Μέσα από τον μύκητα στο υπόγειο ενός ιδιωτικού σπιτιού

Εάν έχετε ένα κελάρι, τότε πιθανότατα συναντήσατε ένα καλούπι παρόμοιο με βαμβάκι. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους φαίνεται και ένας από τους πιο συνηθισμένους - ανεπαρκής εξαερισμός και υψηλή υγρασία. Μερικοί απλά δεν δίνουν σημασία σε αυτό. Ωστόσο, τα στίγματα που εμφανίζονται εξαιτίας αυτού καταστρέφουν κάθε εμφάνιση και επίσης προκαλούν ζημιά όχι μόνο στην κατασκευή αλλά και στους ανθρώπους. Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε τις κοινές μεθόδους μάχης. Επίσης μαθαίνουμε πώς να απαλλαγούμε από τον μύκητα μια για πάντα. Επιπλέον, θα δούμε τους λόγους για τους οποίους ο μύκητας εμφανίζεται στο υπόγειο. Το κύριο πράγμα που αξίζει να σημειωθεί, για την καταπολέμηση αυτού του φαινομένου είναι αρκετά ρεαλιστικό από μόνο του. Προτείνουμε να λάβετε σοβαρό ενδιαφέρον για το θέμα αυτό.

Ζημία στην υγεία - μύθος ή πραγματικότητα

Το Mold διαθέτει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό - εξαπλώνεται γρήγορα. Για κάποιο χρονικό διάστημα, μπορεί να τραβήξει ολόκληρο το τείχος στο κελάρι. Αυτό έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία; Σίγουρα! Μέσω της αναπνευστικής οδού, σπόρια μούχλας διεισδύουν στο ανθρώπινο σώμα και εγκαθίστανται στους πνεύμονες. Επίσης στο σώμα, το μούχλα περνά μέσα από το δέρμα, τα είδη υγιεινής, τα τρόφιμα και τα παρόμοια.

Ορισμένα είδη μούχλας / μύκητα είναι πολύ επικίνδυνα. Μπορούν να προκαλέσουν την εμφάνιση τέτοιων ασθενειών:

 • Διασπάστε στο δέρμα.
 • Αιμορραγία από τη μύτη.
 • Το στομάχι είναι αναστατωμένο.
 • Πνευμονία.
 • Η παραρρινοκολπίτιδα.
 • Ημικρανία.
 • Άσθμα.
 • Διάφορες ασθένειες της αναπνευστικής οδού.

Αν δεν εξαλειφθεί η μούχλα, μπορεί να έχει ακόμη μεγαλύτερη αρνητική επίδραση, η οποία μπορεί να εκφραστεί σε ηπατική βλάβη, νεφρική βλάβη, εσωτερική αιμορραγία, πνευμονικό εμφύσημα και τα παρόμοια. Για το λόγο αυτό πρέπει να επιλεγεί ένα κατάλληλο φάρμακο κατά του καλουπιού.

Είδη καλουπιού και τρόποι ανίχνευσής του

Το κύριο χαρακτηριστικό του μύκητα έγκειται στο γεγονός ότι απορροφά τις απαραίτητες ουσίες από το περιβάλλον. Αφού τα ανακυκλώνει και εκπέμπει αιθέρες, τοξίνες και διοξείδιο του άνθρακα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η μούχλα έχει μια τόσο περίεργη οσμή. Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες μυκήτων:

 • Μύκητες μούχλας. Εμφανίζονται κυρίως σε σκυρόδεμα, πέτρα και άλλες επιφάνειες που δεν έχουν υποστεί κακή επεξεργασία με βαφή. Οι κηλίδες του έχουν διαφορετικά χρώματα, για παράδειγμα πράσινο, καφέ, μπλε και μαύρο. Μύκητας αυτού του τύπου είναι σε θέση να καταστρέψει εντελώς αυτό ή εκείνο το κομμάτι.
 • Μπλε μύκητας. Αυτό το είδος μύκητα είναι πολύ επικίνδυνο για ξύλινα κτίρια.
 • Η μυκητίαση είναι επίσης επικίνδυνη για το ξύλο. Τα βακτήρια χρωματίζουν το γκρι ξύλο και επηρεάζουν δυσμενώς τη δύναμή του.

Για να αποφευχθεί η εξάπλωση του μύκητα στο υπόγειο του ιδιωτικού πρέπει να ξέρετε πώς να το προσδιορίσετε. Εδώ είναι μερικές βασικές ενδείξεις ότι στο υπόγειο ενός ιδιωτικού σπιτιού είναι:

 1. Το δωμάτιο είναι ως επί το πλείστον γεμάτο και μουστάκι αέρα.
 2. Στους τοίχους, την οροφή και άλλες επιφάνειες, σχηματίζονται σταγονίδια νερού. Λόγω της υψηλής υγρασίας στους τοίχους του κελάριου, σχηματίζεται συμπύκνωση. Εάν ο εξαερισμός και η στεγανοποίηση είναι κακή, ο υγρός αέρας δεν εξατμίζεται και προκαλεί σχηματισμό μύκητα.

Αν και σήμερα υπάρχουν πολλές αποτελεσματικές θεραπείες, προτείνουμε να απαλλαγείτε ριζικά και ακόμη και να αποτρέψετε τη δημιουργία μούχλας / μύκητα. Καμία λύση δεν μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική από τη στεγανοποίηση. Για το λόγο αυτό, σκεφτείτε πώς να το κάνετε.

Στεγανοποίηση - έλεγχος της υγρασίας

Εάν είναι δυνατόν, συνιστάται η στεγανοποίηση του υπογείου. Αυτό πρέπει να ληφθεί μέριμνα κατά την οικοδόμηση ενός ιδιωτικού σπιτιού. Συνιστάται να γίνει στεγάνωση του κελάριου τόσο από το εξωτερικό όσο και από το εσωτερικό. Κάτω από το εξωτερικό εννοείται ένα σύστημα αποστράγγισης που θα πάρει όλη την υγρασία από το υπόγειο της ιδιωτικής κατοικίας. Είναι επίσης απαραίτητο να χύσετε μια τυφλή περιοχή, εγκαταστήστε ένα σύστημα αποχέτευσης καταιγίδας. Όλα αυτά τα σημαντικά στοιχεία στο σύνολο θα επιτρέψουν την απομάκρυνση της υγρασίας από το υπόγειο και ως εκ τούτου θα εξαλείψουν εντελώς την πιθανότητα σχηματισμού μυκήτων. Μετά από όλα, αν το υπόγειο ενός ιδιωτικού σπιτιού είναι ξηρό, θα είναι πολύ καλό.

Όσο για την εσωτερική στεγανοποίηση, για αυτό, πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να στραγγίξει το υπόγειο. Έτσι μπορείτε να απαλλαγείτε από την παλιά επίστρωση, η οποία είναι ήδη ντους κατά το τοίχο και την οροφή. Μετά από αυτό, πάρτε τη βούρτσα για το μέταλλο και καθαρίστε προσεκτικά τις ρωγμές. Όλες οι ρωγμές πρέπει να καλύπτονται με τσιμεντοκονία ή στόκος. Το επόμενο βήμα θα είναι η εφαρμογή αντιμυκητιακού μείγματος. Είναι σημαντικό να βουρτσίζετε προσεκτικά τους τοίχους και την οροφή του υπογείου. Όταν όλα στεγνώνουν, όλες οι επιφάνειες επεξεργάζονται με υλικά στεγανοποίησης.

Εκτός από τους τοίχους και την οροφή, πρέπει επίσης να προστατεύετε τα δάπεδα. Μέσα από αυτό θα δείξει επίσης μέσω της υγρασίας. Ως εκ τούτου, όλες οι περιγραφεί λειτουργία γίνεται και κατά την επεξεργασία του δαπέδου στο κελάρι ενός ιδιωτικού σπιτιού.

Μέσα για την καταπολέμηση των μυκήτων

Τώρα θα εξετάσουμε άμεσα τις πιθανές επιλογές και μέσα για την καταστροφή του μύκητα στο υπόγειο. Αν πάτε στο κατάστημα, μπορείτε να βρείτε πολλά χρήματα για να αφαιρέσετε τους μύκητες στο κελάρι. Διαφέρουν μεταξύ τους με τον τρόπο που ενεργούν και με τη σύνθεσή τους. Επίσης, διαφέρουν στη διάρκεια της δράσης, έτσι ώστε ο μύκητας να μην εμφανιστεί ξανά. Ανεξάρτητα από τα μέσα που θα χρησιμοποιήσετε, πρώτα απ 'όλα πρέπει να κάνετε αρχική εκπαίδευση, η οποία έχει ως εξής:

 • Όλα τα κενά πρέπει να αφαιρούνται από το υπόγειο. Επίσης αποσυναρμολογήστε ράφια και ράφια. Όλα τα πράγματα που αποθηκεύονται στο υπόγειο ενός ιδιωτικού σπιτιού πρέπει επίσης να αφαιρεθούν. Ολόκληρο το υπόγειο θα πρέπει να καθαρίζεται από τα πράγματα.
 • Σε όλα τα μέρη όπου είναι ορατά οι λεκέδες από μούχλα, περπατήστε με μια μεταλλική βούρτσα.
 • Εάν το καλούπι βρέθηκε στο πάτωμα, τότε πρέπει επίσης να αφαιρεθεί. Για παράδειγμα, εάν το δάπεδο είναι γήινο ή ακανθώδες, αφαιρέστε ένα μικρό στρώμα εδάφους.
 • Αν το καλούπι βρίσκεται στα ράφια, θα πρέπει επίσης να καθαρίζονται και να φέρονται στον καθαρό αέρα για να στεγνώσουν.
 • Κάνετε οπές εξαερισμού πριν από την έναρξη της θεραπείας.
 • Στο τελικό στάδιο, ο μύκητας καταστρέφεται άμεσα.

Τώρα εξετάστε τα χαρακτηριστικά μιας ή άλλης μεθόδου, η οποία είναι γνωστή μέχρι σήμερα.

Ξίφος του Θείου

Απαλλαγείτε από τον μύκητα στο υπόγειο μπορεί να χρησιμοποιεί ένα θείο ελεγκτή. Κυρίως αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιείται για να εξαλείψει το λευκό μούχλα στο υπόγειο ενός ιδιωτικού σπιτιού. Η χρήση αερίου διοξειδίου του θείου είναι πολύ απλή. Για να γίνει αυτό θα χρειαστείτε ένα κουτί από κασσίτερο και ένα θείο. Βάλτε το κάτω από τη λεκάνη και μόλις ο αέρας είναι κλειστός, βάλτε φωτιά στο πούλι. Πρέπει να αφήσετε το υπόγειο όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να κλείσετε την πόρτα πολύ σφιχτά. Στο υπόγειο δεν συνιστάται να φτάσετε έως και 12 ώρες. Μετά από αυτό το διάστημα, το δωμάτιο είναι καλά αεριζόμενο.

Ασβέστη

Ασβέστη - αυτό είναι ένα φθηνό μέσο για να αφαιρέσετε τον μύκητα από το υπόγειο ενός ιδιωτικού σπιτιού. Η ασβέστη χρησιμοποιείται συχνά για λόγους πρόληψης. Πριν από την αφαίρεση του μύκητα, όλα τα στοιχεία που επηρεάζονται από αυτό θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με deactin. Αυτός ο παράγοντας αναδεύεται σε νερό και ψεκάζεται πάνω στις πληγείσες περιοχές.

Προετοιμάστε μια θεραπεία για την απομάκρυνση του μύκητα χρησιμοποιώντας ασβέστη μπορεί να είναι διαφορετική. Για παράδειγμα, με φορμαλίνη. Για να γίνει αυτό, πάρτε ένα κουβά καθαρό νερό, ρίξτε σε αυτό 500 g λευκαντικού και 200 ​​g φορμαλίνης. Μετά την εφαρμογή του χώρου υπογείου θα πρέπει να αερίζεται καλά.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ασβέστη με θειικό χαλκό. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε 1 κιλό σάπας ασβέστη και αραιώστε το σε δύο κάδους νερού. Σε αυτό προστίθενται 100 g θειικού χαλκού. Εφαρμόστε όλο αυτό το διάλυμα είναι καλύτερο με ένα ειδικό σπρέι.

Χλώριο

Χλώριο ή λευκότητα είναι μια γενική θεραπεία, χάρη στην οποία μπορείτε εύκολα και γρήγορα να απαλλαγείτε από τον μύκητα στο υπόγειο ενός ιδιωτικού σπιτιού. Το αποτέλεσμα της χρήσης του είναι το ίδιο όπως όταν χρησιμοποιείτε έναν ελεγκτή θείου. Η χρήση του λευκαντικού απαιτεί σοβαρές προφυλάξεις. Η ίδια η ουσία είναι πολύ διαβρωτική. Επομένως, για εργασία, φοράτε πάντα γάντια από καουτσούκ, αναπνευστήρα και άλλα προστατευτικά ρούχα.

Έτσι, χρησιμοποιώντας φάρμακα που περιέχουν χλώριο θα πρέπει να απαλλαγείτε από τον μύκητα με αυτό τον τρόπο:

 • Καθαρίστε προσεκτικά την επιφάνεια με μεταλλική βούρτσα από μύκητες και μούχλα.
 • Στη συνέχεια, προετοιμάστε τη λύση. Για να γίνει αυτό, αραιώστε ένα μέρος του ασβεστίου σε ίσα μέρη νερού.
 • Για να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα, προσθέστε 2 κουταλιές αλάτι.
 • Μετά από αυτό, εφαρμόζεται σε ολόκληρη την επιφάνεια των τοίχων, οροφής και δαπέδου στο υπόγειο. Προσέξτε ιδιαίτερα προσεκτικά τις περιοχές που είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στον μύκητα.
 • Για να κάνετε το αποτέλεσμα πολύ καλύτερα, εφαρμόστε αυτό το φάρμακο στο βαμβάκι και αφήστε το στο υπόγειο για ολόκληρη την περίοδο ξήρανσης.
 • Επιπλέον, ράφια επεξεργασίας, ράφια και άλλα στοιχεία που είναι εγκατεστημένα στο υπόγειο.
 • Συμπερασματικά, ολόκληρο το υπόγειο θα πρέπει να στεγνώνει και να αερίζεται καλά.

Βορικό οξύ

Το βορικό οξύ είναι επίσης ένα εξαιρετικό φάρμακο στην καταπολέμηση των μυκήτων. Για να επιτευχθεί ένα καλύτερο αποτέλεσμα, συνιστάται να το αναμειγνύετε επιπλέον με άλλες δραστικές ουσίες. Έτσι, για να αφαιρέσετε τον μύκητα στο υπόγειο ενός ιδιωτικού σπιτιού, πρέπει να κάνετε τέτοιες ενέργειες.

Αναμείξτε το βορικό οξύ, το ξίδι και το νερό, καθώς και το υπεροξείδιο του υδρογόνου. Σε 4 μέρη νερού, όλα τα άλλα συστατικά είναι 1 μέρος. Το προκύπτον διάλυμα εφαρμόζεται στην πληγείσα περιοχή και τρίψτε προσεκτικά με ένα μεγάλο κομμάτι βαμβακερού μαλλιού. Μετά από αυτό, το δωμάτιο πρέπει να αερίζεται καλά.

Βότκα

Ένα άλλο δημοφιλές μέσο είναι η χρήση της βότκας. Από αυτό, δεν υπάρχει ανάγκη να προετοιμαστεί μια ειδική λύση. Εάν έχετε ένα σπρέι, στη συνέχεια ρίξτε τη βότκα σε αυτό και πασπαλίστε την στους χώρους που επηρεάζονται από τον μύκητα. Αλλά πριν από αυτό, καθαρίστε την επιφάνεια με μια σκληρή μεταλλική βούρτσα.

Έτσι, εξετάσαμε μαζί σας διάφορα μέσα που μπορούν να σας βοηθήσουν προκειμένου να αφαιρέσετε τους μύκητες και τα μούχλα. Φυσικά, το έργο δεν είναι ευχάριστο. Αλλά σκεφτόμαστε τις συνέπειες της ανάπτυξης του μύκητα, αξίζει κάθε δυνατή προσπάθεια.

Πρόληψη - το κλειδί για την επιτυχή καταπολέμηση του μύκητα

Μάθαμε ότι η απαλλαγή από τον μύκητα είναι αρκετά ρεαλιστική. Ωστόσο, είναι καλύτερο να μην επιτρέψουμε την εμφάνισή του. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να εκτελεστούν ορισμένες προληπτικές ενέργειες που θα στοχεύουν στην καταπολέμηση του μύκητα, ή μάλλον, με την εμφάνισή του. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να οργανωθεί αερισμός υψηλής ποιότητας στο κελάρι. Αν δεν υπάρχει, η υγρασία θα συσσωρευτεί και θα προκαλέσει την εμφάνιση μούχλας. Επιπλέον, προσπαθήστε να λάβετε όλα τα μέτρα για να εκτελέσετε στεγάνωση υψηλής ποιότητας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν ζείτε σε μια περιοχή στην οποία τα υπόγεια ύδατα είναι πολύ υψηλά.

Η διεξαγωγή των εργασιών για την απομάκρυνση του μύκητα αξίζει επίσης να εξεταστούν ορισμένες σημαντικές αποχρώσεις. Παρακάτω δίνουμε μια σειρά συμβουλών που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε με επιτυχία τη δουλειά:

 1. Για το χρόνο που θα επεξεργαστείτε το χώρο με ένα προετοιμασμένο προϊόν, βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει από το κελάρι κονσερβοποιημένα τρόφιμα, όλα τα είδη των πραγμάτων και των συσκευών. Μπορεί να χρειαστεί να αποσυναρμολογήσετε τα ράφια. Αυτό θα σας επιτρέψει να φτάσετε στην πληγείσα περιοχή.
 2. Αν τα καλούπια χτυπηθούν από ράφια, ράφια και άλλα αντικείμενα, θα πρέπει επίσης να αντιμετωπίζονται με ειδική θεραπεία. Κάνε καλύτερα στον καθαρό αέρα.
 3. Εάν διαπιστώσετε ότι ο μύκητας είναι εμποτισμένος στο φινίρισμα στον τοίχο, η οροφή ή το δάπεδο είναι σχετικά βαθιά, τότε θα πρέπει να αντικατασταθεί. Για παράδειγμα, χτυπήστε το παλιό σοβά ή αποσυναρμολογήστε το δάπεδο. Συχνά συμβάλλει στην επιτυχή καταστροφή του μύκητα. Μετά από όλα, αφαιρώντας τον μύκητα από την επιφάνεια, αυτό είναι μόνο ένα μέρος της περίπτωσης. Διαπερνά βαθιά την αντιπαράθεση.
 4. Εάν το δάπεδο είναι στο υπόγειο του εδάφους, τότε θυμηθείτε, είναι επίσης μολυσμένο. Τουλάχιστον 200 mm του στρώματος πρέπει να αφαιρεθούν και να αφαιρεθούν από το υπόγειο.
 5. Όταν ολόκληρο το κελάρι είναι καλά επεξεργασμένο, κανονίστε τον αερισμό του. Ο εφαρμοζόμενος παράγοντας πρέπει να στεγνώσει καλά.

Συμπέρασμα

Έτσι μάθαμε μαζί σας πώς να βγάλουμε μύκητα από το κελάρι από μόνοι μας. Αναφέραμε τους πιο συνηθισμένους τρόπους και μέσα. Φυσικά, πολλοί γνωρίζουν και άλλες τεχνολογίες. Φροντίστε να τα μοιραστείτε με τα σχόλια σε αυτό το άρθρο. Η εμπειρία σας μπορεί να βοηθήσει πολλούς που αγωνίζονται με μούχλα και μύκητες στο υπόγειο ενός ιδιωτικού σπιτιού. Επιπλέον, σας προτείνουμε να δείτε το προετοιμασμένο βίντεο, το οποίο υπογραμμίζει αυτό το ζήτημα.

Πώς να απαλλαγείτε από μούχλα στο υπόγειο, και πώς να μην αποτρέψει την εμφάνισή του;

Ο μύκητας στο υπόγειο είναι ένα συχνό φαινόμενο: σε αυτό το υπόγειο δωμάτιο υπάρχουν όλες οι απαραίτητες συνθήκες για αποικίες μυκήτων μούχλας για πλήρη ζωή και γρήγορη αναπαραγωγή. Εδώ και χαμηλή (αλλά συν) θερμοκρασία και υγρασία, κακή φωτισμός και ανεπαρκής αερισμός.

Γιατί οι τοίχοι των υπόγειων δωματίων είναι μουχλιασμένοι, τι είναι επικίνδυνο για αυτό το φαινόμενο και πώς να το αντιμετωπίσουμε - θα αναφερθούμε αργότερα.

Γιατί εμφανίζεται ο μύκητας στο υπόγειο;

Το υπόγειο, το κελάρι, το ισόγειο του γκαράζ ή το διαμέρισμα είναι ένα ιδανικό μέρος για τη διαβίωση και αναπαραγωγή αποικιών μυκήτων μούχλας. Γιατί η επίθεση αυτή εμφανίζεται σχεδόν σε κάθε τέτοια αίθουσα;

Οι κυριότεροι λόγοι είναι:

 1. Ο κακός εξαερισμός, ο οποίος οδηγεί σε στασιμότητα του αέρα (μούχλα αέρα, η μυρωδιά της υγρασίας είναι χαρακτηριστική για τα περισσότερα κελάρια). Ο πρώτος και κύριος λόγος, λόγω του οποίου σχηματίζεται το καλούπι (όχι μόνο στο υπόγειο, αλλά σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο).
 2. Η θερμοκρασία στο μη θερμαινόμενο υπόγειο είναι το χειμώνα + 2 έως + 4 μοίρες, το καλοκαίρι + 5 έως 7, ενώ η εξωτερική θερμοκρασία μπορεί να κυμανθεί μέσα σε 5-15 μοίρες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Λόγω αυτής της διαφοράς στη θερμοκρασία, η υγρασία συμπυκνώνεται στους τοίχους και στην οροφή του κελάριου και σχηματίζει μορφές στο υγρό περιβάλλον (ιδανική υγρασία για το ότι είναι πάνω από 80%).
 3. Απουσία θέρμανσης και στεγανοποίησης. Το στοιχείο που σχετίζεται με το προηγούμενο. Αν οι τοίχοι του κελάριου δεν έχουν θερμότητα και στεγανοποίηση, τότε η διαφορά θερμοκρασίας θα αισθανθεί περισσότερο εσωτερικά, και περισσότερη υγρασία θα συμπυκνώσει.
 4. Ανεπαρκής φωτισμός (αυτός ο μύκητας πολύ "αγαπά").
 5. Η παρουσία ενεργών σπορίων. Το κελάρι αποθηκεύεται συνήθως λαχανικά, φρούτα και συχνά στέκεται ράφια σανίδων, στις οποίες, επίσης, μπορούν να αποθηκευτούν σπόρια μούχλας.

Τι θα συμβεί εάν δεν καταπολεμήσετε το μούχλα στο υπόγειο (βίντεο)

Πού εμφανίζεται μούχλα πιο συχνά στο υπόγειο;

Όσο νωρίτερα μπορείτε να ανιχνεύσετε την επιδρομή, τόσο ταχύτερη και πιο αποτελεσματική θα είναι η διαδικασία καταπολέμησής της. Προκειμένου να μην χάσετε τις πρώτες τσέπες, πρέπει να καταλάβετε σε ποιους χώρους θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή.

Τις περισσότερες φορές, το καλούπι στο κελάρι αρχίζει να εμφανίζεται στις ακόλουθες τοποθεσίες:

 • βαθιά ακατέργαστα (στεγανοποιητικά, τσιμέντα, γύψο) αρμούς, πλάκες, γωνίες.
 • οι πιο υγροί χώροι (ειδικά αν είναι κοιλώματα, τσιπς, κοιλότητες στους τοίχους ή το δάπεδο).
 • ξύλινα προϊόντα (σανίδες, ράφια, κιβώτια, παλέτες, υλικά διακόσμησης).
 • αποθηκευμένα λαχανικά και φρούτα.

Πώς να καταλάβετε ότι το καλούπι εμφανίστηκε στο υπόγειο, ή θα εμφανιστεί σύντομα;

Καταλάβετε πού να ψάξετε για τσέπες ήττας - είναι καλό, αλλά μην κάνετε τους ίδιους ελέγχους κάθε μέρα; Ως εκ τούτου, πρέπει να γνωρίζετε τον κατάλογο των εμφανών σημείων ότι έχετε μούχλα μανιτάρια στο υπόγειο:

 1. Η εμφάνιση σταγονιδίων νερού σε τοίχους, οροφές, ράφια κλπ. Εάν υπάρχει συστηματική συμπύκνωση στο υπόγειο δωμάτιο, περιμένετε την εμφάνιση μούχλας.
 2. Σκόνη, ζεστός, υγρός αέρας. Τα χυτά μανιτάρια είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που θέλουν επίσης να φάνε. Απορροφούν τις απαραίτητες ουσίες και απελευθερώνουν διοξείδιο του άνθρακα, τοξίνες και συγκεκριμένους αιθέρες. Αυτά τα απόβλητα της ζωής των μανιταριών οδηγούν στην εμφάνιση μιας δυσάρεστης χαρακτηριστικής οσμής.
 3. Διαφορές όχι μόνο δυσάρεστη οσμή, αλλά επίσης να προκαλέσει ένα πρόσωπο δυσάρεστες αντιδράσεις. Αν στην είσοδο του υπογείου θα ξεκινήσει το πότισμα μάτια, ρινική καταρροή και βήχα εμφανίζονται, θα αρχίσει να φτερνιστεί και να έχουν δυσκολία στην αναπνοή - μούχλα έχει ήδη εμφανιστεί (αν και προς τα έξω είναι ακόμα αόρατη).

Πώς μπορεί να μοιάζει μούχλα στο υπόγειο;

Τις περισσότερες φορές στα κελάρια και τα κελάρια υπάρχει λευκό μούχλα. Το λευκό καλούπι δεν είναι απλά μια επιδρομή: μπορεί να είναι σαν χνούδι ή παρόμοιο με βαμβάκι. Ένα τέτοιο αφράτο μούχλα φαίνεται ακόμη και ακίνδυνο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν βλάπτει τα προϊόντα και το ανθρώπινο σώμα.

Μορφή στο υπόγειο σε ξύλινα δοκάρια και τοίχους

Λιγότερο κοινό στις υπόγειες εγκαταστάσεις αποθήκευσης είναι άλλοι τύποι μούχλας: μαύρο, γκρι, πράσινο, μπλε. Διαφέρουν στο είδος του μύκητα: το ένα - επηρεάζει το ξύλο, το άλλο - αναπτύσσεται στο σκυρόδεμα, το τρίτο - "αγαπά" τα αποθέματα τροφίμων.

Η περιοχή που επηρεάζεται από μύκητες μούχλας μπορεί να φθάσει από αρκετά τετραγωνικά εκατοστά και μέχρι μερικά μέτρα. Συνήθως, το μούχλα εξαπλώνεται ευρέως, παίρνοντας ένα μεγάλο έδαφος: σπάνια υπάρχουν περιπτώσεις όπου εμφανίζονται τοπικά, σε ένα μικρό οικόπεδο (εκτός από την αρχή της ανάπτυξής του).

Εάν αγνοήσετε τον αγώνα εναντίον του, μπορεί να αναπτυχθεί σε όλες τις επιφάνειες, από την οροφή μέχρι το πάτωμα.

Τι είδους μύκητες βρίσκονται στο υπόγειο;

Στην τοποθεσία μας σε υπόγειες αποθήκες μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω είδη μούχλας:

 1. Μορφοποιημένος μύκητας. Είναι σε θέση να αναπτυχθεί σε οποιεσδήποτε κακώς επεξεργασμένες (μη προστατευμένες από υγρασία) επιφάνειες: σκυρόδεμα, πέτρα, ξύλο. Είναι ένα άγγιγμα μαύρου, γκρι, πράσινου, καφέ ή μπλε. Οι αποικίες αναπτύσσονται γρήγορα και είναι ικανές όχι μόνο να χαλάσουν την εμφάνιση του φινιρίσματος αλλά και να καταστρέψουν αμετάκλητα τα υλικά.
 2. Μπλε μύκητας. Αυτός ο τύπος καλούπι αναπτύσσεται κυρίως σε ξύλο και είναι σε θέση να καταστρέψει εντελώς τη δομή του.
 3. Η μυκητίαση επηρεάζει επίσης κυρίως το ξύλο. Υποδιαιρείται σε τρία υποείδη: βακτηριακή αποσύνθεση, καστανή σήψη και λευκή σήψη. Είναι σε θέση να καταστρέψει σε σύντομο χρονικό διάστημα τη δομή κάθε δέντρου, συμπεριλαμβανομένων των σανίδων δρυός.

Ποιος είναι ο κίνδυνος εμφάνισης μούχλας στο κελάρι;

Τι είναι επικίνδυνο για μούχλα; Λόγω της ικανότητάς του να αναπτύσσεται σε οποιαδήποτε επιφάνεια, μπορεί να καταστρέψει όλα τα είδη των περιουσιακών στοιχείων και προμηθειών και να επηρεάσει αρνητικά το ανθρώπινο σώμα.

Να πάρει τις αναπνευστικές και πεπτικές (όταν χρησιμοποιείτε μουχλιασμένα τρόφιμα) τρόπους, μούχλα μπορεί να προκαλέσει:

 • άσθμα και άλλες ασθένειες της ανώτερης αναπνευστικής οδού.
 • ημικρανίες;
 • ιγμορίτιδα, ιγμορίτιδα,
 • πνευμονία.
 • ρινική αιμορραγία.
 • φλεγμονή του δέρματος και εξανθήματα.
 • εμετός, διάρροια, πόνος στο στομάχι.

Βλάπτει το καλούπι και τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένο το υπόγειο:

 • οι πλάκες από σκυρόδεμα, που επηρεάζονται από μύκητες μούχλας, χάνουν τη δύναμή τους και αρχίζουν να χύνονται.
 • Τα ξύλινα ράφια και άλλες κατασκευές θα καταρρεύσουν και θα σταματήσουν να αντέχουν το υπολογιζόμενο βάρος.
 • αν το κελάρι ή το υπόγειο είναι κάτω από το σπίτι ή το γκαράζ, τα τοξικά προϊόντα της ζωής του μύκητα αρχίζουν να διεισδύουν μέσα στα καθιστικά, βλάπτοντας τον άνθρωπο και αλλοιώνοντας το φινίρισμα.

Το καλούπι είναι επικίνδυνο για όλο το περιεχόμενο του υπογείου:

 • τα πράγματα παίρνουν μια δυσάρεστη μυρωδιά της υγρασίας και, αν δεν στεγνώσει, εξαφανίζονται?
 • τα προϊόντα αρχίζουν γρήγορα να σβήνουν.
 • τα λαχανικά και τα φρούτα που επηρεάζονται από το μούχλα είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο

Πώς να απαλλαγείτε από το καλούπι στο κελάρι;

Σημειώνουμε αμέσως ότι δεν υπάρχει αγώνας με μούχλα Δεν θα είναι αποτελεσματική αν δεν εξαλείψει τους λόγους για την εμφάνισή της.

Εάν έχει ήδη σχηματιστεί μούχλα στο υπόγειο, πρέπει να ληφθούν τα ακόλουθα μέτρα για την καταπολέμησή του και για την πρόληψη νέων περιστατικών:

 1. Αφαιρέστε από το υπόγειο, αν είναι δυνατόν, όλα τα επηρεαζόμενα αντικείμενα και επεξεργαστείτε προσεκτικά τις υπόλοιπες επιφάνειες με προστατευτικές λύσεις.
 2. Φροντίστε να θερμάνετε και να στεγνώσετε τελείως το δωμάτιο.
 3. Αγοράστε ένα ειδικό μέσο από το καλούπι στο κατάστημα, λαμβάνοντας υπόψη την εμφάνιση του μύκητα και την έκταση της βλάβης.
 4. Μια χαλαζία ή υπεριώδης λάμπα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση του μύκητα μούχλας. Με τη βοήθειά τους, εκτελείται χαλαζία ή θέρμανση με υπεριώδη λάμπα.
 5. Κάνετε μια στεγανοποίηση, ιδανικά έξω (αν είναι δυνατόν).

Αξιολόγηση του βαθμού τραυματισμού

Όσο νωρίτερα ήταν δυνατό να εντοπιστούν τα κέντρα ήττας, τόσο λιγότερα χρήματα, χρόνος και προσπάθεια θα απαιτηθούν για να καταστραφούν.

Εάν υπάρχει υπόστεγο στο υπόγειο, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να μάθετε ακριβώς πού εμφανίστηκε, πόσο εκτεταμένες είναι οι βλάβες, ποια υλικά έχουν μολυνθεί και ποια είναι η αιτία της εμφάνισης του μύκητα. Ελέγξτε προσεκτικά το δάπεδο, την οροφή, τους τοίχους, τα ράφια και άλλα περιεχόμενα του υπογείου. Αν οι τσέπες είναι ασήμαντες - μπορούν να αφαιρεθούν με τη βοήθεια ειδικών εργαλείων.

Εάν χτυπήσουν μεγάλες περιοχές, απαιτούνται δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Τα ράφια, τα ράφια, τα αντικείμενα που βρίσκονται πάνω τους και τα προϊόντα και άλλα αντικείμενα που είναι αποθηκευμένα στο υπόγειο εξάγονται στο δρόμο για να ζεσταίνουν και να στεγνώσουν κάτω από τον ήλιο. Στη συνέχεια, τα υλικά φινιρίσματος, συμπεριλαμβανομένου του γύψου, σφυρηλατούνται και στη συνέχεια εκτιμάται η κλίμακα της λοίμωξης.

Καθαρίστε τα αντικείμενα και καθαρίστε την επιφάνεια

Η προετοιμασία του υπογείου για την καταπολέμηση της μούχλας πραγματοποιείται με την ακόλουθη σειρά:

 1. Βγάζουμε από το υπόγειο ό, τι μπορεί να μεταφερθεί. Τα επηρεασμένα υφάσματα από μανιτάρια, το χαρτί και το χαρτόνι, τα προϊόντα και οι σανίδες πρέπει να απορρίπτονται. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, το ύφασμα πρέπει να πλυθεί καλά, να βράσει και να κρεμαστεί στον ήλιο. Τα ξύλινα προϊόντα (υπό την προϋπόθεση μικρών βλαβών) θα πρέπει να καθαρίζονται και να χρωματίζονται με μια βακτηριοκτόνο ένωση. Μετά από πλήρη ξήρανση, καλύψτε με προστατευτικούς παράγοντες.
 2. Αν το δάπεδο στο κελάρι ή το κελάρι δεν καλύπτεται - καθαρίστε όλη την έκταση στην οποία βρίσκονται τα καλούπια.
 3. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα και μια βούρτσα για το μέταλλο, καθαρίζουμε όλες τις επιφάνειες. Σε σκυρόδεμα και ξύλο, δεν πρέπει να υπάρχει φινίρισμα και μούχλα (τουλάχιστον σε εκείνες τις περιοχές που χτυπήθηκαν και τουλάχιστον 1 μέτρο από αυτές σε κάθε κατεύθυνση).

Μόνο μετά από αυτό μπορείτε να προχωρήσετε σε επιφανειακή επεξεργασία.

Θεραπεία με ειδικά μέσα

Πριν προχωρήσετε στην επιφανειακή επεξεργασία με ειδικά μέσα, κλείστε όλους τους αεραγωγούς αερισμού και την μπροστινή πόρτα - έτσι ώστε τα παρασκευάσματα να μην διασκορπίζονται προς τα έξω. Δεδομένου ότι θα πρέπει να εργαστείτε με χημικά μέσα σε εσωτερικούς χώρους, φροντίστε να φοράτε προστατευτικό ρουχισμό, γάντια και αναπνευστήρα.

Επεξεργασία των τοίχων των κελαριών κατά του καλουπιού

Περαιτέρω στάδια εργασίας:

 1. Αντιμετωπίστε τους τοίχους, την οροφή και το πάτωμα με οποιοδήποτε καθαριστικό.
 2. Χρησιμοποιήστε ένα ρολό, βούρτσα ή σπρέι για να εφαρμόσετε έναν αντιμυκητιακό παράγοντα σε όλες τις πληγείσες περιοχές. Ιδιαίτερα προσεκτικά θα χρειαστεί να μουτζούρες τις γωνίες, τις αρθρώσεις και τις ρωγμές, καθώς και τις περιοχές όπου βρέθηκε το καλούπι. Να είστε προσεκτικοί: οι αντιμυκητιασικοί παράγοντες θα πρέπει να εφαρμόζονται με ένα περιθώριο τουλάχιστον 1 μέτρου από την πληγείσα περιοχή (ακόμη και αν ο μύκητας δεν ήταν πια εκεί). Εάν οι βλάβες ήταν μεγάλες, είναι καλύτερα να αντιμετωπίζετε πλήρως όλες τις επιφάνειες.
 3. Για να καταστρέψει τη διαφορά ήταν επιτυχής, αφήστε το δωμάτιο ερμητικά κλειστό για τουλάχιστον 12 ώρες - έτσι ώστε τα κεφάλαια ενεργούσαν.
 4. Μετά από αυτό το διάστημα, ανοίξτε την πόρτα και όλους τους αεραγωγούς.
 5. Αντιμετωπίστε όλες τις επιφάνειες (τοίχους, πάτωμα, οροφή) με ένα πέλμα βαθιάς διείσδυσης. Μετά από πλήρη ξήρανση, επαναλάβετε τη διαδικασία.

Ακριβώς θα απαντήσουμε σε μια ερώτηση σχετικά με αυτό, από το να επεξεργαστούμε τοίχους από έναν μύκητα. Για να γίνει αυτό, οποιοσδήποτε αντιμυκητιασικός παράγοντας είναι κατάλληλος. Για παράδειγμα:

 • Bugs Anti-Mold?
 • Deo-anti-μούχλα?
 • Sepotosan-Τ;
 • Sagrotan;
 • Megel-Fri;
 • NEOMID.

Όλα αυτά τα προϊόντα πωλούνται με τη μορφή έτοιμων διαλυμάτων σε πλαστικές φιάλες με ψεκασμό, γεγονός που απλοποιεί τη χρήση τους.

Αφαίρεση του μύκητα στο υπόγειο χρησιμοποιώντας Cilit Bang (βίντεο)

Λαϊκές θεραπείες ενάντια στο μούχλα στο υπόγειο

Είναι απίθανο ότι οι αυτοσχέδιες λαϊκές θεραπείες θα εξαλείψουν τις σοβαρές λοιμώξεις. Αλλά για να σκοτώσει μικρές τσέπες με τη βοήθεια τέτοιων μέσων - μπορείτε.

Απαλλαγείτε από μούχλα στο υπόγειο μπορεί να βοηθήσει:

 • χαλκό βιτριόλη με οξικό οξύ και νερό, σε αναλογία 1: 4: 20 (σχετικά με τους κανόνες για τη χρήση θειικού χαλκού έναντι μούχλας μπορεί να διαβαστεί χωριστά).
 • βορικό οξύ ή σόδα σε συνδυασμό με επιτραπέζιο ξίδι (σχετικά με τη χρήση σόδα και ξύδι έναντι μούχλας μπορεί να διαβαστεί ξεχωριστά)?
 • χλώριο.
 • αλκαλίου.

Η πρόληψη της εμφάνισης μούχλας στους ανθρώπους γίνεται με τη βοήθεια των ακόλουθων μέσων:

 • ξύλο ή ηλίανθος τέφρα ·
 • Ασβέστη με τη μορφή διαλύματος για την επεξεργασία τοιχωμάτων.
 • το πεύκο, αν τοποθετηθεί σε ξύλινο πάτωμα ή σε ράφι.

Χρησιμοποιώντας ένα πούλι

Το κόμμι θείου είναι ένα από τα πιο απλά και δημοφιλή μέσα για την καταπολέμηση μούχλας. Εφαρμόστε το ως εξής:

 1. Συνδέουμε και κλείνουμε όλα τα ανοίγματα μέσω των οποίων μπορεί να εισέλθει αέρας στο υπόγειο.
 2. Βάζουμε το σπαθί σε μια μεταλλική λεκάνη και το βάζουμε στο πάτωμα, στο κέντρο του υπογείου.
 3. Ανάβουμε και αμέσως αφήνουμε το δωμάτιο, κλείνοντας την πόρτα πίσω του. Εάν υπάρχει μια απόσταση κάτω από την πόρτα, τότε είναι επίσης σκόπιμο να την καλύψετε με κάτι.
 4. Μετά από 12 ώρες, ανοίξτε την πόρτα, όλους τους αεραγωγούς, τα παράθυρα (εάν υπάρχουν) και αερίστε προσεκτικά το δωμάτιο.

Εφαρμογή υπεριώδους λαμπτήρα

Πώς να χειριστείτε το καλούπι χρησιμοποιώντας μια λάμπα υπεριώδους ακτινοβολίας; Χρειαζόμαστε μια λάμπα και, κατά προτίμηση, γυαλιά συγκόλλησης. Λάβετε υπόψη ότι η λυχνία χαμηλής συχνότητας και χαμηλής ισχύος δεν θα λειτουργήσει. Για να καταστρέψετε τον μύκητα, χρειάζεστε βακτηριοκτόνο ή λαμπτήρα χαλαζία.

Το νερό στο υπόγειο είναι ένας από τους κύριους λόγους για την εμφάνιση του καλουπιού

Η διαδικασία είναι η εξής:

 1. Βάλτε τη λάμπα στο υπόγειο, στο πάτωμα, στο κέντρο. Εάν το καλούπι επηρεάστηκε έντονα από κάποια γωνία ή από μια ξεχωριστή περιοχή - τότε η λάμπα μπορεί να μετακινηθεί πιο κοντά σε αυτήν.
 2. Ενεργοποιήστε τη συσκευή.
 3. Αφήστε το δωμάτιο κλείνοντας την πόρτα και αφήστε τη συσκευή σε λειτουργία για 9-12 ώρες.
 4. Αποσυνδέστε και ελέγξτε το δωμάτιο.

Δημιουργία ευνοϊκού κλίματος

Απαντώντας στην ερώτηση σχετικά με τον τρόπο απομάκρυνσης μούχλας από το κελάρι, πρέπει να πείτε τι πρέπει να κάνετε ώστε να μην εμφανίζεται.

Η καλύτερη προστασία των χώρων από τον μύκητα είναι να δημιουργηθεί ένα κλίμα δυσμενές για την ανάπτυξή του:

 1. Είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής. Το καλούπι δεν μπορεί να αναπτυχθεί σε ξηρούς και καλά αεριζόμενους χώρους.
 2. Είναι απαραίτητο να μονώσετε και να στεγανοποιήσετε το κελάρι από έξω. Δεν χρειάζεται να είναι ένα παχύ στρώμα μόνωσης, αλλά πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον μια μικρή προστασία από το κρύο και την υγρασία.
 3. Είναι ιδανικό για να παράγουν παράθυρα (αν δεν είναι), μέσω των οποίων το ηλιακό φως θα διεισδύσει.

Εξωτερική μόνωση και στεγάνωση

Για τα υπόγεια, η στεγανοποίηση είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς δεν εκτίθενται μόνο σε συμπύκνωση λόγω διαφορών θερμοκρασίας, αλλά και σε πλημμύρες κατά τις πλημμύρες της άνοιξης. Είναι ιδανικό για την μόνωση και την κατασκευή αδιάβροχου φράγματος έξω από το δωμάτιο. Είναι καλύτερα να το κάνετε αυτό κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής. Ωστόσο, μπορείτε να ολοκληρώσετε την εργασία ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής, όταν το κτίριο είναι ήδη σε χρήση.

Το έργο εκτελείται ως εξής:

 1. Βγάζοντας μια τάφρο σε όλη την περίμετρο του σπιτιού, σε όλο το βάθος των τοίχων του υπογείου (το πιο επίπονο στάδιο). Το πλάτος της τάφρου πρέπει να είναι τέτοιο ώστε το άτομο να μπορεί να σταθεί και να εργαστεί ελεύθερα σε αυτό.
 2. Το σύστημα αποστράγγισης είναι εγκατεστημένο κατά μήκος του κάτω μέρους της τάφρου.
 3. Ο τοίχος αποφλοιώνεται από τα υλικά φινιρίσματος, την παλιά μόνωση (αν υπάρχει), τη βρωμιά. Εάν υπάρχουν περιοχές που έχουν υποστεί ζημιά (ρωγμές, τσιπ), είναι επιθυμητό να καλύπτονται με τσιμέντο.
 4. Η στεγανοποίηση εφαρμόζεται. Αυτό μπορεί να είναι τόσο υγρή σύνθεση όσο και μονωτική κόλλα.
 5. Μονωμένη θερμομόνωση (είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε αφρό, EPS ή ψεκασμένο αφρό πολυουρεθάνης).
 6. Έχει τελειώσει το εξωτερικό φινίρισμα.
 7. Η τάφρο κοιμάται.
 8. Παρασκευάζεται μια τυφλή περιοχή γύρω από το υπόγειο.

Επεξεργασία υπόγειου υλικού πριν από την τοποθέτηση προϊόντων πρόληψης μούχλας (βίντεο)

Πρόληψη: πώς να αποτρέψετε την εμφάνιση μούχλας στο υπόγειο;

Προειδοποιήστε την εμφάνιση του καλουπιού στο υπόγειο είναι πολύ πιο εύκολο από τότε να το αφαιρέσετε.

Είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε ορισμένους κανόνες αποθήκευσης περιεχομένου και κανόνες λειτουργίας των χώρων:

 1. Ο κύριος κανόνας είναι ο καλός εξαερισμός. Είναι απαραίτητο να παρέχεται τόσο εισροή καθαρού αέρα όσο και εκροή αέριων μαζών. Ο αέρας στο δωμάτιο δεν πρέπει να παραμένει στάσιμος.
 2. Τα πράγματα και τα προϊόντα δεν πρέπει να αποθηκεύονται μαζί απευθείας στο πάτωμα. Πρέπει να τοποθετηθούν κατά τέτοιο τρόπο ώστε ο αέρας να μπορεί να κυκλοφορεί πλήρως μεταξύ τους. Για να γίνει αυτό, πρέπει να εγκαταστήσετε ράφια (κατά προτίμηση ανοιχτού τύπου, με ράφια πλέγματος) και να μην βάζετε τίποτα κοντά στους τοίχους.
 3. Μην αφήνετε να αυξηθεί η υγρασία του δωματίου. Αν σχηματιστεί συμπύκνωση στο υπόγειο, ο χώρος πρέπει να στεγνώσει και να θερμανθεί, και τότε πρέπει να εξαλειφθεί η αιτία της υγρασίας.
 4. Για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας και της υγρασίας στο υπόγειο μπορείτε να κρεμάσετε ένα θερμόμετρο και ένα υγρόμετρο.

Για εκείνους που χτίζουν μόνο ένα κελάρι ή ένα κελάρι, αξίζει να θυμόμαστε τους ακόλουθους κατασκευαστικούς κανόνες:

 1. Φροντίστε για καλή θερμομόνωση των υπόγειων κατασκευών.
 2. Προσπαθήστε να φτιάξετε τουλάχιστον ένα παράθυρο στη νότια πλευρά, ώστε το ηλιακό φως να εισχωρήσει στο υπόγειο.
 3. Προσπαθήστε να εξοπλίσετε τουλάχιστον ένα ελάχιστο θέρμανσης. Δεν είναι απαραίτητο να συμπεριλαμβάνεται πάντα, αλλά περιοδικά είναι απαραίτητο να ζεσταθεί το υπόγειο. Δεν είναι απαραίτητο να πραγματοποιήσετε εδώ μια γραμμή θέρμανσης νερού: μπορείτε να το κάνετε αυτό με οποιαδήποτε θερμάστρα.
 4. Παροχή εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής. Εάν υπάρχει ένα παράθυρο, τότε η εισροή μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα από αυτό. Η απομάκρυνση του αέρα μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε μέσω του άξονα εξαερισμού είτε μέσω του ανεμιστήρα εξαγωγής στον τοίχο.

Θυμηθείτε: η πρόληψη είναι πάντα φθηνότερη από τη θεραπεία. Μην αγνοείτε τις βασικές συμβουλές κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής και δεν χρειάζεται να αφιερώνετε πολύ χρόνο, προσπάθεια και χρήματα για την καταπολέμηση του μούχλας στο υπόγειο.

Μύκητας ή μούχλα σε ένα κελάρι, παρόμοιο με βαμβάκι: πώς να ξεφορτωθείτε για πάντα και να καθαρίσετε το δωμάτιο

Μούχλα στο κελάρι, όπως βαμβάκι, είναι πολύ κοινό. Όλο το σφάλμα είναι ο ανεπαρκής αερισμός, η υψηλή υγρασία. Πολλοί σταμάτησαν να δίνουν προσοχή στο καλούπι στο κελάρι. Οι κακοήθεις λεκέδες στην οροφή όχι μόνο καταστρέφουν την εμφάνιση αλλά μπορούν επίσης να προκαλέσουν σημαντική βλάβη στην ανθρώπινη υγεία.

Επιπλέον, τα προϊόντα που αποθηκεύονται στο κελάρι θα υποφέρουν. Το καλούπι έχει την ικανότητα να εξαπλώνεται σε άλλα αντικείμενα, να πολλαπλασιάζεται ενεργά, γεγονός που μειώνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής και τη χρησιμότητα των προϊόντων. Αν υπάρχει μύκητας στο κελάρι, φροντίστε να καθαρίσετε το καλούπι. Το παρακάτω υλικό θα σας βοηθήσει να το κάνετε σωστά, για να αποτρέψετε την επανειλημμένη εμφάνιση του μύκητα.

Τι είναι μούχλα;

Οι αποικίες του μύκητα που αναπτύσσονται από ένα σπόριο ονομάζονται μούχλα. Οι διαφορές είναι συνεχώς στον αέρα, μόνο υπό την επίδραση των δυσμενών παραγόντων (αυξημένη υγρασία, θερμότητα) αρχίζουν να «ξυπνούν» και να πολλαπλασιάζονται ενεργά. Μούχλα μανιτάρια μπορεί να αυξηθεί σε σκυρόδεμα, χρώμα, ξύλο. Υπάρχουν πολλοί τύποι καλουπιών, ανάλογα με τα οποία μπορείτε να δείτε σημεία που μοιάζουν με βαμβάκι μαύρου, καφέ, πράσινου, λευκού. Υπάρχουν επίσης φωτεινά μανιτάρια, αλλά δεν είναι επικίνδυνα για τους τοίχους, το ανώτατο όριο του κελαριού.

Το καλούπι είναι ικανό να καταστρέψει υλικά κατασκευής και φινιρίσματος, μερικές φορές έρχεται στο έδαφος. Ως εκ τούτου, οι ιδιοκτήτες μούχλα στο κελάρι θα πρέπει να σκεφτούν για την ταχεία διάθεση των αποικιών μανιταριών, διαφορετικά θα πρέπει να κάνουν επισκευές ή ακόμη και την αναδιοργάνωση. Απομονώστε μαύρο, λευκό, καφέ μούχλα. Το συγκεκριμένο χρώμα εξαρτάται όχι μόνο από τον τύπο του μύκητα, αλλά και από το στάδιο της ανάπτυξης, το χρώμα της επιφάνειας πάνω στο οποίο έχει εγκατασταθεί ο ανεπιθύμητος "φιλοξενούμενος".

Αιτίες εμφάνισης

Το μούχλα δεν εμφανίζεται ποτέ όπως ακριβώς και προηγείται από άλλες δυσμενείς συνθήκες:

 • απουσία ή απόφραξη των αξόνων εξαερισμού. Η έλλειψη πρόσθιου αέρα προάγει την ανάπτυξη αποικιών μυκήτων.
 • υψηλό επίπεδο υγρασίας, συσσώρευση συμπυκνωμάτων. Αυτή η πτυχή συχνά εξαρτάται από τον πρώτο παράγοντα.
 • ανεπαρκής κυκλοφορία αέρα στο κελάρι.
 • αποθήκευση φθοριούχων φρούτων και λαχανικών. Τα αλλοιωμένα προϊόντα γίνονται πηγές μούχλας, οι σποροί εξαπλώνονται ενεργά μέσα στο δωμάτιο, εγκατασταθούν σε τοίχους, δάπεδα και οροφές.
 • Χρήση ξύλινων προϊόντων που είναι μολυσμένα με σπόρια μυκήτων.

Ευνοϊκές συνθήκες αναπαραγωγής

Γιατί τα καλούπια εμφανίζονται σε κάποια κελάρια, αλλά σε άλλα όχι; Για την εμφάνιση της "ζωής" είναι απαραίτητες ορισμένες προϋποθέσεις:

 • παρουσία σπορίων στον αέρα. Μεταφέρονται και εγκαθίστανται στο κελάρι στους ανθρώπους, τα τρόφιμα, τα ζώα.
 • θρεπτικό οργανικό μέσο (χαρτί, ξύλο, έδαφος, τύρφη) ·
 • ευνοϊκό μικροκλίμα (υψηλή υγρασία, θερμοκρασία περίπου 20 μοίρες). Επίσης, ο ανεπαρκής ή μη λειτουργικός αερισμός επηρεάζει αρνητικά.

Ορισμένα είδη μυκήτων έχουν την ικανότητα αναπαραγωγής σε θερμοκρασία 0 μοίρες.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο σύστημα εξαερισμού. Μετά από όλα, έχει σχεδιαστεί για την κανονική κυκλοφορία του αέρα στο δωμάτιο. Η κίνηση του αέρα εμποδίζει τη στερέωση των σπόρων της μούχλας σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Στις γωνίες της κίνησης του αέρα είναι δύσκολη, είναι εκεί συσσωρεύονται συχνά αποικίες μυκήτων.

Ο εξαερισμός βοηθά στην απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας από το δωμάτιο, η οποία συμβαίνει σε ένα περιβάλλον με υψηλή υγρασία έξω ή μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας. Εάν τα σπόρια των μυκήτων υπάρχουν στους τοίχους, αλλά δεν υπάρχουν ευνοϊκές συνθήκες αναπαραγωγής, δεν θα βλαστήσουν. Με βάση αυτό, μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα ότι ο ανεπαρκής αερισμός είναι ο κύριος λόγος για την εμφάνιση των αποικιών μανιταριών στο κελάρι.

Πώς να απαλλαγείτε από τους σκώρους των τροφίμων στην κουζίνα; Ελέγξτε την επιλογή αποτελεσματικών μεθόδων για την καταπολέμηση παρασίτων.

Σχετικά με το τι και πώς να αφαιρέσετε το καλούπι από τον τοίχο στο διαμέρισμα διαβάστε σε αυτή τη διεύθυνση.

Κίνδυνος μύκητα για τον άνθρωπο

Πολλοί δεν υποψιάζονται ότι η μούχλα αντιπροσωπεύει έναν τεράστιο κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία και ακόμη και τη ζωή, όχι μόνο για οικοδομικά υλικά. Με το ανώτατο όριο, το πάτωμα (ειδικά το ξύλο) μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ανθρώπινη υγεία επηρεάζει το καλούπι ως εξής:

 • μέσω άμεσης επαφής με το δέρμα.
 • αναπνευστικό και κυκλοφορικό σύστημα του ανθρώπου.
 • κατανάλωση τροφίμων που έχουν προσβληθεί από προϊόντα μανιταριών.

Τα σπόρια πολλών τύπων καλουπιών είναι τοξικά, πολύ γρήγορα πολλαπλασιάζονται (1 τετραγωνικό μούχλα είναι ικανό να ρίξει πάνω από ένα δισεκατομμύριο σπόρια στον αέρα). Ενόψει αυτού, όταν εισέρχονται στο ανθρώπινο σώμα, μπορούν να αναπτυχθούν πολλές ασθένειες.

Οι δυσάρεστες συνέπειες της επαφής με μύκητες μούχλας είναι τέτοιες παθολογίες:

 • δερματολογικές ασθένειες που εμφανίζονται στο πλαίσιο αλλεργικών αντιδράσεων (μυκητιασικές λοιμώξεις).
 • παθολογία της ανώτερης αναπνευστικής οδού (ρινική αιμορραγία, ιγμορίτιδα εμφανίζεται, σοβαρή ρινική καταρροή, πολλοί ασθενείς σημειώνουν δυσκολία στην αναπνοή).
 • ζάλη, κεφαλαλγία.
 • διαταραχές του στομάχου, πεπτικά προβλήματα, ναυτία, έμετος.
 • εξάντληση του σώματος, αναιμία.

Η μακρά επίδραση του καλουπιού στο ανθρώπινο σώμα οδηγεί σε δυσλειτουργίες στο έργο των νεφρών, του ήπατος, ακόμη και εσωτερική αιμορραγία συμβαίνει, μερικές φορές - εμφύσημα των πνευμόνων. Η ομάδα κινδύνου περιλαμβάνει ηλικιωμένους ασθενείς, παιδιά, άτομα με εξασθενημένη ανοσία, ιδιαίτερα ευαίσθητα σε βλάβες, ασθενείς που επιβίωσαν από μυκητιακές αλλοιώσεις.

Αποτελεσματικές μέθοδοι καταπολέμησης

Από το να επεξεργαστείς ένα κελάρι από ένα καλούπι και ένα μανιτάρι; Καταστρέφοντας το καλούπι είναι σκληρή δουλειά, απαιτώντας μεγάλη προσπάθεια και χρόνο. Είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι αιτίες του προβλήματος. Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση θα βοηθήσει να απαλλαγούμε από μούχλα, παρόμοια με βαμβακερό μαλλί, για να αποτρέψουμε την επανειλημμένη βλάστηση των σπόρων μανιταριών στο κελάρι. Η καταπολέμηση των αποικιών μυκήτων διεξάγεται σε διάφορα στάδια, καθένα από τα οποία περιγράφεται λεπτομερώς παρακάτω.

Προετοιμασία για την εξάλειψη επικίνδυνων μικροοργανισμών

Χρήσιμες συμβουλές:

 • για το χρόνο επεξεργασίας του δωματίου, φροντίστε να το απελευθερώσετε από όλα τα αντικείμενα, τις συσκευές και τα τρόφιμα. Έτσι, θα έχετε εξαιρετική πρόσβαση σε πιθανά σημεία εντοπισμού καλουπιών, προστατεύετε τα προϊόντα που βρίσκονται στο κελάρι.
 • όλα τα έπιπλα, τα μεγάλα αντικείμενα μακριά από τις εγκαταστάσεις. Πρέπει επίσης να υποβάλλονται σε θεραπεία για να αποφευχθεί η επανειλημμένη μόλυνση του κελάριου με μούχλα.
 • κάντε ένα γενικό καθαρισμό στο δωμάτιο. Καθαρίστε όλα τα μούχλα, αν τα σπόρια των μυκήτων έχουν διεισδύσει βαθιά στο τελειωτικό υλικό, φροντίστε να αντικαταστήσετε τις κατεστραμμένες δομές με νέες.
 • το δέντρο περιστρέφεται πολύ γρήγορα, αν το δάπεδο είναι γήινο, τότε πρέπει να απομακρυνθούν περίπου 20 εκατοστά του εδάφους (πρέπει να μολυνθούν).
 • μετά από προσεκτική επεξεργασία του κελάρι, προχωρήστε στην ξήρανση του δωματίου. Μόνο τότε επιτρέπεται να προχωρήσουμε με την άμεση καταπολέμηση της μούχλας.

Καταστροφή μυκητιακών αποικιών

Δεν αρκεί απλά να αφαιρέσετε το ορατό καλούπι, είναι απαραίτητο να καταστρέψετε εντελώς επικίνδυνους μικροοργανισμούς. Σε εξειδικευμένα καταστήματα μπορείτε εύκολα να βρείτε αντισηπτικά, παρουσιάζοντας αντιβακτηριακά, απολυμαντικά αποτελέσματα. Τα φάρμακα πρέπει να χρησιμοποιούνται αυστηρά για τον προορισμό τους, ακολουθώντας τις οδηγίες.

Πώς να χειριστείτε το καλούπι στο κελάρι; Ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα δείχνει λαϊκές θεραπείες που καταστρέφουν γρήγορα τους επικίνδυνους μικροοργανισμούς. Η χρήση τους είναι πολύ απλή, σπάνια προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις.

Λαϊκές συνταγές από τον μύκητα στους τοίχους:

 • τη θεραπεία των συνήθων λευκών τοίχων, οροφής, δαπέδου. Τα ενεργά συστατικά του παράγοντα θα καταστρέψουν γρήγορα επιβλαβείς μικροοργανισμούς.
 • μια παρόμοια ιδιοκτησία κατέχεται από την αμμωνία.
 • σκοτώνει τέλεια το καλούπι συμπυκνωμένο διάλυμα κιτρικού οξέος (για ένα λίτρο ζεστό νερό να λάβει 100 γραμμάρια σκόνης)?
 • χρησιμοποιήστε έναν ελεγκτή θείου. Το εργαλείο δοκιμάζεται όχι από μία γενιά, είναι μια εξαιρετική εφεύρεση ενάντια σε διάφορα παράσιτα. Στο μεταλλικό δοχείο, βάλτε το σπαθί, αφήστε το φάρμακο σε κλειστό χώρο για όλη τη νύχτα. Μετά τη διαδικασία, καθαρίστε, αερίστε προσεκτικά το κελάρι.
 • συνδέστε 300 γραμμάρια θειικού χαλκού, 2 κιλά ασβέστη, αραιώστε σε 35 λίτρα νερού. Με το προϊόν που λαμβάνεται αρκετές φορές αντιμετωπίζουν όλες τις επιφάνειες, τοίχους, οροφή και το δάπεδο στο κελάρι?
 • με παρόμοιο τρόπο, χρησιμοποιήστε το ακόλουθο μείγμα: πέντε λίτρα βραστό νερό, 100 ml βορικού οξέος, ένα κιλό άλατος,
 • Οι επικίνδυνες μικροοργανισμοί πεθαίνουν κάτω από την επίδραση των υψηλών θερμοκρασιών. Αντιμετωπίστε τις επιφάνειες με έναν καυστήρα, αλλά αυτή η μέθοδος δεν είναι κατάλληλη για ξύλινες επιφάνειες.
 • Συνδέστε 50 γραμμάρια φορμαλίνης, λευκαντικού σε δύο λίτρα νερού. Με το διάλυμα που λαμβάνεται, επεξεργαστείτε τις επιφάνειες στο κελάρι.

Πώς και πώς να απαλλαγούμε από σκώρους στο διαμέρισμα στο σπίτι; Έχουμε την απάντηση!

Πώς φαίνονται τα σκουλήκια κρεβατιού και πώς να αντιμετωπίζουν τα τσιμπήματα των εντόμων που αιματάνε; Διαβάστε την απάντηση σε αυτή τη σελίδα.

Παρακαλούμε επισκεφθείτε http://parazitam-stop.com/nasekomye/blohi/kak-izbavitsia.html και να διαβάσετε τις πληροφορίες σχετικά με το τι μπορείτε να χειριστείτε επίπεδη ενάντια στους ψύλλους.

Προφυλάξεις

Αποφύγετε τις αλλεργικές αντιδράσεις, βλάβες στο δέρμα χρησιμοποιώντας προφυλάξεις:

 • Πριν ξεκινήσετε την καταστροφή του καλουπιού, φοράτε προστατευτική στολή, γυαλιά και γάντια.
 • κατηγορηματικά απαγορευμένο να οσφραίνομαι, να έρχεται σε επαφή με επικίνδυνους μικροοργανισμούς.
 • μετά την επεξεργασία του δωματίου, αφήστε το?
 • τα προϊόντα που έχουν προσβληθεί από μούχλα δεν πρέπει να καταναλωθούν.

Μόνο με την εκκαθάριση του κελάριου των παθογόνων μικροοργανισμών, θα νιώσετε απόλυτα ασφαλείς, χρησιμοποιώντας φρέσκα και υγιεινά προϊόντα.

Προφυλακτικές συστάσεις

Εκτελείτε τακτικά προληπτικά μέτρα για την καταπολέμηση των επικίνδυνων μικροοργανισμών στο κελάρι. Κρατήστε το δωμάτιο καθαρό, καθαρό τακτικά και στεγνώστε πάντα το δωμάτιο σχολαστικά:

 • Η ξήρανση του κελαριού διαρκεί μέχρι δεκατέσσερις ημέρες. Εκτελείτε χειρισμούς σε ημέρες χωρίς σύννεφα, βγάζετε τα ράφια στο δρόμο, προτού τα επεξεργαστείτε με νερό με υγρό σαπούνι.
 • μια εβδομάδα αργότερα οι σανίδες θα στεγνώσουν εντελώς, στη συνέχεια θα τα μεταχειριστούν με αντιμυκητιασικό παράγοντα.
 • ξηρό κελάρι επίσης μετά από προσεκτική ξήρανση, να θεραπεύσει με παρόμοιο τρόπο?
 • Αν το κελάρι περιλαμβάνει ένα πήλινο δάπεδο, στη συνέχεια ρίξτε μέσα του ένα διάλυμα θειικού χαλκού. Τοποθετήστε τα λαχανικά κάτω από την άμμο ή ασβέστη.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα μέθοδος για την καταπολέμηση μούχλας στο κελάρι και το γκαράζ μπορεί να βρεθεί από τον ακόλουθο κλιπ:

Σας αρέσει το άρθρο; Εγγραφείτε στις ενημερώσεις του ιστότοπου μέσω RSS ή ακολουθήστε τις ενημερώσεις για το VKontakte, τους συμμαθητές, το Facebook ή το Twitter.

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

Πείτε στους φίλους σας!

Ο μύκητας είναι απλά μια μάστιγα υγρών και ανεπαρκώς εξαεριζόμενων δωματίων. Σε εμάς σε γνωστούς, η γωνία ενός δωματίου παγώνει, έτσι κάθε χρόνο εκεί μεγαλώνει ολόκληρη η μαύρη γωνία. Και έκαναν ακόμη και χέννα. Πόσο τους είπα ότι είναι πολύ επιβλαβές και επηρεάζει αρνητικά την υγεία τους σαν να είναι το ίδιο. Λοιπόν, έχουν επικολλήσει ταπετσαρία, και ο μύκητας είναι ακόμα το ίδιο. αναρριχήθηκε και πέρασε τη νέα ταπετσαρία. Λέω ότι πρέπει να καθαρίσω τα πάντα και πάλι για το shpatlevat μέχρι να αντιδράσουν. Και είμαι πολύ ανήσυχος γι 'αυτούς.

κελάρια επεξεργασία μεθόδου καπνού θειικό πούλια καλό, αλλά υπάρχει μια παρενέργεια, αντικείμενα χάλυβα αρχίζουν να διαβρώνουν εντατικά (πάρα πολύ), έτσι ώστε να μπορείτε να επιλέξετε.

Μέθοδοι καταπολέμησης μύκητα και μούχλα σε κελάρια και κελάρια

Οποιαδήποτε κελάρια και κελάρια είναι ευνοϊκές θέσεις για το σχηματισμό μούχλας. Συχνά, οι επιβλαβείς οργανισμοί εμφανίζονται λόγω της υψηλής υγρασίας, λόγω ανεπαρκούς εξαερισμού, ασθενούς στεγανοποίησης. Για να το αποφύγετε, συνιστάται περιοδική προφύλαξη. Αλλά τι γίνεται αν το καλούπι και ο μύκητας βρίσκονται ήδη στο υπόγειο και αναπαράγονται ενεργά εκεί; Υπάρχουν πολλοί αποτελεσματικοί τρόποι για την καταπολέμηση αυτών των βακτηρίων που είναι επιβλαβείς για τον άνθρωπο. Ας δούμε πώς να καθαρίσετε τον μύκητα σε ένα κελάρι ή υπόγειο.

Τι είναι μούχλα και μύκητας;

Οι αποικίες του μύκητα δεν είναι παρά μούχλα. Αρχικά ένας μύκητας είναι μια διαμάχη. Στον αέρα, τα σπόρια διατηρούνται πάντοτε, αλλά σε συνθήκες υψηλής υγρασίας και θερμοκρασίας οι οργανισμοί αυτοί "ξυπνούν" και είναι σε θέση να πολλαπλασιάζονται εντατικά.

Μύκητας μούχλα μπορεί να αναπτυχθεί σε επιφάνειες από σκυρόδεμα, βαμμένους τοίχους και δάπεδα, σε ξύλο και άλλα υλικά. Διακρίνετε τη μάζα των ειδών αυτών των μυκήτων - μπορείτε να δείτε μαύρα, άσπρα, πράσινα, καφέ σημεία. Αυτοί οι σχηματισμοί μοιάζουν εξωτερικά με το νάτα. Επίσης στη φύση υπάρχουν επίσης φωτεινές μυκητικές αποικίες.

Αυτοί οι οργανισμοί και οι αποικίες τους είναι ικανές να καταστρέψουν τα υλικά κατασκευής και φινιρίσματος, και ξεκινώντας από το υπόγειο, θα φτάσουν εύκολα στη βάση του σπιτιού. Συχνά, οι καταστρεπτικές διαδικασίες μπορούν να φτάσουν ακόμα και στο έδαφος. Είναι σημαντικό να αφαιρέσετε αμέσως αυτά τα παράσιτα, διότι μετά από λίγο θα χρειαστεί να επισκευάσετε το δωμάτιο.

Είναι δυνατή η διάκριση των μαύρων, λευκών και καφέ μυκητιακών αποικιών. Το χρώμα μπορεί να πει όχι μόνο για μια συγκεκριμένη κατηγορία οργανισμών, αλλά και για τον βαθμό ανάπτυξης τους. Συχνά τα χρώματα των σχηματισμών εξαρτώνται από τις επιφάνειες στις οποίες ζουν οι αποικίες.

Γιατί οι μύκητες και η μούχλα;

Το καλούπι στο υπόγειο δεν αναπτύσσεται ποτέ χωρίς λόγο. Ακολουθούν ορισμένοι τυπικοί λόγοι:

 • Έλλειψη ή φραγμένο σύστημα εξαερισμού. Εάν το υπόγειο δεν δέχεται καθαρό αέρα σε επαρκείς ποσότητες, συμβάλλει στο σχηματισμό μούχλας.
 • Υψηλή υγρασία, συμπύκνωση. Αυτός ο παράγοντας είναι συνέπεια του πρώτου λόγου.
 • Κακή κυκλοφορία αέρα στο κελάρι.
 • Σπαρμένα λαχανικά, φρούτα και άλλα προϊόντα. Τα σπασμένα προϊόντα είναι οι πηγές αυτής της μάστιγας. Οι διαφορές γρήγορα εξαπλώθηκαν στο υπόγειο σε τοίχους, δάπεδα και οροφές.
 • Η παρουσία προϊόντων ξύλου μολυσμένων με μύκητες.

Οι συνθήκες αναπαραγωγής είναι ευέλικτες

Γιατί ο μύκητας στο υπόγειο έχει έναν ιδιοκτήτη, αλλά ο άλλος δεν το κάνει; Προκειμένου να εμφανιστεί μια τέτοια "ζωή", πρέπει να πληρούνται αρκετοί όροι. Αυτά είναι:

 • Σπόρια στον αέρα που μπορούν να πάρουν σε ανθρώπους, ζώα, διάφορα τρόφιμα.
 • Παρουσία θρεπτικού οργανικού μέσου.
 • Το καλούπι αναπτύσσεται εάν το δωμάτιο έχει υψηλότερο επίπεδο υγρασίας, η θερμοκρασία του αέρα είναι 20 μοίρες ή περισσότερο.

Διαφορετικοί τύποι καλουπιών μπορεί να χάσουν την ικανότητά τους να αναπαράγονται και να αναπτύσσονται σε χαμηλές θερμοκρασίες αέρα - από 0 ° και κάτω. Ξεχωριστά, πρέπει να πω για τον εξαερισμό. Τα συστήματα εξαερισμού σχεδιάζονται για να εξασφαλίζουν την κανονική κυκλοφορία του αέρα. Όταν υπάρχουν κινήσεις των ρευμάτων αέρα, εμποδίζει τη στερέωση σπόρων στην επιφάνεια.

Στις γωνίες των δωματίων συχνά οι ροές του αέρα είναι αδύναμες - στις γωνίες αυτές συσσωρεύονται αυτές οι αποικίες.

Επίσης, το σύστημα εξαερισμού απομακρύνει την υπερβολική υγρασία από τον αέρα, η οποία σχηματίζεται λόγω της υψηλής υγρασίας έξω από το κελάρι ή λόγω της μεγάλης διαφοράς θερμοκρασίας έξω από το σπίτι και μέσα στο κελάρι. Αν υπάρχουν ίχνη μύκητας στον τοίχο, αλλά δεν υπάρχουν συνθήκες αναπαραγωγής, τότε δεν θα υπάρξει βλάστηση. Ως εκ τούτου, αποδεικνύεται ότι ο λόγος για όλα είναι ο ανεπαρκής αερισμός.

Στο βίντεο: οι αιτίες του μύκητα στους τοίχους.

Μυκητιασικές αποικίες και ανθρώπινη υγεία

Μύκητας μπορεί όχι μόνο να χαλάσει σημαντικά την εμφάνιση του δωματίου, ακόμη και αν είναι ένα υπόγειο. Είναι πολύ επικίνδυνος για τον άνθρωπο. Επιπλέον, τα τρόφιμα που αποθηκεύονται στο υπόγειο των περισσότερων νοικοκυριών μπορεί επίσης να επιδεινωθούν. Το καλούπι μπορεί να μετακινηθεί σε διαφορετικούς τύπους επιφανειών και αντικειμένων. Έχει την ιδιότητα να εξαπλώνεται πολύ γρήγορα λόγω της αναπαραγωγής, γεγονός που μπορεί να μειώσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής και τη χρησιμότητα των προϊόντων.

Στους ανθρώπους, αυτά τα παράσιτα επηρεάζουν άμεσα μέσω του δέρματος, του αναπνευστικού ή του κυκλοφορικού συστήματος, μέσω της χρήσης μολυσμένων τροφίμων. Μετά από επαφή με αυτό το «ζωντανό πλάσμα» μπορεί να αναπτυχθούν τα ακόλουθα συμπτώματα και παθολογίες:

 • δερματολογικές παθήσεις του δέρματος στο πλαίσιο αλλεργιών.
 • παθολογία της ανώτερης αναπνευστικής οδού (ρινορραγίες, ιγμορίτιδα, ρινική καταρροή, δύσπνοια).
 • πονοκεφάλους;
 • διαταραχές του στομάχου, προβλήματα με την πέψη των τροφίμων, ναυτία, έμετο.
 • γενική εξάντληση του σώματος, αναιμία.

Εάν βρίσκεται στο μπετόν ένα άσπρο καλούπι, πρέπει να αφαιρεθεί επειγόντως. Ας μάθουμε πώς να καταστρέψουμε τον μύκητα.

Αποτελεσματικοί τρόποι μάχης

Προφανώς, αυτά τα παράσιτα είναι πολύ επιβλαβή και επικίνδυνα. Κατά την πρώτη ανίχνευση, θα πρέπει αμέσως να απαλλαγούμε από μούχλα στο υπόγειο. Καταπολέμηση της φόρμας στο κελάρι είναι σκληρή δουλειά, απαιτεί πολλή προσπάθεια, αλλά υπάρχουν αποτελεσματικές μέθοδοι αγώνα που θα βοηθήσουν στην οριστική κατάργηση αυτών των σχηματισμών.

Πριν από την επεξεργασία του υπογείου, θα πρέπει να αφαιρέσετε τους λόγους για την εμφάνιση της "ζωής". Απαιτείται ένα ολοκληρωμένο ταξίδι - με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο μπορείτε να απαλλαγείτε από τον μύκητα και το μούχλα στο σπίτι, αλλά επίσης να αποτρέψετε την επικάλυψη των σπόρων στα κελάρια. Είναι απαραίτητο να απαλλαγούμε από την ατυχία σε διάφορα στάδια. Θα δούμε πώς να αφαιρέσετε τον μύκητα στο κελάρι, ποια είναι η καλύτερη λύση για αυτό.

Προετοιμασία των χώρων

Για όλο το χρόνο απολύμανσης, το κελάρι από όλα τα αντικείμενα και τα τρόφιμα πρέπει να είναι ελεύθερο. Έτσι μπορείτε να έχετε πλήρη πρόσβαση σε όλους τους τόπους εντοπισμού των οικισμών. Αυτό θα βοηθήσει στην προστασία των προϊόντων. Από το κελάρι καθαρίστηκαν όλα τα έπιπλα - πρέπει επίσης να υποστούν επεξεργασία για να αποφευχθεί η εκκαθάριση των αποικιών. Ο γενικός καθαρισμός πραγματοποιείται. Καθαρίστε όλους τους σχηματισμούς στους τοίχους, τα δάπεδα, την οροφή και άλλες επιφάνειες.

Εάν ο μύκητας κατάφερε να διεισδύσει αρκετά βαθιά στο υλικό τελικής επεξεργασίας, είναι καλύτερα να αντικαταστήσετε την κατεστραμμένη δομή με μια νέα.

Ιδιαίτερα γρήγορα υπό την επήρεια αυτών των βακτηρίων σάπια ξύλου. Εάν το πάτωμα του υπογείου είναι από το έδαφος, τότε είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε περίπου 20 cm εδάφους - ολόκληρο το ανώτερο στρώμα είναι μολυσμένο. Στη συνέχεια, το δωμάτιο πρέπει να στεγνώσει καλά. Και μόνο μετά από αυτό μπορείτε να ξεκινήσετε έναν πραγματικό πόλεμο με τη χρήση ειδικών φαρμάκων. Έτσι, βγάζουμε το καλούπι από το κελάρι.

Απολύμανση

Τώρα αρχίζει ένας πραγματικός αγώνας με μούχλα στο υπόγειο. Υπάρχουν αρκετά αποτελεσματικά μέσα για τον καθαρισμό του κελάρι από μούχλα. Ας δούμε πώς να αντιμετωπίζουμε το κελάρι από μούχλα και μύκητες.

Ξίφος του Θείου

Η καταστροφή του μύκητα είναι αποτελεσματικά ένα ζεύγος αερίων θείου. Αυτό το εργαλείο συνιστάται ιδιαίτερα από ειδικούς. Θα πρέπει να χρησιμοποιείται στην αρχή. Χρησιμοποιήστε θειούχα σπαθιά απλά - αφού έχει μπλοκαριστεί η πρόσβαση του αέρα στο υπόγειο, το σπαθί τοποθετείται σε μια λεκάνη κασσίτερου και το θέτετε σε φωτιά.

Στη συνέχεια, αφήστε γρήγορα το υπόγειο και κλείστε την πόρτα σφιχτά. Ο καπνός του θείου φέρει επίσης τον κίνδυνο για τους ανθρώπους και τα κατοικίδια ζώα. Μετά από περίπου 12 ώρες, το κελάρι αερίζεται προσεκτικά και ξηραίνεται με ασβέστη σβέσης. Μία από τις ιδιότητές του είναι μια εξαιρετική απορρόφηση υγρασίας.

Στη συνέχεια, ας δούμε πώς να επεξεργαστούμε το υπόγειο, αν δεν υπάρχει θραυστήρας θείου κάτω από το ruga. Ακόμα υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αφαιρέσετε το καλούπι στο κελάρι.

Ασβέστη

Απαλλαγείτε από τον μύκητα στο υπόγειο είναι φθηνή και γρήγορα δυνατή και με τη βοήθεια του ασβέστη. Το ασβέστη είναι πολύ αποτελεσματικό στον πόλεμο με τις αποικίες του μύκητα. Συχνά χρησιμοποιείται για την πρόληψη. Πριν από την έναρξη της εργασίας, πραγματοποιείται προκαταρκτική επεξεργασία του κυττάρου με δεακτίνη. Το υλικό διαλύεται σε νερό και στη συνέχεια το μίγμα εφαρμόζεται σε όλες τις βαμμένες επιφάνειες. Αυτή η διαδικασία εκτελείται καλύτερα σε εξωτερικούς χώρους.

Καθαρίστε το υπόγειο με τη χρήση του ασβέστη μπορεί να είναι διαφορετική. Υπάρχουν δύο παραδοσιακές συνταγές:

 • Ένα μείγμα φορμαλίνης. Έτσι, λαμβάνονται 500 g λευκαντικού ανά κάδο νερού 200 g φορμαλίνης. Αυτή η σύνθεση πρέπει να κηλιδώσει όλες τις επιφάνειες στο κελάρι. Στη συνέχεια, το δωμάτιο στεγνώνει και αερίζεται.
 • Ασβέστιο μίγμα με θειικό χαλκό. Εδώ, δύο κουβάδες του νερού παίρνουν 1 κιλό σάπας ασβέστη, προσθέστε 100 γραμμάρια βιτριόλης. Αυτό το διάλυμα διανέμεται χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι ψεκασμού.

Χλώριο

Για εκείνους που δεν ξέρουν πώς να απαλλαγούν από μούχλα στο κελάρι με αυτοσχέδια μέσα, υπάρχει μια άλλη αποτελεσματική συνταγή. Σε αυτή την περίπτωση, θα καθαρίσουμε τα δωμάτια στο υπόγειο με λευκαντικό. Θα καθαρίσει γρήγορα και εύκολα όλες τις αποικίες. Με το επίπεδο απόδοσης, το χλώριο δεν είναι σε καμιά περίπτωση κατώτερο από το θειικό σπαθί. Μπορείτε να εφαρμόσετε "λευκότητα" από το κατάστημα, αλλά υπάρχουν και άλλα φάρμακα.

Η επιφάνεια καθαρίζεται προσεκτικά με μεταλλική βούρτσα. Στη συνέχεια, προετοιμάστε τη λύση - έτσι, ένα μέρος της "Λευκότητας" διαλύεται σε δέκα μέρη νερού. Για να μεγιστοποιήσετε το αποτέλεσμα, μπορείτε να προσθέσετε δύο κουταλιές αλάτι στη λύση. Για να καταστρέψει τον μύκητα στο κελάρι, ο παράγοντας εφαρμόζεται σε όλους τους τοίχους, την οροφή και τα δάπεδα. Για καλύτερα αποτελέσματα, το διάλυμα εφαρμόζεται στο βαμβάκι και αφήνεται σε μέρη όπου θερμαίνονται τα σπόρια.

Όλα τα μεταλλικά και ξύλινα ράφια θα πρέπει επίσης να υποβάλλονται σε επεξεργασία. Έτσι ξεφορτώνουμε το καλούπι εντελώς και για πάντα. Στις επεξεργασμένες επιφάνειες αυτοί οι οργανισμοί δεν ζουν.

Αυτό δεν είναι όλες οι συνταγές. Ακόμα είναι δυνατόν να καθαρίσετε αυτή την επίθεση με βότκα, αλλά δεν θα πάνε όλοι για αυτό. Μπορείτε να εφαρμόσετε βορικό οξύ. Το κύριο πράγμα είναι ότι η καταπολέμηση με μούχλα στο σπίτι είναι δυνατή. Γνωρίζοντας πώς να απαλλαγείτε από τον μύκητα στα κελάρια, μπορείτε να αποθηκεύσετε τα τρόφιμα και την υγεία σας.