Ιονιστής του αέρα στο σπίτι: βλάβη ή όφελος

Μερικές φορές στο διαμέρισμα μετά από έναν υγρό καθαρισμό και παρατεταμένο αερισμό υπάρχει ακόμα μια αίσθηση κρέμας και ζεστού αέρα. Τα αποσμητικά βελτιώνουν λίγο την κατάσταση, αλλά δεν λύουν το πρόβλημα εντελώς - το άρωμα εξαφανίζεται γρήγορα και όλα επανέρχονται στο φυσιολογικό. Σε αυτή την περίπτωση, ιονιστές αέρα μπορούν να βοηθήσουν. Αλλά θα ωφεληθεί ή θα βλάψει ο ιονιστής του αέρα; Εξαρτάται από το ανθρώπινο σώμα και από το αν έχει αντενδείξεις για τη χρήση της συσκευής.

Αεριόνες στον αέρα

Ο ιονισμός του αέρα είναι ο κορεσμός του οξυγόνου και του αζώτου από τα ιόντα. Συνήθως εμφανίζεται φυσικά στη φύση υπό την επίδραση των κοσμικών ακτίνων ή των εκκενώσεων κεραυνού. Στις συνθήκες της σύγχρονης αστικοποίησης, της μαζικής χρήσης ηλεκτρικών συσκευών και της πλήρωσης του περιβάλλοντος με τις εξατμίσεις αυτοκινήτων, ο αριθμός των ιόντων μειώνεται. Σε κλειστούς χώρους, η συγκέντρωση αερίων είναι 15-20 φορές χαμηλότερη από το απαιτούμενο επίπεδο.

Τα ιόντα είναι ηλεκτρικά φορτισμένα σωματίδια μορίων ή ατόμων. Υπό φυσικές συνθήκες, υπάρχουν σε μεγάλες ποσότητες στον αέρα της θάλασσας και των ακτών του ωκεανού, ελαφρώς λιγότερο στα βουνά και τα δάση. Τα αέρια είναι εκείνα τα σύμπλοκα που αποτελούνται από μόρια οξυγόνου. Για την ανθρώπινη υγεία είναι απαραίτητη η παρουσία θετικών και αρνητικά φορτισμένων σωματιδίων. Ανεπαρκείς ποσότητες αερίων μπορεί να προκαλέσουν υπερβολική παραγωγή ορμονών ισταμίνης και σεροτονίνης. Αυτό προκαλεί στους ανθρώπους να έχουν πονοκεφάλους, αϋπνία, κόπωση και ασφυξία. Επίσης, επηρεάζει την εργασία των πνευμόνων και της καρδιάς.

Υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις SanPin (υγειονομική-επιδημιολογική ρύθμιση) για τον αριθμό των ιόντων αέρα σε ένα κτίριο κατοικιών. Τα θετικά φορτισμένα σωματίδια πρέπει να είναι τουλάχιστον 400 και όχι πάνω από 50.000 ανά 1 και αρνητικά φορτισμένα - 600-50.000 ανά 1.

Οφέλη από τον ιονιστή

Η τακτική εισπνοή ιονισμένου αέρα αυξάνει την αποτελεσματικότητα και την πνευματική δραστηριότητα. Βελτιώνει τη γενική υγεία λόγω του γεγονότος ότι ο πνεύμονας αυξάνει την ανταλλαγή αερίων. Υπάρχει επίσης αύξηση της ανοσίας. Αυτή η συσκευή βοηθά στην καταπολέμηση της αϋπνίας και της κατάθλιψης.

Η χρήση του ιονιστή έγκειται στο γεγονός ότι η επίδραση των aeroions στο δέρμα διεγείρει τους υποδοχείς του, γεγονός που μειώνει την ευαισθησία του πόνου. Επίσης, με την απαραίτητη ποσότητα αυτών των σωματιδίων στον αέρα, η ανάπτυξη των τριχών επιταχύνεται και η κατάσταση του δέρματος βελτιώνεται. Αυτό είναι ιδιαίτερα απαραίτητο για τους ανθρώπους που πάσχουν από ψωρίαση, έκζεμα, ακμή.

Ο ιονισμένος αέρας αυξάνει την όρεξη και εξομαλύνει την εργασία του καρδιαγγειακού συστήματος. Η τακτική εισπνοή του είναι η πρόληψη ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος. Οι ιονιστές επωφελούνται σε εγκαταστάσεις με ηλεκτρικές συσκευές. Δεδομένου ότι μόνο τα θετικά φορτισμένα σωματίδια προέρχονται από αυτά, η συσκευή εξισώνει τον αριθμό τους στην ατμόσφαιρα του δωματίου και δεν βλάπτουν την υγεία.

Ζημία στον ιονιστή

Κατά τη διάρκεια του ιονισμού του αέρα, φορτίζεται επίσης όλη η σκόνη και η μικροχλωρίδα στο δωμάτιο. Αυτό συμβάλλει στο γεγονός ότι έλκονται από τον ιονιστή, σχηματίζοντας βρώμικους κύκλους γύρω από τη συσκευή. Γι 'αυτό πάντα κάνετε υγρό καθαρισμό πριν και μετά τον ιονισμό του αέρα. Εάν αυτό δεν γίνει, η σκόνη θα εγκατασταθεί σε κοντινά αντικείμενα και, μπαίνοντας στην αναπνευστική οδό, θα βλάψει τους επιβάτες του δωματίου. Για να αποφύγετε αυτό, θα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα ηλεκτροστατικό φίλτρο στη συσκευή, αν και δεν παρέχει 100% εγγύηση. Εάν ένα άτομο με ιογενή νόσο ή ARI βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό, ο κίνδυνος διάδοσης της λοίμωξης αυξάνεται.

Με την παρατεταμένη και συχνή χρήση της συσκευής, το στατικό ηλεκτρισμό συσσωρεύεται στο δωμάτιο. Για να αποφύγετε αυτό, χρησιμοποιήστε μια συσκευή που είναι εξοπλισμένη με μετρητή ιόντων.

Το Ionizer είναι επιβλαβές για άτομα με καρκίνο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα ιόντα αέρα επιταχύνουν τον μεταβολισμό, βελτιώνοντας την παροχή αίματος και τη διατροφή των κυττάρων του σώματος. Κατά συνέπεια, οι κακοήθεις ιστοί θα έχουν επίσης μεγαλύτερη διατροφή και αυτό μπορεί να οδηγήσει στην επιτάχυνση της ανάπτυξής τους, η οποία είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Δεδομένου ότι η συσκευή αυτή επιταχύνει επίσης το μεταβολισμό, η θερμοκρασία του σώματος μπορεί να αυξηθεί.

Με την παρατεταμένη και συχνή χρήση του ιονιστή, το στατικό ηλεκτρισμό συσσωρεύεται στο δωμάτιο. Για να αποφύγετε αυτό, χρησιμοποιήστε μια συσκευή που είναι εξοπλισμένη με μετρητή ιόντων

Αν η συσκευή χρησιμοποιείται ακατάλληλα, βαριά ιόντα αέρα συσσωρεύονται στον αέρα. Ως αποτέλεσμα, η απελευθέρωση της αναπνευστικής οδού από μικρά σωματίδια σκόνης είναι δύσκολη. Ειδικά είναι ανεπιθύμητο για άτομα με αλλεργίες, οξεία βρογχίτιδα και άσθμα. Σπάνια υπάρχει ένα φαινόμενο όπως η ατομική υπερευαισθησία στα ιόντα του αέρα ή η αδιαλλαξία τους. Σε αυτή την περίπτωση, η συσκευή δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί. Επίσης, λόγω του κινδύνου μόλυνσης, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην μετεγχειρητική περίοδο και παρουσία φλεγμονωδών διεργασιών στο σώμα. Αντενδείκνυται ιονισμένος αέρας και με ασθένειες του κεντρικού νευρικού συστήματος, των πνευμόνων και των αρθρώσεων.

Πώς να επιλέξετε μια συσκευή

Η σημερινή αγορά προσφέρει δύο τύπους ιονιστήρων αέρα: μονοπολική και διπολική. Ο πρώτος τύπος είναι σχεδιασμένος να παράγει μόνο σωματίδια με αρνητικό φορτίο και μεγάλο κλάσμα όζοντος. Οι διπολικές συσκευές παράγουν σωματίδια και με τα δύο φορτία. Όταν χρησιμοποιούνται, δεν σχηματίζεται ηλεκτροστατικό πεδίο και εάν εγκατασταθεί στο δωμάτιο πριν ενεργοποιηθεί η συσκευή, μετά από λίγο εξουδετερώνεται τελείως. Επίσης, ο διπολικός ιονιστής δεν εκπέμπει μεγάλη ποσότητα όζοντος και ενώσεων αζώτου, που βλάπτουν το σώμα.

Για να επιλέξετε τη σωστή συσκευή για οικιακή χρήση, δώστε προσοχή στον αριθμό των παραγόμενων ιόντων. Δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 50 000. Πριν από την αγορά, φροντίστε να ζητήσετε από τον πωλητή τεχνικά και υγειονομικά πιστοποιητικά. Εάν το διαβατήριο της συσκευής υποδεικνύει ότι παράγει περισσότερα από 50.000 αεροπλάνα, πρέπει επίσης να διαθέτει ιατρικό πιστοποιητικό. Προτιμήστε τα ενεργά μοντέλα παθητικών συσκευών. Περιλαμβάνουν ενσωματωμένο ανεμιστήρα, ο οποίος αυξάνει τις ιδιότητες διάχυσης της συσκευής. Τα παθητικά ίδια μοντέλα λειτουργούν με την αρχή του «ιόντος ιόντων». Αυτό αυξάνει την πιθανότητα παραγωγής μεγάλης ποσότητας όζοντος, που είναι επιβλαβής για την υγεία. Η αποδεκτή ποσότητα αυτής της ουσίας στον αέρα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 0,1 mg /

Για να εξουδετερώσετε τον καπνό τσιγάρων στο δωμάτιο είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ιονιστές, οι οποίοι παράγουν όζον. Καθαρίζουν τον αέρα και εξουδετερώνουν τις οσμές. Δώστε προσοχή στο φίλτρο της συσκευής. Μπορεί να αντικατασταθεί ή ηλεκτροστατικά. Το τελευταίο είναι πολύ βολικό στη χρήση - θα χρειαστεί μόνο να σκουπιστεί.

Οι κορυφαίοι κατασκευαστές ιονιστών είναι γερμανικές και ιταλικές εταιρίες.

Χρήση σε δωμάτιο με νεογέννητα

Ο ιονικός αέρας είναι εξίσου χρήσιμος για τα μικρά παιδιά και τους ενήλικες. Ακόμα και στις αποθήκες παιδικών νοσοκομείων, απολυμαίνεται με ιόντα. Το κύριο πράγμα είναι ότι αυτή τη στιγμή τα μωρά ήταν σε ένα άλλο δωμάτιο, και μετά από κάθε σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υγρός καθαρισμός.

Για τα νεογέννητα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια λάμπα αλάτι αντί ενός ιονιστή. Φυσικά θα γεμίσει το δωμάτιο με ιόντα αέρα και θα έχει πιο ήπια επίδραση στο αναπνευστικό σύστημα του παιδιού. Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτού του λαμπτήρα είναι ότι δεν εκπέμπει καθόλου όζον.

Τα ιόντα είναι πολύ χρήσιμα για την υγεία των νεογνών. Βοηθούν στη βελτίωση του ύπνου του μωρού και στην επιτάχυνση του μεταβολισμού του. Επίσης, αυτά τα σωματίδια εγκαθίστανται σε σκόνη και διάφορες ακαθαρσίες στον αέρα, που δεν τους επιτρέπουν να ανέβουν. Αυτό καθιστά δυνατό τον αποκλεισμό της πιθανότητας εισόδου τους στους πνεύμονες.

Chizhevsky πολυέλαιος

Ο πολυελαίος Chizhevsky είναι μια μονοπολική συσκευή. Αρχικά, ήταν μια συσκευή που συνδέεται με ρεύμα 100.000 V. Προκάλεσε την εμφάνιση ενός ηλεκτρομαγνητικού πεδίου και μια μεγάλη ποσότητα όζοντος. Μπορείτε να είστε κοντά της μόνο σε απόσταση τουλάχιστον 1,5 μ. Και όχι περισσότερο από 7 λεπτά.

Στη σύγχρονη έκδοση, αυτός ο πολυέλαιος παράγει μόνο αρνητικά ιόντα. Μεταξύ των ελλείψεων μπορεί να σημειωθεί ότι τα σωματίδια που παράγονται από τη συσκευή εξαπλώνονται ανομοιόμορφα κατά μήκος του δωματίου. Αυτό οδηγεί στο γεγονός ότι κοντά στον πολυέλαιο η πυκνότητα των αεροπλάνων είναι υψηλή, αλλά όσο πιο μακριά γίνεται, τόσο λιγότερο. Αυτό δεν έχει οφέλη για την υγεία. Επιπλέον, η βλάβη του ιονιστή σχετίζεται με την απελευθέρωση μιας μεγάλης ποσότητας όζοντος και ενώσεων αζώτου.

Το αν το όφελος ή η βλάβη από τον ιονιστή αέρα εξαρτάται από το εάν η συσκευή έχει επιλεγεί σωστά. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να τηρείτε αυστηρά τις οδηγίες χρήσης που χρησιμοποιούνται από το εργοστάσιο. Εάν έχετε σοβαρές ασθένειες ή προβλήματα με το αναπνευστικό σύστημα, φροντίστε να συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν αγοράσετε.

Ιονιστής αέρα: χρήσιμες ιδιότητες και επιπτώσεις. Ιονιστής αέρα - οφέλη για την υγεία με απτά αποτελέσματα

Η ζωή στον 21ο αιώνα και η ανάπτυξη της βιομηχανίας έχουν αποξενώσει τον άνθρωπο από τη φύση, αλλά δεν αποκλείουν τις ανάγκες του ανθρώπινου σώματος στην ευεργετική του επίδραση.

Το κύριο πλεονέκτημα της ύπαρξης στη φύση - τον αέρα, κορεσμένο με αρνητικά ιόντα, δίνοντας στους ανθρώπους ενέργεια και υγεία. Στην καθημερινή ζωή, η μόνη αποζημίωση για την έλλειψη υγιούς φυσικού αέρα - ιονιστή αέρα.

Ιονιστής αέρα: τι είναι και πώς εφαρμόζεται

Για να διατηρήσετε υψηλή απόδοση, δραστηριότητα και υγεία ένα άτομο πρέπει να αναπνεύσει ελαφρά αρνητικά ιόντα, αλλά λόγω του αντίκτυπου των ηλεκτρικών συσκευών, της υπερβολικής ατμοσφαιρικής ρύπανσης των καυσαερίων και των εκπομπών των φυτών, ο φυσικός ιονισμός του αέρα εξασθενεί σε μεγάλο βαθμό.

Στη φύση Ο σχηματισμός αεροσκαφών οφείλεται στη δράση του κοσμικές ακτίνες ή απαλλαγές από κεραυνούς ηλεκτρισμός: τα μόρια των ηλεκτρονίων δέσμευσης οξυγόνου και σε βάρος τους γίνονται αρνητικά φορτισμένα. Τα αέρια οξυγόνου με αρνητικό φορτίο εμπλουτίζουν τον αέρα, καθώς έχουν αυξημένη βιολογική δραστηριότητα.

Συγκέντρωση ιόντων σε κλειστούς χώρους δεκαπέντε φορές λιγότερο από το απαραίτητο ποσοστό. Για να αντισταθμιστούν τα ιόντα που λείπουν, χρησιμοποιούνται ιονιστές αέρα.

Ο ιονισμός του αέρα είναι η διαδικασία σχηματισμού ιόντων, αντίστοιχα ο ιονιστής συσκευή ιονισμού αέρα.

Η ιδιαιτερότητα του ιονιστή είναι η επίδραση στη σκόνη στο δωμάτιο. Καθίζει σε πατώματα και έπιπλα, έτσι υγρό καθάρισμα του δωματίου, στην οποία υπάρχει ένας ιονιστής, διεξάγεται τρεις φορές πιο συχνά.

Το Ionizer δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί 24 ώρες την ημέρα., Στις οδηγίες στη συσκευή είναι απαραίτητο να υποδείξετε την ώρα χρήσης ενός συγκεκριμένου μοντέλου.

Σε έναν καπνιστό και σκονισμένο χώρο ο ιονιστής δεν χρησιμοποιείται με την παρουσία ανθρώπων.

Όταν χρησιμοποιείτε έναν ιονιστή Είναι σημαντικό να συσχετίσετε τη δύναμη της συσκευής με τις διαστάσεις του δωματίου, στην οποία χρησιμοποιείται, δεδομένου ότι ένας ανεπαρκώς ισχυρός ιονιστής σε ένα ευρύχωρο δωμάτιο δεν θα αποφέρει απτά οφέλη και ένας ισχυρός ιονιστής σε ένα μικρό δωμάτιο θα έχει αρνητική επίδραση στη συγκέντρωση μορίων όζοντος.

Είναι καλύτερα να τοποθετήσετε το ιονιστή σύμφωνα με τις συνημμένες οδηγίες στην καθορισμένη απόσταση από τους τοίχους, τις ηλεκτρικές συσκευές και τους ανθρώπους.

Η σωστή θέση της συσκευής είναι ο πρώτος κανόνας για το καλό αποτέλεσμα.

Το δεύτερο σημείο - κατάλληλη φροντίδα. Προκειμένου ο ιονιστής αέρα να είναι ευεργετικός για το σώμα, είναι σημαντικό να καθαρίζεται τακτικά από τη συσσωρευμένη σκόνη. Επιπλέον, μην ξεχάσετε να αερίσετε το δωμάτιο: συνιστάται να αερίζεται αμέσως πριν ενεργοποιήσετε το ιονιστή.

Η διαδικασία ιονισμού είναι απλή: εφαρμόζεται ρεύμα στα ιονίζοντα ηλεκτρόδια προκαλώντας εκφόρτιση και τα ηλεκτρόνια διασκορπίζονται από τις "βελόνες" του ιονιστή λειτουργίας για να συνδεθούν με τα μόρια οξυγόνου.

Ιονιστής αέρα: ποια είναι η χρήση του για τον οργανισμό;

Διεισδύοντας μαζί με τον αέρα, τα ιόντα εισέρχονται στο αίμα και εξαπλώνονται σε όλο το σώμα: η ικανότητα διείσδυσης μαζί με τις ευεργετικές επιδράσεις των ιόντων θεμελιώνουν τις χρήσιμες ιδιότητες του ιονιστή αέρα.

Τα αέρια διεισδύουν στο ανθρώπινο σώμα με δύο τρόπους: μέσω του δέρματος και μέσω των πνευμόνων. Τα ιόντα που παράγονται από τον ιονιστή αέρα εισέρχονται στο δέρμα και διεγείρουν τους υποδοχείς του, αυξάνοντας την ανταλλαγή αερίων. Ωστόσο, το δέρμα είναι υπεύθυνο για το 1% της ανταλλαγής αερίων του σώματος, έτσι το κύριο έργο είναι αφιερωμένο στο αναπνευστικό σύστημα.

Σε αυτή την περίπτωση, η επίδραση των ιόντων στους υποδοχείς του δέρματος αλλάζει την απτική και ευαισθησία στον πόνο, επιταχύνει την ανάπτυξη των τριχών. Χάρη σε αυτό, ο ιονιστής αέρα βοηθά τους ανθρώπους που υποφέρουν από τριχόπτωση και αλωπεκία. Ο ιονισμός μέσω της έκθεσης στο δέρμα μπορεί να θεραπεύσει δερματικές παθήσεις: ακμή, ψωρίαση, έκζεμα.

Επηρεάζοντας τους υποδοχείς του δέρματος, οι aeroions αλλάζουν αντανακλαστικά τον τόνο του κεντρικού νευρικού συστήματος και επηρεάζουν το μεταβολισμό.

Αυτοί οι παράγοντες σχετίζονται με την εξωτερική ηλεκτροεναλλαγή.

Εσωτερική ανταλλαγή ενέργειας λαμβάνει χώρα στους πνεύμονες είναι μερικώς ιόντα εναποτίθεται στα τοιχώματα των ανώτερων αεραγωγών, σε βρόγχους και τραχεία, αλλά το 80% διεισδύει. Η εσωτερική επίδραση ενισχύει την ανταλλαγή αερίων στους πνεύμονες, επηρεάζει τον τόνο του κεντρικού νευρικού συστήματος, καθαρίζει το σώμα, μειώνοντας τις εκδηλώσεις αλλεργίας.

Ο ιονισμός του αέρα χρησιμοποιείται ως εναλλακτική λύση στα φάρμακα στη θεραπεία της υπέρτασης, του άσθματος, των νόσων του νευρικού συστήματος και των κυκλοφορικών διαταραχών.

Γενικεύστε τι φέρνει ο ιονιστής του αέρα στην υγεία:

1. Ενεργοποιεί και ενισχύει τις προστατευτικές λειτουργίες του σώματος.

2. Αυξάνει την όρεξη.

3. Κανονικοποιεί το έργο του καρδιαγγειακού συστήματος.

4. Εξαλείφει την αϋπνία, βελτιώνει την ποιότητα ύπνου.

5. Μειώνει την κόπωση.

6. Επεκτείνει τη νεολαία στο δέρμα.

7. Πρόληψη ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος.

8. Αυξάνει την ανθεκτικότητα του σώματος σε λοιμώξεις και επιβλαβείς περιβαλλοντικούς παράγοντες.

9. Μειώνει τις αλλεργικές εκδηλώσεις.

10. Αποτρέπει την έκθεση σε ακτινοβολία από ηλεκτρικές συσκευές.

Το Ionizer είναι εξαιρετικά χρήσιμο για παιδιά, ηλικιωμένοι και τους ανθρώπους με κακή υγεία, οι οποίοι υποφέρουν από προβλήματα με το αναπνευστικό σύστημα.

Ο ιονισμός του αέρα είναι σημαντικός για όλους χωρίς εξαίρεση κατά τη διάρκεια της γρίπης και του κρυολογήματος, για τους ανθρώπους που κάθεται στον υπολογιστή για τρεις έως πέντε ώρες την ημέρα ή δώδεκα ώρες την ημέρα σε ένα δωμάτιο με εργαζόμενες ηλεκτρικές συσκευές.

Ionizer του αέρα: ποια είναι η βλάβη στην υγεία;

Αν κοιτάξετε λεπτομερώς το έργο του ιονιστή, μπορείτε να δείτε ότι δεν είναι χρήσιμο σε όλες τις περιπτώσεις.

1. Σκόνη και βακτήρια.

Η αρνητική στιγμή του ιονιστή αέρα - εκτός από το οξυγόνο, φορτίζει σωματίδια σκόνης και μικροχλωρίδα στο δωμάτιο. Οι μικροοργανισμοί και η σκόνη, φορτισμένες, πετούν σε όλες τις επιφάνειες του δωματίου και ειδικότερα στον ίδιο τον ιονιστή.

Μετά τον ιονισμό απαιτείται υποχρεωτικός καθαρισμός του δωματίου, αφού οι καθαρές βρωμιές μπορούν να αποτελέσουν πηγή ασθενειών.

Εάν ο ιονισμός του δωματίου από τον σκονισμένο αέρα, υπάρχουν άνθρωποι μέσα, η ανεπιθύμητη ρύπανση θα εγκατασταθεί σε αυτά.

Η ίδια αρχή λειτουργεί όταν βρίσκεστε σε δωμάτιο ιού. Εάν υπάρχει ένα άτομο στο δωμάτιο που πάσχει από μόλυνση που μεταδίδεται από αερομεταφερόμενα σταγονίδια, όταν ενεργοποιείται ο ιονιστής αέρα, ο κίνδυνος μόλυνσης από τη λοίμωξη του περιβάλλοντος αυξάνεται τρεις έως πέντε φορές.

Εάν η συσκευή δεν πληροί τον πρόσθετο ρόλο του συλλέκτη σκόνης (Ενσωματωμένος ηλεκτροστατικός κατακρημνιστής σε ορισμένα μοντέλα), συνιστάται να μην περιλαμβάνεται στην παρουσία ανθρώπων, διαφορετικά ο ιονιστής αέρα θα προκαλέσει βλάβη.

2. Ογκολογικές παθήσεις.

Για άτομα με ογκολογία, χρησιμοποιώντας ένα ιονιστή απαγορευόταν κατηγορηματικά. Ο λόγος έγκειται στην αρχή της λειτουργίας: τα ιόντα αέρα βελτιώνουν το μεταβολισμό, γεγονός που οδηγεί σε βελτιωμένη διατροφή των ιστών του σώματος. Εάν υπάρχουν κακοήθεις όγκοι στο σώμα, η διατροφή τους θα επιταχυνθεί επίσης, πράγμα που θα οδηγήσει σε ανεπιθύμητες συνέπειες.

3. Αυξημένη θερμοκρασία.

Ο ιονιστής αυξάνει τον μεταβολισμό, ο οποίος επιπλέον αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος.

4. Ατομική δυσανεξία ή υπερευαισθησία στον ιονισμένο αέρα.

Για παιδιά κάτω από την ηλικία ενός, το ιονιστή μην χρησιμοποιείτε λόγω μη παραμορφωμένης ανοσίας και του κινδύνου πρόκλησης ιογενούς μόλυνσης.

6. Βρογχικό άσθμα στο στάδιο της επιδείνωσης.

7. Μετεγχειρητική περίοδος.

Είναι εξαιρετικά ανεπιθύμητο να χρησιμοποιείται ένας ιονιστής εξαιτίας του κινδύνου μόλυνσης.

8. Οξεία διαταραχές της εγκεφαλικής κυκλοφορίας.

9. Ασθένειες του κεντρικού νευρικού συστήματος.

10. Οξεία φάση πνευμονίας ή εμφυσήματος.

11. Οξεία φάση ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Ιονιστής αέρα: χρήσιμος ή επιβλαβής

Οι επιδράσεις των ιονιστών αέρα στο σώμα μπορούν να θεωρηθούν τόσο επιβλαβείς όσο και χρήσιμες.

Όταν ενεργοποιείτε τη συσκευή σε μερικούς ανθρώπους, υπάρχουν αρνητικές στιγμές με τη μορφή ζάλης, πονοκεφάλων ή σοβαρής υπνηλίας. Αυτές οι συνθήκες είναι φυσικές, αν μετά από μια μακρά παραμονή στην πόλη, πηγαίνετε να ξεκουραστείτε στη φύση - οι αισθήσεις δεν θα διαφέρουν με κανέναν τρόπο.

Η πείνα των ιωνών συνοδεύει τους κατοίκους των πόλεων λόγω της οικολογίας και της συμφόρησης της ζωής με τις ηλεκτρικές συσκευές. Οξεία είναι αισθητή από τα παιδιά και τα άτομα με μειωμένη ανοσία.

Οι πονοκέφαλοι, η κακή υγεία, η αυξημένη κόπωση και τα συχνά κρυολογήματα είναι τα πρώτα σημάδια οξείας ιωνικής λιμοκτονίας, τα οποία ο ιονιστής του αέρα θα μπορέσει να καταπολεμήσει. Θα γεμίσει το δωμάτιο με συγκέντρωση ιόντων που εμφανίζεται σε δάση και ορεινές περιοχές.

Ο Ionizer είναι απαραίτητος για τη βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής ζωής.

Ένα συχνό επιχείρημα σχετικά με τους κινδύνους ενός ιονιστή αέρα είναι μια πιθανή υπερβολική δόση ενός οργανισμού με ιονισμό. Τέτοιες υποθέσεις δεν δικαιολογούνται, δεδομένου ότι η ικανότητα του αίματος να απορροφά οξυγόνο δεν είναι απεριόριστη. Μόρια αιμοσφαιρίνης, που παρέχουν οξυγόνο στα κύτταρα, απορροφούν μια σταθερή ποσότητα οξυγόνου. Ιόντα που δεν εξομοιώνονται με το αίμα είναι ανεμπόδιστα.

Η χρήση ιονιστών αέρα σύμφωνα με τους κανόνες υπερβαίνει τις πιθανές αρνητικές συνέπειες.

Η μελέτη των ιονιστών διεξάγεται για σαράντα χρόνια, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου δεν βρέθηκε το επιβλαβές αποτέλεσμα των ιοντιστών στον άνθρωπο, αλλά θετικό - είναι προφανές.

Οφέλη οργανισμός ιονιστή αέρα είναι ότι ιονισμός επιταχύνει την θεραπεία ασθενειών του καρδιαγγειακού συστήματος, της στηθάγχης, της υπέρτασης, της ρινίτιδας, λαρυγγίτιδα, φαρυγγίτιδα, βρογχίτιδα και, τραχειίτιδας.

Ο αέρας που περιέχει ιόντα αέρα επιταχύνει την επούλωση των εγκαυμάτων.

Ο ιονισμός του αέρα μειώνει τη φυσική και πνευματική κόπωση, ενισχύει την ασυλία, καταπραΰνει το σώμα, εξομαλύνει τον ύπνο.

Ιονισμός

Ιονισμός - ενδοθερμική διαδικασία σχηματισμού ιόντων από ουδέτερα άτομα ή μόρια.

Ένα θετικά φορτισμένο ιόν σχηματίζεται εάν ένα ηλεκτρόνιο σε ένα άτομο ή ένα μόριο λαμβάνει επαρκή ενέργεια για να ξεπεράσει ένα πιθανό εμπόδιο ίσο με το δυναμικό ιονισμού. Ένα αρνητικά φορτισμένο ιόν, αντίθετα, σχηματίζεται όταν το πρόσθετο ηλεκτρόνιο συλλαμβάνεται από ένα άτομο με απελευθέρωση ενέργειας.

Είναι σύνηθες να γίνεται διάκριση μεταξύ ιονισμού δύο τύπων - διαδοχικών (κλασσικών) και κβαντικών, που δεν υπακούουν σε ορισμένους νόμους της κλασικής φυσικής.

Περιεχόμενα

Κλασικός ιονισμός

Τα αέρια, εκτός από το ότι είναι θετικά και αρνητικά, χωρίζονται σε ελαφρά, μεσαία και βαρέα ιόντα. Στην ελεύθερη μορφή (σε ατμοσφαιρική πίεση), το ηλεκτρόνιο δεν υπάρχει περισσότερο από 10 -7 - 10 -8 δευτερόλεπτα.

Ιονισμός σε ηλεκτρολύτες

Οι ηλεκτρολύτες είναι ουσίες που διαλύονται στο νερό. Οι ηλεκτρολύτες περιλαμβάνουν διαλυτά άλατα, οξέα, υδροξείδια μετάλλων. Στη διαδικασία της διάλυσης, τα μόρια ηλεκτρολυτών αποσυντίθενται σε κατιόντα και ανιόντα. Faraday, στηριζόμενη σε στοιχεία που ελήφθησαν από πειράματα με ηλεκτρόλυση ασκήθηκε μάζα τύπου αναλογικότητας προς φορτίο m Δq, η οποία έχει περάσει μέσω του ηλεκτρολύτη ή τη μάζα m της αναλογικότητας Δύναμη ρεύματος Ι και ώρα Δt :.

Ιονισμός σε αέρια

Τα αέρια αποτελούνται κυρίως από ουδέτερα μόρια. Ωστόσο, εάν ορισμένα από τα μόρια αερίων ιονίζονται, το αέριο διεξάγει ηλεκτρικό ρεύμα. Υπάρχουν δύο κύριες μέθοδοι ιοντισμού σε αέρια:

 • Ο θερμικός ιονισμός είναι ο ιονισμός, στον οποίο η απαραίτητη ενέργεια για την αποσύνδεση ενός ηλεκτρονίου από ένα άτομο προκαλείται από συγκρούσεις μεταξύ ατόμων λόγω αύξησης της θερμοκρασίας.
 • Ιονισμός από ηλεκτρικό πεδίο - ιονισμός λόγω αύξησης της τιμής της τάσης του εσωτερικού ηλεκτρικού πεδίου πάνω από την οριακή τιμή. Από αυτό ακολουθεί ο διαχωρισμός των ηλεκτρονίων από τα άτομα αερίου.

Κβαντικός ιονισμός

Το 1887, ο Heinrich Hertz διαπίστωσε ότι υπό την επίδραση του φωτός από το σώμα μπορεί να τραβηχτεί έξω ηλεκτρόνια - ανακάλυψε το φαινόμενο του φωτοηλεκτρικού φαινομένου. Αυτό δεν είναι σύμφωνο με τη θεωρία των κυμάτων του φωτός - δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει τους νόμους του φωτοηλεκτρικού φαινομένου και την παρατηρήθηκε διαχωρισμός της ενέργειας στο φάσμα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Το 1900, Max Planck διαπίστωσε ότι το σώμα μπορεί να απορροφήσει ή να εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητική ενέργεια μόνο συγκεκριμένα τμήματα, τα κβάντα. Αυτό έδωσε μια θεωρητική βάση για την εξήγηση των φαινομένων του φωτοηλεκτρικού αποτελέσματος. Για να εξηγήσει το φαινόμενο της φωτοηλεκτρικό φαινόμενο, το 1905, Albert Einstein που προβάλλει την υπόθεση σχετικά με την ύπαρξη των φωτονίων ως τα σωματίδια του φωτός, η οποία βοηθά να εξηγήσει την κβαντική θεωρία - τα φωτόνια τα οποία είναι ικανά να απορροφούν ή εκπέμπονται ως σύνολο με ένα μόνο ηλεκτρόνιο, του δίνει αρκετή κινητική ενέργεια για να ξεπεραστεί η βαρύτητα ηλεκτρονίων στον πυρήνα - γίνεται κβαντικός ιονισμός.

Μέθοδοι ιονισμού

Μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για ιοντικά αγώγιμα υλικά:

Ιονισμός με σπινθήρα: λόγω της διαφοράς στις δυνατότητες μεταξύ του τεμαχίου υλικού υπό μελέτη και ενός άλλου ηλεκτροδίου, δημιουργείται ένας σπινθήρας που προκαλεί τα δάκρυα από την επιφάνεια του στόχου.

Ιονισμός σε εκκενώσεις συμβαίνει σε μια σπάνια ατμόσφαιρα ενός αδρανούς αερίου (για παράδειγμα, σε αργό) μεταξύ του ηλεκτροδίου και του αγώγιμου τεμαχίου του δείγματος.

Ιονισμός των κραδασμών. Αν ένα σωματίδιο της μάζας m (ηλεκτρονίων, ιόντων ή ουδέτερο μόριο), που πετούν με ταχύτητα V, αντιμέτωποι με ένα ουδέτερο άτομο ή μόριο, η κινητική ενέργεια των ιπτάμενα σωματίδια μπορεί να δαπανηθεί για να καταστήσει τη διαδικασία ιονισμού, αν η κινητική ενέργεια δεν είναι μικρότερη από την ενέργεια ιονισμού.

Οφέλη, συσκευή και αρχή του ιονιστή αέρα: μια ποικιλία συσκευών και λεπτομερείς οδηγίες χρήσης

Ο ιονισμός είναι η διαδικασία κορεσμού του αέρα με αρνητικά φορτισμένα ιόντα. Αυτή η μέθοδος διεξάγεται με τη βοήθεια ιονιστή αέρα, και την ανάγκη του προκαλείται διαταραχή του εγκεφάλου με την έλλειψη των αρνητικών ιόντων σε ένα δωμάτιο. Ο άνθρωπος χάνει γρήγορα τη δύναμη και είναι κουρασμένος - υπάρχουν ενδείξεις πείνας με οξυγόνο.

Τι είναι ένας ιονιστής για το διαμέρισμα, ποιες είναι οι λειτουργίες του;

Με τη λειτουργία των ηλεκτρικών συσκευών, το ιονισμένο οξυγόνο μετατρέπεται σε μοριακό οξυγόνο και σε κτίρια όπου οι πόρτες και τα παράθυρα είναι συνεχώς κλειστά, τα χρήσιμα ιόντα είναι περίπου 20 φορές μικρότερα από τον καθορισμένο κανόνα. Επομένως, σε χώρους όπου οι άνθρωποι βρίσκονται συχνά, συνιστάται η εγκατάσταση ενός ιονιστή αέρα.

Έτσι, ο ιονιστής αέρα:

 1. Βελτιώνει την ποιότητα του εναέριου χώρου.
 2. Μειώνει τις αρνητικές επιπτώσεις του περιβάλλοντος.
 3. Αυξάνει την αντοχή του ανθρώπινου σώματος.
 4. Αποτρέπει την εξάπλωση των ιών.

Το κόστος των συσκευών ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό και εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά της συσκευής, την ποικιλία, τον κατασκευαστή, τη διαθεσιμότητα πρόσθετων εξαρτημάτων (υπεριώδες φως, φυσητήρες κλπ.) Και άλλους παράγοντες.

Επομένως, οι απλούστεροι μονοπολικοί ιονιστές ηλεκτρο-εκλούσεως κοστίζουν 1500 έως 4.500 ρούβλια, ενώ οι διπολικοί κοστίζουν μεταξύ 7.000 και 35.000 ρούβλια.

Αρχή συσκευής και λειτουργίας της συσκευής

Ο σχεδιασμός οποιουδήποτε ιονιστή περιλαμβάνει ένα φίλτρο και έναν ανορθωτή ηλεκτρικού ρεύματος που χρησιμοποιείται για τη μετατροπή ενός εναλλασσόμενου ρεύματος σε ένα σταθερό. Έπειτα έρχεται ένα σύστημα ελέγχου που καθορίζει το απαραίτητο ρεύμα και τάση. Η συσκευή ακτινοβολίας είναι λεπτές βελόνες από μέταλλο από τις οποίες ο παλμός ρεύματος χτυπά ελεύθερα ηλεκτρόνια στον περιβάλλοντα χώρο.

Εκτός από αυτά τα συστατικά απευθείας ιονισμού, οι συσκευές μπορεί επιπλέον να περιλαμβάνουν υπεριώδεις λαμπτήρες ή LED για να υποδείξουν την κατάσταση της εγκατάστασης. Επίσης, στη σημερινή συσκευές συναντήσετε άλλους οπαδούς ή το σύστημα ανεμιστήρα, που δημιουργεί την εντύπωση της «ιοντική άνεμος»: είναι φυσητό στα αρνητικά ιόντα του αέρα αέρα και να προωθήσουν τη διάδοσή τους σε όλη την αίθουσα.

Επίσης, οι σύγχρονοι ιονιστές με λειτουργία καθαρισμού είναι εξοπλισμένοι με φίλτρα που συγκρατούν διάφορες επιβλαβείς ακαθαρσίες (καπνό τσιγάρου, γύρη φυτού, νέφος, σκόνη κλπ.).

Η συσκευή λειτουργεί σύμφωνα με το σχέδιο πολυέλαιου Chizhevsky. Η αρχή της συσκευής είναι ότι δημιουργείται υψηλή τάση μεταξύ των ηλεκτροδίων ιονισμού (θετικό (Η +) και αρνητικό (02)). Σε αυτήν την περίπτωση, η συσκευή εκπέμπει υδρατμούς, οι οποίοι χωρίζονται σε θετικά (Η +) και αρνητικά (02) ιόντα.

Έτσι, τα ιόντα αέρα απελευθερώνονται στον αέρα, αναμιγνύονται με οξυγόνο και γεμίζουν το χώρο με αρνητικά φορτισμένα ιόντα.

Το Ionizer διεξάγει καθαρισμό του αέρα σε όλο το δωμάτιο. Ο καπνός εξαφανίζεται μετά από 7 λεπτά, τα μικρόβια πεθαίνουν μέσα σε 2-3 ώρες.

Για δωμάτια μέχρι 20 τ.μ. Οι μετρητές είναι κατάλληλοι για συσκευές χαμηλής ισχύος, σε δωμάτια με μεγαλύτερη επιφάνεια είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν πιο ισχυροί ιονιστές.

Τύποι ιονιστήρων

Ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας, διακρίνονται οι ακόλουθοι τύποι ιονιστήρων:

 • Υδρογονωτής - η συσκευή παράγει όζον που συγκρούεται με το νερό και σχηματίζει υδροϋπεροξείδιο και αεροζόλ (ένα μόριο οξυγόνου με αρνητικό φορτίο).
 • Ο ιονιστής εκκένωσης κορώνας παράγει μεγάλες εκκενώσεις ηλεκτρικής ενέργειας, με αποτέλεσμα τα ελεύθερα ηλεκτρόνια να εισέρχονται στο περιβάλλον. Δημιουργούν αρνητικά ιόντα αέρα, που συνδέονται με μόρια οξυγόνου.
 • Θερμικός ιονιστής - η συσκευή ανάβει το σύρμα, διανέμει ελεύθερα ηλεκτρόνια, τα οποία σχηματίζουν ιόντα αέρα, συνδέονται με οξυγόνο.

 • Ιονιστής πλάσματος - αυτή η συσκευή λειτουργεί με καύση αλκοόλ σε ένα σκάφος συνδεδεμένο με μια πηγή τάσης. Στη διαδικασία καύσης, η συσκευή παράγει οξυγόνο, ενώ η πηγή τάσης εκπέμπει ηλεκτρόνια που συνδυάζονται με τα μόρια Ο2, δίνοντάς τους μια αρνητική χρέωση.
 • Η συσκευή σε υπεριώδη και ραδιενεργή ακτινοβολία - ο ιονιστής παράγει ένα ρεύμα σωματιδίων που, όταν συνδέεται με ένα μόριο οξυγόνου, τα δίνουν ηλεκτρόνια και το καθιστούν ιόν αέρα.
 • Chizhevsky πολυέλαιος - ο σχεδιασμός της συσκευής περιλαμβάνει αιχμηρές βελόνες, στις οποίες εφαρμόζεται υψηλή τάση, η οποία προκαλεί την αποστράγγιση των ελεύθερων ηλεκτρονίων από τα άκρα των βελονών. Συνδυάζονται με οξυγόνο, δημιουργώντας αρνητικά ιόντα αέρα.
 • Για τεχνητή κορεσμό των αρνητικών ιόντων του αέρα στο διαμέρισμα είναι καλύτερα ιονιστές elektroefflyuvialnogo δράση, δεδομένου ότι είναι ασφαλή για την ανθρώπινη υγεία, δεν εκπέμπουν ραδιενεργά σωματίδια, το όζον, υπεροξείδιο, κ.λπ.

  Όλοι οι άλλοι τύποι ιονιστές δεν είναι κατάλληλα για χρήση σε σπίτια, διαμερίσματα, γραφεία και βιομηχανικοί χώροι όπου οι άνθρωποι κατοικούν, ως μια χρήσιμη προσθήκη στα ιόντα του αέρα, παράγουν άλλες ουσίες, που είναι επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία. Ετσι, πλάσμα, θερμική, ραδιενεργά, υπεριώδη ή άλλη ionizers χρησιμοποιείται μόνο στη βιομηχανία (π.χ. προκειμένου να θεραπεύσει τις ρητίνες και άλλα.).

  Μονοπολική ή διπολική;

  Εκτός από τους παραπάνω τύπους, διακρίνονται οι παρακάτω τύποι, ανάλογα με τις δημιουργούμενες αερογραμμές:

  • Μονοπολικοί ιονιστές - παράγουν μόνο αρνητικά ιόντα αέρα.
  • Οι διπολικοί ιονιστές - σχηματίζουν aeroions με θετικό και αρνητικό φορτίο.

  Κανονικά, ο αέρας θα πρέπει να περιέχει τόσο αρνητικά όσο και θετικά φορτισμένα ιόντα, αλλά τα μοντέρνα δωμάτια τείνουν να χαρακτηρίζονται από έλλειμμα αρνητικών ιόντων και περίσσεια θετικών ιόντων. Η κατάσταση αυτή εξηγείται από την ευρεία χρήση διαφόρων ηλεκτρικών συσκευών (υπολογιστές, τηλεοράσεις, κινητά τηλέφωνα, ψυγεία, σίδερα, στεγνωτήρες μαλλιών, κ.λπ.), σωματίδια κορεσμού αέρα με θετική φόρτιση.

  Για το λόγο αυτό, οι μονοπολικές και διπολικές συσκευές έχουν διαφορετικές εφαρμογές. Έτσι, συνιστώνται μονοπολικές συσκευές σε χώρους με ηλεκτρικό εξοπλισμό που λειτουργούν για να κορεστεί ο χώρος με αρνητικά αεροσκάφη, εξισορροπώντας έτσι την παραγωγή θετικών.

  Πιθανή βλάβη και αντενδείξεις για χρήση

  Παρά την εντυπωσιακή χρήση των ιοντιστών, έχουν και αντενδείξεις:

  1. Η συσκευή δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται αν υπάρχουν άτομα με υψηλή θερμοκρασία στο δωμάτιο. Η συσκευή διεγείρει τον μεταβολισμό, συμβάλλοντας στην περαιτέρω αύξηση της θερμοκρασίας.
  2. Η συσκευή δεν συνιστάται για χρήση σε όγκους και ογκολογικές παθήσεις. Τα αέρια τρέφουν απολύτως όλους τους ιστούς του ανθρώπινου σώματος, συμπεριλαμβανομένων των κυττάρων του όγκου, γεγονός που απειλεί την επιταχυνόμενη ανάπτυξή του.
  3. Μην χρησιμοποιείτε τη συσκευή σε καπνιστό περιβάλλον, καθώς τα σωματίδια σκόνης μπορούν να φτάσουν στους πνεύμονες σε αυτή την περίπτωση. Η συσκευή πρέπει να είναι ενεργοποιημένη μόνο όταν δεν υπάρχει κανένα άτομο κοντά.
  4. Η χρήση καθαριστικού αέρα δεν συνιστάται στα παιδικά δωμάτια εάν το παιδί είναι ηλικίας κάτω των 3 ετών.

  Λεπτομερείς οδηγίες για τη χρήση ενός ιονιστή

  Λειτουργία

  Γενικές συστάσεις για διαμονή:

  1. Μπορείτε να τοποθετήσετε τη συσκευή σε βάθρο, τοίχο ή οροφή. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να έχετε κατά νου ότι ο ιονιστής δεν πρέπει να είναι κοντά στους ανθρώπους - η βέλτιστη απόσταση, καθώς και η απόδοση, υποδεικνύονται στις οδηγίες στη συσκευή (συνήθως 1-3 m).
  2. Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε έναν ιονιστή για να εξουδετερώσετε τις βλαβερές συνέπειες της τηλεόρασης, η συσκευή πρέπει να βρίσκεται ανάμεσα στην οθόνη και τον χρήστη. Για να εξουδετερώσετε την επίδραση της οθόνης, η συσκευή τοποθετείται συνήθως πάνω από αυτήν στον τοίχο (μισό μέτρο πάνω από την κορυφή της οθόνης).

  Η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει χωρίς διακοπή 24 ώρες την ημέρα, αλλά δεν απαιτείται:

  1. Συνήθως, για να βελτιωθεί ο αέρας στο δωμάτιο όπου λειτουργεί ο υπολογιστής και η τηλεόραση, η συσκευή έχει παραμείνει σε κατάσταση λειτουργίας για μεγάλο χρονικό διάστημα (έως και 12 ώρες). Η απόσταση από τη συσκευή στο άτομο ταυτόχρονα πρέπει να είναι περίπου 1,3 - 4 μέτρα.
  2. Αν η συσκευή χρησιμοποιείται για την πρόληψη ασθενειών του αναπνευστικού και του καρδιαγγειακού συστήματος, μπορείτε να μειώσετε την απόσταση μέχρι το 0,7 - 1 μέτρο και ο χρόνος των συνεδριών θα πρέπει να μειωθεί στο ελάχιστο (10 λεπτά). Οι συνεδρίες συμπεριφοράς επιτρέπονται 2 ή 3 φορές σε πάπιες.
  3. Εάν υπάρχει κίνδυνος αναπνευστικών ασθενειών, οι συνεδρίες μπορούν να πραγματοποιηθούν 3-4 φορές την ημέρα για 10 λεπτά (απόσταση - από 0,5 έως 0,7 μέτρα).
  4. Εάν τα ιόντα είναι απαραίτητα για την επιτάχυνση της επούλωσης των πληγών, η ροή θα πρέπει να κατευθύνεται στον επηρεαζόμενο χώρο (ο χρόνος συνεδρίας είναι 5 λεπτά).

  Προφυλάξεις ασφαλείας

  Σε γενικές γραμμές, οι κανόνες χειρισμού των ιονιστών αέρα μπορούν να μειωθούν στα εξής:

  1. Παρά την επαρκώς υψηλή τάση που παρέχεται στο ψυγείο, η συσκευή δεν θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία λόγω του καθορισμένου περιορισμού του ρεύματος εξόδου. Ωστόσο, είναι αδύνατο να αγγίξετε τον ενσωματωμένο ιονιστή, καθώς αυτό θα προκαλέσει εκφόρτιση στατικού ηλεκτρισμού.

  Αρμόδια φροντίδα

  Πριν από οποιαδήποτε εργασία ή μεταφορά της συσκευής, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το φις από την πρίζα και να περιμένετε 15-20 λεπτά πριν αποφορτιστεί ο ιονιστής.

  Με τη συνεχή λειτουργία της συσκευής, η σκόνη στον ατμοσφαιρικό αέρα εγκαθίσταται στο πάτωμα, στην οροφή, στους τοίχους και στα κοντινά αντικείμενα, επομένως κοντά στον ιονιστή απαιτείται περιοδικός καθαρισμός του χώρου. Είναι απαραίτητο να καθαρίζετε τη συσκευή κάθε εβδομάδα από τη σκόνη με ένα στεγνό, καθαρό και μαλακό πανί. Αυτό θα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του ιονιστή και θα εξασφαλίσει την ασφάλεια των παραμέτρων του.

  Η χρήση για καθαρισμό νερού, χημικών ουσιών και λύσεων καθαρισμού είναι απαράδεκτη! Αν χτυπάει το ιονιστή νερού, πρέπει να σκουπιστεί. Μην χρησιμοποιείτε τη συσκευή στο δίκτυο μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία.

  Κριτικές γιατρών και αγοραστών

  Inga Ya.
  Περίπου ενάμιση χρόνο πριν, ο γιατρός του περιβόλου επισκέφθηκε και πάλι τον συχνά αρρωσμένο γιο μου. Στη συνέχεια είπε: "Πολύ μονότονη και συχνά αρρωσταίνετε, ίσως να αγοράσετε κάποιο καθαριστικό αέρα, καθώς και τις προϋποθέσεις για ασθένειες όπως εκεί. Ίσως να έχετε κάποιο είδος μικροβίου (αστείο). "

  Δεν ξέρω αν αστειεύτηκε, αλλά σκέφτηκα. Κάποια φορά πριν, δεν έδωσα καθόλου προσοχή σε τέτοια πράγματα, διότι τα θεωρούσα ως χαρακτηριστικό των νοσοκομείων και των διαφόρων πολυάριθμων θεσμών. Ωστόσο, αφαιρώντας τη σκόνη, σκέφτηκα - γιατί αναπνέουμε, παρά τον τακτικό καθαρισμό;

  Άρχισα να ψάχνω για τη σωστή συσκευή. Μπερδεμένος από την τιμή, κάποιο κόστος ως στυράλκα. Και έχουν σχεδιαστεί για μεγάλους όγκους χώρων! Φαίνεται ότι έχει βρει ένα - και λειτουργεί καλά, και η τιμή είναι καλή, αλλά μόνο κουδουνίζει ατιμώρητα.

  Και ξαφνικά είδα στο φαρμακείο μια αρκετά μικρή φτηνή συσκευή. Τώρα μπερδεύτηκαν το μικρό μέγεθος. Ωστόσο, ο φαρμακοποιός τον επαίνεσε και είπε ότι τα αγοράζει ακόμη και σε σχολεία και νηπιαγωγεία. Έμαθα την εντολή και το αγόρασα ακόμα - και ακόμα δεν το μετανιώνω.

  Ήδη περίπου ένα χρόνο χρησιμοποιώ καθαριστικό. Το πρώτο πράγμα που παρατήρησα είναι ότι κοιμάμαι πιο εύκολα, κοιμάμαι καλύτερα. Όπως υποδεικνύεται στην περιγραφή, η σκόνη συγκεντρώθηκε περισσότερο στα έπιπλα - ναι, είναι απαραίτητο να καθαρίζετε πιο συχνά, αλλά! Όλα αυτά που εγκαταστάθηκαν, δεν μπήκαν στους πνεύμονες των κατοικίδιων ζώων μου! Και πόσες εβδομάδες αφαιρούμε τις ακαθαρσίες από τις πλάκες καθαρισμού.

  Όταν υπάρχει επιδημία, βρίσκεται στο καθεστώς βακτηριοκτόνου καθαρισμού. Από τότε, πραγματικά πραγματικά δεν αρρωσταίνουν (αν μόνο το παιδί από το νηπιαγωγείο κάνει οτιδήποτε μολυσματικό), αλλά θα ανακάμψει ταχύτερα από το βουνό!

  Όλγα
  Την πρώτη νύχτα μετά την αγορά της συσκευής την άφησε, κλείνοντας το παράθυρο εκ των προτέρων. Ξύπνησα τη νύχτα από εφίδρωση και βήχα. Υπήρχε έντονη οσμή στο δωμάτιο. Ο ιονιστής απενεργοποιήθηκε και έστειλε την αίθουσα. Ήθελα να πάρω τη συσκευή για έλεγχο (δεν είναι αρκετό, ξαφνικά κάτι δεν είναι σωστό με αυτό το συγκεκριμένο αντίγραφο), αλλά βρήκε παρόμοιες απαντήσεις στο Internet όταν οι άνθρωποι έχουν τα ίδια συμπτώματα και συσκευές με τους εργαζόμενους. Τώρα ενεργοποιώ τη συσκευή για μισή ώρα κατ 'ανώτατο όριο, τίποτα περισσότερο, μετά τον οποίο αερίζω το δωμάτιο.

  Victor
  Αγόρασα έναν ιονιστή με μια λειτουργία διαβροχής. Το γεγονός είναι ότι το παιδί είχε συχνά ρινική συμφόρηση κατά τη διάρκεια της χειμερινής θέρμανσης, όταν ο αέρας έγινε ξηρός. Επιλέξαμε ένα μοντέλο που βασίζεται σε χαμηλό θόρυβο και ανεπιτήδευτη λειτουργία. Βάζω μόνο βραστό νερό. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν ο ιονιστής δεν ακούγεται καθόλου καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας, τότε το βράδυ υπάρχει ένα αξιοσημείωτο buzz.

  Εν κατακλείδι, πρέπει να σημειωθεί ότι για να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη από τη χρήση ενός ιονιστή αέρα, είναι απαραίτητο να μελετήσουμε προσεκτικά τις οδηγίες λειτουργίας για μια συγκεκριμένη συσκευή και να ακολουθήσουμε αυστηρά όλες τις συστάσεις που εκτίθενται. Σε περίπτωση ασθενειών πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή, πρέπει να συμβουλευτείτε γιατρό.

  Μύθοι και γεγονότα: τι είναι ο ιονισμός;

  Ο ιονισμός του αέρα ανήκει στον αριθμό των μοντέρνων όρων, υπάρχει πολλή συζήτηση γι 'αυτό, όλοι είναι πεπεισμένοι για τη χρησιμότητά του, αλλά στην πραγματικότητα πολύ λίγοι άνθρωποι καταλαβαίνουν τι είναι πραγματικά και γιατί το άτομο το χρειάζεται.

  Τι είναι ιονισμός;

  Κατά τα τελευταία δέκα χρόνια ακούμε όλο και περισσότερο αυτή τη φράση: τον ιονισμό του αέρα. Τι είναι πραγματικά; Ο ιονισμός είναι η φυσική διαδικασία αποκόλλησης ενός ηλεκτρονίου από μόρια ή άτομα αερίου, ως αποτέλεσμα των οποίων σχηματίζονται δύο μόρια με διαφορετικά φορτία από ένα ουδέτερο μόριο: αρνητικό, λαμβάνεται ένα ηλεκτρονικό "μπόνους" και θετικό, το οποίο το έχασε.

  Στη φύση, ο ιονισμός του αέρα λαμβάνει χώρα φυσικά, αισθάνεται πιο έντονα σε κωνοφόρα δάση, βουνά και θάλασσα. Συνήθως ο αέρας ιονίζεται με κεραυνό και κοσμική ακτινοβολία και το οξυγόνο και το όζον εκτίθενται στην ίδια τη διαδικασία. Τα ιονισμένα μόρια αερίου ονομάζονται aeroions, και η παρουσία τους καθιστά τον φυσικό αέρα χρήσιμο για ένα άτομο. Ο ιονισμός του αέρα σε ένα διαμέρισμα δεν συμβαίνει φυσιολογικά, αφού δεν υπάρχει άμεση επίδραση των φυσικών πηγών του και προσφύγουμε σε ειδικές συσκευές - ιονιστές - ή μια τεχνική με μια τέτοια λειτουργία. Αλλά γιατί πρέπει να ιονίσω τον αέρα στο διαμέρισμα και το χρειάζομαι καθόλου;

  Οφέλη και βλάβη του ιονισμού

  Έτσι, η λειτουργία του ιονισμού του αέρα είναι η δημιουργία ιόντων αέρα στον αέρα. Στη φύση, ο αριθμός αεροσκαφών, κατά μέσο όρο, είναι 10-15 φορές υψηλότερος από ό, τι στον αέρα της πόλης που είναι μολυσμένος με καυσαέρια και βιομηχανικές εκπομπές. Στο σπίτι, η ποιότητα του αέρα επηρεάζεται επίσης από την εξάτμιση από τον εξοπλισμό και την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από τηλεοράσεις και υπολογιστές. Ίσως, σε αυτό το σίδερο, έχουν ολοκληρωθεί τα γεγονότα για τον ιονισμό.

  ιόντων κορεσμού του αέρα είναι πλέον ευρέως διαφημίζεται, η κράτηση αμέσως αποδείχθηκε τόσο αρνητικές όσο και θετικές επιπτώσεις στην ιονισμού δεν είναι, σε καμία περίπτωση, σαφής ιατρική συμβουλή σχετικά με την εκεί. Πληροφορίες σχετικά με τα οφέλη και τους κινδύνους της ακτινοβολίας μπορεί να είναι χρήσιμο για σας εάν σκέφτεστε για την αγορά μιας τέτοιας συσκευής, ή ήδη κατέχουν, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί από έγκυρες πηγές.

  Σύμφωνα με ανοιχτές πηγές, τα ιόντα αέρα, ή μάλλον ο αέρας που έχουν κορεστεί, έχουν τα πλεονεκτήματά τους. Πρώτα απ 'όλα, ενεργοποιούν το έργο των ερυθροκυττάρων, αυξάνοντας την ανταλλαγή αερίων στους πνεύμονες κατά 10%. Αυτός ο παράγοντας καθορίζει ως επί το πλείστον όλες τις άλλες επιδράσεις του ιονισμού του αέρα:

  • Βελτίωση της ποιότητας του ύπνου. Το όνειρο είναι πιο βαθύ, υγιές και φέρνει μια πλήρη ξεκούραση.
  • Αυξήστε την αποδοτικότητα και την ικανότητα συγκέντρωσης.
  • Βελτιώνει την ευημερία, την κατάλληλη ανάπαυση και την οξυγόνωση βοηθά στην αύξηση της ασυλίας.
  • Λόγω μιας πλήρους νυχτερινής ανάπαυσης, η ψυχολογική κατάσταση κανονικοποιείται, τα ιόντα αέρα μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της κατάθλιψης ή της νεύρωσης.
  • Ο μεταβολισμός επιταχύνεται, ο οποίος βοηθά στην καλύτερη εμφάνιση, καθώς και στην επιτάχυνση της πορείας των ασθενειών και στην ανακούφιση των συμπτωμάτων τους.
  • Τα αρνητικά φορτισμένα ιόντα προσελκύουν επιβλαβή σωματίδια από τον αέρα, βοηθώντας τον καθαρισμό από τη σκόνη, τα αλλεργιογόνα και τα μόρια του αερίου.

  Ωστόσο, αυτές οι ιδιότητες αεροπλάνων έχουν την αντίθετη πλευρά. Εάν υπάρχει ιονισμός του αέρα στο διαμέρισμα, είναι ευεργετικό ή επιβλαβές, επηρεάζει τους κατοίκους του, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από αυτούς και την κατάστασή τους. Έτσι, οι επιβλαβείς ιδιότητες των αερίων.

  • Εάν, κατά τη διάρκεια της ιονισμού του δωματίου υπάρχει ένα άτομο με ένα ιογενή ασθένεια, ή απλά να έχουν ένα μόριο του ιού μεταδίδεται από αερομεταφερόμενα σταγονίδια, η πιθανότητα της μόλυνσης θα αυξηθεί εκθετικά, όπως και στην ιονισμένο αέρα, η νόσος εξαπλώνεται πολύ γρήγορα.
  • Ο ιονισμένος αέρας αντενδείκνυται σε ασθενείς με υψηλό πυρετό. Η επιτάχυνση του μεταβολισμού "θερμαίνει" το σώμα ακόμα περισσότερο.
  • Η επιτάχυνση του μεταβολισμού, η οποία διεγείρει τα ιόντα του αέρα, είναι επιβλαβής για μια σειρά χρόνιων και αργών ασθενειών, καθώς μπορεί να τους επιταχύνει. Ο ιονισμός αντενδείκνυται στην ογκολογία.
  • Επίσης, ο αέρας με aeroions περιπλέκει την πορεία του βρογχικού άσθματος, φορτώντας περαιτέρω το αναπνευστικό σύστημα.
  • Υπάρχει ατομική δυσανεξία και υπερευαισθησία στα ιόντα του αέρα, οπότε πριν αγοράσετε ένα ιονιστή, πρέπει να ελέγξετε πόσο άνετα είναι για σας να αναπνεύσετε αυτόν τον αέρα.
  • Τα παιδιά κάτω του ενός έτους και οι ασθενείς στην περίοδο αποκατάστασης μετά από τη χειρουργική επέμβαση χρειάζονται επίσης έναν ήρεμο, καθαρό αέρα χωρίς αέρα.
  • Ξεχωριστά είναι απαραίτητο να πούμε για τους ασθενείς με πιθανές διαταραχές της κυκλοφορίας του αίματος, ειδικά του εγκεφαλικού, στην περίπτωση αυτή ο ιονισμός μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία.
  • Επιπλέον, τα ηλεκτροφόρα σωματίδια έλκονται από επιφάνειες, συμπεριλαμβανομένης της ανθρώπινης βλέννας - πολύ ισχυρότερες από τις ουδέτερες. Ως εκ τούτου, κατά τη διάρκεια ιονισμού σε ένα δωμάτιο είναι καλύτερα να μην είναι.
  • Όλοι οι ιονιστές δημιουργούν όζον - φυσικό οξειδωτικό, το οποίο είναι επιβλαβές τόσο για τον άνθρωπο όσο και για την τεχνολογία. Η συγκέντρωση του όζοντος είναι γενικά δεν ελέγχεται, και εν απουσία εξαερισμού μπορεί να υπερβεί όλες τις επιτρεπόμενες διαστάσεις και να φτάσει ανησυχητικές διαστάσεις.
  • Όλες οι θετικές επιδράσεις του ιονισμού εμφανίζονται μετά από μήνες ή και χρόνια έκθεσης, δεν θα υπάρξει στιγμιαία επίδραση από αυτό.

  Επιπλέον, κύκλοι σκόνης γύρω από τον ιονιστή μπορούν να σχηματιστούν, ο χώρος με τον ιονιστή χρειάζεται συνεχή υγρό καθαρισμό, συμπεριλαμβανομένων των τοίχων. Μπορούμε να προτείνουμε το συνδυασμό του ιονιστή με έναν καθαριστή αέρα ποιότητας που θα σας προστατεύσει από την εξάπλωση σωματιδίων σκόνης, ιών και λοιμώξεων.

  Ιονισμός του αέρα στο διαμέρισμα: χρήσιμο ή επιβλαβές για τον άνθρωπο;

  Μελέτες στον τομέα των ωφελειών και των βλαβών που δίνει ο ιονισμός του αέρα, συνεχίζονται εδώ και πολύ καιρό. Αυτό το ζήτημα εξακολουθεί να είναι πολύ διαμάχη και έχει και τους υποστηρικτές και τους αντιπάλους του.

  Μέχρι σήμερα, η αγορά οικιακών συσκευών αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο αριθμό διάφορων συσκευών που έχουν σχεδιαστεί για ιονισμό του αέρα στο διαμέρισμα.

  Προκειμένου να καταλάβουμε τι είναι πιο επιβλαβές για τον ιονιστή αέρα ή όφελος, είναι απαραίτητο να καταλάβουμε τι είναι ο ιονιστής και ποιες λειτουργίες εκτελεί.

  Σήμερα, οι κατασκευαστές προσφέρουν στους καταναλωτές δύο τύπους ιονιστήρων αέρα:

  Ο πρώτος τύπος συσκευής παράγει σωματίδια με αρνητικό φορτίο και το δεύτερο παράγει σωματίδια τόσο αρνητικά όσο και θετικά.

  Όταν χρησιμοποιείτε διπολικές συσκευές, δεν υπάρχει περίσσεια στατικού ηλεκτρισμού. Στην περίπτωση πλεονάζοντος στατικού ηλεκτρισμού στο δωμάτιο, ο ιονιστής είναι χρήσιμος στο ότι βοηθά στην εξουδετέρωση αυτής της συσσώρευσης ηλεκτρισμού. Ο ιονιστής σε μια τέτοια κατάσταση γίνεται σαν ένα είδος καθαρισμού της ατμόσφαιρας από τον στατικό ηλεκτρισμό.

  Ποια είναι τα ιόντα του αέρα;

  Ο ιονισμός του αέρα είναι μια διαδικασία κορεσμού της ατμόσφαιρας σε ένα δωμάτιο με ιόντα οξυγόνου και αζώτου.

  Στη φύση, η διαδικασία αυτή διεξάγεται με έκθεση σε μόρια του αέρα κοσμικές ακτίνες και τις απορρίψεις Chance, αλλά στο σύγχρονο κόσμο τέτοιων διεργασιών δεν είναι αρκετή και η ατμόσφαιρα στους χώρους γίνεται κακή με τον αριθμό των ιονισμένα μόρια. Μειώστε τον αριθμό των ιονισμένα μόρια συμβάλλει στις εκπομπές καυσαερίων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τα οχήματα με κινητήρα και τις βιομηχανικές εκπομπές.

  Μερικές φορές στα κτίρια η συγκέντρωση των αερίων μειώνεται από τον φυσιολογικό φυσικό δείκτη κατά 15-20 φορές.

  Τα ιόντα είναι ηλεκτρικά φορτισμένα σωματίδια μορίων ή ατόμων. Υπό τις φυσικές συνθήκες αυτών των ιόντων, υπάρχουν πολλές θαλάσσιες και ωκεάνιες ακτές στον αέρα και πολύ λίγα τέτοια σωματίδια είναι παρόντα στη σύνθεση του υψηλού ορεινού αέρα και στην ατμόσφαιρα του δάσους.

  Οι αεροπορικές ονομασίες αναφέρονται σε εκείνα τα σύμπλοκα ιόντων, τα οποία περιέχουν οξυγόνο.

  Για την κανονική λειτουργία του ανθρώπινου σώματος απαιτείται η παρουσία ιόντων στον αέρα, τόσο θετικά όσο και αρνητικά.

  Ανεπαρκής ποσότητα αυτών των σωματιδίων στο χώρο αέρα οδηγεί σε σημαντική μείωση στην ένταση της παραγωγής των εν λόγω ορμονών στο σώμα, όπως η ισταμίνη και η σεροτονίνη.

  Η ανεπαρκής ποσότητα ορμονών προκαλεί παραβίαση της ορμονικής ισορροπίας στο σώμα, γεγονός που οδηγεί στην εμφάνιση διαφόρων παθολογικών καταστάσεων.

  Στο άτομο με έλλειψη ισταμίνης και σεροτονίνης εμφανίζονται:

  • επιθέσεις με έντονο πονοκέφαλο.
  • αϋπνία αναπτύσσεται?
  • υπάρχει ένα σύνδρομο της χρόνιας κόπωσης?
  • μπορεί να αναπτύξει ένα αίσθημα ασφυξίας.

  Για να αποτραπεί η αρνητική επίδραση στο σώμα της έλλειψης ιόντων αέρα στην ατμόσφαιρα των εγκαταστάσεων, οι υπηρεσίες υγιεινής έχουν αναπτύξει ειδικές ρυθμιστικές απαιτήσεις για την ατμόσφαιρα των χώρων.

  Στις μάζες αέρα του δωματίου θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 400 και όχι περισσότερο από 50.000 ανά μονάδα όγκου θετικών σωματιδίων και από 600 έως 50.000 αρνητικό.

  Επωφεληθείτε από τη χρήση μιας συσκευής ιονισμού αέρα

  Η χρήση ενός ιονιστή αέρα ωφελεί τον οργανισμό τρομακτικά. Η εισπνοή ιονισμένου αέρα συμβάλλει στην αύξηση της ικανότητας εργασίας του ανθρώπινου σώματος και ενεργοποιεί την ψυχική δραστηριότητα.

  Τα ιόντα που περιέχονται στον αέρα βελτιώνουν τη συνολική υγεία αυξάνοντας και αυξάνοντας την ανταλλαγή αερίων στο αναπνευστικό σύστημα. Επιπλέον, τα ιονισμένα μόρια αέρα συμβάλλουν στην ενίσχυση των προστατευτικών ιδιοτήτων του σώματος.

  Σε ένα άτομο ευάλωτο σε αϋπνία και κατάθλιψη, αυτά τα φαινόμενα, κάτω από τη δράση των ιόντων στην ατμόσφαιρα του εισπνεόμενου αέρα εξαφανίζονται.

  Υπό την επίδραση των αερίων, η διέγερση των υποδοχέων του δέρματος συμβάλλει στη μείωση της ευαισθησίας στον πόνο.

  Τα αιωρήματα προωθούν την επιτάχυνση των διαδικασιών ανάπτυξης τριχών και βελτιώνουν την κατάσταση του δέρματος.

  Η χρήση ενός ιονιστή αέρα συνιστάται για άτομα που πάσχουν από τέτοιες ασθένειες όπως:

  1. Ψωρίαση.
  2. Έκζεμα.
  3. Ακμή και κάποιες άλλες.

  Ο κορεσμός του αέρα σε ένα κτίριο κατοικιών με aeroions ενισχύει την όρεξη, ομαλοποιεί το έργο της καρδιάς και του αγγειακού συστήματος.

  Συνιστάται να χρησιμοποιείτε ιονιστές αέρα σε χώρους που είναι κορεσμένοι με διάφορες οικιακές ηλεκτρικές συσκευές. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όλες οι ηλεκτρικές αέρας εκπέμπεται ροών θετικώς φορτισμένα σωματίδια και η χρήση ενός ιονιστή βοηθά εξισώσει την αναλογία των αρνητικά φορτισμένων σωματιδίων με σωματίδια που έχουν ένα θετικό φορτίο.

  Η εξίσωση της αναλογίας μεταξύ των διαφορετικά φορτισμένων σωματιδίων εξουδετερώνει τη βλάβη που προκαλείται στο σώμα από σωματίδια που έχουν θετικό φορτίο.

  Ζημία από τη χρήση αέρα ιονισμού

  Όταν η συσκευή είναι ενεργοποιημένη, δεν εμφανίζεται μόνο ο ιονισμός του αέρα, αλλά και όλα τα μικροσωματίδια στον αέρα στον χώρο. Όλη η σκόνη και η μικροχλωρίδα φορτίζονται στην επιφάνεια. Αυτό οδηγεί στο γεγονός ότι τα ρυπογόνα σωματίδια έλκονται από τον ιονιστή, σχηματίζοντας γύρω από τους κύκλους μολυσμένους από τη συσκευή.

  Αυτή η ιδιότητα της συσκευής απαιτεί να διατηρείται τακτικά γύρω της ο υγρός καθαρισμός πριν από τη χρήση και μετά τη χρήση της συσκευής.

  Αν δεν γίνει αυτός ο καθαρισμός, τότε τα σωματίδια σκόνης αρχίζουν να εγκατασταθούν στα έπιπλα δίπλα στη συσκευή.

  Η σκόνη που εγκαθίσταται στα έπιπλα μπαίνει στους αεραγωγούς του ατόμου, προκαλώντας βλάβη στην υγεία του.

  Για την αποφυγή αρνητικών συνεπειών από τη χρήση της συσκευής, απαιτείται η τοποθέτηση ενός ηλεκτροστατικού κατακρημνιστή. Αυτό το στοιχείο της συσκευής δεν παρέχει πλήρη εγγύηση, αλλά εξακολουθεί να προστατεύει από τη συσσώρευση σκόνης κοντά στη συσκευή.

  Σε περίπτωση που ένας ασθενής με ιογενή λοίμωξη βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό στο δωμάτιο, τότε ο κίνδυνος συμβολής ενός υγιούς ατόμου αυξάνεται κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της συσκευής.

  Όταν η συσκευή χρησιμοποιείται συχνά, συσσωρεύεται στο δωμάτιο στατικό ηλεκτρισμό. Για να αποφευχθεί η συσσώρευση στατικού ηλεκτρισμού σε μεγάλους όγκους, συνιστάται η χρήση συσκευών εξοπλισμένων με ειδικούς μετρητές ιόντων.

  Η χρήση ενός ιονιστή δεν συνιστάται για άτομα που πάσχουν από καρκίνο.

  Η απαγόρευση βασίζεται στην ιδιότητα των ιόντων για τη βελτίωση της ανταλλαγής αερίων στο σώμα και για την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος, αυτό διευκολύνει την επιτάχυνση των μεταβολικών διεργασιών. Η επιτάχυνση του μεταβολισμού οδηγεί σε αύξηση της ανάπτυξης όλων των κυττάρων και της κατανομής τους, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου. Η επιτάχυνση της ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων οδηγεί σε γρήγορη πρόοδο του καρκίνου.

  Η ικανότητα του ιονιστή να επιταχύνει τον μεταβολισμό στο σώμα οδηγεί σε ελαφρά αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος.

  Σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων λειτουργίας της συσκευής στην ατμόσφαιρα του χώρου, λαμβάνει χώρα συσσώρευση βαρέων ιόντων αέρα, γεγονός που καθιστά δύσκολη την απελευθέρωση του αναπνευστικού συστήματος από σωματίδια σκόνης. Η εμφάνιση μιας τέτοιας κατάστασης είναι ανεπιθύμητη σε άτομα που πάσχουν από αλλεργίες, οξεία βρογχίτιδα ή άσθμα.

  Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, υπάρχουν 3 άτομα που δεν έχουν προσωπική δυσανεξία στις αεροδρομίες. Αν ένα άτομο έχει τέτοια δυσανεξία, η χρήση ενός ιονιστή δεν θα είναι χρήσιμη, αλλά θα βλάψει μόνο.

  Οφέλη, συσκευή και αρχή του ιονιστή αέρα: μια ποικιλία συσκευών και λεπτομερείς οδηγίες χρήσης

  Ο ιονισμός είναι η διαδικασία κορεσμού του αέρα με αρνητικά φορτισμένα ιόντα. Αυτή η μέθοδος διεξάγεται με τη βοήθεια ιονιστή αέρα, και την ανάγκη του προκαλείται διαταραχή του εγκεφάλου με την έλλειψη των αρνητικών ιόντων σε ένα δωμάτιο. Ο άνθρωπος χάνει γρήγορα τη δύναμη και είναι κουρασμένος - υπάρχουν ενδείξεις πείνας με οξυγόνο.

  Τι είναι ένας ιονιστής για το διαμέρισμα, ποιες είναι οι λειτουργίες του;

  Με τη λειτουργία των ηλεκτρικών συσκευών, το ιονισμένο οξυγόνο μετατρέπεται σε μοριακό οξυγόνο και σε κτίρια όπου οι πόρτες και τα παράθυρα είναι συνεχώς κλειστά, τα χρήσιμα ιόντα είναι περίπου 20 φορές μικρότερα από τον καθορισμένο κανόνα. Επομένως, σε χώρους όπου οι άνθρωποι βρίσκονται συχνά, συνιστάται η εγκατάσταση ενός ιονιστή αέρα.

  Έτσι, ο ιονιστής αέρα:

  1. Βελτιώνει την ποιότητα του εναέριου χώρου.
  2. Μειώνει τις αρνητικές επιπτώσεις του περιβάλλοντος.
  3. Αυξάνει την αντοχή του ανθρώπινου σώματος.
  4. Αποτρέπει την εξάπλωση των ιών.

  Το κόστος των συσκευών ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό και εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά της συσκευής, την ποικιλία, τον κατασκευαστή, τη διαθεσιμότητα πρόσθετων εξαρτημάτων (υπεριώδες φως, φυσητήρες κλπ.) Και άλλους παράγοντες.

  Επομένως, οι απλούστεροι μονοπολικοί ιονιστές ηλεκτρο-εκλούσεως κοστίζουν 1500 έως 4.500 ρούβλια, ενώ οι διπολικοί κοστίζουν μεταξύ 7.000 και 35.000 ρούβλια.

  Αρχή συσκευής και λειτουργίας της συσκευής

  Ο σχεδιασμός οποιουδήποτε ιονιστή περιλαμβάνει ένα φίλτρο και έναν ανορθωτή ηλεκτρικού ρεύματος που χρησιμοποιείται για τη μετατροπή ενός εναλλασσόμενου ρεύματος σε ένα σταθερό. Έπειτα έρχεται ένα σύστημα ελέγχου που καθορίζει το απαραίτητο ρεύμα και τάση. Η συσκευή ακτινοβολίας είναι λεπτές βελόνες από μέταλλο από τις οποίες ο παλμός ρεύματος χτυπά ελεύθερα ηλεκτρόνια στον περιβάλλοντα χώρο.

  Εκτός από αυτά τα συστατικά απευθείας ιονισμού, οι συσκευές μπορεί επιπλέον να περιλαμβάνουν υπεριώδεις λαμπτήρες ή LED για να υποδείξουν την κατάσταση της εγκατάστασης. Επίσης, στη σημερινή συσκευές συναντήσετε άλλους οπαδούς ή το σύστημα ανεμιστήρα, που δημιουργεί την εντύπωση της «ιοντική άνεμος»: είναι φυσητό στα αρνητικά ιόντα του αέρα αέρα και να προωθήσουν τη διάδοσή τους σε όλη την αίθουσα.

  Επίσης, οι σύγχρονοι ιονιστές με λειτουργία καθαρισμού είναι εξοπλισμένοι με φίλτρα που συγκρατούν διάφορες επιβλαβείς ακαθαρσίες (καπνό τσιγάρου, γύρη φυτού, νέφος, σκόνη κλπ.).

  Η συσκευή λειτουργεί σύμφωνα με το σχέδιο πολυέλαιου Chizhevsky. Η αρχή της συσκευής είναι ότι δημιουργείται υψηλή τάση μεταξύ των ηλεκτροδίων ιονισμού (θετικό (Η +) και αρνητικό (02)). Σε αυτήν την περίπτωση, η συσκευή εκπέμπει υδρατμούς, οι οποίοι χωρίζονται σε θετικά (Η +) και αρνητικά (02) ιόντα.

  Έτσι, τα ιόντα αέρα απελευθερώνονται στον αέρα, αναμιγνύονται με οξυγόνο και γεμίζουν το χώρο με αρνητικά φορτισμένα ιόντα.

  Το Ionizer διεξάγει καθαρισμό του αέρα σε όλο το δωμάτιο. Ο καπνός εξαφανίζεται μετά από 7 λεπτά, τα μικρόβια πεθαίνουν μέσα σε 2-3 ώρες.

  Για δωμάτια μέχρι 20 τ.μ. Οι μετρητές είναι κατάλληλοι για συσκευές χαμηλής ισχύος, σε δωμάτια με μεγαλύτερη επιφάνεια είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν πιο ισχυροί ιονιστές.

  Τύποι ιονιστήρων

  Ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας, διακρίνονται οι ακόλουθοι τύποι ιονιστήρων:

  • Υδρογονωτής - η συσκευή παράγει όζον που συγκρούεται με το νερό και σχηματίζει υδροϋπεροξείδιο και αεροζόλ (ένα μόριο οξυγόνου με αρνητικό φορτίο).
  • Ο ιονιστής εκκένωσης κορώνας παράγει μεγάλες εκκενώσεις ηλεκτρικής ενέργειας, με αποτέλεσμα τα ελεύθερα ηλεκτρόνια να εισέρχονται στο περιβάλλον. Δημιουργούν αρνητικά ιόντα αέρα, που συνδέονται με μόρια οξυγόνου.
  • Θερμικός ιονιστής - η συσκευή ανάβει το σύρμα, διανέμει ελεύθερα ηλεκτρόνια, τα οποία σχηματίζουν ιόντα αέρα, συνδέονται με οξυγόνο.

 • Ιονιστής πλάσματος - αυτή η συσκευή λειτουργεί με καύση αλκοόλ σε ένα σκάφος συνδεδεμένο με μια πηγή τάσης. Στη διαδικασία καύσης, η συσκευή παράγει οξυγόνο, ενώ η πηγή τάσης εκπέμπει ηλεκτρόνια που συνδυάζονται με τα μόρια Ο2, δίνοντάς τους μια αρνητική χρέωση.
 • Η συσκευή σε υπεριώδη και ραδιενεργή ακτινοβολία - ο ιονιστής παράγει ένα ρεύμα σωματιδίων που, όταν συνδέεται με ένα μόριο οξυγόνου, τα δίνουν ηλεκτρόνια και το καθιστούν ιόν αέρα.
 • Chizhevsky πολυέλαιος - ο σχεδιασμός της συσκευής περιλαμβάνει αιχμηρές βελόνες, στις οποίες εφαρμόζεται υψηλή τάση, η οποία προκαλεί την αποστράγγιση των ελεύθερων ηλεκτρονίων από τα άκρα των βελονών. Συνδυάζονται με οξυγόνο, δημιουργώντας αρνητικά ιόντα αέρα.
 • Για τεχνητή κορεσμό των αρνητικών ιόντων του αέρα στο διαμέρισμα είναι καλύτερα ιονιστές elektroefflyuvialnogo δράση, δεδομένου ότι είναι ασφαλή για την ανθρώπινη υγεία, δεν εκπέμπουν ραδιενεργά σωματίδια, το όζον, υπεροξείδιο, κ.λπ.

  Όλοι οι άλλοι τύποι ιονιστές δεν είναι κατάλληλα για χρήση σε σπίτια, διαμερίσματα, γραφεία και βιομηχανικοί χώροι όπου οι άνθρωποι κατοικούν, ως μια χρήσιμη προσθήκη στα ιόντα του αέρα, παράγουν άλλες ουσίες, που είναι επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία. Ετσι, πλάσμα, θερμική, ραδιενεργά, υπεριώδη ή άλλη ionizers χρησιμοποιείται μόνο στη βιομηχανία (π.χ. προκειμένου να θεραπεύσει τις ρητίνες και άλλα.).

  Μονοπολική ή διπολική;

  Εκτός από τους παραπάνω τύπους, διακρίνονται οι παρακάτω τύποι, ανάλογα με τις δημιουργούμενες αερογραμμές:

  • Μονοπολικοί ιονιστές - παράγουν μόνο αρνητικά ιόντα αέρα.
  • Οι διπολικοί ιονιστές - σχηματίζουν aeroions με θετικό και αρνητικό φορτίο.

  Κανονικά, ο αέρας θα πρέπει να περιέχει τόσο αρνητικά όσο και θετικά φορτισμένα ιόντα, αλλά τα μοντέρνα δωμάτια τείνουν να χαρακτηρίζονται από έλλειμμα αρνητικών ιόντων και περίσσεια θετικών ιόντων. Η κατάσταση αυτή εξηγείται από την ευρεία χρήση διαφόρων ηλεκτρικών συσκευών (υπολογιστές, τηλεοράσεις, κινητά τηλέφωνα, ψυγεία, σίδερα, στεγνωτήρες μαλλιών, κ.λπ.), σωματίδια κορεσμού αέρα με θετική φόρτιση.

  Για το λόγο αυτό, οι μονοπολικές και διπολικές συσκευές έχουν διαφορετικές εφαρμογές. Έτσι, συνιστώνται μονοπολικές συσκευές σε χώρους με ηλεκτρικό εξοπλισμό που λειτουργούν για να κορεστεί ο χώρος με αρνητικά αεροσκάφη, εξισορροπώντας έτσι την παραγωγή θετικών.

  Πιθανή βλάβη και αντενδείξεις για χρήση

  Παρά την εντυπωσιακή χρήση των ιοντιστών, έχουν και αντενδείξεις:

  1. Η συσκευή δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται αν υπάρχουν άτομα με υψηλή θερμοκρασία στο δωμάτιο. Η συσκευή διεγείρει τον μεταβολισμό, συμβάλλοντας στην περαιτέρω αύξηση της θερμοκρασίας.
  2. Η συσκευή δεν συνιστάται για χρήση σε όγκους και ογκολογικές παθήσεις. Τα αέρια τρέφουν απολύτως όλους τους ιστούς του ανθρώπινου σώματος, συμπεριλαμβανομένων των κυττάρων του όγκου, γεγονός που απειλεί την επιταχυνόμενη ανάπτυξή του.
  3. Μην χρησιμοποιείτε τη συσκευή σε καπνιστό περιβάλλον, καθώς τα σωματίδια σκόνης μπορούν να φτάσουν στους πνεύμονες σε αυτή την περίπτωση. Η συσκευή πρέπει να είναι ενεργοποιημένη μόνο όταν δεν υπάρχει κανένα άτομο κοντά.
  4. Η χρήση καθαριστικού αέρα δεν συνιστάται στα παιδικά δωμάτια εάν το παιδί είναι ηλικίας κάτω των 3 ετών.

  Λεπτομερείς οδηγίες για τη χρήση ενός ιονιστή

  Λειτουργία

  Γενικές συστάσεις για διαμονή:

  1. Μπορείτε να τοποθετήσετε τη συσκευή σε βάθρο, τοίχο ή οροφή. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να έχετε κατά νου ότι ο ιονιστής δεν πρέπει να είναι κοντά στους ανθρώπους - η βέλτιστη απόσταση, καθώς και η απόδοση, υποδεικνύονται στις οδηγίες στη συσκευή (συνήθως 1-3 m).
  2. Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε έναν ιονιστή για να εξουδετερώσετε τις βλαβερές συνέπειες της τηλεόρασης, η συσκευή πρέπει να βρίσκεται ανάμεσα στην οθόνη και τον χρήστη. Για να εξουδετερώσετε την επίδραση της οθόνης, η συσκευή τοποθετείται συνήθως πάνω από αυτήν στον τοίχο (μισό μέτρο πάνω από την κορυφή της οθόνης).

  Η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει χωρίς διακοπή 24 ώρες την ημέρα, αλλά δεν απαιτείται:

  1. Συνήθως, για να βελτιωθεί ο αέρας στο δωμάτιο όπου λειτουργεί ο υπολογιστής και η τηλεόραση, η συσκευή έχει παραμείνει σε κατάσταση λειτουργίας για μεγάλο χρονικό διάστημα (έως και 12 ώρες). Η απόσταση από τη συσκευή στο άτομο ταυτόχρονα πρέπει να είναι περίπου 1,3 - 4 μέτρα.
  2. Αν η συσκευή χρησιμοποιείται για την πρόληψη ασθενειών του αναπνευστικού και του καρδιαγγειακού συστήματος, μπορείτε να μειώσετε την απόσταση μέχρι το 0,7 - 1 μέτρο και ο χρόνος των συνεδριών θα πρέπει να μειωθεί στο ελάχιστο (10 λεπτά). Οι συνεδρίες συμπεριφοράς επιτρέπονται 2 ή 3 φορές σε πάπιες.
  3. Εάν υπάρχει κίνδυνος αναπνευστικών ασθενειών, οι συνεδρίες μπορούν να πραγματοποιηθούν 3-4 φορές την ημέρα για 10 λεπτά (απόσταση - από 0,5 έως 0,7 μέτρα).
  4. Εάν τα ιόντα είναι απαραίτητα για την επιτάχυνση της επούλωσης των πληγών, η ροή θα πρέπει να κατευθύνεται στον επηρεαζόμενο χώρο (ο χρόνος συνεδρίας είναι 5 λεπτά).

  Προφυλάξεις ασφαλείας

  Σε γενικές γραμμές, οι κανόνες χειρισμού των ιονιστών αέρα μπορούν να μειωθούν στα εξής:

  1. Παρά την επαρκώς υψηλή τάση που παρέχεται στο ψυγείο, η συσκευή δεν θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία λόγω του καθορισμένου περιορισμού του ρεύματος εξόδου. Ωστόσο, είναι αδύνατο να αγγίξετε τον ενσωματωμένο ιονιστή, καθώς αυτό θα προκαλέσει εκφόρτιση στατικού ηλεκτρισμού.

  Αρμόδια φροντίδα

  Πριν από οποιαδήποτε εργασία ή μεταφορά της συσκευής, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το φις από την πρίζα και να περιμένετε 15-20 λεπτά πριν αποφορτιστεί ο ιονιστής.

  Με τη συνεχή λειτουργία της συσκευής, η σκόνη στον ατμοσφαιρικό αέρα εγκαθίσταται στο πάτωμα, στην οροφή, στους τοίχους και στα κοντινά αντικείμενα, επομένως κοντά στον ιονιστή απαιτείται περιοδικός καθαρισμός του χώρου. Είναι απαραίτητο να καθαρίζετε τη συσκευή κάθε εβδομάδα από τη σκόνη με ένα στεγνό, καθαρό και μαλακό πανί. Αυτό θα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του ιονιστή και θα εξασφαλίσει την ασφάλεια των παραμέτρων του.

  Η χρήση για καθαρισμό νερού, χημικών ουσιών και λύσεων καθαρισμού είναι απαράδεκτη! Αν χτυπάει το ιονιστή νερού, πρέπει να σκουπιστεί. Μην χρησιμοποιείτε τη συσκευή στο δίκτυο μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία.

  Κριτικές γιατρών και αγοραστών

  Inga Ya.
  Περίπου ενάμιση χρόνο πριν, ο γιατρός του περιβόλου επισκέφθηκε και πάλι τον συχνά αρρωσμένο γιο μου. Στη συνέχεια είπε: "Πολύ μονότονη και συχνά αρρωσταίνετε, ίσως να αγοράσετε κάποιο καθαριστικό αέρα, καθώς και τις προϋποθέσεις για ασθένειες όπως εκεί. Ίσως να έχετε κάποιο είδος μικροβίου (αστείο). "

  Δεν ξέρω αν αστειεύτηκε, αλλά σκέφτηκα. Κάποια φορά πριν, δεν έδωσα καθόλου προσοχή σε τέτοια πράγματα, διότι τα θεωρούσα ως χαρακτηριστικό των νοσοκομείων και των διαφόρων πολυάριθμων θεσμών. Ωστόσο, αφαιρώντας τη σκόνη, σκέφτηκα - γιατί αναπνέουμε, παρά τον τακτικό καθαρισμό;

  Άρχισα να ψάχνω για τη σωστή συσκευή. Μπερδεμένος από την τιμή, κάποιο κόστος ως στυράλκα. Και έχουν σχεδιαστεί για μεγάλους όγκους χώρων! Φαίνεται ότι έχει βρει ένα - και λειτουργεί καλά, και η τιμή είναι καλή, αλλά μόνο κουδουνίζει ατιμώρητα.

  Και ξαφνικά είδα στο φαρμακείο μια αρκετά μικρή φτηνή συσκευή. Τώρα μπερδεύτηκαν το μικρό μέγεθος. Ωστόσο, ο φαρμακοποιός τον επαίνεσε και είπε ότι τα αγοράζει ακόμη και σε σχολεία και νηπιαγωγεία. Έμαθα την εντολή και το αγόρασα ακόμα - και ακόμα δεν το μετανιώνω.

  Ήδη περίπου ένα χρόνο χρησιμοποιώ καθαριστικό. Το πρώτο πράγμα που παρατήρησα είναι ότι κοιμάμαι πιο εύκολα, κοιμάμαι καλύτερα. Όπως υποδεικνύεται στην περιγραφή, η σκόνη συγκεντρώθηκε περισσότερο στα έπιπλα - ναι, είναι απαραίτητο να καθαρίζετε πιο συχνά, αλλά! Όλα αυτά που εγκαταστάθηκαν, δεν μπήκαν στους πνεύμονες των κατοικίδιων ζώων μου! Και πόσες εβδομάδες αφαιρούμε τις ακαθαρσίες από τις πλάκες καθαρισμού.

  Όταν υπάρχει επιδημία, βρίσκεται στο καθεστώς βακτηριοκτόνου καθαρισμού. Από τότε, πραγματικά πραγματικά δεν αρρωσταίνουν (αν μόνο το παιδί από το νηπιαγωγείο κάνει οτιδήποτε μολυσματικό), αλλά θα ανακάμψει ταχύτερα από το βουνό!

  Όλγα
  Την πρώτη νύχτα μετά την αγορά της συσκευής την άφησε, κλείνοντας το παράθυρο εκ των προτέρων. Ξύπνησα τη νύχτα από εφίδρωση και βήχα. Υπήρχε έντονη οσμή στο δωμάτιο. Ο ιονιστής απενεργοποιήθηκε και έστειλε την αίθουσα. Ήθελα να πάρω τη συσκευή για έλεγχο (δεν είναι αρκετό, ξαφνικά κάτι δεν είναι σωστό με αυτό το συγκεκριμένο αντίγραφο), αλλά βρήκε παρόμοιες απαντήσεις στο Internet όταν οι άνθρωποι έχουν τα ίδια συμπτώματα και συσκευές με τους εργαζόμενους. Τώρα ενεργοποιώ τη συσκευή για μισή ώρα κατ 'ανώτατο όριο, τίποτα περισσότερο, μετά τον οποίο αερίζω το δωμάτιο.

  Victor
  Αγόρασα έναν ιονιστή με μια λειτουργία διαβροχής. Το γεγονός είναι ότι το παιδί είχε συχνά ρινική συμφόρηση κατά τη διάρκεια της χειμερινής θέρμανσης, όταν ο αέρας έγινε ξηρός. Επιλέξαμε ένα μοντέλο που βασίζεται σε χαμηλό θόρυβο και ανεπιτήδευτη λειτουργία. Βάζω μόνο βραστό νερό. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν ο ιονιστής δεν ακούγεται καθόλου καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας, τότε το βράδυ υπάρχει ένα αξιοσημείωτο buzz.

  Εν κατακλείδι, πρέπει να σημειωθεί ότι για να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη από τη χρήση ενός ιονιστή αέρα, είναι απαραίτητο να μελετήσουμε προσεκτικά τις οδηγίες λειτουργίας για μια συγκεκριμένη συσκευή και να ακολουθήσουμε αυστηρά όλες τις συστάσεις που εκτίθενται. Σε περίπτωση ασθενειών πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή, πρέπει να συμβουλευτείτε γιατρό.