5 καλύτερα μοντέλα ιοντισμού για το διαμέρισμα, καθώς και χαρακτηριστικά και μειονεκτήματα της δουλειάς τους

Δεν είναι μυστικό ότι στα διαμερίσματα μας η ποιότητα του αέρα αφήνει πολύ επιθυμητό. Ταπετσαρίες, πλαστικά, έπιπλα από μοριοσανίδες - όλα αυτά υπογραμμίζουν τους επιβλαβείς αναθυμιάσεις που αναπνέουμε. Συχνά οι δυσάρεστες μυρωδιές, η ταλαιπωρία και ο ζεστός αέρας δεν εξαφανίζονται ακόμα και μετά τον υψηλής ποιότητας καθαρισμό και τον παρατεταμένο αερισμό.

Στην περίπτωση αυτή, οι έξυπνες συσκευές έρχονται να βοηθήσουν τις νοικοκυρές. Ο ιονιστής του αέρα για ένα διαμέρισμα - τι είναι αυτό και πώς αυξάνει τον όγκο του "ζωντανού" αέρα στο δωμάτιο;

Τι είναι ο ιονισμός και η επίδρασή του στο ανθρώπινο σώμα

Από τη φυσική του σχολείου ξέρετε για την ύπαρξη ιόντων και ηλεκτρονίων. Αυτά είναι θετικά και αρνητικά φορτισμένα στοιχειώδη σωματίδια, τα οποία αποτελούν συστατικά μέρη του ατόμου. Και τα μόρια αποτελούνται από άτομα.

Τι είναι ο ιονισμός με απλά λόγια; Αν ένα ηλεκτρόνιο "σπάσει" ένα ηλεκτρόνιο, τότε σχηματίζονται δύο διαφορετικά φορτισμένα σωματίδια, ιόντα. Όταν συνδέονται μεταξύ τους, σχηματίζουν είτε θετικά φορτισμένες συνδέσεις είτε αρνητικές. Ονομάζονται αεροπλάνα και μπορεί να είναι βαρύς, μέτριος ή ελαφρός. Ανάλογα με τη συγκέντρωσή τους στον αέρα που αναπνέουμε, η κατάσταση της ανθρώπινης υγείας αλλάζει.

Η θάλασσα, ο βουνός ή ο αέρας από κωνοφόρα δάση έχει επηρεάσει πάντα τον οργανισμό λόγω της αυξημένης περιεκτικότητας σε ιονισμένα σωματίδια. Τα σανατόρια και τα φαρμακεία δεν προσπαθούν μάταια να βρεθούν στα βουνά, στην ακτή ή στα κωνοφόρα δάση. Αυτή η περιοχή είναι απαραίτητη για τη θεραπεία ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος.

Στον καθαρό αέρα υπάρχουν πάντα θετικά ή αρνητικά ιόντα, τόσο λιγότερα από αυτά, τόσο πιο "νεκρά" ο αέρας γίνεται. Στους εσωτερικούς χώρους η παρουσία ιόντων μειώνεται σημαντικά, και για «αναβίωση» του αέρα έχουν εφευρεθεί ειδικές συσκευές - ιονιστές, οι οποίες δρουν επί μοριακό οξυγόνο και άζωτο, να αυξήσουν το επίπεδο των φορτισμένων ιόντων.

Τα αρνητικά φορτισμένα σωματίδια προσελκύουν επιβλαβείς ουσίες, μικροοργανισμούς, αλλεργιογόνα και σκόνη, φορτώνοντάς τα. Αυτοί, με τη σειρά τους, εγκατασταθούν στους τοίχους, έπιπλα, οροφή. Με αυτόν τον τρόπο καθαρίζεται ο αέρας.

Εάν το δωμάτιο είναι μικρό σε μέγεθος ή το διαμέρισμα κατοικείται από μια μεγάλη οικογένεια, τότε δεν υπάρχουν σχεδόν κανένα φως αρνητικά ιόντα στον αέρα, αλλά υπάρχουν πάρα πολλά αρνητικά ιόντα. Τα ελαφριά αεροσκάφη "ζουν" για σχετικά μικρό χρονικό διάστημα, διεισδύουν στο ανθρώπινο σώμα μέσω του αναπνευστικού συστήματος και του δέρματος. Κατά την εκπνοή σχηματίζονται βαριά ιόντα και η συγκέντρωσή τους στον αέρα είναι τόσο μεγάλη.

Τα σύγχρονα διαμερίσματα απλά γεμίζουν με διάφορες ηλεκτρικές συσκευές, οι οποίες, όταν δουλεύουν, εξουδετερώνουν το φορτίο ιόντων, ειδικά για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που είναι διάσημοι. Οποιαδήποτε αύξηση της θερμοκρασίας στο δωμάτιο οδηγεί σε υποβάθμιση της ποιότητας του αέρα, καθώς στεγνώνει και η σκόνη που σχηματίζεται είναι πηγή βαρέων ιόντων. Η υπερβολική υγρασία συμβάλλει επίσης στην απώλεια αρνητικών φορτίων από τα ιόντα.

Επομένως, είναι αναγκαίο για Ιονιστές αέρα παράγουν φως των αρνητικά φορτισμένα ιόντα τα οποία βελτιώνουν τη δομή των μορίων οξυγόνου και επιβλαβή σωματίδια μεταφέρουν το φορτίο τους, και εναποτίθενται επί των επιφανειών. Ο υγρός καθαρισμός αμέσως μετά τη συνεδρία ιοντισμού είναι απλά απαραίτητος. Αν δεν γίνει, τότε σε ξηρό αέρα οι επιβλαβείς ουσίες θα αποκτήσουν και πάλι θετικό φορτίο και η διαδικασία μπορεί να ξεκινήσει και πάλι.

Οφέλη και βλάβες των ιονιστών αέρα

Ο ιονισμός του αέρα στις εγκαταστάσεις έχει από καιρό διαφημιστεί ευρέως, αλλά δεν έχουν διεξαχθεί ειδικές μελέτες, τουλάχιστον το φάρμακο δεν δίνει συγκεκριμένες συστάσεις. Πόσο χρήσιμος είναι ο ιονιστής του αέρα, βλάπτει ή επωφελείται από την εφαρμογή του - δεν υπάρχει σαφής απάντηση. Εξετάστε όλα τα θετικά και αρνητικά σημεία.

Πλεονεκτήματα του ιονιστή

 1. Τα αέρια επηρεάζουν θετικά την εργασία των ερυθροκυττάρων, αυξάνουν την ανταλλαγή αέρα στους πνεύμονες κατά 10%.
 2. Ένας υγιής, ποιοτικός ύπνος που φέρνει μια πλήρη ξεκούραση.
 3. Βελτίωση της απόδοσης, της συγκέντρωσης, της μνήμης.
 4. Ο καλός ύπνος και η οξυγόνωση συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία, στη βελτίωση της ασυλίας.
 5. Κανονική ψυχική υγεία, εξαφάνιση της κατάθλιψης και της νεύρωσης.
 6. Ο μεταβολισμός αυξάνεται, το πρόσωπο φαίνεται ζωηρό και υγιέστερο.

Φαίνεται, συμπαγές πλεονέκτημα, αλλά κάθε μετάλλιο έχει την αντίθετη πλευρά. Πολλά εξαρτώνται από την υγεία των ανθρώπων που ζουν στο διαμέρισμα, όπου ιονίζεται ο αέρας.

Μειονεκτήματα ιόντων αέρος

 1. Εάν ο αέρας είναι ένας ιός που μεταδίδεται από αερομεταφερόμενα σταγονίδια, η πιθανότητα εκδήλωσης μολυσματικής νόσου αυξάνεται εκθετικά.
 2. Ο ιονισμένος αέρας επηρεάζει αρνητικά τον ασθενή που έχει πυρετό. Ο επιταχυνόμενος μεταβολισμός οδηγεί μόνο σε αύξηση της θερμοκρασίας, η οποία μπορεί να έχει κακή υποχώρηση. Επίσης, ο αυξημένος μεταβολισμός επηρεάζει δυσμενώς τις χρόνιες ασθένειες, επιταχύνοντας την πορεία τους, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε επιδείνωση. Ιδιαίτερα αφορά τις ογκολογικές παθήσεις.
 3. Μια μεγάλη συγκέντρωση αερίων οδηγεί σε ένα επιπλέον φορτίο του αναπνευστικού συστήματος των ασθματικών.
 4. Πολλοί άνθρωποι έχουν ατομική δυσανεξία ή υπερευαισθησία στον ιονισμένο αέρα. Είναι πιο δύσκολο για αυτούς να αναπνεύσουν, επομένως πριν αγοράσετε τη συσκευή είναι απαραίτητο να ελέγξετε πόσο άνετα θα είναι για εσάς να βρίσκεστε σε ένα τέτοιο δωμάτιο.
 5. Τα μωρά έως ένα έτος και οι μετεγχειρητικοί ασθενείς μπορούν να αναπνέουν περισσότερο "συνηθισμένο" αέρα αντί για υπερφορτωμένα ιόντα.
 6. Εάν ένα άτομο έχει διαταραχές του κυκλοφορικού συστήματος, ο ιονιστής μπορεί να προκαλέσει αιμορραγίες.
 7. Όταν ιονίζεις τον αέρα, είναι καλύτερο να μην είσαι στο δωμάτιο αυτή τη στιγμή. Τα φορτισμένα σωματίδια προσελκύουν στις επιφάνειες πολύ πιο έντονα, από το ουδέτερο, συμπεριλαμβανομένου του διαχωρισμού στους βλεννογόνους.
 8. Κάθε ιονιστής δημιουργεί όζον, ο οποίος είναι οξειδωτικός. Με τον κακό αερισμό, μπορεί να υπερβεί τη συγκέντρωσή του και να προκαλέσει βλάβη τόσο στον άνθρωπο όσο και στην τεχνολογία.
 9. Ο ιονιστής δεν δίνει άμεση θετική επίδραση. Το αποτέλεσμα μπορεί να εμφανιστεί μετά από μήνες κανονικής χρήσης.
 10. Γύρω από τον ιονιστή, σχηματίζονται πάντα κύκλοι σκόνης. Επιπλέον, όλες οι επιβλαβείς ουσίες κατακάθονται σε επιφάνειες, οπότε το δωμάτιο χρειάζεται συνεχή υγρό καθαρισμό, συμπεριλαμβανομένων των τοίχων και της οροφής.

Ενδείξεις και αντενδείξεις για τη χρήση ενός ιονιστή σε ένα διαμέρισμα

Ιονιστές αέρα συνιστώνται για:

 • αναπνευστικές ασθένειες;
 • πνευμονία.
 • φυματίωση;
 • υπέρταση;
 • ρευματισμούς;
 • μακράς διάρκειας μη θεραπευτικά εγκαύματα, τραύματα.
 • διαταραχή του νευρικού συστήματος.
 • προβλήματα με το πεπτικό σύστημα.
 • γυναικολογικές παθήσεις.

Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση ενός ιονιστή με:

 • ογκολογικές ασθένειες ·
 • ενεργό μορφή ιογενών λοιμώξεων.
 • βρογχικό άσθμα με συχνές κρίσεις.
 • καρδιακή ανεπάρκεια.
 • αυξημένη θερμοκρασία σώματος.
 • σοβαρή εξάντληση.
 • καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο
 • ατομική μισαλλοδοξία ·
 • μετεγχειρητική περίοδο.

Ionizer των χαρακτηριστικών της συσκευής αέρα

Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα τι είδους ιονιστές είναι και ποια είναι η αρχή λειτουργίας τους.

Αρχή λειτουργίας της συσκευής

Μέσα στον ιονιστή υπάρχουν δύο ηλεκτρόδια, μεταξύ των οποίων δημιουργείται υψηλή τάση. Ως αποτέλεσμα της απόρριψης κορώνα, τα αρνητικά φορτισμένα ελεύθερα ηλεκτρόνια απελευθερώνονται στον αέρα και συγκρούονται με ουδέτερα μόρια οξυγόνου. Ως αποτέλεσμα, σχηματίζεται ένα αρνητικό αεροπλάνο (ένα ιόν οξυγόνου) λόγω της προσθήκης ενός επιπλέον ηλεκτρονίου.

Τα αρνητικά φορτισμένα ιόντα κινούνται προς διαφορετικές κατευθύνσεις και σχηματίζουν ένα πεδίο αεροπλάνου, το οποίο έχει ευεργετική επίδραση στους ζώντες οργανισμούς.

Σχεδιασμός συσκευής

Τα κύρια συστατικά του ιονιστή είναι ο ανορθωτής του ρεύματος και ο μετατροπέας ενός εναλλασσόμενου ρεύματος σε ένα σταθερό. Το σύστημα δίοδος ρυθμίζει και διατηρεί την επιθυμητή τάση και ρεύμα. Η συσκευή ιονισμού είναι μια λεπτή βελόνα, μεταξύ της οποίας υπάρχει η εκκένωση.

Επιπλέον στοιχεία μπορεί να είναι:

 • Δίοδοι ή υπεριώδης λυχνία για την ένδειξη της κατάστασης λειτουργίας.
 • ανεμιστήρες για τη δημιουργία "άνεμος ιόντων"?
 • φίλτρα που περιέχουν επιβλαβείς ακαθαρσίες (καπνός, νέφος, σκόνη και άλλα).

Ποικιλίες της συσκευής

Οι ιονιστές μπορούν να διαφέρουν ως προς τη μορφή και την αρχή της δράσης.

Ενεργό και παθητικό

Ο ενεργός ιονιστής είναι εξοπλισμένος με ανεμιστήρα, ο οποίος κατανέμει τα ιόντα αέρα ομοιόμορφα πάνω στο δωμάτιο. Ένα μικρό μειονέκτημα είναι ο θόρυβος κατά την εργασία.

Μονοπολική και διπολική

Οι ιονιστές χωρίζονται σε δύο τύπους.

 1. Μόνο τα αρνητικά φορτισμένα αεροσκάφη δημιουργούν μονοπολικά. Ωστόσο, παράγουν πολύ όζον στη διαδικασία της εργασίας, η οποία δεν έχει το καλύτερο αποτέλεσμα στην τεχνική και τους οργανισμούς των ζωντανών όντων. Τέτοιοι ιονιστές ήταν συνήθεις τον περασμένο αιώνα, όταν πιστεύεται ότι τα θετικά φορτισμένα ιόντα είναι ήδη αρκετά στον αέρα και το άτομο χρειάζεται ιόντα με αρνητικό φορτίο.
 2. Το διπολικό σύστημα δημιουργεί αεροδυναμικά φορτία δύο θετικών και αρνητικών φορτίων, είναι το τελευταίο επίτευγμα της τεχνολογίας για τον καθαρισμό του αέρα υψηλής ποιότητας. Όταν χρησιμοποιούνται, ο σχηματισμός όζοντος και του ηλεκτροστατικού πεδίου μειώνεται και επίσης δεν σχηματίζονται τα ιόντα της ένωσης αζώτου.

Υγραντήρες αέρα

Αυτή η συσκευή συνδυάζει δύο λειτουργίες: υγροποίηση και ιονισμό. Παρόλο που πολλοί ειδικοί θεωρούν ότι η χρήση μιας τέτοιας συσκευής είναι αμφιλεγόμενη. Μετά από όλα, ο υγρός αέρας δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τους μικροοργανισμούς και ο ιονιστής βοηθάει να τα διαδώσετε γύρω από το δωμάτιο. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή στην απολύμανση του αέρα.

Επί του παρόντος, οι κατασκευαστές άρχισαν να παράγουν υγραντήρες όχι μόνο με ιονιστές, αλλά επίσης εξοπλίζουν τους με λαμπτήρες υπεριώδους ακτινοβολίας που καταστρέφουν τα βακτηρίδια και τους ιούς. Όταν επιλέγετε τη βέλτιστη συσκευή, δώστε προσοχή σε παρόμοια μοντέλα.

Καθαριστές αέρα

Μια συνδυασμένη συσκευή στην οποία ο ιονισμός πρέπει κατ 'ανάγκη να λειτουργεί ως ανεξάρτητη λειτουργία. Είναι πολύ σημαντικό η παραγωγή αερίων να πραγματοποιείται ξεχωριστά από τον καθαρισμό. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα φίλτρα, πρέπει να έχουν υψηλό βαθμό καθαρισμού και να συγκρατούν ακόμη και τα μικρότερα σωματίδια σκόνης με επακόλουθη απολύμανση.

Διαφορετικά, όταν ενεργοποιείτε τον ιονιστή, όλες οι βλαβερές ουσίες που έχουν συσσωρευτεί στο φίλτρο, θα λάβουν ένα φορτίο και θα εξαπλωθούν γύρω από το δωμάτιο και στη συνέχεια θα εγκατασταθούν στους πνεύμονες.

Chizhevsky πολυέλαιος

Ο βιοφυσικός Αλέξανδρος Chizhevsky δεν είχε καμία σχέση με τη δημιουργία ενός πολυέλαιου. Πήρε ακριβώς την αρχή του ιονισμού, η οποία χρησιμοποιήθηκε στο έργο της συσκευής που φέρει το όνομά του. Η ουσία του έργου είναι να σχηματίσει ένα ρεύμα σωματιδίων με τα οποία συγκρούονται τα μόρια του αέρα, ως αποτέλεσμα του οποίου λαμβάνει χώρα ο ιονισμός.

Κανόνες για την επιλογή συσκευών για οικιακή χρήση

Δώστε προσοχή στη διαθεσιμότητα πιστοποιητικού υγιεινής. Πρέπει να επιβεβαιώσει την παρουσία της διεργασίας ιονισμού και να εγγυηθεί την ασφάλεια του ατόμου.

Όταν επιλέγετε μια συσκευή, βρείτε στην περιγραφή της πληροφορίες για τα παραγόμενα ιόντα. Όσο περισσότεροι από αυτούς, τόσο το καλύτερο. Εάν η ποσότητα υπερβαίνει τα 50 000, τότε ο ιονιστής πρέπει να έχει ιατρικό πιστοποιητικό.

Η μέγιστη επιτρεπόμενη συγκέντρωση όζοντος είναι 0,1 mg / m3. Επιλέξτε μια συσκευή με MAC κάτω από το πρότυπο.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε εξετάσει το μέγεθος του ιονισμένου δωματίου, επιλέξτε τη συσκευή με το βέλτιστο εύρος. Η περιεκτικότητα των θετικών ιόντων στον αέρα πρέπει να είναι μεταξύ 1500-3000 ιόντων / cm3 και αρνητική - 3000-5000 ιόντα / cm3. Η πολικότητα είναι από -0,5 έως 0. Αυτές οι τιμές είναι πιο συνεπείς με καθαρό ορεινό ή θαλάσσιο αέρα.

Top-5 καλύτερους ιονιστές για ένα διαμέρισμα

Οι ιονιστές του αέρα είναι αρκετά ακριβοί, επομένως, πρέπει να προσεγγίζονται πολύ προσεκτικά. Σε ποια μοντέλα θα πρέπει να προσέχετε;

 1. Winia AWX-70. Κατασκευαστής: Νότια Κορέα, η μέση τιμή - 24 000 ρούβλια. Αυτό είναι το βέλτιστο μοντέλο για λειτουργικότητα και κόστος. Η συσκευή έχει σχεδιαστεί για επιφάνεια 50 m2, κατανάλωση ρεύματος 24 W.
 2. PanasonicF-VXD50R-S. Το ιαπωνικό μοντέλο συνδυάζει μια τριπλή δράση: υγρασία, καθαρισμό και ιονισμό του αέρα. Σχεδιασμένο για δωμάτιο 40 τ.μ. Το μόνο πράγμα που φοβίζει τους αγοραστές είναι το υψηλό κόστος, 33.000 ρούβλια.
 3. Sharp KC-A51 RW / RB. Προϋπολογισμός ιαπωνικό μοντέλο, η μέση τιμή είναι 21 000 ρούβλια. Σχεδιασμένο για 38 μ2. Ένα ειδικό φίλτρο καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα από επιβλαβείς ακαθαρσίες και το καθαριστικό άνθρακα απορροφά οσμές.
 4. Termica ΑΡ-300. Ο καλύτερος υπεριώδης ιονιστής, η παραγωγή της Κίνας, το μέσο κόστος των 6 500 ρούβλια. Καθαρίζει τον αέρα σε χώρο τουλάχιστον 50 m2. Ο ιονιστής είναι εξοπλισμένος με μια υπεριώδη λάμπα, η οποία καταστρέφει όλους τους επιβλαβείς μικροοργανισμούς. Έχει ένα καλό σύστημα φιλτραρίσματος, λειτουργεί ήσυχα και διαθέτει τηλεχειριστήριο.
 5. Amber-5A. Ο καλύτερος εγχώριος διπολικός ιονιστής, η μέση τιμή - 4.200 ρούβλια. Καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα και το φορτίζει με ιόντα αέρα. Γύρω από αυτό δεν συσσωρεύεται σκόνη, και ένας ανεμιστήρας χωρίς θόρυβο σας επιτρέπει να κατανέμετε ομοιόμορφα τα φορτισμένα ιόντα γύρω από το δωμάτιο. Ισχύστε μόνο 6 watt.

Ionizer κανόνες και συμβουλές

 1. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες και ακολουθήστε όλες τις συστάσεις.
 2. Χρησιμοποιήστε έναν συγκεκριμένο χρόνο για ιονισμό.
 3. Προσπαθήστε να μην βρίσκεστε στο δωμάτιο όταν λειτουργεί η συσκευή.
 4. Μετά από κάθε συνεδρία στην αίθουσα πρέπει να κάνετε έναν υγρό καθαρισμό.
 5. Μην ενεργοποιείτε το ιονιστή αν η υγρασία είναι κάτω από 45% ή περισσότερο από 75%.
 6. Αν υπερβείτε τον χρόνο λειτουργίας της συσκευής, τότε πιθανότατα στην αίθουσα να αυξάνεται η συγκέντρωση του όζοντος, να αερίζεται καλά, προκειμένου να αποφευχθεί η υποβάθμιση της ευημερίας και της βλάβης του εξοπλισμού.
 7. Μη χρησιμοποιείτε το ιονιστή σε σκονισμένο χώρο.
 8. Μην καπνίζετε κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, διαφορετικά η νικοτίνη και η πίσσα θα εγκατασταθούν στους πνεύμονές σας.
 9. Για ομοιόμορφη κατανομή αερίων, τοποθετήστε το ιονιστή σε απόσταση περίπου 1 μ. Από το δάπεδο, την οροφή και τους τοίχους. Είναι επιθυμητό να το τοποθετήσετε σε μια απομονωμένη επιφάνεια (ξύλο, πλαστικό ή γυαλί).
 10. Μην τοποθετείτε τη συσκευή σε άμεση γειτνίαση με τα κλιματιστικά και τις συσκευές θέρμανσης.
 11. Κάθε λίγους μήνες, ο ιονιστής πρέπει να καθαρίζεται καλά από το εσωτερικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια συνηθισμένη ηλεκτρική σκούπα.

Συμπέρασμα

Έτσι, εξετάσαμε την ερώτηση, τον ιονιστή του αέρα τι είναι. Πόσο χρήσιμος είναι ο ιονιστής του αέρα, ο καθένας πρέπει να αποφασίσει μεμονωμένα. Εάν ακολουθηθούν όλες οι συστάσεις και οι κανόνες, θα υπάρξει σημαντικό όφελος για το άτομο. Πριν αγοράσετε αναγκαστικά όλα τα υπέρ και τα κατά, λάβετε υπόψη όλες τις αποχρώσεις του σπιτιού σας και την κατάσταση της υγείας του νοικοκυριού.

Ιονιστής αέρα: χρήσιμες ιδιότητες και επιπτώσεις. Ιονιστής αέρα - οφέλη για την υγεία με απτά αποτελέσματα

Η ζωή στον 21ο αιώνα και η ανάπτυξη της βιομηχανίας έχουν αποξενώσει τον άνθρωπο από τη φύση, αλλά δεν αποκλείουν τις ανάγκες του ανθρώπινου σώματος στην ευεργετική του επίδραση.

Το κύριο πλεονέκτημα της ύπαρξης στη φύση - τον αέρα, κορεσμένο με αρνητικά ιόντα, δίνοντας στους ανθρώπους ενέργεια και υγεία. Στην καθημερινή ζωή, η μόνη αποζημίωση για την έλλειψη υγιούς φυσικού αέρα - ιονιστή αέρα.

Ιονιστής αέρα: τι είναι και πώς εφαρμόζεται

Για να διατηρήσετε υψηλή απόδοση, δραστηριότητα και υγεία ένα άτομο πρέπει να αναπνεύσει ελαφρά αρνητικά ιόντα, αλλά λόγω του αντίκτυπου των ηλεκτρικών συσκευών, της υπερβολικής ατμοσφαιρικής ρύπανσης των καυσαερίων και των εκπομπών των φυτών, ο φυσικός ιονισμός του αέρα εξασθενεί σε μεγάλο βαθμό.

Στη φύση Ο σχηματισμός αεροσκαφών οφείλεται στη δράση του κοσμικές ακτίνες ή απαλλαγές από κεραυνούς ηλεκτρισμός: τα μόρια των ηλεκτρονίων δέσμευσης οξυγόνου και σε βάρος τους γίνονται αρνητικά φορτισμένα. Τα αέρια οξυγόνου με αρνητικό φορτίο εμπλουτίζουν τον αέρα, καθώς έχουν αυξημένη βιολογική δραστηριότητα.

Συγκέντρωση ιόντων σε κλειστούς χώρους δεκαπέντε φορές λιγότερο από το απαραίτητο ποσοστό. Για να αντισταθμιστούν τα ιόντα που λείπουν, χρησιμοποιούνται ιονιστές αέρα.

Ο ιονισμός του αέρα είναι η διαδικασία σχηματισμού ιόντων, αντίστοιχα ο ιονιστής συσκευή ιονισμού αέρα.

Η ιδιαιτερότητα του ιονιστή είναι η επίδραση στη σκόνη στο δωμάτιο. Καθίζει σε πατώματα και έπιπλα, έτσι υγρό καθάρισμα του δωματίου, στην οποία υπάρχει ένας ιονιστής, διεξάγεται τρεις φορές πιο συχνά.

Το Ionizer δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί 24 ώρες την ημέρα., Στις οδηγίες στη συσκευή είναι απαραίτητο να υποδείξετε την ώρα χρήσης ενός συγκεκριμένου μοντέλου.

Σε έναν καπνιστό και σκονισμένο χώρο ο ιονιστής δεν χρησιμοποιείται με την παρουσία ανθρώπων.

Όταν χρησιμοποιείτε έναν ιονιστή Είναι σημαντικό να συσχετίσετε τη δύναμη της συσκευής με τις διαστάσεις του δωματίου, στην οποία χρησιμοποιείται, δεδομένου ότι ένας ανεπαρκώς ισχυρός ιονιστής σε ένα ευρύχωρο δωμάτιο δεν θα αποφέρει απτά οφέλη και ένας ισχυρός ιονιστής σε ένα μικρό δωμάτιο θα έχει αρνητική επίδραση στη συγκέντρωση μορίων όζοντος.

Είναι καλύτερα να τοποθετήσετε το ιονιστή σύμφωνα με τις συνημμένες οδηγίες στην καθορισμένη απόσταση από τους τοίχους, τις ηλεκτρικές συσκευές και τους ανθρώπους.

Η σωστή θέση της συσκευής είναι ο πρώτος κανόνας για το καλό αποτέλεσμα.

Το δεύτερο σημείο - κατάλληλη φροντίδα. Προκειμένου ο ιονιστής αέρα να είναι ευεργετικός για το σώμα, είναι σημαντικό να καθαρίζεται τακτικά από τη συσσωρευμένη σκόνη. Επιπλέον, μην ξεχάσετε να αερίσετε το δωμάτιο: συνιστάται να αερίζεται αμέσως πριν ενεργοποιήσετε το ιονιστή.

Η διαδικασία ιονισμού είναι απλή: εφαρμόζεται ρεύμα στα ιονίζοντα ηλεκτρόδια προκαλώντας εκφόρτιση και τα ηλεκτρόνια διασκορπίζονται από τις "βελόνες" του ιονιστή λειτουργίας για να συνδεθούν με τα μόρια οξυγόνου.

Ιονιστής αέρα: ποια είναι η χρήση του για τον οργανισμό;

Διεισδύοντας μαζί με τον αέρα, τα ιόντα εισέρχονται στο αίμα και εξαπλώνονται σε όλο το σώμα: η ικανότητα διείσδυσης μαζί με τις ευεργετικές επιδράσεις των ιόντων θεμελιώνουν τις χρήσιμες ιδιότητες του ιονιστή αέρα.

Τα αέρια διεισδύουν στο ανθρώπινο σώμα με δύο τρόπους: μέσω του δέρματος και μέσω των πνευμόνων. Τα ιόντα που παράγονται από τον ιονιστή αέρα εισέρχονται στο δέρμα και διεγείρουν τους υποδοχείς του, αυξάνοντας την ανταλλαγή αερίων. Ωστόσο, το δέρμα είναι υπεύθυνο για το 1% της ανταλλαγής αερίων του σώματος, έτσι το κύριο έργο είναι αφιερωμένο στο αναπνευστικό σύστημα.

Σε αυτή την περίπτωση, η επίδραση των ιόντων στους υποδοχείς του δέρματος αλλάζει την απτική και ευαισθησία στον πόνο, επιταχύνει την ανάπτυξη των τριχών. Χάρη σε αυτό, ο ιονιστής αέρα βοηθά τους ανθρώπους που υποφέρουν από τριχόπτωση και αλωπεκία. Ο ιονισμός μέσω της έκθεσης στο δέρμα μπορεί να θεραπεύσει δερματικές παθήσεις: ακμή, ψωρίαση, έκζεμα.

Επηρεάζοντας τους υποδοχείς του δέρματος, οι aeroions αλλάζουν αντανακλαστικά τον τόνο του κεντρικού νευρικού συστήματος και επηρεάζουν το μεταβολισμό.

Αυτοί οι παράγοντες σχετίζονται με την εξωτερική ηλεκτροεναλλαγή.

Εσωτερική ανταλλαγή ενέργειας λαμβάνει χώρα στους πνεύμονες είναι μερικώς ιόντα εναποτίθεται στα τοιχώματα των ανώτερων αεραγωγών, σε βρόγχους και τραχεία, αλλά το 80% διεισδύει. Η εσωτερική επίδραση ενισχύει την ανταλλαγή αερίων στους πνεύμονες, επηρεάζει τον τόνο του κεντρικού νευρικού συστήματος, καθαρίζει το σώμα, μειώνοντας τις εκδηλώσεις αλλεργίας.

Ο ιονισμός του αέρα χρησιμοποιείται ως εναλλακτική λύση στα φάρμακα στη θεραπεία της υπέρτασης, του άσθματος, των νόσων του νευρικού συστήματος και των κυκλοφορικών διαταραχών.

Γενικεύστε τι φέρνει ο ιονιστής του αέρα στην υγεία:

1. Ενεργοποιεί και ενισχύει τις προστατευτικές λειτουργίες του σώματος.

2. Αυξάνει την όρεξη.

3. Κανονικοποιεί το έργο του καρδιαγγειακού συστήματος.

4. Εξαλείφει την αϋπνία, βελτιώνει την ποιότητα ύπνου.

5. Μειώνει την κόπωση.

6. Επεκτείνει τη νεολαία στο δέρμα.

7. Πρόληψη ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος.

8. Αυξάνει την ανθεκτικότητα του σώματος σε λοιμώξεις και επιβλαβείς περιβαλλοντικούς παράγοντες.

9. Μειώνει τις αλλεργικές εκδηλώσεις.

10. Αποτρέπει την έκθεση σε ακτινοβολία από ηλεκτρικές συσκευές.

Το Ionizer είναι εξαιρετικά χρήσιμο για παιδιά, ηλικιωμένοι και τους ανθρώπους με κακή υγεία, οι οποίοι υποφέρουν από προβλήματα με το αναπνευστικό σύστημα.

Ο ιονισμός του αέρα είναι σημαντικός για όλους χωρίς εξαίρεση κατά τη διάρκεια της γρίπης και του κρυολογήματος, για τους ανθρώπους που κάθεται στον υπολογιστή για τρεις έως πέντε ώρες την ημέρα ή δώδεκα ώρες την ημέρα σε ένα δωμάτιο με εργαζόμενες ηλεκτρικές συσκευές.

Ionizer του αέρα: ποια είναι η βλάβη στην υγεία;

Αν κοιτάξετε λεπτομερώς το έργο του ιονιστή, μπορείτε να δείτε ότι δεν είναι χρήσιμο σε όλες τις περιπτώσεις.

1. Σκόνη και βακτήρια.

Η αρνητική στιγμή του ιονιστή αέρα - εκτός από το οξυγόνο, φορτίζει σωματίδια σκόνης και μικροχλωρίδα στο δωμάτιο. Οι μικροοργανισμοί και η σκόνη, φορτισμένες, πετούν σε όλες τις επιφάνειες του δωματίου και ειδικότερα στον ίδιο τον ιονιστή.

Μετά τον ιονισμό απαιτείται υποχρεωτικός καθαρισμός του δωματίου, αφού οι καθαρές βρωμιές μπορούν να αποτελέσουν πηγή ασθενειών.

Εάν ο ιονισμός του δωματίου από τον σκονισμένο αέρα, υπάρχουν άνθρωποι μέσα, η ανεπιθύμητη ρύπανση θα εγκατασταθεί σε αυτά.

Η ίδια αρχή λειτουργεί όταν βρίσκεστε σε δωμάτιο ιού. Εάν υπάρχει ένα άτομο στο δωμάτιο που πάσχει από μόλυνση που μεταδίδεται από αερομεταφερόμενα σταγονίδια, όταν ενεργοποιείται ο ιονιστής αέρα, ο κίνδυνος μόλυνσης από τη λοίμωξη του περιβάλλοντος αυξάνεται τρεις έως πέντε φορές.

Εάν η συσκευή δεν πληροί τον πρόσθετο ρόλο του συλλέκτη σκόνης (Ενσωματωμένος ηλεκτροστατικός κατακρημνιστής σε ορισμένα μοντέλα), συνιστάται να μην περιλαμβάνεται στην παρουσία ανθρώπων, διαφορετικά ο ιονιστής αέρα θα προκαλέσει βλάβη.

2. Ογκολογικές παθήσεις.

Για άτομα με ογκολογία, χρησιμοποιώντας ένα ιονιστή απαγορευόταν κατηγορηματικά. Ο λόγος έγκειται στην αρχή της λειτουργίας: τα ιόντα αέρα βελτιώνουν το μεταβολισμό, γεγονός που οδηγεί σε βελτιωμένη διατροφή των ιστών του σώματος. Εάν υπάρχουν κακοήθεις όγκοι στο σώμα, η διατροφή τους θα επιταχυνθεί επίσης, πράγμα που θα οδηγήσει σε ανεπιθύμητες συνέπειες.

3. Αυξημένη θερμοκρασία.

Ο ιονιστής αυξάνει τον μεταβολισμό, ο οποίος επιπλέον αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος.

4. Ατομική δυσανεξία ή υπερευαισθησία στον ιονισμένο αέρα.

Για παιδιά κάτω από την ηλικία ενός, το ιονιστή μην χρησιμοποιείτε λόγω μη παραμορφωμένης ανοσίας και του κινδύνου πρόκλησης ιογενούς μόλυνσης.

6. Βρογχικό άσθμα στο στάδιο της επιδείνωσης.

7. Μετεγχειρητική περίοδος.

Είναι εξαιρετικά ανεπιθύμητο να χρησιμοποιείται ένας ιονιστής εξαιτίας του κινδύνου μόλυνσης.

8. Οξεία διαταραχές της εγκεφαλικής κυκλοφορίας.

9. Ασθένειες του κεντρικού νευρικού συστήματος.

10. Οξεία φάση πνευμονίας ή εμφυσήματος.

11. Οξεία φάση ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Ιονιστής αέρα: χρήσιμος ή επιβλαβής

Οι επιδράσεις των ιονιστών αέρα στο σώμα μπορούν να θεωρηθούν τόσο επιβλαβείς όσο και χρήσιμες.

Όταν ενεργοποιείτε τη συσκευή σε μερικούς ανθρώπους, υπάρχουν αρνητικές στιγμές με τη μορφή ζάλης, πονοκεφάλων ή σοβαρής υπνηλίας. Αυτές οι συνθήκες είναι φυσικές, αν μετά από μια μακρά παραμονή στην πόλη, πηγαίνετε να ξεκουραστείτε στη φύση - οι αισθήσεις δεν θα διαφέρουν με κανέναν τρόπο.

Η πείνα των ιωνών συνοδεύει τους κατοίκους των πόλεων λόγω της οικολογίας και της συμφόρησης της ζωής με τις ηλεκτρικές συσκευές. Οξεία είναι αισθητή από τα παιδιά και τα άτομα με μειωμένη ανοσία.

Οι πονοκέφαλοι, η κακή υγεία, η αυξημένη κόπωση και τα συχνά κρυολογήματα είναι τα πρώτα σημάδια οξείας ιωνικής λιμοκτονίας, τα οποία ο ιονιστής του αέρα θα μπορέσει να καταπολεμήσει. Θα γεμίσει το δωμάτιο με συγκέντρωση ιόντων που εμφανίζεται σε δάση και ορεινές περιοχές.

Ο Ionizer είναι απαραίτητος για τη βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής ζωής.

Ένα συχνό επιχείρημα σχετικά με τους κινδύνους ενός ιονιστή αέρα είναι μια πιθανή υπερβολική δόση ενός οργανισμού με ιονισμό. Τέτοιες υποθέσεις δεν δικαιολογούνται, δεδομένου ότι η ικανότητα του αίματος να απορροφά οξυγόνο δεν είναι απεριόριστη. Μόρια αιμοσφαιρίνης, που παρέχουν οξυγόνο στα κύτταρα, απορροφούν μια σταθερή ποσότητα οξυγόνου. Ιόντα που δεν εξομοιώνονται με το αίμα είναι ανεμπόδιστα.

Η χρήση ιονιστών αέρα σύμφωνα με τους κανόνες υπερβαίνει τις πιθανές αρνητικές συνέπειες.

Η μελέτη των ιονιστών διεξάγεται για σαράντα χρόνια, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου δεν βρέθηκε το επιβλαβές αποτέλεσμα των ιοντιστών στον άνθρωπο, αλλά θετικό - είναι προφανές.

Οφέλη οργανισμός ιονιστή αέρα είναι ότι ιονισμός επιταχύνει την θεραπεία ασθενειών του καρδιαγγειακού συστήματος, της στηθάγχης, της υπέρτασης, της ρινίτιδας, λαρυγγίτιδα, φαρυγγίτιδα, βρογχίτιδα και, τραχειίτιδας.

Ο αέρας που περιέχει ιόντα αέρα επιταχύνει την επούλωση των εγκαυμάτων.

Ο ιονισμός του αέρα μειώνει τη φυσική και πνευματική κόπωση, ενισχύει την ασυλία, καταπραΰνει το σώμα, εξομαλύνει τον ύπνο.

Γιατί χρειάζομαι ιονιστή αέρα στο σπίτι, πώς να επιλέγετε και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Η καθαριότητα στο σπίτι είναι η εγγύηση της υγείας όλων των κατοίκων της. Το πιο σημαντικό κριτήριο είναι η ποιότητα του εισπνεόμενου αέρα. Αλλά μερικές φορές ακόμη και προσεκτικός καθαρισμός, κανονικός αερισμός, χρήση των αποσμητικών δεν δίνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σε καπνιστές αισθάνονται stuffiness, μπαγιάτικο αέρα, οσμή, η οποία όχι μόνο προκαλούν σωματική και συναισθηματική δυσφορία, μειωμένη απόδοση, αλλά και να προκαλέσει την εμφάνιση διαφόρων ασθενειών.

Η επίλυση του προβλήματος θα επιτρέψει τη χρήση ενός ιονιστή. Ποιο είναι το όφελος αυτής της συσκευής; Ποια είναι η αρχή λειτουργίας ενός τυπικού ιονιστή αέρα;

Τι είναι ο ιονιστής αέρα και γιατί χρειάζεται;

Ο ιονισμός είναι ένας μοντέρνος όρος που ακούγεται τώρα. Αλλά δεν είναι όλοι οι καταναλωτές να καταλάβουν τι είδους διαδικασία είναι και γιατί είναι απαραίτητη.

Για την κανονική ζωή, ένα άτομο πρέπει να αναπνέει καθαρό αέρα, κορεσμένο με ιόντα φωτός (ιόντα αέρα). Αυτά σχηματίζονται λόγω αποσύνδεσης από τα μόρια / άτομα του ηλεκτρονίου υπό την επίδραση της ατμοσφαιρικής ηλεκτρικής ενέργειας και διάφορων τύπων ακτινοβολίας.

Σχέδιο σχηματισμού φωτεινών θετικών και αρνητικών ιόντων

Αυτά τα φορτισμένα σωματίδια αερίου επηρεάζουν θετικά τις βλεννογόνες μεμβράνες των αναπνευστικών οργάνων, προωθώντας την παραγωγή βιολογικά δραστικών ουσιών. θα κορεστεί επίσης τον οργανισμό με ενέργεια, αυξάνει την προστατευτική λειτουργία του, εξομαλύνει το έργο πολλών συστημάτων και οργάνων, την τόνωση της ψυχικής και σωματικής δραστηριότητας, τη βελτίωση του μυϊκού τόνου, επιβραδύνει τη γήρανση.

Η ανάγκη να εγκατασταθεί ένας ιονιστής αέρα στο διαμέρισμα

Στη φύση ο ιονισμός του αέρα περνά ανεξάρτητα. Αλλά η συγκέντρωση των ιόντων σε αυτό δεν είναι σταθερή. Το επίπεδό τους εξαρτάται από τον βαθμό μόλυνσης του περιβάλλοντος, την εποχή του χρόνου, τις καιρικές συνθήκες.

Η υψηλότερη συγκέντρωση ιόντων στον αέρα στο δάσος, στα βουνά, στα χωριά, κοντά στη θάλασσα. Ο αριθμός τους είναι 600-50 000/1 cm 2. Ως εκ τούτου, στις περιοχές αυτές είναι τόσο εύκολο να αναπνεύσετε. Στην πόλη υπάρχουν πολλά εργοστάσια, μεταφορές, ηλεκτρικές συσκευές, που μειώνουν σημαντικά το επίπεδο ιόντων στον αέρα. Επιπλέον, ο ίδιος ο άνθρωπος παράγει βαρέα ιόντα - όσο περισσότεροι άνθρωποι στο δωμάτιο (γραφείο, διαμέρισμα), τόσο πιο δύσκολο είναι να αναπνέουμε εκεί. Η συγκέντρωση ιόντων φωτός σε τέτοια σημεία μπορεί να μειωθεί σε 15 φορές. Ως αποτέλεσμα, ένα άτομο αισθάνεται πείνα ιόντων, που εκδηλώνεται από κόπωση, πονοκεφάλους, γενική αδυναμία.

Το περιεχόμενο αεροδρομίων σε διάφορες τοποθεσίες

Υπό συνθήκες ασθενούς ιονισμού, μπορεί να πραγματοποιηθεί με τεχνητά μέσα - μέσω ειδικής συσκευής. Ο κύριος σκοπός των ιονιστών είναι να αυξήσουν τον όγκο του αέρα που ζουν στην εγκατάσταση με την κορεσμό του με αρνητικά φορτισμένα ιόντα οξυγόνου.

Η συσκευή και η αρχή του ιονιστή αέρα

Η συσκευή που εμπλουτίζει τον αέρα με φορτισμένα ιόντα (αρνητικά, αρνητικά και θετικά) έχει συμπαγείς διαστάσεις και τροφοδοτείται από ένα τυποποιημένο ηλεκτρικό δίκτυο. Μπορεί να είναι είτε αυτόνομη είτε τοποθετημένη σε μια συγκεκριμένη συσκευή (για παράδειγμα, στεγνωτήρα μαλλιών, κλιματισμό).

Η αρχή λειτουργίας ενός τυπικού ιονιστή αέρα είναι σε ηλεκτρόδια βελόνας ή σύρματος. Μεταξύ αυτών υπό την επίδραση ηλεκτρικού ρεύματος σχηματίζεται ένα πεδίο υψηλής τάσης. Τα ηλεκτρόδια παράγουν ηλεκτρόνια τα οποία, όταν συγκρούονται με τα μόρια του αέρα, χτυπάνε ελεύθερα ηλεκτρόνια από αυτά, σχηματίζοντας ιόντα με αρνητικό φορτίο.

Η συσκευή παράγει ιόντα με ρυθμό 1 μΑ (αρκετά δισεκατομμύρια φορτισμένα σωματίδια / δευτερόλεπτο).

Σχέδιο του ιονιστή αέρα

Αυτή η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κατοικίες και κτίρια γραφείων, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα της αναπνοής αέρα πρόσωπο επιταχύνει την αποσύνθεση των επιβλαβών ουσιών (σκόνη, ο καπνός του τσιγάρου), την καταστροφή των παθογόνων μικροοργανισμών.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των ιονιστών

Τα κύρια πλεονεκτήματα αυτών των συσκευών:

 • βελτίωση της ποιότητας του αέρα, καθαρισμός από αλλεργιογόνα, σκόνη, παθογόνοι μικροοργανισμοί, κρότωνες.
 • η καταστροφή των δυσάρεστων οσμών, ο καπνός ·
 • Υψηλή απόδοση με συμπαγείς διαστάσεις και χαμηλή ισχύ.
 • ευκολία συντήρησης.
 • δυνατότητα διόρθωσης του τρόπου λειτουργίας.
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
 • διαθεσιμότητα πρόσθετων λειτουργιών (καθαριστής αέρα / υγραντήρας, άρωμα, ανεμιστήρας).

Μεταξύ των ανεπαρκειών των ιονιστών αυτού του είδους:

 • ανάγκη περιοδικού καθαρισμού βελόνων / κασετών. Η φροντίδα των περισσότερων μοντέλων ελαχιστοποιείται - τα φίλτρα τους πλένονται επαρκώς υπό τρεχούμενο νερό 1-2 φορές / μήνα.
 • απρόβλεπτη επίδραση ενός ηλεκτρικού πεδίου σε ένα άτομο. Για ορισμένους ανθρώπους, η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία είναι καλή, για άλλους - βλάβη. Είναι αδύνατο να προβλεφθεί αυτό.
 • Η ανάγκη για τακτικό καθαρισμό γύρω από τη συσκευή. Ο ιονιστής δίνει ένα αρνητικό φορτίο και η μικροχλωρίδα του δωματίου, επομένως κοντά του (στο έπιπλο, το δάπεδο) θα πέσει μικρο-σκόνη?
 • αρνητική επίδραση της περίσσειας θετικά φορτισμένων ιόντων στο άτομο. Το όζον, που απελευθερώνεται σε μεγάλες ποσότητες, προκαλεί πονοκέφαλο, λήθαργο, κακή υγεία. Χαρακτηριστικό σημάδι της αυξημένης συγκέντρωσής του στον αέρα είναι η "μυρωδιά μιας καταιγίδας".

Το Ionizer θα είναι χρήσιμο αν επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη την περιοχή του χώρου, ο βαθμός μόλυνσης του αέρα σε αυτό, εγκατεστημένος σε ασφαλή απόσταση από το άτομο, χρησιμοποιείται σύμφωνα με την οδηγία

Τύποι ιονιστήρων

Υπάρχουν συσκευές για τον εμπλουτισμό του αέρα με ιόντα:

Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο ιονιστή αέρα για ένα διαμέρισμα; Μια μονοπολική συσκευή παράγει μόνο ιόντα με αρνητική φόρτιση. Για πολύ καιρό πίστευε ότι αυτό είναι αρκετό για ένα άτομο, δεδομένου ότι λαμβάνει θετικά σωματίδια από τον αέρα. Αλλά πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι χρειάζονται ιόντα και των δύο ειδών. Εάν ένα άτομο λαμβάνει εξαιρετικά αρνητικά ιόντα, απλά δεν φθάνουν στους πνεύμονες. Επομένως, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια διπολική συσκευή που παράγει σωματίδια με θετικό και αρνητικό φορτίο.

Η αρχή αυτού του ιονιστή βασίζεται στην εμφάνιση της εκφόρτισης κορώνας υπό την επίδραση της υψηλής τάσης. Λόγω αυτού, η συσκευή δημιουργεί εναλλάξ ιόντα με θετικό ή αρνητικό φορτίο. Μπορεί να ενεργοποιηθεί ενώ οι άνθρωποι βρίσκονται στο δωμάτιο.

Σύγκριση των αρχών λειτουργίας μονοφασικών και διπολικών ιοντιστών

Η ιονιστή μπορεί να εκπροσωπείται από ένα ανεξάρτητο μονάδα ή μια ενσωματωμένη - ενσωματωμένο σε ένα άλλο μηχάνημα (υγραντήρα, στεγνωτήρα μαλλιών, κλιματιστικό, θερμαντήρα) ως προαιρετικός εξοπλισμός. Στην πρώτη περίπτωση έχει τις μεγαλύτερες διαστάσεις, κατά το δεύτερο - είναι συμπαγές, χωράει εύκολα στο εσωτερικό του περιβλήματος.

Ο ιονιστής στο στεγνωτήριο για την ξήρανση των μαλλιών τους προστατεύει από την αφυδάτωση και την υπερβολική ξήρανση. Δηλαδή, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ξήρανσης, τα μαλλιά δεν χάνουν την υγρασία λόγω της δράσης των ιόντων.

Ένας θερμαντήρας με ενσωματωμένο ιονιστή εκτελεί δύο λειτουργίες ταυτόχρονα. Αυτή είναι η θέρμανση του αέρα και ο κορεσμός του με ιόντα αέρα, που καθιστά δυνατή την αίσθηση καλύτερης ακόμη και σε έναν κλειστό χώρο.

Υγραντήρας με ιονιστή αέρα και συμβατικό ιονιστή: τι να επιλέξετε

Δημιουργώντας ένα ευνοϊκό μικροκλίμα στο σπίτι, πολλοί καταναλωτές τείνουν να αγοράζουν συσκευές που συνδυάζουν διάφορες λειτουργίες. Επομένως, αντί του συνηθισμένου ιονιστή, προτιμάται ένας υγραντήρας με πρόσθετη λειτουργία εμπλουτισμού του αέρα με ιόντα. Αλλά η απόκτηση μιας τέτοιας συσκευής δικαιολογείται;

Ορισμένοι εμπειρογνώμονες του κλίματος πιστεύουν ότι ο υγραντήρας δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τη διάδοση των μικροοργανισμών που διαδίδονται μέσω του δωματίου με τη ροή των ιόντων. Κατά συνέπεια, όταν χρησιμοποιείτε μια τέτοια συσκευή, είναι απαραίτητο να προσέξετε επιπλέον την απολύμανση του αέρα.

Ένας υγραντήρας με ιονιστή θα είναι κατάλληλος σε χώρους όπου υπάρχει ξηρός αέρας

Υπάρχουν συσκευές όπως το "Super Plus Turbo" που υποδηλώνει καθαρισμό αέρα σε πολλά στάδια. Ένα ρεύμα που περιέχει σκόνη, καπνό, μικρόβια αναρροφάται σε μια ειδική κασέτα, όπου είναι ευαίσθητη στο ηλεκτρικό φορτίο. Η ρύπανση παραμένει στις πλάκες καθίζησης και ο καθαρός αέρας εμπλουτίζεται με ιόντα που σχηματίζονται στη ζώνη εκκένωσης κορώνας.

Το Ionizer "Super Turbo Plus" καθαρίζει και ιονίζει τον αέρα σύμφωνα με τα υγειονομικά και υγιεινά πρότυπα

Πώς λειτουργεί αυτή η συσκευή και τα οφέλη που θα αποφέρει αυτή θα αποδειχθεί από το βίντεο:

Μέχρι σήμερα έχουν αναπτυχθεί ολόκληρα κλιματικά συστήματα που έχουν πολλές διαφορετικές λειτουργίες. Είναι σε θέση να ζεσταίνουν / να ψύχουν τον αέρα, να καθαρίζουν και να ιονίζουν, να το ενυδατώνουν. Επιπλέον, αυτές οι συσκευές μπορούν να τοποθετηθούν ανεμιστήρα, θερμόμετρο και ακόμη και ένα ηλεκτρονικό ρολόι.

Τα σύγχρονα κλιματικά συστήματα είναι εξοπλισμένα με τις λειτουργίες καθαρισμού και εμπλουτισμού του αέρα, τα οποία τα καθιστούν χρήσιμα στην καθημερινή ζωή και ασφαλή για τον άνθρωπο

Χαρακτηριστικά του ιονισμού του αέρα χρησιμοποιώντας την τεχνολογία NANOE

Αυτή η τεχνολογία αναπτύχθηκε ειδικά για την Panasonic. Η ουσία του είναι ο καθαρισμός και η ανανέωση του αέρα με τη βοήθεια νανοδίων. Αυτά είναι μικροσωματίδια, ριζικά, που περιβάλλονται από μικρά μόρια νερού που μετράνε 5-20 νανόμετρα. Λόγω gidroobolochke, είναι πιο αποτελεσματική από ό, τι τα συμβατικά ιόντα μπορούν να ταξιδέψουν μεγάλες αποστάσεις για να εργαστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα για να διεισδύσει βαθιά μέσα δυσπρόσιτα σημεία, καταστρέφοντας τους παθογόνους παράγοντες.

Πώς λειτουργούν τα νανο-σωματίδια; Αφού παράγονται από τη συσκευή, διαχέονται στον αέρα, περιβάλλουν τους εαυτούς τους με ιούς και αλλεργιογόνα. Έτσι, τα νανο-σωματίδια καταστέλλουν την επίδραση των βακτηρίων επιβλαβών για τον άνθρωπο. Χάρη στις μικροσκοπικές διαστάσεις τους, είναι σε θέση να διεισδύσουν ακόμα και στο ύφασμα (που ο ατμός δεν μπορεί), καταστρέφοντας τη σκόνη, τις μυρωδιές και τα προϊόντα των ακάρεων σκόνης.

Στη σημείωση: σύμφωνα με τις διαστάσεις του νανοσωματιδίου υπάρχουν λιγότερα σωματίδια ατμού σε 1 ml φορές.

Η αρχή της δράσης των νανοσωματιδίων

Ο ιονισμός του νανο-ε είναι απολύτως ασφαλής για τον άνθρωπο, δεδομένου ότι τα κύρια συστατικά του είναι μόρια νερού. Σε αντίθεση με τα μόρια του αέρα, δεν αντιδρούν με ενώσεις αζώτου, οπότε ο νανατονισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χώρους όπου υπάρχουν άνθρωποι.

Τα νανοϋλικά επιταχύνουν τη διαδικασία υγρασίας 3 φορές, αυξάνοντας την ποιότητα τους κατά 2 φορές

Οι κανόνες χρήσης του ιονισμού

Ο ιονιστής μπορεί να τοποθετηθεί σε τοίχο, οροφή, να τοποθετηθεί στο πάτωμα ή σε ένα περίπτερο. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η συσκευή πρέπει να βρίσκεται σε κάποια απόσταση από το άτομο. Αυτός ο δείκτης συνήθως αναφέρεται στο τεχνικό διαβατήριο της συσκευής και είναι από 1 έως 3 m.

Εάν είναι απαραίτητο ο ιονιστής να απορροφά επιβλαβή ακτινοβολία από την τηλεόραση, είναι στερεωμένος στον πλησιέστερο τοίχο. Η συσκευή θα πρέπει να είναι 0,5 μέτρα πάνω από το επίπεδο της οθόνης.

Προσοχή: μην εγκαταστήσετε συσκευή ιονισμού κοντά στο κλιματιστικό, στον θερμαντήρα!

Η θέση του ιονιστή εξαρτάται από την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας του, την επίδραση της συσκευής σε ένα άτομο

Επιτρέπεται η παραμονή σε εσωτερικούς χώρους ενώ η συσκευή είναι ενεργοποιημένη;

Εάν ο ιονιστής χρησιμοποιείται μόνο για τη βελτίωση της σύνθεσης του αέρα, και όχι ως θεραπεία, δεν πρέπει να είναι κοντά του. Όταν ξεκινά η διαδικασία καθαρισμού του εναέριου χώρου, αυτή η φορά είναι καλύτερο που δαπανάται σε εξωτερικούς χώρους. Για την πρόληψη και τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών, η συσκευή ανάβει για συγκεκριμένο χρόνο (καθορίζεται στις οδηγίες), σε κάποια απόσταση από το άτομο.

Πώς μπορώ να ελέγξω αν ο ιονιστής αέρα λειτουργεί;

Αφού αγόρασε τη συσκευή για να βελτιώσει την ποιοτική σύνθεση του αέρα στο δωμάτιο, πολλοί καταναλωτές δεν ξέρουν πώς να ελέγχουν την απόδοσή τους. Εξάλλου, η αξιολόγηση της λειτουργίας της συσκευής μπορεί να είναι αρκετά υποκειμενική - τα παραγόμενα ιόντα δεν είναι ορατά στο μάτι και δεν είναι αισθητά.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ελέγξετε τη λειτουργία του ιονιστή αέρα:

 • Ένα ελαφρύ αεράκι είναι αισθητό κοντά στη βελόνα του θερμαντήρα της συσκευής - μια υψηλή δραστηριότητα των ηλεκτρονίων σχηματίζει δονήσεις αέρα.
 • στο σκοτάδι στις άκρες των βελόνων ιονιστή εμφανίζεται μια ελαφριά μπλε φωτιά.

Στη σημείωση: υπάρχει μια ειδική συσκευή που σας επιτρέπει να μετρήσετε τον αριθμό των αρνητικών ιόντων που παράγονται από τον ιονιστή. Ωστόσο, η απόκτηση αυτού μόνο για τους σκοπούς αυτούς είναι άστοχο.

Μέθοδοι για τη δοκιμή της λειτουργίας της συσκευής

Πόσο καιρό θα πρέπει να ενεργοποιήσω τον ιονιστή;

Χρόνος που απαιτείται για κορεσμό αέρα με ιόντα φωτός, μεμονωμένα για κάθε δωμάτιο. Εξαρτάται από το πόσοι άνθρωποι είναι συνεχώς στο δωμάτιο, οικιακές συσκευές. Η βέλτιστη τιμή είναι 1-2 ώρες την ημέρα. Αν η τηλεόραση / υπολογιστής λειτουργεί συνεχώς, ο ιονισμός μπορεί να διαρκέσει έως και 12 ώρες. Η συσκευή δεν πρέπει να λειτουργεί συνεχώς, ο μέγιστος επιτρεπόμενος χρόνος λειτουργίας καθορίζεται στο εγχειρίδιο για τη χρήση του.

Όταν χρησιμοποιείτε έναν ιονιστή για προληπτικούς σκοπούς (για την πρόληψη αναπνευστικών, καρδιακών και αγγειακών παθήσεων), ενεργοποιείται 2-3 φορές / ημέρα για 10 λεπτά. Στην περίπτωση αυτή, το άτομο πρέπει να είναι 0,5-1 m από τη συσκευή. Για να επιταχυνθεί η επούλωση τραυμάτων, η ροή από τη συσκευή κατευθύνεται σε ένα πονόδοντο και αφήνεται να δράσει για 5 λεπτά.

Παρακαλώ σημειώστε: ο ιονιστής δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον πλήρη αερισμό του δωματίου, αλλά μόνο να βελτιώσει την ποιότητα της σύνθεσης του αέρα σε αυτό. Αυτές οι δύο διαδικασίες θα πρέπει να διεξάγονται σε διαφορετικούς χρόνους, αφού δεν έχει νόημα ο εμπλουτισμός του μείγματος αερίων που αλλάζει στο δωμάτιο με ιόντα.

Ο χρόνος δράσης της συσκευής εξαρτάται από το αναμενόμενο αποτέλεσμα (εμπλουτισμός του αέρα, θεραπεία, πρόληψη ασθενειών), η θέση του σε σχέση με το άτομο

Ο ιονιστής θα πρέπει να καθαρίζεται τακτικά από τη σκόνη. Μετά το πέρας της συνεδρίας, είναι απαραίτητο όχι μόνο να απενεργοποιηθεί ο διακόπτης εναλλαγής, αλλά και να αποσυνδεθεί από το δίκτυο. Το συνηθισμένο φίλτρο πρέπει να πλένεται με νερό 1 φορά / 2 εβδομάδες. Hepa-φίλτρο, που συλλαμβάνει τα μικρότερα σωματίδια, είναι βολικό να καθαριστεί με μια ηλεκτρική σκούπα.

Αντενδείξεις για τη χρήση της συσκευής

Όταν η συσκευή λειτουργεί σε εσωτερικούς χώρους, δεν πρέπει να καπνίζετε - αυτό διευκολύνει την είσοδο περισσότερων καρκινογόνων στους πνεύμονες. Ο ιονισμός θα πρέπει να απορρίπτεται εάν υπάρχει μικρό παιδί στο σπίτι, ένας ογκολογικός ασθενής ή ένα άτομο ευαίσθητο στο όζον.

Μην χρησιμοποιείτε τη συσκευή, εάν κάποιος από το σπίτι αντιμετωπίζει αυξημένη θερμοκρασία - η θερμότητα μπορεί να αυξηθεί. Εάν η διαδικασία ιονισμού επιδεινώνει την ευημερία των ανθρώπων (προκαλεί πονοκέφαλο, ευερεθιστότητα, ρινορραγία), θα πρέπει να σταματήσει. Αυτή η αντίδραση μπορεί να προκληθεί από το σχηματισμό όζοντος. Μετά από λίγο μπορεί να περάσει.

Η αντίδραση στη συσκευή είναι δύσκολο να προβλεφθεί, οπότε πρέπει να αρχίσει για 10-15 λεπτά, τοποθετώντας σε ασφαλή απόσταση από τους ανθρώπους

Ιονισμός του αέρα, ως πρόσθετη επιλογή στα αυτοκίνητα, στις οικιακές συσκευές

Εάν ένα άτομο ξοδεύει πολύ χρόνο σε ένα αυτοκίνητο, η υγεία του επιδεινώνεται συχνά, υπάρχει πονοκέφαλος, υπνηλία, μειωμένη συγκέντρωση προσοχής. Ο λόγος για αυτό είναι η αερισμός του αστικού αέρα, η συσσώρευση και η ανάμειξη διαφόρων οσμών στην καμπίνα - δηλαδή, μια μείωση στο επίπεδο των αρνητικών ιόντων.

Ο αερισμός μέσω ανοιχτών παραθύρων δεν δίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα, αφού ο υπαίθριος εναέριος χώρος δεν είναι πάντα καθαρός. Σε αυτή την περίπτωση, ο ιονιστής θα είναι χρήσιμος. Δημιουργεί αρνητικά φορτισμένα ιόντα, όχι μόνο βελτιώνοντας την ποιοτική σύνθεση του αέρα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, αλλά και εξουδετερώνοντας διάφορα αλλεργιογόνα, σκόνη, επιβλαβείς ακαθαρσίες.

Στη σημείωση: ο ιονιστής αυτοκινήτου μπορεί να εξοπλιστεί επιπλέον με ανεμιστήρα, φίλτρο, μπλοκ αρώματος, που αυξάνει τη λειτουργικότητα της συσκευής.

Η γεννήτρια ιόντων είναι προσαρτημένη στην οροφή του αυτοκινήτου ή είναι εγκατεστημένη στον αναπτήρα τσιγάρων

Σε οικιακές συσκευές, η λειτουργία ιονισμού είναι επίσης απαραίτητη. Έτσι οι στεγνωτήρες μαλλιών για το στέγνωμα και το στυλ των μαλλιών υπερβολικά ξηραίνονται και ηλεκτρίζουν τα μαλλιά. Και η λειτουργία ιονισμού επιτρέπει τη δημιουργία ρεύματος αρνητικών ιόντων που απομακρύνουν τα στατικά, μαλακώνουν τα νήματα, τα κάνουν πιο ομαλά, λαμπερά και υπάκουα. Επιταχύνουν τη διαδικασία ξήρανσης, διατηρώντας παράλληλα την υγρασία μέσα στις ράβδους.

Εξετάστε: τα ιόντα δεν αποκαθιστούν και δεν θεραπεύουν τα μαλλιά, αλλά μειώνουν μόνο τη βλάβη που μπορεί να τους προκαλέσει το στέγνωμα και το styling με ένα ζεστό στεγνωτήρα μαλλιών.

Οι στεγνωτήρες μαλλιών μπορούν να είναι είτε εσωτερικοί είτε εξωτερικοί ιονιστές

Πολλή συζήτηση αφορά τη βλάβη των θερμαντήρων, των κλιματιστικών για τον άνθρωπο, το περιβάλλον, επειδή κάθε μονάδα φορητής θέρμανσης αφαιρεί τον αέρα στον χώρο, μειώνει την ποιότητά του. Το Ionizer θα αποτρέψει αυτό. Χτισμένο στη μονάδα της συσκευής για τη θέρμανση του δωματίου, παρέχει ένα άνετο μικροκλίμα για το άτομο, έχει αντιβακτηριακή δράση, εξαλείφει τις δυσάρεστες οσμές, εξουδετερώνει τις επιβλαβείς χημικές ενώσεις.

Το Ionizer είναι σε θέση να αναδημιουργήσει το φυσικό μικροκλίμα σε ένα διαμέρισμα

Μύθος ή Πραγματικότητα

Είναι σημαντικό για ένα άτομο να αναπνεύσει καθαρό αέρα για να διατηρήσει την υγεία του σώματος, την ευημερία. Αλλά η χρήση ιονιστήρων οικιακής χρήσεως προκαλεί διαμάχη μεταξύ των ειδικών για το κλίμα. Το γεγονός είναι ότι το αποτέλεσμα της χρήσης τους είναι κοντά στο φαινόμενο placebo.

Πρέπει να χρησιμοποιήσω ιονιστή αέρα; Φυσικά, ναι. Αλλά είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι αυτό δεν είναι πανάκεια για όλες τις ασθένειες. Κατά την τήρηση των κανόνων χρήσης, η συσκευή μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη σύνθεση του αέρα στην αίθουσα, ωφελώντας έτσι τους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα σε αυτήν.

Ionizer για τι

Η σύγχρονη "φυγόκεντρος" της ζωής ουσιαστικά δεν αφήνει χρόνο για ξεκούραση έξω από τα όρια της πόλης, για ένα ταξίδι στο κωνοφόρο δάσος, στη θάλασσα και ιδιαίτερα στα βουνά. Αν και είναι η ανέγγιχτη φύση που δίνει στο σώμα δύναμη για να γίνει ισχυρότερη, να βελτιωθεί, να αναπληρώσει τους πόρους προστασίας. Στις μεγαλουπόλεις, ο μολυσμένος αέρας δεν είναι μόνο καταστροφή, είναι μια πραγματική καταστροφή. Ως εκ τούτου, όλο και πιο δημοφιλείς είναι τέτοιες συσκευές καθαρισμού του αέρα, ως ιονιστές.

Ποιος είναι ο σκοπός τους, ποια είναι η χρήση και υπάρχει βλάβη;

Περιεχόμενα του άρθρου:

Τι είναι ένας ιονιστής, γιατί χρειάζομαι έναν ιονιστή για ένα σπίτι;

Ανάλογα με τους φυσικούς παράγοντες μιας συγκεκριμένης τοποθεσίας, η συγκέντρωση των ελαφρών αρνητικών ιόντων στην ατμόσφαιρα ποικίλλει στο εύρος από 600 έως 50000 ιόντα ανά 1 τετρ. / εκ. Η μεγαλύτερη συγκέντρωση παρατηρείται στις περιοχές των ορεινών θέρετρων, στις ακτές της θάλασσας και στα κωνοφόρα δάση.

Όσον αφορά τα αστικά διαμερίσματα, περιέχουν αρνητικά ιόντα 10-15 φορές κάτω από τον κανόνα. Η ανεπάρκεια του Aeroion που προκαλείται από κακή οικολογία, κεντρική θέρμανση, αφθονία μηχανών εργασίας (ιδίως ηλεκτρονικών υπολογιστών) και άλλων παραγόντων, οδηγεί στην ανάπτυξη ποικιλίας ασθενειών σε όλα τα συστήματα του σώματος, σε πτώση της ανοσίας και πρόωρη γήρανση.

Το Ionizer επιτρέπει Καθαρίστε τον αέρα στο δωμάτιο και επαναφέρετε την ισορροπία των αρνητικών ιόντων.

Ποιος θα χρησιμοποιήσει τον ιονιστή αέρα;

 • Παιδιά.
 • Για τους ηλικιωμένους.
 • Οδυνηρές, αποδυναμωμένες.
 • Με ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος.
 • Όλα - κατά τη διάρκεια της εποχιακής εξάπλωσης της γρίπης και του ARI.
 • Σε όλους όσους περνούν πάνω από 2 ώρες την ημέρα στην οθόνη.
 • Σε όλους όσους περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σε κλειστό χώρο.

Κατηγορηματικές αντενδείξεις για τη χρήση ενός ιονιστή:

 • Ογκολογία. Τα αέρια ενισχύουν το μεταβολισμό, βελτιώνοντας τη διατροφή όλων των ιστών του σώματος. Δυστυχώς, και κύτταρα κακοήθων σχηματισμών (αν υπάρχουν).
 • Αυξημένη θερμοκρασία. Η επιτάχυνση του μεταβολισμού οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος.
 • Υπερπληρωμένα / σκονισμένα δωμάτια. Σε αυτή την περίπτωση, ηλεκτροφόρα σωματίδια σκόνης θα διεισδύσουν βαθιά στους πνεύμονες. Δηλαδή, η χρήση ενός ιονιστή έχει νόημα μόνο όταν δεν υπάρχουν άνθρωποι στην αίθουσα.
 • Ατομική μισαλλοδοξία. Υπάρχει επίσης τέτοια.
 • Παιδιά ηλικίας κάτω του ενός έτους. Για τέτοιες ψίχουλες, είναι προτιμότερο να μην χρησιμοποιούνται ιονιστές.
 • Υπερευαισθησία σε ιονισμένο αέρα.
 • Βρογχικό άσθμα με συχνές εξάρσεις.
 • Μετεγχειρητική περίοδος.
 • Οξεία διαταραχές της εγκεφαλικής κυκλοφορίας.

Τύποι ιονιστών για το σπίτι, οι κύριες λειτουργίες τους

Η ταξινόμηση των ιονιστήρων οικιακής χρήσης πραγματοποιείται σε διάφορες κατηγορίες...

Με ραντεβού:

 • Καθαριστικά. Σκοπός: ιονισμός του αέρα και καθαρισμός του από σκόνη, βακτήρια, καπνό.
 • Καθαριστές-υγραντήρες. Σκοπός: καθαρισμός του αέρα και συντήρηση του βέλτιστου επιπέδου υγρασίας. Ιδανικό για δωμάτια με ξηρό αέρα.
 • Κλιματικό συγκρότημα. Σκοπός: "τρία σε ένα" - ιονισμός, καθαρισμός και ενυδάτωση.
 • Λαμπτήρες άλατος. Φωτιστικοί ιονιστές, οι οποίοι είναι λαμπτήρες (15 W) άλατος πετρωμάτων, οι οποίοι όταν θερμαίνονται παράγουν αρνητικά ιόντα.

Με την "πολικότητα" των παραγόμενων ιόντων:

 • Διπολική. Τέτοιοι ιονιστές παράγουν τόσο αρνητικά ιόντα όσο και ιόντα με θετικό φορτίο. Το κόστος είναι συνήθως υψηλό.
 • Unipolar. Πιο προσιτές εκδόσεις ιονιστήρων.

Όσον αφορά το την ορθότητα της επιλογής μεταξύ τους, οι απόψεις των ειδικών διαφέρουν. Κάποιοι κλίση σε ένα άκαμπτο «φυσικό» αναλογίες ιόντων (2-3), ενώ άλλοι πιστεύουν ότι η αφθονία των οικιακών συσκευών - από μόνη της γίνεται αιτία για τη δημιουργία ενός τεράστιου αριθμού των ιόντων με ένα θετικό φορτίο. Δηλαδή, η δημιουργία τέτοιων ιόντων επίσης από τον ιονιστή είναι ήδη περιττή.

Πώς να είναι; Γνώμη των ειδικών σχετικά με τη διατήρηση της ισορροπίας: σε δωμάτια με ελάχιστο ποσό εξοπλισμού για εγκατάσταση διπολικούς ιονιστές, α μονοπολική - σε χώρους όπου απαιτείται εξουδετέρωση πλεονασμάτων θετικών ιόντων.

Στον τόπο αίτησης:

 • Για το σπίτι. Η επιφάνεια του χώρου πρέπει να αντιστοιχεί στην περιοχή που δηλώνεται στα χαρακτηριστικά της συσκευής.
 • Για το αυτοκίνητο. Σκοπός - καθαρισμός του αέρα από αέρια (καυσαέρια, μονοξείδιο του άνθρακα), από καύση / σκόνη, απομάκρυνση κόπωσης κλπ. Η αποδοτικότητα εξαρτάται από το φίλτρο.
 • Να δώσει.
 • Για γραφείο. Στο "πυκνοκατοικημένο" γραφείο, η συσκευή (για αποδοτικότητα) πρέπει να σχεδιαστεί για ένα ευρύτερο δωμάτιο.

Αξίζει να το θυμόμαστε αυτό για κάθε εφαρμογή υπάρχει πηγή ενέργειας. Ο ιονιστής πρέπει να ταιριάζει.

Στο φίλτρο (αν υπάρχει):

 • Άνθρακας.
 • Ιστός.
 • Νερό.
 • HERA.
 • Φωτοκαταλυτική.

Είναι ο ιονιστής του αέρα για το σπίτι - καλό ή κακό;

Από τα πλεονεκτήματα των ιονιστών είναι απαραίτητο να διακρίνουμε τα πιο βασικά:

 • Αποτελεσματική καταπολέμηση της κατάχρησης οξυγόνου σε κλειστούς χώρους. Ως επί το πλείστον, αυτό ισχύει για τους αυτόχθονες κατοίκους του Παγκόσμιου Ιστού.
 • Προφύλαξη της ογκολογίας και των καρδιαγγειακών παθήσεων.
 • Επιτάχυνση του μεταβολισμού.
 • Γρήγορη "καθίζηση" σωματιδίων σκόνης και καπνού στην επιφάνεια (δηλαδή, στους πνεύμονες αυτών των σωματιδίων καθιζάνει κάτω ένα κλάσμα λιγότερο).
 • Αβλαβότητα της συσκευής για την υγεία. Σε σύγκριση, ειδικά με υπολογιστές, φούρνους μικροκυμάτων κ.λπ.
 • Μείωση των επιπτώσεων των τοξικών πλαστικών, λινέλαιο, γύψο, κλπ.
 • Εξουδετέρωση θετικών ιόντων, που συσσωρεύονται γύρω από οθόνες υπολογιστών και οθόνες τηλεόρασης.
 • Οικονομικό και ανεπιτήδευτο στην υπηρεσία.
 • Εξάλειψη παθογόνων ιών στο δωμάτιο.
 • Δημιουργία ενός ευχάριστου καθαρού και καθαρού αέρα.


Αλλά χωρίς δευτερεύοντα, φυσικά, οπουδήποτε.

Τα μειονεκτήματα αυτών των συσκευών περιλαμβάνουν:

 • Μια ξαφνική αύξηση στατικού ηλεκτρισμού.Αυτό συμβαίνει όταν η συσκευή είναι πάρα πολύ φανατική ή όταν χρησιμοποιείται σε τόπο που είναι πολύ στεγνός (χωρίς τη λειτουργία υγρασίας). Ως επακόλουθο - η εμφάνιση μικρών απορρίψεων ρεύματος όταν έρχονται σε επαφή με μέταλλα ή ανθρώπους.
 • Αύξηση του αριθμού των βαριών ιόντων αέρα.Σημειώνεται ο ανεπαρκής αερισμός σε μη αεριζόμενη αίθουσα. Η συνέπεια είναι μια παρεμποδιζόμενη απελευθέρωση σωματιδίων σκόνης από την αναπνευστική οδό.
 • Οι συνέπειες της αναλφαβητικής εγκατάστασης / λειτουργίας.Για παράδειγμα, εάν υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ του οργάνου και του τόπου εφαρμογής. Αν, για παράδειγμα, να ρυθμίσετε τη συσκευή να λειτουργεί μικροβιοκτόνο ακτινοβολία στην πυκνοκατοικημένη και σπάνια εξαερισμό γραφείων, η υγεία των ασθματικών και όσους υποφέρουν από αλλεργίες θα υποστούν σοβαρή βλάβη.
 • Γύρω από τους ιονιστές συσσωρεύεται σκόνη, τα οποία πρέπει να απορρίπτονται τακτικά από τις επιφάνειες.
 • Όταν χρησιμοποιείτε έναν ιονιστή υποχρεωτική κατάσταση - απόσταση, ασφαλές για το άτομο (όχι μικρότερο από το μέτρο).


Θυμηθείτε: Εάν βρίσκεται κοντά στη συσκευή που αισθάνεστε συγκεκριμένη έντονη οσμή του όζοντος, Συνεπώς, η συγκέντρωσή της είναι κοντά στη μέγιστη τιμή. Οι υπερβολικές ποσότητες όζοντος δηλητηριάζονται από τοξικές ενώσεις. Δηλαδή, Το όζον είναι χρήσιμο μόνο σε μικρές δόσεις.

Επομένως, ελέγχετε πάντα με την αγορά της συσκευής πιστοποιητικό ποιότητας, διαθεσιμότητα πληροφοριών σχετικά με τις δοκιμές, καθώς και τη συμμόρφωση της συσκευής (χαρακτηριστικά) στις εγκαταστάσεις σας.

Και μην αφήνετε τη μονάδα ενεργοποιημένη για μεγάλο χρονικό διάστημα (ειδικά τη νύχτα).