Πώς να φτιάξετε αγωγούς εξαερισμού σε σπίτι από αεριωμένο σκυρόδεμα

Όπως δείχνει η πρακτική, οι πελάτες των κατασκευών ιδιωτικών κατοικιών δεν δίνουν πάντα τη δέουσα προσοχή σε ένα τόσο σημαντικό σύστημα όπως ο εξαερισμός. Αυτό χρησιμοποιείται από αδίστακτους εκτελεστές των κατασκευαστικών έργων. Μετά την ανάπτυξη των καναλιών εξαερισμού και καπνού απαιτούνται κάποιες γνώσεις και δεξιότητες. Και ακόμη περισσότερο, πολλοί δεν μπορούν να καυχηθούν για την εμπειρία και τη γνώση των αποχρώσεων του πώς να φτιάξουν αεραγωγούς σε ένα σπίτι από αεριωμένο σκυρόδεμα.

Ventcannals: τι είναι και γιατί

Οι αεραγωγοί αερισμού είναι μια κουκούλα για ένα φυσικό σύστημα αερισμού. Ο φυσικός αερισμός μπορεί ακόμα να καλείται - όλο το εικοσιτετράωρο, χωρίς μηχανικό κίνητρο. Είναι πολύ σημαντικό να εγκαταστήσετε αγωγούς αερισμού σε σπίτια κατασκευασμένα από τσιμεντόλιθους. Τέτοιες δομές έχουν ιδιαίτερα ανάγκη καλού εξαερισμού, επειδή το αεριωμένο σκυρόδεμα, χάρη στην πορώδη δομή του, είναι ένας εξαιρετικός απορροφητής υγρασίας. Είναι ιδιόμορφο να απορροφάται όχι μόνο από το εξωτερικό, από το περιβάλλον, αλλά και από τους υγρούς χώρους μέσα στο σπίτι. Λόγω του τι, με τη μείωση της θερμοκρασίας, η υγρασία στους πόρους παγώνει και επεκτείνεται, πράγμα που οδηγεί στην εμφάνιση ρωγμών. Αυτός είναι ο λόγος για την έγκαιρη αφαίρεση της υγρασίας από τις εγκαταστάσεις στις οποίες είναι σε θέση να παραμείνει.

Οι αγωγοί εξαερισμού στην κατοικία του αεριωθούμενου σκυροδέματος πρέπει να παρέχονται για τις εγκαταστάσεις:

Επίσης σε αυτόν τον κατάλογο βρίσκεται ένα δωμάτιο που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το λεβητοστάσιο, ανεξάρτητα από τον προορισμό του. Αυτά τα μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται για να αποφευχθεί η πιθανή είσοδος καυσαερίων.

Ο αγωγός εξαερισμού είναι μια ανθεκτική κατασκευή που οδηγεί ένα συνεχές κανάλι σε ένα σήμα πάνω από την οροφή και εξασφαλίζει μια συνεχή κίνηση αέρα. Γενικά, οι διαστάσεις του αγωγού εξαερισμού είναι 120x120 mm, για τοιχοποιία - 120x250 mm, πάχος τοιχώματος - 100 mm. Λόγω του γεγονότος ότι το κανάλι του τούβλου για ένα διώροφο σπίτι ζυγίζει περίπου 5,5 τόνους, είναι εγκατεστημένο στο ίδρυμα.

Ventcannals σε τοίχους από τσιμεντόλιθους: πρότυπα μηχανικής

Σε σπίτια κατασκευασμένα από αεριωμένο σκυρόδεμα, δίδεται ιδιαίτερη προσοχή στην κατασκευή ενός αγωγού εξαερισμού. Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η ικανότητα αυτού του δομικού υλικού να απορροφά την υγρασία, τα αέρια, την ευθραυστότητα και την ανικανότητά του να αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες. Κατά συνέπεια, οι αγωγοί εξαερισμού κατασκευάζονται με άλλους τρόπους:

 • την τοποθέτηση του ίδιου του καναλιού και του τοίχου από τούβλα δίπλα του.
 • Χρήση σωλήνων από πλαστικό, χάλυβα ή αμιαντοτσιμέντο.
 • Εγκατάσταση γαλβανισμένου κιβωτίου, το οποίο είναι καλυμμένο με μπλοκ αεριούχου σκυροδέματος.

Οι αγωγοί εξαερισμού κατευθύνονται προς την οροφή, σε ένα ορισμένο ύψος. Η παραβίαση της θέσης του σωλήνα είναι γεμάτη από κακή έλξη ή ακόμα και από την «ανατροπή» του. Έτσι, ο δίαυλος, που έχει σχεδιαστεί σε απόσταση 1,5 μ. Από την κορυφογραμμή, πρέπει να υπερβαίνει τα 500 mm. Εάν βρίσκεται 3 μέτρα από την κορυφογραμμή με ύψος πάνω από 3 μέτρα - όχι μικρότερη από τη γωνία ίση με 10 ° μεταξύ της κορυφογραμμής και της άνω άκρης του σωλήνα.

Σημαντικό! Είναι κατηγορηματικό ότι είναι αδύνατο να οργανωθεί ένα έργο τέχνης από τον αγωγό εξαερισμού και να το διακοσμήσουμε με συσκευές που δεν σχετίζονται με το σύστημα εξαερισμού. Ολοκλήρωση του σωλήνα μπορεί να είναι μια ομπρέλα ή ένας εκτροπέας, που θα βελτιώσει το έργο του φυσικού εκχυλίσματος.

Ventkanaly σε ένα σπίτι από αεριωμένο σκυρόδεμα: τούβλο

Η κατασκευή συστημάτων εξαερισμού ιδιωτικής κατοικίας εμπιστεύεται καλύτερα τους ειδικούς. Εάν ακολουθήσετε τους οικοδομικούς κανόνες και τηρείτε τους κανόνες εγκατάστασης και τοποθέτησης, είναι δυνατόν να τοποθετήσετε την κουκούλα ανεξάρτητα. Πρώτα από όλα, καθορίζεται από ποιες από τις γνωστές μεθόδους θα εγκατασταθεί ο αγωγός εξαγωγής.

Κατά την τοποθέτηση καναλιών με τούβλο, πρέπει να λάβετε υπόψη:

 • Θέση - σε ένα από τα τείχη του δωματίου, όπου συσσωρεύεται υγρασία ιδιαίτερα.
 • Όσο λιγότερα κανάλια, τόσο καλύτερα. Το θέμα αυτό επιλύεται εδαφικά - οι χώροι της κουζίνας, οι χώροι υγιεινής βρίσκονται πολύ κοντά ο ένας στον άλλο ("γειτονικά"). Παρεμπιπτόντως, η απαίτηση αυτή ισχύει όχι μόνο για τον εξαερισμό αλλά και για τα συστήματα αποχέτευσης και ύδρευσης.
 • Η κατασκευή τούβλων δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με τα ξύλινα δομικά στοιχεία του σπιτιού - η θερμοκρασία του καναλιού θα καταστρέψει σταδιακά το δέντρο.
 • Χρησιμοποιούνται μόνο συμπαγή τούβλα. Αφήνεται να τοποθετείται και από μια κοιλότητα που βλέπει, αλλά με προσεκτική πλήρωση των κενών με μια λύση. Δεν είναι κατάλληλο για τέτοια έργα πυριτικό, το οποίο έχει την ικανότητα να καταρρέει, δεν ανέχεται το καθεστώς θερμοκρασίας που σχηματίζεται μέσα στο κανάλι εξαέρωσης.
 • Τα κανάλια είναι δεμένα μεταξύ τους, οι διαιρέτες είναι ½ τούβλο.
 • Το τούβλο τοποθετείται σε ένα σύστημα επίδεσης μιας σειράς. Εφαρμόζοντας μια λύση για την επόμενη σειρά, είναι απαραίτητο να βεβαιωθείτε ότι το μείγμα δεν εμπίπτει στο κανάλι.

Σημαντικό! Ο αερισμός στον τοίχο στήριξης του αεριωμένου σκυροδέματος, όπως και σε άλλα σπίτια άλλων υλικών, δεν έχει τοποθετηθεί! Αυτό δεν είναι υποχρεωτική, αλλά οι ειδικοί συστήνουν οφείλεται στο γεγονός ότι, στην υπόθεση της κύριας, φέροντες τοίχους έξω από ένα κτίριο - θα παράγει συμπύκνωμα.

 • Η εσωτερική επιφάνεια των αγωγών, ο αερισμός και ο καπνός πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή. Κατά συνέπεια, κατά την τοποθέτηση τούβλων, η περίσσεια διαλύματος απομακρύνεται από τους αρμούς και η επιφάνεια εξομαλύνεται με σπάτουλα (σπάτουλα). Επίσης στην εσωτερική επιφάνεια δεν πρέπει να υπάρχουν προεξοχές ή κοιλότητες - παρεμποδίζουν την κανονική κυκλοφορία αέρα.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στις ραφές, πρέπει να συμπληρωθεί με μια λύση και να διαγραφούν, ώστε να αποφύγετε τα προϊόντα της καύσης, εξερχόμενου αέρα σε παρακείμενα κανάλια ή το σπίτι χώρους. Grout γίνεται μετά την τοποθέτηση 2-3 σειρές από τούβλα. Η διαδικασία πραγματοποιείται με το χέρι, παλινδρομικές και κυκλικές κινήσεις κατά μήκος της εσωτερικής επιφάνειας της δομής.

Σημαντικό! Το χαρακτηριστικό των αγωγών εξαερισμού από τούβλα δεν είναι εξοπλισμένο με μηχανικές συσκευές.

Μέθοδοι αποτελεσματικής έλξης

Εκτός από την τοποθέτηση του καναλιού με τούβλα υπάρχουν δύο ακόμη τρόποι κατασκευής του. Για να χρησιμοποιήσετε ένα από αυτά, υπολογίστε τον ελάχιστο όγκο αέρα που πρέπει να εκπέμπει το κανάλι. Αυτή η παράμετρος θα εξαρτηθεί από την διατομή του σωλήνα εξάτμισης, την ανάγκη για εξαναγκασμένο εξαερισμό, τον αριθμό των αγωγών εξαερισμού και το ύψος τους.

δομές Μέθοδος αγωγός από υλικό ανθεκτικό στην υγρασία (μέταλλο, πλαστικό, αμίαντος) υποθέτει επένδυση της κουζίνας, μπάνιο, τουαλέτα, τεχνικές δωμάτια, το ανώτατο όριο και την ένωση στη σοφίτα σε έναν άξονα με την οροφή. Αυτό δεν είναι μια πολύ βολική και όχι επαρκώς αποτελεσματική λύση στο ζήτημα του φυσικού σχεδίου.

Χρησιμοποιήστε ίσως έναν καλύτερο τρόπο κατασκευής αγωγών εξαερισμού σε σπίτια από σκυρόδεμα. Αποτελείται από τον καθορισμό της βρύσης στο αρχικό μπλοκ και την καλωδίωση του συστήματος από αυτό. Για την ένωση, οι αγωγοί αέρα εγκαθίστανται στις οπές που τρυπιούνται στα μπλοκ. Οι αγωγοί εξαερισμού πλαστικού, αμιαντοτσιμέντου ή ψευδαργύρου πρέπει να είναι μονωμένοι σε σημεία διέλευσης μέσω του αττικού χώρου και στην οροφή.

Υπολογισμοί παραγωγικότητας και βέλτιστων διαστάσεων

Με τους υπολογισμούς που λαμβάνουν υπόψη τη θερμοκρασία, τον αριθμό των ανθρώπων που ζουν, την περιοχή των υαλοπινάκων και άλλες παραμέτρους, μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο ένας ειδικός. Ωστόσο, κάθε ιδιοκτήτης του κτιρίου είναι σε θέση να κάνει έναν απλό κατά προσέγγιση υπολογισμό του εξαερισμού του σπιτιού του χρησιμοποιώντας μόνο μερικές παραμέτρους.

Έτσι, πριν να χτίσετε έναν αγωγό εξαερισμού στον τοίχο υποστήριξης του αεριωμένου σκυροδέματος, θα πρέπει να υπολογίσετε την απόδοσή του. Για παράδειγμα, να λάβει: ένα μονοόροφο σπίτι, η περιοχή των πέντε κατοικιών κτίρια - 80 τετραγωνικών μέτρων. m, ύψος οροφής - 2,7 μ., κουζίνα με ηλεκτρική κουζίνα, συνδυασμένη μπανιέρα και τουαλέτα, λεβητοστάσιο - 10 τ.μ. και στοιχεία από το SP 54.13330.2011 "Κατοικίες πολυκατοικιών".

 • Εισροή - 80χ2,7χ1 = 216 m3 / h.
 • Απαιτούμενη έξοδος αέρα εξαγωγής: κουζίνα - 60 m3 / h; μπάνιο - 50 κυβικά μέτρα ανά ώρα. λεβητοστάσιο - 100 m3 / h - 60 + 50 + 100 = 210 m3 / h.
 • Ο κανόνας σχεδιασμού είναι 216 m3 / h.

Το ύψος του αγωγού εξαερισμού ενός μονοκατοικίας είναι 4 μ. Σε θερμοκρασία 25 ° C η παραγωγικότητα της κουκούλας είναι 58,59 m3 / h, επομένως 216 / 58,59 = 3,69. Με βάση τα υπολογισθέντα δεδομένα - είναι απαραίτητο να οργανωθούν 4 αεραγωγοί, οι οποίοι θα εξασφαλίζουν αποτελεσματικό αερισμό του σπιτιού.

Καμινάδες στον τοίχο από αεριωμένο σκυρόδεμα

Συνιστώμενα μηνύματα

Πρόσφατες προβολές 0 χρήστες

Δεν υπάρχει εγγεγραμμένος χρήστης σε αυτή τη σελίδα.

Τα καλύτερα άρθρα στον ιστότοπο

 • Όλες οι δραστηριότητες
 • Αρχική σελίδα
 • Ιδέες του σπιτιού σας
 • Οικοδομώντας ένα σπίτι
 • Καμινάδες στον τοίχο από αεριωμένο σκυρόδεμα

Είστε επαγγελματίας
αρχιτέκτονα ή
σχεδιαστής;

IVP. Επισκευή και φινίρισμα

Είστε επαγγελματίας
αρχιτέκτονα ή
σχεδιαστής;

Ο ιστότοπος IVD.ru είναι το κορυφαίο έργο του Διαδικτύου αφιερωμένο στα θέματα της ανακατασκευής και της εσωτερικής διακόσμησης των χώρων διαβίωσης. Το κύριο περιεχόμενο του ιστότοπου είναι το αρχείο του περιοδικού "Ιδέες του σπιτιού σας" - άρθρα αποκλειστικού συντάκτη, εικονογραφήσεις ποιότητας, πρακτικές συμβουλές και μαθήματα. Μια ομάδα επαγγελματιών εργάζεται στο έργο σε στενή συνεργασία με γνωστούς σχεδιαστές, αρχιτέκτονες και κορυφαίους ειδικούς του εκδοτικού οίκου.

Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να βρείτε σύνθετες λύσεις σχεδιασμού. βλέπε λεπτομερείς ανασκοπήσεις της αγοράς για υλικά κατασκευής και φινιρίσματος, έπιπλα, μηχανήματα και εξοπλισμό. να συγκρίνουν τις δικές τους ιδέες με τα σχέδια σχεδιασμού κορυφαίων αρχιτεκτόνων. επικοινωνούν άμεσα με άλλους αναγνώστες και συντάκτες στο φόρουμ.

Είστε επαγγελματίας αρχιτέκτονας ή σχεδιαστής;

Κατασκευάζουμε αγωγούς αερισμού στο σπίτι από τούβλο και αεριωμένο σκυρόδεμα

Το κύριο στοιχείο του συστήματος φυσικού αερισμού της κατοικίας είναι οι συνήθεις αεραγωγοί μέσω των οποίων ο στάσιμος και μολυσμένος αέρας αφαιρείται από τις εγκαταστάσεις. Σε πολυκατοικίες, οι αγωγοί εξαερισμού κατασκευάζονται απαραίτητα κατά την κατασκευή του σπιτιού, οδηγούνται από το υπόγειο μέχρι την οροφή του κτιρίου και έχουν πρόσβαση σε όλα τα διαμερίσματα.

Κατά την κατασκευή ιδιωτικών κατοικιών, η εγκατάσταση αεραγωγών συχνά παραμελείται. Στο σύστημα εναλλαγής αέρα αντικαταστήστε το με σωλήνες και ανεβάστε τον ανεπαρκή χώρο στον τοίχο για την τοποθέτηση αγωγών εξαερισμού. Αυτό οδηγεί σε στασιμότητα του αέρα και μπορεί να μην είναι ασφαλές όταν χρησιμοποιείτε λέβητες θέρμανσης αερίου.

Σε αυτό το υλικό, θα σας πούμε πώς να κάνετε αερισμό σε ιδιωτικά σπίτια κατασκευασμένα από τούβλα, μπλοκ αφρού και αεριωμένο σκυρόδεμα με τα χέρια σας.

Φυσικός αεραγωγός σε ιδιωτικό σπίτι: κανόνες τοποθέτησης

Οι αεραγωγοί είναι ένα κάλυμμα του φυσικού συστήματος εξαερισμού. Η εισροή αέρα μέσα σε αυτό πραγματοποιείται μέσω διαρροής των παραθύρων και των θυρών, αλλά και μέσω ειδικών διαύλων στους τοίχους. Ο αέρας από το δρόμο διέρχεται από όλα τα δωμάτια και εμφανίζεται στον γενικό αγωγό αερισμού του σπιτιού, ο οποίος έχει κλαδιά σε όλο το σπίτι.

Σε μια ιδιωτική κατοικία κατασκευασμένη από τούβλα ή αεριωμένο σκυρόδεμα, η τοιχοποιία των αγωγών εξαερισμού πρέπει να παρέχεται στους εξής χώρους:

 • ένα μπάνιο?
 • μπάνιο ή ντους;
 • κουζίνα?
 • γκαράζ?
 • κελάρι?
 • λεβητοστάσιο.

Σε αυτούς τους χώρους υπάρχει υψηλή περιεκτικότητα σε υγρασία, θερμότητα και διάφορες μολυσματικές ουσίες στον αέρα. Για λόγους ασφαλείας πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στον αερισμό του λεβητοστασίου και των παρακείμενων χώρων - σε αυτό το σημείο υπάρχει συσσώρευση αερίου.

Αγωγοί σε ένα τούβλο σπίτι

Τοιχοποιία αεραγωγών τούβλο - ο πιο κοινός τρόπος για να οργανώσετε την ανταλλαγή αέρα σε ιδιωτικές κατοικίες. Το τούβλο δεν καταρρέει κάτω από την επίδραση του θερμού αέρα, τα τείχη του δεν είναι μολυσμένα και η υγρασία δεν καθιζάνει, έτσι το υλικό χρησιμοποιείται συχνά για την οργάνωση καμινάδων και αγωγών.

Το Ventkanal είναι μια σταθερή κατακόρυφη δομή, φθάνοντας σε ένα σημάδι πάνω από την οροφή. Είναι σημαντικό να οργανωθεί στο ορυχείο μια συνεχή κίνηση των αέριων μαζών, γι 'αυτό οι στροφές και οι ανωμαλίες μέσα στον αγωγό πρέπει να αποφευχθούν.

Τα τούβλα για τους αεραγωγούς είναι ανθεκτικά στην υγρασία και τον θερμό αέρα. Ως στεγανοποιητικό κονίαμα χρησιμοποιείται μίγμα άμμου και τσιμέντου, αραιώνεται με νερό.

Οι διαστάσεις του συνήθως 12 × 15 cm για τις δομές τοιχοποιία -. Πάχους τοιχώματος 12 × 25 cm, δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 10 cm ventshahta Λόγω του τούβλου είναι βαρύ και δημιουργεί ένα βαρύ φορτίο, τοποθετείται απ 'ευθείας επί της θεμελιώσεως κτιρίου..

Στάδια εργασίας για την τοποθέτηση του εξαερισμού τούβλο

Η διαδικασία τοποθέτησης τοιχοποιίας από τούβλα με τα χέρια κάποιου γίνεται με τη χρήση ενός προτύπου που μπορεί να κατασκευαστεί από κόντρα πλακέ ή ένα φύλλο μοριοσανίδας. Το τμήμα αυτό έχει τετράγωνο ή ορθογώνιο σχήμα, ανάλογα με το σχήμα του τμήματος του μελλοντικού αγωγού. Το μήκος του προτύπου είναι πάχους 8-10 τούβλων.

Η τοιχοποιία των αγωγών εξαερισμού από τούβλα γίνεται από τη γωνία του τοίχου. Ο πρώτος αεραγωγός δημιουργείται μετά την τοποθέτηση δύο στρώσεων από τούβλα. Για να περιηγηθείτε στο πρότυπο κατά τη λειτουργία, πρέπει να το εγκαταστήσετε κάθετα με μια γραμμή. Μεταξύ των δύο καναλιών θα πρέπει να αφεθεί μια απόσταση ενός τετραγωνικού πλάτους.

Τα τούβλα πρέπει να τοποθετηθούν από άκρο σε άκρο και η περίσσεια διαλύματος πρέπει να αφαιρεθεί με σπάτουλα. Οι σειρές στοιβάζονται με μια μικρή μετατόπιση σε σχέση με την προηγούμενη σειρά. Μετά την τοποθέτηση 5-7 σειρών από τούβλα, θα πρέπει να μεταφέρετε το πρότυπο κόντρα πλακέ.
Εάν οι αγωγοί αέρα βρίσκεται κοντά σε μια καμινάδα, μεταξύ τους πρέπει να είναι στερεό πάχος τοιχοποιίας από τούβλα 40 cm. Αυτό γίνεται για να αποφευχθεί η ανάμειξη των ροών αέρα και τα προϊόντα καύσης που εισέρχονται στο σύστημα εξαερισμού.

Άξονας εξαερισμού σε σκυρόδεμα από σκυρόδεμα και σκυρόδεμα αφρού

Ο εξαερισμός σε ένα σπίτι από αεριωμένο σκυρόδεμα έχει τα δικά του χαρακτηριστικά οργάνωσης. Το αεριωμένο σκυρόδεμα είναι ένα ακατάλληλο υλικό για την κατασκευή ενός ορυχείου - απορροφά την υγρασία, τα αέρια, εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες. Ως εκ τούτου, σε σπίτια από αεριωμένο σκυρόδεμα πρέπει να χρησιμοποιηθούν άλλα υλικά και συσκευές για την οργάνωση αεραγωγών:

 • με την τοποθέτηση του καναλιού και των παρακείμενων τοίχων από τούβλα.
 • επένδυση του άξονα με ανθεκτικούς σωλήνες από μέταλλο, αμίαντο, πλαστικό,
 • τοποθέτηση γαλβανισμένου κιβωτίου, επενδυμένο με μπλοκ αερισμένου σκυροδέματος.


Οι αγωγοί εξαερισμού που κατασκευάζονται από τούβλα σε τέτοια κτίρια είναι κατασκευασμένοι σύμφωνα με τους ίδιους κανόνες που ισχύουν για τα κτίρια από τούβλα, ωστόσο είναι απαραίτητο να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη σταθερότητα της δομής. Για την αξιοπιστία, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε τα τοιχώματα τούβλου δίπλα στο ορυχείο για να δημιουργήσετε ένα στήριγμα.

Ο αγωγός αερισμού σε τοίχο αερίου-τσιμέντου μπορεί να κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας τη μέθοδο. Συνίσταται στη στερέωση της βρύσης στο κάτω μπλοκ και την καλωδίωση του συστήματος από αυτό το κανάλι. Για την ένωση, οι αγωγοί αέρα εγκαθίστανται στα ανοίγματα των μπλοκ αερισμένου σκυροδέματος. Τα κανάλια μπορούν να κατασκευαστούν από πλαστικό, αμιαντοτσιμέντο ή γαλβανισμένο χάλυβα. Συνιστάται επίσης να μονώνεται στο πάνω μέρος, το οποίο ανοίγει στην οροφή του σπιτιού.

Σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιείται ένας άλλος τρόπος κατασκευής αεραγωγών από τον εαυτό του. Σε αυτή την περίπτωση, το σύστημα αποτελείται από κανάλια που βρίσκονται κάτω από το ανώτατο όριο των δωματίων που συγχωνεύονται σε έναν άξονα κάτω από την οροφή του σπιτιού, όπου ο στάσιμος αέρας αποσύρεται. Η κατασκευή μιας τέτοιας δομής είναι φθηνότερη, αλλά είναι λιγότερο αποτελεσματική λόγω της οριζόντιας κατεύθυνσης των καναλιών και της χαμηλής απόδοσης. Επιπλέον, ένα τέτοιο σύστημα δεν ισχύει για ιδιωτικά κτίρια δύο ή τριών επιπέδων.

Σε μια ιδιωτική κατοικία από τεμάχια αφρού κατά την εγκατάσταση αγωγών εξαερισμού ισχύουν οι ίδιοι κανόνες όπως και στις κατασκευές από σκυρόδεμα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα τεμάχια αφρού είναι πολύ ασταθή σε υγρασία και θερμοκρασία. Για την εγκατάσταση αεραγωγών σε τέτοια σπίτια, χρησιμοποιούνται σωλήνες από PVC, αμίαντο-τσιμέντο και μέταλλο, καθώς και δομές από τούβλα.

Απαιτήσεις για την οργάνωση των αεραγωγών και τις παραμέτρους του ορυχείου

Για αποτελεσματική και ασφαλή λειτουργία, οι αγωγοί εξαερισμού σε τοιχοποιία από τούβλα και πλίνθο πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες απαιτήσεις:

 • Όταν αποσύρεται ο άξονας πάνω από την οροφή δίπλα στην κορυφογραμμή, η εξαεριστική εξαεριστήρας πρέπει να είναι μισό μέτρο πάνω από το επίπεδο της κορυφογραμμής.
 • Εάν το άνοιγμα της κουκούλας βρίσκεται 2-3 μέτρα από την κορυφογραμμή, μπορεί να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με αυτήν.
 • Όταν η απόσταση από την κορυφογραμμή υπερβαίνει τα 3 μέτρα, το στόμιο πρέπει να είναι υπό γωνία 10 ° ως προς τον ορίζοντα και με την κορυφή στην κορυφογραμμή της οροφής.

Οι τεχνικές απαιτήσεις προϋποθέτουν την υποχρεωτική οργάνωση των αγωγών εξαερισμού σε χώρους όπου δεν υπάρχουν παράθυρα (μπάνια, τουαλέτες, λεβητοστάσια). Συνιστάται επίσης η τοποθέτηση της κουκούλας στην κουζίνα, προκειμένου να αποφευχθεί η συσσώρευση ατμού και καπνού στον αέρα.

Οι αεραγωγοί αερισμού μπορούν να λειτουργούν αποτελεσματικά σε θερμοκρασία αέρα + 12 ° C σε εξωτερικούς χώρους και +20 ° C μέσα στο σπίτι. Κατά την ψύξη της δομής, η διαδικασία εξαερισμού και απομάκρυνσης του αέρα επιβραδύνεται, επομένως είναι απαραίτητο να μονώνονται τα τμήματα του άξονα που αποστέλλονται στο δρόμο (σωλήνες στην οροφή).

Η διατομή του άξονα πρέπει να είναι η ίδια καθ 'όλο το μήκος του ώστε να βελτιώνεται το βύθισμα μέσα στη δομή. Κατά την κατασκευή του αγωγού εξαερισμού για τις μονάδες, πρέπει να αποφεύγονται οι στροφές, η γωνία κλίσης του σωλήνα δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 30 ° σε σχέση με τους τοίχους. Εάν ο άξονας είναι κατασκευασμένος από τούβλα, πρέπει να τοποθετηθεί όσο το δυνατόν πιο επίπεδη και οι ραφές μεταξύ των σειρών να εξομαλυνθούν.

Πώς να κανονίσετε τον εξαερισμό και την καμινάδα σε ένα σπίτι από αεριωμένο σκυρόδεμα;

Γιατί χρειάζεστε αερισμό και καμινάδα;

Στο σπίτι ήταν άνετο περιβάλλον για να εξασφαλίσουν κανονικό αερισμό, την ασφάλεια για την υγεία των επιβατών για να αφαιρέσετε αποτελεσματικά τα καυσαέρια είναι συσκευές θέρμανσης, πρέπει να δρομολογούνται στα κανάλια κτίριο εξαερισμό και, αν η καμινάδα φούρνου.

Πρώτα απ 'όλα, σημειώνουμε ότι η συσκευή εξαερισμού είναι υποχρεωτική και πρέπει να οργανωθεί σε αυστηρή συμφωνία με το SNiP. Ο αγωγός εξαερισμού είναι μια σταθερή, σταθερή και ανθεκτική κατασκευή, η λειτουργία της οποίας είναι η οργάνωση της συνεχούς ανταλλαγής αέρα, της κίνησης του αέρα, στους κοινούς ανθρώπους, το ρεύμα. Η έξοδος αυτού του εξαερισμού θα πρέπει να τοποθετηθεί πάνω από τη στάθμη της οροφής - τότε το ρεύμα στον αεραγωγό θα παρέχεται χωρίς την υποχρεωτική επίδραση του εξοπλισμού, μόνο σε βάρος των φυσικών νόμων. Η καμινάδα καταλήγει επίσης στην οροφή με καμινάδα, σχεδόν στην υψηλότερη θέση, πλησιέστερα στην κορυφογραμμή. Και όσο περισσότερο είναι ο σχεδιασμός της καμινάδας, τόσο πιο ψηλός είναι ο σωλήνας. Διαφορετικά, το σχέδιο θα είναι ανεπαρκές και ο καπνός θα εξαπλωθεί μέσα στο σπίτι.

Προκειμένου να δοθεί μια καμινάδα εκροής καπνού που κατά την κατασκευή του φούρνου. Επίσης, ακόμη και στο στάδιο του σχεδιασμού, παρέχει χώρο για αεραγωγούς, ο οποίος διέρχεται από τον πυθμένα προς τα άνω, θα παρέχει φυσικό αερισμό και αφαιρεί το διοξείδιο του άνθρακα και η περίσσεια του νερού, που σχηματίζεται κατά τη διάρκεια της ζωής, από μέσα προς τα έξω από το σπίτι. Ο άξονας τοιχοποιία για αεραγωγούς εξαπλωθεί τούβλο σε μονολιθικές δομές οργανώνουν τέτοιες νάρκες χρησιμοποιώντας μία προκαθορισμένη σωλήνες ξυλότυπου και αγωγούς στις τσιμεντόλιθους και πλάκες μπορεί να κοπεί σύμφωνα με ορισμένους κανόνες ανοίγματα. Και πώς οργανώνονται οι θάλαμοι εξαερισμού και οι καμινάδες σε κτίρια από μπετόν;

Χαρακτηριστικά της συσκευής εξαερισμού στο σπίτι από αεριωμένο σκυρόδεμα.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κανονίσετε σωστά τους αγωγούς καπνοδόχου και εξαερισμού σε σπίτια φτιαγμένα από τσιμεντόλιθους. Σήμερα είναι ένα από τα πιο απαιτητικά οικοδομικά υλικά. Και αν ο διαχειριστής που δαπανάται για υψηλής ποιότητας προϊόντα μάρκας, για παράδειγμα, αγόρασε εδώ τα μπλοκ AeroK, θα ήταν κρίμα να καταστρέψει τις εξαιρετικές καταναλωτικές του ιδιότητες. Λόγω του πορώδους του υλικού, το αεριωμένο σκυρόδεμα τείνει να απορροφά την περίσσεια υγρασίας από τον αέρα, πράγμα που επιδεινώνει τα χαρακτηριστικά θερμικής μόνωσης του. Κατά την κατάψυξη, η υγρασία στους πόρους θα επεκταθεί και μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση ρωγμών. Μια ιδιότητα της διαπερατότητας του αέρα, δυστυχώς, προωθεί την εξάπλωση του καπνού. Σύμφωνα με τα πρότυπα κατασκευής, πρέπει να παρέχεται αερισμός για χώρους με υψηλή υγρασία, λεβητοστάσια και δωμάτια κλιβάνου. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Μπάνια και μπάνια.
 • Κουζίνες;
 • Πλυντήριο ρούχων
 • Υπόγειο με σωλήνες κεντρικής θέρμανσης, νερό ή κελάρια.
 • Λεβητοστάσια.
 • Stoke (stokehouses);
 • Γκαράζ.
 • Πισίνες και σάουνες.

Επιπλέον, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε τον αγωγό εξαερισμού σε ένα δωμάτιο ακριβώς πάνω από το λεβητοστάσιο ή τον καυστήρα, καθώς μπορούν να εισέλθουν εκεί καυσαέρια ή καπνός.

Οι τυπικές διαστάσεις του σωλήνα εξαερισμού είναι 120x120 mm, το πάχος τοιχώματος δεν είναι μικρότερο από 100 mm. Μεγάλες διαστάσεις, που ελέγχονται με υπολογισμούς και περιλαμβάνονται στο σχέδιο, επιτρέπονται επίσης. Το κύριο πράγμα που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την εγκατάσταση μιας καμινάδας και του εξαερισμού σε ένα σπίτι των μπλοκ αερίου - ο άξονας δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με τους εξωτερικούς τοίχους του ρουλεμάν. Το γεγονός είναι ότι όταν η διαφορά θερμοκρασίας στα τοιχώματα των καναλιών πέφτει έξω το συμπύκνωμα, και η υγρασία μπορεί σταδιακά να καταστρέψει τον τοίχο. Για τον ίδιο λόγο, είναι απαραίτητο να μονώσετε τους αγωγούς καπνοδόχου και αέρα.

Για να εξαλειφθεί η απορρόφηση αιθάλη, υγρασία, καπνός πορομπετόν τοίχους, βάζοντας ίσως κάποιοι του ορυχείου και του παρακείμενου τμήματος του εξωτερικού τοιχώματος από τούβλα. Ταυτόχρονα, η εσωτερική επιφάνεια του άξονα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή, χωρίς να κολλάει το κονίαμα κονιάματος και οι μετατοπίσεις τούβλων. Αυτό επιδεινώνει τους πόθους. μέθοδος gilzovaniya χρησιμοποιείται συχνά ως σωλήνας εξαερισμού τοποθετούνται σε αμίαντο, πλαστικό ή κεραμικό σωλήνα μεγαλύτερης διαμέτρου, είναι τυλιγμένο γαλβανισμένο φύλλο χάλυβα ή γαλβανισμένο κουτί τοποθετημένο στον άξονα του πορομπετόν. Από την πλευρά του δωματίου, ο άξονας μπορεί να είναι λειασμένος και βαμμένος. Η έξοδος του αγωγού εξαερισμού στην οροφή μπορεί να καλύπτεται με γείσο ή εκτροπέα, γεγονός που βελτιώνει την ποιότητα της κουκούλας.

Η εγκατάσταση των καπνοδόχων και των αγωγών είναι καλύτερα να ανατεθεί σε ειδικούς. Αλλά εάν δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, οι κατασκευαστές σπιτιών μπορούν να συνιστούν να χρησιμοποιούν έτοιμες λύσεις. Για παράδειγμα, το ηλεκτρονικό κατάστημα δομικών υλικών BlockPB προσφέρει καμινάδες Schiedel γνωστές παγκοσμίως. Τα σετ Schiedel μπορούν να συνδυαστούν για να επιτευχθεί το επιθυμητό ύψος και διαμόρφωση. Η διάρκεια ζωής τους είναι πάνω από 30 χρόνια, υπάρχει πλήρης σειρά στοιχείων για αντικατάσταση και τρύπες τεχνολογίας συσκευών για καθαρισμό.

Καμινάδα για μονοκατοικία από αεριωμένο σκυρόδεμα

Οποιοδήποτε σύστημα θέρμανσης σε ιδιωτικό σπίτι είναι αδιανόητο χωρίς καμινάδα. Η διάταξη αυτού του σημαντικού στοιχείου είναι μια σύνθετη διαδικασία, καθώς η κανονική λειτουργία του θα πρέπει να παρέχει θέρμανση του δωματίου και ταυτόχρονα να επηρεάζει την κατάσταση υγείας των ενοικιαστών του σπιτιού.

Ο κύριος σκοπός της καμινάδας είναι να απομακρύνει τις επιβλαβείς ενώσεις που σχηματίζονται κατά την καύση του καυσίμου, χωρίς να τους επιτρέπουν να εισέλθουν στο σαλόνι.

Ένα σημαντικό κριτήριο αξιολόγησης της καπνοδόχου, το οποίο πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την εγκατάσταση του καναλιού καπνού, είναι η πυρασφάλεια. Είναι απαραίτητο να γίνει σωστή μόνωση των τοίχων, των οροφών, των οροφών, τα οποία μπορούν να αναφλεγούν, εξασφαλίζοντας έτσι την ασφαλή διεξαγωγή της καπνοδόχου σε όλο το μήκος της. Μόνο η συμμόρφωση με όλους τους κανονισμούς για την πυρκαγιά στη διαδικασία εξοπλισμού της καπνοδόχου αποτελεί εγγύηση για την ασφάλεια και τη μεγάλη διάρκεια ζωής της. Ωστόσο, κάθε χρόνο είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί προληπτική συντήρηση.

Η συμμόρφωση με όλες τις απαιτήσεις και τους κανόνες για την κατασκευή και την εγκατάσταση της καμινάδας θα εξοικονομηθεί στη συνέχεια από αξιώσεις διαφόρων φορέων παρακολούθησης, ιδίως - σε θέματα πυρασφάλειας. Αυτό απαιτεί εξοικείωση με τις βασικές διατάξεις και τους κανονισμούς για την εγκατάσταση και λειτουργία των καμινάδων.

Τύποι συστημάτων καπνοδόχων

 • Εσωτερική διάταξη της καμινάδας. Η καμινάδα είναι τοποθετημένη μέσα στο κτίριο, μέσω όλων των διαθέσιμων ορόφων. Η διαδικασία είναι επίπονη και αρκετά δαπανηρή. Υπάρχει ανάγκη να διεξαχθούν εργασίες μόνωσης, συμπεριλαμβανομένης της στεγάνωσης. Το πλεονέκτημα αυτής της διάταξης της καμινάδας είναι ο υψηλός δείκτης εξοικονόμησης θερμότητας στην κατοικία και η δυνατότητα θέρμανσης των χώρων μέσω των οποίων θα περάσει ο αγωγός εκκένωσης.
 • Μια άλλη επιλογή είναι ότι ο σχεδιασμός της καμινάδας για ένα λέβητα αερίου είναι κυρίως έξω από το σπίτι, στο δρόμο. Στο εσωτερικό, παραμένει μόνο ένα μικρό οριζόντιο τμήμα ολόκληρου του συστήματος καπνοδόχου. Αυτό το κομμάτι της καμινάδας μπορεί να είναι ίσιο ή λυγισμένο - το "γόνατο". Αναδύεται μέσω του τείχους στο δρόμο και ενώνει το κύριο μέρος του, το οποίο είναι παράλληλο με τον τοίχο. Αυτή η παραλλαγή της διάταξης του συστήματος είναι κατάλληλη για σπίτια με αρκετά παχύ θερμομονωτικό στρώμα (μέχρι 10 cm), διαφορετικά η θερμοκρασία στην καμινάδα μπορεί να μειωθεί, γεγονός που θα οδηγήσει σε αλλοίωση του βυθίσματος.

Οι καμινάδες ιδιωτικών σπιτιών από σκυρόδεμα μπορεί να έχουν διαφορετικές διαμέτρους, ύψη και διαφορετικό πάχος μονωτικού στρώματος. Αλλά για όλους, είναι απαραίτητο να υπάρχουν προσθήκες για την αποφυγή εισόδου υγρασίας στον σωλήνα, γεγονός που μπορεί επίσης να οδηγήσει σε εξασθένιση της πρόσφυσης.

Υπηρεσίες που προσφέρουμε

Εάν χρειάζεστε μια συσκευή καμινάδας σε ένα σπίτι από αεριωμένο σκυρόδεμα, μην βασίζεστε στη δική σας δύναμη, εκτός εάν είστε επαγγελματίας. Αυτή είναι η επιχειρηματική δραστηριότητα που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι ειδικοί, οπότε η καλύτερη λύση για εσάς είναι να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες της εταιρείας "House Building Technologies".

Ειδικευόμαστε στην συσκευή θέρμανσης διαφόρων τύπων, συστήματα αποχέτευσης, ύδρευσης και άλλα. Ειδικευμένοι εμπειρογνώμονες, επαγγελματίες της εταιρείας μας είναι πάντα έτοιμοι να παράγουν έργο υψηλής ποιότητας, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης των συστημάτων καμινάδα. Η μεγάλη πρακτική εμπειρία των υπαλλήλων μας μας επιτρέπει να διεξάγουμε εργασίες οποιουδήποτε πολυπλοκότητας.

Η εταιρεία μας είναι ιδιαίτερα υπεύθυνη για την ποιότητα της εργασίας. Δίνουμε εγγύηση για κάθε είδους εργασία. Όλες οι διαβουλεύσεις μπορείτε να λάβετε μέσω τηλεφώνου επαφής ή μέσω υπηρεσίας on-line στην τοποθεσία.

Γιατί οδηγούν την καμινάδα στον τοίχο;

Τις περισσότερες φορές, η καμινάδα μέσα από τον τοίχο πραγματοποιείται επειδή ο σχεδιασμός και η κατασκευή του σπιτιού δεν ανέπτυξε ένα σχέδιο της καμινάδας και δεν αποφάσισε πού και πώς να κανονίσει μια τυποποιημένη καμινάδα. Ας μιλήσουμε για το πώς να εγκαταστήσετε μια καμινάδα στον τοίχο σε διαφορετικά σπίτια και με διαφορετικές θερμάστρες. Η αφαίρεση του καπνού με αυτό τον τρόπο έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν πλεονέκτημα ή μειονέκτημα.

Πλεονεκτήματα της διέλευσης από τον τοίχο

 • Εξοικονόμηση χώρου, δηλ. χρήσιμη περιοχή.
 • Καμινάδα μέσω του τείχους μπορεί να κατασκευαστεί όχι στην αρχή, αλλά στο τέλος, εάν ο προϋπολογισμός για την οικοδόμηση ενός σπιτιού είναι περιορισμένη?
 • Η εγκατάσταση και η διέλευση οποιουδήποτε καμινάδας μέσα από τον τοίχο είναι απλούστερη από την κατασκευή ενός προτύπου μέσα στο δωμάτιο.
 • Αυξημένη πυρασφάλεια. κάνοντας την έξοδο αερίου του κλιβάνου σας, πρέπει να θυμάστε ότι αργά ή γρήγορα μπορεί να ανάψει αυτόματα αιθάλη και η θερμοκρασία μέσα στο σωλήνα φτάσει τους 1200 βαθμούς. Εάν η καμινάδα είναι μεταλλική και βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο, ειδικά κοντά σε εύφλεκτους τοίχους ή στοιχεία διακόσμησης, η φωτιά θα συμβεί με μεγάλη πιθανότητα. Η βαθύτατη φλόγα σε ένα σωλήνα στο δρόμο δεν απειλεί τέτοιες καταστροφικές συνέπειες.
 • Τοιχοποιίας καμινάδες εσωτερική τελικά αρχίσει να χάσει τον καπνό και το μονοξείδιο του άνθρακα μέσα από τις ραφές, και την εγκατάσταση της καμινάδας πάνω από τον τοίχο και τη σύνδεσή της με την οδό από το σωλήνα που προστατεύει?
 • Στην περίπτωση προβλημάτων έλξης, είναι πολύ πιο εύκολο να ρυθμίσετε την εξωτερική καπνοδόχο σε ύψος, χωρίς να αγγίξετε τον αγωγό μέσω του τοίχου και του τμήματος στον λέβητα.

Μειονεκτήματα της διέλευσης από τον τοίχο των καμινάδων

 • Πρέπει να είναι μονωμένα.
 • Μια καμινάδα δρόμου μπορεί να απαιτήσει την κατανομή ενός ξεχωριστού οικόπεδο.
 • Οι εξωτερικοί αγωγοί αερίου έχουν πολύ χαμηλότερη απόδοση, δηλ. η θερμότητα από αυτά πηγαίνει στην ατμόσφαιρα και όχι σε πρόσθετη θέρμανση του δωματίου.
 • θα πρέπει να προβληματιστούμε για το πώς να φτιάξετε μια καμινάδα μέσα από έναν τοίχο σε ένα λουτρό ή ένα σπίτι συμβατό με το σχεδιασμό με την εμφάνιση του κτιρίου, κάτι που δεν είναι πάντοτε δυνατό.
 • Σε μεγάλο υψόμετρο, το πρόβλημα μπορεί να είναι ένα μεγάλο πανί και η ανάγκη για πρόσθετους συνδετήρες.

Οι σημαντικότεροι κανόνες εγκατάστασης

 1. Αν σκοπεύετε να οδηγήσετε την καμινάδα μέσα από ένα ξύλινο τοίχο με τα χέρια σας, πάρτε το πρόβλημα για να υπολογίσετε με ακρίβεια την διάμετρο του σωλήνα. Αυτή η τιμή καθορίζει την απόδοση του λέβητα και άλλα χαρακτηριστικά. Ο λανθασμένος υπολογισμός οδηγεί σε ανεπαρκή βύθιση ή μεγάλη υπερκατανάλωση καυσίμων.
 2. Θυμηθείτε ότι το μανίκι έχει μια οπή μόνο για την καμινάδα! Σε κοντινή απόσταση δεν πρέπει να υπάρχουν επικοινωνίες.
 3. Κάθε έξοδος καυσαερίων στο τοίχωμα πρέπει να τηρούν αυστηρά τη γωνία των 90 μοιρών, δηλαδή, η έξοδος της καμινάδας διαμέσου του τοιχώματος είναι επιθυμητό να αυστηρά οριζόντια, και δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 1 m Βέλτιστα - 60 εκατοστών οριζόντια μετάβαση.;
 4. Όλες οι κατακόρυφες κατασκευές πρέπει να είναι αυστηρά κάθετες και αυτή είναι η πιο σημαντική απάντηση στην ερώτηση "πώς να φτάσετε την καμινάδα στον τοίχο".
 5. Οποιοσδήποτε είναι κατασκευασμένος από το τοίχο, και ακόμη περισσότερο, η συσκευή καπνοδόχου μέσα από τον τοίχο στο ξύλινο σπίτι με τα χέρια τους, απαιτεί αυστηρή τήρηση των κανόνων πυρασφάλειας! Ο τοίχος πρέπει να προστατεύεται αξιόπιστα με πυρίμαχο και θερμομονωτικό υλικό.

Τύποι εξωτερικών καπνοδόχων

Οι πιο δύσκολες είναι οι καπνοδόχοι μονής τοιχοποιίας από τούβλα. Αλλά αν πρέπει να συνδέσετε ένα λέβητα 2 ή 1 κυκλώματος αερίου τοίχου, τότε είναι εντελώς ακατάλληλες. Οι περισσότεροι σύγχρονοι κατασκευαστές επιλέγουν πιο ρεαλιστικούς σωλήνες σάντουιτς. Επίσης, μέσω του τοίχου, αφαιρείται ένα μανίκι δύο σωλήνων με ένα στρώμα θερμομόνωσης. Τις περισσότερες φορές είναι ίνες βασάλτη. Οι σωληνώσεις μπορούν να επιλεγούν για οποιαδήποτε διάμετρο για οποιεσδήποτε ανάγκες, καθώς και ο αγωγός τοίχου της καμινάδας επιλέγεται ξεχωριστά. Το πλεονέκτημα των σωλήνων σάντουιτς είναι η οικονομική και εύκολη εγκατάσταση της καπνοδόχου από τα χέρια τους, αλλά και η επαρκής αντοχή τους. Ο σωλήνας από ανοξείδωτο χάλυβα εγγυάται ότι μια τέτοια καμινάδα μέσα από το τείχος ενός ξύλινου σπιτιού θα σας κρατήσει για πολλά χρόνια χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις. Και η κατασκευή από μέταλλο ζυγίζει πολύ λιγότερο από τις κατασκευές από τούβλα. Στην περίπτωση αυτή, το σάντουιτς της καμινάδας στο λουτρό μέσω του τείχους, όπως και στο σπίτι, είναι αρκετά διακοσμητικό.

Το πέρασμα δια μέσου του τοίχου γίνεται με δύο βασικούς τρόπους:

 1. Μονοκύκλωμα ή καπνοδόχος με ένα τοίχωμα, αυτό είναι όταν χρησιμοποιείται κατά την εγκατάσταση ενός σωλήνα.
 2. Δύο κύκλωμα, όταν εκπέμπεται ένα σάντουιτς από μια καμινάδα μέσω ενός εξωτερικού τοίχου που αποτελείται από 2 σωλήνες με θερμομόνωση μεταξύ τους. Αυτή είναι η πιο αποδεκτή επιλογή με υψηλότερες προστατευτικές ιδιότητες.

Γενικές απαιτήσεις για καλές καμινάδες

Μια ορισμένη χωρητικότητα λέβητες, φούρνοι ή τζάκια αντιστοιχούν σε καμινάδες με διαφορετικά τμήματα των καναλιών. Οι διατομές αυτές πρέπει να υπολογίζονται σωστά και με ακρίβεια. Εάν ο δίαυλος είναι πολύ στενός, ο καπνός δεν θα αφαιρεθεί, το βύθισμα θα είναι κακό και ο θερμαντήρας θα καπνίσει. Ο τύπος του υλικού είναι συχνά κρίσιμος, για παράδειγμα, οι σωλήνες καμινάδας σε τοίχους αεριώδους σκυροδέματος απαιτούν πιο αξιόπιστη θερμομόνωση από τους σωλήνες οδών, αλλά λιγότερο από τους σωλήνες που διέρχονται από ένα δέντρο.

Το στρογγυλό σχήμα της καμινάδας προτιμάται, έτσι δεν υπάρχουν στροφές, προκαλώντας κακή ή επιστροφή ώθηση. Σε αυτή την περίπτωση, η εγκατάσταση οποιασδήποτε καμινάδας μέσα στον τοίχο παίρνει ένα βέλτιστο ύψος 5-10 μέτρων. Με ατομική κατασκευή ενός σωλήνα μήκους 10 μέτρων, αυτό είναι ένα πεδίο φαντασίας. Αλλά καμινάδες μικρότερες από 5 μέτρα - ένα αρκετά κοινό φαινόμενο, οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται πολύ για το πώς να βγάλουν σωστά το σωληνάριο από τον φούρνο. Ταυτόχρονα, ποιο ύψος εγγυάται την ανεπαρκή πρόσφυση.

Εάν στέγες εκτίθενται φωτιά, τότε εξάγεται στο λέβητα ή κλίβανο καπνοδόχου πρέπει να πυροδοτήσει απαραιτήτως παγιδευτή τοποθετείται σε ένα μεταλλικό πλέγμα με ένα πλέγμα 0,5h0,5 εκατοστά. Θα πρέπει να υπάρχει εξαιρετικός εξαερισμός κοντά στον θερμαντήρα. Οι οριζόντιες ξαπλώστρες δεν πρέπει να υπερβαίνουν το 1 μέτρο (0,6 μέτρα). Μεγαλύτερες οριζόντιες τομές επιδεινώνουν την πρόσφυση και μπορούν γρήγορα να φράξουν με αιθάλη. Σε οποιονδήποτε αγωγό, ειδικά αν πρόκειται για καπνοδόχο με ένα τοίχωμα και κατασκευασμένο από μέταλλο, πρέπει να υπάρχει ένας συλλέκτης συμπυκνωμάτων και μια τρύπα (ή πόρτα) για τον καθαρισμό της αιθάλης. Είναι επιθυμητό να αποφεύγονται οι γωνίες των 90 μοιρών, μια τέτοια γωνία αντικαθίσταται καλύτερα από δύο στους 45 βαθμούς.

Ποια τμήματα της καμινάδας του δρόμου αποτελείται;

Όπως ήδη αναφέρθηκε, οι πιο δημοφιλείς και πιο αξιόπιστες από το δρόμο είναι οι καμινάδες σάντουιτς. Το τυποποιημένο περίβλημα για τη διέλευση σωληνώσεων πρέπει να απομακρυνθεί από ένα δέντρο με ιδιαίτερα προσεκτική πυροπροστασία, το οποίο μπορεί να παρασχεθεί μόνο με τεχνολογία σάντουιτς. Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να υπάρχουν αρμοί σωλήνων στον χώρο διέλευσης από τον τοίχο! Έτσι, από ποια μέρη είναι συνήθως μια καμινάδα δρόμου που οδηγείται έξω από τον τοίχο; Αυτά είναι:

 • Σωλήνες.
 • Tees;
 • Γόνατο για την κάμψη του αγωγού προς τη σωστή κατεύθυνση.
 • Υποστήριξη της καμινάδας.
 • Σφιγκτήρες. Απόσταση μεταξύ των ζυγών όταν στερεώνεται στον τοίχο: 60-100 cm.
 • Τee με αναθεώρηση, δηλ. μια πόρτα για τον καθαρισμό της καμινάδας.
 • Συλλογή συμπυκνωμάτων με στόμιο για την αφαίρεση τους.

Πού είναι καλύτερα να τοποθετήσετε την έξοδο καμινάδας;

Είναι καλύτερο εάν η καπνοδόχος του δρόμου διέρχεται από τον τοίχο από την πλευρά του αετώματος. Αν αυτό δεν είναι εφικτό και το χιτώνιο θα βγει από την πλευρά της κεκλιμένης ράμπας, θα χρειαστεί να κατασκευάσετε έναν στύλο στήριξης εάν η προεξοχή της οροφής είναι μεγαλύτερη από 40 εκατοστά. Εάν η προεξοχή είναι μικρή, ο σωλήνας μπορεί να περάσει κατευθείαν μέσα από αυτό. Με σωστή πυροπροστασία, ειδικά αν μια καμινάδα είναι χτισμένη μέσα σε έναν τοίχο σε ένα ξύλινο σπίτι, θα χρησιμεύσει ως ένα πρόσθετο σταθεροποιητικό.

Είναι πολύ σημαντικό οι καμινάδες να είναι σωστά συνδεδεμένες στον τοίχο από την πλευρά του δρόμου. Υπάρχουν δύο επιλογές για τέτοια στερέωση:

 • Στην πρώτη παραλλαγή, οι σφιγκτήρες, αγκάλιασμα του σωλήνα, στερεώνονται στον τοίχο και στις δύο πλευρές.
 • Η δεύτερη επιλογή είναι ένας στάνταρ ζυγός, ο οποίος είναι σφιγμένος και στη συνέχεια συνδέεται στον τοίχο με μια καρφίτσα αγκύρωσης. Το τρίτο στοιχείο της στερέωσης είναι η κατώτερη κονσόλα, η οποία συλλαμβάνει τον σωλήνα και δεν του επιτρέπει να καταρρεύσει. Αυτή η κονσόλα διαθέτει μια άποψη των υποστηριγμάτων μετάλλου 3-άνθρακα, μία πλευρά του οποίου βιδώνεται στον τοίχο, και σχετικά με την δεύτερη πλευρά της καπνοδόχου αντλεί, και έτσι ώστε η στήριξη δεν παρεμβαίνει με το άνοιγμα της πόρτας για τον καθαρισμό. Υπάρχουν δύο τέτοια υποστηρίγματα. Η παραλλαγή με φουρκέτες θεωρείται παραδοσιακά περισσότερο δημοσιονομική.

Πυροπροστασία - πρώτα απ 'όλα!

Η σόμπα ή ο λέβητας είναι το ίδιο. Επίσης, δεν έχει σημασία πώς παίρνετε την καμινάδα και τι είναι φτιαγμένο, γενικά - ούτως ή άλλως! Το πιο σημαντικό πράγμα είναι η θερμική προστασία του δωματίου σας, επειδή η σόμπα ή το λέβητα κοστίζει 1.000 δολάρια ή 2.000 δολάρια, και ολόκληρο το κτίριο κοστίζει δεκάδες ή ακόμα και 20 φορές περισσότερο. Ως εκ τούτου, το κύριο πράγμα είναι να καταλάβουμε πώς να εξασφαλίσουμε τη δομή και τι είναι η θερμική προστασία. Το πιο δύσκολο ερώτημα είναι πώς να διασφαλίσετε ότι η διέλευση του σωλήνα από το εξωτερικό τοίχωμα δεν δημιουργεί κίνδυνο πυρκαγιάς.

Όπου θα θέσει την καμινάδα, στον τοίχο πρέπει να είναι αρκετά ευρεία ώστε να τέμνεται (τουλάχιστον 25 cm από το σωληνάριο) ξύλινο άνοιγμα το οποίο είναι κλειστό στις δυο πλευρές από ειδική μεταλλική φλάντζα. Φαίνεται καθαρά από το εξωτερικό και από το εσωτερικό, αλλά ζυγίζει πολύ λίγο, επειδή το μεταλλικό φύλλο δεν είναι καθόλου λίπος. Έχοντας κλειστή δίοδο με το άνοιγμα της καπνοδόχου από την πλευρά του λέβητα (εσωτερικό), έχουμε αγκύρωσης μεταλλική φλάντζα στην πλευρά δωματίου, και στη συνέχεια το τμήμα που παραμένει μεταξύ της εσωτερικής και της εξωτερικής φλάντζας εμείς σφυρηλάτηση μη εύφλεκτο υλικό. Τα καλύτερα θεωρούνται συσκευασία από βασάλτη μαλλί ή διογκωμένη πηλό. Στη συνέχεια, κλείνουμε τη δομή με μια φλάντζα από το εξωτερικό και τοποθετούμε την καμινάδα κατά μήκος του δρόμου. Το προστατευτικό χιτώνιο πρέπει να στερεώνεται με μεγάλη ασφάλεια, με βίδες ή άγκυρες αυτοεπιπεδούμενες, κατά μήκος ολόκληρης της περιμέτρου.

Στις αγορές μπορείτε να δείτε δύο κόμβους διέλευσης - στρογγυλό και τετράγωνο σχήμα. Και πολλοί ενδιαφέρονται για τη διαφορά μεταξύ τους. Εκτός από τη μορφή τους - απολύτως όχι. Κάτω από οποιονδήποτε κόμβο διέλευσης θα χρειαστεί να κόψετε την ίδια πλατεία που βρίσκεται στον τοίχο που βρίσκεται στην οροφή. Και μέσα στο κουτί θα έχετε μια καμινάδα. Ο χώρος είναι γεμάτος με ορυκτό μαλλί, διογκωμένο πηλό, βασάλτη ή άλλες πυρίμαχες ύλες, αλλά όχι από τούβλα και ακόμη λιγότερο από άμμο. Μπορεί να έχετε δει τον καφέ που γίνεται στους Τούρκους στην άμμο. Έτσι μπορεί να γίνει τόσο θερμό ώστε το νερό να βράσει σε αυτό, και αυτό δεν είναι το όριο.

Ποια διακοσμητικά υλικά χρησιμοποιούνται για την τελική επεξεργασία των "αδύναμων" περιοχών;

Starikovskoye επεκταθεί πηλό χρησιμοποιείται στις σύγχρονες πύλες μόνο σπάνια, τώρα περισσότερα πληρωτικά βασάλτη ή διάφορες fibrocement πλάκες που χρησιμοποιούνται. Μοιάζουν με γυψοσανίδα και είναι καλά κομμένα. Αυτό είναι γενικά το καλύτερο υλικό αυτή τη στιγμή. Οι πλάκες ινών έχουν πολλές εμπορικές ονομασίες.

Συχνά χρησιμοποιείται τούβλο, υπάρχει ένας απλός κανόνας - ο τούβλο τοποθετείται από το σωλήνα για όλο το μήκος, και αυτό, κατ 'αρχήν, επαρκεί για την πυροπροστασία. Η θερμότητα αφαιρείται κυρίως από τούβλα, αλλά λίγο από την πλάκα ινών-τσιμέντου γύρω από την περίμετρο εξακολουθεί να μην βλάπτει.

Εξαιρετικά κεραμικά πλακίδια, επειδή μπορούν να αντέξουν θερμοκρασίες μέχρι 1500 μοίρες, και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διακοσμητικά φινίρισμα με πυροπροστασία. Είναι δυνατόν να τοποθετήσετε το ανάλογο του - είναι ένα πολύ ανθεκτικό ειδικό θερμοανθεκτικό πλακίδιο που ονομάζεται τερακότα. Εξαιρετικό κεραμίδι, το οποίο χρησιμοποιείται για θερμική προστασία και ταυτόχρονα διακοσμεί το δωμάτιο, τόσο στο πάτωμα κοντά στη σόμπα, όσο και στον τοίχο στην έξοδο της καμινάδας.

Πώς να φτιάξετε αγωγούς εξαερισμού σε σπίτι από αεριωμένο σκυρόδεμα

Όπως δείχνει η πρακτική, οι πελάτες των κατασκευών ιδιωτικών κατοικιών δεν δίνουν πάντα τη δέουσα προσοχή σε ένα τόσο σημαντικό σύστημα όπως ο εξαερισμός. Αυτό χρησιμοποιείται από αδίστακτους εκτελεστές των κατασκευαστικών έργων. Μετά την ανάπτυξη των καναλιών εξαερισμού και καπνού απαιτούνται κάποιες γνώσεις και δεξιότητες. Και ακόμη περισσότερο, πολλοί δεν μπορούν να καυχηθούν για την εμπειρία και τη γνώση των αποχρώσεων του πώς να φτιάξουν αεραγωγούς σε ένα σπίτι από αεριωμένο σκυρόδεμα.

Ventcannals: τι είναι και γιατί

Οι αεραγωγοί αερισμού είναι μια κουκούλα για ένα φυσικό σύστημα αερισμού. Ο φυσικός αερισμός μπορεί ακόμα να καλείται - όλο το εικοσιτετράωρο, χωρίς μηχανικό κίνητρο. Είναι πολύ σημαντικό να εγκαταστήσετε αγωγούς αερισμού σε σπίτια κατασκευασμένα από τσιμεντόλιθους. Τέτοιες δομές έχουν ιδιαίτερα ανάγκη καλού εξαερισμού, επειδή το αεριωμένο σκυρόδεμα, χάρη στην πορώδη δομή του, είναι ένας εξαιρετικός απορροφητής υγρασίας. Είναι ιδιόμορφο να απορροφάται όχι μόνο από το εξωτερικό, από το περιβάλλον, αλλά και από τους υγρούς χώρους μέσα στο σπίτι. Λόγω του τι, με τη μείωση της θερμοκρασίας, η υγρασία στους πόρους παγώνει και επεκτείνεται, πράγμα που οδηγεί στην εμφάνιση ρωγμών. Αυτός είναι ο λόγος για την έγκαιρη αφαίρεση της υγρασίας από τις εγκαταστάσεις στις οποίες είναι σε θέση να παραμείνει.

Οι αγωγοί εξαερισμού στην κατοικία του αεριωθούμενου σκυροδέματος πρέπει να παρέχονται για τις εγκαταστάσεις:

Επίσης σε αυτόν τον κατάλογο βρίσκεται ένα δωμάτιο που βρίσκεται ακριβώς πάνω από το λεβητοστάσιο, ανεξάρτητα από τον προορισμό του. Αυτά τα μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται για να αποφευχθεί η πιθανή είσοδος καυσαερίων.

Ο αγωγός εξαερισμού είναι μια ανθεκτική κατασκευή που οδηγεί ένα συνεχές κανάλι σε ένα σήμα πάνω από την οροφή και εξασφαλίζει μια συνεχή κίνηση αέρα. Γενικά, οι διαστάσεις του αγωγού εξαερισμού είναι 120x120 mm, για τοιχοποιία - 120x250 mm, πάχος τοιχώματος - 100 mm. Λόγω του γεγονότος ότι το κανάλι του τούβλου για ένα διώροφο σπίτι ζυγίζει περίπου 5,5 τόνους, είναι εγκατεστημένο στο ίδρυμα.

Ventcannals σε τοίχους από τσιμεντόλιθους: πρότυπα μηχανικής

Σε σπίτια κατασκευασμένα από αεριωμένο σκυρόδεμα, δίδεται ιδιαίτερη προσοχή στην κατασκευή ενός αγωγού εξαερισμού. Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η ικανότητα αυτού του δομικού υλικού να απορροφά την υγρασία, τα αέρια, την ευθραυστότητα και την ανικανότητά του να αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες. Κατά συνέπεια, οι αγωγοί εξαερισμού κατασκευάζονται με άλλους τρόπους:

 • την τοποθέτηση του ίδιου του καναλιού και του τοίχου από τούβλα δίπλα του.
 • Χρήση σωλήνων από πλαστικό, χάλυβα ή αμιαντοτσιμέντο.
 • Εγκατάσταση γαλβανισμένου κιβωτίου, το οποίο είναι καλυμμένο με μπλοκ αεριούχου σκυροδέματος.

Οι αγωγοί εξαερισμού κατευθύνονται προς την οροφή, σε ένα ορισμένο ύψος. Η παραβίαση της θέσης του σωλήνα είναι γεμάτη από κακή έλξη ή ακόμα και από την «ανατροπή» του. Έτσι, ο δίαυλος, που έχει σχεδιαστεί σε απόσταση 1,5 μ. Από την κορυφογραμμή, πρέπει να υπερβαίνει τα 500 mm. Εάν βρίσκεται 3 μέτρα από την κορυφογραμμή με ύψος πάνω από 3 μέτρα - όχι μικρότερη από τη γωνία ίση με 10 ° μεταξύ της κορυφογραμμής και της άνω άκρης του σωλήνα.

Σημαντικό! Είναι κατηγορηματικό ότι είναι αδύνατο να οργανωθεί ένα έργο τέχνης από τον αγωγό εξαερισμού και να το διακοσμήσουμε με συσκευές που δεν σχετίζονται με το σύστημα εξαερισμού. Ολοκλήρωση του σωλήνα μπορεί να είναι μια ομπρέλα ή ένας εκτροπέας, που θα βελτιώσει το έργο του φυσικού εκχυλίσματος.

Ventkanaly σε ένα σπίτι από αεριωμένο σκυρόδεμα: τούβλο

Η κατασκευή συστημάτων εξαερισμού ιδιωτικής κατοικίας εμπιστεύεται καλύτερα τους ειδικούς. Εάν ακολουθήσετε τους οικοδομικούς κανόνες και τηρείτε τους κανόνες εγκατάστασης και τοποθέτησης, είναι δυνατόν να τοποθετήσετε την κουκούλα ανεξάρτητα. Πρώτα από όλα, καθορίζεται από ποιες από τις γνωστές μεθόδους θα εγκατασταθεί ο αγωγός εξαγωγής.

Κατά την τοποθέτηση καναλιών με τούβλο, πρέπει να λάβετε υπόψη:

 • Θέση - σε ένα από τα τείχη του δωματίου, όπου συσσωρεύεται υγρασία ιδιαίτερα.
 • Όσο λιγότερα κανάλια, τόσο καλύτερα. Το θέμα αυτό επιλύεται εδαφικά - οι χώροι της κουζίνας, οι χώροι υγιεινής βρίσκονται πολύ κοντά ο ένας στον άλλο ("γειτονικά"). Παρεμπιπτόντως, η απαίτηση αυτή ισχύει όχι μόνο για τον εξαερισμό αλλά και για τα συστήματα αποχέτευσης και ύδρευσης.
 • Η κατασκευή τούβλων δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με τα ξύλινα δομικά στοιχεία του σπιτιού - η θερμοκρασία του καναλιού θα καταστρέψει σταδιακά το δέντρο.
 • Χρησιμοποιούνται μόνο συμπαγή τούβλα. Αφήνεται να τοποθετείται και από μια κοιλότητα που βλέπει, αλλά με προσεκτική πλήρωση των κενών με μια λύση. Δεν είναι κατάλληλο για τέτοια έργα πυριτικό, το οποίο έχει την ικανότητα να καταρρέει, δεν ανέχεται το καθεστώς θερμοκρασίας που σχηματίζεται μέσα στο κανάλι εξαέρωσης.
 • Τα κανάλια είναι δεμένα μεταξύ τους, οι διαιρέτες είναι ½ τούβλο.
 • Το τούβλο τοποθετείται σε ένα σύστημα επίδεσης μιας σειράς. Εφαρμόζοντας μια λύση για την επόμενη σειρά, είναι απαραίτητο να βεβαιωθείτε ότι το μείγμα δεν εμπίπτει στο κανάλι.

Σημαντικό! Ο αερισμός στον τοίχο στήριξης του αεριωμένου σκυροδέματος, όπως και σε άλλα σπίτια άλλων υλικών, δεν έχει τοποθετηθεί! Αυτό δεν είναι υποχρεωτική, αλλά οι ειδικοί συστήνουν οφείλεται στο γεγονός ότι, στην υπόθεση της κύριας, φέροντες τοίχους έξω από ένα κτίριο - θα παράγει συμπύκνωμα.

 • Η εσωτερική επιφάνεια των αγωγών, ο αερισμός και ο καπνός πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή. Κατά συνέπεια, κατά την τοποθέτηση τούβλων, η περίσσεια διαλύματος απομακρύνεται από τους αρμούς και η επιφάνεια εξομαλύνεται με σπάτουλα (σπάτουλα). Επίσης στην εσωτερική επιφάνεια δεν πρέπει να υπάρχουν προεξοχές ή κοιλότητες - παρεμποδίζουν την κανονική κυκλοφορία αέρα.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στις ραφές, πρέπει να συμπληρωθεί με μια λύση και να διαγραφούν, ώστε να αποφύγετε τα προϊόντα της καύσης, εξερχόμενου αέρα σε παρακείμενα κανάλια ή το σπίτι χώρους. Grout γίνεται μετά την τοποθέτηση 2-3 σειρές από τούβλα. Η διαδικασία πραγματοποιείται με το χέρι, παλινδρομικές και κυκλικές κινήσεις κατά μήκος της εσωτερικής επιφάνειας της δομής.

Σημαντικό! Το χαρακτηριστικό των αγωγών εξαερισμού από τούβλα δεν είναι εξοπλισμένο με μηχανικές συσκευές.

Μέθοδοι αποτελεσματικής έλξης

Εκτός από την τοποθέτηση του καναλιού με τούβλα υπάρχουν δύο ακόμη τρόποι κατασκευής του. Για να χρησιμοποιήσετε ένα από αυτά, υπολογίστε τον ελάχιστο όγκο αέρα που πρέπει να εκπέμπει το κανάλι. Αυτή η παράμετρος θα εξαρτηθεί από την διατομή του σωλήνα εξάτμισης, την ανάγκη για εξαναγκασμένο εξαερισμό, τον αριθμό των αγωγών εξαερισμού και το ύψος τους.

δομές Μέθοδος αγωγός από υλικό ανθεκτικό στην υγρασία (μέταλλο, πλαστικό, αμίαντος) υποθέτει επένδυση της κουζίνας, μπάνιο, τουαλέτα, τεχνικές δωμάτια, το ανώτατο όριο και την ένωση στη σοφίτα σε έναν άξονα με την οροφή. Αυτό δεν είναι μια πολύ βολική και όχι επαρκώς αποτελεσματική λύση στο ζήτημα του φυσικού σχεδίου.

Χρησιμοποιήστε ίσως έναν καλύτερο τρόπο κατασκευής αγωγών εξαερισμού σε σπίτια από σκυρόδεμα. Αποτελείται από τον καθορισμό της βρύσης στο αρχικό μπλοκ και την καλωδίωση του συστήματος από αυτό. Για την ένωση, οι αγωγοί αέρα εγκαθίστανται στις οπές που τρυπιούνται στα μπλοκ. Οι αγωγοί εξαερισμού πλαστικού, αμιαντοτσιμέντου ή ψευδαργύρου πρέπει να είναι μονωμένοι σε σημεία διέλευσης μέσω του αττικού χώρου και στην οροφή.

Υπολογισμοί παραγωγικότητας και βέλτιστων διαστάσεων

Με τους υπολογισμούς που λαμβάνουν υπόψη τη θερμοκρασία, τον αριθμό των ανθρώπων που ζουν, την περιοχή των υαλοπινάκων και άλλες παραμέτρους, μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο ένας ειδικός. Ωστόσο, κάθε ιδιοκτήτης του κτιρίου είναι σε θέση να κάνει έναν απλό κατά προσέγγιση υπολογισμό του εξαερισμού του σπιτιού του χρησιμοποιώντας μόνο μερικές παραμέτρους.

Έτσι, πριν να χτίσετε έναν αγωγό εξαερισμού στον τοίχο υποστήριξης του αεριωμένου σκυροδέματος, θα πρέπει να υπολογίσετε την απόδοσή του. Για παράδειγμα, να λάβει: ένα μονοόροφο σπίτι, η περιοχή των πέντε κατοικιών κτίρια - 80 τετραγωνικών μέτρων. m, ύψος οροφής - 2,7 μ., κουζίνα με ηλεκτρική κουζίνα, συνδυασμένη μπανιέρα και τουαλέτα, λεβητοστάσιο - 10 τ.μ. και στοιχεία από το SP 54.13330.2011 "Κατοικίες πολυκατοικιών".

 • Εισροή - 80χ2,7χ1 = 216 m3 / h.
 • Απαιτούμενη έξοδος αέρα εξαγωγής: κουζίνα - 60 m3 / h; μπάνιο - 50 κυβικά μέτρα ανά ώρα. λεβητοστάσιο - 100 m3 / h - 60 + 50 + 100 = 210 m3 / h.
 • Ο κανόνας σχεδιασμού είναι 216 m3 / h.

Το ύψος του αγωγού εξαερισμού ενός μονοκατοικίας είναι 4 μ. Σε θερμοκρασία 25 ° C η παραγωγικότητα της κουκούλας είναι 58,59 m3 / h, επομένως 216 / 58,59 = 3,69. Με βάση τα υπολογισθέντα δεδομένα - είναι απαραίτητο να οργανωθούν 4 αεραγωγοί, οι οποίοι θα εξασφαλίζουν αποτελεσματικό αερισμό του σπιτιού.

Καμινάδα στον τοίχο από αεριωμένο σκυρόδεμα

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 3 ώρες [DST]

Είναι δυνατόν να εγκαταστήσετε μια καμινάδα σε τοίχο αερίου-τσιμέντου;

Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 3 ώρες [DST]

Ποιος είναι συνδεδεμένος

Χρήστες συνδεδεμένοι στο forum: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

Το εργοστάσιο "Aerok SPb" παράγει και πωλεί μπλοκ αερισμένου σκυροδέματος AEROC, μπορείτε να αγοράσετε στο κατάστημα του εργοστασίου σε τιμές παραγωγού, κυψελοειδές σκυρόδεμα, πυριτικό αέριο, πορώδη τεμάχια, μπλοκ αερίου, εργαλεία και μείγματα για μπλοκ τοποθέτησης. Αεριωμένο σκυρόδεμα AEROC - δοκιμασμένο στο χρόνο υλικό τοιχώματος

Εξαερισμός σε σπίτι από αεριωμένο σκυρόδεμα

Είναι απαραίτητο να προσεγγίσουμε την οργάνωση του εξαερισμού στο αεριωμένο σκυρόδεμα από την άποψη του γεγονότος ότι το δομικό αυτό υλικό έχει χαμηλή αντοχή και υψηλή υγροσκοπικότητα. Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό να τηρούνται όλες οι προδιαγραφές της σωστής κατασκευής του συστήματος εξαερισμού. Για την οποία χρησιμοποιούνται τρεις κύριες επιλογές κατασκευής:

 1. Με την τοποθέτηση κουτί από γαλβανισμένο σίδερο.
 2. Με την εγκατάσταση μεταλλικών ή πλαστικών σωλήνων.
 3. Με την κατασκευή ενός αγωγού εξαερισμού χρησιμοποιώντας τοιχοποιία.

Στο αεριωμένο σκυρόδεμα απαγορεύεται η κατασκευή μονάδας αερισμού χωρίς πρόσθετες δομές προστασίας. Επειδή γρήγορα απορροφά την υγρασία, χάνοντας τα ήδη χαμηλής ισχύος χαρακτηριστικά της.

Γιατί υπάρχει αερισμός στο σπίτι;

Έτσι, ένα σπίτι που χτίστηκε από αέρια μπλοκ είναι μια επιλογή προϋπολογισμού, γρήγορα χτισμένη και με καλά χαρακτηριστικά θερμομόνωσης. Όμως, όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω, το υλικό αυτό έχει υψηλή υγροσκοπικότητα, δηλαδή απορροφά γρήγορα την υγρασία. Και ακόμα κι αν οι τοίχοι του σπιτιού ήταν διακοσμημένοι με γύψο από το εσωτερικό, αυτό δεν σημαίνει ότι αυτό είναι 100% προστασία από τις αρνητικές επιπτώσεις της υγρασίας. Διεισδύει στον τοίχο και προκαλεί την αποκόλληση των υλικών φινιρίσματος από το υπόστρωμα.

Ταυτόχρονα, διεισδύοντας μέσα στο σώμα των μπλοκ αερίου-μπετόν, οι υγροί ατμοί μειώνουν τη φέρουσα ικανότητα. Επομένως, σε ένα τέτοιο σπίτι, ο εξαερισμός είναι απαραίτητος. Θα πρέπει να λειτουργεί καλά με την ακριβή συμμόρφωση με τους κανόνες της ανταλλαγής αέρα για κάθε δωμάτιο χωριστά.

Και, φυσικά, το σύστημα εξαερισμού ενός σπιτιού από αεριωμένο σκυρόδεμα είναι ένα δίκτυο που θα αλλάξει τον εσωτερικό αέρα σε φρέσκο ​​από το δρόμο, αφαιρώντας τις δυσάρεστες μυρωδιές.


Κατ 'αρχήν, κάθε τύπος συστήματος εξαερισμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σπίτι των μπλοκ πυριτικού αερίου. Και αυτός ο εξαερισμός είναι φυσικός ή αναγκασμένος. Διαφέρουν μεταξύ τους παρουσία (στο δεύτερο) των ανεμιστήρων, οι οποίοι σχηματίζουν την εισροή και την εξάτμιση των μαζών του αέρα.

Φυσικά

Η ανταλλαγή αέρα με τον φυσικό εξαερισμό πραγματοποιείται με φυσική κίνηση της ροής του αέρα λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας στο δρόμο και εντός των χώρων του σπιτιού. Δηλαδή, υπάρχει μια φυσική κίνηση του ζεστού αέρα προς τα πάνω. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι αεραγωγοί είναι εγκατεστημένοι κατά τέτοιο τρόπο ώστε τα ανοίγματα εισόδου τους να βρίσκονται όσο το δυνατόν ψηλότερα, πιο κοντά στην οροφή.

Ταυτόχρονα, η προηγούμενη ροή αέρα συνέβη με παραθυράκια, ρωγμές και κενά στα ξύλινα παράθυρα και τις πόρτες εισόδου. Σήμερα, με τη χρήση σφραγισμένων παραθύρων και δομών πόρτας, αυτή η δυνατότητα απλά έπαψε να υπάρχει. Ως εκ τούτου, οι κατασκευαστές συστημάτων εξαερισμού άρχισαν να προσφέρουν κάθε είδους προσαρμογές, με τη βοήθεια των οποίων κατέστη δυνατή η οργάνωση φυσικής ροής αέρα.

 1. Βαλβίδες αέρα εγκατεστημένες στους τοίχους του σπιτιού. Βέλτιστη επιλογή για πολλά κτίρια, καθώς και πορομπετόν.
 2. Βαλβίδες αέρα εγκατεστημένες στις κατασκευές παραθύρων των μοντέλων PVC. Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες από παραδοσιακές ρωγμές σε νέες, με τη μορφή λαβής για το άνοιγμα του φύλλου του παραθύρου. Ανάλογα με το δωμάτιο στο σπίτι του μπλοκ αερισμένου σκυροδέματος χρησιμοποιείται ένας από τους τύπους λαμβάνοντας υπόψη την ανταλλαγή αέρα. Για παράδειγμα, οι βαλβίδες χειρισμού έχουν μια μικρή περιοχή οπών, η οποία δεν τους επιτρέπει να χρησιμοποιηθούν σε μεγάλους χώρους. Οι περισσότερες φορές αποτελούν, ως βοηθητική επιλογή, προσθήκη στο μοντέλο τοίχου.

Είναι πολύ σημαντικό - ο φυσικός εξαερισμός θα λειτουργήσει μόνο εάν ο αγωγός εξαερισμού είναι καθαρός, καθαρός. Ως εκ τούτου, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι το ορυχείο είναι πάντα καθαρό. Σήμερα, όλο και πιο συχνά αφήνουν τους αγωγούς εξαερισμού που βρίσκονται μέσα στα τοιχώματα ή με τη μορφή αγωγών που εκτείνονται έξω από την οροφή από έναν κάθετο αγωγό. Όπως δείχνει η πρακτική, κανείς δεν παρακολουθεί τέτοια κανάλια, έτσι ώστε να αρχίσουν να λειτουργούν αναποτελεσματικά.

Σήμερα, μια παραλλαγή χρησιμοποιείται με την κατασκευή ανοιγμάτων σε τοίχους αεριώδους σκυροδέματος και για εισροή αέρα και για την εξαγωγή του. Δηλαδή, κάθε δωμάτιο είναι βαλβίδες αέρα εγκατεστημένο το ένα πάνω από το ανώτατο όριο, μέσω του οποίου αέριες μάζες θα είναι μια εκροή του δεύτερου κάτω - μέσα από αυτό θα είναι καθαρό αέρα. Αυτή η επιλογή καθιστά δυνατή την αποφυγή της κατασκευής αγωγού εξαερισμού μέσα στους τοίχους, γεγονός που θα εξασφαλίσει την αντοχή τους.

Αναγκασμένος

Ο αναγκαστικός εξαερισμός σε ένα σπίτι από αεριωμένο σκυρόδεμα είναι ουσιαστικά το ίδιο με το φυσικό, μόνο ένας ανεμιστήρας είναι τοποθετημένος σε αυτό, ο οποίος εξασφαλίζει την πιο αποτελεσματική εκκένωση αέρα από τις εγκαταστάσεις. Εδώ υπάρχουν τρεις επιλογές για την οργάνωση του εξαερισμού:

 1. Ο αέρας τροφοδοσίας είναι όταν ο ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος στο κανάλι αέρα τροφοδοσίας. Δεν είναι κακή επιλογή, αλλά εδώ είναι απαραίτητο να λάβουμε υπόψη ότι ο ανεμιστήρας λειτουργεί με μια συγκεκριμένη απαλλαγή, η οποία προκαλεί το σχηματισμό της κίνησης του αέρα με χαμηλή ταχύτητα. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να εντοπίσετε σωστά τη θέση εγκατάστασης του ανεμιστήρα ή να το τοποθετήσετε έτσι ώστε η ροή του αέρα να μην κινείται κάθετα στον τοίχο, αλλά κατά μήκος αυτού. Ως εκ τούτου, αυτές οι βαλβίδες με ανεμιστήρες έχουν τοποθετηθεί κουκούλες στο εσωτερικό των χώρων. Αυτό το καπάκι με σχισμές κατά μήκος του τοίχου οργανώνει τη ροή κατά μήκος των τοίχων.
 2. Η εξαγωγή είναι το πιο συνηθισμένο σχέδιο. Στην πραγματικότητα, είναι ένας ανεμιστήρας που λειτουργεί στην κουκούλα. Τοποθετείται σε τοίχο ή στερεώνεται στο επίπεδο του τοίχου, όπου γίνεται μια διαμπερής οπή. Στην πρώτη περίπτωση, χρησιμοποιούνται μοντέλα ανεμιστήρων καναλιών - αυτός είναι ο σωλήνας στον οποίο είναι εγκατεστημένος ο ανεμιστήρας. Από την εξωτερική και την εσωτερική πλευρά καλύπτεται με διακοσμητική μάσκα. Στη δεύτερη περίπτωση είναι ένα μοντέλο τοίχου εγκατεστημένο από την πλευρά του δωματίου. Είναι στερεωμένο στον τοίχο στο σημείο όπου γίνεται η διαμπερής οπή. Η βασική απαίτηση για τους ανεμιστήρες αυτού του τύπου είναι μια συσκευή ακριβούς αντιστοίχισης για την απόδοση, η οποία πρέπει να συμμορφώνεται με τους κανονισμούς για την ανταλλαγή αέρα. Για παράδειγμα, στην κουζίνα πρέπει να εγκαταστήσετε ανεμιστήρα με χωρητικότητα 60 m / h, στο μπάνιο 25, στα σαλόνια 30.
 3. Προμήθεια και εξάτμιση. Αυτό συμβαίνει όταν οι ανεμιστήρες είναι εγκατεστημένοι στην εισροή και στην κουκούλα. Σήμερα, οι κατασκευαστές προσφέρουν ολόκληρα μπλοκ αυτού του τύπου εξοπλισμού που συναρμολογούνται στη σοφίτα με τη μορφή αγωγών μέσω δωματίων που εισέρχονται μέσω της οροφής και μιας μονάδας ανεμιστήρα. Τέτοιες μονάδες είναι επιπρόσθετα εξοπλισμένες με φίλτρα, ανακτητές, θερμαντήρες. Για μικρά σπίτια φτιαγμένα από αεριωμένο σκυρόδεμα προσφέρονται μονοκόμματα μικρών διαστάσεων.

Μικτό σύστημα

Κάτω από αυτό το όνομα χρησιμοποιείται εξαερισμός, το οποίο χωρίζεται σε χώρους. Δηλαδή, κάποιος χειρίζεται ένα φυσικό σχήμα, ο άλλος είναι αναγκασμένος. Τις περισσότερες φορές σε μια κατοικημένη περιοχή έχει εγκατασταθεί ένα φυσικό σύστημα εναλλαγής αέρα, στην κουζίνα, στο μπάνιο, τουαλέτα, κελάρι και λεβητοστάσιο - αναγκάζονται. Ταυτόχρονα, χρησιμοποιείται συχνότερα για την εξόρυξη του σπιτιού σε αυτές τις εγκαταστάσεις με την εγκατάσταση των καναλιών τροφοδοσίας.

Δώστε προσοχή στο γεγονός ότι αφορά την κουκούλα κουζίνας. Σε σπίτια από αεριωμένο σκυρόδεμα, είναι προτιμότερο να εγκαταστήσετε ένα μοντέλο εξάτμισης με την αφαίρεση του μολυσμένου αέρα μέσω ενός τοίχου ή ενός παραθύρου στο δρόμο. Αυτή είναι μια πρόσθετη μονάδα που θα αυξήσει την ανταλλαγή αέρα μέσα στο σπίτι και συγκεκριμένα στην κουζίνα. Η εγκατάσταση του μοντέλου ανακύκλωσης δεν συνιστάται.

Πρότυπα

Όσον αφορά τα πρότυπα, εδώ, όπως προαναφέρθηκε, είναι απαραίτητο να βασιστεί στις απαιτήσεις των υγειονομικών κανόνων. Και στη βάση τους είναι η ανταλλαγή του αέρα για μία ώρα. Σε κάθε δωμάτιο οι κανόνες είναι διαφορετικοί. Ορισμένες από αυτές έχουν ήδη ειπωθεί και υποδειχθεί σε αριθμητικούς όρους.

Το κύριο πράγμα είναι να κάνει τον αερισμό στο σπίτι του αεριούχου σκυροδέματος να λειτουργήσει αποτελεσματικά, είναι απαραίτητο να τηρούν αυστηρά αυτούς τους κανονιστικούς δείκτες. Με τους ευνοούμενους των οπαδών, γνωρίζοντας την απόδοσή τους, μπορείτε να πάρετε εύκολα τη συσκευή κάτω από το πρότυπο. Με τον φυσικό εξαερισμό είναι πιο δύσκολο, επειδή είναι μόνο δύο ανοίγματα, το μέγεθος του τμήματος του οποίου θα καθορίσει τον όγκο του αέρα εξαγωγής.

Για παράδειγμα, ένας σωλήνας διαμέτρου 150 mm δημιουργεί μια ανταλλαγή αέρα 30 m³ / h. Δηλαδή, για ένα μπάνιο, τουαλέτα και καθιστικό, ένα τέτοιο άνοιγμα θα είναι αρκετό για να επιτρέψει την ανταλλαγή της μάζας αέρα να συμμορφώνεται με τον κανόνα. Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το εκχύλισμα δεν εξαρτάται μόνο από την περιοχή εγκάρσιας διατομής του καναλιού, αλλά και από άλλους παράγοντες. Για παράδειγμα, από τη δύναμη του ανέμου στο δρόμο, τη θερμοκρασία μέσα στο σπίτι και έξω, από το πόσο το σωλήνα εξάτμισης τέθηκε πάνω από την οροφή του κτιρίου. Και όλα αυτά πρέπει να ληφθούν υπόψη, δημιουργώντας ένα σύστημα εξαερισμού.

Βέλτιστο σύστημα εξαερισμού για το σκυρόδεμα από σκυρόδεμα

Πρέπει να ξεκινήσουμε ξανά με μια υπενθύμιση ότι τα μπλοκ αερίου-πυριτικού έχουν μεγάλη υγροσκοπικότητα. Έτσι, η βέλτιστη παραλλαγή της κατασκευής ενός συστήματος εξαερισμού σε ένα τέτοιο σπίτι είναι η εγκατάσταση κατακόρυφων διαύλων και ορυχείων. Αφήστε την εγκατάσταση ενός αγωγού αερισμού να μην είναι εύκολη, ας πάρει πολύ χρόνο και χρήμα, αλλά αυτή είναι η ιδανική επιλογή.

Εγκατάσταση των βαλβίδων αέρα στα τοιχώματα του σπιτιού πυριτικό - είναι μια ισχυρή πιθανότητα, πρώτον, να μειώσει τη φέρουσα ικανότητα του τοιχώματος, και, δεύτερον, υπάρχει μια πιθανότητα διείσδυσης υγρασίας μέσα στο σώμα είναι σε θερμό αέρα επαφή gazoblokov από δωμάτια με δροσερό εξωτερικό. Δηλαδή, η εμφάνιση συμπυκνωμάτων είναι μια πραγματική δυνατότητα. Και αυτό είναι πάλι υγρασία, η οποία καταστρέφει το αεριωμένο σκυρόδεμα.

Επομένως, προτείνονται τρεις επιπλέον επιλογές, οι οποίες θα βοηθήσουν στην αποφυγή προβλημάτων.

 1. Χρησιμοποιήστε μόνο το κύκλωμα παροχής με την έξοδο μέσω των κεντρικών ανυψωτικών.
 2. Χρησιμοποιήστε υλικά για τη μόνωση των βαλβίδων εξαγωγής αέρα. Με την ευκαιρία, πολλοί κατασκευαστές σήμερα το κάνουν. Τα μοντέλα τους χρησιμοποιούν μια κυλινδρική μορφή θερμομονωτικού υλικού που εισάγεται μέσα στη βαλβίδα. Προστατεύει επίσης τον τοίχο από τη συμπύκνωση.
 3. Χρησιμοποιείτε μόνο κατασκευές παραθύρων ως συσκευές παροχής αέρα.

Παρεμπιπτόντως, το σύστημα αερισμού εισόδου έχει εμφανιστεί σε αυτή την κατάσταση πολύ καλύτερα από το σύστημα εξάτμισης. Αλλά πολλοί τεχνίτες βρήκαν την έξοδό τους από τη δύσκολη κατάσταση. Για παράδειγμα, για να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα διαμέτρου 100 mm, έγινε μια οπή διαμέτρου 130-150 mm στον τοίχο. η βαλβίδα τοποθετήθηκε στον τοίχο και το διάκενο μεταξύ του και του τοίχου γεμίστηκε με αφρό στήριξης. Ο τελευταίος είναι αφρός πολυουρεθάνης με υψηλά χαρακτηριστικά θερμικής μόνωσης.

Μια άλλη επιλογή, που είναι κατάλληλη για σπίτια από αεριωμένο σκυρόδεμα, είναι ένα σύστημα με ανάκτηση ή με θέρμανση του εισερχόμενου αέρα. Δηλαδή, κρύος αέρας, προτού εισέλθει σε εσωτερικούς χώρους και περάσει από τον τοίχο, συλλέγει θερμότητα, πράγμα που από μόνο του αποκλείει το σχηματισμό συμπυκνώματος. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι τέτοια συστήματα εξαερισμού είναι πολύ ακριβά, εκτός από αυτά που καταναλώνουν ενέργεια, επομένως θα πρέπει να πληρώνετε συνεχώς όλους τους λογαριασμούς για ηλεκτρικό ρεύμα.

Υπολογισμός και σχεδιασμός

Ας δούμε πώς μπορείτε να υπολογίσετε το σύστημα εξαερισμού με βάση το παράδειγμα ενός μονοκατοικίας από μπλοκ αερίου. Ας λάβουμε υπόψη ότι το σπίτι χρησιμοποιεί φυσική ανταλλαγή αέρα, όπου ο απορροφητήρας εγκαθίσταται στην κουζίνα, στο μπάνιο και στην τουαλέτα. Και η εισροή γίνεται μέσα από τρία σαλόνια. Αποδεικνύεται ότι για τον υπολογισμό είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη είτε ο όγκος της προσφοράς λαμβάνοντας υπόψη το πρότυπο είτε την εξάτμιση. Επομένως, και οι δύο δείκτες υπολογίζονται πρώτα, και ο μεγαλύτερος επιλέγεται από αυτούς.

 1. Το σπίτι διαθέτει τρία σαλόνια συνολικής επιφάνειας 100 τ.μ. και ύψος οροφής 3 μ. Σε αυτά οι συναλλαγματικές ισοτιμίες αέρα είναι 30 m³ / h. Δηλαδή, η συνολική τιμή είναι 90 m³ / h.
 2. Τώρα υπάρχουν τρία δωμάτια, από τα οποία παράγεται το απόσπασμα: κουζίνα - 60 m³ / ώρα, μπάνιο και τουαλέτα με 25. Δηλαδή, η συνολική εκροή αέρα θα είναι 110 m³ / h.

Από τις δύο τιμές, το μεγαλύτερο είναι 110. Επομένως, το λαμβάνουμε για υπολογισμό. Τώρα πρέπει να στραφούμε στην πινακοειδή αξία, η οποία βασίζεται σε δύο δείκτες: το ύψος της κουκούλας, ας είναι ίσο με το ύψος της οροφής των 4 m, και η θερμοκρασία μέσα στα δωμάτια - + 20C. Για αυτές τις δύο τιμές, είναι κατάλληλο ένας δίαυλος των 204 cm2 (0,2 m²), ο οποίος διέρχεται μέσα σε μία ώρα 46 m3 μάζας αέρα.

Τώρα είναι δυνατόν να μάθετε πόσοι αεραγωγοί αυτού του μεγέθους απαιτούνται για την εκροή αέρα σε όγκο 110 m³. Για να γίνει αυτό, πρέπει να εκτελέσουμε μια μαθηματική ενέργεια: 110/46 = 2,4, στρογγυλά προς τη μεγάλη πλευρά, παίρνουμε "3". Αυτός είναι ο αριθμός των απαραίτητων αγωγών αερισμού που έχουν εγκατασταθεί: ένας στην κουζίνα, ο δεύτερος στο μπάνιο, ο τρίτος στην τουαλέτα.

Συσκευή εξαερισμού με δικά της χέρια

Η εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού ενός αεριζόμενου κτιρίου είναι μια δύσκολη διαδικασία. Εάν δεν είστε οικοδόμος, τότε δεν μπορείτε να το καταφέρετε με τα χέρια σας. Το θέμα είναι ότι ο αγωγός αερισμού συναρμολογείται σε ένα μέρος με τοίχο. Συχνότερα ανασηκώνεται μέσα στον τοίχο, εγκαθιστώντας ένα κουτί ή ένα σωλήνα.

Υπάρχει μια παραλλαγή της συναρμολόγησης του συστήματος εξαερισμού, το οποίο διαμορφώνεται έξω από τα δομικά στοιχεία της δομής. Για να γίνει αυτό, πρέπει να συναρμολογήσετε ένα αρθρωτό σύστημα στη σοφίτα με την εγκατάσταση ενός αγωγού ανεμιστήρα και καλωδίωσης. Κατ 'αρχήν, τίποτα δεν περίπλοκο στη συναρμολόγηση εκεί. Δεν θα είναι εύκολο να κάνετε τρύπες στις οροφές, εισάγετε σωλήνες εκεί. Γι 'αυτό, χρησιμοποιείται ένας διάτρητης με ένα διαμάντι κομμάτι. Και εδώ και πάλι, αν δεν είστε οικοδόμος, είναι καλύτερα να μην το κάνετε μόνοι σας.

Εγκατάσταση της βαλβίδας τροφοδοσίας


Η ευκολότερη επιλογή είναι η εγκατάσταση βαλβίδων αέρα. Αέρια μπλοκ - το υλικό είναι μαλακό και πορώδες, έτσι ώστε να μην είναι δύσκολο να τρυπήσετε οπές σε αυτά. Αυτό μπορεί να γίνει όχι μόνο με ένα στέμμα, αλλά και με ένα συμβατικό τρυπάνι, κάνοντας στον τοίχο αρκετές τρύπες μικρής διαμέτρου, διατεταγμένες κατά μήκος της περιφέρειας, καθορίζοντας τα περιγράμματα του μέλλοντος μέσα από την τρύπα.

Κατ 'αρχήν, ένα φυσικό σύστημα εξαερισμού σε ένα σπίτι κατασκευασμένο από αεριωμένο σκυρόδεμα μπορεί να συναρμολογηθεί από αεραγωγούς με την απομάκρυνση τους έξω από τη δομή. Πώς να το κάνετε σωστά.

Εγκατάσταση αγωγών εξαερισμού

Πώς είναι η διαδικασία συναρμολόγησης των αεραγωγών σε ένα σπίτι από αεριωμένο σκυρόδεμα από τον εαυτό του.

 1. Πρώτα απ 'όλα, το σχέδιο εγκατάστασης αεραγωγών καθορίζεται. Εάν πρόκειται για ένα σύστημα, η κύρια γραμμή θα συλλαμβάνει όλους τους χώρους υπηρεσίας με έναν ενιαίο αεραγωγό, ο οποίος κρατιέται στην οριζόντια κατεύθυνση κάτω από την οροφή.
 2. Καθορίστε την διατομή του αγωγού με βάση τον υπολογισμό του όγκου του εξαγόμενου αέρα.
 3. Το σχήμα υπολογίζει τον αριθμό των εξαρτημάτων και των ευθύγραμμων τμημάτων, με τον προσδιορισμό του μήκους του τελευταίου για κάθε τμήμα.
 4. Αγοράζονται τα απαραίτητα υλικά, λαμβάνοντας υπόψη τους συνδετήρες.
 5. Είναι καλύτερα να ξεκινήσετε τη συναρμολόγηση από την πλευρά του πιο ακραίου δωματίου.
 6. Θα χρειαστεί να δημιουργηθούν οπές για τη διάμετρο του αεραγωγού σε κάθε τοίχο που χωρίζει τους χώρους μεταξύ τους.
 7. Η συναρμολόγηση πραγματοποιείται στους σφιγκτήρες, εάν είναι μεταλλικοί αγωγοί ή σε συνδέσμους, εάν είναι πλαστικοί.
 8. Ο σωλήνας εξόδου συνήθως απομακρύνεται μέσω της κουζίνας ή μάλλον μέσω ενός τοίχου που συνδέεται με το δρόμο.
 9. Σε όλα τα δωμάτια στον αγωγό, γίνονται παράθυρα για το σχέδιο, τα οποία καλύπτονται με γρίλιες.

Εγκατάσταση του ανεμιστήρα εξαγωγής

Αν πρόκειται για μοντέλο καναλιού, απλώς το τοποθετήστε στον τοίχο μέσα στην τρύπα που δημιουργείται για το σχέδιο. Εάν πρόκειται για ένα μοντέλο τοίχου, τότε είναι στερεωμένο στον τοίχο από το εσωτερικό του δωματίου. Στα μπάνια χρησιμοποιείται η τελευταία επιλογή. Ο ανεμιστήρας θα λειτουργεί σωστά αν είναι τοποθετημένος ακριβώς οριζόντια, αναφερόμενος στον άξονά του με πτερωτή.

Δημοφιλή σφάλματα

Σφάλματα που μπορεί να υπάρχουν στην κατασκευή του συστήματος εξαερισμού στο σπίτι από μπλοκ αερίου, υπάρχουν πολλά.

 1. Μην κάνετε αερισμό στον τοίχο στήριξης, αυτό θα εξασθενήσει τη δύναμή του.
 2. Στο χώρο του λέβητα είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε τόσο βαλβίδα παροχής όσο και βαλβίδα εξαγωγής.
 3. Εάν ο χώρος από το δωμάτιο όπου είναι εγκατεστημένος ο αγωγός εξαερισμού χωρίζεται από δύο πόρτες, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε τόσο βαλβίδα τροφοδοσίας όσο και βαλβίδα εξαγωγής.
 4. Ένα μικρό τμήμα του άξονα είναι εγκατεστημένο, το οποίο δεν μπορεί να παρέχει ανταλλαγή αέρα, υπολογιζόμενο σύμφωνα με τις υγειονομικές απαιτήσεις. Το ελάχιστο τμήμα του καναλιού είναι 0,016 m², που αντιστοιχεί σε διάμετρο σωλήνα 150 mm.