Υγραντήρας αέρα - χρήσιμο και λειτουργικό εύρημα για όλη την οικογένεια

Όλοι από το σχολείο γνωρίζουν ότι το 70% είναι νερό. Ωστόσο, η υγρασία που περιέχεται στη γύρω ατμόσφαιρα επηρεάζει επίσης την ανθρώπινη υγεία. Τι μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερη περιεκτικότητα σε υγρασία στον αέρα; Πρώτα απ 'όλα, η ανοσία ενός ατόμου εξασθενεί, το δέρμα χάνει την ελαστικότητα και την υγιή εμφάνισή του, ένα άτομο γίνεται αδύναμο, γρήγορα γίνεται κουρασμένο. Από τα παραπάνω, ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά υποφέρουν.

Γιατί χρειαζόμαστε έναν υγραντήρα αέρα;

Το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου κάθε άτομο περνά μέσα από το σπίτι. Στον καθαρό αέρα, οι άνθρωποι ουσιαστικά δεν υπάρχουν. Ως αποτέλεσμα, η ισορροπία υγρασίας διαταράσσεται, οδηγώντας σε διάφορες ασθένειες.

Τους καλοκαιρινούς μήνες, μια τέτοια έλλειψη ισορροπίας σχεδόν δεν γίνεται αισθητή, αλλά το χειμώνα, η διαφορά στην υγρασία του αέρα στο δρόμο και στο δωμάτιο είναι πολύ αισθητή. Πρώτον, αυτό οφείλεται στη θέρμανση των εγκαταστάσεων από το σύστημα θέρμανσης.

Ο πρώτος που αισθάνεται την έλλειψη υγρασίας στον αέρα είναι η μύτη και ο λαιμός ενός ατόμου, θα υπάρξει μια αίσθηση ξηρότητας, τότε το δέρμα ενός ατόμου και τα χείλη θα στεγνώσει.

Εάν παρατηρήσετε τέτοια συμπτώματα στον εαυτό σας ή στους αγαπημένους σας, τότε πρέπει να λάβετε αμέσως μέτρα.

Τώρα πλησιάζουμε την ερώτηση - πώς μπορείτε να διατηρήσετε ένα φυσικό επίπεδο υγρασίας στο σπίτι ή στην εργασία σας;

Χρησιμοποιώντας έναν υγραντήρα αέρα - λύνει τα προβλήματα με τον ξηρό αέρα.

Ποιες είναι οι υγραντήρες για το σπίτι;

Τύπος 1. Ανεμιστήρας ή υγραντήρες "κρύος ατμός"

Η πιο παραδοσιακή έκδοση του υγραντήρα. Με την αρχή της δράσης μοιάζει με μια λεκάνη του νερού. Σε αυτούς τους υγραντήρες, όλες οι διαδικασίες εμφανίζονται φυσικά. Δηλαδή, η υγρασία εξατμίζεται από το δοχείο με υγρασία που βρίσκεται μέσα στη συσκευή. Πρώτον, τα ειδικά σφουγγάρια απορροφούν το νερό και μόνο τότε εισέρχονται στον αέρα. Ο στόχος του ανεμιστήρα είναι να δημιουργήσει μια ροή αέρα που ενισχύει και ενεργοποιεί τη διαδικασία εξάτμισης της υγρασίας. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ο εξαερισμός στο μπάνιο.

Με αυτή τη μέθοδο υγρασίας του αέρα χωρίς μεγάλη προσπάθεια, μπορεί να επιτευχθεί ότι στην αίθουσα η φυσική υγρασία του αέρα θα είναι 50-60%, που είναι ο κανόνας.

Το πλεονέκτημα αυτών των υγροποιητών είναι το γεγονός ότι με λιγότερη από την επιτρεπόμενη υγρασία, ο ανεμιστήρας αρχίζει να λειτουργεί με μεγαλύτερη δραστηριότητα, πράγμα που οδηγεί σε μεγαλύτερη εξάτμιση της υγρασίας. Μόλις η υγρασία στο δωμάτιο φτάσει το 50-60%, ο ανεμιστήρας μειώνει τον ρυθμό λειτουργίας και η υγρασία εξατμίζεται πολύ πιο αργά.

Τέτοιοι υγραντήρες λειτουργούν σχεδόν σιωπηλά και όσο χρειάζεται. Επίσης, κατά την εργασία τους, δεν παράγεται ατμός στο δωμάτιο. Ωστόσο, το μέγεθός τους είναι κάπως διαφορετικό από τους άλλους τύπους moisturizers. Λόγω του ότι ο ανεμιστήρας παρέχεται στο σχεδιασμό, ο υγραντήρας έχει μεγάλες διαστάσεις. Στην περίθαλψη τέτοιων συσκευών είναι πολύ απλή - είναι σπάνιο να ξεπλύνετε το σφουγγάρι από τη σκόνη και τα ιζήματα, η οποία συμβαίνει ως αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης με το νερό.

Πλεονεκτήματα των υγραντήρων αέρα "κρύος ατμός"

 • οικονομική κατανάλωση ενέργειας ·
 • προσιτό κόστος ·
 • δεν βλέπει τον ατμό, έτσι ώστε η συσκευή δεν προσελκύει τα παιδιά?
 • παρέχεται μια κάψουλα για αρωματισμό.

Μειονεκτήματα των υγραντήρων αέρα "κρύος ατμός"

 • είναι απαραίτητο να αλλάξετε αρκετά το φίλτρο - μία φορά σε δύο μήνες.
 • το μέγιστο επίπεδο υγρασίας δεν υπερβαίνει το 60%.

Σημείωση: Προκειμένου ο υγραντήρας να λειτουργεί με τη μέγιστη ισχύ, αρκεί να τοποθετηθεί κοντά στον θερμαντήρα.

Τύπος 2. Υγραντήρες αέρα για το σπίτι "ζεστό ατμό"

Η αρχή της λειτουργίας αυτού του υγραντήρα βασίζεται στη θέρμανση του νερού μέχρι το σημείο βρασμού - 100 μοίρες. Το νερό μετατρέπεται σε ατμό και έτσι εξατμίζεται στο δωμάτιο, αυξάνοντας την υγρασία του αέρα. Μόνο αυτός ο τύπος υγραντήρα μπορεί να αυξήσει την υγρασία στο δωμάτιό σας στο 100%. Τώρα τίποτα δεν μπορεί να σας εμποδίσει να πάρετε εισπνοές ή ατμόλουτρα στο σπίτι. Πρέπει να σημειωθεί ότι ένας τέτοιος ατμός είναι απολύτως στείρος και δεν περιέχει επιβλαβείς ακαθαρσίες.

Ωστόσο, οι εν λόγω υγραντήρες λειτουργούν αρκετά δυνατά, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τη νύχτα, ειδικά για ένα μικρό παιδί. Επιπλέον, η θέρμανση του νερού στο σημείο βρασμού απαιτεί πρόσθετο ενεργειακό κόστος. Χρειάζεστε πλύσιμο με αέρα ή μπορείτε να το κάνετε με έναν υγραντήρα; Επίσης, θα πρέπει να καθαρίζετε περιοδικά το στοιχείο θέρμανσης, όταν θα σχηματίσει ένα κολόβωμα από την κλίμακα.

Πλεονεκτήματα του υγραντήρα "ζεστού ατμού"

 • Ο καυτός ατμός καθαρίζει τον αέρα από όλες τις επιβλαβείς ακαθαρσίες.
 • ακόμη και αν το νερό της συσκευής είναι βρώμικο, ο ατμός θα είναι καθαρός ταυτόχρονα.
 • το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο μπορεί να φθάσει το 100%.
 • Όταν επιτευχθεί η καθορισμένη στάθμη υγρασίας ή εάν εξατμιστεί όλη η υγρασία, ο υγραντήρας απενεργοποιείται.
 • Η απόδοση είναι υψηλότερη από αυτή των άλλων τύπων οργάνων.

Μειονεκτήματα των υγραντήρων αέρα "ζεστό ατμού"

 • τραυματικό τραυματισμό ειδικά για μικρά παιδιά.
 • θορυβώδη εργασία?
 • καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας.
↑ πίσω στα περιεχόμενα

Τύπος 3. Υγραντήρες υπερήχων για το σπίτι

Αυτές οι συσκευές εμφανίστηκαν στα ράφια των καταστημάτων σχετικά πρόσφατα, αλλά πολύ γρήγορα κέρδισαν την εύνοια πολλών αγοραστών.

Η αρχή της λειτουργίας βασίζεται σε δονήσεις υψηλής συχνότητας της μεμβράνης μέσα στον υγραντήρα. Ως αποτέλεσμα, το νερό μετατρέπεται σε ατμό, αλλά αυτός ο ατμός δεν θερμαίνεται και παραμένει κρύος.

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό αυτού του τύπου υγραντήρα είναι η απόλυτη αθόρυβη λειτουργία και είναι σε θέση να αυξήσουν την υγρασία στο δωμάτιο στο επιθυμητό σημείο στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Το μέγιστο επίπεδο υγρασίας, που είναι δυνατό με τον υγραντήρα υπερήχων, είναι 90%.

Σε πολλά μοντέλα υπερηχητικών υγροποιητών μπορείτε να βρείτε ενσωματωμένα υγραμερή. Αυτό απλοποιεί σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία ελέγχου της υγρασίας στο δωμάτιο.

Ωστόσο, τα μειονεκτήματα μιας τέτοιας συσκευής περιλαμβάνουν την παρουσία ατμού σε ένα δωμάτιο, ακόμη και αν είναι κρύο, αλλά από αισθητική άποψη - ο ατμός στο δωμάτιο δεν είναι πολύ ευχάριστος. Επίσης στον υγραντήρα, σχηματίζεται πλάκα μετά από σύντομο χρονικό διάστημα λειτουργίας. Ωστόσο, δεν προκύπτουν οι δυσκολίες που σχετίζονται με την εξάλειψή του - αρκεί να σκουπίσετε το εσωτερικό της συσκευής με ένα υγρό πανί. Οι αντικαταστάσιμες κασέτες, οι οποίες μερικές φορές συμπεριλαμβάνονται στο κιτ με έναν υγραντήρα, δεν βοηθούν πάντοτε να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της πλάκας.

Οφέλη των υγραντήρων υπερήχων

 • ένα ευρύ φάσμα οργάνων διαφορετικού σχεδιασμού και μεγέθους.
 • απόλυτα ασφαλές σε λειτουργία.
 • Όταν επιτευχθεί η καθορισμένη στάθμη υγρασίας ή εάν εξατμιστεί όλη η υγρασία, ο υγραντήρας απενεργοποιείται.
 • λειτουργούν αθόρυβα.
 • καταναλώνουν μικρή ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας.
 • το μέγιστο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο είναι 90%.

Μειονεκτήματα των υγραντήρων αέρα υπερήχων

 • είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν φίλτρα καθαρισμού ή απεσταγμένο νερό.
 • ο ατμός στο δωμάτιο κατανέμεται άνισα.

Σημαντικά χαρακτηριστικά των υγραντήρων αέρα

1. Τροφοδοσία.

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της συσκευής, που δείχνει πόση υγρασία ο υγραντήρας είναι σε θέση να μετατρέψει σε ατμό σε μία ώρα και διατηρεί περαιτέρω ένα δεδομένο επίπεδο υγρασίας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Από την άποψη αυτής της παραμέτρου, οι υγραντήρες "κρύος ατμός" είναι οι λιγότερο αποδοτικοί. Η παραγωγικότητα τους δεν υπερβαίνει τα 300 ml / h. Οι υγραντήρες "ζεστό ατμού" πήραν το "χρυσό μέσο" - η απόδοση τους αντιπροσωπεύεται από την ικανότητα από 400 ml / h έως 700 ml / h. Οι πιο αποτελεσματικές είναι οι υπερηχητικές συσκευές - οι επιδόσεις τους επιτρέπουν την επίτευξη υγρασίας στο δωμάτιο σε επίπεδο 90%.

Σημείωση: η ισχύς ενός υγραντήρα υπολογίζεται μόνο στην περιοχή ενός δωματίου.

2. Το φίλτρο

 • Φωτοκαταλυτική. Σας επιτρέπει να καθαρίζετε τους ατμούς από επιβλαβείς ακαθαρσίες κατά 95%. Την ίδια στιγμή, τα βακτηρίδια, οι ιοί καταστρέφονται, τα αέρια αποσυντίθενται. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα είναι μια μακρά περίοδος χρήσης.
 • Νέρα. Ανήκουν στην κατηγορία των φίλτρων πρόστιμο. Αφήστε να πετύχετε σχεδόν εκατό τοις εκατό καθαρισμό ατμού από σωματίδια σκόνης και βρωμιάς μεγέθους τουλάχιστον 0,3 μικρών. Μειονεκτήματα: μικρή διάρκεια ζωής (όχι περισσότερο από ένα χρόνο), υψηλό κόστος.
 • Ιονιστική ή ηλεκτροστατική. Παγιδεύει φορτισμένα σωματίδια. Αντιμετωπίζει καλά με τη σκόνη, η αιθάλη, ωστόσο, δεν καθαρίζει τον ατμό από τις τοξίνες. Πλεονεκτήματα: προσιτό κόστος, μπορεί να υποβληθεί σε επαναλαμβανόμενο καθαρισμό.
 • Άνθρακας. Καθαρίζει τέλεια τον ατμό από τον καπνό, δυσάρεστες μυρωδιές και χημικά. Χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλο φίλτρο και απαιτεί αντικατάσταση κατά τον καθορισμένο χρόνο του κατασκευαστή.
 • Υπεριώδη. Καταστρέφει μύκητες και βακτήρια και δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα.

3. Εμπλουτισμός αέρα

 • Ιονισμός. Οι ιόνες, λόγω της αρνητικής τους φόρτισης, έχουν επίδραση στη σκόνη, με αποτέλεσμα τα σωματίδια σκόνης να καταλήγουν στο πάτωμα. Επιπλέον, τα ιόντα μπορούν να αποτρέψουν τον πολλαπλασιασμό των μικροβίων.
 • Οζονισμός. Ο εμπλουτισμός του αέρα στο δωμάτιο με το όζον συμβάλλει στην απολύμανση του.
 • Αρωματοποίηση. Ο αέρας στο δωμάτιο θα είναι πάντα αρωματικός. Ως αιθέρια έλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν αιθέρια έλαια.

4. Πρόσθετες παράμετροι

 • Hygrostat. Με τη βοήθειά του, μπορείτε πάντα να παρακολουθείτε το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Επιπρόσθετα, η υγρασία σάς επιτρέπει να ενεργοποιείτε και να απενεργοποιείτε τη συσκευή σε αυτόματη λειτουργία.
 • Ρύθμιση της κατεύθυνσης του ατμού. Λόγω αυτής της λειτουργίας, η υγρασία θα εξατμιστεί αυστηρά στην κατεύθυνση που υποδεικνύεται.
 • Ρύθμιση της έντασης. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να ρυθμίσετε την απαιτούμενη ένταση της συσκευής.

Ορισμένα μοντέλα υγραντήρων διαθέτουν πίνακα ελέγχου, εσωτερικό φωτισμό και χρονοδιακόπτη.

Εξαρτάται από εσάς - ποιος αέρας θα σας αναπνεύσει και τους πλησιέστερους ανθρώπους σας. Χρειαζόμαστε αέρα κάθε δευτερόλεπτο, οπότε γιατί να μην ανησυχείτε για την καθιστά καθαρή, ενυδατωμένη, χρήσιμη και ευχάριστη για αναπνοή. Στο επόμενο άρθρο θα εξετάσουμε το θέμα της επιλογής ενός κινητού κλιματιστικού - τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του.

Επιλέξτε έναν υγραντήρα αέρα

Λειτουργώντας με πλήρη ισχύ, οι μπαταρίες κεντρικής θέρμανσης και οι θερμαντήρες που ενεργοποιούνται έχουν ως στόχο να κάνουν τα σπίτια ζεστά ακόμη και σε σοβαρούς παγετούς. Είναι κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης ότι ο αέρας στα διαμερίσματα είναι έντονα στραγγισμένο, το οποίο τα παιδιά αντιδρούν με το άγχος και την κακή υγεία. Ένας υγραντήρας θα βοηθήσει στη βελτίωση του μικροκλίματος στο σπίτι.

Ekaterina Belova
Commodore, Μόσχα

Τι είναι επιβλαβές για τα παιδιά ζεστό ξηρό αέρα; Και το γεγονός ότι ξηραίνει τους βλεννογόνους, γι 'αυτό και τα μωρά στο στόμιο που σχηματίζεται κρούστα, δυσκολία στην αναπνοή, το παιδί γίνεται δύσκολη πιπίλισμα, συχνά κλαίει, κοιμάται χειρότερα. Ο υπερκορεσμένος αέρας μπορεί να προκαλέσει συχνές ασθένειες, επειδή οι ανεπαρκώς υγροποιημένες βλεννογόνες μεμβράνες δεν μπορούν να χρησιμεύσουν ως αξιόπιστο εμπόδιο στα μικρόβια και τους ιούς. Η πιο ευνοϊκή υγρασία στο δωμάτιο είναι μικρότερη από 50-60% σε θερμοκρασία αέρα 20-22 ° C. Το χειμώνα, το επίπεδο υγρασίας συχνά πέφτει κάτω από το 25%.

Για να αντιμετωπίσει την "ξηρασία" σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο θα βοηθήσει τον υγραντήρα αέρα - μια μικρή ηλεκτρική συσκευή, χάρη στην οποία η ατμόσφαιρα στο σπίτι θα επιστρέψει γρήγορα στο φυσιολογικό.

Ανάλογα με την αρχή της εξάτμισης που χρησιμοποιείται στους υγραντήρες, όλοι χωρίζονται σε τρεις τύπους. Ο καθορισμός της επιλογής θα είναι ευκολότερος αν γνωρίζετε τα κύρια τεχνικά και επιχειρησιακά χαρακτηριστικά των υγραντήρων, καθώς και τη λειτουργικότητά τους.

Ψυκτήρας ψυχρού αέρα

"Cold", ή παραδοσιακά moisturizers εμφανίστηκε πρώτο και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Λειτουργούν έτσι. Fan χτισμένο στην υγραντήρα, παίρνει το ξηρό αέρα του δωματίου και το οδηγεί μέσω ενός φίλτρου εμποτισμένου με νερό-εξατμιστή. Πίσω στον αέρα του δωματίου από τον υγραντήρα επανέρχεται φρέσκο ​​και κορεσμένο με υγρασία. Επιπλέον, στο φίλτρο για να εγκατασταθούν και μεγάλα σωματίδια σκόνης και άλας στις ακαθαρσίες νερό και ειδικούς αντιβακτηριακή εμποτισμού, όπου το φίλτρο έχει επεξεργαστεί, είναι υπεύθυνη για την καταστροφή των επιβλαβών βακτηρίων και μικροοργανισμών. Το κύριο πράγμα είναι να αλλάζετε το νερό καθημερινά στον υγραντήρα, μία φορά την εβδομάδα, αφαιρέστε την κλίμακα ασβέστη από τους τοίχους.

Αυτο-ρύθμιση της εργασίας των παραδοσιακών υγραντήρες, κατ 'αρχήν, δεν απαιτεί παρακολούθηση από τον χρήστη: μόλις η σχετική υγρασία στο δωμάτιο φθάνει στο μέγιστό του (; Είναι συνήθως 50-60% σε 20-22 C), η διαδικασία εξάτμισης ίδιο τερματίζεται. Ακόμη πιο βολικό στη χρήση υγραντήρες, εξοπλισμένη με ένα υγρόμετρο (υγρασία δείχνει την τρέχουσα τιμή) και ένα υγροστάτη (υγρασία διατηρεί με ακρίβεια το προκαθορισμένο επίπεδο). Η ενσωματωμένη μονάδα hygrostat απενεργοποιεί αυτόματα τη συσκευή όταν η υγρασία φτάσει στην καθορισμένη τιμή και ανάβει ξανά μόλις πέσει ξανά η υγρασία.

Παραδοσιακά υγραντήρες παράγει κατά μέσο όρο 150-300 ml νερού ανά ώρα, ενώ καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια - ανάλογα με το μοντέλο μόνο 20-50 W (όχι περισσότερο από ένα συμβατικό λαμπτήρα φωτός). Τη νύχτα η συσκευή είναι καλύτερα προγραμματισμένη στο ελάχιστο - ο ανεμιστήρας θα λειτουργεί σχεδόν σιωπηλά και δεν θα διαταράξει τον ύπνο των ψίχτων.

Υγραντήρας ατμού

Οι υγραντήρες ατμού χρησιμοποιούν την αρχή της θερμής εξάτμισης - το νερό στη δεξαμενή θερμαίνεται μέχρι το σημείο βρασμού, μετατρέπεται σε ατμό και ρέει μέσα στο δωμάτιο με έντονο τζετ. Μόλις εξατμιστεί το νερό, η συσκευή σβήνει. Χάρη στο βρασμό, ο ατμός από τον υγραντήρα αφήνει στείρα καθαρότητα - όλα τα μικρόβια πεθαίνουν από υψηλές θερμοκρασίες και τα άλατα καθίστανται στις πλευρές της δεξαμενής με τη μορφή κλίμακας, η οποία αφαιρείται κατά τον καθαρισμό της συσκευής.

Σε σύγκριση με άλλα «αδελφούς» υγραντήρες ατμού του - το πιο ισχυρό, έτσι ώστε ο κορεσμός της υγρασίας του εσωτερικού αέρα λαμβάνει χώρα μέσα σε λίγα λεπτά. Επιπλέον, εάν δεν ελέγχετε τη λειτουργία του υγραντήρα ατμού, μπορεί να αυξήσει εύκολα το επίπεδο υγρασίας στο 80-100%. Ως εκ τούτου, ο υγραντήρας ατμός πρέπει να είναι εξοπλισμένο με ένα υγρόμετρο ενσωματωμένο υγροστάτης και να μην υπερβαίνει το επίπεδο της υγρασίας των 50-60%. Δυστυχώς, η λειτουργία του ελέγχου του κλίματος δεν είναι σε όλες τις υγραντήρες ατμού, και στη συνέχεια να έχουν ξεχωριστά για να αγοράσει ένα υγρόμετρο ή / και μιας εξωτερικής υγροστάτη. Η κατανάλωση ζεστού υγροσκοπικά εντυπωσιακά - ανάλογα με το μέσο μοντέλο μπορεί να «φάει» 300-600 watt και άνω. Όμως, λόγω της υψηλής παραγωγικότητάς του, ο υγραντήρας ατμού είναι ενεργοποιημένος για μικρό χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα ο ηλεκτρισμός να δαπανηθεί εύλογα. Όμως, ένα σημαντικό μειονέκτημα της συσκευής - είναι η θερμοκρασία του ατμού που βγαίνει από τον υγραντήρα: ακόμα και σε απόσταση 10 cm από την «μύτη» εξακολουθεί να είναι αρκετά ζεστό και θα σας κάψει.

Υγροποιητής υπερήχων

Οι υγραντήρες υπερήχων είναι τα όργανα τελευταίας γενιάς, πολλές λειτουργίες είναι αυτοματοποιημένες. Ρυθμιζόμενη ατμού ένταση εξόδου λειτουργία αθόρυβη νυχτερινή λειτουργία σε χαμηλές ταχύτητες, το άδειασμα του αισθητήρα δεξαμενή, φίλτρα αισθητήρα μόλυνση, auto έλλειψης νερού και άλλες. Υγραντήρας κάνει πολύ βολικό να λειτουργήσει.

Η παραγωγικότητα των υπερηχητικών υγροποιητών είναι περίπου 250-500 ml / h, ενώ η κατανάλωση ενέργειας δεν υπερβαίνει τα 35-50 W. Ο σχηματισμός ατμού παρουσιάζεται ως εξής: το νερό, που πέφτει σε ένα δονητικό με μεμβράνη υψηλής συχνότητας, συνθλίβεται στην κατάσταση της σκόνης νερού και εκτοξεύεται. Η "υπερηχητική ομίχλη" μπορεί να αγγιχτεί εύκολα. Ωστόσο, μαζί με το νερό, τα άλατα και οι ακαθαρσίες που περιέχονται σε αυτό διασπώνται, τα οποία μπορούν να εγκατασταθούν στα έπιπλα υπόλευκα. Για να αποφευχθεί αυτό, σε υγραντήρες χρησιμοποιούνται φυσίγγιο μαλακώματος νερού, απεσταγμένο ή βρασμένο νερό καλά εκκαθαριστεί, και η συσκευή πρέπει πάντοτε να διατηρούνται καθαρά (χρειάζονται χρόνο για να καθαρίσει τα καταθέσεις μόλυνσης και άσβεστος).

Πλύσιμο αέρα

Συσκευές όπως το «πλύση αέρα» και «Κλιματική συγκρότημα» ως ενυδατική κρέμα έργα στην ίδια αρχή του κρύου φυσική εξάτμιση και παραδοσιακά υγραντήρες, αλλά σε αντίθεση με αυτούς, που όχι μόνο θα κορεστεί ο αέρας με υγρασία, αλλά και για να το καθαρίσει και να κάνει μια νέα, σαν μετά από μια βροχή.

Συνήθως το "πλύσιμο με αέρα" είναι ένας προηγμένος καθαριστής αέρα με ενσωματωμένο ιονιστή και μια πρόσθετη λειτουργία αρωματοποίησης. Περνώντας μέσα από ένα ειδικό σύστημα πλαστικών δίσκων, ο αέρας απελευθερώνεται από οικιακή σκόνη, αλλεργιογόνα, δυσάρεστες οσμές και κορεσμένο με υγρασία. Η ιονική ράβδος ασήμι απολυμαίνει και απολυμαίνει το "νερό" στο "νεροχύτη", καταστρέφοντας τα βακτηρίδια και τους ιούς. Το "νεροχύτης" λειτουργεί σε αυτόματο τρόπο - απλά πρέπει να ρυθμίσετε τις απαραίτητες παραμέτρους και να αλλάξετε το νερό περίπου μία φορά κάθε τρεις ημέρες και να πλύνετε τους δίσκους μία φορά την εβδομάδα.

Στα κλιματικά σύμπλοκα, μαζί με το κρύο υγρό, ο αέρας υφίσταται πολυεπίπεδο καθαρισμό από την οικιακή ρύπανση, τα αλλεργιογόνα, τους ιούς και τις οσμές. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με ένα ολόκληρο σύστημα φίλτρων και δεν χρειάζεται αναλώσιμα.

Όποιος υγραντής επιλέγετε, το κύριο πράγμα είναι να θυμάστε: μια ηλεκτρική συσκευή, ακόμη και με τη μορφή μιας αστείας χελώνας ή μιας αρκούδας, δεν είναι ένα παιχνίδι. Οι γονείς πρέπει να το ακολουθήσουν αυστηρά. Επιτυχής αγορά!

Ασφαλής υγρασία

 • Ο υγραντήρας χρησιμοποιείται μόνο σε εσωτερικούς χώρους σύμφωνα με τις οδηγίες και τους κανόνες ηλεκτρικής ασφάλειας.
 • Τοποθετήστε το σε μια επίπεδη, οριζόντια και σταθερή επιφάνεια σε ένα μέρος που δεν είναι προσβάσιμο από τα παιδιά. Κάτω από το όργανο συνιστάται η τοποθέτηση ενός αδιάβροχου χαλιού.
 • Μην τοποθετείτε τον υγραντήρα σε μαλακό χαλί ή χαλί, αλλά και σε βαθύ ράφι - αυτό μπορεί να καταστρέψει την έξοδο ατμού και τον ίδιο τον υγραντήρα.
 • Κατά την εγκατάσταση του υγραντήρα, δεν μπορείτε να στείλετε την έξοδο ατμού στο παιδικό κρεβατάκι και το μωρό, καθώς και στον εξοπλισμό, στους τοίχους, στα έπιπλα, στα βιβλία, στα έργα ζωγραφικής. Ο ατμός πρέπει να διαφεύγει ελεύθερα στον αέρα του δωματίου και να διαλύεται σε αυτό.
 • Ο υγραντήρας λειτουργίας δεν μπορεί να μετακινηθεί, να ανυψωθεί, να μετακινηθεί από τόπο σε τόπο, να είναι κεκλιμένος. Εάν ο υγραντήρας έχει πέσει και το νερό έχει αποστραγγιστεί από αυτό, πρέπει αμέσως να τον αποσυνδέσετε από το δίκτυο και πριν τον θέσετε ξανά σε λειτουργία, η συσκευή θα πρέπει να στεγνώσει για τουλάχιστον τρεις ώρες.

Πηγή της φωτογραφίας: Depositphotos

Τα μωρά, τα οποία ήδη λαμβάνουν συμπληρωματικά τρόφιμα ή παιδιά με τεχνητή και μικτή τροφή, χρειάζονται ζεστό φαγητό τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα. Αυτό είναι πολύ ενοχλητικό... αλλά μόνο αν δεν έχετε μια θερμάστρα για τις βρεφικές κοιλότητες.

Ακόμα κι αν είναι παγωμένο έξω, κανείς δεν έχει ακυρώσει τις βόλτες με το μωρό. Τι θα έπρεπε να είναι το εξωτερικό ρούχο για το νεογέννητο, έτσι ώστε, παρά τις μείον μετρήσεις του θερμόμετρου, ήταν άνετα; Για το σκοπό αυτό, είναι ιδανικά.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς - η ώρα των ενεργών αγορών, ειδικά αν η οικογένεια περιμένει την προσθήκη. Στην προ-διακοπή φασαρία συχνά δεν αγόρασε πάντα τα απαραίτητα αγαθά. Τι γίνεται αν το αγορασμένο στοιχείο δεν ταιριάζει, μπορώ να το επιστρέψω.

Θέρμανση: κλιματισμός και υγραντήρας

Το κύριο πρόβλημα που εμφανίζεται το καλοκαίρι είναι η υψηλή θερμοκρασία του περιβάλλοντος χώρου, η οποία δεν μπορεί να μειωθεί με τον αερισμό: είναι ζεστό παντού. Όπως είναι γνωστό, το αναπνευστικό σύστημα εκτός από την κύρια λειτουργία του (ανταλλαγή αερίων) διαδραματίζει τεράστιο ρόλο στη διατήρηση της θερμορύθμισης του σώματος. Οποιοσδήποτε εισπνευσμένος αέρας, που διέρχεται από την αναπνευστική οδό, θερμαίνεται μέχρι τη θερμοκρασία του σώματος και είναι κορεσμένος με υδρατμούς μέχρι το 100%. Έτσι, ο εκπνεόμενος αέρας έχει υγρασία 100% και θερμοκρασία περίπου 36,6 ° C Είναι λογικό και προφανές ότι εάν ένα παιδί εισπνεύσει αέρα 20 ° C και εκπνέει 36,6 ° C, τότε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εισπνοής-εκπνοής το σώμα χάνει μια ορισμένη ποσότητα θερμότητας.

Το κύριο χαρακτηριστικό των θερμόαιμων ζώων γενικότερα και του ανθρώπου ειδικότερα είναι ότι η διαδικασία της ζωτικής δραστηριότητας συνοδεύεται από μια σταθερή παραγωγή θερμότητας. μοσχάρια χαρακτηριστικό και ανθρώπινο μωρό δεν αποτελεί εξαίρεση - περισσότερο ενεργό μεταβολισμό σε σύγκριση με τους ενήλικες, ως εκ τούτου, αυτοί (Young) ανά μονάδα χρόνου δημιουργήσει πολύ περισσότερη θερμότητα από ό, τι οι γονείς τους.

Η διαδικασία παραγωγής θερμότητας ονομάζεται παραγωγή θερμότητας. Η παραγόμενη θερμότητα πρέπει να απορριφθεί και αυτή η διαδικασία ονομάζεται μεταφορά θερμότητας.

Η φύση έχει παράσχει δύο βασικές μεθόδους μεταφοράς θερμότητας:

 • μέσω του δέρματος (άμεση μεταφορά θερμότητας κατά την επαφή δύο μέσων με διαφορετικές θερμοκρασίες συν εξάτμιση του ιδρώτα).
 • μέσω των πνευμόνων (θέρμανση του εισπνεόμενου αέρα).

Το κύριο χαρακτηριστικό των παιδιών - ανώριμο αδένες ιδρώτα, τόσο στην παιδική ηλικία είναι ένας σημαντικός τρόπος της θερμορύθμισης αναπνέει, και αυτή η κατάσταση είναι ακόμη πιο επιτακτική από ό, τι ένα παιδί νεότερους.

Υψηλή θερμοκρασία οδηγεί στο γεγονός ότι το σώμα δεν μπορεί να δώσει θερμότητα μέσω των πνευμόνων, κατά συνέπεια - απότομα αυξάνει το φορτίο στο εφίδρωση, το σύστημα σώμα χάνει πολλές ρευστού συμβαίνει πάχυνση του αίματος, και διαταραχή της ρεολογίας του αίματος (πάχυνσης) επηρεάζει την ρεολογία της βλέννας (το χειρότερο, φυσικά). Και από την άποψη της ανάπτυξης της νόσου της φλεγμονώδους διαδικασίας που συνοδεύεται από μια αύξηση της θερμότητας, γεγονός που καθιστά τη θερμότητα του εισπνεόμενου αέρα πιο ανεπιθύμητο. Η κύρια προϋπόθεση για την κανονική λειτουργία της τοπικής ανοσίας, η οποία παρέχει την καταπολέμηση της νόσου, είναι η διατήρηση των κατάλληλων ρεολογικών ιδιοτήτων της βλέννας.

Σχετικά με τη σημασία της υγρασίας

Η υψηλή υγρασία του εισπνεόμενου αέρα εμποδίζει την πάχυνση της βλέννας - αυτό είναι καλό και αρκετά προφανές. Η υψηλή θερμοκρασία του εισπνεόμενου αέρα επιδεινώνει τη ρεολογία της βλέννας - αυτό είναι κακό. Εάν αυτή η δήλωση δεν φαίνεται προφανής, θα πρέπει να φανταστείτε πώς έχετε λερωθεί από τη θερμότητα και το στόμα σας είναι ξεφλουδισμένο.

Όλα τα παραπάνω - μια προσπάθεια να μελετήσει τις φυσιολογικές απλές συστάσεις: θερμοκρασία 18 ° C και σχετική υγρασία 60-70% - στοιχεία που είναι βέλτιστες για το δωμάτιο στο οποίο υπάρχει ένα παιδί, και ιδιαίτερα - το παιδί, άρρωστος ARI.

Από τη θεωρητική γνώση ακολουθούν δύο πρακτικές ερωτήσεις:

Πώς να ελέγχετε τη θερμοκρασία και την υγρασία;
Πώς να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία και την υγρασία;

Με προβλήματα ελέγχου της θερμοκρασίας, κατά κανόνα, ποτέ και κανένας δεν προκύπτει ποτέ. Θερμόμετρο χώρου (υγρό, ελατήριο, ηλεκτρονικό κ.λπ.) - ένα πράγμα αρκετά προσιτό και εύκολο στη χρήση. Συνιστάται η τοποθέτηση του σε ύψος 1 μ. Από το δάπεδο και είναι πολύ επιθυμητό να μην υπάρχουν συσκευές θέρμανσης κοντά.

Η συσκευή που προορίζεται για τη μέτρηση της υγρασίας του αέρα ονομάζεται υγρόμετρο. Υπάρχουν διάφοροι τύποι υγρομέτρων που διαφέρουν κατ 'αρχήν μεταξύ τους όσον αφορά τις μεθόδους μέτρησης της υγρασίας (χημική, ηλεκτρική, μαλλιά, συμπύκνωση κλπ.). Πρέπει να γνωρίζετε ότι ένα πραγματικά ακριβές υγρόμετρο δεν είναι ένα εύκολο πράγμα, συχνά δυσκίνητο, κατά κανόνα, ακριβά. Ταυτόχρονα, οποιεσδήποτε οικιακές ανάγκες μπορεί να ικανοποιήσουν ένα υγρόμετρο που δεν απαιτεί την αλήθεια στην τελευταία λύση και επιτρέπει σφάλμα 3-5%. Είναι ένα τέτοιο υγρόμετρο - είναι συμπαγές, οικονομικό, φθηνό. Αυτό είναι κάτι που θυμίζει εξωτερικά ρολόγια - είτε βέλη είτε ηλεκτρονικά.

Εφ 'όσον μιλάμε για το ρολόι, τονίζουμε ότι από πρακτική και οικονομική άποψη, το πιο βολικό ηλεκτρονική πολυλειτουργικές συσκευές, οι οποίες συνδυάζουν και ρολόι και θερμόμετρο και υγρόμετρο, και, εάν είναι επιθυμητό, ​​χρειάζονται πολύ περισσότερο (ημερολόγιο, ένα βαρόμετρο, σεληνιακό ημερολόγιο, πρόγνωση καιρού κ.λπ.).

Έχοντας εξετάσει τις μεθόδους ελέγχου, ας εξετάσουμε τώρα τρόπους ρύθμισης της θερμοκρασίας και της υγρασίας. Το κύριο πράγμα που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι η στενή διασύνδεση αυτών των παραμέτρων.

Η κύρια διαφορά μεταξύ θερινής θερμότητας και θερμότητας χειμώνα είναι ότι δεν υπάρχει ψυχρός αέρας οπουδήποτε, δηλαδή, δεν υπάρχει προφανώς κανένας αέρας στον οποίο υπάρχει μικρή υγρασία. Ως εκ τούτου, στις περισσότερες περιοχές το καλοκαίρι είναι ζεστό, αλλά όχι ξηρό.

Η υψηλή θερμοκρασία περιβάλλοντος, όπως ήδη γνωρίζουμε, οδηγεί στο γεγονός ότι το παιδί χάνει πολλά υγρά, καθώς αναγκάζεται να ρυθμίζει τη μεταφορά θερμότητας μέσω του ιδρώτα. Εάν αυτό το υγρό μπορεί να επιστραφεί πίσω με τη μορφή ενός πλούσιου ποτού - η κατάσταση είναι απόλυτα ελεγχόμενη και η τοπική ανοσία δεν είναι επικίνδυνη. Και αν δεν μπορείτε να επιστρέψετε; Λοιπόν, δεν θέλει να πίνει, για παράδειγμα, ή ιδρώνει τόσο ενεργά ώστε να μην πίνει τόσο πολύ. Αυτό είναι ήδη πιο περίπλοκο και επικίνδυνο και η βέλτιστη λύση κάτω από τέτοιες συνθήκες είναι η ψύξη του αέρα. Η κύρια και όλοι γνωστή συσκευή για ψύξη με αέρα είναι ο κλιματισμός.

Κλιματισμός

Η εκκίνηση πληροφοριών σχετικά με τον κλιματισμό μπορεί να φαίνεται παράδοξη. Βλέπετε τον εαυτό σας: η θέρμανση του αέρα οδηγεί σε μείωση της σχετικής υγρασίας του και ψύξη του αέρα. οδηγεί επίσης σε μείωση της σχετικής υγρασίας του. Παρ 'όλα αυτά, μια μικρή, αλλά πολύ σημαντική διευκρίνιση: δεν είναι μόνο η ψύξη, αλλά η ψύξη με τη βοήθεια ενός κλιματιστικού.

Το γεγονός είναι ότι η θεωρητική βάση του κλιματισμού είναι η ιδιότητα των υγρών να απορροφούν θερμότητα κατά την εξάτμιση και να διαχωρίζονται - κατά τη διάρκεια της συμπύκνωσης. Δεν θα συζητήσουμε εδώ τις λεπτότητες της συμπίεσης, της θερμορύθμισης και του εξαερισμού, δεν θα συζητήσουμε τις αποχρώσεις της κυκλοφορίας υγρών και αερίων freon. Δηλώνουμε απλώς ότι κατά τη λειτουργία του κλιματιστικού, ο αέρας έρχεται σε επαφή με την ψυχρή επιφάνεια και αυτό συνοδεύεται από συμπύκνωση υγρασίας, που εκκενώνεται από το δωμάτιο μέσω του σωλήνα αποστράγγισης.

Κατά συνέπεια, η προετοιμασία οδηγεί σε ξήρανση στον αέρα. (Με την ευκαιρία, η πρώτη βιομηχανική εφαρμογή του κλιματιστικού χρησιμοποιήθηκε το 1902 όχι για ψύξη, αλλά για ξήρανση στον αέρα!)

Έτσι, είναι δυνατό και απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν κλιματιστικά για τη βελτιστοποίηση των παραμέτρων του αέρα, αλλά είναι σημαντικό να ελέγχεται η υγρασία του αέρα και, εάν είναι απαραίτητο, να χρησιμοποιείται ένας υγραντήρας.

Θα πρέπει να αναγνωριστεί: υπάρχει μια αρκετά κοινή παρανόηση: λένε, τα κλιματιστικά είναι πολύ επιβλαβή, προκαλούν φοβερές ασθένειες και τις χρησιμοποιούν με εξαιρετική προσοχή. Αυτό είναι για ενήλικες! Τα παιδιά, γενικά, πρέπει να αποκρύπτονται από τα κλιματιστικά και τα κρυφά παιδιά όσο το δυνατόν περισσότερο.

Η συντριπτική πλειοψηφία των σημερινών μητέρες και πατέρες, για να μην αναφέρουμε τους παππούδες, να έχουν πρόσβαση στα γοητεία της κλιματιζόμενο βρίσκεται ήδη στην ενήλικη ζωή -.. Δηλαδή, δεν έχουν καμία εμπειρία, η προσαρμογή, τις ρίζες της στην παιδική ηλικία. Αλλά το κλιματιστικό σύστημα, όπως και κάθε επίτευγμα του πολιτισμού, έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, πρέπει να είναι γνωστά, να χρησιμοποιούν τα πλεονεκτήματα, τα μειονεκτήματα για να παρακάμψουν. Ένα θεμελιώδες χαρακτηριστικό του οργανισμού του παιδιού είναι η ικανότητα προσαρμογής στις εξωτερικές συνθήκες, και όσο μικρότερο είναι το παιδί, τόσο ευκολότερη γίνεται αυτή η προσαρμογή. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αν από την παιδική ηλικία ο κλιματισμένος αέρας είναι συνηθισμένος, ο οργανισμός του παιδιού προσαρμόζεται εύκολα σε αυτόν. Αυτό είναι ένα καθολικό δίκαιο και ο νόμος θα πρέπει να είναι πιο φιλοσοφική, αλλά η προφανής κανόνας: δεν αποφεύγουν και να προσαρμοστούν, αλλά να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει.

Η άγνοια του νόμου δεν απαλλάσσεται από την ευθύνη για την υγεία του παιδιού! Η λυπηρή συνέπεια είναι ότι το κορίτσι Masha με θερμοκρασία σώματος 38 ° C και μούδιασμα είναι σε ένα δωμάτιο όπου η θερμοκρασία του αέρα είναι επίσης 38 ° C. Και ο κλιματισμός δεν ανάβει, γιατί, σύμφωνα με τη γιαγιά, «θα είναι ακόμα χειρότερο»!

Οι κανόνες για τη χρήση του κλιματιστικού είναι πολύ απλοί και εύκολοι στην εφαρμογή. Αυτοί οι κανόνες είναι πολύ επιθυμητοί για να τηρούνται υγιείς και πρέπει να τηρούνται από τους ασθενείς.

 1. Ελέγξτε την υγρασία και, εάν χρειάζεται, χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα.
 2. Μην ξεχνάτε ότι το κλιματιστικό έχει φίλτρα που θα πρέπει να αλλάζουν ή να πλένονται τακτικά.
 3. Χρησιμοποιήστε τον τρόπο ομαλής (αργής) αλλαγής θερμοκρασίας.
 4. Πριν από το κλιματιστικό εργασίας υπάρχει μια ζώνη ενεργής κίνησης αέρα, το μέγεθος αυτής της ζώνης (συνήθως δύο με τρία μέτρα) είναι ατομικό, δηλαδή εξαρτάται από το συγκεκριμένο μοντέλο της συσκευής. Αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη, και τουλάχιστον να μην τοποθετηθεί ένα παιδικό κρεβάτι εδώ.
 5. Τουλάχιστον μερικές φορές αερίζουμε το δωμάτιο, φυσικά, λαμβάνοντας υπόψη τον καιρό και την περιβαλλοντική κατάσταση έξω από το παράθυρο.

Υγραντήρας αέρα

Μετά από αυτούς τους απλούς κανόνες, θα ήταν λογικό να υπενθυμίσουμε τους βασικούς τρόπους ύγρανσης.

 • Μια πολύ δημοφιλής και συχνά συνιστάται (πολύ σωστά συνιστάται) μέθοδος ενυδάτωσης είναι ο συχνός υγρός καθαρισμός (πλύσιμο πατωμάτων, σκούπισμα επίπλων). Είναι σαφές ότι οι περισσότερες επιφάνειες σε αυτό το δωμάτιο, καταρχήν προσιτές στον υγρό καθαρισμό, έτσι αυτή η μέθοδος είναι πιο αποτελεσματική. Δεν είναι λιγότερο σαφές ότι ένα χαλί στο πάτωμα και τέσσερα χαλιά στους τοίχους καθιστούν αυτή τη μέθοδο απαράδεκτη, αφού ο καθαρισμός με υγρή οροφή είναι τουλάχιστον αναποτελεσματικός. Παρεμπιπτόντως, σημειώνουμε ότι ο κύριος σκοπός του συχνά υγρού καθαρισμού είναι ο κορεσμός του αέρα με υδρατμούς, αλλά όχι ο κορεσμός με ατμούς, για παράδειγμα το χλώριο. Από την παρατήρηση αυτή προκύπτει μια λογική συνέπεια: όταν πραγματοποιείτε συχνά υγρό καθαρισμό, μην προσθέτετε χλώριο και άλλα απολυμαντικά στο νερό.
 • Εμπορευματοκιβώτια με νερό ως πηγή εξάτμισης:.. Μόνιμη, για παράδειγμα, το ενυδρείο, και να εγκατασταθεί προσωρινά - γλάστρες, κουβάδες, κλπ ενυδρείο (η οποία, ωστόσο, προφανώς), είναι επιθυμητό να ανοίξει, και την πλήρωση προσωρινής χωρητικότητας, επιλέξτε αυτά όπου η επιφάνεια εξάτμισης το μέγιστο είναι - δηλαδή, η λεκάνη είναι καλύτερη από τον κάδο.
 • Υγρά φύλλα, πετσέτες κλπ. - κρεμασμένα στο δωμάτιο, απλωμένα σε θερμαντικά σώματα.

Βασικό χαρακτηριστικό όλων των παραπάνω μεθόδων είναι η εργασιακή τους ένταση και η χαμηλή αποδοτικότητα. Επιπλέον, οι λεκάνες που έχουν τοποθετηθεί στο διαμέρισμα και τα κρεμαστά φύλλα μπορούν να επισκιάσουν σημαντικά τα αισθητικά συναισθήματα των ενοικιαστών. Αλλά το πιο σημαντικό - είναι χαμηλή απόδοση: σε μέγιστη αναστάτωση σχετική υγρασία μπορεί να αυξηθεί κατά 5-15%. Αυτό είναι πολύ καλύτερο από τίποτα, αλλά αυτό, κατά κανόνα, δεν αρκεί.

Παρ 'όλα αυτά, υπάρχει ριζική λύση στο πρόβλημα της υγρασίας του αέρα και ονομάζεται οικιακός υγραντήρας αέρα.

Υγραντήρας του αέρα - ένα κομμάτι στο αγρόκτημα είναι πολύ απαραίτητο, αξίζει να το πούμε λεπτομερέστερα.

Οποιοσδήποτε υγραντήρας είναι χτισμένος στο γεγονός ότι το νερό χύνεται σε αυτή τη συσκευή, η οποία υπό την επίδραση διαφόρων παραγόντων αρχίζει να εξατμίζεται ενεργά. Από αυτή την άποψη, ο βραστήρας που βράζει στη σόμπα είναι ένας πραγματικά πραγματικός υγραντήρας του αέρα: υπάρχει μια χωρητικότητα, υπάρχει νερό, υπάρχει ένας παράγοντας λειτουργίας (το θερμαντικό στοιχείο της πλάκας).

Είναι σε μια ποικιλία παραγόντων που επιταχύνουν τη διαδικασία της εξάτμισης, με βάση την ποικιλία των υγραντήρων οι ίδιοι. Έτσι, τι είναι οι οικιακοί υγραντήρες;

1 υγραντήρες ατμού. Η αρχή είναι παρόμοια με την προαναφερθείσα τσαγιέρα, αλλά υπάρχει ένα στοιχείο θέρμανσης. Έτσι φαίνεται ότι είναι ηλεκτρικό στο βραστήρα.

2 Υγραντήρες κρύου ατμού. Εξάτμιση συμβαίνει φυσικά, καλά, εκτός εάν ενεργοποιηθεί από ανεμιστήρα, ο οποίος φυσάει ειδικά στοιχεία εξάτμισης.

3 Υγραντήρες υπερήχων. Η μεμβράνη κυμαίνεται με υπερηχητική συχνότητα και μετατρέπει το νερό σε ψυχρό ατμό, σε μια ομίχλη που εισέρχεται στο δωμάτιο υπό την επίδραση του ενσωματωμένου ανεμιστήρα.

Η γκάμα εμπορικών υγραντήρων είναι τεράστια. Το πιο βολικό (αθόρυβο, ασφαλές, παραγωγικό) είναι, κατά την άποψη του συγγραφέα, οι υπερηχητικοί υγραντήρες.

Ο κύριος παράγοντας που απαιτεί την υποχρεωτική εγγραφή είναι ο όγκος του χώρου που πρόκειται να υγρανθεί. Η ένταση του δωματίου καθορίζει την απαιτούμενη ισχύ και, συνεπώς, την τιμή της συσκευής. Και τότε - τα κουδούνια και σφυρίχτρες και κουδούνια και σφυρίχτρες: ενσωματωμένο αισθητήρα υγρασίας, οθόνη, τηλεχειριστήριο, ελέγχου ικανότητας, η δυνατότητα να απενεργοποιείται αυτόματα μετά η υγρασία φτάνει σε προκαθορισμένη τιμή, και πολλά άλλα. υγραντήρα - κατά κανόνα, ανεξάρτητη και αυτάρκης οικιακής συσκευής, αλλά μπορεί να συνδυαστεί με το καθαριστής, ιονιστή, γεύση, συσκευή εισπνοής, μπορεί να συμπληρώσει κάποιο μοντέλο θερμαντήρες. Είναι επίσης απαραίτητα εξοπλισμένα με όλες τις κλιματικές εγκαταστάσεις.

(Η δημοσίευση αυτή είναι προσαρμοσμένη στη μορφή του κεφαλαίου του άρθρου από το βιβλίο του Ευγένιου Ολεγκβιτς Κομαρόφσκι "ORZ: ένας οδηγός για υγιείς γονείς.")

Ψυκτήρες ψυχρού αέρα

Η χαμηλή υγρασία είναι ένα κοινό πρόβλημα στα δωμάτια με θέρμανση ενεργοποιημένη. Η έλλειψη ατμού στον αέρα επηρεάζει αρνητικά την ευημερία. Αυτό μπορεί να εκδηλωθεί με πονοκεφάλους, βήχα και απώλεια δύναμης. Το χειμώνα, σε οικιακούς χώρους, η σχετική υγρασία θεωρείται ότι είναι 30-45%. Το καλοκαίρι, το επίπεδο αυτό είναι σημαντικά υψηλότερο και κυμαίνεται από 30 έως 60%. Ταυτόχρονα, μια περίσσεια υγρασίας οδηγεί σε συμπύκνωση στο γυαλί και σε άλλες επιφάνειες. Επιπλέον, ο μύκητας αναπτύσσεται. Για να διατηρηθεί η βέλτιστη συγκέντρωση υγρασίας, χρησιμοποιείται ένας υγραντήρας αέρα. Πρόκειται για μια μικρή μικρή συσκευή η οποία έχει ως στόχο να εξατμίζει το νερό σε ένα δωμάτιο.

Είδη υγραντήρων

Η επιστημονική πρόοδος έχει επιτρέψει την ανάπτυξη 4 τύπων συσκευών για την υγρασία αέρα, που εργάζονται σε διάφορες τεχνολογίες. Οι υγραντήρες χρησιμοποιούνται για οικιακούς σκοπούς:

 • Ψυχρός ατμός.
 • Ζεστό ατμό.
 • Υπερηχογράφημα.
 • Ψεκασμός.
Υγραντήρας αέρα για κρύο ατμό

Αυτός ο εξοπλισμός ονομάζεται επίσης παραδοσιακός. Θεωρείται η απλούστερη και λιγότερο αποτελεσματική. Η αρχή της λειτουργίας ενός τέτοιου υγραντήρα είναι ότι υπάρχει ένα δοχείο με νερό στο περίβλημα του. Από αυτό, απορροφάται η υγρασία στα εξατμιστικά στοιχεία, με τη μορφή κασέτας, φίλτρου ή δίσκου. Η λερωμένη επιφάνεια για εξάτμιση έχει μεγάλη επιφάνεια, η οποία αυξάνει την απόδοση της εξάτμισης της υγρασίας. Η συσκευή δεν διαθέτει τα δικά της θερμαντικά στοιχεία. Τα μόρια του νερού πηγαίνουν στον ατμό με φυσικό τρόπο και ανεβαίνουν στον αέρα. Οι χρησιμοποιημένες κασέτες είναι συνήθως αντικαταστάσιμες, διότι απορροφούνται γρήγορα, ειδικά εάν είναι κατασκευασμένες από χαρτί, το οποίο βρίσκεται σε μοντέλα προϋπολογισμού.

Ο εξοπλισμός είναι εξοπλισμένος με δικό του ηλεκτρικό κινητήρα με λεπίδες. Ο ανεμιστήρας φυσάει αέρα μέσω της κασέτας, η οποία επιταχύνει την εξάτμιση. Αν και μια τέτοια συσκευή θεωρείται η απλούστερη και λιγότερο αποτελεσματική, έχει κάποια πλεονεκτήματα:

 • Φιλτράρει τον αέρα.
 • Είναι φτηνό.
 • Κατάλληλο για επισκευή.
 • Δεν χρειάζεται αισθητήρες υγρασίας.

Ο ανεμιστήρας φυσάει τον αέρα μέσω μιας υγρής κασέτας, έτσι ώστε η σκόνη να παγιδεύεται στα τοιχώματα του εξατμιστή. Χάρη στη λειτουργία αυτού του εξοπλισμού, γίνεται ευκολότερη η αναπνοή στο δωμάτιο. Αξίζει επίσης να σημειωθεί το γεγονός ότι η κρύα εξάτμιση στον αέρα μειώνεται με την αύξηση της σχετικής υγρασίας στο δωμάτιο. Έτσι, εάν είναι πολύ στεγνός, ο υγραντής λύει γρήγορα αυτό το πρόβλημα και εάν η υγρασία είναι ήδη εντός των ορίων του κανόνα, τότε η εξάτμιση μειώνεται. Στην πραγματικότητα, η φυσική συντήρηση του βέλτιστου επιπέδου παρέχεται χωρίς τη χρήση εξειδικευμένων αισθητήρων. Ένας παραδοσιακός υγραντήρας μπορεί να εξατμιστεί μέχρι 8 λίτρα την ημέρα, με κατανάλωση ενέργειας περίπου 50 watt.

Υγραντήρας για ζεστό ατμό

Ο υγραντήρας του θερμού ατμού είναι πιο αποτελεσματικός από την προηγούμενη κατηγορία εξοπλισμού. Η συσκευή είναι γεμάτη με νερό, όπου αρχίζει να θερμαίνεται. Καθώς αυξάνεται η θερμοκρασία του υγρού, αυξάνεται ο ρυθμός εξάτμισης. Ένας τέτοιος υγραντήρας έχει παρόμοια κατασκευή με ηλεκτρικό βραστήρα. Διατηρεί υψηλή θερμοκρασία νερού, συμβάλλοντας στην ταχεία μετάβαση σε αέρια κατάσταση.

Η ένταση των συσκευών σε ισχύ από 300 έως 600 W είναι μέχρι 16 λίτρα την ημέρα. Αυτός ο εξοπλισμός είναι εξοπλισμένος με υγρασία - έναν αισθητήρα που αντιδρά στην υγρασία. Όταν επιτευχθεί το καθορισμένο επίπεδο, απενεργοποιείται η θέρμανση. Αν η μονάδα συνεχίζει να εργάζεται, η υγρασία στο δωμάτιο αυξάνει σημαντικά, γεγονός που οδηγεί σε συμπύκνωση, οπότε δεν υπάρχει σχεδόν καμία οχήματα χωρίς υγροστάτη.

Ένας υγραντήρας ζεστού αέρα σας επιτρέπει να κορεστείτε γρήγορα το δωμάτιο με την απαιτούμενη συγκέντρωση υγρασίας. Ταυτόχρονα, ο εξοπλισμός έχει ένα μειονέκτημα με τη μορφή υψηλής κατανάλωσης ενέργειας και θορύβου. Συνήθως δεν χρησιμοποιείται στο σπίτι, αλλά εγκαθίσταται σε βρεγμένα θερμοκήπια. Ορισμένοι κατασκευαστές προσφέρουν συμπαγείς υγραντήρες για το σπίτι, εξοπλισμένοι με θερμαντήρες χαμηλής κατανάλωσης, που μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας, αλλά επαρκούν για μια μικρή περιοχή.

Υπερηχητικοί υγραντήρες

Ο υγραντήρας υπερήχων χαρακτηρίζεται από υψηλή απόδοση με μέτρια κατανάλωση ενέργειας. Η αρχή της λειτουργίας μιας τέτοιας συσκευής είναι ότι παράγονται υπερηχητικά κύματα σε αυτήν, η δόνηση από την οποία οδηγεί σε εκτόξευση νερού και ο σχηματισμός μικρών σωματιδίων που συλλέγονται από τη ροή του αέρα από τον ανεμιστήρα. Ένα λεπτό υδατικό εναιώρημα, που ωθείται από τον ανεμιστήρα από το περίβλημα του υγραντήρα για καθαρισμό του αέρα, εισέρχεται γρήγορα στην κατάσταση του ατμού και προωθεί την αύξηση της σχετικής υγρασίας.

Η εκροή από τον υπερηχητικό εξοπλισμό μοιάζει με ομίχλη. Αυτές οι συσκευές λειτουργούν με ένα ελάχιστο επίπεδο θορύβου, το οποίο μπορεί να εξομοιωθεί με τους παραδοσιακούς υγραντήρες. Οι υγραντήρες υπερήχων είναι πολύ πιο ήσυχοι από τις συσκευές θερμού ατμού, καθώς δεν διαθέτουν στοιχείο θέρμανσης που ξεκινάει το σφύριγμα όταν εμφανίζεται μια κλίμακα. Με κατανάλωση ενέργειας 50 W, ο υγραντήρας μπορεί να επεξεργαστεί μέχρι και 12 λίτρα νερού την ημέρα.

Ο εξοπλισμός υπερήχων θεωρείται η καλύτερη επιλογή για εγκατάσταση σε χώρους κατοικίας. Από την άποψη αυτή, οι κατασκευαστές προσφέρουν μια ποικιλία μοντέλων, μερικά από αυτά εξοπλισμένα με πίνακες ελέγχου, καθώς και οθόνη υγρών κρυστάλλων. Επίσης, στον υγραντήρα τοποθετούνται αισθητήρες για να σταματήσουν όταν επιτευχθεί το απαιτούμενο επίπεδο σχετικής υγρασίας.

Τύπος ψεκασμού

Ψεκάστε τον υγραντήρα, ή ψεκαστήρας, είναι ένας βιομηχανικός εξοπλισμός που συνήθως μπορεί να βρεθεί σε θερμοκήπια και σε θερμοκήπια. Η αρχή της λειτουργίας τέτοιων συσκευών είναι ότι μια ισχυρή αντλία τροφοδοτεί τη ροή νερού στο ακροφύσιο ψεκασμού. Δημιουργεί μικρές σταγόνες, η διάμετρος των οποίων είναι μόνο 5-8 μικρά. Ένα τέτοιο λεπτό εναιώρημα μετατρέπεται σε κατάσταση ατμών κυριολεκτικά 20-30 cm από το ακροφύσιο ψεκασμού. Αυτές οι συσκευές έχουν μεγάλη χωρητικότητα άνω των 200 λίτρων ανά ώρα.

Παρατεταμένη διάρκεια ζωής του υγραντήρα

Δεδομένου ότι το νερό εξατμίζεται συνεχώς στο σώμα του υγραντήρα, υπάρχει αναπόφευκτα μια κλίμακα παρόμοια με εκείνη που βρίσκεται σε ένα βραστήρα. Σταδιακά, αυτό οδηγεί σε απόφραξη των καναλιών του εξατμιστή και βλάβη της κασέτας, εάν πρόκειται για παραδοσιακές συσκευές ψυχρού ατμού. Για να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε απεσταγμένο νερό. Αφού περάσει στην αέρια κατάσταση, δεν αφήνει κλίμακες.

Χρήσιμες λειτουργίες των οικιακών συσκευών υγρασίας

Εάν επιλέξετε έναν υγραντήρα, ανεξάρτητα από την αρχή της λειτουργίας του, ορισμένες λειτουργίες θα είναι σημαντικές για την εξασφάλιση άνετης λειτουργίας. Πρώτα απ 'όλα αφορά τον δείκτη φωτισμού της κρίσιμης στάθμης του νερού. Σηματοδοτεί την ανάγκη για ανεφοδιασμό της δεξαμενής. Λόγω αυτού, φροντίζεται ο απλός εξοπλισμός.

Επίσης, μια σημαντική λειτουργία είναι η αυτόματη απενεργοποίηση όταν η συσκευή είναι κεκλιμένη. Αυτό θα αποτρέψει την υπερθέρμανση του θερμαντικού στοιχείου, αν πρόκειται για συσκευή για την εξάτμιση εν θερμώ, καθώς και για να αποκλείσει την αδικαιολόγητη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτή η λειτουργία δεν θα είναι περιττή αν υπάρχει παιδί ή κατοικίδια ζώα στο σπίτι.

Το κλείδωμα όταν δεν είναι συναρμολογημένο είναι επίσης ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό. Πολλοί υγραντήρες του προϋπολογισμού, αν είναι σωστά συναρμολογημένοι, συνεχίζουν την εξάτμιση, ενώ η υγρασία δεν ρέει μέσα από την οπή ή δεν εξατμίζεται καθόλου. Ως αποτέλεσμα, η αποδοτικότητα της συσκευής μειώνεται και θα είναι δυνατό να το παρατηρήσετε μόνο μετά από μερικές ημέρες.

Ποιος υγραντήρας να επιλέξει

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο υγραντήρας του αέρα μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά μόνο μέσα σε ένα δωμάτιο. Δηλαδή, εάν είναι εγκατεστημένο σε ένα δωμάτιο, οι πόρτες στις οποίες είναι κλειστές, τότε σε άλλα μέρη του διαμερίσματος ή του σπιτιού, η σχετική υγρασία δεν θα ρυθμιστεί. Η βέλτιστη επιλογή στην περίπτωση αυτή είναι η εγκατάσταση πολλών συσκευών.

Για χώρους αναψυχής, όπως ένα υπνοδωμάτιο ή ένα νηπιαγωγείο, είναι καλύτερα να επιλέξετε παραδοσιακά moisturizers. Είναι αρκετά ικανοί να αντεπεξέλθουν σε ένα δωμάτιο μέχρι 18 τετραγωνικών μέτρων. Φυσικά, ο υπερηχογράφος από αυτή την άποψη είναι πιο αποτελεσματικός, αλλά συχνά είναι πολύ ισχυρός για ένα μικρό χώρο, και η εύρεση ενός λιγότερο παραγωγικού μοντέλου είναι αρκετά δύσκολη. Όσον αφορά τις συσκευές θερμού ατμού, βράζουν όταν βράζουν νερό, επομένως είναι κατάλληλες για εγκατάσταση σε ένα διάδρομο, σαλόνι ή κουζίνα, αλλά δεν πρέπει να τοποθετούνται σε υπνοδωμάτια.

Αγοράστε έναν υγραντήρα αέρα, πρέπει να δώσουν προσοχή στη διαθεσιμότητα πρόσθετων λειτουργιών:
 • Καθαρισμός αέρα.
 • Αρωματοποίηση.
 • Ιονισμός.

Αυτές οι λειτουργίες είναι προαιρετικές, αλλά η παρουσία τους έχει πολύ θετική επίδραση στη λειτουργία της συσκευής. Όσον αφορά τη διήθηση, τότε αυτή η ικανότητα είναι διαθέσιμη σε όλα τα παραδοσιακά moisturizers και μερικά υπερήχων. Ο αρωματισμóς του αέρα σημαίνει να ρίχνεις αρωματικó λάδι σε μια ειδική δεξαμενή στη συσκευή. Δεν προστίθεται απευθείας στο νερό, δεδομένου ότι έχει λιπαρή συνέπεια, αφήνει εξάτμιση και λεκέδες στην εξάτμιση, που μπορεί να βλάψει τη συσκευή και να φράξει τον ανεμιστήρα της. Ορισμένες δαπανηρές συσκευές διεξάγουν επιπλέον ιονισμό του αέρα. Τα αρνητικά φορτισμένα σωματίδια καταστρέφουν τα ιπτάμενα βακτήρια και, επιπλέον, βοηθούν στη συγκράτηση της υγρασίας στον αέρα χωρίς συμπύκνωση.

Υγραντήρες και ανεμιστήρες: είναι σε θέση να καταπολεμήσουν τη θερμότητα;

Για να εργαστείτε καλά και να χαλαρώσετε το καλοκαίρι, δεν χρειάζεται να υποφέρετε από τη ζέστη. Πολλοί επιλύουν αυτό το κλιματικό πρόβλημα με τη βοήθεια κλιματιστικών, άλλοι προτιμούν τους υγραντήρες αέρα ή τους ανεμιστήρες. Είναι σε θέση να νικήσουν τη θερμότητα; Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε.

Υγραντήρες αέρα: ενδείξεις χρήσης

Η υγρασία του αέρα στον εσωτερικό χώρο είναι χρήσιμη και απαραίτητη. Σε χαμηλή υγρασία, πολλοί άνθρωποι αισθάνονται μια αίσθηση στο λαιμό, υπερβολική ξηρότητα στη μύτη, ξηρό δέρμα. Λόγω του ξηρού αέρα, τα μαλλιά και τα νύχια γίνονται πιο εύθραυστα και η σκόνη κινείται ελεύθερα μέσα στο δωμάτιο προκαλώντας αλλεργικές αντιδράσεις. Η κακή υπερβολική ξηρότητα αέρα είναι ανεκτή από τα κατοικίδια ζώα και τα φυτά εσωτερικού χώρου.

Τα περισσότερα προβλήματα με την υγρασία συμβαίνουν το χειμώνα, όταν τα δωμάτια θερμαίνονται με κλειστά παράθυρα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η υγρασία στο διαμέρισμα μπορεί να μειωθεί στο 20-30% με ρυθμό 50-60%. Το καλοκαίρι η κατάσταση είναι καλύτερη, εκτός αν, φυσικά, υπάρχει μια παρατεταμένη ξηρασία. Αλλά ακόμα και σε αυτή την κατάσταση Ο υγραντήρας παραμένει μόνο ένας υγραντήρας, όχι ψυκτικό. Εδώ είναι ένα σχόλιο Alexey Gurenkova, Προϊστάμενος Τμήματος Marketing της ρωσικής Αντιπροσωπείες Μορφή Stadler, αφήνοντας τα διαφορετικά είδη των οικιακών υγραντήρες «Για να μειωθεί η θερμοκρασία στο δωμάτιο μέσω του υγραντήρα είναι απαραίτητη για να επιτευχθεί μια πολύ υψηλή υγρασία, η οποία αναπόφευκτα θα οδηγήσει στο σχηματισμό συμπυκνωμάτων. Μπορείτε φυσικά να προσθέσετε πάγο στη φιάλη υγραντήρα και μπορεί να δώσει την επίδραση ψύξης αέρα, αλλά όχι για πολύ και έτσι να διατηρήσει μια ορισμένη θερμοκρασία στο δωμάτιο, κατά τη γνώμη μου, είναι αδύνατο. "

Ωστόσο, δεν μπορούμε να πούμε ότι το καλοκαίρι, οι ενυδατικές κρέμες είναι άχρηστες. Κατ 'αρχάς, θα είναι χρήσιμο σε χώρους με κλιματισμό εργασίας: είναι γνωστό ότι ο κλιματισμός, η λειτουργία ψύξης, παράγει τον αέρα, αν και το κρύο, αλλά στεγνό. Δεύτερον, ακόμη και αν ένα ολόκληρο σε ένα δωμάτιο με ό, τι επίπεδο υγρασίας είναι μια χαρά, ο υγραντήρας είναι χρήσιμη για εκείνους που ξοδεύουν πολύ χρόνο στον υπολογιστή. Ένας υπολογιστής, ειδικά ένας σταθερός, στεγνώνει σημαντικά τον αέρα.

Τυπικές διαφορές

Υπάρχουν τρεις τύποι υγραντήρων αέρα. Η απλούστερη, αλλά ταυτόχρονα αρκετά αποτελεσματική - παραδοσιακούς υγραντήρες. Η αρχή της δουλειάς τους είναι αυτή: χύνεται κρύο νερό μέσα στη δεξαμενή, η οποία έρχεται σε επαφή με το αντικαταστάσιμο φίλτρο κασέτας χαρτιού. Το νερό εμποτίζει την κασέτα πολλαπλών στρώσεων και ανεβαίνει στον ανεμιστήρα. Η τελευταία απορροφά αέρα από το δωμάτιο και οδηγεί την κασέτα. Η υγρασία εξατμίζεται, ο αέρας απορροφάται από αυτό και εισέρχεται στο δωμάτιο.

Η εξάτμιση του νερού στους παραδοσιακούς υγραντήρες συμβαίνει φυσικά. Η διαδικασία της εξάτμισης εξαρτάται από το επίπεδο υγρασίας του αέρα: όσο υψηλότερο είναι, τόσο πιο αργή η εξάτμιση και αντιστρόφως, το χαμηλότερο είναι, το νερό εξατμίζεται ταχύτερα. Αν θέλετε να επιταχύνει τη διαδικασία ύγρανσης, τοποθετείτε τη συσκευή κοντά σε πηγή θερμότητας (ισχύει και για το χειμώνα), καθώς και ένα μέρος με καλή κυκλοφορία του αέρα.

Ένας άλλος τύπος - υγραντήρες ατμού. Σε αυτά το νερό θερμαίνεται στη μέγιστη θερμοκρασία, μετατρέπεται σε ατμό, το οποίο τροφοδοτείται στο δωμάτιο. Όταν εξαντληθεί το νερό, ο υγραντήρας απενεργοποιείται αυτόματα. Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό αυτού του τύπου συσκευών είναι η δυνατότητα υγρασίας του αέρα σε επίπεδα πάνω από 60%. Επιπλέον, συμβάλλουν στον καθαρισμό του αέρα από επιβλαβή βακτήρια. Συνιστάται να αγοράσετε υγραντήρα ατμού με υγροστάτη. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τη σωστή θέση για την εγκατάσταση του υγραντήρα, ώστε να μην καείτε με ζεστό ατμό. Οι υγραντήρες ατμού είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για θερμοκήπια, θερμοκήπια και θερμοκήπια.

Ο τρίτος τύπος - υγραντήρες αέρα υπερήχων. Λειτουργούν ως εξής: Το νερό από τη δεξαμενή τροφοδοτείται σε μια δονούμενη πλάκα υψηλής συχνότητας και "σπάει" σε ένα πλήθος μικροσκοπικών σωματιδίων που σχηματίζουν ένα σύννεφο νερού. Μέσω του ανεμιστήρα, ο αέρας διοχετεύεται μέσα από το σύννεφο, το οποίο είναι κορεσμένο με υγρασία και φεύγει από το δωμάτιο.

Σε αντίθεση με τους υγραντήρες ατμού, ο υδρατμός σε υπερηχητικά μοντέλα σχηματίζεται σε θερμοκρασία δωματίου - αυτό είναι λιγότερο ασφαλές από την άποψη της υγιεινής. Ωστόσο, σε ορισμένα μοντέλα υπάρχει μια λειτουργία θέρμανσης με δυνατότητα εναλλαγής (μέχρι 80-85 ° C, αλλά η θερμοκρασία εξόδου του "νεφελώματος" δεν είναι πάνω από 40 ° C). Ο υγραντήρας υπερήχων είναι ικανός να διατηρεί υγρασία στο 90%. Τα περισσότερα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με υγρασία - για τον έλεγχο του βαθμού υγρασίας.

Στην περίπτωση των υπερηχητικών υγροποιητών, υπάρχει ένα λεγόμενο "πρόβλημα λευκής επικάλυψης", το οποίο μπορεί να εμφανιστεί σε έπιπλα και οικιακές συσκευές. Αυτό οφείλεται στην ποιότητα του νερού που ψεκάζεται: όσο πιο δύσκολο είναι, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα μιας επιδρομής. Ως εκ τούτου, είναι επιθυμητό να χρησιμοποιείται καλά φιλτραρισμένο, μαλακωμένο νερό σε υπερηχητικά μοντέλα, το οποίο αποστάζεται καλύτερα. Ωστόσο, υπάρχουν μοντέλα υπερήχων υγραντήρες, το σχέδιο του οποίου παρέχει μια κασέτα φίλτρου. Ωστόσο, η πρακτική δείχνει ότι τα ενσωματωμένα φίλτρα δεν απαλλάσσονται πάντα από τη λευκή επίστρωση - είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε φιλτραρισμένο νερό ούτως ή άλλως.

Υπάρχουν επίσης συνδυασμένες συσκευές - υγραντήρες και καθαριστές αέρα σε μια θήκη. Παραδείγματος χάριν, οι παραδοσιακοί υγραντήρες είναι εφοδιασμένοι με φίλτρα για τον αέρα που αντλείται μέσω αυτών. Αυτά μπορεί να είναι φίλτρα HEPA ή άνθρακα. Επίσης στην πώληση μπορείτε να βρείτε τα λεγόμενα "Καθαρισμός του αέρα". Χρησιμοποιούν περιστρεφόμενους διάτρητους πλαστικούς δίσκους με μικρά κενά συναρμολογημένα στο τύμπανο. Το κάτω μέρος του τυμπάνου βυθίζεται στο νερό. Κατά τη διαδικασία "πλύσης με αέρα" το τύμπανο περιστρέφεται γύρω από τον άξονά του και ο ανεμιστήρας φυσάει αέρα διαμέσου των κενών μεταξύ των υγρών δίσκων. Ως αποτέλεσμα, ο αέρας υγραίνεται και φεύγει από το δωμάτιο, και σκόνη από τον αέρα εγκαθίσταται στους δίσκους. Καθώς οι δίσκοι περιστρέφονται συνεχώς, η σκόνη δεν συσσωρεύεται πάνω τους, αλλά ξεπλένεται.

Αυτό πρέπει να είναι γνωστό

Κατά την αγορά ενός υγραντήρα αέρα, προσέξτε την απόδοση - τη ροή του νερού. Μετράται σε χιλιοστόλιτρα. Χαρακτηριστικά, τα χαρακτηριστικά της συσκευής υποδεικνύουν τη μέγιστη ροή νερού ανά 1 ώρα λειτουργίας. Η απόδοση του υγραντήρα εξαρτάται πάντοτε από την ισχύ του - όσο πιο ισχυρή είναι, τόσο μεγαλύτερη είναι η παραγωγικότητα. Για τα δωμάτια με χαμηλή αρχική υγρασία (20-30%) είναι επιθυμητό να αγοράσετε ένα μοντέλο με υψηλή χωρητικότητα (περίπου 400 ml ανά ώρα).

Σημειώστε ότι η χωρητικότητα - η ποσότητα του εξατμισμένου νερού - συσχετίζεται με την ένταση του χώρου που εξυπηρετεί ο υγραντήρας. Όσο μεγαλύτερο είναι το δωμάτιο, τόσο μεγαλύτερη είναι η μέγιστη χωρητικότητα του υγραντήρα, η ισχύς του. Οι πληροφορίες σχετικά με τη μέγιστη επιτρεπόμενη περιοχή παρέχονται πάντα στα συνοδευτικά έγγραφα.

Οι υγραντήρες του αέρα διαφόρων τύπων παράγονται από πολλούς κατασκευαστές. Η πιο διάσημη μάρκα: Air Comfort, Boneco Air-O-Swiss, Chicco, Electrolux, Νέο Κλήμα, Stadler Form. Το κόστος των moisturizers είναι διαφορετικό. Υπάρχουν χαμηλού κόστους μοντέλα χαμηλής κατανάλωσης για 1.000 ρούβλια, υπάρχουν ακριβά και πιο ισχυρό -.. 10 έως 12.000 Πολλά μοντέλα που παρουσιάζονται στο μεσαίο τμήμα της αγοράς, για 3-5 χιλιάδες ρούβλια..

Νέος παλιός φίλος

Ο ανεμιστήρας δεν υγραίνει ή καθαρίζει τον αέρα. Παρέχει κυκλοφορία γύρω από το δωμάτιο, το οποίο είναι απλά ευχάριστο σε ζεστό καιρό. Σχετικά με τους συνηθισμένους οπαδούς, δεν υπάρχει τίποτα να πει κανείς - ο καθένας ξέρει πώς είναι τακτοποιημένα και πώς λειτουργούν, αλλά υπάρχουν πολύ ασυνήθιστα μοντέλα σε αυτήν την αγορά, για παράδειγμα, ο Dyson Air Multiplier.

Πώς μπορεί ένας ανεμιστήρας να κινήσει τις μάζες του αέρα χωρίς περιστρεφόμενες λεπίδες; Το ερώτημα με την πρώτη ματιά είναι παράλογο, αλλά η απάντηση είναι προφανής - σε καμία περίπτωση. Ωστόσο, υπάρχουν ανεμιστήρες χωρίς λεπίδες. Η αρχή των μοντέλων από τη Dyson είναι αυτή: στη βάση της συσκευής υπάρχουν οπές μέσω των οποίων η πτερωτή του ηλεκτρικού κινητήρα σφίγγει τον αέρα. Περαιτέρω περνά μέσα από ένα στενό διαύλου σχισμής κατά μήκος του περιγράμματος του δακτυλίου, δημιουργώντας ένα ισχυρό αεριωθούμενο αέρα. Σχεδιασμένο από τους μηχανικούς της Dyson, το σχήμα του προφίλ δακτυλίου (για να δημιουργηθεί ένας ανεμιστήρας χρειάστηκε αρκετά χρόνια) πολλαπλασιάζει την ένταση της εξερχόμενης ροής αέρα, που περιλαμβάνει τη μετακίνηση του ατμοσφαιρικού αέρα. Ως αποτέλεσμα, ο συνολικός όγκος εξερχόμενου αέρα είναι 15 φορές υψηλότερος από αυτόν που είχε αρχικά τραβηχτεί στον ανεμιστήρα.

Οι οπαδοί του Dyson έχουν πολλά πλεονεκτήματα. Πρώτον, είναι ασφαλείς και, δεύτερον, δεν έχουν το αποτέλεσμα του "ψιλοκομμένου αέρα" - η ροή του αέρα αποδεικνύεται μαλακή και ομοιόμορφη. Τέλος, είναι εύκολο να φροντίσετε αυτούς τους οπαδούς και χάρη στην φουτουριστική τους εμφάνιση μπορούν να θαυμαστούν για ώρες.

Στα μείγματα του πολλαπλασιαστή αέρα μόνο το κόστος. Ένα επιτραπέζιο μοντέλο με χωρητικότητα 40 βατ θα κοστίσει περίπου 18 χιλιάδες ρούβλια. Για εξωτερική έκδοση θα πρέπει να πληρώσουν περίπου 20 χιλιάδες. Συμφωνώ, αρκετά ασυνήθιστο τιμή για τους οπαδούς, αλλά τα προϊόντα Dyson ποτέ δεν ήταν πολύ χαμηλή τιμή, έτσι ώστε οι δυνητικοί αγοραστές θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για την υψηλή τιμή. Επιπλέον, η εταιρεία δεν έχει ακόμη ανταγωνιστές στη ρωσική αγορά.

Ψυκτήρες ψυχρού αέρα

 • Βάρος: 120g
 • Μέγεθος B * W * D: 7x12x9 εκ
 • Τάση / συχνότητα: 100-240 V / 50-60 Hz, DC 5 V / 800 mA; 4 W
 • Όγκος της φιάλης: 80 ml
 • Όγκος της δεξαμενής: 4,5 l
 • Κατανάλωση ισχύος: 31 V
 • Κατανάλωση νερού: 380 ml / h
 • Διάρκεια εργασίας σε ένα σταθμό πλήρωσης: 10-12 ώρες
 • Συνιστώμενη επιφάνεια δωματίων: 35 m2
 • Καταστροφή μικροβίων και βακτηρίων.
 • Δύο τρόποι λειτουργίας.
 • Μικροσκοπικός ψεκασμός υγρού
 • Ψυχρή και θερμή εξάτμιση.
 • Αποτελεσματική ενυδάτωση.
 • Για χώρους 40-45 τετραγωνικών μέτρων.
 • Ευρύ φάσμα ρυθμίσεων.
 • Δωμάτιο χώρου: 25 m3
 • Χαμηλό επίπεδο θορύβου
 • Ελάχιστη ψεκασμός με υπερήχους
 • Εξοικονόμηση ενέργειας
 • Βελτιωμένη ρύθμιση
 • Απορροφητικό ποτήρι από ανοξείδωτο χάλυβα
 • Δωμάτιο 40μ
 • Χωρίς τη χρήση φίλτρων
 • Υγρασία και καθαρισμός του αέρα με υγιεινή μέθοδο
 • Ήσυχη λειτουργία σε 3 λειτουργίες
 • Αυτόματη απενεργοποίηση απουσία νερού στη δεξαμενή
 • Εύκολο στη συντήρηση και καθαρισμό, ξεχωριστά μέρη πλένονται στο πλυντήριο πιάτων

 • Υπερήχων ψεκασμός νερού.
 • Επεξεργασία αέρα στον χώρο (έως 35 βλ.).
 • LED-οθόνη.
 • 3 επίπεδα εξάτμισης.
 • Δυνατότητα ρύθμισης του χρόνου εξάτμισης.
 • Δωμάτιο δωματίου: 15 τ.μ.
 • Δύο τρόποι λειτουργίας.
 • 2 ρυθμούς εξαερισμού.
 • Νυχτερινή λειτουργία.
 • Ήσυχη δουλειά.
 • Ο όγκος της δεξαμενής νερού: 680 ml.
 • Διαστάσεις: 20 x 16 x 11 εκ.
 • Βάρος: 1055 γρ.
 • Δυνατότητα τροφοδοσίας από τη θύρα USB του υπολογιστή.
 • Η βέλτιστη ισορροπία υγρασίας.
 • Πρόληψη πολλών προβλημάτων υγείας.
 • Συμπαγή.
 • Ήσυχη δουλειά.
 • Ενσωματωμένη γεννήτρια ανιόντων.
 • Αναζωογονεί και υγραίνει τον αέρα
 • Χαλαρωτικό αποτέλεσμα
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως νυχτερινό φως
 • Κατανάλωση ισχύος: 5 watt.
 • Ο όγκος της δεξαμενής (επίπεδο πλήρους / MAX): 1500/600 ml.
 • Κατανάλωση ρεύματος: 5 W
 • Διαστάσεις (Διάμετρος Χ Η): 180x175 mm
 • Καθαρό βάρος: 0,7 kg
 • Τομέας εφαρμογής 15-20 m2
 • Η ένταση ψεκασμού είναι ρυθμιζόμενη
 • Αφαιρούμενη δεξαμενή
 • Είναι δυνατή η κατευθυνόμενη εξάτμιση σε οποιαδήποτε κατεύθυνση
 • Έχει τοποθετηθεί φως LED
 • Τροφοδοσία από το δίκτυο
 • Όγκος της δεξαμενής νερού 1,8 l
 • Περιοχή υγρασίας: 40 m2
 • Παραγωγικότητα: 300 ml / h
 • Όγκος της δεξαμενής: 3,5 l
 • Μέγεθος: 277 x 160 x 268 mm
 • Για χώρους 30 τετραγωνικών μέτρων. μέτρα
 • Υπερήχων ψεκασμός νερού
 • Νυχτερινός φωτισμός της θήκης
 • Μέγεθος: 195 x 180 x 300 mm
 • Βάρος: 0,7 kg
 • Δωμάτιο 40μ
 • Χωρίς τη χρήση φίλτρων
 • Υγρασία και καθαρισμός του αέρα με υγιεινή μέθοδο
 • Ήσυχη λειτουργία σε 3 λειτουργίες
 • Αυτόματη απενεργοποίηση απουσία νερού στη δεξαμενή
 • Εύκολο στη συντήρηση και καθαρισμό, ξεχωριστά μέρη πλένονται στο πλυντήριο πιάτων
 • Το μέγεθος της δεξαμενής είναι 1,2 λίτρα
 • Ο ήχος ψεκασμού ψυχρού ατμού
 • Υγραντήρας και νυχτερινό φως
 • Μέγεθος 17 * 25 * 17 εκ
 • Δωμάτιο: 30 τ.μ.
 • Δεξαμενή νερού: 4,5 λίτρα.
 • Η ένταση του ατμού είναι ρυθμιζόμενη
 • Υπερηχητική τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας
 • Διαστάσεις: 26,5 x 33 x 20 cm.
 • Βάρος: 2025 γρ.
 • Λειτουργία προθέρμανσης νερού.
 • Παρουσία αισθητήρα μόλυνσης του υγροποιητή.
 • Παρουσία ειδικής φύσιγγας για μαλακτικό νερού.
 • Παρουσία ενσωματωμένης υγρασίας.
 • Οπτική οθόνη LCD.
 • Κασσέτα ανταλλαγής κατιόντων.
 • Λειτουργία ιονισμού αέρα.
 • Δυνατότητα ρύθμισης της υγρασίας και της ισχύος.
 • Συναγερμός όταν εκκενώνεται η δεξαμενή.
 • Λειτουργία απενεργοποίησης.
 • Τρεις τρόποι λειτουργίας.
 • Τρεις λειτουργίες ισχύος.
 • Η παρουσία φίλτρου εξάτμισης νερού με βακτηριοκτόνο εμποτισμό.
 • Ομοιόμορφη κατανομή του υγρού αέρα.
 • Πρακτικά αθόρυβη εργασία.
 • Φωτισμός και χρήση ως νυχτερινό φως
 • Η χρήση αρωματικών ουσιών
 • Αναζωογονεί, ενυδατώνει, καθαρίζει τον αέρα
 • Οικόπεδο 48 τ.μ.
 • Διπλή τεχνολογία υπερήχων ψεκασμού και εξάτμισης νερού
  Υψηλή υγρασία 550 ml / h
 • Η παρουσία ενός φίλτρου νερού για σκληρό νερό.
 • Η παρουσία μιας αφαιρούμενης δεξαμενής νερού.
 • Δείκτης στάθμης νερού στη δεξαμενή.
 • Βούρτσα για καθαρισμό.
 • Αναζωογονεί και υγραίνει τον αέρα
 • Χαλαρωτικό αποτέλεσμα
 • Ενσωματωμένο φως
 • Μέγεθος (Διάμετρος x W): 18x17,5 εκ
 • Όγκος της δεξαμενής (επίπεδο πλήρους / MAX): 1500/600 ml
 • Κατανάλωση ρεύματος: 5 W
 • Καθαρό βάρος: 0,7 kg
 • Για την αρωματοποίηση του δωματίου
 • Ενυδατώνει τον αέρα
 • Φωτισμός LED με τρία χρώματα
 • Χωρητικότητα: 680 ml
 • Χρόνος εργασίας: 3 ώρες
 • Υγραντήρας αέρα συνδυασμένος με λαμπτήρα αρωμάτων
 • Περιοχή εξυπηρέτησης: 25μ²
 • Χωρητικότητα δοχείου νερού: 1,6 l
 • Μέγεθος (LxWxH): 18 x 18 x 4,5 cm
 • Βάρος: 0,75 kg
 • Χωρητικότητα: 150 ml
 • Περιοχή κάλυψης: 20-30 m3
 • Χρόνος εργασίας: 2-5 ώρες
 • Ψεκασμός: 40-75 ml / h
 • Επίπεδο θορύβου:

9 χρόνια επιτυχία
της εργασίας

Κορυφαίες μάρκες
στο πεδίο
προϊόντα υγείας

Παράδοση στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη την επόμενη μέρα

Περισσότερα από 600 αντικείμενα
αυτοαπομάκρυνση

Παραδίδουμε σε οποιουσδήποτε
το σημείο της Ρωσίας!

Η πληρωμή είναι βολική
τρόπο

Μετρητά στο
παραλαβή αγαθών,
χάρτες, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. πληρωμές, μεταφορές