Ανεφοδιασμός κλιματιστικών

1500 ρούβλια.

Οι διαρροές του ψυκτικού μέσου είναι μία από τις πιο κοινές αιτίες βλάβης του κλιματικού εξοπλισμού. Εάν δεν είναι σωστό ή δεν ολοκληρωθεί ο ανεφοδιασμός του κλιματιστικού με φρέον, μπορεί να υπερθερμανθεί και να μπλοκαριστεί, γεγονός που θα οδηγήσει στην ανάγκη πλήρους αντικατάστασης αυτού του ακριβού εξοπλισμού.

Ποιότητα ανεφοδιασμού κλιματιστικών στη Μόσχα

Η εμφάνιση μιας κατάθεσης πάγου στα στοιχεία του σχεδιασμού του κλιματιστικού είναι το πρώτο σημάδι έλλειψης ψυκτικού. Εάν μια τέτοια επιδρομή έχει αρχίσει να διαμορφώνεται και η απόδοση της συσκευής έχει μειωθεί σημαντικά, τότε είναι απαραίτητο να αναστείλει τη λειτουργία της συσκευής και να την αποσυνδέσει από το δίκτυο τροφοδοσίας.

Ως ψυκτικό μέσο για ανεφοδιασμό κλιματιστικών, τα περισσότερα μοντέλα χρησιμοποιούν φρέον (σε υγρή ή αέρια κατάσταση). Είναι ανθεκτικό στην έκρηξη και δεν υπόκειται σε ανάφλεξη στον ανοικτό αέρα, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης επαφής με την πηγή ανοικτής φωτιάς. Το φρέον εκκρίνει θερμότητα κατά τη διάρκεια της συμπύκνωσης και το απορροφά κατά την εξάτμιση.

Τέτοιες ιδιότητες και επιτρέπεται να χρησιμοποιούν ευρέως αυτή την ουσία στην εργασία των κλιματικών συσκευών. Στο φορτισμένο κλιματιστικό, ο Freon εξατμίζεται και απορροφά τη θερμότητα από τον περιβάλλοντα χώρο, ψύγοντας έτσι τον αέρα. Στη συνέχεια, το αέριο (υγρό) εισέρχεται στον συμπυκνωτή και η θερμότητα που απελευθερώνεται κατά τη συμπύκνωση αποστέλλεται έξω από το δωμάτιο.

Τα κλιματιστικά γεμίσματος μπορούν να εκτελούνται ανεξάρτητα. Για να γίνει αυτό, ο χρήστης πρέπει να έχει κάποιες γνώσεις και εμπειρία και να διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό. Όταν εκτελείτε εργασίες ανεφοδιασμού, πρέπει να εξασφαλίσετε την πλήρη ασφάλεια και στεγανότητα των αγωγών χαλκού του κλιματιστικού, που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη διάρκεια της υψηλής ποιότητας λειτουργίας της συσκευής.

Όταν κάνετε αυτόματη ανεφοδιασμό του κλιματιστικού, πρέπει να ακολουθήσετε τον ακόλουθο αλγόριθμο ενεργειών:

 • εκτελέστε αποστράγγιση του συστήματος χρησιμοποιώντας έναν κύλινδρο γεμάτο με άζωτο.
 • πριν από το ανεφοδιασμό του κλιματιστικού, αποκεντρήστε το σύστημα με ειδική αντλία κενού (η διαδικασία αυτή επιτρέπει την αφαίρεση του αζώτου και της υγρασίας από τη συσκευή και τον έλεγχο της διαρροής της συσκευής).
 • καθορίστε την απαιτούμενη ποσότητα Freon για ανεφοδιασμό του σταθμού μέτρησης χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα βάρη.
 • Μετά την ολοκλήρωση του ανεφοδιασμού, ενεργοποιήστε το κλιματιστικό και ελέγξτε τη λειτουργικότητά του.

Η πλήρωση κλιματιστικών με freon είναι απαραίτητη. Η βαθμιαία φυσική μείωση του επιπέδου είναι ένα τεχνολογικά αποδεκτό φαινόμενο. Ο λόγος είναι η απουσία απόλυτης στενότητας στις συνδέσεις των αγωγών. Η διαρροή ψυκτικού μέσου σε όγκο που δεν υπερβαίνει το 7% ετησίως θεωρείται φυσιολογική.

Αρχικά, η φυσική απώλεια του φρεονίου δεν μπορεί να προκαλέσει κάποια ιδιαίτερη ταλαιπωρία, αλλά καθώς αυξάνεται, η παραγωγικότητα του εξοπλισμού πέφτει αισθητά, καθώς το ψυκτικό μέσο δεν επαρκεί για την πλήρη ψύξη του συμπιεστή. Εκτός από την πτώση απόδοσης της συσκευής, η διαρροή του Freon μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση του συμπιεστή και στην εμπλοκή του.

Η αδυναμία ανεφοδιασμού του κλιματιστικού μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη έξοδο του κλιματικού εξοπλισμού. Δεδομένου ότι ένα τέτοιο στοιχείο της συσκευής ως συμπιεστή είναι δαπανηρό, το συνολικό κόστος της επισκευής του μπορεί να ανέλθει σε ένα εντυπωσιακό ποσό.

Από τα κλιματιστικά: είδη, σημάδια ανάγκης ανεφοδιασμού

Το καλό έργο του κλιματιστικού εξαρτάται άμεσα από την ποιότητα του ανεφοδιασμού του από το ψυκτικό. Στην έλλειψη, οι συνδέσεις, οι βαλβίδες εξωτερικής μονάδας και η εσωτερική ψύξη του εξατμιστή. Ως αποτέλεσμα, η ένταση του ψυχρού αέρα μειώνεται. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μουντζούρες στους τοίχους, και σε περίπτωση που το σύστημα αποστράγγισης είναι φραγμένο, τότε ο συμπιεστής σταματά τελείως. Δεδομένου ότι η τιμή του συμπιεστή είναι συνήθως περίπου το 60% του κόστους του συνόλου του κλιματιστικού, είναι πολύ σημαντικό να μην χάσετε τη στιγμή που χρειάζεται η αναπλήρωση της συσκευής. Είναι σημαντικό να καταλάβετε τι τα κλιματιστικά ανεφοδιάζουν.

Τύποι ψυκτικού μέσου

Ως ψυκτικό μέσο σε κλιματιστικά, χρησιμοποιείται φρέον. Είναι ένα σύστημα ψύξης του συμπιεστή και το προστατεύει από υπερθέρμανση. Η διαρροή του φρέον οδηγεί σε ακατάλληλη εγκατάσταση του εξοπλισμού και στη δυσλειτουργία του. Υπάρχει επίσης μια ομαλοποιημένη κατανάλωση φρέον κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας, είναι μέχρι 9% ετησίως. Η κανονικοποιημένη διαρροή δεν συμβαίνει σε κλιματιστικά παράθυρα και κινητά.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι φρέον που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εάν θέλετε να ανεφοδιάσετε ή να ανεφοδιάσετε το κλιματιστικό. Αυτά περιλαμβάνουν:

 1. Το freon R22 (ψυχό 22) είναι ένα ψυκτικό μέσο που χρησιμοποιείται σε συστήματα ψύξης σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτές περιλαμβάνουν διάφορα βιομηχανικά και οικιακά ψυγεία, ψυγεία αυτοκινήτων και θαλάσσης, οικιακά και βιομηχανικά κλιματιστικά. Εάν υπάρχει διαρροή αυτού του φρέον, οι ατμοί του εξατμίζονται σταδιακά. Η θετική πλευρά αυτού του τύπου φρέον είναι το σχετικά χαμηλό κόστος των συσκευών που είναι γεμάτες με R22, και εξαρτήματα υπηρεσιών για αυτούς. Οι συσκευές με αυτό το φρέον μπορούν να ξαναγεμιστούν εν μέρει, χωρίς να χρησιμοποιήσουν έναν πλήρη ανεφοδιασμό. Το μείον του ψυκτικού μέσου R22 είναι μόνο ένα - επηρεάζει αρνητικά το στρώμα του όζοντος της γης και ως εκ τούτου δεν συνιστάται για χρήση από περιβαλλοντολόγους.
 2. Freon R410A - εντελώς απαλλαγμένο από χλώριο και επομένως δεν καταστρέφει τη στιβάδα του όζοντος της ατμόσφαιρας. Αυτή είναι μια νεότερη γενιά ψυκτικού μέσου, που αντικατέστησε το Freon R22. Έχει κερδίσει γρήγορα δημοτικότητα και χρησιμοποιείται με επιτυχία για την πλήρωση ψυκτικού εξοπλισμού για οικιακή και βιομηχανική χρήση, καθώς και για διάφορα κλιματιστικά. Το Freon 410 αποτελείται από δύο διαφορετικά εξαρτήματα. Με διαρροή μεγαλύτερη από 40%, χρειάζεστε μια πλήρη αναπλήρωση της συσκευής. Η προσθήκη του Freon στο σύστημα στο οποίο η διαρροή συνέβη περισσότερο από 40%, θα οδηγήσει σε ασταθή τέχνη, έτσι διαταράσσεται αναλογία ανάμειξης του Freon ο ένας στον άλλο?

Όταν πρέπει να ξαναγεμίσετε το κλιματιστικό

Υπάρχουν ορισμένα σημάδια όταν πρέπει να σκεφτείτε για το ανεφοδιασμό του κλιματιστικού.

 • Υπάρχει παγετός και πάγο στις επικοινωνίες της εξωτερικής μονάδας της μονάδας ψύξης.
 • κακή ψύξη ή θέρμανση δωματίου.
 • ένα επαρκές χρονικό διάστημα που έχει παρέλθει από την έναρξη λειτουργίας του κλιματιστικού.

Εάν υπάρχει τουλάχιστον μία από αυτές τις λειτουργίες, μην τραβάτε με την πρόσκληση ειδικού και συντήρησης του κλιματιστικού.

Απολύτως οποιοδήποτε οικιακό ή βιομηχανικό κλιματιστικό χρειάζεται συστηματική φροντίδα. Η επαναπλήρωση του κλιματιστικού στο σπίτι συμβαίνει συχνότερα στον τόπο εγκατάστασης του, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις όπου η συσκευή χρειάζεται επαγγελματική διάγνωση και επισκευή. Στην περίπτωση αυτή, η συσκευή αποσυναρμολογείται και μεταφέρεται σε κέντρο εξυπηρέτησης. Εάν το κλιματιστικό είναι εγκατεστημένο στον τοίχο ενός πολυώροφου κτιρίου και η πρόσβαση σε αυτό είναι πολύ περιορισμένη, τότε οι αλπινιστές θα έρθουν στη διάσωση. Εργάζονται στα περισσότερα κέντρα εξυπηρέτησης για την εγκατάσταση και συντήρηση των κλιματιστικών.

Οι βιομηχανικοί αναρριχητές, εάν είναι απαραίτητο, θα διενεργήσουν μια πρωτογενή διάγνωση της κλιματικής τεχνολογίας, θα την καθαρίσουν από τη ρύπανση και, αν χρειαστεί, θα γεμίσουν ή θα ανεφοδιώσουν. Η μείωση της αποδοτικότητας οποιουδήποτε κλιματιστικού μηχανήματος οφείλεται στην επίδραση εξωτερικού επιθετικού περιβάλλοντος στην εξωτερική μονάδα της συσκευής. Η συντήρηση των μηχανημάτων σε μεγάλο υψόμετρο και η πλήρωσή τους με ψυκτικό μέσο είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία που μπορούν να κάνουν μόνο εκπαιδευμένοι άνθρωποι. Οι ειδικοί μπορούν εύκολα να καθορίσουν τι χρεώνουν τα κλιματιστικά των απαιτούμενων εμπορικών σημάτων.

Συχνά εμφανίζεται δυσλειτουργία του κλιματιστικού όταν τα φίλτρα είναι φραγμένα. Η προληπτική συντήρηση οποιασδήποτε συσκευής κλιματισμού είναι επιθυμητή για να πραγματοποιηθεί δύο φορές κατά τη διάρκεια του έτους, τότε είναι δυνατόν να αποτραπούν οι περισσότερες ανωμαλίες και δυσλειτουργίες του εξοπλισμού.

Πώς να γεμίσετε το κλιματιστικό

Η φόρτιση ή ο ανεφοδιασμός του κλιματιστικού με φρέον απαιτείται μετά την εγκατάσταση του συστήματος ή κατά τη διάρκεια της διαγνωστικής υπηρεσίας. Αν το κλιματιστικό είναι μικρή, τότε είναι ήδη με την απελευθέρωση ενός ορισμένου ποσού του αντλούμενου ψυκτικού, η οποία θα ήταν αρκετή, αν η επικοινωνία δεν είναι μεγαλύτερη από 7 μέτρα.

Ο ανεφοδιασμός πραγματοποιείται σε διάφορα στάδια:

 • Πριν από τον ανεφοδιασμό από το σύστημα, όλος ο αέρας πρέπει να αφαιρεθεί προσεκτικά με εκκένωση.
 • Απαιτείται να προσδιοριστεί η ακριβής ποσότητα του φρέον που πρέπει να αντληθεί. Ο ακριβής υπολογισμός της απαιτούμενης ποσότητας ψυκτικού μέσου εγγυάται την αδιάλειπτη λειτουργία του συστήματος κλιματισμού. Όλα τα δεδομένα σχετικά με τον όγκο και τον τύπο του φρέον εμφανίζονται στο ίδιο το κλιματιστικό.
 • Περαιτέρω, ένας κύλινδρος με ένα ψυκτικό μέσο θα ενωθεί και θα κατευθύνει την πλήρωση των εκκινήσεων της συσκευής, η οποία ελέγχεται μέσω ενός μανόμετρου.

Για να καθορίσετε τη σωστή ποσότητα Freon για ανεφοδιασμό, υπάρχουν διάφοροι διαφορετικοί τρόποι:

 1. φορτίο ψυκτικού μέσου κατά μάζα. Το δοχείο Freon ζυγίζεται πριν από το ανεφοδιασμό και το βάρος του ελέγχεται κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού. Το βάρος του κυλίνδρου μειώνεται όσο το ψυκτικό φορτίζεται στο κλιματιστικό. Τα πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου είναι η απλή λειτουργία, η υψηλή ακρίβεια και η ταχύτητα ανεφοδιασμού.
 2. πλήρωση με μανόμετρο. Για να πραγματοποιηθεί μια τέτοια πλήρωση, απαιτούνται ακριβή δεδομένα αναφοράς. Ο ανεφοδιασμός γίνεται σε μικρές ποσότητες και ελέγχεται συνεχώς με βάση τα δεδομένα του κατασκευαστή. Αυτή η μέθοδος απαιτεί υψηλό επαγγελματισμό του πλοιάρχου και πολύ χρόνο.

Κάθε μία από αυτές τις μεθόδους έχει τα πλεονεκτήματα και κάποια μειονεκτήματα, αλλά είναι σαφές ότι ο ανεφοδιασμός του εξοπλισμού HVAC θα πρέπει να γίνεται από εκπαιδευμένους ειδικούς και η συσκευή θα εξυπηρετήσει μακρά και αξιόπιστα.

Δυνατότητα αυτο-τροφοδοσίας

Ο ανεφοδιασμός του κλιματιστικού από μόνο του είναι μια δύσκολη διαδικασία πρόσβασης, αλλά είναι αρκετά εφικτή. Το Διαδίκτυο είναι συχνά οδηγείται στο ερώτημα μηχανή αναζήτησης πώς να γεμίσει το κλιματιστικό τον εαυτό σας, μπορεί να εφαρμοστεί με διάφορους τρόπους:

 1. χρησιμοποιώντας ένα κύλινδρο με άζωτο, το σύστημα στεγνώνει.
 2. Με τη βοήθεια ειδικής αντλίας, το σύστημα της συσκευής εκκενώνεται. Σε αυτή τη διαδικασία, αφαιρείται όλη η παραμένουσα υγρασία και ελέγχεται η στεγανότητα.
 3. Χρησιμοποιώντας ειδικά βάρη και σταθμό με μανόμετρο, γεμίζουμε τη συσκευή με freon, ο όγκος και η μάρκα γράφονται στη μονάδα της συσκευής.


Προφανώς, εάν δεν υπάρχουν απαραίτητα εργαλεία ή εργαλεία, καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε με τους ειδικούς, οπότε θα είναι φθηνότερο από την αγορά όλων των εξαρτημάτων για έναν ανεφοδιασμό. Ναι, και ένα μπαλόνι με Freon δεν είναι φθηνό, επομένως, ένας τέτοιος ανεφοδιασμός δεν θα δικαιολογηθεί και δεν θα αποπληρωθεί.

Συμπέρασμα

Αν ένα κλιματιστικό είναι εγκατεστημένο σε ένα διαμέρισμα ή σπίτι, δεν θα είναι περιττό να γνωρίζετε τους κανόνες λειτουργίας και υπηρεσίας του. Πώς να ανεφοδιάσετε κλιματιστικά, μπορείτε να διαβάσετε στο Internet ή στα μέσα εκτύπωσης, θα βοηθήσει στην κατανόηση όλων των χειρισμών που θα εκτελέσει ο πλοίαρχος κατά την συντήρηση της συσκευής.

Πώς να ξαναγεμίσετε το οικιακό κλιματιστικό σας - οδηγίες

Μετά την εγκατάσταση ή την επισκευή του οικιακού διαχωριστικού συστήματος, το κύκλωμα εργασίας είναι γεμάτο με ψυκτικό - μια ειδική ουσία που εξατμίζεται σε αρνητικές θερμοκρασίες. Σύμφωνα με τους δημοσιευμένους τιμοκαταλόγους στο Διαδίκτυο, η τιμή αυτής της υπηρεσίας ξεκινά από 2000 ρούβλια (35 cu. E.). Μια εναλλακτική λύση είναι να αποθηκεύσετε και να λύσετε το πρόβλημα μόνοι σας. Προσφέρουμε να εξετάσετε 3 ερωτήσεις: όταν είναι απαραίτητο να ανεφοδιάσετε το κλιματιστικό με freon, πόσο κοστίζει η ενοικίαση εξοπλισμού και πώς να κάνετε την εργασία σας.

Πόσο συχνά γεμίζετε το ψυγείο του σπιτιού σας

Η έγχυση Freon στο σύστημα διάσπασης πραγματοποιείται σε τρεις περιπτώσεις:

 • κατά τη διαδικασία εγκατάστασης ή επανεγκατάστασης σε μια νέα θέση.
 • μετά την επισκευή, που συνεπάγεται αποσύνδεση των γραμμών Freon.
 • ως αποτέλεσμα διαρροής ψυκτικού από το κύκλωμα.

Για αναφορά. Τα κλιματιστικά κινητής τηλεφωνίας και παραθύρων, που εκτελούνται με τη μορφή μονομπλόκ, δεν χρειάζονται πρακτικά πρόσθετη πλήρωση του φρέον. Οι σωλήνες μικρού μήκους, τοποθετημένοι στο εργοστάσιο, βρίσκονται μέσα στο περίβλημα και δεν είναι προσβάσιμοι στους εγκαταστάτες "στρίψιμο". Ένα άλλο πράγμα είναι ένα ψυγείο αυτοκινήτου, που υπόκειται σε δόνηση και συχνά χάνει ψυκτικό.

Οι ψύκτες - τα μονοκόμματα είναι πολύ λιγότερο πιθανό να χάσουν αέρια φρέον, αντί να διασπαστούν με εξωτερικές επικοινωνίες

Στην πραγματικότητα, μετά την εγκατάσταση ενός νέου κλιματιστικού, δεν χρειάζεται να γεμίσετε το φρέον - ο παραγωγός προωθεί το φυσικό αέριο στην εξωτερική μονάδα. Ομοίως, έρχονται σε επαφή οι αρμόδιοι πλοίαρχοι - κατά την επισκευή ή την αποσυναρμολόγηση ενός διαχωρισμού, το ψυκτικό υγρό αντλείται στον εναλλάκτη θερμότητας της εξωτερικής μονάδας. Οι δύο πρώτες περιπτώσεις αφορούν την απώλεια μιας ουσίας λόγω ανεπιτυχών ενεργειών.

Για την ανεπαρκή ποσότητα Freon στο σύστημα της κλιματικής μονάδας υποδεικνύονται τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • η απόδοση ψύξης μειώνεται - ο ανεμιστήρας της εσωτερικής μονάδας οδηγεί ζεστό αέρα.
 • Ο συμπιεστής λειτουργεί σε λειτουργία πλήρους φορτίου χωρίς διακοπή.
 • το κλιματιστικό του μετατροπέα παρουσιάζει σφάλματα και συχνά απενεργοποιείται (στην οθόνη εμφανίζεται ο κωδικός βλάβης).
 • που βρίσκεται στο εξωτερικό μπλοκ της θύρας εξυπηρέτησης, όπου έρχεται η γραμμή υγρού, καλυμμένη με πάγο.
 • υπό την επίδραση της πίεσης Freon στη διαρρέουσα ένωση εμφανίστηκε το πετρέλαιο.
 • κατάψυξη του εξατμιστήρα της εσωτερικής μονάδας.

Σημείωση: Οι θύρες σέρβις του διαχωρισμένου συστήματος βρίσκονται κάτω από το κάλυμμα στο πλευρικό τοίχωμα της εξωτερικής μονάδας. Δύο κύριες γραμμές συνδέονται με αυτές, όπου το φρέον κυκλοφορεί σε υγρή και αέρια κατάσταση. Η διάμετρος του σωλήνα υγρού είναι μικρότερη από εκείνη του σωλήνα αερίου.

Το πλήρες σύνολο των συνεπειών - το λιμάνι εξυπηρέτησης αερίου στο πετρέλαιο, το υγρό ήταν καλυμμένο με παγετό, στη φωτογραφία στα δεξιά - ο παγωμένος εξατμιστήρας της εσωτερικής μονάδας

Στο βίντεο και στους χώρους των εταιρειών που ασχολούνται με την εγκατάσταση ψυγείων, υπάρχει μια σύσταση: τα οικιακά κλιματιστικά πρέπει να τροφοδοτούνται σχεδόν κάθε χρόνο. Στην πραγματικότητα, ο σωστά εγκατεστημένος διαχωρισμός σέρβεται ήσυχα χωρίς ανεφοδιασμό για 3-5 χρόνια, διότι μέσω αξιόπιστων συνδέσεων ένας μεγάλος όγκος ψυκτικού δεν μπορεί να διαρρεύσει.

Αν τα παραπάνω σημάδια παρατηρούνται συχνά, θα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε τις αρθρώσεις και να ελέγξετε την ποιότητα της έλασης. Ο εργοστασιακός γάμος μέσα στις μονάδες είναι σπάνιο ακόμα και για τους "Κινέζους".

Εξ ου και η συμβουλή: φροντίστε το ντύσιμο, όταν είναι πραγματικά απαραίτητο. Αλλά πρέπει να καθαρίσετε το κλιματιστικό κάθε χρόνο.

Εξοπλισμός και υλικά για εργασία

Για να κάνετε αυτόνομο ανεφοδιασμό του οικιακού σας συστήματος διάσπασης, αγοράστε ή καλύτερα να νοικιάσετε ένα μικρό σύνολο εξοπλισμού:

 • αντλία κενού δύο σταδίων, εξοπλισμένη με βαλβίδα αντεπιστροφής ·
 • Πολλαπλασιαστή μανομέτρου με παράθυρο επιθεώρησης και σύνολο εύκαμπτων σωλήνων.
 • ηλεκτρονικές κλίμακες δαπέδου.
 • καρότα κλειδιά και hexahedrons με μέγεθος 5-8 mm (πιθανώς, θα είναι σε μια οικονομία σπίτι).

Σημείωση: Τα μοντέλα των αντλιών που διαθέτουν βαλβίδα αντεπιστροφής δεν "ρίχνουν" το δικό τους λάδι στους σωλήνες freon κατά τη λειτουργία.

Στη συνέχεια, πρέπει να επιλέξετε το σωστό freon για το κλιματιστικό, εστιάζοντας στην πινακίδα της εργοστασιακής μονάδας στην εξωτερική μονάδα ή στις οδηγίες χρήσης του ψυγείου. Η πινακίδα τύπου δηλώνει τον βαθμό ψυκτικού μέσου και τον κανόνα φόρτισης, εκφρασμένο σε χιλιόγραμμα (ή γραμμάρια).

Κατά την επιλογή του τύπου ψυκτικού μέσου, χρησιμοποιήστε απλές οδηγίες:

 1. Αγοράστε το φρέον που αναγράφεται στην ετικέτα, άλλα εμπορικά σήματα δεν θα λειτουργήσουν. Το πιο συνηθισμένο αέριο δύο συστατικών είναι το R410a, λιγότερο συνηθισμένο είναι το R22 ή το R134a (στα αυτοκίνητα). Το Chladon R12 θεωρείται ξεπερασμένο και επομένως αποσύρεται από την παραγωγή.
 2. Κατά την ενοικίαση ενός συλλέκτη αντοχής, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει το εμπορικό σήμα σχετικά με το χρησιμοποιούμενο ψυκτικό μέσο. Συσκευή και εύκαμπτοι σωλήνες, που εργάζονται με φρέον R22, δεν μπορεί να εφαρμοστεί για την πλήρωση R410A αερίου, επειδή προστίθενται διάφορα έλαια - ορυκτών και συνθετικών που βασίζονται, αντίστοιχα.
 3. Για τη σύνδεση του σταθμού μέτρησης με τις θύρες σέρβις του διαχωρισμένου συστήματος που λειτουργεί με ψυκτικό μέσο R410a, χρησιμοποιείται ειδικός προσαρμογέας.
 4. Υπολογίστε το βάρος του ψυκτικού με περιθώριο. Ο καθαρισμός των εύκαμπτων σωλήνων θα πάρει περίπου 50 γραμμάρια συν 30 γραμμάρια για κάθε επιπλέον μετρητή οδικής κυκλοφορίας αν το μήκος τους υπερβαίνει τα 3 μέτρα.
 5. Για τα περισσότερα κλιματιστικά που εγκαθίστανται στα διαμερίσματα, αρκεί ένα κιλό freon, λαμβάνοντας υπόψη το απόθεμα. Μπορείτε να το νοικιάσετε με ένα μπουκάλι ή να το αγοράσετε σε ένα ξεχωριστό δοχείο.
Το Siphon σας επιτρέπει να αντλούμε υγρό ψυκτικό μέσο μέσω του σωλήνα, να τοποθετήσετε τη δεξαμενή ανάποδα δεν είναι απαραίτητη

Ορισμένοι τύποι κυλίνδρων έχουν ενσωματωμένο σιφόνι, που απεικονίζεται στο διάγραμμα. Αυτές οι δεξαμενές δεν χρειάζεται να αναστραφούν για να γεμίσουν το ψυκτικό υγρό σε υγρή κατάσταση. Ρωτήστε για τον τύπο του δοχείου από τον πωλητή ή τον ιδιοκτήτη.

Προδιαγραφές. Οι κύλινδροι, φορτισμένοι με αέριο R410a, είναι βαμμένοι σε ροζ, φρέον R22 - πράσινο.

Υπάρχει μια εξειδικευμένη ηλεκτρονική συσκευή που ανιχνεύει μικρά ελαττώματα στους σωλήνες και τις αρθρώσεις, έναν ανιχνευτή διαρροών. Αν η απόδοση της ψύξης έχει μειωθεί, αλλά δεν υπάρχουν προφανείς διαρροές στο κλιματιστικό, ο μετρητής θα βοηθήσει να βρει ένα συρίγγιο μεγέθους ανθρώπινης τρίχας. Εάν είναι απαραίτητο, η συσκευή μπορεί να ενοικιαστεί, να αγοραστεί - δαπανηρή και άσκοπη.

Εξοικονόμηση σε σύγκριση με την κλήση του πλοίαρχου

Γνωρίζοντας την ανάγκη για υλικά και εξοπλισμό, είναι εύκολο να υπολογίσετε πόσο επικερδής είναι ο ανεφοδιασμός του κλιματιστικού με το να το κάνετε μόνοι σας. Το κόστος του ενοικίου λαμβάνεται από τους πόρους του Διαδικτύου των εταιρειών που προσφέρουν αυτή την υπηρεσία στην περιοχή της Μόσχας:

 • αντλία κενού + πολλαπλή με σωλήνες - 700 τρίβει. ανά ημέρα (12,5 κ.εκ.).
 • ένα πλήρες σετ που περιλαμβάνει έναν κύλινδρο αερίου, έναν ανιχνευτικό σταθμό και μια αντλία, από 1000 ρούβλια την ημέρα (18 δολάρια).
 • ο ακριβότερος τύπος φρέον - R410a - 650 ρούβλια. για 0,6kg (12 κ.εκ.).

Σημείωση: Οι τιμές λαμβάνονται από την 1η Μαρτίου 2018. Σε παρενθέσεις, το ισοδύναμο δίνεται σε συμβατικές μονάδες, δεδομένου ότι το κόστος των υπηρεσιών ποικίλλει με την πάροδο του χρόνου.

Ας πάρουμε υπόψη μια πιο ακριβή επιλογή - ενοικίαση εξοπλισμού συν αγορά freon: 700 + 650 = 1350 ρούβλια. (24,5 cu). Το ελάχιστο κόστος των διαχωρισμένων συστημάτων ανεφοδιασμού, που δηλώνονται από διάφορες εταιρείες, είναι 2000 ρούβλια. (35 κε). Το όφελος από τις ανεξάρτητες διαδικασίες πλήρωσης δεν είναι πολύ υψηλό - 650 ρούβλια. ή 10,5 έτη. ε.

Εξετάστε μια σειρά αντικρουόμενων παραγόντων:

 1. Για να νοικιάσετε εξοπλισμό και συσκευές, πρέπει να ξοδέψετε τον προσωπικό σας χρόνο.
 2. Οι τιμές που υποδεικνύονται στο Διαδίκτυο μπορεί να υποτιμηθούν χάριν προσέλκυσης πελατών ή απλά απαρχαιωμένες.
 3. Συχνά, η εταιρεία χρεώνει επιπλέον έξοδα για αναχώρηση ή λογαριασμούς για κάθε εργασία χωριστά - ηλεκτρική σκούπα, διάγνωση και ανεφοδιασμό.
 4. Υπάρχει μια πιθανότητα ότι οι "φθηνοί" πλοίαρχοι θα εκτελέσουν το έργο με ελάχιστο τρόπο και μετά από ένα χρόνο ο νεαρός θα εξατμιστεί και πάλι.
 5. Δεν περιλαμβάνεται στο κόστος της ενοικίασης ηλεκτρονικών ζυγών. Επιτρέπεται η χρήση κλίμακας κουζίνας για επιτραπέζιους υπολογιστές, σχεδιασμένη να μετρά μάζα μέχρι 20 κιλά με ακρίβεια οθόνης μέχρι 1 γραμμάριο.

Ως εκ τούτου, το συμπέρασμα: Η κατάλληλη ανεξάρτητη έγχυση Freon προτιμάται περισσότερο από την επαφή με μια εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες σε μειωμένη τιμή. Η εργασία των πεπειραμένων επαγγελματιών είναι δαπανηρή.

Τεχνολογία ανεφοδιασμού κατά βάρος ψυκτικού

Η ουσία της μεθόδου έγκειται στην πλήρη αντικατάσταση του φρέον - το παλιό φυσικό αέριο πρέπει να εξαερίζεται στην ατμόσφαιρα και αντί αυτού, ρίχνουμε σε φρέσκο ​​ψυχρό. Για αρχάριους, αυτή είναι η πιο αποδεκτή επιλογή - μόνο ένας έμπειρος πλοίαρχος είναι σε θέση να προσδιορίσει το υπόλοιπο ψυκτικό μέσο στο σύστημα και να ξαναγεμίσει με ακρίβεια την ελλείπουσα ποσότητα. Άλλοι τρόποι λήψης θα περιγραφούν παρακάτω.

Σύνδεση του συλλέκτη στις θύρες της εξωτερικής μονάδας

Συμβούλιο. Πριν από τον ανεφοδιασμό, εξαλείψτε το πρόβλημα που προκάλεσε την απώλεια του παλαιού αερίου. Στην ιδανική περίπτωση, το σύστημα διαχωρισμού πρέπει να υποβληθεί σε διαδικασία δοκιμής πίεσης με άζωτο που αντλείται στη μέγιστη πίεση που καθορίζεται στο πιστοποιητικό προϊόντος (συνήθως 25-30 bar).

Παρουσιάζουμε τις οδηγίες για την πλήρωση του κλιματιστικού με φρέον κατά βάρος:

 1. Αποστραγγίστε το παλιό ψυκτικό υγρό στην ατμόσφαιρα με οποιοδήποτε βολικό τρόπο - μέσω του ξεβιδωμένου σωλήνα ή του καρουλιού της θύρας υπηρεσίας. Απελευθερώστε αργά το αέριο, για να μην χάσετε λάδι. Στη διαδικασία εκκένωσης με hexahedron ανοίξτε και τους δύο γερανούς, κρυμμένους κάτω από προστατευτικά παξιμάδια.
 2. Κλείστε τις βρύσες και συνδέστε τον αριστερό εύκαμπτο σωλήνα του μανόμετρου (μπλε) στο καρούλι. Βεβαιωθείτε ότι οι βαλβίδες πολλαπλών σωλήνων είναι επίσης κλειστές.

Σχέδιο καλωδίωσης για εκκένωση

 • Συνδέστε τον μεσαίο κίτρινο σωλήνα στο εξάρτημα αντλίας κενού, ξεκινήστε τη μονάδα. Ανοίξτε την αριστερή βαλβίδα χαμηλής πίεσης (στα αριστερά στο διάγραμμα) και ακολουθήστε το μετρητή κενού - το βέλος πρέπει να πέσει κάτω από το μηδέν και να δείξει την τιμή μείον 1 bar. Ανοίξτε επίσης τις βαλβίδες στις θύρες υπηρεσιών.
 • Σκουπίστε το κύκλωμα Freon για 20 λεπτά. Μετά τη διακοπή της αντλίας, περιμένετε μισή ώρα, βλέποντας το μανόμετρο. Εάν η βελόνα επιστρέψει στο μηδέν, αναζητήστε μια διαρροή.
 • Θέστε τον εύκαμπτο σωλήνα από την αντλία στον κύλινδρο, κλείστε την αριστερή βρύση της πολλαπλής. Ανοίξτε τη βαλβίδα της δεξαμενής αρκετές στροφές και χτυπήστε τον εύκαμπτο σωλήνα με freon Η λειτουργία είναι απλή: ανοίξτε τη δεξιά πύλη του σταθμού (υψηλή πίεση) για 1 δευτερόλεπτο.

  Το δοχείο ανεφοδιασμού συνδέεται με τον ίδιο σωλήνα με την αντλία κενού

 • Τοποθετήστε σωστά τον κύλινδρο στην κλίμακα και επαναφέρετε την οθόνη στο μηδέν. Ανοίξτε ξανά την αριστερή βαλβίδα πολλαπλής εισαγωγής και παρακολουθήστε τη μείωση της μάζας αερίου στο υπόλοιπο. Όταν η οθόνη δείχνει την απαιτούμενη ποσότητα ψυκτικού, κλείστε τη βαλβίδα.
 • Κλείστε και τις δύο βαλβίδες στις θύρες σέρβις, αποσυνδέστε το καπάκι από το καρούλι και ελέγξτε το σύστημα διαχωρισμού για λειτουργικότητα.
 • Το τυποποιημένο δοχείο με ψυκτικό R410 πρέπει να γυρίσει

  Ένα σημαντικό σημείο. Το Freon R410a χύνεται μόνο σε υγρή κατάσταση, έτσι ώστε το μπαλόνι τοποθετείται στις κλίμακες ανάποδα. Κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού, είναι εύκολο να δείτε την υπερχείλιση της ουσίας στο γυαλί του συλλέκτη. Εάν η δεξαμενή είναι εφοδιασμένη με σιφόνι ή το ψυκτικό R22 αντλείται, δεν είναι απαραίτητο να γυρίσετε τον κύλινδρο.

  Κατά τη διάρκεια της εργασίας, είναι σημαντικό να μην συγχέεται η ακολουθία των λειτουργιών και να μην ανοίγετε τυχαία το γεμάτο κύκλωμα. Ο ελάχιστος χρόνος εκκένωσης είναι 20 λεπτά, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η αντλία αντλεί από το σύστημα όχι μόνο αέρα, αλλά και υγρασία, που μπορεί να βλάψει τον συμπιεστή. Πώς να ανεφοδιάσετε το κλιματιστικό με το freon R410a, δείτε το βίντεο:

  Άλλοι τρόποι έγχυσης αερίου

  Δεδομένου ότι η πλήρης αλλαγή αερίου συνεπάγεται κάποιο κόστος, οι πλοίαρχοι ψύξης εφαρμόζουν τέτοιες μεθόδους ανεφοδιασμού με φρέον στο διαχωρισμένο σύστημα:

  • θερμοκρασία υπερθέρμανσης.
  • από την πίεση του ψυκτικού μέσου στο κλιματιστικό λειτουργίας.
  • στην τρέχουσα κατανάλωση του συμπιεστή.

  Για την επαναπλήρωση φρέον, είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε πόσο αέριο έχει απομείνει στο σύστημα, τον συμπιεστή και δύο εναλλάκτες θερμότητας. Η ακριβής απάντηση δίνει μόνο μια πρώτη μέθοδο: χρησιμοποιώντας ένα θερμόμετρο επαφής ή εξ αποστάσεως πυρόμετρο μετρούμενη πραγματική θερμοκρασία του ψυκτικού κατά την συμπιεστής λειτουργεί και συγκρίνεται με μία επιθυμητή τιμή κλίμακας (που αντιστοιχεί ζέσεως σημείο ψυκτικό) αποτίθεται επί του σταθμού μετρητή.

  Η κλίμακα θερμοκρασιών βρασμού των ψυκτικών μέσων διαφορετικών τύπων σημειώνεται στο μετρητή. Η πραγματική τιμή πίεσης είναι 5.4 Bar, ο βαθμός R22 πρέπει να βράσει στους + 8 ° С

  Εάν η διαφορά στην πραγματική θερμοκρασία και η τιμή που υποδεικνύεται από το βέλος της κλίμακας υπερβαίνει τους 8 βαθμούς, το freon στο κύκλωμα δεν είναι αρκετό. Ο πλοίαρχος προσθέτει το ψυκτικό σε μικρές μερίδες και μετρά και πάλι τη θερμοκρασία. Όταν η διαφορά είναι μικρότερη από 5 ° C, υπάρχει επαναπλήρωση - πρέπει να αιμορραγείτε το υπερβολικό αέριο.

  Δεδομένου ότι η πίεση του ψυκτικού υγρού και του ρεύματος στο κύκλωμα του συμπιεστή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και αλλάζει διαρκώς, είναι αδύνατο να προσδιοριστεί ακριβώς το υπόλοιπο Freon. Δεν συνιστούμε στους νεοεισερχόμενους να χρησιμοποιούν αυτές τις μεθόδους, ώστε να μην απενεργοποιούν την πιο ακριβή μονάδα - τον συμπιεστή.

  Συμβουλές για το τελευταίο

  Πιθανότατα, ένας ανεξάρτητος ανεφοδιασμός του διαχωρισμένου συστήματος δεν θα φέρει μεγάλο οικονομικό όφελος, μόνο την ηθική ικανοποίηση και την εμπειρία που θα είναι χρήσιμες στο μέλλον. Για να μην κάνετε λάθη, ακούστε τις ακόλουθες συστάσεις:

  1. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην αναζήτηση διαρροών και εκκένωσης. Είναι προτιμότερο να ξοδεύετε χρόνο για να επαναλάβετε τις ελασματοποιημένες συνδέσεις των σωλήνων χαλκού παρά να χάσετε ξανά το freon.
  2. Πάρτε το χρόνο σας και μην ξεχάσετε να κλείσετε τις βαλβίδες με τη σωστή σειρά.
  3. Το καθαρισμό των σωλήνων από τον αέρα είναι αυστηρά υποχρεωτικό - είναι αδύνατο να πάρει υγρασία και οξυγόνο στο εσωτερικό του περιγράμματος.
  4. Πριν αποσυνδέσετε τους εύκαμπτους σωλήνες από το κλιματιστικό, κλείστε τη βαλβίδα του κυλίνδρου και εκφορτώστε το υπόλοιπο των ακροφυσίων μέσω του ανιχνευτή.

  Η κύρια μονάδα ψύξης δεν χρειάζεται περισσότερο από μία ώρα για να γεμίσει τη διαδικασία, πρέπει να διαθέσετε διπλάσιο χρόνο για να ολοκληρώσετε την εργασία. Δείτε τις οδηγίες λήψης του Freon R22, που παρουσιάζονται στο τελευταίο βίντεο.

  Freon για κλιματιστικά, ανεφοδιασμού

  Ένα διαχωριστικό σύστημα είναι ένα δαπανηρό πράγμα. Ως εκ τούτου, η κατανομή του προκαλεί επίσης επισκευές, οι οποίες μπορούν να πετάξουν "μια αρκετά δεκάρα". Στο κλιματιστικό μηχάνημα, όλα τα στοιχεία είναι απαραίτητα, αλλά κυρίως κατά την εξυπηρέτηση της προσοχής εφιστάται η ποιότητα του ανεφοδιασμού του διαχωρισμένου συστήματος από το ψυκτικό μέσο. Εάν το φρέον, το οποίο ενεργεί πιο συχνά ως ψυκτικό, δεν είναι αρκετό, θα οδηγήσει σε δυσλειτουργία του κλιματιστικού, στην εμφάνιση υγρών από το κλιματιστικό στο δωμάτιο ή στην πλήρη διακοπή της συσκευής. Σε αυτό το άρθρο, ας δούμε την επίδραση του φρέον σε ολόκληρο το σύστημα, να αναλύσουμε όλους τους τύπους αυτού του αερίου και να εξετάσουμε όλους τους τρόπους ανεφοδιασμού του διαχωρισμένου συστήματος. Αυτά πρέπει να είναι γνωστά, έτσι ώστε να μην διαταράσσεται η λειτουργία του συμπιεστή, η οποία από μόνη της είναι περισσότερο από το ήμισυ του κόστους του κλιματιστικού. Διαχωρισμένο σύστημα, σχεδιασμένο για μεγάλη διάρκεια ζωής. Ως εκ τούτου, η ετήσια συντήρηση με την προσθήκη του φρέον είναι απαραίτητο μέτρο. Ως σημαντικός παράγοντας αξιολόγησης είναι η δυνατότητα μιας ανεξάρτητης λύσης του προβλήματος.

  Εξάρτηση της πίεσης στην ποσότητα του Freon στο σύστημα.

  Ποια είναι η ουσία της δράσης του φρέον; Αυτό το αέριο, το οποίο χρησιμοποιείται σε μονάδες ψύξης και κλιματιστικά, κυκλοφορεί πάντα μέσα στο κύκλωμα, το οποίο είναι ερμητικά σφραγισμένο.

  Η αρχή της λειτουργίας του Freon βασίζεται στη μετατροπή της υγρής κατάστασης σε αέρια ή αντιστρόφως, ανάλογα με το έργο που έχει τεθεί πριν από το κλιματιστικό.

  Freon για κλιματιστικά, στις φυσικές του ιδιότητες μπορεί να βράσει σε αρνητικές θερμοκρασίες. Προκειμένου να αλλάξουν οι παράμετροι της εξάτμισης ή της συμπύκνωσης, είναι απαραίτητο να αυξηθεί η πίεση στο σύστημα με τη βοήθεια ενός συμπιεστή.

  Λάβετε υπόψη ότι ο δείκτης πίεσης του Freon στα κλιματιστικά εξαρτάται από πολλούς παράγοντες επιρροής.

  1. Ποια είναι η θερμοκρασία στο δρόμο και στο δωμάτιο.
  2. Σε ποιο τρόπο λειτουργίας είναι το κλιματιστικό.
  3. Ποιος είναι ο βαθμός μόλυνσης του εναλλάκτη θερμότητας ή του φίλτρου αέρα.
  4. Ποια μάρκα φρέον, γεμάτη τη συσκευή.
  5. Σύνολο άλλων παραγόντων.

  Λόγω της επίδρασης των παραπάνω συνθηκών, η πίεση που ασκείται στο Freon θα αλλάξει πολλές φορές την ημέρα. Τα σημαντικότερα είναι τα πρώτα δύο σημεία.

  Τα πειράματα που διεξήχθησαν, τα οποία κατ 'αρχήν μπορούν να επαναληφθούν στο σπίτι, αποδεικνύουν ότι η ποσότητα της ελεγχόμενης ουσίας δεν επηρεάζει το επίπεδο πίεσης με οποιονδήποτε τρόπο. Η μόνη εξαίρεση μπορεί να είναι η στιγμή της πλήρους πτητικοποίησης του αερίου λόγω κάποιας διάσπασης.

  Κύριοι τύποι ψυκτικού

  Τα ψυκτικά μέσα των κλιματιστικών λειτουργούν με ουσίες που, όταν βράζουν, αρχίζουν να απομακρύνουν τη θερμότητα από το ψυκτικό αντικείμενο. Στην περίπτωση αυτή, μετά τη διαδικασία συμπίεσης, το κρύο αρχίζει να μεταφέρεται στον προορισμό. Αυτό συμβαίνει κατά τη διάρκεια της συμπύκνωσης ή μιας ειδικής μετάβασης φάσης.

  Τον περασμένο αιώνα, διάφορες ουσίες έχουν χρησιμοποιηθεί ως ψυκτικό, αλλά οι πιο δημοφιλείς είναι:

  • καθαρό αέρα.
  • χλωριούχο αιθύλιο και μεθύλιο.
  • Διοξείδιο του άνθρακα.
  • νερό, κλπ.

  Στα κλιματιστικά, το πιο διαδεδομένο είναι το freon. Η διαρροή του Freon μπορεί να προκληθεί όχι από τη σωστή εγκατάσταση ή παραβίαση των χαρακτηριστικών απόδοσης. Όσον αφορά τον κανόνα, η διαρροή του φρέον μπορεί να ανέρχεται σε εννέα τοις εκατό ετησίως στο διαχωρισμένο σύστημα. Αλλά τα κινητά ή κλιματιστικά παραθύρων, το freon δεν πρέπει να χάσει.

  Υπάρχουν διάφοροι τύποι freon που χρησιμοποιούνται από διαφορετικούς κατασκευαστές στα προϊόντα τους. Όλοι διαφέρουν στα χαρακτηριστικά τους, έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους.

  Ας εξετάσουμε τους βασικούς τύπους και τα χαρακτηριστικά τους.

  1. R 22. Έχει μικρή περιοχή θερμοκρασιών. Σε παγετό σε μείον πέντε βαθμούς ή σε θερμότητα σε σαράντα τρεις βαθμούς, ο εξοπλισμός με τέτοιο αέριο σπάει. Στη χώρα μας απαγορεύεται η χρήση φυτών με αυτό το είδος φρέον.
  2. Το R 410 είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον αέριο που δεν εκρήγνυται ακόμα. Μπορεί να λειτουργήσει σε μείον δεκαπέντε βαθμούς. Αλλά το πάχος των γραμμών που αποτελείται εν μέρει από χαλκό αυξάνεται. Η πίεση που διατηρείται από αυτό το είδος είναι πολύ μεγαλύτερη.
  3. R 32 - καινοτόμος ανάπτυξη. Πολύ φθηνότερο από τα προηγούμενα μοντέλα, έχει περισσότερες παραμέτρους αποδοτικότητας και ασφάλειας. Στο άμεσο μέλλον, όλες οι μονάδες κλιματισμού θα μετατραπούν για να χρησιμοποιήσουν αυτή τη μάρκα Freon.

  Όταν θέλετε να ξαναγεμίσετε το κλιματιστικό

  Αν η εγκατάσταση του συστήματος κλιματισμού σας χειριζόταν από εξειδικευμένο τεχνικό, το φρέον στο κλιματιστικό δεν θα χρειαστεί να ανεφοδιαστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Φυσικά, αυτό θα εξαρτηθεί από την αξιοπιστία των συνδέσεων, την επιλογή ποιοτικού υλικού και άλλα κριτήρια.

  Φωτογραφία 1. Η αρχή του ανεφοδιασμού του κλιματιστικού.

  Εάν οι συνθήκες αυτές παραβιαστούν, υπάρχει πιθανότητα πτητικότητας ενός μέρους του φρέον.

  Εξετάστε τα συμπτώματα που χαρακτηρίζουν την έλλειψη φρέον στο κλιματιστικό.

  1. Δημιουργεί παγετό ή πάγο στους αγωγούς της εξωτερικής μονάδας.
  2. Η ποιότητα ψύξης ή θέρμανσης του δωματίου επηρεάζεται αισθητά.
  3. Μετά την εγκατάσταση του κλιματιστικού, πέρασε αρκετός χρόνος.

  Αν υπάρχει τουλάχιστον ένα σύμβολο, πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με τον οργανισμό εξυπηρέτησης. Τις περισσότερες φορές το πρόβλημά σας θα επιλυθεί απευθείας στον ιστότοπο εγκατάστασης. Υπάρχουν όμως αναλύσεις που απαιτούν την αποσυναρμολόγηση εξοπλισμού για την πραγματοποίηση ποιοτικών επισκευών στο συνεργείο.

  Κατά την εγκατάσταση ενός split-συστήματος σε ένα ψηλό κτίριο, ειδικά εκπαιδευμένοι αναρριχητές θα έρθουν στη διάσωση. Είναι πάντα παρόντες σε μεγάλα κέντρα εξυπηρέτησης μεγάλων πόλεων. Τα καθήκοντά τους περιλαμβάνουν τον καθαρισμό της εξωτερικής μονάδας από τα συντρίμμια και τη διεξαγωγή μιας κύριας διάγνωσης.

  Η πρόληψη διαφόρων αποτυχιών γίνεται καλύτερα δύο φορές το χρόνο. Αυτή η διαδικασία είναι πολύ φθηνότερη από την επισκευή του κλιματιστικού.

  Πώς γίνεται η αναπλήρωση του κλιματιστικού;

  Η επαναπλήρωση του φρέον πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης ή ανάλογα με τις ανάγκες.

  Ο ίδιος ο μηχανισμός περιλαμβάνει διάφορα διαδοχικά βήματα.

  1. Προηγουμένως, ο αέρας αφαιρείται προσεκτικά με κενό.
  2. Η απαιτούμενη δόση του Freon υπολογίζεται. Αυτό θα εγγυηθεί την ποιότητα της συσκευής στο μέλλον.

  Φωτογραφία 2. Εξοπλισμός ανεφοδιασμού

  1. Υπάρχει σύνδεση ενός κυλίνδρου με freon και ανεφοδιασμού υπό τον έλεγχο ενός μανόμετρου.

  Η εκτέλεση του ανεφοδιασμού με τον προσανατολισμό προς τους επιθυμητούς δείκτες μπορεί να είναι δύο μέθοδοι.

  1. Ο ανεφοδιασμός πραγματοποιείται με μάζα Freon. Για να γίνει αυτό, το βάρος του κυλίνδρου αναγνωρίζεται προκαταρκτικά, τότε ο εξοπλισμός ζυγίζεται μετά τον ανεφοδιασμό. Απλή, γρήγορη και ακριβής.
  2. Χρησιμοποιώντας ένα μανόμετρο. Πρέπει να γνωρίζετε εκ των προτέρων τα δεδομένα που ο κατασκευαστής έθεσε στο κλιματιστικό. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα βιβλίο αναφοράς, ο ανεφοδιασμός γίνεται σε μικρές δόσεις μέχρι να επιτευχθούν οι επιθυμητές παράμετροι. Αυτό είναι έργο για επαγγελματίες.

  Κάθε μέθοδος έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της, καθώς και τους υποστηρικτές της.

  Αυτόματος ανεφοδιασμός καυσίμων

  Η ανεξάρτητη πλήρωση του διαχωρισμένου συστήματος είναι μια πολύ πιθανή διαδικασία. Η κατοχή βασικών θεωρητικών γνώσεων και ορισμένων δεξιοτήτων μπορεί να εξοικονομήσει την κλήση του πλοιάρχου. Το κυριότερο είναι να ακολουθήσετε ορισμένες οδηγίες για ανεφοδιασμό.

  1. Το σύστημα θα πρέπει να αποστραγγίζεται χρησιμοποιώντας ένα δοχείο αζώτου.
  2. Η υγρασία πρέπει να αφαιρεθεί και να αξιολογηθεί για διαρροές. Η διαδικασία της ηλεκτρικής σκούπας πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικής αντλίας.
  3. Λειτουργώντας ως επαγγελματίες, με ζυγαριές ή με ένα μανόμετρο, ανεφοδιάστε το φρέον στο σύστημα.

  Είναι αδύνατο να διεξαχθεί μια τέτοια διαδικασία χωρίς κατάλληλα εργαλεία. Ο εξοπλισμός πρέπει να δανειστεί ή να μισθωθεί για αυτοεξυπηρέτηση.

  Η αρνητική επίδραση του Φρέον στο στρώμα του όζοντος της Γης

  Freon, είναι ο καταστροφέας του στρώματος του όζοντος της Γης. Ως αποτέλεσμα, ο αρνητικός αντίκτυπος της υπεριώδους ακτινοβολίας στον πλανήτη μας αυξάνεται με την εξαφάνιση ορισμένων ειδών φυτών και ζώων.

  Οι πιο επικίνδυνες μορφές φρέον απαγορεύονται για παραγωγή. Οι περισσότερες χώρες αρνήθηκαν να τις χρησιμοποιήσουν σε συστήματα κλιματισμού. Καινοτόμες εξελίξεις καλύπτουν αυτή την εξειδικευμένη παραγωγή.

  Χωρίς Freon, τα σύγχρονα συστήματα κλιματισμού δεν θα επιβιώσουν. Μέχρι που υπήρχαν άλλα πιο κατάλληλα ψυκτικά μέσα που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν το φρέον σε όλους τους τύπους κλιματιστικών. Το κύριο πράγμα είναι να αποτρέψουμε την έξοδο του Freon από το εξωτερικό, όχι μόνο από οικολογική άποψη, αλλά και για να μην κάνουμε πλοιάρχους για τη διαδικασία ανεφοδιασμού.

  Freon για κλιματιστικά: τύποι και χαρακτηριστικά

  Αν είστε ο ιδιοκτήτης του κλιματιστικού ή το όνειρο της αγοράς, τότε αυτό το άρθρο θα είναι πολύ χρήσιμο για σας, επειδή οι ακόλουθες ερωτήσεις θα εξεταστούν σε αυτό: ό, τι είναι το φρέον, το οποίο βλέπει να υπάρχει, πώς χρησιμοποιείται σε κλιματιστικά.

  Τι είναι ο Freon και ποιες είναι οι ιδιότητές του

  Freons ή chillones Είναι υδρογονάνθρακες που χρησιμοποιούνται ενεργά σε διάφορες βιομηχανίες. Χρησιμοποιούνται κυρίως για την κατασκευή των συστημάτων ψύξης (ψυγεία, κλιματιστικά, καταψύκτες). Για πολύ καιρό, η ίδια η λέξη "φρέον" σήμαινε απολύτως κάθε ψυκτικό μέσο, ​​στην πραγματικότητα "Freon® "είναι το όνομα ενός ειδικού κατοχυρωμένου με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας υδρογονανθράκων, των οποίων τα δικαιώματα ανήκουν στη διάσημη εταιρεία του Αμερικανικού DuPont. Στην ΕΣΣΔ, τα ψυκτικά έφεραν σε μια λέξη - ψυχόνες.

  Συνολικά, σήμερα υπάρχουν περίπου 50 είδη ψυχολόγων με συγκεκριμένες ιδιότητες και πεδία εφαρμογής. Αυτό το άρθρο θα εξετάσει εκείνους από αυτούς που χρησιμοποιούνται στη λειτουργία των κλιματιστικών. Πρώτον, μάθετε ποιες είναι οι ιδιότητές τους.

  Φυσικές ιδιότητες

  Η πιο σημαντική ιδιότητα των CFC, σύμφωνα με την οποία υπάρχει η δυνατότητα χρήσης τους στην κατασκευή εξοπλισμού ψύξης - την ικανότητα να απορροφήσει και να απελευθερώσει θερμότητα από το περιβάλλον. Οι φρένοι είναι, κατά κανόνα, αέρια ή υγρά χωρίς χρώμα και οσμή. Χαρακτηρίζονται από καλή διαλυτότητα σε μη πολικούς οργανικούς διαλύτες, σχεδόν αδιάλυτες στο νερό.

  Χημικές ιδιότητες

  Οι φρένοι είναι αδρανή χημικά, επομένως δεν είναι εύφλεκτα ή εκρηκτικά. Αλλά αν ορισμένα από τα είδη τους θερμαίνονται στους 250 ° C, τότε το τοξικό αέριο φωσγένιο COCI2.

  Πώς επηρεάζει το φρέον το στρώμα του όζοντος;

  Αυτά τα φρεόνια που περιέχουν χλώριο και βρώμιο είναι εξαιρετικά επιβλαβή για το στρώμα του όζοντος της Γης. Επιπλέον, οι freons είναι ευνοϊκές για την ανάπτυξη του φαινομένου του θερμοκηπίου στον πλανήτη μας. Αυτά τα αρνητικά αποτελέσματα παραγωγής και χρήσης αυτών των ουσιών οδήγησαν στην απαγόρευση του 1987 για την παραγωγή «επιβλαβών» φρέονων από το πρωτόκολλο του Μόντρεαλ και οι παραγωγοί τους υποχρεώθηκαν να προχωρήσουν σε λιγότερο επιβλαβείς βιομηχανίες. Στις ΗΠΑ και την Ευρώπη το freon R-22 απαγορεύτηκε το 2010, στη Ρωσία - από το 2015.

  Τώρα υπάρχει μια τάση προς μια πλήρη μετάβαση σε μια αβλαβή για τη φύση παραγωγή φρεονών, για παράδειγμα, όπως R410a και R32a.

  Τύποι φρεονών που χρησιμοποιούνται σε κλιματιστικά

  Αν χρειαστεί να ανεφοδιάσετε ή να ανεφοδιάσετε το κλιματιστικό, τότε μπορείτε να επιλέξετε έναν από τους παρακάτω τύπους φρέον:

  1.Freon R22 (Chladon 22). Αυτό το ψυκτικό μέσο χρησιμοποιείται σε εκείνα τα συστήματα όπου απαιτείται ψύξη σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, για παράδειγμα σε βιομηχανικά και οικιακά ψυγεία, ψυγεία αυτοκινήτων και θαλάσσης, οικιακά και βιομηχανικά κλιματιστικά. Σε περίπτωση εμφάνισης αυτού του φρέον, θα προκύψει σταδιακή εξάτμιση. Το πλεονέκτημα αυτού του ψυκτικού είναι το σχετικά χαμηλό κόστος της μονάδας ψύξης και των εξαρτημάτων. Το Freon R22 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μερική ή πλήρη επαναπλήρωση του κλιματιστικού. Αυτή η ουσία έχει αρνητική πλευρά - αυτή είναι η βλάβη που επιφέρει στο περιβάλλον, επομένως η χρήση της δεν ενθαρρύνεται από τους περιβαλλοντολόγους.

  2. Freon R410A δεν περιέχει χλώριο και επομένως είναι ασφαλές για το στρώμα του όζοντος της Γης. Αυτό το φρέον - μια νέα γενιά, αν το συγκρίνεις με αυτό που συζητήθηκε παραπάνω. Αυτός ο τύπος φρέον αναγνωρίστηκε γρήγορα και τώρα χρησιμοποιείται ενεργά για την πλήρωση ψυκτικού εξοπλισμού για οικιακή και βιομηχανική χρήση, διαφορετικών κλιματιστικών. Το Freon 410 περιλαμβάνει δύο διαφορετικά εξαρτήματα. Εάν η διαρροή είναι 40% ή περισσότερο, τότε το σύστημα πρέπει να επαναφορτιστεί πλήρως. Στην περίπτωση ανεφοδιασμού του κλιματιστικού με μια τόσο σημαντική διαρροή, η τεχνική δεν θα λειτουργήσει σταθερά, πράγμα που θα οδηγήσει σε αλλαγή στις αλληλεπιδράσεις των εξαρτημάτων Freon μεταξύ τους.

  3. Freon R-407C περιλαμβάνει τρεις τύπους φρεόνια, το καθένα έχει τις δικές του λειτουργίες: R32 - παρέχει καλή απόδοση ολόκληρου του συστήματος, R125 - εγγυάται την πυρασφάλεια της εργασίας, R134a - είναι υπεύθυνη για τη συνολική πίεση στο κύκλωμα λειτουργίας. Σε περίπτωση διαρροής φρέον από το κλιματιστικό, είναι απαραίτητο να ξαναγεμίσει, είναι απαραίτητο, δεδομένου ότι τα φρεόνια εξατμίζονται άνισα, πράγμα που σημαίνει ότι η ισορροπία τους διαταράσσεται.

  Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το Freon R-407C.

  4. Freon 134Α είναι ένα άχρωμο αέριο, αντικαθίσταται από το R12. Είναι μη τοξικό, μη εύφλεκτο σε θερμοκρασίες λειτουργίας. Ωστόσο, αν το σύστημα δεν είναι σφραγισμένο, όταν εισέλθει ο αέρας, μπορεί να σχηματιστούν εύφλεκτα μίγματα. Είναι αδύνατο να αναμιχθούν Freons R134a και R12, καθώς αυτό οδηγεί στο σχηματισμό ενός αζεοτροπικού μείγματος με τα κλάσματα μάζας των συστατικών 50x50% και υψηλή πίεση. Ο κορεσμένος ατμός αυτού του ψυκτικού μέσου έχει υψηλότερη πίεση από εκείνη των R12 - 1.16 και 1.08 MPa, αντίστοιχα, στους 45 ° C. Το αποτέλεσμα της φλόγας οδηγεί στην αποσύνθεση του R134a, η οποία έχει ως αποτέλεσμα το σχηματισμό τέτοιων ενώσεων επικίνδυνων για τον άνθρωπο, όπως το υδροφθόριο. Η θερμοκρασία έγχυσης του φρέον R134a είναι χαμηλή - κατά μέσο όρο 8-10 ° C χαμηλότερη από ότι για το R12, οι κορεσμένοι ατμοί έχουν επίσης χαμηλές τιμές πίεσης.

  5. Freon 404Α. Είναι επίσης ένα μείγμα των διυλιστηρίων, παρόμοιο με το απολυμαντικό, ικανό να διατηρεί υψηλή σταθερότητα της σύνθεσης του τύπου r502, ακόμη και αν υπήρχε διαρροή ή το κοντίσιονερ ξαναγεμίστηκε. Τέτοιες ιδιότητες αυτού του υδρογονάνθρακα την καθιστούν μία από τις ασφαλέστερες και πιο σταθερές ψυλίδες όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Το Freon 404 δεν επηρεάζει δυσμενώς την κατάσταση της στιβάδας του όζοντος.

  Η ανάφλεξη του freon r404a δεν συμβαίνει σε καμία θερμοκρασία. Στη σύνθεση αυτού του ψυκτικού μέσου, κάθε Freon έχει καθαρότητα 99,9%.

  6. Freon 32, Αν το συγκρίνετε με το R410A, τότε είναι 30% λιγότερο παχύρρευστο και πυκνό. Μία χαμηλότερη πυκνότητα οδηγεί σε χαμηλότερη κατανάλωση αυτού του φρέον. Μία χαμηλότερη τιμή ιξώδους βελτιώνει τη συνολική απόδοση του συστήματος κατά 5%. Οι χαμηλότερες τιμές πυκνότητας και ιξώδους έχουν θετική επίδραση στην ικανότητα ψύξης του φυτού (περίπου 4%). Σχετικά νέα freonR32 έχει μικρότερο συντελεστή δυναμικό θέρμανσης του πλανήτη (λιγότερο από 65% σε σχέση με το R410A), και, ως εκ τούτου, δεν είναι επικίνδυνο για το περιβάλλον.

  Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το Freon R32.

  7. Freon 507Α - αντιπροσωπεύει αζεοτροπικό μίγμα, το οποίο στις ιδιότητές του ουσιαστικά δεν διαφέρει από το ένα συστατικό. Σε σύγκριση με την R404A, δεν έχει προβλήματα με το διαχωρισμό των εξαρτημάτων. Κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού φρέον R507 μπορεί να είναι σε υγρή κατάσταση ή αερίου, αυτό επιτρέπει το κλιματιστικό ανεφοδιασμού όταν μια διαρροή ή μετά τις επισκευές. Το σύστημα μπορεί να γεμίσει με R507 και R404A, το μείγμα θα εξακολουθεί να πληροί τις προδιαγραφές ακόμη και σε περίπτωση σημαντικής διαρροής ψυκτικού. Η πρακτική δείχνει ότι εάν το σύστημα R507 είναι ανεφοδιασμένο, η λειτουργία του θα είναι πιο αποτελεσματική. Σε γενικές γραμμές, οι ψυκτικά αναμιγνύονται δεν συνιστάται εξαίρεση - R507 και R404A, η οποία όταν ταυτόχρονη πλήρωση στο κλιματιστικό μειώνει την αποτελεσματικότητά της, αυτό οφείλεται στην ομοιότητα τους και την υψηλή συμβατότητα (ένα μίγμα R134a R404A περιέχει περίπου 4% κατά βάρος.). Αυτό το μίγμα είναι πρακτικά το ίδιο με το αρχικό ψυκτικό. Εάν χρησιμοποιείται R507 αντί για R404A, η πίεση αναρρόφησης και εκφόρτισης θα αυξηθεί, καθώς και η ικανότητα ψύξης κατά 1-3% για διαφορετικά συστήματα. Η χρήση του freon R507 είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για τη συντήρηση.

  8. Freon 600Α - ισοβουτάνιο, χρησιμοποιήθηκε νωρίτερα σπάνια και επομένως παράγεται σε μικρές ποσότητες. Σήμερα χρησιμοποιείται ενεργά σε κλιματιστικά. Ο λόγος για αυτό είναι, πρώτον, μια αλλαγή στην τεχνολογία της εφαρμογής της - τώρα Freon 600 πρέπει να χυθεί λιγότερο, πράγμα που σημαίνει ότι το όριο της ασφαλούς συγκέντρωσης έχει μειωθεί. Δεύτερον, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του οικιακού ψυκτικού εξοπλισμού (BHP) έχουν βελτιωθεί, και ειδικότερα, η κατανάλωση ενέργειας έχει μειωθεί. Ας δώσουμε τα στοιχεία για λόγους σαφήνειας: ένα μοντέρνο ψυγείο 130 λίτρων δεν περιέχει περισσότερα από 25 γραμμάρια ψυκτικού μέσου R600a, αλλά πριν από πολλές δεκαετίες περιέλαβαν έως και 250 γραμμάρια ισοβουτανίου. Έτσι, το R600a είναι ένα πολύ ελπιδοφόρο freon, σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο γνωστό σήμερα ψυκτικό μέσο, ​​για μεγάλο μέρος για οικονομικούς λόγους.

  Το ισοβουτάνιο μπορεί να παραχθεί από οποιαδήποτε μονάδα παραγωγής πετρελαίου. Το R600a έχει όχι μόνο πλεονεκτήματα, αλλά και μειονεκτήματα - όπως έκρηξη, έτσι υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί κατά την εργασία με αυτό. Τον Ιούλιο του 2002, οι νέοι κανονισμοί που διέπουν τη χρήση της ουσίας αυτής έχουν εγκριθεί, για παράδειγμα, GOST R IEC 66035-2-24-2001, με αποτέλεσμα ισοβουτάνιο χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο ως φρέον για ψύξη, όπως κλιματισμό.

  Πόσο freon στο κλιματιστικό

  Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να προσδιοριστεί με ακρίβεια η ποσότητα του εναπομείναντος freon στο σύστημα. Ωστόσο, είναι δυνατόν να μάθετε ποιες λειτουργικές παράμετροι έχουν ένα ψυγείο ή κλιματιστικό μηχανή αυτή τη στιγμή. Για να γίνει αυτό, πρέπει να απευθυνθείτε σε ειδικούς που διαθέτουν ειδικό εξοπλισμό στο οπλοστάσιό τους.

  Για να υπολογίσετε την απαιτούμενη ποσότητα Freon, πρέπει να ξέρετε για ορισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός συγκεκριμένου κλιματιστικού. Κατά κανόνα, οι πλάκες (ετικέτες) τοποθετούνται στις εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες, στις οποίες αντικατοπτρίζονται οι απαραίτητες πληροφορίες: η μάρκα του Freon και η «κανονική» του ποσότητα. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει συνήθως το κλιματιστικό το ίδιο + 3... 10 μέτρα της "διαδρομής". Με άλλα λόγια, ο κατασκευαστής τρέχει το σύστημα λαμβάνοντας υπόψη τα 3... 10 μέτρα της μελλοντικής "διαδρομής". Οι ακριβείς τιμές θα πρέπει να εξετάζονται για ένα συγκεκριμένο μοντέλο κλιματιστικό!

  Αυτός ο πίνακας δείχνει την κατά προσέγγιση "κανονική" ποσότητα Freon για οικιακά διαχωριστικά συστήματα διαφορετικής χωρητικότητας ψύξης.

  Τώρα πρέπει να μετρήσετε τη διάρκεια της "διαδρομής". Σε περίπτωση που είναι μεγαλύτερη από την κανονική, για κάθε επιπλέον μετρητή της "διαδρομής" είναι απαραίτητο να συμπληρωθεί μια ορισμένη ποσότητα freon που μπορεί να αναγνωριστεί από καταλόγους ή από τον κατασκευαστή. Κατά μέσο όρο, για κάθε μετρητή προστίθενται 15-30 g. Freon, εξαρτάται από το μοντέλο του εγχώριου διαχωρισμένου συστήματος και την χωρητικότητά του.

  Ας δούμε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα: στο κλιματιστικό LG G07HHT υπάρχει ένα "πρότυπο" φρέον 560g, το οποίο προορίζεται για τη "διαδρομή" μέχρι 7,5 μέτρα. Εάν αποδειχθεί ότι η "διαδρομή" είναι 10 μέτρα, τότε για κάθε 2,5 m συμπληρώστε 50 g πρόσθετου Freon (20 g ανά 1 m)

  Θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στο γεγονός ότι κάθε σύστημα ψύξης έχει συγκεκριμένα όρια για το μέγιστο μήκος της διαδρομής και τη διαφορά ύψους μεταξύ των μπλοκ. Σε περίπτωση μη τήρησης αυτών των προδιαγραφών, μπορεί να προκληθεί βλάβη σε ένα κλιματιστικό ή σε ένα ψυγείο!

  Πόσο συχνά απαιτεί το κλιματιστικό ανεφοδιασμό;

  Στην περίπτωση που το σύστημα ψύξης έχει εγκατασταθεί από έναν επαγγελματία, προμήθειες ήταν καλής ποιότητας και αξιόπιστη σωλήνες σύνδεσης, τον ανεφοδιασμό για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είναι απαραίτητη. Σε περίπτωση μη εξειδικευμένης εγκατάστασης του κλιματιστικού, το φρέον συχνά εξατμίζεται. Σε τέτοιες περιπτώσεις, πρέπει να μάθετε γιατί συμβαίνει αυτό και να αντιμετωπίσετε προβλήματα. Και μόνο τότε μπορείτε να ανεφοδιάσετε το κλιματιστικό.

  Αυτό είναι όλο. Ελπίζουμε ότι το υλικό ήταν χρήσιμο για εσάς.

  P.S. Πάρτε μια δωρεάν εξειδικευμένη συμβουλευτική για τον τρόπο εγκατάστασης του κλιματισμού, καθώς και την επαγγελματική εγκατάσταση του κλιματικού εξοπλισμού επικοινωνώντας με τους ειδικούς της εταιρείας "Formula Climate".

  Εάν σας άρεσε το υλικό, παρακαλώ το μοιραστείτε με τα κοινωνικά δίκτυα;)

  Freon για κλιματισμό

  Το internet-κατάστημα "MosHolding" προσφέρει την αγορά freon διαφόρων σημάτων στις καλύτερες τιμές.

  Το Freon για κλιματισμό είναι μια ειδική ουσία που χρησιμοποιείται ως ψυκτικό στα συστήματα κλιματισμού και ψύξης. Το κύριο πλεονέκτημα του Freon είναι ότι λόγω της χρήσης του, το σύστημα κλιματισμού μπορεί να έχει συμπαγές μέγεθος. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι πολύ σημαντικό για τα μεγάλα ψυγεία.

  Τα άοσμο και freon χρώματα χρησιμοποιούνται για την επαναπλήρωση των κλιματιστικών και των συστημάτων διάσπασης. Μπορείτε να παραγγείλετε αυτό το αναλώσιμο στο MosHolding. Ο κατάλογος περιέχει ψυκτικά διαφόρων σημάτων σε βολικούς μεταλλικούς κυλίνδρους με βαλβίδες, λαβές και βαλβίδες ασφαλείας. Η υπηρεσία μας ταχυμεταφορών παραδίδει άμεσα προϊόντα σε όλη την περιοχή της Μόσχας.

  Ο έγκαιρος ανεφοδιασμός είναι μία από τις βασικές απαιτήσεις για την κανονική λειτουργία ψυγείων, καταψυκτών και άλλων κρυογενικών συσκευών. Διαρροή οφείλεται σε αποσυμπίεση του συστήματος, ακατάλληλη εγκατάσταση, φθορά σωλήνων, βαλβίδων και εξαρτημάτων. Αυτό οδηγεί στο γεγονός ότι η αποδοτικότητα της ψύξης επιδεινώνεται, η πίεση μειώνεται, στους παγετούς και στον πάγο. Εάν εντοπιστούν αυτά τα σημεία, το νέο ψυκτικό μέσο πρέπει να παραγγελθεί επειγόντως.

  Για να αγοράσετε freon σε προσιτή τιμή, επικοινωνήστε με την αποθήκη μας στη Μόσχα. Παρέχουμε ταχεία παράδοση αγαθών σε όλη τη Ρωσία.

  Γεμίστε το κλιματιστικό με freon

  Η πλήρωση του κλιματιστικού με freon είναι μία από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες συντήρησης κλιματιστικών.

  Σε ποιες περιπτώσεις χρειάζεται να ξαναγεμίσετε το κλιματιστικό με φρέον;

  Ο ανεφοδιασμός με ψυκτικό μέσο εκτελείται κατά τη διάρκεια της αρχικής εγκατάστασης, εάν το μήκος της διαδρομής υπερβαίνει το υπολογισμένο για το καύσιμο του εργοστασίου. Και επίσης, κατά την εκτέλεση περιοδικής συντήρησης. Ο πλήρης ανεφοδιασμός του διαχωρισμένου συστήματος με freon θα απαιτηθεί όχι μόνο μετά την επισκευή, αλλά και οποιαδήποτε άλλη εργασία που σχετίζεται με την αποσυμπίεση του βρόχου φρέον.

  Η εξωτερική μονάδα φορτίζεται με ψυκτικό από το εργοστάσιο. Η ποσότητα του είναι επαρκής για την κανονική λειτουργία του εξοπλισμού αμέσως μετά την εγκατάσταση, αλλά μέχρι ένα ορισμένο μήκος του αγωγού φρέον. Εάν υπάρχει υπερβολή του εκτιμώμενου μήκους, τότε υπάρχει ανάγκη για ανεφοδιασμό. Σε αυτή την περίπτωση, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο υπηρεσιών. Δείχνει την ποσότητα Freon που πρέπει να προσθέσετε σε κάθε επιπλέον μετρητή. Υπολογίστε το βάρος του ξαναγεμισμένου ψυκτικού μέσου και καταγράψτε αυτήν την τιμή στην ετικέτα υπηρεσιών. Τοποθετήστε την γεμάτη ετικέτα μέσα στο προϊόν κοντά στη θύρα πλήρωσης. Για παράδειγμα, στην εσωτερική επιφάνεια του καλύμματος υπηρεσίας.

  1 - την ποσότητα ψυκτικού που φορτίζεται στο προϊόν στο εργοστάσιο, 2 - την ποσότητα ψυκτικού που φορτίζεται επιπρόσθετα στο χώρο. 3 - Συνολική ποσότητα φορτισμένου ψυκτικού μέσου. 4 - περιέχει το φαινόμενο του φαινομένου του φαινομένου του φθοριούχου αερίου, το οποίο καλύπτεται από το πρωτόκολλο του Κιότο. 5 - εξωτερική μονάδα. 6 - κύλινδρος με ψυκτικό μέσο και πολλαπλή για ανεφοδιασμό.

  Προφυλάξεις κατά το ανεφοδιασμό του κλιματιστικού με το φρέον R410A

  Πληρώστε μόνο την καθορισμένη ποσότητα ψυκτικού σε υγρή κατάσταση μέσω της γραμμής υγρού. Δεδομένου ότι αυτό το ψυκτικό μέσο είναι μικτός τύπος ψυκτικού μέσου, η προσθήκη του σε αέρια κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγή στη σύνθεσή του. Αυτό θα παρεμποδίσει την κανονική λειτουργία του συστήματος. Πριν από τον ανεφοδιασμό, ελέγξτε αν ο κύλινδρος ψυκτικού εξοπλισμού είναι εξοπλισμένος με σωλήνα σιφωνίου.

  Χρησιμοποιήστε εργαλεία σχεδιασμένα μόνο για ψυκτικό μέσο R410A για να εξασφαλίσετε την απαραίτητη αντίσταση πίεσης και για να αποτρέψετε την είσοδο ξένων υλών στο σύστημα.

  Το σχέδιο της πλήρωσης του κλιματιστικού με freon.

  Πριν ξεκινήσετε τις εργασίες συντήρησης, οι οποίες απαιτούν το άνοιγμα του συστήματος κυκλοφορίας ψυκτικού μέσου, πρέπει να αντληθεί. Ανάλογα με τον εξοπλισμό, το freon συλλέγεται είτε σε εξωτερική μονάδα είτε σε κυλίνδρους που χρησιμοποιούν σταθμό συλλογής ψυκτικού μέσου.

  Απελευθέρωση αέρα (εκκένωση)

  Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών για την τοποθέτηση των σωληνώσεων, είναι απαραίτητο να απομακρύνεται ο αέρας και να εκτελείται δοκιμή διαρροής αερίου. Εάν είναι απαραίτητο να προσθέσετε ψυκτικό, είναι επίσης απαραίτητο να αφαιρέσετε αέρα από τους σωλήνες κυκλοφορίας ψυκτικού και την εσωτερική μονάδα μέσω αντλίας κενού.

  Ο αέρας πρέπει να αφαιρεθεί από την εσωτερική μονάδα και τον αγωγό. Αν παραμείνει αέρας στους σωλήνες κυκλοφορίας ψυκτικού, αυτό θα έχει επιπτώσεις στο συμπιεστή. Επιπλέον, όχι μόνο μειώνει την απόδοση της ψύξης ή της θέρμανσης, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε δυσλειτουργία του κλιματιστικού. Το ψυκτικό μέσο για την αφαίρεση του αέρα δεν γεμίζει στην εξωτερική μονάδα, επομένως μην αφαιρείτε τον αέρα με φούρνο φούρνου. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε μια αντλία κενού, όπως φαίνεται στην εικόνα.

  Συνδέστε κάθε σωλήνα στην κατάλληλη βαλβίδα στην εξωτερική μονάδα και σφίξτε τα παξιμάδια σύνδεσης. Σφίξτε πρώτα το παξιμάδι με τα χέρια σας και μετά με το κλειδί, εφαρμόζοντας την κατάλληλη ροπή στρέψης.

  Συνδέστε τον εύκαμπτο σωλήνα φόρτισης από την πλευρά χαμηλής πίεσης της πολλαπλής διανομής στη βαλβίδα που διαθέτει σφράγιση, η οποία διαθέτει οπή σέρβις, όπως φαίνεται στην εικόνα. Ανοίξτε την πλευρική βαλβίδα χαμηλής πίεσης της πολλαπλής διανομής αριστερόστροφα. Αφαιρέστε τον αέρα από το σύστημα χρησιμοποιώντας μια αντλία κενού, η οποία θα πρέπει να λειτουργεί για περίπου 15-20 λεπτά. Αυτή είναι η διάρκεια της εκκένωσης για ένα συνηθισμένο σύστημα διαχωρισμού. Για τα συστήματα πολλαπλών και VRF, συνιστάται να αντλείται για τουλάχιστον 1 ώρα.

  Για το ψυκτικό R410A, χρησιμοποιήστε ξεχωριστή αντλία κενού. Η χρήση μίας μόνο αντλίας κενού για όλες τις ποιότητες ψυκτικού μπορεί να οδηγήσει σε αποτυχία.

  Μη συμπυκνωμένες ακαθαρσίες

  Πρόσφατα, κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας, η παρουσία μη συμπυκνώσιμων ακαθαρσιών απαντάται όλο και περισσότερο στο σύστημα. Η ευθύνη είναι, πρώτον, ένας μεγάλος αριθμός αναλφάβητων ανεφοδιασμών που δεν έχουν ειδική εκπαίδευση και εμπειρία στην υπηρεσία ψυκτικού εξοπλισμού. Μόλις παρακολουθήσετε ένα βίντεο από το Internet "πώς να γεμίσετε το κλιματιστικό"Πιστεύουν ήδη ότι όλοι γνωρίζουν και αποστέλλονται για να ανεφοδιάζουν τα κλιματιστικά. Δεύτερον, ένας μεγάλος αριθμός παραχαραγμένων φτηνών φτηνών που έρχονται στην αγορά μας. Τρίτον, παραβίαση της τεχνολογίας των εγκαταστάσεων εγκατάστασης. Για παράδειγμα, το υπόλοιπο του αζώτου στο σύστημα μετά την εκτέλεση του πρεσάρισμα των σωλήνων για τον έλεγχο των συνδέσεων για διαρροές.

  Επικοινωνήστε μόνο με εξειδικευμένες εταιρείες για την εγκατάσταση και συντήρηση των κλιματιστικών.

  Δοκιμή διαρροής

  Κλείστε την πλευρική βαλβίδα χαμηλής πίεσης πολλαπλής ροής δεξιόστροφα Βεβαιωθείτε ότι μετά από περίπου 10 λεπτά το περιτύπωμα δείχνει πίεση -0,1 MPa (-760 mmHg). Αυτή η διαδικασία είναι πολύ σημαντική για να αποφευχθεί η διαρροή αερίου. Απενεργοποιήστε την αντλία κενού. Αποσυνδέστε τον εύκαμπτο σωλήνα από την πλευρά χαμηλής πίεσης της πολλαπλής διανομής.

  Τοποθετήστε τα βύσματα βαλβίδων στην ανοικτή θέση, τόσο στις πλευρές του υγρού ψυκτικού μέσου όσο και στις πλευρές του αέριου ψυκτικού μέσου. Βιδώστε τα καπάκια στις ράβδους των βαλβίδων και το πώμα στην τρύπα παροχής. Στη συνέχεια, σφίξτε τις με ροπή στρέψης χρησιμοποιώντας ένα δυναμόκλειδο. Το ψυκτικό μπορεί να διαρρεύσει αργά, ακόμα κι αν η βαλβίδα διακοπής είναι εντελώς κλειστή. Επομένως, μην αφαιρείτε τα παξιμάδια σύνδεσης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει διαρροή αερίου. Σε αυτό το στάδιο, ελέγξτε ιδιαίτερα ότι δεν υπάρχει διαρροή αερίου μέσω των καπακιών βαλβίδων των βαλβίδων και του καπακιού της θυρίδας εξυπηρέτησης της βαλβίδας 3 κατευθύνσεων. Χρησιμοποιώντας σαπουνόνερο ή ανιχνευτή διαρροών (ανιχνευτής διαρροών), ελέγξτε για διαρροή αερίου από τις φλόγες των εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων και το στέλεχος της βαλβίδας. Στο τέλος της δοκιμής, σκουπίστε το σαπουνόνερο.

  Τι θα βοηθήσει να αποφευχθεί η διαρροή;

  Πρώτα απ 'όλα, αυτό είναι μια ποιοτική καύση - μια σαφής, ομοιόμορφη, χωρίς φούσκες. Κάντε μια καλή δουλειά και να κυριαρχήσει αυτή τη σημαντική λειτουργία για το κόψιμο των σωλήνων και μόνο μετά από αυτή την έναρξη των εργασιών στην περιοχή.

  Ευθυγραμμίστε τα κέντρα και των δύο υποδοχών και σφίξτε τα παξιμάδια με το χέρι για 3-4 στροφές και στη συνέχεια σφίξτε τα με ένα κλειδί ροπής. Όταν σφίγγετε τα παξιμάδια σύνδεσης, χρησιμοποιήστε μόνο ένα δυναμόκλειδο για να αποφύγετε τη ζημία στα παξιμάδια σύνδεσης και τις διαρροές αερίου.