Φίλτρο υλικό για την κατασκευή φίλτρων αέρα για εξαερισμό: τιμή, φωτογραφία, χαρακτηριστικά

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΕ ΦΙΛΤΡΟ ΥΛΙΚΟΥ:

 • ΣΤΕΙΛΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΡΩΣΙΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ
 • ΕΥΚΑΜΠΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΧΟΝΔΡΙΚΟ

Πλήρες φάσμα υλικών φίλτρων χονδρικής και λιανικής

Τα υλικά φίλτρου για εξαερισμό, που παρουσιάζονται στον κατάλογο, διατηρούν αποτελεσματικά τη ρύπανση, εξασφαλίζουν την καθαριότητα και την ασφάλεια του αέρα. Σε αυτόν τον ιστότοπο μπορείτε να παραγγείλετε υλικό για:

 • Το υλικό φίλτρου για τραχύ καθαρισμό (τάξεις καθαρισμού G2, G3, G4) έχει σχεδιαστεί για να κρατά χοντρά σωματίδια μεγέθους έως 1 mm.
 • Υλικό για λεπτά φίλτρα (κατηγορίες καθαρισμού F5) - σχεδιασμένο να φιλτράρει μεσαίου μεγέθους σωματίδια και μεγάλες ποσότητες έως 0,5 mm - για παράδειγμα, σωματίδια αιθάλης, σπόρια φυτών, σκόνη άνθρακα.
 • Σιδηρομαγνητικά αέρα καθαρισμού λεπτότατος (HEPA, υλικό για απόλυτα φίλτρα εξαερισμού) - για τη διατήρηση των λεπτών σωματιδίων έως 0,5 mm, το οποίο είναι απαραίτητο για τις συνθήκες λειτουργίας κατά τη λειτουργία με υψηλές εξοπλισμό ακριβείας.

Επιλέξτε στον κατάλογο των προϊόντων μας υλικά φιλτραρίσματος για εξαερισμό, ανάλογα με τη σύνθεση:

Κάντε μια παραγγελία στον ιστότοπο είναι εύκολη. Για να το κάνετε αυτό, αφήστε μια εφαρμογή ή μια κλήση.

Φιλτράρετε υλικό

Στο σύστημα κλιματισμού και εξαερισμού, τα φίλτρα αέρα αποτελούν ένα από τα κύρια συστατικά. Για την αποτελεσματική χρήση αυτών των συσκευών, χρησιμοποιείται υλικό φίλτρου. Συνήθως αυτό είναι:

Όλα αυτά τα υλικά έχουν ένα διαφορετικό επίπεδο καθαρισμού, απορροφούν διαφορετικές οσμές του περιβάλλοντος και συνδέουν συγκεκριμένες αεριώδεις ουσίες που βρίσκονται στον εναέριο χώρο.

Η αντικατάσταση του υλικού φιλτραρίσματος που διεξάγεται σε λάθος χρόνο μπορεί να οδηγήσει, πρώτον, σε κακή ποιότητα καθαρισμού και, γενικά, στην παραβίαση των τεχνολογικών και παραγωγικών διαδικασιών.

Φίλτρα για θαλάμους ψεκασμού

Ο θάλαμος βαφής χρησιμοποιείται σε μια μεγάλη ποικιλία βιομηχανικών τμημάτων:

· Σε οργανισμούς που πραγματοποιούν επισκευές.

Ο θάλαμος βαφής επιτρέπει τη βαφή, για παράδειγμα, ενός σώματος σε υψηλό επαγγελματικό επίπεδο. Με βάση τις ιδιαιτερότητες της φάσης χρώσης, ο χρήστης μπορεί να αλλάξει τη διάρκεια της διαδικασίας χρώσης, το στέγνωμα, την ταχύτητα παροχής αέρα, τους δείκτες θερμοκρασίας και άλλες παραμέτρους. Είναι εύκολο να επιλέξετε τις διαστάσεις, τη διαμόρφωση, τα πρόσθετα εξαρτήματα του θαλάμου ψεκασμού.

Στην πραγματικότητα ο ίδιος ο θάλαμος χρώματος είναι ένα κλειστό και καλά φωτισμένο δωμάτιο, το οποίο είναι κατασκευασμένο από ισχυρά υλικά, για παράδειγμα, ανοξείδωτο χάλυβα ή γαλβανισμένο φύλλο μετάλλου. Απαιτείται εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής, όπου τοποθετούνται φίλτρα για θαλάμους βαφής, ηλεκτροκινητήρες υψηλής ισχύος. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο της αίθουσας βαφής είναι το στοιχείο θέρμανσης. Χρησιμοποιείται για να σχηματίσει μια ορισμένη τιμή θερμοκρασίας όταν συμβαίνει πολυμερισμός του χρωστικού. Το αποτέλεσμα της εργασίας, δηλαδή, πως θα είναι υψηλής ποιότητας, εξαρτάται από πολλές απόψεις από τον φωτισμό στον θάλαμο ψεκασμού, αν δεν είναι αρκετό, το αποτέλεσμα της ζωγραφικής δεν θα είναι ικανοποιητικό. Για το λόγο αυτό τα φωτιστικά τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να μεγιστοποιούν το προς βαφή αντικείμενο και τη διαδικασία εφαρμογής της βαφής σε αυτό. Επίσης, η πολύχρωμη φωτογραφική μηχανή είναι εξοπλισμένη με εργαλεία που χρησιμοποιούνται στη βαφή: συμπιεστές, πιστόλια ψεκασμού και άλλα.

Τα φίλτρα για θαλάμους ψεκασμού χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

1. Φίλτρα εγκατεστημένα στο δάπεδο. Οι επιλογές τους είναι να κρατήσουν τα σωματίδια αεροζόλ να εισχωρήσουν στον εναέριο χώρο μέσα στο δωμάτιο. Η ιδιαιτερότητά τους έγκειται στο γεγονός ότι είναι πολύ πυκνά και προστατεύουν τους χώρους από το να πάρουν ομίχλη, αιθάλη και τα παρόμοια.

2. Φίλτρα τοποθετημένα στην οροφή. Όπως μπορεί να φανεί από το όνομα, είναι συνδεδεμένα με το ανώτατο όριο. Η ιδιαιτερότητα αυτών είναι ότι είναι κατασκευασμένες από συνθετικές ίνες, πράγμα που καθιστά δυνατή τη λειτουργία του φίλτρου για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το καθήκον των φίλτρων είναι να καθαρίσουν τον αέρα ροής και εκροής. Όταν η χρώση οποιωνδήποτε αντικειμένων στο θάλαμο λαμβάνει χώρα σε ειδικό χώρο, η χρωστική ουσία που δεν χτυπά το προϊόν έχει τη μορφή αερολύματος στον εναέριο χώρο. Επιπλέον, οι ατμοί και η σκόνη αερολυμάτων αιωρούνται στον αέρα. Όλα αυτά έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο σώμα του εργαζομένου. Για να αποφευχθούν τέτοιες συνέπειες, χρησιμοποιείται διήθηση αέρα. Επίσης, αυτή η θέση μπορεί να μην είναι πολύ καλή για τη διαδικασία παραγωγής, διότι σε αυτή την περίπτωση το φίλτρο θα περιορίσει τη ροή του αέρα, γεγονός που θα προκαλέσει αύξηση της πίεσης στο θάλαμο και αύξηση της ταχύτητας.

Ένα υψηλό επίπεδο κάθαρσης μπορεί να επιτευχθεί μόνο με ένα σύστημα πολλαπλών σταδίων φιλτραρίσματος. Η ουσία του έγκειται στο γεγονός ότι τα φίλτρα διατηρούν σταδιακά όλο και περισσότερα μικρά σωματίδια. Το πρώτο στάδιο - η καθυστέρηση των μεγάλων κλασμάτων, η δεύτερη - οι πτητικές χημικές ενώσεις, το τρίτο - τα λεπτά σωματίδια.

Όπως και στην περίπτωση άλλων εξαρτημάτων, τα φίλτρα για τους θαλάμους ψεκασμού καθίστανται φραγμένα με το χρόνο και πρέπει να αντικαθίστανται ή να καθαρίζονται. Επομένως, πρέπει να τοποθετηθούν με την υποχρεωτική εξέταση της επακόλουθης δυνατότητας γρήγορης αντικατάστασης των αποτυχημένων στοιχείων φίλτρου. Όπως ήδη αναφέρθηκε, η βέλτιστη διάταξη των οργάνων βρίσκεται στο πάτωμα και στην οροφή. Μην τοποθετείτε τα φίλτρα απευθείας στον αγωγό. Σε αυτή την περίπτωση, το φίλτρο θα λερωθεί ακόμη περισσότερο, κάτι που θα απαιτήσει αντικατάσταση.

Η θέρμανση του αέρα γίνεται με συνεχή αερισμό, σε περίπτωση αποσύνδεσης του, η θέρμανση σταματά επίσης. Περαιτέρω, η ροή αέρα διέρχεται μέσω των φίλτρων για τους θαλάμους βαφής. Βρίσκονται σε όλο το ανώτατο όριο. Λόγω αυτής της διευθετήσεως, αποκλείεται η εμφάνιση στροβιλισμού εντός της αίθουσας βαφής. Η εμφάνιση του χρωστικού στο κάλυμμα δαπέδου εμποδίζεται επίσης από τα φίλτρα δαπέδου. Μέσω του τελευταίου από την εξάτμιση του θαλάμου από τα χρώματα και τους διαλύτες. Βρίσκονται μέσα στο δωμάτιο κάτω από τα μπαρ. Με επανακυκλοφορίας βαλβίδα η οποία ελέγχεται αυτόματα από sootblowing λαμβάνει χώρα, η οποία διαρκεί 3, μέγιστο 5 λεπτά, μετά από αυτό η κάμερα τροφοδοτείται στη λειτουργία ξήρανσης.

Στα βιομηχανικά συστήματα καθαρισμού του αέρα χρησιμοποιούνται φίλτρα για θαλάμους βαφής, που προστατεύουν σταθερά τους χώρους αυτούς από τη διείσδυση εξωτερικών συνθέσεων. Χρησιμεύουν για να καθαρίσει το χώρο αέρα, που είναι, αφαιρώντας από αυτή τα σωματίδια σκόνης, και εκτός αυτού τους, επίσης κάποια συνθέσεις κλάσμα, εξομάλυνσης και χοντρό χημικές προσμείξεις. Μπορεί να είναι επιβλαβές για τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας.

Κυλινδρικά φίλτρα

Φιλτράρισμα υλικού Το FVR (αποκρυπτογραφημένο ως φίλτρο, αέρας, ρολό) είναι μια συνθετική ίνα που έχει τα χαρακτηριστικά ενός υψηλού βαθμού καθαρισμού του εναέριου χώρου. Αυτά τα ρολά είναι συνήθως κατασκευασμένα από 100% πολυεστέρα.

Επιπλέον, το μέσο φίλτρου έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

1. Απλή λειτουργία. Κατά την κατασκευή αυτών των υλικών, χρησιμοποιείται θερμική συγκόλληση, έτσι δεν υπάρχουν θραύσματα στην μη υφασμένη βάση. Δεν καταρρέει, δεν καταρρέει. Αυτό το υλικό κόβεται και διασυνδέεται εύκολα.

2. Ασφάλεια. Ο ιστός από τον οποίο κατασκευάζονται τα φίλτρα κυλίνδρων δεν περιλαμβάνει τοξικές ουσίες.

Χαρακτηριστικά της λειτουργίας των φίλτρων ρολών

Τα φίλτρα κύλισης ή, με διαφορετικό τρόπο, τα μέσα φιλτραρίσματος χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό του εναέριου χώρου σε διαφορετικούς χώρους. Το υλικό έχει βρει την εφαρμογή του στον εξαερισμό και τον κλιματισμό. Το τεμαχισμένο υλικό για τον καθαρισμό του αέρα χρησιμοποιείται ως αφαιρούμενη έκδοση σε φίλτρα διαφόρων κατηγοριών. Τα υλικά που τυλίγονται σε ρολό είναι κατάλληλα για να αντικαταστήσουν το προηγούμενο, φθαρμένο και βρώμικο.

Τυπικά, τα υλικά φίλτρων κατασκευάζονται και πολυεστέρες, με επαρκή αξιοπιστία και ποιότητα, ενώ τα φίλτρα ρολών από πολυεστέρα έχουν διαφορετική πυκνότητα ρολών.

· Για τον καθαρισμό μικρών σωματιδίων ανακύκλωσης και εξωτερικού εναέριου χώρου από τη σκόνη και τη βρωμιά στον εξοπλισμό εξαερισμού.

· Για τον καθαρισμό του εναέριου χώρου από προσμίξεις αερολύματος, η εμφάνιση των οποίων προκλήθηκε από τη χρήση βερνικιών, χρωμάτων και των συναφών.

· Σε συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού που προορίζονται για αποθήκες, βιομηχανικές εγκαταστάσεις, γραφεία, επιχειρηματικά κέντρα και ούτω καθεξής.

Τα φίλτρα κύλισης έχουν διαφορετικές ικανότητες. Συνδέονται από δύο κύρια τμήματα χωρητικότητας 31,5 χιλιάδων κυβικών μέτρων ανά ώρα και 40 χιλιάδων κυβικών μέτρων ανά ώρα. Τα φίλτρα F6RS και F8RS στερεώνονται από ένα ζευγάρι τμημάτων τοποθετημένα παράλληλα, το φίλτρο F12RS είναι ήδη συνδεδεμένο από τέσσερα τμήματα. Εγκαθίστανται σε δύο σειρές σε ύψος και σε δύο τμήματα σε κάθε σειρά.

Στην πραγματικότητα τα ίδια τα τμήματα, από τα οποία δημιουργούνται τα φίλτρα κυλίνδρων, μοιάζουν με πλαίσια με πλέγματα στήριξης, που προορίζονται για φιλτράρισμα υλικού. Κάτω από και πάνω από τα τμήματα τοποθετούνται πηνία, πάνω τους και το υλικό φιλτραρίσματος τυλίγεται. Στο κάτω μέρος των τμημάτων υπάρχει ένα στοιχείο που απορροφά σκόνη και χνούδι. Συνδέεται στον ανεμιστήρα αναρρόφησης με αγωγούς αέρα. Η επιλογή του ανεμιστήρα, η θέση του, η εγκατάσταση των εξόδων αέρα - όλα αυτά αναπτύσσονται στο σχεδιασμό.

Στοιχεία του φίλτρου, με τα οποία μπορείτε να τον ελέγξετε, βρίσκονται στον πίνακα ελέγχου, εγκαθίστανται ξεχωριστά από αυτό.

Τα φίλτρα κυλίνδρων λειτουργούν ως εξής: ο αέρας διέρχεται από το υλικό φίλτρου. Σκόνη, χνούδι, που βρίσκεται στον εναέριο χώρο, διατηρείται στο υλικό καθαρισμού, εμφανίζεται ένα στρώμα ινών, το οποίο γίνεται ένα πρόσθετο μέσο καθαρισμού.

Η αντίσταση αυξάνεται καθώς αυτή η στρώση αυξάνεται. Για να αποφευχθεί μια σημαντική μείωση της αποτελεσματικότητας του συστήματος, είναι απαραίτητο να αναγεννηθεί η συσκευή φιλτραρίσματος. Στην περίπτωση αυτή, η συμπερίληψη του συστήματος αναρρόφησης σκόνης και χνουδιού ξεκινά την επανατύλιξη του υλικού του φίλτρου με το κατώτερο άνω πηνίο. Το καθαριστικό υλικό απαλλάσσεται από τη σκόνη. Η περίοδος μεταξύ αναγεννήσεων συσκευών επιλέγεται με βάση το πόσο μολυσμένο το φίλτρο. Συνήθως το εύρος αυτής της περιόδου κυμαίνεται από λίγα λεπτά έως μία ημέρα. Η περίοδος διορθώνεται ρυθμίζοντας το ρελέ χρόνου για τεχνικές εργασίες.

Φιλτράρισμα υλικών

Πιθανώς όλοι γνωρίζουν ή υποθέτουν τι χρησιμοποιεί το φίλτρο αέρα από τους καταναλωτές. Στο σύστημα κλιματισμού, αερισμός, παίζει το πρώτο βιολί. Καθαρίστε τα φίλτρα αέρα με διαφορετικούς τρόπους, έτσι ώστε να χωρίζονται σε διάφορα υποείδη. Τα σχέδια των φίλτρων είναι διαφορετικά, όπως τα υλικά. Μπορούμε να προσφέρουμε την κατασκευή και την αγορά μιας ποικιλίας φίλτρων αέρα για εξαερισμό. Διακρίνονται από τον αλγόριθμο δράσης και σύνθεσης των υλικών. Έτσι, τα φίλτρα αέρα για τον καθαρισμό του αέρα χωρίζονται σε πολλά άλλα. Για παράδειγμα, τα μηχανικά φίλτρα χρησιμοποιούνται συχνότερα για την προστασία άλλων στοιχείων.

Φίλτρο υλικό για εξαερισμό

Η VentResurs υλοποιεί υλικά φιλτραρίσματος για συστήματα εξαερισμού με παράδοση σε όλη τη Ρωσία. Ο κατάλογος παρουσιάζει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων αποδεδειγμένης ποιότητας από τους καλύτερους εγχώριους και ξένους κατασκευαστές σε τιμή χαμηλότερη του μέσου όρου της αγοράς.

Γενικό στοιχείο του συστήματος εξαερισμού

Η χρήση του υλικού του φίλτρου επιτρέπει τη βρωμιά παγίδα, τρίχες, σωματίδια και χρησιμοποιούνται συχνά σε συστήματα καθαρισμού του αέρα πολλαπλών σταδίων. Ανάλογα με τον συγκεκριμένο σκοπό μπορούν να χρησιμοποιηθούν ιστοί δικτυωμένη πολυουρεθάνη, και εκτελεί το ρόλο της προ-φίλτρο σχεδιασμένο για να συλλάβει τα μεγαλύτερα σωματίδια και το μη υφασμένο ύφασμα χρησιμοποιείται ευρέως ως σκοπούς καθαρισμού οικιακής χρήσης του αέρα, και στην παραγωγή - για παράδειγμα, σε καμπίνες ψεκασμού.

Τιμές για υλικά φίλτρου

Το πάχος του υφάσματος καθορίζει το βαθμό φιλτραρίσματος, και τα ίδια τα υλικά υπόκεινται σε περιοδικό καθαρισμό, ανθεκτικό στην υγρασία, διαβρωτικές επιδράσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας και μπορεί να αντέξει θερμοκρασίες μέχρι +80 ° C και άνω.

Εάν είστε πρώτα αντιμέτωποι με την ανάγκη να αγοράσει ένα υλικό φίλτρου, έμπειρους συμβούλους «VentResurs» θα βοηθήσει με την επιλογή των βέλτιστων λύσεων, θα πει για το τι χαρακτηριστικά θα πρέπει να δώσουν προσοχή και να απαντήσει στις ερωτήσεις σας μέσω τηλεφώνου +7 (495) 640-16-21.

Υλικά φιλτραρίσματος για συστήματα εξαερισμού

Χρησιμοποιείται ως το πρώτο στάδιο (προκαταρκτικό) καθαρισμού του αέρα στο σύστημα εξαερισμού.

Χρησιμοποιείται ως το πρώτο στάδιο (προκαταρκτικό) καθαρισμού του αέρα στο σύστημα εξαερισμού.

Χρησιμοποιείται ως το δεύτερο στάδιο καθαρισμού του αέρα στο σύστημα εξαερισμού.

Χρησιμοποιείται ως το πρώτο στάδιο (προκαταρκτικό) καθαρισμού του αέρα στο σύστημα εξαερισμού. Αναγεννήθηκε

Χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του αέρα από οσμές και καπνό

Φιλτράρισμα υλικού για εξαερισμό: βασικές ποικιλίες και χαρακτηριστικά εφαρμογής

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για ποια είναι η οδηγία για την επιλογή του εξοπλισμού φίλτρου και των σχετικών υλικών. Αλλά πρώτα, ας καθορίσουμε τι προκάλεσε την ανάγκη τέτοιων εγκαταστάσεων.

Δεν είναι μυστικό ότι η κύρια λειτουργία του συστήματος εξαερισμού είναι η αφαίρεση του εξωτερικού αέρα και η αντικατάσταση της αποσυρόμενης ποσότητας με καθαρό αέρα από το εξωτερικό. Αλλά για να εξασφαλίσετε ότι η εισροή αέρα από το εξωτερικό είναι πραγματικά φρέσκια, θα πρέπει να καθαρίσετε τη σκόνη και άλλους ρύπους.

Για τους σκοπούς αυτούς, χρησιμοποιείται ένα ύφασμα φίλτρου για εξαερισμό ή παρόμοια υλικά που είναι ικανά να συγκρατούν λεπτά διασκορπισμένα ρυπαντικά. Εξετάστε ποια φίλτρα υπάρχουν στην αγορά και ποια κριτήρια κατατάσσονται.

Τοποθέτηση λεπτού ματιού και ινώδους υλικού στο περίβλημα του φίλτρου

Χαρακτηριστικά ταξινόμησης

Στα φωτογραφικά - μη υφασμένα υλικά για τη συσκευή των στοιχείων φίλτρου

Το ύφασμα φίλτρου για εξαερισμό, καθώς και άλλα υλικά που χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση παρόμοιων εργασιών, διαιρούνται:

 1. Σύμφωνα με τον βαθμό καθαρισμού - στους ακόλουθους τύπους:
 • Οι τροποποιήσεις του ακατέργαστου καθαρισμού είναι σχεδιασμένες να περιέχουν μεγάλα σωματίδια σκόνης, άμμου ή γύρης μεγέθους όχι μεγαλύτερου του 1 mm.
 • Οι τροποποιήσεις του λεπτού καθαρισμού έχουν σχεδιαστεί για να κρατούν μεγάλα και μεσαία σωματίδια μεγέθους όχι μεγαλύτερου από 0,5 mm. Κατά κανόνα, οι διαστάσεις αυτές αντιστοιχούν σε αιθάλη, σκόνη άνθρακα, σπόρια λαχανικών κ.λπ.
 • Οι τροποποιήσεις του εξαιρετικά καθαρού καθαρισμού έχουν σχεδιαστεί για να συγκρατούν σωματίδια με μέγεθος μικρότερο από 0,5 mm. Η χρήση τέτοιων συσκευών αποτελεί προϋπόθεση για τη διασφάλιση της αποτελεσματικής λειτουργίας εξοπλισμού υψηλής ακρίβειας σε ορισμένες επιχειρήσεις.
 1. Σύμφωνα με τη σύνθεση του μέσου φίλτρου - οι ακόλουθοι τύποι:
 • άνθρακα ·
 • μέταλλο?
 • ινώδη.

Πραγματικές ποικιλίες φίλτρων

Έτσι φαίνεται σαν ένα sintepon για φίλτρα εξαερισμού, το οποίο πρέπει να αντικατασταθεί

 • Οι συσκευές πάνελ και κασέτες τοποθετούνται συχνότερα σε βιομηχανικές και οικιακές κουζίνες.

Ορισμένες τροποποιήσεις γίνονται με τέτοιο τρόπο ώστε το υλικό φίλτρου που περικλείεται στην κασέτα να μπορεί να πλυθεί καθώς η βρωμιά συσσωρεύεται, ξηραίνεται και λειτουργεί ξανά. Κατά την κατασκευή τέτοιων υλικών, ένα λεπτό πλέγμα, το οποίο διατηρεί ακαθαρσίες, είναι κατασκευασμένο από γαλβανισμένο ή ανοξείδωτο χάλυβα.

Μια άλλη κατηγορία παρόμοιων συσκευών δεν είναι κατάλληλη για επαναχρησιμοποιήσιμη χρήση, δεδομένου ότι εφαρμόζεται ειδική κόλλα στο πλέγμα. Εάν η συγκολλητική σύνθεση ξεπλυθεί με νερό με την προσθήκη ορισμένων αντιδραστηρίων, η απόδοση του φίλτρου θα χαθεί. Επομένως, τέτοιες τροποποιήσεις, όσον αφορά τη μόλυνση, αντικαθίστανται από νέα στοιχεία.

Υγρό υλικό για καθαρισμό του αέρα

 • Τα συστήματα οροφής χρησιμοποιούνται στα συστήματα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής. Ένα ουσιαστικό πλεονέκτημα τέτοιων συσκευών είναι η θέση τους σε συνδυασμό με μια όμορφη και ελκυστική εμφάνιση.

Το σώμα της μονάδας είναι ερμητικά σφραγισμένο, δεν έχει αξιοσημείωτες ραφές συναρμολόγησης και επομένως ταιριάζει απόλυτα με τους πιο σύγχρονους εσωτερικούς χώρους χωρίς την ανάγκη για πρόσθετο διακοσμητικό σχεδιασμό.

Σημαντικό: Ορισμένες τροποποιήσεις των μονάδων οροφής δεν συνεπάγονται τη δυνατότητα αντικατάστασης του υλικού φίλτρου και επομένως πρέπει να αποσυναρμολογηθούν και να αντικατασταθούν με μια νέα μονάδα.

 • Φίλτρα άνθρακα Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα συσκευών, η μοναδικότητα των οποίων έγκειται στην ικανότητα να διατηρούν όχι μόνο μεγάλες στερεές μολυσματικές ουσίες, όπως σκόνη, αλλά και μικροφθαλμικές ακαθαρσίες όπως αέρια και αερολύματα.

Ποικιλία φίλτρων άνθρακα για τον καθαρισμό του αέρα

Τα στοιχεία φίλτρων που βασίζονται στη χρήση του άνθρακα έχουν βρει ευρεία εφαρμογή τόσο στις βιομηχανικές όσο και στις οικιακές εγκαταστάσεις. Αυτές οι συσκευές μπορούν να προστατευθούν από ένα ευρύ φάσμα δυνητικά επικίνδυνων αερίων που είναι αόρατα στο μάτι και δεν έχουν έντονη οσμή.

Με την ευκαιρία, το σύγχρονο φίλτρο άνθρακα από την αρχή της λειτουργίας είναι παρόμοιο με τα στοιχεία καθαρισμού που χρησιμοποιούνται στις μάσκες αερίου.

 • Φίλτρο τσέπης Είναι μια τροποποίηση των στοιχείων καθαρισμού, τα οποία βρίσκονται σε ειδικές θέσεις (τσέπες) των συστημάτων εξαερισμού. Το όνομα της τροποποίησης χαρακτηρίζει μόνο τα χαρακτηριστικά σχεδίασης της συσκευής, ενώ το υλικό που συγκρατεί τη μόλυνση ενδέχεται να είναι διαφορετικό, συμπεριλαμβανομένων των συνθετικών και των υαλοπλέων.

Σημαντικό: Αυτές οι συσκευές έχουν βρει ευρεία εφαρμογή στη συσκευή εξαερισμού σε εκείνους τους χώρους όπου υπάρχει πιθανότητα εμφύσησης. Συνεπώς, τα στοιχεία φίλτρου υφίστανται κατεργασία με αντισηπτικές συνθέσεις.

 • Φίλτρα υψηλής θερμοκρασίας χρησιμοποιούνται σε βιομηχανικές συνθήκες, για παράδειγμα σε θερμοανάλλατα της μεταλλουργικής βιομηχανίας και σε άλλες περιοχές όπου ο θερμαινόμενος αέρας ρέει μέσω του συστήματος εξαερισμού. Ορισμένες τροποποιήσεις αυτών των συσκευών είναι εξοπλισμένες με ισχυρά περιβλήματα και υλικό φιλτραρίσματος που αντέχουν μακροπρόθεσμη επίδραση θερμοκρασίας έως + 300 ° C.

Η ανάγκη έγκαιρης συντήρησης και αντικατάστασης στοιχείων φίλτρου

Φίλτρα κασέτας Nera για τον αερισμό βιομηχανικών χώρων

Ανεξάρτητα από την τιμή του κλιματικού συστήματος που χρησιμοποιείτε, μόνο η έγκαιρη συντήρηση θα εξασφαλίσει την παραγωγικότητά του. Στη διαδικασία λειτουργίας, τα στοιχεία φίλτρου και τα υλικά που χρησιμοποιούνται σε αυτά είναι φραγμένα και χάνουν την προηγούμενη απόδοσή τους.

Η τακτική συντήρηση των συστημάτων εξαερισμού και η έγκαιρη αντικατάσταση στοιχείων φίλτρου εγγυώνται τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • Προειδοποίηση για βλάβη του συστήματος εξαναγκασμένου εξαερισμού. Με μείωση της διακίνησης του μέσου φίλτρου, το φορτίο του κινητήρα, το οποίο οδηγεί τις λεπίδες του ανεμιστήρα, αυξάνεται σημαντικά. Με τη μακροπρόθεσμη λειτουργία σε αυτόν τον τρόπο, οι κινητήρες υπερθερμαίνονται, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε θραύση.

Με την τακτική αλλαγή ή πλύση του μέσου φίλτρου με τα χέρια σας, είναι δυνατόν να επεκτείνετε σημαντικά την απόδοση των ανεμιστήρων και του συστήματος στο σύνολό του.

 • Η δυνατότητα οικονομικής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας με την αύξηση της δυναμικότητας της εγκατάστασης. Όπως αναφέρθηκε ήδη, ένα καθαρό φίλτρο έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα και επομένως το σύστημα εξαερισμού μπορεί να αναπτύξει περισσότερη ισχύ χωρίς να αυξήσει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.
 • Άνετη διαβίωση σε ένα δωμάτιο με καθαρό αέρα.
 • Πυρασφάλεια. Ένα φραγμένο φίλτρο και οι σκονισμένοι αγωγοί εξαερισμού μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά εάν χτυπήσει ένας σπινθήρας. Ταυτόχρονα, η τακτική συντήρηση του συστήματος εμποδίζει μια τέτοια απειλή.

Συμπέρασμα

Τώρα που γνωρίζουμε ποιες τροποποιήσεις φίλτρων υπάρχουν στην αγορά, μπορούμε να αποφασίσουμε ποια τροποποίηση είναι σωστή για μία ή την άλλη ανάγκη.

Περισσότερες χρήσιμες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε παρακολουθώντας το βίντεο σε αυτό το άρθρο.

Το υλικό φίλτρου είναι το κλειδί για την αξιοπιστία ολόκληρου του συστήματος εξαερισμού

Στο φάσμα του VentElectro θα βρείτε υλικά φιλτραρίσματος. Πραγματοποιούμε παραδόσεις από μια αποθήκη στη Μόσχα και δουλεύουμε με πελάτες σε όλη τη Ρωσία. Διακρίνονται από προσιτές τιμές και ευνοϊκές συνθήκες για κάθε πελάτη που έχει υποβάλει αίτηση.

Το υλικό φίλτρου για τα φίλτρα αέρα συμβάλλει στη διατήρηση των ρύπων. Παγιδεύει τα μικρότερα σωματίδια σκόνης, προϊόντα καύσης ή εξάτμισης χημικών ουσιών και αφήνει καθαρό αέρα μόνο μέσα στο δωμάτιο.

Η επιλογή τέτοιων προϊόντων είναι το κλειδί για την αύξηση της αποτελεσματικότητας ολόκληρου του συστήματος εξαερισμού. Με τα προϊόντα μας, μόνο ο καθαρός αέρας θα εισέλθει στο δωμάτιο.

Για τους πελάτες μας προσφέρουμε:

 • Φιλτράρισμα υλικού FMR (FM, PVF, FRRK). Βοηθά στην εξασφάλιση στεγνού καθαρισμού του αέρα που προέρχεται από το δρόμο. Κατάλληλο για χρήση ως αντικατάσταση. Βρέθηκε εφαρμογή στο σχεδιασμό των φίλτρων πάνελ και κασέτας. Είναι κατασκευασμένο από πολυεστέρα, το οποίο δεν εκπέμπει επιβλαβείς ουσίες κατά τη χρήση. Αν ψάχνετε για μια λύση για χρήση σε ένα σύστημα εξαερισμού ή ως ένα πρώτο στάδιο πολλαπλών σκηνικών - είναι η επιλογή σας.
 • Το υλικό φίλτρου είναι η γυάλινη ίνα και η διακοπή σκόνης. Τα προϊόντα που κατασκευάζονται από γυάλινη ίνα Stop Paint, βοηθούν στη διατήρηση των σωματιδίων βαφής και άλλων αερολυμάτων, επομένως χρησιμοποιούνται συχνά σε συστήματα βαφής αεροζόλ. Το υλικό Dust Stop έχει σχεδιαστεί για να πιάσει ξηρή σκόνη. Και οι δύο τύποι υλικών είναι κοινά στην κατασκευή συστημάτων πολλαπλών σταδίων φίλτρων σε εγκαταστάσεις παραγωγής.
 • Αφρός πολυουρεθάνης (PPU). Εφοδιάζουμε πελάτες με δικτυωτό αφρό πολυουρεθάνης με χαμηλή αρχική αντίσταση. Διακρίνεται από την υψηλή χωρητικότητα σκόνης, την ικανότητά της να αναγεννάται και την αντιστοιχία στην κατηγορία πυρασφάλειας F1. Ανάλογα με τον τύπο δημιουργούνται με βάση απλούς ή πολύπλοκους πολυεστέρες.

Επίσης στην περιοχή βρίσκεται το στοιχείο φίλτρου FMEL. Για φίλτρα σας και άλλα είδη προϊόντων. Μια ποικιλία προϊόντων βοηθά να εξοπλίσει σύνθετα συστήματα πολλαπλών σταδίων φιλτραρίσματος που λειτουργούν με υψηλά εξωτερικά φορτία.

Παραγγείλετε τα προϊόντα από την αποθήκη μας στη Μόσχα

Η εταιρεία "VentElectro" παρέχει στους πελάτες της ευρωπαϊκή ποιότητα υπηρεσιών. Παρέχουμε υλικό φιλτραρίσματος για εξαερισμό, εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά ποιότητας.

Η παράδοση πραγματοποιείται από την ίδια αποθήκη. Συνεργαζόμαστε ήδη με πολλούς μεγάλους τακτικούς πελάτες. Θα χαρούμε να συμμετάσχετε στον αριθμό τους.

Τοποθετήστε μια παραγγελία στον ιστότοπο ή ζητήστε έναν τιμοκατάλογο. Οι διαχειριστές είναι έτοιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας.

Φιλτράρισμα υλικών για εξαερισμό

Εάν πρέπει να αγοράσετε υλικά φίλτρων στη Μόσχα, παραγγείλετε τους στην ιστοσελίδα μας. Η εταιρεία «PromElVent» παράγει και προσφέρει σε κάθε ρωσική περιοχή της υψηλής ποιότητας εξοπλισμό και εξαρτήματα για συστήματα εξαερισμού σε προσιτές τιμές. FMR ή όπως λέγεται sintepon μεγέθη από 2x20 έως 2x40, μαθήματα καθαρισμό από G2 έως F5, πάχους από 5 χιλιοστά σε 50 mm GOST R υλικό EN 779-2014.Filtruyuschy είναι πάντα διαθέσιμο στη Μόσχα. Ως εκ τούτου, επιπλωμένα σύστημα εξαερισμού μας με τη χρήση των προϊόντων που προσφέρουμε, μπορείτε να αποθηκεύσετε 10 έως 20 τοις εκατό του προϋπολογισμού.

Ταξινόμηση φίλτρων και εφαρμογών

Τεχνικά χαρακτηριστικά των υλικών FMR

Πλήρες φάσμα υλικών φίλτρου

Τα υλικά φίλτρου για εξαερισμό, που παρουσιάζονται στον κατάλογο, διατηρούν αποτελεσματικά τη ρύπανση, εξασφαλίζουν την καθαριότητα και την ασφάλεια του αέρα. Σε αυτόν τον ιστότοπο μπορείτε να παραγγείλετε υλικό για:

 • τραχύς καθαρισμός - σχεδιασμένο να συγκρατεί χονδρόκοκκα σωματίδια έως 1 mm.
 • λεπτό καθάρισμα - σχεδιασμένο να φιλτράρει μεσαίου μεγέθους σωματίδια και μεγάλα μεγέθη έως 0,5 mm - για παράδειγμα, σωματίδια αιθάλης, σπόρια φυτών, σκόνη άνθρακα.
 • εξαιρετικά καθαρό - σχεδιασμένο να συγκρατεί μικρά σωματίδια έως 0,5 mm, τα οποία είναι απαραίτητα για τις συνθήκες παραγωγής όταν εργάζεστε με εξοπλισμό υψηλής ακρίβειας.

Επιλέξτε στον κατάλογο των προϊόντων μας υλικά φιλτραρίσματος για εξαερισμό, ανάλογα με τη σύνθεση:

Κάντε μια παραγγελία στον ιστότοπο είναι εύκολη. Για να το κάνετε αυτό, αφήστε μια εφαρμογή ή μια κλήση.

Αγοράστε υλικά φιλτραρίσματος και πανί φίλτρων για φίλτρα αέρα FMR, FT, FVR

Η εταιρεία LLC "ElVent" παραδίδει υλικά φιλτραρίσματος οποιουδήποτε τύπου, κατηγορίες καθαρισμού και μεγέθη για μεμονωμένες παραγγελίες. Με την αγορά υλικών φιλτραρίσματος για την ατμόσφαιρα στην εταιρεία μας, μπορείτε να είστε σίγουροι για την υψηλή ποιότητα και τη συμμόρφωσή τους με τα ρωσικά και ευρωπαϊκά πρότυπα. Προσφέρουμε μόνο πιστοποιημένα προϊόντα. Η εταιρεία μας διαθέτει τη δική της αποθήκη στη Μόσχα, το Podolsk και την Αγία Πετρούπολη και μια ομάδα επαγγελματιών - αυτό μας δίνει την ευκαιρία να καθορίσουμε χαμηλές τιμές για τα προϊόντα μας.
Η εταιρεία "ElVent" σας προσκαλεί στη συνεργασία και προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υλικών φίλτρου. Για να το κάνετε αυτό, επικοινωνήστε με τον ειδικό μας ή στείλτε ένα μήνυμα [email protected], και μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα "Σχόλια"

Τα διευθυντικά στελέχη μας θα σας βοηθήσουν

Medvedeva Maria
Διευθυντής Ανάπτυξης

"Αλλάξτε τη νοοτροπία σας και θα αλλάξετε τη ζωή σας".

Κυάροφ Τιμούρ
Βασικός Ειδικός Λογαριασμού

"Το καλύτερο είναι εκείνο που γνωρίζει την επιχείρησή του."

Kutukova Natalya
ειδικός του τμήματος πωλήσεων

"Είναι στην εργασία, και μόνο στην εργασία, ότι ένας άνθρωπος είναι μεγάλος, και όσο περισσότερο αγαπάει την εργασία, τόσο πιο μεγαλοπρεπή είναι, τόσο πιο παραγωγικό και όμορφο είναι το έργο του".

Rustam Shikhaliyev
διευθυντής πωλήσεων

"Ποτέ δεν θα μπορέσετε να λύσετε το πρόβλημα εάν διατηρήσετε την ίδια σκέψη και
την ίδια προσέγγιση που σας οδήγησε σε αυτό το πρόβλημα. "

Ντμίτρι Οπάλιικιν
διευθυντής πωλήσεων

"Αν δεν φροντίσουμε τους πελάτες μας,
αυτό θα γίνει από τους ανταγωνιστές μας! "

Αλέξανδρος Σελλομάνοφ
Βασικός Ειδικός Λογαριασμού

"Η συνοχή της ομάδας είναι η ανησυχία μου και
την τέχνη της επίτευξης στόχων σε συνθήκες περιορισμένων πόρων ".

Αγοράστε φίλτρα και φίλτρο για φίλτρα αέρα FMR, FT, FVR

Περιγραφή:

Το μη υφασμένο ύφασμα από ίνες πολυπροπυλενίου έχει κερδίσει εδώ και καιρό μια θέση στην αγορά. Δηλαδή, ένα ύφασμα από πολυπροπυλένιο (PP) που παράγεται με εξώθηση με θερμική συγκόλληση. Αυτό το υλικό ονομάστηκε ύφασμα.
Μπορεί να χωριστεί σε τρία υποείδη:

 • περιστρεφόμενο ·
 • τήξη;
 • πολυστρωματικό - υλικό για φιλτράρισμα του αέρα συνδυάζει spunbond και ένα meltblown - τήγματος-διάρκεια ζωής (SMS, SSMS, SMMS, SSMMS).

Διαθέσιμο υλικό φίλτρου για εξαερισμό

 • Το υλικό φίλτρου για τραχύ καθαρισμό (τάξεις G2, G3, G4) (FT, FVR)
 • Υλικό για φιλτράρισμα αέρα λεπτού καθαρισμού (τάξεις F5, F6, F7, F8, F9) (FT, FVR)
 • Φιλτράρισμα υλικού άνθρακα για φίλτρα αερισμού
 • Φιλτράρισμα άνθρακα με προστατευτικά στρώματα
 • Φιλτράρισμα αφρού πολυουρεθάνης (PPU)
 • Φίλτρο οροφής για θάλαμο ψεκασμού και φιλτράρισμα αέρα σε αυτό
 • Φίλτρο δαπέδου για θάλαμο βαφής (υλικό φίλτρου από γυαλί)

Τώρα η ειδική προσοχή των καταναλωτών έχει πέσει πάνω στο πολυστρωματικό μη υφασμένο υλικό, δηλαδή το φιλτραριστικό υλικό SMS (3 στρώματα). Το υλικό κατασκευάζεται από χημικό υλικό (πολυπροπυλένιο και πολυεστέρα) με βάση την ειδική τεχνολογία Spunmelt (συνδυασμοί Spanbonda και τήξη μέσω υπερηχητικής συγκόλλησης). Το εξωτερικό στρώμα είναι το Spanbond. Εσωτερική στρώση - τήξη.

Το υλικό φίλτρου SMS προστατεύει από το στατικό ηλεκτρισμό, ανθεκτικό στη διέλευση των βιολογικών υγρών, των λιπών SMS και των διαφόρων χημικών ουσιών. και προστατεύει από τη διείσδυση των βακτηρίων. Το στρώμα με εμφύσηση με τήξη έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες, γεγονός που καθιστά το SMS 10 φορές καλύτερο από το spunbond.
Το υλικό SMS πηγαίνει ως το κύριο υλικό φίλτρου για καθαρισμό λεπτής σκόνης (κλάση καθαρισμού F5, F6, F7, F8, F9).

Φίλτρο ρολλού - το μέγεθος των κυλίνδρων

 • Κατηγορία: G2, G3, G4. Πλάτος του φίλτρου ρολού: 0,9. 1,0; 1,5; 2,0 m; Μήκος ρολού: 20; 40; 50 μ.
 • Κατηγορία: F5, F6, F7, F9. Πλάτος ρόλου: 0,68-0,7 m. Μήκος πηνίου: 100 m.

Φίλτρο υφάσματος και τα χαρακτηριστικά του:

 • Κατηγορία καθαρισμού EN 779: G2 / G3 / G4 / F5 / F6 / F7 / F9
 • Κατηγορία καθαρισμού Eurovent 4/5: EU2 / EU3 / EU4 / EU5 / EU6 / EU7 / EU9
 • Κατηγορία πυροπροστασίας DIN 53438: F1 / K1
 • Θερμοκρασία περιβάλλοντος εργασίας: ≤80 ° С
 • Υγρασία του περιβάλλοντος εργασίας: ≤100%
 • Παράγουμε: σε ρόλους / ρολά

Φίλτρο υλικό για καθαρισμό αέρα: πάντα χαμηλή τιμή!

Το υλικό μας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλους τους τύπους φίλτρων για εξαερισμό. Το υλικό αυτό θα είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε αναγεννήσιμο φίλτρο αέρα, για παράδειγμα, για την PUF, όπου μπορείτε να αφαιρέσετε το παλιό και να εγκαταστήσετε το νέο υλικό δεν το σκελετό του φίλτρου που ελαχιστοποιεί το κόστος σας με ακρίβεια. Επίσης αυτό το υλικό φιλτραρίσματος χρησιμοποιείται για φίλτρα στρογγυλού καναλιού, όπου από αυτό το υλικό κατασκευάζεται διηθημένο παρένθεμα, το πιο συχνά αυτό το υλικό συνδέεται με ένα πλέγμα στήριξης.

Φίλτρα για συστήματα εξαερισμού: υλικά και τάξεις καθαρισμού

Ο αέρας δεν είναι απόλυτα καθαρός, περιέχει πάντα κάποια σκόνη, αερολύματα, ακαθαρσίες, αέρια. Σε συγκεντρώσεις, η συγκέντρωση του διοξειδίου του άνθρακα υπερβαίνει συχνά τις καθιερωμένες προδιαγραφές, λόγω της παρουσίας βιομηχανικών αποβλήτων, εξάτμισης αυτοκινήτων. Τα φίλτρα αέρα για τα συστήματα εξαερισμού προστατεύουν το χώρο διαβίωσης από τα λεπτά διασκορπισμένα αερολύματα, αέρια και σκόνη.

Το σημερινό άρθρο είναι αφιερωμένο σε αυτούς τους αόρατους "υπερασπιστές", για τους οποίους πολλοί δεν υποψιάζονται ούτε καν. Τα υλικά φίλτρων είναι συχνά το μόνο εμπόδιο μεταξύ επιβλαβών ουσιών και πνευμόνων.

Χαρακτηριστικά και λεπτότητα της χρήσης φίλτρων εξαερισμού

Για μονάδες κλιματισμού έχουν δημιουργηθεί ειδικά συστήματα καθαρισμού, μέσω των οποίων περνάει ο αέρας του δρόμου προτού εισέλθει στο καθιστικό. Στις πόλεις, η ατμόσφαιρα είναι γεμάτη σκόνη, γύρη φυτών, καυσαέρια. Ως εκ τούτου, τα φίλτρα αέρα για τον εξαερισμό αποτελούν αναπόσπαστο μέρος μιας άνετης ζωής.

Στην περίπτωση βιομηχανικών επιχειρήσεων, εργοστασίων, εργοστασίων και εργαστηρίων, η σημασία των λύσεων θεραπείας αυξάνεται κατά περιόδους. Εξαρτάται όχι μόνο από την παραγωγικότητα της εργασίας, αλλά και από την ασφάλεια των εργαζομένων.

Τα φίλτρα άνθρακα για τον εξαερισμό του τύπου παροχής αέρα δεν είναι αποτελεσματικά εδώ. Στις επιχειρήσεις, ο καθαρός αέρας επιτυγχάνεται με τη χρήση ολοκληρωμένων λύσεων με διάφορα υλικά πληρώσεως, τη χρήση διαφόρων προϊόντων διαφορετικών κατηγοριών καθαρισμού.

Η διαθεσιμότητα φίλτρων εξαερισμού για βιομηχανικές επιχειρήσεις αποτελεί ζήτημα περιβαλλοντικής ασφάλειας για τις πόλεις όπου βρίσκονται αυτές οι παραγωγικές ικανότητες. Οι περισσότερες από τις τεχνολογικές διεργασίες λαμβάνουν χώρα με τον παράλληλο σχηματισμό δυσοσμίας, επιβλαβών τοξινών, σκόνης με μέταλλα και κλάσματα ξύλου. Ότι όλα αυτά δεν εμπίπτουν στους πνεύμονες των αστικών κατοίκων είναι εξοπλισμένα με συστήματα φίλτρων, εγκαταστάσεις κοντά σε εστίες μόλυνσης.

Βαθμός καθαρισμού αέρα ή κλάσεις φιλτραρίσματος

Λαμβάνοντας υπόψη την ποιότητα του καθαρισμού καθαρού αέρα, υπάρχουν 3 μεγάλες κατηγορίες φίλτρων για συστήματα εξαερισμού.

 1. Απόλυτη καθαριότητα ή λύσεις πρώτης κατηγορίας. Ο κύριος τομέας της εφαρμογής τους είναι τα εργαστήρια και οι χώροι όπου απαιτείται να παρέχεται στείρα καθαρότητα. Τα εν λόγω υλικά αλιεύουν στον αέρα τα μικρότερα σωματίδια (έως 0,1 μικρά), έτσι ώστε να μπορούν να προστατεύσουν ακόμη και από τη ραδιενεργή σκόνη, τα επικίνδυνα αερολύματα.
 2. Λεπτό φίλτρο (προϊόντα δεύτερης κατηγορίας). Ο βαθμός επεξεργασίας των προϊόντων αυτών είναι εντός ευρέων ορίων (60-94%). Αυτό το υλικό για εξαερισμό συλλαμβάνει μικροσωματίδια, τα μεγέθη των οποίων είναι από 1 έως 10 μικρά. Χρησιμοποιούνται ευρέως στην παραγωγή τροφίμων, φαρμακευτικών φυτών και σε επιστημονικά συγκροτήματα.
 3. Προϊόντα ακατέργαστου καθαρισμού, που αντιστοιχούν στην τρίτη κατηγορία. Βέλτιστες λύσεις για συστήματα εξαερισμού, μέσω των οποίων παρέχεται ο αρχικός καθαρισμός του αέρα. Η αρχική επεξεργασία πραγματοποιείται σε χώρους με υψηλή συγκέντρωση σκόνης.

Ο καλός καθαρισμός παρέχεται συνδυάζοντας αρκετούς μηχανισμούς εξαερισμού, με τους οποίους ο αέρας περνά μέσα από μια σειρά σταδίων καθαρισμού και μόνο τότε αποστέλλεται στο δωμάτιο. Εάν χρησιμοποιείτε μόνο ένα προϊόν, υπάρχει υψηλός κίνδυνος πρόωρης απόφραξης, βλάβης.

Τα φίλτρα κασέτας χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τον καθαρισμό των αέριων μαζών. Με τη συμπλήρωση του συστήματος με την προεπεξεργασία, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα για την αγορά και αντικατάσταση δαπανηρών αναλωσίμων.

Φίλτρα εξαερισμού: βασικοί τύποι, κατασκευές

Για συστήματα εξαερισμού τύπου τροφοδοσίας και εξαγωγής υπάρχουν διάφοροι τύποι φίλτρων.

 • Πλακέτες λύσεις. Γενικές λύσεις, κατάλληλες όχι μόνο για τον αέρα τροφοδοσίας, αλλά και για τα συστήματα εξάτμισης. Διαφέρουν σε εποικοδομητική απλότητα και αποτελεσματικότητα. Πρόκειται για μεταλλική βάση πλέγματος καλυμμένη με πλέγμα. Εντός του απορροφητικού υλικού τοποθετείται. Το πλάτος του μεταλλικού προφίλ δεν υπερβαίνει τα 10 cm.

Το απορρυπαντικό πλύσης πιάτων χρησιμοποιείται για καθαρισμό. Κάτω από τη ροή ζεστού νερού και απορρυπαντικού, μπορείτε να απαλλαγείτε από σκόνη, γράσο και μικρά σωματίδια μέσα σε λίγα λεπτά.

Υλικά που χρησιμοποιούνται σε διαλύματα διήθησης

Τα φίλτρα αερισμού διαφέρουν στο υλικό μέσω του οποίου διέρχεται το καθαρισμένο ρεύμα. Η ποιότητα καθαρισμού καθορίζεται από τα χαρακτηριστικά του προσροφητικού. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό το κριτήριο, οι εμπειρογνώμονες προσδιορίζουν διάφορα είδη υλικών, η ταξινόμηση των οποίων παρουσιάζεται παρακάτω.

 1. Τα στρώματα από υαλοβάμβακα εγγυώνται καθαρισμό σύμφωνα με τα κριτήρια της κατηγορίας από EU2 έως EU4. Είναι εξοπλισμένα με βακτηριοκτόνα φίλτρα. Είναι εξοπλισμένα με σταθμούς ζωγραφικής, συγκροτήματα παραγωγής. Προκαταρκτικό υλικό για συστήματα εξαερισμού είναι ειδικά επεξεργασμένο, προστατεύοντας από τη σκόνη, τους ιούς και τα δυνητικά μη ασφαλή μικρόβια. Είναι αδύνατο να παράγουμε μια τέτοια μονάδα "καθαρισμού" από τα χέρια μας, διότι πρόκειται για μια τεχνολογικά περίπλοκη διαδικασία και για πολλά στάδια.
 2. Φίλτρα κυλίνδρων βασισμένα σε sintepon. Βέλτιστα προϊόντα που παρέχουν ολοκληρωμένη προστασία του εσωτερικού χώρου όχι μόνο από τη σκόνη, αλλά και από την υγρασία. Χρησιμοποιείται σε φινίρισμα συμπλεγμάτων, βαφών.

Η παραγωγή φίλτρων τροφοδοτείται στο ρεύμα της βιομηχανίας. Κάθε ένας από αυτούς τους τύπους έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί υπό ορισμένες συνθήκες.

Ίνες για φίλτρα

Τα πιο δημοφιλή υλικά φίλτρου είναι οι ακόλουθες βάσεις, ίνες:

 • Το πολυαμίδιο είναι μια συνθετική βάση που αντιμετωπίζει με υψηλά μηχανικά και θερμικά φορτία χωρίς προβλήματα.
 • Αμίαντος - ίνες σε φυσική βάση. Το υλικό παραδίδεται σε κυλίνδρους. Έχει χαμηλή μηχανική αντοχή. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά παραμένουν σταθερά ακόμη και σε όξινα και αλκαλικά περιβάλλοντα.

Οι κατασκευαστικές εταιρείες δηλώνουν τον τύπο του υλικού που χρησιμοποιείται σε ένα συγκεκριμένο φίλτρο.

Επιλογή του φίλτρου για το σύστημα εξαερισμού

Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες των υλικών, τα χαρακτηριστικά των ινών, το επίπεδο της ικανότητας φίλτρου των φίλτρων, δεν είναι τόσο δύσκολο να επιλέξετε την βέλτιστη λύση για μια εξοχική κατοικία, ένα διαμέρισμα πόλης ή ένα γραφείο. Για τα αναφερόμενα αντικείμενα τα φίλτρα αέρα ταιριάζουν καλύτερα. Οι λύσεις που βασίζονται στον "άνθρακα" απορροφούν αποτελεσματικά το μικρό σκόνη, χωρίς να αλλοιώνουν την κυκλοφορία των αέριων μαζών.

Οι ειδικοί συστήνουν να εγκαταστήσουν φίλτρα τσέπης στην είσοδο για εξαερισμό, επειδή εγγυώνται έναν καλό προκαταρκτικό καθαρισμό του υπαίθριου αέρα. Ο Χρυσός Κανόνας - ένα αποτελεσματικό σύστημα περιλαμβάνει απαραιτήτως διάφορα στοιχεία καθαρισμού, διακριτά ανά κλάση, παγιδευμένα κλάσματα. Όσον αφορά τις εργασίες εγκατάστασης, πρέπει να μεταβιβαστούν σε επαγγελματίες.

Φίλτρα αέρα για τον εξαερισμό

Το καθήκον των συστημάτων εξαερισμού είναι η διασφάλιση υψηλής ποιότητας ανταλλαγής αέρα στο δωμάτιο, η απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα και η υπερβολική υγρασία. Και με τη βοήθεια των φίλτρων εξαερισμού, ο αέρας μπορεί να καθαριστεί στην επιθυμητή τιμή και να προστατεύσει τα μέρη του εξοπλισμού εξαερισμού. Διαφέρουν ως προς τον σχεδιασμό, το χρησιμοποιούμενο υλικό και τον βαθμό καθαρισμού.

Ποια είναι τα φίλτρα αέρα

Οι συσκευές καθαρισμού μπορούν να ταξινομηθούν σύμφωνα με διάφορες παραμέτρους. Με τη μέθοδο καθαρισμού, υπάρχουν δημοφιλείς τύποι:

 • Κυψελοειδές - πλαστικό ή μεταλλικό πλαίσιο με λεπτή διάτρηση ή υλικό φίλτρου υφάσματος.
 • Ηλεκτροστατικό - Καθαρίζει τη ροή του αέρα από τους ρύπους, προκαλώντας την εγκατάστασή τους με ηλεκτρική εκκένωση.
 • Sorption - Το περίβλημα του φίλτρου είναι γεμάτο με απορροφητή (χαλαζιακή άμμος, μεταλλικά ρινίσματα, χαλίκια κ.λπ.). Ένα φίλτρο αερίου άνθρακα για εξαερισμό ανήκει επίσης σε αυτήν την κατηγορία.

Τύποι σχεδιασμών φίλτρων αέρα

Αγωγός

Τοποθετούνται σε αγωγούς αεραγωγών, επομένως κατασκευάζονται σύμφωνα με τα υπάρχοντα μεγέθη και διατομές. Αποτελούνται από ένα μεταλλικό σώμα γεμάτο με υλικό φιλτραρίσματος. Συχνά επιλέξτε ένα φίλτρο άνθρακα, το οποίο δεν είναι μόνο ικανό να εξαλείψει τους ρύπους, αλλά και να απορροφά τις ημι-πτητικές ουσίες, τους καπνούς, τα αέρια και τις δυσάρεστες οσμές. Όσο περισσότερο πληρώνεται, τόσο περισσότερες συνδέσεις μπορεί να απορροφήσει και όσο περισσότερο διαρκεί το φίλτρο

Τσέπη

Πρόκειται για ένα πλαίσιο στο οποίο είναι στερεωμένο ένα "τσέπη" φίλτρου, χωρισμένο σε τμήματα. Φίλτρα αέρος τσέπης για εξαερισμό έχουν μια προσιτή τιμή, μια μεγάλη διάρκεια ζωής, εύκολη στη συναρμολόγηση. Τα μειονεκτήματα είναι ότι το υλικό φίλτρου δεν μπορεί να αποκατασταθεί και τα ίδια τα φίλτρα παράγονται συχνότερα για τραχύ καθαρισμό.

Ηλεκτροστατική

Σε αυτόν τον τύπο φίλτρου δεν υπάρχει υλικό φίλτρου για εξαερισμό. Καθαρίζουν τον αέρα με έναν αρνητικά φορτισμένο συλλέκτη σκόνης, στον οποίο έλκονται θετικά φορτισμένοι ρύποι, σωματίδια σκόνης, υγρά και στερεά αερολύματα. Με τα μειονεκτήματα μπορεί να αποδοθεί στο γεγονός ότι το φίλτρο απαιτεί συνεχή καθαρισμό από συσσωρευμένη σκόνη και μικροσωματίδια.

Κασέτα

Είναι δημοφιλείς και χρησιμοποιούνται ευρέως επειδή είναι κατάλληλες για σχεδόν οποιοδήποτε σύστημα αερισμού με ορθογώνια διατομή. Το φίλτρο κασέτας έχει τη μορφή ορθογώνιου πλαισίου με ένα φίλτρο συνδεδεμένο με αυτό. Συχνά χρησιμοποιείται ως το πρώτο στάδιο καθαρισμού, πριν από τα φίλτρα λεπτότερου καθαρισμού. Έχουν μεγάλη έκταση λόγω της κυματοειδούς επιφάνειας του πλέγματος. Σε ορισμένα φίλτρα αυτού του τύπου, η επιφάνεια του ματιού καλύπτεται με ορυκτέλαιο.

Φωτοκαταλυτική

Μια καινοτομία στον τομέα του καθαρισμού του αέρα. Η αρχή της λειτουργίας είναι η εξής: υπό την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας, οι οργανικές ενώσεις διασπώνται σε συστατικά που είναι ασφαλή για τον άνθρωπο. Έτσι, όχι μόνο η σκόνη καταστρέφεται, αλλά και η γύρη, τα σπόρια των μυκήτων, οι ιοί, τα βακτηρίδια, οι οσμές εξαλείφονται.

Σημαντικό! Το φίλτρο φωτοκαταλυτικού καναλιού δεν απαιτεί καθαρισμό από τη σκόνη και τη βρωμιά. απλά δεν συσσωρεύονται εκεί. Έχοντας αποσυντεθεί σε νερό και διοξείδιο του άνθρακα, εξατμίζονται αμέσως, ελαφρώς βρέχοντας τον αέρα.

Πολύ αποτελεσματικός τύπος φίλτρου (αφαιρεί έως και 99,995% των ρύπων), επιτρέποντας την αλίευση ακόμη και των μικρότερων, αόρατων για τα ανθρώπινα μάτια σωματίδια. Οι ίνες φίλτρων διαφορετικού πάχους είναι διατεταγμένες με χαώδη τρόπο. Η ροή αέρα, που διέρχεται από το φίλτρο, καθαρίζεται από μικρούς ρύπους λόγω της ειδικής επιφάνειας των ινών, η οποία με την παραμικρή επαφή καθιζάνει το σωματίδιο και προσκολλάται στην ίνα.

Σημαντικό! Είναι αδύνατο να καθαρίσετε ένα τέτοιο φίλτρο, τα σωματίδια να προσκολλώνται στην επιφάνεια και να παραμένουν στο εσωτερικό για πάντα και να συσσωρεύονται στις ίνες σε στρώματα. Με την πάροδο του χρόνου, η αποτελεσματικότητα του φίλτρου πέφτει, τότε θα πρέπει απλά να αντικατασταθεί (τουλάχιστον κάθε έξι μήνες ή ένα χρόνο, ανάλογα με τον βαθμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης).

Το πιο αποτελεσματικό φίλτρο. Η αρχή της λειτουργίας της είναι η ίδια με αυτή της HEPA, αλλά η ικανότητα καθαρισμού είναι κάπως υψηλότερη - καθυστερεί έως 99,999% των μικρότερων ρύπων (από 0,1 μm)

Είδη υλικών φίλτρου

Τα φίλτρα αέρα δεν είναι μόνο σχεδιασμός, αλλά και υλικό που χρησιμοποιείται για φιλτράρισμα αέρα. Δημοφιλή είδη ινών φίλτρου:

Πολυαμίδιο - Αντιμετωπίζει τέλεια τα φορτία. Χάνει την αποτελεσματικότητα σε θερμοκρασίες άνω των 90˚. Δεν είναι ανθεκτικό σε όξινο μέσο, ​​αλλά σε αλκαλικό λειτουργεί κανονικά.

Πολυεστέρας - ένα ισχυρό ύφασμα, ανθεκτικό στο φως, μικροοργανισμοί και ζημιές από μούχλα. Αντιμετωπίζει την εργασία σε ένα όξινο περιβάλλον και σε αλκαλικές ιδιότητες χάνει. Αντέχει σε θερμοκρασίες μέχρι 150˚.

Χλώριο - χωρίς προβλήματα οι μεταφορές λειτουργούν σε υγρό περιβάλλον, δεν επηρεάζονται από μούχλα, βακτήρια, μύκητες. Λειτουργεί σε θερμοκρασία όχι μεγαλύτερη από 70˚. Χάνει τις ιδιότητες με παρατεταμένη έκθεση στο φως.

Γυαλί - υλικό υψηλής αντοχής για το φίλτρο εξαερισμού, το οποίο μπορεί να αντέξει τη θέρμανση έως και 600˚. Μεταφέρει τόσο όξινο όσο και αλκαλικό περιβάλλον. Υπόκειται σε τριβή, ανελαστική.

Αμίαντος - φυσικές ίνες, ανθεκτικές στη θερμότητα, ανθεκτικές σε οξέα και αλκάλια. Έχει χαμηλή μηχανική απόδοση.

Βαμβάκι - αναφέρεται σε φυσικά υλικά, αντέχει θερμοκρασίες μέχρι 90˚, ελαφρύ αλκαλικό και όξινο περιβάλλον. Δεν είναι κατάλληλο για τη διήθηση χημικών ατμών και ενώσεων. Λόγω της φυσικής του φύσης χρησιμοποιείται συχνά στη βιομηχανία τροφίμων.

Μάλλινο - φυσικές ίνες με κλίμακες. Αντέχει στο μη συμπυκνωμένο όξινο μέσο, ​​δεν είναι ανθεκτικό στα αλκάλια. Για να εξασφαλιστεί μεγαλύτερη αντοχή, οι μάλλινες ίνες συνδυάζονται με συνθετικές ίνες. Η μέγιστη θερμοκρασία χρήσης δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 90 °.

Ταξινόμηση κατά βαθμό καθαρισμού

Τα υφάσματα φίλτρων είναι απαραίτητα για να πιάσουν και να συγκρατήσουν σωματίδια σκόνης διαφορετικών μεγεθών. Ανάλογα με την πυκνότητα και τον αριθμό των στρωμάτων του υλικού φίλτρου, το φίλτρο για συστήματα εξαερισμού αέρα παρέχει έναν ορισμένο βαθμό καθαρισμού. Συνολικά υπάρχουν 3:

Τα χοντρά φίλτρα (που σημειώνονται με τα γράμματα G 1-4) συγκρατούν μεγάλους ρύπους, όπως άμμο, μαλλί, σκόνη κλπ., Με μέγεθος 10 μm. Συχνά χρησιμοποιείται ως το πρώτο στάδιο καθαρισμού του αέρα. Προστατεύει το σύστημα εξαερισμού από τη συσσώρευση σκόνης και εμποδίζει την απόφραξη του εξοπλισμού εξαερισμού.

Ο λεπτός καθαρισμός (F 5-9) καταγράφει σωματίδια μεγαλύτερα από 1 μm. Εγκατασταθεί σε δωμάτια, με αυξημένες απαιτήσεις για ποιότητα αέρα και καθαριότητα. Σε συνδυασμό με τον προηγούμενο τύπο φίλτρων για την εξασφάλιση καλύτερου καθαρισμού του αέρα.

Ιδιαίτερα λεπτός καθαρισμός (EU 10-14) αφαιρεί τα μικροσωματίδια από 0,1 μm από τη ροή του αέρα. Για το σύστημα καθαρισμού αέρα τριών σταδίων, και οι τρεις τύποι φίλτρων συνδυάζονται, αυτό επιτρέπει να παραταθεί η διάρκεια ζωής των φίλτρων σε ένα πιο εκλεπτυσμένο φίλτρο. τα μεγάλα σωματίδια διατηρούνται στο πρώτο στάδιο, ακολουθούμενα από δεύτερο τύπο - για την εξάλειψη των μικρότερων σωματιδίων και ολοκληρώνει όλο το φίλτρο του συστήματος εξαερισμού τροφοδοσίας για εξαιρετικά λεπτό καθαρισμό. Ένα τέτοιο σύστημα εγκαθίσταται επίσης σε χώρους όπου η καθαρότητα του αέρα ρυθμίζεται, για παράδειγμα, σε ορισμένα εργαστήρια παραγωγής, χειρουργεία, εργαστήρια, ιατρικά ιδρύματα.