Χρειάζεστε ένα φυσικό εκχύλισμα στην κουζίνα;

Όλη τη στιγμή της ημέρας.

Ενώ υπάρχει επισκευή, θέλω να θέσω τη διαδρομή για εξαναγκαστική εξόρυξη και υπάρχουν πολλές ερωτήσεις.

Αρχικά δεδομένα:
Το κανάλι εξαερισμού και η μελλοντική ηλεκτρική κουζίνα με την κουκούλα βρίσκονται στις απέναντι πλευρές της κουζίνας. Η απόσταση μεταξύ των τοίχων είναι 2,95 μ. Η τρύπα στον τοίχο είναι 125 * 125mm, κάτω από την οροφή.

Σκοπεύω να κατεβάσω τη γυψοσανίδα από την οροφή και να κρύψω τη διάτρηση αλουμινίου με διάμετρο 125 mm, την οποία θα τυλίξω με κάποιο είδος νεροχύτη (για απομόνωση θορύβου). Στην οπή στον τοίχο, στερεώστε τη φλάντζα στην οποία θα στερεωθεί το περιλαίμιο. Το δεύτερο άκρο, στο οποίο ο ίδιος ο εκσκαφέας θα ενταχθεί στο μέλλον, αφήνει ελεύθερο.

Ερωτήσεις:
Είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια πρόσθετη τρύπα για το φυσικό σχέδιο εάν υπάρχει εξαναγκασμένο σχέδιο; Δηλαδή. Χρησιμοποιώντας ένα μπλουζάκι για να φέρετε σε αυτό το κανάλι ένα άλλο άνοιγμα για εισαγωγή αέρα.
Ανάγκη για τέτοιες βαλβίδες ελέγχου σχήματος, και αν ναι, σε ποια θέση βρίσκονται καλύτερα;

Τι είδους αερισμό θα επιλέξετε στην κουζίνα

Η εγκατάσταση του εξαερισμού στην κουζίνα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες στη διαρρύθμιση ενός διαμερίσματος για μια άνετη διαμονή. Ο εξαερισμός της κουζίνας εμποδίζει τη διείσδυση δυσάρεστων οσμών σε όλο το διαμέρισμα και σε όλους τους χώρους καθιστικού.

Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες στη διαρρύθμιση ενός διαμερίσματος για μια άνετη διαμονή είναι η εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού

Σχετικά με την ποικιλία των τύπων συστημάτων εξαερισμού

Ο εξαερισμός στο διαμέρισμα έχει διάφορα σχήματα και διαφέρει στη διάταξη τους. Για την κουζίνα η εγκατάσταση είναι κατάλληλη:

 • εξαερισμού, ο οποίος λειτουργεί με βάση την αρχή της εξαγωγής αέρα από το δωμάτιο, ενώ εμφανίζεται νέος αέρας, με βάση την πτώση της πίεσης.
 • Το φυσικό σύστημα εξαερισμού, το έργο του οποίου συνίσταται στην πραγματοποίηση της εισροής νωπού οξυγόνου και στην απομάκρυνση του εσωτερικού οξυγόνου μέσω των επιπέδων πίεσης.
 • εξαερισμός για την κουζίνα στο διαμέρισμα, χάρη στην οποία τοποθετείται νέος αέρας, και η παλιά αποβάλλεται. σύστημα τροφοδοσίας καυσαερίων.

Σε περίπτωση αερισμού κουζίνας, εγκαθίστανται ειδικές συσκευές (η διαίρεσή τους γίνεται σύμφωνα με τη μέθοδο εγκατάστασης).

 1. Ενσωματωμένη κουκούλα, η οποία έχει μια μη τυποποιημένη στερέωση, η οποία είναι κατάλληλη για εγκατάσταση σε ένα τραπέζι κουζίνας ή σε ένα ντουλάπι τοίχου. Αυτό το χαρακτηριστικό έκανε την κουκούλα αρκετά δημοφιλής.
 2. Το σύστημα καυσαερίων ονομάζεται επίπεδο και είναι αρκετά υψηλό. Η εγκατάσταση στο δωμάτιο πραγματοποιείται στην περιοχή ενός κρεμασμένου ντουλαπιού και μιας σόμπας αερίου.
 3. Η κουκούλα του νησιού αναρτάται στην οροφή και είναι κατάλληλη για εγκατάσταση σε διαμέρισμα πολυώροφου κτιρίου.
 4. Το γωνιακό σύστημα τοποθετείται στις γωνίες.
 5. Ο τοίχος είναι τοποθετημένος στον τοίχο - πάνω από τη σόμπα.

Η κουκούλα τοίχου στην κουζίνα είναι τοποθετημένη πάνω από τη σόμπα

Το δωμάτιο για φαγητό μπορεί να είναι εξοπλισμένο με τοπικό και γενικό αερισμό. Στην πρώτη περίπτωση μιλάμε για τον εξαερισμό, ο οποίος είναι εγκατεστημένος στην περιοχή των πιο προβληματικών χώρων (επιφάνεια μαγειρέματος, ατμοκατασκευαστής, μπάρμπεκιου) σε μια ιδιωτική κατοικία / διαμέρισμα. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να τοποθετήσετε την κουκούλα με όλες τις απαραίτητες διαστάσεις και να ρυθμίσετε την ταχύτητα του αέρα. Το μόνο, αλλά σημαντικό μείον είναι ο θόρυβος του μοντέλου, ανεξάρτητα από την τιμή του.

Μια άλλη, όσο δύσκολη επιλογή, είναι η εγκατάσταση ενός μεμονωμένου κουκούλα σε μια ιδιωτική κατοικία. Η κατασκευή του είναι κατάλληλη για την ανάπτυξη ενός μοναδικού σχεδίου. Αυτή η επιλογή περιλαμβάνει την εγκατάσταση ομπρέλας κουζίνας με ένθετα που συλλαμβάνουν αποθέσεις λίπους. Οι απαιτήσεις για τον εξαερισμό, όσον αφορά την τοποθεσία, πρόκειται να εγκατασταθούν στο πίσω δωμάτιο ή στη σοφίτα, προκειμένου να διασφαλιστεί η αθόρυβη λειτουργία.

Μιλώντας για τον γενικό αερισμό ανταλλαγής / τροφοδοσίας και εξαγωγής, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ασχολείται με την παραγωγή ανταλλαγής αέρα σε όλη την κουζίνα, αλλά διαφέρει ελάχιστα από την παραγωγικότητα σε σχέση με το τοπικό σύστημα. Αυτό οφείλεται στην ανάγκη να παρέχεται μια κουκούλα σε διάφορες ζώνες. Εάν η κουζίνα σας δεν υπερβαίνει το μέγεθος των 7 τ.μ., τότε ο εξαερισμός με υποχρεωτική παροχή αέρα είναι ιδανικός - μπορεί να τοποθετηθεί ή όχι.

Ο εξαερισμός στην κουζίνα ή στην τραπεζαρία είναι σχεδιασμένος σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες και πολλαπλούς κανόνες.

Ο εξαερισμός της κουζίνας έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με καθορισμένους κανόνες και πολλαπλούς κανόνες

Πώς να αποφασίσετε κατά την επιλογή μιας κουκούλας και ενός ανεμιστήρα;

Πριν από την εγκατάσταση αυτού ή εκείνου του συστήματος στην κουζίνα στο διαμέρισμα, είναι σημαντικό να εξεταστεί όχι μόνο η εμφάνιση, αλλά και άλλοι παράγοντες που είναι απαραίτητοι για την κανονική ζωή. Αρχικά, προσδιορίζεται το μέγεθος / διάμετρος των συστημάτων εξαερισμού.

Για να γίνει αυτό σωστά, θα πρέπει να μετρήσετε τον άξονα εξαερισμού - το μέγεθος του ανεμιστήρα θα είναι μεγαλύτερο κατά 10-15 cm. Στη συνέχεια, είναι σημαντικό να υπολογίσετε την απόδοση της συσκευής. Για να γίνει αυτό, πρέπει να εκτελέσετε διάφορες μαθηματικές ενέργειες: πολλαπλασιάστε το μήκος με το πλάτος και το ύψος και, στη συνέχεια, αφαιρέστε τον όγκο που καταλαμβάνει το έπιπλο. Το προκύπτον ψηφίο πολλαπλασιάζεται επί 6 και ξεχωριστά κατά 12. Κατά τον υπολογισμό αυτών των ορίων, μπορείτε να επιλέξετε σωστά τον ανεμιστήρα στην κουζίνα.

Αν οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο συνδυάζεται με την κουζίνα, και τα δύο δωμάτια λαμβάνονται υπόψη. Μην ξεχνάτε την ένταση της ισχυρής συσκευής. Γενικά, μια κουζίνα μεγέθους 6 μέτρων θα είναι πλήρως εξοπλισμένη με ανεμιστήρα, η χωρητικότητα της οποίας φτάνει τα 180 κυβικά μέτρα την ώρα. Εγκαταστήστε τον εξαερισμό στην κουζίνα που μετρά 10 μέτρα δοχείο με χωρητικότητα 220 έως 300 κυβικά μέτρα.

Στην περίπτωση που ο φρεάτιο φρέατος είναι μικρότερος από τον ανεμιστήρα, πρέπει να δοθεί προσοχή σε υπερσυμπιεστές με υψηλότερη ισχύ.

Χαρακτηριστικά των συστημάτων εξαερισμού για κουζίνες

Κατά την επιλογή των οπαδών, είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη όχι μόνο το μέγεθος και η απόδοση. Ο εξαερισμός στην κουζίνα θα πρέπει να είναι εφοδιασμένος με ένα ειδικό δίχτυ, αποτρέποντας την επίσκεψη του σπιτιού από έντομα από τον άξονα εξαερισμού.

Μια σημαντική απαίτηση των πελατών είναι η αφαίρεση του μπροστινού πίνακα για εύκολο καθαρισμό. Στο διαμέρισμα μέσω των αγωγών αερισμού δεν διείσδυσαν τις μυρωδιές από την κουζίνα ενός άλλου, είναι απαραίτητο να επιλέξει μια συσκευή που έχει μια βαλβίδα ελέγχου, με στόχο την αποτροπή της αντίθετης έλξης.

Ο αυτοεπιπεδούμενος εξαερισμός στην κουζίνα μπορεί να συμπληρωθεί με ένα διακόπτη στο καλώδιο.

Σχετικά με τον φυσικό εξαερισμό

Το φυσικό σύστημα εξαερισμού έγινε δημοφιλές ακόμα και όταν κατασκευάζονταν ιδιωτικές κατοικίες παλαιού τύπου. Λεπτά του συστήματος υπό ένα τέτοιο σχήμα στην ανάγκη για συνεχή έλεγχο των ρευμάτων των καναλιών εξαερισμού. Δύο επιλογές χρησιμοποιούνται για τη σωστή επαλήθευση.

 1. Εάν η φυσική συσκευή είναι εγκατεστημένη κάτω από την οροφή, τότε είναι αρκετό ένα φύλλο χαρτιού: όταν κλείνετε τον εξαερισμό, το φύλλο θα κολλήσει και θα δείξει την κατάσταση λειτουργίας του εξαερισμού στην ιδιωτική κατοικία.
 2. Εκτός από το φύλλο, το σύστημα ελέγχεται με ένα αναμμένο ταιριάζει ή έναν αναπτήρα τσιγάρων. Με ένα λειτουργικό σύστημα εξαερισμού, η φλόγα θα αλλάξει κατεύθυνση.

Ελέγξτε το ρεύμα των αγωγών αερισμού με έναν αναπτήρα τσιγάρων

Εάν υπάρχει πρόβλημα με το φυσικό σύστημα εξαερισμού, ολόκληρος ο άξονας και ο αγωγός εξαερισμού πρέπει να καθαρίζονται.

Εάν δεν υπάρχει αποτέλεσμα, μόνο ειδικοί μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Με την ευκαιρία, χρησιμοποιώντας φυσικά συστήματα εξαερισμού, μπορείτε να "ανταμείψετε" τον εαυτό σας με πολλά προβλήματα λόγω των ελλείψεων των συσκευών και της αναποτελεσματικής λειτουργίας.

Το μειονέκτημα του συστήματος φυσικού αερισμού με ελλείποντα βοηθητικά ανεμιστήρες είναι ότι μπορεί να οδηγήσει σε ανατροπή της ώσης λόγω εξωτερικών παραγόντων ή αλλαγών στην κατεύθυνση του αέρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλύτερο να παρέχετε κανάλια στην οδό - για παράδειγμα, στην οροφή.

Ένα σημαντικό στάδιο αυτής της διαδικασίας είναι η μόνωση των σωλήνων και των αγωγών, που διέρχονται από κρύα μέρη. Με τους αεραγωγούς που εκτείνονται στο δρόμο, η εργασία τους θα εκτελείται μόνο όταν ο ανεμιστήρας είναι ενεργοποιημένος.

Σχετικά με το Forced System

Ο αναγκαστικός εξαερισμός δεν μοιάζει με φυσικό εξαερισμό, διότι είναι πραγματικά το πιο αποτελεσματικό σύστημα που συμμετέχει σε επαρκή αεροπορική ανταλλαγή ιδιωτικής κατοικίας, κουζίνας κλπ. Με τη σωστή επιλογή των παραμέτρων, όταν λαμβάνεται υπόψη η συχνότητα της ανταλλαγής αέρα, το έργο του εξαναγκασμένου εξαερισμού της κουζίνας θα είναι αποτελεσματικό και μακροπρόθεσμα.

Το σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού είναι εξοπλισμένο με μια προβληματική οργάνωση του φυσικού τύπου και την αναποτελεσματικότητα άλλων συσκευών εξαερισμού. Η μονάδα κουζίνας είναι εξοπλισμένη με μια αναγκαστική συσκευή σε ορισμένες περιπτώσεις. Όταν οι βαλβίδες εισαγωγής εγκαθίστανται ξεχωριστά, οι οποίες παρέχουν εναλλάκτη αέρα, και οι ανεμιστήρες εξαγωγής τοποθετούνται στην είσοδο του παρμπρίζ. Τόσο αυτό όσο και άλλες συσκευές λειτουργούν με την αρχή μιας μηχανικής έγχυσης αέρα.

Αν διεξάγει ένα υποχρεωτικό σύστημα, είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου μια ποικιλία των διαθέσιμων επιλογών, ορισμένες από αυτές είναι πλήρως αυτοματοποιημένη, ενώ ορισμένα έχουν ειδικούς αισθητήρες έχουν σχεδιαστεί για να προσδιοριστεί το επίπεδο της υγρασίας και της θερμοκρασίας. Μια τέτοια πρόσθετη ρύθμιση είναι απαραίτητη για οικονομικότερο υπολογισμό της ηλεκτρικής ενέργειας.

Επιλέγοντας την τεχνική στην γωνιά του σπιτιού, εξετάστε ορισμένους παράγοντες.

 1. Κατά την εγκατάσταση συστήματος εξαναγκασμένου εξαερισμού, η καλύτερη επιλογή είναι ο αερισμός. Θα οργανώσει όχι μόνο μια ιδιωτική κατοικία, αλλά και άλλες μεγάλες περιοχές. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν μικρότερες επιλογές, για χαμηλά ανώτατα όρια, κανένας από αυτούς δεν θα κάνει.
 2. Μπορείτε να διακόψετε την επιλογή του εξαναγκασμένου εξαερισμού μονομπλόκ. Μία τέτοια συσκευή εξαερισμού είναι πλήρως αυτοματοποιημένη, και έχει ένα φύσημα ανεμιστήρας αναρροφά αέρα φίλτρα σχεδιάζονται για χονδρόκοκκων και λεπτόκοκκων καθαρισμό και την απομάκρυνση των ακαθαρσιών, ενός θερμαντήρα και ένα τμήμα ψύξης.

Μπορείτε να συνδυάσετε αυτό, συνοψίζοντας το έργο του αναγκαστικού συστήματος. Απαιτείται μηχανισμός εξαναγκασμού εξαερισμού για σπίτια με μη λειτουργικό φυσικό σύστημα. Η ανάγκη για συσκευή εξαερισμού είναι υποχρεωτική για όσους δεν παίρνουν αέρα από το δρόμο προς το σπίτι, δεν υποβάλλονται σε καθαρισμό, μην βγαίνουν στο δρόμο.

Χαρακτηριστικά του συστήματος εξάτμισης

Μιλώντας για κουκούλες, πρέπει να σημειωθεί ότι αυτά είναι τα πιο δημοφιλή συστήματα για την κουζίνα. Εγκαταστήστε ένα σύστημα εξαερισμού αυτού του επιπέδου μπορεί να είναι είτε γενικό είτε τοπικό.

Στην πρώτη περίπτωση παρέχεται ανεμιστήρας με σχάρα, ο οποίος πραγματοποιεί ανταλλαγή αέρα, ενώ στη δεύτερη περίπτωση εγκαθίσταται εξοπλισμός εξάτμισης, ο οποίος αντλεί οποιεσδήποτε γεύσεις. Η εγκατάσταση σε κουζίνες κουζίνας είναι κοινή και πιο σύγχρονη. Κυρίως, το σύστημα μοιάζει με τρούλο και συνδέεται με ένα λογικό σύστημα.

Βεβαιωθείτε ότι η σωστή διάταξη της κουκούλας στην κουζίνα μπορεί να είναι μόνο αφού συνδέσετε την υπάρχουσα κουκούλα σε ένα ξεχωριστό κανάλι φλέβας. Εάν το συνδέσετε σε ένα κοινό κανάλι ή καμινάδα, τότε υπάρχει πιθανότητα το μονοξείδιο του άνθρακα να επιστρέψει στις αίθουσες φαγητού.

Το διαμέρισμα, το οποίο έχει ξεπερασμένο τύπο αερισμού, δεν είναι εξοπλισμένο με απομονωμένους αγωγούς για κουκούλες, οπότε πρέπει να εγκαταστήσετε ένα επιπλέον σύστημα. Ένας επιπλέον αγωγός αερισμού δημιουργείται πάντα ξεχωριστά, επειδή δεν είναι δυνατό να αφαιρεθεί η κουκούλα σε μια κοινή φλέβα.

Στην περίπτωση αυτή, είναι κατάλληλη μια μονάδα ανακύκλωσης, η οποία είναι αναποτελεσματική. Αν δεν φοβούνται να αμαυρώσει επιφάνεια εγχώρια λίπος, ατμού και άλλα σημεία, ο απαγωγέας διαμέρισμα μπορεί να ενσωματωθεί με ένα ξεχωριστό οριζόντιο κανάλι, η έξοδος του οποίου θα βρίσκεται έξω από τον τοίχο, είναι απαραίτητο να κλείσετε τη βαλβίδα ή μάσκα.

Σχετικά με το κύκλωμα παροχής αέρα

Το σύστημα αερισμού ανεφοδιασμού για κουζίνες σε πολυώροφα κτίρια και σε ιδιωτικό σπίτι δεν είναι σε ζήτηση και υπάρχει η δυνατότητα αποτελεσματικής εφαρμογής της κίνησης του αέρα στα δωμάτια.

Ένα τέτοιο σύστημα κουζίνας μπορεί να εγκατασταθεί μόνο σε περίπτωση πλήρους έλλειψης σχεδίου, προ-ελέγχου του συστήματος πρόσφυσης, κλείσιμο του αέρα με γυψοσανίδες. Διαφορετικά, δεν θα λειτουργήσει με τέτοιο αερισμό σε ένα ιδιωτικό σπίτι, και δυσάρεστες οσμές θα εξαπλωθεί σε όλους τους χώρους. Τις περισσότερες φορές, ως βοηθητικό στοιχείο, χρησιμοποιείται ένας ανεμιστήρας.

Συχνότερα ως βοηθητικό στοιχείο στο κύκλωμα παροχής αέρα είναι ένας ανεμιστήρας

Τι πρέπει να ξέρετε για την εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα;

Ο υπολογισμός του εξαερισμού είναι ένα σημαντικό σημείο. Κατά την εγκατάσταση του εξαερισμού, είναι σημαντικό να ελέγξετε την κατάσταση των αγωγών στο δωμάτιο.

Για να διασφαλιστεί ότι πληρούνται όλες οι απαιτήσεις, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η ακεραιότητα των αεραγωγών (γι 'αυτό μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις αρμόδιες αρχές καθαρισμού των ορυχείων). Ποιοι είναι οι κανόνες για την εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα:

 • ορίζει τον επιλεγμένο χώρο για τη μελλοντική συσκευή, με τη βοήθεια των οπών στον τοίχο: ο υπολογισμός του εξαερισμού γίνεται με βάση τη διάμετρο του σωλήνα.
 • Η συσκευή είναι ενσωματωμένη και ο υπόλοιπος ανοικτός χώρος είναι παγωμένος.
 • κλείνουμε τον εξοπλισμό με ένα πλέγμα έξω.
 • Μπορείτε να συνδέσετε τη συσκευή σε μια πρίζα.

Με έναν άξονα αερισμού εκτός λειτουργίας, είναι εγκατεστημένο το ισχυρότερο σύστημα - ένα φυγοκεντρικό σύστημα που εκπέμπει αέρα μέσω των ρωγμών.

Όπως αποδείχθηκε, ο εξαερισμός στην κουζίνα απέχει πολύ από το να είναι η μόνη επιλογή. Δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε ότι το σύστημα εξαερισμού, ειδικά σε πολυώροφο κτίριο, είναι σημαντικό για την παροχή άνετης διαμονής. Απομένει μόνο να κατανοήσουμε τους υπολογισμούς, να επιλέξουμε το κατάλληλο σχέδιο και να εγκαταστήσουμε και να κλείσουμε τον αερισμό στην κουζίνα.

Το κλίμα

Ο εξαερισμός της κουζίνας στο σαλόνι είναι απαραίτητο πράγμα. Χωρίς εξαερισμό, η μυρωδιά προέρχεται από την κουζίνα σε άλλα καθιστικά - ένα υπνοδωμάτιο, ένα παιδικό δωμάτιο, ένα σαλόνι. Επίσης, χωρίς σωστή τοποθέτηση ακριβώς πάνω από την επιφάνεια μαγειρέματος, είναι δυνατή η τακτοποίηση των αποθέσεων λίπους σε όλες τις πιθανές επιφάνειες - τοίχους, έπιπλα, συσκευές, τρόφιμα.

Πίνακας περιεχομένων:

Τύποι συστημάτων εξαερισμού

Πριν αποφασίσετε ποιο σύστημα αερισμού είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε στην κουζίνα, συνιστάται να κατανοήσετε τα κυκλώματα και τη συσκευή τους. Πρώτα από όλα, διακρίνονται τέσσερις τύποι:

 • ο φυσικός εξαερισμός φέρει μια παροχή φρέσκου αέρα και αφαιρεί τον εσωτερικό αέρα, χρησιμοποιώντας επίπεδα πίεσης στην κουζίνα.
 • η παροχή αέρα παρέχει φρέσκο ​​αέρα στην κουζίνα, ενώ η παλιά βγαίνει έξω.
 • αερισμός βασίζεται στην αρχή της αέρα που εκτείνεται από το δωμάτιο, και την εισροή των νέων θεωρηθεί με πίεση εκκενώσεως ορμή?
 • το σύστημα παροχής και εξάτμισης προβλέπει την κυκλοφορία του αέρα και την ανταλλαγή του με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού.

Φυσικό σχέδιο

Στην αρχή, ας δούμε τις ιδιαιτερότητες του φυσικού αερισμού στην κουζίνα. Ένα τέτοιο σύστημα χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή παλαιών κατοικιών. Σε αυτό το σχήμα, πρέπει να ελέγχετε συνεχώς όλα τα ρεύματα στους αεραγωγούς.

Είναι δυνατό να ελέγξετε ένα τέτοιο σύστημα χρησιμοποιώντας δύο επιλογές:

1. Ο αερισμός αυτός, κατά κανόνα, τοποθετείται κάτω από την οροφή. Εάν τοποθετήσετε ένα φύλλο χαρτιού στο πλέγμα, τότε στην κατάσταση λειτουργίας του συστήματος, θα κολλήσει στην επιφάνεια.

2. Διαφορετικά, μπορείτε να ανάψετε τον αγώνα ή τον αναπτήρα. Αν ο αερισμός λειτουργεί, τότε η φλόγα θα αποκλίνει προς την σχάρα.

Σε περίπτωση δυσλειτουργίας, ολόκληρος ο άξονας εξαερισμού πρέπει να καθαρίζεται από ρύπους και σκόνη. Αξίζει επίσης να προσέξετε τον καθαρισμό του αγωγού. Εάν, μετά τον καθαρισμό ολόκληρου του συστήματος, δεν λειτουργεί, πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό. Ωστόσο, αυτή η αερισμός έχει πολλές ελλείψεις, επειδή δεν είναι τόσο αποτελεσματική στην λειτουργία, και ως εκ τούτου είναι απαραίτητη η εγκατάσταση περισσότερο εξοπλισμό εξαερισμού για το συμπλήρωμα του.

Κύκλωμα καυσαερίων

Ο εξαερισμός στην κουζίνα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή συστήματα για χρήση στην κουζίνα. Κατά κανόνα, μπορεί να είναι δύο τύπων:

 • Γενικά - προβλέπει την εγκατάσταση ανεμιστήρα με σχάρα που εκτελεί ανταλλαγή αέρα.
 • το τοπικό σύστημα βασίζεται στην εγκατάσταση εξοπλισμού, όπως ο απορροφητήρας, ο οποίος βοηθά στην ανάληψη όλων των οσμών, των ατμών και του αερίου μέσω της λειτουργίας του ανεμιστήρα.

Το πιο κοινό και σύγχρονο σύστημα είναι η εγκατάσταση κουκούλας στην κουζίνα. Κατά κανόνα, έχει σχήμα θόλου και συνδέεται απευθείας με το σύστημα εξαερισμού με τον εγκατεστημένο αγωγό αέρα.

Σχέδιο εξαερισμού εφοδιασμού

Αυτό το σύστημα εγκαθίσταται πολύ σπάνια. Βεβαίως, αποτελεί μέρος του συστήματος τροφοδοσίας και εξαγωγής, το οποίο επιτρέπει πιο αποτελεσματική κυκλοφορία αέρα στην κουζίνα. Αυτός ο εξοπλισμός είναι εγκατεστημένος σε περίπτωση έλλειψης σχεδίου, αλλά ταυτόχρονα είναι απαραίτητο να ελεγχθεί προσεκτικά η λειτουργία του συστήματος έλξης. Διαφορετικά, ο εξαερισμός αυτός δεν θα λειτουργήσει και ο μολυσμένος αέρας μαζί με τον καθαρό αέρα θα διανεμηθούν σε όλα τα δωμάτια του διαμερίσματος ή του σπιτιού. Τις περισσότερες φορές, το βοηθητικό στοιχείο είναι ένας ανεμιστήρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κατασκευαστές προσφέρουν σύγχρονα μοντέλα που είναι εξοπλισμένα με ειδικούς αισθητήρες για τη μέτρηση της θερμοκρασίας και της υγρασίας στην κουζίνα. Επομένως, η δουλειά τους είναι εντελώς αυτόματη. Αυτός ο εξοπλισμός δεν προέρχεται από φθηνές επιλογές, δεν δικαιολογείται πλήρως στην εργασία.

Ο εξαερισμός στην κουζίνα χωρίζεται σε τοπική και γενική ανταλλαγή.

Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα το σύστημα εξαερισμού, καθώς είναι το πιο δημοφιλές στην εγκατάσταση, δηλαδή στην κουζίνα. Πρώτα απ 'όλα, ας δώσουμε προσοχή στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τέτοιων συστημάτων και περιγράφουμε επίσης τα χαρακτηριστικά του εξοπλισμού.

Ο τοπικός αερισμός είναι ο εξαερισμός που βρίσκεται πάνω από τα πιο προβληματικά σημεία της κουζίνας. Αν μιλάμε για χώρους διαβίωσης, τότε φυσικά θα συναντήσουμε σπάνια ένα συμπιεστή ατμού και ένα φούρνο. Αυτό σημαίνει ότι μια τοπική κουκούλα σε ένα κτίριο κατοικιών είναι απαραίτητη μόνο πάνω από την εστία.

Η ευκολότερη επιλογή είναι η χρήση αερισμού στην κουζίνα με κουκούλα, ως στοιχείο των οικιακών συσκευών, οι απαραίτητες διαστάσεις έχουν ήδη επιλεγεί εκ των προτέρων και έχουν ρυθμιστεί οι απαιτούμενες ταχύτητες αέρα. Το μείον αυτού του συστήματος είναι ένα υψηλό επίπεδο θορύβου, παρά το γεγονός ότι είναι ακριβό ή φθηνό.

Μια άλλη, πιο περίπλοκη, αλλά ενδιαφέρουσα επιλογή είναι η δημιουργία της δικής της, μοναδικής κουκούλας. Αυτό είναι απαραίτητο εάν αναπτύσσεται ένα μοναδικό σχέδιο. Σε αυτή την περίπτωση, η κουζίνα είναι τοποθετημένη μόνο μια ομπρέλα κουζίνας με ένθετα που πιάσουν λίπος. Ο ίδιος ο ανεμιστήρας μπορεί να βρίσκεται στο βοηθητικό δωμάτιο ή στη σοφίτα. Με αυτήν την έννοια, η κουκούλα σας θα είναι - αθόρυβη.

Ο γενικός εξαερισμός είναι ένας εξαερισμός με παροχή και εξαγωγή, ο οποίος παράγει μια ανταλλαγή αέρα σε ολόκληρη την κουζίνα. Ο γενικός αερισμός είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικός από τον τοπικό εξαερισμό, καθώς πρέπει να παρέχει κάλυμμα πάνω από την περιοχή κοπής, πλύσιμο πιάτων και ακριβώς πάνω από τον πίνακα τροφίμων. Η εισροή υπολογίζεται ως αντιστάθμιση για την κουκούλα.

Εάν το διαμέρισμά σας διαθέτει μικρή κουζίνα (5-7 τετραγωνικά μέτρα), τότε θα υπάρχει αρκετός εξαερισμός. Επίσης, πρέπει να θυμόμαστε ότι για την κανονική λειτουργία του εξαερισμού της κουζίνας με τη σόμπα αερίου απαιτείται η απαραίτητη παροχή αέρα τροφοδοσίας. Διαφορετικά, ο ανεμιστήρας θα περιστραφεί, αλλά μην ξεπεράσετε τις μάζες του αέρα. Πού να πάρετε αυτή την εισροή; Για κουζίνες για εμπορικούς σκοπούς είναι ειδικά τοποθετημένη, ή λαμβάνεται από την τραπεζαρία. Στην περίπτωσή μας, πέφτει φυσικά μέσω μικροεπεξεργασίας των παραθύρων. Αν αυτό δεν είναι αρκετό, πρέπει να ανοίξετε το παράθυρο.

Κουκούλα

Οι κουκούλες είναι δύο τύπων:

 • Το πρώτο παρέχεται ως καθαριστής αέρα, ένα είδος φίλτρου.
 • Ο δεύτερος τύπος ονομάζεται κουκούλα.

Όσον αφορά την πρώτη επιλογή, το εγκατεστημένο φίλτρο αντλεί φρέσκο ​​αέρα, ενώ όλη η αιθάλη, η σκόνη και το λίπος παγιδεύονται στο εσωτερικό του και καθαρός αέρας εισέρχεται ήδη στο κτίριο. Ένας άλλος τύπος είναι πιο αποτελεσματικός από το σημείο κατασκευής ενός συστήματος εξαερισμού για την κουζίνα. Μετά από όλα, όλος ο μολυσμένος αέρας αφαιρείται από το κτίριο μέσω του άξονα εξαερισμού. Σε πολλές περιπτώσεις, η κουκούλα δεν μπορεί να εγκατασταθεί πάνω από τη σόμπα για κάποιους λόγους. Μπορεί να είναι λάθος σχεδιασμός της κουζίνας, μικρός χώρος και ούτω καθεξής. Σε αυτή την έκδοση, θα επωφεληθείτε από τον αερισμό οικιακής κουζίνας σε ιδιωτική κατοικία.

Πολλοί πιστεύουν ότι η πλειοψηφία των συστημάτων εξάτμισης είναι πολύ μεγάλη και άνετη, αλλά εκτός από τα τυποποιημένα μοντέλα της «πλαστικό κουτί που θορυβώδεις εργασίες» υπάρχουν μικροσκοπικά οπαδούς. Εκτελούν μόνο το καθήκον τους - για να τραβήξει αέρα από την κουζίνα σας, αλλά και να διακοσμήσετε την εμφάνισή της - προσόψεις όπως ανεμιστήρες μπορεί να είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα ή εντελώς κατασκευασμένα από πλαστικό ή λευκό με φωτεινές πινελιές.

Πώς να επιλέξετε κουκούλα ή ανεμιστήρα στην κουζίνα;

Ας υποθέσουμε ότι έχετε ορίσει την εμφάνιση. Τι θα ακολουθήσει; Μετά από όλα, κατά κανόνα, οι κατασκευαστές προσφέρουν ανεμιστήρες ή αποσπάσματα ενός είδους με μια ολόκληρη λίστα με ασυνήθιστες σημάνσεις. Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι πραγματικά χρειάζεστε.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να καταλάβετε τι μέγεθος (διάμετρος) χρειάζεστε για ανεμιστήρα. Για να το κάνετε αυτό, πηγαίνετε στην κουζίνα και μετρήστε το μέγεθος του άξονα εξαερισμού. Συνήθως θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από 10 12,5 ή 15 εκατοστά. Περάστε τα ψηφία στην μικρότερη πλευρά και λάβετε την απαιτούμενη διάμετρο του ανεμιστήρα σας.

Το επόμενο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να υπολογίσετε την απόδοση του ανεμιστήρα. Για να γίνει αυτό, εκτελούμε απλές μαθηματικές ενέργειες: πρώτα πολλαπλασιάζουμε το πλάτος της κουζίνας με το μήκος και το ύψος. Μετά από αυτό, θα πρέπει να αφαιρέσετε την ένταση, να καταλάβετε τα έπιπλα. Ο προκύπτων όγκος πολλαπλασιάζεται πρώτα με 6 - αυτό είναι το χαμηλότερο όριο της απόδοσης του ανεμιστήρα. Ξεχωριστά πολλαπλασιάστε την ένταση κατά 12 - αυτό είναι το ανώτατο όριο της απόδοσης του εξοπλισμού. Αυτά τα όρια είναι απαραίτητα για να επιλέξετε το δικό σας μοντέλο ανεμιστήρα για την κουζίνα. Λάβετε υπόψη σας - εάν η κουζίνα σας συνδυάζεται με ένα δωμάτιο, τότε θα πρέπει να εξετάσετε και τα δύο δωμάτια. Επίσης, αξίζει να θυμηθούμε, όσο ισχυρότερη είναι η συσκευή, τόσο πιο δυνατά θα λειτουργήσει.

Εκτιμούμε ότι κατά μέσο όρο 6-μετρητή πιάτα είναι πιθανό να χωρέσει την ικανότητα του ανεμιστήρα του 120-180 κυβικά μέτρα ανά ώρα, και για 10 μέτρα - 220-300 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Και τι εάν το μέγεθος του άξονα εξαερισμού είναι μικρότερο από το μέγεθος του ανεμιστήρα, έχει την απαιτούμενη ισχύ; Δώστε προσοχή στους οπαδούς με ένα πρόθεμα "turbo" στον τίτλο. Συνήθως είναι 30% πιο ισχυροί από τα μοντέλα τους με την ίδια διάμετρο.

Τι πρέπει να προσέξετε κατά την επιλογή του εξοπλισμού για τον εξαερισμό της κουζίνας

Εκτός από το μέγεθος και την απόδοση υπάρχουν μερικές ακόμη αποχρώσεις για την επιλογή ενός ανεμιστήρα. Αν οι ιδιοκτήτες ανησυχούν ότι οι απρόσκλητοι επισκέπτες μπορούν να επισκεφτούν τον άξονα εξαερισμού μέσω του άξονα εξαερισμού, αγοράστε έναν ανεμιστήρα εξοπλισμένο με ένα πλέγμα ενάντια στα έντομα. Από την άποψη του καθαρισμού - οι συσκευές στις οποίες αφαιρείται ο μπροστινός πίνακας θα είναι βολικές. Μην θέλετε τη μυρωδιά από τη γειτονική κουζίνα να εισέλθει μέσα από το σύστημα εξαερισμού, τότε πρέπει να επιλέξετε εξοπλισμό με βαλβίδα ελέγχου για να αποτρέψετε την αντίθετη έλξη.

Η ευκολία χρήσης δεν είναι και ο τελευταίος παράγοντας κατά την επιλογή του εξοπλισμού. Για παράδειγμα, ο αερισμός στην κουζίνα με τα χέρια σας είναι τοποθετημένος στον τοίχο και μπορεί να εξοπλιστεί με ένα διακόπτη καλωδίου - τότε μπορείτε να το ενεργοποιήσετε και να το απενεργοποιήσετε με ένα καλώδιο. Ένα άλλο χρήσιμο πράγμα είναι η παρουσία χρονοδιακόπτη στον ανεμιστήρα - ο ενσωματωμένος ρυθμιζόμενος χρονοδιακόπτης καθυστέρησης επιτρέπει στον ανεμιστήρα να λειτουργεί για 2 - 30 λεπτά μετά τη διακοπή του με έναν διακόπτη.

Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα

Πριν κάνετε αερισμό στην κουζίνα, ελέγξτε πόσο φράσσονται οι αεραγωγοί που παρατηρούνται στο κτίριο. Σε περίπτωση δυσλειτουργίας, επικοινωνήστε με την Υπηρεσία Στέγασης και Σέρβις ή άλλη αρχή για να καθαρίσετε τον άξονά σας.

1. Πρώτον, θα πρέπει να καθορίσετε τον τόπο όπου θα έχετε τον ανεμιστήρα, πριν κάνετε την τρύπα στο τοίχωμα της επιθυμητής διαμέτρου για το σωλήνα.

2. Αφού εγκατασταθεί ο εξοπλισμός, πρέπει να σημειωθεί ο ελεύθερος χώρος μεταξύ του και του τοίχου.

3. Από έξω, εγκαταστήστε τη σχάρα.

4. Αφού ολοκληρώσετε όλα τα βήματα, ο εξοπλισμός μπορεί να συνδεθεί στην πρίζα.

Αν άξονα εξαερισμού δεν λειτουργεί, μπορείτε να βάλετε πιο ισχυρό εξοπλισμό, όπως φυγόκεντρες - χωρητικότητα του είναι αρκετή για να διαθέσει στον αέρα μέσα από τις ρωγμές στο σύστημα εξαερισμού. Αλλά, με την απόκτηση ενός εξαιρετικά ισχυρού ανεμιστήρα, δεν μπορείς να έχεις μικρή σημασία για να δώσεις προβλήματα σε εκείνους που ζουν πάνω σου. Περιορισμός τεράστια ποσότητα αέρα τροφοδοτείται στον κεντρικό αγωγό, τις μετατρέψει σε ανατίναξη σχάρες εξάτμισης, και κατά συνέπεια σε γειτονικές διαμερίσματα αναβλύζουν οσμών κουζίνας σας μαζί με τη σκόνη και βρωμιά που συσσωρεύεται στο φρέαρ εξαερισμού.

Η παρουσία της κουκούλας δεν είναι η μόνη επιλογή

Σε αντίθεση με άλλα δωμάτια, στην κουζίνα είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε όχι μόνο μια κουκούλα, αλλά και τον εξοπλισμό για ροή αέρα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, εγκαταστήστε τους ανεμιστήρες απευθείας στο παράθυρο. Μια πιο σύγχρονη επιλογή είναι οι ανεμιστήρες παραθύρων ή τοίχων.

Μετά από όλα, υπάρχει ένα τέτοιο πράγμα που είναι ένας ισορροπημένος αγωγός εξαγωγής αέρα από την κουζίνα. Αυτό σημαίνει ότι εάν φυσάτε αέρα μέσα από μια κουκούλα ή έναν ανεμιστήρα, τότε πρέπει να προέρχεται από κάπου. Κατά το σχεδιασμό κτιρίων, χρησιμοποιήθηκε η αξία της φυσικής ανταλλαγής αέρα. Και με τις τελευταίες συσκευές και εγκαταστάσεις εξοικονόμησης ενέργειας (αεροστεγή πόρτες και παράθυρα), μια τέτοια δίψα αρχίζει να εξαφανίζεται - εξ ου και το μύκητα στα παράθυρα και τους τοίχους, τα αυξημένα επίπεδα της υγρασίας στο κτίριο και πολλές άλλες εκπλήξεις αντιπάθεια για τους κατοίκους. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να ανοίξετε το παράθυρο, αλλά αυτό δεν είναι μια επιλογή. Εκτός από τις μυρωδιές της δικής σας κουζίνας, έχετε περισσότερη σκόνη και πολλή βρωμιά από το δρόμο και το ρεύμα.

Ο αναπνευστήρας είναι μια μικρή επικάλυψη στο παράθυρο (αν και υπάρχουν και τοίχοι), επιτρέποντας την είσοδο ενός περιορισμένου ποσού αέρα στο δωμάτιο. Συνήθως αποτελείται από δύο μέρη:

 • ένα εξωτερικό - μια οθόνη εντόμων και ένα φίλτρο.
 • το δεύτερο είναι εσωτερικό, εξοπλισμένο με βαλβίδα ρύθμισης αέρα.

Μπορεί να είναι με χειροκίνητο ή αυτόματο έλεγχο. Τοποθετείται με την τοποθέτηση σε πλαστικό ή ξύλινο παράθυρο για να διασφαλιστεί η ροή του αέρα. Το άνοιγμα τοίχου, όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι τοποθετημένο στον τοίχο. Αυτή η συσκευή είναι επίσης εξοπλισμένη με μια σχάρα, έναν ρυθμιστή, αν και υπάρχει ένας ανεμιστήρας τοίχου στην ηλιακή μπαταρία στην οποία είναι τοποθετημένος ένας μικρός ανεμιστήρας. Αυτές οι μικρές συσκευές θα σας βοηθήσουν να εξισορροπήσετε το μικροκλίμα στην κουζίνα σας.

Φυσικά, η τιμή τέτοιων συσκευών θα είναι πολύ υψηλότερη, αλλά αυτό θα επιτρέψει τη διατήρηση ενός συγκεκριμένου μικροκλίματος στην αίθουσα. Με τη σωστή εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού, θα λειτουργεί για πολλά χρόνια και ταυτόχρονα θα λειτουργεί αποτελεσματικά. Μια λογική επιλογή και επαγγελματική εγκατάσταση ενός συγκεκριμένου συστήματος εξαερισμού θα απομακρύνει με ασφάλεια και τακτικά τον μολυσμένο αέρα από τις εγκαταστάσεις.

Εξαερισμός στην κουζίνα - χαρακτηριστικά της συσκευής και συμβουλές εγκατάστασης σε ιδιωτική κατοικία, διαμέρισμα

Δεν είναι μυστικό ότι στην κουζίνα θα πρέπει να έχετε καλό εξαερισμό, ώστε οι μυρωδιές να μην εξαπλώνονται σε όλο το σπίτι. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες για την εγκατάστασή του και δεν είναι δύσκολο. Αλλά αν δεν ακολουθήσετε ορισμένους κανόνες, η εργασία μπορεί να είναι μάταιη.

Ο στάσιμος αέρας στην κουζίνα, οι σταθερές μυρωδιές υποδεικνύουν ανεπαρκή αερισμό ή έλλειψη εξαερισμού. Οι μυρωδιές είναι αβλαβείς, αλλά προέρχονται από ουσίες που απελευθερώνονται κατά τη λειτουργία του εξοπλισμού κουζίνας, το μαγείρεμα. Λίπος, αιθάλη, ατμός εγκατασταθεί στην οροφή, τοίχους, έπιπλα, βλάπτουν την διακοσμητική επίστρωση. Χωρίς την εισροή καθαρού αέρα αρχίζει το σχηματισμό μούχλας, μύκητας. Και αυτό είναι γεμάτο με συνεχείς επισκευές. Προφανώς, δεν μπορούμε να το κάνουμε χωρίς καλό εξαερισμό.

Πριν από τη συσκευή ποιοτικού αερισμού είναι σημαντικό να κατανοήσετε το έργο της. Σε κάθε κουζίνα μπορείτε να δείτε τις γρίλιες εξαερισμού. Ο αέρας από τα διαμερίσματα συλλέγεται σε ένα κοινό ορυχείο και αφαιρείται έξω. Ο σχεδιασμός εμποδίζει τη διείσδυση των μαζών αέρα πίσω στο δωμάτιο, ανταλλάσσοντας τα μεταξύ γειτονικών διαμερισμάτων. Όλοι οι αγωγοί είναι διασυνδεδεμένοι. Ο αέρας αφαιρείται σε αυτά με χωρητικότητα 60-90 m 3 την ώρα.

Ωστόσο, για να φύγει ο αέρας, πρέπει να αντικατασταθεί από τον εισερχόμενο. Αλλά σε ένα σύγχρονο διαμέρισμα, τα πλαστικά παράθυρα δημιουργούν συχνά τόσο στενό χώρο ώστε να εμποδίζονται οι διαδρομές για καθαρή ροή αέρα. Οι ιδιοκτήτες πιστεύουν ότι υπάρχει αρκετός αερισμός για να εξασφαλιστεί μια νέα άφιξη. Ωστόσο, η γνώμη αυτή είναι εσφαλμένη, δεδομένου ότι ένα φυσιολογικό μικροκλίμα παρέχεται μόνο με συνεχή ελεγχόμενη ανταλλαγή αέρα.

Με τα πλαστικά παράθυρα και τον φυσικό εξαερισμό, ο αέρας απομακρύνεται μέσω των αγωγών εξαερισμού μόνο εάν υπάρχει νέα είσοδος μέσω του ανοικτού παραθύρου ή των βαλβίδων τροφοδοσίας.

Η συσκευή αερισμού πρέπει να ξεκινήσει μετά από έλεγχο του γενικού συστήματος εξάτμισης. Ο έλεγχος είναι πολύ απλός: ένα κομμάτι χαρτί εφαρμόζεται στο άνοιγμα. Εάν κρατηθεί, ο εξαερισμός είναι εντάξει. Μερικές φορές, για να αποκατασταθεί η αποτελεσματικότητα, αρκεί να αφαιρεθεί και να πλυθεί η σχάρα, να καθαριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο το εσωτερικό του καναλιού. Απαγορεύεται ο καθαρισμός του ορυχείου από τον εαυτό σας σε κατοίκους, για το σκοπό αυτό υπάρχει ειδική υπηρεσία.

Σοβαρή ερώτηση για πολλούς, τι είδους κουκούλα είναι καλύτερο να επιλέξει - φυσικό ή υποχρεωτικό. Είναι εξίσου καλά, εκτελούν ταυτόσημες λειτουργίες, αν και με διαφορετικούς τρόπους. Ο φυσικός αερισμός στην κουζίνα είναι υποχρεωτικός, ειδικά αν το δωμάτιο είναι εξοπλισμένο με σόμπες αερίου. Αναγκασμένη - ένα επιθυμητό πράγμα, αλλά όχι υποχρεωτικό. Και οι δύο είναι μέρος του γενικού σπιτιού.

Ο φυσικός αερισμός είναι εξοικειωμένος με όλους - πρόκειται για σχάρες αερισμού και προεξοχές στον τοίχο. Λειτουργεί σύμφωνα με την απλή αρχή των φυσικών νόμων: ο θερμασμένος αέρας είναι ελαφρύτερος και τείνει προς τα πάνω, φεύγει από τη σχάρα στον άξονα, από εκεί προς το δρόμο. Αντί του απομακρυσμένου αέρα στο διαμέρισμα μέσω της βαλβίδας ή του παραθύρου έρχεται φρέσκο. Αυτή η διαδικασία είναι συνεχής, επομένως, παρά τη μικρή ποσότητα αέρα που αφαιρείται, ο εξαερισμός αντιμετωπίζει όλες τις βλαβερές ουσίες που σχηματίζονται στο δωμάτιο. Αλλά με τα προϊόντα που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του εντατικού μαγειρέματος είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί ο συνηθισμένος αερισμός.

Επιπλέον, η αποτελεσματικότητά του εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες. Ξαφνική αύξηση της θερμοκρασίας, εκτός λειτουργίας προκαλούν δυσλειτουργία. Μπορεί ακόμη και να ξεκινήσει μια αντίστροφη ανταλλαγή αέρα από το δρόμο προς την κουζίνα. Σε σοβαρή ζέστη και ξαφνική απόψυξη, συνιστάται να αερίζετε το διαμέρισμα ανοίγοντας τα παράθυρα για να εξασφαλίσετε επαρκή πρόσληψη για κανονικό αερισμό.

Ένα σύστημα με ανεμιστήρα ονομάζεται αναγκαστικό. Εγκαθίσταται σε διαφορετικά σημεία:

 • στον αγωγό αερισμού συμβατικού σχεδίου.
 • στην τρύπα που φτιάχνεται στον τοίχο.
 • στο παράθυρο?
 • πάνω από τη σόμπα είναι κουκούλα κουζίνας με ενσωματωμένο ανεμιστήρα.

Ο αναγκαστικός αερισμός είναι αποτελεσματικότερος, αποτελεσματικότερος για την απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα. Λίπος, ατμός και αιθάλη σχεδόν δεν εισέρχονται στο δωμάτιο, και οι επισκευές και η συντήρηση ενός τέτοιου συστήματος είναι ευκολότερο. Ωστόσο, η απόδοσή του εξασφαλίζεται ενώ οι λεπίδες ανεμιστήρα περιστρέφονται. Είναι πιο ακριβό - εκτός από το κόστος του ίδιου του εξοπλισμού, θα πρέπει να πληρώσετε για την ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται.

Η χρήση μόνο του ενσωματωμένου φυσικού αερισμού στην κουζίνα είναι πλέον πολύ σπάνια, αλλά οι αρχές της συσκευής της παραμένουν σημαντικές. Πρώτον, η κανονική λειτουργία είναι δυνατή μόνο με μια σταθερή κυκλοφορία αέρα, δηλαδή όταν ο μολυσμένος αέρας είναι ανεξέλεγκτος και φρέσκος. Δεύτερον, οι όγκοι τους πρέπει να είναι ίσοι.

Η πρώτη αρχή διασφαλίζεται με τη συντήρηση καθαρών αεραγωγών. Για να εκτελέσετε το δεύτερο σε ένα μοντέρνο διαμέρισμα με πλαστικά παράθυρα, πρέπει επιπλέον να φροντίσετε την εισροή αέρα. Σε αντίθεση με τα διαμερίσματα σε παλιά σπίτια, όπου η πρόσληψη αέρα είναι συνήθως επαρκής, στα σύγχρονα διαμερίσματα μια πρόσθετη εισροή παρέχεται από την παροχή εισόδων αέρα στον τοίχο ή πλαστικό παράθυρο. Για κανονικό αερισμό, αυτό δεν είναι πλεόνασμα, αλλά αναγκαιότητα.

Μια πρόσθετη συσκευή ανεμιστήρα στην οπή εξαερισμού θα ενισχύσει την ανταλλαγή αέρα. Η εγκατάσταση του από τον εαυτό σας απαιτεί να ληφθούν υπόψη ορισμένα σημεία. Οι φθηνοί αξονικοί ανεμιστήρες δεν μπορούν να ξεπεράσουν την πίεση της στήλης αέρα του κάθετου άξονα. Για τους σκοπούς αυτούς, υπάρχουν φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες.

Οι ιδιοκτήτες μιας ιδιωτικής κατοικίας θα πρέπει επίσης να σκεφτούν την εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα στον αγωγό εξαγωγής που ανοίγει στην οροφή. Θα εξασφαλίσει αποτελεσματική ανταλλαγή αέρα, εκτός από το ότι ο θόρυβος από τη λειτουργία του δεν μπορεί να ακουστεί σε εσωτερικούς χώρους. Ο φυσικός αερισμός χωρίς βοηθητικούς ανεμιστήρες μπορεί να αποτύχει: ο αέρας μπορεί να πάει προς την αντίθετη κατεύθυνση ή η ώθηση θα μειωθεί. Και η εγκατάσταση πρόσθετου εξοπλισμού θα μετατρέψει τον φυσικό εξαερισμό στην απλούστερη παροχή και εξάτμιση. Ο σωλήνας εξαερισμού του άξονα προβάλλεται πάνω από την οροφή πάνω από την κορυφογραμμή. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή της ανατροπής της ώθησης. Οι αεραγωγοί που περνούν σε ψυχρούς χώρους είναι μονωμένοι.

Εάν ο αγωγός εξαερισμού είναι οριζόντια, η διαφορά πίεσης θα είναι απών, μπορεί να λειτουργήσει μόνο με τον ανεμιστήρα.

Κατά τη δημιουργία ενός εξαερισμού οικιακού καναλιού, συχνά επιτρέπονται τα ακόλουθα σφάλματα:

 • τα ανοίγματα εισόδου βρίσκονται κάτω από 10 cm από την οροφή, αν και τα καυσαέρια στασιάζουν υψηλότερα.
 • Σωλήνας αερισμού ανεπαρκούς ύψους - η ροή σταματά.
 • Αρκετά δωμάτια αερίζονται μαζί.
 • στην κουζίνα μόνο εξαναγκασμένο εξαερισμό, αν και οι κανόνες είναι υποχρεωτικό και φυσικό.

Επιλέγοντας ένα συγκεκριμένο μοντέλο της κουκούλας, εστιάζουμε στις σημαντικές παραμέτρους:

 1. 1. Απαιτείται ικανότητα - την ικανότητα να καθαρίζει τον αέρα για μία ώρα σε κάποιο βαθμό. Υπολογίζεται από τον τύπο: (α χ β) × h × 12 × 1,3 - όπου (a × b) - κουζίνα πολλαπλασιάζεται με ένα ύψος h, 12 - αριθμός των ανταλλαγών ανά ώρα, 1.3 - συντελεστής, που λαμβάνονται με ένα περιθώριο.
 2. 2. Διαστάσεις. Στην ιδανική περίπτωση, η περιοχή εισαγωγής αέρα της κουκούλας πρέπει να είναι κάπως μεγαλύτερη από την πλάκα.
 3. 3. Το επίπεδο θορύβου. Καθορισμένο για ένα συγκεκριμένο μοντέλο. Πρέπει να αξιολογήσετε αν σας βολεύει. Για παράδειγμα: 50 dB είναι ο ήχος μιας κανονικής συνομιλίας, 80 είναι ένας στεγνωτήρας μαλλιών εργασίας, 110 είναι μια μοτοσικλέτα.
 4. 4. Λειτουργία λειτουργίας. Στα σύγχρονα συστήματα, είναι δυνατή η χρήση δύο τρόπων λειτουργίας: καυσαερίων προς τα έξω και ανακύκλωσης - ο αέρας φιλτράρεται και στη συνέχεια επιστρέφεται.
 5. 5. Σύστημα ελέγχου. Η αποτελεσματικότητα του έργου δεν εξαρτάται από αυτό: τα κουμπιά δεν λειτουργούν χειρότερα από τα αισθητήρια.
 6. 6. Σχεδιασμός. Βασίζεται στο πόσο αρμονικά το δωμάτιο συνδυάζεται με την κουκούλα.

Επιλέγοντας μια συσκευή ανακύκλωσης, αυξάνουμε τη χωρητικότητα κατά 30%: όχι μόνο ανασύρει, αλλά και ανακυκλώνει τον αέρα. Απλά θυμηθείτε να αντικαταστήσετε τα φίλτρα 2 φορές το χρόνο. Ένα άλλο πλεονέκτημα - μπορεί να εγκατασταθεί όπου δεν υπάρχει πρόσβαση στον αγωγό εξαερισμού.

Η αγορά προσφέρει τρεις επιλογές για κουκούλες. Το επίπεδη μενταγιόν λειτουργεί κυρίως σε βάση ανακύκλωσης. Είναι μικρό, αλλά χαμηλής ισχύος και απαιτεί συνεχή αντικατάσταση μη δαπανηρών φίλτρων. Επιλέγοντας αυτή την επιλογή, μπορείτε να το κάνετε χωρίς τον αγωγό, είναι απλά στερεωμένο στα έπιπλα. Ωστόσο, με την παρουσία μιας εξόδου, μπορεί να λειτουργεί χωρίς φίλτρα, εκτρέποντας τον αέρα προς τα έξω.

Η ενσωματωμένη κουκούλα επιλέγεται με τέτοιες διαστάσεις για να τοποθετηθεί στο περίβλημα, αφήνοντας την είσοδο αέρα έξω. Συχνά έχει ένα επιπλέον αναδιπλούμενο πάνελ. Η συσκευή είναι αόρατη, χωράει στο εσωτερικό κάθε δωματίου. Με την ισχύ δεν υπερβαίνουν τα προηγούμενα, αλλά με τον καθαρισμό τα καταφέρνουν καλύτερα βγάζοντας έξω τον μολυσμένο αέρα.

Τζάκι - ένα ισχυρό και μοντέρνο μοντέλο. Αυτό συνήθως δεν είναι κρυμμένο, αντίθετα, χάρη στον τέλειο σχεδιασμό, γίνεται ένα στολίδι του εσωτερικού. Μπορείτε να το τοποθετήσετε σε οποιοδήποτε κατάλληλο μέρος. Ο αέρας εξαερίζεται στην οροφή, αλλά μπορεί να γίνει μέσω του τοίχου.

Η εγκατάσταση του καλύμματος εξαερισμού περιγράφεται λεπτομερώς στις συνημμένες οδηγίες. Μην αγνοείτε ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του, ιδίως, για να εγκαταστήσετε τον εξοπλισμό στο σωστό ύψος. Το φίλτρο ανακύκλωσης απορροφά λίπη και ατμό. Ένα άκαυστο αέριο εκκενώνεται στο κατακόρυφο κανάλι με έναν φυγοκεντρικό ανεμιστήρα. Ένας άλλος τύπος ανεμιστήρα - αξονικός ανεμιστήρας χρησιμοποιείται σε φθηνές κουκούλες. Αυτοί οι ανεμιστήρες είναι φθηνότεροι και λειτουργούν αποτελεσματικά με τη χρήση μιας μικρής οριζόντιας βρύσης.

 • Αν συνδέσουμε την κουκούλα σε κάθετο κανάλι, αφαιρέστε τη βαλβίδα αντεπιστροφής. Με ένα οριζόντιο κανάλι, η βαλβίδα αφήνεται ή τίθεται επιπλέον όταν απουσιάζει.
 • Η έξοδος από την κουκούλα κατά μήκος του τμήματος πρέπει να είναι ίση ή μικρότερη από το κανάλι εξαερισμού. Το σχήμα δεν έχει σημασία: μπορείτε να ενώσετε στρογγυλά και ορθογώνια σωλήνες.
 • Ο σωλήνας από τη μονάδα δεν πρέπει να παρεμβάλλεται στην κανονική λειτουργία του συμβατικού απορροφητήρα.

Βάζουμε το σωλήνα από την κουκούλα σε μια κανονική τρύπα εξαερισμού, όχι εκείνη που χρησιμεύει για την φυσική ανταλλαγή αέρα, αλλά τρυπιέται στον τοίχο και οδηγεί στον κατακόρυφο άξονα. Επειδή, εάν εγκαταστήσετε το σωλήνα σε μια κανονική είσοδο, ο φυσικός αερισμός θα διαταραχθεί. Η φωτογραφία εμφανίζει εσφαλμένη σύνδεση. Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχει φυσική ανταλλαγή στο δωμάτιο, και τα επιβλαβή αέρια συσσωρεύονται στο ανώτατο όριο.

Μπορείτε να ακολουθήσετε τις συστάσεις σχετικά με τη σύνδεση μέσω προσαρμογέα. Υπάρχουν δύο τρύπες σε αυτό: ένας σωλήνας συνδέεται με έναν, ο άλλος πηγαίνει μέσα στο δωμάτιο. Φαίνεται να είναι η σωστή ιδέα, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι εφικτή, καθώς ο αέρας επιστρέφει πίσω στην κουζίνα. Είναι πιο εύκολο για αυτόν να επιστρέψει σε ένα σύντομο ταξίδι παρά για να ξεπεράσει την αντίσταση. Επιπλέον, το τμήμα των αγωγών τροφοδοσίας και εξαγωγής μειώνεται, κάτι που είναι απαράδεκτο. Οι προσαρμογείς είναι ευρέως διανεμημένοι, αλλά είναι αναποτελεσματικοί.

Για να είναι συνεπής και σωστή η λειτουργία και των δύο συστημάτων εξαερισμού, πληρούμε δύο προϋποθέσεις:

 • Κατά τη διάρκεια του εξαναγκασμένου εξαερισμού, η δεύτερη είσοδος είναι κλειστή για να αποτρέψει την είσοδο αέρα στο δωμάτιο.
 • Η διατομή του σχάρου που καλύπτει την είσοδο εξαερισμού δεν πρέπει να είναι μικρότερη από εκείνη του κατακόρυφου διαύλου.

Αυτό επιτυγχάνεται αυξάνοντας την περιοχή του πλέγματος, εγκαθιστώντας μια βαλβίδα αντεπιστροφής. Λειτουργεί ως εξής: ο αέρας από την κουκούλα είναι κλειστός και όταν σβήσει, ανοίγει αυτόματα.

Για τον αεραγωγό, χρησιμοποιούμε υλικό που έχει τη μικρότερη αντίσταση στη ροή του αέρα, δεν διαβρώνει και έχει επαρκή διατομή. Η χρήση αυλακώσεων από την άποψη της δημιουργούμενης αντίστασης είναι επιτρεπτή σε μικρά μήκη από τη συσκευή στο κανάλι εξαερισμού. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε λείους γαλβανισμένους σωλήνες τετράγωνου ή στρογγυλού σχήματος.

Για τον σκοπό που περιγράφηκε παραπάνω, είναι κατάλληλη μια βαλβίδα χωρίς κίνηση, ελατήρια, με συνεχές αποσβεστήρα, στην οποία ο άξονας περιστροφής είναι μετατοπισμένος σε σχέση με το κέντρο. Στη φωτογραφία, μια κατάλληλη βαλβίδα εμφανίζεται στα αριστερά.

Τοποθετήστε το στη σωστή θέση για να το ανοίξετε όταν η κουκούλα δεν λειτουργεί, αν και το σχέδιο παρέχει το αντίθετο. Αυτό επιτυγχάνεται με έναν από τους τρόπους:

 1. 1. Τοποθετούμε τη βαλβίδα σε μια αυστηρά οριζόντια θέση, εξασφαλίζοντας τη θέση του άξονα σε 50-60 ° σε σχέση με την κάθετη. Ο μεγαλύτερος τομέας βρίσκεται στην κορυφή. Εμπειρογνώμονες επιλέγουμε την κλίση, όταν το πτερύγιο είναι πλήρως ανοιχτό όταν ο κινητήρας δεν λειτουργεί. Η ροή αέρα από τον καυσαερίων πρέπει να κλείσει το πτερύγιο. Οι ανεμιστήρες χαμηλής κατανάλωσης ενδέχεται να μην παρέχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
 2. 2. Αφού εγκαταστήσετε και ρυθμίσετε τη βαλβίδα, κλείστε την σχάρα εισόδου. Ο άξονας είναι αυστηρά κατακόρυφος, αλλά η βαλβίδα είναι κεκλιμένη προς την είσοδο κατά 5 °. Το τμήμα ενός μεγαλύτερου τμήματος κοιτάζει προς το κανάλι. Ο αμορτισέρ θα ανοίξει από το βάρος του και θα κλείσει με μια ροή αέρα και θα απαιτηθεί προσπάθεια και οι ανεμιστήρες χαμηλής ισχύος θα αντιμετωπίσουν.

Σε μια ιδιωτική κατοικία πρέπει να παρέχονται κάθετοι αγωγοί εξαερισμού. Στην κουζίνα τα συμπληρώνουμε με κουκούλα, που έχει ξεχωριστό αγωγό αέρα. Είναι καλύτερο να αφαιρέσετε τον άξονα όχι από την οροφή, αλλά από τον τοίχο στο δρόμο. Εξωτερικά, εγκαταστήστε μια βαλβίδα ελέγχου για να αποτρέψετε την είσοδο ψυχρού αέρα. Στο διαμέρισμα εκτελούμε μια παρόμοια επιλογή, για να διευκολύνουμε την εργασία, αφού τα κανάλια αερισμού είναι ήδη διαθέσιμα.

Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι δυνατό να αντικατασταθεί πλήρως ο φυσικός εξαερισμός με ανεμιστήρα στην κουζίνα, είναι μόνο μια καλή προσθήκη, βελτιώνοντας το μικροκλίμα στο δωμάτιο που χρησιμοποιείται.

Φυσικός αερισμός στην κουζίνα - χαρακτηριστικά και εγκατάσταση

Φυσικός αερισμός της κουζίνας με ανεμιστήρα εξαγωγής

Για ένα υγιές μικροκλίμα του διαμερίσματος, ο φυσικός αερισμός στην κουζίνα είναι απλά απαραίτητος. Όχι μόνο για να αφαιρέσετε την κουζίνα που χρησιμοποιούνται μάζες αέρα και μυρωδιές στο σπίτι, αλλά πάνω απ 'όλα, προκειμένου να προστατευθούν από τις επιβλαβείς ουσίες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Πολύ συχνά στις κουζίνες, οι ηλεκτρικές κουκούλες εγκαθίστανται πάνω από τη σόμπα ή τους ανεμιστήρες εξαγωγής, αλλά ο αναγκαστικός καπνός δεν είναι σωστά τοποθετημένος μπορεί όχι μόνο να μην δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά και να προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα. Ας υπολογίσουμε τι πρέπει να είναι ο σωστός φυσικός εξαερισμός της κουζίνας με την κουκούλα και πώς να την καταστήσει πιο αποτελεσματική.

Φυσικός και εξαναγκασμένος εξαερισμός στην κουζίνα - τι να επιλέξετε;

Η απάντηση είναι προφανής - είναι καλύτερο όταν και οι δύο τύποι αερισμού στην κουζίνα είναι διαθέσιμοι και δουλεύουν παράλληλα. Ιδιαίτερα απαραίτητο φυσικό εξαερισμό της κουζίνας με σόμπα αερίου. Παρά το γενικό σκοπό, αυτοί οι δύο τύποι κουκούλας δεν μπορούν να αντικαταστήσουν ο ένας τον άλλο πιο συχνά. Χωρίς σωστό φυσικό εξαερισμό, ο αέρας στο δωμάτιο μπορεί να καθαριστεί μόνο όταν το καταναλισκόμενο ρεύμα είναι ενεργοποιημένο, πράγμα που σημαίνει ότι οι επιβλαβείς ουσίες και η υπερβολική υγρασία απλώς δεν απορρίπτονται πλήρως.

Ωστόσο, έχοντας ένα λειτουργικό, σωστά εγκατεστημένο φυσικό εκχύλισμα, μπορείτε ήδη να είστε απόλυτα ήρεμοι για την ασφάλειά σας. Ο αναγκαστικός εξαερισμός είναι πιο πιθανό να είναι υπεύθυνος για την άνεση, καθώς μπορεί να ενεργοποιηθεί όπως απαιτείται για την απομάκρυνση των ανεπιθύμητων οσμών και ατμών από τις εγκαταστάσεις.

Φυσικά χαρακτηριστικά εξαερισμού

Όλοι οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων γνωρίζουν καλά τι είναι το φυσικό σύστημα εξαερισμού. Αέρια, επιβλαβείς αναθυμιάσεις και υγρασία Απομακρύνεται από το δωμάτιο μέσω του αγωγού εξαερισμού και φρέσκο ​​έρχεται από τα παράθυρα. Οπές ή πλέγμα στις κουζίνες και τα μπάνια είναι κοντά στο ανώτατο όριο, δεδομένου ότι ο θερμός αέρας θερμαίνεται στην πλάκα, έχει χαμηλότερη πυκνότητα και ανεβαίνει σε μια προσπάθεια να εξατμισθεί το δρόμο, όπου η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη.

Κανάλι εξαερισμού κάτω από την οροφή της κουζίνας αφαιρεί τον μολυσμένο αέρα σε μικρούς όγκους, αλλά το κάνει όλη την ώρα. Έτσι μπορείτε να αισθανθείτε ασφαλείς ακόμα και αν ξεχάσετε να ενεργοποιήσετε μια αναγκαστική κουκούλα.

Φυσικός αερισμός της κουζίνας με φούρνο αερίου

Εάν υπάρχει σόμπα φυσικού αερίου, παράγεται ένα μικρό πλεόνασμα φυσικού αερίου, ο φυσικός εξαερισμός τους απομακρύνει επιτυχώς και δεν τους επιτρέπει να συσσωρεύονται. Για την πρόληψη, είναι απαραίτητο να ελέγχετε περιοδικά τον αγωγό εξαερισμού για επαρκή πρόσφυση - Για αυτό αρκεί απλά να επισυνάψετε ένα φύλλο στην οπή. Αν κολλήσει, η έλξη είναι ικανοποιητική.

Τα πλεονεκτήματα του φυσικού μαγειρέματος στην κουζίνα:

 • Συνεχής συνεχής λειτουργία
 • Παροχή γενικού αερισμού του δωματίου, σε συνδυασμό με αγωγούς εξαερισμού στα μπάνια
 • Καλή αφαίρεση όλων των τύπων επικίνδυνων αναθυμιάσεων και υπερβολικής υγρασίας. Αποδεκτή απομάκρυνση των δυσάρεστων οσμών
 • Δεν απαιτείται πρόσθετο κόστος για την εγκατάσταση και τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας
 • Η δουλειά είναι απολύτως αθόρυβη, δεν προκαλεί δυσφορία στους κατοίκους

Παρά τους πολλούς θετικούς παράγοντες, υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα:

 • Πιθανές μειώσεις στην απόδοση της κουκούλας κατά τη διάρκεια της καυτής περιόδου, μετά από παρατεταμένους παγετούς
 • Με την παρουσία πολλών δυσμενών συνθηκών, είναι δυνατή μια αναστρέψιμη ώθηση, όταν ο αέρας αρχίζει να ρέει από το δρόμο προς το δωμάτιο και όχι το αντίστροφο
 • Ο όγκος του αέρα που αφαιρείται από την κουκούλα ανά μονάδα χρόνου είναι αρκετά χαμηλός, γι 'αυτό και η κουκούλα της κουζίνας συχνά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις δυσάρεστες οσμές που προκύπτουν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος
 • Για την σωστή λειτουργία της κουκούλας, απαιτείται μια κανονική εισαγωγή αέρα από έξω. Τα σύγχρονα μεταλλικά πλαστικά παράθυρα σφραγίζονται σφικτά και δεν μπορούν να παράσχουν έναν φυσιολογικό όγκο αέρα έξω. Επομένως, μην ξεχάσετε να ανοίξετε τα παράθυρα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος
 • Πιθανή παρεμπόδιση του αγωγού εξαερισμού από το χιόνι ή τα συντρίμμια. Γείτονες, για κάποιο λόγο αφαιρεθεί ο άξονας εξαερισμού, μπορεί να εμποδίσει το κανάλι και τους υπόλοιπους ενοικιαστές
 • Είναι απαραίτητο να ελέγχετε τακτικά το επίπεδο ώθησης, εάν είναι απαραίτητο, καθαρά κανάλια

Πώς να κανονίσετε τον φυσικό εξαερισμό στην κουζίνα σωστά

Σε πολυκατοικίες που κατασκευάζονται σύμφωνα με αποδεκτά πρότυπα, ο φυσικός αερισμός πρέπει να είναι εξ ορισμού. Δηλαδή, οι κάτοικοι των διαμερισμάτων δεν χρειάζεται να σκεφτούν τη ρύθμισή του, είναι ήδη διαθέσιμη. Είναι απαραίτητο μόνο να διατηρηθεί η σωστή λειτουργία του καλύμματος και να ελέγχεται περιοδικά για τα φράγματα.

Φυσικός εξαερισμός στην κουζίνα σε ιδιωτικό σπίτι

Με τα ιδιωτικά σπίτια όλα είναι λίγο πιο περίπλοκα, ειδικά αν απλά στέκεστε στο σπίτι σας. Σε αυτή την περίπτωση, εσείς οι ίδιοι πρέπει να ανησυχείτε για τη ρύθμιση του εξαερισμού. Εξαερισμός τα κανάλια πρέπει να βρίσκονται στην κουζίνα, τα μπάνια, τη σάουνα ή την πυρκαγιά, εάν είναι διαθέσιμα. Σε γενικές γραμμές, ο φυσικός αερισμός στην κουζίνα σε μια ιδιωτική κατοικία λειτουργεί ακριβώς όπως με ένα διαμέρισμα. Η εισροή καθαρού αέρα στην κουζίνα παρέχεται από το εξωτερικό και από τα υπόλοιπα δωμάτια: υπνοδωμάτιο, σαλόνι, τραπεζαρία, κλπ.

Ο σχεδιασμός του φυσικού αερισμού είναι μια πολύ περίπλοκη διαδικασία, την οποία φυσικά θα πρέπει να ασχοληθούν οι επαγγελματίες. Απαιτείται ακριβής υπολογισμός πολλών παραμέτρων του συστήματος, και η εγκατάσταση πρέπει να είναι σύμφωνη με τα πρότυπα υγιεινής και κατασκευής. Χωρίς να βρεθούν σε σύνθετους τεχνικούς υπολογισμούς και πρότυπα, υπάρχουν τρεις κύριες συστάσεις:

 1. Εάν η κουζίνα υποτίθεται ότι διαθέτει μια τυπική εστία τεσσάρων δακτυλίων, ο όγκος αέρα που αφαιρεί ο απορροφητήρας πρέπει να είναι τουλάχιστον 90 m3 / h. Για να εξασφαλίσετε μια τέτοια ένταση, συνιστάται η τοποθέτηση κάθετου αγωγού εξαγωγής στην οροφή, η διατομή του οποίου δεν είναι μικρότερη από 0,02 m2.
 2. Η είσοδος στον αγωγό εξαερισμού πρέπει να βρίσκεται κάτω από την οροφή (μέγιστο 30 cm από την οροφή), έτσι ώστε να μην σχηματίζεται η ζώνη στασιμότητας.
 3. Για να διασφαλίσετε τη σταθερότητα του φυσικού βυθίσματος, χρειάζεστε ύψος διαύλου τουλάχιστον 5 μ. Επίσης, το κανάλι πρέπει να είναι μονωμένο, έτσι ώστε κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου το σχέδιο να μην μειώνεται. Σε ιδιωτικές κατοικίες συνιστάται η τοποθέτηση αεραγωγών πιο κοντά στο κέντρο.

Η φυσική εξάτμιση είναι απαραίτητη, τόσο για ιδιωτική κατοικία όσο και για διαμέρισμα. Μην το παραμελίζετε, καθώς αφορά την υγεία σας και την υγεία της οικογένειάς σας.

Κάνουμε τον σωστό εξαερισμό εξαερισμού στην κουζίνα

Ο φυσικός αερισμός είναι η απλούστερη, αλλά ταυτόχρονα έξυπνη λύση για τη δημιουργία ανταλλαγής αέρα σε χώρους διαβίωσης. Παρά την απλότητα του, το σύστημα αυτό λειτουργεί σύμφωνα με αυστηρά καθορισμένους κανόνες και η παραβίαση τους απειλεί αρκετά σοβαρά προβλήματα.

 • Κανόνας 1 - για να απομακρύνετε αποτελεσματικά τον εξαγνισμένο αέρα, πρέπει να εισέλθετε στο δωμάτιο ένα καινούργιο, καθαρό αέρα.

Επί του παρόντος, αυτός ο κανόνας παραβιάζεται παντού, "φράσσοντας" τα σπίτια τους με αεροστεγή πλαστικά παράθυρα. Αλλά μέσα από τα ξύλινα παράθυρα εισερχόταν μια εισροή αέριων μαζών στα διαμερίσματά μας.

 • Ο δεύτερος κανόνας είναι οποιαδήποτε ανεξάρτητη παρέμβαση στο σύστημα εξαερισμού, μπορεί όχι μόνο να μειώσει την επίδραση της εξαγωγής αέρα, αλλά και να μετατρέψει τις ροές αέρα στην αντίθετη κατεύθυνση. Στο τέλος: αντί να σχεδιάζετε στην κουζίνα σας θα υπάρχει μια εισροή αέρα, μόνο από άλλα διαμερίσματα, ή ακόμα χειρότερα - από την τουαλέτα. Για να μην συμβεί αυτό, συνιστούμε να εξοικειωθείτε με τη συσκευή εξαερισμού στην τουαλέτα.

Πολύ συχνά, αυτό το φαινόμενο συμβαίνει το καλοκαίρι και στην κουζίνα, επειδή κάθε σεβαστή οικοδέσποινα θεωρεί απαραίτητο να εγκαταστήσει μια κουκούλα στην κουζίνα της. Δεν θέλουμε να πούμε ότι τα προβλήματα προκύπτουν ακριβώς εξαιτίας αυτού. Προβλήματα προκύπτουν επειδή πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτήν την κουκούλα για να αντικαταστήσουν τον φυσικό εξαερισμό. Αυτό, και μερικές κοινές παρανοήσεις, θα μιλήσουμε σε αυτό το άρθρο.

Πώς λειτουργεί ο φυσικός αερισμός

Ο φυσικός αερισμός στα διαμερίσματά μας είναι σχεδιασμένος κατά τέτοιο τρόπο ώστε οι ροές του αέρα να μπορούν να ρέουν ελεύθερα από το ένα δωμάτιο στο άλλο, μετακινώντας από την περιοχή υψηλής πίεσης στην περιοχή χαμηλότερης πίεσης, δηλ. από τη θερμότητα στο κρύο. Ένας αέρας βγαίνει και στη θέση του μπαίνει άλλο. Αυτή είναι η φυσική ή ο νόμος της φύσης, και απέναντί ​​της είμαστε ανίσχυροι.

Με την έλευση της στα σπίτια μας όμορφο και σφραγισμένα πλαστικά παράθυρα και πόρτες μέταλλο με υψηλής ποιότητας σφραγίδες, αέρα τροφοδοσίας δεν μπορεί να εισέλθει στο διαμέρισμα και την φυσική κίνηση του αέρα ή εξαερισμού στάσεις. Ο καθαρός αέρας στις κατοικίες δεν είναι πια, το διαμέρισμα είναι βουλωμένο και η υγρασία είναι υψηλή. Και τότε ο άνθρωπος μας έρχεται με ένα πρόσθετο πρόβλημα - αυτό είναι η εγκατάσταση ανεμιστήρων καυσαερίων και ομπρέλες πάνω από τις σόμπες κουζίνας.

Ανεμιστήρας και κουκούλα

Σε κάθε διαμέρισμα υπάρχουν δύο ξεχωριστοί αγωγοί εξαγωγής: Ένας στο μπάνιο και ο άλλος στην κουζίνα. Φανταστείτε ένα σφραγισμένο διαμέρισμα με πολύ υψηλής ποιότητας πλαστικά παράθυρα και τις ίδιες πόρτες στις οποίες η οικοδέσποινα στην κουζίνα στράφηκε στην κουκούλα. Για να είμαστε δίκαιοι, πρέπει να διευκρινίσουμε ότι η κουκούλα είναι επώνυμη, ποιοτική και πολύ ισχυρή, και ο εξαερισμός στην κουζίνα είναι παλαιός, κατασκευασμένος σύμφωνα με όλα τα πρότυπα και τους κανόνες, αλλά για τα ξύλινα παράθυρα.

Έχοντας συμπεριλάβει ένα τέτοιο απόσπασμα σε ένα σφραγισμένο διαμέρισμα στο οποίο ολόκληρος ο όγκος αέρα είναι 130m3 - 150m3, η "ομπρέλα" εξάτμισης με χωρητικότητα 500-1000m3 θα οδηγεί όλο τον αέρα μέσα από τον εαυτό της μέσα σε λίγα λεπτά. Ως αποτέλεσμα: Στην κουζίνα, η κουκούλα θα δημιουργήσει ένα κενό, και χωρίς φυσική εισροή αέρα, τραβούν αναπόφευκτα τα ελλείποντα κυβικά μέτρα των μαζών αέρα από το δεύτερο άνοιγμα του διαμερίσματος - από την τουαλέτα. Και δεδομένου ότι οι αγωγοί εξαερισμού στη σοφίτα συνδυάζονται, η μυρωδιά μπορεί να αντλήσει όχι μόνο από το μπάνιο σας, αλλά από τους γείτονες. Σε αυτό το μικρό παράδειγμα, σας δείξαμε την αλληλεπίδραση της κουκούλας στην κουζίνα και τον εξαερισμό.

Πώς να οργανώσετε σωστά την κουκούλα στην κουζίνα με μια σόμπα αερίου

Μέχρι σήμερα, σχεδόν όλες οι κουζίνες σε ιδιωτικά σπίτια και διαμερίσματα είναι εξοπλισμένες με κουκούλες, και αυτό είναι ένα πρόβλημα. Το πρόβλημα δεν είναι στην ίδια την κουκούλα, αλλά στο γεγονός ότι οι αεραγωγοί δεν είναι πάντα σχεδιασμένοι για τη χρήση του. Τυποποιημένοι αγωγοί στα σπίτια μας έχουν ένα τμήμα 130x130mm, και η μέγιστη χωρητικότητα τους είναι 180m3 / h. Αλλά οι σύγχρονες "ομπρέλες" έχουν χωρητικότητα που υπερβαίνει τη χωρητικότητα σε καιρούς, και αυτό έχει πολύ αρνητικό αντίκτυπο στη λειτουργία του γενικού συστήματος εξαερισμού, καθώς και στον αερισμό του διαμερίσματος.

Για να οργανωθεί σωστά ο εξαερισμός της κουζίνας με μια σόμπα αερίου, πρέπει να το κάνετε ανάμεικτο, δηλ. συνδυάζουν σωστά το έργο της "ομπρέλας" εξάτμισης και του φυσικού αερισμού. Αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους.

 1. Συνδέστε τον αγωγό του απορροφητήρα στο κανάλι εξαερισμού, πάνω από την σχάρα του φυσικού συστήματος εξαερισμού. Επιπλέον, ο αγωγός πρέπει να κατευθύνεται στον άξονα με μια στροφή προς τα πάνω.

Σημαντικό!
Με αυτή την εγκατάσταση, ο αγωγός εξαγωγής δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το μισό τμήμα του άξονα εξαερισμού για να εξασφαλίσει τη λειτουργία του φυσικού αερισμού.

 • Η δεύτερη μέθοδος περιλαμβάνει τη σύνδεση του αγωγού του απορροφητήρα, πάνω από το φυσικό άνοιγμα εξαερισμού, χωρίς να τον ανεφοδιάζεται στον άξονα. Αλλά την ίδια μάσκα αερισμού πρέπει να είναι εφοδιασμένα με βαλβίδα ελέγχου, έτσι ώστε να επικαλύπτει το πλέγμα κατά τη στιγμή της λειτουργίας της εξάτμισης «ομπρέλα».
 • Φυσική ανταλλαγή αέρα στην κουζίνα ενός ιδιωτικού σπιτιού

  • Θέση των πλεγμάτων εξαερισμού. Με όλους τους κανόνες, θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 εκατοστά. από την οροφή, διότι μέσω αυτών πρέπει να εκπέμπεται ένας θερμός, εξερχόμενος αέρας, που μετατοπίζεται από τον ψυχρότερο - τον αέρα τροφοδοσίας. Αλλά στην πράξη, τα πράγματα δεν είναι τόσο ροζ: Σε πολλές κουζίνες, οι σχάρες εξαγωγής είναι πολύ χαμηλότερες και ως αποτέλεσμα, σχηματίζεται μια ζώνη στασιμότητας που είναι πάνω από την σχάρα.
  • Για να εξοικονομήσετε χρήματα, σε ένα ιδιωτικό σπίτι, συχνά, τα παρακείμενα δωμάτια είναι εξοπλισμένα με έναν ενιαίο άξονα εξαερισμού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο αέρας, και με αυτό μυρίζει, μπορεί να μετακινηθεί από την κουζίνα προς το δωμάτιο, και όχι μέσω του άξονα εξαερισμού. Από την άποψη των υγειονομικών και υγειονομικών προτύπων, αυτό είναι λάθος.
  • Ένα άλλο συνηθισμένο λάθος στο σχεδιασμό ενός φυσικού αερισμού ενός ιδιωτικού σπιτιού είναι το ανεπαρκές ύψος των σωλήνων εξαερισμού. Λόγω της μικρής διαφοράς πίεσης, ο εξαερισμός αυτός μπορεί να μην λειτουργεί.
  • Στην κουζίνα του εξοχικού σπιτιού πρέπει να υπάρχει ένα φυσικό σύστημα αερισμού, αλλά στην πράξη οι περισσότεροι κατασκευαστές δεν το θεωρούν απαραίτητο και εγκαθιστούν μόνο εξαναγκασμένο εξαερισμό, το οποίο εξαρτάται από την ηλεκτρική ενέργεια. Δεν υπάρχει ηλεκτρική ενέργεια και οι ανεμιστήρες δεν λειτουργούν, οι μάζες του αέρα εξαγωγής δεν εξάγονται.
  • Πολύ συχνά κάνει το σύστημα εξαερισμού να λειτουργεί εσφαλμένα, αρκετά περίεργα - ένα τζάκι. Όταν καίει το καύσιμο, καίει οξυγόνο και συλλέγει αέρα από τους αεραγωγούς.

  Αυτά είναι μόνο τα κύρια σφάλματα που επιτρέπονται ακόμα και όταν σχεδιάζετε ένα φυσικό αερισμό ενός ιδιωτικού σπιτιού. Αλλά πώς να κάνετε τον αερισμό στην κουζίνα πιο αποτελεσματικό;

  Αποτελεσματικός αυτοεξοπλισμός

  Εάν ο εξαερισμός στο σπίτι σας δεν λειτουργεί ή δεν λειτουργεί καλά, τότε έχοντας απλή γνώση ή ακολουθώντας τις συμβουλές μας, ακόμη και ένας ερασιτέχνης μπορεί να το αναβιώσει. Γι 'αυτό πρέπει να γνωρίζετε τις αρχές της κίνησης των ρευμάτων αέρα και λίγους βασικούς κανόνες.

  1. Η κουζίνα ανήκει σε ένα δωμάτιο με εντατική ανταλλαγή αέρα. Σύμφωνα με τους κανόνες, η ανταλλαγή αέρα σε αυτό το δωμάτιο δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 90 m3 / ώρα. Μεταφρασμένο σε μια πιο κατανοητή γλώσσα, αυτό σημαίνει ότι σε μια ώρα πρέπει να αφαιρεθούν από την κουζίνα σας 90 κύβοι αποβλήτων αέρα. Αλλά σύμφωνα με την εξίσωση ισορροπίας Σ Lpr. = Σ Χαμηλή, για επαρκή εναλλαγή αέρα απαιτείται εισροή 90 m3 / h.
  2. Οπλισμένοι με γνώση, τώρα για να αποκαταστήσετε τον αερισμό στην κουζίνα, θα πρέπει να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα εξαγωγής, στον αγωγό εξαερισμού, με χωρητικότητα τουλάχιστον 90 m3 / h. Αλλά σας υπενθυμίζουμε ότι αυτό είναι μόνο εάν η φυσική εξαγωγή αέρα από αυτό το δωμάτιο δεν λειτουργεί.
  3. Τώρα πρέπει να φροντίσουμε τον καθαρό αέρα. Μπορείτε να διατηρήσετε τα παράθυρα ανοιχτά όλο το χρόνο στην κουζίνα, αλλά πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια απουσία. Για καλή ανταλλαγή αέρα, μπορείτε να εγκαταστήσετε τις βαλβίδες τροφοδοσίας στον τοίχο, που πηγαίνει στο δρόμο. Κατά κανόνα, τοποθετούνται πίσω από το ψυγείο και οι εισερχόμενες μάζες ψυχρού αέρα θερμαίνονται αμέσως. Το κύριο πράγμα είναι να διατηρηθεί μια ισορροπία μεταξύ του όγκου της παροχής και του αέρα εξαγωγής.

  Το σύστημα εξαερισμού του σπιτιού σας, που εκτελείται από όλους τους κανόνες, θα σας παρέχει φρέσκο ​​και καθαρό αέρα και θα σας ευχαριστήσει με την απουσία ξένων μυρωδιών και την υψηλή ενεργειακή απόδοση.