Πώς να επιλέξετε τις διαστάσεις του καλύμματος

Κουκούλες κουζίνας - ένα αναπόσπαστο κομμάτι της κουζίνας. Το ποιοτικό έργο της κουκούλας για την κουζίνα παρέχει την άνεση της διαδικασίας μαγειρέματος. Οι κουκούλες διαστάσεων για την κουζίνα δεν σχετίζονται με την αποτελεσματικότητα της εργασίας τους, αλλά είναι απαραίτητη η σωστή αναλογία μεγέθους της συσκευής με το μέγεθος της πλάκας.

Κουκούλες κουζίνας - το κύριο στοιχείο κάθε κουζίνας

Τυπικές συσκευές. Διαστάσεις

Για την πλήρη λειτουργία κουκούλας κουζίνας, οι διαστάσεις δεν είναι θεμελιώδεις. Κουκούλες για την κουζίνα μπορεί να έχουν διαφορετικά πλάτη 30 έως 40 cm έως 110-120 cm Εξοπλισμός κατ 'αποκοπή αξία -. Οι συσκευές που έχουν πλάτος 50-60 cm έως 90 cm κατασκευαστές συστημάτων εξαερισμού προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία μεγεθών, αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε τις σωστές αναλογίες. το πλάτος της συσκευής και το πλάτος της κουζίνας. Το πλάτος της κουκούλας είναι η κύρια αξία της, επηρεάζει την παραγωγικότητα, την αποτελεσματικότητα της απορρόφησης λίπους, τον μολυσμένο αέρα και την υγρασία.

Το πλάτος του εξοπλισμού 45-50 έως 60-90 cm θεωρείται το πρότυπο δημοτικότητας των καταναλωτών στην αγορά οικιακών συσκευών. Η επιλογή του μεγέθους της συσκευής εξαρτάται από την επιφάνεια της κουζίνας, το πλάτος της επιφάνειας εργασίας της και οι διαστάσεις της πλάκας πρέπει να συμπίπτουν. Εάν το πλάτος της συσκευής δεν αντιστοιχεί στην επιφάνεια εργασίας της πλάκας, δηλαδή θα είναι μικρότερη από αυτήν - η αποτελεσματικότητα της απορρόφησης των αναθυμιάσεων θα διαταραχθεί, η υπερβολική υγρασία θα εγκατασταθεί στους τοίχους και την οροφή.

Μια κοινή επιλογή για την εγκατάσταση του εξοπλισμού είναι όταν οι κουκούλες και οι ηλεκτρικές κουζίνες έχουν το ίδιο μέγεθος. Ο κύριος στόχος είναι να απορροφηθεί ο μολυσμένος αέρας και να εξαλειφθεί η υπερβολική υγρασία, επομένως, αυτό το έργο θα είναι πιο αποτελεσματικό όταν θα συλλαμβάνει όλη την εξάτμιση της εστίας.

Αντιστοιχία διαστάσεων ηλεκτρικών σόμπων και εκχυλισμάτων

Οι πλάκες έχουν επίσης τυποποιημένα μεγέθη. Πλάκα πλάτος 50 cm και 60 cm - είναι αποδεκτή για την κουζίνα, η οποία έχει μια μέση επιφάνεια. Το στάδιο εγκατάστασης της εγκατάστασης του εξοπλισμού περιλαμβάνει τη συσχέτιση των διαστάσεων της συσκευής, της πλάκας και των υπόλοιπων επίπλων κουζίνας. Ο εξοπλισμός πρέπει να στερεώνεται εύκολα στα ανοίγματα των κρεμασμένων ντουλαπιών, ανάλογα με τον τόπο εγκατάστασης. Εάν η συσκευή είναι ενσωματωμένη σε ένα ντουλάπι τοίχου, η αξία της πρέπει να ταιριάζει με το μέγεθος του ντουλαπιού, για να απλοποιηθεί η εγκατάσταση και να συνδεθεί η συσκευή στο δίκτυο, γεγονός που διευκολύνει το στάδιο σύνδεσης της εγκατάστασης.

Η καλύτερη επιλογή - η καλύπτρα καλύπτει ολόκληρη την επιφάνεια της πλάκας

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η επιλογή μιας συσκευής και μιας σόμπας πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά, αρχικά με βάση την περιοχή της κουζίνας.

Για τις μικρές κουζίνες ταιριάζει μικρό κουκούλα, μέγεθος 30 και 45 εκ. Η δομή τους και τις τεχνικές προδιαγραφές δεν είναι κατώτερα από περισσότερες συσκευές, μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν στην κατηγορία των συμπαγών κουζίνα, αποτελεσματικά εκτελεί τις βασικές λειτουργίες του. Για μια μικρή κουζίνα με χαμηλή οροφή είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα επίπεδο το μοντέλο της συσκευής, έχει μικρό μέγεθος και σχεδόν απαρατήρητη στο δωμάτιο.

Το βάθος και το ύψος των κουκούλες, η ασφάλεια της εγκατάστασης

Κατά την επιλογή μιας συσκευής, θα πρέπει να δώσετε προσοχή όχι μόνο στο πλάτος της, το βάθος και το ύψος της συσκευής έχουν επίσης αξία. Τα τυπικά βάθη είναι ίσα με το πλάτος του και κυμαίνονται από 30 έως 110-120 εκ. Το βάθος της συσκευής πρέπει να συμπίπτει με την τιμή της επιφάνειας εργασίας της πλάκας. Κατά την εγκατάσταση, είναι δυνατόν να υπερβείτε το ύψος του θόλου της συσκευής σε σχέση με το βάθος των μονάδων περιβλήματος, αλλά όχι να υπερβείτε το ύψος του θόλου σε σχέση με το βάθος του πάγκου.

Στις ενσωματωμένες συσκευές, το βάθος μπορεί να ρυθμιστεί, αλλά η περίπτωση των συσκευών πρέπει να ταιριάζει με το βάθος των ντουλαπιών. Το ύψος των συσκευών δεν είναι το ίδιο, μια βαθιά κουκούλα με έναν αγωγό μπορεί να έχει το μέγιστο ύψος του θόλου - 125 cm. Το ύψος της συσκευής πρέπει να επιλέγεται με βάση το συνολικό ύψος της κουζίνας και το υπόλοιπο των επίπλων. Είναι σημαντικό να θυμάστε:

 • η απόσταση μεταξύ της κουκούλας και της επιφάνειας της πλάκας πρέπει να είναι 65-75 cm.
 • Για συσκευές θόλου, η απόσταση είναι - 65 cm από την ηλεκτρική πλάκα.
 • για ενσωματωμένες συσκευές, η απόσταση είναι - 75 cm από τη σόμπα αερίου.
 • η λανθασμένη εγκατάσταση της συσκευής θα δείξει τα σχάρες της συσκευής, ανεξάρτητα από τον καθαρισμό, αλλάζουν το χρώμα υπό την επίδραση των υψηλών θερμοκρασιών (για μη τήρηση της απόστασης ασφαλείας).

Η απόσταση μεταξύ της κουκούλας και της κουζίνας πρέπει να είναι τουλάχιστον 65 cm

Είδος μοντέλου

Τα ενσωματωμένα μοντέλα έχουν ένα αποσπώμενο τμήμα, αυξάνει την ποσότητα εισροής μολυσμένου αέρα. Αυτό το χαρακτηριστικό παρέχει τη συσκευή συμπαγή, χωρίς να υποβαθμίζει τις επιδόσεις.

 1. Κατά την εγκατάσταση νησιωτικών και γωνιακών μοντέλων πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το μέγεθος της επιφάνειας μαγειρέματος.
 2. Είναι απαραίτητο να υπολογίσετε σωστά το ύψος για την εγκατάσταση συσκευών θόλου με μακρύ αεραγωγό.

Επιλέγοντας ένα μοντέλο τοίχου, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη τα πρόσθετα στοιχεία της διαδικασίας εγκατάστασης: ο λόγος της ανάπτυξης ενός ατόμου και της αξίας μιας ηλεκτρικής εστίας.

 1. Κατά την εγκατάσταση ενός τοίχου για κάθε 10-11 cm ανθρώπινου ύψους, το πλάτος της συσκευής αυξάνεται επίσης κατά 10-11 cm, προκειμένου να διατηρηθούν τα μέγιστα χαρακτηριστικά προβολής και εξαγωγής της συσκευής.
 2. Το σχήμα αποδεικνύεται: με μια μέση ανθρώπινη ανάπτυξη 164-165 cm, το πλάτος της ηλεκτρικής εστίας θα είναι -70, το πλάτος θα είναι -90.
 3. Όταν ένα άτομο μεγαλώνει - από 174-176 cm, το πλάτος θα είναι - 100. Αν το ύψος ενός ατόμου είναι 184-186 cm, το πλάτος της συσκευής θα είναι - 110.
 4. Με την ανάπτυξη ενός ατόμου - από 186-190 cm, το πλάτος της συσκευής θα είναι - 110-120. Το μοντέλο τοίχου της συσκευής, πλάτος - 90 είναι σε μεγάλη ζήτηση.

Επιλέγοντας κάθε κουκούλα θα πρέπει να επικεντρωθεί στην περιοχή της επιφάνειας εργασίας, όχι στην περιοχή του θόλου (ομπρέλα), όπως ορισμένα σημερινά μοντέλα έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε σε αυτά αυτές οι επιλογές έχουν κάποιες διαφορές.

Σε απλά μοντέλα, ο θόλος μπορεί να είναι οπτικά μεγαλύτερος από την επιφάνεια εργασίας του οργάνου, αλλά το βάθος του αντιστοιχεί στο πλάτος της συσκευής. Γνωρίζοντας την περιοχή του δωματίου, τις διαστάσεις της ηλεκτρικής εστίας, τα χαρακτηριστικά του μεγέθους της συσκευής, μπορείτε να βρείτε εύκολα τον καλύτερο τύπο μοντέλου για την κουζίνα σας.

Διαστάσεις κουκούλες στην κουζίνα

Πώς να επιλέξετε το μέγεθος του απορροφητήρα της κουζίνας, έτσι όχι μόνο τα καθήκοντά τους, αλλά και αρμονικά ταιριάζει στο εσωτερικό σύνολο - μια ερώτηση που οι αγοραστές ορίζεται με βάση μια ευρεία επιλογή των μοντέλων.

Με την πρώτη ματιά μπορεί να φαίνεται ότι είναι δύσκολο να το επιλέξετε, επειδή η αγορά κουκούλες είναι λιγότερο συχνή από την αγορά άλλων οικιακών συσκευών, αλλά αυτό είναι ένα εφικτό έργο, αρκεί μόνο να εξοικειωθούν με ορισμένες αποχρώσεις επιλογής.

Πώς να επιλέξετε

Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή των οικιακών συσκευών για την ολοκλήρωση της κουζίνας. Στην περίπτωση του προ-φίλτρου, αυτό είναι:

 • Λειτουργία λειτουργίας της συσκευής. Το περιβάλλον της κουζίνας καθαρίζεται με δύο τρόπους: αφαιρώντας αέριο και προϊόντα καύσης από το χώρο και με φιλτράρισμα, που σημαίνει ότι ο αέρας κυκλοφορεί μέσα από την κουζίνα, η οποία καθαρίζεται μέσω ειδικών φίλτρων. Αν οι εγκαταστάσεις του δωματίου επιτρέπουν, αξίζει να προτιμάτε τη λειτουργία εξάτμισης.
 • Παραγωγικότητα. Δεδομένου ότι η κουζίνα είναι η περιοχή εργασίας της οικοδέσποινας, το μικροκλίμα στο δωμάτιο είναι μολυσμένο, συσσωρεύονται οσμές, οι οποίες είναι δύσκολο να εξαλειφθούν με τον αερισμό. Για να διατηρείται καθαρό και φρέσκο ​​περισσότερο, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε μια κουκούλα με καλή απόδοση.

Αυτή η παράμετρος καθορίζεται από τον όγκο του αέρα που περνάει η συσκευή μέσα από τον εαυτό της για ορισμένο χρονικό διάστημα.

Τα υγειονομικά πρότυπα ορίζουν ότι ολόκληρος ο όγκος αέρα στην κουζίνα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος θα πρέπει να αντικατασταθεί σε μια ώρα.

 • Διαστάσεις. Η πιο σημαντική παράμετρος εδώ είναι το πλάτος. Η απόδοση της συσκευής εξαρτάται από αυτήν, καθώς και η ικανότητα να συλλαμβάνει την εξάτμιση, τις οσμές, το λίπος.

Η κουκούλα πρέπει να είναι ίση με το πλάτος της εστίας, ή καλύτερα να την υπερβαίνετε κατά μερικά εκατοστά.

 • Ενεργειακή απόδοση. Η κατανάλωση ενέργειας είναι εξίσου σημαντική με την απόδοση. Όσον αφορά την ενέργεια που χρειάζεται η συσκευή για εργασία, εξαρτάται η οικονομία της.
 • Μέθοδος προσάρτησης. Τα κλασικά του είδους εδώ είναι ανασταλμένα κουκούλες. Τοποθετείται στον τοίχο πάνω από την επιφάνεια μαγειρέματος σε ύψος 60-70cm.

Επίσης πιθανή επιλογή ενσωματωμένο τεχνικές. Τοποθετείται απευθείας στο ακουστικό του ντουλαπιού πάνω από τη σόμπα. Αυτά τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ένα συρόμενο πάνελ, το οποίο διευρύνει την περιοχή εισαγωγής αέρα πάνω από την επιφάνεια εργασίας.

Ο τρίτος τύπος - τζάκι ή τρούλο Οι κουκούλες, οι οποίες είναι συνδεδεμένες όχι στον τοίχο, αλλά στην οροφή και στο σχήμα τους μοιάζουν με τρούλο.

Λιγότερο συχνές είναι γωνιακό, πολύ σπάνια περίπτωση για το μαγείρεμα στο σπίτι - νησί κουκούλα σειράς, παρόμοιας κατασκευής με κουκούλα στην κουζίνα του εστιατορίου - σε ένα μεγάλο πιάτο, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του δωματίου?

 • Τύπος διαχείρισης. Μπορεί να είναι το κουμπί, το άγγιγμα ή το ρυθμιστικό, το οποίο εκτελείται μέσω ενός μηχανικού διακόπτη.
 • Επίπεδο θορύβου. Δυστυχώς, οι σύγχρονες τεχνολογίες δεν έχουν κινηθεί ακόμη μέχρι στιγμής, ώστε η τεχνολογία να λειτουργούσε απολύτως σιωπηλά. Από τις υπάρχουσες επιλογές, θα πρέπει να επιλέξετε τη συσκευή από 35 έως 70 dB. Δεν είναι 100% αθόρυβες, αλλά δεν προκαλούν ενόχληση.
 • Υλικό στέγασης. Ο ανοξείδωτος χάλυβας θα είναι ο πιο ακριβός και ταυτόχρονα ο πιο εύκολος στη συντήρηση και την μακρόχρονη απόκτηση. Οι επιστρώσεις σμάλτου και σκόνης ζουν λιγότερο, αλλά σε τιμή πολύ κατώτερη από τα προϊόντα χάλυβα. Φωτεινό έγχρωμο γυαλί είναι ίσως το πιο κομψό και αποτελεσματικό των υλικών, αλλά είναι πολύ ιδιοτροπία στη φροντίδα.

Διαστάσεις

Με όρους, μπορούν να χωριστούν σε τρεις κατηγορίες: μικρό, μεσαίο, μεγάλο.

Μικρή

Το ελάχιστο μήκος ενός διαμερίσματος δεν αποτελεί δικαιολογία για να εγκαταλείψει την κουζίνα χωρίς καθαρισμό και προστασία από καπνούς και αιθάλη. Εάν έχει μια συμπαγή εστία με αριθμό καυστήρων που δεν υπερβαίνει τα δύο, η επιλογή γίνεται από μια παρόμοια επιφάνεια καυσαερίων.

Η απλούστερη παραλλαγή είναι από πλάτος 30 cm. Το βάθος αντιστοιχεί στις τυπικές παραμέτρους πλάτους - από 30 cm και θα πρέπει να είναι ίσο ή μεγαλύτερο από την ενσωματωμένη εστία μαγειρέματος.

Επόμενο σε μέγεθος σε αυτό το τμήμα της κουκούλας ευρείας 40 cm. Ελαφρώς ευρύτερες δυνατότητες της για τα μινιμαλιστικό μοντέλα, αλλά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει με την ποσότητα ατμών, προϊόντων καύσης και λίπους που παράγονται μεγάλες εστίες. Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για μικρές κουζίνες και στενές θέσεις για έπιπλα.

Φίλτρα συμπληρώματος 45 cm είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν ένα ευρύ φάσμα εργασιών. Τέτοιου είδους εκχυλίσματα θα εξασφαλίσουν τη μακροπρόθεσμη διατήρηση της επισκευής σε νέα μορφή, θα κάνουν τον αέρα καθαρό, δεν επιτρέπουν τις μυρωδιές τροφίμων να πάνε έξω από την κουζίνα. Η χωρητικότητά τους στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αρκετή για λειτουργία στο διαμέρισμα στούντιο και μια ευρεία γκάμα μοντέλων θα κάνει την επιλογή εύκολη και ευχάριστη.

Μεσαίο

Οι συσκευές, των οποίων το πλάτος είναι από 50 cm και άνω, μπορούν να ταξινομηθούν ως στάνταρ. Είναι πιο δημοφιλή λόγω της ευκολίας χρήσης, της ποικιλίας μοντέλων, της υψηλής απόδοσης και της ελκυστικής εμφάνισης, που ταιριάζει καλά σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Κατάλληλο για κουζίνα 6-9 μέτρων με επαρκή ισχύ.

Τα τυποποιημένα φίλτρα προφίλτρου διατίθενται σε διάφορες διαμορφώσεις.

Έχει κλίση. Πρόκειται για μια κομψή και επίπεδη εναλλακτική λύση για το περίπλοκο σχέδιο ενός παλιού δείγματος. Ένα χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό αυτού του τύπου μοντέλου είναι η ταχεία μετακίνηση του μολυσμένου αέρα κατά μήκος του στενού χώρου του φίλτρου αέρα μακριά από το δωμάτιο. Επίσης στα πλεονεκτήματα των μοντέλων αυτού του τύπου είναι:

 • Σύγχρονος σχεδιασμός.
 • Υψηλή απόδοση. Χαρακτηριστικά της εσωτερικής συσκευής της συσκευής παρέχουν ένα υψηλής ποιότητας καθαρισμό του αέρα από αιθάλη και οσμές?
 • Οικονομικό. Η αναρρόφηση πραγματοποιείται χωρίς αυξημένη απόδοση του κινητήρα, γεγονός που συμβάλλει στη μείωση του ενεργειακού κόστους.
 • Ασύμμετρος. Η βελτιωμένη απόδοση του κινητήρα μετατρέπει το φίλτρο αέρα σε αξιόπιστο βοηθό, του οποίου το έργο πρακτικά δεν παρεμποδίζει την ακοή του ιδιοκτήτη.
 • Έξυπνες λειτουργίες. Ο χειρισμός αφής σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την ταχύτητα και την ώρα, να ελέγξετε την κατάσταση των φίλτρων, να ορίσετε τον επιθυμητό τρόπο λειτουργίας. Για παράδειγμα, καθυστέρηση στην έναρξη της εργασίας, αύξηση της διάρκειας σε μισή ώρα και άλλες χρήσιμες ευκαιρίες.
 • Λαμπτήρες αλογόνου. Δώστε ένα απαλό φως πάνω από την επιφάνεια μαγειρέματος, που είναι απαραίτητο κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και φέρτε το στοιχείο διακόσμησης στο εσωτερικό.
 • Μια υπερυψωμένη σχάρα που προστατεύει τη μηχανή από τη συσσώρευση λίπους.

Πόσο μεγάλη θα είναι η κουκούλα κουζίνας;

Ένα από τα κριτήρια για την επιλογή κουκούλας για την κουζίνα είναι το μέγεθός της. Είναι διαφορετικά, αλλά δεδομένου ότι είναι τυποποιημένα, η επιλογή ενός κατάλληλου μοντέλου δεν θα είναι δύσκολη, ειδικά αν σας βοηθάει ένας αρμόδιος πωλητής συμβούλων. Και όμως, ορισμένοι κανόνες και αποχρώσεις είναι καλύτερα να γνωρίζετε πριν κάνετε μια αγορά.

Πλάτος θόλου = πλάτος πλάκας;

Πλάτος - αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε κατά την επιλογή του μεγέθους της κουκούλας, έτσι ακριβώς πώς αυτή επηρεάζει σημαντικά την αποδοτικότητα της συλλογής των σωματιδίων λίπους, μυρωδιές, αναθυμιάσεις. Τι θα πρέπει να είναι το ίδιο μέγεθος απορροφητήρα ότι ακόμα και όταν εργάζονται σε χαμηλή λειτουργία, και ως εκ τούτου σε χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, τη φθορά και το θόρυβο, ήταν ακόμα αποτελεσματικό;

 • Εστίαση στον κανόνα: η κουκούλα πρέπει να είναι ίση με τη σόμπα, και ιδανικά - ευρύτερη. Εάν το πλάτος της κουκούλας είναι μικρότερο από την εστία, ή δεν θα βρίσκεται πάνω από τη σόμπα, αλλά θα μετατοπιστεί ελαφρά, τότε η ποιότητα του καθαρισμού του αέρα θα μειωθεί αισθητά.
 • Εάν δεν έχετε επιλέξει ακόμα μια πλάκα, τότε πρέπει να καθοδηγηθείτε από την απόσταση μεταξύ των αρθρωτών ερμάκων ή των διαστάσεων της αρθρωτής μονάδας, στην οποία θα τοποθετηθεί η ενσωματωμένη κουκούλα. Εάν το επιτρέπει ο χώρος, επιλέξτε μια κουκούλα 60, 80 ή 90 cm.

Οι κουκούλες κουζίνας έχουν την ακόλουθη σειρά μεγέθους: 30 cm, 45 cm, 50 cm, 60 cm, 80 cm, 90 cm, 100 cm και 120 cm πλάτος. Είναι λογικό το εύρος μεγέθους της πλάκας ή της ενσωματωμένης εστίας να είναι περίπου το ίδιο. Το πιο συνηθισμένο πλάτος του θόλου είναι 60 και 90 cm, διότι σε αυτό το μέγεθος ταιριάζουν καλύτερα σε μια τυποποιημένη πλάκα με τέσσερις καυστήρες. Αλλά οι συνολικές κουκούλες με ομπρέλα 100 και 120 cm θα πρέπει να αναζητηθούν, καθώς η ζήτηση για αυτούς είναι μικρή, επειδή δεν είναι κουζίνα, αλλά επαγγελματικά μοντέλα.

Πρέπει να εστιάσετε στο μέγεθος της επιφάνειας εργασίας της εξάτμισης, και όχι στο μέγεθος της κουκούλας. Συχνά συμβαίνει ότι ο ίδιος ο θόλος είναι ευρύς, αλλά η επιφάνεια εργασίας της εξάτμισης είναι μικρή. Ένα παράδειγμα ενός τέτοιου αποσπάσματος στα δεξιά.

Το ενσωματωμένο μοντέλο, στην περίπτωση αυτή, θα είναι πιο πρακτικό λόγω του στοιχείου ολίσθησης, το οποίο αυξάνει την περιοχή αλίευσης.

Και στις παρακάτω φωτογραφίες μπορείτε να δείτε πόσο μεγάλη είναι μια ενσωματωμένη κουκούλα στα αριστερά - ένα μοντέλο πλάτους 30 cm.

Βάθος θόλου και ενσωματωμένο μοντέλο

αντλώντας βάθος είναι σημαντική, καθώς το πλάτος του, γιατί όπως έχει ήδη αναφερθεί, όσο μεγαλύτερη είναι η περιοχή της επιφάνειας εργασίας του pull-in, ο αέρας της κουζίνας καθαρίσει πιο παραγωγικά. Πρότυπο παράμετροι αντιστοιχούν στις τυπικές πλάτη βάθος είναι :. 30, 45, 50, 60, 80, 90, 100, επιφάνεια εργασίας 120 εκατοστά Βάθος καυσαερίων θα πρέπει να είναι ίση ή μεγαλύτερη από το βάθος ή πλάκες ενσωματωμένο εστίες. Ο θόλος μπορεί επίσης να είναι μεγαλύτερο από το βάθος της συναρμολογημένα ενότητες, αλλά όχι μεγαλύτερο από το βάθος πάγκο.

Αλλά το βάθος της κουκούλας για εγκατάσταση είναι ρυθμιζόμενο, αλλά το κύτος του, φυσικά, πρέπει να ταιριάζει με το βάθος των ντουλαπιών που κρεμούν την κουζίνα, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.

Ποιο θα πρέπει να είναι το ύψος;

Οι κουκούλες για την κουζίνα είναι διαφορετικές και σε ύψος. Το μέγιστο ύψος του μοντέλου θόλου είναι 125 cm.

Οι παρακάτω φωτογραφίες δείχνουν παραδείγματα συσκευών διαφορετικού ύψους (μετακινηθείτε προς τα δεξιά).

Το ύψος της συσκευής επιλέγεται απαραίτητα ανάλογα με το συνολικό ύψος του δωματίου και το ύψος της κουζίνας. Η απόσταση ασφαλείας ρυθμίζεται από την ελάχιστη απόσταση μεταξύ της επιφάνειας καυσαερίων και της πλάκας. Κατά κανόνα, αυτή η τιμή είναι ίση με 65-75 cm. Η μείωση αυτής της τιμής είναι γεμάτη με ανάφλεξη και φθορά της τεχνικής λόγω των σταθερών υψηλών θερμοκρασιών. Η ενσωματωμένη κουκούλα ή η θόλος πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη από 65 cm από την ηλεκτρική κουζίνα, ενώ για τις εστίες αερίου αυτή η τιμή είναι 75 cm.

Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

Η επιλογή του χώρου εγκατάστασης επηρεάζεται άμεσα από τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού του μοντέλου που σας αρέσει. Οι κατασκευές τοίχου ή οροφής δεν αποκρύπτονται από ερμάρια και εγκαθίστανται ακριβώς πάνω από την πλάκα, με ειδικά κουτιά κάλυψης που χρησιμοποιούνται συχνά για τον αεραγωγό. Αλλά το μοντέλο για την ενσωμάτωση θα απαιτήσει την κατασκευή των κατάλληλων επίπλων.

Λάβετε υπόψη ότι για την εγκατάσταση του καλύμματος, οι σωλήνες, η πρίζα και το ηλεκτρικό καλώδιο χρειάζονται αγωγοί, υλικό τοποθέτησης και στοιχεία στερέωσης. Μην κάνετε χωρίς έναν αγωγό - μπορεί να είναι ένα κυματοειδές σωλήνα ή ένα λείο τοίχωμα μανίκι.

Οι κυματοειδείς σωλήνες διαφέρουν επειδή μπορούν να κάμπτονται σε οποιαδήποτε γωνία.

Λάβετε υπόψη ότι η κάμψη του αγωγού κατά 90 μοίρες δεν επιτρέπεται.

Μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν ειδικά κιβώτια που επιτρέπουν την απόκρυψη του αεραγωγού, για να ενσωματώσετε τις επικοινωνίες σε οποιοδήποτε σχέδιο κουζίνας.

Η διάμετρος του αγωγού εξαρτάται από τον τρόπο κατασκευής της εξόδου στο σπίτι και το μήκος του σωλήνα καθορίζεται ανάλογα με την απόσταση της συσκευής από το άνοιγμα στον τοίχο ή από τον άξονα εξαερισμού.

Εάν πρόκειται για εγκατάσταση μιας ενσωματωμένης καλύπτρας, τότε όλα πρέπει να γίνουν σύμφωνα με τις οδηγίες εγκατάστασης. Τα βασικά κριτήρια για την εγκατάσταση της συσκευής για εγκατάσταση είναι:

 1. Το συρτάρι της συσκευής παραμένει πάντα ορατό.
 2. Η πρίζα είναι πάντα συνδεδεμένη με τον εξαερισμό.

Εάν δεν υπάρχει δυνατότητα τέτοιας σύνδεσης ή δεν μπορούν να τοποθετηθούν οι σωλήνες εκκένωσης αέρα, τότε μπορεί να εγκατασταθεί ένα μοντέλο ανακύκλωσης - μεταξύ αυτών υπάρχουν και επιλογές για ενσωμάτωση.

Το βέλτιστο μέγεθος της κουκούλας για την κουζίνα: το συνιστώμενο πλάτος, βάθος και ύψος της συσκευής

Για να δημιουργηθεί ένα αρμονικό σύνολο επίπλων και εξοπλισμού στην κουζίνα, είναι απαραίτητο να υπολογιστεί το πλάτος κάθε στοιχείου του εσωτερικού με το πλησιέστερο χιλιοστό.

Η κουκούλα είναι ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό μιας σύγχρονης κουζίνας. Απαιτείται η αφαίρεση ατμού και αερίων από το μαγείρεμα. Επίσης, τα περισσότερα μοντέλα είναι σε θέση να λειτουργούν σε λειτουργία αερισμού δωματίου.

Πρότυπα και απαιτήσεις για συστήματα αναρρόφησης της κουζίνας

Το κύριο κριτήριο για την επιλογή ενός συστήματος εξάτμισης είναι η παραγωγικότητα. Αγοράζοντας ένα σχέδιο που είναι κατάλληλο για σχεδιασμό αλλά χαμηλής κατανάλωσης εξοπλισμού είναι σπατάλη χρημάτων. Ένα τέτοιο απόσπασμα μπορεί να γίνει μόνο ένα στοιχείο διακόσμησης. Δεν είναι δύσκολο να μάθετε την απαραίτητη απόδοση του εξοπλισμού. Για το σκοπό αυτό, καθοδηγούνται από τους κανόνες που αναπτύχθηκαν από το SES και εγκρίθηκαν στο SNiP.

Προσανατολίζονται στο σημείο 9.2 του SNiP 31-01-2003, σύμφωνα με το οποίο η συχνότητα της ανταλλαγής αέρα στην κουζίνα πρέπει να αντιστοιχεί σε:

 • με ηλεκτρική κουζίνα δύο θέσεων - 60 m 3 / ώρα.
 • με ηλεκτρική κουζίνα με τρία πιάτα - 75 m 3 / ώρα%
 • με 4 καυστήρες - 90 m 3 / ώρα.
 • με αέριο - 100 m 3 / ώρα.

Είναι αδύνατο να προβλεφθεί πόση ώρα ανά ημέρα θα καταλαμβάνεται από το μαγείρεμα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα απαιτηθεί η λειτουργία της κουκούλας. Τη στιγμή της συγκομιδής το φθινόπωρο και την παραμονή των αργιών μπορεί να είναι 10-12 ώρες την ημέρα. Σύμφωνα με τα παραπάνω πρότυπα, θα απαιτείται σύστημα εξάτμισης χωρητικότητας τουλάχιστον 600 m 3 / h για την εκτροπή ατμών και αερίων από την ηλεκτρική κουζίνα δύο δίσκων. Αυτός ο εξοπλισμός είναι ένα μέσο εύρος τιμών.

Η δεύτερη μέθοδος υπολογισμού της απόδοσης της συσκευής είναι πιο ακριβής:

Ο απαιτούμενος δείκτης προκύπτει από τον τύπο

 • P - απόδοση συσκευής.
 • S είναι η περιοχή του δωματίου στην οποία πρόκειται να εγκατασταθεί.
 • H - το ύψος του δωματίου.
 • 12 - συντελεστής ανταλλαγής αέρα, καθιερώθηκε SES.

Όσον αφορά τις γεωμετρικές διαστάσεις και το σχεδιασμό των συστημάτων εξάτμισης, δεν υπάρχουν απαιτήσεις και κανόνες. Κατά τον καθορισμό αυτών των παραμέτρων, καθοδηγούνται από κανόνες πυρασφάλειας και συστάσεις ειδικών.

Επιλέξτε το βέλτιστο πλάτος της κουκούλας

Οι διαστάσεις της κουκούλας είναι πιο σημαντικές για τον σχεδιασμό του χώρου και δεν επηρεάζουν καθόλου την απόδοση και τα τεχνικά χαρακτηριστικά αυτού του εξοπλισμού. Ως εκ τούτου, για να βρείτε το βέλτιστο πλάτος της τεχνολογίας μπορεί να συνδυαστεί μόνο με τις διαστάσεις της πλάκας μαγειρέματος και κουζίνα.

Οι σύγχρονες κουκούλες μπορούν να έχουν πλάτος από 35 έως 120 εκ. Το κύριο κριτήριο για την επιλογή είναι οι διαστάσεις της πλάκας. Οι κατασκευαστές οικιακών συσκευών προσφέρουν μοντέλα κουκούλας με πλάτος:

Το φάσμα των ενσωματωμένων καυσαερίων έχει τα ίδια χαρακτηριστικά. Όμως, οι πλήρεις αερόβιες ή ηλεκτρικές σόμπες παράγουν συχνότερα πλάτος 50-60 cm. Οι κουκούλες με τέτοιες παραμέτρους είναι οι πιο δημοφιλείς. Κατά μέσο όρο, για τη σωστή επιλογή του εξοπλισμού καθοδηγούνται από δύο συστάσεις:

 1. Οι διαστάσεις της εξάτμισης, της επιφάνειας εργασίας της συσκευής είναι σημαντικές και όχι οι διαστάσεις του περιβλήματος της.
 2. Το πλάτος της επιφάνειας εξάτμισης πρέπει να αντιστοιχεί στον αντίστοιχο γεωμετρικό δείκτη της πλάκας.

Λόγω του συρόμενου πλαισίου αυξάνεται η περιοχή της συσκευής. Όσον αφορά το κρεμαστό, το κανονικό πλάτος της κουκούλας για την κουζίνα είναι 60 εκ. Είναι ιδανικό για χώρους με χώρο 12-18 μ 2. Τεχνική με τέτοιες παραμέτρους εναρμονίζεται αρμονικά στο ακουστικό, καθώς το κανονικό πλάτος των βάθρων και των κρεμαστών ντουλαπιών είναι επίσης 60 cm.

Στις συμπαγείς κουζίνες, η πιο επιτυχημένη επιλογή είναι μια ενσωματωμένη εστία δύο θέσεων και ένας θόλος ή επίπεδη κουκούλα πλάτους 45 εκατοστών πάνω από αυτό.

Βάθος της συσκευής

Μια άλλη παράμετρος, την οποία πρέπει να προσέξετε είναι το βάθος της συσκευής. Είναι πολύ σημαντικό για θόλο και ενσωματωμένα μοντέλα. Το πρώτο έχει μια τετραγωνική διατομή και μια τέτοια επιλογή δεν είναι τυχαία. Όταν το βάθος είναι ίσο με το πλάτος, η περιοχή της επιφάνειας καυσαερίων ταιριάζει καλύτερα με τις διαστάσεις του επάνω πλαισίου της ηλεκτρικής εστίας ή της κουζίνας αερίου.

Με τα ενσωματωμένα μοντέλα, μια διαφορετική κατάσταση. Το βάθος αυτών των συσκευών μπορεί να αλλάξει λόγω του στοιχείου ολίσθησης της συσκευής.

Τα μεγάλα συστήματα εξάτμισης με πλάτος 90 cm είναι τα πλέον κατάλληλα για μεγάλα δωμάτια. Για παράδειγμα, κουζίνες σε συνδυασμό με τραπεζαρία. Εδώ, κατά κανόνα, έχουν καθοριστεί σύνολα, αποτελούμενα από πολλά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των γωνιακών. Στο πλαίσιο της αφθονίας των επίπλων, οι εντυπωσιακές διαστάσεις μιας ισχυρής διάταξης εξάτμισης καθίστανται λιγότερο αισθητές.

Ποιο θα πρέπει να είναι το ύψος της συσκευής;


Το ύψος της κουκούλας εξετάζεται σε δύο όψεις:

 • ως άμεση γεωμετρική παράμετρος της συσκευής.
 • ως ύψος εγκατάστασης πάνω από την πλάκα.

Στην πρώτη περίπτωση, εστιάζουν στο σχεδιασμό του δωματίου και αποφασίζουν ποιο μοντέλο θα είναι πιο επιτυχημένο: θόλος ή νησί. Λάβετε υπόψη την απόσταση από τον αεραγωγό, στην οποία θα χρειαστεί να συνδέσετε τον αεραγωγό της συσκευής.

Αυτός είναι ένας σημαντικός δείκτης στον οποίο εξαρτώνται τέτοια χαρακτηριστικά λειτουργίας όπως η απόδοση της αφαίρεσης ατμού και αερίου και η ευκολία χρήσης του χώρου εργασίας.

Οι κανόνες για την επιλογή του ύψους του συστήματος εξάτμισης επικυρώνονται και συνιστώνται σύμφωνα με τους κανονισμούς ασφαλείας.

 1. Τα ενσωματωμένα και αρθρωτά μοντέλα εγκαθίστανται πάνω από τις ηλεκτρικές κουζίνες σε απόσταση 65 cm.
 2. Πάνω από το αέριο - σε απόσταση 75 cm.
 3. Για εκχυλίσματα κεκλιμένου τύπου (ρυθμιζόμενα οριζόντια) - σε επίπεδο 50-55 cm.

Υπάρχει ένα άλλο σημαντικό κριτήριο για την επιλογή του ύψους της θέσης του εξοπλισμού εξάτμισης. Αυτή είναι η αύξηση των ανθρώπων που χρησιμοποιούν πιο συχνά το σόμπα και το χώρο εργασίας στην κουζίνα. Είναι σημαντικό η συσκευή να βρίσκεται πάνω από το επίπεδο των ματιών. Για άτομα με ύψος έως 180 εκατοστά, τα παραπάνω μεγέθη στήριξης είναι τα βέλτιστα.

Τα χαρακτηριστικά σχεδίασης του μοντέλου επηρεάζουν επίσης την επιλογή της θέσης της κουκούλας. Συσκευές για τοποθέτηση σε τοίχο ή οροφή τοποθετούνται ακριβώς πάνω από την επιφάνεια της πλάκας. Οι ενσωματωμένες κουκούλες απαιτούν επαρκή έπιπλα. Μην ξεχνάτε ότι για τη σύνδεση της συσκευής θα πρέπει να πραγματοποιήσετε καλωδίωση και να εγκαταστήσετε την πρίζα.

Κατά την επιλογή του ύψους της εγκατάστασης του συστήματος εξάτμισης, λαμβάνεται υπόψη η μέθοδος ελέγχου. Για μοντέλα με οθόνη αφής είναι σημαντικό να είναι σε ένα επίπεδο κατάλληλο για όλα τα ενήλικα μέλη της οικογένειας.

Οι βέλτιστες διαστάσεις των ενσωματωμένων και ανασταλτικών κουκούλες για την κουζίνα

Πλάτος εκχύλισης 60 cm - η βέλτιστη λύση για τυπικές κουζίνες σε πολυώροφα κτίρια. Το δίκτυο λιανικής πώλησης προσφέρει πολλά μοντέλα κρεμαστών και εγκοπών με πλάτος 60 εκ. Ο σχεδιασμός των συσκευών είναι πολύ διαφορετικός και επιτρέπει την εύρεση του καταλληλότερου σχεδιασμού.

Κατά την επιλογή ενός ενσωματωμένου καπό λαμβάνετε υπόψη τις παραμέτρους των επιλεγμένων ακουστικών κουζίνας. Τα τυποποιημένα σύνολα επίπλων μπορεί να μην είναι κατάλληλα. Με την κουζίνα για να διατάξει τέτοια προβλήματα δεν θα προκύψουν.

Αν το σύστημα εξάτμισης πρέπει να λειτουργεί όχι μόνο με τον καθαρισμό του αέρα, αλλά και με τον αερισμό του δωματίου, επιλέξτε ισχυρά μοντέλα. Κατά κανόνα, διαφέρουν σε εντυπωσιακές διαστάσεις. Υπάρχουν όμως και πολλές συσκευές υψηλής απόδοσης με μικρές γεωμετρικές παραμέτρους. Το καλύτερο μοντέλο θα είναι αυτό που εναρμονίζεται αρμονικά με τον σχεδιασμό της κουζίνας.

Προσδιορίστε το βέλτιστο μέγεθος των αγωγών

Μεγάλη σημασία για την αποτελεσματική λειτουργία του συστήματος εξάτμισης έχει ένα τμήμα του αγωγού αέρα, μέσω του οποίου η έξοδος ατμών και αερίων στην αύλακα εξαερισμού. Είναι λογικό να εγκαταστήσετε τη συσκευή απευθείας κάτω από την οπή εξαερισμού. Σε αυτήν την περίπτωση, η διαδρομή του αγωγού θα είναι σύντομη και η λειτουργία της εξάτμισης είναι η πιο αποτελεσματική. Αλλά τέτοια τοποθέτηση δεν είναι πάντοτε εφικτό.

 • κυματοειδές πλαστικό ή αλουμίνιο με διάμετρο 80, 100 και 120 mm.
 • πλαστικό κυκλικό (125 και 150 mm) ή ορθογώνιο (55h110, 60h122, 60h204 mm) με τα συστατικά (στοιχεία σύζευξης).

Η διαδρομή μπορεί να ανοίξει ή να κρυφτεί. Η πρώτη επιλογή είναι προτιμότερη, αφού παρέχει ευκολία στη συντήρηση του συστήματος.

Ο αγωγός αέρα πρέπει να στερεώνεται στον τοίχο ή στην οροφή κάθε 100-150 cm. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιήστε σφιγκτήρες (για κυματοειδείς σωλήνες) ή ειδικές αγκύλες (για πλαστικούς σωλήνες). Για να αποφύγετε την εισχώρηση οσμών από το σωλήνα εξαερισμού, τοποθετήστε μια βαλβίδα αντεπιστροφής.

Για να έχετε πάντοτε φρέσκο ​​αέρα στην κουζίνα, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε σωστά την απαιτούμενη ισχύ του συστήματος εξάτμισης. Είναι εξίσου σημαντικό να επιλέξετε μια συσκευή με τέτοιες διαστάσεις ώστε η εναλλάξιμη ατμόσφαιρα στο δωμάτιο να είναι μέγιστη αποτελεσματική. Κατά την τοποθέτηση του καλύμματος λαμβάνετε υπόψη το συνιστώμενο ύψος των εμπειρογνωμόνων σχετικά με την ηλεκτρική κουζίνα ή το φούρνο αερίου.

Το μέγεθος της κουκούλας για την κουζίνα είναι το κύριο κριτήριο επιλογής

Πολλοί λέγονται για την ανάγκη για τέντωμα στην κουζίνα. Η σύγχρονη εξάτμιση είναι μια πολυλειτουργική οικιακή συσκευή, η οποία εκτελεί διάφορες εργασίες.

Πρώτον, καθαρίζει τον αέρα στην κουζίνα από τα προϊόντα καύσης αερίου, την απορρόφηση καπνών, το λίπος, την εξουδετέρωση των οσμών.

Δεύτερον, ο φωτισμός της εστίας. Τρίτον, είναι ένα στοιχείο σχεδιασμού.

Για να αντιμετωπίσετε με επιτυχία όλα αυτά τα καθήκοντα, η κουκούλα επιλέγεται σύμφωνα με ορισμένες παραμέτρους.

Τι να ψάξετε κατά την επιλογή

 • 1. Παραγωγικότητα. Τα μοντέρνα μοντέλα προσφέρουν μια σειρά από επιδόσεις από 180 έως 1300 κυβικά μέτρα την ώρα
 • 2. Τρόπος λειτουργίας - εξάτμιση ή επανακυκλοφορία. Ο τρόπος εξαγωγής είναι προτιμότερος, αλλά εξαρτάται από την χωρητικότητα του δωματίου
 • 3. Μέθοδος συναρμολόγησης Μπορεί να είναι ενσωματωμένη, τοίχος ή οροφή
 • 4. Σχήμα και διαστάσεις
 • 5. Σχέδιο σχεδιασμού.

Σε αυτό το άρθρο, μια πιο προσεκτική ματιά στο μέγεθος των κουκούλες για την κουζίνα και να μάθετε τι θα μπορούσε να είναι το μέγεθος, ό, τι κάνουν και πώς να επιλέξετε το μέγεθος του μοντέλου για την κουζίνα σας.

Οι διαστάσεις των κουζινών κουζίνας μπορεί να είναι διαφορετικές

Οι σημερινοί κατασκευαστές προσφέρουν μια ποικιλία επιλογών διαφόρων μεγεθών. Το πιο σημαντικό μέγεθος είναι το πλάτος του.

Το πλάτος ενός μηχανήματος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις επιδόσεις του και την ικανότητά του να συλλέγει λίπος και εξάτμιση.

Οι κουκούλες μπορούν να έχουν πλάτος από 30 έως 120 εκατοστά. Ωστόσο, οι πιο δημοφιλείς επιλογές είναι το πλάτος των 45 cm, 50 cm, 60 cm, 80 cm και 90 cm.

Για να μιλήσουμε για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του ενός ή του μεγέθους σίγουρα όχι, διότι σε μια μικρή κουζίνα αποδεικνύεται μόνο μικρού μεγέθους κουκούλα και, κατά συνέπεια, την πυκνότητα του θα είναι ένα συν.

Οι κουκούλες μεγάλου μεγέθους είναι πιο ισχυρές και παραγωγικές. Ωστόσο, για παράδειγμα, το CATA GT Plus 45 inox με πλάτος 45 cm και ταυτόχρονα έχει χωρητικότητα 1020 κυβικών μέτρων ανά ώρα.

Πώς να καθορίσετε το μέγεθος της κουκούλας είναι καλύτερο να αγοράσετε

Ο βασικός κανόνας κατά την επιλογή του πλάτους είναι να ληφθεί υπόψη το μέγεθος της εστίας. Σε κάθε περίπτωση, η κουκούλα για ένα μέγεθος κουζίνας δεν πρέπει να είναι στενότερη από τη σόμπα ή την εστία.

Τουλάχιστον, η κουζίνα και η κουκούλα πρέπει να έχουν ίσο πλάτος και, ιδανικά, ο σχεδιασμός καυσαερίων πρέπει να είναι ελαφρώς ευρύτερος.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η κύρια λειτουργία της συσκευής οπισθοχωρεί και αναθυμιάσεις εξουδετέρωση των προϊόντων καύσης και του λίπους, και μια λειτουργία εκτελείται πιο αποτελεσματικά όταν βρίσκεται πάνω από ολόκληρη την επιφάνεια της πλάκας.

Διαφορετικά, μερικές από τις αναθυμιάσεις δεν θα πέσουν στην κουκούλα και η αποτελεσματικότητα της λειτουργίας της θα μειωθεί σημαντικά. Οι τυποποιημένες διαστάσεις των πλακών θεωρούνται πλάτος 50 cm και πλάτος 60 cm. Συνεπώς, τα όργανα με πλάτος 50 και 60 cm είναι μεγαλύτερα από τα άλλα.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχάσετε τη διαθεσιμότητα άλλων επίπλων στην κουζίνα. Η κουκούλα πρέπει να είναι ευδιάκριτα τοποθετημένη ανάμεσα στα αρθρωτά ντουλάπια και μπορεί να ενσωματωθεί σε ένα από τα κρεμασμένα ντουλάπια. Κατά συνέπεια, οι διαστάσεις του πρέπει να ταιριάζουν με το μέγεθος των επίπλων στην κουζίνα.

Το ιδανικό θα είναι ένα μοντέλο που έχει πλάτος μεγαλύτερο από το πλάτος της πλάκας. Για παράδειγμα, αν η πλάκα, ένα πλάτος των 60 cm, η καλύτερη επιλογή θα ήταν η συσκευή με πλάτος 80 cm. Αρκεί με «απόθεμα» Σε αυτήν την περίπτωση, την ισχύ και την απόδοση, θα είναι σε θέση να λειτουργεί σε χαμηλότερες ταχύτητες, αντίστοιχα, θα μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας, το επίπεδο θορύβου, τόσο μικρότερη θα είναι η εκατοστιαία φθορά.

Με μια πλήρη εστία μαγειρέματος ή μια επαγγελματική εστία, είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει χωρίς κουκούλα κουζίνας 90 cm πλάτος, επειδή ένα μικρότερο μέγεθος δεν θα είναι σε θέση να παρέχει έναν καλό καθαρισμό του αέρα στο δωμάτιο. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να επιλέξετε τα υπόλοιπα έπιπλα κουζίνας για την κουκούλα και όχι το αντίστροφο.

Τι πρέπει να εξετάσετε κατά την επιλογή

Εκτός από το πλάτος, η κουκούλα κουζίνας έχει και άλλες διαστάσεις - είναι το ύψος και το βάθος. Αυτές οι παράμετροι δεν πρέπει επίσης να λησμονούνται. Είναι σαφές ότι το βάθος έχει την ίδια σημασία με το πλάτος.

Δηλαδή, ο απορροφητήρας για αποτελεσματική εργασία θα πρέπει να βρίσκεται ακριβώς πάνω από την επιφάνεια μαγειρέματος και να αντιστοιχεί σε αυτό κατά περιοχή.

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι τα ενσωματωμένα μοντέλα έχουν ένα ανασυρόμενο μέρος που αυξάνει την επιφάνεια επιφάνειας εργασίας, η οποία το διακρίνει από τις κλασικές επιλογές που δεν διαθέτει αυτή η λειτουργία.

Επίσης, η επιφάνεια της επιφάνειας εργασίας είναι σημαντική για τη μη τυποποιημένη τοποθέτησή της, για παράδειγμα, εάν η κουκούλα είναι γωνιακή ή οροφή και βρίσκεται στο κέντρο του δωματίου, πάνω από την πλάκα "νησί". Το ύψος είναι σημαντικό για τα μοντέλα θόλου που έχουν μακρύ αεραγωγό.

Πριν να καθορίσετε ποιο είδος κουκούλας είναι καλύτερο να αγοράσετε, θα πρέπει να καταλάβετε τι ύψος της συσκευής που χρειαζόμαστε. Πρέπει να επιλέγεται ανάλογα με το ύψος της οροφής, καθώς οι κατασκευαστές και ο εξοπλισμός ασφαλείας υποδεικνύουν τις ελάχιστες αποστάσεις από την πλάκα της κουκούλας, οι οποίες είναι συνήθως 65-70 cm.

Μειώστε αυτές τις αποστάσεις δεν μπορεί να είναι, επειδή αυτό είναι κυρίως επικίνδυνο, και το δεύτερο - μπορεί να χαλάσει την κουκούλα. Η παραπάνω εγκατάσταση δεν συνιστάται, καθώς αυτό θα μειώσει την απόδοση.

Επισκόπηση των διαφορετικών μοντέλων

Προκειμένου να επιλέξουμε λεπτομερέστερα την κουκούλα για την κουζίνα, θα εξετάσουμε τα πλεονεκτήματα και τα τεχνικά χαρακτηριστικά πολλών διαφορετικών μοντέλων. Αυτό θα βοηθήσει στην απεικόνιση του τι προσφέρουν οι παραγωγοί.

Gorenje DU 5345 W

Ένα από τα πιο δημοφιλή και φθηνά πρότυπα τοίχου κουζίνες κουζίνας που μετρώνουν 50 cm.

Τοποθετείται κάτω από ένα ντουλάπι τοίχου ή ανεξάρτητα από τον τοίχο. Έχει χωρητικότητα 325 cu. m / ώρα και επίπεδο θορύβου 54 dB.

Αυτό το μοντέλο έχει τρεις λειτουργίες λειτουργίας και έλεγχο κουμπιών. Λειτουργεί μόνο σε λειτουργία ανακυκλοφορίας. Η τιμή του είναι χαμηλή και είναι περίπου 2000 ρούβλια. Αυτό το μοντέλο είναι κατάλληλο για μια μικρή κουζίνα 6-8 τετραγωνικών μέτρων. μέτρα, και σε περίπτωση που ο όγκος του μαγειρέματος είναι μικρός.

Kaiser Α 9416 WBE

Το μοντέλο που παρουσιάζεται έχει πλάτος 90 cm, είναι κατασκευασμένο από εξειδικευμένο σμάλτο και έχει διακοσμητικά στοιχεία.

Η παραγωγικότητα είναι πολύ μεγαλύτερη και είναι 780 κυβικά μέτρα. m / ώρα. Το επίπεδο θορύβου είναι σχετικά χαμηλό και είναι 57 dB.

Αυτό το μοντέλο καπό μπορεί να λειτουργήσει τόσο στη λειτουργία ανακύκλωσης, και μπορεί να συνδεθεί με το σύστημα εξαερισμού και να λειτουργήσει στη λειτουργία εξαγωγής.

Διαθέτει τηλεσκοπικό σωλήνα, ο οποίος σας επιτρέπει να ρυθμίσετε το ύψος του. Το ύψος του θόλου είναι 64 εκ. Με ορατά καλύτερα χαρακτηριστικά σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, πρέπει να σημειωθεί ότι η τιμή του είναι ελαφρώς υψηλότερη και θα κυμαίνεται από 10 000 έως 11 000 ρούβλια.

Kronasteel Kamilla Wood 2Μ 600 inox

Το μοντέλο αυτό είναι εξοπλισμένο με ένα αποσπώμενο τμήμα. Με πλάτος αυτής της κουκούλας κουζίνας είναι 60 cm, έχει χωρητικότητα 550 cu. m / ώρα και χαμηλό επίπεδο θορύβου 48 dB.

Εξοπλισμένο με δύο μοτέρ, το κουμπί ελέγχου κουμπιών. Ο αρχικός σχεδιασμός με το φινίρισμα του μη βαμμένου ξύλου καθιστά το μοντέλο αυτό ελκυστικό. Κατάλληλο για μια κουζίνα περίπου 10 τετραγωνικών μέτρων. m. Το κόστος αυτού του μοντέλου είναι από 3500 έως 4000 ρούβλια.

Falmec Twister 45

Σημειώστε ξεχωριστά το μοντέλο της κλάσης Premium. Ο σχεδιασμός τους είναι διαφορετικός, μπορεί να τελειώσει με γυαλί, ξύλο ή μέταλλο, να έχει διαφορετικά σχήματα και χρώματα.

Για παράδειγμα, ας δούμε το νησιωτικό μοντέλο Falmec Twister 45 με το σύστημα E.Ion. Αυτό το μοντέλο έχει πλάτος 45 cm και χωρητικότητα μόνο 450 cu. m / ώρα, αλλά είναι εξοπλισμένο με τη λειτουργία του ιονισμού του αέρα, έτσι ώστε όχι μόνο οι οσμές να εξουδετερώνονται, αλλά ο αέρας το καθιστά καθαρότερο και πιο χρήσιμο.

Η θήκη αλουμινίου είναι κατασκευασμένη σε πρωτότυπο κυλινδρικό σχεδιασμό. Όλα αυτά μαζί έχουν κάνει το κόστος μιας τέτοιας κουκούλας αρκετά υψηλό. Πρόκειται για 105 000 - 110 000 ρούβλια.

Επιλέγοντας ένα συγκεκριμένο μοντέλο, ενώ άλλα είναι ίσα, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα μοντέλο από πιο αξιόπιστους κατασκευαστές. Πρώτον, υψηλής ποιότητας καθαρισμού του αέρα - είναι σε μεγάλο βαθμό το κλειδί για την υγεία και την καθαριότητα σας στην κουζίνα, και, δεύτερον, αδιάλειπτη λειτουργία του εξοπλισμού μας επιτρέπει να μην χάνουμε χρόνο και τα νεύρα για την επισκευή, τη μεταφορά και άλλα δυσάρεστα πράγματα.

Επομένως, η επιλογή πρέπει να προσεγγιστεί προσεκτικά και είναι επιθυμητό να μην το σώσετε. Οι πιο δημοφιλείς κατασκευαστές κουκούλας είναι οι Kaiser, Kronasteel, Gorenje, Siemens, Bosh και άλλοι.

Ως συμπέρασμα

Οι αποχρώσεις που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή μιας κουκούλας, πολύ. Αλλά ένα από τα πιο σημαντικά κριτήρια είναι το μέγεθος και η απόδοση.

Στην ιδανική περίπτωση, πριν πάτε στο κατάστημα θα πρέπει να αποφασίσετε τι πρέπει να πάρετε από την κουκούλα - απλή σύλληψη καπνών και γράσου, καθαρισμό αέρα, στοιχείο σχεδιαστών, κάτι άλλο ή όλα μαζί.

Μετά από αυτό, πρέπει να ξέρετε ακριβώς το μέγεθος της εστίας, κουκούλες και κουζίνα. Σε αυτή την περίπτωση, θυμηθείτε τον βασικό κανόνα: η κουκούλα δεν μπορεί να είναι ήδη μια εστία! Εάν ο κανόνας αυτός δεν τηρηθεί, τότε η αίσθηση στη χρήση της κουκούλας θα μειωθεί στο ελάχιστο.

Μόλις σαφές το μέγεθος, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία σύμβουλο στο κατάστημα, το οποίο θα σας βοηθήσει να βρείτε τα σωστά όλες τις διαστάσεις, τις επιδόσεις και άλλα χαρακτηριστικά του σχεδίου και θα προσφέρει πολλά μοντέλα κατάλληλα για τις ανάγκες σας.

Βάθος ενσωματωμένης κουκούλας. Κατανοήστε τις λειτουργίες των ενσωματωμένων απορροφητικών κουζινών

Όλες οι κουκούλες κουζίνας χωρίζονται ανάλογα με τον τύπο της εγκατάστασης και του σχεδιασμού τους. Υπάρχουν τοίχοι, νησί, γωνιά και κουκούλες. Βασικές διαστάσεις των κουζινών κουζίνας (πλάτος): 50 cm, 60 cm, 90 cm και 120 cm. Ένας σημαντικός κανόνας στην επιλογή της κουκούλας είναι ότι το πλάτος της κουκούλας δεν πρέπει να είναι μικρότερο από το πλάτος της εστίας.

Όλες οι κουκούλες κουζίνας λειτουργούν σε δύο λειτουργίες:

Η λειτουργία εξάτμισης είναι πιο αποτελεσματική, αφού αφαιρεί εντελώς τη μυρωδιά από την κουζίνα.

Ο τρόπος εξαγωγής που αφαιρεί τον μολυσμένο αέρα διασφαλίζει την εισροή φρέσκου αέρα (κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν χρησιμοποιείτε κουζίνες αερίου)

Η λειτουργία εξάτμισης είναι λιγότερο θορυβώδης από τη λειτουργία ανακυκλοφορίας

Η λειτουργία εξάτμισης είναι πιο οικονομική, καθώς δεν απαιτείται εγκατάσταση και περιοδική αντικατάσταση των φίλτρων άνθρακα

Σωστή εγκατάσταση της κουκούλας

Για τη σωστή εγκατάσταση της κουκούλας, πρέπει να ξέρετε:

Η ένταση της κουζίνας (για τον καθορισμό της απαιτούμενης ισχύος εξόδου)

Το πλάτος της εστίας (εστία), το πλάτος της κουκούλας δεν πρέπει να είναι μικρότερο από το πλάτος της επιφάνειας της πλάκας.

Για την αποτελεσματική απομάκρυνση των ακαθαρσιών, η κουκούλα πρέπει να τοποθετηθεί σε απόσταση 65-75 cm από την κορυφή της εστίας. Η ελάχιστη ασφαλής απόσταση από την πλάκα είναι 65 cm. Εάν το ύψος της κουκούλας πάνω από την εστία υπερβαίνει τα 75 cm, δεν υπάρχει εγγύηση ότι η κουκούλα θα λειτουργεί με το δηλωμένο επίπεδο ισχύος. Στην περιγραφή κάθε εκχυλίσματος, υποδεικνύεται η απαιτούμενη απόσταση από την επιφάνεια.

Για την σωστή λειτουργία του καπό στην κατάσταση εξαγωγής:

Είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τη διάμετρο και τη θέση του εξαερισμού της κουζίνας για να επιλέξετε την απαιτούμενη διάμετρο, μήκος και τύπο αγωγού

Το μήκος και ο αριθμός των καμπυλών πρέπει να περιορίζονται στο ελάχιστο. Συνιστάται η χρήση διάμετρο αγωγού τουλάχιστον 150 mm και ο αριθμός των στροφών δεν υπερβαίνει τα τρία.

Για σωστή λειτουργία του καπό στην κατάσταση ανακύκλωσης:

Είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε φίλτρα άνθρακα

Επιστρέφοντας στον αέρα του δωματίου δεν πρέπει να συναντάμε εμπόδια (ντουλάπια, ράφια κ.λπ.)

Ο σωστός υπολογισμός της απόδοσης σχεδίασης με ελάχιστο επίπεδο θορύβου

Η κουκούλα λειτουργεί αποτελεσματικά εάν παρέχει μια αλλαγή αέρα στην κουζίνα τουλάχιστον 10 φορές την ώρα με επίπεδο θορύβου όχι μεγαλύτερο από 55 ντεσιμπέλ

Όσο πιο ισχυρός είναι ο κινητήρας, τόσο πιο αποδοτικός λειτουργεί με χαμηλές ταχύτητες, παρέχοντας μεγαλύτερη αθόρυβη λειτουργία και μειωμένη κατανάλωση ενέργειας.

Τύπος για τον υπολογισμό της απαιτούμενης ισχύος εξόδου:

Ηλεκτρική κουκούλα = Χώρος κουζίνας x Ύψος κουζίνας x 10 ανταλλαγή αέρα (ανά ώρα)

Για παράδειγμα, για μια κουζίνα 10 τετραγωνικών μέτρων. μέτρα και ύψος οροφής 3 μέτρων απαιτεί εκχύλισμα χωρητικότητας 300 κυβικών μέτρων ανά ώρα. Για μια κουζίνα 20 τετραγωνικών μέτρων. και ύψος οροφής 3 μέτρων, η χωρητικότητα εξάτμισης πρέπει να είναι τουλάχιστον 600 κυβικά μέτρα ανά ώρα.

Σωστή εφαρμογή της κουκούλας

Η κουκούλα πρέπει να ανάβει για 1 λεπτό πριν μαγειρέψει στην επιφάνεια της κουζίνας (επιφάνεια μαγειρέματος) για να δημιουργήσει μια ροή αέρα που θα αφαιρέσει τους καπνούς και τις οσμές

Όταν λειτουργεί η κουκούλα της κουζίνας, κρατήστε την πόρτα κλειστή για να αποφύγετε τις αλλαγές της ροής του αέρα σε χαμηλές ταχύτητες κουκούλας σε περίπτωση ρεύματος

Για να αφαιρέσετε τις υπόλοιπες οσμές μετά το μαγείρεμα, συνιστάται να αφήσετε τον απορροφητήρα ενεργοποιημένο για 5 λεπτά ή να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία off μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα

Συνήθως, για το μαγείρεμα αρκετών χαμηλών ταχυτήτων που αφαιρούν ελαφρά οσμές και ατμούς. Υψηλότερες ταχύτητες χρειάζονται όταν μαγειρεύετε με δυνατές οσμές και ατμούς ή όταν μαγειρεύετε πολλά πιάτα την ίδια στιγμή.

Τα φίλτρα λίπανσης προστατεύουν τον κινητήρα από τα λίπη που περιέχονται σε αναθυμιάσεις, τα οποία αντλούνται από τον απορροφητήρα. Το φίλτρο λίπους, το οποίο έχει συγκεντρώσει πολύ λίπος, μειώνει την απόδοση της κουκούλας και προστατεύει ελάχιστα το μοτέρ από το λίπος.

Τα φίλτρα μεταλλικής κασέτας εξασφαλίζουν αποτελεσματική σύλληψη σωματιδίων λίπους. Για την αποτελεσματική λειτουργία της κουκούλας πρέπει να πλένονται χειρωνακτικά ή σε πλυντήριο πιάτων κάθε δύο μήνες.

Τα φίλτρα άνθρακα που απομακρύνουν την οσμή εγκαθίστανται στην κουκούλα μόνο με λειτουργία ανακύκλωσης. Δεν μπορούν να πλυθούν και πρέπει να αλλάζονται κάθε 3 μήνες. Ένα συνθετικό φίλτρο έντονα εμποτισμένο με λίπος μπορεί να αναφλεγεί κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Ο χρόνος για την αντικατάσταση / καθαρισμό των φίλτρων υπολογίζεται με μέση χρήση εκχυλισμάτων περίπου 3 ωρών την ημέρα.

Η σωστή φροντίδα του περιβλήματος από ανοξείδωτο χάλυβα

Η φροντίδα για την κουκούλα δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια. Αρκεί να σκουπίζετε το σώμα περιοδικά με ένα μαλακό πανί εμποτισμένο με ουδέτερο απορρυπαντικό, το οποίο δεν περιέχει χλώριο και ακετόνη και μπορεί να βλάψει την επιφάνεια.

Το άρθρο χρησιμοποιεί υλικά από τους καταλόγους Faber, Falmec και Franke.

Οι σύγχρονες κουζίνες είναι υποχρεωτικά εξοπλισμένες με κουκούλες. Όχι, αυτό δεν είναι ένα αφιέρωμα στη μόδα ή την παράδοση. Η έλλειψη εξοπλισμού εξάτμισης στο δωμάτιο οδηγεί στο γεγονός ότι η εξάτμιση του λίπους και η αιθάλη καθίστανται απευθείας στις επιφάνειες εργασίας και τα έπιπλα.

Ως αποτέλεσμα, η κουζίνα συχνά πρέπει να είναι κουραστικό καθαρισμό. Παρά την ποικιλία των κουκούλες που προσφέρει η αγορά, τα μοντέλα ενσωματωμένου τύπου είναι όλο και πιο δημοφιλή. Ποιος είναι ο λόγος για την υψηλή ζήτηση αυτού του εξοπλισμού;

1 Σχεδιασμός και πλεονεκτήματα των ενσωματωμένων κουκούλες

Όλα τα πλεονεκτήματα που είναι τυπικά για τις ενσωματωμένες κουκούλες Bosch, Elica ή άλλους, βρίσκονται στο σχεδιασμό τους. Το σώμα των ηλεκτρικών συσκευών, το οποίο κρύβει τον κινητήρα, την αντλία και το σύστημα φίλτρου, κρύβεται πλήρως στο περίβλημα πάνω από τη σόμπα κατά την εγκατάσταση. Έτσι, είναι δυνατόν να επιτευχθούν οι ακόλουθες θετικές στιγμές:

 • Ελάχιστη επίδραση στον εσωτερικό σχεδιασμό - τα σχόλια που παραμένουν στο δίκτυο δείχνουν ότι η ενσωματωμένη τεχνική φαίνεται κομψή και συγκρατημένη, δεν καταστρέφει το γενικότερο στυλ του χώρου και συμπληρώνει αρμονικά το εσωτερικό της κουζίνας.
 • Εξοικονόμηση χώρου - τα ενσωματωμένα μοντέλα, όπως το OTS 625 της Hansa, είναι ιδανικά για μια μικρή κουζίνα. Η περίπτωση της τεχνολογίας καταλαμβάνει μόνο ένα μέρος της κουζίνας, αφήνοντας σας μια θέση στο ντουλάπι για την αποθήκευση μπαχαρικών, πιάτων ή άλλων σκευών.
 • Εύκολη φροντίδα - Η εγκατάσταση της ενσωματωμένης καλύπτρας γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε μόνο το απορροφητικό φίλτρο και ο πίνακας ελέγχου να παραμένουν έξω, γεγονός που διευκολύνει σημαντικά τη φροντίδα και τον καθαρισμό του εξοπλισμού.
 • Ποικιλία επιλογών - πλήρως κατασκευασμένες κουκούλες Οι Bosch, Cata, Elica και Hansa παράγονται σήμερα σε διαφορετικά στυλ και χρώματα, γεγονός που σας επιτρέπει να αγοράσετε το προϊόν της απαιτούμενης τροποποίησης.

Η κατασκευή μοντέλων ενσωματωμένου τύπου, κατά κανόνα, δεν γίνεται χωρίς συρόμενο πάνελ, όπως στο δημοφιλές μοντέλο OTS 625 της μάρκας Hansa. Ένα τέτοιο σύστημα καθιστά δυνατή την αύξηση της περιοχής εισαγωγής αέρα σε ένα μικρό μέγεθος του ίδιου του προϊόντος. Μόνο τα πλήρως συντονισμένα όργανα είναι εντελώς αόρατα, ο πίνακας τους είναι εντελώς κρυμμένος στο ντουλάπι.

Με τη σωστή επιλογή των πλήρως ενσωματωμένων κουκούλες είναι πολύ βολικό στην καθημερινή ζωή. Προσφέρουμε να κατανοήσουμε όλες τις περιπλοκές της αγοράς τέτοιου εξοπλισμού.

2 Οι κύριες τεχνικές παράμετροι των ενσωματωμένων κουκούλες

Ενώ βρίσκεστε στη διαδικασία επιλογής του βέλτιστου μοντέλου, θα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά τις τεχνικές προδιαγραφές της συσκευής και τις αναθεωρήσεις. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να θυμάστε - οι ενσωματωμένες κουκούλες Elica, Bosch, Hansa ή οποιεσδήποτε άλλες πρέπει να βρίσκονται ακριβώς επάνω από την εστία. Επιπλέον, οι διαστάσεις της συσκευής πρέπει να συμπίπτουν πλήρως με την περιοχή της πλάκας, μόνο αυτό θα επιτύχει μέγιστη αποτελεσματικότητα στην εξάλειψη των μυρωδιών και της αιθάλης.

Στο δεύτερο στάδιο της επιλογής, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε πόση ισχύς πρέπει να έχει μια πλήρως αναπτυγμένη καπνοδόχος. Για να καθορίσετε την τιμή της καθορισμένης παραμέτρου, πρέπει να πολλαπλασιάσετε την επιφάνεια της κουζίνας κατά το ύψος των οροφών. Ο αριθμός που προκύπτει θα πρέπει να αυξηθεί 10 φορές - αυτό θα είναι η απαιτούμενη ισχύς της συσκευής. Η ανατροφοδότηση των χρηστών δείχνει ότι ο τύπος που παρουσιάζεται λειτουργεί τέλεια!

Οι σύγχρονες πλήρεις κουκούλες μπορούν να λειτουργούν σχεδόν σιωπηλά. Έτσι, όταν ενεργοποιείτε τον εξοπλισμό, η κουζίνα σας δεν ανατριχιάζει από ένα ισχυρό βρυχηθμό ή ηλεκτρικό βουητό, σημειώστε το επίπεδο θορύβου που είναι χαρακτηριστικό του μοντέλου που σας αρέσει. Οι καλύτερες κουκούλες, όπως το OTS 625 της παγκόσμιας Hansa, έχουν κατά μέσο όρο 35-50 dB. Αυτή η τιμή δεν δημιουργεί ενοχλήσεις για τους άλλους.

Οι κουκούλες Bosch, Cata ή Elica διαφέρουν μεταξύ τους όχι μόνο από τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το σχεδιασμό αλλά και από τον τύπο διαχείρισης. Ο ενσωματωμένος πίνακας μπορεί να είναι κουμπί, touch ή μηχανικός. Τα μοντέλα δημοσιονομικής ολίσθησης είναι εφοδιασμένα με μηχανικό σύστημα ελέγχου, το οποίο πραγματοποιείται μέσω ειδικής διαφάνειας.

Κομψή κουκούλα

Μερικές κουκούλες, για παράδειγμα η Hansa OTS 625, είναι εξοπλισμένες με ένα απλό και κατανοητό πληκτρολόγιο. Για την κουζίνα, σχεδιασμένη σε στιλ υψηλής τεχνολογίας, τα συρόμενα μοντέλα με χειριστήρια αφής είναι τα καλύτερα προσαρμοσμένα. Αυτή η τεχνική έχει πολλές σύγχρονες "καμπάνες και σφυρίχτρες", που σας επιτρέπουν να προγραμματίσετε το έργο της κουκούλας σε μικρά κομμάτια.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στον ενσωματωμένο φωτισμό, δηλαδή στον αριθμό και τον τύπο των λαμπτήρων. Όσο πιο δυνατός είναι ο οπίσθιος φωτισμός, τόσο καλύτερα θα φωτιστεί ο χώρος εργασίας της κουζίνας. Από όλους τους τύπους λαμπτήρων που βρίσκονται στις κουκούλες, το πιο αξιόπιστο, ανθεκτικό και οικονομικό - LED.

2.1 Τύποι ενσωματωμένων κουζινών κουζίνας

Οι γνωστοί κατασκευαστές Bosch, Cata και Elica παραδίδουν στην αγορά μια πολύ ευρεία γκάμα μοντέλων κουκούλας, η κύρια διαφορά της οποίας είναι η αρχή της λειτουργίας. Η όλη τεχνική του δείγματος αυτού κατατάσσεται σε δύο μεγάλες κατηγορίες:

 • Ανακύκλωση - οι κουκούλες που ανήκουν σε αυτήν την ομάδα λειτουργούν σε πλήρη απομόνωση από το εξωτερικό περιβάλλον. Λαμβάνουν τον μολυσμένο αέρα από την κουζίνα, το περνάνε μέσα από τα φίλτρα και, σε μια εκλεπτυσμένη μορφή, το επιστρέφουν στο δωμάτιο.
 • Απόκλιση - τα μοντέλα αυτού του δείγματος απορροφούν οσμές, αιθάλη και σωματίδια λίπους, τα βγάζουν προς τον άξονα εξαερισμού.

Μερικές κουκούλες, όπως το Hansa OTS 625, είναι σε θέση να λειτουργήσουν τόσο στη λειτουργία ανάσυρσης όσο και στη λειτουργία ανακύκλωσης. Η επιλογή εξαρτάται από τον τρόπο εγκατάστασης του εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων κουζίνας.

Οι ιδιότητες του εξοπλισμού εξάτμισης καθορίζονται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα των φίλτρων με τα οποία είναι εξοπλισμένα. Τα μοντέλα ανακύκλωσης πρέπει να παράγουν αποτελεσματικό καθαρισμό του αέρα, έτσι ώστε να είναι υποχρεωτικά ολοκληρωμένα και να απορροφούν τις οσμές. Οι κουκούλες εξάτμισης δεν είναι τόσο απαιτητικές.

Οι κατασκευαστές, συχνά, στερούν τους ένα λεπτό σύστημα καθαρισμού, επειδή ο αέρας αφαιρείται από το εξωτερικό. Τα φίλτρα πρέπει να αντικαθίστανται ή να πλένονται καθώς μολύνονται, διαφορετικά μειώνεται η αποτελεσματικότητα της απορρόφησης τους.

2.2 Τρόποι εγκατάστασης

Οι ενσωματωμένοι κουκούλες, ανάλογα με το εσωτερικό και τα χαρακτηριστικά της κουζίνας, καθώς και τις επιθυμίες του ιδιοκτήτη του, μπορούν να εγκατασταθούν με διάφορους τρόπους. Όπως δείχνουν οι κριτικές στο δίκτυο, ο εξοπλισμός Bosch, Cata ή άλλος εξοπλισμός τοποθετείται πιο συχνά πάνω από τη σόμπα σε ένα κρεμαστό ντουλάπι, ως μοντέλο του OTS 625 της Hansa. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, η συσκευή μπορεί να ενσωματωθεί σε μια ειδική θέση στον τοίχο.

Αυτή η μέθοδος δεν χρησιμοποιείται ευρέως, επειδή είναι επίπονη, απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό του χώρου και διαθεσιμότητα ελεύθερου χώρου για μελλοντική τεχνολογία.

Όχι πολύ καιρό πριν, μια ηλεκτρική συσκευή κλασικού σχεδίου είχε μια εναλλακτική λύση - μια κουκούλα ενσωματωμένη στον πάγκο. Η αποτελεσματικότητα αυτής της τεχνικής είναι προφανής, απορροφά την εξάτμιση ακόμη και πριν καταφέρει να αναμειχθεί με τον αέρα στην κουζίνα.

Ενσωματωμένο καπό πριν την εγκατάσταση

Με την πρώτη ματιά μπορεί να φαίνεται ότι η εγκατάσταση μιας ενσωματωμένης κουκούλας, όπως η Hansa OTS 625 - δεν είναι εύκολη υπόθεση και απαιτεί τη συμμετοχή ειδικού. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει! μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, ακολουθώντας τις οδηγίες στον τεχνικό. Συνιστάται η εκκίνηση της διαδικασίας εγκατάστασης σταθεροποιώντας το περίβλημα του καλύμματος μέσα στο περίβλημα.

Φυσικά, τα μεγέθη τους πρέπει να ταιριάζουν! Η κύρια απόχρωση, που πρέπει να ληφθεί υπόψη, είναι η παροχή ελεύθερου τροχού για το κινούμενο μέρος. Θυμηθείτε ότι δεν είναι δυνατόν να ασφαλίσετε την κουκούλα πολύ κοντά στην εστία, διαφορετικά η κουκούλα μπορεί να αποτύχει σε υψηλές θερμοκρασίες. Η βέλτιστη απόσταση μεταξύ δύο αντικειμένων είναι 65-75 cm.

Στο τέλος της εγκατάστασης, συνδέστε την έξοδο εξαγωγής της κουκούλας στον άξονα εξαερισμού με ένα κυματοειδές ή λείο σωλήνα. Οι αναθεωρήσεις στο δίκτυο επιβεβαιώνουν ότι η εγκατάσταση των κουκούλες βρίσκεται στην εξουσία κάθε ανθρώπου.

Όταν επιλέγετε μια τεχνική, προτιμήστε γνωστά εμπορικά σήματα, όπως η Bosch, η Cata ή η Hansa. Παράγουν αξιόπιστες ηλεκτρικές συσκευές αξιοπρεπούς ποιότητας. Πριν αγοράσετε μια κουκούλα, καθορίστε ποιες διαστάσεις χρειάζεστε.

Παραδοσιακά, τα μοντέλα παράγονται σε μορφή 50, 60 ή 90 cm. Μελετήστε προσεκτικά τις τεχνικές παραμέτρους του προϊόντος, ώστε να μην χρειαστεί να απογοητεύσετε αργότερα. Αποφασιστικό για την επιλογή θα είναι ένας προσιτός προϋπολογισμός.

Αναφέρουμε την επισκόπηση δημοφιλών μοντέλων που θα διευκολύνουν τη λήψη αποφάσεων:

 • Το Hansa OTS 625 είναι μια τηλεσκοπική κουκούλα με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, που παρέχει την υψηλότερη απόδοση. Το Hansa OTS 625 έχει 3 ταχύτητες. Το προϊόν χαρακτηρίζεται από ένα ενδιαφέρον σχέδιο χαμηλού κλειδιού.
 • Η Bosch DHL 545 S είναι μια πλήρως εξοπλισμένη κουκούλα, ικανή να λειτουργεί σε λειτουργία ανάσυρσης ή ανακύκλωσης. Κομψό και ήσυχο μοντέλο, το οποίο είναι εξοπλισμένο με φίλτρο απορρόφησης λίπους.
 • Bosch DHI 655 F - τηλεσκοπική κουκούλα με βολικό ρυθμιστικό ολισθητήρα και ισχυρό οπίσθιο φωτισμό. Αφαιρεί αποτελεσματικά τις οσμές ακόμη και σε μια μεγάλη κουζίνα.

Για να καταλάβετε ποιο μοντέλο χρειάζεστε, θα σας βοηθήσουν τα σχόλια από τους ιδιοκτήτες της κουκούλας.

Όλγα 44 ετών, Σαμάρα

Έχω χρησιμοποιήσει το Hansa OTS 625 για μεγάλο χρονικό διάστημα, είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με το έργο της κουκούλας! Εξαφανίζει άμεσα τις οσμές. Η τεχνική είναι βολική για να λειτουργήσει, επιπλέον, είναι εύκολο να το φροντίσετε.

Alexey 34 ετών, Βλαντιμίρ

Η σύζυγός μου έχει ένα κάλυμμα Bosch DHI 645 FSD. Μια εξαιρετική επιλογή για μια μικρή κουζίνα, η συσκευή είναι συμπαγής και ισχυρή. Στη διαδικασία της εργασίας δεν προκαλεί θόρυβο, παρά την παρουσία 2 κινητήρων.

Γκίνα 25 ετών, Μόσχα

Η κουκούλα μου Bosch DHL 575 C - είναι απλώς ένας θεός! Κομψή, μοντέρνα, ηλεκτρονικά ελεγχόμενη, δεν αφήνει καμία πιθανότητα λίπους ή μυρωδιές! Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από τον έντονο φωτισμό της περιοχής εργασίας.

Η επιλογή κουκούλας κουζίνας δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα. Είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη πολλές αποχρώσεις και λεπτομέρειες. Τώρα στην πώληση υπάρχουν διάφορα είδη κουκούλας κουζίνας. Διαφέρουν σε πολλά χαρακτηριστικά: από την εμφάνιση έως την απόδοση. Για να καταλάβετε τι πρέπει να σταματήσετε, είναι απαραίτητο να μάθετε τι σημαίνει αυτό ή εκείνο το χαρακτηριστικό της συσκευής.

Γιατί πρέπει να καθαρίσω τον αέρα στην κουζίνα;

Πολλές ερωμένες, ειδικά το παλιό σχολείο, συχνά θέτουν αυτήν την ερώτηση. Απλά δεν βλέπουν την ανάγκη και τα πλεονεκτήματα στην κουκούλα πάνω από τη σόμπα, νομίζουν ότι ο απλός αερισμός είναι αρκετός. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απολύτως αληθές.

Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, μια τεράστια ποσότητα ουσιών που δεν είναι πάντοτε ευεργετικές για το σώμα απελευθερώνεται στον αέρα από την εστία. Αυτά μπορεί να είναι μικρά σωματίδια τροφίμων, ατμού, προϊόντα καύσης, αιθάλη (αν καίγεται κάτι), πτητικές ουσίες και ακόμη σπόρια μούχλας. Όλα αυτά είναι στον αέρα της κουζίνας, εγκαθίσταται στους τοίχους, μεταφέρεται σε άλλες εγκαταστάσεις. Ως αποτέλεσμα, οι ουσίες συσσωρεύονται στην ίδια την κουζίνα (και γι 'αυτό αναπτύσσεται μια χαρακτηριστική δυσάρεστη οσμή σε δωμάτια με ανεπαρκή εξαερισμό) και στο σώμα της οικοδέσποινας. Συχνά η αιτία της κακής υγείας, η ταχεία κόπωση και ακόμη και διάφορες αλλεργικές αντιδράσεις είναι ακριβώς τα σωματίδια τροφίμων.

Όταν αερίζεστε από το παράθυρο, οι περισσότερες από τις πτητικές ουσίες είναι ξεπερασμένες, αλλά ένα σημαντικό κομμάτι παραμένει στην κουζίνα. Η εξόρυξη λειτουργεί πολύ πιο αποτελεσματικά, επειδή αιχμαλωτίζει τον αέρα αμέσως πάνω από τη σόμπα. Ως αποτέλεσμα, τα σωματίδια δεν έχουν χρόνο να εξαπλωθούν στο δωμάτιο, να παραμείνουν στους τοίχους κ.λπ., και αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημά του.

Τι είδους κουκούλες υπάρχουν;

Υπάρχουν 2 κύριοι τύποι κουκούλας:

 1. Ροή (ή εκκένωση αέρα).

Κατά τη διάρκεια της εργασίας χρησιμοποιούν διαφορετικές μεθόδους καθαρισμού του αέρα. Στην πρώτη περίπτωση, η κουκούλα είναι συνδεδεμένη με τον κύριο αγωγό ή είναι εξοπλισμένη με δικό της απορροφητήρα. Ο μολυσμένος αέρας διέρχεται από ένα σύστημα φίλτρου και εκκενώνεται έξω στο δρόμο.

Στη δεύτερη περίπτωση, μετά τον καθαρισμό, το μείγμα αερίων επιστρέφεται στο δωμάτιο. Αυτό το "κύκλος" ονομάζεται ανακύκλωση.

Τύποι φίλτρων για αποσπάσματα

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ενσωματωμένων φίλτρων. Πρώτον, είναι:

Αλλαγή ως ρύπανση. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούν άνθρακα ως απορροφητικό. Έχουν ένα πλαστικό περίβλημα, σε αυτό συνδέεται οποιοδήποτε πορώδες υλικό, για παράδειγμα, sintepon. Η ίδια αρχή χρησιμοποιείται για τα φίλτρα άνθρακα. Πρέπει να αλλάξουν καθώς μολύνονται.

Τα επαναχρησιμοποιήσιμα φίλτρα για εκχυλίσματα μπορούν να καθαριστούν και να επιστραφούν στη θέση τους. Έρχονται από χάλυβα ή αλουμίνιο. Το πλέγμα είναι στερεωμένο στο σώμα, το οποίο μπορεί να καθαριστεί με βούρτσα.

Τα φίλτρα χωρίζονται επίσης ανάλογα με τον τύπο των ουσιών που παγιδεύονται από τον αέρα σε:

 • Λιπαρό λίπος, δηλαδή, παγίδευση σωματιδίων αιθάλης, γράσου και ελαίου. Ονομάζονται επίσης χοντρά φίλτρα.
 • Φίλτρα για την αφαίρεση της οσμής ή του λεπτού καθαρισμού.

Στις κουκούλες ανακύκλωσης χρησιμοποιούνται και οι δύο τύποι φίλτρων. Στη ροή - λάδι-λίπος. Μερικοί κατασκευαστές αποθηκεύουν και δεν εγκαθιστούν πάντοτε συστήματα καθαρισμού σε αυτό το είδος κουκούλας. Ωστόσο, αν ο αέρας δεν καθαριστεί, ελαιώδη σωματίδια από την πλάκα θα εγκατασταθούν τελικά στα τοιχώματα της συσκευής, στις λεπίδες του ανεμιστήρα, σε άλλα εσωτερικά στοιχεία. Η κατάργηση της μόλυνσης από αυτές τις περιοχές είναι εξαιρετικά δύσκολη, ειδικά εάν δεν έχει αποσυναρμολογηθεί η κουκούλα. Και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα η συσκευή μπορεί να σπάσει, να σταματήσει αποτελεσματικά τον καθαρισμό του αέρα και ακόμη και να σπάσει.

Τι είδους διαχείριση να επιλέξει;

Εδώ όλα εξαρτώνται από τις προσωπικές προτιμήσεις του χρήστη, ποιος τρόπος διαχείρισης θα φανεί πιο βολικός και ότι πρέπει να σταματήσει. Στις κουκούλες κουζίνας χρησιμοποιούνται διάφοροι μηχανισμοί:

 1. Πλήκτρο κουμπιού. Δηλαδή, η επιλογή του τρόπου λειτουργίας, η ένταση της κυκλοφορίας του αέρα, on / off - όλα αυτά ρυθμίζονται με το πάτημα των κυρτών πλήκτρων.
 2. Αισθητήρια. Στην περίπτωση αυτή, ο πίνακας ελέγχου είναι επίπεδος και η συσκευή αντιδρά για να αγγίξει τον αισθητήρα.
 3. Ολισθητήρας. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιείται ένας μηχανικός διακόπτης.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού και εμφάνιση

Υπάρχουν πολλές επιλογές για την τοποθεσία και τον εξωτερικό σχεδιασμό των κουκούλες. Οι ποικιλίες τους είναι οι εξής:

 • παραδοσιακό (κλασικό, μενταγιόν)?
 • γωνιακό.
 • νησί (ανώτατο όριο);
 • ενσωματωμένη (τηλεσκοπική)?
 • σχεδιασμό.

Ποια επιλογή - ο αγοραστής αποφασίζει. Ωστόσο, κάθε τύπος καθαριστή αέρα κουζίνας έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, τα οποία πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Παραδοσιακές και γωνιακές συσκευές

Η παραδοσιακή κουκούλα έχει μια συνήθη εμφάνιση. Είναι ακόμη μερικές φορές αποκαλείται κλασική. Τέτοιες συσκευές είναι εγκατεστημένες κάτω από τα ντουλάπια κουζίνας ακριβώς πάνω από τη σόμπα. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούνται σε λειτουργία ανακύκλωσης. Εγκαθιστούν εφάπαξ φίλτρα, τα οποία αλλάζουν ανάλογα με τις ανάγκες. Ορισμένα μοντέλα μπορούν να εξοπλιστούν με ένα κυματοειδές σωλήνα για την εξαγωγή αέρα.

Σε αυτόν τον τύπο είναι τα γωνιακά εκχυλίσματα. Είναι απλά σχεδιασμένα για να στερεώνονται στη γωνία και να έχουν αντίστοιχη μορφή.

Ενσωματωμένες και τηλεσκοπικές κουκούλες

Ενσωματωμένες και τηλεσκοπικές συσκευές τοποθετούνται στο ίδιο το κιβώτιο κρέμονται, το οποίο βρίσκεται πάνω από την πλάκα. Τέτοιες κουκούλες είναι σχεδόν αόρατες. Τηλεσκοπικό, σε αντίθεση με το συμβατικό ενσωματωμένο, εξοπλισμένο με πρόσθετο πλαίσιο, το οποίο εκτείνεται όταν η συσκευή είναι ενεργοποιημένη. Λόγω αυτού, αυξάνεται η περιοχή στην οποία συλλαμβάνεται ο μολυσμένος αέρας. Όταν η κουκούλα είναι σβηστή, ο πίνακας μπορεί να αφαιρεθεί.

Δεν είναι πολύ ακριβότερα από τις συμβατικές ενσωματωμένες μονάδες, αλλά λειτουργούν πολύ αποτελεσματικά, αφού εγκαθιστούν πολυστρωματικά φίλτρα, ενώ καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο. Συχνά ρέουν.

Όργανα τύπου θόλου

Οι κουκούλες του θόλου πήραν ένα τέτοιο όνομα λόγω της εμφάνισής τους: ένας τρούλος κρέμεται πάνω από τη σόμπα, από την οποία ένας ορθογώνιος σωλήνας που εκτείνεται από την πλάκα μοιάζει με καμινάδα κοντά στο τζάκι. Αυτές οι συσκευές συνηθέστερα αναφέρονται στον τύπο ροής, αλλά μπορούν επίσης να λειτουργούν στη λειτουργία ανακύκλωσης. Στο τζάκι κουκούλες ο θόλος μοιάζει με το πάνω μέρος του τζακιού.

Συσκευές εξάτμισης νησιού

Οι συσκευές νησιού (ή οροφής) χρησιμοποιούνται σε περίπτωση που η πλάκα δεν βρίσκεται στον τοίχο, αλλά στο κέντρο του δωματίου. Η κουκούλα σε αυτή την περίπτωση είναι προσαρτημένη στην οροφή και δεν έρχεται σε επαφή με άλλα στοιχεία της κουζίνας τύπου νησιού. Εξοπλισμένο με πρόσθετο αγωγό για σύνδεση με τον κύριο εξαερισμό ή το παράθυρο. Τις περισσότερες φορές μπορεί να λειτουργήσει σε 2 τρόπους: ανακυκλοφορία και ροή.

Σχεδιασμός κουκούλες

Τα προϊόντα σχεδιασμού ονομάζονται λόγω της αρχικής εμφάνισης. Κατά κανόνα, ο σχεδιασμός τους αναπτύσσεται μαζί με το γενικό εσωτερικό της κουζίνας. Συχνά γίνεται κατά παραγγελία.

Πώς να επιλέξετε το μέγεθος της κουκούλας;

Μεγάλη σημασία έχει το μέγεθος της κουκούλας. Είναι απαραίτητο να το επιλέξετε σωστά. Αυτή η παράμετρος εξαρτάται πλήρως από το μέγεθος της πλάκας. Το μέγεθος της επιφάνειας αλίευσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το μέγεθος της επιφάνειας εργασίας. Δηλαδή, εάν η πλάκα έχει πλάτος 60 εκατοστά, η κουκούλα πρέπει επίσης να επιλέξει 60 εκατοστά ή περισσότερο, για παράδειγμα 90 εκ. Διαφορετικά, ο αέρας δεν θα καθαριστεί ποιοτικά. Έτσι, για τις στενές επιφάνειες μαγειρέματος δύο καυστήρων, οι κουκούλες κουζίνας χρησιμοποιούνται 50 εκατοστά πλάτος και μερικές φορές 60 εκατοστά. Για τους τυποποιημένους πίνακες, προτιμάται μια παραλλαγή των 90 εκατοστών και για τους φαρδύς τους 120 εκατοστά.

Για γενικές σόμπες, είναι καλύτερο να επιλέξετε ενσωματωμένες ή τηλεσκοπικές κουκούλες. Αυτό θα τους βοηθήσει να γίνουν λιγότερο επαχθής, να διευκολύνουν το δωμάτιο. Θα είναι επίσης δυνατό να κρύψετε τον αγωγό αέρα (ο οποίος σε μεγάλα μοντέλα έχει αυξημένο μέγεθος) μέσα στο κιβώτιο.

Το ύψος στο οποίο θα εγκατασταθεί η κουκούλα θα είναι επίσης πολύ σημαντικό. Εδώ πρέπει να επιλέξετε, εστιάζοντας στην δική σας άνεση. Το βέλτιστο ύψος είναι 65-75 εκ., Ελάχιστο - 60 εκ. Το εκχύλισμα θα συλλέξει ποιοτικά ρύπους, αλλά δεν θα δημιουργήσει κατάσταση κινδύνου πυρκαγιάς. Εάν η απόσταση είναι μικρότερη από 60 cm, τότε θα είναι άβολο να δουλέψετε: θα πρέπει να λυγίζετε συνεχώς για να φτάσετε στο πιάτο. Και αν το φίλτρο λαδιού-γράσου είναι βρώμικο, ο κίνδυνος πυρκαγιάς αυξάνεται σημαντικά.

Ισχύς / Απόδοση

Το τελευταίο τεχνικό χαρακτηριστικό στο οποίο πρέπει να σταματήσετε την προσοχή σας. Αυτή η παράμετρος δείχνει πόσο αποτελεσματικά λειτουργεί η συσκευή, πόση ποσότητα αέρα μπορεί να καθαρίσει σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Η πιο συνηθισμένη τιμή είναι ο κύβος. m / ώρα. Για να επιλέξετε τη σωστή συσκευή, πρέπει να γνωρίζετε το μέγεθος της κουζίνας, την κυβική της χωρητικότητα. Μια κατάλληλη κουκούλα για μια ώρα θα έχει το χρόνο να οδηγήσει μέσα από τον εαυτό της όλο τον αέρα 10-12 φορές. Ο τύπος για τον υπολογισμό της βέλτιστης απόδοσης της συσκευής.