Turbo-deflector για εξαερισμό: η αρχή της λειτουργίας και της σύγκρισης των τύπων των περιστροφικών εκτροπέων

Η ποιότητα του εξαερισμού στο σπίτι, στο γραφείο ή στην παραγωγή επηρεάζει άμεσα το επίπεδο άνεσης. Η υπερβολική υγρασία και οι οσμές δημιουργούν μια ανθυγιεινή ατμόσφαιρα και ακόμη και γίνονται αιτίες ασθενειών.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο σωστά διαρρυθμισμένος αερισμός είναι η πιο σημαντική προϋπόθεση για τη θέση σε λειτουργία των κατασκευαστικών έργων. Ένας στρόβιλος εκτροπέας για τον αερισμό σας βοηθά να δημιουργήσετε μια καλή ανταλλαγή αέρα.

Αρχή της εργασίας της συσκευής

turbodeflektora εργασία βασίζεται στις ακόλουθες αρχές: χρησιμοποιώντας αιολική ενέργεια, η συσκευή παράγει ένα κενό αέρα στο φρέαρ εξαερισμού, αυξάνει την πρόσφυση και τραβάει μολυσμένο αέρα από το δωμάτιο, στον αγωγό εξαερισμού, το χώρο της στέγης.

Ανεξάρτητα από την αλλαγή της κατεύθυνσης και της δύναμης του ανέμου, η περιστρεφόμενη κεφαλή (πτερωτή) στρέφεται πάντα προς τη μία κατεύθυνση και δημιουργεί μερικό κενό στον άξονα εξαερισμού.

Το οποίο αυξάνει την ένταση της κίνησης του αέρα στον σωλήνα, εξαλείφει την εμφάνιση της αντίστροφης πρόσφυσης και βελτιώνει τη συνολική ανταλλαγή αέρα. Επιπλέον, η συσκευή εμποδίζει την είσοδο βροχόπτωσης στον αγωγό εξαερισμού.

Σχεδιασμός περιστρεφόμενου στροβίλου

Το άνω μέρος, η κεφαλή στροβίλου, περιστρέφεται λόγω της δύναμης του ανέμου, δημιουργώντας ένα κενό μέσα στον άξονα εξαερισμού. Το κάτω μέρος συνδέεται με το ίδιο το κανάλι. Για αυτό, στη βάση του παρέχονται οπές για αυτοεπιπεδούμενα.

Ο περιστροφικός εκτροπέας μπορεί να έχει βάσεις με στρογγυλό, τετράγωνο ή επίπεδο τετράγωνο σχήμα. Κατόπιν αιτήματος του αγοραστή, συμπληρώνεται με διόδους στέγης, υπολογιζόμενες για τη γωνία της ράμπας από 15 έως 35 °.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του στροβιλο-εκτροπέα

Σε ό, τι αφορά τη χρήση τουρμπίνας, μπορούν να αναφερθούν τα εξής επιχειρήματα:

 1. Γρήγορη ανταλλαγή αέρα. Η περιστρεφόμενη κεφαλή του στροβίλου προωθεί την ταχεία εναλλαγή αέρα στον άξονα εξαερισμού, αποτρέπει το σχηματισμό του πίσω σχήματος, προστατεύει το χώρο της οροφής από τη συσσώρευση συμπυκνωμάτων. Η απόδοση της περιστροφικής συσκευής είναι πολύ μεγαλύτερη από τον συμβατικό εκτροπέα.
 2. Δεν καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια, σε αντίθεση με τους ηλεκτρικούς ανεμιστήρες, αλλά λειτουργεί λόγω της δύναμης του ανέμου. Αυτό θέτει τον στροβιλο-εκτροπέα σε έναν αριθμό οικονομικά πλεονεκτικών συσκευών.
 3. Μέση διάρκεια ζωής με τακτική συντήρηση και σωστή εγκατάσταση - περίπου 100 χιλιάδες ώρες ή 10 χρόνια, τα μοντέλα ανοξείδωτου χάλυβα μπορούν να εξυπηρετήσουν έως και 15 χρόνια. Αυτό είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από το χρόνο εκτέλεσης των οπαδών.
 4. Προστασία από τις βροχοπτώσεις. Αποτρέπει την είσοδο χιόνι, χαλάζι, βροχή στους αεραγωγούς. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιοχές με ισχυρούς και συχνούς ανέμους.
 5. Συμπαγής και ελαφριά κατασκευή. Οι συσκευές με διάμετρο βάσης μεγαλύτερη από 200 mm ζυγίζουν σημαντικά λιγότερο από τον εκτροπέα TsAGI. Το μεγαλύτερο μοντέλο (680 mm) ζυγίζει μόνο περίπου 9 kg, σε αντίθεση με τον εκτροπέα TsAGI με την ίδια διάμετρο βάσης μπορεί να ζυγίζει περίπου 50 kg.
 6. Εύκολη εγκατάσταση δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις και δεξιότητες.

Τα πλεονεκτήματα ενός στροβιλο-εκτροπέα για εξαερισμό είναι αναμφισβήτητα πολλά, αλλά υπάρχουν και μειονεκτήματα.

Ενάντια στη χρήση του μιλούν τέτοια γεγονότα:

 • Η συσκευή είναι αρκετά ακριβή σε σύγκριση με συμβατικούς εκτροπείς.
 • Οι δυσμενείς ατμοσφαιρικές συνθήκες, όπως η έλλειψη ανέμου, η υψηλή υγρασία και οι αρνητικές θερμοκρασίες μπορούν να οδηγήσουν σε πλήρη διακοπή. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το κινητό πάγο υποβάλλονται σε πάγο σε πολύ μικρότερο βαθμό.
 • Ο εκτροπέας δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως το κύριο μέσο για την απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα σε δωμάτια με υψηλές απαιτήσεις σε αερισμό: σε ιατρικά εργαστήρια και τα εργοστάσια, εργασία σχετίζεται με τη χημική και εκρηκτικές ουσίες.

Η τιμή του περιστροφικού εκτροπέα είναι αρκετά υψηλή σε σύγκριση με τις στατικές συσκευές και εξαρτάται από το υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή - ανοξείδωτος χάλυβας, χάλυβας με επίστρωση πολυμερούς, γαλβανισμένο χάλυβα. Αλλά η αποδοτικότητα του έργου πληρώνει όλα τα έξοδα.

Τύποι περιστροφικών εκτροπέων

Για να βελτιωθεί η λειτουργία του συστήματος εξαερισμού, έχουν αναπτυχθεί πολλές τροποποιήσεις των εκτροπέων. Ορισμένα από αυτά είναι στατικά, άλλα είναι περιστροφικά. Οι τελευταίες περιλαμβάνουν στροβίλους με περιστρεφόμενη κεφαλή-πτερωτή, η οποία λειτουργεί λόγω της δύναμης του ανέμου.

Η ταξινόμηση των περιστροφικών στροβίλων μπορεί να γίνει σύμφωνα με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • υλικό κατασκευής - παράγει προϊόντα από ανοξείδωτο χάλυβα, γαλβανισμένο ή βαμμένο μέταλλο,
 • διάμετρο του δακτυλίου σύνδεσης (ακροφύσια) - μπορεί να είναι από 110 έως 680 mm, οι διαστάσεις αντιστοιχούν στις τυπικές διαστάσεις των σωλήνων αποχέτευσης.

Οι κατασκευαστές παράγουν μοντέλα στροβιλοσυμπιεστών, τα οποία παρουσιάζουν πολύ παρόμοια εμφάνιση. Αλλά τα χαρακτηριστικά τους μπορεί να είναι ελαφρώς διαφορετικά.

Ακολουθεί μια περίληψη ορισμένων από αυτά:

 • Turbobent. Η εταιρεία του ίδιου ονόματος παράγει περιστροφικούς αεραγωγούς αερισμού από αλουμίνιο, το πάχος του οποίου είναι ίσο με 0,5-1,0 mm. Η βάση είναι κατασκευασμένη από γαλβανισμένο ατσάλι 0,7-0,9 mm. Το προϊόν είναι βαμμένο σε οποιοδήποτε χρώμα σύμφωνα με το γενικά αποδεκτό πρότυπο χρώματος - RAL.
 • Turbomax. Ο κατασκευαστής πραγματοποιεί το προϊόν του, καλώντας τον ως φυσικό προωθητή. Για την κατασκευή χρησιμοποιείται χάλυβας AISI 321 με πάχος 0,5 mm. Το προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για αεραγωγούς όσο και για αγωγούς καπνού, μπορεί να αντέξει θερμοκρασίες έως + 250 ° C.

Αυτό είναι ένα προϊόν από ανοξείδωτο χάλυβα υψηλής ποιότητας. Είναι σαν να βελτιώσετε την πρόσφυση στα συστήματα εξαερισμού και στις καμινάδες. Εφαρμόζεται υπό συνθήκες αύξησης της θερμοκρασίας μέχρι 500 ° C.

Στην αγορά υπάρχουν επίσης προϊόντα λιγότερο γνωστών σημάτων και κατασκευαστών. Για την αγορά αυτών των προϊόντων πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή, ζητώντας πιστοποιητικό ποιότητας.

Πεδίο εφαρμογής της συσκευής

Ο περιστροφικός στρόβιλος αποδείχθηκε καλά στις εγκαταστάσεις και στις εγκαταστάσεις όπου απαιτείται αυξημένη ανταλλαγή αέρα.

 1. Σε κατοικημένα ιδιωτικά και πολυκατοικιακά κτίρια. Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι επιβάλλονται ειδικές απαιτήσεις για την εργασία των φρεατίων εξαερισμού σε πολυώροφα κτίρια κατοικιών. Η συσκευή βοηθά να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του ανεπαρκούς αερισμού των χώρων, σοφίτα χώρο, εξαλείφει πλήρως το φαινόμενο της αντίστροφης πρόσφυσης.
 2. Στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και στα γεωργικά κτίρια -.. Σε στάβλους, ορνιθώνες, σιλό δημητριακών, η σανού και έτσι βοηθά στην αφαίρεση των αερίων και ατμών που σχηματίζονται κατά τη διάρκεια της ζωικής διατηρεί βέλτιστη περιεκτικότητα σε υγρασία.
 3. Στις επιχειρήσεις μεταποίησης. Το μη πτητικό σύστημα αερισμού επιτρέπει την εξοικονόμηση χρημάτων στους φορείς ενέργειας. Εξαιρέσεις είναι εκείνες των οποίων οι δραστηριότητες σχετίζονται με ουσίες επικίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία.
 4. Σε δημόσιους χώρους - αθλητικά συγκροτήματα, πισίνες, εμπορικά κέντρα και κινηματογράφους.

Εκτός από τις εγκαταστάσεις, ο στρόβιλος χρησιμοποιείται για τον αερισμό του χώρου κάτω από την οροφή.

Πώς να υπολογίσετε την ανάγκη για συσκευές;

Για τον εξαερισμό μικρούς χώρους (δωμάτια, γκαράζ, υπόγεια) χρησιμοποιείται με θεμέλιο τουρμπίνα 110-160 mm σε διάμετρο. Οι συσκευές μεγέθους από 200 έως 600 mm είναι κατάλληλες για δωμάτια μέχρι 40 m2 με μόνιμη διαμονή έως και τεσσάρων ατόμων.

Μεγάλες διαμέτρους, 400 έως 680 mm, χρησιμοποιούνται για την παροχή ανταλλαγής αέρα σε χώρους με μεγάλη έκταση, πολυκατοικίες, αποθήκες, κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Ακριβώς υπολογίστε τον αριθμό των εκτροπέων που απαιτούνται για την εγκατάσταση χρησιμοποιώντας τον τύπο:

Αερόφθαλμος όγκος = συναλλαγματική ισοτιμία αέρα ανά ώρα Χ όγκο δωματίου

Αριθμός εκτροπέων αερισμού = αερισμένος όγκος / χωρητικότητα του εκτροπέα.

Για παράδειγμα: Το δωμάτιο έχει πλάτος 12 μ., Μήκος 20 μ. Και ύψος 3,5 μ. Η μέση ισχύς ανέμου 3,5 m / s. Η ανταλλαγή αέρα του δωματίου πρέπει να είναι 3 κύκλοι ανά ώρα. Οι υπολογισμοί γίνονται ως εξής:

 • Αερόφθαλμος όγκος = (20χ15χ3,5) χ 3 (αριθμός κύκλων ανταλλαγής αέρα) = 3150 m 3 / ώρα $
 • 3168/800 (απόδοση του εκτροπέα) = 3,94, δηλαδή 4 τεμ.

Με βάση τους υπολογισμούς, για τον αερισμό του δωματίου πρέπει να εγκαταστήσετε 4 εκτροπείς του αντίστοιχου μοντέλου.

turbodeflektora Εγκατάσταση σε καμινάδες λέβητες που λειτουργούν με αέριο ή υγρό καύσιμο, είναι δυνατόν, υπό την προϋπόθεση ότι η θερμοκρασία εξόδου δεν υπερβαίνει τη μέγιστη θερμοκρασία που δηλώνεται από τον κατασκευαστή.

Μπορεί να είναι από 100 έως 500 ° C. Σε υψηλότερη θερμοκρασία από την επιτρεπόμενη, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε ειδικά ακροφύσια υψηλής θερμοκρασίας.

Κανόνες εγκατάστασης στροβίλου

Air στροβίλου μπορεί να τοποθετηθεί απευθείας σε μια κεκλιμένη οροφή ή απευθείας στην καμινάδα ή αναχώρησης άξονα εξαερισμού. Η τοποθέτηση εξαρτάται από το πεδίο εφαρμογής του στροβίλου.

Για τον αερισμό του χώρου κάτω από την οροφή χρησιμοποιείται ένας στρόβιλος με διάμετρο βάσης 315 mm. Μπορεί να εξυπηρετήσει 50-80 τ.μ. στέγες - η ακριβής έκταση εξαρτάται από την κλίση της στέγης - όσο μικρότερη είναι η γωνία, τόσο περισσότερο χρειάζεται να τοποθετηθεί ο αριθμός των στροβιλοσυμπιεστών.

Για εγκατάσταση σε κεκλιμένη κατασκευή, επιλέξτε το υψηλότερο σημείο της ράμπας. Με τη βελτίωση των συστημάτων εξαερισμού σε χώρους διαβίωσης, η εγκατάσταση πραγματοποιείται στην έξοδο του άξονα εξαερισμού.

Με την εγκατάσταση της περιστροφικής τουρμπίνας στην καπνοδόχο, ο υπολογισμός του ύψους της πραγματοποιείται μαζί με τη συσκευή. Δηλαδή, ο στροβιλο-εκτροπέας, ως μέρος της καμινάδας, αυξάνει το μήκος του.

Οι κανόνες για την τοποθέτηση της καπνοδόχου σε σχέση με την κορυφογραμμή παραμένουν οι ίδιοι όπως και για την εγκατάσταση του σωλήνα χωρίς εξαρτήματα:

 • Εάν η απόσταση από την κορυφή προς το σωλήνα είναι μικρότερη ή ίση με 1,5 m, ο σωλήνας ανυψώνεται 0,5 m πάνω από την κορυφογραμμή.
 • Το ύψος του σωλήνα, που βρίσκεται σε απόσταση 1,5 έως 3 m, μπορεί να είναι ίσο με το ύψος της κορυφογραμμής.
 • Εάν η απόσταση είναι μεγαλύτερη από 3 μέτρα από την κορυφογραμμή, η κορυφή του σωλήνα δεν θα πρέπει να είναι χαμηλότερη από τη στάθμη της συμβατικής γραμμής που έχει τραβηχτεί κατά 10 ° από το ύψος της ράχης.

Για να μειωθούν οι απώλειες θερμότητας το χειμώνα μέσω του συστήματος εξαερισμού, ο κατασκευαστής επιτρέπει τη χρήση βαλβίδων (για οικιακούς χώρους) ή ρυθμιζόμενων συσκευών εισαγωγής αέρα (για χώρους αποθήκευσης και παραγωγής).

Συντήρηση και αντιμετώπιση προβλημάτων

Ουσιαστικά η μόνη δυσλειτουργία της συσκευής είναι η έλλειψη περιστροφής της πτερωτής. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό:

 • Ανεπαρκής αιολική ενέργεια ή απουσιάζει εντελώς. Βεβαιωθείτε ότι ο άνεμος είναι επαρκής για να λειτουργήσει σωστά η συσκευή.
 • Τα έδρανα ήταν κολλημένα. Σε αυτή την περίπτωση, ελέγξτε αν υπάρχουν κάποια μηχανικά εμπόδια στην περιστροφή τους. Εάν χρειάζεται, λιπάνετε ή αντικαταστήστε το ρουλεμάν.
 • Υπήρχε ένα πάγωμα του εκτροπέα. Πρέπει να ελέγξετε τη συσκευή ή να περιμένετε να αυξηθεί η θερμοκρασία.
 • Μηχανική ζημιά. Είναι απαραίτητο να δείτε αν κάποιο αντικείμενο έχει πέσει στη συσκευή.

Ο στροβιλο-εκτροπέας που χρησιμοποιείται για τον εξαερισμό είναι μια αρκετά απλή συσκευή, δεν απαιτεί συχνή συντήρηση.

Για να παραταθεί ο χρόνος λειτουργίας του, αρκεί να τοποθετούνται γρασαδόροι μία φορά το χρόνο (μετά το χειμώνα). Για την επεξεργασία χρησιμοποιεί λιθόλη - αδιάβροχο γράσο με βάση τα μεταποιημένα προϊόντα πετρελαίου.

Για να λιπάνετε ή να αντικαταστήσετε ένα ελαττωματικό ρουλεμάν, αποσυνδέστε το καπάκι, ξεβιδώστε το δακτύλιο ασφάλισης με ένα ειδικό εργαλείο - μια συσκευή απογύμνωσης - και λιπάνετε ή αντικαταστήστε το ρουλεμάν.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Τι είναι ένας περιστροφικός εκτροπέας για εξαερισμό:

Τι να επιλέξετε για εξαερισμό: στροβιλο-εκτροπέας ή εκτροπέας TsAGI:

Πώς να επισκευάσετε τον στροβιλοσυμπιεστή σας:

Η βέλτιστη λύση στο πρόβλημα είναι πάντα απλή. Δεν υπάρχει πλέον ανάγκη να εγκατασταθούν ηλεκτρικοί ανεμιστήρες για τη βελτίωση του βύθισης στους αγωγούς εξαερισμού. Η εμφάνιση των turbo-deflectors στην αγορά στέρησε τους καταναλωτές από πολλά προβλήματα.

Πώς είναι ο εκτροπέας turbo, ποια είναι τα πλεονεκτήματα της εφαρμογής του, και πώς να το κάνετε μόνοι σας;

Κατά τη λειτουργία οποιουδήποτε συστήματος εξαερισμού, είναι σημαντικό όχι μόνο να τροφοδοτείτε καθαρό αέρα, αλλά και να αφαιρέσετε τον αέρα εξαγωγής. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο άξονας εξαερισμού δεν ανταποκρίνεται στην αποστολή του και πρέπει να "βοηθήσει".

Οι ηλεκτρικές κουκούλες δεν είναι η μόνη λύση σε αυτή την κατάσταση. Μια άλλη επιλογή είναι να εγκαταστήσετε ένα turbo-deflector.

Τι είναι ένας στροβιλοσυμπιεστής και γιατί χρειάζεται; (+ βίντεο με συσκευή)

Turbo-deflector (ή περιστροφικός εκτροπέας) - ένα μεταλλικό προϊόν, το οποίο είναι εγκατεστημένο στην έξοδο (στην κορυφή) του άξονα εξαερισμού. Το καθήκον του είναι να αυξήσει την φυσική έλξη.

Εκτός από την κύρια εργασία, το στοιχείο αυτό εκτελεί επίσης προστατευτική λειτουργία. Προστατεύει τον αγωγό εξαερισμού από τα πουλιά, τη βροχή και το πίσω ρεύμα.

Η συσκευή και η αρχή της λειτουργίας

Δομικά το προϊόν αποτελείται από 2 μέρη:

 1. Η κεφαλή στροβίλου είναι ένα κυκλικό κινητό τμήμα που αποτελείται από ένα μεγάλο αριθμό λεπτών λυγισμένων πλακών "συναρμολογημένων" με μικρά κενά μεταξύ τους. Το υλικό των πλακών είναι μέταλλο (συνήθως είναι γαλβανισμένο χάλυβα ή αλουμίνιο), πάχους έως 1 mm. Η κεφαλή είναι τοποθετημένη στην κορυφή του τμήματος εδράνου, στα ρουλεμάν.
 2. Το τμήμα στήριξης είναι απαραίτητο για τη στερέωση στην έξοδο της θυρίδας εξαερισμού. Μπορεί να έχει ορθογώνια, τετράγωνη ή κυκλική διατομή. Η προσάρτηση (μετάβαση) για τοποθέτηση μπορεί να είναι διαφορετικών μεγεθών - από μικρά (περίπου 10 cm) έως μεγάλα (πάνω από 50 cm).

Τώρα για το πώς λειτουργεί αυτό το προϊόν.

Ο στροβιλο-εκτροπέας, τοποθετημένος στην κορυφή του ανοίγματος, βρίσκεται σε ανοιχτό χώρο και εκτοξεύεται από τον άνεμο. Η ροή αέρα, η οποία πέφτει στις λεπίδες (πλάκες), τις θέτει σε κίνηση - η κεφαλή αρχίζει να περιστρέφεται (και μπορεί να περιστραφεί μόνο με έναν τρόπο). Δεδομένου ότι το πάχος του μετάλλου είναι μικρό, ακόμη και ένας ελαφρός άνεμος με ταχύτητα 0,5 m / s είναι επαρκής για να περιστραφεί. Περιστρέψτε τον στρόβιλο μόνο με έναν τρόπο.

Λόγω της περιστροφής των πλακών στον αγωγό εξαερισμού, η ώθηση (αραίωση) αυξάνεται. Ως αποτέλεσμα, η εργασία του φυσικού αερισμού βελτιώνεται: ο αέρας απομακρύνεται από τις εγκαταστάσεις πιο αποτελεσματικά και το σύστημα λειτουργεί πιο σταθερό.

Σύγκριση του στροβιλο-εκτροπέα και του εκτροπέα TsAGI (βίντεο)

Πού είναι χρήσιμο να εφαρμοστεί;

Ο εκτροπέας Turbo μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εξαερισμό μιας ποικιλίας κτιρίων - από ιδιωτικές κατοικίες σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Εάν διασαφηνίσετε, η εγκατάσταση των στροβιλοσυμπιεστών είναι χρήσιμη για τέτοια κτίρια:

 • ιδιωτικές κατοικίες - από εξοχικές κατοικίες έως εξοχικές κατοικίες.
 • μονοκατοικίες οικονομικά και μη οικιστικά κτίρια: υπόστεγα, γκαράζ, αχυρώνες, λουτρά, γεωργικά κτίρια (κατοικίες πουλερικών, σταθερές).
 • βιομηχανικές επιχειρήσεις - ανεξάρτητα από το τι παράγουν.
 • πολυώροφα σπίτια.
 • δημόσια κτίρια ·
 • αθλητικά συγκροτήματα;
 • γραφεία και εμπορικά κέντρα.
 • αποθήκες.

Επίσης, τα προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον αερισμό του χώρου κάτω από την οροφή.

Ο στροβιλο-εκτροπέας μπορεί να τοποθετηθεί σε σωλήνες τέτοιων τύπων:

 • οι αγωγοί εξαγωγής - και οι δύο χωριστοί (για παράδειγμα μόνο από ένα γκαράζ) και "γενικά" (άξονας εξαερισμού ενός κτιρίου διαμερισμάτων).
 • καμινάδες - τζάκια, λέβητες, σόμπες.

Turbo-deflector στην οροφή ενός ιδιωτικού σπιτιού

Εάν πρόκειται να εγκαταστήσετε το προϊόν σε μια καμινάδα, υπάρχει ένα όριο θερμοκρασίας. Κατά την επιλογή ενός ακροφυσίου, θα πρέπει να εξετάσετε πόσους βαθμούς μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Τα προϊόντα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο στους αγωγούς εξαγωγής του φυσικού αερισμού όσο και στους αγωγούς στους οποίους τροφοδοτούνται οι μηχανικοί απορροφητήρες (ανεμιστήρες). Στη δεύτερη περίπτωση, οι υπερσυμπιεστές, λόγω της αυξημένης έλξης, επιτρέπουν την εξοικονόμηση ενέργειας - λιγότερο συχνά περιλαμβάνουν αποσπάσματα.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της αίτησης

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης αυτών των αποχρώσεων περιλαμβάνουν:

 • αύξηση της παραγωγικότητας των συστημάτων φυσικού αερισμού.
 • Σταθεροποίηση της πρόσφυσης - ακόμη και με έντονο άνεμο, το κενό στο κανάλι καυσαερίων θα είναι πιο σταθερό από ότι σε έναν αγωγό χωρίς στρόβιλο εκτροπέα.
 • εργασία χωρίς ηλεκτρική ενέργεια ·
 • πρόσθετη προστασία του αγωγού αερισμού από τις βροχοπτώσεις, τα πουλιά, διάφορα απορρίμματα.
 • πρόσθετη προστασία του καναλιού από τον πάγο - λόγω της πιο σταθερής ώθησης και περιστροφής του στροβίλου.
 • Αισθητική σχεδίαση - στροβιλο-εκτροπείς δεν καταστρέφουν την εμφάνιση της οροφής, ανεξάρτητα από το στυλ της κατασκευής?
 • χαμηλού βάρους (λόγω των λεπτών λεπίδων) - από την άποψη αυτή turbodeflektory καλύτερα από TsAGI εκτροπείς (για παράδειγμα: βάσης turbodeflektor 680 mm σε διάμετρο θα ζυγίζουν περίπου 9 kg και εκτροπέα TsAGI ίδιο μέγεθος - θα έχει ένα βάρος περίπου 50 kg)?
 • ευκολία συντήρησης, αξιοπιστία και ανθεκτικότητα - η αρχή σχεδιασμού και λειτουργίας του προϊόντος είναι εξαιρετικά απλή, δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα να σπάσει, χάρη στην οποία οι στροβιλοσυμπιεστές έχουν διάρκεια ζωής περίπου 10-15 ετών.

Υπάρχει μόνο ένα σημαντικό μείον. Αν το εξωτερικό είναι κρύο, υπάρχει ένα ρεύμα και δεν υπάρχει άνεμος - το κεφάλι θα σταματήσει και μπορεί να παγώσει. Λόγω της κατάψυξης, ο στρόβιλος δεν θα περιστραφεί και οι στενές σχισμές μεταξύ των "πετάλων" (πλάκες) μπορούν να καλυφθούν με πάγο. Ως αποτέλεσμα, η ώθηση στον αεραγωγό μπορεί να πέσει, ή ακόμη και να εξαφανιστεί.

Για λόγους δικαιοσύνης - σημειώνουμε ότι στην πράξη τέτοιες καταστάσεις είναι σπάνιες: ο απόλυτα αθόρυβος καιρός με ισχυρό παγετό και βροχοπτώσεις δεν διαρκεί πολύ.

Σχετικά με τους κατασκευαστές και το κόστος (+ αναθεώρηση βίντεο με αποσυσκευασία του στροβιλο-εκτροπέα)

Τα προϊόντα αυτών των κατασκευαστών διανέμονται στις αγορές της Ρωσίας και των χωρών της ΚΑΚ:

 1. Rotowent (Πολωνία). Μπορεί να τοποθετηθεί και στις δύο καμινάδες και στους αεραγωγούς - για θερμοκρασίες έως + 500º.
 2. Turbomax (Λευκορωσία). Τοποθετούνται ως "απορροφητήρες καπνού", αλλά στην πραγματικότητα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αεραγωγούς.
 3. Η εποχή (RF).
 4. Turbovent (Ρωσική Ομοσπονδία).

Για την αναφορά σας - ας παραθέσουμε το κόστος πολλών μοντέλων με διαφορετικά μεγέθη:

 1. Διάμετρος 100 mm, από το γαλβανισμό - περίπου 2000-2200 ρούβλια.
 2. Διάμετρος 110-125 mm, από ανοξείδωτο χάλυβα - περίπου 3100 ρούβλια.
 3. Διάμετρος 150-160 mm, από ανοξείδωτο χάλυβα - 3600-3700 ρούβλια.
 4. Διάμετρος 200 mm, από ανοξείδωτο χάλυβα - περίπου 4000-4200 ρούβλια.
 5. Η διάμετρος είναι 315 mm, από το γαλβανισμό - περίπου 3900-4000 ρούβλια.
 6. Διάμετρος 500 mm από ανοξείδωτο χάλυβα - περίπου 6900-7000 ρούβλια.
 7. Διάμετρος 680 mm, από τον γαλβανισμό - περίπου 12000-13000 ρούβλια.

Κανόνες εγκατάστασης

Η εγκατάσταση του στροβιλοσυμπιεστή είναι απλή: πρώτα, το κάτω σταθερό τμήμα στερεώνεται στο περιλαίμιο στην έξοδο του εξαερισμού (ή καμινάδα). Στη συνέχεια, η περιστρεφόμενη κεφαλή συνδέεται από πάνω. Η διαδικασία είναι απλή, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας (δεν χρειάζεστε δαπανηρά εργαλεία, δεν υπάρχει ειδική εμπειρία), η μόνη δυσκολία είναι ότι θα πρέπει να τοποθετήσετε την εγκατάσταση στην οροφή.

Πριν από την εγκατάσταση του προϊόντος - διαβάστε τις οδηγίες εγκατάστασης:

 1. Μετά την αποσυσκευασία, πρέπει να ελέγξετε τον τρόπο λειτουργίας της συσκευής. Για να το κάνετε αυτό, τοποθετήστε τον στροβιλο-εκτροπέα στο δρόμο σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Όταν ο άνεμος φυσά, ο στρόβιλος πρέπει να γυρίσει.
 2. Για άλλη μια φορά, πρέπει να ελέγξετε την εργασία μετά την εγκατάσταση. Αφού ο εκτροπέας είναι τοποθετημένος στην ventshahta. Περιμένετε να φυσήξει ο άνεμος και δείτε εάν το κεφάλι περιστρέφεται.

Διαφορετικά, οι κανόνες είναι ίδιοι με τους κανόνες για την εγκατάσταση ενός αεραγωγού χωρίς στροβιλο-εκτροπέα:

 1. Εάν το ventcalcan βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη από 3 μέτρα από την κορυφογραμμή: το άνοιγμά του δεν πρέπει να είναι χαμηλότερο από τη γραμμή υπό όρους, περνώντας από την οριζόντια γραμμή της κορυφογραμμής προς τα κάτω με κλίση 10 °.
 2. Εάν το ventcalcan βρίσκεται σε απόσταση 1,5 έως 3 μέτρα από την κορυφογραμμή: η οπή του μπορεί να κρατηθεί στο επίπεδο της κορυφογραμμής.
 3. Εάν το ventcalcan βρίσκεται σε απόσταση έως 1,5 μέτρα από την κορυφογραμμή: το άνοιγμά του πρέπει να είναι τουλάχιστον 50 cm πάνω από το επίπεδο της κορυφογραμμής.

Πιθανά προβλήματα και λύσεις

Παρά το γεγονός ότι ο στροβιλοσυμπιεστής είναι σχεδιασμένος απλά - χρειάζεται επίσης συντήρηση και μπορεί επίσης να καταρρεύσει.

Εδώ είναι τα κύρια προβλήματα και τρόποι εξάλειψής τους:

 1. Επιδείνωση της εργασίας: επιβράδυνση της περιστροφής, εξωγενής θόρυβος κατά την περιστροφή. Μια πιθανή αιτία είναι η μηχανική βλάβη (για παράδειγμα, αν ένα δέντρο μεγαλώνει δίπλα στο σπίτι - ένας κλάδος μπορεί να πέσει στον εκτροπέα ή η πλάκα μπορεί να κάψει ένα ισχυρό χαλάζι). Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να επιθεωρήσετε τον στροβιλο-εκτροπέα, αν είναι δυνατόν - για να το αποσυναρμολογήσετε και να τον επισκευάσετε.
 2. Μια απότομη πτώση ή μια πλήρης έλλειψη έλξης στον αγωγό σε σοβαρό παγετό. Μια πιθανή αιτία είναι ο παγετός. Αυτό μπορεί να παρατηρηθεί μόνο όταν κοιτάξετε (είτε ανεβείτε στην οροφή είτε από το έδαφος - εάν ο εκτροπέας είναι σαφώς ορατός). Για να λύσετε το πρόβλημα, θα πρέπει είτε να περιμένετε να αυξηθεί η θερμοκρασία είτε να ανεβείτε και να καθαρίσετε το προϊόν από τον πάγο.
 3. Πλήρης διακοπή της περιστροφής, επιβράδυνση της περιστροφής. Η πιθανή αιτία είναι η σφήνωση των ρουλεμάν (εάν δεν υπάρχουν ορατά οπτικά). Σε αυτή την περίπτωση, ο στρόβιλος θα πρέπει να αφαιρεθεί και να λιπα- στεί ή να αντικατασταθεί από ρουλεμάν.

Για να αποφύγετε προβλήματα - μόνο μία φορά το χρόνο για να επιθεωρήσετε τις πλάκες και να λιπάνετε τα έδρανα. Κάνοντας αυτό το καλύτερο μετά το χειμώνα - επειδή οι σοβαροί παγετοί είναι η πιο «επικίνδυνη» εποχή για τέτοια προϊόντα.

Για τη λίπανση των εδράνων είναι κατάλληλη η λιθόλη. Για να ενημερώσετε το λιπαντικό, χρειάζεστε:

 1. Αφαιρέστε τον στρόβιλο.
 2. Χρησιμοποιώντας ένα εξολκέα, απελευθερώστε τον δακτύλιο ασφάλισης.
 3. Ρουλεμάν - γράσο (ή αντικαταστήστε, αν είναι απαραίτητο) και επανασυναρμολογήστε και τοποθετήστε το προϊόν στη θέση του.

Μπορώ να κάνω τα χέρια μου;

Ναι, ένας αυτοτροφοδοτούμενος στροβιλοσυμπιεστής είναι αρκετά δυνατός. Ωστόσο, αμέσως θα το πούμε - Αυτό το έργο θα είναι μονότονο και μακρύ: είναι απαραίτητο να κόψετε μερικές δεκάδες πλάκες από μέταλλο και στη συνέχεια να συλλέξετε όλα αυτά. Συνολικά, περίπου δώδεκα ώρες στην καλύτερη περίπτωση μπορούν να πάρουν περίπου μια συνέλευση σε έναν χειριστή χειρός. Ως εκ τούτου, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι καλύτερα να ξοδεύετε 3-5 χιλιάδες ρούβλια από το να κάνετε την εργασία μόνοι σας.

Ωστόσο, εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα ή απλώς να κάνετε κάτι με τα χέρια σας - θα σας δώσουμε οδηγίες βήμα προς βήμα. Στην πράξη, θα εξετάσουμε τον τρόπο κατασκευής μιας τέτοιας λεπτομέρειας για έναν κυκλικό αγωγό διαμέτρου 160 mm.

Στάδια δημιουργίας ενός αυτοδιαμορφωμένου εκτροπέα

 1. Χοντρό χαρτί ή λεπτό χαρτόνι - για να δημιουργήσετε ένα δείγμα (όχι απαραίτητο, αλλά χρήσιμο).
 2. Μέταλλο - γαλβανισμένος χάλυβας ή ανοξείδωτο χάλυβα Το πάχος του φύλλου είναι 0,5-1 mm, το μέγεθος είναι περίπου 1 x 2 m, ή περίπου το ίδιο (βγαίνει με περιθώριο).
 3. Φλάντζα για στρογγυλό αγωγό διαμέτρου 160 mm.
 4. Βίδες M4, αυτοκατευθυνόμενα παξιμάδια, πριτσίνια - σύμφωνα με τον αριθμό των πλακών.
 5. Σύστημα ρουλεμάν. Η πιο σημαντική και σύνθετη (όσον αφορά την αναζήτηση) λεπτομέρεια. Μπορείτε είτε να βρείτε το τελικό προϊόν στο κατάστημα, είτε, προαιρετικά, να πάρετε 2 συνδέσμους (25 mm) και ένα κομμάτι σωλήνα επίπλων.
 6. Εργαλείο - ένα τρυπάνι με μικρά τρυπάνια, πένσες, μεταλλικά ψαλίδια.

Σχέδιο σταδιακής εργασίας:

 1. Κόψτε έναν κύκλο με διάμετρο 170 mm.
 2. Κόψτε περίπου 20-25 (δεν είναι ο κανονικός αριθμός - μπορείτε να κάνετε και τα δύο) των λεπίδων: μακρά λεπτά ορθογώνια, μεγέθους 5x35 cm.
 3. Οι λεπίδες κάμπτονται κατά την ίδια ακτίνα. Αυτό το στάδιο είναι το πιο δύσκολο: πρέπει να εργαστείτε μόνο με το χέρι, δεν θα μπορείτε να μετρήσετε με ακρίβεια το αποτέλεσμα. Για κάμψη, μπορείτε να πάρετε έναν σκουριασμένο κύκλο και ένα γυάλινο βάζο με χνούδι. Σημειώστε ότι το ιδανικό αποτέλεσμα είναι ακόμα αδύνατο να επιτευχθεί, γι 'αυτό πρέπει να προετοιμαστείτε αμέσως για τα σφάλματα.
 4. Οι γωνίες των λεπίδων, οι οποίες θα στερεωθούν στη ζεύξη, θα κάμπτονται σε ορθές γωνίες (για οπές κάτω από τους συνδετήρες).
 5. Οι λυγισμένες πλάκες συνδέονται στην άκρη του κομμένου κύκλου.
 6. Το συγκρότημα εδράνου συναρμολογείται.
 7. Ένας κύκλος με πλάκες προσαρτάται στο συγκρότημα εδράνου.

Πριν αρχίσετε να εργάζεστε με μέταλλο, είναι επιθυμητό να σχεδιάσετε και να "σχεδιάσετε" ένα προϊόν από χαρτί ή χαρτόνι.

Η συσκευή ενός στροβιλο-εκτροπέα για τον εξαερισμό και όπου εφαρμόζεται

Το ζήτημα της οργάνωσης αποτελεσματικού αερισμού των χώρων είναι πολύ ευρύτερο από ό, τι φαίνεται. Έτσι, αν το αντικείμενο βρίσκεται σε απομακρυσμένο χώρο από τα κύρια δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, δεν συνιστάται να χρησιμοποιείτε το συνηθισμένο σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής με ηλεκτρικούς ανεμιστήρες. Η καλύτερη επιλογή σε αυτή την περίπτωση είναι να εγκαταστήσετε ένα στροβιλο-εκτροπέα για εξαερισμό.

Τι είναι αυτό και τι χρειάζεται ένας ανεμοστρόβιλος για εξαερισμό;

Αρχή λειτουργίας

Το Turbodeflector είναι ένα στοιχείο του φυσικού αερισμού, το οποίο χρησιμοποιείται για τη δημιουργία πρόσφυσης στους αεραγωγούς. Ο στροβιλο-εκτροπέας λειτουργεί λόγω της δύναμης του ανέμου.

Αυτή η συσκευή χρησιμοποιείται σε συστήματα με φυσικό εξαερισμό και αποτελείται από μια ενεργή κεφαλή με λεπίδες τοποθετημένες στη βάση με έδρανα με μηδενική αντίσταση. Χάρη στα ρουλεμάν, ο στρόβιλος περιστρέφεται με σταθερή ταχύτητα ακόμη και σε έντονο άνεμο.

Σημαντικό: Ανεξάρτητα από την κατεύθυνση του ανέμου, η turbodeflektora κεφαλή περιστρέφεται πάντα σε μόνο μία κατεύθυνση, η οποία είναι εξαιρετικά σημαντική για τις στήλες συνδέεται με το σύστημα αερίου - με ένα ισχυρό φύσημα του ανέμου έσβησε τη φλόγα.

Κριτικές: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Σε σύγκριση με άλλες παρόμοιες συσκευές ο στροβιλοαποκλειστικός έχει πολλά από τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • μη μεταβλητότητα - ο περιστροφικός στρόβιλος λειτουργεί μόνο λόγω της δύναμης του ανέμου.
 • προστασία του συστήματος εξαερισμού και καπνοδόχου από τις ατμοσφαιρικές κατακρημνίσεις, τα συντρίμμια και τα πτηνά.
 • μη προσκόλληση στη διάβρωση - τα στοιχεία στροβίλου είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο και γαλβανισμένο χάλυβα ή αλουμίνιο υψηλής ποιότητας.
 • μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κλιματισμού - κινητή κεφαλή τουρμπίνα εκκενώνει ο αέρας πιο αποτελεσματικά σταθερές συσκευές, μη επιτρέποντας δωμάτιο για να υπερθερμανθεί σε ζεστό καιρό, μειώνοντας έτσι το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας για κλιματισμό?
 • απομάκρυνση της πλεονάζουσας υγρασίας - η συσκευή δεν επιτρέπει το συμπύκνωμα να σχηματίζεται κάτω από την οροφή του κτιρίου και στους τοίχους του, και επίσης να συσσωρεύεται σε θερμάστρα και άλλα υλικά.
 • μείωση του παγετού στους αεραγωγούς αερισμού.
 • Ποιότητα συγκόλλησης όλων των τμημάτων της συσκευής - ακόμη και με ισχυρό έντονο άνεμο, η μονάδα δεν θα σκιστεί από το σωλήνα ή θα είναι λοξή.
 • Αισθητική εμφάνιση, επιτρέποντας τη χρήση ενός στροβιλοσυμπιεστή ακόμα και σε κτίρια κατοικιών.
 • ασφάλεια χρήσης ·
 • ευκολία συντήρησης.
 • μεγάλη διάρκεια ζωής - 15 χρόνια.

Πώς φαίνεται η συσκευή του;

Όπως αναφέρθηκε ήδη, ο στροβιλο-εκτροπέας αποτελείται από μια ενεργή κεφαλή με πτερύγια τοποθετημένα στη βάση με έδρανα με μηδενική αντίσταση.

Το άνω μέρος της συσκευής (η κεφαλή στροβίλου) περιστρέφεται γύρω από τον άξονά της λόγω της δύναμης του ανέμου, δημιουργώντας το απαραίτητο κενό μέσα στον άξονα εξαερισμού. Το κατώτερο τμήμα συνδέεται με το ίδιο το κανάλι με τη βοήθεια βιδών με αυτοκόλλητη τομή.

Κατασκευάζονται στροβιλο-εκτροπείς με τρεις τύπους βάσεων:

 • στρογγυλή?
 • τετράγωνο.
 • επίπεδη πλατεία.

Οι διαστάσεις των ακροφυσίων μπορούν να κυμαίνονται από 10 έως 68 εκατοστά.

Κατόπιν αιτήματος του πελάτη, ο στροβιλοσυμπιεστής συμπληρώνεται με διόδους στέγης, υπολογιζόμενες για μια γωνία του μύθου από 15 έως 35 μοίρες. Το πραγματικό μέγεθος των μεταβάσεων μπορεί να είναι πολύ διαφορετικό.

Η συσκευή μπορεί να εγκατασταθεί τόσο σε τυποποιημένους σωλήνες όσο και σε μη τυποποιημένους αγωγούς εξαερισμού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι μεταβάσεις γίνονται συχνά στην τάξη.

Σχέδια του ανακλαστήρα Turbo

Το κόστος ενός στροβιλο-εκτροπέα εξαρτάται άμεσα από το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται και από τις διαστάσεις του συνδετικού καναλιού. Οι συσκευές από γαλβανισμένο χάλυβα είναι ελαφρώς φθηνότερες από τα μοντέλα που κατασκευάζονται από ανοξείδωτο χάλυβα. Το μέσο κόστος ενός γαλβανισμένου περιστροφικού στροβίλου ξεκινά από 2 χιλιάδες ρούβλια, και ανοξείδωτο - από 3.000 ρούβλια.

Πού να αγοράσετε ένα στροβιλο-εκτροπέα για εξαερισμό;

Στη Μόσχα

Στη Μόσχα, μπορείτε να αγοράσετε ένα στροβιλο-εκτροπέα για εξαερισμό σε οργανισμούς όπως:

 • Ventar-S:
  • site: http://ventar-s.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, λάτρεις των οδικών αρτηριών, 56;
  • τηλέφωνο: +7 (495) 640-24-15.
 • "Θερμική γέφυρα":
  • τοποθεσία: http://www.teplomost.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, Tkatskaya Street, Κτίριο 5, Κτίριο 7?
  • τηλέφωνο: +7 (495) 723-00-33.
 • «Κύριος στέγης»:
  • site: http://www.roofmaster.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, οδός Krasnaya Sosna, 2, γραφείο 304 ·
  • τηλέφωνο: +7 (495) 989-42-11.
 • "Ekovit":
  • site: https://msk.ecovita.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, οδός Avtomotornaya, σπίτι 4Α, κτήριο 3,
  • τηλέφωνο: +7 (499) 281-63-90.
 • "Vendeflektor":
  • site: http://ventdeflektor.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, οδός Butlerova, σπίτι 17 ·
  • τηλέφωνο: +7 (968) 710-10-20.

Στην Αγία Πετρούπολη

Στην Αγία Πετρούπολη, οι ακόλουθες εταιρείες ασχολούνται με την πώληση αεριοστροβιλοσυμπιεστών:

 • "Vendeflektor":
  • site: http://ventdeflektor.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, οδός Zvenigorodskaya, σπίτι 22;
  • τηλέφωνο: +7 (921) 302-59-59.
 • «AEROSHOP»:
  • site: http://aeroshop-spb.ru/;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, δρόμος των Λετονών στόλων, σπίτι 31;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 988-20-33.
 • Cyclone SPB:
  • site: http://cyclonespb.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, οδός Κολωντάι, σπίτι 5?
  • τηλέφωνο: +7 (812) 932-72-96.
 • "VIMSO Engineering":
  • site: https://vimso.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, οδός Liflyandskaya, κτίριο 6, γράμμα Ε ·
  • τηλέφωνο: +7 (812) 409-96-67.
 • "Ekovit":
  • site: https://www.ecovita.ru;
  • διεύθυνση: πόλη της Αγίας Πετρούπολης, 10η γραμμή, σπίτι 59, γραφείο 214,
  • τηλέφωνο: +7 (812) 600-08-01.

Εν κατακλείδι, θα ήθελα να σημειώσω ότι ο στροβιλοσυμπιεστής εξοικονομεί σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας και βοηθά στη διατήρηση άνετης θερμοκρασίας στα δωμάτια που εξυπηρετούνται. Επιπλέον, η συσκευή λύνει το πρόβλημα της υπερβολικής υγρασίας και της ατμόσφαιρας ακόμη και σε μεγάλα κτίρια, ενώ επίσης απομακρύνει τη σκόνη και τους τοξικούς καπνούς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν είναι μόνο χρήσιμο, αλλά και κερδοφόρο να εγκαταστήσετε ένα στροβιλο-εκτροπέα - λόγω εξοικονόμησης ενέργειας, ο στροβιλοσυμπιεστής πληρώνει για τον εαυτό του κατά το πρώτο έτος χρήσης.

Turbo-deflector για τον αυτοεξοπλισμό

Η παροχή καθαρού αέρα στο δωμάτιο παρέχεται από το σύστημα εξαερισμού. Η αποτελεσματικότητά του εξαρτάται από την εσωτερική έλξη. Όταν η σκόνη και τα υπολείμματα μπαίνουν σε αγωγούς, διακόπτεται η κανονική λειτουργία των συσκευών. Για να αποκλειστεί μια τέτοια πιθανότητα στην έξοδο του σωλήνα, είναι εγκατεστημένος ένας εκτροπέας εξαερισμού - μια συσκευή που σχηματίζει ένα ρεύμα στα κανάλια εξαέρωσης. Γιατί χρειαζόμαστε ένα τέτοιο σύνολο; - Αυτή η συσκευή είναι σε θέση να προστατεύσει τους αγωγούς από την υγρασία, το χιόνι και τη βροχή.

Δώστε προσοχή! Η απουσία αυτής της λύσης οδηγεί σε σταδιακή μείωση της διαμέτρου του σωλήνα λόγω του γεγονότος ότι συσσωρεύονται μικρά σωματίδια θραυσμάτων, σκόνης και λίπους στα τοιχώματα των σωλήνων.

Ένα ευρύ φάσμα μοντέλων είναι προς πώληση. Η δομή και η αρχή λειτουργίας τους περιγράφονται παρακάτω. Τα πιο απλά μοντέλα μπορούν να κατασκευαστούν με το χέρι.

Μονάδα εκτροπής αερισμού

Κάθε στροβιλο-εκτροπέας για εξαερισμό αποτελείται από διάφορα λειτουργικά στοιχεία:

 • μεταλλικά κύπελλα (στην κανονική έκδοση υπάρχουν 2)?
 • Κλειδαριές για ασφαλή στερέωση.
 • τον σωλήνα διακλάδωσης εισόδου και εξόδου, ο οποίος τοποθετείται στο σωλήνα και στερεώνεται με σφιγκτήρα.

Με τη μορφή, το εξωτερικό γυαλί διαφέρει σε σχήμα, που επεκτείνεται στο κάτω μέρος. Όσο για το κάτω μέρος, είναι απολύτως επίπεδη. Οι κύλινδροι τοποθετούνται το ένα πάνω στο άλλο και στο επάνω μέρος το καπάκι στα ράφια είναι σταθερό.

Προσοχή παρακαλώ! Η διάμετρος του καπακιού πρέπει να είναι μεγαλύτερη από το άνοιγμα εξόδου για να αποφευχθεί η πτώση της καθίζησης στο εσωτερικό του συστήματος.

Το παρακάτω σχήμα δείχνει τα συστατικά των διαφόρων τύπων δομών.

Δώστε προσοχή! Η εγκατάσταση των φωτιστικών πραγματοποιείται κατά τέτοιο τρόπο ώστε ο αέρας του δρόμου να δημιουργεί πρόσθετη αναρρόφηση μέσω των εγκοπών μεταξύ παρακείμενων δακτυλίων. Εξαιτίας αυτού, είναι δυνατό να επιταχυνθεί η απομάκρυνση του "βαρέως οξυγόνου" από το σύστημα εξαερισμού.

διατάξεις εκτροπής στο σύστημα οικιακού εξαερισμού πραγματοποιηθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε όταν ο αέρας ρέει από τον πυθμένα προς την κορυφή, η συσκευή λειτουργεί κακό: αυτό συμβαίνει ανακλάται από την επιφάνεια της στέγης, οπότε το οξυγόνο τείνει να αερίων που εξέρχονται από την κορυφή της οπής. Αυτό το μειονέκτημα είναι τυπικό για όλες τις μονάδες. Για να το εξαλείψουμε, χρειάζονται δύο κωνικές λύσεις, συνδέσεις μεταξύ τους με «γέφυρα».

Αν ο άνεμος έχει πλάγια κατεύθυνση, τότε οι μάζες του αέρα απομακρύνονται από κάτω και από πάνω. Ο κάθετος προσανατολισμός του οξυγόνου προωθεί την εκροή από κάτω.

Συνιστούμε να προβάλετε ένα σύντομο βίντεο σχετικά με τη συσκευή

Η αρχή του εκτροπέα του αναπνευστήρα

Ο εκτροπέας αερισμού λειτουργεί με απλή αρχή, ανεξάρτητα από το σχεδιασμό και το μοντέλο της συσκευής:

 • οι κατευθυνόμενοι άνεμοι πλήττουν το μεταλλικό κέλυφος.
 • λόγω διαχυτών, διακλαδισμένων με αέρα, ως αποτέλεσμα των οποίων μειώνεται το επίπεδο πίεσης.
 • Στο σύστημα σωληνώσεων αυξάνεται η πρόσφυση.

Όσο μεγαλύτερη είναι η αντίσταση που δημιουργεί η βάση του περιβλήματος, τόσο πιο αποτελεσματική είναι η εκροή αέρα στα κανάλια των συστημάτων. Πιστεύεται γενικά ότι η συσκευή που είναι τοποθετημένη στην οροφή υπό ελαφρά κλίση προς το οριζόντιο επίπεδο λειτουργεί καλύτερα. Οι ειδικοί δηλώνουν ότι η αποτελεσματικότητα αυτών των συσκευών καθορίζεται από 3 παράγοντες:

 • κατασκευή και σχήμα του κύτους ·
 • το μέγεθος της μονάδας.
 • ύψος εγκατάστασης.

Ανεξάρτητα από το πόσο αξιόπιστες και ποιοτικές είναι οι εκτροπείς αερισμού, έχουν και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, τα οποία θα ήθελα να σταθώ λεπτομερέστερα.

Σχετικά με τα "πλεονεκτήματα" και τα μειονεκτήματα των εκτροπέων

Όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω, τα διαλύματα ομπρέλας είναι σε θέση να αποτρέψουν αποτελεσματικά την είσοδο ακαθαρσιών και βροχοπτώσεων στους αγωγούς αέρα. Με την κατάλληλη επιλογή και την επαγγελματική εγκατάσταση του εκτροπέα βελτιώνεται ο εξαερισμός. Η συνολική αποτελεσματικότητα του συστήματος αυξάνεται κατά 20%.

Συμβουλή! Για περιοχές με αδύναμους ανέμους, συνιστάται να εξοπλιστεί το σύστημα με μια συσκευή για να αυξήσει την εισροή και την εκροή αέρα. Θα εξαλείψει την επίδραση της έλξης "ανατροπής".

Οι συσκευές δεν παρουσιάζουν ελλείψεις: με την κατακόρυφη διεύθυνση του ανέμου, η ροή έρχεται σε επαφή με το ανώτερο τμήμα της δομής, ενώ ο αέρας δεν μπορεί να αποφορτιστεί πλήρως στο δρόμο. Για να αποκλειστεί αυτό το αποτέλεσμα, επινοήθηκαν δύο κώνοι. Το χειμώνα, με βάση τους σωλήνες υπάρχει παγετός, επομένως είναι απαραίτητο να διεξάγονται τακτικές προληπτικές εξετάσεις.

Τύποι εκτροπέων

Αφού αναλύσετε ή κοιτάξετε τα είδη των εκτροπέων στην αγορά, μπορείτε να φτάσετε σε μια κατάσταση μικρής σύγχυσης από τον αριθμό των διαθέσιμων λύσεων.

Από την άποψη του σχεδιασμού της διάταξης, είναι συνηθισμένο να διαιρείται σε διάφορους τύπους:

 • TsAGI - η ώθηση αυξάνεται λόγω του αέρα και της θερμότητας, της πτώσης πίεσης υψομέτρου. Τοποθετείται απευθείας στον αγωγό εξαερισμού, γεγονός που δυσχεραίνει την εκτέλεση προληπτικών ελέγχων και καθαρισμού.
 • Μπάλες ή στρογγυλές (τύπου "Volper").
 • Η απόφαση του Khanzhenkov με τη μορφή ενός ανοιχτού τύπου πιάτου - η κύρια δομική διαφορά βρίσκεται στο πρόσθετο τοίχωμα που βρίσκεται γύρω από τον αγωγό αέρα. Ο απορροφητήρας είναι διαμορφωμένος σαν ένα πιάτο.
 • περιστροφικά προϊόντα (κουκούλα, καθαρό) - γούρνα για τον άνεμο, που περιστρέφεται σε μια ειδική ράβδο. Λόγω της αναταράξεως, η ώθηση στο δίαυλο αυξάνεται.
 • Τα σύνολα λειτουργούν σύμφωνα με την αρχή που περιγράφεται από τον Γκιργκόροβιτς.
 • με τη μορφή ενός αστέρα.

Από την άποψη της απλότητας του σχεδιασμού και της δυνατότητας πραγματοποίησης της άνευ όρων ηγεσίας, η συσκευή αερισμού του Grigorovich διατηρεί. Αντιπροσωπεύει αρκετά ζευγάρια ομπρέλες, τοποθετημένα σε ένα "πιάτο", το οποίο είναι τοποθετημένο πάνω από το τοίχωμα του καναλιού.

Κατά τα τελευταία 2-3 χρόνια στην πώληση διαφόρων προϊόντων συναντηθεί με καμία σαφή υπαγωγή σε κάθε είδους: περιστρεφόμενο διάφραγμα με λεπίδες σπιράλ, ομπρέλα, συνελεύσεις ρουλεμάν.

Συστάσεις για επιλογή

Όταν επιλέγετε ένα συγκεκριμένο μοντέλο, δίνεται προτεραιότητα στο σχεδιασμό του. Αυτή είναι μια από τις βασικές παραμέτρους του προϊόντος. Καθορισμένο με τον τύπο σχεδίασης της συσκευής, επιλέγεται το βέλτιστο μέγεθος της μονάδας για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Η απαραίτητη συσκευή είναι ευκολότερο να επιλέξει αν θα απαντήσει στην απλή ερώτηση - γιατί ο σχεδιασμός είναι εγκατεστημένος και για ποιο αντικείμενο.

Τα καλύτερα μοντέλα:

Κατά την επιλογή, λάβετε υπόψη τον παράγοντα απώλειας και απώλειας αέρα. Επομένως, αυτές οι τιμές εξαρτώνται από το συγκεκριμένο μοντέλο. Αν μιλάμε για λύσεις τύπου DS, ο αντίστοιχος συντελεστής θα είναι 1,4. Προφανώς, ο βαθμός αποπληθωρισμού του αέρα εξαρτάται από την ταχύτητα του ανέμου cm, την καρτέλα. παρακάτω:

Εκτροπέας αερισμού με τα χέρια σας

Γνωρίζοντας τη συσκευή και την αρχή της συσκευής, πολλοί ιδιοκτήτες αποφασίζουν για την κατασκευή του ίδιου του αναπνευστήρα. Από τη σκοπιά της χειροποίητης εφαρμογής, η έκδοση του προϊόντος του Grigorovich είναι πέρα ​​από τον ανταγωνισμό, επομένως θα εξετάσουμε την εφαρμογή αυτής της συγκεκριμένης επιλογής. Το κύριο πλεονέκτημα - ένας τέτοιος αερισμός λειτουργεί χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, όλο το χρόνο.

Προετοιμασία για προετοιμασία:

 • φύλλο από ανοξείδωτο χάλυβα, μπορεί να αντικατασταθεί με γαλβανισμένο.
 • ηλεκτρικό τρυπάνι?
 • σφιγκτήρες στερέωσης, μπουλόνια, πριτσίνια και περικόχλια.
 • Εργαλεία έλξης για μεταλλικές επιφάνειες.
 • πυξίδες
 • χαρτόνι φύλλων?
 • κυβερνήτης.
 • ψαλίδι για μέταλλο και χαρτί.

Υπολογισμός των παραμέτρων της συσκευής (Grigorovich)

Σας δίνουμε την απλούστερη εκδοχή του υπολογισμού, χωρίς τύπους:

 • Το ύψος του εκτροπέα είναι 1,6 της διαμέτρου της καμινάδας.
 • Το πλάτος του διαχύτη είναι 1,2 φορές μεγαλύτερο από τη διάμετρο της καμινάδας.
 • το πλάτος του καλύμματος είναι ίσο με δύο διαμέτρους της καπνοδόχου.

Με βάση τα διαθέσιμα μεγέθη και τα σχέδια από χαρτόνι, κόβονται μεμονωμένα στοιχεία του εκτροπέα. Για να δημιουργήσετε μια περιστρεφόμενη συσκευή, απαιτούνται ορισμένες δεξιότητες, οπότε είναι καλύτερο να εξασκηθείτε σε μακέτες και μόνο στη συνέχεια να προχωρήσετε στο μεταλλικό ανάλογο.

Κατασκευή κατασκευών

Τα μοτίβα πρέπει να εφαρμοστούν στα μεταλλικά φύλλα, και στη συνέχεια - σε κύκλο με ένα γραμματόσημο. Τότε ο αλγόριθμος είναι απλός - με το ψαλίδι για το μέταλλο κόβουμε τα στοιχεία και τις λεπτομέρειες του μελλοντικού σχεδίου. Τα μεμονωμένα μέρη συνδέονται μεταξύ τους με πριτσίνια και μπουλόνια. Αν ο μηχανισμός είναι ενεργός, είναι προτιμότερο να καθορίσετε τις λεπτομέρειες με συγκόλληση.

Για την ασφαλή στερέωση του περιστροφικού καλύμματος, θα πρέπει να προετοιμαστούν αρκετές κυρτές μεταλλικές λωρίδες, οι οποίες θα αναλάβουν το ρόλο των στηριγμάτων.

Όσο για τον κώνο, είναι λογικό να το τοποθετήσετε στην ομπρέλα.

Σας συνιστούμε να παρακολουθήσετε βίντεο κάνοντας τον εαυτό σας deflector TsAGI

Εργασίες εγκατάστασης

Το κατώτατο σημείο των 2 φλυτζανιών είναι εγκατεστημένο στην καπνοδόχο. Είναι τοποθετημένο στο πάνω γυαλί. Για ένα μεγαλύτερο σχέδιο ευστάθειας, τα 2 τμήματα συσφίγγονται με έναν σφιγκτήρα, όπως και με τις θυρίδες εξαγωγής. Η κουκούλα πιέζεται με προετοιμασμένες αγκύλες. Αν μιλάμε για μια περιοχή στην οποία αλλάζει συχνά η κατεύθυνση του ανέμου, είναι λογικό να εξοπλιστεί η εγκατάσταση με έναν κώνο ανάστροφο, ο οποίος θα επιτρέψει στη μονάδα να λειτουργεί πλήρως σε όλες τις κατευθύνσεις του ανέμου.

Έτσι, σε αυτό το άρθρο εξετάσαμε τι είναι ένας εκτροπέας στον εξαερισμό. Συνοψίζοντας, μπορούμε να πούμε - πρόκειται για μια απλή και αποτελεσματική συσκευή που βελτιώνει τον εξαερισμό αντικειμένων οποιουδήποτε πολυπλοκότητας, είτε πρόκειται για δημόσια κτίρια είτε για οικιστικά κτίρια. Ένα μικρό στοιχείο αυξάνει την παραγωγικότητα του συστήματος εξαερισμού κατά 15-20%, προστατεύοντας αξιόπιστα το εσωτερικό από τη βροχή, τα μικρά σωματίδια, τα συντρίμμια και τη σκόνη.

Τέλος, σας συνιστούμε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο που συγκρίνει δύο τύπους εκτροπέων

Turbo-deflector με τα χέρια του

Για να εξασφαλιστεί ένα καλό βύθισμα στην καμινάδα, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε μια δομή που μπορεί να αυξήσει τον ρυθμό με τον οποίο τα προϊόντα καύσης εγκαταλείπουν το κανάλι καπνού. Ως εκ τούτου, αν έχετε ένα σπίτι ή μια επέκταση με σόμπα θέρμανσης ή έναν άξονα εξαερισμού, τότε χρειάζεστε ένα στροβιλο-εκτροπέα. Με τη βοήθειά του, μπορείτε όχι μόνο να αυξήσετε το ρεύμα, αλλά και να προστατέψετε την καμινάδα από τη διείσδυση του μονοξειδίου του άνθρακα, των θραυσμάτων ή των ιζημάτων και να αποτρέψετε την εμφάνιση της επίδρασης της αντίστροφης πρόσφυσης. Το κόστος μιας τέτοιας συσκευής είναι αρκετά μεγάλο. Ωστόσο, μπορείτε να εξοικονομήσετε κάνοντας ένα turbo-deflector με τα χέρια σας, χρησιμοποιώντας αυτοσχέδια υλικά και εργαλεία.

Στη συνέχεια θα σας ενημερώσουμε πώς να κάνετε τον εαυτό σας deflector και πώς να εγκαταστήσετε τους περιστροφικούς στροβίλους σε μια καμινάδα.

Τύποι εκτροπέων

Υπάρχουν διάφοροι τύποι εκτροπέων. Διαφέρουν μεταξύ τους με τη μορφή και την ποσότητα των λεπτομερειών. Σε αυτή την περίπτωση, τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία τους, μπορείτε να επιλέξετε το γούστο σας. Μπορεί να είναι:

 1. Χαλκός
 2. Γαλβανισμένος χάλυβας
 3. Ανοξείδωτο ατσάλι

Το σχήμα τους μπορεί να είναι πολύ διαφορετικό: από κυλινδρικό σε στρογγυλό. Το άνω τμήμα του σχεδίου του εκτροπέα μπορεί να έχει μια ομπρέλα με τη μορφή κώνου ή κεκλιμένης οροφής. Επίσης, η συσκευή μπορεί να είναι εξοπλισμένη με διάφορα διακοσμητικά στοιχεία, όπως π.χ.

Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα διάφορες ποικιλίες:

Ο σχεδιασμός, οι λεπτομέρειες των οποίων συνδέονται με φλάντζες ή με άλλο τρόπο. Αυτή η συσκευή είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο χάλυβα, λιγότερο συχνά - από γαλβανισμένο. Χαρακτηριστικό του είναι το κυλινδρικό σχήμα.

Στη μορφή του μοιάζει με τον εκτροπέα του TsAGI, αλλά η κύρια διαφορά του είναι το πάνω μέρος. Μια τέτοια συσκευή εγκαθίσταται συχνότερα σε καμινάδες σε μικρά κτίρια, για παράδειγμα, σε λουτρά.

Εάν η εγκατάσταση βρίσκεται σε περιοχή με χαμηλό αέρα, τότε αυτή η συσκευή θα προσφέρει εξαιρετική πρόσφυση για πολλά χρόνια. Οι ειδικοί αποκαλούν μια τροποποιημένη έκδοση του εκτροπέα TsAGI.

Αυτό το είδος συσκευής διακρίνεται από την απλότητα και την αποτελεσματικότητά του. Ένας τέτοιος ανοιχτός τύπου εκτροπέας είναι κατασκευασμένος από γαλβανισμένο ή ανοξείδωτο χάλυβα, ο οποίος καθιστά δυνατή τη βελτίωση της απόδοσης ώσης σε οποιαδήποτε κατεύθυνση του ανέμου.

 • H εκτροπέα σχήματος Η

Ο σχεδιασμός του είναι ιδιαίτερα αξιόπιστος, καθώς ο εκτροπέας είναι κατασκευασμένος από ανοξείδωτο χάλυβα και όλα τα εξαρτήματα συνδέονται με φλάντζα. Μπορεί να τοποθετηθεί σε τμήματα με κάθε κατεύθυνση του ανέμου.

Αυτή η έκδοση της συσκευής είναι η πιο δημοφιλής και διαδεδομένη. Έχει ένα περιστρεφόμενο σώμα, πάνω στο οποίο είναι στερεωμένο ένα μικρό πτερύγιο. Ο σχεδιασμός είναι κατασκευασμένος από ανοξείδωτο χάλυβα.

Μια τέτοια συσκευή επιτρέπει να εξασφαλιστεί η μέγιστη προστασία του καναλιού από το να φράξει με τα συντρίμμια και τις βροχοπτώσεις. Η περιστροφή γίνεται μόνο σε μία κατεύθυνση. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι απαραίτητο να παρακολουθήσουμε την κατάστασή του, καθώς όταν το πάγωμα, καθώς και η ηρεμία, ο εκτροπέας δεν θα λειτουργήσει. Επομένως, πολλοί το εγκαθιστούν σε λέβητες αερίου. Χρησιμοποιείται επίσης ως περιστρεφόμενος στρόβιλος, ο οποίος είναι απαραίτητος για τον αερισμό των επισκέψεων κατοικιών και γραφείων.

Επιπλέον, υπάρχει ένας εκτροπέας Khanzhonkov. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή δεν χρησιμοποιείται, δεδομένου ότι υπάρχουν περισσότερα τροποποιημένα μοντέλα συσκευών στην αγορά.

Αρχή λειτουργίας

Ο κλασικός εκτροπέας αποτελείται από διάφορα μέρη:

 1. κύλινδρο
 2. διαχύτη
 3. μια ομπρέλα που προστατεύει την καμινάδα από τη διείσδυση των συντριμμιών και της βροχής
 4. φώτα δακτύλου, τα οποία είναι τοποθετημένα στο κάτω μέρος της συσκευής και γύρω από αυτήν

Η συσκευή είναι εγκατεστημένη σε μια καμινάδα, η οποία της επιτρέπει να δημιουργήσει εμπόδιο στη ροή του αέρα. Έτσι, ο άνεμος σπάει σε έναν τεράστιο αριθμό μικρών ρευμάτων αέρα, τα οποία έχουν πολύ χαμηλή ένταση. Αυτό είναι απαραίτητο για να διασφαλιστεί ότι η ροή ανέμου καταγράφει τον καπνό που βγαίνει από το κανάλι καπνού, το οποίο σας επιτρέπει να αυξήσετε την πρόσφυση. Επιπλέον, ο εκτροπέας δεν επιτρέπει την ανάκαμψη του αερίου ταλάντωσης που βγαίνει από τον αγωγό.

Όπως σημειώνουν οι ειδικοί, εάν η καμινάδα δεν είναι τοποθετημένη σωστά στο αντικείμενο, ο εκτροπέας δεν μπορεί να λειτουργήσει με πλήρη ισχύ, οπότε προτού εγκαταστήσετε, φροντίστε να ελέγξετε τη σωστή εγκατάσταση του καναλιού.

Επίσης, ο εκτροπέας μπορεί να χρησιμεύσει ως ανεμογεννήτρια, ο οποίος εγκαθίσταται σε συστήματα με φυσικό εξαερισμό. Στη συνέχεια, θα περιγράψουμε λεπτομερώς πώς να φτιάξετε ένα διάφραγμα εξαερισμού με τα χέρια σας.

Turbo-deflector με τα χέρια του

Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε τα χρήματά σας και να κάνετε έναν εκτροπέα στροβιλισμού, τότε για να αρχίσετε να εργάζεστε, είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε όλα τα απαραίτητα υλικά, εργαλεία και σχέδια όλων των τμημάτων.

Απαιτούμενα εργαλεία

 • Φύλλο χάλυβα. Μπορεί να είναι ανοξείδωτος ή γαλβανισμένος. Το πάχος πρέπει να είναι από 0, 5 έως 1 mm.
 • Ψαλίδι για κοπή μετάλλου.
 • Το πριτσίνι.
 • Τρυπάνια και τρυπάνια για μέταλλο.
 • Πολλά φύλλα από χαρτόνι.

Προετοιμασία του σχεδίου

Πριν ξεκινήσετε την κατασκευή εξαρτημάτων, θα πρέπει να συμπληρώσετε ένα λεπτομερές σχέδιο του μελλοντικού εκτροπέα. Εάν θέλετε να κάνετε μια συσκευή γρήγορα, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε έτοιμα σχέδια από το Internet. Ταυτόχρονα, βεβαιωθείτε ότι όλες οι παράμετροι ταιριάζουν με τις απαραίτητες και προσαρμόζουν τη συγκεκριμένη περίπτωσή σας.

Εάν θέλετε να κάνετε μόνοι σας ένα σχέδιο του εκτροπέα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις συμβουλές και τις συστάσεις μας για να σας βοηθήσουμε να το κάνετε αυτό όσο το δυνατόν πιο σωστά.

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να υπολογίσετε τα χαρακτηριστικά του προϊόντος. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ακόλουθο πίνακα, ο οποίος αντανακλά τις συνιστώμενες σχέσεις μεταξύ των κύριων παραμέτρων του στροβιλο-εκτροπέα:

Η βάση του σχεδίου είναι η εσωτερική διάμετρος της καμινάδας. Μετά τη λήψη του μεγέθους του, πρέπει να επιλέξετε το ύψος του εκτροπέα, καθώς και το πλάτος του διαχυτήρα.

Εάν οι διαστάσεις σας δεν συμπίπτουν με αυτές που αναφέρονται στον πίνακα, τότε μπορείτε να τις υπολογίσετε μόνοι σας σύμφωνα με τις αναλογίες:

 • Το ύψος του εκτροπέα πρέπει να είναι από 1, 6 έως 1, 7 της εσωτερικής διαμέτρου της καμινάδας σας.
 • Το πλάτος του διαχυτήρα πρέπει να είναι από 1, 2 έως 1, 3 της εσωτερικής διαμέτρου.
 • Το πλάτος του εκτροπέα πρέπει να είναι από 1, 7 και 10 της εσωτερικής διαμέτρου του καναλιού.

Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να εκτελέσετε στο vatman ένα λεπτομερές σχέδιο του μελλοντικού εκτροπέα σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά που υπολογίσατε. Το σχέδιο μπορεί να γίνει χειροκίνητα χρησιμοποιώντας ένα μολύβι ή στο Adobe Photoshop ή στο Adobe Illustrator. Οι διαστάσεις όλων των εξαρτημάτων πρέπει να είναι σε πλήρη μέγεθος.

Εάν δεν μπορείτε να προετοιμάσετε το σχέδιο μόνοι σας, επικοινωνήστε με τους ειδικούς που θα κάνουν όλες τις μετρήσεις και θα προετοιμάσουν το απαραίτητο σχέδιο σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ένα παράδειγμα σχεδίου που θα πρέπει να αποδειχθεί:

Οδηγίες

Αφού κάνετε ένα λεπτομερές σχέδιο, πρέπει να κόψετε κάθε κομμάτι χαρτιού.

Αφού όλα τα ακατέργαστα χαρτιά είναι έτοιμα, πρέπει να στερεωθούν σε ένα φύλλο από ανοξείδωτο ή γαλβανισμένο χάλυβα. Κύκλωμα του δείκτη με κάθε τεμάχιο εργασίας. Επίσης για αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ειδική κιμωλία πάνω σε μεταλλικές επιχρίσματα.

Με τη βοήθεια ψαλιδιού για κοπή μετάλλου, κόβεται κάθε κομμάτι. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα άκρα των άκρων είναι απαραίτητο να κάμπτεται περίπου 5 mm. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε πένσες. Μετά από αυτό, χρησιμοποιήστε ένα σφυρί για να απωθήσετε τις στροφές. Αυτό είναι απαραίτητο για να γίνουν οι άκρες των μελλοντικών τμημάτων δυο φορές λεπτότερες.

Προμορφώστε το μελλοντικό διαχύτη σε έναν κύλινδρο. Στη συνέχεια, τρυπήστε τρύπες για τη στερέωση εξαρτημάτων με βίδες ή πριτσίνια. Κάποιοι συνιστούν τη χρήση ημιαυτόματης συγκόλλησης, η οποία δεν θα επιτρέψει την καύση των μεταλλικών φύλλων.

Κάνετε το ίδιο με τον εξωτερικό κύλινδρο και το κομμάτι εργασίας για την κουκούλα περιστρέφει το σχήμα του κώνου και συνδέστε τα άκρα με ένα πριτσίνι.

Στη συνέχεια, από τα υπολείμματα φύλλο χάλυβα γραμμή κοπής 3-4, το πλάτος του οποίου είναι περίπου 6 cm, και το μήκος - 20 εκ. Διπλώστε τους και στις δύο πλευρές με ένα παύλα 6 τρυπάνι εκατοστά κάποιες τρύπες για βίδες σε απόσταση από την άκρη είναι κατά 5 cm Fix.. τους στην κουκούλα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τα πριτσίνια και συνδέστε τα πρώτα με τον εξωτερικό κύλινδρο, και στη συνέχεια - με το πώμα.

Εγκατάσταση

Μόλις ο διαχύτης είναι πλήρως έτοιμος, πρέπει να εγκατασταθεί στην καπνοδόχο. Αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:

 • Εγκατάσταση στην ίδια την καμινάδα.
 • Εγκατάσταση στον αγωγό, ο οποίος τοποθετείται στην καμινάδα.

Οι χρήστες στο Διαδίκτυο σημειώνουν ότι η δεύτερη μέθοδος τοποθέτησης του στροβιλοσυμπιεστή είναι πιο ασφαλής επειδή όλες οι πιο περίπλοκες διαδικασίες μπορούν να εκτελεστούν εκ των προτέρων και ο έτοιμος σχεδιασμός μπορεί να εγκατασταθεί γρήγορα στην οροφή.

Επομένως, θα σας ενημερώσουμε πώς να εκτελέσετε την εγκατάσταση με αυτόν τον τρόπο:

 1. Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε τον ίδιο τον αγωγό. Η διάμετρος του πρέπει να είναι κάπως μεγαλύτερη από τη διάμετρο της καμινάδας. Στο ένα άκρο, είναι απαραίτητο να υποχωρήσουμε περίπου 15 cm και να επισημάνουμε τις θέσεις για γεώτρηση. Το ίδιο θα πρέπει να γίνει στο κάτω μέρος του εκτροπέα.
 2. Μετά από αυτό, τρυπήστε τις τρύπες και στα δύο μέρη και ελέγξτε αν ταιριάζουν.
 3. Στερεώστε το σωλήνα και τον εκτροπέα με βίδες.
 4. Επιπλέον, η τελική κατασκευή μπορεί να τοποθετηθεί στην καπνοδόχο και να στερεωθεί σταθερά με ζυγό, έτσι ώστε να μην παραμείνουν κενά.

Αν θέλετε να δώσετε πρόσθετη προστασία, μπορείτε να επεξεργαστείτε τις αρθρώσεις με στεγανωτικό που είναι ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες.

Παραγωγή του εκτροπέα Grigorovich με τα χέρια του

Υλικά

Για να κάνετε τον εκτροπέα Grigorovich είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε τα ακόλουθα υλικά:

 • Φύλλο γαλβανισμένο ή ανοξείδωτο χάλυβα, το πάχος του οποίου πρέπει να φθάνει μέχρι 1 mm.
 • Μεταλλικά πριτσίνια ή μπουλόνια.
 • Χαρτί ή χαρτόνι για να δημιουργήσετε ένα σχέδιο ενός μελλοντικού προϊόντος.
 • Ψαλίδι για κοπή μετάλλου.
 • Τρυπάνια και τρυπάνια για μέταλλο.
 • Το πριτσίνι.

Στάδια δημιουργίας

Πρώτα πρέπει να ετοιμάσετε ένα σχέδιο στο φύλλο του χαρτιού. Όπως και στην προηγούμενη έκδοση, λαμβάνεται ως βάση η εσωτερική διάμετρος της καμινάδας. Στη συνέχεια, πρέπει να υπολογίσετε τις ακόλουθες παραμέτρους στις αναλογίες:

 • Το ύψος της κατασκευής πρέπει να είναι περίπου 1, 7 της διαμέτρου.
 • Το πλάτος του προστατευτικού Santa θα πρέπει να είναι 2 φορές η εσωτερική διάμετρος της καμινάδας.
 • Το πλάτος του διαχύτη πρέπει να είναι περίπου 1, 3 διαμέτρους.

Μετά από αυτό, θα πρέπει να ετοιμάσετε ένα σχέδιο που θα πρέπει να μοιάζει με αυτό:

Στη συνέχεια, πρέπει να κόψετε κάθε κομμάτι χαρτιού. Προκαταρκτικώς στερεώνοντάς τα σε ένα χαλύβδινο φύλλο, περιστρέψτε τα τεμάχια και κόψτε τις λεπτομέρειες χρησιμοποιώντας ψαλίδι για κοπή μετάλλου.

Από κάθε άκρη, λυγίστε περίπου 5 mm για να ασφαλίσετε τα εξαρτήματα. Κτυπήστε κάθε καμπύλη με ένα σφυρί, μειώνοντας το πάχος του περίπου 2 φορές. Τρυπήστε 2-3 οπές και συνδέστε τα μαζί, έτσι ώστε ο διαχύτης να έχει σχήμα κυλίνδρου και η προστατευτική ομπρέλα να είναι κώνος.

Όπως και στις προηγούμενες οδηγίες, κάντε διάφορες λωρίδες και χρησιμοποιήστε τις για να συνδέσετε την κουκούλα και τον ίδιο τον διαχύτη.