Φίλτρα άνθρακα και λίπους για κουκούλες κουζίνας - καθαρισμός, έκπλυση και αντικατάσταση

Οι συσκευές εξαγωγής που είναι εγκατεστημένες πάνω από τη σόμπα είναι εξοπλισμένες με στοιχεία φίλτρου αέρα, τα οποία πρέπει να καθαρίζονται ή να αντικαθίστανται σε περίπτωση πλήρους μόλυνσης. Σκοπός της δημοσίευσης είναι να εξετάσει τα υπάρχοντα φίλτρα για κουκούλες, τις επιλογές για την εγκατάσταση τους σε ομπρέλες διαφόρων μοντέλων και τους τρόπους εξυπηρέτησης από τους ίδιους.

Ποικιλίες στοιχείων φίλτρου

Το πρώτο σχέδιο για την κουζίνα έγιναν χωρίς φίλτρα - τοποθετημένα μεταλλικά ομπρέλα εξοπλισμένη με αξονικό ανεμιστήρα συνδέεται με τον αέρα-εξαερισμού με ένα ορθογώνιο κανάλι. Με την απόσυρση της αιθάλης και λίπους στο εξωτερικό της συσκευής αντιμετωπίσει, αλλά την ίδια στιγμή που καλύπτεται με κολλητική λάσπη - συχνά έπρεπε να πλένετε τη συσκευή του σώματος, πτερωτή και γρίλια εισαγωγής αέρα.

Τα υπάρχοντα κρέμονται, τα νησιά και οι ενσωματωμένοι κουκούλες στερούνται αυτών των μειονεκτημάτων, διότι παρέχονται με φίλτρα διαφόρων τύπων:

 • λιπαρά εναλλάξιμα στοιχεία σε βάση ακρυλικού και χαρτιού.
 • λιπαντικά για τη συλλογή λίπους.
 • κασέτες από φυσίγγιο άνθρακα - φυσίγγια;
 • συνδυασμένα απορρίμματα.
Αριστερά - παραδοσιακή απορροφητική κουκούλα, μονάδα ανακυκλοφορίας δεξιά

Θυμηθείτε ότι υπάρχουν 2 τύποι κουζινών κουζίνας - ροή και ανακυκλοφορία. Ο πρώτος ρίχνει τον εισερχόμενο αέρα στον άξονα εξαερισμού ή κατευθείαν στο δρόμο, τα δεύτερα γίνονται χωρίς βρύση και κατευθύνουν την καθαρισμένη ροή πίσω στο δωμάτιο.

Ανάλογα με τον κατασκευαστή και το μοντέλο, ο απορροφητήρας παρέχεται με έναν ή δύο τύπους φίλτρων. Για παράδειγμα, τα περισσότερα ενσωματωμένα λεπτό κουκούλες είναι εξοπλισμένα με παγίδα μόνο λίπος και έκδοση ανακυκλοφορία νησί - άνθρακα και ένθετο λίπος. Ας εξετάσουμε κάθε είδος στοιχείων με περισσότερες λεπτομέρειες.

Φίλτρα - παγίδα λίπους

Αυτή η κατηγορία φίλτρων συσκευών κουζίνας χωρίζεται σε 3 ομάδες:

 • Επίπεδα είδη μίας χρήσης.
 • αλουμινένιο πλέγμα με μικρά κελιά, περικλειόμενο σε άκαμπτο πλαίσιο.
 • το ίδιο, από ανοξείδωτο χάλυβα.
Η αρχή του καθαρισμού σε ένα φίλτρο μίας χρήσης

Τα αντικαταστάσιμα προϊόντα μοιάζουν εξωτερικά με ένα λεπτό "χαλί" και χρησιμοποιούνται σε μικρές ενσωματωμένες κουκούλες σε διάφορα μεγέθη. Φίλτρο υλικό - χαρτί ή συνθετικές ίνες με ακρυλικό, μη υφασμένο ύφασμα ή συνθεπόνη. Η μέγιστη διάρκεια ζωής του στοιχείου είναι 3 μήνες, υπό τον όρο ότι η αναρρόφηση αέρα δεν λειτουργεί περισσότερο από 2 ώρες την ημέρα.

Σημαντική απόχρωση. Η αρχή της λειτουργίας των ανταλλακτικών φίλτρων βασίζεται στην απορρόφηση των λιπών και των σωματιδίων αιθάλης από συνθετικό ύφασμα. Ως εκ τούτου, ένας υψηλός βαθμός καθαρισμού της ροής αέρα που αναρροφάται από τον ανεμιστήρα.

Τα πλέγματα από ανοξείδωτο χάλυβα και αλουμίνιο κατασκευάζονται επίσης για το μέγεθος των οικιακών συσκευών, αλλά έχουν σχεδιαστεί για μακροχρόνια λειτουργία. Η αρχή της λειτουργίας είναι πολύ απλή: σταγονίδια λίπους και πτητικά σωματίδια διατηρούνται από τα μικρότερα κύτταρα πολλών πλεγμάτων που τοποθετούνται μέσα στο πλαίσιο.

Πλαίσιο λίπους πλαισίου από αλουμίνιο

Ας απαριθμήσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε ποικιλίας προϊόντων:

 1. Ένα φίλτρο λίπανσης μίας χρήσης για την εξαγωγή αέρα καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα, προστατεύει τα μέρη του ανεμιστήρα και τους αεραγωγούς από κολλώδεις αποθέσεις. Μειονέκτημα - μια φορά χρήση, το πλύσιμο και το στεγνό υλικό είναι άχρηστο, μόνο αντικατάσταση θα βοηθήσει. Η τιμή του καθαριστή εξαρτάται από το μέγεθος και κυμαίνεται μεταξύ 150... 700 τρίβει. (2,5... 12,2 eu).
 2. Τα εναλλάξιμα ένθετα είναι καθολικά, δηλαδή είναι κατάλληλα για όλες τις συσκευές αερισμού, όπου προβλέπεται η εγκατάσταση τέτοιων προϊόντων φιλτραρίσματος.
 3. Αλουμίνιο και δικτυωτό πλέγμα από ανοξείδωτο χάλυβα σχεδόν αιώνια, λιπαρής πλάκας μπορεί να καθαρίσει νερό πλύσεως με διαφορετικούς χημικούς παράγοντες (την τεχνολογία που περιγράφεται παρακάτω). Μια νέα παγίδα πλέγματος είναι πολύ πιο ακριβή από μια έκδοση αντικατάστασης - τουλάχιστον 2 φορές.
 4. Ένα σημαντικό μειονέκτημα των φίλτρων ματιών είναι ο μάλλον ακατέργαστος καθαρισμός του αέρα από επιβλαβείς αναθυμιάσεις. Κρίνοντας από τις αξιολογήσεις πραγματικών χρηστών, μετά από 1-2 έτη λειτουργίας, μία σταγόνα του λίπους καλύμματος του περιβλήματος του ανεμιστήρα, η εσωτερική κοιλότητα του κουκούλα και εξαερισμού κανάλι.
Ανοξείδωτα ένθετα - τα πιο ακριβά και ανθεκτικά προϊόντα

Λυρική απόκλιση. Η αναρρόφηση της οικιακής κουζίνας δεν είναι πανάκεια. Παρά τη συνεχή χρήση της κουκούλας, κίτρινες κηλίδες λίπους πέφτουν στους τοίχους και τις καμπίνες κοντά στη σόμπα. Ο λόγος είναι μια μεγάλη απόσταση από το άνοιγμα αναρρόφησης στα πιάτα με το φαγητό που μαγειρεύεται. Για την αποτελεσματική αφαίρεση της βλάβης, η ομπρέλα πρέπει να παραλειφθεί, αλλά στη συνέχεια γίνεται άβολο να μαγειρεύουμε. Είναι φυσικά αδύνατο να πιάσετε ατμό από ένα φούρνο εργασίας.

Κασσίτεροι άνθρακα

Το πρόβλημα των κασετών ρόφησης άνθρακα διαφέρει ριζικά από το σκοπό των φίλτρων λίπους. Οι κόκκοι ενεργού άνθρακα που τοποθετούνται μέσα στο πλαστικό φυσίγγιο καθαρίζουν τη ροή αέρα από επιβλαβείς αναθυμιάσεις και μικροσκοπικά σωματίδια. Στην πράξη αυτό σημαίνει τα εξής:

 • Το φίλτρο άνθρακα για το τράβηγμα είναι ικανό να καθαρίσει τον αέρα των μυρωδιών των τροφίμων και των εκπληρωμένων αερίων.
 • η μάζα αέρα που έχει υποστεί επεξεργασία με απορροφητικό μπορεί να διοχετευθεί πίσω στο δωμάτιο.
 • η μολυσμένη σκόνη ή κόκκοι άνθρακα δεν μπορούν να ξεπλυθούν με νερό και έτσι να αποκατασταθεί η δυνατότητα συντήρησης του στοιχείου, η αναλωμένη κασέτα πρέπει να αντικατασταθεί.
 • Τα φυσίγγια χρησιμοποιούνται σε όλες τις νησιωτικές εξατμίσεις χωρίς εξαερισμό (ανακύκλωση).
 • σε συσκευές εξάτμισης με άμεση ροή, τα ένθετα άνθρακα χρησιμοποιούνται ως το δεύτερο στάδιο - καθαρισμός του αέρα.

Ιστορικό υπόβαθρο. Στις πρώτες μάσκες αερίου που κατασκευάστηκαν στην ΕΣΣΔ, χρησιμοποιήθηκαν επίσης δεξαμενές καθαρισμού γεμάτες με σκόνη ενεργού άνθρακα. Σκοπός - η σύλληψη χημικών παραγόντων - αέρια και σταγονίδια υγρού.

Στρογγυλές κασέτες εισάγονται στο περίβλημα του ανεμιστήρα

Τα φίλτρα που είναι γεμάτα με απορροφητικό υλικό παράγονται με τη μορφή πλαστικών κασετών μίας χρήσης και επίπεδων "στρώσεων". Ανάλογα με το μοντέλο του συστήματος εξάτμισης, χρησιμοποιούνται κασέτες ορθογωνίου ή κυκλικού σχήματος με μια οπή στο κέντρο.

Η μέγιστη περίοδος λειτουργίας του στοιχείου άνθρακα είναι 6 μήνες. Με έντονη και συχνή μαγειρική, η περίοδος αυτή μειώνεται κατά το ήμισυ. Κόστος των προϊόντων - από 190 ρούβλια. (μάρκα Gefest) σε 2000 ρούβλια. (Rainford). Υπάρχουν επίσης πιο ακριβά δείγματα, για παράδειγμα, Faber 112 Fabula για 12,5 χιλιάδες ρούβλια.

Φυσίγγια ορθογώνιου σχήματος τοποθετούνται μέσα στο άνοιγμα εργασίας της ομπρέλας

Συμβούλιο. Ο πρώτος εχθρός του απορροφητικού φίλτρου είναι η υγρασία που περιέχεται στον αέρα εισαγωγής. Αν θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της κασέτας άνθρακα - μετά το μαγείρεμα, αερίστε την κουζίνα και αφήστε τον ανεμιστήρα εξαγωγής για 10-15 λεπτά για να στεγνώσει.

Συνδυασμένα ένθετα

Ένα προϊόν φιλτραρίσματος αυτού του τύπου είναι ένα επίπεδο στρώμα δύο επιπέδων - ένα "χαλί" γεμάτο με μια συνθετική ίνα και κόκκοι ενεργού άνθρακα - ένα ροφητικό. Η συνθενόνη βρίσκεται από κάτω και απορροφά το λίπος, το ανώτερο στρώμα άνθρακα απενεργοποιεί τις ακαθαρσίες των επιβλαβών αερίων.

Η συσκευή ενός συνδυασμένου φίλτρου δύο επιπέδων

Γενικά ένθετα - μίας χρήσης, κατάλληλα για κουκούλες, σχεδιασμένα για επίπεδα αντικαταστάσιμα φίλτρα. Εργασία - όχι περισσότερο από 3 μήνες με καθημερινή χρήση, η τιμή είναι περίπου 30-40% υψηλότερη από το κόστος των παγίδων λίπους υφασμάτων μονής στοιβάδας. Παράδειγμα: ένα προϊόν που μετρά 47 x 57 cm από τον κατασκευαστή Filtero κοστίζει 690 ρούβλια. (12 cu. E.), Το εμπορικό σήμα Top House - 490 ρούβλια. (8.5 κ.εκ.).

Οδηγίες αντικατάστασης

Όπως ανακαλύψαμε παραπάνω, τα απορρίμματα λίπους, τα συνδυασμένα και οι κασέτες άνθρακα δεν μπορούν να αναγεννηθούν με πλύσιμο ή έκπλυση. Το μολυσμένο στοιχείο πρέπει να αντικατασταθεί εάν εντοπιστούν τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • άλλαξε το χρώμα της ετικέτας δείκτη ή την επιγραφή στο λιπαρό λεπτό φίλτρο που εφαρμόζει ο κατασκευαστής (συνήθως γίνεται κόκκινο).
 • το βύθισμα μειώθηκε σημαντικά, ο θόρυβος του ανεμιστήρα αυξήθηκε αισθητά.
 • η ζωή του φυσίγγου άνθρακα έχει λήξει.
 • οι εξατμίσεις ορισμένων σημάτων είναι εφοδιασμένες με αισθητήρες διαφορικής πίεσης, γεγονός που υποδηλώνει πλήρη απόφραξη του υφάσματος φίλτρου ή της κασέτας άνθρακα.
Για να αφαιρέσετε το εξωτερικό ένθετο λίπους, αρκεί να ξεκλειδώσετε τα 2 μάνδαλα που έχουν τοποθετηθεί στις άκρες (σε ορισμένα μοντέλα χρησιμοποιείται ένα μάνδαλο)

Προσπάθειες για να πλύνετε ένα σφυρήλατο φίλτρο μιας χρήσης, βέβαια, αναλήφθηκαν από πολλούς χρήστες. Το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, απομακρύνοντας πλήρως το απορροφημένο λίπος από το εσωτερικό δεν είναι ρεαλιστικό. Το πλυμένο συνθετικό υλικό πληρώσεως σφραγίζει και πάλι.

Πρώτα πρέπει να αγοράσετε ένα στοιχείο καθαρισμού του αέρα για μια συγκεκριμένη κουκούλα. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε τις πρωτότυπες λεπτομέρειες της ίδιας μάρκας με τις οικιακές σας συσκευές. Σε άλλες περιπτώσεις, ο παραγωγός δεν διαδραματίζει ειδικό ρόλο. Αν δεν βρήκατε το προϊόν του απαιτούμενου μεγέθους, πάρτε ένα καθολικό φίλτρο απορρόφησης λίπους - ταιριάζει στις περισσότερες συσκευές εξαγωγής.

Το καθολικό πλέγμα αλουμινίου μπορεί να κοπεί στο επιθυμητό μέγεθος και να τοποθετηθεί σε ένα παλιό πλαίσιο

Πώς να αφαιρέσετε και να εγκαταστήσετε ένα νέο φίλτρο που συλλαμβάνει το λίπος:

 1. Αποσυνδέστε τη συσκευή από το ηλεκτρικό δίκτυο οικιακής χρήσης τραβώντας το φις από την πρίζα. Οι προφυλάξεις είναι περιττές - κατά τη διαδικασία αποσυναρμολόγησης ορισμένων μοντέλων, μπορείτε να αγγίξετε τυχαία το κουμπί εκκίνησης του ανεμιστήρα.
 2. Ο ενσωματωμένος πίνακας εκτείνεται μέχρι το τέλος.
 3. Από το κάτω μέρος, εντοπίστε τα μάνδαλα ή τα πλαστικά κλιπ που συγκρατούν το πλαίσιο με το ένθετο φίλτρου. Ξεκλειδώστε τα και αφαιρέστε το τμήμα.
 4. Αποσυνδέστε το χρησιμοποιημένο φίλτρο και εγκαταστήστε ένα νέο. Το πλαίσιο θα πρέπει να καθαριστεί με την βοήθεια της κουζίνας και να στεγνώσει. Δείτε τη διαδικασία για την αντικατάσταση του βίντεο:

Οι κασέτες που είναι γεμάτες με ενεργό άνθρακα βρίσκονται συνήθως πίσω από την παγίδα λίπους. Για να φτάσετε στο φίλτρο άνθρακα, ο τελευταίος πρέπει να αποσυναρμολογηθεί. Η ίδια η κασέτα είναι στερεωμένη με σταθεροποιητές ή βίδα κάτω από ένα κατσαβίδι Phillips.

Πριν από τη συντήρηση της τοίχου, βγάλτε την πρόσοψη. Πώς να εγκαταστήσετε ένα φίλτρο άνθρακα σε μια παρόμοια οικιακή συσκευή, που εμφανίζεται σε ένα σύντομο βίντεο:

Πώς να καθαρίσετε ένα πλέγμα λιπαρών μετάλλων

Για την απόπλυση λιπαντικού και αιθάλης από φίλτρα ματιών, κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα ή αλουμίνιο, συνιστάται τουλάχιστον 1 φορά ανά μήνα. Η ιδανική επιλογή - εβδομαδιαία πλύση, τότε η σχάρα δεν έχει χρόνο για να επικαλυφθεί και να καθαριστεί εύκολα.

Ο απλούστερος τρόπος για να αφαιρέσετε τις αποθέσεις, που συνιστώνται από τους κατασκευαστές, είναι να αφαιρέσετε και να τοποθετήσετε το πλέγμα στο πλυντήριο πιάτων. Η επιλογή δεν είναι κατάλληλη σε περίπτωση βαριάς ρύπανσης και το πλυντήριο πιάτων δεν βρίσκεται σε κάθε σπίτι.

Για το πλύσιμο των σχάρων, χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε οικιακά προϊόντα σε αλκαλική βάση, διαλύοντας λίπη:

 • σόδα κανονικό φαγητό?
 • οικιακό σαπούνι.
 • gel, σχεδιασμένο για πλύσιμο πιάτων και ειδών υγιεινής.
 • καθαριστικά υγρά για φούρνους, ηλεκτρικές κουζίνες αερίου και ηλεκτρικής κουζίνας (μερικές πωλούνται σε συσκευασία με ψεκαστήρα).

Συμβούλιο. Σε ιδιαίτερα παραμελημένες περιπτώσεις, όταν η κουκούλα δεν έχει πλυθεί για χρόνια, αυτά τα χημικά δεν θα βοηθήσουν. Αγορά σκόνη ή γέλη για το κόψιμο απόφραξη σωλήνων αποχέτευσης όπως «mole» ή καυστικό γλάστρες καπνού καθαρισμού γέλης με (π.χ., «Milam»). Να φοράτε πάντα λαστιχένια γάντια!

Με ελάχιστη ρύπανση δεν έχει νόημα να αγοράζετε οικιακά χημικά προϊόντα - απλά πλένετε το πλέγμα με σόδα. Πώς να καθαρίσετε ένα μεταλλικό φίλτρο με αυτόν τον τρόπο:

 1. Αφαιρέστε τη βρώμικη μάσκα και τοποθετήστε την σε ένα μεγάλο δοχείο σιδήρου.
 2. Προετοιμάστε ένα διάλυμα πλύσης που αποτελείται από 3-5 λίτρα νερού και 1-2 σάκους σόδα. Γεμίστε το υγρό σε ένα μπολ με μια σχάρα.
 3. Ζεσταίνετε το δοχείο στη σόμπα και το βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά. Αν η βρωμιά δεν βγει, συνεχίστε να βράζει. Αφού ξεπλύνετε και στεγνώσετε το φίλτρο, αντικαταστήστε το.

Ένα σημαντικό σημείο. Πριν από την εγκατάσταση του καθαρισμένου πλέγματος, επιθεωρήστε προσεκτικά την εσωτερική κοιλότητα του καλύμματος και το περίβλημα του ανεμιστήρα - είναι πιθανό να υπάρχουν σταγόνες λίπους στις επιφάνειες. Ο λόγος που αναφέρθηκε παραπάνω - τα στοιχεία ματιών δεν καθυστερούν το 100% των ατμών. Είναι καλύτερα να αφαιρέσετε την επιδρομή αμέσως - μετά τη συσσώρευση είναι πολύ πιο δύσκολο να καθαριστεί.

Τα πηκτώματα και τα ειδικά υγρά καθαρισμού χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Τυπικά, ο παράγοντας εφαρμόζεται σε ένα πλέγμα φίλτρου και διατηρείται για συγκεκριμένο χρόνο. Δεν τραυματίζεται να τρίβετε επιπλέον τα πλέγματα με μια άκαμπτη πλαστική βούρτσα ή βούρτσα, στη συνέχεια να τα πλένετε με τρεχούμενο νερό και να τα στεγνώνετε. Η τεχνολογία της χρήσης διαφόρων μέσων εμφανίζεται στο επόμενο βίντεο:

Εν κατακλείδι, ένα συμβούλιο για τον εκσυγχρονισμό της σχάρας

Ο σκοπός της βελτίωσης είναι να απαλλαγούμε από τους καπνούς που εγκαθίστανται μέσα στην κουκούλα και τις λεπτομέρειες της μονάδας ανεμιστήρα. Από κλάσμα ανοξείδωτο πλέγμα περνάει λιπαρά σταγονίδια, είναι να οριστικοποιήσει - στερεώσει το εσωτερικό στρώμα από συνθετικές ίνες - syntepon ράβδος ή ένα λεπτό ελαστικό αφρό.

Το υλικό στερεώνεται με ένα λεπτό σύρμα και μετά τη μόλυνση αλλάζει σαν ένα μόνο φίλτρο. Είναι σημαντικό οι ίνες να αφήνονται ελεύθερα στον αέρα και να μην δημιουργούν αεροδυναμική οπισθέλκουσα, αυξάνοντας το φορτίο στον ανεμιστήρα. Πώς να πραγματοποιήσετε αναβάθμιση, δείτε το τελευταίο βίντεο:

Πώς να αγοράσετε ένα φίλτρο ξυλάνθρακα για κουκούλες κουζίνας - απαντήσεις σε ερωτήσεις

Στην κουζίνα μαγειρεύουμε καθημερινά. Εάν μπορείτε να αερίσετε το δωμάτιο με τη βοήθεια ενός ανοιχτού παραθύρου το καλοκαίρι, τότε το χειμώνα αφαιρέστε τις μυρωδιές, λίπος, καίγεται θα βοηθήσει μια ποιότητα ενσωματωμένη κουκούλα με ένα φίλτρο ξυλάνθρακα.

Οι ενσωματωμένοι κουκούλες έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

 • δεν απαιτούν σύνδεση με το σύστημα εξαερισμού,
 • συμπαγές, επειδή δεν χρειάζονται μεγάλο θόλο και μια τρύπα κάτω από το σωλήνα για την εκτροπή του αέρα,
 • το φίλτρο είναι εύκολο να αντικατασταθεί με το χέρι,
 • απλά και γρήγορα τοποθετημένα σε συνδετήρες.

Στον εξολκέα με ένα φίλτρο άνθρακα χωρίς βρύση, παρέχεται ένα στοιχείο άνθρακα κασέτας, το οποίο παρουσιάζεται με τη μορφή κασέτας διαφορετικών σχημάτων. Στο περίβλημα της κασέτας τοποθετείται σκόνη άνθρακα ή μικρά κοκκία.

Τα φίλτρα άνθρακα χρησιμοποιούνται για καθαρισμό και αφαίρεση οσμών.

Η συσκευή διαρκεί περίπου τρεις έως τέσσερις μήνες. Ορισμένα μοντέλα κουκούλας είναι εξοπλισμένα με έναν δείκτη ρύπανσης, ο οποίος δηλώνει την ανάγκη αντικατάστασης.

Πού είναι το φίλτρο άνθρακα στην κουκούλα

Τα στοιχεία άνθρακα στην τεχνική χωρίς εξαγωγή αέρα τοποθετούνται αμέσως πίσω από τα φίλτρα λίπους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πρώτα πρέπει να καθαρίσετε τον αέρα των σωματιδίων λίπους, και μόνο τότε από οσμές και άλλες προσμείξεις. Έτσι, εκτελείται πολύπλοκος καθαρισμός.

Πριν αντικαταστήσετε το φίλτρο άνθρακα στην κουκούλα, διαβάστε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Συνήθως, η αντικατάσταση χρειάζεται μία φορά σε 3-4 μήνες, αλλά σε ορισμένα μοντέλα εκχυλισμάτων αρκεί να το κάνετε αυτό μία φορά το χρόνο. Είναι επίσης απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η ένταση της χρήσης του εξοπλισμού, το επίπεδο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

 1. Για αντικατάσταση, είναι απαραίτητο να απενεργοποιήσετε τη συσκευή από την πρίζα και να αφαιρέσετε τη μάσκα εισαγωγής αέρα.
 2. Το επόμενο βήμα είναι να αφαιρέσετε το στοιχείο λίπους και να αφαιρέσετε την κασέτα φίλτρου από την υποδοχή.
 3. Παραμένει για να αφαιρέσετε το μολυσμένο στοιχείο άνθρακα και αντικαταστήστε το με ένα νέο.

Εάν δείτε ότι το σώμα του φίλτρου άνθρακα μπορεί να ανοίξει, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αλλάξετε με το χέρι το περιεχόμενό του, δηλαδή να γεμίσουν φρέσκους κόκκους ενεργού άνθρακα.

Πώς να εγκαταστήσετε φίλτρα άνθρακα στην κουκούλα

Όλα τα στοιχεία άνθρακα είναι μιας χρήσης και μπορούν να παραδοθούν με κουκούλα ή να αγοραστούν ξεχωριστά.

Η διαδικασία εγκατάστασης του φίλτρου άνθρακα είναι παρόμοια με το κύκλωμα αντικατάστασης. Για όσους δεν γνωρίζουν, πώς να τραβήξετε το φίλτρο από την κουκούλα, Αξίζει να ακολουθήσετε τον παρακάτω αλγόριθμο.

Πώς να αντικαταστήσετε το φίλτρο άνθρακα στην κουκούλα

 1. Το πρώτο βήμα είναι να αποσυνδέσετε την κουκούλα από το ηλεκτρικό δίκτυο για να αποφύγετε την τυχαία εκκίνηση του κινητήρα.
 2. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το στοιχείο αντι-γράσου και να πάρετε την κασέτα, η οποία προορίζεται για τον καθαριστή άνθρακα. Τοποθετήστε την κασέτα κάρβουνου στα στηρίγματα μέχρι να κάνει κλικ.
 3. Στη συνέχεια, αντικαταστήστε το στοιχείο αντι-γράσου.
 4. Θα χρειαστεί να συνδέσετε τη συσκευή στο δίκτυο και να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί σωστά χωρίς θόρυβο και κραδασμούς.

Έτσι, η εγκατάσταση ενός φίλτρου άνθρακα στην κουκούλα δεν είναι εύκολο έργο, είναι πολύ πιθανό να το αντιμετωπίσετε χωρίς τη βοήθεια ειδικών.

Προκειμένου η τεχνολογία να λειτουργεί σωστά, αξίζει να μεριμνήσετε για την κατάλληλη φροντίδα. Για να το κάνετε αυτό, μην ξεχνάτε τον καθαρισμό του στοιχείου συλλογής λίπους και την έγκαιρη αντικατάσταση του άνθρακα.

Για να ξεπλύνετε το φίλτρο λίπους, είναι απαραίτητο:

 • αφαιρέστε το από τον εξοπλισμό και τοποθετήστε το σε μια λεκάνη ή ένα μπάνιο,
 • ρίξτε το με απορρυπαντικό και καθαρίστε με βούρτσα, ζεστάνετε με βραστό νερό,
 • αν καθαριστεί με ένα απορρυπαντικό δεν λειτούργησε, χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα σόδα και σαπούνι πλύσης, εμποτίζοντας το φίλτρο μέσα σε αυτό για 3-4 ώρες.

Μετά την ξήρανση, το λίπος μπορεί να αντικατασταθεί.

Υπάρχει ένα καθολικό φίλτρο για την εξόρυξη άνθρακα

Σήμερα, τα καθολικά στοιχεία άνθρακα είναι αρκετά δημοφιλή, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σχεδόν όλους τους τύπους κουκούλας στη λειτουργία ανακυκλοφορίας, δηλαδή όταν δεν πραγματοποιείται η σύνδεση με τον εξαερισμό.

Πολλοί άνθρωποι αγοράζουν καθολικά φίλτρα άνθρακα για την κουκούλα Elikor από μη υφασμένο ύφασμα - πολυεστέρα. Το ύφασμα εμποτίζεται με ενεργό άνθρακα και απορροφά οσμές και λίπος καλά. Τα φίλτρα αυτού του κατασκευαστή είναι οικονομικά προσιτά και κατάλληλα σε περιπτώσεις όπου η κουκούλα δεν χρησιμοποιείται συχνά.

Τι είναι ένα καλύτερο φίλτρο άνθρακα ή λίπους για σχεδίαση;

Συχνά, οι απορροφητήρες αέρα κοστίζουν μόνο ένα φίλτρο - λίπος, αλλά για τον απόλυτο καθαρισμό του αέρα, συνιστάται ακόμη η εγκατάσταση φίλτρου άνθρακα. Ποια είναι τα διαφορετικά μεταξύ τους;

Το λίπος εκτελεί τραχύ καθαρισμό, σχεδιασμένο να κρατά μεγάλα σωματίδια λίπους, αιθάλη, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στις λεπίδες του κινητήρα. Επίσης, το γράσο προστατεύει τα εσωτερικά τοιχώματα από τους ατμούς του πετρελαίου. Απορροφήστε στο 96% σωματίδια λίπους και δυσάρεστες οσμές.

Ο άνθρακας είναι επίσης σχεδιασμένος για λεπτό καθαρισμό, όχι τυχαία ονομάζεται αντι-μυρωδιά ή απορρόφηση. Απορροφήστε αέρια, επιβλαβείς ακαθαρσίες ατμού, οσμές.

Οι λιπαρές μίας χρήσεις είναι κατασκευασμένες από συνθετικές ίνες, για παράδειγμα, από ακρυλικό, σιντόνιο, μη υφασμένο ύφασμα. Χρησιμοποιείται σε φθηνές κουκούλες. Δεν μπορούν να καθαριστούν, επομένως χρειάζονται αντικατάσταση.

Επαναχρησιμοποιήσιμα είναι από μέταλλο και πλέγμα πλέγματος - συμμετρικά ή ασύμμετρα. Για την παραγωγή χρησιμοποιήστε ανοξείδωτο χάλυβα ή γαλβανισμένο χάλυβα με προστατευτικό στρώμα έναντι οξείδωσης. Πιο πρακτικά επαναχρησιμοποιούμενα, είναι εύκολο να πλυθούν με το χέρι ή με πλυντήριο πιάτων. Χρησιμοποιείται σε πιο ακριβά κουκούλες.

 • Εξετάστε διάφορα μοντέλα φίλτρων λίπους στην αγορά.

Η Lissant-South παράγει εκδόσεις κασέτας κατάλληλες για χρήση σε θερμοκρασίες έως + 70 ° C. Δεν είναι πτυσσόμενα, είναι κατασκευασμένα από γαλβανισμένο ή ανοξείδωτο χάλυβα πάχους 0,5 mm. Το στοιχείο φίλτρου έχει πέντε πλάκες.

Ο παραγωγός Rowen προσφέρει στους πελάτες του μια ολόκληρη προκατασκευασμένη δομή από ανοξείδωτο χάλυβα ή γαλβανισμένο χάλυβα που μπορεί να αντέξει θερμοκρασίες έως + 80 ° C. Το στοιχείο φίλτρου έχει τρία ή πέντε πλάκες.

Κατασκευαστής Titanium παράγει επιλογές από ανοξείδωτο χάλυβα με πάχος 0,5 mm και θερμοκρασία εργασίας μέσου έως + 70 ° C.

 • Όλα τα φίλτρα άνθρακα είναι διαθέσιμα. Ο βαθμός πλήρωσης μπορεί να είναι διαφορετικός. Όσο παχύτερο είναι ο άνθρακας, τόσο χαμηλότερη είναι η απόδοση. Το σχήμα μπορεί να είναι στρογγυλό, ορθογώνιο, κοίλο, επίπεδο. Το σώμα είναι συνήθως κατασκευασμένο από πλαστικό.

Οι αγοραστές μπορούν να παραγγείλουν ένα στοιχείο άνθρακα με το σωστό μέγεθος ή να αγοράσουν ένα τυποποιημένο.

Η ποικιλία των κουκούλες με ένα στοιχείο άνθρακα είναι πολύ μεγάλη. Έτσι, η δημοτικότητα του φίλτρα άνθρακα για την κουκούλα Hansa, Gorenje, Krona, Electrolux.

Είναι αδύνατο να απαντηθεί χωρίς αμφιβολία το ερώτημα ποιο είναι το καλύτερο, καθώς είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα. Στην περίπτωση αυτή, θα παρέχεται υψηλής ποιότητας και πλήρους καθαρισμού του αέρα.

Πού να αγοράσετε ένα φίλτρο άνθρακα για εξαγωγή - μια επισκόπηση των κατασκευαστών

Ας εξετάσουμε διαφορετικές παραλλαγές κουκούλες με συστήματα καθαρισμού άνθρακα από δημοφιλείς κατασκευαστές.

 • Η ιταλική εταιρεία "Elica" παράγει αιχμηρά γωνιακά, τοίχου και ενσωματωμένα μοντέλα. Διακρίνονται από χαμηλό επίπεδο θορύβου, απλή εγκατάσταση, πρωτότυπο σχέδιο. Ο έλεγχος μπορεί να είναι είτε ένα κουμπί είτε ένα άγγιγμα. Το κόστος του εξοπλισμού ξεκινά από 28.000 ρούβλια και η τιμή των φίλτρων ξεκινά από 1.000 ρούβλια.
 • Η εταιρία από την Ισπανία "Cata" παράγει κουκούλες με συστήματα ελέγχου push-and-slider. Η τεχνική είναι αθόρυβη, απλά τοποθετημένη. Το κόστος του εξοπλισμού είναι αρκετά δημοκρατικό και ξεκινάει από 3.000 ρούβλια. Το κόστος των φίλτρων άνθρακα ξεκινά από 400 ρούβλια.
 • Τα προϊόντα της μάρκας Hansa αξίζει να θεωρηθούν ως ένα από τα καλύτερα στην αγορά. Η τεχνική είναι οικονομική, εύκολη στη χρήση και συγχρόνως ανέξοδη. Φίλτρα «Hansa» πωλούνται σε τιμή 2 900 ρούβλια.
 • Η εταιρεία "Gorenje" παράγει ενσωματωμένα και αναρτημένα μοντέλα εξοπλισμένα με φίλτρο μετάλλου και άνθρακα. Διαφέρουν στην οικονομική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Για τον δικό τους εξοπλισμό παρουσιάζονται επίσης στοιχεία άνθρακα, τα οποία επιλέγονται ανάλογα με το μέγεθος του συγκεκριμένου μοντέλου.

Τα φίλτρα άνθρακα για τις κουκούλες Krone χρησιμοποιούνται σε εξοπλισμό σε δύο τρόπους: αερισμός και ανακυκλοφορία. Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα κουκούλες σε διαφορετικές κατηγορίες τιμών.

Εάν η κουκούλα σας δεν διαθέτει ενσωματωμένο φίλτρο ή αν θέλετε να αγοράσετε ένα νέο για αντικατάσταση, θα πρέπει να προσέξετε Φίλτρο Jet για την εξαγωγή αέρα Jet. Ο πορτογαλικός κατασκευαστής παράγει ποιοτικά αξεσουάρ και αναλώσιμα με την ανάγκη αντικατάστασής του κάθε έξι μήνες.

Τα φίλτρα άνθρακα για απορροφητήρες Foil παράγονται στη ρωσική επιχείρηση "Folter". Αυτός είναι ένας από τους ηγέτες μεταξύ των εγχώριων εταιρειών που παράγουν συλλέκτες σκόνης και φίλτρα τόσο για οικιακές όσο και για βιομηχανικές εφαρμογές.

Οι κινέζοι κατασκευαστές δεν παραμένουν πίσω από τους ρώσους και ευρωπαίους ανταγωνιστές και εάν είναι επιθυμητό, ​​μπορείτε να αγοράσετε στοιχεία της εταιρείας Shindo, τα οποία είναι εύχρηστα για διαφορετικές μάρκες εξοπλισμού.

Φίλτρο άνθρακα για σχεδίαση: ποικιλίες + συσκευή και αρχή λειτουργίας

Πριν από την απόκτηση απορροφητήρα ανακύκλωσης, πρέπει να καταλάβετε ότι για τη σωστή λειτουργία του, θα πρέπει να περάσετε χρόνο σε αφαιρούμενα υλικά κατά διαστήματα. Πιο συγκεκριμένα, μόνο ένα αναλώσιμο είναι ένα φίλτρο άνθρακα για το σχέδιο, το οποίο απομακρύνει τις δυσάρεστες οσμές στην κουζίνα και προστατεύει τον κινητήρα από τη μόλυνση.

Ας δούμε ποια είναι τα φίλτρα και πόσο συχνά πρέπει να αλλάξουν.

Πλεονεκτήματα του απορροφητήρα ανακύκλωσης

Τα φίλτρα άνθρακα είναι ένα υποχρεωτικό στοιχείο όχι για όλους τους τύπους κουκούλας, αλλά μόνο για ανακυκλοφορία, οπότε ας θυμηθούμε για τους εκκινητές τι είδους συσκευές είναι διαθέσιμες για τον καθαρισμό του αέρα στην κουζίνα.

Τύποι κουκούλες για κουζίνα

Με τον τρόπο της ροής του αέρα όλες οι κουκούλες μπορούν να χωριστούν σε τρεις κατηγορίες:

 • ροή?
 • κυκλοφορία (ανακύκλωση);
 • σε συνδυασμό.

Συσκευές της πρώτης κατηγορίας συνδέονται με τον αεραγωγό μέσω ενός άκαμπτου ή εύκαμπτου αγωγού.

Ο αέρας που περιέχει αέρια μαγειρέματος έρχεται στην κουκούλα και έπειτα στον εξαερισμό. Οι συσκευές ροής είναι επίσης εξοπλισμένες με φίλτρα, αλλά έχουν μια ελαφρώς διαφορετική λειτουργία - για να προστατεύσουν τον κινητήρα από επιθετικό περιβάλλον.

Οι συσκευές ανακύκλωσης δεν χρειάζονται αγωγούς αέρα.

Η ροή αέρα στο μοντέλο κυκλοφορίας προέρχεται από την πλάκα στο εσωτερικό του περιβλήματος, διέρχεται από 2 στάδια καθαρισμού (2 τύποι φίλτρου - αντι-γράσο και άνθρακα) και στη συνέχεια επιστρέφει ξανά στον χώρο της κουζίνας.

Σε συνδυασμένα μοντέλα, η λειτουργία ανακυκλοφορίας είναι προαιρετική. Δηλαδή, μπορείτε να εισάγετε φίλτρα άνθρακα και να ξεκινήσετε τη λειτουργία ανακύκλωσης και μπορείτε να συνδέσετε τον αγωγό και να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία ροής.

Τι είναι οι καλές συσκευές κυκλοφορίας

Αμέσως τίθεται το ερώτημα: γιατί να αγοράσετε μια κουκούλα με φίλτρα (που είναι επιπλέον δαπάνες), όταν μπορείτε απλά να εγκαταστήσετε ένα μοντέλο με αεραγωγό που δεν απαιτεί ετήσιες επενδύσεις; Στην πραγματικότητα, οι απορροφητήρες ανακύκλωσης είναι πολύ δημοφιλείς λόγω των ακόλουθων πλεονεκτημάτων:

 • Αυτονομία. Η συσκευή δεν απαιτεί λειτουργία συστήματος εξαερισμού. Εάν η έξοδος στον άξονα εξαερισμού βρίσκεται στην απέναντι γωνία, δεν μπορείτε να τοποθετήσετε τα μυαλά σας στη συσκευή αεραγωγού, αλλά απλά να εγκαταστήσετε το μοντέλο με ένα φίλτρο άνθρακα.
 • Συμπαγή. Η γάστρα καταλαμβάνει ένα ελάχιστο χρήσιμο χώρο πάνω από τη σόμπα και το "λειτουργικό" μέρος της χωράει εύκολα σε ένα μικρό ντουλάπι. Στα ολισθητήρες, η επιφάνεια δεν προεξέχει πέρα ​​από το περίβλημα μέχρι να έρθει η ώρα να ενεργοποιηθεί η συσκευή πιέζοντας το πλαίσιο πάνω από την πλάκα.
 • Διατήρηση της θερμότητας. Το χειμώνα, όταν η θερμοκρασία στο δρόμο είναι κάτω από το μηδέν, ο συχνός αερισμός απειλεί να χάσει τη θερμότητα στο διαμέρισμα. Όταν χρησιμοποιείτε απορροφητήρες με φίλτρα, δεν χρειάζεται να ανοίξετε το παράθυρο εξαερισμού (σε αντίθεση με τα μοντέλα ροής για τα οποία απαιτείται ροή αέρα).
 • Εύκολη εγκατάσταση. Η κουκούλα εισάγεται σε ένα ντουλάπι που αναρτάται από μια σόμπα ή απλά στερεώνεται σε έναν τοίχο. Ούτε ο αγωγός αέρα ούτε οι αναρτημένες δομές για την καμουφλάζ του δεν χρειάζονται.
 • Εύκολη φροντίδα. Για τη λειτουργικότητα της συσκευής δεν υπέστη, πρέπει να αλλάξετε τα φίλτρα άνθρακα εγκαίρως και να καθαρίζετε περιοδικά το αντι-λίπος.

Το κόστος των μοντέλων ανακύκλωσης μπορεί επίσης να αποδοθεί στα πλεονεκτήματα, καθώς ταιριάζει στο πλαίσιο ενός μέτριου προϋπολογισμού - κατά μέσο όρο 2200 ρούβλια. έως 5000 ρούβλια. Επιπλέον, περίπου μία φορά κάθε έξι μήνες, θα πρέπει να αγοράσετε ένα φίλτρο άνθρακα για την κουκούλα κουζίνας, το οποίο θα κοστίσει 350-900 ρούβλια.

Τα δευτερόλεπτα θεωρούν ανεπαρκή απόδοση και την ανάγκη αλλαγής φίλτρων, αλλά τα πάντα είναι σχετικά.

Η αρχή σχεδιασμού και λειτουργίας του φίλτρου άνθρακα

Η εμφάνιση του φίλτρου μπορεί να είναι διαφορετική, καθώς είναι κατασκευασμένη είτε από πλαστικό είτε από συνθετικό ύφασμα. Στην πρώτη περίπτωση, είναι μια πλαστική κασέτα στρογγυλής ή ορθογώνιας μορφής, γεμισμένη με ενεργό άνθρακα με τη μορφή σκόνης ή κόκκων, στο δεύτερο - ένα πυκνό κομμάτι υλικού εμποτισμένο με τον ίδιο ενεργό άνθρακα.

Μερικές φορές αυτοί οι δύο τύποι συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια αποτελεσματικότερη προστασία έναντι των θερμών ατμών και των ακαθαρσιών που περνούν μέσα από αυτά.

Τα φίλτρα άνθρακα δεν χρειάζεται να συγχέονται με το αντι-γράσο, το οποίο είναι μεταλλικό πλέγμα ή μάσκα και είναι το πρώτο στάδιο προστασίας. Σωματίδια λίπους και ουσιών κατακάθονται στο φράγμα κατά του λίπους - αυτό είναι ένα είδος χονδροειδούς φίλτρου. Δεν κρατάει μυρωδιές. Ένα φίλτρο ξυλάνθρακα περνά μέσα από τον εαυτό του ήδη καθαρισμένο από το λίπος του αέρα, και αυτό είναι, απλά εξαλείφει τις δυσάρεστες και σκληρές γεύσεις του μαγειρέματος.

Όταν επιλέγετε μπλοκ αντικατάστασης για κουκούλες, θα πρέπει να καθοδηγείτε από τις συστάσεις του κατασκευαστή. Το γεγονός είναι ότι για να αυξηθεί η ζήτηση για προϊόντα, τα περισσότερα φυσίγγια και κασέτες φίλτρων έχουν καθολικό χαρακτήρα, δηλαδή δεν είναι κατάλληλα για ένα συγκεκριμένο μοντέλο, αλλά για πολλά (ο κατάλογος μπορεί να είναι μέχρι 20 ονόματα).

Από τη διαθεσιμότητα των αναλωσίμων από τον πωλητή θα πρέπει να ρωτήσετε πριν αγοράσετε μια κουκούλα, διαφορετικά θα συναντήσετε σύντομα μια δυσάρεστη κατάσταση. Σε έξι μήνες (ή 3-4 μήνες - η περίοδος καθορίζεται στις οδηγίες) θα θελήσετε να αγοράσετε κασέτες αντικατάστασης και δεν θα μπορείτε να τις βρείτε σε ελεύθερη πώληση. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα τελευταία μοντέλα που μόλις εμφανίστηκαν στην αγορά. Αν το πρόβλημα έχει ήδη συμβεί, προσπαθήστε να αναζητήσετε αντικατάσταση στα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Η αρχή της προστασίας του άνθρακα θα εξεταστεί χρησιμοποιώντας το παράδειγμα των συνδυασμένων φίλτρων Zeman:

 • Αρχικά, ο αέρας διέρχεται από ένα πυκνό στρώμα βισκόζης εμποτισμένο με ένα διάλυμα άνθρακα. Μέρος των ακαθαρσιών και του λίπους παραμένει στη δομή των ιστών.
 • Κατόπιν, αποστέλλεται μερικώς καθαρισμένος αέρας στην κασέτα, όπου βρίσκονται οι κόκκοι. Ο ενεργοποιημένος άνθρακας έχει αξιοσημείωτες ιδιότητες - όχι μόνο διατηρεί το υπόλειμμα ακαθαρσιών, αλλά επίσης απορροφά συγκεκριμένες οσμές.

Διάφοροι κύκλοι καθαρισμού απαλλάσσουν εντελώς τη ροή του αέρα από τη μυρωδιά και τη μυρωδιά της κουζίνας. Όταν μειώνονται οι ιδιότητες του υλικού πλήρωσης, "φραγμένο" με γράσο και βρωμιά, απαιτείται ένα νέο φίλτρο. Από την άποψη αυτή, πολύ βολικές συσκευές με αισθητήρες που υποδεικνύουν την ανάγκη αντικατάστασης.

Πώς να εγκαταστήσετε μια νέα μονάδα αντικατάστασης

Η πιο σημαντική σύσταση κατά την εγκατάσταση νέων κασετών ή την αντικατάσταση των παλαιών - διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες του κατασκευαστή. Περιγράφει τη σειρά ενεργειών και ορισμένες σημαντικές αποχρώσεις που σχετίζονται με συγκεκριμένα μοντέλα. Για παράδειγμα, μια κασέτα άνθρακα που είναι απλά σχεδιασμένη, εγκατεστημένη σε λάθος πλευρά, δεν θα λειτουργήσει σωστά και αντί του καθαρού αέρα θα έχετε άδεια σκουπίδια ηλεκτρισμού.

Η οδηγία συχνά παρουσιάζεται με τη μορφή ενός σχεδίου - μια βήμα-βήμα περιγραφή των ενεργειών, που μερικές φορές συνοδεύονται από εικόνες. Οι υπεύθυνοι κατασκευαστές ολοκληρώνουν το προϊόν με δίσκους με οδηγίες βίντεο ή απλά δίνουν έναν σύνδεσμο στον ιστότοπο του κατασκευαστή, όπου μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

Προσφέρουμε οδηγίες που θα σας βοηθήσουν κατά την εγκατάσταση φίλτρων για διαφορετικά μοντέλα.

Η πρώτη οδηγία είναι για το μοντέλο Shindo Aliot PS. Το φίλτρο άνθρακα είναι μόνο ένα, μοιάζει με ορθογώνιο πλαίσιο.

Φίλτρα για άνθρακα

Απορροφητήρες άνθρακα πήρε το όνομά τους "στους ανθρώπους" από τον τύπο φίλτρου που χρησιμοποιείται σε αυτά για τον καθαρισμό του αέρα. Ως υλικό φίλτρου, χρησιμοποιείται χημικώς επεξεργασμένος ή ενεργοποιημένος άνθρακας με υψηλή ικανότητα απορρόφησης: είναι ικανός να συγκρατεί σωματίδια ρύπων των οποίων η μάζα είναι πενταπλάσια της μάζας τους. Ανάλογα με τον τύπο επεξεργασίας άνθρακα, τέτοια φίλτρα μπορεί να είναι ύφασμα ή κασέτα. Άνθρακας φίλτρο Αντιμετωπίζει απόλυτα την αφαίρεση διάφορων μυρωδιών, καπνού, ακαθαρσιών ατμού.

Τα εκχυλίσματα άνθρακα είναι η καλύτερη επιλογή για ένα δωμάτιο με ανεπαρκή αερισμό: λειτουργούν σε λειτουργία ανακύκλωσης αέρα και δεν χρειάζεται να συνδεθούν με το σύστημα εξαερισμού του κτιρίου. Ο καθαρισμός του αέρα γίνεται ακριβώς μέσα στο φίλτρο. Κατάλληλες κουκούλες αυτού του τύπου και σε περίπτωση που δεν θέλετε να απελευθερώσετε ζεστό αέρα από το δωμάτιο κατά την κρύα εποχή. Όταν αγοράζετε μια "κουκούλα άνθρακα", συνιστάται να αγοράσετε αμέσως ένα εφεδρικό φίλτρο για τέντωμα ή ακόμα και λίγα - έτσι θα αποφύγετε τον επιπλέον κόπο να βρείτε το φίλτρο που πρέπει να αντικαταστήσετε.

Εάν παρατηρήσετε ότι η απόδοση της κουκούλας έχει μειωθεί ή εάν έχει εμφανιστεί δυσάρεστη οσμή αντί για καθαρό αέρα στο δωμάτιο, τότε είναι καιρός να αλλάξετε το φίλτρο (σε αντίθεση με τα επαναχρησιμοποιούμενα φίλτρα λίπους, τα φίλτρα άνθρακα δεν υπόκεινται σε καθαρισμό). Η συχνότητα αλλαγής του φίλτρου για σχεδίαση εξαρτάται από την ένταση της χρήσης του και μπορεί να ποικίλει από μία φορά κάθε τρεις μήνες έως μία ή δύο φορές το χρόνο.

Η έγκαιρη αντικατάσταση των φίλτρων για το σχέδιο έχει μεγάλη σημασία, αφού μετά από ένα ορισμένο στάδιο μόλυνσης, ο άνθρακας όχι μόνο παύει να συγκρατεί τις ακαθαρσίες ατμού και τον καπνό, αλλά γίνεται επίσης πηγή δυσάρεστων οσμών.

Τα περισσότερα μοντέλα KRONAsteel που είναι εφοδιασμένα με μια ένδειξη μόλυνσης του φίλτρου, μέσω του οποίου, η ίδια η κουκούλα σας λέει να ελέγξετε το φίλτρο ξυλάνθρακα και να το αντικαταστήσετε αν είναι απαραίτητο.

Φίλτρα για κουκούλες κουζίνας στη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Κάτω από τη διαταγή. Παράδοση από τη Μόσχα

Διαθέσιμο. Παράδοση από τη Μόσχα

Τιμή για φίλτρα για κουκούλες κουζίνας στα καταστήματα της Μόσχας

Στο site μπορείτε να επιλέξετε φίλτρα για κουκούλες κουζίνας από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα, δείτε λεπτομερείς φωτογραφίες, διαβάστε κριτικές και συγκρίνετε τις τιμές σε online καταστήματα στη Μόσχα. Αγοράστε φίλτρα για κουκούλες φθηνά (συμπεριλαμβανομένης της πίστωσης) απλά! Απλά πρέπει να πάτε στην προσφορά σας, να εξοικειωθείτε με τους όρους πληρωμής και να αφήσετε μια αίτηση παράδοσης στη Μόσχα.

Φίλτρο για κουκούλες κουζίνας - γιατί είναι τόσο σημαντικό;

Η εξόρυξη στην κουζίνα είναι ένα σημαντικό στοιχείο που δεν επιτρέπει στις μυρωδιές, ζευγάρια και αιθάλη να εξαπλωθεί γύρω από το διαμέρισμα. Ένα τέτοιο θέμα των οικιακών συσκευών δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα. Σήμερα η επιλογή των κουκούλες είναι πολύ μεγάλη. Διαφέρουν όχι μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στον τύπο των φίλτρων. Είναι το είδος των φίλτρων για οικιακές κουκούλες κουζίνας που είναι υπεύθυνες για την ποιότητα του καθαρισμού του αέρα. Οι ειδικοί μας θα σας πουν ποια φίλτρα είναι διαθέσιμα για κουκούλες, ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους και τι είναι καλύτερα να επιλέξετε.

Γιατί χρειάζεστε ένα φίλτρο στην κουκούλα

Εξατμίσεις κουζίνας λειτουργούν από το δίκτυο. Διακρίνονται σε δύο κύριους τύπους:

 1. Αερόφωτο. Έχουν έναν εύκαμπτο σωλήνα που είναι ενσωματωμένος στον άξονα ή ανοίγει στο δρόμο. Ο κινητήρας αντλεί αέρα από το δωμάτιο και βγάζει έξω. Ο σχεδιασμός είναι πιο περίπλοκος στην εγκατάσταση και απαιτεί μια σταθερή εγκατάσταση ακριβώς πάνω από την πλάκα με την έξοδο σωλήνα.
 2. Ανακύκλωση. Δεν έχουν εξαερισμό. Σφίγγουν τον αέρα, καθαρίζουν και το φέρνουν πίσω στο δωμάτιο. Η τοποθέτηση τέτοιων συσκευών είναι ευκολότερη, καθώς μπορούν να εγκατασταθούν οπουδήποτε, ανεξάρτητα από το ορυχείο και τα ακραία τοιχώματα. Φαίνεται ότι αυτή η κουκούλα είναι πιο αισθητική. Και εκτός αυτού, έχει ένα επιπλέον πλεονέκτημα: παρέχει μια εισροή καθαρού αέρα χωρίς την ανάγκη για αερισμό του δωματίου.

Όντας πάνω από την εστία, η συσκευή τραβάει από μόνη της διάφορες εξάτμιση, σωματίδια λίπους, πιτσιλιές. Αν δεν υπάρχει φίλτρο στην κουκούλα, όλοι αυτοί οι ρύποι εισέρχονται γρήγορα στον κινητήρα και απενεργοποιούν τον. Οι συσκευές εξαερισμού είναι συχνά τοποθετημένες σε ορυχεία και ο αέρας που αναρροφούν περνάει πάνω από όλους τους ορόφους (όταν το σπίτι είναι πολυώροφο). Εάν το φίλτρο δεν συγκρατεί οσμές και κάποια μόλυνση, οι γείτονες θα υποφέρουν από βρώμικο αέρα πάνω. Άλλωστε, μέσα από τις τρύπες στο ορυχείο, φιλτράρει κατά κάποιο τρόπο σε άλλα διαμερίσματα.

Σε μοντέλα ανακυκλοφορίας, το φίλτρο χρειάζεται όχι μόνο για την προστασία του κινητήρα, αλλά και για τη μεγιστοποίηση του καθαρισμού του αέρα, το οποίο και πάλι πέφτει μέσα στο δωμάτιο.

Έτσι, τα φίλτρα στις κουκούλες κουζίνας εκπληρώνουν ταυτόχρονα δύο πολύ σημαντικές λειτουργίες:

 1. Προστατέψτε τον κινητήρα από λίπη, καπνούς και άλλους ρύπους.
 2. Παρέχετε ένα φιλικό προς το περιβάλλον μικροκλίμα στα σπίτια.

Τύποι φίλτρων

Στις σύγχρονες συσκευές εξάτμισης χρησιμοποιούνται τρεις τύποι φίλτρων:

Ας εξετάσουμε λεπτομερώς κάθε τύπο συστήματος διήθησης.

Λιπαρό

Φίλτρο λίπους - υποχρεωτικό στοιχείο οποιασδήποτε κουκούλας. Καταστρέφει την εξάτμιση, το λίπος και κάθε άλλο σπρέι τροφίμων, εμποδίζοντας την εναπόθεση τους στους εσωτερικούς τοίχους, τον ανεμιστήρα και τον κινητήρα. Χωρίς αυτό το φίλτρο, μετά από 2-3 μήνες όλα τα εσωτερικά μέρη της κουκούλας θα γίνουν λιπαρά, κολλώδη και πολύ βρώμικα και ο κινητήρας πιθανότατα θα καεί σύντομα.

Το φίλτρο λίπους είναι διαθέσιμο και επαναχρησιμοποιείται. Εγκαθίσταται σε ένα επίπεδο πάνελ κάτω, μέσω του οποίου αναρροφάται ο αέρας.

Διαθέσιμη

Βρίσκονται κυρίως σε ανέξοδα μοντέλα. Αντιπροσωπεύουν ένα στρώμα από συνθετικό υλικό: sintepona, μη υφασμένο ύφασμα ή ακρυλικό. Η διάρκεια ζωής αυτών των φίλτρων εξαρτάται από τη συχνότητα χρήσης της κουζίνας. Κατά μέσο όρο, αυτό είναι 1-2 μήνες.

Ο καθαρισμός τέτοιων φίλτρων δεν επιτρέπεται. Καθώς μολύνονται, πρέπει να αφαιρεθούν και να αντικατασταθούν με καινούργια. Σε μερικά μοντέλα κουκούλας περιλαμβάνονται τα "χαλάκια" μίας χρήσης. Σε άλλες περιπτώσεις, πρέπει να αγοράζονται χωριστά, γεγονός που προϋποθέτει τακτικές δαπάνες.

Αλλά υπάρχει ένα πλεονέκτημα σε αυτό: δεν χρειάζεται να χάσετε χρόνο και ενέργεια για τον καθαρισμό.

Επαναχρησιμοποιείται

Ένα επαναχρησιμοποιούμενο φίλτρο είναι ένα λεπτό μεταλλικό πλέγμα κατασκευασμένο από γαλβανισμένο χάλυβα, αλουμίνιο ή ανοξείδωτο χάλυβα. Τέτοιες δομές είναι ανθεκτικές και δεν απαιτούν αντικατάσταση.

Καθώς είναι βρώμικα, πρέπει να αφαιρεθούν και να πλυθούν. Κατά κανόνα, διαθέτουν ειδικές κλειδαριές για εύκολη αφαίρεση και στερέωση.

Τα πιο ποιοτικά είναι τα πλέγματα από ανοξείδωτο χάλυβα. Δεν οξειδώνονται, δεν παραμορφώνονται. Ανάλογα με το συγκεκριμένο μοντέλο της κουκούλας και τις διαστάσεις του, το επαναχρησιμοποιούμενο φίλτρο απορρόφησης λίπους μπορεί να είναι ενιαίο (ενιαίο) ή να αποτελείται από 2-3 ξεχωριστές κασέτες.

Άνθρακας

Τα φίλτρα άνθρακα για κουκούλες κουζίνας είναι ενσωματωμένα σε όλες τις συσκευές ανακυκλοφορίας. Ο κύριος στόχος τους είναι να καθαρίσουν τον αέρα από ακαθαρσίες και οσμές. Οπτικά, πρόκειται για μια πλαστική κασέτα αποτελούμενη από πολλές φυσίγγες γεμισμένες με ενεργό άνθρακα.

Ο αέρας, που διέρχεται από όλα τα διαμερίσματα άνθρακα, καθαρίζεται πλήρως και βγαίνει νωπός και απολυμαντικός. Το φίλτρο ξυλάνθρακα εγκαθίσταται πάντα μετά το λίπος. Αν δεν την προστατεύετε με ένα πλέγμα απορρόφησης λίπους, θα γίνει γρήγορα μη χρησιμοποιήσιμο, φραγμένο με κολλώδη σωματίδια τροφίμων. Καθώς χρησιμοποιούνται οι κασέτες, οι κασέτες γίνονται βρώμικες και χρειάζονται αντικατάσταση. Ανάλογα με τον κατασκευαστή, έχουν διαφορετικό χρόνο ζωής από 3-4 έως 6-7 μήνες. Αν οι χρήστες μαγειρεύουν σπάνια στη σόμπα, τότε το φίλτρο άνθρακα μπορεί να διαρκέσει για ένα χρόνο.

Σε συμβατικούς απορροφητήρες αέρα, οι κασέτες άνθρακα είναι σπάνια εγκατεστημένες. Αλλά αν θέλετε, μπορείτε να αγοράσετε αυτό το φίλτρο χωριστά και να το τοποθετήσετε σε ένα σωλήνα εξαγωγής αέρα.

Εάν το μολυσμένο φίλτρο ξυλάνθρακα δεν αλλάξει έγκαιρα, η ροή αέρα θα περάσει μέσα από αυτό με δυσκολία, γεγονός που θα αυξήσει το φορτίο του κινητήρα.

Universal

Αυτός είναι ένας πιο προηγμένος τύπος φίλτρου, που συνδυάζει μια κασέτα από άνθρακα, προστατευμένη από υλικό απορρόφησης λίπους. Τα καθολικά συστήματα καθαρισμού έχουν σημασία για τους απορροφητήρες ανακύκλωσης όπου απαιτείται ο αποτελεσματικότερος καθαρισμός του αέρα.

Το πρόσθετο στρώμα συλλογής λίπους του υλικού είναι επίσης διαθέσιμο και μπορεί να απαιτεί αρκετές αντικαταστάσεις κατά τη διάρκεια μιας περιόδου λειτουργίας των κασετών άνθρακα.

Υπάρχουν επίσης καθολικά φίλτρα, στα οποία τα τοιχώματα των ίδιων των φυσίγγων αποτελούνται από ένα ειδικό υλικό, το οποίο ενισχύει την αποτελεσματικότητα της διήθησης.

Κατά μέσο όρο, αυτό το σύστημα είναι επαρκές για 6-12 μήνες, μετά από το οποίο απαιτείται αντικατάσταση.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα κάθε φίλτρου

Οποιαδήποτε συσκευή θα έχει πάντα όχι μόνο πλεονάσματα, αλλά και μειονεκτήματα. Ας δούμε ποιες ιδιότητες έχει κάθε είδος φίλτρου στις κουκούλες της κουζίνας.

Το λίπος μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί

 1. Ανθεκτικότητα.
 2. Κανένα κόστος για την αγορά νέων φίλτρων.
 3. Προστατεύει καλά το εσωτερικό του εκχυλίσματος από τους ρύπους των τροφίμων.
 4. Εύκολα αφαιρούμενο και τοποθετημένο στη θέση του.
 1. Απαιτείται περιοδικός καθαρισμός.
 2. Εάν το μέταλλο είναι κακής ποιότητας, ο πίνακας μπορεί να παραμορφωθεί με το χρόνο.

Λίπος μία φορά

 1. Υψηλός βαθμός προστασίας από λιπαρές πιτσιλιές και ατμούς.
 2. Δεν χρειάζεται να πλένετε, να πλένετε.
 1. Σταθερό κόστος για την αγορά νέων φίλτρων.
 2. Είναι απαραίτητο να παρακολουθήσετε την καθαριότητα και τον χρόνο αλλαγής των παρεμβυσμάτων, διαφορετικά η κουκούλα δεν θα λειτουργήσει σωστά.

Άνθρακας

 1. Ποιότητα καθαρισμού του αέρα από μικρά σωματίδια βρωμιάς και δυσάρεστη οσμή.
 2. Απλός σχεδιασμός, με εύκολη αφαίρεση και εγκατάσταση.
 1. Γρήγορα λερωμένα.
 2. Απαιτεί έγκαιρη αντικατάσταση.
 3. Η υψηλή τιμή.

Universal

 1. Έχει δύο συστήματα φιλτραρίσματος.
 2. Καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα.
 3. Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
 1. Απαιτείται αντικατάσταση.
 2. Δεν είναι πάντα εύκολο να βρεθεί στην πώληση.
 3. Υψηλό κόστος.

Πόσα έχουν

Όσον αφορά το πόσο επαρκής είναι αυτό ή το φίλτρο, είναι αδύνατο να δοθεί ακριβής απάντηση, αφού όλα εξαρτώνται από τη συχνότητα χρήσης της εστίας και την ποιότητα της ίδιας της συσκευής. Παρακάτω είναι οι μέσες διάρκειες ζωής των φίλτρων με βάση τον υπολογισμό ότι η πλάκα χρησιμοποιείται καθημερινά τουλάχιστον 1 φορά.

 1. Φίλτρο λιπαρών επαναχρησιμοποιήσιμων - 2-3 μήνες.
 2. Το λίπος μία φορά (μέταλλο) - δεν έχει χρονικά όρια.
 3. Κανονικό φίλτρο άνθρακα - από 5-7 μήνες.
 4. Universal - 8-12 μήνες.

Ποια είναι καλύτερη επιλογή

Έτσι, έχοντας καταλάβει τη συσκευή όλων των τύπων φίλτρων που είναι εγκατεστημένα στις κουκούλες της κουζίνας, φτάνουμε στο κύριο ερώτημα - ποιο είναι το καλύτερο;

Δεν υπάρχει ενιαία απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Όλα εξαρτώνται από τις ανάγκες ενός συγκεκριμένου χρήστη, τα χαρακτηριστικά του χώρου της κουζίνας του, τον προϋπολογισμό που είναι πρόθυμος να δαπανήσει.

Οι πιο δημοφιλείς ήταν και εξακολουθούν να είναι συμβατικές κουκούλες με πρίζες αέρα και φίλτρα επαναχρησιμοποιήσιμου (διαρκούς) συλλογής λίπους. Για να εγκαταστήσετε συστήματα φιλτραρίσματος άνθρακα σε τέτοια σχέδια δεν υπάρχει ανάγκη: βαριά και μολυσμένος αέρας εξακολουθεί να αποστέλλεται στο ορυχείο ή στο δρόμο.

Όταν επιλέγετε ένα τέτοιο απόσπασμα, είναι απαραίτητο να προσέξετε την ισχύ του κινητήρα. Είναι από αυτόν θα καθορίσει την αποτελεσματικότητα της συσκευής.

Αν λάβουμε υπόψη την ποιότητα των επαναχρησιμοποιήσιμων φίλτρων λίπους, τότε η πρώτη θέση είναι από πλέγματα ανοξείδωτου χάλυβα, ο δεύτερος είναι γαλβανισμένος χάλυβας και ο τρίτος είναι κράμα αλουμινίου. Οι κουκούλες με φίλτρα μίας χρήσης είναι καλύτερο να μην λαμβάνουν, αλλιώς θα πρέπει να παρακολουθείτε συνεχώς τη συχνότητα και τη διαθεσιμότητα των ανταλλακτικών.

Τα μοντέλα ανακύκλωσης με φίλτρα άνθρακα είναι κατάλληλα για κουζίνες όπου είναι δύσκολο να κατασκευαστεί εξαερισμός στο ορυχείο ή στο δρόμο.

Στην επιλογή ενός τέτοιου συστήματος φιλτραρίσματος, η ποιότητα του ίδιου του φίλτρου είναι σημαντική. Όσο υψηλότερο είναι, τόσο καλύτερα θα είναι το μικροκλίμα στο δωμάτιο. Αξίζει να προτιμάτε αποδεδειγμένα εμπορικά σήματα, όπως:

Σήμερα, μπορείτε να βρείτε καθολικά φίλτρα άνθρακα για διάφορες κουκούλες κουζίνας, κατάλληλα για τα περισσότερα μοντέλα με τυποποιημένες παραμέτρους. Για όσους ανησυχούν πολύ για την ατμόσφαιρα στο σπίτι τους, συνιστάται να λαμβάνετε μόνο αυτά τα είδη φίλτρων.

Φίλτρα για κουκούλες κουζίνας - οι κανόνες επιλογής και αντικατάστασης

Συσκευές που καθαρίζουν τον αέρα στις κουζίνες μας, κουκούλες, παρουσιάζονται σε ένα τεράστιο εύρος. Εν τω μεταξύ, τα κύρια συστατικά που συνθέτουν τη σύνθεσή τους είναι τα ίδια - ο κινητήρας που συλλαμβάνει το αεροπλάνο, τον πίνακα ελέγχου και το φίλτρο για την κουκούλα κουζίνας.

Φίλτρα λίπους

Σε οποιοδήποτε καθαριστήριο αέρα κουζίνας, υποχρεωτικό είναι ένα φίλτρο λίπους. Έχει σχεδιαστεί για να καθαρίζει τη ροή αέρα που διέρχεται μέσω της συσκευής από τα λεπτότατα αιωρούμενα λιπαρά σωματίδια. Εάν δεν ήταν, δεν θα ήταν ένας μήνας από τότε που οι εσωτερικές επιφάνειες της κουκούλας, συμπεριλαμβανομένου του κινητήρα, καλύφθηκαν με ένα στρώμα ελαίου.

Το φίλτρο λίπους μπορεί να είναι αναλώσιμο και επαναχρησιμοποιήσιμο - είναι σαφές ότι ο τελευταίος τύπος είναι καλύτερος και πιο πρακτικός. Τα μοντέλα μίας χρήσης είναι κατασκευασμένα από sintepon, ακρυλικό ή μη υφασμένο ύφασμα και είναι συνήθως εγκατεστημένα σε δομές προϋπολογισμού επίπεδου τύπου. Τέτοια "χαλάκια" από συνθετικά υφάσματα απορρίπτονται μόλις αυτά μολυνθούν.

Οι μολυβδοσφραγίδες μιας χρήσης δεν μπορούν να πλυθούν, από το πλύσιμο χάνουν όλες τις ιδιότητές τους. Γι 'αυτό είναι διαθέσιμο.

Η χρήση αυτού του "ενημερωμένου" προϊόντος με αυτό τον τρόπο είναι γεμάτη με βλάβες του κινητήρα.

Αλλά το φίλτρο γράσου μετάλλων θα εξυπηρετεί όσο το ίδιο το εκχύλισμα - διακρίνεται από την ποιότητα, την ασφάλεια, την αξιοπιστία και την αντοχή του. Τέτοια σχέδια είναι καλύτερα, επειδή δεν χρειάζονται αντικατάσταση, αλλά απαιτούν μόνο περιοδική έκπλυση.

Ένα παραδοσιακό φίλτρο λίπους είναι μια κασέτα με τη μορφή μεταλλικού πλαισίου και ενός δικτυωτού στοιχείου από φύλλο (με τη μορφή πλέγματος ή με διάτρηση). Η διάτρηση εδώ μπορεί να είναι ομοιόμορφη ή ασύμμετρη και τα παρεχόμενα κύτταρα είναι απαραίτητα για να αλλάξουν την κατεύθυνση της ροής του αέρα. Αυτό σας επιτρέπει να κρατάτε σωματίδια λίπους στην επιφάνεια.

Το φίλτρο λιπαρών μετάλλων μπορεί να παραχθεί από αλουμίνιο, γαλβανισμένο ατσάλι ή λεπτό ανοξείδωτο χάλυβα. Στην υψηλή τεχνολογία, το αλουμίνιο είναι επιπλέον ανοδιωμένο, το οποίο προστατεύει το προϊόν από την οξείδωση. Τέτοια σχέδια μπορούν να έχουν πολλά στρώματα ή μπορούν να εκτελεστούν με τη μορφή αρκετών ενοτήτων. Δύο ή τρεις ξεχωριστές κασέτες είναι πιο εύκολο να το φροντίσουν - είναι εύκολο να αφαιρεθούν, να πλυθούν και να επιστρέψουν στη θέση τους.

Το φίλτρο λίπους από ανοξείδωτο χάλυβα θεωρείται ότι είναι καλύτερο από το αλουμίνιο, καθώς το υλικό αυτό έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Επιπλέον, τα προϊόντα αυτού του τύπου καθαρίζουν αποτελεσματικά τον αέρα.

Φίλτρα άνθρακα

Αν μιλάμε για μοντέλα ανακύκλωσης που καθαρίζουν τον αέρα στην κουζίνα και τα στέλνουν πίσω στο δωμάτιο, υπάρχει υποχρεωτικό φίλτρο άνθρακα για την κουκούλα. Εξάλλου, στα μοντέλα αυτά είναι σημαντικό όχι μόνο να αφαιρεθεί η αιθάλη και το λίπος, αλλά και να καθαριστεί ο αέρας από ξένες οσμές.

Η εγκατάσταση ενός συλλέκτη άνθρακα βρίσκεται πίσω από την παγίδα λίπους. Στην καρδιά αυτού του στοιχείου είναι ένα ποιοτικό προσροφητικό, ενεργός άνθρακας. Αυτός απορροφά τέλεια όλες τις μυρωδιές.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι στον τρόπο ανακύκλωσης η παροχή των καυσαερίων μειώνεται κατά 15-20% και η εγκατάσταση του απορροφητικού προϊόντος το μειώνει περαιτέρω. Εάν ο απορροφητής άνθρακα συσσωρεύει μόνη της τη ρύπανση, τότε ο αέρας μέσα από αυτό θα περάσει όλο και χειρότερα και χειρότερα.

Το φίλτρο άνθρακα για καυσαέριο συχνά δεν περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό και αγοράζεται ξεχωριστά. Επιπλέον, είναι ένα αντικαταστάσιμο στοιχείο, το οποίο θα πρέπει να αγοράζεται συνεχώς ως φθορά.

Εξωτερικά, ένα τέτοιο στοιχείο μπορεί να μοιάζει με ορθογώνια κασέτα ή κύκλο. Το σώμα του προϊόντος είναι πλαστικό και ο άνθρακας κρατείται από ειδικό δίχτυ. Ενεργός άνθρακας εδώ με τη μορφή σκόνης ή κόκκων.

Όσο μεγαλύτερη είναι η συνολική έκταση των απορροφητικών σωματιδίων, τόσο καλύτερη είναι η λειτουργία "συλλέκτη". Λόγω της συσσώρευσης σε ένα μέρος του άνθρακα, η απόδοση της κουκούλας πέφτει.

Φίλτρα αυτού του τύπου θεωρούνται διαθέσιμα - αντικαθίστανται κάθε 3-4 μήνες κατά μέσο όρο. Ωστόσο, η ζωή του στοιχείου δεν καθορίζεται από την "ηλικία", αλλά από τη διάρκεια της λειτουργίας - εξαρτάται από το πόσο καιρό ο εκσκαφέας λειτουργεί καθημερινά.

Για να διατηρήσετε την απόδοση του απορροφητικού άνθρακα για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορείτε να αφήσετε την κουκούλα ενεργοποιημένη για 3-7 λεπτά μετά τη χρήση. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, τα υπολείμματα υγρασίας από τον άνθρακα εξατμίζονται, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα συμπυκνώσει και θα χάσει την απορροφητική του ικανότητα.

Φροντίδα και αντικατάσταση

Το φίλτρο λίπους συσσωρεύει στις κυψέλες όλες τις ακαθαρσίες, εμποδίζοντας τους να διεισδύσουν στα εσωτερικά μέρη της συσκευής. Πώς να το καθαρίσετε στην πράξη; Απαιτείται η ακόλουθη απλή τεχνολογία:

 1. Τα φίλτρα αφαιρούνται από την κουκούλα. Για να γίνει αυτό, ίσως χρειαστεί να αφαιρέσετε το διακοσμητικό πλαίσιο (αν υπάρχει στο σχέδιο). Για να ξεκλειδώσετε, η ασφάλεια κλειδώνει και η κασέτα ανασύρεται.
 2. Το μεταλλικό φίλτρο βυθίζεται σε ένα υδατικό διάλυμα ενός τυπικού απορρυπαντικού. Μπορεί επίσης να πλυθεί σε πλυντήριο πιάτων, τοποθετημένο κάθετα.
 3. Αυτό θα επιτρέψει τη βρωμιά να ξεπλυθεί εύκολα. Εάν πλένετε με το χέρι, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε βούρτσες και να πλένετε συνεχώς το πλέγμα υπό την πίεση ζεστού νερού. Αλλά από ένα τέτοιο εργαλείο όπως σόδα, είναι καλύτερα να αρνηθεί, επειδή στο μέταλλο μετά μπορεί να παραμείνει καφέ σημεία. Μην, επίσης, επιλέγετε έναν τρόπο υψηλής θερμοκρασίας στο πλυντήριο πιάτων - από υψηλές θερμοκρασίες, το αλουμίνιο μπορεί να οξειδωθεί και να σκουραίνει.
 4. Τα πλυμένα φίλτρα πρέπει να στεγνώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Στο τελικό στάδιο, τα φίλτρα είναι εγκατεστημένα στη θέση τους. Για να γίνει αυτό, η κασέτα τοποθετείται στο κελί, μετά την οποία το μάνδαλο ασφαλίζει στη θέση του.

Το φίλτρο λίπους πρέπει να πλένεται μία φορά σε 2-3 μήνες σε ένα πλυντήριο πιάτων - εάν αυτή η τεχνική δεν είναι διαθέσιμη, τότε μία φορά το μήνα το δίχτυ πρέπει να πλυθεί με το χέρι. Αυτό δεν είναι δύσκολο, ειδικά εάν θεωρείτε ότι η τοποθέτησή του είναι στοιχειώδης.

Και η διαδικασία αντικατάστασης του φίλτρου άνθρακα έχει ως εξής:

Φίλτρο άνθρακα για σχεδίαση

Φίλτρο άνθρακα για σχεδίαση

Δεν είναι πάντα ευχάριστο, όταν οι μυρωδιές παραμένουν στο διαμέρισμα μετά το μαγείρεμα. Προηγουμένως, η κατάσταση μπορούσε να σωθεί μόνο από ένα ανοιχτό παράθυρο, το οποίο δεν βοήθησε πάντα.

Σήμερα, αυτό το καθήκον είναι ένας καλά οργανωμένος εξαγνιστής. Χρησιμοποιεί δύο τύπους φίλτρων: λίπος και άνθρακα. Το πρώτο προστατεύει τη συσκευή από την πρόωρη θραύση και το δεύτερο βοηθά να απαλλαγούμε από δυσάρεστες οσμές. Σχετικά με τα χαρακτηριστικά ενός φίλτρου άνθρακα και περιγράφεται στο άρθρο. Αλλά πρώτα απ 'όλα αξίζει να θυμηθούμε τι είδους κουκούλες είναι.

Για τον τύπο εξαγωγής, το φίλτρο άνθρακα είναι πιο σημαντικό

Όλες οι συσκευές που προσφέρονται στον καταναλωτή για τον καθαρισμό του αέρα στην κουζίνα χωρίζονται ανάλογα με τον τύπο σύνδεσης με εκείνους που συνδέονται με τον κεντρικό αγωγό και εργάζονται τοπικά:

Στην πρώτη παραλλαγή, η ίδια η δομή περιλαμβάνει την ίδια την κουκούλα και έναν επιπλέον κυματοειδή σωλήνα. Χρησιμεύει ως "διάδρομος" για τη διέλευση μολυσμένου αέρα από τη συσκευή απευθείας στον εξαερισμό.

Αυτός ο απαγωγέας μπορεί να λειτουργήσει τόσο στη λειτουργία ροής όσο και στη λειτουργία ανακύκλωσης (δηλαδή, μην αντικαταστήσετε τον καθαρό αέρα, αλλά καθαρίστε τα μολυσμένα και, στη συνέχεια, απελευθερώστε το ξανά στο δωμάτιο). Αλλά ο σχεδιασμός απαιτεί την ακρίβεια του αγωγού και τη θέση για την τοποθέτησή του, η οποία δεν είναι πάντα εύκολη στην εφαρμογή. Και σε αυτή την περίπτωση μια τοπικά εγκατεστημένη συσκευή καθαρισμού του αέρα θα βοηθήσει.

 • Ο απορροφητήρας, ο οποίος δεν χρειάζεται να συνδεθεί με τον εξαερισμό, λειτουργεί μόνο στη λειτουργία ανακυκλοφορίας. Σε αυτή τη συσκευή το φίλτρο άνθρακα θα είναι η κύρια μονάδα. Δεδομένου ότι μόνο από αυτόν και την έγκαιρη αντικατάστασή του θα εξαρτηθεί από την καθαριότητα του αέρα στο δωμάτιο όπου λειτουργεί η συσκευή.
 • Αυτό που είναι καλό είναι ένα φίλτρο άνθρακα για το σχέδιο

  Το φίλτρο ξυλάνθρακα είναι η "καρδιά" μιας συσκευής καθαρισμού που λειτουργεί με βάση την αρχή της ανακύκλωσης. Και η λειτουργία ενός τέτοιου αδρανούς είναι πιο περίπλοκη, σε αντίθεση με τις κουκούλες, οι οποίες είναι ικανές να απομακρύνουν τον μολυσμένο αέρα στο σύστημα αερισμού. Εκτός από τη μονάδα φίλτρου από άνθρακα, υπάρχει επίσης μια παγίδα λίπους.

  Τα στοιχεία καθαρισμού λειτουργούν με συντονισμένο τρόπο και το καθένα εκτελεί το καθήκον του. Αυτό τελικά οδηγεί σε ποιοτικό καθαρισμό του αέρα που κυκλοφορεί στο δωμάτιο. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν την έλλειψη τέτοιων αναβαθμίσεων ως μειονέκτημα τέτοιων ηλεκτρικών συσκευών. Αλλά αυτή η στιγμή εξομαλύνεται με μια αρκετά δημοκρατική τιμή. Ένας τέτοιος καθαριστής αέρα μπορεί να αντέξει να αγοράσει έναν καταναλωτή με οποιοδήποτε επίπεδο εισοδήματος. Ναι, και αντικατάσταση μπλοκ θα κοστίσει αρκετά ανέξοδα.

  Η συσκευή καθαρισμού κυκλοφορίας είναι αρκετά απλή και αυτό εξηγεί το χαμηλό κόστος. Το στοιχείο φίλτρου που βασίζεται σε κόκκους άνθρακα είναι σε θέση να αφαιρέσει τη μόλυνση από έναν όγκο έως πέντε φορές μεγαλύτερο από τον όγκο του υλικού που περιέχεται στην κασέτα. Αυτό το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με τη χρήση κοκκίων χημικώς επεξεργασμένου ή ενεργοποιημένου άνθρακα στον πυρήνα της κασέτας φίλτρου.

  Ένα άλλο πλεονέκτημα ενός φίλτρου από άνθρακα είναι η δυνατότητα παραγωγής του οποιουδήποτε σχήματος. Αυτό επιτρέπει στους σχεδιαστές να εφαρμόζουν διαφορετικές ιδέες. Ένα καθαριστικό με αυτό το στοιχείο φίλτρου μπορεί να γίνει όπως επιθυμείτε. Για παράδειγμα, τρούλο ή εντελώς αόρατο, ενσωματώνοντάς το στην κουζίνα, δηλαδή να κρύβεται πίσω από την πόρτα του ντουλαπιού. Ο ιδιοκτήτης λαμβάνει τόσο το επιθυμητό εσωτερικό στην κουζίνα όσο και την απουσία οσμών.

  Πόσο συχνά χρειάζεται να αλλάξω το φίλτρο άνθρακα της κουκούλας

  Πριν γεμίσετε το θέμα της αντικατάστασης του φίλτρου, δείτε τι είδους παραγωγή είναι η συσκευή σας. Κατά μέσο όρο, η αντικατάσταση αυτού του στοιχείου στον καθαριστή αέρα διεξάγεται με ένα διάστημα 3-4 μηνών, αλλά δεν υπάρχει ενιαίο πρότυπο. Κάθε κατασκευαστής θέτει τη διάρκεια ζωής του για μια μονάδα αντικατάστασης καθαρισμού.

  Για παράδειγμα, η Bosch ισχυρίζεται ότι αρκεί η αλλαγή της κασέτας από άνθρακα μία φορά το χρόνο. Και η Krona συνιστά την αντικατάσταση τουλάχιστον μία φορά κάθε έξι μήνες. Και αν ο καθαριστής αέρα αγοράσει ένα από τα πιο οικονομικά, τότε το μπλοκ πρέπει να αντικατασταθεί μία φορά σε μερικούς μήνες. Αποδεικνύεται ότι ο ιδιοκτήτης της συσκευής πρέπει να μελετήσει προσεκτικά τις συστάσεις του κατασκευαστή και μόνο μετά από αυτό να αντικαταστήσει.

  Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη μια τέτοια στιγμή όπως η ένταση χρήσης της συσκευής. Εάν η οικοδέσποινα περιλαμβάνει μια κουκούλα κάθε μέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε η ζωή της κασέτας θα είναι μικρότερη. Και αν απαιτείται εξαναγκασμένος καθαρισμός του αέρα στην κουζίνα μόνο περιστασιακά, τότε ο δηλωμένος πόρος εργασίας του φίλτρου μπορεί επίσης να διπλασιαστεί.

  Η διαδικασία αντικατάστασης του φίλτρου άνθρακα στην κουκούλα

  Ένα καθαριστικό από κόκκους άνθρακα συνήθως δεν ανακυκλώνεται μετά τον καθαρισμό. Ως εκ τούτου, πρέπει να φροντίσετε για την αντικατάστασή του εκ των προτέρων και να αγοράσετε ένα μπλοκ αντικατάστασης.

  Κάθε κατασκευαστής έχει ανταλλακτικά κασέτες με το δικό του εμπορικό σήμα. Αλλά δεν μπορούν πάντα να βρεθούν στην πώληση. Επομένως, για λόγους οικονομίας, δεν απαγορεύεται η χρήση καθολικού φίλτρου.

  Πώς να αντικαταστήσετε το φίλτρο:

  1. Κατά την αντικατάσταση, μην ξεχνάτε την ασφάλεια και πρώτα απ 'όλα πρέπει να αποσυνδέσετε τη συσκευή από το δίκτυο.
  2. Αφαιρούμε το πλέγμα εισαγωγής αέρα.
  3. Για να φτάσετε στο στοιχείο φίλτρου, πρέπει πρώτα να αφαιρέσετε προσεκτικά την παγίδα λίπους.
  4. Ένα εξαντλημένο φυσίγγιο φίλτρου με άνθρακα εξάγεται από μια ειδική υποδοχή και τοποθετείται νέος. Αν το φίλτρο έχει εγκατασταθεί σωστά, πρέπει να ακούγεται ένα χαρακτηριστικό κλικ.
  5. Μετά τον καθαρισμό του λίπους, συλλέγουμε τη δομή.

  Η δυνατότητα αποθήκευσης για την αγορά ενός φίλτρου άνθρακα για το σχέδιο

  Μια αναλωμένη κασέτα πρέπει να μελετηθεί λεπτομερώς. Εάν είναι αποσυναρμολογημένο, θα δώσει την ευκαιρία να το χρησιμοποιήσετε και πάλι, δηλαδή να κάνετε ένα μπλοκ αντικατάστασης με τα χέρια του. Είναι απαραίτητο μόνο να αντικατασταθεί το χρησιμοποιημένο φίλτρο με το νέο ενεργό άνθρακα στα σφαιρίδια στην ίδια ποσότητα. Κλείστε το περίβλημα και η μονάδα αντικατάστασης είναι έτοιμη.

  Εάν μετά το μαγείρεμα, αφήστε την κουκούλα ενεργοποιημένη για άλλα πέντε λεπτά (αυτή τη φορά είναι αρκετή), μπορείτε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της αντικαταστάσιμης κασέτας άνθρακα. Είναι απαραίτητο οι κόκκοι άνθρακα στο φίλτρο να χάνουν την περίσσεια υγρασίας και το υλικό φίλτρου να μην συμπιέζεται. Αυτός ο απλός χειρισμός θα επιτρέψει λιγότερο συχνή αντικατάσταση της κασέτας και, αντίστοιχα, θα αυξήσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής της συσκευής καθαρισμού αέρα.

  Ο συγγραφέας του άρθρου: Markova E.

  Μπορεί να σας ενδιαφέρει:

  Διαστάσεις της κουκούλας - Επισκόπηση των μεγεθών της κουκούλας, κανόνες για τον υπολογισμό των απαιτούμενων διαστάσεων και συμβουλές για την επιλογή

  Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα στην κουζίνα, ποια; - Μερικές χρήσιμες συμβουλές για τους πελάτες κατά την επιλογή κουκούλας για την κουζίνα