Κατασκευή λακκούβα λαχανικών

Το λατομείο είναι ένα απλό, γρήγορο στην κατασκευή και αξιόπιστο σε λειτουργία αποθήκευση για λαχανικά, φρούτα, συντήρηση.

Δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις στην κατασκευή και δαπανηρά υλικά, επιτρέπει εκτός από την ηλεκτρική ενέργεια. Οι πρόγονοί μας το γνώριζαν, αλλά από τότε η εμπειρία τους έχει εμπλουτιστεί από τις σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα αυτό.

Προτείνουμε να οργανώσετε αυτήν την εξαιρετικά χρήσιμη εφεύρεση με έναν σύγχρονο τρόπο.

Διαβάστε επίσης:

Επιλέγουμε

Ο τόπος διαρρύθμισης της φυτικής τάφρου θα πρέπει να βρίσκεται σε ένα λόφο, το οποίο στο μέλλον θα την προστατεύει από το να μετατραπεί σε μια πισίνα κατά τη διάρκεια της άνοιξης snowmelt ή φθινοπωρινές βροχές.

Πριν ξεκινήσει η κατασκευή, θα πρέπει να γνωρίζετε εκ των προτέρων το βάθος των υπόγειων υδάτων, κοιτάζοντας το πλησιέστερο πηγάδι. (Και εδώ μπορείτε να διαβάσετε πώς να βρείτε νερό στο χώρο).

Κατασκευάστηκε

Για αρχή, η εκσκαφή είναι περίπου 2,2 μέτρα πλάτος, πλάτους περίπου δύο μέτρων. Στο κάτω μέρος υπάρχει ένα "μαξιλάρι" από άμμο και χαλίκι, και η άσφαλτος χύνεται στην κορυφή. Για ένα δάπεδο που καλύπτει μια πλάκα από σκυρόδεμα είναι κατάλληλο, σε ακραίες περιπτώσεις μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σανίδες σκληρού ξύλου.

Ακόμη και αν ο ιδιοκτήτης είναι τυχερός και το έδαφος είναι ξηρό και πυκνό, Οι τοίχοι του λάκκου θα αρχίσουν αργά ή γρήγορα να θρυμματίζονται. Έτσι πρέπει να ξοδέψετε χρήματα σε τοίχους από τούβλα, τους οποίους μπορείτε να ορίσετε μόνοι σας. Για προστασία από την υγρασία, είναι επιθυμητό επεξεργασία των τοίχων αποθήκευσης λαχανικών με πίσσα, μερικές φορές είναι επιπλέον επένδυση με επένδυση.

Ζεσταίνουμε

Σε περιοχές με ήπιο κλίμα είναι δυνατό να γίνει χωρίς επιπλέον θέρμανση.

Αλλά εδώ είναι μερικές συμβουλές για τους κατοίκους των πιο σοβαρών άκρες.

Μια κατάλληλη μόνωση πρέπει:

 • δεν φοβούνται το νερό,
 • να είναι μη τοξικό,
 • να μην εκτοξεύσει μια απότομη μυρωδιά,
 • πολύ χρόνο για να μην χάσετε τις ιδιότητες θερμικής μόνωσης,
 • έχουν ελάχιστο πάχος.

Για όλες αυτές τις παραμέτρους είναι κατάλληλη αφρού πολυουρεθάνης. Ψεκάζεται σε τοίχους και οροφή, μετά από σκλήρυνση μετατρέπεται σε μονολιθικό στρώμα στεγανωτικού, το οποίο έχει καλές μονωτικές ιδιότητες. Μείον μόνο ένα - αυτό δεν είναι μια δαπανηρή ευχαρίστηση, και ως εκ τούτου πιο συχνά χρησιμοποιούν λιγότερο βολικό διογκωμένο πολυστυρόλιο. Ένα θερμότερο εφαρμόζεται καλύτερα στην προετοιμασμένη και λειασμένη επιφάνεια.

Αέρα

Χωρίς εξαερισμού σε ένα λάκκο για την αποθήκευση των λαχανικών δεν μπορεί να κάνει. Ένας από τους σωλήνες (κατά προτίμηση πλαστικό) είναι ενσωματωμένος στον τοίχο σε ύψος 20 cm από το δάπεδο, ο δεύτερος - στο αντίθετο τοίχωμα κάτω από την οροφή. Τα άκρα των σωλήνων πρέπει να ανυψώνονται από το εξωτερικό όσο πιο ψηλά γίνεται. Η εισροή αέρα λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας και πίεσης εμποδίζει την εμφάνιση της υγρασίας και επιτρέπει μεγαλύτερη αποθήκευση των προϊόντων.

SOS! Τον!

Ένα υψηλό επίπεδο υπογείων υδάτων μπορεί να φέρει τους ιδιοκτήτες πολύ πρόβλημα. Γρήγορα στεγνώστε το κελάρι είναι δυνατή μόνο με τη βοήθεια του πυροβόλο όπλο. Μια πιο αργή μέθοδος: ένας παλιός κάδος στον οποίο διατηρείται η φωτιά μέχρι να στεγνώσει το δωμάτιο. Και, φυσικά, πριν από αυτό πρέπει να αντλήσετε έξω ή να απορροφήσετε νερό.

Ριζική οικονομία

Μια τέτοια εμβάθυνση στη γη αναφέρεται σε αυτές τις μικρές αρχιτεκτονικές μορφές, για την κατασκευή του οποίου μπορείτε να εξοικονομήσετε σημαντικά. Μπορεί να κατασκευαστεί από ένα σωρό σκουπιδιών, που βρίσκεται στο κατώφλι σχεδόν όλων των αγροκτημάτων.

Στις γωνίες του λάκκου καθιερώθηκε σκελετό. Είναι καλύτερο να το κάνετε αυτό για μια μεταλλική γωνία, αλλά και ένα πλαίσιο γύρω από την περίμετρο. Σωλήνες από το ίδιο υλικό θα κάνουν. Ένα πλέγμα λεπτού πλέγματος προσαρτάται στο πλαίσιο. Θα κρατήσει τους τοίχους της γης.

Το κελάρι λαχανικών μας καλύπτεται με φύλλο ή σανίδες από σίδηρο, από πάνω τοποθετείται πλαστικό αφρού (για θέρμανση) και καλύπτεται με γη.

Μειονεκτήματα μιας τέτοιας δομής:

 • Κατάλληλο μόνο για περιοχές με ζεστό κλίμα.
 • Το χειμώνα, ο παγετός σχηματίζεται στην οροφή, κατά τη διάρκεια της απόψυξης μετατρέπεται σε νερό και στάζει στα λαχανικά.
 • το χώμα μπορεί να βυθιστεί και ο παγετός να τραβηχτεί μέσα του.
 • μεταλλικές σκουριές.

Σκουπίστε στο γκαράζ

Δυνατότητα για φαγητό στο γκαράζ δεν είναι κακό προβλέπει την κατασκευή του ίδιου του κτιρίου. Αλλά δεδομένου ότι δεν το σκέφτονται... Οι ορέξεις τους θα πρέπει να είναι ανάλογες με το μέγεθος του γκαράζ: μην υπονομεύσει το ίδρυμα, από την απληστία των τοίχων ρωγμή.

Βαθύτερα στο έδαφος πρέπει να είναι προσεκτικά και αργά: εκεί μπορείτε να βρείτε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα, όπως ένας αγωγός φυσικού αερίου ή ένα ηλεκτρικό καλώδιο.

Η λαμαρίνα στο γκαράζ ανασκάπτεται και ενισχύεται σύμφωνα με τις συστάσεις που περιγράφονται παραπάνω.

Κατασκευή λακκούβα λαχανικών - απλή εγκατάσταση αποθήκευσης

Το λάκκο λαχανικών είναι ο πιο πρακτικός τρόπος αποθήκευσης μακροχρόνιων καλλιεργειών. Τέτοιου είδους λάκκους ή κελάρι είναι ένας ιδιαίτερος χώρος αποθήκευσης προϊόντων, ο οποίος μπορεί να τοποθετηθεί στην προαστιακή περιοχή, στο υπόγειο ενός κτιρίου κατοικιών, σε ένα γκαράζ ή ακόμα και κάτω από μια λότζια. Το κύριο πλεονέκτημά του είναι η συνολική έλλειψη ενεργειακού κόστους - η φρεσκάδα των λαχανικών και των φρούτων σας θα διατηρηθεί με φυσικό τρόπο. Από το άρθρο θα μάθετε πώς να χτίσετε ένα κατάστημα λαχανικών με τα δικά σας χέρια και πώς να κάνετε την πιο αποτελεσματική χρήση του χώρου του.

Προετοιμασία για εργασίες

Αρχικά, η οικοδόμηση ενός κελάρι με τα χέρια σας μπορεί να φαίνεται σαν ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο, αλλά ακόμη και ένας οικοδόμος αρχάριος μπορεί να το χειριστεί. Το πιο δύσκολο στάδιο είναι να επιλέξετε το σωστό μέρος. Προηγουμένως, πιστεύεται ότι το κελάρι μπορεί να βρίσκεται αποκλειστικά κάτω από το σπίτι ή στην προαστιακή περιοχή. Αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να ρυθμιστεί ακόμα και στο γκαράζ. Ως εκ τούτου, οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων δεν πρέπει να αρνηθεί να αποθηκεύσει την καλλιέργεια.

Πριν ξεκινήσετε να φτιάχνετε ένα λάκκο λαχανικών, πρέπει να εργαστείτε στις ακόλουθες ερωτήσεις:

 1. Έλεγχος για επικοινωνίες μηχανικής. Αν πρόκειται να φτιάξετε ένα κελάρι στην πόλη, βεβαιωθείτε ότι δεν αγγίζετε ηλεκτρικά καλώδια, αγωγούς και αγωγούς φυσικού αερίου. Από αυτή την άποψη, είναι πολύ καλύτερο να δημιουργήσετε ένα λάκκο σε ένα ήδη έτοιμο δωμάτιο - ένα γκαράζ ή ένα κελάρι.
 2. Μελέτη του εδάφους. Τις περισσότερες φορές για αυτό το στάδιο θα χρειαστείτε τη βοήθεια ενός ειδικού. Θα συμβάλει στον προσδιορισμό των χαρακτηριστικών του εδάφους και του βαθμού εμφάνισης των υπόγειων υδάτων. Δεν μπορείτε να αγνοήσετε αυτούς τους παράγοντες, διότι διαφορετικά κινδυνεύετε να αποκτήσετε ένα κανονικά πλημμυρισμένο λάκκο λαχανικών. Στην ιδανική περίπτωση, τα υπόγεια ύδατα πρέπει να είναι πολύ χαμηλότερα από τον προτεινόμενο πυθμένα της αποθήκευσης, διαφορετικά θα χρειαστείτε ένα σύνθετο σύστημα στεγανοποίησης. Αυτό θα συνεπάγεται ένα μεγάλο ποσό χρημάτων και χρόνου. Οι περισσότεροι επαγγελματίες κατασκευαστές πιστεύουν ότι ακόμη και η στεγάνωση δεν βοηθά - αργά ή γρήγορα το νερό θα εξακολουθεί να διαρρέει στο λάκκο.
 3. Ανάπτυξη του έργου. Πριν ξεκινήσετε την οικοδόμηση, αξίζει να αφιερώσετε χρόνο για να υπολογίσετε την περιοχή της μελλοντικής αποθήκευσης και να δημιουργήσετε ένα σχέδιο. Αυτό θα μειώσει τις πιθανές ελλείψεις και θα απλοποιήσει σημαντικά την εργασία σας.

Πολλοί πιστεύουν ότι το κελάρι και το λάκκο για την αποθήκευση λαχανικών είναι εναλλάξιμες έννοιες. Αυτή η δήλωση είναι αλήθεια, ωστόσο, το κελάρι είναι ακόμα πιο περίπλοκη δομή, η οποία δεν είναι πάντα εύκολη στην κατασκευή με τα χέρια σας. Μια μίνι-λαχανικών κατάστημα μπορεί να γίνει στο υπόγειο ή το γκαράζ. Η μόνη προϋπόθεση είναι η ξηρότητα και η στεγανότητα του επιλεγμένου δωματίου.

Ένα παράδειγμα ενός έργου μιας συσκευής λαμαρίνας λαχανικών.

Στάδια κατασκευής

Η εκσκαφή ενός λακκού για την αποθήκευση λαχανικών δεν είναι πολύ δύσκολη. Είναι πολύ πιο δύσκολο να το εξοπλίσεις σωστά. Κατά την κατασκευή ενός καταστήματος λαχανικών, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη τα θέματα τοποθέτησης δαπέδου και τοίχου, η οργάνωση της υδροηλεκτρικής και θερμικής μόνωσης, καθώς και ο εξαερισμός.

Εάν εξοπλίζετε ένα λάκκο σε ανοιχτό χώρο, αντί σε τελικό υπόγειο ή γκαράζ, βγάλτε πρώτα το λάκκο του σωστού μεγέθους.

Σύνθεση δαπέδου, τοίχων και οροφής

Ο πυθμένας του λάκκου τοποθετείται 10 εκ. Θρυμματισμένης πέτρας και 15 εκ. Άμμου. Κάθε στρώμα πρέπει να αλλοιωθεί προσεκτικά. Μετά την προετοιμασία, τα στρώματα πρέπει να χυθούν με πίσσα ή άλλη ουσία με παρόμοιες ιδιότητες. Στην ιδανική περίπτωση, ρίξτε τη πλάκα από οπλισμένο σκυρόδεμα, πριν από την τοποθέτηση ενός στρώματος από υλικό στεγανοποίησης. Αν αυτή η επιλογή δεν είναι δυνατή, μπορείτε να καλύψετε το δάπεδο με ξύλινες σανίδες.

Τότε πρέπει να ασχοληθείς με τους τοίχους και την οροφή. Εναλλακτικά, μπορείτε να χαράξετε τους τοίχους από τούβλα. Το ανώτατο όριο του λάκκου σε αυτή την περίπτωση είναι καλύτερο να ξεδιπλώσει το θόλο, τοποθετώντας τούβλα στα πρότυπα των σανίδων. Μπορείτε επίσης να οργανώσετε μια επικάλυψη σκυροδέματος. Για να γίνει αυτό, προετοιμάστε το ξύλινο σκελετό και τοποθετήστε το πλαίσιο ενίσχυσης μέσα.

Κατά τη διαδικασία της εργασίας με το ανώτατο όριο θα πρέπει να αφήσετε μια θέση για την τρύπα. Είναι καλύτερα να το κάνετε στη μέση της οροφής. Σε αυτή την περίπτωση, θα έχετε αρκετό χώρο για να τοποθετήσετε τα ράφια. Στο σημείο του ελιγμού, πρέπει να τοποθετηθεί ένα κάλυμμα.

Όταν η οροφή είναι έτοιμη, είναι απαραίτητο να το μονώσετε. Για να το κάνετε αυτό, επικαλύψτε το με ασφάλτου και το μονώσετε με το υπάρχον μονωτικό υλικό (αφρός, διογκωμένος πηλός ή σκωρία).

Στεγάνωση

Υψηλής ποιότητας στεγανοποίηση αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη μακροπρόθεσμη αποθήκευση της καλλιέργειας. Το θέμα αυτό πρέπει να προσεγγιστεί ιδιαίτερα σοβαρά, εάν το τραπέζι των υπόγειων υδάτων είναι αρκετά υψηλό στην περιοχή. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί να χτίσετε ένα κυκλικό αποχετευτικό σύστημα.

Θερμομόνωση

Φυσικά φυτικά προϊόντα δεν ανέχονται ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας. Η αιφνίδια αύξηση της θερμοκρασίας μπορεί να οδηγήσει σε σήψη και ασθένεια και η κατάψυξη θα προκαλέσει έντονες αλλαγές γεύσης. Για το λόγο αυτό, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η αποθήκευση διατηρείται πάντα σε κατάλληλη θερμοκρασία. Αυτό γίνεται πολύ εύκολα με τη βοήθεια της κατάλληλης θερμομόνωσης.

Είναι καλύτερα να μονώσετε τους τοίχους από τις δύο πλευρές - εξωτερικές και εσωτερικές. Αλλά συχνά το λάκκο λαχανικών φτάνει στον ιδιοκτήτη του ήδη κατασκευασμένου, επομένως η εξωτερική του θέρμανση είναι αδύνατη. Στη συνέχεια παραμένει η μόνωση των εσωτερικών τοίχων. Αυτή η εργασία μπορεί να γίνει με τα ίδια χέρια με τη βοήθεια οποιουδήποτε υλικού θερμομονωτικής πλάκας. Μην ξεχάσετε να βεβαιωθείτε ότι είναι ανθεκτικό στην υγρασία. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η καλύτερη επιλογή θα είναι διογκωμένη πολυστερίνη.

Παροχή αερισμού

Η σταθερή κυκλοφορία του αέρα θα βοηθήσει στη διατήρηση του σωστού μικροκλίματος στην αποθήκη. Ως εκ τούτου, το τελικό στάδιο της κατασκευής θα πρέπει να είναι η οργάνωση ενός ισορροπημένου συστήματος εξαερισμού.

Παραλλαγή της συσκευής εξαερισμού στο λαχανόκηπο που βρίσκεται στο γκαράζ.

Η απλούστερη επιλογή που μπορείτε να κατασκευάσετε είναι ο φυσικός αερισμός με τη βοήθεια δύο σωλήνων. Ένας από αυτούς θα είναι ο αέρας τροφοδοσίας, και ο άλλος θα είναι εξάτμιση. Πρέπει να τοποθετηθούν σε διαφορετικά ύψη σε αντίθετες γωνιές του κελάριου. Είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε σωλήνες που έχετε, αλλά και για το φυτικό λάκκο το καλύτερο κατάλληλο πλαστικό ή αμίαντο διάμετρο τσιμέντο των 10-15 cm σωλήνα. Inlet πρέπει να ξεκινήσει στα 20 εκατοστά από το πάτωμα και σε ύψος περίπου 20 cm πάνω από το επίπεδο του καλύμματος κελάρι. Η εξάτμιση πρέπει να ξεκινά κάτω από την οροφή και να αφαιρείται όσο το δυνατόν ψηλότερα από την οροφή του δωματίου.

Στους σωλήνες πρέπει να τοποθετούνται βαλβίδες, οι οποίες θα ρυθμίζουν τη ροή του αέρα. Προκειμένου να προστατευθεί η θόλος από τη διείσδυση των παρασίτων, το άκρο του αγωγού τροφοδοσίας κλείνει με λεπτό μεταλλικό πλέγμα. Για την προστασία από τις βροχοπτώσεις, το ανώτερο άκρο του σωλήνα εξάτμισης τοποθετείται κάτω από ειδικό κάλυμμα ομπρέλας.

Η διαφορά θερμοκρασίας και πίεσης εξασφαλίζει σταθερή ροή καθαρού αέρα στο δωμάτιο.

Ξεχωριστά, πρέπει να πούμε για την ανάγκη για υψηλής ποιότητας αερισμό του λάκκου που βρίσκεται στο γκαράζ. Τα καυσαέρια του αυτοκινήτου θα πρέπει να αφαιρούνται εγκαίρως και να μην τροφοδοτούνται με τρόφιμα.

Εγκατάσταση ραφιών

Λόγω του γεγονότος ότι η περιοχή του λάκκου είναι συχνά μικρή, είναι λογικό να προσεγγίσουμε την οργάνωση του χώρου. Η πρακτική δείχνει ότι για την αποθήκευση των καλλιεργειών και των προϊόντων το σύστημα ραφιών είναι τέλειο.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του μικροκλίματος του κελάριου, μερικοί ιδιοκτήτες δημιουργούν σκόπιμα ράφια ξύλου. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να προτιμήσετε το πεύκο, γιατί λόγω των ειδικών ιδιοτήτων του, προστατεύει τα προϊόντα από τα παράσιτα και τη σήψη. Μερικοί ιδιοκτήτες προτιμούν πλαστικό ή μέταλλο, αλλά δεν επιλύει το πρόβλημα του συμπυκνώματος. Συγκροτημένο στα ράφια, δεν θα απορροφηθεί, αλλά θα πέσει απευθείας στα αποθεματικά σας.

Αντί για τα ράφια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συνηθισμένα κουτιά που στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο.

Τις περισσότερες φορές, δεν είναι δυνατόν να βρείτε έτοιμα έπιπλα που ταιριάζουν απόλυτα στις διαστάσεις του λάκκου. Υπάρχουν πιθανώς δύο λύσεις. Πρώτον, μπορείτε να φτιάξετε τα ράφια ή να τα παραγγείλετε σε μεμονωμένα σκίτσα. Δεύτερον, μπορείτε να εγκαταλείψετε την ιδέα του ραφιού και προτιμάτε κουτιά. Μπορούν να γεμιστούν με προϊόντα και να τοποθετηθούν επάνω ο ένας στον άλλο. Έτσι δεν θα πάρει πολύ χώρο.

Έτσι, το λάκκο για την αποθήκευση της καλλιέργειας είναι αυτό που μπορείτε να χτίσετε με τα χέρια σας. Οι κύριες προϋποθέσεις για την επιτυχή αποθήκευση των προϊόντων είναι η ξηρότητα, η σταθερή κυκλοφορία του αέρα και η απουσία ξαφνικών μεταβολών της θερμοκρασίας. Αν επιλέξετε ένα κατάλληλο δωμάτιο και χρησιμοποιήστε τις άκρες αυτού του άρθρου, τότε μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα φρούτα και τα λαχανικά σας θα παραμείνουν φρέσκα και γευστικά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Βοηθός συντάκτης, συγγραφέας άρθρων για γενικά οικονομικά θέματα.

Από ό, τι ήταν. Φύλλα λαχανικών από αυτοσχέδια υλικά

Πώς να φτιάξετε ένα κελάρι από σωλήνες και παλιά σχιστόλιθο και να οργανώσετε σωστά ένα σύστημα αποθήκευσης για τα λαχανικά; Μελετάμε την εμπειρία των μελών του φόρουμ.

Χρήστης forumhouse.ru μηχανικός Николай Ζάγκρεμπιν έκανε στην πατρίδα του, στο χωριό, ένα εξαιρετικό λάκκο λαχανικών. Στο φόρουμ, όπου οι άνθρωποι ασχολούνται με το σχεδιασμό και την κατασκευή κελάρια με τη χρήση της νανοτεχνολογίας, βαριά μηχανήματα, πολλά κυβικά μέτρα από οπλισμένο σκυρόδεμα, μετρώντας και στοιβασίας τούβλα συνηθισμένη καλή λαχανικών pit, με την πρώτη ματιά, δεν αποτελεί έκπληξη. Ωστόσο, το κελάρι του Νικολάι ήταν ευχάριστο για όλους. Το γεγονός είναι ότι το έχτισε από υλικά, τα οποία σε οποιοδήποτε χωριό είναι ένα αυτοκίνητο και ένα μικρό καλάθι. Για την κατασκευή χρειάστηκαν αρκετά μέτρα των σωλήνων με διαφορετικές διαμέτρους, φύλλα που χρησιμοποιήθηκε προηγουμένως σχιστόλιθο, φύλλο σιδήρου, και ως ένα θερμαντήρα, ένα φύλλο αφρού.

Nicholas μέσω 2h2h2 αδελφός έσκαψαν μια τρύπα, το πλαίσιο των συγκολλημένων σωλήνων, επικάλυψε κελάρι φύλλα εσωτερικό σχιστόλιθο μεταχειρισμένων. Οι σωλήνες ζωγραφίστηκαν. Τοποθετήστε στην κορυφή ένα φύλλο από σίδερο, που καλύπτεται με δύο φύλλα πολυστυρενίου πάχους 50mm, καλυμμένα με ένα στρώμα γης περίπου 3 cm.

Ο Νίκολας δεν έσκαψε τους κατακόρυφους σωλήνες και δεν έβαλε τίποτα - υπάρχει μια χαμηλότερη περίμετρος των σωλήνων, η οποία θα προστατεύει από την χαλάρωση των κάθετων σωλήνων. Ένας κατακόρυφος σωλήνας (είναι εγκατεστημένος στη μέση για τη στερέωση των ράφια) ο μηχανικός εγκαθίσταται σε μεταλλική πλάκα μέτρησης 12x12cm.

Το κελάρι αδρανοποιήθηκε με επιτυχία για αρκετά χρόνια. Ο σχεδιασμός ήταν αρκετά βιώσιμος. Αν αποφασίσετε να το πάρετε για την υπηρεσία, παρακαλείστε να σημειώσετε κάτι ακόμα: αν κάνετε μια τρύπα σε δύο αντίθετες σωλήνα ράφια, ένα στο ισόγειο, από την άλλη - κάτω από το ανώτατο όριο, και να επεκτείνει τους προς τα έξω, στο κελάρι σας θα παρέχει και σύστημα εξαερισμού. Ζεστάνετε τις τρύπες στο δρόμο έτσι ώστε να μην υπάρχει παγετός το χειμώνα. Και πολλά άλλα: πριν γεμίσετε, μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε ένα καλώδιο από τις αυλακώσεις για το καλώδιο των βολβών.

Ζάγκρεμπιν:

- Αποφάσισα να κάνω μια τρύπα από αυτό που ήταν. Pipe Αγόρασα chermede και σχιστόλιθο παλιά, 7-κύματος μήκους 1,7 μ. Προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η χρήση του χώρου πάνω από το λάκκο, αποφάσισε να κάνει το κιόσκι (η οροφή πάνω από το λάκκο εξακολουθεί να είναι απαραίτητη). Πριν αρχίσετε να κάνετε το ίδιο λάκκο, θα σας πω για τις αδυναμίες του:

1. Τον χειμώνα, ο παγετός σχηματίζεται στην οροφή και στους ανώτερους σωλήνες, αντίστοιχα, όλα αυτά στη συνέχεια λιώνουν και στάζουν πάνω στα λαχανικά.

2. Οι σωλήνες σκουριάζουν, παρά το γεγονός ότι ήταν καλυμμένοι με μαστίχα.

3. Είναι απαραίτητο να ελέγξετε και να μονώσετε το πάνω μέρος του λάκκου, επειδή το έδαφος βυθίζεται στους τοίχους και υπάρχουν χώροι που δεν προστατεύονται από το κρύο.

Συμπληρώνει πολύ περισσότερο, και σήμερα θα έκανα ακριβώς το ίδιο λάκκο.

Το λάκκο γίνεται πλήρης κελάρι μετά την εγκατάσταση των ράφια και την οργάνωση του συστήματος αποθήκευσης λαχανικών. Συνήθως, το πλάτος του στα ράφια των καταστημάτων στο χρήστη κελάρι forumhouse.rukratna βάζο τριών λίτρων, και το ύψος, όπως λένε στο φόρουμ, «η αιτία της θρησκείας»: κάνουν κάτω, έτσι ώστε να τεθούν τα πλαστικά κουτιά για την αποθήκευση των λαχανικών ρίζας και ένα τρίτο πάνω - 8-10 εκατοστά σε ύψος ενός δοχείου δύο ή τριών λίτρων.

Υλικό ράφι: γωνίες σε κατακόρυφα και οριζόντια τμήματα, πλάκες σε ράφια μήκους 30-35 εκ., Τοποθετούνται σε πλάτος (τέτοιες σανίδες είναι εύκολο να βρεθούν ακόμα και δωρεάν).

Τα ράφια πρέπει να ξηραίνονται και να υποβάλλονται σε επεξεργασία, για παράδειγμα, με βερνίκι σάουνας.

- Χρησιμοποιώ ράφια πλάτους 45 εκ. Θα ήταν καλύτερα να έχουν 50. Νομίζω ότι αυτό είναι το βέλτιστο μέγεθος. Υπάρχουν τρία 3-λίτρα ή τέσσερα-πέντε μικρότερα δοχεία. Με τα ευρύτερα ράφια, δεν θα είναι πλέον βολικό να φτάσετε στην τελευταία σειρά.

Το ύψος είναι ίσο με το ύψος των τριών λίτρων + 5 εκ. Είναι φυσιολογικό και έτσι. 10 εκατοστά θα ήταν λίγο καλύτερα, δεν χρειάζεται πλέον.

Έξω

- Εγώ το ύψος των δυο μέτρων του κελάριου χωρίζει τα ράφια σε τρία μέρη, έτσι ώστε, αν μη τι άλλο, η τσάντα να μπορεί να τοποθετηθεί εκεί. Και για τα δοχεία των τριών λίτρων προέβλεπαν κόγχες στο τούβλο, τέσσερις κόγχες για έξι κουτιά.

Την πάροδο του χρόνου, πολλοί χρήστες του φόρουμ έχουν αρχίσει να αντικαταστήσει ξύλινα ράφια έτοιμα πλαστικά ράφια - μερικά ειδικά σε αναμονή για τις πωλήσεις στα καταστήματα υλικού και την κατασκευή σούπερ μάρκετ. Το ξύλο είναι ακόμα εύθραυστη υλικό: υπήρχαν περιπτώσεις, όταν κατέρρευσε το ράφι, οι τράπεζες έσπασε, μπαρ εξαφανίστηκε.

VVViktor:

- Χρησιμοποιείται πολύ στα ράφια των κελαριών μιας μεταλλικής γωνίας με ξύλινα ράφια. Αλλά από το δέντρο δεν καλύπτει, στην υγρασία κελάρι, και ως εκ τούτου, αναπόφευκτη μούχλα. Καταλήγει να χρησιμοποιεί μια γωνία για άλλες ανάγκες, ξύλο για καυσόξυλα και αντ 'αυτού αγόρασε τρία πλαστικά ράφια με βάθος 500 mm και πλάτος 1000 mm. Το ύψος του ράφι 400 mm επιτρέπει όχι μόνο να συμπιέσει την τράπεζα, αλλά και στη δεύτερη σειρά των μικρότερων τραπεζών να θέσει. Ράφια - πόσα θα αγοράσετε. Είναι δυνατή σε οποιοδήποτε σούπερ μάρκετ κτιρίου.

Η ισχύουσα νομοθεσία θα καταστήσει δυνατή την ανέγερση κελάρι σε κήπο (έως 8 τετραγωνικά μέτρα). Για να μάθετε πώς να το κάνετε αυτό, διαβάστε αυτό το άρθρο. Αυτή η έκδοση θα σας εισάγει στους πολλούς τύπους κελαριών: επιλέξτε τη σωστή. Παρεμπιπτόντως, το κελάρι μπορεί να είναι εξοπλισμένο με ανελκυστήρα, αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους - οι επιλογές για τα σχέδια συζητούνται εδώ σε αυτόν τον κλάδο του φόρουμ. Και εδώ υπάρχει μια εξαιρετική βιντεοπροβολή ενός κελάριου σε συνθήκες υψηλών υπόγειων υδάτων: το πρόβλημα αυτό επιλύεται και, κυρίως, από μόνο του.

Τούβλο λαχανικών

Ότι σε όλες τις εποχές υπάρχουν προϊόντα από τον κήπο, ένα λαχανόπανο είναι χτισμένο από τούβλα για την αποθήκευση της καλλιέργειας και τη συντήρηση. Είναι εύκολο να κατασκευαστεί ανεξάρτητα, έχοντας προεπιλεγεί το σωστό μέρος, έχοντας αναπτύξει το σχέδιο κατασκευής και επαλήθευσης του εδάφους. Η αποθήκευση δεν πρέπει να είναι υπερβολικά μεγάλη. Στην κατασκευή είναι σημαντικό να θυμόμαστε τη στεγανοποίηση, τον εξαερισμό, τη μόνωση.

Προετοιμασία του

Δημιουργήστε ένα λαχανόπανο με τα δικά σας χέρια, είναι εφικτή η αποτελεσματικότητα στην ασφάλεια των προϊόντων που έχει ήδη αποδειχθεί εδώ και χρόνια. Αρχικά, ελέγχουν το έδαφος και το εργοτάξιο λόγω έλλειψης μηχανικών επικοινωνιών:

 • ηλεκτρικό καλώδιο.
 • σωλήνες ·
 • αγωγών φυσικού αερίου.

Είναι σημαντικό να καθορίσετε το βάθος των υπόγειων υδάτων. Επιτρεπτό επίπεδο - 2 κελάρια κάτω από το κάτω μέρος της δομής, ώστε να μην πλημμυρίσει το κελάρι. Το βέλτιστο πλάτος του λάκκου είναι 2,5 μέτρα, το βάθος είναι 1,7 μέτρα. Εάν υπάρχουν τοίχοι κοντά στη δομή, τότε το κελάρι θα πρέπει να κατασκευαστεί σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από 60 cm από την τοποθεσία τους, προκειμένου να δημιουργηθεί αποτελεσματικά η απαραίτητη στεγάνωση στα επόμενα στάδια κατασκευής. Οι προκαταρκτικές εργασίες υποδεικνύονται με τη μορφή του σχεδίου ή του σχεδίου, κάνοντας αυστηρό υπολογισμό της περιοχής.

Γενικές συστάσεις για εργασία

Το σχέδιο αποθήκευσης λαχανικών αρχικά αναπτύχθηκε σε χαρτί λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά του εδάφους και τα κοντινά κτίρια. Ακόμη και με ανεξάρτητη εργασία είναι σημαντικό να θυμάστε τη μόνωση του κελάριου, το σύστημα αερισμού και την προστασία από την υγρασία. Ο εσωτερικός σχεδιασμός του λατομικού λαδιού αναπτύσσεται για τις μεμονωμένες προτιμήσεις του ιδιοκτήτη και τους τύπους προϊόντων που θα αποθηκεύονται άνετα εκεί. Για την κάθοδο στο κελάρι είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε μια σκάλα από ξύλο, η οποία έχει ισχυρές εγκάρσιες δοκοί. Μπορείτε να φτιάξετε ένα λάκκο κάτω από το γκαράζ ή το υπόγειο.

Οι τοίχοι των λαχανικών πρέπει να είναι αεροστεγείς και στεγνές.

Στάδια κατασκευής λακκούβα λαχανικών από τούβλο με δικά του χέρια

Μετά τον κατάλληλο προσδιορισμό της βέλτιστης θέσης και της άμεσης ανασκαφής αρχίζει το πιο σημαντικό στάδιο της εργασίας. Περιλαμβάνει:

 • κατασκευή του λάκκου ίδρυσης.
 • Καθαρισμός τούβλων.
 • εξαερισμός ·
 • μόνωση.
Για τη μόνωση των χώρων μπορεί να χρησιμοποιηθεί αφρός πολυστερίνης.

Η αδιαβροχοποίηση του λαμαριού λαχανικών εξαρτάται από το επίπεδο των υπόγειων υδάτων. Σε μεγάλο βάθος είναι επιθυμητό να εξοπλιστεί η κυκλική αποστράγγιση. Η σωστή θερμομόνωση για την προστασία των λαχανικών από τις αλλαγές της θερμοκρασίας και τη διατήρηση τους από την σήψη. Για αυτό το τοίχωμα είναι μονωμένο από 2 πλευρές. Είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα ανθεκτικό σε υγρασία θερμαντήρα πλάκας (διογκωμένο πολυστυρένιο).

Κατασκευή ενός λάκκου

Ανασκάπτεται σύμφωνα με τις διαστάσεις που αναφέρονται στο σχέδιο. Περαιτέρω, ο πυθμένας του λάκκου καλύπτεται με ερείπια πάχους 10 cm και συμπιέζεται. Στην κορυφή ένα στρώμα άμμου ρίχνεται έξω πάχος - 15 τ.μ. με την επακόλουθη ενοποίηση ενός μαξιλαριού. Μόνο μετά από αυτό, ο πυθμένας χύνεται με πίσσα ή άλλη κοσκινισμένη σύνθεση. Όταν η κατασκευή του κεφαλαίου στην άμμο είναι εγκατεστημένο υλικό στεγανοποίησης - ruberoid. Επιτρέπεται η χρήση ξύλινων σανίδων. Στη συνέχεια, μετά από αυτή την ενίσχυση χύνεται με σκυρόδεμα.

Τοιχοποιία από τούβλα

Τοποθετείται σε ενάμισι στρώμα. Κάθε τούβλο πρέπει να προεπεξεργαστεί με διάλυμα ασφάλτου για την ενίσχυση της αξιοπιστίας. Με αυτή την επιλογή οικοδομικού υλικού, η οροφή γίνεται θολωτή με την τοποθέτηση του προϊόντος σε ξύλινο πρότυπο. Επιπλέον, χτίζεται μια επικάλυψη σκυροδέματος. Είναι σημαντικό να εξασφαλίσετε ολόκληρη τη δομή με ένα καλό ανώτατο όριο για να αποφύγετε την πτώση. Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε τον τόπο για την τρύπα. Είναι πολύ βολικό να τοποθετήσετε την κάθοδο στο κέντρο της αποθήκης λαχανικών. Μετά την κατασκευή της οροφής, είναι μονωμένη. Αρχικά, είναι λερωμένο με άσφαλτο και πάνω από το μονωτικό υλικό (διογκωμένος πηλός, σκωρία, αφρός).

Εξαερισμός

Το απαραίτητο μικροκλίμα του λακκού λαδιού επιτυγχάνεται με τη βοήθεια σταθερής κυκλοφορίας αέρα. Η απλούστερη επιλογή είναι η εγκατάσταση 2 σωλήνων. Το ένα παρέχει παροχή αέρα, το δεύτερο - μια κουκούλα. Για το σκοπό αυτό, να λάβει ένα σωλήνα από πλαστικό ή αμιάντου τσιμέντου, διάμετρο 10-15 cm. Εξαερισμός έχει οριστεί σε 20 cm από το δάπεδο για έξοδο προς τα έξω είναι 20 cm. Μια κουκούλα είναι τοποθετημένος στην απέναντι πλευρά προς την οροφή και το ύψος της οροφής 50 cm. Η εισροή ο αέρας ρυθμίζεται μέσω βαλβίδων στους σωλήνες. Το κάλυμμα ομπρέλας ή τα μικρά μάτια προστατεύουν από τη διείσδυση των παρασίτων. Αν το γκαράζ λάκκο λαχανικών υπό κατασκευή, είναι σημαντικό να οικοδομήσουμε ένα σωστό αερισμό, ώστε να προστατεύει το προϊόν από τα καυσαέρια.

Φύλλο λαχανικών: μέταλλο, σκυρόδεμα, πλαστικό

Το λάκκο λαχανικών θεωρείται εδώ και πολλά χρόνια ως ένας από τους πιο πρακτικούς τρόπους αποθήκευσης της καλλιέργειας. Ένα τέτοιο κελάρι μπορεί να κατασκευαστεί στην προαστιακή περιοχή, σε ένα γκαράζ ή ακόμα και στο υπόγειο ενός κτιρίου κατοικιών!

Το γεγονός είναι ότι η λειτουργία του δεν απαιτεί πρόσθετους πόρους (χωρίς ηλεκτρική ενέργεια ή, για παράδειγμα, καύσιμα). Η φρεσκάδα των καλλιεργούμενων λαχανικών επιτυγχάνεται φυσικά με τις κατάλληλες συνθήκες. Ας δούμε τους κύριους τύπους λαχανικών, τη διαδικασία κατασκευής και τις εναλλακτικές επιλογές.

Φύλλα λαχανικών, η κατασκευή των οποίων έχει τελειώσει

Η διαδικασία της οικοδόμησης ενός λατομείου λαχανικών

Η κατασκευή ενός λάκκου λαχανικών είναι ένα δύσκολο έργο, γι 'αυτό συνιστούμε να εξετάσετε όλες τις λεπτομέρειες αρκετές φορές και να λύσετε όλες τις επιλογές. Ίσως θα πρέπει να προσλάβετε ειδικά εκπαιδευμένους ανθρώπους! Παρακάτω είναι ένας κατάλογος των κύριων έργων, η υλοποίηση των οποίων είναι απαραίτητη για την κατασκευή ενός λάκκου λαχανικών.

Βήμα 1. Προπαρασκευαστικές εργασίες

Αν έχετε ειδικές γνώσεις και δεξιότητες και θέλετε να δημιουργήσετε έναν εαυτό σας με λαχανικά, τότε ξεκινήστε τη διαδικασία με τις προπαρασκευαστικές εργασίες. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να επιλέξετε ένα μέρος, επειδή πρέπει να ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις, διαφορετικά το λάκκο λαχανικών δεν θα εκτελέσει τις λειτουργίες του.

 1. Πρώτον, πρέπει να προσεγγίσουμε το έδαφος. Για να μελετήσετε αυτό το θέμα, θα χρειαστείτε τη βοήθεια ειδικών. Με τη βοήθεια των συσκευών θα γίνει λεπτομερής αξιολόγηση του εδάφους (τα χαρακτηριστικά γνωρίσματά του αποκαλύπτονται) και θα καθορίσουν το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται τα υπόγεια ύδατα, διότι μπορεί να μην επιτρέπουν την κατασκευή ενός λαμαρίνας λαχανικών. Μην αγνοείτε αυτό το στάδιο, επειδή όλες οι προσπάθειές σας θα είναι μάταιες εάν πλημμυρίσει ο λάκκος. Η στεγανοποίηση, φυσικά, θα έχει αποτέλεσμα, αλλά με την πάροδο του χρόνου, το νερό θα βρει ακόμα έναν τρόπο να μπείτε στην αποθήκη σας.
 2. Δεύτερον, ελέγξτε το σχέδιο των επικοινωνιών μηχανικής. Εάν χτίζετε λακκούβα λαχανικών στην πόλη, πρέπει να ελέγξετε την ύπαρξη αγωγού, αγωγού αερίου ή ακόμα και ηλεκτρικών καλωδίων κάτω από τον τόπο όπου σχεδιάσατε να διεξάγετε εργασίες.
 3. Τρίτον, συμβουλευτείτε έναν ειδικό για το σχέδιό σας. Μια τέτοια διαβούλευση δεν κοστίζει πολλά χρήματα, αλλά θα σας βοηθήσει να αποφύγετε γελοία λάθη.

Βήμα 2. Ανασκαφή της εκσκαφής

Πρέπει να ακολουθήσετε με σαφήνεια το έργο, το οποίο πρέπει να προετοιμαστεί εκ των προτέρων, μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να επιτύχετε το αποτέλεσμα. Οι συνεχείς αλλαγές και αλλαγές σε όλες τις παραμέτρους μπορούν να οδηγήσουν μόνο σε ένα τρομερό αποτέλεσμα. Εάν για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να κάνετε αυτό το έργο μόνοι σας, τότε να προσλάβετε μια ειδική ομάδα που θα διαχειριστεί το έργο μέσα σε λίγες ώρες.

Διαδικασία ανασκαφής

Βήμα 3. Σύνθεση του δαπέδου

Όταν το λάκκο των απαραίτητων διαστάσεων έχει σκάψει, μπορείτε να προχωρήσετε στη δημιουργία ενός δαπέδου. Η καλύτερη επιλογή είναι να δημιουργήσετε ένα στρώμα από χαλίκι και άμμο, το οποίο στη συνέχεια χύνεται με πίσσα. Επίσης, είναι απαραίτητη η αδιαβροχοποίηση και η θερμομόνωση, επειδή οι αιχμηρές αλλαγές θερμοκρασίας θα προκαλέσουν σήψη των λαχανικών και η σταθερή υγρασία θα δώσει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα!
Δυστυχώς, δεν έχουν όλοι την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα τέτοιο φύλο. Η πιο οικονομική επιλογή είναι το πάτωμα των σανίδων, αλλά μην ξεχνάτε τη θερμότητα και τη στεγανοποίηση!

Βήμα 4. Σύνθεση τοίχων και οροφής

Τώρα πηγαίνετε σε ένα πιο περίπλοκο μέρος, θα πρέπει να εξοπλίσει τους τοίχους και την οροφή. Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα τούβλο γι 'αυτό, μια καλύτερη επιλογή είναι σκυρόδεμα, αλλά γι' αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό μανδύα. Τα τούβλα θα κάνουν την εργασία πολύ πιο εύκολη.

Βήμα 5. Οργάνωση του εξαερισμού

Γι 'αυτό ήμασταν σε ένα δύσκολο μέρος, διότι για τη διατήρηση των λαχανικών είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα ειδικό μικροκλίμα, το οποίο επιτυγχάνεται με τον σωστά οργανωμένο εξαερισμό. Πιθανότατα, θα χρειαστείτε τη βοήθεια ειδικών για την επίλυση αυτού του ζητήματος. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, απλώς ρίξτε δύο σωλήνες στο λάκκο λαχανικών, το οποίο θα σας βοηθήσει να πραγματοποιήσετε τουλάχιστον κάποια κυκλοφορία αέρα. Τα άκρα σωλήνων καλύπτονται με ειδικά δίχτυα για την προστασία από τα παράσιτα.

Βήμα 6. Εγκατάσταση ραφιών και εκτέλεση τελικών εργασιών

Επειδή τα περισσότερα λάκκοι λαχανικών είναι μικρού μεγέθους, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε πλήρως ολόκληρη την τοποθεσία. Τοποθετήστε τα ράφια γύρω από τις άκρες και αφήστε το κέντρο για την τρύπα. Ο στόχος σας είναι να οργανώσετε τα πάντα με τέτοιο τρόπο ώστε να διατηρούνται αποδεκτές συνθήκες αποθήκευσης των λαχανικών.

Φύλλα λαχανικών, η κατασκευή των οποίων έχει τελειώσει.

Εναλλακτική επιλογή - πλαστικό κελάρι

Όπως θα καταλάβετε, η κατασκευή ενός λάκκου λαχανικών είναι μια προβληματική διαδικασία, πρέπει να υπολογίσετε πολλά, να εκτελέσετε πολύπλοκες εργασίες. Ευτυχώς, η τεχνολογία δεν στέκεται ακίνητη, μπορείτε να αγοράσετε ένα ειδικό πλαστικό κελάρι που δεν χρειάζεται πρόσθετη εργασία, χρειάζεται μόνο να τοποθετηθεί στο έδαφος. Εδώ είναι τα κύρια πλεονεκτήματα ενός πλαστικού κελάριου:

 1. Χαμηλότερες απαιτήσεις. Ναι, πριν εγκαταστήσετε ένα πλαστικό κελάρι, πρέπει επίσης να ελέγξετε το έδαφος για οποιεσδήποτε επικοινωνίες. Οι υπόλοιπες προπαρασκευαστικές εργασίες δεν απαιτούνται. Φυσικά, υπάρχουν εδάφη που σίγουρα δεν είναι κατάλληλα για την αποθήκευση λαχανικών, αλλά οι απαιτήσεις για γη είναι σημαντικά μειωμένες!
 2. Αποθήκευση λαχανικών "με βάση το κλειδί στο χέρι". Αγοράζοντας ένα πλαστικό κάβα για την αποθήκευση λαχανικών, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι είναι έτοιμο για χρήση. Απλά πρέπει να τοποθετηθεί κάτω από το έδαφος! Όλα τα ράφια και τα λουτρά είναι παρόντα!
 3. Το κόστος. Ναι, το πλαστικό κελάρι, φυσικά, δεν μπορεί να ονομαστεί φτηνό, αλλά το συνολικό ποσό που απαιτείται για τη δημιουργία λατομείου (οικοδομικά υλικά, πληρωμές για υπηρεσίες εργαζομένων και άλλα έξοδα) είναι ακόμα περισσότερο!

Πλαστικό κελάρι υψηλής τεχνολογίας.

Σχετικά με τους λαχανόκηπους στην εποχή της σύγχρονης τεχνολογίας μπορεί να ξεχαστεί, δεδομένου ότι αντικατέστησαν τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό. Για να αγοράσετε ένα ποιοτικό πλαστικό κελάρι που θα ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις σας, μπορείτε εδώ.

Λαχανόκηπος με τα δικά του χέρια: επιλογή χώρου, τεχνολογίας και σταδίων κατασκευής

Για να πάρετε μια πλούσια συγκομιδή λαχανικών στη δική σας δική είναι θαυμάσια αν υπάρχει χώρος για τη διατήρησή της. Για να τοποθετήσετε την συγκομιδή, μπορείτε να φτιάξετε ένα λαχανόκοπο.

Μια τέτοια δομή θα συμβάλει στη διατήρηση της φρεσκάδας των προμηθειών για αρκετούς μήνες, ενώ δεν απαιτείται ούτε ηλεκτρική ενέργεια ούτε ειδικές οικονομικές δαπάνες.

Η απλούστερη αποθήκευση για τα λαχανικά στη δική σας dacha γίνεται χωρίς τη χρήση δαπανηρών υλικών και τα εργαλεία θα χρειαστούν τα πιο απλά.

Επιλέγοντας ένα μέρος για την κατασκευή

Η θέση για τη λαμαρίνα λαχανικών πρέπει να επιλεγεί σωστά

Ότι είναι απαραίτητο να εξεταστεί σε μια επιλογή:

 1. Το λάκκο λαχανικών πρέπει σίγουρα να βρίσκεται σε ένα λόφο, έτσι ώστε τα υπόγεια ύδατα να μην εισέρχονται σε αυτό. Είναι επιθυμητό να προσδιοριστεί εκ των προτέρων το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται.

Για το σκοπό αυτό, είναι δυνατές οι ακόλουθες επιλογές:

 • μπορείτε να τρυπήσετε καλά - αρκετά βάθος 2,5 μέτρων. Στη συνέχεια το πηγάδι μένει για λίγες μέρες να παρατηρήσει εάν υπάρχει νερό εκεί. Εάν παραμείνει ξηρό, μπορείτε να εξοπλίσετε με ασφάλεια ένα λάκκο σε αυτό το μέρος. Αν εντοπιστεί υγρασία, είναι προτιμότερο να επιλέξετε άλλη τοποθεσία.
 • εάν δεν υπάρχει δυνατότητα να τρυπήσετε μια τρύπα με τέτοιο βάθος, υπάρχει και άλλος - μπορείτε να μετρήσετε τη στάθμη του νερού στα κοντινά πηγάδια.
 • Επίσης, δείτε πώς να κάνετε έναν ελικόπτερο κήπου με τα δικά σας χέρια, μπορείτε εδώ.

 • Δεν πρέπει να υπάρχουν μηχανικές ή τεχνικές επικοινωνίες κοντά, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος βλάβης του σωλήνα ή του ηλεκτρικού καλωδίου κατά την εκσκαφή.
 • Βασικές απαιτήσεις για την τεχνολογία κατασκευών

  Υπάρχουν αρκετές βασικές απαιτήσεις για το λάκκο λαχανικών

  Κατά την εκτέλεση του έργου, είναι απαραίτητο να υποδειχθούν οι διαστάσεις του μελλοντικού λάκκου. Το βάθος του θα πρέπει να είναι περίπου 2-2,2 μέτρα, πλάτος - 1,5. Θα είναι αρκετά βολικό να είσαι και η θερμοκρασία μπορεί εύκολα να διατηρηθεί σε +5 μοίρες.

  Για την αποθήκευση λαχανικών, αυτό είναι βέλτιστο - δεν θα επιδεινώσουν και θα διατηρήσουν το μέγιστο των χρήσιμων ουσιών. Η υγρασία θα πρέπει να διατηρείται στο 90% - τα λαχανικά δεν θα μπερδεύονται και δεν θα στεγνώσουν.

  Αν η στάθμη των υπογείων υδάτων κυμαίνεται σε επίπεδο 1-1,5 μέτρων από την επιφάνεια και είναι δύσκολο να επιλέξετε άλλο χώρο για το λάκκο, μπορείτε να προσπαθήσετε να οργανώσετε ένα σύστημα αποστράγγισης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί επίσης να είναι απαραίτητο να οργανωθεί μια καλή στεγάνωση.

  Φυσικά, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα κάποιο κόστος όσον αφορά τόσο τη χρηματοδότηση όσο και την εργασία. Αλλά αν παραμελήσετε αυτό το στάδιο, πρέπει να προετοιμαστείτε για το γεγονός ότι αργά ή γρήγορα το νερό θα βρει ένα κενό για τον εαυτό του και θα διεισδύσει μέσα του.

  Συνιστάται η τοποθέτηση του τοίχου - για το σκοπό αυτό οποιοδήποτε θερμομονωτικό υλικό με τη μορφή πλακών, το οποίο αντιστέκεται στην πρόσκρουση της υγρασίας, για παράδειγμα αφρό πολυστερίνης.

  Η άμμος και το χαλίκι τοποθετούνται στον πυθμένα, στη συνέχεια χύνεται πάνω σε αυτό το μαξιλάρι πίσσα ή άλλο παρόμοιο υλικό. Το κάλυμμα δαπέδου είναι καλύτερα διατεταγμένο με τη μορφή πλάκας οπλισμένου σκυροδέματος. Εάν δεν είναι δυνατή η παροχή μιας τέτοιας επιλογής, τοποθετούνται σκληρές σανίδες στη βάση.

  Η πιο απλή έκδοση είναι η κατασκευή του φυσικού αερισμού, για τον οποίο χρησιμοποιούνται δύο σωλήνες, τοποθετώντας τα σε διαφορετικά ύψη από την επιφάνεια του δαπέδου στο γκαράζ. Ο ένας αγωγός - ο εφοδιασμός, ο άλλος - η εξάτμιση και τα εξωτερικά άκρα τους θα πρέπει να εμφανίζονται όσο το δυνατόν ψηλότερα.

  Αυτό εξασφαλίζει σταθερή παροχή καθαρού αέρα. Αυτό βοηθά να διατηρήσετε τα λαχανικά σε κατάσταση χρήσης πιο μακρά.

  Υλικά και εργαλεία

  Για την κατασκευή ενός λάκκου λαχανικών, ένα σύνολο ειδικών υλικών και εργαλείων

  • φτυάρια;
  • κάδοι για την ανύψωση της γης προς τα πάνω.
  • ένα δοχείο για την ανάμιξη του διαλύματος.
  • Συνδετήρες (καρφιά ή βίδες);
  • σφυρί ή κατσαβίδι.
  • δάπεδα και καλύμματα.
  • θρυμματισμένη πέτρα.
  • άμμος;
  • τσιμέντο ·
  • μεταλλική γωνιά?
  • μονωτικό υλικό.

  Στάδια εργασίας

  Στάδια κατασκευής λακκούβας με τα χέρια

  1. Πρώτον, ελέγξτε με προετοιμασμένο έργο εκ των προτέρων και ανακαλύψτε την εκσκαφή σύμφωνα με τις διαστάσεις που υποδεικνύονται εκεί. Η απλούστερη επιλογή είναι να γίνει εμβάθυνση στο έδαφος με πλευρές 1,2Χ1,4 m, βάθος 2 m. Η εργασία πρέπει να εκτελείται όχι μόνο, αλλά με έναν βοηθό.
  2. Όταν το λάκκο θεμελίωσης είναι έτοιμο, είναι απαραίτητο να ενισχυθούν οι τοίχοι όσο το δυνατόν καλύτερα. Ανεξάρτητα από το πόσο βολική είναι η σύνθεση του εδάφους, η γη μπορεί να πέσει με την πάροδο του χρόνου και το κελάρι σας θα κατακλυστεί.

  Επίσης, μπορείτε να μάθετε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του συνθέτη Volnusha εδώ.

  Χαρακτηριστικά της συσκευής στο γκαράζ

  Η συσκευή ενός λάκκου λαχανικών στο γκαράζ απαιτεί πρόσθετες συνθήκες

  Τι πρέπει να εξετάσετε κατά την κατασκευή ενός λάκκου στο γκαράζ:

  • Η στάθμη του δαπέδου στο γκαράζ όπου κατασκευάζεται το λάκκο πρέπει να είναι υψηλότερη από τη βάση κατά 30 cm.
  • Βεβαιωθείτε ότι όταν χειρίζεστε την ακεραιότητα του ιδρύματος, το ίδιο το κτίριο δεν θα βλάπτεται.
  • Δεν πρέπει να επιλέγονται μεγάλες διαστάσεις για το λάκκο - αρκετό βάθος 1,7 μ. Και πλευρές 2 μ. Το καθένα. Τα στάδια της διαρρύθμισης διαφέρουν ελάχιστα από την κατασκευή του λαμαριού λαχανικών στον ανοικτό χώρο.

  Πριν από την έναρξη της εργασίας, προσπαθήστε να κάνετε όσο το δυνατόν λεπτομερέστερο σχέδιο εργασίας. Αυτό θα σας διευκολύνει να εκτελέσετε κάθε στάδιο, επιπλέον, κατά τη σύνταξη, μπορείτε να συμβουλευτείτε με ενημερωμένους ανθρώπους και να αλλάξετε το σχέδιο σύμφωνα με τις παρατηρήσεις τους.

  Με προσεγμένη και ακριβή παρακολούθηση της τεχνολογίας είναι δυνατό να οργανωθεί ανεξάρτητα σε ένα καλοκαιρινό σπίτι μια πολύ καλή κατασκευή που θα σας επιτρέψει να διατηρήσετε μια καλλιέργεια αρκετό καιρό και θα εξυπηρετήσει πολλά χρόνια.

  Στο βίντεο μπορείτε να δείτε πώς να κάνετε ένα λάκκο λαχανικών σε συνθήκες στενής εμφάνισης υπόγειων υδάτων:

  Οδηγός για το πώς να φτιάξετε ένα λαχανόκοπο στο γκαράζ

  Το θέμα της διατήρησης της καλλιέργειας λαχανικών καθ 'όλη τη χειμερινή περίοδο ήταν πάντα επίκαιρο. Μία από τις επιλογές για τη διατήρηση των προϊόντων, και ιδίως των λαχανικών, είναι τα λαχανικά (κελάρια) που είναι εξοπλισμένα στο γκαράζ. Διαβάστε τις οδηγίες για το πώς να φτιάξετε ένα κελάρι στο γκαράζ σε αυτή τη σελίδα.

  Στη φωτογραφία, ένα παράδειγμα λακκούβα λαχανικών στο γκαράζ

  Χαρακτηριστικά

  Βέλτιστες συνθήκες αποθήκευσης τροφίμων σε λάκκο λαχανικών:

  • η θερμοκρασία του αέρα πρέπει να είναι από δύο έως πέντε βαθμούς θερμότητας.
  • η υγρασία του αέρα θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 85% και 90%.
  • στο λάκκο λαχανικών, πρέπει πάντα να διατηρείται το σκοτάδι, ο φωτισμός χρησιμοποιείται μόνο στις στιγμές που οι άνθρωποι μένουν στο κατάστημα λαχανικών.
  • απαραίτητο εξοπλισμό για τον καθαρό αέρα.

  Συσκευή

  Ο προγραμματισμός της επιθεώρησης και του λάκκου λαχανικών στο γκαράζ αρχίζει με την επεξεργασία των παρακάτω ερωτήσεων:

  • Προσδιορισμός του τύπου του εδάφους που χαρακτηρίζει μια συγκεκριμένη τοποθεσία.
  • το επίπεδο πάγωσης του εδάφους και το επίπεδο εμφάνισης των υπόγειων υδάτων ·
  • ελέγξτε τη διαθεσιμότητα υπογείων επικοινωνιών, η οποία είναι πολύ σημαντική εάν το γκαράζ βρίσκεται μέσα στην πόλη.
  • τότε προετοιμάζεται ένα έργο γκαράζ με λαχανόκηπο.

  Το έργο πρέπει να περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

  • αναμενόμενα μεγέθη (βάθος και πλάτος).
  • διεξαγωγή στεγανοποίησης, αν είναι απαραίτητο, εξοπλισμού του συστήματος αποστράγγισης.
  • Διάταξη θερμομόνωσης.
  • διάταξη του δαπέδου.
  • τον εξοπλισμό εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής.

  Ένα παράδειγμα του σχεδιασμού ενός γκαράζ με λαχανόπανο (κάβα) στο σχήμα

  Ένα παράδειγμα της τοποθέτησης ενός λαμαρίνας λαχανικών στο γκαράζ εμφανίζεται στη φωτογραφία

  Πώς να το κάνετε;

  Η διαδικασία κατασκευής λακκούβα λαχανικών στο γκαράζ:

  • Αναπτύσσεται η εκσκαφή των προβαλλομένων διαστάσεων.
  • στην τάφρο μια τάφρο θραύεται κάτω από το θεμέλιο, ο πυθμένας της τάφρου είναι στρωματοποιημένος σε στρώματα με τα ερείπια και την άμμο, τότε η προετοιμασμένη τάφρο είναι σκυρόδεμα?
  • Το πάτωμα του λάκκου λαχανικών συνιστάται επίσης να χύσει ένα στρώμα σκυροδέματος πέντε εκατοστών?
  • τοίχους από το λάκκο λαχανικών, ως επιλογή, μπορείτε να βάλει το τούβλο στο πάτωμα?
  • Η οροφή μπορεί να γίνει με τη μορφή τούβλου με τη μορφή τούβλων.

  Επίσης, η οροφή του λακκού λαδιού μπορεί να σκυροδετηθεί, γι 'αυτό απλώνουμε τις σανίδες σε κατάλληλο ύψος, πραγματοποιούμε στεγάνωση με υλικό στέγης, διεξάγουμε σκυρόδεμα οπλισμένου σκυροδέματος. Για να εξοικειωθείτε με τη διοίκηση πώς μπορείτε να επιλέξετε τη στέγη του γκαράζ μπορείτε εδώ.

  Στη διαδικασία τοποθέτησης της οροφής αφήνονται οπές για τον εξοπλισμό του συστήματος εξαερισμού και εξαερισμού. Η τελική οροφή είναι επιπλέον μονωμένη.

  Με τη διαδικασία διαρρύθμισης του υπόγειου, παρατηρητήριο και κελάρι (λατομείο λαχανικών) στο γκαράζ μπορεί να βρεθεί παρακολουθώντας το βίντεο.

  Εξαερισμός

  Ο ευκολότερος τρόπος του εξοπλισμού εξαερισμού λαχανικών λάκκο είναι εγκατεστημένο σε διαγωνίως αντίθετες γωνίες του δύο σωλήνων αμιαντοτσιμέντου ή πλαστικό (προσφοράς και εξάτμισης) με διάμετρο των 100 - 150 mm. Ένας σωλήνας ξεκινά σε απόσταση 20 cm. Από το δάπεδο (σωλήνα εισροής), ένας άλλος σωλήνας ξεκινά από την οροφή φυτικά λάκκο (καμινάδα). Εάν είναι απαραίτητο, ο εξοπλισμός εξαναγκασμού εξαερισμού είναι εγκατεστημένος ένας επιπλέον ανεμιστήρας, ο οποίος τροφοδοτείται με ηλεκτρισμό. Επισκόπηση της μαλακής οροφής και φωτογραφιών γκαράζ εδώ: http://kakgarazh.ru/krysha/obzor-vidov-i-foto-myagkoj-krovli-dlya-garazha.html.

  Πώς να το στεγνώσει;

  Στη διαδικασία λειτουργίας ενός κελάριου σε ένα γκαράζ, είναι πολύ πιθανό, για κάποιο λόγο ή άλλο, η εμφάνιση υγρασίας σε ένα λακκούβα λαχανικών. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να καταφύγουμε στην ξήρανση του υπογείου του γκαράζ και ειδικότερα του λαμαριού λαχανικών. Στεγνώστε το λαχανόπανο με διάφορους τρόπους:

  • αραιώστε τη φωτιά σε έναν παλιό μεταλλικό κάδο που βρίσκεται στο κέντρο του δωματίου (η φωτιά διατηρείται μέχρι να μειωθεί το επίπεδο υγρασίας).
  • για να εγκαταστήσετε ένα σωλήνα με ένα συμπέρασμα στο δρόμο, κάτω από το σωλήνα εγκαθίσταται ένα δοχείο με ένα κερί που υποστηρίζει το φυσικό βύθισμα (η ξήρανση του λάκκο λαχανικών μπορεί να διαρκέσει αρκετές ημέρες)?
  • εφαρμογή πυροβόλων όπλων.

  Αν η στάθμη του νερού στο κελάρι φτάσει σε αρκετές δεκάδες εκατοστά, τότε πριν χρησιμοποιήσετε το λάκκο λαχανικών, είναι απαραίτητο να αντλήσετε το διαθέσιμο νερό με τη βοήθεια της αντλίας. Διαβάστε τον οδηγό για να επιλέξετε τον τύπο του κελάριου στο γκαράζ.

  Με τη διαδικασία, αποστραγγίζοντας ένα λαχανόκοπο στο γκαράζ, μπορείτε να δείτε βλέποντας το βίντεο.

  Πώς να μόνωση;

  Η αρχή της θερμαίνοντας φυτικών pit γκαράζ είναι πρακτικά δεν διαφέρει από οποιοδήποτε άλλο είδος της μόνωσης. Όταν επιλέγετε ένα θερμομονωτικό υλικό είναι απαραίτητο να επικεντρωθεί σε ορισμένες ιδιότητες απόδοσης που απαιτούνται μονωτικό που χρησιμοποιείται για τη θέρμανση λαχανικών λάκκο. Το μονωτικό υλικό θα πρέπει να είναι αδιάβροχες, έχουν υψηλή θερμομονωτικές ιδιότητες, φιλικές προς το περιβάλλον και να μην παρέχουν ένα χημικά επιθετικό ουσίες (από φυτικά καλά, φυσικά, θα πρέπει να αποθηκεύονται τρόφιμα), για να έχουν μια μακρά διάρκεια ζωής χωρίς απώλεια της αρχικής απόδοσης. Από το φυτικό λάκκο, κατά κανόνα, δεν έχουν μεγάλο μέγεθος, το πάχος του μονωτικού υλικού μη τι άλλο είναι επίσης σημαντική. Η βέλτιστη ενσωμάτωση για τη θερμική μόνωση λάκκους φυτικό υλικό που πληροί όλες τις ανωτέρω ιδιότητες, ένα αφρό πολυουρεθάνης. Αφρός πολυουρεθάνης είναι ένα αφρώδες ουσία, η οποία εφαρμόζεται στην επιφάνεια του δαπέδου, τοίχους και την οροφή της οπών φυτικό ψεκασμό. Αφρός πολυουρεθάνης έχει εξαιρετική πρόσφυση σε όλα τα υλικά κατασκευής και με ψεκασμό, κατάψυξη, σχηματίζει ένα σφραγισμένο μονολιθική μονωτικό στρώμα. Το μόνο μειονέκτημα αυτής της μεθόδου θέρμανσης ενός λαμαριού λαχανικών είναι το υψηλό κόστος. Διαβάστε τις οδηγίες για το μπλοκάρισμα της οροφής του γκαράζ. Η πιο προσιτή θερμομονωτικό υλικό κατάλληλο για θερμική μόνωση των φυτικών γιαμ είναι αφρώδες πολυστυρόλιο. Η διαδικασία μόνωσης λακκούβας αποτελείται από διάφορα στάδια:

  • Προετοιμασία μονωμένων επιφανειών (ισοπέδωση και καθαρισμός από ακαθαρσίες).
  • εξοπλισμός στεγανοποίησης στρώσεων ·
  • την ανέγερση του κιβωτίου (εάν χρησιμοποιούνται ξύλινα κιγκλιδώματα για το κιβώτιο, πρέπει πρώτα να υποβληθούν σε επεξεργασία με αντισηπτική ένωση για την αποφυγή μούχλας) ·
  • ο θερμαντήρας τοποθετείται στον ενδιάμεσο χώρο.
  • τότε στο κλουβί μπορεί να καθορίσει πλαστικά πάνελ ή φύλλα από κόντρα πλακέ.

  Βίντεο

  Δείτε τις συμβουλές βίντεο για το σχεδιασμό και την κατασκευή του κελαριού (λαχανόκηπους):

  Τέτοια σχετικά απλά μέτρα για τη ρύθμιση του εξαερισμού και της μόνωσης του λαμαρίνας λαχανικών στο γκαράζ θα βοηθήσουν στην εξασφάλιση ενός βέλτιστου μικροκλίματος για την αποθήκευση των λαχανικών για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  Πώς να κανονίσετε ένα κελάρι στο γκαράζ για την αποθήκευση των χαλυβδοσωλήνων; Βέλτιστες διαστάσεις και φωτογραφία

  Στις συνθήκες των σύγχρονων πόλεων, η ανάπτυξη μιας κατοικημένης περιοχής και των γκαράζ θα πρέπει να βασίζεται στην αρχή της οικονομίας και το μέγιστο όφελος από κάθε μέτρο ελεύθερου χώρου.

  Το γκαράζ μπορεί να εξυπηρετήσει όχι μόνο ως ένα αξιόπιστο μέρος για να παρκάρετε το αυτοκίνητο, αλλά και να γίνετε χώρος αποθήκευσης χειμώνα και λαχανικά, που καλλιεργούνται στην περιοχή.

  Προκειμένου να οικοδομήσουμε ικανοποιητικά υπόγειο γκαράζ, είναι επιθυμητό να γνωρίζουμε τα βασικά στοιχεία της κατασκευής και να λαμβάνουμε υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κλίματος και του εδάφους.

  Κάβα στο γκαράζ: τι μπορώ να αποθηκεύσω;

  Αν το κελάρι σωστά: με τη χρήση θερμομονωτικών και στεγανοποιητικών υλικών, με εξαναγκασμένο ή φυσικό εξαερισμό εγκατεστημένο σε αυτό, με την κατασκευή ειδικών ράφια για την αποθήκευση προϊόντων, τότε μπορεί να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση μέχρι το τέλος της άνοιξης ως κονσερβοποιημένα τεμάχια σε κουτιά και άλλα δοχεία, καθώς και φρέσκα λαχανικά: καρότα, πατάτες, τεύτλα, λάχανο κ.λπ.

  Σε αυτή την περίπτωση, δεν λαμβάνονται υπόψη μόνο οι συνθήκες που δημιουργούνται στο δωμάτιο, αλλά και απαιτήσεις αποθήκευσης. Εξώφυλλα πρέπει να σφραγίσει τα βάζα, πατάτες - που βρίσκεται κουτιά με τρύπες (αν είναι ξηρό, τότε λιγότερο σήψη), τα μήλα και τα μεγάλα Ranetki καλύτερα τυλίγουμε σε λαδόκολλα, και άλλα.

  Μοιάζει κελάρι στο γκαράζ - φωτογραφία:

  Οφέλη

  Η αίθουσα του υπόγειου κτιρίου έχει νόημα να οικοδομήσουμε, εάν η αίθουσα του γκαράζ είναι στην ιδιοκτησία και πρέπει να την χρησιμοποιήσει για πολλά χρόνια. Τι; πλεονεκτήματα στο κελάρι στο γκαράζ;

  1. Είναι κλειδωμένο και κλειστό. Για να έχετε προμήθειες για το χειμώνα, πρέπει πρώτα να μπείτε στο γκαράζ. Επομένως, αποκλείονται "επιδρομές" από αμφιλεγόμενες προσωπικότητες.
  2. Το λάκκο λαχανικών βρίσκεται απευθείας κάτω από ένα γκαράζ σε μια ζεστή ζώνη, έτσι το κόστος της θερμομόνωσης είναι ελάχιστο.
  3. Διατίθενται χειροποίητα τεμάχια και λαχανικά κοντά, πριν από αυτούς "χέρι-χέρι". Δεν χρειάζεται να πάτε κάπου μακριά στην τοποθεσία της χώρας, να σκάβετε τα παρασυρόμενα για να έχετε πρόσβαση στο υπόγειο.
  4. Είσοδος στο κελάρι μπορεί να γίνει απευθείας από την κοιλότητα παρατήρησης. Έτσι, επιλύονται δύο προβλήματα: τα κενά είναι στη σωστή θέση και μπορείτε εύκολα να επισκευάσετε το αυτοκίνητο.
  5. Με το μικρό μέγεθος του, ένας τέτοιος χώρος μπορεί να γίνει α αποθήκευση για μεγάλο αριθμό προϊόντων.
  6. Ως άχρηστος αποθηκευτικός χώρος, το κελάρι μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε α εργαστήριο ή κιβώτιο για πράγματα.

  Κοιτάξτε τη φωτογραφία παρακάτω για παράδειγμα λαχανόκηπος στο γκαράζ:

  Μέχρι αργά την άνοιξη διατηρούνται τα κενά του χειμώνα σε άριστη κατάσταση. Αξίζει όμως να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή εξαερισμού. Φυσικό, που αποτελείται συχνότερα από 2 σωλήνες, ένα εκ των οποίων εμφανίζεται πάνω από το επίπεδο του δαπέδου, και το δεύτερο - πάνω από την οροφή, δεν εξοικονομούν πάντα την κατάσταση. Είναι καλύτερα αν είναι αρθρωτά συστήματα που ελέγχονται από μίνι-υπολογιστή. Στη συνέχεια, οι συνθήκες στο υπόγειο μπορούν να ρυθμιστούν τεχνητά.

  Σύνθεση του κελάριου

  Ράφια μπορούν να τοποθετηθούν κατά μήκος ολόκληρου του τοίχου (κατά κανόνα, σε αυτή την περίπτωση δεν είναι φορητά) ή να καταλαμβάνουν μόνο ένα μέρος του χώρου κοντά σε αυτό (μιλάμε για μη ογκώδεις φορητές κατασκευές).

  Το δάπεδο στο κελάρι πρέπει να βρίσκεται πάνω από το επίπεδο του πυθμένα της ανασκαφής σε 25-30 cm. - αυτό σας επιτρέπει να χτίσετε ένα "μαξιλάρι" άμμου και να καλύψετε τη βάση του δαπέδου με στεγανοποιητικό υλικό (χρησιμοποιείται κυρίως χαρτί στέγης σε 2 στρώματα, τα φύλλα του οποίου είναι κολλημένα μαζί με τη λιωμένη πίσσα). Έτσι, το πάτωμα θα είναι προστατεύεται από την πτώση στο κελάρι του υπόγειου νερού, και τα λαχανικά θα παραμείνουν ξηρά.

  Τα ράφια με ράφια κατασκευάζονται με το ύψος και το πλάτος του κελάριου, καθώς και το μέγεθος των κονσερβών. Σε αυτή την περίπτωση, τα ράφια θα πρέπει να κρατούν εύκολα το βάρος του γεμισμένου δοχείου. Η εγκατάσταση ξύλινων κατασκευών απαιτεί λίγο χρόνο. Πρόκειται για μια οικονομική και εργατική επιλογή.

  Αλλά με την πάροδο του χρόνου, σε συνθήκες υψηλής υγρασίας, το ξύλο εκτίθεται μύκητες και μούχλα. Για να αποφευχθεί αυτό, τα ξύλινα ράφια επεξεργάζονται λιναρόσπορο.

  Οι κατασκευές από χάλυβα υπό αυτήν την έννοια είναι πολλές πιο ανθεκτικό, αλλά το μέταλλο είναι υπεύθυνο με την πάροδο του χρόνου Καταστροφή διάβρωσης. Ναι, και μεταλλικά δοχεία μπορούν επίσης να καλυφθούν με σκουριά. Ως εκ τούτου, τα ράφια από χάλυβα είναι κολλημένα με ειδικές υδατοαπωθητικά υλικά.

  Τα ράφια είναι κατασκευασμένα από πλαστικό και άνετο στη χρήση, και δεν φοβούνται την υγρασία, αλλά εξακολουθούν να είναι επιθυμητά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους. Αυτοί δεν είναι σε θέση να Κρατήστε το βάρος και χαλαρώστε εύκολα από εξωτερικές μηχανικές επιδράσεις. Οι άνθρωποι επιλέγουν πιο συχνά την επιλογή τους ξύλινες κατασκευές, όπως σε μια επιλογή που έχει λιγότερα ελαττώματα από τα άλλα προτεινόμενα και τα περισσότερα χωρίς μετρητά.

  Τυπικά μεγέθη κελάρι: το πλάτος των τοίχων είναι 2-2,5 μέτρα, το ύψος είναι περίπου 2 μέτρα. Είναι αδύνατο να χαθεί σε τόσο μικρό χώρο, αλλά κανείς δεν θα είχε σκοντάψει πάνω σε τράπεζες και κιβώτια. Στο κελάρι ράφια βρίσκονται στο δεξί τοίχο, και κουτιά με τα λαχανικά - στα αριστερά. Μεταξύ αυτών θα πρέπει να υπάρχει ελεύθερη δίοδος πλάτους περίπου 0,9 μέτρων. Η σκάλα λόγω του "ελλείμματος" της περιοχής μπορεί να είναι φορητό.

  Παρακολουθήστε ένα βίντεο σχετικά με διάταξη ενός κελάρι στο γκαράζ:

  Σε τι εξαρτάται το βάθος;

  Το επίπεδο διείσδυσης των εκσκαφέντων εκσκαφών εξαρτάται άμεσα από το βάθος στο οποίο ρέουν τα υπόγεια ύδατα σε αυτό το μέρος. Εάν εισέλθει νερό στο κελάρι, μπορούμε να υποθέσουμε ότι όλες οι προσπάθειες χάθηκαν. Τα προϊόντα σε υγρό περιβάλλον θα επιδεινωθούν πολύ γρήγορα.

  Τα συνεργεία κεφαλαίου, έχοντας μια μεγάλη περιοχή, το βάθος pit μπορεί να είναι έως 3 m, και το πλάτος των τοίχων -.. 2.5 m Εάν το δωμάτιο ένα μικρό γκαράζ, η πηγή των υπόγειων υδάτων είναι ρηχό - το βάθος κελάρι στο γκαράζ είναι όχι περισσότερο από 1 m είναι. μισή θαμμένη.

  Κάτοψη του κελαριού - ένα βαθύ βάθος στο οποίο τοποθετούνται πλαστικές δομές (για προστασία από την υγρασία) και έχουν ήδη αποθηκευτεί σε αυτά κενά. Ακόμη και μια τέτοια επιλογή αποθήκευσης έχει τα πλεονεκτήματά της: διατηρούν τη θρεπτική τους αξία μέχρι την άνοιξη και εξοικονομούν σημαντικά τον ελεύθερο χώρο του γκαράζ.

  Όταν κτίζεται ένα κελάρι, είναι απαραίτητο να λάβουμε υπόψη ότι οι επιφάνειες δαπέδου βρίσκονται τουλάχιστον σε απόσταση 0,5 μέτρων από την πηγή υπογείων υδάτων.

  Βέλτιστες διαστάσεις

  Πριν προχωρήσουμε στην κατασκευή του υπογείου, σχέδιο, Για να μεταφέρετε σε αυτά τα μεγέθη και να λειτουργήσετε σύμφωνα με το σχεδιαζόμενο σχέδιο. Στη διάταξη των κελάρια οπωσδήποτε να λαμβάνει υπόψη τα χαρακτηριστικά της δομής του εδάφους, τις κλιματικές συνθήκες. Το βέλτιστο μέγεθος του κελάριου στο γκαράζ - ύψος 1,7 μέτρων με πλάτος τοίχου 2,5 μέτρα.

  Δείτε μια άλλη έκδοση του κελαριού κάτω από το γκαράζ - φωτογραφία παρακάτω:

  Πολύ πιο εύκολη και ταχύτερη θα γίνει εργασία, κατά την οποία η κατασκευή ενός χώρου γκαράζ συμβαίνει ταυτόχρονα με το υπόγειο. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας για την επίτευξη του στόχου θα είναι πολύ πιο γρήγορα. Και από τη βοήθεια των εταίρων δεν είναι απαραίτητο να αρνηθεί κανείς. Πολύ περισσότερο χρόνο θα πάει μόνος του, όταν οι τεχνικές συσκευές σε μια μικρή περιοχή δεν ταιριάζουν και ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων θα παρεμβαίνει μόνο μεταξύ τους.

  Πριν ξεκινήσετε κατασκευή κάβας, πρέπει να έχετε ένα καλό χέρι ακριβείς υπολογισμούς, να προετοιμάσετε τα απαραίτητα εργαλεία και υλικά και, φυσικά, να έχετε μια ορισμένη υπομονή. Το υπόγειο, σύμφωνα με όλους τους κανόνες, είναι πολύ επιτυχημένη επένδυση κεφαλαίων. Νόστιμες και αρωματικές παρασκευές για περισσότερο από ένα χρόνο θα ευχαριστήσουν το νοικοκυριό. Και γι 'αυτό δεν χρειάζεται να πάτε μακριά, γιατί το κελάρι είναι πολύ κοντά.

  Από ό, τι ήταν. Φύλλα λαχανικών από αυτοσχέδια υλικά

  Πώς να φτιάξετε ένα κελάρι από σωλήνες και παλιά σχιστόλιθο και να οργανώσετε σωστά ένα σύστημα αποθήκευσης για τα λαχανικά; Μελετάμε την εμπειρία των μελών του φόρουμ.

  Χρήστης forumhouse.ru μηχανικός Николай Ζάγκρεμπιν έκανε στην πατρίδα του, στο χωριό, ένα εξαιρετικό λάκκο λαχανικών. Στο φόρουμ, όπου οι άνθρωποι ασχολούνται με το σχεδιασμό και την κατασκευή κελάρια με τη χρήση της νανοτεχνολογίας, βαριά μηχανήματα, πολλά κυβικά μέτρα από οπλισμένο σκυρόδεμα, μετρώντας και στοιβασίας τούβλα συνηθισμένη καλή λαχανικών pit, με την πρώτη ματιά, δεν αποτελεί έκπληξη. Ωστόσο, το κελάρι του Νικολάι ήταν ευχάριστο για όλους. Το γεγονός είναι ότι το έχτισε από υλικά, τα οποία σε οποιοδήποτε χωριό είναι ένα αυτοκίνητο και ένα μικρό καλάθι. Για την κατασκευή χρειάστηκαν αρκετά μέτρα των σωλήνων με διαφορετικές διαμέτρους, φύλλα που χρησιμοποιήθηκε προηγουμένως σχιστόλιθο, φύλλο σιδήρου, και ως ένα θερμαντήρα, ένα φύλλο αφρού.

  Nicholas μέσω 2h2h2 αδελφός έσκαψαν μια τρύπα, το πλαίσιο των συγκολλημένων σωλήνων, επικάλυψε κελάρι φύλλα εσωτερικό σχιστόλιθο μεταχειρισμένων. Οι σωλήνες ζωγραφίστηκαν. Τοποθετήστε στην κορυφή ένα φύλλο από σίδερο, που καλύπτεται με δύο φύλλα πολυστυρενίου πάχους 50mm, καλυμμένα με ένα στρώμα γης περίπου 3 cm.

  Ο Νίκολας δεν έσκαψε τους κατακόρυφους σωλήνες και δεν έβαλε τίποτα - υπάρχει μια χαμηλότερη περίμετρος των σωλήνων, η οποία θα προστατεύει από την χαλάρωση των κάθετων σωλήνων. Ένας κατακόρυφος σωλήνας (είναι εγκατεστημένος στη μέση για τη στερέωση των ράφια) ο μηχανικός εγκαθίσταται σε μεταλλική πλάκα μέτρησης 12x12cm.

  Το κελάρι αδρανοποιήθηκε με επιτυχία για αρκετά χρόνια. Ο σχεδιασμός ήταν αρκετά βιώσιμος. Αν αποφασίσετε να το πάρετε για την υπηρεσία, παρακαλείστε να σημειώσετε κάτι ακόμα: αν κάνετε μια τρύπα σε δύο αντίθετες σωλήνα ράφια, ένα στο ισόγειο, από την άλλη - κάτω από το ανώτατο όριο, και να επεκτείνει τους προς τα έξω, στο κελάρι σας θα παρέχει και σύστημα εξαερισμού. Ζεστάνετε τις τρύπες στο δρόμο έτσι ώστε να μην υπάρχει παγετός το χειμώνα. Και πολλά άλλα: πριν γεμίσετε, μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε ένα καλώδιο από τις αυλακώσεις για το καλώδιο των βολβών.

  Ζάγκρεμπιν:

  - Αποφάσισα να κάνω μια τρύπα από αυτό που ήταν. Pipe Αγόρασα chermede και σχιστόλιθο παλιά, 7-κύματος μήκους 1,7 μ. Προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η χρήση του χώρου πάνω από το λάκκο, αποφάσισε να κάνει το κιόσκι (η οροφή πάνω από το λάκκο εξακολουθεί να είναι απαραίτητη). Πριν αρχίσετε να κάνετε το ίδιο λάκκο, θα σας πω για τις αδυναμίες του:

  1. Τον χειμώνα, ο παγετός σχηματίζεται στην οροφή και στους ανώτερους σωλήνες, αντίστοιχα, όλα αυτά στη συνέχεια λιώνουν και στάζουν πάνω στα λαχανικά.

  2. Οι σωλήνες σκουριάζουν, παρά το γεγονός ότι ήταν καλυμμένοι με μαστίχα.

  3. Είναι απαραίτητο να ελέγξετε και να μονώσετε το πάνω μέρος του λάκκου, επειδή το έδαφος βυθίζεται στους τοίχους και υπάρχουν χώροι που δεν προστατεύονται από το κρύο.

  Συμπληρώνει πολύ περισσότερο, και σήμερα θα έκανα ακριβώς το ίδιο λάκκο.

  Το λάκκο γίνεται πλήρης κελάρι μετά την εγκατάσταση των ράφια και την οργάνωση του συστήματος αποθήκευσης λαχανικών. Συνήθως, το πλάτος του στα ράφια των καταστημάτων στο χρήστη κελάρι forumhouse.rukratna βάζο τριών λίτρων, και το ύψος, όπως λένε στο φόρουμ, «η αιτία της θρησκείας»: κάνουν κάτω, έτσι ώστε να τεθούν τα πλαστικά κουτιά για την αποθήκευση των λαχανικών ρίζας και ένα τρίτο πάνω - 8-10 εκατοστά σε ύψος ενός δοχείου δύο ή τριών λίτρων.

  Υλικό ράφι: γωνίες σε κατακόρυφα και οριζόντια τμήματα, πλάκες σε ράφια μήκους 30-35 εκ., Τοποθετούνται σε πλάτος (τέτοιες σανίδες είναι εύκολο να βρεθούν ακόμα και δωρεάν).

  Τα ράφια πρέπει να ξηραίνονται και να υποβάλλονται σε επεξεργασία, για παράδειγμα, με βερνίκι σάουνας.

  - Χρησιμοποιώ ράφια πλάτους 45 εκ. Θα ήταν καλύτερα να έχουν 50. Νομίζω ότι αυτό είναι το βέλτιστο μέγεθος. Υπάρχουν τρία 3-λίτρα ή τέσσερα-πέντε μικρότερα δοχεία. Με τα ευρύτερα ράφια, δεν θα είναι πλέον βολικό να φτάσετε στην τελευταία σειρά.

  Το ύψος είναι ίσο με το ύψος των τριών λίτρων + 5 εκ. Είναι φυσιολογικό και έτσι. 10 εκατοστά θα ήταν λίγο καλύτερα, δεν χρειάζεται πλέον.

  Έξω

  - Εγώ το ύψος των δυο μέτρων του κελάριου χωρίζει τα ράφια σε τρία μέρη, έτσι ώστε, αν μη τι άλλο, η τσάντα να μπορεί να τοποθετηθεί εκεί. Και για τα δοχεία των τριών λίτρων προέβλεπαν κόγχες στο τούβλο, τέσσερις κόγχες για έξι κουτιά.

  Την πάροδο του χρόνου, πολλοί χρήστες του φόρουμ έχουν αρχίσει να αντικαταστήσει ξύλινα ράφια έτοιμα πλαστικά ράφια - μερικά ειδικά σε αναμονή για τις πωλήσεις στα καταστήματα υλικού και την κατασκευή σούπερ μάρκετ. Το ξύλο είναι ακόμα εύθραυστη υλικό: υπήρχαν περιπτώσεις, όταν κατέρρευσε το ράφι, οι τράπεζες έσπασε, μπαρ εξαφανίστηκε.

  VVViktor:

  - Χρησιμοποιείται πολύ στα ράφια των κελαριών μιας μεταλλικής γωνίας με ξύλινα ράφια. Αλλά από το δέντρο δεν καλύπτει, στην υγρασία κελάρι, και ως εκ τούτου, αναπόφευκτη μούχλα. Καταλήγει να χρησιμοποιεί μια γωνία για άλλες ανάγκες, ξύλο για καυσόξυλα και αντ 'αυτού αγόρασε τρία πλαστικά ράφια με βάθος 500 mm και πλάτος 1000 mm. Το ύψος του ράφι 400 mm επιτρέπει όχι μόνο να συμπιέσει την τράπεζα, αλλά και στη δεύτερη σειρά των μικρότερων τραπεζών να θέσει. Ράφια - πόσα θα αγοράσετε. Είναι δυνατή σε οποιοδήποτε σούπερ μάρκετ κτιρίου.

  Η ισχύουσα νομοθεσία θα καταστήσει δυνατή την ανέγερση κελάρι σε κήπο (έως 8 τετραγωνικά μέτρα). Για να μάθετε πώς να το κάνετε αυτό, διαβάστε αυτό το άρθρο. Αυτή η έκδοση θα σας εισάγει στους πολλούς τύπους κελαριών: επιλέξτε τη σωστή. Παρεμπιπτόντως, το κελάρι μπορεί να είναι εξοπλισμένο με ανελκυστήρα, αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους - οι επιλογές για τα σχέδια συζητούνται εδώ σε αυτόν τον κλάδο του φόρουμ. Και εδώ υπάρχει μια εξαιρετική βιντεοπροβολή ενός κελάριου σε συνθήκες υψηλών υπόγειων υδάτων: το πρόβλημα αυτό επιλύεται και, κυρίως, από μόνο του.