Φίλτρα λίπους για το σχέδιο: ποικιλίες, τα χαρακτηριστικά και τα μειονεκτήματά τους + πώς να επιλέξουν

Οι απορροφητήρες κουζίνας αφαιρούν τον μολυσμένο αέρα από την κουζίνα, και πιο συχνά στο δρόμο και, φαίνεται, για ποιο λόγο χρειάζεστε φιλτράρισμα. Εξάλλου, πρόκειται για πρόσθετο κόστος και ενοχλήσεις που συνδέονται με την επιλογή, την αγορά, την αντικατάσταση του εξοπλισμού που είναι υπεύθυνος για τον καθαρισμό.

Όλα αυτά είναι αληθινά, αλλά αξίζει να γνωρίζουμε ότι τα φίλτρα λίπους για τέντωμα είναι ένα υποχρεωτικό μέρος του σχεδιασμού του και να σώσουμε σε αυτήν την περίπτωση το ίδιο σε βάρος. Και οι απώλειες μπορεί να είναι σοβαρές, συμπεριλαμβανομένης της διάσπασης του εξοπλισμού, της φλεγμονής των σχηματισμένων λιπαρών καταλοίπων.

Γιατί πρέπει να καθαρίσετε τον αέρα από το λίπος

Οι μοντέρνοι κουκούλες είναι σε θέση να λειτουργούν σε δύο δημοφιλείς τρόπους. Το πρώτο είναι η εκτροπή του αέρα έξω από την κουζίνα, δηλαδή στο δρόμο ή στον άξονα εξαερισμού. Ο δεύτερος τρόπος είναι η ανακύκλωση, μετά την οποία εισέρχονται στο δωμάτιο οι αέριες μάζες που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί αλλά καθαριστεί από τους ατμοσφαιρικούς ρύπους.

Ανάλογα με τη λειτουργία καθαρισμού, τα φίλτρα λίπους εκτελούν τις ακόλουθες λειτουργίες:

 1. Κατά την απόσυρση, τα δομικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του κινητήρα, προστατεύονται από την πρόσκρουση μεγάλων σωματιδίων σκόνης (γράσο, αιθάλη) πάνω τους.
 2. Όταν ανακυκλώνεται, καθαρίζεται ο αέρας από τα παραπάνω στοιχεία για τον καθαρισμό του αέρα και χρησιμεύει επίσης για την προστασία του κινητήρα, άλλων τμημάτων του εξοπλισμού εξαερισμού. Επιπλέον, προστατεύετε τον άνθρακα ή οποιοδήποτε άλλο φίλτρο που χρησιμοποιείται για την αφαίρεση οσμών, αερίων, ορισμένων προϊόντων καύσης.

Όπως υποδηλώνουν οι παραπάνω πληροφορίες, είναι απαραίτητο ένα φίλτρο λίπους για κάθε σύγχρονο κουκούλα για την προστασία των δομικών στοιχείων από τις επιδράσεις οποιωνδήποτε μεγάλων σωματιδίων ρύπων.

Γιατί είναι απαραίτητο αυτό; Εάν δεν καθαρίσετε το λίπος, αιθάλη, τότε σε λίγες εβδομάδες, όλες οι εσωτερικές επιφάνειες της κουκούλας και του κινητήρα θα καλύπτονται με ένα πολτό από σωματίδια βρωμιάς που έχουν στρωθεί.

Οι λειαντικές του ιδιότητες θα ενισχύσουν τη μη φιλτραρισμένη σκόνη. Αυτό που θα προκαλέσει σημαντική αύξηση του φορτίου σε όλα τα στοιχεία τριβής της κουκούλας, πρώτα απ 'όλα αφορά ένα ακριβό κινητήρα.

Ως αποτέλεσμα, θα αρχίσει να αυξάνεται η φθορά, μετά την οποία θα σημειωθούν πρόωρες αναλύσεις, πράγμα που θα οδηγήσει σε σημαντικές οικονομικές απώλειες.

Όταν εκτελούνται εργασίες ανακύκλωσης, προστίθεται το φίλτρο λίπους. Και ο κακής ποιότητας καθαρισμός θα έχει πολύ μεγαλύτερες αρνητικές συνέπειες.

Ο λόγος για αυτό έγκειται στο γεγονός ότι ο αέρας που πρόκειται να επαναχρησιμοποιηθεί καθαρίζεται όχι μόνο από λίπη, προϊόντα καύσης αλλά και από οσμές.

Ως εκ τούτου, χρησιμοποιείται ένα ακριβό στοιχείο φίλτρου για την απομάκρυνσή τους, το οποίο πρέπει επίσης να προστατεύεται. Αφού καταβυθιστούν τα σωματίδια σκόνης εύκολα και, κυρίως, γρήγορα, οδηγούν σε απώλεια αποτελεσματικότητας του φίλτρου οσμής.

Ως αποτέλεσμα, ο καθαρισμός δεν θα πραγματοποιηθεί και αυτό σημαίνει πάλι πρόσθετα οικονομικά έξοδα, βλάβες στην υγεία.

Τύποι φίλτρων λίπους

Η βιομηχανία προμηθεύει μεγάλο αριθμό προϊόντων για τη διήθηση σωματιδίων λίπους, προϊόντων καύσης. Έρχονται σε όλα τα είδη τυποποιημένων μεγεθών, διαφέρουν σε υλικά κατασκευής και αποδοτικότητας.

Βασική ταξινόμηση προϊόντων

Αλλά με όλη την ποικιλία υπάρχουν μόνο 2 κύριοι τύποι φίλτρων λίπους. Αυτές οι κατηγορίες περιλαμβάνουν προϊόντα μίας χρήσης και επαναχρησιμοποιήσιμα προϊόντα.

Κάθε ποικιλία έχει ορισμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τα οποία πρέπει να ληφθούν υπόψη όταν αγοράζετε μια κουκούλα ή τα ίδια τα φίλτρα.

Φίλτρα μίας χρήσης. Όπως υποδηλώνει το όνομα, όλα τα προϊόντα που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία χρησιμοποιούνται εφάπαξ, δηλαδή πριν από τη μόλυνση. Από τότε χάνουν την αποτελεσματικότητά τους και δεν παρέχουν το κατάλληλο επίπεδο καθαρισμού.

Επαναχρησιμοποιήσιμα φίλτρα. Τα στοιχεία που ανήκουν σε αυτή την ποικιλία χρησιμοποιούνται μαζί με την κουκούλα για όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της. Για την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας φιλτραρίσματος, πρέπει να καθαρίζονται περιοδικά από συσσωρευμένο λίπος, προϊόντα καύσης.

Τα σύγχρονα φίλτρα λίπους είναι κατασκευασμένα από συνθετικές και οργανικές μη υφασμένες ίνες ή μέταλλα. Ανεξάρτητα από το υλικό κατασκευής, είναι όλα εύκολο στη χρήση και είναι σε θέση να παρέχουν επαρκή ποιότητα καθαρισμού, αλλά αυτό τελειώνει την ομοιότητα.

Φίλτρα λίπους από ίνες

Βασικά, είναι κατασκευασμένα από συνθετικά υλικά: ακρυλικά, πολυεστερικές ίνες, τα οποία απλά ονομάζονται synthon.

Αλλά συχνά χρησιμοποιούνται και fleece, κατασκευασμένα από κυτταρίνη. Ως εκ τούτου, τα προϊόντα είναι χαρτί, δηλαδή, οργανικά. Προκειμένου να αυξηθεί η αντοχή τους, χρησιμοποιείται συχνά το μέγεθος.

Ανεξάρτητα από την προέλευση των ινών, τα φίλτρα που κατασκευάζονται από αυτά είναι πάντοτε διαθέσιμα. Εκτός από ορισμένες περιπτώσεις - έτσι σήμερα μπορείτε να βρείτε ακρυλικά προϊόντα που επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν πολλές φορές, αλλά δεν είναι πλήρως επαναχρησιμοποιήσιμα. Δεδομένου ότι μετά από κάθε καθαρισμό η αποτελεσματικότητά τους μειώνεται, οπότε η διάρκεια ζωής είναι σύντομη.

Επιπλέον, τα αναλώσιμα προϊόντα ανήκουν στο φθηνότερο τμήμα των συσκευών φιλτραρίσματος. Αυτό είναι το μειονέκτημα τους - αν και το κόστος των προϊόντων ινών είναι αρκετές φορές μικρότερο από το μέταλλο, αλλά θα πρέπει να πεταχτούν κάθε λίγους μήνες, γεγονός που οδηγεί σε τακτικά απόβλητα.

Μερικές φορές οι ιδιοκτήτες προσπαθούν να επεκτείνουν τα απλά φίλτρα διάρκειας ζωής, τα οποία δεν μπορούν να γίνουν κατηγορηματικά. Επειδή μετά από οποιαδήποτε τέτοια επεξεργασία, η δομή των ινών σπάει, μετά από την οποία το προϊόν δεν θα είναι πλέον σε θέση να εκτελέσει υψηλής ποιότητας καθαρισμό. Αυτό θα έχει αρνητικές συνέπειες υπό τη μορφή αυξημένης φθοράς στον εξοπλισμό.

Μεταλλικές παγίδες λίπους

Όλα τα φίλτρα που κατασκευάζονται από μέταλλο είναι πάντοτε επαναχρησιμοποιήσιμα, πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιούνται καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής της κουκούλας.

Το υλικό κατασκευής μπορεί να είναι:

 • φύλλο ·
 • ανοξείδωτου χάλυβα ή γαλβανισμένου χάλυβα
 • αλουμινίου.

Όταν χρησιμοποιείται η πρώτη παραλλαγή, χρησιμοποιούνται διάφορα στρώματα φύλλου για την κατασκευή της συσκευής φίλτρου. Για να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της διάτρησης - που γίνεται με τις τρύπες βοήθειας, βοηθούν στην επιτυχή αντιμετώπιση της βρωμιάς. Αυτά τα στοιχεία φίλτρου αντιμετωπίζουν με επιτυχία την εργασία, αλλά οι δείκτες αντοχής και αντοχής τους δεν είναι οι υψηλότεροι.

Τα προϊόντα από ανοξείδωτο χάλυβα ή γαλβανισμένο είναι εγγυημένα ότι εξυπηρετούν όσο το καπό. Έχουν εξαιρετική αντοχή, ασφάλεια, υψηλή απόδοση, καθώς και αντίσταση στη διάβρωση.

Αν και με ακατάλληλη φροντίδα στην επιφάνεια του μετάλλου μπορείτε να δείτε ίχνη σκουριάς. Το σημαντικότερο μειονέκτημα είναι το σημαντικό κόστος, εξαιτίας αυτού που μια τέτοια κατηγορία φίλτρων μπορεί να δει μόνο σε κουκούλες κάτω από τη μεσαία τάξη.

Οι συσκευές αλουμινίου είναι επίσης ανθεκτικές, όπως και οι χαλύβδινες. Διακρίνονται από την αποτελεσματικότητα, τη δύναμη, την αντοχή τους. Μερικές φορές η ανοδίωση χρησιμοποιείται για να αυξήσει το τελευταίο χαρακτηριστικό, το οποίο αποκλείει την οξείδωση του υλικού.

Το μερίδιο των προϊόντων θεωρείται υψηλό κόστος. Ιδιαίτερα αφορά τα φίλτρα που έχουν κατασκευαστεί με εφαρμογή ανοδίωση - είναι εγκατεστημένα μόνο σε ακριβά εκχυλίσματα.

Οποιοδήποτε από τα μεταλλικά φίλτρα γράσου είναι μια κασέτα που αποτελείται από ένα εύρωστο πλαίσιο και λεπτά φύλλα από πλέγμα χάλυβα, αλουμινίου, φύλλου. Στην πραγματικότητα, είναι υπεύθυνοι για τον καθαρισμό του αέρα της ρύπανσης.

Όλα τα κελιά δικτύου αναπτύσσονται σε μια συγκεκριμένη γωνία, η οποία σας επιτρέπει να αλλάξετε την κατεύθυνση των ρευμάτων για να συλλαμβάνετε αποτελεσματικά τα σωματίδια βρωμιάς.

Το πλέγμα μπορεί να είναι ασύμμετρο ή ομοιόμορφο. Σαφή πλεονεκτήματα, κανένα από τα είδη των διατρήσεων δεν έχουν, καθώς και τα μειονεκτήματα, έτσι όταν αγοράζουν αυτή τη στιγμή, προσοχή δεν πρέπει να δοθεί προσοχή.

Για τη βελτίωση της αποδοτικότητας, τα στοιχεία φίλτρου μπορούν να αποτελούνται από διάφορα στρώματα διχτυών. Σε αυτή την περίπτωση, ο αέρας θα αλλάξει κατεύθυνση επανειλημμένα, η οποία θα επιτρέψει να πιάσει περισσότερο λίπος, προϊόντα καύσης.

Για ευκολία κατά τη χρήση, οι κατασκευαστές χωρίζουν συχνά ένα φίλτρο σε 2-3 ξεχωριστές κασέτες. Έτσι, είναι πιο βολικό να αποσυναρμολογηθεί, να καθαριστεί και να εγκατασταθεί πίσω.

Διαστάσεις φίλτρων λίπους

Όλα τα είδη επαναχρησιμοποιήσιμων μεταλλικών συσκευών χρησιμοποιούνται συχνότερα καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής της κουκούλας, οπότε το ζήτημα της αλλαγής των στοιχείων που είναι υπεύθυνα για τον καθαρισμό είναι εξαιρετικά σπάνιο.

Όμως, εάν υπήρχε η επιθυμία να αντικατασταθεί το παλιό φίλτρο με ένα πιο αποτελεσματικό, τότε δεν είναι δύσκολο να το κάνετε αυτό. Δεδομένου ότι η βιομηχανία παράγει προϊόντα διαφόρων μεγεθών.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βρείτε στο συνημμένο διαβατήριο τις ακριβείς διαστάσεις κάθε κασέτας, το φίλτρο ως σύνολο. Εάν οι διαστάσεις είναι μη τυπικές, τότε ακόμα και τότε θα είναι δυνατό να βγούμε από τη θέση. Λόγω του ότι υπάρχει επαρκής αριθμός κατασκευαστών στη χώρα έτοιμοι να κάνουν ένα προϊόν κομμάτι, αλλά το κόστος του θα είναι υψηλότερο.

Πολύ απλά το πρόβλημα μεγέθους επιλύεται με τη χρήση φίλτρων λίπους μίας χρήσης, ακόμη και στα πιο μη τυποποιημένα μεγέθη. Σε αυτή την περίπτωση, απλά αγόρασε ένα προϊόν με μεγαλύτερο μέγεθος και όλη η περίσσεια περικοπεί με ψαλίδι και το συνηθισμένο.

Αυτό είναι εύκολο να γίνει, διότι τα φίλτρα μίας χρήσης είναι κατασκευασμένα μόνο από συνθετικές και οργανικές ίνες. Είναι ακόμη οπτικά παρόμοια με τα συνηθισμένα χαλιά, σφουγγάρια, με την επεξεργασία των οποίων δεν προκύπτουν δυσκολίες.

Συντήρηση φίλτρων λίπους

Όλα τα επαναχρησιμοποιούμενα προϊόντα που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό του αέρα από τα λίπη είναι εύκολο να διατηρηθούν. Αποτελείται κυρίως από την αφαίρεση των προσμείξεων που συσσωρεύονται στα κύτταρα των ματιών.

Για να εκτελέσετε αυτή τη διαδικασία, τα φίλτρα αφαιρούνται από τα καθίσματα. Δεν είναι δύσκολο να το κάνετε αυτό - για τη στερέωση τους χρησιμοποιήστε βολικούς συνδετήρες, επιτρέποντας γρήγορα να αντιμετωπίσετε το κλείδωμα / ξεκλείδωμα.

Το φίλτρο τοποθετείται στη συνέχεια σε δοχείο με σαπουνόνερο και επεξεργάζεται με βούρτσα. Ως απορρυπαντικό μπορείτε να χρησιμοποιείτε συνηθισμένο οικιακό σαπούνι, το οποίο μισό κομμάτι του πρέπει πρώτα να τρίβεται σε οποιοδήποτε μεγάλο τρίφτη και τα τσιπ που προκύπτουν πρέπει να χύνεται με 3 λίτρα μέτρια ζεστού νερού.

Παρά την απλότητα, αυτός είναι ένας αρκετά αποτελεσματικός και οικονομικός τρόπος, ο οποίος σας επιτρέπει να απαλλαγείτε γρήγορα από τη βρωμιά.

Αν δεν θέλετε να ασχοληθείτε με την προετοιμασία μιας σαπουνιού, τότε μπορείτε να πάρετε οποιαδήποτε εξειδικευμένα μέσα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χρησιμοποιούνται για πλύσιμο πιάτων. Αφού καθαρίσετε το πλέγμα, το φίλτρο πρέπει να ξεπλυθεί με τρεχούμενο νερό.

Αν υπάρχει πλυντήριο πιάτων και οι αντίστοιχες διαστάσεις του, η διαδικασία πλύσης μπορεί να αυτοματοποιηθεί. Αλλά ένα πολύ βρώμικο προϊόν, έτσι ώστε να απομακρύνεται, δεν είναι πάντοτε. Ως εκ τούτου, η κύρια μέθοδος είναι το πλύσιμο των χεριών.

Για να εξαλείψετε τη βρωμιά, μην χρησιμοποιείτε:

 • πούδρα πλύσης - συχνά η χρήση τους οδηγεί σε γρατσουνιές στην επιφάνεια του μετάλλου.
 • σόδα για τον καθαρισμό αλουμινίου - το προϊόν αυτό συχνά αφήνει καφέ λεκέδες στην επιφάνεια του μετάλλου.
 • αλκαλικά, όξινα παρασκευάσματα για τον καθαρισμό του αλουμινίου - αυτές οι ισχυρές ουσίες θα οδηγήσουν σε σκουρόχρωση του συγκεκριμένου μετάλλου.
 • Λειαντικές βούρτσες - αφήνουν ορατά σημάδια στο μέταλλο.

Εάν το στοιχείο φίλτρου είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, όταν πλένετε σε πλυντήριο πιάτων, δεν είναι απαραίτητο να επιλέξετε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας. Δεδομένου ότι το ζεστό νερό μπορεί να προωθήσει την οξείδωση αυτού του μετάλλου, η οποία θα οδηγήσει στο σκοτάδι του.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία καθαρισμού, το προϊόν αφήνεται να στεγνώσει και σε θερμοκρασία δωματίου και μετά από κάθε είδους καθαρισμό. Η μη τήρηση αυτού του κανόνα μπορεί να οδηγήσει σε διάβρωση.

Η συντήρηση των φίλτρων μίας χρήσης περιορίζεται στην παρακολούθηση της κατάστασής τους και στην αντικατάστασή τους με νέο προϊόν μετά από μόλυνση. Η στιγμή της αντικατάστασης είναι εύκολο να προσδιοριστεί, καθώς εμφανίζονται στην επιφάνεια του προϊόντος ειδικά σύμβολα που δείχνουν το μέγιστο επιτρεπτό περιεχόμενο βρωμιάς στους πόρους του στοιχείου καθαρισμού.

Τι να εστιάσετε κατά την επιλογή;

Αν πρέπει να αγοράσετε έναν συλλέκτη λίπους για την υπάρχουσα κουκούλα, τότε πρώτα απ 'όλα θα πρέπει να καθορίσετε το μέγεθός του. Στη συνέχεια, θα πρέπει να αποφασίσετε για τον τύπο του φίλτρου. Πρέπει όμως να γίνει κατανοητό ότι τα φθηνά προϊόντα μίας χρήσης θα είναι μια πρακτική επιλογή μόνο για μικρές κουκούλες ενσωματωμένες σε έπιπλα κουζίνας.

Επιπλέον, αυτές οι συσκευές δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται εάν το δωμάτιο μαγειρεύεται συχνά. Στην περίπτωση αυτή, τα "χαλιά" μιας χρήσης θα εξαντλούν γρήγορα τις δυνατότητές τους, μετά τα οποία θα πρέπει να απορριφθούν.

Η αγορά ενός επαναχρησιμοποιούμενου φύλλου μπορεί να προκληθεί μόνο από την επιθυμία εξοικονόμησης χρημάτων. Δεδομένου ότι είναι πραγματικά πρακτικά φίλτρα χωρίς περιορισμούς, μόνο τα προϊόντα χάλυβα και αλουμινίου μπορούν να ληφθούν υπόψη.

Τα τελευταία απαιτούν πιο προσεκτική φροντίδα, η οποία θα βοηθήσει στην αποφυγή της οξείδωσης, ακολουθούμενη από μια αλλαγή στο χρώμα, αλλά θεωρούνται πιο ανθεκτικά. Αν και αυτό το πλεονέκτημα είναι υπό όρους, καθώς και τα στοιχεία χάλυβα μπορεί να εξυπηρετήσει εδώ και δεκαετίες.

Εάν θέλετε να επιλέξετε την πιο πρακτική επιλογή, τότε θα πρέπει να αγοράσετε ένα προϊόν που αποτελείται από 2-3 κασέτες. Εξάλλου, ένας συλλέκτης λίπους μεγάλης χωρητικότητας είναι πιο δύσκολο να πλύνει, να εκτελέσει άλλους χειρισμούς μαζί του, για παράδειγμα, τοποθέτηση, αποσυναρμολόγηση.

Θα πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι ένας μεγαλύτερος αριθμός στρωμάτων του πλέγματος παρέχει καλύτερη ποιότητα καθαρισμού. Αλλά το κόστος θα είναι υψηλότερο.

Μετά την αγορά, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν κενά μεταξύ του πλαισίου φίλτρου και του καπό. Επειδή η παρουσία τους θα οδηγήσει στην είσοδο ακαθαρσιών μέσα στο κύκλωμα εξαερισμού, κάτι που δεν μπορεί να γίνει ανεκτό.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Τις περισσότερες φορές, οι ιδιοκτήτες των κουκούλες έχουν δυσκολίες μόνο με τον καθαρισμό παγίδων λίπους από τη βρωμιά. Πώς να εκτελέσετε σωστά τη συγκεκριμένη διαδικασία θα προτρέψει το ακόλουθο βίντεο:

Αυτό το βίντεο θα δείξει τον τρόπο με τον οποίο ο ιδιοκτήτης της κουκούλας θα βγει από την κατάσταση, αν δεν υπάρχει επιλογή λαδιού κατάλληλων διαστάσεων:

Τα σύγχρονα φίλτρα λίπους είναι πρακτικά προϊόντα που καθαρίζουν αποτελεσματικά τον αέρα της ρύπανσης. Αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι το καλύτερο αποτέλεσμα είναι δυνατό μόνο με τη σωστή επιλογή του συλλέκτη λίπους. Αυτό αφορά τις διαστάσεις, το υλικό κατασκευής. Επίσης, δεν μπορείτε να ξεχάσετε την επικαιρότητα του καθαρισμού του φίλτρου που αγοράσατε ή όλη η αποτελεσματικότητά του θα μειωθεί στο μηδέν.

Φίλτρα για την εξαγωγή

Οι κουκούλες κουζίνας εξαλείφουν τις άσκοπες οσμές, σας επιτρέπουν να διατηρήσετε την εμφανή εμφάνιση των επίπλων, να αποφύγετε την καταστροφή τους, να μειώσετε το επίπεδο υγρασίας μέσα στο δωμάτιο. Επαγγελματικά σχέδια αυτής της ποικιλίας εγκαθίστανται μέσα σε καφετέριες, εστιατόρια, καταστήματα παραγωγής. Για οικιακές κουζίνες εγκαθίστανται απλοί απορροφητήρες, με φίλτρα άνθρακα που συλλέγουν λίπος.

Για τον σχεδιασμό του καλύμματος καυσαερίων, ο απορροφητήρας είναι ένα προστατευτικό εξάρτημα, αποτρέποντας την είσοδο σωματιδίων σκόνης, γράσου και υπολειμμάτων από τον κινητήρα της συσκευής. Μία φορά το μήνα, πρέπει να αντικαταστήσετε τα φίλτρα για το σχέδιο, τα οποία είναι μίας χρήσης, κάθε τρεις μήνες, να διαγράψετε τα ακρυλικά προστατευτικά ένθετα και το μέταλλο να πλένεται με τρεχούμενο νερό, να τοποθετείται στα πλυντήρια πιάτων. Σχετικά με τα φίλτρα που πωλούνται, οι κανόνες επιλογής, πώς να αλλάξετε τον εαυτό σας θα περιγραφούν παρακάτω.

Λειτουργίες φίλτρου λίπους

Οι καταναλωτές παίρνουν μηχανισμούς εξαγωγής, με εσωτερικά στοιχεία φιλτραρίσματος. Υπάρχουν προστατευτικά στοιχεία κάτω από την παγίδα λίπους, μοιάζουν με στρογγυλές ορθογώνιες κασέτες.


Fat, καθολικό φίλτρο έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά απόδοσης:

 • Χρησιμοποιείται επανειλημμένα, απαιτεί συχνές βάρδιες.
 • διευκολύνει τον καθαρισμό του κύτους, του αγωγού αέρα ·
 • Μην αφήνετε στο μοτέρ λίπος, σκόνη, άλλα σωματίδια.
 • απορροφά τα χονδρόκοκκα απόβλητα, που αντλούνται μέσω ενός ανεμιστήρα μέσα στην κατασκευή.
 • προστατεύει τη συσκευή από θραύσεις.

Κατασκευάζεται μια συσκευή κατασκευασμένη από συνθετικά υλικά ειδικά σχεδιασμένα για το φιλτράρισμα παχνού χαρτιού, αλουμινίου, γαλβανισμένου χάλυβα.

Τα μη υφασμένα συνθετικά συστατικά καθαρισμού αντικαθίστανται 3-4 φορές το χρόνο. Τα σύγχρονα συστήματα εξαγωγής σηματοδοτούν ανεξάρτητα τον ιδιοκτήτη της κουκούλας σχετικά με την ανάγκη να πραγματοποιηθεί μια στροφή.

Οι κασέτες αλουμινίου τραβιούνται έξω από τη δομή, τοποθετημένες κάθετα στο πλυντήριο πιάτων, ξεπλένονται με τρεχούμενο νερό.

Το πλυντήριο πιάτων αντικαθιστά ένα αδύναμο διάλυμα σαπουνιού, το οποίο παρασκευάζεται στο σπίτι. Το φίλτρο για την κουκούλα κουζίνας του δείγματος που παρουσιάζεται δεν αντιμετωπίζει τις μυρωδιές των τροφίμων. Αυτό το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με λεπτό καθάρισμα με συσκευές κασέτας άνθρακα.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα φίλτρα λίπους από το παρακάτω βίντεο:

Τα συστατικά του άνθρακα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά

Τα φίλτρα για απορροφητήρες άνθρακα χρησιμοποιούνται για 3-4 μήνες. Η πλήρωση στρογγυλών, τετράγωνων, ορθογωνικών κασετών είναι ενεργός άνθρακας. Οι κόκκοι άνθρακα έχουν πυκνή δομή, απορροφούν οσμές, εξουδετερώνουν σε 5-10 λεπτά. Ένα άτομο μπορεί να αντικαταστήσει μόνο σφαιρίδια άνθρακα μέσα στη συσκευή, να τα ρίξει στο δοχείο απορριμμάτων.

Μέρος των συσκευών εξαερισμού έχει ένα δείκτη που σηματοδοτεί την ανάγκη για αλλαγή. Εάν δεν υπάρχει συμπλήρωμα, το άτομο θα καταλάβει την ανάγκη να κάνει αντικατάσταση για κακή ποιότητα απορρόφησης.

Μια τέτοια εγκατάσταση έχει ορισμένα από τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • ανακουφίζει την κουζίνα από τη μυρωδιά του φαγητού.
 • καθαρίζει γρήγορα τον αέρα.
 • βρίσκεται πίσω από το συλλέκτη λίπους.
 • αλλαγές κάθε εποχή.
 • έχει ένα πληρωτικό άνθρακα.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε κασέτες για ένα συγκεκριμένο μοντέλο της συσκευής - πρέπει να αγοράσετε γενικά πρόσθετα. Ο καθαρισμός του εξαερισμού πραγματοποιείται με διάλυμα σαπουνιού, ενώ μέσα στο φίλτρο άνθρακα τοποθετείται πλήρωσης, αν ο κατασκευαστής παρέχει τέτοια δυνατότητα.

Εγκατάσταση και αντικατάσταση πρόσθετων

Η εξάτμιση σε τυποποιημένα φίλτρα μιας χρήσης κοστίζει 3-4 φορές φθηνότερη από την επαγγελματική, η οποία διαθέτει ένα εξάρτημα αλουμινίου για την παγίδευση λίπους. Διαχειριστείτε τις οικιακές ανάγκες της οικογένειας, θα το κάνει, αλλά για τη δημόσια τροφοδοσία δεν θα λειτουργήσει. Μέσα στην επαγγελματική συσκευή εισάγεται ένα εξάρτημα αλουμινίου που χρησιμοποιείται για τη συλλογή σωματιδίων τροφίμων, μπορεί να πλυθεί, η προσθήκη λειτουργεί για 5-10 χρόνια.

Αρχική χαρτί, άνθρακα, sinteponovye, μη υφαντά προσθήκες διαγράφονται, αντικαθίστανται. Τα ακρυλικά ένθετα, που έχουν σχεδιαστεί για τη σύλληψη σωματιδίων λίπους, πλένονται με το χέρι, κάνουν αυτό 3-4 φορές, βάζουν νέα. Τα υπόλοιπα δείγματα δεν υποβάλλονται στη διαδικασία πλύσης.

Οι παλιές συσκευές καταργούνται, οι νέες τοποθετούνται πίσω από αυτήν την αρχή:

 • Ξεβιδώστε τα μπουλόνια, αφαιρέστε το κάλυμμα λίπους.
 • τραβήξτε προσεκτικά την κασέτα φίλτρου.
 • για να καθαρίσετε τα απομεινάρια του πλεονάζοντος λίπους, τα τρόφιμα στο σώμα, στον αγωγό?
 • εισάγετε ένα νέο στοιχείο στο εσωτερικό του συστήματος.
 • βάλτε το λάδι στη θέση του, στερεώστε το με βίδες.

Αυτός ο αλγόριθμος χρησιμοποιείται για την πρώτη εγκατάσταση του πρόσθετου, αντικατάσταση του, εάν πρέπει να τον πλύνετε, πλύνετε την προσθήκη. Το φίλτρο επιλέγεται για το μοντέλο της κουκούλας. Όταν δεν υπάρχουν πρωτότυπες εγκαταστάσεις της απαραίτητης εταιρίας, τα καθολικά ένθετα αγοράζονται από το άτομο.

Ένα παράδειγμα εγκατάστασης ενός φίλτρου άνθρακα μπορεί να δει στο παρακάτω βίντεο:

Συντήρηση μεταλλικών φίλτρων

Η εξαγωγή σε φίλτρα αλουμινίου αναφέρεται σε επαγγελματικές συσκευές καθαρισμού. Το κόστος του είναι τρεις φορές υψηλότερο από τις συσκευές με απορρίμματα καθαρισμού. Η παρουσία ενός μεταλλικού εξαρτήματος που έχει σχεδιαστεί για να τραβάει την υπερβολική ακαθαρσία δεν απελευθερώνεται από τη στιγμή της φροντίδας του.

Καθαρίστε το μεταλλικό φίλτρο για σχεδίαση ως εξής:

 1. ανοίξτε την ανώτερη σχάρα του συλλέκτη λίπους.
 2. αφαιρέστε το κατώτερο στοιχείο της δομής στο πλάι.
 3. Ξεβιδώστε, τραβήξτε προς τα έξω το μεταλλικό στοιχείο.
 4. Τοποθετήστε τη συσκευή σε πλυντήριο πιάτων κάθετα, αν δεν υπάρχει, καλύψτε με σαπουνόνερο.
 5. να στεγνώσει η καθαρή συσκευή.
 6. εισάγετε πίσω τη δομή, συναρμολογήστε τον πλήρη μηχανισμό.

Μην τοποθετείτε υγρό στοιχείο στο εσωτερικό του μηχανισμού λειτουργίας. Θα πρέπει να διορθώσετε τα πάντα προσεκτικά, χρησιμοποιώντας τις οδηγίες στο μοντέλο της συσκευής εργασίας, τις προηγουμένως εφαρμοζόμενες δεξιότητες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον καθαρισμό του μεταλλικού φίλτρου, ανατρέξτε στο βίντεο:

Αλλαγή άνθρακα σε κασέτες

Βελτιώστε το φίλτρο ξυλάνθρακα για να τραβήξετε τον εαυτό σας τα χέρια ο άνθρωπος θα είναι σε 5-10 λεπτά. Το αρχικό στάδιο αλλαγής του απορροφητικού πληρωτικού θα είναι η αγορά του. Στα καταστήματα των οικιακών συσκευών πωλούνται πληρωτικά-κοκκία.

Η διαδικασία της απόρριψης παλαιών, που κοιμάται με νέο περιεχόμενο σε κασέτες γίνεται όπως παρακάτω:

 1. αποσυναρμολόγηση του κύριου πλέγματος της δομής - συλλέκτης λίπους ·
 2. ακριβή αφαίρεση του παλαιού συστατικού καθαρισμού.
 3. τακτοποιημένο άνοιγμα μιας κασέτας με λεπτό ανώτερο πλέγμα.
 4. Πλήρης κατάργηση παλαιού περιεχομένου.
 5. πρόσθετο καθάρισμα του τόπου όπου βρίσκεται το πληρωτικό.
 6. προσθήκη, ομοιόμορφη κατανομή νέων κοκκίων.
 7. συναρμολόγηση του σχεδιασμού απορροφητή αρώματος, εγκατάσταση όλων των εξαρτημάτων στη θέση τους.

Η διαδικασία εκτελείται 4 φορές το χρόνο, ο αλγόριθμος λειτουργίας είναι απλός, κατανοητός. Οι απορροφητήρες φιλτραρίσματος που έχουν λιπαντικά, πρόσθετα άνθρακα ταυτόχρονα έχουν εξαιρετικά λειτουργικά χαρακτηριστικά. Αξίζει να αγοράσετε προσθήκες άνθρακα, που έχουν σχεδιαστεί για την αλλαγή των κόκκων, αυτή η επιλογή είναι φθηνότερη.

Ένα παράδειγμα αποκατάστασης ενός φίλτρου άνθρακα μπορεί να δει το παρακάτω βίντεο:

Πρόσθετα χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικά της επιλογής επιλογής

Μετά την αγορά του συστήματος εξάτμισης, δεν απαιτείται ανεξάρτητη εγκατάσταση των εξαρτημάτων του. Είναι προτιμότερο να αγοράσετε μηχανισμό με ένδειξη βρωμιάς για λειτουργία στην κουζίνα, δίνοντας ένα μήνυμα σχετικά με την ανάγκη καθαρισμού.

Για να αγοράσετε ανταλλακτικές κασέτες των εταιρειών Rovent, Lissang-south, Titan, οι οποίες εκτελούν τις λειτουργίες των λαβών λίπους, συνιστάται από επαγγελματίες.

Οι συσκευές άνθρακα των σημάτων Hansa, Gorenje, Krona δείχνουν καλές επιδόσεις.

Όταν επιλέγετε μια επιλογή φίλτρου για κουκούλες κουζίνας, ο καταναλωτής θα πρέπει να προσέχει τους δείκτες αυτούς:

 • φήμη του κατασκευαστή ·
 • Αντοχή στη θερμότητα του πρόσθετου εξαρτήματος - χρειάζεστε 70-80 μοίρες για προσθήκες μετάλλων.
 • απουσία ελαφρών ζημιών ·
 • συντελεστή συμβατότητας με ένα συγκεκριμένο μοντέλο του συστήματος εξάτμισης.

Ο άνθρωπος, χωρίς να γνωρίζει το μοντέλο της συσκευής του, πρέπει να αγοράσει καθολικά ένθετα για επιπλέον καθαρισμό. Εξαιτίας αυτού, το καπό του φίλτρου δεν θα σπάσει, ο κινητήρας δεν θα επιδεινωθεί. Μια παγίδα αλουμινίου για επιπλέον σωματίδια είναι η καλύτερη επιλογή. Το υψηλό κόστος πληρώνει για τον εαυτό του για ένα χρόνο, η διάρκεια ζωής δεν εξαντλείται, εάν πρόκειται για χρήση σε επίπεδο νοικοκυριού.

Ένα σύστημα καθαρισμού με αντικαταστάσιμα φίλτρα χρειάζεται τακτική συντήρηση. Εκτός από την αντικατάσταση του πρόσθετου αλίευσης, ο απορροφητήρας καθαρίζεται τακτικά και το περίβλημα του ανακουφίζεται από τη σκόνη. Είναι καλύτερα να αποφύγετε το κλείσιμο του λειτουργικού συστήματος μετά το μαγείρεμα, να καθαρίσετε τον εαυτό σας, τον αέρα στον χώρο ανανεώνεται.

Αυτό που απειλεί την έλλειψη πρόσθετου φιλτραρίσματος

Η αποσυναρμολόγηση της παλιάς συσκευής καθαρισμού, χωρίς την επόμενη εγκατάσταση ενός νέου, τελειώνει με την αποτυχία του κύριου συστήματος.


Αυτές οι συσκευές κουζίνας θα πρέπει να λειτουργούν μόνο με φίλτρο, διαφορετικά θα είναι:

 • οι ξένες μυρωδιές δεν θα εξαφανιστούν.
 • τα σωματίδια λίπους εναποτίθενται στους αγωγούς, φτάνουν στα όρια του κινητήρα.
 • ο μηχανισμός εκκίνησης του συστήματος εξαερισμού θα σταματήσει να λειτουργεί.
 • η συσκευή θα επιδεινωθεί τελείως.

Ένα σύστημα κουζίνας αυτής της κατηγορίας λειτουργεί χωρίς σύνδεση με ένα σύστημα εξαερισμού. Ο μηχανισμός από τη θραύση σώζει την προσθήκη αλίευσης. Η πλήρης απουσία του καθιστά τη συσκευή άχρηστη, μειώνει τη ζωή της. Αγοράστε και αλλάξτε χαρτί, ακρυλικό, sinteponovye, πολυεστέρα, κασέτες άνθρακα έχει την ευκαιρία σε όλους.

Είναι καλύτερο να αγοράσετε για την κουζίνα μια ποιοτική αλίευση μεγάλων σωματιδίων λίπους, ένα καθαριστικό των οσμών. Χωρίς αυτό, η κουκούλα γίνεται άχρηστη συνιστώσα, δεν κάνει καλή δουλειά. Τι είδους φίλτρο εισάγεται στην κουκούλα θα πρέπει να ζητηθεί από έναν ειδικό που εκτελεί την αρχική εγκατάστασή του.

Είναι καλύτερο να αγοράσετε για τα καθαριστικά σχεδιασμού καυσαερίων από αλουμίνιο, ανοξείδωτο ατσάλι. Μόλις ένα εξάμηνο πλένονται, αποξηραίνονται, τοποθετούνται. Έχοντας επιλέξει το ακρυλικό συστατικό, αξίζει να το πλένετε 3-4 φορές και στη συνέχεια να απορρίπτεται. Οι προσθήκες σε χαρτί εξυπηρετούν λιγότερο από τρεις μήνες.

Οι συνθετικές, πολυεστερικές, μη υφασμένες προσθήκες αλλάζονται 3-4 φορές το χρόνο. Αγοράστε στην κουζίνα, εισάγετε, αλλάξτε την καθολική συσκευή που χρειάζεστε μέσω ενός καταστήματος υλικού, μη επιλέγοντας επιλογές στις αγορές.

Τα εξαρτήματα καυσαερίων στο σπίτι διαθέτουν ένα ευρύ μεταλλικό πώμα, ικανό να παγιδεύει μυρωδιές, εγκατεστημένο πάνω από τη σόμπα. Οι πρόσθετες συνιστώσες διήθησης τοποθετούνται ακριβώς πίσω από την σχάρα της παγίδας λίπους. Αξίζει επίσης να τοποθετήσετε ένα φίλτρο άνθρακα που εκτελεί τη διαδικασία λεπτού φιλτραρίσματος. Μπορείτε να αλλάξετε το στοιχείο ανοίγοντας την ψησταριά, τραβώντας εύκολα το καθορισμένο πρόσθετο.

Το έργο των ενθέτων μίας χρήσης για απορρόφηση λίπους δεν μπορεί να εκτελεσθεί για περισσότερο από ένα χρόνο. Αν υπάρχει ένδειξη μόλυνσης στη συσκευή, τότε θα ακούγεται ένα ηχητικό σήμα όταν απαιτείται αντικατάσταση, η απουσία του αναγκάζει το άτομο να πραγματοποιήσει τον έλεγχο της κατάστασης μόνο του.

Μην επιχειρήσετε να πλύνετε το φίλτρο για ρούχα μίας χρήσης οικιακής χρήσης. Αγοράστε ένα πρόσθετο για την αντικατάσταση που χρειάζεστε σε ένα κατάστημα υλικού. Για μεμονωμένες ποικιλίες φίλτρων άνθρακα πωλούνται υποκατάστατα κοκκίων.

Η ποιότητα τους είναι εγγυημένη από τον κατασκευαστή, η οποία επαληθεύεται από την εμπειρία των πραγματικών καταναλωτών. Για τη δημόσια εστίαση επιλέγονται οι πιο ισχυρές μεταλλικές παραλλαγές των φίλτρων, η διάρκεια ζωής των οποίων είναι μεγάλη.

Σας συνιστούμε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο σχετικά με τον καθαρισμό του φίλτρου και του φούρνου:

Φίλτρα λίπους για εξαγωγή - επισκόπηση και αξιολόγηση


Οι απορροφητήρες κουζίνας καθαρίζουν τον αέρα των προϊόντων καύσης, οσμών, καπνών και καπνού που συσσωρεύονται στο δωμάτιο κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Όλες οι μοντέρνες κουκούλες είναι εξοπλισμένες με φίλτρα άνθρακα και λίπους. Προστατεύουν τον κινητήρα από αστοχία και διατηρούν επίσης τις εσωτερικές επιφάνειες του εξοπλισμού από κολλώδη και σκληρά για καθαρισμό σωματίδια λίπους. Απαραίτητο στην περίπτωση που το σύστημα αερισμού λειτουργεί χωρίς εξάτμιση αέρα.

Αυτό το άρθρο θα συζητήσει πώς να διατηρήσετε ένα μεταλλικό φίλτρο λίπους.

Ποια είναι τα φίλτρα στην κουκούλα

Τύποι λιπαρών φίλτρων για εκχυλίσματα και την αρχή της λειτουργίας τους

Το φίλτρο λίπους είναι απαραίτητο στην κουκούλα κουζίνας για να καθαρίσετε τη ροή του αέρα που διέρχεται από το κύτος, τα δομικά στοιχεία και τον αεραγωγό από τα προϊόντα καύσης και τα μικρά αιωρούμενα σωματίδια λίπους.

Επίσης, το φίλτρο γράσου προστατεύει τον κινητήρα εξαγωγής από τη συσσώρευση ρύπων, εξαιτίας της οποίας αρχίζει να λειτουργεί χειρότερα και μπορεί να σπάσει.

Αν αγνοήσουμε την εγκατάσταση ενός φίλτρου αέρα του λίπους, στη συνέχεια, μετά από 20-30 ημέρες, όλες οι εσωτερικές επιφάνειες του απορροφητήρα με το μοτέρ θα καλύπτονται από ένα στρώμα βερνικιού-όπως ουσία - κολλώδη, trudnoochischaemogo και δύσοσμες.

Το φίλτρο λίπους μπορεί να είναι αναλώσιμο και επαναχρησιμοποιήσιμο και ανάλογα με αυτό είναι κατασκευασμένο από διάφορους τύπους υλικών:

 • Από sintepon, fleece ή ειδικό χαρτί. Εγκαθίστανται σε συσκευές προϋπολογισμού επίπεδου τύπου. Διατηρούνται μέχρι να μολυνθεί το συνθετικό ύφασμα, μετά από το οποίο απλώς ρίχνεται έξω. Ο καθαρισμός και η επαναχρησιμοποίηση ενός τέτοιου φίλτρου λίπους δεν θα δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
 • Από ακρυλικό. Αυτός ο εξοπλισμός είναι ενδιάμεσος μεταξύ φίλτρων μιας χρήσης και επαναχρησιμοποιήσιμων φίλτρων. Αυτό σημαίνει ότι το φίλτρο μπορεί να πλυθεί για περαιτέρω χρήση, αλλά λόγω της εύθραυστης δομής του θα καταστεί γρήγορα ακατάλληλη.
 • Επαναχρησιμοποιείται φίλτρο γράσου αλουμινίου για σχεδίαση. Χαρακτηρίζεται από την ποιότητα, την αξιοπιστία και, κυρίως, την ανθεκτικότητα. Τα επαναχρησιμοποιούμενα φίλτρα μπορούν να λειτουργούν όσο και η ίδια η κουκούλα. Βρίσκονται στις κουκούλες του μεσαίου και υψηλού τμήματος των τιμών. Όταν παρατηρήσετε ότι ο εξαερισμός δεν λειτουργεί σε πλήρη ισχύ, αρκεί να φτάσετε το φίλτρο και να τον πλύνετε με απορρυπαντικό.

Πώς να αγοράσετε ένα φίλτρο λίπους για εξαγωγή - Krona ή Cata;

Η αγορά προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία λιπαρών στοιχείων από διαφορετικούς κατασκευαστές. Μερικές φορές είναι δύσκολο να κάνετε μια επιλογή και να καταλάβετε πώς ένα στοιχείο διαφέρει από το άλλο.

Καταστρέφουν αποτελεσματικά την εξάτμιση, προστατεύουν τα έπιπλα στην κουζίνα και απομακρύνονται από τη ρύπανση. Σχεδιασμένο για μακροχρόνια χρήση, επιτρέπεται η πλύση σε πλυντήριο πιάτων. Με τακτική και σωστή φροντίδα, τα φίλτρα θα εξασφαλίζουν αξιόπιστο καθαρισμό του αέρα κατά τη διάρκεια πολλών ετών υπηρεσίας.

Ο Ισπανός κατασκευαστής Cata εξοπλίζει τον εξοπλισμό του με στοιχεία από ανοδιωμένο αλουμίνιο με έξι στρώματα.

Επίσης στα καταστήματα μπορείτε να βρείτε καθολική φίλτρα λίπους για την εξαγωγή. Χαρακτηριστικό τους είναι ότι είναι κατάλληλα αμέσως για διάφορα μοντέλα κουκούλες από διαφορετικούς κατασκευαστές. Τα εφάπαξ στοιχεία μπορούν να κοπούν στο επιθυμητό μέγεθος μόνοι τους ή να επιλεγούν ανάλογα με το μέγεθος.

Εάν το παλιό σας φίλτρο λίπους έχει υποστεί τελείως φθορά, συνιστάται η αντικατάστασή του με ένα καθολικό φίλτρο.

Εξετάστε τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα μοντέλα:

 • Κρόνα. Τα φίλτρα είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο και είναι εξοπλισμένα με διάφορα στρώματα πλέγματος διήθησης. Προστατέψτε τα έπιπλα στην κουζίνα, τους τοίχους και τα μέρη της κουκούλας από σωματίδια λίπους. Το λίπος δεν φτάνει στον αγωγό, καθισμένος στα διαμερίσματα του φίλτρου. Καθαρίστε το στοιχείο φίλτρου συνιστάται μία φορά το μήνα. Κατάλληλο για μοντέλα κουκούλας Mara 600, Gala 600 και Hanna 600. Μέγεθος: 333 × 260 mm.
 • JetAir. Αυτοί οι ιταλικοί εκχυλιστές λίπους για τους εκτοξευτήρες JetAir είναι κατάλληλοι για μοντέλα Ατλάντα, Mahila, Ρώμη, Τόκιο, Mifmi, Tevere και Fireze. Το τρίψιμο από αλουμίνιο εμποδίζει την είσοδο λίπους και προϊόντων καύσης στις λεπίδες του κινητήρα και σε άλλα μέρη της κουκούλας. Διαστάσεις: 275 × 370 mm. 258 × 330 mm. 218 × 280 mm. 265 × 40 mm.
 • Gorenje. Τα ιταλικά φίλτρα αλουμινίου συλλογής λίπους είναι κατάλληλα για πολλά μοντέλα κουκούλας Gorenje: DVG955HB, 5723.1060, DKG552-ORA-W, κλπ. Διαστάσεις: 305 × 226 mm. 222 × 247 mm. 320 × 300 mm. 265 × 305 mm. 555 × 410 mm. 400 × 278 mm. 200 × 496 mm.

Πότε πρέπει να αλλάξετε και πώς να καθαρίσετε το λιπαρό φίλτρο κουζίνας

Τα επαναχρησιμοποιήσιμα λιπαρά φίλτρα αέρα για τα εκχυλίσματα συνιστώνται να συντηρούνται μία φορά το μήνα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το λίπος δεν έχει χρόνο να σκληρύνει και να φράξει τις οπές του φίλτρου. Αυτό θα συμβάλει επίσης στη διατήρηση της αποδοτικότητας του εξοπλισμού. Πριν από τον καθαρισμό του φίλτρου απευθείας από το γράσο, πρέπει να αφαιρεθεί.

Θα το πούμε, πώς γίνεται με ένα παράδειγμα ενός εκχυλίσματος Krona μοντέλο Hanna 600:

 1. Αποσυνδέστε τον απορροφητήρα από την παροχή ρεύματος.
 2. Για να αφαιρέσετε τη σχάρα, που βρίσκεται στο κάτω μέρος της συσκευής, τραβήξτε το μάνδαλο στην κλειδαριά κρατώντας το φίλτρο με το άλλο χέρι.
 3. Αφαιρέστε το φίλτρο.

Ο ευκολότερος τρόπος καθαρισμού του φίλτρου λίπους είναι να χρησιμοποιήσετε ένα πλυντήριο πιάτων.

Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστείτε:

 • Ένα ζευγάρι γάντια από καουτσούκ.
 • Άκαμπτη βούρτσα.
 • Gel;
 • Πιατάκι.

Προχωράμε στον καθαρισμό:

 1. Να φοράτε γάντια.
 2. Ρίξτε τη γέλη στο πιατάκι.
 3. Βγάζετε τη βούρτσα στο πήκτωμα.
 4. Εφαρμόστε το πήκτωμα με μια βούρτσα ομοιόμορφα και στις δύο επιφάνειες του φίλτρου.
 5. Περιμένετε 15 λεπτά.
 6. Στη συνέχεια καθαρίστε με μια καθαρή βούρτσα και ξεπλύνετε με ζεστό τρεχούμενο νερό.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθαριστικά, για παράδειγμα, "Shining Plates" ή "Sano Forte Plus". Ρίξτε ένα εργαλείο στη δεξαμενή νερού και χαμηλώστε τη σχάρα εκεί. Περιμένετε 20 λεπτά, επαναλάβετε τη διαδικασία αν είναι απαραίτητο, μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αν αυτές οι μέθοδοι δεν έχουν βοηθήσει, υπάρχει μια πιο ριζοσπαστική μέθοδος - ένα μέσο για τον καθαρισμό των υδρορροών.

Ο καθαρισμός γίνεται ως εξής:

 1. Τοποθετήστε 1-2 cm ζεστού νερού στο τηγάνι.
 2. Τοποθετήστε ένα πλέγμα φίλτρου μέσα σε αυτό.
 3. Στο επάνω μέρος του φίλτρου, προσθέστε ένα καθαριστικό για να καθαρίσετε τις αποστράγγες.
 4. Θα υπάρξει αντίδραση αφρισμού, περιμένετε 10 λεπτά.
 5. Μετά από αυτό, ξεπλύνετε τη σχάρα κάτω από ζεστό τρεχούμενο νερό.

Αξίζει να θυμηθείτε ότι αυτό το χημικό είναι επιθετικό και μπορεί να βλάψει τη μεταλλική επιφάνεια, ώστε να μπορείτε να καταφύγετε σε αυτό μόνο μία φορά. Είναι καλύτερα να περιορίσετε τον εαυτό σας σε ασφαλέστερα υλικά.

Με σωστή φροντίδα, η κουκούλα θα σας εξυπηρετήσει καλά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Φίλτρα άνθρακα και λίπους για κουκούλες κουζίνας - καθαρισμός, έκπλυση και αντικατάσταση

Οι συσκευές εξαγωγής που είναι εγκατεστημένες πάνω από τη σόμπα είναι εξοπλισμένες με στοιχεία φίλτρου αέρα, τα οποία πρέπει να καθαρίζονται ή να αντικαθίστανται σε περίπτωση πλήρους μόλυνσης. Σκοπός της δημοσίευσης είναι να εξετάσει τα υπάρχοντα φίλτρα για κουκούλες, τις επιλογές για την εγκατάσταση τους σε ομπρέλες διαφόρων μοντέλων και τους τρόπους εξυπηρέτησης από τους ίδιους.

Ποικιλίες στοιχείων φίλτρου

Το πρώτο σχέδιο για την κουζίνα έγιναν χωρίς φίλτρα - τοποθετημένα μεταλλικά ομπρέλα εξοπλισμένη με αξονικό ανεμιστήρα συνδέεται με τον αέρα-εξαερισμού με ένα ορθογώνιο κανάλι. Με την απόσυρση της αιθάλης και λίπους στο εξωτερικό της συσκευής αντιμετωπίσει, αλλά την ίδια στιγμή που καλύπτεται με κολλητική λάσπη - συχνά έπρεπε να πλένετε τη συσκευή του σώματος, πτερωτή και γρίλια εισαγωγής αέρα.

Τα υπάρχοντα κρέμονται, τα νησιά και οι ενσωματωμένοι κουκούλες στερούνται αυτών των μειονεκτημάτων, διότι παρέχονται με φίλτρα διαφόρων τύπων:

 • λιπαρά εναλλάξιμα στοιχεία σε βάση ακρυλικού και χαρτιού.
 • λιπαντικά για τη συλλογή λίπους.
 • κασέτες από φυσίγγιο άνθρακα - φυσίγγια;
 • συνδυασμένα απορρίμματα.
Αριστερά - παραδοσιακή απορροφητική κουκούλα, μονάδα ανακυκλοφορίας δεξιά

Θυμηθείτε ότι υπάρχουν 2 τύποι κουζινών κουζίνας - ροή και ανακυκλοφορία. Ο πρώτος ρίχνει τον εισερχόμενο αέρα στον άξονα εξαερισμού ή κατευθείαν στο δρόμο, τα δεύτερα γίνονται χωρίς βρύση και κατευθύνουν την καθαρισμένη ροή πίσω στο δωμάτιο.

Ανάλογα με τον κατασκευαστή και το μοντέλο, ο απορροφητήρας παρέχεται με έναν ή δύο τύπους φίλτρων. Για παράδειγμα, τα περισσότερα ενσωματωμένα λεπτό κουκούλες είναι εξοπλισμένα με παγίδα μόνο λίπος και έκδοση ανακυκλοφορία νησί - άνθρακα και ένθετο λίπος. Ας εξετάσουμε κάθε είδος στοιχείων με περισσότερες λεπτομέρειες.

Φίλτρα - παγίδα λίπους

Αυτή η κατηγορία φίλτρων συσκευών κουζίνας χωρίζεται σε 3 ομάδες:

 • Επίπεδα είδη μίας χρήσης.
 • αλουμινένιο πλέγμα με μικρά κελιά, περικλειόμενο σε άκαμπτο πλαίσιο.
 • το ίδιο, από ανοξείδωτο χάλυβα.
Η αρχή του καθαρισμού σε ένα φίλτρο μίας χρήσης

Τα αντικαταστάσιμα προϊόντα μοιάζουν εξωτερικά με ένα λεπτό "χαλί" και χρησιμοποιούνται σε μικρές ενσωματωμένες κουκούλες σε διάφορα μεγέθη. Φίλτρο υλικό - χαρτί ή συνθετικές ίνες με ακρυλικό, μη υφασμένο ύφασμα ή συνθεπόνη. Η μέγιστη διάρκεια ζωής του στοιχείου είναι 3 μήνες, υπό τον όρο ότι η αναρρόφηση αέρα δεν λειτουργεί περισσότερο από 2 ώρες την ημέρα.

Σημαντική απόχρωση. Η αρχή της λειτουργίας των ανταλλακτικών φίλτρων βασίζεται στην απορρόφηση των λιπών και των σωματιδίων αιθάλης από συνθετικό ύφασμα. Ως εκ τούτου, ένας υψηλός βαθμός καθαρισμού της ροής αέρα που αναρροφάται από τον ανεμιστήρα.

Τα πλέγματα από ανοξείδωτο χάλυβα και αλουμίνιο κατασκευάζονται επίσης για το μέγεθος των οικιακών συσκευών, αλλά έχουν σχεδιαστεί για μακροχρόνια λειτουργία. Η αρχή της λειτουργίας είναι πολύ απλή: σταγονίδια λίπους και πτητικά σωματίδια διατηρούνται από τα μικρότερα κύτταρα πολλών πλεγμάτων που τοποθετούνται μέσα στο πλαίσιο.

Πλαίσιο λίπους πλαισίου από αλουμίνιο

Ας απαριθμήσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε ποικιλίας προϊόντων:

 1. Ένα φίλτρο λίπανσης μίας χρήσης για την εξαγωγή αέρα καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα, προστατεύει τα μέρη του ανεμιστήρα και τους αεραγωγούς από κολλώδεις αποθέσεις. Μειονέκτημα - μια φορά χρήση, το πλύσιμο και το στεγνό υλικό είναι άχρηστο, μόνο αντικατάσταση θα βοηθήσει. Η τιμή του καθαριστή εξαρτάται από το μέγεθος και κυμαίνεται μεταξύ 150... 700 τρίβει. (2,5... 12,2 eu).
 2. Τα εναλλάξιμα ένθετα είναι καθολικά, δηλαδή είναι κατάλληλα για όλες τις συσκευές αερισμού, όπου προβλέπεται η εγκατάσταση τέτοιων προϊόντων φιλτραρίσματος.
 3. Αλουμίνιο και δικτυωτό πλέγμα από ανοξείδωτο χάλυβα σχεδόν αιώνια, λιπαρής πλάκας μπορεί να καθαρίσει νερό πλύσεως με διαφορετικούς χημικούς παράγοντες (την τεχνολογία που περιγράφεται παρακάτω). Μια νέα παγίδα πλέγματος είναι πολύ πιο ακριβή από μια έκδοση αντικατάστασης - τουλάχιστον 2 φορές.
 4. Ένα σημαντικό μειονέκτημα των φίλτρων ματιών είναι ο μάλλον ακατέργαστος καθαρισμός του αέρα από επιβλαβείς αναθυμιάσεις. Κρίνοντας από τις αξιολογήσεις πραγματικών χρηστών, μετά από 1-2 έτη λειτουργίας, μία σταγόνα του λίπους καλύμματος του περιβλήματος του ανεμιστήρα, η εσωτερική κοιλότητα του κουκούλα και εξαερισμού κανάλι.
Ανοξείδωτα ένθετα - τα πιο ακριβά και ανθεκτικά προϊόντα

Λυρική απόκλιση. Η αναρρόφηση της οικιακής κουζίνας δεν είναι πανάκεια. Παρά τη συνεχή χρήση της κουκούλας, κίτρινες κηλίδες λίπους πέφτουν στους τοίχους και τις καμπίνες κοντά στη σόμπα. Ο λόγος είναι μια μεγάλη απόσταση από το άνοιγμα αναρρόφησης στα πιάτα με το φαγητό που μαγειρεύεται. Για την αποτελεσματική αφαίρεση της βλάβης, η ομπρέλα πρέπει να παραλειφθεί, αλλά στη συνέχεια γίνεται άβολο να μαγειρεύουμε. Είναι φυσικά αδύνατο να πιάσετε ατμό από ένα φούρνο εργασίας.

Κασσίτεροι άνθρακα

Το πρόβλημα των κασετών ρόφησης άνθρακα διαφέρει ριζικά από το σκοπό των φίλτρων λίπους. Οι κόκκοι ενεργού άνθρακα που τοποθετούνται μέσα στο πλαστικό φυσίγγιο καθαρίζουν τη ροή αέρα από επιβλαβείς αναθυμιάσεις και μικροσκοπικά σωματίδια. Στην πράξη αυτό σημαίνει τα εξής:

 • Το φίλτρο άνθρακα για το τράβηγμα είναι ικανό να καθαρίσει τον αέρα των μυρωδιών των τροφίμων και των εκπληρωμένων αερίων.
 • η μάζα αέρα που έχει υποστεί επεξεργασία με απορροφητικό μπορεί να διοχετευθεί πίσω στο δωμάτιο.
 • η μολυσμένη σκόνη ή κόκκοι άνθρακα δεν μπορούν να ξεπλυθούν με νερό και έτσι να αποκατασταθεί η δυνατότητα συντήρησης του στοιχείου, η αναλωμένη κασέτα πρέπει να αντικατασταθεί.
 • Τα φυσίγγια χρησιμοποιούνται σε όλες τις νησιωτικές εξατμίσεις χωρίς εξαερισμό (ανακύκλωση).
 • σε συσκευές εξάτμισης με άμεση ροή, τα ένθετα άνθρακα χρησιμοποιούνται ως το δεύτερο στάδιο - καθαρισμός του αέρα.

Ιστορικό υπόβαθρο. Στις πρώτες μάσκες αερίου που κατασκευάστηκαν στην ΕΣΣΔ, χρησιμοποιήθηκαν επίσης δεξαμενές καθαρισμού γεμάτες με σκόνη ενεργού άνθρακα. Σκοπός - η σύλληψη χημικών παραγόντων - αέρια και σταγονίδια υγρού.

Στρογγυλές κασέτες εισάγονται στο περίβλημα του ανεμιστήρα

Τα φίλτρα που είναι γεμάτα με απορροφητικό υλικό παράγονται με τη μορφή πλαστικών κασετών μίας χρήσης και επίπεδων "στρώσεων". Ανάλογα με το μοντέλο του συστήματος εξάτμισης, χρησιμοποιούνται κασέτες ορθογωνίου ή κυκλικού σχήματος με μια οπή στο κέντρο.

Η μέγιστη περίοδος λειτουργίας του στοιχείου άνθρακα είναι 6 μήνες. Με έντονη και συχνή μαγειρική, η περίοδος αυτή μειώνεται κατά το ήμισυ. Κόστος των προϊόντων - από 190 ρούβλια. (μάρκα Gefest) σε 2000 ρούβλια. (Rainford). Υπάρχουν επίσης πιο ακριβά δείγματα, για παράδειγμα, Faber 112 Fabula για 12,5 χιλιάδες ρούβλια.

Φυσίγγια ορθογώνιου σχήματος τοποθετούνται μέσα στο άνοιγμα εργασίας της ομπρέλας

Συμβούλιο. Ο πρώτος εχθρός του απορροφητικού φίλτρου είναι η υγρασία που περιέχεται στον αέρα εισαγωγής. Αν θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της κασέτας άνθρακα - μετά το μαγείρεμα, αερίστε την κουζίνα και αφήστε τον ανεμιστήρα εξαγωγής για 10-15 λεπτά για να στεγνώσει.

Συνδυασμένα ένθετα

Ένα προϊόν φιλτραρίσματος αυτού του τύπου είναι ένα επίπεδο στρώμα δύο επιπέδων - ένα "χαλί" γεμάτο με μια συνθετική ίνα και κόκκοι ενεργού άνθρακα - ένα ροφητικό. Η συνθενόνη βρίσκεται από κάτω και απορροφά το λίπος, το ανώτερο στρώμα άνθρακα απενεργοποιεί τις ακαθαρσίες των επιβλαβών αερίων.

Η συσκευή ενός συνδυασμένου φίλτρου δύο επιπέδων

Γενικά ένθετα - μίας χρήσης, κατάλληλα για κουκούλες, σχεδιασμένα για επίπεδα αντικαταστάσιμα φίλτρα. Εργασία - όχι περισσότερο από 3 μήνες με καθημερινή χρήση, η τιμή είναι περίπου 30-40% υψηλότερη από το κόστος των παγίδων λίπους υφασμάτων μονής στοιβάδας. Παράδειγμα: ένα προϊόν που μετρά 47 x 57 cm από τον κατασκευαστή Filtero κοστίζει 690 ρούβλια. (12 cu. E.), Το εμπορικό σήμα Top House - 490 ρούβλια. (8.5 κ.εκ.).

Οδηγίες αντικατάστασης

Όπως ανακαλύψαμε παραπάνω, τα απορρίμματα λίπους, τα συνδυασμένα και οι κασέτες άνθρακα δεν μπορούν να αναγεννηθούν με πλύσιμο ή έκπλυση. Το μολυσμένο στοιχείο πρέπει να αντικατασταθεί εάν εντοπιστούν τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • άλλαξε το χρώμα της ετικέτας δείκτη ή την επιγραφή στο λιπαρό λεπτό φίλτρο που εφαρμόζει ο κατασκευαστής (συνήθως γίνεται κόκκινο).
 • το βύθισμα μειώθηκε σημαντικά, ο θόρυβος του ανεμιστήρα αυξήθηκε αισθητά.
 • η ζωή του φυσίγγου άνθρακα έχει λήξει.
 • οι εξατμίσεις ορισμένων σημάτων είναι εφοδιασμένες με αισθητήρες διαφορικής πίεσης, γεγονός που υποδηλώνει πλήρη απόφραξη του υφάσματος φίλτρου ή της κασέτας άνθρακα.
Για να αφαιρέσετε το εξωτερικό ένθετο λίπους, αρκεί να ξεκλειδώσετε τα 2 μάνδαλα που έχουν τοποθετηθεί στις άκρες (σε ορισμένα μοντέλα χρησιμοποιείται ένα μάνδαλο)

Προσπάθειες για να πλύνετε ένα σφυρήλατο φίλτρο μιας χρήσης, βέβαια, αναλήφθηκαν από πολλούς χρήστες. Το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, απομακρύνοντας πλήρως το απορροφημένο λίπος από το εσωτερικό δεν είναι ρεαλιστικό. Το πλυμένο συνθετικό υλικό πληρώσεως σφραγίζει και πάλι.

Πρώτα πρέπει να αγοράσετε ένα στοιχείο καθαρισμού του αέρα για μια συγκεκριμένη κουκούλα. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε τις πρωτότυπες λεπτομέρειες της ίδιας μάρκας με τις οικιακές σας συσκευές. Σε άλλες περιπτώσεις, ο παραγωγός δεν διαδραματίζει ειδικό ρόλο. Αν δεν βρήκατε το προϊόν του απαιτούμενου μεγέθους, πάρτε ένα καθολικό φίλτρο απορρόφησης λίπους - ταιριάζει στις περισσότερες συσκευές εξαγωγής.

Το καθολικό πλέγμα αλουμινίου μπορεί να κοπεί στο επιθυμητό μέγεθος και να τοποθετηθεί σε ένα παλιό πλαίσιο

Πώς να αφαιρέσετε και να εγκαταστήσετε ένα νέο φίλτρο που συλλαμβάνει το λίπος:

 1. Αποσυνδέστε τη συσκευή από το ηλεκτρικό δίκτυο οικιακής χρήσης τραβώντας το φις από την πρίζα. Οι προφυλάξεις είναι περιττές - κατά τη διαδικασία αποσυναρμολόγησης ορισμένων μοντέλων, μπορείτε να αγγίξετε τυχαία το κουμπί εκκίνησης του ανεμιστήρα.
 2. Ο ενσωματωμένος πίνακας εκτείνεται μέχρι το τέλος.
 3. Από το κάτω μέρος, εντοπίστε τα μάνδαλα ή τα πλαστικά κλιπ που συγκρατούν το πλαίσιο με το ένθετο φίλτρου. Ξεκλειδώστε τα και αφαιρέστε το τμήμα.
 4. Αποσυνδέστε το χρησιμοποιημένο φίλτρο και εγκαταστήστε ένα νέο. Το πλαίσιο θα πρέπει να καθαριστεί με την βοήθεια της κουζίνας και να στεγνώσει. Δείτε τη διαδικασία για την αντικατάσταση του βίντεο:

Οι κασέτες που είναι γεμάτες με ενεργό άνθρακα βρίσκονται συνήθως πίσω από την παγίδα λίπους. Για να φτάσετε στο φίλτρο άνθρακα, ο τελευταίος πρέπει να αποσυναρμολογηθεί. Η ίδια η κασέτα είναι στερεωμένη με σταθεροποιητές ή βίδα κάτω από ένα κατσαβίδι Phillips.

Πριν από τη συντήρηση της τοίχου, βγάλτε την πρόσοψη. Πώς να εγκαταστήσετε ένα φίλτρο άνθρακα σε μια παρόμοια οικιακή συσκευή, που εμφανίζεται σε ένα σύντομο βίντεο:

Πώς να καθαρίσετε ένα πλέγμα λιπαρών μετάλλων

Για την απόπλυση λιπαντικού και αιθάλης από φίλτρα ματιών, κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα ή αλουμίνιο, συνιστάται τουλάχιστον 1 φορά ανά μήνα. Η ιδανική επιλογή - εβδομαδιαία πλύση, τότε η σχάρα δεν έχει χρόνο για να επικαλυφθεί και να καθαριστεί εύκολα.

Ο απλούστερος τρόπος για να αφαιρέσετε τις αποθέσεις, που συνιστώνται από τους κατασκευαστές, είναι να αφαιρέσετε και να τοποθετήσετε το πλέγμα στο πλυντήριο πιάτων. Η επιλογή δεν είναι κατάλληλη σε περίπτωση βαριάς ρύπανσης και το πλυντήριο πιάτων δεν βρίσκεται σε κάθε σπίτι.

Για το πλύσιμο των σχάρων, χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε οικιακά προϊόντα σε αλκαλική βάση, διαλύοντας λίπη:

 • σόδα κανονικό φαγητό?
 • οικιακό σαπούνι.
 • gel, σχεδιασμένο για πλύσιμο πιάτων και ειδών υγιεινής.
 • καθαριστικά υγρά για φούρνους, ηλεκτρικές κουζίνες αερίου και ηλεκτρικής κουζίνας (μερικές πωλούνται σε συσκευασία με ψεκαστήρα).

Συμβούλιο. Σε ιδιαίτερα παραμελημένες περιπτώσεις, όταν η κουκούλα δεν έχει πλυθεί για χρόνια, αυτά τα χημικά δεν θα βοηθήσουν. Αγορά σκόνη ή γέλη για το κόψιμο απόφραξη σωλήνων αποχέτευσης όπως «mole» ή καυστικό γλάστρες καπνού καθαρισμού γέλης με (π.χ., «Milam»). Να φοράτε πάντα λαστιχένια γάντια!

Με ελάχιστη ρύπανση δεν έχει νόημα να αγοράζετε οικιακά χημικά προϊόντα - απλά πλένετε το πλέγμα με σόδα. Πώς να καθαρίσετε ένα μεταλλικό φίλτρο με αυτόν τον τρόπο:

 1. Αφαιρέστε τη βρώμικη μάσκα και τοποθετήστε την σε ένα μεγάλο δοχείο σιδήρου.
 2. Προετοιμάστε ένα διάλυμα πλύσης που αποτελείται από 3-5 λίτρα νερού και 1-2 σάκους σόδα. Γεμίστε το υγρό σε ένα μπολ με μια σχάρα.
 3. Ζεσταίνετε το δοχείο στη σόμπα και το βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά. Αν η βρωμιά δεν βγει, συνεχίστε να βράζει. Αφού ξεπλύνετε και στεγνώσετε το φίλτρο, αντικαταστήστε το.

Ένα σημαντικό σημείο. Πριν από την εγκατάσταση του καθαρισμένου πλέγματος, επιθεωρήστε προσεκτικά την εσωτερική κοιλότητα του καλύμματος και το περίβλημα του ανεμιστήρα - είναι πιθανό να υπάρχουν σταγόνες λίπους στις επιφάνειες. Ο λόγος που αναφέρθηκε παραπάνω - τα στοιχεία ματιών δεν καθυστερούν το 100% των ατμών. Είναι καλύτερα να αφαιρέσετε την επιδρομή αμέσως - μετά τη συσσώρευση είναι πολύ πιο δύσκολο να καθαριστεί.

Τα πηκτώματα και τα ειδικά υγρά καθαρισμού χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Τυπικά, ο παράγοντας εφαρμόζεται σε ένα πλέγμα φίλτρου και διατηρείται για συγκεκριμένο χρόνο. Δεν τραυματίζεται να τρίβετε επιπλέον τα πλέγματα με μια άκαμπτη πλαστική βούρτσα ή βούρτσα, στη συνέχεια να τα πλένετε με τρεχούμενο νερό και να τα στεγνώνετε. Η τεχνολογία της χρήσης διαφόρων μέσων εμφανίζεται στο επόμενο βίντεο:

Εν κατακλείδι, ένα συμβούλιο για τον εκσυγχρονισμό της σχάρας

Ο σκοπός της βελτίωσης είναι να απαλλαγούμε από τους καπνούς που εγκαθίστανται μέσα στην κουκούλα και τις λεπτομέρειες της μονάδας ανεμιστήρα. Από κλάσμα ανοξείδωτο πλέγμα περνάει λιπαρά σταγονίδια, είναι να οριστικοποιήσει - στερεώσει το εσωτερικό στρώμα από συνθετικές ίνες - syntepon ράβδος ή ένα λεπτό ελαστικό αφρό.

Το υλικό στερεώνεται με ένα λεπτό σύρμα και μετά τη μόλυνση αλλάζει σαν ένα μόνο φίλτρο. Είναι σημαντικό οι ίνες να αφήνονται ελεύθερα στον αέρα και να μην δημιουργούν αεροδυναμική οπισθέλκουσα, αυξάνοντας το φορτίο στον ανεμιστήρα. Πώς να πραγματοποιήσετε αναβάθμιση, δείτε το τελευταίο βίντεο:

Φίλτρο για κουκούλες κουζίνας - γιατί είναι τόσο σημαντικό;

Η εξόρυξη στην κουζίνα είναι ένα σημαντικό στοιχείο που δεν επιτρέπει στις μυρωδιές, ζευγάρια και αιθάλη να εξαπλωθεί γύρω από το διαμέρισμα. Ένα τέτοιο θέμα των οικιακών συσκευών δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα. Σήμερα η επιλογή των κουκούλες είναι πολύ μεγάλη. Διαφέρουν όχι μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στον τύπο των φίλτρων. Είναι το είδος των φίλτρων για οικιακές κουκούλες κουζίνας που είναι υπεύθυνες για την ποιότητα του καθαρισμού του αέρα. Οι ειδικοί μας θα σας πουν ποια φίλτρα είναι διαθέσιμα για κουκούλες, ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους και τι είναι καλύτερα να επιλέξετε.

Γιατί χρειάζεστε ένα φίλτρο στην κουκούλα

Εξατμίσεις κουζίνας λειτουργούν από το δίκτυο. Διακρίνονται σε δύο κύριους τύπους:

 1. Αερόφωτο. Έχουν έναν εύκαμπτο σωλήνα που είναι ενσωματωμένος στον άξονα ή ανοίγει στο δρόμο. Ο κινητήρας αντλεί αέρα από το δωμάτιο και βγάζει έξω. Ο σχεδιασμός είναι πιο περίπλοκος στην εγκατάσταση και απαιτεί μια σταθερή εγκατάσταση ακριβώς πάνω από την πλάκα με την έξοδο σωλήνα.
 2. Ανακύκλωση. Δεν έχουν εξαερισμό. Σφίγγουν τον αέρα, καθαρίζουν και το φέρνουν πίσω στο δωμάτιο. Η τοποθέτηση τέτοιων συσκευών είναι ευκολότερη, καθώς μπορούν να εγκατασταθούν οπουδήποτε, ανεξάρτητα από το ορυχείο και τα ακραία τοιχώματα. Φαίνεται ότι αυτή η κουκούλα είναι πιο αισθητική. Και εκτός αυτού, έχει ένα επιπλέον πλεονέκτημα: παρέχει μια εισροή καθαρού αέρα χωρίς την ανάγκη για αερισμό του δωματίου.

Όντας πάνω από την εστία, η συσκευή τραβάει από μόνη της διάφορες εξάτμιση, σωματίδια λίπους, πιτσιλιές. Αν δεν υπάρχει φίλτρο στην κουκούλα, όλοι αυτοί οι ρύποι εισέρχονται γρήγορα στον κινητήρα και απενεργοποιούν τον. Οι συσκευές εξαερισμού είναι συχνά τοποθετημένες σε ορυχεία και ο αέρας που αναρροφούν περνάει πάνω από όλους τους ορόφους (όταν το σπίτι είναι πολυώροφο). Εάν το φίλτρο δεν συγκρατεί οσμές και κάποια μόλυνση, οι γείτονες θα υποφέρουν από βρώμικο αέρα πάνω. Άλλωστε, μέσα από τις τρύπες στο ορυχείο, φιλτράρει κατά κάποιο τρόπο σε άλλα διαμερίσματα.

Σε μοντέλα ανακυκλοφορίας, το φίλτρο χρειάζεται όχι μόνο για την προστασία του κινητήρα, αλλά και για τη μεγιστοποίηση του καθαρισμού του αέρα, το οποίο και πάλι πέφτει μέσα στο δωμάτιο.

Έτσι, τα φίλτρα στις κουκούλες κουζίνας εκπληρώνουν ταυτόχρονα δύο πολύ σημαντικές λειτουργίες:

 1. Προστατέψτε τον κινητήρα από λίπη, καπνούς και άλλους ρύπους.
 2. Παρέχετε ένα φιλικό προς το περιβάλλον μικροκλίμα στα σπίτια.

Τύποι φίλτρων

Στις σύγχρονες συσκευές εξάτμισης χρησιμοποιούνται τρεις τύποι φίλτρων:

Ας εξετάσουμε λεπτομερώς κάθε τύπο συστήματος διήθησης.

Λιπαρό

Φίλτρο λίπους - υποχρεωτικό στοιχείο οποιασδήποτε κουκούλας. Καταστρέφει την εξάτμιση, το λίπος και κάθε άλλο σπρέι τροφίμων, εμποδίζοντας την εναπόθεση τους στους εσωτερικούς τοίχους, τον ανεμιστήρα και τον κινητήρα. Χωρίς αυτό το φίλτρο, μετά από 2-3 μήνες όλα τα εσωτερικά μέρη της κουκούλας θα γίνουν λιπαρά, κολλώδη και πολύ βρώμικα και ο κινητήρας πιθανότατα θα καεί σύντομα.

Το φίλτρο λίπους είναι διαθέσιμο και επαναχρησιμοποιείται. Εγκαθίσταται σε ένα επίπεδο πάνελ κάτω, μέσω του οποίου αναρροφάται ο αέρας.

Διαθέσιμη

Βρίσκονται κυρίως σε ανέξοδα μοντέλα. Αντιπροσωπεύουν ένα στρώμα από συνθετικό υλικό: sintepona, μη υφασμένο ύφασμα ή ακρυλικό. Η διάρκεια ζωής αυτών των φίλτρων εξαρτάται από τη συχνότητα χρήσης της κουζίνας. Κατά μέσο όρο, αυτό είναι 1-2 μήνες.

Ο καθαρισμός τέτοιων φίλτρων δεν επιτρέπεται. Καθώς μολύνονται, πρέπει να αφαιρεθούν και να αντικατασταθούν με καινούργια. Σε μερικά μοντέλα κουκούλας περιλαμβάνονται τα "χαλάκια" μίας χρήσης. Σε άλλες περιπτώσεις, πρέπει να αγοράζονται χωριστά, γεγονός που προϋποθέτει τακτικές δαπάνες.

Αλλά υπάρχει ένα πλεονέκτημα σε αυτό: δεν χρειάζεται να χάσετε χρόνο και ενέργεια για τον καθαρισμό.

Επαναχρησιμοποιείται

Ένα επαναχρησιμοποιούμενο φίλτρο είναι ένα λεπτό μεταλλικό πλέγμα κατασκευασμένο από γαλβανισμένο χάλυβα, αλουμίνιο ή ανοξείδωτο χάλυβα. Τέτοιες δομές είναι ανθεκτικές και δεν απαιτούν αντικατάσταση.

Καθώς είναι βρώμικα, πρέπει να αφαιρεθούν και να πλυθούν. Κατά κανόνα, διαθέτουν ειδικές κλειδαριές για εύκολη αφαίρεση και στερέωση.

Τα πιο ποιοτικά είναι τα πλέγματα από ανοξείδωτο χάλυβα. Δεν οξειδώνονται, δεν παραμορφώνονται. Ανάλογα με το συγκεκριμένο μοντέλο της κουκούλας και τις διαστάσεις του, το επαναχρησιμοποιούμενο φίλτρο απορρόφησης λίπους μπορεί να είναι ενιαίο (ενιαίο) ή να αποτελείται από 2-3 ξεχωριστές κασέτες.

Άνθρακας

Τα φίλτρα άνθρακα για κουκούλες κουζίνας είναι ενσωματωμένα σε όλες τις συσκευές ανακυκλοφορίας. Ο κύριος στόχος τους είναι να καθαρίσουν τον αέρα από ακαθαρσίες και οσμές. Οπτικά, πρόκειται για μια πλαστική κασέτα αποτελούμενη από πολλές φυσίγγες γεμισμένες με ενεργό άνθρακα.

Ο αέρας, που διέρχεται από όλα τα διαμερίσματα άνθρακα, καθαρίζεται πλήρως και βγαίνει νωπός και απολυμαντικός. Το φίλτρο ξυλάνθρακα εγκαθίσταται πάντα μετά το λίπος. Αν δεν την προστατεύετε με ένα πλέγμα απορρόφησης λίπους, θα γίνει γρήγορα μη χρησιμοποιήσιμο, φραγμένο με κολλώδη σωματίδια τροφίμων. Καθώς χρησιμοποιούνται οι κασέτες, οι κασέτες γίνονται βρώμικες και χρειάζονται αντικατάσταση. Ανάλογα με τον κατασκευαστή, έχουν διαφορετικό χρόνο ζωής από 3-4 έως 6-7 μήνες. Αν οι χρήστες μαγειρεύουν σπάνια στη σόμπα, τότε το φίλτρο άνθρακα μπορεί να διαρκέσει για ένα χρόνο.

Σε συμβατικούς απορροφητήρες αέρα, οι κασέτες άνθρακα είναι σπάνια εγκατεστημένες. Αλλά αν θέλετε, μπορείτε να αγοράσετε αυτό το φίλτρο χωριστά και να το τοποθετήσετε σε ένα σωλήνα εξαγωγής αέρα.

Εάν το μολυσμένο φίλτρο ξυλάνθρακα δεν αλλάξει έγκαιρα, η ροή αέρα θα περάσει μέσα από αυτό με δυσκολία, γεγονός που θα αυξήσει το φορτίο του κινητήρα.

Universal

Αυτός είναι ένας πιο προηγμένος τύπος φίλτρου, που συνδυάζει μια κασέτα από άνθρακα, προστατευμένη από υλικό απορρόφησης λίπους. Τα καθολικά συστήματα καθαρισμού έχουν σημασία για τους απορροφητήρες ανακύκλωσης όπου απαιτείται ο αποτελεσματικότερος καθαρισμός του αέρα.

Το πρόσθετο στρώμα συλλογής λίπους του υλικού είναι επίσης διαθέσιμο και μπορεί να απαιτεί αρκετές αντικαταστάσεις κατά τη διάρκεια μιας περιόδου λειτουργίας των κασετών άνθρακα.

Υπάρχουν επίσης καθολικά φίλτρα, στα οποία τα τοιχώματα των ίδιων των φυσίγγων αποτελούνται από ένα ειδικό υλικό, το οποίο ενισχύει την αποτελεσματικότητα της διήθησης.

Κατά μέσο όρο, αυτό το σύστημα είναι επαρκές για 6-12 μήνες, μετά από το οποίο απαιτείται αντικατάσταση.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα κάθε φίλτρου

Οποιαδήποτε συσκευή θα έχει πάντα όχι μόνο πλεονάσματα, αλλά και μειονεκτήματα. Ας δούμε ποιες ιδιότητες έχει κάθε είδος φίλτρου στις κουκούλες της κουζίνας.

Το λίπος μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί

 1. Ανθεκτικότητα.
 2. Κανένα κόστος για την αγορά νέων φίλτρων.
 3. Προστατεύει καλά το εσωτερικό του εκχυλίσματος από τους ρύπους των τροφίμων.
 4. Εύκολα αφαιρούμενο και τοποθετημένο στη θέση του.
 1. Απαιτείται περιοδικός καθαρισμός.
 2. Εάν το μέταλλο είναι κακής ποιότητας, ο πίνακας μπορεί να παραμορφωθεί με το χρόνο.

Λίπος μία φορά

 1. Υψηλός βαθμός προστασίας από λιπαρές πιτσιλιές και ατμούς.
 2. Δεν χρειάζεται να πλένετε, να πλένετε.
 1. Σταθερό κόστος για την αγορά νέων φίλτρων.
 2. Είναι απαραίτητο να παρακολουθήσετε την καθαριότητα και τον χρόνο αλλαγής των παρεμβυσμάτων, διαφορετικά η κουκούλα δεν θα λειτουργήσει σωστά.

Άνθρακας

 1. Ποιότητα καθαρισμού του αέρα από μικρά σωματίδια βρωμιάς και δυσάρεστη οσμή.
 2. Απλός σχεδιασμός, με εύκολη αφαίρεση και εγκατάσταση.
 1. Γρήγορα λερωμένα.
 2. Απαιτεί έγκαιρη αντικατάσταση.
 3. Η υψηλή τιμή.

Universal

 1. Έχει δύο συστήματα φιλτραρίσματος.
 2. Καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα.
 3. Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
 1. Απαιτείται αντικατάσταση.
 2. Δεν είναι πάντα εύκολο να βρεθεί στην πώληση.
 3. Υψηλό κόστος.

Πόσα έχουν

Όσον αφορά το πόσο επαρκής είναι αυτό ή το φίλτρο, είναι αδύνατο να δοθεί ακριβής απάντηση, αφού όλα εξαρτώνται από τη συχνότητα χρήσης της εστίας και την ποιότητα της ίδιας της συσκευής. Παρακάτω είναι οι μέσες διάρκειες ζωής των φίλτρων με βάση τον υπολογισμό ότι η πλάκα χρησιμοποιείται καθημερινά τουλάχιστον 1 φορά.

 1. Φίλτρο λιπαρών επαναχρησιμοποιήσιμων - 2-3 μήνες.
 2. Το λίπος μία φορά (μέταλλο) - δεν έχει χρονικά όρια.
 3. Κανονικό φίλτρο άνθρακα - από 5-7 μήνες.
 4. Universal - 8-12 μήνες.

Ποια είναι καλύτερη επιλογή

Έτσι, έχοντας καταλάβει τη συσκευή όλων των τύπων φίλτρων που είναι εγκατεστημένα στις κουκούλες της κουζίνας, φτάνουμε στο κύριο ερώτημα - ποιο είναι το καλύτερο;

Δεν υπάρχει ενιαία απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Όλα εξαρτώνται από τις ανάγκες ενός συγκεκριμένου χρήστη, τα χαρακτηριστικά του χώρου της κουζίνας του, τον προϋπολογισμό που είναι πρόθυμος να δαπανήσει.

Οι πιο δημοφιλείς ήταν και εξακολουθούν να είναι συμβατικές κουκούλες με πρίζες αέρα και φίλτρα επαναχρησιμοποιήσιμου (διαρκούς) συλλογής λίπους. Για να εγκαταστήσετε συστήματα φιλτραρίσματος άνθρακα σε τέτοια σχέδια δεν υπάρχει ανάγκη: βαριά και μολυσμένος αέρας εξακολουθεί να αποστέλλεται στο ορυχείο ή στο δρόμο.

Όταν επιλέγετε ένα τέτοιο απόσπασμα, είναι απαραίτητο να προσέξετε την ισχύ του κινητήρα. Είναι από αυτόν θα καθορίσει την αποτελεσματικότητα της συσκευής.

Αν λάβουμε υπόψη την ποιότητα των επαναχρησιμοποιήσιμων φίλτρων λίπους, τότε η πρώτη θέση είναι από πλέγματα ανοξείδωτου χάλυβα, ο δεύτερος είναι γαλβανισμένος χάλυβας και ο τρίτος είναι κράμα αλουμινίου. Οι κουκούλες με φίλτρα μίας χρήσης είναι καλύτερο να μην λαμβάνουν, αλλιώς θα πρέπει να παρακολουθείτε συνεχώς τη συχνότητα και τη διαθεσιμότητα των ανταλλακτικών.

Τα μοντέλα ανακύκλωσης με φίλτρα άνθρακα είναι κατάλληλα για κουζίνες όπου είναι δύσκολο να κατασκευαστεί εξαερισμός στο ορυχείο ή στο δρόμο.

Στην επιλογή ενός τέτοιου συστήματος φιλτραρίσματος, η ποιότητα του ίδιου του φίλτρου είναι σημαντική. Όσο υψηλότερο είναι, τόσο καλύτερα θα είναι το μικροκλίμα στο δωμάτιο. Αξίζει να προτιμάτε αποδεδειγμένα εμπορικά σήματα, όπως:

Σήμερα, μπορείτε να βρείτε καθολικά φίλτρα άνθρακα για διάφορες κουκούλες κουζίνας, κατάλληλα για τα περισσότερα μοντέλα με τυποποιημένες παραμέτρους. Για όσους ανησυχούν πολύ για την ατμόσφαιρα στο σπίτι τους, συνιστάται να λαμβάνετε μόνο αυτά τα είδη φίλτρων.