Εύκαμπτος σωλήνας για εξαγωγή: διάμετρος, διαστάσεις και τοποθέτηση

Ο κυματοειδής σωλήνας χρησιμοποιείται ενεργά στην κατασκευή και επισκευή. Χρησιμοποιήθηκε σε μια ποικιλία περιοχών, από την αποχέτευση έως τους αεραγωγούς. Αυτή η δημοτικότητα είναι εύκολο να εξηγηθεί με εξαιρετική απόδοση, ευκολία και ευκολία εγκατάστασης, κάτι που είναι δυνατό χωρίς τη βοήθεια επαγγελματιών. Ας μάθουμε τι είδους κυματοειδή είναι για τις κουκούλες και μάθετε πώς να το επιλέξετε και να το εγκαταστήσετε σωστά.

Τι είναι οι αυλακώσεις;

Η αυλάκωση αποτελείται από μεταλλικούς δακτυλίους, σε πολλά στρώματα που καλύπτονται με ελασματοποιημένο φύλλο. Οι δεσμοί συνδέονται μεταξύ τους και το φύλλο είναι συσσωρευμένο με ένα ακορντεόν. Χάρη σε αυτό το σχέδιο, ο σωλήνας εκτείνεται και γίνεται πιο μακρύς αρκετές φορές. Επίσης, οι αυλακώσεις που τοποθετούνται στην κουκούλα μπορούν εύκολα να κάμπτονται σε οποιαδήποτε γωνία, αφού δεν έχουν άκαμπτο πλαίσιο. Εάν είναι επιθυμητό, ​​ο σωλήνας έχει τοποθετηθεί ακόμη και "φίδι". Λόγω της πλαστικότητας του, το προϊόν επιτυγχάνεται όταν εργάζεστε σε δύσκολους και δύσκολα προσβάσιμους χώρους. Το Gofra είναι κατάλληλο σε περιπτώσεις όπου η τοποθέτηση του απορροφητήρα πραγματοποιείται σε περιορισμένες συνθήκες.

Τύποι κυματισμών

Υπάρχουν πολλές επιλογές για κυματοειδείς σωλήνες. Πρώτα απ 'όλα, διαφέρουν στο υλικό από το οποίο κατασκευάζονται. Στο σύστημα εξαερισμού χρησιμοποιούνται δύο τύποι:

Τα πρώτα χρησιμοποιούνται για τους αεραγωγούς τόσο στην παραγωγή όσο και στις συνήθεις κουζίνες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το αλουμίνιο είναι ένα πιο αξιόπιστο υλικό. Δεν καίγεται και δεν τήκεται σε υψηλές θερμοκρασίες (εύρος λειτουργίας από -30 έως +250 ° C), πολύ ανθεκτικό, δεν εισέρχεται σε χημικές αντιδράσεις, έχει καλές αεροδυναμικές ιδιότητες.

Οι πλαστικές κυματοειδείς όψεις φαίνονται πιο προσεγμένες (βλέπε φωτογραφία) και προσελκύουν λιγότερη προσοχή, αν και τα δύο μοντέλα μπορούν να κρυφτούν εύκολα.

Τα πλεονεκτήματα ενός πλαστικού κυματοειδούς σωλήνα είναι επίσης:

 • διάρκεια ζωής έως 50 έτη.
 • χαμηλό βάρος?
 • μη αντοχή στη διάβρωση, αντοχή σε διαβρωτικά περιβάλλοντα.

Το μειονέκτημα ενός ραβδωτού αεραγωγού PVC είναι ένας μεγάλος θόρυβος σε σύγκριση με ένα προϊόν από αλουμίνιο.

Οι κυματοειδείς σωλήνες για το σχέδιο έχουν διαφορετικό μήκος και διάμετρο. Εδώ η επιλογή εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του χώρου εγκατάστασης των προϊόντων.

Οι τυπικές διαμέτρους που χρησιμοποιούνται για το σχέδιο είναι 100, 120, 125, 150 mm. Λιγότερο κοινά και άλλα μεγέθη, οπότε σηκώστε την αυλάκωση, κατάλληλη για τις απαιτούμενες συνθήκες, δεν θα είναι δύσκολη. Για να μην συγχέεται με τη διάμετρο του σωλήνα, μελετήστε τις οδηγίες για την κουκούλα, συνήθως καθορίστε τις απαιτούμενες παραμέτρους σε αυτό. Τα μανίκια έχουν μέγεθος 100 και 120 mm.

Σημαντικά σημεία

Υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή:

 • Το Gofra, εγκατεστημένο στην κουκούλα, είναι εύκαμπτο, αλλά οι επιπλέον στροφές μειώνουν την απόδοση της εργασίας του, αυξάνοντας το φορτίο στον ανεμιστήρα. Ιδιαίτερα επιβλαβείς από αυτή την άποψη είναι οι στροφές υπό οξεία γωνία. Εάν είναι αναπόφευκτο να εγκαταστήσετε μια διαδρομή ροής για τον αγωγό, τότε θα πρέπει να εγκατασταθεί ένας μεγαλύτερος ανεμιστήρας, έτσι ώστε η κουκούλα να λειτουργεί ποιοτικά.
 • Αν χρησιμοποιείτε σωλήνα ακατάλληλου μεγέθους, η απόδοση του συστήματος μειώνεται. Είναι καλύτερα να αποφύγετε τη μείωση της διαμέτρου μέσω της φλάντζας του προσαρμογέα και των πρόσθετων συνδέσμων, διαφορετικά θα είναι δύσκολο να ωθηθεί ο αέρας από την κουκούλα.
 • Συνιστάται να αγοράσετε αυλακώσεις με μικρό περιθώριο σε μήκος, ειδικά εάν παρέχονται πολλαπλές στροφές.
 • Ο υπερβολικά μακρύς σωλήνας δεν έχει νόημα, δεδομένου ότι είναι επιθυμητό να τεντωθεί πλήρως η αυλάκωση κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, προκειμένου να μειωθεί η ραβδώσεις του. Το γεγονός είναι ότι όταν ο εκσκαφέας λειτουργεί, ο αέρας περνά μέσα από τους σωλήνες σε μια αρκετά υψηλή ταχύτητα, που οδηγεί στην ταλάντευση τους. Όσο περισσότερες πλευρές, τόσο ισχυρότερη είναι η δόνηση και ο θόρυβος κατά τη λειτουργία του συστήματος.

Συμβούλιο. Αν ο σωλήνας που αγοράσατε ήταν βραχύς, μπορεί να αυξηθεί. Για να γίνει αυτό, το κομμάτι του επιθυμητού μεγέθους πρέπει να συνδεθεί με το άλλο μέρος με μεταλλική ταινία.

 • Όσο λιγότερα στοιχεία σύνδεσης, τόσο πιο αξιόπιστο είναι το σχέδιο. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι κάθε προσαρμογέας είναι μια πρόσθετη αντίσταση στη ροή.
 • Επιλέξτε ένα μέγεθος που χρειάζεστε μια τέτοια αυλάκωση, η οποία είναι εύκολο να συγκαλυφθεί.

Η πιο κατάλληλη επιλογή είναι όταν ο αγωγός είναι εντελώς κρυμμένος στο ντουλάπι. Επίσης, ο σωλήνας επιτυχώς κρύβεται πίσω από μια αναρτημένη ή τεντωμένη οροφή.

Ορισμένα χαρακτηριστικά εγκατάστασης κυματοειδών σωλήνων

Η εγκατάσταση του κυματοειδούς σωλήνα στην κουζίνα δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες. Όλες οι εργασίες μπορούν να γίνουν ανεξάρτητα. Ωστόσο, για να λειτουργήσει το σύστημα μακρά και αποτελεσματικά, πρέπει να ληφθούν υπόψη αρκετά σημαντικά σημεία κατά την εγκατάσταση.

 • Εάν δεν ήταν δυνατό να επιλέξετε τη διάμετρο της αυλακώσεως κάτω από την κουκούλα, χρησιμοποιείται ένα προϊόν με μεγάλο μέγεθος που συνδέεται μέσω ειδικού προσαρμογέα. Για κουκούλες κουζίνας, αυτό θα είναι μόνο ένα πλεονέκτημα: καθώς το μέγεθος αυξάνεται, ο ρυθμός ροής του αέρα μειώνεται, πράγμα που σημαίνει ότι ο θόρυβος θα μειωθεί.
 • Πριν από την τοποθέτηση της αυλάκωσης, υπάρχει μια ειδική πλατφόρμα με σχάρα, φλάντζα και βαλβίδα ελέγχου στην εξαεριστήρα. Χρησιμοποιείται για να μην καλύπτεται πλήρως η κουκούλα με ένα σωλήνα. Η μάσκα χρησιμεύει για τον φυσικό εξαερισμό, τη φλάντζα για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό. Στη συνέχεια, ο αέρας στην κουζίνα θα ενημερώνεται συνεχώς ανεξάρτητα από το εάν το καταναγκαστικό βυθό λειτουργεί ή όχι.
 • Εάν υπάρχει μια δεύτερη οπή εξαερισμού στην κουζίνα, μπορείτε να συνδέσετε το σωλήνα στη φλάντζα χωρίς τη μάσκα.

Για να στερεώσετε τις αυλακώσεις χρησιμοποιούνται ειδικοί σύνδεσμοι - μεταλλικοί ή πλαστικοί σφιγκτήρες. Μην καθίσετε τον σωλήνα πάνω στη κόλλα ή το υλικό στεγανοποίησης, αυτό θα δημιουργήσει περιττά προβλήματα εάν πρέπει να αποσυναρμολογήσετε τον αγωγό για καθαρισμό.

 • Κάθε στροφή σε οξεία γωνία μειώνει την απόδοση του συστήματος κατά 10%. Η τοποθέτηση του καλύμματος πρέπει να πραγματοποιείται όσο το δυνατόν πλησιέστερα στον εξαερισμό.
 • Πριν από την τοποθέτηση της αυλακώσεως είναι επιθυμητό να καθαρίσετε τον εξαερισμό στο διαμέρισμα. Πρέπει επίσης να ελέγξετε την παρουσία έλξης. Για αυτό, ένα φύλλο χαρτιού εφαρμόζεται στην τρύπα. Εάν κρατά τον εαυτό του, χωρίς τη βοήθεια των χεριών του, τότε υπάρχει έλξη.

Προσοχή παρακαλώ! Η αντίστροφη έλξη μπορεί να μειώσει σημαντικά την αποδοτικότητα ολόκληρου του συστήματος ως σύνολο.

 • Είναι σημαντικό να επιλέξετε τη βέλτιστη έξοδο της κουκούλας για την κουζίνα. Είναι εύκολο να ελέγξετε με ένα ανεμόμετρο, το οποίο είναι εγκατεστημένο στη βάση του σωλήνα.
 • Ο σωλήνας και η κουκούλα πρέπει να έχουν το ίδιο μέγεθος και διατομή. Διαφορετικά, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε έναν προσαρμογέα.

Οδηγίες εγκατάστασης

Η σειρά εργασίας θα είναι η εξής:

 1. Τεντώστε την αυλάκωση στο μέγιστο μήκος.
 2. Βάλτε τον σωλήνα στην έξοδο της κουκούλας, ασφαλίστε με ζυγό.
 3. Εάν η απόσταση από την οπή εξαερισμού είναι μεγάλη, μετά από κάθε μέτρο και μισό, στερεώστε επιπλέον τον αγωγό αέρα με σφιγκτήρες για να αποφύγετε την αιώρηση κατά τη λειτουργία του συστήματος.
 4. Ασφαλίστε τη γρίλια με τη φλάντζα και τη βαλβίδα ελέγχου στο άνοιγμα.
 5. Τοποθετήστε την αυλάκωση στη φλάντζα, ασφαλίστε τη σύνδεση με ασφάλεια με ζυγό.

Κάλυψη της αυλάκωσης

Αν ο απορροφητήρας βρίσκεται μακριά από τον εξαερισμό, είναι καλύτερο να κρύψετε τον αγωγό αέρα πίσω από την οροφή τεντώματος. Έτσι μπορείτε να αποφύγετε αιχμηρές γωνίες, και ο σωλήνας δεν θα κατηγορήσει τα μάτια των ιδιοκτητών και των επισκεπτών.

Σε περίπτωση που δεν σχεδιάζεται εγκατάσταση τοποθέτησης οροφής, μπορείτε να αποκρύψετε την κυματοειδή με διάφορους τρόπους:

 1. Τοποθετήστε το κουτί από γυψοσανίδες ή πλαστικό.
 2. Στις ντουλάπες της κουζίνας για να εγκαταστήσετε ένα ψεύτικο πάνελ, το οποίο κλείνει εντελώς τις αισθητικές επικοινωνίες. Είναι διακοσμημένο είτε κάτω από τις προσόψεις της κουζίνας είτε κάτω από το χρώμα των τοίχων.

Σημαντικό! Πρέπει να επιλέξετε τον αεραγωγό αφού αγοράσετε μια συσκευή εξαερισμού, καθώς η συμμόρφωση των εξαρτημάτων μεταξύ τους καθορίζει την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα της λειτουργίας εξαναγκασμένης σχεδίασης.

Η ανθεκτικότητα και η ποιότητα του συστήματος εξαερισμού στο σύνολό του εξαρτάται από το πόσο καλά επιλέχθηκε η επιλογή του αγωγού. Εξίσου σημαντική είναι η σωστή εγκατάσταση. Ελπίζουμε ότι το επιλεγμένο υλικό θα είναι χρήσιμο για τους αναγνώστες και θα βοηθήσει όλους να εγκαταστήσουν ανεξάρτητα τον κυματοειδή αεραγωγό. Εάν κατά τη διαδικασία της εργασίας υπάρχουν δυσκολίες, γράψτε, θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε άμεσα.

Πώς να επιλέξετε, να εγκαταστήσετε και να κρύψετε την αυλάκωση για κουκούλα στην κουζίνα;

Υπάρχουν πολλές επιλογές για κλιματισμό για την κουζίνα. Το πιο βολικό, φθηνό και δημοφιλές είναι ο κυματοειδής σωλήνας: αυτός είναι ο τύπος σύνδεσης που χρησιμοποιείται πιο συχνά.

Τα πλεονεκτήματά του, τα χαρακτηριστικά επιλογής και εγκατάστασης συζητούνται σε αυτό το άρθρο.

Ποιες αυλακώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη σύνδεση του καλύμματος: τύποι υλικών

Κυματοειδής σωλήνας - η γενική ονομασία των σωλήνων, οι οποίες διαφέρουν στη διάμετρο, το υλικό κατασκευής και το πεδίο εφαρμογής. Στην αγορά κατασκευών υπάρχουν διάφορες τροποποιήσεις αυτών των προϊόντων: από σωλήνες μικρής διαμέτρου από διάφορους τύπους πλαστικών σε μεταλλικά φιδάκια μεγάλου μεγέθους.

Ο πλοίαρχος αρχάριος είναι εύκολο να κάνει ένα λάθος στην επιλογή, προτιμώντας προϊόν κατάλληλο για εσωτερικό χρώμα, μην ξέροντας ότι σκοπός του είναι αρκετά διαφορετική. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να καταλάβουμε ποια αυλάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κουκούλες κουζίνας και ποια όχι.

Ο κυματοειδής σωλήνας μπορεί να έχει κυκλικό ή ορθογώνιο τμήμα. Οι ορθογώνιοι σωλήνες χρησιμοποιούνται πολύ λιγότερο συχνά.

Οι αυλακώσεις μπορούν να γίνουν από τα ακόλουθα υλικά:

 • ανοξείδωτο χάλυβα
 • χάλυβας, γαλβανισμένο.
 • αλουμίνιο.
 • πολυαιθυλενίου χαμηλής και υψηλής πίεσης.
 • PVC.

Goffer στο ντουλάπι στην κουζίνα

Για κουκούλες κουζίνας, τα προϊόντα αλουμινίου με κυκλική διατομή χρησιμοποιούνται συχνότερα.

Πλεονεκτήματα της αυλάκωσης για τη σύνδεση της κουκούλας

Πλεονεκτήματα του κυματοειδούς σωλήνα για το σχέδιο στην κουζίνα είναι:

 1. Ο αγωγός αέρα από κυματοειδές σωλήνα είναι εύκολος στην εγκατάσταση. Δεν απαιτεί τη χρήση γωνιακών στοιχείων, αφού η αυλάκωση μπορεί να λυγίσει με τη σωστή γωνία.
 2. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να συνδέσετε αρκετούς σωλήνες με σφιγκτήρες, οι οποίοι γίνονται γρήγορα και εύκολα. Η όλη δομή είναι εύκολη στη συναρμολόγηση και την αποσυναρμολόγηση, γεγονός που απλοποιεί την εγκατάσταση, συντήρηση και αποσυναρμολόγηση στο μέλλον.
 3. Ο σωλήνας εκτείνεται και συστέλλεται, και χωρίς πρόσθετα εργαλεία. Μπορεί να δοθεί το βέλτιστο μήκος και να τοποθετηθεί κατά μήκος της επιθυμητής διαδρομής.
 4. Δεν δημιουργεί γωνίες 90 μοιρών, καθιστώντας πιο ομαλές κάμψεις. Αυτό μειώνει τον θόρυβο και απλοποιεί τη λειτουργία της συσκευής (τόσο λιγότερες ορθές γωνίες στον αγωγό, τόσο πιο εύκολο θα περάσει από τον αέρα).
 5. Είναι βολικό για χρήση για κλιματισμό σε περιορισμένο χώρο και κουζίνα με μη τυποποιημένη διάταξη.
 6. Οι αυλακώσεις αλουμινίου κόβονται εύκολα με το συμβατικό ψαλίδι.
 7. Προσιτή τιμή. Το Gofra είναι αρκετές φορές φθηνότερο από ένα μεταλλικό ή πλαστικό σωλήνα για το σχέδιο.
 8. Στην κατασκευαστική αγορά, υπάρχει μια αυλάκωση με διαφορετική διατομή, η οποία σας επιτρέπει να επιλέξετε τη σωστή διάμετρο για μια συγκεκριμένη κουκούλα.
 9. Η αυλάκωση δεν μπορεί να αναφλεγεί ή να λειώσει όταν λειτουργεί η συσκευή, αφού έχει σχεδιαστεί για θερμοκρασίες μέχρι 300 μοίρες.

Κύρια μειονεκτήματα

Η αυλάκωση έχει εμφανείς ελλείψεις:

 1. Λόγω της μη επιφανειακής επιφάνειας του σωλήνα, το λίπος και άλλες βρωμιές συσσωρεύονται ταχύτερα στους τοίχους του (τόσο μέσα όσο και έξω). Πλύνετε όλες τις πτυχές για να ολοκληρώσετε την καθαρότητα είναι πολύ πιο δύσκολο από τον καθαρισμό ενός λείου πλαστικού σωλήνα.
 2. Λόγω της μη επιφανειακής επιφάνειας, δημιουργείται πολύ περισσότερος θόρυβος απ 'ό, τι στους αεραγωγούς ομαλής τοιχίας.
 3. Η κυματοειδής όψη φαίνεται λιγότερο αισθητικά ευχάριστη από μια συμβατική πλαστική σωλήνα και ταιριάζει χειρότερα στο εσωτερικό της κουζίνας. Πρέπει είτε να αποδεχτούμε αυτή τη "διακόσμηση", είτε να σκεφτούμε πώς να κλείνουμε τις κυματοειδείς κουκούλες.

Σύγκριση με άκαμπτο πλαστικό αγωγό

Από όλους τους σωλήνες για το σχέδιο, οι πιο συνηθισμένες και δημοφιλείς επιλογές είναι οι πτυχώσεις αλουμινίου και ένας λείος πλαστικός σωλήνας. Για να κάνετε τη σωστή επιλογή, πρέπει να κατανοήσετε τη θεμελιώδη διαφορά μεταξύ τους:

 1. Ο πλαστικός αγωγός για την εξαγωγή θα κοστίσει περισσότερο από την κυματοειδή αλουμίνιο.
 2. Οι πλαστικοί σωλήνες δεν μπορούν να τεντωθούν, να συμπιεστούν ή να λυγίσουν. Επομένως, πρέπει να γνωρίζετε εκ των προτέρων όλες τις διαστάσεις του αγωγού, το μήκος από την κουκούλα έως την οπή, τις γωνίες κλπ. Επιπλέον, η εγκατάσταση ενός τέτοιου αγωγού είναι πιο δύσκολη από την εγκατάσταση μιας αυλάκωσης.
 3. Ένας πλαστικός αγωγός είναι πολύ πιο δύσκολο να τοποθετηθεί σε περιορισμένο χώρο, χωρίς επιδείνωση της απόδοσης της συσκευής.
 4. Η πλαστική κουκούλα δεν είναι τόσο μολυσμένη όσο κυματοειδή, και πολύ πιο εύκολο να καθαριστεί.
 5. Ένας πλαστικός αγωγός ομαλής τοιχώματος, σε αντίθεση με την αυλάκωση, δημιουργεί πολύ λιγότερο θόρυβο (αφού ο αέρας δεν "προσκολλάται" σε μια λεία επιφάνεια).
 6. Το πλαστικό μπορεί να επιλέγεται ανάλογα με το χρώμα της κουζίνας και το στυλ επισκευής, επειδή διατίθεται σε διαφορετικά χρώματα. Αν είναι απαραίτητο, μπορεί εύκολα να βαφτεί ή να καλυφθεί με κάτι.

Κυματοειδής μπανιέρα στην κουζίνα δεν φαίνεται πολύ ωραία

Ποια είναι καλύτερη επιλογή: κυματοειδές ή πλαστικό; Αποφασίστε τι είναι πιο σημαντικό για εσάς: αισθητική και καθαριότητα (για πλαστικά προϊόντα) ή χαμηλή τιμή και ευκολία εγκατάστασης (στο κυματοειδές σωλήνα).

Διάμετρος της αυλάκωσης για εξαγωγή: πώς να επιλέξετε;

Προκειμένου ο εκχυλιστής να λειτουργεί σωστά και να εξυπηρετεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι σημαντικό να επιλέγετε όχι μόνο το υλικό των αεραγωγών, αλλά και τη διάμετρο του.

Λάθος επιλογή διαμέτρου σωλήνα για να αυξήσει το φορτίο για την κουκούλα, να μειώσει την αποτελεσματικότητα, την αύξηση του επιπέδου του θορύβου καυσαερίων, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε δυσλειτουργίες και βλάβη στον εξοπλισμό γρήγορα. Αυτό συμβαίνει όταν επιλέγεται ένας πολύ λεπτός σωλήνας για μια ισχυρή κουκούλα.

Για να καθορίσετε ποια διάμετρο σωλήνα χρειάζεται, πρέπει να μετρήσετε την έξοδο στην ίδια την καλύπτρα. Επίσης, η διάμετρος του αγωγού αναφέρεται πάντοτε στα χαρακτηριστικά (διαβατήριο, περιγραφή) της συσκευής.

Η αυλάκωση της επιθυμητής διαμέτρου μπορεί να επιλέγεται στην περιοχή από 80 έως 300 mm. Για οικιακούς απορροφητήρες κουζίνας χρησιμοποιείται συνήθως ένας σωλήνας διαμέτρου 100, 110, 125 και 150 mm. Σε εμπορικές κουζίνες (σε εστιατόρια, καφετέριες, καταστήματα τροφίμων), όπου υπάρχουν πιο ισχυρό σχέδιο, ο αγωγός μπορεί να είναι 200, 250 και 300 mm σε διάμετρο.

Πώς να επιλέξετε το μήκος της αυλακώσεως για το σχέδιο;

Για να εφαρμόσετε σωστά το μήκος της αυλάκωσης, πρέπει να μετρήσετε τη ρουλέτα "ολόκληρη τη διαδρομή" από την οπή εξαγωγής της κουκούλας προς τον αεραγωγό. Είναι απαραίτητο να σκεφτείτε εκ των προτέρων πώς θα περάσει ο αγωγός (πάνω από τα ερμάρια ή μέσα σε αυτά, ακριβώς κατά μήκος της οροφής, κατά μήκος του τοίχου).

Κατά την επιλογή της "διαδρομής", να έχετε κατά νου: όσο μικρότερες είναι οι γωνίες του αγωγού, τόσο περισσότερο το βαθμό τους - τόσο πιο εύκολο θα είναι να εξαγάγετε.

Μετά από όλους τους υπολογισμούς, θα πρέπει να προσθέσετε στο προκύπτον μήκος άλλο 10-15% του αποθέματος: το σφάλμα μέτρησης. Οι Goffers μπορούν να συρρικνωθούν, έτσι ώστε το επιπλέον μήκος, ακόμη και αν δεν είναι χρήσιμο, δεν βλάπτει.

Πού πωλείται και πόσο κάνει η αυλάκωση για την κουκούλα;

Οι κυματοειδείς αλουμινίου μπορούν να αγοραστούν σε κατασκευαστικές αγορές και σε πολλά καταστήματα κατασκευών και υλικού. Βρίσκεται επίσης σε καταστήματα που ειδικεύονται στην πώληση εξοπλισμού αερίου, θερμότητας, νερού και οικιακών συσκευών.

Το κόστος της αυλάκωσης εξαρτάται από τη διάμετρο του. Οι κατά προσέγγιση τιμές του κυματοειδούς σωλήνα μήκους 3 μέτρων:

 • το κόστος της αυλακώσεων με διάμετρο 100 mm είναι 190 ρούβλια?
 • με διάμετρο 110 mm - 200 ρούβλια.
 • με διάμετρο 120 mm - 215 ρούβλια?
 • 125 mm - 230 ρούβλια.
 • 130 χιλιοστά - 255 ρούβλια.
 • 150 χιλ. - 290 ρούβλια.
 • 200 χιλιοστά - 380 ρούβλια.

Αυτή η λίστα εμφανίζει τις διαμέτρους σωλήνων που χρησιμοποιούνται συχνότερα για κουκούλες κουζίνας.

Οι κύριοι κανόνες για την τοποθέτηση του κυματοειδούς καλύμματος

Με την εργασία για την τοποθέτηση των αυλακώσεων στην κουκούλα μπορεί να χειριστεί και έναν άπειρο οικοδόμο. Υπάρχουν ορισμένες αποχρώσεις που πρέπει να ξέρετε:

 1. Όσο περισσότερο στρέφεται ο αγωγός, τόσο μεγαλύτερο είναι το φορτίο στον κινητήρα εξαγωγής και η μικρότερη απόδοση ολόκληρου του συστήματος. Στην ιδανική περίπτωση, οι στροφές δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερες από 3.
 2. Η κυματοειδής αυλάκωση είναι επιθυμητή, ώστε να αποφεύγονται οι γωνίες των 90 μοιρών (ή να τους επιτρέπετε όσο το δυνατόν λιγότερο).
 3. Χρησιμοποιείτε πάντα έναν σωλήνα που ταιριάζει με τη διάμετρο της εξόδου εξαγωγής της κουκούλας. Η μείωση της διαμέτρου θα αυξήσει το φορτίο του κινητήρα και θα μειώσει την απόδοση της συσκευής.
 4. Όταν αγοράζετε κυματοειδές χαρτί, είναι προτιμότερο να παίρνετε ένα μικρό απόθεμα με ένα σφάλμα στις στροφές και τις στροφές. Αλλά δεν πρέπει να εγκατασταθεί πολύ μακρύς κυματοειδής. Στην ιδανική περίπτωση, το μανίκι πρέπει να τεντωθεί εντελώς, γιατί αλλιώς αυξάνεται η κορυφογραμμή του. Εξαιτίας αυτού, ο ρυθμός της ρύπανσης αυξάνεται, η διαπερατότητα επιδεινώνεται και η διαδικασία καθαρισμού γίνεται πιο περίπλοκη.
 5. Στην ιδανική περίπτωση, το μήκος της αυλάκωσης δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 3 μέτρα. Όσο περισσότερο είναι ο αεραγωγός, τόσο μικρότερη είναι η απόδοση της κουκούλας (τόσο πιο δύσκολο είναι να οδηγηθεί ο αέρας στη θύρα εξαερισμού).
 6. Εάν το μήκος του σωλήνα δεν είναι αρκετό, μπορείτε να συνδέσετε το κομμάτι που λείπει σε αυτό χρησιμοποιώντας μια ταινία αλουμινίου. Κάθε επιπλέον σύνδεση υποβαθμίζει τη βατότητα του αγωγού, οπότε συνιστάται να μην χρησιμοποιείται αυτή η μέθοδος χωρίς αδικαιολόγητη αναγκαιότητα.
 7. Καλύτερα είναι να συνδέσετε την αυλάκωση στην οπή εξαερισμού μέσω μιας σχάρας στην οποία υπάρχει ένα άνοιγμα για τον αγωγό αέρα ξεχωριστά και ξεχωριστά για τη φυσική απομάκρυνση του αέρα. Έτσι, ο αέρας στην κουζίνα θα ενημερωθεί ανεξάρτητα από το αν ο εκσκαφέας είναι ενεργοποιημένος ή όχι.

Τι θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε;

Για να τοποθετήσετε την αυλάκωση σε μια κουκούλα κουζίνας, θα χρειαστείτε:

 • κυματοειδές σωλήνα της απαιτούμενης διαμέτρου και μήκους.
 • σφιγκτήρες για τη στερέωση του χιτωνίου στις φλάντζες της κουκούλας και της σχάρας.
 • μια μάσκα με βαλβίδα ελέγχου για την εξαεριστήρα.
 • Ακουστική ταινία αλουμινίου.
 • στεγανωτικό σιλικόνης.

Πλέγμα για τη σύνδεση αυλακώσεων και τρυπών

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε την αυλάκωση μιας κατάλληλης διαμόρφωσης (για παράδειγμα, η έξοδος από την κουκούλα είναι στρογγυλή και ο σωλήνας είναι τετράγωνος ή η διάμετρος είναι διαφορετική), θα χρειαστείτε επίσης τους αντίστοιχους προσαρμογείς.

Πώς να εγκαταστήσετε το κυματοειδές κάλυμμα;

Για να εκτελέσετε σωστά την εγκατάσταση, πρέπει να ακολουθήσετε όλους τους κανόνες και να εκτελέσετε τις ενέργειες με αυστηρή σειρά.

Τα στάδια εγκατάστασης του αγωγού είναι τα εξής:

 1. Πρώτα πρέπει να τεντώσετε το κυματοειδές χιτώνιο καθ 'όλο το μήκος. Αν το μανίκι είναι μακρύτερο, πρέπει να αποκοπεί με ένα συνηθισμένο ψαλίδι.
 2. Στη συνέχεια, πρέπει να απλώσετε τον σωλήνα εξόδου της καλύπτρας με στεγανωτικό και να στερεώσετε το ένα άκρο της αυλακώσεως σε αυτό. Οι κυματοειδείς θα πρέπει να φοριούνται τελείως στην άκρη του σωλήνα διακλάδωσης εξαγωγής.
 3. Αν το τμήμα της αυλάκωσης δεν αντιστοιχεί στο τμήμα του σωλήνα διακλάδωσης, πρέπει πρώτα να τοποθετήσετε τον προσαρμογέα στην κουκούλα και να στερεώσετε ήδη τον κυματοειδή σωλήνα σε αυτό.
 4. Τώρα πρέπει να στερεώσετε το μανίκι στο σωλήνα διακλάδωσης. Για να το κάνετε αυτό, τοποθετήστε το ζυγό και σφίξτε το.
 5. Στη συνέχεια βάζουμε τα σωληνάρια κάθε 1-1,2 μέτρα. Θα επιτρέψουν να συνδέσετε το μανίκι στους τοίχους ή την οροφή.
 6. Αφού τοποθετήσετε τον αγωγό κατά μήκος της επιλεγμένης διαδρομής, μπορείτε να προχωρήσετε στο τελικό στάδιο - σύνδεση με το πλέγμα εξόδου. Η σχάρα εξαερισμού θα πρέπει να λερωθεί με σιλικόνη και να συνδεθεί το δεύτερο άκρο του κυματοειδούς σωλήνα.

Ο αγωγός εξαερισμού έχει εγκατασταθεί. Τώρα είναι δυνατό να συνδέσετε τον ίδιο τον καπό με το δίκτυο και να αρχίσετε να ελέγχετε τη λειτουργικότητα του:

 • πάρτε ένα κομμάτι χαρτί?
 • ενεργοποιήστε την κουκούλα σε πλήρη ισχύ.
 • Φέρτε ένα φύλλο χαρτιού στη σχάρα του φίλτρου στο κάτω μέρος της κουκούλας (όπου αναρροφάται ο αέρας).

Εάν το χαρτί κρατιέται σε μια σχάρα, τότε τα πάντα τοποθετούνται σωστά και ερμητικά.

Εγκατάσταση κουκούλας κουζίνας με κυματοειδές αγωγό αλουμινίου (video)

Πώς να κρύψετε την αυλάκωση από την κουκούλα;

Η κουκούλα λειτουργεί, αλλά η αυλάκωση χαλάει όλη την θέα της κουζίνας; Δεν ξέρετε πώς να κλείσετε αυτή την οργή από τα αδιάκριτα μάτια; Ας εξετάσουμε αρκετές απαντήσεις στο ερώτημα πώς να κρύβουμε την αυλάκωση:

 1. Μπορείτε να καλύψετε το κυματοειδές σωλήνα χρησιμοποιώντας ένα πλαστικό κουτί (που αγοράζεται από καταστήματα οικοδομικών υλικών). Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε ένα κιβώτιο γυψοσανίδας - το οποίο είναι πιο δύσκολο και μεγαλύτερο.
 2. Ο αγωγός αέρα μπορεί να κρυφτεί ανοίγοντας μέσα στα ντουλάπια της κουζίνας.
 3. Εάν υπάρχει κενό μεταξύ των κρεμασμένων ντουλαπιών και της οροφής, το χιτώνιο μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από τα ντουλάπια κάτω από τον τοίχο. Στη συνέχεια, από το πάτωμα δεν θα είναι ορατό.
 4. Ένας άλλος τρόπος να καλυφθεί ο κυματοειδής σωλήνας είναι η τοποθέτηση γυψοσανίδων ή τεντωμένων οροφών και η έξοδος του αγωγού αέρα πάνω στη δομή. Αυτή η μέθοδος είναι βέλτιστη από την άποψη της αισθητικής, αλλά δεν είναι πρακτική: θα είναι αδύνατο να αντικατασταθεί ή να καθαριστεί ο αγωγός αέρα χωρίς να αποσυναρμολογηθεί η οροφή.

Τοποθέτηση κυματοειδών σωλήνων σε κιβώτιο γυψοσανίδας

Είναι επιθυμητό να καλύπτεται το κυματοειδές χιτώνιο έτσι ώστε να μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα εάν είναι απαραίτητο (για καθαρισμό ή αντικατάσταση).

Πότε χρειάζομαι αντικατάσταση ή καθαρισμό και πώς;

Υπάρχει μια δυσάρεστη στιγμή: στις πτυχές της αυλάκωσης, σκόνη, βρωμιά, λίπος και αιθάλη συσσωρεύονται ανυπόμονα, αλλά είναι πολύ δύσκολο να καθαριστεί.

Λίγα χρόνια κανονικής εργασίας στα εσωτερικά τοιχώματα του αγωγού συλλέγει μια αρκετά παχιά επίστρωση, η οποία είναι σχεδόν αδύνατο να καθαριστεί. Δεδομένου ότι η αυλάκωση είναι αρκετά φτηνή και είναι εύκολα συναρμολογημένη - είναι ευκολότερο και καλύτερο να αντικατασταθεί η μολυσμένη περιοχή.

Για να αποσυναρμολογήσετε την αυλάκωση, είναι απαραίτητο να ξεβιδώσετε τους σφιγκτήρες και να αφαιρέσετε το χιτώνιο από την κουκούλα και τις σχάρες εξαερισμού. Στη συνέχεια, πρέπει να καθαρίσετε τις αρθρώσεις από το στεγανωτικό και να καθαρίσετε τη σχάρα αερισμού (αν το θέλετε, μπορείτε επίσης να το αντικαταστήσετε).

Στη συνέχεια, πρέπει να αγοράσετε ένα νέο κυματοειδές σωλήνα και να εκτελέσετε όλα τα βήματα εγκατάστασης όπως περιγράφεται παραπάνω.

Εύκαμπτος σωλήνας εξάτμισης: πώς να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε ένα κυματοειδές σωλήνα για εξαερισμό

Πολλοί τύποι εργασιών επισκευής μπορούν να γίνουν μόνοι τους. Μια τέτοια περίπτωση είναι η σύνδεση του καλύμματος στο σύστημα εξαερισμού. Ακόμη και ένας άπειρος οικοδεσπότης είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αυτό το κρίσιμο στάδιο.

Ειδικά όταν ο αγωγός αλουμινίου για το σχέδιο χρησιμοποιείται ως αεραγωγός. Αυτός ο τύπος δομικού υλικού κατά την εγκατάσταση δεν απαιτεί πολυετή εμπειρία και ειδικές γνώσεις.

Ταξινόμηση και χρήση κυματοειδών κυμάτων

Κυματοειδής σωλήνας αντιπροσωπεύεται στην αγορά των δομικών υλικών σε μια ποικιλία επιλογών - αυτά είναι έγχρωμα μοντέλα μικρής διαμέτρου από πλαστικό και ένα σοβαρό αγωγό από ανοξείδωτο χάλυβα. Υλικό, μέγεθος, χρώμα, τιμή - όλα αυτά για κάθε αγοραστή.

Είναι δύσκολο για έναν αρχάριο αρχάριο να επιλέξει ακριβώς τι είναι ιδανικό για την επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν.

Ποικιλίες κυματοειδών σωλήνων

Μια από τις βολικές και απλές λύσεις για την κουζίνα είναι η χρήση ενός κυματοειδούς σωλήνα για τη σύνδεση της κουκούλας στο σύστημα εξαερισμού. Για να αγοράσετε ακριβώς αυτό που απαιτείται, για να μην χάσετε ανάμεσα σε μεγάλο αριθμό προτάσεων και να μην πληρώσετε υπερβολικά για έναν αεραγωγό, θα πρέπει να λύσετε λίγο με τους κύριους τύπους και το σκοπό της αυλάκωσης.

Το Gofra χρησιμοποιείται ενεργά από οικοδόμους και οικιακούς τεχνίτες ως σημαντικό στοιχείο στη διευθέτηση των επικοινωνιών. Η δημοτικότητά του οφείλεται σε υψηλή αντοχή, ποικιλία μεγεθών και υλικών και μεγάλη διάρκεια ζωής.

Στην εμφάνιση, η αυλάκωση είναι ορθογώνια και στρογγυλή. Για κουκούλες κουζίνας, αγοράστε ένα στρογγυλό αγωγό αέρα.

Μπορείτε συχνά να βρείτε κυματοειδείς σωλήνες από τέτοια υλικά:

 • ο χαλυβδινισμένος χάλυβας.
 • ανοξείδωτο χάλυβα
 • αλουμίνιο.
 • υφάσματα.
 • πολυαιθυλένιο υψηλής και χαμηλής πίεσης.
 • χλωριούχο πολυβινύλιο.

Το πεδίο εφαρμογής εξαρτάται από τον τύπο του υλικού και τη διάμετρο του τελικού προϊόντος. Για να οργανώσουν τον αερισμό του νοικοκυριού, συχνά αγοράζουν κυματοειδές αλουμίνιο και ανοξείδωτο χάλυβα.

Σύμφωνα με τη μέθοδο κατασκευής, οι κυματοειδείς σωλήνες είναι:

Ο πρώτος τύπος προϊόντος είναι ένα μεταλλικό πλαίσιο, καλυμμένο με φύλλο αλουμινίου ή μεμβράνη πολυμερούς. Αυτοί είναι οι εύκαμπτοι αγωγοί. Έχουν την ικανότητα να επιστρέφουν την αρχική εμφάνιση χωρίς παραμορφώσεις μετά από το τέντωμα ολόκληρου του μήκους της αυλάκωσης.

Ο δεύτερος τύπος αεραγωγού αποτελείται από μεταλλικές ταινίες. Το τελικό προϊόν είναι μισό εύκαμπτο - μπορεί να τεντωθεί 2-3 φορές, αλλά δεν μπορεί να επιστρέψει στην αρχική του κατάσταση. Θα χρειαστεί να προσπαθήσουμε να δώσουμε στον σωλήνα το επιθυμητό σχήμα και τα ίχνη παραμόρφωσης θα εντοπιστούν με σαφήνεια.

Πολλοί κατασκευαστές προσφέρουν εύκαμπτες πτυχώσεις με θερμομόνωση και χωρίς. Η πρώτη επιλογή σας επιτρέπει να επεκτείνετε το πεδίο χρήσης των προϊόντων. Έτσι, με τη βοήθεια εύκαμπτων σωλήνων τεσσάρων στρωμάτων είναι δυνατόν να τοποθετηθούν αγωγοί εξαερισμού τόσο εντός όσο και εκτός των χώρων. Και η απόσταση δεν θα έχει θεμελιώδη σημασία.

Σφαίρα και αποχρώσεις εφαρμογής

Μια ευρεία ποικιλία κυματοειδών σωλήνων, οι οποίες διαφέρουν ουσιαστικά στο μέγεθος και τον τύπο του υλικού τους, καταδεικνύουν εύγλωττα σε διάφορες περιοχές χρήσης αυτού του οικοδομικού υλικού.

Οι ημίσκληροι σωλήνες μικρής διαμέτρου από πλαστικό και πολυμερή χρησιμοποιούνται ενεργά για την τοποθέτηση ηλεκτρικού καλωδίου. Αυτό μπορεί να είναι ένα κανάλι για τηλέφωνο, υπολογιστή, τροφοδοσία και άλλα καλώδια. Τις περισσότερες φορές, οι ηλεκτρολόγοι χρησιμοποιούν αυλακώσεις με διάμετρο 1,6 έως 4 cm.

Οι μισο-εύκαμπτες πτυχώσεις από γαλβανισμένο ή ανοξείδωτο χάλυβα έχουν γίνει μία από τις πραγματικές επιλογές για τη διάταξη του συστήματος θέρμανσης. Στην πράξη, αυτό το είδος σωλήνα είναι ευκολότερο να συναρμολογηθεί. Η δυνατότητα, εάν είναι απαραίτητο, να λυγίσει οποιοδήποτε τμήμα χωρίς να σπάσει η εσωτερική διάμετρος του προϊόντος, βοηθά στην εύκολη κάμψη των γωνιών και άλλων πολύπλοκων περιοχών κατά την εγκατάσταση.

Οι εύκαμπτοι τύποι κυματοειδούς σωλήνα χρησιμοποιούνται για συστήματα εξαερισμού. Διάμετρος, που χρησιμοποιείται κυρίως για την εγχώρια εξαερισμού, -. 10 έως 15 cm Υπάρχουν φορές που θα χρειαστεί ένα σωλήνα με διάμετρο 20, 30 ή περισσότερες εκ Αν και δεν είναι το μέγεθος της λειτουργίας, αλλά να βρούμε μια λύση δεν είναι ένα πρόβλημα..

Όσον αφορά το υλικό των προϊόντων, οι αυλακώσεις, που αγοράζονται από τους πλοιάρχους για τη διευθέτηση του εξαερισμού στην κουζίνα, είναι εύκαμπτες και είναι κατασκευασμένες από αλουμινόχαρτο. Οι παραλλαγές με πλαστικό υλικό και ανοξείδωτο χάλυβα χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά στην καθημερινή ζωή.

Οι αγωγοί εξαερισμού των κλωστοϋφαντουργικών χρησιμοποιούνται για τη διευθέτηση των επικοινωνιών στις εγκαταστάσεις παραγωγής. Δεν παρεμβαίνουν στην πολύ γρήγορη μεταφορά αέρα στο δωμάτιο. Αυτό το χαρακτηριστικό διευκολύνει τη χρήση τους σε μονάδες επεξεργασίας κρέατος, σε επιχειρήσεις εστίασης και σε άλλους τύπους εγκαταστάσεων.

Οι πτυχώσεις από πλαστικό και πολυαιθυλένιο χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση υδραυλικών εγκαταστάσεων, παροχή νερού σε πλυντήρια, πλυντήρια πιάτων και άλλο εξοπλισμό. Με τη διάταξη του αποχέτευσης χωρίς αυλακωτό σωλήνα επίσης δεν μπορεί να κάνει. Ειδικά σε περίπλοκες περιοχές όπου η χρήση μιας άκαμπτης δομής μπορεί να είναι δύσκολη.

Οδηγίες για τη σωστή επιλογή σωλήνων

Η ευρεία επιλογή κυματοειδών σωλήνων που προσφέρονται από τους πωλητές μπορεί να δημιουργήσει ορισμένες δυσκολίες στην επιλογή της κατάλληλης επιλογής για τη διάταξη εξαερισμού. Επομένως, για να αγοράσετε το σωστό προϊόν, θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτές τις παραμέτρους:

 • τη διάμετρο και το μήκος.
 • υλικό του προϊόντος ·
 • ποιότητας ·
 • τιμή.

Η διάμετρος πρέπει να είναι σύμφωνη με τις συστάσεις που δίνονται στις οδηγίες για το αγορασμένο μοντέλο καυσαερίων. Εάν παραμείνετε σε μια μεγαλύτερη ή μικρότερη έκδοση, το ακριβό εξοπλισμό μπορεί στην καλύτερη περίπτωση να μην αντιμετωπίσει τις λειτουργίες του για να απομακρύνει τις μυρωδιές από την κουζίνα και, στη χειρότερη περίπτωση, να καεί από την υπερθέρμανση.

Μην αγνοείτε τις συστάσεις του κατασκευαστή. Μερικές φορές, μαζί με την κουκούλα, παρέχεται αεραγωγός. Είναι υπέροχο αν λειτουργεί σε μια συγκεκριμένη περίπτωση - το μήκος θα είναι επαρκές και το υλικό θα ταιριάξει. Διαφορετικά, θα πρέπει να επισκεφθείτε τον εαυτό σας την αγορά δομικών υλικών και να αγοράσετε μια πιο κατάλληλη επιλογή.

Μια άλλη περίπτωση όταν, μαζί με την κουκούλα, προσφέρουν να αγοράσουν αυλακώσεις αμέσως. Εδώ πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί, γιατί όχι πάντα ο πωλητής νοιάζεται για την άνεση του πελάτη. Μπορεί να προσφέρει αγαθά ή πολύ ακριβά αγαθά. Το μήκος σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να μετρηθεί εκ των προτέρων, έτσι ώστε να μην αγοράσει επιπλέον μετρητές, εμπιστοσύνη στην εμπειρία του πωλητή.

Το μήκος της αυλάκωσης που απαιτείται για τη σύνδεση της κουκούλας στον αγωγό εξαερισμού μετριέται με ένα μέτρο ταινιών. Μετρήστε την ανάγκη να κάνετε από την είσοδο στην κουκούλα και στην είσοδο στον τοίχο. Η διαδρομή πρέπει να επιλεγεί ακριβώς εκείνη που πρέπει να επαναληφθεί στον αγωγό. Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι η αυλάκωση μπορεί να λυγίσει, ανάλογα με τις τεχνικές παραμέτρους που καθορίζει ο κατασκευαστής. Για παράδειγμα, κατά 180 μοίρες.

Η δυνατότητα κάμψης κάτω από την επιθυμητή γωνία σας επιτρέπει να ανοίξετε την πιο βέλτιστη διαδρομή. Ο σωλήνας θα τοποθετηθεί σε τεντωμένη κατάσταση. Αυτό το σημείο πρέπει να ληφθεί υπόψη.

Η δεύτερη παράμετρος που επηρεάζει την επιλογή είναι το υλικό του προϊόντος. Μερικές φορές το χρώμα είναι κατάλληλη πλαστική έκδοση. Σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να θυμηθείτε το μεγαλύτερο θόρυβο που δημιουργείται από τον αεραγωγό. Εάν αυτή η ερώτηση δεν είναι θεμελιώδης, τότε η σειρά των μοντέλων μπορεί να επεκταθεί.

Για να αγοράσετε δεν απογοητεύσει, μην ξεχάσετε τα έγγραφα που επιβεβαιώνουν την ποιότητα των αγαθών που αγοράζονται. Μην διστάσετε να ζητήσετε από τον πωλητή πιστοποιητικό ποιότητας και εγγύηση του κατασκευαστή.

Εκτός από το έγγραφο, θα πρέπει να επιθεωρήσετε προσεκτικά την αυλάκωση - δεν θα πρέπει να υπάρχουν τσιμπήματα και ύποπτες γρατζουνιές. Μην φοβάστε να τεντώσετε το πλήρες μήκος του εύκαμπτου σωλήνα και να το ελέγξετε για κενά ή τρύπες - δεν πρέπει να είναι. Εάν η κυματοειδή είναι αμφίβολης ποιότητας, τότε είναι προτιμότερο να αρνηθείτε την αγορά.

Η τιμή έχει επίσης σημασία. Είναι καλό να αγοράσετε παρόμοιες προσφορές από άλλους κατασκευαστές πριν αγοράσετε για να αποφύγετε την υπερπληρωμή. Επίσης, θα βοηθήσει πολύ στην εξοικονόμηση της γνώσης του απαιτούμενου μήκους του αγωγού.

Κατά την επιλογή, θα πρέπει να εξετάσετε πού θα χρησιμοποιηθεί ακριβώς η αυλάκωση. Εάν πρόκειται να το εγκαταστήσετε στο δρόμο ή στα συστήματα εξαερισμού, όπου θα υπάρχει θέρμανση / ψύξη, τότε θα πρέπει να δοθεί προσοχή στα μοντέλα με θερμομόνωση. Είναι πιο βολικό να αγοράσετε ένα τελικό προϊόν, από τότε με δικά του μέσα για να θερμάνετε ένα εύκαμπτο σωλήνα.

Σε οικιακές συνθήκες η κυματοειδής χρήση χρησιμοποιείται συχνότερα στη συσκευή αεραγωγών, οι οποίες απομακρύνουν τον αέρα εξαγωγής από την κουζίνα και τη σύνδεση των συσκευών εξαγωγής. Με τα βήματα της κουκούλας στην κουζίνα χρησιμοποιώντας τον κυματοειδή σωλήνα, η παρακάτω επιλογή δείχνει:

Πώς να εγκαταστήσετε το κυματοειδές κάλυμμα;

Παρακαλώ πείτε μου πώς μπορείτε να εισάγετε στην οπή εξαερισμού με διάμετρο 100 mm για το τράβηγμα, αν η σχάρα στην αυλάκωση έχει διάμετρο 120 mm;

Αρχικά, είναι σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή διάμετρο της αυλακώσεως. Για κάθε μοντέλο της κουκούλας, η οδηγία καθορίζει ποια ελάχιστη διάμετρο της αυλάκωσης πρέπει να είναι για ένα συγκεκριμένο.

Όταν η κουκούλα στερεώνεται σταθερά μέσα από τις οπές τοποθέτησης στο περίβλημα, η κουκούλα τοποθετείται στην κουκούλα της κουκούλας και ασφαλίζεται με ειδικό σφιγκτήρα ή τυλιγμένο με μαλακό σύρμα. Και στην οπή εξαερισμού η αυλάκωση σταθεροποιείται χρησιμοποιώντας ένα πλέγμα, αν η διάμετρος της αυλάκωσης δεν συμπίπτει με τη διάμετρο της οπής του πλέγματος, τότε χρειάζεται ένας μικρός προσαρμογέας.

Δεν σας συμβουλεύω να εισάγετε την αυλάκωση απευθείας στην οπή εξαερισμού. Ασφαλώς το διορθώσετε σε μια θέση δεν θα λειτουργήσει. Ακόμα κι αν γεμίσει το κενό μεταξύ κυματισμούς και των πλευρικών τοιχωμάτων με ένα διάλυμα της οπής, ένα συγκολλητικό ή σφραγιστικό, τότε θα υπάρξει κενά οφείλεται στο γεγονός ότι η πτυχωτή σωλήνα τελικά θα δονείται κατά τη λειτουργία του ανεμιστήρα. Οι κραδασμοί οφείλονται στην αντίσταση της εσωτερικής επιφάνειας του σωλήνα στη ροή του αέρα.

Για την ασφαλή σύνδεση της αυλάκωσης χρησιμοποιούνται μεταλλικές ή πλαστικές φλάντζες που είναι στερεωμένες στην πλάκα με οπές για τους πείρους.

Η φλάντζα συνδέεται στον τοίχο χρησιμοποιώντας πείρους ή διαχωριστικά. Ο κυματοειδής σωλήνας στη φλάντζα στερεώνεται με ένα σφιγκτήρα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, κυματοειδές σωλήνα μετά την αναγκαστική εξάτμιση αρχίζει να κουδουνίστρα και βουητό θέμα, γι 'αυτό συμβουλεύει να εγκαταστήσετε αντί για κυματοειδές πλαστικό αγωγό, ο οποίος είναι κανένα πρόβλημα με τον θόρυβο, όταν ο ανεμιστήρας λειτουργεί.

Επιλέγοντας ένα κυματοειδές κουκούλα

Επί του παρόντος, κατά το σχεδιασμό των εγκαταστάσεων κουζίνας, είναι μάλλον δύσκολο να γίνει χωρίς σύγχρονα συστήματα εξάτμισης. Οι αγωγοί εξαερισμού προωθούν τη βέλτιστη κυκλοφορία του αέρα, απορροφούν ατμούς και διάφορα προϊόντα καύσης, αποτρέποντας τη ρύπανση του περιβάλλοντος χώρου και τη συσσώρευση στρώματος λίπους στις οικιακές συσκευές και σε άλλα έπιπλα κουζίνας.

Χαρακτηριστικά

Το Gofra είναι ένα συγκρότημα δακτυλίων, καλυμμένο με προστατευτικό υλικό. Οι συνιστώσες τέτοιων σωλήνων πιέζονται μαζί, και το πάνω στρώμα αποτελείται από "ακορντεόν". Αυτό επιτρέπει στον αυλακωτό σωλήνα να εκτείνεται σε μήκος, υπερβαίνοντας το διπλωμένο μέγεθος αρκετές φορές. Λόγω της έλλειψης ενός άκαμπτου πλαισίου, η δομή μπορεί να κάμπτεται σχεδόν σε οποιαδήποτε γωνία, γεγονός που καθιστά δυνατή τη χρήση της για εγκατάσταση σε δυσπρόσιτα σημεία και πολύ περιορισμένες συνθήκες.

Η εμφάνιση τέτοιων κυματοειδών σωλήνων επηρέασε θετικά και την ποιότητα εκτέλεσης του ίδιου του έργου, που παρέχουν ένα βέλτιστο μικροκλίμα στις εγκαταστάσεις. Προηγουμένως, οι άκαμπτες κατασκευές αεραγωγών με μεμονωμένες παραμέτρους χρησιμοποιήθηκαν ξεχωριστά για κάθε δωμάτιο, η οποία έπρεπε να παραγγελθεί σε ειδικές εταιρείες. Αποδείχθηκε πολύ δαπανηρή, δεν μπορούσαν όλοι να αγοράσουν τέτοιες συσκευές.

Οι ακόλουθες ιδιότητες ισχύουν επίσης για τα πλεονεκτήματα της χρήσης κυματοειδών συστημάτων εξαερισμού σωλήνων:

 • μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • απλοποίηση των εργασιών εγκατάστασης ·
 • διαθεσιμότητα κατά την απόκτηση.
 • ευρεία ποικιλία τυποποιημένων μεγεθών.
 • ελαφρότητα του ίδιου του σχεδιασμού.
 • αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες, η οποία εξαλείφει τη φωτιά.
 • βέλτιστες αεροδυναμικές παραμέτρους.

Εάν μιλάμε για τις αδυναμίες, τότε μπορούν να περιλαμβάνουν τα ακόλουθα σημεία:

 • Είναι πολύ δύσκολο να καθαρίσετε ένα σωλήνα με μια κυματοειδή επιφάνεια.
 • όχι πολύ εμφανής εμφάνιση, που απαιτεί καμουφλάρισμα της αυλάκωσης.
 • οι κυματοειδείς σωλήνες από αλουμίνιο μπορεί να χάσουν το αρχικό τους σχήμα κατά τη διάρκεια της εργασίας συναρμολόγησης λόγω της απαλότητας του υλικού και να έχουν υψηλό επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία του συστήματος εξάτμισης.

Τα κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά (παράμετροι) κυματοειδών σωλήνων είναι οι πραγματικές διαστάσεις τους, όπως η διάμετρος του τμήματος και το μήκος της δομής, που καθορίζεται άμεσα από το εργοστάσιο παραγωγής. Μπορεί να αντιστοιχεί στο κανονικό μέγεθος ή να πραγματοποιείται σε πηνία από 20 έως 100 m.

Η επιλογή της διαμέτρου επηρεάζεται άμεσα από την ισχύ της ίδιας της συσκευής.

Οι πιο συνηθισμένοι κυματοειδείς σωλήνες έχουν τις ακόλουθες παραμέτρους:

Για να μάθετε ποια διάμετρο πρέπει να επιλεγεί, είναι δυνατό από το διαβατήριο ή από τις οδηγίες σε ένα απόσπασμα όπου δίνονται οι συστάσεις σχετικά με το τμήμα. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ένας αυλακωτός αεραγωγός μικρότερης διαμέτρου δεν μπορεί να ληφθεί αυστηρά, μπορούν να γίνουν περισσότερα. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να πάρετε έναν πρόσθετο προσαρμογέα για να αποφύγετε την κατάσταση όταν ο σωλήνας δεν μπορεί να συνδεθεί με το λαιμό.

Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι το μήκος της αυλάκωσης επιλέγεται σύμφωνα με τη διάσταση στην τεντωμένη μορφή, αφού η εγκατάσταση γίνεται ακριβώς με τον τρόπο αυτό και πωλείται σε συμπιεσμένο. Δεδομένου ότι μέρος του μήκους πηγαίνει πάντοτε στο σχηματισμό κάμψεων, ο σωλήνας αποκτάται με ένα περιθώριο ίσο με 0,5 m για κάθε 2-3 ευθείες στροφές.

Είναι αποδεκτό να χρησιμοποιείται μια παραλλαγή μιας κυματοειδούς καμπύλης με μια επίστρωση αλουμινίου, αλλά αυτή η επιλογή είναι εξαιρετικά ανεπιθύμητη. Παρά το γεγονός ότι αυτή η επιλογή είναι πολύ φθηνότερη, το λεπτό φύλλο είναι ένα εύθραυστο υλικό που μπορεί εύκολα να καταστραφεί και να τρυπηθεί. Ένα πολύ λεπτό φύλλο έχει την ιδιότητα να κάνει συνεχώς ένα σκουριά, ακόμα και αν ο απορροφητήρας είναι σε κατάσταση εκτός λειτουργίας.

Συνιστάται να ζητάτε στους υπαλλήλους ειδικευμένων καταστημάτων πιστοποιητικό ποιότητας για τα αγαθά που αγοράσατε. Αυτό θα αποτρέψει τη δυνατότητα αγοράς αγαθών από αμφίβολους παραγωγούς που δεν έχουν συνοδευτικά έγγραφα και μπορεί να διαρρεύσει. Οι εγκοπές είναι συνήθως μικροσκοπικές σε μέγεθος, επομένως είναι δύσκολο να εντοπιστούν πριν ξεκινήσει η διαδικασία.

Όταν κάνετε μια αγορά, πρέπει να ελέγξετε αν το σύστημα της κουκούλας που έχετε αγοράσει έχει ήδη ενσωματωμένη βαλβίδα ελέγχου, αν όχι, πρέπει να το πάρετε επιπλέον.

Από τον τύπο των εγκαταστάσεων όπου προγραμματίζεται η εγκατάσταση του αεραγωγού εξαρτάται άμεσα η επιλογή κυματοειδών σωλήνων, δηλαδή το σχήμα της διατομής τους, τα οποία είναι:

 • ορθογώνιο ή τετράγωνο.
 • στρογγυλό ή επίπεδο (ωοειδές).

Ο κυματοειδής σωλήνας με ορθογώνιο (τετράγωνο) τμήμα συνήθως βρίσκει εφαρμογή σε διάφορες επιχειρήσεις και εργοστάσια, χρησιμεύει ως καλή επιλογή για τον εξοπλισμό συστημάτων εξαερισμού διαφόρων τεχνικών και αποθηκευτικών εγκαταστάσεων, καθώς και σε κοινόχρηστους χώρους. Η διάμετρος της διατομής τέτοιων σωλήνων είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή των στρογγυλών.

Για οικιακή χρήση, ειδικότερα, με τη διάταξη του συστήματος εξαερισμού κουζίνας, η βέλτιστη παραλλαγή θα είναι ένας κυματοειδής σωλήνας στρογγυλής μορφής, συνήθως λαμβάνεται λευκό PVC. Είναι πολύ πιο εύκολο να εγκατασταθεί ανεξάρτητα και το κόστος της είναι πολύ μικρότερο από το ορθογώνιο.

Οι κυματοειδείς αγωγοί αέρα διαφέρουν όχι μόνο στο σχήμα τους, αλλά και στη μέθοδο κατασκευής τους.

Κατατάσσονται σύμφωνα με αυτό το κριτήριο σε δύο βασικούς τύπους:

 • wireframe;
 • σπειροειδείς κυματοειδείς σωλήνες.

Ο πρώτος τύπος είναι μια βάση από μεταλλικούς δακτυλίους και ένα αλουμινόχαρτο ή πολυμερές μεμβράνη που απλώνεται πάνω τους. Τέτοιοι σωλήνες έχουν την ιδιότητα να παίρνουν την αρχική τους μορφή και να εμποδίζουν την παραμόρφωση μετά από το τέντωμα σε πλήρες μήκος και συνεπώς θεωρούνται ότι είναι οι πιο ευέλικτοι.

Οι σπειροειδείς αεραγωγοί κατασκευάζονται κυρίως από γαλβανισμένο ή ανοξείδωτο χάλυβα, αλουμίνιο Αυτός ο τύπος κατασκευής είναι ακριβότερος από τον πρώτο τύπο κυματοειδών σωλήνων (συρματόπλεγμα). Είναι μισο-ευέλικτες λόγω του γεγονότος ότι μπορούν να παράσχουν πλήρως ένα τέντωμα δύο ή τρεις φορές, αλλά δεν έχουν την ιδιότητα να επιστρέψουν στην αρχική τους κατάσταση. Η παραμόρφωση θα παραμείνει αναπόφευκτη, ακόμη και αν προσπαθήσετε να κάνετε αυτόν τον αεραγωγό το σωστό σχήμα.

Ορισμένοι κατασκευαστές προσφέρουν έναν εύκαμπτο κυματοειδή σωλήνα με ή χωρίς θερμομόνωση. Η παροχή της κατασκευής με θερμομονωτικές ιδιότητες συμβάλλει στη σημαντική επέκταση του πεδίου των αγωγών αυτών. Για παράδειγμα, όταν χρησιμοποιούνται εύκαμπτοι σωλήνες με τέσσερις στρώσεις, είναι δυνατόν να τοποθετηθούν αγωγοί εξαερισμού όχι μόνο εντός των χώρων αλλά και εκτός.

Υλικά

Στην πράξη, οι κυματοειδείς σωλήνες χρησιμοποιούνται από τα ακόλουθα υλικά:

 • αλουμίνιο.
 • ανοξείδωτο χάλυβα
 • ο χαλυβδινισμένος χάλυβας.
 • πολυαιθυλένιο χαμηλής ή υψηλής πίεσης.
 • υφάσματα.
 • πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC).

Ο τύπος του υλικού από τον οποίο κατασκευάζεται ο αγωγός αέρα επηρεάζει άμεσα την περιοχή εφαρμογής του.

 • Για παράδειγμα, οι σωλήνες από υφάσματα χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια των συρμάτων των συστημάτων επικοινωνιών σε βιομηχανικούς χώρους, εφόσον συμβάλλουν σε μια επαρκώς υψηλή ταχύτητα κυκλοφορίας αέρα. Αυτός ο παράγοντας καθορίζει τη χρήση κυματοειδών κυματοειδών σωλήνων σε επιχειρήσεις τροφοδοσίας και μονάδες επεξεργασίας κρέατος. Τέτοιες δομές είναι εύκολο να αποσυναρμολογηθούν, να καθαριστούν και να απολυμανθούν.
 • Οι αεραγωγοί από πολυβινυλοχλωρίδιο ή κυματοειδείς σωλήνες από PVC χρησιμοποιούνται κυρίως για τον εξοπλισμό αγωγών εξαερισμού σε σπίτια και βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Εδώ χρησιμοποιούνται μεταλλικά πληρωτικά, τα οποία εξασφαλίζουν μέγιστη ηχομόνωση.
 • Τις περισσότερες φορές για τη διάταξη κουκούλες κουζίνας λαμβάνουν κυματοειδείς σωλήνες από ανοξείδωτο χάλυβα, γαλβανισμένο χάλυβα ή αλουμίνιο. Οι πλαστικές εκδόσεις σπάνια χρησιμοποιούνται.
 • Ο κυματοειδής σωλήνας από αλουμίνιο έχει πλαίσιο μεσαίας ακαμψίας και μάλλον χαμηλό βάρος. Χρησιμοποιείται τόσο έξω από τα κτίρια όσο και μέσα από αυτά. Έχει αυλακώσεις για στερέωση, οι οποίες δεν είναι διαθέσιμες για φτηνότερες επιλογές. Τα πλεονεκτήματα της τοποθέτησης σωλήνων από αυτό το υλικό περιλαμβάνουν ανθεκτικότητα κατά τη λειτουργία και αντίσταση σε σχεδόν οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Υπάρχουν όμως και μικρά ελαττώματα: ο κραδασμός του σωλήνα κατά τη λειτουργία και ο σχηματισμός θορύβου.
 • Η επόμενη επιλογή - ένας εύκαμπτος σωλήνας με ένα πλαίσιο από μεταλλικό σύρμα με ένα φύλλο τυλιγμένο γύρω του. Η διάρκεια ζωής και η ποιότητα αυτού του αγωγού επηρεάζονται άμεσα από το πάχος της εξωτερικής στρώσης. Χρησιμοποιείται μόνο στην καθημερινή ζωή, καθώς μπορεί να αντέξει μικρά φορτία. Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν ευελιξία και την πιο προσιτή τιμή, μειονεκτήματα - χαμηλό επίπεδο ασφάλειας και πρακτικότητα.
 • Οι κυματοειδείς σωλήνες από γαλβανισμένο χάλυβα συνήθως εξυπηρετούν πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα (περισσότερο από 20 χρόνια). Οι σωληνώσεις μπορούν να είναι με ή χωρίς επίστρωση πολυμερών. Το στρώμα πολυμερούς προστατεύει το εσωτερικό ή το εξωτερικό τμήμα του σωλήνα, και αυτή η επιλογή παρέχει τη δυνατότητα επιλογής ενός έγχρωμου σχεδίου και εναρμονίζεται αρμονικά σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Τα πλεονεκτήματα της χρήσης γαλβανισμένων αγωγών εξαερισμού περιλαμβάνουν υψηλή αντοχή, μεγάλη διάρκεια ζωής ακόμη και με ισχυρή θέρμανση (άνω των 70 μοιρών), απόλυτη αδιαβροχοποίηση, επιλογή χρωμάτων, ελάχιστη αντοχή στο δίκτυο. Το μειονέκτημα είναι η έλλειψη εξαρτημάτων, τα οποία χρησιμεύουν για τη σύνδεση πολλών σωλήνων μεταξύ τους. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε εργαλεία όπως πένσες ή πένσες.
 • Πλαστικό σπιράλ είναι η πιο προϋπολογισμός και η καλύτερη επιλογή για απλές εργασίες εγκατάστασης σε κατοικίες. Αλλά αυτό το υλικό έχει αρκετά σημαντικά μειονεκτήματα: ένα πολύ υψηλό βαθμό ευφλεκτότητας (σε περίπτωση πυρκαγιάς θα διατεθεί διαβρωτικές αναθυμιάσεις, οδηγώντας σε τοξικές δηλητηριάσεις και τοξικές ουσίες), και μεγαλύτερη ευπάθεια καταστρεφόμενα, κακοσμία επιλογής λόγω της παρουσίας φορμαλδεΰδης στη σύνθεση. Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν το χαμηλό κόστος του τελικού προϊόντος, την ευκολία των εργασιών εγκατάστασης, την ελάχιστη αντίσταση δικτύου.

Εγκατάσταση και σύνδεση

Ο κυματοειδής σωλήνας εγκαθίσταται σε διάφορα στάδια.

 1. Είναι απαραίτητο να αναπτυχθεί ένα λεπτομερές σχέδιο για την εγκατάσταση της κουκούλας. Σε αυτό το στάδιο είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη όλα τα χαρακτηριστικά της κουζίνας, η θέση των διαμερισμάτων επίπλων, να προσδιοριστεί η θέση του αγωγού εξαερισμού και να γίνει ένα σχέδιο για την εγκατάστασή του. Μετά από αυτό, υπολογίστε τον απαιτούμενο αριθμό σωλήνων, σχάρες και στοιχεία στερέωσης.
 2. Ελέγξτε προσεκτικά το μήκος όλων των εξαρτημάτων. Σύμφωνα με το σχεδιαζόμενο διάγραμμα και τις επιλεγμένες παραμέτρους, ετοιμάστε τους εύκαμπτους σωλήνες για εργασίες εγκατάστασης. Ο κυματοειδής σωλήνας μπορεί να γίνει μικρότερος με συμβατικό ψαλίδι ή κορμό.
 3. Τοποθετήστε το γενικό κιβώτιο ταχυτήτων στην έξοδο εξαγωγής. Αυτή η συσκευή απαιτείται για την τοποθέτηση κυματοειδών σωλήνων διαφόρων διαμέτρων.
 4. Συνδέστε τους κυματοειδείς σωλήνες στην κουκούλα. Λιπάνετε τις άκρες του λαιμού του καλύμματος με στεγανωτικό. Στερεώστε τον αγωγό και μετά τον σφιγκτήρα χρησιμοποιώντας βίδα και κατσαβίδι.
 5. Συνδέστε το κυματοειδές σωλήνα στον τοίχο χρησιμοποιώντας βραχίονες με σφιγκτήρες. Οι σφιγκτήρες τοποθετούνται σε απόσταση 1 m το ένα από το άλλο καθ 'όλο το μήκος του αγωγού.
 6. Τοποθετήστε τη σχάρα εξαερισμού στην οπή του άξονα και στερεώστε την με βίδες.
 7. Συνδέστε τον αγωγό αέρα στην σχάρα. Εφαρμόστε ένα σφραγιστικό στην υποδοχή της σχάρας και συνδέστε το λαιμό του αγωγού αέρα. Ασφαλίστε με ζυγό.
 8. Συνδέστε την κουκούλα στο ρεύμα και ελέγξτε τη λειτουργία ολόκληρου του συστήματος.
 9. Μάσκαρετε το αυλακωτό σωλήνα εάν είναι απαραίτητο.

Σε περίπτωση που το σύστημα εξάτμισης βρίσκεται αρκετά μακριά από την οπή εξαερισμού, συνιστάται η απόκρυψη του κυματοειδούς σωλήνα πίσω από την οροφή τεντώματος. Αυτή η επιλογή συμβάλλει στην αποφυγή του σχηματισμού πολύ αιχμηρών γωνιών και στην απόκρυψη της διόδου του αέρα από τα αδιάκριτα μάτια.

Εάν η κουζίνα δεν έχει σχεδιαστεί για να εγκαταστήσει μια οροφή τέντωμα, τότε μπορείτε να κρύψετε τον αγωγό με τους ακόλουθους τρόπους:

 • κλείστε το σωλήνα με τις πόρτες των κρεμασμένων ντουλαπιών.
 • Τοποθετήστε τον αγωγό αέρα πίσω από τη δομή του γυψοσανίδας.
 • κλείστε το διακοσμητικό κιβώτιο ή άλλο στοιχείο σύμφωνα με το εσωτερικό της κουζίνας.

Πριν ξεκινήσετε τις εργασίες εγκατάστασης, συνιστάται να καθαρίσετε τον εξαερισμό στο ίδιο το διαμέρισμα και να διαπιστώσετε εάν υπάρχει έλξη. Για να ελέγξετε αυτό το γεγονός, πρέπει να επισυνάψετε ένα φύλλο χαρτιού στο άνοιγμα. Σε περίπτωση που κρατάει χωρίς εξωτερική βοήθεια, υπάρχει έλξη.

Είναι επίσης σημαντικό να δημιουργηθεί η πιο κατάλληλη απόδοση του απορροφητήρα κουζίνας, η οποία είναι πολύ εύκολο να ελεγχθεί με μια ειδική συσκευή - ένα ανεμόμετρο ενσωματωμένο στον πυθμένα του κυματοειδούς σωλήνα.

Και το τελευταίο πράγμα - μην ξεχάσετε τους στοιχειώδεις κανόνες πυρασφάλειας. Είναι απαραίτητο να τηρείτε αυστηρά τις οδηγίες λειτουργίας του επιλεγμένου εξοπλισμού και να προσέχετε να μην υγραίνεται στην επιφάνεια του συστήματος εξάτμισης κατά τη λειτουργία του ανεμιστήρα.

Είναι πολύ ανεπιθύμητο να πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες ενέργειες:

 • αγγίξτε με βρεγμένα χέρια την μεταλλική επιφάνεια της κουκούλας ή του κυματοειδούς σωλήνα με επίστρωση αλουμινίου.
 • χρησιμοποιήστε απορρυπαντικά για τον καθαρισμό του αγωγού.
 • να εγκαταστήσετε ένα κυματοειδές σωλήνα κοντά σε ένα αέριο και ηλεκτρική κουζίνα ή ένα τζάκι?
 • στερεώστε τον αγωγό αέρα κοντά στην καλωδίωση.

Έτσι, το συγκρότημα χειρολαβής κυματοειδή σωλήνα μπορεί σχεδόν όλοι πρέπει μόνο να βρούμε τις σωστές παραμέτρους (μήκος και διάμετρος), το σχήμα, και το υλικό του αγωγού, και επίσης να λαμβάνουν υπόψη ιδιαιτερότητες του εσωτερικού χώρου της κουζίνας.

Για μια αναθεώρηση βίντεο των αγωγών για κουκούλες κουζίνας, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Εγκατάσταση και κάλυψη των αυλακώσεων στην κουκούλα - οδηγίες και χαρακτηριστικά

Ο εξαερισμός στην κουζίνα παρέχεται από ένα εξολκέα που κάνει τον αέρα νωπό και καθαρό. Κατά την εγκατάσταση αυτής της συσκευής είναι σημαντικό να εγκαταστήσετε την αυλάκωση στην κουκούλα, χωρίς να χαλάσετε το εσωτερικό της κουζίνας.

Μέρος του εσωτερικού της κουζίνας με κουκούλα.

Διαθέτει επιλογή και εγκατάσταση της κυματοειδούς κουκούλας

Όταν αγοράζουμε μια κουκούλα, αγοράζουμε έναν αγωγό αέρα.

Μπορεί να έχει τη μορφή:

 • αλουμινένιο εύκαμπτο σωλήνα, ο οποίος απλά δίνεται το σωστό σχήμα, λόγω της ευελιξίας του. Οι ανεπάρκειες της αυλάκωσης περιλαμβάνουν τον θόρυβο κατά τη λειτουργία και την ταλαιπωρία κατά το πλύσιμο και τον καθαρισμό λόγω της επιφάνειας με ραβδώσεις.
 • πλαστικός κυκλικός αγωγός, αποτελούμενος από βολικούς σωλήνες πολυμερούς. λειτουργεί "ήσυχα", είναι εύκολο να πλυθεί, αλλά είναι δύσκολο να εγκατασταθεί.
 • τετράγωνο αγωγό πλαστικού - PVC, ο οποίος διαφέρει από τον στρογγυλό μόνο σε διατομή.

Στην έξοδο στην κουκούλα καθορίστε ποιοι σωλήνες, με τους οποίους προσαρμόζεται η εγκάρσια τομή. Κατά την εγκατάσταση, εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να βάλετε έναν προσαρμογέα.

Διάμετρος στρογγυλών αγωγών αέρα, συμπεριλαμβανομένων κυματοειδών σωλήνων: 150mm, 125mm και 100mm. Οι σωλήνες επίπεδου σχήματος έχουν διαφορετικά μεγέθη, τα οποία φαίνονται στο σχήμα.

Πίνακας μεγεθών επίπεδων σωλήνων από πολυβινυλοχλωρίδιο.

Η διάμετρος του στρογγυλού σωλήνα ή των αυλακώσεων που χρησιμοποιούνται για το σχέδιο επιλέγεται ανάλογα με το μέγεθος της εξόδου του. Πρέπει να συμπέσουν.

Δεν συνιστάται η τοποθέτηση του προσαρμογέα στην πρίζα για τη στερέωση του αεραγωγού μικρότερου μεγέθους, εξαιτίας του οποίου ο αέρας δεν καθαρίζεται επαρκώς, με χαμηλή ταχύτητα.

Οι πλαστικοί και κυματοειδείς αγωγοί αέρα διαφέρουν ως προς την τιμή, ενώ οι αυλακώσεις κοστίζουν λιγότερο.

Κανόνες και αποχρώσεις εγκατάστασης

Τα άκρα της κυματοειδούς αλουμινίου είναι προσαρτημένα στην κουκούλα και στον εξαερισμό.

Για αυτή τη διαδικασία, πρέπει να αγοράσετε:

 • Ο κυματοειδής σωλήνας, το μήκος του οποίου επιλέγεται ξεχωριστά, η επιλογή της διαμέτρου αναφέρεται παραπάνω.
 • Σφιγκτήρες από πλαστικό ή μέταλλο με το σωστό μέγεθος, που αντιστοιχούν στη διάμετρο της αυλάκωσης.
 • μια ειδική μάσκα εξαερισμού με μια οπή για τον αγωγό.
 • πείρους και βίδες.

Σφιγκτήρας για τη σύσφιξη των άκρων του κυματοειδούς σωλήνα.

Τοποθετούμε το κυματοειδές σωλήνα στον τοίχο.

 1. Πριν από τη συναρμολόγηση, είναι απαραίτητο να τεντωθεί η αυλάκωση όσο το δυνατόν περισσότερο κατά το μήκος της, η διαδικασία αυτή θα μειώσει το επίπεδο θορύβου που παράγεται από την κουκούλα κατά τη λειτουργία.
 2. Προετοιμάστε τον αγωγό εξαερισμού. Είναι ανεπιθύμητο να χρησιμοποιείται φυσικός αερισμός, μπορεί να εμποδίζεται από ένα σωλήνα και να λειτουργεί ανεπαρκώς. Η καλύτερη επιλογή είναι να φέρετε τον αγωγό αέρα στον δρόμο, με την προϋπόθεση ότι ο εξωτερικός τοίχος βρίσκεται δίπλα στην κουκούλα. Εάν είναι απαραίτητο, διατρυπήσαμε ένα ξεχωριστό άνοιγμα, οι διαστάσεις του οποίου θα πρέπει να αντιστοιχούν στη διάμετρο της αυλάκωσης. Για να δώσετε μια καθαρή εμφάνιση, η τρύπα μπορεί να λιπαίνεται στις άκρες χρησιμοποιώντας ένα τσιμεντοειδές κονίαμα.
 3. Τοποθετούμε μια σχάρα εξαερισμού με μια τρύπα στον τοίχο (ή την οροφή) με τη βοήθεια πείρων και βιδών, ολόκληρη η δομή είναι σφραγισμένη.
 4. Το Gofra είναι τοποθετημένο στην οπή εξαερισμού μέσω της σχάρας, το άκρο του σωλήνα τοποθετείται στις ζάντες και στερεώνεται με σφιγκτήρες ή πλαστικές ρουφηξιές.
 5. Βρίσκεται ένας σωλήνας διακλάδωσης στην κουκούλα, οι διαστάσεις των οποίων αντιστοιχούν στη διάμετρο της αυλάκωσης. Τοποθετούμε το άκρο του σωλήνα σε αυτό με σφιγκτήρες, σφραγίζουμε τα πάντα.

Ο τόπος σύνδεσης του σωλήνα στην σχάρα εξαερισμού.

Η αφαίρεση του αγωγού αέρα στο εξωτερικό τοίχωμα, η βαλβίδα αντεπιστροφής υποδεικνύεται με λοξή γραμμή.

Για τον αερισμό του σωλήνα εξαερισμού στο δρόμο είναι απαραίτητο:

 • κάνει μια τρύπα στο εξωτερικό τοίχωμα.
 • εισάγετε την αυλάκωση και σταθεροποιήστε την ακινησία του με κονίαμα τσιμέντου-άμμου.
 • Εγκαταστήστε βαλβίδα αντεπιστροφής ή βαλβίδας αντεπιστροφής, για να προστατεύσετε από την εκτόξευση του αέρα του δρόμου
 • κλείστε τη σχάρα με μια εξωτερική τρύπα για να την προστατεύσετε από τα συντρίμμια και τα πουλιά και τα μικρά ζώα.

Μια βαλβίδα αντεπιστροφής αέρα ονομάζεται μια εύκολη πλάκα από πλαστικό ή μέταλλο.

Με τη βοήθεια μιας βαλβίδας αντεπιστροφής, κανένας εξωτερικός αέρας δεν εισέρχεται στο δωμάτιο. Τοποθετείται στην αυλάκωση που συνδέει την κουκούλα με τον αερισμό του σπιτιού, για να αποτρέψει την είσοδο των μυρωδιών στην κουζίνα. Κατά την τοποθέτηση της βαλβίδας στον σωλήνα στο άνω και κάτω μέρος της, τα πέταλα στηρίζονται από ένα μικρό ελατήριο. Στην κατάσταση μη λειτουργίας της κουκούλας, ο σχεδιασμός εμποδίζει τον αέρα να διεισδύει από το εξωτερικό. Όταν ο εξοπλισμός εξαερισμού είναι ενεργοποιημένος, ο αέρας πιέζει το ελατήριο, κάμνοντας την πλάκα προς τα εμπρός. Το σύστημα εξαερισμού χωρίς αυτή τη βαλβίδα θα δημιουργήσει προβλήματα για τον ιδιοκτήτη του χώρου, καθώς ο αέρας θα μύριζε και θα ήταν κρύος έξω.

Εγκατεστημένη βαλβίδα αντεπιστροφής.

Είναι σημαντικό. Εάν υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ των διαστάσεων του σωλήνα και του ανοίγματος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν προσαρμογέα.

Όταν χρησιμοποιείτε έναν καθολικό προσαρμογέα, το επιπλέον τμήμα του απλά κόβεται.

Όταν εγκαθιστάτε αυλακώσεις, μην το υποτάσσετε σε ισχυρή ισοπέδωση, αποφύγετε τις συσπάσεις.

Πώς να κρύψετε την αυλάκωση από την κουκούλα

Συχνά μια ογκώδης αυλάκωση μπορεί να χαλάσει το εσωτερικό της κουζίνας. Θα ήταν καλύτερο να το κάνετε χωρίς την αυλάκωση καθόλου και να εγκαταστήσετε μια κουκούλα τύπου recirculating που λειτουργεί με φίλτρα που συλλέγουν λίπος ή άνθρακα. Αλλά αυτή είναι μια ακριβή επιλογή, ως εκ τούτου, ας δώσουμε προσοχή σε άλλους τρόπους για να κρύψει το όχι πολύ όμορφο κυματοειδές σωλήνα.

Για να το αποκρύψετε, χρησιμοποιήστε τις ακόλουθες επιλογές:

 1. Διακόσμηση με γυψοσανίδες, δημιουργώντας οροφή δύο επιπέδων.
 2. Κλείστε το πλαστικό κουτί, τα οποία πωλούνται ως διακοσμητικά στοιχεία διαφόρων σχημάτων και χρωμάτων με φωτιστικά. Η χρήση πλαστικού κουτιού είναι δυνατή, με την προϋπόθεση ότι η κουκούλα βρίσκεται κοντά στον αγωγό εξαγωγής και υπάρχει έλλειψη μεγάλου αριθμού ορθών γωνιών. Η μη τήρηση αυτών των συνθηκών θα οδηγήσει σε κακή εκροή αέρα.
 3. Κρύψτε το σωλήνα μέσα στο ενσωματωμένο ντουλάπι, το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί ακριβώς πάνω από τη σόμπα μέχρι την οροφή ή σε διάφορα ντουλάπια σε όλο το μήκος της αυλάκωσης.
 4. Διακοσμήστε το σωλήνα με διακοσμητικά στοιχεία, μετατρέποντας το σχέδιο σε λεπτομέρεια του εσωτερικού. Είναι δυνατόν να προσελκύσετε σχεδιαστές για το σκοπό αυτό. Και μπορείτε απλά να βάψετε την αυλάκωση στον τόνο των τοίχων της κουζίνας.
 5. Κλείστε το σωλήνα με μια ψευδοροφή, στην οποία τοποθετείται ο τοπικός φωτισμός. Και είναι ελαφρύ και ο σωλήνας δεν είναι ορατός.

Είναι σημαντικό. Το ζήτημα της ψευδοροφής είναι καλύτερα συζητημένο με τους ειδικούς. Θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε την επιλογή κάλυψης οροφής και τις διαστάσεις των βημάτων οροφής, στα οποία είναι δυνατή η κάλυψη της αυλάκωσης.

Ένας κυματοειδής σωλήνας κρυμμένος σε ένα κρεμαστό ντουλάπι.

Για να εγκαταστήσετε το σωλήνα σε ένα κρεμαστό ντουλάπι:

 • Αφαιρούμε το ντουλάπι.
 • σημειώστε θέσεις για τρύπες στα ράφια.
 • Κόβουμε το ηλεκτρικό παζλ και κόβουμε τις άκρες των οπών με το προφίλ επίπλων. Ευέλικτα προφίλ απλά λυγίζετε στη σωστή γωνία, σκληρά ζεσταίνουμε το στεγνωτήριο μαλλιών στο κτίριο. το προφίλ τοποθετείται σε "υγρά καρφιά".
 • Βάζουμε τα ράφια στην ντουλάπα, τα οποία στερεώνουμε σε ένα μόνιμο μέρος.
 • Μέσω των οπών με τη βοήθεια βιδών στερεώνετε την αυλάκωση.

Τρύπες για κυματισμό.

Όταν αγοράζετε μια κουκούλα, δώστε προσοχή στα κιτ εξαερισμού, όπου ο εξοπλισμός προσφέρεται με ήδη προσαρτημένο κυματοειδές σωλήνα.

Η εγκατάσταση τέτοιων συσκευών δεν είναι περίπλοκη και δεν απαιτείται κάλυψη των σωληνώσεων. Όλος ο εξοπλισμός είναι κατασκευασμένος με το ίδιο στυλ και χρώμα, γεγονός που το καθιστά διακοσμητικό στο εσωτερικό της κουζίνας.