Θέρμανση της στέγης του σπιτιού, δύο επιλογές, εγκατάσταση του ορυκτού μαλλιού

Η οροφή είναι μονωμένη ανάλογα με τον τύπο και το σχεδιασμό.

Κρύο αττικό

Θερμομόνωση στην οροφή (οροφή)

Οροφή Mansard

Ζεσταίνει τις πλαγιές + ψυχρό τρίγωνο

Θερμομόνωση σε πλαγιές χωρίς ψυχρό τρίγωνο

Ζεσταίνεται μόνο το δωμάτιο (οι κλίσεις της οροφής αερίζονται)

Κρύο αττικό

Εγκατάσταση θερμομόνωσης, με τη μορφή ορυκτοβάμβακα, πραγματοποιείται στην οροφή του σπιτιού στη σοφίτα. Παρά το είδος του σοφίτου (οπλισμένο σκυρόδεμα ή ξύλινα δοκάρια), είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί μια ταινία φραγμού ατμών στο σοφίτα. Αυτό το στοιχείο μπορεί να είναι περιττό για τα δάπεδα από οπλισμένο σκυρόδεμα ή άλλες οροφές που είναι ανθεκτικές στις ατμοί. Σε άλλες περιπτώσεις, τα σωματίδια ατμού θα πέσουν στο ορυκτό μαλλί, πράγμα που θα οδηγήσει σε πλήρη απώλεια των θερμικών ιδιοτήτων τους.

Ορυκτό μαλλί που σε όλη την πάτωμα σοφίτα περιοχή, μεταξύ των δοκών, και στη συνέχεια μπορούν να καλυφθούν με αδιάβροχο τύπο αναπνέει φιλμ, να αποφεύγεται η διείσδυση υγρασίας (συμπυκνώματος σταγονίδια) από την οροφή και σε μικρότερο βαθμό από σχέδιο. Το γενικό αποτέλεσμα είναι μια τέτοια «puhovichek», το οποίο βρίσκεται στο ταβάνι. Για τη μόνωση με ορυκτό μαλλί, το πάχος από 150mm-200mm είναι κατάλληλο. Υπολογισμός της απώλειας θερμότητας.
Η σοφίτα θα πρέπει να παραμείνει κρύα και αεριζόμενη, τα παράθυρα των κλινοστρωμάτων θα πρέπει να παρέχονται στα φράγματα και οι κλίσεις των οροφών θα πρέπει να αερίζονται.

Ζεστή σοφίτα

Ο δεύτερος τρόπος είναι πιο ακριβός και στην περίπτωση αυτή είναι μονωμένος απευθείας από τις πλαγιές στέγης του σπιτιού. Το παρακάτω διάγραμμα δείχνει συμβατικά τη θέση των υλικών κατά τη διάρκεια της θερμομόνωσης της οροφής.

Ο ορυκτοβάμβακας βρίσκεται ακριβώς ανάμεσα στα δοκάρια υπό στεγανοποίηση. Η στεγανοποίηση πρέπει να είναι κατασκευασμένη από μεμβράνη διάχυσης για την αφαίρεση της υγρασίας από τη θερμομόνωση. Επίσης σε αυτή την περίπτωση υποχρεωτικός έλεγχος.

Το θερμομονωτικό υλικό στερεώνεται στα δοκάρια στέγης με ένα σπείρωμα κατά μήκος ολόκληρης της οροφής.

Αν η οροφή είναι κατασκευασμένη χωρίς στεγανοποίηση kontobreshetki δεν αναπνέει τύπου, είναι απαραίτητο να γίνει το χάσμα μεταξύ της μόνωσης και στεγανοποίησης, ο χώρος μεταξύ της μόνωσης και στεγανοποίησης ταινία θα πρέπει να αερίζεται καλά, το πάνω και κάτω μέρος πρέπει να είναι η πρόσβαση του αέρα για την είσοδο και την έξοδο.

Μανσάρδα με κρύο τρίγωνο

Μια πιο ενδιαφέρουσα εκδοχή της σοφίτας με ένα ψυχρό τρίγωνο, αυτή είναι η μόνωση στην οροφή του δωματίου, υπάρχει μια μικρή κρύα σοφίτα (ένα ψυχρό τρίγωνο) στην κορυφή. Αυτό σας επιτρέπει να απλοποιήσετε την εγκατάσταση της μόνωσης και να μειώσετε την κατανάλωσή της. Το κρύο τρίγωνο θα πρέπει να αερίζεται, ως εκ τούτου, στα φράγματα είναι απαραίτητο να παράσχει παράθυρα για τους αεραγωγούς. Σε μερικές περιπτώσεις, αρκεί να κόψετε την στεγανοποίηση κάτω από την κορυφογραμμή (το μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι: μπορεί να εκραγεί το χιόνι κάτω από το πατίνι).

Για να αποφευχθεί ο σχηματισμός συμπυκνώματος στις ψυχρές γέφυρες και η πιο αποτελεσματική θερμομόνωση, Συνιστάται η γενική στρώση θερμομόνωσης να χωρίζεται σε 2 στρώσεις. Έτσι, μετά την τοποθέτηση στα δοκάρια της θερμομόνωσης, είναι απαραίτητο να γεμίσετε το κιβώτιο του απαραίτητου ύψους για να εγκαταστήσετε το επόμενο στρώμα θερμομόνωσης. Αυτός ο αποτελεσματικός τρόπος θα σώσει τις κρύες γέφυρες.

Μόνωση ατμού

Στο τέλος, όλη η μόνωση που έχει κατασκευαστεί με ορυκτοβάμβακα πρέπει να είναι απόλυτα μονωμένη με ατμό. Η μόνωση ατμού τοποθετείται με επικάλυψη 15-20 cm (ή σύμφωνα με την ετικέτα του κατασκευαστή). Θα πρέπει επίσης να γίνει η είσοδος στους τοίχους 10-15cm. Σε σημεία ρήξης, παρακάμπτοντας ξύλινες κατασκευές, είναι πυκνά μονωμένο με κολλητική ταινία.

Μπορείτε να επιλέξετε ένα στρώμα θερμομόνωσης στο κομπιούτερ απώλειας θερμότητας.

Αξίζει να αφήσουμε το κρύο τρίγωνο στη σοφίτα

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ειδικών, έως και το 25% των θερμικών απωλειών εμφανίζονται στην οροφή, έτσι ώστε η μόνωση της οροφής να λαμβάνει πάντοτε αυξημένη προσοχή. Ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιείται η μόνωση εξαρτάται από το σχεδιασμό της οροφής και τον σκοπό του χώρου.

Εάν χτίζετε ένα σπίτι με τα χέρια σας, στη φάση σχεδιασμού του έργου πρέπει να αποφασίσετε ποια θα είναι η σοφίτα. Εάν είναι κρύο, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η μόνωση του δαπέδου και ο αερισμός του χώρου. Στην περίπτωση μιας συσκευής στη σοφίτα μιας κατοικίας, είναι απαραίτητο να μονώσει την οροφή.

Η ιστορία της θέρμανσης του δαπέδου της σοφίτας ξεπερνά το πεδίο αυτού του θέματος, οπότε ας αγγίξουμε μόνο τον εξαερισμό. Παρέχεται μέσω δύο συστημάτων - τροφοδοσίας και εξάτμισης.

Για την εισροή αέρα με τη χρήση των κεκλιμένων σκελετών, των παραθύρων και των μετρητών στα φράγματα. Για τον εξαερισμό και τους ανεμιστήρες χρησιμοποιούνται Ondulin, τα οποία είναι τοποθετημένα στα πατίνια και στην κορυφογραμμή.

Η περίπτωση με τη διάταξη ενός θερμού δωματίου θα εξεταστεί με περισσότερες λεπτομέρειες.

Η θερμομόνωση της σοφίτας παρέχει ένα κέικ στεγών που ταιριάζει μεταξύ των δοκών. Εάν επισκευάσετε τη στέγη, είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογήσετε τελείως την οροφή και το πηχάκι για την τοποθέτησή της.

Η βάση του κέικ στέγης είναι ένας θερμαντήρας. Από την πλευρά του δωματίου, καλύπτεται με μονωτικά ατμού, και με την εξωτερική - με μεμβράνες στεγανοποίησης, Ondutis. Οι αρμοί των μεμβρανών σφραγίζονται με μία ταινία τοποθέτησης, επομένως σχηματίζουν συνεχείς αδιαπέραστες επικαλύψεις.

Η ανάγκη προστασίας της θερμάστρας οφείλεται στο γεγονός ότι υπό την επίδραση της υγρασίας, χάνει τις ιδιότητές της. Έτσι, όταν μόνο το 5% του υλικού βρέχεται, οι θερμομονωτικές του ιδιότητες επιδεινώνονται 2,5 φορές.

Υπό την επίδραση της πτώσης της θερμοκρασίας κάτω από την οροφή, σχηματίζεται πάντα συμπύκνωση, για την απομάκρυνση του οποίου απαιτείται εξαερισμός. Η κυκλοφορία αέρα στον χώρο κάτω από την οροφή παρέχεται από τον εξοπλισμό του κιβωτίου και του σχάρου. Κάνοντας κάτω από την ondulin, ο κρύος αέρας αναμιγνύεται με το θερμότερο, διέρχεται από το κέικ στέγης, και κινείται προς την κορυφογραμμή.

Τώρα ας φανταστούμε τι συμβαίνει όταν δεν υπάρχει ψυχρό τρίγωνο. Η θερμοκρασία του αέρα στο άνω τμήμα της σοφίτας θα είναι υψηλότερη από ό, τι υπό Επικαλύψεις στεγών, χώρος στέγη και στην τσέπη αέρα σχηματίζεται: όπως γνωρίζουμε από την πορεία της φυσικής, τα θερμαινόμενα αυξήσεις αερίου και εκτοπίζει το ψυχρότερο.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η κυκλοφορία του αέρα είναι αδύνατη και ο θερμαντήρας θα γίνει γρήγορα μη χρησιμοποιήσιμος.

Στη συσκευή ενός ψυχρού τριγώνου στο πάνω μέρος των αετωμάτων είναι εξοπλισμένα με αεράκια ή παράθυρα για τα κλιμακοστάσια, ενώ ο χώρος είναι καλά αεριζόμενος και η θερμοκρασία του αέρα κάτω από την κορυφογραμμή είναι χαμηλή.

Ο θερμότερος αέρας κινείται ελεύθερα κατά μήκος των δοκών, αναμιγνύεται με το κρύο και απομακρύνεται μέσω εξαερισμού.

Έτσι παρέχεται σταθερή κυκλοφορία αέρα και ο χώρος κάτω από την οροφή και ο θερμαντήρας παραμένουν στεγνοί.

Έτσι, μπορούμε να συμπεράνουμε. Στις περιπτώσεις όπου η στέγη είναι μονωμένη, χρειάζεται ένα ψυχρό τρίγωνο. Παρέχει κυκλοφορία αέρα, έτσι ώστε το κέικ στέγης να παραμένει ξηρό και να διατηρεί αποτελεσματικά τη θερμότητα.

Αν η σοφίτα δεν είναι μονωμένη, δεν χρειάζεται ένα ψυχρό τρίγωνο.

Κρύο σοφίτα πάνω από τη σοφίτα, το συμπύκνωμα, τον εξαερισμό της στέγης

Σελίδες 1

Για να στείλετε μια απάντηση, πρέπει να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε

Δημοσιεύσεις 1

1 Θέμα από Vital 2018-01-26 04:49:34 (2018-01-26 06:17:43 επεξεργασία από Vital)

 • Ζωτικής σημασίας
 • Νέο μέλος
 • Αδρανής
 • Εγγεγραμμένοι: 2018-01-26
 • Δημοσιεύσεις: 8ο

Θέμα: Κρύο σοφίτα πάνω από τη σοφίτα, συμπύκνωση, στέγες

Αγαπητοί χρήστες του φόρουμ, οι επαγγελματίες στην κατασκευή στέγων, ζητώ να απαντήσω και να συμβουλεύσω πώς να βρίσκομαι στην κατάστασή μου.
Ουσία στο επόμενο Έχω μια διπλή επίστρωση στέγη κάτω από την οροφή οργανωμένο δάπεδο με μόνωση σχήματος υ. Έτσι αποδείχθηκε ότι θα λύσω την επικάλυψη της στέγης εξαιτίας της αποτυχίας της μεμβράνης υπερδιήθησης. Ήταν σχισμένο, καθώς δεν ήταν ξαπλωμένο στον θερμαντήρα. Στέλνω το σχέδιο της στέγης μου. Το διάγραμμα δείχνει μια μεμβράνη υπερδιήθησης με κόκκινο χρώμα. Η ταινία μόνωσης Green Steam, η εκκόλαψη είναι πως η σοφίτα είναι τώρα μονωμένη. Η μεμβράνη διάχυσης, όπως έχω ήδη καταλάβει, τοποθετείται απευθείας στον θερμαντήρα, οπότε σχεδιάζω να πραγματοποιήσω την προθέρμανση των θέσεων στις δοκούς όπου η μόνωση δεν είναι τώρα. Αλλά στην περίπτωση αυτή υπάρχουν τρεις θύλακες που θερμαίνονται και κλείνουν χωρίς αερισμό. Σε αυτές τις τσέπες, στο σχέδιο 1, 2, 3, η υπερβολική υγρασία που διεισδύει από το σπίτι θα συσσωρευτεί αναπόφευκτα. Και αυτή η υγρασία θα πέσει στο συμπύκνωμα. Για να αποφευχθεί αυτό, σας ζητώ να εκφράσετε τη γνώμη των εμπειρογνωμόνων σχετικά με το πόσο σωστά η μόνωση και ποιες ταινίες να στοιβάζονται ή να μην τοποθετούνται στους χώρους που υποδεικνύονται από το μολύβι μου. Πώς είναι δυνατόν να οργανωθεί ο αερισμός αυτών των θυλάκων. Η θέρμανση είναι 200 ​​mm Minvata. Για τις προηγούμενες ευχαριστώ για τα σχόλια. Δεν κατάλαβα πώς να εισαγάγετε μια εικόνα. Ως εκ τούτου, θα περιγράψω τη σοφίτα ρετιρέ: Μόνωση με ατμό Minvatav 200 mm και περαιτέρω μεμβράνη διάχυσης. Δύο κεκλιμένες στέγες είναι μονωμένες στα δοκάρια μερικώς και εν μέρει κατά μήκος των στύλων και της οροφής. Έτσι, κάτω από το ανώτατο όριο υπάρχει ένα ψυχρό τρίγωνο και δύο τρίγωνα στη βάση της οροφής. https://www.forumhouse.ru/attachments/5575839/

2 Απάντηση από τον Vladimir 2018-01-26 16:42:43

 • Βλαντιμίρ
 • Συμμετέχων
 • Αδρανής
 • Τοποθεσία: UR του Ιζέβσκ
 • Εγγεγραμμένοι: 2017-01-28
 • Δημοσιεύσεις: 190

Re: Κρύο πατάρι πάνω από τη σοφίτα, συμπύκνωση, στέγες

Θα ήθελα μια φωτογραφία, καθώς καταλαβαίνετε ότι η μεμβράνη ήταν εκτός λειτουργίας και τι επηρέασε.

3 Απάντηση από admin 2018-01-26 17:54:35

 • admin
 • Διαχειριστής
 • Αδρανής
 • Εγγεγραμμένοι: 2017-01-11
 • Δημοσιεύσεις: 478

Re: Κρύο πατάρι πάνω από τη σοφίτα, συμπύκνωση, στέγες

Καλή μέρα, λίγες πληροφορίες) abra kadabra οτιδήποτε) θα σας βοηθήσουμε, απλά επικολλήστε τα αρχεία) κάντε κλικ στο τελευταίο τετράγωνο ιριδίζοντα και επικολλήστε τα αρχεία.

4 Απάντηση από Vital 2018-01-30 05:17:01

 • Ζωτικής σημασίας
 • Νέο μέλος
 • Αδρανής
 • Εγγεγραμμένοι: 2018-01-26
 • Δημοσιεύσεις: 8ο

Re: Κρύο πατάρι πάνω από τη σοφίτα, συμπύκνωση, στέγες

Κατανοήστε τον τρόπο εισαγωγής της φωτογραφίας σας ευχαριστώ. Περιμένω τις συμβουλές σας.

5 Απάντηση από Vital 2018-01-30 05:30:25

 • Ζωτικής σημασίας
 • Νέο μέλος
 • Αδρανής
 • Εγγεγραμμένοι: 2018-01-26
 • Δημοσιεύσεις: 8ο

Re: Κρύο πατάρι πάνω από τη σοφίτα, συμπύκνωση, στέγες

Θα ήθελα μια φωτογραφία, καθώς καταλαβαίνετε ότι η μεμβράνη ήταν εκτός λειτουργίας και τι επηρέασε.


Έμαθα τυχαία ότι η μεμβράνη κατέρρευσε όταν ξεκίνησε η απόψυξη. Αφαίρεσα 1 σκάφους στην οροφή που κόπηκε από το φράγμα ατμών και έκανα το δρόμο μου μέσα από τον θερμαντήρα. Εικόνα παρακάτω.

Μόνωση στέγης στο σοφίτα: αναφορά του ιδιοκτήτη

Σε μια μικρή έκθεση θα ήθελα να μιλήσω για τη μέθοδο θέρμανσης της σοφίτας σε ένα σπίτι κατασκευασμένο από τσιμεντόλιθους. Αρχικά, το σπίτι σχεδιάστηκε να είναι μονοκατοικία, με στέγη και μια μικρή σοφίτα. Αλλά τότε μου φάνηκε ότι αυτή η σοφίτα δεν ήταν ιδιαίτερα απαραίτητη για μένα. Γιατί; Είναι καλύτερα να κάνετε λίγο πάνω από τον τοίχο πάνω από την οροφή του πρώτου ορόφου, να θερμάνετε τα πατίνια και, τελικά, να χτίσετε μια ζεστή σοφίτα.

Στην πραγματικότητα, την ίδια σοφίτα, αλλά κατάλληλο για τη ζωή. Τα χρήματα και η προσπάθεια που έπρεπε να δαπανηθούν για την προγραμματισμένη επιχείρηση μου φαινόταν ελάχιστη σε σύγκριση με την προοπτική απόκτησης πρόσθετου χώρου διαβίωσης. Και άρχισα να δουλεύω. Θα προσπαθήσω να εξηγήσω πώς ήταν, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις λεπτές αποχρώσεις και τις αποχρώσεις του, κατ 'αρχήν, ένα απλό θέμα.

Περιεχόμενα

Κατασκευή μάντρας

Το εσωτερικό του σοφίτα στο σχέδιο μπορεί να έχει διαφορετικές μορφές - ένα τρίγωνο, ένα τραπεζοειδές, μια σύνθετη διακεκομμένη γραμμή. Επιλέξαμε την πιο βέλτιστη επιλογή - ένα τραπεζοειδές ή ένα τρίγωνο με μια τελειωμένη κορυφή. Δηλαδή, το δωμάτιο στη σοφίτα θα έχει κεκλιμένους τοίχους, αλλά μια επίπεδη οροφή. Για να φτάσουμε σε αυτό το ανώτατο όριο, έπρεπε να περάσουμε τα δοκάρια από πάνω για να απελευθερώσουμε τις δοκούς. Μια μικρή κρύα σοφίτα (ψυχρό τρίγωνο) θα σχηματιστεί πάνω, μια σοφίτα κάτω. μόνωση κύκλωμα θα ρίχνονται κατά μήκος της λοξοτμημένης τοιχωμάτων της σοφίτας (για πατίνια) και την επικάλυψη των δοκών. Το εναπομένον ψυχρό τρίγωνο μπορεί να αερίζεται μέσω των θυρίδων των αετωμάτων.

Θέρμανση του κέικ

Στο Διαδίκτυο υπάρχουν πολλά σχέδια για μόνωση σοφίτας, αλλά δεν είναι όλα σωστά. Μετά από πολλή σκέψη, επέλεξα την απλούστερη και, κατά τη γνώμη μου, λογική σειρά κέικ μόνωσης, που αποτελείται από τρία κύρια στρώματα.

Η πρώτη στρώση - στεγανοποίηση - μια μεμβράνη ή μεμβράνη που τρέχει κατά μήκος της οροφής. Είναι κατά κανόνα τοποθετημένο έξω από την οροφή, όταν τοποθετείται η στέγη. Η στεγανοποίηση προστατεύει το χώρο της στέγης και τη μόνωση από την υγρασία που προέρχεται από το εξωτερικό, με απλά λόγια, από τις βροχοπτώσεις. Ωστόσο, ο ατμός περνά μέσα από αυτό, δηλαδή, η στεγανοποίηση, με την έννοια της κατασκευής της λέξης, "αναπνέει". Μεταξύ του στρώματος στεγανοποίησης και της στέγης πρέπει να υπάρχει κενό εξαερισμού. Παρέχεται από τις ράβδους του εξωτερικού πλέγματος και το κιβώτιο, στο οποίο είναι προσαρμοσμένο το υλικό στέγης (έχω ένα μεταλλικό πλακίδιο).

Υπάρχει ακόμα μια αποχρώσεις. Οι ταινίες στεγανοποίησης, όπως αναφέρθηκε, περνούν αέρα και ατμούς, αλλά όχι εντατικά. Η διαδικασία μπορεί γενικά να σταματήσει. Για να αποφευχθεί αυτό όλα τα πήρε για να τούρτα στέγες ζευγάρια ήταν ελεύθερος να πάει έξω, ανάμεσα στο φιλμ και η θερμάστρα έχει απομείνει άλλη κενό αερισμού. Αυτός ο κανόνας ισχύει για όλες τις ταινίες στεγανοποίησης, εκτός από τις μεμβράνες SDM. Η απόδοση τους είναι πολύ υψηλότερη από αυτή των συμβατικών ταινιών. Ως εκ τούτου, δεν απαιτούν έναν αναπνευστήρα, απλά τοποθετούνται πάνω στον θερμαντήρα. Σε γενικές γραμμές, τα συμβατικά φιλμ συνιστάται να θέσει μόνο τις κρύες στέγες, για τη μόνωση είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μεμβράνες για να κάνει το δεύτερο ventzazor και δεν σπαταλούν πολύτιμο χώρο.

Το δεύτερο στρώμα - ένα θερμαντήρα (σε ρολά, χαλάκια, φύλλα). Πιστεύω ότι είναι προτιμότερο να λαμβάνετε θερμαντήρες βασάλτη και υαλοβάμβακα αντί για συνθετικούς αφρούς. Λοιπόν, είναι σαν κάποιος σαν αυτό, η πολυστυρένιο δεν απαγορεύεται. Παρόλο που εδώ είναι το επιχείρημα "εναντίον": στέγες, μονωμένες με πολυστυρένιο, είναι συχνά εμφυσημένες. Γιατί; Τα κάγκελα είναι ξύλινα, έτσι τελικά αρχίζουν να στεγνώνουν, αντίστοιχα, αυξάνοντας την απόσταση μεταξύ τους. Εάν η ορυκτή μόνωση, αρχικά συμπιεσμένη μεταξύ των δοκών, επίσης επεκταθεί, ο αφρός διατηρεί το σχήμα του. Δημιουργούνται κενά μέσω των οποίων η ανταλλαγή θερμότητας δεν είναι απαραίτητη στην περίπτωση αυτή.

Το τρίτο στρώμα, τοποθετημένο πάνω στον θερμαντήρα, είναι μια μεμβράνη φραγμού ατμών. Κλείνει την πρόσβαση στον θερμαντήρα υγρών καπνών που προέρχονται από το εσωτερικό της σοφίτας, και, ταυτόχρονα, δεν δίνει υγρασία, μπήκε στον θερμαντήρα (εάν συμβεί αυτό), θα διαρρεύσει μέσω της οροφής. Η μόνωση ατμού είναι τοποθετημένη κοντά στον θερμαντήρα, χωρίς ventzazorov.

Τώρα που το θεωρητικό μέρος έχει τελειώσει, ας πάμε στην πράξη. Θα σας πω πώς το κέικ στεγών που περιγράφηκε παραπάνω κατασκευάστηκε σε συγκεκριμένη σοφίτα.

Πρακτική εμπειρία εγκατάστασης

Πριν από την έναρξη των εργασιών, υπήρχαν οι εξής: τελικό σύστημα δοκός με δοκούς για το μέλλον της οροφής της σοφίτας, η επένδυση οροφής από μέταλλο (στεγάνωσης ταινία kontrobreshetka για ventzazora, σανίδωμα, μέταλλο).

Στρώμα 1. Στεγάνωση

Το στρώμα στεγάνωσης τοποθετείται πριν από την άμεση μόνωση, κατά τη διάρκεια της οροφής της οροφής. Χρησιμοποιείται στεγάνωση - SDM (μεμβράνη υπερδιήθησης) Tyvek Soft. Έβαλε με μια κρεμάστρα πάνω από τα δοκάρια, κράτησαν στην κορυφογραμμή, χωρίς να περνούν. Το φρεάτιο μεμβράνης διέρχεται αέρα, επομένως δεν είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια ραφή εξαερισμού στην κορυφογραμμή. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ της SDM και των συμβατικών ταινιών, οι οποίες είτε δεν οδηγούν στην κορυφογραμμή, είτε κόβουν μια ραφή για τον εξαερισμό των κορυφογραμμών πάνω τους. Κατόπιν κατά μήκος της κορυφογραμμής υπάρχει ένα κενό στο οποίο μπορεί να διαρρεύσει το χιόνι και οι σταγόνες βροχής. Το συνεχές στρώμα της μεμβράνης στερείται αυτών των μειονεκτημάτων, κλείνει τελείως το πατίνι και θα χρησιμεύσει ως φραγμός στον άνεμο και τις βροχοπτώσεις.

Στην κορυφή της μεμβράνης αφήνεται ο εξαερισμός και τοποθετείται μια μεταλλική οροφή. Κάτω από το SDM, δεν είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα κενό (επιπλέον, ο κατασκευαστής ισχυρίζεται ότι χωρίς κενό, λειτουργεί καλύτερα), οπότε η περαιτέρω τοποθέτηση της μόνωσης έγινε στο πίσω μέρος της μεμβράνης.

Επίπεδο 2. Θερμαντήρας

Για μόνωση αγόρασα μπαλκόνια Paroc επιπλέον. Στις διαβεβαιώσεις του πωλητή αυτό το υλικό είναι εξαιρετικό στη διατήρηση της θερμότητας, και επίσης σχεδόν δεν απορροφά την υγρασία. Το παγιδευμένο νερό απλώς ρέει προς τα κάτω, χωρίς να αλλάζει τις ιδιότητες της μόνωσης. Οι πλάκες βασάλτη στεγνώνουν επίσης, χωρίς καμία ζημιά.

Δεδομένου ότι αποφάσισα ότι η γενική στρώση μόνωσης θα πρέπει να είναι 250 mm, έπρεπε να αγοράσω δύο τύπους πλακών - πάχους 100 mm και 50 mm. Με πάχος: 2 πλάκες των 100 mm + 1 πλάκα 50 mm.

Αρχικά, ανάμεσα στα δοκάρια (200x50 mm) έσπρωξα το πάχος των 2 πλακών 100 mm. Το υλικό είναι ελαστικό, έτσι συμπιέζει καλά και στη συνέχεια κρατά το διαχωριστικό. Από πάνω - στερεώστε τα χαλάκια με δαντέλα. Ειδικά για αυτήν την περίπτωση, αγόρασε ένα συρραπτικό, με το κορδόνι να γίνεται γρήγορα. Στο ίδιο στάδιο, το Mauerlat ήταν μονωμένο μέσα και έξω.

Στη συνέχεια - ένα στρώμα 50 mm. Δεδομένου ότι το πρώτο στρώμα έχει τοποθετηθεί σε επίπεδο με τα δοκάρια, δεν υπάρχει χώρος για την τοποθέτηση τάπητες των 50 mm. Δεν υπήρχε πρόβλημα, η έξοδος από αυτή την κατάσταση βρέθηκε γρήγορα. Σε όλο το δοκάρια έχω γεμίσει μπλοκ 50x50 χιλιοστά και ήδη που τα χαλάκια μεταξύ τους, πάχους 50 χιλιοστών. Τους εξασφάλισα με κορδόνια. Συνολική πίτα 250 mm με μετατόπιση ραφής, όπως απαιτείται.

Με την ευκαιρία, ένα σημαντικό σημείο: το ανώτατο όριο εγώ ράβω εντελώς, η είσοδος στο κρύο τρίγωνο από τη σοφίτα αποφάσισε να μην το κάνει για να μην χάσει τη θερμότητα. Η πρόσβαση παρέμεινε μέσω των παραθύρων των κλινοστρωμάτων, αυτό θα αρκούσε.

Στρώμα 3. Μόνωση ατμού

Ο στόχος του φράγματος ατμού είναι να προστατεύει τον ζεστό υγρό αέρα από το εσωτερικό του θερμαινόμενου χώρου, καθώς και από το νερό από το δρόμο, από την είσοδο του θερμαντήρα. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιήθηκε μια μεμβράνη φραγμού ατμών Delta Reflex με ουσιαστικά μηδενική μετάδοση ατμού. Σκέφτηκα ότι η μόνωση από φύλλο αλουμινίου θα διατηρούσε τη θερμότητα καλύτερα από την συμβατική ταινία. Αν και ήταν δυνατόν και να σώσει, αλλά στον συνολικό προϋπολογισμό κατασκευής θα εξακολουθεί να είναι μια δεκάρα. Και έτσι - φανταστείτε όλα τα αντανακλαστικά της Delta και είμαι βέβαιος ότι τίποτα περιττό δεν θα διαρρεύσει.

Το Reflex κατασκευάζεται με ενσωματωμένη κολλητική ταινία. Φαίνεται να είναι βολικό, αλλά ήταν δύσκολο να κολλήσει μόνος του. Η Scotch, όταν προσπαθεί να εξαπλωθεί η μόνωση, κολλάει σφιχτά και όχι στη σωστή θέση. Όταν κόλλησα, συνέχισα να επικαλύπτω 20 εκατοστά, έπειτα στο επάνω μέρος στερεώθηκαν όλες οι αρθρώσεις με συρραπτικό. Γενικά, η ταινία αποδείχθηκε ισχυρή. Όταν απέρριψα ανεπιτυχώς την εξάπλωση και προσπάθησα να αποκόψω τις ακραίες γωνίες της ταινίας από το συνδετήρα, δεν λειτούργησε για μένα. Ο συνδετήρας έπρεπε να αφαιρεθεί. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι με την επιλογή της ταινίας δεν ήταν λάθος!

Η μεμβράνη φραγμού ατμών είναι το τελευταίο στρώμα της μονωτικής πίτας. Αφού γεμίσω το πηχάκι με επιπλέον ράφια της αντιστρεπτικής σχάρας για τον αναπνευστήρα και το πίσω μέρος του τοίχου και της οροφής με επένδυση ή γυψοσανίδα - δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Ενώ αυτό δεν έχει γίνει ακόμα, το κύριο πράγμα είναι ότι η μόνωση ολοκληρώνεται μέχρι το χειμώνα. Οι εργασίες τελειώματος θα πραγματοποιηθούν αργότερα, όπως η εμφάνιση και η κατανομή των χρημάτων από τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Το όφελος της θέρμανσης: τι έκανα ως αποτέλεσμα;

Χάρη στη μόνωση, κατάφερα να επεκτείνω τον οικιστικό χώρο του σπιτιού και να φτιάξω δύο μη προγραμματισμένα δωμάτια στο σχέδιο. Νομίζω ότι τελικά θα εγκαταστήσετε τα θερμαντικά σώματα στη σοφίτα και θα τα συνδέσετε με το γενικό σύστημα θέρμανσης κατοικιών. Σε κάθε περίπτωση, θα είναι ζεστό εκεί. Ακόμη και αν δεν υπάρχει θέρμανση, ο ζεστός αέρας από τον πρώτο όροφο θα ανέβει προς τα πάνω και κάτι θα φτάσει στη σοφίτα. Νομίζω ότι λιγότερο από 10-15 ° C δεν θα υπάρξει ούτως ή άλλως.

Πιστεύω ότι το σχέδιο για τη μόνωση της οροφής έχει ολοκληρωθεί. Όλα έγιναν πρακτικά "σύμφωνα με τα βιβλία", έτσι είμαι βέβαιος ότι το χειμώνα θα είναι ζεστό στο σπίτι.

FORUM.GEXA.RU

Επίσημο φόρουμ της εταιρείας GEXA

Σοφίτα με μόνωση με το γράμμα P

Συντονιστής: Isosphere

Σοφίτα με μόνωση με το γράμμα P

Kvint »19 Φεβρουαρίου 2013, 13:12

Re: Μάντρα με επιστολή θερμομόνωσης P

Isosphere »19 Φεβρουαρίου 2013, 7:21 μ.μ.

Re: Μάντρα με επιστολή θερμομόνωσης P

Kvint »20 Φεβ 2013, 14:42

Re: Μάντρα με επιστολή θερμομόνωσης P

Isosphere »20 Φεβ 2013, 19:07

Κρύο σοφίτα πάνω από τη σοφίτα, το συμπύκνωμα, τον εξαερισμό της στέγης

Σελίδες 1

Για να στείλετε μια απάντηση, πρέπει να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε

Δημοσιεύσεις 1

1 Θέμα από Vital 2018-01-26 04:49:34 (2018-01-26 06:17:43 επεξεργασία από Vital)

 • Ζωτικής σημασίας
 • Νέο μέλος
 • Αδρανής
 • Εγγεγραμμένοι: 2018-01-26
 • Δημοσιεύσεις: 8ο

Θέμα: Κρύο σοφίτα πάνω από τη σοφίτα, συμπύκνωση, στέγες

Αγαπητοί χρήστες του φόρουμ, οι επαγγελματίες στην κατασκευή στέγων, ζητώ να απαντήσω και να συμβουλεύσω πώς να βρίσκομαι στην κατάστασή μου.
Ουσία στο επόμενο Έχω μια διπλή επίστρωση στέγη κάτω από την οροφή οργανωμένο δάπεδο με μόνωση σχήματος υ. Έτσι αποδείχθηκε ότι θα λύσω την επικάλυψη της στέγης εξαιτίας της αποτυχίας της μεμβράνης υπερδιήθησης. Ήταν σχισμένο, καθώς δεν ήταν ξαπλωμένο στον θερμαντήρα. Στέλνω το σχέδιο της στέγης μου. Το διάγραμμα δείχνει μια μεμβράνη υπερδιήθησης με κόκκινο χρώμα. Η ταινία μόνωσης Green Steam, η εκκόλαψη είναι πως η σοφίτα είναι τώρα μονωμένη. Η μεμβράνη διάχυσης, όπως έχω ήδη καταλάβει, τοποθετείται απευθείας στον θερμαντήρα, οπότε σχεδιάζω να πραγματοποιήσω την προθέρμανση των θέσεων στις δοκούς όπου η μόνωση δεν είναι τώρα. Αλλά στην περίπτωση αυτή υπάρχουν τρεις θύλακες που θερμαίνονται και κλείνουν χωρίς αερισμό. Σε αυτές τις τσέπες, στο σχέδιο 1, 2, 3, η υπερβολική υγρασία που διεισδύει από το σπίτι θα συσσωρευτεί αναπόφευκτα. Και αυτή η υγρασία θα πέσει στο συμπύκνωμα. Για να αποφευχθεί αυτό, σας ζητώ να εκφράσετε τη γνώμη των εμπειρογνωμόνων σχετικά με το πόσο σωστά η μόνωση και ποιες ταινίες να στοιβάζονται ή να μην τοποθετούνται στους χώρους που υποδεικνύονται από το μολύβι μου. Πώς είναι δυνατόν να οργανωθεί ο αερισμός αυτών των θυλάκων. Η θέρμανση είναι 200 ​​mm Minvata. Για τις προηγούμενες ευχαριστώ για τα σχόλια. Δεν κατάλαβα πώς να εισαγάγετε μια εικόνα. Ως εκ τούτου, θα περιγράψω τη σοφίτα ρετιρέ: Μόνωση με ατμό Minvatav 200 mm και περαιτέρω μεμβράνη διάχυσης. Δύο κεκλιμένες στέγες είναι μονωμένες στα δοκάρια μερικώς και εν μέρει κατά μήκος των στύλων και της οροφής. Έτσι, κάτω από το ανώτατο όριο υπάρχει ένα ψυχρό τρίγωνο και δύο τρίγωνα στη βάση της οροφής. https://www.forumhouse.ru/attachments/5575839/

2 Απάντηση από τον Vladimir 2018-01-26 16:42:43

 • Βλαντιμίρ
 • Συμμετέχων
 • Αδρανής
 • Τοποθεσία: UR του Ιζέβσκ
 • Εγγεγραμμένοι: 2017-01-28
 • Δημοσιεύσεις: 190

Re: Κρύο πατάρι πάνω από τη σοφίτα, συμπύκνωση, στέγες

Θα ήθελα μια φωτογραφία, καθώς καταλαβαίνετε ότι η μεμβράνη ήταν εκτός λειτουργίας και τι επηρέασε.

3 Απάντηση από admin 2018-01-26 17:54:35

 • admin
 • Διαχειριστής
 • Αδρανής
 • Εγγεγραμμένοι: 2017-01-11
 • Δημοσιεύσεις: 478

Re: Κρύο πατάρι πάνω από τη σοφίτα, συμπύκνωση, στέγες

Καλή μέρα, λίγες πληροφορίες) abra kadabra οτιδήποτε) θα σας βοηθήσουμε, απλά επικολλήστε τα αρχεία) κάντε κλικ στο τελευταίο τετράγωνο ιριδίζοντα και επικολλήστε τα αρχεία.

4 Απάντηση από Vital 2018-01-30 05:17:01

 • Ζωτικής σημασίας
 • Νέο μέλος
 • Αδρανής
 • Εγγεγραμμένοι: 2018-01-26
 • Δημοσιεύσεις: 8ο

Re: Κρύο πατάρι πάνω από τη σοφίτα, συμπύκνωση, στέγες

Κατανοήστε τον τρόπο εισαγωγής της φωτογραφίας σας ευχαριστώ. Περιμένω τις συμβουλές σας.

5 Απάντηση από Vital 2018-01-30 05:30:25

 • Ζωτικής σημασίας
 • Νέο μέλος
 • Αδρανής
 • Εγγεγραμμένοι: 2018-01-26
 • Δημοσιεύσεις: 8ο

Re: Κρύο πατάρι πάνω από τη σοφίτα, συμπύκνωση, στέγες

Θα ήθελα μια φωτογραφία, καθώς καταλαβαίνετε ότι η μεμβράνη ήταν εκτός λειτουργίας και τι επηρέασε.


Έμαθα τυχαία ότι η μεμβράνη κατέρρευσε όταν ξεκίνησε η απόψυξη. Αφαίρεσα 1 σκάφους στην οροφή που κόπηκε από το φράγμα ατμών και έκανα το δρόμο μου μέσα από τον θερμαντήρα. Εικόνα παρακάτω.

Ζεσταίνουμε την οροφή;

Όλα τα καλύτερα της τύχης σε όλους! Σχεδιάζω να κτίσω μια στέγη ανδρικής σκηνής, ζωγράφισα ένα έργο και τώρα τον κοίταξα να αναρωτιέται. και είναι απαραίτητη η μόνωση της στέγης από τα δοκάρια; Μπορεί να αρκεί να μονώνεται μόνο το σαλόνι στο κέντρο της οροφής (τοίχος-όροφο-οροφή); Ζητώ επίσης βοήθεια για την απόφαση σχεδιασμού, αν κάποιος δει θανατηφόρα ελαττώματα, παρακαλούμε να αναφέρετε. Το μέγεθος του σπιτιού είναι 7 * 13, το βήμα των δοκών έκανε 600 mm κάτω από τον θερμαντήρα, αλλά αν τα δοκάρια δεν χρειάζεται να είναι μονωμένα, τότε είναι δυνατόν να κάνουμε ένα βήμα και 900; Σε γενικές γραμμές, ζητώ βοήθεια και συμβουλές. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

vgordeev75 έγραψε:
Όλα τα καλύτερα της τύχης σε όλους! Σχεδιάζω να κτίσω μια στέγη ανδρικής σκηνής, ζωγράφισα ένα έργο και τώρα τον κοίταξα να αναρωτιέται. και είναι απαραίτητη η μόνωση της στέγης από τα δοκάρια; Μπορεί να αρκεί να μονώνεται μόνο το σαλόνι στο κέντρο της οροφής (τοίχος-όροφο-οροφή); Ζητώ επίσης βοήθεια για την απόφαση σχεδιασμού, αν κάποιος δει θανατηφόρα ελαττώματα, παρακαλούμε να αναφέρετε. Το μέγεθος του σπιτιού είναι 7 * 13, το βήμα των δοκών έκανε 600 mm κάτω από τον θερμαντήρα, αλλά αν τα δοκάρια δεν χρειάζεται να είναι μονωμένα, τότε είναι δυνατόν να κάνουμε ένα βήμα και 900; Σε γενικές γραμμές, ζητώ βοήθεια και συμβουλές. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

εάν δεν σχεδιάζετε ένα χώρο κάτω από τις πλαγιές στέγης για να χρησιμοποιήσετε ως κάποιο είδος ζεστού κυλικείου ή άλλων χρήσιμων χώρων στο αγρόκτημα, γιατί να το ζεστάνετε; μπορείτε να κάνετε με τη μόνωση της οροφής και των τοίχων.. το άνω τρίγωνο θα πρέπει γενικά να είναι κρύο. Απλά μην ξεχάσετε να μονώσετε προσεκτικά την οροφή του πρώτου ορόφου πάνω από τις λοξοτμήσεις. αλλά προσωπικά λυπούσα να χάσω τόσο πολύ χώρο (τι είναι κάτω από τις λοξές)..

Αποτελεσματικός αερισμός της σοφίτας - από τη θεωρία στην πράξη

Η πλήρης χρήση της σοφίτας είναι αδύνατη χωρίς σωστό και αποτελεσματικό αερισμό αυτού του χώρου.

Η σοφίτα είναι μια οικιστική σοφίτα που χρειάζεται κυκλοφορία αέρα, όπως κάθε κατοικία στο σπίτι, αλλά για να δημιουργήσει αερισμό στο σπίτι με μια σοφίτα που πρέπει να γνωρίζετε κάποιες αποχρώσεις.

Αυτό το δωμάτιο βρίσκεται πάνω από τα κύρια σαλόνια του σπιτιού: ένα υπνοδωμάτιο, ένα καθιστικό, μια κουζίνα, ένα ντους. Στη διαδικασία της ανθρώπινης δραστηριότητας, η θερμότητα και η υγρασία απελευθερώνονται στον περιβάλλοντα αέρα, ο οποίος, σύμφωνα με τους νόμους της μεταφοράς, ανεβαίνει προς την επικάλυψη. Η κύρια ποσότητα των υγρών αέριων μαζών, το σύστημα εξαερισμού του σπιτιού οδηγεί στην ατμόσφαιρα, αλλά μερικά από αυτά διεισδύουν μέσω των μικρο-σχισμών στην επικάλυψη και πέφτουν στην κατοικημένη σοφίτα.

Στη σοφίτα, που δεν είναι εξοπλισμένα με συστήματα εξαερισμού, υγρό μάζες αέρα να κινηθούν στο ανώτατο όριο, διασχίζουν τις φινίρισμα των υλικών και την οροφή, και να πέσει μέσα στη μόνωση, και πίσω του, και στο χώρο της οροφής. Μόλις στο ψυχρότερο ζώνη του αέρα κορεσμένο με υδρατμούς μετατρέπεται σε συμπύκνωμα το οποίο εναποτίθεται επί του υλικού κατασκευής σκεπής, τη μόνωση και τις δομές ξύλο, προκαλώντας διάβρωση του και που οδηγούν στην καταστροφή τους.

Ανεξάρτητα από το αν ένα κατοικημένο σοφίτα ή όχι, ο κατάλληλος αερισμός εμποδίζει:

 • Εμφάνιση και συσσώρευση υπερβολικής υγρασίας στο χώρο κάτω από την οροφή.
 • Wetting μόνωση, η οποία εμποδίζει την απώλεια των θερμικών χαρακτηριστικών τους.
 • Σχηματισμοί αποικιών μυκήτων και εστίες μούχλας σε ξύλινα στοιχεία της οροφής.
 • Σχηματισμός διάβρωσης στα μεταλλικά στοιχεία της οροφής.

Ο εξαερισμός της σοφίτας πάνω από τη σοφίτα σώζει από την υπερθέρμανσή της κατά την καυτή περίοδο και επίσης αποτρέπει το σχηματισμό πάγου στις προεξοχές της στέγης, το χειμώνα.

Χαρακτηριστικά της κατάλληλης ανταλλαγής αέρα

Ο φυσικός αερισμός στον κατοικημένο χώρο της σοφίτας πραγματοποιείται μέσω των ανοιγμάτων τροφοδοσίας και εξαγωγής, η έκταση των οποίων εξαρτάται από την έκτασή του, σε αναλογία 0,2 m 2/100 m 2. Η εισροή μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω των βαλβίδων που είναι εγκατεστημένα στα παράθυρα της σοφίτας. Η αφαίρεση του υγρού αέρα διεξάγεται μέσω αεριστών, τοποθετημένων στο επίπεδο της οροφής ή στην κορυφογραμμή της οροφής.

Παρατηρώντας τον κανόνα του λόγου της επιφάνειας των ανοιγμάτων τροφοδοσίας και εξαγωγής προς τον αττικό χώρο, μπορεί να πραγματοποιηθεί αερισμός της σοφίτας μέσω των αεραγωγών. Η εισροή αέρα πραγματοποιείται μέσω των βαλβίδων τροφοδοσίας τοίχου που είναι εγκατεστημένες στο κάτω μέρος του αετώματος και εξάτμισης μέσω των ρυθμιζόμενων πτερυγίων εξαερισμού τοποθετημένων στο άνω μέρος του αντίθετου αετώματος.

Εξαερισμός της οροφής και του χώρου κάτω από την οροφή, που συνήθως γίνεται με χρήση σκελετού. Αυτές οι συσκευές δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα διάτρητο πλαίσιο κατασκευασμένο από μέταλλο ή πλαστικό και έχει σχεδιαστεί για την επένδυση των στρωμάτων του γείσου. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν εγκαθιστώντας γύρω από την περίμετρο του σπιτιού, ή εναλλασσόμενοι με μη διάτρητα πάνελ.

Τα σκεπάσματα ως στοιχεία εξαερισμού μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο εάν, κατά την εγκατάσταση της πίτας στέγης, έχουν προβλεφθεί κενά για την κίνηση των ρευμάτων αέρα κατά μήκος ολόκληρης της οροφής.

Τρόποι αερισμού μιας σοφίτας

Μέχρι σήμερα, υπάρχουν πολλές βασικές επιλογές για συστήματα εξαερισμού. Η κυκλοφορία του αέρα μπορεί να είναι φυσική και αναγκαστική. Η φυσική κίνηση των μαζών αέρα οφείλεται στη διαφορά θερμοκρασίας, ατμοσφαιρικού και εσωτερικού αέρα. Η αναγκαστική κίνηση πραγματοποιείται με τη βοήθεια ανεμιστήρων, τροφοδοσίας και (ή) εξάτμισης.

 • Η απλούστερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε φυσικό μίγμα εισροής και εξαγωγής αέρα από το σοφίτα. Αυτός ο τύπος ανταλλαγής αέρα επιλέγεται συνήθως από εκείνους που κάνουν τον αερισμό της σοφίτας με τα χέρια τους.
 • Στην περίπλοκη γεωμετρία της σοφίτας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί η μέθοδος δημιουργίας υπερπίεσης στο χώρο της μέσω μιας καταναγκαστικής εισροής. Λόγω αυτής της απόφασης, οι μάζες αέρος τροφοδοσίας θα μετατοπίσουν από μόνα τους εξαντλημένες, μέσω φυσικών ανοιγμάτων εξάτμισης, αεριστών κλπ.
 • Στην περίπτωση κοντών αγωγών εξαγωγής, μπορεί να μην υπάρχει αρκετή ώθηση για την αποτελεσματική απομάκρυνση του αέρα από την κατοικημένη σοφίτα. Γι 'αυτό πολλοί προγραμματιστές εξοπλίζουν τους ανεμιστήρες με κουκούλες. Η εισροή αέριων μαζών, σε αυτή την περίπτωση, μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί τόσο με τη φυσική κίνηση της ροής αέρα όσο και με την αναγκαστική ροή.
 • Το πιο πολύπλοκο σύστημα αερισμού είναι ένα σύστημα με μηχανικό κίνητρο. Με αυτή τη λύση, χρησιμοποιούνται ισχυροί ανεμιστήρες εξαγωγής, οι οποίοι τοποθετούνται στο χώρο πάνω από τη σοφίτα. Η εισροή αέρα πραγματοποιείται από τους ανεμιστήρες τροφοδοσίας που είναι τοποθετημένοι στα ανοίγματα των αετωμάτων.

Για να διασφαλιστεί ότι το σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού δεν δημιουργεί ενόχληση, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε ότι η απόδοση των ανεμιστήρων εξάτμισης πρέπει να είναι ίση με την ικανότητα των μηχανισμών του αέρα τροφοδοσίας.

Μόνωση της σοφίτας από το εσωτερικό: η επιλογή του υλικού και η σειρά εργασίας

Η σοφίτα στο σπίτι είναι ένας χώρος με μεγάλες δυνατότητες. Έχει μια ευρύχωρη περιοχή για να χρησιμεύσει ως χώρος για την αποθήκευση πράξεων ή εποχιακή ανάπαυσης και μια μη τετριμμένη μορφή που μπορεί να γίνει η βάση για την ενσωμάτωση των ιδεών σχεδιασμού. Μην χρησιμοποιείτε τις ευκαιρίες της - μια μεγάλη παράλειψη.

Μπορείτε να οργανώσετε το χώρο του σοφίτου με διαφορετικούς τρόπους. Αλλά η πιο ορθολογική από αυτές είναι η διευθέτηση μιας κατοικίας. Αυτό θα βοηθήσει στην ανεξάρτητη μόνωση της σοφίτας από το εσωτερικό. Η επιλογή του υλικού και η σειρά εργασίας δεν θα είναι πολύ δύσκολη μετά από λεπτομερή εξέταση των χαρακτηριστικών του υλικού και της διαδικασίας θέρμανσης.

Γιατί να ζεσταθεί;

Μια καλή, ζεστή σοφίτα έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με το μη θερμαινόμενο δάπεδο:

 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καθιστικό όλο το χρόνο.
 • Το αδιάφορο σχήμα είναι κατάλληλο για εσωτερική διακόσμηση σε ασυνήθιστο στυλ.
 • Ο τελευταίος όροφος, λόγω της απομόνωσής του και της ασυνήθιστοτητάς του, μπορεί να χρησιμεύσει ως υπνοδωμάτιο, στούντιο ή παιδικό δωμάτιο. Ειδικά στη σοφίτα, όπως, φυσικά, τα παιδιά.
 • Τα παράθυρα του Dormer είναι διατεταγμένα διαφορετικά από το συνηθισμένο και αφήνουν να περάσει πολύ φως. Αυτό είναι χρήσιμο αν υπάρχει παιδικό δωμάτιο και είναι επίσης κατάλληλο για άλλους σκοπούς, επειδή ο φυσικός φωτισμός είναι πάντα καλύτερος από τον τεχνητό.
 • Όταν μεταφέρετε τη λειτουργία οποιουδήποτε δωματίου στο σπίτι στη σοφίτα, απελευθερώνεται πολύ χρήσιμος χώρος.

Την ίδια στιγμή, η σοφίτα της σοφίτας, παρά το όνομα, λειτουργεί προς την αντίθετη κατεύθυνση. Το καλοκαίρι και η θερμότητα που συγκεντρώνεται κάτω από την οροφή του σπιτιού δεν είναι οι καλύτεροι σύντροφοι της άνεσης. Για να διασφαλίσετε ότι ο αέρας στο χώρο του σοφίτα δεν θερμαίνεται επειδή ο ήλιος θερμαίνει όλη την ημέρα, χρειάζεστε θερμομόνωση.

Πολλοί άνθρωποι ξεχνούν αυτό, επιλέγοντας τη μόνωση του αττικού χώρου από το εσωτερικό και αντί για το δωμάτιο για χρήση καθ 'όλη τη διάρκεια της σεζόν, παίρνουν την επιλογή για χειμερινή περίοδο. Το καλοκαίρι εκεί είναι αδύνατο να είναι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και του βουλωμένου αέρα.

Γιατί η μόνωση της σοφίτας είναι κατανοητή: Αύξηση της χρήσιμης περιοχής του σπιτιού γυρίζοντας τη σοφίτα σε μια κατοικία. Τι είδους δωμάτιο θα είναι αυτή η αίθουσα, εξαρτάται από τις ατομικές ανάγκες της οικογένειας. Μπορεί να τοποθετηθεί ωδείο, τραπεζαρία (το οποίο είναι πολύ βολικό, γιατί θα είναι πιο εύκολο να οργανώσει την κουκούλα εύκολο, και το φαγητό μυρίζει απλά δεν διεισδύει στο άλλο δωμάτιο), παιδικό δωμάτιο, ένα υπνοδωμάτιο, ένα γραφείο, ένα δωμάτιο για τα κατοικίδια ζώα, βεστιάριο, δωμάτιο.

Παραλλαγές δομών στέγης

Η ευκολία της σοφίτας για τη ζωή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το μέγεθός της και το σχήμα της οροφής, που σχηματίζει τους τοίχους και την οροφή του δωματίου. Το σχήμα του ξυλότυπου επηρεάζει επίσης την πολυπλοκότητα της διαδικασίας θερμομόνωσης. Ο τύπος στέγης τοποθετείται στην κατασκευή σύμφωνα με το σχέδιο του κτιρίου.

Συνολικά, υπάρχουν περίπου δώδεκα τύποι στέγης, σε διαφορετικούς βαθμούς κατάλληλους για τον εξοπλισμό της σοφίτας:

 • Ένα τρέξιμο. Η ράμπα μπορεί να είναι στα αριστερά ή στη δεξιά πλευρά. Αυτό καθορίζει το σχέδιο του μελλοντικού σπιτιού, σχεδιασμένο σύμφωνα με τους οικοδομικούς κώδικες. Αυτός ο τύπος στέγης δεν είναι ο καλύτερος, αλλά όχι η πιο άβολη επιλογή για μια κατοικία. Τουλάχιστον το ήμισυ της σοφίτας είναι κατάλληλο για ένα άτομο να χωρέσει σε αυτό σε όλο το ύψος και να είναι ελεύθερο να μετακινηθεί. Το δεύτερο μπορεί να ανατεθεί στην οργάνωση συστημάτων αποθήκευσης ή σε κρεβάτι.
 • Πτέρυγα ή φράγμα. Διανέμεται σε συμμετρικές και ασύμμετρες παραλλαγές. Σε μια σοφίτα αυτού του τύπου, όλος ο ελεύθερος χώρος συγκεντρώνεται στον τόπο όπου η οροφή έχει το υψηλότερο σημείο. Κάτω από τις πλαγιές είναι μικρότερη και αν η κλίση είναι επίπεδη, τότε το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής δεν θα χρησιμοποιηθεί.
 • Το ισχίο. Η οροφή, η οποία έχει τέσσερις κλίσεις: δύο με την μορφή ενός τραπεζοειδούς, δύο με τη μορφή λοξότμητα τρίγωνα.
 • Shatrovaya. Ένα είδος στέγης ισχίου, το οποίο ανεγέρθηκε πάνω από τη βάση ενός σπιτιού τετράγωνου σχήματος. Όλες οι 4 κλίσεις σε αυτή την περίπτωση έχουν την ίδια μορφή λοξών τριγώνων.
 • Ο μισός λύκος. Πρόκειται για ένα είδος κεκλιμένης οροφής, η οποία για πρακτικούς λόγους κόβει τις πλευρικές πλαγιές στο αετωματικό τμήμα. Είναι πιο βολικό για τον εξοπλισμό του σοφίτα από τις δύο προηγούμενες επιλογές.
 • Λιγότερο συνήθης ημίμηλο κεκλιμένη στέγη. Τα τμήματα του αέρος σχηματίζονται από παράθυρα, και κάτω από αυτά είναι τα πατίνια.
 • Αττική οροφή. Αναγνωρίζεται ως το βέλτιστο, αφού είναι το πλησιέστερο προς τη λαμπερή μορφή U των κατοικιών. Μια τέτοια στέγη δεν επιβάλλει περιορισμούς στη διάταξη των λειτουργικών ζωνών στο εσωτερικό του σοφίτα. Μπορεί εύκολα να φιλοξενήσει ένα δωμάτιο παιδιού, το οποίο στη συνέχεια μπορεί να μετατραπεί σε δική του μελέτη ή κρεβατοκάμαρα.
 • Πολυουρεθάνη ή πολυκλειδιά. Αυτές είναι επιλογές για σύνθετες ιδέες σχεδιασμού. Είναι αδύνατο να πούμε με σαφήνεια πώς είναι κατάλληλα για την τοποθέτηση μιας ζεστής σοφίτας, καθώς η μορφή τους μπορεί να είναι η πιο ποικιλόμορφη. Αλλά εκείνα τα είδη που είναι περισσότερο παρόμοια με τη μορφή σχήματος U είναι σίγουρα κατάλληλα για το σκοπό αυτό.

Υπολογισμός φόρτωσης σύμφωνα με το SNIP

Όταν πρόκειται για τη θέρμανση της σοφίτας, πρέπει να εξεταστούν διάφοροι τύποι SNiP: γενικοί κανόνες για τη διευθέτηση των χώρων διαβίωσης και οι κανόνες επιλογής υλικών για τη θερμομόνωση ενός κτιρίου κατοικιών.

 • Υπολογισμός του φορτίου στις φέροντες κατασκευές του κτιρίου. Το ίδιο βάρος και το πάχος των υλικών, το διακοσμητικό φινίρισμα, η εσωτερική σοφίτα της σοφίτας αυξάνουν σημαντικά το φορτίο στις δομές στήριξης στο σπίτι κάθε είδους. Το μέγιστο επιτρεπόμενο φορτίο για κάθε επιλογή είναι διαφορετικό, αλλά οι προγραμματισμένες αλλαγές δεν πρέπει να υπερβαίνουν το.
 • Σωστή αξιολόγηση των ανεγερμένων δομών. Για την ανακατασκευή του σπιτιού, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις θα αναφερθεί στην αναδιοργάνωση της σοφίτας στην κατοικημένη σοφίτα, χρειάζεστε νομικούς λόγους. Κάθε περίπτωση είναι ατομική.

Σε ένα, αν τα έγγραφα έχουν συνταχθεί σωστά και το σπίτι είναι χτισμένο αμέσως με τη σοφίτα, μπορεί να ανακατασκευαστεί με οποιονδήποτε τρόπο χωρίς περιττή γραφειοκρατία.

Σε μια άλλη, η σοφίτα μπορεί να θεωρηθεί παράνομη επέκταση της περιοχής. Αυτό συνεπάγεται πρόστιμο και την αποσυναρμολόγηση του κτιρίου με δικά του έξοδα.

Σε μια ιδιωτική κατοικία, η κατασκευή μιας σοφίτας εξαρτάται μόνο από το ύψος των ορόφων και την τήρηση των προτύπων του φορτίου στις φέρουσες κατασκευές, είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη η κατάστασή του σε ένα κτίριο διαμερισμάτων. Αν πρόκειται για αρχιτεκτονικό μνημείο, δεν θα είναι δυνατή η νομιμοποίηση της κατασκευής της σοφίτας.

 • Συμμόρφωση με πρότυπα υγιεινής και υγιεινής. Ρυθμίζουν το ελάχιστο ύψος του σοφίτα, τον βαθμό φωτισμού του και την ηλιακή ακτινοβολία - προστασία από τις υπεριώδεις ακτίνες.
 • Αριθμός ορόφων στο σπίτι. Τα πρότυπα κατασκευής επιτρέπουν κατ 'ανώτατο όριο τρεις ορόφους, ενώ οι υπόγειοι και οι υπόγειοι χώροι που προεξέχουν πάνω από το έδαφος κατά περισσότερο από ένα μέτρο θεωρούνται επίσης. Αν μετά τη σοφίτα της σοφίτας γίνει ένα πλήρες κτίριο κατοικιών και ο τέταρτος όροφος στο σπίτι, τότε μια τέτοια δομή θα θεωρείται παράνομη. Θεωρητικά, υπόκειται σε κατεδάφιση.
 • Βαθμός αντοχής στη φωτιά. Μετράται σε λεπτά και στις περισσότερες θέσεις είναι:
 1. για τους κάτω ορόφους 60 λεπτά,
 2. για τη σοφίτα - 30, καθώς η φωτιά εξαπλώνεται προς τα πάνω και ο κίνδυνος πυρκαγιάς των κάτω ορόφων από τη σοφίτα είναι μικρότερος.

Η αναγέννηση της σοφίτας, κυρίως από ξύλο, κάτω από το σαλόνι, θα πρέπει να πληρούν όλες τις απαιτήσεις: επεξεργασμένο ξύλο ειδικές εμποτισμού, επιβραδυντικά φλόγας, επιλέξτε πυρίμαχα υλικά, υψηλής ποιότητας ανοίγοντας επικοινωνίας.

Είναι επίσης σημαντικό να υπολογίσετε το επίπεδο που απαιτείται όταν χρησιμοποιείτε διαφορετικά υλικά. Συνήθως, το συνιστώμενο πάχος και πυκνότητα πολυστυρενίου, ορυκτού μαλλιού, αφρού πολυουρεθάνης ή αφρώδους ύαλου υποδεικνύεται από τον κατασκευαστή ή GOST για ένα συγκεκριμένο υλικό.

Επισκόπηση υλικών: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Η ίδια η αγορά δομικών υλικών προσφέρει άφθονα υλικά. Ωστόσο, μόνο ένας θερμαντήρας δεν είναι αρκετός, επειδή η τεχνολογία συνεπάγεται πολυεπίπεδη χρήση υλικών για διάφορους σκοπούς:

 • Υλικό για την οροφή και τους τοίχους. Αυτά είναι τα στοιχεία από τα οποία σχηματίζεται η βάση της σοφίτας. Τα τείχη του σπιτιού μπορεί να είναι ξύλινα, τούβλα, μπλοκ. Για στέγες επιλέξτε κεραμίδια με προφίλ, ονδουλίνη, σχιστόλιθο, μέταλλο ή κεραμικό.
 • Δοκοί για την ανάκαμψη. Η δοκός είναι κατασκευασμένη από ξύλο, τοποθετημένη σε δοκάρια. Η σχάρα είναι απαραίτητη για να δημιουργηθεί κυκλοφορία αέρα έτσι ώστε να μην σχηματίζεται συμπύκνωση κάτω από το φύλλο οροφής.
 • Αδιαβροχοποίηση και στεγάνωση. Χρησιμοποιούνται φιλμ πολυπροπυλενίου και πολυαιθυλενίου, χρησιμοποιούνται διάφορα μη υφασμένα υλικά κυλίνδρων. Στην προτεραιότητα της μεμβράνης με επίστρωση με αντιδιαβρωτικό. Αυξάνονται 20-25 cm μεταξύ των δοκών και του υλικού στεγών, κολλημένα μεταξύ τους.
 • Θερμομόνωση. Διαφορετικοί τύποι μόνωσης, οι οποίοι στοιβάζονται σε απόσταση 25 cm από τη μεμβράνη στεγανοποίησης κάτω από το σχιστόλιθο ή το κεραμίδι και 45-50 cm κάτω από τα υλικά φύλλου.
 • Μόνωση ατμού. Είναι απαραίτητο από το εξωτερικό της μόνωσης να προστατεύεται από τους ατμούς και την υγρασία που περιέχεται στον αέρα σε εσωτερικούς χώρους. Διάφορα υλικά μεμβράνης και φύλλων χρησιμοποιούνται για την αποφυγή της συμπύκνωσης και του φαινομένου του θερμοκηπίου.
 • Εσωτερικό κιβώτιο. Διακοσμητικό φινίρισμα της οροφής και των τοίχων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν το ύψος της οροφής επιτρέπει, μπορείτε να "στρίψετε" το ανώτατο όριο. Ο εναέριος χώρος μεταξύ της και της στέγης θα κάνει την μόνωση πιο αποτελεσματική.

Αν οι περισσότερες ερωτήσεις δεν προκύπτουν με ερωτήσεις, τότε η επιλογή της μόνωσης είναι η πιο σημαντική στιγμή. Η επιλογή του είναι ευρεία, η οποία είναι και συν και πλην, καθώς είναι απαραίτητο να αξιολογηθεί ένας μεγάλος αριθμός επιλογών.

Μονώστε τη σοφίτα:

 • πριονίδια ·
 • ορυκτό μαλλί.
 • ecowool;
 • βασάλτης τύπου βαμβακερού μαλλιού.
 • πλάκες αφρού πολυουρεθάνης (PPU).
 • εξώθηση αφρού πολυστερίνης?
 • penoplex;
 • αφρώδες γυαλί?
 • αφρός κατασκευής.
 • το φύλλο και το υλικό που αντανακλά τη θερμότητα.

Η χρήση πριονιδιού για θερμομόνωση είναι μια αποδεδειγμένη και αποτελεσματική μέθοδος. Είναι φτηνό, τα μείγματα παρασκευάζονται με τα χέρια τους, αλλά με τη διαθεσιμότητα εναλλακτικών υλικών, η μέθοδος είναι ήδη παρωχημένη. Ο χρόνος δαπανάται πολύ, η δουλειά με πριονίδια είναι καθαρή, αλλά δυσάρεστη, και η μακροζωία του δαπέδου δεν θα διαφέρει. Η οικολογική καθαριότητα σε αυτή την περίπτωση πιθανόν να μην είναι διαθέσιμη, επειδή οι ίνες ξύλου είναι ένα εξαιρετικό μέσο για την αναπαραγωγή οργανισμών.

Στα υλικά που επιστρέφουν στο παρελθόν είναι ο συνηθισμένος αφρός. Ορισμένα πλεονεκτήματα που έχει: χαμηλό βάρος, χαμηλή τιμή, εύκολη εγκατάσταση μόνο, αρκετά μεγάλη διάρκεια ζωής, καλές ιδιότητες μόνωσης. Αλλά οι αδυναμίες εξακολουθούν να είναι σημαντικές: ευθραυστότητα και ευθραυστότητα, καθυστερούν την υγρασία στο εσωτερικό, ένα κατάλληλο περιβάλλον για την αναπαραγωγή ζωντανών οργανισμών, χρειάζεστε ένα παχύ στρώμα υλικού.

Ο ορυκτοβάμβακας είναι μια πιο πραγματική μονωτική ουσία. Τα πλεονεκτήματά του:

 • υψηλός συντελεστής θερμικής μόνωσης.
 • Ανθεκτικότητα σε υγρασία, χημικά και αλκάλια.
 • παρέχει καλό αερισμό στο δωμάτιο.
 • βελτιώνει τη μόνωση θορύβου.
 • υψηλό συντελεστή αντίστασης στη φωτιά.
 • μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • δύναμη;
 • ασφάλεια για χρήση σε χώρους διαβίωσης.

Μειονεκτήματα:

 • Αν τα στρώματα στεγανοποίησης και μονωτικών ατμών δεν είναι καλά οργανωμένα και η βροχόπτωση πέσει πάνω στο υλικό, το ορυκτό μαλλί χάνει αρκετό ποσοστό της θερμικής αγωγιμότητας.
 • Δυνατότητα συσσώρευσης σκόνης με την πάροδο του χρόνου.
 • Η ποιότητα minvate είναι αρκετά ακριβό, αλλά είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Στην αγορά υπάρχουν συχνά απομιμήσεις, στις οποίες το περιεχόμενο της φορμαλδεΰδης υπερβαίνει τον κανόνα. Είναι επιβλαβείς για την υγεία και απαγορεύονται για χρήση σε χώρους διαβίωσης.

Ecowool αντιπροσωπεύει εγγενώς κυτταρινικής ίνας τρία τέταρτα της νηοπομπής, και το υπόλοιπο, αντιπροσωπεύοντας το υλικό, επιτρέποντας τη χρήση της κυτταρίνης ως οικοδομικό υλικό - είναι βόρακα και βορικό οξύ. Αυξάνουν την αντοχή στη φωτιά από μαλλί και την πρόληψη της εμφάνισης των μικροοργανισμών, μύκητες, σήψη.

Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν την καλή ικανότητα του θερμαντήρα να διατηρεί τη θερμότητα μέσα στο δωμάτιο, να μην παρεμβάλλεται στον εξαερισμό, στις ποιοτικές μονωτικές ιδιότητες, στις φυσικές και ασφαλείς πρώτες ύλες στη βάση του ecowool.

Μείον το υλικό είναι επίσης διαθέσιμο και σημαντικό. Το Ecowool δεν παράγεται με τη μορφή πλακών ή φύλλων, είναι μια χαλαρή ίνα, η οποία πρέπει να εφαρμόζεται με υγρή μέθοδο κατά τη χρήση ειδικού εξοπλισμού. Και για να εργαστείτε με τον εξοπλισμό θα χρειαστούν ειδικοί εγκαταστάτες.

Εκτός από τους ecowools, οι ξένοι κατασκευαστές προσφέρουν και άλλους τύπους μόνωσης με βάση φυτικές ίνες: μόνωση από οικολογικό βαμβάκι και βαμβακερό ύφασμα.

Μια άλλη ποικιλία βαμβακιού είναι βασάλτης. Σχετίζεται με το ορυκτό. Δεδομένου ότι τα συστατικά του είναι παρόντα στη σύνθεση, αλλά η βάση του υλικού είναι βασάλτης. Ο βασάλτης ενημερώνει το υλικό για μοναδικές ιδιότητες.

Τα πλεονεκτήματά του:

 • συστατικά οργανικής προέλευσης χωρίς φορμαλδεΰδη και επιβλαβείς ρητίνες ·
 • θερμομονωτικές ιδιότητες, μόνωση από θόρυβο ·
 • Δεν αναφλέγεται, δεν υποστηρίζει την καύση.
 • βιοσταθερό?
 • Οι πλάκες είναι άνετες και εύχρηστες.
 • εξυπηρετεί εδώ και δεκαετίες.

Μειονεκτήματα:

 • υψηλό κόστος μόνωσης τετραγωνικού μέτρου βασάλτων πλακών.
 • απορροφά την υγρασία καλά.

Ο τρίτος τύπος βαμβακιού, υαλοβάμβακας, έχει παρόμοια χαρακτηριστικά. Είναι πιο βολικό στη χρήση επειδή το υλικό είναι κυλιόμενο.

Εξωθημένος αφρός πολυστερίνης ή αφρός πολυστερίνης εξωθημένου τύπου συνδυάζει τις ιδιότητες και τα οφέλη των μεταλλικών πλακών και του απλού αφρού, χάρη σε μια ειδική τεχνολογία παραγωγής.

Τα χαρακτηριστικά απόδοσής του είναι κατά βάση θετικά:

 • ελαφρύ, αλλά ισχυρό - σας επιτρέπει να το χρησιμοποιήσετε για να θερμάνετε σε μεγάλες ποσότητες, να εργάζεστε απλά με αυτό.
 • οι κλειστοί πόροι του υλικού χαρακτηρίζονται από αντοχή στην υγρασία.
 • είναι εύκολο να κοπεί σε θραύσματα, είναι άθραυστο και δεν θρυμματίζεται.
 • δεν προκαλεί κανένα ενδιαφέρον, ως οικοτόπου, ούτε σε μύκητες ούτε σε τρωκτικά.
 • χαμηλό κόστος.

Τα μειονεκτήματα είναι: διαπερατότητα ατμών, χαμηλή πυραντίσταση.

Η ομάδα της νέας γενιάς των γεμισμένων με αέριο πλαστικά μέρος και πολυουρεθάνης (PUR). Τα πλεονεκτήματά του να κάνει το φθάνουν υλικό για να μονώσει τη σοφίτα πάτωμα: είναι ελαφρύ, ανθεκτικό στην υγρασία και ανθεκτικό στη φωτιά, δεν συσσωρεύεται σκόνη, δεν περιλαμβάνει ζωντανούς οργανισμούς, είναι πολύ ανθεκτικό.

Υπάρχουν δύο τύποι: φύλλα και ψεκάζονται. Το φύλλο υλικού είναι πολύ βολικό στο ότι δεν καταρρέει κατά τη διάρκεια της κοπής θραυσμάτων και το τμήμα στο τμήμα προσαρμόζεται στενά. Ο ψεκασμένος τύπος προστασίας δημιουργεί ένα μονολιθικό στρώμα κάτω από την οροφή, λόγω του οποίου δεν φοβάται την πτώση της βροχόπτωσης, κρύο. Επίσης, διαφέρει από την καλή πρόσφυση σε διάφορες επιφάνειες, είναι σταθερή έναντι εμφάνισης μικροοργανισμών και επιτρέπει να προχωρήσει η εγκατάσταση εγκαίρως όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Το ψεκασμένο υλικό δημιουργεί μια καλύτερη θερμομόνωση και βοηθά στην απομόνωση των εξωτερικών ήχων, αλλά έχει δύο σοβαρά μειονεκτήματα. Πρώτον, για την εφαρμογή, θα χρειαστεί μια ακριβή υπηρεσία επαγγελματιών με ειδικό εξοπλισμό. Δεύτερον, είναι τόσο πυκνό ώστε "δεν αναπνέει". Το δωμάτιο θα συσσωρεύσει υγρό και βουλωμένο αέρα, εάν δεν ήταν δυνατό να οργανωθεί επιπλέον αερισμός.

Συνιστάται να χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα και τους δύο τύπους PPU. Οι μεγάλες περιοχές είναι καλυμμένες με φύλλο υλικού και οι δύσκολοι χώροι και οι ρωγμές επεξεργάζονται με ψεκασμό. Αυτό εξαλείφει πλήρως το πρόβλημα ακόμη και της πιο κρύας σοφίτας.

Το Foamglass είναι ένα ελαφρώς διαδεδομένο και άδικο επισκιασμένο υλικό. Ο λόγος για αυτό είναι απλός - μια πολύ υψηλή τιμή. Το γυαλί αφρού, όπως ήδη γίνεται αντιληπτό από το όνομα, παράγεται με αφρώδη υαλονήματα. Αποδεικνύεται πορώδες (κυψελοειδές) υλικό, το οποίο δεν είναι απολύτως ευαίσθητο στη φωτιά, ασφαλές, ανθεκτικό και ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις για μόνωση. Αν το επιτρέψουν οι οικονομικές δυνατότητες, τότε πρέπει πρώτα να εξεταστεί το αφρώδες γυαλί ως θερμομόνωση.

Μια ξεχωριστή ομάδα από τα παράγωγα του πλαστικού και του γυαλιού είναι αφρώδη υλικά για τη μόνωση των χώρων από το εσωτερικό. Από μόνες τους, έχουν ένα μικρό πάχος, έτσι συχνά συνδυάζονται με διάφορες παραλλαγές αφρισμένων κυτταρικών υλικών που βρίσκονται μεταξύ δύο στρωμάτων φύλλου.

Τα πλεονεκτήματα των ανακλαστικών υλικών είναι προφανή:

 • Ελαφρύ και μικρό πάχος. Η σοφίτα είναι σπάνια μεγάλη, δεδομένου ότι οι διαστάσεις της είναι κρυμμένες από το σχήμα της οροφής και 20 mm από το φύλλο αλουμινίου είναι πολύ πιο πρακτικό από 200 mm αφρού.
 • Το υλικό κόβεται εύκολα, δεν καταρρέει, δεν γλιστράει πάνω στην επιφάνεια.
 • Υπάρχουν παραλλαγές αυτοκόλλητων φύλλων, στην οποία η μία πλευρά καλύπτεται με ένα ανακλαστικό στρώμα και η άλλη με συγκολλητική κόλλα. Απλοποιούν τις εργασίες εγκατάστασης πολλές φορές.
 • Το φύλλο είναι ένας εξαιρετικός ανακλαστήρας θερμότητας. Λόγω των δυνατοτήτων της κατά την ψυχρή εποχή, η θερμότητα δεν αφήνει το δωμάτιο, αλλά σε ζεστό καιρό μένει έξω.
 • Οι αντανακλαστικές επικαλύψεις είναι υδρόφοβες, απλώς απωθούν το νερό.
 • Είναι ταυτόχρονα η απομόνωση από τις βροχοπτώσεις, τη σκόνη, τον άνεμο, το κρύο.
 • Παρά το ελάχιστο πάχος, αντιμετωπίζει τη λειτουργία της ηχομόνωσης.
 • Ελαστική και εύκαμπτη.
 • Βιοσταθερό.
 • Μην εκπέμπετε τοξίνες και φορμαλδεΰδη όταν θερμαίνεται.
 • Ανθεκτικό.

Πώς να επιλέξετε;

Επιλέγοντας τη σωστή μόνωση - το κρίσιμο στάδιο της τοποθέτησης ενός καθιστικού στη σοφίτα.

Πρέπει να εξεταστούν διάφοροι σημαντικοί παράγοντες:

 • Λογιστική για τις κλιματικές συνθήκες. Εάν στην περιοχή υπάρχουν σοβαροί παγετοί κατά τη διάρκεια της κρύας εποχής, η μόνωση πρέπει να επιλέγεται κυτταρική ή πορώδης. Η δομή του επιτρέπει τον ζεστό αέρα να γεμίζει τους κενούς χώρους και να διατηρεί τη θερμότητα στο δωμάτιο. Λειτουργεί όπως προφίλ PVC και παράθυρα με διπλά τζάμια στα παράθυρα. Όσο περισσότερα στρώματα κυττάρων, τόσο καλύτερα το υλικό, έτσι ώστε το πάχος του στρώματος να είναι μεγαλύτερο από 1-2 cm.
 • Για περιοχές με υψηλή υγρασία, η υδροφοβικότητα του υλικού είναι στην πρώτη θέση. Όλα τα είδη βαμβακιού εδώ είναι ανεπιθύμητα, αλλά τα παράγωγα του πολυαιθυλενίου και των πλαστικών θα είναι ακριβώς σωστά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια διογκωμένο πολυστυρένιο και αφρό πολυουρεθάνης.
 • Με μεγάλη ποσότητα βροχοπτώσεων το χειμώνα, που δίνει ένα φορτίο στη στέγη, προτιμώνται ελαφριά υλικά. Για παράδειγμα, αφρός και φύλλο αλουμινίου.

Εξαερισμός μιας σοφίτας σε ένα ιδιωτικό σπίτι με τα χέρια τους

Πρόλογος. Η σοφίτα σε μια ιδιωτική κατοικία είναι ένας μη οικιστικός τελευταίος όροφος κάτω από την οροφή. Παλιά ξύλινα σπίτια στη σοφίτα συνήθως χρησιμοποιούσαν για να αποθηκεύουν παλιά ρούχα και περιττά πράγματα. Εξετάστε σε αυτό το άρθρο πώς να κάνετε τον εαυτό σας τον εξαερισμό του σπιτιού. Πώς να κάνετε τον εξαερισμό της σοφίτας μέσα από τα κλιμακοστάσια στο τέλμα και τη στέγη του ισχίου, έτσι ώστε τα αποθηκευμένα αντικείμενα και τα ρούχα στη κρύα σοφίτα ενός ιδιωτικού σπιτιού να μην χαλάσουν το καλούπι.

Η κλασική σοφίτα στο σπίτι είναι ένα κρύο μη οικιστική προϋπόθεση. Μονωμένα σοφίτα και πατάρι σε ένα εξοχικό σπίτι, όπου έχει προγραμματιστεί να κάνει μια κατοικία στο μέλλον. φυσικό σύστημα εξαερισμού στη σοφίτα ενός σπιτιού πλαίσιο χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση ατμών και υγρασίας που εισέρχονται στο χώρο μέσα από τις πλάκες σκυροδέματος από τον πρώτο όροφο και την οροφή μόνωση αποκλεισμό της υγρασίας και το αέτωμα του σπιτιού.

Τι είναι ο εξαερισμός της σοφίτας στο σπίτι;

Φωτογραφία. Φυσικός εξαερισμός στο σπίτι

Η σημασία του κατάλληλου εξαερισμού της σοφίτας είναι να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό μικροκλίμα στη σοφίτα. Το καλοκαίρι, η στέγη των μεταλλικών οροφών θερμαίνεται και, για να αισθάνεται άνετα στο σπίτι, η σοφίτα πρέπει να αερίζεται. Το χειμώνα, η άφιξη του κρύου αέρα πρέπει να περιορίζεται στο αντίθετο. Ιδανικά, εξαερισμός της σοφίτας πάνω από τη σοφίτα θα πρέπει να είναι ρυθμιζόμενο (με δυνατότητα να κλείσει τους αγωγούς αέρα το χειμώνα).

Σε περίπτωση εξοπλισμού μιας σοφίτας κάτω από μια κατοικία με τα δικά σας χέρια, ο αερισμός είναι τοποθετημένος στο χώρο κάτω από την οροφή, χρησιμοποιώντας ένα κιβώτιο μεταξύ του κέικ της μόνωσης και της στέγης. Ταυτόχρονα, ο αέρας που ρέει μέσω της στέγης θα ανυψωθεί προς τα πάνω κάτω από την οροφή από τη θυρίδα εξαερισμού. Στην κορυφή της ζεστής σοφίτας της οροφής ισχίου θα πρέπει να υπάρχει ένα ψυχρό τρίγωνο.

Η ροή αέρα θα αφαιρέσει την υπερβολική υγρασία από τη μόνωση και το σύστημα στέγης και θα βγει από τις γρίλιες εξαερισμού για τη σοφίτα στα φράγματα. Η έλλειψη εξαερισμού σε μια κρύα και ζεστή σοφίτα θα οδηγήσει στην εμφάνιση του καλουπιού και στην ταχεία καταστροφή του συστήματος δοκών. Είναι σημαντικό το σύστημα εξαερισμού στη σοφίτα να συμμορφώνεται με τους οικοδομικούς κώδικες και τις απαιτήσεις, με άλλα λόγια το SNiP.

Εξαερισμός μιας κρύας σοφίτας με τα χέρια σας

Φωτογραφία. Εξαερισμός μιας ζεστής και κρύας σοφίτας

Τα στέγαστρα και οι στέγες με πηχάκια σε μια κρύα σοφίτα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά. Εάν η οροφή είναι κατασκευασμένη από μέταλλο ή κυματοειδές χαρτόνι, είναι υποχρεωτική η χρήση στεγάνωσης (χαρτί στεγών ή αδιάβροχη μεμβράνη). Αυτές οι απλές απαιτήσεις θα προστατεύσουν το σύστημα δοκών από τη συμπύκνωση από τη μεταλλική οροφή, από την άλλη δεν θα αποτρέψουν τη διάβρωση της υπερβολικής υγρασίας από τα ξύλινα στοιχεία του συστήματος δοκών.

Ο εξαερισμός της οροφής ισχίου είναι κατάλληλος για μια κλασική στέγη. Εάν η οροφή είναι από σχιστόλιθο ή ondulin, τότε δεν είναι απαραίτητη η χρήση στεγανοποιητικού καλύμματος οροφής. Μεταξύ των κυμάτων αυτού του υλικού στέγης, ο αέρας θα διεισδύσει ελεύθερα από κάτω και ελεύθερα θα βγει κάτω από την κορυφογραμμή της οροφής. Συγχρόνως το συμπύκνωμα σε σχιστόλιθο ή ονδουλλίνη δεν θα σχηματιστεί κατά την ψυχρή περίοδο.

Αν η οροφή είναι στύλος, τότε οι οπές εξαερισμού πρέπει να τοποθετηθούν στα φράγματα. Η απλούστερη λύση είναι να δημιουργήσετε ένα χαλαρό πλαίσιο. Οι σχισμές μεταξύ των σανίδων θα επιτρέψουν την αποτελεσματική εξαερισμό του χώρου της σοφίτας. Εάν τα αετώματα από τούβλα ή μπλοκ, θα πρέπει να κάνετε στις αντίθετες πλευρές των αετωμάτων τρύπες αερισμού τουλάχιστον 0,2% της περιοχής της σοφίτας.

Εξαερισμός μιας ζεστής σοφίτας με τα χέρια σας

Εξαερισμός της οροφής του σπιτιού από μεταλλική στέγη

Για μια στέρεη οροφή πρέπει να τοποθετηθεί ένας αεριζόμενος χώρος υπό κάλυψη. Σε αυτή την περίπτωση για μεταλλικές στέγες, θα πρέπει να τοποθετηθούν επιπλέον στεγανωτικά φιλμ. Ο αέρας πρέπει να περάσει κάτω από ολόκληρη την επιφάνεια της οροφής από κάτω προς τα πάνω. Η είσοδος για τις ροές του αέρα είναι οι οπές στο φίλτρο κάτω, η έξοδος γίνεται μέσω του πατινιού. Έχοντας παράσχει ποιοτικό αερισμό μιας στέγης, είναι δυνατόν να αρχίσει η θέρμανση της.

Μια ζεστή σοφίτα θα πρέπει να αερίζεται για να διατηρηθεί ένα βέλτιστο μικροκλίμα, όπως και άλλες κατοικίες. Η εισροή αέρα στην σοφίτα εκτελείται από τον πρώτο όροφο και από τα παράθυρα των κλινοστρωμάτων και η έξοδος γίνεται μέσω αγωγών εξαερισμού. Αν δεν υπήρχε το σύστημα εξαερισμού, τότε είναι δυνατό να αεριστεί το δωμάτιο με σύστημα μικροεπεξεργασίας στα παράθυρα. Για να το κάνετε αυτό, μάθετε πώς να προσαρμόζετε τα πλαστικά παράθυρα.

Κατά την κατασκευή της στέγης του σπιτιού αμέσως, σκεφτείτε τι θα είναι το πάτωμα σοφίτα στο μέλλον - ζεστό ή κρύο. Αυτό θα επιτρέψει την τοποθέτηση όλων των απαραίτητων στοιχείων στέγης για το σύστημα εξαερισμού και κλιματισμού κατά τη φάση κατασκευής. Μην ξεχνάτε ότι θα χρειαστεί επίσης η μόνωση των παραθύρων των παραθύρων. Στη συνέχεια, θα περιγράψουμε πώς αερίζεται η κρύα σοφίτα της οροφής ισχίου.

Εξαερισμός της σοφίτας της οροφής του ισχίου

Εξαερισμός της στέγης του ισχίου, των παραθύρων για τα παραθυρόφυλλα

Ο εξαερισμός μιας θερμής και ψυχρής στέγης της κουρτίνας είναι κατάλληλος για μια κλασσική στέγη, εάν δεν είναι δυνατή η δημιουργία οπών εξαερισμού στα φράγματα. Η εισαγωγή αέρα κάτω από την οροφή θα πρέπει να πραγματοποιείται στο παρμπρίζ από κάτω και στην έξοδο στο επάνω μέρος της κορυφογραμμής της οροφής. Για ένα εύκαμπτο κεραμίδι, χρησιμοποιείται μια χελώνα γι 'αυτό, γιατί το κεραμικό πλακίδιο είναι μια βαλβίδα στέγης, και ο σχιστόλιθος και ο κυματοειδής πίνακας μπορούν να αερίζονται μέσω ενός παπουτσιού.

Εάν ο φάκελος είναι κατασκευασμένος από σανίδες, πρέπει να τοποθετηθούν με κενό αρκετών χιλιοστών για καλύτερη πρόσληψη αέρα. Εάν το ράψιμο είναι ήδη τοποθετημένο, τότε μπορείτε να οργανώσετε μικρές τρύπες, καλύπτοντάς τις με πλαστικές γρίλιες. Οι οπές μπορούν να τοποθετηθούν γύρω από την περίμετρο της οροφής ισχίου, περίπου κάθε 80 εκατοστά. Η έξοδος για ροή αέρα από τον χώρο κάτω από την οροφή πρέπει να γίνεται στην οροφή.

Εξαερισμός της σοφίτας μέσω των γλωσσών

Σκεφτείτε πώς να φτιάξετε οπές εξαερισμού στο μπροστινό μέρος της σοφίτας. Αν η οροφή είναι στύλος, τότε κάντε τρύπες στο πάνω μέρος του ψυχρού τριγώνου της οροφής. Το σύστημα εξαερισμού της σοφίτας της στέγης του ισχίου είναι πολύ πιο δύσκολο και απαιτεί μεγάλη εργασία και κάθε συσκευή μπορεί να χειριστεί τη συσκευή των οπών στα αετώματα. Εάν τα αετώματα είναι μονωμένα, τότε οι οπές πρέπει να γίνονται στο ψυχρό τρίγωνο.

Οι οπές στα φράγματα είναι πιο άνετα καλυμμένες με σχάρες εξαερισμού, οι οποίες στρέφονται προς τα κάτω από μια σχάρα, έτσι ώστε η βροχή να μην ρέει μέσα στο δωμάτιο. Είναι επιθυμητό αυτά να είναι ρυθμιζόμενα πλέγματα, τα οποία μπορούν να καλύπτονται για το χειμώνα. Εάν η σοφίτα σχεδιάζεται να μετατραπεί σε ένα ζεστό δωμάτιο, τότε η οροφή θα πρέπει να αερίζεται, για το πώς να το κάνουμε σωστά να δούμε το βίντεο στο τέλος του άρθρου.