Ιονιστής αέρα: χρήσιμες ιδιότητες και επιπτώσεις. Ιονιστής αέρα - οφέλη για την υγεία με απτά αποτελέσματα

Η ζωή στον 21ο αιώνα και η ανάπτυξη της βιομηχανίας έχουν αποξενώσει τον άνθρωπο από τη φύση, αλλά δεν αποκλείουν τις ανάγκες του ανθρώπινου σώματος στην ευεργετική του επίδραση.

Το κύριο πλεονέκτημα της ύπαρξης στη φύση - τον αέρα, κορεσμένο με αρνητικά ιόντα, δίνοντας στους ανθρώπους ενέργεια και υγεία. Στην καθημερινή ζωή, η μόνη αποζημίωση για την έλλειψη υγιούς φυσικού αέρα - ιονιστή αέρα.

Ιονιστής αέρα: τι είναι και πώς εφαρμόζεται

Για να διατηρήσετε υψηλή απόδοση, δραστηριότητα και υγεία ένα άτομο πρέπει να αναπνεύσει ελαφρά αρνητικά ιόντα, αλλά λόγω του αντίκτυπου των ηλεκτρικών συσκευών, της υπερβολικής ατμοσφαιρικής ρύπανσης των καυσαερίων και των εκπομπών των φυτών, ο φυσικός ιονισμός του αέρα εξασθενεί σε μεγάλο βαθμό.

Στη φύση Ο σχηματισμός αεροσκαφών οφείλεται στη δράση του κοσμικές ακτίνες ή απαλλαγές από κεραυνούς ηλεκτρισμός: τα μόρια των ηλεκτρονίων δέσμευσης οξυγόνου και σε βάρος τους γίνονται αρνητικά φορτισμένα. Τα αέρια οξυγόνου με αρνητικό φορτίο εμπλουτίζουν τον αέρα, καθώς έχουν αυξημένη βιολογική δραστηριότητα.

Συγκέντρωση ιόντων σε κλειστούς χώρους δεκαπέντε φορές λιγότερο από το απαραίτητο ποσοστό. Για να αντισταθμιστούν τα ιόντα που λείπουν, χρησιμοποιούνται ιονιστές αέρα.

Ο ιονισμός του αέρα είναι η διαδικασία σχηματισμού ιόντων, αντίστοιχα ο ιονιστής συσκευή ιονισμού αέρα.

Η ιδιαιτερότητα του ιονιστή είναι η επίδραση στη σκόνη στο δωμάτιο. Καθίζει σε πατώματα και έπιπλα, έτσι υγρό καθάρισμα του δωματίου, στην οποία υπάρχει ένας ιονιστής, διεξάγεται τρεις φορές πιο συχνά.

Το Ionizer δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί 24 ώρες την ημέρα., Στις οδηγίες στη συσκευή είναι απαραίτητο να υποδείξετε την ώρα χρήσης ενός συγκεκριμένου μοντέλου.

Σε έναν καπνιστό και σκονισμένο χώρο ο ιονιστής δεν χρησιμοποιείται με την παρουσία ανθρώπων.

Όταν χρησιμοποιείτε έναν ιονιστή Είναι σημαντικό να συσχετίσετε τη δύναμη της συσκευής με τις διαστάσεις του δωματίου, στην οποία χρησιμοποιείται, δεδομένου ότι ένας ανεπαρκώς ισχυρός ιονιστής σε ένα ευρύχωρο δωμάτιο δεν θα αποφέρει απτά οφέλη και ένας ισχυρός ιονιστής σε ένα μικρό δωμάτιο θα έχει αρνητική επίδραση στη συγκέντρωση μορίων όζοντος.

Είναι καλύτερα να τοποθετήσετε το ιονιστή σύμφωνα με τις συνημμένες οδηγίες στην καθορισμένη απόσταση από τους τοίχους, τις ηλεκτρικές συσκευές και τους ανθρώπους.

Η σωστή θέση της συσκευής είναι ο πρώτος κανόνας για το καλό αποτέλεσμα.

Το δεύτερο σημείο - κατάλληλη φροντίδα. Προκειμένου ο ιονιστής αέρα να είναι ευεργετικός για το σώμα, είναι σημαντικό να καθαρίζεται τακτικά από τη συσσωρευμένη σκόνη. Επιπλέον, μην ξεχάσετε να αερίσετε το δωμάτιο: συνιστάται να αερίζεται αμέσως πριν ενεργοποιήσετε το ιονιστή.

Η διαδικασία ιονισμού είναι απλή: εφαρμόζεται ρεύμα στα ιονίζοντα ηλεκτρόδια προκαλώντας εκφόρτιση και τα ηλεκτρόνια διασκορπίζονται από τις "βελόνες" του ιονιστή λειτουργίας για να συνδεθούν με τα μόρια οξυγόνου.

Ιονιστής αέρα: ποια είναι η χρήση του για τον οργανισμό;

Διεισδύοντας μαζί με τον αέρα, τα ιόντα εισέρχονται στο αίμα και εξαπλώνονται σε όλο το σώμα: η ικανότητα διείσδυσης μαζί με τις ευεργετικές επιδράσεις των ιόντων θεμελιώνουν τις χρήσιμες ιδιότητες του ιονιστή αέρα.

Τα αέρια διεισδύουν στο ανθρώπινο σώμα με δύο τρόπους: μέσω του δέρματος και μέσω των πνευμόνων. Τα ιόντα που παράγονται από τον ιονιστή αέρα εισέρχονται στο δέρμα και διεγείρουν τους υποδοχείς του, αυξάνοντας την ανταλλαγή αερίων. Ωστόσο, το δέρμα είναι υπεύθυνο για το 1% της ανταλλαγής αερίων του σώματος, έτσι το κύριο έργο είναι αφιερωμένο στο αναπνευστικό σύστημα.

Σε αυτή την περίπτωση, η επίδραση των ιόντων στους υποδοχείς του δέρματος αλλάζει την απτική και ευαισθησία στον πόνο, επιταχύνει την ανάπτυξη των τριχών. Χάρη σε αυτό, ο ιονιστής αέρα βοηθά τους ανθρώπους που υποφέρουν από τριχόπτωση και αλωπεκία. Ο ιονισμός μέσω της έκθεσης στο δέρμα μπορεί να θεραπεύσει δερματικές παθήσεις: ακμή, ψωρίαση, έκζεμα.

Επηρεάζοντας τους υποδοχείς του δέρματος, οι aeroions αλλάζουν αντανακλαστικά τον τόνο του κεντρικού νευρικού συστήματος και επηρεάζουν το μεταβολισμό.

Αυτοί οι παράγοντες σχετίζονται με την εξωτερική ηλεκτροεναλλαγή.

Εσωτερική ανταλλαγή ενέργειας λαμβάνει χώρα στους πνεύμονες είναι μερικώς ιόντα εναποτίθεται στα τοιχώματα των ανώτερων αεραγωγών, σε βρόγχους και τραχεία, αλλά το 80% διεισδύει. Η εσωτερική επίδραση ενισχύει την ανταλλαγή αερίων στους πνεύμονες, επηρεάζει τον τόνο του κεντρικού νευρικού συστήματος, καθαρίζει το σώμα, μειώνοντας τις εκδηλώσεις αλλεργίας.

Ο ιονισμός του αέρα χρησιμοποιείται ως εναλλακτική λύση στα φάρμακα στη θεραπεία της υπέρτασης, του άσθματος, των νόσων του νευρικού συστήματος και των κυκλοφορικών διαταραχών.

Γενικεύστε τι φέρνει ο ιονιστής του αέρα στην υγεία:

1. Ενεργοποιεί και ενισχύει τις προστατευτικές λειτουργίες του σώματος.

2. Αυξάνει την όρεξη.

3. Κανονικοποιεί το έργο του καρδιαγγειακού συστήματος.

4. Εξαλείφει την αϋπνία, βελτιώνει την ποιότητα ύπνου.

5. Μειώνει την κόπωση.

6. Επεκτείνει τη νεολαία στο δέρμα.

7. Πρόληψη ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος.

8. Αυξάνει την ανθεκτικότητα του σώματος σε λοιμώξεις και επιβλαβείς περιβαλλοντικούς παράγοντες.

9. Μειώνει τις αλλεργικές εκδηλώσεις.

10. Αποτρέπει την έκθεση σε ακτινοβολία από ηλεκτρικές συσκευές.

Το Ionizer είναι εξαιρετικά χρήσιμο για παιδιά, ηλικιωμένοι και τους ανθρώπους με κακή υγεία, οι οποίοι υποφέρουν από προβλήματα με το αναπνευστικό σύστημα.

Ο ιονισμός του αέρα είναι σημαντικός για όλους χωρίς εξαίρεση κατά τη διάρκεια της γρίπης και του κρυολογήματος, για τους ανθρώπους που κάθεται στον υπολογιστή για τρεις έως πέντε ώρες την ημέρα ή δώδεκα ώρες την ημέρα σε ένα δωμάτιο με εργαζόμενες ηλεκτρικές συσκευές.

Ionizer του αέρα: ποια είναι η βλάβη στην υγεία;

Αν κοιτάξετε λεπτομερώς το έργο του ιονιστή, μπορείτε να δείτε ότι δεν είναι χρήσιμο σε όλες τις περιπτώσεις.

1. Σκόνη και βακτήρια.

Η αρνητική στιγμή του ιονιστή αέρα - εκτός από το οξυγόνο, φορτίζει σωματίδια σκόνης και μικροχλωρίδα στο δωμάτιο. Οι μικροοργανισμοί και η σκόνη, φορτισμένες, πετούν σε όλες τις επιφάνειες του δωματίου και ειδικότερα στον ίδιο τον ιονιστή.

Μετά τον ιονισμό απαιτείται υποχρεωτικός καθαρισμός του δωματίου, αφού οι καθαρές βρωμιές μπορούν να αποτελέσουν πηγή ασθενειών.

Εάν ο ιονισμός του δωματίου από τον σκονισμένο αέρα, υπάρχουν άνθρωποι μέσα, η ανεπιθύμητη ρύπανση θα εγκατασταθεί σε αυτά.

Η ίδια αρχή λειτουργεί όταν βρίσκεστε σε δωμάτιο ιού. Εάν υπάρχει ένα άτομο στο δωμάτιο που πάσχει από μόλυνση που μεταδίδεται από αερομεταφερόμενα σταγονίδια, όταν ενεργοποιείται ο ιονιστής αέρα, ο κίνδυνος μόλυνσης από τη λοίμωξη του περιβάλλοντος αυξάνεται τρεις έως πέντε φορές.

Εάν η συσκευή δεν πληροί τον πρόσθετο ρόλο του συλλέκτη σκόνης (Ενσωματωμένος ηλεκτροστατικός κατακρημνιστής σε ορισμένα μοντέλα), συνιστάται να μην περιλαμβάνεται στην παρουσία ανθρώπων, διαφορετικά ο ιονιστής αέρα θα προκαλέσει βλάβη.

2. Ογκολογικές παθήσεις.

Για άτομα με ογκολογία, χρησιμοποιώντας ένα ιονιστή απαγορευόταν κατηγορηματικά. Ο λόγος έγκειται στην αρχή της λειτουργίας: τα ιόντα αέρα βελτιώνουν το μεταβολισμό, γεγονός που οδηγεί σε βελτιωμένη διατροφή των ιστών του σώματος. Εάν υπάρχουν κακοήθεις όγκοι στο σώμα, η διατροφή τους θα επιταχυνθεί επίσης, πράγμα που θα οδηγήσει σε ανεπιθύμητες συνέπειες.

3. Αυξημένη θερμοκρασία.

Ο ιονιστής αυξάνει τον μεταβολισμό, ο οποίος επιπλέον αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος.

4. Ατομική δυσανεξία ή υπερευαισθησία στον ιονισμένο αέρα.

Για παιδιά κάτω από την ηλικία ενός, το ιονιστή μην χρησιμοποιείτε λόγω μη παραμορφωμένης ανοσίας και του κινδύνου πρόκλησης ιογενούς μόλυνσης.

6. Βρογχικό άσθμα στο στάδιο της επιδείνωσης.

7. Μετεγχειρητική περίοδος.

Είναι εξαιρετικά ανεπιθύμητο να χρησιμοποιείται ένας ιονιστής εξαιτίας του κινδύνου μόλυνσης.

8. Οξεία διαταραχές της εγκεφαλικής κυκλοφορίας.

9. Ασθένειες του κεντρικού νευρικού συστήματος.

10. Οξεία φάση πνευμονίας ή εμφυσήματος.

11. Οξεία φάση ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Ιονιστής αέρα: χρήσιμος ή επιβλαβής

Οι επιδράσεις των ιονιστών αέρα στο σώμα μπορούν να θεωρηθούν τόσο επιβλαβείς όσο και χρήσιμες.

Όταν ενεργοποιείτε τη συσκευή σε μερικούς ανθρώπους, υπάρχουν αρνητικές στιγμές με τη μορφή ζάλης, πονοκεφάλων ή σοβαρής υπνηλίας. Αυτές οι συνθήκες είναι φυσικές, αν μετά από μια μακρά παραμονή στην πόλη, πηγαίνετε να ξεκουραστείτε στη φύση - οι αισθήσεις δεν θα διαφέρουν με κανέναν τρόπο.

Η πείνα των ιωνών συνοδεύει τους κατοίκους των πόλεων λόγω της οικολογίας και της συμφόρησης της ζωής με τις ηλεκτρικές συσκευές. Οξεία είναι αισθητή από τα παιδιά και τα άτομα με μειωμένη ανοσία.

Οι πονοκέφαλοι, η κακή υγεία, η αυξημένη κόπωση και τα συχνά κρυολογήματα είναι τα πρώτα σημάδια οξείας ιωνικής λιμοκτονίας, τα οποία ο ιονιστής του αέρα θα μπορέσει να καταπολεμήσει. Θα γεμίσει το δωμάτιο με συγκέντρωση ιόντων που εμφανίζεται σε δάση και ορεινές περιοχές.

Ο Ionizer είναι απαραίτητος για τη βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής ζωής.

Ένα συχνό επιχείρημα σχετικά με τους κινδύνους ενός ιονιστή αέρα είναι μια πιθανή υπερβολική δόση ενός οργανισμού με ιονισμό. Τέτοιες υποθέσεις δεν δικαιολογούνται, δεδομένου ότι η ικανότητα του αίματος να απορροφά οξυγόνο δεν είναι απεριόριστη. Μόρια αιμοσφαιρίνης, που παρέχουν οξυγόνο στα κύτταρα, απορροφούν μια σταθερή ποσότητα οξυγόνου. Ιόντα που δεν εξομοιώνονται με το αίμα είναι ανεμπόδιστα.

Η χρήση ιονιστών αέρα σύμφωνα με τους κανόνες υπερβαίνει τις πιθανές αρνητικές συνέπειες.

Η μελέτη των ιονιστών διεξάγεται για σαράντα χρόνια, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου δεν βρέθηκε το επιβλαβές αποτέλεσμα των ιοντιστών στον άνθρωπο, αλλά θετικό - είναι προφανές.

Οφέλη οργανισμός ιονιστή αέρα είναι ότι ιονισμός επιταχύνει την θεραπεία ασθενειών του καρδιαγγειακού συστήματος, της στηθάγχης, της υπέρτασης, της ρινίτιδας, λαρυγγίτιδα, φαρυγγίτιδα, βρογχίτιδα και, τραχειίτιδας.

Ο αέρας που περιέχει ιόντα αέρα επιταχύνει την επούλωση των εγκαυμάτων.

Ο ιονισμός του αέρα μειώνει τη φυσική και πνευματική κόπωση, ενισχύει την ασυλία, καταπραΰνει το σώμα, εξομαλύνει τον ύπνο.

Ιονιστής του αέρα στο σπίτι: βλάβη ή όφελος

Μερικές φορές στο διαμέρισμα μετά από έναν υγρό καθαρισμό και παρατεταμένο αερισμό υπάρχει ακόμα μια αίσθηση κρέμας και ζεστού αέρα. Τα αποσμητικά βελτιώνουν λίγο την κατάσταση, αλλά δεν λύουν το πρόβλημα εντελώς - το άρωμα εξαφανίζεται γρήγορα και όλα επανέρχονται στο φυσιολογικό. Σε αυτή την περίπτωση, ιονιστές αέρα μπορούν να βοηθήσουν. Αλλά θα ωφεληθεί ή θα βλάψει ο ιονιστής του αέρα; Εξαρτάται από το ανθρώπινο σώμα και από το αν έχει αντενδείξεις για τη χρήση της συσκευής.

Αεριόνες στον αέρα

Ο ιονισμός του αέρα είναι ο κορεσμός του οξυγόνου και του αζώτου από τα ιόντα. Συνήθως εμφανίζεται φυσικά στη φύση υπό την επίδραση των κοσμικών ακτίνων ή των εκκενώσεων κεραυνού. Στις συνθήκες της σύγχρονης αστικοποίησης, της μαζικής χρήσης ηλεκτρικών συσκευών και της πλήρωσης του περιβάλλοντος με τις εξατμίσεις αυτοκινήτων, ο αριθμός των ιόντων μειώνεται. Σε κλειστούς χώρους, η συγκέντρωση αερίων είναι 15-20 φορές χαμηλότερη από το απαιτούμενο επίπεδο.

Τα ιόντα είναι ηλεκτρικά φορτισμένα σωματίδια μορίων ή ατόμων. Υπό φυσικές συνθήκες, υπάρχουν σε μεγάλες ποσότητες στον αέρα της θάλασσας και των ακτών του ωκεανού, ελαφρώς λιγότερο στα βουνά και τα δάση. Τα αέρια είναι εκείνα τα σύμπλοκα που αποτελούνται από μόρια οξυγόνου. Για την ανθρώπινη υγεία είναι απαραίτητη η παρουσία θετικών και αρνητικά φορτισμένων σωματιδίων. Ανεπαρκείς ποσότητες αερίων μπορεί να προκαλέσουν υπερβολική παραγωγή ορμονών ισταμίνης και σεροτονίνης. Αυτό προκαλεί στους ανθρώπους να έχουν πονοκεφάλους, αϋπνία, κόπωση και ασφυξία. Επίσης, επηρεάζει την εργασία των πνευμόνων και της καρδιάς.

Υπάρχουν ειδικές απαιτήσεις SanPin (υγειονομική-επιδημιολογική ρύθμιση) για τον αριθμό των ιόντων αέρα σε ένα κτίριο κατοικιών. Τα θετικά φορτισμένα σωματίδια πρέπει να είναι τουλάχιστον 400 και όχι πάνω από 50.000 ανά 1 και αρνητικά φορτισμένα - 600-50.000 ανά 1.

Οφέλη από τον ιονιστή

Η τακτική εισπνοή ιονισμένου αέρα αυξάνει την αποτελεσματικότητα και την πνευματική δραστηριότητα. Βελτιώνει τη γενική υγεία λόγω του γεγονότος ότι ο πνεύμονας αυξάνει την ανταλλαγή αερίων. Υπάρχει επίσης αύξηση της ανοσίας. Αυτή η συσκευή βοηθά στην καταπολέμηση της αϋπνίας και της κατάθλιψης.

Η χρήση του ιονιστή έγκειται στο γεγονός ότι η επίδραση των aeroions στο δέρμα διεγείρει τους υποδοχείς του, γεγονός που μειώνει την ευαισθησία του πόνου. Επίσης, με την απαραίτητη ποσότητα αυτών των σωματιδίων στον αέρα, η ανάπτυξη των τριχών επιταχύνεται και η κατάσταση του δέρματος βελτιώνεται. Αυτό είναι ιδιαίτερα απαραίτητο για τους ανθρώπους που πάσχουν από ψωρίαση, έκζεμα, ακμή.

Ο ιονισμένος αέρας αυξάνει την όρεξη και εξομαλύνει την εργασία του καρδιαγγειακού συστήματος. Η τακτική εισπνοή του είναι η πρόληψη ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος. Οι ιονιστές επωφελούνται σε εγκαταστάσεις με ηλεκτρικές συσκευές. Δεδομένου ότι μόνο τα θετικά φορτισμένα σωματίδια προέρχονται από αυτά, η συσκευή εξισώνει τον αριθμό τους στην ατμόσφαιρα του δωματίου και δεν βλάπτουν την υγεία.

Ζημία στον ιονιστή

Κατά τη διάρκεια του ιονισμού του αέρα, φορτίζεται επίσης όλη η σκόνη και η μικροχλωρίδα στο δωμάτιο. Αυτό συμβάλλει στο γεγονός ότι έλκονται από τον ιονιστή, σχηματίζοντας βρώμικους κύκλους γύρω από τη συσκευή. Γι 'αυτό πάντα κάνετε υγρό καθαρισμό πριν και μετά τον ιονισμό του αέρα. Εάν αυτό δεν γίνει, η σκόνη θα εγκατασταθεί σε κοντινά αντικείμενα και, μπαίνοντας στην αναπνευστική οδό, θα βλάψει τους επιβάτες του δωματίου. Για να αποφύγετε αυτό, θα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα ηλεκτροστατικό φίλτρο στη συσκευή, αν και δεν παρέχει 100% εγγύηση. Εάν ένα άτομο με ιογενή νόσο ή ARI βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό, ο κίνδυνος διάδοσης της λοίμωξης αυξάνεται.

Με την παρατεταμένη και συχνή χρήση της συσκευής, το στατικό ηλεκτρισμό συσσωρεύεται στο δωμάτιο. Για να αποφύγετε αυτό, χρησιμοποιήστε μια συσκευή που είναι εξοπλισμένη με μετρητή ιόντων.

Το Ionizer είναι επιβλαβές για άτομα με καρκίνο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα ιόντα αέρα επιταχύνουν τον μεταβολισμό, βελτιώνοντας την παροχή αίματος και τη διατροφή των κυττάρων του σώματος. Κατά συνέπεια, οι κακοήθεις ιστοί θα έχουν επίσης μεγαλύτερη διατροφή και αυτό μπορεί να οδηγήσει στην επιτάχυνση της ανάπτυξής τους, η οποία είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Δεδομένου ότι η συσκευή αυτή επιταχύνει επίσης το μεταβολισμό, η θερμοκρασία του σώματος μπορεί να αυξηθεί.

Με την παρατεταμένη και συχνή χρήση του ιονιστή, το στατικό ηλεκτρισμό συσσωρεύεται στο δωμάτιο. Για να αποφύγετε αυτό, χρησιμοποιήστε μια συσκευή που είναι εξοπλισμένη με μετρητή ιόντων

Αν η συσκευή χρησιμοποιείται ακατάλληλα, βαριά ιόντα αέρα συσσωρεύονται στον αέρα. Ως αποτέλεσμα, η απελευθέρωση της αναπνευστικής οδού από μικρά σωματίδια σκόνης είναι δύσκολη. Ειδικά είναι ανεπιθύμητο για άτομα με αλλεργίες, οξεία βρογχίτιδα και άσθμα. Σπάνια υπάρχει ένα φαινόμενο όπως η ατομική υπερευαισθησία στα ιόντα του αέρα ή η αδιαλλαξία τους. Σε αυτή την περίπτωση, η συσκευή δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί. Επίσης, λόγω του κινδύνου μόλυνσης, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην μετεγχειρητική περίοδο και παρουσία φλεγμονωδών διεργασιών στο σώμα. Αντενδείκνυται ιονισμένος αέρας και με ασθένειες του κεντρικού νευρικού συστήματος, των πνευμόνων και των αρθρώσεων.

Πώς να επιλέξετε μια συσκευή

Η σημερινή αγορά προσφέρει δύο τύπους ιονιστήρων αέρα: μονοπολική και διπολική. Ο πρώτος τύπος είναι σχεδιασμένος να παράγει μόνο σωματίδια με αρνητικό φορτίο και μεγάλο κλάσμα όζοντος. Οι διπολικές συσκευές παράγουν σωματίδια και με τα δύο φορτία. Όταν χρησιμοποιούνται, δεν σχηματίζεται ηλεκτροστατικό πεδίο και εάν εγκατασταθεί στο δωμάτιο πριν ενεργοποιηθεί η συσκευή, μετά από λίγο εξουδετερώνεται τελείως. Επίσης, ο διπολικός ιονιστής δεν εκπέμπει μεγάλη ποσότητα όζοντος και ενώσεων αζώτου, που βλάπτουν το σώμα.

Για να επιλέξετε τη σωστή συσκευή για οικιακή χρήση, δώστε προσοχή στον αριθμό των παραγόμενων ιόντων. Δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 50 000. Πριν από την αγορά, φροντίστε να ζητήσετε από τον πωλητή τεχνικά και υγειονομικά πιστοποιητικά. Εάν το διαβατήριο της συσκευής υποδεικνύει ότι παράγει περισσότερα από 50.000 αεροπλάνα, πρέπει επίσης να διαθέτει ιατρικό πιστοποιητικό. Προτιμήστε τα ενεργά μοντέλα παθητικών συσκευών. Περιλαμβάνουν ενσωματωμένο ανεμιστήρα, ο οποίος αυξάνει τις ιδιότητες διάχυσης της συσκευής. Τα παθητικά ίδια μοντέλα λειτουργούν με την αρχή του «ιόντος ιόντων». Αυτό αυξάνει την πιθανότητα παραγωγής μεγάλης ποσότητας όζοντος, που είναι επιβλαβής για την υγεία. Η αποδεκτή ποσότητα αυτής της ουσίας στον αέρα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 0,1 mg /

Για να εξουδετερώσετε τον καπνό τσιγάρων στο δωμάτιο είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ιονιστές, οι οποίοι παράγουν όζον. Καθαρίζουν τον αέρα και εξουδετερώνουν τις οσμές. Δώστε προσοχή στο φίλτρο της συσκευής. Μπορεί να αντικατασταθεί ή ηλεκτροστατικά. Το τελευταίο είναι πολύ βολικό στη χρήση - θα χρειαστεί μόνο να σκουπιστεί.

Οι κορυφαίοι κατασκευαστές ιονιστών είναι γερμανικές και ιταλικές εταιρίες.

Χρήση σε δωμάτιο με νεογέννητα

Ο ιονικός αέρας είναι εξίσου χρήσιμος για τα μικρά παιδιά και τους ενήλικες. Ακόμα και στις αποθήκες παιδικών νοσοκομείων, απολυμαίνεται με ιόντα. Το κύριο πράγμα είναι ότι αυτή τη στιγμή τα μωρά ήταν σε ένα άλλο δωμάτιο, και μετά από κάθε σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υγρός καθαρισμός.

Για τα νεογέννητα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια λάμπα αλάτι αντί ενός ιονιστή. Φυσικά θα γεμίσει το δωμάτιο με ιόντα αέρα και θα έχει πιο ήπια επίδραση στο αναπνευστικό σύστημα του παιδιού. Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτού του λαμπτήρα είναι ότι δεν εκπέμπει καθόλου όζον.

Τα ιόντα είναι πολύ χρήσιμα για την υγεία των νεογνών. Βοηθούν στη βελτίωση του ύπνου του μωρού και στην επιτάχυνση του μεταβολισμού του. Επίσης, αυτά τα σωματίδια εγκαθίστανται σε σκόνη και διάφορες ακαθαρσίες στον αέρα, που δεν τους επιτρέπουν να ανέβουν. Αυτό καθιστά δυνατό τον αποκλεισμό της πιθανότητας εισόδου τους στους πνεύμονες.

Chizhevsky πολυέλαιος

Ο πολυελαίος Chizhevsky είναι μια μονοπολική συσκευή. Αρχικά, ήταν μια συσκευή που συνδέεται με ρεύμα 100.000 V. Προκάλεσε την εμφάνιση ενός ηλεκτρομαγνητικού πεδίου και μια μεγάλη ποσότητα όζοντος. Μπορείτε να είστε κοντά της μόνο σε απόσταση τουλάχιστον 1,5 μ. Και όχι περισσότερο από 7 λεπτά.

Στη σύγχρονη έκδοση, αυτός ο πολυέλαιος παράγει μόνο αρνητικά ιόντα. Μεταξύ των ελλείψεων μπορεί να σημειωθεί ότι τα σωματίδια που παράγονται από τη συσκευή εξαπλώνονται ανομοιόμορφα κατά μήκος του δωματίου. Αυτό οδηγεί στο γεγονός ότι κοντά στον πολυέλαιο η πυκνότητα των αεροπλάνων είναι υψηλή, αλλά όσο πιο μακριά γίνεται, τόσο λιγότερο. Αυτό δεν έχει οφέλη για την υγεία. Επιπλέον, η βλάβη του ιονιστή σχετίζεται με την απελευθέρωση μιας μεγάλης ποσότητας όζοντος και ενώσεων αζώτου.

Το αν το όφελος ή η βλάβη από τον ιονιστή αέρα εξαρτάται από το εάν η συσκευή έχει επιλεγεί σωστά. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να τηρείτε αυστηρά τις οδηγίες χρήσης που χρησιμοποιούνται από το εργοστάσιο. Εάν έχετε σοβαρές ασθένειες ή προβλήματα με το αναπνευστικό σύστημα, φροντίστε να συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν αγοράσετε.

Ionizer αέρα στο διαμέρισμα: τα οφέλη και την βλάβη στην υγεία των ενηλίκων και των παιδιών, αντενδείξεις στη χρήση και τις αναθεωρήσεις των ιατρών

Για να εξασφαλιστεί ότι ο αέρας στο δωμάτιο ήταν καθαρός, ο ιδιοκτήτης μετά τον καθαρισμό αερίζεται το δωμάτιο. Αλλά ακόμα και μετά τον προσεκτικό αερισμό, μόλις κλείσουν όλα τα παράθυρα, ο μούχλος αέρας επανέρχεται μετά από λίγο. Και ως αποτέλεσμα, λήθαργο, κατάθλιψη, άγχος. Για να αποφευχθεί αυτό, στην εποχή μας, υπάρχουν ιονιστές, οι οποίοι κορεάζουν τον αέρα με ειδικά σωματίδια - aeroions. Αυτά τα σωματίδια βελτιώνουν την κατάσταση του ανθρώπινου σώματος και αυξάνουν τη ζωτική δραστηριότητα ενός ατόμου. Αλλά ποια είναι η χρήση και βλάβη του ιονιστή αέρα για το διαμέρισμα. Και αν θα αγοράσετε ένα διαμέρισμα είναι μια ευχαρίστηση. Ας το δούμε σωστά.

Τι είναι ο ιονιστής του αέρα;

Τώρα υπήρχε μια εφεύρεση που έχει αποκτήσει δημοτικότητα σε όλο τον κόσμο. Η συσκευή τεχνητά κορεάζει τον αέρα με ιόντα και γι 'αυτό δεν χρειάζεται να είστε εραστής φυτών, αλλά απλά ρυθμίστε το ιονιστή και πατήστε το κουμπί.

Το έργο του ιονιστή είναι ότι κορεσμεί το οξυγόνο και το άζωτο με ιόντα. Το γεγονός είναι ότι στην άγρια ​​φύση αυτή η διαδικασία είναι φυσική. Τα ιόντα μπαίνουν στην ατμόσφαιρά μας από το διάστημα ή κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας. Αλλά η απόσταση μεταξύ μιας μεγάλης πόλης και της φύσης είναι τόσο μεγάλη που μερικές φορές ο καθαρός αέρας δεν αρκεί για μια πλήρη ζωή. Επομένως, οι οργανισμοί μας αποδυναμώνουν τις μεγαλουπόλεις και χρειάζονται επιπλέον αναπλήρωση.

Μπορείτε να σε ένα αποπνικτικό δωμάτιο, όπου πολλοί άνθρωποι εργάζονται φυτά φύτευσης. Για να γίνει αυτό, η ομάδα πρέπει να έχει ένα ειδικά εκπαιδευμένο άτομο που να φροντίζει για αυτούς. Αλλά ακόμα και αυτό δεν είναι επιλογή...


Οι ιονιστές είναι τώρα πολλοί και χωρίζονται σε διαφορετικούς τύπους και τύπους:

Ιονιστές, οι οποίοι χωρίζονται ανάλογα με τον τύπο προορισμού:

 • καθαριστές αέρα (οι ιονιστές αυτοί απομακρύνουν περαιτέρω τη σκόνη και τον καπνό (ιδιαίτερα το τσιγάρο) με βακτήρια).
 • τόσο καθαρισμού όσο και ενυδάτωσης (δηλαδή, επιπλέον του κορεσμού με ιόντα στον αέρα, εκπληρώνουν επίσης το ρόλο των υγραντήρων αέρα).
 • πολυπλέκτες (κάνουν τα πάντα ταυτόχρονα: ενυδατώνουν και καθαρίζουν και ιονίζουν τον αέρα).
 • λαμπτήρες άλατος (ειδικοί λαμπτήρες που, όταν θερμαίνονται, απελευθερώνουν αρνητικά σωματίδια ιόντων).

Οι πολικοί ιονιστές έχουν επίσης τις δικές τους παραλλαγές:

 • Διπολικά (συσκευές που εκχωρούν ταυτόχρονα και τις δύο χρεώσεις, τόσο θετικές όσο και αρνητικές).
 • μονοπολικά (τα οποία παράγουν μόνο έναν τύπο ιόντων, αλλά φθηνότερα).


Οι συσκευές χωρίζονται στον τόπο χρήσης:

 • Οικιακές συσκευές (συσκευές που χρησιμοποιούνται μόνο στο σπίτι για τα απλά διαμερίσματα).
 • Αυτοκινητοβιομηχανία (αυτός ο τύπος ιονιστών τοποθετείται στο αυτοκίνητο)?
 • για τις εξοχικές κατοικίες (αυτοί οι ιονιστές καθαρίζουν μεγάλες περιοχές)?
 • γραφείο (ειδικοί ιονιστές, οι οποίοι είναι σχεδιασμένοι για χώρους όπου εργάζονται πολλοί άνθρωποι).

Με την παρουσία φίλτρου:

Η χρήση και βλάβη ενός ιονιστή αέρα σε ένα διαμέρισμα ή σε ένα ιδιωτικό σπίτι

Η συσκευή που παράγει ιόντα μπορεί να επηρεάσει θετικά το ανθρώπινο σώμα και είναι αρνητική. Αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα του ιονιστή είναι ο ίδιος ο χρήστης. Το πρόγραμμα έχει ως εξής. Η εσφαλμένη χρήση της συσκευής μπορεί να έχει αρνητικό αποτέλεσμα. Ας εξετάσουμε πρώτα ποιες είναι οι θετικές πλευρές του ιονιστή.

Επωφεληθείτε από τον ιονισμένο αέρα.

 1. Ο ιονισμένος αέρας επηρεάζει θετικά το έργο του εγκεφάλου, βελτιώνοντας τη ροή του αίματος και έτσι ένας άνθρωπος σκέφτεται πιο γρήγορα και σκέφτεται καλύτερα. Ιδιαίτερα αφορά τους ηλικιωμένους
 2. Με την τακτική χρήση της συσκευής, το άτομο αισθάνεται καλύτερα, οι πνεύμονές του αναπνέουν καλύτερα και η ανοσία ενισχύεται επίσης από τη δραστηριότητα των αντισωμάτων.
 3. Όταν εγκαθίστανται τέτοιες συσκευές, οι άνθρωποι είναι λιγότερο πρόθυμοι να κοιμηθούν και η ικανότητα εργασίας βελτιώνεται. Το σώμα αρχίζει να αγωνίζεται με την κατάθλιψη και αντιμετωπίζει καλύτερα τις καταπονήσεις.
 4. Τα αέρια επηρεάζουν το δέρμα και μειώνουν την ευαισθησία του.
 5. Επίσης, οι aeroions προάγουν την ανάπτυξη των τριχών και βελτιώνουν την κατάσταση του δέρματος.
 6. Η εισπνοή ιονισμένου αέρα βελτιώνει τη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος.
 7. Τα Aeroions βοηθούν όχι μόνο να αντιμετωπίσουν το άγχος αλλά και να βελτιώσουν την όρεξη.
 8. Σε ένα δωμάτιο όπου υπάρχουν πολλές ηλεκτρικές συσκευές, ο ιονιστής εξισώνει τα φορτισμένα σωματίδια, μειώνοντας έτσι την ακτινοβολία του μαγνητικού πεδίου.

Βλάβη από ιονισμένο αέρα.

 1. Κατά τον ιονισμό, δεν φορτίζεται μόνο ο αέρας, αλλά και σκόνη και άλλοι μικροοργανισμοί στο δωμάτιο. Ως εκ τούτου, οι κατασκευαστές συνιστούμε να κάνετε πρώτα ένα υγρό καθαρισμό και στη συνέχεια να το ενεργοποιήσετε.
 2. Ο ιονισμένος αέρας προωθεί την εξάπλωση των ιογενών λοιμώξεων.
 3. Όταν χρησιμοποιείτε τη συσκευή για μεγάλο χρονικό διάστημα, η στατική φόρτιση μπορεί να συσσωρευτεί στον αέρα, καθώς και τα έπιπλα και ο εξοπλισμός μπορούν επίσης να φορτιστούν. Στην περίπτωση αυτή υπάρχουν ιονιστές, οι οποίοι είναι εφοδιασμένοι με ειδικούς μετρητές ιόντων.
 4. Εάν υπάρχουν άνθρωποι με ογκολογικές παθήσεις στο δωμάτιο, οι ιονιστές του αέρα είναι αναμφισβήτητα αντενδείκνυται. Το γεγονός είναι ότι ο ιονισμένος αέρας τροφοδοτεί καλύτερα τα κύτταρα του σώματος και, ως εκ τούτου, όχι μόνο υγιείς ιστοί ιστών θα πάρουν οξυγόνο, αλλά και κακοήθεις ιστούς. Και αντί να μειώνονται, θα αντιστραφούν - μεγαλώνουν.
 5. Η συσκευή βελτιώνει το μεταβολισμό, πράγμα που βοηθά στην αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος.
 6. Αλλεργικές ασθένειες που αντιδρούν στον φορτισμένο αέρα.
 7. Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση της συσκευής εάν υπάρχει κάποιος στο δωμάτιο που έχει μεταφέρει τη λειτουργία.
 8. Εάν ένα άτομο έχει οποιεσδήποτε φλεγμονώδεις διεργασίες, ασθένεια του ΚΝΣ, καθώς και προβλήματα με αρθρώσεις και πνεύμονες, τότε και αυτή η συσκευή αντενδείκνυται σε αυτόν.

Οφέλη για την ανθρώπινη υγεία και τα κατοικίδια ζώα

Τα κατοικίδια ήταν πάντα μια χαρά για τους ιδιοκτήτες τους. Όμως, όταν ο καινούργιος εξοπλισμός είναι χτισμένος στο σπίτι, πρέπει πάντα να ρωτάς τον εαυτό σου την ίδια ερώτηση: "Πόσο μπορεί να συνδυαστεί αυτός ο εξοπλισμός με ένα κατοικίδιο ζώο". Δεν είναι όλες οι συσκευές εξίσου χρήσιμες για τα ζώα. Ειδικότερα, εάν αποφασίσετε να αγοράσετε έναν ιονιστή αέρα, πρέπει να ξέρετε πώς το κατοικίδιο ζώο θα ανταποκριθεί στον ιονισμό του αέρα.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι τα ιόντα αέρα επηρεάζουν άμεσα τόσο το ζώο όσο και τον άνθρωπο. Ο οργανισμός του ζώου αντιδρά επίσης στα ιόντα του αέρα, ακριβώς όπως ένας άνθρωπος. Επομένως, αν το ζώο είναι μολυσμένο με κάποιους ιούς ή έχει χρόνιες ασθένειες που συνοδεύονται από φλεγμονώδεις διεργασίες, τότε είναι προτιμότερο να μην αγοράσετε τη συσκευή ή να ενεργοποιήσετε μόνο όταν το ζώο είναι σε άλλο δωμάτιο.

Πιθανή βλάβη και αντενδείξεις για χρήση

Τα μειονεκτήματα της συσκευής μπορούν να θεωρηθούν ότι δεν είναι κατάλληλα για όλους. Υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που κατηγορηματικά αντενδείκνυται στον ιονισμό του αέρα:

 • Ασθενείς με αλλεργίες (εάν η συσκευή δεν καθαρίζει τον αέρα).
 • Κακοήθη τραύματα και όγκοι που μπορούν να αυξηθούν υπό την επίδραση ιόντων αέρα.
 • παιδιά έως ένα έτος.
 • αυξημένη ευαισθησία στον αέρα, στην οποία πετάει ένας μεγάλος αριθμός φορτισμένων σωματιδίων.
 • οι ασθματικοί και οι άνθρωποι που έχουν προβλήματα με τις πνευμονικές παθήσεις.
 • άτομα που έχουν υποβληθεί σε μια δύσκολη επιχείρηση.
 • διάφορες διαταραχές της εγκεφαλικής κυκλοφορίας.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι προβλήματα υγείας μπορεί να προκύψουν ακόμα και αν ένα άτομο δεν έχει αντενδείξεις. Η στοιχειώδης αμέλεια και ο αναλφαβητισμός καθιστούν τη συσκευή σε τέτοια χέρια επικίνδυνη. Επομένως, αν δεν ξέρετε πώς λειτουργεί η συσκευή, διαβάστε τις οδηγίες. Αλλά είναι καλύτερο να ζητήσετε βοήθεια από έναν ειδικό.

Χαρακτηριστικά χρήσης με την παρουσία παιδιών


Ο αέρας που παράγεται κατά τη λειτουργία του ιονιστή συγκρίνεται συχνά με την αύρα της θάλασσας ή τον αέρα του δάσους. Για ένα νεογέννητο παιδί, είναι πολύ σημαντικό, όσο το προστατευτικό και το ανοσοποιητικό του σύστημα σχηματίζεται, έτσι ώστε κανένα περιττό παθογόνο να μην επηρεάζει την υγεία του παιδιού.

Οι Ιόνες, από τη φύση τους, εγκαταστάθηκαν στη σκόνη, εμποδίζοντας την ελεύθερη πτήση τους μέσω του παιδικού δωματίου. Αλλά τα σωματίδια φορτίζουν τα πάντα γύρω. Επίσης επιβλαβές για τους μικροοργανισμούς του παιδιού. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να κάνετε έναν υγρό καθαρισμό πριν ενεργοποιήσετε τη συσκευή.

Επίσης, δεν είναι δυνατόν στο δωμάτιο των παιδιών με ιονιστή να υπάρχει φορέας ιογενούς λοίμωξης. Ακόμη και αν ένα άτομο έχει αρρωστήσει κάποιο είδος ασθένειας και τώρα δεν είναι άρρωστος, από τον φορτισμένο αέρα, ο ιός μπορεί να ενεργοποιηθεί και να μολύνει το παιδί.

Νεογέννητα

Η διαδικασία ιονισμού είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο που συμβαίνει υπό την επίδραση διαφόρων φυσικών παραγόντων. Αλλά οι άνθρωποι που ζουν σε συγκεκριμένες ζούγκλες παίρνουν μακρύτερα από αυτή τη διαδικασία. Ιδιαίτερα υποφέρουν από την έλλειψη βέλτιστης υγρασίας και καθαρότητας αέρα, νεογνών.

Ο ιονιστής συνιστάται σε οποιονδήποτε θέλει να αγοράσει έναν καθαριστή αέρα που καθαρίζει διάφορα αλλεργιογόνα. Από τον πρώτο μήνα της ζωής, το μωρό θα αισθάνεται υπέροχα σε ένα δωμάτιο με καθαρό και υγρό αέρα.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι μέλλουσες μητέρες πρέπει να λαμβάνουν όσο το δυνατόν περισσότερα θετικά συναισθήματα και, τουλάχιστον, να εκτίθενται σε άγχος. Ο ιονιστής αέρα ταιριάζει απόλυτα με την εργασία και δίνει στις εγκύους τις συνέπειες και των δύο που επισκέπτονται την ακτή της θάλασσας. Ωστόσο, παράλληλα έχει και αρκετές αντενδείξεις, οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τις μελλοντικές μητέρες. Ως εκ τούτου, προτού να αγοράσετε τον εαυτό σας μια τέτοια ευχαρίστηση, θα πρέπει να μάθετε από το γιατρό σας αν αυτή η συσκευή θα είναι χρήσιμη στο σπίτι.

Και αν ο γιατρός θα δώσει καλή, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον πωλητή-συμβούλου που θα βοηθήσει τις μητέρες να επιλέξετε τη σωστή συσκευή. Και επίσης να μελετήσει τις οδηγίες και να καταλάβει κάποιες στιγμές της συσκευής. Για παράδειγμα, ένας ιονιστής δεν πρέπει να λειτουργεί συνεχώς.

Έτσι θα είναι χρήσιμο για τις έγκυες γυναίκες να αγοράσουν μια τέτοια συσκευή, αλλά αν γίνει κακή χρήση, μπορεί να λειτουργήσει όχι για καλό αλλά για βλάβη.

Σχόλια των γιατρών σχετικά με τις θετικές και αρνητικές επιπτώσεις του ιονιστή αέρα

Οι γιατροί πιστεύουν ότι ο ιονισμός του αέρα είναι χρήσιμο πράγμα. Ειδικότερα, αν ζείτε σε μια μεγάλη πόλη και δεν πηγαίνετε τόσο συχνά στη φύση για να αναπνέετε καθαρό αέρα. Ionizer όχι μόνο βοηθά στη βελτίωση του αέρα στο σπίτι, θεωρείται από τους γιατρούς, είναι σε θέση να λύσει πολλά προβλήματα υγείας. Αλλά επίσης προειδοποιούν ότι η αμέλεια στον χειρισμό της τεχνολογίας μπορεί να βλάψει θεμελιωδώς το σώμα σας.

Συγκεκριμένα, προειδοποιούν ότι ένα υγρό περιβάλλον είναι η πηγή πολλών παθογόνων παραγόντων, ιδιαίτερα της Legionella. Και αν κακή χρήση της συσκευής, μπορεί να καταλήξει για το χρήστη.

Αξίζει λοιπόν να αγοράσετε έναν ιονιστή αέρα και τι να αναζητήσετε όταν επιλέγετε;

Το πρόβλημα του ιονισμού του αέρα, πρώτα απ 'όλα, αφορά τις προτιμήσεις και τις επιθυμίες σας. Φυσικά - είναι ωραίο όταν το δωμάτιο είναι καθαρό αέρα, που μοιάζει με κάτι σαν θαλάσσιο αεράκι ή ταξίδια σε μπάρμπεκιου στο δάσος. Και, με κύλιση στο κεφάλι αυτού του σεναρίου, κρατήστε τα "άλογα" για τώρα.

Το θέμα είναι ότι ο ιονισμός του αέρα έχει δύο πλευρές. Είναι χρήσιμο και μπορεί να είναι επιβλαβές. Πριν αγοράσετε μια συσκευή, διαβάστε προσεκτικά όλες τις ενδείξεις ή αντενδείξεις. Και, αν έχετε αντενδείξεις, τότε είναι καλύτερο να μην αγοράσετε έναν ιονιστή, αλλά να καλλιεργήσετε φυτά.

Η επίδραση του καθαρού αέρα θα είναι η ίδια, αλλά χωρίς σωματίδια φορτισμένων ιόντων. Απλά σκεφτείτε τι περιμένετε από την αγορά: ένας υγραντήρας, ένας ιονιστής, ένας καθαριστής; Ή όλα σε ένα. Εάν έχετε αμφιβολίες, ο σύμβουλος πωλήσεων θα σας βοηθήσει με την επιλογή.

Παραλλαγή-υγραντήρα ιονιστή

Πριν από την απόκτηση ενός κανονικού υγραντήρα αέρα, μια σημαντική ερώτηση πρέπει να λυθεί για τον εαυτό σας. Και ίσως είναι καλύτερο να ξοδεύετε χρήματα με μεγαλύτερο κέρδος και να αγοράζετε όχι μόνο ένα παραδοσιακό υγραντήρα ατμού, αλλά μια συσκευή που συμπληρώνεται με τη λειτουργία ιονισμού; Ή απλά σταματήστε σε έναν ιονιστή;

Υπάρχουν ειδικές φορητές συσκευές που δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Αξίζει όμως να αγοράσει αυτές τις συσκευές ξεχωριστά, αν μαζί δημιουργούν ένα υπέροχο παράλληλο.

Γιατί χρειάζομαι ιονισμό στον υγραντήρα; Είναι πολύ απλό! Η λειτουργία τέτοιων συνδυασμένων συσκευών βασίζεται στη μέθοδο ανακατασκευής μιας εκκένωσης κεραυνού. Η συσκευή συμβάλλει στην αναδημιουργία των συνθηκών μιας καταιγίδας στο δωμάτιο, λόγω της οποίας ο αέρας είναι κορεσμένος με αρνητικά φορτισμένα ανιόντα - στοιχειώδη σωματίδια. Ως αποτέλεσμα, φρέσκο ​​και υγρό αέρα, όπως μετά από μια πραγματική καταιγίδα.

Όντας σε ένα στενό διαμέρισμα, βουλωμένο γραφείο, θέλουν πάντα φρέσκο ​​αέρα. Ο ιονιστής για τον αέρα γίνεται μια τέτοια πηγή υγιούς και φρέσκου φορτίου ζωντάνια. Αλλά πριν αγοράσετε μια τέτοια συσκευή, πρέπει να σταθμίσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα. Μετά από όλα, οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή μπορεί να είναι χρήσιμη και επιβλαβής. Επομένως, συμβουλευτείτε έναν ειδικό για το ιονιστή. Αν έχετε φίλους που έχουν ήδη αγοράσει αυτή τη συσκευή, ρωτήστε τους για τη συσκευή. Και αν εξακολουθείτε να αποφασίζετε για αυτή την αγορά, φροντίστε το. Αλλαγή φίλτρων, πραγματοποίηση συντήρησης. Και τότε οποιαδήποτε αγορά θα είναι για σας με χαρά.

Ιονιστής αέρα: οφέλη για την υγεία και βλάβη, 8 αντενδείξεις

Η υπόσχεση της υγείας είναι η καθαριότητα των καθισμάτων. Αυτός είναι ο κανόνας κάθε γυναίκας που νοιάζεται για τους αγαπημένους της. Αλλά ο απλός καθαρισμός των χώρων δεν επιτρέπει την απόλυτη καθαριότητα. Συχνά στο διαμέρισμα υπάρχει μια δυσάρεστη οσμή ή ζωντάνια. Ακόμη και ο αερισμός σε αυτή την περίπτωση δεν βοηθά καθόλου το 100%. Για να βελτιωθεί η κατάσταση υπάρχουν ιονιστές αέρα με δική τους βλάβη ή όφελος, τι αξίζει να εξεταστεί.

Ionizer - τι είναι;

Η σύγχρονη ζωή δεν σας επιτρέπει να ταξιδεύετε τακτικά στην αγκαλιά της φύσης, να βελτιώνετε το σώμα και να αναπληρώνετε τους προστατευτικούς πόρους του. Η πόλη είναι γεμάτη σκόνη, βρωμιά και ματαιοδοξία. Για να βγούμε από την κατάσταση, εμφανίστηκαν ιονιστές αέρα, που βελτιώνουν το περιβάλλον. Η συγκέντρωση των ελαφρών αρνητικών ιόντων συγκεντρώνεται στις κλίμακες από 600 έως 50.000 ανά τετραγωνικό εκατοστό. Εξαρτάται από τους παράγοντες του φυσικού περιβάλλοντος και του εδάφους.

Ο μέγιστος αριθμός ιόντων βρίσκεται στην ακτή και σε δάσος με κωνοφόρα δέντρα. Οι οικιστικοί χώροι στην πόλη τους έχουν κάθε 15 φορές λιγότερα από τον κανόνα. Η έλλειψη ιόντων, οι κακές περιβαλλοντικές συνθήκες, τα συστήματα θέρμανσης, οι οικιακές οικιακές συσκευές συμβάλλουν στη μείωση της ανοσίας, της πρόωρης γήρανσης και της εμφάνισης διαφόρων ασθενειών.

Ποιοι είναι οι ιονιστές αέρα;

Οι συσκευές παράγονται σύμφωνα με τον προορισμό τους, την πολικότητα, τη θέση και το φίλτρο, εάν υπάρχουν. Για να κατανοήσετε καλύτερα το πεδίο εργασίας, καθώς και τη ζημιά ή το όφελος ενός ιονιστή αέρα, αξίζει να εξετάσετε το καθένα λεπτομερέστερα:

1. Με ραντεβού, οι συσκευές είναι:

 • καθαρισμός - πρόσθετη σκόνη και καπνό που έχουν αφαιρεθεί με βακτήρια.
 • καθαρισμός και ενυδάτωση, διατηρώντας μια άνετη υγρασία στο δωμάτιο.
 • κλιματικά σύμπλοκα - ταυτόχρονα ιοντίζοντας, καθαρίζοντας και ενυδατώντας.
 • λαμπτήρες από αλάτι - το πιο εύκολο. Πρόκειται για συσκευές από πέτρινο αλάτι, που παράγονται στα θερμικά αρνητικά σωματίδια τους.

2. Οι πολικές υποδιαιρέσεις χωρίζονται σε:

 • Διπολική, δημιουργώντας ταυτόχρονα αρνητικές επιβαρύνσεις και θετικές. Είναι αρκετά ακριβό.
 • μονοπολικό - οικονομικό.

3. Με βάση τον τόπο χρήσης της συσκευής:

 • ειδικά για οικιακή χρήση, που επιλέγονται με βάση το μέγεθος της κατοικίας?
 • για καθαρισμό αυτοκινήτων από εξατμίσεις και μονοξείδιο του άνθρακα.
 • για χρήση σε εξοχική κατοικία.
 • σε ένα κτίριο γραφείων.

4. Εάν υπάρχει φίλτρο - άνθρακας, νερό, ύφασμα, HEPA και φωτοκαταλυτικό.

Κατά την επιλογή οποιουδήποτε ιονιστή, πρέπει να δώσετε προσοχή στην πηγή τροφοδοσίας του δωματίου, όπου έχει ληφθεί η συσκευή, η οποία είναι κατάλληλη για αυτό.

Η χρήση του ιονιστή αέρα για την υγεία

Η δράση των ιόντων στο ανθρώπινο σώμα έχει μελετηθεί για πάνω από 200 χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ήταν δυνατόν να αποδειχθεί η αναμφίβολα χρήσιμες ιδιότητες αυτής της συσκευής για την υγεία, την ευεξία και την ικανότητα εργασίας ενός ατόμου. Πρώτα απ 'όλα, ο θετικός αντίκτυπος αφορά το τελευταίο σημείο - η ικανότητα εργασίας αυξάνεται αισθητά. Συμβάλλει στη διατήρηση της ενέργειας και της ζωτικότητας.

Γενικά, η κύρια εργασία των ιονιστών είναι στην ικανότητα των φορτισμένων σωματιδίων να τονώνουν ολόκληρο το σώμα, ανακουφίζοντας την κόπωση, ενθαρρύνοντας την καλύτερη εγκεφαλική εργασία και φέρνοντας τη λειτουργικότητα όλων των οργάνων και συστημάτων στο σωστό επίπεδο. Αλλά εκτός αυτού, ο ιονιστής είναι ικανός:

 • Σημαντική βελτίωση της ανοσίας.
 • Κανονικοποιήστε τον ύπνο και βελτιώστε τη διάθεση, ανακουφίζοντας την κατάθλιψη και την υπερβολική νευρική ένταση.
 • Επιταχύνετε την ανταλλαγή αερίων, διεγείροντας την κυκλοφορία του αίματος μέσω των αγγείων, βελτιώνοντας τη λειτουργικότητα όλων των οργάνων και συστημάτων του ανθρώπινου σώματος.

Για να παρουσιάσετε μια πληρέστερη εικόνα και να προσδιορίσετε την ανάγκη για μια τέτοια συσκευή, θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη την βλάβη του ιονιστή αέρα.

Σχετικά με τις βλάβες και τις αντενδείξεις

Ο ιονιστής αυξάνει τη στατική ηλεκτρική τάση που προκύπτει λόγω της υπερβολικής χρήσης του ή όταν βρίσκεται σε ξηρό χώρο. Το αποτέλεσμα είναι να έχετε δυσάρεστες αισθήσεις σε άμεση επαφή με τη συσκευή.

Ο ανεπαρκής αερισμός στο δωμάτιο αυξάνει τα ιόντα βαρέος αέρος, τον αριθμό τους. Κατά συνέπεια, θα υπάρξει μια δύσκολη διάθεση σκόνης μέσω της αναπνευστικής οδού.

Εάν η εγκατάσταση είναι λανθασμένη και αναλφάβητη, θα υπάρξει σημαντική βλάβη στην υγεία του ιονιστή αέρα. Αυτό ισχύει κυρίως για άτομα με αλλεργίες και άσθμα.

Μην ξεχνάτε τον υγρό καθαρισμό, καθώς υπάρχει πάντα πολύ σκόνη γύρω από τη συσκευή. Και επίσης να τοποθετήσετε το ιονιστή σε απόσταση από ένα άτομο - 1 μέτρο ή περισσότερο.

Υπάρχουν ορισμένες αντενδείξεις για ασθένειες στις οποίες δεν πρέπει ποτέ να εγκαταστήσετε αυτή τη συσκευή.

Οι κύριες 8 αντενδείξεις:

 1. Οποιοσδήποτε κακοήθης σχηματισμός στο σώμα, λόγω της ικανότητας της συσκευής να επιταχύνει τις μεταβολικές διεργασίες, συμπεριλαμβανομένων των καρκινικών κυττάρων.
 2. Φλεγμονώδεις διεργασίες με αυξημένη θερμοκρασία σώματος για τον ίδιο λόγο.
 3. Εάν υπάρχει προσωπική μισαλλοδοξία, αν και αυτό είναι σπάνιο.
 4. Η ηλικία του παιδιού είναι έως και ένα έτος.
 5. Υπερβολική ευαισθησία στον αέρα με φορτισμένα σωματίδια.
 6. Οι ασθματικοί δεν συνιστώνται να μένουν σε εσωτερικούς χώρους με ιονιστή.
 7. Μετά την επέμβαση, δεν μπορείτε επίσης να αναπνεύσετε αυτόν τον αέρα.
 8. Αντενδείκνυται σε άτομα με διαταραγμένη εγκεφαλική κυκλοφορία σε οξεία μορφή.

Σε ένα δωμάτιο που είναι υπερβολικά σκονισμένο ή καπνιστό, δεν συνιστάται η τοποθέτηση ενός ιονιστή. Το αποτέλεσμα θα είναι η διείσδυση αυτών των σωματιδίων βαθιά στο αναπνευστικό σύστημα. Η απουσία ανθρώπων επιτρέπει την εγκατάσταση και την ένταξή της.

Ionizer στο διαμέρισμα

Σε μια πόλη που κατοικεί πολύ συχνά τέτοιες συσκευές εγκαθίστανται για να βελτιώσουν τη γύρω ατμόσφαιρα. Μετά από όλα, πολλά παιδιά και ενήλικες υποφέρουν από διάφορες αλλεργίες. Η κατάσταση αυτή εκδηλώνεται ως βήχας, ρινική καταρροή, πρήξιμο και ερυθρότητα των ματιών.

Ο καθένας χρησιμοποιείται για να απαλλαγεί από τα φάρμακα. Αυτό είναι σίγουρα καλό, αλλά σε συνδυασμό με ένα ιονιστή, το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερα. Ναι, και για προληπτικούς λόγους είναι επίσης καλό.

Η χρήση ιονιστή αέρα για ένα διαμέρισμα περικλείεται στην ικανότητα για μισή ώρα να καθαρίσει πλήρως τον χώρο του καπνού και για 3 ώρες από τους παθογόνους παράγοντες. Ionizer πολλές φορές μειώνει τις αρνητικές επιπτώσεις από την τηλεόραση, φούρνους μικροκυμάτων και άλλες οικείες οικιακές συσκευές που αφθονούν στα διαμερίσματά μας.

Η χρήση ενός ιονιστή αέρα για ένα διαμέρισμα είναι ανεκτίμητη από την άποψη της απαλλαγής από τη σκόνη που έχει εγκατασταθεί στα έπιπλα. Είναι καρφωμένο με ιόντα, εμποδίζοντας το να ανεβαίνει και να καθαρίζει τον περιβάλλοντα αέρα. Αλλά είναι πολύ σημαντικό μετά την εργασία της συσκευής να κάνει ένα υγρό καθαρισμό, σκουπίζοντας τη σκόνη, χωρίς να δώσει χρόνο για να αυξηθεί. Το αποτέλεσμα είναι φρέσκο ​​και ελαφρύ αέρα στο δωμάτιο.

Ιονιστές για νεογέννητα

Ο αέρας, που λαμβάνεται μετά την εργασία του ιονιστή, είναι συγκρίσιμος μόνο με το δάσος και τη θάλασσα για φρεσκάδα και όφελος. Για ένα μωρό που μόλις μπήκε στον κόσμο, αυτό είναι πολύ σημαντικό. Η χρήση ενός ιονιστή αέρα για ένα νεογέννητο είναι να αυξήσει τις προστατευτικές λειτουργίες ενός μικρού οργανισμού και να βελτιώσει τον ύπνο του. Τα συν ιόντα είναι σε θέση να εγκατασταθούν στη σκόνη και άλλες επιβλαβείς ακαθαρσίες που βρίσκονται στα γύρω έπιπλα, εμποδίζοντας τους να ανεβαίνουν.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι η συσκευή χρεώνει τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων των αλλεργιογόνων, που συσσωρεύονται σε κοντινή απόσταση από αυτό. Προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ο ιονιστής αέρα για ένα νεογέννητο μωρό, μετά την αποσύνδεση συνιστάται να πραγματοποιείται υγρός καθαρισμός του χώρου και ιδιαίτερα οι χώροι όπου στέκεται η συσκευή.

Δεν συνιστάται να αφήσετε το μωρό ενώ λειτουργεί ο ιονιστής. Και μην αφήνετε τα άτομα με προβλήματα να βρίσκουν την υγεία τους. Αυτό ισχύει και για τα κρυολογήματα χωρίς αυξημένη θερμοκρασία σώματος.

Για να επωφεληθείτε από τη χρήση ενός ιονιστή αέρα, πρέπει να τηρείτε αυστηρά όλες τις συστάσεις και να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες λειτουργίας. Και όταν υπάρχουν σοβαρές ασθένειες, προτού το αγοράσετε και το εγκαταστήσετε, φροντίστε να επισκεφθείτε έναν γιατρό, έχοντας λάβει έγκριση από αυτόν.

Ο ιονιστής αέρα είναι καλή και κακή γνώμη των γιατρών

Για να εξασφαλιστεί ότι ο αέρας στο δωμάτιο ήταν καθαρός, ο ιδιοκτήτης μετά τον καθαρισμό αερίζεται το δωμάτιο. Αλλά ακόμα και μετά τον προσεκτικό αερισμό, μόλις κλείσουν όλα τα παράθυρα, ο μούχλος αέρας επανέρχεται μετά από λίγο. Και ως αποτέλεσμα, λήθαργο, κατάθλιψη, άγχος. Για να αποφευχθεί αυτό, στην εποχή μας, υπάρχουν ιονιστές, οι οποίοι κορεάζουν τον αέρα με ειδικά σωματίδια - aeroions. Αυτά τα σωματίδια βελτιώνουν την κατάσταση του ανθρώπινου σώματος και αυξάνουν τη ζωτική δραστηριότητα ενός ατόμου. Αλλά ποια είναι η χρήση και βλάβη του ιονιστή αέρα για το διαμέρισμα. Και αν θα αγοράσετε ένα διαμέρισμα είναι μια ευχαρίστηση. Ας το δούμε σωστά.

Τι είναι ο ιονιστής του αέρα;

Τώρα υπήρχε μια εφεύρεση που έχει αποκτήσει δημοτικότητα σε όλο τον κόσμο. Η συσκευή τεχνητά κορεάζει τον αέρα με ιόντα και γι 'αυτό δεν χρειάζεται να είστε εραστής φυτών, αλλά απλά ρυθμίστε το ιονιστή και πατήστε το κουμπί.

Το έργο του ιονιστή είναι ότι κορεσμεί το οξυγόνο και το άζωτο με ιόντα. Το γεγονός είναι ότι στην άγρια ​​φύση αυτή η διαδικασία είναι φυσική. Τα ιόντα μπαίνουν στην ατμόσφαιρά μας από το διάστημα ή κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας. Αλλά η απόσταση μεταξύ μιας μεγάλης πόλης και της φύσης είναι τόσο μεγάλη που μερικές φορές ο καθαρός αέρας δεν αρκεί για μια πλήρη ζωή. Επομένως, οι οργανισμοί μας αποδυναμώνουν τις μεγαλουπόλεις και χρειάζονται επιπλέον αναπλήρωση.

Μπορείτε να σε ένα αποπνικτικό δωμάτιο, όπου πολλοί άνθρωποι εργάζονται φυτά φύτευσης. Για να γίνει αυτό, η ομάδα πρέπει να έχει ένα ειδικά εκπαιδευμένο άτομο που να φροντίζει για αυτούς. Αλλά ακόμα και αυτό δεν είναι επιλογή...


Οι ιονιστές είναι τώρα πολλοί και χωρίζονται σε διαφορετικούς τύπους και τύπους:

Ιονιστές, οι οποίοι χωρίζονται ανάλογα με τον τύπο προορισμού:

 • καθαριστές αέρα (οι ιονιστές αυτοί απομακρύνουν περαιτέρω τη σκόνη και τον καπνό (ιδιαίτερα το τσιγάρο) με βακτήρια).
 • τόσο καθαρισμού όσο και ενυδάτωσης (δηλαδή, επιπλέον του κορεσμού με ιόντα στον αέρα, εκπληρώνουν επίσης το ρόλο των υγραντήρων αέρα).
 • πολυπλέκτες (κάνουν τα πάντα ταυτόχρονα: ενυδατώνουν και καθαρίζουν και ιονίζουν τον αέρα).
 • λαμπτήρες άλατος (ειδικοί λαμπτήρες που, όταν θερμαίνονται, απελευθερώνουν αρνητικά σωματίδια ιόντων).

Οι πολικοί ιονιστές έχουν επίσης τις δικές τους παραλλαγές:

 • Διπολικά (συσκευές που εκχωρούν ταυτόχρονα και τις δύο χρεώσεις, τόσο θετικές όσο και αρνητικές).
 • μονοπολικά (τα οποία παράγουν μόνο έναν τύπο ιόντων, αλλά φθηνότερα).


Οι συσκευές χωρίζονται στον τόπο χρήσης:

 • Οικιακές συσκευές (συσκευές που χρησιμοποιούνται μόνο στο σπίτι για τα απλά διαμερίσματα).
 • Αυτοκινητοβιομηχανία (αυτός ο τύπος ιονιστών τοποθετείται στο αυτοκίνητο)?
 • για τις εξοχικές κατοικίες (αυτοί οι ιονιστές καθαρίζουν μεγάλες περιοχές)?
 • γραφείο (ειδικοί ιονιστές, οι οποίοι είναι σχεδιασμένοι για χώρους όπου εργάζονται πολλοί άνθρωποι).

Με την παρουσία φίλτρου:

Η χρήση και βλάβη ενός ιονιστή αέρα σε ένα διαμέρισμα ή σε ένα ιδιωτικό σπίτι

Η συσκευή που παράγει ιόντα μπορεί να επηρεάσει θετικά το ανθρώπινο σώμα και είναι αρνητική. Αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα του ιονιστή είναι ο ίδιος ο χρήστης. Το πρόγραμμα έχει ως εξής. Η εσφαλμένη χρήση της συσκευής μπορεί να έχει αρνητικό αποτέλεσμα. Ας εξετάσουμε πρώτα ποιες είναι οι θετικές πλευρές του ιονιστή.

Επωφεληθείτε από τον ιονισμένο αέρα.

 1. Ο ιονισμένος αέρας επηρεάζει θετικά το έργο του εγκεφάλου, βελτιώνοντας τη ροή του αίματος και έτσι ένας άνθρωπος σκέφτεται πιο γρήγορα και σκέφτεται καλύτερα. Ιδιαίτερα αφορά τους ηλικιωμένους
 2. Με την τακτική χρήση της συσκευής, το άτομο αισθάνεται καλύτερα, οι πνεύμονές του αναπνέουν καλύτερα και η ανοσία ενισχύεται επίσης από τη δραστηριότητα των αντισωμάτων.
 3. Όταν εγκαθίστανται τέτοιες συσκευές, οι άνθρωποι είναι λιγότερο πρόθυμοι να κοιμηθούν και η ικανότητα εργασίας βελτιώνεται. Το σώμα αρχίζει να αγωνίζεται με την κατάθλιψη και αντιμετωπίζει καλύτερα τις καταπονήσεις.
 4. Τα αέρια επηρεάζουν το δέρμα και μειώνουν την ευαισθησία του.
 5. Επίσης, οι aeroions προάγουν την ανάπτυξη των τριχών και βελτιώνουν την κατάσταση του δέρματος.
 6. Η εισπνοή ιονισμένου αέρα βελτιώνει τη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος.
 7. Τα Aeroions βοηθούν όχι μόνο να αντιμετωπίσουν το άγχος αλλά και να βελτιώσουν την όρεξη.
 8. Σε ένα δωμάτιο όπου υπάρχουν πολλές ηλεκτρικές συσκευές, ο ιονιστής εξισώνει τα φορτισμένα σωματίδια, μειώνοντας έτσι την ακτινοβολία του μαγνητικού πεδίου.

Βλάβη από ιονισμένο αέρα.

 1. Κατά τον ιονισμό, δεν φορτίζεται μόνο ο αέρας, αλλά και σκόνη και άλλοι μικροοργανισμοί στο δωμάτιο. Ως εκ τούτου, οι κατασκευαστές συνιστούμε να κάνετε πρώτα ένα υγρό καθαρισμό και στη συνέχεια να το ενεργοποιήσετε.
 2. Ο ιονισμένος αέρας προωθεί την εξάπλωση των ιογενών λοιμώξεων.
 3. Όταν χρησιμοποιείτε τη συσκευή για μεγάλο χρονικό διάστημα, η στατική φόρτιση μπορεί να συσσωρευτεί στον αέρα, καθώς και τα έπιπλα και ο εξοπλισμός μπορούν επίσης να φορτιστούν. Στην περίπτωση αυτή υπάρχουν ιονιστές, οι οποίοι είναι εφοδιασμένοι με ειδικούς μετρητές ιόντων.
 4. Εάν υπάρχουν άνθρωποι με ογκολογικές παθήσεις στο δωμάτιο, οι ιονιστές του αέρα είναι αναμφισβήτητα αντενδείκνυται. Το γεγονός είναι ότι ο ιονισμένος αέρας τροφοδοτεί καλύτερα τα κύτταρα του σώματος και, ως εκ τούτου, όχι μόνο υγιείς ιστοί ιστών θα πάρουν οξυγόνο, αλλά και κακοήθεις ιστούς. Και αντί να μειώνονται, θα αντιστραφούν - μεγαλώνουν.
 5. Η συσκευή βελτιώνει το μεταβολισμό, πράγμα που βοηθά στην αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος.
 6. Αλλεργικές ασθένειες που αντιδρούν στον φορτισμένο αέρα.
 7. Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση της συσκευής εάν υπάρχει κάποιος στο δωμάτιο που έχει μεταφέρει τη λειτουργία.
 8. Εάν ένα άτομο έχει οποιεσδήποτε φλεγμονώδεις διεργασίες, ασθένεια του ΚΝΣ, καθώς και προβλήματα με αρθρώσεις και πνεύμονες, τότε και αυτή η συσκευή αντενδείκνυται σε αυτόν.

Οφέλη για την ανθρώπινη υγεία και τα κατοικίδια ζώα

Τα κατοικίδια ήταν πάντα μια χαρά για τους ιδιοκτήτες τους. Όμως, όταν ο καινούργιος εξοπλισμός είναι χτισμένος στο σπίτι, πρέπει πάντα να ρωτάς τον εαυτό σου την ίδια ερώτηση: "Πόσο μπορεί να συνδυαστεί αυτός ο εξοπλισμός με ένα κατοικίδιο ζώο". Δεν είναι όλες οι συσκευές εξίσου χρήσιμες για τα ζώα. Ειδικότερα, εάν αποφασίσετε να αγοράσετε έναν ιονιστή αέρα, πρέπει να ξέρετε πώς το κατοικίδιο ζώο θα ανταποκριθεί στον ιονισμό του αέρα.

Το πλεονέκτημα για τα κατοικίδια ζώα είναι, ίσως, ότι οι πάσχοντες από αλλεργίες θα αντιμετωπίσουν καλύτερα τη δυσανεξία στα ζώα. Αλλά, γι 'αυτό είναι απαραίτητο η συσκευή όχι μόνο να ιονίζει τον αέρα, αλλά και να τον καθαρίζει.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι τα ιόντα αέρα επηρεάζουν άμεσα τόσο το ζώο όσο και τον άνθρωπο. Ο οργανισμός του ζώου αντιδρά επίσης στα ιόντα του αέρα, ακριβώς όπως ένας άνθρωπος. Επομένως, αν το ζώο είναι μολυσμένο με κάποιους ιούς ή έχει χρόνιες ασθένειες που συνοδεύονται από φλεγμονώδεις διεργασίες, τότε είναι προτιμότερο να μην αγοράσετε τη συσκευή ή να ενεργοποιήσετε μόνο όταν το ζώο είναι σε άλλο δωμάτιο.

Για τα κατοικίδια ζώα, είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα ιονιστή, στον οποίο θα κατασκευαστεί ένας μετρητής ιόντων για να αποφευχθεί η στατιστική φόρτιση.

Πιθανή βλάβη και αντενδείξεις για χρήση

Τα μειονεκτήματα της συσκευής μπορούν να θεωρηθούν ότι δεν είναι κατάλληλα για όλους. Υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που κατηγορηματικά αντενδείκνυται στον ιονισμό του αέρα:

 • Ασθενείς με αλλεργίες (εάν η συσκευή δεν καθαρίζει τον αέρα).
 • Κακοήθη τραύματα και όγκοι που μπορούν να αυξηθούν υπό την επίδραση ιόντων αέρα.
 • παιδιά έως ένα έτος.
 • αυξημένη ευαισθησία στον αέρα, στην οποία πετάει ένας μεγάλος αριθμός φορτισμένων σωματιδίων.
 • οι ασθματικοί και οι άνθρωποι που έχουν προβλήματα με τις πνευμονικές παθήσεις.
 • άτομα που έχουν υποβληθεί σε μια δύσκολη επιχείρηση.
 • διάφορες διαταραχές της εγκεφαλικής κυκλοφορίας.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι προβλήματα υγείας μπορεί να προκύψουν ακόμα και αν ένα άτομο δεν έχει αντενδείξεις. Η στοιχειώδης αμέλεια και ο αναλφαβητισμός καθιστούν τη συσκευή σε τέτοια χέρια επικίνδυνη. Επομένως, αν δεν ξέρετε πώς λειτουργεί η συσκευή, διαβάστε τις οδηγίες. Αλλά είναι καλύτερο να ζητήσετε βοήθεια από έναν ειδικό.

Χαρακτηριστικά χρήσης με την παρουσία παιδιών

Ο αέρας που παράγεται κατά τη λειτουργία του ιονιστή συγκρίνεται συχνά με την αύρα της θάλασσας ή τον αέρα του δάσους. Για ένα νεογέννητο παιδί, είναι πολύ σημαντικό, όσο το προστατευτικό και το ανοσοποιητικό του σύστημα σχηματίζεται, έτσι ώστε κανένα περιττό παθογόνο να μην επηρεάζει την υγεία του παιδιού.

Οι Ιόνες, από τη φύση τους, εγκαταστάθηκαν στη σκόνη, εμποδίζοντας την ελεύθερη πτήση τους μέσω του παιδικού δωματίου. Αλλά τα σωματίδια φορτίζουν τα πάντα γύρω. Επίσης επιβλαβές για τους μικροοργανισμούς του παιδιού. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να κάνετε έναν υγρό καθαρισμό πριν ενεργοποιήσετε τη συσκευή.

Επίσης, δεν είναι δυνατόν στο δωμάτιο των παιδιών με ιονιστή να υπάρχει φορέας ιογενούς λοίμωξης. Ακόμη και αν ένα άτομο έχει αρρωστήσει κάποιο είδος ασθένειας και τώρα δεν είναι άρρωστος, από τον φορτισμένο αέρα, ο ιός μπορεί να ενεργοποιηθεί και να μολύνει το παιδί.

Είναι σημαντικό να μην αφήνετε τα παιδιά με μια συσκευή εργασίας!

Νεογέννητα

Η διαδικασία ιονισμού είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο που συμβαίνει υπό την επίδραση διαφόρων φυσικών παραγόντων. Αλλά οι άνθρωποι που ζουν σε συγκεκριμένες ζούγκλες παίρνουν μακρύτερα από αυτή τη διαδικασία. Ιδιαίτερα υποφέρουν από την έλλειψη βέλτιστης υγρασίας και καθαρότητας αέρα, νεογνών.

Ο ιονιστής συνιστάται σε οποιονδήποτε θέλει να αγοράσει έναν καθαριστή αέρα που καθαρίζει διάφορα αλλεργιογόνα. Από τον πρώτο μήνα της ζωής, το μωρό θα αισθάνεται υπέροχα σε ένα δωμάτιο με καθαρό και υγρό αέρα.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι μέλλουσες μητέρες πρέπει να λαμβάνουν όσο το δυνατόν περισσότερα θετικά συναισθήματα και, τουλάχιστον, να εκτίθενται σε άγχος. Ο ιονιστής αέρα ταιριάζει απόλυτα με την εργασία και δίνει στις εγκύους τις συνέπειες και των δύο που επισκέπτονται την ακτή της θάλασσας. Ωστόσο, παράλληλα έχει και αρκετές αντενδείξεις, οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τις μελλοντικές μητέρες. Ως εκ τούτου, προτού να αγοράσετε τον εαυτό σας μια τέτοια ευχαρίστηση, θα πρέπει να μάθετε από το γιατρό σας αν αυτή η συσκευή θα είναι χρήσιμη στο σπίτι.

Και αν ο γιατρός θα δώσει καλή, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον πωλητή-συμβούλου που θα βοηθήσει τις μητέρες να επιλέξετε τη σωστή συσκευή. Και επίσης να μελετήσει τις οδηγίες και να καταλάβει κάποιες στιγμές της συσκευής. Για παράδειγμα, ένας ιονιστής δεν πρέπει να λειτουργεί συνεχώς.

Έτσι θα είναι χρήσιμο για τις έγκυες γυναίκες να αγοράσουν μια τέτοια συσκευή, αλλά αν γίνει κακή χρήση, μπορεί να λειτουργήσει όχι για καλό αλλά για βλάβη.

Σχόλια των γιατρών σχετικά με τις θετικές και αρνητικές επιπτώσεις του ιονιστή αέρα

Οι γιατροί πιστεύουν ότι ο ιονισμός του αέρα είναι χρήσιμο πράγμα. Ειδικότερα, αν ζείτε σε μια μεγάλη πόλη και δεν πηγαίνετε τόσο συχνά στη φύση για να αναπνέετε καθαρό αέρα. Ionizer όχι μόνο βοηθά στη βελτίωση του αέρα στο σπίτι, θεωρείται από τους γιατρούς, είναι σε θέση να λύσει πολλά προβλήματα υγείας. Αλλά επίσης προειδοποιούν ότι η αμέλεια στον χειρισμό της τεχνολογίας μπορεί να βλάψει θεμελιωδώς το σώμα σας.

Συγκεκριμένα, προειδοποιούν ότι ένα υγρό περιβάλλον είναι η πηγή πολλών παθογόνων παραγόντων, ιδιαίτερα της Legionella. Και αν κακή χρήση της συσκευής, μπορεί να καταλήξει για το χρήστη.

Αξίζει λοιπόν να αγοράσετε έναν ιονιστή αέρα και τι να αναζητήσετε όταν επιλέγετε;

Το πρόβλημα του ιονισμού του αέρα, πρώτα απ 'όλα, αφορά τις προτιμήσεις και τις επιθυμίες σας. Φυσικά - είναι ωραίο όταν το δωμάτιο είναι καθαρό αέρα, που μοιάζει με κάτι σαν θαλάσσιο αεράκι ή ταξίδια σε μπάρμπεκιου στο δάσος. Και, με κύλιση στο κεφάλι αυτού του σεναρίου, κρατήστε τα "άλογα" για τώρα.

Το θέμα είναι ότι ο ιονισμός του αέρα έχει δύο πλευρές. Είναι χρήσιμο και μπορεί να είναι επιβλαβές. Πριν αγοράσετε μια συσκευή, διαβάστε προσεκτικά όλες τις ενδείξεις ή αντενδείξεις. Και, αν έχετε αντενδείξεις, τότε είναι καλύτερο να μην αγοράσετε έναν ιονιστή, αλλά να καλλιεργήσετε φυτά.

Η επίδραση του καθαρού αέρα θα είναι η ίδια, αλλά χωρίς σωματίδια φορτισμένων ιόντων. Απλά σκεφτείτε τι περιμένετε από την αγορά: ένας υγραντήρας, ένας ιονιστής, ένας καθαριστής; Ή όλα σε ένα. Εάν έχετε αμφιβολίες, ο σύμβουλος πωλήσεων θα σας βοηθήσει με την επιλογή.

Παραλλαγή-υγραντήρα ιονιστή

Πριν από την απόκτηση ενός κανονικού υγραντήρα αέρα, μια σημαντική ερώτηση πρέπει να λυθεί για τον εαυτό σας. Και ίσως είναι καλύτερο να ξοδεύετε χρήματα με μεγαλύτερο κέρδος και να αγοράζετε όχι μόνο ένα παραδοσιακό υγραντήρα ατμού, αλλά μια συσκευή που συμπληρώνεται με τη λειτουργία ιονισμού; Ή απλά σταματήστε σε έναν ιονιστή;

Υπάρχουν ειδικές φορητές συσκευές που δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Αξίζει όμως να αγοράσει αυτές τις συσκευές ξεχωριστά, αν μαζί δημιουργούν ένα υπέροχο παράλληλο.

Γιατί χρειάζομαι ιονισμό στον υγραντήρα; Είναι πολύ απλό! Η λειτουργία τέτοιων συνδυασμένων συσκευών βασίζεται στη μέθοδο ανακατασκευής μιας εκκένωσης κεραυνού. Η συσκευή συμβάλλει στην αναδημιουργία των συνθηκών μιας καταιγίδας στο δωμάτιο, λόγω της οποίας ο αέρας είναι κορεσμένος με αρνητικά φορτισμένα ανιόντα - στοιχειώδη σωματίδια. Ως αποτέλεσμα, φρέσκο ​​και υγρό αέρα, όπως μετά από μια πραγματική καταιγίδα.

Αναπνοή στο δωμάτιο γίνεται ευκολότερη, πολλοί άνθρωποι έχουν έναν κανονικό ύπνο, πονοκεφάλους πάει μακριά.

Όντας σε ένα στενό διαμέρισμα, βουλωμένο γραφείο, θέλουν πάντα φρέσκο ​​αέρα. Ο ιονιστής για τον αέρα γίνεται μια τέτοια πηγή υγιούς και φρέσκου φορτίου ζωντάνια. Αλλά πριν αγοράσετε μια τέτοια συσκευή, πρέπει να σταθμίσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα. Μετά από όλα, οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή μπορεί να είναι χρήσιμη και επιβλαβής. Επομένως, συμβουλευτείτε έναν ειδικό για το ιονιστή. Αν έχετε φίλους που έχουν ήδη αγοράσει αυτή τη συσκευή, ρωτήστε τους για τη συσκευή. Και αν εξακολουθείτε να αποφασίζετε για αυτή την αγορά, φροντίστε το. Αλλαγή φίλτρων, πραγματοποίηση συντήρησης. Και τότε οποιαδήποτε αγορά θα είναι για σας με χαρά.

Η υπόσχεση της υγείας είναι η καθαριότητα των καθισμάτων. Αυτός είναι ο κανόνας κάθε γυναίκας που νοιάζεται για τους αγαπημένους της. Αλλά ο απλός καθαρισμός των χώρων δεν επιτρέπει την απόλυτη καθαριότητα. Συχνά στο διαμέρισμα υπάρχει μια δυσάρεστη οσμή ή ζωντάνια. Ακόμη και ο αερισμός σε αυτή την περίπτωση δεν βοηθά καθόλου το 100%. Για να βελτιωθεί η κατάσταση υπάρχουν ιονιστές αέρα με δική τους βλάβη ή όφελος, τι αξίζει να εξεταστεί.

Ionizer - τι είναι;

Η σύγχρονη ζωή δεν σας επιτρέπει να ταξιδεύετε τακτικά στην αγκαλιά της φύσης, να βελτιώνετε το σώμα και να αναπληρώνετε τους προστατευτικούς πόρους του. Η πόλη είναι γεμάτη σκόνη, βρωμιά και ματαιοδοξία. Για να βγούμε από την κατάσταση, εμφανίστηκαν ιονιστές αέρα, που βελτιώνουν το περιβάλλον. Η συγκέντρωση των ελαφρών αρνητικών ιόντων συγκεντρώνεται στις κλίμακες από 600 έως 50.000 ανά τετραγωνικό εκατοστό. Εξαρτάται από τους παράγοντες του φυσικού περιβάλλοντος και του εδάφους.

Ο μέγιστος αριθμός ιόντων βρίσκεται στην ακτή και σε δάσος με κωνοφόρα δέντρα. Οι οικιστικοί χώροι στην πόλη τους έχουν κάθε 15 φορές λιγότερα από τον κανόνα. Η έλλειψη ιόντων, οι κακές περιβαλλοντικές συνθήκες, τα συστήματα θέρμανσης, οι οικιακές οικιακές συσκευές συμβάλλουν στη μείωση της ανοσίας, της πρόωρης γήρανσης και της εμφάνισης διαφόρων ασθενειών.

Ποιοι είναι οι ιονιστές αέρα;

Οι συσκευές παράγονται σύμφωνα με τον προορισμό τους, την πολικότητα, τη θέση και το φίλτρο, εάν υπάρχουν. Για να κατανοήσετε καλύτερα το πεδίο εργασίας, καθώς και τη ζημιά ή το όφελος ενός ιονιστή αέρα, αξίζει να εξετάσετε το καθένα λεπτομερέστερα:

1. Με ραντεβού, οι συσκευές είναι:

 • καθαρισμός - πρόσθετη σκόνη και καπνό που έχουν αφαιρεθεί με βακτήρια.
 • καθαρισμός και ενυδάτωση, διατηρώντας μια άνετη υγρασία στο δωμάτιο.
 • κλιματικά σύμπλοκα - ταυτόχρονα ιοντίζοντας, καθαρίζοντας και ενυδατώντας.
 • λαμπτήρες από αλάτι - το πιο εύκολο. Πρόκειται για συσκευές από πέτρινο αλάτι, που παράγονται στα θερμικά αρνητικά σωματίδια τους.

2. Οι πολικές υποδιαιρέσεις χωρίζονται σε:

 • Διπολική, δημιουργώντας ταυτόχρονα αρνητικές επιβαρύνσεις και θετικές. Είναι αρκετά ακριβό.
 • μονοπολικό - οικονομικό.

3. Με βάση τον τόπο χρήσης της συσκευής:

 • ειδικά για οικιακή χρήση, που επιλέγονται με βάση το μέγεθος της κατοικίας?
 • για καθαρισμό αυτοκινήτων από εξατμίσεις και μονοξείδιο του άνθρακα.
 • για χρήση σε εξοχική κατοικία.
 • σε ένα κτίριο γραφείων.

4. Εάν υπάρχει φίλτρο - άνθρακας, νερό, ύφασμα, HEPA και φωτοκαταλυτικό.

Κατά την επιλογή οποιουδήποτε ιονιστή, πρέπει να δώσετε προσοχή στην πηγή τροφοδοσίας του δωματίου, όπου έχει ληφθεί η συσκευή, η οποία είναι κατάλληλη για αυτό.

Η χρήση του ιονιστή αέρα για την υγεία

Η δράση των ιόντων στο ανθρώπινο σώμα έχει μελετηθεί για πάνω από 200 χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ήταν δυνατόν να αποδειχθεί η αναμφίβολα χρήσιμες ιδιότητες αυτής της συσκευής για την υγεία, την ευεξία και την ικανότητα εργασίας ενός ατόμου. Πρώτα απ 'όλα, ο θετικός αντίκτυπος αφορά το τελευταίο σημείο - η ικανότητα εργασίας αυξάνεται αισθητά. Συμβάλλει στη διατήρηση της ενέργειας και της ζωτικότητας.

Γενικά, η κύρια εργασία των ιονιστών είναι στην ικανότητα των φορτισμένων σωματιδίων να τονώνουν ολόκληρο το σώμα, ανακουφίζοντας την κόπωση, ενθαρρύνοντας την καλύτερη εγκεφαλική εργασία και φέρνοντας τη λειτουργικότητα όλων των οργάνων και συστημάτων στο σωστό επίπεδο. Αλλά εκτός αυτού, ο ιονιστής είναι ικανός:

 • Σημαντική βελτίωση της ανοσίας.
 • Κανονικοποιήστε τον ύπνο και βελτιώστε τη διάθεση, ανακουφίζοντας την κατάθλιψη και την υπερβολική νευρική ένταση.
 • Επιταχύνετε την ανταλλαγή αερίων, διεγείροντας την κυκλοφορία του αίματος μέσω των αγγείων, βελτιώνοντας τη λειτουργικότητα όλων των οργάνων και συστημάτων του ανθρώπινου σώματος.

Για να παρουσιάσετε μια πληρέστερη εικόνα και να προσδιορίσετε την ανάγκη για μια τέτοια συσκευή, θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη την βλάβη του ιονιστή αέρα.

Σχετικά με τις βλάβες και τις αντενδείξεις

Ο ιονιστής αυξάνει τη στατική ηλεκτρική τάση που προκύπτει λόγω της υπερβολικής χρήσης του ή όταν βρίσκεται σε ξηρό χώρο. Το αποτέλεσμα είναι να έχετε δυσάρεστες αισθήσεις σε άμεση επαφή με τη συσκευή.

Ο ανεπαρκής αερισμός στο δωμάτιο αυξάνει τα ιόντα βαρέος αέρος, τον αριθμό τους. Κατά συνέπεια, θα υπάρξει μια δύσκολη διάθεση σκόνης μέσω της αναπνευστικής οδού.

Εάν η εγκατάσταση είναι λανθασμένη και αναλφάβητη, θα υπάρξει σημαντική βλάβη στην υγεία του ιονιστή αέρα. Αυτό ισχύει κυρίως για άτομα με αλλεργίες και άσθμα.

Μην ξεχνάτε τον υγρό καθαρισμό, καθώς υπάρχει πάντα πολύ σκόνη γύρω από τη συσκευή. Και επίσης να τοποθετήσετε το ιονιστή σε απόσταση από ένα άτομο - 1 μέτρο ή περισσότερο.

Υπάρχουν ορισμένες αντενδείξεις για ασθένειες στις οποίες δεν πρέπει ποτέ να εγκαταστήσετε αυτή τη συσκευή.

Οι κύριες 8 αντενδείξεις:

 1. Οποιοσδήποτε κακοήθης σχηματισμός στο σώμα, λόγω της ικανότητας της συσκευής να επιταχύνει τις μεταβολικές διεργασίες, συμπεριλαμβανομένων των καρκινικών κυττάρων.
 2. Φλεγμονώδεις διεργασίες με αυξημένη θερμοκρασία σώματος για τον ίδιο λόγο.
 3. Εάν υπάρχει προσωπική μισαλλοδοξία, αν και αυτό είναι σπάνιο.
 4. Η ηλικία του παιδιού είναι έως και ένα έτος.
 5. Υπερβολική ευαισθησία στον αέρα με φορτισμένα σωματίδια.
 6. Οι ασθματικοί δεν συνιστώνται να μένουν σε εσωτερικούς χώρους με ιονιστή.
 7. Μετά την επέμβαση, δεν μπορείτε επίσης να αναπνεύσετε αυτόν τον αέρα.
 8. Αντενδείκνυται σε άτομα με διαταραγμένη εγκεφαλική κυκλοφορία σε οξεία μορφή.

Σε ένα δωμάτιο που είναι υπερβολικά σκονισμένο ή καπνιστό, δεν συνιστάται η τοποθέτηση ενός ιονιστή. Το αποτέλεσμα θα είναι η διείσδυση αυτών των σωματιδίων βαθιά στο αναπνευστικό σύστημα. Η απουσία ανθρώπων επιτρέπει την εγκατάσταση και την ένταξή της.

Ionizer στο διαμέρισμα

Σε μια πόλη που κατοικεί πολύ συχνά τέτοιες συσκευές εγκαθίστανται για να βελτιώσουν τη γύρω ατμόσφαιρα. Μετά από όλα, πολλά παιδιά και ενήλικες υποφέρουν από διάφορες αλλεργίες. Η κατάσταση αυτή εκδηλώνεται ως βήχας, ρινική καταρροή, πρήξιμο και ερυθρότητα των ματιών.

Ο καθένας χρησιμοποιείται για να απαλλαγεί από τα φάρμακα. Αυτό είναι σίγουρα καλό, αλλά σε συνδυασμό με ένα ιονιστή, το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερα. Ναι, και για προληπτικούς λόγους είναι επίσης καλό.

Η χρήση ιονιστή αέρα για ένα διαμέρισμα περικλείεται στην ικανότητα για μισή ώρα να καθαρίσει πλήρως τον χώρο του καπνού και για 3 ώρες από τους παθογόνους παράγοντες. Ionizer πολλές φορές μειώνει τις αρνητικές επιπτώσεις από την τηλεόραση, φούρνους μικροκυμάτων και άλλες οικείες οικιακές συσκευές που αφθονούν στα διαμερίσματά μας.

Η χρήση ενός ιονιστή αέρα για ένα διαμέρισμα είναι ανεκτίμητη από την άποψη της απαλλαγής από τη σκόνη που έχει εγκατασταθεί στα έπιπλα. Είναι καρφωμένο με ιόντα, εμποδίζοντας το να ανεβαίνει και να καθαρίζει τον περιβάλλοντα αέρα. Αλλά είναι πολύ σημαντικό μετά την εργασία της συσκευής να κάνει ένα υγρό καθαρισμό, σκουπίζοντας τη σκόνη, χωρίς να δώσει χρόνο για να αυξηθεί. Το αποτέλεσμα είναι φρέσκο ​​και ελαφρύ αέρα στο δωμάτιο.

Ιονιστές για νεογέννητα

Ο αέρας, που λαμβάνεται μετά την εργασία του ιονιστή, είναι συγκρίσιμος μόνο με το δάσος και τη θάλασσα για φρεσκάδα και όφελος. Για ένα μωρό που μόλις μπήκε στον κόσμο, αυτό είναι πολύ σημαντικό. Η χρήση ενός ιονιστή αέρα για ένα νεογέννητο είναι να αυξήσει τις προστατευτικές λειτουργίες ενός μικρού οργανισμού και να βελτιώσει τον ύπνο του. Τα συν ιόντα είναι σε θέση να εγκατασταθούν στη σκόνη και άλλες επιβλαβείς ακαθαρσίες που βρίσκονται στα γύρω έπιπλα, εμποδίζοντας τους να ανεβαίνουν.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι η συσκευή χρεώνει τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων των αλλεργιογόνων, που συσσωρεύονται σε κοντινή απόσταση από αυτό. Προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ο ιονιστής αέρα για ένα νεογέννητο μωρό, μετά την αποσύνδεση συνιστάται να πραγματοποιείται υγρός καθαρισμός του χώρου και ιδιαίτερα οι χώροι όπου στέκεται η συσκευή.

Δεν συνιστάται να αφήσετε το μωρό ενώ λειτουργεί ο ιονιστής. Και μην αφήνετε τα άτομα με προβλήματα να βρίσκουν την υγεία τους. Αυτό ισχύει και για τα κρυολογήματα χωρίς αυξημένη θερμοκρασία σώματος.

Για να επωφεληθείτε από τη χρήση ενός ιονιστή αέρα, πρέπει να τηρείτε αυστηρά όλες τις συστάσεις και να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες λειτουργίας. Και όταν υπάρχουν σοβαρές ασθένειες, προτού το αγοράσετε και το εγκαταστήσετε, φροντίστε να επισκεφθείτε έναν γιατρό, έχοντας λάβει έγκριση από αυτόν.

Ο ιονισμός του αέρα ανήκει στον αριθμό των μοντέρνων όρων, υπάρχει πολλή συζήτηση γι 'αυτό, όλοι είναι πεπεισμένοι για τη χρησιμότητά του, αλλά στην πραγματικότητα πολύ λίγοι άνθρωποι καταλαβαίνουν τι είναι πραγματικά και γιατί το άτομο το χρειάζεται.

Τι είναι ιονισμός;

Κατά τα τελευταία δέκα χρόνια ακούμε όλο και περισσότερο αυτή τη φράση: τον ιονισμό του αέρα. Τι είναι πραγματικά; Ο ιονισμός είναι η φυσική διαδικασία αποκόλλησης ενός ηλεκτρονίου από μόρια ή άτομα αερίου, ως αποτέλεσμα των οποίων σχηματίζονται δύο μόρια με διαφορετικά φορτία από ένα ουδέτερο μόριο: αρνητικό, λαμβάνεται ένα ηλεκτρονικό "μπόνους" και θετικό, το οποίο το έχασε.

Στη φύση, ο ιονισμός του αέρα λαμβάνει χώρα φυσικά, αισθάνεται πιο έντονα σε κωνοφόρα δάση, βουνά και θάλασσα. Συνήθως ο αέρας ιονίζεται με κεραυνό και κοσμική ακτινοβολία και το οξυγόνο και το όζον εκτίθενται στην ίδια τη διαδικασία. Τα ιονισμένα μόρια αερίου ονομάζονται aeroions, και η παρουσία τους καθιστά τον φυσικό αέρα χρήσιμο για ένα άτομο. Ο ιονισμός του αέρα σε ένα διαμέρισμα δεν συμβαίνει φυσιολογικά, αφού δεν υπάρχει άμεση επίδραση των φυσικών πηγών του και προσφύγουμε σε ειδικές συσκευές - ιονιστές - ή μια τεχνική με μια τέτοια λειτουργία. Αλλά γιατί πρέπει να ιονίσω τον αέρα στο διαμέρισμα και το χρειάζομαι καθόλου;

Οφέλη και βλάβη του ιονισμού

Έτσι, η λειτουργία του ιονισμού του αέρα είναι η δημιουργία ιόντων αέρα στον αέρα. Στη φύση, ο αριθμός αεροσκαφών, κατά μέσο όρο, είναι 10-15 φορές υψηλότερος από ό, τι στον αέρα της πόλης που είναι μολυσμένος με καυσαέρια και βιομηχανικές εκπομπές. Στο σπίτι, η ποιότητα του αέρα επηρεάζεται επίσης από την εξάτμιση από τον εξοπλισμό και την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από τηλεοράσεις και υπολογιστές. Ίσως, σε αυτό το σίδερο, έχουν ολοκληρωθεί τα γεγονότα για τον ιονισμό.

ιόντων κορεσμού του αέρα είναι πλέον ευρέως διαφημίζεται, η κράτηση αμέσως αποδείχθηκε τόσο αρνητικές όσο και θετικές επιπτώσεις στην ιονισμού δεν είναι, σε καμία περίπτωση, σαφής ιατρική συμβουλή σχετικά με την εκεί. Πληροφορίες σχετικά με τα οφέλη και τους κινδύνους της ακτινοβολίας μπορεί να είναι χρήσιμο για σας εάν σκέφτεστε για την αγορά μιας τέτοιας συσκευής, ή ήδη κατέχουν, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί από έγκυρες πηγές.

Σύμφωνα με ανοιχτές πηγές, τα ιόντα αέρα, ή μάλλον ο αέρας που έχουν κορεστεί, έχουν τα πλεονεκτήματά τους. Πρώτα απ 'όλα, ενεργοποιούν το έργο των ερυθροκυττάρων, αυξάνοντας την ανταλλαγή αερίων στους πνεύμονες κατά 10%. Αυτός ο παράγοντας καθορίζει ως επί το πλείστον όλες τις άλλες επιδράσεις του ιονισμού του αέρα:

 • Βελτίωση της ποιότητας του ύπνου. Το όνειρο είναι πιο βαθύ, υγιές και φέρνει μια πλήρη ξεκούραση.
 • Αυξήστε την αποδοτικότητα και την ικανότητα συγκέντρωσης.
 • Βελτιώνει την ευημερία, την κατάλληλη ανάπαυση και την οξυγόνωση βοηθά στην αύξηση της ασυλίας.
 • Λόγω μιας πλήρους νυχτερινής ανάπαυσης, η ψυχολογική κατάσταση κανονικοποιείται, τα ιόντα αέρα μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της κατάθλιψης ή της νεύρωσης.
 • Ο μεταβολισμός επιταχύνεται, ο οποίος βοηθά στην καλύτερη εμφάνιση, καθώς και στην επιτάχυνση της πορείας των ασθενειών και στην ανακούφιση των συμπτωμάτων τους.
 • Τα αρνητικά φορτισμένα ιόντα προσελκύουν επιβλαβή σωματίδια από τον αέρα, βοηθώντας τον καθαρισμό από τη σκόνη, τα αλλεργιογόνα και τα μόρια του αερίου.

Ωστόσο, αυτές οι ιδιότητες αεροπλάνων έχουν την αντίθετη πλευρά. Εάν υπάρχει ιονισμός του αέρα στο διαμέρισμα, είναι ευεργετικό ή επιβλαβές, επηρεάζει τους κατοίκους του, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από αυτούς και την κατάστασή τους. Έτσι, οι επιβλαβείς ιδιότητες των αερίων.

 • Εάν, κατά τη διάρκεια της ιονισμού του δωματίου υπάρχει ένα άτομο με ένα ιογενή ασθένεια, ή απλά να έχουν ένα μόριο του ιού μεταδίδεται από αερομεταφερόμενα σταγονίδια, η πιθανότητα της μόλυνσης θα αυξηθεί εκθετικά, όπως και στην ιονισμένο αέρα, η νόσος εξαπλώνεται πολύ γρήγορα.
 • Ο ιονισμένος αέρας αντενδείκνυται σε ασθενείς με υψηλό πυρετό. Η επιτάχυνση του μεταβολισμού "θερμαίνει" το σώμα ακόμα περισσότερο.
 • Η επιτάχυνση του μεταβολισμού, η οποία διεγείρει τα ιόντα του αέρα, είναι επιβλαβής για μια σειρά χρόνιων και αργών ασθενειών, καθώς μπορεί να τους επιταχύνει. Ο ιονισμός αντενδείκνυται στην ογκολογία.
 • Επίσης, ο αέρας με aeroions περιπλέκει την πορεία του βρογχικού άσθματος, φορτώντας περαιτέρω το αναπνευστικό σύστημα.
 • Υπάρχει ατομική δυσανεξία και υπερευαισθησία στα ιόντα του αέρα, οπότε πριν αγοράσετε ένα ιονιστή, πρέπει να ελέγξετε πόσο άνετα είναι για σας να αναπνεύσετε αυτόν τον αέρα.
 • Τα παιδιά κάτω του ενός έτους και οι ασθενείς στην περίοδο αποκατάστασης μετά από τη χειρουργική επέμβαση χρειάζονται επίσης έναν ήρεμο, καθαρό αέρα χωρίς αέρα.
 • Ξεχωριστά είναι απαραίτητο να πούμε για τους ασθενείς με πιθανές διαταραχές της κυκλοφορίας του αίματος, ειδικά του εγκεφαλικού, στην περίπτωση αυτή ο ιονισμός μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία.
 • Επιπλέον, τα ηλεκτροφόρα σωματίδια έλκονται από επιφάνειες, συμπεριλαμβανομένης της ανθρώπινης βλέννας - πολύ ισχυρότερες από τις ουδέτερες. Ως εκ τούτου, κατά τη διάρκεια ιονισμού σε ένα δωμάτιο είναι καλύτερα να μην είναι.
 • Όλοι οι ιονιστές δημιουργούν όζον - φυσικό οξειδωτικό, το οποίο είναι επιβλαβές τόσο για τον άνθρωπο όσο και για την τεχνολογία. Η συγκέντρωση του όζοντος είναι γενικά δεν ελέγχεται, και εν απουσία εξαερισμού μπορεί να υπερβεί όλες τις επιτρεπόμενες διαστάσεις και να φτάσει ανησυχητικές διαστάσεις.
 • Όλες οι θετικές επιδράσεις του ιονισμού εμφανίζονται μετά από μήνες ή και χρόνια έκθεσης, δεν θα υπάρξει στιγμιαία επίδραση από αυτό.

Επιπλέον, κύκλοι σκόνης γύρω από τον ιονιστή μπορούν να σχηματιστούν, ο χώρος με τον ιονιστή χρειάζεται συνεχή υγρό καθαρισμό, συμπεριλαμβανομένων των τοίχων. Μπορούμε να προτείνουμε το συνδυασμό του ιονιστή με έναν καθαριστή αέρα ποιότητας που θα σας προστατεύσει από την εξάπλωση σωματιδίων σκόνης, ιών και λοιμώξεων.

Με την ανάπτυξη του πολιτισμού, η ανθρωπότητα άρχισε να ξεχνάει τι τα περίπατο στην ύπαιθρο απέχουν πολύ από την παραγωγή. Αλλά αυτές οι βόλτες είναι πολύ απαραίτητες για το σώμα μας. Η συνεχής εκβιομηχάνιση συνεχώς αυξάνει τη ρύπανση του περιβάλλοντος. Αερομεταφερόμενη σκόνη, βρωμιά, πίσσα πέφτουν στο σώμα μας, συσσωρεύονται και επηρεάζουν δυσμενώς τις διαδικασίες που συμβαίνουν σε αυτό. Ως εκ τούτου, συνιστάται όλο και περισσότερο να καταφεύγουν στον καθαρισμό του αέρα σε χώρους διαβίωσης με τη βοήθεια του ιονιστές.

Περιγραφή και κύριες λειτουργίες

Ionizer - ένα εργαλείο που "δημιουργεί" ελεύθερα ιόντα. Αποτελείται από πηγή ισχύος με μετατροπέα AC-DC, ρυθμιστή ρεύματος και είσοδο τάσης στα ηλεκτρόδια (θερμαντικά σώματα ιόντων). Κατά κανόνα, είναι μεταλλικές βελόνες. Ένα άλλο πρέπει να είναι στη συσκευή πρέπει να είναι ένα φίλτρο. Μπορεί να είναι:

 • ηλεκτροστατική - μεταλλική πλάκα, η οποία βρίσκεται κάτω από το θετικό ή αρνητικό δυναμικό. Θεωρείται η πιο αξιόπιστη.
 • HEPA - φύλλο ινώδους υλικού διπλωμένου ακορντεόν.
 • φωτοκαταλυτικό - πηγή υπεριώδους ακτινοβολίας. Αναφέρεται στην πιο αποτελεσματική και δαπανηρή?
 • άνθρακα - γεμάτο με ενεργό άνθρακα. Αφαιρεί τέλεια τις μυρωδιές. Απαιτεί συχνή αντικατάσταση.
 • μάτι - ένα πολύ λεπτό πλέγμα, που παγιδεύει μεγάλα σωματίδια όπως κόκκους άμμου, μαλλί. Χαμηλή απόδοση, αλλά ανθεκτική.

Η κύρια λειτουργία της συσκευής είναι ο καθαρισμός του αέρα με ιοντισμό.

Αρχή λειτουργίας

Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, όλα τα όργανα είναι απολύτως πανομοιότυπα ανεξάρτητα από το αν η μονοπολική (παράγει μόνο αρνητικά ιόντα) ή διπολική (δημιουργεί θετικά και αρνητικά ιόντα) είναι ένα είδος. Όταν η συσκευή είναι ενεργοποιημένη, η άκρη της βελόνας είναι εκφόρτιση κορώνας. Τα σχηματισμένα ηλεκτρόνια, όταν αλληλεπιδρούν με ουδέτερα μόρια, μετατρέπονται σε αρνητικά ιόντα. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ο αέρας και όλα τα ξένα σωματίδια που βρίσκονται σε αυτόν ιονίζονται. Τα μόρια του αέρα είναι ελαφριά και διεισδύουν ελεύθερα στη συσκευή. Οι ξένες ακαθαρσίες είναι βαρύτερες και έλκονται από το αντίθετα φορτισμένο φίλτρο και εγκατασταθούν σε αυτό.

Λοιπόν χρήσιμο

Σε καθαρισμένο και κορεσμένο με αρνητικά ιόντα το δωμάτιο:

 • ένα άτομο αισθάνεται καλύτερα?
 • το σώμα του γίνεται πιο ανθεκτικό στους ιούς.
 • η κόπωση εξαφανίζεται.
 • αυξάνει την αποτελεσματικότητα.
 • απώλεια αϋπνίας.
 • η διάθεση αυξάνεται.
 • Το αίμα είναι πιο κορεσμένο με οξυγόνο.
 • είναι πιο εύκολο να αναπνεύσετε τους πάσχοντες από άσθμα και αλλεργίες.
 • εξαλείφει τις δυσάρεστες οσμές και τους επιβλαβείς μικροοργανισμούς.

Είναι δυνατόν να προκληθεί βλάβη

Δεδομένου ότι η συσκευή φορτίζει σωματίδια αέρα με αρνητική φόρτιση, θα προσελκύονται από τα θετικά που είναι γύρω. Επομένως, αν βρίσκεστε κοντά στη συσκευή, όλη η σκόνη θα εγκατασταθεί σε σας και στους πνεύμονες σας, αφού είστε σε επαφή με ένα θετικά φορτισμένο φύλο. Συνεπώς, κατά την διάρκεια του ιονισμού του χώρου θα πρέπει να αφεθεί.

Επίσης, αν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του ιονιστή στο δωμάτιο θα υπάρξει άτομο με ιό που μεταδίδεται με αερομεταφερόμενα σταγονίδια, η πιθανότητα αλίευσης του ιού από άλλους θα αυξηθεί σημαντικά.

Συμβαίνει ότι ένα άτομο δεν ταιριάζει με αναπνευστικό ιονισμένο αέρα. Αυτό προκαλείται από την ατομική ευαισθησία στα ιόντα του αέρα. Επομένως, πριν αγοράσετε τη συσκευή, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι θα αισθανθείτε άνετα να αναπνέετε σε τέτοιο αέρα.

Αντενδείξεις

Η συσκευή έχει αρκετές αντενδείξεις:

 • Είναι αδύνατο να ιονισθεί το δωμάτιο στο οποίο βρίσκεται ένα άτομο με αυξημένη θερμοκρασία. Θα υπάρξει επιτάχυνση του μεταβολισμού στο σώμα του, η οποία θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της θερμοκρασίας.
 • Μην αναπνέετε ιονισμένο αέρα σε ασθενείς με βρογχικό άσθμα. Αυτός ο αέρας δημιουργεί πρόσθετα φορτία στην αναπνευστική οδό.
 • τα βρέφη και η ογκολογία επίσης δεν ταιριάζουν με τον ιονισμένο αέρα.
 • Δεν συνιστάται να συμπεριλαμβάνονται ιονιστές σε ένα δωμάτιο όπου ο μετεγχειρητικός ασθενής βρίσκεται σε αποκατάσταση.

Όλοι οι ιονιστές έχουν θετικές και αρνητικές πλευρές. Μειώστε τις αρνητικές επιπτώσεις τους μπορεί να είναι με σωστή χρήση. Το κύριο πράγμα είναι να θυμόμαστε ότι η θετική δυναμική θα είναι αντιληπτή όχι αυτό το λεπτό, αλλά μετά από μια ορισμένη χρονική περίοδο.

Ο καθαρός και καθαρός αέρας στο δωμάτιο είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη διατήρηση της υγείας των ενοικιαστών. Εάν η φρεσκάδα στο δωμάτιο είναι εύκολο να επιτευχθεί, απλά ανοίγοντας το παράθυρο για λίγο, τότε η αφαίρεση των διαφόρων ρύπων από τον αέρα είναι πολύ πιο δύσκολη. Για να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες στην επίλυση ενός τόσο δύσκολου έργου, εφευρέθηκαν συσκευές, γνωστές σήμερα ως καθαριστές αέρα. Αλλά τι αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί από την εφαρμογή τους;

Καθαριστές του αέρα: πώς να εξηγήσουν τα οφέλη και τις ζημιές τους

Όλοι οι ιδιοκτήτες κατοικιών δεν κατανοούν την ανάγκη ειδικού καθαρισμού του αέρα. Αλλά η σκόνη, τα μικρόβια, οι δυσάρεστες μυρωδιές συσσωρεύονται απαραίτητα στο δωμάτιο ακόμα και με συνεχή αερισμό. Είναι με μια τέτοια ρύπανση που ο καθαριστής καλείται να πολεμήσει. Αυτές οι συσκευές μπορούν να λειτουργήσουν σε διαφορετικές αρχές. Το κοινό χαρακτηριστικό τους είναι ένα - αφαιρούν από τον αέρα όλα αυτά που είναι ικανά να βλάψουν την υγεία. Ως αποτέλεσμα, το δωμάτιο αναπνέει πολύ ευκολότερα και μειώνεται ο κίνδυνος για την υγεία. Δηλαδή, η χρήση καθαριστών αέρα φαίνεται προφανής.

Αλλά, όπως βεβαιώνει ο καθαριστής αέρα, τα οφέλη και οι βλάβες αυτού του εξοπλισμού είναι πολύ στενά συνδεδεμένες. Ένα πρόσθετο πρόβλημα δημιουργείται από το γεγονός ότι υπάρχουν διάφοροι τύποι τέτοιου εξοπλισμού. Μερικοί από αυτούς καθαρίζουν τον αέρα με ειδικό φίλτρο, άλλοι δημιουργούν υπέρυθρη ακτινοβολία, άλλοι δουλεύουν με την φωτοκαταλυτική αρχή. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε λεπτομερέστερα τις δυνατότητες αυτών των οικιακών συσκευών.

Καθαριστές αέρα: καλό και κακό

Πρώτον, είναι καλύτερο να επικεντρωθούμε στις ευεργετικές επιδράσεις που συνδέονται με τη χρήση των φίλτρων αέρα. Τα πλεονεκτήματα των συσκευών είναι ότι:

αφαιρέστε τον αέρα από σκόνη και μικρά στερεά. να εξαλείψει την μυρωδιά του τσιγάρου και άλλες δυσάρεστες "γεύσεις"? Αφαιρέστε τα μαλλιά των ενεργά molting ζώων? αποτελεσματικά καταπολέμηση ακάρεα σκόνης και μικροοργανισμών? να μειώσουν τον κίνδυνο που δημιουργούν τα οικιακά χημικά για την κουζίνα και το μπάνιο. κάνουν τον αέρα πιο "εύκολο" και ευχάριστο για αναπνοή. έχουν πρόσθετες λειτουργίες, για παράδειγμα, υγρασία αέρα.

Αλλά ποιοι κίνδυνοι μπορούν να εντοπιστούν εάν εξετάσουμε λεπτομερέστερα τη λειτουργία των καθαριστών αέρα; Δυστυχώς, η βλάβη από αυτούς, επίσης, μπορεί να είναι μεγάλη. Συνήθως εμφανίζεται όταν η τεχνική χρησιμοποιείται εσφαλμένα. Ο καθαριστής αέρα είναι δυνητικά επιβλαβής στις ακόλουθες περιπτώσεις:

Λόγω της μόλυνσης του φίλτρου, περισσότερη σκόνη και βακτήρια μπορούν να εισέλθουν στον αέρα. τα καθαριστικά αέρα με λειτουργία ιονισμού είναι επικίνδυνα για τα παιδιά. καθαριστικά με υπεριώδη λάμπα είναι επιβλαβή για όλους όσους βρίσκονται στο δωμάτιο κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Η ελαχιστοποίηση αυτής της βλάβης είναι πολύ πιθανή, αν ακολουθείτε απλώς τους κανόνες χρήσης αυτού του εξοπλισμού. Αλλά θα επιβεβαιωθεί η αποτελεσματικότητα των καθαριστών αέρα στις αναθεωρήσεις; Για να απαντήσετε σε αυτήν την ερώτηση, είναι απαραίτητο να στραφείτε στα ίδια τα σχόλια των ανθρώπων που χρησιμοποίησαν αυτές τις συσκευές.

Καθαριστές αέρα - σχόλια

"Ξέχασες για τη μυρωδιά του μούχλας"

Υποφέρουν από το γεγονός ότι στο διαμέρισμα λόγω της σταθερής σταγόνες υγρασίας εμφανίστηκε περιοδικά η μυρωδιά του μούχλα, πολύ κουρασμένος. Η διάσωση μας ήταν ο καθαριστής αέρα από την BONECO. Μετά την πρώτη ένταξη, παρατήρησαν ότι το καλούπι μυρίζει πολύ λιγότερο. Και αυτή η συσκευή έχει πολύ λίγη δύναμη, αλλά για ένα δωμάτιο των 20 m 2 είναι αρκετό. Ακόμα χαρούμενος που δεν υπάρχει κόστος όταν χρησιμοποιείτε καθαριστή αέρα δεν συνεπάγεται. Για αυτόν, δεν χρειάζεται να αγοράσετε φίλτρα ή κασέτες αντικατάστασης. Είναι απαραίτητο μόνο να καθαρίζετε περιοδικά τη συσκευή, αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα.

"Μια καλή συσκευή, αλλά όχι χωρίς ελαττώματα"

Για να αγοράσετε έναν καθαριστή αέρα οφείλεται στο γεγονός ότι το διαμέρισμα είναι πολύ κακή αερισμό. Ένα παιδί, για παράδειγμα, δεν είναι πολύ εύκολο να αναπνεύσει. Ως επί το πλείστον, ξέχαμε για το πρόβλημα μόνο αφού αγοράσαμε ένα καθαριστικό αέρα. Πήραμε ένα ανέξοδο μοντέλο από την Sharp. Έχει ακόμα μια ενυδατική λειτουργία. Από τα πλεονεκτήματα, σημειώνω ότι η συσκευή είναι καλή στον καθαρισμό του αέρα και φαίνεται ενδιαφέρον. Επιπλέον, η χωρητικότητα είναι αρκετά μεγάλη - αρκετά για ένα δωμάτιο 28 τ.μ. Το μόνο σοβαρό πρόβλημα είναι ότι είναι bzuzing. Και λόγω των μεγάλων διαστάσεων, η μετακίνηση από δωμάτιο σε δωμάτιο δεν είναι πολύ βολικό. Στην υπόλοιπη αγορά από ένα κύμα είναι ευτυχείς.

"Δεν μπορείτε να αναπνεύσετε αυτόν τον αέρα"

Τώρα είμαι πολύ έκπληκτος όταν συναντώ με έπαινο για καθαριστές αέρα. Αγοράσαμε παρόμοια μονάδα που κατασκευάστηκε από την VENTA. Κοστούσε πολύ. Αλλά αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα σε μια άλλη κατάσταση. Σε εμάς έχει αποδειχθεί ότι, κατά τον καθαρισμό του αέρα, η συσκευή αυξάνει επίσης την υγρασία. Και σε ένα τέτοιο επίπεδο που στο διαμέρισμα νιώθεις σαν σε μια μπανιέρα... Ο ιδρώτας ρέει σαν ένα ρεύμα, σαν να είσαι στις τροπικές, αλλά δεν μπορείς να αναπνεύσεις καθόλου. Φυσικά, δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την αγορά. Τι να κάνετε τώρα με αυτή τη συσκευή - δεν ξέρουμε.

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για ένα τέτοιο οικιακό αντικείμενο ως υγραντήρα αέρα. Αυτό δεν είναι καινοτομία, επειδή αυτή η συσκευή εμφανίστηκε εδώ και πολύ καιρό. Αλλά εδώ είναι μια μεγάλη δημοτικότητα μόνο πρόσφατα. Και τότε μόνο επειδή συστήνεται από τους γιατρούς. Όπως, ο ξηρός αέρας είναι επιβλαβής για την υγεία. Και σε ένα σπίτι όπου υπάρχουν παιδιά αυτό δεν μπορεί να επιτραπεί... Ο υγραντήρας του αέρα είναι καλός ή κακό; Ή μήπως είναι θεωρία συνωμοσίας; Ας καταλάβουμε.

Επιχειρήματα για τον υγραντήρα

Ο ξηρός αέρας στο διαμέρισμα είναι επιβλαβής. Ειδικά για τα παιδιά. Όπως θυμάστε από την πορεία της ανατομίας, στα μωρά η μεταβολική διαδικασία περνά πολύ πιο γρήγορα από ό, τι σε έναν ενήλικα. Από την άποψη αυτή, παράγουν περισσότερη θερμότητα. Η ρύθμιση του καθεστώτος θερμοκρασίας, ως επί το πλείστον, γίνεται με τη βοήθεια των πνευμόνων και εν μέρει μέσω του δέρματος.

Λοιπόν, αν δεν υπάρχει αρκετή υγρασία στον αέρα, τι θα πρέπει να ρυθμίζουν αυτές οι αρχές; Εδώ είναι τα εξής. Το παιδί χάνει πολύ υγρό με ιδρώτα, το αίμα συμπυκνώνεται και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διάφορες ασθένειες. Οι κάτοικοι ενός "ξηρού" διαμερίσματος μπορούν επίσης να κερδίσουν άσθμα, ρινίτιδα, ιγμορίτιδα, φλεγμονή των πνευμόνων κ.λπ.

Για να είστε υγιείς και εσείς και το παιδί σας, οι γιατροί συνιστούν την εγκατάσταση υγραντήρων. Φυσικά, το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο είναι εξαιρετικά σημαντικό, αλλά είναι οι μονάδες που το υποστηρίζουν τόσο χρήσιμες;

Επιχειρήματα "κατά" του υγραντήρα

Γιατί να εγκαταστήσετε έναν υγραντήρα αέρα; Οι αναφορές λένε ότι υπάρχει κάποιο όφελος. Υπάρχουν όμως μειονεκτήματα. Αυτό είναι για αυτούς και θα μιλήσουμε.

 • Υγραντήρες ατμού. Εξαιρετικά επικίνδυνο θέμα. Πρώτον, μπορείτε να πάρετε ένα κάψιμο. Δεύτερον, εκπέμπει ζεστό αέρα, ο οποίος σε συνδυασμό με τον θερμαντήρα αυξάνει τη θερμοκρασία του δωματίου, καθιστώντας τον "ζεστό" και "υγρό". Στους τοίχους του διαμερίσματός σας δημιουργείται κάτι που μοιάζει με τροπικό κλίμα. Και αυτό μπορεί να βλάψει και εσάς και την οικογένειά σας. Τρίτον. Ένα τέτοιο συγκρότημα απαιτεί ειδική τοποθέτηση. Εάν το βάλετε κοντά στον τοίχο, μπορείτε να πείτε αμέσως το αντίο στην ταπετσαρία σας.
 • Κρύοι υγραντήρες. Αυτό είναι ένα κλασικό του είδους. Θεωρούνται η καλύτερη επιλογή. Μια τέτοια συσκευή αέρα και ενυδατώνει, και καθαρό. Η λειτουργία της μονάδας μοιάζει με αυτό. Η συσκευή παίρνει αέρα δωματίου, περνάει μέσα από τα φίλτρα και με ένα ανεμιστήρα δίνει πίσω ήδη υγρό. Ωστόσο, πολλές φορές οι ιδιοκτήτες τέτοιων συσκευών ξεχνάμε ότι τα φίλτρα πάροδο του χρόνου, αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται οι ζωντανοί οργανισμοί που αυτό υγρό αέρα αποτίθενται στο βλεννογόνο μεμβράνη και εισέρχονται στους πνεύμονες. Επομένως, τα ίδια αυτά φίλτρα πρέπει να αλλάζουν περιοδικά. Πόσο συχνά; Αλλά αυτό είναι γραμμένο στο διαβατήριο της συσκευής.
 • Υγραντήρες υπερήχων. Αυτό είναι γενικά μια μοναδική σειρά συσκευών, οι οποίες, ειλικρινά, εκπλήσσουν με την άσκοπη χρήση τους. Επιπλέον, ένας υγραντήρας υπερήχων μπορεί να βλάψει. Και γι 'αυτό. Η υγρασία πραγματοποιείται με την εκτόξευση νερού από τη μονάδα. Ναι, ναι. Και μαζί με τα σωματίδια νερού που διασκορπίζονται, όλα όσα βρίσκονται σε αυτό το νερό είναι στον αέρα. Μετά από όλα, στη συσκευή που ρίχνετε νερό από κάτω από τη βρύση, η οποία ακόμη και να πλύνετε είναι ανεπιθύμητη, και ακόμα περισσότερο να πίνετε.

Αφού έχετε δανειστεί έναν υγραντήρα στο σπίτι, έχετε αποκτήσει έναν άλλο «πονοκέφαλο», ο οποίος απαιτεί συνεχή παρακολούθηση. Μετά από όλα, ο υγρός αέρας είναι καλός, αλλά μόνο μέτρια υγρός. Έτσι τώρα θα πρέπει να παρακολουθείτε συνεχώς το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο, αλλιώς το διαμέρισμά σας θα μετατραπεί σε εστία μανιταριών (και αυτό είναι τουλάχιστον).

Μύθοι για τους υγραντήρες του αέρα

Για να αγοράσετε ή να μην αγοράσετε έναν υγραντήρα; Ποια είναι η χρήση και η βλάβη αυτής της συσκευής; Κριτικές και απόψεις των γιατρών σχετικά με τη συσκευή και την ανάγκη της; Αυτά τα ερωτήματα συνεχώς στρέφονται στο μυαλό του καθενός που νοιάζεται για την υγεία τους. Και αν τα οφέλη και τους κινδύνους της συσκευής είναι περισσότερο ή λιγότερο σαφής, εδώ είναι μια αναθεώρηση των ειδικών... Ας δούμε ποιες είναι οι μύθοι του υγραντήρα είναι γεμάτη με τον τομέα των πληροφοριών και ό, τι λέγεται σε αυτό το θέμα ειδικούς.

Μύθος 1. Ο υγραντήρας προκαλεί στηθάγχη

Ο ίδιος ο υγραντήρας δεν προκαλεί πονόλαιμο. Αλλά η υγρασία είναι πάνω από 80% - ναι. Το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο είναι 45-60% για έναν ενήλικα και 50-70% για ένα παιδί.

Μύθος. Η μονάδα δεν το κάνει διαχειρίζεται με την εργασία

Φυσικά, ο υγραντήρας δεν θα κάνει τίποτα καλό εάν δεν έχει επιλεγεί σωστά. Επιλέξτε τη συσκευή για τροφοδοσία και συγκρίνετε την με την περιοχή που θέλετε να υγραίνετε. Εάν το διαβατήριο λέει ότι βελτιστοποιεί το κλίμα σε μια έκταση 15 τετραγωνικών μέτρων, τότε σε ένα δωμάτιο των 25 τετραγωνικών μέτρων θα είναι εντελώς άχρηστο.

Μύθος 3. Οι υγραντήρες είναι επικίνδυνοι για detth

Μόνο ένας τύπος υγραντήρα είναι επικίνδυνος - ατμός. Ένα παιδί μπορεί να καεί από ζεστό ατμό. Επομένως, ένα τέτοιο σύνολο πρέπει να βρίσκεται σε μια ζώνη μη προσπελάσιμη για τα παιδιά.

Μύθος 4. Ο υγραντήρας δεν είναι φθηνή ευχαρίστηση

Η ίδια η συσκευή δεν είναι ακριβή, αλλά τα αναλώσιμα (φίλτρα) μπορούν να σας πετάξουν σε μια δεκάρα. Ναι, ναι. Από αυτό δεν μπορείτε να ξεφύγετε. Τα φίλτρα πρέπει να αλλάξουν. Ένα άλλο ερώτημα είναι πόσο συχνά. Διαβάστε τις οδηγίες και προγραμματίστε τον προϋπολογισμό σας εκ των προτέρων. Θυμηθείτε, η υγεία είναι πάνω απ 'όλα.

Υγραντήρας και παιδί

Η υγρασία του αέρα είναι ένα από τα βασικά καθήκοντα των καλών γονέων. Εξάλλου, για μια ολοκληρωμένη ανάπτυξη, το μωρό χρειάζεται ένα βέλτιστο καθεστώς υγρασίας αέρα. Αλλά πολλοί γονείς αρνούνται αυτή τη συσκευή, θεωρώντας ότι είναι μια άχρηστη και επικίνδυνη απόκτηση.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε για να μην βλάψετε

Εάν αγοράσατε έναν υγραντήρα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να διαβάσετε τις οδηγίες. Μόλις μελετήσετε λεπτομερώς τα συνοδευτικά έγγραφα, ενεργοποιήστε και χρησιμοποιήστε το όργανο. Και μην ξεχάσετε να αποθηκεύσετε αυτό το άρθρο, ξεχάστε ξαφνικά τους βασικούς κανόνες λειτουργίας. Με την ευκαιρία, εδώ είναι:

 • εξοικειωθείτε με την τεκμηρίωση.
 • συσκευές νέας γενιάς, συνήθως εξοπλισμένες με υγρασία - μια συσκευή που βοηθά στον έλεγχο του επιπέδου υγρασίας στο δωμάτιο. Αν όχι, πάρτε ένα υγρόμετρο. Και θυμηθείτε, η βέλτιστη υγρασία στο δωμάτιο είναι 45-70%.
 • ακόμη και αν έχετε έναν υγραντήρα, μην ξεχάσετε να αερίσετε το δωμάτιο. Και, φυσικά, να διατηρήσουμε ένα καθεστώς θερμοκρασίας 20-24 βαθμών.
 • πρέπει να φροντίσετε τον υγραντήρα. Σκουπίστε καθαρά από τη σκόνη, αλλάξτε τα φίλτρα.
 • Οι υγραντήρες ατμού πρέπει να εγκαθίστανται σε μέρη που δεν είναι προσβάσιμα για τα παιδιά.

Σε αυτό, ίσως, όλα. Ο υγραντήρας του αέρα είναι καλός ή κακός - το ζήτημα έχει διευθετηθεί. Εάν θέλετε να αγοράσετε μια κατάλληλη μονάδα για τον εαυτό σας, μην κάνετε μια επιλογή, με βάση την ανατροφοδότηση από τους χρήστες. Αν και κάτι μπορείτε να μάθετε από τον εαυτό σας. Ευχάριστο ψώνια.

Αεριόνες στον αέρα

Ιονιστής αέρα Η συσκευή σχηματίζει αρνητικά ιόντα αζώτου οξυγόνου και αζώτου, τα οποία αποτελούν μέρος του αέρα. Ο ιονισμένος αέρας δεν μυρίζει, αλλά δημιουργεί μια αίσθηση καθαρού καθαρού αέρα στο δωμάτιο.

Η ηρωιονική πείνα στον άνθρωπο μπορεί να προκαλέσει υπερβολική παραγωγή ορμονών ισταμίνης ή σεροτονίνης. Αυτό μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς τη λειτουργία των πνευμόνων, να μειώσει το επίπεδο του οξυγόνου στα κύτταρα του σώματος για να προκαλέσει προσβολές ημικρανίας, αϋπνία, κόπωση, νευρικότητα, κατάθλιψη, κρίσεις άσθματος.

Aeroions Τα μικρότερα σύμπλοκα ατόμων ή μορίων που φέρουν θετικό ή αρνητικό φορτίο. Είναι παρόντες στις φυσικές συνθήκες των μη κλειστών χώρων (σε δάση, πεδία, στη θάλασσα, στους ωκεανούς και στα βουνά).

Πολύ συχνά οι άνθρωποι μπερδεύουν τους όρους Aeroions και ο Ιωνάς, όμως στην πραγματικότητα είναι ένα και το αυτό, μόνο ο πρώτος όρος χρησιμοποιείται συχνά σε σχέση με το μόριο του οξυγόνου.

Ion Ένα μονοατομικό ή πολυατομικό ηλεκτρικά φορτισμένο σωματίδιο που φέρει ηλεκτρικό φορτίο. Με θετικό φορτίο, το ιόν είναι θετικό. Εάν το φορτίο είναι αρνητικό, τότε το ιόν είναι αρνητικό.

Σύμφωνα με το σύγχρονο SanPiN, ο αέρας θα πρέπει να περιέχει ιόντα και των δύο πολικών δυνάμεων εντός των ακόλουθων ορίων. Θετικό - από 400 έως 50.000 ανά cm3. Αρνητικό - από 600 έως 50 000 ανά cm3.

Ελαφρύ ιονιστή αέρα

Δεδομένου ότι ο ιονιστής δίνει ένα φορτίο σε όλα τα σωματίδια που υπάρχουν στον αέρα, η σκόνη και η μικροχλωρίδα φορτίζονται επίσης. Τα φορτισμένα σωματίδια σκόνης και μικροοργανισμοί αρχίζουν να έλκονται από ειδικά ηλεκτρόδια στη συσκευή ή σε οποιεσδήποτε επιφάνειες στο δωμάτιο. Ως αποτέλεσμα, γύρω από τον ιονιστή μπορεί να σχηματιστούν βρώμικοι κύκλοι. Ως εκ τούτου, μετά από ιονισμό στο δωμάτιο, απαιτείται ενδελεχής υγρός καθαρισμός. Δεδομένου ότι η σκόνη που συσσωρεύεται κατά τη λειτουργία της σκόνης ιονιστή είναι επιβλαβής.

Αν κατά τη διαδικασία της ιονισμού στην αίθουσα υπήρχαν άνθρωποι, τα σωματίδια ρύπων από τον αέρα θα εγκατασταθούν πάνω τους, και, ως εκ τούτου, μπορούν να εισέλθουν στην αναπνευστική οδό, προκαλώντας βλάβη στον οργανισμό.

Στον ιονισμένο αέρα η μόλυνση εξαπλώνεται πολύ γρήγορα

Αν η μάζα του αέρα χώρους ιούς, ή ένα άτομο με νόσο που μεταδίδεται από αερομεταφερόμενα σταγονίδια, η πιθανότητα μόλυνσης των υγιών ανθρώπων στον ίδιο χώρο αυξάνει πολλές φορές.

Τα οφέλη του ιονιστή αέρα

Η επίδραση των φορτισμένων σωματιδίων στο ανθρώπινο σώμα έχει μελετηθεί για περισσότερο από δύο αιώνες. Τα πειράματα έχουν δείξει ότι ο ιονισμός του αέρα είναι πολύ χρήσιμος. Αν κάποιος αναπνέει συνεχώς τον ιονισμένο αέρα, τότε έχει:

 • Υπάρχει αύξηση της αποτελεσματικότητας
 • Βελτιώνει τη γενική κατάσταση
 • Η ασυλία ενισχύεται
 • Πολύ πιο εύκολα είναι πολλές ασθένειες
 • Η αϋπνία περνάει
 • Η κατάθλιψη εξαφανίζεται

Τα αέρια ενεργοποιούν το έργο των ερυθρών αιμοσφαιρίων στο αίμα, με αποτέλεσμα η ανταλλαγή αερίων στους πνεύμονες να αυξάνεται κατά μέσο όρο κατά 10%.

Τα αρνητικά ιόντα αναστατώνουν καλά την σκόνη και άλλες επιβλαβείς αιωρούμενες ουσίες στον αέρα

Τα ιόντα καταπολεμούν με επιτυχία τη σκόνη, τα διασκορπισμένα αλλεργιογόνα και άλλες αναρτήσεις στον αέρα των καθισμάτων. Χρήσιμα "ελαφρά" ιόντα συνδυάζονται γρήγορα με μόρια ξένων ακαθαρσιών, τα οποία βρίσκονται πάντα στον αέρα και τα καθιζάνουν.

Πώς να επιλέξετε ένα ιονιστή αέρα

Όταν αγοράζετε έναν ιονιστή, σημειώστε ότι υπάρχουν δύο τύποι οργάνων προς πώληση - μονοπολικοί ιονιστές και διπολικοί ιονιστές.

Οι μονοπολικοί ιονιστές κατά τη διάρκεια της εργασίας τους παράγουν μόνο αρνητικά φορτισμένα ιόντα, καθώς και επαρκώς μεγάλη δόση όζοντος. Ήταν κοινά τον περασμένο αιώνα. Εκείνη την εποχή, πιστεύεται ότι ένα άτομο χρειάζεται μόνο αρνητικά φορτισμένα ιόντα, αφού υπάρχουν αρκετά θετικά ιόντα στον αέρα.

Στα τέλη του 20ου αιώνα αποδείχθηκε ότι ο άνθρωπος χρειάζεται και τα δύο είδη ιόντων. Σύμφωνα με τους κανόνες του SanPiN του Υπουργείου Υγείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας της 15ης Ιουνίου 2003, λέγεται ότι όταν χρησιμοποιείται ιονισμένος αέρας, πρέπει να χρησιμοποιούνται τόσο θετικά όσο και αρνητικά ιόντα.

Αν παράγεται μόνο αρνητικά ιόντα (στην περίπτωση της μονοπολικής ιονιστή), τότε ολόκληρο το πρόσωπο και τα ρούχα, τα αρνητικά φορτισμένα, και οι νέες που δημιουργούνται ιόντα απλά δεν μπει στο αναπνευστικό σύστημα, και να επωφεληθούν από μια τέτοια αρνητικά ιόντα θα είναι απολύτως καμία, έτσι είναι καλύτερο να αγοράσει μια διπολική ιονιστή.

Με τον μονοπολικό ιονισμό του αέρα, τα αρνητικά ιόντα απλά δεν εισέρχονται στους πνεύμονες. Ένα ενδιαφέρον γεγονός!

Όσο καλύτερα είναι ο διπολικός ιονιστής

Οι διπολικοί ιονιστές είναι οι τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία καθαρισμού αέρα εσωτερικού χώρου. Επιπλέον, οι διπολικοί ιονιστές έχουν πολλά πλεονεκτήματα έναντι των μονοπολικών ιονιστών.

Οι διπολικοί ιονιστές κάνουν τον αέρα στον χώρο πιο χρήσιμο

Όταν χρησιμοποιείτε διπολικό ιονιστή:

 • Δεν σχηματίζεται ηλεκτροστατικό πεδίο, εάν ήταν ήδη στο δωμάτιο, εξουδετερώνεται τελείως.
 • Η απομόνωση του όζοντος είναι χαμηλότερη από την MPC (το όζον είναι ισχυρό οξειδωτικό και σε πολύ υψηλές δόσεις είναι πολύ επιβλαβές για μηχανικούς και ανθρώπους).
 • Σε αντίθεση με τους μονοπολικούς ιονιστές, δεν σχηματίζονται ιόντα αζωτούχων ενώσεων, τα οποία είναι επίσης πολύ επιβλαβή.

Κανόνες επιλογής του Ionizer

Κατά την επιλογή ενός ιονιστή, πρέπει να ακολουθούνται οι ακόλουθοι κανόνες:

 1. Κατά την επιλογή ενός ιονιστή, βεβαιωθείτε ότι βρίσκετε στην οδηγία πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των παραγόμενων ιόντων. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός, τόσο το καλύτερο. Το μέγιστο μέγεθος για έναν ionizer στο σπίτι είναι 50.000.
 2. Ελέγξτε τον πωλητή για την ύπαρξη πιστοποιητικών για τη συσκευή. Θα πρέπει να είναι δύο - τεχνικά και υγιεινά. Το πρώτο επιβεβαιώνει ότι η συσκευή είναι ασφαλής και κατάλληλη για λειτουργία. Το δεύτερο εξασφαλίζει ότι η συσκευή παράγει αρκετά ιόντα αέρα για το άτομο. Αν ο αριθμός των δηλωμένων από τον κατασκευαστή ιόντων αέρος υπερβαίνει τις 50.000, αυτό σημαίνει ότι η συσκευή προορίζεται για ιατρική χρήση. Πρέπει να διαθέτει πρόσθετο ιατρικό πιστοποιητικό, το οποίο εκδίδεται μετά από ορισμένες κλινικές δοκιμές.
 3. Το Ionizer δεν πρέπει να παράγει όζον, που βλάπτει το ανθρώπινο σώμα. Ο δείκτης εκπομπής όζοντος στη συσκευή πρέπει να είναι σημαντικά χαμηλότερος από τον MPC (πρότυπο MPC - 0,1 mg / m3).
 4. Κατά την επιλογή ενός ιονιστή πρέπει να ληφθούν υπόψη οι διαστάσεις του χώρου και η επιλογή μιας συσκευής με κατάλληλο εύρος δράσης και επαρκή παραγωγή ιόντων. Το ελάχιστο για ένα μέσο διαμέρισμα της πόλης είναι 400 ιόντα / cu. cm με θετικό φορτίο και 600 ιόντα / κου. cm με αρνητικό φορτίο, ο δείκτης πολικότητας πρέπει να είναι -0,2. Η βέλτιστη περιεκτικότητα ιόντων στον αέρα είναι 1500-3000 ιόντα / κ.ο. cm με θετικό φορτίο και 3000-5000 ιόντα / κου. cm με αρνητικό φορτίο, η πολικότητα πρέπει να είναι από -0,5 έως 0, πράγμα που αντιστοιχεί στον κορεσμό της θάλασσας και του αέρα του βουνού.
 5. Υπάρχουν ενεργά μοντέλα ιονιστών και παθητικά. Κατά την επιλογή ενός ιονιστή, είναι προτιμότερο να προτιμάτε τα ενεργά συστήματα με ενσωματωμένο ανεμιστήρα, καθώς η παρουσία του αυξάνει σημαντικά τις ιδιότητες διάχυσης της συσκευής.

Μέχρι σήμερα, οι κορυφαίοι κατασκευαστές ιονιστήρων αέρα είναι γερμανοί και ιταλικοί κατασκευαστές. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα εγχώρια μοντέλα σε καμία περίπτωση κατώτερα από τις ξένες συσκευές.

ΠΡΟΣΘΕΤΑ

Ionizer - Chizhevsky πολυέλαιο

Ο διάσημος πολυέλαιος του Chizhevsky αναφέρεται στους μονοπολικούς ιονιστές και, παρά τη φήμη του, δεν διαθέτει πλέον τους ίδιους δείκτες που είχε πριν.

Ο πρώτος πολυέλαιος Chizhevsky ήταν περίπου ένα μέτρο σε διάμετρο και συνδέθηκε με μια τάση 100.000 βολτ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα ένα τεράστιο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο επιβλαβές για τον άνθρωπο. Ως εκ τούτου, για να είναι κοντά σε αυτόν τον πολυέλαιο, ήταν δυνατόν όχι περισσότερο από 5-7 λεπτά σε απόσταση όχι λιγότερο από 1,5 μέτρα. Επιπλέον, στη διαδικασία επεξεργασίας του πολυελαίου, πολύ όζον ήταν επιβλαβής για τον άνθρωπο.

Ο Τσιζέφσκι δεν μείωσε ειδικά την ένταση, παρά όλους τους συνοδευτικούς αρνητικούς παράγοντες. Αυτή η τάση ήταν απαραίτητη για να δημιουργηθεί μια υπολειμματική ισχύς πεδίου μεταξύ του πολυελαίους και του δαπέδου, ο οποίος πρέπει να έχει γείωση απαραίτητα. Εξάλλου, μόνο στην περίπτωση αυτή οι γραμμές του πεδίου θα είναι κλειστές στο πάτωμα και η σκόνη δεν θα λερωθεί στους τοίχους (στο σπίτι δεν είναι δυνατόν να το επαναλάβω).

Η βλάβη του πολυέλαιου του Τσιζέφσκι

Προχωρώντας από όλα τα παραπάνω περιγράφεται, γίνεται σαφές ότι οι σύγχρονες συσκευές που ονομάζεται Ljustra Chizhevskogo δεν είναι απλώς άχρηστο, και ακόμη και επιβλαβές αναλογικό.

 • Chizhevsky πολυέλαιο παράγει μόνο αρνητικά ιόντα, κάθε απόκλιση σε σχέση με τη συγκέντρωση των θετικών aeroions στα αρνητικά ιόντα, βλάπτει το ανθρώπινο σώμα. Εάν η απόκλιση του συντελεστή μονοπολικής ισχύος, δηλ. ο λόγος της συγκέντρωσης των θετικών αερίων προς το αρνητικό, είναι έξω από το εύρος από 0,4 έως 1, τότε σχηματίζεται ένα ισχυρό ηλεκτροστατικό πεδίο, πολύ επιβλαβές για όλα τα ζωντανά πράγματα και για τα ηλεκτρονικά, μεταξύ άλλων. Επομένως, είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθούν μονοπολικοί ιονιστές.
 • Ο πολυελαίος του Chizhevsky είναι διατεταγμένος κατά τέτοιο τρόπο ώστε οι αρνητικές aeroions να διαδίδονται πολύ άνισα σε όλη την αίθουσα. Δηλαδή, η συγκέντρωσή τους κοντά στην λάμπα μπορεί να είναι πολύ υψηλότερη από την κανονική και σε απόσταση 1,5 μέτρων, η πυκνότητα των ιόντων μπορεί να πέσει σημαντικά, χωρίς να κάνει κανένα αγαθό για ένα άτομο.
 • Η κατανομή του όζοντος στον πολυελαίμονα Chyzhevsky είναι μεγαλύτερη από την MPC (μέγιστη επιτρεπόμενη συγκέντρωση).
 • Δημιουργούνται ενώσεις αζώτου που είναι επιβλαβείς για το σώμα.

Chizhevsky πολυέλαιος μπορεί να βλάψει την υγεία των παιδιών

Ο πολυέλαιος του Chizhevsky συναρμολογήθηκε αρχικά ως πειραματικό μοντέλο για να διαπιστώσει πώς τα αρνητικά ιόντα δρουν στο ανθρώπινο σώμα. Από τότε έχουν περάσει πολλά χρόνια και η επιστήμη έχει κάνει πολλές ανακαλύψεις στον τομέα του ιονισμού, βάσει των οποίων έχουν γίνει σύγχρονες συσκευές που επηρεάζουν θετικά το ανθρώπινο σώμα και αποκλείουν τις δυσμενείς παρενέργειες των οργάνων των προηγούμενων ετών.