Εύκαμπτος σωλήνας για εξαγωγή: διάμετρος, διαστάσεις και τοποθέτηση

Ο κυματοειδής σωλήνας χρησιμοποιείται ενεργά στην κατασκευή και επισκευή. Χρησιμοποιήθηκε σε μια ποικιλία περιοχών, από την αποχέτευση έως τους αεραγωγούς. Αυτή η δημοτικότητα είναι εύκολο να εξηγηθεί με εξαιρετική απόδοση, ευκολία και ευκολία εγκατάστασης, κάτι που είναι δυνατό χωρίς τη βοήθεια επαγγελματιών. Ας μάθουμε τι είδους κυματοειδή είναι για τις κουκούλες και μάθετε πώς να το επιλέξετε και να το εγκαταστήσετε σωστά.

Τι είναι οι αυλακώσεις;

Η αυλάκωση αποτελείται από μεταλλικούς δακτυλίους, σε πολλά στρώματα που καλύπτονται με ελασματοποιημένο φύλλο. Οι δεσμοί συνδέονται μεταξύ τους και το φύλλο είναι συσσωρευμένο με ένα ακορντεόν. Χάρη σε αυτό το σχέδιο, ο σωλήνας εκτείνεται και γίνεται πιο μακρύς αρκετές φορές. Επίσης, οι αυλακώσεις που τοποθετούνται στην κουκούλα μπορούν εύκολα να κάμπτονται σε οποιαδήποτε γωνία, αφού δεν έχουν άκαμπτο πλαίσιο. Εάν είναι επιθυμητό, ​​ο σωλήνας έχει τοποθετηθεί ακόμη και "φίδι". Λόγω της πλαστικότητας του, το προϊόν επιτυγχάνεται όταν εργάζεστε σε δύσκολους και δύσκολα προσβάσιμους χώρους. Το Gofra είναι κατάλληλο σε περιπτώσεις όπου η τοποθέτηση του απορροφητήρα πραγματοποιείται σε περιορισμένες συνθήκες.

Τύποι κυματισμών

Υπάρχουν πολλές επιλογές για κυματοειδείς σωλήνες. Πρώτα απ 'όλα, διαφέρουν στο υλικό από το οποίο κατασκευάζονται. Στο σύστημα εξαερισμού χρησιμοποιούνται δύο τύποι:

Τα πρώτα χρησιμοποιούνται για τους αεραγωγούς τόσο στην παραγωγή όσο και στις συνήθεις κουζίνες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το αλουμίνιο είναι ένα πιο αξιόπιστο υλικό. Δεν καίγεται και δεν τήκεται σε υψηλές θερμοκρασίες (εύρος λειτουργίας από -30 έως +250 ° C), πολύ ανθεκτικό, δεν εισέρχεται σε χημικές αντιδράσεις, έχει καλές αεροδυναμικές ιδιότητες.

Οι πλαστικές κυματοειδείς όψεις φαίνονται πιο προσεγμένες (βλέπε φωτογραφία) και προσελκύουν λιγότερη προσοχή, αν και τα δύο μοντέλα μπορούν να κρυφτούν εύκολα.

Τα πλεονεκτήματα ενός πλαστικού κυματοειδούς σωλήνα είναι επίσης:

 • διάρκεια ζωής έως 50 έτη.
 • χαμηλό βάρος?
 • μη αντοχή στη διάβρωση, αντοχή σε διαβρωτικά περιβάλλοντα.

Το μειονέκτημα ενός ραβδωτού αεραγωγού PVC είναι ένας μεγάλος θόρυβος σε σύγκριση με ένα προϊόν από αλουμίνιο.

Οι κυματοειδείς σωλήνες για το σχέδιο έχουν διαφορετικό μήκος και διάμετρο. Εδώ η επιλογή εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του χώρου εγκατάστασης των προϊόντων.

Οι τυπικές διαμέτρους που χρησιμοποιούνται για το σχέδιο είναι 100, 120, 125, 150 mm. Λιγότερο κοινά και άλλα μεγέθη, οπότε σηκώστε την αυλάκωση, κατάλληλη για τις απαιτούμενες συνθήκες, δεν θα είναι δύσκολη. Για να μην συγχέεται με τη διάμετρο του σωλήνα, μελετήστε τις οδηγίες για την κουκούλα, συνήθως καθορίστε τις απαιτούμενες παραμέτρους σε αυτό. Τα μανίκια έχουν μέγεθος 100 και 120 mm.

Σημαντικά σημεία

Υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή:

 • Το Gofra, εγκατεστημένο στην κουκούλα, είναι εύκαμπτο, αλλά οι επιπλέον στροφές μειώνουν την απόδοση της εργασίας του, αυξάνοντας το φορτίο στον ανεμιστήρα. Ιδιαίτερα επιβλαβείς από αυτή την άποψη είναι οι στροφές υπό οξεία γωνία. Εάν είναι αναπόφευκτο να εγκαταστήσετε μια διαδρομή ροής για τον αγωγό, τότε θα πρέπει να εγκατασταθεί ένας μεγαλύτερος ανεμιστήρας, έτσι ώστε η κουκούλα να λειτουργεί ποιοτικά.
 • Αν χρησιμοποιείτε σωλήνα ακατάλληλου μεγέθους, η απόδοση του συστήματος μειώνεται. Είναι καλύτερα να αποφύγετε τη μείωση της διαμέτρου μέσω της φλάντζας του προσαρμογέα και των πρόσθετων συνδέσμων, διαφορετικά θα είναι δύσκολο να ωθηθεί ο αέρας από την κουκούλα.
 • Συνιστάται να αγοράσετε αυλακώσεις με μικρό περιθώριο σε μήκος, ειδικά εάν παρέχονται πολλαπλές στροφές.
 • Ο υπερβολικά μακρύς σωλήνας δεν έχει νόημα, δεδομένου ότι είναι επιθυμητό να τεντωθεί πλήρως η αυλάκωση κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, προκειμένου να μειωθεί η ραβδώσεις του. Το γεγονός είναι ότι όταν ο εκσκαφέας λειτουργεί, ο αέρας περνά μέσα από τους σωλήνες σε μια αρκετά υψηλή ταχύτητα, που οδηγεί στην ταλάντευση τους. Όσο περισσότερες πλευρές, τόσο ισχυρότερη είναι η δόνηση και ο θόρυβος κατά τη λειτουργία του συστήματος.

Συμβούλιο. Αν ο σωλήνας που αγοράσατε ήταν βραχύς, μπορεί να αυξηθεί. Για να γίνει αυτό, το κομμάτι του επιθυμητού μεγέθους πρέπει να συνδεθεί με το άλλο μέρος με μεταλλική ταινία.

 • Όσο λιγότερα στοιχεία σύνδεσης, τόσο πιο αξιόπιστο είναι το σχέδιο. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι κάθε προσαρμογέας είναι μια πρόσθετη αντίσταση στη ροή.
 • Επιλέξτε ένα μέγεθος που χρειάζεστε μια τέτοια αυλάκωση, η οποία είναι εύκολο να συγκαλυφθεί.

Η πιο κατάλληλη επιλογή είναι όταν ο αγωγός είναι εντελώς κρυμμένος στο ντουλάπι. Επίσης, ο σωλήνας επιτυχώς κρύβεται πίσω από μια αναρτημένη ή τεντωμένη οροφή.

Ορισμένα χαρακτηριστικά εγκατάστασης κυματοειδών σωλήνων

Η εγκατάσταση του κυματοειδούς σωλήνα στην κουζίνα δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες. Όλες οι εργασίες μπορούν να γίνουν ανεξάρτητα. Ωστόσο, για να λειτουργήσει το σύστημα μακρά και αποτελεσματικά, πρέπει να ληφθούν υπόψη αρκετά σημαντικά σημεία κατά την εγκατάσταση.

 • Εάν δεν ήταν δυνατό να επιλέξετε τη διάμετρο της αυλακώσεως κάτω από την κουκούλα, χρησιμοποιείται ένα προϊόν με μεγάλο μέγεθος που συνδέεται μέσω ειδικού προσαρμογέα. Για κουκούλες κουζίνας, αυτό θα είναι μόνο ένα πλεονέκτημα: καθώς το μέγεθος αυξάνεται, ο ρυθμός ροής του αέρα μειώνεται, πράγμα που σημαίνει ότι ο θόρυβος θα μειωθεί.
 • Πριν από την τοποθέτηση της αυλάκωσης, υπάρχει μια ειδική πλατφόρμα με σχάρα, φλάντζα και βαλβίδα ελέγχου στην εξαεριστήρα. Χρησιμοποιείται για να μην καλύπτεται πλήρως η κουκούλα με ένα σωλήνα. Η μάσκα χρησιμεύει για τον φυσικό εξαερισμό, τη φλάντζα για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό. Στη συνέχεια, ο αέρας στην κουζίνα θα ενημερώνεται συνεχώς ανεξάρτητα από το εάν το καταναγκαστικό βυθό λειτουργεί ή όχι.
 • Εάν υπάρχει μια δεύτερη οπή εξαερισμού στην κουζίνα, μπορείτε να συνδέσετε το σωλήνα στη φλάντζα χωρίς τη μάσκα.

Για να στερεώσετε τις αυλακώσεις χρησιμοποιούνται ειδικοί σύνδεσμοι - μεταλλικοί ή πλαστικοί σφιγκτήρες. Μην καθίσετε τον σωλήνα πάνω στη κόλλα ή το υλικό στεγανοποίησης, αυτό θα δημιουργήσει περιττά προβλήματα εάν πρέπει να αποσυναρμολογήσετε τον αγωγό για καθαρισμό.

 • Κάθε στροφή σε οξεία γωνία μειώνει την απόδοση του συστήματος κατά 10%. Η τοποθέτηση του καλύμματος πρέπει να πραγματοποιείται όσο το δυνατόν πλησιέστερα στον εξαερισμό.
 • Πριν από την τοποθέτηση της αυλακώσεως είναι επιθυμητό να καθαρίσετε τον εξαερισμό στο διαμέρισμα. Πρέπει επίσης να ελέγξετε την παρουσία έλξης. Για αυτό, ένα φύλλο χαρτιού εφαρμόζεται στην τρύπα. Εάν κρατά τον εαυτό του, χωρίς τη βοήθεια των χεριών του, τότε υπάρχει έλξη.

Προσοχή παρακαλώ! Η αντίστροφη έλξη μπορεί να μειώσει σημαντικά την αποδοτικότητα ολόκληρου του συστήματος ως σύνολο.

 • Είναι σημαντικό να επιλέξετε τη βέλτιστη έξοδο της κουκούλας για την κουζίνα. Είναι εύκολο να ελέγξετε με ένα ανεμόμετρο, το οποίο είναι εγκατεστημένο στη βάση του σωλήνα.
 • Ο σωλήνας και η κουκούλα πρέπει να έχουν το ίδιο μέγεθος και διατομή. Διαφορετικά, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε έναν προσαρμογέα.

Οδηγίες εγκατάστασης

Η σειρά εργασίας θα είναι η εξής:

 1. Τεντώστε την αυλάκωση στο μέγιστο μήκος.
 2. Βάλτε τον σωλήνα στην έξοδο της κουκούλας, ασφαλίστε με ζυγό.
 3. Εάν η απόσταση από την οπή εξαερισμού είναι μεγάλη, μετά από κάθε μέτρο και μισό, στερεώστε επιπλέον τον αγωγό αέρα με σφιγκτήρες για να αποφύγετε την αιώρηση κατά τη λειτουργία του συστήματος.
 4. Ασφαλίστε τη γρίλια με τη φλάντζα και τη βαλβίδα ελέγχου στο άνοιγμα.
 5. Τοποθετήστε την αυλάκωση στη φλάντζα, ασφαλίστε τη σύνδεση με ασφάλεια με ζυγό.

Κάλυψη της αυλάκωσης

Αν ο απορροφητήρας βρίσκεται μακριά από τον εξαερισμό, είναι καλύτερο να κρύψετε τον αγωγό αέρα πίσω από την οροφή τεντώματος. Έτσι μπορείτε να αποφύγετε αιχμηρές γωνίες, και ο σωλήνας δεν θα κατηγορήσει τα μάτια των ιδιοκτητών και των επισκεπτών.

Σε περίπτωση που δεν σχεδιάζεται εγκατάσταση τοποθέτησης οροφής, μπορείτε να αποκρύψετε την κυματοειδή με διάφορους τρόπους:

 1. Τοποθετήστε το κουτί από γυψοσανίδες ή πλαστικό.
 2. Στις ντουλάπες της κουζίνας για να εγκαταστήσετε ένα ψεύτικο πάνελ, το οποίο κλείνει εντελώς τις αισθητικές επικοινωνίες. Είναι διακοσμημένο είτε κάτω από τις προσόψεις της κουζίνας είτε κάτω από το χρώμα των τοίχων.

Σημαντικό! Πρέπει να επιλέξετε τον αεραγωγό αφού αγοράσετε μια συσκευή εξαερισμού, καθώς η συμμόρφωση των εξαρτημάτων μεταξύ τους καθορίζει την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα της λειτουργίας εξαναγκασμένης σχεδίασης.

Η ανθεκτικότητα και η ποιότητα του συστήματος εξαερισμού στο σύνολό του εξαρτάται από το πόσο καλά επιλέχθηκε η επιλογή του αγωγού. Εξίσου σημαντική είναι η σωστή εγκατάσταση. Ελπίζουμε ότι το επιλεγμένο υλικό θα είναι χρήσιμο για τους αναγνώστες και θα βοηθήσει όλους να εγκαταστήσουν ανεξάρτητα τον κυματοειδή αεραγωγό. Εάν κατά τη διαδικασία της εργασίας υπάρχουν δυσκολίες, γράψτε, θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε άμεσα.

Εύκαμπτος σωλήνας εξάτμισης: πώς να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε ένα κυματοειδές σωλήνα για εξαερισμό

Πολλοί τύποι εργασιών επισκευής μπορούν να γίνουν μόνοι τους. Μια τέτοια περίπτωση είναι η σύνδεση του καλύμματος στο σύστημα εξαερισμού. Ακόμη και ένας άπειρος οικοδεσπότης είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αυτό το κρίσιμο στάδιο.

Ειδικά όταν ο αγωγός αλουμινίου για το σχέδιο χρησιμοποιείται ως αεραγωγός. Αυτός ο τύπος δομικού υλικού κατά την εγκατάσταση δεν απαιτεί πολυετή εμπειρία και ειδικές γνώσεις.

Ταξινόμηση και χρήση κυματοειδών κυμάτων

Κυματοειδής σωλήνας αντιπροσωπεύεται στην αγορά των δομικών υλικών σε μια ποικιλία επιλογών - αυτά είναι έγχρωμα μοντέλα μικρής διαμέτρου από πλαστικό και ένα σοβαρό αγωγό από ανοξείδωτο χάλυβα. Υλικό, μέγεθος, χρώμα, τιμή - όλα αυτά για κάθε αγοραστή.

Είναι δύσκολο για έναν αρχάριο αρχάριο να επιλέξει ακριβώς τι είναι ιδανικό για την επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν.

Ποικιλίες κυματοειδών σωλήνων

Μια από τις βολικές και απλές λύσεις για την κουζίνα είναι η χρήση ενός κυματοειδούς σωλήνα για τη σύνδεση της κουκούλας στο σύστημα εξαερισμού. Για να αγοράσετε ακριβώς αυτό που απαιτείται, για να μην χάσετε ανάμεσα σε μεγάλο αριθμό προτάσεων και να μην πληρώσετε υπερβολικά για έναν αεραγωγό, θα πρέπει να λύσετε λίγο με τους κύριους τύπους και το σκοπό της αυλάκωσης.

Το Gofra χρησιμοποιείται ενεργά από οικοδόμους και οικιακούς τεχνίτες ως σημαντικό στοιχείο στη διευθέτηση των επικοινωνιών. Η δημοτικότητά του οφείλεται σε υψηλή αντοχή, ποικιλία μεγεθών και υλικών και μεγάλη διάρκεια ζωής.

Στην εμφάνιση, η αυλάκωση είναι ορθογώνια και στρογγυλή. Για κουκούλες κουζίνας, αγοράστε ένα στρογγυλό αγωγό αέρα.

Μπορείτε συχνά να βρείτε κυματοειδείς σωλήνες από τέτοια υλικά:

 • ο χαλυβδινισμένος χάλυβας.
 • ανοξείδωτο χάλυβα
 • αλουμίνιο.
 • υφάσματα.
 • πολυαιθυλένιο υψηλής και χαμηλής πίεσης.
 • χλωριούχο πολυβινύλιο.

Το πεδίο εφαρμογής εξαρτάται από τον τύπο του υλικού και τη διάμετρο του τελικού προϊόντος. Για να οργανώσουν τον αερισμό του νοικοκυριού, συχνά αγοράζουν κυματοειδές αλουμίνιο και ανοξείδωτο χάλυβα.

Σύμφωνα με τη μέθοδο κατασκευής, οι κυματοειδείς σωλήνες είναι:

Ο πρώτος τύπος προϊόντος είναι ένα μεταλλικό πλαίσιο, καλυμμένο με φύλλο αλουμινίου ή μεμβράνη πολυμερούς. Αυτοί είναι οι εύκαμπτοι αγωγοί. Έχουν την ικανότητα να επιστρέφουν την αρχική εμφάνιση χωρίς παραμορφώσεις μετά από το τέντωμα ολόκληρου του μήκους της αυλάκωσης.

Ο δεύτερος τύπος αεραγωγού αποτελείται από μεταλλικές ταινίες. Το τελικό προϊόν είναι μισό εύκαμπτο - μπορεί να τεντωθεί 2-3 φορές, αλλά δεν μπορεί να επιστρέψει στην αρχική του κατάσταση. Θα χρειαστεί να προσπαθήσουμε να δώσουμε στον σωλήνα το επιθυμητό σχήμα και τα ίχνη παραμόρφωσης θα εντοπιστούν με σαφήνεια.

Πολλοί κατασκευαστές προσφέρουν εύκαμπτες πτυχώσεις με θερμομόνωση και χωρίς. Η πρώτη επιλογή σας επιτρέπει να επεκτείνετε το πεδίο χρήσης των προϊόντων. Έτσι, με τη βοήθεια εύκαμπτων σωλήνων τεσσάρων στρωμάτων είναι δυνατόν να τοποθετηθούν αγωγοί εξαερισμού τόσο εντός όσο και εκτός των χώρων. Και η απόσταση δεν θα έχει θεμελιώδη σημασία.

Σφαίρα και αποχρώσεις εφαρμογής

Μια ευρεία ποικιλία κυματοειδών σωλήνων, οι οποίες διαφέρουν ουσιαστικά στο μέγεθος και τον τύπο του υλικού τους, καταδεικνύουν εύγλωττα σε διάφορες περιοχές χρήσης αυτού του οικοδομικού υλικού.

Οι ημίσκληροι σωλήνες μικρής διαμέτρου από πλαστικό και πολυμερή χρησιμοποιούνται ενεργά για την τοποθέτηση ηλεκτρικού καλωδίου. Αυτό μπορεί να είναι ένα κανάλι για τηλέφωνο, υπολογιστή, τροφοδοσία και άλλα καλώδια. Τις περισσότερες φορές, οι ηλεκτρολόγοι χρησιμοποιούν αυλακώσεις με διάμετρο 1,6 έως 4 cm.

Οι μισο-εύκαμπτες πτυχώσεις από γαλβανισμένο ή ανοξείδωτο χάλυβα έχουν γίνει μία από τις πραγματικές επιλογές για τη διάταξη του συστήματος θέρμανσης. Στην πράξη, αυτό το είδος σωλήνα είναι ευκολότερο να συναρμολογηθεί. Η δυνατότητα, εάν είναι απαραίτητο, να λυγίσει οποιοδήποτε τμήμα χωρίς να σπάσει η εσωτερική διάμετρος του προϊόντος, βοηθά στην εύκολη κάμψη των γωνιών και άλλων πολύπλοκων περιοχών κατά την εγκατάσταση.

Οι εύκαμπτοι τύποι κυματοειδούς σωλήνα χρησιμοποιούνται για συστήματα εξαερισμού. Διάμετρος, που χρησιμοποιείται κυρίως για την εγχώρια εξαερισμού, -. 10 έως 15 cm Υπάρχουν φορές που θα χρειαστεί ένα σωλήνα με διάμετρο 20, 30 ή περισσότερες εκ Αν και δεν είναι το μέγεθος της λειτουργίας, αλλά να βρούμε μια λύση δεν είναι ένα πρόβλημα..

Όσον αφορά το υλικό των προϊόντων, οι αυλακώσεις, που αγοράζονται από τους πλοιάρχους για τη διευθέτηση του εξαερισμού στην κουζίνα, είναι εύκαμπτες και είναι κατασκευασμένες από αλουμινόχαρτο. Οι παραλλαγές με πλαστικό υλικό και ανοξείδωτο χάλυβα χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά στην καθημερινή ζωή.

Οι αγωγοί εξαερισμού των κλωστοϋφαντουργικών χρησιμοποιούνται για τη διευθέτηση των επικοινωνιών στις εγκαταστάσεις παραγωγής. Δεν παρεμβαίνουν στην πολύ γρήγορη μεταφορά αέρα στο δωμάτιο. Αυτό το χαρακτηριστικό διευκολύνει τη χρήση τους σε μονάδες επεξεργασίας κρέατος, σε επιχειρήσεις εστίασης και σε άλλους τύπους εγκαταστάσεων.

Οι πτυχώσεις από πλαστικό και πολυαιθυλένιο χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση υδραυλικών εγκαταστάσεων, παροχή νερού σε πλυντήρια, πλυντήρια πιάτων και άλλο εξοπλισμό. Με τη διάταξη του αποχέτευσης χωρίς αυλακωτό σωλήνα επίσης δεν μπορεί να κάνει. Ειδικά σε περίπλοκες περιοχές όπου η χρήση μιας άκαμπτης δομής μπορεί να είναι δύσκολη.

Οδηγίες για τη σωστή επιλογή σωλήνων

Η ευρεία επιλογή κυματοειδών σωλήνων που προσφέρονται από τους πωλητές μπορεί να δημιουργήσει ορισμένες δυσκολίες στην επιλογή της κατάλληλης επιλογής για τη διάταξη εξαερισμού. Επομένως, για να αγοράσετε το σωστό προϊόν, θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτές τις παραμέτρους:

 • τη διάμετρο και το μήκος.
 • υλικό του προϊόντος ·
 • ποιότητας ·
 • τιμή.

Η διάμετρος πρέπει να είναι σύμφωνη με τις συστάσεις που δίνονται στις οδηγίες για το αγορασμένο μοντέλο καυσαερίων. Εάν παραμείνετε σε μια μεγαλύτερη ή μικρότερη έκδοση, το ακριβό εξοπλισμό μπορεί στην καλύτερη περίπτωση να μην αντιμετωπίσει τις λειτουργίες του για να απομακρύνει τις μυρωδιές από την κουζίνα και, στη χειρότερη περίπτωση, να καεί από την υπερθέρμανση.

Μην αγνοείτε τις συστάσεις του κατασκευαστή. Μερικές φορές, μαζί με την κουκούλα, παρέχεται αεραγωγός. Είναι υπέροχο αν λειτουργεί σε μια συγκεκριμένη περίπτωση - το μήκος θα είναι επαρκές και το υλικό θα ταιριάξει. Διαφορετικά, θα πρέπει να επισκεφθείτε τον εαυτό σας την αγορά δομικών υλικών και να αγοράσετε μια πιο κατάλληλη επιλογή.

Μια άλλη περίπτωση όταν, μαζί με την κουκούλα, προσφέρουν να αγοράσουν αυλακώσεις αμέσως. Εδώ πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί, γιατί όχι πάντα ο πωλητής νοιάζεται για την άνεση του πελάτη. Μπορεί να προσφέρει αγαθά ή πολύ ακριβά αγαθά. Το μήκος σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να μετρηθεί εκ των προτέρων, έτσι ώστε να μην αγοράσει επιπλέον μετρητές, εμπιστοσύνη στην εμπειρία του πωλητή.

Το μήκος της αυλάκωσης που απαιτείται για τη σύνδεση της κουκούλας στον αγωγό εξαερισμού μετριέται με ένα μέτρο ταινιών. Μετρήστε την ανάγκη να κάνετε από την είσοδο στην κουκούλα και στην είσοδο στον τοίχο. Η διαδρομή πρέπει να επιλεγεί ακριβώς εκείνη που πρέπει να επαναληφθεί στον αγωγό. Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι η αυλάκωση μπορεί να λυγίσει, ανάλογα με τις τεχνικές παραμέτρους που καθορίζει ο κατασκευαστής. Για παράδειγμα, κατά 180 μοίρες.

Η δυνατότητα κάμψης κάτω από την επιθυμητή γωνία σας επιτρέπει να ανοίξετε την πιο βέλτιστη διαδρομή. Ο σωλήνας θα τοποθετηθεί σε τεντωμένη κατάσταση. Αυτό το σημείο πρέπει να ληφθεί υπόψη.

Η δεύτερη παράμετρος που επηρεάζει την επιλογή είναι το υλικό του προϊόντος. Μερικές φορές το χρώμα είναι κατάλληλη πλαστική έκδοση. Σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να θυμηθείτε το μεγαλύτερο θόρυβο που δημιουργείται από τον αεραγωγό. Εάν αυτή η ερώτηση δεν είναι θεμελιώδης, τότε η σειρά των μοντέλων μπορεί να επεκταθεί.

Για να αγοράσετε δεν απογοητεύσει, μην ξεχάσετε τα έγγραφα που επιβεβαιώνουν την ποιότητα των αγαθών που αγοράζονται. Μην διστάσετε να ζητήσετε από τον πωλητή πιστοποιητικό ποιότητας και εγγύηση του κατασκευαστή.

Εκτός από το έγγραφο, θα πρέπει να επιθεωρήσετε προσεκτικά την αυλάκωση - δεν θα πρέπει να υπάρχουν τσιμπήματα και ύποπτες γρατζουνιές. Μην φοβάστε να τεντώσετε το πλήρες μήκος του εύκαμπτου σωλήνα και να το ελέγξετε για κενά ή τρύπες - δεν πρέπει να είναι. Εάν η κυματοειδή είναι αμφίβολης ποιότητας, τότε είναι προτιμότερο να αρνηθείτε την αγορά.

Η τιμή έχει επίσης σημασία. Είναι καλό να αγοράσετε παρόμοιες προσφορές από άλλους κατασκευαστές πριν αγοράσετε για να αποφύγετε την υπερπληρωμή. Επίσης, θα βοηθήσει πολύ στην εξοικονόμηση της γνώσης του απαιτούμενου μήκους του αγωγού.

Κατά την επιλογή, θα πρέπει να εξετάσετε πού θα χρησιμοποιηθεί ακριβώς η αυλάκωση. Εάν πρόκειται να το εγκαταστήσετε στο δρόμο ή στα συστήματα εξαερισμού, όπου θα υπάρχει θέρμανση / ψύξη, τότε θα πρέπει να δοθεί προσοχή στα μοντέλα με θερμομόνωση. Είναι πιο βολικό να αγοράσετε ένα τελικό προϊόν, από τότε με δικά του μέσα για να θερμάνετε ένα εύκαμπτο σωλήνα.

Σε οικιακές συνθήκες η κυματοειδής χρήση χρησιμοποιείται συχνότερα στη συσκευή αεραγωγών, οι οποίες απομακρύνουν τον αέρα εξαγωγής από την κουζίνα και τη σύνδεση των συσκευών εξαγωγής. Με τα βήματα της κουκούλας στην κουζίνα χρησιμοποιώντας τον κυματοειδή σωλήνα, η παρακάτω επιλογή δείχνει:

Επιλογή σωλήνων για την εξαγωγή κουκούλας στην κουζίνα: χαρακτηριστικά, διαστάσεις πλαστικών και κυματοειδών καναλιών, εγκατάσταση και κάλυψη

Ο ποιοτικός αερισμός σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από τους καπνούς που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και να αποφύγετε τη ζημιά στα έπιπλα. Η καλύπτρα εγκαθίσταται ακριβώς πάνω από τη σόμπα και ο άξονας εξαερισμού τοποθετείται στον τοίχο. Αυτά τα στοιχεία συνδέονται με αγωγούς αέρα. Η επιλογή των σωλήνων εξαρτάται από την ανθεκτικότητα και την ελκυστικότητα της δομής.

Πλαστικοί σωλήνες για την εξαγωγή στην κουζίνα

Οι αεραγωγοί που εγκαθίστανται στην κουζίνα διακρίνονται από το υλικό κατασκευής, το επίπεδο ακαμψίας και το σχήμα. Οι σωλήνες εξάτμισης αντιπροσωπεύονται από τις ακόλουθες επιλογές:

 • PVC;
 • φθοροπλαστικό;
 • πολυαιθυλενίου χαμηλής πίεσης;
 • πολυπροπυλενίου.

Για τον αεραγωγό, μπορείτε να επιλέξετε κυματοειδή ή άκαμπτα σωλήνα, προϊόντα στρογγυλά ή τετράγωνα. Χαρακτηριστικά μοντέλων διαφορετικών μορφών:

 • Οι στρογγυλοί σωλήνες έχουν μεγαλύτερη απόδοση και χαμηλότερο επίπεδο θορύβου.
 • Οι ορθογώνιοι πλαστικοί σωλήνες είναι ευκολότερο να κρύβονται κάτω από την ψευδοροφή, είναι πιο βολικό να εγκατασταθούν.

Είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά των σωλήνων.

Χαρακτηριστικά σωλήνα

Ελαφρύ και απλό στην εγκατάσταση πλαστικοί σωλήνες για κουκούλες στην κουζίνα του PVC είναι η πιο απαιτητική για την κατασκευή του εξαερισμού του σπιτιού. Είναι ερμητικά και έχουν μεγάλη αντοχή. Η μέγιστη θερμοκρασία θέρμανσης τέτοιων σωλήνων είναι +160 μοίρες. Σε αυτή τη θερμοκρασία, αρχίζει να απελευθερώνεται χλώριο. Ωστόσο, σύμφωνα με τους κανόνες, η μέγιστη θερμοκρασία για την θέρμανση των σωλήνων PVC δεν είναι μεγαλύτερη από + 120 βαθμούς.

Όταν η θερμοκρασία πέσει σε -5 μοίρες, το πολυβινυλοχλωρίδιο χάνει τη δύναμή του. Για το λόγο αυτό, επιλέγεται η δημιουργία αεραγωγών μόνο σε κατοικίες για μόνιμη κατοικία.

Χαρακτηριστικά άλλων τύπων σωλήνων:

 • Το πολυπροπυλένιο είναι ένα καλό διηλεκτρικό, δεν είναι υγροσκοπικό και έχει υψηλή αντοχή στις επιθετικές χημικές ενώσεις. Το υλικό έχει αντοχή σε εφελκυσμό που υπερβαίνει εκείνη των μοντέλων πολυαιθυλενίου υψηλής πίεσης. Το κύριο μειονέκτημα τέτοιων σωλήνων είναι η μέγιστη θερμοκρασία θέρμανσης - μέχρι + 85 μοίρες. Ωστόσο, υπάρχουν μοντέλα κατασκευασμένα με επιβραδυντικά φλόγας. Για το σχέδιο είναι καλύτερα να λαμβάνονται σωλήνες PN10. Αυτή η ποικιλία έχει εξωτερική διάμετρο 2 έως 11 cm και πάχος τοιχώματος 0,19-1 cm.

 • Η πολυουρεθάνη είναι παρόμοια με το PVC, αλλά είναι σε θέση να αντιμετωπίσει υψηλότερες θερμοκρασίες - έως +280 μοίρες.

 • Το Vinurethane ενισχυμένο με σπειρώματα από χάλυβα είναι ιδιαίτερα ισχυρό. Έχει επιλέξει να δημιουργήσει μια κουκούλα, επειδή το υλικό έχει υψηλή αντίσταση σε μηχανικές βλάβες. Ο αγωγός αέρα σε αυτή την περίπτωση μπορεί να αναπτυχθεί σε οποιαδήποτε γωνία.

 • HDPE - πολυαιθυλένιο χαμηλής πυκνότητας. Δεν σπάει και αντιμετωπίζει πιο εύκολα με χαμηλότερες θερμοκρασίες από το PVC. Ωστόσο, η αντίσταση στη θερμότητα του υλικού είναι μόνο +80 βαθμούς.
 • Για το σχέδιο μπορούν να χρησιμοποιηθούν διπλοί κυματοειδείς σωλήνες πολυπροπυλενίου με διάμετρο 16-23 cm και με ομαλή εσωτερική επιφάνεια.

  Μπορούν να λειτουργούν στην περιοχή θερμοκρασιών από +40 έως +140 μοίρες. Με δύναμη, οι φθοροπολικοί σωλήνες μπορούν να ανταγωνιστούν ακόμη και με τα ευγενή μέταλλα. Εγκαθίστανται σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, επειδή το υλικό είναι ανθεκτικό στα οξέα και τα αλκάλια. Η διάμετρος των σωλήνων κυμαίνεται από 15 έως 60 εκατοστά. Καθώς το φθοριοπλαστικό έχει υψηλό κόστος, σπάνια χρησιμοποιείται στον ιδιωτικό τομέα. Η αυξημένη διαπερατότητα αερίων είναι επίσης ένας από τους περιορισμούς για τη χρήση του PTFE.

  Πότε πρέπει να χρησιμοποιήσω για τον αγωγό μιας κουκούλας;

  Οι πλαστικοί σωλήνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία αεραγωγού στην κουζίνα σε τέτοιες περιπτώσεις:

  • όταν είναι απαραίτητο να ελαχιστοποιηθεί ο θόρυβος από την κουκούλα εργασίας.
  • εάν θέλετε να εγκαταστήσετε την κουκούλα γρήγορα και αποτελεσματικά, χωρίς ειδικές δεξιότητες.
  • όταν το πρόσθετο φορτίο στην κουκούλα είναι ανεπιθύμητο, επειδή το πλαστικό έχει μικρό βάρος.

  Τέτοια χαρακτηριστικά των πλαστικών σωλήνων για την κατάρτιση με την προϋπόθεση της δημοτικότητάς τους.

  Κριτικές για πλαστικούς σωλήνες: τα υπέρ και τα κατά

  Σύμφωνα με τα σχόλια των χρηστών, οι πλαστικοί σωλήνες έχουν τέτοια πλεονεκτήματα:

  • Το λίπος δεν συσσωρεύεται στο σωλήνα εξάτμισης και η βρωμιά φράζει, καθώς η εσωτερική του επιφάνεια είναι πολύ ομαλή.
  • προϊόντα που εξυπηρετούν περισσότερα από 10 χρόνια.
  • για τους πλαστικούς σωλήνες δεν είναι απαραίτητο να προσέχετε ιδιαίτερα.

  Μειονεκτήματα των πλαστικών σωλήνων, σύμφωνα με τους πελάτες:

  • οι αγωγοί αερισμού από πλαστικό είναι πιο δύσκολο να εγκατασταθούν σε εξοχικές κατοικίες εξοπλισμένες με προστασία ατμού.
  • χαμηλό βαθμό αντοχής στη φωτιά.

  Με την σωστή επιλογή και εγκατάσταση ενός πλαστικού αγωγού, θα λειτουργήσει μακρά και χωρίς διακοπή.

  Κυματοειδείς σωλήνες για την εξαγωγή στην κουζίνα

  Οι κυματοειδείς σωλήνες είναι προϊόντα που διαφέρουν ως προς τη διάμετρο, την πρώτη ύλη και την εφαρμογή. Είναι ευέλικτα και ανθεκτικά. Λόγω της μεγάλης ποικιλίας αυτών των προϊόντων, οι αρχάριοι αρχάριοι συχνά αποκτούν επικοινωνίες κατάλληλες για μια τεχνική ή εσωτερικό, χωρίς να γνωρίζουν αν η κυματοειδής κουκούλα είναι κατάλληλη ή όχι. Υπάρχουν κυματοειδείς σωλήνες ορθογωνικής και κυκλικής διατομής, οι πρώτοι εφαρμοζόμενοι πολύ λιγότερο συχνά.

  Για την παραγωγή χρησιμοποιούνται τα ακόλουθα υλικά:

  • γαλβανισμένο και ανοξείδωτο χάλυβα.
  • PVC;
  • αλουμίνιο.
  • πολυαιθυλένιο.

  Για την κουκούλα κουζίνας, οι κυματοειδείς κυματισμοί αλουμινίου είναι οι βέλτιστες.

  Χαρακτηριστικά

  Ένα συχνό λάθος στη συναρμολόγηση του καλύμματος είναι η εσφαλμένη επιλογή της διάμετρος της αυλάκωσης. Αυτή η επίβλεψη έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερη απόδοση της συσκευής, υψηλότερα επίπεδα θορύβου και αυξημένο φορτίο. Όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε πρόωρη αποτυχία της κουκούλας.

  Η διάμετρος του απαιτούμενου αεραγωγού υποδεικνύεται στο σχέδιο της κουκούλας, αλλά μπορεί να μετρηθεί από τον εαυτό σας. Για το σκοπό αυτό, μετράται η διάμετρος της εξόδου.

  Οι κουκούλες χρησιμοποιούν αυλακώσεις με διάμετρο 80 έως 30 mm, οι πιο δημοφιλείς σωλήνες έχουν διάμετρο 100, 125 και 150 mm. Στις βιομηχανικές κουκούλες χρησιμοποιούνται μεγαλύτερες αυλακώσεις (200-300 mm).

  Για να μετρήσετε το μήκος της αυλάκωσης, μετρήστε το μήκος της καμπύλης κατά μήκος της οποίας θα τοποθετηθεί ο σωλήνας χρησιμοποιώντας ένα εκατοστόμετρο ή ένα μέτρο ταινιών. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι όσο πιο ομαλή είναι η "διαδρομή" της αυλάκωσης, τόσο καλύτερη θα είναι η συσκευή εξολκέα. Στο μήκος του σωλήνα πρέπει να προσθέσετε επιπλέον 10-15% για το απόθεμα.

  Πότε πρέπει να χρησιμοποιήσω για τον αγωγό μιας κουκούλας;

  Ο εύκαμπτος σωλήνας για την εξαγωγή είναι απαραίτητος στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • περιορισμένο ή μη τυποποιημένο χώρο του δωματίου.
  • Ένας μικρός προϋπολογισμός (το gofra θα κοστίσει λιγότερο από ένα συνηθισμένο σωλήνα).
  • έλλειψη εξοπλισμού συγκόλλησης (οι κυματοειδείς σωλήνες μπορούν να συνδεθούν με σφιγκτήρες).
  • Η πολύπλοκη αρχιτεκτονική του δωματίου, που απαιτεί πολλές καμπές του αγωγού του αγωγού (οι κυματισμοί μπορούν να καμφθούν χωρίς προβλήματα σε σχεδόν οποιαδήποτε γωνία).

  Για να εγκαταστήσετε ένα τέτοιο προϊόν, δεν χρειάζεστε συγκεκριμένες δεξιότητες, το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε ένα αντίγραφο ποιότητας.

  Κριτικές κυματοειδών σωλήνων: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

  Σύμφωνα με τα σχόλια των πελατών, οι κυματοειδείς σωλήνες έχουν τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

  • εύκολη συμπίεση και τέντωμα χωρίς τη χρήση εργαλείων.
  • απλή κοπή με ψαλίδι ή χαρτοπετσέτα.
  • μια ποικιλία από το εύρος μεγέθους σωλήνων, που σας επιτρέπει να επιλέξετε το προϊόν για οποιοδήποτε σχέδιο.
  • ικανότητα λειτουργίας σε υψηλές θερμοκρασίες (μέχρι 300 ˚C).

  Παρά τα πλεονεκτήματα, οι κυματοειδείς σωλήνες έχουν διάφορα μειονεκτήματα:

  • οι στροφές της εσωτερικής και της εξωτερικής πλευράς του σωλήνα θα συσσωρεύουν βρωμιά και λίπος μόνοι τους, οι οποίες θα είναι προβληματικές μέχρι το τέλος.
  • Η ραβδωτή επιφάνεια του προϊόντος δημιουργεί μερικές φορές περισσότερο θόρυβο, σε αντίθεση με τα απαλά σχέδια.
  • η εμφάνιση της αυλάκωσης δεν μπορεί να ονομαστεί αισθητική, η οποία υποχρεώνει τους αγοραστές να κρύψουν το σωλήνα για πρόσθετες δομές.

  Τέτοια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά τη δημιουργία ενός συστήματος εξαερισμού από την αυλάκωση.

  Υπολογισμός του ελάχιστου απαιτούμενου μεγέθους

  Οι διαμέτρους του αεραγωγού και της εξόδου πρέπει να συμπίπτουν. Διαφορετικά, η φθορά των στοιχείων θα αυξηθεί και η απόδοση του συστήματος θα μειωθεί. Η ταχύτητα του αέρα πρέπει να υπερβαίνει τα 3 m / s. Υπολογίστε την περιοχή διατομής με τον τύπο:

  Εδώ, το "S" είναι η διάμετρος του σωλήνα για το σχέδιο στην κουζίνα, και "L" είναι η ταχύτητα της ροής του αέρα.

  Πρότυπο είναι η διάμετρος των καναλιών από 100 έως 160 mm. Σύμφωνα με τους κανόνες του SNiP 41-01-2003 για κάθε άτομο που ζει σε δωμάτιο άνω των 20 μ², απαιτούνται 30 m³ αέρα ανά ώρα. Με μικρότερη επιφάνεια των χώρων, κάθε τετραγωνικό μέτρο της έκτασης απαιτεί 3 m3 ανά ώρα. Εάν δεν υπάρχει φυσικό σύστημα εξαερισμού, αυτά τα στοιχεία θα πρέπει να αυξηθούν 2 φορές. Το πάχος τοιχώματος του αγωγού υπολογίζεται με βάση τις απαιτήσεις αντοχής. Η ελάχιστη τιμή είναι 0,5 mm.

  Οι πλαστικοί σωλήνες αποχέτευσης δεν είναι κατάλληλοι για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού συστήματος εξαερισμού. Τέτοια μοντέλα δεν αντιμετωπίζονται με αντιστατικό μέσο. Έχουν διαφορετικό πάχος και διάμετρο από εκείνο των σωλήνων εξαερισμού. Στον αποχετευτικό αγωγό δεν μπορεί να συνδεθεί με πρόσθετο εξοπλισμό εξαερισμού.

  Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

  Για την εγκατάσταση του σωλήνα κάτω από την κουκούλα, χρειάζεστε έναν σωλήνα, έναν ζυγό που ταιριάζει με τη διάμετρο της εξόδου εξαγωγής της κουκούλας και ένα διακοσμητικό πώμα για αερισμό. Το τελευταίο στοιχείο είναι εξοπλισμένο με μια σύνδεση σωλήνα για τη σύνδεση του σωλήνα με μια οροφή ή τοποθέτηση σε τοίχο. Η εγκατάσταση του σωλήνα πραγματοποιείται σύμφωνα με τις ακόλουθες οδηγίες:

  • Τοποθέτηση της επένδυσης στην οροφή ή στον τοίχο. Αυτό το στάδιο είναι πολύ απλό, είναι σημαντικό μόνο να ευθυγραμμιστούν με ακρίβεια οι οπές στο βύσμα και τον εξαερισμό. Οι σύνδεσμοι στο κάλυμμα πρέπει να τοποθετηθούν σε ειδική αυλάκωση στον αγωγό εξαερισμού. Στη συνέχεια, πρέπει να εφαρμόσετε τη σήμανση των συνδετήρων και να εγκαταστήσετε την ίδια την επικάλυψη.
  • Εγκατάσταση του προσαρμογέα στην κουκούλα (εάν είναι απαραίτητο). Ο προσαρμογέας τοποθετείται απευθείας στο σωλήνα εξαγωγής και ασφαλίζεται με σφιγκτήρα. Αυτή η διαδικασία δεν απαιτεί τη χρήση στεγανωτικών. Ο σφιγκτήρας χρησιμοποιείται επίσης σε σχέδια χωρίς προσαρμογέα.
  • Εγκατάσταση του σωλήνα. Πρώτα απ 'όλα, ο σωλήνας εισάγεται στην τρύπα στον τοίχο ή στην οροφή, το άλλο άκρο τοποθετείται στην κουκούλα της κουκούλας. Η σταθερή δομή είναι στερεωμένη στην κουκούλα με έναν απλό σφιγκτήρα.

  Σε αντίθεση με την αυλάκωση, οι πλαστικοί και μεταλλικοί σωλήνες είναι πιο δύσκολο να εγκατασταθούν. Συχνά, αυτή η εγκατάσταση μπορεί να απαιτεί την αφαίρεση του καλύμματος για την επακόλουθη τοποθέτηση ήδη με τον συνδεδεμένο σωλήνα.

  Το κύριο πράγμα κατά την εγκατάσταση του σωλήνα εξαερισμού είναι η σωστή κίνηση του αέρα. Ο αέρας που ρέει από το δωμάτιο δεν πρέπει να διεισδύει πίσω στις σχισμές των χοανών. Με άλλα λόγια, ο σωλήνας καλύμματος πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε ο αέρας να ρέει να κινείται από το κουδούνι στο λεπτό άκρο της δομής.

  Πώς να κρύψετε τους σωλήνες από την κουκούλα στην κουζίνα;

  Σε αντίθεση με το πλαστικό, τα μεταλλικά κανάλια είναι πολύ πιο εύκολο να ταιριάζουν στο εσωτερικό της κουζίνας. Ακόμη και ένα τέτοιο ουδέτερο στοιχείο επικοινωνιών μπορεί να χαλάσει το σχεδιασμό των εγκαταστάσεων, επειδή πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών το κρύβουν. Χρησιμοποιούνται οι ακόλουθες μέθοδοι για αυτό:

  • Οι σωλήνες καλύπτονται με γυψοσανίδες. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται στην επιθεώρηση της κουζίνας, όταν δημιουργούν μια πολυεπίπεδη οροφή κρεμαστή ή τεντωμένη. Κατά την εγκατάσταση του καλύμματος μετά την επισκευή, θα είναι πιο δύσκολο να πραγματοποιηθεί μια τέτοια ιδέα.

 • Ένα κουτί από PVC ή GKL θα κρύψει αξιόπιστα τον αγωγό αέρα. Ο σχεδιασμός μπορεί να φέρει διακοσμητικό χαρακτήρα με το σωστό συνδυασμό χρωμάτων και τη χρήση των λαμπτήρων.
 • Για την ατομική κατασκευή ενός σετ κουζίνας, ο αγωγός αέρα μπορεί να είναι κρυμμένος σε αυτό. Για να γίνει αυτό, αρκεί να ορίσετε ένα συρτάρι ή ένα ερμάριο στο στάδιο του σχεδιασμού.
 • Μια ενδιαφέρουσα λύση - ζωγραφική του αγωγού του αεραγωγού, απλά πρέπει να επιλέξετε το σωστό χρώμα.
 • Οι καλύτεροι κατασκευαστές και οι τιμές

  Υπάρχουν πολλά δημοφιλή κανάλια που μπορούν να επιλεγούν για κουκούλες κουζίνας:

  • Οι οπές εξαερισμού - ο στρογγυλός πλαστικός αγωγός είναι εξαιρετικός για εξαερισμό. Είναι κατασκευασμένα από PVC και βαμμένα σε λευκό. Μεταξύ των διαθέσιμων διαμέτρων είναι 100, 125, 150 και 200 ​​mm. Το κανάλι έχει μήκος 350 - 2500 mm. Τα προϊόντα συνδέονται μεταξύ τους με ειδικά στοιχεία. Το κόστος ενός αεραγωγού με διάμετρο 100 mm και μήκος 1 m είναι 150 ρούβλια. Με διάμετρο 150 mm, η τιμή αυξάνεται στα 200 ρούβλια.

 • Εξίσωση, στρογγυλή. Το δημοφιλές μέγεθος καναλιού είναι 100x1500 mm. Χρησιμοποιείται για τη δημιουργία συστημάτων οικιακού αερισμού και στην παραγωγή. Το κόστος του προϊόντος είναι 206 ρούβλια.

 • Εξίσωση, επίπεδη. Ο αγωγός έχει ορθογώνιο σχήμα και είναι κατασκευασμένο από άκαμπτο πλαστικό. Ένας τέτοιος αεραγωγός μπορεί να ανταγωνιστεί με στρογγυλά μοντέλα όσον αφορά την εργονομία. Η διατομή επιλέγεται με βάση την ισχύ σχεδιασμού. Το κανάλι 60x204x1000 mm κοστίζει 280 ρούβλια.

 • ERA - ένα εύκαμπτο κανάλι από αλουμίνιο. Έχει μεγάλη ευελιξία, που σας επιτρέπει να το εγκαταστήσετε σε διαφορετικές θέσεις. Διαφέρει από την αντοχή στη φωτιά και είναι ανθεκτική στις μηχανικές επιδράσεις. Το κανάλι μήκους 3 m έχει μάζα 0,38 kg, διάμετρο 150 mm και πλάτος 157 mm. Το κόστος του προϊόντος ξεκινάει από 230 ρούβλια.

 • Το ELIKOR είναι ένας κυματοειδής σωλήνας κατάλληλος για τη δημιουργία κουκούλας κουζίνας για όλα τα χαρακτηριστικά. Η βέλτιστη επιλογή είναι ένα κανάλι με διάμετρο 120 mm και μήκος 3 m. Η τιμή του μοντέλου είναι 699 ρούβλια.
 • Πού να αγοράσετε πλαστικές και κυματοειδείς σωλήνες για την εξαγωγή κουκούλας στην κουζίνα;

  Είναι απαραίτητο να επιλέξουμε το σωστό μοντέλο αεραγωγού μεταξύ της ποικιλίας των προϊόντων στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη.

  Στη Μόσχα

  Από τα καταστήματα της Μόσχας αξίζει να σημειωθεί:

  1. "VENT-STYLE" - ένα από τα μεγαλύτερα ηλεκτρονικά καταστήματα στη Ρωσία, που παραδίδει σε διάφορες περιοχές της χώρας. Το κατάστημα και το σημείο παράδοσης βρίσκονται στη διεύθυνση - 25 χιλιόμετρα MKAD, έξω, TC "CONSTRUCTOR". Τηλέφωνα επικοινωνίας με το κατάστημα - 8 495 926-67-58, 8 800 555-97-21.
  2. Η GC "PROVENT" ασχολείται με την παραγωγή και πώληση διαφόρων τεχνικών συσκευών. Το κατάστημα της εταιρείας βρίσκεται στο - ul. Bolshaya Novodmitrovskaya, 14, σελ. 7. Τηλέφωνα επικοινωνίας με τους πωλητές - 8-800-555-6878, + 7 (495) 797-55-44.
  3. "Climate gud" - ένα δημοφιλές online κατάστημα εξοπλισμού εξαερισμού. Βρίσκεται στη διεύθυνση: Μόσχα, εκθεσιακό και εκθεσιακό συγκρότημα ElitStroy Materials, ul. Trading σελίδα 2, θέση 20Β. Τηλέφωνα - +7 901 536-37-95, + 7 499 96241-21.

  Σε αυτά τα καταστήματα μπορείτε να βρείτε κατάλληλα προϊόντα για να δημιουργήσετε έναν ποιοτικό αεραγωγό στην κουζίνα.

  Στην Αγία Πετρούπολη

  Βρείτε επίσης σωλήνες για κουκούλες στην Αγία Πετρούπολη, δεν θα είναι δύσκολο:

  1. Η αλυσίδα καταστημάτων "Maxidom". Ένα από τα σημεία βρίσκεται στο 18A Grazhdanskiy pr-t. Στον κατάλογο μπορείτε να βρείτε πολλούς κατάλληλους αγωγούς εξαγωγής. Τηλέφωνο για επικοινωνία - 8 812 324-55-55.
  2. Η εταιρεία "StroyMetall" ασχολείται με την παραγωγή μεταλλικών αγωγών υψηλής ποιότητας. Βρίσκεται στην ul. Magnitogorsk, κ.λπ. 17Ι, από. 312. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον εκπρόσωπο καλώντας το 8 812 633-03-30.
  3. Η LLC "Aair Line SPb" παράγει αεραγωγούς χάλυβα. Μπορείτε να βρείτε ένα κατάστημα στην Αγία Πετρούπολη, ul. Sedova 5. Τηλέφωνο για επικοινωνία - +7 (812) 748-22-04.

  Βρείτε ποιοτικούς σωλήνες μπορείτε να βρείτε στις περισσότερες μεγάλες πόλεις.

  Η επιλογή των σωλήνων για κουκούλα εξαρτάται από το εσωτερικό του δωματίου, τις προτιμήσεις των ιδιοκτητών και την εγκατάσταση του συστήματος εξάτμισης. Είναι σημαντικό να καθορίσετε τον τρόπο εγκατάστασης του αγωγού, τα χαρακτηριστικά λειτουργίας και τη διαδρομή.

  Κυματοειδής σωλήνας για σχεδίαση: τι να ψάξετε κατά την εγκατάσταση

  Αν ξοδεύετε πολύ χρόνο στην κουζίνα, μαγειρέψτε τα αγαπημένα τους πιάτα για όλη την οικογένεια, συχνά κανονίσει απογευματινό τσάι με τους φίλους, και θέλετε να απαλλαγείτε από το δωμάτιο των οσμών και της υγρασίας, τότε θα πρέπει να αγοράσετε μια κουκούλα.

  Στα σπίτια της σοβιετικής εποχής εγκαταστάθηκαν οι αεραγωγοί εξαερισμού με πλαστική σχάρα, οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε ένα άνοιγμα μέτρησης 20x15 εκ.

  Το εκχύλισμα είναι ο εξοπλισμός με εξαναγκασμένο εξαερισμό, ο οποίος σε λίγα λεπτά θα αναδείξει τη δυσάρεστη μυρωδιά λίπους, καύσης, καπνού.

  Εάν έχετε ήδη αποφασίσει για το μοντέλο της κουκούλας, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να αγοράζετε ένα κυματοειδές σωλήνα.

  Ποιες είναι οι κυματοειδείς μορφές και η διάμετρος;

  Οι κυματισμοί είναι ορθογώνιες και στρογγυλές.

  Ορθογώνια χρησιμοποιούνται για τεχνικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης, σε κοινόχρηστους χώρους.

  Κατά κανόνα, το μέγεθος της διατομής των ορθογώνιων σωλήνων είναι μεγαλύτερο από το μέγεθος των κυκλικών σωλήνων.

  Η σωστή διάμετρος του σωλήνα καθορίζεται από τη διάμετρο του καλύμματος: πρέπει να είναι ελαφρώς μεγαλύτερη, έτσι ώστε ο σωλήνας να είναι σφιχτά τοποθετημένος στις αυλακώσεις. Υπάρχουν τυποποιημένα μεγέθη (10 cm, 15 cm, 20 cm) και μη τυποποιημένα (30 cm, 40 cm και άνω).

  Όσο μεγαλύτερη είναι η διάμετρος του σωλήνα, τόσο περισσότερος αέρας θα περάσει από τον ανεμιστήρα. Αλλά η ταχύτητα της διέλευσης επηρεάζεται ήδη από την απόδοση της κουκούλας.

  Ποιο από αυτά θα επιλέξετε για εγκατάσταση σε μια κατοικία

  Ας δούμε λοιπόν τους ακόλουθους τύπους υλικών από τους οποίους κατασκευάζονται οι σωλήνες:

  1. Πλαστικά. Η πιο οικονομική επιλογή, ιδανική για μικρά έργα εγκατάστασης σε κατοικημένη περιοχή. Αλλά το πλαστικό έχει μια σειρά από αξιοσημείωτες ελλείψεις:
  • υψηλό βαθμό ευφλεκτότητας (σε περίπτωση πυρκαγιάς, το πλαστικό θα εκπέμπει ακάθαρτο καπνό και θα προκαλεί δηλητηρίαση με δηλητηριώδεις ουσίες).
  • εξαιρετική ευθραυστότητα (μετά από αρκετούς κύκλους με μείον θερμοκρασία, πλαστικό καταστρέφεται).
  • σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν θερμαίνεται, ο πλαστικός σωλήνας μπορεί να δημιουργήσει μια δυσάρεστη οσμή (σε αντίθεση με τη σύνθεση του πλαστικού τροφίμων, η φορμαλδεΰδη προστίθεται στην τεχνική).
  • λογική τιμή.
  • ευκολία εγκατάστασης.
  • ελάχιστη αντίσταση δικτύου.
  1. Αλουμίνιο. Ο ελαφρύς κυματοειδής σωλήνας, έχει ένα πλαίσιο μέτριας ακαμψίας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

  Πλεονεκτήματα αλουμινίου: Διαφέρει η ανθεκτικότητα και η καλή ανοχή σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Σε αντίθεση με ένα φτηνό εύκαμπτο σωλήνα, το αλουμίνιο έχει αυλακώσεις για συγκόλληση.

  Υπάρχουν μικρά ελαττώματα: υπάρχει μια δόνηση της εσωτερικής επιφάνειας του σωλήνα, θόρυβος όταν η κουκούλα είναι ενεργοποιημένη σε πλήρη ισχύ.

  1. Εύκαμπτος σωλήνας. Το σχέδιο είναι ένα μεταλλικό σύρμα τυλιγμένο σε φύλλα. Η ποιότητα του προϊόντος και η διάρκεια ζωής εξαρτάται άμεσα από το πάχος του εξωτερικού στρώματος. Αυτός ο σωλήνας προορίζεται για οικιακή χρήση, καθώς δεν είναι σχεδιασμένος για βαριά φορτία.

  Πλεονεκτήματα: ευελιξία και χαμηλή κατηγορία τιμών.

  Τα μειονεκτήματα είναι: η ανασφάλεια (η ταινία αναβοσβήνει αμέσως και μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά), πρακτική (αν και στην περίπτωση αυτή η τιμή είναι πλήρως δικαιολογημένη).

  1. Γαλβανισμένο λαμαρίνα. Αυτός ο τύπος σωλήνα, έχει μεγάλη διάρκεια ζωής - περίπου 20-30 χρόνια, όλα εξαρτώνται από την ποιότητα του υλικού. Υπάρχουν σωλήνες με επίστρωση πολυμερών και χωρίς.

  Πλεονεκτήματα του γαλβανισμένου καναλιού:

  • αντοχή και αντοχή ακόμη και όταν θερμαίνεται πάνω από 70 μοίρες.
  • αθέμιτη (λόγω της θερμικής αντοχής των εφαρμοζόμενων επικαλύψεων) ·
  • μεγάλη ποικιλία χρωμάτων.
  • ελάχιστη αντίσταση δικτύου.

  Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν την έλλειψη σχετικών εξαρτημάτων για τη στερέωση πολλών σωλήνων μεταξύ τους. Η σύνδεση πρέπει να πραγματοποιείται με τη βοήθεια πένσας και λαβίδων.

  Πώς να κάνετε σωστή σύνδεση

  1. Η διαδικασία εξαερισμού του δωματίου προϋποθέτει την παρουσία συγκεκριμένης ποσότητας αέρα. Σε περίπτωση απουσίας του αερισμού, ο κινητήρας του ανεμιστήρα υπερθερμαίνεται και εξέρχεται από διαδικασία κυκλοφορία αέρα stroya.Sut είναι η ακόλουθη: πολλαπλότητα του εισερχόμενου όγκου αέρα πρέπει να είναι όχι λιγότερο από 3. Δηλαδή, αν ο όγκος της κουζίνας είναι 40 m3, τότε είναι απαραίτητο να πολλαπλασιάσετε 40 m3 * 3 = 120 m3 - αυτό είναι πόσο αέρα θα πρέπει να έρχονται στο δωμάτιο ανά ώρα. Κατά συνέπεια, ένας τέτοιος όγκος αέρα και μπορεί να χειριστεί το εκχύλισμα.
  2. Χρησιμοποιήστε μια ειδική πλαστική μάσκα με μια στρογγυλή τρύπα, η οποία βρίσκεται στη μέση του προϊόντος. Το πλέγμα έχει οριζόντιες οπές τοποθετημένες υπό γωνία. Στις πλευρές υπάρχουν ενσωματωμένες υποδοχές για τη στερέωση των βιδών. Ο θερμός αέρας, που ανεβαίνει μέσω του σωλήνα, κατευθύνεται προς τη σχάρα. Η ροή ψυχρού αέρα που προέρχεται από κάτω, επιταχύνει την ανταλλαγή αέρα. Απαγορεύεται η κάλυψη των τρυπών στην σχάρα, καθώς ένας τέτοιος χειρισμός θα αυξήσει το φορτίο στον ανεμιστήρα, το οποίο τον χτυπά να σπάσει.
  3. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει σταθερή παροχή καθαρού αέρα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της κουκούλας: τοποθετήστε το παράθυρο στη λειτουργία "μικροεπεξεργασία" ή ανοίξτε το. Όσο περισσότερο είναι η δύναμη έλξης, τόσο περισσότερο αέρα πρέπει να υπάρχει στο δωμάτιο.
  4. Από κυματοειδές χαρτόνι πρέπει να συνδεθεί με προσοχή στη βάση του καλύμματος: για την καλύτερη σύνδεση χρησιμοποιώντας ένα ελαστικό κατασκευή homut.Zhelatelno εγκαταστήσετε κουτιά γυψοσανίδας, η οποία θα πρέπει να που σωλήνα. Το κουτί θα εκτελέσει μια προστατευτική λειτουργία και ταυτόχρονα θα χρησιμεύσει ως βάση για το κυματοειδές σωλήνα.
  5. Διαβάστε τις οδηγίες εγκατάστασης για συναφή προϊόντα: συγκεκριμένα, την εγκατάσταση μιας βαλβίδας αντεπιστροφής. Δεν πρέπει να εμποδίζει την εισαγωγή αέρα, αλλά ταυτόχρονα δεν επιτρέπουν την είσοδο οσμών στο δωμάτιο και στον άξονα εξαερισμού.

  Προφυλάξεις

  Θυμηθείτε τους κανόνες πυρασφάλειας και λειτουργίας του εξοπλισμού:

  1. Μην έχετε υγρασία στην επιφάνεια της κουκούλας κατά τη λειτουργία του ανεμιστήρα. Είναι επίσης ανεπιθύμητο να ακουμπάμε με τα βρεγμένα χέρια την μεταλλική επιφάνεια της κουκούλας ή τις πτυχώσεις που καλύπτονται με φύλλο αλουμινίου.
  2. Η εξωτερική πλευρά της αυλακώσεως πρέπει να σκουπιστεί με ένα υγρό πανί χωρίς τη χρήση απορρυπαντικών. Για να ξεπλύνετε τα ενισχυτικά στοιχεία της δομής, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε πλήρως τον αυλακωτό σωλήνα.
  3. Μην εγκαταστήσετε κυματοειδή σωλήνα κοντά σε πηγές φωτιάς: για παράδειγμα, κοντά σε αέριο ή ηλεκτρική κουζίνα, τζάκι, σόμπα. Δεν συνιστάται να το στερεώσετε κοντά στην καλωδίωση.
  4. Για να καθαριστεί η αυλάκωση από την πλάκα καπνού, πρέπει να αφαιρεθεί και να πλυθεί με ζεστό νερό με την προσθήκη υγρού απορρυπαντικού για πλύσιμο πιάτων.

  Δείτε το βίντεο στο οποίο ο ειδικός λέει για τη σύνδεση της κουκούλας στον αγωγό ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του κυματοειδούς σωλήνα:

  Επιλέγοντας ένα κυματοειδές κουκούλα

  Επί του παρόντος, κατά το σχεδιασμό των εγκαταστάσεων κουζίνας, είναι μάλλον δύσκολο να γίνει χωρίς σύγχρονα συστήματα εξάτμισης. Οι αγωγοί εξαερισμού προωθούν τη βέλτιστη κυκλοφορία του αέρα, απορροφούν ατμούς και διάφορα προϊόντα καύσης, αποτρέποντας τη ρύπανση του περιβάλλοντος χώρου και τη συσσώρευση στρώματος λίπους στις οικιακές συσκευές και σε άλλα έπιπλα κουζίνας.

  Χαρακτηριστικά

  Το Gofra είναι ένα συγκρότημα δακτυλίων, καλυμμένο με προστατευτικό υλικό. Οι συνιστώσες τέτοιων σωλήνων πιέζονται μαζί, και το πάνω στρώμα αποτελείται από "ακορντεόν". Αυτό επιτρέπει στον αυλακωτό σωλήνα να εκτείνεται σε μήκος, υπερβαίνοντας το διπλωμένο μέγεθος αρκετές φορές. Λόγω της έλλειψης ενός άκαμπτου πλαισίου, η δομή μπορεί να κάμπτεται σχεδόν σε οποιαδήποτε γωνία, γεγονός που καθιστά δυνατή τη χρήση της για εγκατάσταση σε δυσπρόσιτα σημεία και πολύ περιορισμένες συνθήκες.

  Η εμφάνιση τέτοιων κυματοειδών σωλήνων επηρέασε θετικά και την ποιότητα εκτέλεσης του ίδιου του έργου, που παρέχουν ένα βέλτιστο μικροκλίμα στις εγκαταστάσεις. Προηγουμένως, οι άκαμπτες κατασκευές αεραγωγών με μεμονωμένες παραμέτρους χρησιμοποιήθηκαν ξεχωριστά για κάθε δωμάτιο, η οποία έπρεπε να παραγγελθεί σε ειδικές εταιρείες. Αποδείχθηκε πολύ δαπανηρή, δεν μπορούσαν όλοι να αγοράσουν τέτοιες συσκευές.

  Οι ακόλουθες ιδιότητες ισχύουν επίσης για τα πλεονεκτήματα της χρήσης κυματοειδών συστημάτων εξαερισμού σωλήνων:

  • μεγάλη διάρκεια ζωής.
  • απλοποίηση των εργασιών εγκατάστασης ·
  • διαθεσιμότητα κατά την απόκτηση.
  • ευρεία ποικιλία τυποποιημένων μεγεθών.
  • ελαφρότητα του ίδιου του σχεδιασμού.
  • αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες, η οποία εξαλείφει τη φωτιά.
  • βέλτιστες αεροδυναμικές παραμέτρους.

  Εάν μιλάμε για τις αδυναμίες, τότε μπορούν να περιλαμβάνουν τα ακόλουθα σημεία:

  • Είναι πολύ δύσκολο να καθαρίσετε ένα σωλήνα με μια κυματοειδή επιφάνεια.
  • όχι πολύ εμφανής εμφάνιση, που απαιτεί καμουφλάρισμα της αυλάκωσης.
  • οι κυματοειδείς σωλήνες από αλουμίνιο μπορεί να χάσουν το αρχικό τους σχήμα κατά τη διάρκεια της εργασίας συναρμολόγησης λόγω της απαλότητας του υλικού και να έχουν υψηλό επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία του συστήματος εξάτμισης.

  Τα κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά (παράμετροι) κυματοειδών σωλήνων είναι οι πραγματικές διαστάσεις τους, όπως η διάμετρος του τμήματος και το μήκος της δομής, που καθορίζεται άμεσα από το εργοστάσιο παραγωγής. Μπορεί να αντιστοιχεί στο κανονικό μέγεθος ή να πραγματοποιείται σε πηνία από 20 έως 100 m.

  Η επιλογή της διαμέτρου επηρεάζεται άμεσα από την ισχύ της ίδιας της συσκευής.

  Οι πιο συνηθισμένοι κυματοειδείς σωλήνες έχουν τις ακόλουθες παραμέτρους:

  Για να μάθετε ποια διάμετρο πρέπει να επιλεγεί, είναι δυνατό από το διαβατήριο ή από τις οδηγίες σε ένα απόσπασμα όπου δίνονται οι συστάσεις σχετικά με το τμήμα. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ένας αυλακωτός αεραγωγός μικρότερης διαμέτρου δεν μπορεί να ληφθεί αυστηρά, μπορούν να γίνουν περισσότερα. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να πάρετε έναν πρόσθετο προσαρμογέα για να αποφύγετε την κατάσταση όταν ο σωλήνας δεν μπορεί να συνδεθεί με το λαιμό.

  Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι το μήκος της αυλάκωσης επιλέγεται σύμφωνα με τη διάσταση στην τεντωμένη μορφή, αφού η εγκατάσταση γίνεται ακριβώς με τον τρόπο αυτό και πωλείται σε συμπιεσμένο. Δεδομένου ότι μέρος του μήκους πηγαίνει πάντοτε στο σχηματισμό κάμψεων, ο σωλήνας αποκτάται με ένα περιθώριο ίσο με 0,5 m για κάθε 2-3 ευθείες στροφές.

  Είναι αποδεκτό να χρησιμοποιείται μια παραλλαγή μιας κυματοειδούς καμπύλης με μια επίστρωση αλουμινίου, αλλά αυτή η επιλογή είναι εξαιρετικά ανεπιθύμητη. Παρά το γεγονός ότι αυτή η επιλογή είναι πολύ φθηνότερη, το λεπτό φύλλο είναι ένα εύθραυστο υλικό που μπορεί εύκολα να καταστραφεί και να τρυπηθεί. Ένα πολύ λεπτό φύλλο έχει την ιδιότητα να κάνει συνεχώς ένα σκουριά, ακόμα και αν ο απορροφητήρας είναι σε κατάσταση εκτός λειτουργίας.

  Συνιστάται να ζητάτε στους υπαλλήλους ειδικευμένων καταστημάτων πιστοποιητικό ποιότητας για τα αγαθά που αγοράσατε. Αυτό θα αποτρέψει τη δυνατότητα αγοράς αγαθών από αμφίβολους παραγωγούς που δεν έχουν συνοδευτικά έγγραφα και μπορεί να διαρρεύσει. Οι εγκοπές είναι συνήθως μικροσκοπικές σε μέγεθος, επομένως είναι δύσκολο να εντοπιστούν πριν ξεκινήσει η διαδικασία.

  Όταν κάνετε μια αγορά, πρέπει να ελέγξετε αν το σύστημα της κουκούλας που έχετε αγοράσει έχει ήδη ενσωματωμένη βαλβίδα ελέγχου, αν όχι, πρέπει να το πάρετε επιπλέον.

  Από τον τύπο των εγκαταστάσεων όπου προγραμματίζεται η εγκατάσταση του αεραγωγού εξαρτάται άμεσα η επιλογή κυματοειδών σωλήνων, δηλαδή το σχήμα της διατομής τους, τα οποία είναι:

  • ορθογώνιο ή τετράγωνο.
  • στρογγυλό ή επίπεδο (ωοειδές).

  Ο κυματοειδής σωλήνας με ορθογώνιο (τετράγωνο) τμήμα συνήθως βρίσκει εφαρμογή σε διάφορες επιχειρήσεις και εργοστάσια, χρησιμεύει ως καλή επιλογή για τον εξοπλισμό συστημάτων εξαερισμού διαφόρων τεχνικών και αποθηκευτικών εγκαταστάσεων, καθώς και σε κοινόχρηστους χώρους. Η διάμετρος της διατομής τέτοιων σωλήνων είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή των στρογγυλών.

  Για οικιακή χρήση, ειδικότερα, με τη διάταξη του συστήματος εξαερισμού κουζίνας, η βέλτιστη παραλλαγή θα είναι ένας κυματοειδής σωλήνας στρογγυλής μορφής, συνήθως λαμβάνεται λευκό PVC. Είναι πολύ πιο εύκολο να εγκατασταθεί ανεξάρτητα και το κόστος της είναι πολύ μικρότερο από το ορθογώνιο.

  Οι κυματοειδείς αγωγοί αέρα διαφέρουν όχι μόνο στο σχήμα τους, αλλά και στη μέθοδο κατασκευής τους.

  Κατατάσσονται σύμφωνα με αυτό το κριτήριο σε δύο βασικούς τύπους:

  • wireframe;
  • σπειροειδείς κυματοειδείς σωλήνες.

  Ο πρώτος τύπος είναι μια βάση από μεταλλικούς δακτυλίους και ένα αλουμινόχαρτο ή πολυμερές μεμβράνη που απλώνεται πάνω τους. Τέτοιοι σωλήνες έχουν την ιδιότητα να παίρνουν την αρχική τους μορφή και να εμποδίζουν την παραμόρφωση μετά από το τέντωμα σε πλήρες μήκος και συνεπώς θεωρούνται ότι είναι οι πιο ευέλικτοι.

  Οι σπειροειδείς αεραγωγοί κατασκευάζονται κυρίως από γαλβανισμένο ή ανοξείδωτο χάλυβα, αλουμίνιο Αυτός ο τύπος κατασκευής είναι ακριβότερος από τον πρώτο τύπο κυματοειδών σωλήνων (συρματόπλεγμα). Είναι μισο-ευέλικτες λόγω του γεγονότος ότι μπορούν να παράσχουν πλήρως ένα τέντωμα δύο ή τρεις φορές, αλλά δεν έχουν την ιδιότητα να επιστρέψουν στην αρχική τους κατάσταση. Η παραμόρφωση θα παραμείνει αναπόφευκτη, ακόμη και αν προσπαθήσετε να κάνετε αυτόν τον αεραγωγό το σωστό σχήμα.

  Ορισμένοι κατασκευαστές προσφέρουν έναν εύκαμπτο κυματοειδή σωλήνα με ή χωρίς θερμομόνωση. Η παροχή της κατασκευής με θερμομονωτικές ιδιότητες συμβάλλει στη σημαντική επέκταση του πεδίου των αγωγών αυτών. Για παράδειγμα, όταν χρησιμοποιούνται εύκαμπτοι σωλήνες με τέσσερις στρώσεις, είναι δυνατόν να τοποθετηθούν αγωγοί εξαερισμού όχι μόνο εντός των χώρων αλλά και εκτός.

  Υλικά

  Στην πράξη, οι κυματοειδείς σωλήνες χρησιμοποιούνται από τα ακόλουθα υλικά:

  • αλουμίνιο.
  • ανοξείδωτο χάλυβα
  • ο χαλυβδινισμένος χάλυβας.
  • πολυαιθυλένιο χαμηλής ή υψηλής πίεσης.
  • υφάσματα.
  • πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC).

  Ο τύπος του υλικού από τον οποίο κατασκευάζεται ο αγωγός αέρα επηρεάζει άμεσα την περιοχή εφαρμογής του.

  • Για παράδειγμα, οι σωλήνες από υφάσματα χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια των συρμάτων των συστημάτων επικοινωνιών σε βιομηχανικούς χώρους, εφόσον συμβάλλουν σε μια επαρκώς υψηλή ταχύτητα κυκλοφορίας αέρα. Αυτός ο παράγοντας καθορίζει τη χρήση κυματοειδών κυματοειδών σωλήνων σε επιχειρήσεις τροφοδοσίας και μονάδες επεξεργασίας κρέατος. Τέτοιες δομές είναι εύκολο να αποσυναρμολογηθούν, να καθαριστούν και να απολυμανθούν.
  • Οι αεραγωγοί από πολυβινυλοχλωρίδιο ή κυματοειδείς σωλήνες από PVC χρησιμοποιούνται κυρίως για τον εξοπλισμό αγωγών εξαερισμού σε σπίτια και βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Εδώ χρησιμοποιούνται μεταλλικά πληρωτικά, τα οποία εξασφαλίζουν μέγιστη ηχομόνωση.
  • Τις περισσότερες φορές για τη διάταξη κουκούλες κουζίνας λαμβάνουν κυματοειδείς σωλήνες από ανοξείδωτο χάλυβα, γαλβανισμένο χάλυβα ή αλουμίνιο. Οι πλαστικές εκδόσεις σπάνια χρησιμοποιούνται.
  • Ο κυματοειδής σωλήνας από αλουμίνιο έχει πλαίσιο μεσαίας ακαμψίας και μάλλον χαμηλό βάρος. Χρησιμοποιείται τόσο έξω από τα κτίρια όσο και μέσα από αυτά. Έχει αυλακώσεις για στερέωση, οι οποίες δεν είναι διαθέσιμες για φτηνότερες επιλογές. Τα πλεονεκτήματα της τοποθέτησης σωλήνων από αυτό το υλικό περιλαμβάνουν ανθεκτικότητα κατά τη λειτουργία και αντίσταση σε σχεδόν οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Υπάρχουν όμως και μικρά ελαττώματα: ο κραδασμός του σωλήνα κατά τη λειτουργία και ο σχηματισμός θορύβου.
  • Η επόμενη επιλογή - ένας εύκαμπτος σωλήνας με ένα πλαίσιο από μεταλλικό σύρμα με ένα φύλλο τυλιγμένο γύρω του. Η διάρκεια ζωής και η ποιότητα αυτού του αγωγού επηρεάζονται άμεσα από το πάχος της εξωτερικής στρώσης. Χρησιμοποιείται μόνο στην καθημερινή ζωή, καθώς μπορεί να αντέξει μικρά φορτία. Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν ευελιξία και την πιο προσιτή τιμή, μειονεκτήματα - χαμηλό επίπεδο ασφάλειας και πρακτικότητα.
  • Οι κυματοειδείς σωλήνες από γαλβανισμένο χάλυβα συνήθως εξυπηρετούν πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα (περισσότερο από 20 χρόνια). Οι σωληνώσεις μπορούν να είναι με ή χωρίς επίστρωση πολυμερών. Το στρώμα πολυμερούς προστατεύει το εσωτερικό ή το εξωτερικό τμήμα του σωλήνα, και αυτή η επιλογή παρέχει τη δυνατότητα επιλογής ενός έγχρωμου σχεδίου και εναρμονίζεται αρμονικά σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Τα πλεονεκτήματα της χρήσης γαλβανισμένων αγωγών εξαερισμού περιλαμβάνουν υψηλή αντοχή, μεγάλη διάρκεια ζωής ακόμη και με ισχυρή θέρμανση (άνω των 70 μοιρών), απόλυτη αδιαβροχοποίηση, επιλογή χρωμάτων, ελάχιστη αντοχή στο δίκτυο. Το μειονέκτημα είναι η έλλειψη εξαρτημάτων, τα οποία χρησιμεύουν για τη σύνδεση πολλών σωλήνων μεταξύ τους. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε εργαλεία όπως πένσες ή πένσες.
  • Πλαστικό σπιράλ είναι η πιο προϋπολογισμός και η καλύτερη επιλογή για απλές εργασίες εγκατάστασης σε κατοικίες. Αλλά αυτό το υλικό έχει αρκετά σημαντικά μειονεκτήματα: ένα πολύ υψηλό βαθμό ευφλεκτότητας (σε περίπτωση πυρκαγιάς θα διατεθεί διαβρωτικές αναθυμιάσεις, οδηγώντας σε τοξικές δηλητηριάσεις και τοξικές ουσίες), και μεγαλύτερη ευπάθεια καταστρεφόμενα, κακοσμία επιλογής λόγω της παρουσίας φορμαλδεΰδης στη σύνθεση. Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν το χαμηλό κόστος του τελικού προϊόντος, την ευκολία των εργασιών εγκατάστασης, την ελάχιστη αντίσταση δικτύου.

  Εγκατάσταση και σύνδεση

  Ο κυματοειδής σωλήνας εγκαθίσταται σε διάφορα στάδια.

  1. Είναι απαραίτητο να αναπτυχθεί ένα λεπτομερές σχέδιο για την εγκατάσταση της κουκούλας. Σε αυτό το στάδιο είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη όλα τα χαρακτηριστικά της κουζίνας, η θέση των διαμερισμάτων επίπλων, να προσδιοριστεί η θέση του αγωγού εξαερισμού και να γίνει ένα σχέδιο για την εγκατάστασή του. Μετά από αυτό, υπολογίστε τον απαιτούμενο αριθμό σωλήνων, σχάρες και στοιχεία στερέωσης.
  2. Ελέγξτε προσεκτικά το μήκος όλων των εξαρτημάτων. Σύμφωνα με το σχεδιαζόμενο διάγραμμα και τις επιλεγμένες παραμέτρους, ετοιμάστε τους εύκαμπτους σωλήνες για εργασίες εγκατάστασης. Ο κυματοειδής σωλήνας μπορεί να γίνει μικρότερος με συμβατικό ψαλίδι ή κορμό.
  3. Τοποθετήστε το γενικό κιβώτιο ταχυτήτων στην έξοδο εξαγωγής. Αυτή η συσκευή απαιτείται για την τοποθέτηση κυματοειδών σωλήνων διαφόρων διαμέτρων.
  4. Συνδέστε τους κυματοειδείς σωλήνες στην κουκούλα. Λιπάνετε τις άκρες του λαιμού του καλύμματος με στεγανωτικό. Στερεώστε τον αγωγό και μετά τον σφιγκτήρα χρησιμοποιώντας βίδα και κατσαβίδι.
  5. Συνδέστε το κυματοειδές σωλήνα στον τοίχο χρησιμοποιώντας βραχίονες με σφιγκτήρες. Οι σφιγκτήρες τοποθετούνται σε απόσταση 1 m το ένα από το άλλο καθ 'όλο το μήκος του αγωγού.
  6. Τοποθετήστε τη σχάρα εξαερισμού στην οπή του άξονα και στερεώστε την με βίδες.
  7. Συνδέστε τον αγωγό αέρα στην σχάρα. Εφαρμόστε ένα σφραγιστικό στην υποδοχή της σχάρας και συνδέστε το λαιμό του αγωγού αέρα. Ασφαλίστε με ζυγό.
  8. Συνδέστε την κουκούλα στο ρεύμα και ελέγξτε τη λειτουργία ολόκληρου του συστήματος.
  9. Μάσκαρετε το αυλακωτό σωλήνα εάν είναι απαραίτητο.

  Σε περίπτωση που το σύστημα εξάτμισης βρίσκεται αρκετά μακριά από την οπή εξαερισμού, συνιστάται η απόκρυψη του κυματοειδούς σωλήνα πίσω από την οροφή τεντώματος. Αυτή η επιλογή συμβάλλει στην αποφυγή του σχηματισμού πολύ αιχμηρών γωνιών και στην απόκρυψη της διόδου του αέρα από τα αδιάκριτα μάτια.

  Εάν η κουζίνα δεν έχει σχεδιαστεί για να εγκαταστήσει μια οροφή τέντωμα, τότε μπορείτε να κρύψετε τον αγωγό με τους ακόλουθους τρόπους:

  • κλείστε το σωλήνα με τις πόρτες των κρεμασμένων ντουλαπιών.
  • Τοποθετήστε τον αγωγό αέρα πίσω από τη δομή του γυψοσανίδας.
  • κλείστε το διακοσμητικό κιβώτιο ή άλλο στοιχείο σύμφωνα με το εσωτερικό της κουζίνας.

  Πριν ξεκινήσετε τις εργασίες εγκατάστασης, συνιστάται να καθαρίσετε τον εξαερισμό στο ίδιο το διαμέρισμα και να διαπιστώσετε εάν υπάρχει έλξη. Για να ελέγξετε αυτό το γεγονός, πρέπει να επισυνάψετε ένα φύλλο χαρτιού στο άνοιγμα. Σε περίπτωση που κρατάει χωρίς εξωτερική βοήθεια, υπάρχει έλξη.

  Είναι επίσης σημαντικό να δημιουργηθεί η πιο κατάλληλη απόδοση του απορροφητήρα κουζίνας, η οποία είναι πολύ εύκολο να ελεγχθεί με μια ειδική συσκευή - ένα ανεμόμετρο ενσωματωμένο στον πυθμένα του κυματοειδούς σωλήνα.

  Και το τελευταίο πράγμα - μην ξεχάσετε τους στοιχειώδεις κανόνες πυρασφάλειας. Είναι απαραίτητο να τηρείτε αυστηρά τις οδηγίες λειτουργίας του επιλεγμένου εξοπλισμού και να προσέχετε να μην υγραίνεται στην επιφάνεια του συστήματος εξάτμισης κατά τη λειτουργία του ανεμιστήρα.

  Είναι πολύ ανεπιθύμητο να πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες ενέργειες:

  • αγγίξτε με βρεγμένα χέρια την μεταλλική επιφάνεια της κουκούλας ή του κυματοειδούς σωλήνα με επίστρωση αλουμινίου.
  • χρησιμοποιήστε απορρυπαντικά για τον καθαρισμό του αγωγού.
  • να εγκαταστήσετε ένα κυματοειδές σωλήνα κοντά σε ένα αέριο και ηλεκτρική κουζίνα ή ένα τζάκι?
  • στερεώστε τον αγωγό αέρα κοντά στην καλωδίωση.

  Έτσι, το συγκρότημα χειρολαβής κυματοειδή σωλήνα μπορεί σχεδόν όλοι πρέπει μόνο να βρούμε τις σωστές παραμέτρους (μήκος και διάμετρος), το σχήμα, και το υλικό του αγωγού, και επίσης να λαμβάνουν υπόψη ιδιαιτερότητες του εσωτερικού χώρου της κουζίνας.

  Για μια αναθεώρηση βίντεο των αγωγών για κουκούλες κουζίνας, δείτε το παρακάτω βίντεο.