Πώς να αφαιρέσετε το καλούπι από την οροφή

Μερικές φορές στην οροφή στο δωμάτιο ή στο μπάνιο υπάρχει μια μαύρη αφή. Είναι μύκητας ή μούχλα. Εμφανίζεται σε γύψο, εμποτισμένο με υγρασία. Δεν είναι πάντα εφικτό να το πλύνετε με απορρυπαντικό. Μετά από λίγο, τα στίγματα εμφανίζονται ξανά.

Κίνδυνος μούχλας

Το μούχλα είναι ένας μύκητας που τροφοδοτεί με οργανική ύλη και μέταλλα. Σταδιακά, αυτό καταστρέφει το στρώμα του σοβά και ακόμη και τις κατασκευές από σκυρόδεμα. Τα δομικά υλικά αρχίζουν να θρυμματίζονται. Αλλά η κύρια βλάβη του καλουπιού προκαλεί το ανθρώπινο σώμα. Διαφορές διασκορπίζονται γύρω από το διαμέρισμα και εισέρχονται στους πνεύμονες, προκαλώντας αναπνευστικά προβλήματα και αλλεργικές αντιδράσεις. Τα παιδιά συχνά υποφέρουν από σπόρια μυκήτων. Με το καλούπι, είναι απαραίτητο να αγωνιστούμε για τη διατήρηση της υγείας. Η ασθένεια είναι πολύ πιο εύκολο να αποφευχθεί παρά να αντιμετωπιστεί αργότερα.

Συχνά η εμφάνιση του μύκητα στην οροφή του διαμερίσματος παρατηρείται στη γωνία του λουτρού, μπάνιο, κουζίνα. Μερικές φορές η μούχλα εμφανίζεται σε άλλα δωμάτια. Για την αποτελεσματική καταπολέμηση του μύκητα, πρέπει να προσδιορίσετε τα αίτια της εμφάνισής του, μεταξύ των οποίων:

 • διαρροή σε σωλήνες θέρμανσης και σωλήνες νερού που διέρχονται από την οροφή ·
 • συρίγγια σε κατακόρυφους ανυψωτήρες.
 • ροή σε αρμούς αποχετεύσεων.
 • ανεπαρκής αερισμός στο διαμέρισμα.
 • την κατάψυξη των τοίχων.

Καταπολέμηση της μαύρης φόρμας

Αρχικά, θα πρέπει να επιθεωρήσετε προσεκτικά τους ανελκυστήρες για τρύπες. Είναι καλύτερα να αντικαταστήσετε τους χυτοσιδήρους με πλαστικούς σωλήνες - δεν δημιουργούν διαρροές. Αν τα ληφθέντα μέτρα δεν ήταν επιτυχή, ο λόγος μπορεί να είναι στο σύστημα εξαερισμού. Είναι φραγμένο στο σημείο ότι δεν επιτρέπει στον αέρα να περάσει. Καθαρίστε με μια βούρτσα και μια ηλεκτρική σκούπα. Ένας αεραγωγός είναι εγκατεστημένος στον εξαερισμό για να εκδιώξει τον εξωτερικό υγρό αέρα.

Πριν από την έναρξη της εργασίας για την καταπολέμηση της οροφής καλούπι, τα ακόλουθα εργαλεία προετοιμάζονται:

 • σπάτουλα από χάλυβα;
 • γάντια.
 • ψεκαστήρα;
 • σκάλα;
 • ταινία ή ύφασμα για να κλείσει το δάπεδο.
 • λαϊκές ή χημικές θεραπείες για την αφαίρεση καλουπιών.

Το εμποτισμένο με σοβά υγρασίας πρέπει να καθαριστεί πλήρως. Για να το κάνετε αυτό, για 15-20 λεπτά, υγράνετε με νερό και στη συνέχεια αφαιρέστε με μια σπάτουλα. Η καθαρισμένη επιφάνεια επεξεργάζεται με ένα αντισηπτικό αστάρι. Επιτρέπεται η χρήση θειικού χαλκού. Αυτή η μέθοδος του παππού περιλαμβάνει την αραίωση των τυρκουάζ κρυστάλλων στο νερό και την επεξεργασία της οροφής με την προκύπτουσα λύση. Κατά κανόνα, τα σπόρια του μισητού μύκητα καταστρέφονται πλήρως μετά από μια τέτοια επέμβαση.

Κάτω από το ψέκασμα της οροφής εμφανίζεται αρκετά συχνά.

Κάτω από τον καμβά δημιουργείται ένα ξεχωριστό μικροκλίμα λόγω της θέρμανσης του αέρα με τους λαμπτήρες φωτισμού. Τέτοιες συνθήκες είναι ευνοϊκές για ανάπτυξη μυκήτων. Για να αφαιρέσετε το καλούπι από το ανώτατο όριο σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να περάσετε πολύ περισσότερη προσπάθεια και χρήματα. Πρώτα πρέπει να αφαιρέσετε εντελώς τον καμβά. Διαδικασία με τον τρόπο που περιγράφεται παραπάνω. Στη συνέχεια, κρεμάστε την ψευδοροφή στη θέση της. Εάν δεν θέλετε να αφαιρέσετε το παλιό στρώμα του σοβά και να εφαρμόσετε ένα νέο, μπορείτε να το κάνετε με έναν απλούστερο τρόπο - χρησιμοποιήστε λευκότητα. Το υγρό επεξεργάζεται με λεκέδες από μούχλα, αλλά δεν μπορεί να αφαιρεθεί στο τέλος με αυτή τη μέθοδο.

Μύκητας στο μπάνιο στην οροφή - ένας συχνός επισκέπτης. Αυτό οφείλεται στη σταθερή υγρασία. Για να αφαιρέσετε το καλούπι, αρκεί να εξασφαλίσετε ενεργό αερισμό μέσω του συστήματος εξαερισμού. Η αφαίρεση των μαύρων σημείων σε αυτό το δωμάτιο είναι δύσκολη. Είναι καλύτερα να αποτρέψουμε την εμφάνισή τους εκ των προτέρων, εξαλείφοντας τους κύριους λόγους:

 • υγρό περιβάλλον στο δωμάτιο.
 • ανεπαρκής εξαερισμός.
 • διαφορές θερμοκρασίας που σχηματίζουν συμπύκνωμα.
 • απορροφώντας το ανώτατο όριο.

Αν δεν απαλλαγείτε από το καλούπι στο μπάνιο, θα σταματήσει σταδιακά τις γειτονικές δομές με τα σπόρια του, πράγμα που θα οδηγήσει σε σταδιακή καταστροφή της δομής.

Άλλοι τρόποι για την καταπολέμηση της μούχλας

Σε ορισμένες περιπτώσεις, χρησιμοποιήστε μια λύση από λάδι δέντρου τσαγιού (2 κουταλιές της σούπας ανά 2 φλιτζάνια νερό), που εφαρμόζεται στην πληγείσα περιοχή του μύκητα ψεκασμού. Καλώς δρούσα λύση του ξιδιού με σόδα. Μετά από μια τέτοια επεξεργασία είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τα υπολείμματα του μείγματος από την οροφή με μια λειαντική βούρτσα.

Ο καθαρισμός του μύκητα γίνεται με τα ακόλουθα χημικά μέσα:

 • αντισηπτικό εκκινητή Natura Antimantar;
 • απολυμαντικό Biolavatio;
 • μια λύση του υποχλωριώδους του Homeenposte.
 • σκόνη C-Hydrotex-Ρ.

Κάθε ένα από αυτά τα μέσα παρέχεται με οδηγίες σχετικά με τη χρήση που πρέπει να ακολουθηθεί. Προστατευτική μάσκα και γάντια είναι υποχρεωτικά.

Και άλλα 4 αποδεδειγμένα από τους ανθρώπους της συνταγής:

 1. Προετοιμάστε ένα διάλυμα θειικού χαλκού - 1,5 kg ανά 10 λίτρα νερού.
 2. Ξύδι αραιωμένο με νερό (1,5-2 λίτρα ανά 10 λίτρα), προσθέστε 1-1,5 kg σιδήρου ή βιτριολίου χαλκού στο διάλυμα.
 3. Ένα μείγμα ξύδι (1,5 λίτρα), βορικό οξύ (400 γραμμάρια) και νερό (10 λίτρα).
 4. Βράζοντας νερό, 1/2 πακέτο σόδα ψησίματος και 3 κουταλιές της σούπας. l. σκόνη πλύσης.

Οποιοδήποτε από τα μείγματα εφαρμόζεται στην οροφή, ο χώρος θερμαίνεται και στη συνέχεια αερίζεται.

Συμπέρασμα

Είναι πολύ πιθανό να ξεφορτωθείτε τον μύκητα ανεξάρτητα, αλλά πρέπει να γίνουν πολλά.

Εκτός από τις «λαϊκές» θεραπείες, χρησιμοποιούνται επίσης ειδικές λύσεις με αντισηπτική δράση. Είναι διαφορετικά ως προς τη σύνθεση: για εργασία με ξύλο, μέταλλο, με επιμεταλλωμένες επιφάνειες. Θα πρέπει να αγοράσετε το σωστό για το διαμέρισμά σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε να πλύνετε το καλούπι με ένα απορρυπαντικό με περιεχόμενο χλωρίου. Μικρές κηλίδες αφαιρούνται με διάλυμα ενός σαπουνιού σε 2 λίτρα ζεστού νερού.

Από τον μύκητα πρέπει απαραιτήτως να απαλλαγούμε, έτσι ώστε να μην πιάσει πνευμονία, αλλεργίες, δερματίτιδα, έκζεμα ή βρογχικό άσθμα.

Οροφές

Το πρόβλημα της μούχλας στην οροφή είναι αρκετά σημαντικό για πολλά δωμάτια, ειδικά εάν υπάρχει υψηλή υγρασία σε αυτά. Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για την καταπολέμηση αυτού του δυσάρεστου φαινομένου. Σχετικά με τα χαρακτηριστικά, την τεχνολογία και τον τρόπο απομάκρυνσης της μούχλας από το ανώτατο όριο, θα εξετάσουμε περαιτέρω.

Πίνακας περιεχομένων:

Μορφή στην οροφή: οι λόγοι για το σχηματισμό

Το καλούπι στην οροφή βρίσκεται συχνότερα στα μπάνια. Αυτό οφείλεται στη συνεχή υγρασία και την υψηλή υγρασία στο δωμάτιο. Για να αποφευχθεί αυτό το πρόβλημα, είναι απαραίτητο να οργανωθεί ένα ποιοτικό σύστημα εξαερισμού στο δωμάτιο.

Το υγρό μέσον και ο μύκητας οδηγούν στην εμφάνιση μαύρων κηλίδων στην επιφάνεια της οροφής, τα οποία είναι μούχλα. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να τα αφαιρέσετε, οπότε είναι προτιμότερο να αποφευχθεί η εμφάνιση μούχλας.

Οι κύριοι λόγοι για την εμφάνιση του καλουπιού είναι:

 • η παρουσία ενός υγρού περιβάλλοντος, το οποίο είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικό του μπάνιου και της κουζίνας - η πιο κοινή αιτία της εμφάνισης του καλουπιού στην οροφή?
 • έλλειψη κανονικού εξαερισμού στο δωμάτιο.
 • μια απότομη πτώση θερμοκρασίας στο δωμάτιο, η οποία οδηγεί στο σχηματισμό του condesate?
 • μούχλα στην οροφή στο διαμέρισμα φαίνεται να οφείλεται σε πλημμύρες τους γείτονές της, όχι κατ 'ανάγκη να κατακλύσουν το διαμέρισμά σας, αν υπάρχει διαρροή μεταξύ του λουτρού και του τοίχου, η υγρασία παίρνει σταδιακά στην πλάκα δαπέδου σας, οδηγώντας έτσι στην ανάπτυξη της μούχλας στην οροφή?
 • η παρουσία των συρμάτων και των παλινδρομών σε πλάκες μεταξύ των ορόφων, ειδικά αν είναι κατασκευασμένα από μη γαλβανισμένο χάλυβα.
 • παρουσία raschekanennogo είδη υγιεινής στο διαμέρισμα ή σε γειτονικές χώρες, η παρουσία των διαρροών στα συστήματα αποχέτευσης από χυτοσίδηρο - δεν είναι ασυνήθιστο, ως εκ τούτου, σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι επειδή από αυτά, υπάρχει μούχλα στο ταβάνι.

Ως εκ τούτου, για να αρχίσετε να απαλλαγείτε από μούχλα θα πρέπει μόνο μετά από το λόγο της εμφάνισής του είναι γνωστή. Για παράδειγμα, για δωμάτια με υπερβολική υγρασία, αρκεί να εγκαταστήσετε ένα ισχυρό ανεμιστήρα.

Εάν δεν αγωνίζεστε με μούχλα, τότε εκτός από την δυσάρεστη εμφάνιση του ανώτατου ορίου, θα συνεπάγονται και προβλήματα υγείας. Πρώτα απ 'όλα, η παρουσία μούχλας στο σπίτι αντανακλάται στους πνεύμονες και οδηγεί στην εμφάνιση ασθενειών σε μολυσματική βάση. Επιπλέον, η παρουσία μύκητα επηρεάζει πολλά από τα συστήματα του σώματος, ειδικά σε παιδιά και ανθρώπους, με εξασθενημένη ανοσία.

Η αναπαραγωγή, τα σπόρια του μύκητα φτάνουν σε άλλα μέρη του σπιτιού, η οροφή, οι τοίχοι, το δάπεδο, η παρουσία τους, οδηγεί στη σταδιακή καταστροφή ολόκληρης της κατοικίας. Ζώντας σε συνεχή υγρασία για αρκετά χρόνια, το σπίτι μπορεί απλά να καταρρεύσει στα σωματίδια. Ως εκ τούτου, παρουσία της παραμικρής υποψίας για την ανάπτυξη του μύκητα ή μούχλα, να αρχίσουν να αγωνίζονται μαζί τους, θα πρέπει να είναι αμέσως.

Πώς να αφαιρέσετε το καλούπι από την οροφή: πρόληψη και θεραπεία

Ωστόσο, αν δεν υπάρχει μούχλα απευθείας στο ανώτατο όριο, αν υπάρχουν λόγοι εμφάνισής του, θα πρέπει να ληφθούν ορισμένα προληπτικά μέτρα για να αποφευχθεί η εμφάνιση αυτής της δυσάρεστης διαδικασίας.

Η πρώτη επιλογή για την καταπολέμηση ενός καλουπιού που δεν έχει ακόμη εμφανιστεί είναι ο θειικός χαλκός. Αυτό το φάρμακο έχει αντιβακτηριακή δράση, αλλά περιέχει τοξικές ουσίες. Η προσθήκη του σε ασβέστη θα δώσει μια ελαφρώς γαλαζωπή απόχρωση. Αυτή η λύση είναι ασβέστη οροφή σε ένα δωμάτιο που εκτίθεται στον μύκητα.

Συμβουλή: Αν σχεδιάζετε να χειριστείτε ασβέστη, μια παλαιωμένη οροφή, μην το κάνετε αυτό. Δεδομένου ότι, ως αποτέλεσμα, θα έχετε μια επιφάνεια με πολλά διαζύγια και στίγματα σε αυτό.

Για να εξαλείψετε το μαύρο καλούπι στην οροφή, χρησιμοποιήστε ειδικές αντισηπτικές ενώσεις με τη μορφή εκκινητών. Χρησιμοποιούνται στην επισκευή, πριν από την ολοκλήρωση και μετά την ολοκλήρωση των εργασιών. Το αστάρι μπορεί όχι μόνο να καταστρέψει το καλούπι, αλλά και να εμποδίσει την εμφάνισή του. Με τη βοήθεια ενός αντισηπτικού, είναι ακόμη δυνατή η διείσδυση επιφανειών από σκυρόδεμα και η πρόληψη της εμφάνισης μούχλας πάνω τους.

Όταν επιλέγετε μια συγκεκριμένη σύνθεση του αστάρι, θα πρέπει να καθοδηγείται από το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται η οροφή. Υπάρχουν πολλές αντισηπτικές ενώσεις που είναι κατάλληλες για εργασίες σε ξύλινες, μεταλλικές, λειασμένες, βαμμένες επιφάνειες.

Αν έχετε ήδη μούχλα στο σπίτι ή στο διαμέρισμα στην οροφή, τότε σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να φροντίσετε τη θεραπεία.

Συμβουλή: Πριν ξεκινήσετε τις εργασίες για την αφαίρεση της μούχλας από την οροφή, θα πρέπει να μάθετε την αιτία της εμφάνισής της και να την εξαλείψετε. Διαφορετικά, όλα τα μέτρα για να απαλλαγούμε από μούχλα θα είναι μάταια και σύντομα θα εμφανιστεί και πάλι.

Πρώτα απ 'όλα, το φινίρισμα αφαιρείται από την οροφή, αν είχε προηγουμένως ασβέστη με ασβέστη, τότε για αυτό το σκοπό χρησιμοποιείται ένας συνηθισμένος σπόγγος διαβρεγμένος με νερό. Ταυτόχρονα, χρειάζεται πολύς χρόνος για να εργαστείτε, δεδομένου ότι το ασβέστιο με ασβέστη είναι αρκετά ισχυρό.

Αν, ωστόσο, εφαρμοστεί μια παχιά στρώση ασβέστη στη βάση από σκυρόδεμα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια σπάτουλα για να την αφαιρέσετε. Προηγουμένως, ολόκληρη η οροφή είναι βρεγμένη με νερό, γεγονός που μειώνει την πρόσφυση του ασβεστίου και του σκυροδέματος.

Ένας άλλος τρόπος για να ξεφορτωθεί το ασβέστη είναι να εφαρμόσει μια λύση στην επιφάνεια του, η οποία περιέχει νερό, σαπούνι και σόδα με βάση το ασβέστιο. Το σαπούνι πρέπει να τριφτεί, για δέκα λίτρα νερού, χρειάζεστε περίπου πέντε κουταλιές σόδα.

Αφού καθαρίσετε την επιφάνεια από το άσπρο, θα πρέπει να περιμένετε έως ότου η οροφή στεγνώσει τελείως. Μετά από αυτό, καλύπτεται με ένα αστάρι με αντισηπτική δράση. Εφαρμόστε το αστάρι σε διάφορα στρώματα, περιμένοντας το καθένα να στεγνώσει. Ο χρόνος στεγνώματος του αστάρι καθορίζεται στις οδηγίες του κατασκευαστή. Για να επεξεργαστείτε τις ραφές μεταξύ των πλακών, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα, είναι σε θέση να γεμίσει καλά τα κενά.

Αφού στεγνώσει ο αντισηπτικός εκκινητής, ακολουθεί η εφαρμογή του διαλύματος με διεισδυτική δράση. Σε αυτή την περίπτωση, θα είναι δυνατό να αυξηθεί το επίπεδο προσκόλλησης κονιάματος σκυροδέματος και γύψου.

Επιπλέον, η οροφή είναι λειασμένη, αφού στεγνώσει ο σοβάς, πρέπει να εφαρμοστεί το στόκος. Κάθε μία από τις στρώσεις υλικών φινιρίσματος που εφαρμόζονται στην επιφάνεια της οροφής εναλλάσσεται με την επεξεργασία της οροφής με ένα αστάρι. Μετά την εφαρμογή του στόκου, είναι απαραίτητο να αλέσετε την επιφάνεια και την επεξεργασία της με ένα αστάρι. Μετά από αυτό, η οροφή είναι ζωγραφισμένη.

Οδηγίες για το πώς να αφαιρέσετε το καλούπι από την οροφή

Εάν η προηγούμενη επιλογή αφαίρεσης καλουπιού δεν σας ταιριάζει, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να αφαιρέσετε το καλούπι με γρήγορο τρόπο.

Στην περίπτωση αυτή, απαιτείται απορρυπαντικό που περιέχει ουσίες με βάση το χλώριο. Μια εξαιρετική επιλογή θα είναι η χρήση της συνηθισμένης φθηνότερης λευκότητας. Για εργασία, ετοιμάστε γάντια, καθώς αυτή η λύση είναι αρκετά επιθετική. Επιπλέον, πρέπει να φοράτε μάσκα προσώπου και γυαλιά, ώστε το υγρό να μην εισέρχεται κατά λάθος στις βλεννογόνες μεμβράνες των ματιών και της μύτης.

Αυτό το υγρό αντιμετωπίζεται πρώτα επηρεασμένες περιοχές της οροφής, και μετά την ξήρανσή τους, ολόκληρο το ανώτατο όριο.

Συμβουλή: Αν έχετε επεξεργαστεί το ανώτατο όριο, με τη βοήθεια του θειικού χαλκού και φάνηκε το διαζύγιο, τότε η θεραπεία με χλωριωμένες ενώσεις θα σας σώσει από αυτούς, και το ανώτατο όριο θα γίνει απόλυτα λευκό.

Εάν οι βλάβες δεν είναι πολύ μεγάλες, τότε θα είναι αρκετό να εφαρμόσετε ένα διάλυμα σαπουνιού με αλκαλικές ενώσεις. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να τρίψετε ένα σαπούνι πλυντηρίου και να το χύσετε με δύο λίτρα ζεστού νερού.

Ένα άλλο καλό φάρμακο για μούχλα στην οροφή είναι μια λύση από δύο κουταλιές της σούπας τσαγιού λάδι και δύο ποτήρια νερό. Χρησιμοποιήστε έναν ψεκαστήρα για να εφαρμόσετε τη λύση.

Ορισμένοι εμπειρογνώμονες συστήνουν να ισχύουν στις πληγείσες περιοχές μαγειρική σόδα, και στη συνέχεια ξίδι. Για την εφαρμογή του, χρησιμοποιήστε επίσης ένα κονιορτοποιητή. Αφού σχηματιστεί η αντίδραση μεταξύ αυτών των ουσιών, αφαιρούνται από την οροφή με μια λειαντική βούρτσα.

Μέθοδοι αφαίρεσης μούχλας κάτω από οροφή τεντώματος

Stretch ανώτατο όριο είναι πιο συχνά γίνεται με βάση ταινία PVC. Αυτά τα υλικά είναι συνθετικά και δεν προσφέρονται για το σχηματισμό μούχλας ή μύκητα πάνω τους. Ωστόσο, εάν υπάρχει υψηλή υγρασία κάτω από το ανώτατο όριο, το καλούπι εξακολουθεί να το επηρεάζει. Οι ανεπαρκώς πραγματοποιούμενες εργασίες εγκατάστασης, στεγανοποίησης και μόνωσης ατμού της οροφής του τεντώματος οδηγούν στο γεγονός ότι στο διάστημα μεταξύ της και της συνήθους οροφής εμφανίζεται μούχλα. Ταυτόχρονα, η εξάλειψη αυτού του προβλήματος είναι πολύ πιο δύσκολη από τη χρήση μούχλας σε συμβατική οροφή.

Παρουσία μούχλας απευθείας στην ίδια την οροφή τέντωμα, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι υπάρχει πολύ περισσότερο κάτω από το χώρο οροφής. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την αφαίρεση και επανατοποθέτηση ολόκληρης της δομής. Για να εκτελέσετε αυτό το έργο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες των ειδικών, δεδομένου ότι είναι αρκετά δύσκολο να εγκαταστήσετε ανεξάρτητα ένα τέντωμα οροφής.

Για να αφαιρέσετε την οροφή, αφαιρέστε πρώτα την πλακέτα. Η ταινία τραβιέται σταδιακά και ο καμβάς αποσυναρμολογείται. Στη συνέχεια, οι πληγείσες περιοχές θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με αντισηπτικό διάλυμα. Είναι αυτός που θα βοηθήσει στην καταπολέμηση μούχλας. Μετά από αυτό, ο λεκές ξεφλουδίζεται με μια βούρτσα και ολόκληρη η οροφή πλένεται με ένα υγρό πανί. Εάν υπάρχουν ρωγμές στο ανώτατο όριο, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε αυτές και επίσης να αντιμετωπιστεί με αντισηπτικό.

Επιπλέον, οι ρωγμές υφίστανται επεξεργασία με ένα στεγανωτικό, το οποίο θα βοηθήσει στην πρόληψη της ανάπτυξης μούχλας μέσα σε αυτά. Για την πρόληψη, ολόκληρη η οροφή αντιμετωπίζεται με ένα αστάρι που έχει αντιμυκητιασικό αποτέλεσμα. Στο τελικό στάδιο, η ταινία εγκαθίσταται με ειδικό εξοπλισμό. Στη συνέχεια, επικαλύπτεται με ένα αστάρι. Για να εγκαταστήσετε τον καμβά χωρίς χαλάρωση, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα στεγνωτήριο μαλλιών κατά την εγκατάσταση.

Μορφοποιήστε στο ταβάνι πώς να ξεφορτωθείτε και να αποτρέψετε

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για την καταπολέμηση της μούχλας, αλλά ο ευκολότερος τρόπος δεν είναι να τους αφήσουμε να εμφανιστούν. Για να αποφύγετε την εμφάνιση μούχλας στο σπίτι σας, χρησιμοποιήστε αυτές τις οδηγίες:

 • Να αερίζεται κανονικά το δωμάτιο.
 • παρέχουν στο σπίτι ποιοτικό σύστημα εξαερισμού.
 • Μην αφήνετε τα βρεγμένα ρούχα στο σπίτι, κρεμάστε το στο δρόμο, ακόμη και το χειμώνα.
 • προσέξτε για τη στεγανότητα όλων των σωλήνων, μέσω των οποίων ρέει νερό στο σπίτι.
 • ακολουθήστε τη δυνατότητα συντήρησης των αγωγών αερισμού στο μπάνιο.
 • Όταν κάνετε επισκευές, βεβαιωθείτε ότι τα περισσότερα υλικά είναι ανθεκτικά στο νερό.

Παρακαλώ σημειώστε ότι για το σχηματισμό μύκητα και μούχλα, πρέπει να υπάρχει πολύ υψηλή υγρασία στο δωμάτιο, περισσότερο από 80 τοις εκατό και θερμοκρασία περίπου είκοσι βαθμούς. Επομένως, όταν υπάρχει πολύ υψηλή υγρασία, είναι απαραίτητο να αερίζεται το δωμάτιο χωρίς αποτυχία.

Από ό, τι για τη θεραπεία μιας οροφής από ένα καλούπι: διάθεση ενός καλουπιού σε ένα μπάνιο

Για εργασίες σχετικά με την αφαίρεση του καλουπιού στην οροφή, χρησιμοποιήστε τα υλικά με τη μορφή:

 • σπάτουλα, μεσαίου μεγέθους.
 • γάντια.
 • ψεκαστήρα;
 • σκάλες ·
 • επενδύσεις δαπέδων ·
 • μέσα για την καταπολέμηση μούχλας.

Αφαιρέστε από τις εγκαταστάσεις, αν είναι δυνατόν, όλα τα έπιπλα, βάλτε μια ταινία στο πάτωμα ή το φύλλο. Ρίξτε νερό στο πιστόλι ψεκασμού και ψεκάστε την οροφή. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να αφαιρέσετε το γύψο πάνω στο οποίο υπάρχει ένας μύκητας.

Κατά προτίμηση, αν αφαιρέσετε το στρώμα οροφής στα 10-15 cm. Καθώς τα σπόρια μυκήτων διεισδύουν αρκετά βαθιά στους τοίχους. Στη συνέχεια, περιμένετε για την ξήρανση της οροφής, χρησιμοποιήστε έναν αντιμυκητιακό παράγοντα για αυτούς τους σκοπούς. Μεταξύ των φαρμάκων αυτών, οι ουσίες απομονώνονται με τη μορφή:

 • λευκαντικό ·
 • θειικό χαλκό ·
 • λευκαντικά ·
 • σόδα και ξύδι.
 • σαπούνι.

Κατά προτίμηση επιλέξτε ένα αστάρι. Εφαρμόζεται στη βάση της οροφής σε δύο ή τρία στρώματα. Πριν από την εφαρμογή του αστάρι, διαβάστε τις οδηγίες, ενώ μερικές από τις τυποποιήσεις απαιτούν επιπλέον αραίωση με νερό.

Όταν χρησιμοποιείτε θειικό χαλκό, πρέπει να αραιώνεται με νερό σε αναλογία 50 γραμμαρίων ανά 5 λίτρα νερού. Η επιφάνεια επεξεργάζεται με διάλυμα σε διάφορα στρώματα.

Εάν σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε λευκότητα, τότε αραιώνεται με νερό και εφαρμόζεται και αρκετές φορές. Λάβετε υπόψη ότι πριν την εφαρμογή της σύνθεσης, η οροφή πρέπει να είναι προ-υγρανθείσα. Μετά από δύο ώρες μετά την εφαρμογή λευκού, ξεπλένεται από την οροφή με τη βοήθεια συνηθισμένου νερού.

Πώς να απαλλαγείτε από μούχλα στην οροφή στο μπάνιο;

Πολύ συχνά πρέπει να αντιμετωπίζετε ένα τέτοιο δυσάρεστο φαινόμενο, όπως οι μαύρες κηλίδες στην οροφή του μπάνιου - είναι μούχλα. Επιπλέον, ότι χαλάει την εμφάνιση του δωματίου, μούχλα βλάπτει την υγεία των ανθρώπων.

Τα προϊόντα της ζωτικής δραστηριότητας είναι τοξικά και μετά την εισπνοή τους, ένα άτομο μπορεί να αναπτύξει αλλεργικές αντιδράσεις, να επιδεινώσει την ευημερία. Αν και είναι δύσκολο να καταπολεμηθεί η μούχλα, αλλά πρέπει να γίνει και να αντιμετωπιστεί με αυτό είναι δυνατόν.

Κίνδυνοι κάθε είδους

Η διαμάχη της μούχλας στον αέρα είναι σταθερή, αλλά αρχίζει να αναπτύσσεται μόνο αν υπάρχουν ευνοϊκές συνθήκες. Μπορεί να εμφανιστεί σε σκυρόδεμα, τούβλο και άλλες επιφάνειες, να είναι μαύρο, πράσινο ή μπλε.

Είδη καλούπι:

 • μαύρη φόρμα, η εμφάνισή του εξαρτάται από το στάδιο της ανάπτυξης.
 • λευκό καλούπι στους τοίχους είναι σπάνιο, είναι συχνά συγχέεται με vysokolami, αλλά αν το πάρετε στο χέρι, θα ζεσταθεί, και θρυμματιστεί?
 • μπλε, χτυπάει τις ξύλινες επιφάνειες.
 • ακτινομύκητες αντιπροσωπεύουν κάτι ανάμεσα σε άλγη και μύκητες, και χτυπούν επίσης ξύλινα αντικείμενα.

Αν μιλάμε για την αντίδραση του ανθρώπου σε μούχλα, τότε μπορεί να χωριστεί σε τέτοιες ομάδες:

 • Αλλεργικό, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για άτομα με ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος, συχνά αίτιο αλλεργικής ρινίτιδας.
 • Παθογόνο, μπορεί να προκαλέσει διάφορες ασθένειες, υγιείς ανθρώπους με ισχυρή ανοσία, συνήθως να το αντιμετωπίσουν, και σε παιδιά, ηλικιωμένους και ασθενείς με ανοσία, μπορούν να αναπτυχθούν ασθένειες όπως η πνευμονία, η βρογχίτιδα κλπ. Αποτελεί γκρίζες και μαύρες αποικίες.
 • Τοξικά είδη μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές, ακόμα και θάνατο. Προβλήματα που προκαλούνται από αυτό το καλούπι, μπορεί να είναι με τη μορφή ερεθισμού, άλλες εκδηλώσεις και ακόμη και να οδηγήσει στην ανάπτυξη του καρκίνου.

Οι πιο κοινές ασθένειες που προκύπτουν από την έκθεση σε μούχλα είναι το άσθμα, η πνευμονία, άλλες ασθένειες της αναπνευστικής οδού, δυσπεψία, διάφορες δερματικές εκρήξεις, πονοκεφάλους.

Με παρατεταμένη έκθεση σε παθογόνα είδη, ένα άτομο μπορεί να αναπτύξει εσωτερική αιμορραγία, νεφρική νόσο, ήπαρ, ασθένεια των πνευμόνων. Όταν το καλούπι εισέλθει στο ανθρώπινο σώμα, ονομάζεται μυκητίαση, για να γίνει η διάγνωση, είναι απαραίτητο να απευθυνθεί σε ένα εξειδικευμένο εργαστήριο.

Αιτίες μούχλας

Για να αναπτυχθεί μούχλα στο μπάνιο, πρέπει να πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

 1. παρουσία σπορίων στον αέρα.
 2. παρουσία θρεπτικού μέσου ·
 3. ευνοϊκό κλίμα: υψηλή υγρασία, θερμοκρασία πάνω από 15 μοίρες, ανεπαρκής αερισμός, ανώμαλη θέρμανση και κατάψυξη τοίχων.

Οι κύριες αιτίες της μούχλας στο μπάνιο:

 • ο ανεπαρκής αερισμός, εάν δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση ενός αποτελεσματικού καπό στην οροφή του μπάνιου, είναι απαραίτητο να αερίζεται το μπάνιο πιο συχνά.
 • η παρουσία υγρασίας λόγω δυσλειτουργίας της παροχής νερού και αποχέτευσης ·
 • με κακή στεγανοποίηση, η υγρασία μπορεί να εισέλθει στο σπίτι μέσα από το θεμέλιο.
 • απώλεια θερμότητας στις γωνίες του δωματίου, λόγω της κακής μόνωσης τοίχων.
 • την κατάψυξη των τοίχων.
 • ακατάλληλη λειτουργία του συστήματος αποστράγγισης.

Εξάλειψη των αιτιών

Πριν αρχίσετε να αγωνίζεστε μούχλα, πρέπει πρώτα να εξαλείψετε τα αίτια που οδήγησαν στην ανάπτυξή της. Αν αυτό δεν γίνει, τότε δεν υπάρχουν σύγχρονες ή λαϊκές θεραπείες που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τον μύκητα, αφού θα εμφανιστεί ξανά μετά από λίγο.

Η εξάλειψη των αιτιών εμφάνισης του μύκητα αποτελείται από τα ακόλουθα στάδια:

 1. Απαιτείται να απαλλαγείτε από μια πηγή σταθερής υγρασίας, δηλαδή, είναι απαραίτητο να επισκευαστεί το σύστημα αποχέτευσης και ύδρευσης, εάν υπάρχουν διαρροές σε αυτά.
 2. Δημιουργία ενός κανονικού συστήματος εξαερισμού στο δωμάτιο. Για το λόγο αυτό, είναι απαραίτητο να ελέγξετε τον αγωγό αερισμού, ο οποίος μπορεί να είναι κλειστός, οπότε πρέπει να καθαριστεί. Ένας τρόπος για τον αερισμό του μπάνιου είναι να εγκαταστήσετε ένα αναπνευστήρα, συμπαγές εξαερισμό, είναι τοποθετημένος στον τοίχο και παρέχει χώρο με φρέσκο ​​αέρα. Αν το δωμάτιο διαθέτει πλαστικό παράθυρο, συνιστάται η τοποθέτηση αγωγών εξαερισμού.
 3. Το μπάνιο χρειάζεται διατηρήστε ένα σταθερό καθεστώς θερμοκρασίας, έτσι ώστε να μην επιτρέπονται μεγάλες αλλαγές θερμοκρασίας. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να πραγματοποιήσει μια υψηλής ποιότητας μόνωση των τοίχων, να εγκαταστήσετε μια θερμαινόμενη πετσέτα, να κάνετε ένα ζεστό δάπεδο κάτω από το κεραμίδι.

Αφαιρέστε το καλούπι

Για να αφαιρέσετε το καλούπι από το ανώτατο όριο του μπάνιου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα φάρμακα που αγοράσατε και τα λαϊκά φάρμακα, αλλά πριν τα εφαρμόσετε, πρέπει πρώτα να αντιμετωπιστεί η επιφάνεια. Αφαιρέστε το επάνω στρώμα και στεγνώστε καλά με ένα στεγνωτήριο μαλλιών για την κατασκευή, ο αέρας στο δωμάτιο πρέπει να είναι στεγνός.

Μεταξύ των λαϊκών θεραπειών, οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες είναι:

 • χαλκό βιτριόλιο (10% διάλυμα), είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος, αλλά σημειώστε ότι η ουσία είναι τοξική, και έτσι είναι απαραίτητο να συνεργαστεί με γάντια και ένα αναπνευστήρα, η σύνθεση εφαρμόζεται με βούρτσα σε αρκετές ώρες και στη συνέχεια πλένονται?
 • λευκαντικό διάλυμα, γίνεται επίσης 10%, εφαρμόζεται με βούρτσα ή σφουγγάρι, αλλά δεν ξεπλένουν την επιφάνεια, η παρουσία του λευκαντικού δεν θα επιτρέψει την ανάπτυξη του μύκητα και πάλι, μετά την εφαρμογή του, το δωμάτιο θα πρέπει να αερίζεται καλά?
 • διάλυμα σόδα και ξύδι είναι επίσης ένα αποτελεσματικό εργαλείο, μετά την εφαρμογή του, η επιφάνεια της οροφής πρέπει να πλένονται με ζεστό νερό και σαπούνι.
 • διάλυμα από 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι δέντρου τσαγιού και 2 ποτήρια νερό, εφαρμόζεται με ψεκαστήρα και δεν είναι απαραίτητο να το ξεπλύνετε.
 • λύση αποτελούμενη από από το υπεροξείδιο του υδρογόνου, το νερό, το βορικό οξύ και το ξίδι, που αναμιγνύονται σε αναλογία 2: 4: 1: 2 και η σύνθεση αυτή τρίβει τις προσβεβλημένες επιφάνειες.

Υπάρχει ένας άλλος αποτελεσματικός τρόπος - ο ιονισμός του αέρα. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιείται μια ειδική συσκευή που παρέχει αέρα κορεσμένο με ιόντα και ιχνοστοιχεία που βοηθούν να απαλλαγούμε από μούχλα και έντομα, καθιστά τον αέρα στον χώρο καθαρό και υγιεινό.

Αν μιλάμε για αγορασθέντα κεφάλαια, τότε υπάρχουν πολλά, μπορούν να είναι είτε καθολικά είτε προορίζονται για ένα συγκεκριμένο τύπο μύκητα. Τα πιο δημοφιλή και αποτελεσματικά μέσα είναι τα εξής:

 • «Άτλας Μύκος» βοηθά αποτελεσματικά να απαλλαγούμε από μούχλα και βρύα, αραιωμένο με νερό σε αναλογία 1: 2?
 • "Teflex Antipresen Express" Χρησιμοποιείται για την επεξεργασία ξύλου, σκυροδέματος, τούβλου, πλαστικού.
 • «SZAVO» αποτελεσματική χρήση σε χώρους με υψηλή υγρασία, μετά από ξήρανση, στην επιφάνεια δεν αφήνει ίχνη.
 • «Belinka» απλό και αποτελεσματικό εργαλείο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο μέσα, αλλά και έξω από το δωμάτιο.
 • Επιπλέον, υπάρχουν πολλά άλλα μέσα, όπως το «Spectrum μυκητοκτόνο», «Antialga Β25», «Mellerud», «Μπράβο», «Χιονοστιβάδα εμποτισμού“ “Boramon C30”,”Τιτάν μυκητοκτόνο», «Boramon», κ.λπ..

Προληπτικά μέτρα

Είναι πολύ πιο εύκολο να αποφευχθεί η ανάπτυξη μούχλας στο μπάνιο από το να το πολεμήσεις αργότερα. Εάν δεν κάνετε προληπτικά μέτρα, τότε, ακόμη και να απαλλαγείτε από μούχλα, θα αρχίσει να εμφανίζεται και πάλι μετά από λίγο, έτσι ώστε να μην συμβεί αυτό, συνιστάται να ακολουθείτε τους ακόλουθους κανόνες:

 1. στο δωμάτιο θα πρέπει να είναι χαμηλή υγρασία, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει μια θερμαινόμενη πετσέτα σιδηροτροχιά?
 2. Εξασφαλίστε καλό εξαερισμό, εγκαταστήστε έναν ισχυρό ανεμιστήρα, αερίστε το μπάνιο.
 3. κατά τη διάρκεια της επισκευής, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τους τοίχους με αντιμυκητιασικούς παράγοντες.
 4. εξάλειψη όλων των διαρροών στο σύστημα παροχής νερού και αποχέτευσης ·
 5. Μην στεγνώνετε το μπάνιο.
 6. Χειριστείτε χώρους όπου το νερό μπορεί να διεισδύσει στο σφραγιστικό.

Συμπέρασμα

Αν παρατηρήσετε βασικά προληπτικά μέτρα, αποτελεσματικά την προστασία των εγκαταστάσεων από υποθερμία θα αποφύγετε τις μεγάλες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και να εξασφαλίσει τον καλό εξαερισμό, τότε είστε στο μπάνιο δεν εμφανίζεται ποτέ μούχλα. Αν εμφανιστεί, βεβαιωθείτε ότι έχετε καθορίσει τους λόγους, τους εξαλείψετε και μόνο στη συνέχεια προχωρήσετε στην καταπολέμηση αυτού του παρασίτου.

Χρήσιμο βίντεο

Πώς να φέρετε μούχλα σε πάντα, βίντεο:

Από το να επεξεργαστείτε ένα ανώτατο όριο σε ένα διαμέρισμα από έναν μύκητα και πώς να απαλλαγείτε από ένα καλούπι

Μύκητες μούχλας μπορούν να εμφανιστούν σε οποιοδήποτε σπίτι. Ιδιαίτερα επιρρεπείς στο σπορ διανομή παλιά σπίτια με ξύλινες οροφές, μη θερμαινόμενα κελάρια. Ωστόσο, σήμερα οι βλάβες εμφανίζονται σε πολυώροφα κτίρια, όπου δεν υπάρχει κανονικός αερισμός. Όταν το διαμέρισμα αναδιαμορφωθεί, ο ιδιοκτήτης μπορεί να σφυρηλατήσει το ορυχείο, ως αποτέλεσμα, αυτός και οι γείτονές του θα έχουν σύντομα ζωντανά βακτηρίδια στην οροφή, πολλαπλασιάζοντας με τυφλό τρόπο. Και πώς να απαλλαγούμε από το καλούπι στο ανώτατο όριο και να αποτρέψουμε την εμφάνιση μιας διαμάχης - ερωτήσεις που πρέπει να αποσυναρμολογηθούν λεπτομερώς.

Αποκαλύπτοντας τα αίτια σχηματισμού μύκητας στην οροφή

Για την ανάπτυξη της αποικίας απαιτούνται ευνοϊκές συνθήκες: υγρασία και θερμότητα. Οι αποικίες σπορίων είναι το αποτέλεσμα, οι αιτίες των οποίων είναι:

 1. Υψηλή υγρασία. Αυτό μπορεί να είναι συμπύκνωση από υδρατμούς λόγω διαρροών σωλήνων ή ανεπαρκή ξήρανση της οροφής μετά την πλημμύρα.
 2. Έλλειψη εξαερισμού. Το δωμάτιο δεν αερίζεται, δεν υπάρχει ανταλλαγή αέρα, το αποτέλεσμα είναι η συσσώρευση υγρασίας στον ζεστό αέρα κάτω από την οροφή. Το καλούπι μπορεί να εμφανιστεί λόγω σφραγισμένων παραθύρων ακόμη και σε κανονικά ξηρούς χώρους.
 3. Υπερψύξη του αέρα. Το χειμώνα, οι τοίχοι κατάψυξης προκαλούν συμπύκνωση. Οι σταγόνες θερμοκρασίας μπορούν να εμφανιστούν σε κάθε δωμάτιο, ως αποτέλεσμα, κάτω από την επένδυση το νερό συσσωρεύεται, και ο ζεστός αέρας του δωματίου είναι ακριβώς κατάλληλος για τη διευθέτηση της αποικίας.
 4. Ρωγμές. Ακόμη και μια μικρή ρωγμή από το εξωτερικό του τοίχου χρησιμεύει ως πηγή διείσδυσης της υγρασίας μέσα. Το συμπύκνωμα συσσωρεύεται γρήγορα, πράγμα που οδηγεί στο σχηματισμό μυκήτων μούχλας. Οι ρωγμές εμφανίζονται συχνά όταν τα παράθυρα είναι εγκατεστημένα λανθασμένα, οι οπές δεν είναι αρκετά κλειστές.
 5. Κακή στεγανοποίηση των αρθρώσεων μεταξύ των πλαισίων. Η ανεπάρκεια στεγάνωσης δεν αποκαλύπτεται στο στάδιο της κατασκευής, αλλά προκαλεί σχηματισμό μύκητας μόλις οι άνθρωποι εισέλθουν στο δωμάτιο. Είναι επίσης επικίνδυνο να χρησιμοποιείτε υλικό χαμηλής ποιότητας στεγανοποίησης χωρίς αντισηπτικά συστατικά.

Σημαντικό! Μορφοποίηση στην αίθουσα, η κρεβατοκάμαρα σχηματίζεται λόγω της κακής σφράγισης των ραφών των λότζων, μπαλκόνια. Σε αυτή την περίπτωση, ο μύκητας είναι αισθητός στις γωνίες των δωματίων.

 1. Η ανεπαρκής σφράγιση της οροφής οδηγεί επίσης στην εμφάνιση μύκητα. Μέσω των πλακών οροφής, η υγρασία διεισδύει σε κάθε όροφο σε κάθε δωμάτιο.
 2. Η λάσπη. Εάν οι εγκαταστάσεις δεν αφαιρεθούν, οι μάζες λάσπης γίνονται ένα καλό θρεπτικό μέσο για την ανάπτυξη όλων των μικροοργανισμών.

Ο λόγος για τον σχηματισμό της αποικίας μπορεί να είναι ένα συρίγγιο στο στήθος, το οποίο είναι κρυμμένο στο διάμεσο διάστημα. Είναι αδύνατο να δει κανείς την ανάπτυξη της βιομάζας ταυτόχρονα, αλλά επηρεάζει τον μύκητα όχι μόνο τα ανώτατα όρια, αλλά και τους τοίχους, τα δάπεδα.

Συμβουλές! Εάν διαπιστωθεί μια διαφορά ελλείψει όλων των λόγων, είναι απαραίτητο να επιθεωρήσετε τους αρμούς αποχέτευσης των γειτόνων. Ανασυνδυασμένες αρθρώσεις, που διαρρέουν, πλημμυρίζουν σε δύο ορόφους από πάνω - οποιαδήποτε υγρασία μπορεί να γίνει ένας παράγοντας στην εμφάνιση της αποικίας του μύκητα.

Μέθοδοι καθαρισμού της οροφής από μύκητες

Εάν εμφανιστεί μούχλα στην οροφή, πρέπει να καθαριστεί. Οι τοξίνες των σπορίων είναι επικίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία οποιασδήποτε ηλικίας. Πρώτον, εντοπίζονται τα αίτια και εξαλείφονται όλα τα ελαττώματα. Στη συνέχεια, το βήμα καθαρισμού.

Η πολυπλοκότητα της διαδικασίας εξαρτάται από το βαθμό βλάβης:

 1. Αν η αποικία δεν μεγαλώσει στην οροφή, ο μύκητας στην οροφή ξεπλένεται με σκευάσματα.
 2. Σε περίπτωση εκτεταμένης και βαθιάς βλάβης, όλα τα στρώματα πρέπει να αφαιρεθούν για να αφαιρεθεί ο σοβάς.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να αφαιρεθεί το διακοσμητικό στρώμα ζωγραφικής, ασβέστης ή ταπετσαρίας. Αφαιρέστε επίσης τα στοιχεία έντασης ή ανάρτησης.

Η επεξεργασία της οροφής πρέπει να είναι σύνθετη:

 • αποσυναρμολογήστε την ένταση, κρέμεται ντεκόρ, θολώστε το χρώμα, αφαιρέστε ταπετσαρία?
 • επεξεργαστείτε το υπόστρωμα με αστάρι.
 • αφήστε να στεγνώσει, να θεραπεύσει με αντισηπτικό?
 • να στεγνώσει.
 • Ευθυγράμμιση.
 • για να διακοσμήσετε.

Γνωρίζοντας πώς να αφαιρέσετε το καλούπι από την οροφή, μπορείτε να αγοράσετε έτοιμα προϊόντα: Domestos, Λευκότητα, Boray TD (συμπύκνωμα). Με αυτά τα μέσα, μόνο η βάση πλένεται, αλλά δεν τεντώνουν υφάσματα ή κρέμονται στοιχεία, πλακάκια. Οι ενώσεις χλωρίου διεγείρουν τη διακόσμηση.

Η θολότητα της βάσης είναι καλύτερη συγκέντρωση. Στη συνέχεια, αφήστε να στεγνώσει, επεξεργαστείτε με ένα αστάρι με αντισηπτικά. Η θεραπεία διεξάγεται 2-3 φορές, ειδικά με μια βαθιά μυκητιακή επίθεση. Στη συνέχεια, η βάση είναι ισοπέδωσε για να τελειώσει με στόκος με αντισηπτικά.

Ολοκληρωμένο αστάρι: BioTexGrunt, Αντισηπτικό Primer, Διακοσμητικό - αστάρι. Αλλά στόκος μπορεί να ληφθεί από τις επιχειρήσεις: Knauf, Halo, PRESTO LF. Αλλά πωλούνται και ξηρά μείγματα στόκου, όπου μπορείτε να προσθέσετε ένα αστάρι με αντισηπτικό και να πάρετε την επιθυμητή συνέπεια της σύνθεσης.

Ωστόσο, αν το καλούπι είναι στην οροφή στο δωμάτιο, πώς να απαλλαγούμε από τα χημικά μείγματα; Όλες οι ενώσεις είναι κάπως επιβλαβείς για το σώμα, και αν το σπίτι έχει παιδιά, θα πρέπει να βρείτε τα μέσα για να πάρει το καλούπι στο ανώτατο όριο στο διαμέρισμα όσο το δυνατόν ασφαλέστερα για την υγεία τους.

Για να απαλλαγείτε από την αποικία των διαφορών υπάρχουν πολλές λαϊκές θεραπείες:

 1. Bura. Απολύτως ασφαλές συμπύκνωμα, αντιμετωπίζοντας γρήγορα το πρόβλημα. Το Bura είναι φυσικός αναστολέας του μύκητα. Αναμίξτε με ζεστό νερό σε αναλογία 1:10, βουρτσίστε την περιοχή της βούρτσας, στεγνώστε την.
 2. Χαλκός βιτρίλιο. Απολυμαίνει την επιφάνεια, αραιωμένο σε αναλογία 100 g / 10 λίτρα. νερό. Μετά την εφαρμογή, μπορεί να παραμείνουν ίχνη, οπότε είναι καλύτερο να επεξεργαστείτε την οροφή, η οποία θα βαφτεί πάνω ή θα σφιχτεί με ένα πανί.

Συμβουλές! Μπορείτε να προσθέσετε vitriol στον ασβέστη για να ασβέσετε τις οροφές. Αυτό θα είναι μια καλή πρόληψη του μύκητα, και η λύση ασβέστη αποκτά ένα γαλαζωπό τόνο.

 1. Διαλύματα σαπουνιού. Ενάντια στον μύκητα είναι μικρής σημασίας, αλλά έχουν αποδειχθεί ως αντισηπτικό. Η σύνθεση θα πρέπει να συγκεντρωθεί (1 ράβδος σαπουνιού για 2 λίτρα ζεστό νερό), μπορεί να αφήσει ίχνη, οπότε τα ταβάνια πρέπει να βαφτούν.
 2. Χλώριο. Συνηθισμένο χλωρίνη, Λευκό αναμιγνύεται με νερό, και αυτό το μείγμα επεξεργάζεται όλη την επιφάνεια της οροφής. Κατ 'αρχάς, συνιστάται να απολαύσετε τις πληγείσες περιοχές και μετά το στέγνωμα, ξεπλύνετε ολόκληρη την οροφή.

Συμβουλές! Οι ενώσεις χλωρίου ανακουφίζουν από το μπλε διαζύγιο από βιτριόλες.

 1. Το έλαιο τσαγιού (2 κουταλιές της σούπας, 1 κουταλιά νερό) ψεκάζεται με ένα πιστόλι ψεκασμού. Βοηθά με ρηχές ήττες.
 2. Εάν δεν υπάρχει τίποτα εύχρηστο, η σόδα και το ξύδι θα σας βοηθήσουν. Κατ 'αρχάς, εφαρμόζεται μια παχιά ιλύς σόδας στην επιφάνεια, στη συνέχεια η ζώνη επεξεργάζεται με μια ουσία νερού σε συγκέντρωση 1 κουταλάκι του γλυκού. ανά 100 ml. Μετά από μια τέτοια θεραπεία, ο μύκητας αφαιρείται με μια σκληρή βούρτσα.

Λίγο για να ξέρετε πώς να αφαιρέσετε το καλούπι από το ανώτατο όριο, είναι σημαντικό να αποφευχθεί η δημιουργία αποικιών στο μέλλον. Για το σκοπό αυτό αρκεί να εκτελεστούν απλοί κανόνες:

 1. Συχνά για τον αερισμό του δωματίου.
 2. Φροντίστε για τον αερισμό στο διάμεσο χώρο (με τάση, αρθρωτές οροφές).
 3. Στεγνό υγρό ρούχο σε δωμάτια με ανοιχτά παράθυρα, πόρτες.
 4. Ελέγξτε τη στεγανότητα των αρμών σωλήνων, σφραγίστε τις ρωγμές.

Και συμβουλές για τους ιδιοκτήτες ξύλινων κατοικιών ή κτιρίων με παλιά ξύλινη οροφή. Εάν υπήρχε ένας μύκητας στην οροφή, πώς να απαλλαγείτε από αυτοσχέδια μέσα:

 • Αγοράστε αντισηπτικό εμποτισμό για ξύλο.
 • αναμίξτε τη σύνθεση με βόρακα.
 • εμποτίζουν ξυλεία αρκετές φορές.
 • να στεγνώσει.

Εάν είναι απαραίτητο, αλλάζει το φράγμα υδρογόνου και ατμού. Για τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων-hruschevok κατάλληλη επιλογή με ασβεστωμένο ασβέστη οροφής, αναμειγνύεται με vitriol. Σε τέτοια κτίρια μέχρι τα πατώματα δεν μπορεί να επιτευχθεί, έτσι μια φορά το χρόνο θα πρέπει να λευκανθούν τα ανώτατα όρια. Το μέτρο είναι η καλύτερη πρόληψη της μυκητιασικής μούχλας οποιουδήποτε τύπου.

Πώς να αφαιρέσετε τον μύκητα από το ανώτατο όριο στο διαμέρισμα και να προειδοποιήσει την εμφάνισή του;

Το κύριο πρόβλημα που συνδέεται με τον μύκητα στο ανώτατο όριο του διαμερίσματος είναι ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταπολεμηθεί αυτή η μάστιγα και οι καλλυντικές επισκευές σε αυτή την περίπτωση δεν θα βοηθήσουν. Τα σπόρια του μύκητα είναι εξαιρετικά μικρά, επειδή τρώνε γρήγορα στο γύψο, "παίρνοντας" στα δάπεδα.

Ακόμη και αν εκτελεστεί επιφανειακή επεξεργασία της προσβεβλημένης επιφάνειας ή ο μύκητας βαφτεί με χρώμα, με την πάροδο του χρόνου θα εμφανιστεί και πάλι έξω, καθώς τα σπόρια του θα παραμείνουν κάτω από το στρώμα φινιρίσματος.

Πώς μπορώ να απαλλαγώ από τον μύκητα στην οροφή και στους τοίχους με αυτοσχέδια μέσα στο σπίτι ή στο διαμέρισμα; Ας το καταλάβουμε.

Αιτίες εμφάνισης

Ο μύκητας είναι ένας βιώσιμος μικροοργανισμός που δεν απαιτεί ειδικές συνθήκες αναπαραγωγής. Τα σπόρια του μύκητα μπορούν να εισέλθουν στο δωμάτιο από το δρόμο μέσω εξωτερικού εξαερισμού ή ακόμα και σε παπούτσια, αλλά οι κύριες αιτίες εμφάνισης του μύκητα βρίσκονται μέσα στο διαμέρισμα. Για τον σχηματισμό μύκητας και μούχλας, αρκούν μόνο τρεις προϋποθέσεις:

 • ανεπαρκής αερισμός και στάσιμος αέρας.
 • θερμοκρασία αέρα + 20- + 25 μοίρες.
 • αυξημένη σχετική υγρασία (περισσότερο από 90%).

Ο βασικός παράγοντας εδώ είναι ο τελευταίος παράγοντας: είναι η αυξημένη συγκέντρωση υγρασίας που καθιστά τον χώρο ιδανικό για ανάπτυξη μυκήτων και η κατάσταση αυτή μπορεί να προκύψει για τους ακόλουθους λόγους:

 • μόνιμη πλημμύρα από τους γείτονες από τους επάνω ορόφους, με αποτέλεσμα το ανώτατο όριο συνεχίζει να παραμένει υγρό.
 • χαμηλής ποιότητας στεγανοποίηση, η οποία οδηγεί στο σχηματισμό συμπύκνωσης στο δωμάτιο.
 • κακή θέρμανση;
 • προβλήματα με τον αερισμό, οδηγώντας σε ανεπαρκή αερισμό.
 • σχηματισμό συμπυκνωμάτων σε σωληνώσεις και υδραυλικές εγκαταστάσεις.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δοθεί προσοχή στους σωλήνες θέρμανσης και ύδρευσης. Με την πάροδο του χρόνου, μπορούν να σχηματίσουν συρίγγια, και το νερό, που διαρρέει μέσα από αυτά, συμβάλλει στην αύξηση του επιπέδου υγρασίας στο δωμάτιο. Αλλά ακόμη και η τακτική επιθεώρηση των σωλήνων για τα συρίγγια δεν θα βοηθήσει αν τέτοια ελαττώματα προκύψουν στο τμήμα του σωλήνα που διέρχεται από την επικάλυψη.

Αν τους σωλήνες έτσι ώστε - μπορεί να είναι σε κακή εξαερισμού, ή μάλλον, σε μια αδύναμη δουλειά intrahouse άξονα αερισμού (που κρύβεται πίσω από τα κάγκελα της οροφής στα μπάνια και κουζίνες). Είναι εύκολο να εξακριβωθεί, Σηκώστε ένα αναμμένο σπίρτο ή αναπτήρα σε ένα δίκτυο, σε κανονική λειτουργία μπορεί να δει κανείς ότι τα ταλαντεύεται φλόγα και σύρεται προς την μάσκα.

Εάν αυτό δεν συμβεί - πιθανότατα, ο εξαερισμός είναι φραγμένος με συντρίμμια ή λιπαρούς σχηματισμούς που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια των ετών στους τοίχους του ορυχείου. Το σφράγισμα δεν μπορεί πάντα να καθαριστεί, οπότε υπάρχει μια εναλλακτική λύση. Αξιοποιηθεί το τοίχωμα προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά από το δίκτυο, μπορούμε να δούμε ότι ένας αριθμός περασμάτων του δεύτερου κυλίνδρου (συνήθως χαρακτηριστικό των σύγχρονων κατοικιών), και μπορεί να κινηθεί μόνο μια τρύπα στον τόπο από γεώτρηση μια νέα διέξοδο.

Ποιος είναι ο κίνδυνος του μύκητα;

Μύκητας, που εμφανίζεται στην οροφή, με ένα συνδυασμό ευνοϊκών συνθηκών αρχίζει να πολλαπλασιάζεται και να εξαπλώνεται σε όλη την επιφάνεια. Ο μύκητας πολλαπλασιάζεται με τις μικρότερες διαφωνίες, οι οποίες όχι μόνο τσακώνονται στο γύψο αλλά και ρέουν στον αέρα, συμπεριλαμβανομένων των πνευμόνων ανθρώπων και κατοικίδιων ζώων.

Μεγάλη διαμονή σε ένα διαμέρισμα στο οποίο υπάρχει μούχλα στην οροφή είναι γεμάτη με τέτοιες ασθένειες όπως:

 • αλλεργία;
 • δερματικές ασθένειες;
 • ήττα της αναπνευστικής οδού.
 • ογκολογικές ασθένειες ·
 • χρόνιος βήχας.
 • ηπατική νόσο (λόγω του γεγονότος ότι το ήπαρ επεξεργάζεται τις τοξίνες που περιέχονται στα σπόρια των μυκήτων).

Φυσικά, το καλούπι είναι επικίνδυνο και για το φινίρισμα των υλικών, επειδή ο μύκητας τροφοδοτεί όχι μόνο οργανικές, αλλά και ορυκτές ενώσεις που περιέχονται στο γύψο. Ως αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας, ο σοβάς τελικά θα πέσει και θα πέσει, και εάν δεν αγωνιστεί με το καλούπι φτάσει στη συγκεκριμένη επικάλυψη και αρχίζει να το καταστρέφει.

Φυσικά, ο μύκητας δεν μπορεί να καταστρέψει το σκυρόδεμα ακόμη και για πολλά χρόνια, αλλά εδώ ο κίνδυνος έγκειται στο γεγονός ότι Τα σκυροδέματα σκυροδέματος είναι σχεδόν αδύνατο να αφαιρεθούν. Και αν είναι εύκολο να καθαριστεί τελείως το κατεστραμμένο στρώμα του γύψου, τότε δεν θα είναι δυνατό να χαράξει ο μύκητας από το σκυρόδεμα και θα υπάρχει πάντα ο κίνδυνος πολλαπλασιασμού του, ακόμη και μετά από επεξεργασία με ειδικά μέσα.

Πώς να ξεφορτωθείτε

Η εξάλειψη του μύκητα είναι μια μακρά διαδικασία που απαιτεί πολύ χρόνο. Παρά το γεγονός ότι σήμερα μπορείτε να αγοράσετε αποτελεσματικά σύγχρονα μέσα για την καταστροφή ενός μύκητα στα οικιακά καταστήματα χημείας, θα πρέπει να προετοιμαστείτε για την πλήρη απομάκρυνση του γύψου και την έναρξη της επεξεργασίας με συγκεκριμένη επικάλυψη.

Για να γίνει αυτό, ο σοβάς εμποτίζεται με νερό για μισή ώρα. Όταν η επικάλυψη εμποτιστεί πλήρως και αρχίσει να υστερεί πίσω από την επιφάνεια - μπορεί εύκολα να καθαριστεί με μεταλλική σπάτουλα. Είναι σημαντικό να αφαιρέσετε όλα τα υπολείμματα του υλικού που έχει προσβληθεί από μύκητες, οπότε μετά τον καθαρισμό της επιφάνειας πρέπει να ξεπλυθεί καλά με μια βούρτσα ή ένα σφουγγάρι.

Δεν είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε την επίστρωση από ολόκληρη την οροφή: αρκεί να καθαρίσετε το επηρεασμένο στρώμα και άλλα 15-20 εκατοστά μακριά από αυτό.

Αγοράστε σκευάσματα

Αφού καθαριστεί πλήρως η επιφάνεια από το γύψο, το εκτεθειμένο σκυρόδεμα πρέπει να υποβληθεί σε επεξεργασία με αντισηπτική ένωση που όχι μόνο καταστρέφει τα υπολείμματα των σπορίων, αλλά και εμποδίζει το σχηματισμό τους στο μέλλον.

Τα κεφάλαια αυτά χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:

 1. Διαλυτό με τερεβινθίνη.
 2. Διαλυτό με λευκό ποτό.
 3. Υδατοδιαλυτό.

Όλα τα αντισηπτικά είναι διαθέσιμα σε υγρή μορφή, όπου υπάρχουν μια ειδική κατηγορία από αυτές, δεν είναι για την επεξεργασία της επιφάνειας, και για την προσθήκη στα χρώματα, βερνίκια, αστάρια, και πληρωτικά, το οποίο καλύπτεται από την επικάλυψη.

Ανάμεσα στα πιο δημοφιλή κατασκευαστές αυτών των χημικών ουσιών μπορούν να αναφερθούν αντισηπτικά "Tikkurila", "TAMAK", "Crown", "Biostop", "Teflex Antiplesen", "Antigribok", "Hydrotex", "Pinotex", "Senezh Antiplesen".

Εάν εμφανιστεί ένας μύκητας κάτω από τις ψευδοροφές, τότε είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογήσετε τον καμβά και να επεξεργαστείτε την οροφή με τα ίδια μέσα.

Λαϊκές θεραπείες

Οι λαϊκές θεραπείες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε εκείνες τις περιπτώσεις, όταν το καλούπι δεν είναι ακόμα βαθιά ριζωμένο στο τελειωτικό υλικό. Εάν η βλάβη του μύκητα είναι πολύ ισχυρή, τέτοια μέτρα θα είναι αναποτελεσματικά. Η χρήση λαϊκών θεραπειών είναι πολύ πιο συμφέρουσα όταν ο μύκητας έχει μόλις αρχίσει να εμφανίζεται.

Με αυτά τα μέσα, είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν τόσο οι ίδιες οι πληγείσες περιοχές όσο και οι περιοχές που αποξέονται από τον μύκητα με γυαλόχαρτο ή μεταλλική βούρτσα:

 • υπεροξείδιο του υδρογόνου.
 • λευκαντικά για πλυντήρια?
 • ξύδι?
 • υγρή αμμωνία.
 • μαγειρική σόδα.

Συχνά η επεξεργασία του μύκητα στην οροφή πραγματοποιείται με θειικό σίδηρο.

Όλα αυτά τα προϊόντα, εκτός από την σόδα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αδιάλυτη μορφή για τη θεραπεία των πληγείτων περιοχών. Η σόδα θα πρέπει να διαλύεται σε ποσότητα μιας κουταλιάς σούπας ανά ποτήρι ζεστό νερό. Αυτή η ένωση βρέχεται σφουγγάρι, που σκουπίζει την επιφάνεια.

Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να αφαιρέσετε το καλούπι με τη βοήθεια της "Λευκότητας": είναι απαραίτητο να διαλύσετε πέντε καπάκια αυτού του παράγοντα σε ένα λίτρο νερού και να μαλακώσετε την επιφάνεια με άφθονο διάλυμα. Ανάλογα με το βαθμό βλάβης, η συγκέντρωση λευκότητας μπορεί να αυξηθεί.

Πώς να καθαρίσετε τον μύκητα στο μπάνιο και να αποφύγετε την περαιτέρω εξάπλωσή του; Χρήσιμες συστάσεις για την αφαίρεση της φόρμας.

Και αφού διαβάσετε το άρθρο σε αυτό το σύνδεσμο, μπορείτε να μάθετε για τις πιο αποτελεσματικές αγορασμένες και λαϊκές θεραπείες για την απομάκρυνση μύκητα και μούχλα από την οροφή του μπάνιου.

Επεξεργασία με θειικό χαλκό

Ο θειικός χαλκός είναι ένας από τους παλαιότερους λαϊκούς τρόπους για την καταπολέμηση του καλουπιού στους τοίχους. Ο Κούπορος πωλούσε στα επιχειρηματικά τμήματα και τα καταστήματα με αγαθά για τον κήπο και τον κήπο. Το προϊόν είναι τυρκουάζ κρύσταλλο, αλλά στα καταστήματα, το πιο συχνά βρεθεί ένα έτοιμο προς χρήση διάλυμα θειικού χαλκού.

Είναι πιο βολικό να το εφαρμόζετε με μια μεγάλη βούρτσα, ειδικά με τις πλάκες. Η θεραπεία είναι αναποτελεσματική αν ο μύκητας έχει ήδη απορροφηθεί βαθιά στον γύψο, αλλά εάν η βλάβη αναπτύσσεται μόνο (και επίσης για την πρόληψη), το θειικό χαλκό είναι κατάλληλο.

Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι μετά την ξήρανση η περιοχή vitriol μπορεί να αποκτήσει μια αξιοσημείωτη μπλε-πράσινη απόχρωση - αυτό είναι το χρώμα της σχηματισμένης προστατευτικής μεμβράνης.

Αλλά αυτές οι "αλλαγές" στο εσωτερικό σχεδιασμό δεν θα ταιριάζουν σε όλους, οπότε αξίζει να εξεταστεί αυτό το γεγονός και η επεξεργασία των κρυφών περιοχών με vitriol.

Προαιρετικά - η οροφή μετά από πλήρη ξήρανση του βιτριολίου μπορεί να βαφεί.

Περαιτέρω πρόληψη

Η εμφάνιση ενός μύκητα είναι πολύ πιο εύκολο να αποφευχθεί παρά να εξαλειφθούν οι συνέπειες της εξάπλωσής του και δεν είναι τόσο δύσκολο να παρατηρηθούν όλα τα προληπτικά μέτρα αν κάποιος γνωρίζει σε ποια κατεύθυνση πρέπει να ενεργήσει:

 • ακόμη και αν ο μύκητας στους τοίχους και την οροφή δεν είναι παρών, είναι προτιμότερο να διεξάγεται προληπτική επιφανειακή επεξεργασία με αντισηπτικά.
 • ο αερισμός των χώρων θα πρέπει να γίνεται τακτικά, χωρίς να επιτρέπεται στα δωμάτια (και ακόμη περισσότερο στο μπάνιο) να σταματούν ο αέρας.
 • Εάν, λόγω της έλλειψης μπαλκόνι πράγματα μετά το πλύσιμο ξηρά σε ένα διαμέρισμα - δεν κολλάει τα ρούχα σε χώρους όπου δεν υπάρχει καθαρό αέρα?
 • θα πρέπει να ελέγχετε τακτικά την κατάσταση των σωλήνων και ειδών υγιεινής στο μπάνιο για συμπύκνωση: η εξάτμιση της υγρασίας θα απορροφηθεί από το σοβά, δημιουργώντας ευνοϊκές συνθήκες για την εμφάνιση του μύκητα?
 • Εάν η κατάσταση προκύπτει όταν το διαμέρισμα είναι υπερψυχθεί ή υπάρχουν απότομες αλλαγές θερμοκρασίας - θα πρέπει να αποκλειστεί επίσης να αυξήσουν την υγρασία σε αυτές τις περιπτώσεις.

Συνήθως ο μύκητας εμφανίζεται και επηρεάζει τις μεγάλες περιοχές σε εκείνα τα διαμερίσματα όπου αυτά τα απλά πρότυπα δεν τηρούνται αυστηρά.

Κοιτάξαμε διάφοροι τρόποι για να αφαιρέσετε το μύκητα από την οροφή στο διαμέρισμα. Αλλά μην περιμένετε μέχρι το καλούπι καλύπτει τις οροφές των δωματίων και θα είναι η αιτία της ασθένειας, ακόμη και αν τα προβλήματα υγείας διαχειριστεί ως εκ θαύματος να αποφευχθεί - το τέλος της εργασίας σαφώς δεν θα είναι ένα χαρμόσυνο γεγονός, ειδικά αν ο μύκητας εμφανίστηκε λίγους μήνες μετά την επισκευή.

Βίντεο

Δείτε ένα χρήσιμο βίντεο, πώς να αφαιρέσετε τον μύκητα από το ανώτατο όριο στο διαμέρισμα και προειδοποιήστε την εμφάνισή του:

(3 εκτιμήσεις, μέσος όρος: 4.67 από 5)

Μύκητας στην οροφή: ο πόλεμος των κόσμων

Φωτογραφία της μούχλας που επηρεάζεται οροφή

Εάν ένας μύκητας εμφανίστηκε στην οροφή στο διαμέρισμα, τότε άρχισε ο πόλεμος. Και δεν μιλάμε για κάποια μικρή συνοριακή σύγκρουση γειτονικών κρατών, αλλά για μια πλήρη αντιπαράθεση δύο ειδών που αγωνίζονται για κυριαρχία στη Γη. Και εσείς, ως αληθινός πατριώτης της ανθρωπότητας και ένα καλό αφεντικό, προτιμά να δει την περιουσία τους καθαρό και μυρωδάτο, είναι υποχρεωμένοι να δείχνουν το καλούπι του τόπου της, καταστράφηκε ολοσχερώς.

Ίσως κάποιος να θεωρήσει μια τέτοια επική προσέγγιση στο ζήτημα που τίθεται περιττή, αλλά όταν το έχω αντιμετωπίσει προσωπικά, όλα μου έμοιαζαν ακριβώς το ίδιο. Λοιπόν, τώρα θα στραφώ στις περιλήψεις από την πρώτη γραμμή.

Πληροφορίες για τον εχθρό

Δείγματα μαύρης φόρμας

Τα σπόρια του μύκητα γύρω μας είναι συνεχώς και τις περισσότερες φορές υπάρχουν σε μια κατάσταση "αδρανοποίησης", ανεπαίσθητη και όχι επικίνδυνη. Αλλά μόλις δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξή τους, λαμβάνοντας υπόψη μια σημαντική αύξηση του επιπέδου υγρασίας, αρχίζει αμέσως μια επίθεση.

Σχέδιο αλλοίωσης μύκητα σκληρής επιφάνειας

Αλλά τι ακριβώς συμβάλλει στην «αφύπνιση» του εχθρού;

Αιτίες μυκητιακής ενεργοποίησης

 1. Κακή αερισμός. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την κουζίνα και τα μπάνια, τα οποία είναι πάντα πολλή υγρασία, και εάν ο αερισμός δεν έχει την απαιτούμενη αποτελεσματικότητα, τα μαύρα στίγματα στο ταβάνι, σύμφωνα με την οποία όλοι πρόκειται να εξατμιστεί, θα είναι πολύ γρήγορα?

Ο μύκητας στο μπάνιο στην οροφή σχηματίζεται κυρίως λόγω της ανεπαρκούς λειτουργίας του συστήματος εξαερισμού

Όσο για τα υπόλοιπα δωμάτια, σας συνιστώ να κοιτάξετε προσεκτικά την αντικατάσταση των παλαιών ξύλινων παραθύρων με νέα πλαστικά. Το γεγονός είναι ότι το δέντρο είναι ικανό να αναπνεύσει, που εξασφάλισε τη ρύθμιση του εσωτερικού μικροκλίματος, το πλαστικό είναι απόλυτα αεροστεγές και θα μετατρέψει το δωμάτιο σε ένα σφραγισμένο ενυδρείο. Επομένως, εξετάστε αμέσως τον πρόσθετο αερισμό ή ακολουθήστε τον κανονικό αερισμό του διαμερίσματος, ανοίγοντας περιοδικά τα φύλλα των παραθύρων.

Πλαστικό παράθυρο στον εξαερισμό

 1. Ανεπαρκές επίπεδο στεγάνωσης. Την ίδια στιγμή για μια εξοχική κατοικία και διαμερίσματα στον πάνω όροφο, η αιτία μπορεί να είναι κατεστραμμένη οροφή, και για τους κάτω ορόφους - προβλήματα με γειτονικά υδραυλικά. Σε κάθε περίπτωση, το νερό που διεισδύει θα καταστεί καταλύτης για την εμφάνιση και την εξάπλωση του καλουπιού.
 2. Κακή απόδοση του συνδέσμου μεταξύ των πλακών. Με την κατασκευή των ψηλών κτιρίων, δυστυχώς, συχνά παραβιάζονται, και παραβίασε τους κανόνες της στεγανοποίησης των αρμών των πάνελ, συμπεριλαμβανομένων ακόμη και τις γεμίζουμε με ροκανίδια. Ως αποτέλεσμα, με την πάροδο του χρόνου, δημιουργούνται ιδανικές συνθήκες για το μυκήλιο, το οποίο βιάζεται να επωφεληθεί από αυτό.
 3. Κρύα τοιχώματα. Σε περίπτωση ασθενούς θερμικής μόνωσης, το συμπύκνωμα εγκαθίσταται πάνω τους και ο θερμός αέρας, σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής, μεταφέρει διαφορές στο ανώτατο όριο. Το αποτέλεσμα είναι μια άσχημη μυρωδιά.
 4. Βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης ή αποχέτευσης. Αυτά τα προβλήματα, κατά κανόνα, χαρακτηρίζουν μια κουζίνα και ένα μπάνιο.

Η τρέχουσα βρύση - το άλμα στο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο

Έτσι, οποιαδήποτε από τα περιγραφόμενα κενά στην υπεράσπισή σας θα χρησιμεύσει ως ένα είδος πρόσκλησης για την ύπουλη επίθεση του μύκητα. Αλλά τι μπορεί να έχει για εσάς, ας εξετάσουμε περαιτέρω:

Συνέπειες της εξάπλωσης του καλουπιού

 1. Παραβίαση της αισθητικής του εσωτερικού χώρου. Οι περιοχές που επηρεάζονται από το ωίδιο καλύπτονται με μαύρα, άσχημη εμφάνιση κηλίδες που φαίνονται πολύ απωθητικά.

Μύκητας στους τοίχους και την οροφή στο σπίτι φαίνεται τρομερό

 1. Η εμφάνιση μιας άσχημης οσμής. Μολυσμένες επιφάνειες έχουν μια ιδιότυπη δυσάρεστη οσμή που δεν μπορεί να γίνει ανεκτή για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 2. Επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία. Στην πραγματικότητα αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποίησε τον όρο «πόλεμος», το γεγονός ότι ο μύκητας περιπλέκει όχι μόνο την παρουσία των ανθρώπων στην πληγείσα δωμάτιο, για δύο λόγους που περιγράφονται παραπάνω, μπορεί επίσης να είναι επιβλαβής για την υγεία τους, με αποτέλεσμα:
 • Ναυτία;
 • Επιθέσεις κεφαλαλγίας.
 • Βήχας;
 • Coryza;
 • Ρευματισμοί;
 • Αλλεργικές ασθένειες.
 • Άσθμα.

Συνιστώ ανεπιφύλακτα ότι αν βρείτε ενδείξεις δραστηριότητας μαύρου καλουπιού, λάβετε αμέσως μέτρα για την εξάλειψή του και μην περιμένετε για επιδείνωση της υγείας σας και των αγαπημένων σας.

Όπως μπορείτε να δείτε, η απειλή είναι αρκετά πραγματική, αλλά και αφαιρούμενη από τα χέρια μας, στην περιγραφή αυτού που θα περάσω στο επόμενο τμήμα.

Καταπολέμηση της σύγκρουσης

Για παράδειγμα, θα καταλάβω πώς να απαλλαγείτε από τον μύκητα στην οροφή στο μπάνιο, επειδή είναι το πιο νόστιμο μέρος γι 'αυτόν. Επιπλέον, μετά από μια τέτοια εμπειρία, μπορείτε να το αντιμετωπίσετε οπουδήποτε.

Η διδασκαλία, η οποία κατά τη διάρκεια του χρόνου με οδήγησε στη νίκη, μοιάζει με αυτό:

 1. Εάν εξαλείψετε μόνο τα σημάδια της εισβολής και όχι τα αίτια της, μπορείτε σύντομα να περιμένετε τους "επισκέπτες" ξανά. Επομένως, πρώτα απ 'όλα εγώ Ελέγξαμε την κατάσταση όλων των υδραυλικών εγκαταστάσεων για διαρροές: εξαρτήματα και βαλβίδες παροχής νερού, μίξερ και σύστημα αποχέτευσης. Έχω ολοκληρώσει όλη την απαραίτητη εργασία για την εξάλειψη των βλαβών που εντοπίστηκαν.

Εξάλειψη της διαρροής στο μίξερ

Αν έχετε κοινό μπάνιο, τότε πρέπει να δοθεί η κατάλληλη προσοχή στην τουαλέτα. Για τα υπόλοιπα δωμάτια, όπως ήδη ανέφερα παραπάνω, μπορεί να υπάρχουν μονωμένοι τοίχοι, τυφλά πλαστικά παράθυρα και παραβιάσεις στη στεγανοποίηση της οροφής, όλα αυτά πρέπει να διαγνωσθούν.

 1. Στη συνέχεια ανέβηκα στον εξαερισμό. Όλος ο άξονας ενός πολυώροφου κτιρίου, φυσικά, δεν θα μπορούσα να ελέγξω, αλλά το παρακείμενο κανάλι, εγώ, μετά από όλα, προσπάθησε να καθαρίσει από τα συσσωρευμένα σκουπίδια οι οποίες, παρεμπιπτόντως, αποτελούσαν τα κομμάτια τους από σπασμένα τούβλα και κατεψυγμένα τσιμέντα που φτάνουν εκεί από τους επάνω ορόφους.
  Με τέτοια μέτρα, δεν σταμάτησα και εκπλήρωσα τη μακροχρόνια επιθυμία μου: εγκαταστήστε έναν ανεμιστήρα εξαγωγής, Για την εξασφάλιση αποτελεσματικού αερισμού, εξαιρουμένης της συσσώρευσης υγρασίας.

Ανεμιστήρας καυσαερίων - "βαρύ πυροβολικό" ενάντια στην υγρασία

Πριν ξεκινήσετε τα βασικά μέτρα για την τοποθέτηση της οπής εξαγωγής, στηρίξτε ένα φύλλο χαρτιού στη σχάρα εξαερισμού. Εάν κολλάει, αυτό σημαίνει ότι ο εξαερισμός λειτουργεί αρκετά καλά και μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο μάχης.

Δοκιμή ροής καυσαερίων

 1. Τώρα άρχισα να δουλεύω για τον ίδιο τον "εχθρικό στρατό". Απλά σκουπίστε την οροφή διαμέρισμα από τις μαύρες κηλίδες δεν θα είναι αρκετό, έτσι εγώ προσπάθησε να αφαιρέσει όσο το δυνατόν περισσότερο ολόκληρη την κατεστραμμένη επιφάνεια χρησιμοποιώντας μια στενή σπάτουλα χάλυβα, έναν καμβά, μια καλέμι, και σε ένα σημείο ακόμη και ένα διάτρητο.

Εξάλειψη του φθαρμένου μύκητα

Αν το πρόβλημα είναι στην άρθρωση μεταξύ των πλακών, τότε θα πρέπει να καθαρίζονται από όλα τα περιεχόμενα, αντισηπτικό διαδικασία, παραδείγματα των οποίων θα αναφέρω κατωτέρω, και χνούδι από το διάλυμα ρητίνης και κηροζίνης για τη δημιουργία υψηλής ποιότητας στεγάνωση?

 1. Μέρος του ανώτατου ορίου του πολέμου υποβάλλονται σε επεξεργασία με κατάλληλο παράγοντα κατά της μήτρας. Τα αντιμυκητιακά φάρμακα πωλούνται σε οποιοδήποτε εξειδικευμένο κατάστημα και εδώ είναι μερικά από αυτά:
 • "Dali" της ρωσικής εταιρείας "Rogneda". Είναι ένα παγκόσμιο αντισηπτικό, ικανό να καταστρέφει όχι μόνο τον μύκητα, αλλά και βρύα και άλγη. Λειτουργεί με οποιοδήποτε οικοδομικό υλικό. Η τιμή του, ανάλογα με τον όγκο, μοιάζει με αυτό: