Φίλτρα άνθρακα και λίπους για κουκούλες κουζίνας - καθαρισμός, έκπλυση και αντικατάσταση

Οι συσκευές εξαγωγής που είναι εγκατεστημένες πάνω από τη σόμπα είναι εξοπλισμένες με στοιχεία φίλτρου αέρα, τα οποία πρέπει να καθαρίζονται ή να αντικαθίστανται σε περίπτωση πλήρους μόλυνσης. Σκοπός της δημοσίευσης είναι να εξετάσει τα υπάρχοντα φίλτρα για κουκούλες, τις επιλογές για την εγκατάσταση τους σε ομπρέλες διαφόρων μοντέλων και τους τρόπους εξυπηρέτησης από τους ίδιους.

Ποικιλίες στοιχείων φίλτρου

Το πρώτο σχέδιο για την κουζίνα έγιναν χωρίς φίλτρα - τοποθετημένα μεταλλικά ομπρέλα εξοπλισμένη με αξονικό ανεμιστήρα συνδέεται με τον αέρα-εξαερισμού με ένα ορθογώνιο κανάλι. Με την απόσυρση της αιθάλης και λίπους στο εξωτερικό της συσκευής αντιμετωπίσει, αλλά την ίδια στιγμή που καλύπτεται με κολλητική λάσπη - συχνά έπρεπε να πλένετε τη συσκευή του σώματος, πτερωτή και γρίλια εισαγωγής αέρα.

Τα υπάρχοντα κρέμονται, τα νησιά και οι ενσωματωμένοι κουκούλες στερούνται αυτών των μειονεκτημάτων, διότι παρέχονται με φίλτρα διαφόρων τύπων:

 • λιπαρά εναλλάξιμα στοιχεία σε βάση ακρυλικού και χαρτιού.
 • λιπαντικά για τη συλλογή λίπους.
 • κασέτες από φυσίγγιο άνθρακα - φυσίγγια;
 • συνδυασμένα απορρίμματα.
Αριστερά - παραδοσιακή απορροφητική κουκούλα, μονάδα ανακυκλοφορίας δεξιά

Θυμηθείτε ότι υπάρχουν 2 τύποι κουζινών κουζίνας - ροή και ανακυκλοφορία. Ο πρώτος ρίχνει τον εισερχόμενο αέρα στον άξονα εξαερισμού ή κατευθείαν στο δρόμο, τα δεύτερα γίνονται χωρίς βρύση και κατευθύνουν την καθαρισμένη ροή πίσω στο δωμάτιο.

Ανάλογα με τον κατασκευαστή και το μοντέλο, ο απορροφητήρας παρέχεται με έναν ή δύο τύπους φίλτρων. Για παράδειγμα, τα περισσότερα ενσωματωμένα λεπτό κουκούλες είναι εξοπλισμένα με παγίδα μόνο λίπος και έκδοση ανακυκλοφορία νησί - άνθρακα και ένθετο λίπος. Ας εξετάσουμε κάθε είδος στοιχείων με περισσότερες λεπτομέρειες.

Φίλτρα - παγίδα λίπους

Αυτή η κατηγορία φίλτρων συσκευών κουζίνας χωρίζεται σε 3 ομάδες:

 • Επίπεδα είδη μίας χρήσης.
 • αλουμινένιο πλέγμα με μικρά κελιά, περικλειόμενο σε άκαμπτο πλαίσιο.
 • το ίδιο, από ανοξείδωτο χάλυβα.
Η αρχή του καθαρισμού σε ένα φίλτρο μίας χρήσης

Τα αντικαταστάσιμα προϊόντα μοιάζουν εξωτερικά με ένα λεπτό "χαλί" και χρησιμοποιούνται σε μικρές ενσωματωμένες κουκούλες σε διάφορα μεγέθη. Φίλτρο υλικό - χαρτί ή συνθετικές ίνες με ακρυλικό, μη υφασμένο ύφασμα ή συνθεπόνη. Η μέγιστη διάρκεια ζωής του στοιχείου είναι 3 μήνες, υπό τον όρο ότι η αναρρόφηση αέρα δεν λειτουργεί περισσότερο από 2 ώρες την ημέρα.

Σημαντική απόχρωση. Η αρχή της λειτουργίας των ανταλλακτικών φίλτρων βασίζεται στην απορρόφηση των λιπών και των σωματιδίων αιθάλης από συνθετικό ύφασμα. Ως εκ τούτου, ένας υψηλός βαθμός καθαρισμού της ροής αέρα που αναρροφάται από τον ανεμιστήρα.

Τα πλέγματα από ανοξείδωτο χάλυβα και αλουμίνιο κατασκευάζονται επίσης για το μέγεθος των οικιακών συσκευών, αλλά έχουν σχεδιαστεί για μακροχρόνια λειτουργία. Η αρχή της λειτουργίας είναι πολύ απλή: σταγονίδια λίπους και πτητικά σωματίδια διατηρούνται από τα μικρότερα κύτταρα πολλών πλεγμάτων που τοποθετούνται μέσα στο πλαίσιο.

Πλαίσιο λίπους πλαισίου από αλουμίνιο

Ας απαριθμήσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε ποικιλίας προϊόντων:

 1. Ένα φίλτρο λίπανσης μίας χρήσης για την εξαγωγή αέρα καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα, προστατεύει τα μέρη του ανεμιστήρα και τους αεραγωγούς από κολλώδεις αποθέσεις. Μειονέκτημα - μια φορά χρήση, το πλύσιμο και το στεγνό υλικό είναι άχρηστο, μόνο αντικατάσταση θα βοηθήσει. Η τιμή του καθαριστή εξαρτάται από το μέγεθος και κυμαίνεται μεταξύ 150... 700 τρίβει. (2,5... 12,2 eu).
 2. Τα εναλλάξιμα ένθετα είναι καθολικά, δηλαδή είναι κατάλληλα για όλες τις συσκευές αερισμού, όπου προβλέπεται η εγκατάσταση τέτοιων προϊόντων φιλτραρίσματος.
 3. Αλουμίνιο και δικτυωτό πλέγμα από ανοξείδωτο χάλυβα σχεδόν αιώνια, λιπαρής πλάκας μπορεί να καθαρίσει νερό πλύσεως με διαφορετικούς χημικούς παράγοντες (την τεχνολογία που περιγράφεται παρακάτω). Μια νέα παγίδα πλέγματος είναι πολύ πιο ακριβή από μια έκδοση αντικατάστασης - τουλάχιστον 2 φορές.
 4. Ένα σημαντικό μειονέκτημα των φίλτρων ματιών είναι ο μάλλον ακατέργαστος καθαρισμός του αέρα από επιβλαβείς αναθυμιάσεις. Κρίνοντας από τις αξιολογήσεις πραγματικών χρηστών, μετά από 1-2 έτη λειτουργίας, μία σταγόνα του λίπους καλύμματος του περιβλήματος του ανεμιστήρα, η εσωτερική κοιλότητα του κουκούλα και εξαερισμού κανάλι.
Ανοξείδωτα ένθετα - τα πιο ακριβά και ανθεκτικά προϊόντα

Λυρική απόκλιση. Η αναρρόφηση της οικιακής κουζίνας δεν είναι πανάκεια. Παρά τη συνεχή χρήση της κουκούλας, κίτρινες κηλίδες λίπους πέφτουν στους τοίχους και τις καμπίνες κοντά στη σόμπα. Ο λόγος είναι μια μεγάλη απόσταση από το άνοιγμα αναρρόφησης στα πιάτα με το φαγητό που μαγειρεύεται. Για την αποτελεσματική αφαίρεση της βλάβης, η ομπρέλα πρέπει να παραλειφθεί, αλλά στη συνέχεια γίνεται άβολο να μαγειρεύουμε. Είναι φυσικά αδύνατο να πιάσετε ατμό από ένα φούρνο εργασίας.

Κασσίτεροι άνθρακα

Το πρόβλημα των κασετών ρόφησης άνθρακα διαφέρει ριζικά από το σκοπό των φίλτρων λίπους. Οι κόκκοι ενεργού άνθρακα που τοποθετούνται μέσα στο πλαστικό φυσίγγιο καθαρίζουν τη ροή αέρα από επιβλαβείς αναθυμιάσεις και μικροσκοπικά σωματίδια. Στην πράξη αυτό σημαίνει τα εξής:

 • Το φίλτρο άνθρακα για το τράβηγμα είναι ικανό να καθαρίσει τον αέρα των μυρωδιών των τροφίμων και των εκπληρωμένων αερίων.
 • η μάζα αέρα που έχει υποστεί επεξεργασία με απορροφητικό μπορεί να διοχετευθεί πίσω στο δωμάτιο.
 • η μολυσμένη σκόνη ή κόκκοι άνθρακα δεν μπορούν να ξεπλυθούν με νερό και έτσι να αποκατασταθεί η δυνατότητα συντήρησης του στοιχείου, η αναλωμένη κασέτα πρέπει να αντικατασταθεί.
 • Τα φυσίγγια χρησιμοποιούνται σε όλες τις νησιωτικές εξατμίσεις χωρίς εξαερισμό (ανακύκλωση).
 • σε συσκευές εξάτμισης με άμεση ροή, τα ένθετα άνθρακα χρησιμοποιούνται ως το δεύτερο στάδιο - καθαρισμός του αέρα.

Ιστορικό υπόβαθρο. Στις πρώτες μάσκες αερίου που κατασκευάστηκαν στην ΕΣΣΔ, χρησιμοποιήθηκαν επίσης δεξαμενές καθαρισμού γεμάτες με σκόνη ενεργού άνθρακα. Σκοπός - η σύλληψη χημικών παραγόντων - αέρια και σταγονίδια υγρού.

Στρογγυλές κασέτες εισάγονται στο περίβλημα του ανεμιστήρα

Τα φίλτρα που είναι γεμάτα με απορροφητικό υλικό παράγονται με τη μορφή πλαστικών κασετών μίας χρήσης και επίπεδων "στρώσεων". Ανάλογα με το μοντέλο του συστήματος εξάτμισης, χρησιμοποιούνται κασέτες ορθογωνίου ή κυκλικού σχήματος με μια οπή στο κέντρο.

Η μέγιστη περίοδος λειτουργίας του στοιχείου άνθρακα είναι 6 μήνες. Με έντονη και συχνή μαγειρική, η περίοδος αυτή μειώνεται κατά το ήμισυ. Κόστος των προϊόντων - από 190 ρούβλια. (μάρκα Gefest) σε 2000 ρούβλια. (Rainford). Υπάρχουν επίσης πιο ακριβά δείγματα, για παράδειγμα, Faber 112 Fabula για 12,5 χιλιάδες ρούβλια.

Φυσίγγια ορθογώνιου σχήματος τοποθετούνται μέσα στο άνοιγμα εργασίας της ομπρέλας

Συμβούλιο. Ο πρώτος εχθρός του απορροφητικού φίλτρου είναι η υγρασία που περιέχεται στον αέρα εισαγωγής. Αν θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της κασέτας άνθρακα - μετά το μαγείρεμα, αερίστε την κουζίνα και αφήστε τον ανεμιστήρα εξαγωγής για 10-15 λεπτά για να στεγνώσει.

Συνδυασμένα ένθετα

Ένα προϊόν φιλτραρίσματος αυτού του τύπου είναι ένα επίπεδο στρώμα δύο επιπέδων - ένα "χαλί" γεμάτο με μια συνθετική ίνα και κόκκοι ενεργού άνθρακα - ένα ροφητικό. Η συνθενόνη βρίσκεται από κάτω και απορροφά το λίπος, το ανώτερο στρώμα άνθρακα απενεργοποιεί τις ακαθαρσίες των επιβλαβών αερίων.

Η συσκευή ενός συνδυασμένου φίλτρου δύο επιπέδων

Γενικά ένθετα - μίας χρήσης, κατάλληλα για κουκούλες, σχεδιασμένα για επίπεδα αντικαταστάσιμα φίλτρα. Εργασία - όχι περισσότερο από 3 μήνες με καθημερινή χρήση, η τιμή είναι περίπου 30-40% υψηλότερη από το κόστος των παγίδων λίπους υφασμάτων μονής στοιβάδας. Παράδειγμα: ένα προϊόν που μετρά 47 x 57 cm από τον κατασκευαστή Filtero κοστίζει 690 ρούβλια. (12 cu. E.), Το εμπορικό σήμα Top House - 490 ρούβλια. (8.5 κ.εκ.).

Οδηγίες αντικατάστασης

Όπως ανακαλύψαμε παραπάνω, τα απορρίμματα λίπους, τα συνδυασμένα και οι κασέτες άνθρακα δεν μπορούν να αναγεννηθούν με πλύσιμο ή έκπλυση. Το μολυσμένο στοιχείο πρέπει να αντικατασταθεί εάν εντοπιστούν τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • άλλαξε το χρώμα της ετικέτας δείκτη ή την επιγραφή στο λιπαρό λεπτό φίλτρο που εφαρμόζει ο κατασκευαστής (συνήθως γίνεται κόκκινο).
 • το βύθισμα μειώθηκε σημαντικά, ο θόρυβος του ανεμιστήρα αυξήθηκε αισθητά.
 • η ζωή του φυσίγγου άνθρακα έχει λήξει.
 • οι εξατμίσεις ορισμένων σημάτων είναι εφοδιασμένες με αισθητήρες διαφορικής πίεσης, γεγονός που υποδηλώνει πλήρη απόφραξη του υφάσματος φίλτρου ή της κασέτας άνθρακα.
Για να αφαιρέσετε το εξωτερικό ένθετο λίπους, αρκεί να ξεκλειδώσετε τα 2 μάνδαλα που έχουν τοποθετηθεί στις άκρες (σε ορισμένα μοντέλα χρησιμοποιείται ένα μάνδαλο)

Προσπάθειες για να πλύνετε ένα σφυρήλατο φίλτρο μιας χρήσης, βέβαια, αναλήφθηκαν από πολλούς χρήστες. Το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, απομακρύνοντας πλήρως το απορροφημένο λίπος από το εσωτερικό δεν είναι ρεαλιστικό. Το πλυμένο συνθετικό υλικό πληρώσεως σφραγίζει και πάλι.

Πρώτα πρέπει να αγοράσετε ένα στοιχείο καθαρισμού του αέρα για μια συγκεκριμένη κουκούλα. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε τις πρωτότυπες λεπτομέρειες της ίδιας μάρκας με τις οικιακές σας συσκευές. Σε άλλες περιπτώσεις, ο παραγωγός δεν διαδραματίζει ειδικό ρόλο. Αν δεν βρήκατε το προϊόν του απαιτούμενου μεγέθους, πάρτε ένα καθολικό φίλτρο απορρόφησης λίπους - ταιριάζει στις περισσότερες συσκευές εξαγωγής.

Το καθολικό πλέγμα αλουμινίου μπορεί να κοπεί στο επιθυμητό μέγεθος και να τοποθετηθεί σε ένα παλιό πλαίσιο

Πώς να αφαιρέσετε και να εγκαταστήσετε ένα νέο φίλτρο που συλλαμβάνει το λίπος:

 1. Αποσυνδέστε τη συσκευή από το ηλεκτρικό δίκτυο οικιακής χρήσης τραβώντας το φις από την πρίζα. Οι προφυλάξεις είναι περιττές - κατά τη διαδικασία αποσυναρμολόγησης ορισμένων μοντέλων, μπορείτε να αγγίξετε τυχαία το κουμπί εκκίνησης του ανεμιστήρα.
 2. Ο ενσωματωμένος πίνακας εκτείνεται μέχρι το τέλος.
 3. Από το κάτω μέρος, εντοπίστε τα μάνδαλα ή τα πλαστικά κλιπ που συγκρατούν το πλαίσιο με το ένθετο φίλτρου. Ξεκλειδώστε τα και αφαιρέστε το τμήμα.
 4. Αποσυνδέστε το χρησιμοποιημένο φίλτρο και εγκαταστήστε ένα νέο. Το πλαίσιο θα πρέπει να καθαριστεί με την βοήθεια της κουζίνας και να στεγνώσει. Δείτε τη διαδικασία για την αντικατάσταση του βίντεο:

Οι κασέτες που είναι γεμάτες με ενεργό άνθρακα βρίσκονται συνήθως πίσω από την παγίδα λίπους. Για να φτάσετε στο φίλτρο άνθρακα, ο τελευταίος πρέπει να αποσυναρμολογηθεί. Η ίδια η κασέτα είναι στερεωμένη με σταθεροποιητές ή βίδα κάτω από ένα κατσαβίδι Phillips.

Πριν από τη συντήρηση της τοίχου, βγάλτε την πρόσοψη. Πώς να εγκαταστήσετε ένα φίλτρο άνθρακα σε μια παρόμοια οικιακή συσκευή, που εμφανίζεται σε ένα σύντομο βίντεο:

Πώς να καθαρίσετε ένα πλέγμα λιπαρών μετάλλων

Για την απόπλυση λιπαντικού και αιθάλης από φίλτρα ματιών, κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα ή αλουμίνιο, συνιστάται τουλάχιστον 1 φορά ανά μήνα. Η ιδανική επιλογή - εβδομαδιαία πλύση, τότε η σχάρα δεν έχει χρόνο για να επικαλυφθεί και να καθαριστεί εύκολα.

Ο απλούστερος τρόπος για να αφαιρέσετε τις αποθέσεις, που συνιστώνται από τους κατασκευαστές, είναι να αφαιρέσετε και να τοποθετήσετε το πλέγμα στο πλυντήριο πιάτων. Η επιλογή δεν είναι κατάλληλη σε περίπτωση βαριάς ρύπανσης και το πλυντήριο πιάτων δεν βρίσκεται σε κάθε σπίτι.

Για το πλύσιμο των σχάρων, χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε οικιακά προϊόντα σε αλκαλική βάση, διαλύοντας λίπη:

 • σόδα κανονικό φαγητό?
 • οικιακό σαπούνι.
 • gel, σχεδιασμένο για πλύσιμο πιάτων και ειδών υγιεινής.
 • καθαριστικά υγρά για φούρνους, ηλεκτρικές κουζίνες αερίου και ηλεκτρικής κουζίνας (μερικές πωλούνται σε συσκευασία με ψεκαστήρα).

Συμβούλιο. Σε ιδιαίτερα παραμελημένες περιπτώσεις, όταν η κουκούλα δεν έχει πλυθεί για χρόνια, αυτά τα χημικά δεν θα βοηθήσουν. Αγορά σκόνη ή γέλη για το κόψιμο απόφραξη σωλήνων αποχέτευσης όπως «mole» ή καυστικό γλάστρες καπνού καθαρισμού γέλης με (π.χ., «Milam»). Να φοράτε πάντα λαστιχένια γάντια!

Με ελάχιστη ρύπανση δεν έχει νόημα να αγοράζετε οικιακά χημικά προϊόντα - απλά πλένετε το πλέγμα με σόδα. Πώς να καθαρίσετε ένα μεταλλικό φίλτρο με αυτόν τον τρόπο:

 1. Αφαιρέστε τη βρώμικη μάσκα και τοποθετήστε την σε ένα μεγάλο δοχείο σιδήρου.
 2. Προετοιμάστε ένα διάλυμα πλύσης που αποτελείται από 3-5 λίτρα νερού και 1-2 σάκους σόδα. Γεμίστε το υγρό σε ένα μπολ με μια σχάρα.
 3. Ζεσταίνετε το δοχείο στη σόμπα και το βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά. Αν η βρωμιά δεν βγει, συνεχίστε να βράζει. Αφού ξεπλύνετε και στεγνώσετε το φίλτρο, αντικαταστήστε το.

Ένα σημαντικό σημείο. Πριν από την εγκατάσταση του καθαρισμένου πλέγματος, επιθεωρήστε προσεκτικά την εσωτερική κοιλότητα του καλύμματος και το περίβλημα του ανεμιστήρα - είναι πιθανό να υπάρχουν σταγόνες λίπους στις επιφάνειες. Ο λόγος που αναφέρθηκε παραπάνω - τα στοιχεία ματιών δεν καθυστερούν το 100% των ατμών. Είναι καλύτερα να αφαιρέσετε την επιδρομή αμέσως - μετά τη συσσώρευση είναι πολύ πιο δύσκολο να καθαριστεί.

Τα πηκτώματα και τα ειδικά υγρά καθαρισμού χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Τυπικά, ο παράγοντας εφαρμόζεται σε ένα πλέγμα φίλτρου και διατηρείται για συγκεκριμένο χρόνο. Δεν τραυματίζεται να τρίβετε επιπλέον τα πλέγματα με μια άκαμπτη πλαστική βούρτσα ή βούρτσα, στη συνέχεια να τα πλένετε με τρεχούμενο νερό και να τα στεγνώνετε. Η τεχνολογία της χρήσης διαφόρων μέσων εμφανίζεται στο επόμενο βίντεο:

Εν κατακλείδι, ένα συμβούλιο για τον εκσυγχρονισμό της σχάρας

Ο σκοπός της βελτίωσης είναι να απαλλαγούμε από τους καπνούς που εγκαθίστανται μέσα στην κουκούλα και τις λεπτομέρειες της μονάδας ανεμιστήρα. Από κλάσμα ανοξείδωτο πλέγμα περνάει λιπαρά σταγονίδια, είναι να οριστικοποιήσει - στερεώσει το εσωτερικό στρώμα από συνθετικές ίνες - syntepon ράβδος ή ένα λεπτό ελαστικό αφρό.

Το υλικό στερεώνεται με ένα λεπτό σύρμα και μετά τη μόλυνση αλλάζει σαν ένα μόνο φίλτρο. Είναι σημαντικό οι ίνες να αφήνονται ελεύθερα στον αέρα και να μην δημιουργούν αεροδυναμική οπισθέλκουσα, αυξάνοντας το φορτίο στον ανεμιστήρα. Πώς να πραγματοποιήσετε αναβάθμιση, δείτε το τελευταίο βίντεο:

Κουκούλες χωρίς βρύση: πώς να επιλέξετε το σωστό μοντέλο με φίλτρο άνθρακα

Οι κουκούλες είναι χρήσιμες στις συσκευές κουζίνας που βοηθούν να απαλλαγούμε από αιθάλη, καπνό και οσμές. Μπορούν να είναι με ή χωρίς τρύπημα, με φίλτρο άνθρακα ή λίπους. Κατά την επιλογή ενός μοντέλου, πρέπει να πληρώσετε όχι μόνο για τη δημοτικότητά του, αλλά και για ανατροφοδότηση πελατών.

Η κουκούλα στο σπίτι είναι συχνά εγκατεστημένη στην κουζίνα: βοηθά να απαλλαγούμε από τον ατμό, τον καπνό και τη μυρωδιά, τον καθαρισμό του αέρα. Με αυτό μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει και ανοιγμένα παράθυρα, αλλά οι κουκούλες είναι πιο βολικό και λειτουργικό.

Ποιες είναι οι κουκούλες

Όλες οι συσκευές χωρίζονται σε δύο μεγάλες ομάδες:

 1. Πατήστε ή ρέει: αντικαθιστούν εντελώς τον αέρα, τραβώντας τον προς το δρόμο ή στον αεραγωγό. Ο νωπός αέρας προέρχεται από άλλες εγκαταστάσεις.
 2. Ανακύκλωση: περνούν τον αέρα μέσω φίλτρων, καθαρίζουν και "δίνουν" πίσω. Ο αέρας περνά μέσα από έναν κύκλο.

Προσοχή παρακαλώ! Παρόλο που οι απογυμνωτές είναι αποτελεσματικότεροι, δεν μπορούν πάντοτε να εγκατασταθούν λόγω της αδυναμίας να ενταχθούν στον αγωγό.

Πλέον συχνά στην πώληση μπορείτε να βρείτε κουκούλες με δύο τρόπους λειτουργίας - βρύση και κυκλοφορία. Αυτό σας επιτρέπει να επεκτείνετε τις επιλογές εφαρμογής για κάθε μοντέλο.

Το εκχύλισμα αφαιρεί αποτελεσματικά τον ατμό, τον καπνό και την οσμή

Η μέθοδος καθαρισμού διακρίνει:

 1. Φίλτρα λίπους: αυτό είναι ένας τραχύς καθαρισμός του αέρα, ο οποίος βοηθά να απαλλαγούμε από αιθάλη και βρωμιά. Η κύρια λειτουργία τους είναι να προστατεύουν την κουκούλα και τον αγωγό από τη βρωμιά. Μπορούν να είναι μίας χρήσης και επαναχρησιμοποιήσιμα, διαφορετικών μεγεθών, αλλά και διαφορετικά υλικά κατασκευής - ακρυλικό, χάλυβα, αλουμίνιο και άλλα.
 2. Φίλτρα άνθρακα: αυτός είναι ένας πολύ καλός καθαρισμός του αέρα από τις δυσάρεστες οσμές, δηλαδή η δράση τους δεν έχει ως στόχο την προστασία της συσκευής, αλλά στον καθαρισμό του αέρα. Σε αντίθεση με το λίπος, τα φίλτρα άνθρακα δεν καθαρίζονται: αντικαθίστανται πλήρως όταν λήξει η διάρκεια ζωής.

Μπορούν επίσης να συνδυαστούν.

Οι επιλογές διαμονής είναι:

 1. Οριζόντια: συνήθως στερεώνεται πάνω από το ίδιο το πιάτο.
 2. Κάθετα: βρίσκονται στον τοίχο.

Με το σχεδιασμό, τα μοντέλα χωρίζονται σε:

 1. Ενσωματωμένο: το πιο βολικό και οικονομικό?
 2. Αναρτήθηκε: μπορεί να έχει συρόμενα πλαίσια που αυξάνουν την επιφάνεια εργασίας.
 3. Νησί: είναι σταθερά στην οροφή και "κολλάει" κάτω.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα ενός απορροφητήρα ανακύκλωσης με ένα φίλτρο άνθρακα

Αυτά τα μοντέλα είναι από τις πιο δημοφιλείς επιλογές. Τα πλεονεκτήματά τους περιλαμβάνουν:

 1. Δυνατότητα εγκατάστασης της κουκούλας σε οποιαδήποτε κουζίνα, καθώς δεν απαιτεί υποχρεωτική σύνδεση με τον αγωγό.
 2. Η ικανότητα να καθαρίσετε εντελώς τον αέρα από τον καπνό και τις οσμές.
 3. Η απουσία της ανάγκης για νέες μερίδες αέρα: οι επιλογές εκτροπής απομακρύνονται εντελώς από τον αέρα, χωρίς να δίνουν σε αντάλλαγμα.
 4. Εξοικονόμηση χώρου, η δυνατότητα να χτίσει σε έπιπλα, για παράδειγμα, να επισυνάψετε στο κάτω μέρος του ντουλαπιού?
 5. Διατήρηση της θερμότητας και, ως εκ τούτου, εξοικονόμηση χρημάτων για τη θέρμανση: ο αέρας δεν πηγαίνει έξω και δεν αντικαθίσταται από ένα κρύο, που απαιτεί θέρμανση.
 6. Εύκολη εγκατάσταση: αυτό συνδέεται επίσης με την έλλειψη της ανάγκης σύνδεσης με τον αγωγό.
 7. Χαμηλό κόστος.

Η αντικατάσταση φίλτρων κάθε 3-5 μήνες απαιτείται

Τα μειονεκτήματα είναι η πιο θορυβώδης εργασία και η ανάγκη αλλαγής φίλτρων. Το τελευταίο πρέπει να γίνεται κάθε 3-5 μήνες, ωστόσο, κάθε επιχείρηση έχει τις δικές της συστάσεις: για παράδειγμα, η Bosch, η Falmec και άλλοι προσφέρουν αντικατάσταση μόνο μία φορά το χρόνο.

Τι να ψάξετε κατά την επιλογή

Κατά την επιλογή μιας κουκούλας, πρέπει να δώσετε προσοχή στα ακόλουθα:

 1. Διαστάσεις της "περιοχής εργασίας" μέσω της οποίας θα περάσει ο αέρας: δεν πρέπει να είναι μικρότερη από μια πλάκα. Είναι καλύτερα αν η κουκούλα είναι ελαφρώς μεγαλύτερη.
 2. Παραγωγικότητα: όσο υψηλότερο είναι, τόσο περισσότερο αέρας διέρχεται από το φίλτρο ανά ώρα. Ο κανόνας είναι 12 περάσματα. Υπολογίστε αυτήν την τιμή με τον τύπο: (ο όγκος της κουζίνας) * (ύψος οροφής) * 12.

Παράδειγμα: με κουζίνα 12 τετραγωνικών μέτρων. m και ύψος οροφής 2,7 μέτρων, η ελάχιστη ισχύς εξόδου θα είναι: 12 * 2,7 * 12 = 388,8 κύβος / ώρα.

Προσοχή παρακαλώ! Αυτός ο τύπος θεωρεί την ελάχιστη επιτρεπτή ισχύ, για να προσδιορίσει το βέλτιστο είναι απαραίτητο να αυξηθεί κατά 30%.

 1. Απαιτήσεις για την αντικατάσταση φίλτρων: πόσο συχνά πρέπει να αλλάξουν. Εάν το απόσπασμα χρησιμοποιείται σπάνια, για παράδειγμα, είναι εγκατεστημένο στη χώρα, μπορείτε να αυξήσετε ελαφρώς την περίοδο, αλλά όχι πολύ?
 2. Η δυνατότητα αλλαγής της ταχύτητας: αυτό θα επιτρέψει την αποτελεσματικότερη χρήση της κουκούλας. Κατά μέσο όρο, είναι απαραίτητο να υπάρχουν 2-3 τρόποι λειτουργίας.
 3. Παρουσία φωτισμού: θα βοηθήσει να φωτίσει μόνο ένα πιάτο?
 4. Πρόσθετες λειτουργίες: αυτές περιλαμβάνουν ηλεκτρονική οθόνη, η οποία εμφανίζει όλες τις πληροφορίες ότι το χρονόμετρο και έξω από το καπό (επιτρέπει την τακτική «αερισμό» κουζίνα), έναν αισθητήρα φίλτρου (έκθεση για την ανάγκη αντικατάστασης)?
 5. Κατασκευαστής: καλύτερα να παραμείνετε σε δημοφιλείς και κοινοί κατασκευαστές, έτσι ώστε αν έχετε προβλήματα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το κέντρο εξυπηρέτησης ή να βρείτε μέρη.
 6. Κόστος: όσο υψηλότερη είναι η τιμή, τόσο περισσότερο λειτουργεί η κουκούλα, αλλά εάν δεν χρειάζονται, μην πληρώνετε υπερβολικά. Από την άλλη πλευρά, τα φτηνά μοντέλα είναι συχνά κατασκευασμένα από υλικά κακής ποιότητας και είναι γρήγορα φραγμένα.
 7. Κριτικές: έχοντας σταματήσει στο συγκεκριμένο μοντέλο, είναι απαραίτητο να εκτιμήσετε εκ των προτέρων τις κριτικές των ιδιοκτητών. Είναι πιθανό αυτή η έκδοση να έχει "υποβρύχιες" πέτρες.

Όσο περισσότερες λειτουργίες στην κουκούλα, τόσο μεγαλύτερη είναι η τιμή

Δημοφιλή μοντέλα

Μεταξύ όλων των επιλογών, τα ακόλουθα είναι δημοφιλή:

 1. "Jetair Aurora LX / GPX / F / 60": αυτό είναι ένα φθηνό ενσωματωμένο μοντέλο. Διαθέτει δύο τύπους επεξεργασίας αέρα (κυκλοφορία και ανάσυρση), έχει μάλλον υψηλή απόδοση, παρά έναν κινητήρα - 700 m3 / h. Τα φίλτρα είναι επίσης δύο - κάρβουνο και λίπος, υπάρχουν λαμπτήρες φωτισμού αλογόνου, ένας δείκτης μόλυνσης φίλτρου?
 2. "Gorenje BHP623E10W": η σλοβενική εταιρεία προσφέρει τη φθηνή επιλογή της. Προσφέρει δύο επιλογές επεξεργασίας και δύο φίλτρα, έναν κινητήρα και τρεις ταχύτητες. Ωστόσο, η απόδοση του μοντέλου είναι πολύ χαμηλότερη - μόνο 325 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Ωστόσο, αυτό είναι αρκετό για τον αερισμό μιας μικρής κουζίνας.
 3. «Ζιγκμούντ Shtain K61 B ": Πρόκειται για μια κεκλιμένη κουκούλα, η οποία πρέπει να στερεωθεί στον τοίχο. Έχει μεγάλη χωρητικότητα (650 κυβικά μέτρα την ώρα), χειριστήριο αφής, 3 ταχύτητες και λάμπες, και υπάρχει επίσης μια βαλβίδα αντεπιστροφής, η οποία εμποδίζει την ροή αέρα. Έχει χαμηλό επίπεδο θορύβου (σχεδόν 10 dB λιγότερο από τις προηγούμενες εκδόσεις), αλλά δεν υπάρχει δείκτης ρύπανσης φίλτρου.
 4. "Elikor Davoline 60": ένα άλλο ήσυχο, αλλά χαμηλής ισχύος μοντέλο (χωρητικότητα 290 κυβικών μέτρων ανά ώρα). Έχει τρεις ταχύτητες λειτουργίας και μία λάμπα. Το σύνολο του συστήματος κρέμεται, πάχους 15 cm.
 5. "Korting KHC 61080 GW": ένα πιο ακριβό και ισχυρό μοντέλο με χωρητικότητα 1000 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Είναι ιδανικό για τον αερισμό μεγάλων, διασυνδεδεμένων δωματίων. Η κατασκευή είναι τοποθετημένη στον τοίχο, η "χρήσιμη περιοχή" είναι υπό γωνία. Υπάρχουν τρεις ταχύτητες, λαμπτήρες, βαλβίδα αντεπιστροφής, δείκτης ρύπανσης. Ο έλεγχος γίνεται με οθόνη αφής και πίνακα ελέγχου.
 6. "Beko CWB 9610 X": ένα άλλο μοντέλο τοίχου, αλλά ήδη "προεξέχον" πάνω από τη σόμπα. Η παραγωγικότητα είναι 750 κυβικά μέτρα την ώρα, η στάθμη θορύβου είναι χαμηλή, ο έλεγχος είναι μηχανικός. Υπάρχουν τρεις ταχύτητες και δύο λάμπες, το μοντέλο δεν διαθέτει πρόσθετες λειτουργίες.

Οι απορροφητήρες ανακύκλωσης με φίλτρο άνθρακα είναι αρκετά δημοφιλείς λόγω της ευκολίας εγκατάστασης και αποδοτικότητας τους. Όταν επιλέγετε, είναι απαραίτητο να δώσετε προσοχή όχι μόνο στην τιμή και τις επιδόσεις, αλλά και στα σχόλια των πελατών. Θα βοηθήσουν στον εντοπισμό ορισμένων χαρακτηριστικών του μοντέλου πριν από την αγορά.

Φίλτρα για κουκούλες κουζίνας - οι κανόνες επιλογής και αντικατάστασης

Συσκευές που καθαρίζουν τον αέρα στις κουζίνες μας, κουκούλες, παρουσιάζονται σε ένα τεράστιο εύρος. Εν τω μεταξύ, τα κύρια συστατικά που συνθέτουν τη σύνθεσή τους είναι τα ίδια - ο κινητήρας που συλλαμβάνει το αεροπλάνο, τον πίνακα ελέγχου και το φίλτρο για την κουκούλα κουζίνας.

Φίλτρα λίπους

Σε οποιοδήποτε καθαριστήριο αέρα κουζίνας, υποχρεωτικό είναι ένα φίλτρο λίπους. Έχει σχεδιαστεί για να καθαρίζει τη ροή αέρα που διέρχεται μέσω της συσκευής από τα λεπτότατα αιωρούμενα λιπαρά σωματίδια. Εάν δεν ήταν, δεν θα ήταν ένας μήνας από τότε που οι εσωτερικές επιφάνειες της κουκούλας, συμπεριλαμβανομένου του κινητήρα, καλύφθηκαν με ένα στρώμα ελαίου.

Το φίλτρο λίπους μπορεί να είναι αναλώσιμο και επαναχρησιμοποιήσιμο - είναι σαφές ότι ο τελευταίος τύπος είναι καλύτερος και πιο πρακτικός. Τα μοντέλα μίας χρήσης είναι κατασκευασμένα από sintepon, ακρυλικό ή μη υφασμένο ύφασμα και είναι συνήθως εγκατεστημένα σε δομές προϋπολογισμού επίπεδου τύπου. Τέτοια "χαλάκια" από συνθετικά υφάσματα απορρίπτονται μόλις αυτά μολυνθούν.

Οι μολυβδοσφραγίδες μιας χρήσης δεν μπορούν να πλυθούν, από το πλύσιμο χάνουν όλες τις ιδιότητές τους. Γι 'αυτό είναι διαθέσιμο.

Η χρήση αυτού του "ενημερωμένου" προϊόντος με αυτό τον τρόπο είναι γεμάτη με βλάβες του κινητήρα.

Αλλά το φίλτρο γράσου μετάλλων θα εξυπηρετεί όσο το ίδιο το εκχύλισμα - διακρίνεται από την ποιότητα, την ασφάλεια, την αξιοπιστία και την αντοχή του. Τέτοια σχέδια είναι καλύτερα, επειδή δεν χρειάζονται αντικατάσταση, αλλά απαιτούν μόνο περιοδική έκπλυση.

Ένα παραδοσιακό φίλτρο λίπους είναι μια κασέτα με τη μορφή μεταλλικού πλαισίου και ενός δικτυωτού στοιχείου από φύλλο (με τη μορφή πλέγματος ή με διάτρηση). Η διάτρηση εδώ μπορεί να είναι ομοιόμορφη ή ασύμμετρη και τα παρεχόμενα κύτταρα είναι απαραίτητα για να αλλάξουν την κατεύθυνση της ροής του αέρα. Αυτό σας επιτρέπει να κρατάτε σωματίδια λίπους στην επιφάνεια.

Το φίλτρο λιπαρών μετάλλων μπορεί να παραχθεί από αλουμίνιο, γαλβανισμένο ατσάλι ή λεπτό ανοξείδωτο χάλυβα. Στην υψηλή τεχνολογία, το αλουμίνιο είναι επιπλέον ανοδιωμένο, το οποίο προστατεύει το προϊόν από την οξείδωση. Τέτοια σχέδια μπορούν να έχουν πολλά στρώματα ή μπορούν να εκτελεστούν με τη μορφή αρκετών ενοτήτων. Δύο ή τρεις ξεχωριστές κασέτες είναι πιο εύκολο να το φροντίσουν - είναι εύκολο να αφαιρεθούν, να πλυθούν και να επιστρέψουν στη θέση τους.

Το φίλτρο λίπους από ανοξείδωτο χάλυβα θεωρείται ότι είναι καλύτερο από το αλουμίνιο, καθώς το υλικό αυτό έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Επιπλέον, τα προϊόντα αυτού του τύπου καθαρίζουν αποτελεσματικά τον αέρα.

Φίλτρα άνθρακα

Αν μιλάμε για μοντέλα ανακύκλωσης που καθαρίζουν τον αέρα στην κουζίνα και τα στέλνουν πίσω στο δωμάτιο, υπάρχει υποχρεωτικό φίλτρο άνθρακα για την κουκούλα. Εξάλλου, στα μοντέλα αυτά είναι σημαντικό όχι μόνο να αφαιρεθεί η αιθάλη και το λίπος, αλλά και να καθαριστεί ο αέρας από ξένες οσμές.

Η εγκατάσταση ενός συλλέκτη άνθρακα βρίσκεται πίσω από την παγίδα λίπους. Στην καρδιά αυτού του στοιχείου είναι ένα ποιοτικό προσροφητικό, ενεργός άνθρακας. Αυτός απορροφά τέλεια όλες τις μυρωδιές.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι στον τρόπο ανακύκλωσης η παροχή των καυσαερίων μειώνεται κατά 15-20% και η εγκατάσταση του απορροφητικού προϊόντος το μειώνει περαιτέρω. Εάν ο απορροφητής άνθρακα συσσωρεύει μόνη της τη ρύπανση, τότε ο αέρας μέσα από αυτό θα περάσει όλο και χειρότερα και χειρότερα.

Το φίλτρο άνθρακα για καυσαέριο συχνά δεν περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό και αγοράζεται ξεχωριστά. Επιπλέον, είναι ένα αντικαταστάσιμο στοιχείο, το οποίο θα πρέπει να αγοράζεται συνεχώς ως φθορά.

Εξωτερικά, ένα τέτοιο στοιχείο μπορεί να μοιάζει με ορθογώνια κασέτα ή κύκλο. Το σώμα του προϊόντος είναι πλαστικό και ο άνθρακας κρατείται από ειδικό δίχτυ. Ενεργός άνθρακας εδώ με τη μορφή σκόνης ή κόκκων.

Όσο μεγαλύτερη είναι η συνολική έκταση των απορροφητικών σωματιδίων, τόσο καλύτερη είναι η λειτουργία "συλλέκτη". Λόγω της συσσώρευσης σε ένα μέρος του άνθρακα, η απόδοση της κουκούλας πέφτει.

Φίλτρα αυτού του τύπου θεωρούνται διαθέσιμα - αντικαθίστανται κάθε 3-4 μήνες κατά μέσο όρο. Ωστόσο, η ζωή του στοιχείου δεν καθορίζεται από την "ηλικία", αλλά από τη διάρκεια της λειτουργίας - εξαρτάται από το πόσο καιρό ο εκσκαφέας λειτουργεί καθημερινά.

Για να διατηρήσετε την απόδοση του απορροφητικού άνθρακα για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορείτε να αφήσετε την κουκούλα ενεργοποιημένη για 3-7 λεπτά μετά τη χρήση. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, τα υπολείμματα υγρασίας από τον άνθρακα εξατμίζονται, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα συμπυκνώσει και θα χάσει την απορροφητική του ικανότητα.

Φροντίδα και αντικατάσταση

Το φίλτρο λίπους συσσωρεύει στις κυψέλες όλες τις ακαθαρσίες, εμποδίζοντας τους να διεισδύσουν στα εσωτερικά μέρη της συσκευής. Πώς να το καθαρίσετε στην πράξη; Απαιτείται η ακόλουθη απλή τεχνολογία:

 1. Τα φίλτρα αφαιρούνται από την κουκούλα. Για να γίνει αυτό, ίσως χρειαστεί να αφαιρέσετε το διακοσμητικό πλαίσιο (αν υπάρχει στο σχέδιο). Για να ξεκλειδώσετε, η ασφάλεια κλειδώνει και η κασέτα ανασύρεται.
 2. Το μεταλλικό φίλτρο βυθίζεται σε ένα υδατικό διάλυμα ενός τυπικού απορρυπαντικού. Μπορεί επίσης να πλυθεί σε πλυντήριο πιάτων, τοποθετημένο κάθετα.
 3. Αυτό θα επιτρέψει τη βρωμιά να ξεπλυθεί εύκολα. Εάν πλένετε με το χέρι, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε βούρτσες και να πλένετε συνεχώς το πλέγμα υπό την πίεση ζεστού νερού. Αλλά από ένα τέτοιο εργαλείο όπως σόδα, είναι καλύτερα να αρνηθεί, επειδή στο μέταλλο μετά μπορεί να παραμείνει καφέ σημεία. Μην, επίσης, επιλέγετε έναν τρόπο υψηλής θερμοκρασίας στο πλυντήριο πιάτων - από υψηλές θερμοκρασίες, το αλουμίνιο μπορεί να οξειδωθεί και να σκουραίνει.
 4. Τα πλυμένα φίλτρα πρέπει να στεγνώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Στο τελικό στάδιο, τα φίλτρα είναι εγκατεστημένα στη θέση τους. Για να γίνει αυτό, η κασέτα τοποθετείται στο κελί, μετά την οποία το μάνδαλο ασφαλίζει στη θέση του.

Το φίλτρο λίπους πρέπει να πλένεται μία φορά σε 2-3 μήνες σε ένα πλυντήριο πιάτων - εάν αυτή η τεχνική δεν είναι διαθέσιμη, τότε μία φορά το μήνα το δίχτυ πρέπει να πλυθεί με το χέρι. Αυτό δεν είναι δύσκολο, ειδικά εάν θεωρείτε ότι η τοποθέτησή του είναι στοιχειώδης.

Και η διαδικασία αντικατάστασης του φίλτρου άνθρακα έχει ως εξής:

Φίλτρα για κουκούλες κουζίνας στη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Τιμή για φίλτρα για κουκούλες κουζίνας στα καταστήματα της Μόσχας

Στο site μπορείτε να επιλέξετε φίλτρα για κουκούλες κουζίνας από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα, δείτε λεπτομερείς φωτογραφίες, διαβάστε κριτικές και συγκρίνετε τις τιμές σε online καταστήματα στη Μόσχα. Αγοράστε φίλτρα για κουκούλες φθηνά (συμπεριλαμβανομένης της πίστωσης) απλά! Απλά πρέπει να πάτε στην προσφορά σας, να εξοικειωθείτε με τους όρους πληρωμής και να αφήσετε μια αίτηση παράδοσης στη Μόσχα.

Επιλογή και αντικατάσταση του φίλτρου για την κουκούλα: οι τύποι στοιχείων φίλτρου και οδηγίες για την αλλαγή τους

Δεν υπάρχει κουκούλα κουζίνας χωρίς σύστημα φιλτραρίσματος. Είναι αυτό το στοιχείο της συσκευής που παρέχει μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στο σπίτι, χωρίς τις ξένες μυρωδιές της καύσης και των τροφίμων. Οι κατασκευαστές κουζινών κουζίνας προσφέρουν μια ποικιλία φίλτρων, η δράση των οποίων αποσκοπεί στην εξάλειψη ανεπιθύμητων παραγόντων.

Οι συζητήσεις σχετικά με το είδος του φιλτραρίσματος που είναι πιο αποτελεσματικό, όχι έντασης ενέργειας, ισχυρό, δεν υποχωρούν. Σε αυτό το άρθρο, θα στραφούμε επίσης στη διήθηση, θα διευκρινίσουμε τα διάφορα αμφιλεγόμενα και προβληματικά ζητήματα, θα γνωρίσουμε τις επιχειρήσεις και τα μοντέλα που δεν έχουν διαδοθεί ευρέως μέχρι τώρα.

Ποιο είναι το κύριο χοντρό φίλτρο στην κουκούλα;

Γιατί χρειάζεστε: την αρχή της δράσης


Φίλτρα για χοντρό καθαρισμό ονομάζονται επίσης παγίδες λίπους. Είναι απαραίτητα προβλεπόμενα σε οποιαδήποτε συσκευή καθαρισμού του αέρα. Αυτή η συσκευή έχει σχεδιαστεί για τον καθαρισμό των αέριων μαζών, οι οποίες αποστέλλονται απευθείας στη μονάδα.

Πρώτα απ 'όλα, τα μικρά αιωρούμενα σωματίδια λίπους εξαλείφονται. Εάν δεν υπήρχε τέτοιο φίλτρο, τότε μετά από μερικούς μήνες θα παρατηρήσατε ότι οι εξωτερικές και εσωτερικές επιφάνειες της συσκευής καλύπτονταν με ένα λάδι υγρού με κομμάτια σκόνης.


Οι κατασκευαστές προσφέρουν φίλτρα λίπους μιας χρήσης και επαναχρησιμοποιήσιμα. Το πιο πρακτικό είναι ο τελευταίος τύπος.

Τα μοντέλα μίας χρήσης κατασκευάζονται από sintepon, μη υφαντό ύφασμα ή ακρυλικό. Εγκαθίστανται στον πιο οικονομικό σχεδιασμό των κουκούλες. Ονομάζονται χαλιά και εκτοξεύονται μετά από μερικούς μήνες εργασίας αφού η επιφάνεια είναι τελείως μολυσμένη.

Επαναχρησιμοποιείται η διήθηση μετάλλων, η οποία εξυπηρετεί ακριβώς την ίδια αντίσταση με την ίδια την κουκούλα. Η χρήση ενός μεταλλικού επαναχρησιμοποιούμενου σχεδίου δεν μειώνει την ποιότητα, την αξιοπιστία, την αντοχή και την ασφάλεια ολόκληρης της μονάδας.

Τέτοιες συσκευές δεν χρειάζεται αντικατάσταση, απλά πρέπει να θυμάστε τις διαδικασίες υγιεινής με τη μορφή πλύσης και καθαρισμού της επιφάνειας.
Ένα τέτοιο φίλτρο είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα, γαλβανισμένο χάλυβα ή λεπτό αλουμίνιο

Ανάλογα με το μοντέλο, το σύστημα φιλτραρίσματος μετάλλων μπορεί να έχει πολλές στρώσεις και δομοστοιχεία ταυτόχρονα. Το καλύτερο ανθεκτικό από αυτά είναι ένα μεταλλικό πλαίσιο από ανοξείδωτο ατσάλι.

Τύποι φίλτρων λίπους


Εκτός από την ταξινόμηση μεταλλικών και επαναχρησιμοποιήσιμων, υπάρχουν και άλλοι τύποι και υποείδη τέτοιων συσκευών.

Τα φίλτρα μπορούν να είναι μονοστρωματικά και πολυστρωματικά. Φυσικά, το πολυστρωματικό σύστημα φιλτραρίσματος κοστίζει περισσότερο. Η διαφορά υπάρχει στη μορφή. Για παράδειγμα, ορθογώνια, στρογγυλά και τετράγωνα.

Υπάρχουν διαφορετικά συστήματα φιλτραρίσματος και υλικό. Είναι κατασκευασμένα από μη υφασμένο, ακρυλικό, ανοξείδωτο χάλυβα, γαλβανισμένο χάλυβα, αλουμίνιο και ούτω καθεξής.

Κριτικές για φίλτρα λίπους: τα υπέρ και τα κατά


Οι κουζίνες στο σπίτι είναι ανεκτίμητοι βοηθοί στην κουζίνα. Οι αγοραστές έχουν εδώ και καιρό σημειώσει ορισμένα πλεονεκτήματα που είναι εγγενή σε αυτές τις συσκευές.

Πριν από την αγορά σας είναι σκόπιμο να εξοικειωθούν με τις αναθεωρήσεις, επειδή κάθε κατασκευαστής εφαρμόζει την τεχνολογία της κατασκευής προϊόντων από μέταλλο.

 1. Το πλεονέκτημα του φίλτρου λίπους είναι να αποτρέψει την είσοδο ελαιωδών υγρών μέσα στην κουκούλα.
 2. Το πλέγμα δεν επιτρέπει τη ρύθμιση της σκόνης από την κουκούλα στο φαγητό.
 3. Τα επαναχρησιμοποιήσιμα φίλτρα λειτουργούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, μην αποτυγχάνετε.
 4. Τα πάνελ αφαιρούνται εύκολα για διαδικασίες υγιεινής.
 5. Ενεργοποιήστε μερικώς τον ήχο από τη συσκευή χειρισμού.

Ας προχωρήσουμε στα ελάχιστα.

 1. Ορισμένα μοντέλα κουκούλας δεν είναι εξοπλισμένα με μια βολική μέθοδο αφαίρεσης των πάνελ.
 2. Αν είστε ιδιοκτήτης μεταλλικών πάνελ, τότε κάθε λίγους μήνες πρέπει να τα αφαιρέσετε και να τα καθαρίσετε προσεκτικά. Ωστόσο, η διαδικασία είναι πολύ πιο απλή αν έχετε πλυντήριο πιάτων.
 3. Εάν αγοράσατε ένα φθηνό μοντέλο, ίσως διαπιστώσετε ότι έχει εγκατασταθεί φίλτρα μίας χρήσης. Και η αλλαγή τους είναι απαραίτητη κάθε λίγους μήνες.
 4. Ορισμένα πάνελ είναι κατασκευασμένα από τέτοια υλικά, από τα οποία είναι δύσκολο να αποξηραστεί το λίπος. Με το πλύσιμο, απλά αφήνετε ίχνη στον πίνακα.

Οδηγίες για την αντικατάσταση του στοιχείου

Εάν αντιμετωπίζετε την ανάγκη αντικατάστασης του φίλτρου, τότε σίγουρα θα χρειαστείτε έναν οδηγό βήμα προς βήμα που θα σας πει πώς να το κάνετε γρήγορα και απλά.

Διαβάστε τις οδηγίες που σας λένε πώς να αφαιρέσετε τα αξεσουάρ από την κουκούλα. Εάν δεν υπάρχει εντολή ή εάν δεν διατίθεται ξεχωριστό τμήμα σε αυτό το ζήτημα, προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

 1. Προσέξτε την κουκούλα και προσέξτε προσεκτικά το σύστημα στερέωσης. Μερικά πάνελ απλώς ταιριάζουν στις αυλακώσεις. Άλλοι διορθώνονται πατώντας ένα ειδικό κουμπί. Τα τρίτα πάνελ απλώς εισάγονται στον σύνδεσμο.
 2. Καθορισμένο με τη μέθοδο στερέωσης, προσπαθήστε να πάρετε προσεκτικά αξεσουάρ. Οι κινήσεις πρέπει να είναι ομαλές, έτσι ώστε να μην βλάπτετε το φίλτρο ή την κουκούλα.
 3. Λαμβάνοντας τη συσκευή, βάλτε την στο νεροχύτη. Τώρα μπορείτε να εκτελέσετε διαδικασίες υγιεινής, οι οποίες έχουν ως στόχο τον καθαρισμό των ματιών.

Τι είναι ένα δευτερεύον λεπτό φίλτρο;

Γιατί χρειάζεστε: την αρχή της δράσης

Το φίλτρο ξυλάνθρακα είναι το επόμενο στάδιο καθαρισμού του αέρα. Φιλτράρει ήδη καθαρισμένο από τον αέρα και τον αέρα. Σε αυτό το στάδιο, το οξυγόνο καθαρίζεται από καπνούς, δυσάρεστες οσμές και καπνούς.

Αυτός ο καθαρισμός σε δύο βήματα βοηθά στην επίτευξη του πιο εντυπωσιακού και, κυρίως, γρήγορου αποτελέσματος.

Η βασική αρχή της δράσης είναι απλή. Το οξυγόνο διέρχεται από τα γρήγορα περιστρεφόμενα πτερύγια και από διάφορα στρώματα του πλέγματος. Έπειτα κάτω από την πίεση βγαίνει μέσα από το πανί άνθρακα.

Ήδη καθαρισμένος αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο.

Κριτικές για τα φίλτρα άνθρακα: τα υπέρ και τα κατά


Πλεονεκτήματα φίλτρου άνθρακα:

 • Χαμηλή τιμή.
 • Ανθεκτικότητα.
 • Σε περίπτωση βλάβης, είναι εύκολο να βρείτε αντικαταστάτη.
 • Εύκολη εγκατάσταση.
 • Δεν χρειάζονται διαδικασίες υγιεινής καθαρισμού.
 • Ευκολία υλικού.
 • Όχι ο καλύτερος καθαρισμός.
 • Ευθραυστότητα και ευθραυστότητα.
 • Δεν είναι μια δράση χωρίς ανεμιστήρα, που σημαίνει ότι αν καταρρεύσει, το έργο θα μετατραπεί σε άχρηστο

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάξω;

Τα φίλτρα άνθρακα δεν μπορούν να αλλάξουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, αυτό δεν σας απαλλάσσει από την ανάγκη να παρακολουθείτε πόσο γρήγορα αποτυγχάνουν.

Γενικά, μετά από πέντε χρόνια εργασίας, πρέπει να σκεφτείτε να αντικαταστήσετε ολόκληρη τη μονάδα ή ξεχωριστά φίλτρα.

Οδηγίες για την αντικατάσταση του στοιχείου

 1. Περιμένετε για την κουκούλα.
 2. Αφαιρέστε το πλέγμα.
 3. Ελέγξτε ότι η συσκευή δεν είναι συνδεδεμένη.
 4. Αφαιρέστε τον ανεμιστήρα.
 5. Εάν είναι απαραίτητο, καθαρίστε τη σκόνη με ένα πανί.
 6. Αφαιρέστε το πλαίσιο.
 7. Εκχυλίζει το φίλτρο από αυτό.
 8. Ελέγξτε την ακεραιότητα και τη μόλυνση.
 9. Εάν είναι απαραίτητο, αλλάξτε το.

Φροντίδα του συστήματος φιλτραρίσματος

 • Καθαρίστε τη σκόνη.
 • Παρακολουθήστε την κατάσταση του άνθρακα.
 • Μην ξεχάσετε να αερίσετε το δωμάτιο.
 • Κατά το πλύσιμο, χρησιμοποιήστε μόνο ειδικά ή ήπια μέσα για να αποφύγετε την καταστροφή της επικάλυψης.

Πώς να επιλέξετε το σωστό;

Πρώτα απ 'όλα, το φίλτρο πρέπει να είναι κατάλληλο για το μοντέλο της κουκούλας σας:

 • Συμμόρφωση με το μέγεθος.
 • Αλληλογραφία με το πάχος.
 • Συμβατό με τον ανεμιστήρα.
 • Τύπος άνθρακα.
 • Φιλτράρετε την εταιρεία.
 • Περίγραμμα του πλαισίου.

Κόστος

Το κόστος αυτών των συσκευών κυμαίνεται από 500 έως 5000 ρούβλια.
Η τελική τιμή εξαρτάται από το εμπορικό σήμα, τον αριθμό των στρωμάτων, τη δύναμη, το σχήμα και τη συμβατότητα με συγκεκριμένα μοντέλα.

Πού να αγοράσετε φίλτρα λίπους και άνθρακα για την εξαγωγή κουκούλας στην κουζίνα;

Στη Μόσχα

 1. Teplako. Πόλη της Μόσχας, οδός Κτίριο σπίτι 9 τηλέφωνο 8 800 333 05 35.
 2. H2O. Πόλη της Μόσχας, 3 Institutskaya str. 12, τηλέφωνο 8 495 225 44 88.
 3. Ecoline. Πόλη της Μόσχας, επιχειρηματικό πάρκο Rumyantsevo, 22 χλμ. Του αυτοκινητόδρομου του Κιέβου. Σπίτι 4. Τηλέφωνο 8 495 227 78 00.

Στην Αγία Πετρούπολη

 1. Almag. Η πόλη της Αγίας Πετρούπολης, Λεωφόρος Maly, 8. Τηλέφωνο 8 931 365 46 03.
 2. Εναλλάκτης θερμότητας. Πόλη της Αγίας Πετρούπολης, ανάχωμα του καναλιού Obvodny, σπίτι 122. Τηλέφωνο 8 812 495 95 85.
 3. Hoods.com. Πόλη της Αγίας Πετρούπολης, Leninsky Prospekt, 128. Τηλέφωνο 8 812 424 43 11.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις κριτικές πριν από την αγορά. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσετε να αντικαταστήσετε το φίλτρο μόνοι σας, εάν είναι απαραίτητο, καθαρίστε το ή πάρτε ένα νέο. Προσέξτε προσεκτικά και ακολουθήστε τις οδηγίες.

Φίλτρο για κουκούλες κουζίνας: τύποι, συχνότητα αντικατάστασης και καθαρισμός

Πόσο καιρό είναι ασφαλής η αποθήκευση του αέρα εξαγωγής; Μετά από 3 μήνες, ακόμη και η πιο απατηλή κουκούλα κουζίνας απαιτεί προληπτική φροντίδα. Πρόκειται για τον καθαρισμό και την αντικατάσταση του φίλτρου.

Προσοχή παρακαλώ! Στην ιστοσελίδα μας, ένας σχεδιαστής 3D κουζίνα 3D έχει εργαστεί. Μπορείτε να εξοικειωθείτε με αυτό και να σχεδιάσετε την κουζίνα των ονείρων σας δωρεάν!

Χρειάζομαι ένα αφαιρούμενο φίλτρο;

Το ερώτημα είναι ρητορικό. Φυσικά, είναι απαραίτητο! Τουλάχιστον μία φορά κάθε έξι μήνες. Τα καμένα έλαια μετατρέπονται σε αιθάλη. Συσσώρευση, μπορεί να επιδεινώσει την περιστροφή του κινητήρα, η αντίσταση θα απενεργοποιήσει την άγκυρα.

 • Ο απορροφητήρας απορροφά τους ατμούς και το διοξείδιο του άνθρακα μέσω του αγωγού αερισμού. Παράγεται μόνο σε περίπτωση που η ισχύς του φράχτη και οι επακόλουθες σκουπές δεν είναι μικρότερη από 600 m 3 / h (για μια κουζίνα περίπου 10 m 3). Μετά από το εγγυημένο όριο του κατασκευαστή 100-130 ώρες λειτουργίας (περίπου ένα μήνα λειτουργίας), οι επιφάνειες του φίλτρου πρέπει να καθαρίζονται, κατά προτίμηση να αντικαθίστανται.
 • Ο απορροφητήρας ανακύκλωσης, καθαρισμός, φέρνει αέρα πίσω στο δωμάτιο. Μονάδα, ανεξάρτητα από το προχωρημένο ή ασαφή σταθερή, επίπεδη ή με τρούλο περίβλημα - δίνει τελικά το δωμάτιο συσσωρευτεί πάνω από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα μαζί η σκόνη με τις βλαβερές ουσίες. Μην κολακεύετε τον εαυτό σας, χρησιμοποιώντας μια ισχυρή μονάδα, ότι χωρίς καθαρισμό, με κάποιο τρόπο θα κοστίσει. Τα μοντέλα ανακύκλωσης, αφού περάσουν το όριο των 130 ωρών (μετά τη μέγιστη ρύπανση), καθίστανται οι ίδιοι πηγές ανθυγιεινών συνθηκών.

Κατηγορίες, τύποι και τύποι φίλτρων

Τάξεις (κατά βαθμό καθαρισμού):

 1. Προκαταρκτική(χονδρόκοκκο)καθαρισμού. Μπορεί να κυλινδρικό, κυψελοειδές, τύπου τσέπης, που πωλείται από ταινίες, διπλωμένα στρώματα. Πολυεστέρας, μη υφαντό, συνθετικό - σκόνη αλίευσης, τρίχες ζώων. Χρησιμοποιούνται σε όλους τους τύπους οικιακών απορροφητικών κουτιών ως σταθερή ή εσωτερική μεμβράνη.
 2. Ηλεκτροστατική. Αφαιρέστε τα υπολείμματα της ομίχλης λαδιού, σωματίδια αερολύματος που είναι αόρατα στο μάτι. Χαρακτηρίζονται ως αξιόπιστοι συλλέκτες, αλλά απαιτούν συνεχή προληπτική συντήρηση.
 3. Πίνακας. Εκτός από τη συστοιχία των νοικοκυριών, η οποία περιλαμβάνει την παραπάνω ροή και την επανακυκλοφορία, υπάρχουν συγκεκριμένα βιομηχανικά:
 • αυτοκαθαριζόμενη (σε πεπιεσμένο αέρα, που χρησιμοποιείται στην παραγωγή τροφίμων).
 • συστήματα υγιεινής όπως HEPA, ULPA - λεπτός καθαρισμός, παγιδεύοντας το 99% των ακαθαρσιών του αέρα με πάχος 0,3 έως 0,1 μm, συμπεριλαμβανομένης της γύρης και των σπόρων μυκήτων. Ότι αυτά τα φίλτρα δεν γίνονται εστίες μολύνσεων, αντιμετωπίζονται με αντιβακτηριακή σύνθεση.
 • φωτοκαταλυτική συλλαμβάνεται, στη συνέχεια αποσυντίθεται σε βακτήρια διοξειδίου του άνθρακα + ατμούς, ιούς, ενώ εργάζονται σε θερμοκρασία δωματίου. Χρησιμοποιείται για τη λειτουργία, βιολογικά εργαστήρια.

Οι τύποι συσκευών καθαρισμού αέρα εξαρτώνται από τα υλικά παγίδευσης:

 • μεταλλικό πλέγμα,
 • ινώδη υλικά,
 • υφασμένα / μη υφασμένα,
 • πορώδη άνθρακα,
 • μεταλλική κηρήθρα.

Οι απορροφητήρες οικιακής χρήσης, όπως και οι περισσότεροι, καθαρίζουν τον αέρα σταδιακά, δηλαδή συμπεριλαμβάνουν ταυτόχρονα διάφορα φίλτρα. Η οικολογικά προηγμένη κατασκευή περιλαμβάνει την εγκατάσταση ενδιάμεσων φίλτρων στους αγωγούς εξαγωγής. Σε αντίθεση με τα συστήματα τροφοδοσίας και εξαγωγής, τα οικοσυστήματα παρέχουν επιστροφή των αέριων μαζών, γεγονός που μειώνει σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας για θέρμανση, αλλά αυξάνει το πρόβλημα της διατήρησης της κατάστασης λειτουργίας του συστήματος.

Μια σειρά από πρόσθετες συσκευές (παντζούρια στο πλέγμα αερισμού, antivozvratny βαλβίδα «πεταλούδα») συναρμολογημένο για την ευθυγράμμιση του καναλιού αναρρόφησης, τον καθορισμό των συστημάτων ελέγχου κλίματος με τη βοήθεια που ονομάζεται «έξυπνο σπίτι».

Οι πιο συνηθισμένοι τύποι συλλήψεων είναι:

 • τσέπες,
 • "Ακορντεόν",
 • κυτταρικές πτυχώσεις,
 • φακοειδής-κυλινδρική,
 • τύμπανο,
 • τύπου κουτιού,
 • φύλλο.

Φίλτρο λίπους

Το φίλτρο λίπους οικιακής χρήσης είναι κατασκευασμένο από:

 • ένα πλέγμα αλουμινίου τριών στρωμάτων ή ένα κυματοειδές μεταλλικό έλασμα.
 • Δίσκος συλλογής λίπους / κουτί από άνθρακα πίσω από τη μεμβράνη του σινοφώνου.

Μοντέλα μίας χρήσης και επαναχρησιμοποιήσιμα

Κάθε κατασκευαστής αναπτύσσει το δικό του φίλτρο, συνιστώντας μόνο αυτό. Η εναλλαξιμότητα των αναλώσιμων υπαγορεύεται από εμπορικά συμφέροντα. Ακόμη και τα πανομοιότυπα κουτιά μεγέθους και τα τύμπανα έχουν διαφορετικές μπαγιανέτες (βάσεις).

Συμβουλή: για να αφαιρέσετε τελικά τους ρύπους από το φίλτρο, είναι απαραίτητο να κρατήσετε την κουκούλα ενεργοποιημένη για 15 λεπτά μετά το τέλος του μαγειρέματος.

Ανθεκτικότερο αλουμίνιο, χάλυβα, κιβώτιο, τύμπανο με γέμισμα άνθρακα. Αντίθετα, μη υφασμένα, που διαρκούν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της εγγύησης, αλλά παρέχεται ένα τακτικό πλύσιμο. Δίσκος, κιβώτιο, γεμάτος άνθρακα, που περιλαμβάνεται επίσης στον αριθμό μίας χρήσης. Πλύσιμο τους δεν παρέχεται, αν ασκείται νοικοκυρές povsemestno.Domovladeltsy που νοιάζονται για τα διαμερίσματα αέρα, ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του κατασκευαστή και να παρακολουθείτε την παραγωγή πρώτων υλών φίλτρο οθόνης, στο χρόνο για να το αντικαταστήσει.

Ημι-επαγγελματική

Θετικές τάσεις στην αγορά ήταν η εμφάνιση ημι-επαγγελματικών κουκούλες με απορροφητήρες λίπους από ένα ενιαίο φύλλο από ανοξείδωτο χάλυβα, που πιέζεται στην αρχή της "σκουληκότρυπα". Ο φράκτης με κυψελοειδείς πλάκες συμβαίνει μέσω διαφανών κοιλοτήτων με κοιλότητες στο κύτος και απουσιάζουν οι μεμβράνες από μη υφασμένα σε ημι-επαγγελματικές κουκούλες.

Ένα νέο, κομψό, απαράμιλλο εμπορικό σήμα από την ιταλική εταιρία Elica και το ισπανικό CATA εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από τους επιστήμονες τροφίμων, τους εστιάτορες και τις νοικοκυρές. Αυτό είναι κατανοητό: ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι εύκολο να καθαριστεί, έχει μια εμφανή εμφάνιση. Αφαιρούμενες πλάκες, όπως κουκούλες, μπορούν να πλυθούν ακόμα και στο πλυντήριο πιάτων.

Φίλτρο άνθρακα για απορροφητήρα κουζίνας

Για τα μοντέλα καυσαερίων ανακύκλωσης, ένα φίλτρο άνθρακα είναι υποχρεωτικό, αφού είναι σημαντικό όχι μόνο να αφαιρεθούν ξένες οσμές αλλά και να επιστραφεί ο καθαρισμένος αέρας πίσω στο δωμάτιο. Οι "συλλήπτες" άνθρακα εγκαθίστανται πίσω από τα φίλτρα λίπους, βασίζονται σε ενεργοποιημένο άνθρακα, ο οποίος απορροφά τέλεια τις ξένες μυρωδιές. Αλλά αξίζει να θυμηθούμε ότι ο προσροφητής που είναι μέρος των μοντέλων άνθρακα, όπως ένα σφουγγάρι, απορροφά τη ρύπανση, και τελικά ο αέρας μέσα από αυτό θα επιδεινωθεί, η απόδοση των καυσαερίων μειώνεται κατά 15-20%.

Τα φίλτρα άνθρακα συνήθως δεν συνοδεύονται από κουκούλες, επομένως πρέπει να αγοράζονται ξεχωριστά καθώς φθείρονται. Από όλες τις λεπτομέρειες των φίλτρων άνθρακα, μόνο ένα είναι πραγματικά πολύτιμο: είναι ένα κουτί για σφαιρίδια άνθρακα. Είναι εύκολο να καθαριστεί με ζεστό νερό με συνήθη απορρυπαντικά. Ο αφρισμός ενισχύεται με την προσθήκη σόδας ψησίματος.

Συμπλήρωση - ο άνθρακας είναι μερικές φορές πυρωμένος. Όταν η μη υφασμένη μεμβράνη τρυπηθεί με ένα μαχαίρι, το κουτί ανοίγει. Οι ράβδοι άνθρακα χύνεται σε ένα δίσκο ψησίματος, φέρεται σε κόκκινο σε καυτά κάρβουνα ή σε καυστήρα αερίου.

Αυτή η μέθοδος δίνει ένα θετικό αποτέλεσμα εν μέρει. Με την εμφάνιση του λίπους αφαιρεθεί, αλλά ήταν ψημένο, σχηματίζοντας μια αόρατη ταινία. Η τραχύτητα των κόκκων πρέπει να αποκατασταθεί με κονιοποίηση των καψακίων άνθρακα σε μικρότερα κλάσματα.

Η ίδια η μεμβράνη μπορεί να αντικατασταθεί με την αποκοπή ενός κύκλου της συνθεπόνης (μη υφασμένο λινό) σύμφωνα με το πρότυπο της παλιάς, στη συνέχεια με επικάλυψη με κόλλα από καουτσούκ (αποσπάται ευκολότερα). Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε ένα λεπτό μη υφασμένο υλικό, ράβοντας το με στρώματα - για να εξασφαλίσετε δύναμη. Μεμβράνη sintepon (ακόμη και βακτηριοκτόνο) πωλεί εξειδικευμένα καταστήματα.

Αλλά το εργοστάσιο synthepon θα διαρκέσει περισσότερο εάν καλύπτεται με μια χονδροειδή περίπτωση τύπου "μπερέ". Ένα κομμάτι ύφασμα απεικονίζεται, επενδεδυμένο "κάτω από το ελαστικό", τεντωμένο, περιοδικά τρυπημένο.

Οι οικονομικοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν τις κουκούλες των προηγμένων επιχειρήσεων παρακάμπτουν την αγορά δαπανηρών φίλτρων ως εξής: κρατούν τα παλιά τύμπανα, αλλά τα γεμίζουν με ράβδους άνθρακα από φτηνές αναλογίες. Οι τιμές των εγχώριων CD είναι φθηνότερες από τις ξένες (μερικές φορές η πτώση των τιμών είναι 1/10!), Και το περιεχόμενο είναι το ίδιο: παγωμένη σκόνη άνθρακα.

Πίνακας περιοδικότητας αντικατάστασης φίλτρου: πόσο είναι αρκετό;

Ο παρακάτω πίνακας θα σας πει πόσα φίλτρα αντικατάστασης θα αρκούν.

Φίλτρα: τι καλύτερα να χρησιμοποιείτε για κουκούλες κουζίνας

Πρακτικά κάθε κουζίνα έχει κουκούλα, αλλά δεν μπορεί κανείς να καυχηθεί για την έλλειψη λιπαρής επικάλυψης σε ντουλάπια κουζίνας. Η αποτελεσματικότητα του συστήματος εξάτμισης καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τα φίλτρα και την κατάλληλη φροντίδα γι 'αυτά. Ποιο από αυτά είναι καλύτερο, μπορείτε να προσδιορίσετε διαβάζοντας το άρθρο, αφού έχετε διαβάσει τη φωτογραφία και τις κριτικές σχετικά με αυτά. Επίσης, θα μάθετε πώς να φτιάξετε το δικό σας φίλτρο για σχεδίαση.

Τύποι φίλτρων

κουκούλες ανακυκλοφορίας, σε αντίθεση με την εξαερισμού, βρώμικο αέρα δεν θερμαίνεται αφαιρείται και καθαρίζεται από τα φίλτρα και επέστρεψε μέσα στο δωμάτιο. Τα εκχυλίσματα αυτά είναι εξοπλισμένα με δύο τύπους φίλτρων - λίπος και άνθρακα.

Φίλτρο λίπους Είναι σχεδιασμένο για καθαρισμό με αέρα και αποτρέπει τη δημιουργία λιπαρών εναποθέσεων στον κινητήρα και στις λεπίδες του ανεμιστήρα. Η απόδοση του φίλτρου λίπους είναι 95%. Με τη σειρά τους, τα φίλτρα αυτού του τύπου μπορούν να αντικατασταθούν (αναλώσιμα) και μεταλλικά (επαναχρησιμοποιήσιμα).

 • Τα φίλτρα μίας χρήσης κατασκευάζονται με τη μορφή πλακών συνθετικών, μη υφασμένων, ακρυλικών ή άλλων συνθετικών υλικών. Χρησιμοποιούνται κυρίως στα εκχυλίσματα της οικονομικής τάξης.
 • Το ξαναγεμιζόμενο χονδρό φίλτρο είναι κατασκευασμένο από ανοδιωμένο αλουμίνιο, ανοξείδωτο χάλυβα ή γαλβανισμένο χάλυβα. Αυτό το προϊόν μπορεί να έχει πολλές μονάδες ή στρώματα.

Προσοχή παρακαλώ! Τα αντικαταστάσιμα φίλτρα δεν πρέπει να πλένονται. Θα χάσουν τις ιδιότητές τους, δεν θα καθυστερήσουν τα αιωρούμενα σωματίδια λίπους και ο κινητήρας θα αποτύχει γρήγορα.

Πίσω από το λίπος είναι φίλτρο ξυλάνθρακα. Ο ρόλος του είναι να εκτελεί λεπτό καθαρισμό, να απορροφά τις μυρωδιές της κουζίνας. Οπτικά, πρόκειται για κυκλική κασέτα κατασκευασμένη από πλαστικό ή ορθογώνιο φυσίγγιο με προσροφητικό - σκόνη ή μικρά κόκκους άνθρακα. Από την καθίζηση των περιεχομένων, το φίλτρο προστατεύεται από ένα λεπτό πλέγμα.

Το υλικό πληρώσεως άνθρακα συγκεντρώνει στην επιφάνειά του μικρούς ρύπους. Επομένως, ο καθαρός καθαρός αέρας επιστρέφει στο δωμάτιο. Το φίλτρο χάνει το εύρος ζώνης του μετά από 3-4 μήνες. Κάποιοι κουκούλες είναι εφοδιασμένοι με ένα δείκτη που υποδεικνύει μια ισχυρή μόλυνση του αντιφασικού φίλτρου.

Φροντίδα των φίλτρων και αντικατάσταση τους

Για την αποτελεσματική λειτουργία της κουκούλας, πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα για τη διατήρηση των μεταλλικών φίλτρων. Εάν δεν υπάρχει κανένας δείκτης που να καθορίζει το βαθμό ρύπανσης, τότε η κατάσταση του αέρα στην κουζίνα και η εμφάνιση του φίλτρου θα σας προτρέψει να είναι καιρός να κάνετε κάτι. Η τεχνολογία καθαρισμού φίλτρων είναι απλή:

 • αφαιρέστε το διακοσμητικό πλαίσιο και αφαιρέστε το φίλτρο.
 • τοποθετήστε το κάθετα σε ένα πλυντήριο πιάτων ή καθαρίστε το με το χέρι, προ-εμποτισμένο με ένα μέσο διαλυτοποίησης του λίπους.
 • αφήστε να στεγνώσει και, στη συνέχεια, επιστρέψτε στη θέση.

Όταν χρησιμοποιείτε πλυντήριο πιάτων, η διαδικασία αυτή επαναλαμβάνεται κάθε 2-3 μήνες και με χειροκίνητο καθαρισμό - κάθε μήνα. Μια ηλεκτρική σκούπα χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του φίλτρου άνθρακα. Εάν ο άνθρακας χαθεί, τότε ο καθαρισμός δεν θα βοηθήσει, θα πρέπει να το αλλάξετε.

Συμβούλιο. Σε περίπτωση σοβαρής μόλυνσης, είναι δυνατό να εφαρμοστεί ένα παρασκεύασμα που προορίζεται για τον καθαρισμό των σωλήνων, αλλά μην ξεχνάτε την προστασία των χεριών - αυτά τα εργαλεία είναι πολύ επιθετικά.

Εάν πρέπει να αντικαταστήσετε τα φίλτρα, εκτελέστε τις παρακάτω ενέργειες:

 • απενεργοποιήστε την κουκούλα.
 • Αφαιρέστε το φίλτρο λίπους.
 • Εκχυλίστε το φίλτρο άνθρακα.
 • ένα νέο φίλτρο άνθρακα είναι εγκατεστημένο?
 • Ελέγξτε την κουκούλα για την απουσία εξωγενών θορύβων, κραδασμών. Αν είναι, τότε η εγκατάσταση δεν εκτελείται σωστά.

Πώς να φτιάξετε ένα φίλτρο μόνοι σας

Συμβαίνει ότι η κουκούλα, που λειτουργεί ακόμα καλά, είναι ήδη ηθικά απαρχαιωμένη και οι κασέτες για αυτήν έχουν αφαιρεθεί από την παραγωγή. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο παρά να δημιουργηθεί ένα αυτοδύναμο φίλτρο άνθρακα. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να ανοίξετε το σώμα του καθαριστικού από την άρθρωση και στη συνέχεια να αντικαταστήσετε τον ενεργοποιημένο ενεργό άνθρακα με φρέσκο. Το κύριο πράγμα είναι ότι η μορφή του παραμένει η ίδια - κοκκία.

Υπάρχουν καθολικά φίλτρα. Είναι συμβατά με πολλά μοντέλα συσκευών εξάτμισης της κουζίνας, ωστόσο, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι πρόκειται για τα αρχικά προϊόντα του κατασκευαστή.

Ανατροφοδότηση από έμπειρους νοικοκυρές

Συχνά οι ερωμένες μοιράζονται τις εντυπώσεις τους σχετικά με τη χρήση κουκούλες κουζίνας, την αποτελεσματικότητα των φίλτρων που έχουν εγκατασταθεί σε αυτά και την εμπειρία φροντίδας για αυτούς. Οι έμπειρες νοικοκυρές σας συμβουλεύουν να μάθετε αμέσως όλες τις αποχρώσεις κατά την αγορά: "Επιλέξαμε μαζί με τον σύζυγό μου. Έβαλε πολλές ερωτήσεις στον σύμβουλο, αλλά η κουκούλα πήρε μια εξαιρετική - Electrolux. Είναι εξοπλισμένο με ένα μικροφίλτρο άνθρακα, οπότε δεν έπρεπε να αγοράσω τίποτα. "

Δεν θα σας βοηθήσουν οι συστάσεις, καθώς οι απαντήσεις εκείνων που έχουν ήδη βιώσει όλους τους τρόπους φροντίδας των φίλτρων:

 1. "Το μεταλλικό μου φίλτρο είναι μόνο στο πλυντήριο πιάτων. Πλένεται ιδανικά ».
 2. "Χρησιμοποιώ ένα φάρμακο για τους φούρνους. Διέσω το φίλτρο με ένα πινέλο, κρατήστε το για 20 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε, ξεπλύνετε και σκουπίστε. "
 3. "Έχω φθηνή κουκούλα Scarlett. Μία φορά το μήνα, τα φίλτρα μου είναι απαραίτητα, καθαρίζω τις εξόδους στην καμινάδα. Χρησιμοποιώ το σπρέι "Mr. Muscle". Δεν υπάρχει επικάλυψη λίπους στα έπιπλα ή στην οροφή. Νομίζω ότι τα πάντα επιλύονται από την αρμόδια φροντίδα, και όχι από το κόστος των κουκούλες ".
 4. "Ανακάλυψα ότι το φίλτρο ήταν τόσο φραγμένο ώστε να μην μπορούσε να βοηθήσει ο καθαρισμός και δεν υπήρχε πουθενά να αγοράσει ένα νέο. Ο σύζυγός της βρήκε μια διέξοδο: κόψτε από λεπτό αφρώδες ελαστικό ορθογώνιο 2 σε μέγεθος, rastolok κάρβουνο και τοποθετείται μεταξύ τους. Εξυπηρετεί ήδη ένα μήνα ».

Τώρα γνωρίζετε το κύριο θέμα των φίλτρων για κουκούλες κουζίνας και θα είστε σε θέση να επιλέξετε την πιο αποτελεσματική επιλογή για τον εαυτό σας.