Επιλέξτε μια κουκούλα χωρίς εξαερισμό στον εξαερισμό

Ο απορροφητήρας κουζίνας χωρίς εξαερισμό στον εξαερισμό είναι καλύτερο να ρέει (με αεραγωγό) σε αισθητικούς και πρακτικούς όρους. Μετά από όλα, με αυτόνομο μηχανισμό εργασίας δεν υπάρχει λόγος να κρύβονται οι επικοινωνίες. Μπορεί να εγκατασταθεί σε εσωτερικό χώρο χωρίς αγωγό εξαερισμού και σας επιτρέπει να σχεδιάσετε την κουζίνα χωρίς να χρειάζεται να δέσετε τη θέση της πλάκας.

Σε μια ευρύχωρη κουζίνα ή σαλόνι-κουζίνα με τέτοιο εξοπλισμό, μπορείτε να δημιουργήσετε ασυνήθιστες λύσεις σχεδιασμού. Για παράδειγμα, ρυθμίστε την εστία και την κουκούλα ακριβώς στη μέση του δωματίου.

Κουζινέζικη κουζίνα με κατακόρυφη κουκούλα χωρίς αγωγό στερεωμένη στην οροφή Αναρτήθηκε στην οροφή χωρίς εξαερισμό στον εξαερισμό

Ο μηχανισμός λειτουργίας αυτού του εξοπλισμού είναι χτισμένος σε σύστημα διήθησης αέρα δύο επιπέδων:

 1. το πρώτο επίπεδο (εξωτερικό) είναι μια παγίδα λίπους μιας χρήσης ή μιας επαναχρησιμοποιούμενης. Σε αυτό το στάδιο, η σύλληψη σωματιδίων λίπους και αιθάλης. Τα επαναχρησιμοποιούμενα φίλτρα που δεν χρειάζονται αντικατάσταση είναι κατασκευασμένα από μεταλλικά πλέγματα από αλουμίνιο, χάλυβα ή ανοξείδωτο χάλυβα. Αντικατάσταση μιας χρήσης - από μη υφασμένα, χαρτί, sintepon, ακρυλικό.
 1. δεύτερο επίπεδο - φίλτρο άνθρακα. Εξαιρετικός απορροφητικός - ενεργοποιημένος άνθρακας, εκτελεί το καθήκον του καθαρισμού του αέρα από ξένες οσμές.

Μηχανισμός καθαρισμού αέρα (ανακύκλωσης)

Για να τεθεί σε λειτουργία ο εξοπλισμός, αρκεί να το συνδέσετε στο δίκτυο.

Τα περισσότερα από αυτά τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με πίνακα αφής, όπου οι δείκτες μπορούν να καθορίσουν τον τρόπο λειτουργίας, την κατάσταση του φίλτρου και την ανάγκη αντικατάστασης.

IKEA κουκούλα με τη δυνατότητα να χτυπήσει στο κανάλι ή την ανακυκλοφορία

TOP-3 καλύτερα μοντέλα από διαφορετικούς κατασκευαστές

Δώστε προτίμηση σε αποδεδειγμένα εμπορικά σήματα. Οι ακόλουθες μάρκες έχουν καλά χαρακτηριστικά και κριτικές:

Η εταιρεία προμηθεύει την αγορά με κουκούλες από το 1995 και σήμερα το μερίδιο της προμήθειας από την Elikor στο συνολικό όγκο είναι ήδη περίπου 25%. Η ποιότητα των προϊόντων τους υποστηρίζεται από το πιστοποιητικό GOST.

 • Weissgauff
Κουζίνα ενσωματωμένη κουκούλα Weissgauff TEL 06 TC WH. Η τιμή είναι 6 990 ρούβλια.

Η γερμανική ποιότητα των προϊόντων αυτής της μάρκας μιλάει για τον εαυτό της. Οι αγοραστές προσελκύονται από μια λογική τιμή για αυτή την ποιότητα, καθώς και την υπηρεσία. Η εταιρεία διαθέτει ένα αρκετά μεγάλο δίκτυο κέντρων εξυπηρέτησης στη Ρωσία και την ΚΑΚ.

 • Gorenje
Μοντέλο Gorenje WHT 621 E5X. Η τιμή είναι 15 590 ρούβλια.

Αυτό το εμπορικό σήμα από τη Σλοβενία ​​πωλεί τον εξοπλισμό του σε περισσότερες από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο. Είναι μεταξύ των 10 μεγαλύτερων κατασκευαστών οικιακών συσκευών στην Ευρώπη.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

 1. Προωθεί τη διατήρηση της ισορροπίας της ανταλλαγής αέρα.

Όταν υπάρχουν αγωγοί αέρα, εισάγεται αέρας στον άξονα εξαερισμού, αλλά δεν υπάρχει ανάκρουση του καθαρού αέρα. Ως εκ τούτου, η προϋπόθεση για το σχέδιο με μια βρύση στον εξαερισμό είναι η πιθανότητα καθαρού αέρα από το δρόμο.

 1. Διατηρεί το καθεστώς θερμοκρασίας. Τέτοιες κουκούλες μπορούν να εγκατασταθούν στην κουζίνα με σφραγισμένα διπλά τζάμια, τα οποία είναι τόσο σημαντικά για τους κατοίκους των ψυχρών περιοχών.
 1. Μαζί με την κουκούλα, μπορείτε να μεταφέρετε το ηλεκτρικό πλακίδιο σε οποιοδήποτε μέρος της κουζίνας, χωρίς να συνδέεται με τη θέση της εξόδου αερισμού.
 1. Μπορεί να εγκατασταθεί σε εσωτερικούς χώρους χωρίς αγωγό αερισμού.
 2. Ορισμένες επιλογές είναι πολύ συμπαγείς, όχι ογκώδεις και θα ταιριάζουν τέλεια στο εσωτερικό μιας μικρής κουζίνας.
 1. Εύκολη συναρμολόγηση χωρίς ειδικές δεξιότητες.
 1. Συχνά είναι απαραίτητο να αλλάζετε τα φίλτρα άνθρακα και να πλένετε τα μεταλλικά φίλτρα. Ανάλογα με τη συχνότητα του μαγειρέματος, η ένταση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, η συχνότητα αντικατάστασης είναι 3-6 μήνες, όλα ανεξάρτητα.

Μεταξύ των ανασκοπήσεων στα μοντέλα κυκλοφορίας των αποσπασμάτων, μπορεί κανείς να βρει καταγγελίες σχετικά με την αποτελεσματικότητά τους. Στην πραγματικότητα, με μια κοινή βάση σύγκρισης (ίση ισχύ, αποδοτικότητα κ.λπ.), και τα δύο μοντέλα αντικειμενικά έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά. Άλλες αιτίες ψευδούς δυσαρέσκειας μπορεί να είναι οι σωστά επιλεγμένες κουκούλες (με ανεπαρκείς επιδόσεις) ή η ακατάλληλη εγκατάσταση (μακριά από τη σόμπα).

Το μειονέκτημα έγκειται ακριβώς στο γεγονός ότι η αντικατάσταση των φίλτρων άνθρακα, τα οποία μετά τη λήξη της ωφέλιμης ζωής τους απλώς απορρίπτονται, συνεπάγεται πρόσθετο οικονομικό κόστος. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να βγει ότι η κουκούλα χωρίς τον αεραγωγό, λαμβάνοντας υπόψη τη συντήρησή του, θα είναι ακριβότερη στο μέλλον, αν και αρχικά η τιμή του είναι πάντα χαμηλότερη από την κουκούλα με το σωλήνα.

 1. Το εκχύλισμα χωρίς αγωγό είναι πιο θορυβώδες από μια κουκούλα με ένα σωλήνα.

Τύποι κουκούλες χωρίς βρύση

Ανά τύπο κατασκευής:

 • ενσωματωμένο. Ο εξοπλισμός είναι κρυμμένος στο περίβλημα, και πάνω από την πλάκα είναι μόνο το κάτω μέρος του. Ταυτόχρονα, υπάρχει επίσης αρκετός χώρος στο ντουλάπι για την αποθήκευση πιάτων.

Οι συμβατικές κουκούλες μπορούν επίσης να έχουν διαφορετικό σχεδιασμό και τύπο

 • επίπεδη οριζόντια ή γείσο. Τέτοιες επιλογές είναι μικρές σε μέγεθος, λακωνικές. Εργονομική επιλογή για ένα μικρό δωμάτιο.
Οι αυτόνομες κουκούλες χωρίς σωλήνα είναι σχεδόν αόρατες στο εσωτερικό

 • θολωτό. Αυτά είναι, κατά κανόνα, τρισδιάστατα μοντέλα που θα φαίνονται καλά σε μια μεγάλη κουζίνα.
 • με κλίση. Τέτοια μοντέλα είναι στερεωμένα στο τοίχωμα υπό γωνία. Μεταξύ της ανακύκλωσης είναι σπάνια, αλλά φαίνονται πολύ ενδιαφέροντα.
 • γωνιακό. Αμέσως τονίζει την προσοχή, αλλά έχει υψηλό κόστος.

Με τη μέθοδο στερέωσης:

 • τοίχο. Είναι στερεωμένα στον τοίχο.
 • ανώτατο όριο. Τοποθετείται στην οροφή και μπορεί να εγκατασταθεί όχι μόνο στον τοίχο, αλλά και στη μέση του δωματίου, για παράδειγμα, με τη διάταξη του νησιού της κουζίνας.

Μέσω της διοίκησης:

 • κουμπί?
 • με απομακρυσμένη ενεργοποίηση. Σε αυτά τα μοντέλα υπάρχει ένα τηλεχειριστήριο.
 • με την αυτόματη ενεργοποίηση / απενεργοποίηση της αυτόματης μεταγωγής και χρονισμού.

Τρεις λόγοι για την επιλογή μοντέλων χωρίς αγωγό

 1. αισθητικής είναι σημαντικές. Για παράδειγμα, σε ένα μικρό διαμέρισμα στούντιο η κουζίνα χωρίς επικοινωνίες φαίνεται πιο ελκυστική.
 2. αν θέλετε μια ασυνήθιστη διάταξη, για παράδειγμα, μια διάταξη νησιού και η σόμπα σχεδιάζεται να εγκατασταθεί μακριά από τον αγωγό εξαερισμού.
 3. αν στο σπίτι για κάποιο λόγο ο αέρας εξαερισμού δεν λειτουργεί καλά ή δεν λειτουργεί καθόλου, δεν υπάρχει κανάλι, η κανονική ανταλλαγή μολυσμένου και καθαρός αέρας διαταράσσεται.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που πρέπει να ξέρετε πριν αγοράσετε.

1. Η κουκούλα στις διαστάσεις της πρέπει να καλύπτει την εστία

Τα πιο συνηθισμένα μοντέλα είναι 50 cm, 60 cm, τα οποία αντιστοιχούν στο τυποποιημένο πλάτος της πλάκας.

Αλλά μπορείτε να βρείτε επιλογές για τις συνολικές εστίες 90 cm, 120 cm.

Ευρεία καυσαερίων με μηχανισμό ανακύκλωσης

 1. Πριν από την αγορά, υπολογίστε την απαιτούμενη παραγωγικότητα για την κουζίνα σας: πολλαπλασιάστε την επιφάνεια της κουζίνας, το ύψος του δωματίου και το συντελεστή 12 (εάν υπάρχει συντελεστής εστίας αερίου 20). Με την υπολογισμένη παράμετρο, η κουκούλα θα αντιμετωπίσει σωστά τους όγκους μαγειρέματος και θα καθαρίσει αποτελεσματικά τον αέρα.

Υπάρχουν και άλλες επιλογές για τον υπολογισμό της βέλτιστης ισχύος (φωτογραφία παρακάτω).

2. Άνετο επίπεδο ήχου της κουκούλας - 40 dB

Όσο ισχυρότερη είναι η ανάσυρση, τόσο υψηλότερο είναι το επίπεδο του θορύβου. Αυτή η παράμετρος μπορεί να βρεθεί στα έγγραφα στη συσκευή ή να διευκρινιστεί από τον πωλητή-σύμβουλο κατά την αγορά.

 1. Επιλέξτε κουκούλες με ένα πλέγμα μεταλλικών φίλτρων που μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί.

Τα επαναχρησιμοποιούμενα στοιχεία μπορούν να καθαριστούν και να χρησιμοποιηθούν περαιτέρω.

Πώς να το κάνετε αποτελεσματικά χωρίς χημεία, δείτε στο βίντεο:

Θα εξυπηρετούν εξίσου με την κουκούλα.

Το χαρτί, τα μη υφασμένα και άλλα φίλτρα μίας χρήσης είναι βραχύβια, δεν μπορούν να πλυθούν και να εφαρμοστούν ξανά. Επομένως, η πρώτη επιλογή είναι πιο πρακτική και οικονομικότερη.

Αποχυμωτής κουζίνας χωρίς αγωγό

Επιλέγοντας την κουκούλα για την κουζίνα είναι εξίσου σημαντική με την επιλογή του μαγειρέματος ή στο ψυγείο: μια συσκευές ποιότητα της κουζίνας για χρόνια και χρησιμεύει για να δημιουργήσει μια συνοπτική και πλήρη εσωτερικό. Επιπλέον, η κουκούλα - ένα από τα πιο λειτουργικά και απαραίτητα αντικείμενα στην κουζίνα: καθαρίζει τον αέρα των οσμών ή καπνού από την πλούσια γεύση στο μαγείρεμα, οπότε θεραπεία επιλογή της είναι με το μυαλό.

Κλασική μεταξύ των συστημάτων εξάτμισης για την κουζίνα είναι θολωτά μοντέλα - ογκώδη και ογκώδη για ένα μικρό διαμέρισμα και το πιο ελκυστικό για ένα ευρύχωρο δωμάτιο. Για μια μικρή κουζίνα, είναι προτιμότερο να επιλέγετε κάτι λιγότερο διακριτικό και λιγότερο μεγάλης κλίμακας, για παράδειγμα, μια κουκούλα για μια κουζίνα χωρίς αγωγό αέρα. Τα λακωνικά μοντέλα ορθογώνιου σχήματος με μια αρκετά λεπτή βάση και πίνακα ελέγχου αποτελούν ιδανική επιλογή για μια μικρή κουζίνα όπου είναι σημαντικό να δημιουργηθεί ένας άνετος χώρος εργασίας.

Πώς λειτουργεί

Απορροφητήρας για την κουζίνα χωρίς αέρα λειτουργεί σε μια απλή αρχή: ένα ισχυρό μοτέρ τραβάει στον αέρα και να περνάει μέσα από τα φίλτρα είναι εγκατεστημένα στο εσωτερικό και στη συνέχεια απελευθερώνει πίσω στην κουζίνα. Η κουκούλα κουζίνας χωρίς εξαερισμό στον εξαερισμό δεν παραβιάζει την ισορροπία αέρα στο δωμάτιο - αυτό θεωρείται ένα από τα κύρια πλεονεκτήματά της.

Αυτά τα μοντέλα ονομάζονται ανακύκλωση λόγω της παραπάνω αρχής της λειτουργίας τους. Το σύστημα φίλτρων μέσα στον απορροφητήρα χωρίς απόσυρση αέρα καθαρίζει τον εισερχόμενο αέρα από λίπη και άλλα μεγάλα σωματίδια μέσω του πρώτου σταδίου του καθαρισμού, μετά απόπου ο αέρας περνά από ένα δεύτερο στάδιο καθαρισμού - από δυσάρεστες οσμές. Ένα τέτοιο μοντέλο εξάτμισης απαιτεί τη χρήση ενός συνόλου φίλτρων, κατά κανόνα χρησιμοποιούνται μεταλλικές πλάκες για το πρώτο στάδιο καθαρισμού και φίλτρα άνθρακα για το δεύτερο.

Τα φίλτρα αντικατάστασης για απορροφητήρες κουζίνας κατασκευάζονται ξεχωριστά, ανάλογα με το πόσο συχνά κατά το μαγείρεμα χρησιμοποιείτε την κουκούλα και πόση κλίμακα ή λίπος παράγεται κατά τη διαδικασία. Κατά μέσο όρο, τα φίλτρα άνθρακα πρέπει να αλλάζονται κάθε 3-6 μήνες χρησιμοποιώντας την κουκούλα, το μέταλλο λιγότερο συχνά - μία φορά το χρόνο.

Τι είδους μοντέλα υπάρχουν;

Υπάρχουν μόνο δύο τύποι κουκούλας ανακύκλωσης: ένα επίπεδο μοντέλο και μια ενσωματωμένη κουκούλα, που διαφέρουν ελαφρώς, αλλά έχουν κάποια ξεχωριστά πλεονεκτήματα.

Μια επίπεδη κουκούλα χωρίς σύνδεση με τον εξαερισμό διαθέτει ένα μεγαλύτερο πλαίσιο του αμαξώματος, έναν εσωτερικό ανεμιστήρα και ένα σύστημα φίλτρου. έχει ένα συμπαγές μέγεθος σε σύγκριση με το κλασικό μοντέλο θόλου και καταλαμβάνει λιγότερο χώρο στην κουζίνα. Την ίδια στιγμή, το έργο ενός τέτοιου εκχυλίσματος είναι αξιοπρεπές: χτυπάει τον αέρα και το φιλτράρει από μικρά σωματίδια πλάκας, λίπους, οσμής και απελευθερώνει το πίσω. Η εγκατάσταση αυτού του μοντέλου γίνεται κάτω από το ντουλάπι της κουζίνας, είναι σημαντικό να υπάρχει μια έξοδος κοντά στην κουκούλα.

Ενσωματωμένη κουκούλα μοντέλο κυκλοφορία έχει την ίδια «γέμισμα», αλλά να το θέσει στο ντουλάπι, αφήνοντας ανοιχτή μόνο τα μάτια πίνακα χαριτωμένη ελέγχου. Με την ευκαιρία, δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε ένα ξεχωριστό ντουλάπι για το σχέδιο, μπορεί να είναι "κρυμμένο" χάρη σε ένα επιπλέον μοντέλο στο κύριο χρώμα της κουζίνας. Ιδιαίτερα δημοφιλές ήταν το τηλεσκοπικό σύστημα, το οποίο σας επιτρέπει να τραβάτε την κουκούλα για εργασία και να ολισθαίνετε πίσω για να ολοκληρώσετε την εισαγωγή του αέρα.

Κάθε μοντέλο βρίσκεται σε μεγέθη 50 cm και 60 cm, κατάλληλο για "εγκατάσταση" σε ένα κλασικό ντουλάπι κουζινών.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Ανάμεσα στους καταναλωτές ένα ευρύ φάσμα απόψεων σχετικά με τη χρήση των κουκούλες για την κουζίνα χωρίς αέρα: κάποια πράξη αποκλειστικά εναντίον αυτής της τεχνικής και το ονόμασε «άχρηστο» στην κουζίνα, ενώ άλλοι προτιμούν σύγχρονο μοντέλο κουκούλες με φίλτρα ενεργού άνθρακα και το σύστημα ανακύκλωσης λειτουργεί.

Ας μιλήσουμε για τις ιδιαιτερότητες τέτοιων αποσπασμάτων για να σχηματιστεί μια προκαταρκτική γνώμη για το έργο τους:

 • Μια κουκούλα χωρίς σωλήνα δεν διαταράσσει την κυκλοφορία του αέρα στην κουζίνα και στο διαμέρισμά σας συνολικά, αφού η τρύπα όπου είναι εγκατεστημένη η αεραγωγός είναι ελεύθερη. Με ένα εναλλακτικό σύστημα εξάτμισης, όταν ο εξαεριστήρας είναι εγκατεστημένος σύμφωνα με όλους τους κανόνες και τους κανονισμούς, αλλά ο εκτοξευτήρας δεν είναι ενεργοποιημένος, το πέρασμα του αέρα είναι δύσκολο.
 • Ανακυκλοφορία ελαφρύ και μικρό σε μέγεθος, είναι εύκολο να αγοράσετε το αγαπημένο σας μοντέλο και να φέρει το σπίτι της, να μην πάρει πρόσθετο εξοπλισμό της, όπως η εργασία και η εξασφάλιση δομών. Μια συμπαγής και ελαφριά κουκούλα χωρίς εξαερισμό μπορεί να αποθηκευτεί σε οποιοδήποτε μέρος ενός μικρού διαμερίσματος και δεν παρεμβαίνει στην ολοκλήρωση της επισκευής.
 • Για να εγκαταστήσετε ένα τέτοιο μοντέλο είναι απλό: η κουκούλα είναι στερεωμένη σε ένα ερμάριο (όπου δεν υπάρχει κατώτερο ράφι) με απλά εργαλεία και συνδέεται στο ηλεκτρικό δίκτυο με ηλεκτρική ενέργεια. Ταυτόχρονα, δεν χρειάζεται να αγοράσετε επιπλέον προσαρμογείς.
 • Η πολιτική τιμών των απορριμμάτων ανακύκλωσης είναι χαμηλότερη από τους παραδοσιακούς θόλους και άλλους που διαθέτουν εξαερισμό. Φυσικά, η τιμή ανά μονάδα σχεδίασης εξαρτάται από το εμπορικό σήμα και τα χαρακτηριστικά του: μέγεθος, χωρητικότητα, σύνολο λειτουργιών.
 • Η φροντίδα της κουκούλας μειώνεται με ελάχιστη προσπάθεια: αξίζει να σκουπίσετε την ορατή επιφάνεια (πάνελ) και να αλλάξετε έγκαιρα τα φίλτρα μέσα. Με την ευκαιρία, μπορεί να χρειαστεί να αντικαταστήσετε τους λαμπτήρες στον πίνακα ή τον φωτισμό της κουκούλας και αυτό γίνεται εξαιρετικά απλά.
 • Λίγα λόγια για το σύστημα φιλτραρίσματος: συνίσταται, κατά κανόνα, από δύο τύπους φίλτρων: άνθρακα και μέταλλο. Ο άνθρακας αλλάζει πολύ πιο συχνά από τον τελευταίο, μετά από 3-6 μήνες απλά αφαιρούνται και απορρίπτονται. Τα φίλτρα μετάλλων μπορούν να πλυθούν - αφαιρέστε το αξεσουάρ και ξεπλύνετε κάτω από μια βρύση ή στείλτε το σε ένα πλυντήριο πιάτων.
 • Εξαγωγή χωρίς τη χρονοβόρα σωλήνες για εξερχόμενου αέρα είναι ιδανικό για μια μικρή κουζίνα ή σε χώρους όπου η εγκατάσταση του ίδιου του αγωγού θα κοστίσει πολύ πιο ακριβά και πιο δύσκολο (αδυναμία για την εγκατάσταση, την ελκυστικότητα της απώλειας του δωματίου). Συχνά κουκούλα σύστημα ανακυκλοφορίας αέρα επιλέγεται για μια κουζίνα σε ένα μινιμαλιστικό στιλ ή υψηλής τεχνολογίας, όταν απαιτείται να τηρούν την ατμόσφαιρα και άπλετο χώρο απαλλαγούμε από τα περιττά μέρη, όπως σωλήνες.

Ας σημειώσουμε τώρα τα πιθανά μειονεκτήματα του ηλεκτρικού μοντέλου σχεδίασης:

 • Η αντικατάσταση των φίλτρων στον εξαγνιστή χωρίς εξαερισμό είναι μια εργασία που απαιτεί την εκτέλεση προκειμένου να αποφευχθεί η διακοπή της λειτουργίας του συστήματος καθαρισμού του αέρα. Κάποιος μπορεί να πιστεύει ότι πρόκειται για δαπανηρή διαδικασία, άλλοι θα σημειώσουν άσκοπες υποχρεώσεις και θα προτιμούσαν ένα παραδοσιακό μοντέλο. Αλλά σε περίπτωση βλάβης, ένα μικρό μοντέλο ανακύκλωσης είναι ευκολότερο να επιθεωρηθεί για θραύση και επισκευή παρά για να αποσυναρμολογήσει μια μεγάλη κουκούλα και το σωλήνα της, αναζητώντας μια απάντηση στην ερώτησή σας.
 • Υπάρχει η άποψη ότι η κουκούλα με ανακύκλωση είναι χειρότερη στον καθαρισμό του αέρα στην κουζίνα και ειδικά σε συνθήκες εντατικής μαγειρικής. Αυτή η γνώμη είναι εξαιρετικά εσφαλμένη, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε το καθεστώς αντικατάστασης των φίλτρων και να εγκαταστήσετε σωστά τη δομή - κάτω από την εστία.
 • Ο σχεδιασμός της κουκούλας χωρίς κουκούλα είναι μονότονος - ορθογώνιος, συχνά οριζόντιος σχεδιασμός, χωρίς ανεμιστήρα και δυνατότητα περαιτέρω μεταμόρφωσης του εσωτερικού της κουζίνας. Ο πίνακας καλύμματος μπορεί να είναι όσο το δυνατόν πιο στενός, λεπτός, το μοντέλο μπορεί να είναι μια προσωπίδα με στοιχείο από ανθεκτικό στη θερμότητα γυαλί ή να έχει ένα συνήθη σχεδιασμό. Το "Play" μπορεί να είναι το χρώμα της κουκούλας - λευκή, μεταλλική, γυαλιστερή ή ματ σκιά. Το μοντέλο γείσο του καλύμματος θεωρείται το πιο πρωτότυπο της παρουσιαζόμενης συλλογής.
 • Η ανατροφοδότηση των εξατμίσεων του συστήματος ανακύκλωσης είναι διφορούμενη, μερικοί ικανοποιούν την επιλογή τους, άλλοι προτιμούν το παραδοσιακό μοντέλο. Για ένα τέτοιο σύστημα, εξαγωγής αέρα πρέπει να συνηθίσουν και να το απολαύσετε ως ένα σύγχρονο τρόπο να καθαρίσει την κουζίνα σας μια δυσάρεστη οσμή και πάρα πολύ κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και η επιλογή να σταματήσει η εστίαση σε μια δοκιμασμένη μάρκα και την καλή τους εγκαταστάτες, οι οποίες θα επιτρέπουν το μοντέλο να είναι λειτουργικό.

Πώς να επιλέξετε;

Για να γίνει η επιλογή σας άξια και το μοντέλο ήταν λειτουργικό, αξίζει να γνωρίζουμε μερικές αποχρώσεις για την επιλογή κουκούλας χωρίς αεραγωγό:

 • Οι κουκούλες διαφέρουν στις επιδόσεις τους, επομένως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός αυτός. Υπάρχει ένας απλός τύπος που σας επιτρέπει να υπολογίσετε την επιθυμητή απόδοση ενός συγκεκριμένου μοντέλου: πολλαπλασιάστε την επιφάνεια της κουζίνας με το ύψος της και πολλαπλασιάστε το αποτέλεσμα με 12 - η απάντηση είναι έτοιμη. Παρεμπιπτόντως, οι κατασκευαστές κουκούλες συχνά γράφουν στα χαρακτηριστικά του μοντέλου σχετικά με το μέγεθος της κουζίνας για την οποία προορίζονται και οι σύμβουλοι του τεχνικού καταστημάτων θα βοηθήσουν αδιανόητα σε μια τόσο περίπλοκη επιλογή.
 • Το μέγεθος της κουκούλας είναι μια σημαντική παράμετρος, συνήθως εξομοιώνεται με τη δύναμη του μοντέλου: όσο υψηλότερη είναι, τόσο μεγαλύτερη είναι η ίδια η κουκούλα και το πιο θορυβώδες είναι στο έργο της. Εάν η κουζίνα είναι μικρή και δεν μαγειρεύετε τόσο συχνά, προτιμήστε ένα μικρότερο μοντέλο και απολαύστε τη μέτρηση και σχεδόν αθόρυβη λειτουργία του.
 • Επιλέξτε τα πιο πρόσφατα μοντέλα κουκούλας: αυτό θα σας επιτρέψει να αγοράσετε ένα μοντέρνο μοντέλο, ίσως λιγότερο θορυβώδες (έως 40 db) και πιο λειτουργικό. Είναι ενδιαφέρον ότι υπάρχουν μοντέλα με τηλεχειριστήριο.
 • Δεν μπορείτε να επιλέξετε ένα μοντέλο μεταξύ των εμπορικών σημάτων; Θυμηθείτε τι είδους συσκευές κουζίνας έχετε και αξιολογήστε πόσο χαρούμενος είστε. Τώρα σκεφτείτε την εξάντληση του ίδιου εμπορικού σήματος ή δοκιμάστε την εταιρεία Krone - γερμανό κατασκευαστή που ειδικεύεται στην παραγωγή συστημάτων εξάτμισης για την κουζίνα.
 • Το κριτήριο τιμής διαδραματίζει μερικές φορές σημαντικό ρόλο στην επιλογή της κουκούλας. Ψάχνετε για ένα φθηνό αλλά λειτουργικό μοντέλο; Επιλέξτε επίπεδες κουκούλες - είναι πιο προσιτές από τα ενσωματωμένα μοντέλα και η ποιότητα της δουλειάς τους δεν είναι απολύτως κατώτερη από αυτά.
 • Ψάχνετε για ένα πρωτότυπο μοντέλο; Δώστε ότι έχουν μια μικρή κορυφή γυαλιού μπροστά ή ένα που είναι διακοσμημένο ασυνήθιστα: ένα δέντρο, ένα στολίδι ή μια ενδιαφέρουσα λύση χρώματος.

Επιλέγοντας μια κουκούλα χωρίς εξαερισμό για την κουζίνα είναι ευκολότερη από ό, τι φαίνεται, το κύριο πράγμα να κατανοήσουμε την αρχή της λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος και να αξιολογήσουμε πώς ταιριάζει για την κουζίνα σας. Τέτοια συστήματα χρησιμοποιούνται στην ανάπτυξη ακόμη και μιας κλασικής μορφής κουζίνας, όπου κυριαρχούν τα μεγέθη και οι λακωνικές μορφές και φαίνεται ότι δεν υπάρχει χώρος για ένα μετριοπαθές και μόλις αξιοσημείωτο μοντέλο καυσαερίων χωρίς εξαερισμό. Μερικές φορές η ίδια η κουζίνα και η διάταξη της δεν επιτρέπουν την εγκατάσταση δυσκίνητων δομών ή οι επισκέπτες απλώς θέλουν να διατηρήσουν μια πραγματική ανταλλαγή αέρα στο σπίτι τους, τότε οι ίδιοι απορροφητήρες ανακυκλώνονται στην έξοδο.

Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται, 14+

Η αντιγραφή των υλικών του ιστότοπου είναι δυνατή μόνο εάν εγκαταστήσετε έναν ενεργό σύνδεσμο στον ιστότοπό μας.

Ηλεκτρική κουκούλα κουζίνας χωρίς αγωγό αέρα

Οι κουκούλες κουζίνας είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των συσκευών κουζίνας, επειδή η κύρια λειτουργία του είναι ο καθαρισμός του αέρα από καπνό, καπνούς, καπνούς, οσμές και άλλα παρόμοια αποτελέσματα θερμικής επεξεργασίας. Χάρη σε αυτή τη συσκευή, μπορείτε εύκολα να διατηρήσετε την καθαριότητα στην κουζίνα. Ας εξετάσουμε ποια είναι η κουκούλα για μια κουζίνα χωρίς αγωγό, την αρχή της λειτουργίας της, αλλά και πώς να την επιλέξετε.

Εκχυλίσματα για πλάκα χωρίς αγωγό

Η σύγχρονη αγορά οικιακών συσκευών μας προσφέρει μια τεράστια γκάμα όλων των ειδών συσκευές που μπορούν να διευκολύνουν σημαντικά τη ζωή μας. Μια τέτοια συσκευή είναι η κουκούλα κουζίνας - διαφορετικοί κατασκευαστές μας προσφέρουν μοντέλα που διαφέρουν σε ποιότητα, αρχή λειτουργίας, εμφάνιση και, φυσικά, κόστος.

Για να κάνουμε τη σωστή επιλογή, εξετάστε λεπτομερώς ένα από τα είδη αυτού του εξοπλισμού - κουκούλες κουζίνας χωρίς αεραγωγούς ή απορροφητήρες διήθησης, οι οποίοι εμφανίστηκαν σχετικά πρόσφατα στη σύγχρονη αγορά οικιακών συσκευών.

Σημαντικό! Υπάρχουν και άλλες καινοτόμες λύσεις για τη συσκευή εξάτμισης. Διαβάστε ξεχωριστή επισκόπηση σχετικά με τους απορροφητήρες κουζίνας χωρίς σύνδεση με τον εξαερισμό και τα καλύτερα μοντέλα.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Μεταξύ των κυριότερων πλεονεκτημάτων της κουκούλας χωρίς αεραγωγό είναι τα εξής:

 • Απλή εγκατάσταση. Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε μια γραμμή αέρα και να την συνδέσετε με τον αερισμό του σπιτιού.
 • Με τη λειτουργία σύγχρονων απορροφητικών καπνών, παράγεται πολύ λιγότερος θόρυβος σε σύγκριση με μοντέλα που διαθέτουν αεραγωγό.
 • Μια κουκούλα χωρίς κανάλι είναι κατάλληλη για οποιοδήποτε σχέδιο και για οποιαδήποτε διάταξη της κουζίνας. Αυτό το μοντέλο δεν θα χαλάσει το εσωτερικό, καθώς δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε και να αφαιρέσετε τον αγωγό αέρα στο εσωτερικό της κουζίνας.
 • Τα εκχυλίσματα αυτά καταναλώνουν λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια.
 • Έχουν ένα υψηλό επίπεδο καθαρισμού του αέρα στο δωμάτιο, ακόμη και να είναι κατάλληλα για την κουζίνα στο σπίτι με μια σόμπα.

Σημαντικό! Το κύριο μειονέκτημα αυτών των συσκευών είναι ένα αρκετά υψηλό κόστος αναλώσιμων, το οποίο πρέπει να μεταβάλλεται περιοδικά (φίλτρα λίπους και άνθρακα). Αλλά σε αυτή την περίπτωση δικαιολογείται πλήρως από την ποιότητα του καθαρισμού του αέρα, αλλά και από την ευκολία εγκατάστασης της συσκευής.

 • Προς το παρόν, κουκούλες κουζίνας χωρίς αεραγωγούς μπορούν να κατασκευαστούν από διαφορετικά υλικά. Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις είναι κατασκευασμένες από γυαλί, μέταλλο και άλλα σύγχρονα υλικά.
 • Ανάλογα με το σχήμα, οι απορροφητήρες φιλτραρίσματος μπορούν να είναι οριζόντιοι (ιδανικοί για μικρές κουζίνες) και κάθετοι (πιο κατάλληλοι για μεγαλύτερα δωμάτια).
 • Επίσης οι κουκούλες μπορούν να είναι αρθρωτές ή ενσωματωμένες, οι οποίες μπορούν να κρύβονται έτσι ώστε να μην σπάει η ακεραιότητα του εσωτερικού της κουζίνας.

Σημαντικό! Τα τηλεσκοπικά μοντέλα έχουν την ίδια ποιότητα.

Πώς να επιλέξετε το σωστό;

Για να κάνετε τη σωστή επιλογή όταν αγοράζετε κουκούλες χωρίς αγωγό, πρέπει να λάβετε υπόψη σας διάφορους παράγοντες, μεταξύ των οποίων οι κύριοι είναι:

 • Η ισχύς της συσκευής, η οποία θα πρέπει να εξαρτάται από το μέγεθος της κουζίνας σας.
 • Εμφάνιση, σχήμα και διαστάσεις της συσκευής, η σωστή επιλογή του οποίου θα του επιτρέψει να εναρμονιστεί αρμονικά με τον σχεδιασμό της κουζίνας σας.

Κατανάλωση ισχύος

Πριν επιλέξετε μια κουκούλα για την κουζίνα, θα πρέπει να καθορίσετε την απαιτούμενη απόδοση, η οποία εξαρτάται από το μέγεθος της κουζίνας σας. Για να υπολογίσετε την απόδοση:

 1. Πρέπει να πολλαπλασιάσετε την επιφάνεια του δωματίου κατά το ύψος του, ως αποτέλεσμα του οποίου θα γνωρίζετε τον όγκο της κουζίνας.
 2. Στη συνέχεια, πρέπει να πολλαπλασιάσετε το αποτέλεσμα κατά 10 ή 12 - αυτό θα είναι ένας αριθμός που ισούται με το ποσό της απαιτούμενης ισχύος της συσκευής.

Αγοράζοντας μια κουκούλα, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα μοντέλο με ρυθμιζόμενο εύρος ισχύος, το οποίο θα επιτρέπει μεγαλύτερο έλεγχο της λειτουργίας του. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι οι παράμετροι της κουκούλας πρέπει να αντιστοιχούν ή να μην είναι μικρότερες από τις διαστάσεις της εστίας και του φούρνου.

Σημαντικό! Αξίζει να γνωρίζουμε ότι για μια μικρή κουζίνα δεν χρειάζεται μια κουκούλα με τη μέγιστη ισχύ, επειδή, όσο μεγαλύτερη είναι η ισχύς της, τόσο περισσότερο θα κάνει θόρυβο κατά την εργασία. Μέχρι σήμερα, οι βέλτιστοι δείκτες για την ισχύ αυτής της συσκευής είναι μια ισχύς περίπου 300-600 κυβικών μέτρων ανά ώρα.

Φίλτρα

Οι κουκούλες στην κουζίνα χωρίς αγωγό περιέχουν δύο επιλογές για φίλτρα:

 • Άνθρακας, του οποίου η λειτουργία είναι να καθαρίσει τον αέρα από καπνό, αιθάλη, καμένα, οσμές και ατμούς.
 • Λιπάσματα, τα οποία προορίζονται για τον καθαρισμό του αέρα του λίπους.

Η αρχή της λειτουργίας του απορροφητήρα με αυτούς τους τύπους φίλτρων είναι η συνεχής κυκλοφορία του αέρα, η οποία καθαρίζεται και εγκαταλείπει πάλι το δωμάτιο.

Σημαντικό! Αξίζει να θυμηθούμε ότι αυτά τα φίλτρα χρειάζονται τακτική αντικατάσταση με συχνότητα που καθορίζεται από τον κατασκευαστή στο τεχνικό διαβατήριο της συσκευής.

Υλικό επιφάνειας σώματος

Το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται η κουκούλα επηρεάζει σημαντικά την εμφάνισή του και φυσικά το κόστος. Μέχρι σήμερα, η παραγωγή αυτών των συσκευών οικιακής χρήσης χρησιμοποιεί τα πιο κάτω υλικά:

 • Μέταλλο (ανοξείδωτο ατσάλι, αλουμίνιο) Τα εκχυλίσματα αυτά είναι πρακτικά και έχουν άψογη εμφάνιση. Η μεταλλική συσκευή θα γίνει ένα στολίδι οποιουδήποτε εσωτερικού χώρου.
 • Σμάλτο. Το πιο φθηνό και πολύ ανθεκτικό υλικό. Οι εμαγιέ κουκούλες είναι εύκολο να καθαριστούν και αυτή η διαδικασία δεν απαιτεί τη χρήση ειδικών απορρυπαντικών και σοβαρών προσπαθειών.
 • Θερμαινόμενο γυαλί. Παρόμοια προϊόντα έχουν κομψή και εξαίσια εμφάνιση. Ωστόσο, πίσω από τις κουκούλες γυαλιού απαιτείται μια περίπλοκη ειδική φροντίδα, καθώς και ο ήπιος χειρισμός.

Σημαντικό! Έτσι, οποιοδήποτε υλικό από το οποίο κατασκευάζονται κουκούλες έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Οι κουκούλες φιλτραρίσματος που προσφέρονται σήμερα στην αγορά οικιακών συσκευών μπορούν να έχουν επιπλέον λειτουργίες, για παράδειγμα:

 • Φωτισμός. Οι λειτουργίες του δεν είναι μόνο ο φωτισμός του χώρου εργασίας, αλλά και η προσθήκη του σχεδιασμού της κουζίνας.
 • Λειτουργία αυτόματης ενεργοποίησης. Με αυτό, η συσκευή ενεργοποιείται αυτόματα όταν η εστία λειτουργεί.
 • Τηλεχειριστήριο. Η επιλογή σας επιτρέπει να ελέγχετε το όργανο χρησιμοποιώντας τον πίνακα ελέγχου.
 • Ένδειξη μόλυνσης των φίλτρων. Βοηθάει τον χρήστη να καταλάβει ότι τα φίλτρα έχουν χρόνο να αλλάξουν.

Σημαντικό! Αξίζει να καταλάβουμε ότι όσο περισσότερες πρόσθετες λειτουργίες έχει ο εκχυλιστής, τόσο περισσότερο θα είναι το κόστος του.

Βαθμολογία των λαϊκών παραγωγών

Επί του παρόντος, στα καταστήματα μπορείτε να δείτε μια μεγάλη ποικιλία από αποσπάσματα φίλτρων κουζίνας από τους κατασκευαστές παγκοσμίως, τα οποία παρέχουν εγγύηση για την ποιότητα των προϊόντων τους. Μερικά από τα πιο δημοφιλή σήματα σήμερα είναι:

 • HOTPOINT ARISTON. Τα προϊόντα αυτής της εταιρείας έχουν αποδειχθεί αξιόπιστα και ποιοτικά.
 • GATA. Τα προϊόντα αυτής της εταιρείας είναι γνωστά για την αντοχή και την άψογη δουλειά τους.
 • BOSCH. Οι κουκούλες αυτού του γερμανικού κατασκευαστή παρουσιάζονται σε ένα ευρύ φάσμα και έχουν αποδειχθεί από τη θετική πλευρά.
 • VENTOLUX. Η εταιρεία είναι γνωστή για τη χρήση των τελευταίων τεχνολογιών κατά τη διάρκεια της παραγωγής.
 • ELEKTROLUX. Τα μέσα αυτής της εταιρείας είναι η ατομικότητα, η ποικιλομορφία, η ποιότητα και η ομορφιά.

Σημαντικό! Οι κουκούλες κουζίνας των προαναφερθέντων κατασκευαστών έχουν ήδη οδηγήσει σε διάφορες βαθμολογίες τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στο εξωτερικό για αρκετά χρόνια.

Τοποθέτηση

Η τοποθέτηση της κουκούλας για μια κουζίνα χωρίς αγωγό είναι πολύ πιο εύκολη και απαιτεί πολύ λιγότερο χρόνο από άλλα μοντέλα κουκούλας, αφού δεν χρειάζεται να εγκατασταθεί και ο αγωγός αέρα πρέπει να εγκατασταθεί για εξαερισμό.

Κατά την εγκατάσταση αυτού του εξοπλισμού ο χρήστης χρειάζεται μόνο σε απόσταση περίπου 75 cm από την επιφάνεια μαγειρέματος του περιβλήματος ώστε να στερεώνεται πάνω στον τοίχο με ένα ζεύγος κοχλιών, αν τοποθετηθεί, ή να πραγματοποιήσει τη συναρμολόγηση του ίδιου δίπλα στην εσωτερική έπιπλα, εάν είναι χτισμένο.

Σημαντικό! Αμέσως μετά την εγκατάσταση του περιβλήματος, η συσκευή είναι έτοιμη για χρήση για τον προορισμό της.

 • Η κύρια φροντίδα του καλύμματος φιλτραρίσματος μειώνεται στην τακτική αντικατάσταση των φίλτρων, η οποία είναι εξαιρετικά σημαντική για την ποιότητα της λειτουργίας του.
 • Είναι επίσης αναγκαία η φροντίδα του σώματος της συσκευής, η οποία συνίσταται στην τακτική πλύση της με τη χρήση ειδικών απορρυπαντικών, που αντιπροσωπεύονται σε ένα ευρύ φάσμα στη σύγχρονη αγορά οικιακών χημικών ουσιών.
 • Με την τακτική και ευσυνείδητη φροντίδα, η κουκούλα της κουζίνας θα σας κρατήσει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.
στο περιεχόμενο ↑

Βίντεο υλικό

Συνοψίζει αυτό το άρθρο, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι, αν η κουζίνα εγκατασταθεί πλαστικά παράθυρα και έναν αγωγό εξαερισμού στην κουζίνα, μόνο μία, είναι απαραίτητο να επιλέξετε ακριβώς τον απορροφητήρα στην κουζίνα χωρίς αεραγωγό σε ένα σύστημα αγωγών εξαερισμού παρέμεινε πάντοτε ανοιχτή για να ρυθμίσετε τον αέρα, ακόμα και όταν η κουκούλα δεν είναι έργα.

Αποχυμωτής κουζίνας χωρίς κανάλια: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, κανόνες επιλογής

Προσοχή παρακαλώ! Στην ιστοσελίδα μας, ένας σχεδιαστής 3D κουζίνα 3D έχει εργαστεί. Μπορείτε να εξοικειωθείτε με αυτό και να σχεδιάσετε την κουζίνα των ονείρων σας δωρεάν!

Οι καλές συσκευές κουζίνας μπορούν να λειτουργήσουν για χρόνια, και θα δημιουργήσουν επίσης μια πλήρη εικόνα της κουζίνας. Η επιλογή της πρέπει να προσεγγιστεί σοβαρά, καθώς πρόκειται για μια πολύ λειτουργική και απαραίτητη συσκευή. Επειδή ασχολείται με τον καθαρισμό του αέρα από διάφορες μυρωδιές και αναθυμιάσεις που μπορεί να προκύψουν κατά το μαγείρεμα διαφόρων πιάτων. Η κλασική εκδοχή της κουκούλας είναι θολωτά μοντέλα.

Είναι αρκετά μεγάλα και δύσκολα κατάλληλα για ένα μικρό διαμέρισμα, συνήθως αγοράζονται για μια μεγάλη περιοχή. Και σε περίπτωση που η κουζίνα δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη, επιλέξτε περισσότερα μικροσκοπικά μοντέλα. Για τέτοιες παραλλαγές, απλώς ακολουθήστε μια τεχνική χωρίς αεραγωγό. Είναι μινιατούρα, έχει μια πολύ λεπτή βάση και ένα πίνακα ελέγχου, που είναι μια ιδανική επιλογή για ένα μικρό δωμάτιο όπου πρέπει να δημιουργήσετε άνεση για το μαγείρεμα.

Αρχή λειτουργίας

Παρόμοιες επιλογές λειτουργούν πολύ απλά: είναι εξοπλισμένες με ένα πολύ καλό μοτέρ που αντλεί από τον εαυτό του όλο τον αέρα, ο οποίος στη συνέχεια περνά μέσα από ένα ειδικό φίλτρο μέσα. Στη συνέχεια, αυτός ο αέρας επιστρέφει στην κουζίνα. Χωρίς αγωγό, το μοντέλο εξάτμισης ονομάζεται ανακύκλωση - λόγω της αρχής λειτουργίας, η οποία αναφέρθηκε παραπάνω. Μέσα σε αυτό υπάρχει ένα εξαιρετικό σύστημα διήθησης. Ο καπνός και ο αέρας περνούν μέσα από δύο βαθμούς καθαρισμού.

Το πρώτο φίλτρο καθαρίζει τον αέρα από το λίπος και άλλα σωματίδια, το δεύτερο είναι σχεδιασμένο για να εξαλείφει τις κακές οσμές. Αυτά τα μοντέλα χρησιμοποιούν μεταλλικές πλάκες για το πρώτο στάδιο καθαρισμού του αέρα, και το δεύτερο είναι από κάρβουνα.

Η αντικατάσταση των στοιχείων φίλτρου στην κουκούλα πραγματοποιείται σε μεμονωμένη βάση. Ο χρόνος λειτουργίας τους είναι επίσης πολύ προσωπικός. Εξαρτάται από το πόσο συχνά μαγειρεύεται το φαγητό, καθώς και από το μέγεθος της κλίμακας και του λίπους που εισέρχεται στον μηχανισμό. Συνήθως, τα φίλτρα από άνθρακα αλλάζουν μετά από 3 ή 6 μήνες λειτουργίας. Το μέταλλο αντικαθίσταται πολύ λιγότερο συχνά. Συνιστάται η αλλαγή τους μετά από ένα έτος λειτουργίας.

Τύποι κουκούλες χωρίς αγωγό για κουζίνα

Αυτά τα μοντέλα δεν διαφέρουν σε ποικιλία. Υπάρχουν μόνο 2 τύποι απορροφητικών ανακυκλοφορίας: το οποίο εκτελείται σε ένα πολύ επίπεδο περίβλημα και ένα ενσωματωμένο. Δεν διαφέρουν πολύ μεταξύ τους, αλλά εξακολουθούν να έχουν κάποια ξεχωριστά πλεονεκτήματα.

Επίπεδο σώμα ηλεκτρικών μοντέλων άνθρακα

Διαθέτει μεγαλύτερο πάνελ πίνακα, εσωτερικό ανεμιστήρα και σύστημα φίλτρου. Είναι πολύ συμπαγής σε σύγκριση με τους κλασικούς θόλους. Καταλαμβάνει λιγότερο χώρο στην κουζίνα, γι 'αυτό είναι ιδανικό για ένα μικρό δωμάτιο. Αλλά παρά το μικρό του μέγεθος, το σύστημα έχει εξαιρετική απόδοση. Φιλτράρει τον αέρα από διάφορα σωματίδια πλάκας, γράσου και δυσάρεστες οσμές. Και στη συνέχεια απελευθερώνει αέρα πίσω στο δωμάτιο. Η τοποθέτησή του είναι πολύ απλή. Η συσκευή τοποθετείται κάτω από τα ντουλάπια κουζίνας - η έξοδος αέρα γίνεται καλύτερη. Αλλά είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη ότι ο χώρος εγκατάστασης έχει μια έξοδο.

Ενσωματωμένο μοντέλο

Ο δεύτερος τύπος είναι οι ενσωματωμένες συσκευές. Έχει την ίδια γέμιση. Η διαφορά είναι ότι η εγκατάσταση γίνεται στο ντουλάπι της κουζίνας - πριν το νοικοκυριό να εμφανιστεί μόνο στον πίνακα ελέγχου. Και τα δύο αυτά μοντέλα μπορούν να αγοραστούν με μεγέθη 50 ή 60 cm. Οι διαστάσεις αυτές δεν επιλέγονται τυχαία, δεδομένου ότι είναι ειδικά βαθμονομημένες για να φτάσουν στο κανονικό μέγεθος του ντουλαπιού κουζίνας.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με την απόκτηση αυτών των αποσπασμάτων. Μερικοί χρήστες είναι αρνητικοί σχετικά με αυτήν την τεχνική, επειδή δεν διαθέτουν αεραγωγό. Συχνά ονομάζεται άχρηστο στον χώρο της κουζίνας. Άλλοι θεωρούν τα μοντέλα αυτά πολύ σύγχρονα, με ένα αξιόπιστο σύστημα φιλτραρίσματος, το οποίο, κατά την άποψή τους, αντικαθιστά τον αεραγωγό. Αξίζει να μιλήσουμε για τις θετικές ιδιότητές τους, έτσι ώστε όποιος πρόκειται να αγοράσει μια κουκούλα χωρίς αεραγωγό, ήταν σε θέση να λάβει τη σωστή απόφαση.

Πλεονεκτήματα

Έτσι, τα θετικά χαρακτηριστικά:

 1. Η κυκλοφορία του αέρα στην κουζίνα και το σπίτι δεν είναι διαταραχθεί λόγω της έλλειψης αέρα στην περιοχή της κουκούλας, επειδή οι οπές διαμέσου των οποίων ο αεραγωγός τίθεται κανονικά, πάντα διαθέσιμα. Και σε περίπτωση που ο εξοπλισμός είναι εγκατεστημένος σύμφωνα με όλους τους κανόνες με τον σωλήνα, κατά τη διάρκεια του τερματισμού λειτουργίας, η διέλευση του αέρα είναι αντίθετα δύσκολη.
 2. Το σύστημα χωρίς μια γραμμή αέρα είναι πολύ ελαφρύ σε βάρος, αλλά και πολύ μικρό. Αυτό σας επιτρέπει να αγοράσετε εύκολα αυτό το μοντέλο και να το φέρετε στο σπίτι μόνοι σας χωρίς να ξοδεύετε πολλά χρήματα στη ναυτιλία. Επίσης, δεν χρειάζεται πρόσθετο εξοπλισμό με τη μορφή σωλήνων και οποιωνδήποτε κατασκευών για συνδετήρες.
 3. Μπορεί να βρίσκεται απολύτως σε οποιοδήποτε μέρος της κουζίνας, και ποτέ δεν θα παρεμβαίνει λόγω των μεγάλων όγκων.
 4. Είναι πολύ απλό. Είναι εγκατεστημένο στον πίνακα και στη συνέχεια συνδέεται ένα απλό εργαλείο στο σύστημα τροφοδοσίας του σπιτιού. Αυτή η ηλεκτρική κουκούλα είναι απλά ιδανική για την κουζίνα. Το πλεονέκτημα είναι επίσης το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να αγοράσετε επιπλέον προσαρμογείς.
 5. Ένα θετικό σημείο είναι η τιμή του σχεδίου. Αυτά τα είδη είναι πολύ φθηνότερα από τα παραδοσιακά που έχουν έναν αεραγωγό. Φυσικά, η τιμή θα εξαρτηθεί επίσης από τον κατασκευαστή, το εμπορικό σήμα και τα χαρακτηριστικά του. Αλλά αν συγκριθεί με τα παραδοσιακά μοντέλα, τότε έχουν πολύ λιγότερη αξία.
 6. Η συσκευή επίσης δεν απαιτεί ειδική και ειδική φροντίδα. Είναι απαραίτητο μόνο να το σκουπίσετε από τη σκόνη, αλλά και εγκαίρως για να αλλάξετε τα στοιχεία του φίλτρου. Μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί να αντικαταστήσετε τους λαμπτήρες στον πίνακα, αλλά αυτό είναι πολύ εύκολο. Όχι πιο δύσκολο από την αλλαγή ενός λαμπτήρα σε έναν πολυέλαιο.
 7. Το σύστημα φιλτραρίσματος σε αυτά τα μοντέλα είναι πολύ καλό. Όπως προαναφέρθηκε, τα στοιχεία διήθησης αποτελούνται από δύο μέρη: μέταλλο και άνθρακα. Ο άνθρακας θα πρέπει να αντικαθίσταται συχνότερα από το μέταλλο, αλλά το πλεονέκτημα είναι ότι είναι πολύ εύκολο να αφαιρεθεί. Ένα θετικό χαρακτηριστικό των μεταλλικών φίλτρων είναι ότι μπορούν εύκολα να αποσυναρμολογηθούν και να ξεπλυθούν με νερό, μετά από το οποίο μπορούν να τοποθετηθούν. Επίσης, το μεταλλικό φίλτρο μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί σε ένα πλυντήριο πιάτων για γρήγορο καθαρισμό.
 8. Ένα σύστημα που δεν διαθέτει μεγάλο σωλήνα εξάτμισης αέρα μπορεί να είναι κατάλληλο για μια μικρή κουζίνα. Και επίσης κατάλληλο για ένα τέτοιο δωμάτιο, όπου η εγκατάσταση ογκώδους κατασκευής σωλήνων μπορεί να είναι δαπανηρή. Ο αγωγός αέρα μπορεί να διακόψει την εμφάνιση του δωματίου. Μια τέτοια κουκούλα χωρίς ογκώδη σωλήνα θα λύσει αυτό το ζήτημα και η απομάκρυνση του βρώμικου αέρα θα είναι εξίσου αποτελεσματική. Αυτό το είδος κουκούλας είναι εγκατεστημένο σε διαμερίσματα, όπου βασιλεύει το στυλ του μινιμαλισμού ή της υψηλής τεχνολογίας. Επειδή ο εξοπλισμός είναι πολύ laconic και δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο.

Μειονεκτήματα

Το σύστημα χωρίς αγωγό έχει τα δικά του μειονεκτήματα:

 1. Η αντικατάσταση των φίλτρων αποτελεί προϋπόθεση για τη μακρά λειτουργία του εξοπλισμού. Τα φίλτρα πρέπει να παρακολουθούνται συνεχώς, ώστε να μην αποτύχει η λειτουργία του συστήματος καθαρισμού του αέρα. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να σκεφτούν ότι η συνεχής αντικατάσταση των φίλτρων θα πετάξει σε μια αρκετά δεκάρα. Ένας άλλος τύπος ανθρώπων πιστεύει ότι μια τέτοια τεχνολογία επιβάλλει άσκοπες υποχρεώσεις και επομένως προτιμούν να επιλέξουν παραδοσιακά, τα οποία είναι κατά τη γνώμη τους πολύ πιο απλά. Αλλά τα πλεονεκτήματα είναι ακόμα πιο σημαντικά από τα ελάχιστα. Λόγω του μικρού μεγέθους και της απλότητας του, ο εξοπλισμός μπορεί εύκολα να επισκευαστεί σε περίπτωση βλάβης. Η επισκευή των παραδοσιακών κουκούλες θα κοστίσει πολύ περισσότερο.
 2. Κάποιοι πιστεύουν ότι ένα σύστημα που δεν έχει αγωγό αέρα, πολύ χειρότερα αντιμετωπίζει τα άμεσα καθήκοντά του στην κουζίνα. Ωστόσο, αυτή η άποψη είναι λανθασμένη. Απαιτείται μόνο η παρακολούθηση της κατάστασης των φίλτρων και η εργασία τους δεν παραβιάζεται. Και για τα χαρακτηριστικά απόδοσης δεν είναι κατώτερη από το παραδοσιακό μοντέλο.
 3. Ο σχεδιασμός του συστήματος είναι μονότονος, έχει ορθογώνιο σχήμα. Ο σχεδιασμός είναι συχνά οριζόντιος. Δεν υπάρχει τρόπος να διακοσμήσετε την κουζίνα σας με τέτοια εκχυλίσματα. Μπορείτε να διαφοροποιήσετε το σχέδιο μόνο επιλέγοντας ένα χρώμα που παρέχεται σε μεγάλες ποσότητες. Αλλά αυτό είναι ένα πολύ μικρό μειονέκτημα, επειδή χρησιμεύει για τον καθαρισμό του αέρα, και όχι για τα διακοσμητικά στοιχεία.
 4. Το σύστημα χωρίς τον αγωγό αέρα έχει ανάμεικτα σχόλια. Μερικοί άνθρωποι είναι ευχαριστημένοι με την επιλογή, άλλοι προτιμούν το παραδοσιακό μοντέλο. Απλώς πρέπει να συνηθίσετε, επειδή είναι ένα πολύ σύγχρονο σύστημα καθαρισμού του αέρα.

Η σωστή επιλογή

Για να αγοράσετε ένα κατάλληλο μοντέλο, πρέπει να ξέρετε μερικές αποχρώσεις που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε ένα πολύ αξιοπρεπές σύστημα με μεγάλη λειτουργικότητα.

 1. Κάθε μοντέλο έχει το δικό του σύνολο λειτουργιών. Αυτό πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την επιλογή. Πρώτα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά τα χαρακτηριστικά. Δεν πρέπει να συγχέεται με την απόδοση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια απλή φόρμουλα για να βοηθήσουν τον υπολογισμό της επιθυμητής απόδοσης: είναι απαραίτητο να πολλαπλασιάσει το χώρο της κουζίνας στο ύψος της, τα αποτελέσματα θα πρέπει να πολλαπλασιάζονται με 12. Αυτή θα είναι η απόδοση του επιλεγμένου σχεδίου. Συνήθως οι κατασκευαστές προσδιορίζουν στο διαβατήριο το μέγεθος της κουζίνας, από την οποία θα αντιμετωπίσει ο εξοπλισμός. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά αυτά τα έγγραφα, ώστε να μην κάνετε λάθος. Επιπλέον, τα καταστήματα διαθέτουν αρμόδιους συμβούλους οι οποίοι θα χαρούν να σας βοηθήσουν να επιλέξετε το μοντέλο που χρειάζεστε.
 2. Μια σημαντική παράμετρος είναι το μέγεθος. Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι ίση με τη δύναμη του μοντέλου, δηλαδή, όσο ψηλότερα και υψηλότερα, τόσο πιο δυνατά θα λειτουργήσει. Σε περίπτωση που η κουζίνα είναι μικρή και δεν χρειάζεται να μαγειρεύετε συχνά, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μικρά συστήματα που θα είναι λιγότερο θορυβώδη. Είναι καλύτερα να επιλέξετε τα τελευταία μοντέλα κουκούλες, δηλαδή τα νεώτερα δείγματα. Αυτό θα αγοράσει το πιο μοντέρνο μοντέλο, το οποίο θα είναι λιγότερο θορυβώδες από τα προηγούμενα. Και οι νέες κουκούλες έχουν πολύ περισσότερη λειτουργικότητα. Οι σύγχρονες κουκούλες είναι ακόμη ειδικά εξοπλισμένες με πίνακα ελέγχου.
 3. Υπάρχουν πολλά εμπορικά σήματα. Επομένως, οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν συχνά πρόβλημα όταν επιλέγουν. Δεν γνωρίζουν ποια μάρκα είναι καλύτερη για το σπίτι τους. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει μια γενική συμβουλή: πρέπει να δείτε τι άλλη τεχνολογία από οποιοδήποτε εμπορικό σήμα είναι στο σπίτι. Μετά από αυτό, πρέπει απλά να ρωτήσετε τον εαυτό σας: Μου αρέσει πώς αυτή η μάρκα κάνει το έργο; Εάν η απάντηση είναι θετική, τότε μπορείτε να πάρετε τα αγαθά του ίδιου κατασκευαστή χωρίς δισταγμό.
 4. Η τιμή είναι πολύ σημαντική κατά την επιλογή της κουκούλας. Εάν υπάρχει ένας σκοπός να βρείτε ένα φθηνό μοντέλο, αλλά που έχει μεγάλη λειτουργικότητα, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα επίπεδο. Είναι φθηνότερα από τα ενσωματωμένα. Αλλά μην ανησυχείτε - δεν διαφέρουν στην ποιότητα της εργασίας.
 5. Αν το καθήκον είναι να βρείτε ένα πιο πρωτότυπο μοντέλο, τότε είναι προτιμότερο να εστιάσετε την επιλογή σας σε μοντέλα με μικρά γυάλινα βλέφαρα μπροστά, καθώς τέτοια εκχυλίσματα θα φαίνονται πολύ ασυνήθιστα στην κουζίνα. Συνήθως τέτοια συστήματα είναι διακοσμημένα με ένα δέντρο ή ένα ενδιαφέρον σχέδιο.

Η επιλογή μιας κουκούλας κουζίνας, η οποία δεν έχει ογκώδη σωλήνα, είναι πολύ πιο εύκολη από ό, τι φαίνεται. Απλά πρέπει να καταλάβετε τα χαρακτηριστικά. Και τότε μπορείτε να εκτιμήσετε τα πλεονεκτήματά της.

Τέτοια συστήματα είναι κατάλληλα για τον κλασικό σχεδιασμό της κουζίνας, σε εκείνα τα σημεία όπου υπάρχουν συνοπτικές διαστάσεις δωματίου. Συχνά συμβαίνει ότι η ίδια η κουζίνα και η διάταξη των επίπλων σε αυτό δεν θα επιτρέψει την αγορά ενός παραδοσιακού μοντέλου, το οποίο είναι πολύ μεγάλο. Σε αυτή την περίπτωση, αν θέλετε να αποθηκεύσετε μια όμορφη θέα της κουζίνας, χωρίς να χαλάτε μαζική κατασκευή του, η καλύτερη επιλογή θα ήταν η αγορά της κουκούλας.

Αποχυμωτής κουζίνας χωρίς αγωγό

Πώς η κουκούλα λειτουργεί για μια κουζίνα χωρίς αγωγό, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, συμβουλές για την επιλογή

Επιλέξτε έναν άνθρωπο με κουκούλα που δεν καταλαβαίνει τις περιπλοκές αυτής της απλής συσκευής, είναι αρκετά δύσκολη. Συχνά, όταν συμβουλευτείτε έναν ειδικό, βεβαιώνετε ότι δεν μπορείτε να τοποθετήσετε έναν αγωγό αέρα στην κουζίνα σας. Τι να κάνετε σε αυτή την κατάσταση; Αφήστε τον καθαριστή αέρα και επιστρέψτε στο παραδοσιακό παράθυρο; Όχι, δεν είναι. Απλά πρέπει να επιλέξετε ένα μοντέλο χωρίς αεραγωγό. Πώς να το κάνετε σωστά; Τι είναι καλό και κακό για τέτοιες καθαριστές κουζίνας;

Αρχή λειτουργίας κουκούλες κουζίνας

Τα φίλτρα αέρα ταξινομούνται σύμφωνα με την αρχή της εργασίας τους. Διαχωρίστε τις συσκευές σε:

 • ροή?
 • ανακύκλωση;
 • μικτού τύπου.

Εάν η ροή είναι ενεργοποιημένη στην κουκούλα κουζίνα, μολυσμένο αέρα μέσω μιας εξόδου αέρα στο κεντρικό σύστημα εξαερισμού. Αντικαθίσταται από εισροή μάζας φρέσκου αέρα. Για την ποιότητα των κουκούλες αυτού του τύπου, είναι απαραίτητο να ανοίξει ένα παράθυρο (παράθυρο) στο επόμενο δωμάτιο. Τα απορροφητικά καλύμματα θεωρούνται τα πιο αποτελεσματικά λόγω της πλήρους αντικατάστασης του όγκου του αέρα. Αλλά απαιτούν την υποχρεωτική εγκατάσταση του αγωγού, κάτι που δεν είναι πάντοτε δυνατό.

Η λειτουργία του απορροφητήρα ανακύκλωσης βασίζεται στην αντίθετη αρχή. Το καθαριστικό απορροφά ένα ρεύμα μολυσμένου αέρα και, περνώντας το από το δικό του σύστημα διήθησης, επιστρέφει το καθαρισμένο πίσω στο δωμάτιο. Σε τέτοιες ηλεκτρικές συσκευές, εγκαθίστανται έως και τέσσερα χοντρά και λεπτά φίλτρα. Πρώτα καθαρίζει τον αέρα των μεγάλων σωματιδίων και σφαιρίδια λίπους τελευταία - λεπτό βρωμιά καθυστέρηση και οσμές.

Τα τελευταία είναι ικανά να λειτουργούν τόσο στον τρόπο ροής της ανταλλαγής όγκου αέρα όσο και στον τρόπο ανακυκλοφορίας. Τι κάνει αυτά τα μοντέλα πιο προτιμότερα για τον καταναλωτή. Παρόλο που η τιμή τους είναι υψηλότερη από τα καθαριστικά μονοφώνου.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των κουζινών κουζίνας χωρίς αεραγωγούς

Συχνά οι απόψεις που εκφράζονται σχετικά με την ανακύκλωση των καθαριστικών δεν είναι οι πιο κολακευτικές. Πολλοί θεωρούν ότι είναι επιπόλαιοι και δεν λαμβάνουν υπόψη τα πλεονεκτήματα αυτών των συσκευών.

Πλεονεκτήματα των κουκούλες χωρίς αεραγωγούς

Υπάρχουν πολλά θετικά χαρακτηριστικά του μη στατικού σχεδίου:

 1. Ελαφρύ σχέδιο. Πρόκειται για μια αρκετά συμπαγή επίπεδη συσκευή, η οποία δεν απαιτεί πρόσθετη στήριξη για σύνδεση με τον κεντρικό εξαερισμό. Ο καθαριστής αέρα χωρίς αγωγό αέρα δεν υπερφορτώνει το εσωτερικό της κουζίνας.
 2. Ο καθαριστής ροής εμποδίζει εν μέρει το κεντρικό σύστημα εξαερισμού. Όταν εγκαθίστανται αεροστεγή πλαστικά παράθυρα, ο αέρας σταματάει σε εκείνα τα διαστήματα όταν η κουκούλα με τον αγωγό είναι σε κατάσταση εκτός λειτουργίας. Το ανακυκλωμένο καθαριστικό δεν διαταράσσει τη φυσική ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο. Όταν η κατάσταση είναι ενεργοποιημένη, συμπληρώνει μόνο το σύστημα εξαερισμού. Και η αποτελεσματικότητα ενός τέτοιου μοντέλου μπορεί να μην είναι χειρότερη από την εκτέλεση, υπό την προϋπόθεση ότι το σύστημα φίλτρου καθαρίζεται και αντικαθίσταται έγκαιρα.
 3. Ευκολία εγκατάστασης. Η κουκούλα πρέπει να βιδώνεται μόνο στον τοίχο και να συνδέεται σε μια πρίζα.
 4. Η τιμή μόνο θα ευχαριστήσει τον καταναλωτή. Αυτά τα μοντέλα είναι πολύ φθηνότερα από αυτά που ρέουν.
 5. Ευκολία στη λειτουργία. Το χοντρό φίλτρο πλένεται τακτικά κάτω από τρεχούμενο νερό χρησιμοποιώντας καθαριστικά. Και τα φίλτρα που αφαιρούν τη μικρότερη ακαθαρσία αντικαθίστανται περιοδικά από καινούργια.

Μειονεκτήματα των κουκούλες χωρίς αεραγωγούς

Δεν υπάρχουν ιδανικές ηλεκτρικές συσκευές, μαζί με θετικές στιγμές είναι πάντα αρνητικές. Μειονεκτήματα των κουζινών κουζίνας χωρίς αεραγωγό:

 1. Αυτά τα μοντέλα είναι αρκετά απλά και του ίδιου τύπου στο σχεδιασμό. Ως επί το πλείστον, προορίζονται για μικρούς χώρους και δεν μπορούν να ευχαριστήσουν τους καταναλωτές με μια ποικιλία εμφάνισης.
 2. Επιπλέον, τα λεπτά φίλτρα απαιτούν τακτική αντικατάσταση. Ποια είναι η πηγή της συνεχούς πρόσθετης δαπάνης, ειδικά όταν ο εκσκαφέας παρέχει πολλά φίλτρα άνθρακα ή μια ηλεκτρική συσκευή λειτουργεί σε ενισχυμένη λειτουργία. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι στις σύγχρονες μονάδες ροής, εγκαθίσταται επίσης ένα σύστημα αντικαταστάσιμων φίλτρων.

Πολλοί άνθρωποι ενδιαφέρονται για το ερώτημα: πόσο συχνά χρειάζεται να αντικαταστήσω; Μια ενιαία απάντηση δεν μπορεί να είναι. Πολύ εξαρτάται από τον κατασκευαστή σε διαφορετικά μοντέλα, ο όρος ορίζεται από δύο μήνες έως έξι μήνες, και μερικές φορές έως και 12 μήνες. Επιπλέον, η διάρκεια ζωής επηρεάζεται από την ένταση της συσκευής και την προσεκτική στάση της οικοδέσποινας. Εάν η κουκούλα δεν απενεργοποιηθεί αμέσως μετά το μαγείρεμα και μετά από λίγα λεπτά, τα στοιχεία φίλτρου θα πρέπει να αντικατασταθούν λιγότερο συχνά.

Τι καθορίζει την επιλογή της κουκούλας για την κουζίνα χωρίς αγωγό αέρα;

Από τα προηγούμενα, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η κουκούλα χωρίς αγωγό είναι σε πολλές περιπτώσεις μια μεγάλη επιλογή. Αυτός ο μικρός οικιακός καθαριστής φαίνεται υπέροχος στο λακωνικό σχεδιασμό των μικρών χώρων κουζίνας και αποδίδει εξαιρετικά καλά. Αλλά για να συμβεί αυτό, πριν αγοράσετε, πρέπει να εξετάσετε διάφορα σημεία:

 • Η επιλογή ενός φίλτρου αέρα είναι απαραίτητη, πρώτα από όλα, από την άποψη της παραγωγικότητάς του. Για να μάθετε ποιος δείκτης είναι κατάλληλος για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, πρέπει να πολλαπλασιάσετε την επιφάνεια της κουζίνας με το ύψος της οροφής και να πολλαπλασιάσετε το αποτέλεσμα με 12. Το προκύπτον σχήμα αποτελεί ένδειξη της απαιτούμενης απόδοσης.
 • Μην δίνετε προτίμηση στο καπό, το επίπεδο απόδοσης του οποίου είναι πολύ μεγαλύτερο από την απαιτούμενη τιμή. Θυμηθείτε ότι όσο ισχυρότερη είναι η συσκευή, τόσο πιο θορυβώδης είναι. Αυτή η εξάτμιση εγγυάται την αύξηση των λογαριασμών για την ηλεκτρική ενέργεια και κάθε φορά αυξάνει τον ερεθισμό από την υπερβολικά δυνατή λειτουργία της συσκευής.
 • Η τεχνική τεκμηρίωση του καθαριστή δείχνει πάντα τη στάθμη θορύβου στη μέγιστη απόδοση της συσκευής. Είναι καλύτερα να αναζητήσετε ένα μοντέλο με ένδειξη μέχρι 40 dB. Αυτά είναι μοντέλα με χαμηλό επίπεδο θορύβου.
 • Μερικές φορές θα πρέπει να δώσετε προσοχή στα πρόσθετα χαρακτηριστικά της μονάδας. Και επίσης στο εύρος ρύθμισης. Οι περισσότεροι τρόποι λειτουργίας στην κουκούλα, τόσο πιο ακριβείς ρυθμίζουν τις παραμέτρους της εργασίας και όσο πιο αποτελεσματικά θα αντιμετωπίσει το έργο.

Μην απελπίζεστε αν δεν μπορείτε να τοποθετήσετε τον αγωγό αέρα στην κουζίνα σας. Καθαρίστε αποτελεσματικά το κάλυμμα του αέρα και χωρίς αυτό. Το κύριο πράγμα είναι να κάνετε τη σωστή επιλογή και να απολαύσετε τον καθαρό αέρα στην κουζίνα.

Αποχυμωτής κουζίνας χωρίς αγωγό

Η σύγχρονη κουζίνα δεν μπορεί να φανταστεί χωρίς κουκούλα, που εξοικονομεί το δωμάτιο από καπνούς και οσμές κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Αυτό το πρόβλημα είναι πιο πραγματικό στα διαμερίσματα με το σαλόνι, όπου η κουζίνα συνδέεται με την υπόλοιπη περιοχή και ως εκ τούτου δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να κλείσει η πόρτα κατά το μαγείρεμα.

Σε ορισμένα διαμερίσματα, η σόμπα αερίου και ο άξονας εξαερισμού βρίσκονται σε σημαντική απόσταση μεταξύ τους. Αυτοί οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων ενδιαφέρονται συχνότερα για το ερώτημα: "Υπάρχει καπό χωρίς αγωγό;"

Υπάρχει Δύο τύποι σχεδίων για συσκευές αναρρόφησης της κουζίνας: αέρας και κυκλοφορούν αέρα. Κυκλοφορούντα μοντέλα - κουκούλες με φίλτρο χωρίς αγωγό, προϊόντα καύσης ροής μέσω του αγωγού προς το σύστημα εξαερισμού.

Γενικές αρχές της κουκούλας

Η αρχή της ανταλλαγής αέρα ενσωματώνεται στη λειτουργία συσκευών ροής με αγωγούς. Ο αέρας ατμού ή κουζίνας που τραβιέται μέσα σε αυτά απορρίπτεται μέσω του αγωγού αερισμού στο γενικό σύστημα ή στο δρόμο. Η αποτελεσματικότητα αυτών των αποσπασμάτων είναι στην πλήρη απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα από τους χώρους και στην απελευθέρωση χώρου για καθαρό. Αυτά τα μοντέλα απαιτούν υποχρεωτική εγκατάσταση στο σύστημα εξαερισμού ή στην έξοδο του αγωγού προς το δρόμο.

Οι συσκευές κυκλοφορίας λειτουργούν με διαφορετική αρχή. Χάρη σε ένα ισχυρό μοτέρ αντλούν βρώμικο αέρα στη δεξαμενή τους, καθαρίζοντάς τα με φίλτρα και επιστρέφοντάς τα πίσω στην κουζίνα. Σε αυτά τα εκχυλίσματα, χρησιμοποιείται διήθηση δύο επιπέδων. Ένα φίλτρο καθαρίζει τον αέρα της αιθάλης και της αιθάλης, ένα άλλο φίλτρο αφαιρεί ουσίες που δημιουργούν δυσάρεστες οσμές.

Πλεονεκτήματα της κουκούλας χωρίς αγωγό

 • Το κύριο πλεονέκτημα αυτού του μοντέλου είναι Δεν παρεμποδίζεται η φυσική ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο. Εάν απενεργοποιήσετε τον απορροφητήρα, ο αγωγός του αγωγού θα εμποδίσει τον αγωγό εξαερισμού στο σπίτι. Και λόγω αυτού, δεν θα υπάρξει φυσική ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο. Για την εισροή καθαρού αέρα, θα χρειαστεί να ανοίξετε τα παράθυρα. Αυτό δεν συμβαίνει σε μοντέλα χωρίς αεραγωγό. Εάν η κουκούλα είναι ενεργοποιημένη, απλώς κυκλοφορεί τον αέρα και στην κατάσταση απενεργοποίησης δεν παρεμβαίνει στη φυσική ανταλλαγή αέρα.
 • Το δεύτερο απτό πλεονέκτημα αυτού του μοντέλου είναι η απλότητα του σχεδιασμού του. Δεν χρειάζεται να τραβιέται στις συνδέσεις εξαερισμού, επειδή δεν έχει ογκώδεις σωλήνες. Και με μια συμπαγή επίπεδη επιφάνεια, οριζόντια τοποθετημένο πάτωμα, η κουκούλα δεν δίνει πρόσθετο φορτίο στον τοίχο και δεν υπερφορτώνει την κουζίνα οπτικά.
 • Το επόμενο θετικό χαρακτηριστικό αυτού του μοντέλου είναι η ευκολία εγκατάστασης. Με τη βοήθεια συμβατικών εργαλείων που χρησιμοποιούνται στην καθημερινή ζωή, είναι δυνατό να ενισχυθεί η κουκούλα στην επιθυμητή θέση και να συνδεθεί με το ηλεκτρικό δίκτυο. Και λειτουργεί.
 • Το πλεονέκτημα αυτού του μοντέλου κουζίνας είναι επίσης Εύκολη αντικατάσταση ή συντήρηση φίλτρων. Ένα χοντρό φίλτρο από μέταλλο μπορεί να πλυθεί σε πλυντήριο πιάτων ή σε μη διαβρωτικό απορρυπαντικό. Τα φίλτρα άνθρακα αντικαθίστανται με νέα.
 • Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα των συσκευών κυκλοφορίας είναι η προσιτή τιμή. Είναι φθηνότερα από τους απορροφητήρες ροής. Και μπορείτε να αποθηκεύσετε την εγκατάσταση. Μετά από όλα, αυτό δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες.

Μειονεκτήματα μειώσεων χωρίς αγωγό

Φυσικά, οι κουκούλες χωρίς αγωγό είναι μια ατελής δημιουργία της φύσης και έχουν τα ακόλουθα μειονεκτήματα.

 • Τα φίλτρα άνθρακα απαιτούν τακτική αντικατάσταση. Αυτό συνεπάγεται επιπλέον κόστος. Είναι αδύνατο να προσδιοριστεί χωρίς αμφιβολία ο χρόνος ζωής του φίλτρου άνθρακα. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Αυτές περιλαμβάνουν τη συχνότητα και την ένταση της συσκευής. Για μια μεγάλη οικογένεια να μαγειρέψει περισσότερο, έτσι ώστε η διάρκεια ζωής του φίλτρου θα είναι μικρότερη από όταν χρησιμοποιείται σε μια οικογένεια με μικρό αριθμό ανθρώπων. Επιπλέον, η ένταση του φίλτρου επηρεάζεται από την παρουσία καπνιστών στην οικογένεια και το προτιμώμενο μενού τρώει γεύματα με μεγάλη περιεκτικότητα σε λίπος. Όλα αυτά αυξάνουν την ένταση της χρήσης του εξοπλισμού. Ως εκ τούτου, κατά μέσο όρο, τα φίλτρα άνθρακα πρέπει να αντικατασταθούν μετά από 3 έως 6 μήνες. Αλλά τα σύγχρονα μοντέλα συσκευών ροής έχουν φίλτρα που πρέπει να αλλάξουν μετά τον καθορισμένο χρόνο.
 • Η έλλειψη σχεδιαστής ποικιλίας κουκούλες χωρίς αγωγό ισχύει και για το επόμενο μειονέκτημα. Τα πιο συχνά αυτά τα μοντέλα έχουν μια ευγενή απλή και λακωνική εμφάνιση.
 • Η κοινή γνώμη είναι επίσης ένα αρνητικό σημείο. Οι περισσότεροι αγοραστές πιστεύουν ότι τα μοντέλα χωρίς αγωγό για την κουζίνα είναι χειρότερα από αυτά που ρέουν. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Αυτές οι συσκευές παρέχουν ένα καλό επίπεδο καθαρισμού του αέρα και παρατηρούν την ισορροπία του εξαερισμού στο σπίτι.

Διαφορετικοί τύποι και τύποι συσκευών για κουκούλες κουζίνας

Flat κουκούλα. Αυτή η συσκευή αποτελείται από πίνακα πίνακα, φίλτρα και ανεμιστήρα. Είναι οριζόντια και κάθετα. Με συμπαγείς διαστάσεις, τα μοντέλα ταιριάζουν οργανικά στο χώρο της κουζίνας οποιουδήποτε μεγέθους. Περισσότερα αισθητικά και μοντέρνα μοντέλα χρωμίου, καθώς και αλουμίνιο και γυαλί.

Ενσωματωμένη κουκούλα. Αυτή η συσκευή για μια κουζίνα χωρίς αγωγό ταιριάζει τέλεια σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο, καθώς είναι κλεισμένη από ένα πάνελ ή ένα κρεμαστό ντουλάπι. Μια βολική λύση μπορεί να είναι ένα τηλεσκοπικό μοντέλο, το οποίο είναι ένα είδος τριμήνου. Μπορεί να τοποθετηθεί κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και να καθαριστεί εντελώς όταν δεν χρησιμοποιείται.

Πρόσθετες λειτουργίες κουκούλας χωρίς αγωγό

Στη σύγχρονη αγορά, μπορείτε να βρείτε μια ποικιλία κουκούλες για την κουζίνα χωρίς αγωγό αέρα. Διαφέρουν σε διαφορετικό σχεδιασμό και διαφορετικά μεγέθη, τον τύπο εγκατάστασης και τις διαθέσιμες πρόσθετες λειτουργίες. Ένας αγωγός κουζίνας χωρίς σωλήνα στο σετ βάσης διαθέτει επιλογέα ταχύτητας και ενσωματωμένο φωτισμό.

Τα πολυτελή μοντέλα έχουν άλλες βολικές λειτουργίες. Αυτές περιλαμβάνουν αυτόματους αισθητήρες με τη λειτουργία της ενεργοποίησης και απενεργοποίησης. Αντιδρούν ανεξάρτητα στην αλλαγή θερμοκρασίας και υγρασίας του αέρα και επιλέγουν τον βέλτιστο τρόπο λειτουργίας. Με την παρουσία ενός δείκτη ρύπανσης φίλτρου, μπορείτε να σχεδιάσετε την αντικατάσταση των φίλτρων. Υπάρχουν λειτουργίες έντονου και περιοδικού τρόπου λειτουργίας που εξασφαλίζουν φυσιολογικό αερισμό κατά τη διάρκεια της απουσίας σας. Το υπάρχον τηλεχειριστήριο σας επιτρέπει να ελέγχετε τη λειτουργία της συσκευής από οποιαδήποτε γωνία της κουζίνας.

Πρακτικές συμβουλές για την επιλογή κουκούλας

 • Κατ 'αρχάς, υπολογίστε τις επιδόσεις του εξοπλισμού. Για να γίνει αυτό, πολλαπλασιάστε την επιφάνεια της κουζίνας κατά το ύψος της, πολλαπλασιάστε το προκύπτον προϊόν των αριθμών με το πρότυπο SES ενημερώνοντας τον αέρα στην κουζίνα - αριθμό 12. Ο αριθμός που προκύπτει είναι η επιθυμητή τιμή. Δείχνει την απόδοση του μοντέλου. Έτσι επιλέξτε ένα μοντέλο με αυτή την απόδοση.
 • Δεύτερον, όταν επιλέγετε μια συσκευή για μια κουζίνα, μην κυνηγούν μετά από ένα μεγάλο μέγεθος. Θυμηθείτε ότι η μεγάλη κουκούλα έχει τον πιο θορυβώδη κινητήρα. Επίσης, εκτός από τον θόρυβο, Η εξαγωγή μεγάλων μεγεθών συνεπάγεται αύξηση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.
 • Τρίτον, αναζητήστε εξοπλισμό με χαμηλή περιεκτικότητα σε θόρυβο. Ένας σχετικά ήρεμος ήχος είναι ένας αριθμός 40 dB. Οι κατασκευαστές στα τεχνικά δεδομένα υποδεικνύουν πάντα το επίπεδο θορύβου των προϊόντων τους.
 • Τέταρτον, αγοράστε έναν εξαγνιστή αέρα με μεγάλο εύρος ρύθμισης. Με μεγάλο αριθμό λειτουργιών, μπορείτε να προσαρμόσετε με μεγαλύτερη ακρίβεια τη λειτουργία της συσκευής.

Εκχύλισμα χωρίς αγωγό - Πρόκειται για μια εξαιρετική λύση για τον εξοπλισμό του συστήματος εξαερισμού σε κουζίνες διαφορετικών μεγεθών.