Εξαντλητής καπνού για σόμπα και τζάκι

Οι φούρνοι και όλες οι πιθανές άλλες μονάδες θέρμανσης και θέρμανσης έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της ζωής και της ζωής πολλών Ρώσων. Συχνά, για λόγους ευκολίας, ή επιδιώκουν άλλους σκοπούς, οι άνθρωποι αρνούνται να εγκαταστήσουν στο σπίτι συνολικό σύστημα καυσαερίων και ως εναλλακτική λύση αντικατάστασης προτιμούν να καπνίζουν συσκευή εξάτμισης, έκανε με τα χέρια του. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για το τι απορροφητήρα καπνού, καθορίζουν τη χρήση αυτής της μονάδας, να εξετάσει τη δομή της, λαμβάνοντας ως παράδειγμα το συγκεκριμένο μοντέλο, και να εξηγήσει πώς να συντάξει τις μηχανές με τα δικά τους χέρια.

Τι είναι μια καμινάδα

Απορροφητήρας καπνού για τζάκια δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ειδική συσκευή με τη μορφή μηχανή εμφύσησης. Σκοπός του είναι να αφαιρέσει καπνό και άλλα αέρια, καθώς και όλα τα είδη άλλων προϊόντων καύσης. Οι μηχανές έλξης που κατασκευάζονται από τα ίδια τα χέρια, με διαφορετικό τρόπο - οι καμινάδες, χρησιμοποιούνται σε διάφορους κλάδους της θερμικής ενεργειακής μηχανικής, εάν δεν υπάρχουν στάνταρ συστήματα στάσης που χρησιμοποιούνται για την προστασία από τον καπνό. Επίσης, καπνοδόχοι για τζάκια μπορούν που χρησιμοποιείται στο σπίτι, στο λουτρό, στο εξοχικό σπίτι ή σε διάφορες μονάδες πυρόσβεσης για αυτοκίνητα.

Τύποι εξαντλητών καπνού

Όλες αυτές οι συσκευές μπορούν να ταξινομηθούν σε ομάδες για διάφορους λόγους:

 • Ο πρώτος τύπος εξαντλητών καπνού είναι εξαντλητές καπνού D. Κατά την κατασκευή αυτής της καμινάδας, η πτερωτή βρίσκεται ακριβώς πάνω στον άξονα του κινητήρα που λειτουργεί. Αυτή η συσκευή ανήκει σε μια ομάδα δομών μικρού μεγέθους.
 • Ο δεύτερος τύπος μηχανών εμφύσησης - εξαντλητής καπνού DN. Σε αυτή την περίπτωση το στροφείο που φυτεύτηκαν επίσης στον άξονα του κινητήρα, αλλά, παρά την ομοιότητα αυτή, η κατασκευή των καπνοδόχων ομάδες Βιετνάμ θεωρείται καλύτερης ποιότητας, ως κινητήριας ισχύος της θα είναι σημαντικά μεγαλύτερη από αυτή του πρώτου τύπου καπνοδόχους.

Οι ακόλουθοι τρεις τύποι καπνοδόχων συνδυάζονται σε μία μεγάλη ομάδα καπνοδόχων:

 • Chimney ДПЭ (ηλεκτρικό πυροσβεστήρα καπνού). Η συσκευή αυτή έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα: ο κινητήρας του απορροφητήρα καπνού DPE λειτουργεί με ηλεκτρισμό και είναι φορητός. Ο τύπος του κινητήρα μπορεί επίσης να είναι διαφορετικός: μπορεί να είναι φυγοκεντρικός, αξονικός υπερσυμπιεστής, φυγοκεντρικός κινητός ή αξονικός υπερσυμπιεστής κινητός.
 • Ο δεύτερος τύπος καπνοδόχου είναι οι απορροφητήρες καπνού DPM. Αυτές οι συσκευές κλιβάνου έχουν ένα φορητό κινητήρα, μπορεί επίσης να είναι διαφορετικών σχεδίων, δηλαδή: ένας φυγόκεντρος πυροσβέστης ή ένας πυροσβέστης αξονικού στροβίλου.
 • Ο τρίτος τύπος μηχανών εμφύσησης είναι συσκευές για τον κλίβανο τύπου ρυμουλκούμενου (αναρροφητές καπνού DP). Αυτές οι μονάδες για τον κλίβανο έχουν αρκετά βασικά χαρακτηριστικά, τώρα τα απαριθμούμε:
  • επιδόσεις ·
  • κεφαλή (πίεση).

Κατά την λειτουργία των μηχανών έλξης του τύπου ρυμουλκούμενου για τον κλίβανο, οι κύριοι περιορισμοί των μηχανών είναι:

 • Ο κατασκευαστής δηλώνει την τιμή που είναι η μέγιστη επιτρεπτή τιμή για θερμοκρασία όλων των αερίων. Κατά τη χρήση του φούρνου, η τιμή αυτή δεν πρέπει να ξεπεραστεί.
 • Ο κατασκευαστής αναφέρει επίσης το μέγιστο επιτρεπτό επίπεδο σκόνης, βρωμιάς και άλλες στερεές ουσίες.

Πώς λειτουργεί ο ανεμιστήρας ανεμιστήρων;

Η μηχανή εμφυσήσεως (ανεμιστήρας) για τον κλίβανο αποτελείται από πολλές μονάδες. Εδώ είναι μερικά από αυτά:

 • Ο πρώτος κόμβος είναι πλαίσιο της συσκευής.
 • Ο δεύτερος κόμβος καλείται σχήματος κοχλιακού σώματος με οκτώ ακροφύσια: εξόδου και αναρρόφησης.
 • Ο τρίτος κόμβος είναι πτερωτής πτερωτής.
 • Και ο τέταρτος κόμβος είναι κατευθύνει το μηχάνημα.

Ο βασικός τροχός ανεμιστήρα του πτερυγίου είναι μια συσκευή που αποτελείται από έναν μεταλλικό δίσκο μεσαίου μεγέθους. Τα τελευταία είναι συγκολλημένα (επίσης μπορεί να τρυπηθεί) κόμβο (μέσω αυτού του τμήματος ο δίσκος στερεώνεται στον ίδιο τον άξονα) και ωμοπλάτες (τα άκρα τους, με τη σειρά τους, συνδέονται μέσω μεταλλικού δακτυλίου). Όταν το πρότυπο ανεμιστήρα αρχίζει να περιστρέφεται, ο αέρας πηγαίνει στο κέντρο του τυποποιημένου τροχού σε ειδικό σωλήνα, οι εμπειρογνώμονες το αποκαλούν αέρα. Όταν ο αέρας φτάσει στο ίδιο το κέντρο του τυπικού τροχού ανεμιστήρα, αμέσως πέταξε πίσω στην περιφέρεια (χρησιμοποιώντας φυγοκεντρικές δυνάμεις). Στη συνέχεια, ο αέρας ωθείται στον αεραγωγό, και στη μέση του τυπικού τροχού ανεμιστήρα υπάρχει μια αραίωση (όπου συμβαίνει αδιάλειπτη ροή αέρα). Οδηγός συσκευής η μηχανή εμφύσησης (με τη βοήθεια του οποίου ρυθμίζεται ο αέρας τροφοδοσίας) τοποθετείται κοντά στον αγωγό αναρρόφησης, μπροστά από τον ίδιο τον ανεμιστήρα εξαγωγής.

Ποικιλίες και πλεονεκτήματα της χρήσης εξαντλητών καπνού για φούρνους και τζάκια

Λανθασμένη σχεδίαση ή ανεπαρκές ύψος καμινάδας οδηγεί στον καπνό στο δωμάτιο και στην κακή βύθιση στο σύστημα θέρμανσης. Ένας εξάτμισης καπνού για ένα τζάκι (ή ένας ανεμιστήρας εξαγωγής καπνού ηλεκτρικού τύπου) έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί εξαναγκασμένο ρεύμα και αποτελεσματική αφαίρεση καπνού.

Οι συσκευές χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει σωστή πρόσφυση κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς ενός τζακιού ή μιας σόμπας και ο καπνός εισέρχεται στο δωμάτιο. Η τοποθέτηση της συσκευής πραγματοποιείται στο στόμιο της καμινάδας.

Τύποι ανεμιστήρων καπνού

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απορροφητήρες καπνού για σόμπες και τζάκια σε ιδιωτικά νοικοκυριά, στη χώρα, στο μπάνιο. Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά σχεδίασης, οι συσκευές ταξινομούνται σε διάφορους τύπους:

 1. Ανεμιστήρας καπνού τύπου D. Είναι μια συσκευή μικρού μεγέθους στην οποία ο πτερωτής βρίσκεται στον άξονα του κινητήρα.
 2. Πυροσβεστήρας DN. Έχει ισχυρό δίσκο, παρέχει μια μονόπλευρη εισαγωγή αέρα και σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τη ροή καθαρού αέρα.
 3. Ομάδα πυροσβεστήρων - DPE, DPM, DP για τζάκια και φούρνους εξοπλισμένους με φυγόκεντρο, στροβιλο, αξονικό ή κινητήρα.

Οι βαριές μηχανές μπορούν να αφαιρέσουν τον καπνό κάθετα και οριζόντια. Τα προϊόντα έχουν μονοκύκλωμα ή ομοαξονικό σχεδιασμό (σωλήνας στον σωλήνα). Οι εξαντλητές καπνού με μια κάθετη βρύση είναι απλούστεροι, είναι πιο εύκολο να λειτουργήσουν. Μπορούν να τοποθετηθούν τόσο σε καμινάδα από τούβλα όσο και σε μεταλλικό σωλήνα. Ο καπνός βγαίνει κάθετα, δημιουργώντας βέλτιστη πρόσφυση.

Η οριζόντια αφαίρεση καπνού είναι απαραίτητη όταν δημιουργείτε ένα σύστημα θέρμανσης με αυξημένη θερμική απόδοση. Εδώ ο καπνός περνά μέσα από ένα σύνθετο σύστημα εξάτμισης καπνού, και τέτοιες συσκευές δείχνουν τη μεγαλύτερη απόδοση για τζάκια. Ο αέρας διέρχεται από δύο θαλάμους του συστήματος εξάτμισης καπνού σε οποιαδήποτε θερμοκρασία του συστήματος.

Οι οριζόντιοι ανεμιστήρες καπνού μπορούν να λειτουργούν σε τζάκια με οποιοδήποτε καύσιμο. Το υλικό για την κατασκευή των συσκευών είναι από ανοξείδωτο χάλυβα, αλουμίνιο ή χυτοσίδηρο.

Αρχή της εργασίας των προϊόντων

Παρά τις διαφορές σχεδιασμού μεταξύ των ανεμιστήρων για το τζάκι και το φούρνο, όλα τα προϊόντα έχουν μια παρόμοια αρχή λειτουργίας. Τα κυριότερα στοιχεία των συσκευών είναι το περίβλημα με έξοδο και ακροφύσια αναρρόφησης, πτερωτή (ανεμιστήρας), κινητήρα, κατευθυντήρια συσκευή, κάλυμμα. Τα ηχομονωτικά και θερμικά μονωτικά υλικά χρησιμοποιούνται για την παραγωγή προϊόντων έγχυσης αέρα. Η αρχή του αναρροφητή καπνού:

 1. Στο τζάκι ή στη σόμπα παρέχεται ψυχρός αέρας απευθείας από το δωμάτιο.
 2. Περνάει τον κλίβανο, παρέχοντάς του την απαιτούμενη ποσότητα οξυγόνου για καύση.
 3. Η πτερωτή του αναρροφητή καπνού που εγκαθίσταται στην οροφή περιστρέφεται λόγω του κινητήρα.
 4. Τα προϊόντα καύσης, η αιθάλη και τα αέρια απορρίπτονται αποτελεσματικά μέσω των ανοιγμάτων.
 5. Σταθερά, η ροή αέρα εισέρχεται στο κέντρο της πτερωτής.
 6. Με την εκτέλεση εξαναγκασμένης αφαίρεσης καπνού, ο ανεμιστήρας ενισχύει την εξαγωγή αέρα.

Όλες οι συσκευές εμφύσησης για τον κλίβανο ή το τζάκι μπορούν να λειτουργούν μόνο σε ορισμένη θερμοκρασία των αερίων που εισέρχονται στο σωλήνα και δεν πρέπει να υπερβαίνουν τους 200-250 ° C. Η μέση διάρκεια συνεχούς λειτουργίας των μονάδων είναι περίπου τέσσερις ώρες, ανάλογα με το μοντέλο της συσκευής. Αυτή τη φορά αρκεί για να δημιουργηθεί μια αποτελεσματική αφαίρεση καπνού.

Πλεονεκτήματα των φούρνων με φυσητήρες ανεμιστήρα

Οι εξαντλητές καπνού μπορούν να χρησιμοποιηθούν για συστήματα θέρμανσης που λειτουργούν με στερεά, υγρά και αέρια καύσιμα. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα ενός τζακιού ή μιας σόμπας εξοπλισμένης με έναν ανεμιστήρα αέρα:

 1. Σε όλες τις καιρικές συνθήκες, η ανάφλεξη ενός τζακιού ή μιας σόμπας απαιτεί ελάχιστο χρόνο, ανεξάρτητα από τη διαμόρφωση της καμινάδας.
 2. Το δωμάτιο λαμβάνει αξιόπιστη προστασία από τον καπνό και την απελευθέρωση των προϊόντων καυσίμων στο δωμάτιο.
 3. Το σταθερό βύθισμα στο σύστημα εγγυάται ομοιόμορφη και πλήρη καύση.
 4. Η κατανάλωση καυσίμου γίνεται πολύ πιο οικονομική και η μεταφορά θερμότητας του συστήματος θέρμανσης αυξάνεται σημαντικά.
 5. Η καμινάδα, η οποία χρειάζεται περιοδικό καθαρισμό από αιθάλη και αιθάλη, δεν φράζει τόσο γρήγορα.
 6. Η διάρκεια ζωής ενός τζακιού, ενός λέβητα ή ενός κλιβάνου για τον οποίο τοποθετούνται ανεμιστήρες τύπου ανεμιστήρα με διάτρητο περίβλημα στην οροφή αυξάνεται.

Οι ανεμιστήρες φυσήματος μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορα συστήματα θέρμανσης: με τζάκι και κλίβανο κλιβάνου ή με εξοπλισμό λέβητα. Οι εγχώριοι και ξένοι κατασκευαστές προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα μοντέλων εξαντλητών καπνού διαφόρων δυνατοτήτων και σχεδίων.

Πλεονεκτήματα των εξαντλητών καπνού

Αν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ήταν αντιμέτωπη με μια καπνιστή περιβάλλον κατά την εργασία τζάκι, φούρνο, βραστήρα, λόγω του χαμηλού ύψους της καμινάδας, ο ισχυρός άνεμος στην περιοχή τέλμα του σωλήνα ή πολύ στενό αγωγό συλλογής τρύπα καπνός, η εγκατάσταση των ηλεκτρικών απαγωγής καπνού - η καλύτερη λύση στο πρόβλημα. Πλεονεκτήματα των ανεμιστήρων:

 • υψηλή ισχύ?
 • εξοικονόμηση ενέργειας ·
 • συμπαγές μέγεθος.
 • χαμηλό βάρος?
 • αντοχή στη διάβρωση;
 • απλότητα εγκατάστασης και συντήρησης.
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
 • μεγάλη διάρκεια ζωής.

Με την προσθήκη σε αυτόν τον κατάλογο της υψηλής απόδοσης των συσκευών, της εξαιρετικής αφαίρεσης καπνού όταν λειτουργούν υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και με ένα αποδεκτό κόστος, έχουμε ένα εποικοδομητικά απλό, αποδοτικό εξοπλισμό που είναι σε μεγάλη ζήτηση από τους καταναλωτές. Αξιολογώντας αντικειμενικά τους εξαντλητές καπνού, αξίζει να σημειωθεί ότι η εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα αέρα δεν θα βοηθήσει αν το τζάκι ή η σόμπα στοιβάζονται με παραβίαση της τεχνολογίας.

Εξάτμιση, ανεμιστήρας

Στην αγορά του εξοπλισμού τζακιού, οι εξαντλητές καπνού Darco κέρδισαν γρήγορα δημοτικότητα λόγω της αξιοπιστίας, της ευκολίας λειτουργίας και, φυσικά, της λογικής τιμολόγησης.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να οφείλονται σε ανεπαρκή έλξη στην καμινάδα. Η συνέπεια αυτού είναι μια ταχεία γυαλιά έρευνα μόλυνσης στα ένθετα τζάκι, η ανικανότητα να χρησιμοποιήσει ένα ένθετο τζάκι με την πόρτα ανοιχτή, εισχώρησης του καπνού στο δωμάτιο όταν καρτέλα ξύλου στο θάλαμο καύσης, καθώς και ένα χαμηλής ισχύος θέρμανσης και χαμηλή απόδοση της φωτιάς. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η μόνη λύση είναι η εγκατάσταση απαγωγής καπνού, η οποία θα επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε το τζάκι με μέγιστη άνεση και αποτελεσματικότητα. Ανιχνευτές καπνού Darco έχουν έναν εξαιρετικό συνδυασμό τιμής και ποιότητας και αποτελούν την πιο αποτελεσματική λύση για τη διατήρηση ενός σταθερού βέλτιστου βυθίσματος στην καμινάδα, ανεξάρτητα από το σχεδιασμό της καμινάδας, την ατμοσφαιρική πίεση και τις καιρικές συνθήκες.

Η αρχή λειτουργίας των εξαντλητών καπνού Darko δεν είναι περίπλοκη και αξιόπιστη: ο ανεμιστήρας που βρίσκεται έξω από τη ροή αερίων προϊόντος καύσης (έξω από τον καπνό) αναρροφά τον κρύο αέρα με μεγάλη ταχύτητα. Η δημιουργηθείσα δίνη αέρα στο πλευρικό κυκλικό κανάλι του ανεμιστήρα εξάτμισης αυξάνει τη δύναμη πρόσφυσης στην ίδια την καμινάδα 9 cm κάτω).

Λόγω του γεγονότος ότι η καπνοδόχος καπνού του κινητήρα Darko βρίσκεται έξω από τη ροή καπνού, υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα:

 • το τμήμα της καπνοδόχου λόγω της εξάτμισης καπνού Darco δεν μειώνεται και στην καπνοδόχο, υπό βέλτιστες καιρικές συνθήκες, μια φυσική δύναμη έλξης
 • όταν η ηλεκτρική ενέργεια διακόπτεται από ένα τζάκι ή σόμπα, μπορείτε να συνεχίσετε να το χρησιμοποιείτε, καθώς το τμήμα καπνοδόχου δεν εμποδίζεται από τον ανεμιστήρα.
 • Η καμινάδα μπορεί να καθαριστεί χωρίς να αποσυναρμολογηθεί ο αναρροφητήρας καπνού.
 • Λόγω της έλλειψης άμεσης επίδρασης των προϊόντων καύσης στον ανεμιστήρα Darkco, ο κινητήρας του έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Πωλούνται εξαντλητές καπνού Darko για διαφορετικές διαμέτρους της καμινάδας.

Απορροφητήρας καπνού για τζάκια

Παλαιές παραδόσεις, σύγχρονες τεχνολογίες, άψογη ποιότητα

"KAMIN LINE" πώληση τζακιών:

Μάθετε σχετικά με τα τζάκια
Πάρτε ένα τζάκι (επένδυση)
Επιλέξτε τζάκι και καμινάδα για το τζάκι
Παραδώστε το τζάκι στο χώρο εγκατάστασης
Τοποθετήστε το τζάκι
Υπηρεσία εγγύησης τζακιού

Κατάλογος κατά μάρκες

Προϊόντα από μάρμαρο

Αίτηση για παράδοση

Καθημερινά
10-20
Κυριακή 10-19

Αίτημα για επιστροφή κλήσης

Υλικά για εγκατάσταση

Παραγγελία έργου τζάκι

Σχετικά με τον κατασκευαστή:

Απορροφητήρας καπνού για τζάκια. ανεμιστήρα οροφής στην καμινάδα, ανάγκασε tyaga.Usilitel ώθηση kamine.Kamin είναι αρκετά συγκεκριμένο θερμάστρα, η οποία συχνά αποτελείται από τρία κύρια στοιχεία - την καμινάδα, κλιβάνου και πύλη. Αλλά πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι για πραγματικά υψηλής ποιότητας και αρμονική εργασία είναι απαραίτητο όχι μόνο να συναρμολογηθεί σωστά το τζάκι αλλά και να εκτελεστούν όλοι οι απαραίτητοι υπολογισμοί για την τοποθέτησή του. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι οι εσφαλμένοι υπολογισμοί της σόμπας μπορούν να οδηγήσουν στη διείσδυση του μονοξειδίου του άνθρακα στο δωμάτιο. Μπορείτε να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα αλλάζοντας το τζάκι ή τοποθετώντας έναν ανεμιστήρα καπνού. Φυσικά, η δεύτερη επιλογή είναι πολύ πιο ελκυστική σε όλες τις πτυχές.
Αναρροφητικού ανεμιστήρα αντιπροσωπεύει Thermoventilators τζάκι το οποίο χρησιμοποιείται για το σχηματισμό του βεβιασμένου ελκυσμού, που απαιτείται για την απομάκρυνση των προϊόντων καύσης από τον κλίβανο, όπου η ίδια η φωτιά δεν είναι άμεσα σχεδιασμός επιτρέπει να δημιουργήσει ένα φυσικού ελκυσμού. Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτές οι τεχνολογικές λύσεις εγκαθίστανται στις πιο κρίσιμες καταστάσεις ελλείψει φυσικής έλξης. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι αναρροφητήρες καπνού έχουν την τεχνική ικανότητα οριζόντιας και κάθετης εκπομπής αερίων.
Η κάθετη εξάτμιση καπνού μπορεί να εγκατασταθεί με επιτυχία σε οποιοδήποτε τύπο καπνοδόχου (για παράδειγμα σε καμινάδα από τούβλα, κεραμικό και μέταλλο). Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτός ο τύπος καυσαερίων εγκαθίσταται όταν τα αέρια πρέπει κατ 'ανάγκη να ρίχνονται κάθετα προς τα πάνω. Με τη σειρά τους, σε αντίθεση με τα κάθετα, οριζόντια μοντέλα καμινάδων εγκαθίστανται όταν απαιτείται οριζόντια εκκένωση αερίων. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μπορούν επίσης να εγκαθίστανται με επιτυχία σε σχεδόν κάθε είδους καμινάδα.
Πριν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε εξαντλητές καπνού, φροντίστε να συμβουλευτείτε τους ειδικούς, καθώς, για παράδειγμα, δεν μπορούν όλοι οι ανεμιστήρες να χρησιμοποιηθούν μαζί με τα τζάκια. Μέχρι σήμερα, αυτές οι τεχνολογικές λύσεις κερδίζουν ολοένα και περισσότερη δημοτικότητα, διότι λόγω μιας αρκετά προσιτής τιμής παίρνετε πολλά οφέλη στη διαδικασία χρήσης του τζακιού.

Η αξία και οι λειτουργίες του ανεμιστήρα τζάκι

Σταδιακά, τα τζάκια καταλαμβάνουν ηγετικές θέσεις ως πηγές θερμότητας και ως στοιχείο διακόσμησης. Τα τζάκια δίνουν στο εσωτερικό μια ιδιαίτερη γοητεία και χάρη. Και η θερμότητα του τζακιού δεν μπορεί μόνο να προστατεύσει από το κρύο, αλλά και να λιώσει την ψυχή. Τα φώτα χορού θα φέρουν άνεση και άνεση, δίνοντας έτσι μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

Οι κατασκευαστές τζακιών χρησιμοποιούν σχέδια υψηλής τεχνολογίας και τα τελευταία υλικά για να δημιουργήσουν πρωτότυπες και σύγχρονες δημιουργίες. Χάρη στα στοιχεία από γυαλί ανθεκτικό στη θερμότητα, ο σχεδιασμός είναι όσο το δυνατόν ασφαλέστερος για το σπίτι και πρόσθετες συσκευές όπως ανεμιστήρας τζακιού και αναρροφητήρες καπνού εξασφαλίζουν την ποιότητα και την αποτελεσματική λειτουργία του τζακιού.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε έναν ανεμιστήρα;

Ο ανεμιστήρας για τη βελτίωση της πρόσφυσης είναι ένας μηχανισμός που χρησιμοποιείται για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας του κλιβάνου. Ο ανεμιστήρας εξαγωγής ή ο ανεμιστήρας είναι στερεωμένος στην καπνοδόχο και παρέχει την απαραίτητη πρόσφυση στην καμινάδα. Το απαιτούμενο επίπεδο διατηρείται ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες και τα άλματα του ατμοσφαιρικού φαινομένου, την ανακούφιση και επίσης τη διάταξη της καμινάδας. Η συγκράτηση του βυθίσματος στην καμινάδα εμποδίζει τη διείσδυση καπνού και άλλων προϊόντων καύσης μέσα στο σπίτι, υποστηρίζει την αποτελεσματική λειτουργία και τη μέγιστη καύση καυσίμου και αποφεύγει επίσης την απώλεια θερμότητας.

Ο ανεμιστήρας τοποθετείται στην οροφή στην κορυφή της καμινάδας. Είναι απαραίτητο να παρέχετε πρόσβαση για τη συντήρηση του ανεμιστήρα.

Οι ανεμιστήρες τζάκι μπορούν να ταξινομηθούν σε δύο τύπους:

 • ανεμιστήρες τζάκι, οι οποίοι παρέχουν μια οριζόντια εκπομπή καπνού?
 • εξαντλητές καπνού με κατακόρυφη εκπομπή καπνού.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Για την παραγωγή ανεμιστήρα για το τζάκι, γαλβανισμένο χάλυβα, χρησιμοποιείται εποξειδική επίστρωση, η οποία αποτρέπει τις αρνητικές επιπτώσεις των ατμοσφαιρικών φαινομένων. Επιπλέον, χρησιμοποιούνται ηχομονωτικά και θερμομονωτικά υλικά, όπως ορυκτοβάμβακας. Χάρη στο διάτρητο περίβλημα, ο αέρας κυκλοφορεί συνεχώς και ο κινητήρας ψύχεται κατά τη λειτουργία. Η παρουσία θερμοστάτη σας επιτρέπει να ελέγχετε τη λειτουργία της συσκευής ανάλογα με τη θερμοκρασία. Για παράδειγμα, η ενσωμάτωση πραγματοποιείται σε θερμοκρασία από 0 ° C έως 90 ° C.

Το σχέδιο λειτουργίας του ανεμιστήρα τζακιού

Η διατήρηση της ώσης είναι δυνατή λόγω της λειτουργίας ενός μονοφασικού κινητήρα με τάξη μόνωσης F και λειτουργία 230/50 Hz.

Επιπλέον, ο κινητήρας είναι εξοπλισμένος με:

 • αυτόματη επανεκκίνηση;
 • θερμική προστασία.
 • πτερωτή με εμπρόσθια καμπύλη πτερύγια.
 • ρουλεμάν ·
 • πτερωτή για εμφύσηση.

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά εξασφαλίζουν την ποιότητα και τη διατήρηση της πρόσφυσης στο τζάκι και μια μεγάλη διάρκεια ζωής ανεξάρτητα από εξωτερικούς παράγοντες.

Ανεξάρτητα από το μοντέλο, ο ανεμιστήρας είναι εξοπλισμένος με λαβές ανύψωσης, οι οποίες χρησιμοποιούνται κατά την εγκατάσταση της δομής, δηλαδή την ανύψωση του σωλήνα. Επίσης, ένας απορροφητήρας τζακιού μπορεί να είναι εφοδιασμένος με ελεγκτή συχνότητας.

Απορροφητήρας καπνού για τζάκι

Η καπνοδόχος καπνού για το τζάκι είναι εγκατεστημένη στην καπνοδόχο, δηλαδή στο πάνω μέρος της. Η απλότητα της συσκευής διευκολύνει τον εύκολο καθαρισμό του σωλήνα από αιθάλη και αιθάλη. Τα στοιχεία ανεμιστήρα είναι κατασκευασμένα από υλικά υψηλής ποιότητας και μπορούν να αντέξουν σε θερμοκρασία μέχρι 250 C. Οι ανεμιστήρες τζάκι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μικρά τζάκια καθώς και για ισχυρές εγκαταστάσεις λέβητα.

Ανεμιστήρες για το τζάκι: η αρχή της λειτουργίας

Στο αρχικό στάδιο, η συσκευή λειτουργεί με μεγάλη ταχύτητα για να αφαιρέσει κρύο αέρα. Όταν επιτευχθεί η απαιτούμενη θερμοκρασία, ο απορροφητήρας καπνού για το τζάκι λειτουργεί με την ελάχιστη ταχύτητα.

Επιλέξτε μια συσκευή

Προτού καθορίσετε τον σκοπό της συσκευής και τα πιθανά φορτία. Όταν επιλέγετε, προσέξτε το υλικό, τη στεγανότητα, καθώς και πρόσθετες λειτουργίες.

 • Οι εξαντλητές καπνού με κατακόρυφη εκκένωση αέρα χαρακτηρίζονται από την απλότητα της συσκευής και τη λειτουργία. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται απευθείας στην καμινάδα, ανεξάρτητα από το υλικό. Η εκπομπή καπνού εμφανίζεται κατακόρυφα.
 • Οι οριζόντιοι ανεμιστήρες διακρίνονται από το γεγονός ότι τα προϊόντα καύσης μπορούν να αερίζονται οριζοντίως μέσω του συστήματος καπνοδόχου. Αυτή η επιλογή μπορεί να προσφέρει θερμότητα σε άλλους χώρους χάρη στο σύστημα εξαερισμού, καθώς και να μειώσει τη θερμοκρασία του ίδιου του κλιβάνου, πράγμα που παρατείνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του θερμοανθεκτικού τούβλου.

Οι ανεμιστήρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τζάκια σε οποιοδήποτε τύπο καυσίμου. Δεδομένου ότι όλα τα στοιχεία της δομής κατασκευάζονται από υψηλής ποιότητας και βέλτιστο υλικό για λειτουργία σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με αισθητήρα θερμοκρασίας, ρυθμιστή ισχύος και άλλα στοιχεία, ανάλογα με το μοντέλο και τη διαμόρφωση.

Εγκατάσταση ανεμιστήρα για τζάκι

Πώς να εγκαταστήσετε μια καμινάδα για ένα τζάκι

Η εγκατάσταση δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις. Κατά την εγκατάσταση, είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη η κατεύθυνση της ροής του αέρα. Αυτές οι πληροφορίες εμφανίζονται στη συσκευασία και στο περίβλημα του ανεμιστήρα εξαγωγής.

Τοποθετήστε έναν αγωγό εξαερισμού για ζεστό αέρα σε κάθε θερμαινόμενο χώρο. Συνιστάται να προτιμάτε το σύστημα κρυφών αγωγών για να εξοικονομήσετε χώρο και να μην χαλάσετε το εσωτερικό του δωματίου.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Βαλβίδα βαρύτητας (CGF)

Η βαλβίδα βαρύτητας (GFC) προστατεύει το σύστημα από την κίνηση του αέρα στην αντίθετη κατεύθυνση.

Ο θάλαμος ανάμειξης με φίλτρο αέρα και θερμοστατική βαλβίδα (CKF) διευκολύνει την πρόσβαση του κρύου αέρα και της ζεστής βρύσης καθώς και τον καθαρισμό του αέρα στο σύστημα.

Το φίλτρο (FFK) διευκολύνει τον καθαρισμό του αέρα που εισέρχεται στο σύστημα.

Πλεονεκτήματα ενός ανεμιστήρα τζάκι

Το κύριο καθήκον του ανεμιστήρα είναι να υποστηρίξει την ώθηση στο τζάκι. Εκτός από αυτές τις λειτουργίες, οι εξαντλητές καπνού εκτελούν άλλες επιλογές:

 • εξοπλισμένο με τζάκι ανεμιστήρα διαρκεί πολύ περισσότερο με ελάχιστη ζημιά και δυσλειτουργία.
 • υπάρχει επιπλέον αερισμός στο δωμάτιο.
 • βελτιστοποιεί τις γραμμές λειτουργίας του τζακιού.
 • αυξάνει τον συντελεστή απόδοσης ·
 • το δωμάτιο παρέχει ένα βέλτιστο επίπεδο υγρασίας.

Εξαεριστήρας καπνού για τζάκι: αρχή λειτουργίας, λειτουργία και χαρακτηριστικά

Ο αναρροφητήρας καπνού για ένα τζάκι είναι ένα καθολικό και απαραίτητο συστατικό στοιχείο. Λόγω αυτού του στοιχείου, το σύστημα θέρμανσης είναι σε θέση να λειτουργεί πιο παραγωγικά και να παρέχει πλήρη ασφάλεια.

Ο αναρροφητήρας καπνού για τα τζάκια μπορεί γρήγορα και αποτελεσματικά να αφαιρέσει όλους τους καπνούς και άλλα προϊόντα καύσης που προκύπτουν από την καύση και καύση καυσίμου στην εστία. Έτσι, μέσω αυτής της συσκευής, είναι δυνατή η ρύθμιση της εργασίας του μηχανισμού πρόσφυσης.

Οι κύριες ποικιλίες

Ο πυροσβεστήρας με τζάκι μπορεί να έχει διάφορα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, δομή. Για να γνωρίσετε τις κύριες ποικιλίες, σας συνιστούμε να διαβάσετε περισσότερα για αυτό τον πίνακα:

Η εστία για το τζάκι διαφέρει με την ελάχιστη ωριμότητα, τις μικρές διαστάσεις και το βάρος. Λόγω της γενικής δομής, η ίδια η πτερωτή βρίσκεται ακριβώς στον άξονα του κινητήρα.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα είναι η πολύ ισχυρή κίνηση και η δυνατότητα μονόπλευρης αναρρόφησης των αέριων μαζών. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι αυτή η κατηγορία ρυθμίζει ανεξάρτητα το επίπεδο, την ένταση και το ρυθμό απορρόφησης.

Κατηγορία DPE, DMP και DP

Η καμινάδα καπνού αυτών των κατηγοριών ανήκει στην κατηγορία των πυροσβεστών. Αυτή η κατηγορία είναι εγκατεστημένη και προορίζεται για τζάκια και σόμπες με φυγοκεντρικό, στροβιλοκίνητο ή αξονικό κινητήρα.

Είναι ενδιαφέρον να γνωρίζουμε: οι μηχανές που εκτρέπουν ανεξάρτητα τον καπνό αντιπροσωπεύονται από μια δομή ενός βρόχου και μερικές φορές ομοαξονικές. Αυτά τα μοντέλα είναι ικανά να αφαιρούν καπνό και σε κάθετες και οριζόντιες κατευθύνσεις. Η τοποθέτηση πρωτόγονων κατασκευών με μικρή μάζα είναι πολύ δυνατή με τα χέρια τους, αφού οι εγκαταστάσεις αυτές έχουν απλή δομή και μπορούν να εγκατασταθούν σε καμινάδα από μέταλλο και τούβλο.

Μαζικός και δυσκίνητος ανεμιστήρας με υψηλή ισχύ1

Τα κύρια στοιχεία κάθε μοντέλου

Σημαντικό: η τιμή των πυροσβεστήρων είναι υψηλότερη λόγω της δυνατότητας απλής διαχείρισης τους. Αν θέλετε να αγοράσετε έναν καθολικό ανεμιστήρα, συνιστούμε να δώσετε προτίμηση στα σχέδια που έχουν τη δυνατότητα οριζόντιας αφαίρεσης αέρα. Το πλαίσιο αυτών των μοντέλων είναι κατασκευασμένο από υλικά υψηλής αντοχής ή πυρίμαχων υλικών, όπως: ανοξείδωτο χάλυβα ή χυτοσίδηρο.

Χαρακτηριστικά της λειτουργίας

Ανεξάρτητα από το είδος κατασκευής που αγοράσατε, όλα τα μοντέλα έχουν κατά βάση παρόμοια δομή και αρχή λειτουργίας. Τα κύρια δομικά στοιχεία είναι ένα τραχύ, αξιόπιστο σώμα και κινητήρας, μέσω του οποίου εκτελείται το κύριο έργο. Επίσης σημαντικά είναι τα ακροφύσια αναρρόφησης και οι οδηγοί.

Η αρχή της λειτουργίας μιας τέτοιας συσκευής έχει ως εξής:

 1. Οι ψυχρές μάζες αέρα αρχίζουν να ρέουν από το δωμάτιο στο εσωτερικό του φούρνου.
 2. Ο αέρας αρχίζει να διέρχεται στο θάλαμο καύσης, μετά τον οποίο είναι κορεσμένος στον απαραίτητο βαθμό με οξυγόνο.
 3. Τα πτερύγια του ανεμιστήρα καυσαερίων κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας συνεχίζουν να κινούνται ενεργά και με σταθερή ταχύτητα.
 4. Ως αποτέλεσμα της καύσης καυσίμου, σχηματίζονται καπνός και προϊόντα καύσης, τα οποία μέσω αυτού του μηχανισμού έλξης ανεβαίνουν στην καμινάδα, έτσι δεν παραμένουν στον κλίβανο και δεν μπορούν να διεισδύσουν στο ίδιο το δωμάτιο.
 5. Η πτερωτή επιτρέπει τη ροή των αέριων μαζών λόγω της συνεχούς λειτουργίας της.

Η εγκατάσταση πραγματοποιείται απευθείας στην οροφή, στην κορυφή της καμινάδας

Μινιατούρα και διακριτικό μοντέλο, κατασκευασμένο σε μεταλλικό χρώμα

Ο χρόνος λειτουργίας του ανεμιστήρα είναι περίπου 3-6 ώρες

Έτσι, αυτό το απόσπασμα παίζει το ρόλο ενός τύπου ενισχυτικού ενισχυτή ώθησης και επιτρέπει την αποτελεσματικότερη απομάκρυνση του καπνού και άλλων επικίνδυνων και ανθυγιεινών προϊόντων καύσης.

Είναι ενδιαφέρον να γνωρίζετε: όταν επιλέγετε και αγοράζετε μια τέτοια συσκευή, προσέξτε τις θερμοκρασίες των θερμών αέριων μαζών και της ίδιας της καμινάδας. Τέτοιες συσκευές κατά κανόνα είναι ικανές να λειτουργούν σε ένα καθεστώς θερμοκρασίας που δεν υπερβαίνει τους 260 βαθμούς. Επίσης, πρέπει να απενεργοποιούνται περιοδικά, με αποτέλεσμα να κρυώνουν εντελώς. Κατά μέσο όρο, η διάρκεια της συνεχούς λειτουργίας του ανεμιστήρα τζάκι είναι από 3 έως 6 ώρες.

Μπορείτε να εξοικειωθείτε με τα διάφορα μοντέλα και τα χαρακτηριστικά της δομής τους, ανατρέχοντας τις φωτογραφίες σε αυτό το άρθρο.

Γιατί είναι κερδοφόρα;

Εάν σκέφτεστε αν αξίζει να εξοπλίσετε τον φούρνο ή το τζάκι σας με αυτό το στοιχείο, συνιστούμε να εξοικειωθείτε με τα παρακάτω πλεονεκτήματα που θα λάβετε κατά τη λειτουργία:

 • Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φούρνο ανά πάσα στιγμή του έτους, συμπεριλαμβανομένου του ισχυρού ανέμου, της βροχής και του χιονιού.
 • Το δωμάτιο είναι εγγυημένο ότι δεν θα πέσει σε διάφορα προϊόντα καύσης και αποσύνθεσης?
 • Τα κούτσουρα θα καούν στο φούρνο εξ 'ολοκλήρου λόγω της διαθεσιμότητας υψηλής ποιότητας και τακτικής εργασίας έλξης.
 • Αύξηση της μεταφοράς θερμότητας και της λήψης πιο ομοιόμορφη και γρήγορη θέρμανση των χώρων?
 • Ο καθαρισμός των αγωγών πραγματοποιείται μόνο 2-3 φορές το χρόνο με την κανονική χρήση της μονάδας θέρμανσης.
 • Η ζωή τέτοιων τζακιών αυξάνεται σημαντικά.

Φωτογραφία: άποψη καπνοδόχου και αναρροφητή καπνού από την πλευρά της οροφής

Υψηλή ισχύς και παραγωγικότητα, που συμπληρώνεται από ένα μοναδικό και κομψό εξωτερικό σχεδιασμό

Ένα απλό και φθηνό σχέδιο με μια μάσκα καλοριφέρ

Περισσότερες λεπτομέρειες με αυτές τις δυνατότητες μπορείτε να δείτε, βλέποντας επίσης το βίντεο σε αυτό το άρθρο.

Σημαντικό: επίσης στα πρόσθετα χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα τέτοιων συστημάτων είναι: η παραγωγή υψηλής ισχύος, η δυνατότητα εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας και η αντίσταση στη διάβρωση και τη σκουριά. Επιπλέον, τέτοιοι ανεμιστήρες, κατά κανόνα, έχουν απλή εγκατάσταση, μικρές διαστάσεις και βάρος. Ο σχεδιασμός μπορεί να λειτουργήσει ακόμη και τη νύχτα, επειδή έχει χαμηλό επίπεδο θορύβου και μεγάλη διάρκεια ζωής.

Συμβουλή: για μια λεπτομερή εισαγωγή στα χαρακτηριστικά και τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου μοντέλου σας, θα χρειαστείτε την οδηγία που συνοδεύει κάθε μονάδα του προϊόντος. Ο σωστά προσαρμοσμένος ανεμιστήρας θα αυξήσει επίσης σημαντικά την απόδοση της μονάδας θέρμανσης.

Όροι Χρήσης

Πριν χρησιμοποιήσετε αυτή τη συσκευή, συνιστάται να διαβάσετε και να λάβετε περαιτέρω υπόψη τις ακόλουθες βασικές απαιτήσεις και κανόνες:

 1. Μην ενεργοποιείτε τον απορροφητήρα καπνού εάν υπάρχουν ίχνη συμπύκνωσης ή κατά λάθος παγιδευμένο νερό στην επιφάνεια της συσκευής.
 2. Εάν πρέπει να επιθεωρήσετε ή να επιδιορθώσετε αυτό το αντικείμενο, φορέστε ειδική ενδυμασία και χρησιμοποιήστε μόνο ένα επαγγελματικό εργαλείο.
 3. Θυμηθείτε ότι ο αναρροφητήρας καπνού λειτουργεί με ηλεκτρική ενέργεια και ότι όλες οι ενέργειες που εκτελούνται πάνω του πρέπει να πραγματοποιούνται σκόπιμα.
 4. Η πρίζα πρέπει να είναι εξοπλισμένη με μηδενικό καλώδιο.
 5. Μην υπερφορτώνετε τον ανεμιστήρα και αφήστε τον να λειτουργεί χωρίς υπερθέρμανση και διατηρώντας τα μέσα στα πρότυπα του κατασκευαστή.

Φίλοι του τζακιού

Ο ανεμιστήρας τζάκι είναι σε θέση να λύσει πολλά προβλήματα. Δεν έχει σχεδιαστεί μόνο για να βελτιώσει την ώθηση στο τζάκι, αλλά επίσης αφαιρεί τον αέρα από το φούρνο καλά. Με την ίδια επιτυχία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συστήματα αερισμού γενικής ανταλλαγής.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Οι συσκευές αυτού του τύπου έρχονται με οριζόντια και κάθετη εκπομπή καπνού. Για την κατασκευή του αμαξώματος τους χρησιμοποιείται γαλβανισμένος χάλυβας ή χάλυβας εποξειδικού χάλυβα, ο οποίος δεν επηρεάζεται από το περιβάλλον. Ο σχεδιασμός προβλέπει δύο πτερωτές που βρίσκονται στον κινητήρα, ένας από τους οποίους έχει σχεδιαστεί για να αφαιρέσει τον καπνό, ο δεύτερος - για να κρυώσει αυτομάτως ο κινητήρας.

Ένας ανεμιστήρας με ανεμιστήρα μπορεί να περιλαμβάνει έναν ρυθμιστή ροής αέρα. Αυτό το εξάρτημα σας επιτρέπει να επιλέξετε τη βέλτιστη ταχύτητα του κινητήρα στις λειτουργίες: ανάφλεξη, σταθερή καύση, τηγάνισμα κρέατος (για μπάρμπεκιου). Αυτή η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει σε περιβάλλον από 0 έως + 200 ° C.

Ο απορροφητήρας καπνού είναι εξοπλισμένος με μονοφασικό ή τριφασικό κινητήρα με βαθμό απομόνωσης F. Διαθέτει σύστημα θερμικής προστασίας με αυτόματη λειτουργία επανεκκίνησης. Είναι εξοπλισμένο με πτερωτή, χαρακτηριστικό της οποίας είναι η παρουσία καμπύλων λεπίδων. Για να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια ζωής του προϊόντος, ο σχεδιασμός του παρέχει ρουλεμάν.

Είναι επίσης σημαντικό ο ανεμιστήρας του κλιβάνου να είναι εξοπλισμένος με λαβές ανύψωσης. Αυτό βοηθά στην απλοποίηση της διαδικασίας ανύψωσης και τοποθέτησής του στο σωλήνα από το τζάκι.

Αρχή λειτουργίας

Πριν φωτιστεί το τζάκι, ο αναρροφητήρας καπνού ενεργοποιείται με τη μέγιστη ταχύτητα για να αποβάλει τον κρύο αέρα.

Μετά την ανάφλεξη της φωτιάς, συνιστάται να επιλέξετε την ταχύτητα περιστροφής που επαρκεί για να αφαιρέσετε τον καπνό.

Ο ανεμιστήρας εξάτμισης βρίσκεται οριζόντια στην οροφή ή στην καμινάδα. Αλλά είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη η κατεύθυνση της ροής του αέρα. Επίσης, η συντήρηση του εξοπλισμού πρέπει να παρέχει ανεμπόδιστη πρόσβαση.

Εάν χρειάζεστε ανεμιστήρα για μπάρμπεκιου ή τζάκι, τα προϊόντα από το First Passage είναι στη διάθεσή σας. Όλα τα προϊόντα που παρουσιάζονται έχουν υποβληθεί σε κατάλληλες δοκιμές και πληρούν τα ισχύοντα πρότυπα ποιότητας. Προσφέρουμε δημοκρατικές τιμές και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε κάθε πελάτη. Εάν χρειάζεστε ανεμιστήρα για μπάρμπεκιου ή τζάκι, τα προϊόντα από το First Passage είναι στη διάθεσή σας. Όλα τα προϊόντα που παρουσιάζονται έχουν υποβληθεί σε κατάλληλες δοκιμές και πληρούν τα ισχύοντα πρότυπα ποιότητας. Προσφέρουμε δημοκρατικές τιμές και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε κάθε πελάτη.

Εξαντλητής καπνού για τζάκια και σόμπες

Ο μετρητής καυσαερίων RS είναι εφοδιασμένος με οριζόντια απόρριψη απαερίων με θερμοκρασία μέχρι 250 ° C

Ο RSV είναι εφοδιασμένος με κατακόρυφη εκροή καυσαερίων με θερμοκρασία μέχρι 250 ° C

• Δεν υπάρχει καπνός στο δωμάτιο
• Δεν υπάρχει αντίστροφη ροή αερίου
• Εξαγωγή αέρα από εσωτερικούς χώρους
• Ενσωματωμένος μηχανισμός ασφαλείας

Εφαρμογή

Το μηχανικό σύστημα αφαίρεσης αερίων για μεμονωμένα τζάκια στερεών καυσίμων χρησιμοποιείται όταν προκύπτουν προβλήματα με την καμινάδα λόγω κακής επιλογής ή πολύ μικρής καμινάδας και λόγω των μετεωρολογικών χαρακτηριστικών του εδάφους.

Διακόπτης υπηρεσίας
Διακόπτης υπηρεσίας REPU-2

Ρυθμιστής ταχύτητας
EFC16

EFC18
Έλεγχος ραδιοφώνου EW 41

Φλάντζα για την στερέωση και την εγκατάσταση εξαντλητών καπνού

Σε κρίσιμες περιπτώσεις είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα σύστημα εξάτμισης καπνού (εγκατεστημένο στο επάνω μέρος της καπνοδόχου), το οποίο καθιστά δυνατή την επίτευξη του απαιτούμενου βυθίσματος στην καπνοδόχο (καμινάδα). Η λειτουργία του ανεμιστήρα εξάτμισης ελέγχεται από έναν ελεγκτή ταχύτητας EFC 16, EFC 18 με θερμική ενεργοποίηση / απενεργοποίηση ή τηλεχειριστήριο EW 41.

Με τη βοήθεια του EFC 16, ο αναρροφητήρας καπνού ενεργοποιείται και απενεργοποιείται χειροκίνητα και η ράβδος έλξης επιλέγεται με το χέρι (χειροκίνητα). Τα χειριστήρια διαθέτουν μια λαβή ενεργοποίησης / απενεργοποίησης και μια λυχνία LED που δείχνει τον τρόπο λειτουργίας. Η στροφή προς τα δεξιά μετά το σημείο ενεργοποίησης / απενεργοποίησης μειώνει τον αριθμό περιστροφών του ανεμιστήρα εξαγωγής.

Όταν χρησιμοποιείτε το EFC 18, η τροφοδοσία ενεργοποιείται πατώντας το κουμπί εκκίνησης. Ο ανεμιστήρας εξαγωγής περιστρέφεται για 7 λεπτά με τη μέγιστη ταχύτητα έτσι ώστε λόγω του ισχυρού βυθίσματος να είναι εύκολο να ανάψει η φωτιά. Στη συνέχεια λειτουργεί στην κανονική λειτουργία. Αυτή η λειτουργία καθορίστηκε από επαρκή για ασφαλή και αξιόπιστη λειτουργία του ανεμιστήρα εξαγωγής. Για την επένδυση του καυσόξυλου, μπορείτε να πατήσετε ξανά το κουμπί "μέγιστη ταχύτητα" για 3 λεπτά. Αυτό θα διευκολύνει την ανάφλεξη και την αποτροπή της διαφυγής αερίου από την πόρτα του τζακιού.

Επιπλέον, ο ρυθμιστής EFC 18 είναι εφοδιασμένος με αισθητήρα θερμοκρασίας, τοποθετημένος κάτω από τον ανεμιστήρα εξαγωγής. Όταν επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία (επιλεκτικά: 20 ° C, 40 ° C, 80 ° C), ο αναρροφητήρας καπνού συνδέεται βίαια. Αυτή η λειτουργία προστατεύει τον αναρροφητήρα από υπερθέρμανση. Αντίθετα, εάν η θερμοκρασία πέσει για περισσότερο από 45 λεπτά, ο απορροφητήρας καπνού απενεργοποιείται, πράγμα που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις σόμπες πλακιδίων καθώς ψύχεται η εστία.

Για ευκολότερη εγκατάσταση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναλλακτικά το ραδιόφωνο EW 41. Έχει τις ίδιες λειτουργίες με το EFC 18.

Στην περίπτωση προβλημάτων που οφείλονται σε μετεωρολογικές συνθήκες (για παράδειγμα, δίνες), ο εξάτμισης καπνού, λόγω του σχεδιασμού και της λειτουργίας του, εμποδίζει την επίδραση στο ρεύμα της καπνοδόχου.

Ο σχεδιασμός / σχεδιασμός των απαιτούμενων οργάνων πραγματοποιείται μέσω του υπολογισμού των καμινάδων σύμφωνα με τα DIN 4705 και EN 13384, τα οποία έχουν την επιλογή "καυσαερίων".

Το μηχανικό σύστημα εξάτμισης είναι μια οικονομικά αποδοτική και δικαιολογημένη επένδυση στην αξιόπιστη εξάλειψη των προβλημάτων τσιμούχας.

Απορροφητήρας καπνού για τζάκι

Τζάκια σε ιδιωτικές κατοικίες έχουν γίνει από καιρό αναπόσπαστο μέρος. Αλλά αν πριν χρησιμοποιηθούν ως πρόσθετη πηγή θέρμανσης, τώρα αυτές οι συσκευές έχουν υποστεί σημαντικές βελτιώσεις. Τα τζάκια υψηλής ποιότητας έχουν γίνει ασφαλή λόγω των υλικών από τα οποία κατασκευάζονται. Το γυαλί ανθεκτικό στη θερμότητα δεν καταστρέφει τη συνολική σχεδίαση, αλλά αποκλείει τη δυνατότητα πυρκαγιάς. Επίσης στο συγκρότημα εισέρχεται συχνότερα στον εξάτμισης καπνού για το τζάκι, το οποίο παρέχει πρόσφυση και εξαιρετική εργασία του συστήματος απομάκρυνσης καπνού. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε ειδικά για τους ανεμιστήρες για τις καμινάδες.

Είδη ανεμιστήρων τζάκι

Ο ανεμιστήρας τζακιού είναι μια ειδική συσκευή, σκοπός της οποίας είναι η βελτιστοποίηση της εργασίας του τζακιού και της σόμπας. Είναι ο εξαντλητής καπνού που εμποδίζει την είσοδο καπνού ή άλλων αερίων σε κλειστό χώρο εάν το φυσικό σύστημα απομάκρυνσης καπνού δεν λειτουργεί καλά. Ο ανεμιστήρας του τζακιού συμπληρώνει το έργο της καμινάδας ή οποιουδήποτε άλλου συστήματος προστασίας από τον καπνό, αλλά είναι μάλλον ένα βελτιωμένο ανάλογο, το οποίο πλέον χρησιμοποιείται συνηθέστερα σε συνεργασία. Είναι εγκατεστημένο απευθείας στα τζάκια ως απορροφητήρας καπνού για στάσιμα μπάρμπεκιου, φούρνους μπάνιου και μπάρμπεκιου. Αυτή η συσκευή χρησιμοποιείται συχνά ακόμη και σε ολόκληρο το σύνολο των πυροσβεστικών.

Υπάρχουν δύο τύποι ανεμιστήρων τζάκι:

 • Ένας ανεμιστήρας με μια κάθετη βρύση είναι στάνταρ για εγκατάσταση σε σπίτια. Αντέχει μια θερμοκρασία έκθεσης πάνω από 210 μοίρες, η ισχύς είναι απολύτως επαρκής για να εξασφαλίσει ένα κανονικό ρεύμα. Εξοπλισμένο με διάφορες λειτουργίες, οι οποίες εξοικονομούν σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας. Για παράδειγμα, για να εξασφαλιστεί η κανονική λειτουργία του τζακιού, αρκεί να το χρησιμοποιήσετε σε πλήρη ισχύ μόνο μέχρι την πλήρη απόσυρση του κρύου αέρα, τότε μπορείτε να μεταβείτε σε οικονομικό τρόπο λειτουργίας.
 • Η οριζόντια βρύση στο μηχανισμό ανεμιστήρα είναι πιο ισχυρή. Είναι σε θέση να βγάλει τη φωτιά μετά από έντονη φωτιά και στη συνέχεια να εργάζεται σε κανονική λειτουργία, χωρίς να χρειάζεται πρόσθετη συντήρηση. Λόγω της ιδιαίτερης μορφής του, η αιθάλη και η αιθάλη προσκρούουν στο σύστημα πολύ περισσότερο. Η συσκευή λειτουργεί τέλεια σε οποιαδήποτε, ακόμη και την πιο κρύα εποχή του χρόνου και ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση ενός συστήματος θέρμανσης ακριβώς λόγω του τζακιού.

Ανάλογα με τους σκοπούς για τους οποίους αγοράζεται ο ανεμιστήρας οροφής για ένα τζάκι, υπάρχει μια ειδική ταξινόμηση:

 • Απορροφητήρες καπνού τύπου D. Μία μικρή συσκευή, όπου ο τροχός βρίσκεται στον πιο τρέχοντα κινητήρα.
 • Δυμμοσός DN (Πίεση). Αυτός ο τύπος ανεμιστήρα περιγράφει την ίδια δομή κινητήρα όπως εκείνη της ταξινόμησης Δ Ωστόσο, είναι πιο ανθεκτικά λόγω της πιο ισχυρό ενεργοποιητή, αέρας αναρροφάται μονομερή τρόπο επιτρέπει τη ρύθμιση της ροής του αέρα τροφοδοσίας?
 • Εξάτμιση καπνού DPE (Ηλεκτρική φωτιά). Ο τύπος του κινητήρα μπορεί να είναι διαφορετικός - αξονικός, φυγοκεντρικός. Αλλά το κύριο πλεονέκτημά του είναι ότι ο μηχανισμός δεν απαιτεί σταθερή εγκατάσταση, αλλά είναι φορητή και λειτουργεί με ηλεκτρική ενέργεια.
 • Ο τύπος SPE περιλαμβάνει επίσης εξαντλητές καπνού της ταξινόμησης DPM (πυροσβεστική μηχανή) και DP (ρυμουλκούμενο). Όλες αυτές οι συσκευές είναι σχεδιασμένες για τζάκια με στροβιλο, αξονική, φυγοκεντρική κινητήρα.

Πότε πρέπει να βάλω ανεμιστήρα καπνού;

Δεδομένου ότι το σύστημα απομάκρυνσης καπνού με τη βοήθεια ανεμιστήρα είναι αρκετά ακριβό, η παρουσία του στο τζάκι δεν είναι απαραίτητη. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι κρίσιμοι παράγοντες που δεν μπορούν να αγνοηθούν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Σε αυτή την περίπτωση, το ζήτημα της ύπαρξης ενός εξαντλητή καπνού μπορεί να σταθεί όρθιο, καθώς μόνο αυτό μπορεί να προσφέρει μια ασφαλή και άνετη χρήση του τζακιού στο σπίτι:

 • Για τη ροή του οξυγόνου στο δωμάτιο. Οι άνθρωποι συχνά παραπονιούνται ότι σε ένα δωμάτιο όπου ένα τζάκι καίγεται, είναι δυσάρεστο να είναι. Αυτό σημαίνει ότι ο φούρνος εξαντλείται. Δηλαδή, αυτό συμβαίνει λόγω του γεγονότος ότι ο αέρας δεν έχει χρόνο να εισέλθει φυσικά στο δωμάτιο. Προφανώς, στην περίπτωση αυτή η ισχύς του κλιβάνου είναι πολύ υψηλή για το τετράγωνο του δωματίου και δεν έχει χρόνο για να αερίσει σωστά. Οι εξαντλητές καπνού τύπου D ή DN θα αντιμετωπίσουν εύκολα αυτό το πρόβλημα.
 • Για να απαλλαγείτε από καπνούς και αιθάλη. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η εξάτμιση καπνού είναι μια συσκευή για τη βελτίωση της πρόσφυσης. Ήδη σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να βοηθήσει σημαντικά στη δυσλειτουργία της καμινάδας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ότι όταν το σύστημα εξαερισμού είναι εντελώς εκτός λειτουργίας, ο αναρροφητήρας καπνού βοηθά μόνο εν μέρει. Καμία συσκευή δεν μπορεί να λειτουργήσει περισσότερο από τέσσερις ώρες στη μέγιστη θερμοκρασία.

Κατά την επιλογή ενός πυροσβεστήρα καπνού, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες της σύνδεσης ηλεκτρικής ενέργειας στο σπίτι. Εάν υπάρχουν σημαντικές αυξήσεις τάσης ή προσωρινές διακοπές, ο απορροφητήρας καπνού μπορεί να αποτελέσει περισσότερο πρόβλημα στο έργο του τζακιού παρά ένας βοηθός. Χωρίς ηλεκτρική ενέργεια, θα είναι άχρηστο και μπορεί να εμποδίσει την πρόσβαση στην καμινάδα, περιπλέκοντας έτσι περαιτέρω το έργο του φυσικού βυθίσματος.

Αρχή λειτουργίας και σχεδιαστικά χαρακτηριστικά

Παρά την ποικιλία σχεδιασμών ανεμιστήρων, όλοι λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο και κατασκευάζονται από παρόμοια υλικά. Η βάση για την παραγωγή είναι γαλβανισμένος χάλυβας, εποξειδική επίστρωση - για να εξασφαλιστεί ότι ο μηχανισμός είναι ανθεκτικός στις καιρικές συνθήκες. Το ορυκτό μαλλί είναι απαραίτητο για θερμική και ηχομόνωση. Το διάτρητο περίβλημα είναι υπεύθυνο για τη συνεχή κυκλοφορία και ψύξη του συστήματος. Ο θερμοστάτης ελέγχει τη λειτουργία ανάλογα με τη θερμοκρασία.

Η αρχή του πυροσβεστήρα:

 • Ο ψυχρός αέρας τροφοδοτείται από το δωμάτιο για να φουσκώσει τη φωτιά στο φούρνο.
 • Ο μηχανισμός του εγκατεστημένου αναρροφητή καπνού στην οροφή αρχίζει να περιστρέφεται σε βάρος του κινητήρα.
 • Η αιθάλη, η αιθάλη και άλλα προϊόντα ανάφλεξης επιτυχώς εξέρχονται από την καμινάδα.
 • Λόγω του ότι ψυχρός αέρας εισέρχεται στο κέντρο του τροχού, ο ανεμιστήρας αυξάνει το ρεύμα αέρα.

Ανεξάρτητα από τη διαμόρφωση και την ισχύ, οποιοσδήποτε φυσητήρας δεν μπορεί να λειτουργήσει περισσότερο από τέσσερις ώρες και η μέγιστη θερμοκρασία είναι 250 μοίρες.

Επιλογή ανεμιστήρα καμινάδας

Πριν αγοράσετε έναν εξαντλητή καπνού, θα πρέπει να προσδιορίσετε μόνοι σας μερικούς βασικούς παράγοντες που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη σωστή επιλογή σε κάθε ποικιλία:

 • Είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί ο σκοπός για τον οποίο αγοράστηκε η συσκευή και τα φορτία που θα της ανατεθούν.
 • Πρέπει να δοθεί προσοχή στις λειτουργίες, την αξιοπιστία του υλικού και την αρχή της λειτουργίας του συστήματος.
 • Είναι απαραίτητο να παρακολουθήσετε την αγορά πρόσθετων εξαρτημάτων, με τη μορφή ειδικών συνδετήρων, προστασίας από καιρικές συνθήκες και υπερθέρμανσης. Εάν όλα τα στοιχεία είναι σωστά, θα είναι πολύ πιο εύκολο να εγκαταστήσετε το σύστημα και η περίοδος εκμετάλλευσης θα αυξηθεί από το τζάκι.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Για όσους διαθέτουν τζάκι, λόγω της ακατάλληλης σχεδιασμού δεν είναι σε χρήση, οι οποίοι βρίσκονται συνεχώς στην αίθουσα η μυρωδιά του καψίματος, η καμινάδα είναι πολύ χαμηλή και στενή καμινάδα, η αγορά του ανεμιστήρα για το τζάκι είναι η καλύτερη επιλογή για την επίλυση προβλημάτων. Αυτή η συσκευή έχει πολλά σημαντικά πλεονεκτήματα:

 • Με μεγάλη ισχύ εξόδου, είναι αρκετά οικονομικό.
 • Ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες και σεζόν.
 • Απλή για αυτοεγκατάσταση και περαιτέρω συντήρηση.
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φούρνους. Με ανεμιστήρες ανεμιστήρα, η λειτουργία τους γίνεται πολύ πιο εύκολη. Ανεξάρτητα από το εάν το καύσιμο λειτουργεί, στερεό, υγρό ή αέριο.
 • Ζυγίζει λίγο, δεν κάνει θόρυβο.
 • Αυξάνει τη διάρκεια ζωής του τζακιού.

Αλλά φυσικά, αυτή η συσκευή έχει τα μειονεκτήματά της:

 • Δεν μπορείτε να αγνοήσετε την υψηλή τιμή της συσκευής.
 • Όταν η τροφοδοσία είναι απενεργοποιημένη, ο ανεμιστήρας σταματά να λειτουργεί. Και όχι μόνο θα παύσει να παρέχει έλξη, αλλά μπορεί επίσης να περιπλέξει την απελευθέρωση οξυγόνου κατ 'αρχήν.

Έτσι, γίνεται φανερό ότι ο ανεμιστήρας του τζακιού είναι πλέον σχεδόν απαραίτητη σε κάθε σπίτι όπου υπάρχει τζάκι. Παρά τα μειονεκτήματά της, τα πλεονεκτήματα είναι μια τάξη μεγέθους μεγαλύτερη, Συνεπώς, η αγορά μιας τέτοιας συσκευής αξίζει σίγουρα να θεωρηθεί ως επιλογή.

Εξαντλητές καπνού στον καπνό

προς τα πίσω

Τι είναι ο ανεμιστήρας τζάκι;

Ένας ανεμιστήρας τζάκι είναι μια συσκευή που βοηθά στη χρήση τζακιού ή σόμπα με μέγιστη άνεση και αποτελεσματικότητα. Ο ανεμιστήρας που είναι εγκατεστημένος στην καμινάδα εξασφαλίζει ότι η καμινάδα διατηρεί πάντα το βέλτιστο ρεύμα, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες, την ατμοσφαιρική και την αιολική πίεση, το έδαφος, το μήκος και τη διαμόρφωση της καμινάδας.

Η βέλτιστη σταθερή ώθηση αποφεύγει τον καπνό, την αιθάλη και την οσμή που εισέρχονται στο δωμάτιο, εξασφαλίζει ομαλή μέγιστη καύση στερεών καυσίμων και διατηρεί την απόδοση του κλιβάνου ή του τζακιού στο μέγιστο επίπεδο.

Ανεμιστήρες από τζάκι (εξαντλητές καπνού)

Οι ανεμιστήρες τζάκι είναι η πιο αποτελεσματική λύση αν δεν υπάρχει αρκετό βύθισμα στην καμινάδα / καμινάδα. Οι ανεμιστήρες τζάκι τοποθετούνται στην κορυφή της καμινάδας και αντέχουν θερμοκρασίες καυσαερίων μέχρι 250 ° C. Ο σχεδιασμός των ανεμιστήρων επιτρέπει την εύκολη συντήρηση της καμινάδας με ένα σκούπισμα καμινάδας.

Οι απορροφητήρες καπνού τζακιού είναι σχεδιασμένοι για όλες τις συσκευές θέρμανσης, από μικρά οικιακά τζάκια μέχρι θερμοσίφωνες με θερμική ισχύ μέχρι 2 MW.

Κάντε έναν μαθηματικό υπολογισμό απαραίτητο στην περίπτωσή σας για έναν εξαντλητή καπνού και να πάρετε την καλύτερη τιμή για έναν καπνό απορροφητήρα καπνού μέσω τηλεφώνου +7 (495) 664-53-21 ή με την παραγγελία μιας κλήσης επιστροφής.