Συμβουλευτείτε πού να τοποθετήσετε τον κλιματισμό στο υπνοδωμάτιο

Αγαπητοί ειδικοί! Υπάρχει ένα υπνοδωμάτιο με χώρο 9,5 μ. (Ανώτατο όριο 2,7 μ.), Και θερμαίνεται έξω από το παράθυρο> 30, χρειάζεστε ένα condo (split σύστημα). Επειδή το δωμάτιο είναι μικρό, το μεγαλύτερο μέρος του καταλαμβάνεται από ένα κρεβάτι (στο σχέδιο είναι βαμμένο πράσινο), οπότε δεν θα αποφασίσω πώς να τοποθετήσω την εσωτερική μονάδα. Συμβουλέψτε pliz, πεθαίνουν, ένας εβδομαδιαίος ύπνος δεν πάει. Ο προϋπολογισμός για αυτό δεν είναι μεγάλος μέχρι το 17ο. με την εγκατάσταση. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Τοποθετήστε το πάνω από το κρεβάτι. Στο κεφάλι του κρεβατιού.

Η ίδια σκέψη για το κεφάλι, και δεν θα φυσήξει; Όλοι από τον ίδιο στο κάτω μέρος του αέρα έρχονται.

Θα σας συνιστούσαμε να βάλετε δίπλα στο κράτημα στο επίπεδο των μπαταριών, δαπέδων οροφής Κλιματιστικά «>

Σχετικά με την τιμή δεν προσέχει. Αυτά τα μοντέλα στον προϋπολογισμό σας δεν θα περάσουν

Ποιο κεφάλι; Λοιπόν, τουλάχιστον ενεργοποιήστε τον εγκέφαλό σας

οι άνθρωποι όλων των forums σκόραρε, πώς να απαλλαγούμε από το αποτέλεσμα όταν φυσάει το κεφάλι του

μην το σκεφτείτε καν
Θα σας εξηγήσω. Τη νύχτα το condo εισέρχεται είτε σε ένα ήρεμο καθεστώς είτε στο ελάχιστο. ο κρύος αέρας από το vtoryanka κυριολεκτικά "χύνεται" κάτω, η ταχύτητά του είναι τόσο μικρή που δεν νοιάζει που βλέπουν τα blinds

Επομένως, μην βάζετε το κεφάλι σας πάνω από αυτό, σκεφτείτε πού μπορείτε να πάτε. καλύτερα να επιμηκύνει το κομμάτι από το να λύσει το πρόβλημα με ένα υστερόγραφο kondeem πάνω από το κρεβάτι

fon @ έγραψε:
. Τη νύχτα το condo εισέρχεται είτε σε ένα ήρεμο καθεστώς είτε στο ελάχιστο. ο κρύος αέρας από το vtoryanka κυριολεκτικά "χύνεται" κάτω, η ταχύτητά του είναι τόσο μικρή που δεν νοιάζει που βλέπουν τα blinds

Όχι, δεν "ρίχνει". Κατά προσέγγιση το κλιματιστικό σε εμάς είναι εγκατεστημένο (ένας μετατροπέας Panasonic, τη νύχτα λειτουργεί σε σιωπηλή λειτουργία Quiet): ελαφριά χτυπήματα στα πόδια, διασώσεις ένα φύλλο mohr.

Λοιπόν, δεν ξέρω. Είμαι σχεδόν κάτω έρχονται

Έχω Daikin. Ένα ρεύμα ψυχρού αέρα σημειώθηκε στη νυχτερινή λειτουργία - περίπου ένα μέτρο από τον τοίχο.

Σύμφωνα με το σχέδιο στην πρώτη θέση υπάρχει μια πρόταση. Τοποθετήστε την πάνω από την πόρτα. Γυρίστε τις περσίδες στον τοίχο.

πάνω από την πόρτα ή στα αριστερά του παραθύρου

panas ή daiquin

fon @ έγραψε:
Ποιο κεφάλι; Λοιπόν, τουλάχιστον ενεργοποιήστε τον εγκέφαλό σας
οι άνθρωποι όλων των forums σκόραρε, πώς να απαλλαγούμε από το αποτέλεσμα όταν φυσάει το κεφάλι του

Διαβάστε, πολύ κατανοητό, και μην συμπεριλάβετε τον εγκέφαλο. ">

masl Ευχαριστώ! Ένα πολύ αιτιολογημένο άρθρο, μάλλον θα το κάνω, θα το κρεμάσω πάνω από το κεφαλάρι.

masl έγραψε:
Διαβάστε, πολύ κατανοητό, και μην συμπεριλάβετε τον εγκέφαλο.

Στο γραφείο, το γραφείο μου ήταν ακριβώς κάτω από τον κλιματισμό. Όπως και αν δεν εκθέσει μια κατεύθυνση ενός ρεύματος - κάτι πάντα πήρε στο κρανίο. Η αίσθηση δεν είναι ευχάριστη. Δεν μπορείτε να το απενεργοποιήσετε - είναι ζεστό, αλλά η κάθετη συνεδρίαση δεν είναι ευχάριστη. Έπρεπε να χαλάσει το σχεδιασμό του δωματίου, κάτω από τη συσκευή μονάδας ζελατίνα, μετά την οποία σχεδόν όλα μπήκαν στη θέση τους - το κρανίο δεν είναι κρύο, και το αφεντικό κάθε μέρα buhtel για το γείσο.
Με την επικοινωνία κλιματισμού όπως ήταν "γιατί", αλλά μετά από αυτό - προσπάθησε σε κάθε περίπτωση να καθαρίσει έτσι ώστε τουλάχιστον υπήρχαν διασταυρώσεις με τους ανθρώπους. Γι 'αυτό δεν θα έκανα όπως στο άρθρο που περιγράψαμε (από πολλές απόψεις δεν συμφωνώ με τον συγγραφέα), αλλά κοίταξα στενά την παραλλαγή που πρότεινε η 2strikersha. Στην εκδοχή του - δεν διαπερνάτε καθόλου τη ροή του κρύου αέρα, αλλά ταυτόχρονα στο δωμάτιο θα υπάρχει η θερμοκρασία που χρειάζεστε. Αυτή τη φορά. Και δύο, αν το μπλοκ πρόκειται να τοποθετηθεί στο παράθυρο - και η διαδρομή θα είναι σύντομη και, επιπλέον, κρυμμένη κάτω από το εσωτερικό μπλοκ και δεν θα χρειαστεί ούτε πρόστιμο ούτε ο δίσκος θα τοποθετηθεί στην περιοχή "πάνω από το κεφάλι". Και αυτό το "σχέδιο υπνοδωματίου" θα διατηρηθεί. Και πάλι, αποστράγγιση - πάρτε επίσης μια σύντομη διαδρομή (αυτό είναι αν το ρίχνετε στο κεφάλι σας στο δρόμο)

Επιλέγουμε το κλιματιστικό για ένα υπνοδωμάτιο: 6 πλεονεκτήματα εγκατάστασης

Ο σωστά επιλεγμένος κλιματισμός μπορεί να κάνει την κρεβατοκάμαρα πιο άνετη και σύγχρονη Σήμερα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν για μια άνετη διαμονή στους τοίχους του σπιτιού. Ως εκ τούτου, ένα σημαντικό σημείο είναι ο κλιματισμός στο υπνοδωμάτιο. Μετά από όλα, δημιουργεί ένα βέλτιστο κλίμα, διατηρεί μια άνετη θερμοκρασία και βελτιώνει σημαντικά τη ζωή των ιδιοκτητών του διαμερίσματος.

Κλιματιστικό υπνοδωματίου

Μετά από μια δύσκολη μέρα, θέλετε να χαλαρώσετε σε έναν μαλακό καναπέ μπροστά από την τηλεόραση. Ωστόσο, αν ο δρόμος είναι αφόρητη θερμότητα, τότε το δωμάτιο δεν είναι απολύτως άνετα. Μην βοηθήσετε ούτε τα ανοιχτά παράθυρα ούτε τον ανεμιστήρα. Στη συνέχεια χρειάζεστε κλιματισμό, ο οποίος θα γίνει ένας απαραίτητος φίλος και βοηθός στη δημιουργία του βέλτιστου περιβάλλοντος.

Η εγκατάσταση κλιματισμού δεν απαιτεί πολύ χρόνο, αλλά τα οφέλη από αυτό είναι αισθητά.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της εγκατάστασης ενός κλιματιστικού στο υπνοδωμάτιο:

 • Ψύχεται ο αέρας σε ζεστό καιρό, δίνει ζεστασιά στην κρύα εποχή.
 • Δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο.
 • Ήσυχη εργασία?
 • Εύκολος έλεγχος και έλεγχος θερμοκρασίας.
 • Μερικά μοντέλα σας επιτρέπουν επίσης να παρακολουθείτε το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο.
 • Καθαρισμός του αέρα από αλλεργιογόνα, ακάρεα, σκόνη.

Μεταξύ των κυριότερων πλεονεκτημάτων του κλιματιστικού, πρέπει να σημειωθεί ότι είναι δυνατόν να διατηρηθεί το βέλτιστο καθεστώς θερμοκρασίας καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους

Κλιματισμός στο υπνοδωμάτιο - είναι μια πολύ κερδοφόρα επένδυση των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων. Η εγκατάσταση του κλιματισμού είναι πολύ απλή - μια μονάδα είναι εγκατεστημένη έξω από το διαμέρισμα στο δρόμο, η δεύτερη μονάδα κρεμάστηκε απευθείας στο δωμάτιο. Ωστόσο, η εργασία σχετικά με την εγκατάσταση του κλιματιστικού μηχανήματος είναι αρκετά επίπονη, απαιτεί συγκεκριμένες γνώσεις και διαθεσιμότητα των απαραίτητων εργαλείων. Ως εκ τούτου, η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού μηχανήματος είναι καλύτερα να ανατεθεί σε επαγγελματίες πλοιάρχους.

Όταν αγοράζετε ένα κλιματιστικό, πρέπει να δώσετε προσοχή σε μερικά σημεία:

 • Αριθμός παράθυρων στο δωμάτιο.
 • Ισχύς της αγορασθείσας συσκευής.
 • Επίπεδο θορύβου.
 • Περιοχή του δωματίου.
 • Επίπεδο κατανάλωσης ενέργειας.
 • Αξία για τα χρήματα.

Μόνο με τη σωστή συσχέτιση όλων των χαρακτηριστικών, μπορείτε να επιλέξετε το κλιματιστικό που σας ταιριάζει.

Θέση του κλιματιστικού στο υπνοδωμάτιο

Κατά την αγορά ενός κλιματιστικού, είναι επίσης απαραίτητο να το τοποθετήσετε σωστά στην κρεβατοκάμαρα για να δημιουργήσετε ένα άνετο περιβάλλον και να μην βλάψετε την υγεία σας.

Τοποθετήστε το κλιματιστικό κοντά στο παράθυρο με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έρχεται σε επαφή με τις κουρτίνες

Θα νομίζατε ότι μπορείτε να εγκαταστήσετε το κλιματιστικό οπουδήποτε. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει.

Υπάρχουν διάφορες επιλογές για την τοποθέτηση ενός κλιματιστικού:

 1. Απέναντι από τη θέση - δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Η ροή του ψυχρού αέρα, που βγαίνει από το κλιματιστικό, τείνει προς τον απέναντι τοίχο και πέφτει κατευθείαν στα κεφάλια των ανθρώπων που κοιμούνται. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παγιδεύσετε το κρύο, παγιδεύοντας το κρύο στο αυτί, στον αυχένα και σε άλλα μέρη του σώματος.
 2. Πάνω από την πόρτα είναι μια καλύτερη επιλογή τοποθέτησης. Σε αυτή την περίπτωση, το κλιματιστικό δεν είναι ορατό, οι ροές του αέρα κατανέμονται ομοιόμορφα σε όλο το δωμάτιο και κατευθύνονται προς το παράθυρο. Σε αυτόματη λειτουργία, το κλιματιστικό αρχίζει γρήγορα να ψύχει το δωμάτιο, καθώς ο αέρας φεύγει από την πόρτα, πράγμα που σημαίνει ότι η θερμοκρασία αυξάνεται πιο γρήγορα σε αυτό το μέρος. Το μειονέκτημα αυτής της ρύθμισης είναι πολύ μεγάλη απόσταση από το παράθυρο. Η καλωδίωση ενός καλωδίου για αυτό το μήκος θα κοστίσει πολύ περισσότερο.
 3. Απέναντι από την πόρτα του δωματίου είναι μια ατυχής ρύθμιση. Το κλιματιστικό, αν και μικρό σε μέγεθος, δεν χρειάζεται να χτυπηθεί κατά την εγκατάσταση. Η θέση του απέναντι από την μπροστινή πόρτα το καθιστά πάντα εντυπωσιακό όταν εισέρχεστε στο δωμάτιο, γεγονός που δημιουργεί κάποια δυσφορία στους ιδιοκτήτες του διαμερίσματος.
 4. Δίπλα στο παράθυρο - αυτή η θέση του κλιματιστικού σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε την εγκατάσταση του χρησιμοποιώντας τη διαδρομή προς την εξωτερική μονάδα. Ωστόσο, η απόσταση από το παράθυρο, δημιουργεί πρόσθετους περιορισμούς στις κουρτίνες καταγραφή του χώρου, καθιστώντας το σχεδιασμό εύκολο να επιλέξετε για τις κουρτίνες ή τούλι, το οποίο εκτός θα πρέπει πάντα να ωθήσει προς τη μία πλευρά, όταν το κλιματιστικό βρίσκεται σε λειτουργία.

Κάθε μία από τις επιλογές για την τοποθέτηση του κλιματιστικού στο υπνοδωμάτιο έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Οι καλύτερες επιλογές για όλους επιλέγουν τον εαυτό τους - κάποιος προτιμά την άνεση, και κάποιος προτιμά την αισθητική. Σε κάθε περίπτωση, το κλιματιστικό στο υπνοδωμάτιο πρέπει να φέρει μόνο θετικά συναισθήματα στους ιδιοκτήτες του.

Τι κλιματιστικό να επιλέξει για ένα υπνοδωμάτιο

Για να επιλέξετε ένα κλιματιστικό υπνοδωματίου πρέπει να βρείτε το μυαλό έτσι ώστε να μην χρειάζεται να το αποσυναρμολογήσετε αργότερα και να αγοράσετε ένα νέο.

Το μοντέλο του κλιματιστικού πρέπει να επιλέγεται ανάλογα με την περιοχή του υπνοδωματίου και το στυλ με το οποίο κατασκευάζεται

Ποια μάρκα θα επιλέξει εξαρτάται από τους ακόλουθους παράγοντες:

 • Περιοχή του δωματίου.
 • Η τιμή του κλιματιστικού?
 • Γεύσεις και επιθυμίες του ιδιοκτήτη.

Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε το κατάλληλο κλιματιστικό για την κρεβατοκάμαρά σας. Εάν το δωμάτιο είναι μικρό σε μέγεθος, τότε το κλιματιστικό πρέπει να επιλεγεί σε μικρά μεγέθη με την κατάλληλη χωρητικότητα. Επίσης, η επιλογή επηρεάζεται από την τοποθεσία του δωματίου - από την ηλιόλουστη πλευρά ή όχι, καθώς και από τον αριθμό των παραθύρων. Είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα κλιματιστικό με ένα μικρό περιθώριο ισχύος, έτσι ώστε να μπορεί να δροσίσει πιο αποτελεσματικά το χώρο.

Είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή στο επίπεδο θορύβου του κλιματιστικού - για ένα υπνοδωμάτιο είναι προτιμότερο να επιλέγετε ήσυχες συσκευές, έτσι ώστε να μην παρεμβάλλεται η ανάπαυση.

Το κόστος των κλιματιστικών διαφέρει. Εξαρτάται από το εμπορικό σήμα του ίδιου του κλιματιστικού και από τα χαρακτηριστικά του. Ωστόσο, όταν επιλέγετε ένα μοντέλο, δεν είναι απαραίτητο να εξοικονομήσετε πάρα πολλά, καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τόσο την υγεία όσο και τη συναισθηματική κατάσταση των ιδιοκτητών διαμερισμάτων.

Και φυσικά η επιλογή του κλιματιστικού εξαρτάται άμεσα από τις προσωπικές προτιμήσεις και τις προτιμήσεις του ιδιοκτήτη. Ίσως να συμβεί ότι το κλιματιστικό δεν έχει όλα τα εξαπατημένα χαρακτηριστικά, αλλά σε εμφάνιση και προσωπικές αισθήσεις είναι καλύτερα από τα ανάλογα του. Ή αντίθετα, ο ανεπιτήδευτος εξωτερικός σχεδιασμός της συσκευής μπορεί να ικανοποιήσει τα καλά χαρακτηριστικά και την άψογη δουλειά.

Το καλύτερο κλιματιστικό για ένα υπνοδωμάτιο

Η παραλλαγή του κλιματιστικού για ένα υπνοδωμάτιο πρέπει να διαθέτει όλες τις απαραίτητες ιδιότητες για τη συντήρηση του άνετου χόμπι.

Κλιματισμός στο υπνοδωμάτιο συνιστάται να μην εγκατασταθεί απέναντι από το κρεβάτι, αλλά μακριά από αυτό

Το καλύτερο κλιματιστικό για ένα υπνοδωμάτιο θα είναι αυτό που πληροί τις ακόλουθες απαιτήσεις:

 • Έχει χαμηλό επίπεδο θορύβου, που εξασφαλίζει μια ήσυχη διαμονή στο δωμάτιο.
 • Τοποθετημένο σωστά, όχι ενοχλητικό και όχι εντυπωσιακό.
 • Αρκετά γρήγορα δροσίζει τον αέρα στο δωμάτιο, δηλαδή έχει μεγάλη χωρητικότητα.
 • Έχει συμπαγείς διαστάσεις.
 • Έχει ένα βολικό σύστημα τηλεχειρισμού.
 • Συνδυάζεται αρμονικά με το εξωτερικό και το σχεδιασμό του υπνοδωματίου.
 • Εάν είναι απαραίτητο, είναι εξοπλισμένο με μια χειμερινή μονάδα που επιτρέπει στον αέρα να θερμανθεί σε εσωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου.

Εγκατάσταση κλιματισμού στο υπνοδωμάτιο (βίντεο)

Έτσι, το κλιματιστικό είναι ένα απαραίτητο πράγμα στην κρεβατοκάμαρα, που κάνει το υπόλοιπο πιο άνετα. Η παρουσία του θα καταστήσει δυνατή την απόκρυψη από τη θερμότητα και την ταλαιπωρία ή για να ζεσταθεί το κρύο του χειμώνα. Ένα όνειρο στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού θα γίνει πολύ πιο ήρεμο και πιο ευχάριστο. Επιλέγοντας το σωστό κλιματιστικό για την κρεβατοκάμαρά σας, μπορείτε να απολαύσετε το άνετο μικροκλίμα του διαμερίσματός σας για πολλά χρόνια.

5 επιλογές για την εγκατάσταση κλιματισμού στο υπνοδωμάτιο: τα υπέρ και τα κατά

Αυτό το καλοκαίρι, έχουμε δημιουργήσει μια σειρά από άρθρα σχετικά με τα κλιματιστικά και να εξετάσει όλα τα σχετικά θέματα: την εγκατάσταση της εξωτερικής και εξωτερικές μονάδες στην πυλωτή, η σωστή θέση του κλιματιστικού στο υπνοδωμάτιο και άλλα δωμάτια, καθώς και με τους εμπειρογνώμονες θα εξετάσουν πώς να κάνουν κλιματισμού μέρος του εσωτερικού και μην χαλάσει το σχέδιο. Ακολουθήστε τις ενημερώσεις στην ειδική ενότητα!

Η επιλογή ενός χώρου για την εγκατάσταση ενός κλιματιστικού δεν είναι λιγότερο σημαντική από την επιλογή μάρκας και μοντέλου του κλιματιστικού. Εγκατεστημένο σε λάθος θέση, μπορεί να προκαλέσει πολλή ταλαιπωρία και τελικά να επανεγκαταστήσετε το κλιματιστικό - η διαδικασία είναι πολύ επίπονη και δαπανηρή.

Επομένως, κατά την έναρξη της εγκατάστασης κλιματισμού, πρέπει να γνωρίζετε μερικούς σημαντικούς κανόνες:

 • η ροή του ψυχρού αέρα δεν πρέπει να κατευθύνεται σε χώρο εργασίας ή ύπνου - αυτό είναι γεμάτο με κρύο.
 • Όσο μικρότερη είναι η απόσταση μεταξύ των εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων των κλιματιστικών (διαδρομή), τόσο μεγαλύτερη είναι η απόδοση του συστήματος, τόσο λιγότερη απώλεια ενέργειας.
 • η απόσταση μεταξύ της εσωτερικής μονάδας και της οροφής πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 εκατοστά μεταξύ της μονάδας και των επίπλων - από 3 μέτρα.
 • Μην εγκαταστήσετε το κλιματιστικό μηχάνημα πάνω από τα θερμαντικά σώματα.
 • θα πρέπει να αποκλείονται τα εμπόδια στη ροή του κρύου αέρα: όχι κουρτίνες, πατάρια, έπιπλα και άλλα.

Οι διαταραχές στην πορεία της ροής αέρα οδηγούν στην ακατάλληλη κυκλοφορία του και στην αλλοίωση της ανταλλαγής αέρα. Η απόσταση από το κάτω μέρος του μπλοκ στο περίβλημα, το στήθος δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 1 μέτρο.

Όσον αφορά τη θέση του κλιματιστικού στο υπνοδωμάτιο, υπάρχουν πολλές επιλογές, καθένα από τα οποία έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Κλιματισμός στο υπνοδωμάτιο: πέντε κανόνες εγκατάστασης

Πώς να εγκαταστήσετε σωστά το κλιματιστικό στο υπνοδωμάτιο;

 • Υλικό προετοιμασμένο από τον: Μπόρις Μπέσελ

Η ερώτηση "Πού είναι το κλιματιστικό που έχει εγκατασταθεί στην κρεβατοκάμαρα;" Ζητείται από πολλούς. Μετά από όλα, ο κλιματισμός στο υπνοδωμάτιο δεν θα πρέπει να είναι μόνο ήσυχο και ισχυρό, αλλά και κομψό.

Ακόμη και το πιο τέλειο σύστημα κλιματισμού μπορεί να αποτελέσει πηγή συνεχούς ενόχλησης για τους ενοίκους εάν η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού εγκατασταθεί ανεπιτυχώς. Το υπνοδωμάτιο είναι ένας χώρος όπου ισχύουν πολύ υψηλές απαιτήσεις θορύβου στον εξοπλισμό. Ως εκ τούτου, για το υπνοδωμάτιο είναι επιθυμητό να επιλέξετε τις πιο ήσυχες συσκευές.

Το χαμηλότερο επίπεδο θορύβου εμφανίζεται τώρα στα μοντέλα αναστροφέα. Ορισμένα από αυτά έχουν επίπεδο θορύβου 19 dB. Σε αυτά πρέπει πρώτα απ 'όλα να πλοηγηθείτε.

Κανόνας 1: Πρέπει να υπάρχει όσο το δυνατόν χαμηλότερος θόρυβος (κατά προτίμηση 19-21 dB)

Για άνετη ξεκούραση σε πολλά κλιματιστικά υπάρχουν ειδικοί τρόποι λειτουργίας. Πρώτον, ήσυχη λειτουργία. Μπορεί να συμπληρωθεί με απενεργοποίηση όλων των ηχητικών σημάτων και φωτισμού.

Υπάρχουν πιο περίπλοκοι αλγόριθμοι για εργασία, για παράδειγμα ένα ειδικό νυχτερινό πρόγραμμα, στο οποίο το κλιματιστικό κλιμακώνει σταδιακά τη θερμοκρασία δωματίου κατά 2-3 ⁰ C κατά τη διάρκεια της νύχτας, προσομοιάζοντας μια νυχτερινή ψύξη. Και μια ώρα πριν από την "άνοδο" η θερμοκρασία του αέρα αυξάνεται και πάλι για να είναι άνετη για την αφύπνιση. Αυτές οι λειτουργίες είναι διαθέσιμες σε μοντέλα Kentatsu (λειτουργία "Sleep Comfort"), Samsung (λειτουργία Good Morning) και σε άλλους κατασκευαστές.

Κανόνας δύο: είναι επιθυμητό να υπάρχει άνετος τρόπος λειτουργίας "νύχτας"

Μια σημαντική αιτία δυσφορίας είναι μια πολύ έντονη ροή ψυχρού αέρα. Η άμεση ροή αέρα που απευθύνεται σε ένα άτομο αυξάνει τον κίνδυνο να αρρωστήσει.

Εάν η περιοχή του υπνοδωματίου είναι περιορισμένη, είναι καλύτερο να κρεμάσετε το κλιματιστικό πάνω από το κεφάλι σας, έτσι ώστε η ροή του αέρα να κατευθύνεται στα πόδια που καλύπτονται. Ακόμα, κοιμάται, κατά κανόνα, κάτω από την κουβέρτα. Η εισροή ψυχρού αέρα στην περιοχή της κεφαλής αυξάνει τον κίνδυνο κρυολογήματος και άλλων προβλημάτων υγείας.

Κανόνας 3: Τοποθετήστε την εσωτερική μονάδα έτσι ώστε ο ψυχρός αέρας να μην ρέει στον ύπνο

Σε μικρούς χώρους, δεν είναι πάντα εφικτή η τοποθέτηση του κλιματιστικού έτσι ώστε η ροή αέρα να μην φτάνει στο χώρο εργασίας ή να ξεκουραστεί. Σε αυτή την περίπτωση είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε κλιματιστικά με μια ροή αέρα πολλαπλών κατεύθυνσης.

Για παράδειγμα, σε μοντέλα ARTCOOL Στυλίστας ARTCOOL εικόνες από τη ροή του αέρα LG κατευθύνεται προς τις 3 πλευρές, αριστερά, δεξιά και κάτω, με το κάτω λεπίδα κλείνει αυτόματα (μπορεί να κλείσει με το χέρι) κάτω από ορισμένες συνθήκες. Εάν, για παράδειγμα, να τοποθετήσει αυτή την εσωτερική μονάδα της επιφάνειας εργασίας, η διάρκεια της ημέρας κατά τις ώρες εργασίας μπορεί να χρησιμοποιήσει τις ζωοτροφές λειτουργία του ψυχρού αέρα προς τα δεξιά και αριστερά, και έτσι να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος.

Κανόνας τέσσερα: Χρησιμοποιήστε κλιματιστικά με μια πολυδιαμετρική ροή αέρα

Κατά την εγκατάσταση ενός κλιματιστικού, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ακριβώς την τοποθεσία των κλινών, καναπέδων, γραφείων και άλλων χώρων όπου οι άνθρωποι δαπανούν αρκετό χρόνο. Όπως δείχνει η πρακτική, οι περισσότερες φορές η καλύτερη επιλογή για την τοποθέτηση μιας εσωτερικής μονάδας είναι ένας χώρος τοίχου πάνω από την πόρτα.

Κανόνα πέντε: επιλέξτε εκ των προτέρων τη θέση του μελλοντικού μπλοκ, λαμβάνοντας υπόψη την τοποθέτηση των κρεβατιών

Το κλιματιστικό δεν πρέπει να κατευθύνει τη ροή του ψυχρού αέρα απευθείας στους ανθρώπους που κοιμούνται. Ακόμη και ένα αδύναμο ρεύμα τέτοιου αέρα μπορεί να προκαλέσει ψυχρό ή άλλες δυσάρεστες συνέπειες.

Πού βρίσκεται το κλιματιστικό στο διαμέρισμα;

Έχετε αγοράσει ένα split σύστημα και ήδη προσβλέπουμε στην ευχαρίστηση ενός ευχάριστου μικροκλίματος στο σπίτι σας; Αυτό το άρθρο θα βοηθήσει να αποφευχθεί η απογοήτευση, η οποία είναι πολύ πιθανό να αναμένεται από τον καταναλωτή που δεν έχει καταλάβει πού να εγκαταστήσει το κλιματιστικό και όπου δεν είναι. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, πολλοί αγοραστές προσεγγίζουν προσεκτικά την επιλογή του κλιματικού εξοπλισμού. Πριν από την αγορά, συμβουλεύονται τους επαγγελματίες, αναλύουν προσεκτικά τα χαρακτηριστικά των μοντέλων από διαφορετικούς κατασκευαστές, επιλέγουν επιλογές για τα χαρακτηριστικά του διαμερίσματος ή του σπιτιού τους. Όμως, δυστυχώς, όλοι οι αγοραστές δεν δίνουν τη δέουσα προσοχή στην ειδική εγκατάσταση του κλιματικού εξοπλισμού. Σε αυτό το στάδιο, πολλοί επιδιώκουν να εξοικονομήσουν χρήματα και να εγκαταστήσουν την παραγγελία από ιδιωτικούς εγκαταστάτες ή να εκτελέσουν το έργο αυτό μόνοι τους. Ταυτόχρονα, δεν υπάρχει καμία απολύτως προσοχή στο ζήτημα, όπου να εγκαταστήσετε το κλιματιστικό. Μια τέτοια προσέγγιση δεν μπορεί μόνο να μειώσει την αποτελεσματικότητα του κλιματισμού των χώρων, αλλά και να οδηγήσει σε ταχεία αποτυχία δαπανηρού εξοπλισμού.

Έχοντας εξοικειωθείτε με αυτό το άρθρο, μπορείτε να αποφύγετε τα δυσάρεστα λάθη και να επιλέξετε σωστά τον καλύτερο χώρο για την κλιματική τεχνολογία που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα εξαιρετικό μικροκλίμα στο σπίτι, το γραφείο ή το διαμέρισμά σας.

Πού καλύτερα να εγκαταστήσετε κλιματισμό στο διαμέρισμα

Πριν εγκαταστήσετε το split σύστημα, πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά τη θέση εγκατάστασης. Η δομή κατασκευής στην οποία σχεδιάζετε να εγκαταστήσετε την εσωτερική μονάδα πρέπει να διαθέτει περιθώριο ασφαλείας για να υποστηρίζει το βάρος της συσκευής. Επιπλέον, το σημείο εγκατάστασης πρέπει να βρίσκεται κοντά στην θέση της εξωτερικής μονάδας. Ένα άλλο κριτήριο που πρέπει να ληφθεί υπόψη για την σωστή εγκατάσταση του κλιματιστικού είναι οι αισθητικές εκτιμήσεις (πρέπει να λάβετε υπόψη τα εσωτερικά χαρακτηριστικά και τον εσωτερικό σχεδιασμό).

Περιοχή κινδύνου. Κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η ροή αέρα από το δίκτυο διανομής της μονάδας θα διαχωριστεί κατά τρία μέτρα. Αυτή η ενότητα θα συγκεντρώσει τις ψυχρές ροές πριν διασκορπιστεί σε όλο το δωμάτιο. Κατά την επιλογή του τόπου εγκατάστασης του κλιματιστικού στο διαμέρισμα, είναι απαραίτητο να προβλεφθεί ότι στη ζώνη συγκέντρωσης ψυχρού αέρα δεν υπάρχουν αντικείμενα που προορίζονται για εργασία ή αναψυχή ανθρώπων. Για να αποφευχθούν οι ασθένειες που προκαλούνται από την κρύα ροή αέρα, πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε οι άνθρωποι να μην μένουν στη ζώνη ροής για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δηλαδή. Η εγκατάσταση του κλιματιστικού δεν πρέπει να πραγματοποιείται μπροστά από το κρεβάτι, τον καναπέ, το γραφείο κ.λπ. Είναι προτιμότερο να εγκαταστήσετε την εσωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος πάνω από την περιοχή εργασίας ή ανάπαυσης, έτσι ώστε η άμεση ροή ψυχρού αέρα να περνά πάνω από τον καναπέ ή το τραπέζι. Αλλά, μην εγκαταστήσετε το κλιματιστικό πάνω από ερμάρια και άλλα στοιχεία διαστάσεων που θα παρεμποδίσουν την κανονική κατανομή των ψυχρών αέριων μαζών σε όλο το δωμάτιο.

Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι όταν οι άνθρωποι βρίσκονται σε άμεση ροή ψυχρού αέρα μόνο για περίπου ένα τέταρτο της ώρας, θα βιώσουν επιδείνωση της ευημερίας τους. Αυτό μπορεί να προκαλέσει κρυολογήματα. Σε αυτή την περίπτωση, η διαφορά στις ενδείξεις θερμοκρασίας στο δρόμο και στο δωμάτιο δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 12 ° C. Μια πιο σημαντική διαφορά θερμοκρασίας μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία.

Απόσταση μεταξύ της οροφής και του μπλοκ. Για να ρυθμιστεί σωστά το κλιματιστικό μηχάνημα θα πρέπει να σημειωθεί ότι η απόσταση από το ανώτερο άκρο της εσωτερικής μονάδας και της οροφής πρέπει να είναι μικρότερη από 15 cm. Το γεγονός ότι στο ανώτερο τμήμα της συσκευής είναι μονάδα εισαγωγής αέρα, μια ελάχιστη απόσταση από την οροφή μπορεί να αποτρέψει την κανονική διέλευση των αερίων μαζών.

Οικιακές συσκευές. Όλα τα είδη εξοπλισμού που εκπέμπουν θερμότητα και μπορούν να επηρεάσουν την κανονική λειτουργία του κλιματιστικού θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο μακριά από την εσωτερική μονάδα. Μην εγκαταστήσετε ένα split σύστημα κοντά στον λέβητα, τα θερμαντικά σώματα, τον φούρνο, τον εξοπλισμό ψύξης κλπ.

Κλείνοντας τη θερμότητα από το παράθυρο. Αυτή η αρχή θα είναι ιδιαίτερα σημαντική αν σχεδιάζετε να εγκαταστήσετε κλιματισμό σε ένα δωμάτιο με παράθυρα που βλέπουν στην ηλιόλουστη πλευρά. Για ταχύτερη ψύξη του χώρου, η ροή ψυχρού αέρα από το κλιματιστικό θα πρέπει να είναι κάθετη προς την κατεύθυνση των ακτίνων του ήλιου που περνούν μέσα από τους υαλοπίνακες.

Αισθητική. Η εσωτερική μονάδα πρέπει να είναι τοποθετημένη κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην καλύπτει τα σημαντικά στοιχεία της διακόσμησης και να μην παραβιάζει το γενικό στυλ του εσωτερικού. Η επαγγελματική εγκατάσταση σχεδιάζεται με τέτοιο τρόπο ώστε όχι μόνο να μην χαλάσει το σχέδιο του δωματίου αλλά και να τονίσει τα χαρακτηριστικά του. Ένας από τους πρώτους κανόνες, καθοδηγούμενοι από ειδικούς, λέει ότι πρέπει να αποφύγετε την τοποθέτηση του κλιματιστικού απευθείας μπροστά από την είσοδο του δωματίου.

Πού να εγκαταστήσετε μια υποδοχή για κλιματισμό στο διαμέρισμα

Η συνηθέστερη παραλλαγή των οικιακών κλιματιστικών είναι μοντέλα τοίχου, τα οποία είναι συνδεδεμένα στο δίκτυο 220V. Μη αναστρέψιμα μοντέλα, των οποίων η απόδοση δεν υπερβαίνει τα 4kW (επτά, εννέα, κ.λπ.) μπορούν να συνδεθούν απευθείας στην πρίζα. Στην πραγματικότητα, τα κλιματιστικά χαμηλής κατανάλωσης μπορούν επίσης να συνδεθούν μέσω μιας πρίζας, αλλά μόνο κάτω από συγκεκριμένους προσανατολισμούς φάσης.

Λίγοι, που σκέφτονται, τοποθετώντας ένα μικρό κλιματιστικό σε ένα διαμέρισμα ενός δωματίου, όπου να εγκαταστήσετε την έξοδο. Συνήθως συνδέεται με την πλησιέστερη πρίζα ή "συσσωρεύει" το καλώδιο. Τέτοιες λύσεις δεν είναι πολύ ελκυστικές από αισθητική άποψη. Σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης του κλιματισμού, είναι προτιμότερο να σκεφτείτε τη φάση επισκευής. Για να γίνει αυτό, τοποθετείται ξεχωριστό καλώδιο από τον τόπο εγκατάστασης στον ηλεκτρικό πίνακα, όπου είναι εγκατεστημένη μια ξεχωριστή συσκευή αυτόματης σύνδεσης.

Εάν εξακολουθείτε να αποφασίζετε να εγκαταστήσετε μια υποδοχή για το split σύστημα, τότε πρέπει να λάβετε υπόψη τις ακόλουθες απαιτήσεις:

 • Δεν μπορείτε να συνδέσετε άλλους ισχυρούς καταναλωτές σε μία πηγή μαζί με το κλιματιστικό.
 • Θα πρέπει να προσέχετε για την τοποθέτηση της πρίζας.
 • Ο αγωγός τροφοδοσίας πρέπει να έχει ένα τμήμα που αντιστοιχεί στο φορτίο.
 • Η σύνδεση του κλιματιστικού θα πρέπει να προστατεύεται από ένα ξεχωριστό μηχάνημα.

Η λύση, πώς και πού να εγκαταστήσετε την έξοδο για το κλιματιστικό, εξαρτάται από την ισχύ του κλιματικού εξοπλισμού. Οι συσκευές υψηλής χωρητικότητας δημιουργούν αυξημένο φορτίο στο καλώδιο σύνδεσης. Αν χρειάζεστε να συνδέσετε μοντέλα από το "επτά" στο "δωδέκατο κλιματιστικό", που καταναλώνει μέχρι 1,4 kW, τότε μπορεί να είναι αρκετό και η καλή επισκευή του παλιού σπιτιού. Αλλά αν το έργο της τροφοδοσίας ισχύος των ισχυρών συσκευών είναι, τότε είναι απαραίτητο να εξοπλίσει μια ξεχωριστή σύνδεση μέσω του ηλεκτρικού πίνακα. Η βέλτιστη επιλογή για την τοποθέτηση της εξόδου για το κλιματιστικό είναι 0,3 m από την επιφάνεια της οροφής.

Όπου είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού

Κατά την τοποθέτηση της εξωτερικής μονάδας, πρέπει να προσέχετε την οικονομική εγκατάσταση, καθώς και την ευκολία της περαιτέρω συντήρησης του εξοπλισμού (καθαρισμός, επισκευή κλπ.). Όταν επιλέγετε πού να εγκαταστήσετε την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού, προσέξτε τα ακόλουθα σημεία:

- Για την ασφάλεια του εξοπλισμού, μην το τοποθετείτε κοντά στο έδαφος. Εάν δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε την εξωτερική μονάδα με άλλο τρόπο, λάβετε μέτρα για την αποτροπή του χουλιγκανισμού και της κλοπής της συσκευής. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλέγματα, συναγερμοί, κάμερες παρακολούθησης κλπ.

- Για να αποφύγετε την πτώση διαφόρων αντικειμένων στην εξωτερική μονάδα, μπορείτε να εγκαταστήσετε προστασία.

- Μην τοποθετείτε την εξωτερική μονάδα κοντά σε πηγές θερμότητας.

- Εγκαταστήστε την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού έτσι ώστε η απόσταση από οποιαδήποτε αντικείμενα και αντικείμενα να μην είναι μικρότερη από 3 μέτρα.

Για την τοποθέτηση της εξωτερικής μονάδας χρησιμοποιούνται ειδικοί βραχίονες και μπουλόνια αγκύρωσης για την πρόληψη κραδασμών. Εάν εγκαταστήσετε την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού μηχανήματος κατά παράβαση αυτών των απαιτήσεων, θα είναι θορυβώδης και μπορεί γρήγορα να αποτύχει.

Όπου είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε κλιματισμό στο 1ο διαμέρισμα

Για την αποτελεσματική προετοιμασία δεν αρκεί να αγοράσετε ισχυρό εξοπλισμό. Είναι απαραίτητο να προβλεφθεί, όπου μπορείτε να εγκαταστήσετε κλιματισμό στο διαμέρισμα. Από το μπλοκ που βρίσκεται ισομερώς από τους άλλους χώρους (στο διάδρομο), η ροή του θερμού ή ψυχρού αέρα δεν θα ρέει πλήρως. Σε αυτή την περίπτωση, το διάδρομο θα είναι πολύ δροσερό.

Η επιλογή ενός κλιματιστικού υψηλής απόδοσης δεν θα λύσει το πρόβλημα, καθώς θα λειτουργήσει συνεχώς στη λειτουργία "διακοπή / εκκίνηση", η οποία τελικά θα οδηγήσει σε βλάβη του συμπιεστή.

Με ποια κριτήρια θα πρέπει να επιλέξετε ένα σύστημα κλιματισμού για την εξυπηρέτηση ενός διαμερίσματος ενός δωματίου και, στην περίπτωση που θα εγκαταστήσετε ένα κλιματιστικό; Υπάρχουν διάφορες λύσεις:

 • Εγκαταστήστε χωριστό σύστημα για κάθε δωμάτιο χωριστά.
 • Εγκαταστήστε ένα πολυσύστημα με μία εξωτερική και δύο εσωτερικές μονάδες.
 • για την εγκατάσταση του εξοπλισμού καναλιών (σε μια κατοικία είναι δυνατή η χρήση εξοπλισμού χαμηλής πίεσης).

Το μειονέκτημα της επιλογής με ένα split σύστημα είναι η παρουσία 2 μπλοκ στο σχεδιασμό του κάθε κλιματιστικού. Μια πιο οικονομική και αποτελεσματική λύση είναι να εγκαταστήσετε ένα σύστημα καναλιών. Αλλά το μείον είναι το υψηλό κόστος και τα χαρακτηριστικά της εγκατάστασης. Για την τοποθέτησή του είναι απαραίτητο να τοποθετούνται αεραγωγοί, οι οποίοι μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο σε ένα ορισμένο ύψος των δομών οροφής.

Ένα άλλο μειονέκτημα που μπορεί να αναμένεται από το σύστημα αγωγών κλιματισμού, είναι η εξάπλωση των οσμών σε όλα τα δωμάτια, καθώς οι αγωγοί εισαγωγής αέρα που διοργανώνονται σε όλη την περιοχή και στη συνέχεια να εξαπλωθεί στον ίδιο χώρο. Αυτή η επιλογή είναι ελκυστική για κατοικίες με πολλά δωμάτια.

Η πιο οικονομική επιλογή είναι η τοποθέτηση ενός συστήματος διαχωρισμού τοίχων, έτσι ώστε ολόκληρη η περιοχή να καλύπτεται με ροές αέρα. Ωστόσο, πρέπει να καταλάβετε ότι στην αίθουσα όπου βρίσκεται το κλιματιστικό, ο αέρας θα είναι πιο κρύος. Η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του δωματίου ή του διαδρόμου θα είναι διαφορετική.

Εάν αποφασιστεί η τοποθέτηση ενός μοντέλου τοίχου στην κουζίνα, τότε δεν πρέπει να τοποθετηθεί κοντά στην πλάκα, καθώς αυτό θα αποτρέψει την καύση των καυστήρων. Αυτός ο κανόνας δεν ισχύει για σπίτια με ηλεκτρικές σόμπες.

Όπου είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε κλιματισμό σε διαμέρισμα 2 υπνοδωματίωνε

Για να εγκαταστήσετε τον κλιματικό εξοπλισμό σε ένα διαμέρισμα 2 δωματίων, αξίζει να επιλέξετε το μεγαλύτερο δωμάτιο. Ψυγμένος αέρας σε αυτό με τη διάταξη αυτή απλώνεται ομοιόμορφα σε άλλους χώρους. Εάν επιλέξετε ένα διάδρομο ή ένα δωμάτιο με μικρή περιοχή για την εγκατάσταση του κλιματιστικού, η διανομή του ψυχρού αέρα θα είναι ανομοιογενής. Στην περίπτωση αυτή, ο ψυχρός αέρας θα συγκεντρωθεί στο διάδρομο και δεν θα φτάσει στα απομακρυσμένα δωμάτια.

Εάν δεν ξέρετε πού να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό σε ένα διαμέρισμα δύο δωματίων, τότε θα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά το σχέδιο για την τοποθέτηση των δωματίων στο διαμέρισμα. Για τη διαρρύθμιση του διαμερίσματος στούντιο, είναι λογικό να τοποθετήσετε το σύστημα κλιματισμού στο μεγαλύτερο δωμάτιο, αλλά πρέπει να λάβετε υπόψη ότι οι ροές αέρα πρέπει να κατευθύνονται στις πόρτες των παρακείμενων δωματίων.

Ένα στρατηγικό μέρος για την τοποθέτηση ενός κλιματιστικού σε διαμέρισμα δύο δωματίων είναι αυτό που συνδέεται στενότερα με τα υπόλοιπα κτίρια. Εάν η κεντρική θέση στο διαμέρισμα είναι το σαλόνι, από το οποίο υπάρχει μια έξοδος στο διάδρομο και την κρεβατοκάμαρα, τότε το κλιματιστικό θα πρέπει να εγκατασταθεί σε αυτό το δωμάτιο. Αυτή η επιλογή θα δημιουργήσει το πιο άνετο μικροκλίμα σε ολόκληρο το διαμέρισμα.

Πού πρέπει να εγκαταστήσετε σωστά το κλιματιστικό, να μην αρρωστήσετε

Υπάρχουν πολλά πιο βολικά σημεία όπου μπορείτε να εγκαταστήσετε κλιματισμό στο υπνοδωμάτιο. Κάθε μία από τις επιλογές έχει τις θετικές αρνητικές πλευρές της:

 • Πάνω από το κεφάλι του κρεβατιού

Αν σκεφτείτε πώς συμβαίνει η κατανομή του κρύου αέρα, φαίνεται ότι το πιο άνετο μέρος στο δωμάτιο βρίσκεται κάτω από τον κλιματισμό. Η ροή του ψυχρού αέρα κατευθύνεται προς το αντίθετο τοίχωμα, όπου συσσωρεύονται μάζες ψυχρού αέρος και συνεπώς υπάρχουν οι χαμηλότερες παραμέτρους θερμοκρασίας. Ο χώρος απέναντι από το κλιματιστικό, σε απόσταση 2,5 έως 4 μέτρων θεωρείται το πιο άβολο και επικίνδυνο για την υγεία, επειδή η ροή του κρύου αέρα ψάχνει ακριβώς εκεί.

 • Απέναντι από το κρεβάτι

Αν ψάχνετε για ένα μέρος όπου θα εγκαταστήσετε κλιματισμό στο υπνοδωμάτιο, τότε μπορούμε να πούμε ότι απέναντι από το κρεβάτι, αυτή δεν είναι η πιο επιτυχημένη επιλογή. Το κλιματιστικό που βρίσκεται απέναντι από το κρεβάτι θα κατευθύνει τη ροή του ψυχρού αέρα προς το αντίθετο τοίχωμα, από το οποίο ωθεί και χτυπά τα κεφάλια των ανθρώπων που κοιμούνται. Ως αποτέλεσμα, αυτό δημιουργεί όχι μόνο δυσφορία κατά τη διάρκεια του ύπνου, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει βλάβη στην υγεία. Αποκτώντας κλιματισμό για την κρεβατοκάμαρα, πολλοί αγοραστές δεν έχουν ακόμα ιδέα πού να το κρεμάσουν. Δεν μπορούν να αποφασίσουν πού να εγκαταστήσουν την εσωτερική μονάδα - πάνω από το κεφάλι του κρεβατιού, ή, αντίθετα. Στην περίπτωση αυτή, η καλύτερη επιλογή θα ήταν να τοποθετηθεί μια εσωτερική μονάδα πάνω από το κεφάλι του κρεβατιού. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να εγκαταστήσετε τα ρολά κλιματιστικού στην οριζόντια θέση. Έτσι, η εξερχόμενη ροή των μαζών αέρα θα κατευθύνεται οριζόντια και η ώθηση μακριά από το αντίθετο τοίχωμα θα κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλο το δωμάτιο.

Τοποθετήστε το κλιματιστικό στην πόρτα - αυτή είναι η πλέον δυσδιάκριτη επιλογή. Δεν θα είναι ορατό στην είσοδο του δωματίου. Αυτή η διάταξη του διαχωρισμένου συστήματος δεν καταστρέφει το εσωτερικό του δωματίου. Ο εξοπλισμός θα παρατηρείται μόνο κατά τη διάρκεια της ανάπαυσης ή του ύπνου. Ένα άλλο πλεονέκτημα της λύσης για την εγκατάσταση του κλιματιστικού πάνω από την πόρτα είναι η απουσία παρεμβολών σε έπιπλα και αντικείμενα. Μπορούν εύκολα να μετακινηθούν αν είναι απαραίτητο.

Το μόνο μειονέκτημα της απόφασης για εγκατάσταση μιας εσωτερικής μονάδας πάνω από την πόρτα είναι η τοποθέτηση μιας μακράς διαδρομής. Αυτό επηρεάζει όχι μόνο την ποιότητα του διαχωρισμένου συστήματος, αλλά και το κόστος εγκατάστασής του.

 • Απέναντι από την πόρτα

Το εγκατεστημένο σύστημα διαχωρισμού δεν πρέπει να διαταράσσει το εσωτερικό του δωματίου. Οι σχεδιαστές παρέχουν πάντα επιλογές για την τοποθέτηση της συσκευής, στην οποία θα είναι αόρατες ή αρμονικά προσαρμόζονται στο σχεδιασμό του δωματίου. Ως εκ τούτου, η απόφαση εγκατάστασης κλιματιστικού απέναντι από την πόρτα θεωρείται μη-αισθητική, διότι στην είσοδο του δωματίου η θέα θα στηρίζεται στο διαιρεμένο σύστημα.

Δεν μπορεί να αποφασίσει πού είναι καλύτερο να εγκαταστήσει κλιματισμό στο υπνοδωμάτιο; Ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη είναι κοντά στο παράθυρο. Τα κύρια πλεονεκτήματα αυτής της διάταξης είναι η μικρή διαδρομή και η εγγύτητα της συσκευής στα παράθυρα. Αλλά με αυτή την τοποθέτηση του κλιματιστικού, δεν θα είναι δυνατόν να κρεμάσετε κουρτίνες με λαμπρέκι στα παράθυρα. Ως κουρτίνα, μπορείτε να εγκαταστήσετε συνδετήρες κάτω από το τούλι ή τις κουρτίνες, οι οποίες, όταν το κλιματιστικό είναι ενεργοποιημένο, πρέπει να αφαιρούνται συνεχώς.

Ορισμένες επιλογές προτείνουν μια επιλογή - αισθητική ή άνεση. Με οποιαδήποτε τοποθέτηση του κλιματιστικού, σας ευχόμαστε τη χαρά της λειτουργίας της συσκευής κλιματισμού.

Πού να εγκαταστήσετε κλιματισμό στο σαλόνι

Το σαλόνι είναι ένα δωμάτιο όπου όλη η οικογένεια συγκεντρώνεται για αναψυχή και εορτασμό εορτασμών με φίλους και συγγενείς. Ως εκ τούτου, στην πρώτη θέση σε αυτό το δωμάτιο πρέπει να εγκαταστήσετε ένα split σύστημα.

Η επιλογή του συστήματος κλιματισμού και ο χώρος για την τοποθέτησή του καθορίζονται από το μέγεθος του χώρου και τον σχεδιασμό του. Το διαχωριστικό σύστημα εναρμονίζεται αρμονικά στο εσωτερικό του καθιστικού, σε περίπτωση που είναι αόρατο στα μάτια. Ως εκ τούτου, δεν είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε το κλιματιστικό μπροστά από την είσοδο, οι βέλτιστοι χώροι για την εγκατάσταση είναι:

 • κοντά σε μια μαλακή γωνιά, πολυθρόνες ή καναπέ, που βρίσκεται κοντά στη συσκευή.
 • πάνω από την μπροστινή πόρτα.
 • κοντά στο παράθυρο, αυτή η επιλογή θεωρείται ιδανική για ζεστές ηλιόλουστες μέρες.
 • στον τοίχο, ελαφρά δεξιά ή αριστερά από τα επικαλυμμένα έπιπλα.

Κατά την επιλογή ενός μοντέλου, είναι επιθυμητό να ληφθεί υπόψη ο σχεδιασμός του δωματίου. Το έγχρωμο κλιματιστικό μπορεί να συνδυαστεί με άλλο εξοπλισμό - τηλεόραση, ακουστικό σύστημα. Το split σύστημα μπορεί να ταιριάζει με το βασικό χρώμα του εσωτερικού. Έτσι, το κλιματιστικό δεν θα ξεχωρίζει και θα εναρμονίζεται αρμονικά σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

Πού πρέπει να εγκαταστήσετε σωστά το κλιματιστικό στο νηπιαγωγείο

Επιλέγοντας το κλιματιστικό για ένα φυτώριο, πρώτα απ 'όλα είναι απαραίτητο να δώσουμε προσοχή σε τέτοιους παράγοντες, όπως καθαρισμό του αέρα από σκόνη, μικρόβια και δυσάρεστες μυρωδιές. Η παροχή καθαρού αέρα, η ψύξη ή η θέρμανση του δωματίου είναι επίσης σημαντικές εργασίες που μπορούν να επιλυθούν εάν το σύστημα κλιματισμού έχει εγκατασταθεί σωστά. Για την εγκατάσταση του κλιματικού εξοπλισμού, οι γονείς θα πρέπει να χρησιμοποιούν τις ακόλουθες συστάσεις:

 • Μην εγκαταστήσετε το κλιματιστικό πάνω από το γραφείο ή να τον απενεργοποιήσετε κατά τη διάρκεια της κλάσης.
 • Μπορείτε να τοποθετήσετε τη συσκευή κοντά στο κρεβάτι από την πλευρά του παραθύρου ή από την αντίθετη πλευρά.
 • Δεν συνιστάται η εγκατάσταση του κλιματιστικού πάνω από τα έπιπλα ή σε απόσταση 70 cm από αυτό, καθώς η συνεχής εμφύσηση σκόνης συμβάλλει στην ατμοσφαιρική ρύπανση.

Εγκαταστήστε τον κλιματισμό στο δωμάτιο ενός νεογέννητου ή ενός μικρού παιδιού με τέτοιο τρόπο ώστε οι μάζες του αέρα να μην περνούν πάνω από το παχνί. Ο ψυχρός αέρας μπορεί να προκαλέσει κρυολογήματα και ο ζεστός αέρας θα οδηγήσει σε συνεχή εφίδρωση του μωρού. Επομένως, η επιλογή του καλύτερου χώρου για την τοποθέτηση του κλιματιστικού θα πρέπει να γίνει λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις που έδωσαν οι ειδικοί μας. Εάν το κλιματιστικό εγκαταστήθηκε νωρίτερα, είναι απαραίτητο να βρούμε μια άλλη θέση για την κούνια του μωρού.

Πού να εγκαταστήσετε το κλιματιστικό στο γραφείο

Το γεγονός ότι για να δημιουργήσετε ένα φυσιολογικό μικροκλίμα στο γραφείο που χρειάζεστε για να εγκαταστήσετε ένα κλιματιστικό γνωρίζουμε τα πάντα. Αλλά για να εξασφαλιστεί ότι το κόστος για τον κλιματισμό έχει το μέγιστο αποτέλεσμα, καθώς και για την πρόληψη ασθενειών των εργαζομένων, είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί σωστά ο κλιματικός εξοπλισμός στο δωμάτιο. Είναι απαραίτητο να εξαιρούνται οι άμεσες ροές αέρα από ψυχρό αέρα στους ανθρώπους. Για να γίνει αυτό, η εσωτερική μονάδα πρέπει να εγκατασταθεί έτσι ώστε ο αέρας να ρέει από αυτήν να κατευθύνεται στους διαδρόμους μεταξύ των χώρων εργασίας.

Τα κλιματιστικά, τα οποία παρέχουν τον γενικό έλεγχο της λειτουργίας πολλών μονάδων, δεν παρέχουν ένα υψηλής θερμοκρασίας καθεστώς θερμοκρασίας. Για κάθε άτομο, η θερμοκρασία άνεσης μπορεί να είναι ελαφρώς διαφορετική, επομένως προτιμάται η επιλογή με την εγκατάσταση ξεχωριστών συστημάτων για κάθε δωμάτιο. Έτσι, γίνεται δυνατή η προσαρμογή του επιμέρους τρόπου λειτουργίας για κάθε τμήμα, γεγονός που θα μειώσει σημαντικά τον αριθμό των καταγγελιών από τους υπαλλήλους.

Η ισχυρή τεχνολογία υπολογιστών είναι από καιρό ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό ενός σύγχρονου γραφείου. Σε πολλές επιχειρήσεις παρέχονται χωριστά δωμάτια για την τοποθέτηση εξοπλισμού πληροφορικής - αίθουσες εξυπηρετητών. Σε αυτές τις εγκαταστάσεις δεν υπάρχουν συνήθως παράθυρα και απαιτείται η οργάνωση της ποιοτικής προετοιμασίας. Για να εγκαταστήσετε σωστά το κλιματιστικό στο δωμάτιο του server, πρέπει να λάβετε υπόψη όλα τα χαρακτηριστικά του δωματίου (πρόσληψη καθαρού αέρα, διαθεσιμότητα / έλλειψη θέρμανσης, στάθμη υγρασίας κ.λπ.). Με βάση τα δεδομένα αυτά, πραγματοποιείται ο υπολογισμός και η επιλογή του κλιματικού εξοπλισμού. Εγκαταστήστε το κλιματιστικό στο "δωμάτιο εξυπηρετητή" έτσι ώστε ο ψυχρός αέρας να μην μπει στον εξοπλισμό και στους ανθρώπους που εργάζονται εδώ. Ένα άλλο σημείο που πρέπει να δώσουμε προσοχή είναι η "κηπουρική". Όλα τα φυτά θα πρέπει επίσης να βρίσκονται μακριά από την εσωτερική μονάδα, καθώς ενδέχεται να μην ανέχονται τη μεταβολή της θερμοκρασίας.

Τα θερμαντικά σώματα και οι θερμαντήρες κινητής τηλεφωνίας δεν πρέπει επίσης να βρίσκονται στη ζώνη εισαγωγής κρύου αέρα, καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία του κλιματικού εξοπλισμού.

Από πού δεν μπορεί να εγκατασταθεί κλιματισμός

Ανακαλύπτοντας πού να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό στο δωμάτιο, πρέπει να μάθετε πού δεν μπορείτε να εκτελέσετε τέτοια εγκατάσταση. Η εσωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος δεν είναι εγκατεστημένη:

 • Πάνω από τον εξοπλισμό θέρμανσης. Αν εγκαταστήσετε το κλιματιστικό πάνω από το ψυγείο, τότε κατά την εκτός εποχής, όταν η κεντρική θέρμανση δεν είναι απενεργοποιημένη, το σύστημα κλιματισμού θα λειτουργήσει χωρίς αποσύνδεση "για φθορά". Αυτό θα οδηγήσει σε υψηλό ενεργειακό κόστος και κατανομή του διαχωρισμένου συστήματος. Επιπλέον, ακόμη και όταν το κλιματιστικό είναι απενεργοποιημένο, το εσωτερικό σώμα από μπλοκ μπορεί να παραμορφωθεί από τις ροές θερμότητας.
 • Σε χώρους προοριζόμενους για μόνιμη λειτουργία εξοπλισμού που παράγει ηλεκτρομαγνητικές ταλαντώσεις υψηλής συχνότητας (εξοπλισμός γεώτρησης κ.λπ.). Αυτά τα κύματα μπορούν να οδηγήσουν σε παραβίαση των ρυθμίσεων του επεξεργαστή A / C.
 • Απέναντι από το κρεβάτι, το τραπέζι εργασίας και άλλα μέρη όπου οι άνθρωποι μπορούν να μείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα (αυτό μπορεί να προκαλέσει ασθένειες).
 • Σε χώρους όπου υπάρχει παρέμβαση για ελεύθερη κυκλοφορία των ροών αέρα (πίσω από το ντουλάπι, πίσω από τις χοντρές κουρτίνες κ.λπ.). Τοποθετήστε το κλιματιστικό έτσι ώστε το πλησιέστερο εμπόδιο να είναι μεγαλύτερο από 3 μέτρα. Διαφορετικά, η κρύα ροή αέρα θα αντικατοπτρίζεται από το αντικείμενο που βρίσκεται πολύ κοντά και ο αισθητήρας θερμοκρασίας θα παραγγείλει τον συμπιεστή να τερματίσει τη λειτουργία του, σαν να έχει φτάσει η θερμοκρασία χώρου στη ρυθμισμένη τιμή.
 • Σε μια ανώμαλη επιφάνεια. Η κλίση της εσωτερικής μονάδας θα οδηγήσει σε συνεχή αποστράγγιση συμπυκνώματος, η οποία, εάν εγκατασταθεί σωστά, οδηγείται σε ένα ξεχωριστό δοχείο μέσω του διαύλου εκπαίδευσης.

Όπου δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας:

 • Σε μια εύθραυστη, κατάρρευση ή ανώμαλη δομή τοίχου.
 • Σε μέρη όπου η εγκατάσταση συνδέεται με την κάμψη των σωλήνων μέσω των οποίων κινείται ο Freon. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όταν περιστρέφεται τέτοιοι σωλήνες σε δακτύλιο με ακτίνα μέχρι 10 cm, ο συμπιεστής θα δαπανήσει περισσότερη ενέργεια για την άντληση του Freon.

Σχέδιο εγκατάστασης κλιματιστικών

Σχέδιο №1-2. Τα πιο δημοφιλή σχήματα για την εγκατάσταση της εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας. Η εσωτερική μονάδα είναι κρεμασμένη κοντά στο παράθυρο (δεξιά ή αριστερά) και η εξωτερική μονάδα εμφανίζεται κάτω από το παράθυρο.

Σχέδιο №3. Αυτό το σχέδιο εγκατάστασης ενός εξωτερικού μπλοκ είναι αρκετά σπάνιο. Είναι δυνατή μόνο με το άνοιγμα της μπαλκονόπορτας ή με το μπαλκόνι που δεν έχει τζάμι.

Αριθμός σχήματος 4. Η εγκατάσταση μιας εξωτερικής μονάδας με αυτόν τον τρόπο είναι δυνατή όταν, πρώτον, επιτρέπει ο χώρος και, δεύτερον, το μπαλκόνι αποτελείται από ισχυρά υλικά, είτε είναι τούβλο είτε σκυρόδεμα.

Αριθμός συστήματος 5. Μια κοινή επιλογή για την εγκατάσταση ενός εξωτερικού μπλοκ, αν η διαδρομή μεταξύ των μπλοκ περνάει από ένα μπαλκόνι. Είναι σημαντικό να υπάρχει πρόσβαση από το μπαλκονόπορτα, ενώ το μπαλκόνι αποτελείται από ισχυρά υλικά.

Αριθμός σχήματος 6. Άμεση τοποθέτηση. Το πιο βολικό σχέδιο για την εγκατάσταση της εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας. Εκτελέστε όταν το εξωτερικό μπλοκ δεν βρίσκεται υψηλότερα από τον δεύτερο όροφο.

Αριθμός σχήματος 7. Σε αυτό το διάγραμμα καλωδίωσης, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η απόσταση μεταξύ των παραθύρων. Τα παράθυρα πρέπει να ανοίξουν.

Αριθμός σχήματος 8. Άμεση τοποθέτηση. Το πιο βολικό σχέδιο για την εγκατάσταση της εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας. Εκτελέστε όταν το εξωτερικό μπλοκ δεν βρίσκεται υψηλότερα από τον δεύτερο όροφο. Χρησιμοποιούνται είτε οι υπηρεσίες ορειβατών είτε οι εναέριες πλατφόρμες.

Αυτό είναι όλο. Ελπίζουμε ότι το υλικό ήταν χρήσιμο για εσάς.

P.S. Πάρτε μια δωρεάν εξειδικευμένη συμβουλευτική για τον τρόπο εγκατάστασης του κλιματισμού, καθώς και την επαγγελματική εγκατάσταση του κλιματικού εξοπλισμού επικοινωνώντας με τους ειδικούς της εταιρείας "Formula Climate".

Εάν σας άρεσε το υλικό, παρακαλώ το μοιραστείτε με τα κοινωνικά δίκτυα;)

Πώς να εγκαταστήσετε σωστά τον κλιματισμό στο υπνοδωμάτιο

Ο κλιματισμός στο υπνοδωμάτιο αγοράζεται για να προσφέρει τη μέγιστη άνεση στον τόπο όπου ένα άτομο ξεκουράζεται μετά από μια κουραστική μέρα. Ο κλιματισμός επιτρέπει την ανακούφιση από την κόπωση και την εξοικονόμηση ενέργειας για μια νέα μέρα εργασίας.
Το άρθρο προτείνει να μάθετε πώς να επιλέξετε ένα κλιματιστικό υπνοδωματίου, όπου μπορείτε να το εγκαταστήσετε μόνοι σας.

Πώς να επιλέξετε ένα κλιματιστικό υπνοδωματίου

Πριν επιλέξετε ένα κλιματιστικό υπνοδωματίου, πρέπει να γνωρίζετε ξεκάθαρα την περιοχή του δωματίου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ισχύς του κλιματιστικού εξαρτάται άμεσα από τα τετραγωνικά μέτρα.
Εάν η επιφάνεια του υπνοδωματίου είναι μέχρι 20 τετραγωνικά μέτρα. m, ο κλιματισμός πρέπει να έχει ισχύ 2 kW, για 25 τετραγωνικά μέτρα. m. Μπορείτε να πάρετε μια συσκευή για 2.5 kW.
Όταν το κλιματιστικό στο υπνοδωμάτιο πρέπει να τοποθετηθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε ο πίδακας ψυχρού αέρα να μην κατευθύνεται στις περιοχές όπου το άτομο βρίσκεται σε ανάπαυση. Οι περσίδες του κλιματιστικού πρέπει να ρυθμίζονται κατά τέτοιο τρόπο ώστε η διανομή του αέρα να είναι ομοιόμορφη, χωρίς ρεύματα.
Το κλιματιστικό πρέπει να έχει τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • Τρόπος για τη νύχτα. Σε αυτή την περίπτωση, δημιουργούνται οι βέλτιστες συνθήκες για καλή ανάπαυση και εξοικονόμηση ενέργειας.
  Η θερμοκρασία διατηρείται ρυθμίζοντας το χρονοδιακόπτη για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με ακρίβεια +/- 2 ° C, τότε το κλιματιστικό είναι απενεργοποιημένο.
 • Ήσυχη λειτουργία. Για να μειώσετε το επίπεδο θορύβου στην ελάχιστη τιμή, η ταχύτητα του ανεμιστήρα είναι σταθερή στην εσωτερική μονάδα.
 • Λειτουργία ιονισμού. Ορισμένα μοντέρνα μοντέλα διαθέτουν σύστημα ιονισμού αέρα. Μετά το πέρας της μορφωμένος άνθρωπος αισθάνεται μεγαλύτερη έκρηξη της ενέργειας κοντά στους καταρράκτες στα βουνά, στην ακτή, όπου εκεί συγκεντρώνεται η μέγιστη συγκέντρωση του αρνητικά φορτισμένα σωματίδια-Aeron.
 • Αφυδάτωση. Εκτός από την ψύξη και τη θέρμανση, τα κλιματιστικά είναι εξοπλισμένα με σύστημα αφυγραντήσεως. Όταν μειώνεται η θερμοκρασία του αέρα, απομακρύνεται η υπερβολική υγρασία.

Συμβουλή: Με την υψηλή υγρασία είναι δύσκολο να αναπνεύσει, η θερμότητα μεταφέρεται με δυσκολία, η οποία μπορεί να γίνει αισθητή πριν από μια καταιγίδα: σε μια θερμοκρασία 23 συν τον ουρανό πριν από τη βροχή, ο άνθρωπος ιδρώνει αργότερα. Σε αυτήν την περίπτωση, η εγκατάσταση μόνο του κλιματιστικού με τη λειτουργία "αποστράγγισης" αποθηκεύει την κατάσταση.

Πώς να επιλέξετε τον τύπο του κλιματιστικού

Στα διαμερίσματα εγκαθίστανται δύο τύποι κλιματιστικών:

Η εγκατάσταση του κλιματισμού στο παράθυρο είναι αρκετά απλή λειτουργία, εκτός από, η τιμή του είναι ελαφρώς μικρότερη από το σύστημα split.
Τα μειονεκτήματα της συσκευής σε σύγκριση με το διαχωρισμένο σύστημα είναι:

 • Η εμφάνιση του δωματίου είναι λιγότερο ελκυστική.
 • Προσκόψτε στην εγκατάσταση: παράθυρο ή μπαλκονόπορτα.
 • Με την ίδια (ψυχρή) απόδοση, τα κλιματιστικά τύπου παραθύρων καταναλώνουν περισσότερη ισχύ.
 • Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο θόρυβος ακούγεται ασθενώς, και τη νύχτα γίνεται μια πραγματική εμμονή που εμποδίζει ένα άτομο να πάρει έναν καλό ύπνο.

Συμβουλή: Τα κλιματιστικά παραθύρων χρησιμοποιούνται καλύτερα ως πρόσθετα κατά την περίοδο αφύπνισης.

Πώς να επιλέξετε την τοποθεσία του κλιματιστικού

Απάντηση στην ερώτηση, πού να κρεμάσει κλιματισμού στο παράθυρο τύπου υπνοδωματίου είναι απλό - φύλλο παράθυρο ή πόρτα μπαλκονόπορτας πόρτα.
Σε οποιονδήποτε τοίχο, μπορείτε να συνδέσετε ένα split σύστημα, αλλά αυτό θα πρέπει να ακολουθείται από μια οδηγία που περιλαμβάνει:

 • Η απόσταση από την οροφή πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 cm.
 • Πριν από το κλιματιστικό, σε απόσταση μέχρι δύο μέτρων, τίποτα δεν πρέπει να είναι. Αυτό είναι απαραίτητο για να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία του αισθητήρα θερμοκρασίας. Εάν δεν ακολουθήσετε αυτούς τους κανόνες, ενδέχεται να παρουσιαστεί σφάλμα θερμοκρασίας και η συσκευή μπορεί να απενεργοποιηθεί απροσδόκητα.

Συμβουλή: Ο πιο εύκολος τρόπος και επομένως φθηνότερα είναι να εγκαταστήσετε το εξωτερικό μπλοκ του διαχωρισμένου συστήματος έξω από το παράθυρο.

 • Η συσκευή είναι κρεμασμένη σε ειδικές αγκύλες. Η απόσταση από τον τοίχο πρέπει να είναι τουλάχιστον είκοσι εκατοστά.
 • Κατά τον σχεδιασμό της θέσης των μπλοκ, λαμβάνεται υπόψη η ανάγκη να τεντωθούν μεταξύ τους: δύο μονωμένοι χαλκοσωλήνες διαφόρων διαμέτρων, μία ηλεκτρική γραμμή και αποχέτευση, σχεδιασμένοι για την αποστράγγιση του συμπυκνώματος.

Πώς να κρεμάσει σωστά κλιματισμό στο υπνοδωμάτιο μπορεί να βοηθήσει τους ειδικούς. Αλλά οι υπηρεσίες τους είναι αρκετά ακριβές.
Από την άλλη πλευρά, οι εταιρείες παρέχουν εγγύηση για την επίβλεψη για ορισμένο χρονικό διάστημα, το οποίο μπορεί να φτάσει τα 3/4 του κόστους του κλιματιστικού.
Αυτό περιλαμβάνει:

 • Μέτρηση πίεσης ψυκτικού μέσου.
 • Αφαίρεση και πλύση φίλτρων εσωτερικής μονάδας.
 • Σκουπίστε τη σκόνη από την εξωτερική μονάδα της συσκευής.

Εγκατάσταση κλιματισμού

Αφού αποφασίστηκε πού να εγκαταστήσετε κλιματισμό στο υπνοδωμάτιο, μπορείτε να προχωρήσετε στην εγκατάσταση του.
Για να το κάνετε αυτό:

 • Τρυπώντας τρύπες. Για να διευκολυνθεί η απόσυρση των αυτοκινητοδρόμων, πρέπει να κατευθύνονται προς το δρόμο με ελαφρά κλίση, το ύψος των εσωτερικών μονάδων να είναι υψηλότερο από τα εξωτερικά.
  Αυτό είναι απαραίτητο για τεχνολογικούς λόγους. Σε αυτή την περίπτωση, όχι μόνο το ψυκτικό, αλλά και το πετρέλαιο χαμηλής θερμοκρασίας κυκλοφορούν μέσω των σωλήνων, γεγονός που θα εξασφαλίσει την κανονική λειτουργία της συσκευής.

Συμβουλή: Η τρύπα στον τοίχο πρέπει να γίνει τουλάχιστον πέντε εκατοστά. Εάν δεν υπάρχει κατάλληλο μέγεθος τρυπανιού, πρέπει να τρυπηθούν αρκετές τρύπες μικρότερης διαμέτρου: για κάθε αποχέτευση και σύρμα. Αυτός είναι ο μόνος πιθανός τρόπος, εάν οι πλάκες από σκυρόδεμα έχουν συχνή παγίδευση της ενίσχυσης.

 • Το εξωτερικό μέρος είναι τοποθετημένο. Είναι καλό να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες των βιομηχανικών ορειβατών. Είναι επιθυμητό να εκτελέσει το έργο από τουλάχιστον δύο άτομα, το βάρος της συσκευής είναι μέχρι 60 κιλά.
  Ο ευκολότερος τρόπος είναι να κρεμάσετε το προϊόν σε σχοινιά που συνδέονται με την άγκυρα. Διαφορετικά, μπορεί απλά να σχιστεί μαζί με τον τοίχο.
  Και οι δύο βραχίονες στερεώνονται με μπουλόνια αγκύρωσης. Το οριζόντιο επίπεδο ελέγχεται από το επίπεδο του κτιρίου. Εάν η μονάδα κρέμεται στραβά, το συσσωρευμένο συμπύκνωμα δεν θα διαρρεύσει στο σωλήνα αποστράγγισης.
 • Η εσωτερική μονάδα είναι αναρτημένη.
 • Η διαδρομή του ψυκτικού μέσου. Ευθυγραμμίστε τους χάλκινους σωλήνες και κόψτε με ένα κοπτικό σωλήνα για το απαιτούμενο μήκος.
 • Το κύριο πράγμα σε αυτό το στάδιο είναι η σωστή κύλιση των άκρων. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιείται μια συσκευή που αποτελείται από κώνο και αντιξοή.
  Το άκρο σφίγγεται σε μια γωνία με μια εσοχή 1,9 mm. Αυτή η άκρη είναι απαραίτητη για να σχηματίσει μια στεφάνη κάτω από το παξιμάδι.
 • Μετά την επέκταση του σωλήνα μαζί με την αποστράγγιση και το ηλεκτρικό καλώδιο, τυλίγονται με μεταλλική ταινία και στη συνέχεια συνδέονται με την εσωτερική μονάδα της μονάδας.
 • Διατίθεται διακοσμητικό κουτί. Αυτό γίνεται πριν τη σύνδεση της διαδρομής με ένα εξωτερικό μπλοκ.
 • Μετά από αυτό, το αντίθετο άκρο του κορμού πρέπει να τραβηχτεί προσεκτικά, να προστατεύεται από τα συντρίμμια και στη συνέχεια να συνδέεται.
 • Το τελικό στάδιο είναι η εκκένωση ή η αφαίρεση της υγρασίας. Αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:
 1. υψηλής τεχνολογίας, όταν χρειάζεστε έναν εύκαμπτο σωλήνα υψηλής πίεσης και μια αντλία κενού. Ένα άκρο συνδέεται με την αντλία και το άλλο με το καρούλι της θύρας αερίου.
 2. απλή μέθοδος "pshika".
 • 1 - παξιμάδι για τη στερέωση ενός σωλήνα υγρού.
 • 2 - ένα παξιμάδι για τη στερέωση ενός σωλήνα αερίου.
 • 3 και 4 - βύσματα.
 • 5 - βαλβίδα ολίσθησης
 • 1 - λιμάνι. 2 - θύρα για το σωλήνα αερίου. 3 και 4 - βαλβίδες με προστατευτικά καλύμματα. 5 - ένα καρούλι για αιμορραγία και επαναπλήρωση φρεονίου.

Η σειρά εργασίας είναι η εξής:

 • Αφαίρεση της υγρασίας. Χρειάζονται περίπου 7 λεπτά, ανάλογα με το μήκος της διαδρομής.
 • Η βαλβίδα αρ. 4 ανοίγει μέσω της οποίας εισάγεται το ψυκτικό υγρό και κλείνει αμέσως.
 • Ταυτόχρονα, ορισμένα από τα φρέον θα ρέουν έξω.

Αν το μήκος της διαδρομής είναι μεγαλύτερο από έξι μέτρα - αυτός είναι ο μόνος διαθέσιμος τρόπος. Αν η διαδρομή είναι σύντομη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια άλλη μέθοδο που δεν απαιτεί αντλία κενού.
Σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεστε:

 • Αφαιρέστε αέρα από τον κύριο άξονα μαζί με το υγρό. Για το σκοπό αυτό, τα καλύμματα στις βαλβίδες αριθ. 3 και 4 και στο καρούλι αριθ. 5 χαλαρώνουν.
 • Η βαλβίδα # 4 περιστρέφεται κατά 90 ° για μερικά δευτερόλεπτα, έτσι ώστε να είναι δυνατή η εισαγωγή και η επικάλυψη ενός μικρού freon.
 • Πιέσθηκε στην βαλβίδα ολίσθησης 5, σχεδόν παράγεται ένα μίγμα ψυκτικού μέσου και αερίου. Ένα μέρος του μείγματος πρέπει να παραμείνει, πράγμα που θα αποτρέψει την είσοδο εξωτερικού αέρα.

Συμβουλή: Αφού αφαιρέσετε την υγρασία, είναι απαραίτητο να ανοίξετε τις βαλβίδες αερίου και υγρού μέχρι το τέλος και να ελέγξετε τη στεγανότητα των αρθρώσεων, καλύπτοντας όλες τις αρθρώσεις με σαπουνόνερο.

Πώς να τοποθετήσετε σωστά τον κλιματισμό στο υπνοδωμάτιο μπορεί να δει στο βίντεο. Αυτό το άρθρο προσφέρει μερικές συστάσεις για την επιλογή και εγκατάσταση κλιματιστικών.

Καλή ερώτηση: Πού να εγκαταστήσετε κλιματισμό στο διαμέρισμα

Άνοιξη! Ήρθε η ώρα να σκεφτείτε για την εγκατάσταση ενός κλιματιστικού. Καταλαβαίνουμε πώς να τοποθετήσουμε μια εσωτερική μονάδα και να μην χαλάσουμε το εσωτερικό

Νέα από τους συνεργάτες μας

Το άρθρο είναι πολύ περίεργο. Σε όλα τα παραδείγματα, τα κλιματιστικά είναι ορατά. Είναι σημαντικό να τους αποκρύψετε; γιατί κανείς δεν έρχεται στο μυαλό για να μεταμφιεστεί λέει ένα βραστήρα στην κουζίνα ή μια εστία;

Λοιπόν, ο συντάκτης του άρθρου δεν λαμβάνει υπόψη τις απαγορεύσεις, οι οποίες είναι τώρα εγκατεστημένες στην εγκατάσταση των κλιματιστικών. Για παράδειγμα, πώς να κρεμάσετε ένα κλιματιστικό σε μια κατοικία πίνακα; Οριζόντια stroblenie σε τέτοια σπίτια απαγορεύεται - αυτή τη φορά. Το συμπύκνωμα πρέπει να εκτραπεί μόνο στο σύστημα αποχέτευσης - είναι δύο. Και διαμερίσματα, στα οποία είναι τεχνικά εφικτό και σύμφωνα με τους νέους νόμους μπορούν να γίνουν - είναι μονάδες.

Είναι καλύτερο να γράψετε ένα άρθρο με παραδείγματα για το πώς ΝΟΜΙΚΑ να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό σε κατοικίες τύπου πίνακα (με παραδείγματα εγκατάστασης στο σχέδιο). Αυτό θα είναι πραγματικά ενδιαφέρον. Για το σχεδιασμό είναι μια χαρά, αλλά θα πρέπει να είναι εντός του νόμου.

Το άρθρο είναι παντού κρυμμένο στον τοίχο του σωλήνα κλιματιστικού, που είναι τυχεροί άνθρωποι, κατάφεραν να αποφύγουν τα άσχημα κουτιά (στην ίδια την εμφάνιση του κλιματιστικού δεν υπάρχουν παράπονα). Πρόσφατα, ο σύζυγός μου και εγώ οδήγησε σε ένα πολύ παράξενο σπίτι "στα πόδια κοτόπουλου" στο VDNKh και αντιμετώπισε μια καταπληκτική κατάσταση: οι σωλήνες θέρμανσης δεν είναι έξω, αλλά μέσα στους τοίχους. Αποδεικνύεται, για να κρύψει σωλήνες από το κλιματιστικό σε έναν τοίχο δεν θα αποδειχθεί καθόλου επιθυμία, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε σε ένα κουτί.

Πού είναι καλύτερα να εγκαταστήσετε κλιματισμό στο υπνοδωμάτιο;

Σήμερα, οι περισσότεροι από εμάς δεν φαντάζονται ένα άνετο υπνοδωμάτιο χωρίς κλιματιστικό σε αυτό. Ωστόσο, συχνά να δώσουν προσοχή στην επιλογή της μάρκα και το μοντέλο της συσκευής, αλλά εγώ δεν σκέφτομαι ότι, σε τι είδους μέρος για να τοποθετήσετε klimatizer. Αλλά σε περίπτωση που αυτή η συσκευή θα προκαλέσει ταλαιπωρία, δεν θα είναι εύκολο να το αντισταθμίσετε. Φυσικά, δεν μιλάμε για ένα παράθυρο ή στο πάτωμα μονάδα, αλλά για τη διάσπαση μονάδα, η οποία, κατά κανόνα, και να δώσει την προτίμησή τους για τους σύγχρονους χρήστες.

Πάνω από την πόρτα

Αυτή η επιλογή προτιμάται από εκείνους τους ανθρώπους που προσπαθούν να κάνουν το κλιματιστικό μη ορατό στο γενικό εσωτερικό. Με παρόμοια διάταξη, η συσκευή θα είναι σχεδόν αόρατη και επομένως η εμφάνιση του δωματίου δεν θα την χαλάσει.

Επιπλέον, το κλιματιστικό που έχει εγκατασταθεί πάνω από την πόρτα έχει απολύτως καμία επίδραση στη διάταξη των επίπλων στο υπνοδωμάτιο. Ντουλάπια, συρταριέρες και ντουλάπια μπορείτε να αλλάξετε και να αναδιατάξετε πολλές φορές. Και ενώ δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το ότι τα έπιπλα θα μπλοκάρουν το κλιματιστικό ή θα παρεμποδίσουν τη ροή του αέρα.

Αν το κλιματιστικό σας αναφέρεται σε νέα μοντέλα, εξοπλισμένα με αισθητήρες θερμοκρασίας, όταν αυτή η ρύθμιση, θα ειδοποιεί αμέσως εάν έχετε ξεχάσει να κλείσει την πόρτα του υπνοδωματίου. Επειδή η θερμοκρασία του δωματίου θα αλλάξει αμέσως.

Η τοποθέτηση του κλιματιστικού στην πόρτα έχει πολλά πλεονεκτήματα, αλλά υπάρχουν και μειονεκτήματα. Και το κύριο μεταξύ τους είναι μια πολύ μεγάλη διαδρομή μεταξύ της εσωτερικής μονάδας και του εξωτερικού. Αυτό σημαίνει ότι η εγκατάσταση της συσκευής θα κοστίσει περισσότερο, αλλά η αποδοτικότητά της θα είναι χαμηλότερη.

Απέναντι από την πόρτα

Είναι σημαντικό ότι το κλιματιστικό δεν ήταν μόνο λειτουργικό, αλλά αρμονικά ενσωματωμένο στο περιβάλλον εσωτερικό, χωρίς να το ενοχλεί. Αυτή η συσκευή πρέπει να είναι καθαρή και αόρατη. Είναι εξαιρετικά ανεπιθύμητο ότι προσελκύει πάρα πολλή προσοχή. Αλλά αυτό ακριβώς συμβαίνει αν κρεμάτε το κλιματιστικό ακριβώς μπροστά από την πόρτα. Σε αυτή την περίπτωση, θα είναι το πρώτο πράγμα που παγιδεύει το μάτι ενός ατόμου που διασχίζει το κατώφλι του δωματίου.

Ωστόσο, εάν δεν υπάρχουν άλλες επιλογές για την τοποθέτηση ενός κλιματιστικού στο υπνοδωμάτιο, τότε μπορείτε να καταφύγετε σε αυτό. Εάν πρέπει να επιλέξετε μεταξύ άνεση και εξωτερική έκκληση, τότε κατά πρώτο λόγο είναι καλύτερα να βάλουμε όλοι την ίδια άνεση.

Κοντά στο παράθυρο

Σε αυτό το μέρος της κρεβατοκάμαρας, κλιματιστικά κρεμασμένα πολύ σπάνια. Για έναν απλό λόγο - δεν ταιριάζουν πάνω από το παράθυρο και ο τοίχος δίπλα στο άνοιγμα του παραθύρου, αν είναι απαραίτητο, καλύπτεται συνήθως με κουρτίνες.

Εάν ακόμα αποφασίσατε να τοποθετήσετε έναν κλιματιζόμενο σε αυτό το μέρος της κρεβατοκάμαρας, ξεφορτωθείτε τις βαρειές και πυκνές κουρτίνες εκ των προτέρων. Το μόνο πράγμα που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά τώρα είναι ένα άχρωμο τούλι, το οποίο είναι επίσης επιθυμητό να κινηθεί κατά μέρος ενώ η συσκευή λειτουργεί.

Αλλά υπάρχει μια τέτοια επιλογή και ένα αναμφισβήτητο συν - μια πολύ σύντομη διαδρομή. Αυτό θα σας επιτρέψει να αποθηκεύσετε τόσο την εγκατάσταση της συσκευής όσο και την ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνει. Επιπλέον, το κλιματιστικό θα είναι σε θέση να λειτουργήσει στην κορυφή της απόδοσής του.

Απέναντι από το κρεβάτι

Οι περισσότεροι άνθρωποι, όταν πρέπει να εγκαταστήσουν ένα κλιματιστικό στο διαμέρισμα, προτιμούν αυτή την επιλογή. Αν και είναι, ίσως, το πιο ατυχές όλων των διαθέσιμων. Το γεγονός είναι ότι τα ρεύματα ψυχρού αέρα από το κλιματιστικό εργασίας θα κατευθύνονται κατευθείαν προς τους ανθρώπους που κοιμούνται. Και αυτό όχι μόνο δεν προάγει τον υγιή ύπνο και ξεκούραση, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε τακτικά κρυολογήματα.

Πάνω από το κεφάλι του κρεβατιού

Όσο παράδοξο μπορεί να ακούγεται, κάτω από τον κλιματισμό βρίσκεται η πιο άνετη ζώνη σε ολόκληρο το δωμάτιο. Έτσι, το καλύτερο μέρος για να εγκαταστήσετε αυτή τη συσκευή είναι το κεφάλι του κρεβατιού. Όλος ο κρύος αέρας θα ρέει προς τον απέναντι τοίχο, χωρίς να ενοχλεί την ηρεμία των ανθρώπων που κοιμούνται.

Φυσικά, υπάρχουν πάντοτε εξαιρέσεις από τους κανόνες. Για παράδειγμα, υπάρχουν κλιματιστικά που κατευθύνουν αέρα όχι μόνο προς τα εμπρός, αλλά και προς τα κάτω. Αλλά τέτοια μοντέλα είναι λίγα και πρόσφατα σχεδόν δεν παράγονται.

Γενικοί κανόνες

Έτσι, τι πρέπει να θυμάστε κατά την εγκατάσταση του συστήματος κλιματισμού;

 • Δεν είναι απαραίτητο να κατευθύνετε το κλιματιστικό σε κρεβάτι, καναπέ ή επιφάνεια εργασίας, αν δεν θέλετε να πάρετε κρύο όλη την ώρα.
 • Όσο πιο κοντά βρίσκεται το εξωτερικό κλιματιστικό στο εξωτερικό, τόσο καλύτερα λειτουργεί το σύστημα και τόσο λιγότερο καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια.
 • Η απόσταση από το κλιματιστικό μέχρι την οροφή πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 cm.
 • Εάν ο κλιματισμός είναι έπιπλα, τότε είναι επιθυμητό η απόσταση σε αυτό να μην είναι μικρότερη από 1 μέτρο.
 • Μην κρεμάτε το κλιματιστικό απευθείας πάνω από τα θερμαντικά σώματα.
 • Στο δρόμο του ψυχρού αέρα ρέει τίποτα δεν πρέπει να είναι - δεν έπιπλα, δεν κουρτίνες.

Το μικρό μέγεθος των σύγχρονων υπνοδωματίων συχνά δεν σας επιτρέπει να επιλέξετε το μέρος για να τοποθετήσετε ένα κλιματιστικό που θα πληροί ταυτόχρονα τις απαιτήσεις της ομορφιάς και της άνεσης. Παρ 'όλα αυτά, υπάρχουν μερικές αποδεδειγμένες μακροπρόθεσμες επιλογές, τις οποίες θα πρέπει να εξετάσετε σίγουρα.