Ποια είναι η χρήση ενός υγραντήρα αέρα στο σπίτι: οι λειτουργίες και ο σκοπός του υγραντήρα

Η δυσφορία στο δωμάτιο μπορεί να συμβεί όχι μόνο λόγω των διακυμάνσεων της θερμοκρασίας του αέρα. Η ευημερία των ενοικιαστών εξαρτάται από το επίπεδο υγρασίας. Ευτυχώς, είναι δυνατόν να δημιουργηθούν βέλτιστες παράμετροι με τη βοήθεια της τεχνολογίας του κλίματος.

Θα προσπαθήσουμε να μάθουμε τι χρειάζεται για τον υγραντήρα του σπιτιού και ποιες ιδιότητες της συσκευής είναι απαραίτητο να προσέξουμε κατά την αγορά.

Σκοπός του υγραντήρα στο σπίτι

Οι συμπαγείς κινητές συσκευές που μπορούν να ενυδατώσουν τον αέρα σε μια άνετη τιμή είναι σημαντικές για κατοικίες και γραφεία στα οποία ο μέσος πολίτης ξοδεύει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου εργασίας ή του ελεύθερου χρόνου του. Πάρα πολύ ξηρός αέρας επιδεινώνει την ευημερία των υγιή ανθρώπων και επιδεινώνει επίσης τις ασθένειες εκείνων που πάσχουν από αλλεργίες και αναπνευστικές ασθένειες.

Ιδιαίτερα ευαίσθητα στην υπερβολική ξηρότητα είναι μικρά παιδιά, επομένως συνιστώνται οικιακοί υγραντήρες για τον εξοπλισμό παιδικών υπνοδωματίων και παιχνιδιών. Με τη συμμόρφωση με τους κανόνες της υγρασίας αυξάνει την ανοσία του παιδιού, είναι λιγότερο πιθανό να πιάσει ένα κρυολόγημα ή μολυσματική ασθένεια.

Είναι χρήσιμο να εφαρμόσει moisturizer όπου καλλιεργούνται φυτά εσωτερικού ή δενδρύλλια - σε καθορισμένους χώρους, σε ταράτσες, μπαλκόνια και λότζες, χειμώνα κήπους και θερμοκήπια. Αποδεικνύεται ότι η κανονική υγρασία έχει ευνοϊκή επίδραση στη συντήρηση επίπλων από φυσικό ξύλο, πίνακες ζωγραφικής, βιβλία.

Πρότυπα υγρασίας σύμφωνα με την GOST

Για να διαπιστώσετε τους ρυθμούς υγρασίας ενός συγκεκριμένου δωματίου, αρκεί να εξετάσετε την τεκμηρίωση GOST, όπου όλοι οι δείκτες χωρίζονται σε βέλτιστες (συνιστώμενες) και επιτρεπτές. Για να μετρήσετε το ποσοστό υγρασίας, χρησιμοποιήστε μια ειδική συσκευή - ένα υγρόμετρο.

Εάν η ένδειξη υγρομέτρου είναι χαμηλότερη από τις επιτρεπόμενες τιμές, θα πρέπει να πάρετε μια ενυδατική κρέμα. Αυτό αφορά, πρώτα απ 'όλα, οι κάτοικοι των περιοχών με έντονα ηπειρωτικό κλίμα, καθώς και οι βόρειες περιοχές, όπου ο αέρας είναι σχεδόν πάντα προσγειωθεί ό, τι απαιτείται.

Τύποι υγραντήρες για το σπίτι

Η διαίρεση σε είδη είναι μια συμβατική έννοια, επομένως θα εξετάσουμε δύο επιλογές: κατηγορίες σύμφωνα με την GOST και ένα μοντέρνο τμήμα κοντά στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με το GOST 22270-76, κάθε ένας από τους υγραντήρες του αέρα ανήκει σε ένα από τα ακόλουθα:

 • εγχυτήρες (το υγρό ψεκάζεται μέσω των ακροφυσίων).
 • Περιστροφικό (το κύριο τμήμα λειτουργίας είναι ένας περιστρεφόμενος δίσκος).
 • φιλμ (ο αέρας υγραίνεται με επαφή με την υγρή επιφάνεια ενός ειδικού ακροφυσίου).
 • πορώδες (ο αέρας εξατμίζεται φυσικά από ένα πορώδες υλικό).
 • βράζει (η εξάτμιση εμφανίζεται κατά τη διάρκεια του βρασμού που προκαλείται από τη θέρμανση).
 • ατμός (ο ατμός που αποτελείται από τα μικρότερα σωματίδια νερού, προκύπτει από ένα ρεύμα αέρα).

Ωστόσο, οι νέες τεχνολογίες κάνουν τις δικές τους προσαρμογές.

Σήμερα, η ακόλουθη διαίρεση σε κατηγορίες φαίνεται πιο λογική (μιλάμε για οικιακές συσκευές):

 • παραδοσιακό (κρύο, αδιαβατικό);
 • ατμός ·
 • υπερήχων;
 • καθαρισμός αέρα (κλιματικά συγκροτήματα).

Ας δούμε λεπτομερέστερα σε κάθε κατηγορία.

Συσκευές ψυχρού τύπου - παραδοσιακές

Οι συσκευές κλασικού τύπου (κρύο) λειτουργούν χωρίς πρόσθετη θέρμανση και λαμβάνουν μικρή ποσότητα θερμότητας για εξάτμιση από τον αέρα του δωματίου. Η ροή αέρα του ανεμιστήρα περνά μέσα από ένα φίλτρο με νερό (ή αντικαταστάσιμο φυσίγγιο), με αποτέλεσμα η υγρασία να υψώνεται και η θερμοκρασία να μειώνεται ελαφρώς.

Πλεονεκτήματα μοντέλων παραδοσιακού τύπου: χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, διατήρηση της υγρασίας αέρα στην περιοχή 60-65%, χαμηλό επίπεδο θορύβου.

Χαρακτηριστικό της φροντίδας: Για να ρίχνετε σε μια δεξαμενή είναι προτιμότερο να παίρνετε απεσταγμένο νερό, έτσι ώστε τα μέρη της συσκευής να μην αποτυγχάνουν εξαιτίας των αποθέσεων. Αν η συσκευή είναι τοποθετημένη κοντά σε έναν θερμαντήρα (για παράδειγμα, ένας ηλεκτρικός θερμαντήρας ή ένα θερμαντικό σώμα κεντρικής θέρμανσης), η απόδοση της υγρασίας θα αυξηθεί.

Υγραντήρες ατμού - η "αρχή του ηλεκτρικού βραστήρα"

Πράγματι, το μοντέλο ατμού μπορεί να συγκριθεί με ένα τσαγιέρα, από το ακροστόμιο του οποίου εκπέμπεται ένα ζεστό πίδακα ατμού κατά τη διάρκεια του βρασμού. Όπως θα θυμάστε, η διαδικασία βραστό νερό συνοδεύεται από μια πολύ έντονη εξάτμιση, και εάν ο χρόνος δεν σταματά, όλο το νερό vykipevshaya πρώτη θα είναι στον αέρα και στη συνέχεια να προσγειώνεται στα γύρω αντικείμενα. Επομένως, όλα τα μοντέλα ατμού είναι εξοπλισμένα με υγρασία - μια βολική συσκευή για τον έλεγχο των επιπέδων υγρασίας.

Ο ατμός στην έξοδο γίνεται ασφαλής και αποστειρωμένος, καθώς η θερμότητα καταστρέφει όλα τα μικρόβια και τα βακτηρίδια.

Για πλήρη λειτουργία, η συσκευή δεν χρειάζεται ανταλλακτικά κασέτα ή φίλτρα. Το νερό καθαρίζεται από αντι-ασβέστη δίσκο, επιπλέον, υπάρχει ένας τρόπος αυτοκαθαρισμού από την κλίμακα χρησιμοποιώντας CalcOff.

Εάν αγοράσετε Boneco S 450, δεν χρειάζεται να αγοράσετε γεύσεις ξεχωριστά. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με μπανιέρα στην οποία μπορούν να διαλυθούν αρωματικά έλαια. Όταν θερμαίνεται, ο αέρας στο δωμάτιο γεμίζει με ένα αγαπημένο άρωμα κωνοφόρων, εσπεριδοειδών ή λουλουδιών.

Πολυλειτουργικές πλυντήρια αέρα

Στον πυρήνα της, οι ροδέλες είναι βελτιωμένες και πιο ισχυρές ενυδατικές κρέμες του κλασικού (κρύου) τύπου. Το κύριο στοιχείο δράσης είναι ένα τύμπανο, που αποτελείται από απορροφητικούς δίσκους. Όταν περιστρέφεται, βυθίζει τους δίσκους σε δεξαμενή νερού και στη συνέχεια ανεβαίνει στον ανεμιστήρα. Ένα ρεύμα αέρα από τον ανεμιστήρα αποστραγγίζει τους δίσκους, διαβρώνοντας τον περιβάλλοντα αέρα.

Το πλεονέκτημα της συσκευής είναι ο πρόσθετος καθαρισμός του αέρα. Τα σωματίδια σκόνης εκπλένονται με νερό από τη δεξαμενή, έτσι ώστε ο αέρας στην έξοδο να είναι όχι μόνο υγρός αλλά και πραγματικά καθαρός.

Η συσκευή είναι ανεπιτήδευτη στη συντήρηση, ανεφοδιασμένη με νερό της βρύσης. Ώρα για το χρόνο που είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το κάλυμμα του περιβλήματος, να ξεπλύνετε τους δίσκους και τη δεξαμενή, να σκουπίσετε τον ανεμιστήρα. Πρόσθετες λειτουργίες - αρωματισμό και ήσυχη νυχτερινή λειτουργία. Ο υγραντήρας είναι ελάχιστα κατάλληλος για τη βελτίωση του μικροκλίματος σε θερμοκήπια, όπου απαιτείται υψηλότερη υγρασία, αλλά για το σπίτι είναι μια κατάλληλη επιλογή - καθαρίζει τέλεια τον αέρα με ήρεμη λειτουργία.

Αποτελεσματικά μοντέλα υπερήχων

Η συσκευή υπερήχων είναι η καλύτερη επιλογή για ένα διαμέρισμα πόλης, γραφείο ή ιδιωτικό σπίτι, καθώς συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα άλλων τύπων και χαρακτηρίζεται από τη μέγιστη απόδοση. Αν αναλύσουμε την επιλογή των πελατών, τότε μπορούμε να συμπεράνουμε ότι αυτός είναι ο πιο απαιτητός υγραντήρας όλων αυτών των τροποποιήσεων. Ας δούμε τι προκαλεί αυτή τη δημοτικότητα.

Πώς είναι ο υγραντήρας αέρα U / W

Εξωτερικά, η συσκευή δεν διαφέρει πολύ από τα άλλα μοντέλα. Τα τεμάχια εργασίας περικλείονται σε κομψή θήκη, η οποία είναι εξοπλισμένη με αφαιρούμενο πάνελ. Υλικό του σώματος - ανθεκτικό στη θερμότητα τροποποιημένο πλαστικό, το σχήμα, το μέγεθος και το χρώμα μπορεί να διαφέρουν.

Από εναλλακτικά μοντέλα, ο υγραντήρας διακρίνεται από ένα piezoelectric radiator που βρίσκεται μέσα στο περίβλημα. Προκαλεί ταλαντώσεις u / z γύρω στα 5 MHz, τα οποία δρουν στην ανώτερη στρώση του νερού και σχηματίζουν μια αποκαλούμενη ομίχλη, η οποία στη συνέχεια εξαπλώνεται μέσω του αέρα, κορεσμένη με υγρασία.

Σχεδόν όλα τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ένα υδροστατικό για τον προσδιορισμό και τη διατήρηση του απαιτούμενου επιπέδου υγρασίας, ενός ιονιστή και γευστικού.

Αρχή λειτουργίας της συσκευής

Εξετάστε τι συμβαίνει πίσω από τα τοιχώματα του κύτους πριν το εκτοξευόμενο ατμό εκπέμπεται από το όπλο. Ο εκπομπός (δίσκος ή μεμβράνη) αρχίζει να λειτουργεί όταν εφαρμόζεται εναλλασσόμενο ρεύμα. Η υπερηχητική συχνότητα με τη μορφή ταλαντώσεων μεταφέρεται στο νερό, το οποίο σε ένα ειδικό θάλαμο διασπάται σε πολλά μικρά σταγονίδια. Στη συνέχεια, ένα υγρό περιβάλλον που μοιάζει με ομίχλη ή αεροζόλ ωθείται προς τα έξω από τη ροή αέρα που δημιουργείται από τον ανεμιστήρα.

Αναχωρώντας από τον νεφελοποιητή, η ομίχλη διασκορπίζεται μέσα από το δωμάτιο. Το επίπεδο υγρασίας παρακολουθείται με υγρόμετρο. Μόλις οι παράμετροι φθάσουν σε μια προκαθορισμένη τιμή, οι δονήσεις της μεμβράνης καθίστανται λιγότερο αισθητές ή σταματούν. Σε κατάσταση αναμονής, ο υγραντήρας μπορεί να παραμείνει για αρκετές ώρες - έως ότου ο αέρας στεγνώσει κάτω από το κανονικό. Οι ισχυρές συσκευές γ / δ σας επιτρέπουν να αυξήσετε την υγρασία του αέρα στο 100%.

Κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά

Το μικροκλίμα στο δωμάτιο εξαρτάται απόλυτα από τις δυνατότητες της συσκευής, οπότε είναι σημαντικό όχι μόνο να επιλέξετε ένα όμορφο σχέδιο αλλά και να μελετήσετε τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Πρώτα απ 'όλα, δίνουμε προσοχή στις ακόλουθες παραμέτρους και λεπτομέρειες:

 • Παραγωγικότητα (ελάχιστη έως 200 g / h, μέση - 350 g / h, μέγιστη - πάνω από 350 g / h).
 • Περιοχή, για την οποία υπολογίζεται η δράση της συσκευής. Ο μέσος όρος για τα μοντέλα των νοικοκυριών είναι 50-70μ².
 • Επίπεδο θορύβου. Κατά κανόνα, δεν υπερβαίνει τα 25-30 dB.
 • Όγκος της δεξαμενής νερού. Οι μεσαίες δεξαμενές κυμαίνονται από 3 έως 5,5 λίτρα, αλλά υπάρχουν μίνι μοντέλα μέχρι 3 λίτρα, καθώς και συσκευές με πιο ευρύχωρες δεξαμενές - 6-7 λίτρα. Ορισμένες δεξαμενές έχουν αντιβακτηριακή επικάλυψη.
 • Παρουσία ρυθμιστή υγρασίας. Μια βολική ευκαιρία για τον έλεγχο των παραμέτρων του αέρα προκειμένου να επιτευχθούν τιμές κοντά στις προδιαγραφές.
 • Μηχανικός ή ηλεκτρονικός έλεγχος. Τα μοντέρνα μοντέλα είναι επίσης εξοπλισμένα με οθόνη αφής με ψηφιακή οθόνη.
 • Η παρουσία ενός τηλεχειριστηρίου, που αυξάνει το επίπεδο άνεσης.
 • Θερμοκρασία θέρμανσης νερού. Στις συσκευές γ / δ είναι συνήθως ίση με 80 ° C.
 • Παρουσία κασετών. Εκτός από ένα υποχρεωτικό στο κιτ μπορεί να πάει ανταλλακτικά, αλλά σπάνια.

Σχεδόν όλα τα προϊόντα της τελευταίας γενιάς είναι εξοπλισμένα με σύστημα ασφαλείας - αυτόματη απενεργοποίηση. Η μονάδα μεταβαίνει σε κατάσταση αναμονής ή απενεργοποιείται μόλις η στάθμη του νερού στη δεξαμενή μειωθεί στο κρίσιμο επίπεδο.

Επισκόπηση των πρόσθετων λειτουργιών

Στις πρόσθετες επιλογές δώστε προσοχή σε όσους δεν έχουν αρχικό μοντέλο, αλλά χρειάζονται την πιο βολική συσκευή. Η σειρά των τυπικών χαρακτηριστικών των υπερηχητικών μοντέλων μπορεί να συμπληρωθεί με τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • ένα σύνολο τρόπων, συμπεριλαμβανομένων των "παιδιών", "νύχτας"?
 • καθαρισμός του νερού από υπεριώδη ακτινοβολία.
 • ιονισμός.
 • αρωματοποίηση ·
 • φωτισμό της μονάδας ελέγχου ή της δεξαμενής.
 • ένδειξη ήχου

Λάβετε υπόψη ότι ορισμένα μοντέλα προϋπολογισμού, παρά τη χαμηλή τιμή, έχουν όλες τις πιθανές επιλογές. Και άλλοι, αντιθέτως, είναι αδικαιολόγητα ακριβοί, αν και είναι εξοπλισμένοι με ένα ελάχιστο σύνολο χρήσιμων "λοσιόν". Η τελευταία κατηγορία περιλαμβάνει τη διάσημη μάρκα Bork.

Συμβουλές για την επιλογή ενός υγραντήρα αέρα

Κατά την αγορά της συσκευής για το σπίτι θα πρέπει να καθοδηγείται από την περιοχή του δωματίου στο οποίο σχεδιάζεται να εγκαταστήσει έναν υγραντήρα, καθώς και τις απαραίτητες παραμέτρους υγρασίας.

Αν θέλετε να αγοράσετε ένα φθηνό μοντέλο για προσωρινή χρήση, αναλύει τον κατάλογο του ατμού και κλασικά όργανα - όπου μπορείτε να βρείτε ένα κατάλληλο επιλογές για όχι περισσότερο από 5 χιλιάδες ρούβλια.. Elite υγραντήρες είναι πολύ πιο ακριβά, για παράδειγμα, η τιμή των υπερήχων Dyson AM10 - περίπου 45.000 ρούβλια.

Ανεπάρκεια ελεύθερου χώρου; Χρειάζεστε ένα νέο μοντέλο που καταλαμβάνει λίγο χώρο. Ένα διακοσμητικό συμπαγές σώμα μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα τραπέζι, σε ένα ράφι ή σε ένα περβάζι παραθύρου. Αλλά να είστε έτοιμοι για το γεγονός ότι από καιρό σε καιρό θα πρέπει να αλλάξετε τα φίλτρα.

Η μέγιστη υγρασία και καθαρισμός μπορεί να επιτευχθεί με την αγορά ενός νεροχύτη αέρα. Θα πρέπει να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στη φροντίδα του εξοπλισμού, αλλά ο αέρας στο δωμάτιο θα παραμείνει πάντα καθαρός και υγιής.

Οι ανεμιστήρες της εσωτερικής χλωρίδας και των θερμοκηπίων στο σπίτι έχουν ελάχιστες επιλογές - η καλύτερη λύση είναι ένας υγραντήρας ατμού, ο οποίος, εάν είναι απαραίτητο, θα αυξήσει την υγρασία του αέρα στο 100% και επιπλέον θα αυξήσει τη θερμοκρασία.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Οι συμβουλές βίντεο από αρμόδιους θα σας βοηθήσουν να περιηγηθείτε καλύτερα στους σύγχρονους υγραντήρες αέρα και τις λειτουργίες τους.

Οι συστάσεις του Dr. Komarovsky:

Συμβουλές από επαγγελματίες συμβούλους:

Τα καλύτερα υπερηχητικά μοντέλα:

Όταν γνωρίζετε το σχεδιασμό και το σκοπό των υγραντήρων για το σπίτι σας, είναι πιο εύκολο και πιο γρήγορο να επιλέξετε το ιδανικό μοντέλο. Κατά την εξοικείωση με τις τεχνικές παραμέτρους και τις πρόσθετες λειτουργίες, καθορίστε ποια αναλώσιμα χρειάζονται. Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή είναι κατάλληλη για την χωρητικότητα και την περιοχή εξυπηρέτησης - και η ζωή σας θα είναι πολύ πιο άνετη.

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα

Είναι το διαμέρισμά σας πολύ ξηρό; Από την έλλειψη υγρασίας ξεθωριάζει φυτά σπίτι; Είναι επείγον να αναλάβουμε δράση! Ο ξηρός αέρας επηρεάζει αρνητικά την ανθρώπινη υγεία, καθώς οι βλεννογόνες στεγνώνουν και εμφανίζεται απειλή ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος. Για να αποφύγετε αυτό το φαινόμενο στο διαμέρισμά σας, πρέπει να αγοράσετε έναν υγραντήρα.

Μέχρι σήμερα, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών μοντέλων τέτοιων συσκευών, που δεν χρειάζεται να τοποθετηθούν, καθώς ο υγραντήρας είναι μια μικρή συσκευή που δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο και δεν αναπαράγει μεγάλο θόρυβο.

Ένας υπερηχητικός υγραντήρας είναι αξιοσημείωτο για αθόρυβη λειτουργία της, και η παρουσία των πρόσθετων λειτουργιών (ιονισμός, αρωματοποίηση, οζονισμός, θερμαινόμενο νερό, τη χρήση αμφοτέρων μια λάμπα και ούτω καθεξής.). Όσο περισσότερες λειτουργίες ενσωματώνονται στον υγραντήρα, τόσο υψηλότερο είναι το κόστος. Επομένως, πρέπει πρώτα να αποφασίσουμε ποιες λειτουργίες χρειάζονται και ποιες πρέπει να απορριφθούν.

Ο υγραντήρας υπερήχων είναι κατάλληλος για εκείνους στην οικογένεια που έχουν μικρά παιδιά, επειδή είναι απολύτως ασφαλής. Πολλοί σίγουρα θα ήθελαν τη διαθεσιμότητα αυτού του τύπου συσκευής, επειδή το κόστος ποικίλλει από 700 έως 9000 ρούβλια, όπου ο καθένας θα βρει το σωστό μοντέλο για τον εαυτό του.

Υπάρχουν επίσης δυσάρεστα κόμματα - είναι "φανταστικές" για την ποιότητα του χρησιμοποιούμενου νερού, γι 'αυτό χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα. Έγκαιρη αντικατάσταση και καθαρισμός κασετών, φίλτρων, χρήση καθαρού ή απεσταγμένου νερού.

Οι υγραντήρες ατμού καταλαμβάνουν τη μεσαία κατηγορία τιμών, ασχολούνται με την αρχή της "τσαγιού". Δηλαδή, όταν θερμαίνεται το νερό, το νερό βράζει, μετατρέπεται σε ατμό και έτσι υγραίνει το δωμάτιο. Τέτοιοι υγραντήρες δεν είναι ικανοί για την ποιότητα του χρησιμοποιούμενου νερού, δεν υπάρχουν φυσίγγια και αντικαταστάσιμα φίλτρα στο σχέδιο και ορισμένα μοντέλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθόλου αντί της συσκευής εισπνοής. Η υγρασία του δωματίου με αυτόν τον τύπο συσκευής μπορεί να φτάσει πάνω από 60%. Φαίνεται ότι όλα είναι απλά, αλλά αυτός ο τύπος υγραντήρα έχει πολλά μειονεκτήματα που σας κάνουν να σκεφτείτε να το αγοράσετε.

Εάν το σπίτι έχει μικρά παιδιά, επιλέξτε προσεκτικά ένα μέρος για να εγκαταστήσετε τη συσκευή, διαφορετικά το παιδί μπορεί να καεί τυχαία τον εαυτό του. Επιπλέον, οι υγραντήρες ατμού είναι πολύ θορυβώδεις κατά τη διάρκεια της λειτουργίας και καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια από άλλους τύπους υγραντήρων.

Οι τιμές για τους παραδοσιακούς τύπους moisturizers είναι υψηλές και πολλές δεν είναι προσιτές. Η αρχή της λειτουργίας είναι η "ψυχρή" εξάτμιση. Εντός της εγκατάστασης τοποθετούνται παλέτες, τοποθετούνται ειδικές κασέτες πλέγματος, οι οποίες διαβρέχονται με νερό που προέρχεται από ειδικό βαρέλι. Η υγρασία επιτυγχάνεται φυσικά μέσω του ενσωματωμένου ανεμιστήρα. Ένας παραδοσιακός υγραντήρας είναι ικανός να υγραίνει δωμάτια μέχρι το πολύ 60%. Η λειτουργία του ενσωματωμένου ανεμιστήρα μπορεί να είναι δυσάρεστη λόγω του χαρακτηριστικού θορύβου κατά τη λειτουργία. Οι παραδοσιακοί υγραντήρες έχουν έναν απλό αλλά αυστηρό σχεδιασμό που δεν προσελκύει την προσοχή μικρών παιδιών, τα οποία με τη σειρά τους θα παρατηρηθούν από οποιονδήποτε γονέα.

Συμφωνώ, δεν είναι σοφό να χρησιμοποιήσετε έναν υπερβολικά ισχυρό υγραντήρα αέρα σε ένα μικρό διαμέρισμα. Επομένως, για να επιλέξετε ένα κατάλληλο μοντέλο, βασιστείτε στο μέγεθος του δωματίου στο οποίο σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή. Προσπαθήστε να βρείτε ένα πιο συγκρίσιμο μοντέλο για το μέγεθος της επιλεγμένης περιοχής ενός συγκεκριμένου δωματίου, αντί για ολόκληρο το διαμέρισμα ως σύνολο.

Η ισχύς εξαρτάται από τον τύπο του υγραντήρα. Οι υγραντήρες ατμού διαφέρουν από τους άλλους, καθώς η κατανάλωση ισχύος τους κυμαίνεται από 300 έως 600 Watt. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι πολλά και επηρεάζει την κατανάλωση ενέργειας. Υπάρχει όμως μία χρήσιμη συν - υψηλή παραγωγικότητα (300-360 ml / h), αν και δεν είναι πάντοτε δικαιολογημένη. Αν το σπίτι σας είναι ένα χαμηλό επίπεδο υγρασίας, πράγμα που σημαίνει ότι ο υγραντήρας θα τρέξει πιο συχνά, οπότε μην εκπλαγείτε να beduyuschem όταν λαμβάνετε μια απόδειξη για την ενέργεια. Η χρήση υπερηχητικών μοντέλων είναι ευεργετική. Η μέση δύναμη των υπερήχων υγραντήρες - 30-45 W, αλλά υπάρχουν πιο ισχυρά μοντέλα -. 100-140 βατ Παρά τέτοια δύναμη, στο ύψος της απόδοσης και των μέσων όρων 150-250ml h. υγροσκοπικά ισχύος συμβατικού τύπου μικρά, συνήθως λιγότερο από 40 watts. Αλλά η απόδοση δεν εξαρτάται μόνο από τη δύναμη, αλλά και στο επίπεδο της υγρασίας δωματίου. Ταυτόχρονα, η ροή νερού είναι από 200 έως 500 ml / h.

Αυτές οι παράμετροι είναι αλληλένδετες. Όσο μεγαλύτερη είναι η χωρητικότητα της δεξαμενής, τόσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια της συσκευής. Μια μεγάλη δεξαμενή επηρεάζει τις διαστάσεις του υγραντήρα. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να θυσιάσετε κάτι. Για ένα δωμάτιο μέχρι 20 m 2, θα ήταν λογικό να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα μικρής χωρητικότητας από 200 ml έως 2,5 l. Εάν η επιφάνεια του δωματίου είναι από 20 έως 40 m2, τότε είναι κατάλληλο ένας υγραντήρας χωρητικότητας 2,5 έως 5 λίτρων. Εάν η έκταση των χώρων είναι πάνω από 40 m 2, τότε αξίζει να επιλέξετε υγραντήρες με χωρητικότητα άνω των 5 λίτρων.

Η ροή νερού για κάθε μοντέλο του υγραντήρα είναι διαφορετική. Η παράμετρος είναι υπεύθυνη για το πόσο νερό καταναλώνεται από τον υγραντήρα σε μια ώρα. Η βέλτιστη τιμή είναι 150-300 mg / h. Με αυτή την τιμή και χωρητικότητα της δεξαμενής με νερό περίπου 5 λίτρα, η διάρκεια της εργασίας θα είναι λίγο περισσότερο από μία ημέρα.

Η παρουσία ενός κουμπιού απεικόνισης και ελέγχου σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε έναν υγραντήρα με μέγιστη άνεση. Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν μοντέλα με μηχανικά πλήκτρα. Αλλά εάν θέλετε να αγοράσετε έναν υγραντήρα εξοπλισμένο με οθόνη, κουμπιά αφής ή ηλεκτρονικό έλεγχο, μπορείτε πάντα να βρείτε τη σωστή επιλογή σε οποιοδήποτε εύρος τιμών.

Σχεδόν κάθε υγραντήρας υποστηρίζει τη δυνατότητα ρύθμισης της έντασης της εξάτμισης. Βασικά, αυτή η ρύθμιση γίνεται με το χέρι χρησιμοποιώντας πλήκτρα αφής ή μηχανικά πλήκτρα. Ωστόσο, είναι δυνατή η κάλυψη μοντέλων με αυτόματη ρύθμιση έντασης, σύμφωνα με τις τιμές που έχουν εισαχθεί. Ο ίδιος ο υγραντήρας επιλέγει για τον εαυτό του ένα άνετο σύστημα ενυδάτωσης.

Η παρουσία του χρονομέτρου σας επιτρέπει να ενεργοποιείτε αυτόματα τον υγραντήρα σε καθορισμένο χρόνο, για παράδειγμα, πριν πάτε για ύπνο και να απενεργοποιήσετε τη συσκευή μετά από αρκετές ώρες λειτουργίας.

Η υγρασία είναι ένας ηλεκτρονόμος που διατηρεί ένα προκαθορισμένο επίπεδο υγρασίας με αυτόματη απενεργοποίηση και ενεργοποίηση της συσκευής. Επομένως, όταν επιλέγετε έναν υγραντήρα αέρα, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην παρουσία αυτού του αισθητήρα, διαφορετικά θα έχετε μια συνεχή υπερβολική υγρασία στο σπίτι σας.

Αλλά αν σας άρεσε το μοντέλο του υγραντήρα, που δεν έχει υγρασία, μην ανησυχείτε, υπάρχει μια διέξοδος! Για να γίνει αυτό, μπορείτε να αγοράσετε έναν ξεχωριστό μετεωρολογικό σταθμό, ο οποίος θα δείχνει το επίπεδο υγρασίας. Αυτή η μέθοδος μέτρησης θα είναι ακόμη πιο ακριβής, καθώς η ενσωματωμένη υγρασία βρίσκεται κοντά στην πηγή υγρασίας, επομένως οι τιμές αποτελούν ένα ορισμένο κλάσμα του σφάλματος.

Ο υγραντήρας αέρα με τη λειτουργία ιονισμού είναι χρήσιμος για την υγεία, επειδή τη στιγμή της εργασίας ο αέρας είναι κορεσμένος με αρνητικά φορτισμένα ιόντα και το ανθρώπινο αίμα με οξυγόνο. Επιπλέον, απορροφάται σκόνη. Η λειτουργία ιονισμού μπορεί επίσης να εξαλείψει την δυσάρεστη οσμή από το δωμάτιο, για παράδειγμα, καταστέλλει τη μυρωδιά του καπνού του καπνού.

Υπάρχουν πολλοί σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να γνωρίζετε:

1) Η λειτουργία ιονισμού δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί κακώς, καθώς η υπερβολική κατανάλωση αρνητικά φορτισμένων ιόντων δεν οδηγεί σε τίποτα καλό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι με μεγάλη συσσώρευση βαρέων ιόντων αέρα, η σκόνη διατηρείται στην αναπνευστική οδό κατά 40% περισσότερο, και αυτό βλάπτει την υγεία.
2) Τα σωματίδια σκόνης γίνονται βαρύτερα και εγκαθίστανται γρήγορα στο έπιπλο.
3) Είναι απαραίτητο να φροντίσετε έγκαιρα το ιονιστικό στοιχείο.

Μερικές φορές θέλετε να ελέγξετε τη συσκευή χωρίς να σηκωθείτε από τον καναπέ ή το κρεβάτι. Σε ορισμένα μοντέλα υγραντήρων είναι δυνατό. Το κύριο πράγμα είναι ότι το τηλεχειριστήριο που περιλαμβάνεται στο σετ παράδοσης.

Ορισμένα μοντέλα υγραντήρων αέρα έχουν μια λειτουργία αρωματισμού. Με τη βοήθεια ειδικών συσκευών (κάψουλες για αρωματοθεραπεία), το δωμάτιο δεν είναι μόνο υγρό, αλλά μια σημείωση θυμιάματος εμφανίζεται σε αυτό. Μια τέτοια εφαρμογή επηρεάζει ευνοϊκά το ψυχολογικό επίπεδο, σε ένα τέτοιο υγρό δωμάτιο για να ανακουφίσει το στρες και να χαλαρώσετε θα είναι πολύ πιο εύκολο. Είτε χρειάζεστε αυτήν την επιλογή είτε όχι, είναι θέμα προσωπικής γεύσης.

Για όσους αγαπούν την πολυπλοκότητα και την μοναδικότητα, οι κατασκευαστές έχουν δημιουργήσει μοντέλα υγραντήρων αέρα με ειδικό σχεδιασμό. Μπορείτε να συναντήσετε μοντέλα παιδιών με τη μορφή μικρών ζώων ή τα μοντέλα δεν είναι τυποποιημένο γεωμετρικό σχήμα. Για τους λάτρεις της πρακτικότητας, στην πώληση υπάρχουν μοντέλα υγραντήρων, τα οποία τη νύχτα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως νυχτερινή λάμπα.

Το εύρος τιμών για τα μοντέλα προϋπολογισμού των υγραντήρων κυμαίνεται από 700 έως 4000 ρούβλια. Αυτή η κατηγορία τιμών περιλαμβάνει αποκλειστικά τους υγραντήρες αέρα υπερήχων, οι οποίοι διαφέρουν σε μέγεθος, όγκο δεξαμενής, ισχύ και λειτουργικότητα. Μπορείτε να συναντήσετε ενδιαφέροντα μοντέλα με μοναδικό σχεδιασμό που ταιριάζει τέλεια στο "ειδικό" εσωτερικό του διαμερίσματος. Κατά κανόνα, τα μοντέλα προϋπολογισμού σχεδιάζονται για χώρους με μικρή έκταση.

Στη μέση κατηγορία τιμών (4000-8000 ρούβλια), περιλαμβάνει τόσο υπερήχους όσο και παραδοσιακούς υγραντήρες αέρα. Η παρουσία πρόσθετων λειτουργιών και επιλογών επηρεάζει κυρίως την τιμή. Τα μοντέλα αυτών των υγραντήρων είναι πιο κατάλληλα για δωμάτια με μεγαλύτερη έκταση, είναι πιο ισχυρά και το καθένα είναι εξοπλισμένο με οθόνη.

Πάνω από 8.000 ρούβλια είναι διαθέσιμα για την αγορά και των τριών τύπων υγραντήρων αέρα. Ο κύριος σκοπός είναι να υγρανθούν οι χώροι με μια μεγάλη περιοχή. Πολλά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με υγροστάτη, λειτουργία αρωματοποίησης και ιονισμού. Αφήστε να ενυδατώσετε γρήγορα και αποτελεσματικά και καθαρίστε όχι μόνο το μικροκλίμα στο σπίτι, αλλά και οποιοδήποτε χώρο γραφείου.

Ποιο υγραντήρα πρέπει να επιλέξετε: λεπτομερές εγχειρίδιο

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα, ποιους είναι οι υγραντήρες και ποια είναι σωστή για σας; Καταλαβαίνουμε.

Πίνακας Περιεχομένων

Επιλογές επιλογής

Εκτός από τη μέθοδο υγρασίας του αέρα, τα σημαντικά κριτήρια είναι η περιοχή του χώρου για τον οποίο σχεδιάζεται η συσκευή, ο όγκος της δεξαμενής και ο ρυθμός ροής του νερού (π.χ. 350 ml ανά ώρα). Τα τελευταία δύο εξαρτώνται από το χρόνο λειτουργίας χωρίς επαναπλήρωση. Λοιπόν, εάν ο υγραντήρας μπορεί να λειτουργήσει για τουλάχιστον 10-12 ώρες: και μπορείτε να πάρετε αρκετό ύπνο σε μια ημέρα μακριά, και έχουν χρόνο για να πάει στη δουλειά και να επιστρέψει από το στις καθημερινές. Κατά κανόνα, μια δεξαμενή νερού 6-7 λίτρα είναι αρκετή για μια μέρα, 3,5-4 λίτρα για 12 ώρες.

Χρήσιμες λειτουργίες - ανεξάρτητα από τον τύπο του υγραντήρα αέρα

 1. Το ενδεικτικό φως πρέπει να συμπληρώσει το νερό. Είναι πολύ πιο εύκολο να ανιχνεύσετε ένα τέτοιο σήμα από το να προσδιορίσετε την στάθμη του νερού με το μάτι, υπάρχουν περισσότερα που δεν έχουν όλα τα όργανα διαφανή δοχεία.
 2. Προστασία κατά της λειτουργίας χωρίς νερό και αυτόματου κλεισίματος κατά την ανατροπή. Μπορείτε να ξεχάσετε να ρίξετε νερό, η συσκευή μπορεί να ακουστεί και να χτυπήσει τυχαία από ένα παιδί ή ένα κατοικίδιο ζώο - όλα αυτά πρέπει να είναι ασφαλή για το σπίτι, το παιδί, τη γάτα ή το σκύλο.
 3. Ένδειξη για τον καθαρισμό της συσκευής. Χωρητικότητα, ακροφύσια, φίλτρα - όλα αυτά απαιτούν περιοδικό καθαρισμό.
 4. Δεν είναι μια λειτουργία, αλλά σημαντικό: το σχέδιο πρέπει να είναι εύκολο να μεταφερθεί. Είναι ενοχλητικό να περπατάτε "στο νερό" με μια δεξαμενή σε μια αγκαλιά, πρέπει να υπάρχει μια λαβή.
 5. Αν ο υγραντήρας μπορεί να περιστραφεί γύρω από τον άξονά του και να απλώσει τον ατμό σε διαφορετικές κατευθύνσεις, είναι βολικό.
 6. Η παρουσία της νυχτερινής λειτουργίας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για συσκευές με φυσική υγρασία, στις οποίες ο ανεμιστήρας είναι θορυβώδης, και για συσκευές με έντονες ενδείξεις φωτισμού και οθόνες που δεν φωτίζονται τη νύχτα.
 7. Κλείδωμα όταν το καπάκι δεν είναι καλά κλειστό, σωστά συναρμολογημένο κλπ.

Ευχάριστες αλλά προαιρετικές λειτουργίες

Καθαρισμός αέρα. Εάν τα φίλτρα είναι εγκατεστημένα στον υπερηχητικό υγραντήρα, ο κατασκευαστής δηλώνει συνήθως αυτή τη λειτουργία, αν τα αντιβακτηριακά φίλτρα - δηλώνουν δυνατά. Όμως, ο υγραντήρας δεν είναι καθαριστής αέρα, η δράση καθαρισμού του μπορεί να είναι μόνο βοηθητική. Σε σοβαρά προβλήματα υγείας - αλλεργίες, άσθμα - συνιστάται ο καθαριστής αέρα - πιθανώς με τη λειτουργία της ενυδάτωσης. Τα φίλτρα πρέπει να αλλάξουν - ένα επιπλέον στοιχείο δαπάνης. Όλα αυτά δεν ισχύουν για συσκευές με παραδοσιακή μέθοδο ύγρανσης - εκεί τα φίλτρα είναι υποχρεωτικό μέρος του σχεδιασμού, και αν είναι αντιβακτηριακά - τόσο καλύτερα, τόσο καλύτερα.

Αρωματικοποίηση του αέρα. Συνήθως, η γεύση συνιστάται να χύνεται σε μια ειδική κάψουλα μέσω της οποίας λαμβάνεται ο αέρας. Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε γεύσεις (κατά κανόνα, έχουν μια βάση πετρελαίου) σε συσκευές χωρίς κάτι τέτοιο, ρίχνοντας τους μόνο στο νερό - χαλάσει τη συσκευή.

Ιονισμός. Πιστεύεται ότι ο εμπλουτισμός του αέρα με αρνητικά φορτισμένα σωματίδια - ιόντα που έχουν την ιδιότητα να προσελκύουν και να συγκρατούν την υγρασία, συμβάλλουν στην καλύτερη υγρασία του αέρα. Βέλτιστο εάν απενεργοποιηθεί ο ιονισμός.

Φωτισμός νερού. Σε αυτή την περίπτωση, ο υγραντήρας μπορεί επίσης να λειτουργήσει με νυχτερινό φως. Είναι σημαντικό ο οπίσθιος φωτισμός να είναι απενεργοποιημένος εάν είναι απαραίτητο.

Τύποι υγραντήρων αέρα

Υγραντήρες υπερήχων

Αυτό είναι ίσως ο πιο κοινός τύπος ενυδατικής κρέμας τώρα. Η αρχή της λειτουργίας τους είναι η εξής: ο εκπομπός (πιεζοκεραμική μεμβράνη) του δαπέδου επηρεάζεται από το εναλλασσόμενο ρεύμα που δονείται σε συχνότητα υπερήχων. Το νερό, που γεμίζει ένα δοχείο, υπό την επίδραση των υπερηχητικών κραδασμών στην επιφάνεια διασπάται σε μικροσκοπικά σωματίδια, τα οποία ο ανεμιστήρας σπρώχνει προς τα έξω. Ο ατμός που παράγεται από τον υπερηχητικό υγραντήρα είναι κρύος, μερικές φορές ονομάζεται ομίχλη νερού. Σε ορισμένα μοντέλα παρέχεται η λειτουργία "ζεστός ατμός". Υπερήχων υγραντήρες μπορεί να είναι πολύ απλή και ανέξοδη, αυτό δεν τους εμποδίζει από την αποτελεσματική ύγρανση του αέρα, και μπορεί να έχει διάφορες λειτουργίες, όπως διαχωρισμού ατμού (μερικές φορές αναφέρεται στο αγγλικό στυλ: splitter) - ακροφύσιο που χωρίζει τη ροή του ατμού σε δύο μέρη και να τα στέλνει σε διαφορετικές κατευθύνσεις. δυνατότητα επιλογής του επιπέδου υγρασίας. λειτουργία αποστείρωσης με ατμό. Ενσωματωμένο υγρόμετρο - σχεδόν ο κανόνας, όταν φτάσει σε ένα ορισμένο επίπεδο υγρασίας στο υγραντήρα δωμάτιο πηγαίνει σε κατάσταση ύπνου και ενεργοποιείται ξανά όταν χρειάζεται να «υποκύψει στο πάρκο.» Τα ακριβά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρονικές οθόνες, οι οποίες παρουσιάζουν όλες τις παραμέτρους της εργασίας. Σημειώστε ότι είναι καλύτερα να έχετε επιπλέον ένα συνηθισμένο ξεχωριστό υγρόμετρο - οι ενσωματωμένες δεν είναι πάντοτε αρκετά ακριβείς.

Ενδιαφέρουσες και μερικές φορές ένα απαραίτητο πράγμα - μία φορητή υπερήχων υγραντήρα, η οποία δεν έχει δεξαμενή νερού, αλλά υπάρχει μια «σύνδεση» με το σπείρωμα, η οποία βιδώνεται σε ένα συνηθισμένο πλαστικό μπουκάλι με νερό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και ένα μικρό, μόνο 0,5 λίτρα. Μια τέτοια συσκευή μπορεί να πάρει μαζί του στη δουλειά, και ύγρανση του αέρα κοντά στο χώρο εργασίας, είναι δυνατόν να το χρησιμοποιήσει για τα ταξίδια, αφού η χώρα και τα παρόμοια

Πλεονεκτήματα του υγραντήρα υπερήχων:

 1. Ένταση.
 2. Ασύμμετρος (καλά, ή πολύ ήσυχη δουλειά: ο ανεμιστήρας, σπρώχνει τον ατμό, έχει πολύ λίγη ενέργεια).
 3. Η δυνατότητα ρύθμισης και ελέγχου του επιπέδου υγρασίας - ενσωματωμένο υγρόμετρο. Άνετο για ένα άτομο θεωρείται επίπεδο 40-50%. Είναι προτιμότερο να παρέχεται ομαλή ρύθμιση του επιπέδου υγρασίας.
 4. Οικονομικό. Εάν δεν χρησιμοποιείτε τέτοιες λειτουργίες όπως "ζεστό ατμό" ή "αποστείρωση με ατμό", τότε η κατανάλωση ενέργειας είναι πολύ μέτρια.

Μείον του υγραντήρα υπερήχων:

 1. Εάν δεν υπάρχει υγρόμετρο και υγροστάτη, τότε ο υγραντήρας υπερήχων μπορεί να "υπερπηδήσει" και να δημιουργήσει μια περίσσεια υγρασίας.
 2. Στα περισσότερα μοντέλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο καθαρισμένο απομεταλλωμένο νερό. Δηλαδή, πρέπει είτε να αγοράσουμε εμφιαλωμένο νερό είτε να χρησιμοποιήσουμε ένα φίλτρο για πρόσθετη επεξεργασία του νερού της βρύσης. Όταν χρησιμοποιώντας νερό με ένα υψηλό επίπεδο ακαμψίας, συμβαίνουν τα ακόλουθα: το άλας που περιέχεται σε μικροσκοπικά σωματίδια ψεκάζονται νερό, εγκαθίστανται στα έπιπλα, στο πάτωμα και τα αντικείμενα. Καθαρίστε την επιφάνεια της λευκής επίστρωσης είναι σχεδόν αδύνατη. Ναι, οι κατασκευαστές είναι συχνά εξοπλισμένα με υπερήχους κασέτα υγραντήρα αποσκληρυντικό νερού, αλλά, πρώτα, θα πρέπει να αλλάξει - το κόστος και δεύτερον, δεν είναι πάντα υψηλής ποιότητας νερό φιλτράρεται. Στην φυσική υγρασία και τον ατμό που δεν συμβαίνει στην πρώτη περίπτωση το νερό ψεκάζεται μέσα στο δωμάτιο, κατά το δεύτερο - το αλάτι αποτεθεί επί ΡΕΤΝ όπως, για παράδειγμα, στο βραστήρα και το πλύσιμο μηχανών.
 3. Μικρή περιοχή: είναι δύσκολο να βρεθεί ένας υπερηχητικός υγραντήρας, που υπολογίζεται, για παράδειγμα, στα 40-50μ².

Παραδοσιακοί υγραντήρες αέρα

Ένας παραδοσιακός ή υγραντήρας με φυσική ενυδάτωση είναι μια συσκευή με μια αρκετά απλή συσκευή. Ο αέρας στέλνεται από τον ανεμιστήρα μέσα από ένα υγρό φίλτρο (συνεχώς διαβρέχεται με νερό) και βγαίνει υγρό. Μερικοί κατασκευαστές χρησιμοποιούν σε συμβατικές συσκευές ύγρανσης φίλτρα με αντιβακτηριακές συνθέσεις (για συμβατικό υγραντές συν βελτιώνει την υγιεινή), καθώς και για Ιονιστές αέρα κορεσμό αρνητικά φορτισμένα ιόντα που προσελκύουν υγρασία.

Πλεονεκτήματα του φυσικού υγραντήρα:

 1. Ο ατμός δεν είναι ζεστός, πράγμα που σημαίνει ότι η συσκευή είναι αρκετά ασφαλής.
 2. Ο αέρας δεν μπορεί να «υπερβρέσει», αφού δεν υπάρχει παραγωγή αναγκαστικής ατμού. Ο αέρας παίρνει όσο μπορεί σε σταθερή θερμοκρασία.
 3. Χαμηλή κατανάλωση ενέργειας με μεγάλη κάλυψη: τέτοιοι υγραντήρες, που καταναλώνουν 18-20 W, μπορούν να λειτουργούν σε εσωτερικούς χώρους 40-50 m². Παρεμπιπτόντως, αν δείτε τα χαρακτηριστικά μιας τέτοιας μεγάλης περιοχής κάλυψης, αυτό δεν σημαίνει ότι η συσκευή είναι πολύ μεγάλη για ένα τυπικό δωμάτιο 15-18 μ² (βλ. Σημείο 2).
 4. Στις επιφάνειες (επίπλων, για παράδειγμα) δεν υπάρχει λευκή επικάλυψη, κάτι που συμβαίνει συχνά με έναν υπερηχητικό υγραντήρα.
 5. Δεν απαιτεί τη χρήση διηθημένου καθαρού νερού.

Μειονεκτήματα ενός φυσικού υγραντήρα:

 1. Δεν είναι πολύ υψηλές επιδόσεις σε σύγκριση με υπερήχους και ατμού τρόπους: αν είναι απαραίτητο να αυξηθεί το επίπεδο υγρασίας όσο το δυνατόν γρηγορότερα, μια τέτοια συσκευή δεν είναι κατάλληλη. Πολλοί αγοραστές που έχουν αγοράσει αυτή τη συσκευή και να έχουν ένα υγρόμετρο, παραπονιούνται ότι λίγες επίπεδο μέρες υγρασία ανεβαίνει στο 2-3 τοις εκατό, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό: η διαδικασία είναι αργή, και υγρός αέρας δεν είναι μόνο, αλλά και τους τοίχους, τα έπιπλα, χαλιά, κλπ. Μπορείτε να επιταχύνετε τη διαδικασία τοποθετώντας τη συσκευή δίπλα στο ψυγείο: η εξάτμιση θα είναι πιο έντονη.
 2. Ο ανεμιστήρας μπορεί να είναι αρκετά αισθητός θόρυβος, αλλά γενικά εξαρτάται από το μοντέλο. Σας συμβουλεύουμε να δώσουν προσοχή στο επίπεδο του θορύβου, αλλά καλύτερα - «ακούει» το όργανο στο κατάστημα, επειδή ο υγραντήρας λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο, και συχνά αγοράζουν απλά για κρεβατοκάμαρες και τα δωμάτια των παιδιών, για να δημιουργήσετε ένα άνετο περιβάλλον για ύπνο.
 3. Είναι απαραίτητο να αλλάζετε περιοδικά τα φίλτρα. Αυτό δεν είναι μόνο ένα πρόσθετο στοιχείο δαπάνης, φορτώνεται ηθικά: πρέπει να κατανοήσουμε και να θυμόμαστε ότι είναι αδύνατο να υπερβούμε τη ζωή του φίλτρου - είναι επικίνδυνο για την υγεία. Κατά κανόνα, το φίλτρο έχει σχεδιαστεί για 2-3 μήνες. Επιπλέον, μπορεί να συμβεί ότι ο κατασκευαστής σταματά να παράγει φίλτρα για το μοντέλο σας.

Υγραντήρας ατμού

Στον τίτλο λέει τα πάντα: το νερό στο δοχείο μιας τέτοιας συσκευής θερμαίνεται, ο ατμός βγαίνει και υγραίνει τον αέρα. Το νερό θερμαίνεται είτε με ΔΕΔ είτε με ηλεκτρόδια, αλλά το νόημα είναι ένα: θα είναι ζεστό. Και είναι βρεγμένο. Και γρήγορα!

Οφέλη υγραντήρα ατμού:

 1. Ταχεία ενυδάτωση εντατικού αέρα. Οι υγραντήρες ατμού, που λειτουργούν με πλήρη ισχύ, είναι σε θέση να αυξήσουν το επίπεδο υγρασίας στην αίθουσα πολύ πιο γρήγορα από τους υπερήχους "συναδέλφους", για να μην αναφέρουμε τις παραδοσιακές. Αλλά αυτό είναι ένα "σπαθί με δύο άκρες": και αυτοί μπορούν να υγροποιηθούν, και καλά. Ως εκ τούτου, η ύπαρξη στον υγραντήρα υγρασίας ατμού - μια συσκευή που απενεργοποιεί τη συσκευή όταν ο αέρας φθάσει σε ένα ορισμένο επίπεδο υγρασίας, είναι απολύτως απαραίτητο, διαφορετικά θα σας κανονίσει μπάνιο.
 2. Σε αντίθεση με τη λαϊκή παρερμηνεία, η ασφάλεια είναι αρκετά υψηλή. Ο εξερχόμενος ατμός δεν είναι ζεστός αλλά ζεστός, δεν μπορεί να καεί. Επικίνδυνο μόνο το πρώτο τμήμα - αυτό, κατά κανόνα, υπάρχουν όλα τα είδη προειδοποιήσεων στο σώμα ή το κάλυμμα της συσκευής.
 3. Hygenic: οι περισσότεροι μικροοργανισμοί εξουδετερώνονται με κατεργασία θερμοκρασίας, το δοχείο αποστειρώνεται συνεχώς, δεν υπάρχουν φίλτρα - συλλέκτες βακτηρίων - όχι. Έτσι, δεν χρειάζεται να τα αλλάξετε.
 4. Η απόδοση της λειτουργίας δεν εξαρτάται από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος, όπως συμβαίνει στον παραδοσιακό υγραντήρα.
 5. Στα έπιπλα και σε άλλες επιφάνειες δεν υπάρχει λευκή επικάλυψη, όπως όταν χρησιμοποιείτε έναν υπερηχητικό υγραντήρα με ακατέργαστο νερό.

Μειονεκτήματα υγραντήρα ατμού:

 1. Δεν υπάρχει λευκή επίστρωση, αλλά συμπύκνωμα - μπορεί πολύ καλά, ειδικά αν η συσκευή είναι υπερβολική και η θερμοκρασία του αέρα στο δωμάτιο δεν είναι πολύ υψηλή.
 2. Η δυνατότητα υπέρβασης του επιπέδου υγρασίας έχει ήδη αναφερθεί, αλλά για άλλη μια φορά θα πούμε. Είναι σε υγραντήρες ατμού χωρίς υγρασία. Φοβάσαστε από το νερό - χρησιμοποιήστε ένα υγρόμετρο, και είναι καλύτερο, όπως ήδη αναφέρθηκε, ξεχωριστό και δεν είναι ενσωματωμένο στη συσκευή.
 3. Στα θερμαντικά στοιχεία, σχηματίζεται κλίμακα: είναι απαραίτητο να αφαιρείται περιοδικά.
 4. Μια μεγάλη κατανάλωση νερού είναι 0,6-0,7 λίτρα την ώρα, οπότε πρέπει να επιλέξετε είτε μια συσκευή με μεγάλη δεξαμενή είτε να παραιτηθείτε από τον εαυτό σας, ώστε ο χρόνος λειτουργίας χωρίς επαναπλήρωση να είναι μικρός. Κατά συνέπεια, η κατανάλωση ενέργειας είναι επίσης αξιοπρεπής - μέχρι 400-500 watts.
 5. Όταν το νερό βράζει, η συσκευή είναι θορυβώδης.

Πλύσιμο αέρα - τι είναι διαφορετικό από έναν υγραντήρα;

Καθαρισμός αέρα - ένα υβρίδιο ενός παραδοσιακού υγραντήρα και καθαρότερο αέρα, πιο λειτουργική συσκευή, ένα ισχυρό (σε σύγκριση με το συνηθισμένο παραδοσιακό υγραντήρα) και συχνά πιο θορυβώδεις. Το πλυντήριο λειτουργεί ως παραδοσιακός υγραντήρας, χωρίς θέρμανση και υπέρηχο. Στο εσωτερικό υπάρχει ένα τύμπανο με πλαστικούς δίσκους ή κυλίνδρους, συνήθως με ειδική αντιβακτηριακή επικάλυψη. Το τύμπανο περιστρέφεται, οι δίσκοι και οι κύλινδροι είναι περίπου το ένα τρίτο στο νερό. Ο ανεμιστήρας αναρροφά αέρα από το δωμάτιο για να πλύνετε το σώμα, όπου καθαρίζεται από αυτό το τύμπανο: σκόνη και άλλες ακαθαρσίες παγιδεύονται κυλίνδρους αέρα και δίσκους, και αμέσως πλένονται έξω, που εμφανίζεται στο κάτω μέρος της μονάδας στην παλέτα. Ο υγροποιημένος καθαρισμένος αέρας ρέει έξω.

Πολύ συχνά τα φίλτρα αέρα δεν εγκαθιστούν καθόλου φίλτρα, πιστεύοντας σωστά ότι αρκεί να πλύνετε με σκόνη τη σκόνη, τη γύρη και όλους τους ρύπους. Στη συνέχεια, το πλύσιμο δεν απαιτεί αναλώσιμα, αλλά χρειάζεται να αφαιρέσετε καθημερινά το βρώμικο νερό από το τηγάνι και να το γεμίζετε με γλυκό νερό. Ολοένα και περισσότερο, η σύγχρονη καθαρισμού του αέρα ιονιστή παρέχεται με: ιόντα έχουν αντιβακτηριακή δράση, αφαιρέστε τον στατικό ηλεκτρισμό (ιδιαίτερα σημαντικό για περιοχές όπου μεγάλο τμήμα του εξοπλισμού) και να βοηθήσει να διαποτίσει τον αέρα με υγρασία. Από τα μείγματα μπορεί να λεχθεί η ανάγκη για υγιεινή συντήρηση της συσκευής και του θορύβου: το ίδιο, ο ανεμιστήρας λειτουργεί και το τύμπανο περιστρέφεται.

Χρήσιμος ή επιβλαβής υγραντήρας: 3 δημοφιλείς τύποι

Το άνετο επίπεδο υγρασίας στο σπίτι υποστηρίζεται από τον υγραντήρα αέρα. Η υγεία, η ικανότητα εργασίας, καθώς και η διάθεση και η ομορφιά ενός ατόμου εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες. Ένας σημαντικός ρόλος διαδραματίζουν οι κλιματολογικές συνθήκες που δημιουργούνται στην αίθουσα, δηλαδή ένα ορισμένο επίπεδο υγρασίας. Για να υγρανθεί ο αέρας στο δωμάτιο, πρέπει να εγκαταστήσετε ειδικές συσκευές που θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν το σωστό μικροκλίμα για την ανθρώπινη υγεία. Επί του παρόντος, μια τέτοια συσκευή ως ένας υγραντήρας είναι πολύ δημοφιλής.

Τι είναι ένας υγραντήρας στο σπίτι;

Για να δημιουργήσετε στο δωμάτιο ενός σπιτιού ή διαμερίσματος τη βέλτιστη υγρασία του αέρα, εγκαταστήστε μια ειδική συσκευή. Αυτή η συσκευή ονομάζεται υγραντήρας αέρα. Για ένα άτομο, η υγρασία του αέρα πρέπει να είναι 40 - 70%. Εάν η στάθμη υγρασίας στο δωμάτιο είναι κάτω από τον κανόνα, θα πρέπει να εγκατασταθούν υγραντήρες.

Οι άνθρωποι που συχνά αερίζονται το διαμέρισμα και διατηρούν υψηλό επίπεδο υγρασίας, είναι λιγότερο πιθανό να αρρωσταίνουν

Ένας οικιακός υγραντήρας είναι συνήθως εγκατεστημένος για την ευημερία. Πρώτα απ 'όλα, τα παιδιά υποφέρουν από έλλειψη υγρασίας στο δωμάτιο. Η βλεννογόνος τους μεμβράνη στεγνώνει, οπότε το σώμα των παιδιών γίνεται πιο ευαίσθητο σε διάφορες μολυσματικές ασθένειες.

Επίσης, από την έλλειψη υγρασίας υποφέρουν: έπιπλα, αρχίζει να στεγνώνει και να καταρρέει, τα ζώα, τα φυτά εσωτερικού χώρου που αρρωσταίνουν συχνά, και στη συνέχεια τελείως πεθαίνουν, βιβλία, εξοπλισμός.

Πλεονεκτήματα αυτής της συσκευής:

 • Κανονικοποιεί το μικροκλίμα του δωματίου.
 • Δεν απαιτεί ειδική εγκατάσταση.
 • Παίρνει λίγο χώρο.
 • Η συσκευή είναι απλή σε λειτουργία.
 • Πλήρως σιωπηλός.
 • Πολύ αποτελεσματική.

Ο υγραντήρας μπορεί να εγκατασταθεί σε σπίτια, διαμερίσματα, γραφεία και σε πολλές άλλες βιομηχανικές και οικιακές εγκαταστάσεις. Μια τέτοια συσκευή μπορεί να λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο, είναι πολύ αποτελεσματική.

Ποια είναι τα είδη των υγραντήρων αέρα για ένα διαμέρισμα;

Συνήθως, υγραντήρες εγκαθίστανται σε εκείνους τους χώρους όπου υπάρχουν κλιματιστικά που δεν έχουν την πρόσθετη λειτουργία της υγρασίας του αέρα ή είναι ανεπαρκώς αεριζόμενοι. Και επίσης εγκαθίστανται το χειμώνα, όταν λειτουργεί η θέρμανση, τότε η ξηρότητα αέρα αυξάνεται.

Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας και τη μέθοδο ύγρανσης, οι συσκευές αυτές χωρίζονται σε διάφορους τύπους

Τα είδη των υγραντήρων αέρα, για ένα διαμέρισμα ή άλλο δωμάτιο, μπορεί να είναι διαφορετικά. Όλοι αυτοί έχουν τα δικά τους τεχνικά χαρακτηριστικά που θα διευκρινίσουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Οι σύγχρονες αγορές και τα καταστήματα προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών μοντέλων.

Η αρχή της λειτουργίας, καθώς και η μέθοδος υγρασίας όλων των οργάνων είναι διαφορετικές. Αυτό τους χωρίζει σε τρεις κύριους τύπους. Αλλά όλα αυτά τα είδη εκτελούν μια βασική λειτουργία - να υγραίνουμε τον αέρα.

Ποιοι είναι οι υγραντήρες:

Ένας παραδοσιακός οικιακός υγραντήρας είναι ένας περιέκτης με νερό, όπου υπάρχει ένας εξατμιστήρας και ένας ανεμιστήρας. Αυτό το είδος απόλυτα ασφαλές, δεν ακριβά, αυξάνει την υγρασία κατά 60% και όχι περισσότερο. Μπορεί να γεμίσει με απεσταγμένο νερό και νερό της βρύσης. Μπορείτε να προσθέσετε αρωματικά έλαια στο νερό, τότε θα είναι επίσης ένα άρωμα. Η συσκευή ατμού αυξάνει την υγρασία στο δωμάτιο με ατμό, ο οποίος σχηματίζεται όταν θερμαίνεται το νερό. Η υγρασία του αέρα μπορεί να φτάσει σχεδόν στο 100%. Προκειμένου να αποφευχθεί η υπερθέρμανση του αέρα, είναι απαραίτητο να αγοράσετε ένα πρόσθετο υδροσταθμό, το οποίο θα λύσει αυτό το πρόβλημα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για θεραπεία, ως συσκευή εισπνοής. Ένας ασφαλής υπερηχητικός υγραντήρας λειτουργεί πολύ ήσυχα. Η εξάτμιση του νερού μπορεί να επιτευχθεί με υπερήχους στο νερό. Αυτή η μονάδα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως καθαριστής αέρα. Για αυτό, είναι απαραίτητο μόνο να αγοράσετε ένα κασέτα καθαρισμού. Αυτή η συσκευή έχει την υψηλότερη τιμή.

Υγραντήρας: το οποίο είναι καλύτερο να επιλέξει

Ποιος είναι ο καλύτερος υγραντήρας που μπορείτε να επιλέξετε - αυτό θα εξαρτηθεί μόνο από τον εαυτό σας. Όλα τα είδη είναι καλά και αποτελεσματικά, επομένως η επιλογή θα είναι πολύ δύσκολη. Όλα αυτά θα δημιουργήσουν το σωστό επίπεδο υγρασίας, το οποίο θα προάγει έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Υγραντήρας υπερήχων αέρα ή ατμού, και ίσως με την παραδοσιακή "κρύα" εξάτμιση, είναι μερικές φορές αρκετά δύσκολο να επιλέξετε

Υγραντήρας, ποιο είναι το καλύτερο; Πρέπει να επιλέξετε μια πολύ υψηλής ποιότητας, αξιόπιστη και ασφαλή συσκευή που να μπορεί να αντιμετωπίσει την αποστολή που της έχει ανατεθεί.

Επιλέγοντας έναν υγραντήρα είναι πιο ακριβό στο κόστος, τότε θα είναι πιο αποτελεσματικό και ποιοτικό, και το πιο σημαντικό - θα διαρκέσει πολύ καιρό. Βρείτε μια καλή συσκευή φυσικά μπορείτε, αξίζει τον κόπο, λαμβάνοντας μόνο υπόψη ορισμένους παράγοντες.

Ο υγραντήρας πρέπει να είναι:

Υπάρχουν επίσης μοντέλα που είναι σε θέση όχι μόνο να υγραίνουν τον αέρα, αλλά μπορούν επίσης να τα καθαρίσουν. Πρόκειται για μια συσκευή πλύσης αέρα. Αυτό το καθαριστικό μπορεί να εγκατασταθεί στο σπίτι από ασθματικούς ή αλλεργικούς ανθρώπους, καθώς και εκείνους που ζουν πολύ κοντά στους αυτοκινητόδρομους. Μπορείτε επίσης να βρείτε ένα πλήρες κλιματικό συγκρότημα.

Κύριες λειτουργίες του υγραντήρα αέρα

Οι υγραντήρες αέρα μπορούν να εγκατασταθούν σε κάθε χώρο όπου το επίπεδο υγρασίας είναι κάτω από το όριο (40 - 60%). Αυτή η συσκευή δεν μπορεί μόνο να αυξήσει το επίπεδο υγρασίας, αλλά και να δημιουργήσει άνετες συνθήκες για τη στέγαση ή την εργασία.

Ο υγραντήρας και ο καθαριστής αέρα μπορούν να εξοπλιστούν με έναν ιονιστή, έναν οζονιστήρα, έναν έλεγχο ταχύτητας ανεμιστήρα,

Οι λειτουργίες του υγραντήρα αέρα εξαρτώνται από το σχεδιασμό της εγκατεστημένης συσκευής, καθώς και από πρόσθετα, ενσωματωμένα μέρη.

Η αρχή λειτουργίας του υγραντήρα είναι η εξάτμιση ή ο ψεκασμός υδρατμών μέσω της τοποθέτησης ενός διαμερίσματος, ενός σπιτιού ή ενός γραφείου.

Λειτουργίες που εκτελεί ο υγραντήρας:

 • Είναι σε θέση να διατηρήσει το επιθυμητό επίπεδο υγρασίας, το οποίο έχει ρυθμιστεί.
 • Εξαλείφει τα ηλεκτρικά φορτία.
 • Καθαρίζει τον αέρα από σωματίδια σκόνης και διάφορες ακαθαρσίες.
 • Η ανθρώπινη υγεία έχει ευεργετική επίδραση.

Ο υπερκορεσμένος αέρας στο δωμάτιο είναι η κύρια αιτία των ασθενειών, ο κακός ύπνος, η μειωμένη ανοσία. Ο ξηρός αέρας επηρεάζει αρνητικά το δέρμα, την κατάσταση των μαλλιών, την όραση. Για να νιώσετε καλά, θα πρέπει να εγκαταστήσετε σε χώρους υγραντήρες.

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα για ένα διαμέρισμα σωστά

Πριν να έχετε έναν οικιακό υγραντήρα, πρώτα πρέπει να εξοικειωθείτε με όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, να μάθετε ποιες πρόσθετες λειτουργίες μπορεί να εκτελέσει. Με όλα αυτά θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τον πωλητή-σύμβουλο. Θα σας συμβουλεύσει και θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το καλύτερο μοντέλο που ταιριάζει ειδικά στο σπίτι σας.

Κατά την επιλογή ενός υγραντήρα, είναι απαραίτητο να δίνετε προσοχή στα λειτουργικά χαρακτηριστικά καθενός από αυτά

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα για ένα διαμέρισμα ώστε να μπορεί να αυξήσει το επίπεδο υγρασίας του αέρα στο απαιτούμενο ποσοστό; Πρώτα πρέπει να μετρήσετε την περιοχή του δωματίου όπου θα εγκατασταθεί η συσκευή για να καθορίσετε την απόδοσή της, δηλαδή πόσο αέρα μπορεί να επεξεργαστεί.

Η συσκευή πρέπει να είναι αυτόματη, ώστε να μπορεί να απενεργοποιηθεί μετά την εξάντληση του νερού. Η αυτόματη συσκευή είναι απολύτως ασφαλής.

Μερικοί παράγοντες που πρέπει να δώσετε προσοχή πριν αγοράσετε:

 • Μέγεθος της φιάλης για το νερό.
 • Ισχύς.
 • Φίλτρα, πρέπει να είναι κατασκευασμένα από υλικά ποιότητας.
 • Εξοικονόμηση ενέργειας.
 • Επίπεδο θορύβου.
 • Πρόσθετες λειτουργίες.

Για ένα διαμέρισμα επιλέγονται συνήθως υγραντήρες υπερήχων. Είναι αθόρυβες και συμπαγείς σε μέγεθος. Επίσης, αυτές οι συσκευές διαφέρουν από άλλες με υψηλή απόδοση, ο ατμός που ρίχνουν έξω είναι κρύος, οπότε ο υγραντήρας είναι απολύτως ασφαλής. Οι υπερήχους, οι σύγχρονες συσκευές είναι πολύ δημοφιλείς μεταξύ πολλών αγοραστών, οι κριτικές τους μπορείτε να βρείτε στο φόρουμ στο διαδίκτυο.

Υγραντήρας αέρα για το σπίτι: τα υπέρ και τα κατά

Ο υγραντήρας ατμού λειτουργεί με την αρχή μιας συνηθισμένης τσαγιού, που βράζει νερό. Είναι ικανό να θερμάνει το νερό στους 95-100 μοίρες, εξαιτίας αυτού, ο ατμός εξατμίζεται εντατικά, πράγμα που υγραίνει αποτελεσματικά τον αέρα στο δωμάτιο.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα ενός υγραντήρα ατμού είναι ότι υγραίνει γρήγορα τον αέρα

Ο υγραντήρας αέρα για ένα σπίτι είναι συνήθως κατασκευασμένος από ποιοτικό, ανθεκτικό στη θερμότητα πλαστικό. Συνήθως παρέχεται ένα τέτοιο όργανο με υγρασία, η οποία θα μετρά την υγρασία στο δωμάτιο.

Μερικοί υγραντήρες ατμού μπορεί να περιλαμβάνουν πρόσθετα ακροφύσια που χρησιμοποιούνται για εισπνοή. Λόγω αυτού, η συσκευή αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς.

Πλεονεκτήματα υγραντήρα ατμού:

 • Υψηλή απόδοση;
 • Ευκολία διαχείρισης
 • Αυτόματη τερματισμός λειτουργίας.
 • Προσιτό κόστος.
 • Απουσία αναλώσιμων υλικών.
 • Η υγρασία του αέρα μπορεί να υπερβεί το 60%.
 • Μπορείτε να γεμίσετε με νερό οποιασδήποτε ποιότητας.

Ένας υγραντήρας ατμού μπορεί να δημιουργήσει εξαιρετικές συνθήκες για τα φυτά που επιθυμούν να αναπτυχθούν με υψηλή υγρασία. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως λαμπτήρας αρωμάτων, αν προστεθούν αρωματικά έλαια στο νερό. Ο καλύτερος υγραντήρας ατμού παράγεται από τον κατασκευαστή Bionaire. Οι συσκευές αυτής της εταιρείας θεωρούνται αξιόπιστες και ποιοτικές μεταξύ άλλων συσκευών ατμού, κρίνοντας από τον μεγάλο αριθμό θετικών ανατροφοδοτήσεων.

Αναντικατάστατος υγραντήρας αέρα: Ο Komarovsky και οι συμβουλές του

Ο Dr. Komarovsky πιστεύει ότι ένας υγραντήρας αέρα είναι μια απαραίτητη συσκευή που πρέπει να έχετε σε κάθε σπίτι. Ειδικά πρέπει να αγοραστεί για οικογένειες που έχουν μικρά παιδιά. Ο υγραντήρας είναι σε θέση να διατηρήσει ένα συγκεκριμένο μικροκλίμα στο δωμάτιο, το οποίο έχει ωφέλιμη επίδραση στο σώμα του μωρού.

Ακόμη και ο Δρ. Komarovsky τονίζει συνεχώς ότι οι υγραντήρες αέρα είναι η τέλεια λύση σε περίπτωση που ένα παιδί έχει βήχα ή μούχλα

Ο υγραντήρας, λέει ο Komarovsky, μπορεί να κατασκευαστεί από αυτοσχέδια υλικά. Μπορούν να βρεθούν σε κάθε σπίτι ή διαμέρισμα. Όλες οι αυτο-κατασκευασμένες συσκευές μπορούν να αυξήσουν το επίπεδο υγρασίας και χωρίς υγραντήρα.

Ο Δρ Komarovsky μπορεί να προτείνει αρκετούς τρόπους για να υγραίνει τον αέρα σε ένα συγκεκριμένο ρυθμό, χωρίς τη χρήση υγραντήρα.

Πώς να υγράνετε τον αέρα χωρίς τη χρήση ειδικών συσκευών:

 • Σε όλο το διαμέρισμα μπορούν να τοποθετηθούν δοχεία νερού (κανάτες, αγγεία ή γλάστρες).
 • Ένας πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι να εγκαταστήσετε ένα βολικό δοχείο με νερό στη μπαταρία.
 • Αυξήστε την υγρασία στο δωμάτιο μπορεί να στεγνώσει τα ρούχα στο σπίτι?
 • Τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν επίσης να βοηθήσουν σε αυτό, χρειάζεται μόνο να τα διοχετεύετε περιοδικά.

Οι υγραντήρες μπορούν επίσης να προκαλέσουν βλάβη σε περίπτωση που δεν φροντιστούν σωστά. Με την αγορά αυτής της συσκευής, είναι απαραίτητο να καθαριστεί και να απολυμανθεί. Εάν αυτό δεν γίνει, τα επιβλαβή βακτήρια θα αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται στο νερό και στη συνέχεια η ενυδατική κρέμα θα γίνει η πηγή των διαφόρων λοιμώξεων.

Σύγχρονος υγραντήρας αέρα (βίντεο)

Ο υγραντήρας αέρα είναι ένα απαραίτητο και σημαντικό πράγμα που είναι χρήσιμο σε κάθε σπίτι. Χάρη σε αυτόν, πολλοί άνθρωποι έχουν καλύτερο ύπνο και υγεία. Είναι χρήσιμο για παιδιά, ασθματικούς και άτομα που υποφέρουν από αλλεργίες. Μια τέτοια συσκευή πρέπει να φυλάσσεται σε κάθε σπίτι, ώστε να μπορεί κανείς να ζήσει χωρίς ασθένεια.

Ποιο είναι καλύτερο να επιλέξετε έναν υγραντήρα ή πώς να φτιάξετε τα χέρια σας

Καταχωρήθηκε στο: admin στην υγεία μιας εγκύου γυναίκας 08/31/2018 Σχόλια σε ένα αρχείο Ποια είναι καλύτερα να επιλέξετε έναν υγραντήρα αέρα ή πώς να το απενεργοποιήσετε με τα χέρια σας 5 Απόψεις

Υγραντήρας αέρα για διαμέρισμα και παιδικό δωμάτιο

Στα βρέφη, τα αναπνευστικά όργανα συνεχίζουν να σχηματίζονται για αρκετούς μήνες μετά τη γέννηση. Επομένως, είναι δύσκολο για τα νεογέννητα να αναπνεύσουν σε ένα δωμάτιο γεμάτο σκόνη, τρίχες ζώων και διάφορα μικρόβια.

Λόγω της ατέλειας των πνευμόνων, τα μωρά χάνουν γρήγορα υγρασία μέσω του δέρματος, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση. Έτσι, ένας υγραντήρας αέρα για τα παιδιά είναι απλά απαραίτητος! Οι σύγχρονες συσκευές καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο και επιπλέον καταναλώνουν μικρή ισχύ.

 1. Η συσκευή διευκολύνει την αναπνοή και βελτιώνει τον ύπνο.
 2. Για τους ανθρώπους που πάσχουν από βρογχικό άσθμα, το moisturizer παράγει ένα θεραπευτικό αποτέλεσμα.
 3. Τα παιδιά, που συχνά πάσχουν από μολυσματικές ασθένειες, πρέπει να εγκαταστήσουν έναν υγραντήρα ατμού στο δωμάτιο, στον οποίο μπορούν να προστεθούν αιθέρια έλαια.
 4. Η παραρρινοκολπίτιδα, η χρόνια παραρρινοκολπίτιδα, καθώς και η πρωινή θρέψη της μύτης - εξαλείφονται από τη δράση του "πλυσίματος αέρα". Είναι μια συσκευή που συνδυάζει τις λειτουργίες ενός υγραντήρα, ενός καθαριστικού και μιας συσκευής εισπνοής.
 5. Οι άνθρωποι που πάσχουν από καρδιαγγειακές παθήσεις χρειάζονται αυτή τη συσκευή στο σπίτι.
 6. Η συσκευή με ιονιστή δημιουργεί ατμόσφαιρα στο διαμέρισμα "μετά τη βροχή".

Το μειονέκτημα αυτών των οικιακών συσκευών μπορεί να αποδοθεί στην υψηλή τιμή ορισμένων βελτιωμένων μοντέλων. Αλλά αν πρόκειται για την υγεία, τότε δεν πρέπει να λυπηθούν τα χρήματα.

Κύριοι τύποι υγραντήρες για το σπίτι:

 • κλασικό (με κρύο ατμό)?
 • ατμός (με ζεστό ατμό);
 • υπερηχογράφημα.
 • μονάδα με ιονιστή?
 • "Πλύσιμο αέρα" (υγραντήρας - καθαριστής).

Για να καταλάβετε ποιο είναι το καλύτερο για να αγοράσετε το σπίτι υγραντήρα αέρα, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με αυτά τα μοντέλα πιο κοντά.

Μια παραδοσιακή συσκευή περιέχει ένα μικρό ανεμιστήρα που επιτρέπει τον αέρα μέσω ενός υγρανθέντος πλέγματος. Το πλέγμα φίλτρου συγκρατεί μεγάλα σωματίδια σκόνης, καθώς και μερικά βακτήρια. Ως αποτέλεσμα, καθαρός και υγρός αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο.

Τα όργανα της νέας γενιάς είναι πιο τέλεια. Περιέχουν αρκετά φίλτρα για τον υγραντήρα αέρα:

 1. Σκληρό φίλτρο κρατά μεγάλη σκόνη.
 2. Ηλεκτροστατική - επιβραδύνει τα λεπτά σωματίδια με ηλεκτροκίνηση.
 3. Φίλτρο άνθρακα απορροφά δυσάρεστες οσμές και επιβλαβείς αναθυμιάσεις.

Τα πλεονεκτήματα της πιο συνηθισμένης ενυδατικής κρέμας είναι τεράστια:

 • χαμηλή τιμή?
 • οικουμενικότητα χρήσης ·
 • μικρές εισόδους ισχύος.
 • η δυνατότητα ρύθμισης διαφόρων τρόπων υγρασίας, καθώς και το επίπεδο θορύβου.

Μειονεκτήματα της παραδοσιακής μονάδας:

 • πρακτικά δεν καθαρίζει τον αέρα.
 • μειώνει τη θερμοκρασία.

Ένας υγραντήρας ατμού είναι ένα μείγμα της προηγούμενης μονάδας και ενός ηλεκτρικού βραστήρα. Μιλώντας για τη διαθέσιμη ομιλία, η συσκευή περιέχει όλα τα ίδια στοιχεία: έναν ανεμιστήρα, ένα φίλτρο και επίσης ένα στοιχείο θέρμανσης. Αυτή η συσκευή είναι γεμάτη με νερό, όπου θερμαίνεται και στη συνέχεια εξατμίζεται, ρίχνοντας ζεστό ατμό.

Πολλοί γονείς αγοράζουν συγκεκριμένα αυτή τη συσκευή για τα παιδιά τους, που συχνά πάσχουν από ιικές μολυσματικές ασθένειες. Εάν προσθέσετε μερικές σταγόνες αρωματικών ελαίων στη δεξαμενή νερού, αυτή η συσκευή θα χρησιμεύσει ως συσκευή εισπνοής.

 • προσιτή τιμή ·
 • Δεν υπάρχουν αντικαταστάσιμα φίλτρα, σε αντίθεση με μια συσκευή με κρύο αέρα.
 • υψηλή ταχύτητα του υγρού του δωματίου.
 • θέρμανση?
 • συνδυάζει τις δύο λειτουργίες του υγραντήρα και του εισπνευστήρα.
 • άνιση κατανομή ατμού.
 • Απαιτείται πρόσθετη συσκευή ελέγχου θερμοκρασίας.

Η μονάδα υπερήχων είναι μια νέα εξέλιξη σύγχρονων επιστημόνων. Αυτή η συσκευή λειτουργεί με υπερηχητικές δονήσεις, οι οποίες μετατρέπουν τα σταγονίδια νερού σε ατμό. Στη συνέχεια, αυτή η "ομίχλη" μέσα στο δωμάτιο μέσω του ανεμιστήρα.

 • ομοιόμορφη και ταχεία υγρασία.
 • τη δυνατότητα ορισμού ενός ορισμένου επιπέδου υγρασίας.
 • σιωπηρή λειτουργία;
 • αυτόματο έλεγχο.
 • Η παρουσία ενός αισθητήρα που σηματοδοτεί μια αλλαγή στο φίλτρο.
 • Υπάρχει μια οθόνη υγρών κρυστάλλων στην οποία εμφανίζονται όλες οι παράμετροι της συσκευής.
 • τηλεχειριστήριο του τηλεχειριστηρίου.

Μειονεκτήματα της τελευταίας εξέλιξης:

 • υψηλή τιμή?
 • Ισχύει μόνο για ενήλικες και παιδιά, άνω των 5 ετών.
 • ακριβή φίλτρα αντικατάστασης.
 • χρησιμοποιήστε μόνο καθαρό ή απεσταγμένο νερό.
 • λευκή επικάλυψη σε όλα τα αντικείμενα του δωματίου, εάν χύνεται νερό από τη βρύση στο δοχείο.

Μια τέτοια συσκευή δημιουργεί το αποτέλεσμα της "μετά τη βροχή". Αυτή η συσκευή κορεσμεί την ατμόσφαιρα με αρνητικά φορτισμένα ιόντα, τα οποία είναι πολύ χρήσιμα για τα αναπνευστικά όργανα, καθώς και για το σώμα ως σύνολο. Η συσκευή με ιονιστή είναι ένας από τους καλύτερους υγραντήρες αέρα.

Η αρχή της λειτουργίας αυτής της τεχνικής θαύματος είναι ότι το νερό που χύνεται στη δεξαμενή εισέρχεται στην πλάκα, η οποία δονείται με υψηλή συχνότητα. Ως αποτέλεσμα, το υγρό διασπάται σε μικροσκοπικά σωματίδια που σχηματίζουν ένα σύννεφο. Αυτός ο ανεμιστήρας εκτοξεύεται από τις κινούμενες λεπίδες. Έτσι, στην έξοδο παίρνουμε δροσερό καθαρό αέρα.

Η ομορφιά αυτής της συσκευής είναι ότι μπορεί να χωρίσει όχι μόνο το νερό, αλλά και άλλα ξένα στοιχεία. Έτσι, όλα τα βρωμιά, η σκόνη, ο καπνός και οι δυσάρεστες μυρωδιές παραμένουν μέσα στη συσκευή. Το νερό στη δεξαμενή θερμαίνεται στους 80 βαθμούς. Με τη βοήθεια αυτής της θερμοκρασίας καταστρέφονται όλα τα μικρόβια.

Αυτές οι οικιακές συσκευές έχουν επίσης ελκυστικό σχεδιασμό. Μια μηχανή θαύματος δεν θα χαλάσει το εσωτερικό ούτε στο γραφείο ούτε στο σπίτι.

Συνοψίζοντας, μπορούμε να επισημάνουμε τα κύρια πλεονεκτήματα:

 1. Κορεσμός του αέρα με ανιόντα που επηρεάζουν θετικά τους πνεύμονες.
 2. Εξαλείφει τους παθογόνους παράγοντες και τους ιούς.
 3. Καταστρέφει δυσάρεστες οσμές.
 4. Βελτιώνει την ευημερία και αυξάνει την αποδοτικότητα.
 5. Δεν υπάρχει φίλτρο και συνεπώς δεν είναι απαραίτητο να αλλάξετε τίποτα.
 6. Ήσυχη λειτουργία.
 1. Η ανάγκη για τακτικό καθαρισμό της συσκευής.
 2. Η περίσσεια όζοντος έχει κακή επίδραση στο σώμα. Το καλό θα πρέπει να είναι μετριοπαθές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι απαραίτητο να ελέγχεται η περιεκτικότητα των ανιόντων στην ατμόσφαιρα από καιρό σε καιρό.
 3. Η συσκευή δημιουργεί ένα αδύναμο μαγνητικό πεδίο, το οποίο δεν είναι πολύ καλό για τον άνθρωπο.

Έτσι, μια συσκευή με ιονιστή είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για τον φρέσκο ​​αέρα του δάσους. Ωστόσο, αυτή η τεχνική δεν πρέπει να λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο.

Το "νεροχύτης" είναι ένας εξαιρετικός υγραντήρας για παιδιά. Αυτός όχι μόνο το υγραίνει στο απαιτούμενο επίπεδο, αλλά και το καθαρίζει.

Η αρχή της εργασίας είναι ότι ο αέρας αντλείται από το εξωτερικό από έναν περιστρεφόμενο ανεμιστήρα και στη συνέχεια εισέρχεται στους ειδικούς δίσκους. Αυτά τα στοιχεία είναι διατεταγμένα σε ειδικό τύμπανο, το οποίο είναι βυθισμένο στο νερό στο κάτω μέρος.

Ο αέρας που έφτασε στους υγρούς δίσκους αφήνει πάνω τους βρωμιά, σκόνη, βακτήρια. Αφού περάσει από όλη αυτή την αλυσίδα, επιστρέφει στο δωμάτιο καθαρό και φρέσκο.

 • υψηλό βαθμό καθαρισμού.
 • εκτελεί πολλές εργασίες ταυτόχρονα: ενυδατώνει, καθαρίζει και επίσης ιονίζει,
 • Η συσκευή είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τον καθαρισμό του αέρα σε επιχειρήσεις με υψηλό επίπεδο μόλυνσης.
 • είναι διαθέσιμη μόνο στα πιο ευπαθή στρώματα του πληθυσμού.
 • μεγάλη μάζα και διαστάσεις.
 • απαιτεί τακτικές και συχνές αλλαγές νερού.
 • απαιτούνται κασέτες αντικατάστασης.

Ένας υγραντήρας για μια μπαταρία είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για ακριβό εξοπλισμό. Για την παραγωγή ατμού, δεν απαιτείται ηλεκτρικός ανεμιστήρας, αντικαταστάσιμα φίλτρα και στοιχείο θέρμανσης.

Σε μια μικρή δεξαμενή, χύστε το νερό και τοποθετήστε το στο ψυγείο. Υπό την επίδραση της υψηλής θερμοκρασίας, το νερό από τη δεξαμενή θα εξατμιστεί, κορεσμός του δωματίου με υγρασία.

Η δεξαμενή ανάρτησης μπορεί να κατασκευαστεί από τέτοια υλικά:

Με τη σχεδίαση, οι υγραντήρες της μπαταρίας έχουν τη μορφή ενός συνεχούς βολβού ή κοίλου τμήματος, ο οποίος είναι γεμάτος με νερό.

Κατά τοποθεσία, τα όργανα αυτά είναι κάθετα και οριζόντια. Κάθετες φιάλες αιωρούνται κατά μήκος του ψυγείου και οριζόντιες τοποθετούνται πάνω από την μπαταρία.

Πλεονεκτήματα αυτής της συσκευής:

 • καμία κατανάλωση ενέργειας.
 • το ελάχιστο κόστος της δεξαμενής ·
 • δεν καταλαμβάνει χώρο στο δωμάτιο.
 • Μην αγοράζετε φίλτρα και άλλα ανταλλακτικά.
 • ο εξατμισμένος ατμός δεν μπορεί να καεί.
 • Η δεξαμενή μπορεί να πληρωθεί ακόμα και με νερό της βρύσης.
 • απουσία θορύβου ·
 • απεριόριστη διάρκεια ζωής.
 • χρησιμεύει ως διακοσμητικό στοιχείο.

Εάν στη δεξαμενή προστεθούν αρκετές σταγόνες αιθέριου ελαίου, η συσκευή θα χρησιμεύσει επίσης ως συσκευή εισπνοής.

Υγραντήρες μπαταρίας - αυτή είναι η πιο εύκολη και οικονομική επιλογή για τη διατήρηση της υγρασίας στο διαμέρισμα. Όμως, μερικοί επινοητικοί "εφευρέτες" ήρθαν με έναν ακόμα απλούστερο και φθηνότερο τρόπο υγρασίας του δωματίου με ένα συμβατικό πλαστικό μπουκάλι.

 1. Πάρτε ένα άδειο πλαστικό μπουκάλι και κόψτε μια μεγάλη τρύπα μέσα του.
 2. Κρεμάστε τη δεξαμενή κάθετα προς την μπαταρία με την τρύπα προς τα πάνω.
 3. Ρίξτε το νερό εκεί.
 4. Πάρτε τυχόν κουρτίνες και κόψτε το σε μεγάλες κορδέλες.
 5. Ανοίξτε ένα άκρο του κουρευτού με μια μπαταρία και το άλλο σε μια δεξαμενή νερού.

Η σπιτική κατασκευή εκτελεί καλά τις λειτουργίες της, αλλά χαλάει το εσωτερικό.

Για να μάθετε αν χρειάζεστε έναν υγραντήρα στον παιδικό σταθμό, πρέπει να απαντήσετε σε μια σειρά ερωτήσεων:

 1. Το μωρό κοιμάται άσχημα;
 2. Είναι το παιδί συχνά άρρωστο με ιογενείς λοιμώξεις;
 3. Είναι το παιδί μίζερο και whiny;
 4. Είναι το δέρμα του ψίχουλα ξεφλουδισμένο;

Εάν τουλάχιστον μία ερώτηση έχει καταφατική απάντηση, τότε αυτός ο οικιακός εξοπλισμός είναι απλά απαραίτητος.

Ο ξηρός αέρας προκαλεί τέτοια προβλήματα:

 • μειώνει την ασυλία.
 • αναπτύσσει αϋπνία.
 • επηρεάζει αρνητικά το νευρικό σύστημα.
 • προκαλεί ρινική συμφόρηση.
 • αναπτύσσει αλλεργίες διαφορετικής προέλευσης.
 • επιδεινώνει την όρεξη.

Κατά τη χειμερινή περίοδο, όταν λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης, καθώς και πρόσθετες συσκευές θέρμανσης, το επίπεδο υγρασίας μόλις φθάνει το 20%. Και αυτό σημαίνει ότι εξασφαλίζεται η αφυδάτωση του σώματος και άλλες «απολαύσεις» των συνεπειών του ξηρού αέρα στο παιδί.

Στην ερώτηση: "Τι είδους υγραντήρα είναι καλύτερο για τα παιδιά; "Μπορείτε να απαντήσετε με ασφάλεια - το συγκρότημα του κλίματος. Αυτή η τεχνική είναι μια πολυλειτουργική συσκευή που εκτελεί τις λειτουργίες ενός κλιματιστικού, υγραντήρα, θερμαντήρα, καθαριστή, ιονιστή, καθώς και ανεμιστήρα.

Με τη βοήθεια αυτόματου ελέγχου, αυτή η τεχνική μπορεί να προσαρμοστεί σε διαφορετικούς τρόπους. Σε αντίθεση με έναν απλό υγραντήρα, η μονάδα ελέγχει τη θερμοκρασία ροής αέρα, καθώς και το επίπεδο υγρασίας.

Εάν συγκρίνουμε αυτό το σύμπλεγμα με το "πλύσιμο με αέρα", τότε ο βαθμός καθαρισμού σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ υψηλότερος. Αυτή η συσκευή είναι εξοπλισμένη με διάφορα φίλτρα που συγκρατούν όχι μόνο σκόνη, αλλά και επιβλαβή αέρια, δυσάρεστες οσμές και χημική εξάτμιση.

Το σύμπλεγμα του κλίματος λειτουργεί με φυσική εξάτμιση. Είναι τόσο υψηλής τεχνολογίας που δεν έχει ουσιαστικά κανένα μειονέκτημα. Το μόνο "μείον" του είναι μια υψηλή τιμή.

Πλεονεκτήματα του κλιματικού συστήματος:

 • ιδανικός καθαρισμός και υγρασία της ατμόσφαιρας.
 • Αυτόματος έλεγχος στο τηλεχειριστήριο.
 • πολυλειτουργικότητα ·
 • Αθόρυβη λειτουργία της συσκευής.
 • έχει θεραπευτική επίδραση σε άτομα που πάσχουν από αναπνευστικές ασθένειες.

Συνιστάται επίσης η εγκατάσταση σε παιδικό σταθμό, εάν το παιδί έχει άσθμα, καρδιαγγειακές παθήσεις, αλλεργία διαφορετικής προέλευσης. Το κλιματικό συγκρότημα συνιστάται επίσης για άτομα που ζουν στη βιομηχανική ζώνη, καθώς και κοντά στον αυτοκινητόδρομο.

Έτσι, η βαθμολογία των καλύτερων υγραντήρων αέρα κατευθύνεται από το κλιματικό συγκρότημα.

Επομένως, μια σύντομη επισκόπηση των υγροποιητών έδειξε ότι κάθε μονάδα έχει πολλά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, για τις οικογένειες με ευημερία είναι προτιμότερο να αγοράσετε ένα κλιματικό συγκρότημα. Αλλά τι πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι με ένα μέσο επίπεδο ευημερίας;

 1. Υπολογίστε το μέγεθος του χώρου. Αυτή η παράμετρος θα καθορίσει την απαιτούμενη ισχύ της συσκευής. Βέλτιστη είναι η συσκευή, η οποία σε μια ώρα μπορεί να περάσει από μόνη της όλη την μάζα αέρα τουλάχιστον 2 φορές. Ο όγκος υπολογίζεται ως εξής: η επιφάνεια του δωματίου πολλαπλασιάζεται με το ύψος της οροφής.
 2. Όγκος της δεξαμενής νερού. Όσο περισσότερο νερό χύνεται στη συσκευή, τόσο περισσότερο λειτουργεί η τεχνική. Για να λειτουργεί ομαλά η συσκευή κατά τη διάρκεια της νύχτας, χρειάζονται 4-5 λίτρα νερού. Είναι πολύ σημαντικό η ροή του νερού να είναι βέλτιστη. Τα καλά όργανα εξατμίζονται μέσα σε μια ημέρα που δεν υπερβαίνει τα 8-10 λίτρα νερού.
 3. Αυτόματος έλεγχος. Μια πολύ σημαντική παράμετρος για τις συσκευές προϋπολογισμού είναι η διαθεσιμότητα ενός ρυθμιστή υγρασίας, καθώς και ένας χρονοδιακόπτης. Εάν ρυθμίσετε αυτές τις λειτουργίες, δεν μπορείτε να φοβάστε να αφήσετε τη συσκευή στον παιδικό σταθμό: θα απενεργοποιηθεί μετά από μια καθορισμένη χρονική περίοδο και επίσης η υγρασία θα αποθηκευτεί στην επιθυμητή λειτουργία.
 4. Θόρυβος. Εάν ένα μικρό παιδί κοιμάται σε ένα δωμάτιο, είναι επιθυμητό ότι τίποτα δεν πρέπει να παρεμβαίνει σε έναν γαλήνιο ύπνο. Ως εκ τούτου. Όσο χαμηλότερο είναι το επίπεδο θορύβου, τόσο το καλύτερο. Υπάρχουν επίσης ορισμένες τροποποιήσεις των συσκευών με τη λειτουργία "ύπνος", που προορίζονται για χρήση κατά τη διάρκεια του ύπνου.
 5. Φίλτρα. Κατά την αγορά της μονάδας, πρέπει να μάθετε αμέσως τον τύπο των φίλτρων αντικατάστασης και τη συχνότητα αντικατάστασης τους. Μετά από όλα, αν δεν αντικαταστήσετε αυτά τα κιτ εγκαίρως, τότε η έννοια του καθαρισμού του αέρα απλά εξαφανίζεται.

Ποιο υγραντήρα πρέπει να επιλέξετε; Η κύρια προϋπόθεση για την απόκτηση ενός υγραντήρα είναι η αξιοπιστία και η λειτουργικότητά του. Μερικές φορές είναι καλύτερο να πληρώσετε υπερβολικά, αλλά να αγοράσετε εξοπλισμό υψηλής ποιότητας για μεγάλο χρονικό διάστημα.