Γιατί να αγοράσετε έναν υγραντήρα και πώς να επιλέξετε το σωστό

Ο ξηρός αέρας στο σπίτι είναι πολύ πιο επικίνδυνος από ό, τι πολλοί άνθρωποι σκέφτονται. Αναπόφευκτα, κατά τη διάρκεια της κρύας εποχής τα κρυολογήματα χειροτερεύουν, οι πάσχοντες από αλλεργίες αισθάνονται χειρότερα, τα ρούχα είναι ηλεκτρισμένα, τα μουσικά όργανα αναστατώνουν ταχύτερα και τα φύλλα στεγνώνουν με φύλλα. Είναι γνωστά αυτά τα σημάδια; Έτσι, χρειάζεστε έναν υγραντήρα αέρα και κατά προτίμηση με έναν ιονιστή.

Λόγω του ξηρού αέρα μπορεί να είναι throaty, η δίψα εμφανίζεται, το δέρμα γίνεται πιο ξηρό, και τα μαλλιά είναι θαμπό. Ωστόσο, το υγρόμετρο θα δείξει την ακριβή υγρασία στο δωμάτιο, αλλά το πρόβλημα πρέπει να λυθεί σε κάθε περίπτωση, επειδή η βέλτιστη υγρασία είναι 30-45%.

Οι υγρές πετσέτες σε καλοριφέρ ή εσωτερικές κανάτες με νερό είναι κατάλληλες ως προσωρινό μέτρο, αλλά το επίπεδο υγρασίας πρέπει να ελέγχεται και να συντηρείται. Με αυτό το καθήκον, ο υγραντήρας του αέρα με τη λειτουργία ιονισμού θα κάνει καλά - θα μάθουμε τι πλεονεκτήματα έχει πάνω από το συνηθισμένο υγραντήρα και αν θα βλάψει.

Πώς λειτουργεί ένας παραδοσιακός υγραντήρας αέρα (ψυχρός τύπος);

Πώς είναι διευθετημένο;

Ο ανεμιστήρας οδηγεί τον ξηρό αέρα μέσω ενός υγρού φίλτρου (σφουγγάρι που είναι κορεσμένο με νερό) - είναι εύκολο.

Πλεονεκτήματα:

 • η υγρασία του αέρα στην αίθουσα αυξάνεται.
 • η σκόνη στον αέρα γίνεται λιγότερη.
 • χαμηλό κόστος της συσκευής.

Μειονεκτήματα:

 • ανακρίβεια. Με την αύξηση ή τη μείωση της έντασης της εξάτμισης σε έναν κλασσικό υγραντήρα, ο αέρας είναι κορεσμένος με υγρασία "από το μάτι", ο ακριβής έλεγχος είναι αδύνατος.
 • εάν έχετε αντικαταστάσιμα αντιβακτηριακά φίλτρα, πρέπει να τα αγοράζετε τακτικά.

Πώς λειτουργεί ο υγραντήρας ατμού;

Πώς είναι διευθετημένο;

Το στοιχείο θέρμανσης φέρνει το νερό στο σημείο βρασμού στο σημείο βρασμού. Το νερό εξατμίζεται και υγραίνει τον αέρα. Στους υγραντήρες ατμού είναι επιθυμητό να έχουμε ενσωματωμένο υδροστάτη που να μην επιτρέπει υπερβολική παραγωγή ατμού και είναι απαραίτητο - οι λειτουργίες αυτόματης απενεργοποίησης μετά το βρασμό όλων των υδάτων.

Πλεονεκτήματα:

 • υψηλή παραγωγικότητα.
 • προσιτή τιμή ·
 • απουσία φυσίγγων και άλλων αναλωσίμων.
 • ένα λουτρό για αιθέρια έλαια (διαθέσιμο σε πολλά μοντέλα).
 • υγραντήρας ατμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συσκευή εισπνοής (μερικά είναι εξοπλισμένα με ειδικά ακροφύσια)?
 • μπορείτε να γεμίσετε το νερό της βρύσης.

Μειονεκτήματα:

 • αυξημένη κατανάλωση ενέργειας (300-600 W).
 • λειτουργεί πιο θορυβώδη από άλλους υγραντήρες αέρα.
 • θερμαίνει τον αέρα (ο ατμός έχει θερμοκρασία 50-60 μοίρες).
 • ο ζεστός ατμός αποτελεί κίνδυνο για τα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα.

Πώς λειτουργεί ένας υπερηχητικός υγραντήρας;

Πώς είναι διευθετημένο;

Η καρδιά της συσκευής είναι ένα piezoceramic radiator. Εάν εφαρμοστεί ένα εναλλασσόμενο ρεύμα, το πιεζοηλεκτρικό στοιχείο αρχίζει να δονείται σε μια συχνότητα υπερήχων, διασπώντας το νερό στη δεξαμενή σε ένα πλήθος μικροσκοπικών σωματιδίων. Ο ανεμιστήρας φυσά αυτά τα μικροσωματίδια προς τα έξω, ψεκάζοντας την ομίχλη νερού στον αέρα.

Πλεονεκτήματα:

 • ενσωματωμένο hydrostat (μπορείτε να ρυθμίσετε χειροκίνητα το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο).
 • αυτόματους αισθητήρες κλιματισμού (φτάνοντας στην καθορισμένη παράμετρο, ο υγραντήρας αέρα εισέρχεται σε κατάσταση αναμονής και όταν η υγρασία μειωθεί, ξαναβάνεται).
 • ευρύ φάσμα διατηρημένης υγρασίας (40-70%).
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
 • χαμηλή κατανάλωση ενέργειας με καλές επιδόσεις.
 • Ένα ειδικό φίλτρο αέρα βοηθά στη μείωση της ποσότητας σκόνης στο δωμάτιο.

Μειονεκτήματα:

 • το νερό περιέχει άλατα, τα οποία, ψεκάζονται στον αέρα, εγκαθίστανται σε έπιπλα με τη μορφή λευκού ιζήματος. Ένα υγιές άτομο αναπνέει σε αυτά τα άλατα ασυνείδητα, αλλά αλλεργικών και ασθματικών πρέπει να είναι σε επιφυλακή: ίσως κακή υγεία από μικρές ασθένειες με σοβαρή προσβολή της δύσπνοιας. Επομένως, οι υγραντήρες υπερήχων πρέπει να χρησιμοποιούν βραστό νερό, να καθαρίζονται μέσω φίλτρου και ακόμα καλύτερα να αποστάζονται. Ωστόσο, συχνά υπερήχων υγραντήρες είναι εξοπλισμένα με ενσωματωμένα φίλτρα που λύουν αυτό το πρόβλημα.
 • Υψηλό κόστος.

Γιατί χρειάζομαι ιονισμό αέρα στον υγραντήρα;

Ενδιαφέρον: για μια μέρα ο μέσος Ευρωπαίος τρώει περίπου 2 κιλά τροφής, πίνει περίπου 3 λίτρα υγρού και εισπνέει 11,5 χιλιάδες λίτρα αέρα. Από τα τρόφιμα ένα άτομο απορροφά βιταμίνες, μέταλλα και χρήσιμα μικροστοιχεία που είναι απαραίτητα για την υγιή ζωή. Ο εισπνεόμενος αέρας επηρεάζει την υγεία όσο και τα τρόφιμα και τι περιέχει;

Τι σημαίνει ιονισμός; Το έργο των ιονιστήρων οικιακού αέρα βασίζεται στην αρχή της προσομοίωσης μιας εκκένωσης κεραυνού. Η συσκευή αναπαράγει τις συνθήκες καταιγίδας και παράγει μίνι φωτισμούς, ως αποτέλεσμα της οποίας ο αέρας είναι κορεσμένος με αρνητικά φορτισμένα στοιχειώδη σωματίδια (ανιόντα). Τα ελεύθερα ηλεκτρόνια, τα οποία δημιουργούνται στη συσκευή, επικοινωνούν με ουδέτερα μόρια οξυγόνου, παίρνοντας από αυτά ένα αρνητικό φορτίο.

Ως αποτέλεσμα, αναπνέετε φρέσκο ​​αέρα, νόστιμο, όπως μετά από μια καταιγίδα? κοιμάστε καλά και πηγαίνετε στην πολυκλινική μόνο για ιατρική εξέταση - επειδή τα κρυολογήματα είναι στο παρελθόν. Η λειτουργία ιονισμού είναι μια εξαιρετική προσθήκη στον υγραντήρα αέρα.

Τι λένε οι ειδικοί;

Η διαδικασία σχηματισμού και καταστροφής αεροσκαφών συμβαίνει συνεχώς στον ατμοσφαιρικό αέρα. Η συγκέντρωση των αερίων (e / cm3) είναι ο αριθμός των αερίων που περιέχονται σε 1 cm3 αέρα. Ο αριθμός των ιόντων φωτός εξαρτάται από:

 • καιρός;
 • γεωλογικές συνθήκες ·
 • γεωγραφικές συνθήκες ·
 • το επίπεδο ραδιενέργειας του περιβάλλοντος ·
 • ατμοσφαιρική ρύπανση του αέρα.

Η σύνθεση ιόντων αέρος σε ένα κτίριο κατοικιών διαφέρει από τον ατμοσφαιρικό αέρα. Η μέση τιμή των ιόντων αέρος στον αέρα:

 • σε αγροτικές περιοχές - 500-1000 e / cm3.
 • σε καθαρό αέρα βουνού - 2000-2,200 e / cm3.
 • σε μεγάλες πόλεις - 150-450 e / cm3.
 • στο δωμάτιο - 40 e / cm3.

Τέτοιοι αριθμοί δείχνουν σαφώς ότι η κατάσταση του αέρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη συγκέντρωση ιόντων φωτός. Η ποσότητα τους μειώνεται με την αυξανόμενη συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα, καθώς τα ιόντα φωτός απορροφώνται κατά την αναπνοή, απορροφούνται από τα ρούχα, το δέρμα.

Η υπερβολική ξηρότητα του αέρα σε μια κατοικημένη περιοχή αυξάνει την εξάτμιση της υγρασίας από τους βλεννογόνους, γεγονός που, επιδεινώνοντας την ικανότητα διήθησης σε σχέση με τη σκόνη και τη μικροχλωρίδα, προκαλεί δυσφορία.

Επιπλέον, κατά την αναπνοή, απελευθερώνεται στον αέρα μια σημαντική ποσότητα βαρών ιόντων. Η επίδραση στο σώμα του ιονισμένου αέρα συνδέεται με την ηλεκτροεναλλαγή στους πνεύμονες και τον ερεθισμό των υποδοχέων των βλεννογόνων.

Η ευρεία χρήση των αεροναυτοποιητών παρεμποδίζεται από την έλλειψη έρευνας και ακριβή επιστημονικά δεδομένα σχετικά με την αποτελεσματικότητα τέτοιων συσκευών. Μέχρι σήμερα, δεν έχουν αναπτυχθεί απλές μέθοδοι για τον έλεγχο της ιονικής σύνθεσης του αέρα.

Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι η τεχνητή αρνητική αερισμός επηρεάζει θετικά τη θεραπεία της υπέρτασης, των αλλεργικών αντιδράσεων, του βρογχικού άσθματος.

Δημιουργήστε μια ευνοϊκή συγκέντρωση ιόντων φωτός στον αέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική αν περνάτε πολύ χρόνο στον υπολογιστή ή μπροστά από την τηλεόραση. Ο ιονιστής μαζί με τον κανονικό αερισμό των χώρων θα βοηθήσουν στην επίλυση αυτού του προβλήματος.

Και βάζουμε ένα γεράνι στο παράθυρο - φυτοντοκτόνα αυτού του φυτού αυξάνουν επίσης τη συγκέντρωση των ελαφρών αέριων ιόντων στον αέρα.

Υγραντήρας για το σπίτι με ιονισμό αέρα

Η αλλαγή της σχετικής υγρασίας δεν είναι τόσο αισθητή όσο η μεταβολή της θερμοκρασίας, αλλά μακροπρόθεσμα δεν μπορεί να επηρεάσει λιγότερο την ευημερία του ατόμου.

Μια απαραίτητη συσκευή για ένα παιδικό δωμάτιο

Ιδιαίτερα ευαίσθητα στην σχετική υγρασία των μικρών παιδιών σχετίζεται με ανεπαρκή υγρασία είναι ένας αριθμός αναπνευστικών ασθενειών - το σώμα αντισταθμίζει την έλλειψη της βλέννας του αναπνευστικού ενυδάτωσης τους γλιτώσει, έτσι από την ξήρανση. Ως εκ τούτου, σε σπίτια όπου υπάρχουν μικρά παιδιά, για την παρακολούθηση της κατάστασης της σχετικής υγρασίας είναι απολύτως απαραίτητο! Είναι καλύτερα να το κάνετε αυτό με τη βοήθεια ειδικών οργάνων - υγρόμετρα.

Πολλοί άνθρωποι έχουν ακούσει την έννοια της "σχετικής υγρασίας", αλλά, όπως αποδεικνύεται, δεν γνωρίζουν όλοι τι ακριβώς σημαίνει. Ας μάθουμε μια καλύτερη ερώτηση. Η σχετική υγρασία δεν είναι καθόλου η αναλογία της ποσότητας νερού στον αέρα με την ποσότητα του αέρα ή του όγκου χώρου, όπως πιστεύουν ορισμένοι. Σε τελική ανάλυση, στην περίπτωση αυτή, η έκφραση "σχετική υγρασία στο δωμάτιο 100%" θα σήμαινε ότι το δωμάτιο στο χείλος είναι γεμάτο με νερό.

Η σχετική υγρασία του αέρα είναι η αναλογία της ποσότητας νερού στον αέρα με την ποσότητα που μπορεί να περιέχει ο αέρας με τη μορφή ατμού σε δεδομένη θερμοκρασία. Εάν η υγρασία είναι περισσότερο από εκατό τοις εκατό, αυτό σημαίνει ότι στον αέρα αυτή τη στιγμή υπάρχει περισσότερο νερό από ό, τι ο αέρας είναι σε θέση να περιέχει σε αυτή τη θερμοκρασία με τη μορφή ατμού. Η περίσσεια νερού είναι στον αέρα με τη μορφή αερολύματος. Γίνεται ομίχλη.

Η βέλτιστη σχετική υγρασία είναι πολύ σημαντική για την ανθρώπινη υγεία

Τόσο πολύ χαμηλή όσο και πολύ υψηλή υγρασία είναι εξίσου ανεπιθύμητη, αλλά η υψηλή υγρασία αποτελεί πρόβλημα τροπικών χωρών, αλλά συχνά αντιμετωπίζουμε πολύ χαμηλή σχετική υγρασία. Τι προκαλεί την πτώση της υγρασίας;

Η σχετική υγρασία μειώνεται όταν θερμαίνεται ο αέρας. Το χειμώνα, ο αέρας στεγνώνει με καλοριφέρ, θερμαντήρες, θερμαντήρες και άλλες συσκευές θέρμανσης. Ο θερμαινόμενος αέρας μπορεί να περιέχει περισσότερο νερό, αλλά η απόλυτη ποσότητα νερού δεν αλλάζει, οπότε μειώνεται η σχετική υγρασία.

Το καλοκαίρι, η χρήση κλιματιστικού μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της σχετικής υγρασίας. Γιατί συμβαίνει αυτό; Όταν ο αέρας στο κλιματιστικό ψύχεται, η σχετική υγρασία του αυξάνεται αισθητά πάνω από 100%, η υπερβολική υγρασία συμπυκνώνεται και αφαιρείται. Η απόλυτη ποσότητα νερού μειώνεται. Στη συνέχεια ο αέρας βαθμιαία θερμαίνεται σε θερμοκρασία δωματίου, η "ανάγκη" του σε νερό αυξάνεται, αλλά δεν υπάρχει πουθενά να πάρει νερό από το γυαλί στο δρόμο μέσω του σωλήνα αποστράγγισης. Και πάλι έχουμε μείωση της σχετικής υγρασίας.

Υγραντήρες

Τι πρέπει να κάνω; Μπορείτε να οργανώσετε υγρό καθαρισμό τρεις ή τέσσερις φορές την ημέρα, μπορείτε να κρεμάσετε τα παράθυρα και τα θερμαντικά σώματα με υγρά χαλιά, αλλά είναι καλύτερα να πάτε με τον πιο πολιτισμένο τρόπο - χρησιμοποιήστε ειδικά moisturizers. Πριν αγοράσετε μια τέτοια συσκευή, θα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά το ζήτημα και να εξοικειωθείτε με τις αναθεωρήσεις.

Οι υγραντήρες είναι οι εξής:

 • Πορώδες - ο αέρας υγραίνεται με το πέρασμα του ανεμιστήρα μέσω πορώδους υλικού εμποτισμένου με νερό (ενυδατικό φυσίγγιο). Η απλούστερη έκδοση του υγραντήρα δεν απαιτεί όργανα ή αισθητήρες παρακολούθησης, καθώς η ρύθμιση της διαδικασίας υγροποίησης συμβαίνει φυσιολογικά - όσο υψηλότερη είναι η υγρασία του αέρα, τόσο λιγότερο εντατική εξατμίζεται. Μία από τις επιλογές για έναν πορώδη υγραντήρα είναι ένας καθαριστής αέρα ή ένα "πλύσιμο αέρα". Σε τέτοιες συσκευές, ο αέρας διοχετεύεται μέσω ειδικών φίλτρων συλλογής σκόνης, με αποτέλεσμα ο αέρας όχι μόνο να υγραίνεται, αλλά και να καθαρίζεται.

Η διαδικασία κορεσμού του αέρα με ατμό

Σύστημα υγρασίας αέρα

Υγροποιητής υπερήχων σε δράση

Σύγχρονη υγραντήρες έχουν μια σειρά από πρόσθετες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρονικού ελέγχου, επιτρέπει να κάνει ευέλικτο χώρους πρόγραμμα υγρασία, υψηλής ακρίβειας έλεγχο της υγρασίας με ηλεκτρονικό ευκαιρία υγροστάτη θέρμανσης μέτρια νερού, η οποία δημιουργεί ένα πιο άνετο περιβάλλον το χειμώνα, κ.λπ.

Οι υγραντήρες μπορούν να λειτουργούν ως αυτόνομες συσκευές. Έτσι είναι ενσωματωμένες μονάδες συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με ιονιστές.

Ιονιστές

Το λιγότερο σημαντικό χαρακτηριστικό του αέρα είναι ο ιονισμός του, δηλαδή ο κορεσμός με ιόντα. Τα ιόντα - φορτισμένα στοιχειώδη σωματίδια έχουν υψηλή δραστικότητα, γεγονός που διευκολύνει την κατάλυση διαφόρων διεργασιών, τόσο στον ατμοσφαιρικό αέρα όσο και στο ανθρώπινο σώμα. Είναι λόγω της υψηλής συγκέντρωσης ιόντων ότι ο αέρας μετά από μια καταιγίδα είναι τόσο φρέσκο. Οι ιονιστές χρησιμοποιούνται για την αύξηση του ιονισμού του αέρα στην καθημερινή ζωή.

Μεταξύ άλλων, η χρήση του ιονιστή αέρα βοηθά στην εξάλειψη δυσάρεστες οσμές και απομάκρυνση φορτίου στατικών από διάφορες επιφάνειες, καταστρέφουν ορισμένα είδη παθογόνων οργανισμών, «δεσμευτικό» και απομάκρυνση της σκόνης από τον αέρα και αερίων ακαθαρσιών.

Ιονισμός εσωτερικού αέρα

Υπάρχουν ιονιστές διαφορετικών τύπων και αρχών δράσης (ραδιενεργοί ιονιστές, ιονιστές υπεριωδών, κλπ.) Αλλά στην καθημερινή ζωή χρησιμοποιούνται σχεδόν αποκλειστικά ιονιστές με βάση τη δράση της εκφόρτισης κορώνας. Η εκκένωση κορώνας είναι μια αστραπή σε μινιατούρα, έτσι, οι συνθήκες μιας καταιγίδας αναδημιουργούνται τεχνητά στο δωμάτιο, και ο νέος αέρας μετά την φωτιά "παράγεται".

Οι ιονιστές σπάνια δρουν ως ξεχωριστή συσκευή, αν και οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές συσκευών ελέγχου του κλίματος, κατά κανόνα, διαθέτουν αρκετά μοντέλα ιονιστή στη γραμμή, τα οποία μπορούν να αναθεωρηθούν στις ιστοσελίδες των κατασκευαστών. Τις περισσότερες φορές, οι ιονιστές χρησιμοποιούνται ως επιλογή στα κλιματιστικά και τους υγραντήρες.

Η ανάπτυξη σύγχρονων τεχνολογιών μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε ένα βέλτιστο μικροκλίμα στο δικό μας σπίτι. Γιατί λοιπόν να μην εκμεταλλευτείτε τους καρπούς του πολιτισμού;

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα αέρα με ιονισμό για ένα διαμέρισμα και ένα σπίτι: μια βαθμολογία των καλύτερων

Οι επιστήμονες έχουν από καιρό αποδείξει ότι ένα άτομο είναι πλήρως ικανό να απορροφήσει οξυγόνο μόνο εάν ο αέρας που εισπνέει είναι επαρκώς εμπλουτισμένος σε ιόντα. Στις σύγχρονες συνθήκες, δεν υπάρχει σχεδόν κανένα ιδανικό περιβάλλον για το αέρα και είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί με εξειδικευμένο εξοπλισμό.

Ο υγραντήρας με ιονιστή επιτρέπει όχι μόνο τον καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου, αλλά και την κορεσμό του με υγρασία στο απαιτούμενο επίπεδο.

Τι είναι ο ιονισμός στον υγραντήρα αέρα και τι χρειάζεται;

Πώς λειτουργεί: πώς λειτουργεί και πώς λειτουργεί

Η αρχή της λειτουργίας των υγραντήρων αέρα με τη λειτουργία ιονισμού είναι η βελτιστοποίηση της υγρασίας και η κορεσμό της ατμόσφαιρας του χώρου που εξυπηρετείται από αρνητικά φορτισμένα ιόντα - ανιόντα (ιόντα αέρα). Αυτοί, με τη σειρά τους, εγκατασταθούν σε σωματίδια σκόνης, προκαλώντας τους να πέσουν κάτω, και να κάνουν τον καθαρότερο αέρα. Και ο τρόπος επίτευξης αυτής της εργασίας εξαρτάται από τον τύπο της συσκευής ενυδάτωσης.

Υπό προϋποθέσεις, όλοι οι υγραντήρες μπορούν να χωριστούν στις ακόλουθες ομάδες:

 • Το κλασικό μοντέλο. Το νερό εισάγεται σε ειδικό δίσκο ή κασέτες και ο ανεμιστήρας απορροφά τον αέρα κατευθύνοντάς τον στον θερμαντήρα. Λόγω της υψηλής θερμοκρασίας, ο αέρας είναι πιο έντονα κορεσμένος από την υγρασία και όταν διέρχεται από το φίλτρο αφήνει μεγάλα σωματίδια σκόνης στο μηδέν.
 • Μια ποικιλία ατμού. Κατά την επαφή με τα τοποθετημένα ηλεκτρόδια, το νερό θερμαίνεται στο σημείο βρασμού και εξατμίζεται.
 • Υπερηχητική συσκευή. Το ρεύμα αέρα διέρχεται από ένα νέφος ψεκασμών ψεκασμού, που σχηματίζεται από ταλαντώσεις υψηλής συχνότητας μιας ειδικής μεμβράνης.
 • Το κλιματικό συγκρότημα, το οποίο συνδυάζει ταυτόχρονα έναν υγραντήρα, έναν καθαριστή και ένα αρωματικό αέρα. Η ασημένια ράβδος που είναι ενσωματωμένη στο σύστημα κορεσμεί το χώρο του δωματίου με ιόντα αργύρου, τα οποία επηρεάζουν αρνητικά τους επιβλαβείς οργανισμούς.

Πότε και γιατί χρειάζεστε: πεδίο εφαρμογής

Η διαδικασία σχηματισμού και καταστροφής αερίων συμβαίνει συνεχώς στον ατμοσφαιρικό αέρα και ο αριθμός τους εξαρτάται από:

 • γεωγραφικές συνθήκες ·
 • γεωλογικά χαρακτηριστικά ·
 • καιρός;
 • το επίπεδο ραδιενέργειας του περιβάλλοντος ·
 • βαθμού ατμοσφαιρικής ρύπανσης του αέρα.

Η αεροηλεκτρική σύνθεση του αέρα σε ένα κτίριο κατοικιών διαφέρει σημαντικά από τους δείκτες στο δρόμο. Έτσι, η μέση τιμή των ιόντων φωτός στον αέρα είναι:

 • 500-1000 e / cm3 - στην ύπαιθρο.
 • 2000 - 2200 e / cm3 - στα βουνά.
 • 150-450 e / cm3 - σε μεγάλες πόλεις.
 • 40 e / cm3 - σε εσωτερικούς χώρους.

Με την έλλειψη ιόντων στον εισπνεόμενο αέρα, ένα άτομο αρχίζει να αισθάνεται λιμοκτονία με οξυγόνο. Ως αποτέλεσμα, συμπτώματα όπως:

 • αυξημένη κόπωση.
 • επιδείνωση της ευημερίας ·
 • μείωση της απόδοσης.

Από την έλλειψη οξυγόνου στο σώμα, η ανθρώπινη ανοσία εξασθενεί και υπάρχει προδιάθεση για ασθένειες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι υγραντήρες αέρα με λειτουργία ιονισμού είναι πολύ αναγκαίοι.

Πώς φαίνεται: φωτογραφίες

Η εμφάνιση του υγραντήρα με τον ιονιστή εξαρτάται από τη φαντασία του κατασκευαστή και μπορεί να εκπλήξει ακόμη και τον πιο εξελιγμένο καταναλωτή.

Υγραντήρας και ιονιστής σε ένα ή σε ξεχωριστό: ποιο είναι το καλύτερο;

Όταν αγοράζετε μια καθολική συσκευή που συνδυάζει διάφορες λειτουργίες, ένα άτομο αποκτά ταυτόχρονα ένα ισχυρό ενυδατικό και καθαρότερο και σε ορισμένες περιπτώσεις ένα υποαλλεργικό αρωματικό άρωμα. Ως αποτέλεσμα, το πρόβλημα επιλύεται όχι μόνο με την έλλειψη ιόντων φωτός, αλλά και με την υπερβολική ξηρότητα του αέρα.

Υπάρχουν moisturizers με αρωματισμό;

Οι υγραντήρες αέρα με λειτουργία αρωματικής ατμόσφαιρας είναι συσκευές τύπου οικιακής χρήσης, η κύρια λειτουργία της οποίας είναι η συνεχής εξάτμιση της υγρασίας με την προσθήκη αιθέριων ελαίων.

Ο αέρας, κορεσμένος με αιθέρια έλαια, όχι μόνο δημιουργεί ένα ευχάριστο υπόβαθρο, αλλά βοηθά επίσης στην ενίσχυση των προστατευτικών λειτουργιών του σώματος.

Κριτικές: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Χρησιμοποιώντας τη λειτουργία ιονισμού στον υγραντήρα αέρα βοηθά:

 • βελτίωση της ευημερίας των ανθρώπων στην αίθουσα.
 • καταστροφή ιών και βακτηριδίων ·
 • η εξαφάνιση μυκήτων και μούχλας,
 • διάθεση αέρα από δυσάρεστες οσμές.

Ταυτόχρονα, τα σωματίδια σκόνης γίνονται βαρύτερα συνδέοντας τα ιόντα του αέρα σε αυτά και εγκαθίστανται στην επιφάνεια, οπότε ο καθαρισμός στο δωμάτιο θα πρέπει να γίνει πιο συχνά από το συνηθισμένο. Ωστόσο, αυτό το ελάττωμα δεν μπορεί να θεωρηθεί κρίσιμο, αφού είναι καλύτερο να καθαρίσετε το δωμάτιο μια φορά περισσότερο από το να αναπνέετε συνεχώς αιωρούμενη σκόνη.

Κατασκευαστές και δημοφιλή μοντέλα: οι καλύτερες αξιολογήσεις και οι τιμές

Τα πιο δημοφιλή μοντέλα υγραντήρων αέρα με ιονιστή για σήμερα είναι συσκευές υπερήχων:

  • NeoClima NHL-500VS:
   • διατηρημένη περιοχή: 40 m2.
   • κατανάλωση νερού: 250 ml / h;
   • χρόνος συνεχούς εργασίας: 20 ώρες.
   • ρύθμιση της κατεύθυνσης / έντασης της υγρασίας: απόν / παρών.
   • Χωρητικότητα δεξαμενής: 5L.
   • επίπεδο θορύβου: 35 dBa;
   • Διαστάσεις: 200х300х200 mm.
   • εκτιμώμενο κόστος: 2 790 μ.
 • Timberk THU UL 28E (BL):
  • Περιοχή εξυπηρέτησης: 30 m2.
  • κατανάλωση νερού: 300 ml / h.
  • συνεχής χρόνος λειτουργίας: 10 ώρες.
  • ρύθμιση της κατεύθυνσης / έντασης της υγρασίας: απόν / παρών.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής: 3,7 l.
  • διαστάσεις: 232x505x247 mm;
  • εκτιμώμενο κόστος: 4 950 р.
 • Redmond RHF-3315:
  • Περιοχή εξυπηρέτησης: 35 m2.
  • κατανάλωση νερού: 350 ml / h;
  • χρόνος συνεχούς εργασίας: 12 ώρες.
  • ρύθμιση της κατεύθυνσης / έντασης της υγρασίας: είναι;
  • Χωρητικότητα δεξαμενής: 5 λίτρα.
  • επίπεδο θορύβου: 35 dBa;
  • διαστάσεις: 262х385х166 mm.
  • εκτιμώμενο κόστος: 7 990 р.
 • Ballu UHB-990:
  • διατηρημένη περιοχή: 40 m2.
  • κατανάλωση νερού: 350 ml / h;
  • χρόνος συνεχούς εργασίας: 16 ώρες.
  • ρύθμιση της κατεύθυνσης / έντασης της υγρασίας: είναι;
  • χωρητικότητα της δεξαμενής: 5,8 l.
  • επίπεδο θορύβου: 38 dBa;
  • διαστάσεις: 204x361x234 mm;
  • εκτιμώμενο κόστος: 4 990 р.
 • Γερανός EE-8189:
  • περιοχή εξυπηρέτησης: 23 m2.
  • κατανάλωση νερού: 365 ml / h.
  • χρόνος συνεχούς λειτουργίας: 10,5 ώρες.
  • ρύθμιση της έντασης της υγρασίας: είναι?
  • χωρητικότητα δεξαμενής: 3,78 λίτρα.
  • επίπεδο θορύβου: 37 dBa;
  • διαστάσεις: 230x320x230 mm;
  • εκτιμώμενο κόστος: 5 050 р.
 • Vitek VT-1764:
  • διατηρημένη περιοχή: 50 m2.
  • Ρυθμός ροής νερού: 400 ml / h.
  • χρόνος συνεχούς εργασίας: 12 ώρες.
  • ρύθμιση της κατεύθυνσης / έντασης της υγρασίας: είναι;
  • Χωρητικότητα δεξαμενής: 5 λίτρα.
  • διαστάσεις: 270х370х270 mm;
  • εκτιμώμενο κόστος: 5 490 р.
 • Royal Clima Ρίμινι 5.0E-BU:
  • Περιοχή εξυπηρέτησης: 35 m2.
  • κατανάλωση νερού: 320 ml / h.
  • χρόνος συνεχούς εργασίας: 15,5 ώρες.
  • ρύθμιση της κατεύθυνσης / έντασης της υγρασίας: είναι;
  • Χωρητικότητα δεξαμενής: 5 λίτρα.
  • επίπεδο θορύβου: 30 dBa;
  • διαστάσεις: 300χ280χ150 mm;
  • εκτιμώμενο κόστος: 2 490 р.

Ποιος κατασκευαστής και τύπος είναι καλύτερο να επιλέξει: TOP-3

Όταν επιλέγετε έναν υγραντήρα, οι ειδικοί συνιστούν έντονα να προσέχετε:

 • ο όγκος της δεξαμενής νερού (όσο μικρότερη είναι η χωρητικότητα, τόσο συχνότερα θα πρέπει να προστεθεί) ·
 • δύναμη της συσκευής (για ένα μικρό δωμάτιο πολύ ισχυρό μια συσκευή για οτιδήποτε, και για ένα μεγάλο δωμάτιο της κανονικής χωρητικότητας μπορεί να μην είναι αρκετό)?
 • επίπεδο θορύβου (στα υπνοδωμάτια και στα παιδικά δωμάτια συνιστάται η χρήση συσκευών που λειτουργούν στην περιοχή των 20-30 dB).
 • η παρουσία φίλτρου για το νερό (τα φίλτρα χρησιμεύουν για τον περαιτέρω καθαρισμό του νερού από ακαθαρσίες).
 • κατανάλωση ενέργειας της συσκευής (όσο χαμηλότερη είναι η κατανάλωση ενέργειας, τόσο πιο οικονομική είναι η χρήση).

Μέχρι σήμερα, τα πιο δημοφιλή μοντέλα υγραντήρων αέρα με ιονιστή είναι:

 • NeoClima NHL-500VS - 2 790 ρούβλια.
 • Ballu UHB-990 - 4 990 ρούβλια.
 • Vitek VT-1764 - 5 490 ρούβλια.

Συντήρηση και επισκευή

Τι είδους νερό πρέπει να γεμίσετε και πώς να το χρησιμοποιήσετε σωστά;

Όπως προαναφέρθηκε, οι υγραντήρες τύπου υπερήχων είναι πιο δημοφιλείς. Θα πρέπει να γεμίζονται με καλά καθαρισμένο νερό, κατά προτίμηση απεσταγμένο νερό. Διαφορετικά, μια λευκή επίστρωση θα αρχίσει να σχηματίζεται στις επιφάνειες που περιβάλλουν τον υγραντήρα.

Όλοι οι άλλοι υγραντήρες αέρα στο νερό είναι άπαχοι και επιτρέπουν τη χρήση νερού ακόμα και από τη βρύση.

Όσον αφορά τους κανόνες χρήσης, η πράξη πρέπει να είναι αυστηρά σύμφωνη με τις οδηγίες. Διαφορετικά, η λειτουργία της συσκευής μπορεί όχι μόνο να είναι άχρηστη, αλλά και επιβλαβής.

Καθαρισμός και φροντίδα: οδηγίες και βίντεο

Για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του υγραντήρα, η συσκευή πρέπει να καθαρίζεται τακτικά. Η ακολουθία των ενεργειών πρέπει να είναι η ακόλουθη:

 • αποσυνδέστε τη συσκευή από το ρεύμα.
 • ετοιμάστε ένα ζεστό διάλυμα σαπουνιού.
 • Ξεπλύνετε το δοχείο με παρασκευασμένο διάλυμα και μαλακή βούρτσα.
 • Ξεπλύνετε καλά με καθαρό νερό.
 • στεγνώστε τη δεξαμενή και γεμίστε με φιλτραρισμένο νερό.

Εάν ο σχηματισμός των σκληρυμένων αλάτων δεν μπορούσε να αποφευχθεί, ο αλγόριθμος θα πρέπει να έχει ως εξής:

 • ρίξτε νερό από τη συσκευή.
 • παρασκευάστε ένα διάλυμα ξιδιού-σόδας (10 g σόδα, 150 ml τσίμπημα ανά 1 λίτρο νερού).
 • ρίξτε το διάλυμα στη δεξαμενή και αφήστε το για 60 λεπτά.
 • Ξεπλύνετε τη δεξαμενή με ζεστό νερό (εάν χρειάζεται, τρίψτε το κάτω μέρος με μια βούρτσα).

Προσφέρουμε βίντεο σχετικά με αυτό το θέμα εδώ:

Κόστος

Το κόστος ενός υγραντήρα αέρα με έναν ιονιστή εξαρτάται από μια ποικιλία παραμέτρων, όπως: τύπος προϊόντος, κατασκευαστής, λειτουργικότητα και εμφάνιση.

Μέχρι σήμερα, το μέσο κόστος των υγραντήρων αέρα με έναν ιονιστή είναι 5-7 χιλιάδες ρούβλια.

Πού να αγοράσετε έναν υγραντήρα με ιονιστή;

Στη Μόσχα

Στη Μόσχα μπορείτε να αγοράσετε υγραντήρες αέρα με ιονιστή στους ακόλουθους οργανισμούς:

 • MirCli:
  • επίσημη ιστοσελίδα: https://mircli.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, Leningradsky Prospekt, 8, κτίριο G?
  • τηλέφωνο: +7 (495) 666-22-19.
 • "Σπίτι του Veles":
  • επίσημη ιστοσελίδα: https://www.domvelesa.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, Preobrazhensky Val Street, Κτίριο 1, Κτίριο 1;
  • τηλέφωνο: +7 (499) 272-45-68.
 • «Όλα τα εργαλεία»:
  • επίσημη ιστοσελίδα: http://www.vseinstrumenti.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, 2η διαδρομή καλωδίου, κτίριο 1;
  • τηλέφωνο: +7 (499) 681-23-57.

Στην Αγία Πετρούπολη

Στην Αγία Πετρούπολη, οι πωλήσεις ενυδατικών υλών του τύπου που εξετάζονται αντιμετωπίζονται από εταιρείες όπως:

 • "Ψυγείο":
  • επίσημη ιστοσελίδα: http://www.holodilnik.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Pulkovskoe εθνική οδό, 56, κτίριο 4?
  • τηλέφωνο: +7 (812) 602-06-00.
 • MedSerdtse:
  • επίσημη ιστοσελίδα: http://med-serdce.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, οδός Bucharest Bucharest, σπίτι 6Α;
  • τηλέφωνο: +7 (800) 555-83-50.
 • HEALIUS:
  • επίσημη ιστοσελίδα: https://www.healius.ru;
  • διεύθυνση: η πόλη της Αγίας Πετρούπολης, η οδός Εσείνανα, ο οικισμός 12Α;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 426-14-67.

Έτσι, οι υγραντήρες αέρα με τη λειτουργία ιονισμού μπορούν να κορεσθούν στον αέρα όχι μόνο με την απαραίτητη ποσότητα υγρασίας, αλλά και με ιόντα φωτός, γεγονός που έχει θετική επίδραση στην ευημερία και την ικανότητα εργασίας των κοντινών ανθρώπων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι συσκευές αυτού του τύπου είναι πολύ δημοφιλείς και χρησιμοποιούνται ενεργά τόσο στις κατοικίες όσο και στα γραφεία.

Τι είναι ο ιονισμός του αέρα στον υγραντήρα

Η επιδείνωση της περιβαλλοντικής κατάστασης, ιδίως στις μεγαλουπόλεις, έχει αυξήσει την ζήτηση των καταναλωτών για κλιματική τεχνολογία. Η επιθυμία για αναπνοή φρέσκου και καθαρού αέρα τους αναγκάζει να αγοράσουν έναν υγραντήρα αέρα με τη λειτουργία ιονισμού για οικιακή χρήση. Οι δωροδοκίες ότι η συσκευή είναι εγκατεστημένη ανεξάρτητα, είναι εύκολο να λειτουργήσει και να διατηρηθεί, είναι πολύ αξιόπιστη κατά τη λειτουργία.

Ο ρόλος της υγρασίας και ιονισμού του αέρα στη βελτίωση του μικροκλίματος των χώρων

Ο νωπός αέρας δεν αρκεί για να δημιουργήσει ένα άνετο περιβάλλον στους τόπους μόνιμης διαμονής. Απαιτείται να είναι ακόμα αρκετά υγρό. Για να διατηρηθεί το απαραίτητο μικροκλίμα στο δωμάτιο χρησιμοποιώντας τεχνητές μεθόδους δημιουργίας του εναέριου χώρου. Ένας υγραντήρας με ιονιστή αέρα είναι ένας κλιματικός εξοπλισμός που διορθώνει το επίπεδο υγρασίας. Από την άλλη πλευρά, ο ιονισμένος αέρας προωθεί την καλύτερη απορρόφηση οξυγόνου από το σώμα.

Προσοχή παρακαλώ! Η εγκατάσταση της συσκευής θεωρείται αναγκαστική, αλλά απαραίτητη ενέργεια. Ο κορεσμός του εναέριου χώρου από βιομηχανικές εκπομπές και εκπομπές από τις μεταφορές καθιστά επιβλαβή για την υγεία. Αυτό εξηγεί ότι περισσότερο από το 50% των ασθενειών του ανθρώπινου σώματος προκύπτουν λόγω δηλητηρίασης με βλαβερές ουσίες, διεισδύοντας μαζί με αέρα σε σπίτια και διαμερίσματα.

Πώς λειτουργεί η συσκευή;

Το έργο περιλαμβάνει νερό και πλάκα που παράγει δονητικές δονήσεις υψηλής συχνότητας. Το υγρό που εισέρχεται στην πλάκα, καθώς και όλα τα συστατικά που υπάρχουν σ 'αυτήν (συμπεριλαμβανομένων των μικροστοιχείων), "συνθλίβονται" στα μικρότερα συστατικά, βρίσκονται σε κατάσταση αναστολής. Εμφανίζεται ένα είδος υγρού περιβλήματος. Ο αέρας που αντλείται από το σύστημα εξαερισμού περνά μέσα από ένα υγρό νέφος, εμπλουτίζεται με υγρασία και μεταφέρεται στο δωμάτιο. Ταυτόχρονα, τα επιβλαβή μικρόβια και τα βακτήρια συγκρατούνται από ειδικό φίλτρο

Ιονιστής και υγραντήρας: διαφορές

Πριν αγοράσει την τεχνολογία του κλίματος, ο καταναλωτής θέλει να καταλάβει τι διαφέρει από τον υγραντήρα του ιονιστή. Σύμφωνα με τις έρευνες επιστημόνων, οι άνθρωποι αποκτούν την απαραίτητη ποσότητα οξυγόνου αποκλειστικά από ιονισμένο αέρα, δηλ. πλούσια σε αεροπλάνα. Η έλλειψή τους είναι γεμάτη με έναν οργανισμό:

 • πείνα με οξυγόνο.
 • ανοσοανεπάρκεια;
 • αυξημένη κόπωση.
 • νευρικές διαταραχές.
 • καρδιακές παθήσεις;
 • καταγγελίες για κακή υγεία ·
 • απώλεια ή μείωση της απόδοσης ·
 • αυξημένο κίνδυνο αγγειακής νόσου,

Ο ιονιστής χρησιμεύει για τη δημιουργία αρνητικά φορτισμένων ιόντων στο δωμάτιο, τα οποία συμβάλλουν στην ανανέωση της αναπνοής.

Η εμφάνιση πολλών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του άσθματος, των αναπνευστικών ασθενειών, προκαλεί ξηρό αέρα. Στα διαμερίσματα και τα σπίτια μας, απέχει πολύ από τις βέλτιστες τιμές ανάλογα με την υγρασία: 50-60%. Η εγκατάσταση ενός ιονιστή-υγραντήρα συμβάλλει στη σταθεροποίηση του μικροκλίματος στο δωμάτιο, ειδικά όπου βρίσκονται τα παιδιά.

Με την ευκαιρία! Η ικανότητα ενός υγραντήρα αέρα με έναν ιονιστή, καθώς και έναν υπεριώδη λαμπτήρα, για την καταστροφή της μικροβιακής χλωρίδας χρησιμοποιείται ευρέως σε παιδικά και ιατρικά ιδρύματα.

Ο συνδυασμός και των δύο λειτουργιών στη συσκευή εργασίας οδηγεί στο γεγονός ότι τα εμπλουτισμένα ανιόντα και ο υγροποιημένος αέρας, καθαρισμένα από επιβλαβείς ιούς, βακτήρια, αλλεργιογόνα, εισέρχονται στους πνεύμονες του ανθρώπου.

Δημιουργία ανιόντων και υγρασία αέρα: κοινό έδαφος

Προσπαθώντας να καταλάβω τι είναι ο ιονισμός του αέρα στον υγραντήρα, είναι απαραίτητο να ξεκινήσετε με τις επιλογές της συσκευής στο σύνολό της. Λόγω της ολοκληρωμένης προσέγγισης, ο καθαρισμός του αέρα εκτελείται προς όλες τις κατευθύνσεις:

 • επιβαρύνονται επιβαρύνσεις επιβλαβών για το στατικό ηλεκτρισμό του ανθρώπινου σώματος.
 • Η σκόνη στο σώμα της εγκατάστασης διατηρείται και εναποτίθεται.
 • Αφαιρεί την αιθάλη και άλλα μεγαλύτερα κλάσματα λάσπης.

Σε διαμερίσματα και σπίτια, ειδικά κατά την περίοδο θέρμανσης, με μειωμένη περιεκτικότητα σε υγρασία στον αέρα υπάρχει μια δαπάνη στατικού ηλεκτρισμού. Δημιουργείται κατά τη διάρκεια της τριβής μεταξύ διαφορετικών επιφανειών. Προφανώς, φαινομενικά αβλαβείς, μικρές χρεώσεις, σε επαφή με ένα άτομο, συσσωρεύονται σε αυτό. Υπάρχουν δυσάρεστες αισθήσεις όταν τα αντικείμενα στο δωμάτιο είναι "συγκλονισμένα". Η κατάσταση επιδεινώνεται από τα συνθετικά ρούχα, τα πλαστικά υλικά φινιρίσματος κλπ. Αυτό επηρεάζει τις νευρικές απολήξεις, οι οποίες τελικά μπορούν να οδηγήσουν σε μη αναστρέψιμες αλλαγές στο ΚΝΣ. Ως αποτέλεσμα - αϋπνία, κόπωση, αυξημένη ευερεθιστότητα.

Η εξουδετέρωση των κατιόντων εκτελείται από τον ιονιστή, ως συστατικό ενσωματωμένο στον υγραντήρα. Ο κορεσμός με την υγρασία έχει αντιστατική επίδραση στη σύνθεση του αέρα.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο εξηγείται γιατί απαιτείται ιονισμός του αέρα στον υγραντήρα είναι η βελτίωση του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος με την καταπολέμηση της σκόνης, της γύρης και άλλων αλλεργιογόνων. Τα αρνητικά σωματίδια, τα οποία βρίσκονται σε εναιωρημένη κατάσταση, τείνουν να εγκατασταθούν σε εξωτερικές επιφάνειες (χωρίσματα, έπιπλα, τοίχοι, οροφή), καθαρίζοντας έτσι τον αέρα και μειώνοντας την πιθανότητα πρόκλησης αλλεργικής αντίδρασης. Απαιτείται απλώς να κάνετε τον υγρό καθαρισμό πιο συχνά, συλλέγοντας τη σκόνη.

Συμβουλές για την επιλογή μιας συσκευής

Οι συστάσεις, οι οποίες θα επιλέξουν έναν ιονιστή-υγραντήρα, μπορούν να βρεθούν σε όλα τα είδη φόρουμ. Αλλά κανείς δεν πρέπει να τους εμπιστεύεται τυφλά, αλλάζοντας την υποκειμενικότητα των κρίσεων. Θα ήταν ωραίο να δούμε ανασκοπήσεις της τεχνολογίας του κλίματος των χρηστών. Ακούστε τη γνώμη των πωλητών-συμβούλων εξειδικευμένων καταστημάτων. Συνιστάται να μελετήσετε το τεχνικό διαβατήριο για τη συσκευή και τις βαθμολογίες στους ελεγχόμενους πόρους του Διαδικτύου. Κατά την επιλογή μιας συσκευής, εφιστάται η προσοχή στα ακόλουθα:

 • Μην πληρώνετε υπερβολικά για επιπλέον κιλοβάτ εξουσίας: το μοντέλο για να επιλέξετε την περιοχή του δωματίου. Κατά κανόνα, τα δωμάτια στο διαμέρισμα είναι μικρά και κάθε συσκευή έχει σχεδιαστεί για ένα συγκεκριμένο εύρος δράσης.
 • Εάν δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση σε κάθε δωμάτιο για εγκατάσταση, επιλέξτε ένα κινητό μοντέλο κινητού τηλεφώνου, ελαφρύ σε βάρος και συμπαγές (ώστε να μπορείτε να τοποθετείτε σε περιορισμένο χώρο).
 • Επιλέξτε μια συσκευή με αθόρυβη λειτουργία. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για μια οικογένεια με ένα μικρό παιδί.
 • Δώστε προτίμηση στην τεχνική με αυτόματη συντήρηση του καθορισμένου επιπέδου υγρασίας και ηλεκτρονική ρύθμιση των τρόπων λειτουργίας. Αυτό θα ανακουφίσει την υπερβολική υγρασία και θα αποτρέψει τον ξηρό αέρα. Παρόλο που οι συσκευές αυτές είναι ακριβότερες από αυτές με μηχανικό έλεγχο.
 • Προσέξτε τον τύπο ενέργειας: το δίκτυο, την μπαταρία. Πλεονέκτημα των συσκευών ενός ατομικού τρόπου εργασίας στην κινητικότητα και δυνατότητα χρήσης στο αυτοκίνητο, σε μια θερινή κατοικία, πρ.
 • Η απόδοση του υγραντήρα πρέπει να είναι τέτοια ώστε σε μια ώρα λειτουργίας ο αέρας από το δωμάτιο να περνά μέσα από αυτό 2-3 φορές.
 • Η δεξαμενή κάτω από το νερό στα 5 λίτρα είναι αρκετή για τη λειτουργία νύχτας.
 • Λάβετε υπόψη τη συγκέντρωση ιόντων που παράγονται από τον ιονιστή. Η βέλτιστη επιλογή για ένα υγιές μικροκλίμα είναι 600-5000 ιόντα ανά κυβικό εκατοστό.
 • Αποφασίστε για μια σειρά πρόσθετων επιλογών. Σε πολύ υψηλότερη τιμή, μπορείτε να αγοράσετε μια μονάδα με τη συσκευή αποσυνδεδεμένη κατά την εξάτμιση υγρών, την οργάνωση φωτισμού, τον χρονοδιακόπτη, το άρωμα, τη νυχτερινή λειτουργία κ.λπ.
 • Είναι επιθυμητό να υπάρχει στο μοντέλο ένα υδρογράφημα για την παρακολούθηση της υγρασίας του αέρα.
 • Η τιμή. Επικαλείται άμεσα τον τύπο της συσκευής, το σύνολο των επιλογών, την ένταση του δοχείου κάτω από το νερό.

Η επιλογή του σωστού υγραντήρα με έναν ιονιστή θα σας δώσει την ευκαιρία να αναπνέετε καθαρό αέρα χωρίς να αφήσετε το διαμέρισμα.

Ιονιστές και υγραντήρες: γιατί χρειάζονται και ποιες είναι αυτές;

Η ατμόσφαιρα στο σπίτι σας εξαρτάται όχι μόνο από τη σχέση του νοικοκυριού, αλλά και από το αν έχετε ένα όργανο καθαρισμού και ενυδάτωσης.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο ιονιστή αέρα μειώνει την περιεκτικότητα του ραδιενεργού σκόνης αέρα 10-25 φορές, απλοί σκόνη (μικρά σωματίδια σκόνης, τα μαλλιά και άλλα βρώμικα τεχνάσματα) - 4-10 φορές, και τα μικρόβια - σε 3-4 φορές, και εμφανίζει διάφορες μυρωδιές (καπνός, γάτες, έντονα μυρίζοντα φυτά).

Έχετε σκεφτεί ποτέ να αγοράσετε ένα καθαρότερο ή υγραντήρα; Όχι; Τότε είναι τώρα η ώρα, γιατί είναι καλύτερα αργά από ποτέ.

Βιταμίνες για... Πνεύμονες

Γιατί αργά, ρωτάς; Αλλά επειδή σήμερα το "πλύσιμο με αέρα" δεν είναι μόνο μια λεπτομέρεια του εσωτερικού, αλλά μια εξίσου σημαντική τεχνική, όπως, λόγου χάρη, ένα ψυγείο. μια τέτοια σύγκριση δεν είναι τυχαία: η ημέρα ένα άτομο περνά μέσω των πνευμόνων τους 11.520 λίτρα αέρα κατά το χρόνο, όπως ο ίδιος τρώει και πίνει μόνο περίπου 2 kg τροφίμων και 3 λίτρα νερού. Αλλά αν η ποιότητα των τροφίμων που καταναλώνονται, έχουμε ακόμα κάπως τις ανησυχίες, για το τι πρέπει να αναπνέουμε, δυστυχώς, δεν νομίζω. Αλλά στους πνεύμονές μας αφήσαμε στον «νεκρό αέρα». Αυτό δεν είναι μια μεταφορά, αλλά μια επιστημονική ονομασία για το τι αναπνέει ένας μέσος πολίτης του 21ου αιώνα. Θυμηθείτε, συγκρίναμε τον αέρα με τα τρόφιμα; Έτσι, αν το φαγητό μας είναι εμπλουτισμένο με μεταλλικά στοιχεία, βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά, ο αέρας στα σπίτια μας είναι τόσο χρήσιμο όσο καίγεται για κάρβουνα στο τοστ φούρνο (δηλαδή, να τρώει, έχουμε ένα ορισμένο ποσό των θερμίδων, αλλά τίποτε άλλο). Στον αέρα, ο ρόλος των βιταμινών παίζεται από αρνητικά ιόντα (ή "ιόντα αέρα"). Τα περισσότερα από αυτά (δηλαδή, όσο περισσότερο οξυγόνο στον αέρα που δίνει ζωή), τόσο πιο χρήσιμο και φυσικό είναι.

Σκόνη περισσότερο, αλλά αναπνέετε ευκολότερα!

Ο αριθμός αυτών των ανεπαρκών ιόντων μπορεί να αποκατασταθεί ακριβώς από έναν ιονιστή. Η ουσία του έργου του είναι η εξής: η συσκευή δημιουργεί ένα ρεύμα ελεύθερων ηλεκτρονίων που επικοινωνούν με ουδέτερα μόρια οξυγόνου και δέχονται αρνητικό φορτίο από αυτά. Οι τεχνικές λεπτομέρειες δεν αξίζει να περιγραφούν εξαιτίας της πολυπλοκότητας της διαδικασίας, αλλά τα οφέλη των αρνητικών αεροδρομίων δεν είναι περιττό να πω λίγα λόγια. Πρώτον, αντισταθμίζουν την έλλειψη οξυγόνου σε χώρους όπου υπάρχει πολύς εξοπλισμός ή που απλώς δεν αερίζονται καλά. Χάρη σε αυτό, εσείς και η οικογένειά σας θα έχετε συχνά μείωση του αριθμού των πονοκεφάλων ή της κατάθλιψης, καθώς και της διάθεσης, και θα αισθανθείτε μια έξαρση ενέργειας.

Δεύτερον, ιονισμένο οξυγόνο έχει θετική επίδραση στο μεταβολισμό, ενισχύει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων και μειώνει τους θρόμβους στο αίμα - όλο αυτό μειώνει τον κίνδυνο ασθενειών του καρδιαγγειακού συστήματος, το οποίο είναι σημαντικό στην εποχή μας από την ταχύτητα και την ταλαιπωρία. Και, τέλος, ο ιονιστής απλά κάνει τον καθαρότερο αέρα. Ελεύθερα ηλεκτρόνια αποδίδουν τα σωματίδια σκόνης, τα οποία με τη σειρά τους έλκονται μεταξύ τους και, ως εκ τούτου, κατά καιρούς όλο και πιο βαριά. Και έπειτα έπεσαν σε μια φιλική επιχείρηση στο πάτωμα, όπου θα ήταν ήδη εύκολο να συναρμολογηθούν με μια ηλεκτρική σκούπα. Ναι, από τον τρόπο, γι 'αυτό μην εκπλαγείτε αν η εμφάνιση του ιονιστή αέρα στο σπίτι σας θα συλλέξει περισσότερη σκόνη στο δάπεδο και τα ράφια. Είναι σκόνη που έφυγε από τον αέρα! Ο αναπνευστικός καθαρισμένος αέρας γίνεται πιο ευχάριστος και ευκολότερος. Το σπίτι σας από αυτό στο πευκοδάσος, φυσικά, δεν θα αποδειχθεί, αλλά όλα τα ίδια.

Και τα μικρόβια θα εξαφανιστούν!

Όχι μόνο ιονιστές, αλλά άλλος εξοπλισμός μπορεί να κάνει τον αέρα στο σπίτι σας καθαρό και φρέσκο. Έτσι, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για ενυδατικές κρέμες. Για ένα άτομο, το εύρος της περιβαλλοντικής υγρασίας πρέπει να είναι από 40 έως 60% (αυτό είναι το επίπεδο που διατηρείται στα διαστημικά οχήματα). Γενικά, η υγρασία του αέρα επηρεάζει την ανταλλαγή θερμότητας και τη διαδικασία της ανθρώπινης αναπνοής, αλλά αυτός ο δείκτης είναι επίσης σημαντικός για τη διατήρηση ή αποκατάσταση μιας καλής κατάστασης του δέρματος και των μαλλιών. Επιπλέον, σε υγρό αέρα υπάρχει πολύ λιγότερη σκόνη και μικρόβια, κάτι που είναι πολύ χρήσιμο, αν έχετε παιδιά ή ηλικιωμένους στην οικογένειά σας.

Σήμερα, η αγορά προσφέρει μια ποικιλία από μοντέλα υγραντήρες, αλλά σε γενικές γραμμές, διαφέρουν το ένα από το άλλο: το είδος της ένα ενσωματωμένο ιονιστή και μια σειρά από πρόσθετα χαρακτηριστικά (τηλεχειριστήριο, οθόνη, διάφορους αισθητήρες και πολλά άλλα ανέσεις).

Υπάρχουν 4 τύποι υγραντήρων: υπερήχων, ατμού, παραδοσιακών και βιομηχανικών (αυτοκινητοβιομηχανίες), αλλά θα συζητήσουμε μόνο τους πρώτους 3 τύπους.

Δύο σε ένα: ένας υγραντήρας αέρα με λειτουργία ιονισμού. Μοντέλο βαθμολογία

Ο υγραντήρας αέρα με λειτουργία ιονισμού εγκατεστημένο στο διαμέρισμα θα προωθήσει την καλύτερη απορρόφηση οξυγόνου από το σώμα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο αέρας θα εμπλουτιστεί με αρνητικά και θετικά ιόντα. Δυστυχώς, σε φυσικές συνθήκες κατοίκησης είναι σχεδόν απουσία, και πρέπει να δημιουργηθούν τεχνητά. Χωρίς πρόσθετα κεφάλαια, μπορούν να εμπλουτιστούν ψηλά στα βουνά ή κοντά στη θάλασσα. Θα σας ενημερώσουμε για το τι πρέπει να ψάξετε πριν αγοράσετε.

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα-ιονιστή;

Επιλέγοντας έναν υγραντήρα, έναν καθαριστή αέρα με έναν ιονιστή για το σπίτι σας, προσέξτε τα ακόλουθα σημεία:

 • Το μέγεθος του δοχείου με νερό. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να εξετάσετε το μέγεθος του διαμερίσματός σας. Η στέγαση μικρών μεγεθών μπορεί να κορεστεί με ιόντα φορητού μεγέθους. Ένα μεγαλύτερο διαμέρισμα ή ένα εξοχικό σπίτι θα πρέπει να αναβαθμιστεί από μια συσκευή με μια μεγάλη δεξαμενή.
 • Θερμοκρασία εξάτμισης. Μπορεί να είναι κρύο ή ζεστό. Η συσκευή με ψυχρό ατμό φέρει μια πρόσθετη λειτουργία του υγραντήρα. Αυτή η επιλογή ισχύει για άτομα με ξηρό κλίμα και το καλοκαίρι. Η τεχνική με ζεστό ατμό χρησιμοποιείται ως συσκευή εισπνοής.
 • Η παρουσία ενός υδροσταθμού και ενός υδρομέτρου. Οι αισθητήρες βοηθούν στην παρακολούθηση της στάθμης της υγρασίας στο δωμάτιο και ρυθμίζουν αυτόματα.

Συμβουλή: Διατηρήστε την υγρασία στο δωμάτιο όχι μεγαλύτερη από 50%. Διαφορετικά, μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς την αίσθηση του ατόμου και να προωθήσει την τοποθέτηση ακάρεων σκόνης.

Κορυφαίοι 5 καλύτεροι υγραντήρες αέρα με ιονισμό

Η βαθμολογία των υγραντήρων ιονισμού αέρα κυριαρχείται από μοντέλα εισαγωγής. Ταυτόχρονα, τα οικιακά φορητά μοντέλα προωθούνται ενεργά σε προσιτή τιμή και με εξαιρετικά χαρακτηριστικά.

 1. Polaris PUH 4545 Wave. Μοντέλο υγραντήρα αέρα, με βάση υπερήχους. Υπάρχει ένας ολοκληρωμένος ιονιστής, ο οποίος βελτιώνει την ποιότητα του οξυγόνου στο δωμάτιο. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το χρονοδιακόπτη για μία έως εννέα ώρες. Ο ρυθμός εξάτμισης μπορεί να ρυθμιστεί χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο, όπου εμφανίζονται όλες οι κύριες εντολές. Αν το νερό στη δεξαμενή έχει τελειώσει, η συσκευή θα απενεργοποιηθεί αυτόματα χωρίς την παρέμβαση του ιδιοκτήτη. Καταγράφονται τρεις ταχύτητες απελευθέρωσης ατμού.
 • Τηλεχειριστήριο μέσω τηλεχειριστηρίου.
 • Ενσωματωμένο υγρόμετρο.
 • Εξαιρετική ποιότητα κατασκευής.
 • Αξιοπρεπής αξία για την τιμή και την ποιότητα του μοντέλου.
 • Υψηλό επίπεδο απόδοσης.
 • Αν το νερό χρησιμοποιείται από μια βρύση, ένα λεπτό στρώμα λευκής ορυκτής επικάλυψης θα σχηματιστεί στις επιφάνειες, τα έπιπλα και το δάπεδο.
 • Δεν υπάρχει λειτουργία νύχτας.
 1. Polaris PUH 5206Di. Ο αγοραστής προσελκύεται κυρίως από τον ασυνήθιστο σχεδιασμό και την διαισθητική λειτουργία της συσκευής. Είναι διαισθητικό και εντελώς προσβάσιμο ακόμα και σε ένα άτομο που δεν είχε ποτέ ενυδατική κρέμα. Υπάρχουν τρεις τρόποι παροχής ατμού, οι οποίοι ρυθμίζονται ανάλογα με το επιθυμητό επίπεδο έντασης. Ρυθμίζει το επιθυμητό επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο, μπορείτε να το ρυθμίσετε στο 85%. Υπάρχει αυτόματος τελεστής τερματισμού λειτουργίας και λειτουργία νύχτας. Όταν η δεξαμενή έχει αδειάσει τελείως, η συσκευή απενεργοποιείται αυτόματα.
 • Ασυνήθιστο σχέδιο.
 • Σαφή διαχείριση.
 • LED-οθόνη?
 • Νυχτερινή λειτουργία.
 • Το χρονόμετρο.
 • Ο ιονιστής αέρα χρησιμοποιείται εξαιρετικά σπάνια στη συσκευή από τους χρήστες, παρά τα οφέλη τους.
 1. Boneco W2055DR. Το μοντέλο αυτό είναι ένα από τα πιο ακριβά, αλλά έχει αποδειχθεί ηγέτης της αγοράς χάρη σε έναν καλά συντονισμένο μηχανισμό λειτουργίας και την παρουσία μιας φυσικής λειτουργίας υγρασίας αέρα στο δωμάτιο. Η συσκευή καταναλώνει πολύ λίγη ενέργεια, πρακτικά δεν χρειάζεται προσοχή. Επιπλέον, ο ιδιοκτήτης δεν χρειάζεται να δαπανήσει χρήματα για πρόσθετες προμήθειες.
 • Δεν υπάρχει λευκή επίστρωση στις επιφάνειες λόγω της λειτουργίας της συσκευής.
 • Ένας φυσικός τρόπος υγρασίας του αέρα.
 • Οικονομική κατανάλωση ενέργειας.
 • Διαθέσιμη οθόνη πληροφοριών.
 • Πολύ υψηλό κόστος.
 1. FANLINE VE-200. Η συσκευή είναι ιδανική για την επεξεργασία μεγάλων δωματίων. Ως εκ τούτου, η συσκευή είναι κατάλληλη τόσο για ένα ευρύχωρο διαμέρισμα και ένα γραφείο. Ο καθαρισμός οξυγόνου εκτελείται χρησιμοποιώντας τεχνολογία τριών βημάτων, η οποία βελτιώνει την απόδοση. Η συσκευή δεν χρειάζεται πρόσθετα αναλώσιμα, μπορείτε απλώς να γεμίσετε το νερό της βρύσης και να επιλέξετε τον επιθυμητό τρόπο λειτουργίας, πατήστε το κουμπί "Έναρξη". Ενώ εργάζεστε, κάνει λίγο θόρυβο, αλλά γρήγορα συνηθίζετε σε αυτό. Το επίπεδο θορύβου δεν μπορεί να καλείται υπερβολικά υψηλό και ενοχλητικό.
 • Εύκολο στη χρήση και συντήρηση.
 • Δεν υπάρχει ανάγκη για αναλώσιμα.
 • Η δεξαμενή μπορεί να πληρωθεί με νερό της βρύσης.
 • Υψηλό επίπεδο εξοικονόμησης όσον αφορά το ενεργειακό κόστος.
 • Γεύσεις και έλαια μπορούν να προστεθούν στο νερό.
 • Η συσκευή δεν είναι πολύ ισχυρή.
 • Δεν υπάρχει κανένας τρόπος λειτουργίας τη νύχτα.
 • Κάνει λίγο θόρυβο.
 1. Stadler Μορφή Jack J-020/021. Ο κομψός σχεδιασμός και ο λακωνισμός της συσκευής θα σας βοηθήσουν να χωρέσετε στο εσωτερικό του σπιτιού σας. Η ελβετική ποιότητα αποδεικνύεται στην ικανότητα να εργάζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθαρίζει τον αέρα και το καθιστά ασφαλές, απολυμαζόμενο με ιόντα αργύρου. Προορίζεται να χρησιμοποιηθούν πρόσθετα φυσίγγια που βελτιώνουν την επίδραση του καθαρισμού.
 • Υπάρχει μια λαβή στη δεξαμενή νερού, οπότε είναι βολικό να το τοποθετήσετε και να το πάρετε.
 • Ήσυχο, σχεδόν σιωπηλό ρυθμό εργασίας.
 • Ασυνήθιστος σχεδιασμός του μοντέλου.
 • Είναι απαραίτητο να αλλάξετε φίλτρα.
 • Πολύ υψηλό κόστος.

Επιλέγοντας από αυτά τα μοντέλα, τα οποία υγραντές με ιονιστή είναι καλύτερα, μπορείτε να δώσετε προτίμηση στα μοντέλα της μεσαίας κατηγορίας τιμών. Είναι πιο προσιτά στον αγοραστή και έχουν εξαιρετικά χαρακτηριστικά, μεταξύ των οποίων το Polaris PUH 4545 Wave. Σύμφωνα με τους χρήστες που το αγόρασαν, η συσκευή εμφανίζεται καλά ακόμα και κατά τη διάρκεια εννέα ωρών εντατικής εργασίας. Μπορεί να μείνει στο παιδικό δωμάτιο και μην ανησυχείτε για το τι θα συμβεί όταν το νερό στο δοχείο βράζει μακριά.

Πλεονεκτήματα ενός υγραντήρα αέρα με ιονισμό

Αυτές οι συσκευές έχουν κερδίσει δημοτικότητα μεταξύ των αγοραστών συνδυάζοντας πολλές βασικές λειτουργίες: καθαρισμό, υγρασία και απολύμανση αέρα. Χάρη στον ενσωματωμένο ιονιστή, είναι δυνατόν να αφαιρέσετε τα σωματίδια σκόνης από το οξυγόνο και να τα καρφώσετε στο πάτωμα. Το ίδιο ισχύει για άλλα μικρά σωματίδια. Ένα τέτοιο πράγμα είναι απαραίτητο για τους πάσχοντες από αλλεργίες και τους ανθρώπους που πάσχουν από άσθμα.

Η συσκευή κορεσμεί τον αέρα με θετικά και αρνητικά ιόντα, το ενυδατώνει, γεγονός που κάνει το άτομο άνετο, αισθάνεται χαρούμενος. Η συσκευή είναι αναντικατάστατη κατά την περίοδο εκδηλώσεων μολυσματικών ασθενειών, επιδημιών. Ενεργοποιώντας τη λειτουργία ιονισμού, μπορείτε να καταστρέψετε τους ιούς και τα μικρόβια που βρίσκονται στο δωμάτιο.

Υγραντήρας για το σπίτι με ιονισμό αέρα

Η αλλαγή της σχετικής υγρασίας δεν είναι τόσο αισθητή όσο η μεταβολή της θερμοκρασίας, αλλά μακροπρόθεσμα δεν μπορεί να επηρεάσει λιγότερο την ευημερία του ατόμου.

Μια απαραίτητη συσκευή για ένα παιδικό δωμάτιο

Ιδιαίτερα ευαίσθητα στην σχετική υγρασία των μικρών παιδιών σχετίζεται με ανεπαρκή υγρασία είναι ένας αριθμός αναπνευστικών ασθενειών - το σώμα αντισταθμίζει την έλλειψη της βλέννας του αναπνευστικού ενυδάτωσης τους γλιτώσει, έτσι από την ξήρανση. Ως εκ τούτου, σε σπίτια όπου υπάρχουν μικρά παιδιά, για την παρακολούθηση της κατάστασης της σχετικής υγρασίας είναι απολύτως απαραίτητο! Είναι καλύτερα να το κάνετε αυτό με τη βοήθεια ειδικών οργάνων - υγρόμετρα.

Πολλοί άνθρωποι έχουν ακούσει την έννοια της "σχετικής υγρασίας", αλλά, όπως αποδεικνύεται, δεν γνωρίζουν όλοι τι ακριβώς σημαίνει. Ας μάθουμε μια καλύτερη ερώτηση. Η σχετική υγρασία δεν είναι καθόλου η αναλογία της ποσότητας νερού στον αέρα με την ποσότητα του αέρα ή του όγκου χώρου, όπως πιστεύουν ορισμένοι. Σε τελική ανάλυση, στην περίπτωση αυτή, η έκφραση "σχετική υγρασία στο δωμάτιο 100%" θα σήμαινε ότι το δωμάτιο στο χείλος είναι γεμάτο με νερό.

Η σχετική υγρασία του αέρα είναι η αναλογία της ποσότητας νερού στον αέρα με την ποσότητα που μπορεί να περιέχει ο αέρας με τη μορφή ατμού σε δεδομένη θερμοκρασία. Εάν η υγρασία είναι περισσότερο από εκατό τοις εκατό, αυτό σημαίνει ότι στον αέρα αυτή τη στιγμή υπάρχει περισσότερο νερό από ό, τι ο αέρας είναι σε θέση να περιέχει σε αυτή τη θερμοκρασία με τη μορφή ατμού. Η περίσσεια νερού είναι στον αέρα με τη μορφή αερολύματος. Γίνεται ομίχλη.

Η βέλτιστη σχετική υγρασία είναι πολύ σημαντική για την ανθρώπινη υγεία

Τόσο πολύ χαμηλή όσο και πολύ υψηλή υγρασία είναι εξίσου ανεπιθύμητη, αλλά η υψηλή υγρασία αποτελεί πρόβλημα τροπικών χωρών, αλλά συχνά αντιμετωπίζουμε πολύ χαμηλή σχετική υγρασία. Τι προκαλεί την πτώση της υγρασίας;

Η σχετική υγρασία μειώνεται όταν θερμαίνεται ο αέρας. Το χειμώνα, ο αέρας στεγνώνει με καλοριφέρ, θερμαντήρες, θερμαντήρες και άλλες συσκευές θέρμανσης. Ο θερμαινόμενος αέρας μπορεί να περιέχει περισσότερο νερό, αλλά η απόλυτη ποσότητα νερού δεν αλλάζει, οπότε μειώνεται η σχετική υγρασία.

Το καλοκαίρι, η χρήση κλιματιστικού μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της σχετικής υγρασίας. Γιατί συμβαίνει αυτό; Όταν ο αέρας στο κλιματιστικό ψύχεται, η σχετική υγρασία του αυξάνεται αισθητά πάνω από 100%, η υπερβολική υγρασία συμπυκνώνεται και αφαιρείται. Η απόλυτη ποσότητα νερού μειώνεται. Στη συνέχεια ο αέρας βαθμιαία θερμαίνεται σε θερμοκρασία δωματίου, η "ανάγκη" του σε νερό αυξάνεται, αλλά δεν υπάρχει πουθενά να πάρει νερό από το γυαλί στο δρόμο μέσω του σωλήνα αποστράγγισης. Και πάλι έχουμε μείωση της σχετικής υγρασίας.

Υγραντήρες

Τι πρέπει να κάνω; Μπορείτε να οργανώσετε υγρό καθαρισμό τρεις ή τέσσερις φορές την ημέρα, μπορείτε να κρεμάσετε τα παράθυρα και τα θερμαντικά σώματα με υγρά χαλιά, αλλά είναι καλύτερα να πάτε με τον πιο πολιτισμένο τρόπο - χρησιμοποιήστε ειδικά moisturizers. Πριν αγοράσετε μια τέτοια συσκευή, θα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά το ζήτημα και να εξοικειωθείτε με τις αναθεωρήσεις.

Οι υγραντήρες είναι οι εξής:

 • Πορώδες - ο αέρας υγραίνεται με το πέρασμα του ανεμιστήρα μέσω πορώδους υλικού εμποτισμένου με νερό (ενυδατικό φυσίγγιο). Η απλούστερη έκδοση του υγραντήρα δεν απαιτεί όργανα ή αισθητήρες παρακολούθησης, καθώς η ρύθμιση της διαδικασίας υγροποίησης συμβαίνει φυσιολογικά - όσο υψηλότερη είναι η υγρασία του αέρα, τόσο λιγότερο εντατική εξατμίζεται. Μία από τις επιλογές για έναν πορώδη υγραντήρα είναι ένας καθαριστής αέρα ή ένα "πλύσιμο αέρα". Σε τέτοιες συσκευές, ο αέρας διοχετεύεται μέσω ειδικών φίλτρων συλλογής σκόνης, με αποτέλεσμα ο αέρας όχι μόνο να υγραίνεται, αλλά και να καθαρίζεται.

Η διαδικασία κορεσμού του αέρα με ατμό

Σύστημα υγρασίας αέρα

Υγροποιητής υπερήχων σε δράση

Σύγχρονη υγραντήρες έχουν μια σειρά από πρόσθετες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρονικού ελέγχου, επιτρέπει να κάνει ευέλικτο χώρους πρόγραμμα υγρασία, υψηλής ακρίβειας έλεγχο της υγρασίας με ηλεκτρονικό ευκαιρία υγροστάτη θέρμανσης μέτρια νερού, η οποία δημιουργεί ένα πιο άνετο περιβάλλον το χειμώνα, κ.λπ.

Οι υγραντήρες μπορούν να λειτουργούν ως αυτόνομες συσκευές. Έτσι είναι ενσωματωμένες μονάδες συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με ιονιστές.

Ιονιστές

Το λιγότερο σημαντικό χαρακτηριστικό του αέρα είναι ο ιονισμός του, δηλαδή ο κορεσμός με ιόντα. Τα ιόντα - φορτισμένα στοιχειώδη σωματίδια έχουν υψηλή δραστικότητα, γεγονός που διευκολύνει την κατάλυση διαφόρων διεργασιών, τόσο στον ατμοσφαιρικό αέρα όσο και στο ανθρώπινο σώμα. Είναι λόγω της υψηλής συγκέντρωσης ιόντων ότι ο αέρας μετά από μια καταιγίδα είναι τόσο φρέσκο. Οι ιονιστές χρησιμοποιούνται για την αύξηση του ιονισμού του αέρα στην καθημερινή ζωή.

Μεταξύ άλλων, η χρήση του ιονιστή αέρα βοηθά στην εξάλειψη δυσάρεστες οσμές και απομάκρυνση φορτίου στατικών από διάφορες επιφάνειες, καταστρέφουν ορισμένα είδη παθογόνων οργανισμών, «δεσμευτικό» και απομάκρυνση της σκόνης από τον αέρα και αερίων ακαθαρσιών.

Ιονισμός εσωτερικού αέρα

Υπάρχουν ιονιστές διαφορετικών τύπων και αρχών δράσης (ραδιενεργοί ιονιστές, ιονιστές υπεριωδών, κλπ.) Αλλά στην καθημερινή ζωή χρησιμοποιούνται σχεδόν αποκλειστικά ιονιστές με βάση τη δράση της εκφόρτισης κορώνας. Η εκκένωση κορώνας είναι μια αστραπή σε μινιατούρα, έτσι, οι συνθήκες μιας καταιγίδας αναδημιουργούνται τεχνητά στο δωμάτιο, και ο νέος αέρας μετά την φωτιά "παράγεται".

Οι ιονιστές σπάνια δρουν ως ξεχωριστή συσκευή, αν και οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές συσκευών ελέγχου του κλίματος, κατά κανόνα, διαθέτουν αρκετά μοντέλα ιονιστή στη γραμμή, τα οποία μπορούν να αναθεωρηθούν στις ιστοσελίδες των κατασκευαστών. Τις περισσότερες φορές, οι ιονιστές χρησιμοποιούνται ως επιλογή στα κλιματιστικά και τους υγραντήρες.

Η ανάπτυξη σύγχρονων τεχνολογιών μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε ένα βέλτιστο μικροκλίμα στο δικό μας σπίτι. Γιατί λοιπόν να μην εκμεταλλευτείτε τους καρπούς του πολιτισμού;