Τύποι θερμικής κίνησης για θερμοκήπια: η αρχή λειτουργίας (εξαερισμός και εξαερισμός), αυτο-κατασκευή, συναρμολόγηση

Κατά τη λειτουργία ενός θερμοκηπίου, μία από τις πιο σημαντικές εργασίες είναι η διατήρηση της βέλτιστης θερμοκρασίας σε φυσικό επίπεδο υγρασίας. Ο ευκολότερος τρόπος για να λύσετε το πρόβλημα είναι να αερίσετε το δωμάτιο.

Ωστόσο, το να κάνετε αυτό το χέρι είναι συχνά προβληματικό λόγω έλλειψης χρόνου. Ως εκ τούτου, είναι λογικό να τακτοποιήσουμε αυτόματη ρύθμιση της θέσης βαλβίδας με τη βοήθεια θερμικής κίνησης.

Πώς να φτιάξετε ένα μηχάνημα για το αερισμό των θερμοκηπίων με τα χέρια τους; Πώς να οργανώσετε τον αυτόματο αερισμό στο θερμοκήπιο; Πώς να φτιάξετε ένα παράθυρο-αυτόματη μηχανή για ένα θερμοκήπιο από πολυανθρακικό;

Η αρχή λειτουργίας της θερμικής κίνησης

Ανεξάρτητα από το σχεδιασμό της θερμικής κίνησης, η ουσία της δουλειάς του είναι να ανοίξει το φύλλο εξαερισμού όταν η θερμοκρασία αυξηθεί. Όταν ο αέρας στο θερμοκήπιο κρυώσει, η θερμική μονάδα κλείνει την οπή απευθείας στην αρχική της θέση.

Τα κύρια στοιχεία της συσκευής είναι δύο:

Στην περίπτωση αυτή, σχεδιασμό των αισθητήρων και των ίδιων των ενεργοποιητών μπορεί να είναι εντελώς αυθαίρετη. Επιπλέον, οι συσκευές μπορούν να είναι εξοπλισμένες με κλειδαριές και κλειδαριές πόρτας, εξασφαλίζοντας σφιχτό κλείσιμο του τραβέρσα.

Στα πλεονεκτήματά τους υψηλή ισχύ και ευρείες δυνατότητες προγραμματισμού συμπεριφοράς.

Σε μειονεκτήματα - εάν υπάρχει απώλεια ηλεκτρικής τροφοδοσίας, υπάρχει κίνδυνος είτε να θεραπευτούν τα φυτά λόγω του ανοιχτού παραθύρου που ανοίχθηκε για τη νύχτα, είτε να τα βράσουν με μια ζεστή μέρα με κλειστό αερισμό.

Πεδίο εφαρμογής

Πού μπορώ να εγκαταστήσω μια θερμική μονάδα για θερμοκήπια με τα χέρια μου;

Η εγκατάσταση θερμικών μηχανισμών κίνησης (φωτογραφία δεξιά) μπορεί να γίνει απολύτως σε κάθε θερμοκήπιο: φιλμ, πολυανθρακικό και γυαλί.

Στην τελευταία περίπτωση, η επιλογή της κίνησης Είναι απαραίτητο να προσεγγίσουμε ιδιαίτερα προσεκτικά, καθώς ο υαλοπίνακας έχει σημαντική μάζα και μπορεί να απαιτήσει μια αρκετά ισχυρή συσκευή.

Επιπλέον, το μέγεθος των θεμάτων του θερμοκηπίου. Δεν υπάρχει κανένας ιδιαίτερος λόγος για την εγκατάσταση μιας τέτοιας συσκευής σε ένα θερμοκήπιο επιφάνειας ενός και μισού τετραγωνικού μέτρου. μ. Απλά δεν υπάρχει αρκετός χώρος και οι σκελετοί τέτοιων δομών συχνά δεν μπορούν να αντέξουν το επιπλέον φορτίο.

Σε πολύ μεγάλα θερμοκήπια, μπορεί να υπάρχουν και κάποια προβλήματα. Αυτό οφείλεται στην ανάγκη για ταυτόχρονο άνοιγμα διαφόρων παραθύρων ταυτόχρονα, συχνά επίσης σημαντικού μεγέθους. Η ισχύς της αυτο-κατασκευασμένης θερμικής κίνησης απλά δεν αρκεί για να εκτελέσει τέτοια σκληρή δουλειά.

Η πιο αρμονική Οι θερμικές μονάδες ταιριάζουν στο σχεδιασμό των θερμοκηπίων από κυψελωτό πολυανθρακικό. Οι οπές εξαερισμού αυτού του υλικού είναι αρκετά ελαφρές ώστε να μπορούν να ελέγχονται ακόμη και από μια αυτό-κατασκευασμένη συσκευή. Ταυτόχρονα, το πολυανθρακικό είναι αρκετά αξιόπιστο ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παράγει ένα ισχυρό παράθυρο, κατάλληλο για πολλαπλούς κύκλους ανοίγματος και κλεισίματος.

Εκδόσεις

Σχετικά με τον μηχανισμό δράσης Υπάρχουν πολλές κύριες ομάδες θερμικών οχημάτων. Πώς να κανονίσετε το αυτόματο άνοιγμα του υαλοπίνακα στο θερμοκήπιο με τα χέρια σας;

Ηλεκτρικά

Όπως υπονοεί το όνομα, σε αυτές τις συσκευές ενεργοποιείται ο ενεργοποιητής ηλεκτρικό μοτέρ. Η εντολή ενεργοποίησης του κινητήρα δίνεται από τον ελεγκτή, ο οποίος καθοδηγείται από τις πληροφορίες από τον αισθητήρα θερμοκρασίας.

Για τα πλεονεκτήματα οι ηλεκτρικές μονάδες περιλαμβάνουν υψηλή ισχύ και δυνατότητα δημιουργίας προγραμματιζόμενων έξυπνων συστημάτων που περιλαμβάνουν μια ποικιλία διαφορετικών αισθητήρων και επιτρέπουν τον πιο σωστό τρόπο καθορισμού του τρόπου αερισμού του θερμοκηπίου.

Τα κύρια μειονεκτήματα ηλεκτροθερμικές κινήσεις - εξάρτηση από την ηλεκτρική ενέργεια και όχι το χαμηλότερο κόστος για έναν απλό κηπουρό. Επιπλέον, η υγρή ατμόσφαιρα του θερμοκηπίου δεν συμβάλλει στη μακροπρόθεσμη λειτουργία οποιωνδήποτε ηλεκτρικών συσκευών.

Διμεταλλικό

Η αρχή της δουλειάς τους βασίζεται διαφορετικούς συντελεστές θερμικής διαστολής για διάφορα μέταλλα. Εάν δύο πλάκες τέτοιων μετάλλων συνδέονται κατά κάποιο τρόπο μαζί, τότε όταν θερμαίνονται, ένα από αυτά σε μέγεθος θα είναι αναγκαστικά μεγαλύτερο από το άλλο. Το προκύπτον λοξό και χρησιμοποιείται ως πηγή μηχανικής εργασίας κατά το άνοιγμα του παραθύρου.

Αξιοπρέπεια μια τέτοια κίνηση είναι η απλότητα και η αυτονομία της, ένα μειονέκτημα - δεν είναι πάντα αρκετή ενέργεια.

Πνευματικά

Η εργασία των πνευματικών θερμικών κινήσεων βασίζεται στην παροχή θερμού αέρα από το σφραγισμένο δοχείο στο έμβολο του ενεργοποιητή. Όταν το δοχείο θερμαίνεται, ο διογκωμένος αέρας διαμέσου του σωλήνα τροφοδοτείται στο έμβολο, το οποίο αρχίζει να κινείται και ανοίγει το τραβέρσα. Όταν η θερμοκρασία χαμηλώνει, ο αέρας μέσα στο σύστημα συστέλλεται και τραβά το έμβολο προς την αντίθετη κατεύθυνση, κλείνοντας το παράθυρο.

Για όλη την απλότητα αυτού του σχεδιασμού, είναι μάλλον δύσκολο να κατασκευαστεί από μόνο του. Θα είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί μια σοβαρή σφράγιση όχι μόνο της χωρητικότητας, αλλά και μέσα στο έμβολο. Συμπληρώνει την εργασία και η ιδιότητα του αέρα είναι εύκολο να συστέλλεται, πράγμα που οδηγεί σε απώλεια στην αποδοτικότητα ολόκληρου του συστήματος.

Υδραυλικό.

Υδραυλικός θερμικός μηχανισμός κίνησης Η κίνηση στο βάρος ενός ζεύγους δεξαμενών, μεταξύ των οποίων κινείται το υγρό. Με τη σειρά του, το υγρό αρχίζει να κινείται μεταξύ των δοχείων λόγω αλλαγών στην πίεση του αέρα κατά τη θέρμανση και την ψύξη.

Το πλεονέκτημα του υδραυλικού συστήματος είναι η σχετικά υψηλή δύναμή της με πλήρη ενεργειακή ανεξαρτησία. Επιπλέον, είναι πολύ πιο εύκολο και φθηνότερο να συναρμολογείτε μια τέτοια δομή με τα δικά σας χέρια απ 'ό, τι για άλλους δίσκους.

Πώς να οργανώσετε αυτόματα τον αυτόματο εξαερισμό των θερμοκηπίων (θερμικός οδηγός, ποιος θα επιλέξει);

Κατασκευή από τα χέρια

Πώς να φτιάξετε μια συσκευή για τον αερισμό των θερμοκηπίων με τα δικά τους χέρια; Για την αυτοπαραγωγή, η πιο απλή και αποτελεσματική έκδοση της θερμικής κίνησης για θερμοκήπια είναι υδραυλικό.

Θα χρειαστεί να το χτίσετε:

 • 2 γυάλινα βάζα (3 λίτρα και 800 γραμμάρια).
 • ορείχαλκο ή χάλκινο σωλήνα μήκους 30 cm και διαμέτρου 5-7 mm.
 • Πλαστικός σωλήνας από ιατρικό δοχείο μήκους 1 m.
 • ένα κομμάτι ξύλου μήκους ίσου με το πλάτος του τραβέρσας ανοίγματος. Η διατομή της ράβδου επιλέγεται λαμβανομένου υπόψη του βάρους του παραθύρου, αφού πρόκειται για την παραγωγή ενός αντίβαρου.
 • σκληρό μεταλλικό σύρμα.
 • στεγανωτικό ·
 • δύο καλύμματα για κουτιά: πολυαιθυλένιο και μέταλλο.
 • καρφιά 100 mm - 2 τεμ.

Η ακολουθία συναρμολόγησης θα είναι:

 • σε ένα δοχείο των τριών λίτρων των 800 γραμμαρίων.
 • Η τράπεζα σφραγίζεται σφικτά με μεταλλικό καπάκι μέσω μηχανής συμπίεσης.
 • Στο καπάκι γίνεται τρύπημα ή διάτρηση μιας οπής στην οποία εισάγεται ένας ορείχαλκος σωλήνας. Κατεβάστε τον σωλήνα μέχρι ο πυθμένας να είναι 2-3 mm.
 • Ο σύνδεσμος του σωλήνα και του καπακιού σφραγίζεται με σφραγιστικό.
 • ένα άκρο του πλαστικού σωλήνα τοποθετείται επί του μεταλλικού σωλήνα.

Στη συνέχεια δουλεύουν με ένα δοχείο των 800 γρ., Μόνο που αφήνεται άδειο, καλύπτεται με καπάκι πολυαιθυλενίου και ο πλαστικός σωλήνας εισάγεται με το δεύτερο άκρο. Από τον σωλήνα που κόβεται στο κάτω μέρος του δοχείου, απομένουν επίσης 2-3 mm.

Το τελικό στάδιο τοποθετούν τις τράπεζες σε θέσεις εργασίας. Για να γίνει αυτό, τρία λίτρων χρησιμοποιώντας ένα καρφί και ένα μεταλλικό σύρμα αναστέλλονται δίπλα στο περιστρεφόμενο παράθυρο έτσι ώστε σε οποιαδήποτε θέση του παραθύρου, το μήκος του πλαστικού σωλήνα να είναι αρκετό.

Επίσης, ένα μικρό βάζο στερεώνεται στο νύχι και το καλώδιο στο πάνω μέρος του πλαισίου περιστρέφεται οριζόντια. Για να αντισταθμιστεί το βάρος του μεταλλικού δοχείου, μια μπάρα αντίβαρου χτυπάται από το εξωτερικό του παραθύρου προς το κάτω μέρος του πλαισίου.

Τώρα, αν η θερμοκρασία στο θερμοκήπιο αυξηθεί, ο αέρας που θερμαίνεται σε ένα μεγάλο βάζο θα αρχίσει να πιέζει το νερό μέσω πλαστικού σωλήνα σε ένα μικρό βάζο. Καθώς το νερό τραβιέται σε ένα μικρό βάζο, λόγω του αυξημένου βάρους του άνω μέρους του παραθύρου, αρχίζει να περιστρέφεται γύρω από τον άξονά του, δηλαδή αρχίζει να ανοίγει.

Καθώς ο αέρας μέσα στο θερμοκήπιο ψύχεται, ο αέρας στο βάζο των τριών λίτρων θα κρυώσει και θα συρρικνωθεί. Το προκύπτον κενό θα τραβήξει το νερό πίσω από το μικρό κουτί. Το τελευταίο θα χάσει βάρος και το πλαίσιο παραθύρου κάτω από το βάρος του αντίβαρου θα πέσει στη θέση "κλειστό".

Χρήσιμο βίντεο

Ενημερωθείτε για το γνωστικό βίντεο σχετικά με τους θερμικούς οδηγούς για τα θερμοκήπια.

Και εδώ βίντεο σχετικά με τη θερμική κίνηση για θερμοκήπια με τα χέρια τους από το αμορτισέρ.

Για άλλες επιλογές για την αυτοματοποίηση της φροντίδας των θερμοκηπίων, διαβάστε εδώ.

Και στη συνέχεια διαβάστε σχετικά με τους θερμορυθμιστές για θερμοκήπια.

Υδροκύλινδροι για αερισμό του θερμοκηπίου με τα χέρια τους

Μια για πάντα για να λύσει το ζήτημα με τον αερισμό του θερμοκηπίου θα επιτρέψει ένα αυτόματο σύστημα εξαερισμού. Και, δεν είναι απαραίτητο να το αγοράσετε. Υδραυλικός κύλινδρος, ανοίγοντας το παράθυρο, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Εδώ θα βρείτε μια περιγραφή του υδραυλικού κυλίνδρου, θα καταλάβετε την αρχή της δράσης της ράβδου και θα εξοικειωθείτε με τα σχέδια της συσκευής.

Το "έξυπνο" θερμοκήπιο ανοίγει τα ίδια τα παράθυρα

Εάν το πότισμα, η θέρμανση και ο εξαερισμός στο θερμοκήπιο δουλεύουν μόνοι τους, ο μπακαλιάρος δεν χρειάζεται να περάσει με τα λαχανικά του όλο το εικοσιτετράωρο. Η αυτοματοποίηση, που δημιουργήθηκε στο θερμοκήπιο από έναν επιμελή κύριο, θα τον αφήσει περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

Η υπερθέρμανση των φυτών μπορεί να καταστρέψει όλες τις επίπονες εργασίες καλλιέργειας, επειδή οι βλαστοί απλά θα χαθούν. Χρειάζονται έγκαιρο αερισμό. Ας δούμε πώς ένα "έξυπνο" θερμοκήπιο μπορεί να ανοίξει και να κλείσει τα παράθυρα ανεξάρτητα, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

Αρχή υδραυλικού κυλίνδρου

Όπως είναι γνωστό από τη φυσική πορεία του σχολείου, οποιοδήποτε υγρό επεκτείνεται και μειώνεται υπό την επίδραση της θερμοκρασίας. Αυτός ο νόμος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία μιας συσκευής που ανοίγει και κλείνει το παράθυρο. Εάν ένα υγρό τοποθετηθεί σε σφραγισμένο υδραυλικό κύλινδρο, για παράδειγμα λάδι μηχανής, τότε όταν η θερμοκρασία στην αίθουσα ανεβαίνει, επεκτείνει και επεκτείνει τη ράβδο. Η ράβδος θα μετακινήσει το πλαίσιο του παραθύρου και ο αερισμός του θερμοκηπίου είναι ασφαλισμένος. Και αντίστροφα, μόλις γίνει πιο κρύο, το λάδι θα επιστρέψει στην αρχική του κατάσταση, η ράβδος θα μειωθεί, το παράθυρο θα κλείσει.

Προσοχή παρακαλώ! Αν η διάμετρος του κυλίνδρου είναι 50-55 mm και το μήκος είναι 50 cm, τότε τοποθετούνται 800 g. λάδι (μπορεί να χρησιμοποιηθεί). Ο στέλεχος ενός τέτοιου εργαλείου αυξάνει περίπου τα 10 κιλά όταν η θερμοκρασία στο θερμοκήπιο αυξάνεται. Δεν μπορεί να είναι ένα παράθυρο, αλλά πολλά, συνδεδεμένα σε ένα σύστημα.

 • η εγκατάσταση δεν απαιτεί ηλεκτρική ενέργεια.
 • μπορεί να γίνει με τα χέρια του καθενός.
 • Ο υδραυλικός κύλινδρος δεν χρειάζεται συνεχή συντήρηση.
 • Το πλευρικό πλαίσιο που περιστρέφεται στον κατακόρυφο άξονα δεν θα πέσει κάτω από το δικό του βάρος αν αφαιρεθεί ο στέλεχος. Σε αυτή την περίπτωση, η συσκευή θα πρέπει να συνδέσει ένα ελατήριο επιστροφής.
 • αν ο ψυχρός άνεμος έσπασε απότομα, το παράθυρο εξαερισμού δεν θα κλείσει την ίδια στιγμή. Το κλείσιμο θα συμβεί σε 15-20 λεπτά, όταν το λάδι κρυώσει.

Υδραυλικός κύλινδρος από εξαρτήματα μηχανών

Για κατακόρυφους αεραγωγούς ο μηχανισμός, συναρμολογημένος από αυτοσχέδια υλικά, είναι ιδανικός. Είναι σε θέση να ανυψώσει ακόμη και τα βαρύτερα σκελετά, το κύριο πράγμα είναι ότι τα παράθυρα ανοίγουν κατά μήκος του οριζόντιου άξονα. Για να το δημιουργήσετε, θα πρέπει να βελτιώσετε το έμβολο αερίου αυτοκινήτου.

 • τον ίδιο τον υδραυλικό κύλινδρο. Ο ρόλος του μπορεί να παίξει στάσεις για «Moskvich» κορμό «Niva», «Lada» (μοντέλο VAZ 2108, 2109) ή κυλίνδρους με φορτηγό, αυξάνοντας την καμπίνα?
 • εποξειδική κόλλα?
 • τρυπάνι.
 1. Στο κάτω μέρος της τρύπας γεμίζουμε μια τρύπα. Προσέξτε να κάνετε το έργο με τα γυαλιά. Το φυσικό αέριο, που διαφεύγει από την τρύπα, μπορεί να πιάσει κάποια μάρκες στο μάτι.
 2. Χρησιμοποιώντας ένα τρυπάνι μεγάλης διαμέτρου, μεγεθύνετε την οπή στα 9 mm.
 3. Πιέστε την ράβδο και σύρετέ την μέσα στον κύλινδρο έτσι ώστε το έμβολο να παραμείνει σε απόσταση 30-35 cm από την οπή.
 4. Η προκύπτουσα κοιλότητα απολιποποιείται με διαλύτη.
 5. Αφού η κοιλότητα είναι εντελώς στεγνή, ετοιμάζουμε για εποξειδική κόλλα εργασίας.
 6. Για μεγαλύτερη ευκολία, ο κύλινδρος πρέπει να στερεωθεί στο μέσον με μια τρύπα προς τα πάνω.
 7. Το έμβολο πρέπει να λιπαίνεται με λάδι έτσι ώστε να μην αγγίζει τους τοίχους χωρίς λίπος.
 8. Τώρα δημιουργήστε ένα φελλό κόλλας. Γεμίστε την κόλλα μέσα στην κοιλότητα, ώστε να κλείσει τελείως η οπή.
 9. Αφού στεγνώσει η κόλλα, το έμβολο πρέπει να αφαιρεθεί τραβώντας το στέλεχος. Δεδομένου ότι είναι λιπαρό, δεν πρέπει να κολλήσει.
 10. Στην ίδια θέση, μόνο στην κόλλα, τρυπάμε μια οπή διαμέτρου 9 mm.
 11. Κόβουμε το νήμα σε αυτό σε 1,25 βήματα με τη βρύση M10.
 12. Η τελική συσκευή είναι ενισχυμένη κάτω από το παράθυρο έτσι ώστε η ράβδος να τραβάει το τραβέρσα όταν τραβιέται έξω.

Υδραυλικός κύλινδρος από καρέκλα γραφείου

Αν δεν μπορείτε να αγοράσετε ένα έμβολο αυτοκινήτου, τότε αντί αυτού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα έμβολο, ανυψώνοντας και χαμηλώνοντας το κάθισμα ενός καρέκλα γραφείου ή υπολογιστή. Στη μία πλευρά της μονάδας θα υπάρχει ένα πλαστικό στέλεχος από τη βαλβίδα, από την άλλη - το μέταλλο.

Ο υδραυλικός κύλινδρος συναρμολογείται με την ίδια αρχή με την προηγούμενη έκδοση.

 • κύλινδρος ανύψωσης από την καρέκλα.
 • εργαλεία.

Υδραυλικός κύλινδρος πλήρως με τα χέρια του

Είναι πιθανό να μην έχετε ανταλλακτικά από τη μηχανή ή μια καρέκλα υπολογιστή. Με την ίδια αρχή, είναι δυνατό να δημιουργηθεί ένα πλήρως σπιτικό σύστημα.

Συμβούλιο. Όλες οι συνδέσεις πρέπει να είναι απολύτως σφραγισμένες, διαφορετικά η κατασκευή δεν θα λειτουργήσει.

Για συναρμολόγηση είναι απαραίτητο να έχετε:

 • οποιοδήποτε υλικό κάμψης, για παράδειγμα, πολυανθρακικό ή κασσίτερο.
 • πλαστικό σωλήνα?
 • αεροστεγή κάμερα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την μπάλα?
 • εργαλεία.
 1. Δημιουργούμε ένα δοχείο με τη μορφή κυλίνδρου μόνο του χρησιμοποιώντας υλικό κάμψης. Ο πυθμένας και το κάλυμμα μπορούν να χρησιμεύσουν ως πλεξιγκλάς. Διορθώνουμε μόνοι μας. Κάποιοι χρησιμοποιούν Scotch, αλλά είναι βραχύβια.
 2. Κάνουμε το έμβολο έτσι ώστε να περπατήσει ελεύθερα στον κύλινδρο, αλλά κάθισε σφιχτά. Μπορεί να κατασκευαστεί από μέταλλο, πλέξιγκλας, επεξεργασμένο με αντισηπτικό δέντρο.
 3. Στο κάτω μέρος και στην κορυφή του κυλίνδρου, ανοίξτε τρύπες.
 4. Μέσα στον κύλινδρο κάτω από το έμβολο, είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί ένας θάλαμος από καουτσούκ από την μπάλα. Συνδέστε το στον σωλήνα και περάστε τον σωλήνα μέσα στην οπή στο κάτω μέρος του κυλίνδρου. Μόλις η θερμοκρασία του αέρα αυξηθεί, η μπάλα τσαλακώνει και σπρώχνει το έμβολο.
 5. Από την πλευρά του καλύμματος του κυλίνδρου στην τρύπα, θα πρέπει να τοποθετήσετε τη ράβδο έτσι ώστε να ασφαλίζει στο έμβολο.
 6. Ο αέρας προς την μπάλα θα ρέει μέσω του σωλήνα, που προέρχεται από ένα ξεχωριστό δοχείο, δηλαδή από τον δέκτη. Αυτό μπορεί να είναι ένα δοχείο ή ένα δοχείο χρώματος.
 7. Είναι καλύτερο να περάσετε δύο ακροφύσια μέσω του δέκτη. Κάποιος θα προσκολληθεί στη σφαίρα στον κύλινδρο. Ένα άλλο, ανταλλακτικό, θα χρησιμεύσει για τη ρύθμιση της πίεσης και για τη βαθμονόμηση. Πρέπει να κλείσει με αποσπώμενο βύσμα.
 8. Συνδέστε το απόθεμα στο πλαίσιο παραθύρου.

Η βαθμονόμηση αυτής της έκδοσης της συσκευής είναι δυνατή με ελεύθερο εύκαμπτο σωλήνα. Χειροκίνητη πίεση αντλίας, μπορείτε να ρυθμίσετε τον υδραυλικό κύλινδρο έτσι ώστε να αντιδρά σε μια ορισμένη θερμοκρασία.

Εγκατάσταση υδραυλικού κυλίνδρου

Το τελευταίο βήμα για οποιαδήποτε από τις τρεις συσκευές είναι η εγκατάσταση. Οι υδραυλικοί κύλινδροι συνιστώνται να κρέμονται κάτω από την οροφή, επειδή είναι εκεί όπου συλλέγεται θερμός αέρας. Η συσκευή πρέπει να προστατεύεται από το άμεσο ηλιακό φως, διαφορετικά η υπερθερμανθείσα μονάδα θα ανοίξει το παράθυρο και τα παρακάτω φυτά θα είναι κρύα. Προστατέψτε τον υδραυλικό κύλινδρο με φύλλο ή οποιοδήποτε άλλο υλικό που αντανακλά τις ακτίνες του ήλιου.

Το απόθεμα μπορεί να ρυθμιστεί διαφορετικά. Για παράδειγμα, καρφώστε το σε ένα ξύλινο πλαίσιο. Αλλά τότε δεν θα ανοίξετε ξανά το παράθυρο με το χέρι. Ή απλά υποκαταστήστε πυκνά το τραβέρσα.

Το αυτόματο σύστημα αερισμού, το κύριο στοιχείο του οποίου είναι ένας υδραυλικός κύλινδρος, είναι εύκολο να κατασκευαστεί από τον εαυτό του. Και τότε τα λαχανικά, τα μούρα, τα χόρτα ή τα λουλούδια στο θερμοκήπιο δεν θα είναι ζεστά ακόμα και στο πιο ζεστό καλοκαίρι.

Πώς να φτιάξετε ένα υδραυλικό κύλινδρο για ένα θερμοκήπιο με τα χέρια σας; Για όσους εκτιμούν την λειτουργία εκτός σύνδεσης

Ο έγκαιρος αερισμός του θερμοκηπίου - μια από τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την υγιή ανάπτυξη των φυτών.

Και γι 'αυτό είναι απαραίτητο να ανοίγουν και να κλείνουν περιοδικά τα παράθυρα, ελέγχοντας έτσι το κλίμα μέσα στις εγκαταστάσεις.

Αλλά δεν έχουν όλοι οι ιδιοκτήτες της γης την ευκαιρία να διεξάγουν σταθερά αυτή τη διαδικασία.

Σε αυτή την περίπτωση, το πρόβλημα μπορεί να λυθεί χρησιμοποιώντας συσκευές αυτόματου ανοίγματος εξαερισμού με βάση τον υδραυλικό κύλινδρο. Ο καθένας μπορεί να κάνει μια τέτοια συσκευή.

Πώς λειτουργεί ο υδραυλικός κύλινδρος;

Ο υδραυλικός κύλινδρος είναι ο ίδιος υδραυλικού κινητήρα, παλινδρομική.

Η συσκευή αποτελείται από ένα σφραγισμένο περίβλημα στο οποίο έχει τοποθετηθεί ένα έμβολο με ράβδο.

Το πετρέλαιο, ο αέρας ή άλλη ύλη που βρίσκεται υπό πίεση εντός της συσκευής προκαλεί κίνηση του εμβόλου, το οποίο οδηγεί τη ράβδο.

Βοήθεια: λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, προκύπτει ότι ο υδραυλικός κύλινδρος απαιτεί την παρουσία πίεσης αέρα που αντλείται από την αντλία.

Ο υδραυλικός κύλινδρος που χρησιμοποιείται στο θερμοκήπιο λειτουργεί με την ίδια αρχή, αλλά η λειτουργία του δεν απαιτεί την παρουσία αντλίας και βοηθητικής ενέργειας.
Οι νόμοι της φυσικής δείχνουν ότι ο όγκος των θερμαινόμενων ουσιών αυξάνεται. Υδραυλικός κύλινδρος με σφραγισμένο περίβλημα γεμίζεται με ένα συγκεκριμένο υγρό.

Σε μικρή συνθετική θερμοκρασία, μια μικρή πίεση στο εσωτερικό της συσκευής δεν επηρεάζει τη ράβδο, επιτρέποντάς της να παραμείνει ακίνητη.

Μόλις η θερμοκρασία αυξάνεται, υγρό επεκτείνεται, με αποτέλεσμα η πίεση μέσα στον κύλινδρο αυξάνεται.

Υπό την επίδραση της πίεσης, το έμβολο έρχεται σε κίνηση με τη ράβδο. Το στέλεχος που συνδέεται με το πλαίσιο του θερμοκηπίου, όταν ανοίξει, θα ανοίξει το φύλλο, το οποίο θα παρέχει αερισμό μέσα στο θερμοκήπιο.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα πλεονεκτήματα αυτής της κατασκευής περιλαμβάνουν τις ακόλουθες στιγμές:

 • αυτόνομη λειτουργία. Ο υδραυλικός κύλινδρος για το θερμοκήπιο δεν χρειάζεται να παρεμποδίζεται κατά τη λειτουργία.
 • αξιοπιστία. Μια απλή αρχή δράσης, βασισμένη στους φυσικούς νόμους, καθιστά τη συσκευή ουσιαστικά άτρωτη όσον αφορά την αποτυχία. Ταυτόχρονα, η πιθανότητα δυσλειτουργιών είναι κοντά στο μηδέν.
 • χαμηλό κόστος. Ο δείκτης αυτός ισχύει όχι μόνο για την ίδια την συσκευή, αλλά και για το κόστος λειτουργίας της. Απλώς λείπουν, δεδομένου ότι η συσκευή δεν χρειάζεται ισχύ ή πρόσθετα στοιχεία που απαιτούν αντικατάσταση.
 • αντοχή στις αλλαγές θερμοκρασίας.
 • ασφάλεια. Η συσκευή είναι απολύτως αβλαβής τόσο για την ανθρώπινη υγεία όσο και για τα φυτά, δεδομένου ότι δεν χρειάζεται τη χρήση επικίνδυνων συσκευών (π.χ. ΔΕΔ) ή τοξικών συστατικών.

Υπάρχουν υδραυλικοί κύλινδροι και μειονεκτήματα:

 • η αρχή του μηχανισμού δεν επιτρέπει την τοποθέτησή του στα πλευρικά παράθυρα.
 • Δεν είναι δυνατή η χρήση της συσκευής για το άνοιγμα των θυρών λόγω της χαμηλής ισχύος της. Επίσης, δεν είναι κατάλληλο για χρήση σε πολύ μεγάλα θερμοκήπια.
 • με μια απότομη πτώση της θερμοκρασίας του αέρα, το υγρό μέσα στη συσκευή δεν θα κρυώσει αμέσως (η περίοδος ψύξης είναι περίπου 15-25 λεπτά). Ως αποτέλεσμα, κρύος αέρας θα ρέει μέσα από τα ανοιχτά παράθυρα καθ 'όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η οποία μπορεί να βλάψει τα φυτά.

Αυτόματο παράθυρο με υδραυλικό κύλινδρο

 • ηλεκτρικό τρυπάνι ή κατσαβίδι?
 • βίδες ή βίδες.
 • υδραυλικό κύλινδρο

Στάδια εγκατάστασης:

 1. Ο υδραυλικός κύλινδρος με ένα πόδι είναι στερεωμένος στο πλαίσιο του θερμοκηπίου.
 2. Το δεύτερο σκέλος της συσκευής είναι στερεωμένο στο πλαίσιο παραθύρου.

Αν η διάμετρος του στελέχους και ο όγκος του κυλίνδρου έχουν υπολογιστεί σωστά, η προέκταση του στελέχους θα φτάσει τα 40 cm όταν η θερμοκρασία του υγρού αλλάξει από +10 έως +30 μοίρες. Αυτό συνήθως αρκεί για να ανοίξει το τραχύ.

Αυτοματισμός με αμορτισέρ

Για να ανοίξετε αυτόματα το παράθυρο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα παλιό αμορτισέρ αυτοκινήτου, το οποίο είναι απαραίτητο να εκτελέσετε τις παρακάτω διαδικασίες:

 1. Είναι απαραίτητο να αποκοπεί η σφαίρα που βρίσκεται στο άκρο του κυλίνδρου, αφήνοντας το μέγιστο δυνατό μήκος της κάνναβης πάνω στην οποία στερεώθηκε.
 2. Ο κύλινδρος είναι συσφιγμένος σε μια βέργα. Για να αποφύγετε την καταστροφή του, πρέπει να στερεωθεί το ακραίο τμήμα.
 3. Στο τέλος του περιτονωμένου τμήματος του κυλίνδρου (δηλαδή, στην κάνναβη, στην οποία σταθεροποιήθηκε η σφαίρα), τρυπιέται μία οπή διαμέτρου 3 mm.

Ο κύλινδρος είναι έτοιμος για χρήση. Λειτουργεί σύμφωνα με την ίδια αρχή με τον υδραυλικό κύλινδρο.


Προφανώς, ο ανεξάρτητος εξοπλισμός του θερμοκηπίου με αυτόματο σύστημα εξαερισμού είναι ένα απλό θέμα και είναι απολύτως εφικτό για οποιονδήποτε ιδιοκτήτη. Αφού κάνατε αυτό το έργο μία φορά, στο μέλλον θα απαλλαγείτε από περιττές δυσκολίες στην καλλιέργεια της καλλιέργειας.

Χρήσιμο βίντεο

Στη συνέχεια, υπάρχει ένα χρήσιμο βίντεο για το πώς να ανοίξετε δύο παράθυρα με τη βοήθεια του έναν υδραυλικό κύλινδρο:

Συναρμολόγηση μιας αυτο-κατασκευασμένης συσκευής με βάση ένα αμορτισέρ αυτοκινήτου για τον αερισμό των θερμοκηπίων

Ο ποιοτικός αερισμός στο θερμοκήπιο είναι πολύ σημαντικός. Δεν είναι λιγότερο από τη σωστή σφράγιση και την αντοχή του υλικού επικάλυψης. Οι έμπειροι κηπουροί καταφεύγουν συχνά στην αυτοματοποίηση του αερισμού των θερμοκηπίων. Αυτό εξοικονομεί χρόνο και ενέργεια για τη φροντίδα της καλλιέργειας. Η φορητή συσκευή εξαερισμού μπορεί να συναρμολογηθεί από αυτοσχέδια υλικά: έναν υδραυλικό κύλινδρο ή έναν αμορτισέρ του αυτοκινήτου, έναν κύλινδρο προσαρμογής μιας συμβατικής καρέκλας ηλεκτρονικών υπολογιστών και ακόμη και πλαστικών φιαλών. Οι πιο απλοί και αξιόπιστοι μηχανισμοί μπορούν να συναρμολογηθούν με τα χέρια σας από το αμορτισέρ.

Αρχές και χαρακτηριστικά του θερμοστάτη

Η μηχανική σκέψη επέτρεψε στους ιδιοκτήτες των θερμοκηπίων να αναπνεύσουν. Τώρα δεν χρειάζεται να τρέχετε κάθε φορά στο κτίριο, μόλις αρχίσει να καίγεται ο ήλιος. Η θερμική κίνηση θα ανοίξει τον ίδιο τον αναπνευστήρα για καθαρό αέρα. Ο ανταγωνισμός με αυτές τις συσκευές είναι οι ηλεκτρικοί κινητήρες.

Πρόκειται για πιο σύνθετες συσκευές με ακριβείς αισθητήρες, οι οποίοι απαιτούν αρκετά βαθιά γνώση της δημιουργίας ηλεκτρικών δικτύων. Χωρίς τροφοδοσία (μπαταρίες, δίκτυο 220V) δεν θα λειτουργούν.

Οι θερμικοί κινητήρες για τον αερισμό θερμοκηπίων είναι πιο αυτόνομοι. Ωστόσο, στην κατασκευή των δικών τους χεριών απαιτείται μεγάλη ακρίβεια και πληρότητα.

Συμβούλιο. Οι έμπειροι αγρότες συνιστούν να μην κυνηγούν τα φθηνότερα και πιο πρωτόγονα μοντέλα για ένα θερμοκήπιο. Μετά από όλα, ακόμη και μια μόνο αποτυχία, λόγω της οποίας το παράθυρο δεν ανοίγει, μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο της καλλιέργειας στο θερμοκήπιο.

Η αρχή της λειτουργίας της μηχανικής είναι απλή και βασίζεται στη θέρμανση λαδιού ή άλλης ουσίας:

 1. Κατάλληλο για κάθε ουσία που επεκτείνεται ενεργά κατά τη θέρμανση και συσσωρεύεται κατά τη διάρκεια της ψύξης.
 2. Όταν θερμαίνεται, ωθεί το έμβολο προς τα έξω.
 3. Το έμβολο ανοίγει το παράθυρο εξαερισμού.
 4. Όταν μειωθεί η θερμοκρασία του αέρα, το έμβολο τραβάει το παράθυρο του θερμοκηπίου προς τα πίσω.

Θερμική κίνηση από απορροφητήρα κραδασμών αυτοκινήτου: σειρά συναρμολόγησης

Για να συναρμολογήσετε μια συσκευή για τον αερισμό θερμοκηπίων σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, θα χρειαστείτε:

 • το έμβολο του αποσβεστήρα ή το ελατήριο αερίου του αυτοκινήτου.
 • μεταλλικό σωλήνα ελαφρώς μεγαλύτερο από 2 μέτρα σε μήκος.
 • τη συσκευή για το σπείρωμα.
 • βύσματα σύνδεσης - 2 τεμάχια.
 • ένα μάνδαλο για έναν εύκαμπτο σωλήνα φρένων με μεγέθη 10х1,25 (Жигули);
 • φλάντζες από παρθένι;
 • λάδι.

Το έμβολο αερίου αποτελείται από:

 • κάλυμμα αερόσακου?
 • το έμβολο μέσα του.
 • εποξειδική κόλλα?
 • του αποθέματος.

Ο αλγόριθμος για τη συναρμολόγηση της θερμικής μονάδας για τον αερισμό των θερμοκηπίων:

 1. Προετοιμάστε ένα ζευγάρι από κομμάτια μεταλλικού σωλήνα. Μήκος - 1 μ. Κόψτε τα νήματα και συνδέστε τα με ένα τσάι. Στα χαλαρά άκρα, βιδώστε τα συνηθισμένα βύσματα υδραυλικών.
 2. Αφαιρέστε τον πείρο στο κάτω τμήμα του αμορτισέρ. Στο κάτω μέρος, κάντε μια διαμπερή οπή με ένα τρυπάνι των 8,5 mm. Κάντε τη σκάλισμα και σε αυτό το μέρος.
 3. Στη μέση του μπουλονιού υπάρχει μια τυφλή τρύπα. Τρυπήστε το.
 4. Στο βύσμα πρέπει επίσης να φτιάξετε μια οπή 10 mm. Τοποθετήστε ένα μπουλόνι μέσα του, στερεώστε το με ένα παξιμάδι. Από το μπουλόνι θα υπάρχει ακόμα ένα μικρό κομμάτι - βιδώστε το σπείρωμα του αμορτισέρ. Μαλακώνετε όλες τις συνδέσεις με παρεμβύσματα.
 5. Το ίδιο το βύσμα θα πρέπει να βιδωθεί στο τσάι.

Για να λειτουργήσει το σύστημα στο θερμοκήπιο, πρώτα πρέπει να το γεμίσετε με λάδι. Ρίξτε τη γέμιση από ένα από τα άκρα του σωλήνα πριν ξεβιδώσετε το στέλεχος. Στη συνέχεια, μετακινήστε τη ράβδο της συσκευής στην κάτω θέση και αποστραγγίστε όλο τον υπερβολικό αέρα από το αμορτισέρ. Επιστρέψτε το νεκρό μπουλόνι στη θέση του και προχωρήστε στη συναρμολόγηση της μονάδας απευθείας στο θερμοκήπιο. Τοποθέτηση μπορεί να είναι οποιοδήποτε βολικό τρόπο, ακόμη και καλώδιο. Το κύριο πράγμα είναι να είμαστε αξιόπιστοι.

Συμβούλιο. Τα ακίνητα μέρη του σχεδίου μπορούν να συνδεθούν ακριβώς πάνω από την προσγείωση. Μπορούν να είναι μια βολική υποστήριξη για φυτά garter στο θερμοκήπιο.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν χρησιμοποιήσετε το θερμοστάτη στο θερμοκήπιο

Οι έμπειροι κάτοικοι του καλοκαιριού δίνουν τέτοιες συστάσεις σχετικά με τη χρήση της θερμικής κίνησης:

 1. Για τη ράβδο χωρίς να εμποδίζεται να σηκώνετε και να χαμηλώνετε το παράθυρο, στο πλαίσιο θα πρέπει να τονίσετε. Δεν χρειάζεται να βιδώσετε τη συσκευή στο θάνατο: πάντα πρέπει να αερίζετε το θερμοκήπιο χειροκίνητα.
 2. Μην εγκαταστήσετε κλειδαριές ή άλλα εμπόδια στα παράθυρα ή τις πόρτες που θα παρεμποδίσουν την κανονική λειτουργία της συσκευής.
 3. Το φθινόπωρο, αφαιρέστε τη μονάδα δίσκου. Οι παγετοί μπορεί να καταστρέψουν τη συσκευή.
 4. Κάθε χρόνο την άνοιξη, λιπάνετε τα κινούμενα μέρη της δομής με λάδι.

Η θερμική διαχείριση είναι αδρανής σε σχέση με τα ηλεκτρονικά. Το τελευταίο αντιδρά με τη βοήθεια ενός αισθητήρα θερμοκρασίας στις παραμικρές διακυμάνσεις θερμότητας. Το λάδι χρειάζεται χρόνο για να ζεσταθεί. Όσο πιο παχύ είναι το στρώμα που αντιδρά, τόσο αργότερα η ουσία διευρύνεται και ανοίγει το παράθυρο του θερμοκηπίου. Για να αποφύγετε λάθη, μελετήστε προσεκτικά τη φωτογραφία ή την ακολουθία βίντεο της επεξεργασίας.

Πώς να φτιάξετε και να χρησιμοποιήσετε έναν υδραυλικό κύλινδρο για εργασία σε θερμοκήπιο

Σωστά γίνεται με τα χέρια τους gidroavtomat ανοίγοντας οπές στο θερμοκήπιο θα σας ανακουφίσει από τις ανησυχίες για τη συγκομιδή και να παρέχει τη βέλτιστη θερμοκρασία για την ωρίμανση Δεν είναι όλοι οι παραθεριστές έχουν την ευκαιρία να έρθουν στη γη τους κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και αερίστε το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Μπορούν να διασωθούν από ένα υδρομασάζ για το άνοιγμα των παραθύρων των θερμοκηπίων βάσει ενός υδραυλικού κυλίνδρου. Μια τέτοια συσκευή ανοίγει τα παράθυρα του θερμοκηπίου με αυξανόμενη θερμοκρασία μέσα σε αυτό και τα κλείνει όταν μειώνεται. Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα του υδραυλικού συστήματος είναι η ανεξαρτησία του από τον ηλεκτρισμό.

Η αρχή του υδραυλικού κυλίνδρου

Το σώμα του υδραυλικού κυλίνδρου στερεώνεται στο σταθερό στοιχείο του πλαισίου του θερμοκηπίου και το στέλεχος του απευθείας στο παράθυρο του παραθύρου. Σε κανονική θερμοκρασία μέσα στην εστία, τραβάει η ράβδος του υδραυλικού κυλίνδρου και η είσοδος είναι κλειστή. Καθώς αυξάνεται η θερμοκρασία, το σώμα του υδραυλικού κυλίνδρου θερμαίνεται και μεταφέρει θερμότητα στο λάδι, το οποίο διευρύνει και διευρύνει τη ράβδο, η οποία ωθεί αργά το φύλλο του παραθύρου γενικά προς τα πάνω, έτσι ώστε να ανοίγει ομαλά.

Βεβαιωθείτε ότι το σύστημα είναι σφραγισμένο, καθώς η αλλαγή της ποσότητας λαδιού λόγω διαρροής αλλάζει τη ρύθμιση του υδραυλικού συστήματος

Όταν η θερμοκρασία χαμηλώνει, το βάρος εξαερισμού υπερβαίνει την πίεση στο έμβολο και κλείνει απαλά. Για ταχύτερο κλείσιμο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα ελατήριο επιστροφής.

Μείον του αυτόματου ανοίγματος των παραθύρων του θερμοκηπίου

Η υδραυλική μηχανή για το άνοιγμα των θυρών αερισμού έχει τέτοια μειονεκτήματα:

 • Εάν το πλαίσιο είναι πλευρικό (περιστρέφεται γύρω από τον κατακόρυφο άξονα), δεν κλείνει κάτω από τη δική του μάζα, αλλά μόνο από ένα ελατήριο επιστροφής, το οποίο γενικά δεν είναι πολύ αξιόπιστο.
 • Σε έντονη ψύξη (π.χ., κρύος αέρας φύσηξε) gidroavtomatu εγγενή καθυστέρηση αρχίσει το κλείσιμο των αεραγωγών σε 20 λεπτά., Για να κρυώσει το λάδι μέσα gidroporshnya, και όλη την ώρα είναι κρύο στο θερμοκήπιο.

Προκειμένου να κατασκευαστεί ένας υδρογονοκατεργαστής από ένα χαλύβδινο σωλήνα, οι εργασίες περιστροφής και μια σφραγισμένη, κατά προτίμηση, αερίου συγκόλληση

Αλλά οι υδραυλικοί κύλινδροι έχουν ακόμα ένα αναμφισβήτητο πλεονέκτημα - σε σχετικά μικρά μεγέθη είναι σε θέση να ανυψώσουν τα παράθυρα μεγάλου βάρους. Επιπλέον, η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει ακόμα και σε μολυσμένο λάδι κινητήρα.

Το καλύτερο κατάλληλο για τις αποσκευές από το Zhiguli: το Κουαρτέτο, το G8 ή το Nine, αλλά και από το χώρο αποσκευών του Niva

Κάθετος υδραυλικός κύλινδρος για την ανύψωση της οροφής του θερμοκηπίου

Εάν το θερμοκήπιό σας είναι ένα αέτωμα ή κορυφογραμμή της οροφής, η οποία κλίνει υπέρθυρο στροφή γύρω από την κορυφογραμμή και υπάρχουν καθρέπτη, να περιστρέφεται σε σχέση με τις δοκούς επικαλύπτονται του θερμοκηπίου, είναι δυνατόν να οργανώσει τα χέρια τους με τη βοήθεια του αυτόματου ανοίγματος του κατακόρυφου κυλίνδρου των σωλήνων από χάλυβα, η ράβδος του οποίου πιέζει από κάτω προς τα πάνω στο πλαίσιο τραβέρσας.

Ένας καλός υδραυλικός κύλινδρος μπορεί να ληφθεί από τη στάση για τον κορμό του "Moskvich" - έχει ένα πολύ μεγάλο κτύπημα του αποθέματος, και αυτό είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται στην περίπτωσή μας

 • Με διάμετρο του σώματος του υδραυλικού κυλίνδρου 50-55 mm και μήκος 500-550 mm, χύνεται 800-1000 g λαδιού. Η ράβδος ενός τέτοιου υδραυλικού κυλίνδρου με αλλαγή θερμοκρασίας λαδιού στην περιοχή των 20-35 ° C είναι ικανή να ανυψώσει το φορτίο σε 10 kg κατά βάρος σε ύψος 160 mm. Αυτή η προσπάθεια είναι αρκετή για να σηκώσουν δύο ή τρεις περιστρεφόμενους τροχούς, που συνδέονται μεταξύ τους.
 • Στο σώμα του υδραυλικού κυλίνδρου με διάμετρο 100 mm γεμάτο με λαδιού, η ράβδος του εκτείνεται 200 ​​mm με αύξηση της θερμοκρασίας λαδιού κατά 15 ° C. Η προσπάθεια για τη ράβδο είναι αρκετά καλή - περίπου 100 κιλά. Αλλά μπορεί να αυξηθεί και με τμήματα σώματος μεγαλύτερης διαμέτρου. Ένα τέτοιο υδρομασάζ θα αυξήσει με βεβαιότητα ολόκληρη την κλίση της οροφής του θερμοκηπίου.

Οι υδραυλικοί κύλινδροι έχουν ένα αναμφισβήτητο πλεονέκτημα - σε σχετικά μικρά μεγέθη είναι σε θέση να ανυψώσουν τα παράθυρα μεγάλου βάρους

Αυτόματος αερισμός θερμοκηπίων (βίντεο)

Υδραυλικός κύλινδρος από το σύστημα συγκράτησης των αποσκευών αποσκευών

Ο κορμός του αυτοκινήτου είναι γεμάτος με αέριο και για να τον μετατρέψει σε υδραυλικό κύλινδρο, τροποποιείται με το χέρι.

Το σώμα του υδραυλικού κυλίνδρου στερεώνεται στο σταθερό στοιχείο του πλαισίου του θερμοκηπίου και το στέλεχος του απευθείας στο πλαίσιο του παραθύρου

Η καλύτερη εφαρμογή είναι τα ράφια αποσκευών του Zhiguli: το Κουαρτέτο, το G8 ή το Nine, καθώς και από τον κορμό του Niva. Ένας καλός υδραυλικός κύλινδρος μπορεί επίσης να προέλθει από τη στάση του χώρου αποσκευών του Moskvich - έχει ένα πολύ μεγάλο κτύπημα από το απόθεμα και αυτό είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται στην περίπτωσή μας.

Όταν μειώνεται η θερμοκρασία, το βάρος εξαερισμού υπερβαίνει την πίεση στο έμβολο και κλείνει απαλά

Η στάση εξευγενίζεται με την ακόλουθη σειρά:

 1. Πρώτον, στο κάτω μέρος της γειτονιάς με μια λεπτή οπή διάτρησης γίνεται για την απελευθέρωση του αερίου.
 2. Στη συνέχεια, τρυπήστε μια τρύπα μεγαλύτερης διαμέτρου σε 9 mm.
 3. Πατάμε τη ράβδο στον κύλινδρο έτσι ώστε το έμβολο να μην φτάνει στον πυθμένα κατά 30-35 mm.
 4. Η κοιλότητα μεταξύ της οπής και του εμβόλου αποστειρώνεται με ένα διαλύτη.
 5. Στερεόμαστε τον κύλινδρο σε μια τρύπα με μια τρύπα προς τα πάνω και στάζει το λάδι του κινητήρα έτσι ώστε να μην εξαπλώνεται στα χωρίς λιπαρά τοιχώματα του κυλίνδρου.
 6. Γεμίστε την κοιλότητα με εποξική κόλλα, έτσι ώστε να γεμίσει την τρύπα.
 7. Μετά την ξήρανση της κόλλας, τραβήξτε προς τα κάτω το στέλεχος, ενώ το έμβολο, που διαχωρίζεται από το συγκολλητικό από μια μεμβράνη λαδιού, το αφήνει εύκολα.
 8. Στο πώμα κόλλας γίνεται μια τρύπα με διάμετρο 9 mm.
 9. Αγγίξτε το σπείρωμα M10 σε αυτό το σπείρωμα σε βήματα των 1, 25 mm.

Όλα, ο υδραυλικός μας κύλινδρος είναι έτοιμος.

Σε κανονική θερμοκρασία μέσα στην εστία, τραβάει η ράβδος του υδραυλικού κυλίνδρου και η είσοδος είναι κλειστή. Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, το σώμα του υδραυλικού κυλίνδρου θερμαίνεται και μεταφέρει θερμότητα στο λάδι, το οποίο επεκτείνει και τραβάει τη ράβδο, η οποία ωθεί σιγά-σιγά τον αεραγωγό κανονικά προς τα πάνω, έτσι ώστε να ανοίγει ομαλά

Με τον υδραυλικό δέκτη θα συνδεθεί με έναν εύκαμπτο σωλήνα φρένου με το ίδιο σπείρωμα M10x1.25.

Εξετάστε

Για την παραγωγή ενός υδροσυλλέκτη από ένα χαλύβδινο σωλήνα, είναι απαραίτητη η συγκόλληση της εργασίας και μια σφραγισμένη, κατά προτίμηση αερίου, συγκόλληση. Με έναν όγκο εργασίας του υδραυλικού κυλίνδρου σε 15 ml, ο όγκος του υδροσυλλέκτη είναι περίπου 600 ml, ο οποίος αντιστοιχεί σε σωλήνα διαμέτρου 40 mm και μήκους 400 mm.

Ο κανόνας εδώ είναι ότι ο όγκος του υδραυλικού δέκτη πρέπει να σχετίζεται με τον όγκο εργασίας του υδραυλικού κυλίνδρου σε αναλογία 40: 1.

Επομένως, αν χρησιμοποιείτε έναν έτοιμο υδραυλικό κύλινδρο, για παράδειγμα, από ένα συνδυασμό, τότε θεωρείτε ότι ο όγκος εργασίας του είναι κατά σειρά μεγέθους μεγαλύτερος, οπότε ο υδραυλικός δέκτης θα είναι μεγαλύτερος και ακριβότερος.

Όχι όλοι οι κάτοικοι του καλοκαιριού έχουν την ευκαιρία να έρθουν στις θέσεις τους τις καθημερινές και να αερίσουν τα θερμοκήπια. Μπορούν να διασωθούν με υδρομασάζ για το άνοιγμα των παραθύρων των θερμοκηπίων με βάση τον υδραυλικό κύλινδρο

Είναι δυνατό να γεμίσετε το αυτόματο μηχάνημα με λάδι αφού μετατοπιστεί όλος ο αέρας. Στη θερμοκρασία 20-22 ° C, η ράβδος του υδραυλικού κυλίνδρου πρέπει να αποσύρεται πλήρως.

Βεβαιωθείτε ότι το σύστημα είναι ερμητικά σφραγισμένο, καθώς η αλλαγή του όγκου λαδιού λόγω διαρροής αλλάζει τη ρύθμιση του υδραυλικού συστήματος. Η στεγανότητα μπορεί να ελεγχθεί με αέρα, αντλώντας την με μια κανονική αντλία ποδιών για τα ελαστικά μέχρι μια πίεση 6-7 atm.

Δημιουργημένο σωστά από τα χέρια σας, η αυτόματη συσκευή ανοίγματος των ανεμιστήρων σε ένα θερμοκήπιο θα σας απαλλάξει από ενθουσιασμό για μια καλλιέργεια και θα προσφέρει ένα βέλτιστο τρόπο θερμοκρασίας για την ωρίμασή του.

Για να μην χάσετε υλικό, φροντίστε να το αποθηκεύσετε στο κοινωνικό σας δίκτυο Vkontakte, Odnoklassniki, Facebook, απλά κάνοντας κλικ στο παρακάτω κουμπί:

Υδροκύλινδρο για ένα θερμοκήπιο - χτίζουμε τους εαυτούς μας από αυτοσχέδια μέσα

Αυτοματοποίηση της διαδικασίας εξαερισμού του θερμοκηπίου

Κάθε ιδιοκτήτης του θερμοκηπίου αντιμετώπισε ένα τέτοιο πρόβλημα όπως η διατήρηση του κατάλληλου μικροκλίματος στο θερμοκήπιο. Αν κατά την κρύα εποχή αυτό είναι ένα σύστημα θέρμανσης και μια αύξηση στην εσωτερική θερμοκρασία στο θερμοκήπιο, τότε στη ζεστή εποχή αυτό είναι ένας υποχρεωτικός αερισμός.

Θερμοκρασία το καλοκαίρι

Φυσικά, είναι πολύ εύκολο να παρακολουθήσετε το καθεστώς θερμοκρασίας στο θερμοκήπιο κατά τη διάρκεια της ζεστής εποχής και να τον αερίσετε όπως απαιτείται, αν είστε πάντα κοντά. Είναι πολύ πιο δύσκολο να πραγματοποιηθεί αυτή η λειτουργία αν δεν μπορείτε να μείνετε συνεχώς στην περιοχή. Σε αυτή την περίπτωση, η διαδικασία εξαερισμού είναι καλύτερα αυτοματοποιημένη.

Το θέμα του σημερινού άρθρου είναι η αυτοματοποίηση της διαδικασίας αερισμού του θερμοκηπίου. (βλ. επίσης Δημιουργία αυτόματου ελεγκτή)

Υδραυλικός κύλινδρος - η συσκευή και η αρχή της λειτουργίας

Επί του παρόντος, υπάρχουν υδροκύλινα για πώληση θερμοκηπίων, που προορίζονται μόνο για τον αερισμό τους.

Η αρχή λειτουργίας και διαρρύθμισης αυτού του μηχανισμού έχει ως εξής:

 • Ο υδραυλικός κύλινδρος είναι ένας υδραυλικός κινητήρας που εκτελεί παλινδρομική κίνηση.
 • Στην ερμητική περίπτωση υπάρχει ένα έμβολο με ράβδο συνδεδεμένο με αυτό.
 • Λόγω του πετρελαίου, του αέρα ή άλλων ουσιών που εισέρχονται στον υδραυλικό κύλινδρο, υπό πίεση, το έμβολο κινείται, σύροντας τη ράβδο πίσω από αυτήν, η οποία με τη σειρά της εκτελεί κάποια εργασία.
 • Κατά κανόνα, οι υδραυλικοί κύλινδροι χρησιμοποιούνται στη μηχανική, σε διάφορες μηχανές και μηχανισμούς. Ο υδραυλικός γρύλος που είναι γνωστός στους οδηγούς δεν είναι παρά ένας υδραυλικός κύλινδρος.
 • Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι για να λειτουργήσει ο υδραυλικός κύλινδρος στο έμβολο πρέπει να υπάρχει κάποια πίεση που δημιουργείται από την αντλία.
 • Οι υδραυλικοί κύλινδροι που χρησιμοποιούνται στο θερμοκήπιο λειτουργούν με την ίδια αρχή, αλλά με μία εξαίρεση, δεν διαθέτουν αντλία και δεν απαιτούν τη χρήση εξωτερικής ενέργειας για τη λειτουργία τους.

Θερμοκρασία ως αντλία

Πώς λειτουργεί σε ένα θερμοκήπιο;

Το θέμα είναι ότι κάθε ουσία που θερμαίνεται αυξάνεται σε όγκο.

Και επειδή στο θερμοκήπιο ένας υδραυλικός κύλινδρος χρησιμοποιείται για τη μείωση της θερμοκρασίας μέσα σε αυτό, οι σχεδιαστές χρησιμοποιούν με επιτυχία αυτό το νόμο της φυσικής.

 • Ένα συγκεκριμένο υγρό αντλείται στον σφραγισμένο υδραυλικό κύλινδρο.
 • Ενώ η θερμοκρασία στο θερμοκήπιο δεν είναι μεγάλη, η πίεση στο εσωτερικό του υδραυλικού κυλίνδρου είναι ελάχιστη και η ράβδος είναι στη θέση ανάσυρσης.
 • Αλλά εδώ η θερμοκρασία στο θερμοκήπιο αρχίζει να αυξάνεται, λόγω αυτού, η ουσία μέσα στον υδραυλικό κύλινδρο, που θερμαίνεται, επεκτείνεται.
 • Λόγω της επέκτασης, η πίεση μέσα στον υδραυλικό κύλινδρο αυξάνεται, η πίεση ασκεί την επίδρασή της στο έμβολο, το οποίο κινείται, αναδεύει τη ράβδο και πραγματοποιείται η εργασία.
 • Έχοντας εγκαταστήσει τον υδραυλικό κύλινδρο σε ένα συγκεκριμένο μέρος του θερμοκηπίου και έχοντας συνδέσει τη ράβδο με το πλαίσιο ανοίγματος, είναι δυνατόν να το επιτύχουμε, ολισθαίνοντας, η ράβδος θα το ανοίξει. Μέσω του ανοικτού πλαισίου, ο καθαρός αέρας θα αρχίσει να ρέει και ο εσωτερικός χώρος θα αερίζεται.
 • Αφού η θερμοκρασία μέσα στο θερμοκήπιο πέφτει στην επιθυμητή σήμα, και μειώνει τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του κυλίνδρου, ο όγκος της ουσίας μειώνεται, το έμβολο επιστρέφει στην αρχική του θέση, και η μετατόπιση της ράβδου μαζί με το έμβολο κλείνει το παράθυρο. Στη συνέχεια ολόκληρος ο κύκλος θα επαναληφθεί ξανά.

Όπως μπορείτε να δείτε, δεν υπήρχε ανάγκη να χρησιμοποιείτε εξωτερική ενέργεια. Το καθεστώς θερμοκρασίας στο θερμοκήπιο ρυθμίζεται με επιτυχία αυξάνοντας και μειώνοντας τη θερμοκρασία.

Υδραυλικοί κύλινδροι - ρυθμιστές, βιομηχανικοί

Υδραυλικός κύλινδρος για το θερμοκήπιο.

Ένας μεγάλος αριθμός διαφόρων υδραυλικών κυλίνδρων, τόσο εγχώριων όσο και εισαγόμενων, πωλούνται.

Κάθε υδραυλικός κύλινδρος που παράγεται στο εργοστάσιο έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του.

Δεν θα τα εξετάσουμε, αλλά θα μιλήσουμε μαζί σας για αυτό.

Πολλοί άνθρωποι ενδιαφέρονται για το ερώτημα κατά πόσο είναι δυνατόν να κατασκευαστεί ένα σύστημα αυτόματου αερισμού του θερμοκηπίου με τη βοήθεια των αρχών ενός υδραυλικού κυλίνδρου.

Κατασκευή αυτόματου συστήματος ελέγχου στο σπίτι

Τίποτα δεν είναι αδύνατο

Ναι, μπορείτε, επιπλέον, ο υδραυλικός κύλινδρος να είναι ένας σύνθετος και υπεύθυνος μηχανισμός και παρόλα αυτά θα σας πούμε πώς να κάνετε τελείως ανεξάρτητα διάφορες επιλογές για την αερισμό των θερμοκηπίων με αυτό.

Οι πληροφορίες μας - πολλοί αναγνώστες που έχουν διαβάσει το άρθρο μέχρι αυτό το σημείο, μπορεί να πιστεύουν ότι για να κάνει ένα κύλινδρο στο σπίτι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά και να μετανιώσετε την ώρα που δαπανάται για την ανάγνωση αυτού του άρθρου. Μην βιαστείτε, σας διαβεβαιώνουμε, θα μιλήσουμε για δύο επιλογές για την κατασκευή αυτού του συστήματος. Είμαστε σίγουροι ότι οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει ένα από αυτά.

Ο απλούστερος ελεγκτής που βασίζεται στην πνευματική

Αρχικά κατασκευάζουμε την απλούστερη συσκευή. Για την παραγωγή ενός υδραυλικού κυλίνδρου που λειτουργεί με υγρό, θα χρειαστεί να εκτελέσετε πολλές λειτουργίες χρησιμοποιώντας εξειδικευμένο εξοπλισμό, έτσι ώστε να γίνει ο πρώτος υδραυλικός κύλινδρος που λειτουργεί στον αέρα.

Παρόλο που αυτή η συσκευή θα φαίνεται απλή, με την πρώτη ματιά, θα εκτελέσει με επιτυχία τις λειτουργίες της για τον αερισμό του θερμοκηπίου.

Υλικά - τα πάντα

 • Για την κατασκευή του υδραυλικού κυλίνδρου, χρειαζόμαστε ένα κομμάτι κασσίτερου, πολυανθρακικού ή άλλου εύχρηστου υλικού.
 • Η κύρια προϋπόθεση είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή κυλίνδρου με διάμετρο 200 mm.
 • Για αυτό, είναι επίσης δυνατή η επιτυχής χρήση ενός τμήματος του πλαστικού σωλήνα που χρησιμοποιείται για αποχέτευση.

Κάνουμε τον κύλινδρο

Διάγραμμα πεπιεσμένου κυλίνδρου.

Η κάμψη από ένα φύλλο ή από πολυανθρακικό (Βλ. Ποιο πολυανθρακικό είναι καλύτερο να επιλέξει) κύλινδρο, μπορεί να στερεωθεί χρησιμοποιώντας συνηθισμένη κολλητική ταινία. Υπάρχουν πολλές επιλογές, δεν θα τις εξετάσουμε.

Έχουμε έναν κύλινδρο, με διάμετρο 200 mm και μήκος 300-350 mm.

 • Το κατώτερο τμήμα πρέπει να είναι κλεισμένο. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι penoplex.
 • Εάν ο κύλινδρος σας είναι κατασκευασμένος από πλαστικό σωλήνα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το penoplex, αλλά είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι πλεξιγκλάς πάχους 5 mm και μεγαλύτερο.
 • Για να γίνει αυτό, ένας κύκλος αυτού του μεγέθους κόβεται από το πλεξιγκλάς έτσι ώστε να κλείνει τον κύλινδρο στη μία πλευρά. Χρειαζόμαστε δύο τέτοιους κύκλους.
 • Από έναν κύκλο θα παράγουμε ένα βύσμα για τον υδραυλικό κύλινδρο και από τον άλλο έναν οδηγό για τη ράβδο.

Στη συνέχεια, η ράβδος και το έμβολο

Στη συνέχεια, πρέπει να κάνετε ένα έμβολο. Το Penoplex είναι κατάλληλο για αυτό. Είναι δυνατόν να δημιουργήσετε ένα έμβολο και από ένα υλικό από το οποίο βάζετε βύσματα, δεν είναι βασικό. Το κύριο πράγμα είναι να κάνουμε το υλικό αρκετά σκληρό.

 • Η διάμετρος του εμβόλου πρέπει να είναι τέτοια ώστε να κινείται ελεύθερα στον κύλινδρο. Ένα μικρό κενό 1 - 2 mm μόνο προς όφελος.

Η ράβδος για τον υδραυλικό κύλινδρο μπορεί να είναι κατασκευασμένη από ξύλο.

Προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε τις ακόλουθες διαστάσεις:

 • Μήκος 500 mm
 • Διάμετρος 40 mm
 • Η ράβδος είναι καλά αποξεσμένη και λειανθεί με γυαλόχαρτο.
 • Για να αποφύγετε τη διόγκωση του δέντρου κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του, να το επεξεργαστείτε με προστατευτικό παράγοντα.
 • Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια ξύλινη ράβδο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την κατασκευή του ένα κομμάτι πλαστικού σωλήνα, που συνήθως χρησιμοποιείται για τρεχούμενο νερό. Πάρτε το μέγεθος του σωλήνα 32.

Υπήρχε ένας κύλινδρος, έγινε ένας πνευματικός κύλινδρος

Συνεχίζουμε να φτιάχνουμε έναν κύλινδρο. Έχουμε δύο στροφές.

 • Ακριβώς στο κέντρο, πρέπει να τρυπώνουν τρύπες. Σε αυτή την περίπτωση, σε μια διάμετρο 10 mm, και στη δεύτερη διάμετρο, έτσι ώστε το απόθεμα που έχουμε, ελεύθερα να γλιστρήσει μέσα του.

Οι τρύπες τρυπιούνται, είναι απαραίτητο να συναρμολογηθεί ο κύλινδρος.

 • Σε ένα μέρος του κυλίνδρου στερεώνεται ένα πώμα με οπή 10 mm. Το βύσμα αυτό πρέπει να στερεωθεί σταθερά. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να το φυτέψετε σε εποξική κόλλα ή να το διορθώσετε με οποιοδήποτε βολικό τρόπο.
 • Εκτός από όλα τα παραπάνω, χρειαζόμαστε αεροστεγές θάλαμο. Δεδομένου ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια φωτογραφική μηχανή από τη σφαίρα ή μια φουσκωτή μπάλα κατασκευασμένη από plastisol. Πωλείται πρακτικά σε όλα τα τμήματα παιδικών παιχνιδιών.
 • Ως μάνικα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ιατρικό σύστημα, μπορείτε να το αγοράσετε σε οποιοδήποτε φαρμακείο.

Μια μπάλα, μια κάμερα ποδοσφαίρου, ιατρικές συσκευές είναι όλα στην επιχείρηση

Συλλέγουμε τον ρυθμιστή κυλίνδρων

Μπορείτε να συναρμολογήσετε τον υδραυλικό κύλινδρο μας.

 • Συνδέστε τη σφαίρα στον εύκαμπτο σωλήνα και ασφαλίστε τον καλά. Η σύνδεση πρέπει να είναι στεγανή.
 • Τοποθετήστε τη σφαίρα στο εσωτερικό του κυλίνδρου, έχοντας προηγουμένως περάσει τον εύκαμπτο σωλήνα μέσω της οπής του βύσματος.
 • Συνδέστε το έμβολο στο στέλεχος. Η ράβδος πρέπει να στερεωθεί ακριβώς στο κέντρο του εμβόλου.
 • Τοποθετήστε το έμβολο στον κύλινδρο. Σε αυτή την περίπτωση, το έμβολο θα πιέσει την καθορισμένη μπάλα.
 • Τώρα, αν αρχίσετε να αντλείτε τη σφαίρα από τον εύκαμπτο σωλήνα με αέρα, το έμβολο θα αρχίσει να κινείται, μετακινώντας τη ράβδο.
 • Προκειμένου η ράβδος να κινείται αυστηρά σε μία κατεύθυνση, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε έναν οδηγό.
 • Για να γίνει αυτό, η ράβδος βιδώνεται μέσα από την οπή οδήγησης και ο οδηγός συνδέεται στον υδραυλικό κύλινδρο.

Η συμβουλή μας είναι ότι στο μέλλον είναι δυνατή η συντήρηση του υδραυλικού κυλίνδρου και η αλλαγή της φουσκωτής σφαίρας, στερεώστε τον οδηγό με κολλητική ταινία. Η τοποθέτηση είναι καλή και θα μπορείτε εύκολα να αποσυναρμολογήσετε τον υδραυλικό κύλινδρο για συντήρηση.

Παράγουμε τον δέκτη

Προκειμένου το σύστημά μας να λειτουργήσει όπως πρέπει, χρειαζόμαστε ένα δέκτη αέρα.

Σε αυτή την περίπτωση, όσο περισσότερος όγκος του δέκτη χρησιμοποιούμε, τόσο το καλύτερο αποτέλεσμα θα επιτευχθεί.

 • Για τον δέκτη είναι κατάλληλο οποιοσδήποτε περιέκτης με λεπτά τοιχώματα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παλιά δοχεία βαφής ή συμβατικό κάνιστρο 20 λίτρων.
 • Εάν χρησιμοποιείτε δοχείο, βεβαιωθείτε ότι το καπάκι είναι κλειστό σφιχτά.
 • Στο υπάρχον δοχείο, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε δύο ακροφύσια κατάλληλα για τον εύκαμπτο σωλήνα του υδραυλικού κυλίνδρου.
 • Με τη βοήθεια του πρώτου σωλήνα θα συνδέσουμε τον δέκτη με τον υδραυλικό κύλινδρο και ο δεύτερος θα λειτουργήσει ως ρυθμιστής.
 • Οι σωλήνες πρέπει να είναι πλήρως σφραγισμένοι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εποξική κόλλα ή οποιαδήποτε άλλη κατάλληλη μέθοδο για αυτό.

Συλλέγουμε και δοκιμάζουμε τον ρυθμιστή

Σχέδιο πνευματικού συστήματος για τον εξαερισμό του συγκροτήματος θερμοκηπίου.

 • Συνδέουμε τον εύκαμπτο σωλήνα του υδραυλικού κυλίνδρου με ένα από τα ακροφύσια.
 • Στον δεύτερο σωλήνα διακλάδωσης τοποθετείται σε ένα κομμάτι σωλήνα, μακρύ 100 - 150 mm.

Μπορείτε να ξεκινήσετε τον έλεγχο του υδραυλικού κυλίνδρου.

 • Σε ένα δροσερό χρονικό διάστημα, αρχίστε να αντλείτε, μέσα από ένα ελεύθερο κομμάτι σωλήνα, τον αέρα στον δέκτη.
 • Όταν η πίεση σε αυτό ανεβαίνει, η ράβδος του υδραυλικού κυλίνδρου αρχίζει να κινείται προς τα εμπρός, λυγίζει τον εύκαμπτο σωλήνα που χρησιμοποιείται για την έγχυση αέρα και στερεώνεται με αυτόν τον τρόπο.
 • Καθώς αυξάνεται η θερμοκρασία περιβάλλοντος, ο αέρας στον δέκτη αρχίζει να θερμαίνεται και να διογκώνεται, για να διογκωθεί η μπάλα.
 • Αυτό με τη σειρά του θα ωθήσει το έμβολο με τη ράβδο. Υπάρχει δουλειά.
 • Αφού αρχίσει να πέφτει η θερμοκρασία του αέρα, η ένταση του θα μειωθεί και, με τη σειρά του, η πίεση στο εσωτερικό του συστήματος θα μειωθεί.
 • Όλα είναι ξεκάθαρα, είναι δυνατό να στερεωθεί ο υδραυλικός κύλινδρος στο παράθυρο του θερμοκηπίου και να το χρησιμοποιήσετε για τον προορισμό του.

Βαθμονόμηση της συσκευής

Η θερμοκρασία βαθμονομείται με ελεύθερο εύκαμπτο σωλήνα.

Αλλαγή της πίεσης μέσα στο σύστημα, είναι δυνατόν να διασφαλιστεί ότι το παράθυρο εξαερισμού ανοίγει και κλείνει αυστηρά σε ένα ορισμένο καθεστώς θερμοκρασίας.

Τοποθέτηση της συσκευής στο εσωτερικό του θερμοκηπίου

Τοποθέτηση του υδραυλικού κυλίνδρου στο θερμοκήπιο. Πιθανό σχέδιο.

Το σύστημα είναι πολύ αποτελεσματικό. Το μόνο μειονέκτημα αυτού του συστήματος είναι η μικρή προσπάθεια αυτού του υδραυλικού κυλίνδρου. Ως εκ τούτου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε ένα παράθυρο, ενώ το παράθυρο πρέπει να ανοίξει και να κλείσει αρκετά εύκολα (δείτε Πώς να φτιάξετε ένα παράθυρο στο θερμοκήπιο: συμβουλές)

 • Ο δέκτης πρέπει να τοποθετηθεί μέσα στο θερμοκήπιο με τέτοιο τρόπο ώστε να μην φτάνουν οι άμεσες ακτίνες του ηλιακού φωτός.
 • Η καλύτερη επιλογή θα είναι αυτή όπου ο δέκτης βρίσκεται κάτω από την οροφή του θερμοκηπίου και η επιφάνεια του καλύπτει την ηλιακή οθόνη.

Αυτός ο σχεδιασμός είναι εύκολος στην κατασκευή, δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις και σπάνια, ακριβά υλικά, ωστόσο, ανταποκρίνεται καλά στο έργο του.

Αυτο-κατασκευασμένο υδραυλικό σύστημα

Αν έχετε συγκεκριμένες γνώσεις και δεξιότητες στον τομέα των υδραυλικών εγκαταστάσεων, προτείνουμε να κατασκευάσετε μόνοι σας ένα πιο περίπλοκο σύστημα αερισμού του θερμοκηπίου.

Σε αυτή την περίπτωση, ως εργαζόμενη ουσία, θα χρησιμοποιηθεί τεχνικό έλαιο. Φυσικά, η κατασκευή αυτού του σχεδίου θα απαιτήσει τη χρήση πιο εξελιγμένων εργαλείων, αλλά η χωρητικότητα αυτού του σχεδιασμού θα του επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί για να ανοίξει πολλά παράθυρα και πόρτες στο θερμοκήπιο ταυτόχρονα.

Υδραυλικός κύλινδρος είναι η κύρια δυσκολία

Το πρώτο βήμα είναι η επίλυση του προβλήματος με τον υδραυλικό κύλινδρο. Γιατί πρέπει να αποφασίσετε το θέμα;

Το γεγονός είναι ότι ένα συγκεκριμένο τμήμα του πληθυσμού έχει την ευκαιρία να αποκτήσει έναν έτοιμο, μικρό υδραυλικό κύλινδρο που χρησιμοποιείται σε διάφορα μηχανήματα και μηχανισμούς.

Η αναφορά μας - πολύ κατάλληλοι υδραυλικοί κύλινδροι, που χρησιμοποιούνται σε ορισμένα φορτηγά ως ανελκυστήρας καμπίνας.

Εάν δεν μπορείτε να πάρετε τον τελικό υδραυλικό κύλινδρο, θα πρέπει να γίνει από τον εαυτό σας.

Ορισμένες φορές οι άνθρωποι αναρωτιούνται εάν είναι δυνατό να επανασχεδιάσουν έναν κύλινδρο από ένα πνευματικό σύστημα κάτω από ένα υδραυλικό σύστημα.

Αντιμετωπίζουμε αμέσως, αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα τέτοιο σύστημα πολύ σύντομα. Είναι όλα σχετικά με ελαστικά παρεμβύσματα. Το πετρέλαιο θα τα φάει απλά και η ακεραιότητα αυτού του συστήματος θα είναι μόνο ένα όνειρο.

Η αναφορά μας - Το υδραυλικό σύστημα λειτουργεί σε υψηλότερη πίεση, έτσι ώστε οι σφραγιστικοί αδένες του πνευματικού συστήματος απλά δεν έχουν σχεδιαστεί για αυτή την πίεση.

Ένας από τους τρόπους συναρμολόγησης του υδραυλικού κυλίνδρου από μόνο του μπορεί να είναι η ανακατασκευή ενός αμορτισέρ αυτοκινήτου. Αλλά αυτή είναι μια πολύ επίπονη και πολύπλοκη διαδικασία, χωρίς τόρνο και ιδιαίτερη γνώση είναι απαραίτητη εδώ. Επομένως, δεν θα εξετάσουμε αυτό το θέμα λεπτομερώς.

Υπάρχουν πολλές επιλογές, αλλά δηλώνουμε υπεύθυνα, όλες αυτές οι μέθοδοι δεν είναι αξιόπιστες και δεν εγγυώνται την κανονική λειτουργία του υδραυλικού συστήματος. Φυσικά, υπάρχει πάντα ένας ειδικευμένος τεχνίτης ικανός να κατασκευάζει έναν υδραυλικό κύλινδρο καλής ποιότητας, αλλά δεν υπάρχουν πολλά τέτοια, γι 'αυτό σας συμβουλεύουμε να ετοιμαστείτε. Μπορείτε να δείτε την αποσυναρμολόγηση, εκεί πάντα μπορείτε να βρείτε κάτι κατάλληλο.

Αυτο-κατασκευασμένοι υδραυλικοί κύλινδροι

Για όσους παρ 'όλα αυτά αποφάσισαν να κατασκευάσουν τον υδραυλικό κύλινδρο ανεξάρτητα ή δεν βρήκαν τον κατάλληλο, δίνουμε τη μέθοδο κατασκευής του υδραυλικού κυλίνδρου από το κλείστρο του χώρου αποσκευών του αυτοκινήτου.

Η αναφορά μας - καλά προσαρμοσμένη στο επίκεντρο του αυτοκινήτου Moskvich, έχει ένα πολύ μεγάλο εγκεφαλικό επεισόδιο.

Επανασχεδιάστε το σταμάτημα του αερίου

Σχέδιο του υδραυλικού κυλίνδρου από τη στάση του αυτοκινήτου.

Η στάση του αερίου πρέπει να ολοκληρωθεί.

 • Από το σταμάτημα, ο σύνδεσμος αφαιρείται και ο μπουλόνι που είναι ενσωματωμένος εκεί είναι πριονισμένος μακριά με ένα hacksaw.
 • Ακριβώς στο κέντρο, ο πυρήνας γίνεται και μια τρύπα γίνεται με τη βοήθεια ενός λεπτού τρυπανιού. Η τρύπα τρυπιέται μέχρι να βγει ο αέρας από τον κύλινδρο.
 • Περαιτέρω, χρησιμοποιείται ένα τρυπάνι μεγαλύτερης διαμέτρου. Στο τέλος, θα πρέπει να έχουμε μια τρύπα με διάμετρο 9 mm.
 • Τώρα είναι απαραίτητο να πιέσετε τη ράβδο και να την σπρώξετε στον κύλινδρο σε τέτοια απόσταση ώστε το έμβολο να μην φτάνει στην τρυπημένη οπή για 30 - 35 mm.

Όλος ο ελεύθερος χώρος του κυλίνδρου πρέπει να απολιπανθεί. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διαλύτη ή οποιοδήποτε ειδικό μέσο.

Είναι απαραίτητο να περιμένετε έως ότου ο διαλύτης στεγνώσει τελείως.

 • Παράγουμε εποξειδική κόλλα.
 • Τοποθετούμε τον κύλινδρο σε έναν κατακόρυφο, έτσι ώστε η διάτρητη οπή να βρίσκεται στην κορυφή.
 • Στο έμβολο, είναι απαραίτητο να στάξει το λάδι, αλλά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην πέφτει στα απολιθωμένα τοιχώματα του κυλίνδρου.
 • Τώρα στην κοιλότητα χύνουμε την εποξική κόλλα στην κορυφή, πρέπει να καλύψει πλήρως την τρυπημένη οπή και να την αφήσει να παγώσει.
 • Αφού στεγνώσει η κόλλα, το έμβολο πρέπει να αποκολληθεί από την κόλλα. Δεδομένου ότι δεν είναι χωρίς λίπος, πρέπει να απομακρυνθεί, απλά τραβήξτε τη ράβδο.
 • Στην παλιά θέση, που βρίσκεται ήδη στην κόλλα, γεμίζουμε μια τρύπα με διάμετρο 9 mm.
 • Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας μια βρύση M10, στην τρύπα, βγάλτε το σπείρωμα σε βήματα 1,25.

Όλα, ο κύλινδρος μας είναι έτοιμος.

Υδραυλική δεξαμενή - κατασκευάζουμε τον εαυτό μας

Έχουμε έναν υδραυλικό κύλινδρο, είναι καιρός να κατασκευάσουμε ένα σύστημα αυτόματου αερισμού του θερμοκηπίου.

Δεδομένου ότι η ισχύς του συστήματός μας θα είναι εντυπωσιακή, ένας υδραυλικός κύλινδρος θα είναι αρκετός για να ανοίξει αρκετές διαρροές με ένα σύστημα μοχλών ταυτόχρονα.

Αλλά πρώτα πρέπει να δημιουργήσετε ένα σύστημα.

 • διάμετρο σωλήνα 40 mm και μήκος 300 mm.
 • Βίδα M10 σε μήκος 50 - 60 mm
 • Βιδωτό παξιμάδι
 • Σωλήνας φρένου με σπείρωμα M10 βήμα 1.25
 • Ο σωλήνας πρέπει να είναι συνδεδεμένος στο ένα άκρο. Αυτό μπορεί να γίνει με μεταλλικό βύσμα και συγκόλληση.
 • Από την άλλη πλευρά, το νήμα κόβεται και γίνεται βύσμα. Τώρα ο σωλήνας μας έχει ένα μόνιμο βύσμα και το δεύτερο βιδώνεται.
 • Κάτω από το βιδωτό βύσμα, φτιάξτε ένα παρέμβυσμα από υλικό ανθεκτικό στο λάδι.
 • Σε ένα συγκολλημένο βύσμα, τρυπήστε μια οπή διαμέτρου 9 mm.
 • Πατήστε το νήμα M10 με βρύση, βήμα 1.25.
 • Στο αποσπώμενο βύσμα, είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε μια οπή και να κόψετε το σπείρωμα για το μπουλόνι M10.

Σταδιακή κατασκευή

Η δεξαμενή είναι έτοιμη.

Συναρμολόγηση και πλήρωση του συστήματος

Σχέδιο του υδραυλικού δοχείου και του συγκροτήματος υδραυλικού κυλίνδρου.

 • Συνδέουμε την υδραυλική δεξαμενή στον υδραυλικό κύλινδρο με έναν εύκαμπτο σωλήνα φρένων

Τώρα το σύστημα πρέπει να ξαναγεμίζεται με λάδι. Αυτό είναι κατάλληλο για συνηθισμένο λάδι ατράκτου.

Αλλά για να λειτουργήσει σωστά το σύστημα μας, πριν ξαναγεμίσει, το λάδι πρέπει να κρυώσει.

 • Για να το κάνετε αυτό, τοποθετήστε το δοχείο με λάδι σε κρύο μέρος, η θερμοκρασία του λαδιού πρέπει να πέσει στους 14 - 15 ° C.
 • Όταν το λάδι έχει κρυώσει, αρχίστε να ρίχνετε λάδι στη δεξαμενή. Ταυτόχρονα, μεταφέρουμε τη ράβδο του υδραυλικού κυλίνδρου, αντλώντας ολόκληρο το σύστημα με αυτόν τον τρόπο.
 • Όταν η δεξαμενή υδραυλικού συστήματος γεμίσει σχεδόν πλήρως, βιδώστε το βιδωτό βύσμα. Σφίξτε το με κλειδί αερίου, η ράβδος του υδραυλικού κυλίνδρου πρέπει να είναι αυτή τη στιγμή στη θέση ανάσυρσης.
 • Μέσω της οπής του βύσματος, προσθέστε λάδι στην άκρη.
 • Στην οπή, ξεκινήστε να βιδώνετε τον κοχλία με το παξιμάδι και το ροδέλα συσκευασίας.
 • Είναι απαραίτητο να βιδώσετε μέχρι το μισό ή μέχρι τη στιγμή που η ράβδος του υδραυλικού κυλίνδρου αρχίσει να κινείται προς τα έξω.

Το σύστημά μας είναι έτοιμο.

Βαθμονόμηση και εγκατάσταση του συστήματος

Τώρα πρέπει να βαθμονομηθεί.

 • Όταν η θερμοκρασία λαδιού ανεβαίνει, θα αρχίσει να αποσπάται το στέλεχος.
 • Αν ξεβιδώσετε ή στρέψετε το μπουλόνι ρύθμισης, μπορείτε να επιτύχετε το απαιτούμενο καθεστώς θερμοκρασίας.
 • Η δεξαμενή πρέπει να τοποθετηθεί κάτω από την οροφή του θερμοκηπίου με υποχρεωτική προστασία από το άμεσο ηλιακό φως.
 • Το βάρος του πλαισίου πρέπει επίσης να ρυθμιστεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε, μετά τη μείωση της θερμοκρασίας, το βάρος του να μπορεί να ολισθήσει ελεύθερα τη ράβδο του υδραυλικού κυλίνδρου.
 • Εάν είναι απαραίτητο, η υπερβολική ποσότητα λαδιού μπορεί να εξαερωθεί μέσω του κοχλία ρύθμισης χαλαρώνοντας το παξιμάδι.

Τελική αποσφαλμάτωση

Μια από τις επιλογές για την εγκατάσταση του υδραυλικού κυλίνδρου στο θερμοκήπιο.

Εάν όλα γίνονται σωστά και με ακρίβεια, αυτή η συσκευή ανοίγει με επιτυχία αρκετά παράθυρα ταυτόχρονα μέσω ενός μοχλικού συστήματος. Σκεφτείτε το μόνοι σας. Εάν μπορείτε να δημιουργήσετε αυτό το χειριστήριο με τα δικά σας χέρια, η τοποθέτηση του μοχλού δεν θα είναι μεγάλη υπόθεση για σας.