργεια θα αφήσει τη σόμπα πολύ γρήγορα και το δωμάτιο θα καεί ζεστά. Η συνιστώμενη μεταλλική οδό εξαγωγής καπνού ύψους - 5 μ. Άλλη μια άκρη. Επιλέξτε έναν σωλήνα με πάχος τοιχώματος 1-1,2 mm. Ένα τέτοιο προϊόν θα σας εξυπηρετήσει για πολύ καιρό.

Επιπλέον, θα χρειαστεί να ετοιμάσετε ένα στεγανοποιητικό υλικό από καουτσούκ (το βάζετε στην τροχιά μετά την αφαίρεση του σωλήνα από την οροφή) και ένα στεγανωτικό για κατασκευή υψηλής ποιότητας στεγανοποίησης. Ένας οδηγός βήμα προς βήμα για την εγκατάσταση μιας καμινάδας από μέταλλο σε ένα λουτρό δίνεται στην επόμενη ενότητα.

Οι οδηγίες εγκατάστασης για τον εσωτερικό αγωγό καπνοδόχου θα είναι σχετικά απλές, καθώς ολόκληρο το σύστημα είναι σχεδόν εντελώς κάθετο. Θα πρέπει να συλλέξετε την καμινάδα, πιέζοντας τα επιμέρους στοιχεία της ενάντια στον άλλο. Και εάν εγκατασταθεί ένας συνηθισμένος σωλήνας, το συγκρότημα είναι "από καπνό" - το κάτω μέρος φοριέται από τον ανώτερο. Αλλά όταν χρησιμοποιείτε ένα σύστημα σάντουιτς, η εγκατάσταση γίνεται "στο συμπύκνωμα" από μέσα και "μέσα από τον καπνό" από έξω.

 1. 1. Εάν η σόμπα και ο σωλήνας βρίσκονται σε επικίνδυνη γειτνίαση με τους ξύλινους τοίχους, είναι επιθυμητή η τοποθέτηση αρκετών στρωμάτων προϊόντων ανθεκτικών στη θερμότητα (για παράδειγμα, πλάκες αμιάντου) στους τοίχους. Στη συνέχεια, δεν θα πάρουν ποτέ φωτιά από υπερβολική υπερθέρμανση.
 2. 2. Οι αρθρώσεις μεταξύ ξεχωριστών τμημάτων της καπνοδόχου δεν πρέπει να πέφτουν πάνω στην οροφή και τα επίπεδα της οροφής μεταξύ των κατηγοριών.
 3. 3. Οι περιοχές σύνδεσης των τμημάτων της οδού πρέπει να λιπαίνονται με ερμητικά σφραγισμένη σύνθεση με υψηλό δείκτη αντοχής στη θερμότητα και στη συνέχεια να στερεώνονται με σφιγκτήρες μεγάλου πλάτους. Τέτοιες ειδικές σταθεροποιητές πωλούνται σε καταστήματα κατασκευών.
 4. 4. Παρουσία αισθητών ρωγμών μεταξύ των στοιχείων του σωλήνα, θα πρέπει να είναι μονωμένα με ένα καλώδιο αμιάντου. Αυτή η σφράγιση πρέπει να εισάγεται απαλά αλλά σταθερά στο κενό.

Απευθείας η εγκατάσταση του σωλήνα αρχίζει με τη σύνδεση του πρώτου στοιχείου του στον σωλήνα διακλάδωσης του κλιβάνου. Αμέσως αξίζει να προμηθευτείτε μια πύλη ολίσθησης - ένα ειδικό μπουλόνι που επιτρέπει την ρύθμιση της πρόσφυσης. Στη συνέχεια, στο ανώτατο όριο πρέπει να φτιάξετε μια τετράγωνη οπή και να συλλέξετε ένα μεταλλικό κουτί με μια διαμπερή οπή που αντιστοιχεί στη διάμετρο του σωλήνα. Μέσα από αυτό θα περάσουμε το μονοπάτι στη σοφίτα. Το ύψος του κιβωτίου λαμβάνεται κατά 0,4 m περισσότερο από το πάχος της επιφάνειας της οροφής.

Στον ελεύθερο χώρο του κουτιού τοποθετείται μόνωση

Τότε όλα θα πάνε πιο γρήγορα. Τοποθετήστε το κιβώτιο στην οροφή, στερεώστε το, περάστε το σωλήνα στη σοφίτα. Στον ελεύθερο χώρο του κουτιού, τοποθετήστε ένα ορυκτοβάμβαλο ή έναν εκτεταμένο πηλό (το υλικό με μέσο σίτο είναι το βέλτιστο). Στη σοφίτα, το κουτί θα πρέπει να καλύπτεται με ένα καπάκι (χρειάζεται επίσης να κάνει μια τρύπα). Στο σημείο όπου η καμινάδα διέρχεται από την οροφή, κόψτε μια τρύπα, στερεώστε ένα φύλλο από ανθεκτικό στη θερμότητα αμίαντο σε αυτό από κάτω. Στην κορυφή του σωλήνα πρέπει να καλύπτεται με φύλλα από ορυκτοβάμβακα ή αμίαντο για να προστατεύσει τη δομή της οροφής από τη φωτιά. Στη θερμομονωτική οδό τεντώστε έτσι την αδιάβροχη μανσέτα από καουτσούκ και επεξεργαστείτε τα κενά με στεγανωτικό. Η εργασία ολοκληρώθηκε!

Η εξωτερική διαδρομή είναι πιο εύκολη. Κάνει γρηγορότερα, απαιτεί ένα μικρό κόστος εργασίας, το οποίο είναι σημαντικό όταν η δουλειά γίνεται από μόνα τους. Μια τέτοια καμινάδα δεν ανεβαίνει στην οροφή, αλλά τοποθετείται σε ένα λουτρό μέσω ενός τοίχου. Για μια στροφή ενός σωλήνα στην απαραίτητη κατεύθυνση χρησιμοποιείται η ειδική βρύση (μεταλλικό γόνατο με κατάλληλη γωνία κλίσης). Αυτό το στοιχείο είναι συνδεδεμένο με τον σωλήνα διακλάδωσης του κλιβάνου και στη συνέχεια με τον σωλήνα, ο οποίος εξάγεται. Για να το κάνετε αυτό, εφαρμόστε και πάλι το πλαίσιο.

Στο εξωτερικό του μπάνιου υπάρχει ένα μπλουζάκι. Σας επιτρέπει να οδηγείτε το μονοπάτι προς τα επάνω, κατά μήκος της επιφάνειας του τοίχου και προς τα κάτω.

Η στερέωση του σωλήνα πραγματοποιείται από τις θήκες. Έχουν ένα ειδικό σχήμα, εγγυώνται την σταθερή στερέωση της δομής. Ο εξωτερικός σωλήνας ανυψώνεται πάνω από την κορυφογραμμή περίπου 0,6 μ. Είναι απαραίτητο να καλύψει το άνω άκρο της ομπρέλας (που είναι τοποθετημένη επί των εσωτερικών καμινάδες) που δεν ρέει μέσα στις σταγόνες βροχής συστήματος και υπολείμματα. Καθαρίστε τα κενά μεταξύ του τοίχου και της εξόδου του σωλήνα με θερμομονωτικό στεγανοποιητικό.

Όπως μπορείτε να δείτε, η εξωτερική δομή είναι εύκολη στην εγκατάσταση. Δεν απαιτεί διείσδυση οπών στην οροφή και την οροφή, εξαλείφει τον κίνδυνο διαρροής των δαπέδων. Αλλά έχει επίσης ένα σοβαρό μειονέκτημα - γρήγορη ψύξη. Για το λόγο αυτό, τα εξωτερικά συστήματα είναι επιπλέον μονωμένα με ορυκτοβάμβακα και άλλα θερμομονωτικά υλικά.

Επιλέξτε μια κατάλληλη έξοδο καπνού για το χαμάμ, το οποίο μπορείτε εύκολα να οικοδομήσετε. Απολαύστε χαλαρωτικές θεραπείες σάουνας ανά πάσα στιγμή.

Καμινάδα για το μπάνιο με τα χέρια σας

Ο φούρνος στο λουτρό θερμαίνει γρήγορα το νερό και δίνει τη σωστή ποσότητα θερμότητας αν η καμινάδα σε αυτό κατασκευάζεται και εγκαθίσταται σύμφωνα με τους κανόνες. Η καμινάδα πρέπει να εξασφαλίζει την έγκαιρη έξοδο από το δωμάτιο των προϊόντων καύσης και να προστατεύει την καμίνι από υπερθέρμανση. Η εκτέλεση αυτών των εργασιών χωρίς προβλήματα μπορεί ακόμη και ένας σωλήνας κατασκευασμένος από τα χέρια του, ο οποίος δημιουργείται από σχέδια μετά από μια προσεκτική μελέτη του σχεδιασμού της καμινάδας και τη διεξαγωγή των υπολογισμών.

Λειτουργίες της καμινάδας στο λουτρό

Η καμινάδα είναι μια κάθετα τοποθετημένη συσκευή, μέσω της οποίας τα προϊόντα καύσης του καυσίμου εκκενώνονται από το θάλαμο καύσης στο περιβάλλον. Η λειτουργία της καμινάδας βασίζεται στη δημιουργία μίας ώθησης ώθησης αερίων στην οπή του σωλήνα έξω από το λουτρό.

Ένας σωλήνας τοποθετημένος σε ένα φούρνο λουτρού εκτελεί τα ακόλουθα καθήκοντα:

 • αφαιρεί αέρια και καπνό, αιθάλη, τέφρα και αιθάλη, οι οποίες σε περίπτωση εσφαλμένης παρασκευής καμινάδας μπορεί να καλύπτει εσωτερικά τοιχώματα του και να παρεμβαίνει με την απομάκρυνση των προϊόντων καύσης?
 • Δημιουργεί ένα βύθισμα που εξαρτάται από το πάχος και τη διάρκεια του καναλιού καπνοδόχου και σχηματίζεται αντικαθιστώντας τις μάζες του θερμού αέρα με ψυχρές.

Είδη καπνοδόχων

Οι καμινάδες χωρίζονται σε είδη, δεδομένου του υλικού από το οποίο κατασκευάστηκαν. Συνεπώς, οι σωλήνες για την αφαίρεση των προϊόντων καυσίμων από το λουτρό είναι:

 • αμιαντοτσιμέντου (δημοφιλής χάρη σε χαρακτηριστικά όπως η αξιοπιστία, η καλή μόνωση και λογική τιμή, αλλά όχι πάντα ισχύει, δεδομένου ότι μπορούν να istreskatsya υπό την επήρεια των συμπυκνωμάτων και αμέσως καλύπτονται με αιθάλη)?
 • τούβλο (διαφέρουν σε ελκυστική εμφάνιση και αντίσταση στη φωτιά, αλλά, έχοντας μια ανομοιογενή επιφάνεια, συσσωρεύουν μεγάλη ποσότητα αιθάλης).
 • μέταλλο (θεωρείται η πιο ευεργετική επιλογή, θερμαίνονται έντονα και επομένως συμβάλλουν στην ταχεία θέρμανση του νερού στο φούρνο δεξαμενής).
 • κεραμικά (ακριβά και πρακτικά, επειδή τα κεραμικά δεν φοβούνται ούτε την έντονη θέρμανση ούτε τη διάβρωση ή τα χημικά αντιδραστήρια και πάνω απ 'όλα χαρακτηρίζονται από μια ιδανική ομαλότητα).

Κατά τοποθεσία, οι καμινάδες ταξινομούνται σε εσωτερικές και εξωτερικές καμινάδες. Η πρώτη όψη είναι μια δομή που τοποθετείται στην κορυφή του κλιβάνου και ανεβαίνει στην οροφή, όπου περνάει από τη σοφίτα και την επικάλυψη στέγης. Μια καμινάδα του δεύτερου τύπου μοιάζει με ένα σωλήνα, που σχηματίζεται κατά μήκος του εξωτερικού τοίχου του κτιρίου. Συνδέεται με το φούρνο και πηγαίνει αμέσως έξω από το λουτρό.

Τα πλεονεκτήματα μιας καμινάδας που βρίσκεται μέσα σε ένα μπάνιο περιλαμβάνουν:

 • χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, η οποία οφείλεται στο γεγονός ότι τα προϊόντα καύσης που διέρχονται από τον αγωγό, παρέχουν επίσης θέρμανση στο δωμάτιο.
 • μεγάλη διάρκεια ζωής, επειδή, ενώ μέσα στο δωμάτιο, ο σωλήνας δεν υποβαθμίζεται υπό την επίδραση των δυσμενών καιρικών φαινομένων.

Μεταξύ των αδυναμιών του εσωτερικού σωλήνα, πρέπει να τονιστούν τα εξής:

 • υψηλή πιθανότητα ανάφλεξης.
 • η πολυπλοκότητα της κατασκευής της καμινάδας, επειδή πρέπει να μεταφέρεται μέσω των δαπέδων.
 • ο κίνδυνος διαρροής προϊόντων καύσης καυσίμου στο δωμάτιο (με το σχηματισμό μικρών οπών στο σωλήνα).

Τα κύρια πλεονεκτήματα μιας εξωτερικής καμινάδας μπορούν να ονομαστούν:

 • εύκολη συντήρηση, επειδή ο σωλήνας από το εξωτερικό του λουτρού απλά καθαρίζεται από βρωμιά.
 • δεν υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς.

Από τις ελλείψεις της εξωτερικής καμινάδας υπάρχουν συνήθως:

 • σημαντική κατανάλωση καυσόξυλων, καθώς ο σωλήνας δεν θερμαίνει τον αέρα στο λουτρό.
 • η ανάγκη για προσεκτική μόνωση, διαφορετικά η κατασκευή θα συσσωρεύσει την υγρασία - το αποτέλεσμα του συνδυασμού θερμών και ψυχρών αέριων μαζών.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Συνήθως η καμινάδα μοιάζει με δομή της οποίας η οριζόντια σχέση γίνεται σεβαστή με άψογη ακρίβεια. Αλλά συμβαίνει ότι είναι απολύτως αδύνατο να κατασκευαστεί μια συσκευή για την απομάκρυνση προϊόντων καύσης από τον κλίβανο και επομένως οι πλοίαρχοι κάνουν μια καμινάδα, η οποία είναι ένας συνδυασμός τμημάτων τόσο σε οριζόντια όσο και σε κατακόρυφη θέση. Αυτός ο σχεδιασμός απαιτεί την προσθήκη γόνατων, σωλήνων διακλάδωσης και τμημάτων, τα οποία παίζουν το ρόλο των στοιχείων σύνδεσης.

Το γόνατο είναι ο σύνδεσμος που είναι υπεύθυνος για την ομαλή ευθυγράμμιση ενός στοιχείου της καμινάδας με μια άλλη. Αυτό το τμήμα χρησιμοποιείται όταν απαιτείται να αποσύρει ένα οριζόντιο τμήμα της δομής από τον κλίβανο ή να κατευθύνει την καπνοδόχο στην άλλη πλευρά. Όταν επιλέγετε ένα γόνατο για να εξοπλίσετε την καμινάδα, πρέπει να δώσετε προσοχή στη συσχέτιση των γωνιών της, επειδή η επιλογή αυτού του συνδετήρα είναι αρκετά μεγάλη.

Tee - η συσκευή είναι καθολική, καθώς δεν αποτελεί εμπόδιο στον καθαρισμό της καπνοδόχου από τα προϊόντα καύσης και την τέφρα. Το τσάι περιλαμβάνει ένα στοιχείο με τη μορφή γυαλιού, το οποίο είναι εύκολο να τραβηχτεί και να καθαριστεί. Το κύριο πράγμα είναι να κανονίσετε σωστά το τσάι έτσι ώστε να συνδέεται με τους σωλήνες χωρίς οποιεσδήποτε καταγγελίες. Εάν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις εγκατάστασης, η σάουνα θα καπνίσει.

Ένας σωλήνας διακλάδωσης είναι ένα συνδετικό τεμάχιο που χρησιμοποιείται όταν οι ξύλινες οροφές είναι εγκατεστημένες σε ένα λουτρό ή άλλο δωμάτιο στη σοφίτα. Η εγκατάσταση ενός τέτοιου στοιχείου θα προστατεύει το ξύλο από τις επιπτώσεις της έντονης θερμότητας, η οποία προέρχεται από την καμινάδα. Ο σωλήνας διακλάδωσης είναι επίσης χρήσιμος ως συσκευή που μονώνει τον σωλήνα από τα υλικά της οροφής και της σοφίτας.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο του σχεδιασμού καμινάδας είναι η στέγη. Αυτό το στοιχείο είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία μιας σφραγισμένης σύνδεσης της καμινάδας και της οροφής. Η περιποίηση της στέγης προστατεύει τα πατώματα των σοφίτων από την αλλοίωση με ατμοσφαιρικές βροχοπτώσεις, ρύπους και σκόνη.

Μεγιστοποίηση μεγέθους

Οι βέλτιστες διαστάσεις της καμινάδας, υπολογιζόμενες λαμβάνοντας υπόψη τον όγκο οξυγόνου που απαιτείται για την υποστήριξη της καύσης καυσόξυλων, παρουσιάζονται στον πίνακα:

Η διάμετρος της καπνοδόχου προσδιορίζεται από τον τύπο:

Vr είναι ο όγκος του αέρα.

Το ύψος της καμινάδας αναγνωρίζεται με βάση τη γεωμετρία του τμήματος και χρησιμοποιώντας ένα ειδικό πρόγραμμα.

Το ύψος της καμινάδας μπορεί να προσδιοριστεί διαιρώντας την περιοχή του κλιβάνου (F) με την περιοχή καπνοδόχου (f) και προσδιορίζοντας την ποσοστιαία αναλογία τους. Ας υποθέσουμε ότι αν ο λόγος του τμήματος της καμινάδας προς το τμήμα της καμίνου είναι 10%, τότε το ελάχιστο ύψος του στρογγυλού σωλήνα θα είναι 7 μέτρα. Σε μια καμινάδα της τετραγωνικής μορφής αυτό το μέγεθος θα πρέπει να είναι άλλο - 8 μέτρα.

Το πάχος δεν είναι λιγότερο σημαντικό. Η τυπική τιμή του δεν είναι μικρότερη από 1 mm. Αυτή είναι η πιο δημοφιλής επιλογή, δηλαδή μια καμινάδα από μέταλλο.

Απαραίτητα υλικά και εργαλεία

Για να φτιάξετε μια καμινάδα σε ένα μπάνιο, θα χρειαστείτε:

 • σωλήνες με προκαθορισμένη διάμετρο.
 • οι βραχίονες, οι οποίοι πρέπει να στερεώνουν τον σωλήνα σε μια συγκεκριμένη θέση.
 • τους σφιγκτήρες που είναι απαραίτητοι για τη στερέωση της καπνοδόχου στον τοίχο.
 • προσαρμογείς με διάμετρο 30 cm μεγαλύτερη από αυτή την παράμετρο στον σωλήνα (για τη σύνδεση μερών της καπνοδόχου).
 • Μονωτικό υλικό, για παράδειγμα, διογκωμένη πηλό.
 • μια ειδική ποδιά, απαραίτητη για τον εξοπλισμό της εξόδου της καμινάδας έξω.
 • Το κεφάλι, το οποίο χρησιμοποιείται ως άκρη του καναλιού καπνού.
 • στεγανοποιητικό, ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες.

Οι εργασίες κατασκευής και εγκατάστασης της καμινάδας πραγματοποιούνται με τη βοήθεια των παρακάτω εργαλείων:

 • Επίπεδο κατασκευής που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο της ομαλότητας της δομής.
 • ασκήσεις;
 • οπτικό είδε, το οποίο στην οροφή και την οροφή κόπηκε τρύπες και κοπεί σωλήνες στο επιθυμητό μέγεθος?
 • κατσαβίδι ή κατσαβίδι.
 • Ρουλέτες.

Απαιτήσεις για την κατασκευή της κατασκευής

Προετοιμάζοντας την κατασκευή της καμινάδας, είναι απαραίτητο να εξοικειωθείτε με τους κανόνες που πρέπει να πληροί η καμινάδα:

 1. Εάν ο σωλήνας εγκαταλείψει την οροφή σε απόσταση ενάμιση μέτρα από την κορυφογραμμή, τότε είναι λογικότερο να τοποθετηθεί η κατασκευή σε ύψος 50 cm πάνω από το ανώτατο τμήμα της οροφής.
 2. Όταν ανάμεσα σε μια κορυφογραμμή και έναν σωλήνα αποδειχθεί ότι δεν είναι λιγότερο από ενάμιση και δεν υπερβαίνει τα τρία μέτρα, είναι προτιμότερο να εγκαταστήσετε μια καμινάδα στο ίδιο επίπεδο με την επένδυση οροφής.
 3. Όταν η κορυφογραμμή και ο σωλήνας διαχωρίζονται μεταξύ τους κατά περισσότερο από 3 μέτρα, η καμινάδα πρέπει να τοποθετηθεί πάνω από τη διακεκομμένη γραμμή, η οποία συμβατικά τραβιέται οριζοντίως από το υψηλότερο σημείο της οροφής υπό γωνία 10 μοιρών.
 4. Σε μια επίπεδη οροφή, μόνο 1 μέτρο καμινάδας πρέπει να βγει έξω.
 5. Η καμινάδα, που βρίσκεται πάνω από την οροφή κατά ένα μιάμιση μέτρα, ασφαλώς στερεώνεται με τέντωμα.

Βήμα-βήμα οδηγός για την κατασκευή μιας καμινάδας με τα χέρια σας

Ένας ιδιοκτήτης σπιτιού που δεν έχει αποκτήσει εμπειρία στην κατασκευή, είναι πιο ενδεδειγμένο να αρχίσετε να κατασκευάζετε μια εσωτερική καμινάδα από μεταλλικούς σωλήνες, η οποία βρίσκεται εκτός οροφής και οροφής. Η εγκατάσταση μιας τέτοιας καμινάδας είναι η σωστή εγκατάσταση πολλών στοιχείων και κάθε επόμενο τεμάχιο τοποθετείται πάνω από το κατώτερο.

Η εγκατάσταση της εσωτερικής καμινάδας περιλαμβάνει τα ακόλουθα βήματα:

 1. Στον σωλήνα διακλάδωσης, που βρίσκεται πάνω από τη σόμπα θερμαντήρα, βάλτε το πρώτο κομμάτι σωλήνα, στο οποίο προστίθεται μια πύλη (πύλη). Αυτό το στοιχείο είναι απαραίτητο για να ρυθμίσετε το ρεύμα κατά την καύση του ξύλου και τη συμπλήρωση του φούρνου κλιβάνου.

Θέρμανση της καμινάδας

Όταν σκεφτόμαστε τη μόνωση της καμινάδας, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η θέρμανση του σωλήνα με θερμότητα από την καύση ξύλου και αερίων που προέρχονται από αυτά μπορεί να είναι πολύ δυνατή.

Ως εκ τούτου, ως υλικό που προστατεύει το λουτρό από την απώλεια θερμότητας μέσω της καμινάδας, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μη καύσιμα δομικά υλικά. Μιλάμε για υαλοβάμβακα, τσιμεντόλιθους, μόνωση ινών και ορυκτοβάμβακα. Το βαρύ ύφασμα, το οποίο διατηρεί τη θερμότητα, δεν μπορεί να καλυφθεί με καμινάδα.

Για να αποφύγετε την ψύξη καμινάδας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμους θερμαντήρες με τη μορφή κυλίνδρου. Εξασφαλίζουν την ιδανική προστασία του καναλιού καπνού και είναι εξοπλισμένα με ειδική οθόνη αλουμινίου. Το θερμομονωτικό κυλινδρικό υλικό παράγεται με διαφορετικές διαμέτρους και επομένως είναι κατάλληλο για καμινάδες οποιουδήποτε μεγέθους.

Για να δημιουργήσετε ένα θερμομονωτικό στρώμα, πρέπει να κάνετε τα εξής:

 1. τυλίξτε την μεταλλική καμινάδα με βασάλτη μαλλί ή άλλο θερμομονωτικό υλικό πάχους περίπου 5 cm.
 2. στερεώστε τη μόνωση στην επιφάνεια του σύρματος με σύρμα από χάλυβα.
 3. Τυλίξτε ένα προστατευτικό κάλυμμα πάνω από το βαμβάκι και συνδέστε το με το σωλήνα με κολλητική ταινία.

Χρωματικές αποχρώσεις

Η καμινάδα θα χρησιμεύσει σωστά και δεν θα καλύπτεται με ένα παχύ στρώμα αιθάλης, εάν στη θέρμανση της κουζίνας τηρούν ορισμένους κανόνες:

 • Σε σόμπα σάουνας, δεν πρέπει να τοποθετούνται καυσόξυλα κομμένα από κωνοφόρα δέντρα, δεδομένου ότι απελευθερώνουν μια μεγάλη ποσότητα ρητίνης που καθιζάνει στους τοίχους μέσα στην καμινάδα.
 • Δεν είναι σωστό να θερμάνετε ένα μπάνιο με ακατέργαστο καυσόξυλο, επειδή ο υδρατμός δημιουργεί το ίδιο πρόβλημα με την πίσσα.
 • Η καύση σκουπιδιών στο φούρνο είναι μια κακή συνήθεια, με αποτέλεσμα τη σημαντική μόλυνση της καμινάδας.
 • Για τη θέρμανση της φούρνου σάουνας, είναι καλύτερο να συγκομιδή ξηρό σκληρό ξύλο?
 • Το τελευταίο τμήμα του ξύλου που χρησιμοποιείται για τη θέρμανση της σάουνας πρέπει να είναι ένα μάτσο ξύλου ασβεστίου που καίει γρήγορα και δίνει μια μεγάλη φλόγα, οι γλώσσες των οποίων καίγονται στα τοιχώματα του καναλιού καπνού.
 • Η καμινάδα πρέπει να καθαρίζεται περιοδικά, έτσι ώστε λόγω αποθέσεων αιθάλης, η οποία όταν ο σωλήνας υπερθερμανθεί αναφλέγεται και εκρήγνυται μαζί με καπνό με τη μορφή σπινθήρων, δεν υπήρχε πυρκαγιά.

Καθαρισμός της καμινάδας

Όταν δεν είναι δυνατός ο καθαρισμός του καναλιού καπνού με χημικά ή ο αυλός του σωλήνα είναι πολύ φραγμένος, χρησιμοποιείται μηχανικός καθαρισμός. Εκτελείται με ειδικά εργαλεία, ανοίγοντας το μάνδαλο εκ των προτέρων, έτσι ώστε όλα τα απορρίμματα να πετάξουν έξω. Τα βασικά εργαλεία για τον καθαρισμό της καμινάδας είναι οι βούρτσες, οι ξύστρες και οι χειρολαβές σε μια μακριά λαβή.

Σύμφωνα με τους κανόνες, η αφαίρεση της αιθάλης από την καμινάδα γίνεται από την κορυφή προς τα κάτω. Αφαιρώντας τα μπλοκαρίσματα στην καμινάδα, προχωρήστε στον καθαρισμό του καναλιού καπνού μέσα από τις πόρτες, χωρίς να ξεχνάτε να αφαιρείτε τις εναποθέσεις στους τοίχους του φούρνου και της λεκάνης τέφρας.

Για να καθαρίσετε την καμινάδα, μπορείτε μερικές φορές να χρησιμοποιείτε ξηρές πατάτες. Φωτισμός, εκπέμπουν ουσίες που καθιστούν την αιθάλη λερωμένη και επιτρέποντάς της να αφαιρεθεί εύκολα από το κανάλι καπνού μέσω καθαρισμών.

Η κατασκευή και εγκατάσταση μιας καμινάδας είναι μια δουλειά που απαιτεί να είστε προσεκτικοί ακόμα και σε μικρά πράγματα. Αγνοώντας τις απαιτήσεις για την κατασκευή της καμινάδας, είναι δυνατόν να γίνει η κατασκευή εντελώς ακατάλληλη για την αφαίρεση των προϊόντων καύσης.

Μπάνια, σάουνες και πισίνες

Η καμινάδα είναι ένα σημαντικό μέρος του λουτρού, αφού μεταφέρει τα προϊόντα καύσης του καυσίμου από το δωμάτιο. Κάθε ένας από τους φούρνους σάουνας χρειάζεται μια διάταξη καμινάδας. Σχετικά με το πώς να φτιάξετε μια καμινάδα στο μπάνιο θα εξετάσουμε περαιτέρω.

Πίνακας περιεχομένων:

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού καμινάδας για μπάνιο

Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός καμινάδων, καθένας από τους οποίους συνδέεται με μια συγκεκριμένη παράμετρο ταξινόμησης. Μεταξύ αυτών, κατασκευάζονται καμινάδες ενός και δύο κυκλωμάτων, κατασκευασμένες από τούβλα, χάλυβα ή κεραμικά, κλπ.

Πριν ξεκινήσετε την εργασία για την κατασκευή μιας καμινάδας, πρέπει πρώτα να μελετήσετε τα βασικά συστατικά της.

Η ιδανική έκδοση της καπνοδόχου είναι μια αυστηρά οριζόντια δομή, μέσω της οποίας πραγματοποιείται η παραγωγή όλων των προϊόντων καύσης. Παρόλο που υπάρχουν περιπτώσεις όπου η κατασκευή μιας τέτοιας καμινάδας δεν είναι δυνατή. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί η καμινάδα κάθετα, στη συνέχεια οριζόντια και πάλι κάθετα. Για τους σκοπούς αυτούς, η παρουσία αγκώνων, σωλήνων διακλάδωσης, τμημάτων και άλλων συνδετικών στοιχείων, τα οποία αποτελούν τα κύρια στοιχεία του λουτρού καμινάδας της συσκευής.

Ένα γόνατο είναι ένας σύνδεσμος που εξασφαλίζει την ομαλή τοποθέτηση της καμινάδας. Για παράδειγμα, εάν δεν υπάρχει δυνατότητα να εξοπλιστείτε μια αυστηρά κάθετη καμινάδα, αλλάζει η κατεύθυνσή της χρησιμοποιώντας το γόνατο. Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία από γόνατα, τα οποία διαφέρουν ως προς το λόγο των γωνιών. Όταν φεύγετε από το οριζόντιο τμήμα της σόμπας μπροστά από την καμινάδα, υπάρχει επίσης ένα γόνατο ή ένα μπλουζάκι εδώ.

Σημειώστε ότι ο καθαρισμός του γόνατος είναι μια μάλλον περίπλοκη διαδικασία, οπότε αν είναι δυνατόν, στη διάταξη της κάθετης καπνοδόχου, είναι καλύτερο να μην το χρησιμοποιήσετε.

Η χρήση του ΤΕ είναι ευπροσάρμοστη, καθώς σας επιτρέπει να καθαρίζετε εύκολα τα προϊόντα τέφρας και καύσης με τη βοήθεια ειδικών μηχανισμών. Μέσα στο τσάι είναι ένα στοιχείο με τη μορφή ενός γυαλιού, το οποίο εξάγεται, αν είναι απαραίτητο και καθαρίζεται.

Η μόνη προϋπόθεση για τη σωστή εγκατάσταση του ΤΕ είναι η τέλεια σύνδεση με τους σωλήνες. Διαφορετικά, το δωμάτιο θα πάρει προϊόντα καπνού και καύσης, τα οποία θα φέρουν δυσφορία στους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα σε αυτό.

Με την παρουσία ξύλινου δαπέδου στον δεύτερο όροφο, θα χρειαστείτε ένα σωλήνα διακλάδωσης, ο οποίος θα προστατεύει το δέντρο από την υψηλή θερμοκρασία που υπάρχει στην καπνοδόχο. Για να το εγκαταστήσετε θα χρειαστεί να κάνετε μια τρύπα, να εγκαταστήσετε ένα σωλήνα, να κάνετε τη μόνωση και τη σύνδεσή του με τον σωλήνα. Ο ίδιος σωλήνας διακλάδωσης θα χρειαστεί για να αποτρέψει την επαφή της καμινάδας με τη στέγη και τη σοφίτα.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης της καμινάδας θα απαιτηθεί η παρουσία βραχιόνων, οι οποίες είναι σε θέση να συγκρατούν το σωλήνα και να το στερεώσουν στην επιθυμητή θέση. Το διάστημα μεταξύ της στερέωσής τους είναι περίπου 200 cm.

Το τελευταίο, αλλά πολύ σημαντικό στοιχείο της καμινάδας ονομάζεται στέγη. Με τη βοήθειά του εξασφαλίζει τη στεγανότητα του κοινού σωλήνα και της οροφής. Το κάλυμμα εμποδίζει την ατμόσφαιρα, τη βρωμιά και τη σκόνη να φτάσουν στη σοφίτα. Λάβετε υπόψη ότι η στέγη είναι υποχρεωτικό στοιχείο της καμινάδας και δεν πρέπει να αντικαθίσταται από φθηνότερες επιλογές με τη μορφή στεγανωτικών ή αυτοτελών κατασκευών. Κατά τη διάρκεια της συρρίκνωσης του λουτρού, η ακεραιότητα και όλος ο καπνός θα διαταραχθούν, η βροχή και το χιόνι θα πέσουν μέσα στο δωμάτιο.

Συμβουλή: Κατά τη διαδικασία αγοράς καμινάδας, θα πρέπει να ελέγξετε τη διαθεσιμότητα πιστοποιητικών που επιβεβαιώνουν την ποιότητά της καθώς και τα τεχνικά χαρακτηριστικά στα οποία περιγράφονται τα υλικά από τα οποία παράγονται τα στοιχεία του συστήματος.

Σωλήνες καμινάδες για το μπάνιο: τα χαρακτηριστικά της επιλογής

Σε σχέση με το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται η καμινάδα, συμβαίνει:

1. Ανοξείδωτος χάλυβας - το υλικό αυτό είναι το πλέον κατάλληλο για την κατασκευή μιας καμινάδας, καθώς είναι ανθεκτικό στην υγρασία, υπερθέρμανση και δεν συσσωρεύει αιθάλη.

Συμβουλή: Κατά την επιλογή αυτού του τύπου καπνοδόχου, θα πρέπει να διευκρινίσετε την παράμετρο όπως η αντίσταση του χάλυβα στα οξέα. Καθώς κατά τη διάρκεια της υπερθέρμανσης, το θείο και ο άνθρακας έρχονται σε επαφή, απελευθερώνεται ένα αέριο μάλλον επιθετικού τύπου.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων της χρήσης ανοξείδωτου χάλυβα στη διαδικασία κατασκευής καμινάδας, θα πρέπει να σημειωθεί:

 • αντοχή στη διάβρωση.
 • υψηλή αντοχή.
 • προσιτό κόστος ·
 • ελαφρότητα του βάρους.
 • αισθητική ελκυστική εμφάνιση.

2. Καμινάδα από σωλήνες σκυροδέματος - αυτή η επιλογή χαρακτηρίζεται από χαμηλό κόστος, αντοχή, ικανότητα αποκατάστασης και καλή σφράγιση. Επιπλέον, για την κατασκευή μιας τέτοιας καμινάδας δεν χρειάζεται να περιλαμβάνει ειδικούς. Κατά την κατασκευή μονολιθικών δομών, η αιθάλη δεν θα συσσωρευτεί στην καμινάδα.

Μεταξύ των ελλείψεων μιας τσιμεντένιας καμινάδας, παρατηρείται το βάρος του βάρους, το οποίο επιβαρύνει σημαντικά τη δομή του κτιρίου. Παρόλο που για να εξαλειφθεί αυτή η παράμετρος στο μείγμα σκυροδέματος προσθέστε keramzit.

3. Σωλήνες από asestestsementa - διακρίνονται από αξιοπιστία, χαμηλό κόστος, καλή μόνωση. Τέτοιες σωλήνες είναι περιβαλλοντικά ανασφαλείς, ασταθείς πριν από το σχηματισμό των μαζών συμπυκνωμάτων, συσσωρεύουν γρήγορα αιθάλη, επομένως απαιτούν συνεχή συντήρηση.

4. Καμινάδα τούβλο - διαφέρει η τραχιά επιφάνεια, στην οποία συσσωρεύεται πολλή αιθάλη. Ως αποτέλεσμα, η ώθηση μειώνεται, μόνο αφού καθαριστεί η καπνοδόχος, το σύστημα λειτουργεί. Μεταξύ των θετικών χαρακτηριστικών αυτής της καμινάδας είναι η ελκυστικότητα της εμφάνισής της, το υψηλό επίπεδο πυρασφάλειας, η διάρκεια λειτουργίας.

5. Μια καμινάδα από μέταλλο είναι η απλούστερη και πιο προσιτή επιλογή, ειδικά για μπάνιο. Αυτή η καμινάδα χαρακτηρίζεται από υψηλή θέρμανση του σωλήνα, η οποία εγκαθίσταται συχνά μια ειδική δεξαμενή, εξαιτίας αυτού, θερμαίνει το νερό. Πολύ συνηθισμένη είναι η εγκατάσταση μιας χαλύβδινης καμινάδας χρησιμοποιώντας συστήματα σάντουιτς. Σε αυτήν την περίπτωση, οι σωλήνες συνδέονται, έτσι ώστε να εισάγονται μεταξύ τους και τοποθετείται ένας θερμαντήρας μεταξύ τους. Ως αποτέλεσμα, επιτυγχάνεται ελάχιστη θέρμανση της εξωτερικής επιφάνειας και έλλειψη συμπύκνωσης.

Υπάρχει μια επιλογή εγκατάστασης ενός κυματοειδούς σωλήνα για τη διάταξη μιας καμινάδας. Με τη βοήθειά τους δημιουργούνται τα στοιχεία περιστροφής του συστήματος.

6. Η κεραμική καμινάδα στο τοίχωμα του μπάνιου χαρακτηρίζεται από τέτοιες ιδιότητες όπως υψηλό κόστος και πρακτικότητα. Η διάρκεια λειτουργίας αυτής της καμινάδας είναι η υψηλότερη. Είναι ανθεκτικό σε έντονη θέρμανση, χημική επίθεση, διάβρωση. Επιπλέον, η κεραμική καμινάδα είναι αρκετά ομαλή μέσα, έτσι δεν συγκρατεί στους τοίχους είτε αιθάλη είτε τέφρα.

Το υλικό με τη μορφή κεραμικών απορροφά θερμότητα καλά, οπότε το εξωτερικό μέρος της καμινάδας δεν θερμαίνεται. Ιδανικό για μπάνιο από ξύλο.

7. Σωλήνες από βερμικουλίτη - διαφέρουν κατά μηδενικό σχηματισμό συμπυκνώματος, και επομένως, ευκολία φροντίδας. Μια τέτοια καμινάδα είναι πολύ ελαφριά, δεν είναι ικανή να απορροφά την υγρασία, είναι σταθερή πριν από την έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες, μηχανικές βλάβες.

Για να εξασφαλιστεί ότι η καμινάδα εξυπηρετεί τον ιδιοκτήτη της για πολλά χρόνια θα πρέπει να ακολουθεί τους απλούς κανόνες:

 • παροχή ερμητικής στερέωσης.
 • ρύθμιση της θερμοκρασίας θέρμανσης και ώσης.
 • διάταξη αγωγών εξαερισμού.
 • θέρμανση.
 • προστασία από τις ατμοσφαιρικές επιρροές ·
 • εξασφάλιση της απομάκρυνσης των μαζών συμπυκνώματος.
 • το σωστό τύπο καυσίμου.
 • απουσία υπερθέρμανσης και υποθερμίας.
 • τακτικό καθαρισμό.

Πώς να φτιάξετε μια καμινάδα για μπάνιο μέσα από το ταβάνι

Η σωστή εγκατάσταση της καμινάδας απαιτεί μια σοβαρή στάση απέναντι στη διεξαγωγή αυτής της διαδικασίας. Μια κακή εγκατεστημένη καμινάδα επηρεάζει αρνητικά όχι μόνο το φινίρισμα του δωματίου στο οποίο είναι εγκατεστημένο, αλλά και την υγεία των ανθρώπων που μένουν σε αυτό το δωμάτιο. Δεδομένου ότι τα αέρια και τα προϊόντα καύσης που πέφτουν στο δωμάτιο μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή δηλητηρίαση.

Υπάρχουν δύο επιλογές για την εγκατάσταση μιας καμινάδας:

 • ο καπνός - κατά τη διεξαγωγή της εργασίας απαιτεί την παρουσία ενός δέντρου που αφαιρεί το συμπύκνωμα.
 • Συμπύκνωση - δεν υπάρχει ανάγκη για ένα μπλουζάκι.

Το αρχικό στάδιο εγκατάστασης της καμινάδας στο λουτρό περιλαμβάνει τη διεξαγωγή προπαρασκευαστικών εργασιών σχετικά με την επιλογή του σχεδίου για την καμινάδα. Σε αυτό το στάδιο είναι σκόπιμο να χρησιμοποιήσετε τη βοήθεια ειδικών που θα υπολογίσουν το βέλτιστο μήκος του σωλήνα που παρέχει καλή πρόσφυση.

Στη συνέχεια, πρέπει να επιλέξουμε το υλικό από το οποίο θα κατασκευαστεί ο σωλήνας, αν το βάρος της καμινάδας υπερβαίνει τα 700 κιλά, τότε απαιτεί μια υποχρεωτική διάταξη του θεμελίου.

Στη συνέχεια, ελέγξτε την οροφή για να προσδιορίσετε τη θέση της καμινάδας. Δεν πρέπει να βρίσκεται ακριβώς πάνω από την ακτίνα. Επιλέξτε μια θέση για την καμινάδα με τέτοιο τρόπο ώστε να αποκτήσετε τον ελάχιστο αριθμό στροφών. Δεδομένου ότι η αιθάλη συσσωρεύεται καλά στα οριζόντια τμήματα, και ως εκ τούτου, μειώνεται το σχέδιο.

Σε ένα λουτρό, ο σωλήνας καμινάδας πρέπει να συναρμολογηθεί, εάν είναι επιθυμητό, ​​οι εργασίες αυτές εκτελούνται απευθείας στο σημείο εγκατάστασης της καμινάδας. Για να διορθώσετε όλα τα τμήματα των άκρων των σφιγκτήρων καμινάδας χρησιμοποιούνται και οι βραχίονες στήριξης θα σας βοηθήσουν να ασφαλίσετε το τσάι, αν υπάρχει.

Το τρίτο στάδιο - η εγκατάσταση μιας καμινάδας σε ένα λουτρό μέσω της οροφής. Για την κατασκευή του είναι απαραίτητη ειδική κοπή, η επιλογή της οποίας γίνεται σύμφωνα με τον τύπο της οροφής και τη γωνία της κλίσης του.

Περαιτέρω, προσδιορίζεται το τμήμα του σωλήνα, η εργασία πραγματοποιείται με τη σήμανση και την εκτομή του ανοίγματος, από το εσωτερικό του δωματίου. Ο σωλήνας είναι εκτεθειμένος έξω, πίσω από την οροφή, Το φύλλο υπερύθρων προστατεύει το εσωτερικό της καμινάδας, και η κοπή, παρέχει προστασία από το εξωτερικό. Για να ρυθμίσετε τη γωνία κλίσης της καμινάδας, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια κωνική κοπή, τα άκρα της είναι χτισμένα ακριβώς κάτω από την οροφή.

Στους τοίχους, στη θέση του σωλήνα διακλάδωσης, θα πρέπει να διεξάγονται εργασίες για την τοποθέτηση μόνωσης με τη μορφή φύλλων από φύλλο αλουμινίου ή βασάλτου βάμβακος.

Στο λουτρό η εγκατάσταση της καπνοδόχου ολοκληρώνεται με την τοποθέτηση του σωλήνα στην επιφάνεια της ποδιάς και τη στεγανοποίησή της στη διασταύρωση. Έτσι δημιουργείται η καμινάδα στο απαιτούμενο μέγεθος. Η ομπρέλα χάλυβα παρέχει αξιόπιστη προστασία της καπνοδόχου από τις ατμοσφαιρικές επιρροές.

Τα τμήματα καμινάδων που είναι εκτεθειμένα σε διάβρωση πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία με ανθεκτική στη θερμότητα βαφή και για να ενισχυθούν οι αρμοί στους σφιγκτήρες, χρησιμοποιήστε στεγανωτικό.

Πώς να εγκαταστήσετε μια καμινάδα στη σάουνα: συστάσεις

1. Απουσία αρμών με διαφορετικά είδη σωλήνων. Τα καμινάδα δεν πρέπει να είναι δίπλα σε διάφορους τύπους συστημάτων επικοινωνίας.

2. Δεν επιτρέπεται στην καπνοδόχο να εξοπλίσει τα οριζόντια τμήματα των οποίων το μήκος είναι μεγαλύτερο από 100 cm.

3. Μην τοποθετείτε την καμινάδα κοντά σε αέρια ή ηλεκτρικά συστήματα επικοινωνίας.

4. Ο ελάχιστος αριθμός σκουπών καπνού κατά τη διάρκεια μίας περιόδου είναι δύο φορές.

5. Το ελάχιστο μήκος της έξοδοι καπνοδόχου πάνω από την επιφάνεια της στέγης είναι 50 cm.

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης μιας καμινάδας σε ένα λουτρό

Πριν από την εγκατάσταση της καμινάδας στο λουτρό, σας προτείνουμε να μελετήσετε τις οδηγίες για την κατασκευή του χρησιμοποιώντας σωλήνες σάντουιτς ανώτερης και κατώτερης σκοπιάς:

1. Αρχικά, ο σωλήνας πρέπει να κοπεί σε δύο τμήματα, τα οποία επεξεργάζονται με θερμαντήρα.

2. Από ένα φύλλο γαλβανισμένου χάλυβα, πρέπει να κόψετε δύο μέρη, από τα οποία κατασκευάζονται σωλήνες, οι άκρες των οποίων συνδέονται με κύλιση.

3. Αυτό το φύλλο απαιτείται να κόψει μια μεταλλική ταινία που θα εκτελέσει τη λειτουργία του ζυγού.

4. Επιπλέον, από τον γαλβανισμένο χάλυβα είναι απαραίτητο να κάνετε λεπτομέρειες με τη μορφή τεσσάρων δακτυλίων, που θα βοηθήσουν στο κλείσιμο του θερμαντήρα στα ακραία τμήματα.

5. Μία μεταλλική λωρίδα, πάχους 0,2 cm και πλάτους 4 cm, συγκολλάται στο κάτω μέρος του σωλήνα και θα εκτελεί τη λειτουργία του σωλήνα διακλάδωσης.

Για να φτιάξετε μια καμινάδα στο μπάνιο με τα χέρια σας, θα πρέπει να κόψετε δύο τρύπες που θα βοηθήσουν την καμινάδα να περάσει από τον τοίχο ή την οροφή. Σημειώστε ότι η καπνοδόχος πρέπει να περάσει από το κεντρικό τμήμα της οπής.

Στη συνέχεια, θα χρειαστείτε ένα χαλύβδινο φύλλο, από το οποίο θα κατασκευαστούν δύο τμήματα, ορίζοντας την οροφή στην οροφή και στην οροφή. Στα γωνιακά τμήματα του τεμαχίου εργασίας, ανοίξτε τρύπες στις οποίες θα τοποθετηθούν συνδετήρες.

Οδηγίες εγκατάστασης μιας καμινάδας:

1. Στο κέντρο του κατεργαζόμενου μεταλλικού τεμαχίου, πρέπει να γίνει μια τρύπα με διάμετρο από την καμινάδα. Στον σωλήνα πρέπει να εγκατασταθεί ένα περίβλημα από γαλβανισμένο χάλυβα.

2. Στη συνέχεια, οι δακτύλιοι τοποθετούνται στους σωλήνες και είναι στερεωμένοι στην οροφή. Τοποθετήστε τον κάτω σωλήνα και στερεώστε την καπνοδόχο στις γωνίες με τη βοήθεια βιδών με αυτοκόλλητη τομή.

3. Στον κάτω σωλήνα, τοποθετήστε την κορυφή και συνδέστε τα μεταξύ τους. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμμορφωθεί με τη στεγανότητα των συνδέσεων. Για ασφαλή στερέωση, χρησιμοποιήστε σφιγκτήρα.

4. Τοποθετήστε το δεύτερο μεταλλικό τεμάχιο στην οροφή. Η προκύπτουσα περιοχή πρέπει να γεμίζεται με πηλό, αμίαντο ή διογκωμένο άργιλο.

Ασφαλής καμινάδα για το μπάνιο με τα χέρια σας βήμα προς βήμα

8 Φεβρουαρίου 2017. Διαβάστε 11644 φορές

Θεωρητικά, η καύση οποιουδήποτε καυσίμου συνοδεύεται από την απελευθέρωση διοξειδίου του άνθρακα και νερού, αλλά στην πράξη αυτό απέχει πολύ από την περίπτωση. Από την ανεπαρκή καύση καυσίμου, ακόμη και αν είναι ιδανική, η διαδικασία συνοδεύεται από το σχηματισμό αιθάλης και μονοξειδίου του άνθρακα. Επιπλέον, τα ίδια τα υλικά καύσης απέχουν πολύ από το ιδανικό και περιέχουν μια μεγάλη ποσότητα ακαθαρσιών που θα προστεθούν στο περιβάλλον αέρα του δωματίου με τη μορφή προϊόντων καύσης.

Όλα αυτά μαζί δεν θα μολύνουν μόνο το δωμάτιο ενός λουτρού και μια δυσωδία, αλλά και μια απειλή για την ανθρώπινη ζωή, καθώς το μονοξείδιο του άνθρακα είναι δηλητηριώδες. Η δηλητηρίασή τους μπορεί να έχει δύσκολα αποτελέσματα και μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε θάνατο. Ως εκ τούτου, η πραγματική διέξοδος από την κατάσταση είναι η καμινάδα. Πρόκειται για μια αρκετά απλή και χρήσιμη συσκευή που παρέχει φυσική αφαίρεση των προϊόντων καύσης και πρόσβαση οξυγόνου στη ζώνη καύσης. Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε τους κύριους τύπους καπνοδόχων όπως χάλυβα, κεραμικό, γυαλί, σάντουιτς. Και επίσης θα βασίζεται στο πώς να φτιάξετε μια καμινάδα στο μπάνιο με τα χέρια σας με οδηγίες βήμα προς βήμα και βίντεο. Και έτσι, πού να ξεκινήσετε;

Επιλογή καμινάδας για το μπάνιο: κριτήρια

Η επιλογή μιας καμινάδας για μπάνιο είναι μια πολύ σοβαρή άσκηση. Είναι δυνατόν να πούμε με βεβαιότητα ότι είναι πολύ πιο εύκολο να επιλέξετε μια σόμπα. Η αγορά του εξοπλισμού κλιβάνου αντιπροσωπεύεται από ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, οπότε η επιλογή του φούρνου δεν θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Μια καμινάδα είναι ένα ξεχωριστό συστατικό, ένα πλήρες σύστημα, στο οποίο δημιουργούνται αυξημένες απαιτήσεις.

Εάν η διάταξη της καμινάδας ληφθεί χωρίς την κατάλληλη ευθύνη, τότε στο κανάλι καπνού μπορεί να υπάρχει έλλειψη σπάρτου ή, όπως λένε οι άνθρωποι, αντίστροφη έλξη. Αυτό θα αποτρέψει την απομάκρυνση των προϊόντων καύσης ως αποτέλεσμα του καπνού, το οποίο, με τη σειρά του, μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά και πυρκαγιά. Επομένως, η ασφάλεια της κατασκευής σας και η αποτελεσματική λειτουργία του εξοπλισμού σόμματος εξαρτάται άμεσα από το πόσο καλά κατασκευάζεται και συναρμολογείται σωστά η καπνοδόχος. Σήμερα οι καμινάδες κατασκευάζονται από σκυρόδεμα, κεραμικό, χάλυβα, τούβλο και γυαλί.

Τα καμινάδα πρέπει να είναι ισχυρά και ανθεκτικά. Να είστε ανθεκτικοί στην επίδραση των συνθηκών υψηλής θερμοκρασίας κατά την καύση καυσίμου, να απομακρύνετε τον καπνό σε συνθήκες χαμηλής θερμοκρασίας, να εξουδετερώσετε τις επιπτώσεις των προϊόντων συμπύκνωσης και επίσης να συμμορφώνεστε με τους κανόνες πυρασφάλειας. Τώρα αξίζει να εξεταστεί η έκδοση του καναλιού καμινάδας. Θα πληροί τις απαιτήσεις που έχει ο κατασκευαστής της ήδη επιλεγμένης μονάδας σόμπας;

Χάρη στην ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, έχει αναπτυχθεί ένας σημαντικός αριθμός καναλιών, αλλά το κλασικό του είδους υπήρξε και παραμένει καμινάδα τούβλο. Αυτή η επιλογή έχει από καιρό δοκιμαστεί με το χρόνο και χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα. Αλλά αντικαταστάθηκε από εναλλακτικές συσκευές από νέα υλικά, που προηγουμένως δεν χρησιμοποιούνται στην κατασκευή καπνοδόχων. Για παράδειγμα, σάντουιτς, κεραμικές και γυάλινες καμινάδες. Τώρα πριν αποφασίσετε για την επιλογή υλικού για την καμινάδα του μελλοντικού λουτρού, πρέπει να μελετήσετε τα τεχνικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά του εξοπλισμού που αποφασίσατε να εγκαταστήσετε. Μετά από όλα, κατά την τοποθέτησή του, πρέπει να λάβετε υπόψη το εσωτερικό τμήμα της καπνοδόχου, το μήκος και το ύψος της. Και ποιο υλικό να χρησιμοποιήσετε για το κανάλι καπνού είναι μια άλλη επιλογή.

Υλικό για την καμινάδα στο μπάνιο

Όπως αναφέρθηκε ήδη, πριν από το τούβλο ήταν το κύριο υλικό στην κατασκευή καμινάδων. Το πλεονέκτημα της ανέγερσης ενός καναλιού καπνού καπνού ήταν πάντα η φθηνότητα του υλικού. Η κατασκευή ήταν η πιο οικονομική και χαμηλού κόστους. Η άμμος και ο πηλός, το νερό και το τούβλο είναι αυτό που πάντα ήταν εφικτό. Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή η αναζήτηση ενός ειδικού σε θέματα κλιβάνου είναι γεμάτη με κάποιες δυσκολίες. Και σε μια καμινάδα τούβλο, η ποιοτική λειτουργία εξαρτάται άμεσα από τον επαγγελματισμό του φούρνου. Ως εκ τούτου, η τιμή για τις υπηρεσίες ειδικευμένου ειδικού έχει αυξηθεί κατά καιρούς. Η ορθογώνια διατομή διευκολύνει τη δημιουργία τοπικών αναταράξεων στο κανάλι καπνού και συνεπάγεται την απόφραξη του. Πρέπει να το καθαρίσετε τουλάχιστον μία φορά κάθε έξι μήνες. Ωστόσο, εάν η καμινάδα του τούβλου διπλωθεί σωστά, αποτελεί εγγύηση ότι θα διαρκέσει για πολλά χρόνια. Αλλά δεν είναι πάντα μια καμινάδα τούβλο είναι κατάλληλη για την εγκατάσταση σε ένα μπάνιο. Πρώτα απ 'όλα, από το οικονομικό κόστος της εγκατάστασής του.

Καμινάδα από χάλυβα

Έχει περάσει ο χρόνος για τη χρήση τούβλων ως το μοναδικό υλικό για τα κανάλια καπνού. Μια εναλλακτική λύση ήταν το μέταλλο. Η χρήση ανθεκτικού στη θερμότητα ανοξείδωτου χάλυβα στην εγκατάσταση καναλιών καπνού για το λουτρό ήταν μια σημαντική ανακάλυψη στην τεχνολογία της καμινάδας. Οι κατασκευές δύο σωλήνων έγιναν πολύ δημοφιλείς. Πρόκειται για δύο σωλήνες διαφόρων διαμέτρων με μη-εύφλεκτη μόνωση μεταξύ τους. Η μόνωση διατηρεί την καπνοδόχο από την υπερβολική συμπύκνωση και την επίδρασή της στον σωλήνα. Τέτοια σχέδια ονομάζονται σάντουιτς. Κατά κανόνα, ο εξωτερικός σωλήνας είναι κατασκευασμένος από ανοξείδωτο χάλυβα ή γαλβανισμένο. Γαλβανισμένος χάλυβας - αυτό είναι περισσότερο μια επιλογή προϋπολογισμού, η οποία δεν επηρεάζει την απόδοση. Ο εσωτερικός σωλήνας είναι κατασκευασμένος μόνο από ανθεκτικό στη θερμότητα ανοξείδωτο χάλυβα πάχους 1 mm ή περισσότερο. Κατά την επιλογή ενός σωλήνα, δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτήν την παράμετρο. Θερμικός μονωτήρας βασισμένος σε βασιλικούς βράχους, ανθεκτικός σε υψηλές θερμοκρασίες. Τέτοια κανάλια καπνού έχουν ένα κυλινδρικό σχήμα, το οποίο καθορίζει μια χαμηλότερη ευαισθησία σε μόλυνση.

Κεραμική καμινάδα για το λουτρό

Ένα νέο υλικό, που παρουσιάστηκε πρόσφατα στην αγορά εξοπλισμού κλιβάνου - είναι οι κεραμοειδείς σωλήνες χαμοτί. Έχουν απορροφήσει όλα τα πλεονεκτήματα των χαλύβδινων δομών. Ταυτόχρονα, διαθέτουν αξιοπιστία και μεγάλη διάρκεια ζωής των καναλιών καπνού. Στη σύνταξή τους έχουν εσωτερικό σωλήνα χαμοτί, θερμομονωτικό στρώμα από βασιλικούς βράχους και εξωτερικό περίβλημα κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα ή ελαφρύ αφρώδες σκυρόδεμα. Η τιμή ενός τέτοιου σωλήνα είναι πολύ υψηλότερη από αυτή μιας χαλύβδινης καμινάδας, αλλά χάρη σε μια μεγάλη διάρκεια ζωής, το κόστος πληρώνει με ενδιαφέρον. Το υλικό αυτό αποτελεί ανταγωνισμό για τις κατασκευές από τούβλα για αξιοπιστία, ανθεκτικότητα και πυρασφάλεια. Βασικά, είναι ο ίδιος σωλήνας, είναι επίσης εύκολο να συναρμολογηθεί ως χαλύβδινα σάντουιτς. Αν και σε ορισμένες περιπτώσεις, η εκτέλεση στο πλαίσιο αυτής απαιτεί την ενίσχυση του ιδρύματος. Υπάρχουν ειδικά στοιχεία για τη συλλογή σωλήνων στην τελική κατασκευή. Όταν αγοράζετε ένα σύνολο καπνοδόχων από κεραμικές σωλήνες για τη συγκεκριμένη περίπτωσή σας, όλα αυτά τα στοιχεία και τα υλικά περιλαμβάνονται στην παράδοση. Το κόστος των κεραμικών καμινάδων είναι περίπου μια τάξη μεγέθους υψηλότερο από τα χαλύβδινα σάντουιτς.

Γυάλινη καμινάδα

Η ιδανική επιλογή για τα συστήματα καπνοδόχων είναι κανάλι καπνού από γυαλί. Αυτό το υλικό έχει τεράστια πλεονεκτήματα: απόλυτη απουσία διάβρωσης, αντοχή στην υγρασία, χαμηλή θερμική αδράνεια. Αλλά το κόστος τέτοιων καμινάδων είναι πολύ υψηλό και αν προσθέσετε τεράστιο κόστος εγκατάστασης, τότε ένα τέτοιο υλικό απλά δεν βρήκε τη διανομή λόγω της τεράστιας τιμής. Αν και ορισμένοι αισιόδοξοι λένε ότι πίσω από τις καμινάδες γυαλιού, το μέλλον θα έρθει όταν όλα τα κανάλια καπνού θα κατασκευαστούν από γυαλί.

Ξεχωριστά, θέλω να μείνω στις καμινάδες των σωλήνων αμιάντου. Αυτό είναι ένα υλικό που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή καμινάδων. Είναι καρκινογόνος και επικίνδυνος για τη φωτιά. Το κανάλι καπνού αμιαντοτσιμέντου μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά στο μπάνιο σας.

Συνοψίζοντας ό, τι έχει ειπωθεί, μπορεί κανείς να καταλήξει στο συμπέρασμα:

· Καμινάδα κατασκευασμένο από τούβλα, εγκατάσταση υψηλής έντασης εργασίας, που απαιτεί κάποια προσόντα των εκτελεστών.

· Κανάλι καπνού σωλήνων από χάλυβα - δεν είναι ακριβό, αλλά έχει μικρή διάρκεια ζωής.

· Η καμινάδα από κεραμικές σωλήνες είναι ανθεκτική, αλλά το κόστος είναι πολύ υψηλότερο από αυτό των δομών καπνοδόχου από χάλυβα.

· Η καμινάδα γυαλιού δεν έχει σχεδόν κανένα μειονέκτημα, αλλά η τιμή του υλικού και το κόστος εγκατάστασης είναι δαπανηρές. Δεν έχει λάβει διανομή.

· Δεν μπορούν να κατασκευαστούν αγωγοί καμινάδων από αμιαντοτσιμέντο.

Ο σχεδιασμός της καμινάδας στο λουτρό


Κατά τοποθεσία, τα κανάλια καπνού για μπανιέρες μπορούν να διαιρεθούν στα εξής:

· Εσωτερική, η καμινάδα διέρχεται από τον εσωτερικό χώρο της δομής.

· Το εξωτερικό κανάλι καπνοδόχου από τον εξοπλισμό του κλιβάνου κατευθύνεται έξω από τις εγκαταστάσεις και περνά μέσα από τον ανοιχτό χώρο.

Το πλεονέκτημα της εσωτερικής θέσης της εξόδου του καπνού είναι η χρήση της θερμοκρασίας των αποβλήτων καύσης για τη θέρμανση του θαλάμου λουτρού. Αυτός ο σχεδιασμός διευκολύνει τη δημιουργία έλξης στο κανάλι καπνοδόχου.

Η εξωτερική συσκευή της καμινάδας διευκολύνει την εγκατάσταση της δομής, αλλά απαιτεί επιπλέον κόστος καυσίμων, καθώς η θερμότητα του καπνού θερμαίνει τον χώρο στο δρόμο και όχι το δωμάτιο του μπάνιου. Επιπλέον, υπάρχει ένα οξύ πρόβλημα του σχηματισμού συμπυκνώματος και αιθάλης στο κανάλι καπνοδόχου. Για να αποφύγετε αυτά τα προβλήματα, πρέπει να είναι επιπλέον μονωμένα.

Στοιχεία σχεδιασμού του συστήματος καπνοδόχου

Η ιδανική διάταξη μιας καμινάδας σε ένα λουτρό είναι μια ευθεία κατασκευή, περνώντας από τον κλίβανο αυστηρά κατακόρυφα προς τα πάνω. Μια τέτοια καμινάδα είναι χτισμένη από τούβλα. Ένα χαρακτηριστικό ενός τέτοιου κλιβάνου είναι η τοποθεσία. Κατά κανόνα, εγκαθίσταται στη μέση της δομής του λουτρού, λαμβάνοντας υπόψη τη θέση των δοκών και των δοκών.

Το πλεονέκτημα των χαλύβδινων και κεραμικών καμινάδων είναι η διαθεσιμότητα πρόσθετων στοιχείων. Επιτρέπουν την τοποθέτηση του κλιβάνου σχεδόν οποιοδήποτε σημείο του δωματίου, και η παρουσία των εμποδίων επιτρέπουν την κατακόρυφη καμινάδα σχεδιασμό με μια στροφή ή το οριζόντιο τμήμα του μια προσπάθεια να παρακάμψουν τα εμπόδια που συναντούν.

Αλλά πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η συνολική απόσταση ενός οριζόντιου ή κεκλιμένου τμήματος δεν πρέπει να είναι περισσότερο από 1 μέτρο. Σε περίπτωση υπέρβασης αυτού του μεγέθους, αυτό θα επηρεάσει αρνητικά τη λειτουργία της καμινάδας. Στο οριζόντιο τμήμα θα συλλεχθούν προϊόντα ατελούς καύσης καυσίμου και η κίνηση του καπνού θα είναι δύσκολη. Ο μέγιστος αριθμός επιτρεπόμενων στροφών δεν είναι μεγαλύτερος από δύο.

Η σύνδεση οριζόντιων και κεκλιμένων τμημάτων παρέχεται λόγω της παρουσίας διαφόρων διαμορφωμένων τμημάτων καμινάδων. Κατά την τοποθέτησή τους, πρέπει πρώτα να επιλύσετε το πρόβλημα του περαιτέρω καθαρισμού της καμινάδας. Το γόνατο είναι ο τόπος όπου συσσωρεύεται η αιθάλη. Εδώ, η έξοδος θεωρείται ότι είναι ένα στοιχείο όπως το tee. Η παρουσία ενός αφαιρούμενου τζαμιού σάς επιτρέπει να καθαρίζετε εύκολα την καμινάδα χωρίς προβλήματα.

Η στεγανότητα των αρθρώσεων των συνδέσμων σωλήνων παρέχει όχι μόνο καλή πρόσφυση, αλλά επίσης εμποδίζει την είσοδο καπνού στο δωμάτιο. Για την ασφαλή και πυρασφαλή διέλευση μέσω της καμινάδας της ξύλινης οροφής και της οροφής, χρησιμοποιούνται ειδικά ακροφύσια. Ένας σωλήνας διακλάδωσης εισάγεται στα σημεία τομής.

Για να τοποθετήσετε έναν ατσάλινο σωλήνα, ο οποίος δεν έχει μικρό βάρος, χρησιμοποιήστε αγκύλες τοίχου. Η τοποθέτηση συνδετήρων πραγματοποιείται σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από δύο μέτρα το ένα από το άλλο. Στην έξοδο της καπνοδόχου στην οροφή, πρέπει απαραιτήτως να γίνει μια αποκοπή οροφής, η οποία εμποδίζει την είσοδο βροχόπτωσης στο λουτρό.

Η βροχή και το χιόνι στο κανάλι καπνού αποκλείεται με την εγκατάσταση προστατευτικού μύκητα.

Σχεδιασμός και εγκατάσταση καμινάδας


Κατά την εκτέλεση του σχεδιασμού και της εγκατάστασης της καμινάδας ανεξάρτητα είναι απαραίτητο:

1. Απευθυνθείτε προσεκτικά στην επιλογή του τμήματος σωλήνα του καναλιού καπνού. Ένα μικρό μέγεθος δεν θα επιτρέψει την πλήρη αφαίρεση των προϊόντων καύσης του καυσίμου. Μια ευρεία διατομή θα εξασφαλίσει μια γρήγορη διέλευση καπνού, η οποία δεν επιτρέπει τη θέρμανση της αίθουσας σάουνας. Αυτό θα αυξήσει το χρόνο και την κατανάλωση καυσίμου για θέρμανση. Το μέγεθος του τμήματος του σωλήνα εξαρτάται από την χωρητικότητα του κλιβάνου. Ο δείκτης του κυμαίνεται από 140 έως 270 mm.

2. Το βέλτιστο σχήμα της καμινάδας είναι στρογγυλό. Μέσω αυτού του καναλιού ο καπνός περνά εύκολα. Είναι λιγότερο φραγμένο και πιο εύκολο στον καθαρισμό.

3. Αν τοποθετήσετε την καμινάδα πιο κοντά στο εσωτερικό τοίχωμα του λουτρού - αυτό θα βελτιώσει τη θερμομόνωση.

4. Το ύψος του καναλιού καπνού αναφέρεται στο διαβατήριο του εξοπλισμού του κλιβάνου. Αλλά αν οι οδηγίες δεν έχουν συγκεκριμένες διαστάσεις και εγκαθιστάτε την κατασκευή μόνοι σας, θα πρέπει να εγκαταστήσετε μια καμινάδα όχι λιγότερο από 4,5 μ.

5. Η απόσταση από το παγοδρόμιο μέχρι την κεφαλή της καμινάδας πρέπει να είναι τουλάχιστον μισό μέτρο.

6. Ο δίαυλος καπνού είναι εφοδιασμένος με αποσβεστήρα για τη ρύθμιση της ώσης.

7. Ως πρόσθετη προστασία των τοίχων και των οροφών στην περιοχή της καπνοδόχου, συνιστάται η χρήση βάμβακα βαμβακιού, φύλλου χαλκού ή άλλων μη εύφλεκτων υλικών.

8. Για να αυξήσετε την πυροπροστασία και να αποφύγετε τη φωτιά στον τόπο όπου η καπνοδόχος περνά μέσα από την οροφή, είναι απαραίτητο να αυξήσετε το πάχος της κατά τουλάχιστον 5 cm με μη εύφλεκτα υλικά.

Πώς να φτιάξετε μια καμινάδα σε έναν μπώ από μόνοι σας: βήμα προς βήμα οδηγίες

Η εγκατάσταση της καπνοδόχου μπορεί να χωριστεί σε διάφορα στάδια.

Στάδιο 1. Προπαρασκευαστική.

Πριν αρχίσετε να εγκαθιστάτε την καμινάδα στο μπάνιο με τα χέρια σας, πρέπει να προστατεύσετε τα μέρη, περνώντας το κανάλι καπνού μέσω των δαπέδων. Αυτός ο ιστότοπος απαιτεί τη χρήση ειδικού στοιχείου, το οποίο ονομάζεται σωλήνας διέλευσης.

Στάδιο 1. Αρχίζουμε με την προετοιμασία του σωλήνα διακλάδωσης. Τοποθετούμε ένα στρώμα βασάλτου μαλλιού κατά μήκος της εξωτερικής του επιφάνειας.

Βήμα 2. Τότε προχωρούμε στη μόνωση της εσωτερικής επιφάνειας. Ορίζουμε το σημείο εγκατάστασης στην οροφή και, σύμφωνα με τις τυπικές διαστάσεις, ετοιμάζουμε μια ορθογώνια οπή για το μελλοντικό κανάλι καπνού.

Στάδιο 3. Στα σημεία επαφής του σωλήνα με την οροφή, τοποθετήστε ένα πρόσθετο στρώμα μόνωσης και στη συνέχεια τοποθετήστε το σωλήνα διακλάδωσης.

Βήμα 4. Μεταξύ αυτού και του καναλιού καπνού, πρέπει να αφήσετε ένα ελάχιστο κενό για επιπλέον απομάκρυνση θερμότητας.

Στάδιο αριθ. 2. Εργασίες στέγης

Τώρα αρχίζουμε να κόβουμε την οροφή.

Βήμα 5. Αφαιρέστε τις διαστάσεις από την εξωτερική και την εσωτερική πλευρά, χωρίς να ξεχνάτε, λάβετε υπόψη την κλίση της οροφής.

Στάδιο 6. Από το εσωτερικό της οροφής κόβουμε την απαραίτητη οπή για την καμινάδα.

Βήμα 7. Πάρτε το γαλβανισμένο, με μια προετοιμασμένη τρύπα για το κανάλι καπνού, και να το συνδέσετε στην οροφή.

Στάδιο 3. Εργασίες εγκατάστασης.

Προσφέρουμε να εξετάσουμε τις λειτουργίες εγκατάστασης στο παράδειγμα της συναρμολόγησης του πιο δημοφιλούς συστήματος δύο κυκλωμάτων.

Ένα σημαντικό σημείο! Η καμινάδα συναρμολογείται μόνο από κάτω προς τα πάνω.

Βήμα 8. Ξεκινήστε τη σύνδεση της καμινάδας από τον κλίβανο. Στερεώστε τη μονάδα σάντουιτς με μια ειδική έξοδο φούρνου. Η περιοχή κοντά στο θερμαντήρα δεν είναι μονωμένη, επειδή η θερμοκρασία σε αυτό το μέρος είναι πολύ υψηλή. Δεν εξαρτάται από την ποιότητα του υλικού της καμινάδας, λόγω των μέγιστων συνθηκών θερμοκρασίας, αυτό το τμήμα θα αποτύχει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Βήμα 9. Κάθε επόμενη εσωτερική μονάδα εισάγεται στο εσωτερικό του προηγούμενου. Στη συνέχεια τοποθετήστε τον εξωτερικό σωλήνα. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να βεβαιωθείτε ότι η νέα μονάδα είναι συνδεδεμένη με το προηγούμενο στενό άκρο. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι το συμπύκνωμα που σχηματίζεται κατά τη λειτουργία θα ρέει ελεύθερα κάτω από τον σωλήνα, αντί να ρέει μέσα στις αρθρώσεις.

Στάδιο 10. Μετά την εγκατάσταση όλων των στοιχείων της κατασκευής στερεώνουμε τα τσιπ με τους προετοιμασμένους συνδετήρες και σφραγίζουμε όλες τις συνδέσεις με σφιγκτήρες.

Στάδιο 11. Μετά την ολοκλήρωση της εργασίας, αφαιρούμε την προστατευτική επίστρωση και εφαρμόζουμε ένα πυρίμαχο στεγανωτικό υλικό που διατηρεί τις ιδιότητές του σε υψηλές θερμοκρασίες. Και λοιπόν, χτίσατε μια καμινάδα στο λουτρό σας εντελώς με τα χέρια σας!

Καθαρισμός της καμινάδας

Το λουτρό είναι χτισμένο, εγκαθίσταται η καμινάδα. Απολαύστε τις απολαύσεις μιας τελετής μπανιέρας. Όπως κάθε συσκευή, το κανάλι καπνού απαιτεί συντήρηση. Στην περίπτωσή μας, αυτός είναι ο καθαρισμός του. Με την πάροδο του χρόνου σχηματίζεται ένα στρώμα αιθάλης στους τοίχους της καμινάδας, το οποίο επιδεινώνει την ώθηση και μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, η οποία με τη σειρά της μπορεί να οδηγήσει σε πυρκαγιά.

Ο πιο συνηθισμένος και αποτελεσματικός τρόπος είναι ο μηχανικός καθαρισμός. Για την υλοποίησή του, χρειάζεστε ειδικές ράβδους, κατά προτίμηση αποσυναρμολογούμενους με χειρολαβές, βάρη και μερικές φορές ακόμη και μαχαιροπήρουνα. Αυτή η διαδικασία είναι μάλλον επίπονη και, κυρίως, βρώμικη. Επομένως, πριν καθαρίσετε το κανάλι καπνού, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε όλα τα στοιχεία από το λουτρό και να καλύψετε τους τοίχους, τις οροφές και τα δάπεδα με μια μεμβράνη από πολυαιθυλένιο.

Ένας άλλος τρόπος για να καθαρίσετε την καμινάδα είναι να κάψετε αιθάλη. Για αυτό, είναι απαραίτητο να θερμάνετε τη σόμπα με ξύλο, δημιουργώντας καλό ρεύμα και ισχυρή θερμότητα, για παράδειγμα ασβέστη. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την καύση της αιθάλης και την απελευθέρωσή της με τη μορφή τέφρας μέσω της καμινάδας.

Πρόσφατα, τα χημικά παρασκευάσματα για τον καθαρισμό των καμινάδων έχουν αποκτήσει δημοτικότητα. Αλλά δεν είναι πλέον ένας τρόπος καθαρισμού, αλλά ένα προληπτικό μέτρο, για να αυξηθεί η χρονική περίοδος μεταξύ καθαρισμού.

Σφάλματα κατά την κατασκευή της καμινάδας

Αξίζει να δοθεί προσοχή σε ορισμένα λάθη που επιτρέπονται κατά την κατασκευή καπνοδόχων από μη επαγγελματίες:

 • Χρήση ακατάλληλων υλικών, όπως αμίαντος και αλουμινίου. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.
 • Οι μη εξουσιοδοτημένες αλλαγές στη διάμετρο της καμινάδας μπορούν να μειώσουν την απόδοση ή να καταστρέψουν τη δομή του λουτρού.
 • Συνδυάζοντας πολλά συστήματα καπνοδόχων σε ένα.

Κάποια πιο τυπικά σφάλματα της κατασκευής καπνοδόχου δίνονται στο βίντεο που παρουσιάζεται.

Μερικές φορές, φαίνεται ότι είναι δυνατό να φτιάξετε μια καμινάδα σε ένα μπάνιο με τα χέρια σας γρήγορα, χωρίς τη συμβουλή κάποιου. Αλλά η κατασκευή μιας καμινάδας είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία, απαιτώντας τη συμμόρφωση με τους κανόνες, τη διαθεσιμότητα δεξιοτήτων και τη μελέτη των σύγχρονων τεχνικών. Αυτό θα σας εξοικονομήσει από λάθη, και η καμινάδα που χτίστηκε από εσάς στο μπάνιο θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Καμινάδα για το μπάνιο με τα χέρια σας

Η καμινάδα αποτελεί βασική ιδιότητα του ατμού, παρέχοντας πυρασφάλεια, γρήγορη προθέρμανση, καθαρό αέρα και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Για τη ρύθμιση της καμινάδας στο λουτρό θα πρέπει να προσεγγιστεί με κάθε ευθύνη, διότι σε περίπτωση κακής εγκατάστασης λειτουργία του κτιρίου θα είναι αδύνατη.

Καμινάδα για το μπάνιο με τα χέρια σας

Προσοχή παρακαλώ! Κατά την κατασκευή μιας καμινάδας, θα πρέπει να θυμάστε όλες τις αποχρώσεις της διαδικασίας, καθώς με μια εσφαλμένη υπολογισμένη ώθηση, ο καπνός θα εισέλθει στο δωμάτιο και ο κίνδυνος δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα θα αυξηθεί.

Περιεχόμενα των οδηγιών βήμα προς βήμα:

Είδη καπνοδόχων

Η σωστή επιλογή του σχεδιασμού της καμινάδας είναι ήδη η μισή επιτυχία με τη διάταξη του λουτρού. Όλα τα υπάρχοντα είδη μπορούν να χωριστούν σε δύο ομάδες.

 1. Εσωτερικές καμινάδες τοποθετούνται μέσα στο δωμάτιο. Ανάμεσα στις θετικές ιδιότητες τέτοιων καπνοδόχων αξίζει να επισημανθεί η πυρασφάλεια, η απλότητα στην εγκατάσταση και η επισκευή, η χαμηλή απώλεια θερμότητας. Μπορεί να εγκατασταθεί τόσο μέσα στον κεντρικό τοίχο όσο και απευθείας στο κτίριο με ειδικά συνδετικά στοιχεία.

Προσοχή παρακαλώ! Ανεξάρτητα από τον επιλεγμένο σχεδιασμό, η καμινάδα πρέπει να τοποθετηθεί πάνω από την κορυφογραμμή τουλάχιστον 50 cm.

Οι ειδικοί συστήνουν να χτίσουν μια καμινάδα μέσα στο κτίριο, καθώς η ενέργεια θα χρησιμοποιηθεί πιο οικονομικά και δεν θα διαταραχθεί η αρχιτεκτονική του λουτρού.

Βασικά σημεία

Οποιαδήποτε θερμάστρα χρειάζεται σύστημα απομάκρυνσης των προϊόντων καύσης. Ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το σύστημα πρέπει να δοθεί στην κατασκευή ενός λουτρού - μια δομή, σχεδόν εξ ολοκλήρου αποτελείται από ξύλο.

1. Υλικό και σχήμα

Μια καμινάδα τούβλο είναι η πιο αξιόπιστη και ασφαλής επιλογή, αλλά είναι αρκετά δύσκολο να το κάνετε μόνοι σας. Επιπλέον, σε περίπτωση παραβίασης της ώσης, απαιτείται επανέκθεση, η οποία συνεπάγεται πρόσθετο χρόνο και κόστος υλικού. Για το λόγο αυτό, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια απλούστερη έκδοση για ένα ατμόλουτρο - ένα σάντουιτς από ανοξείδωτο χάλυβα.

Προσοχή παρακαλώ! Για να εξασφαλιστεί καλή πρόσφυση και ελάχιστη αντίσταση στον καπνό, είναι επιθυμητό να σταματήσει η επιλογή ενός κυλινδρικού σχήματος. Η εσωτερική επιφάνεια πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή - αυτό θα αποτρέψει τη συσσώρευση αιθάλης κατά τη λειτουργία.

Δεν συνιστάται η χρήση αγωγών από αλουμίνιο ή αμιαντοτσιμέντο.

2. Διαστάσεις

Το πάχος των τοίχων της καπνοδόχου πρέπει να είναι τουλάχιστον 1 mm, η διατομή να είναι 14 cm. Επιπλέον, οι οριζόντιες διατομές μήκους μεγαλύτερου του 1 m δεν πρέπει να επιτρέπονται.

3. Μόνωση

Η ποιότητα της μόνωσης επηρεάζει άμεσα την απόδοση της καμινάδας και την πυρασφάλεια του κλιβάνου. Επίσης, η καλή μόνωση θα μειώσει την ποσότητα συμπυκνωμάτων που σχηματίζεται και θα προστατεύει τα εύφλεκτα υλικά κοντά στην καμινάδα.

Συστάσεις εγκατάστασης

Καμινάδα για το μπάνιο με τα χέρια σας

Καμινάδα για το μπάνιο με τα χέρια σας

 1. Η καμινάδα στο λουτρό πρέπει να κλείνει προσεκτικά κοντά στο θάλαμο καύσης και στη διασταύρωση με τις οροφές. Για την προστασία των τοίχων χρησιμοποιούνται φύλλα από χάλυβα με πυρίμαχη επίστρωση.
 2. Για να αυξηθεί η απόδοση του σωλήνα έχει εγκατασταθεί ένα ειδικό πλέγμα, πάνω στο οποίο χύνεται πέτρες. Θέρμανση με καπνό, θα είναι μια πρόσθετη πηγή θερμότητας, η οποία θα μειώσει κάπως την κατανάλωση καυσίμου και το χρόνο θέρμανσης του ατμού.
 3. Ο καπναγωγός είναι μόνο από κάτω προς τα πάνω.
 4. Κάθε επόμενο τμήμα του σωλήνα εισάγεται στην προηγούμενη, με αποτέλεσμα το συμπύκνωμα να συσσωρεύεται στο εσωτερικό του συστήματος.
 5. Εάν είναι απαραίτητο, ο σωλήνας θα πρέπει να αποσυναρμολογηθεί εύκολα (αργά ή γρήγορα θα καεί), οπότε φροντίστε για το αποσπώμενο γόνατο.
 6. Το καμινάδα πάνω από την οροφή πρέπει να κλείσει με μια ειδική "ομπρέλα" για προστασία από την ατμοσφαιρική βροχόπτωση.
 7. Εάν είναι δυνατόν, η εγκατάσταση πραγματοποιείται μακριά από τους τοίχους.

Τεχνολογία κατασκευής

Ας εξετάσουμε τα βασικά στάδια κατασκευής μιας καμινάδας σε ένα λουτρό.

Στάδιο 1. Βάση κάτω από το σωλήνα

Οι συσκευασμένοι σωλήνες σάντουιτς τοποθετούνται σε ειδική βάση ενσωματωμένη στο σώμα του κλιβάνου. Για αυτό, χρησιμοποιείται ένας ανθεκτικός στη θερμότητα χυτοσίδηρος ή κεραμικός σωλήνας, ο οποίος αφαιρείται από το θάλαμο καύσης πάνω από το περίβλημα. Πάνω από αυτό τοποθετείται σε ένα ειδικό εξάρτημα, το οποίο συνδέει την ίδια την καμινάδα.

Βήμα 2. Συνέλευση

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, είναι καλύτερο για ένα λουτρό να χρησιμοποιηθεί ένας πολυστρωματικός σωλήνας κατασκευασμένος από "ανοξείδωτο χάλυβα". Ένας τέτοιος σωλήνας αποτελείται από:

 • εξωτερικό περίβλημα από ανοξείδωτο χάλυβα.
 • μόνωση (ορυκτό μαλλί, κολλημένο σε φύλλο).
 • πυρήνα - ένα χαλύβδινο σωλήνα με ψεκασμό τιτανίου, το οποίο τοποθετείται στο εξάρτημα.

Βήμα 1. Το πρώτο τμήμα σωλήνα συνδέεται στην ένωση.

Σόμπα με καμινάδα

Βήμα 2. Τα υπόλοιπα τμήματα είναι συνδεδεμένα σε αυτό. Για τη στερέωση, τοποθετούνται σφιγκτήρες χάλυβα (σε βήματα 1,5 m, καθώς και σε κάθε γωνιακό σύνδεσμο).

Βήμα 3. Στην οροφή και οι οροφές είναι κατασκευασμένες από κατάλληλη διάμετρο. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να αφήσετε ένα μικρό κενό: στην οροφή - 20-25 cm, στην οροφή - 40-50 cm.

Έξοδος από τον αγωγό εναλλάσσοντας την επικάλυψη. Χρήση μόνωσης

Βήμα 4. Για να απομονώσετε τις συνδέσεις, χρησιμοποιήστε ειδικά ακροφύσια ανθεκτικά στη θερμότητα ή συνδυασμό μεταλλικών φύλλων + φλάντζας.

Βήμα 5. Για την εξοικονόμηση θερμότητας, ένα βύσμα με μόνωση είναι εγκατεστημένο έξω από την οροφή.

Βήμα 6. Το εξωτερικό μέρος του σωλήνα κλείνει με προστατευτική ομπρέλα ή πλέγμα.

Στάδιο 3. Διάταξη της διέλευσης από την οροφή και τη στέγη

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, μετά την εγκατάσταση της καμινάδας, πρέπει να σφραγίσετε τις υπόλοιπες τρύπες. Κάνετε αυτό αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες.

Βήμα 1. Από κάτω, η οροφή καλύπτεται με ένα φύλλο από πυρίμαχο υλικό με μια κυκλική οπή στο κέντρο. Αποδεικνύεται ότι ο σωλήνας πρέπει να περάσει από αυτή την οπή κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης. Για την επιδιόρθωση του υλικού χρησιμοποιείται αυτόματη υποδοχή.

Περνώντας το σωλήνα μέσω της οροφής

Προσοχή παρακαλώ! Πάνω από το ανώτατο όριο δεν μπορεί να καλυφθεί - απλά πρέπει να καλύψετε το "παράθυρο" που καλύπτεται με πηλό ή να το καλύψετε με ένα κοκκοποιημένο θερμικό μονωτικό.

Βήμα 2. Η οροφή είναι εξοπλισμένη από έξω, έχει τοποθετηθεί μια κεφαλή με πλαίσιο. Είναι επίσης δυνατή η τοποθέτηση ενός μεταλλικού φύλλου με άνοιγμα της κατάλληλης διαμέτρου στο εσωτερικό της οροφής, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο.

Μετά την κατασκευή της καπνοδόχου και τα περάσματα γι 'αυτήν, η κατασκευή μπορεί να θεωρηθεί πλήρης.

Βίντεο - Εγκατάσταση καμινάδας σάντουιτς "Ηφαίστειο"

Κοινά σφάλματα

Συχνά κατά την κατασκευή μιας καμινάδας γίνονται τυπικά λάθη, τα οποία στο μέλλον θα επηρεάσουν την αποτελεσματικότητα του συστήματος.

Λάθος # 1. Χρήση "λανθασμένων" υλικών

Η χρήση υλικών που δεν προορίζονται για εκχύλιση καπνού (π.χ. αμιαντοτσιμέντο ή αλουμίνιο) μπορεί να οδηγήσει στις πιο ατυχείς συνέπειες. Επιπλέον, ακόμη και ένα τούβλο δεν είναι πάντα κατάλληλο για αυτό - αν η θέρμανση είναι φυσικό αέριο, θα καταρρεύσει γρήγορα σε ένα όξινο περιβάλλον.

Λάθος # 2. Συνδυάζοντας αρκετές καμινάδες

Αν σκοπεύετε να συνδυάσετε αρκετές καμινάδες, τότε όλοι οι απαραίτητοι υπολογισμοί θα πρέπει να ανατεθούν σε ειδικό.

Λάθος # 3. Ανεξάρτητη αλλαγή της διαμέτρου του σωλήνα

Όποια και αν είναι ο λόγος για μια τέτοια πρωτοβουλία, πριν από την έναρξη των εργασιών είναι απαραίτητο να έχουν μια επαγγελματική tsya prokonsultirova, διαφορετικά να μειώσει την αποτελεσματικότητα του όλου συστήματος, και στη χειρότερη περίπτωση, ολόκληρη η δομή θα καταρρεύσει.

Μην παραμελούν τους κανόνες και τις μεθόδους κατασκευής μιας καμινάδας στο μπάνιο. Ελλείψει ειδικών γνώσεων και δεξιοτήτων, είναι καλύτερο να εμπιστευτείτε το έργο ενός επαγγελματία στη σόμπα, διαφορετικά τα λάθη που έγιναν κατά την εγκατάσταση θα είναι πολύ ακριβά.

Καθαρισμός της καμινάδας

Βούρτσα για τον καθαρισμό της καμινάδας

Συχνά, τα λουτρά είναι θερμαινόμενες σόμπες στερεών καυσίμων, έτσι ώστε η καμινάδα να συσσωρεύει αιθάλη. Αν υπάρχει υποβάθμιση της ώσης, αλλά δεν υπάρχει ορατή ζημιά στο κύτος καπνοδόχου, ο σωλήνας έχει μπλοκαριστεί και πρέπει να καθαριστεί από αιθάλη.

Εξοπλισμός καθαρισμού

 1. Συνήθως αυτό γίνεται με τη βοήθεια βάρους με ένα σχοινί ή ένα πινέλο, αλλά μηχανικό καθαρισμό, όπως γνωρίζετε, δεν είναι πρακτική, γιατί πρέπει να σταθεί στο δρόμο όλους που ήταν πολύτιμη, και καλύπτουν τα έπιπλα ύφασμα για να της δεν είχε πάρει το μαύρο.

Προσοχή παρακαλώ! Από αυτή την άποψη, είναι καλύτερο να καίνουμε καυσόξυλα από την ασβέστη στη σόμπα - θα δημιουργήσουν έντονη έλξη και θα χτυπήσουν έξω όλη την αιθάλη έξω.

 1. Υπάρχει ένας άλλος τρόπος - να δημιουργηθεί ένας ισχυρός ανεμιστήρας, ο οποίος λειτουργεί στην απόσυρση. Η συσκευή θα βγάλει όλη την αιθάλη, αλλά πρέπει πρώτα να ενημερώσετε τους γείτονες για την πρόθεσή τους να μην κρεμούν ρούχα στο δρόμο.
 2. Ο στεγνός καθαρισμός συνίσταται στην καύση ειδικών παρασκευασμάτων, τα οποία ενισχύουν τις επιθυμίες. Αφαιρεί επίσης αποτελεσματικά την αιθάλη από την καμινάδα.

Σκόνη για τον καθαρισμό της καμινάδας

Βίντεο - Καθαρισμός της καμινάδας

Συμπεράσματα

Αυτές είναι όλες οι αποχρώσεις της οικοδόμησης και καθαρισμού της καμινάδας για το λουτρό. Μένει μόνο να ελπίζουμε ότι το άρθρο έχει καταστεί χρήσιμο και έχετε μάθει κάτι νέο από αυτό. Και στο τέλος - η τελευταία συμβουλή: οι ειδικοί συνιστούν τον καθαρισμό της καμινάδας αμέσως μετά τη βροχή.