Καμινάδα στο λουτρό - ανεξάρτητα συναρμολογούμε τον σωλήνα, ο οποίος είναι βέλτιστος για το υλικό και τον τύπο

Η έξοδος καπνού είναι απαραίτητο στοιχείο για κάθε λουτρό. Είναι υπεύθυνος για την ταχύτητα θέρμανσης του ατμού, την καθαρότητα του αέρα, την πυρασφάλεια. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να προσεγγίσουμε τη διάταξη της καμινάδας όσο το δυνατόν πιο υπεύθυνα.

Μέχρι πρόσφατα, οι σωλήνες καπνού για λουτρά ανεγέρθηκαν αποκλειστικά από τούβλα. Μια πραγματική εναλλακτική λύση απέναντι σε αυτό το υλικό απλά δεν υπήρχε. Το τούβλο χαρακτηρίζεται από ιδανικό για την αποθήκευση θερμότητας στο δωμάτιο ατμού και τα χαρακτηριστικά θερμικής μόνωσης, μεγάλη διάρκεια ζωής, μέγιστη πυρασφάλεια και εξαιρετική αντοχή. Όμως, δυστυχώς, κάθε τεχνίτης δεν μπορεί να φτιάξει ένα τούβλο με τα χέρια του. Απαιτεί σημαντικές γνώσεις και δεξιότητες, καθώς και πρακτική εμπειρία στην υλοποίηση της τοιχοποιίας.

Επιπλέον, στις οδούς για την αφαίρεση του καπνού από το τούβλο υπάρχουν γωνίες και μια τραχιά εσωτερική επιφάνεια. Αυτό συμβάλλει στην εναπόθεση αιθάλης εντός του σωλήνα, η οποία οδηγεί σε φράξιμο και, κατά συνέπεια, σε σημαντική μείωση της ώσης. Εάν η καμινάδα σε ένα λουτρό δεν καθαρίζεται περιοδικά (και αυτό, πιστέψτε με, δεν είναι εύκολο), μετά από λίγο γίνεται αδύνατο να το χρησιμοποιήσετε και μερικές φορές δεν είναι ασφαλές. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης αποθέσεων αιθάλης από σπινθήρες κατά τη διάρκεια της θέρμανσης της σόμπας.

Σήμερα, για την τοποθέτηση καμινάδων, μεταλλικών κατασκευών

Αυτά τα προβλήματα στερούνται τις πιο σύγχρονες μεταλλικές καμινάδες. Συχνά κατασκευάζονται με τη μορφή δομών σάντουιτς ή με τη μορφή συμβατικών σωλήνων με μονό τοίχωμα. Τέτοια σχέδια είναι εύκολο να εγκατασταθούν με τα χέρια τους. Η εσωτερική τους επιφάνεια είναι πολύ ομαλή, εξαιτίας της οποίας ο καπνός εξέρχεται προς τα έξω με μια τυρβώδη κατευθυνόμενη ροή. Η έλλειψη καμινάδων από μέταλλο είναι μεγάλη πιθανότητα σχηματισμού συμπυκνώματος σε αυτά. Αυτό συμβαίνει συνήθως κατά τη λειτουργία της σάουνας το χειμώνα. Το πρόβλημα επιλύεται απλά. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε έναν σωλήνα με μεγάλο πάχος μόνωσης. Τότε ο κίνδυνος συμπύκνωσης θα είναι ελάχιστος.

Αφού αποφασίσετε να κάνετε μια καμινάδα στη σάουνα, πρέπει να επιλέξετε αμέσως την επιλογή της τοποθέτησης. Η διαδρομή μπορεί να είναι εξωτερική και εσωτερική. Στη συνέχεια, θα μιλήσουμε για τα πλεονεκτήματα και τους κανόνες της τοποθέτησης ενός μεταλλικού σωλήνα και για τις δύο επιλογές.

Με αυτή τη μέθοδο τοποθέτησης, ο σωλήνας είναι εγκατεστημένος πάνω από τη σόμπα στο λουτρό, τεντωμένο στην οροφή, περνούσε μέσα από τη σοφίτα και έπειτα μέσα από την οροφή. Το ύψος της οδού πρέπει να αντιστοιχεί στο επίπεδο της ράχης της οροφής ή να είναι 0,5-1 m περισσότερο από αυτό. Σε αυτή την περίπτωση, εξασφαλίζεται η ποιότητα πρόσφυσης. Το κύριο πλεονέκτημα της εσωτερικής καμινάδας είναι ότι η θερμική ενέργεια που περνά μέσα από το σωλήνα από τον κλίβανο θερμαίνει τόσο το ατμόλουτρο όσο και τη σοφίτα. Ως αποτέλεσμα, η απαιτούμενη θερμοκρασία στο λουτρό επιτυγχάνεται γρήγορα και με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Το μειονέκτημα του εσωτερικού σχεδιασμού είναι η δυσκολία και η δυσκολία τοποθέτησης του σωλήνα μέσω της οροφής και της οροφής.

Είναι δυνατόν να δημιουργήσετε μια διαδρομή απομάκρυνσης καπνού μέσα στο δωμάτιο με έναν απλό αλγόριθμο. Πρώτα σχεδιάστε ένα διάγραμμα της καμινάδας, εστιάζοντας στο μέγεθος του ατμού. Προσδιορίστε τον αριθμό και το μήκος των απαραίτητων στοιχείων (στροφές, ίσια τμήματα). Παραγγείλετε τα απαραίτητα μεταλλικά στοιχεία για τη συναρμολόγηση σωλήνων στο κατάστημα κατασκευών. Στην πορεία, εισάγετε δύο φύλλα μέταλλο με τρύπες στη μέση. Αυτά τα είδη που βάζετε στο πάτωμα της σοφίτας και στο πάτωμα στο μπάνιο (κάτω). Η διάμετρος των οπών πρέπει να αντιστοιχεί στη διατομή του χρησιμοποιούμενου σωλήνα. Παρεμπιπτόντως, θα πρέπει να επιλέγεται όσο το δυνατόν καλύτερα.

Σωλήνας εσωτερικών καμινάδων εξέρχεται μέσω της οροφής

Ο σωλήνας πρέπει να έχει διάμετρο (εσωτερική) 15-20 cm. Ο σχεδιασμός με μικρότερη διατομή δεν θα παρέχει την απαραίτητη πρόσφυση. Εάν πάρετε έναν σωλήνα με μεγάλη διάμετρο, η θερμική ενέργεια θα αφήσει τη σόμπα πολύ γρήγορα και το δωμάτιο θα καεί ζεστά. Η συνιστώμενη μεταλλική οδό εξαγωγής καπνού ύψους - 5 μ. Άλλη μια άκρη. Επιλέξτε έναν σωλήνα με πάχος τοιχώματος 1-1,2 mm. Ένα τέτοιο προϊόν θα σας εξυπηρετήσει για πολύ καιρό.

Επιπλέον, θα χρειαστεί να ετοιμάσετε ένα στεγανοποιητικό υλικό από καουτσούκ (το βάζετε στην τροχιά μετά την αφαίρεση του σωλήνα από την οροφή) και ένα στεγανωτικό για κατασκευή υψηλής ποιότητας στεγανοποίησης. Ένας οδηγός βήμα προς βήμα για την εγκατάσταση μιας καμινάδας από μέταλλο σε ένα λουτρό δίνεται στην επόμενη ενότητα.

Οι οδηγίες εγκατάστασης για τον εσωτερικό αγωγό καπνοδόχου θα είναι σχετικά απλές, καθώς ολόκληρο το σύστημα είναι σχεδόν εντελώς κάθετο. Θα πρέπει να συλλέξετε την καμινάδα, πιέζοντας τα επιμέρους στοιχεία της ενάντια στον άλλο. Και εάν εγκατασταθεί ένας συνηθισμένος σωλήνας, το συγκρότημα είναι "από καπνό" - το κάτω μέρος φοριέται από τον ανώτερο. Αλλά όταν χρησιμοποιείτε ένα σύστημα σάντουιτς, η εγκατάσταση γίνεται "στο συμπύκνωμα" από μέσα και "μέσα από τον καπνό" από έξω.

 1. 1. Εάν η σόμπα και ο σωλήνας βρίσκονται σε επικίνδυνη γειτνίαση με τους ξύλινους τοίχους, είναι επιθυμητή η τοποθέτηση αρκετών στρωμάτων προϊόντων ανθεκτικών στη θερμότητα (για παράδειγμα, πλάκες αμιάντου) στους τοίχους. Στη συνέχεια, δεν θα πάρουν ποτέ φωτιά από υπερβολική υπερθέρμανση.
 2. 2. Οι αρθρώσεις μεταξύ ξεχωριστών τμημάτων της καπνοδόχου δεν πρέπει να πέφτουν πάνω στην οροφή και τα επίπεδα της οροφής μεταξύ των κατηγοριών.
 3. 3. Οι περιοχές σύνδεσης των τμημάτων της οδού πρέπει να λιπαίνονται με ερμητικά σφραγισμένη σύνθεση με υψηλό δείκτη αντοχής στη θερμότητα και στη συνέχεια να στερεώνονται με σφιγκτήρες μεγάλου πλάτους. Τέτοιες ειδικές σταθεροποιητές πωλούνται σε καταστήματα κατασκευών.
 4. 4. Παρουσία αισθητών ρωγμών μεταξύ των στοιχείων του σωλήνα, θα πρέπει να είναι μονωμένα με ένα καλώδιο αμιάντου. Αυτή η σφράγιση πρέπει να εισάγεται απαλά αλλά σταθερά στο κενό.

Απευθείας η εγκατάσταση του σωλήνα αρχίζει με τη σύνδεση του πρώτου στοιχείου του στον σωλήνα διακλάδωσης του κλιβάνου. Αμέσως αξίζει να προμηθευτείτε μια πύλη ολίσθησης - ένα ειδικό μπουλόνι που επιτρέπει την ρύθμιση της πρόσφυσης. Στη συνέχεια, στο ανώτατο όριο πρέπει να φτιάξετε μια τετράγωνη οπή και να συλλέξετε ένα μεταλλικό κουτί με μια διαμπερή οπή που αντιστοιχεί στη διάμετρο του σωλήνα. Μέσα από αυτό θα περάσουμε το μονοπάτι στη σοφίτα. Το ύψος του κιβωτίου λαμβάνεται κατά 0,4 m περισσότερο από το πάχος της επιφάνειας της οροφής.

Στον ελεύθερο χώρο του κουτιού τοποθετείται μόνωση

Τότε όλα θα πάνε πιο γρήγορα. Τοποθετήστε το κιβώτιο στην οροφή, στερεώστε το, περάστε το σωλήνα στη σοφίτα. Στον ελεύθερο χώρο του κουτιού, τοποθετήστε ένα ορυκτοβάμβαλο ή έναν εκτεταμένο πηλό (το υλικό με μέσο σίτο είναι το βέλτιστο). Στη σοφίτα, το κουτί θα πρέπει να καλύπτεται με ένα καπάκι (χρειάζεται επίσης να κάνει μια τρύπα). Στο σημείο όπου η καμινάδα διέρχεται από την οροφή, κόψτε μια τρύπα, στερεώστε ένα φύλλο από ανθεκτικό στη θερμότητα αμίαντο σε αυτό από κάτω. Στην κορυφή του σωλήνα πρέπει να καλύπτεται με φύλλα από ορυκτοβάμβακα ή αμίαντο για να προστατεύσει τη δομή της οροφής από τη φωτιά. Στη θερμομονωτική οδό τεντώστε έτσι την αδιάβροχη μανσέτα από καουτσούκ και επεξεργαστείτε τα κενά με στεγανωτικό. Η εργασία ολοκληρώθηκε!

Η εξωτερική διαδρομή είναι πιο εύκολη. Κάνει γρηγορότερα, απαιτεί ένα μικρό κόστος εργασίας, το οποίο είναι σημαντικό όταν η δουλειά γίνεται από μόνα τους. Μια τέτοια καμινάδα δεν ανεβαίνει στην οροφή, αλλά τοποθετείται σε ένα λουτρό μέσω ενός τοίχου. Για μια στροφή ενός σωλήνα στην απαραίτητη κατεύθυνση χρησιμοποιείται η ειδική βρύση (μεταλλικό γόνατο με κατάλληλη γωνία κλίσης). Αυτό το στοιχείο είναι συνδεδεμένο με τον σωλήνα διακλάδωσης του κλιβάνου και στη συνέχεια με τον σωλήνα, ο οποίος εξάγεται. Για να το κάνετε αυτό, εφαρμόστε και πάλι το πλαίσιο.

Στο εξωτερικό του μπάνιου υπάρχει ένα μπλουζάκι. Σας επιτρέπει να οδηγείτε το μονοπάτι προς τα επάνω, κατά μήκος της επιφάνειας του τοίχου και προς τα κάτω.

Η στερέωση του σωλήνα πραγματοποιείται από τις θήκες. Έχουν ένα ειδικό σχήμα, εγγυώνται την σταθερή στερέωση της δομής. Ο εξωτερικός σωλήνας ανυψώνεται πάνω από την κορυφογραμμή περίπου 0,6 μ. Είναι απαραίτητο να καλύψει το άνω άκρο της ομπρέλας (που είναι τοποθετημένη επί των εσωτερικών καμινάδες) που δεν ρέει μέσα στις σταγόνες βροχής συστήματος και υπολείμματα. Καθαρίστε τα κενά μεταξύ του τοίχου και της εξόδου του σωλήνα με θερμομονωτικό στεγανοποιητικό.

Όπως μπορείτε να δείτε, η εξωτερική δομή είναι εύκολη στην εγκατάσταση. Δεν απαιτεί διείσδυση οπών στην οροφή και την οροφή, εξαλείφει τον κίνδυνο διαρροής των δαπέδων. Αλλά έχει επίσης ένα σοβαρό μειονέκτημα - γρήγορη ψύξη. Για το λόγο αυτό, τα εξωτερικά συστήματα είναι επιπλέον μονωμένα με ορυκτοβάμβακα και άλλα θερμομονωτικά υλικά.

Επιλέξτε μια κατάλληλη έξοδο καπνού για το χαμάμ, το οποίο μπορείτε εύκολα να οικοδομήσετε. Απολαύστε χαλαρωτικές θεραπείες σάουνας ανά πάσα στιγμή.

Μπάνια, σάουνες και πισίνες

Η καμινάδα είναι ένα σημαντικό μέρος του λουτρού, αφού μεταφέρει τα προϊόντα καύσης του καυσίμου από το δωμάτιο. Κάθε ένας από τους φούρνους σάουνας χρειάζεται μια διάταξη καμινάδας. Σχετικά με το πώς να φτιάξετε μια καμινάδα στο μπάνιο θα εξετάσουμε περαιτέρω.

Πίνακας περιεχομένων:

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού καμινάδας για μπάνιο

Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός καμινάδων, καθένας από τους οποίους συνδέεται με μια συγκεκριμένη παράμετρο ταξινόμησης. Μεταξύ αυτών, κατασκευάζονται καμινάδες ενός και δύο κυκλωμάτων, κατασκευασμένες από τούβλα, χάλυβα ή κεραμικά, κλπ.

Πριν ξεκινήσετε την εργασία για την κατασκευή μιας καμινάδας, πρέπει πρώτα να μελετήσετε τα βασικά συστατικά της.

Η ιδανική έκδοση της καπνοδόχου είναι μια αυστηρά οριζόντια δομή, μέσω της οποίας πραγματοποιείται η παραγωγή όλων των προϊόντων καύσης. Παρόλο που υπάρχουν περιπτώσεις όπου η κατασκευή μιας τέτοιας καμινάδας δεν είναι δυνατή. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί η καμινάδα κάθετα, στη συνέχεια οριζόντια και πάλι κάθετα. Για τους σκοπούς αυτούς, η παρουσία αγκώνων, σωλήνων διακλάδωσης, τμημάτων και άλλων συνδετικών στοιχείων, τα οποία αποτελούν τα κύρια στοιχεία του λουτρού καμινάδας της συσκευής.

Ένα γόνατο είναι ένας σύνδεσμος που εξασφαλίζει την ομαλή τοποθέτηση της καμινάδας. Για παράδειγμα, εάν δεν υπάρχει δυνατότητα να εξοπλιστείτε μια αυστηρά κάθετη καμινάδα, αλλάζει η κατεύθυνσή της χρησιμοποιώντας το γόνατο. Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία από γόνατα, τα οποία διαφέρουν ως προς το λόγο των γωνιών. Όταν φεύγετε από το οριζόντιο τμήμα της σόμπας μπροστά από την καμινάδα, υπάρχει επίσης ένα γόνατο ή ένα μπλουζάκι εδώ.

Σημειώστε ότι ο καθαρισμός του γόνατος είναι μια μάλλον περίπλοκη διαδικασία, οπότε αν είναι δυνατόν, στη διάταξη της κάθετης καπνοδόχου, είναι καλύτερο να μην το χρησιμοποιήσετε.

Η χρήση του ΤΕ είναι ευπροσάρμοστη, καθώς σας επιτρέπει να καθαρίζετε εύκολα τα προϊόντα τέφρας και καύσης με τη βοήθεια ειδικών μηχανισμών. Μέσα στο τσάι είναι ένα στοιχείο με τη μορφή ενός γυαλιού, το οποίο εξάγεται, αν είναι απαραίτητο και καθαρίζεται.

Η μόνη προϋπόθεση για τη σωστή εγκατάσταση του ΤΕ είναι η τέλεια σύνδεση με τους σωλήνες. Διαφορετικά, το δωμάτιο θα πάρει προϊόντα καπνού και καύσης, τα οποία θα φέρουν δυσφορία στους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα σε αυτό.

Με την παρουσία ξύλινου δαπέδου στον δεύτερο όροφο, θα χρειαστείτε ένα σωλήνα διακλάδωσης, ο οποίος θα προστατεύει το δέντρο από την υψηλή θερμοκρασία που υπάρχει στην καπνοδόχο. Για να το εγκαταστήσετε θα χρειαστεί να κάνετε μια τρύπα, να εγκαταστήσετε ένα σωλήνα, να κάνετε τη μόνωση και τη σύνδεσή του με τον σωλήνα. Ο ίδιος σωλήνας διακλάδωσης θα χρειαστεί για να αποτρέψει την επαφή της καμινάδας με τη στέγη και τη σοφίτα.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης της καμινάδας θα απαιτηθεί η παρουσία βραχιόνων, οι οποίες είναι σε θέση να συγκρατούν το σωλήνα και να το στερεώσουν στην επιθυμητή θέση. Το διάστημα μεταξύ της στερέωσής τους είναι περίπου 200 cm.

Το τελευταίο, αλλά πολύ σημαντικό στοιχείο της καμινάδας ονομάζεται στέγη. Με τη βοήθειά του εξασφαλίζει τη στεγανότητα του κοινού σωλήνα και της οροφής. Το κάλυμμα εμποδίζει την ατμόσφαιρα, τη βρωμιά και τη σκόνη να φτάσουν στη σοφίτα. Λάβετε υπόψη ότι η στέγη είναι υποχρεωτικό στοιχείο της καμινάδας και δεν πρέπει να αντικαθίσταται από φθηνότερες επιλογές με τη μορφή στεγανωτικών ή αυτοτελών κατασκευών. Κατά τη διάρκεια της συρρίκνωσης του λουτρού, η ακεραιότητα και όλος ο καπνός θα διαταραχθούν, η βροχή και το χιόνι θα πέσουν μέσα στο δωμάτιο.

Συμβουλή: Κατά τη διαδικασία αγοράς καμινάδας, θα πρέπει να ελέγξετε τη διαθεσιμότητα πιστοποιητικών που επιβεβαιώνουν την ποιότητά της καθώς και τα τεχνικά χαρακτηριστικά στα οποία περιγράφονται τα υλικά από τα οποία παράγονται τα στοιχεία του συστήματος.

Σωλήνες καμινάδες για το μπάνιο: τα χαρακτηριστικά της επιλογής

Σε σχέση με το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται η καμινάδα, συμβαίνει:

1. Ανοξείδωτος χάλυβας - το υλικό αυτό είναι το πλέον κατάλληλο για την κατασκευή μιας καμινάδας, καθώς είναι ανθεκτικό στην υγρασία, υπερθέρμανση και δεν συσσωρεύει αιθάλη.

Συμβουλή: Κατά την επιλογή αυτού του τύπου καπνοδόχου, θα πρέπει να διευκρινίσετε την παράμετρο όπως η αντίσταση του χάλυβα στα οξέα. Καθώς κατά τη διάρκεια της υπερθέρμανσης, το θείο και ο άνθρακας έρχονται σε επαφή, απελευθερώνεται ένα αέριο μάλλον επιθετικού τύπου.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων της χρήσης ανοξείδωτου χάλυβα στη διαδικασία κατασκευής καμινάδας, θα πρέπει να σημειωθεί:

 • αντοχή στη διάβρωση.
 • υψηλή αντοχή.
 • προσιτό κόστος ·
 • ελαφρότητα του βάρους.
 • αισθητική ελκυστική εμφάνιση.

2. Καμινάδα από σωλήνες σκυροδέματος - αυτή η επιλογή χαρακτηρίζεται από χαμηλό κόστος, αντοχή, ικανότητα αποκατάστασης και καλή σφράγιση. Επιπλέον, για την κατασκευή μιας τέτοιας καμινάδας δεν χρειάζεται να περιλαμβάνει ειδικούς. Κατά την κατασκευή μονολιθικών δομών, η αιθάλη δεν θα συσσωρευτεί στην καμινάδα.

Μεταξύ των ελλείψεων μιας τσιμεντένιας καμινάδας, παρατηρείται το βάρος του βάρους, το οποίο επιβαρύνει σημαντικά τη δομή του κτιρίου. Παρόλο που για να εξαλειφθεί αυτή η παράμετρος στο μείγμα σκυροδέματος προσθέστε keramzit.

3. Σωλήνες από asestestsementa - διακρίνονται από αξιοπιστία, χαμηλό κόστος, καλή μόνωση. Τέτοιες σωλήνες είναι περιβαλλοντικά ανασφαλείς, ασταθείς πριν από το σχηματισμό των μαζών συμπυκνωμάτων, συσσωρεύουν γρήγορα αιθάλη, επομένως απαιτούν συνεχή συντήρηση.

4. Καμινάδα τούβλο - διαφέρει η τραχιά επιφάνεια, στην οποία συσσωρεύεται πολλή αιθάλη. Ως αποτέλεσμα, η ώθηση μειώνεται, μόνο αφού καθαριστεί η καπνοδόχος, το σύστημα λειτουργεί. Μεταξύ των θετικών χαρακτηριστικών αυτής της καμινάδας είναι η ελκυστικότητα της εμφάνισής της, το υψηλό επίπεδο πυρασφάλειας, η διάρκεια λειτουργίας.

5. Μια καμινάδα από μέταλλο είναι η απλούστερη και πιο προσιτή επιλογή, ειδικά για μπάνιο. Αυτή η καμινάδα χαρακτηρίζεται από υψηλή θέρμανση του σωλήνα, η οποία εγκαθίσταται συχνά μια ειδική δεξαμενή, εξαιτίας αυτού, θερμαίνει το νερό. Πολύ συνηθισμένη είναι η εγκατάσταση μιας χαλύβδινης καμινάδας χρησιμοποιώντας συστήματα σάντουιτς. Σε αυτήν την περίπτωση, οι σωλήνες συνδέονται, έτσι ώστε να εισάγονται μεταξύ τους και τοποθετείται ένας θερμαντήρας μεταξύ τους. Ως αποτέλεσμα, επιτυγχάνεται ελάχιστη θέρμανση της εξωτερικής επιφάνειας και έλλειψη συμπύκνωσης.

Υπάρχει μια επιλογή εγκατάστασης ενός κυματοειδούς σωλήνα για τη διάταξη μιας καμινάδας. Με τη βοήθειά τους δημιουργούνται τα στοιχεία περιστροφής του συστήματος.

6. Η κεραμική καμινάδα στο τοίχωμα του μπάνιου χαρακτηρίζεται από τέτοιες ιδιότητες όπως υψηλό κόστος και πρακτικότητα. Η διάρκεια λειτουργίας αυτής της καμινάδας είναι η υψηλότερη. Είναι ανθεκτικό σε έντονη θέρμανση, χημική επίθεση, διάβρωση. Επιπλέον, η κεραμική καμινάδα είναι αρκετά ομαλή μέσα, έτσι δεν συγκρατεί στους τοίχους είτε αιθάλη είτε τέφρα.

Το υλικό με τη μορφή κεραμικών απορροφά θερμότητα καλά, οπότε το εξωτερικό μέρος της καμινάδας δεν θερμαίνεται. Ιδανικό για μπάνιο από ξύλο.

7. Σωλήνες από βερμικουλίτη - διαφέρουν κατά μηδενικό σχηματισμό συμπυκνώματος, και επομένως, ευκολία φροντίδας. Μια τέτοια καμινάδα είναι πολύ ελαφριά, δεν είναι ικανή να απορροφά την υγρασία, είναι σταθερή πριν από την έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες, μηχανικές βλάβες.

Για να εξασφαλιστεί ότι η καμινάδα εξυπηρετεί τον ιδιοκτήτη της για πολλά χρόνια θα πρέπει να ακολουθεί τους απλούς κανόνες:

 • παροχή ερμητικής στερέωσης.
 • ρύθμιση της θερμοκρασίας θέρμανσης και ώσης.
 • διάταξη αγωγών εξαερισμού.
 • θέρμανση.
 • προστασία από τις ατμοσφαιρικές επιρροές ·
 • εξασφάλιση της απομάκρυνσης των μαζών συμπυκνώματος.
 • το σωστό τύπο καυσίμου.
 • απουσία υπερθέρμανσης και υποθερμίας.
 • τακτικό καθαρισμό.

Πώς να φτιάξετε μια καμινάδα για μπάνιο μέσα από το ταβάνι

Η σωστή εγκατάσταση της καμινάδας απαιτεί μια σοβαρή στάση απέναντι στη διεξαγωγή αυτής της διαδικασίας. Μια κακή εγκατεστημένη καμινάδα επηρεάζει αρνητικά όχι μόνο το φινίρισμα του δωματίου στο οποίο είναι εγκατεστημένο, αλλά και την υγεία των ανθρώπων που μένουν σε αυτό το δωμάτιο. Δεδομένου ότι τα αέρια και τα προϊόντα καύσης που πέφτουν στο δωμάτιο μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή δηλητηρίαση.

Υπάρχουν δύο επιλογές για την εγκατάσταση μιας καμινάδας:

 • ο καπνός - κατά τη διεξαγωγή της εργασίας απαιτεί την παρουσία ενός δέντρου που αφαιρεί το συμπύκνωμα.
 • Συμπύκνωση - δεν υπάρχει ανάγκη για ένα μπλουζάκι.

Το αρχικό στάδιο εγκατάστασης της καμινάδας στο λουτρό περιλαμβάνει τη διεξαγωγή προπαρασκευαστικών εργασιών σχετικά με την επιλογή του σχεδίου για την καμινάδα. Σε αυτό το στάδιο είναι σκόπιμο να χρησιμοποιήσετε τη βοήθεια ειδικών που θα υπολογίσουν το βέλτιστο μήκος του σωλήνα που παρέχει καλή πρόσφυση.

Στη συνέχεια, πρέπει να επιλέξουμε το υλικό από το οποίο θα κατασκευαστεί ο σωλήνας, αν το βάρος της καμινάδας υπερβαίνει τα 700 κιλά, τότε απαιτεί μια υποχρεωτική διάταξη του θεμελίου.

Στη συνέχεια, ελέγξτε την οροφή για να προσδιορίσετε τη θέση της καμινάδας. Δεν πρέπει να βρίσκεται ακριβώς πάνω από την ακτίνα. Επιλέξτε μια θέση για την καμινάδα με τέτοιο τρόπο ώστε να αποκτήσετε τον ελάχιστο αριθμό στροφών. Δεδομένου ότι η αιθάλη συσσωρεύεται καλά στα οριζόντια τμήματα, και ως εκ τούτου, μειώνεται το σχέδιο.

Σε ένα λουτρό, ο σωλήνας καμινάδας πρέπει να συναρμολογηθεί, εάν είναι επιθυμητό, ​​οι εργασίες αυτές εκτελούνται απευθείας στο σημείο εγκατάστασης της καμινάδας. Για να διορθώσετε όλα τα τμήματα των άκρων των σφιγκτήρων καμινάδας χρησιμοποιούνται και οι βραχίονες στήριξης θα σας βοηθήσουν να ασφαλίσετε το τσάι, αν υπάρχει.

Το τρίτο στάδιο - η εγκατάσταση μιας καμινάδας σε ένα λουτρό μέσω της οροφής. Για την κατασκευή του είναι απαραίτητη ειδική κοπή, η επιλογή της οποίας γίνεται σύμφωνα με τον τύπο της οροφής και τη γωνία της κλίσης του.

Περαιτέρω, προσδιορίζεται το τμήμα του σωλήνα, η εργασία πραγματοποιείται με τη σήμανση και την εκτομή του ανοίγματος, από το εσωτερικό του δωματίου. Ο σωλήνας είναι εκτεθειμένος έξω, πίσω από την οροφή, Το φύλλο υπερύθρων προστατεύει το εσωτερικό της καμινάδας, και η κοπή, παρέχει προστασία από το εξωτερικό. Για να ρυθμίσετε τη γωνία κλίσης της καμινάδας, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια κωνική κοπή, τα άκρα της είναι χτισμένα ακριβώς κάτω από την οροφή.

Στους τοίχους, στη θέση του σωλήνα διακλάδωσης, θα πρέπει να διεξάγονται εργασίες για την τοποθέτηση μόνωσης με τη μορφή φύλλων από φύλλο αλουμινίου ή βασάλτου βάμβακος.

Στο λουτρό η εγκατάσταση της καπνοδόχου ολοκληρώνεται με την τοποθέτηση του σωλήνα στην επιφάνεια της ποδιάς και τη στεγανοποίησή της στη διασταύρωση. Έτσι δημιουργείται η καμινάδα στο απαιτούμενο μέγεθος. Η ομπρέλα χάλυβα παρέχει αξιόπιστη προστασία της καπνοδόχου από τις ατμοσφαιρικές επιρροές.

Τα τμήματα καμινάδων που είναι εκτεθειμένα σε διάβρωση πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία με ανθεκτική στη θερμότητα βαφή και για να ενισχυθούν οι αρμοί στους σφιγκτήρες, χρησιμοποιήστε στεγανωτικό.

Πώς να εγκαταστήσετε μια καμινάδα στη σάουνα: συστάσεις

1. Απουσία αρμών με διαφορετικά είδη σωλήνων. Τα καμινάδα δεν πρέπει να είναι δίπλα σε διάφορους τύπους συστημάτων επικοινωνίας.

2. Δεν επιτρέπεται στην καπνοδόχο να εξοπλίσει τα οριζόντια τμήματα των οποίων το μήκος είναι μεγαλύτερο από 100 cm.

3. Μην τοποθετείτε την καμινάδα κοντά σε αέρια ή ηλεκτρικά συστήματα επικοινωνίας.

4. Ο ελάχιστος αριθμός σκουπών καπνού κατά τη διάρκεια μίας περιόδου είναι δύο φορές.

5. Το ελάχιστο μήκος της έξοδοι καπνοδόχου πάνω από την επιφάνεια της στέγης είναι 50 cm.

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης μιας καμινάδας σε ένα λουτρό

Πριν από την εγκατάσταση της καμινάδας στο λουτρό, σας προτείνουμε να μελετήσετε τις οδηγίες για την κατασκευή του χρησιμοποιώντας σωλήνες σάντουιτς ανώτερης και κατώτερης σκοπιάς:

1. Αρχικά, ο σωλήνας πρέπει να κοπεί σε δύο τμήματα, τα οποία επεξεργάζονται με θερμαντήρα.

2. Από ένα φύλλο γαλβανισμένου χάλυβα, πρέπει να κόψετε δύο μέρη, από τα οποία κατασκευάζονται σωλήνες, οι άκρες των οποίων συνδέονται με κύλιση.

3. Αυτό το φύλλο απαιτείται να κόψει μια μεταλλική ταινία που θα εκτελέσει τη λειτουργία του ζυγού.

4. Επιπλέον, από τον γαλβανισμένο χάλυβα είναι απαραίτητο να κάνετε λεπτομέρειες με τη μορφή τεσσάρων δακτυλίων, που θα βοηθήσουν στο κλείσιμο του θερμαντήρα στα ακραία τμήματα.

5. Μία μεταλλική λωρίδα, πάχους 0,2 cm και πλάτους 4 cm, συγκολλάται στο κάτω μέρος του σωλήνα και θα εκτελεί τη λειτουργία του σωλήνα διακλάδωσης.

Για να φτιάξετε μια καμινάδα στο μπάνιο με τα χέρια σας, θα πρέπει να κόψετε δύο τρύπες που θα βοηθήσουν την καμινάδα να περάσει από τον τοίχο ή την οροφή. Σημειώστε ότι η καπνοδόχος πρέπει να περάσει από το κεντρικό τμήμα της οπής.

Στη συνέχεια, θα χρειαστείτε ένα χαλύβδινο φύλλο, από το οποίο θα κατασκευαστούν δύο τμήματα, ορίζοντας την οροφή στην οροφή και στην οροφή. Στα γωνιακά τμήματα του τεμαχίου εργασίας, ανοίξτε τρύπες στις οποίες θα τοποθετηθούν συνδετήρες.

Οδηγίες εγκατάστασης μιας καμινάδας:

1. Στο κέντρο του κατεργαζόμενου μεταλλικού τεμαχίου, πρέπει να γίνει μια τρύπα με διάμετρο από την καμινάδα. Στον σωλήνα πρέπει να εγκατασταθεί ένα περίβλημα από γαλβανισμένο χάλυβα.

2. Στη συνέχεια, οι δακτύλιοι τοποθετούνται στους σωλήνες και είναι στερεωμένοι στην οροφή. Τοποθετήστε τον κάτω σωλήνα και στερεώστε την καπνοδόχο στις γωνίες με τη βοήθεια βιδών με αυτοκόλλητη τομή.

3. Στον κάτω σωλήνα, τοποθετήστε την κορυφή και συνδέστε τα μεταξύ τους. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμμορφωθεί με τη στεγανότητα των συνδέσεων. Για ασφαλή στερέωση, χρησιμοποιήστε σφιγκτήρα.

4. Τοποθετήστε το δεύτερο μεταλλικό τεμάχιο στην οροφή. Η προκύπτουσα περιοχή πρέπει να γεμίζεται με πηλό, αμίαντο ή διογκωμένο άργιλο.

Πώς να φτιάξετε μια καμινάδα σε ένα λουτρό

Σύμφωνα με τη συντριπτική πλειοψηφία των λάτρεις των παραδόσεων κολύμβησης, ένα ρωσικό ατμόλουτρο, όπως μια φινλανδική σάουνα, θα πρέπει να θερμαίνεται με καυσόξυλα. Για το σκοπό αυτό εγκαθίσταται στον ατμό ένα φούρνο και τα προϊόντα καύσης εκκενώνονται έξω. Το ερώτημα είναι να τοποθετήσετε σωστά μια τέτοια καμινάδα στο λουτρό, η οποία θα προσφέρει καλή πρόσφυση και θα διαρκέσει πολύ καιρό, και το σημαντικότερο, είναι ασφαλές. Αυτό το άρθρο θα σας επιτρέψει να εξοικειωθείτε με τους υπάρχοντες τύπους καπνοδόχων και τις μεθόδους εγκατάστασης τους.

Είδη καπνοδόχων

Επί του παρόντος, οι ιδιοκτήτες σπιτιού εγκαθιστούν καμινάδες για το λουτρό 3 τύπων:

 • σωλήνας από ανοξείδωτο ατσάλι ή συνηθισμένο μαύρο μέταλλο με χοντρά τοιχώματα
 • διπλό τοίχωμα σωλήνα με ένα στρώμα από μη καύσιμη μόνωση - σάντουιτς-καμινάδα?
 • παραδοσιακή καμινάδα τούβλο.

Ένας συμβατικός σωλήνας είναι η απλούστερη επιλογή, αλλά χρησιμοποιείται όλο και λιγότερο. Οι άνθρωποι προτιμούν τη φθηνότητα από την ασφάλεια και επομένως όλο και περισσότερο τείνουν να σάντουιτς. Ναι, και μαύρες ραβδώσεις συμπύκνωσης, αλλοιώνοντας ολόκληρη την εμφάνιση της λαμπερής επιφάνειας από ανοξείδωτο χάλυβα, πολύ λίγοι άνθρωποι θέλουν. Παρόλο που, αν κάνετε κάποια προσπάθεια και τοποθετήσετε τον σωλήνα όπως αναμένεται, τέτοια προβλήματα μπορούν να αποφευχθούν. Παρακάτω θα εξετάσουμε πώς να το κάνουμε σωστά.

Για αναφορά. Οι συνηθισμένοι μεταλλικοί σωλήνες για τους φούρνους χαλύβδινων λουτρών καθορίζονται συνήθως από τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι επιθυμούν να κάνουν ό, τι οι ίδιοι οι ίδιοι και να αποθηκεύουν στο υλικό όσο το δυνατόν περισσότερο.

Η κατασκευή με διπλό τοίχωμα σάντουιτς του καναλιού απλοποιεί σημαντικά τις εργασίες εγκατάστασης και καθιστά τη λειτουργία της σάουνας πολύ ασφαλέστερη από άποψη πυρκαγιάς και πυρκαγιάς. Δεδομένου ότι ο φούρνος είναι οπωσδήποτε μέσα στο κτίριο, στην κατεύθυνση του, η καμινάδα συναντά διάφορες δομικές κατασκευές - έναν τοίχο, μια οροφή, ένα κάλυμμα οροφής. Και όχι πάντα αποτελούνται από μη εύφλεκτα υλικά, πράγμα που σημαίνει ότι ο συνηθισμένος κόκκινος καυσαερίων αντιπροσωπεύει έναν υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η καμινάδα από τους σωλήνες σάντουιτς είναι καλή, ότι η θερμοκρασία στην επιφάνεια της είναι πολύ χαμηλότερη από το σημείο ανάφλεξης των περισσότερων υλικών κατασκευής και φινιρίσματος. Παρ 'όλα αυτά, σύμφωνα με τους κανόνες της πυρασφάλειας από έναν καπναγωγό διπλού τοιχώματος και τούβλο, επίσης, γίνεται εσοχή στις εύφλεκτες κατασκευές. Παρεμπιπτόντως, οι δύο πρώτοι τύποι καναλιών εγκαθίστανται μαζί με φούρνους λουτρών χάλυβα και ο τρίτος, αντίστοιχα, με τούβλα.

Σημείωση: Εάν ο ίδιος ο κλίβανος είναι τούβλο, τότε ο σωλήνας για προϊόντα καύσης γίνεται ο ίδιος, σε άλλες περιπτώσεις τοποθετούνται μεταλλικοί σωλήνες.

Με την τοποθέτηση της εγκατάστασης της καμινάδας στο λουτρό με τα χέρια τους γίνεται έξω ή μέσα στο κτίριο. Με μια εξωτερική διάταξη, ένα οριζόντιο ή κεκλιμένο τμήμα που τρέχει από τον κλίβανο διατρυπά το εξωτερικό τοίχωμα και στη συνέχεια συνδέεται με το κατακόρυφο τμήμα. Η εσωτερική διάταξη προϋποθέτει τη διέλευση ενός κατακόρυφου σωλήνα καμινάδας μέσω της δομής της οροφής και της οροφής. Αυτοί οι κόμβοι αντιπροσωπεύουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο πυρκαγιάς, οι συνέπειες της λανθασμένης εγκατάστασης αντικατοπτρίζονται στη φωτογραφία:

Στη φωτογραφία, όταν διέρχεται από την οροφή, η απόσταση από το σωλήνα στα καύσιμα υλικά προφανώς δεν μπορούσε να σταθεί, προκαλώντας το τελευταίο να αρχίσει να τσιγαρίζει. Το σφάλμα στην κάτω φωτογραφία είναι προφανές - ένα απαράδεκτα κοντό κατακόρυφο τμήμα που πρέπει να αυξηθεί στην περίπτωση αυτή πάνω από την κορυφογραμμή της οροφής.

Κανόνες εγκατάστασης καμινάδας

Οι θέσεις όπου ο σωλήνας διέρχεται από την οροφή και άλλες δομικές κατασκευές πρέπει να λαμβάνονται υπόψη λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι μέσα τους είναι επενδεδυμένα με ξύλο, δηλαδή καύσιμο υλικό. Ταυτόχρονα, δεν έχει σημασία ποιο υλικό από το ίδιο το τείχος είναι κατασκευασμένο από, ή επικάλυψη, αρκεί να υπάρχει μια καύσιμη επένδυση. Γενικά, τα αξιώματα των καναλιών καμινάδων που ακούνε ακούγονται έτσι:

 • Πριν εγκαταστήσετε ένα μέταλλο ή τοποθετήσετε έναν φούρνο από τούβλα, πρέπει να επιλέξετε το σωστό μέρος ώστε η μελλοντική καμινάδα του λουτρού να μην φτάσει στις δομές στήριξης της οροφής. Δεν έχει νόημα να κάνουμε επιπλέον στροφές του σωλήνα, και ένα κανάλι τούβλο και να το γυρίσουμε είναι αδύνατο. Ο συνολικός αριθμός περιστροφών του σωλήνα δεν πρέπει να υπερβαίνει το 3.
 • Η οριζόντια διατομή από τη σόμπα έως την στεφάνη του κατακόρυφου διαύλου κατά μήκος δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1 m. Η εξαίρεση είναι ένας καπναγωγός με γωνία 45 °, μερικές φορές χρησιμοποιείται αντί για οριζόντιο. Αλλά εδώ δεν πρέπει να εμπλακείτε, να κάνετε αυτό το τμήμα όσο το δυνατόν συντομότερα.
 • μονό μεταλλικό καμινάδα τοίχου πρέπει να υπερασπιστεί από οτιδήποτε δεν προστατεύονται εύφλεκτα υλικά επικαλύπτονται σε απόσταση 0,5 m Εάν εύφλεκτη επιφάνεια κοντά άφλεκτα οθόνη, το διάστημα μπορεί να μειωθεί σε 38 εκατοστά όλες τις απαιτήσεις των κανονισμών φωτιάς δείχνονται λεπτομερώς κατωτέρω..?
 • το ίδιο σχήμα δείχνει πώς να εγκαταστήσετε σωστά την καπνοδόχο σε ύψος, έτσι ώστε η τομή της να μην πέσει στην ζώνη προς τα εμπρός. Στη συνέχεια, η δύναμη του φυσικού βυθίσματος θα μειωθεί σημαντικά.
 • Ο κάθετος αγωγός καυσαερίων πρέπει να είναι εφοδιασμένος με σύστημα καθαρισμού και αποστράγγισης του συμπυκνώματος.

Η σύγχρονη σωστή καμινάδα από τούβλα έχει ένα ένθετο από ανοξείδωτο χάλυβα ή κεραμικά στοιχεία μέσα. Αυτό είναι για να αποφευχθεί η καταστροφή των τοίχων από τις συνέπειες του συμπυκνώματος, το οποίο λόγω της άνισης λειτουργίας της πηγής θερμότητας παγώνει στους πόρους του τούβλου, σπάζοντας το με κομμάτια.

Ξεκινώντας από το δάπεδο σοφίτας, συνιστάται ένας σωλήνας με μονό τοίχωμα να προστατεύεται με θερμομονωτικό στρώμα από μη εύφλεκτη μόνωση, η βέλτιστη παραλλαγή είναι μια ίνα βασάλτου. Εξωτερικά, η μόνωση είναι τυλιγμένη σε περίβλημα από γαλβανισμένο ατσάλι. Στη συνέχεια, έξω από το σωλήνα δεν θα εμφανιστεί συμπύκνωμα, και το σοφίτα θα προστατευθεί από τη φωτιά. Όταν εγκαθίσταται μια καπνοδόχος μέσω ενός τοίχου, παρατηρείται η ίδια απόκλιση ως προς τη διέλευση από την επικάλυψη.

Συμβουλές συναρμολόγησης

Πρώτα για τις δομές τούβλων, οι οποίες αποτελούν συνέχεια του φούρνου τοιχοποιίας. Το συγκρότημα διέλευσης, που ονομάζεται κοπή, εκτελείται με την επέκταση της τοιχοποιίας στις τυπικές διαστάσεις, όπως φαίνεται παραπάνω στο διάγραμμα. Αποδεικνύεται ότι στη διασταύρωση του δαπέδου είναι απαραίτητο να διατηρηθεί ένα πάχος τοίχου ενός και μισού τούβλου (380 mm), και ένα κάλυμμα στέγης σε 1 τούβλο (250 mm).

Οι χαλύβδινοι σωλήνες για την αφαίρεση των αερίων συλλέγονται συνήθως από τμήματα που εισάγονται το ένα μέσα στο άλλο. Επιπλέον, η καμινάδα πρέπει να τοποθετηθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε το συμπύκνωμα στο εσωτερικό του καπναγωγού να μπορεί να ρεύσει προς τα κάτω χωρίς παρεμπόδιση. Δηλαδή, το ανώτερο τμήμα εισάγεται στο κατώτερο τμήμα, αυτό ονομάζεται συναρμολόγηση "συμπυκνωμάτων". Όσον αφορά τα αρθρωτά σάντουιτς, ο εσωτερικός σωλήνας του εισαγόμενου άνω τμήματος πρέπει να εισέλθει στο χαμηλότερο και το εξωτερικό - για να περικυκλώνει το κάτω κέλυφος από έξω. Με αυτό τον τρόπο, η βροχόπτωση κατακρημνίζεται και ηρεμεί ήρεμα στο έδαφος.

Είναι σημαντικό. Δεν επιτρέπεται η συναρμολόγηση "από τον καπνό", δηλαδή την τοποθέτηση των τμημάτων στην άλλη.

Αν αποφασίσετε να φτιάξετε μια καμινάδα για μπάνιο μέσα από την οροφή, θα πρέπει να προετοιμάσετε ένα άνοιγμα στο ανώτατο όριο του απαιτούμενου μεγέθους. Στη συνέχεια, δημιουργήστε ένα κιβώτιο από χάλυβα με έναν πυθμένα και μια οπή για το σωλήνα, στερεώστε το στο άνοιγμα και στη συνέχεια τοποθετήστε ένα κανάλι καπνού. Ο χώρος ανάμεσα σε αυτό και τις πλευρές του κιβωτίου γεμίζεται με διογκωμένη πηλό, βερμικουλίτη ή πυκνά γεμάτη βαμβακερό μαλλί βασάλτη. Λεπτομερείς λεπτομέρειες του κόμβου μπορούν να ληφθούν από το διάγραμμα:

Συμβούλιο. Αντί ενός σύνθετου κόμβου του περάσματος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια δεξαμενή νερού τύπου samovar, ενσωματωμένη στην επικάλυψη και εκτέλεση δύο λειτουργιών ταυτόχρονα. Τέτοιες επιτυχημένες λύσεις προσφέρονται από πολλούς κατασκευαστές φούρνων, οι λεπτομέρειες παρουσιάζονται στο σχέδιο:

Η κάθετη εξωτερική καμινάδα στερεώνεται στον τοίχο σε βραχίονες κατά τέτοιο τρόπο ώστε τουλάχιστον μία στερέωση είναι απαραίτητη για κάθε τμήμα. Εάν τα τμήματα είναι μακρά, οι βραχίονες τοποθετούνται σε διαστήματα των 2 μέτρων. Όταν στρέφετε, αποφύγετε την κάμψη του γόνατος σε γωνία 90 °, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε τις στροφές σε 45 ή 30 °. Το ανώτερο τμήμα της καμινάδας μπορεί να καλυφθεί από τις καταβόθρες με μια συνηθισμένη ομπρέλα ή να τοποθετηθεί κάποιος εκτροπέας. Καλύτερα είναι αυτό που γυρίζει μετά τον άνεμο, που δεν του επιτρέπει να φυσήξει το εσωτερικό του σωλήνα.

Πώς να καθαρίσετε μια καμινάδα σε ένα μπάνιο;

Τούβλα ή ανοξείδωτες καμινάδες που σερβίρουν τη σόμπα, πρέπει να καθαρίσετε όπως απαιτείται. Η πρακτική δείχνει ότι με τη χρήση σάουνας όλο το χρόνο, αυτή η ανάγκη έρχεται τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο. Για το σκοπό αυτό, υπάρχουν ειδικές βούρτσες που συνδέονται με ένα σχοινί με φορτίο έτσι ώστε να μπορούν να χαμηλώνονται από την κορυφή προς τα κάτω.

Είναι απαραίτητο να αποστραγγίσετε το συμπύκνωμα μέσω της βρύσης στο κάτω μέρος του σωλήνα, να ανεβείτε στην οροφή και να χαμηλώσετε το εσωτερικό του χείλους. Πριν από αυτό, πρέπει να αφαιρέσετε την ομπρέλα ή τον εκτροπέα. Είναι πολύ βολικό όταν μια καμινάδα με μια τρύπα (αναθεώρηση) είναι τοποθετημένη στο λουτρό, μέσω του οποίου ανοίγει η πρόσβαση από κάτω. Στη συνέχεια, ο καθαρισμός μπορεί να πραγματοποιηθεί από δύο πλευρές, και στη συνέχεια αφαιρέστε τον λερωμένο μαύρο άνθρακα από την καταπακτή.

Εκτός από τη μηχανική μέθοδο, υπάρχει και ένας χημικός καθαρισμός της καμινάδας. Για την πώληση υπάρχει ένα εργαλείο που ονομάζεται "φλοιός τρομπέτα", το οποίο τοποθετείται στο καυστήρα της εστίας και καίγεται εκεί σύμφωνα με τις οδηγίες. Το προϊόν είναι αρκετά καθολικό, κατάλληλο για θερμαντήρες στερεών καυσίμων και έχει δοκιμαστεί πολλές φορές στην πράξη.

Συμπέρασμα

Εγκαταστήστε μια σόμπα σάουνας - είναι μόνο η μισή μάχη. Η εγκατάσταση ενός τόσο σημαντικού τμήματος όπως η καμινάδα θα χρειαστεί χρόνος όχι λιγότερο, ή ακόμα περισσότερο. Είναι σημαντικό να ελέγχεται η συμμόρφωση με τις δύο βασικές απαιτήσεις: την εφαρμογή των κανονισμών πυρκαγιάς και τη διαθεσιμότητα μιας σταθερής πρόσφυσης.

Πώς να αφαιρέσετε το σωλήνα σε ένα μπάνιο: εξωτερική και εσωτερική κατασκευή

Το μπάνιο συνδέεται με ελαφρύ ατμό και ευχάριστο κούρεμα ξύλου στο φούρνο, θερμές πέτρες στη σόμπα και μυρωδιά φρεσκοψημένης σκούπας. Αλλά μια ζωντανή πυρκαγιά συνδέεται με τον καπνό και αν δεν κάνετε σωστό σωλήνα, τότε το μονοξείδιο του άνθρακα μπορεί να δηλητηριαστεί σε 20-30 λεπτά. Ένας σωλήνας σε ένα λουτρό σχεδιάζεται πριν από την κατασκευή ενός λουτρού, πρέπει να είναι σωστά συναρμολογημένο. Μόνο έτσι το μπάνιο θα είναι ασφαλές και δεν θα βλάψει τους ιδιοκτήτες του. Πώς να φέρετε το σωλήνα στο λουτρό με τα χέρια σας, ποια χαρακτηριστικά και αποχρώσεις θα πρέπει να γνωρίζετε θα μας ενημερώνουν οι αναγνώστες μας.

Ο σωλήνας στο λουτρό αφαιρείται με δύο τρόπους: μέσα και έξω από τη δομή.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού καμινάδας για μπάνιο

Ο σχεδιασμός μιας καμινάδας σε ένα λουτρό είναι πάντα συνδεδεμένος με την επιλογή του σχεδιασμού. Είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε όλους τους τύπους, να γνωρίζουμε πώς να υπολογίζουμε σωστά το μέγεθος, την παραγωγή και την εγκατάσταση. Πριν από την προετοιμασία του έργου, είναι απαραίτητο να μελετήσουμε εν συντομία αυτές τις πτυχές.

Ποιοι σωλήνες χρησιμοποιούνται για το μπάνιο

Η καμινάδα στο λουτρό μπορεί να έχει δύο συσκευές: εξωτερικές και εσωτερικές. Οποιοσδήποτε έχει τις θετικές και αρνητικές πλευρές του:

 1. Η εξωτερική διάταξη είναι λιγότερο επικίνδυνη από τη φωτιά, η τοποθέτηση από τα χέρια και η στερέωση είναι επίσης ευκολότερη. Το μειονέκτημα είναι ότι ο σωλήνας σβήνει και η απώλεια θερμότητας αυξάνεται.
 2. Η εσωτερική ρύθμιση είναι περίπλοκη, αλλά όλη η θερμότητα εισέρχεται στο λουτρό. Το κύριο μειονέκτημα, ένας μεγάλος βαθμός πυρκαγιάς.
Ο σωλήνας σάντουιτς μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί με το χέρι.

Μειονεκτήματα του σχεδιασμού μπορούν να προληφθούν με την εφαρμογή μόνωσης υψηλής ποιότητας. Σας συμβουλεύουμε να μην εξοικονομήσετε χρόνο και δυνάμεις και να κάνετε μια εσωτερική καμινάδα, αν και είναι πιο δύσκολο να το εγκαταστήσετε, αλλά το κόστος για τη θέρμανση του ατμού της δομής θα μειωθεί. Για μια μικρή μπανιέρα στην προαστιακή περιοχή, είναι ευκολότερο να αποκτήσετε μια εξωτερική καμινάδα. Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή είναι για τον χρήστη.

Τα υλικά για την καμινάδα είναι διαφορετικά: κόκκινο τούβλο, κεραμικό ή μέταλλο. Αντέχουν τις θερμοκρασίες πολύ πάνω από +100 ° C και είναι ανθεκτικές.

Μπορείτε να διαβάσετε σχόλια σχετικά με τη χρήση μιας καμινάδας από αλουμίνιο ή αμίαντο, αλλά για ένα μπάνιο όπου οι θερμοκρασίες είναι πάνω από 120 ° C δεν είναι κατάλληλες.

Είναι ευκολότερο να αγοράσετε μια έτοιμη καμινάδα σάντουιτς. Είναι εύκολο να εγκατασταθεί και να εγκατασταθεί, και η εσωτερική φλάντζα αμιάντου κάνει τη συσκευή ασφαλή.

Σχεδιασμός εξωτερικής και εσωτερικής καμινάδας

Η κατασκευή της καμινάδας επιλέγεται ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της επιλεγμένης σόμπας. Το εύρος του σωλήνα περιλαμβάνει διάφορους κόμβους, το καθένα έχει τα δικά του λειτουργικά χαρακτηριστικά. Για ένα μπάνιο με σόμπα από τούβλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τούβλο, μέταλλο, κεραμικά, και για έναν κλίβανο από μέταλλο - μια κεραμική ή μεταλλική καμινάδα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τούβλο, αλλά θα είναι δύσκολο να τοποθετήσετε το σωλήνα με τα χέρια σας. Θα πρέπει να προσλάβω έναν λιθουανιστή.

Τα κύρια μέρη της καμινάδας (οι απαριθμήσεις σχεδίων αρχίζουν από την κορυφή προς τα κάτω):

 1. Κεφαλής (καθετήρα) - εμποδίζει την είσοδο σπινθήρων στην οροφή και τις παρακείμενες κατασκευές, καθώς και από τις πλημμύρες κατά τη διάρκεια της βροχής.
 2. Κύριο φλας.
 3. Μια έξοδο καπνού από ένα διπλό σάντουιτς ή τούβλο.
 4. PPU (Συγκρότημα οροφής όπου περνάει δεξιά).
 5. Μια έξοδο καπνού από ένα διπλό σάντουιτς ή τούβλο.
 6. Ένας μονός σωλήνας σιδήρου.

Όταν επιλέγετε μια δομή από τούβλα, πρέπει να είστε έτοιμοι για πολύπλοκο καθαρισμό, συντήρηση. Κάτω από τη σόμπα χρειάζεται ένα τεράστιο υπόβαθρο, καθώς η καμινάδα τούβλου ζυγίζει πολύ, όλο το φορτίο θα βρεθεί στη σόμπα.

Μια απλούστερη συναρμολόγηση που δεν απαιτεί ειδική γνώση είναι μια έτοιμη κατασκευή σάντουιτς. Αποτελείται από μια διπλή δομή μεταξύ της οποίας τοποθετείται ο αμίαντος. Περισσότερη εξοικονόμηση θερμότητας και εύκολη. Αποτελούνται από ξεχωριστά στοιχεία: ένα γόνατο, εκτροπείς, τσίμπημα, αντιπυρική προστασία, προσαρμοστές και μια πύλη. Τοποθετημένα με βραχίονες, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι με σφιγκτήρες.

Τι να ψάξετε κατά την εγκατάσταση

Για να αφαιρέσετε έναν σωλήνα σε ένα λουτρό είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του (υλικό, κατασκευή). Η εγκατάσταση επηρεάζεται από τα υγειονομικά και περιβαλλοντικά πρότυπα, το υλικό από το οποίο κατασκευάστηκε το λουτρό. Μην ξεχνάτε ότι παραδοσιακά αυτό το δέντρο.

Η συμμόρφωση με ορισμένους κανόνες και κανονισμούς θα καταστήσει το σχέδιο αξιόπιστο και ασφαλές:

 1. Οποιαδήποτε ανάγκη πρέπει να απομονωθεί με φιλικό προς το περιβάλλον και μη καύσιμο υλικό: διογκωμένο άργιλο, αμίαντο, πετροβάμβακα.
 2. Είναι απαραίτητο να μονωθεί ο χώρος όπου η καπνοδόχος περνάει μόνο με υλικό από φύλλο αλουμινίου. Συχνά συγχέεται με υλικά που καλύπτονται με φύλλο από lavsan και αναφλέγεται και λιώνει εύκολα σε θερμοκρασίες άνω των 300 ° C.
 3. Η έξοδος καπνού αφαιρείται έτσι ώστε η δομή να μην αγγίζει κανένα ξύλινο στοιχείο: ακτίνες που επικαλύπτονται, στέγη, τοίχοι. Για να σφραγιστούν οι αρμοί, οι αρμοί είναι επενδεδυμένοι με μεταλλικά φύλλα. Ο τόπος απόσυρσης μπορεί να μονωθεί μόνο με μη εύφλεκτο ορυκτό μαλλί ή αργίλιο σε χύμα.
 4. Μέσα στα δάπεδα είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί ένα ειδικό σιδερένιο κιβώτιο στο οποίο είναι κατασκευασμένη η δομή και καλύπτεται με διογκωμένη πηλό. Για ένα κουτί σάντουιτς δεν χρειάζεται.
 5. Από πάνω, για να αποφύγετε την επαφή με την οροφή γύρω από το περίβλημα, είναι κατασκευασμένο από μεταλλικά φύλλα.
 6. Όλοι οι αρμοί και οι ραφές μπορούν να σφραγιστούν με ειδική ταινία σιδερένιου φύλλου ή φύλλο αλουμινίου.

Πώς να επιλέξετε το μέγεθος και το σχήμα της καμινάδας

Κατά το σχεδιασμό μιας καμινάδας σε ένα λουτρό είναι απαραίτητο να τηρείτε το τυποποιημένο σχήμα και το μέγεθος. Η καλύτερη επιλογή είναι ένα κυλινδρικό σχήμα. Μια απλή φόρμα συνδέεται με το γεγονός ότι κάθε γόνατο που κάμπτεται επιπλέον οργανώνει ζώνες συσσώρευσης τέφρας και αιθάλης, η κατασκευή συχνά θα πρέπει να καθαριστεί. Και για να καθαρίσετε τη δομή με πολλές στροφές είναι πιο δύσκολη.

Οι κύριες διαστάσεις που πρέπει να καθοριστούν είναι η διάμετρος και το ύψος της κατασκευής. Πρέπει να ληφθούν από το SNIP.

Διάμετρος σωλήνα λουτρού

Η ισχύς και η επιλογή του κλιβάνου σχετίζονται άμεσα με την επιλογή της διαμέτρου και του ύψους της καμινάδας. Ας δώσουμε κάποιες τιμές για μια ορθογώνια και τετράγωνη καμινάδα με τη μορφή ενός πίνακα:

Καμινάδα στο μπάνιο με τα χέρια σας

Πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση της καμινάδας, είναι απαραίτητο να μελετήσετε τις κύριες παραμέτρους της. Από τη σωστή επιλογή των παραμέτρων εξαρτάται όχι μόνο η απόδοση του κλιβάνου, αλλά και η πυρασφάλεια του μπάνιου και η υγεία των ανθρώπων. Κάθε κατασκευαστής λέβητα δίνει συστάσεις σχετικά με τη διάμετρο και το ύψος της καμινάδας, ανάλογα με τις τεχνικές παραμέτρους, πρέπει να τηρούνται όσο το δυνατόν περισσότερο. Μην νομίζετε ότι όσο ισχυρότερο είναι το σχέδιο, τόσο καλύτερη είναι η καμινάδα.

Καμινάδα στο μπάνιο με τα χέρια σας

Ας εξετάσουμε τα βασικά προβλήματα των καμινάδων.

 1. Ανεπαρκής ώθηση. Με ένα αδύναμο ρεύμα, μια περιορισμένη ποσότητα οξυγόνου εισέρχεται στον κλίβανο, η διαδικασία καύσης επιβραδύνεται, η θερμαντική αξία του κλιβάνου πέφτει απότομα. Επιπλέον, υπάρχουν κίνδυνοι εισροής αερίου στο δωμάτιο, οι λανθασμένες διαστάσεις των καμινάδων συχνά προκαλούν την εμφάνιση της αντίστροφης ώσης.
 2. Πάρα πολύ τραβήξτε. Τα καυτά αέρια δεν έχουν χρόνο για να δώσουν θερμότητα στον κλίβανο, το καύσιμο αρχίζει να "θερμαίνει την ατμόσφαιρα".

Η ώθηση είναι μια παράμετρος της καμινάδας, η οποία αντανακλά την ταχύτητα των καυσαερίων μέσα σε αυτήν

Οι καμινάδες πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις των SNiPa 2.04.05-91 και DBN V.2.5-20-2001, στις οποίες, παρεμπιπτόντως, απαιτείται η ύπαρξη παροχής αέρα στις εγκαταστάσεις. Αυτό σημαίνει ότι σε μικρά λουτρά κατά τη θέρμανση του φούρνου πρέπει να παρέχεται καθαρός αέρας. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι συμπατριώτες μας σπάνια συμμορφώνονται με αυτή την απαίτηση - εξοικονομούν θερμότητα.

Κανονιστικά έγγραφα για δωρεάν download

Έλεγχος του βυθίσματος στην καμινάδα

Δυσάρεστη οσμή καύσης, καπνός στην αίθουσα, κακή καύση καυσόξυλων - όλες αυτές είναι οι συνέπειες της ώθησης επιστροφής στην καπνοδόχο

Πώς να υπολογίσετε τη διάμετρο μιας καμινάδας

Υπάρχουν δύο επιλογές για υπολογισμούς: πολύπλοκες και απλοποιημένες, αλλά όλες λαμβάνουν υπόψη την ποσότητα οξυγόνου που απαιτείται για την καύση καυσίμων.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο. Για να αποφευχθεί ο σχηματισμός συμπυκνώματος στα τοιχώματα της καμινάδας, η θερμοκρασία των αερίων στην έξοδο από την καμινάδα πρέπει να υπερβαίνει τους + 120 ° C. Η συμπύκνωση στο εσωτερικό του σωλήνα προκαλεί καθυστέρηση της αιθάλης, η οποία μειώνει γρήγορα την πρόσφυση και απαιτεί συχνό καθαρισμό.

Βέλτιστα χαρακτηριστικά καμινάδας

Με βάση αυτά τα χαρακτηριστικά, μπορούμε να υπολογίσουμε τη διάμετρο της καμινάδας με τον τύπο

 • D - διάμετρος της καμινάδας.
 • Vr είναι ο όγκος του αέρα.

Υπολογίστε το ύψος της καμινάδας, ανάλογα με τη γεωμετρία του τμήματος, χρησιμοποιώντας ένα γράφημα.

Για να υπολογίσετε, πρέπει να γνωρίζετε την περιοχή του κλιβάνου (F) και την περιοχή της καμινάδας f, διαιρέστε την πρώτη τιμή με το δεύτερο και καθορίστε το ποσοστό. Για παράδειγμα, ο λόγος του τμήματος της καπνοδόχου προς το τμήμα του κλιβάνου είναι 10%. Ως εκ τούτου, το ελάχιστο ύψος της καμινάδας στρογγυλού αγωγού είναι 7 μέτρα, τετράγωνο 9 μέτρα και ορθογώνιο 11 μέτρα. Η διαφορά ύψους αντισταθμίζει την αντίσταση δίνης που δημιουργείται από κάθε τύπο καμινάδας.

Πρέπει να καταλάβετε ότι οι τιμές αυτές λαμβάνουν χώρα μόνο με έναν ευθύ σωλήνα, ο οποίος είναι δύσκολο να επιτευχθεί σε ένα λουτρό. Ως επί το πλείστον, οι καμινάδες έχουν διαφορετικές στροφές, αυτό έχει αρνητική επίδραση στο σχέδιο. Για να υπολογίσετε με ακρίβεια μια συγκεκριμένη καμινάδα με διάφορες καμπύλες, θα πρέπει να καλέσετε έναν "καθηγητή", και σας συμβουλεύουμε να αυξήσετε ελαφρώς την προκύπτουσα διάμετρο. Όλοι οι υπολογισμοί γίνονται με μεγάλο περιθώριο, συν κάποια αύξηση - αυτό είναι αρκετό για ένα φούρνο στερεών καυσίμων.

Λίγα ακόμα πρακτικές συμβουλές για καμινάδες

Πώς να ελέγξετε την πρόσφυση

Σμέουρο για τον καθαρισμό του λουτρού καμινάδας

Ξύλα ξηρού σημύδας

Γόνατο του σάντουιτς καμινάδας

Εξαγωγή καυσαερίων στον τοίχο

Τα καμινάδες μπορούν να είναι τούβλα, κεραμικά ή σάντουιτς (διπλά). Εξετάστε την εγκατάσταση καθενός από αυτά τα είδη.

Τοιχοποιία από καμινάδες τούβλων

Πρώτον, εξοικειωθείτε με τη συσκευή της καμινάδας τούβλο. Πρόκειται για ένα υπάρχον πρότυπο, αλλά για το μπάνιο μπορείτε, κατά την κρίση σας, να απλοποιήσετε λίγο το σχέδιο. Φυσικά, θα πρέπει να απλοποιηθεί με το μυαλό, οι αλλαγές δεν πρέπει να προκαλέσουν την αυτοκαταστροφή της δομής ή την έλλειψη της απαραίτητης πρόσφυσης.

Είναι προτιμότερο να τοποθετήσετε τη σόμπα από τον κλίβανο στην οροφή πάνω σε πήλινο κονίαμα, πάνω από αυτό είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε τσιμέντο-άμμο, στην οροφή μόνο τσιμεντοειδές.

Πώς να βάλετε μια καμινάδα;

Εργαλεία για την τοιχοποιία

Βήμα 1. Κάντε μια σήμανση για την καμινάδα στην οροφή και την οροφή, οι οπές πρέπει να είναι αυστηρά κάθετες, να χρησιμοποιείτε μια γραμμή ή επίπεδο. Τρυπήστε τρύπες για τις εκτιμώμενες διαστάσεις. Προετοιμάστε τα κατσίκια και το κονίαμα.

Βήμα 2. Ξεκινήστε να διαδώσετε το ρινικό μέρος. Τοποθετείται ήδη στην προετοιμασμένη θέση του κλιβάνου, η υπό όρους διάμετρος της διόδου πρέπει να παρέχει σταθερό βύθισμα υπό διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες και τρόπους κλιβάνου κλιβάνου.

Σημαντική σημείωση - κάνετε το εσωτερικό πέρασμα όσο το δυνατόν περισσότερο, απλά σφραγίστε τις ραφές. Οποιαδήποτε ανομοιογένεια προκαλεί στροβιλισμό στη ροή του αέρα, μια μεγάλη ποσότητα ανομοιομορφίας μπορεί να μειώσει σημαντικά την πρόσφυση. Ακόμη και σε κανονικές ενδείξεις ενός υπό όρους δελτίου επιτυχίας θα είναι ανεπαρκής.

Ελέγξτε τη θέση κάθε σειράς, διορθώστε τα λάθη που έγιναν κατά τη διάρκεια της αφαίρεσης, τα τούβλα θα πρέπει να αφαιρεθούν. Για να ελέγχετε συνεχώς την κατακόρυφοτητα της καπνοδόχου, τραβήξτε το σπείρωμα μεταξύ της γωνίας της πρώτης σειράς του κύτους και της γωνίας ανοίγματος στην οροφή. Μια τέτοια απλή συσκευή θα επιτρέψει την τοποθέτηση τούβλων κάθετα. Το πάχος της καμινάδας σε μισό τούβλο, για μπάνιο είναι αρκετό.

Καμινάδα φούρνου - παραγγελία

Βήμα 3. Πτυσσόμενη τοιχοποιία. Αυτός ο κόμβος όχι μόνο αποτρέπει την επικάλυψη οροφής από αυθόρμητη καύση, αλλά χρησιμεύει ως στοιχείο για τη στερέωση της καπνοδόχου. Πτυσσόμενο - επέκταση των εξωτερικών τοίχων της κατασκευής, προκειμένου να αυξηθεί η σταθερότητά τους, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν τεμάχια εξαρτημάτων κτιρίων. Τα εξαρτήματα δεν πρέπει να βγαίνουν στην τρύπα της καμινάδας και να είναι ορατά από έξω.

Κάθε νέα σειρά πρέπει να προεξέχει λίγο (ένα τέταρτο) πάνω από την προηγούμενη, μετά από τρεις σειρές το πλάτος της καμινάδας πρέπει να είναι ένα τούβλο. Η ευρύτερη θέση πρέπει να βρίσκεται στο επίπεδο του καλύμματος οροφής.

Βήμα 4. Ένα πολύ σημαντικό βήμα. Είναι απαραίτητο να στερεώσετε την καμινάδα. Για να το κάνετε αυτό, κοντά στο σωρό γύρω από την περίμετρο των κομμένων σανίδων. Θα κρατήσουν την καμινάδα και δεν θα επιτρέψουν να κυμαίνεται κατά τη διάρκεια των φορτίων ανέμου. Οι σανίδες είναι καρφωμένες στην ανώτατη οροφή. Ιδανική επιλογή - ο τάπητας τοποθετείται κοντά στις οροφές, αλλά αυτή η κατάσταση είναι σπάνια.

Βήμα 5. Είναι απαραίτητο και πάλι να μεταφράσουμε το raspushku στην αύρα. Μειώστε σταδιακά την εξωτερική περίμετρο της καμινάδας. Τοποθετήστε έτσι την καμινάδα στην οροφή.

Καμινάδα τοιχοποιίας στον τοίχο

Βήμα 6. Otter. Ο σχεδιασμός αυτός χρησιμεύει για την αποστράγγιση των ομβρίων υδάτων Το μέγεθος του ανυψωτήρα είναι ένα τέταρτο του τούβλου. Πρέπει να το βάλετε στην ίδια τεχνολογία με το raspushku. Προκειμένου οι εσωτερικές διαστάσεις της καμινάδας να παραμείνουν αμετάβλητες, χρησιμοποιήστε ειδικά λεπτά ένθετα. Το ύψος της βίδρας εξαρτάται από τη γωνία της οροφής. Η κύρια κατάσταση - η βίδρα θα πρέπει να ξεκινά από το κάτω μέρος της στέγης και να προεξέχει πάνω από το άνω σημείο σε δύο σειρές.

Βήμα 7. Στη συνέχεια, μπορείτε να τοποθετήσετε το λαιμό της καμινάδας, αν θέλετε, το κεφάλι και να εγκαταστήσετε μια μεταλλική τραβέρσα κουκούλα.

Επιλογή ύψους καμινάδας ανάλογα με την απόσταση από την κορυφογραμμή

Σφουγγαράκι από τούβλα

Βήμα 8. Σφράγιση της αρθρώσεως και στέγης. Πολύ προσεκτικά όλες οι εργασίες στη σφράγιση, η επιλογή μιας συγκεκριμένης μεθόδου και πρόσθετα στοιχεία εξαρτάται από τον τύπο της στέγης. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μέθοδοι, η απόφαση λαμβάνεται επί τόπου, λαμβάνοντας υπόψη τον μέγιστο αριθμό των υπαρχόντων παραγόντων.

Σόμπα στέγη στην οροφή

Σχέδιο στεγάνωσης καπνοδόχου

Οι καμινάδες τούβλων ανήκουν στους πιο πολύπλοκους και ακριβούς τύπους καμινάδων, τα σύγχρονα υλικά και οι τεχνολογίες καθιστούν δυνατή την εγκατάσταση απλούστερων αλλά όχι λιγότερο αποτελεσματικών δομών.

Πώς να εγκαταστήσετε μια καμινάδα σάντουιτς

Καυτές καμινάδες (σάντουιτς)

Σχέδιο για την τοποθέτηση καμινάδας σάντουιτς

Τα νέα σχέδια, φαίνονται εξαιρετικά, τοποθετούνται γρήγορα, έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Όλα τα χαρακτηριστικά απόδοσης βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο. Το μόνο μειονέκτημα - στο ίδιο υψηλό επίπεδο και την τιμή αυτών των σχεδίων.

Οι κατασκευαστές συνδυάζουν τα προϊόντα τους με ένα πλήρες σύνολο των πρόσθετων στοιχείων: γωνίες, ταφ, περιλαίμια, καλύμματα, Εναέρια πέρασμα διαφορετικές τοποθεσίες στο τέλος τοίχους, προστατευτικά οθόνες. Η ειδική επιλογή των υλικών dobornyh θα πρέπει να πραγματοποιούνται λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά της κατασκευής καπνοδόχου.

Πώς να φτιάξετε τη σωστή καμινάδα

Σωστή σύνδεση των σωλήνων σάντουιτς

Ένα από τα πλεονεκτήματα μιας καμινάδας σάντουιτς είναι η παρουσία μίας μόνωσης που προστατεύει τον εξωτερικό σωλήνα από υπερθέρμανση. Επιπλέον, αυτό το στρώμα επιτρέπει στον εσωτερικό σωλήνα να ζεσταθεί γρήγορα, ο οποίος ελαχιστοποιεί την ποσότητα του συμπυκνώματος, και αυτό δεν επιτρέπει την πρόσμιξη της αιθάλης στους τοίχους της.

Αλγόριθμος για την εγκατάσταση μιας καμινάδας σάντουιτς

Η συσκευή μιας καμινάδας σε ένα λουτρό για μια σόμπα ξύλου

Μια φορά κι έναν καιρό οι μπανιέρες χτίστηκαν αποκλειστικά "σε μαύρο χρώμα". Ο κλίβανος εγκαταστάθηκε σε ατμόλουτρο, από την ίδια αίθουσα έγινε φούρνος και ο καπνός εκκενώθηκε μέσα από ένα μικρό παράθυρο πάνω από την πόρτα της εισόδου.

Κλασική σάουνα σε μαύρο κατά τη διάρκεια της φωτιάς

Οι σύγχρονοι ατμοθάλαμοι είναι χτισμένοι κατά κύριο λόγο "σε λευκό", εγκαθιστώντας τούβλα, μεταλλικά, κεραμικά και άλλα καμινάδες για σόμπες καύσης ξύλου. Διαβρωτικός καπνός, αιθάλη και άλλα προϊόντα καύσης απομακρύνονται γρήγορα από το λουτρό, καθίσταται δυνατό να αερίζεται το λουτρό μέσω του φούρνου, εξοικονομείται περισσότερη θερμότητα και καταναλώνεται λιγότερα καύσιμα, αντίστοιχα.

κατασκευής Καμινάδα υλικά και η παραγωγή τους βελτιώνεται συνεχώς. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τη μονάδα καμινάδα στο μπάνιο για ένα φούρνο με ξύλα, να είναι σε θέση να διεκπεραιώσουν ανεξάρτητα εγκατάσταση σύμφωνα με τους κανονισμούς πυρασφάλειας, για την αποφυγή καπνού και θερμότητας και ανάφλεξης επένδυση ή να μάθουν να εκτελούν τη συντήρηση (αντικατάσταση εξαρτημάτων, καθαρισμός).

Με την αρχή της, οι καπνοδόχοι χωρίζονται σε εξωτερικές και εσωτερικές καμινάδες.

Εσωτερικές και εξωτερικές καμινάδες, σχήμα

Ο πρώτος απ 'ευθείας από τον φούρνο βγαίνει έξω, παρακάμπτοντας την οροφή και την οροφή. Ένας μεγάλος αριθμός από διάφορα εξαρτήματα επιτρέπει την κατασκευή οποιασδήποτε μεταμόρφωσης. Και σωστά επιλεγμένα μονωτικά υλικά θα αποτελέσουν εγγύηση ασφάλειας.

Η συσκευή μιας καμινάδας σε ένα λουτρό για μια σόμπα ξύλου

Ο δεύτερος μέσω των προσαρμογέων οδηγείται στο δρόμο μέσα από τον τοίχο. Αυτό εξοικονομεί τον εσωτερικό χώρο του λουτρού, εξαλείφει τον κίνδυνο εγκαυμάτων στους χρήστες ή την ανάφλεξη του εσωτερικού δέρματος. Θυμηθείτε ότι μέσω μιας τέτοιας καμινάδας το μεγαλύτερο μέρος της θερμότητας απελευθερώνεται γρήγορα στην ατμόσφαιρα.

Εγκατάσταση εκκίνησης στο εξωτερικό τοίχωμα του κτιρίου

Οι καμινάδες και των δύο τύπων έχουν πολλά ίδια στοιχεία και αρκετές διαφορές, ωστόσο το ύψος οποιουδήποτε σωλήνα πάνω από το επίπεδο της στέγης πρέπει να συμμορφώνεται με τους κανόνες του SNiP 41-01-2003.

Καμινάδες από χάλυβα με μονό τοίχωμα

Οι χαλύβδινες καπνοδόχους ενός κυκλώματος μπορούν να χρησιμοποιηθούν για καμινάδες zagirzovki από τούβλα. Ένας τέτοιος σχεδιασμός αντέχει έως και 1100 μοίρες, έχει καλά χαρακτηριστικά εξοικονόμησης θερμότητας. Η καμινάδα μπορεί να κατασκευαστεί από ανοξείδωτο χάλυβα καθρέφτη, κράμα χάλυβα με επίστρωση σμάλτου (βαμμένο), γαλβανισμένο χάλυβα. Ορισμένα πρόσθετα στοιχεία μπορούν να κατασκευαστούν από ορείχαλκο. Το καλύτερο υλικό για την κατασκευή καπνοδόχων αναγνωρίζεται ως ανοξείδωτος χάλυβας καθρεφτών για την υψηλή απόδοσή του και τις διακοσμητικές του επιδόσεις.

Οι καμινάδες από χάλυβα έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

 • εύκολη εγκατάσταση?
 • δεν χρειάζεται να οικοδομήσουμε ένα ξεχωριστό ίδρυμα.
 • αποδεκτό κόστος.
 • τη δυνατότητα αντικατάστασης οποιωνδήποτε στοιχείων του συστήματος απομάκρυνσης καπνού ·
 • εύκολη φροντίδα. Ομαλότερα εσωτερικά τοιχώματα είναι λιγότερα αιθάλη και συμπύκνωση, ο καθαρισμός μπορεί να πραγματοποιηθεί αρκετά σπάνια (σε σύγκριση με τις καμινάδες τούβλων).
 • η εγκατάσταση μπορεί να γίνει σε όλες τις κλιματικές ζώνες, το καθεστώς θερμοκρασίας δεν επηρεάζει τις συνθήκες λειτουργίας της καμινάδας από χάλυβα.

Το μειονέκτημα είναι η πιθανότητα διάβρωσης και καύσης τοίχων λόγω παρατεταμένης έκθεσης σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Για να αποφύγετε τέτοια προβλήματα, είναι σημαντικό να αγοράσετε μια καμινάδα κατασκευασμένη από χάλυβα με περιεκτικότητα σε χρώμιο τουλάχιστον 17% (ζητήστε δεδομένα σχετικά με την ποιότητα του χάλυβα και τη φασματική ανάλυση από τον πωλητή) και πάχος τοιχώματος από 0,6 έως 1,5 mm.

Πίνακας. Ποιότητες χάλυβα για καμινάδες

Διάμετρος των χαλύβδινων καπνοδόχων: από 80 έως 300 μ.

Διάμετροι χαλύβδινων καπνοδόχων

Πίνακας. Στοιχεία καμινάδας, σκοπός

Καμινάδα. Ανοξείδωτος σωλήνας

Περιστρεφόμενη περιστροφή (κλείστρου)

Βαλβίδα πύλης (συρόμενη πύλη)

Γόνατο, 90 μοίρες

Το γόνατο, 135 μοίρες

Tee 90 μοίρες

ΤΕΕ 135 μοίρες

Κουβέρτα με τρύπα

Τυφλό τυφλό καπάκι, "στο νερό"

Συνδέστε με αποστράγγιση συμπυκνωμάτων

Economizer για φούρνο

Διακοσμητικό περίβλημα για οικονομία

Καμινάδα-convector στο σχεδιασμό του καπναγωγού

Στοιχεία πυρόσβεσης για καπνοδόχους σάντουιτς και μονότοιχους. Η οργάνωση της διέλευσης των καμινάδων μέσω τοίχων, οροφών και οροφής

 1. Φλάντζα-κώνος. Διακοσμητικό στοιχείο με κλείδωμα, κατάλληλο για καμινάδες οποιασδήποτε διαμέτρου. Σας επιτρέπει να κρύψετε τις παρατυπίες της τρύπας στον τοίχο. Είναι στερεωμένο με βίδες μέσα από τις οπές στα στηρίγματα στήριξης. Δεν είναι κατάλληλο για εγκατάσταση στην οροφή.

Τοπική οροφή, ανθεκτική στη μόνωση

Πλατεία διακόσμησης οροφής

Σχέδιο κοπής στέγης για καμινάδα ενός κυκλώματος

Οροφή κοπής στέγης

Καπνοδόχος διπλής όψης ή σάντουιτς, από ανοξείδωτο χάλυβα

Τέτοιες καμινάδες είναι πολύ δημοφιλείς λόγω της υψηλής σταθερότητας της δομής σε οξέα και ατμοσφαιρικών επιδράσεων, σε υψηλές θερμοκρασίες. Η καμινάδα είναι εύκολο να συναρμολογηθεί ακόμα και χωρίς βοηθούς, αλλά είναι σημαντικό να εκτελέσετε την εγκατάσταση αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες, διαφορετικά η μόνωση μεταξύ των τοίχων θα απορροφήσει το συμπύκνωμα, γεγονός που θα έχει πολλές αρνητικές συνέπειες.

Εάν συγκρίνετε την κλασική χαλύβδινη καμινάδα και το σάντουιτς, το τελευταίο είναι πολύ πιο αξιόπιστο και ανθεκτικό.

Όταν αγοράζετε μια καμινάδα, προσέξτε τη διάμετρο των στοιχείων (και δεν πρέπει να είναι μικρότερη από την έξοδο του σωλήνα λουτρού), την ποιότητα του χάλυβα και την ποιότητα της μόνωσης. Οι καλύτερες επιλογές είναι το πετροβάμβακα "Rockwool" ή "Isotherm". Η συνιστώμενη πυκνότητα πλήρωσης είναι 120 kg / m 3. Το πάχος της μόνωσης δεν είναι μικρότερο από 40 mm.

Για τη σημείωση! Ρωτήστε τον πωλητή πού και με ποια τεχνολογία κατασκευάστηκαν οι σωλήνες καμινάδας, κατά πόσο το πρότυπο ISO 9001 παρατηρήθηκε στην παραγωγή.

Όλα τα προϊόντα πρέπει να συσκευάζονται χωριστά και να μεταφέρονται σε όρθια θέση.

Σημαντικό! Αγοράστε σωλήνες για την εξωτερική καμινάδα με το συγκρότημα "στον καπνό", για το εσωτερικό - "στο συμπύκνωμα".

Η συναρμολόγηση του "καπνού" και του "συμπυκνώματος"

Πίνακας. Στοιχεία σάντουιτς καμινάδας

Αντάπτορας τύπου σάντουιτς

Καμινάδα με διπλά τοιχώματα, συναρμολόγηση "στο νερό"

Γόνατο, 90 μοίρες, σάντουιτς "στο νερό"

Γόνατο, 135 μοίρες, σάντουιτς "στο νερό"

Τσάντα-σάντουιτς 90 μοίρες

Τικ σάντουιτς 135 μοίρες

Κουβέρτα με τρύπα

Σωληνωτό βύσμα με αποστράγγιση συμπυκνωμάτων διπλού τοιχώματος

Στηρίγματα για την τοποθέτηση της πλάκας στήριξης της καπνοδόχου στον τοίχο

Στερέωση σημαιών στο σάντουιτς καμινάδας

Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη - δεν μπορείτε να τοποθετήσετε την καμινάδα οριζόντια περισσότερο από 1 m και να εγκαταστήσετε 3 και περισσότερες στροφές καμινάδας. Το συνολικό ύψος του καναλιού καπνού πρέπει να είναι> πέντε μέτρα (διαφορετικά θα υπάρχει κακό βύθισμα). Η μόνη εξαίρεση είναι τα λουτρά χωρίς σοφίτες, στα οποία μπορεί να εγκατασταθεί καμινάδα με ύψος μικρότερο από 5 μέτρα, με την προϋπόθεση ότι εξασφαλίζεται σταθερή πρόσφυση.

Οδηγίες εγκατάστασης για αγωγό καπνοδόχου

Σημαντικό! Απαγορεύεται η εκτέλεση εργασιών εγκατάστασης με εργαλεία χωρίς μονωμένες επιφάνειες με καουτσούκ.

Επιτρεπόμενες αποστάσεις για καμινάδες όλων των τύπων

Διαμόρφωση καμινάδας, επιλογές

Για να εξασφαλίσετε ασφάλεια, υπολογίστε την τοποθεσία της καμινάδας σας εκ των προτέρων. Τηρείτε τους ακόλουθους κανόνες:

 • Είναι αδύνατο η καμινάδα να αγγίζει οποιοδήποτε έπιπλο, ταπετσαρία, επικοινωνίες, για παράδειγμα, ηλεκτρικές καλωδιώσεις ή σωλήνες αερίου.
 • Είναι απαραίτητο να αφήσετε τουλάχιστον 300 mm μεταξύ μη μονωμένων καπνοδόχων και τουλάχιστον 150 mm για μονωμένους σωλήνες καπνοδόχου μεταξύ των κορμών ή των κορμών. Η άμεση επαφή της καμινάδας και του ξύλου είναι απαράδεκτη.
 • αν η καμινάδα διέρχεται από μια μη θερμαινόμενη σοφίτα, είναι απαραίτητο να γίνει μόνωση του χώρου αυτού εκ των προτέρων για να αποφευχθεί η συμπύκνωση.
 • Η καμινάδα δεν πρέπει να τοποθετείται κοντά σε εύφλεκτες επιφάνειες, κοντά στην ξύλινη επένδυση τοίχων.

Μετρώντας τον αριθμό των στοιχείων της καμινάδας, σκεφτείτε πόσο θα πρέπει να ανέβει η καμινάδα πάνω από την οροφή του λουτρού.

Το ύψος του σωλήνα πάνω από το λουτρό

Εγκατάσταση εξωτερικής καμινάδας

Βήμα 1. Αφαιρούμε τη συσκευασία από τα στοιχεία καμινάδας. Ελέγουμε την παρουσία όλων των στοιχείων, την ακεραιότητά τους.

Παίρνουμε τα στοιχεία της καμινάδας από τη συσκευασία

Βήμα 2. Προετοιμασία των εργαλείων:

 • gon;
 • ηλεκτρικό παζλ?
 • μηχανή κοπής ·
 • κατσαβίδι?
 • ρουλέτα;
 • σφυρί?
 • ένα δείκτη?
 • το επίπεδο.

Βήμα 3. Μαρκάρισμα. Προσδιορίστε την απόσταση από το κάτω μέρος του κλιβάνου μέχρι το κέντρο του σωλήνα καπνού. Σημειώνουμε αυτή την απόσταση στον τοίχο στη θέση του φούρνου.

Απόσταση από τον πυθμένα του κλιβάνου μέχρι το κέντρο της εξόδου του καπνού

Περαιτέρω στον τοίχο, αφήνουμε στην άκρη το πλάτος του κλιβάνου και τον άξονα του σωλήνα εξόδου καπνού σε σχέση με τις διαστάσεις του κλιβάνου.

Αφαιρέστε την απόσταση στον τοίχο

Στον τοίχο, σημειώνουμε τα περιγράμματα του υλικού που πρέπει να αφαιρεθεί, λαμβάνοντας υπόψη τις αποστάσεις πυρκαγιάς. Σχεδιάστε ένα τετράγωνο χρησιμοποιώντας ένα επίπεδο, ένα μέτρο ταινιών και ένα δείκτη.

Όρια υλικού που πρέπει να αφαιρεθεί

Βήμα 4. Αφαιρέστε το θραύσμα του τοίχου. Στην ξύλινη σανίδα γυάλουμε τρύπες με ένα τρυπάνι στις γωνίες και στο κέντρο. Το πριόνι κατασκευάζεται με ηλεκτρικό παζλ. Εισάγουμε τη λεπίδα κοπής στην τρυπητή οπή και κάνουμε το κόψιμο σύμφωνα με τα σχέδια. Αφαιρούμε το πριονισμένο τμήμα.

Ράψιμο του εσωτερικού τοίχου

Αφαιρέστε το κομμένο τμήμα του δέρματος

Κόβουμε το μονωτικό υλικό με ένα μαχαίρι κατασκευής και το βγάζουμε από τον τοίχο.

Αφαίρεση μονωτικού υλικού

Βήμα 5. Ο ξύλινος τοίχος πρέπει να απομονώνεται από τη θερμότητα. Για τη μόνωση χρησιμοποιούμε μη καύσιμες πλάκες "SuperIzol" με πάχος μεγαλύτερο από 30 mm. Στο φύλλο, προσδιορίζουμε και επισημαίνουμε το πέρασμα του σωλήνα καπνού.

Στο φύλλο, θα πρέπει να κόψετε τις κυκλικές οπές για την αφαίρεση του σωλήνα. Για να κάνετε την τρύπα ομαλή, χρησιμοποιήστε μια φλάντζα (ένα διακοσμητικό έμπλαστρο) ως πρότυπο. Κόψτε την τρύπα με ηλεκτρικό παζλ.

Μαρκάρισμα στην προστατευτική οθόνη

Σημείωση στρογγυλής οπής

Προστατευτικό φύλλο στερεώστε τις βίδες στον τοίχο του λουτρού. Τρυπήστε 4 τρύπες στις γωνίες των βιδών, στερεώστε το φύλλο στον τοίχο, τοποθετήστε τους δακτυλίους μεταξύ του φύλλου και του τοίχου, μέσω των οποίων βιδώνουμε τις βίδες αυτοεπιπεδώματος.

Βάζουμε στην προστατευτική οθόνη χάλυβα. Είναι απαραίτητο να προστατεύσετε την επικάλυψη δαπέδου από την πιθανή είσοδο άνθρακα, σπινθήρων, υπερθέρμανσης.

Προστατευτική οθόνη από χάλυβα κάτω από τον κλίβανο

Βήμα 6. Ξεκινάμε τις εργασίες από το εξωτερικό του μπάνιου. Πραγματοποιούμε τη σήμανση του αφαιρεμένου υλικού στον τοίχο από την πλευρά του δρόμου. Αφαιρούμε μέρος του τείχους χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό τρυπάνι και ένα παζλ.

Μαρκάρισμα στον εξωτερικό τοίχο

Κοπή μέρους του εξωτερικού τοιχώματος

Αφαίρεση του εξωτερικού δέρματος

Βήμα 7. Εγκαθιστούμε τη θερμομόνωση στο πέρασμα της καμινάδας μέσα από τον τοίχο. Είναι απαραίτητο να καθοριστεί ο όγκος του μονωτικού υλικού που θα τοποθετηθεί μεταξύ του σωλήνα καμινάδας και της τρύπας.

Μετρώνουμε το πάχος του τοίχου, μετά από το οποίο κόβουμε τα χαλιά από μαλλί με βάση βασάλτη σε λωρίδες με πλάτος ίσο με το πάχος τοιχώματος. Για την εργασία χρησιμοποιούμε μαχαίρι κατασκευής, γάντια.

Εγκαθιστούμε τις ταινίες αφρώδους μανδύα κατά μήκος του περιγράμματος του ανοίγματος κοπής με φύλλο προς την καπνοδόχο (εσωτερικά).

Συνεχίζουμε να κόβουμε και να βάζουμε minvats παρόμοια κατά μήκος του περιγράμματος, προσπαθώντας να αφήσουμε τα ελάχιστα κενά μεταξύ των λωρίδων μόνωσης. Βάζουμε το ορυκτό μαλλί μέχρι να υπάρχει ένα άνοιγμα ίσο με τη διάμετρο του σωλήνα καμινάδας.

Βήμα 8. Παίρνουμε τα στοιχεία της καμινάδας από τη συσκευασία. Η καμινάδα μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί σε μικρά τμήματα.

Αρχίζουμε να συναρμολογούμε από το βραχίονα στον τοίχο, το τσάι και το οριζόντιο τμήμα που πηγαίνει από τον ίδιο τον κλίβανο. Τοποθετούμε τα τμήματα καμινάδας με σφιγκτήρες, σφίγγοντας τα μπουλόνια με κατσαβίδι ή κατσαβίδι. Η σύνδεση με μπουλόνια των ζυγών πρέπει να κατευθύνεται στον τοίχο του λουτρού. Τα στοιχεία τοποθετούνται σε σειρά, με το κυματοειδές τμήμα των αρθρώσεων στραμμένο προς τα κάτω. Όλοι οι αρμοί λιπαίνονται με στεγανωτικό υψηλής θερμοκρασίας.

Βγάζουμε από τη συσκευασία το βραχίονα στήριξης-τοίχου.

Διάταξη του χώρου εγκατάστασης

Το τοποθετούμε οριζόντια στο πάτωμα. Βάζουμε το ζυγό και το σφίγγουμε ακριβώς δίπλα στο τετράγωνο χαλύβδινο ταμπόν. Γυρίστε το στοιχείο τοποθετώντας το κάθετα στο πάτωμα, με την κυματοειδή πλευρά προς τα πάνω, ένα μικρό ευθύ στοιχείο σωλήνα καμινάδας (προσαρμογέας). Διορθώστε τη σύνδεση με ζυγό. Βγάζουμε από τη συσκευασία δύο τριγωνικές αγκύλες, βιδώνουμε με βίδες στα άκρα της πλατφόρμας στήριξης.

Συναρμολόγηση του βραχίονα στήριξης-τοίχου

Αφαιρέστε το κάλυμμα (καπάκι) από το κιβώτιο με το σταγονόμετρο και τοποθετήστε το στο κάτω μέρος του τσάι χωρίς να χρησιμοποιήσετε το στεγανοποιητικό. Τοποθετούμε ένα κάλυμμα ζυγό.

Ένα ευθύ κομμάτι της καμινάδας είναι προσαρτημένο στο τσάι. Αυτός ο ιστότοπος θα περάσει από τον τοίχο. Τοποθετήστε το με ζυγό.

Εγκατάσταση του οριζόντιου τμήματος της καμινάδας

Στον σωλήνα που πηγαίνει οριζόντια, τοποθετήστε τη φλάντζα (τετράγωνο μονωμένο φύλλο χάλυβα με μια στρογγυλή οπή στο κέντρο). Δεν φτιάχνουμε τη μόνωση. Εισάγουμε την καμινάδα στην τρύπα που έχει προετοιμαστεί στον τοίχο.

Επιβεβαιώστε την κατακόρυφοτητα των στηριγμάτων και το επίπεδο καπνοδόχου. Βιδώνουμε τις βίδες στις οπές των τριγωνικών βραχιόνων τοίχου (κονσόλες).

Αυτοκόλλητες αγκύλες

Φλάντζα στερεώστε τις βίδες, στρίβοντας τους με ένα κατσαβίδι. Αν η σάουνα είναι κατασκευασμένη από στρογγυλό ξύλο, τοποθετήστε τις βίδες στα σημεία επαφής της φλάντζας με το ξύλο. Εάν η σάουνα είναι από το μπαρ, τότε στρίψτε το υλικό στις γωνίες της φλάντζας.

Στερέωση της φλάντζας με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες

Βήμα 9. Συνεχίζουμε τη συναρμολόγηση της καμινάδας. Αυξάνουμε την καμινάδα προς τα πάνω, στερεώνουμε όλα τα στοιχεία μαζί με τους σφιγκτήρες και το στεγανοποιητικό. Μετά από κάθε 2 μέτρα, τοποθετήστε τα στοιχεία στερέωσης στον τοίχο. Σφίξτε καλά τα παξιμάδια, επειδή η καμινάδα θα εκτίθεται κάθε μέρα σε φορτία ανέμου.

Στοιχείο στερέωσης τοίχου

Στερέωση του βραχίονα με βίδες με αυτοκόλλητη τομή

Ελέγξτε την οριζόντια θέση του εγκατεστημένου βραχίονα

Βήμα 10. Αρχίζουμε να εγκαταστήσουμε το τμήμα της κάμψης της προεξοχής της οροφής. Χρησιμοποιούμε δύο γωνίες με γωνία 135 μοίρες ή άλλες βρύσες, ανάλογα με τη διαμόρφωση της οροφής. Αυτό το τμήμα της καμινάδας είναι πιο βολικό για να συναρμολογηθεί στο έδαφος, δεδομένου ότι οι σωλήνες μικρής διαμέτρου και βάρους. Συλλέγουμε 3 στοιχεία και τα τοποθετούμε σε ένα ευθύ τμήμα της καμινάδας. Το ανώτερο γόνατο είναι στερεωμένο με ένα στήριγμα τοίχου.

Συναρμολόγηση του καπναγωγού και της καμινάδας

Συναρμολόγηση του τμήματος καπνοδόχου για την κάμψη της οροφής

Τοποθέτηση του τμήματος της προεξοχής της οροφής

Το ανώτερο γόνατο είναι στερεωμένο με ένα στήριγμα τοίχου

Βήμα 11. Στο γόνατο, βάλτε σε μια ευθεία τομή της καμινάδας και στη συνέχεια τον κώνο και τον εκτροπέα. Μην ξεχνάτε το ύψος του σωλήνα πάνω από την οροφή. Αυτά τα στοιχεία, όπως όλα τα υπόλοιπα, στερεώνουμε με σφιγκτήρες.

Αφαιρέστε την προστατευτική μεμβράνη από τη φλάντζα

Βήμα 12. Επιστρέφουμε στο εσωτερικό δωμάτιο του μπάνιου και συνεχίζουμε την εγκατάσταση.

Τμήμα σωλήνα από την εσωτερική επένδυση

Στο τμήμα του σωλήνα που βγαίνει από τον τοίχο, συνδέστε τον προσαρμογέα μόνο (με ένα σάντουιτς σε μια καπνοδόχο με ένα τοίχωμα). Εάν είναι απαραίτητο, τοποθετούμε έναν άλλο μετασχηματιστή μεταξύ του στοιχείου "mono" και του σωλήνα διακλάδωσης του ίδιου του κλιβάνου.

Βήμα 13. Εγκαθιστούμε έναν μονό τοίχωμα σωλήνα με βαλβίδα πύλης.

Βήμα 14. Μεταφέρουμε τον φούρνο και συνδέουμε τον σωλήνα διακλάδωσης εξαγωγής με την πύλη.

Σύνδεση σωλήνα διακλάδωσης του κλιβάνου και πύλη

Εισαγωγή καμινάδας σε λειτουργία

Βήμα 1. Εξετάστε την καμινάδα. Ελέγξτε την ποιότητα και την πυκνότητα των στοιχείων.

Βήμα 2. Καθαρίστε την καμινάδα με ένα στεγνό κουρέλι.

Βήμα 3. Αφαιρέστε όλα τα ξένα αντικείμενα από τη ζώνη καπνοδόχου και τη φωτιά της εστίας.

Βήμα 4. Εκτελέστε ένα πιλοτικό καύσιμο με μικρή ποσότητα καυσίμου. Μη χρησιμοποιείτε χημικά, μπρικέτες και άλλους τύπους καυσίμων που δεν επιτρέπονται για χρήση στο μπάνιο.

Η πρώτη ανάφλεξη σόμπας σάουνας

Στη διαδικασία της δοκιμής ψήσιμο, δώστε προσοχή στην ποιότητα της έλξης, την εμφάνιση του καπνού από τις αρθρώσεις, πυρκαγιά. Μια μικρή ποσότητα καπνού μπορεί να απελευθερωθεί μόνο λόγω της θέρμανσης και της καύσης υπολειμμάτων ελαίου σε μεταλλικές επιφάνειες.

Σημαντικό! Ποτέ μην διαρρέετε φωτιά με νερό!

Βήμα 5. Μετά από μια δοκιμή ψήσιμο, αερίστε τη σάουνα, και μετά από 2-3 ώρες κάνει μια πλήρη ροή του φούρνου ψησίματος. Θυμηθείτε - μια υπερβολική ποσότητα καυσίμου μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην καμινάδα και πυρκαγιά.

Σημαντικό! Βεβαιωθείτε ότι κοντά στην καπνοδόχο όλα τα εύφλεκτα χωρίσματα είναι μονωμένα ή η απόσταση μεταξύ τους και της καπνοδόχου είναι μεγαλύτερη από 50 cm.

Η προληπτική εξέταση και ο καθαρισμός διεξάγονται μία φορά σε 6 μήνες.

Εγκατάσταση εσωτερικής καμινάδας

Η εσωτερική καμινάδα έχει πολλά ίδια στοιχεία με μια εξωτερική καμινάδα. Η στερέωση πραγματοποιείται επίσης με σφιγκτήρες και σφραγιστικό. Αλλά υπάρχουν διαφορές. Αρχικά, τοποθετείται στη θέση του το μονωτικό φύλλο, επί του οποίου εγκαθίσταται ο φούρνος λουτρού. Σε έναν κλάδο ενός κλιβάνου λουτρού συνδέουμε έναν σωλήνα καμινάδας με ένα τοίχωμα ή έναν εξοικονόμηση μέσω προσαρμογέα. Εκτός από το άμεσο τμήμα του κλιβάνου, μπορείτε να συνδέσετε μια δεξαμενή νερού και έναν αποσβεστήρα, ή απλά μια πύλη, ένα θερμαντήρα ματιών και ένα καπάκι καπνού. Μόνο μετά από αυτό είναι εφικτό να εγκαταστήσετε ένα μονοφωνικό προσαρμογέα (από έναν σωλήνα με ένα τοίχωμα σε ένα σάντουιτς).

Συνεχίζουμε τη συναρμολόγηση του ευθύγραμμου τμήματος των καυσαερίων περιστρεφόμενων στοιχείων στοιχείο κυματοειδές κάτω, δηλαδή έτσι ώστε το εσωτερικό τμήμα του άνω καπναγωγού στοιχείο επικαλύπτει το εσωτερικό τοίχωμα του κάτω μέλους. Σε αυτή την περίπτωση, οι σταγόνες συμπυκνωμάτων δεν μπορούν να φτάσουν στον θερμαντήρα.

Κατά την εγκατάσταση μιας εσωτερικής καπνοδόχου, είναι σημαντικό να ρυθμίσετε σωστά τη διέλευση μέσω της οροφής και της οροφής.

Η επιλογή να οργανωθεί ένα απομονωμένο πέρασμα καμινάδας μέσω του δαπέδου

Βήμα 1. Σημειώνουμε τη θέση της καμινάδας στην οροφή. Εάν είναι απαραίτητο, κόψτε ένα μέρος της δοκού δοκού και ενισχύστε την επικάλυψη με πρόσθετες εγκάρσιες τομές ξύλου (στερέωση με διάτρητες γωνίες και βίδες). Η θέση του περάσματος γίνεται σύμφωνα με τις ενδείξεις που ορίζονται από το SNiP, που αναφέρονται στην αρχή του αντικειμένου. Η οπή είναι κατασκευασμένη σε τετράγωνη μορφή.

Βήμα 2. Στο ευθύ τμήμα της καμινάδας τοποθετείται στο κιβώτιο πυρκαγιάς (κοπή οροφής). Η εσωτερική διάμετρος του ανοίγματος του κιβωτίου πρέπει να αντιστοιχεί στη διάμετρο του σωλήνα και μεταξύ των κάθετων τοιχωμάτων του κοπτικού και της οπής που έχει διανοιχθεί στο άνοιγμα πρέπει να υπάρχουν κενά μέχρι 2 cm.

Το ανώτατο όριο διατομής. διάγραμμα εγκατάστασης

Βήμα 3. Αυξάνουμε την καμινάδα με ένα άλλο κατακόρυφο στοιχείο. Είναι σημαντικό η σύνδεση να είναι κάτω από την κοπή οροφής.

Τοποθετήστε το πλακίδιο οροφής

Βήμα 4. Πιέστε το κιβώτιο στην πλάκα οροφής, στερεώστε το με βίδες.

Καλύμματα οροφής, κάτω όψη

Βήμα 5. Περαιτέρω δουλειά γίνεται στη σοφίτα. Στο διάστημα μεταξύ των τοίχων του κιβωτίου και της επικάλυψης τοποθετούσε σφιχτά τα κομμάτια του βασιλικού χαρτονιού. Στο εσωτερικό του κιβωτίου γύρω από την καμινάδα γεμίζουμε το αργίλιο / βερμικουλίτη ή βάζουμε το φουντωτό βασάλτο ορυκτό μαλλί.

Πώς να βάλετε minvatu;

 1. Κόψτε ένα τετράγωνο τεμάχιο ορυκτοβάμβακα, μέσα στο οποίο κόψαμε μια στρογγυλή τρύπα κάτω από τον σωλήνα καμινάδας.
 2. Βάζουμε το κομμένο κομμάτι φύλλου κάτω.
 3. Μετράμε την απόσταση από το ορυκτό μαλλί στην άνω άκρη του κιβωτίου.
 4. Κόβουμε την πλάκα ορυκτοβάμβακα σε λωρίδες. Το πλάτος των λωρίδων αντιστοιχεί στην απόσταση που μετρήθηκε στην προηγούμενη παράγραφο.
 5. Τοποθετούμε ταινίες κατά μήκος της περιμέτρου του κιβωτίου με το φύλλο κατά την κατεύθυνση του σωλήνα καμινάδας.

Το μεσαίο τμήμα του ορυκτού μαλλιού, το εσωτερικό του φύλλου

Απόσταση της άκρης του ανοίγματος κοπής προς την καπνοδόχο σάντουιτς

Ανώτερο τεμάχιο από ορυκτό μαλλί με φύλλο αλουμινίου

Ο θερμαντήρας είναι φλάντζα

Στη συνέχεια αυξάνουμε την καπνοδόχο κάθετα. Εάν είναι απαραίτητο, τοποθετήστε βραχίονες τοίχου με διάστημα 2 μέτρων.

Βίντεο - Πυρόσβεση

Εξετάστε την επιλογή το πέρασμα του σάντουιτς καμινάδας μέσα από την ήδη τελειωμένη οροφή μαλακών πλακιδίων. Εδώ, καθώς και στο ανώτατο όριο της οροφής, είναι απαραίτητο να προετοιμαστεί μια τρύπα, αποσυναρμολόγηση των ζωστήρων, τα κιβώτια και τη μόνωση, αν υπάρχει ένα στην οροφή πίτα. Δεν συνιστάται να βλέπετε δοκούς, είναι προτιμότερο να υπολογίζετε εκ των προτέρων τη θέση του κλιβάνου και της καπνοδόχου, έτσι ώστε να περνάει μεταξύ των στοιχείων εδράνων.

Βήμα 1. Κάνοντας τα σημάδια στο πλακάκι (στην πλευρά της σοφίτας διάταξης σημείωμα γραμμή σωλήνων και αρκετές τρύπες τρυπάνι μέσω αυτής της γραμμής, σχεδιάστε ένα κύκλο στο κιμωλία κεραμίδι, παρατηρώντας τις τρύπες) στον τόπο όπου θα περάσει από την καμινάδα.

Μαρκάρισμα στην οροφή

Βήμα 2. Αρχίζουμε να αποσυναρμολογούμε το βότσαλο. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα και ένα κατσαβίδι. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ανυψώνουμε και ανεβάζουμε το κεραμίδι, βγάζουμε τη βίδα. Αφαιρούμε το κεραμίδι και το βάζουμε στην άκρη.

Βήμα 3. Εγκατάσταση του στοιχείου διέλευσης. Είναι σημαντικό να είναι σφραγισμένο και πυρίμαχο.

Από τη συσκευασία, αφαιρέστε το στοιχείο διέλευσης, κόψτε το με ένα μαχαίρι ή ψαλίδι, λαμβάνοντας υπόψη τη διάμετρο της καπνοδόχου και την κλίση της οροφής. Στο στοιχείο διέλευσης υπάρχει μια κατάλληλη σήμανση.

Στο στοιχείο διέλευσης υπάρχει μια κατάλληλη σήμανση για διαφορετικές διαμέτρους καμινάδων

Κοπή ενός διερχόμενου στοιχείου

Σημειώστε το περίβλημα, το οποίο πρέπει να κοιτάξετε μπροστά

Εφαρμόζουμε το στοιχείο διέλευσης στην οροφή, συνδυάζοντας την εσωτερική τρύπα με τα σημάδια στο επίπεδο της οροφής (παραπομπές - τρυπημένες οπές).

Παίρνουμε ένα ηλεκτρικό παζλ και, χαράζοντας, κόβουμε μια τρύπα στην οροφή για να αφαιρέσουμε το σωλήνα.

Τρύπα στην οροφή

Εφαρμόζουμε ένα στοιχείο διέλευσης στην τρύπα και το στερεώνουμε με βίδες στο κιβώτιο.

Στερέωση του στοιχείου διόδου

Βήμα 4. Οδηγούμε την καμινάδα μέσα από το στοιχείο διέλευσης. Εισάγουμε μια ευθεία τομή του σωλήνα από πάνω προς τα κάτω, από τη σοφίτα πλευρά, στερεώνουμε το στοιχείο με ένα ζυγό.

Εισάγουμε ένα ευθύ τμήμα του σωλήνα καμινάδας

Βήμα 5. Τοποθετήσαμε το περίβλημα στεγανοποίησης, στο οποίο προ-κόψαμε την οπή για τη διάμετρο του σωλήνα. Το περίβλημα στερεώνεται με σφιγκτήρα.

Ασφαλίστε το περίβλημα με σφιγκτήρα

Βήμα 6. Αυξάνουμε τον σωλήνα καμινάδας εγκαθιστώντας ένα ακόμα κατακόρυφο ευθύ στοιχείο.

Βήμα 7. Εγκαθιστούμε το τελευταίο στοιχείο - έναν εκτροπέα με ένα συγκρότημα σπινθήρων.

Βήμα 8. Τοποθετούμε την επένδυση στεγανοποίησης στις αυλακώσεις του στοιχείου διόδου. Επιστρέφουμε το μαλακό πλακάκι στην προηγούμενη θέση του.

Εγκατάσταση μόνωσης και εγκατάσταση βότσαλα

Σημαντικό! Μην ξεχάσετε να εφαρμόσετε στεγανωτικό ασφάλτου στις συνδέσεις της διόδου με την καμινάδα και την οροφή.

Εφαρμογή στεγανωτικού ασφάλτου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τη στεγανότητα όλων των συνδέσεων και την κάθετη θέση της καμινάδας. Μην χρησιμοποιείτε εξαρτήματα διαφορετικών κατασκευαστών κατά τη συναρμολόγηση, από ολόκληρη την αγορά προμηθευτή από ολόκληρο τον προμηθευτή. Μην τροποποιείτε μόνοι σας κάποια μέρη της καμινάδας, μπορεί να είναι επικίνδυνη.