Πώς να επιλέξετε, να εγκαταστήσετε και να κρύψετε την αυλάκωση για κουκούλα στην κουζίνα;

Υπάρχουν πολλές επιλογές για κλιματισμό για την κουζίνα. Το πιο βολικό, φθηνό και δημοφιλές είναι ο κυματοειδής σωλήνας: αυτός είναι ο τύπος σύνδεσης που χρησιμοποιείται πιο συχνά.

Τα πλεονεκτήματά του, τα χαρακτηριστικά επιλογής και εγκατάστασης συζητούνται σε αυτό το άρθρο.

Ποιες αυλακώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη σύνδεση του καλύμματος: τύποι υλικών

Κυματοειδής σωλήνας - η γενική ονομασία των σωλήνων, οι οποίες διαφέρουν στη διάμετρο, το υλικό κατασκευής και το πεδίο εφαρμογής. Στην αγορά κατασκευών υπάρχουν διάφορες τροποποιήσεις αυτών των προϊόντων: από σωλήνες μικρής διαμέτρου από διάφορους τύπους πλαστικών σε μεταλλικά φιδάκια μεγάλου μεγέθους.

Ο πλοίαρχος αρχάριος είναι εύκολο να κάνει ένα λάθος στην επιλογή, προτιμώντας προϊόν κατάλληλο για εσωτερικό χρώμα, μην ξέροντας ότι σκοπός του είναι αρκετά διαφορετική. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να καταλάβουμε ποια αυλάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κουκούλες κουζίνας και ποια όχι.

Ο κυματοειδής σωλήνας μπορεί να έχει κυκλικό ή ορθογώνιο τμήμα. Οι ορθογώνιοι σωλήνες χρησιμοποιούνται πολύ λιγότερο συχνά.

Οι αυλακώσεις μπορούν να γίνουν από τα ακόλουθα υλικά:

 • ανοξείδωτο χάλυβα
 • χάλυβας, γαλβανισμένο.
 • αλουμίνιο.
 • πολυαιθυλενίου χαμηλής και υψηλής πίεσης.
 • PVC.

Goffer στο ντουλάπι στην κουζίνα

Για κουκούλες κουζίνας, τα προϊόντα αλουμινίου με κυκλική διατομή χρησιμοποιούνται συχνότερα.

Πλεονεκτήματα της αυλάκωσης για τη σύνδεση της κουκούλας

Πλεονεκτήματα του κυματοειδούς σωλήνα για το σχέδιο στην κουζίνα είναι:

 1. Ο αγωγός αέρα από κυματοειδές σωλήνα είναι εύκολος στην εγκατάσταση. Δεν απαιτεί τη χρήση γωνιακών στοιχείων, αφού η αυλάκωση μπορεί να λυγίσει με τη σωστή γωνία.
 2. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να συνδέσετε αρκετούς σωλήνες με σφιγκτήρες, οι οποίοι γίνονται γρήγορα και εύκολα. Η όλη δομή είναι εύκολη στη συναρμολόγηση και την αποσυναρμολόγηση, γεγονός που απλοποιεί την εγκατάσταση, συντήρηση και αποσυναρμολόγηση στο μέλλον.
 3. Ο σωλήνας εκτείνεται και συστέλλεται, και χωρίς πρόσθετα εργαλεία. Μπορεί να δοθεί το βέλτιστο μήκος και να τοποθετηθεί κατά μήκος της επιθυμητής διαδρομής.
 4. Δεν δημιουργεί γωνίες 90 μοιρών, καθιστώντας πιο ομαλές κάμψεις. Αυτό μειώνει τον θόρυβο και απλοποιεί τη λειτουργία της συσκευής (τόσο λιγότερες ορθές γωνίες στον αγωγό, τόσο πιο εύκολο θα περάσει από τον αέρα).
 5. Είναι βολικό για χρήση για κλιματισμό σε περιορισμένο χώρο και κουζίνα με μη τυποποιημένη διάταξη.
 6. Οι αυλακώσεις αλουμινίου κόβονται εύκολα με το συμβατικό ψαλίδι.
 7. Προσιτή τιμή. Το Gofra είναι αρκετές φορές φθηνότερο από ένα μεταλλικό ή πλαστικό σωλήνα για το σχέδιο.
 8. Στην κατασκευαστική αγορά, υπάρχει μια αυλάκωση με διαφορετική διατομή, η οποία σας επιτρέπει να επιλέξετε τη σωστή διάμετρο για μια συγκεκριμένη κουκούλα.
 9. Η αυλάκωση δεν μπορεί να αναφλεγεί ή να λειώσει όταν λειτουργεί η συσκευή, αφού έχει σχεδιαστεί για θερμοκρασίες μέχρι 300 μοίρες.

Κύρια μειονεκτήματα

Η αυλάκωση έχει εμφανείς ελλείψεις:

 1. Λόγω της μη επιφανειακής επιφάνειας του σωλήνα, το λίπος και άλλες βρωμιές συσσωρεύονται ταχύτερα στους τοίχους του (τόσο μέσα όσο και έξω). Πλύνετε όλες τις πτυχές για να ολοκληρώσετε την καθαρότητα είναι πολύ πιο δύσκολο από τον καθαρισμό ενός λείου πλαστικού σωλήνα.
 2. Λόγω της μη επιφανειακής επιφάνειας, δημιουργείται πολύ περισσότερος θόρυβος απ 'ό, τι στους αεραγωγούς ομαλής τοιχίας.
 3. Η κυματοειδής όψη φαίνεται λιγότερο αισθητικά ευχάριστη από μια συμβατική πλαστική σωλήνα και ταιριάζει χειρότερα στο εσωτερικό της κουζίνας. Πρέπει είτε να αποδεχτούμε αυτή τη "διακόσμηση", είτε να σκεφτούμε πώς να κλείνουμε τις κυματοειδείς κουκούλες.

Σύγκριση με άκαμπτο πλαστικό αγωγό

Από όλους τους σωλήνες για το σχέδιο, οι πιο συνηθισμένες και δημοφιλείς επιλογές είναι οι πτυχώσεις αλουμινίου και ένας λείος πλαστικός σωλήνας. Για να κάνετε τη σωστή επιλογή, πρέπει να κατανοήσετε τη θεμελιώδη διαφορά μεταξύ τους:

 1. Ο πλαστικός αγωγός για την εξαγωγή θα κοστίσει περισσότερο από την κυματοειδή αλουμίνιο.
 2. Οι πλαστικοί σωλήνες δεν μπορούν να τεντωθούν, να συμπιεστούν ή να λυγίσουν. Επομένως, πρέπει να γνωρίζετε εκ των προτέρων όλες τις διαστάσεις του αγωγού, το μήκος από την κουκούλα έως την οπή, τις γωνίες κλπ. Επιπλέον, η εγκατάσταση ενός τέτοιου αγωγού είναι πιο δύσκολη από την εγκατάσταση μιας αυλάκωσης.
 3. Ένας πλαστικός αγωγός είναι πολύ πιο δύσκολο να τοποθετηθεί σε περιορισμένο χώρο, χωρίς επιδείνωση της απόδοσης της συσκευής.
 4. Η πλαστική κουκούλα δεν είναι τόσο μολυσμένη όσο κυματοειδή, και πολύ πιο εύκολο να καθαριστεί.
 5. Ένας πλαστικός αγωγός ομαλής τοιχώματος, σε αντίθεση με την αυλάκωση, δημιουργεί πολύ λιγότερο θόρυβο (αφού ο αέρας δεν "προσκολλάται" σε μια λεία επιφάνεια).
 6. Το πλαστικό μπορεί να επιλέγεται ανάλογα με το χρώμα της κουζίνας και το στυλ επισκευής, επειδή διατίθεται σε διαφορετικά χρώματα. Αν είναι απαραίτητο, μπορεί εύκολα να βαφτεί ή να καλυφθεί με κάτι.

Κυματοειδής μπανιέρα στην κουζίνα δεν φαίνεται πολύ ωραία

Ποια είναι καλύτερη επιλογή: κυματοειδές ή πλαστικό; Αποφασίστε τι είναι πιο σημαντικό για εσάς: αισθητική και καθαριότητα (για πλαστικά προϊόντα) ή χαμηλή τιμή και ευκολία εγκατάστασης (στο κυματοειδές σωλήνα).

Διάμετρος της αυλάκωσης για εξαγωγή: πώς να επιλέξετε;

Προκειμένου ο εκχυλιστής να λειτουργεί σωστά και να εξυπηρετεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι σημαντικό να επιλέγετε όχι μόνο το υλικό των αεραγωγών, αλλά και τη διάμετρο του.

Λάθος επιλογή διαμέτρου σωλήνα για να αυξήσει το φορτίο για την κουκούλα, να μειώσει την αποτελεσματικότητα, την αύξηση του επιπέδου του θορύβου καυσαερίων, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε δυσλειτουργίες και βλάβη στον εξοπλισμό γρήγορα. Αυτό συμβαίνει όταν επιλέγεται ένας πολύ λεπτός σωλήνας για μια ισχυρή κουκούλα.

Για να καθορίσετε ποια διάμετρο σωλήνα χρειάζεται, πρέπει να μετρήσετε την έξοδο στην ίδια την καλύπτρα. Επίσης, η διάμετρος του αγωγού αναφέρεται πάντοτε στα χαρακτηριστικά (διαβατήριο, περιγραφή) της συσκευής.

Η αυλάκωση της επιθυμητής διαμέτρου μπορεί να επιλέγεται στην περιοχή από 80 έως 300 mm. Για οικιακούς απορροφητήρες κουζίνας χρησιμοποιείται συνήθως ένας σωλήνας διαμέτρου 100, 110, 125 και 150 mm. Σε εμπορικές κουζίνες (σε εστιατόρια, καφετέριες, καταστήματα τροφίμων), όπου υπάρχουν πιο ισχυρό σχέδιο, ο αγωγός μπορεί να είναι 200, 250 και 300 mm σε διάμετρο.

Πώς να επιλέξετε το μήκος της αυλακώσεως για το σχέδιο;

Για να εφαρμόσετε σωστά το μήκος της αυλάκωσης, πρέπει να μετρήσετε τη ρουλέτα "ολόκληρη τη διαδρομή" από την οπή εξαγωγής της κουκούλας προς τον αεραγωγό. Είναι απαραίτητο να σκεφτείτε εκ των προτέρων πώς θα περάσει ο αγωγός (πάνω από τα ερμάρια ή μέσα σε αυτά, ακριβώς κατά μήκος της οροφής, κατά μήκος του τοίχου).

Κατά την επιλογή της "διαδρομής", να έχετε κατά νου: όσο μικρότερες είναι οι γωνίες του αγωγού, τόσο περισσότερο το βαθμό τους - τόσο πιο εύκολο θα είναι να εξαγάγετε.

Μετά από όλους τους υπολογισμούς, θα πρέπει να προσθέσετε στο προκύπτον μήκος άλλο 10-15% του αποθέματος: το σφάλμα μέτρησης. Οι Goffers μπορούν να συρρικνωθούν, έτσι ώστε το επιπλέον μήκος, ακόμη και αν δεν είναι χρήσιμο, δεν βλάπτει.

Πού πωλείται και πόσο κάνει η αυλάκωση για την κουκούλα;

Οι κυματοειδείς αλουμινίου μπορούν να αγοραστούν σε κατασκευαστικές αγορές και σε πολλά καταστήματα κατασκευών και υλικού. Βρίσκεται επίσης σε καταστήματα που ειδικεύονται στην πώληση εξοπλισμού αερίου, θερμότητας, νερού και οικιακών συσκευών.

Το κόστος της αυλάκωσης εξαρτάται από τη διάμετρο του. Οι κατά προσέγγιση τιμές του κυματοειδούς σωλήνα μήκους 3 μέτρων:

 • το κόστος της αυλακώσεων με διάμετρο 100 mm είναι 190 ρούβλια?
 • με διάμετρο 110 mm - 200 ρούβλια.
 • με διάμετρο 120 mm - 215 ρούβλια?
 • 125 mm - 230 ρούβλια.
 • 130 χιλιοστά - 255 ρούβλια.
 • 150 χιλ. - 290 ρούβλια.
 • 200 χιλιοστά - 380 ρούβλια.

Αυτή η λίστα εμφανίζει τις διαμέτρους σωλήνων που χρησιμοποιούνται συχνότερα για κουκούλες κουζίνας.

Οι κύριοι κανόνες για την τοποθέτηση του κυματοειδούς καλύμματος

Με την εργασία για την τοποθέτηση των αυλακώσεων στην κουκούλα μπορεί να χειριστεί και έναν άπειρο οικοδόμο. Υπάρχουν ορισμένες αποχρώσεις που πρέπει να ξέρετε:

 1. Όσο περισσότερο στρέφεται ο αγωγός, τόσο μεγαλύτερο είναι το φορτίο στον κινητήρα εξαγωγής και η μικρότερη απόδοση ολόκληρου του συστήματος. Στην ιδανική περίπτωση, οι στροφές δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερες από 3.
 2. Η κυματοειδής αυλάκωση είναι επιθυμητή, ώστε να αποφεύγονται οι γωνίες των 90 μοιρών (ή να τους επιτρέπετε όσο το δυνατόν λιγότερο).
 3. Χρησιμοποιείτε πάντα έναν σωλήνα που ταιριάζει με τη διάμετρο της εξόδου εξαγωγής της κουκούλας. Η μείωση της διαμέτρου θα αυξήσει το φορτίο του κινητήρα και θα μειώσει την απόδοση της συσκευής.
 4. Όταν αγοράζετε κυματοειδές χαρτί, είναι προτιμότερο να παίρνετε ένα μικρό απόθεμα με ένα σφάλμα στις στροφές και τις στροφές. Αλλά δεν πρέπει να εγκατασταθεί πολύ μακρύς κυματοειδής. Στην ιδανική περίπτωση, το μανίκι πρέπει να τεντωθεί εντελώς, γιατί αλλιώς αυξάνεται η κορυφογραμμή του. Εξαιτίας αυτού, ο ρυθμός της ρύπανσης αυξάνεται, η διαπερατότητα επιδεινώνεται και η διαδικασία καθαρισμού γίνεται πιο περίπλοκη.
 5. Στην ιδανική περίπτωση, το μήκος της αυλάκωσης δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 3 μέτρα. Όσο περισσότερο είναι ο αεραγωγός, τόσο μικρότερη είναι η απόδοση της κουκούλας (τόσο πιο δύσκολο είναι να οδηγηθεί ο αέρας στη θύρα εξαερισμού).
 6. Εάν το μήκος του σωλήνα δεν είναι αρκετό, μπορείτε να συνδέσετε το κομμάτι που λείπει σε αυτό χρησιμοποιώντας μια ταινία αλουμινίου. Κάθε επιπλέον σύνδεση υποβαθμίζει τη βατότητα του αγωγού, οπότε συνιστάται να μην χρησιμοποιείται αυτή η μέθοδος χωρίς αδικαιολόγητη αναγκαιότητα.
 7. Καλύτερα είναι να συνδέσετε την αυλάκωση στην οπή εξαερισμού μέσω μιας σχάρας στην οποία υπάρχει ένα άνοιγμα για τον αγωγό αέρα ξεχωριστά και ξεχωριστά για τη φυσική απομάκρυνση του αέρα. Έτσι, ο αέρας στην κουζίνα θα ενημερωθεί ανεξάρτητα από το αν ο εκσκαφέας είναι ενεργοποιημένος ή όχι.

Τι θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε;

Για να τοποθετήσετε την αυλάκωση σε μια κουκούλα κουζίνας, θα χρειαστείτε:

 • κυματοειδές σωλήνα της απαιτούμενης διαμέτρου και μήκους.
 • σφιγκτήρες για τη στερέωση του χιτωνίου στις φλάντζες της κουκούλας και της σχάρας.
 • μια μάσκα με βαλβίδα ελέγχου για την εξαεριστήρα.
 • Ακουστική ταινία αλουμινίου.
 • στεγανωτικό σιλικόνης.

Πλέγμα για τη σύνδεση αυλακώσεων και τρυπών

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε την αυλάκωση μιας κατάλληλης διαμόρφωσης (για παράδειγμα, η έξοδος από την κουκούλα είναι στρογγυλή και ο σωλήνας είναι τετράγωνος ή η διάμετρος είναι διαφορετική), θα χρειαστείτε επίσης τους αντίστοιχους προσαρμογείς.

Πώς να εγκαταστήσετε το κυματοειδές κάλυμμα;

Για να εκτελέσετε σωστά την εγκατάσταση, πρέπει να ακολουθήσετε όλους τους κανόνες και να εκτελέσετε τις ενέργειες με αυστηρή σειρά.

Τα στάδια εγκατάστασης του αγωγού είναι τα εξής:

 1. Πρώτα πρέπει να τεντώσετε το κυματοειδές χιτώνιο καθ 'όλο το μήκος. Αν το μανίκι είναι μακρύτερο, πρέπει να αποκοπεί με ένα συνηθισμένο ψαλίδι.
 2. Στη συνέχεια, πρέπει να απλώσετε τον σωλήνα εξόδου της καλύπτρας με στεγανωτικό και να στερεώσετε το ένα άκρο της αυλακώσεως σε αυτό. Οι κυματοειδείς θα πρέπει να φοριούνται τελείως στην άκρη του σωλήνα διακλάδωσης εξαγωγής.
 3. Αν το τμήμα της αυλάκωσης δεν αντιστοιχεί στο τμήμα του σωλήνα διακλάδωσης, πρέπει πρώτα να τοποθετήσετε τον προσαρμογέα στην κουκούλα και να στερεώσετε ήδη τον κυματοειδή σωλήνα σε αυτό.
 4. Τώρα πρέπει να στερεώσετε το μανίκι στο σωλήνα διακλάδωσης. Για να το κάνετε αυτό, τοποθετήστε το ζυγό και σφίξτε το.
 5. Στη συνέχεια βάζουμε τα σωληνάρια κάθε 1-1,2 μέτρα. Θα επιτρέψουν να συνδέσετε το μανίκι στους τοίχους ή την οροφή.
 6. Αφού τοποθετήσετε τον αγωγό κατά μήκος της επιλεγμένης διαδρομής, μπορείτε να προχωρήσετε στο τελικό στάδιο - σύνδεση με το πλέγμα εξόδου. Η σχάρα εξαερισμού θα πρέπει να λερωθεί με σιλικόνη και να συνδεθεί το δεύτερο άκρο του κυματοειδούς σωλήνα.

Ο αγωγός εξαερισμού έχει εγκατασταθεί. Τώρα είναι δυνατό να συνδέσετε τον ίδιο τον καπό με το δίκτυο και να αρχίσετε να ελέγχετε τη λειτουργικότητα του:

 • πάρτε ένα κομμάτι χαρτί?
 • ενεργοποιήστε την κουκούλα σε πλήρη ισχύ.
 • Φέρτε ένα φύλλο χαρτιού στη σχάρα του φίλτρου στο κάτω μέρος της κουκούλας (όπου αναρροφάται ο αέρας).

Εάν το χαρτί κρατιέται σε μια σχάρα, τότε τα πάντα τοποθετούνται σωστά και ερμητικά.

Εγκατάσταση κουκούλας κουζίνας με κυματοειδές αγωγό αλουμινίου (video)

Πώς να κρύψετε την αυλάκωση από την κουκούλα;

Η κουκούλα λειτουργεί, αλλά η αυλάκωση χαλάει όλη την θέα της κουζίνας; Δεν ξέρετε πώς να κλείσετε αυτή την οργή από τα αδιάκριτα μάτια; Ας εξετάσουμε αρκετές απαντήσεις στο ερώτημα πώς να κρύβουμε την αυλάκωση:

 1. Μπορείτε να καλύψετε το κυματοειδές σωλήνα χρησιμοποιώντας ένα πλαστικό κουτί (που αγοράζεται από καταστήματα οικοδομικών υλικών). Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε ένα κιβώτιο γυψοσανίδας - το οποίο είναι πιο δύσκολο και μεγαλύτερο.
 2. Ο αγωγός αέρα μπορεί να κρυφτεί ανοίγοντας μέσα στα ντουλάπια της κουζίνας.
 3. Εάν υπάρχει κενό μεταξύ των κρεμασμένων ντουλαπιών και της οροφής, το χιτώνιο μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από τα ντουλάπια κάτω από τον τοίχο. Στη συνέχεια, από το πάτωμα δεν θα είναι ορατό.
 4. Ένας άλλος τρόπος να καλυφθεί ο κυματοειδής σωλήνας είναι η τοποθέτηση γυψοσανίδων ή τεντωμένων οροφών και η έξοδος του αγωγού αέρα πάνω στη δομή. Αυτή η μέθοδος είναι βέλτιστη από την άποψη της αισθητικής, αλλά δεν είναι πρακτική: θα είναι αδύνατο να αντικατασταθεί ή να καθαριστεί ο αγωγός αέρα χωρίς να αποσυναρμολογηθεί η οροφή.

Τοποθέτηση κυματοειδών σωλήνων σε κιβώτιο γυψοσανίδας

Είναι επιθυμητό να καλύπτεται το κυματοειδές χιτώνιο έτσι ώστε να μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα εάν είναι απαραίτητο (για καθαρισμό ή αντικατάσταση).

Πότε χρειάζομαι αντικατάσταση ή καθαρισμό και πώς;

Υπάρχει μια δυσάρεστη στιγμή: στις πτυχές της αυλάκωσης, σκόνη, βρωμιά, λίπος και αιθάλη συσσωρεύονται ανυπόμονα, αλλά είναι πολύ δύσκολο να καθαριστεί.

Λίγα χρόνια κανονικής εργασίας στα εσωτερικά τοιχώματα του αγωγού συλλέγει μια αρκετά παχιά επίστρωση, η οποία είναι σχεδόν αδύνατο να καθαριστεί. Δεδομένου ότι η αυλάκωση είναι αρκετά φτηνή και είναι εύκολα συναρμολογημένη - είναι ευκολότερο και καλύτερο να αντικατασταθεί η μολυσμένη περιοχή.

Για να αποσυναρμολογήσετε την αυλάκωση, είναι απαραίτητο να ξεβιδώσετε τους σφιγκτήρες και να αφαιρέσετε το χιτώνιο από την κουκούλα και τις σχάρες εξαερισμού. Στη συνέχεια, πρέπει να καθαρίσετε τις αρθρώσεις από το στεγανωτικό και να καθαρίσετε τη σχάρα αερισμού (αν το θέλετε, μπορείτε επίσης να το αντικαταστήσετε).

Στη συνέχεια, πρέπει να αγοράσετε ένα νέο κυματοειδές σωλήνα και να εκτελέσετε όλα τα βήματα εγκατάστασης όπως περιγράφεται παραπάνω.

Εύκαμπτος σωλήνας για εξαγωγή: διάμετρος, διαστάσεις και τοποθέτηση

Ο κυματοειδής σωλήνας χρησιμοποιείται ενεργά στην κατασκευή και επισκευή. Χρησιμοποιήθηκε σε μια ποικιλία περιοχών, από την αποχέτευση έως τους αεραγωγούς. Αυτή η δημοτικότητα είναι εύκολο να εξηγηθεί με εξαιρετική απόδοση, ευκολία και ευκολία εγκατάστασης, κάτι που είναι δυνατό χωρίς τη βοήθεια επαγγελματιών. Ας μάθουμε τι είδους κυματοειδή είναι για τις κουκούλες και μάθετε πώς να το επιλέξετε και να το εγκαταστήσετε σωστά.

Τι είναι οι αυλακώσεις;

Η αυλάκωση αποτελείται από μεταλλικούς δακτυλίους, σε πολλά στρώματα που καλύπτονται με ελασματοποιημένο φύλλο. Οι δεσμοί συνδέονται μεταξύ τους και το φύλλο είναι συσσωρευμένο με ένα ακορντεόν. Χάρη σε αυτό το σχέδιο, ο σωλήνας εκτείνεται και γίνεται πιο μακρύς αρκετές φορές. Επίσης, οι αυλακώσεις που τοποθετούνται στην κουκούλα μπορούν εύκολα να κάμπτονται σε οποιαδήποτε γωνία, αφού δεν έχουν άκαμπτο πλαίσιο. Εάν είναι επιθυμητό, ​​ο σωλήνας έχει τοποθετηθεί ακόμη και "φίδι". Λόγω της πλαστικότητας του, το προϊόν επιτυγχάνεται όταν εργάζεστε σε δύσκολους και δύσκολα προσβάσιμους χώρους. Το Gofra είναι κατάλληλο σε περιπτώσεις όπου η τοποθέτηση του απορροφητήρα πραγματοποιείται σε περιορισμένες συνθήκες.

Τύποι κυματισμών

Υπάρχουν πολλές επιλογές για κυματοειδείς σωλήνες. Πρώτα απ 'όλα, διαφέρουν στο υλικό από το οποίο κατασκευάζονται. Στο σύστημα εξαερισμού χρησιμοποιούνται δύο τύποι:

Τα πρώτα χρησιμοποιούνται για τους αεραγωγούς τόσο στην παραγωγή όσο και στις συνήθεις κουζίνες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το αλουμίνιο είναι ένα πιο αξιόπιστο υλικό. Δεν καίγεται και δεν τήκεται σε υψηλές θερμοκρασίες (εύρος λειτουργίας από -30 έως +250 ° C), πολύ ανθεκτικό, δεν εισέρχεται σε χημικές αντιδράσεις, έχει καλές αεροδυναμικές ιδιότητες.

Οι πλαστικές κυματοειδείς όψεις φαίνονται πιο προσεγμένες (βλέπε φωτογραφία) και προσελκύουν λιγότερη προσοχή, αν και τα δύο μοντέλα μπορούν να κρυφτούν εύκολα.

Τα πλεονεκτήματα ενός πλαστικού κυματοειδούς σωλήνα είναι επίσης:

 • διάρκεια ζωής έως 50 έτη.
 • χαμηλό βάρος?
 • μη αντοχή στη διάβρωση, αντοχή σε διαβρωτικά περιβάλλοντα.

Το μειονέκτημα ενός ραβδωτού αεραγωγού PVC είναι ένας μεγάλος θόρυβος σε σύγκριση με ένα προϊόν από αλουμίνιο.

Οι κυματοειδείς σωλήνες για το σχέδιο έχουν διαφορετικό μήκος και διάμετρο. Εδώ η επιλογή εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του χώρου εγκατάστασης των προϊόντων.

Οι τυπικές διαμέτρους που χρησιμοποιούνται για το σχέδιο είναι 100, 120, 125, 150 mm. Λιγότερο κοινά και άλλα μεγέθη, οπότε σηκώστε την αυλάκωση, κατάλληλη για τις απαιτούμενες συνθήκες, δεν θα είναι δύσκολη. Για να μην συγχέεται με τη διάμετρο του σωλήνα, μελετήστε τις οδηγίες για την κουκούλα, συνήθως καθορίστε τις απαιτούμενες παραμέτρους σε αυτό. Τα μανίκια έχουν μέγεθος 100 και 120 mm.

Σημαντικά σημεία

Υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή:

 • Το Gofra, εγκατεστημένο στην κουκούλα, είναι εύκαμπτο, αλλά οι επιπλέον στροφές μειώνουν την απόδοση της εργασίας του, αυξάνοντας το φορτίο στον ανεμιστήρα. Ιδιαίτερα επιβλαβείς από αυτή την άποψη είναι οι στροφές υπό οξεία γωνία. Εάν είναι αναπόφευκτο να εγκαταστήσετε μια διαδρομή ροής για τον αγωγό, τότε θα πρέπει να εγκατασταθεί ένας μεγαλύτερος ανεμιστήρας, έτσι ώστε η κουκούλα να λειτουργεί ποιοτικά.
 • Αν χρησιμοποιείτε σωλήνα ακατάλληλου μεγέθους, η απόδοση του συστήματος μειώνεται. Είναι καλύτερα να αποφύγετε τη μείωση της διαμέτρου μέσω της φλάντζας του προσαρμογέα και των πρόσθετων συνδέσμων, διαφορετικά θα είναι δύσκολο να ωθηθεί ο αέρας από την κουκούλα.
 • Συνιστάται να αγοράσετε αυλακώσεις με μικρό περιθώριο σε μήκος, ειδικά εάν παρέχονται πολλαπλές στροφές.
 • Ο υπερβολικά μακρύς σωλήνας δεν έχει νόημα, δεδομένου ότι είναι επιθυμητό να τεντωθεί πλήρως η αυλάκωση κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, προκειμένου να μειωθεί η ραβδώσεις του. Το γεγονός είναι ότι όταν ο εκσκαφέας λειτουργεί, ο αέρας περνά μέσα από τους σωλήνες σε μια αρκετά υψηλή ταχύτητα, που οδηγεί στην ταλάντευση τους. Όσο περισσότερες πλευρές, τόσο ισχυρότερη είναι η δόνηση και ο θόρυβος κατά τη λειτουργία του συστήματος.

Συμβούλιο. Αν ο σωλήνας που αγοράσατε ήταν βραχύς, μπορεί να αυξηθεί. Για να γίνει αυτό, το κομμάτι του επιθυμητού μεγέθους πρέπει να συνδεθεί με το άλλο μέρος με μεταλλική ταινία.

 • Όσο λιγότερα στοιχεία σύνδεσης, τόσο πιο αξιόπιστο είναι το σχέδιο. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι κάθε προσαρμογέας είναι μια πρόσθετη αντίσταση στη ροή.
 • Επιλέξτε ένα μέγεθος που χρειάζεστε μια τέτοια αυλάκωση, η οποία είναι εύκολο να συγκαλυφθεί.

Η πιο κατάλληλη επιλογή είναι όταν ο αγωγός είναι εντελώς κρυμμένος στο ντουλάπι. Επίσης, ο σωλήνας επιτυχώς κρύβεται πίσω από μια αναρτημένη ή τεντωμένη οροφή.

Ορισμένα χαρακτηριστικά εγκατάστασης κυματοειδών σωλήνων

Η εγκατάσταση του κυματοειδούς σωλήνα στην κουζίνα δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες. Όλες οι εργασίες μπορούν να γίνουν ανεξάρτητα. Ωστόσο, για να λειτουργήσει το σύστημα μακρά και αποτελεσματικά, πρέπει να ληφθούν υπόψη αρκετά σημαντικά σημεία κατά την εγκατάσταση.

 • Εάν δεν ήταν δυνατό να επιλέξετε τη διάμετρο της αυλακώσεως κάτω από την κουκούλα, χρησιμοποιείται ένα προϊόν με μεγάλο μέγεθος που συνδέεται μέσω ειδικού προσαρμογέα. Για κουκούλες κουζίνας, αυτό θα είναι μόνο ένα πλεονέκτημα: καθώς το μέγεθος αυξάνεται, ο ρυθμός ροής του αέρα μειώνεται, πράγμα που σημαίνει ότι ο θόρυβος θα μειωθεί.
 • Πριν από την τοποθέτηση της αυλάκωσης, υπάρχει μια ειδική πλατφόρμα με σχάρα, φλάντζα και βαλβίδα ελέγχου στην εξαεριστήρα. Χρησιμοποιείται για να μην καλύπτεται πλήρως η κουκούλα με ένα σωλήνα. Η μάσκα χρησιμεύει για τον φυσικό εξαερισμό, τη φλάντζα για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό. Στη συνέχεια, ο αέρας στην κουζίνα θα ενημερώνεται συνεχώς ανεξάρτητα από το εάν το καταναγκαστικό βυθό λειτουργεί ή όχι.
 • Εάν υπάρχει μια δεύτερη οπή εξαερισμού στην κουζίνα, μπορείτε να συνδέσετε το σωλήνα στη φλάντζα χωρίς τη μάσκα.

Για να στερεώσετε τις αυλακώσεις χρησιμοποιούνται ειδικοί σύνδεσμοι - μεταλλικοί ή πλαστικοί σφιγκτήρες. Μην καθίσετε τον σωλήνα πάνω στη κόλλα ή το υλικό στεγανοποίησης, αυτό θα δημιουργήσει περιττά προβλήματα εάν πρέπει να αποσυναρμολογήσετε τον αγωγό για καθαρισμό.

 • Κάθε στροφή σε οξεία γωνία μειώνει την απόδοση του συστήματος κατά 10%. Η τοποθέτηση του καλύμματος πρέπει να πραγματοποιείται όσο το δυνατόν πλησιέστερα στον εξαερισμό.
 • Πριν από την τοποθέτηση της αυλακώσεως είναι επιθυμητό να καθαρίσετε τον εξαερισμό στο διαμέρισμα. Πρέπει επίσης να ελέγξετε την παρουσία έλξης. Για αυτό, ένα φύλλο χαρτιού εφαρμόζεται στην τρύπα. Εάν κρατά τον εαυτό του, χωρίς τη βοήθεια των χεριών του, τότε υπάρχει έλξη.

Προσοχή παρακαλώ! Η αντίστροφη έλξη μπορεί να μειώσει σημαντικά την αποδοτικότητα ολόκληρου του συστήματος ως σύνολο.

 • Είναι σημαντικό να επιλέξετε τη βέλτιστη έξοδο της κουκούλας για την κουζίνα. Είναι εύκολο να ελέγξετε με ένα ανεμόμετρο, το οποίο είναι εγκατεστημένο στη βάση του σωλήνα.
 • Ο σωλήνας και η κουκούλα πρέπει να έχουν το ίδιο μέγεθος και διατομή. Διαφορετικά, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε έναν προσαρμογέα.

Οδηγίες εγκατάστασης

Η σειρά εργασίας θα είναι η εξής:

 1. Τεντώστε την αυλάκωση στο μέγιστο μήκος.
 2. Βάλτε τον σωλήνα στην έξοδο της κουκούλας, ασφαλίστε με ζυγό.
 3. Εάν η απόσταση από την οπή εξαερισμού είναι μεγάλη, μετά από κάθε μέτρο και μισό, στερεώστε επιπλέον τον αγωγό αέρα με σφιγκτήρες για να αποφύγετε την αιώρηση κατά τη λειτουργία του συστήματος.
 4. Ασφαλίστε τη γρίλια με τη φλάντζα και τη βαλβίδα ελέγχου στο άνοιγμα.
 5. Τοποθετήστε την αυλάκωση στη φλάντζα, ασφαλίστε τη σύνδεση με ασφάλεια με ζυγό.

Κάλυψη της αυλάκωσης

Αν ο απορροφητήρας βρίσκεται μακριά από τον εξαερισμό, είναι καλύτερο να κρύψετε τον αγωγό αέρα πίσω από την οροφή τεντώματος. Έτσι μπορείτε να αποφύγετε αιχμηρές γωνίες, και ο σωλήνας δεν θα κατηγορήσει τα μάτια των ιδιοκτητών και των επισκεπτών.

Σε περίπτωση που δεν σχεδιάζεται εγκατάσταση τοποθέτησης οροφής, μπορείτε να αποκρύψετε την κυματοειδή με διάφορους τρόπους:

 1. Τοποθετήστε το κουτί από γυψοσανίδες ή πλαστικό.
 2. Στις ντουλάπες της κουζίνας για να εγκαταστήσετε ένα ψεύτικο πάνελ, το οποίο κλείνει εντελώς τις αισθητικές επικοινωνίες. Είναι διακοσμημένο είτε κάτω από τις προσόψεις της κουζίνας είτε κάτω από το χρώμα των τοίχων.

Σημαντικό! Πρέπει να επιλέξετε τον αεραγωγό αφού αγοράσετε μια συσκευή εξαερισμού, καθώς η συμμόρφωση των εξαρτημάτων μεταξύ τους καθορίζει την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα της λειτουργίας εξαναγκασμένης σχεδίασης.

Η ανθεκτικότητα και η ποιότητα του συστήματος εξαερισμού στο σύνολό του εξαρτάται από το πόσο καλά επιλέχθηκε η επιλογή του αγωγού. Εξίσου σημαντική είναι η σωστή εγκατάσταση. Ελπίζουμε ότι το επιλεγμένο υλικό θα είναι χρήσιμο για τους αναγνώστες και θα βοηθήσει όλους να εγκαταστήσουν ανεξάρτητα τον κυματοειδή αεραγωγό. Εάν κατά τη διαδικασία της εργασίας υπάρχουν δυσκολίες, γράψτε, θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε άμεσα.

Κυματοειδείς αγωγοί αέρα

Αυτή η ενότητα παρουσιάζει κυματοειδείς αγωγούς αέρα διαφόρων ποικιλιών σε ευνοϊκές τιμές. Κάθε ένα από αυτά έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικά απόδοσης, λόγω των χαρακτηριστικών των υλικών.

Κατά την επιλογή ενός κυματοειδούς αγωγού, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν τα ακόλουθα δεδομένα:

 • Για την τοποθέτηση του εσωτερικού εξαερισμού, η σύνδεση των καυσαερίων οικιακών καυσαερίων είναι κατάλληλη κυματοειδής αλουμινίου.
 • για την τοποθέτηση εξαερισμού σε εξωτερικούς χώρους είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε θερμομονωτικές αυλακώσεις, αυτό θα προστατεύει τον αγωγό αέρα από τη συμπύκνωση και θα διασφαλίζει την ανθεκτικότητα της δομής. Για τους ίδιους λόγους, πρέπει να χρησιμοποιείται μια απομονωμένη αυλάκωση για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό.
 • Οι μη μονωμένες πτυχώσεις μπορούν να αποτελούνται από 3, 5 και 10 στρώματα φύλλου αλουμινίου με ταινία πολυεστέρα. Με τη βοήθειά του, οι γρίλιες οροφής, οι ανεμοστρώσεις και ούτω καθεξής.
 • Για τον εξαερισμό με μεγάλη ποσότητα στερεής σκόνης (μεταλλουργικές και ξυλουργικές βιομηχανικές επιχειρήσεις), είναι κατάλληλη μια κυματοειδής πτύχωση από PVC ή πολυουρεθάνη.
 • Ο κυματοειδής ανοξείδωτος χάλυβας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε υψηλές θερμοκρασίες, μπορεί να αντέξει έως 400 ° C.

Καλέστε την εταιρεία μας και θα σας βοηθήσουμε να βρείτε έναν κυματοειδή αεραγωγό που να ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις.

Κουκούλα για την εξαγωγή 120 mm

Εύκαμπτος σωλήνας για εξαγωγή: διάμετρος, διαστάσεις και τοποθέτηση

Ο κυματοειδής σωλήνας χρησιμοποιείται ενεργά στην κατασκευή και επισκευή. Χρησιμοποιήθηκε σε μια ποικιλία περιοχών, από την αποχέτευση έως τους αεραγωγούς. Αυτή η δημοτικότητα είναι εύκολο να εξηγηθεί με εξαιρετική απόδοση, ευκολία και ευκολία εγκατάστασης, κάτι που είναι δυνατό χωρίς τη βοήθεια επαγγελματιών. Ας μάθουμε τι είδους κυματοειδή είναι για τις κουκούλες και μάθετε πώς να το επιλέξετε και να το εγκαταστήσετε σωστά.

Τι είναι οι αυλακώσεις;

Η αυλάκωση αποτελείται από μεταλλικούς δακτυλίους, σε πολλά στρώματα που καλύπτονται με ελασματοποιημένο φύλλο. Οι δεσμοί συνδέονται μεταξύ τους και το φύλλο είναι συσσωρευμένο με ένα ακορντεόν. Χάρη σε αυτό το σχέδιο, ο σωλήνας εκτείνεται και γίνεται πιο μακρύς αρκετές φορές. Επίσης, οι αυλακώσεις που τοποθετούνται στην κουκούλα μπορούν εύκολα να κάμπτονται σε οποιαδήποτε γωνία, αφού δεν έχουν άκαμπτο πλαίσιο. Εάν είναι επιθυμητό, ​​ο σωλήνας έχει τοποθετηθεί ακόμη και "φίδι". Λόγω της πλαστικότητας του, το προϊόν επιτυγχάνεται όταν εργάζεστε σε δύσκολους και δύσκολα προσβάσιμους χώρους. Το Gofra είναι κατάλληλο σε περιπτώσεις όπου η τοποθέτηση του απορροφητήρα πραγματοποιείται σε περιορισμένες συνθήκες.

Τύποι κυματισμών

Υπάρχουν πολλές επιλογές για κυματοειδείς σωλήνες. Πρώτα απ 'όλα, διαφέρουν στο υλικό από το οποίο κατασκευάζονται. Στο σύστημα εξαερισμού χρησιμοποιούνται δύο τύποι:

Τα πρώτα χρησιμοποιούνται για τους αεραγωγούς τόσο στην παραγωγή όσο και στις συνήθεις κουζίνες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το αλουμίνιο είναι ένα πιο αξιόπιστο υλικό. Δεν καίγεται και δεν τήκεται σε υψηλές θερμοκρασίες (εύρος λειτουργίας από -30 έως +250 ° C), πολύ ανθεκτικό, δεν εισέρχεται σε χημικές αντιδράσεις, έχει καλές αεροδυναμικές ιδιότητες.

Οι πλαστικές κυματοειδείς όψεις φαίνονται πιο προσεγμένες (βλέπε φωτογραφία) και προσελκύουν λιγότερη προσοχή, αν και τα δύο μοντέλα μπορούν να κρυφτούν εύκολα.

Τα πλεονεκτήματα ενός πλαστικού κυματοειδούς σωλήνα είναι επίσης:

 • διάρκεια ζωής έως 50 έτη.
 • χαμηλό βάρος?
 • μη αντοχή στη διάβρωση, αντοχή σε διαβρωτικά περιβάλλοντα.

Το μειονέκτημα ενός ραβδωτού αεραγωγού PVC είναι ένας μεγάλος θόρυβος σε σύγκριση με ένα προϊόν από αλουμίνιο.

Οι κυματοειδείς σωλήνες για το σχέδιο έχουν διαφορετικό μήκος και διάμετρο. Εδώ η επιλογή εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του χώρου εγκατάστασης των προϊόντων.

Οι τυπικές διαμέτρους που χρησιμοποιούνται για το σχέδιο είναι 100, 120, 125, 150 mm. Λιγότερο κοινά και άλλα μεγέθη, οπότε σηκώστε την αυλάκωση, κατάλληλη για τις απαιτούμενες συνθήκες, δεν θα είναι δύσκολη. Για να μην συγχέεται με τη διάμετρο του σωλήνα, μελετήστε τις οδηγίες για την κουκούλα, συνήθως καθορίστε τις απαιτούμενες παραμέτρους σε αυτό. Τα μανίκια έχουν μέγεθος 100 και 120 mm.

Σημαντικά σημεία

Υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή:

 • Το Gofra, εγκατεστημένο στην κουκούλα, είναι εύκαμπτο, αλλά οι επιπλέον στροφές μειώνουν την απόδοση της εργασίας του, αυξάνοντας το φορτίο στον ανεμιστήρα. Ιδιαίτερα επιβλαβείς από αυτή την άποψη είναι οι στροφές υπό οξεία γωνία. Εάν είναι αναπόφευκτο να εγκαταστήσετε μια διαδρομή ροής για τον αγωγό, τότε θα πρέπει να εγκατασταθεί ένας μεγαλύτερος ανεμιστήρας, έτσι ώστε η κουκούλα να λειτουργεί ποιοτικά.
 • Αν χρησιμοποιείτε σωλήνα ακατάλληλου μεγέθους, η απόδοση του συστήματος μειώνεται. Είναι καλύτερα να αποφύγετε τη μείωση της διαμέτρου μέσω της φλάντζας του προσαρμογέα και των πρόσθετων συνδέσμων, διαφορετικά θα είναι δύσκολο να ωθηθεί ο αέρας από την κουκούλα.
 • Συνιστάται να αγοράσετε αυλακώσεις με μικρό περιθώριο σε μήκος, ειδικά εάν παρέχονται πολλαπλές στροφές.
 • Ο υπερβολικά μακρύς σωλήνας δεν έχει νόημα, δεδομένου ότι είναι επιθυμητό να τεντωθεί πλήρως η αυλάκωση κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, προκειμένου να μειωθεί η ραβδώσεις του. Το γεγονός είναι ότι όταν ο εκσκαφέας λειτουργεί, ο αέρας περνά μέσα από τους σωλήνες σε μια αρκετά υψηλή ταχύτητα, που οδηγεί στην ταλάντευση τους. Όσο περισσότερες πλευρές, τόσο ισχυρότερη είναι η δόνηση και ο θόρυβος κατά τη λειτουργία του συστήματος.

Συμβούλιο. Αν ο σωλήνας που αγοράσατε ήταν βραχύς, μπορεί να αυξηθεί. Για να γίνει αυτό, το κομμάτι του επιθυμητού μεγέθους πρέπει να συνδεθεί με το άλλο μέρος με μεταλλική ταινία.

 • Όσο λιγότερα στοιχεία σύνδεσης, τόσο πιο αξιόπιστο είναι το σχέδιο. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι κάθε προσαρμογέας είναι μια πρόσθετη αντίσταση στη ροή.
 • Επιλέξτε ένα μέγεθος που χρειάζεστε μια τέτοια αυλάκωση, η οποία είναι εύκολο να συγκαλυφθεί.

Η πιο κατάλληλη επιλογή είναι όταν ο αγωγός είναι εντελώς κρυμμένος στο ντουλάπι. Επίσης, ο σωλήνας επιτυχώς κρύβεται πίσω από μια αναρτημένη ή τεντωμένη οροφή.

Ορισμένα χαρακτηριστικά εγκατάστασης κυματοειδών σωλήνων

Η εγκατάσταση του κυματοειδούς σωλήνα στην κουζίνα δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες. Όλες οι εργασίες μπορούν να γίνουν ανεξάρτητα. Ωστόσο, για να λειτουργήσει το σύστημα μακρά και αποτελεσματικά, πρέπει να ληφθούν υπόψη αρκετά σημαντικά σημεία κατά την εγκατάσταση.

 • Εάν δεν ήταν δυνατό να επιλέξετε τη διάμετρο της αυλακώσεως κάτω από την κουκούλα, χρησιμοποιείται ένα προϊόν με μεγάλο μέγεθος που συνδέεται μέσω ειδικού προσαρμογέα. Για κουκούλες κουζίνας, αυτό θα είναι μόνο ένα πλεονέκτημα: καθώς το μέγεθος αυξάνεται, ο ρυθμός ροής του αέρα μειώνεται, πράγμα που σημαίνει ότι ο θόρυβος θα μειωθεί.
 • Πριν από την τοποθέτηση της αυλάκωσης, υπάρχει μια ειδική πλατφόρμα με σχάρα, φλάντζα και βαλβίδα ελέγχου στην εξαεριστήρα. Χρησιμοποιείται για να μην καλύπτεται πλήρως η κουκούλα με ένα σωλήνα. Η μάσκα χρησιμεύει για τον φυσικό εξαερισμό, τη φλάντζα για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό. Στη συνέχεια, ο αέρας στην κουζίνα θα ενημερώνεται συνεχώς ανεξάρτητα από το εάν το καταναγκαστικό βυθό λειτουργεί ή όχι.
 • Εάν υπάρχει μια δεύτερη οπή εξαερισμού στην κουζίνα, μπορείτε να συνδέσετε το σωλήνα στη φλάντζα χωρίς τη μάσκα.

Για να στερεώσετε τις αυλακώσεις χρησιμοποιούνται ειδικοί σύνδεσμοι - μεταλλικοί ή πλαστικοί σφιγκτήρες. Μην καθίσετε τον σωλήνα πάνω στη κόλλα ή το υλικό στεγανοποίησης, αυτό θα δημιουργήσει περιττά προβλήματα εάν πρέπει να αποσυναρμολογήσετε τον αγωγό για καθαρισμό.

 • Κάθε στροφή σε οξεία γωνία μειώνει την απόδοση του συστήματος κατά 10%. Η τοποθέτηση του καλύμματος πρέπει να πραγματοποιείται όσο το δυνατόν πλησιέστερα στον εξαερισμό.
 • Πριν από την τοποθέτηση της αυλακώσεως είναι επιθυμητό να καθαρίσετε τον εξαερισμό στο διαμέρισμα. Πρέπει επίσης να ελέγξετε την παρουσία έλξης. Για αυτό, ένα φύλλο χαρτιού εφαρμόζεται στην τρύπα. Εάν κρατά τον εαυτό του, χωρίς τη βοήθεια των χεριών του, τότε υπάρχει έλξη.

Προσοχή παρακαλώ! Η αντίστροφη έλξη μπορεί να μειώσει σημαντικά την αποδοτικότητα ολόκληρου του συστήματος ως σύνολο.

 • Είναι σημαντικό να επιλέξετε τη βέλτιστη έξοδο της κουκούλας για την κουζίνα. Είναι εύκολο να ελέγξετε με ένα ανεμόμετρο, το οποίο είναι εγκατεστημένο στη βάση του σωλήνα.
 • Ο σωλήνας και η κουκούλα πρέπει να έχουν το ίδιο μέγεθος και διατομή. Διαφορετικά, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε έναν προσαρμογέα.

Οδηγίες εγκατάστασης

Η σειρά εργασίας θα είναι η εξής:

 1. Τεντώστε την αυλάκωση στο μέγιστο μήκος.
 2. Βάλτε τον σωλήνα στην έξοδο της κουκούλας, ασφαλίστε με ζυγό.
 3. Εάν η απόσταση από την οπή εξαερισμού είναι μεγάλη, μετά από κάθε μέτρο και μισό, στερεώστε επιπλέον τον αγωγό αέρα με σφιγκτήρες για να αποφύγετε την αιώρηση κατά τη λειτουργία του συστήματος.
 4. Ασφαλίστε τη γρίλια με τη φλάντζα και τη βαλβίδα ελέγχου στο άνοιγμα.
 5. Τοποθετήστε την αυλάκωση στη φλάντζα, ασφαλίστε τη σύνδεση με ασφάλεια με ζυγό.

Κάλυψη της αυλάκωσης

Αν ο απορροφητήρας βρίσκεται μακριά από τον εξαερισμό, είναι καλύτερο να κρύψετε τον αγωγό αέρα πίσω από την οροφή τεντώματος. Έτσι μπορείτε να αποφύγετε αιχμηρές γωνίες, και ο σωλήνας δεν θα κατηγορήσει τα μάτια των ιδιοκτητών και των επισκεπτών.

Σε περίπτωση που δεν σχεδιάζεται εγκατάσταση τοποθέτησης οροφής, μπορείτε να αποκρύψετε την κυματοειδή με διάφορους τρόπους:

 1. Τοποθετήστε το κουτί από γυψοσανίδες ή πλαστικό.
 2. Στις ντουλάπες της κουζίνας για να εγκαταστήσετε ένα ψεύτικο πάνελ, το οποίο κλείνει εντελώς τις αισθητικές επικοινωνίες. Είναι διακοσμημένο είτε κάτω από τις προσόψεις της κουζίνας είτε κάτω από το χρώμα των τοίχων.

Σημαντικό! Πρέπει να επιλέξετε τον αεραγωγό αφού αγοράσετε μια συσκευή εξαερισμού, καθώς η συμμόρφωση των εξαρτημάτων μεταξύ τους καθορίζει την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα της λειτουργίας εξαναγκασμένης σχεδίασης.

Η ανθεκτικότητα και η ποιότητα του συστήματος εξαερισμού στο σύνολό του εξαρτάται από το πόσο καλά επιλέχθηκε η επιλογή του αγωγού. Εξίσου σημαντική είναι η σωστή εγκατάσταση. Ελπίζουμε ότι το επιλεγμένο υλικό θα είναι χρήσιμο για τους αναγνώστες και θα βοηθήσει όλους να εγκαταστήσουν ανεξάρτητα τον κυματοειδή αεραγωγό.

Πώς να επιλέξετε έναν αγωγό εξαγωγής: σύγκριση των επιλογών

Μετά το κουζινάκι αγοράστηκε και παραδόθηκε σπίτι - πρέπει να εγκατασταθεί. Αν αυτό δεν είναι η επανακυκλοφορία κουκούλα (που εργάζονται χωρίς αφαίρεση) - θα πρέπει να συνδεθούν με το άνοιγμα του άξονα αερισμού.

Για το σκοπό αυτό, απαιτείται η τοποθέτηση του αγωγού αέρα. Παρακάτω θα δούμε τις λεπτότητες της επιλογής του αεραγωγού για τη σύνδεση της κουκούλας.

Τύποι και διαφορές αγωγών για εκχυλίσματα

Ο αγωγός εξαερισμού για την κουκούλα μπορεί να χωριστεί υπό όρους στα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

Με υλικό, από το οποίο είναι κατασκευασμένο το κανάλι: πλαστικό ή μέταλλο.

Σύμφωνα με τη φόρμα : στρογγυλά ή ορθογώνια.

Με ακαμψία : εύκαμπτο ή άκαμπτο.

Χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα των μεταλλικών (κυματοειδούς) αεραγωγών

Κυματοειδής μεταλλικός (ή μάλλον - αλουμινένιος) σωλήνας - η πιο δημοφιλής επιλογή για τη δημιουργία αεραγωγών. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επιλογή και την εγκατάσταση των αυλακώσεων για κουκούλα μπορούν να διαβάσουν ξεχωριστά. Παρακάτω θα εξετάσουμε αυτήν την παραλλαγή εν συντομία.

Κυματοειδής αγωγός στο εσωτερικό της κουζίνας

Στην τιμή των αυλακώσεων, θα κοστίσει περίπου (για εξοικείωση, ας αναφέρουμε τα πιο συνηθισμένα μεγέθη):

Διάμετρος 100 mm: περίπου 90 ρούβλια ανά μέτρο.

Διάμετρος 120 mm: περίπου 120-130 ρούβλια ανά μέτρο.

Διάμετρος 150 mm: περίπου 135 ρούβλια ανά μέτρο.

Τα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου αεραγωγού περιλαμβάνουν:

Ευελιξία (οι αυλακώσεις μπορούν εύκολα να κυρτωθούν, δίνοντας τον αγωγό στο σωστό σχήμα).

την ικανότητα να τεντώνει και να διπλώνει (και ως εκ τούτου - την ικανότητα να ρυθμίζει το μήκος του καναλιού)?

Απλή σύνδεση (για τις αυλακώσεις δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε και να τοποθετήσετε τους προσαρμογείς και τα στοιχεία σύνδεσης χωριστά).

ένα σχετικά υψηλό επίπεδο θορύβου (ωστόσο, ο θόρυβος του κινητήρα των εξάτμισης εργασίας εξακολουθεί να καλύπτει τον θόρυβο από τον αέρα που διέρχεται από το κανάλι).

Ταχύτερη μόλυνση (από τα προϊόντα PVC).

άσχημη εμφάνιση (η αυλάκωση είναι χαλασμένη από οποιοδήποτε εσωτερικό, οπότε ο μεταλλικός αγωγός είναι σχεδόν πάντα κλειστός, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να ξοδέψετε χρόνο και χρήματα για να δημιουργήσετε ένα "κάλυμμα").

Χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα των πλαστικών αγωγών

Πλαστικό σωλήνα - το προϊόν είναι άκαμπτο, δεν λυγίζει. Το σχήμα του τμήματος μπορεί να είναι είτε στρογγυλό, ορθογώνιο ή τετράγωνο.

Ορθογωνικός πλαστικός αγωγός για εξαγωγή

Τα κύρια πλεονεκτήματα του πλαστικού (σε σύγκριση με το μέταλλο):

Αθόρυβη λειτουργία (η λεία λεία επιφάνεια δεν συμβάλλει στην παραγωγή θορύβου).

ευκολία φροντίδας (μια λεία επιφάνεια είναι πολύ πιο αργά μολυσμένη και έτσι πιο εύκολο να καθαριστεί)?

Αισθητική εμφάνιση: Στο εσωτερικό ο πλαστικός σωλήνας φαίνεται πιο ακριβής από την αυλάκωση.

Η πιο επιτυχημένη λύση είναι η χρήση ενός ορθογώνιου αγωγού. Ένας τέτοιος σωλήνας μπορεί εύκολα να τρέξει κατά μήκος του τοίχου, εξοικονομώντας χώρο. Από την άλλη πλευρά - απαιτείται για μια τέτοια προσαρμογέα καναλιού που θα συνδέει ορθογώνιο σωλήνα με στρογγυλές οπές και άξονος ανασύρσεως. Επίσης, απαιτούνται τα στοιχεία σύνδεσης - για να στερεώσετε το σύστημα από διάφορα τμήματα.

πιο περίπλοκη εγκατάσταση.

yshe το κόστος από εκείνο των πτυχώσεων (οι ίδιοι περισσότερα περίπτερο σωλήνες, και, επιπλέον, θα πρέπει να αγοράσετε επιπλέον αντάπτορες και γόνατος)?

αδυναμία κάμψης, τάνυσης ή συμπίεσης του σωλήνα.

Η πιο περίπλοκη εγκατάσταση είναι το πιο σοβαρό μείον πλαστικό. Κυματοειδές μεταλλικό μανίκι - εύκαμπτο, εύκαμπτο, τεντωμένο και διπλωμένο. Ακόμη και αν έχετε κάνει λάθος στον υπολογισμό - μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στις απαραίτητες συνθήκες χωρίς κανένα πρόβλημα. Αλλά με ένα πλαστικό αγωγό αυτό δεν θα λειτουργήσει: πρέπει να μετρηθεί και να προγραμματιστεί όσο το δυνατόν ακριβέστερα.

Πλαστικά τμήματα αγωγών

Σε μια τιμή - το πλαστικό θα κοστίσει περίπου όπως:

Πλαστικός προσαρμογέας με ορθογώνιο κανάλι 60x120 mm ανά στρογγυλή οπή με διάμετρο 120 mm: περίπου 150 ρούβλια.

Ένας επίπεδος αγωγός, τμήμα 110x55 mm: περίπου 260 ρούβλια ανά 1 μέτρο.

Στρογγυλό αγωγό, διάμετρος 100 mm: περίπου 250-270 ρούβλια ανά 1 μέτρο.

Ποια επιλογή είναι καλύτερη;

Το ζήτημα ποιο κανάλι επιλογής (κυματοειδές ή πλαστικό) δεν είναι κρίσιμο. Εάν έχει σχεδιαστεί και τοποθετηθεί σωστά - η κουκούλα θα λειτουργεί κανονικά.

Οι ασήμαντες διαφορές είναι σε λίγα λεπτά αχ:

Εμφάνιση στο εσωτερικό. Εδώ το πλαστικό προφανώς κερδίζει. Ωστόσο, οι αεραγωγοί είναι συχνά διακοσμημένοι, έτσι ώστε οι αυλακώσεις να μην φτάσουν στο μάτι σας.

Ευκολία εγκατάστασης. Από αυτή την άποψη, είναι προφανώς ευκολότερο να ληφθεί η αυλάκωση.

Η τιμή του αεραγωγού. Gofra θα κοστίσει λίγο φθηνότερα.

Πώς να επιλέξετε διάμετρο;

Η βασική απόχρωση στην τοποθέτηση του αγωγού για το σχέδιο είναι το σωστό μέγεθος (διάμετρος) του σωλήνα.

Η κύρια απόχρωση: η διάμετρος του αγωγού δεν πρέπει να είναι μικρότερη από τη διάμετρο του ανοίγματος του άξονα εξαερισμού. Εάν χρησιμοποιείτε σωλήνα μικρότερης διαμέτρου από την οπή - η ροή αέρα δημιουργεί πρόσθετη αντίσταση. Κατά συνέπεια, η παραγωγικότητα της κουκούλας θα μειωθεί αισθητά.

Ο κανόνας επιλογής είναι αυτός: η διάμετρος του σωλήνα για το σχέδιο πρέπει να ταιριάζει με τη διάμετρο της οπής που οδηγεί στον άξονα εξαερισμού.

Κανόνες για την τοποθέτηση του αγωγού από την κουκούλα στην οπή εξαερισμού

Η ποιότητα της κουκούλας εξαρτάται από το πόσο σωστά τοποθετείται ο αγωγός αέρα στον αεραγωγό.

Κατά τον σχεδιασμό της "διαδρομής" του παρεμβύσματος, θυμηθείτε:

Η γωνία κλίσης πρέπει να είναι αμβλεία (πάνω από 90º). Η κάμψη σε ορθές γωνίες θα απαιτήσει περίπου το 10% της απόδοσης σχεδίασης. Αν ο αγωγός θα έχει καμπύλες μικρότερες από 90º, αυτό μπορεί να δημιουργήσει μια πίσω έλξη.

Όσο περισσότερες στροφές - τόσο περισσότερη απόδοση πέφτει. Αν υπάρχουν πολλές στροφές (από 3 ή περισσότερες), θα πρέπει να τις κάνετε όσο το δυνατόν πιο ομαλές.

Το μήκος του αγωγού δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 3 μέτρα. Κάθε μετρητής θα πάρει το 5-10% της παραγωγής της κουκούλας.

Πώς να κρύψετε την κουκούλα: οι τρόποι διακόσμησης

Ένας αεραγωγός που τρέχει από την κουκούλα στην οπή εξαερισμού είναι απίθανο να φανεί όμορφο στο εσωτερικό (ειδικά αν είναι κυματοειδές). Ως εκ τούτου, συχνά αποφασίζεται να το κρύψει.

Τρόποι για να γίνει αυτό είναι:

Γυάλινο περίβλημα. Στην περίπτωση αυτή, γύρω από τον αγωγό, τοποθετείται ένα κιβώτιο, πάνω στο οποίο στη συνέχεια στερεώνεται η γυψοσανίδα και έπειτα τελειώνει όπως και το υπόλοιπο δωμάτιο. Αυτή η επιλογή μπορεί να εφαρμοστεί όμορφα, αλλά θα είναι δύσκολο να φτάσετε στον αγωγό εάν είναι απαραίτητο.

Πλαστικό κιβώτιο. Στην πώληση υπάρχουν ειδικά πλαστικά κουτιά, ειδικά σχεδιασμένα για τη διακόσμηση του αυλακιού στο εσωτερικό. Ένα απλούστερο και φθηνότερο ανάλογο της γυψοσανίδας.

Τοποθέτηση πάνω από το ανώτατο όριο. Σε αυτή την περίπτωση, ο αγωγός αέρα ανεβαίνει από την κουκούλα προς τα πάνω και εξαφανίζεται κάτω από τη δομή της οροφής. Ένα κομμάτι από την κουκούλα μέχρι την οροφή είναι είτε καλυμμένο είτε αφημένο χωρίς διακόσμηση. Από τα μείγματα - η επιλογή είναι κατάλληλη μόνο στο στάδιο της επισκευής των χώρων (δηλαδή εάν αγοράσετε μια κουκούλα μετά την ολοκλήρωση του φινιρίσματος - έτσι δεν μπορείτε να το κάνετε ήδη). Και αν πρέπει να φτάσετε στον αγωγό, μπορείτε να το κάνετε μόνο με την αποσυναρμολόγηση του ανώτατου ορίου.

Ενσωμάτωση της κουκούλας και του αγωγού στα έπιπλα (κρεμαστά ντουλάπια). Σε αυτή την περίπτωση, το ντουλάπι είναι κρεμασμένο στον τοίχο (κάτω από την οροφή), και ο αγωγός τρέχει μέσα του. Από τα μείγματα - μειώνει τον ελεύθερο χώρο για διάφορα αξεσουάρ κουζίνας.

Αρθρωτό "γείσο" στο ντουλάπι. Παραλλαγή προϋπολογισμού της προηγούμενης μεθόδου. Το ντουλάπι δεν είναι κατασκευασμένο στην οροφή, ο αγωγός αφαιρείται από αυτό προς τα πάνω και οδηγείται μέχρι το ventshahta. Στο περίβλημα είναι τοποθετημένη μια προσωπίδα που προεξέχει προς τα πάνω - η οποία θα κρύψει τον αγωγό αέρα.

Τοποθετώντας τον αγωγό αέρα πάνω από τα ντουλάπια κουζίνας στον τοίχο. Αν τα ντουλάπια είναι ψηλά και βαθιά (προεξέχοντα μακριά), τότε ο αγωγός είτε δεν θα είναι καθόλου ορατός είτε δεν θα είναι τόσο εμφανής.

Ζωγραφική. Ο φθηνότερος και ευκολότερος τρόπος είναι να χρωματίσετε τον σωλήνα με τον τόνο του εσωτερικού, έτσι ώστε να μην τραβήξει το μάτι.

Χαρακτηριστικά κυματοειδών αγωγών αέρα

Έτσι φαίνεται σαν ένας κυματοειδής αγωγός αέρα

Ο εύκαμπτος σωλήνας για την εξαγωγή γίνεται σε ειδικές επιχειρήσεις. Τις περισσότερες φορές είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα, και υπάρχουν επίσης παραλλαγές αλουμινίου.

Η μορφή ενός τέτοιου σωλήνα μοιάζει με ένα κύλινδρο, ο οποίος αποτελείται από ένα ελικοειδώς στριμμένο polos.Stoit σημειωθεί ότι, ανάλογα με τον τύπο του κυματοειδούς σωλήνα, το πάχος των ζωνών αυτών ενδέχεται να είναι, 100, 120, 150 χιλιοστά.

Είναι σταθερά συνδεδεμένα μεταξύ τους μέσω μιας ειδικής ραφής κλειδώματος και, αντίστοιχα, ενώνονται με ερμητικό τρόπο. Επιπλέον, ο αγωγός από ανοξείδωτο χάλυβα ή χάλυβα έχει ιδανική ευκαμψία και ο κυματοειδής σωλήνας χαρακτηρίζεται από την ικανότητα να τεντώνεται σε ένα ορισμένο μήκος.

Χάρη σε διαφορετικούς τύπους διατομών, κάθε άτομο θα μπορεί να επιλέγει έναν σωλήνα που θα λειτουργεί πιο αποτελεσματικά και η εγκατάστασή του θα είναι γρήγορη και εύκολη. Ένα άλλο πλεονέκτημα ενός ανοξείδωτου ή αλουμινένιου κυματοειδούς σωλήνα είναι ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε συγκόλληση για τη σύνδεση, επειδή όλα τα μέρη μπορούν να συνδεθούν από μόνοι τους χρησιμοποιώντας συμβατικούς σφιγκτήρες.

Είναι πολύ βολικό, για παράδειγμα, αν είναι απαραίτητο να διαλύσουν την καμινάδα για το σκοπό τον καθαρισμό, δεν υπάρχει καμία ανάγκη να σφυρί μακριά στον τοίχο ή να προσπαθήσει να αποσυνδέσετε το σωλήνα με τη χρήση διαφόρων μέσων, και ως εκ τούτου υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί ζημιά στον τοίχο ή στην οροφή.

1 Τύποι κυματοειδών αγωγών αέρα

Προς το παρόν υπάρχει μια αυλάκωση για εξαερισμό δύο τύπων, οπότε θα ήθελα να αποσυναρμολογήσω κάθε ένα από αυτά λεπτομερώς, για να μάθω για τα πλεονεκτήματα και τα χαρακτηριστικά.

Κυματοειδής αγωγός αέρα συνδεδεμένος με τον άξονα εξαερισμού

Πλαστικοί αεραγωγοί εξαερισμού.

Βασίζονται σε ένα κομψό κουτί, το οποίο έχει διαφορετικά τμήματα. Αυτοί οι σωλήνες ταιριάζουν απόλυτα στο γενικό εσωτερικό του σπιτιού και έχουν επίσης πολλά πλεονεκτήματα. Ο πλαστικός αγωγός έχει εξαιρετική απόδοση. Τα πλεονεκτήματα των πλαστικών σωλήνων μπορεί να αποδοθεί στο γεγονός ότι είναι σχεδόν αθόρυβο, το οποίο είναι πολύ σημαντικό στο σπίτι, επειδή οι άνθρωποι θέλουν πάντα να αισθάνονται άνετα στο σπίτι τους.

Χρησιμοποιείται συχνότερα σε εκείνες τις περιπτώσεις όπου δεν είναι δυνατή η εφαρμογή των αγωγών εξαερισμού, καθώς το δωμάτιο έχει μάλλον ασυνήθιστη διαμόρφωση. Οι αγωγοί από αλουμίνιο και ανοξείδωτο χάλυβα μπορούν να κάμπτονται, καθιστώντας δυνατή τη διέλευση του αγωγού αέρα στις πιο δύσβατες θέσεις και ειδικά αν χρησιμοποιείτε εξαρτήματα.

Τα εξαρτήματα είναι ειδικά συνδετικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται στην περίπτωση κυματοειδών αγωγών διαφόρων διαμέτρων, ιδιαίτερα 120 και 150 mm. Οι αγωγοί χάλυβα μπορούν να αντέξουν σε αξιοπρεπείς θερμοκρασίες, αλλά ταυτόχρονα οι σωλήνες ανοξείδωτου χάλυβα είναι ακριβότεροι από τους πλαστικούς σωλήνες. Αν και αυτή η πτυχή είναι πλήρως δικαιολογημένη, λαμβάνοντας υπόψη τη διάρκεια ζωής των κυματοειδών σωλήνων, η οποία είναι πολύ μεγαλύτερη από ό, τι στην περίπτωση των πλαστικών αγωγών.

Στην κουκούλα για AOGV χρησιμοποιούνται τόσο σωλήνες αερισμού όσο και πλαστικοί σωλήνες εξαερισμού, αλλά οι σωλήνες από ανοξείδωτο χάλυβα και αλουμίνιο είναι πιο πρακτικοί.

2 Συμβουλές για την επιλογή

Για να επιλέξετε έναν αγωγό για τον αγωγό, είναι απαραίτητο να δώσετε προσοχή σε ορισμένους παράγοντες, διαφορετικά το σύστημα AOGW δεν θα είναι σε θέση να λειτουργήσει πλήρως. Οι σωλήνες εξαερισμού πρέπει να επιλέγονται κατά τέτοιο τρόπο ώστε η διάμετρος να είναι μερικά εκατοστά μεγαλύτερη από το μέγεθος της εξόδου. Διαφορετικά, το επίπεδο θορύβου αυξάνεται σημαντικά, το φορτίο στον κινητήρα θα προκαλέσει την απουσία λειτουργίας του αγωγού αέρα.

Η κουκούλα εξαερισμού για το AOGW δεν πρέπει να είναι πολύ μακρά και καμπύλη και ορισμένα μέρη μπορούν να συνδεθούν χρησιμοποιώντας ένα εξάρτημα. Τα εξαρτήματα επιτρέπουν την περιστροφή του αγωγού ανοξείδωτου αλουμινίου προς τη σωστή κατεύθυνση.

Προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος του αγωγού αέρα στον αγωγό, είναι απαραίτητο να εγκατασταθούν ειδικές βαλβίδες - ταινίες ή αυτές που δημιουργούνται στον άξονα με πλαστικό δίσκο.

Αν μιλάμε για τη βέλτιστη έκδοση της διατομής, τότε η καλύτερη εφαρμογή είναι ένας σωλήνας εξαερισμού από ανοξείδωτο χάλυβα, ο οποίος έχει κυκλική διατομή. Επίσης, είναι απαραίτητο να επιλέξετε σωλήνες από ανοξείδωτο ατσάλι, οι οποίοι έχουν στρογγυλεμένους τοίχους. Αυτή η επιλογή θεωρείται ως η καλύτερη για τα συστήματα AOGW. Και μην ξεχνάτε τα εξαρτήματα, επειδή αυτά τα μικρά στοιχεία μπορούν να διαδραματίσουν πολύ σημαντικό ρόλο.

2.1 Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Οι κυματοειδείς σωλήνες από αλουμίνιο και ανοξείδωτο έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα και μερικά μειονεκτήματα. Όμως, αν ληφθεί υπόψη ότι οι χαλυβδοσωλήνες χρησιμοποιούνται για την AOGW συχνότερα, τα πλεονεκτήματα είναι, φυσικά, πολύ υψηλότερα.

 1. Εύκολη εγκατάσταση. Λόγω του λεπτού στρώματος χάλυβα ή αλουμινίου, ο κυματοειδής σωλήνας μπορεί εύκολα να λυγίσει.
 2. Εάν υπάρχει τέτοια ανάγκη, τότε μπορείτε να κόψετε τα περιττά εξαρτήματα σωληνώσεων με τη βοήθεια συμβατικών ψαλιδιών.
 3. Ο κυματοειδής σωλήνας από ανοξείδωτο χάλυβα ή αλουμίνιο έχει την εμφάνιση ενός είδους αρμονικής και για να τον επεκτείνει, απλά πρέπει να τραβήξετε το προϊόν με μικρή δύναμη. Εάν παρατηρηθεί το αντίθετο μοτίβο και η χαλύβδινη χαλύβδινη κατασκευή είναι πολύ μεγάλη, μπορεί εύκολα να συντομευθεί, καθώς τα μέρη είναι τέλεια συνδεδεμένα μεταξύ τους. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται εξαρτήματα.
 4. Λόγω μιας μεγάλης ποικιλίας σχεδίων, είναι δυνατόν να επιλέξετε την πλέον βέλτιστη παραλλαγή και συνεπώς ο αγωγός αέρα για το AOGW θα λειτουργήσει τέλεια. Ο σωλήνας από ανοξείδωτο και αλουμίνιο μπορεί να έχει διάμετρο 100,120, 150 mm. και άλλοι. Για συστήματα θέρμανσης AOGW, αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί αν επιλέξετε σωστά τις παραμέτρους του σωλήνα, αυτό θα εξαλείψει την πιθανότητα εισόδου μονοξειδίου του άνθρακα στο κτίριο. Εάν δεν ήταν δυνατό να βρεθεί το επιθυμητό μέγεθος, τότε χρησιμοποιώντας εξαρτήματα και άλλα στοιχεία σύνδεσης, είναι πάντα πιθανό να συμπιεστεί ο σωλήνας γύρω από το σωλήνα διακλάδωσης.

Κυματοειδής σωλήνας για το μαγείρεμα στην κουζίνα

 1. Ένας σωλήνας εξαερισμού από ανοξείδωτο ή αλουμίνιο θα εξυπηρετεί αρκετές δεκαετίες Χάρη στον χάλυβα, ο οποίος δεν φοβάται υπεριώδες ή χάλυβα, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε κάποια πρόσθετη επίστρωση για προστασία.
 2. Αποδεκτές τιμές (τόσο απευθείας στους αεραγωγούς, όσο και στα εξαρτήματα και άλλες πρόσθετες λεπτομέρειες) που είναι διαθέσιμες σε κάθε μέσο κάτοικο.
 3. Ο απορροφητήρας είναι τοποθετημένος αρκετά εύκολα και επομένως οποιοσδήποτε μπορεί να κατασκευάσει ανεξάρτητα μια καμινάδα.
 • Οι αγωγοί από ανοξείδωτο χάλυβα και αλουμινίου είναι αρκετά ελαφροί και επομένως οι σωλήνες εξαερισμού μπορούν να πάρουν μερικές χτυπήματα, αν τους πιέσετε έντονα.
 • Σε περίπτωση που το άτομο έχει ισιώσει πλήρως τον αεραγωγό, δεν θα είναι εύκολο να το συναρμολογήσετε, έτσι κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης είναι απαραίτητο να εκτελέσετε όλη τη δουλειά με τη μέγιστη προσοχή.
 • Είναι δύσκολο να πλύνετε λόγω κυματοειδών πτυχών. Συνιστάται να μην αφαιρείτε τον αγωγό από χάλυβα ή αλουμίνιο από το σωλήνα διακλάδωσης, καθώς είναι πιθανό να διαταραχθούν σοβαρά οι συνδέσεις. Αν έχετε συλλέξει ένα δεύτερο σύστημα το χρόνο, το σχέδιο δεν μπορεί να σφραγιστεί (και δεν θα είναι σε θέση να διορθώσει την κατάσταση, ακόμη και με τη χρήση των εξαρτημάτων), και δεν επιτρέπεται, όταν πρόκειται για την καμινάδα «AOGV».

2.2 Πεδίο εφαρμογής και τιμές

Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιείται η αυλάκωση καπνοδόχου σε περιπτώσεις όπου είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα σύστημα εξάτμισης για το AOGW. Ο πιο διαδεδομένος σωλήνας από ανοξείδωτο χάλυβα και αλουμίνιο παράγεται σε οικιακούς χώρους. Μπορεί να είναι ένα μπάνιο και μια κουζίνα, όπου δεν υπάρχει κανένας ειδικός αεραγωγός.

Μερικές φορές ένας αγωγός αλουμινίου από ανοξείδωτο χάλυβα χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση σε υπόγεια και γκαράζ. Χρησιμοποιώντας εξαρτήματα και άλλα στοιχεία σύνδεσης, το σύστημα αερισμού δημιουργείται για σύντομο χρονικό διάστημα.

Κυματοειδής σωλήνας για σχεδίαση

Ο σωλήνας εξαερισμού αλουμινίου είναι ανθεκτικός στην υγρασία, οι διεργασίες διάβρωσης και σήψης δεν είναι χαρακτηριστικές και επομένως μπορούν να χρησιμοποιηθούν πρακτικά σε κάθε χώρο. Όμως, ο δείκτης μαλακότητας του ανοξείδωτου αγωγού αλουμινίου εξακολουθεί να δημιουργεί ορισμένους περιορισμούς στη χρήση.

Οι σωλήνες εξαερισμού από ανοξείδωτο χάλυβα δεν είναι πιθανώς η φθηνότερη επιλογή, αλλά το κόστος είναι αρκετά δικαιολογημένο. Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία αγωγών από ανοξείδωτο ατσάλι για τα συστήματα AOGW στην αγορά, οπότε ένα άτομο έχει πάντα την επιλογή να επιλέξει. Υπάρχουν και ξένοι αγωγοί εξαερισμού από ανοξείδωτο αλουμίνιο και οικιακοί.

Πώς να εγκαταστήσετε το κυματοειδές κάλυμμα;

Παρακαλώ πείτε μου πώς μπορείτε να εισάγετε στην οπή εξαερισμού με διάμετρο 100 mm για το τράβηγμα, αν η σχάρα στην αυλάκωση έχει διάμετρο 120 mm;

Αρχικά, είναι σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή διάμετρο της αυλακώσεως. Για κάθε μοντέλο της κουκούλας, η οδηγία καθορίζει ποια ελάχιστη διάμετρο της αυλάκωσης πρέπει να είναι για ένα συγκεκριμένο.

Όταν η κουκούλα στερεώνεται σταθερά μέσα από τις οπές τοποθέτησης στο περίβλημα, η κουκούλα τοποθετείται στην κουκούλα της κουκούλας και ασφαλίζεται με ειδικό σφιγκτήρα ή τυλιγμένο με μαλακό σύρμα. Και στην οπή εξαερισμού η αυλάκωση σταθεροποιείται χρησιμοποιώντας ένα πλέγμα, αν η διάμετρος της αυλάκωσης δεν συμπίπτει με τη διάμετρο της οπής του πλέγματος, τότε χρειάζεται ένας μικρός προσαρμογέας.

Δεν σας συμβουλεύω να εισάγετε την αυλάκωση απευθείας στην οπή εξαερισμού. Ασφαλώς το διορθώσετε σε μια θέση δεν θα λειτουργήσει. Ακόμα κι αν γεμίσει το κενό μεταξύ κυματισμούς και των πλευρικών τοιχωμάτων με ένα διάλυμα της οπής, ένα συγκολλητικό ή σφραγιστικό, τότε θα υπάρξει κενά οφείλεται στο γεγονός ότι η πτυχωτή σωλήνα τελικά θα δονείται κατά τη λειτουργία του ανεμιστήρα. Οι κραδασμοί οφείλονται στην αντίσταση της εσωτερικής επιφάνειας του σωλήνα στη ροή του αέρα.

Για την ασφαλή σύνδεση της αυλάκωσης χρησιμοποιούνται μεταλλικές ή πλαστικές φλάντζες που είναι στερεωμένες στην πλάκα με οπές για τους πείρους.

Η φλάντζα συνδέεται στον τοίχο χρησιμοποιώντας πείρους ή διαχωριστικά. Ο κυματοειδής σωλήνας στη φλάντζα στερεώνεται με ένα σφιγκτήρα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, κυματοειδές σωλήνα μετά την αναγκαστική εξάτμιση αρχίζει να κουδουνίστρα και βουητό θέμα, γι 'αυτό συμβουλεύει να εγκαταστήσετε αντί για κυματοειδές πλαστικό αγωγό, ο οποίος είναι κανένα πρόβλημα με τον θόρυβο, όταν ο ανεμιστήρας λειτουργεί.

Σε γενικές γραμμές, αυτό δεν είναι πρόβλημα.

Κυματοειδή, πριν από την εγκατάσταση, φροντίστε να τεντώσετε το μέγιστο δυνατό μήκος, αυτό είναι απαραίτητο για τη μείωση του θορύβου κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της κουκούλας.

Στην κουκούλα υπάρχει ένας σωλήνας διακλάδωσης στον οποίο προσαρτάται η αυλάκωση.

Σωλήνας διακλάδωσης για τη διάμετρο της αυλάκωσης.

Η στερέωση στο σωλήνα διακλάδωσης γίνεται με σφιγκτήρα (μην ξεχνάτε τη στεγανοποίηση).

Στην οπή εξαερισμού, η αυλάκωση στερεώνεται μέσω της σχάρας για την αυλάκωση.

Το ίδιο το πλέγμα στερεώνεται στον κοχλία τοίχου + βίδα και αυτή η μονάδα είναι σφραγισμένη.

Η περίπτωσή σας δεν είναι επίσης πρόβλημα.

Η διάμετρος του αγωγού εξαερισμού μπορεί να γίνει με 100-mm και 120-b, για να δώσει αρκετό σήμανσης και όχι πολλά να κάνει διάτρηση, έστω και αν πολλά θα σπάσει μια τρύπα, γράσο αυτό με διάλυμα τσιμέντου-άμμου δεν είναι δύσκολη.

Η τρύπα δεν χρειάζεται να σπάσει (αυξάνοντας τη διάμετρο) μπορεί να τρυπηθεί.

Λοιπόν, η δεύτερη επιλογή είναι να αγοράσετε τον απαιτούμενο προσαρμογέα, έτσι φαίνεται

Η κυματοειδή μπορεί να δημιουργηθεί με δύο τρόπους.

Το πρώτο είναι να το φέρετε απευθείας στο δρόμο, μέσα από μια διάτρητη τεχνολογική τρύπα στον τοίχο της κουζίνας.

Και ο δεύτερος τρόπος είναι να φέρετε την αυλάκωση μέσω του προσαρμογέα στον αερισμό του σπιτιού.

Και οι δύο μέθοδοι είναι αρκετά καλές, αλλά η πρώτη μέθοδος δεν θα φράξει τον αερισμό του σπιτιού με τα λίπη του. Ακόμη και αν έχουν εγκατασταθεί φίλτρα στην κουκούλα.

Και στην περίπτωσή σας, πρέπει να κάνετε τα εξής: για να ανταποκριθεί η παραγωγή στις απαιτήσεις, πάρτε ένα puncher και αυξήστε τη διάμετρο της εξόδου. Αυτό δεν θα διαρκέσει πολύ, στη συνέχεια τοποθετήστε το σωλήνα σύνδεσης και συνδέστε το με την αυλάκωση. Προηγουμένως ενισχύθηκε στο άνοιγμα. οι οπές μπορούν να τοποθετηθούν με αφρό, είναι δυνατόν για τσιμέντο.

Είναι απαραίτητο να βρείτε την αυλάκωση της επιθυμητής διαμέτρου και χρησιμοποιώντας μια ταινία αλουμινίου για να δημιουργήσετε έναν προσαρμογέα. Αυτό συμβαίνει αν θέλετε να κάνετε τα πάντα τακτοποιημένα, αλλά πρέπει να θυμάστε ότι το ίδιο το μαξιλαράκι εξαερισμού είναι μαλακό και εύκαμπτο και σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να τοποθετηθεί στην τρύπα που υποδεικνύεται από εσάς. Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να επεκτείνετε την ίδια την τρύπα.

Έτσι, βλέπετε ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι επίλυσης του προβλήματος, πρέπει να αποφασίσετε μόνοι σας πώς να ενεργήσετε επιτόπου. Η κατάσταση είναι στάνταρ και υπάρχουν προσαρμοστές, απλά πρέπει να αναζητηθούν λίγο στα καταστήματα και στις βάσεις της πόλης.

Ο κυματοειδής για την κουκούλα πρέπει να τοποθετηθεί σωστά, έτσι ώστε να μην υπάρχουν στροφές και ισχυρή ισοπέδωση.

Όλα πρέπει να φαίνονται όμορφα και να λειτουργούν σωστά.

Συνήθως, όταν αγοράζετε κουκούλες, επιλέγετε τα υλικά και τα εξαρτήματα που ελαχιστοποιούν τη διαδικασία εγκατάστασης. Θα μπορούσατε να πείτε στο κατάστημα για τη διάμετρο του αγωγού εξαγωγής, έτσι ώστε ο πωλητής να πάρει τη σωστή σχάρα.

Θα προσπαθούσα να συμπιέσω το άκρο της αυλάκωσης έτσι ώστε να μπαίνει στην οπή και να στερεώνει τα υπόλοιπα κενά.

Είναι απαραίτητο σε αυτή την περίπτωση να χρησιμοποιηθεί ένας σύνδεσμος για τη σύνδεση της αυλακώσεως που τοποθετείται στην ταινία στήριξης.

Η εγκατάσταση της κουκούλας στην κουζίνα είναι απλά απαραίτητη για να αποφευχθεί όχι μόνο από δυσάρεστες οσμές, αλλά και από κίτρινους λεκέδες και βρωμιά. Λόγω του χαμηλού κόστους τους, πολλοί προτιμούν τους κυματοειδείς αγωγούς αέρα.

Έτσι, ένα από τα μυστικά είναι ότι όταν εγκαθιστάτε την αυλάκωση, πρέπει να τεντωθεί στο μέγιστο. Αυτό θα μειώσει το επίπεδο θορύβου. Η στερέωση της αυλακώσεως πραγματοποιείται από ζυγό. Στο στάδιο του συνδυασμού των αυλακώσεων με την κουκούλα, προκειμένου να εξομαλυνθεί η διαφορά στη διάμετρο, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν ειδικοί προσαρμογείς.

Ναι, και όλες οι αρθρώσεις πρέπει να αντιμετωπίζονται με στεγανωτικό.

Καταλαβαίνω την επιλογή δύο:

Το πρώτο είναι να σπάσει, να κόψει, να διευρύνει την τρύπα, αν είναι δυνατόν, στην επιθυμητή διάμετρο και να εισαγάγει την αυλάκωση, αντίστοιχα, για να κάνει την επόμενη διακοσμητική εργασία, για να καλύψει και να βελτιώσει την άρθρωση.

Και η δεύτερη επιλογή είναι να αγοράσετε έναν προσαρμογέα από την απαιτούμενη διάμετρο στην απαιτούμενη διάμετρο.

Υπάρχουν διαφορετικά σχέδια και υπάρχουν επίσης αυλακώσεις ταυτόχρονα με μια αλλαγή στη διάμετρο στα άκρα.

Ως εκ τούτου, είτε να επεκταθεί ή έναν προσαρμογέα - περισσότερο και να προσθέσετε τίποτα.

Δεν θα συμβούλευα zauzhat άξονα εξαερισμού, αλλά στη συνέχεια μειώθηκε πηγαίνει μόνο το 20% μπορεί να είναι οποιαδήποτε προβλήματα και δεν θα είναι, αλλά για τις πιθανές συνέπειες - είναι το φορτίο του κινητήρα και την εξάτμιση του θορύβου του ανεμιστήρα σε στένωση.

Και μπορείτε να οδηγήσετε έναν σωλήνα 120 χιλιοστών σε 100 χιλιοστά μιας οπής χρησιμοποιώντας έναν προσαρμογέα με 125 έως 100.

Υπάρχουν επιλογές για να αγοράσετε αμέσως έναν προσαρμογέα σε μέγεθος

Ή χρησιμοποιήστε έναν καθολικό προσαρμογέα, στον οποίο δεν χρειάζεται περικοπές

Για να εγκαταστήσετε μια αυλάκωση με διάμετρο 100 mm για να τραβήξετε σε μια σχάρα σε μια αυλάκωση με διάμετρο 120 mm, πρέπει να αγοράσετε έναν προσαρμογέα από 120 mm έως 100 mm. Στις κατατάξεις κατασκευών, αυτοί οι προσαρμογείς πωλούνται χωρίς κόστος και μπορούν να κατασκευαστούν τόσο από πλαστικό όσο και από μέταλλο.