Πώς να κάνετε τον εαυτό σας έναν υπερηχητικό υγραντήρα αέρα

Ο ξηρός αέρας στα σπίτια είναι μια απόλυτη ταλαιπωρία και μία από τις αιτίες της κακής υγείας. Αλλά δεν πρέπει να βιαστείτε για να αγοράσετε ακριβό εξοπλισμό, αν υπάρχει χρόνος και πόροι για να κάνετε τον απλούστερο υγραντήρα τον εαυτό σας, και ως μια πολύ αποτελεσματική συμπαγής συσκευή.

Διαφορά από τη γεννήτρια ατμού

Οι οικιακοί υγραντήρες είναι δύο τύπων. Ορισμένες εργασίες αυξάνουν την περιοχή εξάτμισης, ενώ άλλες θερμαίνουν το υγρό στον ατμό. Και στις δύο περιπτώσεις, η εξάτμιση του νερού συμβαίνει φυσιολογικά, οι γεννήτριες ατμού δεν θα συζητηθούν σήμερα.

Οι περισσότερες σύγχρονες οικιακές συσκευές χρησιμοποιούν ένα πιεζο-εκπομπό - μια πλάκα που δονείται σε μία υπερηχητική συχνότητα. Η αρχή της εξάτμισης εδώ είναι: το νερό διασπάται σε πολύ μικρά σωματίδια, μια λεπτή διασπορά, που δεν μπορεί να "κολλήσει" πίσω και να συνεχίσει να υπάρχει με τη μορφή υδρατμών. Το πλεονέκτημα των διασκορπισμένων υγραντήρων σε χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και σχεδόν πλήρης απουσία κλίμακας στη συσκευή, που επηρεάζει την αντοχή του.

Οικιακός υγραντήρας υπερήχων

Τμήματα σώματος

Ως θήκη για τον υγραντήρα συνιστούμε τη λήψη ενός σφραγισμένου δοχείου για φαγητό. Το ύψος του πρέπει να είναι τουλάχιστον 150 mm, και το πλάτος - περίπου 300 mm.

Η δεξαμενή νερού είναι ένα συνηθισμένο δοχείο τριών λίτρων. Εξατμίστε εντελώς θα είναι για 6-8 ώρες, εάν χρειάζεστε περισσότερα, χρησιμοποιήστε φιάλες των πέντε λίτρων ή μπουκάλια για πόσιμο νερό.

Υπάρχουν δυο πιθανά είδη σύνδεσης του δοχείου με το περίβλημα. Στην περίπτωσή μας, θα βάλουμε το βάζο ανάποδα σε μια στρογγυλή ξύλινη ροδέλα. Φυσικά, η διάρκεια ζωής μιας τέτοιας λεπτομέρειας δεν είναι πολύ μεγάλη, αλλά τίποτα δεν εμποδίζει να κάνει κάτι καινούργιο. Επιπλέον, η βάση μπορεί να ληφθεί "ανθεκτικό στην υγρασία" δέντρο, για παράδειγμα, λάρινο ή φιστίκι. Αρχικά, τρυπάμε μια κορώνα 100 mm με μια ξύλινη ροδέλα από μια σανίδα πάχους 50 mm. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας μια διαθέσιμη οπή στο κέντρο της στεφάνης για 75 ή 80 mm, κάντε μια δακτυλιοειδή αυλάκωση με βάθος περίπου 15 mm και, στη συνέχεια, επιλέξτε το κεντρικό τμήμα της κορόνας κατά 60 ή 50 mm.

Με ένα κούμπωμα επεκτείνουμε το δείγμα από το στέμμα σε 9-10 mm, κατόπιν περνάμε μέσα σε ένα λεπτό καλέμι, δίνοντας το σωστό προφίλ. Ως αποτέλεσμα, το πλυντήριο πρέπει να τοποθετείται επαρκώς στο βάζο, όπως ένα καπάκι. Στην επάνω πλευρά της ροδέλας κόβουμε εγκάρσια το πριόνι σε βάθος περίπου 15 mm, έτσι ώστε να σχηματίζονται μικρές τρύπες για να αναρροφήσουν τον αέρα και να στραγγίσουν το νερό. Ως αποτέλεσμα, ο σχεδιασμός πρέπει να λειτουργεί ως δοχείο για νεαρά πτηνά.

Ως δεύτερη επιλογή, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια εξωτερική δεξαμενή: μια μικρή δεξαμενή ή δοχείο, συνδεδεμένη στον εξατμιστή με δύο λεπτούς σωλήνες σιλικόνης. Είναι σημαντικό, ωστόσο, ότι ο σωλήνας τροφοδοσίας αναδύεται στον πυθμένα του δοχείου. Η στάθμη της απόληξης του δεύτερου σωλήνα προσδιορίζει ακριβώς το ύψος της στρώσης νερού.

Υπερήχων Εξατμιστής

Αυτό, στην πραγματικότητα, το μόνο ακριβό στοιχείο αυτών που πρέπει να αγοράσουν. Αλλά μην βιαστείτε να αγοράσετε αξεσουάρ για υπάρχοντα μοντέλα υγραντήρων αέρα, είναι τουλάχιστον δύο φορές πιο ακριβό.

Από 300 έως 500 ρούβλια είναι ένα κανονικό πιεζοηλεκτρικό στοιχείο. Αγοράστε αυτό μπορεί να είναι σε απευθείας σύνδεση δημοπρασίες, ή απευθείας από την Κίνα. Μην κάνετε την λανθασμένη επιλογή: το "γυμνό" piezoelement δεν λειτουργεί, χρειάζεστε μια συσκευή σε μια αδιάβροχη θήκη με ένα ζεύγος εξερχόμενων συρμάτων και ένα βύσμα στο τέλος. Η διαφορά είναι ότι ένας τέτοιος υγραντήρας έχει όλες τις απαραίτητες σωληνώσεις για να παράγει την επιθυμητή συχνότητα και μπορεί να τοποθετηθεί κυριολεκτικά σε οποιοδήποτε δοχείο με νερό χωρίς πρόσθετη στεγανοποίηση.

Ο εξατμιστής πρέπει να στερεωθεί στον πυθμένα του δοχείου σε ένα αυθαίρετο μέρος, αλλά όχι κοντά στους τοίχους, αφήνοντας ένα ελεύθερο μέρος για την εγκατάσταση ενός δοχείου με νερό. Εάν το περίβλημα του εξατμιστή δεν είναι αδιάβροχο ή όταν η πλάκα δεν βυθίζεται αρκετά βαθιά, η συσκευή μπορεί να στερεωθεί από το εξωτερικό του πυθμένα του δοχείου. Είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια καθαρή τρύπα κάτω από την πλευρά της πλάκας και να σφραγιστεί η διασταύρωση με μια σιλικονούχο υγιεινής. Για σταθερότητα, το δοχείο θα πρέπει να εφοδιάζεται με πόδια ή βάση.

Προστασία κατά της ξηρής λειτουργίας

Ο πομπός πρέπει πάντα να είναι βυθισμένος, αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό. Χωρίς νερό, αντηχεί, θερμαίνεται και σπάει σε λίγα δευτερόλεπτα.

Η προστασία από την ξηρή λειτουργία μπορεί να γίνει με έναν απλό αισθητήρα στάθμης υγρού πλύσης για τα εγχώρια αυτοκίνητα. Είναι επιθυμητό να αγοράσετε αισθητήρες μικρού φλοτέρ με ένα διακόπτη καλαμιού σε ένα μικρό σωλήνα, διαφορετικά υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ο υγραντήρας να σβήσει πριν τελειώσει το νερό στην τράπεζα.

Τοποθετήστε τον αισθητήρα στο κάτω μέρος του δοχείου έτσι ώστε, μετά την τοποθέτηση του δοχείου, να είναι μέσα. Εάν η δεξαμενή είναι ξεχωριστή, ο αισθητήρας είναι εγκατεστημένος σε αυτό. Ο κανονικός τρόπος λειτουργίας του αισθητήρα είναι μια ανοικτή επαφή, ωστόσο ενδέχεται να υπάρχουν αρκετά κυκλώματα μεταγωγής. Για να αναστρέψετε το σήμα, χρησιμοποιήστε ένα ενδιάμεσο ρελέ ή κλειδί ημιαγωγού. Εάν ο αισθητήρας επαφής διαθέτει ένα τυπικό σχέδιο λειτουργίας, τότε μπορεί να συνδεθεί απευθείας στο κύκλωμα διακοπής ρεύματος ενός ψυγείου χαμηλής ισχύος.

Ισχύς και αυτοματισμός

Οι περισσότεροι πιεζοηλεκτρικοί αισθητήρες σχεδιάζονται για να τροφοδοτούν χαμηλή τάση 12 ή 24 VDC. Υπάρχουν πολλές επιλογές, από το να τροφοδοτήσετε τον αυτόνομο υγραντήρα. Συνιστούμε μόνο για λόγους ασφαλείας να τοποθετήσετε το τροφοδοτικό και τον αυτοματισμό σε ξεχωριστό περίβλημα.

Η απλούστερη και πιο οικουμενική επιλογή είναι η τροφοδοσία του υπολογιστή. Έχουν ένα κοινό σύστημα προσδιορισμού:

 • κίτρινα σύρματα +12 V;
 • μαύρο σύρμα - κοινό μείον?
 • Το σκούρο μπλε σύρμα είναι 12 V σε αντίστροφη πολικότητα (έως 0,5A).

Έτσι, η σύνδεση με 12 V γίνεται με μαύρο και κίτρινο καλώδιο, και με 24 V - κίτρινο και μπλε.

Δεδομένου ότι η τροφοδοσία του ψυγείου δεν απαιτεί ιδανική σταθεροποιημένη τάση, είναι δυνατή η χρήση μικρών μετασχηματιστών από παλιά ραδιόφωνα και άλλες οικιακές συσκευές με γέφυρα δίοδος και χωρίς γεννήτρια συχνότητας. Είναι επίσης δυνατό να βυθιστεί ο ίδιος ο μετασχηματιστής σε ένα μικρό (έως 30 mm) πυρήνα φερρίτη, καθώς η ισχύς του πιεζοηλεκτρικού θερμαντήρα είναι ελάχιστη.

Για να αυτοματοποιηθεί η λειτουργία του εξατμιστή για διακοπή όταν επιτευχθεί κάποια στάθμη υγρασίας, απαιτείται ένα μικρό κύκλωμα να συναρμολογηθεί σε μια κρεμαστή εγκατάσταση. Το πρώτο μέρος είναι ένας αισθητήρας DHT11 με ψηφιακό σήμα εξόδου. Το δεύτερο στοιχείο είναι το Arduino mini ως ψηφιακός ελεγκτής. Η εκτελεστική συσκευή του κυκλώματος είναι ένα κλειδί θυρίστορ ή ένα μικρο ρελέ με ρεύμα έως 0,3 Α, και ως ρυθμιστής μια μεταβλητή αντίσταση 10-15 kOhm.

1. Συνδέσεις τροφοδοσίας. 2. Τρανζίστορ κλειδιά. 3. Πίνακας ελεγκτών Arduino. 4. Αισθητήρας υγρασίας

Ένα σκίτσο (αλγόριθμος, μικροπρογραμματισμός) για μια τέτοια συναρμολόγηση είναι πολύ απλό. Δηλώνουμε δύο παγκόσμιες μεταβλητές int και γράφουμε σε αυτές τις τιμές στον Πείρο του αισθητήρα και στο ποτενσιόμετρο. Για να συγκριθούν οι τιμές, χρησιμοποιείται μόνο μια κατασκευή if-else σε ένα άπειρο βρόχο, η δευτερεύουσα συνθήκη του οποίου είναι μια εξαίρεση που απενεργοποιεί το ρελέ πιεζοηλεκτρικού ρεύματος εάν η τιμή της μεταβλητής υγρασίας υπερβεί την τιμή ρύθμισης. Για να βαθμονομήσετε τις τιμές, χρησιμοποιήστε την οθόνη θύρας της συνδεδεμένης πλακέτας.

Τελική συναρμολόγηση της συσκευής

Τέλος, θα συναρμολογήσουμε τη συσκευή. Η ροδέλα κάτω από το δοχείο προσελκύεται από τον πυθμένα του δοχείου με βίδες, που έχουν προηγουμένως λιπανθεί με ένα σφραγιστικό. Βάζουμε ένα κενό βάζο στη θέση του, μετράμε τις παύλες από τις πλευρές και μεταφέρουμε τις διαστάσεις στο καπάκι του δοχείου. Κόψτε την τρύπα στο σημάδι και βάλτε στην άκρη ένα λεπτό σωλήνα από σιλικόνη, κομμένο κατά μήκος.

Εσοχή 20-30 mm από την εγκοπή κάνει το δεύτερο οπή 50 mm σε διάμετρο και που στην ψύκτη υπολογιστή τέσσερις βίδες 60 mm, το οποίο θα κατευθύνει τη ροή του αέρα επάνω, απομάκρυνση ατμού από το δοχείο και τη διευκόλυνση ελαφρά δημιουργία κενού της. Για σύνδεση με τον τροφοδοτικό χρησιμοποιείται το PVA 3x0,75 mm.

Τώρα μένει να γεμίσει το βάζο με νερό στο χείλος, βάλτε τον συγκεντρωμένο υγραντήρα στην κορυφή, γυρίστε τη δομή και τροφοδοτήστε το φαγητό.

Πώς να κάνετε τον εαυτό σας τον αέρα υγραντήρα;

ReLend.ru »Χειροτεχνία» Πώς να κάνετε τον εαυτό σας τον αέρα υγραντήρα;

Κάνετε ένα moisturizer για τον αέρα με τα χέρια σας μπορεί να είναι τόσο από αυτοσχέδια μέσα, όσο και από τη χρήση πρόσθετων υλικών και συσκευών. Σε αυτό το υλικό, συλλέξαμε τις πιο ενδιαφέρουσες εκδόσεις μιας τέτοιας χρήσιμης συσκευής για το σπίτι.

Περιεχόμενα του άρθρου [απόκρυψη επίδειξης]

Ο ρόλος του υγραντήρα

Πριν κάνετε υγραντήρα αέρα στο σπίτι, πρέπει να καταλάβετε γιατί είναι γενικά απαραίτητη. Ο αέρας της κανονικής υγρασίας στο δωμάτιο είναι ιδιαίτερα δύσκολο να διατηρηθεί το χειμώνα, καθώς η κεντρική θέρμανση υπερβαίνει πάρα πολύ, και η αναπνοή ξηρού αέρα είναι γεμάτη με συνέπειες. Μεταξύ αυτών, οι αναπνευστικές ασθένειες, οι αλλεργίες και άλλα προβλήματα.

Όλοι οι υγραντήρες εκτελούν μία σημαντική λειτουργία, διατηρώντας το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο σε επίπεδο 40-70%, δηλαδή αυτό το ποσοστό θεωρείται βέλτιστο για ένα άτομο.

Υγραντήρες για τον αέρα στην μπαταρία

Υγραντήρας αέρα με μπαταρία με τα χέρια του είναι πολύ απλό να το κάνετε, πρέπει να έχετε μια μπαταρία θέρμανσης που δεν είναι περιφραγμένη. Από τα υλικά για την κατασκευή απαιτούνται: ένα μπουκάλι νερό (1,5-2 l) · Scotch ταινία, ευρύτερη ευρεία? κομμάτι ύφασμα? γάζα μήκους μετρητή.

Έτσι, η ακολουθία παραγωγής:

 1. Κόψτε στη φιάλη ένα παράθυρο μήκους έως 12 cm, μέχρι πλάτους 7. Αυτό πρέπει να γίνεται στο πλάι.
 2. Κρεμάστε τη φιάλη με μια σχισμή μέχρι τον σωλήνα που απομακρύνεται από την μπαταρία. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε ένα σχοινί ή ένα κομμένο ύφασμα. Για να μην ανατραπεί αυτή η δομή, τοποθετήστε τη φιάλη όπου έρχεται σε επαφή με το ύφασμα, κολλήστε την με κολλητική ταινία.
 3. Πάρτε τη γάζα και διπλώστε την αρκετές φορές, έτσι ώστε να προκύψει μια λωρίδα μήκους μέχρι ένα μέτρο και πλάτους περίπου 10 cm.
 4. Το προκύπτον κομμάτι γάζας βυθίζεται στη φιάλη με το ένα άκρο και το δεύτερο είναι τυλιγμένο γύρω από το σωλήνα, εάν υπάρχει η επιθυμία να γίνουν αρκετές τέτοιες περικοπές, τότε το αποτέλεσμα θα αυξηθεί.
 5. Μετά την προετοιμασία, μπορείτε να ξεκινήσετε τον υγραντήρα - γεμίστε το με νερό.

Μία άλλη πραγματοποίηση του υγραντήρα είναι μια μπαταρία: Χρησιμοποιώντας εισάγονται μέσα στις οπές του σχοινιού, είναι αναγκαία για την εξασφάλιση του δοχείου ακορντεόν μπαταρίας, από την οποία το νερό δεν θα χυθεί έξω. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φως επίμηκες αγγείο, εκτός από την κύρια λειτουργία της υγρασίας, η οποία θα προκύψει ως αποτέλεσμα της εξάτμισης της υγρασίας από αυτούς, το μόνο που θα κοσμούν το εσωτερικό. Αν δεν υπάρχει επιθυμία να μοιάζουν με διακοσμητικά στοιχεία, μπορείτε να το κάνετε ακόμα πιο εύκολη - τοποθετήστε την μπαταρία ένα μεταλλικό δοχείο με νερό και τα πάντα. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, ίσως στο τέλος της περιόδου θέρμανσης θα πρέπει απλώς να έχουν σχηματιστεί στην σοβαρή κλίμακα δεξαμενή μετά το νερό της βρύσης, χρησιμοποιούν ως έξοδο ένα αριθμό, μέχρι ένα «εργασίας» επεκτείνει την δεύτερη διαδικασία καθαρισμού.

Αυτο-κατασκευασμένος υγραντήρας αέρα από αργίλιο και κουβάδες

Το πήλινο υλικό έχει εξαιρετικές ιδιότητες που του επιτρέπουν να γίνει μια εξαιρετική βάση για τον υγραντήρα.

Σε αυτή την έκδοση θα χρειαστούν πρόσθετα υλικά, όπως:

 • Τέσσερις κάδοι ματιών (που χρησιμοποιούνται για σκουπίδια), δύο λίγο περισσότερο και δύο λιγότερα.
 • Κάδος, ιδανικά για 12 λίτρα.
 • Αντλία για το ενυδρείο.
 • Ψύκτης από έναν υπολογιστή με διάμετρο 14 cm.
 • Στεγνωτήρας μαλλιώνκατασκευή), η οποία έχει υψηλή θερμοκρασία θέρμανσης.
 • Βίδες (πλαστικό).

Το πρώτο στάδιο στην κατασκευή ενός τέτοιου υγραντήρα για τον αέρα θα είναι η συγκόλληση κάδων, εκείνων που είναι μικρότερες μεταξύ τους. Αυτό μπορεί να γίνει με ένα στεγνωτήριο μαλλιών στο σπίτι, αν δεν υπάρχει κανένας, τότε οι πλαστικοί σύνδεσμοι θα κάνουν.

Έτσι, παίρνουμε το σώμα του υγραντήρα, που έχει ένα κενό μέσα. Απλά πρέπει να συνδέσετε και μεγάλους κάδους. Πριν κάνετε αυτό, βάλτε την πρώτη δημιουργία μέσα.

Για να γεμίσετε με εκτεταμένες κοιλότητες στον υγραντήρα, πρέπει να κόψετε τη στέγη του άνω δοχείου ή να κόψετε μια τρύπα στην οποία θα είναι βολικό να κοιμηθείτε. Δώστε προσοχή στον εκτατό πηλό που θα επιλεγεί με τέτοιο κλάσμα ώστε να μην ξυπνήσει μέσα από τον κάδο του πλέγματος.

Τώρα η εργασία εισέρχεται στον κάδο 12 λίτρων στο κάτω μέρος της, οι οποίες μια αντλία ενυδρείο και σωλήνωση του τροφοδοτούνται στην κορυφή της vedor δομής πλέγματος, που στην κορυφή του πλαστικού δακτυλίου με τρύπες.

Στην κορυφή όλων αυτών των δημιουργιών θα πρέπει να τοποθετήσετε ένα ψυγείο, θα εισπνεύσει αέρα στην ενισχυμένη κατασκευή αργίλου, που είναι κορεσμένη με υγρασία, και στη συνέχεια μέσα από τις τρύπες, θα εισέλθει υγρασία στο δωμάτιο.

Υγραντήρας από πλαστικό μπουκάλι

Είναι εύκολο να εφαρμοστεί υγραντήρα αέρα με τα χέρια σας από ένα πλαστικό μπουκάλι, που θα δώσει την επίδραση του κρύου ατμού. Για να γίνει αυτό, θα χρειαστείτε ένα μεγάλο (10L) ένα πλαστικό μπουκάλι, έναν ψύκτη υπολογιστή και μια κολλητική ταινία. Ακολουθία συναρμολόγησης:

 1. Στο μπουκάλι πρέπει να κόψετε τον λαιμό έτσι ώστε το ψυγείο να χωράει στην προκύπτουσα τρύπα.
 2. Τώρα πρέπει να στερεώσετε το ψυγείο, μπορεί να γίνει με δύο τρόπους: απλά βάλτε το μέσα στην τρύπα και βάλτε το με ταινία ή κόψτε τους συνδετήρες από το παχύ χαρτόνι. Συγκεκριμένα, πάρτε το, συνδέστε ένα ψυγείο και κόψτε την τρύπα λίγο λιγότερο από το ψυγείο, και στη συνέχεια τοποθετήστε το όλα στο μπουκάλι με την ίδια ταινία scotch. Η δεύτερη επιλογή θα είναι πιο αξιόπιστη.
 3. Τώρα μένει μόνο να συμπεριλάβετε το ψυγείο στο δίκτυο και να απολαύσετε τον "σωστό" αέρα.

Ένας τέτοιος υγραντήρας μπορεί να κατασκευαστεί από ένα μεγάλο πλαστικό δοχείο, λόγω του γεγονότος ότι αυτά τα δοχεία έχουν πόδια και πυκνό καπάκι, καθώς και πολύ μεγαλύτερο όγκο, θα είναι πιο βολικό για σας να χρησιμοποιήσετε αυτή την επιλογή.

Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να κόψετε την τρύπα απευθείας στην οροφή του δοχείου, όλες οι άλλες ενέργειες είναι παρόμοιες με την προηγούμενη.

Υγραντήρας από πλαστικό μπουκάλι, βίντεο:

Υγραντήρας από πλαστικό κουτί

Μια ελαφρώς περίπλοκη έκδοση, αλλά και πιο αποτελεσματική. Για έναν τέτοιο υγραντήρα, πρέπει να πάρετε 2 πλαστικά κουτιά, ένα μεγαλύτερο - 30 λίτρα, το δεύτερο μικρότερο, θα πρέπει να συμπιεστεί και να εισέλθει σε ένα μεγάλο. Επιπλέον, χρειάζεστε γάζα (επίδεσμο), σύρμα ή γραμμή αλιείας, ανεμιστήρα.

Δημιουργείται έτσι:

 1. Στην κορυφή του κουτιού, το καλώδιο ή η γραμμή είναι στερεωμένα έτσι ώστε να είναι τεντωμένα.
 2. Στη γραμμή (καλώδιο) κρέμονται οι επίδεσμοι επίδεσμοι ή γάζες, έτσι ώστε να φτάνουν στο κάτω μέρος.
 3. Το νερό χύνεται σε ένα μεγάλο δοχείο και τοποθετείται μικρό, έτσι ώστε το κάτω μέρος του να είναι βυθισμένο στο νερό, έτσι οι εναιωρημένοι επίδεσμοι διαβρέχονται.
 4. Στο κάλυμμα του μεγάλου δοχείου, κόβεται μια τρύπα στο μέγεθος του ανεμιστήρα και ο ίδιος ο ανεμιστήρας είναι στερεωμένος σε αυτό.
 5. Η προκύπτουσα δομή καλύπτεται με κάλυμμα και ο ανεμιστήρας είναι συνδεδεμένος στο δίκτυο.

Μέσω της χρήσης του συστήματος ανεμιστήρας λειτουργεί πολύ ήσυχα, χωρίς να δημιουργεί δυσφορία για τους κατοίκους του διαμερίσματος, την κατανάλωση νερού περίπου 1,4 λίτρα για 6 ώρες την ημέρα θα είναι 5,6 λίτρα - μια πολύ καλή επιλογή, και το σημαντικότερο, αποτελεσματικός.

Υγραντήρας-καθαριστής αέρα, βίντεο:

Υγροποιητής υπερήχων

Δημιουργία υγραντήρα υπερήχων αρκετά ρεαλιστική, αλλά γι 'αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μερικά ειδικά υλικά. Για έναν τέτοιο υγραντήρα χρειάζεστε:

 • Υπερήχων μετατροπέας.
 • Ψύκτης από τον υπολογιστή.
 • Πλαστική χωρητικότητα 5-10 λίτρων.
 • Ένα πλαστικό γυαλί.
 • Bagel από την παιδική πυραμίδα παιχνιδιών.
 • Τροφοδοσία ρεύματος.
 • Κυματοειδής σωλήνας ή οποιοδήποτε εύκαμπτο.
 • Σταθεροποιητής.
 • Γωνία αλουμινίου.

Αφού αγοράσετε όλα όσα χρειάζεστε, μπορείτε να ξεκινήσετε τη συναρμολόγηση. Χρησιμοποιήστε ένα τρυπάνι για να κάνετε τρύπες στο καπάκι του πλαστικού δοχείου. Θα πρέπει να τοποθετήσουν τη βάση του ανεμιστήρα, τον σωλήνα εξόδου και το καλώδιο της γεννήτριας ατμού. Στη συνέχεια, βιδώστε τον ανεμιστήρα στο δοχείο και τοποθετήστε τον κυματοειδή σωλήνα.

Για τη γεννήτρια ατμού, ετοιμάστε μια ειδική πλωτή πλατφόρμα, η οποία θα είναι συνεχώς στο νερό, εξασφαλίζοντας έτσι την αδιάλειπτη λειτουργία του υπερηχητικού υγραντήρα.

Αλλά από ποια τέτοια πλατφόρμα να κάνουμε; Και είναι απλό - πάρτε ένα πλαστικό κύπελλο και ένα στρογγυλό κομμάτι που θα έχει μια τρύπα στη μέση. Αυτό μπορεί να ληφθεί από το παιδί σας, δηλαδή μια λεπτομέρεια από την πυραμίδα.

Εισάγετε το γυαλί σε ένα bagel, τρυπήστε μια τρύπα στο κάτω μέρος και, στη συνέχεια, συνδέστε ένα κομμάτι ύφασμα σε αυτό με μια ελαστική ταινία. Το ύφασμα θα παίξει το ρόλο ενός φίλτρου, στη συνέχεια τοποθετήστε τον ατμό στο ποτήρι ζέσεως.

Η καλύτερη δουλειά του θα παρέχεται από μια σταθερή ή μεταβλητή αντίσταση. Microchip, χειριστείτε καλύτερα τον έλεγχο ταχύτητας κάτω από τη γωνία αλουμινίου.

Ένα τέτοιο σύνολο δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, το μόνο που χρειάζεστε είναι να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει πάντα νερό μέσα σε αυτό, και ένα ακόμη σημαντικό σημείο θα πρέπει να αποσταχθεί.

Υγραντήρας από ανεμιστήρα δαπέδου

Αν δεν υπάρχει φορά που κάποια μαστορέματα, και κανονικό αέρα για να αναπνεύσει θέλω να αυτή τη στιγμή, είναι δυνατόν να γίνει μια τέτοια υγραντήρα: στο σωλήνα για να καθορίσει το πυκνό στρώμα, το οποίο είναι προ-υγράνετε, να αναστείλει την κατασκευή, για παράδειγμα, υπαίθρια φωτιστικό δαπέδου, ελαφρώς υψηλότερο από το ύψος του ανεμιστήρα σας. Για ένα παρόμοιο σχέδιο, βάλτε ένα συμβατικό εξωτερικό ανεμιστήρα και ανάψτε το. Είναι σημαντικό να κρατήσετε το χαλί υγρό, μόνο τότε θα το αποτέλεσμα, όμως, στο τέλος της σεζόν, θα πρέπει πιθανότατα να ρίξει το επίμονο αλάτι και σκουριά είναι απίθανο να πλύνετε.

Υγραντήρας από αυτοσχέδια υλικά, βίντεο:

Υγραντήρας αέρα με αντιβακτηριακό φίλτρο

Για μια τέτοια συσκευή, φυσικά χρειάζεστε ένα φίλτρο, επιπλέον έναν ανεμιστήρα χαμηλής ταχύτητας (12V) και ένα πλαστικό κουτί.

Η διαδικασία συναρμολόγησης δεν είναι ιδιαίτερα περίπλοκη. Σε πλαστικό δοχείο, στο πλευρικό τμήμα πρέπει να κάνετε μια διακοπή περίπου στο μισό ύψος του φίλτρου, τότε πρέπει να ασφαλιστεί με πλαστική επίστρωση ή με οποιαδήποτε άλλη μέθοδο.

Ένας ανεμιστήρας είναι τοποθετημένος στο καπάκι της δεξαμενής, για τον οποίο μια τρύπα έχει κοπεί πρόωρα. Το τελευταίο στάδιο είναι η έκχυση νερού, το επίπεδο του πρέπει να είναι ελαφρώς χαμηλότερο από το ύψος της πλάγιας σχισμής. Όλα είναι έτοιμα, μένει μόνο να συνδεθεί στην πρίζα.

Μια παρόμοια δομή θα έχει ένα ακόμη υπόδειγμα της υγραντήρα, αλλά αντ 'αυτού θα φιλτράρει γάζα, αλλά για λόγους ευκολίας, χύνοντας νερό στο καπάκι του δοχείου μπορεί να κάνει μια τρύπα τέτοιων διάμετρο με το λαιμό ενός ποτιστήρι.

Το πλεονέκτημά της είναι ότι δεν χρειάζεται να αγοράσετε ένα φίλτρο. Για επιπλέον αποτελέσματα, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου στο νερό, με ενυδάτωση και αρωματισμό.

Διακοσμητικός υγραντήρας αέρα

Όλα αυτά τα σχέδια δεν είναι πολύ ελκυστικά, αν θέλετε αισθητική σε όλα, τότε αυτή η έκδοση του υγραντήρα είναι κατάλληλη για εσάς.

Για να το κάνετε, πρέπει να πάρετε ένα μπολ, κατά προτίμηση μπλε ή μπλε. Μέσα σε αυτό και στις άκρες μπορεί να είναι κολλημένα με ειδική κόλλα πέτρες εάν υπάρχουν πλαστικά ψάρια, και στη συνέχεια θα πάνε - σε γενικές γραμμές, για να δημιουργήσετε ένα θαλάσσιο περιβάλλον, στο κάτω μέρος, μπορείτε να σημειώνω τις πέτρες. Ρίξτε όλο το υλικό με νερό και το βάλτε κοντά στην μπαταρία.

Μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε στυλιζαρίσματα, που σας αρέσει και ποια θα είναι η φαντασία. Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον για ένα τέτοιο moisturizer να παρατηρήσει τα παιδιά, και σίγουρα θα σας βοηθήσει να αναπληρώσετε τους υδάτινους πόρους σε αυτό.

Πώς να φτιάξετε τον εαυτό σας ένα κλιματιστικό στο σπίτι: δημοφιλή προγράμματα και βήμα-βήμα περιγραφή της τεχνολογίας

Η ζέστη, ακόμα και αν περίμενε πολύ καιρό, εξακολουθεί να μας πέφτει αμέσως. Βροχές, βέβαια, τρώγονται, αλλά η καυτή θερμότητα εξαντλεί, στερεί τη θέληση, οδηγεί σε απώλεια της ικανότητας για εργασία.

Λοιπόν, όταν υπάρχει ένα χωρισμένο σύστημα, αλλά λίγοι άνθρωποι το σκέφτονται το χειμώνα ή την βροχερή άνοιξη. Το καλοκαίρι, η αγορά και η εγκατάστασή του μετατρέπονται σε τρύπα στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Αυτό θα έκανε ένα κλιματιστικό σπίτι με τα χέρια σας!

Εργοστασιακά κλιματιστικά: τύποι και μειονεκτήματα

Πριν προσπαθήσετε να φτιάξετε ένα κλιματιστικό από μόνος σας, είναι καλό να καταλάβετε τι είναι αυτή η συσκευή, πώς λειτουργεί και τι αποτέλεσμα μπορείτε να περιμένετε από τη λειτουργία της.

Το κλιματιστικό είναι μια τεχνικά πολύπλοκη συσκευή, η οποία αρχικά χρησιμοποιήθηκε μόνο για την ψύξη των χώρων το καλοκαίρι. Με την πάροδο του χρόνου, τα μοντέλα των κλιματιστικών βελτιώθηκαν και έγιναν πιο σύνθετα. Οι σύγχρονες συσκευές δεν μπορούν μόνο να ελέγχουν το κλίμα μέσα στο δωμάτιο, αλλά ακόμη και να υγραίνουν και να καθαρίζουν τον αέρα μέσα σε αυτό.

Οι συσκευές που διατίθενται προς πώληση μπορούν να χωριστούν σε δύο τύπους: εξάτμιση και συμπίεση. Εάν τα μοντέλα εξαερισμού είναι μόνο ικανά να ψύξουν τον αέρα και να επηρεάσουν την υγρασία του, τότε τα συστήματα συμπίεσης μπορούν να μειώσουν και να αυξήσουν τη θερμοκρασία στο δωμάτιο.

Συσκευή συμπίεσης και κατασκευή της

Συμπίεση - ο πιο συνηθισμένος τύπος κλιματιστικών, ο οποίος χρησιμοποιείται συχνότερα στην καθημερινή ζωή. Ο σχεδιασμός του αποτελείται από μονάδες, που συνήθως περιλαμβάνονται σε οποιοδήποτε ψυκτικό εξοπλισμό: συμπιεστή, ψυκτήρα, εξατμιστή, θερμοστάτη και ανεμιστήρες.

Αυτή η συσκευή λειτουργεί ως εξής:

 • ο συμπιεστής εξασφαλίζει την κίνηση ψυκτικού μέσου (π.χ. freon) κατά μήκος του κυκλώματος της συσκευής.
 • Το ψυγείο χρησιμοποιείται για να ψύχει και να συμπυκνώνει το φρέον.
 • Ο εξατμιστής είναι ο τόπος όπου το υγρό γίνεται ατμός όταν μειώνεται η πίεση Freon.
 • ο θερμοστάτης είναι απαραίτητος για τον έλεγχο της ροής ψυκτικού που κινείται μέσω του εξατμιστή: διατηρώντας έτσι τη ρυθμισμένη θερμοκρασία.
 • Οι ανεμιστήρες βοηθούν στην ενεργοποίηση της διαδικασίας εναλλαγής θερμότητας και στέλνουν ένα ρεύμα ψυχρού αέρα μέσα στο δωμάτιο.

Σχηματικά, η λειτουργία του συμπιεστή κλιματισμού μπορεί να αναπαρασταθεί ως εξής.

Το ψυκτικό μέσο σε αέρια κατάσταση (t + 10-20 ° C, πίεση 3-5 ατμόσφαιρες) προέρχεται από τον εξατμιστή στον συμπιεστή. Εκεί, το αέριο συμπιέζεται και θερμαίνεται (t + 75-90 ° C, πίεση 15-25 ατμοσφαιρών). Στη συνέχεια εισέρχεται στον συμπυκνωτή. Εδώ πηγαίνει σε υγρή κατάσταση, επειδή ψύχεται από μια εξωτερική ροή αέρα, η οποία περνά μέσα από τον εναλλάκτη θερμότητας.

Όταν το ψυκτικό μέσο εξέρχεται από τον συμπυκνωτή και μετακινείται στη θερμοστατική συσκευή, έχει υψηλή πίεση και θερμοκρασία 12-20 ° C υψηλότερη από το περιβάλλον.

Τυπικά, η διάταξη θερμορύθμισης είναι ένας λεπτός σπειροειδής σωλήνας κατασκευασμένος από χαλκό. Σε αυτή την περίπτωση, η διατομή της διάταξης διέλευσης Freon είναι ρυθμιζόμενη. Σύμφωνα με τον νόμο Bernoulli, όπου ο ρυθμός κίνησης του ψυκτικού είναι υψηλότερος, η πίεση είναι χαμηλότερη. Η πτώση της πίεσης εξασφαλίζει μείωση του σημείου ζέσεως του υγρού και της ενεργού εξάτμισης της ουσίας.

Στον εξατμιστή, όπου εισέρχεται το φρέον, γίνεται και πάλι αέριο με την ενεργή επέκταση και απογαλακτισμό του αέρα στον αέρα στον ψυχρό χώρο. Η συσκευή χρησιμοποιείται ακριβώς για αυτό το στάδιο, το οποίο είναι το κύριο. Στη συνέχεια το αέριο ρέει πάλι στον συμπιεστή. Ο κύκλος κλείνει να επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά.

Συσκευή εξάτμισης: αρχή συσκευής

Ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό της συσκευής εξάτμισης είναι ότι δεν χρησιμοποιεί αέρια, η χρήση των οποίων επηρεάζει δυσμενώς το περιβάλλον. Η λειτουργία της συσκευής δεν βασίζεται στη μεταβολή της συνολικής κατάστασης των ψυκτικών μέσων, αλλά στην εξάτμιση του συνηθισμένου νερού.

Το σώμα της συσκευής με παλέτα αποτελείται από υλικά ανθεκτικά στην υγρασία, τα οποία δεν αντιδρούν σε ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας. Περιέχει όλους τους κόμβους της συσκευής. Η βάση του σχεδιασμού είναι μια αντλία νερού, η οποία χρησιμοποιείται για να κορεστεί η υγρασία του φίλτρου ψύξης. Η αντλία είναι εφοδιασμένη με ικανότητα γεμίσματος με βαλβίδες μέσω των οποίων τροφοδοτείται νερό.

Το κρύο νερό για το φίλτρο προέρχεται από τη δεξαμενή, όπου αντλείται από τη λεκάνη. Για να ενισχυθεί το φαινόμενο ψύξης, ο πάγος μπορεί να τοποθετηθεί στην παλέτα.

Τα φίλτρα ψύξης χρησιμοποιούνται για την αύξηση της περιοχής εξάτμισης του νερού, γεγονός που συμβάλλει στη βελτίωση της απόδοσης της συσκευής. Ως υλικό για την κατασκευή τους, χρησιμοποιούνται κυτταρίνη ή ειδικά πολυμερή. Η κυψελοειδής δομή τέτοιων φίλτρων εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή ψύξη του αέρα που διέρχεται από αυτά.

Για να ενεργοποιήσετε την κίνηση των αέριων μαζών και να τους αναγκάσετε να τρέξετε μέσα στον αέρα, τότε το φίλτρο ψύξης βοηθά τον ανεμιστήρα.

Αυτή η συσκευή λειτουργεί ως εξής:

 • Ο ανεμιστήρας αντλεί θερμό εξωτερικό αέρα μέσα στην θήκη.
 • Οι ροές αέρα περνούν από φίλτρα, όπου καθαρίζονται και κορεσμένα με νερό από τη δεξαμενή.
 • Η εξάτμιση νερού ψύχεται και υγραίνει τον αέρα που εισέρχεται στο δωμάτιο.

Το στεγνωτήρα του εξωτερικού αέρα, τόσο πιο ενεργή είναι η διαδικασία της εξάτμισης του νερού, και τόσο καλύτερα λειτουργεί η συσκευή.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των κλιματιστικών του εργοστασίου

Σε πολλές περιοχές της χώρας μας οι άνθρωποι δεν μπορούν να επιβιώσουν τη θερινή ζέστη χωρίς κλιματιστικά. Αυτές οι συσκευές είναι απαραίτητες και χρήσιμες. Με αυτή τη δήλωση, σχεδόν κανείς δεν θα υποστηρίξει. Αλλά μαζί με τα πλεονεκτήματα, έχουν επίσης και αρκετές ελλείψεις που πρέπει να γνωρίζετε για να προβλέψετε και να μειώσετε τις αρνητικές επιπτώσεις τους.

Ας αρχίσουμε λοιπόν με τα "pluses":

 • δημιουργώντας ένα άνετο μικροκλίμα θερμοκρασίας στην κατοικία.
 • διήθηση μάζας αέρα.
 • εφαρμογή υγραντήρων και ιοντιστών σε πολλά σύγχρονα μοντέλα.

Αυτά τα πλεονεκτήματα είναι προφανή. Μας κάνουν να κάνουμε μια θετική απόφαση κατά την αγορά αυτής της συσκευής.

Υπάρχουν όμως και «μείον»:

 • η ίδια η συσκευή θα κοστίσει πολύ, και θα πρέπει να πληρώσετε για την εγκατάσταση και την εξυπηρέτησή της.
 • κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και, ως εκ τούτου, οι λογαριασμοί για αυτό θα αυξηθούν.
 • η σκόνη που εξάγεται από τον αέρα συσσωρεύεται στα φίλτρα, γεγονός που προάγει τον πολλαπλασιασμό των μικροοργανισμών, για παράδειγμα, βακτηρίδια λεγιονέλλας - οι αιτίες σοβαρής πνευμονικής νόσου,
 • το κοντίσιονερ χωρίς τον υγραντήρα προάγει μείωση της υγρασίας στο δωμάτιο, η οποία επηρεάζει αρνητικά το βλεννογόνο ρινοφάρυγγα και το μάτι, προάγει τη γήρανση του δέρματος.
 • μια ψυχρή ροή των μαζών του αέρα μπορεί να προκαλέσει κρυολογήματα.
 • ο θόρυβος που εκπέμπεται από τη συσκευή μπορεί να ενοχλήσει τους ανθρώπους.

Εάν η συσκευή είναι ανεπαρκώς συντηρημένη, μπορεί να μεταδίδει δυσάρεστες οσμές, οι οποίες θα γεμίσουν όλη την κατοικία σας. Έτσι, είναι λογικό να προσπαθήσετε να κάνετε τον εαυτό σας μια συσκευή που έχει τα πλεονεκτήματα των κλιματιστικών εργοστασίων και στερείται ακόμη και μερικών από τις ελλείψεις τους.

Τι μπορείτε να κάνετε με τα χέρια σας

Εφιστώ την προσοχή σας στο γεγονός ότι δεν προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τα εργοστασιακά προϊόντα. Είναι απίθανο να μπορέσουμε να επιτύχουμε την ίδια ικανότητα ψύξης. Ο στόχος μας - η κατασκευή μιας συσκευής που δεν καταναλώνει πολλή ενέργεια, είναι φθηνή και, σε περίπτωση αναποτελεσματικότητάς της, μπορεί να αποσταλεί χωρίς λύπη στο κουτί και στα σκουπίδια. Φανταστείτε όμως πώς θα σας ευχαριστήσουν οι ίδιοι σε περίπτωση τύχης!

Οι περισσότερες αυτοτροφοδοτούμενες συσκευές, όπως δείχνει η εμπειρία, αποτελούνται από δύο βασικά μέρη:

 • μπλοκ, επιτρέποντας τη μείωση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος.
 • Ένα στοιχείο που προωθεί την εξάπλωση του ψυκτικού αποτελέσματος σε όλο το δωμάτιο.

Τώρα ας καταλάβουμε πώς να φτιάξετε ένα αποτελεσματικό κλιματιστικό στο σπίτι από αυτό που έχουμε.

Ο πάγος ζευγάρι με τον ανεμιστήρα

Απλά αυτή η συσκευή μπορεί να είναι μόνο ένα υγρό φύλλο, με το οποίο το άνοιγμα παραθύρου είναι κουρτίνα. Επίσης, παρεμπιπτόντως, ο τρόπος για να κρυώσει και να υγρανθεί ο αέρας που εισέρχεται στο δωμάτιο.

Για την κατασκευή του, χρειάζονται πλαστικά μπουκάλια ή άλλα δοχεία γεμάτα πάγο. Καλά αποδεδειγμένα επίπεδα δοχεία με ειδικά ψυγεία για σακούλες ψυγείων - μπαταρίες ψυχρής αποθήκευσης. Μπορούν να βιδωθούν στη σχάρα του καλωδίου ανεμιστήρα ή να τοποθετηθούν σε ένα καλάθι, στερεωμένο στις ράβδους αυτής της σχάρας. Όσο περισσότερο πάγος, τόσο καλύτερη είναι η συσκευή ψύξης.

Η αποτελεσματικότητα αυτού του σχεδιασμού, που αποτελείται από πάγο στη δεξαμενή και τον ανεμιστήρα, μπορεί επίσης να αυξηθεί με τη συλλογή του με ειδικό τρόπο.

 • 5-λίτρων πλαστικό μπουκάλι νερό με καπάκι?
 • ανεμιστήρας υπολογιστή (διάμετρος 120 mm).
 • τέσσερις βίδες και ένα κατσαβίδι.
 • παγωμένο πάγο.

Στο μπουκάλι κάντε δύο τρύπες απέναντι από το άλλο. Κάποιος θα είναι στρογγυλός: ένας ανεμιστήρας εισάγεται σε αυτό, έτσι ώστε να αντλεί τον αέρα μέσα στη δεξαμενή. Ο ανεμιστήρας πρέπει να στερεωθεί σταθερά με βίδες στην επιφάνεια της φιάλης.

Η δεύτερη οπή είναι ορθογώνια. Στην περίπτωση αυτή, κόβονται μόνο τα κάτω και τα πλευρικά τοιχώματα του ορθογωνίου. Η διαμορφωμένη βαλβίδα διπλώνεται προς τα πάνω. Μέσω ενός ορθογώνιου ανοίγματος, τοποθετείται πάγος μέσα στη φιάλη, ο ανεμιστήρας είναι ενεργοποιημένος και αυτό είναι. Μπορείτε να απολαύσετε τη δροσιά. Όταν η ανάγκη για τη συσκευή δεν λειτουργεί, μπορείτε να κλείσετε το παράθυρό της με μια βαλβίδα για να διατηρήσετε τα υπολείμματα του κρύου.

Με τη συσκευή ενός παρόμοιου αλλά πιο περίπλοκου σχεδιασμού, προτείνουμε να διαβάσετε το μπλοκ των οδηγιών βίντεο που αναρτήθηκαν στο κάτω μέρος του άρθρου.

Ανεμιστήρες και σωλήνες χαλκού

Αν θέλουμε να φτιάξουμε ένα συμπαγές ψύκτη από έναν ανεμιστήρα με μια προστατευτική σχάρα και χάλκινους σωλήνες, μέσω των οποίων το νερό θα κινηθεί, τότε θα πρέπει να επικεντρωθούμε άμεσα στο θέμα του νερού. Πρέπει είτε να ρέει, είτε να τοποθετείται το νερό σε ένα κουβά που θα γίνει μέρος της συσκευής. Αν το σπίτι διαθέτει μετρητή νερού, τότε προτιμάται η δεύτερη επιλογή με ανακυκλοφορία του φορέα.

Για δουλειά χρειαζόμαστε:

 • ανεμιστήρας με μπροστινή μάσκα.
 • ένα χάλκινο σωλήνα με διατομή 6,35 mm και μήκος 5 έως 10 μέτρων.
 • λεπτό σύρμα ή εύκαμπτα πλαστικά κλιπ ·
 • εύκαμπτος σωλήνας κατασκευασμένος από διαφανές πλαστικό με εσωτερική διάμετρο 6 mm.
 • Υποβρύχια αντλία ενυδρείου (χωρητικότητα 600-1000 λίτρα ανά ώρα).
 • κουτί ή θερμικό κουτί (προτιμάται το τελευταίο).
 • μεταλλικοί σφιγκτήρες.
 • συσσωρευτές κρύου.

Επίπεδη δοχεία γεμισμένα με υγρό ταχείας κατάψυξης - αυτή είναι η μπαταρία ψυχρής αποθήκευσης, η οποία χρησιμοποιείται σε τσάντες ψυγείων, κουτιά θερμοσίφωνων αυτοκινήτων και άλλα προϊόντα με παρόμοιο σκοπό για τη διατήρηση της επιθυμητής θερμοκρασίας. Ως πληρωτικό, μπορούν να περιέχουν διαλύματα νερού-άλατος, πηκτή ή σιλικόνη.

Για την σπιτική μπαταρία σιλικόνης μας ταιριάζει καλύτερα. Εάν η δεξαμενή, στην οποία είναι τοποθετημένη, θα είναι θερμομονωμένη καλά, τότε θα είναι σε θέση να διατηρήσει τη θερμοκρασία 0 - + 2 βαθμούς σε αυτήν για μια εβδομάδα. Ως θερμο-βάζο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κουβά, αλλά όχι με ένα γύρο, αλλά με ένα ορθογώνιο τμήμα. Για την ενίσχυση της μόνωσης (με κάλυμμα!) Εξωτερικά και εσωτερικά, επικολλάται ένα στρώμα από διογκωμένο πολυστυρένιο πάχους 3-4 cm.

Αν ετοιμαστεί όλα τα απαραίτητα, θα αρχίσουμε να δουλεύουμε.

Αφαιρέστε το μπροστινό κάλυμμα από τον ανεμιστήρα και συνδέστε έναν χάλκινο σωλήνα σε αυτό χρησιμοποιώντας πλαστικούς σφιγκτήρες. Όσο περισσότερες στροφές είναι σταθερές, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι η συσκευή, αλλά σε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε το μέτρο: ο αέρας που ρέει από τον ανεμιστήρα πρέπει να κινείται ελεύθερα μεταξύ των στροφών του σωλήνα.

Τα άκρα του χάλκινου σωλήνα παραμένουν ελεύθερα. Αλλά οι άκρες των πλαστικών περιλαίμιων πρέπει να κόβονται για να κάνουν το προϊόν να φαίνεται πιο αισθητικό. Το πλέγμα τοποθετείται στον ανεμιστήρα και τα άκρα των χάλκινων σωλήνων κατευθύνονται προς τη θέση της δεξαμενής νερού. Οι πλαστικοί διαφανείς σωλήνες τοποθετούνται σε τελειώματα χαλκού και στερεώνονται με μεταλλικούς σφιγκτήρες.

Οι πλαστικοί σωλήνες θα είναι δύο. Θα πρέπει να αφαιρούνται ελεύθερα στο δοχείο ψύξης. Το άκρο ενός από τους εύκαμπτους σωλήνες συνδέεται με το ακροφύσιο της αντλίας. Ο δεύτερος εύκαμπτος σωλήνας (μακριά) βρίσκεται στη δεξαμενή. Το δοχείο είναι γεμάτο με κρύο νερό και πάγο. Εκεί μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε μπαταρίες ψυκτικής αποθήκευσης. Είναι καλύτερο για τους εύκαμπτους σωλήνες και τα καλώδια να τρυπώνουν τις τρύπες, έτσι ώστε το καπάκι κλείνει σφιχτά το κουτί θερμότητας.

Μετά την ενεργοποίηση της αντλίας και του ανεμιστήρα, το νερό πρέπει να αρχίσει να μετακινείται ελεύθερα μέσα από τον εύκαμπτο σωλήνα στον ανεμιστήρα, στη συνέχεια κατά μήκος του χάλκινου σωλήνα, αποδίδοντας το κρύο απλωμένο από τον ανεμιστήρα και πάλι μέσα από τον εύκαμπτο σωλήνα στο θερμικό κουτί. Εάν όλα είναι σωστά, το σύστημα λειτουργεί σωστά.

Φόρι με κουτί από χαρτόνι

Η βάση αυτού του σχεδιασμού είναι ο ίδιος ανεμιστήρας desktop και πάγος. Αλλά η συσκευή είναι πολύ ενδιαφέρουσα, γι 'αυτό αποφασίσαμε να την δείξουμε σε εσάς. Το πιο ευχάριστο πράγμα είναι ότι όλα τα πολύτιμα εξαρτήματα αυτής της συσκευής μπορούν εύκολα να φτάσουν στην αρχική τους θέση χωρίς να χάσουν τη λειτουργικότητά τους.

 • ένα κουτί από κυματοειδές χαρτόνι επαρκούς μεγέθους, έτσι ώστε να μπορεί να χωρέσει μια μεγάλη κατσαρόλα σε αυτό.
 • το ίδιο το τηγάνι?
 • ανεμιστήρας επιφάνειας εργασίας με προστατευτική μάσκα.
 • ευρύ σκωτσέζικο?
 • τσιγγάνικη βελόνα και πρύμνη νήμα.
 • ψαλίδι, γραφικό μαχαίρι?
 • χάρακας ή ρουλέτα και δείκτη.
 • πάγο.

Από το κυματοειδές κουτί από χαρτόνι πρέπει να φτιάξουμε ένα κουτί χωρίς κατώτατο σημείο στο μέγεθος του τηγανιού μας. Pan πρέπει να προσαρμόζεται άνετα μέσα στην αντίπαλη περιοχή, δηλαδή, ταιριάζει να το μήκος και το πλάτος, αλλά το ύψος του κουτιού πρέπει να υπερβαίνει το δοχείο 15-20 εκ. Για να γίνει αυτό, κόψτε το μαχαίρι box office, και κόψτε της μια βάση και ένα κάλυμμα. Συρρικνώνει τη διάταξη του κιβωτίου, 2-3 στρώματα επικολλώντας τις άκρες και τις πλευρές του με ταινία scotch.

Στα τοιχώματα του κιβωτίου δεν πρέπει να υπάρχουν τρύπες. Από τα υπολείμματα του κυματοειδούς χαρτονιού κόβουμε το τετράγωνο κάλυμμα του κιβωτίου. Είναι καλύτερα να το φτιάξετε δύο στρώματα. Στο κέντρο του, σημειώνουμε έναν κύκλο, η διάμετρος του οποίου πρέπει να είναι 2-2,5 cm πάνω από την πτερωτή του ανεμιστήρα, έτσι ώστε οι λεπίδες του να εισέρχονται ελεύθερα στην κομμένη τρύπα και να μην αγγίζουν τις άκρες κατά την περιστροφή του. Τοποθετούμε το κάλυμμα στη θέση του με μια αυτοκόλλητη ταινία.

Στο επίπεδο του άνω άκρου του τηγανιού, τοποθετείται στο κουτί, κομμένο σε τοίχωμα του ορθογωνίου ύψους των 3.5-4 cm. Το μήκος αυτού του «πολεμίστρες» μπορεί να είναι διαφορετική, αλλά δεν πρέπει να επεκτείνεται σε καθένα από τα πλευρικά άκρα του κουτιού 4 cm έως σχεδιασμού διατηρούνται ακαμψία. Από αυτή τη διακοπή, ο ψυχρός αέρας θα βγει. Και για τον έλεγχο της ροής είναι απαραίτητο γι 'αυτόν να χτίσει blinds.

Για να γίνει αυτό, κόβουμε από το κυματοειδές χαρτόνι δύο ταινίες, το μήκος των οποίων είναι μικρότερο από την τομή κατά 4-5 mm, και το πλάτος είναι περισσότερο κατά 5 mm. Συνδέουμε αυτές τις λωρίδες μεταξύ τους σε απόσταση με τη βοήθεια μιας τσιγγάνικης βελόνας και σκληρών νημάτων. Οι παραμορφώσεις στην άνω λωρίδα πραγματοποιούνται σε απόσταση 7-8 mm από την άκρη και στο κάτω μέρος - 12-15 mm. Οι περσίδες μπαίνουν στο άνοιγμα και κάθε λωρίδα στερεώνονται σε τρία σημεία. Δεν σφίγγουμε τα νήματα, αλλά τα βάζουμε με κόμπους.

Δοκιμάστε να μετακινήσετε την περσίδα με το δάχτυλό σας. Η δομή πρέπει να κινείται ελεύθερα και να μην καταρρέει όταν μετακινείται. Τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε την κατασκευή της συσκευής. Τοποθετήστε ένα χαλί ή ένα παλιό ύφασμα σε μερικά στρώματα στο ταψί για να κρατήσετε τη συσκευή πιο ήσυχη. Η σταθερότητα του τηγανιού δεν πρέπει να επηρεάζεται σε αυτή την περίπτωση.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα και την καλύπτουμε με την μπροστινή προστατευτική μάσκα του ανεμιστήρα με την κοίλη πλευρά επάνω. Στο πλέγμα βάλτε κομμάτια από προετοιμασμένο πάγο. Για να το ετοιμάσετε καλύτερα σε πλαστικά γυαλιά, επειδή τα μεγάλα κομμάτια λιώνουν πιο αργά από τα μικρά. Καλύπτουμε τη δομή με κουτί. Στην οπή του άνω καλύμματος, τοποθετήστε τον ανεμιστήρα με τις λεπίδες προς τα κάτω. Είναι δυνατό να συμπεριληφθεί και να ελεγχθεί η ποιότητα της εργασίας.

Ο λιωμένος πάγος μετατρέπεται σε νερό, το οποίο πρέπει να χυθεί από το τηγάνι εγκαίρως, έτσι ώστε να μην διαρρεύσει και να απολαύσει το κουτί. Διαφορετικά, ο ανεμιστήρας μπορεί να πέσει στο νερό, πράγμα που θα οδηγήσει σε βραχυκύκλωμα.

Είναι καλό να εξετάσετε ολόκληρη τη διαδικασία κατασκευής αυτού του κλιματιστικού, βλέποντας το βίντεο που τοποθετήσαμε σε ένα ειδικό μπλοκ στο κάτω μέρος αυτού του άρθρου.

Πλαστικά μπουκάλια και φύλλα κόντρα πλακέ

Αυτός ο αξιόλογος σχεδιασμός δεν χρειάζεται ηλεκτρικό ρεύμα και ακόμη και σε παγωμένο νερό. Το μόνο που χρειάζεται για την εργασία της είναι ένα σχέδιο.

Η αρχή της συσκευής διευκρινίζεται πιο εύκολα από ένα παράδειγμα. Ανοίξτε το στόμα σας ευρύ και εκπνεύστε απότομα στο χέρι σας. Το δέρμα θα ζεσταθεί. Και τώρα πρέπει να τεντώσετε τα χείλη σας με ένα σωλήνα και να ξαναπιέσετε με την ίδια προσπάθεια όπως την πρώτη φορά. Αυτή τη φορά το τζετ αέρα ψύχει το δέρμα σας. Εάν ο αέρας διέρχεται από ένα στενό κανάλι, τότε με στιγμιαία επέκταση ψύχεται.

Προετοιμάστε ένα φύλλο χαρτόνι, αλλά καλύτερα κόντρα πλακέ. Θα πρέπει να αντιστοιχεί στο μέγεθος του ανοίγματος παραθύρου, το οποίο θέλουμε να κλείσουμε αυτήν την κατασκευή. Θα χρειαστούμε επίσης πλαστικά μπουκάλια. Από κάθε ένα από αυτά θα χρειαστεί μόνο το ανώτερο τρίτο με το φελλό. Και το κόψαμε. Με την ευκαιρία, θα πρέπει να αφαιρέσετε τους φελλός, αλλά μην πετάξετε. Είναι χρήσιμα για τη στερέωση φιαλών στην επιφάνεια του φύλλου.

Χρειαζόμαστε τόσα πολλά μπουκάλια που καλύπτουν όλη την επιφάνεια του φύλλου, αλλά μην αγγίζετε ο ένας τον άλλον. Για να διαστασιοποιήσετε τις τρύπες τους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μακρύ μολύβι, το οποίο σηματοδοτεί το κέντρο της σχισμής μέσω του λαιμού. Για να τρυπήσετε μια τρύπα για ένα τυποποιημένο μπουκάλι, χρειάζεστε μια κορώνα με διάμετρο 18 mm. Με τη βοήθεια ενός τρυπανιού, τρυπήστε όλες τις τρύπες ένα προς ένα.

Εισάγονται στις οπές τα ανώτερα τμήματα των φιαλών χωρίς βύσματα και στερεώνονται από τα δικά τους βύσματα, τα οποία κόβουν την άκρη. Σε αυτή την περίπτωση, λαμβάνονται δακτύλιοι με εσωτερικό σπείρωμα, που κρατούν τέλεια τα μήκη των φιαλών. Απομένει μόνο να εγκαταστήσετε το τελικό κλιματιστικό στη διοχέτευση ανοίγματος παραθύρου. Οι ειδικοί εγγυώνται μια μείωση της θερμοκρασίας στο δωμάτιο κατά πέντε μοίρες.

Συμπληρώστε το κύκλωμα με ανεμιστήρα

Ένα από τα προφανή μειονεκτήματα της προηγούμενης συσκευής είναι ότι στερεί τους χρήστες του φυσικού φωτισμού σε εσωτερικούς χώρους. Επιπλέον, στην περιοχή σας ενδέχεται να υπάρχουν προβλήματα με τα σχέδια. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε αυτήν την έννοια.

Για την εφαρμογή του, προετοιμάστε:

 • σταθερό εγχώριο ανεμιστήρα?
 • έξι φιάλες από πλαστικό.
 • ένα φύλλο λεπτό πλαστικό ή παχύ χαρτόνι - που θα βρείτε?
 • πλαστικά κλιπ-φουσκάλες?
 • μαχαίρια χαρτικά?
 • θερμαινόμενη σιλικόνη.

Η αρχή λειτουργίας αυτού του ψυγείου είναι η ίδια με εκείνη του προηγούμενου μοντέλου. Μόνο στο άνοιγμα του παραθύρου δεν είναι απαραίτητο να το τοποθετήσετε και μπορεί να λειτουργήσει σε οποιοδήποτε δωμάτιο: είναι φορητό.

Κόψτε το πάνω μέρος των φιαλών, εστιάζοντας στη γραμμή ετικετών για να έχετε τα ίδια μήκη. Περαιτέρω θα κάνουμε μια βάση. Για να γίνει αυτό, σε ένα φύλλο από πλαστικό ή χαρτόνι, σχεδιάζουμε έναν κύκλο που αντιστοιχεί στη διάμετρο του ανεμιστήρα. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι χαρτικής, κόβουμε έναν κύκλο.

Στον προκύπτοντα κύκλο, ομοιόμορφα τοποθετήστε τα κομμάτια των μπουκαλιών με τα στόματα τους κάτω. Περνάμε τους κύκλους των διοχετεύσεων και τα κόβουμε προσεκτικά. Ο πίνακας στερέωσης λήφθηκε. Εφαρμόστε στις οπές της υποδοχής των φιαλών και στερεώστε τους σε αυτή τη θέση με κολλητική ταινία, έτσι ώστε να μην αλλάξουν τη θέση τους κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κόλλησης. Στεγανοποιούμε τα μπουκάλια στο πάνελ τοποθέτησης, εφαρμόζοντας κόλλα και από τις δύο πλευρές.

Παραμένει μόνο στον πίνακα τοποθέτησης για να δημιουργηθούν οπές μεταξύ των φιαλών για τη στερέωση των πλαστικών κλιπ, με τους οποίους ο πίνακας θα στερεωθεί στη μάσκα του ανεμιστήρα. Σφίξτε τους συνδετήρες, κόβοντας τα άκρα τους, αλλιώς θα αποτρέψουν την περιστροφή των λεπίδων.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Αυτό το βίντεο παρουσιάζει τον ταχύτερο και πιο οικονομικό τρόπο για να φτιάξετε ένα κλιματιστικό από πλαστικό μπουκάλι των πέντε λίτρων.

Η οπτική σειρά που αναπαράγει τη διαδικασία δημιουργίας μιας συσκευής ψύξης από ένα δοχείο και ένα κουτί θα σας βοηθήσει να διευκρινίσετε όλες τις αποχρώσεις, αν κάτι παραμένει ακατανόητο.

Αυτό το άρθρο παρουσιάζει τα απλούστερα και δημοφιλέστερα σχέδια που μπορεί να κατασκευάσει κάποιος, αλλά για όσους θέλουν να εφαρμόσουν τις ικανότητές τους στον πλοίαρχο, έχουμε και κάτι.

Αυτό το βίντεο θα ενδιαφέρει τον ιδιοκτήτη του παλαιού ψυγείου, ο οποίος θέλει να το κάνει κλιματιστικό.

Κλιματισμός - μια τεχνικά περίπλοκη συσκευή, χωρίς την οποία η καλοκαιρινή ζωή των σύγχρονων αστικών κατοίκων είναι δύσκολη και ζοφερή. Αλλά αυτή η δαπανηρή συσκευή χρειάζεται συντήρηση και φαγητό. Σας προτείνουμε να δημιουργήσετε μία από τις πιο δημοφιλείς συσκευές μεταξύ των ατόμων που αναφέρονται παραπάνω και να τα χρησιμοποιήσετε μόνοι σας. Πιθανώς, το εργοστασιακό μοντέλο δεν θα σας φανεί τόσο ελκυστικό, όπως ο ίδιος ο προϋπολογισμός αυτός.

Υγραντήρας αέρα

Η ανάγκη διατήρησης της βέλτιστης υγρασίας

Η υγρασία είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό ενός ατόμου. Η ικανότητα, η ευεξία και η διάθεσή μας εξαρτώνται από την υγρασία του αέρα. Για τα παιδιά, η υγρασία του αέρα είναι πιο σημαντική από ότι για τους ενήλικες. Για το άτομο άνετο είναι η τιμή του 60%. Με αυτή την υγρασία, το οξυγόνο απορροφάται πιο αποτελεσματικά στον αέρα. Εάν η σχετική υγρασία του αέρα είναι μικρότερη από 45%, ένα άτομο αισθάνεται κουρασμένο, υπνηλία. Ο ξηρός αέρας προκαλεί ξήρανση των βλεννογόνων της μύτης και των ματιών, προκαλεί πρόωρη γήρανση του δέρματος, ξεφλούδισμα. Για τη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων της υγρασίας πρέπει να διατηρηθεί σε επίπεδο 45-60%. Αυτό γίνεται με ενυδατικές κρέμες ή λαϊκές θεραπείες.

Επισκόπηση των τύπων του υγραντήρα

 • Παραδοσιακά (μηχανικά)
 • Ατμός
 • Υπερηχογράφημα

Οι μηχανικοί υγραντήρες ανεβάζουν τον αέρα μέσα από το νερό. Μειονεκτήματα: θόρυβος, περιορισμός της υγρασίας (όχι περισσότερο από 60%).

Ο υγραντήρας ατμού λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή ενός βραστήρα. Μειονεκτήματα: ζεστό ατμό, υψηλή κατανάλωση ενέργειας.

Ο υπερηχητικός υγραντήρας με τη βοήθεια του υπερήχου μετατρέπει το νερό σε κρύο ατμό. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι για αυτό είναι απαραίτητο το απεσταγμένο νερό. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα: η αθόρυβη λειτουργία, η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, η δυνατότητα αύξησης της υγρασίας κατά περισσότερο από 60% (σημαντική σε ξηρά κλίματα), υψηλή παραγωγικότητα. Η δημιουργία ενός υγραντήρα αυτού του τύπου θα εξεταστεί στο άρθρο.

Οι τιμές για τους υγραντήρες δωμάτιο από τα πιο δημοφιλή μοντέλα γνωστών εταιρειών ξεκινούν από 6-7 χιλιάδες ρούβλια. Η σπιτική ενυδατική κρέμα θα κοστίσει μόνο περίπου 1500-2000 ρούβλια. ανάλογα με τα στοιχεία που διαθέτετε.

Τεχνικά χαρακτηριστικά του ανεπτυγμένου υγραντήρα

 • Μετρήστε την υγρασία και, εάν χρειάζεται, ενεργοποιήστε τον εξατμιστή.
 • Ρυθμίστε το όριο ενεργοποίησης από 0 έως 99% της υγρασίας.
 • Η εκτιμώμενη χωρητικότητα του εξατμιστή είναι 500-800 γραμμάρια νερού ανά ώρα (η πραγματική παραγωγή είναι περίπου 650-700 γραμμάρια ανά ώρα).
 • Μέτρηση της θερμοκρασίας του αέρα.
 • Μέτρηση της ατμοσφαιρικής πίεσης.
 • Ένδειξη του καθορισμένου κατωφλίου και των μετρούμενων τιμών.
 • Προστατευτική απενεργοποίηση σε χαμηλή στάθμη νερού.

Συστατικά του υγραντήρα

Ο υγραντήρας κατασκευάζεται με τη μορφή τριών τεμαχίων:

 1. Η μονάδα εξατμιστή αποτελείται από μια δεξαμενή με νερό με ενσωματωμένα σε αυτήν θερμαντικά σώματα υπερήχων, έναν ανεμιστήρα και ένα ακροφύσιο εξόδου.
 2. Ηλεκτρονικό μπλοκ. Στη σύνθεση: μικροελεγκτής ATmega328, αισθητήρες υγρασίας, ατμοσφαιρική πίεση, μονάδα εξόδου παραμέτρων, διακόπτης τρανζίστορ για την αλλαγή πομπού.
 3. Τροφοδοσία 220V - 12V 3Α. Παρέχει ενέργεια στον υγραντήρα.

Ο σχεδιασμός του συγκροτήματος επιλέχθηκε για ευκολία χρήσης. Η μονάδα εξατμιστή βρίσκεται στο ράφι. Το ηλεκτρονικό κουτί στο τραπέζι βρίσκεται σε βολική θέση. Η παροχή ρεύματος βρίσκεται πίσω από την πολυθρόνα, κοντά στην έξοδο 220V.

Μονάδα εξατμιστή

Η μονάδα εξατμιστή είναι κατασκευασμένη από πλαστικό δοχείο 7 λίτρων με καπάκι. Το κάλυμμα στο κεντρικό τμήμα δεν είναι επίπεδο, γεγονός που καθιστά αδύνατη την εγκατάσταση του ακροφυσίου ανεμιστήρα και εξόδου. Ως εκ τούτου, το άνω μέρος αφαιρείται από το καπάκι και ένα ένθετο με οπές για τη στερέωση του ανεμιστήρα και ο σωλήνας εξόδου αποκόπτεται από το αλουκοβόν.

Στο ίδιο το δοχείο τοποθετείται ένας πλωτήρας από πλαστικό αφρού, στον οποίο στερεώνονται τα θερμαντικά σώματα.

Αυτό γίνεται έτσι ώστε όταν η στάθμη του νερού πέφτει κατά τη λειτουργία, το βάθος βύθισης των πομπού παραμένει σταθερό. Η προστασία από την κρίσιμη στάθμη του νερού είναι ενσωματωμένη σε υπερηχητικά θερμαντικά σώματα. Έχουν ένα ηλεκτρόδιο που προεξέχει πάνω από το σώμα. Όταν η στάθμη του νερού πέσει κάτω από το ηλεκτρόδιο, το ψυγείο σβήνει.


Υπερηχητική γεννήτρια ομίχλης (Αναζήτηση σε AliExpress)

Αναζήτηση για σώματα καλοριφέρ διεξήχθη σε ολόκληρο τον γνωστό κινεζικό ιστότοπο με τη λέξη-κλειδί Mist Maker. Το κόστος ενός είναι περίπου 200-250 ρούβλια.

Ζω στο στέπα μέρος του Καζακστάν. Η υγρασία είναι πολύ χαμηλή και τους καλοκαιρινούς μήνες κυμαίνεται από 10 έως 40%. Από την άποψη αυτή, δύο μονάδες καλοριφέρ εγκαταστάθηκαν στη μονάδα εξατμιστή για να αυξήσουν την παραγωγικότητα. Η απαιτούμενη χωρητικότητα είναι 400 γραμμάρια νερού ανά ώρα για ένα ψυγείο. τάση τροφοδοσίας 24V; τρέχουσα κατανάλωση 800mA (στην πραγματικότητα, αυτό το ρεύμα καταναλώνεται κατά την ενεργοποίηση, κυριολεκτικά για μισό δευτερόλεπτο, ενώ για συνεχή λειτουργία κυμαίνεται περίπου 200-250mA).

Ο αέρας μέσω του δοχείου κινεί έναν ανεμιστήρα υπολογιστή 120 mm εγκατεστημένο στο καπάκι του δοχείου. Μετά τις πρώτες ημέρες εργασίας έγινε σαφές ότι παρά τη ροή αέρα από τον ανεμιστήρα, μεγάλες σταγόνες από τα θερμαντικά σώματα φτάνουν στο κάτω μέρος του ανεμιστήρα. Η πλάκα του κινητήρα είναι υγρή, οι επαφές οξειδώνονται και ο κινητήρας αποτυγχάνει. Για να αποφευχθεί αυτό, ένα κομμάτι πλαστικού πλέγματος που κόπηκε από το παράθυρο κουνουπιών εγκαταστάθηκε κάτω από τον ανεμιστήρα και μόνο σε περίπτωση που η σανίδα του κινητήρα και τα εξαρτήματα πάνω σε αυτό είχαν λάκα. Τώρα τα μικρά σταγονίδια εκτοξεύονται από ένα ρεύμα αέρα, και μεγάλα φτάνουν στο πλέγμα και στραγγίζονται πίσω στο δοχείο.

Ο σωλήνας εξόδου αποτελείται από ένα κομμάτι πλαστικού σωλήνα αποχέτευσης διαμέτρου 50 mm. Περιστρέφεται σε ένα καπάκι γύρω από τον άξονά του, επιτρέποντάς σας να κατευθύνετε τον πίδακα ατμού προς τη σωστή κατεύθυνση. Το μήκος της ροής του ατμού φτάνει τα 1,4-1,7 μέτρα.

Επίσης στο καπάκι υπάρχει ένας μετατροπέας τάσης από 12V σε 24V. Πριν από τον μετατροπέα από 12V τροφοδοτείται ο ανεμιστήρας, μετά τον μετατροπέα από 24V τα ψυγεία παρέχονται. Αυτό γίνεται επειδή είχα μια τροφοδοσία 12V. Εάν χρησιμοποιείτε τροφοδοτικό 24V, δεν υπάρχει ανάγκη για μετατροπέα.

Ηλεκτρονική μονάδα

Η βάση είναι ο μικροελεγκτής (MK) ATmega328P-PU. Ασχολείται με την αναζήτηση των αισθητήρων, εξάγοντας τις μετρούμενες παραμέτρους, συγκρίνοντας τους δείκτες με την εγκατάσταση και ενεργοποιώντας τους εκπομπούς. Στην κάρτα, μια υποδοχή ISP 6 ακίδων είναι ενσύρματη για firmware MK. Το πρόγραμμα είναι γραμμένο στο IDE του Arduino και χύνεται μέσω του USBasp-programmer.

Σχηματικό διάγραμμα του υγραντήρα

Για να το μικροελεγκτή για να εμφανίσετε τα δεδομένα που συνδέονται: με το πρόγραμμα οδήγησης MAX7219 τριών χαρακτήρων επτά τμήμα LED για να εμφανίσετε τις τιμές μέτρησης και το διψήφιο επτά τμημάτων LED για να εμφανιστούν οι πομποί τιμή κατωφλίου ενεργοποίησης, τρεις λυχνίες LED για την εμφάνιση των δεδομένων. Σκοπός της λυχνίας LED:

 • Η κόκκινη λυχνία LED είναι ενεργοποιημένη - μια οθόνη τριών ενδείξεων δείχνει τη θερμοκρασία,
 • κίτρινο φως - εμφανίζεται η ατμοσφαιρική πίεση,
 • Πράσινο φως - Εμφανίζεται η σχετική υγρασία.

Τα δεδομένα ανταλλάσσονται σε έναν κύκλο κάθε 5 δευτερόλεπτα.

Το τσιπ MAX7219 επιτρέπει τον έλεγχο των μήτρων LED, των κυλίνδρων, των ξεχωριστών LED. Μπορούν να συνδεθούν έως και 64 LED ή οκτώ δείκτες επτά τμημάτων. Τα δεδομένα αποστέλλονται στο μικροτσίπ με τη μορφή πακέτων 16 bit. Μετά την αποστολή, τα δεδομένα εμφανίζονται στους δείκτες σύμφωνα με την αρχή του δυναμικού ελέγχου. Όταν ελέγχετε οκτώ δείκτες επτά τμημάτων, ο ρυθμός ανανέωσης είναι 800Hz. Το τσιπ ελέγχεται από τη διασύνδεση SPI.


Έλεγχος της λειτουργίας της οθόνης μετά την αποσύνδεση του MAX7219

Η χρήση του μάρκας MAX7219 και των δεικτών επτά τμημάτων στην περίπτωσή μου δικαιολογείται πρώτα απ 'όλα από την παρουσία τους και από το δεύτερο μέγεθος των δεικτών. Τα εμφανιζόμενα δεδομένα είναι ορατά από 2-3 μέτρα. Εάν θέλετε, μπορείτε να εφαρμόσετε οθόνες από οθόνη Nokia 5110, οθόνη OLED, οθόνη TFT. Σε ποιους είναι πιο βολικό.

Για τη μέτρηση της υγρασίας, ο αισθητήρας DHT-22 χρησιμοποιείται επίσης AM2302. Αυτός ο αισθητήρας σας επιτρέπει να μετράτε την υγρασία στην περιοχή από 0..99.9% με ένα σφάλμα 2% και μια θερμοκρασία -40.. +80 με σφάλμα 0,5 μοίρες. Μπορείτε να διαβάσετε τις τιμές όχι περισσότερο από μία φορά κάθε 2 δευτερόλεπτα. Το εύρος ισχύος είναι 3.3-5.5V.

Το BMP180 χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της ατμοσφαιρικής πίεσης. Περιοχή μέτρησης πίεσης 300-1100hPa. Εύρος μέτρησης θερμοκρασίας -40.. + 85 μοίρες. Η τάση τροφοδοσίας είναι 3.3-5V. Σύνδεση χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο I2C.


Έλεγχος της λειτουργίας ενός πλήρως ολοκληρωμένου πίνακα

Το κατώφλι μεταγωγής των υπερηχητικών θερμαντικών σωμάτων ρυθμίζεται από έναν μεταβλητό αντιστάτη συνδεδεμένο στην αναλογική είσοδο του MC. Το εύρος ρύθμισης κατωφλίου είναι 0-99%.

Οι πομποί ελέγχονται από ένα διακόπτη τρανζίστορ σε ένα τρανζίστορ MOSFET 5N65. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα άλλο με τάση μεγαλύτερη από 30V και ρεύμα μεγαλύτερη από 2Α.

Όπως συμβαίνει στην περίπτωση της ηλεκτρονικής μονάδας, χρησιμοποιείται η ικανότητα του αποσμητικού. Το κάτω μέρος του διαφανούς δοχείου είναι πριονισμένο και καλύπτεται με ένα πρότυπο καπάκι από το ίδιο αποσμητικό.


Η εμφάνιση της ηλεκτρονικής μονάδας

Το σχέδιο είναι πολύ απλό, έτσι ήταν συγκολλημένο στο breadboard.

Μονάδα τροφοδοσίας

Για την τροφοδοσία της συσκευής χρησιμοποιείται τροφοδοτικό με τάση εξόδου 12V και μέγιστο ρεύμα 3Α.

Στο εσωτερικό του είναι σταθεροποιημένο το L7805 και έκανε μια πρόσθετη έξοδο 5V για να τροφοδοτήσει τη μονάδα ηλεκτρονικών. Αρχικά, αυτός ο σταθεροποιητής εγκαταστάθηκε στην ηλεκτρονική μονάδα, αλλά κατά τη λειτουργία θερμάνθηκε, θερμαίνοντας τη μονάδα και τους αισθητήρες, οι οποίοι στρεβλώνουν έντονα τις μετρήσεις θερμοκρασίας και υγρασίας. Μετά από αυτό, βγήκε από το μπλοκ ηλεκτρονικών στην τροφοδοσία ρεύματος.

Συμπέρασμα

Μετά από μερικές εβδομάδες λειτουργίας, εντοπίστηκε μία μόνο ανεπάρκεια, η οποία ήταν γνωστή εκ των προτέρων. Όταν φιλτραριστεί και στη συνέχεια φιλτραριστεί το νερό απομακρύνεται με διήθηση στις επιφάνειες, παραμένει στο διαμέρισμα μια λευκή επικάλυψη ακαθαρσιών από το νερό. Όταν χρησιμοποιείται αποσταγμένο νερό, αυτή η ανεπάρκεια δεν παρατηρείται. Η όλη οικογένεια είναι ικανοποιημένη με τον υγραντήρα.

Κάνουμε έναν υγραντήρα αέρα με τα χέρια μας

Οι συνθήκες της φυσιολογικής, χαρούμενης και υγιούς ζωής κάνουν το άτομο να δημιουργεί άνετες συνθήκες για τον εαυτό του. Βελτιώνει τη ζωή των ανθρώπων σχεδιαστής: έρχεται με ένα αρμονικό εσωτερικό σχέδιο. Οι ίδιοι άνθρωποι είναι απασχολημένοι όταν πλένουν τα πατώματα στην κατοικία, βγάζουν τα σκουπίδια στο σπίτι, επίπεδα, ξεφορτώνουν τη σκόνη όταν παίρνουν το φαγητό. Αυτές οι κατηγορίες συμβάλλουν στην κανονική λειτουργία του σώματος. Πόσο σημαντικό είναι καθαρό, κορεσμένο από τα απαραίτητα στοιχεία του αέρα, δεν είναι μυστικό από καιρό. Τα χαρακτηριστικά της υγρασίας του αέρα παραβλέπονται συχνά. Μην αποθαρρύνεστε, μπορείτε να κάνετε έναν απλό υγραντήρα με τα χέρια σας από αυτοσχέδια μέσα.

Σημασία της υγρασίας

Είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή στο επίπεδο υγρασίας του αέρα; Φυσικά. Στην πράξη, ένας λογικός άνθρωπος μπορεί να καταλάβει ότι από την αυξημένη υγρασία, καθώς και από μια χαμηλωμένη, δεν θα είναι απολύτως καλό, ούτε καν περιμένετε. Εδώ είναι ένα παράδειγμα: αέρας σε θερμοκήπια με τεχνητά δημιουργημένο τροπικό κλίμα.

Για τα φυτά σε τέτοιες περιοχές διατηρούν πολύ υψηλή υγρασία, φθάνει το 100% (αυτό το σημείο δρόσου). Όταν βλέπετε σε ένα υγρόμετρο υγρασία, το νερό εξατμίζεται από την επιφάνεια επειδή ο αέρας είναι κορεσμένος και αν παρ 'όλα αυτά εξατμιστεί (αυτό οφείλεται σε υπερβολική ζέστη ή ισχυρό άνεμο), στη συνέχεια αμέσως συμπυκνώνεται πίσω σε σταγονίδια νερού. Βρίσκεται στο δωμάτιο είναι πολύ δυσάρεστο: φαίνεται ότι είναι δύσκολο να αναπνεύσει, αναπνέει, δεν τον αέρα και το νερό.

Μειωμένη υγρασία είναι επίσης πολύ επιζήμια για τον οργανισμό, υπερξηρανθέν θέσεις (π.χ., το χειμώνα σε ένα ζεστό διαμέρισμα όταν εργάζονται θερμαντήρες αέρα και αποστράγγισης) επίσης να είναι απογοητευτικό και δύσκολο. Μην ξεχνάμε ότι το ανθρώπινο σώμα προσαρμόζεται γρήγορα σε πολλές αντίξοες συνθήκες της ύπαρξης, αντικειμενική αξιολόγηση θα βοηθήσει να κάνει μια ειδική συσκευή. Ευνοϊκές τιμές υγρασίας του αέρα - από 40 έως 60%, και στην πράξη πάνω από 30% (ειδικά το χειμώνα) δεν συμβαίνει.

Για να δείξουμε την εξάρτηση των συνθηκών άνεσης από την υγρασία, ο L.K. Ο Ράμζιν σχεδίασε ένα ειδικό πρόγραμμα. Είναι αλήθεια ότι δεν λαμβάνει υπόψη τον παράγοντα πίεσης, επειδή παίζει σημαντικό ρόλο σε θέματα υγρασίας.

Σημαντικό! Όσο χαμηλότερη είναι η θερμοκρασία του αέρα, τόσο πιο δύσκολο είναι να εξατμιστεί το νερό στον αέρα, αν και απαιτείται μικρότερη ποσότητα νερού για να διατηρηθεί ένα χρήσιμο ποσοστό υγρασίας. Όταν η θερμοκρασία αυξάνεται, απαιτείται περισσότερος ατμός.

Ένα παράδειγμα. Η θερμοκρασία στο δωμάτιο είναι 15 C0 και η υγρασία είναι 60%. Η θερμοκρασία αυξάνεται στους 25 ° C, κατόπιν η υγρασία πέφτει στο 35%. Σημείωση: όλη την ώρα η ποσότητα του υδρατμού είναι ίδια. Αποδεικνύεται ότι κατά τη χειμερινή περίοδο θέρμανσης η υγρασία πέφτει πολύ χαμηλά και πολύ γρήγορα.

Η υγρασία του ατμοσφαιρικού αέρα μετράται με μια ειδική συσκευή που ονομάζεται υγρόμετρο. Θα πρέπει να μετράται μακριά από χώρους όπου η υγρασία είναι ακριβώς αυξηθεί (κουζίνα, μπάνιο). Είναι καλύτερο να μετρήσετε την υγρασία εκεί σε ένα δωμάτιο όπου το άτομο είναι το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Στη συνέχεια, έχουμε τη σωστή ένδειξη υγρού αέρα.

Τι είναι επιβλαβές για τον ξηρό αέρα;

Οι συνέπειες της υπερβολικής ξηρότητας είναι οι εξής:

 • Ξήρανση του δέρματος.
 • Περνώντας στον λαιμό.
 • Ξήρανση των βλεννογόνων της μύτης, των βρόγχων, των πνευμόνων.
 • Απομόνωση του σώματος πέρα ​​από βλέννα (αυτό οφείλεται στην ξήρανση - το προηγούμενο σημείο).
 • Περισσότερη σκόνη πετάει στον αέρα. Αυτό οδηγεί σε φράξιμο των πνευμόνων, ανεπαρκή εξαερισμό, αλλεργικές αντιδράσεις, σκόνη των πνευμόνων.
 • Η ανάπτυξη παθογόνων βακτηρίων σε αυτή την αυξημένη ποσότητα βλέννης που σχηματίστηκε λόγω της ξήρανσης του λαιμού, της μύτης και της παρουσίας σκόνης στον αέρα.
 • Τα μάτια μπορούν επίσης να υποφέρουν. Η βλεννογόνος μεμβράνη του βολβού στεγνώνει, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή, ερυθρότητα.
 • Το δωμάτιο είναι επενδεδυμένο με ξύλινα έπιπλα, τότε ο ξηρός αέρας μπορεί να χαλάσει.
 • Coryza.
 • Δύσπνοια, δύσπνοια.

Πώς να αυξήσετε την υγρασία στο δωμάτιο;

Θεωρητικά, θα πρέπει να εξατμιστεί μια ορισμένη ποσότητα νερού. Το χειμώνα είναι αρκετά μεγάλο. Εάν δεν μπορείτε να αγοράσετε ένα ακριβό ηλεκτρικό υγραντήρα αέρα, θα πρέπει να το κάνετε μόνοι σας. Όλες οι συσκευές που περιγράφονται παρακάτω λειτουργούν σύμφωνα με μία από τις δύο αρχές: θέρμανση, αερισμός.

Τι είδους ενυδάτωση μπορείτε να κάνετε τον εαυτό σας:

1. Δεξαμενές με νερό.

Μπορείτε να τοποθετήσετε τα δοχεία παντού με νερό, θα εξατμιστεί αργά αλλά σίγουρα. Απλά μην ξεχάσετε να προσθέτετε τακτικά νερό. Πρώτον, ενώ ο αέρας είναι πολύ ξηρός, η εξάτμιση πηγαίνει γρηγορότερα, τότε η διαδικασία θα παρατείνεται όλο και περισσότερο. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτή η μέθοδος δεν αρκεί.

2. Υγρή πετσέτα - σε μια ζεστή μπαταρία ή ανεμιστήρα.

Εάν λάβετε τέτοια μέτρα, το νερό θα εξατμιστεί ταχύτερα, ειδικά στην περίπτωση μιας μπαταρίας. Μετά από όλα, θα ζεσταθεί, οπότε θα είναι πιο γρήγορος για να μπείτε στον περιβάλλοντα αέρα. Φυσικά, όταν η πετσέτα είναι ξηρή, πρέπει να ξαναβρεθεί.

3. Χωρητικότητα με νερό στη μπαταρία.

Αυτή η επιλογή είναι λιγότερο ενοχλητική από την προηγούμενη: πρέπει να ρίχνετε νερό στη δεξαμενή κάθε λίγες μέρες. Αυτή η μέθοδος βελτιώνεται πολύ απλά: πρέπει να περάσετε το ένα άκρο του κουρέματος στο νερό και το άλλο να κρεμάσετε από την μπαταρία. Αντί για κουρέλια παίρνουν μερικές φορές έναν επίδεσμο, έχοντας το διπλώσει αρκετές φορές.

Μια άλλη επιλογή: Κάνετε ένα κουτί από κασσίτερο ή ένα πλαστικό μπουκάλι σαν ένα ποτήρι με μια ουρά. Χρησιμοποιώντας την ουρά, τοποθετήστε το προϊόν στη μπαταρία. Ως αποτέλεσμα, αποκτήθηκε σχεδόν σταθερός αυτο-κατασκευασμένος υγραντήρας.

Ένα ύφασμα μπορεί να περιελιχθεί πάνω στο σωλήνα που οδηγεί στην μπαταρία, και το μεσαίο του σε χαμηλότερη σε μία σχισμή ενός πλαστικού μπουκαλιού, η οποία, με τη σειρά του, είναι τακτοποιημένα κρεμασμένα στον ίδιο σωλήνα, πλήρωση με νερό.

4. Ηλεκτρικός υγραντήρας.

Οι ειδικοί-βιοτέχνες παίρνουν συνήθως έναν ανεμιστήρα από τον υπολογιστή, και η ίδια η μονάδα συστήματος θα βοηθήσει. Στον επάνω τοίχο του κουτιού, βιδώστε το ψυγείο (ανεμιστήρα), συνδέστε τα καλώδια στον φορτιστή από το τηλέφωνο ή την τροφοδοσία ρεύματος, μπορείτε να επιλέξετε με ρυθμιστή. Αν όλα έχουν τελειώσει - ενεργοποιήστε τη συσκευή έτσι ώστε ο αέρας να βγει από το κουτί, να πάρει σταγονίδια νερού, μεταφέροντάς τα γύρω από το δωμάτιο. Ως υλικό εξάτμισης, σας συνιστούμε να πάρετε ένα μη υφασμένο.

Αντί ενός συστήματος, μπορείτε να πάρετε μια μεγάλη χωρητικότητα, το κύριο πράγμα είναι ένα σφραγισμένο.

5. Διακοσμητικός υγραντήρας.

Θα χρειαστείτε τέτοια πράγματα: ένα διακοσμητικό δοχείο (για παράδειγμα, ένα ψάθινο πιάτο), μια δεξαμενή νερού, βότσαλα για διακόσμηση, άμμο, κόλλα.

Στο διακοσμητικό δοχείο, βάλτε αυτό που είναι έτοιμο για το νερό, βάλτε πέτρες γύρω για την ομορφιά. Στις πλευρές αυτού του αριστουργηματικού, μπορείτε να επικολλήσετε ένα κομμάτι βότσαλα με την κόλλα που είχατε προετοιμάσει. Είναι καλύτερο να το κάνετε έτσι ώστε να μην βλέπετε τις πλευρές, εάν βάζετε τις πέτρες με ένα στερεό. Πασπαλίστε την άμμο, εν μέρει μπορεί να φυτευτεί και πάνω στην κόλλα. Μην ξεχάσετε να περιμένετε να στεγνώσει η κόλλα.

6. Τοποθετήστε ένα δοχείο με νερό κάτω από τον ανεμιστήρα, έναν υπολογιστή εργασίας.

Κατάλληλο για κάθε συσκευή όπου υπάρχει κίνηση αέρα. Ένα ρεύμα αέρα πρέπει να πηγαίνει από πάνω, πάνω από την επιφάνεια του νερού.

7. Ο υγραντήρας υπερήχων.

Προτείνουμε να φτιάξετε ένα λεγόμενο κρύο υγραντήρα, με βάση το πιεζοηλεκτρικό φαινόμενο. Τι σημαίνει αυτό; Υπό την επίδραση της συμπίεσης, της πίεσης σε ορισμένους κρυστάλλους, δημιουργείται ένα ενεργειακό δυναμικό (ονομάζεται επίσης ηλεκτρικό δυναμικό). Εάν εφαρμόζεται τάση σε ένα τέτοιο ειδικό κρύσταλλο, δονείται με συχνότητα 20 kHz. Την ίδια στιγμή, τα μόρια του νερού αρχίζουν να αφήνουν ενεργά το υγρό. Ο ατμός αποκτάται χωρίς θέρμανση.

Η μόνη δυσκολία αυτής της μεθόδου για την κατασκευή ενυδατικής κρέμας στο σπίτι σας είναι να αποκτήσετε αυτό το πιεζοηλεκτρικό κρύσταλλο. Στη συνέχεια, φέρτε το υπερηχογράφημα από τη συνήθη έξοδο (ήχος στο κέντρο μουσικής, για παράδειγμα) και η συσκευή λειτουργεί.

8. Ο υγραντήρας από το κουτί.

Πάρτε ευρύχωρο πλαστικό κουτί με ένα καπάκι (τώρα πωλείται οποιοδήποτε τέτοιο σχήμα και το μέγεθος στα σούπερ μάρκετ, για παράδειγμα), κατά προτίμηση σε τροχούς, ένα μικρό ανεμιστήρα, ένα τροφοδοτικό, ένα κολλητήρι, μαχαίρι, τρυπάνι. Οι πλευρές παλέτας και κόψτε μια τρύπα στη μέση άκρο του θερμαινόμενου κολλητήρι έτσι ώστε να είναι 3 cm. Το κουτί κάλυμμα κάνουν μια τρύπα μεταξύ τους, αλλά περισσότερο, να εισάγετε και να καθορίσει τον ανεμιστήρα. Η μονάδα ισχύος (συνιστάται μονάδα με σταθεροποιημένη τάση των 12 V), μονωμένο σύρμα.

Όταν χύθηκε εντός ενός αγωγού εννέα λίτρα νερό, βάλτε σε ένα δωμάτιο άνω του μέσου όρου (μέγεθος 17 m2), όπου η αρχική περιεκτικότητα υγρασίας είναι 40%, στην συνέχεια πάνω επίπεδο υγρασίας νύχτα θα ανέλθει στο 58%. Έτσι, ρυθμίστε την ευχάριστη και χρήσιμη επίπεδο υγρασίας που είναι άνετο για σας και να κρατήσει την υγρασία σε ένα σταθερό ύψος. Αγορά, να πάρει στην ντουλάπα έχει ένα κουτί με πλευρές μήκους 50 cm, εκτεταμένη ανεμιστήρα (όχι ένα ψυγείο υπολογιστή), μην ξεχάσουμε τη σύμπτωση της τάσης και να αγοράσει τροφοδοτικό σύμφωνα με την εξουσία και τον ανεμιστήρα μέγεθος.

Πρόσθετες συμβουλές για τον καθαρισμό του αέρα

Ξηρά ρούχα και υγρά ρούχα μετά από κάθε πλύση στο σπίτι, τότε η υγρασία θα αυξηθεί κατά μερικές εκατοστιαίες μονάδες, αν και για λίγο, επειδή τα ρούχα στεγνώνουν σε μια μέρα.

Θα βοηθήσει τα φυτά σπίτι. Τοποθετήστε γλάστρες γύρω από το διαμέρισμα (στο σπίτι) και μην ξεχάσετε να το νερό, σκουπίστε τα φύλλα της σκόνης τακτικά. Μερικά λουλούδια εξατμίζουν το νερό. Αυτά περιλαμβάνουν το cyperus. Σύμφωνα με τους ανθοκόμους, εξατμίζεται μέχρι και τα τρία λίτρα κάθε μέρα.

Μετρήστε την υγρασία σε πολλά σημεία, μην ξεχάσετε να καθορίσετε το ποσοστό εξάτμισης στον αέρα κοντά στο κρεβάτι.

Και γνωρίζετε ότι η επίπτωση του πενήντα τοις εκατό των μαθητών και των παιδιών στα νηπιαγωγεία μπορεί να οφείλεται στην υγρασία των σχολικών εγκαταστάσεων, η οποία είναι κάτω από το 35%;

Λάβετε υπόψη ότι οι ηλεκτρικές συσκευές εργασίας (πέντε έως έξι ωρών) μειώνουν την υγρασία και τον κορεσμό του αέρα με μη ασφαλή ιόντα θετικά για την υγεία.