Εύκαμπτος σωλήνας για εξαγωγή: διάμετρος, διαστάσεις και τοποθέτηση

Ο κυματοειδής σωλήνας χρησιμοποιείται ενεργά στην κατασκευή και επισκευή. Χρησιμοποιήθηκε σε μια ποικιλία περιοχών, από την αποχέτευση έως τους αεραγωγούς. Αυτή η δημοτικότητα είναι εύκολο να εξηγηθεί με εξαιρετική απόδοση, ευκολία και ευκολία εγκατάστασης, κάτι που είναι δυνατό χωρίς τη βοήθεια επαγγελματιών. Ας μάθουμε τι είδους κυματοειδή είναι για τις κουκούλες και μάθετε πώς να το επιλέξετε και να το εγκαταστήσετε σωστά.

Τι είναι οι αυλακώσεις;

Η αυλάκωση αποτελείται από μεταλλικούς δακτυλίους, σε πολλά στρώματα που καλύπτονται με ελασματοποιημένο φύλλο. Οι δεσμοί συνδέονται μεταξύ τους και το φύλλο είναι συσσωρευμένο με ένα ακορντεόν. Χάρη σε αυτό το σχέδιο, ο σωλήνας εκτείνεται και γίνεται πιο μακρύς αρκετές φορές. Επίσης, οι αυλακώσεις που τοποθετούνται στην κουκούλα μπορούν εύκολα να κάμπτονται σε οποιαδήποτε γωνία, αφού δεν έχουν άκαμπτο πλαίσιο. Εάν είναι επιθυμητό, ​​ο σωλήνας έχει τοποθετηθεί ακόμη και "φίδι". Λόγω της πλαστικότητας του, το προϊόν επιτυγχάνεται όταν εργάζεστε σε δύσκολους και δύσκολα προσβάσιμους χώρους. Το Gofra είναι κατάλληλο σε περιπτώσεις όπου η τοποθέτηση του απορροφητήρα πραγματοποιείται σε περιορισμένες συνθήκες.

Τύποι κυματισμών

Υπάρχουν πολλές επιλογές για κυματοειδείς σωλήνες. Πρώτα απ 'όλα, διαφέρουν στο υλικό από το οποίο κατασκευάζονται. Στο σύστημα εξαερισμού χρησιμοποιούνται δύο τύποι:

Τα πρώτα χρησιμοποιούνται για τους αεραγωγούς τόσο στην παραγωγή όσο και στις συνήθεις κουζίνες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το αλουμίνιο είναι ένα πιο αξιόπιστο υλικό. Δεν καίγεται και δεν τήκεται σε υψηλές θερμοκρασίες (εύρος λειτουργίας από -30 έως +250 ° C), πολύ ανθεκτικό, δεν εισέρχεται σε χημικές αντιδράσεις, έχει καλές αεροδυναμικές ιδιότητες.

Οι πλαστικές κυματοειδείς όψεις φαίνονται πιο προσεγμένες (βλέπε φωτογραφία) και προσελκύουν λιγότερη προσοχή, αν και τα δύο μοντέλα μπορούν να κρυφτούν εύκολα.

Τα πλεονεκτήματα ενός πλαστικού κυματοειδούς σωλήνα είναι επίσης:

 • διάρκεια ζωής έως 50 έτη.
 • χαμηλό βάρος?
 • μη αντοχή στη διάβρωση, αντοχή σε διαβρωτικά περιβάλλοντα.

Το μειονέκτημα ενός ραβδωτού αεραγωγού PVC είναι ένας μεγάλος θόρυβος σε σύγκριση με ένα προϊόν από αλουμίνιο.

Οι κυματοειδείς σωλήνες για το σχέδιο έχουν διαφορετικό μήκος και διάμετρο. Εδώ η επιλογή εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του χώρου εγκατάστασης των προϊόντων.

Οι τυπικές διαμέτρους που χρησιμοποιούνται για το σχέδιο είναι 100, 120, 125, 150 mm. Λιγότερο κοινά και άλλα μεγέθη, οπότε σηκώστε την αυλάκωση, κατάλληλη για τις απαιτούμενες συνθήκες, δεν θα είναι δύσκολη. Για να μην συγχέεται με τη διάμετρο του σωλήνα, μελετήστε τις οδηγίες για την κουκούλα, συνήθως καθορίστε τις απαιτούμενες παραμέτρους σε αυτό. Τα μανίκια έχουν μέγεθος 100 και 120 mm.

Σημαντικά σημεία

Υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή:

 • Το Gofra, εγκατεστημένο στην κουκούλα, είναι εύκαμπτο, αλλά οι επιπλέον στροφές μειώνουν την απόδοση της εργασίας του, αυξάνοντας το φορτίο στον ανεμιστήρα. Ιδιαίτερα επιβλαβείς από αυτή την άποψη είναι οι στροφές υπό οξεία γωνία. Εάν είναι αναπόφευκτο να εγκαταστήσετε μια διαδρομή ροής για τον αγωγό, τότε θα πρέπει να εγκατασταθεί ένας μεγαλύτερος ανεμιστήρας, έτσι ώστε η κουκούλα να λειτουργεί ποιοτικά.
 • Αν χρησιμοποιείτε σωλήνα ακατάλληλου μεγέθους, η απόδοση του συστήματος μειώνεται. Είναι καλύτερα να αποφύγετε τη μείωση της διαμέτρου μέσω της φλάντζας του προσαρμογέα και των πρόσθετων συνδέσμων, διαφορετικά θα είναι δύσκολο να ωθηθεί ο αέρας από την κουκούλα.
 • Συνιστάται να αγοράσετε αυλακώσεις με μικρό περιθώριο σε μήκος, ειδικά εάν παρέχονται πολλαπλές στροφές.
 • Ο υπερβολικά μακρύς σωλήνας δεν έχει νόημα, δεδομένου ότι είναι επιθυμητό να τεντωθεί πλήρως η αυλάκωση κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, προκειμένου να μειωθεί η ραβδώσεις του. Το γεγονός είναι ότι όταν ο εκσκαφέας λειτουργεί, ο αέρας περνά μέσα από τους σωλήνες σε μια αρκετά υψηλή ταχύτητα, που οδηγεί στην ταλάντευση τους. Όσο περισσότερες πλευρές, τόσο ισχυρότερη είναι η δόνηση και ο θόρυβος κατά τη λειτουργία του συστήματος.

Συμβούλιο. Αν ο σωλήνας που αγοράσατε ήταν βραχύς, μπορεί να αυξηθεί. Για να γίνει αυτό, το κομμάτι του επιθυμητού μεγέθους πρέπει να συνδεθεί με το άλλο μέρος με μεταλλική ταινία.

 • Όσο λιγότερα στοιχεία σύνδεσης, τόσο πιο αξιόπιστο είναι το σχέδιο. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι κάθε προσαρμογέας είναι μια πρόσθετη αντίσταση στη ροή.
 • Επιλέξτε ένα μέγεθος που χρειάζεστε μια τέτοια αυλάκωση, η οποία είναι εύκολο να συγκαλυφθεί.

Η πιο κατάλληλη επιλογή είναι όταν ο αγωγός είναι εντελώς κρυμμένος στο ντουλάπι. Επίσης, ο σωλήνας επιτυχώς κρύβεται πίσω από μια αναρτημένη ή τεντωμένη οροφή.

Ορισμένα χαρακτηριστικά εγκατάστασης κυματοειδών σωλήνων

Η εγκατάσταση του κυματοειδούς σωλήνα στην κουζίνα δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες. Όλες οι εργασίες μπορούν να γίνουν ανεξάρτητα. Ωστόσο, για να λειτουργήσει το σύστημα μακρά και αποτελεσματικά, πρέπει να ληφθούν υπόψη αρκετά σημαντικά σημεία κατά την εγκατάσταση.

 • Εάν δεν ήταν δυνατό να επιλέξετε τη διάμετρο της αυλακώσεως κάτω από την κουκούλα, χρησιμοποιείται ένα προϊόν με μεγάλο μέγεθος που συνδέεται μέσω ειδικού προσαρμογέα. Για κουκούλες κουζίνας, αυτό θα είναι μόνο ένα πλεονέκτημα: καθώς το μέγεθος αυξάνεται, ο ρυθμός ροής του αέρα μειώνεται, πράγμα που σημαίνει ότι ο θόρυβος θα μειωθεί.
 • Πριν από την τοποθέτηση της αυλάκωσης, υπάρχει μια ειδική πλατφόρμα με σχάρα, φλάντζα και βαλβίδα ελέγχου στην εξαεριστήρα. Χρησιμοποιείται για να μην καλύπτεται πλήρως η κουκούλα με ένα σωλήνα. Η μάσκα χρησιμεύει για τον φυσικό εξαερισμό, τη φλάντζα για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό. Στη συνέχεια, ο αέρας στην κουζίνα θα ενημερώνεται συνεχώς ανεξάρτητα από το εάν το καταναγκαστικό βυθό λειτουργεί ή όχι.
 • Εάν υπάρχει μια δεύτερη οπή εξαερισμού στην κουζίνα, μπορείτε να συνδέσετε το σωλήνα στη φλάντζα χωρίς τη μάσκα.

Για να στερεώσετε τις αυλακώσεις χρησιμοποιούνται ειδικοί σύνδεσμοι - μεταλλικοί ή πλαστικοί σφιγκτήρες. Μην καθίσετε τον σωλήνα πάνω στη κόλλα ή το υλικό στεγανοποίησης, αυτό θα δημιουργήσει περιττά προβλήματα εάν πρέπει να αποσυναρμολογήσετε τον αγωγό για καθαρισμό.

 • Κάθε στροφή σε οξεία γωνία μειώνει την απόδοση του συστήματος κατά 10%. Η τοποθέτηση του καλύμματος πρέπει να πραγματοποιείται όσο το δυνατόν πλησιέστερα στον εξαερισμό.
 • Πριν από την τοποθέτηση της αυλακώσεως είναι επιθυμητό να καθαρίσετε τον εξαερισμό στο διαμέρισμα. Πρέπει επίσης να ελέγξετε την παρουσία έλξης. Για αυτό, ένα φύλλο χαρτιού εφαρμόζεται στην τρύπα. Εάν κρατά τον εαυτό του, χωρίς τη βοήθεια των χεριών του, τότε υπάρχει έλξη.

Προσοχή παρακαλώ! Η αντίστροφη έλξη μπορεί να μειώσει σημαντικά την αποδοτικότητα ολόκληρου του συστήματος ως σύνολο.

 • Είναι σημαντικό να επιλέξετε τη βέλτιστη έξοδο της κουκούλας για την κουζίνα. Είναι εύκολο να ελέγξετε με ένα ανεμόμετρο, το οποίο είναι εγκατεστημένο στη βάση του σωλήνα.
 • Ο σωλήνας και η κουκούλα πρέπει να έχουν το ίδιο μέγεθος και διατομή. Διαφορετικά, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε έναν προσαρμογέα.

Οδηγίες εγκατάστασης

Η σειρά εργασίας θα είναι η εξής:

 1. Τεντώστε την αυλάκωση στο μέγιστο μήκος.
 2. Βάλτε τον σωλήνα στην έξοδο της κουκούλας, ασφαλίστε με ζυγό.
 3. Εάν η απόσταση από την οπή εξαερισμού είναι μεγάλη, μετά από κάθε μέτρο και μισό, στερεώστε επιπλέον τον αγωγό αέρα με σφιγκτήρες για να αποφύγετε την αιώρηση κατά τη λειτουργία του συστήματος.
 4. Ασφαλίστε τη γρίλια με τη φλάντζα και τη βαλβίδα ελέγχου στο άνοιγμα.
 5. Τοποθετήστε την αυλάκωση στη φλάντζα, ασφαλίστε τη σύνδεση με ασφάλεια με ζυγό.

Κάλυψη της αυλάκωσης

Αν ο απορροφητήρας βρίσκεται μακριά από τον εξαερισμό, είναι καλύτερο να κρύψετε τον αγωγό αέρα πίσω από την οροφή τεντώματος. Έτσι μπορείτε να αποφύγετε αιχμηρές γωνίες, και ο σωλήνας δεν θα κατηγορήσει τα μάτια των ιδιοκτητών και των επισκεπτών.

Σε περίπτωση που δεν σχεδιάζεται εγκατάσταση τοποθέτησης οροφής, μπορείτε να αποκρύψετε την κυματοειδή με διάφορους τρόπους:

 1. Τοποθετήστε το κουτί από γυψοσανίδες ή πλαστικό.
 2. Στις ντουλάπες της κουζίνας για να εγκαταστήσετε ένα ψεύτικο πάνελ, το οποίο κλείνει εντελώς τις αισθητικές επικοινωνίες. Είναι διακοσμημένο είτε κάτω από τις προσόψεις της κουζίνας είτε κάτω από το χρώμα των τοίχων.

Σημαντικό! Πρέπει να επιλέξετε τον αεραγωγό αφού αγοράσετε μια συσκευή εξαερισμού, καθώς η συμμόρφωση των εξαρτημάτων μεταξύ τους καθορίζει την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα της λειτουργίας εξαναγκασμένης σχεδίασης.

Η ανθεκτικότητα και η ποιότητα του συστήματος εξαερισμού στο σύνολό του εξαρτάται από το πόσο καλά επιλέχθηκε η επιλογή του αγωγού. Εξίσου σημαντική είναι η σωστή εγκατάσταση. Ελπίζουμε ότι το επιλεγμένο υλικό θα είναι χρήσιμο για τους αναγνώστες και θα βοηθήσει όλους να εγκαταστήσουν ανεξάρτητα τον κυματοειδή αεραγωγό. Εάν κατά τη διαδικασία της εργασίας υπάρχουν δυσκολίες, γράψτε, θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε άμεσα.

Πώς να επιλέξετε, να εγκαταστήσετε και να κρύψετε την αυλάκωση για κουκούλα στην κουζίνα;

Υπάρχουν πολλές επιλογές για κλιματισμό για την κουζίνα. Το πιο βολικό, φθηνό και δημοφιλές είναι ο κυματοειδής σωλήνας: αυτός είναι ο τύπος σύνδεσης που χρησιμοποιείται πιο συχνά.

Τα πλεονεκτήματά του, τα χαρακτηριστικά επιλογής και εγκατάστασης συζητούνται σε αυτό το άρθρο.

Ποιες αυλακώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη σύνδεση του καλύμματος: τύποι υλικών

Κυματοειδής σωλήνας - η γενική ονομασία των σωλήνων, οι οποίες διαφέρουν στη διάμετρο, το υλικό κατασκευής και το πεδίο εφαρμογής. Στην αγορά κατασκευών υπάρχουν διάφορες τροποποιήσεις αυτών των προϊόντων: από σωλήνες μικρής διαμέτρου από διάφορους τύπους πλαστικών σε μεταλλικά φιδάκια μεγάλου μεγέθους.

Ο πλοίαρχος αρχάριος είναι εύκολο να κάνει ένα λάθος στην επιλογή, προτιμώντας προϊόν κατάλληλο για εσωτερικό χρώμα, μην ξέροντας ότι σκοπός του είναι αρκετά διαφορετική. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να καταλάβουμε ποια αυλάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κουκούλες κουζίνας και ποια όχι.

Ο κυματοειδής σωλήνας μπορεί να έχει κυκλικό ή ορθογώνιο τμήμα. Οι ορθογώνιοι σωλήνες χρησιμοποιούνται πολύ λιγότερο συχνά.

Οι αυλακώσεις μπορούν να γίνουν από τα ακόλουθα υλικά:

 • ανοξείδωτο χάλυβα
 • χάλυβας, γαλβανισμένο.
 • αλουμίνιο.
 • πολυαιθυλενίου χαμηλής και υψηλής πίεσης.
 • PVC.

Goffer στο ντουλάπι στην κουζίνα

Για κουκούλες κουζίνας, τα προϊόντα αλουμινίου με κυκλική διατομή χρησιμοποιούνται συχνότερα.

Πλεονεκτήματα της αυλάκωσης για τη σύνδεση της κουκούλας

Πλεονεκτήματα του κυματοειδούς σωλήνα για το σχέδιο στην κουζίνα είναι:

 1. Ο αγωγός αέρα από κυματοειδές σωλήνα είναι εύκολος στην εγκατάσταση. Δεν απαιτεί τη χρήση γωνιακών στοιχείων, αφού η αυλάκωση μπορεί να λυγίσει με τη σωστή γωνία.
 2. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να συνδέσετε αρκετούς σωλήνες με σφιγκτήρες, οι οποίοι γίνονται γρήγορα και εύκολα. Η όλη δομή είναι εύκολη στη συναρμολόγηση και την αποσυναρμολόγηση, γεγονός που απλοποιεί την εγκατάσταση, συντήρηση και αποσυναρμολόγηση στο μέλλον.
 3. Ο σωλήνας εκτείνεται και συστέλλεται, και χωρίς πρόσθετα εργαλεία. Μπορεί να δοθεί το βέλτιστο μήκος και να τοποθετηθεί κατά μήκος της επιθυμητής διαδρομής.
 4. Δεν δημιουργεί γωνίες 90 μοιρών, καθιστώντας πιο ομαλές κάμψεις. Αυτό μειώνει τον θόρυβο και απλοποιεί τη λειτουργία της συσκευής (τόσο λιγότερες ορθές γωνίες στον αγωγό, τόσο πιο εύκολο θα περάσει από τον αέρα).
 5. Είναι βολικό για χρήση για κλιματισμό σε περιορισμένο χώρο και κουζίνα με μη τυποποιημένη διάταξη.
 6. Οι αυλακώσεις αλουμινίου κόβονται εύκολα με το συμβατικό ψαλίδι.
 7. Προσιτή τιμή. Το Gofra είναι αρκετές φορές φθηνότερο από ένα μεταλλικό ή πλαστικό σωλήνα για το σχέδιο.
 8. Στην κατασκευαστική αγορά, υπάρχει μια αυλάκωση με διαφορετική διατομή, η οποία σας επιτρέπει να επιλέξετε τη σωστή διάμετρο για μια συγκεκριμένη κουκούλα.
 9. Η αυλάκωση δεν μπορεί να αναφλεγεί ή να λειώσει όταν λειτουργεί η συσκευή, αφού έχει σχεδιαστεί για θερμοκρασίες μέχρι 300 μοίρες.

Κύρια μειονεκτήματα

Η αυλάκωση έχει εμφανείς ελλείψεις:

 1. Λόγω της μη επιφανειακής επιφάνειας του σωλήνα, το λίπος και άλλες βρωμιές συσσωρεύονται ταχύτερα στους τοίχους του (τόσο μέσα όσο και έξω). Πλύνετε όλες τις πτυχές για να ολοκληρώσετε την καθαρότητα είναι πολύ πιο δύσκολο από τον καθαρισμό ενός λείου πλαστικού σωλήνα.
 2. Λόγω της μη επιφανειακής επιφάνειας, δημιουργείται πολύ περισσότερος θόρυβος απ 'ό, τι στους αεραγωγούς ομαλής τοιχίας.
 3. Η κυματοειδής όψη φαίνεται λιγότερο αισθητικά ευχάριστη από μια συμβατική πλαστική σωλήνα και ταιριάζει χειρότερα στο εσωτερικό της κουζίνας. Πρέπει είτε να αποδεχτούμε αυτή τη "διακόσμηση", είτε να σκεφτούμε πώς να κλείνουμε τις κυματοειδείς κουκούλες.

Σύγκριση με άκαμπτο πλαστικό αγωγό

Από όλους τους σωλήνες για το σχέδιο, οι πιο συνηθισμένες και δημοφιλείς επιλογές είναι οι πτυχώσεις αλουμινίου και ένας λείος πλαστικός σωλήνας. Για να κάνετε τη σωστή επιλογή, πρέπει να κατανοήσετε τη θεμελιώδη διαφορά μεταξύ τους:

 1. Ο πλαστικός αγωγός για την εξαγωγή θα κοστίσει περισσότερο από την κυματοειδή αλουμίνιο.
 2. Οι πλαστικοί σωλήνες δεν μπορούν να τεντωθούν, να συμπιεστούν ή να λυγίσουν. Επομένως, πρέπει να γνωρίζετε εκ των προτέρων όλες τις διαστάσεις του αγωγού, το μήκος από την κουκούλα έως την οπή, τις γωνίες κλπ. Επιπλέον, η εγκατάσταση ενός τέτοιου αγωγού είναι πιο δύσκολη από την εγκατάσταση μιας αυλάκωσης.
 3. Ένας πλαστικός αγωγός είναι πολύ πιο δύσκολο να τοποθετηθεί σε περιορισμένο χώρο, χωρίς επιδείνωση της απόδοσης της συσκευής.
 4. Η πλαστική κουκούλα δεν είναι τόσο μολυσμένη όσο κυματοειδή, και πολύ πιο εύκολο να καθαριστεί.
 5. Ένας πλαστικός αγωγός ομαλής τοιχώματος, σε αντίθεση με την αυλάκωση, δημιουργεί πολύ λιγότερο θόρυβο (αφού ο αέρας δεν "προσκολλάται" σε μια λεία επιφάνεια).
 6. Το πλαστικό μπορεί να επιλέγεται ανάλογα με το χρώμα της κουζίνας και το στυλ επισκευής, επειδή διατίθεται σε διαφορετικά χρώματα. Αν είναι απαραίτητο, μπορεί εύκολα να βαφτεί ή να καλυφθεί με κάτι.

Κυματοειδής μπανιέρα στην κουζίνα δεν φαίνεται πολύ ωραία

Ποια είναι καλύτερη επιλογή: κυματοειδές ή πλαστικό; Αποφασίστε τι είναι πιο σημαντικό για εσάς: αισθητική και καθαριότητα (για πλαστικά προϊόντα) ή χαμηλή τιμή και ευκολία εγκατάστασης (στο κυματοειδές σωλήνα).

Διάμετρος της αυλάκωσης για εξαγωγή: πώς να επιλέξετε;

Προκειμένου ο εκχυλιστής να λειτουργεί σωστά και να εξυπηρετεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι σημαντικό να επιλέγετε όχι μόνο το υλικό των αεραγωγών, αλλά και τη διάμετρο του.

Λάθος επιλογή διαμέτρου σωλήνα για να αυξήσει το φορτίο για την κουκούλα, να μειώσει την αποτελεσματικότητα, την αύξηση του επιπέδου του θορύβου καυσαερίων, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε δυσλειτουργίες και βλάβη στον εξοπλισμό γρήγορα. Αυτό συμβαίνει όταν επιλέγεται ένας πολύ λεπτός σωλήνας για μια ισχυρή κουκούλα.

Για να καθορίσετε ποια διάμετρο σωλήνα χρειάζεται, πρέπει να μετρήσετε την έξοδο στην ίδια την καλύπτρα. Επίσης, η διάμετρος του αγωγού αναφέρεται πάντοτε στα χαρακτηριστικά (διαβατήριο, περιγραφή) της συσκευής.

Η αυλάκωση της επιθυμητής διαμέτρου μπορεί να επιλέγεται στην περιοχή από 80 έως 300 mm. Για οικιακούς απορροφητήρες κουζίνας χρησιμοποιείται συνήθως ένας σωλήνας διαμέτρου 100, 110, 125 και 150 mm. Σε εμπορικές κουζίνες (σε εστιατόρια, καφετέριες, καταστήματα τροφίμων), όπου υπάρχουν πιο ισχυρό σχέδιο, ο αγωγός μπορεί να είναι 200, 250 και 300 mm σε διάμετρο.

Πώς να επιλέξετε το μήκος της αυλακώσεως για το σχέδιο;

Για να εφαρμόσετε σωστά το μήκος της αυλάκωσης, πρέπει να μετρήσετε τη ρουλέτα "ολόκληρη τη διαδρομή" από την οπή εξαγωγής της κουκούλας προς τον αεραγωγό. Είναι απαραίτητο να σκεφτείτε εκ των προτέρων πώς θα περάσει ο αγωγός (πάνω από τα ερμάρια ή μέσα σε αυτά, ακριβώς κατά μήκος της οροφής, κατά μήκος του τοίχου).

Κατά την επιλογή της "διαδρομής", να έχετε κατά νου: όσο μικρότερες είναι οι γωνίες του αγωγού, τόσο περισσότερο το βαθμό τους - τόσο πιο εύκολο θα είναι να εξαγάγετε.

Μετά από όλους τους υπολογισμούς, θα πρέπει να προσθέσετε στο προκύπτον μήκος άλλο 10-15% του αποθέματος: το σφάλμα μέτρησης. Οι Goffers μπορούν να συρρικνωθούν, έτσι ώστε το επιπλέον μήκος, ακόμη και αν δεν είναι χρήσιμο, δεν βλάπτει.

Πού πωλείται και πόσο κάνει η αυλάκωση για την κουκούλα;

Οι κυματοειδείς αλουμινίου μπορούν να αγοραστούν σε κατασκευαστικές αγορές και σε πολλά καταστήματα κατασκευών και υλικού. Βρίσκεται επίσης σε καταστήματα που ειδικεύονται στην πώληση εξοπλισμού αερίου, θερμότητας, νερού και οικιακών συσκευών.

Το κόστος της αυλάκωσης εξαρτάται από τη διάμετρο του. Οι κατά προσέγγιση τιμές του κυματοειδούς σωλήνα μήκους 3 μέτρων:

 • το κόστος της αυλακώσεων με διάμετρο 100 mm είναι 190 ρούβλια?
 • με διάμετρο 110 mm - 200 ρούβλια.
 • με διάμετρο 120 mm - 215 ρούβλια?
 • 125 mm - 230 ρούβλια.
 • 130 χιλιοστά - 255 ρούβλια.
 • 150 χιλ. - 290 ρούβλια.
 • 200 χιλιοστά - 380 ρούβλια.

Αυτή η λίστα εμφανίζει τις διαμέτρους σωλήνων που χρησιμοποιούνται συχνότερα για κουκούλες κουζίνας.

Οι κύριοι κανόνες για την τοποθέτηση του κυματοειδούς καλύμματος

Με την εργασία για την τοποθέτηση των αυλακώσεων στην κουκούλα μπορεί να χειριστεί και έναν άπειρο οικοδόμο. Υπάρχουν ορισμένες αποχρώσεις που πρέπει να ξέρετε:

 1. Όσο περισσότερο στρέφεται ο αγωγός, τόσο μεγαλύτερο είναι το φορτίο στον κινητήρα εξαγωγής και η μικρότερη απόδοση ολόκληρου του συστήματος. Στην ιδανική περίπτωση, οι στροφές δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερες από 3.
 2. Η κυματοειδής αυλάκωση είναι επιθυμητή, ώστε να αποφεύγονται οι γωνίες των 90 μοιρών (ή να τους επιτρέπετε όσο το δυνατόν λιγότερο).
 3. Χρησιμοποιείτε πάντα έναν σωλήνα που ταιριάζει με τη διάμετρο της εξόδου εξαγωγής της κουκούλας. Η μείωση της διαμέτρου θα αυξήσει το φορτίο του κινητήρα και θα μειώσει την απόδοση της συσκευής.
 4. Όταν αγοράζετε κυματοειδές χαρτί, είναι προτιμότερο να παίρνετε ένα μικρό απόθεμα με ένα σφάλμα στις στροφές και τις στροφές. Αλλά δεν πρέπει να εγκατασταθεί πολύ μακρύς κυματοειδής. Στην ιδανική περίπτωση, το μανίκι πρέπει να τεντωθεί εντελώς, γιατί αλλιώς αυξάνεται η κορυφογραμμή του. Εξαιτίας αυτού, ο ρυθμός της ρύπανσης αυξάνεται, η διαπερατότητα επιδεινώνεται και η διαδικασία καθαρισμού γίνεται πιο περίπλοκη.
 5. Στην ιδανική περίπτωση, το μήκος της αυλάκωσης δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 3 μέτρα. Όσο περισσότερο είναι ο αεραγωγός, τόσο μικρότερη είναι η απόδοση της κουκούλας (τόσο πιο δύσκολο είναι να οδηγηθεί ο αέρας στη θύρα εξαερισμού).
 6. Εάν το μήκος του σωλήνα δεν είναι αρκετό, μπορείτε να συνδέσετε το κομμάτι που λείπει σε αυτό χρησιμοποιώντας μια ταινία αλουμινίου. Κάθε επιπλέον σύνδεση υποβαθμίζει τη βατότητα του αγωγού, οπότε συνιστάται να μην χρησιμοποιείται αυτή η μέθοδος χωρίς αδικαιολόγητη αναγκαιότητα.
 7. Καλύτερα είναι να συνδέσετε την αυλάκωση στην οπή εξαερισμού μέσω μιας σχάρας στην οποία υπάρχει ένα άνοιγμα για τον αγωγό αέρα ξεχωριστά και ξεχωριστά για τη φυσική απομάκρυνση του αέρα. Έτσι, ο αέρας στην κουζίνα θα ενημερωθεί ανεξάρτητα από το αν ο εκσκαφέας είναι ενεργοποιημένος ή όχι.

Τι θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε;

Για να τοποθετήσετε την αυλάκωση σε μια κουκούλα κουζίνας, θα χρειαστείτε:

 • κυματοειδές σωλήνα της απαιτούμενης διαμέτρου και μήκους.
 • σφιγκτήρες για τη στερέωση του χιτωνίου στις φλάντζες της κουκούλας και της σχάρας.
 • μια μάσκα με βαλβίδα ελέγχου για την εξαεριστήρα.
 • Ακουστική ταινία αλουμινίου.
 • στεγανωτικό σιλικόνης.

Πλέγμα για τη σύνδεση αυλακώσεων και τρυπών

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε την αυλάκωση μιας κατάλληλης διαμόρφωσης (για παράδειγμα, η έξοδος από την κουκούλα είναι στρογγυλή και ο σωλήνας είναι τετράγωνος ή η διάμετρος είναι διαφορετική), θα χρειαστείτε επίσης τους αντίστοιχους προσαρμογείς.

Πώς να εγκαταστήσετε το κυματοειδές κάλυμμα;

Για να εκτελέσετε σωστά την εγκατάσταση, πρέπει να ακολουθήσετε όλους τους κανόνες και να εκτελέσετε τις ενέργειες με αυστηρή σειρά.

Τα στάδια εγκατάστασης του αγωγού είναι τα εξής:

 1. Πρώτα πρέπει να τεντώσετε το κυματοειδές χιτώνιο καθ 'όλο το μήκος. Αν το μανίκι είναι μακρύτερο, πρέπει να αποκοπεί με ένα συνηθισμένο ψαλίδι.
 2. Στη συνέχεια, πρέπει να απλώσετε τον σωλήνα εξόδου της καλύπτρας με στεγανωτικό και να στερεώσετε το ένα άκρο της αυλακώσεως σε αυτό. Οι κυματοειδείς θα πρέπει να φοριούνται τελείως στην άκρη του σωλήνα διακλάδωσης εξαγωγής.
 3. Αν το τμήμα της αυλάκωσης δεν αντιστοιχεί στο τμήμα του σωλήνα διακλάδωσης, πρέπει πρώτα να τοποθετήσετε τον προσαρμογέα στην κουκούλα και να στερεώσετε ήδη τον κυματοειδή σωλήνα σε αυτό.
 4. Τώρα πρέπει να στερεώσετε το μανίκι στο σωλήνα διακλάδωσης. Για να το κάνετε αυτό, τοποθετήστε το ζυγό και σφίξτε το.
 5. Στη συνέχεια βάζουμε τα σωληνάρια κάθε 1-1,2 μέτρα. Θα επιτρέψουν να συνδέσετε το μανίκι στους τοίχους ή την οροφή.
 6. Αφού τοποθετήσετε τον αγωγό κατά μήκος της επιλεγμένης διαδρομής, μπορείτε να προχωρήσετε στο τελικό στάδιο - σύνδεση με το πλέγμα εξόδου. Η σχάρα εξαερισμού θα πρέπει να λερωθεί με σιλικόνη και να συνδεθεί το δεύτερο άκρο του κυματοειδούς σωλήνα.

Ο αγωγός εξαερισμού έχει εγκατασταθεί. Τώρα είναι δυνατό να συνδέσετε τον ίδιο τον καπό με το δίκτυο και να αρχίσετε να ελέγχετε τη λειτουργικότητα του:

 • πάρτε ένα κομμάτι χαρτί?
 • ενεργοποιήστε την κουκούλα σε πλήρη ισχύ.
 • Φέρτε ένα φύλλο χαρτιού στη σχάρα του φίλτρου στο κάτω μέρος της κουκούλας (όπου αναρροφάται ο αέρας).

Εάν το χαρτί κρατιέται σε μια σχάρα, τότε τα πάντα τοποθετούνται σωστά και ερμητικά.

Εγκατάσταση κουκούλας κουζίνας με κυματοειδές αγωγό αλουμινίου (video)

Πώς να κρύψετε την αυλάκωση από την κουκούλα;

Η κουκούλα λειτουργεί, αλλά η αυλάκωση χαλάει όλη την θέα της κουζίνας; Δεν ξέρετε πώς να κλείσετε αυτή την οργή από τα αδιάκριτα μάτια; Ας εξετάσουμε αρκετές απαντήσεις στο ερώτημα πώς να κρύβουμε την αυλάκωση:

 1. Μπορείτε να καλύψετε το κυματοειδές σωλήνα χρησιμοποιώντας ένα πλαστικό κουτί (που αγοράζεται από καταστήματα οικοδομικών υλικών). Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε ένα κιβώτιο γυψοσανίδας - το οποίο είναι πιο δύσκολο και μεγαλύτερο.
 2. Ο αγωγός αέρα μπορεί να κρυφτεί ανοίγοντας μέσα στα ντουλάπια της κουζίνας.
 3. Εάν υπάρχει κενό μεταξύ των κρεμασμένων ντουλαπιών και της οροφής, το χιτώνιο μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από τα ντουλάπια κάτω από τον τοίχο. Στη συνέχεια, από το πάτωμα δεν θα είναι ορατό.
 4. Ένας άλλος τρόπος να καλυφθεί ο κυματοειδής σωλήνας είναι η τοποθέτηση γυψοσανίδων ή τεντωμένων οροφών και η έξοδος του αγωγού αέρα πάνω στη δομή. Αυτή η μέθοδος είναι βέλτιστη από την άποψη της αισθητικής, αλλά δεν είναι πρακτική: θα είναι αδύνατο να αντικατασταθεί ή να καθαριστεί ο αγωγός αέρα χωρίς να αποσυναρμολογηθεί η οροφή.

Τοποθέτηση κυματοειδών σωλήνων σε κιβώτιο γυψοσανίδας

Είναι επιθυμητό να καλύπτεται το κυματοειδές χιτώνιο έτσι ώστε να μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα εάν είναι απαραίτητο (για καθαρισμό ή αντικατάσταση).

Πότε χρειάζομαι αντικατάσταση ή καθαρισμό και πώς;

Υπάρχει μια δυσάρεστη στιγμή: στις πτυχές της αυλάκωσης, σκόνη, βρωμιά, λίπος και αιθάλη συσσωρεύονται ανυπόμονα, αλλά είναι πολύ δύσκολο να καθαριστεί.

Λίγα χρόνια κανονικής εργασίας στα εσωτερικά τοιχώματα του αγωγού συλλέγει μια αρκετά παχιά επίστρωση, η οποία είναι σχεδόν αδύνατο να καθαριστεί. Δεδομένου ότι η αυλάκωση είναι αρκετά φτηνή και είναι εύκολα συναρμολογημένη - είναι ευκολότερο και καλύτερο να αντικατασταθεί η μολυσμένη περιοχή.

Για να αποσυναρμολογήσετε την αυλάκωση, είναι απαραίτητο να ξεβιδώσετε τους σφιγκτήρες και να αφαιρέσετε το χιτώνιο από την κουκούλα και τις σχάρες εξαερισμού. Στη συνέχεια, πρέπει να καθαρίσετε τις αρθρώσεις από το στεγανωτικό και να καθαρίσετε τη σχάρα αερισμού (αν το θέλετε, μπορείτε επίσης να το αντικαταστήσετε).

Στη συνέχεια, πρέπει να αγοράσετε ένα νέο κυματοειδές σωλήνα και να εκτελέσετε όλα τα βήματα εγκατάστασης όπως περιγράφεται παραπάνω.

Εύκαμπτος σωλήνας εξάτμισης: πώς να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε ένα κυματοειδές σωλήνα για εξαερισμό

Πολλοί τύποι εργασιών επισκευής μπορούν να γίνουν μόνοι τους. Μια τέτοια περίπτωση είναι η σύνδεση του καλύμματος στο σύστημα εξαερισμού. Ακόμη και ένας άπειρος οικοδεσπότης είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αυτό το κρίσιμο στάδιο.

Ειδικά όταν ο αγωγός αλουμινίου για το σχέδιο χρησιμοποιείται ως αεραγωγός. Αυτός ο τύπος δομικού υλικού κατά την εγκατάσταση δεν απαιτεί πολυετή εμπειρία και ειδικές γνώσεις.

Ταξινόμηση και χρήση κυματοειδών κυμάτων

Κυματοειδής σωλήνας αντιπροσωπεύεται στην αγορά των δομικών υλικών σε μια ποικιλία επιλογών - αυτά είναι έγχρωμα μοντέλα μικρής διαμέτρου από πλαστικό και ένα σοβαρό αγωγό από ανοξείδωτο χάλυβα. Υλικό, μέγεθος, χρώμα, τιμή - όλα αυτά για κάθε αγοραστή.

Είναι δύσκολο για έναν αρχάριο αρχάριο να επιλέξει ακριβώς τι είναι ιδανικό για την επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν.

Ποικιλίες κυματοειδών σωλήνων

Μια από τις βολικές και απλές λύσεις για την κουζίνα είναι η χρήση ενός κυματοειδούς σωλήνα για τη σύνδεση της κουκούλας στο σύστημα εξαερισμού. Για να αγοράσετε ακριβώς αυτό που απαιτείται, για να μην χάσετε ανάμεσα σε μεγάλο αριθμό προτάσεων και να μην πληρώσετε υπερβολικά για έναν αεραγωγό, θα πρέπει να λύσετε λίγο με τους κύριους τύπους και το σκοπό της αυλάκωσης.

Το Gofra χρησιμοποιείται ενεργά από οικοδόμους και οικιακούς τεχνίτες ως σημαντικό στοιχείο στη διευθέτηση των επικοινωνιών. Η δημοτικότητά του οφείλεται σε υψηλή αντοχή, ποικιλία μεγεθών και υλικών και μεγάλη διάρκεια ζωής.

Στην εμφάνιση, η αυλάκωση είναι ορθογώνια και στρογγυλή. Για κουκούλες κουζίνας, αγοράστε ένα στρογγυλό αγωγό αέρα.

Μπορείτε συχνά να βρείτε κυματοειδείς σωλήνες από τέτοια υλικά:

 • ο χαλυβδινισμένος χάλυβας.
 • ανοξείδωτο χάλυβα
 • αλουμίνιο.
 • υφάσματα.
 • πολυαιθυλένιο υψηλής και χαμηλής πίεσης.
 • χλωριούχο πολυβινύλιο.

Το πεδίο εφαρμογής εξαρτάται από τον τύπο του υλικού και τη διάμετρο του τελικού προϊόντος. Για να οργανώσουν τον αερισμό του νοικοκυριού, συχνά αγοράζουν κυματοειδές αλουμίνιο και ανοξείδωτο χάλυβα.

Σύμφωνα με τη μέθοδο κατασκευής, οι κυματοειδείς σωλήνες είναι:

Ο πρώτος τύπος προϊόντος είναι ένα μεταλλικό πλαίσιο, καλυμμένο με φύλλο αλουμινίου ή μεμβράνη πολυμερούς. Αυτοί είναι οι εύκαμπτοι αγωγοί. Έχουν την ικανότητα να επιστρέφουν την αρχική εμφάνιση χωρίς παραμορφώσεις μετά από το τέντωμα ολόκληρου του μήκους της αυλάκωσης.

Ο δεύτερος τύπος αεραγωγού αποτελείται από μεταλλικές ταινίες. Το τελικό προϊόν είναι μισό εύκαμπτο - μπορεί να τεντωθεί 2-3 φορές, αλλά δεν μπορεί να επιστρέψει στην αρχική του κατάσταση. Θα χρειαστεί να προσπαθήσουμε να δώσουμε στον σωλήνα το επιθυμητό σχήμα και τα ίχνη παραμόρφωσης θα εντοπιστούν με σαφήνεια.

Πολλοί κατασκευαστές προσφέρουν εύκαμπτες πτυχώσεις με θερμομόνωση και χωρίς. Η πρώτη επιλογή σας επιτρέπει να επεκτείνετε το πεδίο χρήσης των προϊόντων. Έτσι, με τη βοήθεια εύκαμπτων σωλήνων τεσσάρων στρωμάτων είναι δυνατόν να τοποθετηθούν αγωγοί εξαερισμού τόσο εντός όσο και εκτός των χώρων. Και η απόσταση δεν θα έχει θεμελιώδη σημασία.

Σφαίρα και αποχρώσεις εφαρμογής

Μια ευρεία ποικιλία κυματοειδών σωλήνων, οι οποίες διαφέρουν ουσιαστικά στο μέγεθος και τον τύπο του υλικού τους, καταδεικνύουν εύγλωττα σε διάφορες περιοχές χρήσης αυτού του οικοδομικού υλικού.

Οι ημίσκληροι σωλήνες μικρής διαμέτρου από πλαστικό και πολυμερή χρησιμοποιούνται ενεργά για την τοποθέτηση ηλεκτρικού καλωδίου. Αυτό μπορεί να είναι ένα κανάλι για τηλέφωνο, υπολογιστή, τροφοδοσία και άλλα καλώδια. Τις περισσότερες φορές, οι ηλεκτρολόγοι χρησιμοποιούν αυλακώσεις με διάμετρο 1,6 έως 4 cm.

Οι μισο-εύκαμπτες πτυχώσεις από γαλβανισμένο ή ανοξείδωτο χάλυβα έχουν γίνει μία από τις πραγματικές επιλογές για τη διάταξη του συστήματος θέρμανσης. Στην πράξη, αυτό το είδος σωλήνα είναι ευκολότερο να συναρμολογηθεί. Η δυνατότητα, εάν είναι απαραίτητο, να λυγίσει οποιοδήποτε τμήμα χωρίς να σπάσει η εσωτερική διάμετρος του προϊόντος, βοηθά στην εύκολη κάμψη των γωνιών και άλλων πολύπλοκων περιοχών κατά την εγκατάσταση.

Οι εύκαμπτοι τύποι κυματοειδούς σωλήνα χρησιμοποιούνται για συστήματα εξαερισμού. Διάμετρος, που χρησιμοποιείται κυρίως για την εγχώρια εξαερισμού, -. 10 έως 15 cm Υπάρχουν φορές που θα χρειαστεί ένα σωλήνα με διάμετρο 20, 30 ή περισσότερες εκ Αν και δεν είναι το μέγεθος της λειτουργίας, αλλά να βρούμε μια λύση δεν είναι ένα πρόβλημα..

Όσον αφορά το υλικό των προϊόντων, οι αυλακώσεις, που αγοράζονται από τους πλοιάρχους για τη διευθέτηση του εξαερισμού στην κουζίνα, είναι εύκαμπτες και είναι κατασκευασμένες από αλουμινόχαρτο. Οι παραλλαγές με πλαστικό υλικό και ανοξείδωτο χάλυβα χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά στην καθημερινή ζωή.

Οι αγωγοί εξαερισμού των κλωστοϋφαντουργικών χρησιμοποιούνται για τη διευθέτηση των επικοινωνιών στις εγκαταστάσεις παραγωγής. Δεν παρεμβαίνουν στην πολύ γρήγορη μεταφορά αέρα στο δωμάτιο. Αυτό το χαρακτηριστικό διευκολύνει τη χρήση τους σε μονάδες επεξεργασίας κρέατος, σε επιχειρήσεις εστίασης και σε άλλους τύπους εγκαταστάσεων.

Οι πτυχώσεις από πλαστικό και πολυαιθυλένιο χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση υδραυλικών εγκαταστάσεων, παροχή νερού σε πλυντήρια, πλυντήρια πιάτων και άλλο εξοπλισμό. Με τη διάταξη του αποχέτευσης χωρίς αυλακωτό σωλήνα επίσης δεν μπορεί να κάνει. Ειδικά σε περίπλοκες περιοχές όπου η χρήση μιας άκαμπτης δομής μπορεί να είναι δύσκολη.

Οδηγίες για τη σωστή επιλογή σωλήνων

Η ευρεία επιλογή κυματοειδών σωλήνων που προσφέρονται από τους πωλητές μπορεί να δημιουργήσει ορισμένες δυσκολίες στην επιλογή της κατάλληλης επιλογής για τη διάταξη εξαερισμού. Επομένως, για να αγοράσετε το σωστό προϊόν, θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτές τις παραμέτρους:

 • τη διάμετρο και το μήκος.
 • υλικό του προϊόντος ·
 • ποιότητας ·
 • τιμή.

Η διάμετρος πρέπει να είναι σύμφωνη με τις συστάσεις που δίνονται στις οδηγίες για το αγορασμένο μοντέλο καυσαερίων. Εάν παραμείνετε σε μια μεγαλύτερη ή μικρότερη έκδοση, το ακριβό εξοπλισμό μπορεί στην καλύτερη περίπτωση να μην αντιμετωπίσει τις λειτουργίες του για να απομακρύνει τις μυρωδιές από την κουζίνα και, στη χειρότερη περίπτωση, να καεί από την υπερθέρμανση.

Μην αγνοείτε τις συστάσεις του κατασκευαστή. Μερικές φορές, μαζί με την κουκούλα, παρέχεται αεραγωγός. Είναι υπέροχο αν λειτουργεί σε μια συγκεκριμένη περίπτωση - το μήκος θα είναι επαρκές και το υλικό θα ταιριάξει. Διαφορετικά, θα πρέπει να επισκεφθείτε τον εαυτό σας την αγορά δομικών υλικών και να αγοράσετε μια πιο κατάλληλη επιλογή.

Μια άλλη περίπτωση όταν, μαζί με την κουκούλα, προσφέρουν να αγοράσουν αυλακώσεις αμέσως. Εδώ πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί, γιατί όχι πάντα ο πωλητής νοιάζεται για την άνεση του πελάτη. Μπορεί να προσφέρει αγαθά ή πολύ ακριβά αγαθά. Το μήκος σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να μετρηθεί εκ των προτέρων, έτσι ώστε να μην αγοράσει επιπλέον μετρητές, εμπιστοσύνη στην εμπειρία του πωλητή.

Το μήκος της αυλάκωσης που απαιτείται για τη σύνδεση της κουκούλας στον αγωγό εξαερισμού μετριέται με ένα μέτρο ταινιών. Μετρήστε την ανάγκη να κάνετε από την είσοδο στην κουκούλα και στην είσοδο στον τοίχο. Η διαδρομή πρέπει να επιλεγεί ακριβώς εκείνη που πρέπει να επαναληφθεί στον αγωγό. Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι η αυλάκωση μπορεί να λυγίσει, ανάλογα με τις τεχνικές παραμέτρους που καθορίζει ο κατασκευαστής. Για παράδειγμα, κατά 180 μοίρες.

Η δυνατότητα κάμψης κάτω από την επιθυμητή γωνία σας επιτρέπει να ανοίξετε την πιο βέλτιστη διαδρομή. Ο σωλήνας θα τοποθετηθεί σε τεντωμένη κατάσταση. Αυτό το σημείο πρέπει να ληφθεί υπόψη.

Η δεύτερη παράμετρος που επηρεάζει την επιλογή είναι το υλικό του προϊόντος. Μερικές φορές το χρώμα είναι κατάλληλη πλαστική έκδοση. Σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να θυμηθείτε το μεγαλύτερο θόρυβο που δημιουργείται από τον αεραγωγό. Εάν αυτή η ερώτηση δεν είναι θεμελιώδης, τότε η σειρά των μοντέλων μπορεί να επεκταθεί.

Για να αγοράσετε δεν απογοητεύσει, μην ξεχάσετε τα έγγραφα που επιβεβαιώνουν την ποιότητα των αγαθών που αγοράζονται. Μην διστάσετε να ζητήσετε από τον πωλητή πιστοποιητικό ποιότητας και εγγύηση του κατασκευαστή.

Εκτός από το έγγραφο, θα πρέπει να επιθεωρήσετε προσεκτικά την αυλάκωση - δεν θα πρέπει να υπάρχουν τσιμπήματα και ύποπτες γρατζουνιές. Μην φοβάστε να τεντώσετε το πλήρες μήκος του εύκαμπτου σωλήνα και να το ελέγξετε για κενά ή τρύπες - δεν πρέπει να είναι. Εάν η κυματοειδή είναι αμφίβολης ποιότητας, τότε είναι προτιμότερο να αρνηθείτε την αγορά.

Η τιμή έχει επίσης σημασία. Είναι καλό να αγοράσετε παρόμοιες προσφορές από άλλους κατασκευαστές πριν αγοράσετε για να αποφύγετε την υπερπληρωμή. Επίσης, θα βοηθήσει πολύ στην εξοικονόμηση της γνώσης του απαιτούμενου μήκους του αγωγού.

Κατά την επιλογή, θα πρέπει να εξετάσετε πού θα χρησιμοποιηθεί ακριβώς η αυλάκωση. Εάν πρόκειται να το εγκαταστήσετε στο δρόμο ή στα συστήματα εξαερισμού, όπου θα υπάρχει θέρμανση / ψύξη, τότε θα πρέπει να δοθεί προσοχή στα μοντέλα με θερμομόνωση. Είναι πιο βολικό να αγοράσετε ένα τελικό προϊόν, από τότε με δικά του μέσα για να θερμάνετε ένα εύκαμπτο σωλήνα.

Σε οικιακές συνθήκες η κυματοειδής χρήση χρησιμοποιείται συχνότερα στη συσκευή αεραγωγών, οι οποίες απομακρύνουν τον αέρα εξαγωγής από την κουζίνα και τη σύνδεση των συσκευών εξαγωγής. Με τα βήματα της κουκούλας στην κουζίνα χρησιμοποιώντας τον κυματοειδή σωλήνα, η παρακάτω επιλογή δείχνει:

Κυματοειδής κουκούλα για το μαγείρεμα στην κουζίνα - επιλογή και εγκατάσταση σε 3 στάδια

Οι κυματοειδείς σωλήνες για κουκούλες κουζίνας χρησιμοποιούνται τώρα σε περισσότερες από τις μισές περιπτώσεις. Μαζί, ας μάθουμε τι αντιπροσωπεύει για μια τέτοια υψηλή δημοτικότητα, και ποια είναι τα διαφορετικά είδη των προϊόντων, και, τέλος, θα σας πω πώς να εγκαταστήσετε σωστά ένα αγωγό με τα δικά τους χέρια και όπου μπορεί να κρυφτεί.

Η εγκατάσταση κυματοειδών αγωγών αέρα για τον αερισμό της κουζίνας είναι πλέον πολύ δημοφιλής.

Τύποι σωλήνων

Όταν επιλέγετε, να θυμάστε ότι οι εύκαμπτοι αγωγοί είναι σκελετοί και σπειροειδείς:

 • Σπειροειδείς κατασκευές είναι κατασκευασμένα μόνο από μέταλλο, στην κατασκευή αεραγωγών, συνήθως χρησιμοποιείται αλουμίνιο τροφίμων. Μια τέτοια πτυχή μπορεί να τεντωθεί, το μήκος αυξάνεται μέχρι και 3 φορές, αλλά είναι δύσκολο να αναδιπλωθεί το προϊόν στην αρχική του θέση.
 • Κατασκευή πλαισίων κατασκευασμένο με βάση ένα εύκαμπτο μεταλλικό σκελετό και καλυμμένο με φύλλο αλουμινίου ή κάποιο είδος πολυμερούς. Το χαλύβδινο σύρμα χρησιμοποιείται ως πλαίσιο. Αυτά τα προϊόντα μπορούν επίσης να τεντωθούν, αλλά σε αντίθεση με την περιέλιξη σπειροειδών, η δομή του πλαισίου παίρνει εύκολα την αρχική θέση.

Η πλαστική αυλάκωση με επικάλυψη πολυμερούς αναφέρεται στην κατεύθυνση πλαισίου.

Αυτά τα προϊόντα είναι αεροστεγή και ανθεκτικά, αλλά δεν μπορούν να εγκατασταθούν πάνω από τον κλίβανο, το πλαστικό φοβάται τις υψηλές θερμοκρασίες.

Στο σπίτι αυτό το είδος χρησιμοποιείται για το πλύσιμο, ως ένας εύκαμπτος προσαρμογέας μεταξύ του σιφωνίου και του σωλήνα αποχέτευσης.

Αυτού του είδους τα προϊόντα πλαισίων σε διαμερίσματα πρακτικά δεν χρησιμοποιούνται, προορίζονται κυρίως για αεραγωγούς σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Κατ 'αρχήν, ένα τέτοιο σύρμα μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε αγωγό.

Όπως μπορείτε να δείτε, ένα στρώμα από ορυκτό μαλλί τοποθετείται ανάμεσα στα δύο περιγράμματα του φύλλου.

Η τιμή των μονωμένων αεραγωγών είναι πολύ υψηλότερη, επομένως χρησιμοποιούνται μόνο για τη διευθέτηση αεραγωγών σε σοφίτες και σε άλλους μη θερμαινόμενους χώρους.

Εδώ το περίγραμμα είναι κατασκευασμένο από ύφασμα. Το είδος αυτό χρησιμοποιείται μόνο σε συγκεκριμένες βιομηχανίες, δεν τοποθετούνται σε χώρους κατοικίας.

Πρόκειται για σπειροειδές σχέδιο από ταινία αλουμινίου. Είναι αυτό το είδος στη μεγάλη πλειοψηφία που χρησιμοποιείται για τον αερισμό κουζίνας.

Το αλουμίνιο κρατά καλή θερμοκρασία και δεν διαβρώνει. Το μόνο σημαντικό μειονέκτημα είναι ο προβληματικός καθαρισμός.

Πλύνετε την πλάκα με την κυματοειδή επιφάνεια πολύ σκληρά.

Η τιμή ανά μέτρο κυματοειδούς αλουμινίου κυμαίνεται από 100 έως 150 ρούβλια. Συνεπώς, συνήθως δεν πλένεται, αλλά αλλάζει αμέσως.

Δώστε προσοχή! Οι τιμές στο άρθρο είναι σχετικές το καλοκαίρι του 2017.

Επιλέξτε και εγκαταστήστε

Συνήθως, μαζί με την κουκούλα, σας προσφέρεται να αγοράσετε ένα αεραγωγό για αυτό, και εδώ πρέπει να είστε προσεκτικοί, επειδή η γκάμα των προϊόντων είναι μεγάλη και δεν είναι γεγονός ότι ο πωλητής θα είναι ειδικός.

Τι να ψάξετε κατά την επιλογή

Με το υλικό, αποφασίσαμε - για τον εξαερισμό της κουζίνας πρέπει να πάρετε ένα αλουμινένιο σπειροειδές σχέδιο.

Η επιλογή της διαμέτρου εξαρτάται άμεσα από την ισχύ της μονάδας. Υπάρχουν 3 μεγέθη διαδρομής:

Για να μάθετε τι χρειάζεστε, υπάρχει μια οδηγία για την κουκούλα, δείχνει σαφώς τη συνιστώμενη διατομή. Μπορείτε να πάρετε περισσότερο από το μέγεθος που αναφέρεται στο διαβατήριο, λιγότερο - δεν μπορείτε.

Σχετικές τιμές για τις διαμέτρους σωλήνων.

Εάν θέλετε να πάρετε ένα προϊόν με μεγαλύτερη διάμετρο, τότε αμέσως αγοράστε έναν προσαρμογέα κάτω από αυτό, αλλιώς δεν μπορείτε να συνδέσετε τον αγωγό αέρα με το λαιμό.

Λάβετε υπόψη: η κυματοειδής ταινία πωλείται σε συμπιεσμένη κατάσταση και τοποθετείται σε ένα τεντωμένο, οπότε προσδιορίστε αμέσως το μήκος του προϊόντος σε μια τεντωμένη μορφή.

Δεν χρειάζεται να το λάβετε υπόψη, να θυμάστε ότι μέρος του μήκους θα πάει στις στροφές, συνήθως ένα περιθώριο μισού μέτρου είναι αρκετό για 2-3 γωνιακές στροφές.

Η χρήση συρμάτινου πλαισίου με επικαλυμμένα με αλουμίνιο καλύμματα κουζίνας είναι αποδεκτή κατ 'αρχήν, αλλά δεν σας συμβουλεύω να πάρετε έναν τέτοιο σωλήνα. Είναι σίγουρα φθηνότερο, αλλά το αλουμινόχαρτο μπορεί εύκολα να τρυπηθεί ακόμη και με ένα δάκτυλο, συν ένα λεπτό φύλλο, ακόμη και με τον εκτοξευτήρα απενεργοποιημένο, θα σκουριάζει συνεχώς.

Η χρήση κυματοειδών πλαισίων με επικαλυμμένα φύλλα για κουκούλα κουζίνας είναι ανεπιθύμητη.

Μην διστάσετε να ζητήσετε από τον πωλητή πιστοποιητικό ποιότητας για το προϊόν. Τα αγαθά από άγνωστους κατασκευαστές, χωρίς τα σχετικά έγγραφα, είναι συχνά τρυπήματα και θα το παρατηρήσετε μόνο μετά από λίγο μετά την εγκατάσταση, επειδή οι σχισμές είναι μικροσκοπικές και είναι σχεδόν αόρατες.

Αν σας προσφέρεται να αγοράσετε αμέσως και να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα ελέγχου, ελέγξτε αν το χρειάζεστε. Η ίδια η βαλβίδα ελέγχου είναι καλό, αλλά το γεγονός είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία των κουζινών κουζίνας έχει ήδη μια ενσωματωμένη βαλβίδα ελέγχου και δεν έχει νόημα να την αντιγράψουμε.

Η εγκατάσταση μιας βαλβίδας αντεπιστροφής στην κουκούλα δεν είναι πάντοτε δικαιολογημένη.

Στη συνέχεια, στο βίντεο αυτού του άρθρου υπάρχουν συστάσεις για την επιλογή και εγκατάσταση διαφορετικών επιλογών για αεραγωγούς στην κουκούλα κουζίνας.

Εγκατάσταση σε 3 στάδια

Στην πραγματικότητα, είναι πολύ απλό να εγκαταστήσετε την αυλάκωση με τα χέρια σας, οποιοσδήποτε πλοίαρχος που μπορεί να χειριστεί ένα κατσαβίδι μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό το έργο.

 • Gofra - 1 τεμάχιο.
 • Σφιγκτήρες στεγανοποίησης - 2 τεμάχια.
 • Ψήσιμο αερισμού - 1 μονάδα.
 • Σφραγιστικό σωλήνα.
 • Λιπάνετε το λαιμό των κουκούλες με στεγανωτικά υλικά.
 • Βάλτε στο λαιμό μια αυλάκωση με έναν σφιγκτήρα στερεωμένο στην άκρη.
 • Σφίξτε τη βίδα με ένα κατσαβίδι στο λαιμό.
 • Προετοιμαστεί η γραμμή προς την έξοδο.
 • Ο σωλήνας είναι τοποθετημένος σε τεντωμένη κατάσταση, αλλά πρώτα οι γωνίες κάμπτονται, και στη συνέχεια το προϊόν είναι τεντωμένο.

Στερεώστε τη μάσκα αερισμού στη θέση της, στη συνέχεια με το στεγανοποιητικό, τοποθετήστε την αυλάκωση και σφίξτε την με ένα ζυγό.

Όταν η αυλάκωση είναι αγκυροβολημένη, πρέπει απαραίτητα να υπάρχει μια σχάρα εξαερισμού κοντά, είναι αδύνατο να κλείσετε τον άξονα εξαερισμού σφιχτά.

Πού μπορώ να κρύψω

Αυτός ο αγωγός δεν είναι δημοφιλής σε όλους τους ιδιοκτήτες, έτσι πολλοί προσπαθούν να κρύψουν την αυλάκωση από την κουκούλα. Υπάρχουν λίγες επιλογές εδώ, αλλά υπάρχουν.

Κλείστε εξαερισμού γυψοσανίδες - είναι μία από τις πιο κοινές επιλογές, αλλά εδώ θα πρέπει να οικοδομήσουμε ένα πλαίσιο για να περικαλύπτω γυψοσανίδες του, και στη συνέχεια ένα άλλο, όλα στόκος και χρώμα.

Εάν παίρνετε το χρώμα του πλαστικού με τον τόνο των επίπλων κουζίνας, τότε θα είναι σχεδόν αόρατο.

Στο περίγραμμα του ντουλάπι της κουζίνας μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα ύψος επικάλυψης 100-150 mm, το οποίο κλείνει με ασφάλεια τον εξαίρετο εξαερισμό.

Με την ευκαιρία, πολλά μοντέλα επίπλων κουζίνας αρχικά έρχονται με μια τέτοια πλευρά.

Η γραμμή μπορεί να τοποθετηθεί μέσα στα ντουλάπια της κουζίνας, να πάρει πραγματικά πολύ χώρο αποθήκευσης, και να κόψει μια τρύπα στο χώρο του επίπλου είναι απαραίτητη, αλλά ο αερισμός δεν θα είναι ορατό.

Συμπέρασμα

Όπως μπορείτε να δείτε, η επιλογή και η ανεξάρτητη εγκατάσταση του εξαερισμού στην κουκούλα κουζίνας δεν είναι τόσο δύσκολο έργο. Εάν δεν βρήκατε την απάντηση στην ερώτησή σας, καλώς ήλθατε στα σχόλια, θα προσπαθήσω να βοηθήσω.

Με μια κατάλληλη προσέγγιση, ο εξαερισμός μπορεί να κρυφτεί με επιτυχία.

Κυματοειδές χαρτόνι και η εφαρμογή του για την τοποθέτηση της κουκούλας

Η λέξη "κυματοειδής" σημαίνει παράλληλες κυματιστές μικρές πτυχές στην ύλη. Η ομοιότητα του υλικού από το οποίο ο σωλήνας γίνεται με ένα πτυχωτό επιφάνεια με την ύλη που ορίζεται ονομασία αυτών των σωληνώσεων: κυματοειδή σωλήνα, κυματοειδή σωλήνα ή ένα αυλάκωση.

Πεδίο εφαρμογών κυματοειδούς σωλήνα

Οι κυματοειδείς σωλήνες χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση διαφόρων μηχανικών συστημάτων, για παράδειγμα:

 • Σε οικιακά συστήματα ύδρευσης - τόσο ψυχρά όσο και ζεστά.
 • Σε συστήματα θέρμανσης των χώρων και για τη συσκευή ενός θερμού δαπέδου.
 • Ως κανάλι για ηλεκτρικά καλώδια και καλώδια επικοινωνίας, τηλεόραση.
 • Για τη διανομή αερίου στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων, στα συστήματα πυρόσβεσης και ακόμη σε πολλούς τομείς της βιομηχανίας και των κατασκευών.

Αλλά πιο συχνά η αυλάκωση χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση αεραγωγών και αγωγών κλιματισμού. Για αυτό, κυματοειδείς σωλήνες ορθογώνιας, στρογγυλής ή οβάλ διατομής είναι κατασκευασμένοι από μια μεγάλη ποικιλία υλικών, ανάλογα με το πόσο διάστημα σχεδιάζεται να διοχετευθεί στους αεραγωγούς.

Ποιες είναι οι κυματοειδείς σωλήνες εξαερισμού

Οι κυματοειδείς σωλήνες διακρίνονται ανάλογα με το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται, από αλουμίνιο, χάλυβα και πολυμερές. Χρησιμοποιούνται κυματοειδές σωληνοειδές προϊόν από φύλλο αλουμινίου και μεμβράνη πολυμερούς καθώς και σωλήνες σάντουιτς. Κάθε είδος διαφέρει ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τα χαρακτηριστικά εφαρμογής του.

Αλουμίνιο

Οι κατασκευαστές εγκαθιστούν αγωγούς αέρα από αλουμίνιο σε χώρους σύνθετης διαμόρφωσης - εργαστήρια παραγωγής, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, γεωργικές επιχειρήσεις, σπίτια και διαμερίσματα.

Η δημοτικότητα των υλικών αλουμινίου οφείλεται στα μοναδικά φυσικά και μηχανικά χαρακτηριστικά τους:

 • Καλή αντοχή στη διάβρωση και υπεριώδη ακτινοβολία. Εντός του αγωγού η διάβρωση αποκλείεται.
 • Ευκαιρία λειτουργίας σε θερμοκρασίες από -30 έως +250 C.
 • Η δυνατότητα μιας αξιόπιστης αεροστεγανότητας του συστήματος εξαερισμού.
 • Για την εγκατάσταση των καναλιών εξαερισμού, δεν απαιτούνται κάμψεις, χάρη στην ικανότητα της κυματοειδούς αλουμινίου να κάμπτεται με τη σωστή γωνία, χωρίς να αλλάζει η εσωτερική διάμετρος. Για να συνδέσετε τους σωλήνες μεταξύ τους θα χρειαστούν μόνο συμπλέκτες ή αλουμινένιες ταινίες.
 • Για τη στερέωση στο επίπεδο της οροφής ή του τοίχου, δεν είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε ένα πλαίσιο ισχύος, αρκετό σφιγκτήρα σε μια βίδα αυτοεπιπεδώματος.
 • Ο αγωγός αλουμινίου δεν απαιτεί γείωση.
 • Εύκολη εγκατάσταση της αυλάκωσης μπορεί να γίνει από ένα άτομο με τις πιο επιφανειακές δεξιότητες των κατασκευαστικών εργασιών.
 • Η επιφάνεια της αυλακώσεως δεν συσσωρεύει στατικό ηλεκτρισμό

Δώστε προσοχή! Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα των κυματοειδών σωλήνων αλουμινίου είναι η ελκυστική εμφάνιση τους. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μέρος του εσωτερικού της κουζίνας, του μπάνιου ή άλλων μη οικιστικών χώρων.

Οποιοδήποτε δομικό υλικό, συμπεριλαμβανομένων των σωλήνων αλουμινίου για τον αερισμό και τον κλιματισμό των χώρων, παρουσιάζει ορισμένα μειονεκτήματα που μπορούν να δικαιολογηθούν από τα φυσικά χαρακτηριστικά τους:

 • Τα προϊόντα από κυματοειδές αλουμίνιο απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται ως καμινάδες για συσκευές θέρμανσης, καμινάδες αερίου για ζεστό νερό. Σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, το υλικό λιώνει ή καίει.
 • Το χειμώνα, ο κυματοειδής σωλήνας από αλουμίνιο μπορεί να γίνει γέφυρα κρύου λόγω της καλής θερμικής αγωγιμότητας του μετάλλου. Στην επιφάνεια του αγωγού, η συμπύκνωση μπορεί να σχηματιστεί με τη μορφή σταγονιδίων νερού.

Για να διευκολυνθεί η εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού, οι κυματοειδείς κατασκευαστές παράγουν τα εξής εξαρτήματα:

 • προσαρμογείς από αγωγούς αλουμινίου σε σωλήνες από μέταλλο ή πολυμερές υλικό.
 • προσαρμογείς από μια διάμετρο σε μεγαλύτερο / μικρότερο.
 • φίλτρα από τη διείσδυση διαφόρων απορριμμάτων, ακαθαρσιών και σκόνης στο σύστημα εξαερισμού.

Αγωγοί χάλυβα

Κυματοειδής σωλήνας από ανοξείδωτο χάλυβα - η ευχαρίστηση είναι μάλλον δαπανηρή, επομένως το υλικό αυτό χρησιμοποιείται σε συστήματα θέρμανσης, παροχή ζεστού και κρύου νερού. Στα συστήματα εξαερισμού, οι κυματοειδείς αυλακώσεις μεγάλης διαμέτρου από ανοξείδωτο χάλυβα δεν είναι λογικές.

Για εξαερισμό χρησιμοποιούνται γαλβανισμένοι μαύροι μεταλλικοί σωλήνες από λεπτό φύλλο. Είναι κατώτερα από την ευκολία στη συναρμολόγηση κυματοειδούς αλουμινίου και πλαστικών προϊόντων, αλλά έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

 • Ανθεκτικότητα, που επιτρέπει μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • Η ομαλή εσωτερική επιφάνεια παρέχει υψηλά αεροδυναμικά χαρακτηριστικά και δεν επιτρέπει τη συσσώρευση σκόνης, αιθάλης και ακαθαρσιών.
 • Αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες.
 • Αντοχή σε επιθετικά χημικά μέσα.

Δώστε προσοχή! Ο γαλβανισμένος αγωγός λεπτού τοιχώματος, παρά το ελαφρύ βάρος του, έχει χαρακτηριστικά θερμοκρασίας που είναι τυπικά για όλους τους μεταλλικούς σωλήνες. Ο κυματοειδής σωλήνας από χάλυβα προσαρμόστηκε πρόσφατα από ιαπωνικούς μηχανικούς, στα τέλη του περασμένου αιώνα.

Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα των γαλβανισμένων προϊόντων μαύρου μετάλλου είναι η προσιτή τιμή, η απλή και γρήγορη εγκατάσταση. Η διάβρωση προστατεύει το κυματοειδές στρώμα του ψευδαργύρου, δεν χρειάζεται να βαφτεί.

Κυματοειδείς σωλήνες από πολυμερές

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν την ιδανική παραλλαγή της συσκευής των συστημάτων καθαρισμού του αέρα στις κυματοειδείς σωλήνες από PVC.

Τα πολυμερή για την κατασκευή κυματοειδών σωλήνων είναι διαφόρων τύπων, αλλά οι σωλήνες PVC θεωρούνται οι πιο δημοφιλείς. Η ζήτηση για αυτά καθορίζεται από τέτοιους παράγοντες:

 • οι τιμές είναι πολύ φθηνότερες από τους σωλήνες από χάλυβα και αλουμίνιο.
 • Η εγκατάσταση είναι απλή και δεν απαιτεί ιδιαίτερους συνδετήρες και εργαλεία.
 • Οι σωλήνες από PVC παράγονται σε ένα ευρύ φάσμα διαμέτρων, γεγονός που καθιστά δυνατή τη συλλογή συστημάτων εξαερισμού οποιασδήποτε διαμόρφωσης.
 • ανθεκτικότητα σε διαβρωτικά και διαβρωτικά περιβάλλοντα.

Οι πλαστικοί κυματοειδείς σωλήνες φαίνονται τακτοποιημένοι και αισθητικά ευχάριστοι, δεν είναι εμφανείς, αν και αν είναι απαραίτητο, μπορούν εύκολα να κρυφτούν σε ένα κουτί. Τα πλεονεκτήματα των σωλήνων από PVC μπορούν επίσης να αποδοθούν στη δηλωμένη διάρκεια ζωής του κατασκευαστή - όχι λιγότερο από πενήντα χρόνια.

Υπάρχουν πολυμερείς αυλακώσεις και τα μειονεκτήματά τους:

 • Η δύναμη είναι πολύ χαμηλότερη από αυτή των κλασικών λείων σωλήνων. Επομένως, πρέπει να τοποθετήσετε το σύστημα με προσοχή ώστε να διασφαλίσετε ότι είναι εύκολο να αντικαταστήσετε το στοιχείο εάν είναι απαραίτητο.
 • Η διαπερατότητα αέρα είναι μικρότερη από αυτή των λείων σωλήνων.

Οι πλαστικοί κυματοειδείς σωλήνες για τους αγωγούς αερισμού συλλέγουν ενεργά στατικό ηλεκτρισμό, οπότε ο αγωγός αέρα από PVC δημιουργεί περισσότερο θόρυβο σε σύγκριση με την αυλάκωση αλουμινίου.

Θερμομονωτικοί σωλήνες εξαερισμού

Ένα κανονικό σωλήνα αλουμινίου ή PVC την περίοδο του φθινοπώρου-χειμώνα δεν είναι πολύ βολικό για τον αερισμό των χώρων - η υγρασία μπορεί να συμπυκνώνεται πάνω σε αυτό. Επομένως, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε θερμομονωμένους σωλήνες από πλαστικό και αλουμίνιο.

Η βιομηχανία παράγει τους λεγόμενους σάντουιτς σωλήνες, οι οποίοι αποτελούνται από μια συνηθισμένη αυλάκωση τυλιγμένη με ένα λεπτό στρώμα ορυκτοβάμβακα, το οποίο με τη σειρά του καλύπτεται με μια μεμβράνη πολυμερούς.

Οι θετικές ιδιότητες αυτών των προϊόντων περιλαμβάνουν:

 • ικανότητα να μειώνει τις απώλειες θερμότητας.
 • μόνωση του συστήματος εξαερισμού με αλάτι.
 • αποκλείει τον σχηματισμό υγρασίας στην επιφάνεια των σωλήνων.
 • Οι κυματοειδείς σάντουιτς είναι σε θέση να αντέχουν σε υψηλή πίεση στο σύστημα εξαερισμού.

Προϊόντα από φύλλο αλουμινίου και πολυεστέρα

Ένας τέτοιος σωλήνας είναι ένα πλαίσιο σύρματος στο οποίο τυλίγονται 5-6 στρώματα μεμβράνης ή φύλλου καλυμμένου με ψεκασμό αλουμινίου.

Ο κυματοειδής αγωγός αέρα από πολυεστερικό φιλμ αντέχει σε πίεση έως 2500 Pa και είναι σε θέση να λειτουργεί σε θερμοκρασίες αέρα από -25 έως +90 ° C.

Κριτήρια για την επιλογή κυματοειδών αγωγών αέρα

Δυσκολίες στην επιλογή των αυλακώσεων για αερισμό συνίστανται στην ποικιλία των δειγμάτων στην αγορά. Κατά την αγορά, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι ακόλουθες παράμετροι:

 • μήκος όλων των αγωγών και τη διάμετρό τους.
 • κυματοειδές υλικό.
 • κατασκευαστής και ποιότητα του εμπορικού σήματος
 • το κόστος.

Η διάμετρος του αγωγού πρέπει να ταιριάζει με τις δυνατότητες του ανεμιστήρα και να συμμορφώνεται με τις συστάσεις του κατασκευαστή. Πριν αγοράσετε μια αυλάκωση για το σύστημα εξαερισμού, πρέπει να εξοικειωθείτε με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κουκούλας.

Το υλικό κατασκευής αεραγωγών επιλέγεται από τον καταναλωτή, με βάση τις προτιμήσεις του.

Ένα σημαντικό σημείο της επιλογής είναι να ελέγξετε την αυλάκωση για την ικανότητα κάμψης, η καλή ευελιξία θα σας επιτρέψει να βγάλετε τη μικρότερη διαδρομή του αγωγού.

Εάν η τοποθέτηση του αγωγού σχεδιάζεται στον ανοιχτό αέρα στον εξαερισμό τροφοδοσίας στο θερμαινόμενο δωμάτιο, αξίζει να προσέχετε τους αγωγούς αέρα με θερμομόνωση.

Χρώματα για την τοποθέτηση κυματοειδών σωλήνων για το σχέδιο

Η συσκευή επικοινωνιών εξαερισμού από κυματοειδείς σωλήνες δεν είναι περίπλοκη και δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις, εμπειρία, "πονηρές" συσκευές. Αλλά πρέπει να εξετάσετε μερικές από τις αποχρώσεις:

 • Οι κυματοειδείς σωλήνες που λειτουργούν σε συστήματα εξαερισμού είναι ελαστικοί, αλλά πολλές στροφές μπορούν να εμποδίσουν την ελεύθερη διέλευση του αέρα. Αν το σύστημα είναι γεμάτο με στροφές, είναι επιθυμητό να εγκαταστήσετε μεγαλύτερο ανεμιστήρα κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης.
 • Σωλήνες μεγέθους που δεν ταιριάζουν με την ισχύ του ανεμιστήρα μειώνουν την ποιότητα ολόκληρου του συστήματος. Από τη μείωση της διαμέτρου με μια μεταβατική φλάντζα είναι καλύτερα να απορρίψετε, διαφορετικά είναι δύσκολο για τον ανεμιστήρα να αντλήσει αέρα.
 • Κατά την αγορά της αυλάκωσης, θα πρέπει να κάνετε κάποιο περιθώριο κατά μήκος, ειδικά αυτό ισχύει όταν το σύστημα έχει πολλές στροφές.

Σωλήνας κυματοειδής για το σχέδιο

Επιλέγουμε την αυλάκωση για σχεδίαση: παραμέτρους, διαστάσεις, τοποθέτηση

Σήμερα το κύριο μέρος όπου χρησιμοποιούνται οι αυλακώσεις είναι, φυσικά, η κουζίνα. Εδώ είναι οι κουκούλες εγκατεστημένες. Τα σύγχρονα συστήματα θέρμανσης και θέρμανσης του νερού λειτουργούν κυρίως στο αέριο, το οποίο απαιτεί προσεγμένο και αξιόπιστο αερισμό. Η εξαγωγή του αέρα εξάτμισης εγγυάται μια κουκούλα για την εξαγωγή. Αποτελείται από ισχυρούς χαλύβδινους δακτυλίους με ειδική επίστρωση που απλώνεται πάνω τους. Το κύριο υλικό στην κατασκευή είναι ένα ελασματοποιημένο φύλλο, κατασκευασμένο από διάφορα στρώματα. Ο καλά σχεδιασμένος σχεδιασμός καθιστά εφικτή την τάνυση της καμινάδας μέχρι τρία μέτρα.

Ο κυματοειδής σωλήνας είναι πολύ απαιτητικός, ιδιαίτερα όταν εγκαθιστούν συστήματα εξαερισμού σε δύσκολα σημεία. Λόγω της ευελιξίας του, η εγκατάσταση μπορεί να γίνει από έναν ειδικό οποιασδήποτε δεξιότητας. Η διάμετρος σε κάθε περίπτωση επιλέγεται ξεχωριστά και εξαρτάται άμεσα από τον εξοπλισμό στον οποίο συνδέεται η αυλάκωση. Η σύγχρονη βιομηχανία παράγει δύο κύριους τύπους κυματοειδών σωλήνων:

Το προϊόν PVC δεν έχει νευρώσεις και είναι ένας λείος σωλήνας με τέλεια επίπεδα τοιχώματα, γεγονός που καθιστά το πρόγραμμα εξαερισμού εντελώς αθόρυβο. Ωστόσο, οι εγκαταστάτες και το κοινό είναι πιο δημοφιλείς στην κατασκευή αλουμινίου. Έχει πολλές θετικές ιδιότητες, μεταξύ των οποίων μπορεί κανείς να διακρίνει:

 • υψηλή αντοχή σε οποιαδήποτε διάμετρο του αγωγού.
 • Δεν υπόκειται σε πυρκαγιά, μπορεί να αντέξει εύκολα τις υψηλές θερμοκρασίες.
 • όμορφη αεροδυναμική.

Τεχνικές παραμέτρους

 • Ο κυματοειδής σωλήνας μπορεί να λειτουργήσει τέλεια σε υψηλές θερμοκρασίες από -30 έως +250 βαθμούς Κελσίου.
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε είδους κουκούλες σε καθιστικά ή σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις.
 • Οι διαστάσεις επιτρέπουν σε αυτό το σχέδιο να χρησιμοποιείται σε οποιαδήποτε μορφή εξοπλισμού εξαερισμού.

Όταν πρόκειται να αγοράσετε πτυχώσεις, πρέπει να θυμόμαστε ότι η ποιότητα και η ανθεκτικότητα του συστήματος εξαερισμού εξαρτάται από τη σωστά επιλεγμένη διάμετρο.

Επί του παρόντος, παράγονται τέσσερα βασικά μεγέθη κυματοειδούς αυλάκωσης, με διάμετρο 10, 12, 12.5; 15 εκατοστά. Σε κάθε οδηγία, περιγράφεται ποια διάμετρος είναι η πλέον κατάλληλη για την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού. Εάν εγκαταστήσετε σωλήνα μικρότερης διαμέτρου, ο ανεμιστήρας θα λειτουργήσει με μεγάλη δύναμη και μπορεί γρήγορα να αποτύχει.

Δεν υπάρχουν περιορισμοί στο μήκος της αυλάκωσης, όλα εξαρτώνται από την απόσταση μεταξύ του ανεμιστήρα και της οπής για την εξάτμιση του αέρα εξαγωγής. Όταν επιλέγετε κυματισμούς, θυμηθείτε ότι όσο περισσότερο στροφές κι αν είναι η διαδρομή προς την πρίζα, τόσο λιγότερο παραγωγικό θα είναι το έργο του αερισμού. Με ένα μακρύ σωλήνα, θα πρέπει να εγκατασταθεί μεγαλύτερος ανεμιστήρας για να διασφαλιστεί ότι το σύστημα λειτουργεί καλά.

Τι να ψάξετε κατά την εγκατάσταση

Η κουκούλα για την εξόρυξη θεωρείται ιδανική εάν είναι εντελώς κρυμμένη σε ένα κρεμαστό ντουλάπι. Το έργο εκτελείται χωρίς τη χρήση ειδικών προσαρμογέων και πολύπλοκων στοιχείων στερέωσης, γεγονός που καθιστά δυνατή τη μη διαμονή επιπλέον χρημάτων για εργασία. Η εύκαμπτη κατασκευή με ραβδώσεις στρέφει εύκολα τα εμπόδια, γεγονός που σας επιτρέπει να μην χρησιμοποιείτε πρόσθετες συνδέσεις και εξαρτήματα. Πριν ξεκινήσετε την εργασία, η αυλάκωση είναι πλήρως τεντωμένη και τοποθετημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να μειώνει τον θόρυβο κατά τη λειτουργία του ανεμιστήρα. Διαφορετικά, οι προκύπτουσες πτυχές θα δημιουργήσουν αναγκαστικά μια δόνηση, και το έργο της κουκούλας θα συνοδεύεται από μια αυξημένη κροτάλισμα.

Η αυλάκωση στερεώνεται στον σωλήνα διακλάδωσης του συστήματος εξαερισμού με τη βοήθεια ειδικών μεταλλικών ή πλαστικών σφιγκτήρων. Για να εκτελέσετε σωστά τις εργασίες εγκατάστασης, πρέπει να ακολουθήσετε απλούς κανόνες:

 • Αν η οπή αερισμού βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από την κουκούλα, ο σωλήνας πρέπει να τοποθετηθεί κάτω από την οροφή. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή αιχμηρών γωνιών και θα καταστήσει το σύστημα πιο αποτελεσματικό και αξιόπιστο. Για τους σκοπούς αυτούς είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ψευδοροφές, οι οποίες ιδανικά κρύβουν την κυματοειδή από τα αδιάκριτα μάτια.
 • θα πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά τη διάμετρο, δεδομένου ότι ένας στενός αγωγός αέρα θα δημιουργήσει ένα μεγάλο φορτίο για τον ανεμιστήρα, το οποίο ασφαλώς θα επηρεάσει την απόδοσή του. Αν ο απορροφητήρας έχει κυκλικό άνοιγμα, μην χρησιμοποιείτε ορθογώνιο σωλήνα. Αυτό θα καταστήσει το έργο αναποτελεσματικό, αφού θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε ειδικούς προσαρμογείς, οι οποίοι θα μειώσουν τη διέλευση του αέρα μέσω του αεραγωγού.

Πώς να εγκαταστήσετε

 1. Πριν ξεκινήσετε την εργασία, είναι εγκατεστημένη μια μάσκα με ενσωματωμένη βαλβίδα ελέγχου. Θα βοηθήσει στην εξασφάλιση της εισροής καθαρού αέρα για τον αερισμό του δωματίου όταν ο ανεμιστήρας είναι σβηστός.
 2. Με την εγκατάσταση ενός ανεμόμετρου στη βάση του σωλήνα, μπορείτε να καθορίσετε την ποσότητα χωρητικότητας του συστήματος εξαερισμού, που θα πρέπει να είναι τουλάχιστον τρεις όγκοι της κουζίνας.
 3. Πριν από την εγκατάσταση, ελέγξτε την ύπαρξη ανάστροφης πρόσφυσης για αυτό, τοποθετήστε το φύλλο χαρτιού στη μάσκα της κουκούλας, πρέπει να προσκολληθεί σταθερά στην τρύπα. Η παρουσία της αντίστροφης ώσης μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαναγκασμένου εξαερισμού.
 4. Κατά την εγκατάσταση είναι απαραίτητο να προσπαθήσουμε ότι ο σχεδιασμός είχε όσο το δυνατόν λιγότερες καμπές και στροφές, καθώς μειώνει την παραγωγικότητα της λειτουργίας πολλές φορές.

Η επιλογή του αγωγού γίνεται μετά την αγορά του συστήματος εξαερισμού, αφού η ποιότητα του συστήματος στο σύνολό του εξαρτάται από την σωστά επιλεγμένη διάμετρο του φθόνος. Η διάμετρος της εξόδου πρέπει να ταιριάζει με τις παραμέτρους του σωλήνα ακριβώς έτσι ώστε να μπορείτε να επιτύχετε τη μέγιστη απόδοση.

Συχνά, οι εμπορικοί οργανισμοί μαζί με την κουκούλα προσφέρουν ένα συσσωρευμένο κυματοειδές σωλήνα. Μπορείτε να αρνηθείτε την επιβαλλόμενη υπηρεσία εάν εξοικειωθείτε με τις οδηγίες εγκαίρως και υπολογίσετε την επιθυμητή ποσότητα κυματοειδούς. Στη συνέχεια, θα αγοράσετε το ακριβές ποσό χωρίς να χρεώσετε επιπλέον μετρητά.

Ο ιδανικός τρόπος για να φτιάξετε μια καμινάδα, δεν μπορείτε να φοβάστε να υπερθερμανθεί ο σωλήνας. Είναι εύκολο και εύκολο στη συναρμολόγηση σε οποιοδήποτε είδος αλληλεπικάλυψης. Κατά την εγκατάσταση της θέρμανσης αερίου ή του εξοπλισμού θέρμανσης νερού μπορεί να εξασφαλίσει τη μέγιστη εκροή των προϊόντων καύσης, δίνοντας την ευκαιρία να εγγυηθεί την αξιοπιστία της λειτουργίας των λεβήτων και των λεβήτων. Το σύστημα τέτοιων σωλήνων αποδείχθηκε καλά εγκατεστημένο σε τζάκια, σόμπες ή άλλα συστήματα θέρμανσης.

Χαλύβδινο εσωτερικό πλαίσιο και ταινία βαρέως τύπου, μην ανησυχείτε για την αντοχή και την αξιοπιστία της λειτουργίας της δομής. Θυμηθείτε ότι όσο πιο υπεύθυνοι είστε στην επιλογή της αυλάκωσης, τόσο καλύτερα και περισσότερο θα λειτουργήσει το σύστημα εξαερισμού σας. Δεν πρέπει να αποθηκεύσετε σε ένα σωλήνα διακλάδωσης, επειδή η ανάμιξη μονοξειδίου του άνθρακα σε ένα διαμέρισμα μπορεί να οδηγήσει σε θλιβερές συνέπειες.

Επιλέγουμε κυματοειδή σωλήνα για σχεδίαση

Κατά την κατασκευή της κουζίνας, αξίζει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο σύστημα εξαερισμού σε αυτό. Ατμού και αιθάλη, καυσαέρια χωρίς ειδική απόσυρση δεν μπορεί παρά να μολύνουν την οροφή και τους τοίχους, αλλά και δηλητηριάζουν τον αέρα και, ως εκ τούτου, να επηρεάσει αρνητικά την υγεία του ανθρώπου. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές συσκευές και συσκευές για την αποτροπή τέτοιων συνεπειών. Ο κυματοειδής σωλήνας για κουκούλες είναι εξαιρετικός για τον εξοπλισμό του συστήματος εξαερισμού στο διαμέρισμα και στο σπίτι.

Χαρακτηριστικά υλικού

Τέτοιοι σωλήνες χρησιμοποιούνται συχνά στην εγκατάσταση του συστήματος εξάτμισης. Έχουν πολλές αρετές.

Πλεονεκτήματα των κυματοειδών σωλήνων

 1. Εύκολη και γρήγορη εγκατάσταση. Ένα λεπτό στρώμα αλουμινίου σάς επιτρέπει να κάνετε οποιαδήποτε στροφή ή στροφή.
 2. Περιορίστε το μήκος μπορεί να είναι τα συνηθισμένα οικιακά ψαλίδια, χωρίς να καταφεύγετε σε ειδικά εργαλεία και συσκευές.
 3. Το μήκος του ίδιου του σωλήνα μπορεί να είναι από 1 έως 3 μέτρα. Για να έχετε το σωστό μέγεθος, απλά τραβήξτε τις άκρες σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Εάν οι υπολογισμοί δεν έγιναν σωστά και το μήκος ήταν μικρότερο από το αναγκαίο, ο σωλήνας μπορεί εύκολα να αυξηθεί - τα κυματοειδή μέρη είναι πολύ καλά συνδεδεμένα μεταξύ τους.

Ο κυματοειδής σωλήνας έχει πολλά πλεονεκτήματα

 • Ο κατασκευαστής προσφέρει μοντέλα με διαφορετικές διαμέτρους σχεδιασμού. Αυτό σας επιτρέπει να επιλέξετε τις σωστές διαστάσεις για όλα τα στοιχεία του συστήματος εξάτμισης. Εάν δεν βρεθεί κατάλληλο μέγεθος, μπορείτε να επιλέξετε μεγαλύτερο σωλήνα. Στην περαιτέρω διαδικασία εγκατάστασης αρκεί να συμπιέζεται γύρω από το ακροφύσιο και για μεγαλύτερη αξιοπιστία γύρω από τον σύνδεσμο είναι απαραίτητο να στερεωθεί ο σφιγκτήρας.
 • Ελαφρότητα του προϊόντος. Η κυματοειδής κουκούλα για την κουκούλα ζυγίζει λίγο. Λόγω αυτής της ιδιότητας είναι δυνατόν να εξοικονομήσετε όχι μόνο χρόνο εγκατάστασης, αλλά και ισχύ.
 • Δεν χρειάζονται πρόσθετοι προσαρμογείς. Για να φέρετε το σύστημα σε πλήρη ετοιμότητα, είναι απαραίτητο μόνο να ασφαλίσετε τους προσαρμογείς από τους αεραγωγούς. Το ένα άκρο του σωλήνα συνδέεται με μια στήλη ή τον απορροφητήρα και το άλλο άκρο με την οπή εξαερισμού.

  Κυματοειδής σωλήνας για το σχέδιο στην κουζίνα

 • Χαμηλό κόστος. Το προϊόν είναι διαθέσιμο στους καταναλωτές με οποιοδήποτε επίπεδο εισοδήματος.
 • Παρατεταμένη λειτουργία. Εάν ο σωλήνας είναι κατασκευασμένος από αλουμίνιο, τότε δεν μπορείτε να ανησυχείτε για τις αλλαγές θερμοκρασίας, την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας, τη δυνατότητα πυρόλυσης, πρόσθετη προστατευτική επικάλυψη. Εάν, ωστόσο, από πλαστικό, δεν υπάρχει ευαισθησία στη διάβρωση, η έλξη μικρών σωματιδίων απορριμμάτων θα μειωθεί, δεν θα υπάρξουν προβλήματα στην εγκατάσταση.
 • Μειονεκτήματα του "ακορντεόν"

  Ο κυματοειδής σωλήνας έχει τα μειονεκτήματά του:

  1. Οι κυματοειδείς πτυχώσεις καθιστούν δύσκολη τη φροντίδα του συστήματος. Το λίπος, η αιθάλη, τα αράχνες θα απομακρυνθούν πολύ δύσκολα. Σε γενικές γραμμές, πολλοί ειδικοί δεν συνιστώνται να παραβιάζουν την ακεραιότητα του συστήματος εξάτμισης μετά την τοποθέτησή του, δεδομένου ότι είναι δυνατόν να σπάσουν οι κόμβοι, και ως εκ τούτου, η πολύ σφίξιμο.

  Η εγκατάσταση του συστήματος εξάτμισης δεν απαιτεί πολύ χρόνο

 • Το ισορροπημένο "ακορντεόν" είναι πολύ προβληματικό που πηγαίνει στην προηγούμενη κατάσταση. Η εργασία με το υλικό αυτό πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτική.
 • Η αποτελεσματικότητα της κίνησης του αέρα μέσω του σωλήνα είναι χαμηλότερη από ό, τι στους σωλήνες κυκλικού σχήματος. Η ροή χύνεται στα συμπιεσμένα τοιχώματα και χάνει την ταχύτητά της.
 • Οι κυματοειδείς σωλήνες από αλουμίνιο είναι πολύ μαλακοί και εύκαμπτοι. Η ισχυρή πίεση μπορεί να αφήσει άσχημες τσιμπήματα.
 • Ένας πλαστικός κυματοειδής σωλήνας για το σχέδιο δεν μπορεί να αντέξει τις υψηλές θερμοκρασίες. Πριν αγοράσετε το προϊόν, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τις ιδιότητες και το σκοπό του. Για να μην ξοδεύουν χρήματα για το τίποτα και δεν οδηγούν σε άχρηστα για το συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα το σύνολο του συστήματος, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε εκ των προτέρων τι είδους εργασιακό περιβάλλον μπορεί να αντέξει τη θερμοκρασία του πλαστικού σωλήνα στην κουκούλα.
 • Περιορίστε το μήκος του σωλήνα μπορεί να είναι συνηθισμένο νοικοκυριό ψαλίδι

  Εφαρμογή κυματοειδούς σωλήνα από αλουμίνιο

  Το ακορντεόν τρομπέτα τοποθετείται πιο συχνά στις κουζίνες. Ωστόσο, χρησιμοποιείται με επιτυχία σε μπάνια, ειδικά αν δεν διαθέτουν ειδικούς αεραγωγούς.

  Για την συσκευή εξαγωγής, αυτοί οι σωλήνες εγκαθίστανται σε υπόγεια και γκαράζ, πισίνες, σάουνες και λουτρά. Το αλουμίνιο δεν φοβάται τη σκουριά, δεν υφίσταται διεργασίες σήψης, δεν είναι επιρρεπής στην επίδραση υψηλής υγρασίας. Αυτό το χαρακτηριστικό παρατηρείται και χρησιμοποιείται αποτελεσματικά.

  Για τη συναρμολόγηση του συστήματος εξαερισμού και εξαγωγής θα πρέπει να βασίζονται σε όλα τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των επιλεγμένων στοιχείων. Τα προϊόντα δεν πρέπει μόνο να είναι εύχρηστα, ασφαλή για την υγεία, αλλά και να φαίνονται αισθητικά ευχάριστα.

  Ο σωλήνας μπορεί να κρυφτεί σε ειδικές κόγχες, οπότε ο εξαερισμός δεν θα επηρεάσει τη συνολική πρόθεση σχεδιασμού

  Το μαζικό "ακορντεόν" μπορεί να χαλάσει όλες τις προθέσεις σχεδιασμού, αν κρέμονται πάνω από όμορφα έπιπλα ή γεμίζουν όλο τον ελεύθερο χώρο κάτω από την οροφή. Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα, συνιστάται η απόκρυψη των σωλήνων σε ειδικά κιβώτια και κόγχες. Έτσι τα ορατά ελαττώματα θα εξαφανιστούν και το δωμάτιο θα έχει λακωνική και αρμονική εμφάνιση.

  Κανόνες εγκατάστασης του συστήματος εξάτμισης

  Τοποθετώντας την κουκούλα στην κουζίνα, πρέπει να ακολουθήσετε τους ακόλουθους κανόνες.

  Στον τοίχο, που έχει επιφάνεια μαγειρέματος, προσαρτάται μια ξύλινη ράβδος, που αντιστοιχεί στο μήκος της κουζίνας της κουζίνας. Είναι σημαντικό ότι η κουκούλα είναι κεντραρισμένη σε σχέση με τα δύο επίπεδα (κατά μήκος, πλάτος).

  Μην απορρίπτετε τις οδηγίες από τον κατασκευαστή με ειδικές οδηγίες σχετικά με το ύψος που θα κρεμάσει το καπό. Σε περίπτωση που η εστία αερίου πρέπει να στερεωθεί σε ύψος 75 εκατοστών, σε άλλες περιπτώσεις αρκεί να είναι 60 εκατοστά.

  Ο κυματοειδής σωλήνας εξάτμισης μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε κατεύθυνση.

  Κανόνες εγκατάστασης του συστήματος εξάτμισης

  Μια περίπτωση πολύ δύσκολο να εγκατασταθεί είναι η θέση του εξαερισμού στη γωνία απέναντι από την πλάκα. Συνιστάται η εγκατάσταση ενός εύκαμπτου σωλήνα, ο οποίος μπορεί να κρυφτεί κάτω από γυψοσανίδα ή οροφή τεντώματος.

  Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι η αντίσταση ολόκληρου του συστήματος καθορίζει τη διάμετρο του κυματοειδούς σωλήνα και επίσης τις γραμμικές διαστάσεις του αγωγού. Όσο πιο στενή είναι η πορεία, τόσο πιο δύσκολη θα είναι η διείσδυση στον αέρα. Για την εγκατάσταση, συνιστούμε ένα κυματοειδές σωλήνα για την εξαγωγή 100 mm.

  Σημαντικό! Είναι επιθυμητό να τοποθετείται ολόκληρος ο κορμός χωρίς τη χρήση σωλήνων ορθογωνίου σχήματος. Οι προσαρμογείς μεταξύ δύο διαφορετικών τύπων σωλήνων μειώνουν σημαντικά την ισχύ της συσκευής εξαγωγής.

  Καθώς ο σωλήνας εξαγωγής εισέρχεται απευθείας μέσα στην οπή εξαερισμού του ίδιου του συστήματος εξαερισμού, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει αντίστροφη έλξη. Αρκεί απλά να επισυνάψετε ένα φύλλο χαρτιού στην τρύπα. Σε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, πρέπει να κρεμάσει χωρίς τη βοήθεια των χεριών.

  Τα μυστικά εγκατάστασης αεραγωγού για εξαγωγή

  Η κατάλληλη εγκατάσταση εξασφαλίζει την αδιάλειπτη και μακροχρόνια λειτουργία του συστήματος εξάτμισης.

  Σας αρέσει το άρθρο; Μοιραστείτε το:

  • Almetyevsky Pipe Plant (ATZ)
  • Εγκατάσταση σωληνώσεων (BTZ)
  • Εργασίες σωλήνων Volgograd (WEST-MD)
  • Εργοστάσιο σωλήνων Volgorechensky (Gazpromtrubinvest)
  • Εγκατάσταση σωλήνων Izhora (ITZ)
  • Εκτελούμε υπολογισμούς για την εκτροπή του σωλήνα από τον εαυτό μας
  • Χαρακτηριστικά της σύνδεσης σε σωλήνες αερίου
  • Έλεγχος συμπυκνωμάτων από σωλήνες εξαγωγής
  • Μέθοδοι εξάλειψης της διαρροής σωλήνων υπό πίεση
  • Πώς να κάνετε έναν μύκητα στον σωλήνα καμινάδας με τα χέρια σας

  Ξέρουμε για όλους τους σωλήνες

  © 2015-2017 TrubSovet.ru. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.

  Κατά την αντιγραφή υλικών από τον ιστότοπο, βεβαιωθείτε ότι έχετε δημοσιεύσει μια πίσω σύνδεση στο trubsovet.ru

  Εύκαμπτος σωλήνας εξάτμισης: πώς να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε ένα κυματοειδές σωλήνα για εξαερισμό

  Πολλοί τύποι εργασιών επισκευής μπορούν να γίνουν μόνοι τους. Μια τέτοια περίπτωση είναι η σύνδεση του καλύμματος στο σύστημα εξαερισμού. Ακόμη και ένας άπειρος οικοδεσπότης είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αυτό το κρίσιμο στάδιο. Ειδικά όταν ο αγωγός αλουμινίου για το σχέδιο χρησιμοποιείται ως αεραγωγός. Αυτός ο τύπος δομικού υλικού κατά την εγκατάσταση δεν απαιτεί πολυετή εμπειρία και ειδικές γνώσεις.

  Κυματοειδής σωλήνας: τύποι, τύποι, χρήση

  Κυματοειδής σωλήνας αντιπροσωπεύεται στην αγορά των δομικών υλικών σε μια ποικιλία επιλογών - αυτά είναι έγχρωμα μοντέλα μικρής διαμέτρου από πλαστικό και ένα σοβαρό αγωγό από ανοξείδωτο χάλυβα. Υλικό, μέγεθος, χρώμα, τιμή - όλα αυτά για κάθε αγοραστή.

  Είναι δύσκολο για έναν αρχάριο αρχάριο να επιλέξει ακριβώς τι είναι ιδανικό για την επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν.

  Λόγω της έλλειψης εμπειρίας, είναι δυνατόν να επιλέξετε το είδος του σωλήνα για εξαερισμό, επιλέγοντας το χρώμα ή το υλικό που εναρμονίζεται αρμονικά στο εσωτερικό

  Τι μπορεί να είναι κυματοειδής

  Μια από τις βολικές και απλές λύσεις για την κουζίνα είναι η χρήση ενός κυματοειδούς σωλήνα για τη σύνδεση της κουκούλας στο σύστημα εξαερισμού. Για να αγοράσετε ακριβώς αυτό που απαιτείται, για να μην χάσετε ανάμεσα σε μεγάλο αριθμό προτάσεων και να μην πληρώσετε υπερβολικά για έναν αεραγωγό, θα πρέπει να λύσετε λίγο με τους κύριους τύπους και το σκοπό της αυλάκωσης.

  Οι κυματοειδείς σωλήνες με μεγάλη διάμετρο 3,0-3,6 m συχνά φαίνονται κάτω από τους δρόμους και τους σιδηροδρόμους. Εγκαθίστανται για να εκτελούν οχετούς

  Το Gofra χρησιμοποιείται ενεργά από οικοδόμους και οικιακούς τεχνίτες ως σημαντικό στοιχείο στη διευθέτηση των επικοινωνιών. Η δημοτικότητά του οφείλεται σε υψηλή αντοχή, ποικιλία μεγεθών και υλικών και μεγάλη διάρκεια ζωής.

  Στην εμφάνιση, η αυλάκωση είναι ορθογώνια και στρογγυλή. Για κουκούλες κουζίνας, αγοράστε ένα στρογγυλό αγωγό αέρα.

  Οι ορθογώνιες παραλλαγές της αυλάκωσης χρησιμοποιούνται συχνότερα σε βιομηχανικούς χώρους

  Μπορείτε συχνά να βρείτε κυματοειδείς σωλήνες από τέτοια υλικά:

  • ο χαλυβδινισμένος χάλυβας.
  • ανοξείδωτο χάλυβα
  • αλουμίνιο.
  • υφάσματα.
  • πολυαιθυλένιο υψηλής και χαμηλής πίεσης.
  • χλωριούχο πολυβινύλιο.

  Το πεδίο εφαρμογής εξαρτάται από τον τύπο του υλικού και τη διάμετρο του τελικού προϊόντος. Για να οργανώσουν τον αερισμό του νοικοκυριού, συχνά αγοράζουν κυματοειδές αλουμίνιο και ανοξείδωτο χάλυβα.

  Η πλαστική αυλάκωση που συνδέει την κουκούλα με τον αγωγό εξαερισμού δημιουργεί περισσότερο θόρυβο από το ανάλογο αλουμινίου

  Σύμφωνα με τη μέθοδο κατασκευής, οι κυματοειδείς σωλήνες είναι:

  Ο πρώτος τύπος προϊόντος είναι ένα μεταλλικό πλαίσιο, καλυμμένο με φύλλο αλουμινίου ή μεμβράνη πολυμερούς. Αυτοί είναι οι εύκαμπτοι αγωγοί. Έχουν την ικανότητα να επιστρέφουν την αρχική εμφάνιση χωρίς παραμορφώσεις μετά από το τέντωμα ολόκληρου του μήκους της αυλάκωσης.

  Οι κυματοειδείς αυλακώσεις είναι κατασκευασμένες από ανοξείδωτο και γαλβανισμένο χάλυβα, κατασκευασμένο από αλουμίνιο. Είναι πολύ πιο ακριβό από τα αναλογικά πλαίσια

  Ο δεύτερος τύπος αεραγωγού αποτελείται από μεταλλικές ταινίες. Το τελικό προϊόν είναι μισό εύκαμπτο - μπορεί να τεντωθεί 2-3 φορές, αλλά δεν μπορεί να επιστρέψει στην αρχική του κατάσταση. Θα χρειαστεί να προσπαθήσουμε να δώσουμε στον σωλήνα το επιθυμητό σχήμα και τα ίχνη παραμόρφωσης θα εντοπιστούν με σαφήνεια.

  Πολλοί κατασκευαστές προσφέρουν εύκαμπτες πτυχώσεις με θερμομόνωση και χωρίς. Η πρώτη επιλογή σας επιτρέπει να επεκτείνετε το πεδίο χρήσης των προϊόντων. Έτσι, με τη βοήθεια εύκαμπτων σωλήνων τεσσάρων στρωμάτων είναι δυνατόν να τοποθετηθούν αγωγοί εξαερισμού τόσο εντός όσο και εκτός των χώρων. Και η απόσταση δεν θα έχει θεμελιώδη σημασία.

  Στην κατασκευή θερμικά μονωμένων προϊόντων, ορυκτοβάμβακας ή υαλοβάμβακας

  Πεδίο εφαρμογής των δομικών υλικών

  Μια ευρεία ποικιλία κυματοειδών σωλήνων, οι οποίες διαφέρουν ουσιαστικά στο μέγεθος και τον τύπο του υλικού τους, καταδεικνύουν εύγλωττα σε διάφορες περιοχές χρήσης αυτού του οικοδομικού υλικού.

  Οι ημίσκληροι σωλήνες μικρής διαμέτρου από πλαστικό και πολυμερή χρησιμοποιούνται ενεργά για την τοποθέτηση ηλεκτρικού καλωδίου. Αυτό μπορεί να είναι ένα κανάλι για τηλέφωνο, υπολογιστή, τροφοδοσία και άλλα καλώδια. Τις περισσότερες φορές, οι ηλεκτρολόγοι χρησιμοποιούν αυλακώσεις με διάμετρο 1,6 έως 4 cm.

  Οι μισο-εύκαμπτες πτυχώσεις από γαλβανισμένο ή ανοξείδωτο χάλυβα έχουν γίνει μία από τις πραγματικές επιλογές για τη διάταξη του συστήματος θέρμανσης. Στην πράξη, αυτό το είδος σωλήνα είναι ευκολότερο να συναρμολογηθεί. Η δυνατότητα, εάν είναι απαραίτητο, να λυγίσει οποιοδήποτε τμήμα χωρίς να σπάσει η εσωτερική διάμετρος του προϊόντος, βοηθά στην εύκολη κάμψη των γωνιών και άλλων πολύπλοκων περιοχών κατά την εγκατάσταση.

  Το Gofra από γαλβανισμένο και ανοξείδωτο χάλυβα είναι πολύ πιο ακριβό από τα ανάλογα αλουμινίου. Αλλά οι σωλήνες από συμπαγές υλικό φαίνονται αισθητικά ευχάριστοι

  Οι εύκαμπτοι τύποι κυματοειδούς σωλήνα χρησιμοποιούνται για συστήματα εξαερισμού. Διάμετρος, που χρησιμοποιείται κυρίως για την εγχώρια εξαερισμού, -. 10 έως 15 cm Υπάρχουν φορές που θα χρειαστεί ένα σωλήνα με διάμετρο 20, 30 ή περισσότερες εκ Αν και δεν είναι το μέγεθος της λειτουργίας, αλλά να βρούμε μια λύση δεν είναι ένα πρόβλημα..

  Όσον αφορά το υλικό των προϊόντων, οι αυλακώσεις, που αγοράζονται από τους πλοιάρχους για τη διευθέτηση του εξαερισμού στην κουζίνα, είναι εύκαμπτες και είναι κατασκευασμένες από αλουμινόχαρτο. Οι παραλλαγές με πλαστικό υλικό και ανοξείδωτο χάλυβα χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά στην καθημερινή ζωή.

  Αυτή η δημοτικότητα του ευέλικτου σχεδιασμού οφείλεται στην ευκολία εγκατάστασης του. Η τιμή είναι αρκετά λογική και πληροί τις απαιτήσεις που επιβάλλονται σε αυτό το προϊόν από τους αγοραστές

  Οι αγωγοί εξαερισμού των κλωστοϋφαντουργικών χρησιμοποιούνται για τη διευθέτηση των επικοινωνιών στις εγκαταστάσεις παραγωγής. Δεν παρεμβαίνουν στην πολύ γρήγορη μεταφορά αέρα στο δωμάτιο. Αυτό το χαρακτηριστικό διευκολύνει τη χρήση τους σε μονάδες επεξεργασίας κρέατος, σε επιχειρήσεις εστίασης και σε άλλους τύπους εγκαταστάσεων.

  Οι αγωγοί εξαερισμού ιστών μπορούν εύκολα και γρήγορα να αποσυναρμολογηθούν. Δεν είναι δύσκολο να καθαριστούν και να απολυμανθούν

  Οι πτυχώσεις από πλαστικό και πολυαιθυλένιο χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση υδραυλικών εγκαταστάσεων, παροχή νερού σε πλυντήρια, πλυντήρια πιάτων και άλλο εξοπλισμό. Με τη διάταξη του αποχέτευσης χωρίς αυλακωτό σωλήνα επίσης δεν μπορεί να κάνει. Ειδικά σε περίπλοκες περιοχές όπου η χρήση μιας άκαμπτης δομής μπορεί να είναι δύσκολη.

  Gofra: πώς να επιλέξετε σωστά

  Η ευρεία επιλογή κυματοειδών σωλήνων που προσφέρονται από τους πωλητές μπορεί να δημιουργήσει ορισμένες δυσκολίες στην επιλογή της κατάλληλης επιλογής για τη διάταξη εξαερισμού. Επομένως, για να αγοράσετε το σωστό προϊόν, θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτές τις παραμέτρους:

  Η διάμετρος πρέπει να είναι σύμφωνη με τις συστάσεις που δίνονται στις οδηγίες για το αγορασμένο μοντέλο καυσαερίων. Εάν παραμείνετε σε μια μεγαλύτερη ή μικρότερη έκδοση, το ακριβό εξοπλισμό μπορεί στην καλύτερη περίπτωση να μην αντιμετωπίσει τις λειτουργίες του για να απομακρύνει τις μυρωδιές από την κουζίνα και, στη χειρότερη περίπτωση, να καεί από την υπερθέρμανση.

  Συγκεντρώθηκαν στο κατάστημα για να αγοράσει κυματοειδή, θα πρέπει να μελετήσει προσεκτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κουκούλας, και πριν από την αγορά, μην διστάσετε να μετρήσετε το προϊόν

  Επομένως, μην αγνοείτε τις συστάσεις που παρέχονται από τον κατασκευαστή. Μερικές φορές, μαζί με την κουκούλα, παρέχεται αεραγωγός. Είναι υπέροχο αν λειτουργεί σε μια συγκεκριμένη περίπτωση - το μήκος θα είναι επαρκές και το υλικό θα ταιριάξει. Διαφορετικά, θα πρέπει να επισκεφθείτε τον εαυτό σας την αγορά δομικών υλικών και να αγοράσετε μια πιο κατάλληλη επιλογή.

  Μια άλλη περίπτωση όταν, μαζί με την κουκούλα, προσφέρουν να αγοράσουν αυλακώσεις αμέσως. Εδώ πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί, γιατί όχι πάντα ο πωλητής νοιάζεται για την άνεση του πελάτη. Μπορεί να προσφέρει αγαθά ή πολύ ακριβά αγαθά. Το μήκος σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να μετρηθεί εκ των προτέρων, έτσι ώστε να μην αγοράσει επιπλέον μετρητές, εμπιστοσύνη στην εμπειρία του πωλητή.

  Ο εύκαμπτος σωλήνας για εξαερισμό στην αρχική του μορφή έχει μήκος 60-70 εκατοστά, αλλά εκτείνεται για 3 μέτρα. Αξίζει να εξετάσετε κατά την αγορά

  Το μήκος της αυλάκωσης που απαιτείται για τη σύνδεση της κουκούλας στον αγωγό εξαερισμού μετριέται με ένα μέτρο ταινιών. Μετρήστε την ανάγκη να κάνετε από την είσοδο στην κουκούλα και στην είσοδο στον τοίχο. Η διαδρομή πρέπει να επιλεγεί ακριβώς εκείνη που πρέπει να επαναληφθεί στον αγωγό. Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι η αυλάκωση μπορεί να λυγίσει, ανάλογα με τις τεχνικές παραμέτρους που καθορίζει ο κατασκευαστής. Για παράδειγμα, κατά 180 μοίρες.

  Η δυνατότητα κάμψης κάτω από την επιθυμητή γωνία σας επιτρέπει να ανοίξετε την πιο βέλτιστη διαδρομή. Ο σωλήνας θα τοποθετηθεί σε τεντωμένη κατάσταση. Αυτό το σημείο πρέπει να ληφθεί υπόψη.

  Η δεύτερη παράμετρος που επηρεάζει την επιλογή είναι το υλικό του προϊόντος. Μερικές φορές το χρώμα είναι κατάλληλη πλαστική έκδοση. Σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να θυμηθείτε το μεγαλύτερο θόρυβο που δημιουργείται από τον αεραγωγό. Εάν αυτή η ερώτηση δεν είναι θεμελιώδης, τότε η σειρά των μοντέλων μπορεί να επεκταθεί.

  Οι πτυχώσεις από πολυαιθυλένιο δεν χρησιμοποιούνται για τον αερισμό. Αυτά τα προϊόντα, ανάλογα με τη διάμετρο, είναι κατάλληλα για τη μεταφορά και άντληση χύδην και υγρών ουσιών

  Για να αγοράσετε δεν απογοητεύσει, μην ξεχάσετε τα έγγραφα που επιβεβαιώνουν την ποιότητα των αγαθών που αγοράζονται. Μην διστάσετε να ζητήσετε από τον πωλητή πιστοποιητικό ποιότητας και εγγύηση του κατασκευαστή.

  Εκτός από το έγγραφο, θα πρέπει να επιθεωρήσετε προσεκτικά την αυλάκωση - δεν θα πρέπει να υπάρχουν τσιμπήματα και ύποπτες γρατζουνιές. Μην φοβάστε να τεντώσετε το πλήρες μήκος του εύκαμπτου σωλήνα και να το ελέγξετε για κενά ή τρύπες - δεν πρέπει να είναι. Εάν η κυματοειδή είναι αμφίβολης ποιότητας, τότε είναι προτιμότερο να αρνηθείτε την αγορά.

  Ο εύκαμπτος σωλήνας θα εγκατασταθεί στο σύστημα εξαερισμού σε μια τεντωμένη μορφή. Επομένως, είναι απαραίτητο να εξεταστεί σωστά σε αυτή την κατάσταση πριν από την απόκτηση

  Η τιμή έχει επίσης σημασία. Είναι καλό να αγοράσετε παρόμοιες προσφορές από άλλους κατασκευαστές πριν αγοράσετε για να αποφύγετε την υπερπληρωμή. Επίσης, θα βοηθήσει πολύ στην εξοικονόμηση της γνώσης του απαιτούμενου μήκους του αγωγού.

  Κατά την επιλογή, θα πρέπει να εξετάσετε πού θα χρησιμοποιηθεί ακριβώς η αυλάκωση. Εάν πρόκειται να το εγκαταστήσετε στο δρόμο ή στα συστήματα εξαερισμού, όπου θα υπάρχει θέρμανση / ψύξη, τότε θα πρέπει να δοθεί προσοχή στα μοντέλα με θερμομόνωση. Είναι πιο βολικό να αγοράσετε ένα τελικό προϊόν, από τότε με δικά του μέσα για να θερμάνετε ένα εύκαμπτο σωλήνα.

  Λεπτότητα εγκατάστασης κυματοειδούς σωλήνα

  Η σύνδεση της κυματοειδούς με την κουκούλα και το σύστημα εξαερισμού θα είναι εντός της ισχύος του εγχώριου πλοίαρχου. Για να γίνει αυτό το έργο, είναι απαραίτητο να ληφθούν:

  • εύκαμπτο σωλήνα.
  • σφιγκτήρες ·
  • ταινία αλουμινίου?
  • μια σχάρα με βαλβίδα ελέγχου.
  • στεγανωτικό σιλικόνης.
  • προσαρμογείς από στρογγυλό σε τετράγωνο.

  Το τελευταίο σημείο είναι χρήσιμο σε περίπτωση που ο εξαγνιστής έχει τετράγωνο ή ορθογώνιο σωλήνα διακλάδωσης και η αυλάκωση αγοράζεται στρογγυλά.

  Υπάρχουν προσαρμοστές για πώληση για μικρότερη και μεγαλύτερη διάμετρο. Θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο εάν είναι απαραίτητο, έτσι ώστε να μην μειώνεται η παραγωγικότητα του εξοπλισμού εξάτμισης

  Όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα είναι καλό να αγοράσετε με το κυματοειδές σωλήνα. Αυτό δεν θα κάνει λάθος με τον αριθμό των απαραίτητων ανταλλακτικών.

  Όλα τα εξαρτήματα για τη μελλοντική εγκατάσταση του αεραγωγού πρέπει να επιλεγούν, αφού αφαιρεθούν οι μετρήσεις στην τοποθεσία της επερχόμενης εγκατάστασης (+)

  Εάν πρέπει να συνδέσετε 2 ή περισσότερους εύκαμπτους σωλήνες μεταξύ τους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταινία αλουμινίου. Συνδέει καλά το υλικό των μεταλλικών αγωγών, με την προϋπόθεση ότι έχουν κολληθεί με ακρίβεια στην επιφάνεια.

  Η ταινία αλουμινίου μπορεί όχι μόνο να συνδέσει δύο αυλακώσεις μεταξύ τους, αλλά και να σφραγίσει μια τυχαία σπασμένη οπή

  Ο κυματοειδής σωλήνας πρέπει να τεντωθεί σε όλο του το μήκος. Σε αυτή την κατάσταση, πρέπει να στερεωθεί ένα άκρο στην έξοδο εξαγωγής της κουκούλας. Για στερέωση είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε μεταλλικό σωλήνα διακλάδωσης και στεγανωτικό.

  Το στεγανωτικό πρέπει να εφαρμόζεται μόνο σε ξηρή και καθαρή επιφάνεια. Διαφορετικά, δεν μπορεί να κλείσει αξιόπιστα τις αρθρώσεις

  Στη συνέχεια, μετά από κάθε 1.0 μέτρο κάθετα ή 1.5 μέτρα οριζόντια, οι αυλακώσεις πρέπει να καρφωθούν με επιπλέον σφιγκτήρες. Αυτές οι συσκευές θα εξασφαλίσουν τη σωστή στερέωση του αγωγού. Εάν το άνοιγμα εξαερισμού είναι μόνο 0,5-0,8 μέτρα, τότε δεν χρειάζονται πρόσθετοι σφιγκτήρες.

  Εάν ο αγωγός εξαερισμού είναι μακρύς, μην κάνετε αιχμηρές γωνίες - καθένα από αυτά θα μειώσει την ικανότητα εξάτμισης κατά 10%

  Εάν πριν εισέλθετε στον εξαερισμό περισσότερο από 3 μέτρα, πρέπει να επιλέξετε ένα πιο ισχυρό μοντέλο της κουκούλας ή να τεντώσετε τον κυματοειδή σωλήνα σε μια ευθεία γραμμή κάτω από την οροφή για να συντομεύσετε τη διαδρομή. Μετά από όλα, όσο περισσότερο το κανάλι, τόσο ισχυρότερο θα είναι ο εξοπλισμός.

  Με την τοποθέτηση πρόσθετων σφιγκτήρων, παραμένει η σύνδεση της αυλάκωσης με την οπή εισαγωγής, εισάγοντας το δεύτερο άκρο της στην αντίστοιχη οπή της σχάρας τοίχου.

  Οι γρίλιες τοίχου για εξαερισμό έρχονται με ενσωματωμένη βαλβίδα ελέγχου ή χωρίς αυτήν

  Οι αρμοί της σχάρας με το σωλήνα θα πρέπει επίσης να υποβάλλονται σε κατάλληλη επεξεργασία χρησιμοποιώντας στεγανωτικό. Τώρα πρέπει να ελέγξουμε την ποιότητα της εγκατάστασης. Για να το κάνετε αυτό, ενεργοποιήστε την κουκούλα και συνδέστε ένα φύλλο χαρτιού - αν προσελκύσει, τότε όλα είναι τέλεια τοποθετημένα. Έτσι μπορείτε να ξεκινήσετε τη διακόσμηση.

  Ως διακόσμηση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί διακοσμητική κουκούλα της κουκούλας. Μερικές φορές αυτό δεν είναι αρκετό. Στη συνέχεια, οι ιδιοκτήτες συνδέουν τη φαντασία, επιλέγοντας την πιο βέλτιστη επιλογή, για παράδειγμα, για να κρύψετε το σωλήνα στις κρεμάστρες.

  Μερικές φορές ο αγωγός εξαερισμού κρύβεται σε πλαστικό κουτί. Αν βάλετε και τον φωτισμό, τότε κανείς δεν θα μαντέψει για τη μεταλλική αυλάκωση.

  Ανάλογα με το στυλ του εσωτερικού της κουζίνας, ο κυματοειδής σωλήνας μπορεί να κρύβεται κάτω από την ψευδοροφή. Εάν τα έπιπλα στο δωμάτιο είναι στο ύφος της υψηλής τεχνολογίας, τότε οι μεταλλικές πτυχώσεις θα χωρέσουν οργανικά στη συνολική εικόνα.

  Συμβαίνει ότι ο αγωγός αέρα ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό της κουζίνας, είναι μια λογική συνέχεια και δεν βγαίνει από τη συνολική σύνθεση

  Πότε πρέπει να αντικαταστήσετε το σωλήνα

  Το Gofra είναι μια φθηνή και άξια λύση στο πρόβλημα του αερισμού του σπιτιού. Εάν έχει εγκατασταθεί σωστά, τότε δεν θα υπάρξουν προβλήματα με τη χρήση. Το κυριότερο είναι να ακολουθήσετε τις συστάσεις που δόθηκαν από τον κατασκευαστή του προϊόντος.

  Η φροντίδα για τον αυλακωτό αγωγό δεν είναι ιδιαίτερα απαραίτητη. Κάποιος είναι δυσάρεστος - είναι πολύ ενοχλητικό να αποκτήσετε τη σκόνη από τους τοίχους. Με την πάροδο του χρόνου, σε 8-10 χρόνια, σχηματίζεται μια μάλλον χοντρή επικάλυψη σωματιδίων λίπους, σκόνης και σκόνης μέσα στο σωλήνα. Δεν θα μπορείτε να το καθαρίσετε. Η μόνη διέξοδος είναι να βάλει μια νέα αυλάκωση.

  Αν συγκρίνουμε τη διάρκεια ζωής των 10 ετών με το κόστος ενός νέου αγωγού εξαερισμού, η αντικατάσταση δεν φαίνεται καθόλου πρόβλημα.

  Κατά την αντικατάσταση, είναι απαραίτητο πρώτα να αποσυναρμολογήσετε τον παλιό σωλήνα και, στη συνέχεια, να εγκαταστήσετε ένα νέο σωλήνα

  Κατά την αποσυναρμολόγηση είναι απαραίτητο να εκτελεστούν όλες οι ενέργειες, κατά την εγκατάσταση, μόνο στην αντίστροφη σειρά. Μετά την αφαίρεση του σωλήνα, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε καλά τις αρθρώσεις, να καθαρίσετε την σχάρα εξαερισμού ή ακόμα και να την αντικαταστήσετε. Στη συνέχεια, εκτελέστε όλα τα βήματα για να βάλετε μια νέα αυλάκωση.

  Βίντεο σχετικά με την επιλογή και την εγκατάσταση κυματοειδών

  Βίντεο για τον τρόπο σύνδεσης του αεραγωγού στην κουζίνα - τα χαρακτηριστικά χρήσης ενός κυματοειδούς σωλήνα:

  Οι μεταλλικές αυλακώσεις, που χρησιμοποιούνται ως αεραγωγοί στην κουκούλα της κουζίνας, μπορούν να κρύβονται πίσω από ένα διακοσμητικό περίβλημα. Αυτή η οδηγία βίντεο θα σας βοηθήσει να την συνδέσετε σωστά με την κουκούλα:

  Ένα οπτικό βίντεο για πρόσθετα στοιχεία που χρησιμοποιούνται κατά τη σύνδεση του σωλήνα από την αυλάκωση στην κουκούλα:

  Ανασκόπηση βίντεο του εύκαμπτου κυματοειδούς σωλήνα αλουμινίου:

  Ένα ενδιαφέρον βίντεο σχετικά με τον τρόπο παραγωγής αεραγωγών από αλουμινόχαρτο:

  Έχοντας ασχοληθεί με τα χαρακτηριστικά επιλογής και εγκατάστασης κυματισμών, μπορείτε να εξοικονομήσετε κάνοντας τα πάντα μόνοι σας. Αυτά τα έργα δεν απαιτούν ειδικές δεξιότητες και επαγγελματικά εργαλεία, τα οποία καθιστούν δυνατή την πραγματοποίηση χωρίς να καλούν ειδικούς. Ένας ποιοτικός κυματοειδής σωλήνας, σωστά συνδεδεμένος με την κουκούλα, είναι σε θέση να παρέχει αερισμό για την κουζίνα όχι λιγότερο από τα επόμενα 10 χρόνια.