moogoo.ru

Δημοσιεύτηκε από sjmorozov στις Σάβ, 14/09/2013 - 12:40

Όχι πολύ καιρό πριν συζητήσαμε έναν νέο νόμο για την παύση του καπνίσματος και τι να κάνουμε με εκείνους τους συντρόφους που μερικές φορές δηλητηριάζουν κυριολεκτικά τη ζωή μας. Μετά από να μετακομίσω σε ένα νέο διαμέρισμα, έκανα με μια οργάνωση έναν εξαερισμό. Ξεχωριστή προσοχή αξίζει τις επιχειρήσεις εγκατάστασης που παίρνουν χρήματα, χωρίς να κατανοούν τίποτα που κάνουν. Δεν γνωρίζετε καν τα βασικά πρότυπα κατά περιόδους. Ψάχνω για μια οργάνωση εδώ και πολύ καιρό, αφού ταξίδευα στη μισή πόλη. Ως αποτέλεσμα, όπως φαινόταν, βρήκα, αλλά σύντομα συνειδητοποίησα ότι θα είχα κάνει καλύτερα από το μηδέν. Αλλά δεν θα μιλήσουμε γι 'αυτό. Μαζί τους κάναμε εξαερισμό, το τροποποίησα λίγο μετά την αποδοχή των έργων και πήρα σχεδόν αυτό που ήθελα: ζεστό φρέσκο ​​αέρα με κλειστά παράθυρα.

Αλλά μετά από μερικές εβδομάδες δημιουργήθηκε ένα άλλο πρόβλημα - γείτονες από το κάτω μέρος. Κινούσαν και άρχισαν να καπνίζουν στο μπαλκόνι. Και αν νομίζετε ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα όταν ο καπνός εισέρχεται στο ανοιχτό παράθυρο, θα το βρείτε ανόητο σε σύγκριση με το πότε στέκονται και καπνίζουν κάτω από την πρόσληψη αέρα. Απολύτως όλο τον καπνό σε ένα λεπτό στο διαμέρισμά σας.

Ευτυχώς, οι γείτονες αποδείχθηκαν περισσότερο ή λιγότερο υγιείς: τους ζήτησα να μην στέκονται στο μπαλκόνι ακριβώς κάτω από την πρόσληψη αέρα και τώρα καπνίζουν πάντα από την άλλη πλευρά. Αλλά μέρος του καπνού, ειδικά με τον άνεμο, εξακολουθεί να εισέρχεται στο σύστημα. Έπρεπε να βρω μια λύση. Κάλεσα την πολύ εταιρεία που εγκατέστησε το σύστημα. Ποτέ δεν είχαν ακούσει φίλτρα καθαρισμού. Υποσχέθηκαν να καλέσουν, αλλά πέρασε μια εβδομάδα και δεν συνέβη τίποτα. Νομίζω ότι απλά ξέχασαν. Άρχισα να αναζητώ προσωπικά λύσεις. Τα αποκτηθέντα φίλτρα είναι δαπανηρά και δυσκίνητα. Ακόμη και αν αγοράσετε ένα, στο σύστημα μου, υπάρχει απλά πουθενά να το τοποθετήσετε. Αφού έψαχνα τις αρχές της εργασίας στο δίκτυο, αποφάσισα να προσπαθήσω να φτιάξω τον εαυτό μου φίλτρο άνθρακα. Η απλούστερη επιλογή φαινόταν να χρησιμοποιώ ένα κουτί από το χοντρό φίλτρο. Αποφάσισα να προσπαθήσω να συνδυάσω δύο φίλτρα σε αυτό.

Αναζήτησε μακρύς άνθρακας. Για συστήματα εξαερισμού άνθρακα δεν αγοράζουμε. Θα μπορούσα να βρω άνθρακα για φίλτρα επεξεργασίας νερού. Σε σακούλες των 25 κιλών. Έπρεπε να αγοράσω τι να κάνω. Αμέσως θα το πω, δεν είναι η καλύτερη παραλλαγή: ο άνθρακας είναι λεπτός και μειώνει σημαντικά την πίεση του αέρα στο σύστημα. Αλλά κάνει τη δουλειά της. Τι έκανα λοιπόν. Μετά από μια μακρά αναζήτηση για τις παραλλαγές, βρήκα έναν προσαρμογέα που σχεδόν τέλεια ταιριάζει με το ventcannel μου διαμέτρου 125 mm. Στη φωτογραφία, έχω ήδη τραβήξει το πλέγμα του (από το κόσκινο που αγοράστηκε για αυτή την επιχείρηση). Θα το στερεώσω με αυτή την ταινία για τη συσκευασία και την επίστρωση.

Το επόμενο μέρος του φίλτρου μου, πήρα αυτό το είδος σχάρων. Εξαιρετική προσέγγιση στο πρώτο μέρος.

Εδώ, έκοψα ήδη το πλέγμα από το πολύχρωμο κόσκινο κάτω από αυτό. Θα το στερεώσω με τον ίδιο τρόπο. Έτσι εισάγεται ένα κομμάτι στο άλλο.

Χύνουμε κάρβουνο. Το πάχος της γέμισης ήταν λίγο μεγαλύτερο από δύο εκατοστά.

Κλείνουμε το καπάκι και τοποθετούμε το φίλτρο στο σύστημα. Η φωτογραφία δείχνει ότι βρίσκεται μπροστά από το χοντρό φίλτρο. Η επιλογή δεν είναι η καλύτερη, αλλά προσωρινά θα είναι ακριβώς όπως αυτή: ο άνθρακας αποδείχθηκε ότι είναι μάλλον μικρός και μερικά από τα ψίχουλα χύνεται μέσα από το κόσκινο. Το χοντρό φίλτρο προστατεύει έτσι τον ανεμιστήρα.

Όλα φαίνονται ωραία, αλλά ο αέρας μόλις έρχεται. Το φίλτρο είναι πολύ πυκνό. Άρχισα να σκέφτομαι πώς να το καταστήσω λεπτότερο ή κατεστραμμένο. Μια απροσδόκητη λύση ήταν το εντυπωσιακό υλικό πλήρωσης για την τουαλέτα της γάτας!

Ένα νέο υλικό πλήρωσης για το φίλτρο λειτουργεί πολύ καλύτερα. Και ασχολείται με τα καθήκοντά του. Σας ευχαριστώ γείτονες, οι οποίοι εγκατέλειψαν εγκαίρως για να καπνίσουν στο μπαλκόνι - οι δοκιμές έγιναν αμέσως. Όπως και πριν, η πίεση του αέρα δεν μου ταιριάζει πάρα πολύ, θα ήθελα περισσότερο. Θα σκεφτώ πώς να μειώσω το πάχος του στρώματος - θα ψάξω για περισσότερα υλικά στα καταστήματα. Αλλά υπάρχει μια προσωρινή λύση. Και λειτουργεί! Σχετικά με τις ενημερώσεις στο σύστημα θα σας πει πώς θα εμφανίζονται.

Πώς να φτιάξετε ένα φίλτρο αυτόματης εξαγωγής: την αρχή της εργασίας και τον οδηγό βήμα προς βήμα

Η διήθηση αέρα από επιβλαβείς αναθυμιάσεις, μονοξείδιο του άνθρακα και διάφορες οσμές είναι σημαντική σε οποιοδήποτε σύστημα εξαερισμού βιομηχανικών επιχειρήσεων, ιατρικών, διοικητικών και δημόσιων ιδρυμάτων και οικιστικών συγκροτημάτων. Για μεγάλες περιοχές χρησιμοποιούνται βιομηχανικά φίλτρα άνθρακα για καθαρισμό, τα οποία έχουν υψηλή παραγωγικότητα. Αλλά πώς να είναι κάτοικοι ιδιωτικών κατοικιών και εξοχικών σπιτιών, η αγορά εξοπλισμού είναι δαπανηρή και απαιτεί επαγγελματική εγκατάσταση. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα φίλτρο άνθρακα για αυτο-σχεδίαση, το κύριο πράγμα είναι να γνωρίζετε την αρχή της δράσης και τα χαρακτηριστικά της.

Καθαριστής αέρα και την αρχή της λειτουργίας του

Το σύνηθες σύστημα φιλτραρίσματος του εναέριου χώρου περιλαμβάνει έναν απλό ανεμιστήρα και διαδοχικά εγκατεστημένους φραγμούς καθαρισμού. Ανάλογα με την κατηγορία μόλυνσης, διακρίνονται οι ακόλουθοι τύποι απόφραξης της μόλυνσης:

 • μηχανικό χοντρό φίλτρο, συγκρατεί μεγάλα στοιχεία σκόνης τουλάχιστον 0,3 μικρά.
 • ηλεκτροστατική, αφαιρεί τα λεπτά σωματίδια σκόνης από 0,01 μm και ένα ζεύγος αερολυμάτων, φορτώνοντας ρύπους.
 • φωτοκαταλυτικά έργα με βάση την αρχή της αποσύνθεσης των χημικών στοιχείων και καταστρέφει τα βακτήρια με υπεριώδη ακτινοβολία.
 • με ενεργό άνθρακα, προορίζεται για καθαρισμό από όλες τις αέρια ακαθαρσίες, ενεργώντας με βάση την αρχή της προσρόφησης.
 • βιολογικά φίλτρα, χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό από τη ρύπανση από το αέριο.
 • αντιστατικά, κατά κανόνα, αυτά είναι όλα τα είδη ψεκασμών ή προσθέτων στον νεροχύτη αέρα.
 • για πεπιεσμένο αέρα, χρησιμοποιείται για βιομηχανικούς σκοπούς για την απομάκρυνση πετρελαίου και υδρατμών.

Ο ενεργοποιημένος άνθρακας είναι μια καθαρή μορφή άνθρακα, έχει μια πορώδη υδατοαπωθητική επιφάνεια. Αυτή η ιδιότητα επιτρέπει την καλύτερη απομάκρυνση των οσμών, καθώς δεν απορροφά το νερό. Ο ενεργός άνθρακας που χρησιμοποιείται έχει 3 διαφορετικά μεγέθη πόρων, αυτό οφείλεται στις πρώτες ύλες: ξύλο, κοχύλια καρπών ή λιθάνθρακα. Ο μεγαλύτερος αριθμός πόρων είναι ο άνθρακας, ο οποίος λαμβάνεται από το κέλυφος του καρπού.

Πώς να συναρμολογήσετε μια συσκευή φιλτραρίσματος με τα χέρια σας

Προς το παρόν, για να εξοικονομήσουν χρήματα, περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να θυμούνται στάσιμοι χρόνοι και να κάνουν διαφορετικές συσκευές οι ίδιοι. Εξετάστε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε τον εαυτό σας το φίλτρο, καθώς υπάρχουν πολλές παραλλαγές για να ταξινομήσετε κάθε προβολή βήμα προς βήμα.

 1. Το φίλτρο άνθρακα γίνεται με το χέρι πολύ απλά. Είναι απαραίτητο να λάβετε 2 κυλινδρικές δεξαμενές ή σωλήνες αποχέτευσης διαφόρων διαμέτρων. Χρησιμοποιώντας ένα τρυπάνι, κάντε μια διάτρηση. Τυλίξτε το εξωτερικό του καθενός μεμονωμένα με το agrotech, στερεώνοντάς το με σφιγκτήρες. Εισάγετε ένα δοχείο μέσα στο άλλο και γεμίστε τους κόκκους άνθρακα μεταξύ τους, αποκτάτε ένα φίλτρο άνθρακα κυλινδρικό. Σφραγίστε τα άκρα σφιχτά έτσι ώστε η ροή αέρα, που διέρχεται από τις οπές, εξέρχεται από τον αγωγό εξαερισμού. Από τη μια πλευρά, ένας ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος στην άλλη και εξαερίζεται.
 2. Ένα καθαριστικό άνθρακα μπορεί να κατασκευαστεί με το χέρι χρησιμοποιώντας ένα χρησιμοποιημένο φίλτρο αέρα από ένα φορτηγό. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε το, αποσυναρμολογήστε το χωρίς να καταστραφεί το πλέγμα, μειώστε την εσωτερική διάμετρο στον απαιτούμενο ανεμιστήρα. Συνήθως λαμβάνεται ένας ανεμιστήρας με διάμετρο μέχρι 100 mm. Μεταξύ των οθονών, γεμίστε τον ενεργό άνθρακα, καλύψτε το εξωτερικό με ένα πανί.
 3. Το υδροφίλτρο μπορεί να κατασκευαστεί με χρήση ατμογεννήτριας ή συμπαγούς δίσκου, η αρχή λειτουργίας βασίζεται σε υγρασία. Αυτός ο σχεδιασμός συνεπάγεται τη διέλευση της ροής του αέρα μέσω του δοχείου με νερό και με την προσέλκυση σωματιδίων σκόνης καθαρίζεται και το υγρό σβήνει. Ιδανικό για τον καθαρισμό του αέρα σε ξηρούς χώρους.
 4. Το φίλτρο ρολού είναι κατασκευασμένο από ινώδη υλικά. Κάντε το πολύ απλό. Τυλίξτε το ύφασμα με ρολό σε οποιοδήποτε πλέγμα, στριμμένα για τη διάμετρο του ανεμιστήρα και το καθαριστικό είναι έτοιμο για χρήση.
 5. Το φίλτρο καπνού είναι αρκετά απλό στην κατασκευή, μπορεί να γίνει τόσο μικρό ώστε να επιτρέπει τη χρήση του στην επιφάνεια εργασίας. Σε κάθε περίπτωση ή πλαστικό κουτί ανεμιστήρα, μπορείτε να από τον υπολογιστή. Στο σώμα διαγράφονται ανοίγματα για παροχή αέρα. Στον ανεμιστήρα τοποθετείται φίλτρο υφάσματος από άνθρακα, είναι δυνατόν σε μερικές στρώσεις.

Διάφορα σπιτικά έργα δείχνουν ότι το έργο δεν είναι χειρότερο από τα εργοστασιακά, το κύριο πράγμα είναι να παρατηρήσουμε την ασφάλεια στους χώρους σύνδεσης με τον ηλεκτρισμό, ειδικά σε συσκευές που χρησιμοποιούν νερό.

Εφαρμογή στην καθημερινή ζωή

Πριν αγοράσετε μια τέτοια συσκευή για το σπίτι θα πρέπει να καταλάβετε το σχεδιασμό και την αρχή λειτουργίας της. Υπάρχουν διάφοροι τύποι φίλτρων:

 • Παράθυρο εγκατεστημένο απευθείας στο πλαίσιο παραθύρου, ανοίγει όπως απαιτείται.
 • κυρίως, χρησιμοποιείται για την απόκτηση καθαρού αέρα στο σπίτι ή στο εξοχικό σπίτι. Είναι εγκατεστημένο στο γενικό σύστημα εξαερισμού. Τα κύρια φίλτρα άνθρακα χρησιμοποιούνται συχνά σε βιομηχανικούς χώρους, για σημειακή σύνδεση.
 • για την κουζίνα πάνω από τη σόμπα ή με άλλο τρόπο. Το πιο κοινό είναι το λεπτό φίλτρο καθαρισμού αέρα.

Η κύρια προτίμηση για εγκατάσταση στην κουκούλα δίνεται στα φίλτρα άνθρακα για τον καθαρισμό οσμών, ο οποίος υπάρχει πάντα πάνω από τη σόμπα. Τα συστήματα εξάτμισης λειτουργούν με βάση την αρχή της ανακύκλωσης, καθώς εκτός από την αιθάλη και το λίπος πρέπει να αφαιρεθούν και διάφοροι μικρές μολυσματικές ουσίες.

Τα πιο αποτελεσματικά φίλτρα άνθρακα για τον καθαρισμό του αέρα από οσμές. Διαθέτοντας μια προσροφητική ιδιότητα, το φίλτρο άνθρακα για το σχέδιο απομακρύνει όχι μόνο τη μυρωδιά, αλλά και τα μικρότερα σωματίδια αιθάλης και ακαθαρσιών.

Εκτός από την κουκούλα κουζίνας, οι ανιχνευτές καπνού εγκαθίστανται για εξοχικές κατοικίες και ιδιωτικά σπίτια. Η παρουσία των λεβητοστασίων και των κλιβάνων προκαλεί την παρουσία μονοξειδίου του άνθρακα, είναι επιθυμητό να χρησιμοποιηθεί διήθηση ενεργού άνθρακα στις περιοχές αυτές για την εξάλειψή του. Κατά τη διάρκεια της χαμηλής ανόδου κατασκευή, πολλοί άνθρωποι ξεχνούν να θέσουν αγωγούς εξαερισμού. Στη συνέχεια, ένας αυτοτελής αυτοκινητόδρομος τοποθετείται σε όλους τους χώρους. Συνδέστε το σε μια ξεχωριστή συσκευή καθαρισμού αέρα για το σπίτι ή ένα κοινό φίλτρο με πλωτό φορτίο.

Εφαρμογή σε βιομηχανικούς χώρους

Ο καθαρός αέρας είναι απαραίτητος όχι μόνο στην καθημερινή ζωή, αλλά και στην εργασία. Η περιβαλλοντική κατάσταση στην τοποθεσία της επιχείρησης εξαρτάται από αυτό. Στις εγκαταστάσεις παραγωγής χρησιμοποιούνται τα κύρια φίλτρα πεπιεσμένου αέρα, τα οποία έχουν υψηλή απόδοση και υψηλό βαθμό καθαρισμού. Τα βιομηχανικά φίλτρα αποτελούνται από ίνες που κατανέμονται με τέτοιο τρόπο ώστε να συσσωρεύονται σωματίδια βρωμιάς, περνώντας από τα στρώματα τους. Οι συσκευές καθαρισμού που χρησιμοποιούνται στη σφαίρα παραγωγής μπορούν να χωριστούν σε 2 τύπους:

 • προκαταρκτικά - βαθιά ηλεκτροστατικά και ξηρά ινώδη.
 • πλέγμα - εξοπλισμένο με άρδευση και ικανό για αυτοκαθαρισμό.

Για την ομαλοποίηση της λειτουργίας του συστήματος εξαερισμού σε βιομηχανικούς χώρους, χρησιμοποιείται ειδικό φίλτρο για τη ρύθμιση της πίεσης του αέρα, για τη μείωση της πίεσης του αέρα στον αγωγό και τη διατήρησή του σε ένα ορισμένο εύρος.

Η χρήση φίλτρων από ενεργό άνθρακα είναι πολύ εκτεταμένη, δεδομένου ότι η ανθρώπινη υγεία εξαρτάται πλήρως από την καθαρότητα του αέρα και τις ιδιότητες απορρόφησης είναι αναμφισβήτητη. Ακόμα και το αυτοκίνητο δεν θα πάει χωρίς το καθαρισμένο μέχρι το σωστό επίπεδο οξυγόνου. Η σκόνη και τα επιβλαβή αέρια επιπλέουν συνεχώς στον αέρα, οπότε μην σκουπίζετε τη δική σας υγεία και εγκαθιστάτε ένα φίλτρο άνθρακα για τον αέρα. Όχι μόνο η κουζίνα χρειάζεται μια κουκούλα, κάθε δωμάτιο αξίζει ένα φίλτρο αέρα για ένα διαμέρισμα και ένα ιδιωτικό σπίτι.

Φίλτρα αέρα για συστήματα εξαερισμού: από οικιακές σε βιομηχανικές

Για συστήματα εξαερισμού, τα φίλτρα αέρα είναι απλά απαραίτητα - εμποδίζουν την είσοδο της σκόνης του δρόμου, μικρά υπολείμματα και πολύ περισσότερο μέσα στο δωμάτιο και στον ίδιο τον εξαερισμό. Τι ακριβώς; Εξαρτάται από τον τύπο της συσκευής και τον σκοπό της. Για να κατανοήσετε ποιες συσκευές είναι απαραίτητες για το σύστημα εξαερισμού και πώς λειτουργούν, θα σας ενημερώσουμε λεπτομερώς για την ταξινόμησή τους.

Τύποι φίλτρων αέρα

Ηλεκτροστατικό φίλτρο αέρα

Ηλεκτροστατική - ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους καθαρισμού του αέρα από τη σκόνη, τον καπνό, την αιθάλη, την αιθάλη και άλλους μολυντές. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται όχι μόνο στην καθημερινή ζωή, αλλά και σε εργαστήρια ή καταστήματα όπου μπορεί να σχηματιστούν υψηλές συγκεντρώσεις επιβλαβών για την υγεία ουσιών. Με την ευκαιρία, η ηλεκτροστατική χρησιμοποιείται στον καθαριστή αέρα Tion Clever και ο επαγγελματικός εξοπλισμός μας με ηλεκτροστατική μονάδα τοποθετείται σε ιατρικά ιδρύματα, εστιατόρια και πολλές επιχειρήσεις.

Στοιχεία διήθησης είναι μεταλλικές πλάκες, καθώς και μεταλλικά νήματα που τεντώνονται μεταξύ τους. Μεταξύ των κλώνων και των πλακών υπάρχει ένα ηλεκτρικό πεδίο, μία εκκένωση και στη συνέχεια ένα ρεύμα ιόντων. Όταν ο αέρας διέρχεται μεταξύ των πλακών, τα σωματίδια σκόνης και άλλων ρύπων αποκτούν το δικό τους φορτίο και υπό την επίδραση ενός ηλεκτρικού πεδίου προσέρχονται στις πλάκες που έχουν ένα αντίθετο φορτίο.

Η συσκευή καταναλώνει λίγο ηλεκτρισμό, πράγμα που σημαίνει ότι η λειτουργία είναι φθηνή - το κυριότερο είναι να ξεπλένετε τα πιάτα κατά διαστήματα.

Φίλτρα HEPA για εξαερισμό

Φίλτρο HEPA Tion

Η απόδοση του φίλτρου αέρα HEPA φτάνει το 99% - είναι σε θέση να κρατήσει τα μικρότερα σωματίδια σκόνης, σπόρια μούχλας, γύρη και άλλες μολυσματικές ουσίες. Ο καθαρισμός του αέρα γίνεται χάρη σε ένα ειδικό ινώδες υλικό, το οποίο αποτελείται από ένα ακορντεόν.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις αρχές της λειτουργίας αυτού του φίλτρου, είπαμε σε ένα άλλο άρθρο, οπότε θα σταθούμε μόνο σε μερικές αποχρώσεις. Το φίλτρο HEPA ειδικεύεται ακριβώς σε μικρά και μικρά σωματίδια. Φυσικά, συγκρατεί επίσης μεγάλες μολυσματικές ουσίες, για παράδειγμα, μεγάλη σκόνη και χνούδι, αλλά αν πέσουν τέτοια σωματίδια, οι ίνες του φίλτρου HEPA θα φράξουν γρήγορα. Για να «προστατεύει» το φίλτρο HEPA και να επεκτείνει τη ζωή του, τοποθετείται συνήθως μπροστά του ένα χοντρό φίλτρο, έναντι μεγάλων σωματιδίων. Συνιστούμε να επιλέξετε ακριβώς τον εξοπλισμό αυτό, με δύο φίλτρα.

Η διάρκεια ζωής του φίλτρου HEPA είναι περιορισμένη: πρέπει να αλλάξει σύμφωνα με τις οδηγίες.

Υπάρχουν επίσης μοντέλα που μπορούν να πλυθούν, αλλά είναι αδύνατο να τα πλύνετε μέχρι το τέλος, έτσι ώστε νωρίτερα ή αργότερα θα χρειαστεί ένα νέο φίλτρο.

Υπάρχουν και άλλοι τύποι φίλτρων αέρα, για παράδειγμα:

 • Φίλτρο λαδιού για αέρα αποτελείται από δακτυλίους ή δίχτυα που υγραίνονται με ορυκτέλαιο. Σωματίδια σκόνης προσκολλώνται στην επιφάνεια του λαδιού. ο αέρας καθαρίζεται. Τέτοιες συσκευές χρησιμοποιούνται σε σχετικά χαμηλές συγκεντρώσεις σκόνης.
 • Φίλτρο τσεπών για εξαερισμό είναι μια κατασκευή ενός πλαισίου και ενός φίλτρου υπό τη μορφή θυλάκων. Προορίζεται κυρίως

Καθαρισμός από αέρια

Φωτοκαταλυτικό φίλτρο

(1) Λυχνία UV => (2) Φωτοκαταλύτης => (3) Σχηματισμός οξειδωτικών => (4) Οξειδωτικά αντιδρούν με ρύπους => (5)

Φωτοκαταλυτικά φίλτρα καθαρίζουν τον αέρα ως εξής: οι επιβλαβείς ακαθαρσίες αποσυντίθενται και οξειδώνονται στην επιφάνεια ενός φωτοκαταλύτη - μια ουσία η οποία, απορροφώντας το φως, επιταχύνει τη δράση μιας χημικής αντίδρασης. Αυτή η διαδικασία υπό την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας. Οι τοξικοί ρύποι δεν συσσωρεύονται στον φωτοκαταλύτη, αλλά διασπώνται σε αβλαβείς ουσίες - νερό και διοξείδιο του άνθρακα.

Η φωτοκαταλυτική οξείδωση καταστρέφει όχι μόνο τις τοξίνες, αλλά και διάφορους ιούς και βακτηρίδια. Επίσης με τη βοήθεια αυτής της διαδικασίας, οι περισσότερες ξένες οσμές αποσυντίθενται, καθώς πολλές από αυτές είναι οργανικής φύσης.

Ο καταλύτης δεν σπαταλάται, οπότε το φίλτρο θα σας κρατήσει πολύ καιρό, το κύριο πράγμα είναι να αντικαταστήσετε την υπεριώδη λάμπα εγκαίρως. Λάβετε υπόψη ότι η λάμπα UV είναι μια πρόσθετη πηγή κατανάλωσης ενέργειας. Τα μειονεκτήματα του φίλτρου μπορούν να αποδοθούν στη δυσκολία ανακύκλωσης του λαμπτήρα: μόνο ο ειδικός μπορεί να το κάνει σωστά.

Δυστυχώς, τα περισσότερα οικιακά φωτοκαταλυτικά φίλτρα έχουν χαμηλές επιδόσεις λόγω της μικρής επιφάνειας του φωτοκαταλύτη και της ανεπαρκούς ισχύος της υπεριώδους ακτινοβολίας. Επιπλέον, η διαδικασία της οξείδωσης απαιτεί χρόνο: εάν ρύποι είναι πάρα πολύ γρήγορος για να περάσει μέσα από το φίλτρο, η χημική αντίδραση δεν έχει χρόνο για να ολοκληρωθεί και τοξικές ουσίες δεν θα αποσυντίθεται μέχρι το τέλος. Το φίλτρο είναι ανίκανο από στερεά σωματίδια - σκόνη, μαλλί, κάτω, γύρη.

Σκούπα οικιακής σκόνης

Σε οποιοδήποτε δωμάτιο συσσωρεύεται πολύς χώρος, απορροφάται από μαλακά έπιπλα, χαλιά, παιδικά παιχνίδια και ακόμη και το ίδιο το άτομο. Και ανεξάρτητα από το πόσο εντατικά δεν διεξήχθη ο αγώνας καθαρότητας, τα σωματίδια σκόνης θα παραμένουν στον αέρα μέσα στο δωμάτιο. Βελτιώστε τη διαδικασία της αντιπολίτευσης, χρησιμοποιώντας ένα καθαριστικό αέρα. Μια απλή και εξαιρετικά αποδοτική συσκευή είναι ένας ηλεκτροστατικός καθαριστής αέρα.

Γενική προσέγγιση για την τεχνική λύση ενός οικιακού καθαρισμού

 • Το σώμα με την παρουσία των υποδοχών για τη συλλογή των βρώμικων και την απόσυρση των μαζών καθαρού αέρα.
 • Φίλτρο καθαρισμού και ιονισμού.
 • Συλλέκτης σκόνης, που αποτελείται από εγκατεστημένα ηλεκτρόδια με πολυπολικά φορτία.
 • Ηλεκτρονικά χειριστήρια για αυτόματο έλεγχο.
 • Παροχή ρεύματος για την εκκίνηση της συσκευής.

Αρχή λειτουργίας

Το φορτίο κορώνας που δημιουργείται στο ηλεκτρόδιο παράγει φορτισμένα ιόντα. Κατά τη διάρκεια της κίνησης, συλλαμβάνουν σωματίδια σκόνης και βακτηρίων. Εγκαθιστώντας σε ένα ηλεκτρόδιο τέτοια ιόντα μαζί με το ίδιο "stick" και επιβλαβή συστατικά του αέρα. Ο καθαρός αέρας διοχετεύεται πίσω στο δωμάτιο. Ένας απλός αλγόριθμος λειτουργίας επιτρέπει τη χρήση της συσκευής σε οποιοδήποτε τύπο χώρου. Είναι κατάλληλο για μικρά δωμάτια, των οποίων η επιφάνεια δεν υπερβαίνει τα 20 m2.

Πλεονεκτήματα

 • Αποτελεσματική εξάλειψη των σωματιδίων σκόνης, το μέγεθος των οποίων δεν υπερβαίνει το 1 mkr. Η εμφάνιση μιας μεγάλης ποσότητας σκόνης μπορεί εύκολα να επισκευαστεί.
 • Η ελάχιστη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, αφού η ισχύς των σύγχρονων συσκευών δεν υπερβαίνει τα 45 W.
 • Το εγκατεστημένο φίλτρο δεν χρειάζεται να αντικατασταθεί. Όταν μολυνθεί, απλώς πλένεται με τρεχούμενο νερό τουλάχιστον μία φορά κάθε 10 ημέρες σε περίπτωση έντονης χρήσης.
 • Τα μοντέλα χωρίς ανεμιστήρα δεν δημιουργούν έναν ήχο που τους επιτρέπει να χρησιμοποιηθούν στο παιδικό δωμάτιο ή τη νύχτα.

Δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε μια τελική συσκευή. Ο καθαριστής αέρα για το δωμάτιο μπορεί να γίνει μόνος σας, με λίγη προσπάθεια και να ξοδέψετε λίγο χρόνο. Τελικά, αυτό θα εξοικονομήσει χρήματα.

Ηλεκτροστατικός καθαριστής αέρα με τα χέρια σας: αριθμός επιλογής 1

Ο ακόλουθος σχεδιασμός ενός επαγγελματικού καθαριστή αέρα καθιστά δυνατό τον προσδιορισμό του τρόπου με τον οποίο η συσκευή πρόκειται να τοποθετηθεί χειροκίνητα. Σύμφωνα με το προτεινόμενο σχήμα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια συσκευή μόνοι σας. Τα εξαρτήματα του μηχανισμού αγοράζονται σε εξειδικευμένα καταστήματα ή αντικαθίστανται με αυτοσχέδια μέσα. Για παράδειγμα, το φίλτρο HEPA αντικαθίσταται από στοιχεία άνθρακα, το χοντρό φίλτρο είναι ένα πορώδες υλικό, ο ιονιστής στη δομή μπορεί να αποφευχθεί.

Αυτό το σχήμα λειτουργεί με την τεχνητή παροχή μολυσμένου αέρα. Ένας συμβατικός ανεμιστήρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μετακίνηση των αέριων μαζών. Συνδέοντας ένα τέτοιο καθαριστικό στην παροχή ρεύματος, η σκόνη μπορεί να απομακρυνθεί μέσα σε 12 ώρες. Αλλά, το κύριο μειονέκτημα του είναι η παραγωγή όζοντος, το οποίο σε μεγάλες ποσότητες είναι επιβλαβές για το ανθρώπινο σώμα.

Σημαντικό! Χρησιμοποιώντας ένα πρόσθετο φίλτρο που βασίζεται στον ενεργό άνθρακα, η εγκατάσταση ενός διαφράγματος με σίλικα ζελ θα επιτρέψει την αποτελεσματικότερη και ταχύτερη απομάκρυνση των σωματιδίων σκόνης από τον αέρα.

Καθαριστής αέρα με δικά του χέρια για το σπίτι: αριθμός επιλογής 2

Απαραίτητα στοιχεία

 • Ένας μικρός ανεμιστήρας με τάση 12 V.
 • Ισχύς: η μπαταρία "Crohn".
 • Ακροδέκτης για σύνδεση της τροφοδοσίας.
 • Πλαστικό δοχείο, που αντιστοιχεί στις διαστάσεις του ανεμιστήρα.
 • Στοιχείο φίλτρου: άνθρακας.

Διαδικασία κατασκευής

 • Στο προετοιμασμένο δοχείο κατασκευάζονται σήματα για την κατασκευή οπών για την είσοδο και έξοδο των μαζών του αέρα.
 • Στο κάτω μέρος του δοχείου, εφαρμόστε μια γραμμή κοπής που αντιστοιχεί στις διαστάσεις της μπαταρίας.
 • Συνδέστε τον ανεμιστήρα στην τροφοδοσία της μπαταρίας χρησιμοποιώντας το τερματικό.
 • Ελέγξτε τη λειτουργικότητα της συναρμολογημένης δομής.
 • Η τελική κατασκευή πρέπει να τοποθετηθεί σε πλαστικό δοχείο.
 • Από το μέγεθος του δοχείου, κόψτε το φίλτρο άνθρακα.
 • Τοποθετήστε το στοιχείο φίλτρου πάνω από τον ανεμιστήρα.

Σημαντικό! Για να αυξήσετε την αξιοπιστία του σχεδιασμού, η μπαταρία πρέπει να συγκολληθεί στον ανεμιστήρα. Αυτό θα εξαλείψει τις διακοπές λειτουργίας και, συνεπώς, θα αυξήσει την αποδοτικότητα της συσκευής.

Οικιακός καθαριστής αέρα από σκόνη με υγρασία: αριθμός σχεδίασης 3

Για την υλοποίηση της εργασίας, χρησιμοποιούμε:

 • πλαστικό δοχείο όγκου με καπάκι.
 • Τροφοδοσία 12 V, το οποίο μπορεί να συνδεθεί στο ηλεκτρικό δίκτυο.
 • ανεμιστήρας μικρών διαστάσεων.
 • στοιχείο φιλτραρίσματος.

Η αρχή κατασκευής είναι η ίδια με την αριθ. 2: υπάρχει μια τρύπα στο πλαστικό δοχείο για την εγκατάσταση του ανεμιστήρα και της μονάδας ισχύος. Στο πάνω μέρος της δεξαμενής, ο ανεμιστήρας είναι σταθερά στερεωμένος με μπουλόνια για να αποφευχθεί η είσοδός του στο νερό. Το νερό χύνεται στον πυθμένα της πλαστικής δεξαμενής. Το υγρό δεν πρέπει να φθάνει τον ανεμιστήρα από τουλάχιστον 3 εκατοστά Αυτή η συσκευή μπορεί να είναι εφοδιασμένος με ένα ηλεκτρονόμο μέσω του οποίου είναι δυνατή η αυτόματη διαχείριση της δομής :. Θα ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί πάροδο του χρόνου ανεξάρτητα που συμφωνούν πολύ βολικό.

Πώς να κάνετε έναν καθαριστή αέρα με τα χέρια σας για ένα δωμάτιο με υψηλή υγρασία

Για την υλοποίηση του έργου απαιτούνται:

 • ένα πλαστικό δοχείο με βάθος τουλάχιστον 20 εκ.
 • Ένας ανεμιστήρας χαμηλής κατανάλωσης του οποίου η πτερωτή περιστρέφεται αργά.
 • θαλασσινό ή επιτραπέζιο άλας
 • πορώδες υλικό: πολυστρωματικό μαξιλάρι από τον τύπο επίδεσμου βάμβακος, αφρώδες ελαστικό ·
 • παροχή ρεύματος για τη λειτουργία του ανεμιστήρα.
 • συνδετήρες ·
 • αξιόπιστη κόλλα προσκόλλησης.
 • ένα ακονισμένο μαχαίρι για τη διαδικασία εγκατάστασης.

Για να κάνετε τον ίδιο τον καθαριστή αέρα, μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες:

 • σε πλαστικό δοχείο σε διαφορετικούς τοίχους για να δημιουργήσετε δύο τρύπες διαφορετικών μεγεθών: η οπή για την εγκατάσταση του ανεμιστήρα θα πρέπει να έχει το ίδιο μέγεθος με τη συσκευή ανταλλαγής αέρα. Τοποθετήστε το θα πρέπει να είναι ελαφρώς υψηλότερο από τη δεύτερη οπή στην αντίθετη πλευρά.
 • καθορίστε τον ανεμιστήρα.
 • Δημιουργήστε ένα φίλτρο του οποίου το μέγεθος θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το μέγεθος της δεύτερης τρύπας. Το φίλτρο μπορεί να κατασκευαστεί με τρόπο πολλαπλών σφαιρών: γάζας + βαμβάκι.
 • Τοποθετήστε το φίλτρο στο κουτί με μια κόλλα ταχείας ξήρανσης.
 • ρίξτε το ξηρό αλάτι με τέτοιο τρόπο ώστε η ουσία να κλείνει την οπή με το φίλτρο που έχει εγκατασταθεί, αλλά δεν φτάνει στον ανεμιστήρα.
 • συνδέστε τη δομή στην πηγή ενέργειας και ξεκινήστε τον μηχανισμό.

Σημαντικό! Όταν δημιουργείτε ένα καθαριστικό για ένα διαμέρισμα με υψηλή υγρασία, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ανεμιστήρα που περιστρέφεται πολύ αργά. Διαφορετικά, η έντονη ροή αέρα θα "ανακατέψει" το αλάτι, το οποίο χτυπά στους τοίχους του δοχείου θα ερεθίσει την ακοή. Μια τέτοια συσκευή δεν είναι κατάλληλη για χρήση τη νύχτα.

Αυτό το καθαριστικό έχει 2 επίπεδα φιλτραρίσματος: ένα πορώδες υλικό με τη μορφή γάζας θα εξαλείψει τα σωματίδια σκόνης. αλάτι, το οποίο απορροφά την υπερβολική υγρασία, τα βακτήρια και τη λεπτή σκόνη. Ένας οικιακός ηλεκτροστατικός καθαριστής αέρα αυτού του τύπου θα κορεστεί ο αέρας στο δωμάτιο με ιόντα χλωρίου και νατρίου, καθιστώντας τον αέρα στον χώρο πιο ευεργετικό για τους ανθρώπους και τα φυτά εσωτερικού χώρου.

Το καθαριστικό γίνεται με τη βοήθεια της υγρασίας στο δωμάτιο. Για να το μετρήσουμε, χρησιμοποιείται μια ειδική συσκευή - ένα υγρόμετρο. Η βέλτιστη υγρασία στο δωμάτιο σύμφωνα με το GOST 30494-96 είναι 40-60%. Εάν το υγρόμετρο είναι πάνω από 70%, θα πρέπει να χρησιμοποιείται ένα "στεγνό" καθαριστικό. Σε ταχύτητες μικρότερες από 30%, απαιτείται συσκευή με υγρασία αέρα.

Εφοδιασμός και εξαερισμός με τα χέρια

Ανεμιστήρας τροφοδοσίας και εξαγωγής από τα χέρια του - λεπτομέρειες και συμβουλές

Ο εξαερισμός είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της κάθε δωμάτιο, παρέχει ένα φρέσκο ​​ροή του αέρα μέσα στο δωμάτιο, και την απομάκρυνση των οσμών των διαφόρων αερίων προϊόντων που εμπλέκονται στην τυποποίηση του επιπέδου υγρασίας στο δωμάτιο. Ο εξαερισμός μπορεί να πραγματοποιηθεί υπό διαφόρων καθεστώτων, είναι ένα από τα πιο κοινά συστήματα, λόγω της αποτελεσματικότητας και της ευκολίας αερισμού προσφοράς και εξάτμισης του - με τα χέρια τους μπορεί να συλλέξει σχεδόν κάθε έμπειρο πλοίαρχο.

Όπως μπορείτε να δείτε από το όνομα, ένας τέτοιος εξαερισμός παρέχει τόσο πρόσληψη αέρα όσο και εξαντλημένη στάση. Δηλαδή, εκτελεί ολόκληρο τον κύκλο εξαερισμού. Κατά συνέπεια, ένα τέτοιο σύστημα είναι και πιο βολικό και πιο οικονομικό (δεν απαιτείται πρόσθετο σύστημα) και πιο αποτελεσματικά. Μετά από όλα, ένα σύστημα θα λειτουργεί πάντα πιο συνεκτικά από πολλά διαφορετικά μπλοκ. Ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής παίζει σημαντικό ρόλο στις προκατασκευασμένες ψυκτικές εγκαταστάσεις. από τότε Κατά την γρήγορη ψύξη αντικειμένων σε μη εξοπλισμένες περιοχές, συχνά συμβαίνει συμπύκνωση και, κατά συνέπεια, η πιθανότητα κατάψυξης της κατεψυγμένης επιφάνειας.

Τι περιλαμβάνει το σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής;

Ο σχεδιασμός ενός τέτοιου συστήματος είναι εκπληκτικά απλός - συναρμολογείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 • ένα σύνολο σωλήνων μέσω του οποίου ο αέρας κινείται και προς τις δύο κατευθύνσεις.
 • εγκατάσταση ψύξης-θέρμανσης.
 • μια μονάδα απολύμανσης για τον καθαρισμό του αέρα που προέρχεται από το δρόμο.

Όπως μπορείτε να δείτε, ο σχεδιασμός δεν έχει ιδιαίτερα περίπλοκα στοιχεία, οπότε είναι πολύ πιθανό να εγκαταστήσετε τον εαυτό σας ένα τέτοιο σύστημα εξαερισμού σε ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι. Κατ 'αρχήν, είναι δυνατόν να φτιάξετε όλα τα απαραίτητα στοιχεία με τα χέρια σας, και μπορείτε να πάτε στο δρόμο της ελάχιστης αντίστασης και να αγοράσετε ένα πλήρες σετ στο κατάστημα.

Σχέδιο / συσκευή εξαερισμού και εξαερισμού:

Η πολυπλοκότητα μπορεί να προκύψει σε ένα άλλο, ειδικά μεταξύ εκείνων που ξεπέρασαν τη φυσική στο σχολείο - στον υπολογισμό της απαιτούμενης χωρητικότητας του συστήματος. Καθορίζεται με βάση τον όγκο του αεριζόμενου χώρου και την απόδοση του συστήματος εξαερισμού.

Η αρχή της λειτουργίας του συστήματος εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής

Η λειτουργία του συστήματος βασίζεται στην αραίωση των αεραγωγών σε όλους τους χώρους του σπιτιού ή του διαμερίσματος. Μέσα από αυτούς τους αγωγούς, εισάγεται φρέσκος αέρας στις εγκαταστάσεις, οι οποίες εγχύονται στο σύστημα με ένα convector. Εδώ, ο αέρας απολυμαίνεται, θερμαίνεται ή ψύχεται. Για την απολύμανση χρησιμοποιείται μια υπεριώδης λυχνία, παρόλο που μπορείτε να το κάνετε με ένα απλό φίλτρο αφρού εγκατεστημένο στην είσοδο του συστήματος. Ο εξαναγκασμένος αέρας δημιουργεί υπερβολική πίεση στο δωμάτιο, προκαλώντας τον παλιό αέρα να βγει από το δωμάτιο μέσω του αγωγού εξαγωγής αέρα.

Σε αυτή την περίπτωση, το σύστημα που είναι εγκατεστημένο σε μια ιδιωτική κατοικία, μπορεί να διαφέρει σημαντικά από τον αερισμό του κτιρίου του διαμερίσματος. Στην τελευταία, όπως δείχνει η πρακτική, είναι συχνά εγκατεστημένο ένα κοινό σύστημα για όλο το σπίτι, δηλαδή η μονάδα καθαρισμού και θέρμανσης / ψύξης στα συστήματα αυτά είναι κοινή.

Παραγωγή του συστήματος από τα χέρια του

Ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής με τα χέρια τους κατασκευάζεται πολύ απλά. Εάν υπολογίζετε σωστά τις παραμέτρους, τότε το υπόλοιπο είναι απλώς θέμα τεχνικής.

Μην κάνετε τη γραμμή εξαερισμού πολύ δύσκολη - όσο περισσότερο θα έχουν κάμψεις και μεταβάσεις, τόσο λιγότερη θα είναι η ταχύτητα της κίνησης του αέρα.

Είναι απαραίτητο να υπολογίσετε την απαιτούμενη χωρητικότητα του συστήματος με βάση το ότι η πλήρης αντικατάσταση του αέρα στο δωμάτιο πρέπει να πραγματοποιηθεί σε περίπου 2-3 ​​ώρες. Επομένως, υπολογίστε τον όγκο του δωματίου, πάρτε αυτό το χρόνο και υπολογίστε πόσο θα πρέπει να τροφοδοτείται ο ανεμιστήρας στο σύστημα.

Όταν σχεδιάζεται το σύστημα, όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα αγοράζονται ή κατασκευάζονται, μπορείτε να προχωρήσετε στην εγκατάσταση. Κατ 'αρχάς, οι σωλήνες είναι εγκατεστημένοι, τότε η εξωτερική είσοδος αέρα, η μονάδα για την ψύξη του αέρα εξαγωγής, πρόσθετα εξαρτήματα που παρέχονται από το σχέδιο. Το τελευταίο στοιχείο είναι η έξοδος για τον παλιό αέρα.

Δημιουργία του εξαναγκασμένου εξαερισμού με το χέρι

Στα παλιά σοβιετικά σπίτια, συχνά δεν υπάρχουν ειδικά σχέδια που θα παρέχουν φρέσκο ​​αέρα. Εξαιτίας αυτού, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι ο εξαναγκασμένος εξαερισμός είναι υποχρεωτικό στοιχείο του συστήματος εξαερισμού στο σπίτι ή στο διαμέρισμα.

Οι κάτοικοι αυτών των σπιτιών αρχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα μετά την εγκατάσταση ποιοτικών σύγχρονων παραθύρων και πορτών.

Η απουσία ρωγμών, η πλήρης στεγανότητα οδηγεί στο γεγονός ότι ο αέρας στα δωμάτια δεν ενημερώνεται, υπάρχει μια δυσάρεστη οσμή, επιδεινώνει την ευημερία, μειώνει την αποτελεσματικότητα.

Σε προχωρημένες περιπτώσεις, μπορεί να σχηματιστεί μούχλα και μύκητας στους τοίχους, επιδείνωση πνευμονικών παθήσεων. Παρόμοια προβλήματα απειλούν εκείνους που, με τα δικά τους χέρια, συντάσσουν ένα ιδιωτικό σπίτι και ξεχνούν να προσφέρουν μια εισροή καθαρού αέρα.

Ο εξαερισμός προσφοράς αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του κλιματισμού, οι λειτουργίες του οποίου είναι:

 • διατηρώντας ένα σταθερά φυσιολογικό επίπεδο οξυγόνου και διοξειδίου του άνθρακα στον εσωτερικό αέρα.
 • την απομάκρυνση των δυσάρεστων οσμών και των αερίων προϊόντων των ζωτικών λειτουργιών του ανθρώπου και τη λειτουργία των μηχανημάτων ·
 • εξασφαλίζοντας ένα φυσιολογικό επίπεδο σχετικής υγρασίας.
 • απομάκρυνση σκόνης.

Για το σύστημα για την αποτελεσματική εκτέλεση των καθηκόντων αυτών, θα πρέπει να παρέχει ένα ποσοστό εξαερισμού του 3kub.m. / h ανά τετραγωνικό μέτρο της επιφάνειας του εδάφους (αν χώρο του λιγότερο από 20 τετραγωνικά μέτρα) ή 60 m³ / h ανά άτομο.

Το σύστημα παροχής και εξαγωγής πρέπει να είναι ισορροπημένο, η σωρευτική ισχύς των εκχυλισμάτων πρέπει να αντιστοιχεί στην ικανότητα εισροής.

Αλλά για μεμονωμένα δωμάτια μπορείτε να δημιουργήσετε μια μικρή δυσαναλογία.

Για παράδειγμα, στα υπνοδωμάτια, παιδικούς σταθμούς, σαλόνι για να κάνει ένα μικρό παραπόταμο του επιπολασμού της, και στην κουζίνα, χωλ, μπάνιο αντίθετα - την επικράτηση της κουκούλας.

Στη συνέχεια, δυσάρεστες οσμές από την κουζίνα και το μπάνιο δεν θα διεισδύσουν στην κρεβατοκάμαρα και το φυτώριο.

Ποικιλίες συστημάτων

Ανά τύπο κυκλοφορίας, ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής διαιρείται σε φυσικά, αναγκαστικά και αναμεμιγμένα. Στην πρώτη περίπτωση, η κίνηση του αέρα οφείλεται στη διαφορά στις θερμοκρασίες στο δωμάτιο και στο δρόμο, στη δεύτερη - χάρη στους ανεμιστήρες ή σε άλλα μηχανικά στοιχεία, ο τρίτος συνδυάζει αυτές τις δύο προσεγγίσεις.

Η φυσική κυκλοφορία είναι η απλούστερη και πιο ήσυχη, η λειτουργία της δεν εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες.

Η αποτελεσματικότητα δεν είναι υψηλή, αλλά για τις κατοικίες είναι επαρκής. Είναι δυνατό να κάνετε φυσικό και εξαναγκασμένο αερισμό από τα χέρια του.

Αλλά πρώτα πρέπει να αποφασίσετε για τον τύπο της κατασκευής. Μπορεί να είναι είτε ξεχωριστή είτε ενιαία, συγκεντρωμένη.

Στην πρώτη περίπτωση, ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής συναρμολογείται με το χέρι σε ξεχωριστούς χώρους σε κάθε δωμάτιο, η δεύτερη επιλογή αναλαμβάνει μια ενιαία εγκατάσταση, από την οποία εισάγονται αεραγωγοί σε κάθε δωμάτιο.

Η πρώτη επιλογή είναι ευκολότερη στην εφαρμογή, αλλά καθιστά δύσκολη τη χρήση υψηλής απόδοσης συστημάτων αποκατάστασης θερμότητας, ελέγχου υγρασίας, καθαρισμού και απολύμανσης του αέρα.

Δείτε την επιλογή βίντεο για το θέμα:

Μια απλή "pribochka" στο σπίτι

Τις περισσότερες φορές, η ανάγκη να οργανώσουν δικά τους χέρια μηχανισμό της προσφοράς και της εξάτμισης εξαερισμού, τοποθετήστε η βαλβίδα έχει σε όσους έχουν κάνει πρόσφατα επισκευές και εγκατάσταση υψηλής ποιότητας παράθυρα, αντιμέτωποι με το πρόβλημα της κυκλοφοριακής συμφόρησης αέρα.

Σε αυτή την περίπτωση, είναι ευκολότερο να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα παροχής κάτω από κάθε παράθυρο, το οποίο θα αντικαταστήσει τις σχισμές των παλιών παραθύρων. Αυτό γίνεται ως εξής:

 1. Ένα άνοιγμα γίνεται στο εξωτερικό τοίχωμα κάτω από το παράθυρο.
 2. Ένας εύκαμπτος κυματοειδής ή ακόμα και πλαστικός σωλήνας εισάγεται μέσα στην οπή.
 3. Από την πλευρά του δρόμου είναι εγκατεστημένο ένα πλέγμα εντόμων και συντριμμιών.
 4. Στο εσωτερικό, τοποθετείται μια βαλβίδα με ρυθμιστή.

Στο εσωτερικό οι σωλήνες μπορούν να τοποθετηθούν περαιτέρω φίλτρο ακουστικό φράγμα ανεμιστήρας εμφύσησης, ή ακόμη και ένα μικρό θερμαντήρα για την είσοδο μέσω του αέρα εξαερισμού δεν ήταν πολύ κρύο.

Μια τέτοια βαλβίδα είναι πολύ απλή, υπάρχουν έτοιμα σετ για πώληση. Για να το εγκαταστήσετε μόνοι σας, απλά πρέπει να αγοράσετε ένα τέτοιο σετ, να τρυπήσετε μια τρύπα στον τοίχο και να τοποθετήσετε τα πάντα.

Κατά κανόνα, οι βαλβίδες είναι μη πτητικές, λειτουργούν χωρίς ηλεκτρική ενέργεια. Ένας ειδικός αποσβεστήρας σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τη ροή του αέρα και η βαλβίδα δεν θα επιτρέψει στο σύστημα να λειτουργήσει προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Το μειονέκτημα είναι ότι η ανάκτηση θερμότητας δεν εκτελείται σε αυτό το σύστημα, ούτε ο υγροποιημένος αέρας του δρόμου.

Ανακτημένο σύστημα

Λίγο πιο περίπλοκο, μεγαλύτερο, πιο ακριβό σύστημα με ένα θερμαντήρα θερμότητας πλάκας. Πρόκειται για έναν συμπαγή εξαερισμό παροχής και αναγέννησης, ο οποίος αναγκαστικά απαιτεί ηλεκτρική ενέργεια, αλλά επιτρέπει μια μικρή μείωση στην απώλεια θερμότητας.

Ωστόσο, μπορείτε επίσης να το τοποθετήσετε μόνοι σας χωρίς προβλήματα:

 1. Αυτή τη φορά θα χρειαστούν δύο τρύπες - μία για την εισροή, η άλλη για την κουκούλα. Πρέπει να βρίσκονται σε κάποια απόσταση το ένα από το άλλο, συνήθως γίνεται με ένα μοτίβο.
 2. Σωλήνες εισάγονται στις οπές.
 3. Από έξω, οι ανεμιστήρες τοποθετούνται σε αυτά, η μονάδα αποκατάστασης είναι τοποθετημένη στο εσωτερικό.

Ο αέρας από το δωμάτιο, που διέρχεται από πλάκες αλουμινίου, τις θερμαίνει. Η ληφθείσα θερμότητα δίνεται στον ψυχρό αέρα από το δρόμο που εισέρχεται στο δωμάτιο. Τα ρεύματα δεν αναμειγνύονται, λόγω του οποίου ανανεώνεται ο αέρας στο δωμάτιο.

Κατά την εγκατάσταση, είναι σημαντικό να εγκαταστήσετε ένα σύστημα τροφοδοσίας και επιστροφής όσο το δυνατόν ψηλότερα, ώστε να εκτελεί αποτελεσματικά τις λειτουργίες του. Πρέπει να προσέξετε την παροχή ρεύματος και ότι η έξοδος των οπών είναι προσβάσιμη από το εξωτερικό.

Αν θέλετε να εγκαταστήσετε το δικό τους πολύπλοκο σύστημα με ύγρανση, θερμαίνεται ή ψύχεται, απόσμηση, βιολογικό καθαρισμό, και άλλα προηγμένα χαρακτηριστικά, είναι αναγκαίο να προβλεφθεί ένα ξεχωριστό μικρό δωμάτιο για την εγκατάσταση της μονάδας και να τεθούν στους αγωγούς σχέδιο αέρα που συνδέει τη μονάδα με όλα τα δωμάτια.

Κόστος για διαφορετικές λύσεις

Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα στην εργασία κάνοντας το μόνοι σας, αλλά πρέπει ακόμα να πληρώσετε για τα υλικά. Ο πίνακας δείχνει τις κατά προσέγγιση τιμές για ορισμένες λύσεις:

Πώς να κάνετε τον εξαερισμό στο διαμέρισμα πιο αποτελεσματική

Η επισκευή των διαμερισμάτων τώρα συχνά δεν είναι εφικτή χωρίς την εγκατάσταση ερμητικών πλαστικών παραθύρων. Προσπαθώντας για ορθολογισμό, επιλέγουμε πόρτες εισόδου από χάλυβα με αξιόπιστες σφραγίδες, οι οποίες σχεδόν δεν υπόκεινται σε παραμορφώσεις θερμοκρασίας και υγρασίας. Μπορούμε να απομονώνουμε τη θερμότητα και να μην αερίζουμε την κατοικία το χειμώνα, διατηρώντας τη ζεστή. Ταυτόχρονα δεν σκέφτομαι πώς να κάνουμε τον αερισμό στο διαμέρισμα με τα χέρια μας.

Το διαμέρισμα πρέπει να είναι καλά αεριζόμενο.

Γιατί είναι επικίνδυνο να ξεχάσουμε την κυκλοφορία του αέρα

Η αναπαραγωγή της φόρμας είναι αποτέλεσμα της κακής κυκλοφορίας του αέρα στο διαμέρισμα.

Φαίνεται ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό με τα παραπάνω. Ωστόσο, στα διαμερίσματα το πιο κοινό αερισμό προσφοράς, το οποίο λειτουργεί αποτελεσματικά μόνο με την ελεύθερη κίνηση του αέρα σε όλα τα δωμάτια, με την υποχρεωτική άφιξη των νέων ροών δρόμο.

Ως αποτέλεσμα όλων των μέτρων που περιγράφηκαν παραπάνω, δημιουργείται μια ανθυγιεινή ατμόσφαιρα στην κατοικία και ο συνηθισμένος αερισμός των διαμερισμάτων καθίσταται αναποτελεσματικός.

Δώστε προσοχή!
Η υπερβολική θερμότητα σε συνδυασμό με την υπερβολική υγρασία και τον καθιστό αέρα είναι ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη παθογόνων βακτηρίων, μούχλας και μυκήτων.
Ο αέρας στο διαμέρισμα γίνεται μούχλα, και οι δυσάρεστες μυρωδιές σε αυτό σταματούν χωρίς να βρουν πρίζα.

Προχωρώντας από αυτό, τίθεται το ερώτημα: τι πρέπει να κάνουμε με ανεπαρκή εξαερισμό στο διαμέρισμα;

Ο μηχανισμός λειτουργίας του συμβατικού εξαερισμού διαμερίσματος

Φυσικός αερισμός στο διαμέρισμα.

Σε πολυκατοικίες, ο φυσικός τύπος αερισμού λειτουργεί από προεπιλογή.

 1. Σε οποιοδήποτε δωμάτιο του διαμερίσματος θα πρέπει να υπάρχει μια σταθερή ανταλλαγή αέρα: ο μολυσμένος αέρας πρέπει να αφαιρεθεί και ο νέος δρόμος πρέπει να τον αντικαταστήσει.
 2. Στην κουζίνα, στην τουαλέτα και στο μπάνιο των κατοικιών, ο αέρας εξαγωγής αφαιρείται μέσω των αγωγών εξαγωγής.
 3. Νωπά ρέματα διαχέονται από ανοιχτά παράθυρα, χαλαρά κλειστές πόρτες και παράθυρα.

Δώστε προσοχή!
Προηγουμένως, το σύστημα της φυσικής παροχής και της κυκλοφορίας των καυσαερίων δικαιολογείτο πλήρως.
Τώρα, με τη χαμηλή απόδοση αυτής της μεθόδου (λόγω των περιγραφέντων λόγων), απαιτούνται πρόσθετα στοιχεία εξαερισμού.
Με άλλα λόγια, το φυσικό σύστημα εξαερισμού πρέπει να αλλάξει σε αναγκαστικό αναλογικό.

Πρότυπα ανταλλαγής αέρα

Υπολογίστε την ένταση του απαιτούμενου αέρα παροχής είναι αρκετά απλή.

 1. Είναι απαραίτητο να εφαρμόζονται υγειονομικά πρότυπα της ανταλλαγής αέρα σε διαμερίσματα, με βάση την επιφάνεια των δωματίων και τον αριθμό των κατοίκων.
 2. Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του SanPiN, απαιτούνται 3 m³ ανά ώρα για κάθε m² χώρου. Για έναν ενήλικα, τοποθετούνται 30 m³ καθαρού αέρα ανά ώρα.
 3. Συνεχίζοντας αυτό, είναι πολύ εύκολο να υπολογίσετε την ανταλλαγή αέρα για μια συγκεκριμένη κατοικία και να σχεδιάσετε ένα βύθισμα του συστήματος εξαερισμού, επιλέγοντας τον βέλτιστο τύπο και τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Φυσική κυκλοφορία αέρα

Μονάδα τροφοδοσίας σε πλαστικό παράθυρο.

Πριν κάνετε αερισμό στο διαμέρισμα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η απλούστερη μέθοδος είναι # 8212; φυσικό.

Με αυτό, ο αέρας εξαγωγής αφαιρείται από το φυσικό βύθισμα μέσω των διαύλων του συστήματος, και ο καθαρός αέρας ρέει μέσα από τα παράθυρα, τα παράθυρα και τις πόρτες.

 1. Για να αυξηθεί η απόδοση αυτού του συστήματος, μπορεί να ρυθμιστεί πρόσθετη ροή αέρα μέσω των βαλβίδων τροφοδοσίας που είναι εγκατεστημένες σε παράθυρα και τοίχους.
 2. Ένα παράδειγμα μιας τέτοιας συσκευής είναι μια ρυθμιζόμενη βαλβίδα εξαερισμού. τα οποία είναι εξοπλισμένα με κουφώματα. Έχει ένα αλεξίσφαιρο θεατή, συνεπώς, σχεδόν δεν μειώνει τις ηχομονωτικές ιδιότητες των παραθύρων. Η εγκατάσταση της συσκευής διαρκεί μόνο 15 λεπτά.

Στη φωτογραφία, η κατασκευή της βαλβίδας αέρα τροφοδοσίας με το τοίχωμα.

 1. Παρόμοιες βαλβίδες μπορούν να τοποθετηθούν σε τοίχους, κοντά σε θερμαντικά σώματα. Για το σκοπό αυτό, είναι απαραίτητο να γίνει μια διαμπερής οπή στον τοίχο με ένα τμήμα 5/10 cm, το οποίο εξαρτάται από το μοντέλο της συσκευής.
 2. Η οδηγία υπενθυμίζει ότι η απόδοση των συσκευών τροφοδοσίας εξαρτάται από τη λειτουργικότητα των αγωγών εξαγωγής.

Δώστε προσοχή!
Ο φυσικός τύπος αερισμού είναι βέλτιστος το χειμώνα, όταν η διαφορά μεταξύ των θερμοκρασιών του δρόμου και των εσωτερικών χώρων, δημιουργώντας το φυσικό βύθισμα, είναι πιο αισθητή.
Το καλοκαίρι, με διαφορά μικρότερη από 15 °, η πρόσφυση δεν είναι τόσο μεγάλη.

Εξαερισμός με εξαναγκασμένη εξαγωγή

 1. Ο αναγκαστικός εξαερισμός στο διαμέρισμα παρέχει την εξαγωγή του αέρα χώρου μηχανικά.
 2. Για το σκοπό αυτό, οι ανεμιστήρες είναι εγκατεστημένοι στους αγωγούς εξαερισμού τουαλέτας, μπανιέρες και ηλεκτρικές κουκούλες στις κουζίνες.
 3. Όταν ο ανεμιστήρας είναι ενεργοποιημένος στο δωμάτιο, δημιουργείται ρεύμα αέρα, το οποίο ενεργοποιεί την εισαγωγή εξωτερικού αέρα μέσω ανοιχτού παραθύρου ή βαλβίδας αέρα.
 4. Εάν εγκαταστήσετε τον εξαναγκασμένο εξαερισμό σε ένα διαμέρισμα με τα δικά σας χέρια, τότε το χειμώνα συνιστάται να ρυθμίσετε τη θέρμανση του αέρα τροφοδοσίας. Για το σκοπό αυτό, οι συσκευές τροφοδοσίας μπορούν να εξοπλιστούν με ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες.
 5. Μια άλλη επιλογή, η τιμή της οποίας θα είναι λιγότερο - να τοποθετήσετε τέτοιες συσκευές πάνω από τις συσκευές θέρμανσης διαμέρισμα.

Εφοδιασμός και αναγκαστική ανταλλαγή αέρα

Το σύστημα του αναγκαστικού συστήματος.

Η αρχή του μικτού αερισμού εξαερισμού # 8212; είναι η αναγκαστική τροφοδοσία υπαίθριου αέρα μέσω των συσκευών τροφοδοσίας και η άντληση των αποβλήτων μέσω των κουζινών και των λουτρών μέσω φυσικών ορυχείων.

Για να εφαρμόσει αυτό το σχέδιο του εξαερισμού στο διαμέρισμα με τα χέρια τους μπορεί να είναι διαφορετικά, τα συστήματα έρχονται σε διαφορετικές διαμορφώσεις και μοντέλα, αλλά έχουν μια συσκευή και περιλαμβάνει:

 • ανεμιστήρας;
 • φίλτρο αέρα;
 • βαλβίδα διακοπής,
 • συσκευή θέρμανσης.
 • ανακλαστήρα ήχου.

Η θέρμανση στο χειμερινό αέρα εμποδίζει την καθίζηση και την αναπαραγωγή συμπυκνωμάτων στη βαλβίδα τροφοδοσίας.

Για να εγκαταστήσετε το σύστημα στο διαμέρισμα είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε μια οπή στον εξωτερικό τοίχο και να συνδέσετε την τροφοδοσία στην τροφοδοσία. Για να λειτουργεί καλύτερα ο εξαερισμός, οι εσωτερικές πόρτες πρέπει να έχουν στο κάτω μέρος μια σχισμή 1,5 / 2 cm ή μικρές γρίλιες.

Πλεονεκτήματα του αναγκαστικού συστήματος

Η αρχή του ανακτητή.

 1. Αυτός ο εξαερισμός μηχανίζει πλήρως την ανταλλαγή αέρα στο διαμέρισμα.
 2. Εκτός από τον καθαρισμό και τη θέρμανση του υπαίθριου αέρα, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ανάκτηση θερμότητας. Αυτό θα επιτρέψει τη μείωση των θερμικών απωλειών στο 70/80%. Ο ανακτητής επιστρέφει τη θερμότητα του αέρα εξαγωγής στα δωμάτια.
 3. Αυτή η συσκευή το καλοκαίρι μειώνει σημαντικά το φορτίο του κλιματιστικού, το χειμώνα, καθιστά επίσης δυνατή τη διατήρηση της θερμότητας ακόμη και κατά τον αερισμό.
 4. Τοποθετήστε τον εξοπλισμό του συστήματος μπορεί να είναι μέσα σε ψευδοροφές ή στα βοηθητικά δωμάτια.

Συμπέρασμα

Συνδυάζοντας σωστά το σύστημα εξαερισμού στο διαμέρισμα, θα προσφέρετε στον εαυτό σας και στην οικογένειά σας άνετες συνθήκες διαβίωσης με χαμηλό ενεργειακό κόστος. Παρακολουθήστε το βίντεο σε αυτό το άρθρο. Θα σας βοηθήσει να μάθετε πολλά νέα πράγματα.

Φίλτρα αέρα για συστήματα εξαερισμού

Η σκόνη, το διοξείδιο του άνθρακα και οι ακαθαρσίες υπάρχουν συνεχώς στον αέρα. Η συγκέντρωση του οξυγόνου στις μεγαθύνσεις είναι ελάχιστη και το επίπεδο του διοξειδίου του άνθρακα είναι υψηλό. Σε συνδυασμό με τα βιομηχανικά απόβλητα και τις εξατμίσεις αυτοκινήτων, σχηματίζονται μη άνετες και απειλητικές για τη ζωή συνθήκες, όπου επικρατούν σκόνες αερίου με λεπτή διασπορά. Το μόνο εμπόδιο στις ανεπιθύμητες ουσίες είναι ένα φίλτρο ξυλάνθρακα για εξαερισμό, ικανό να απορροφήσει δυνητικά επικίνδυνες ενώσεις, να μην τους επιτρέψει να εισέλθουν σε εγκαταστάσεις και στην περίπτωση εργοστασίων και εργοστασίων και να μην τις απελευθερώσουν.

Χρήση φίλτρων εξαερισμού

Για συστήματα εξαερισμού του τύπου παροχής αέρα, έχουν αναπτυχθεί διάφοροι τύποι φίλτρων, μέσω των οποίων ο ατμοσφαιρικός αέρας καθαρίζεται αποτελεσματικά από ακαθαρσίες πριν εισέλθει στο δωμάτιο.

Σε κάθε πόλη σχηματίζεται ένα μοναδικό περιβάλλον και μπορείτε να ονειρεύεστε μόνο για το καθαρό οξυγόνο, επειδή περιέχει:

 • συμπυκνωμένο διοξείδιο του άνθρακα ·
 • δημιουργία σκόνης.
 • γύρη φυτού ·
 • λάσπη δρόμου.
 • smog;
 • εκπομπές των παραγωγών.

Προφανώς, χωρίς φίλτρα για εξαερισμό από αυτούς τους ανεπιθύμητους "επισκέπτες" δεν μπορεί να ξεφορτωθεί. Η διατήρηση της καθαριότητας ενός διαμερίσματος, ενός σπιτιού και άλλων χώρων είναι ζωτικής σημασίας, ειδικά αν υπάρχουν αλλεργίες μεταξύ των μελών της οικογένειας. Αυτό το πρόβλημα επιλύεται με τη βοήθεια μονάδων αερισμού, οι οποίες πρέπει να εξεταστούν στο στάδιο του σχεδιασμού.

Ο βασικός σκοπός των συστημάτων εξάτμισης είναι ο σχηματισμός ενός μικροκλίματος ευνοϊκού για την ανθρώπινη ζωή, η εξασφάλιση της εισροής καθαρού αέρα, η απομάκρυνση των μολυσμένων και η εξάλειψη της υπερβολικής υγρασίας.

Τα ποιοτικά και αποτελεσματικά φίλτρα εξαερισμού χρειάζονται όχι μόνο σε χώρους διαβίωσης αλλά και σε εργοστάσια, εργαστήρια παραγωγής, μεγάλα εργοστάσια και ακόμη και αγροκτήματα. Και αν είναι αρκετό για τα κανάλια παροχής να εγκαταστήσουν το προσροφητικό από τον άνθρακα, τότε για μεγάλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις, απαιτούνται ήδη εξειδικευμένες λύσεις και πληρωτικά.

Ιδιαίτερα οξύ είναι το ζήτημα της διήθησης αέρα σε εργοστάσια και εργοστάσια, διότι εάν δεν υπάρχει καθαρισμός του αέρα, θα είναι πολύ επιζήμιο για το περιβάλλον. Ως εκ τούτου, τα στοιχεία φίλτρου σε τέτοιες κατασκευές βρίσκονται τόσο στην εισροή καθαρού αέρα όσο και στην εκροή του αναλωμένου αέρα.

Τρεις κατηγορίες καθαρισμού

Η παραγωγή φίλτρων παραδίδεται "σε συνεχή ροή" και οι εταιρείες παράγουν διαφορετικά προϊόντα καθαρισμού. Η επιλογή υπέρ αυτού ή του σχεδιασμού αυτού γίνεται με βάση το επιθυμητό επίπεδο καθαρισμού, τον βαθμό μόλυνσης του οξυγόνου. Για να διασφαλιστεί ότι ο εξοπλισμός λειτουργεί σωστά και δεν είναι φραγμένος, συμπληρώνεται με φίλτρα εξαερισμού.

Ο συνδυασμός λύσεων αυξάνει την αποδοτικότητα της επεξεργασίας και μειώνει το οικονομικό κόστος για την αγορά αναλώσιμων υλικών.

Με τον βαθμό καθαρισμού, διακρίνονται 3 κατηγορίες προϊόντων, τα οποία εξασφαλίζουν:

 • απόλυτο καθαρισμό - Το υλικό φίλτρου εμποδίζει τη διείσδυση σωματιδίων μεγέθους έως 0,1 μικρά. Ο κύριος τομέας της εφαρμογής τους - λειτουργικά, συγκροτήματα παραγωγής, που ειδικεύονται στην παραγωγή εξοπλισμού υψηλής ακρίβειας, στρατιωτικό συγκρότημα?
 • λεπτό καθαρισμό - Διαλύματα που συλλαμβάνουν μικροσωματίδια από 1 έως 10 μικρά. Οι μηχανισμοί φιλτραρίσματος παρέχουν απόδοση έως και 94%. Βρίσκονται στη βιομηχανία τροφίμων, τη φαρμακολογία, τα εργαστήρια,
 • τραχύ καθαρισμό - τα σωματίδια δεν εισχωρούν στο δωμάτιο περισσότερο από 10 μικρά. Τα προϊόντα αυτά καλύπτουν έως και το 90% των προσμείξεων. Ο κύριος τομέας εφαρμογής είναι τα συστήματα προεπεξεργασίας αέρα για αντικείμενα με υψηλή συγκέντρωση σκόνης.

Δώστε προσοχή! Οι αναφερόμενες κατηγορίες φίλτρων αέρα για συστήματα αερισμού στις περισσότερες περιπτώσεις λειτουργούν αποτελεσματικότερα σε ένα σύνθετο. Η χρήση οποιουδήποτε τύπου είναι γεμάτη με το γρήγορο φράξιμο του φίλτρου και την αποτυχία του.

Εάν είναι απαραίτητο να παρέχετε καθαρό οξυγόνο στο δωμάτιο μέσω λεπτού καθαρισμού, είναι πολύ φθηνότερο να προεπεξεργαστείτε τις μάζες του αέρα με τα παρακάτω ταξικά διαλύματα. Τα φίλτρα κασέτας δεν χρειάζεται να αλλάζουν τόσο συχνά και μπορείτε να αποθηκεύσετε ένα αξιοπρεπές ποσό στα αναλώσιμα.

Τύποι κατασκευών και τύποι φίλτρων

Λαμβάνοντας υπόψη τον απαραίτητο βαθμό καθαρισμού οξυγόνου, αναπτύχθηκαν οι ακόλουθοι τύποι φιλτραρισμένου εξοπλισμού:

Μηχανική (παρέχεται μόνο προεπεξεργασία αέρα). Βρίσκονται σε σχεδόν όλα τα κλιματικά συστήματα. Αποφύγετε τη διείσδυση της μόλυνσης τόσο στο σώμα της συσκευής όσο και στο δωμάτιο. Πιάστε μεγάλη σκόνη, μικρά μαλλιά τετράποδων.

 • Κύλιση. Συνθετικές λύσεις με βάση τον πολυεστέρα. Κατασκευάζονται υπό ορισμένες συνθήκες λειτουργίας, παραδίδονται σε κυλίνδρους, χάρη σε αυτά που πήραν το όνομά τους.
 • Κυψέλη (κασέτα) - Τσέπες και κυματοειδείς κατασκευές. Σήμερα είναι τα πιο συνηθισμένα και αντιπροσωπεύονται σε όλους τους αγωγούς, βιομηχανικούς ή οικιακούς.
 • Τσέπη - να παρέχουν βαθύτερο καθαρισμό σε σύγκριση με τους ακατέργαστους, να εξαλείφουν έως και 95% σκόνη. Διανέμεται ευρέως σε περίπτερα, όπου παράγονται τρόφιμα, σε αποθήκες και υπεραγορές.
 • Ηλεκτροστατικά (ηλεκτρικά) - βοηθήστε να απαλλαγείτε από ομίχλη πετρελαίου, καθώς και αερολύματα στερεάς κατάστασης. Μικρά σωματίδια διατηρούνται με ηλεκτροστατικό αποτέλεσμα. Η απαίτηση για πρόληψη, διότι με μεγάλη συσσώρευση βλαβερών ουσιών είναι πρακτικά άχρηστη.
 • Αυτο-καθαρισμός. Εξειδικευμένα προϊόντα για συγκροτήματα παραγωγής. Η υψηλή παραγωγικότητα οφείλεται στην πνευματική επίδραση στη δομή, έτσι ώστε να είναι δυνατή η ταχεία απομάκρυνση των ρύπων.
 • Πίνακας. Οι απλούστερες λύσεις από άποψη σχεδιασμού: ένα μεταλλικό σκελετό στο οποίο τεντώνεται το πλέγμα και το υλικό φίλτρου για εξαερισμό.
 • Φίλτρα πρόστιμο HEPA. Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς συλλέκτες σωματιδίων (μέχρι 99%). Εξαλείψτε τις εγκαταστάσεις από σπόρια μυκήτων, ιούς, αλλεργιογόνα, συμπεριλαμβανομένης της γύρης των φυτών. Τα στοιχεία επισημαίνονται με τους χαρακτηρισμούς H10-H14 και U15-U17.
 • Φωτοκαταλυτική. Λόγω του ενσωματωμένου υπεριώδους πομπού, οι επικίνδυνες τοξικές ουσίες διαλύονται και στη συνέχεια η οξείδωση ακολουθείται από απόσυρση. Αυτά είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά βακτηριοκτόνα φίλτρα, τα οποία απολυμαίνουν ακόμη και τους ιούς.
 • Υψηλή θερμοκρασία. Στην πραγματικότητα, ένα φίλτρο τσέπης, το σχεδιασμό του οποίου μπορεί να είναι αρκετά διαφορετικό. Εγκαταστήστε στο στεγνωτήριο, τα συγκροτήματα μπάνιου, τις πισίνες και τις σάουνες. Κανένα πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το καθεστώς θερμοκρασίας μέχρι + 200 - + 300 μοίρες, ενώ η απόδοση δεν μειώνεται.
 • Λιπάνετε. Σε 90% των περιπτώσεων είναι ένα φίλτρο κασέτας για εξαερισμό, το οποίο είναι ένα γαλβανισμένο μεταλλικό πλαίσιο με ένα ύφασμα συγκράτησης. Τοποθετείται πάνω από την επιφάνεια μαγειρέματος σε ειδική κουκούλα.

Καθώς το υλικό βάσης που χρησιμοποιείται υλικό που αποτελείται από εκτεταμένο μεταλλικό πλέγμα, κάθε κύτταρο το οποίο έχει μέγεθος 0,35 χ 0,6 εκ. Ο αριθμός των στρώσεων εξαρτάται από τις συνθήκες λειτουργίας και κυμαίνεται από 5 έως 7. καθαρίζεται με συμβατικά απορρυπαντικό πιάτων και ζεστό νερό.

Υλικά που χρησιμοποιούνται

Υπάρχει επίσης μια άλλη ταξινόμηση προϊόντων με βάση τα χρησιμοποιούμενα υλικά. Δεν είναι μυστικό ότι η ποιότητα καθαρισμού εξαρτάται άμεσα από το προσροφητικό.

 • Μεταλλικά πλέγματα, η βάση των υφασμάτων, τα ινώδη υλικά, καθώς και τα διαλύματα με έντονη πορώδη δομή αποβάλλουν τέλεια τα μεγάλα σωματίδια. Οι επαγγελματίες συνιστούν την επεξεργασία της επιφάνειας του πλέγματος με λάδι κινητήρα, η οποία θα συμβάλει στην καλύτερη κατακράτηση σκόνης και ακαθαρσιών. Αυτοί οι μηχανισμοί εξαλείφουν έως και 90% προσμείξεις, σε συγκέντρωση σκόνης που δεν υπερβαίνει τα 20-25 mg / m3.
 • Νερό. Εξειδικευμένες λύσεις για τα εστιατόρια και τα εστιατόρια. Αυτός ο εξοπλισμός τοποθετείται ακριβώς πάνω από την πηγή σκόνης και άλλης ατμοσφαιρικής ρύπανσης (μπράιζερ, μπράιζερ). Οι ακαθαρσίες συγκρατούνται και η μάζα αέρα ψύχεται στους 40 βαθμούς, μετά την οποία εκκενώνεται στον περιβάλλοντα χώρο.
 • Άνθρακας. Η καλύτερη επιλογή για τη σύλληψη πτητικών οργανικών ενώσεων. Αντιμετωπίστε αποτελεσματικά τα "βαριά" μόρια. Ο βαθμός καθαρότητας του οξυγόνου καθορίζεται από τον αριθμό των μικροσκοπικών πόρων. Τα λεπτά κόκκοι αντέχουν τέλεια τα υψηλά φορτία αέρα. Ο κύριος τομέας εφαρμογής είναι η προεπεξεργασία στον εξαερισμό εισόδου.
 • Συνθετικά χαλιά. Για αντικείμενα στα οποία το φίλτρο διαύλου πρέπει να αντιστέκεται όχι μόνο σε υψηλό φορτίο σκόνης αλλά και σε υγρασία, δεν υπάρχει καλύτερη λύση από τα υποδεικνυόμενα στρώματα (EU2 έως EU6). Χρησιμοποιείται ευρέως στην αυτοκινητοβιομηχανία στο στάδιο της βαφής και βαφής οχημάτων.
 • Υφασμάτινα στρώματα - τη βάση στην οποία βασίζονται σχεδόν όλα τα βακτηριοκτόνα φίλτρα. Παρέχετε καθαρισμό της κλάσης EU2-4. Με βάση τα χαρακτηριστικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην αυτοκινητοβιομηχανία, την παραγωγή επίπλων, τα συστήματα βαφής. Η επιφάνεια του υλικού επεξεργάζεται με συνθέσεις που καταστρέφουν τους ιούς, τα μικρόβια και ακόμη και τη σκόνη. Δεν υπόκειται στην κατασκευή με τα δικά του χέρια, λόγω της μεγάλης πολυπλοκότητας της τεχνολογικής διαδικασίας.

Κάθε ένα από τα υλικά χρησιμοποιείται για διάφορους τύπους λύσεων και είναι προσανατολισμένο σε ορισμένες συνθήκες λειτουργίας.

Τα πιο κοινά υλικά φίλτρου

Μέχρι σήμερα, οι πιο δημοφιλείς τύποι ινών είναι:

 • γυαλί - ένα από τα πιο ανθεκτικά υλικά, αντιμετωπίζοντας υψηλή θερμοκρασία (έως και 600 μοίρες), αλκαλικό και όξινο μέσο. Ταυτόχρονα, δεν μπορεί να καυχηθεί με μια ελαστική δομή, προδιάθεση για φυσική αλλοίωση.
 • χλώριο - να αντέχει το φορτίο σε μορφή υγρού περιβάλλοντος. Η δομή των ινών είναι αδρανής σε μύκητες, βακτήρια και σπόρια μούχλας. Εάν η θερμοκρασία ξεπεράσει τη ράβδο στους 70 °, η απόδοση καθαρισμού πέφτει. Παρόμοιο φαινόμενο παρατηρείται ακόμη και με συνεχή επιρροή των ακτίνων φωτός στη δομή του υλικού.
 • μάλλινα - φυσικές ίνες με ελαστική δομή. Αντιμετωπίζει το φορτίο με τη μορφή ενός μη συμπυκνωμένου οξέος, αλλά όταν εκτίθεται σε αλκάλια, χάνει τα χαρακτηριστικά διήθησης του. Για να αυξηθεί η αντοχή, οι φυσικές ίνες συνδυάζονται με συνθετικές δομές. Το υλικό μπορεί να αντέξει θερμοκρασίες μέχρι 90 °.
 • βαμβάκι - κοινές φυσικές ίνες, που χρησιμοποιούνται ενεργά στα φίλτρα αέρα. Το υλικό διατηρεί την ικανότητά του να καθαρίζεται ακόμα και σε ένα ελαφρώς όξινο και αλκαλικό περιβάλλον σε θερμοκρασία έως και 90 μοίρες. Το κύριο πεδίο εφαρμογής είναι η βιομηχανία τροφίμων. Αλλά οι χημικές ενώσεις και το αντίστοιχο υλικό εξάτμισης δεν είναι πλέον σε θέση να κρατήσουν.
 • αμίαντο - ανθεκτικές στη θερμότητα φυσικές ίνες που αντιμετωπίζουν αλκαλικά και όξινα περιβάλλοντα. Ταυτόχρονα, το υλικό αυτό δεν μπορεί να υπερηφανεύεται για υψηλή μηχανική απόδοση.
 • πολυεστέρα - ανθεκτικές στις φωτεινές ακτίνες, τη μούχλα και τους μικροοργανισμούς. Μπορεί να λειτουργήσει υπό όξινες συνθήκες. Με τη δράση των αλκαλίων, οι ιδιότητες φιλτραρίσματος ισοπεδώνονται. Τα χαρακτηριστικά των ινών διατηρούνται σε θερμοκρασίες μέχρι 150 °.
 • πολυαμίδιο - συνθετικές δομές που αντιμετωπίζουν τα υψηλότερα φορτία. Η αποτελεσματικότητα της διήθησης χάνεται όταν η θερμοκρασία υπερβαίνει τους 90 °. Σε αλκαλικό περιβάλλον, το υλικό καθαρίζει κανονικά τον αέρα.

Πώς να επιλέξετε ένα φίλτρο για το σύστημα εξαερισμού

Δεδομένων των χαρακτηριστικών σχεδιασμού των προϊόντων που περιγράφονται παραπάνω, μπορούμε να συναγάγουμε ορισμένα συμπεράσματα. Φίλτρα αέρα για συστήματα εξαερισμού - η καλύτερη λύση για γραφεία, μεγάλα διαμερίσματα, ιδιωτικές κατοικίες, εξοχικές κατοικίες, κατασκευές κλπ. Δεν εμποδίζουν μόνο τη διείσδυση μικρών σωματιδίων βρωμιάς, αλλά εξασφαλίζουν επίσης την κυκλοφορία του «πέμπτου ωκεανού» μέσα στον συγκεκριμένο χώρο. Ο μολυσμένος αέρας απομακρύνεται γρήγορα και στη θέση του έρχεται φρέσκο ​​από το δρόμο.

Συμβουλή! Αυξήστε την απόδοση τέτοιων συστημάτων μπορεί να είναι σε βάρος ενός ανεμιστήρα για την καταναγκαστική συλλογή οξυγόνου και ανακτητή.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, για την κανονική λειτουργία του εξαερισμού, αρκεί να εγκατασταθούν αρκετά χονδροειδή στοιχεία. Μπορούν να συνδυαστούν με λύσεις αραίωσης. Τα προϊόντα λίπους και κασέτας χρησιμοποιήθηκαν ευρέως. Τα πιο σύγχρονα συστήματα είναι εξοπλισμένα με στοιχεία φίλτρων ενός τύπου βημάτων με διαφορετικό επίπεδο καθαρισμού. Εξαλείφουν όχι μόνο τη σκόνη και τη βρωμιά, αλλά και τον καπνό του καπνού, δυσάρεστες μυρωδιές.

Συνιστάται να αναθέτετε αυτά τα φίλτρα σε επαγγελματίες και να ελέγχετε με ποιο τρόπο λειτουργεί η εγκατάσταση. συσκευή, απλά μην ξεχνάτε την έγκαιρη συντήρηση και αντικατάσταση.