Οφέλη, συσκευή και αρχή του ιονιστή αέρα: μια ποικιλία συσκευών και λεπτομερείς οδηγίες χρήσης

Ο ιονισμός είναι η διαδικασία κορεσμού του αέρα με αρνητικά φορτισμένα ιόντα. Αυτή η μέθοδος διεξάγεται με τη βοήθεια ιονιστή αέρα, και την ανάγκη του προκαλείται διαταραχή του εγκεφάλου με την έλλειψη των αρνητικών ιόντων σε ένα δωμάτιο. Ο άνθρωπος χάνει γρήγορα τη δύναμη και είναι κουρασμένος - υπάρχουν ενδείξεις πείνας με οξυγόνο.

Τι είναι ένας ιονιστής για το διαμέρισμα, ποιες είναι οι λειτουργίες του;

Με τη λειτουργία των ηλεκτρικών συσκευών, το ιονισμένο οξυγόνο μετατρέπεται σε μοριακό οξυγόνο και σε κτίρια όπου οι πόρτες και τα παράθυρα είναι συνεχώς κλειστά, τα χρήσιμα ιόντα είναι περίπου 20 φορές μικρότερα από τον καθορισμένο κανόνα. Επομένως, σε χώρους όπου οι άνθρωποι βρίσκονται συχνά, συνιστάται η εγκατάσταση ενός ιονιστή αέρα.

Έτσι, ο ιονιστής αέρα:

 1. Βελτιώνει την ποιότητα του εναέριου χώρου.
 2. Μειώνει τις αρνητικές επιπτώσεις του περιβάλλοντος.
 3. Αυξάνει την αντοχή του ανθρώπινου σώματος.
 4. Αποτρέπει την εξάπλωση των ιών.

Το κόστος των συσκευών ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό και εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά της συσκευής, την ποικιλία, τον κατασκευαστή, τη διαθεσιμότητα πρόσθετων εξαρτημάτων (υπεριώδες φως, φυσητήρες κλπ.) Και άλλους παράγοντες.

Επομένως, οι απλούστεροι μονοπολικοί ιονιστές ηλεκτρο-εκλούσεως κοστίζουν 1500 έως 4.500 ρούβλια, ενώ οι διπολικοί κοστίζουν μεταξύ 7.000 και 35.000 ρούβλια.

Αρχή συσκευής και λειτουργίας της συσκευής

Ο σχεδιασμός οποιουδήποτε ιονιστή περιλαμβάνει ένα φίλτρο και έναν ανορθωτή ηλεκτρικού ρεύματος που χρησιμοποιείται για τη μετατροπή ενός εναλλασσόμενου ρεύματος σε ένα σταθερό. Έπειτα έρχεται ένα σύστημα ελέγχου που καθορίζει το απαραίτητο ρεύμα και τάση. Η συσκευή ακτινοβολίας είναι λεπτές βελόνες από μέταλλο από τις οποίες ο παλμός ρεύματος χτυπά ελεύθερα ηλεκτρόνια στον περιβάλλοντα χώρο.

Εκτός από αυτά τα συστατικά απευθείας ιονισμού, οι συσκευές μπορεί επιπλέον να περιλαμβάνουν υπεριώδεις λαμπτήρες ή LED για να υποδείξουν την κατάσταση της εγκατάστασης. Επίσης, στη σημερινή συσκευές συναντήσετε άλλους οπαδούς ή το σύστημα ανεμιστήρα, που δημιουργεί την εντύπωση της «ιοντική άνεμος»: είναι φυσητό στα αρνητικά ιόντα του αέρα αέρα και να προωθήσουν τη διάδοσή τους σε όλη την αίθουσα.

Επίσης, οι σύγχρονοι ιονιστές με λειτουργία καθαρισμού είναι εξοπλισμένοι με φίλτρα που συγκρατούν διάφορες επιβλαβείς ακαθαρσίες (καπνό τσιγάρου, γύρη φυτού, νέφος, σκόνη κλπ.).

Η συσκευή λειτουργεί σύμφωνα με το σχέδιο πολυέλαιου Chizhevsky. Η αρχή της συσκευής είναι ότι δημιουργείται υψηλή τάση μεταξύ των ηλεκτροδίων ιονισμού (θετικό (Η +) και αρνητικό (02)). Σε αυτήν την περίπτωση, η συσκευή εκπέμπει υδρατμούς, οι οποίοι χωρίζονται σε θετικά (Η +) και αρνητικά (02) ιόντα.

Έτσι, τα ιόντα αέρα απελευθερώνονται στον αέρα, αναμιγνύονται με οξυγόνο και γεμίζουν το χώρο με αρνητικά φορτισμένα ιόντα.

Το Ionizer διεξάγει καθαρισμό του αέρα σε όλο το δωμάτιο. Ο καπνός εξαφανίζεται μετά από 7 λεπτά, τα μικρόβια πεθαίνουν μέσα σε 2-3 ώρες.

Για δωμάτια μέχρι 20 τ.μ. Οι μετρητές είναι κατάλληλοι για συσκευές χαμηλής ισχύος, σε δωμάτια με μεγαλύτερη επιφάνεια είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν πιο ισχυροί ιονιστές.

Τύποι ιονιστήρων

Ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας, διακρίνονται οι ακόλουθοι τύποι ιονιστήρων:

 • Υδρογονωτής - η συσκευή παράγει όζον που συγκρούεται με το νερό και σχηματίζει υδροϋπεροξείδιο και αεροζόλ (ένα μόριο οξυγόνου με αρνητικό φορτίο).
 • Ο ιονιστής εκκένωσης κορώνας παράγει μεγάλες εκκενώσεις ηλεκτρικής ενέργειας, με αποτέλεσμα τα ελεύθερα ηλεκτρόνια να εισέρχονται στο περιβάλλον. Δημιουργούν αρνητικά ιόντα αέρα, που συνδέονται με μόρια οξυγόνου.
 • Θερμικός ιονιστής - η συσκευή ανάβει το σύρμα, διανέμει ελεύθερα ηλεκτρόνια, τα οποία σχηματίζουν ιόντα αέρα, συνδέονται με οξυγόνο.

 • Ιονιστής πλάσματος - αυτή η συσκευή λειτουργεί με καύση αλκοόλ σε ένα σκάφος συνδεδεμένο με μια πηγή τάσης. Στη διαδικασία καύσης, η συσκευή παράγει οξυγόνο, ενώ η πηγή τάσης εκπέμπει ηλεκτρόνια που συνδυάζονται με τα μόρια Ο2, δίνοντάς τους μια αρνητική χρέωση.
 • Η συσκευή σε υπεριώδη και ραδιενεργή ακτινοβολία - ο ιονιστής παράγει ένα ρεύμα σωματιδίων που, όταν συνδέεται με ένα μόριο οξυγόνου, τα δίνουν ηλεκτρόνια και το καθιστούν ιόν αέρα.
 • Chizhevsky πολυέλαιος - ο σχεδιασμός της συσκευής περιλαμβάνει αιχμηρές βελόνες, στις οποίες εφαρμόζεται υψηλή τάση, η οποία προκαλεί την αποστράγγιση των ελεύθερων ηλεκτρονίων από τα άκρα των βελονών. Συνδυάζονται με οξυγόνο, δημιουργώντας αρνητικά ιόντα αέρα.
 • Για τεχνητή κορεσμό των αρνητικών ιόντων του αέρα στο διαμέρισμα είναι καλύτερα ιονιστές elektroefflyuvialnogo δράση, δεδομένου ότι είναι ασφαλή για την ανθρώπινη υγεία, δεν εκπέμπουν ραδιενεργά σωματίδια, το όζον, υπεροξείδιο, κ.λπ.

  Όλοι οι άλλοι τύποι ιονιστές δεν είναι κατάλληλα για χρήση σε σπίτια, διαμερίσματα, γραφεία και βιομηχανικοί χώροι όπου οι άνθρωποι κατοικούν, ως μια χρήσιμη προσθήκη στα ιόντα του αέρα, παράγουν άλλες ουσίες, που είναι επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία. Ετσι, πλάσμα, θερμική, ραδιενεργά, υπεριώδη ή άλλη ionizers χρησιμοποιείται μόνο στη βιομηχανία (π.χ. προκειμένου να θεραπεύσει τις ρητίνες και άλλα.).

  Μονοπολική ή διπολική;

  Εκτός από τους παραπάνω τύπους, διακρίνονται οι παρακάτω τύποι, ανάλογα με τις δημιουργούμενες αερογραμμές:

  • Μονοπολικοί ιονιστές - παράγουν μόνο αρνητικά ιόντα αέρα.
  • Οι διπολικοί ιονιστές - σχηματίζουν aeroions με θετικό και αρνητικό φορτίο.

  Κανονικά, ο αέρας θα πρέπει να περιέχει τόσο αρνητικά όσο και θετικά φορτισμένα ιόντα, αλλά τα μοντέρνα δωμάτια τείνουν να χαρακτηρίζονται από έλλειμμα αρνητικών ιόντων και περίσσεια θετικών ιόντων. Η κατάσταση αυτή εξηγείται από την ευρεία χρήση διαφόρων ηλεκτρικών συσκευών (υπολογιστές, τηλεοράσεις, κινητά τηλέφωνα, ψυγεία, σίδερα, στεγνωτήρες μαλλιών, κ.λπ.), σωματίδια κορεσμού αέρα με θετική φόρτιση.

  Για το λόγο αυτό, οι μονοπολικές και διπολικές συσκευές έχουν διαφορετικές εφαρμογές. Έτσι, συνιστώνται μονοπολικές συσκευές σε χώρους με ηλεκτρικό εξοπλισμό που λειτουργούν για να κορεστεί ο χώρος με αρνητικά αεροσκάφη, εξισορροπώντας έτσι την παραγωγή θετικών.

  Πιθανή βλάβη και αντενδείξεις για χρήση

  Παρά την εντυπωσιακή χρήση των ιοντιστών, έχουν και αντενδείξεις:

  1. Η συσκευή δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται αν υπάρχουν άτομα με υψηλή θερμοκρασία στο δωμάτιο. Η συσκευή διεγείρει τον μεταβολισμό, συμβάλλοντας στην περαιτέρω αύξηση της θερμοκρασίας.
  2. Η συσκευή δεν συνιστάται για χρήση σε όγκους και ογκολογικές παθήσεις. Τα αέρια τρέφουν απολύτως όλους τους ιστούς του ανθρώπινου σώματος, συμπεριλαμβανομένων των κυττάρων του όγκου, γεγονός που απειλεί την επιταχυνόμενη ανάπτυξή του.
  3. Μην χρησιμοποιείτε τη συσκευή σε καπνιστό περιβάλλον, καθώς τα σωματίδια σκόνης μπορούν να φτάσουν στους πνεύμονες σε αυτή την περίπτωση. Η συσκευή πρέπει να είναι ενεργοποιημένη μόνο όταν δεν υπάρχει κανένα άτομο κοντά.
  4. Η χρήση καθαριστικού αέρα δεν συνιστάται στα παιδικά δωμάτια εάν το παιδί είναι ηλικίας κάτω των 3 ετών.

  Λεπτομερείς οδηγίες για τη χρήση ενός ιονιστή

  Λειτουργία

  Γενικές συστάσεις για διαμονή:

  1. Μπορείτε να τοποθετήσετε τη συσκευή σε βάθρο, τοίχο ή οροφή. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να έχετε κατά νου ότι ο ιονιστής δεν πρέπει να είναι κοντά στους ανθρώπους - η βέλτιστη απόσταση, καθώς και η απόδοση, υποδεικνύονται στις οδηγίες στη συσκευή (συνήθως 1-3 m).
  2. Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε έναν ιονιστή για να εξουδετερώσετε τις βλαβερές συνέπειες της τηλεόρασης, η συσκευή πρέπει να βρίσκεται ανάμεσα στην οθόνη και τον χρήστη. Για να εξουδετερώσετε την επίδραση της οθόνης, η συσκευή τοποθετείται συνήθως πάνω από αυτήν στον τοίχο (μισό μέτρο πάνω από την κορυφή της οθόνης).

  Η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει χωρίς διακοπή 24 ώρες την ημέρα, αλλά δεν απαιτείται:

  1. Συνήθως, για να βελτιωθεί ο αέρας στο δωμάτιο όπου λειτουργεί ο υπολογιστής και η τηλεόραση, η συσκευή έχει παραμείνει σε κατάσταση λειτουργίας για μεγάλο χρονικό διάστημα (έως και 12 ώρες). Η απόσταση από τη συσκευή στο άτομο ταυτόχρονα πρέπει να είναι περίπου 1,3 - 4 μέτρα.
  2. Αν η συσκευή χρησιμοποιείται για την πρόληψη ασθενειών του αναπνευστικού και του καρδιαγγειακού συστήματος, μπορείτε να μειώσετε την απόσταση μέχρι το 0,7 - 1 μέτρο και ο χρόνος των συνεδριών θα πρέπει να μειωθεί στο ελάχιστο (10 λεπτά). Οι συνεδρίες συμπεριφοράς επιτρέπονται 2 ή 3 φορές σε πάπιες.
  3. Εάν υπάρχει κίνδυνος αναπνευστικών ασθενειών, οι συνεδρίες μπορούν να πραγματοποιηθούν 3-4 φορές την ημέρα για 10 λεπτά (απόσταση - από 0,5 έως 0,7 μέτρα).
  4. Εάν τα ιόντα είναι απαραίτητα για την επιτάχυνση της επούλωσης των πληγών, η ροή θα πρέπει να κατευθύνεται στον επηρεαζόμενο χώρο (ο χρόνος συνεδρίας είναι 5 λεπτά).

  Προφυλάξεις ασφαλείας

  Σε γενικές γραμμές, οι κανόνες χειρισμού των ιονιστών αέρα μπορούν να μειωθούν στα εξής:

  1. Παρά την επαρκώς υψηλή τάση που παρέχεται στο ψυγείο, η συσκευή δεν θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία λόγω του καθορισμένου περιορισμού του ρεύματος εξόδου. Ωστόσο, είναι αδύνατο να αγγίξετε τον ενσωματωμένο ιονιστή, καθώς αυτό θα προκαλέσει εκφόρτιση στατικού ηλεκτρισμού.

  Αρμόδια φροντίδα

  Πριν από οποιαδήποτε εργασία ή μεταφορά της συσκευής, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το φις από την πρίζα και να περιμένετε 15-20 λεπτά πριν αποφορτιστεί ο ιονιστής.

  Με τη συνεχή λειτουργία της συσκευής, η σκόνη στον ατμοσφαιρικό αέρα εγκαθίσταται στο πάτωμα, στην οροφή, στους τοίχους και στα κοντινά αντικείμενα, επομένως κοντά στον ιονιστή απαιτείται περιοδικός καθαρισμός του χώρου. Είναι απαραίτητο να καθαρίζετε τη συσκευή κάθε εβδομάδα από τη σκόνη με ένα στεγνό, καθαρό και μαλακό πανί. Αυτό θα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του ιονιστή και θα εξασφαλίσει την ασφάλεια των παραμέτρων του.

  Η χρήση για καθαρισμό νερού, χημικών ουσιών και λύσεων καθαρισμού είναι απαράδεκτη! Αν χτυπάει το ιονιστή νερού, πρέπει να σκουπιστεί. Μην χρησιμοποιείτε τη συσκευή στο δίκτυο μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία.

  Κριτικές γιατρών και αγοραστών

  Inga Ya.
  Περίπου ενάμιση χρόνο πριν, ο γιατρός του περιβόλου επισκέφθηκε και πάλι τον συχνά αρρωσμένο γιο μου. Στη συνέχεια είπε: "Πολύ μονότονη και συχνά αρρωσταίνετε, ίσως να αγοράσετε κάποιο καθαριστικό αέρα, καθώς και τις προϋποθέσεις για ασθένειες όπως εκεί. Ίσως να έχετε κάποιο είδος μικροβίου (αστείο). "

  Δεν ξέρω αν αστειεύτηκε, αλλά σκέφτηκα. Κάποια φορά πριν, δεν έδωσα καθόλου προσοχή σε τέτοια πράγματα, διότι τα θεωρούσα ως χαρακτηριστικό των νοσοκομείων και των διαφόρων πολυάριθμων θεσμών. Ωστόσο, αφαιρώντας τη σκόνη, σκέφτηκα - γιατί αναπνέουμε, παρά τον τακτικό καθαρισμό;

  Άρχισα να ψάχνω για τη σωστή συσκευή. Μπερδεμένος από την τιμή, κάποιο κόστος ως στυράλκα. Και έχουν σχεδιαστεί για μεγάλους όγκους χώρων! Φαίνεται ότι έχει βρει ένα - και λειτουργεί καλά, και η τιμή είναι καλή, αλλά μόνο κουδουνίζει ατιμώρητα.

  Και ξαφνικά είδα στο φαρμακείο μια αρκετά μικρή φτηνή συσκευή. Τώρα μπερδεύτηκαν το μικρό μέγεθος. Ωστόσο, ο φαρμακοποιός τον επαίνεσε και είπε ότι τα αγοράζει ακόμη και σε σχολεία και νηπιαγωγεία. Έμαθα την εντολή και το αγόρασα ακόμα - και ακόμα δεν το μετανιώνω.

  Ήδη περίπου ένα χρόνο χρησιμοποιώ καθαριστικό. Το πρώτο πράγμα που παρατήρησα είναι ότι κοιμάμαι πιο εύκολα, κοιμάμαι καλύτερα. Όπως υποδεικνύεται στην περιγραφή, η σκόνη συγκεντρώθηκε περισσότερο στα έπιπλα - ναι, είναι απαραίτητο να καθαρίζετε πιο συχνά, αλλά! Όλα αυτά που εγκαταστάθηκαν, δεν μπήκαν στους πνεύμονες των κατοικίδιων ζώων μου! Και πόσες εβδομάδες αφαιρούμε τις ακαθαρσίες από τις πλάκες καθαρισμού.

  Όταν υπάρχει επιδημία, βρίσκεται στο καθεστώς βακτηριοκτόνου καθαρισμού. Από τότε, πραγματικά πραγματικά δεν αρρωσταίνουν (αν μόνο το παιδί από το νηπιαγωγείο κάνει οτιδήποτε μολυσματικό), αλλά θα ανακάμψει ταχύτερα από το βουνό!

  Όλγα
  Την πρώτη νύχτα μετά την αγορά της συσκευής την άφησε, κλείνοντας το παράθυρο εκ των προτέρων. Ξύπνησα τη νύχτα από εφίδρωση και βήχα. Υπήρχε έντονη οσμή στο δωμάτιο. Ο ιονιστής απενεργοποιήθηκε και έστειλε την αίθουσα. Ήθελα να πάρω τη συσκευή για έλεγχο (δεν είναι αρκετό, ξαφνικά κάτι δεν είναι σωστό με αυτό το συγκεκριμένο αντίγραφο), αλλά βρήκε παρόμοιες απαντήσεις στο Internet όταν οι άνθρωποι έχουν τα ίδια συμπτώματα και συσκευές με τους εργαζόμενους. Τώρα ενεργοποιώ τη συσκευή για μισή ώρα κατ 'ανώτατο όριο, τίποτα περισσότερο, μετά τον οποίο αερίζω το δωμάτιο.

  Victor
  Αγόρασα έναν ιονιστή με μια λειτουργία διαβροχής. Το γεγονός είναι ότι το παιδί είχε συχνά ρινική συμφόρηση κατά τη διάρκεια της χειμερινής θέρμανσης, όταν ο αέρας έγινε ξηρός. Επιλέξαμε ένα μοντέλο που βασίζεται σε χαμηλό θόρυβο και ανεπιτήδευτη λειτουργία. Βάζω μόνο βραστό νερό. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν ο ιονιστής δεν ακούγεται καθόλου καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας, τότε το βράδυ υπάρχει ένα αξιοσημείωτο buzz.

  Εν κατακλείδι, πρέπει να σημειωθεί ότι για να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη από τη χρήση ενός ιονιστή αέρα, είναι απαραίτητο να μελετήσουμε προσεκτικά τις οδηγίες λειτουργίας για μια συγκεκριμένη συσκευή και να ακολουθήσουμε αυστηρά όλες τις συστάσεις που εκτίθενται. Σε περίπτωση ασθενειών πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή, πρέπει να συμβουλευτείτε γιατρό.

  5 καλύτερα μοντέλα ιοντισμού για το διαμέρισμα, καθώς και χαρακτηριστικά και μειονεκτήματα της δουλειάς τους

  Δεν είναι μυστικό ότι στα διαμερίσματα μας η ποιότητα του αέρα αφήνει πολύ επιθυμητό. Ταπετσαρίες, πλαστικά, έπιπλα από μοριοσανίδες - όλα αυτά υπογραμμίζουν τους επιβλαβείς αναθυμιάσεις που αναπνέουμε. Συχνά οι δυσάρεστες μυρωδιές, η ταλαιπωρία και ο ζεστός αέρας δεν εξαφανίζονται ακόμα και μετά τον υψηλής ποιότητας καθαρισμό και τον παρατεταμένο αερισμό.

  Στην περίπτωση αυτή, οι έξυπνες συσκευές έρχονται να βοηθήσουν τις νοικοκυρές. Ο ιονιστής του αέρα για ένα διαμέρισμα - τι είναι αυτό και πώς αυξάνει τον όγκο του "ζωντανού" αέρα στο δωμάτιο;

  Τι είναι ο ιονισμός και η επίδρασή του στο ανθρώπινο σώμα

  Από τη φυσική του σχολείου ξέρετε για την ύπαρξη ιόντων και ηλεκτρονίων. Αυτά είναι θετικά και αρνητικά φορτισμένα στοιχειώδη σωματίδια, τα οποία αποτελούν συστατικά μέρη του ατόμου. Και τα μόρια αποτελούνται από άτομα.

  Τι είναι ο ιονισμός με απλά λόγια; Αν ένα ηλεκτρόνιο "σπάσει" ένα ηλεκτρόνιο, τότε σχηματίζονται δύο διαφορετικά φορτισμένα σωματίδια, ιόντα. Όταν συνδέονται μεταξύ τους, σχηματίζουν είτε θετικά φορτισμένες συνδέσεις είτε αρνητικές. Ονομάζονται αεροπλάνα και μπορεί να είναι βαρύς, μέτριος ή ελαφρός. Ανάλογα με τη συγκέντρωσή τους στον αέρα που αναπνέουμε, η κατάσταση της ανθρώπινης υγείας αλλάζει.

  Η θάλασσα, ο βουνός ή ο αέρας από κωνοφόρα δάση έχει επηρεάσει πάντα τον οργανισμό λόγω της αυξημένης περιεκτικότητας σε ιονισμένα σωματίδια. Τα σανατόρια και τα φαρμακεία δεν προσπαθούν μάταια να βρεθούν στα βουνά, στην ακτή ή στα κωνοφόρα δάση. Αυτή η περιοχή είναι απαραίτητη για τη θεραπεία ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος.

  Στον καθαρό αέρα υπάρχουν πάντα θετικά ή αρνητικά ιόντα, τόσο λιγότερα από αυτά, τόσο πιο "νεκρά" ο αέρας γίνεται. Στο δωμάτιο, η παρουσία ιόντων αέρα μειώνεται σημαντικά και έχουν επινοηθεί ειδικές συσκευές για την «αναζωογόνηση» των ιονιστών αέρα, οι οποίοι δρουν σε μόρια οξυγόνου και αζώτου, αυξάνουν το επίπεδο των φορτισμένων ιόντων.

  Τα αρνητικά φορτισμένα σωματίδια προσελκύουν επιβλαβείς ουσίες, μικροοργανισμούς, αλλεργιογόνα και σκόνη, φορτώνοντάς τα. Αυτοί, με τη σειρά τους, εγκατασταθούν στους τοίχους, έπιπλα, οροφή. Με αυτόν τον τρόπο καθαρίζεται ο αέρας.

  Εάν το δωμάτιο είναι μικρό σε μέγεθος ή το διαμέρισμα κατοικείται από μια μεγάλη οικογένεια, τότε δεν υπάρχουν σχεδόν κανένα φως αρνητικά ιόντα στον αέρα, αλλά υπάρχουν πάρα πολλά αρνητικά ιόντα. Τα ελαφριά αεροσκάφη "ζουν" για σχετικά μικρό χρονικό διάστημα, διεισδύουν στο ανθρώπινο σώμα μέσω του αναπνευστικού συστήματος και του δέρματος. Κατά την εκπνοή σχηματίζονται βαριά ιόντα και η συγκέντρωσή τους στον αέρα είναι τόσο μεγάλη.

  Τα σύγχρονα διαμερίσματα απλά γεμίζουν με διάφορες ηλεκτρικές συσκευές, οι οποίες, όταν δουλεύουν, εξουδετερώνουν το φορτίο ιόντων, ειδικά για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που είναι διάσημοι. Οποιαδήποτε αύξηση της θερμοκρασίας στο δωμάτιο οδηγεί σε υποβάθμιση της ποιότητας του αέρα, καθώς στεγνώνει και η σκόνη που σχηματίζεται είναι πηγή βαρέων ιόντων. Η υπερβολική υγρασία συμβάλλει επίσης στην απώλεια αρνητικών φορτίων από τα ιόντα.

  Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ιονιστές αέρα είναι απαραίτητοι για την παραγωγή ελαφρών, αρνητικά φορτισμένων αερίων, τα οποία βελτιώνουν τη δομή των μορίων οξυγόνου, και τα επιβλαβή σωματίδια μεταδίδουν το φορτίο τους και εγκαθίστανται στις επιφάνειες. Ο υγρός καθαρισμός αμέσως μετά τη συνεδρία ιοντισμού είναι απλά απαραίτητος. Αν δεν γίνει, τότε σε ξηρό αέρα οι επιβλαβείς ουσίες θα αποκτήσουν και πάλι θετικό φορτίο και η διαδικασία μπορεί να ξεκινήσει και πάλι.

  Οφέλη και βλάβες των ιονιστών αέρα

  Ο ιονισμός του αέρα στις εγκαταστάσεις έχει από καιρό διαφημιστεί ευρέως, αλλά δεν έχουν διεξαχθεί ειδικές μελέτες, τουλάχιστον το φάρμακο δεν δίνει συγκεκριμένες συστάσεις. Πόσο χρήσιμος είναι ο ιονιστής του αέρα, βλάπτει ή επωφελείται από την εφαρμογή του - δεν υπάρχει σαφής απάντηση. Εξετάστε όλα τα θετικά και αρνητικά σημεία.

  Πλεονεκτήματα του ιονιστή

  1. Τα αέρια επηρεάζουν θετικά την εργασία των ερυθροκυττάρων, αυξάνουν την ανταλλαγή αέρα στους πνεύμονες κατά 10%.
  2. Ένας υγιής, ποιοτικός ύπνος που φέρνει μια πλήρη ξεκούραση.
  3. Βελτίωση της απόδοσης, της συγκέντρωσης, της μνήμης.
  4. Ο καλός ύπνος και η οξυγόνωση συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία, στη βελτίωση της ασυλίας.
  5. Κανονική ψυχική υγεία, εξαφάνιση της κατάθλιψης και της νεύρωσης.
  6. Ο μεταβολισμός αυξάνεται, το πρόσωπο φαίνεται ζωηρό και υγιέστερο.

  Φαίνεται, συμπαγές πλεονέκτημα, αλλά κάθε μετάλλιο έχει την αντίθετη πλευρά. Πολλά εξαρτώνται από την υγεία των ανθρώπων που ζουν στο διαμέρισμα, όπου ιονίζεται ο αέρας.

  Μειονεκτήματα ιόντων αέρος

  1. Εάν ο αέρας είναι ένας ιός που μεταδίδεται από αερομεταφερόμενα σταγονίδια, η πιθανότητα εκδήλωσης μολυσματικής νόσου αυξάνεται εκθετικά.
  2. Ο ιονισμένος αέρας επηρεάζει αρνητικά τον ασθενή που έχει πυρετό. Ο επιταχυνόμενος μεταβολισμός οδηγεί μόνο σε αύξηση της θερμοκρασίας, η οποία μπορεί να έχει κακή υποχώρηση. Επίσης, ο αυξημένος μεταβολισμός επηρεάζει δυσμενώς τις χρόνιες ασθένειες, επιταχύνοντας την πορεία τους, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε επιδείνωση. Ιδιαίτερα αφορά τις ογκολογικές παθήσεις.
  3. Μια μεγάλη συγκέντρωση αερίων οδηγεί σε ένα επιπλέον φορτίο του αναπνευστικού συστήματος των ασθματικών.
  4. Πολλοί άνθρωποι έχουν ατομική δυσανεξία ή υπερευαισθησία στον ιονισμένο αέρα. Είναι πιο δύσκολο για αυτούς να αναπνεύσουν, επομένως πριν αγοράσετε τη συσκευή είναι απαραίτητο να ελέγξετε πόσο άνετα θα είναι για εσάς να βρίσκεστε σε ένα τέτοιο δωμάτιο.
  5. Τα μωρά έως ένα έτος και οι μετεγχειρητικοί ασθενείς μπορούν να αναπνέουν περισσότερο "συνηθισμένο" αέρα αντί για υπερφορτωμένα ιόντα.
  6. Εάν ένα άτομο έχει διαταραχές του κυκλοφορικού συστήματος, ο ιονιστής μπορεί να προκαλέσει αιμορραγίες.
  7. Όταν ιονίζεις τον αέρα, είναι καλύτερο να μην είσαι στο δωμάτιο αυτή τη στιγμή. Τα φορτισμένα σωματίδια προσελκύουν στις επιφάνειες πολύ πιο έντονα, από το ουδέτερο, συμπεριλαμβανομένου του διαχωρισμού στους βλεννογόνους.
  8. Κάθε ιονιστής δημιουργεί όζον, ο οποίος είναι οξειδωτικός. Με τον κακό αερισμό, μπορεί να υπερβεί τη συγκέντρωσή του και να προκαλέσει βλάβη τόσο στον άνθρωπο όσο και στην τεχνολογία.
  9. Ο ιονιστής δεν δίνει άμεση θετική επίδραση. Το αποτέλεσμα μπορεί να εμφανιστεί μετά από μήνες κανονικής χρήσης.
  10. Γύρω από τον ιονιστή, σχηματίζονται πάντα κύκλοι σκόνης. Επιπλέον, όλες οι επιβλαβείς ουσίες κατακάθονται σε επιφάνειες, οπότε το δωμάτιο χρειάζεται συνεχή υγρό καθαρισμό, συμπεριλαμβανομένων των τοίχων και της οροφής.

  Ενδείξεις και αντενδείξεις για τη χρήση ενός ιονιστή σε ένα διαμέρισμα

  Ιονιστές αέρα συνιστώνται για:

  • αναπνευστικές ασθένειες;
  • πνευμονία.
  • φυματίωση;
  • υπέρταση;
  • ρευματισμούς;
  • μακράς διάρκειας μη θεραπευτικά εγκαύματα, τραύματα.
  • διαταραχή του νευρικού συστήματος.
  • προβλήματα με το πεπτικό σύστημα.
  • γυναικολογικές παθήσεις.

  Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση ενός ιονιστή με:

  • ογκολογικές ασθένειες ·
  • ενεργό μορφή ιογενών λοιμώξεων.
  • βρογχικό άσθμα με συχνές κρίσεις.
  • καρδιακή ανεπάρκεια.
  • αυξημένη θερμοκρασία σώματος.
  • σοβαρή εξάντληση.
  • καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο
  • ατομική μισαλλοδοξία ·
  • μετεγχειρητική περίοδο.

  Ionizer των χαρακτηριστικών της συσκευής αέρα

  Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα τι είδους ιονιστές είναι και ποια είναι η αρχή λειτουργίας τους.

  Αρχή λειτουργίας της συσκευής

  Μέσα στον ιονιστή υπάρχουν δύο ηλεκτρόδια, μεταξύ των οποίων δημιουργείται υψηλή τάση. Ως αποτέλεσμα της απόρριψης κορώνα, τα αρνητικά φορτισμένα ελεύθερα ηλεκτρόνια απελευθερώνονται στον αέρα και συγκρούονται με ουδέτερα μόρια οξυγόνου. Ως αποτέλεσμα, σχηματίζεται ένα αρνητικό αεροπλάνο (ένα ιόν οξυγόνου) λόγω της προσθήκης ενός επιπλέον ηλεκτρονίου.

  Τα αρνητικά φορτισμένα ιόντα κινούνται προς διαφορετικές κατευθύνσεις και σχηματίζουν ένα πεδίο αεροπλάνου, το οποίο έχει ευεργετική επίδραση στους ζώντες οργανισμούς.

  Σχεδιασμός συσκευής

  Τα κύρια συστατικά του ιονιστή είναι ο ανορθωτής του ρεύματος και ο μετατροπέας ενός εναλλασσόμενου ρεύματος σε ένα σταθερό. Το σύστημα δίοδος ρυθμίζει και διατηρεί την επιθυμητή τάση και ρεύμα. Η συσκευή ιονισμού είναι μια λεπτή βελόνα, μεταξύ της οποίας υπάρχει η εκκένωση.

  Επιπλέον στοιχεία μπορεί να είναι:

  • Δίοδοι ή υπεριώδης λυχνία για την ένδειξη της κατάστασης λειτουργίας.
  • ανεμιστήρες για τη δημιουργία "άνεμος ιόντων"?
  • φίλτρα που περιέχουν επιβλαβείς ακαθαρσίες (καπνός, νέφος, σκόνη και άλλα).

  Ποικιλίες της συσκευής

  Οι ιονιστές μπορούν να διαφέρουν ως προς τη μορφή και την αρχή της δράσης.

  Ενεργό και παθητικό

  Ο ενεργός ιονιστής είναι εξοπλισμένος με ανεμιστήρα, ο οποίος κατανέμει τα ιόντα αέρα ομοιόμορφα πάνω στο δωμάτιο. Ένα μικρό μειονέκτημα είναι ο θόρυβος κατά την εργασία.

  Μονοπολική και διπολική

  Οι ιονιστές χωρίζονται σε δύο τύπους.

  1. Μόνο τα αρνητικά φορτισμένα αεροσκάφη δημιουργούν μονοπολικά. Ωστόσο, παράγουν πολύ όζον στη διαδικασία της εργασίας, η οποία δεν έχει το καλύτερο αποτέλεσμα στην τεχνική και τους οργανισμούς των ζωντανών όντων. Τέτοιοι ιονιστές ήταν συνήθεις τον περασμένο αιώνα, όταν πιστεύεται ότι τα θετικά φορτισμένα ιόντα είναι ήδη αρκετά στον αέρα και το άτομο χρειάζεται ιόντα με αρνητικό φορτίο.
  2. Το διπολικό σύστημα δημιουργεί αεροδυναμικά φορτία δύο θετικών και αρνητικών φορτίων, είναι το τελευταίο επίτευγμα της τεχνολογίας για τον καθαρισμό του αέρα υψηλής ποιότητας. Όταν χρησιμοποιούνται, ο σχηματισμός όζοντος και του ηλεκτροστατικού πεδίου μειώνεται και επίσης δεν σχηματίζονται τα ιόντα της ένωσης αζώτου.

  Υγραντήρες αέρα

  Αυτή η συσκευή συνδυάζει δύο λειτουργίες: υγροποίηση και ιονισμό. Παρόλο που πολλοί ειδικοί θεωρούν ότι η χρήση μιας τέτοιας συσκευής είναι αμφιλεγόμενη. Μετά από όλα, ο υγρός αέρας δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τους μικροοργανισμούς και ο ιονιστής βοηθάει να τα διαδώσετε γύρω από το δωμάτιο. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή στην απολύμανση του αέρα.

  Επί του παρόντος, οι κατασκευαστές άρχισαν να παράγουν υγραντήρες όχι μόνο με ιονιστές, αλλά επίσης εξοπλίζουν τους με λαμπτήρες υπεριώδους ακτινοβολίας που καταστρέφουν τα βακτηρίδια και τους ιούς. Όταν επιλέγετε τη βέλτιστη συσκευή, δώστε προσοχή σε παρόμοια μοντέλα.

  Καθαριστές αέρα

  Μια συνδυασμένη συσκευή στην οποία ο ιονισμός πρέπει κατ 'ανάγκη να λειτουργεί ως ανεξάρτητη λειτουργία. Είναι πολύ σημαντικό η παραγωγή αερίων να πραγματοποιείται ξεχωριστά από τον καθαρισμό. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα φίλτρα, πρέπει να έχουν υψηλό βαθμό καθαρισμού και να συγκρατούν ακόμη και τα μικρότερα σωματίδια σκόνης με επακόλουθη απολύμανση.

  Διαφορετικά, όταν ενεργοποιείτε τον ιονιστή, όλες οι βλαβερές ουσίες που έχουν συσσωρευτεί στο φίλτρο, θα λάβουν ένα φορτίο και θα εξαπλωθούν γύρω από το δωμάτιο και στη συνέχεια θα εγκατασταθούν στους πνεύμονες.

  Chizhevsky πολυέλαιος

  Ο βιοφυσικός Αλέξανδρος Chizhevsky δεν είχε καμία σχέση με τη δημιουργία ενός πολυέλαιου. Πήρε ακριβώς την αρχή του ιονισμού, η οποία χρησιμοποιήθηκε στο έργο της συσκευής που φέρει το όνομά του. Η ουσία του έργου είναι να σχηματίσει ένα ρεύμα σωματιδίων με τα οποία συγκρούονται τα μόρια του αέρα, ως αποτέλεσμα του οποίου λαμβάνει χώρα ο ιονισμός.

  Κανόνες για την επιλογή συσκευών για οικιακή χρήση

  Δώστε προσοχή στη διαθεσιμότητα πιστοποιητικού υγιεινής. Πρέπει να επιβεβαιώσει την παρουσία της διεργασίας ιονισμού και να εγγυηθεί την ασφάλεια του ατόμου.

  Όταν επιλέγετε μια συσκευή, βρείτε στην περιγραφή της πληροφορίες για τα παραγόμενα ιόντα. Όσο περισσότεροι από αυτούς, τόσο το καλύτερο. Εάν η ποσότητα υπερβαίνει τα 50 000, τότε ο ιονιστής πρέπει να έχει ιατρικό πιστοποιητικό.

  Η μέγιστη επιτρεπόμενη συγκέντρωση όζοντος είναι 0,1 mg / m3. Επιλέξτε μια συσκευή με MAC κάτω από το πρότυπο.

  Βεβαιωθείτε ότι έχετε εξετάσει το μέγεθος του ιονισμένου δωματίου, επιλέξτε τη συσκευή με το βέλτιστο εύρος. Η περιεκτικότητα των θετικών ιόντων στον αέρα πρέπει να είναι μεταξύ 1500-3000 ιόντων / cm3 και αρνητική - 3000-5000 ιόντα / cm3. Η πολικότητα είναι από -0,5 έως 0. Αυτές οι τιμές είναι πιο συνεπείς με καθαρό ορεινό ή θαλάσσιο αέρα.

  Top-5 καλύτερους ιονιστές για ένα διαμέρισμα

  Οι ιονιστές του αέρα είναι αρκετά ακριβοί, επομένως, πρέπει να προσεγγίζονται πολύ προσεκτικά. Σε ποια μοντέλα θα πρέπει να προσέχετε;

  1. Winia AWX-70. Κατασκευαστής: Νότια Κορέα, η μέση τιμή - 24 000 ρούβλια. Αυτό είναι το βέλτιστο μοντέλο για λειτουργικότητα και κόστος. Η συσκευή έχει σχεδιαστεί για επιφάνεια 50 m2, κατανάλωση ρεύματος 24 W.
  2. PanasonicF-VXD50R-S. Το ιαπωνικό μοντέλο συνδυάζει μια τριπλή δράση: υγρασία, καθαρισμό και ιονισμό του αέρα. Σχεδιασμένο για δωμάτιο 40 τ.μ. Το μόνο πράγμα που φοβίζει τους αγοραστές είναι το υψηλό κόστος, 33.000 ρούβλια.
  3. Sharp KC-A51 RW / RB. Προϋπολογισμός ιαπωνικό μοντέλο, η μέση τιμή είναι 21 000 ρούβλια. Σχεδιασμένο για 38 μ2. Ένα ειδικό φίλτρο καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα από επιβλαβείς ακαθαρσίες και το καθαριστικό άνθρακα απορροφά οσμές.
  4. Termica ΑΡ-300. Ο καλύτερος υπεριώδης ιονιστής, η παραγωγή της Κίνας, το μέσο κόστος των 6 500 ρούβλια. Καθαρίζει τον αέρα σε χώρο τουλάχιστον 50 m2. Ο ιονιστής είναι εξοπλισμένος με μια υπεριώδη λάμπα, η οποία καταστρέφει όλους τους επιβλαβείς μικροοργανισμούς. Έχει ένα καλό σύστημα φιλτραρίσματος, λειτουργεί ήσυχα και διαθέτει τηλεχειριστήριο.
  5. Amber-5A. Ο καλύτερος εγχώριος διπολικός ιονιστής, η μέση τιμή - 4.200 ρούβλια. Καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα και το φορτίζει με ιόντα αέρα. Γύρω από αυτό δεν συσσωρεύεται σκόνη, και ένας ανεμιστήρας χωρίς θόρυβο σας επιτρέπει να κατανέμετε ομοιόμορφα τα φορτισμένα ιόντα γύρω από το δωμάτιο. Ισχύστε μόνο 6 watt.

  Ionizer κανόνες και συμβουλές

  1. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες και ακολουθήστε όλες τις συστάσεις.
  2. Χρησιμοποιήστε έναν συγκεκριμένο χρόνο για ιονισμό.
  3. Προσπαθήστε να μην βρίσκεστε στο δωμάτιο όταν λειτουργεί η συσκευή.
  4. Μετά από κάθε συνεδρία στην αίθουσα πρέπει να κάνετε έναν υγρό καθαρισμό.
  5. Μην ενεργοποιείτε το ιονιστή αν η υγρασία είναι κάτω από 45% ή περισσότερο από 75%.
  6. Αν υπερβείτε τον χρόνο λειτουργίας της συσκευής, τότε πιθανότατα στην αίθουσα να αυξάνεται η συγκέντρωση του όζοντος, να αερίζεται καλά, προκειμένου να αποφευχθεί η υποβάθμιση της ευημερίας και της βλάβης του εξοπλισμού.
  7. Μη χρησιμοποιείτε το ιονιστή σε σκονισμένο χώρο.
  8. Μην καπνίζετε κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, διαφορετικά η νικοτίνη και η πίσσα θα εγκατασταθούν στους πνεύμονές σας.
  9. Για ομοιόμορφη κατανομή αερίων, τοποθετήστε το ιονιστή σε απόσταση περίπου 1 μ. Από το δάπεδο, την οροφή και τους τοίχους. Είναι επιθυμητό να το τοποθετήσετε σε μια απομονωμένη επιφάνεια (ξύλο, πλαστικό ή γυαλί).
  10. Μην τοποθετείτε τη συσκευή σε άμεση γειτνίαση με τα κλιματιστικά και τις συσκευές θέρμανσης.
  11. Κάθε λίγους μήνες, ο ιονιστής πρέπει να καθαρίζεται καλά από το εσωτερικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια συνηθισμένη ηλεκτρική σκούπα.

  Συμπέρασμα

  Έτσι, εξετάσαμε την ερώτηση, τον ιονιστή του αέρα τι είναι. Πόσο χρήσιμος είναι ο ιονιστής του αέρα, ο καθένας πρέπει να αποφασίσει μεμονωμένα. Εάν ακολουθηθούν όλες οι συστάσεις και οι κανόνες, θα υπάρξει σημαντικό όφελος για το άτομο. Πριν αγοράσετε αναγκαστικά όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, λάβετε υπόψη όλες τις αποχρώσεις του σπιτιού σας και την κατάσταση της υγείας του νοικοκυριού.

  Γιατί χρειάζομαι ιονιστή αέρα στο σπίτι, πώς να επιλέγετε και πώς να το χρησιμοποιήσετε

  Η καθαριότητα στο σπίτι είναι η εγγύηση της υγείας όλων των κατοίκων της. Το πιο σημαντικό κριτήριο είναι η ποιότητα του εισπνεόμενου αέρα. Αλλά μερικές φορές ακόμη και προσεκτικός καθαρισμός, κανονικός αερισμός, χρήση των αποσμητικών δεν δίνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σε καπνιστές αισθάνονται stuffiness, μπαγιάτικο αέρα, οσμή, η οποία όχι μόνο προκαλούν σωματική και συναισθηματική δυσφορία, μειωμένη απόδοση, αλλά και να προκαλέσει την εμφάνιση διαφόρων ασθενειών.

  Η επίλυση του προβλήματος θα επιτρέψει τη χρήση ενός ιονιστή. Ποιο είναι το όφελος αυτής της συσκευής; Ποια είναι η αρχή λειτουργίας ενός τυπικού ιονιστή αέρα;

  Τι είναι ο ιονιστής αέρα και γιατί χρειάζεται;

  Ο ιονισμός είναι ένας μοντέρνος όρος που ακούγεται τώρα. Αλλά δεν είναι όλοι οι καταναλωτές να καταλάβουν τι είδους διαδικασία είναι και γιατί είναι απαραίτητη.

  Για την κανονική ζωή, ένα άτομο πρέπει να αναπνέει καθαρό αέρα, κορεσμένο με ιόντα φωτός (ιόντα αέρα). Αυτά σχηματίζονται λόγω αποσύνδεσης από τα μόρια / άτομα του ηλεκτρονίου υπό την επίδραση της ατμοσφαιρικής ηλεκτρικής ενέργειας και διάφορων τύπων ακτινοβολίας.

  Σχέδιο σχηματισμού φωτεινών θετικών και αρνητικών ιόντων

  Αυτά τα φορτισμένα σωματίδια αερίου επηρεάζουν θετικά τις βλεννογόνες μεμβράνες των αναπνευστικών οργάνων, προωθώντας την παραγωγή βιολογικά δραστικών ουσιών. θα κορεστεί επίσης τον οργανισμό με ενέργεια, αυξάνει την προστατευτική λειτουργία του, εξομαλύνει το έργο πολλών συστημάτων και οργάνων, την τόνωση της ψυχικής και σωματικής δραστηριότητας, τη βελτίωση του μυϊκού τόνου, επιβραδύνει τη γήρανση.

  Η ανάγκη να εγκατασταθεί ένας ιονιστής αέρα στο διαμέρισμα

  Στη φύση ο ιονισμός του αέρα περνά ανεξάρτητα. Αλλά η συγκέντρωση των ιόντων σε αυτό δεν είναι σταθερή. Το επίπεδό τους εξαρτάται από τον βαθμό μόλυνσης του περιβάλλοντος, την εποχή του χρόνου, τις καιρικές συνθήκες.

  Η υψηλότερη συγκέντρωση ιόντων στον αέρα στο δάσος, στα βουνά, στα χωριά, κοντά στη θάλασσα. Ο αριθμός τους είναι 600-50 000/1 cm 2. Ως εκ τούτου, στις περιοχές αυτές είναι τόσο εύκολο να αναπνεύσετε. Στην πόλη υπάρχουν πολλά εργοστάσια, μεταφορές, ηλεκτρικές συσκευές, που μειώνουν σημαντικά το επίπεδο ιόντων στον αέρα. Επιπλέον, ο ίδιος ο άνθρωπος παράγει βαρέα ιόντα - όσο περισσότεροι άνθρωποι στο δωμάτιο (γραφείο, διαμέρισμα), τόσο πιο δύσκολο είναι να αναπνέουμε εκεί. Η συγκέντρωση ιόντων φωτός σε τέτοια σημεία μπορεί να μειωθεί σε 15 φορές. Ως αποτέλεσμα, ένα άτομο αισθάνεται πείνα ιόντων, που εκδηλώνεται από κόπωση, πονοκεφάλους, γενική αδυναμία.

  Το περιεχόμενο αεροδρομίων σε διάφορες τοποθεσίες

  Υπό συνθήκες ασθενούς ιονισμού, μπορεί να πραγματοποιηθεί με τεχνητά μέσα - μέσω ειδικής συσκευής. Ο κύριος σκοπός των ιονιστών είναι να αυξήσουν τον όγκο του αέρα που ζουν στην εγκατάσταση με την κορεσμό του με αρνητικά φορτισμένα ιόντα οξυγόνου.

  Η συσκευή και η αρχή του ιονιστή αέρα

  Η συσκευή που εμπλουτίζει τον αέρα με φορτισμένα ιόντα (αρνητικά, αρνητικά και θετικά) έχει συμπαγείς διαστάσεις και τροφοδοτείται από ένα τυποποιημένο ηλεκτρικό δίκτυο. Μπορεί να είναι είτε αυτόνομη είτε τοποθετημένη σε μια συγκεκριμένη συσκευή (για παράδειγμα, στεγνωτήρα μαλλιών, κλιματισμό).

  Η αρχή λειτουργίας ενός τυπικού ιονιστή αέρα είναι σε ηλεκτρόδια βελόνας ή σύρματος. Μεταξύ αυτών υπό την επίδραση ηλεκτρικού ρεύματος σχηματίζεται ένα πεδίο υψηλής τάσης. Τα ηλεκτρόδια παράγουν ηλεκτρόνια τα οποία, όταν συγκρούονται με τα μόρια του αέρα, χτυπάνε ελεύθερα ηλεκτρόνια από αυτά, σχηματίζοντας ιόντα με αρνητικό φορτίο.

  Η συσκευή παράγει ιόντα με ρυθμό 1 μΑ (αρκετά δισεκατομμύρια φορτισμένα σωματίδια / δευτερόλεπτο).

  Σχέδιο του ιονιστή αέρα

  Αυτή η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κατοικίες και κτίρια γραφείων, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα της αναπνοής αέρα πρόσωπο επιταχύνει την αποσύνθεση των επιβλαβών ουσιών (σκόνη, ο καπνός του τσιγάρου), την καταστροφή των παθογόνων μικροοργανισμών.

  Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των ιονιστών

  Τα κύρια πλεονεκτήματα αυτών των συσκευών:

  • βελτίωση της ποιότητας του αέρα, καθαρισμός από αλλεργιογόνα, σκόνη, παθογόνοι μικροοργανισμοί, κρότωνες.
  • η καταστροφή των δυσάρεστων οσμών, ο καπνός ·
  • Υψηλή απόδοση με συμπαγείς διαστάσεις και χαμηλή ισχύ.
  • ευκολία συντήρησης.
  • δυνατότητα διόρθωσης του τρόπου λειτουργίας.
  • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
  • διαθεσιμότητα πρόσθετων λειτουργιών (καθαριστής αέρα / υγραντήρας, άρωμα, ανεμιστήρας).

  Μεταξύ των ανεπαρκειών των ιονιστών αυτού του είδους:

  • ανάγκη περιοδικού καθαρισμού βελόνων / κασετών. Η φροντίδα των περισσότερων μοντέλων ελαχιστοποιείται - τα φίλτρα τους πλένονται επαρκώς υπό τρεχούμενο νερό 1-2 φορές / μήνα.
  • απρόβλεπτη επίδραση ενός ηλεκτρικού πεδίου σε ένα άτομο. Για ορισμένους ανθρώπους, η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία είναι καλή, για άλλους - βλάβη. Είναι αδύνατο να προβλεφθεί αυτό.
  • Η ανάγκη για τακτικό καθαρισμό γύρω από τη συσκευή. Ο ιονιστής δίνει ένα αρνητικό φορτίο και η μικροχλωρίδα του δωματίου, επομένως κοντά του (στο έπιπλο, το δάπεδο) θα πέσει μικρο-σκόνη?
  • αρνητική επίδραση της περίσσειας θετικά φορτισμένων ιόντων στο άτομο. Το όζον, που απελευθερώνεται σε μεγάλες ποσότητες, προκαλεί πονοκέφαλο, λήθαργο, κακή υγεία. Χαρακτηριστικό σημάδι της αυξημένης συγκέντρωσής του στον αέρα είναι η "μυρωδιά μιας καταιγίδας".

  Το Ionizer θα είναι χρήσιμο αν επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη την περιοχή του χώρου, ο βαθμός μόλυνσης του αέρα σε αυτό, εγκατεστημένος σε ασφαλή απόσταση από το άτομο, χρησιμοποιείται σύμφωνα με την οδηγία

  Τύποι ιονιστήρων

  Υπάρχουν συσκευές για τον εμπλουτισμό του αέρα με ιόντα:

  Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο ιονιστή αέρα για ένα διαμέρισμα; Μια μονοπολική συσκευή παράγει μόνο ιόντα με αρνητική φόρτιση. Για πολύ καιρό πίστευε ότι αυτό είναι αρκετό για ένα άτομο, δεδομένου ότι λαμβάνει θετικά σωματίδια από τον αέρα. Αλλά πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι χρειάζονται ιόντα και των δύο ειδών. Εάν ένα άτομο λαμβάνει εξαιρετικά αρνητικά ιόντα, απλά δεν φθάνουν στους πνεύμονες. Επομένως, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια διπολική συσκευή που παράγει σωματίδια με θετικό και αρνητικό φορτίο.

  Η αρχή αυτού του ιονιστή βασίζεται στην εμφάνιση της εκφόρτισης κορώνας υπό την επίδραση της υψηλής τάσης. Λόγω αυτού, η συσκευή δημιουργεί εναλλάξ ιόντα με θετικό ή αρνητικό φορτίο. Μπορεί να ενεργοποιηθεί ενώ οι άνθρωποι βρίσκονται στο δωμάτιο.

  Σύγκριση των αρχών λειτουργίας μονοφασικών και διπολικών ιοντιστών

  Η ιονιστή μπορεί να εκπροσωπείται από ένα ανεξάρτητο μονάδα ή μια ενσωματωμένη - ενσωματωμένο σε ένα άλλο μηχάνημα (υγραντήρα, στεγνωτήρα μαλλιών, κλιματιστικό, θερμαντήρα) ως προαιρετικός εξοπλισμός. Στην πρώτη περίπτωση έχει τις μεγαλύτερες διαστάσεις, κατά το δεύτερο - είναι συμπαγές, χωράει εύκολα στο εσωτερικό του περιβλήματος.

  Ο ιονιστής στο στεγνωτήριο για την ξήρανση των μαλλιών τους προστατεύει από την αφυδάτωση και την υπερβολική ξήρανση. Δηλαδή, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ξήρανσης, τα μαλλιά δεν χάνουν την υγρασία λόγω της δράσης των ιόντων.

  Ένας θερμαντήρας με ενσωματωμένο ιονιστή εκτελεί δύο λειτουργίες ταυτόχρονα. Αυτή είναι η θέρμανση του αέρα και ο κορεσμός του με ιόντα αέρα, που καθιστά δυνατή την αίσθηση καλύτερης ακόμη και σε έναν κλειστό χώρο.

  Υγραντήρας με ιονιστή αέρα και συμβατικό ιονιστή: τι να επιλέξετε

  Δημιουργώντας ένα ευνοϊκό μικροκλίμα στο σπίτι, πολλοί καταναλωτές τείνουν να αγοράζουν συσκευές που συνδυάζουν διάφορες λειτουργίες. Επομένως, αντί του συνηθισμένου ιονιστή, προτιμάται ένας υγραντήρας με πρόσθετη λειτουργία εμπλουτισμού του αέρα με ιόντα. Αλλά η απόκτηση μιας τέτοιας συσκευής δικαιολογείται;

  Ορισμένοι εμπειρογνώμονες του κλίματος πιστεύουν ότι ο υγραντήρας δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τη διάδοση των μικροοργανισμών που διαδίδονται μέσω του δωματίου με τη ροή των ιόντων. Κατά συνέπεια, όταν χρησιμοποιείτε μια τέτοια συσκευή, είναι απαραίτητο να προσέξετε επιπλέον την απολύμανση του αέρα.

  Ένας υγραντήρας με ιονιστή θα είναι κατάλληλος σε χώρους όπου υπάρχει ξηρός αέρας

  Υπάρχουν συσκευές όπως το "Super Plus Turbo" που υποδηλώνει καθαρισμό αέρα σε πολλά στάδια. Ένα ρεύμα που περιέχει σκόνη, καπνό, μικρόβια αναρροφάται σε μια ειδική κασέτα, όπου είναι ευαίσθητη στο ηλεκτρικό φορτίο. Η ρύπανση παραμένει στις πλάκες καθίζησης και ο καθαρός αέρας εμπλουτίζεται με ιόντα που σχηματίζονται στη ζώνη εκκένωσης κορώνας.

  Το Ionizer "Super Turbo Plus" καθαρίζει και ιονίζει τον αέρα σύμφωνα με τα υγειονομικά και υγιεινά πρότυπα

  Πώς λειτουργεί αυτή η συσκευή και τα οφέλη που θα αποφέρει αυτή θα αποδειχθεί από το βίντεο:

  Μέχρι σήμερα έχουν αναπτυχθεί ολόκληρα κλιματικά συστήματα που έχουν πολλές διαφορετικές λειτουργίες. Είναι σε θέση να ζεσταίνουν / να ψύχουν τον αέρα, να καθαρίζουν και να ιονίζουν, να το ενυδατώνουν. Επιπλέον, αυτές οι συσκευές μπορούν να τοποθετηθούν ανεμιστήρα, θερμόμετρο και ακόμη και ένα ηλεκτρονικό ρολόι.

  Τα σύγχρονα κλιματικά συστήματα είναι εξοπλισμένα με τις λειτουργίες καθαρισμού και εμπλουτισμού του αέρα, τα οποία τα καθιστούν χρήσιμα στην καθημερινή ζωή και ασφαλή για τον άνθρωπο

  Χαρακτηριστικά του ιονισμού του αέρα χρησιμοποιώντας την τεχνολογία NANOE

  Αυτή η τεχνολογία αναπτύχθηκε ειδικά για την Panasonic. Η ουσία του είναι ο καθαρισμός και η ανανέωση του αέρα με τη βοήθεια νανοδίων. Αυτή ρίζες μικροσωματιδίου, τα μόρια του νερού που περιβάλλεται από μικρό μέγεθος των 5-20 νανομέτρων. Λόγω gidroobolochke, είναι πιο αποτελεσματική από ό, τι τα συμβατικά ιόντα μπορούν να ταξιδέψουν μεγάλες αποστάσεις για να εργαστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα για να διεισδύσει βαθιά μέσα δυσπρόσιτα σημεία, καταστρέφοντας τους παθογόνους παράγοντες.

  Πώς λειτουργούν τα νανο-σωματίδια; Αφού παράγονται από τη συσκευή, διαχέονται στον αέρα, περιβάλλουν τους εαυτούς τους με ιούς και αλλεργιογόνα. Έτσι, τα νανο-σωματίδια καταστέλλουν την επίδραση των βακτηρίων επιβλαβών για τον άνθρωπο. Χάρη στις μικροσκοπικές διαστάσεις τους, είναι σε θέση να διεισδύσουν ακόμα και στο ύφασμα (που ο ατμός δεν μπορεί), καταστρέφοντας τη σκόνη, τις μυρωδιές και τα προϊόντα των ακάρεων σκόνης.

  Στη σημείωση: σύμφωνα με τις διαστάσεις του νανοσωματιδίου υπάρχουν λιγότερα σωματίδια ατμού σε 1 ml φορές.

  Η αρχή της δράσης των νανοσωματιδίων

  Ο ιονισμός του νανο-ε είναι απολύτως ασφαλής για τον άνθρωπο, δεδομένου ότι τα κύρια συστατικά του είναι μόρια νερού. Σε αντίθεση με τα μόρια του αέρα, δεν αντιδρούν με ενώσεις αζώτου, οπότε ο νανατονισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χώρους όπου υπάρχουν άνθρωποι.

  Τα νανοϋλικά επιταχύνουν τη διαδικασία υγρασίας 3 φορές, αυξάνοντας την ποιότητα τους κατά 2 φορές

  Οι κανόνες χρήσης του ιονισμού

  Ο ιονιστής μπορεί να τοποθετηθεί σε τοίχο, οροφή, να τοποθετηθεί στο πάτωμα ή σε ένα περίπτερο. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η συσκευή πρέπει να βρίσκεται σε κάποια απόσταση από το άτομο. Αυτός ο δείκτης συνήθως αναφέρεται στο τεχνικό διαβατήριο της συσκευής και είναι από 1 έως 3 m.

  Εάν είναι απαραίτητο ο ιονιστής να απορροφά επιβλαβή ακτινοβολία από την τηλεόραση, είναι στερεωμένος στον πλησιέστερο τοίχο. Η συσκευή θα πρέπει να είναι 0,5 μέτρα πάνω από το επίπεδο της οθόνης.

  Προσοχή: μην εγκαταστήσετε συσκευή ιονισμού κοντά στο κλιματιστικό, στον θερμαντήρα!

  Η θέση του ιονιστή εξαρτάται από την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας του, την επίδραση της συσκευής σε ένα άτομο

  Επιτρέπεται η παραμονή σε εσωτερικούς χώρους ενώ η συσκευή είναι ενεργοποιημένη;

  Εάν ο ιονιστής χρησιμοποιείται μόνο για τη βελτίωση της σύνθεσης του αέρα, και όχι ως θεραπεία, δεν πρέπει να είναι κοντά του. Όταν ξεκινά η διαδικασία καθαρισμού του εναέριου χώρου, αυτή η φορά είναι καλύτερο που δαπανάται σε εξωτερικούς χώρους. Για την πρόληψη και τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών, η συσκευή ανάβει για συγκεκριμένο χρόνο (καθορίζεται στις οδηγίες), σε κάποια απόσταση από το άτομο.

  Πώς μπορώ να ελέγξω αν ο ιονιστής αέρα λειτουργεί;

  Αφού αγόρασε τη συσκευή για να βελτιώσει την ποιοτική σύνθεση του αέρα στο δωμάτιο, πολλοί καταναλωτές δεν ξέρουν πώς να ελέγχουν την απόδοσή τους. Εξάλλου, η αξιολόγηση της λειτουργίας της συσκευής μπορεί να είναι αρκετά υποκειμενική - τα παραγόμενα ιόντα δεν είναι ορατά στο μάτι και δεν είναι αισθητά.

  Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ελέγξετε τη λειτουργία του ιονιστή αέρα:

  • Ένα ελαφρύ αεράκι είναι αισθητό κοντά στη βελόνα του θερμαντήρα της συσκευής - μια υψηλή δραστηριότητα των ηλεκτρονίων σχηματίζει δονήσεις αέρα.
  • στο σκοτάδι στις άκρες των βελόνων ιονιστή εμφανίζεται μια ελαφριά μπλε φωτιά.

  Στη σημείωση: υπάρχει μια ειδική συσκευή που σας επιτρέπει να μετρήσετε τον αριθμό των αρνητικών ιόντων που παράγονται από τον ιονιστή. Ωστόσο, η απόκτηση αυτού μόνο για τους σκοπούς αυτούς είναι άστοχο.

  Μέθοδοι για τη δοκιμή της λειτουργίας της συσκευής

  Πόσο καιρό θα πρέπει να ενεργοποιήσω τον ιονιστή;

  Χρόνος που απαιτείται για κορεσμό αέρα με ιόντα φωτός, μεμονωμένα για κάθε δωμάτιο. Εξαρτάται από το πόσοι άνθρωποι είναι συνεχώς στο δωμάτιο, οικιακές συσκευές. Η βέλτιστη τιμή είναι 1-2 ώρες την ημέρα. Αν η τηλεόραση / υπολογιστής λειτουργεί συνεχώς, ο ιονισμός μπορεί να διαρκέσει έως και 12 ώρες. Η συσκευή δεν πρέπει να λειτουργεί συνεχώς, ο μέγιστος επιτρεπόμενος χρόνος λειτουργίας καθορίζεται στο εγχειρίδιο για τη χρήση του.

  Όταν χρησιμοποιείτε έναν ιονιστή για προληπτικούς σκοπούς (για την πρόληψη αναπνευστικών, καρδιακών και αγγειακών παθήσεων), ενεργοποιείται 2-3 φορές / ημέρα για 10 λεπτά. Στην περίπτωση αυτή, το άτομο πρέπει να είναι 0,5-1 m από τη συσκευή. Για να επιταχυνθεί η επούλωση τραυμάτων, η ροή από τη συσκευή κατευθύνεται σε ένα πονόδοντο και αφήνεται να δράσει για 5 λεπτά.

  Παρακαλώ σημειώστε: ο ιονιστής δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον πλήρη αερισμό του δωματίου, αλλά μόνο να βελτιώσει την ποιότητα της σύνθεσης του αέρα σε αυτό. Αυτές οι δύο διαδικασίες θα πρέπει να διεξάγονται σε διαφορετικούς χρόνους, αφού δεν έχει νόημα ο εμπλουτισμός του μείγματος αερίων που αλλάζει στο δωμάτιο με ιόντα.

  Ο χρόνος δράσης της συσκευής εξαρτάται από το αναμενόμενο αποτέλεσμα (εμπλουτισμός του αέρα, θεραπεία, πρόληψη ασθενειών), η θέση του σε σχέση με το άτομο

  Ο ιονιστής θα πρέπει να καθαρίζεται τακτικά από τη σκόνη. Μετά το πέρας της συνεδρίας, είναι απαραίτητο όχι μόνο να απενεργοποιηθεί ο διακόπτης εναλλαγής, αλλά και να αποσυνδεθεί από το δίκτυο. Το συνηθισμένο φίλτρο πρέπει να πλένεται με νερό 1 φορά / 2 εβδομάδες. Hepa-φίλτρο, που συλλαμβάνει τα μικρότερα σωματίδια, είναι βολικό να καθαριστεί με μια ηλεκτρική σκούπα.

  Αντενδείξεις για τη χρήση της συσκευής

  Όταν η συσκευή λειτουργεί σε εσωτερικούς χώρους, δεν πρέπει να καπνίζετε - αυτό διευκολύνει την είσοδο περισσότερων καρκινογόνων στους πνεύμονες. Ο ιονισμός θα πρέπει να απορρίπτεται εάν υπάρχει μικρό παιδί στο σπίτι, ένας ογκολογικός ασθενής ή ένα άτομο ευαίσθητο στο όζον.

  Μην χρησιμοποιείτε τη συσκευή, εάν κάποιος από το σπίτι αντιμετωπίζει αυξημένη θερμοκρασία - η θερμότητα μπορεί να αυξηθεί. Εάν η διαδικασία ιονισμού επιδεινώνει την ευημερία των ανθρώπων (προκαλεί πονοκέφαλο, ευερεθιστότητα, ρινορραγία), θα πρέπει να σταματήσει. Αυτή η αντίδραση μπορεί να προκληθεί από το σχηματισμό όζοντος. Μετά από λίγο μπορεί να περάσει.

  Η αντίδραση στη συσκευή είναι δύσκολο να προβλεφθεί, οπότε πρέπει να αρχίσει για 10-15 λεπτά, τοποθετώντας σε ασφαλή απόσταση από τους ανθρώπους

  Ιονισμός του αέρα, ως πρόσθετη επιλογή στα αυτοκίνητα, στις οικιακές συσκευές

  Εάν ένα άτομο ξοδεύει πολύ χρόνο σε ένα αυτοκίνητο, η υγεία του επιδεινώνεται συχνά, υπάρχει πονοκέφαλος, υπνηλία, μειωμένη συγκέντρωση προσοχής. Ο λόγος για αυτό είναι η αερισμός του αστικού αέρα, η συσσώρευση και η ανάμειξη διαφόρων οσμών στην καμπίνα - δηλαδή, μια μείωση στο επίπεδο των αρνητικών ιόντων.

  Ο αερισμός μέσω ανοιχτών παραθύρων δεν δίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα, αφού ο υπαίθριος εναέριος χώρος δεν είναι πάντα καθαρός. Σε αυτή την περίπτωση, ο ιονιστής θα είναι χρήσιμος. Δημιουργεί αρνητικά φορτισμένα ιόντα, όχι μόνο βελτιώνοντας την ποιοτική σύνθεση του αέρα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, αλλά και εξουδετερώνοντας διάφορα αλλεργιογόνα, σκόνη, επιβλαβείς ακαθαρσίες.

  Στη σημείωση: ο ιονιστής αυτοκινήτου μπορεί να εξοπλιστεί επιπλέον με ανεμιστήρα, φίλτρο, μπλοκ αρώματος, που αυξάνει τη λειτουργικότητα της συσκευής.

  Η γεννήτρια ιόντων είναι προσαρτημένη στην οροφή του αυτοκινήτου ή είναι εγκατεστημένη στον αναπτήρα τσιγάρων

  Σε οικιακές συσκευές, η λειτουργία ιονισμού είναι επίσης απαραίτητη. Έτσι οι στεγνωτήρες μαλλιών για το στέγνωμα και το στυλ των μαλλιών υπερβολικά ξηραίνονται και ηλεκτρίζουν τα μαλλιά. Και η λειτουργία ιονισμού επιτρέπει τη δημιουργία ρεύματος αρνητικών ιόντων που απομακρύνουν τα στατικά, μαλακώνουν τα νήματα, τα κάνουν πιο ομαλά, λαμπερά και υπάκουα. Επιταχύνουν τη διαδικασία ξήρανσης, διατηρώντας παράλληλα την υγρασία μέσα στις ράβδους.

  Εξετάστε: τα ιόντα δεν αποκαθιστούν και δεν θεραπεύουν τα μαλλιά, αλλά μειώνουν μόνο τη βλάβη που μπορεί να τους προκαλέσει το στέγνωμα και το styling με ένα ζεστό στεγνωτήρα μαλλιών.

  Οι στεγνωτήρες μαλλιών μπορούν να είναι είτε εσωτερικοί είτε εξωτερικοί ιονιστές

  Πολλή συζήτηση αφορά τη βλάβη των θερμαντήρων, των κλιματιστικών για τον άνθρωπο, το περιβάλλον, επειδή κάθε μονάδα φορητής θέρμανσης αφαιρεί τον αέρα στον χώρο, μειώνει την ποιότητά του. Το Ionizer θα αποτρέψει αυτό. Χτισμένο στη μονάδα της συσκευής για τη θέρμανση του δωματίου, παρέχει ένα άνετο μικροκλίμα για το άτομο, έχει αντιβακτηριακή δράση, εξαλείφει τις δυσάρεστες οσμές, εξουδετερώνει τις επιβλαβείς χημικές ενώσεις.

  Το Ionizer είναι σε θέση να αναδημιουργήσει το φυσικό μικροκλίμα σε ένα διαμέρισμα

  Μύθος ή Πραγματικότητα

  Είναι σημαντικό για ένα άτομο να αναπνεύσει καθαρό αέρα για να διατηρήσει την υγεία του σώματος, την ευημερία. Αλλά η χρήση ιονιστήρων οικιακής χρήσεως προκαλεί διαμάχη μεταξύ των ειδικών για το κλίμα. Το γεγονός είναι ότι το αποτέλεσμα της χρήσης τους είναι κοντά στο φαινόμενο placebo.

  Πρέπει να χρησιμοποιήσω ιονιστή αέρα; Φυσικά, ναι. Αλλά είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι αυτό δεν είναι πανάκεια για όλες τις ασθένειες. Κατά την τήρηση των κανόνων χρήσης, η συσκευή μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη σύνθεση του αέρα στην αίθουσα, ωφελώντας έτσι τους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα σε αυτήν.

  Ιονιστής αέρα: χαρακτηριστικό, αρχή δράσης

  Η δράση του ιονιστή αέρα βασίζεται στην αρχή της πλήρωσης αέρα με αρνητικά ιόντα. Αυτό βελτιώνει την εργασιακή ικανότητα και τη γενική υγεία. Ιονιστές γεμίζει όχι μόνο τα ιόντα αέρα, αλλά καθαρίζει επίσης από βακτηρίδια, αλλεργιογόνα, καπνό και κακοσμίας, η οποία είναι απαραίτητη στο άσθμα και τις αλλεργίες.

  Γιατί χρειάζομαι ιονιστή;

  Κύριο καθήκον του είναι να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα, γεμίζοντας το με ιόντα φωτός (αρνητικά φορτισμένο). Ανάλογα με το έδαφος, η παρουσία ή η απουσία των μονάδων παραγωγής, ο αριθμός των μηχανημάτων, ο καθαρός αέρας περιέχει διαφορετικό αριθμό από αυτά, αλλά στο εύρος από 700 έως 45.000 ανά εκατοστό κυβικό. Ένα άτομο αναπνέει ιόντα φωτός όταν περπατά σε ένα πάρκο, ένα δάσος, κοντά στη θάλασσα. Σε αυτές τις συνθήκες, το σώμα είναι κορεσμένο πιο γρήγορα, βελτιώνεται το έργο του εγκεφάλου, καθώς και η γενική ευημερία.

  Στο σπίτι ή στο γραφείο, ο αέρας γεμίζει με θετικά φορτισμένα ιόντα (είναι επίσης βαριά). Η περιεκτικότητα των σωματιδίων με αρνητικό φορτίο κάτω από τον υγειονομικό κανόνα είναι 10 - 15 φορές. Στον αέρα, επίσης, πολύ σκόνη, διοξείδιο του άνθρακα (ειδικά το χειμώνα, όταν το δωμάτιο είναι λιγότερο πιθανό να αερίζεται για να κρατήσει τη θερμότητα). Αυτό οδηγεί σε πονοκεφάλους, ημικρανίες, κόπωση, μειωμένη απόδοση, λιπαρότητα οξυγόνου και αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης άσθματος ή αλλεργίας.

  Το Ionizer συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα και στην εξάλειψη αυτών των προβλημάτων. Κορεσίζει τον αέρα με ιόντα φωτός, τα οποία παράγονται δημιουργώντας υψηλή τάση.

  Σε ποιες περιπτώσεις είναι πολύ απαραίτητο;

  Ο ιονιστής του αέρα σε κάθε περίπτωση είναι μια πολύ χρήσιμη συσκευή που θα βελτιώσει μόνο την κατάσταση. Αλλά δεν είναι πάντα εφικτό να αποκτηθεί και το επίπεδο της ανάγκης του σε διαφορετικές καταστάσεις μπορεί να διαφέρει.

  Αλλά υπάρχουν πολλές καταστάσεις στις οποίες δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς αυτή τη συσκευή:

  1. Στις εγκαταστάσεις όπου ζουν οι ηλικιωμένοι, οι έγκυες γυναίκες και τα μικρά παιδιά.
  2. Σε σπίτια όπου οι άνθρωποι με χρόνιες αναπνευστικές ασθένειες, όπως το άσθμα, οι αλλεργίες, ζουν, ζουν.
  3. Στην περίοδο θέρμανσης, εάν δεν υπάρχει υγραντήρας αέρα και ο τελευταίος είναι συνεχώς ξηρός.
  4. Σε διαμερίσματα όπου δεν υπάρχει δυνατότητα συχνά αερισμό των χώρων (εάν υπάρχει μια βιομηχανική επιχείρηση ή ένα διαμέρισμα στο κέντρο μιας μεγάλης πόλης κοντά).
  5. Εάν οι εγκαταστάσεις είναι μεγάλο περιεχόμενο οικιακών συσκευών, υπολογιστές ή εκτυπωτές που παράγουν ιόντα με θετικό φορτίο (βαρύ).
  6. Σε σπίτια όπου υπάρχει υψηλή περιεκτικότητα σε σκόνη, υπάρχει μούχλα / μύκητας ή υψηλή υγρασία.
  7. Σε δωμάτια όπου καπνίζουν οι άνθρωποι. Ionizer θα καθαρίσει τον αέρα της οσμής, του καπνού και των επιβλαβών ουσιών.
  8. Σε μεγάλα γραφεία, όπου υπάρχουν πολλοί άνθρωποι. Εδώ μπορείτε να συμπεριλάβετε μαθήματα σχολείων και αίθουσες διδασκαλίας.
  9. Σε χώρους όπου εργάζονται με χρώματα, βερνίκια κλπ. (τόσο βιομηχανικά όσο και καλλυντικά, για παράδειγμα, σε ινστιτούτα αισθητικής).
  10. Σε δημόσιους χώρους, που είναι συνεχώς ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων.

  Η αρχή της δράσης ενός εγχώριου ιονιστή

  Το έργο του ιονιστή αποσκοπεί στη δημιουργία ιόντων με αρνητικό φορτίο, το οποίο θα επηρεάσει ευνοϊκά το σώμα του ανθρώπου και των ζώων. Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας η συσκευή δημιουργεί γύρω της ένα αεροδιαστημικό πεδίο, στο οποίο βρίσκεται, ο ζωντανός οργανισμός βιώνει ένα θετικό αποτέλεσμα. Το πεδίο ενός οικιακού ιονιστή είναι ίσο με μια ακτίνα από 3 έως 4 μέτρα.

  Πώς συμβαίνει η διαδικασία ιονισμού του αέρα; Ο μηχανισμός δράσης είναι πολύ απλός, ένα ρεύμα εφαρμόζεται στα ηλεκτρόδια που βρίσκονται στην κοιλότητα του περιβλήματος του ιονιστή, υπό υψηλή τάση. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ο υδρατμός που υπάρχει στον αέρα αρχίζει να μετατρέπεται σε αρνητικά φορτισμένα ιόντα οξυγόνου. Ολόκληρος ο μηχανισμός είναι παρόμοιος με την αρχή του πολυέλαιου του Chizhevsky.

  Όροι Χρήσης

  Για να έχετε το πιο θετικό αποτέλεσμα από τη χρήση ενός ιονιστή, πρέπει να το χρησιμοποιήσετε σωστά. Εάν παραβιάζετε τις οδηγίες, μπορείτε, αντί να χρησιμοποιήσετε τον εαυτό σας, να βλάψετε τον εαυτό σας και άλλους ανθρώπους.

  Πριν ενεργοποιήσετε το ιονιστή, αερίστε καλά το δωμάτιο. Στη συνέχεια, ενεργοποιήστε τη συσκευή και αφήστε το δωμάτιο για 20 λεπτά. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, ο ιονιστής θα καθαρίσει πρώτα τον αέρα από τα μικρόβια, τη σκόνη, τα αλλεργιογόνα και τα βακτηρίδια. Αυτό θα συμβεί εξαιτίας του γεγονότος ότι ηλεκτρίζει όλα τα μικροσωματίδια και εγκαθίστανται στην επιφάνεια. Μετά από αυτό, ο ιονισμός του οξυγόνου θα συμβεί ήδη σε τέλεια καθαρό αέρα.

  Μετά από 20 λεπτά μπορείτε να πάτε στο δωμάτιο. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να κάνετε έναν υγρό καθαρισμό για να αφαιρέσετε όλα τα καθιζάνοντα σωματίδια. Ο ιονιστής μπορεί να παραμείνει ανοιχτός, αλλά προσέξτε την απόσταση. Δεν είναι επιθυμητό να προσεγγίζετε πιο κοντά ένα όργανο εργασίας παρά ένα μέτρο (δηλαδή - να παραμείνετε σε κοντινή απόσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα). Στο δωμάτιο όπου λειτουργεί ιονιστής νοικοκυριού, δεν μπορείτε να καπνίσετε, διαφορετικά ο καπνός και όλες οι ουσίες θα εγκατασταθούν στους αεραγωγούς και τους πνεύμονες.

  Για να προστατέψετε τον ιονιστή από τις επιδράσεις μιας οθόνης, οικιακής συσκευής ή εκτυπωτή, πρέπει να το τοποθετήσετε κοντά σε μια συγκεκριμένη συσκευή. Έτσι, μπορείτε να το τοποθετήσετε σε απόσταση 0,5 μ. Από την οθόνη στον τοίχο.

  Όσο για τη φροντίδα του ιονιστή, δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο σε αυτό. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να καθαρίσετε το φίλτρο. Η συχνότητα και η μέθοδος εκτέλεσης εξαρτάται από τον τύπο του φίλτρου. Αν είναι ηλεκτροστατική, τότε πρέπει να πλένεται με τρεχούμενο νερό μία φορά κάθε 10 ημέρες. Σε συσκευές υγροποίησης του αέρα, το φίλτρο πλένεται κάθε εβδομάδα. Το φίλτρο Nero δεν πλένεται, αλλά σκουπίζεται μία φορά το μήνα, αλλά κάθε χρόνο αντικαθίσταται.

  Τύποι ιονιστήρων

  Όταν αποφασίζετε και αγοράζετε τον εαυτό σας, είναι σημαντικό όχι μόνο να γνωρίζετε την αρχή λειτουργίας της συσκευής και την κατάσταση όταν είναι απαραίτητη, αλλά και να πλοηγηθείτε σε ποικιλίες. Αυτό θα σας βοηθήσει να κάνετε την τελική επιλογή και να αγοράσετε ακριβώς τη συσκευή που θα ταιριάζει στην ιδιαίτερη κατάστασή σας.

  Ο κύριος διαχωρισμός των ιονιστών: μονοπολικό και διπολικό. Οι πρώτοι παράγουν μόνο αρνητικά φορτισμένα ιόντα. Αυτή η έκδοση είναι κατάλληλη για μεγάλα δωμάτια όπου υπάρχει πολύ εξοπλισμό ή ένας μεγάλος αριθμός ατόμων που συγκεντρώνονται, για παράδειγμα, για γραφεία.

  Αλλά εάν η συσκευή είναι απαραίτητη για ένα μικρό δωμάτιο με μικρό αριθμό ατόμων, όπως ένα υπνοδωμάτιο ή ένα παιδικό δωμάτιο, ο μονοπολικός ιονιστής δεν θα λειτουργήσει. Η περίσσεια ιόντων φωτός μπορεί να προκαλέσει βλάβη. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να επιλέξουμε ένα διπολικό μοντέλο που παράγει τόσο θετικά φορτισμένα όσο και αρνητικά φορτισμένα ιόντα σε αναλογία κοινή.

  Επιλέγοντας ένα ιονιστή, πρέπει να δώσετε προσοχή στην εξουσία. Αυτό πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις εγκαταστάσεις. Διαφορετικά θα υπάρξει είτε πλεόνασμα αρνητικών ιόντων (που είναι επιβλαβές) είτε έλλειψη (στην περίπτωση αυτή η συσκευή είναι άχρηστη).

  Ξεχωριστά, είναι δυνατή η διάκριση μοντέλων εξοπλισμένων με τη λειτουργία της υγρασίας του αέρα. Θα δημιουργήσουν ένα ιδανικό εσωτερικό μικροκλίμα. Υπάρχουν επιλογές που καθαρίζουν τον αέρα. Και αν χρειάζεστε και τις δύο αυτές λειτουργίες, μπορείτε να αγοράσετε ένα σύνθετο κλίμα. Δεν θα γεμίσει μόνο το δωμάτιο με αρνητικά φορτισμένα ιόντα, αλλά θα ρυθμίζει επίσης το μικροκλίμα, την ενυδάτωση ή το στέγνωμα του αέρα, καθαρίζοντάς το από τη σκόνη.

  Οφέλη για εσωτερικό κλίμα

  Λόγω του γεγονότος ότι η ιονιστή προκαλεί καθίζηση της σκόνης, αλλεργιογόνα, μικρόβια και βακτήρια, καπνό, κλπ, είναι απαραίτητη για την πρόληψη των διαφόρων ιικών ασθενειών, αλλεργιών και ασθενειών της αναπνευστικής οδού :. Άσθμα, βρογχίτιδα, κλπ θα επηρεάσει θετικά και κατά τη διάρκεια επιδημιών ή αν κάποιος είναι άρρωστος στο σπίτι. Μετά την εργασία του ιονιστή, οι ιοί αφαιρούνται εύκολα κατά τον υγρό καθαρισμό και ο κίνδυνος μόλυνσης καθίσταται ελάχιστος.

  Ο κορεσμένος αέρας από τα αρνητικά φορτισμένα ιόντα έχει γενικά ευεργετική επίδραση στο ανθρώπινο σώμα. Βελτιώνει την εργασιακή ικανότητα, περάσουν πονοκεφάλους, μειώνεται το επίπεδο πίεσης, λόγω του ότι όλα αυτά αυξάνονται επίσης η διάθεση και η αποτελεσματικότητα. Αυτό το γεγονός δείχνει πόσο σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσετε έναν ιονιστή σε ένα δωμάτιο όπου βρίσκονται πολλοί άνθρωποι, υποβάλλονται σε διαδικασίες κατάρτισης ή εργασίας.

  Με την ευκαιρία, λόγω του γεγονότος ότι η συσκευή εξαλείφει ιούς και τα βακτήρια στον αέρα, θα είναι πολύ χρήσιμο στο νοσοκομείο, όπου είναι πάντα πολύ άρρωστοι άνθρωποι, εξάπλωση των παθογόνων, αυξάνοντας τις πιθανότητες να πάρει υγιείς ανθρώπους και το προσωπικό.

  Ο ιονιστής καθιστά τον αέρα καθαρό και φρέσκο, το οποίο είναι όχι μόνο χρήσιμο, αλλά και πολύ ωραίο. Η διαμονή σε ένα τέτοιο δωμάτιο μπορεί να αντικαταστήσει ακόμη και μια βόλτα.