Επισκόπηση των ανεμιστήρων του παραθύρου (ανεμιστήρα): τι είναι και τι είναι καλό για;

Ο ανεμιστήρας για εισροή ή εξαγωγή αέρα μπορεί να εγκατασταθεί όχι μόνο στον αεραγωγό ή στην τρύπα στον τοίχο. Υπάρχουν μοντέλα για τοποθέτηση παραθύρων. Χρησιμοποιούνται τόσο στην καθημερινή ζωή (σε διαμερίσματα) όσο και στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Κατά τα σοβιετικά χρόνια, τέτοιες συσκευές μπορούσαν συχνά να φαίνονται στα παράθυρα. Τώρα δεν τίθενται τόσο συχνά, αλλά η επιλογή έχει γίνει πολύ πιο εκτεταμένη.

Σχετικά με τη συσκευή και την αρχή της λειτουργίας δεν θα μιλήσουμε: είναι απλοί φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες, που τροφοδοτούνται από ηλεκτρισμό. Επομένως, ξεκινήστε αμέσως με τις ποικιλίες.

Τύποι ανεμιστήρων παραθύρων

Με όρους, τα μοντέλα αυτά μπορούν να χωριστούν σε 2 κριτήρια:

 1. Στην κατεύθυνση της ροής του αέρα.
 2. Στη θέση εγκατάστασης (στο παράθυρο).

Ας τις εξετάσουμε λεπτομερώς παρακάτω.

Π για μια κατεύθυνση ενός ρεύματος

Ο ανεμιστήρας παράθυρου μπορεί να λειτουργήσει με έναν από τους εξής τρόπους:

 1. Προμήθεια: λειτουργεί στην εισροή αέρα (φρέσκα, από το δρόμο προς το δωμάτιο). Η παραλλαγή είναι πιο συνηθισμένη σε γραφεία και βιομηχανικούς χώρους απ 'ό, τι σε πολυκατοικίες. Σε ένα διαμέρισμα είναι απλούστερο να τοποθετηθεί μια συμβατική βαλβίδα παροχής (είτε σε ένα παράθυρο είτε σε έναν τοίχο) ή μια μονάδα τροφοδοσίας.
 2. Εξολκέας: λειτουργεί σαν εξάτμιση (για να αφαιρέσει αέρα από το δωμάτιο στο δρόμο). Μια κοινή επιλογή για κουζίνες. Με ένα τέτοιο ανεμιστήρα μπορείτε να το κάνετε χωρίς τη συνηθισμένη κουκούλα κουζίνας (ή μπορείτε να το προσθέσετε ως συμπλήρωμα - επειδή η κουκούλα είναι πολύ θορυβώδης όταν εργάζεστε).
 3. Παροχή και εξαγωγή (αναστρέψιμη). Μπορεί να λειτουργήσει τόσο στην εισροή, όσο και στην κουκούλα. Η λειτουργία μπορεί να αλλάξει αυτόματα σε κάποιο διάστημα ή να επιλεγεί από το χρήστη.

Τις περισσότερες φορές τα διαμερίσματα θέτουν μοντέλα καυσαερίων, και μόνο στις κουζίνες.

Στη θέση εγκατάστασης στο παράθυρο

Στη θέση του διπλού υαλοπίνακα ο ανεμιστήρας μπορεί να είναι:

 1. Στο τζάμι. Σε αυτήν την περίπτωση, είτε αγοράζεται ένα παράθυρο διπλού υαλοπίνακα με τελική οπή και στη συνέχεια ένας ανεμιστήρας αγοράζεται ξεχωριστά είτε το παράθυρο πωλείται ήδη με τον ανεμιστήρα εγκατεστημένο. Σχεδόν πάντα υπάρχει μια δεύτερη επιλογή - επειδή είναι απίθανο κάποιος να θέλει να επιλέξει μια συσκευή ξεχωριστά για μια τρύπα στο ποτήρι.
 2. Σε ένα ξεχωριστό μπλοκ (δηλαδή, η μονάδα με τον ανεμιστήρα έχει ένα ξεχωριστό πλαίσιο - όπως ένα παράθυρο).
 3. Στο πλαίσιο. Σε αυτή την περίπτωση, ο ανεμιστήρας δεν κόβει το γυαλί, αλλά στο πλαίσιο. Στην αγορά μέχρι σήμερα, υπάρχει μόνο μία γραμμή τέτοιων προϊόντων - οι γερμανικές aeromataires Aeromat. Είναι αρκετά ακριβά (πάνω από 100 ευρώ), δεν πωλούνται παντού και δεν θα τα τοποθετήσουν όλοι οι πλοίαρχοι.

Δύο ανεμιστήρες παραθύρων σε μία μονάδα

Η πιο επιτυχημένη επιλογή είναι μια ξεχωριστή μονάδα.

Γιατί στη μετα-σοβιετική εποχή, οι ανεμιστήρες παραθύρων είναι λιγότερο συνηθισμένοι από ό, τι στην ΕΣΣΔ;

Ποιος βρήκε τους χρόνους της ΕΣΣΔ και της περεστρόικα - σίγουρα θυμηθείτε ότι πριν οι οπαδοί βρεθούν σε πολλά παλιά παράθυρα. Αλλά στα νέα πλαστικά πλαίσια είναι σχεδόν αόρατα.

 1. Στην αγορά υπήρχαν φτηνές κουκούλες κουζίνας, μονάδες παροχής αέρα, βαλβίδες τροφοδοσίας. Προηγουμένως, οι ιδιοκτήτες δεν είχαν ιδιαίτερα εναλλακτικές λύσεις και, επομένως, έβαλαν τους οπαδούς των ανεμιστήρων.
 2. Δεν υπάρχουν πολλές έτοιμες προσφορές στην αγορά. Δεδομένου ότι τέτοια σχέδια δεν χρησιμοποιούν τη μαζική ζήτηση - οι κατασκευαστές καθυστερούν να αυξήσουν το φάσμα και δεν διεξάγουν εκτεταμένη διαφήμιση. Και αποδεικνύεται ένας φαύλος κύκλος: δεν υπάρχει διαφήμιση και προτάσεις - δεν υπάρχει ζήτηση? δεν υπάρχει ζήτηση - δεν υπάρχουν προσφορές και διαφήμιση.
 3. Τα Windows με ενσωματωμένο ανεμιστήρα είναι πιο ακριβά από τα συμβατικά. Και επειδή τα παράθυρα PVC δεν είναι ακριβά από μόνα τους, δεν είναι κάθε πελάτης έτοιμος να πληρώσει ακόμη περισσότερα.
 4. Εάν ο χρήστης θέλει να βάλει τον ανεμιστήρα στα ήδη εγκατεστημένα παράθυρα - στο γυαλί θα πρέπει να κόψει την τρύπα. Είτε θα είναι δυνατό να γίνει σωστά - δεν υπάρχει εγγύηση. Επομένως, εάν τα παράθυρα είναι ήδη εγκατεστημένα και δεν πρόκειται να αλλάξουν, είναι ευκολότερο να εγκαταστήσετε μια εγκατάσταση τοίχου τροφοδοσίας ή μια βαλβίδα: θα είναι απλούστερη και δεν θα χρειαστεί να διακινδυνεύσετε το γυαλί.

Κανόνες επιλογής

Εάν πρέπει να επιλέξετε έναν εγχώριο ανεμιστήρα - προσέξτε:

 1. Μέθοδος εγκατάστασης. Το πιο σημαντικό σημείο, αν έχετε ήδη παράθυρα - πρώτα πρέπει να ξέρετε αν είναι δυνατόν να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα σε αυτά καθόλου και αν κάποιος θα το πάρει.
 2. Θα σταθεί το γυαλί σας; Αν ο ανεμιστήρας έχει επιλεγεί σε πλαστά παράθυρα - αυτό πρέπει επίσης να διευκρινιστεί. Πρέπει να ρωτήσετε είτε τον πωλητή στο κατάστημα (η επιλογή δεν είναι πολύ καλή, αφού πρέπει να κοιτάξετε το ζωντανό), ή ιδανικά - για να καλέσετε το master home.
 3. Η δυνατότητα ελέγχου της ταχύτητας περιστροφής. Δεν είναι απαραιτήτως, αλλά είναι επιθυμητό ο ανεμιστήρας να έχει αρκετές ταχύτητες. Για παράδειγμα - στο ελάχιστο μπορεί να διατηρηθεί συνεχώς, και με τη μέγιστη ταχύτητα να συμπεριληφθεί κατά το κάπνισμα / το μαγείρεμα.
 4. Αντίστροφη. Φυσικά, οι περισσότερες φορές τοποθετούνται σε κουζίνες, και μόνο εξάτμιση, αλλά ένας αναστρέψιμος ανεμιστήρας θα κοστίσει λίγο περισσότερο από "μονόδρομη". Έτσι, σε κάθε περίπτωση, είναι καλύτερο να το πάρει αυτό.
 5. Μέθοδος διαχείρισης. Τα φθηνότερα μοντέλα με 1 ταχύτητα μπορούν να ενεργοποιηθούν και να απενεργοποιηθούν, για τα οποία συνήθως έχουν απλούς διακόπτες καλωδίων (τραβήξτε το καλώδιο - η συσκευή ανάβει, τραβήξτε ξανά - απενεργοποιείται). Τα μοντέλα έχουν πιο ακριβό τηλεχειριστήριο.
 6. Παρουσία τυφλών (βαλβίδα ελέγχου). Πολύ χρήσιμη επιλογή: εάν υπάρχουν περσίδες - στο κρύο, όταν ο ανεμιστήρας δεν λειτουργεί, δεν θα αφήσουν τον κρύο αέρα μέσα. Φυσικά, αντί των τυφλών μπορεί να υπάρχει ένα χειροκίνητο κλείστρο, αλλά πρέπει να ανοίγεται και να κλείνεται από τον εαυτό σας.
 7. Παρουσία ενός πτερυγίου (κάλυμμα). Απαιτούμενο στοιχείο - για να τερματίσετε την τρύπα όταν η συσκευή είναι απενεργοποιημένη.
 8. Παραγωγικότητα. Το μόνο "ποιοτικό" χαρακτηριστικό. Επιλέγεται με βάση την ένταση του δωματίου: ο ανεμιστήρας πρέπει να αφαιρέσει 1 όγκο αέρα ανά ώρα. Δηλαδή, αν η κουζίνα σας έχει 9 "τετράγωνα" και ύψος οροφής 2,5 μέτρα - ο όγκος της είναι 22,5 m³.

Μοντέλο με καπάκι

Μικρή βελτίωση της απόδοσης. Σύμφωνα με το SNIP 2.08.01-89, από την κουζίνα πρέπει να αφαιρεθεί τουλάχιστον:

 • 60 m³ / h, εάν υπάρχει πλάκα 2 καυστήρων.
 • 75 m³ / h, εάν υπάρχει πλάκα 3 καυστήρων.
 • 90 m³ / h, εάν υπάρχει σόμπα 4 καυστήρων.

Επομένως, αν δεν έχετε την "συνηθισμένη" κουκούλα κουζίνας και ο ανεμιστήρας του παραθύρου θα το αντικαταστήσει - θα καθοδηγείται από αυτούς τους δείκτες.

Με τις συμβουλές είναι πιο θεωρητική - στην πράξη, ακόμη και φθηνά μοντέλα με τιμή 1000 ρούβλια θα έχουν παραγωγικότητα 100 m³ / h +.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της χρήσης

Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν τέτοιους παράγοντες:

 • δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε μια τρύπα στον τοίχο (όπως θα χρειαζόταν για την εγκατάσταση μιας τροφοδοσίας / βαλβίδας).
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου (η κουκούλα της κουζίνας μπορεί να ακούγεται περίπου 50-60 dB ή περισσότερο, ο ανεμιστήρας - κατά μέσο όρο περίπου 30 dB).
 • χαμηλή κατανάλωση ενέργειας (μέση ισχύ εξόδου - από 0,3 kW, ισχύς απλού ανεμιστήρα παραθύρων - περίπου 15-25 W).
 • δεν χρειάζεται να τοποθετήσετε τον αγωγό (όπως για την κουκούλα κουζίνας).

Τώρα για τα μειονεκτήματα:

 1. Ο ανεμιστήρας θα μειώσει την ορατότητα από το παράθυρο και το φυσικό φως.
 2. Η διέλευση της ροής του αέρα (εάν προέρχεται από το εσωτερικό του δρόμου) δεν μπορεί να θερμανθεί, να φιλτραριστεί ή να ψυχθεί (σε αντίθεση με τις εγκαταστάσεις τοίχου και τους ανακτητές).
 3. Το χειμώνα, ο ψυχρός αέρας μπορεί να εισέλθει στο δωμάτιο μέσω ανεμιστήρα που δεν λειτουργεί (ακόμα και αν το μοντέλο με κάλυμμα δεν είναι γεγονός ότι θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό).
 4. Εάν δεν υπάρχει τρύπα / μπλοκ κάτω από τον ανεμιστήρα στο παράθυρο - θα είναι πολύ δύσκολο να το εγκαταστήσετε (και στην πραγματικότητα είναι ακατάλληλο).
 5. Δεν μπορεί κάθε γυαλί να αντέξει έναν ανεμιστήρα. Εάν το βάζετε σε απλό γυαλί - μπορεί να σπάσει (λόγω των κραδασμών του κινητήρα, ειδικά εάν θα λειτουργεί με μεγάλη ταχύτητα).

Αξίζει να εγκαταστήσετε έναν τέτοιο ανεμιστήρα;

 1. Σκοπεύετε να αλλάξετε τα παράθυρα στην κουζίνα.
 2. Στην κουζίνα, δεν υπάρχει τρόπος να εγκαταστήσετε μια "κανονική" κουκούλα (για παράδειγμα - ο άξονας εξαερισμού έχει υποστεί ζημιά / φράξει ή δεν υπάρχει καθόλου). Σε αυτή την περίπτωση, ο ανεμιστήρας, τοποθετημένος στο παράθυρο, θα το αντικαταστήσει. Παρόλο που είναι δυνατό να γίνει ευκολότερη και να τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα στον τοίχο.

Περίπου αυτά τα σοβιετικά μοντέλα τοποθετήθηκαν σε παλιά παράθυρα

Σε άλλες περιπτώσεις - είναι ευκολότερο να επιλέξετε άλλη επιλογή. Η λύση είναι συγκεκριμένη και δεν είναι πολύ βολικό να την επιλέξετε.

Κατά προσέγγιση κόστος και σύντομη λίστα μοντέλων

Για αναφορά σας - αναφέρουμε το κόστος για πολλά διαφορετικά μοντέλα:

 1. Εποχή, μέγεθος (διάμετρος) 178 mm, με καπάκι στο εξωτερικό. Χωρητικότητα - έως 280 m³ / h, ισχύς - 16 W, για πάχος γυαλιού 3-6 mm. Το κόστος είναι περίπου 1000 ρούβλια.
 2. Aeromat 100, τύπου A (ορθογώνιο μπλοκ, τοποθετημένο στο φύλλο). Χωρητικότητα - έως 75 m³ / h, ισχύς - 17 W. Το κατά προσέγγιση κόστος είναι από 16500 ρούβλια.
 3. SolerPalau, ένα απλό μοντέλο. Διάμετρος - 174 mm, με περσίδες (βαλβίδα ελέγχου) και προστατευτικό πλέγμα. Ισχύς - 25 W, παραγωγικότητα - έως 400 m³ / h. Κοστίζει περίπου 2700 ρούβλια.
 4. SolerPalau HV, αναστρέψιμο μοντέλο, με τηλεχειριστήριο. Διάμετρος - 260 mm, ισχύς - 34 W, παραγωγικότητα - 600 m³ / h. Κοστίζει περίπου 16.000 ρούβλια.
 5. Homeent. OK 150 Η διάμετρος είναι 150 mm, η χωρητικότητα είναι περίπου 280 m³ / h, η ισχύς είναι 16 watt. Το κόστος είναι περίπου 1000 ρούβλια.
 6. Венс 125 МААО1Т, με χρονοδιακόπτη απενεργοποίησης και ενετικό ρολό. Η διάμετρος είναι 125 mm. Μπορεί να τοποθετηθεί σε πάχος γυαλιού από 4 έως 17 mm. Η χωρητικότητα είναι 185 m³ / h, η ισχύς είναι 22 W. Κοστίζει περίπου 2500 ρούβλια.
 7. Ventilor, με παντζούρια. Η διάμετρος είναι 200 ​​mm, η χωρητικότητα είναι έως 450 m³ / h, η ισχύς είναι 50 W. Κοστίζει περίπου 7000 ρούβλια.

Αν γενικεύσουμε: ένα απλό μοντέλο με μηχανικό διακόπτη και περσίδες - θα κοστίσει περίπου 1500 ρούβλια.

Επισκόπηση μοντέλου Homeent OK (βίντεο)

Οδηγίες εγκατάστασης (+ βίντεο για εγκατάσταση στο παράθυρο)

Αμέσως να πω: εγκαταστήστε τον ανεμιστήρα στο γυαλί του παραθύρου - σχεδόν αδύνατο. Πολύ σύνθετο και εξαιρετικά εξειδικευμένο καθήκον.

Το ίδιο το γυαλί μπορεί εύκολα να καταστραφεί κατά τη διαδικασία, και θα πρέπει να αγοράσετε μια νέα μονάδα γυαλιού. Ως εκ τούτου, για τους περισσότερους ανθρώπους εγκατάσταση είναι καλύτερο να αναθέσει στον πλοίαρχο. Το κατά προσέγγιση κόστος της εγκατάστασης είναι από αρκετές χιλιάδες ρούβλια.

Αν πρόκειται για μεταλλικά πλαστικά παράθυρα διπλού υαλοπίνακα, είναι απαραίτητο να τα αντικαταστήσετε εντελώς, αγοράζοντας ένα ποτήρι με μια ήδη τρυπημένη τρύπα.

Αν μιλάμε για παλιά παράθυρα ή για νέα, αλλά για μονόπλιδο, η εγκατάσταση θα μοιάζει με αυτό:

 1. Μια τρύπα κόβεται στο γυαλί ανάλογα με το μέγεθος του περιβλήματος του ανεμιστήρα.
 2. Το σώμα εισάγεται στην οπή και στερεώνεται.
 3. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, όλες οι αρθρώσεις και η χαλαρότητα λιπαίνονται με στεγανωτικό ή χρησιμοποιούνται ελαστικές σφραγίδες.

Η εγκατάσταση περιγράφεται τόσο σύντομα και γενικά επειδή οι συνθήκες εγκατάστασης μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές. Δεν έχει νόημα να τους απαριθμήσουμε, ο απλούστερος τρόπος είναι να καλέσετε έναν πλοίαρχο και να αξιολογήσετε την κατάσταση επιτόπου.

Ανεμιστήρες για ανεμιστήρες εξαγωγής

Πώς να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα παραθύρων για ένα διαμέρισμα;

Παράθυρο ανεμιστήρα - ένας από τους πιο σύγχρονους αποτελεσματικούς τρόπους για την παροχή εξαερισμού στο δωμάτιο. Η τοποθέτησή του είναι δυνατή απευθείας στο παράθυρο, αντικαθιστώντας μέρος του ή κάνοντας μια αποκοπή του αντίστοιχου σχήματος στο γυαλί. Η εγκατάσταση του ανεμιστήρα παραθύρων δεν απαιτεί σημαντικό οικονομικό ή χρονικό κόστος. Πολλά έργα μπορούν να γίνουν ανεξάρτητα, χωρίς να εμπλέκονται ειδικοί από το εξωτερικό.

Η χρήση μικρών ανεμιστήρων παραθύρων είναι χαρακτηριστική για κατοικίες, γραφεία και καταστήματα τροφίμων. Στα κτίρια παραγωγής χρησιμοποιούνται ανεμιστήρες υψηλότερης ισχύος. Επιτρέπουν τη διατήρηση της καθαρότητας του αέρα με μια σταθερή εισροή ρύπων.

Εγκαθιστώντας τον ανεμιστήρα στο άνοιγμα του παραθύρου, είναι εύκολο να κρύβετε κουρτίνες ή περσίδες. Με τη βοήθεια τέτοιων ανεμιστήρων είναι δυνατόν να δημιουργηθεί ένα πλήρες σύστημα εξαερισμού και να βελτιωθεί η κυκλοφορία των αέριων μαζών σε στάσιμες ζώνες. Η διάρκεια ζωής αυτών των συσκευών είναι 10-15 χρόνια και ένα ευρύ φάσμα συσκευών από πλευράς ισχύος, διαστάσεων και χρήσης καθιστά δυνατή την επιλογή της καλύτερης επιλογής για κάθε δωμάτιο.

Τύποι ανεμιστήρων παραθύρων

Υπάρχουν πολλοί ανεμιστήρες παραθύρων. Πρώτα απ 'όλα, χωρίζονται σε βιομηχανικά και οικιακά. Οι βιομηχανικές συσκευές έχουν σημαντικές διαστάσεις και υψηλή ισχύ. Ως εκ τούτου, το πεδίο χρήσης τους είναι μεγάλα κτίρια, σε διαμερίσματα και ιδιωτικά σπίτια που δεν χρησιμοποιούν. Χαρακτηριστικό της λειτουργίας βιομηχανικών συσκευών είναι η λειτουργία τριφασικού ρεύματος.

Αξονικός ανεμιστήρας παραθύρων Πρόκειται για μια πολύ βολική οικιακή συσκευή, η οποία έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί μια μικρή περιοχή. Πολλά μοντέλα έχουν περσίδες ή καλύμματα, το κλείσιμο των οποίων είναι συνεπές με το κλείσιμο της συσκευής.

Αξονικός ανεμιστήρας παραθύρων

Ανάλογα με το σχεδιασμό, υπάρχουν:

 • Εξάντληση.
 • Προμήθεια και συνδυασμός.
 • Ανεμιστήρες τροφοδοσίας και εξαγωγής.

Συσκευές εξαγωγής προορίζονται για την απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα. Εγκαθίστανται σε κουζίνες, μπάνια, τουαλέτες, εργαστήρια και εργαστήρια.

Οι ανεμιστήρες εφοδιασμού επιτρέπουν τη δημιουργία εισροής καθαρού αέρα σε χώρους γραφείων και σαλόνια, όπου δεν υπάρχει ανάγκη απομάκρυνσης βρώμικου αέρα.

Η αυξημένη πίεση, η οποία δημιουργεί ανεμιστήρα τροφοδοσίας παραθύρων, θα προωθήσει την ταχύτερη εξαγωγή αέρα μέσω αγωγών εξαερισμού. Το πιο αποτελεσματικό σύστημα είναι τον τύπο τροφοδοσίας και εξαγωγής. που ταυτόχρονα αφαιρεί τον μολυσμένο αέρα και εξασφαλίζει τη ροή καθαρού αέρα από το δρόμο. Τέτοιες λειτουργίες εκτελούνται από τον ανεμιστήρα αντιστροφής τύπου παραθύρου, ο οποίος είναι εφοδιασμένος με ηλεκτρικό κινητήρα του κατάλληλου τύπου.

Μια ποικιλία ανεμιστήρων παραθύρων είναι συσκευές που είναι εγκατεστημένες στο παράθυρο.

Για το σκοπό αυτό συνιστάται η χρήση ανεμιστήρα παραθύρου με κάλυμμα. Στην αποσυνδεδεμένη κατάσταση, το κάλυμμα προστατεύει το δωμάτιο από τη διείσδυση του εξωτερικού αέρα και την απώλεια θερμότητας.

Χαρακτηριστικά ανεμιστήρων για παράθυρα

Οι συσκευές οικιακής χρήσης χαρακτηρίζονται από χαμηλή ισχύ. Καταναλώνουν 15-25 watts. Από την άλλη πλευρά, ο σχεδιασμός τους παρέχει χαμηλό επίπεδο θορύβου.

Παράθυρο ανεμιστήρα με περσίδες

Ο οικιακός ανεμιστήρας εξάτμισης φτάνει τις 3.000 σ.α.λ. Αυτοί οι ανεμιστήρες είναι κατάλληλοι για λειτουργία με σημαντική διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του δωματίου και του δρόμου, η οποία φτάνει στο μέγιστο το χειμώνα. Η αλλαγή των καιρικών συνθηκών επίσης δεν επηρεάζει την απόδοση αυτών των οπαδών. Το σώμα και τα κύρια στοιχεία του ανεμιστήρα είναι κατασκευασμένα από πλαστικό, ανθεκτικά σε διάφορα φαινόμενα - κρεμασμένη θερμοκρασία, κρούσεις, υπεριώδεις ακτίνες. Μπορεί να λειτουργεί σε θερμοκρασίες από + 50 ° C έως -50 ° C.

Ένα σημαντικό ζήτημα είναι η διατήρηση της θερμότητας. Για το σκοπό αυτό σχεδιάστηκε ένας ανεμιστήρας παραθύρων με περσίδες. Μια εναλλακτική λύση στα blinds είναι το καπάκι. Οι ανεμιστήρες από τα blinds κλείνουν όταν ο κινητήρας είναι απενεργοποιημένος. Για την εξάλειψη των εγκοπών μεταξύ του σώματος και του παραθύρου παρέχονται ζώνες σφράγισης από μαλακό καουτσούκ. Για ανεμιστήρες με κάλυμμα, όταν είναι κλειστός, ο κινητήρας σβήνει, γεγονός που απλοποιεί τον έλεγχο της συσκευής. Το πλεονέκτημα αυτού του σχεδιασμού είναι η απουσία αντίστροφης πρόσφυσης.

Το κύριο ζήτημα κατά την επιλογή ενός ανεμιστήρα είναι ο σκοπός της εφαρμογής του:

 • Για κουζίνα, μπάνιο και τουαλέτα - οι ανεμιστήρες εξαγωγής είναι κατάλληλοι.
 • Στο δωμάτιο ή στο σαλόνι - Συνιστάται η εγκατάσταση ανεμιστήρων τροφοδοσίας.
 • Οι συσκευές τύπου τροφοδοσίας και εξαγωγής είναι εξίσου κατάλληλες για όλες τις εργασίες.

Συνιστάται η χρήση συσκευών με προστατευτικά ρολά ή καπάκι. Ιδανική επιλογή είναι μια συσκευή εξοπλισμένη με περσίδες με αυτόματο κλείσιμο.

Ωστόσο, το κόστος τους είναι υψηλότερο από αυτό των συσκευών απλού σχεδιασμού.

Για να κάνετε τη σωστή απόφαση, πώς να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα παραθύρων, πρέπει να δώσετε προσοχή στις κύριες παραμέτρους του - την απόδοση, τη δύναμη, τις διαστάσεις. Προσδιορίζουν τις δυνατότητες της συσκευής και τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται. Το πιο δημοφιλές είναι ο αξονικός ανεμιστήρας του απλούστερου σχεδιασμού, ο οποίος χαρακτηρίζεται από υψηλή απόδοση και καλή αεροδυναμική.

Κατά την επιλογή, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ο όγκος του αέρα που μεταφέρεται και ο σκοπός του δωματίου. Μια σημαντική παράμετρος είναι ο αριθμός των αλλαγών του συνόλου του αέρα στο δωμάτιο ανά ώρα.

Η συνιστώμενη τιμή της παραμέτρου για το υπνοδωμάτιο και το καθιστικό είναι 2-6 φορές, η τουαλέτα 6-10 φορές, και για την κουζίνα 10-145 φορές.

Γνωρίζοντας το μέγεθος του χώρου στον οποίο σχεδιάζεται ο ανεμιστήρας, είναι εύκολο να υπολογίσετε την απαιτούμενη απόδοση του συστήματος. Για παράδειγμα, μια κουζίνα με χωρητικότητα 30 m 3 απαιτεί ανεμιστήρα με χωρητικότητα τουλάχιστον 300 m 3 / h.

Ο ανεμιστήρας μπορεί να είναι μια καλή εναλλακτική λύση στον ανεμιστήρα του παραθύρου. Πρώτα απ 'όλα, κατά την επιλογή του, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στις διαστάσεις της συσκευής και του εξοπλισμού με προστατευτική - περσίδες ή καπάκι. Ωστόσο, ένας τέτοιος ανεμιστήρας δεν πρέπει να καταλαμβάνει υπερβολικό χώρο ή να παρεμποδίζει το φως του ήλιου.

Σας προτείνουμε επίσης να διαβάσετε:

Τύποι και κατασκευή των ανεμιστήρων για την αφαίρεση καπνού Πώς να επιλέξετε ένα παρασκεύασμα παραθύρων και τα πλεονεκτήματά του Τα καλύτερα οικιακά καθαριστικά και υγραντήρες - βαθμολογία Μοντέλα Παράθυρα για την αφαίρεση καπνού με ηλεκτρική κίνηση

Αναγκασμένοι ανεμιστήρες

Σειρά ανεμιστήρων HPS με διάμετρο φλάντζας 178 mm. HPS - ανεμιστήρας αξονικού παραθύρου με βαλβίδα ελέγχου για εξαερισμό. Το σώμα και η πτερωτή είναι κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας και ανθεκτικό πλαστικό ABS, ανθεκτικό στο υπεριώδες φως. Ο κινητήρας προστατεύεται από υπερθέρμανση. Β.

Οι ανεμιστήρες σειράς HCM με αυτοκόλλητες περσίδες σχεδιάζονται για χρήση σε κουζίνες, γραφεία και κτίρια κατοικιών, υπόστεγα, γκαράζ. Οι αξονικοί ανεμιστήρες σειράς NSM είναι σχεδιασμένοι για εγκατάσταση σε παράθυρα ή τοίχους. Το πάχος του γυαλιού είναι από 3 έως 6 mm. Η θήκη του ανεμιστήρα έχει ολοκληρωθεί.

Artic 305N GR Τραπέζι ανεμιστήρα. Οι ανεμιστήρες της σειράς ARTIC N, για χρήση σε επιτραπέζιους χώρους, έχουν χαμηλό επίπεδο θορύβου και πρακτικό σχεδιασμό. Ανάλογα με το μοντέλο, οι ανεμιστήρες έχουν δύο ή τρεις ταχύτητες περιστροφής. Ρυθμιζόμενη γωνία κλίσης και λειτουργία αυτόματης εισαγωγής.

ανεμιστήρας τραπέζι soler palau artic 305n gr εξαιρετική λύση για τον εξαερισμό των οικιακών χώρων. είναι συμπαγές, έχει μοντέρνο σχεδιασμό, υψηλή απόδοση. το σώμα του είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό πλαστικό, η βίδα διαθέτει προστατευτική μάσκα, ο κινητήρας έχει 3 ταχύτητες.

MirCli.ru - εταιρεία κλιματισμού

Συχνότητα (Hz) 50 Ισχύς εισόδου (Β) 21 Τάση (W) 230 (m3 / h) 330 τοποθέτησης μέγεθος (mm) 240 Επίπεδο θορύβου (dB) 47 Βάρος (kg) των 0,94 χρησιμοποιούνται για κουζίνες σύστημα εξαερισμού, κατοικία και οικιακών χώρων · Τοποθετείται στα ανοίγματα παραθύρων · Konku.

PPK Lefty - Επίσημη αντιπρόσωπος

αξονικός μηχανισμός, κανάλι, 22 W, ανταλλαγή αέρα 300 cu. m / ώρα

αξονικός μηχανισμός, κανάλι, 18 W, ανταλλαγή αέρα 190 cu. m / ώρα

μηχανισμός λειτουργίας: αξονική, διάμετρος εγκατάστασης: 210 mm, ισχύς: 20 W, ανταλλαγή αέρα: 330 m³ / h, υλικό πρόσοψης: πλαστικό

Παράθυρα παραθύρων

Οι σύγχρονες τεχνολογίες κατασκευών αποκλείουν σήμερα πρακτικά τη χρήση φυσικού αερισμού για τον αερισμό κατοικιών, οι οποίες επηρεάζουν αρνητικά την ανθρώπινη υγεία. Σε αυτή την περίπτωση, για να δημιουργηθούν άνετες συνθήκες, χρησιμοποιείται ένας αξονικός εγχώριος ανεμιστήρας, ο οποίος είναι τοποθετημένος σε τοίχο ή άνοιγμα παραθύρου.
Ο ανεμιστήρας παράθυρου λειτουργεί σε ελάχιστη θερμοκρασία περιβάλλοντος από -40 ° C έως και 40 ° C. Συχνά αυτές οι μονάδες είναι εφοδιασμένες με περσίδες για να αποτρέπεται η διέλευση αέρος όταν η μονάδα είναι απενεργοποιημένη ή με εξωτερική σχάρα που εμποδίζει την είσοδο βροχής στο δωμάτιο. Πολύ δημοφιλής είναι ο αναστρέψιμος ανεμιστήρας, ο οποίος αλλάζει την κατεύθυνση ροής, δηλαδή λειτουργεί ως μονάδα εξάτμισης και ως αέρας τροφοδοσίας.
Στο κατάστημα μας Vent-Style.ru μια μεγάλη ποικιλία από ξένους και εγχώριους οπαδούς, εξοπλισμένους με τις τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες, οι οποίες έχουν τη βέλτιστη αναλογία τεχνικών χαρακτηριστικών και κόστους.

Πώς να επιλέξετε το σωστό ανεμιστήρα παραθύρων

Αγοράζοντας ανεμιστήρα, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη τα χαρακτηριστικά όπως:

 • το επίπεδο θορύβου που παράγεται από τον ανεμιστήρα.
 • η ισχύς του ανεμιστήρα, η οποία πρέπει να αντιστοιχεί στην επιφάνεια του δωματίου.
 • η παρουσία συσκευών για την πρόληψη της ρυμούλκησης, καθώς και η διείσδυση σκόνης αέρα και εντόμων.

Παράθυρο ανεμιστήρα (αναγκάζοντας)

Ένας ανεμιστήρας παράθυρου χρησιμοποιείται για την παροχή και αφαίρεση αέρα χωρίς αγωγούς σε οικιακούς, εμπορικούς και άλλους χώρους. Τα αναστρέψιμα μοντέλα επιτρέπουν τη ροή αέρα μέσα στο δωμάτιο ή την αφαίρεσή του με την απαιτούμενη απόδοση. Ο ανεμιστήρας αναστρέψιμου παραθύρου χρησιμοποιείται ως τοπική συσκευή εξάτμισης.

Τα ενισχυμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ειδική στερέωση για τοποθέτηση απευθείας στο πλαίσιο της ημιδιαφανής δομής (παράθυρο, γυαλί) και είναι εξοπλισμένα με εξωτερική μάσκα και περσίδες. Ένας ανεμιστήρας παραθύρων, κατά κανόνα, έχει χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Υπάρχουν ειδικά μοντέλα σχεδιασμένα για τοποθέτηση σε δωμάτια με υψηλό επίπεδο υγρασίας.

Παράθυρα παραθύρων

Οι ανεμιστήρες HV και HCM (Soler Palau)

Οι οπαδοί του Ελικάντε

Οικιακοί ανεμιστήρες εξαγωγής

Αξονικοί ανεμιστήρες οροφής ERA

Καθορίστε τα στοιχεία επικοινωνίας, ο διαχειριστής μας θα επικοινωνήσει μαζί σας και θα σας συμβουλεύσει.

Χρήσιμα τμήματα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Μόσχα, Έκθεση και δίκαιη σύμπλεγμα "υλικά ElitStroy", ul.Torgovaya str.2, θέση 20B. © 2011-2018

Παράθυρα παραθύρων

Αν δεν είναι δυνατόν να οργανωθεί ο εξαερισμός μέσω τοίχων, συνιστάται η εγκατάσταση ανεμιστήρων παραθύρων. Η τοποθέτησή τους πραγματοποιείται στο τζάμι των παραθύρων και για την προστασία από τις βροχοπτώσεις έχει σχεδιαστεί ένα εξωτερικό σύστημα πλέγματος. Όλα τα μοντέλα ανεμιστήρων παραθύρων που παρουσιάζονται στον κατάλογο του ηλεκτρονικού καταστήματος "ClimateLight" έχουν υψηλή απόδοση και επιτυγχάνουν αποτελεσματικά τη ροή του αέρα. Επίσης, η συσκευή αφαιρεί τις επιβλαβείς πτητικές ουσίες από τον αέρα, τη σκόνη και άλλους ρύπους.

Πλεονεκτήματα εγκατάστασης ανεμιστήρων παραθύρων:

 • Η δυνατότητα χρήσης καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους. Το καλοκαίρι και το χειμώνα γίνεται καθαρισμός του αέρα και μείωση της πιθανότητας σχηματισμού συμπυκνώματος μέσα στο κτίριο, λόγω της οποίας δεν επιτρέπεται σημαντική αύξηση της υγρασίας και εξοικονομείται θερμική ενέργεια.
 • Ο αποτελεσματικός έλεγχος της σκόνης, που διευκολύνει σημαντικά τον καθαρισμό των χώρων.
 • Παρουσία ενός ρυθμιστή αντίστροφης ταχύτητας. Μπορείτε να παραγγείλετε προϊόντα με έναν αναστρέψιμο ελεγκτή ταχύτητας σε εμάς σε προσιτή τιμή.
 • Ευρύ φάσμα θερμοκρασιών. Τα προϊόντα μας λειτουργούν στους -40 ° C- + 40 ° С.
 • Προστασία από την πτώση της βροχής στο δωμάτιο, καθώς και η εξαίρεση της δυνατότητας διέλευσης του αέρα στο δωμάτιο όταν η συσκευή είναι απενεργοποιημένη.
 • Χαμηλό επίπεδο θορύβου. Οι ανεμιστήρες παραθύρων, που αγοράζονται από εμάς, εργάζονται σχεδόν ακούραστα.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσφέρουμε προϊόντα με αναστρέψιμο ρυθμιστή και χωρίς αυτό. Οι σύμβουλοι του ηλεκτρονικού μας καταστήματος θα σας δώσουν πλήρη βοήθεια στην επιλογή ενός ανεμιστήρα παραθύρων. Υπολογίζουν την απαιτούμενη χωρητικότητα της συσκευής, η οποία καθορίζεται από την περιοχή του δωματίου.

Εξαερισμός ανεμιστήρες

Τιμή (τρίψτε)
Διαθεσιμότητα
Κατασκευαστής

Προϊόν που προστέθηκε στο καλάθι

Krasnoyarsk, Severo-Yenisei, 40
(στην περιοχή του Κόσμου)

Τηλέφωνο: 8 (391) 290-20-01, 268-09-49
Mail: [email protected]

Ώρες εργασίας: Δευ-Κυρ: 8:00 - 20:00

Krasnoyarsk, Mierchak, 104 st. 4

Τηλέφωνο: 8 (391) 219-44-44, 220-50-10
Mail: [email protected]

Ώρες εργασίας: Δευ-Παρ: 8:00 - 20:00,
Σάβ: 8:00 - 19:00, ώρα: 9:00 - 18:00

Το Virage στα δεξιά

Krasnoyarsk, Βασίλισσα, 11Α

Τηλέφωνο: 8 (391) 276-84-20
Mail: [email protected]

Ώρες εργασίας: Δευ-Παρ: 8:00 - 20:00,
Σάβ: 8:00 - 19:00, Κυρ: 9:00 - 18:00

Η στροφή στο Κρασνοντάρ

Κρασνοντάρ, τους. Vasily Machupi, 174

Τηλέφωνο: 8 (861) 212-70-10
Mail: [email protected]

Ώρες εργασίας: Δευ-Σαβ: 8:30 - 19:00,
Κυρ: 8:30 - 18:00

Παράθυρο παραθύρου - πώς να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή χωρίς τη βοήθεια ειδικών

Ο ανεμιστήρας παράθυρου είναι η απλούστερη λύση για τη ρύθμιση της ανταλλαγής αέρα σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Προσωπικά, μου αρέσει αυτή η επιλογή για το γεγονός ότι δεν χρειάζεται σύστημα εξαερισμού, δεν χρειάζεται να δημιουργηθεί μια τρύπα στον τοίχο, ο σχεδιασμός τοποθετείται στο άνοιγμα του παραθύρου και χαρακτηρίζεται από μέγιστη αυτονομία και ασφάλεια.

Θα σας πω ποια κριτήρια πρέπει να προσέξετε κατά την επιλογή και ποιες τροποποιήσεις παρουσιάζονται στην αγορά, με βάση αυτές τις πληροφορίες θα καταλάβετε εύκολα αυτό το θέμα.

Στη φωτογραφία: η κατασκευή μπορεί να οριστεί μόνιμα και προσωρινά, κάτι που είναι πολύ βολικό σε ορισμένες περιπτώσεις

Συστάσεις για επιλογή

Ακόμη και πριν από την αγορά πρέπει να αντιμετωπίσετε ορισμένα κριτήρια, είναι μαζί τους να αρχίσουμε να εξετάζουμε το θέμα. Στη συνέχεια, θα μιλήσω για τις κύριες επιλογές εξοπλισμού και θα δώσω συγκεκριμένα παραδείγματα και μοντέλα οπαδών, ώστε να μπορείτε ακόμα πιο εύκολα να βρείτε την καλύτερη λύση.

Παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Υπάρχουν αρκετοί βασικοί δείκτες που επηρεάζουν την επιλογή του ανεμιστήρα και η πρώτη από αυτές είναι ο όγκος της ανταλλαγής αέρα. Δείχνει πόσες φορές σε μια ώρα ο αέρας θα ανανεωθεί. Ας δούμε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα: ένα δωμάτιο πλάτους 3 μέτρων, μήκους 4 μέτρων και ύψους 2,7 μέτρων, υπολογίζει τον όγκο - 3χ4χ2,7 = 32,4 κυβικά μέτρα, αυτή είναι η τιμή βάσης.

Ο αριθμός των απαραίτητων αλλαγών αέρα ανά ώρα εξαρτάται από το σκοπό των χώρων, οι βασικοί κανόνες είναι οι εξής:

 • Για τα υπνοδωμάτια χρησιμοποιείται δείκτης 2-4.
 • Σε μπάνια και μπάνια 6-10;
 • Στην κουζίνα, είναι απαραίτητο ο ανεμιστήρας να αντλείται με 10-15 όγκους ανά ώρα. Αν πάρουμε το παράδειγμα μας ως βάση, χρειαζόμαστε ανεμιστήρα με χωρητικότητα 324-486 κυβικά μέτρα ανά ώρα.

Οι κουζίνες χρησιμοποιούν τις πιο παραγωγικές επιλογές εξοπλισμού

Ένας άλλος παράγοντας που δεν μπορεί να αγνοηθεί είναι το μέγεθος της δομής, εδώ μπορούμε να διακρίνουμε τέτοιες αποχρώσεις:

 • Ο ανεμιστήρας θα πρέπει να τοποθετηθεί στο άνοιγμα ή το άνοιγμα εξαερισμού, είναι προτιμότερο να επιλέγετε τέτοιες λύσεις που μπορούν να εγκατασταθούν με ελάχιστες τροποποιήσεις του ανοίγματος.
 • Ο σχεδιασμός δεν πρέπει να υποβαθμίζει τον φωτισμό του δωματίου, εάν εμφανιστεί ένα τέτοιο πρόβλημα, τότε είναι καλύτερο να αναζητήσετε μικρά προϊόντα υψηλής ισχύος.

Εάν διακοσμήσετε την κουζίνα σε ένα συγκεκριμένο στυλ, τότε ο σχεδιασμός του ανεμιστήρα πρέπει να συνδυαστεί με αυτό. Δεν έχει νόημα να βάζουμε μια φουτουριστική έκδοση στο ύφος της υψηλής τεχνολογίας σε ένα κλασικό περιβάλλον. Το χρώμα είναι επίσης πολύ σημαντικό, και αν και τα περισσότερα από τα προϊόντα είναι διαθέσιμα σε λευκό, αν θέλετε, μπορείτε να βρείτε άλλες επιλογές.

Οι ανεμιστήρες μπορούν να έχουν πρωτότυπο σχέδιο

Αξίζει επίσης να δώσετε προσοχή στο είδος του σχεδιασμού ελέγχου, αν πριν ήταν οι συνήθεις επιλογές με κουμπιά, τώρα μπορείτε να αγοράσετε συστήματα με πίνακες ελέγχου. Αυτό είναι πολύ βολικό σε περιπτώσεις όπου οι ανεμιστήρες εξαγωγής παραθύρων είναι τοποθετημένοι ψηλά και η πρόσβαση σε αυτές είναι δύσκολη.

Ο ανεμιστήρας είναι ένα είδος ανεμιστήρα παραθύρων, παρόλο που ορισμένοι κατασκευαστές κάνουν αυτό το προϊόν ξεχωριστό. Η διαφορά είναι ότι τα προϊόντα αυτά συχνά γίνονται στα τυποποιημένα μεγέθη των παραθύρων, αλλά σήμερα, όταν τα πλαστικά παράθυρα χρησιμοποιούνται παντού, το παράθυρο δεν βρίσκεται σχεδόν πουθενά, είναι απαραίτητο να παραγγείλετε παραλλαγή με παράθυρο για να τοποθετήσετε ανεμιστήρα.

Οι εμπλουτισμένες παραλλαγές είναι κατάλληλες για τις τυπικές κατασκευές παραθύρων

Μια άλλη πολύ σημαντική πτυχή που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι η διατήρηση της θερμότητας στο δωμάτιο, διότι μέσω του ανεμιστήρα το κρύο μπορεί να διεισδύσει ελεύθερα μέσα. Για την εξάλειψη αυτού του προβλήματος αναπτύχθηκαν δύο τροποποιήσεις του εξοπλισμού:

 • Ανεμιστήρας με καπάκι - στο κρύο πρέπει να το κλείσετε και το σύστημα θα σταματήσει αυτόματα. Πρόκειται για μια απλή λύση που είναι κατάλληλη για όσους διαθέτουν εξοπλισμό ανάλογα με τις ανάγκες. Το μόνο αρνητικό - το κάλυμμα πρέπει να κλείνει με το χέρι, και αν δεν υπάρχει κανείς στο σπίτι, το κρύο θα διεισδύσει στο δωμάτιο.

Κατά την επιλογή, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των σφραγίδων καπακιού καουτσούκ

 • Τα συστήματα με αυτόματες περσίδες είναι μια πιο σύγχρονη λύση που δεν χρειάζεται χειροκίνητο έλεγχο. Όταν ο ανεμιστήρας ανοίγει, οι περσίδες ανοίγουν και όταν είναι απενεργοποιημένες - κλείνουν, είναι πολύ βολικό και, σημαντικό, μια εντελώς αυτόνομη επιλογή που μπορεί να λειτουργήσει για χρόνια με ένα καθορισμένο μοτίβο χωρίς εξωτερική παρέμβαση.

Έτσι φαίνονται τα συστήματα με αυτόματα ρολά

Αν συναντήσατε οπαδούς στο σπίτι, ξέρετε πόσο σημαντικό είναι ότι έχουν ένα ελάχιστο επίπεδο θορύβου. Συνάντησα φτηνές κινεζικές παραλλαγές, οι οποίες, όταν ενεργοποιήθηκαν, χτυπούσαν σαν μαχητής κατά την απογείωση και δημιούργησαν τεράστια ταλαιπωρία σε όλους όσους βρίσκονται στο δωμάτιο. Επιλέξτε χαμηλές επιλογές θορύβου και θυμηθείτε ότι οι ανεμιστήρες παραθύρων υψηλής ισχύος είναι πάντα πιο θορυβώδεις από τους συμβατικούς ανεμιστήρες.

Τέλος, ένας άλλος παράγοντας που δεν μπορεί να αγνοηθεί είναι η ασφάλεια. Οι σύγχρονοι κατασκευαστές προσφέρουν ισχυρό εξοπλισμό με εξαιρετικά χαρακτηριστικά, τα οποία λειτουργούν σε τάση 12 βολτ, είναι αυτές οι επιλογές και πρέπει να επιλέξετε. Είναι απολύτως ασφαλείς και δεν μπορούν να προκαλέσουν θανατηφόρα βλάβη στην ανθρώπινη υγεία ακόμα και σε περίπτωση βραχυκυκλώματος, ενώ στο κιτ περιλαμβάνεται μονάδα τροφοδοσίας, η οποία συνδέεται σε ένα κανονικό δίκτυο 220 volt.

Συμβουλές για την επιλογή

Εάν έχετε αποφασίσει για τα βασικά κριτήρια, μπορείτε να πάτε πίσω από έναν ανεμιστήρα, τρεις τύποι εξοπλισμού είναι προς πώληση:

Ανεμιστήρας τροφοδοσίας: εξέλιξη

Σε αντίθεση με το στερεότυπο, οι ανεμιστήρες εισόδου δεν είχαν εγκατασταθεί σε όλα τα διαμερίσματα εξ ορισμού, όπως οι ανεμιστήρες εξάτμισης. Παραδοσιακά, ο ρόλος των κύριων προμηθευτών του φρέσκου αέρα έχει εκχωρηθεί με τη συνήθη διαφορά σε ξύλινα παράθυρα και τις πόρτες, τους αεραγωγούς και οι ίδιοι παράθυρα. Αυτό το σύστημα ήταν το πρώτο που διασπά τα πλαστικά παράθυρα, τα οποία έκλεισαν ερμητικά το άνοιγμα του παραθύρου και δεν άφηναν κενό. Η τοποθέτηση σιδερένιων εξωτερικών θυρών και μεγάλων θυρών - χωρίς κενά - εσωτερικών χώρων έχει καταστρέψει τελικά το παλιό σχέδιο. Φυσικά, στα σπίτια και παρέχονται με φρέατα εξαερισμού του αέρα στα διαμερίσματα, αλλά το έργο τους παραβιάζονται εσωτερικές πόρτες, και την παροχή αέρα σε τέτοιες pritochkah στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχει σχεδιαστεί για να είναι η μόνη πηγή φρέσκου αέρα.

Αν το πρόβλημα της ακαταστασίας είναι γνωστό σε σας όχι από ακρόαση, η καλύτερη λύση θα είναι να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα τροφοδοσίας, δεν είναι δύσκολο να αγοράσετε μια τέτοια συσκευή τώρα. Το κυριότερο είναι να επιλέξετε τη σωστή συσκευή.
Σήμερα υπάρχουν στην αγορά διάφοροι τύποι ανεμιστήρων εφοδιασμού, των οποίων η τιμή και η ποιότητα ποικίλλουν σημαντικά.

Τύποι ανεμιστήρων εφοδιασμού

Φίλοι του αγωγού

Οι ανεμιστήρες αγωγών εγκαθίστανται συνήθως στο γενικό σύστημα εξαερισμού του κτιρίου, χρησιμοποιούνται από καφετέριες, εστιατόρια, άλλα καταστήματα τροφίμων και χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία επαγγελματικού αερισμού σε οικιστικά κτίρια - τόσο σε όλο το σπίτι όσο και σε ξεχωριστό διαμέρισμα.
Οι ανεμιστήρες καναλιών απαιτούν εντυπωσιακούς αεραγωγούς, συνήθως τοποθετούνται σε τοίχους ή οροφές και καλύπτονται με διακοσμητικά κουτιά. Πριν από την εγκατάσταση αυτής της συσκευής είναι απαραίτητο να ελέγξετε τη λειτουργικότητα σε όλο το σύστημα εξαερισμού στο κτίριο, εγκαταστήστε τα καταστήματα στην οροφή ενός ιδιωτικού καναλιού ή ενταχθούν στο συνολικό εξαερισμό του συστήματος εξαερισμού στο σπίτι, και ο ανεμιστήρας είναι ευαίσθητα στην είσοδο ξένων σωμάτων και πρέπει να προστατεύονται από αυτούς.

Ποιος θα κάνει;
Οι ανεμιστήρες του καναλιού είναι οι πλέον κατάλληλοι για κατοίκους ιδιωτικών κατοικιών, αρχοντικών ή πολυκατοικιών, όπου υπάρχει αρκετός χώρος για το σύστημα καναλιών.

Πότε πρέπει να εγκαταστήσετε;
Είναι προτιμότερο να εγκαταστήσετε ανεμιστήρες αγωγών κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής ή σημαντικές επισκευές για την άμεση ενσωμάτωση του συστήματος στις υπόλοιπες επικοινωνίες του κτιρίου.

Πόσο κοστίζει;
Από 3 000 έως 130 000 ρούβλια, ανεξάρτητα από την εγκατάσταση, τη δημιουργία φρεατίων εξαερισμού και ανεμιστήρα εξαγωγής.

Παράθυρο ανεμιστήρα

Ο ανεμιστήρας παραθύρου είναι εγκατεστημένος στην τρύπα στο παράθυρο. Τυπικά για την εγκατάσταση επιλεγμένων πιο αποπνικτικό, ζεστό και υγρό, η διαφορά θερμοκρασίας και ο εισερχόμενος αέρας στο εσωτερικό του διεγείρονται αναπνευσιμότητα, αλλά υπάρχουν «αυτόνομα» μοτίβο με σταθερή ισχύ και παροχή αέρα. Με αυτόν τον ανεμιστήρα κατηγορηματικό πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν μικρών του διαστάσεων και την ευκολία χρήσης, αλλά τα περισσότερα από αυτά τα συστήματα, μαζί με παροχή φρέσκου αέρα μέσα στο δωμάτιο καθίζηση, το θόρυβο και το κρύο. Είναι επίσης αρκετά διαδεδομένη εφοδιασμού και ανεμιστήρα εξάτμισης τύπου παράθυρο, τέτοιες συσκευές συνδυάζουν τις λειτουργίες της εισροής και της εξάτμισης, η οποία επηρεάζει το μέγεθος και την τιμή της συσκευής. Παράθυρο ανεμιστήρα προσαγωγής με το φίλτρο - είναι εξαιρετικά σπάνια, η συντριπτική πλειοψηφία που προβλέπεται μόνο για το δίχτυ ασφαλείας των μεγάλων συντρίμμια.

Ποιος θα κάνει;
Οι κάτοικοι των μικρών διαμερισμάτων σε πολυκατοικίες, οι κάτοικοι ιδιωτικών κατοικιών χωρίς τη δυνατότητα να κάνουν τον ανεφοδιασμό του εφοδιασμού μέσω του τείχους.

Πότε πρέπει να εγκαταστήσετε;
Συνιστούμε να εργάζεστε το καλοκαίρι, γιατί κατά την εγκατάσταση το παράθυρο ανοίγει και το δωμάτιο μπορεί να παγώσει.

Πόσο κοστίζει;
Από 1.200 έως 13.000 ρούβλια.

Εμπρός προς τα εμπρός

Ο ανεμιστήρας είναι ίσως ο πιο απλός και πιο διάσημος στην αγορά. Ακόμη και στη σοβιετική εποχή, αυτές οι μη ελκυστικές συσκευές εγκαταστάθηκαν στα παράθυρα των παραθύρων και παρείχαν ροή αέρα. Ο ανεμιστήρας επιλέγεται ανάλογα με το μέγεθος και το σχήμα του εξαερισμού και είναι εύκολο στην εγκατάσταση. Προς το παρόν, οι κατασκευαστές δεν μοιράζονται παράθυρα και ανεμιστήρες ανεμιστήρα, και τα περισσότερα παράθυρα μπορούν να εγκατασταθούν στο παράθυρο και το αντίστροφο.

Ποιος θα κάνει;
Οι κάτοικοι των μικρών διαμερισμάτων σε πολυκατοικίες, οι κάτοικοι ιδιωτικών κατοικιών χωρίς τη δυνατότητα να κάνουν τον ανεφοδιασμό του εφοδιασμού μέσω του τείχους.

Πότε πρέπει να εγκαταστήσετε;
Κάθε εποχή του χρόνου.

Πόσο κοστίζει;
Από 1.000 έως 12.000 ρούβλια.

Έξυπνοι ανεμιστήρες προμήθειας

Οι έξυπνοι ανεμιστήρες αναρρόφησης περιλαμβάνουν ένα πλήρες σταθερό σύστημα παροχής και καθαρισμού αέρα του τύπου αναπνοής. Αυτή η έξυπνη συσκευή είναι ένα αέρα ανεμιστήρα τροφοδοσίας θερμαίνεται σε μία επιλεγμένη θερμοκρασία αναζήτησης, πολυεπίπεδη φιλτράρισμα της σκόνης, αλλεργιογόνα και τις δυσάρεστες οσμές και την ικανότητα του αυτόματου έξυπνου ελέγχου στο σύστημα μικροκλίμα MagicAir. Και Λειτουργικότητα ανάσα απουσία του δρόμου θόρυβο, βρωμιά και ιζήματα από κοινού με τις συσκευές κανάλι, και το επίπεδο του θορύβου και συμπαγής συσκευή - με το παράθυρο και fortochnymi οπαδούς.

Ποιος θα κάνει;
Τα Breezers ταιριάζουν απόλυτα σε διαμερίσματα πόλεων κάθε μεγέθους, αρχοντικά και ιδιωτικά σπίτια, δεν υπάρχουν περιορισμοί στην εγκατάσταση αυτών των συσκευών.

Πότε πρέπει να εγκαταστήσετε;
Κάθε εποχή του χρόνου. Η εγκατάσταση του αναπνευστήρα διαρκεί 1 ώρα και δεν βλάπτει τις επισκευές ή τα έπιπλα.

Πόσο κοστίζει;
Από 21 300 ρούβλια.

Οι ανεμιστήρες τροφοδοσίας και εισαγωγής και εξαγωγής χρειάζονται πλέον σχεδόν σε κάθε διαμέρισμα της πόλης, όπου ο αερισμός με παράθυρα αντί του επιθυμητού φρέσκου αέρα φέρνει θόρυβο, σκόνη, αλλεργιογόνα, βροχοπτώσεις και κρύο. Όποια έκδοση του εξαερισμού επιλέγετε, είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε τη συσκευή σε επαγγελματίες - τότε ο ανεμιστήρας τροφοδοσίας σας θα σας εξυπηρετήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν θα προκαλέσει προβλήματα.