Μούχλα και μύκητας κάτω από την ταπετσαρία: πώς να απαλλαγείτε από + τα καλύτερα μέσα

Πολύ απρόσιτα μέρη όπου μπορεί να σχηματιστεί μούχλα ή μύκητας είναι όχι μόνο οι περιοχές κάτω από το μπάνιο, το νεροχύτη, πίσω από την τουαλέτα, πίσω από τους σωλήνες ή στις απομακρυσμένες γωνίες. Ακόμα και φαίνεται, σε μια εξέχουσα θέση πάνω στην ταπετσαρία ή κάτω από αυτά, το καλούπι μπορεί να αρχίσει να εμφανίζεται. Ως εκ τούτου, πολλοί άνθρωποι ρωτούν πώς να το κάνουν, να μην επανασυνδέσετε την ταπετσαρία και να καθαρίσετε αποτελεσματικά το καλούπι απευθείας πάνω στην επικολλημένη ταπετσαρία; Αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει απολύτως αποδεκτή για αυτό το εργαλείο που είναι σε θέση να διατηρήσει την ακεραιότητα και το χρώμα της ταπετσαρίας και, ταυτόχρονα, να αφαιρέσετε τον εαυτό του μύκητα, το οποίο άρχισε να αναπτύσσεται κάτω από το στρώμα της τελικής επεξεργασίας υλικού.

Τι να κάνετε, πώς να ξεφορτωθείτε

Δεν έχει σημασία, αμέσως μετά την επισκευή σχηματίζουν ένα καλούπι, ή λίγο μετά την επισκευή για τελευταία φορά, μπορεί πάντα να είναι μέρος της ταπετσαρίας να λυγίσει για να τους και την οπίσθια επιφάνεια του τοίχου επεξεργασία. Και μετά από όλα είναι μαραμένα και θα είναι επεξεργασμένο με αντισηπτικό εκκινητή, τότε μπορείτε πάλι να τα επικολλήσετε στον τοίχο και πάλι.

Αλλά είναι εξαιρετικά σημαντικό να το θυμόμαστε αυτό Μέχρι να αφαιρέσετε την αιτία εμφάνισης του μύκητα, δεν υπάρχει τίποτα να σκεφτεί κανείς για την αποτελεσματικότητα οποιωνδήποτε φαρμάκων εκεί. Εν πάση περιπτώσει, τελικά το καλούπι θα αναρριχηθεί ξανά στο σπίτι, αν η αιτία δεν εξαλειφθεί. Ως εκ τούτου, μονώνοντας το σπίτι από το εξωτερικό, και όχι μόνο από το εσωτερικό, δημιουργία βέλτιστης υγρασίας στο σπίτι και τη θερμοκρασία, εξασφαλίστε τον κανονικό αερισμό.

Το εγχειρίδιο για τη μηχανική απόρριψη ταπετσαρίας από μούχλα έχει ως εξής:

 1. Όλα τα έπιπλα, κοντά στον τοίχο, θα πρέπει να αφαιρούνται από το δωμάτιο σε ένα αεριζόμενο μέρος και να σκουπίζονται με ένα υγρό πανί που υγραίνεται με ένα ασθενές διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου.
 2. Τότε λυγίστε όλη την ταπετσαρία έτσι ώστε να μην σπάσουν.
 3. Τοίχος βουρτσισμένο με μεταλλική βούρτσα και όλα τα μυκητιακά υπολείμματα που πέφτουν από αυτό στο πάτωμα, θα πρέπει να υποβάλλονται σε ηλεκτρική σκούπα.
 4. Στη συνέχεια, όλα τα μέρη στον τοίχο όπου ήταν το καλούπι, πρέπει να επεξεργαστείτε λευκότητα ή άλλο λευκαντικό υγρό, αν η λεκέ παραμένει στο σοβά βαθιά. Οι ακραίες μέθοδοι είναι να αφαιρέσετε το γύψο και να εφαρμόσετε ένα νέο, αλλά αυτή είναι επίσης μια μέθοδος.
 5. Μετά από όλα, έχει στεγνώσει, είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστεί ολόκληρη η περιοχή με αντιμυκητιασικό αστάρι. Αφήστε να σταθεί μέχρι να στεγνώσει το αστάρι.
 6. Το διάλυμα λεύκανσης πίσω από την ταπετσαρία χειρίζεται επίσης λεκέδες από μούχλα. Οι ημερομηνίες όλα στεγνώνουν, και στη συνέχεια, επίσης αντισηπτικό.
 7. Όλα έχουν ξεραθεί. Τώρα μπορείτε να εφαρμόσετε κόλλα στους τοίχους και κόψτε την ταπετσαρία στη θέση τους.

Εάν αποδειχθεί ότι η ταπετσαρία θα σχιστεί - δεν έχει σημασία. Μπορείτε να τα πετάξετε με ασφάλεια, να καθαρίσετε και να επεξεργαστείτε τον τοίχο και στη συνέχεια να επικολλήσετε νέα κομμάτια του ίδιου. Αλλά δεν θα είναι απαραίτητο να επικολλήσετε ολόκληρο το τείχος εντελώς, εκτός αν, φυσικά, έχει μολυνθεί από μύκητα.

Βίντεο πώς να αφαιρέσετε το καλούπι από την ταπετσαρία:

Πράγματα που πρέπει να επεξεργαστούν: μέσα με περιγραφές και σχόλια

Πολύ καλή κατά του σχηματισμού οποιωνδήποτε μυκήτων επεξεργασία δωματίου με υπεριώδη ακτινοβολία. Αλλά για αυτό χρειάζεστε μια ειδική λάμπα, η οποία θα πρέπει να λειτουργεί στο δωμάτιο κάπου 30-40 λεπτά σε ένα άδειο δωμάτιο όπου οι άνθρωποι δεν πρέπει να είναι. Δεν πρέπει ποτέ να ενεργοποιήσετε τον ανεμιστήρα ή το κλιματιστικό, να ανοίξετε το παράθυρο ευρύ ή να κάνετε τέντες ενώ καθαρίζετε το καλούπι. Διαφορετικά, οι διαφορές μπορούν να εξαπλωθούν σε όλο το διαμέρισμα, σε ολόκληρο το σπίτι, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να εμφανιστούν αργότερα σε άλλο μέρος. Εδώ είναι μερικά εργαλεία που καθαρίζουν τέλεια τον μύκητα κάτω από την ταπετσαρία, ακόμα και στις αρχικές φάσεις, ίσως να μην χρειαστεί να αποκόψετε την ταπετσαρία από τον τοίχο.

Θειικό χαλκό

 1. Παράγει Ρωσική Ομοσπονδία.
 2. Η μορφή της παραγωγής - μπλε σε σκόνη.
 3. Ο όγκος είναι διαφορετικός, αλλά για παράδειγμα, πάρτε ένα πακέτο βάρους 1 κιλού.
 4. Η δραστική ένωση είναι θειικό χαλκό.
 5. Πώς να χρησιμοποιήσετε - αραιώστε με νερό και βουτιά μια ταπετσαρία ύφασμα και θέσεις όπου υστερούν πίσω από τον τοίχο λόγω της μυκητιασικής πλάκας.
 6. Η τοξικότητα είναι μέση.
 7. Η τιμή είναι κατά προσέγγιση για 1 κιλό - 150 ρούβλια.

Επικοινωνία σχετικά με το λήμμα sulphate:

Marianna, Kirovograd. Το εργαλείο είναι παλιό, ακόμα της γιαγιάς, αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί πολύ από διάφορες κακοτυχίες στο σπίτι. Έχω επεξεργαστεί προσωπικά το καλούπι στο σπίτι μόνος μου. Πρώτα στο μπάνιο στο πλακάκι, και στη συνέχεια στη γωνία, όπου επικολλήθηκε η ταπετσαρία. Έχω εκτρέψει σε αναλογία 1: 4 (το μεγαλύτερο μέρος του νερού). Στη συνέχεια, ένα συνηθισμένο σφουγγάρι, το οποίο είναι συνήθως πλένονται πιάτα, promakivaet ταπετσαρία και πλακάκια στο μπάνιο. Όλα αποχρωματίζονται τέλεια και για μεγάλο χρονικό διάστημα το καλούπι δεν εμφανίζεται. Και αν υπάρχει λόγος να εξαλειφθεί, ο μύκητας θα φύγει για πάντα. Δεν έχουμε ακόμη επισκευάσει τους σωλήνες στο υπόγειο (ζω στον πρώτο όροφο), υπέφερα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά στη συνέχεια, μετά την επισκευή και την ξήρανση του υπογείου, ο θειικός χαλκός έδειξε ότι μπορεί να καθαρίσει το καλούπι για πάντα.

Ανθρακινέλαιο

 1. Παραγωγή σε Τη Ρωσία και την Κίναε.
 2. Η μορφή είναι ένα λιπαρό, πυκνό υγρό μαύρου χρώματος.
 3. Kupazh διαφορετικά - από μικρά μπουκάλια, μέχρι μεγάλα κουτιά.
 4. Δραστική ουσία - ανθρακένιο με πίσσα άνθρακα, που χρησιμοποιείται για την παραγωγή αιθάλης.
 5. Πού να το πάρετε - ένα σπάνιο εργαλείο, δεν θα το βρείτε ανάμεσα στα καταναλωτικά αγαθά σε ένα σούπερ μάρκετ ή σε ένα συνηθισμένο κατάστημα. Μπορείτε να παραγγείλετε μόνο στο Διαδίκτυο, σε ειδικές πλατφόρμες - ιστοσελίδες. Πωλούνται μεταξύ βιομηχανικών ή κατασκευαστικών προϊόντων.
 6. Ελάχιστη τιμή 70 ρούβλια. για 0,5 ml.

Επικοινωνία σχετικά με το λήμμα anthracene oil:

Alfira, Novokuznetsk. Ο φίλος μου με συμβούλεψε να αφαιρέσω το καλούπι κάτω από την ταπετσαρία του ανθρακένιου πετρελαίου και μάλιστα το έβαλα για να το δοκιμάσω σε δράση. Αρχικά αντέδρασα με μεγάλη δυσπιστία στο μαύρο, ελαιώδες υγρό. Αλλά όταν άρχισε να εμποτίζει τον τοίχο, είδε ότι δεν ήταν τόσο μαύρο στον σοβά, αλλά ως καφετί, μοιάζει με πίσσα με κάποιο τρόπο. Η ταπετσαρία δεν τολμούσε να πνιγεί, λευκό πλένονται καθαρά. Αλλά το ανθρακένιο λάδι απορροφήθηκε τέλεια στο γύψο, το καλούπι αποχρωματίστηκε, έπειτα το έπλυσα με άσπρο, τα ανοιχτά σημεία πέρασαν εντελώς στον τοίχο. Και τότε το αστάρι ήταν μολυμένο και η ταπετσαρία ήταν επικολλημένη πίσω.

Φορμαλίνη

 1. Ρωσική παραγωγή.
 2. Μείγμα - 1 κιλό.
 3. Πώς να εφαρμόσετε από μούχλα - θα πρέπει να αραιωθεί λίγο με νερό. Στη συνέχεια, απλά βγάζετε ένα ταμπόν με κουρέλι και το εφαρμόζετε στην πληγείσα περιοχή του τοίχου ή της γωνίας με μια κίνηση περιστροφής.
 4. Τοξικότητα - εξαιρετικά υψηλό, είναι δηλητήριο, γι 'αυτό πρέπει να μασάτε μια προστατευτική μάσκα, να εργάζεστε με γάντια.
 5. Τιμή - 45 ρούβλια. για 1 κιλό.

Επικοινωνία σχετικά με το λήμμα formalin

Ιρίνα, Αρχάγγελσκ. Είχαμε φόρμα φορμαλίνης υποβλήθηκε σε θεραπεία 2 φορές στο εξοχικό σπίτι. Είναι καλό που μπορείτε να αφήσετε τη ντάκα ή η μυρωδιά είναι αφόρητη από αυτή την δηλητηριώδη ουσία. Αλλά καθαρίζει πραγματικά το καλούπι. Αυτό είναι - ναι!

Άτλας Μύκος

 1. Παράγει - Πολωνία.
 2. Η φόρμα είναι συγκεντρωμένη.
 3. Η ένταση είναι 1 kg.
 4. Ενεργό στοιχείο - αμμωνία.
 5. Η τοξικότητα είναι μέση.
 6. Η τιμή είναι περίπου - 450 ρούβλια.
 7. Κατά προσέγγιση κόστος της ουσίας - από 450 ρούβλια. Υπάρχουν και ελεύθερες πωλήσεις και σε απευθείας σύνδεση, για παράδειγμα εδώ

Επικοινωνία σχετικά με το λήμμα Atlas Mykos:

Σεργκέι, Νοβοσιμπίρσκ. Μου άρεσε ένα τέτοιο προϊόν όπως ο «Άτλας Μύκος». Είναι βολικό να το χρησιμοποιήσετε - πήρε ένα πινέλο λίγο και εφαρμόστηκε στον τοίχο, στην ταπετσαρία από το πίσω μέρος. Περίμενα περίπου 20-30 λεπτά, κατόπιν πλένω τα πάντα με καθαρό νερό και το στέγνωσα με ένα στεγνωτήριο μαλλιών. Στη συνέχεια, μετά από 2 ημέρες - γέμιση, κόλλα και ταπετσαρία επί τόπου, όπως καινούργια!

Neomid Bio

 1. Έκδοση - Ρωσική Ομοσπονδία.
 2. Η μορφή απελευθέρωσης των προϊόντων είναι ένα συμπύκνωμα με τη μορφή ψεκασμού.
 3. Ο όγκος της φιάλης με το διανομέα διανομής είναι 0,5 kg.
 4. Δραστική ουσία - ένα σύνολο αντιμυκητιακών και αντιβακτηριακών βιοκτόνων, συν - νερό.
 5. Πώς να χρησιμοποιήσετε - εφαρμόστε στην άθικτη μούχλα επιφάνεια και αφαιρέστε μετά από μία ή δύο ώρες, ξύνοντας με μια σπάτουλα από τον τοίχο ή την ταπετσαρία.
 6. Η αποθήκευση επιτρέπεται για όχι περισσότερο από 2 χρόνια.
 7. Κατά προσέγγιση κόστος 470 τρίψτε, υπάρχει ελεύθερη πώληση

Επικοινωνία σχετικά με το λήμμα Neomid Bio

Σεργκέι Ιβάνοβιτς, Μόσχα. Ένα υπέροχο εργαλείο "Neomid Bio" από μύκητες μυκήτων κάτω από την ταπετσαρία. Απελευθερώσαμε αυτή τη μάστιγα στην αίθουσα. Δεν υπάρχει μυρωδιά καυστική, δεν υπάρχει ανάγκη να φυτέψει ένα σπρέι, το κόστος είναι αποδεκτό. Ένα εξαιρετικό προϊόν - αντιμετωπίζει γρήγορα το καλούπι, λεύγει και προστατεύει από την επαναλαμβανόμενη μόλυνση!

Οι καλύτεροι τρόποι για να αφαιρέσετε το ωίδιο από την ταπετσαρία, ώστε να μην ξανασυμβεί

Το ευγενές καλούπι είναι μόνο σε τυρί, και αν υπάρχει μαύρη φόρμα στην ταπετσαρία, στους τοίχους, οι ιδιοκτήτες του σπιτιού δεν θα είναι επιβλημένοι.


Μικρές σκοτεινά σημεία στις γωνίες των δωματίων πολύ γρήγορα μεγαλώνουν, και οι μαύρες και πράσινες κηλίδες καλύπτει όχι μόνο τους τοίχους, αλλά το ανώτατο όριο, ακόμα και μερικά από τα πράγματα στο σπίτι.

Πώς να χειριστεί ταπετσαρία από μούχλα και ωίδιο; Μπορώ να καθαρίσω μόνο το καλούπι από την ταπετσαρία ή πρέπει να το ξεφλουδώσω εντελώς και να το κολλήσω με νέο τρόπο;

Σήμερα θα μάθετε πώς να ξεφορτωθείτε καλύτερα το υπάρχον πρόβλημα, αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ακόμη και η καλύτερη θεραπεία για μούχλα στην ταπετσαρία θα βοηθήσει μόνο για λίγο, αν όχι για να εντοπίσει την αιτία και να μην πραγματοποιήσει πρόληψη.

Περιεχόμενα του άρθρου:

 • Τι είναι επιβλαβές για την ανθρώπινη υγεία;
 • Οι αιτίες του μαύρου μύκητα σε κατοικημένες περιοχές
 • Μπορώ να απαλλαγώ από το καλούπι στην ταπετσαρία μου;
 • Πώς να αφαιρέσετε μούχλα από ταπετσαρία με λαϊκές θεραπείες;
 • Τι πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε την επανέμφωσή του;

  Τι είναι επιβλαβές για την ανθρώπινη υγεία;

  Στο διαμέρισμα ή το σπίτι δημιουργείται μια επίμονη χαρακτηριστική οσμή, είναι ακόμη τρομερό να κοιτάξουμε το καλούπι στους τοίχους - δεν είναι πλέον απαραίτητο να μιλάμε για άνεση και άνεση, αφού ακόμη και στα ρούχα υπάρχει μια γκρίζα επιδρομή. Μούχλα, μύκητες, μύκητες μούχλας - υπάρχουν πολλά ονόματα, αλλά το πρόβλημα είναι ένα.

  Οι τύποι μούχλας που μπορούν να εμφανιστούν στην κατοικία σας κάτω από ευνοϊκές συνθήκες για αυτό είναι αρκετοί:

  • Πράσινο - τις περισσότερες φορές είναι αυτή και αυτή δεν μπορεί να φοβάται, γιατί αν ξέρετε πώς να αφαιρέσετε σωστά το καλούπι από την ταπετσαρία, εξαφανίζεται γρήγορα.
  • Το σκοτεινό πράσινο είναι πιο προβληματικό, αλλά απομακρύνεται απλώς αν εντοπιστεί άμεσα και ενεργήσει αμέσως.
  • Λευκό, φαινομενικά σαν χνούδι - μπορεί να εξαπλωθεί σχεδόν ανεπαίσθητα, σε σύντομο χρονικό διάστημα επηρεάζει ολόκληρο το διαμέρισμα. Με μια λευκή εμφάνιση δεν μπορείτε να διστάσετε, είναι πολύ επικίνδυνο για ένα άτομο και πρέπει να το αφαιρέσετε με ακρίβεια - μόνο σε γάντια και αναπνευστήρα.
  • Μαύρο - μπορεί να προκαλέσει σοβαρές διαταραχές στο ανοσοποιητικό σύστημα ενός εξασθενημένου ανθρώπινου σώματος. Είναι το πιο επικίνδυνο όλων των ειδών των εγχώριων μούχλα, μεγαλώνει γρήγορα, είναι δύσκολο να αφαιρεθεί. Επεξεργασία θα έχουν ειδικά χημικά μείγματα, μετά την ολοκλήρωση της εργασίας είναι σημαντική πρόληψη, έτσι ώστε ο μαύρος μύκητας για άλλη μια φορά δεν εγκαταστάθηκαν στους τοίχους σας.

  Προσοχή παρακαλώ! Εάν οποιοδήποτε είδος μούχλας σε ταπετσαρία, τοίχους, οροφές επηρεάζει περισσότερο από το 20% της συνολικής έκτασης, μπορούμε να μιλάμε για μια μαζική μόλυνση της στέγης και θεωρείται ακατάλληλο, επικίνδυνο για ανθρώπους και κατοικίδια ζώα.

  Η βλάβη από μούχλα για ένα άτομο είναι η εξής:

  • Αλλεργίες, πονοκεφάλους, δερματικά προβλήματα, επιπεφυκίτιδα, στοματίτιδα, ασφυκτικό βήχα.
  • Τα σπόρια μυκητιακών μανιταριών μπορούν εύκολα να εισέλθουν στο σώμα και να εγκατασταθούν στις βλεννογόνες μεμβράνες του αναπνευστικού συστήματος. Δεν υπάρχει μόνο μια χρόνια ρινίτιδα, αλλά μπορεί επίσης να εμφανιστούν σοβαρές πνευμονικές ασθένειες.
  • Η μακροχρόνια ζωή σε ένα μολυσμένο σπίτι αποδυναμώνει την ασυλία, ειδικά στα παιδιά και τους ηλικιωμένους, έτσι ώστε οι χρόνιες ασθένειες συχνά επιδεινώνονται και υπάρχουν και άλλα προβλήματα υγείας.

  Οι αιτίες του μαύρου μύκητα σε κατοικημένες περιοχές

  Δεν θα είναι ποτέ δυνατό να αφαιρέσετε εντελώς το καλούπι από την ταπετσαρία εάν δεν γνωρίζετε τα αίτια της και δεν εντοπίζετε πλήρως τις εστίες μυκητιακών σπόρων. Οι κύριοι λόγοι είναι μόνο δύο - υγρασία και ανεπαρκή εξαερισμό, όπως προκύπτει από αυτό μπορεί να είναι οι ακόλουθες αιτίες του μαύρου καλουπιού στην ταπετσαρία στο σπίτι:

 • Μεταλλικά πλαστικά παράθυρα - ο σχεδιασμός τους είναι τέτοιος ώστε να μην υπάρχει εισροή καθαρού αέρα, εάν δεν αερίζεστε τακτικά τα δωμάτια ή στα παράθυρα δεν υπάρχει ειδικό σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού. Επιπλέον, τα παράθυρα PVC είναι ιδρώτα, και αυτό είναι πάντα πρόσθετη υγρασία.
 • Ζείτε στον πρώτο όροφο και αρχικά ο μύκητας επηρεάζεται από τις αρθρώσεις των τοίχων και στη συνέχεια υπάρχει ήδη μούχλα κάτω από την ταπετσαρία. Το πρόβλημα είναι ότι κάτω από το διαμέρισμά σας υπάρχει ένα υπόγειο και είναι πιθανό να βυθιστεί και πολλή υγρασία είναι συγκεντρωμένη σε αυτό.
 • Είστε ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στον τελευταίο όροφο, είστε ακριβώς πάνω από την οροφή και το πρόβλημα είναι σε αυτό, καθώς ρέει. Εάν το σπίτι είναι επένδυση, τότε στις αρμούς η υγρασία μπορεί να εξαπλωθεί και στα δάπεδα κάτω.
 • Κακή στεγάνωση εξωτερικών τοίχων και αρμών μεταξύ των πλακών. Καταλαβαίνετε πρώτα τις μαύρες κουκίδες στην ταπετσαρία με την εμφάνιση του κρύου καιρού, όταν δεν υπάρχει ακόμα θέρμανση και ο καιρός είναι κρύος και βροχερός.
 • Στο σπίτι σας, οι επισκευές έχουν μόλις τελειώσει και η υπολειμματική υγρασία παραμένει μετά την ολοκλήρωση των εργασιών. Βιαστείτε να ολοκληρώσετε την επισκευή μέχρι την πτώση ή να εφαρμόσετε ξανά την ταπετσαρία ήδη όταν η κεντρική θέρμανση είναι ενεργοποιημένη.
 • Αρχικά, εμφανίστηκε ένα μαύρο μύκημα στο μπάνιο, όπου δεν ήταν μόνο υγρό, αλλά και ζεστό, και ο εξαερισμός έμεινε πολύ επιθυμητός. Θερμότητας και υγρασίας ταυτόχρονα - με αυτόν τον συνδυασμό περιστάσεων, πρέπει πάντα να υπάρχει ισχυρός αερισμός, αφού η εμφάνιση μούχλας σε αυτή την περίπτωση είναι μόνο θέμα χρόνου.
 • Στα περβάζια σας υπάρχουν πολλά φυτά εσωτερικού χώρου που απαιτούν συχνό πότισμα και από αυτό στο δωμάτιο υπάρχει αυξημένη υγρασία.

  Επιπλέον, κανείς δεν είναι άνοσος από το γεγονός ότι οι γείτονες μπορούν να έχουν μια πλημμύρα από πάνω. Το νερό δεν σας έπεσε, αλλά όλοι οι τοίχοι ήταν μούσκεμα με υγρασία. Ίσως δεν ξέρετε τι συνέβη και για πολύ καιρό δεν θα καταλάβετε γιατί η φόρμα εμφανίστηκε στην ταπετσαρία στο διαμέρισμα. Εάν στα σπίτια της χώρας το κύριο πρόβλημα είναι δύσκολο να ζεσταθεί το σπίτι, τότε στα διαμερίσματα η πιο κοινή αιτία της εμφάνισης του μύκητα είναι από το εξωτερικό, καλά, ένα κακό καθεστώς αερισμού, επίσης.

  Μπορώ να απαλλαγώ από το καλούπι στην ταπετσαρία μου;

  Εάν η μούχλα εξαπλωθεί στην ταπετσαρία, τι πρέπει να κάνω πρώτα; Με καλό αερισμό του σπιτιού και απομάκρυνση της υγρασίας μέσα σε αυτό, και σε ένα κρύο δωμάτιο είναι αδύνατο να το κάνετε αυτό, έτσι αναζητούμε ένα ζεστό ξηρό αέρα στην κατοικία. Κατάλληλο για αυτό και ειδικούς ιονιστές, αφυγραντήρες και συνηθισμένα οικιακά τζάκια, ακόμη και στεγνωτήρες μαλλιών.

  Στη συνέχεια, αναζητούμε τις αιτίες του προβλήματος και με βάση το μέγεθος των μολυσμένων περιοχών, υπολογίζουμε τις επιλογές για να απαλλαγούμε από το καλούπι από την ταπετσαρία, χωρίς να τις σκίσουμε. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι εάν ο μαύρος μύκητας βρίσκεται στην ταπετσαρία, τότε κάτω από την ταπετσαρία θα είναι και η φόρμα. Σε αυτήν την περίπτωση, όλα τα μέτρα για την απομάκρυνση της πλάκας θα έχουν προσωρινό αποτέλεσμα, αλλά αυτό είναι επίσης καλό, αφού δεν έχουν όλοι τη δύναμη και την ικανότητα να αρχίσουν αμέσως την επισκευή με την αφαίρεση μολυσμένου γύψου και την εφαρμογή ενός νέου.

  Προσοχή παρακαλώ! Το καλούπι μπορεί να απορροφηθεί από το δέρμα, οπότε μην το αγγίζετε με τα γυμνά χέρια σας. Όλες οι εργασίες πραγματοποιούνται σε γάντια από καουτσούκ και ένα καλό αναπνευστήρα. Απαλλαγείτε από το καλούπι στην ταπετσαρία δεν θα λειτουργήσει αμέσως. Είναι σημαντικό να δημιουργήσετε ένα προστατευτικό στρώμα στους τοίχους, και αυτό είναι μια σοβαρή επισκευή και χρήση ειδικών αντισηπτικών κτιρίων.

  Εάν η περιοχή των επηρεαζόμενων τειχών είναι αρκετά μεγάλη, καλό θα ήταν να ζητήσετε βοήθεια από μια ειδική εταιρεία, αφού τελικά θα είναι φθηνότερη από την τακτική αποκατάσταση των καλλυντικών. Επίσης, έχοντας καμία εμπειρία στην εκτέλεση των εργασιών για την απομάκρυνση του μύκητα, μπορείτε να ανακινήσετε μόνο ένα τεράστιο ποσό σπορίων και το καλούπι θα εξαπλωθεί σε άλλους χώρους.

  Πώς να αφαιρέσετε μούχλα από ταπετσαρία με λαϊκές θεραπείες;

  Πρέπει να προετοιμαστούμε για το γεγονός ότι αυτό το έργο θα διεξαχθεί αρκετές φορές για να επιτευχθεί θετικό αποτέλεσμα. Θα χρησιμοποιήσουμε τα μέσα που είναι πάντα στο χέρι:

  • Η σόδα διατροφής είναι καλή επειδή είναι φθηνή, είναι μη τοξική και είναι ευκολότερο να πλένεται μούχλα από ταπετσαρία. Προετοιμάστε το διάλυμα σόδας (ένα ποτήρι ζεστό νερό 1 κουταλάκι του γλυκού) και χρησιμοποιήστε ένα μαλακό σφουγγάρι για να αφαιρέσετε την πλάκα. Μετά τη θεραπεία, τα τοιχώματα δεν χρειάζεται να πλυθούν με νερό. Το αποτέλεσμα της σόδα διαρκεί πολύ καιρό.
  • Το ξύδι τραπεζιού εφαρμόζεται σε ένα κουρέλι ή χύνεται σε μια φιάλη με έναν ψεκαστήρα και τα μολυσμένα τοιχώματα αντιμετωπίζονται. Είναι ένα αδύναμο οξύ και ως εκ τούτου πολλά είδη εγχώριας μούχλας απομακρύνονται εύκολα. Μετά την ολοκλήρωση της εργασίας, μετά από περίπου 1 ώρα, όλες οι επιφάνειες πρέπει να καθαρίζονται απλά με νερό και να αερίζονται καλά.
  • Το υπεροξείδιο του υδρογόνου αποτιμάται ως αντιμυκητιασικός παράγοντας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν αλλεργίες ή κατοικίδια ζώα στο σπίτι, καθώς το φάρμακο δεν έχει οσμή. Κάποιος πρέπει να καταλάβει ότι το υπεροξείδιο έχει ένα λεύκανση αποτέλεσμα, έτσι πρέπει κανείς να συγκρίνει όλες τις βλάβες και να ωφεληθεί από τη χρήση υπεροξειδίου του υδρογόνου σε ορισμένους τύπους ταπετσαρίας.
  • Χρησιμοποιείται επίσης αμμωνιακό αλκοόλ, αλλά είναι προτιμότερο να χρησιμοποιηθούν για μη πορώδεις επιφάνειες - πλακάκια, γυαλί ή ξύλο. Σε καθαρή μορφή, ο παράγοντας δεν χρησιμοποιείται, πρέπει να αραιωθεί στο μισό με νερό.
  • Chlorosoderzhaschaya οικιακά χημικά προϊόντα - Belizna, Domestos και άλλα. Στα επαγγελματικά μέσα του μύκητα στη σύνθεση υπάρχει πάντα χλώριο, έτσι ώστε τα σκευάσματα με χλώριο να είναι αποτελεσματικά, αλλά όχι τόσο τοξικά. Το λευκαντικό αραιώνεται με νερό σε αναλογία 1:10 και την επεξεργασία των τοίχων. Αποφασίζουμε για αυτή τη διαδικασία μόνο εάν είμαστε βέβαιοι ότι το διακοσμητικό στρώμα ταπετσαρίας δεν θα υποστεί βλάβη και κανείς στο διαμέρισμα δεν θα υποφέρει από την ασφυκτική μυρωδιά του λευκαντικού.

  Οι λαϊκές θεραπείες για μούχλα ισχύουν μόνο για μικρές περιοχές βλάβης. Πώς να αφαιρέσετε το καλούπι από την ταπετσαρία και κάτω από την ταπετσαρία κατά τη διάρκεια μιας μαζικής μόλυνσης; Θα πρέπει να καταργήσετε εντελώς το κατεστραμμένο ταπετσαρία, αφαιρέστε το μολυσμένο τοίχο διαδικασία γύψο με ένα ειδικό αστάρι του μύκητα, εκ νέου εφαρμόσει το γύψο, αλλά στη συνέχεια το σπίτι δεν θα πρέπει να προστατεύονται από μούχλα, αν δεν τον κρατήσει στεγνό και δεν καθιερώσουν τακτικό αερισμό.

  Τι πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε την επανέμφωσή του;

  Όποιος έχει ήδη αντιμετωπίσει το πρόβλημα του μαύρου μύκητα στους τοίχους του σπιτιού ή του διαμερίσματός του και ξέρει πόσο δύσκολο είναι να αφαιρέσει το καλούπι από την ταπετσαρία, θα φοβάται συνεχώς ότι θα εμφανιστεί ξανά. Και αυτό ακριβώς θα συμβεί, αν δεν τηρείτε τους ακόλουθους απλούς κανόνες πρόληψης από τη φόρμα:

  • Να αερίζεστε τακτικά την κατοικία, να βελτιώνετε το σύστημα εξαερισμού.
  • Στην κουζίνα, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, φροντίστε να συμπεριλάβετε την κουκούλα πάνω από τη σόμπα. Μην ξεχνάτε ποτέ ότι ο ατμός, που συμπυκνώνεται σε ταπετσαρία και άλλα υλικά φινιρίσματος, μπορεί εύκολα να προκαλέσει την ανάπτυξη μιας αποικίας μούχλας μούχλας.
  • Μην αφήνετε το συμπύκνωμα να εγκατασταθεί σε μεταλλικά πλαστικά παράθυρα και αυτό επιλύεται με την εγκατάσταση ειδικής βαλβίδας που θα ρυθμίζει τη συνεχή ροή αέρα.
  • Οι πλαγιές παραθύρων πρέπει να καλύπτονται με υδατοαπωθητική βαφή.
  • Μην πιέζετε όλα τα έπιπλα κοντά στους τοίχους. Αφήστε μεταξύ τοίχων και πίσω τοίχους των επίπλων θα υπάρχει ένα στρώμα αέρα σε 2-3 cm.
  • Στις παραμικρές ενδείξεις ότι το νερό ρέει έξω, για να ακούσετε ένα συναγερμό - επικοινωνήστε με τις αρμόδιες αρχές για βοήθεια, μέχρι το πρόβλημα να είναι τόσο μεγάλο.

  Όπως μπορείτε να δείτε, η αφαίρεση της φόρμας από την ταπετσαρία δεν είναι εύκολη, αλλά είναι απόλυτα εφικτή από μόνος σας, αν είστε σίγουροι για τις ικανότητές σας. Εάν όχι - αναθέστε την εργασία σε επαγγελματίες. Ακόμα κι αν δεν έχετε ένα τέτοιο πρόβλημα, αλλά διαβάζετε κατά λάθος αυτό το άρθρο, θεωρήστε ότι η επεξεργασία των τοίχων από μούχλα πριν την ταπετσαρία μπορεί να σώσει το σπίτι σας στο μέλλον από μια φοβερή μαύρη μάστιγα. Φροντίστε τον εαυτό σας και επιτυχημένη επισκευή!

  Οι καλύτεροι τρόποι για να αφαιρέσετε το ωίδιο από την ταπετσαρία, ώστε να μην ξανασυμβεί

  Το ευγενές καλούπι είναι μόνο σε τυρί, και αν υπάρχει μαύρη φόρμα στην ταπετσαρία, στους τοίχους, οι ιδιοκτήτες του σπιτιού δεν θα είναι επιβλημένοι. Μικρές σκοτεινά σημεία στις γωνίες των δωματίων πολύ γρήγορα μεγαλώνουν, και οι μαύρες και πράσινες κηλίδες καλύπτει όχι μόνο τους τοίχους, αλλά το ανώτατο όριο, ακόμα και μερικά από τα πράγματα στο σπίτι.

  Πώς να χειριστεί ταπετσαρία από μούχλα και ωίδιο; Μπορώ να καθαρίσω μόνο το καλούπι από την ταπετσαρία ή πρέπει να το ξεφλουδώσω εντελώς και να το κολλήσω με νέο τρόπο; Σήμερα θα μάθετε πώς να ξεφορτωθείτε καλύτερα το υπάρχον πρόβλημα, αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ακόμη και η καλύτερη θεραπεία για μούχλα στην ταπετσαρία θα βοηθήσει μόνο για λίγο, αν όχι για να εντοπίσει την αιτία και να μην πραγματοποιήσει πρόληψη.

  Τι είναι επιβλαβές για την ανθρώπινη υγεία;

  Στο διαμέρισμα ή το σπίτι δημιουργείται μια επίμονη χαρακτηριστική οσμή, είναι ακόμη τρομερό να κοιτάξουμε το καλούπι στους τοίχους - δεν είναι πλέον απαραίτητο να μιλάμε για άνεση και άνεση, αφού ακόμη και στα ρούχα υπάρχει μια γκρίζα επιδρομή. Μούχλα, μύκητες, μύκητες μούχλας - υπάρχουν πολλά ονόματα, αλλά το πρόβλημα είναι ένα.

  Οι τύποι μούχλας που μπορούν να εμφανιστούν στην κατοικία σας κάτω από ευνοϊκές συνθήκες για αυτό είναι αρκετοί:

  • Πράσινο - τις περισσότερες φορές είναι αυτή και αυτή δεν μπορεί να φοβάται, γιατί αν ξέρετε πώς να αφαιρέσετε σωστά το καλούπι από την ταπετσαρία, εξαφανίζεται γρήγορα.
  • Το σκοτεινό πράσινο είναι πιο προβληματικό, αλλά απομακρύνεται απλώς αν εντοπιστεί άμεσα και ενεργήσει αμέσως.
  • Λευκό, φαινομενικά σαν χνούδι - μπορεί να εξαπλωθεί σχεδόν ανεπαίσθητα, σε σύντομο χρονικό διάστημα επηρεάζει ολόκληρο το διαμέρισμα. Με μια λευκή εμφάνιση δεν μπορείτε να διστάσετε, είναι πολύ επικίνδυνο για ένα άτομο και πρέπει να το αφαιρέσετε με ακρίβεια - μόνο σε γάντια και αναπνευστήρα.
  • Μαύρο - μπορεί να προκαλέσει σοβαρές διαταραχές στο ανοσοποιητικό σύστημα ενός εξασθενημένου ανθρώπινου σώματος. Είναι το πιο επικίνδυνο όλων των ειδών των εγχώριων μούχλα, μεγαλώνει γρήγορα, είναι δύσκολο να αφαιρεθεί. Επεξεργασία θα έχουν ειδικά χημικά μείγματα, μετά την ολοκλήρωση της εργασίας είναι σημαντική πρόληψη, έτσι ώστε ο μαύρος μύκητας για άλλη μια φορά δεν εγκαταστάθηκαν στους τοίχους σας.

  Προσοχή παρακαλώ! Εάν οποιοδήποτε είδος μούχλας σε ταπετσαρία, τοίχους, οροφές επηρεάζει περισσότερο από το 20% της συνολικής έκτασης, μπορούμε να μιλάμε για μια μαζική μόλυνση της στέγης και θεωρείται ακατάλληλο, επικίνδυνο για ανθρώπους και κατοικίδια ζώα.

  Η βλάβη από μούχλα για ένα άτομο είναι η εξής:

  • Αλλεργίες, πονοκεφάλους, δερματικά προβλήματα, επιπεφυκίτιδα, στοματίτιδα, ασφυκτικό βήχα.
  • Τα σπόρια μυκητιακών μανιταριών μπορούν εύκολα να εισέλθουν στο σώμα και να εγκατασταθούν στις βλεννογόνες μεμβράνες του αναπνευστικού συστήματος. Δεν υπάρχει μόνο μια χρόνια ρινίτιδα, αλλά μπορεί επίσης να εμφανιστούν σοβαρές πνευμονικές ασθένειες.
  • Η μακροχρόνια ζωή σε ένα μολυσμένο σπίτι αποδυναμώνει την ασυλία, ειδικά στα παιδιά και τους ηλικιωμένους, έτσι ώστε οι χρόνιες ασθένειες συχνά επιδεινώνονται και υπάρχουν και άλλα προβλήματα υγείας.

  Οι αιτίες του μαύρου μύκητα σε κατοικημένες περιοχές

  Δεν θα είναι ποτέ δυνατό να αφαιρέσετε εντελώς το καλούπι από την ταπετσαρία εάν δεν γνωρίζετε τα αίτια της και δεν εντοπίζετε πλήρως τις εστίες μυκητιακών σπόρων. Οι κύριοι λόγοι είναι μόνο δύο - υγρασία και ανεπαρκή εξαερισμό, όπως προκύπτει από αυτό μπορεί να είναι οι ακόλουθες αιτίες του μαύρου καλουπιού στην ταπετσαρία στο σπίτι:

  1. Μεταλλικά πλαστικά παράθυρα - ο σχεδιασμός τους είναι τέτοιος ώστε να μην υπάρχει εισροή καθαρού αέρα, εάν δεν αερίζεστε τακτικά τα δωμάτια ή στα παράθυρα δεν υπάρχει ειδικό σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού.
  2. Ζείτε στον πρώτο όροφο και αρχικά ο μύκητας επηρεάζεται από τις αρθρώσεις των τοίχων και στη συνέχεια υπάρχει ήδη μούχλα κάτω από την ταπετσαρία. Το πρόβλημα είναι ότι κάτω από το διαμέρισμά σας υπάρχει ένα υπόγειο και είναι πιθανό να βυθιστεί και πολλή υγρασία είναι συγκεντρωμένη σε αυτό.
  3. Είστε ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στον τελευταίο όροφο, είστε ακριβώς πάνω από την οροφή και το πρόβλημα είναι σε αυτό, καθώς ρέει. Εάν το σπίτι είναι επένδυση, τότε στις αρμούς η υγρασία μπορεί να εξαπλωθεί και στα δάπεδα κάτω.
  4. Κακή στεγάνωση εξωτερικών τοίχων και αρμών μεταξύ των πλακών. Καταλαβαίνετε πρώτα τις μαύρες κουκίδες στην ταπετσαρία με την εμφάνιση του κρύου καιρού, όταν δεν υπάρχει ακόμα θέρμανση και ο καιρός είναι κρύος και βροχερός.
  5. Στο σπίτι σας, οι επισκευές έχουν μόλις τελειώσει και η υπολειμματική υγρασία παραμένει μετά την ολοκλήρωση των εργασιών. Βιαστείτε να ολοκληρώσετε την επισκευή μέχρι την πτώση ή να εφαρμόσετε ξανά την ταπετσαρία ήδη όταν η κεντρική θέρμανση είναι ενεργοποιημένη.
  6. Αρχικά, ο μύκητας εμφανίστηκε στο μπάνιο, όπου δεν είναι μόνο υγρό, αλλά και ζεστό, και ο εξαερισμός αφήνει πολύ επιθυμητό. Θερμότητας και υγρασίας ταυτόχρονα - με αυτόν τον συνδυασμό περιστάσεων, πρέπει πάντα να υπάρχει ισχυρός αερισμός, αφού η εμφάνιση μούχλας σε αυτή την περίπτωση είναι μόνο θέμα χρόνου.
  7. Στα περβάζια σας υπάρχουν πολλά φυτά εσωτερικού χώρου που απαιτούν συχνό πότισμα και από αυτό στο δωμάτιο υπάρχει αυξημένη υγρασία.

  Επιπλέον, κανείς δεν είναι άνοσος από το γεγονός ότι οι γείτονες μπορούν να έχουν μια πλημμύρα από πάνω. Το νερό δεν σας έπεσε, αλλά όλοι οι τοίχοι ήταν μούσκεμα με υγρασία. Ίσως δεν ξέρετε τι συνέβη και για πολύ καιρό δεν θα καταλάβετε γιατί η φόρμα εμφανίστηκε στην ταπετσαρία στο διαμέρισμα. Εάν στα σπίτια της χώρας το κύριο πρόβλημα είναι δύσκολο να ζεσταθεί το σπίτι, τότε στα διαμερίσματα η πιο κοινή αιτία της εμφάνισης του μύκητα είναι από το εξωτερικό, καλά, ένα κακό καθεστώς αερισμού, επίσης.

  Μπορώ να απαλλαγώ από το καλούπι στην ταπετσαρία μου;

  Εάν η μούχλα εξαπλωθεί στην ταπετσαρία, τι πρέπει να κάνω πρώτα; Με καλό αερισμό του σπιτιού και απομάκρυνση της υγρασίας μέσα σε αυτό, και σε ένα κρύο δωμάτιο είναι αδύνατο να το κάνετε αυτό, έτσι αναζητούμε ένα ζεστό ξηρό αέρα στην κατοικία. Κατάλληλο για αυτό και ειδικούς ιονιστές, αφυγραντήρες και συνηθισμένα οικιακά τζάκια, ακόμη και στεγνωτήρες μαλλιών.

  Στη συνέχεια, αναζητούμε τις αιτίες του προβλήματος και με βάση το μέγεθος των μολυσμένων περιοχών, υπολογίζουμε τις επιλογές για να απαλλαγούμε από το καλούπι από την ταπετσαρία, χωρίς να τις σκίσουμε. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι εάν ο μαύρος μύκητας βρίσκεται στην ταπετσαρία, τότε κάτω από την ταπετσαρία θα είναι και η φόρμα. Σε αυτήν την περίπτωση, όλα τα μέτρα για την απομάκρυνση της πλάκας θα έχουν προσωρινό αποτέλεσμα, αλλά αυτό είναι επίσης καλό, αφού δεν έχουν όλοι τη δύναμη και την ικανότητα να αρχίσουν αμέσως την επισκευή με την αφαίρεση μολυσμένου γύψου και την εφαρμογή ενός νέου.

  Προσοχή παρακαλώ! Το καλούπι μπορεί να απορροφηθεί από το δέρμα, οπότε μην το αγγίζετε με τα γυμνά χέρια σας. Όλες οι εργασίες πραγματοποιούνται σε γάντια από καουτσούκ και ένα καλό αναπνευστήρα. Απαλλαγείτε από το καλούπι στην ταπετσαρία δεν θα λειτουργήσει αμέσως. Είναι σημαντικό να δημιουργήσετε ένα προστατευτικό στρώμα στους τοίχους, και αυτό είναι μια σοβαρή επισκευή και χρήση ειδικών αντισηπτικών κτιρίων.

  Εάν η περιοχή των επηρεαζόμενων τειχών είναι αρκετά μεγάλη, καλό θα ήταν να ζητήσετε βοήθεια από μια ειδική εταιρεία, αφού τελικά θα είναι φθηνότερη από την τακτική αποκατάσταση των καλλυντικών. Επίσης, έχοντας καμία εμπειρία στην εκτέλεση των εργασιών για την απομάκρυνση του μύκητα, μπορείτε να ανακινήσετε μόνο ένα τεράστιο ποσό σπορίων και το καλούπι θα εξαπλωθεί σε άλλους χώρους.

  Πώς να αφαιρέσετε μούχλα από ταπετσαρία με λαϊκές θεραπείες;

  Πρέπει να προετοιμαστούμε για το γεγονός ότι αυτό το έργο θα διεξαχθεί αρκετές φορές για να επιτευχθεί θετικό αποτέλεσμα. Θα χρησιμοποιήσουμε τα μέσα που είναι πάντα στο χέρι:

  • Η σόδα διατροφής είναι καλή επειδή είναι φθηνή, είναι μη τοξική και είναι ευκολότερο να πλένεται μούχλα από ταπετσαρία. Προετοιμάστε το διάλυμα σόδας (ένα ποτήρι ζεστό νερό 1 κουταλάκι του γλυκού) και χρησιμοποιήστε ένα μαλακό σφουγγάρι για να αφαιρέσετε την πλάκα. Μετά τη θεραπεία, τα τοιχώματα δεν χρειάζεται να πλυθούν με νερό. Το αποτέλεσμα της σόδα διαρκεί πολύ καιρό.
  • Το ξύδι τραπεζιού εφαρμόζεται σε ένα κουρέλι ή χύνεται σε μια φιάλη με έναν ψεκαστήρα και τα μολυσμένα τοιχώματα αντιμετωπίζονται. Είναι ένα αδύναμο οξύ και ως εκ τούτου πολλά είδη εγχώριας μούχλας απομακρύνονται εύκολα. Μετά την ολοκλήρωση της εργασίας, μετά από περίπου 1 ώρα, όλες οι επιφάνειες πρέπει να καθαρίζονται απλά με νερό και να αερίζονται καλά.
  • Το υπεροξείδιο του υδρογόνου αποτιμάται ως αντιμυκητιασικός παράγοντας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν αλλεργίες ή κατοικίδια ζώα στο σπίτι, καθώς το φάρμακο δεν έχει οσμή. Κάποιος πρέπει να καταλάβει ότι το υπεροξείδιο έχει ένα λεύκανση αποτέλεσμα, έτσι πρέπει κανείς να συγκρίνει όλες τις βλάβες και να ωφεληθεί από τη χρήση υπεροξειδίου του υδρογόνου σε ορισμένους τύπους ταπετσαρίας.
  • Χρησιμοποιείται επίσης αμμωνιακό αλκοόλ, αλλά είναι προτιμότερο να χρησιμοποιηθούν για μη πορώδεις επιφάνειες - πλακάκια, γυαλί ή ξύλο. Σε καθαρή μορφή, ο παράγοντας δεν χρησιμοποιείται, πρέπει να αραιωθεί στο μισό με νερό.
  • Chlorosoderzhaschaya οικιακά χημικά προϊόντα - Belizna, Domestos και άλλα. Στα επαγγελματικά μέσα του μύκητα στη σύνθεση υπάρχει πάντα χλώριο, έτσι ώστε τα σκευάσματα με χλώριο να είναι αποτελεσματικά, αλλά όχι τόσο τοξικά. Το λευκαντικό αραιώνεται με νερό σε αναλογία 1:10 και την επεξεργασία των τοίχων. Αποφασίζουμε για αυτή τη διαδικασία μόνο εάν είμαστε βέβαιοι ότι το διακοσμητικό στρώμα ταπετσαρίας δεν θα υποστεί βλάβη και κανείς στο διαμέρισμα δεν θα υποφέρει από την ασφυκτική μυρωδιά του λευκαντικού.

  Οι λαϊκές θεραπείες για μούχλα ισχύουν μόνο για μικρές περιοχές βλάβης. Πώς να αφαιρέσετε το καλούπι από την ταπετσαρία και κάτω από την ταπετσαρία κατά τη διάρκεια μιας μαζικής μόλυνσης;

  Θα πρέπει να καταργήσετε εντελώς το κατεστραμμένο ταπετσαρία, αφαιρέστε το μολυσμένο τοίχο διαδικασία γύψο με ένα ειδικό αστάρι του μύκητα, εκ νέου εφαρμόσει το γύψο, αλλά στη συνέχεια το σπίτι δεν θα πρέπει να προστατεύονται από μούχλα, αν δεν τον κρατήσει στεγνό και δεν καθιερώσουν τακτικό αερισμό.

  Τι πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε την επανέμφωσή του;

  Όποιος έχει ήδη αντιμετωπίσει το πρόβλημα του μαύρου μύκητα στους τοίχους του σπιτιού ή του διαμερίσματός του και ξέρει πόσο δύσκολο είναι να αφαιρέσει το καλούπι από την ταπετσαρία, θα φοβάται συνεχώς ότι θα εμφανιστεί ξανά. Και αυτό ακριβώς συμβαίνει αν δεν τηρείτε τους ακόλουθους απλούς κανόνες πρόληψης από τη φόρμα:

  • Να αερίζεστε τακτικά την κατοικία, να βελτιώνετε το σύστημα εξαερισμού.
  • Στην κουζίνα, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, φροντίστε να συμπεριλάβετε την κουκούλα πάνω από τη σόμπα. Μην ξεχνάτε ποτέ ότι ο ατμός, που συμπυκνώνεται σε ταπετσαρία και άλλα υλικά φινιρίσματος, μπορεί εύκολα να προκαλέσει την ανάπτυξη μιας αποικίας μούχλας μούχλας.
  • Μην αφήνετε το συμπύκνωμα να εγκατασταθεί σε μεταλλικά πλαστικά παράθυρα και αυτό επιλύεται με την εγκατάσταση ειδικής βαλβίδας που θα ρυθμίζει τη συνεχή ροή αέρα.
  • Οι πλαγιές παραθύρων πρέπει να καλύπτονται με υδατοαπωθητική βαφή.
  • Μην πιέζετε όλα τα έπιπλα κοντά στους τοίχους. Αφήστε μεταξύ τοίχων και πίσω τοίχους των επίπλων θα υπάρχει ένα στρώμα αέρα σε 2-3 cm.
  • Στις παραμικρές ενδείξεις ότι το νερό ρέει έξω, για να ακούσετε ένα συναγερμό - επικοινωνήστε με τις αρμόδιες αρχές για βοήθεια, μέχρι το πρόβλημα να είναι τόσο μεγάλο.

  Όπως μπορείτε να δείτε, η αφαίρεση της φόρμας από την ταπετσαρία δεν είναι εύκολη, αλλά είναι απόλυτα εφικτή από μόνος σας, αν είστε σίγουροι για τις ικανότητές σας. Εάν όχι - αναθέστε την εργασία σε επαγγελματίες. Ακόμα κι αν δεν έχετε ένα τέτοιο πρόβλημα, αλλά διαβάζετε κατά λάθος αυτό το άρθρο, θεωρήστε ότι η επεξεργασία των τοίχων από μούχλα πριν την ταπετσαρία μπορεί να σώσει το σπίτι σας στο μέλλον από μια φοβερή μαύρη μάστιγα. Φροντίστε τον εαυτό σας και επιτυχημένη επισκευή!

  Πώς να αφαιρέσετε το καλούπι από την ταπετσαρία και από τον τοίχο κάτω από αυτές (συμπεριλαμβανομένων των λαϊκών θεραπειών);

  Περιγραφή

  Μην πάρετε κατάθλιψη και πανικό, παρατηρώντας τις μαύρες κηλίδες στους τοίχους, επειδή σε αυτό το άρθρο θα σας πω, πώς να αφαιρέσετε το καλούπι από την ταπετσαρία. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό το πρόβλημα είναι παγκόσμιο για πολλές οικογένειες και δεν πρέπει να αγνοείται.

  Αγαπητοί και φροντισμένοι σύζυγοι και μητέρες, πρέπει να το καταλάβετε ξεκάθαρα Οι μύκητες μούχλας αποτελούν τεράστια απειλή για την υγεία των μελών της οικογένειάς σας. Τα σπόρια τους μπορούν να προκαλέσουν διάφορες αλλεργικές αντιδράσεις και δηλητηρίαση του σώματος και, επιπλέον, να προκαλέσουν καρκίνο. Επομένως, αν παρατηρήσετε ακόμη και τις μικρότερες μαύρες κουκίδες στην ταπετσαρία, αναβάλλετε αμέσως όλες τις περιπτώσεις και ξεκινήστε την επίλυση αυτού του προβλήματος.

  Πριν αποφασίσετε και σκεφτείτε πώς να αφαιρέσετε το καλούπι από την ταπετσαρία, πρέπει να μάθετε τους λόγους για την εμφάνισή της.

  Ο κύριος παράγοντας στην εμφάνιση του καλουπιού είναι η υπερβολική υγρασία στο δωμάτιο.

  Με τη σειρά του, προκύπτει από τους ακόλουθους λόγους:

  • μόνιμα κλειστά πλαστικά παράθυρα και έλλειψη καλού εξαερισμού.
  • σφάλματα κατά τη διάρκεια εργασιών επισκευής ή κατά την οικοδόμηση ενός σπιτιού.
  • ένας μεγάλος αριθμός φυτών εσωτερικού χώρου σε μικρά διαμερίσματα.
  • υπερβολική χρήση των υγραντήρων αέρα.

  Θέλω να σας δώσω ένα πολύτιμο κομμάτι του συμβουλή: πριν αφαιρέσετε το καλούπι για την ταπετσαρία, πρώτη εξαλείψει την αιτία της υγρασίας στο σπίτι σας, επειδή ο μύκητας θα εμφανιστεί ξανά και ξανά.

  Έτσι, ότι στο σπίτι σας μούχλα δεν φαίνεται πλέον, και δεν σκέφτεστε πώς να το αφαιρέσετε, είναι απαραίτητο:

  1. Παρέχετε καλό αερισμό στο σπίτι. Για να ελέγξετε πόσο καλό είναι, θα πρέπει να φέρετε έναν αναμμένο σπίρτο ή ένα κερί στο αγωγό αερισμού. Εάν η φλόγα παραμείνει σε όρθια θέση και δεν κινείται, αυτό σημαίνει ότι ο εξαερισμός αφήνει πολλά να είναι επιθυμητός. Για να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα, επικοινωνήστε με την οικιακή και κοινοτική υπηρεσία της περιοχής σας.
  2. Οι ερμητικά σφραγισμένες μεταλλικές πλαστικές σακούλες μπορούν να συμβάλουν στην εμφάνιση μούχλας στην ταπετσαρία. Εάν εγκαταστήσετε τις βαλβίδες εξαερισμού στα παράθυρα, θα υπάρχει καλός αερισμός στο σπίτι σας, που μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση του μύκητα.
  3. Πάρα πολύ σφιχτά για να θέσει καναπέδες και κομμά στον τοίχο επί της οποίας το χρώμα δεν συνιστάται η ταπετσαρία, επειδή είναι σε τέτοια «δυσπρόσιτες» περιοχές και τις μορφές των μυκήτων μούχλας.
  4. Έτσι ώστε η νέα ταπετσαρία σας να μην σχηματίζει και πάλι "μαύρα μοτίβα" και δεν παζεύετε πώς να καθαρίσετε το καλούπι, πιο συχνά αερίστε όλα τα δωμάτια σας. Αφήστε τα παράθυρα να είναι ανοικτά τη στιγμή που είστε στο σπίτι, αλλά μην δημιουργείτε σχέδια. Τα ανοίγματα των παραθύρων είναι βαμμένα με υδρόφοβη ακρυλική βαφή σε βάση σιλικόνης - εμποδίζει το σχηματισμό μύκητα μυκήτων και βρύα στους τοίχους του διαμερίσματός σας.
  5. Αν τα κενά μεταξύ των πλαισίων ανεπαρκή μόνωση, αυτό θα οδηγήσει σε διαβροχή τους τοίχους καλά, και το μύκητα κάτω από την ταπετσαρία, θα πρέπει να παρέχονται μετά την επόμενη βροχή όλα τα οικοδομικά υλικά στο σπίτι σας μπορεί να τροφοδοτείται με υγρασία, όπως το νερό ρέει στο εξωτερικό του σπιτιού. Σε αυτή την περίπτωση, δεν είναι τεμπέλης και να επικοινωνήσετε με το περίβλημα και τα βοηθητικά προγράμματα για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα, δηλ. Α, με δική τους με αυτό που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει.

  Ως εκ τούτου, φροντίδα αθλοπαιδιών μας, πρώτα απ 'όλα είναι απαραίτητο να εξαλειφθούν αυτές οι αδυναμίες! Αφήστε τον σύζυγό σας να μην είναι πολύ τεμπέλης και θα λύσει αυτά τα προβλήματα, διαφορετικά πολύ συχνά θα πρέπει να αφαιρέσετε το καλούπι από τη νέα σας ταπετσαρία και να τα επικολλήσετε.

  Το πρόβλημα του μύκητα στο σπίτι είναι πολύ σοβαρό, και δεν αξίζει να το αντιμετωπίσουμε εξ αμελείας, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μη αναστρέψιμες συνέπειες για την υγεία σας.

  Επομένως, να είστε προσεκτικοί και να αγωνίζεστε με αυτό όσο το δυνατόν γρηγορότερα!

  Αποτελεσματικές μέθοδοι καταπολέμησης

  Εάν έχει εμφανιστεί μούχλα στην ταπετσαρία σας, μην πέσετε σε βαθιά κατάθλιψη, αγαπητέ κυρίες, για τώρα θα σας πω για αποτελεσματικές μεθόδους για την καταπολέμηση αυτού του οδυνηρού προβλήματος.

  Θέλω να σας προειδοποιήσω αμέσως ότι δεν βιάζεστε να καλύψετε τους τοίχους με ταπετσαρίες που αγοράσατε πρόσφατα, επειδή αν δεν αφαιρέσετε το καλούπι βαθιά από τους τοίχους, τότε σε ένα μήνα θα είναι και πάλι ζωγραφισμένο σε "γραφικά μαύρα σχέδια".

  Λοιπόν, θα αρχίσουμε; Το πρώτο πράγμα Αποκτήστε επίδεσμο γάζας, γάντια από καουτσούκ και προστατευτικό ρουχισμό: είναι καλύτερα να μην αναπνέουμε σπόρια μυκητιακού μούχλας κατά τη διάθεσή του.

  Όλοι μαζί; Γάντια και αναπνευστήρας δεν έχουν ξεχάσει; Στη συνέχεια προχωρήστε:

  1. Αφαιρέστε την ταπετσαρία. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να απαλλαγείτε αμείλικτα από την ταπετσαρία, η οποία επηρεάζεται από τον μύκητα, επειδή δεν μπορούν να σωθούν! Πολλοί πιστεύουν ότι η μούχλα μπορεί να αφαιρεθεί με σαπούνι σφουγγάρι, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι το πρόβλημα της εμφάνισης του «ριζωμένη» πολύ βαθύτερη και ταπετσαρία σε αυτή την περίπτωση - είναι το δέρμα μας, που αντικατοπτρίζει όλα τα προβλήματα μέσα στο σώμα.
  2. Καθαρίστε την επιφάνεια των τοίχων. Αφαιρέστε το στρώμα του γύψου κάτω από τα τμήματα της ταπετσαρίας πάνω στην οποία σχηματίστηκε το καλούπι. Δεν πρέπει να κάνετε ιδιαίτερες προσπάθειες, καθώς ο σοβάς θα είναι υγρός και ελαφρώς κατεστραμμένος λόγω του μύκητα, ώστε να μπορείτε να το αντιμετωπίσετε χρησιμοποιώντας μια μεταλλική σπάτουλα. Καθαρίστε σχολαστικά τα επηρεαζόμενα μέρη των τοίχων.
  3. Αντιμετωπίστε τους τοίχους με μια ειδική λύση. Είναι απαραίτητο να παρασκευαστεί ένα μυκητοκτόνο διάλυμα και να αραιωθεί σύμφωνα με τις οδηγίες. Τώρα στα καταστήματα για την κατασκευή, η επιλογή τέτοιων εργαλείων, τα οποία μπορούν να αφαιρέσουν το καλούπι από την ταπετσαρία, είναι αρκετά μεγάλη. Σύμφωνα με τον σύζυγό της, Τα πιο αποτελεσματικά είναι τα "φυτολίνη" και "Xiolate", αλλά, κατόπιν διαβούλευσης με τον σύμβουλο, μπορείτε να επιλέξετε για τον εαυτό σας ένα άλλο, δεδομένου ότι η αρχή της δράσης για όλα αυτά τα κεφάλαια είναι παρόμοια. Αρκεί να το αραιώσετε με νερό, ακολουθώντας αυστηρά τις οδηγίες και εφαρμόζοντας στις πληγείσες περιοχές. Αλλά Θέλω να σας συμβουλέψω να επεξεργαστείτε ολόκληρη την περιοχή, διότι σε μη προσβεβλημένες περιοχές ο μύκητας μπορεί να "καθίσει" βαθιά στον τοίχο, γι 'αυτό αξίζει να «σκοτώνει» αμέσως, ενώ δεν έχει ακόμα δείξει τη δραστηριότητά του. Η λύση που προκύπτει θα πρέπει να εφαρμοστεί για έξι ώρες και οι ειδικοί συμβουλεύουν να επαναλάβουν αυτή τη διαδικασία πέντε έως έξι φορές με στόχο την πλήρη καταστροφή του καλουπιού.
  4. Θεραπεία των τοιχωμάτων με αντισηπτικό διάλυμα. Αφού επεξεργαστείτε ολόκληρη την επιφάνεια των τοίχων με ένα μυκητοκτόνο διάλυμα, περιμένετε να στεγνώσει εντελώς και προχωρήστε στο εμποτισμό ολόκληρης της περιοχής με ένα προϊόν που έχει αντισηπτική ιδιότητα. Αυτό θα αποτρέψει την εμφάνιση του μύκητα στο μέλλον. Ένα τέτοιο αστάρι πωλείται στα καταστήματα των κτιρίων ήδη έτοιμο, οπότε δεν πρέπει να αραιώνεται πριν από τη χρήση. Χρησιμοποιώντας μια μεγάλη βούρτσα ή ψεκασμό, εφαρμόστε την στην ξηρή επιφάνεια των τοίχων και αφήστε την να απορροφηθεί. Συνήθως χρειάζονται έως έξι ώρες. Μόνο μετά από πλήρη ξήρανση των τοιχωμάτων μπορεί να αφαιρεθούν τα υπολείμματα μούχλας και άλλων μολυσματικών ουσιών, και στη συνέχεια να υποβληθεί εκ νέου σε επεξεργασία ολόκληρη η επιφάνεια του αντισηπτικού εναρκτήρα.
  5. Επίπεδα σοβά και κόλληση ταπετσαριών. Λοιπόν, έρχεται η στιγμή που όλοι περίμεναν! Εσείς, σίγουρα, δεν νομίζατε ότι πριν από τη συγκόλληση της νέας ταπετσαρίας θα πρέπει να εκτελέσετε τόσους χειρισμούς. Αυτές οι μέθοδοι θα αφαιρέσουν αποτελεσματικά το καλούπι και θα αποτρέψουν την εκ νέου εμφάνιση του στους τοίχους σας. Έτσι τώρα μπορείτε να προχωρήσετε με ασφάλεια με το σύζυγό της να στόκος τους τοίχους. Μετά από πλήρη ξήρανση της επιφάνειας βγάλτε ρολά και συνεχίστε με την ανακαίνιση του εσωτερικού σας. Πιθανώς, αν δεν ήταν για το καλούπι στην ταπετσαρία, δεν θα αποφάσιζαν σύντομα μια τέτοια καλλυντική επισκευή. J

  Αν πληρούν αυτές τις προτάσεις με συνέπεια και αποτελεσματικότητα, τότε μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ο μύκητας μούχλας θα καμαρώνω πλέον στο νέο σας ταπετσαρία. Αλλά, δυστυχώς, αντισηπτική θεραπεία των τοίχων θα σας βοηθήσει να ασχοληθεί με το παγκόσμιο πρόβλημα της υγρασίας στο διαμέρισμα, έτσι ώστε πριν από την διακόσμηση ακόμα τα πόδια από την δημοτική υπηρεσία στην περιοχή σας και να αντιμετωπίσετε προβλήματα που συμβάλλουν στο σχηματισμό υγρασίας στο σπίτι.

  Λαϊκές θεραπείες

  Όχι μόνο οι επιθετικές χημικές λύσεις μπορούν να απομακρύνουν το καλούπι από την ταπετσαρία, αλλά όλα τα γνωστά λαϊκά φάρμακα θα αντιμετωπίσουν απόλυτα αυτό το "χειρότερο εχθρό" των σπιτιών μας! Τώρα θα μοιραστώ μαζί σας πολύτιμες συστάσεις και μικρά κόλπα που θα σας βοηθήσουν σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα.

  Λοιπόν, αγαπητοί φίλοι, θυμηθείτε τα ακόλουθα μυστικά και προχωρήστε στην καταστροφή του μούχλας.

  Λαϊκή θεραπεία για μούχλα

  Πώς να αφαιρέσετε το καλούπι από την ταπετσαρία

  Το καλούπι στους τοίχους χαλάει τόσο την εμφάνιση της ταπετσαρίας όσο και την υγεία των επιβατών της "μολυσμένης" αίθουσας. Πρωτεύουσα επισκευή του προβλήματος δωμάτιο είναι πολύ ριζοσπαστική μέθοδος, μπορείτε να καθαρίσετε μούχλα με τη βοήθεια των επαγγελματικών χημικών καθαρισμού και ακόμη και αυτοσχέδια μέσα.

  Πού να ξεκινήσετε

  Πριν ξεκινήσετε την αφαίρεση του καλουπιού, είναι απαραίτητο να αξιολογήσετε με προσοχή το εμπρός μέρος της εργασίας. Απαιτείται γενική επισκευή των εγκαταστάσεων εάν περισσότερο από το 20% των επιφανειών μολυνθεί με τον μύκητα. Σε ένα τέτοιο δωμάτιο, οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι και η στέγαση μπορεί να θεωρηθεί ακατάλληλη για ζωή.

  Όταν κοιτάζετε γύρω από τα δωμάτια, θα πρέπει να ψάξετε για μαύρο μούχλα σε ορισμένα σημεία. Ζει συνήθως:

  • στο κεραμίδι στο μπάνιο.
  • σε κόγχες για σωλήνες.
  • υπό πλαστικές πλάκες.
  • υπό λινοτάπητα?
  • κάτω ή πάνω στην ταπετσαρία.

  Το λιγότερο κοινό είναι ένας μύκητας στην κουζίνα: λόγω της συχνής εργασίας της σόμπα στο δωμάτιο είναι πολύ ζεστό, το καλούπι προτιμά άλλες συνθήκες. Οι τοίχοι υποφέρουν συχνότερα στα διαμερίσματα των γωνιών. Ένα τυπικό σημάδι μόλυνσης είναι οι υγρές σκούρες κηλίδες στην ταπετσαρία που βγαίνει από τον τοίχο.

  Εάν το φως στο δωμάτιο είναι μικρό και ο αέρας είναι συνεχώς υγρός, τα έπιπλα μπορεί να υποφέρουν από μαύρες κηλίδες. Συνιστάται να ελέγξετε το μεσοπάτωμα, τα γραφεία και τα επικαλυμμένα έπιπλα. Κατά τον καθαρισμό των χώρων, όλα αυτά τα αντικείμενα πρέπει επίσης να καθαριστούν ή και να αντικατασταθούν.

  Πώς να σταματήσετε τη διαδικασία μόλυνσης

  Η απολύμανση του διαμερίσματος θα είναι απολύτως άχρηστη αν η διαδικασία εξάπλωσης της φόρμας δεν σταματήσει εγκαίρως. Σε αυτό το στάδιο, το καθήκον είναι ένα: να σταματήσει η ενεργή αναπαραγωγή του μύκητα, δημιουργώντας στο διαμέρισμα ακατάλληλο για αυτή την κατάσταση.

  Εδώ πρέπει να κάνετε:

  Είναι απαραίτητο να εξαλειφθούν όλες οι πιθανές πηγές υγρασίας. Ξήρανση ρούχα στο διαμέρισμα δεν συνιστάται, στην κουζίνα που πρέπει να βάλετε την κουκούλα, και όλα τα ελαττωματικά υδραυλικά πρέπει να αντικατασταθεί.

  Στη ζεστή εποχή, θα πρέπει να ανοίξετε όλα τα παράθυρα στο διαμέρισμα. Το φως του ήλιου και ο καθαρός αέρας είναι οι κύριοι εχθροί του μούχλας Το χειμώνα, ο εξαερισμός θα πρέπει να δημιουργηθεί τεχνητά, εγκαθιστώντας έναν ειδικό ανεμιστήρα στο μπάνιο. Πρέπει να πιπίσει στον αέρα.

  Τοπικά στις μολυσμένες περιοχές μπορεί να επηρεαστεί από μια υπεριώδη λάμπα: δωμάτια πρόβλημα "ζεσταθεί" χρειάζονται τακτικές. Μια εναλλακτική λύση είναι ένας ιονιστής.

  Άνετη θερμοκρασία για το καλούπι είναι περίπου 20 βαθμοί Κελσίου, υψηλότερες θερμοκρασίες είναι μοιραίες γι 'αυτό. Τα δωμάτια θα πρέπει να ζεσταθούν. Χρησιμοποιήστε το για αυτό μπορεί να είναι ένας θερμαντήρας, ένα στεγνωτήριο για τα μαλλιά ή ένας ισχυρός θερμαντήρας. Ο αφυγραντήρας οικιακής χρήσης θα στεγνώσει τον αέρα.

  Όταν η αναπαραγωγή του μύκητα σταματήσει, μπορείτε να ξεκινήσετε τον καθαρισμό των τοίχων και άλλων επιφανειών. Σε κάθε περίπτωση, το στέγνωμα του διαμερίσματος θα το κάνει καλό. Ένα από τα πλεονεκτήματα είναι η ευκαιρία να απαλλαγούμε από μικρά παράσιτα (διαβάστε τι μπορούν να ζουν τα έντομα σε ένα διαμέρισμα).

  Είναι δυνατόν να απαλλαγούμε από μούχλα μια για πάντα; Μπορείτε. Αυτό το βίντεο σας λέει πώς να το κάνετε αυτό:

  Τι να κάνει με τους τοίχους

  Μια σωστή εκτίμηση της κατάστασης θα συμβάλει στην εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος. Σε εκείνους τους χώρους όπου το καλούπι είναι το μεγαλύτερο, είναι επιθυμητό να σηκωθεί τουλάχιστον ένα κομμάτι ταπετσαρίας για να εκτιμηθεί η κατάσταση της επιφάνειας κάτω από αυτές. Εάν το καλούπι χτυπήσει το γύψο, θα γίνει χαλαρό, υγρό και σκοτεινό.

  Σε αυτή την περίπτωση, ο καθαρισμός της ταπετσαρίας είναι άχρηστος: ο μύκητας διείσδυσε τον τοίχο πολύ βαθιά και μετά από λίγο το πρόβλημα θα επαναληφθεί ξανά. Εάν το καλούπι καλύπτει μόνο την ταπετσαρία, μπορείτε να προσπαθήσετε να τα καθαρίσετε. Οι μέθοδοι εξαρτώνται από τον τύπο επίστρωσης για τους τοίχους.

  Ακρυλικό ταπετσαρία, πλένεται ή μη υφασμένο

  Όλα αυτά τα υλικά ανέχονται εύκολα μια μέτρια ποσότητα υγρασίας και υπάρχει μεγάλη αντίσταση στην τριβή. Μπορείτε να τα καθαρίσετε με οποιοδήποτε μέσο ενάντια στο καλούπι, αλλά πρέπει να το κάνετε αυτό με προσοχή. Η μόνη απαγόρευση είναι οι υψηλές θερμοκρασίες, τα θερμικά αποτελέσματα μπορούν να χαλάσουν την επικάλυψη.

  Ταπετσαρίες χαρτιού

  Χαρτί ταπετσαρία - μια επιλογή προϋπολογισμού, αλλά αρκετά εύθραυστη. Σε περίπτωση σοβαρής ζημίας, είναι ευκολότερο να τα ξεφορτωθείτε από το να τα καθαρίσετε. Αν το καλούπι εισχωρήσει βαθιά μέσα στο υλικό, ενδέχεται να υπάρχουν μη αναισθητικές σκούρες κηλίδες. Για καθαρισμό, χρειάζεστε υπομονή, στεγνωτήρα μαλλιών και μαλακή βούρτσα. Κατάλληλο μόνο για ξηρή μέθοδο: η υγρασία της ταπετσαρίας θα χαλάσει.

  Οι τοίχοι πρέπει να στεγνώνουν με στεγνωτήρα μαλλιών ή ακόμη και να σιδερώνονται με ζεστό σίδερο και μετά το χαρτί να στεγνώνει, αφαιρέστε τον μύκητα με μια βούρτσα. Αν η επικάλυψη έχει απομακρυνθεί από τον τοίχο, ο σοβάς χρειάζεται σχολαστικό καθαρισμό, μετά τον οποίο η ταπετσαρία είναι κολλημένη προσεκτικά. Όταν η κόλλα στεγνώνει, θα πρέπει να τα σιδερώσετε πάλι.

  Δεν καθαρίζει πάντα το καλούπι με καθαρισμό. Ένα μεγάλο ποσοστό ζημιών από τούβλα και γύψο απαιτεί σοβαρή παρέμβαση: θα πρέπει να καλείται η SES.

  Χάρη στις θερμικές απεικονίσεις, οι ειδικοί θα βρουν όλα τα κέντρα βλάβης. θα αγωνιστεί με μούχλα δεν είναι μόνο ένα μηχανικό σκούπισμα στη διάθεσή τους - εγκατάσταση επεξεργασίας αερίου ζεστού ή κρύου ομίχλη, ασφαλές αντισηπτικό ποιότητα.

  Επαγγελματικά χημικά

  Για την επεξεργασία επιφανειών χρησιμοποιούνται μυκητοκτόνα και αντισηπτικά, τα οποία μπορούν να αγοραστούν σε καταστήματα κατασκευών ή σε οικονομικά τμήματα. Τα ακόλουθα εργαλεία είναι κατάλληλα:

  • NEOMID Bio;
  • NANO-FIX;
  • Metas-BIO;
  • SCHIMMEL-ENTFERNER;
  • Η Olympus σταματά μούχλα.
  • Phongifluid των Άλπεων.
  • Abedis 06;
  • Dali;
  • Βιοκτόνα - S.

  Πριν αγοράσετε, πρέπει να μελετήσετε τις οδηγίες. Ορισμένα προϊόντα μπορούν να είναι ασφαλή για τα ζώα και το δέρμα, ενώ άλλα είναι αρκετά τοξικά. Θα χρειαστείτε προστατευτική ενδυμασία που θα εξαλείψει την πιθανότητα εγκαύματος ή οξείας αλλεργικής αντίδρασης.

  Τα παρασκευάσματα αραιώνονται προηγουμένως με νερό ή εφαρμόζονται στα τοιχώματα σε "καθαρή" μορφή. Μερικοί από αυτούς χρειάζονται μια επακόλουθη έξαψη. Δεν είναι το γεγονός ότι θα είναι σε θέση να νικήσουν το καλούπι την πρώτη φορά - ίσως, η διαδικασία θα πρέπει να επαναληφθεί αρκετές φορές.

  Λαϊκές θεραπείες

  Εάν ο μύκητας έχει μόλις εμφανιστεί και η ήττα δεν είναι σημαντική, μπορείτε να περιορίσετε τον εαυτό σας στις "μεθόδους των ανθρώπων" - χρησιμοποιώντας αυτοσχέδια μέσα, τα οποία είναι διαθέσιμα σχεδόν σε κάθε σπίτι. Μπορούν να εφαρμοστούν μόνο αφού εξαλειφθεί η αιτία του καλουπιού, διαφορετικά ο καθαρισμός θα πρέπει να επαναληφθεί ξανά και ξανά.

  Το προϊόν είναι προσιτό, μη τοξικό και ασφαλές για όλους τους κατοίκους του σπιτιού. Για να ξεπλυθεί το καλούπι, παρασκευάζεται μια ειδική λύση: δύο κουταλιές της σόδας ανά λίτρο νερού. Τα πάντα είναι καλά αναμειγμένα, η σύνθεση εφαρμόζεται στην ταπετσαρία. Για να το πλύνετε, δεν είναι απαραίτητο: μια λύση από σόδα "μακράς διαρκείας" και θα προστατεύει έναν τοίχο από έναν μύκητα μέσα σε αρκετούς μήνες.

  Χλωριούχο λευκαντικό

  Πολλά επαγγελματικά προϊόντα κατά του μύκητα περιέχουν χλώριο. Για επεξεργασία, ταιριάζει με το Santri, την Λευκότητα ή το Domestos. Το φάρμακο αραιώνεται σε νερό (αναλογίες - 1:10). Για να πλύνετε τους τοίχους, πρέπει να μαλακώσετε το μαλακό σφουγγάρι στο υγρό και στη συνέχεια - να σβήσετε όλα τα σκοτεινά σημεία. Το δεύτερο στάδιο της επεξεργασίας είναι το πλύσιμο των επιφανειών με νερό και σαπούνι.

  Υπεροξείδιο

  Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό όταν συνδυάζεται με σόδα. Από αυτά, προετοιμάζεται ένα μίγμα, το οποίο εφαρμόζεται με λεπτό τρόπο στην κατεστραμμένη ταπετσαρία. Πάνω από όλα όσα χρειάζεστε για να πασπαλίζετε με καθαρό υπεροξείδιο από το πιστόλι ψεκασμού. Για να φοβηθείτε από την αντίδραση δεν είναι απαραίτητο: το μείγμα θα πρέπει να φουσκώσει και το σάπισμα, εξαλείφοντας κάθε ρύπανση.

  Θα πρέπει να εξετάσει ένα πράγμα: το υπεροξείδιο έχει μια επίδραση λεύκανσης, έτσι ώστε να μπορεί να καλύψει τους τοίχους απελπιστική χάος.

  Μετά την ολοκλήρωση της χημικής αντίδρασης, το μίγμα απομακρύνεται με ξηρό μαλακό σφουγγάρι.

  Υπήρχε ένα περονόσπορο στην ταπετσαρία - καθαρίστε ή επαν-επικολλήστε; Υπάρχει μια λύση!

  Μόλις εμφανιστεί το καλούπι σε διάφορες επιφάνειες του διαμερίσματος, πρέπει να απορριφθεί αμέσως. Διαφορετικά, όχι μόνο θα χαλάσει το βλέμμα των τοίχων, αλλά και θα επηρεάσει αρνητικά την υγεία όλων των μελών του νοικοκυριού. Για να αφαιρέσετε το ωίδιο από την ταπετσαρία, δεν χρειάζεται απαραίτητα να ξαναβαφτούν. Κάτω από ορισμένες συνθήκες, μπορείτε να κάνετε χωρίς καλλυντικές επισκευές, χρησιμοποιώντας μόνο βιομηχανικά μυκητοκτόνα ή οικιακές θεραπείες. Αλλά απλά η απολύμανση του δωματίου δεν θα είναι αρκετή. Για να καταστρέψει οριστικά το καλούπι, είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί στο διαμέρισμα δυσμενείς συνθήκες για την αναπαραγωγή του - κάτω υγρασίας αυξάνουν τη θερμοκρασία και αφήστε το φως του ήλιου να διεισδύσουν ελεύθερα μέσα στο δωμάτιο. Είναι αυτό το σύνολο των μέτρων που θα επιτρέψουν να ξεχάσουμε εντελώς αυτό το πρόβλημα.

  Ποιος είναι ο κίνδυνος μούχλας;

  Το καλούπι είναι μια μάλλον τοξική ουσία. Τα σπόρια του διεισδύουν εύκολα στο ανθρώπινο σώμα και μπορούν να προκαλέσουν διάφορες σοβαρές ασθένειες.

  • Με την παρατεταμένη επαφή με το καλούπι, η γενική υγεία επιδεινώνεται. Υπάρχει πονοκέφαλος και κόπωση.
  • Ο μούχλα μύκητας εκκρίνει αφλατοξίνη. Είναι ένα δηλητήριο που τελικά συσσωρεύεται στο ήπαρ και μπορεί να προκαλέσει καρκίνο.
  • Το καλούπι είναι ένα ισχυρό αλλεργιογόνο. Οι διαφορές του προκαλούν διάφορες ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος (άσθμα, βρογχίτιδα, κλπ.).
  • Η παρουσία μούχλας μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς το ανοσοποιητικό σύστημα των κατοίκων. Πρώτα απ 'όλα, επηρεάζει τις έγκυες γυναίκες, τα άτομα που έχουν υποστεί πρόσφατα ασθένεια και μικρά παιδιά.

  Αξιολογήστε την κλίμακα της λοίμωξης

  Όταν το διαμέρισμα είναι πολύ υγρό, δροσερό και δεν αερίζεται καλά, η πιθανότητα μόλυνσης των επιφανειών με μούχλα είναι υψηλή. Εάν αυτό έχει ήδη συμβεί, πρέπει πρώτα απ 'όλα να διεξαχθεί εμπεριστατωμένη επιθεώρηση όλων των δωματίων. Τις περισσότερες φορές ο μύκητας επηρεάζει τους τοίχους στα μπάνια, αλλά μπορεί επίσης να συναντηθεί σε άλλα μέρη. Πολύ συχνά, τα σπόρια μούχλας κατατεθεί στην ταπετσαρία στο ντουλάπι ή κάτω από τα σοβατεπί (μια τέτοια κατάσταση μπορεί να προκύψει από στη γωνία του δρόμου στη θέση, όπου οι τοίχοι των δωματίων). Η κουζίνα συνήθως υποφέρει λιγότερο συχνά, αφού δεν υπάρχουν πολύ ευνοϊκές συνθήκες για την εξάπλωση του καλουπιού (δεν του αρέσουν υψηλές θερμοκρασίες άνω των 22 ° C).

  Αν υπάρχουν μαύρες κηλίδες στην ταπετσαρία, πρέπει να επιθεωρούνται προσεκτικά. Εκτιμήστε την περιοχή της λοίμωξης, τραβήξτε ελαφρά τους στην περιοχή των αρθρώσεων. Εάν δεν υπάρχουν μαύρες κηλίδες στον τοίχο και ο γύψος δεν έχει χάσει την πυκνότητα του, τότε το καλούπι δεν είχε χρόνο να εξαπλωθεί πέρα ​​από την ταπετσαρία. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να προσπαθήσετε να απαλλαγείτε από αυτό χωρίς να καταφύγετε σε εργασίες επισκευής. Αλλά εάν κατά την εξέταση του τοίχου ανακαλύφθηκε ότι ο σοβάς είχε γίνει υγρός και είχε χαλαρώσει, τότε θα έπρεπε να εφαρμοστούν ακραία μέτρα. Όλη η ταπετσαρία πρέπει να αφαιρεθεί, τα τοιχώματα καθαρίζονται από τον μύκητα και αποστραγγίζονται τελείως. Στο τελικό στάδιο, πριν προχωρήσουν στο σχεδιασμό των επιφανειών, τα τοιχώματα θα πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία με παρασκευάσματα που έχουν σχεδιαστεί για να καταστρέψουν το καλούπι και να αποτρέψουν την περαιτέρω εμφάνισή του

  Τι πρέπει να κάνετε για να σταματήσετε την εξάπλωση του καλουπιού;

  Ο μύκητας μούχλας πολλαπλασιάζεται με τεράστιο ρυθμό. Ως εκ τούτου, πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό των επιφανειών στις οποίες εμφανίστηκε, θα πρέπει να λάβουν μέτρα για να δημιουργήσει ένα μικροκλίμα στο διαμέρισμα, δυσμενής για την εξάπλωση του καλουπιού. Διαφορετικά, ακόμα και μετά την πιο διεξοδική απολύμανση, θα εμφανιστεί ξανά.

  1. Το ολόκληρο διαμέρισμα θα πρέπει να αερίζεται καλά. Για αυτό πρέπει να δημιουργήσετε ένα σχέδιο. Αν ο καιρός το επιτρέπει, ανοίξτε τα παράθυρα σε όλους τους χώρους. Το χειμώνα, μπορείτε να ανοίξετε λίγο το φύλλο και να ενεργοποιήσετε τον εξαναγκασμένο εξαερισμό, εάν υπάρχει. Αυτές οι δράσεις θα βοηθήσουν στη μείωση του επιπέδου υγρασίας και η υπεριώδης ακτινοβολία, η οποία θα διεισδύσει μέσω των παραθύρων, θα βοηθήσει στην καταστροφή των σπόρων των καλουπιών.

  2. Διατήρηση της βέλτιστης υγρασίας στο διαμέρισμα θα βοηθήσει τις απλούστερες ενέργειες:

  • Στεγνώστε το πλυντήριο μόνο στο μπαλκόνι.
  • βεβαιωθείτε ότι οι βρύσες και η δεξαμενή δεν διαρρέουν.
  • Τοποθετήστε την κουκούλα στην κουζίνα.
  • Μην καλύπτετε τα παράθυρα με κουρτίνες πολύ συχνά.

  3. Εάν η θερμοκρασία του αέρα στο διαμέρισμα έχει πέσει κάτω από 20 - 22 ° C, ενεργοποιήστε πρόσθετες πηγές θέρμανσης.

  4. Αγοράστε μια οικιακή υπεριώδη λάμπα και απολυμαίνετε περιοδικά με το επίπεδο. Για να καταπολεμήσετε το ήδη εμφανιζόμενο καλούπι, ενεργοποιήστε τη συσκευή, κατευθυνόμενος απευθείας στην αποικία των μύκητων.

  Καθαρισμός της ταπετσαρίας, ανάλογα με τον τύπο της

  Για να καθαρίσετε προσεκτικά τους τοίχους από το καλούπι, πρέπει να ξέρετε ποιες μέθοδοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ένα συγκεκριμένο τύπο ταπετσαρίας.

  Ταπετσαρίες χαρτιού καθαρό δεν είναι τόσο απλό. Δεν μπορούν να λερωθούν με νερό ή να χρησιμοποιήσουν κάποια βιομηχανικά μέσα για την καταπολέμηση της μούχλας. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να εφαρμόζεται μια τέτοια λεγόμενη ξηρή μέθοδος σε μια τέτοια επιφάνεια. Συνίσταται στην πλήρη ξήρανση της ταπετσαρίας χαρτιού με ένα στεγνωτήριο μαλλιών κατασκευής ή με ζεστό σίδερο. Μετά από αυτή την επεξεργασία, τα καλούπια παραμένουν αποφλοιωμένα με μια μαλακή βούρτσα. Εάν λόγω ταπετσαρία υγρασίας ξεφλουδιστεί μακριά λίγο, στη συνέχεια στραγγίζεται και obmesti ακολουθεί το τοίχωμα, και στη συνέχεια εκ νέου κόλλα ταπετσαρίας. Αφού η κόλλα έχει στεγνώσει, το σημείο της θεραπείας θα πρέπει και πάλι σιδερώνονται με ένα καυτό σίδηρο.

  Αυτή η μέθοδος δεν είναι πολύ αποτελεσματική. Επομένως, αν δεν απαλλαγείτε από το καλούπι, θα πρέπει να αγοράσετε νέα ταπετσαρία και να κάνετε ορισμένες καλλυντικές επισκευές.

  Εάν το καλούπι ήταν έκπληκτος μη υφασμένα, ακρυλικά ή πλένονται ταπετσαρίες, τότε μπορούν να καθαριστούν χρησιμοποιώντας βιομηχανικές και οικιακές θεραπείες. Ανοίγουν την υγρασία και το τρίψιμο καλά, αλλά δεν τους αρέσει υπερβολική θερμική επεξεργασία.

  Η διαδικασία καθαρισμού της επιφάνειας του καλουπιού με βιομηχανικά και οικιακά προϊόντα

  Πριν αρχίσετε να καθαρίζετε την ταπετσαρία, πρέπει να φοράτε γάντια από λάστιχο, προστατευτικά γυαλιά και επίδεσμο γάζας στο πρόσωπό σας. Αυτές οι προφυλάξεις θα προστατεύσουν τα όργανα όρασης και την αναπνοή από την απελευθέρωση τοξικών σπόρων μούχλας.

  Βιομηχανικά μέσα κατά της μούχλας

  Για να καταστρέψετε τον μύκητα που εμφανίστηκε στην ταπετσαρία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά βιομηχανικά μυκητοκτόνα, μπορούν να βρεθούν σε σχεδόν οποιοδήποτε κατάστημα οικονομικών ή κατασκευαστικών έργων (για παράδειγμα, «Odorgone Professional για το σπίτι» - αγωνίζεται μούχλα και μυρωδιά, "Cillit Bang", "Mellerud" και πολλοί άλλοι). Πριν αγοράσετε βεβαιωθείτε ότι το επιλεγμένο εργαλείο είναι κατάλληλο για τις επιφάνειες που πρόκειται να χειριστείτε. Αυτές οι πληροφορίες πρέπει να βρίσκονται στη συσκευασία. Όταν εργάζεστε με τέτοιες ουσίες, είναι απαραίτητο να ακολουθείτε όλες τις συστάσεις του κατασκευαστή και να τηρείτε τους κανόνες ασφαλείας.

  Μέθοδοι καθαρισμού στο σπίτι

  Τα βοηθήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην καταπολέμηση της μούχλας, αλλά όταν επεξεργάζονται μια βαριά μολυσμένη επιφάνεια, δεν θα είναι τόσο αποτελεσματικά όσο η αγορά χημείας. Θα πρέπει να χρησιμοποιούνται στο αρχικό στάδιο, όταν ο μύκητας εμφανίστηκε μόνο στην ταπετσαρία. Εάν περάσετε ένα ζευγάρι - τρεις θεραπείες και στο μέλλον προσπαθήστε να διατηρήσετε το σωστό επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το καλούπι να μην σας ενοχλεί πια.

  Έτσι, τι μπορεί να αφαιρέσει το καλούπι από την ταπετσαρία:

  1. Πολλά βιομηχανικά μυκητοκτόνα περιέχουν χλώριο. Έτσι, αν θέλετε να απαλλαγούμε από το ωίδιο, λαμβάνουν λευκαντικό χλωρίου (για παράδειγμα, «White» ή «Santry»), αραιώστε με νερό σε αναλογία 1:10 και υποβλήθηκε σε επεξεργασία με μαύρο λεκέδες στην ταπετσαρία με ένα σφουγγάρι με το προκύπτον διάλυμα. Αφού τελειώσει ολόκληρο το καλούπι, η προβληματική περιοχή πρέπει να πλυθεί με σαπούνι.

 • Το 9% αδιάλυτο ξίδι είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το καλούπι. Ρίξτε το στο πιστόλι ψεκασμού, ψεκάστε ολόκληρη τη μολυσμένη επιφάνεια και αφήστε το για μία ώρα. Μετά την πάροδο του χρόνου, η ταπετσαρία πλένεται με καθαρό νερό χωρίς τη χρήση απορρυπαντικών.

 • Η διατροφική σόδα αντιμετωπίζει καλά με μύκητες μούχλας και, κυρίως, είναι απολύτως ασφαλής. Πάρτε ένα λίτρο νερό και αραιώστε σε αυτό 2 κουταλιές της σόδας. Με αυτή την ένωση, σκουπίστε προσεκτικά όλες τις μολυσμένες επιφάνειες και αφήστε τη σε αυτή τη μορφή. Για να ξεπλυθεί μια λύση δεν είναι απαραίτητο. Δεν αφαιρεί μόνο το καλούπι, αλλά είναι επίσης ένα μέσο για την αποτροπή της περαιτέρω εμφάνισής του.

 • Η σόδα χρησιμοποιείται επίσης σε συνδυασμό με υπεροξείδιο του υδρογόνου. Προσθέστε λίγο νερό στη σόδα για να κάνετε ένα κουκούλι, το βάζετε στην ταπετσαρία και ψεκάστε το υπεροξείδιο πάνω από αυτό. Περιμένετε έως ότου τελειώσει η αντίδραση, στη συνέχεια ξεπλύνετε την υπόλοιπη σόδα με καθαρό νερό και σφουγγάρι. Αυτή η μέθοδος είναι πολύ αποτελεσματική, αλλά, δυστυχώς, δεν είναι κατάλληλη για όλες τις ταπετσαρίες, καθώς το υπεροξείδιο μπορεί να αποχρωματίσει την επιφάνεια που θεραπεύεται. Πριν αρχίσετε να εργάζεστε με αυτό το εργαλείο, δοκιμάστε το στην πιο αδιάφορη περιοχή.
 • Υπάρχουν μερικές άλλες ουσίες που μπορούν να αντιμετωπιστούν με μια ταπετσαρία που είναι μολυσμένη με μούχλα. Αυτό το διάλυμα θειικού χαλκού, αμμωνίας, τετραβορικού νατρίου, αιθέριου ελαίου τσαγιού και άλλων.
 • Για να καταστρέψετε τον μύκητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάμπες υπεριώδους ακτινοβολίας. Ειδικά μια τέτοια συσκευή θα έπρεπε να παρεμποδιστεί, αν οι μολυσμένες ταπετσαρίες βρέθηκαν στις γωνίες του δωματίου, όπου σχεδόν κανένα ηλιακό φως. Για να πετύχετε το θάνατο, πρέπει να στείλετε τη λάμπα στην περιοχή προβλημάτων, να την ενεργοποιήσετε και να αφήσετε το δωμάτιο για περίπου 30 λεπτά. Η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως προληπτικό μέτρο. Ακριβώς περιοδικά απολυμάνετε με το επίπεδο.

  Επισκευή ως μια μέθοδος για να απαλλαγούμε από μούχλα

  Εάν το καλούπι διείπε πολύ βαθιά και άρχισε να καταστρέφει το γύψο, το δωμάτιο θα χρειαζόταν επισκευή. Η διαδικασία θα είναι η εξής:

  1. Αρχικά, αφαιρέστε την παλιά ταπετσαρία.
  2. Ξεχωρίστε πλήρως τους τοίχους, αποκόπτοντας όλο τους το γύψο.
  3. Στεγνώστε όλες τις επιφάνειες σχολαστικά. Χρησιμοποιήστε ένα στεγνωτήριο μαλλιών για να το κάνετε αυτό. Εάν δεν υπάρχει κανένας, απλά αερίστε καλά το δωμάτιο.
  4. Καλύψτε τους τοίχους με ένα ειδικό αστάρι που εμποδίζει τη φόρμα ("Sanitol", "Eskaro Aquastop Bio" και κάποιες άλλες).
  5. Ευθυγραμμίστε τους τοίχους με νωπό σοβά.
  6. Μετά το στέγνωμα του υποστρώματος, κόψτε την ταπετσαρία.

  Σε οικοδομικά μείγματα (κόλλα, στόκος ή γύψο), μπορείτε να προσθέσετε διάφορους αντιμυκητιασικούς παράγοντες. Θα δημιουργήσουν πρόσθετη προστασία.

  Ποια προληπτικά μέτρα πρέπει να ληφθούν για να αποφευχθεί η επανεμφάνιση μούχλας στο σπίτι;

  Το καλούπι αρχίζει να πολλαπλασιάζεται με υγρασία αέρα πάνω από 60%, σε δροσερούς και ανεπαρκώς αεριζόμενους χώρους. Για να αποφύγετε την εμφάνιση του μύκητα σε διαφορετικές επιφάνειες των δωματίων, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα συγκεκριμένο μικροκλίμα.

  1. Ρυθμίστε το σύστημα εξαερισμού. Εξαλείψτε την απόφραξη του καναλιού, εάν υπάρχει. Εξοπλίστε την έξοδο του διαμερίσματος με σύστημα εξαναγκασμού εξαερισμού.
  2. Μην κρατάτε τις κουρτίνες σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το υπεριώδες θα πρέπει να διεισδύσει ελεύθερα στο διαμέρισμα. Αυτή είναι η καλύτερη πρόληψη της μούχλας.
  3. Κανονικά αερίστε τα δωμάτια.
  4. Για να αποστραγγίσετε τον αέρα στο μπάνιο, μην κλείστε την πόρτα όταν δεν υπάρχουν άνθρωποι.
  5. Εάν το διαμέρισμα διαθέτει μπαλκόνι, στεγνώστε τα ρούχα εκεί.
  6. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, ενεργοποιήστε την κουκούλα και ανοίξτε το παράθυρο.
  7. Επισκευή βαλβίδων διαρροής και λεκάνης τουαλέτας.
  8. Η συμπύκνωση παράγεται συνεχώς σε μεταλλικούς σωλήνες. Προσπαθήστε να τα αντικαταστήσετε με πλαστικά.
  9. Εάν τα παράθυρα συχνά σβήνουν, ρυθμίστε τα σε μικρό αερισμό.
  10. Προκειμένου ο αέρας να κυκλοφορεί ελεύθερα σε όλα τα δωμάτια, τα έπιπλα πρέπει να απομακρύνονται ελαφρά από τους τοίχους. Περίπου 10 εκατοστά της απόστασης είναι αρκετό για να διασφαλιστεί ότι η ταπετσαρία είναι καλά αεριζόμενο.
  11. Εάν το σπίτι έχει μούχλα σε πράγματα που δεν μπορούν να καθαριστούν (για παράδειγμα, παλιά βιβλία), θα πρέπει να απορριφθούν.
  12. Για να διατηρηθεί η βέλτιστη θερμοκρασία στο διαμέρισμα, ειδικά με τη γωνιακή του διάταξη, σκεφτείτε τη μόνωση των τοίχων.
  13. Πολύ συχνά, το μούχλα εμφανίζεται στο πλυντήριο. Την επιθεωρούν περιοδικά, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην περιοχή πίσω από την ελαστική σφραγίδα. Όταν το μηχάνημα δεν διαγραφεί, το τύμπανο πρέπει να είναι ανοιχτό. Περιοδικά, πρέπει να ληφθούν προληπτικά μέτρα για να αποφευχθεί η εμφάνιση μούχλας - να οδηγηθεί το μηχάνημα σε μέγιστες θερμοκρασίες χρησιμοποιώντας κιτρικό οξύ (φυσικά, χωρίς να φορτιστεί το πλυντήριο).
  14. Αν έχετε κλιματισμό στο σπίτι, θα πρέπει να ελέγχετε περιοδικά το φίλτρο, καθώς το καλούπι που εμφανίζεται σε αυτό είναι διάσπαρτα σε όλους τους χώρους. Με την πάροδο του χρόνου, αλλάξτε το φίλτρο σε νέο.

  Σε ποιες περιπτώσεις είναι απαραίτητο να καλέσετε το SES;

  Αν δεν ξεφορτωθείτε το καλούπι αμέσως, μόλις εμφανιστεί στην ταπετσαρία, με την πάροδο του χρόνου θα αυξηθεί τόσο πολύ που θα διεισδύσει μέσα από το γύψο και θα αρχίσει να καταστρέφει τον τοίχο από τούβλα. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να κάνετε μια σημαντική αναθεώρηση για να σταματήσετε την εξάπλωση του μύκητα και να σώσετε τον τοίχο από τη μόλυνση. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να προσπαθήσετε να απολυμάνετε τον εαυτό σας, αλλά είναι καλύτερο να καλέσετε τους Δασκάλους του SES (Υγειονομικός-Επιδημιολογικός Σταθμός).

  Θα ανταπεξέλθουν στο έργο, χρησιμοποιώντας μια ολόκληρη σειρά δραστηριοτήτων. Αυτός είναι ο μηχανικός καθαρισμός μολυσμένων επιφανειών, η επεξεργασία με αέριο, η κρύα και ζεστή ομίχλη, καθώς και οι τοίχοι εμποτισμού με διάφορες επαγγελματικές αντισηπτικές ουσίες. Για να ανιχνεύσετε μια τοποθεσία με το υψηλότερο επίπεδο λοίμωξης, χρησιμοποιήστε ειδικές συσκευές - θερμικές απεικονίσεις. Η ίδια η διαδικασία επεξεργασίας δεν διαρκεί πολύ, περίπου δύο ώρες. Συνήθως, η εταιρεία που διεξάγει απολύμανση δίνει εγγύηση για μια περίοδο 3 ετών, ώστε το καλούπι να μην εμφανίζεται στο δωμάτιο.

  Μια τέτοια υπηρεσία θα κοστίσει 1.100-3.300 ρούβλια. για τ.μ. Αυτό δεν είναι τόσο φθηνό, ειδικά αν το μέγεθος της εργασίας είναι μεγάλο, αλλά θα είστε σίγουροι ότι η προϋπόθεση αντιμετωπίζεται ποιοτικά και στο εγγύς μέλλον η φόρμα δεν θα σας ενοχλεί πια.