Πώς να φτιάξετε μια κουκούλα για την κουζίνα με τα χέρια τους;

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος, ο φούρνος αερίου παράγει επιβλαβή, ανεπιθύμητα προϊόντα καύσης που επηρεάζουν δυσμενώς το ανθρώπινο σώμα. Εάν παραμείνετε σε ένα δωμάτιο με υψηλή περιεκτικότητα σε καρκινογόνους παράγοντες για μεγάλο χρονικό διάστημα, η ικανότητα εργασίας μειώνεται απότομα, η υγεία σας επιδεινώνεται και ο κίνδυνος ανάπτυξης επικίνδυνων ασθενειών αυξάνεται.

Οι κουκούλες κουζίνας είναι η λύση αυτού του προβλήματος.

Για τα μεγάλα διαμερίσματα, τα εστιατόρια, τα καντίνες, αγοράζουν τυποποιημένο εργοστασιακό εξοπλισμό και το εγκαθιστούν. Σε ένα μικρό δωμάτιο μετά από επισκευές ή όταν αλλάζετε το σχέδιο, μπορείτε να φτιάξετε μια κουκούλα για την κουζίνα με τα χέρια σας. Αν ακολουθηθούν οι παραπάνω συστάσεις, η διαδικασία αυτοπαραγωγής δεν απαιτεί πολύ χρόνο, εργασία και πόρους.

Οι λειτουργίες της κουκούλας

Κάθε ώρα στις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για το μαγείρεμα, πρέπει να υπάρχει μια 10-πλάσια ανταλλαγή αέρα, για την οποία εκτελούνται τα εξής:

 1. Ο χώρος πρέπει να καθαρίζεται από επιβλαβείς ακαθαρσίες που προκύπτουν από τη θερμική επεξεργασία των προϊόντων.
 2. Η επιφάνεια της πλάκας επεξεργάζεται σχολαστικά με απορρυπαντικά.
 3. Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος πρέπει να κάνει ένα απόσπασμα στην κουζίνα.

Ο σχεδιασμός κουζίνας εκτελεί τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • την προστασία της οροφής, των τοίχων και των επίπλων από το να πάρει αιθάλη και λιπαρή σκόνη?
 • καθαρισμός και διήθηση του αέρα.
 • αλίευση καπνού, μυρωδιά, που προέρχεται από καύση?
 • απομάκρυνση των καπνών από την πλάκα.
 • πρόληψη της εξάπλωσης επιβλαβών καρκινογόνων ουσιών σε παρακείμενες αίθουσες.

Αυτός ο εξοπλισμός στην κουζίνα είναι συχνά ένα στοιχείο του σχεδιασμού. Τα πλαίσια κατασκευάζονται από ξύλο, γυαλί, φύλλα γυψοσανίδας ή κόντρα πλακέ με διαφορετικές μορφές και διακοσμητικά στοιχεία, τα οποία επηρεάζουν άμεσα τη συσκευή της κουκούλας.

Το σχέδιο της κουκούλας

Ο μηχανισμός εξαγωγής της κουζίνας αποτελείται από τις εξής λεπτομέρειες:

 1. Στέγαση.
 2. Μηχανισμός εξαερισμού.
 3. Μειωτής.
 4. Ορθογωνικός αγωγός.
 5. Αρχή.
 6. Φίλτρα.
 7. Συνδέσεις.
 8. Το γόνατο είναι ορθογώνιο.
 9. Πλάκα τοίχου.

Το ηλεκτρικό κύκλωμα αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

Οι κουκούλες κουζίνας χωρίζονται σε 2 τύπους:

 1. Ρέει. Η συσκευή λειτουργεί με την εκκένωση μολυσμένου αέρα. Ο αγωγός αέρα οδηγεί το σύστημα εξαερισμού από το δωμάτιο στο δρόμο. Μια τέτοια εγκατάσταση χαρακτηρίζεται από υψηλή απόδοση και μέγιστη απόδοση.
 2. Κυκλοφορούν. Ο εξοπλισμός λειτουργεί σε λειτουργία ανακύκλωσης χωρίς σύνδεση με το σύστημα εξαερισμού. Η διαδικασία καθαρισμού πραγματοποιείται με φίλτρα άνθρακα τοποθετημένα στο σώμα της συσκευής, στην οποία θα επανέλθει ήδη καθαρός αέρας. Αυτός ο τύπος κουκούλας είναι λιγότερο παραγωγικός, αλλά είναι γρήγορος και εύκολος στην εγκατάσταση.

Το τυποποιημένο μέγεθος του αγωγού τύπου θόλου είναι το εξής:

 • πλάτος - 50-90 cm.
 • μήκος - 50, 70, 90, 120 cm.
 • βάθος - 50 cm.

Κατά τον καθορισμό των παραμέτρων του εξοπλισμού, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι διαστάσεις της πλάκας. Η εστία δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από την επιφάνεια της κουκούλας.

Είδη συνδετήρων

Σύμφωνα με τη μέθοδο εγκατάστασης, η σπιτική κουκούλα για την κουζίνα χωρίζεται σε 4 τύπους:

 1. Τοίχου. Συνδέστε τον τοίχο πάνω από τη σόμπα.

 • Η γωνία. Εγκαταστήστε στη γωνία της κουζίνας.
 • Ενσωματωμένο. Τοποθετημένο σε ένα κρεμαστό ντουλάπι πάνω από την εστία ή σε ένα τραπέζι που βρίσκεται κοντά του, εκτελέστε επίσης την εγκατάσταση του προϊόντος σε διακοσμητικό τρούλο τζάκι.
 • Νησί. Είναι στερεωμένο στο ανώτατο όριο.
 • Κατά τον καθορισμό του προϊόντος, λάβετε υπόψη σας τα εξής: η απόσταση μεταξύ του εξοπλισμού και της ηλεκτρικής εστίας πρέπει να είναι τουλάχιστον 70 cm, το αέριο να είναι 80 cm.

  Εκτελέστε τον υπολογισμό ισχύος

  Για μια ικανοποιητική προσέγγιση στο θέμα του τρόπου κατασκευής της κουκούλας στην κουζίνα, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στον υπολογισμό της παραγωγικότητας.

  Η χωρητικότητα του εξοπλισμού δείχνει τον όγκο ροής αέρα που μεταδίδει ο μηχανισμός ανά 1 ώρα λειτουργίας. Υπολογίζεται με τον ακόλουθο τύπο:

  • S - χώρος κουζίνας, σε m²;
  • H - ύψος οροφής, σε m;
  • K1 - ο ελάχιστος συντελεστής αποθέματος, K1 = 1,3.
  • K2 - συντελεστής ανταλλαγής αέρα για την κουζίνα, K2 = 12;
  • t είναι ο χρόνος με τον οποίο πραγματοποιείται η ανταλλαγή αέρα, t = 1 ώρα.

  Η ισχύς μετράται σε m³ / ώρα.

  Ηλεκτρική ασφάλεια

  Η συσκευή εξάτμισης ανήκει στην κατηγορία των ηλεκτρικών συσκευών, οι οποίες δημιουργούν κίνδυνο ηλεκτροπληξίας. Ως αποτέλεσμα της καθίζησης λίπους και υγρασίας στον μηχανισμό, είναι δυνατή η διακοπή της ηλεκτρικής ενέργειας από τον κινητήρα ανεμιστήρα στο μεταλλικό πλαίσιο. Επιπλέον, το ίδιο το δωμάτιο είναι επίσης επικίνδυνο λόγω της υψηλής θερμοκρασίας περιβάλλοντος και της υψηλής υγρασίας.

  Θα μάθουμε πώς να τραβήξουμε σωστά την κουκούλα, πληρώντας όλες τις απαιτήσεις για ηλεκτρική ασφάλεια.

  Σημαντικό: το προϊόν είναι συνδεδεμένο στο δίκτυο με 3 καλώδια: φάση-0-γείωση. Πριν από την εγκατάσταση, πραγματοποιείται αξιόπιστη γείωση. Για να το κάνετε αυτό, συνδεθείτε σε ένα κενό ουδέτερο. Μην γειώσετε την κουκούλα σε υδρορροή ή σωλήνα αερίου.

  Η προστατευτική διαδικασία γείωσης εκτελείται ως εξής:

  1. Ανοίξτε την ασπίδα ανοίγματος στο σπίτι, την είσοδο. Φροντίδα και προσοχή θα απαιτηθούν εδώ, αφού η τάση είναι 220 V.

 • Τα καλώδια βγαίνουν από τον σωλήνα που είναι ενσωματωμένος στον τοίχο.
 • Εντοπίστε τη ράβδο με σπείρωμα με τη γείωση που είναι συνδεδεμένη με αυτήν. Αυτό είναι ένα κενό ουδέτερο, το οποίο είναι ήδη γειωμένο σε μια ξεχωριστή θέση. Μην απενεργοποιείτε άλλες γείωσης - αυτό είναι απειλητικό για τη ζωή.
 • Τοποθετήστε τον ακροδέκτη προς τα πάνω και σφίξτε με παξιμάδι.
 • Φέρτε 2,5 mm² στο χώρο εγκατάστασης.
 • Τραβήξτε τον εύκαμπτο σωλήνα στο ηλεκτρικό δίκτυο μέσω ενός διακόπτη αυτόματης αποσύνδεσης 6.3A.
 • Η καλωδίωση για τον εξοπλισμό ορίζεται ανάλογα με το σχεδιασμό της κουζίνας. Εάν η σύνδεση γίνεται αυτόματα, τοποθετείται για το κάλυμμα τοίχου, στο πλαίσιο PVC, κάτω από το baseboard, όταν το βύσμα είναι συνδεδεμένο στην έξοδο - πίσω από το έπιπλο.

  Εάν υπάρχουν προβλήματα με την κατοχή ηλεκτρικής ενέργειας στην κουκούλα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες ενός ηλεκτρολόγου.

  Κάνοντας κουκούλες κουζίνας με τα χέρια σας

  Πριν κάνετε την κουκούλα στην κουζίνα, ελέγξτε την ακρίβεια των αγωγών αερισμού στο σπίτι. Εάν ο εξαερισμός είναι φραγμένος ή μερικώς μολυνθεί, μειώνεται η δύναμη πρόσφυσης, η εξάτμιση δεν λειτουργεί σε πλήρη ισχύ. Επομένως, πρώτα καθαρίστε το σύστημα και εξασφαλίστε τη ροή του αέρα στην κουζίνα.

  Οι συσκευές είναι κατασκευασμένες από ανθεκτικά στη θερμότητα, ανθεκτικά στη διάβρωση και ανθεκτικά υλικά. Για να γίνει η υπόθεση, συχνά χρησιμοποιείται ανοξείδωτο χάλυβα, τότε καλύπτεται με σμάλτο.

  Ένας απλός και φθηνός τρόπος είναι να εγκαταστήσετε τον εξοπλισμό σε ένα ερμάριο πάνω από την εστία. Για το σκοπό αυτό εγκαθίστανται εσωτερικά ένα κυματοειδές σωλήνα και ένας ηλεκτρικός ανεμιστήρας. Σε περίπτωση που λείπει ένα τέτοιο περίβλημα και η ίδια η μονάδα εξαγωγής δεν φαίνεται αισθητικά ευχάριστη, η κουκούλα είναι κατασκευασμένη από γυψοσανίδες. Η παραγωγική διαδικασία είναι επίπονη, δαπανηρή, αλλά το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

  Αυτο-επισκευή κουκούλες κουζίνας - πώς να αποσυναρμολογήσετε και τι να κάνετε

  Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια μοντέρνα κουζίνα χωρίς καλό εκχύλισμα, που απομακρύνει τις μυρωδιές που προκύπτουν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και ενημερώνει τον αέρα μέσα στο δωμάτιο. Παρόλο που η συσκευή αυτής της συσκευής δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη, μερικές φορές μπορεί να υπάρχουν προβλήματα με τη λειτουργικότητά της. Εάν ανήκετε σε άτομα που, σε περίπτωση βλάβης στις οικιακές συσκευές, προσπαθήστε να εντοπίσετε την αιτία του προβλήματος, πριν επικοινωνήσετε με ειδικούς, τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς. Παρακάτω θα δούμε πώς επισκευάζονται οι κουκούλες κουζίνας με τα χέρια τους σε περίπτωση τυπικών προβλημάτων.

  Περιεχόμενα

  Η συσκευή μιας κουκούλας: το βασικό σχήμα ↑

  Τα κύρια συστατικά του εκχυλίσματος είναι:

  • ανεμιστήρας εξαγωγής με ηλεκτρικό κινητήρα.
  • κύκλωμα μεταγωγής ταχύτητας.
  • λαμπτήρες φωτισμού;
  • φίλτρα.

  Τυπικό ηλεκτρικό σχέδιο κουκούλας

  Έξοδος ανεμιστήρα ↑

  Ο ανεμιστήρας είναι χωρίς αμφιβολία το κύριο στοιχείο αυτής της μονάδας. Είναι αυτός που εξασφαλίζει την κίνηση των ροών του αέρα μέσω των στοιχείων φίλτρου, στα οποία διατηρείται το λίπος. Η περιστροφή του ανεμιστήρα στις κουκούλες παρέχεται, κατά κανόνα, από ασύγχρονο κινητήρα υψηλής ταχύτητας.

  Για πληροφορίες! Ο σχεδιασμός πολλών κινητήρων εναλλασσόμενου ρεύματος υψηλής ταχύτητας περιλαμβάνει βραχυκυκλωμένο δρομέα και στάτορα με αρκετές ανεξάρτητες περιέλιξεις. Η αλλαγή των στροφών του κινητήρα επιτυγχάνεται λόγω της διαφορετικής σύνδεσης των περιελίξεων στάτορα.

  Το σχέδιο ενεργοποίησης τριών κινητήρων υψηλών ταχυτήτων: όταν ο διακόπτης βρίσκεται στη θέση L, η ταχύτητα περιστροφής είναι ελάχιστη, στη θέση H - το μέγιστο

  Ο ίδιος ο ανεμιστήρας μπορεί να είναι αξονικός ή εφαπτόμενος. Όσον αφορά τις επιδόσεις, το δεύτερο είναι προτιμότερο από το πρώτο, καθώς μπορεί να δημιουργήσει μια πιο σταθερή ροή αέρα. Από την άποψη της αξιοπιστίας, η κατάσταση είναι παρόμοια - η απώλεια μίας λεπίδας δεν θα επηρεάσει την απόδοση της εφαπτομενικής δομής, που δεν πρόκειται να πει για τον αξονικό σχεδιασμό. Επομένως, η επισκευή του καλύμματος κουζίνας με την αντικατάσταση των εξαρτημάτων του ανεμιστήρα εξάτμισης στα εφαπτομενικά μοντέλα είναι λιγότερο συχνή.

  Επιλογέας ταχύτητας ↑

  Η αλλαγή ταχύτητας σε διαφορετικά μοντέλα μπορεί να πραγματοποιηθεί με:

  • κουμπιά?
  • διακόπτης διαφάνειας.
  • αισθητήρα.

  Οι δύο πρώτες επιλογές είναι οι πιο απλές. Με τη βοήθεια των κουμπιών ή του κινητού μοχλού, μεταφέρονται οι απαραίτητες επαφές, παρέχοντας τάση στις περιελίξεις του ηλεκτροκινητήρα. Λόγω της απλότητας τους, αυτοί οι διακόπτες θεωρούνται αρκετά αξιόπιστοι. Το μόνο που μπορεί να συμβεί σε αυτά είναι η οξείδωση ή η καύση των επαφών. Αλλά ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, η επισκευή δεν είναι πολύ δύσκολη.

  Το χειριστήριο αφής είναι εξοπλισμένο με πιο ακριβά μοντέλα. Ο πίνακας διαθέτει πρόσθετο φωτισμό και φαίνεται πολύ κομψό. Ωστόσο, η συντηρησιμότητα του αισθητήρα είναι χαμηλή. Συχνά θα πρέπει να αλλάξετε εντελώς τη μονάδα ελέγχου εκτός σειράς, η οποία κοστίζει πολλά χρήματα.

  Διακόπτης με κουμπιά για κουκούλες

  Φωτισμός ↑

  Ο φωτισμός της εστίας είναι ένα σημαντικό σημείο στη διαδικασία μαγειρέματος. Οι σύγχρονοι κουκούλες μπορούν να εξοπλιστούν με λαμπτήρες πυρακτώσεως, συσκευές αλογόνου ή LED, η ισχύς και η ποσότητα των οποίων εξαρτάται από το μοντέλο της συσκευής.

  Δώστε προσοχή! Οι πιο οικονομικοί είναι οι λαμπτήρες LED. Με την ίδια ροή φωτός καταναλώνουν 8-10 φορές λιγότερη ενέργεια από τους λαμπτήρες πυρακτώσεως. Επιπλέον, οι πόροι τους είναι πάνω από 30.000 ώρες.

  Στις περισσότερες περιπτώσεις, η επισκευή της κουκούλας κουζίνας, η οποία έχει καεί τον οπίσθιο φωτισμό, μπορεί να πραγματοποιηθεί με τα ίδια χέρια κάθε νοικοκυρά. Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις όπου απαιτείται πιο επαγγελματική προσέγγιση με τη χρήση οργάνων μέτρησης.

  Ο οπίσθιος φωτισμός της εστίας

  Στοιχεία διήθησης ↑

  Στις κουκούλες κουζίνας μπορούν να χρησιμοποιηθούν δύο τύποι φίλτρων: λίπος και άνθρακας. Το φίλτρο λίπανσης είναι εγκατεστημένο σε όλα τα μοντέλα χωρίς εξαίρεση, αφού χωρίς αυτά τα εσωτερικά εξαρτήματα της συσκευής θα καλύπτονται γρήγορα με ένα λιπαρό φιλμ, το οποίο στη συνέχεια θα οδηγήσει στη θραύση τους. Με τον αριθμό των εφαρμογών αυτά τα στοιχεία φίλτρου χωρίζονται σε αναλώσιμα και επαναχρησιμοποιήσιμα. Τα πρώτα είναι κατασκευασμένα από ακρυλικό, συνθετικό ή μη υφασμένο ύφασμα και υπόκεινται σε αντικατάσταση κάθε 2-3 μήνες. Τα τελευταία είναι κατασκευασμένα από μέταλλο, οπότε η διάρκεια ζωής τους είναι ισοδύναμη με τη διάρκεια ζωής της κουκούλας.

  Τα φίλτρα άνθρακα τοποθετούνται σε μοντέλα ανακυκλοφορίας και είναι σχεδιασμένα για να απομακρύνουν τις οσμές. Η βάση αυτών των στοιχείων είναι ο ενεργός άνθρακας - ένας ποιοτικός προσροφητής, ο οποίος απορροφά πολύ καλά όλα τα είδη αερίων. Δεδομένου ότι ο πόρος των φίλτρων άνθρακα δεν είναι απεριόριστος, υπόκεινται σε περιοδική αντικατάσταση, περίπου 1 φορά σε 3-4 μήνες.

  Μεταλλικό φίλτρο γράσου

  Τυπικά προβλήματα επιστροφής: αιτίες και επισκευές ↑

  Η επισκευή των κουζινών κουζίνας στο σπίτι μπορεί να απαιτηθεί ως αποτέλεσμα διαφόρων λειτουργικών προβλημάτων, τα πιο συνηθισμένα από τα οποία είναι:

  • μειωμένη παραγωγικότητα ·
  • έλλειψη φωτισμού.
  • απουσία οποιασδήποτε αντίδρασης στην ένταξη ·
  • δυσλειτουργία του διακόπτη ταχύτητας.
  • θραύση του κινητήρα.

  Δεν υπάρχουν αρκετά τραβήγματα - οι μυρωδιές δεν εξαλείφονται ↑

  Πιθανές αιτίες: Το στοιχείο φίλτρου είναι φραγμένο, ο ανεμιστήρας του ανεμιστήρα εξαγωγής καταστρέφεται.

  Επισκευή: Πλύνετε έξω κάτω από το νερό χρησιμοποιώντας φίλτρο λίπους απορρυπαντικό μέταλλο και / ή να αλλάξει με αναλώσιμο φίλτρο. Σε περίπτωση βλάβης του ανεμιστήρα (συνήθως σπάσει μία ή περισσότερες λεπίδες) που είναι αναγκαία για την εκτέλεση αντικατάστασή του (σχετικά με το πώς να αποσυναρμολογήσετε την κουκούλα στην κουζίνα, θα μάθετε λίγο αργότερα).

  Η ανεπαρκής παραγωγικότητα μιας κουκούλας κουζίνας στις περισσότερες περιπτώσεις προκαλείται από την άκαιρη συντήρηση των φίλτρων

  Δεν υπάρχει φωτισμός ↑

  Πιθανές αιτίες: μία από τις συσκευές φωτισμού ή ο διακόπτης φώτων είναι εκτός λειτουργίας.

  Επισκευή: Πριν τρέξετε στο κατάστημα για μια νέα λυχνία, θα πρέπει να ελέγξετε την απόδοσή της. Οι λαμπτήρες πυρακτώσεως και αλογόνου ελέγχονται από έναν ελεγκτή (πολύμετρο) στη λειτουργία μέτρησης αντίστασης. Η ονομαστική αντίσταση του νήματος υπολογίζεται συνήθως σε αρκετές δεκάδες Ohms. Η απουσία αναγνώσεων στη συσκευή υποδεικνύει ένα καμένο νήμα.

  Με τις λυχνίες LED, η κατάσταση είναι κάπως πιο περίπλοκη. Μέσα σε τέτοιες συσκευές, εκτός από τα LED, εγκαθίσταται ένας οδηγός, ο οποίος δεν μπορεί να ελεγχθεί με ένα συνηθισμένο πολύμετρο χωρίς αποσυναρμολόγηση της λάμπας. Από αυτή την άποψη, για να ελέγξετε την απόδοση της λυχνίας LED, είναι ευκολότερο να την βιδώσετε στην κασέτα εργασίας.

  Σημαντικό! Πριν ελέγξετε τη λάμπα σε άλλη κασέτα, βεβαιωθείτε ότι η ονομαστική τάση της είναι 220 V.

  Αν λειτουργούν όλα τα φώτα, τότε η πιθανότητα είναι υψηλή, ώστε ο διακόπτης φώτων να μην λειτουργεί. Μπορεί επίσης να ελεγχθεί από έναν ελεγκτή - η αντίσταση μεταξύ των επαφών πρέπει να είναι μικρότερη από 1 Ohm όταν πατηθεί.

  Μέτρηση της αντίστασης λαμπτήρα πυρακτώσεως με ψηφιακό πολύμετρο

  Δεν ανταποκρίνεται στην συμπερίληψη ↑

  Πιθανές αιτίες: έλλειψη παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, εξάντληση της τροχιάς ή ασφάλεια.

  Επισκευή: Σε περίπτωση που η κουκούλα δεν ανταποκρίνεται σε καμία χειραγώγηση μετά τη σύνδεσή της με το δίκτυο 220, θα πρέπει πρώτα να ελέγξετε την τάση στην υποδοχή, το οποίο χρησιμοποιείται στη λειτουργία μέτρησης τάσης πολύμετρο AC.

  Δώστε προσοχή! Η χρήση της ενδεικτικής λυχνίας τάσης σας επιτρέπει να καθορίσετε μόνο την παρουσία / απουσία μιας φάσης, ενώ δεν μπορείτε να εντοπίσετε ένα σπάσιμο μηδενικού σύρματος με αυτό το όργανο.

  Αν η ισχύς εισόδου είναι OK, τότε το κομμάτι στην πλακέτα ελέγχου ή η ασφάλεια που είναι εγκατεστημένη στη συσκευή για να την προστατεύσει από τις υπερτάσεις ισχύος καίγεται. Σε αυτή την περίπτωση, η επισκευή του απορροφητήρα κουζίνας απαιτεί τουλάχιστον αρχικές γνώσεις στον τομέα των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών.

  Ελέγξτε την τάση στην πρίζα

  Η ταχύτητα δεν αλλάζει ↑

  Πιθανές αιτίες: Ο διακόπτης ταχύτητας του ανεμιστήρα εξαγωγής είναι ελαττωματικός.

  Επισκευή: Η κύρια αιτία της βλάβης του διακόπτη ή του διακόπτη ολίσθησης είναι η φυσική φθορά. Όσον αφορά τη συντηρησιμότητα, τα κουμπιά είναι καλύτερα, αφού είναι δυνατή η αντικατάσταση ενός στοιχείου και όχι ολόκληρου του μπλοκ. Εάν ο διακόπτης "διαφάνεια" είναι "jabbered", τότε μπορείτε να προσπαθήσετε να το αποσυναρμολογήσετε και να καθαρίσετε τις επαφές. Ωστόσο, για να μην επιστρέψει σύντομα το πρόβλημα, είναι πιο σκόπιμο να αντικατασταθεί ο παλιός διακόπτης με ένα νέο.

  Για να αντικαταστήσετε το κουμπί αρκεί να είστε σε θέση να εργαστείτε με ένα συγκολλητικό σίδερο

  Ο ανεμιστήρας δεν περιστρέφεται ↑

  Πιθανές αιτίες: η θερμική ασφάλεια έχει καεί, ο πυκνωτής εκκίνησης είναι ελαττωματικός, η περιέλιξη του κινητήρα, η σφήνα του στροφείου έχουν καεί.

  Επισκευή: Προσδιορίστε την ακριβή αιτία της βλάβης του κινητήρα μπορεί να είναι έμμεσα συμπτώματα. Εάν, σε οποιαδήποτε ταχύτητα, η μονάδα δεν παράγει ήχο και δεν υπάρχει επίσης οσμή της καμένης περιέλιξης, η θερμική ασφάλεια πιθανόν να καεί.

  Σημείωση: Η θερμική ασφάλεια τοποθετείται απευθείας στο περίβλημα του κινητήρα και καίγεται λόγω ισχυρής υπερθέρμανσης των περιελίξεων.

  Στην περίπτωση του κινητήρα «buzz» κατά την εφαρμογή της δύναμης, υπάρχουν δύο επιλογές: είτε το πυκνωτή εκκίνησης ρότορα σφάλμα σφήνα λόγω της κακής απόδοσης του φίλτρου λίπους. Λοιπόν, μια πολύ άσχημη κατάσταση, αν υπάρχει μυρωδιά καμένων μόνωσης. Εδώ, μόνο να γυρίσετε πίσω τον κινητήρα ή να αγοράσετε μια νέα μονάδα θα σας βοηθήσει.

  Ασύγχρονος κινητήρας για λειτουργία κουκούλας κουζίνας

  Αποσυναρμολόγηση της συσκευής: οδηγίες βήμα προς βήμα ↑

  Για να κάνετε επισκευή της κουκούλας με τα χέρια σας, πρέπει να ξέρετε πώς να την αποσυναρμολογήσετε. Ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες, δεν θα πρέπει να έχετε σοβαρές δυσκολίες στη διαδικασία αυτή.

  1. Αφαιρέστε το φίλτρο λίπους που βρίσκεται στο κάτω μέρος της συσκευής.
  1. Ξεβιδώνουμε το προστατευτικό πλαίσιο (εάν υπάρχει).
  1. Αποσυνδέστε τον πίνακα από τους λαμπτήρες, αποσυνδέοντας προηγουμένως τους συνδετήρες τροφοδοσίας.
  1. Στη συνέχεια, αφαιρούμε την πλακέτα ελέγχου.
  1. Περνάμε στον ανεμιστήρα. Απελευθερώνουμε την πτερωτή από το δακτύλιο συγκράτησης και την ξεχωρίζουμε από τον κινητήρα.
  1. Ξεβιδώστε τη βάση του κινητήρα και αφαιρέστε την.

  Αυτό το εγχειρίδιο είναι ένα παράδειγμα αποσυναρμολόγησης σύγχρονων κουκούλες στην κουζίνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολλά μοντέλα, μεμονωμένες μονάδες συνδέονται ανεξάρτητα μεταξύ τους. Για παράδειγμα, για να αφαιρέσετε τον κινητήρα, δεν είναι απαραίτητο να ξεβιδώσετε τη μονάδα οπίσθιου φωτισμού.

  Συμβουλές! Εάν η αποσυναρμολόγηση απαιτεί αποσύνδεση των συνδέσμων ή των καλωδίων, βεβαιωθείτε ότι έχετε επισημάνει ή φωτογραφίσει τα στοιχεία πριν από τη διεξαγωγή των χειρισμών. Χάρη σε αυτή την προσέγγιση, δεν θα έχετε καμία δυσκολία στη σύνδεση των μπλοκ κατά τη συναρμολόγηση.

  Πώς να αποφύγετε ζημιά στην κουκούλα: συμβουλές για σωστή λειτουργία ↑

  Για να μην καταφύγετε στην επισκευή της κουκούλας, πρέπει να τηρείτε τους κανόνες λειτουργίας αυτού του εξοπλισμού, οι οποίοι εγκαθίστανται από τον κατασκευαστή. Ας υπογραμμίσουμε τα κύρια σημεία:

  Εάν χρησιμοποιηθεί στην κουζίνα γκαζιού κουζίνα θα πρέπει να τοποθετηθεί σε ύψος 70-80 cm από την επιφάνεια μαγειρέματος, εάν το ηλεκτρικό -. Σε ύψος 60-70 cm στην περίπτωση κουκούλες θέση κάτω από αυτό το σήμα μπορεί να υπερθερμανθεί δομικά στοιχεία με επακόλουθη παραμόρφωση. Ταυτόχρονα, μια υψηλότερη θέση θα μειώσει την απόδοση της συσκευής.

  Αν υπάρχει χειροκίνητη αλλαγή ταχύτητας, είναι επιθυμητό να αρχίσετε από το χαμηλότερο στάδιο. Η ρύθμιση της μέγιστης ταχύτητας οδηγεί αμέσως σε μεγαλύτερο φορτίο στον κινητήρα, γεγονός που μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής του.

  Ο πρόωρος καθαρισμός ή αντικατάσταση των στοιχείων φίλτρου οδηγεί στο γεγονός ότι τα σωματίδια λίπους αρχίζουν να διεισδύουν μέσα στη συσκευή, καλύπτοντας το φιλμ λαδιού κινητήρα, τον πίνακα ελέγχου και τον οπίσθιο φωτισμό. Επιπλέον, μέσω του φραγμένου φίλτρου δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου αέρας, οπότε η απόδοση μιας τέτοιας εξάτμισης είναι μηδενική.

  • Προστασία από τάσεις τάσης.

  Όπως κάθε άλλη ηλεκτρική συσκευή, ο απορροφητήρας πρέπει να προστατεύεται από υπερτάσεις. Φυσικά, συνήθως υπάρχει μια ασφάλεια εντός της συσκευής, αλλά δεν μπορεί πάντα να προστατεύει τον εξοπλισμό από ένα ασταθές δίκτυο. Είναι καλύτερα να αντιμετωπίσετε αυτή την πρόσθετη εγκατάσταση ενός προστατευτικού ρελέ, ο οποίος απενεργοποιεί αμέσως την ισχύ όταν η απόκλιση τάσης είναι πολύ υψηλή.

  Ρελέ τάσης - πρόσθετη προστασία του εξοπλισμού από διακυμάνσεις στο ηλεκτρικό δίκτυο

  Η δυσκολία επισκευής της κουκούλας εξαρτάται από τη φύση του προβλήματος. Αλλαγή του λαμπτήρα θα είναι σε θέση σε κάθε, αλλά με την αποκατάσταση του ανεμιστήρα μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρές δυσκολίες. Εάν η εμπειρία της επισκευής ηλεκτρικών συσκευών δεν είναι καθόλου, τότε είναι πιο σκόπιμο να απευθυνθείτε σε ειδικούς, ώστε να μην χρειάζεται να αγοράσετε νέο εξοπλισμό.

  Η προετοιμασία των καθημερινών πιάτων και των μαγειρικών αριστουργημάτων συνοδεύεται συχνά από διάφορες μυρωδιές και μερικές φορές δεν είναι πολύ ευχάριστες, ειδικά εάν εξαπλώνονται.

  Πώς λειτουργεί το φίλτρο για κουκούλες κουζίνας;

  Οι αγωγοί αερισμού στα σπίτια μας, δυστυχώς, δεν αντιμετωπίζουν πάντα τον μολυσμένο αέρα και τις μυρωδιές. Αυτός ήταν ο λόγος για την ανάπτυξη διαφόρων.

  Εγκαθιστώντας την κουκούλα στην κουζίνα με τα χέρια σας: κόλπα στύσης

  Η κουζίνα για τους περισσότερους ανθρώπους έχει πάψει πάρα πολύ να είναι ένας οικονομικός χώρος, όπου τα τρόφιμα ετοιμάζονται, τα τρόφιμα καθαρίζονται, τα πιάτα πλένονται. Εδώ συχνά συγκεντρώνεται η οικογένεια.

  Πώς είναι κατασκευασμένος ο εξαερισμός στην κουζίνα: οι κανόνες και τα σχέδια της συσκευής με κουκούλα

  Ως αποτέλεσμα της εκτεταμένης χρήσης πλαστικών παραθύρων στις κουζίνες των σπιτιών μας, ο φυσικός εξαερισμός διαταράχθηκε, που παρέχεται από ξύλινα κουφώματα. Εν τω μεταξύ, ο αποτελεσματικός αερισμός στην κουζίνα είναι απλά απαραίτητος.

  Και πρέπει να οργανωθεί με γνώση των επιχειρήσεων, έτσι ώστε αντί να εξαγάγετε τον αέρα κουζίνας, μην πάρετε μια εισροή "αρώματα" από τα γειτονικά διαμερίσματα ή από την τουαλέτα.

  Γιατί πρέπει να αερίσετε την κουζίνα;

  Τα περισσότερα από τα εγχώρια διαμερίσματα είναι εξοπλισμένα με πλάκες που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο. Στη διαδικασία της καύσης του, σχηματίζεται διοξείδιο του άνθρακα, οι τοξικές ιδιότητες του οποίου εκδηλώνονται καθώς η συγκέντρωση στον αέρα αυξάνεται.

  Η πιο λογική και σύγχρονη λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι η εγκατάσταση της κουκούλας και ο εξαναγκασμένος αερισμός του δωματίου.

  Έτσι, ο εξαερισμός είναι απαραίτητος ακόμα και στην περίπτωση μιας ιδανικής λειτουργίας σόμπας αερίου. Η ανάγκη για αυτό αυξάνεται με λάθη στη διαμόρφωση του εξοπλισμού, που μπορεί να προκαλέσει την εκπομπή μονοξειδίου του άνθρακα. Είναι πολύ πιο επικίνδυνο από το διοξείδιο του άνθρακα και η παρουσία του μπορεί να αγνοηθεί: το αέριο αυτό δεν έχει χρώμα ούτε μυρωδιά.

  Επιπλέον, το αέριο ή το φυσικό αέριο δεν μπορούν να καούν εντελώς, συσσωρεύονται στον αέρα. Υπάρχουν καταστάσεις όπου η φλόγα του καυστήρα σβήνει. Παραδείγματος χάριν, πλημμύρισε με «διαφυγόντα» γάλα. Αν δεν υπάρχει ειδική προστασία, τότε το αέριο που εισέρχεται στο δωμάτιο μπορεί να προκαλέσει έκρηξη ικανή να προκαλέσει προβλήματα σε ολόκληρο το σπίτι.

  Αποδεικνύεται ότι όταν αρχίζετε να εργάζεστε με μια σόμπα αερίου, πρέπει να ενεργοποιήσετε αμέσως τον ανεμιστήρα της συσκευής εξαγωγής. Αλλά η παρουσία ηλεκτρικών κουζινών στην κουζίνα δεν μειώνει τη σημασία του αερισμού αυτού του δωματίου.

  Η καύση των τροφίμων, η οποία συμβαίνει συχνά στους οπαδούς των τηγανισμένων πατατών και των ψαριών, συνοδεύεται από την απελευθέρωση επιβλαβών ενώσεων που σχηματίζονται ως αποτέλεσμα της πυρόλυσης οργανικών ενώσεων. Εκείνοι που προτιμούν τα προϊόντα ατμού γνωρίζουν ότι η εξάτμιση οδηγεί σε αύξηση της υγρασίας στο δωμάτιο. Και το επίπεδό του πρέπει επίσης να μειωθεί.

  Και ακόμη και οι υποστηρικτές της μυρωδιάς φρέσκων ψημένων προϊόντων καταλαβαίνουν ότι είναι αδύνατο να κορεστεί ολόκληρο το διαμέρισμα με αυτό το υπέροχο άρωμα. Ένα μίγμα από ελκυστικές οσμές εξαρτάται αρχικά από μείγμα μερικώς αποσυντιθέμενων πτητικών οργανικών ενώ η παρουσία τους στον αέρα είναι απίθανο να ευχαριστήσει κανέναν.

  Συμπέρασμα: Η κουκούλα σε μια μοντέρνα κουζίνα δεν είναι ένα αφιέρωμα στη μόδα, αλλά μια ζωτική ανάγκη.

  Τύποι κουκούλες κουζίνας

  Οι διαφορετικές ανάγκες των χρηστών υποχρεώνουν τους παραγωγούς βασικών προϊόντων να αναπτύσσουν προτάσεις που θα ήταν καταλληλότερες για τις ανάγκες ενός συγκεκριμένου αγοραστή. Επομένως, το φάσμα των κουκούλες για την κουζίνα, που μας προσφέρει μια σύγχρονη αγορά οικιακών συσκευών, είναι αρκετά ευρύ. Θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε την ποικιλομορφία τους.

  Με τη μέθοδο καθαρισμού μάζας αέρα

  Μπορείτε να καθαρίσετε τον αέρα στην κουζίνα με πολλούς τρόπους.

  Ανάλογα με το ποια από αυτά χρησιμοποιούνται σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο, οι κουκούλες χωρίζονται σε:

  • Εκκενώστε. Αυτά τα μοντέλα εκκενώνουν αέρα από την κουζίνα προς τα έξω μέσω αγωγών που κατασκευάζονται με τη μορφή μεταλλικού κουτιού ή κυματοειδούς σωλήνα. Για να λειτουργήσει αυτή η συσκευή, χρειάζεστε έναν αγωγό αερισμού ή μια απλή τρύπα. Τυπικά, ο αγωγός αέρα είναι εφοδιασμένος με μια βαλβίδα που εμποδίζει την εμφάνιση της αντίστροφης ώσης.
  • Κυκλοφορούν. Σε αυτό το μοντέλο, παρέχεται ένα φίλτρο άνθρακα, παρόμοιο με μια μάσκα αερίων. Στην πραγματικότητα, αυτό δεν είναι μια κουκούλα, αλλά μια μονάδα φίλτρου που καθαρίζει τον αέρα των κύριων "γεύσεων": δεν υπάρχει ανταλλαγή αέρα με το εξωτερικό περιβάλλον. Αυτή η συσκευή προσελκύει με την απλότητα της εγκατάστασής της, αλλά δεν είναι ικανή να προστατεύσει, για παράδειγμα, τη διαρροή αερίου.

  Οι κουκούλες κυκλοφορίας μπορούν να συνυπάρχουν με τον κανονικό αερισμό της κουζίνας. Τα μειονεκτήματά τους περιλαμβάνουν συνήθως υψηλό κόστος και δαπανηρή συντήρηση: τα φίλτρα άνθρακα απαιτούν περιοδική αντικατάσταση.

  Χαρακτηριστικό του απορροφητήρα είναι ότι απομακρύνει επίσης την υπερβολική θερμότητα, η οποία σχηματίζεται πάντα κατά τη διάρκεια της περιόδου μαγειρέματος. Το μοντέλο κυκλοφορίας δεν έχει μια τέτοια λειτουργία.

  Κατανομή ανά τύπο κατασκευής

  Εκτός από την κύρια λειτουργία, οι αγοραστές δίνουν προσοχή σε άλλα διακριτικά χαρακτηριστικά των διαφόρων μοντέλων. Η συσκευή εξάτμισης θα πρέπει να ταιριάζει καλά στο γενικό εσωτερικό του δωματίου, να είναι βολικό για χρήση και επίσης: καλά, αν μπορείτε να αποθηκεύσετε και να το εγκαταστήσετε μόνοι σας.

  Ως εκ τούτου, οι σύγχρονες κουκούλες διαφέρουν όχι μόνο στην εξουσία καθαρισμού του αέρα, αλλά και στον τρόπο εγκατάστασης, σχεδιασμού, υλικού κατασκευής και στη διαθεσιμότητα πρόσθετων επιλογών.

  Κατά τύπο κατασκευής, οι συσκευές εξάτμισης χωρίζονται σε:

  • Ο θόλος. Αυτό το μοντέλο πήρε το όνομά του λόγω του σχήματος της πρόσληψης αέρα. Μοιάζει με μια κολοβωμένη πυραμίδα, ο θόλος της οποίας βρίσκεται ακριβώς πάνω από την πλάκα. Από το άνοιγμα στο πάνω μέρος του τρούλου, ένας αγωγός αέρα αφήνει, μεταφέροντας αέρα έξω από την κουζίνα μέσα από μια τρύπα στον τοίχο ή μέσω του εξαερισμού.
  • Ενσωματωμένο. Ένα τέτοιο απόσπασμα βρίσκεται μέσα στα έπιπλα της κουζίνας. Πολύ συχνά, η ενσωματωμένη κουκούλα είναι εξοπλισμένη με ένα συρόμενο πάνελ, το οποίο επιτρέπει την εξοικονόμηση χώρου του δωματίου και την ταυτόχρονη παροχή άνετου ελέγχου εξοπλισμού.

  Πριν παραγγείλετε τα έπιπλα και να αγοράσετε το καπό, θα πρέπει να προγραμματίσετε χώρο της κουζίνας σας για τα έπιπλα και οικιακές συσκευές δεν αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, για να δούμε αισθητικά ευχάριστο, και να τα χρησιμοποιούν θα ήταν βολικό.

  Ο χωροταξικός σχεδιασμός είναι πολύ σημαντικός όταν εγκαθιστάτε μια ενσωματωμένη κουκούλα. Κατά κανόνα, εάν η κουκούλα δεν περιλαμβάνεται αρχικά στο κιτ, τα έπιπλα κάτω από αυτό είναι κατασκευασμένα κατά παραγγελία. Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να παρέχονται όλες οι αποχρώσεις που καθιστούν δυνατή την ομαλή και ακριβή ρύθμιση όλων των στοιχείων του ενσωματωμένου εξοπλισμού.

  Ταξινόμηση ανά τόπο εγκατάστασης

  Ο εξοπλισμός εξάτμισης εγκαθίσταται στην κουζίνα, λαμβάνοντας υπόψη διάφορους παράγοντες: το μέγεθος του δωματίου, τη θέση της πλάκας και ούτω καθεξής.

  Στη θέση εγκατάστασης οι κουκούλες χωρίζονται σε:

  • Ο τοίχος. Σε αυτή την περίπτωση, η μία πλευρά του θόλου της κουκούλας συνδέεται απευθείας στον τοίχο, και η άλλη είναι πάνω από τη σόμπα.
  • Γωνία. Η τοποθέτηση μιας πλάκας σε μια γωνιά όχι μόνο εξοικονομεί χώρο κουζίνας, αλλά και καθιστά την εστία πιο προσιτή. Ο ίδιος ο σχεδιασμός του τρούλου της γωνιακής κουκούλας έχει σχήμα στο οποίο οι δύο πλευρές του χωράνε στη γωνία του δωματίου, προσκολλημένοι στους τοίχους.
  • Νησί. Τυχεροί άνθρωποι που έχουν μια μεγάλη κουζίνα μπορούν να αντέξουν οικονομικά να εγκαταστήσουν ένα σχέδιο νησιού. Βρίσκεται πάνω από τη σόμπα που βρίσκεται στο κέντρο του δωματίου.

  Στο φάσμα των διαθέσιμων μοντέλων, υπάρχουν διάφοροι τύποι κουκούλας σε μορφή. Για παράδειγμα, τα επίπεδη μοντέλα τοποθετούνται κάτω από τα έπιπλα έτσι ώστε να κρεμούν πάνω από τη σόμπα.

  Πριν εγκαταστήσετε μόνο την κουκούλα στην κουζίνα, θα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά τις οδηγίες. Για καθένα από τα μοντέλα έχει τις δικές του αποχρώσεις της επεξεργασίας, αλλά ορισμένοι γενικοί κανόνες ισχύουν για όλες τις κουκούλες. Αυτό είναι το ύψος στο οποίο πρέπει να βρίσκονται σε σχέση με την επιφάνεια της πλάκας. Για τις σόμπες αερίου, η απόσταση είναι από 75 cm, και για τις ηλεκτρικές πλάκες - τουλάχιστον 65 cm.

  Έτσι, ορίζεται το κατώτερο επίπεδο της εγκατάστασης, το επάνω επιλέγεται ανεξάρτητα. Και εξαρτάται από την ανάπτυξη των ιδιοκτητών του διαμερίσματος: χρησιμοποιήστε μια σόμπα και ένα εξολκέα θα πρέπει να είναι βολικό.

  Συχνά, οι σύγχρονοι πελάτες προτιμούν ενσωματωμένα μοντέλα. Είναι φθηνότερα και είναι αρκετά εύκολο να το τοποθετήσουν μόνοι τους.

  Σχηματικό διάγραμμα της συσκευής απορροφητήρα

  Η σύνθεση οποιουδήποτε καλύμματος περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

  • Ανεμιστήρας με ηλεκτρικό μοτέρ. Ένας ασύγχρονος κινητήρας πολλαπλών ταχυτήτων παρέχει περιστροφή του ανεμιστήρα εξάτμισης, μέσω του οποίου οι ροές αέρα διέρχονται από φίλτρα που συγκρατούν λίπος.
  • Φίλτρα. Όλοι οι απορροφητήρες είναι εξοπλισμένοι με φίλτρα λίπους επαναχρησιμοποιούμενα ή για μία μόνο χρήση. Τα φίλτρα άνθρακα είναι παρόντα μόνο σε μοντέλα κυκλοφορίας και δρουν παρόμοια με τον ενεργό άνθρακα. Αντικαθίστανται κάθε 3-4 μήνες.
  • Λάμπες φωτισμού. Ο φωτισμός της εστίας γίνεται με λαμπτήρες πυρακτώσεως, φωτιστικά LED ή αλογόνου.
  • Το σχέδιο αλλαγής ταχύτητας. Σε διαφορετικά μοντέλα, η μεταγωγή ταχύτητας πραγματοποιείται με διάφορους τρόπους: μέσω συσκευών αισθητήρων, μέσω κουμπιών ή με χρήση διακόπτη ολίσθησης.

  Ρίξτε μια ματιά στο τυποποιημένο ηλεκτρικό σχέδιο της κουκούλας, στο οποίο υπάρχουν όλα τα παραπάνω στοιχεία.

  Εξασφάλιση της ασφάλειας της δομής

  Ένας ανεμιστήρας περιλαμβάνεται πάντα στο σύστημα εξάτμισης, πράγμα που σημαίνει ότι ο απορροφητήρας θα πρέπει να συνδεθεί στην πρίζα. Εάν μόλις ξεκινήσατε την επισκευή σε ένα νέο διαμέρισμα, βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει μια ξεχωριστή έξοδο για την κουκούλα, επειδή αυτός ο εξοπλισμός θα πρέπει πάντα να είναι συνδεδεμένος.

  Η χρήση της εξόδου με μία μόνο συσκευή σας επιτρέπει να την κρύψετε πίσω από τα στοιχεία του σετ επίπλων. Αλλά μην ξεχάσετε να έχετε εύκολη πρόσβαση σε αυτό. Υπάρχει ένας ακόμη σημαντικός κανόνας: η πρίζα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από 60 cm από τον νιπτήρα και από την κουζίνα. Θυμηθείτε ότι αυτή η κουκούλα είναι μια ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να χτυπήσει με ένα ηλεκτρικό ρεύμα, επομένως είναι απαραίτητο να λάβουμε σοβαρά υπόψη τα θέματα της ηλεκτρικής ασφάλειας.

  Η κουζίνα, όπως και το μπάνιο, είναι ένα δωμάτιο στο οποίο μπορεί να είναι ζεστό και υγρό ταυτόχρονα. Η υπερβολική υγρασία και το λίπος από το μαγείρεμα εγκατασταθούν στην σχάρα της κουκούλας. Αυτό δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για ηλεκτρική βλάβη στο μεταλλικό περίβλημα από τον κινητήρα του ανεμιστήρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η συσκευή πρέπει να συνδεθεί στο ηλεκτρικό δίκτυο με τρία καλώδια.

  Η καλωδίωση πρέπει να αποτελείται από μηδέν, φάση και γείωση. Το καλώδιο γείωσης μπορεί εύκολα να διακρίνεται από την κίτρινη μόνωση και κατά μήκος της διαμήκους πράσινης λωρίδας. Τα σύγχρονα σπίτια είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρικές πρίζες και έναν βρόχο γείωσης εκ των προτέρων. Σε αυτή την περίπτωση, αρκεί να συνδέσετε το καλώδιο γείωσης στον αντίστοιχο ακροδέκτη. Είναι εύκολο να το διακρίνει κανείς από τους άλλους από την εικόνα με τη μορφή τριών διαφορετικών παράλληλων γραμμών.

  Τα παλαιότερα κτίρια μπορεί να μην έχουν βρόχους γείωσης. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να φροντίσετε μόνοι σας την προστασία. Σε περίπτωση βλάβης στο περίβλημα, η γείωση θα επιτρέψει στον ασφαλειοδιακόπτη να κλείσει. Επιπλέον, είναι απαραίτητο για ισοδυναμική σύνδεση. Ως πρόσθετη προστασία συνιστάται η καλωδίωση για την έξοδο αναρρόφησης να γίνεται με ξεχωριστό καλώδιο με προστασία του RCD και του διακόπτη.

  Πώς να φτιάξετε ένα προστατευτικό έδαφος μόνοι σας

  Για να χτίσετε μια προστατευτική γη στο παλιό σπίτι, δεν είναι καθόλου απαραίτητο να σκάβετε μια τάφρο και να μετακινείτε μεταλλικούς πείρους στο έδαφος. Δεν μπορείτε να γειώσετε τον εξοπλισμό εξαγωγής σε έναν αγωγό νερού, στη μονάδα θέρμανσης και, ιδιαίτερα, σε έναν αγωγό αερίου. Αυτό είναι επικίνδυνο όχι μόνο για εσάς, αλλά και για τους γείτονες.

  Για τη συσκευή γείωσης στο σπίτι της παλιάς κατασκευής είναι απαραίτητο να βρούμε ένα κωφά ουδέτερο και να συνδεθεί με αυτό. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το πτερύγιο ανοίγματος στην είσοδό σας ή στο διαμέρισμά σας. Τα καλώδια που εισέρχονται σε αυτό περιβάλλονται από έναν σωλήνα, ο οποίος είναι περιτοιχισμένος στον τοίχο. Πρέπει να έχει μια βίδα με σπείρωμα, ενδεχομένως με συνδέσεις γείωσης που είχαν προηγουμένως συνδεθεί. Αυτό είναι το επιθυμητό κενό ουδέτερο: ο σωλήνας είναι καλά γειωμένος.

  Είναι απαραίτητο να ληφθεί ένα εύκαμπτο πολύκλωνο καλώδιο, η διατομή του οποίου είναι τουλάχιστον 2,5 mm 2, και να το μεταφέρει από το ουδέτερο στο σημείο εγκατάστασης της πρίζας. Ο απορροφητήρας θα πρέπει να συνδεθεί στο ρεύμα χρησιμοποιώντας ένα διακόπτη αποσύνδεσης 6.3 amp.

  Όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω, ενδέχεται να υπάρχουν και άλλοι λόγοι για το τυφλό ουδέτερο. Δεν μπορούν να απενεργοποιηθούν. Το τερματικό θα πρέπει να ρίχνεται πάνω από τα ήδη υπάρχοντα και να στερεώνεται με παξιμάδι. Με μια ομαλή ουδέτερη επιφάνεια, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας σφιγκτήρας για να ασφαλίσει το έδαφος. Εξαιρετική, εάν στην εκτέλεση αυτής της εργασίας θα συμμετάσχει ο ηλεκτρολόγος της εταιρείας διαχείρισης.

  Δώστε προσοχή στο πρόβλημα του εξαερισμού

  Κατά την εγκατάσταση της κουκούλας μπορεί να παραβιαστεί το σύστημα εξαερισμού του διαμερίσματος. Η προσπάθεια επίλυσης αυτού του προβλήματος είναι η διάτρηση ειδικά για να τραβήξετε την πρόσθετη οπή προς τα έξω ή προς τον αγωγό εξαερισμού. Αλλά το επιθυμητό αποτέλεσμα με αυτόν τον τρόπο δεν επιτυγχάνεται. Η διατομή του ίδιου αγωγού εξαερισμού δεν αυξάνεται όταν εμφανίζεται μια άλλη οπή.

  Σε μια επιτυχημένη σύμπτωση περιστάσεων, μόνο τα 3/4 των παιδιών από την κουζίνα θα πάνε στο κανάλι και θα παραμείνουν στο διαμέρισμα. Εάν έξω υπάρχει ένας ισχυρός άνεμος ή υπάρχει ένα βύθισμα από τους κάτω ορόφους, τότε ολόκληρη η φωτιά θα επιστρέψει στην κουζίνα ή θα πάει στους γείτονες, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε μια χαλασμένη σχέση μαζί τους.

  Όσον αφορά την εκκένωση του αέρα προς τα έξω μέσω της διάσπασης του τοίχου, τότε επηρεάζεται η δομή εδράνου. Οι εργασίες αυτές πρέπει να συντονίζονται εκ των προτέρων και ένα σχέδιο των αλλαγών που εισήχθησαν. Επιπλέον, μια τέτοια λύση δημιουργεί τον κίνδυνο ρύθμισης συμπυκνώματος στον αεραγωγό καθώς και στον κινητήρα του ανεμιστήρα. Τότε η βλάβη στο σώμα είναι σχεδόν αναπόφευκτη.

  Ως έξοδος από την προκύπτουσα κατάσταση, προτείνεται να χρησιμοποιηθεί ένα πρόσθετο τμήμα του αεραγωγού εξοπλισμένου με μια βαλβίδα clapboard. Το κύκλωμα αυτής της συσκευής φαίνεται παρακάτω.

  Κάτω από τον αεραγωγό της κουκούλας, χρειάζεστε ένα κουτί με τη μορφή τετραγώνου, η πλευρά της οποίας είναι ¾ της διάμετρος του αγωγού. Αυτό επιτρέπει στην περιοχή της διατομής του να αντιστοιχεί σε παρόμοια περιοχή του αγωγού. Η περίμετρος θα είναι ελαφρώς μικρότερη από την περιφέρεια του αγωγού. Στη συνέχεια, δεν θα υπάρξει σύνδεση με τη σύνδεση.

  Ο αποσβεστήρας μπορεί να είναι κατασκευασμένος από αλουμίνιο πάχους 0,5 mm ή από το ίδιο φύλλο από φθοροπλαστικό ή γυαλί από ίνες υάλου. Κατά προτίμηση το προϊόν είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, επειδή δεν είναι μόνο η ακαμψία και το πάχος του υλικού, αλλά και η ελαφρότητα του είναι σημαντική. Το πυροσβέστη θα είναι πιο αποτελεσματικό σε ένα μικρότερο ειδικό βάρος του υλικού από το οποίο κατασκευάστηκε.

  Ο αμορτισέρ είναι εφοδιασμένος με ένα ελαφρύ ελαφρύ ελατήριο. Η λειτουργία του είναι η εξής: όταν το πτερύγιο ανυψωθεί στην επάνω θέση και το αποτέλεσμα σταματήσει, πρέπει να επιστρέψει ομαλά στη θέση του. Εάν το ελατήριο είναι ελαφρώς τεντωμένο, αλλά άκαμπτο, τότε για το σκοπό μας δεν θα λειτουργήσει. Το σύρμα που σχηματίζει το ελατήριο πρέπει να έχει διάμετρο 0,2-0,3 mm. Με μήκος 120-150 mm, η διάμετρος του ίδιου του ελατηρίου πρέπει να είναι 3-5 mm.

  Χρήση εξουδετερωτικών οσμών

  Συχνά, οι απορροφητήρες κουζίνας παρέχονται με εξουδετερωτές οσμών. Στα καταστήματά μας μπορείτε να βρείτε τρία είδη neutralizers.

  • Χημικός. Αυτοί οι εξουδετερωτές πρέπει να αλλάζουν συχνά, επειδή σφίγγονται γρήγορα με λιπαρά φιλμ και παύουν να λειτουργούν χωρίς να έχουν επεξεργαστεί τη δική τους πηγή στο τέλος. Επιπλέον, εκλύουν οι ίδιοι ενώσεις που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στην υγεία.
  • Ηλεκτροιονισμός. Αν έχετε ιονιστή συσκευή, τότε η αρχή της λειτουργίας αυτής της συσκευής είναι επίσης γνωστή σε εσάς. Αλλά σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού οι επιβλαβείς ουσίες βρίσκονται σε πολύ χαμηλότερη συγκέντρωση από ό, τι στην κουζίνα πάνω από την εστία. Για να τα εξουδετερώσετε, είναι απαραίτητη μια ισχυρή απαλλαγή, η οποία μπορεί επίσης να βλάψει την οικοδέσποινα που στέκεται στη σόμπα.
  • Υπεριώδη. Όταν χρησιμοποιείτε εξουδετερωτικά αυτού του τύπου, είναι μερικές φορές απαραίτητο να καθαρίσετε τους βολβούς από την επίστρωση και να τις αλλάξετε κάθε δύο χρόνια. Και αυτοί οι λαμπτήρες είναι ακριβοί. Αλλά ένας τέτοιος εξουδετερωτής είναι ασφαλής για την ανθρώπινη υγεία. Επιπλέον, οι λαμπτήρες εκπέμπουν όχι μόνο υπεριώδες, αλλά και φως: λευκό ή με λίγο μπλε χρώμα.

  Οπλισμένοι με τις πληροφορίες που έχουμε λάβει, θα επιλέξουμε τον σωστό εξουδετερωτή όχι τυφλά, αλλά με γνώση του θέματος.

  Λίγα λόγια για τους αεραγωγούς

  Ο αγωγός δεν περιλαμβάνεται στο κιτ εξαγωγής. Θα πρέπει να αγοραστεί χωριστά. Πιστεύεται ότι το μεταλλικό κιβώτιο με ορθογώνιο τμήμα φαίνεται πιο αισθητικό από την αυλάκωση αλουμινίου, αλλά έχει και τα πλεονεκτήματά του.

  Ο κυματοειδής κόμβος θα πρέπει να επιλέγεται με μια διάμετρο που αντιστοιχεί στην είσοδο στην κορυφή του καπακιού του καλύμματος. Εάν το μήκος των σωλήνων τουλάχιστον 1,5 μέτρα, η αντίσταση του αέρα του υλικού αυτού είναι σχεδόν αμελητέα σε σύγκριση με τυχαία ζημίες που προκύπτουν από στροβιλισμό στον αέρα. Η κυματοειδής όψη είναι εύκολη στην κοπή με τα συνηθισμένα ψαλίδια.

  Η αυλάκωση μπορεί να έχει τετραγωνική μορφή για να συνδεθεί με μια κροκίδα. Έχει τελείως ανυπαρξία ιδιότητες, που μερικές φορές προκύπτουν σε άκαμπτα κιβώτια. Εάν εξακολουθείτε να προτιμάτε να αγοράσετε κυματοειδή, το μαγείρεμα των τροφίμων στο σπίτι σας δεν θα συνοδεύεται ποτέ από ένα μονότονο θόρυβο.

  Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

  Οι συστάσεις ενός ειδικού σε αυτό το βίντεο θα σας βοηθήσουν να μην χαθείτε, λαμβάνοντας υπόψη τα μοντέλα συσκευών εξάτμισης που σας προσφέρουν σύγχρονα σούπερ μάρκετ ηλεκτρικών οικιακών συσκευών. Η επιλογή πρέπει να γίνεται με γνώση, ώστε να ακούτε τις συμβουλές του επαγγελματία:

  Κατά την εγκατάσταση της κουκούλας μπορεί να συμβούν μη τυποποιημένες καταστάσεις. Για να αντιμετωπίσετε το σύνολο των εργασιών, θα σας βοηθήσουν οι πρακτικές συμβουλές του πλοιάρχου, τις οποίες θα βρείτε σε αυτό το βίντεο:

  Μπορείτε να κατασκευάσετε αερισμό στην κουζίνα με τα χέρια σας. Αλλά πριν αρχίσετε να εργάζεστε, πρέπει να μάθετε ποιοι τύποι κουκούλας που προσφέρει η σύγχρονη αγορά, ποιες είναι οι κανόνες και τα σχέδια για τη συσκευή κουκούλας για την κουζίνα.

  Επισκευή κουκούλας κουζίνας

  Ο σωστός καυσαερίων θα πρέπει να αντλεί όλες τις εξάτμιση και οσμές

  Βλάβες στην περιοχή της κουκούλας κουζίνα στερεί τους κατοίκους ενός σπιτιού ή διαμερίσματος συνήθη άνεση - οι εγκαταστάσεις απλώνονται ανεπιθύμητων οσμών, στους τοίχους και τα παράθυρα του το συμπύκνωμα συσσωρεύεται, και ο αέρας είναι κακό για την υγεία.

  Σε περίπτωση βλάβης στο σύστημα εξαερισμού της κουζίνας, πολλοί πολλοί απευθύνονται αμέσως σε εργαστήρια και κέντρα εξυπηρέτησης, τα οποία, για μια μεγάλη αμοιβή, επισκευάζουν τις κουκούλες κουζίνας. Όμως, αυτός ο εξοπλισμός κουζίνας, ακόμα και με πρόσθετες λειτουργίες, δεν είναι πολύ περίπλοκος και είναι πολύ πιθανό να το διορθώσετε μόνοι σας.

  Υποβαθμισμένη εργασία εξοπλισμού εξόρυξης κουζίνας

  Η κύρια λειτουργία οποιουδήποτε εκχυλίσματος είναι η απομάκρυνση του αέρα από το δωμάτιο, κορεσμένο με ατμούς και μυρωδιές. Ως εκ τούτου, κακής ποιότητας λειτουργία των ιδιοκτητών εξαερισμού της κουζίνας υπάρχουν υπόνοιες όταν συμπύκνωση εμφανίζεται στα παράθυρα. Η αυξημένη μυρωδιά του μαγειρέματος δείχνει επίσης ότι ο εξοπλισμός εξαερισμού της κουζίνας δεν ανταποκρίνεται στα καθήκοντά του, μολονότι ο κινητήρας λειτουργεί.

  Η συσσώρευση συμπυκνωμάτων στα παράθυρα της κουζίνας υποδεικνύει κακή απόδοση της κουκούλας

  Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν δύο πιθανές αιτίες για κακή απόδοση του καλύμματος:

  • Το φίλτρο της καπνοδόχου και η παγίδα λίπους είναι φραγμένα.
  • Ο αγωγός εξαερισμού ήταν γεμάτος.

  Ο καθαρισμός του φίλτρου και η άλλη προληπτική συντήρηση πρέπει να περιγράφονται στις οδηγίες του κατασκευαστή. Δεδομένου ότι υπάρχουν πολλά διαφορετικά σχέδια κουκούλας, είναι αδύνατο να δοθεί μια καθολική περιγραφή αυτής της διαδικασίας.

  Όμως, έχοντας μελετήσει προσεκτικά τις οδηγίες, σχεδόν οποιοσδήποτε χρήστης μπορεί να κάνει με τα χέρια του έναν απλό καθαρισμό του φίλτρου, όπως φαίνεται στο βίντεο:

  Ο αγωγός αερισμού είναι κλειστός

  Συχνά, οι χρήστες παραπονούνται: «Αγοράσαμε μια καλυμμένη καμάτα Cata, εγκατασταθεί, όλα λειτουργούν, αλλά τραβάει ασθενώς στα παράθυρα και τη συμπύκνωση». Εάν ο εκσκαφέας εγκατασταθεί για πρώτη φορά, είναι απαραίτητο να ελέγξετε το ρεύμα του αγωγού εξαγωγής - εάν δεν υπάρχει κυκλοφορία αέρα, ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρός είναι ο ανεμιστήρας, δεν μπορεί να εκραγεί ατμούς νερού και μυρωδιές από την κουζίνα.

  Διαύλου εξαερισμού χωρίς ορατό φράξιμο

  Ο έλεγχος της ώσης γίνεται με έναν αναπτήρα (η φλόγα πρέπει να εκτρέπεται από τη ροή του αέρα) ή με την εφαρμογή φύλλου χαρτιού στη μάσκα. Αν ο αγωγός εξαγωγής σε μια ιδιωτική κατοικία είναι γεμάτος, τότε μπορεί να καθαριστεί με το χέρι, και σε ένα κτίριο διαμερισμάτων, πιθανότατα θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τις κατάλληλες υπηρεσίες.

  Ελέγξτε το ρεύμα αερισμού με την εκτροπή της φλόγας

  Εάν για κάποιο λόγο αυτό είναι αδύνατον για τον καθαρισμό του εξαερισμού, τότε, ότι η κουκούλα για να λειτουργήσει, είναι απαραίτητο να εκπληρώσει εξόδου σωλήνα με άλλο τρόπο - για παράδειγμα, να κάνει μια τρύπα στον τοίχο, ή να αλλάξει το πλαίσιο του παραθύρου.

  Ελέγξτε την πρόσφυση με χαρτί - το φύλλο πρέπει να πιέσει προς τη σχάρα

  Λανθασμένος εξοπλισμός εξάτμισης

  Εάν ο ανεμιστήρας εξάτμισης δεν λειτουργεί καθόλου, είναι δυνατοί οι ακόλουθοι λόγοι:

  • Κακή επαφή στην πρίζα, το βύσμα, το καλώδιο τροφοδοσίας είναι σπασμένο ή δεν υπάρχει τάση.
  • Ανεπιθύμητη ασφάλεια.
  • Οι ακροδέκτες σύνδεσης στο εσωτερικό της κουκούλας χαλαρώνουν ή τα συρμάτινα φύλλα είναι μη διαχωρισμένα.
  • Δυσλειτουργία σε κουμπιά ή διακόπτες.
  • Αν η κουκούλα διαθέτει διεπαφή ηλεκτρονικού ελέγχου, μπορεί να υπάρξει βλάβη στον ηλεκτρικό πίνακα, σε ηλεκτρονόμους, σε αισθητήρες κλπ.
  • Ο κινητήρας του ανεμιστήρα είναι ελαττωματικός.

  Ξεκινώντας την επισκευή της κουκούλας, πρέπει να αναζητήσετε δυσλειτουργίες, εκτός από τους πιθανούς παραπάνω λόγους, που εναλλάξ περνάνε από τα σημεία.

  Αντιμετώπιση προβλημάτων στο εσωτερικό της κουκούλας

  Η αρχική διάγνωση της κουκούλας γίνεται με την ενεργοποίηση του ενσωματωμένου λαμπτήρα. Όμως, εξαιτίας της υπέρτασης, όλα τα εξαρτήματα της κουκούλας μπορεί να αποτύχουν ή, στην καλύτερη περίπτωση, να ασφαλίσουν την ασφάλεια. Η καλωδίωση και το σύρμα ασφαλειών, η μέτρηση τάσης και η επισκευή της εξόδου περιγράφονται λεπτομερώς σε άλλα άρθρα αυτού του πόρου.

  Δοκιμή εξαρτημάτων

  Για να φτάσετε στα εσωτερικά τερματικά της σύνδεσης, πρέπει να αποσυναρμολογήσετε το περίβλημα της κουκούλας, αφού πρώτα αποσυνδέσατε το καλώδιο τροφοδοσίας από την πρίζα. Λόγω της δόνησης του ανεμιστήρα, οι βίδες των ακροδεκτών ενδέχεται να χαλαρώσουν και η επαφή θα χαθεί. Αν ο έλεγχος και η σύσφιξη των βιδών δεν λειτουργούν, μεταβείτε στο επόμενο σημείο.

  Ελέγξτε την αξιοπιστία των ακροδεκτών σύνδεσης ανεμιστήρα καυσαερίων

  Ελέγξτε τα κουμπιά και οι διακόπτες ταχύτητας μπορεί να είναι ένα ωμόμετρο (δοκιμαστής, πολύμετρο στη λειτουργία συνέχειας) ή ένας αισθητήρας (εργοστάσιο ή σπιτικό). Δεδομένου ότι οι περιελίξεις του κινητήρα που συνδέονται με τους διακόπτες έχουν μικρή αντίσταση, όταν δοκιμάζονται από τον αισθητήρα μπορούν να επηρεάσουν τον ψευδή συναγερμό της ενδεικτικής λυχνίας, έτσι ώστε οι ακροδέκτες πρέπει προηγουμένως να αποσυνδεθούν.

  Στο σπίτι, χωρίς τις δεξιότητες και τα εργαλεία, η επισκευή του ηλεκτροκινητήρα είναι αδύνατη, οπότε θα πρέπει να αναζητήσετε μια πανομοιότυπη ή κατάλληλη αντικατάσταση.

  Κατά κανόνα, οι συμπυκνωτές μονοφασικοί ηλεκτροκινητήρες χρησιμοποιούνται στις κουκούλες, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με την αρχή της λειτουργίας τους και τις μεθόδους επαλήθευσης, ακολουθήστε τον σύνδεσμο που δίνετε. Ο κινητήρας εξαγωγής έχει αρκετές βρύσες από τις περιελίξεις, οι οποίες αλλάζουν για να αλλάξουν την ταχύτητα περιστροφής του ανεμιστήρα.

  Σχηματικό διάγραμμα για τη σύνδεση του κινητήρα εξαγωγής με ακροδέκτες για την αλλαγή των ταχυτήτων

  Είναι επίσης πιθανό να παρουσιαστεί δυσλειτουργία του πυκνωτή εκκίνησης, του ρελέ ή της ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου. Μερικές φορές, εάν είναι αδύνατο να επιδιορθωθεί ένα σύνθετο ηλεκτρονικό κύκλωμα, μπορεί να αντικατασταθεί με μια απλούστερη λύση βασισμένη σε αξιόπιστους μηχανικούς διακόπτες, όπως φαίνεται παρακάτω:

  Επιλογή αξιόπιστου εξοπλισμού

  Προκειμένου να αποφευχθεί η ανάγκη επισκευής του απορροφητήρα κουζίνας με τα χέρια σας, θα πρέπει να αγοράσετε εξοπλισμό από αξιόπιστους κατασκευαστές. Φτηνά αγαθά από την Κίνα είναι πολύ συχνά βραχύβια στην εργασία, δημιουργούν πολύ θόρυβο και ταυτόχρονα είναι αναποτελεσματικά με σημαντική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

  Ένας από τους ηγέτες στην παραγωγή εξοπλισμού για την κουζίνα είναι η εταιρεία Cata. Ειδικοί από τις ισπανικές εταιρείες παράγουν όχι μόνο ηλεκτρική κουζίνα κουκούλες, αλλά και ένα ευρύ φάσμα των συσκευών κουζίνας - φούρνοι, εστίες, φούρνους μικροκυμάτων, τα οποία λειτουργούν στον κόσμο.

  Ένα από τα κλασσικά αποσπάσματα της σειράς μοντέλων της εταιρίας "Cata"

  Η αγορά αυτού του ποιοτικού εξοπλισμού από τις εταιρείες Cata, Elica, Electrolux, Krona, κλπ., Θα επιτρέψει στον χρήστη να μην ανησυχεί για μεγάλο χρονικό διάστημα για την υγεία της κουκούλας. Ωστόσο, μερικές φορές λόγω της αντίστροφης πρόσφυσης, ο ίδιος ο ανεμιστήρας καθίσταται φραγμένος ή συμβαίνουν άλλες απρόβλεπτες περιστάσεις.

  Επομένως, από καιρό σε καιρό, πρέπει να καθαρίσετε το φίλτρο μόνοι σας, να αλλάξετε τους λαμπτήρες, να κάνετε προληπτικό έλεγχο της κουκούλας, όπως φαίνεται στο βίντεο:

  Βλάβες που δεν σχετίζονται με την κύρια λειτουργία

  Σχεδόν όλες οι κουκούλες είναι εξοπλισμένες με τοπικό φωτισμό. Αυτός ο συνδυασμός λειτουργιών σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε στενά τη διαδικασία μαγειρέματος και οι λαμπτήρες, λόγω της στενής τους θέσης στην φωτιζόμενη επιφάνεια, δεν απαιτούν πολύ ηλεκτρισμό, που εξοικονομεί φωτισμό της κουζίνας.

  Ως πηγή φωτός, μπορούν να χρησιμοποιηθούν συμβατικές ή αλογόνου λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης, λαμπτήρες φθορισμού και φωτιστικά LED. Λεπτομέρειες σχετικά με τη λειτουργία και την επαλήθευση των στοιχείων των ηλεκτρικών συσκευών φωτισμού περιγράφονται εδώ.

  Είναι πιθανό η αιτία του μη λειτουργικού φωτισμού να είναι δυσλειτουργία του ενσωματωμένου διακόπτη και καυστήρας βολβού, για την αντικατάσταση του οποίου είναι απαραίτητο να αφαιρεθεί το προστατευτικό τζάμι, όπως φαίνεται στο βίντεο:  Οι κουκούλες εξάτμισης που διαθέτουν πρόσθετες λειτουργίες διαθέτουν αισθητήρες απενεργοποίησης χρονοδιακόπτη, θερμοκρασίας και ατμού. Αν προσπαθήσετε να επιδιορθώσετε τον απορροφητήρα αυτού του τύπου δεν έχει αποτελέσματα (καλώδιο, ασφάλειες, κινητήρα OK), είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τη μονάδα ηλεκτρονικών με αισθητήρες και να το πάρετε στο κατάστημα, ή στην περίπτωση ενός απλού συστήματος για να προσπαθήσετε να διορθώσετε μόνοι τους, όπως φαίνεται παρακάτω:

  Ηλεκτρικό σχέδιο κουκούλες κουζίνας

  Η κουκούλα για την κουζίνα έχει πλέον γίνει μια τόσο κοινή οικιακή συσκευή που εγκαθίσταται σχεδόν σε κάθε σπίτι. Ο κύριος σκοπός του είναι να αφαιρέσει την αιθάλη, τον ατμό και τις οσμές που προκύπτουν κατά το μαγείρεμα και τη ρύπανση της κουζίνας. Συνδέστε την κουκούλα σε ένα δίκτυο 220 V και η κατανάλωση ρεύματος μπορεί να φθάσει τα 200 watt.

  Ας εξετάσουμε το στοιχειώδες βασικό ηλεκτρικό κύκλωμα ενός εκχυλίσματος για μια πλάκα.

  Εδώ, η ισχύς από την έξοδο πηγαίνει σε δύο καταναλωτές ρεύματος - τον κινητήρα και τη λάμπα. Ανάλογα με το μοντέλο, μπορεί να υπάρχουν αρκετές λάμπες, και ο ηλεκτρικός κινητήρας 1 ή 2. συναρμολογείται Μερικές φορές λάμπες αλογόνου χαμηλής τάσης, τότε μεταξύ αυτών και το δίκτυο περιλαμβάνει ηλεκτρονικό μετασχηματιστή που μειώνει την τάση έως 12 V.

  Σε γενικές γραμμές, οι κουκούλες μπορούν να χρησιμοποιούν λαμπτήρες πυρακτώσεως, λαμπτήρες φθορισμού ή αλογόνου. Οι κουκούλες με λαμπτήρες φθορισμού και αλογόνου είναι ακριβότερες, αλλά εξοικονομούν ηλεκτρισμό και είναι πιο αποτελεσματικές.

  Σχέδια σχεδίασης BORA 1000

  Τα ακριβότερα μοντέλα κουκούλας έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίζουν τη φωτεινότητα του φωτισμού και την ταχύτητα του κινητήρα.

  Έλεγχος κουμπιών Εκτελείται με τη βοήθεια θερμαινόμενων κουμπιών, τα οποία βρίσκονται συνήθως στον μπροστινό πίνακα της κουκούλας. Αυτός ο τύπος διαχείρισης θεωρείται φθηνότερος, αλλά ταυτόχρονα και αξιόπιστος.

  Έλεγχος ρυθμιστικού με τη βοήθεια ενός κινητού μοχλού. Μετακινώντας τον πίνακα στον οποίο απεικονίζονται τα τμήματα, ο μοχλός αλλάζει τις ταχύτητες και μερικές φορές ενεργοποιεί το φωτισμό. Αυτό είναι επίσης ένα φθηνό είδος διαχείρισης.

  Έλεγχος αφής πραγματοποιείται αγγίζοντας τον πίνακα ελέγχου, ο οποίος βρίσκεται συχνότερα στο μπροστινό μέρος της κουκούλας και συνοδεύεται από ένδειξη φωτός. Ένα τέτοιο πάνελ μοιάζει πολύ κομψό, είναι εύκολο να το φροντίσει, αλλά οι κουκούλες με χειριστήρια αφής είναι πολύ πιο ακριβά. Αυτός ο τύπος ελέγχου σας επιτρέπει να προγραμματίσετε τη λειτουργία της κουκούλας για όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της. Εάν είναι απαραίτητο, η ταχύτητα του ανεμιστήρα αλλάζει αυτόματα ανάλογα με το πρόγραμμα. Εάν αυξάνεται η ποσότητα ατμού ή η καύση, ενεργοποιείται αυτόματα η μέγιστη έξοδος. Αν κάποιος πλησιάσει την πλάκα, η φωτεινότητα του φωτός αυξάνεται, αν απομακρυνθεί, μειώνεται. Στο τέλος της εργασίας, ο απορροφητήρας είναι απενεργοποιημένος.

  Τα "έξυπνα" μοντέλα κουκούλας λειτουργούν χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση και ελέγχονται από την κουζίνα. Οι αισθητήρες υπερήχων είναι τοποθετημένοι στην κουκούλα. Μόνο πάνω από το πιάτο υπάρχει εξάτμιση, οι αισθητήρες τους πιάσουν και στέλνουν ένα σήμα σχετικά με την ανάγκη να ενεργοποιηθεί η κουκούλα. Επιπλέον, οι αισθητήρες αξιολογούν τόσο την ένταση της εξάτμισης όσο και την πυκνότητα, γεγονός που καθιστά δυνατή την επιλογή της απαιτούμενης έντασης αερισμού. Όταν είναι απενεργοποιημένοι όλοι οι καυστήρες, ο πομπός του ραδιοφώνου στέλνει την εντολή "απενεργοποιήστε την κουκούλα". Η κουκούλα μεταβαίνει σε ελάχιστη ισχύ και λειτουργεί για μερικά ακόμα λεπτά. Στη συνέχεια, η λυχνία σβήνει αυτόματα και σβήνει.

  Αυτός ο τύπος ελέγχου ονομάζεται έλεγχος της εργασίας του απορροφητήρα από την πλάκα λειτουργίας. Και αυτό είναι το έργο της μονάδας ελέγχου ραδιοφώνου. Περιλαμβάνει κωδικοποιημένο πομπό ραδιοφώνου και δέκτη συντονισμένο ειδικά για αυτόν τον κωδικό.

  Οι τιμές για κουκούλες μπορεί να διαφέρουν κατά περιόδους. Για παράδειγμα, το απλούστερο μονοκινητήριο μοντέλο χωρίς φωτισμό, θα κοστίσει από $ 30 και το κόστος των συσκευών κορυφαίας τεχνολογίας με έξυπνα ηλεκτρονικά φτάνει τα χίλια.

  Ηλεκτρικό κύκλωμα καταπακτής Cata

  Ηλεκτρικό κύκλωμα καταπακτής Cata

  Η αποτυχία της κουκούλας, κυρίως λόγω υπερθέρμανσης του ηλεκτροκινητήρα. Υπάρχουν πολλοί άλλοι λόγοι, αλλά συχνότερα είναι προβλήματα του ηλεκτροκινητήρα.

  Η αιτία της υπερθέρμανσης του κινητήρα είναι τα πλέγματα φίλτρων που είναι φραγμένα με λιπαρά στρώματα. Τα πλέγματα του φίλτρου πρέπει να διατηρούνται καθαρά έτσι ώστε η ροή του αέρα εισαγωγής να κυκλοφορεί χωρίς εμπόδια.

  Τα στρώματα λίπους, που συσσωρεύονται στα κελιά των φίλτρων, εμποδίζουν την πρόσβαση σε ρεύματα αέρα, μειώνοντας την ποσότητα του αέρα εισαγωγής και την ποιότητα της εμφύσησης του ηλεκτροκινητήρα.

  Ως εκ τούτου, η απόδοση της κουκούλας μειώνεται σημαντικά και η θέρμανση του κινητήρα αυξάνεται. Η υπερθέρμανση του κινητήρα οδηγεί σε κλείδωμα ανατροπής στις περιελίξεις του κινητήρα, γεγονός που οδηγεί σε βλάβη του κινητήρα.

  Με άλλα λόγια - η κουκούλα της κουζίνας παραμένει εκτός τάξης. Η επισκευή της κουκούλας, σε περίπτωση βλάβης του ηλεκτροκινητήρα, είναι η αντικατάσταση του ηλεκτροκινητήρα με ένα νέο.

  Ηλεκτρικό κύκλωμα καταπακτής Cata

  Το χρώμα των καλωδίων στο διάγραμμα (σχήμα 1) είναι τελείως ίδιο με το χρώμα των συρμάτων κινητήρων TA, TA-P. Η χωρητικότητα του πυκνωτή εκκίνησης είναι 5,5 mf. Παρακάτω είναι ένας πίνακας αντιστάσεων μεταξύ διαφορετικών ζευγών συρμάτων κινητήρων (κινητήρας).

  Χρώμα σύρματος 1

  Χρώμα καλωδίου 2

  Αντίσταση μεταξύ 1 και 2 (ωμ)