Ανεξάρτητα καθαρίστε το κλιματιστικό στο σπίτι

Πώς να καθαρίσετε το κλιματιστικό στο σπίτι, χωρίς να καταφύγετε στις υπηρεσίες των κέντρων εξυπηρέτησης και άλλων "πλοιάρχων"; Άλλωστε, αργά ή γρήγορα, μια τέτοια ανάγκη προκύπτει για όλους όσους χρησιμοποιούν αυτή την τεχνική. Οποιοσδήποτε εξοπλισμός είναι μολυσμένος με το χρόνο, και το κλίμα δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο καθαρισμός στα κέντρα εξυπηρέτησης κοστίζει ένα ορισμένο ποσό χρημάτων, οπότε υπάρχει πάντα ο πειρασμός να σώσετε τις σέκελς και να φτιάξετε όλα τα σπίτια. Και θα σας βοηθήσουμε σε αυτό, από όσο μπορούμε.

Πώς να διαπιστώσετε ότι είναι καιρός να καθαρίσετε το κλιματιστικό

Σε κάθε εγχειρίδιο λειτουργίας, θα σας ενημερώνουμε πόσο συχνά καθαρίζετε το κλιματιστικό στο διαμέρισμα και θα αναφέρετε τις συνιστώμενες περιόδους προληπτικού καθαρισμού. Ωστόσο, όλοι οι χρήστες δεν διαβάζουν αυτές τις οδηγίες (όπως είναι η νοοτροπία μας), αλλά αρχίζουν να τις μελετούν λεπτομερώς μόνο όταν κάτι έχει ήδη σπάσει. Επιπλέον, κάποιες οδηγίες είναι μερικές φορές γραμμένες σε σπασμένα αγγλο-κινέζικα με καυκάσια έμφαση, γι 'αυτό συχνά δεν είναι καν δυνατόν να τα διαβάσετε, πόσο μάλλον να τα καταλάβετε, σε ένα ορθόδοξο πρόσωπο.

Επομένως, συχνά τέτοιες στιγμές πρέπει να καθορίζονται από έμμεσες ενδείξεις, όπως:

 • Όταν ενεργοποιείτε αισθάνεστε μια δυσάρεστη οσμή, η οποία δεν υπήρχε πριν.
 • Υπερβολικά δυνατά έργα του kondera σας, που δεν ήταν τυπικά γι 'αυτόν.
 • Υπαίθριοι ήχοι όπως χτυπήματα, βουητό, κροτάλισμα, γαργάλισμα, τρεμούλια, κλπ.
 • Διαρροή συμπυκνωμάτων.
 • Μείωση της αποδοτικότητας της συσκευής, η οποία εκδηλώνεται σε χαμηλότερους δείκτες, κάτω από τα ίδια καθεστώτα στα οποία είχε εκδώσει προηγουμένως μια πιο σημαντική απόδοση.
 • Η αίσθηση του σκονισμένου αέρα στο δωμάτιο όπου λειτουργεί το split σύστημα.
 • Σημαντική αύξηση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.
 • Κολλήστε τα συνδετικά μέρη, είτε το σώμα είτε το εξάρτημα.

Πιθανές συνέπειες της ρύπανσης του κλιματισμού

Εάν παρατηρήσετε κάποια από τα σημεία που αναφέρονται σε αυτόν τον κατάλογο - διακόψτε αμέσως τη χρήση της συσκευής έως ότου ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εξάλειψη της μόλυνσης ή μέχρι να διασαφηνιστεί η διάγνωση των δυσλειτουργιών. Διαφορετικά, ο εξοπλισμός σας μπορεί να αποτύχει εντελώς ή να υποστεί σοβαρές ζημιές, για την εξάλειψη του οποίου ο καθαρισμός του διαχωρισμένου συστήματος δεν μπορεί να ξεφορτωθεί.

Εκτός από την αποτυχία έξοδο κινδύνου εξοπλισμό, ένα μεγάλο χρονικό διάστημα του καθαρισμού του κλιματιστικού μπορεί να είναι η αιτία του μύκητα, ενώ ταυτόχρονα παρέχει ένα ιδανικό βιότοπο για διάφορα παράσιτα όπως τσιμπούρια, και ένα άλλο, όχι λιγότερο ευχάριστο και εχθρικές προς την ανθρώπινη μικροσκοπική φυλή «όρνιθες,» όπως βακτήρια, μικρόβια και μούχλα.

Ως εκ τούτου, διαβάζουμε παρακάτω πώς να πλύνετε το κοντίσιονερ και αν είναι δυνατόν να το πλύνετε καθόλου.

Αυτόματος καθαρισμός του κλιματιστικού

Δεδομένου ότι το κλιματιστικό δεν είναι μονολιθική συσκευή, αλλά αποτελείται από διαφορετικά μέρη, μπορεί να προκύψει ρύπανση σε κάθε ένα από τα συστατικά χωριστά. Κατά συνέπεια, οι μέθοδοι καθαρισμού των διαφόρων τμημάτων θα διαφέρουν μεταξύ τους. Επομένως, σκεφτείτε να καθαρίσετε ξεχωριστά τα πιο σημαντικά εξαρτήματα.

Εξωτερική μονάδα

Καθαρισμός της εξωτερικής μονάδας, για εκείνους που δεν ζουν στην pervom- πρώτο όροφο (μπορεί να επιτευχθεί με μια σκάλα), άβολο γεγονός ότι θα πρέπει να ψάξουν για ασφαλείς τρόπους για να τον φτάσουν μέσα από ένα παράθυρο ή μπαλκόνι που δεν cheburahnutsya προς τα κάτω. Επομένως, εάν δεν θέλετε να, στη συνέχεια, συλλέγονται τα «ανταλλακτικά» ή ξύνεται το πεζοδρόμιο, θα σκεφτείτε εκ των προτέρων για την ασφάλειά τους σε ύψος.

Παρά το γεγονός ότι η συγκέντρωση λάσπη και τη σκόνη στους πάνω ορόφους του πολυώροφα κτίρια είναι σημαντικά χαμηλότερη από ό, τι στο κάτω μέρος, για να καθαρίσετε την εξωτερική μονάδα θα πρέπει ακόμα να, επειδή φράζει το δρόμο δεν είναι μικρότερο από το κατάλυμα: υπάρχει και η σκόνη του δρόμου και χνούδι λεύκες, και το διαδίκτυο, και τα φύλλα και περισσότερος ο Θεός ξέρει ποια σκουπίδια μπορούν να συσσωρευτούν.

Έτσι, είστε σταθερά εδραιωμένοι και φτάνετε άνετα στην εξωτερική μονάδα. Και σίγουρα θυμάστε πώς έφτασαν εκεί οι άνθρωποι που σας εγκατέστησαν, γι 'αυτό κάνουμε τα εξής:

 • Ξεβιδώνουμε όλα τα μπουλόνια και αφαιρέστε το κάλυμμα.
 • Όλα τα μεγάλα απορρίμματα μπορούν να καθαριστούν με πινέλο ή ηλεκτρική σκούπα.
 • Σκουπίστε με ένα υγρό σφουγγάρι εμποτισμένο σε σαπουνόνερο, μια πιο δροσερή λεπίδα.
 • Ισχυρή πίεση από τον εύκαμπτο σωλήνα ξεπλύνετε το ψυγείο. Σε αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι το νερό δεν εισέρχεται στα διαμερίσματα τροφοδοσίας.
 • Περιμένουμε μέχρι να εξαφανιστεί ολόκληρο το πρόβλημα.
 • Βιδώστε το κάλυμμα στη θέση του.

Αυτός είναι ένας πολύ επιφανειακός τρόπος καθαρισμού του διαχωρισμένου συστήματος από έξω. Δεν θα μπορείτε να κάνετε βαθύ καθαρισμό και θα είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με τους ειδικούς. Αλλά εάν πραγματοποιείτε έναν τέτοιο καθαρισμό επιφάνειας αρκετά συχνά (μία φορά κάθε εξάμηνο, τουλάχιστον) για την πρόληψη, τότε ίσως χρειαστεί ένα βαθύ καθαρισμό όχι πολύ σύντομα.

Προσοχή: Κατά τον καθαρισμό του κλιματιστικού, όπως και με οποιαδήποτε άλλη χειραγώγηση που συνεπάγεται διείσδυση στη δομή, φροντίστε να τον αποσυνδέσετε εκ των προτέρων από το ηλεκτρικό δίκτυο έτσι ώστε να μην συναντήσετε όλες τις απολαύσεις των νόμων της ηλεκτροφυσικής!

Φίλτρα

Τώρα ας καθαρίσουμε την εσωτερική μονάδα, ένα από τα συστατικά του οποίου είναι το φίλτρο, ή μάλλον, υπάρχουν πολλά. Συνιστάται να καθαρίζετε τα φίλτρα τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο εβδομάδες.

Πώς να καθαρίσετε το φίλτρο κλιματιστικού, το οποίο ήταν φραγμένο με σκόνη; Ναι, όπως δύο δάχτυλα, καλά, μπορεί να είναι λίγο πιο περίπλοκο.

 • Αρχικά, αφαιρέστε το κάλυμμα του περιβλήματος ξεβιδώνοντας τα μπουλόνια και αποσυνδέοντας τις μπαταρίες (στα νέα μοντέλα δεν υπάρχουν μπουλόνια και αφαιρείτε το καπάκι με το χέρι). Πώς να αποσυναρμολογήσετε σωστά τη ζακέτα θα παρουσιαστεί λεπτομερώς στο συνημμένο βίντεο στο κάτω μέρος του άρθρου.
 • Αφαιρέστε προσεκτικά το πλέγμα φιλτραρίσματος. Σε διαφορετικά σχέδια, αυτό γίνεται με διαφορετικούς τρόπους, οπότε συνιστάται να τηρείτε τις οδηγίες.
 • Φυσήνουμε το πλέγμα φίλτρου με πεπιεσμένο αέρα ή το σκουπίζουμε, και μόνο το πλένουμε.
 • Για να πλύνετε το φίλτρο, πρέπει πρώτα να το απορροφήσετε σε σαπουνόνερο ή να χρησιμοποιήσετε ειδικό καθαριστικό για το κοντίσιονερ, αλλά δεν συνιστάται να χρησιμοποιείτε οικιακό απορρυπαντικό αδιακρίτως.
 • Ξεπλύνετε με τρεχούμενο νερό.
 • Στεγνώστε το φίλτρο φυσικά στον αέρα, χωρίς να χρησιμοποιήσετε στεγνωτήρα μαλλιών ή θερμαντήρες, και τοποθετήστε τον ξανά με τον ίδιο τρόπο όπως αυτός εξήχθη.

Σύσταση: Για να μην χρεωθείτε με το πάτωμα ή το πάτωμα μοκέτας, κατά την αποσυναρμολόγηση του συμπυκνωτή, τοποθετήστε ένα μεγάλο φύλλο χαρτιού ή κόλλα σε αυτό το σημείο, έτσι ώστε όλη η σκόνη να πέσει σε αυτό το μέρος, όχι στο πάτωμα.

Εναλλάκτης θερμότητας

Για τον καθαρισμό του εναλλάκτη θερμότητας, πρέπει να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

 • Αποσυνδέουμε τον εξοπλισμό από το δίκτυο (είναι σαν τον "Πατέρα μας").
 • Σύμφωνα με τις οδηγίες, αφαιρέστε το πλέγμα μπροστά από τον εναλλάκτη θερμότητας.
 • Όλος ο κενός χώρος καθαρίζεται με ηλεκτρική σκούπα.
 • Δύσκολα μέρη για καθαρισμό με μαλακή λεπτή βούρτσα.
 • Αν αυτό δεν είναι αρκετό, σκουπίστε με ένα υγρό σφουγγάρι και αφήστε το να στεγνώσει.
 • Δεν αγγίζουμε τίποτε άλλο και συλλέγουμε την μονάδα στην αρχική της κατάσταση.

Γνωρίζοντας πώς να φροντίζετε το κλιματιστικό, μπορείτε να το αποθηκεύσετε από καταστροφές για πολλά χρόνια. Αναζητήστε μερικά υπέροχα ειδικά μέσα, αγγίζοντας τα, όπως ένα μαγικό ραβδί, σε οποιοδήποτε εξοπλισμό, μπορείτε να απαλλαγείτε από τα προβλήματα με τη συντήρησή του για πάντα, ίσως θα ήταν παράλογο. Ο τακτικός καθαρισμός και η σωστή λειτουργία είναι το πιο σημαντικό μέσο φροντίδας του κλιματιστικού.

Διαβάστε και ακολουθήστε τις οδηγίες λειτουργίας (αν, βεβαίως, είναι ευανάγνωστο και γενικά διαθέσιμο) και θα επωφεληθείτε. Και οι συμβουλές μας θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν μόνο αν είστε βέβαιοι ότι τα χέρια σας μεγαλώνουν από το σωστό μέρος και δεν τα βάζετε. Διαφορετικά, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό.

Πώς να καθαρίσετε το κλιματιστικό με τα χέρια σας - συμβουλές από τον πλοίαρχο

Κάθε εξοπλισμός κλιματισμού κατά τη λειτουργία του η ίδια ξεπερνά μέσα από αναρίθμητες αέρα που περιέχει μηχανική εγκλείσματα των διαφόρων κλασμάτων, σκόνη, βακτηρίδια και τα σπόρια των μυκήτων, καθώς επίσης και το χνούδι και το κατοικίδιο ζώο μαλλιά. Συνεπώς, όλα θα παραμείνουν στον αέρα, εάν δεν εγκατασταθούν στα στοιχεία φίλτρων του κλιματιστικού, τα οποία πρέπει να αντικαθίστανται ή να καθαρίζονται περιοδικά. Ανάλογα με το σχεδιασμό του κλιματισμού, τη δύναμη και το σκοπό του, θα πρέπει να καθαρίσετε τα φίλτρα σε διαφορετικές χρονικές στιγμές που συνιστά ο κατασκευαστής, και σε ορισμένες περιπτώσεις, με βάση την «κλινική» απόδοση του κλιματιστικού.

Πότε και γιατί είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τον κλιματικό εξοπλισμό

Κατά κανόνα, όταν η κατάσταση θα καθαρίσει τις εγχώριες split-σύστημα είναι εξαιρετικά σπάνια: είναι απαραίτητο και όλα, αλλά πώς να το καθαρίσετε μόνοι σας ή με τη χρήση ενός οδηγού, ή μια αιτία για την περίσταση από εξειδικευμένη ομάδα από την εταιρεία καθαρισμού - είναι το ερώτημα ενοχλεί τον χρήστη πιο συχνά. Το άρθρο αυτό έχει σχεδιαστεί για να απαντά σε μερικές συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τον καθαρισμό των κλιματιστικών, οι οποίες μπορούν να γίνουν μόνοι τους και όπου απαιτείται εξειδικευμένη παρέμβαση.

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να απαντήσετε στην ερώτηση: "Γιατί πρέπει να καθαρίσω από μόνος μου το σύστημα διάσπασης;" Φυσικά, για τους σκοπούς αυτούς, μπορείτε να και να καλέσετε έναν ειδικό, και να του καταβάλει μερικές χιλιάδες hard-earned, αλλά γιατί να πληρώνουν για κάτι που δεν εκτελούν περίπλοκες από ό, τι καθαριστεί, για παράδειγμα, μια ηλεκτρική σκούπα. Λίγοι άνθρωποι γι 'αυτό προκαλούν ένα ειδικά εκπαιδευμένο άτομο.

Στο κλιματιστικό μηχάνημα, το οποίο δεν πέρασε για μεγάλο χρονικό διάστημα τη διαδικασία πρόληψης, συσσωρεύτηκε πολλή σκόνη στο εσωτερικό, πράγμα που θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε προβλήματα, και συγκεκριμένα:

 • Σημαντική αλλοίωση του μικροκλίματος στο δωμάτιο. Η σκόνη που έχει εγκατασταθεί στις μονάδες κλιματισμού θα εξαπλωθεί μέσα από το δωμάτιο, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές επιθέσεις στους ανθρώπους του δωματίου. Πώς να ελέγξετε τον αέρα στο διαμέρισμα μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο "Αποτελεσματικές μέθοδοι για την ανάλυση του αέρα στο διαμέρισμα."
 • Δυσκολία στην εργασία αυτής της συσκευής κλιματισμού. Το γεγονός είναι ότι η συσσωρευμένη σκόνη και ακαθαρσίες στα στοιχεία φίλτρου θα αποτρέψει την ελεύθερη διέλευση των ρευμάτων αέρα.
 • Σημαντική μείωση της αποτελεσματικότητας του κλιματιστικού. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της συσσώρευσης σκόνης στον εναλλάκτη θερμότητας.
 • Αύξηση του κινδύνου βλάβης του διαχωρισμένου συστήματος λόγω της αυξημένης αντίστασης του αέρα και ως αποτέλεσμα αυξημένου φορτίου στον κινητήρα ανεμιστήρα.

"Κλινικές" ενδείξεις του κλιματιστικού, που δείχνουν καθαρισμό

Μία από τις πιο εντυπωσιακές εκδηλώσεις της παρατεταμένης απουσίας της πρόληψης του κλιματιστικού είναι η εμφάνιση μιας δυσάρεστης οσμής από την εσωτερική μονάδα. Πρώτα απ 'όλα, αυτό δείχνει την ανάπτυξη αποικιών μυκήτων και μούχλας. Και σε κάθε ρυθμιστή ισχύος εκατομμύρια σπόρια διάσπαρτα γύρω από το διαμέρισμα και θα πέσει αναπόφευκτα στο ανθρώπινο αναπνευστικό σύστημα, που οδηγεί σε τρομερές ασθένειες, όπως άσθμα, αλλεργίες, και διάφορα είδη δερματίτιδας.

Όταν εμφανιστεί μια οσμή μούχλας, πρέπει να καθαρίσετε αμέσως το εσωτερικό του κλιματιστικού και τα στοιχεία του φίλτρου του. Εάν σφίξετε με καθαρισμό, τότε αυξάνεται η πιθανότητα επακόλουθης επισκευής του κλιματιστικού. Εκτός από τη μυρωδιά, υπάρχουν πολλά ακόμη σημάδια της ανάγκης για καθαρισμό του συστήματος διάσπασης:

 • Μειώστε τη δύναμη της συσκευής.
 • Αυξημένη κατανάλωση ενέργειας.
 • Βύθιση του ηλεκτρικού δικτύου και των εξαρτημάτων σύνδεσης.
στον πίνακα περιεχομένων ↑

Βήμα προς βήμα καθαρίζουμε τον κλιματικό εξοπλισμό μας

Ο καθαρισμός του κλιματιστικού με τα χέρια σας αποτελείται από τρία στάδια:

 • τον καθαρισμό ή την αντικατάσταση του φίλτρου κλιματιστικού.
 • καθαρισμός των εσωτερικών τμημάτων της εσωτερικής μονάδας.
 • προληπτικό καθαρισμό της εξωτερικής μονάδας.

Πριν από την εκτέλεση οποιασδήποτε εργασίας, το κλιματικό σύστημα πρέπει να αποσυνδεθεί πλήρως από το δίκτυο. Για να καθαρίσετε αποτελεσματικά τα στοιχεία φίλτρων στην εσωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος, πρέπει να εκτελέσετε μια σειρά διαδοχικών λειτουργιών, οι οποίες προσφέρονται σε αυτό το άρθρο:

 1. Πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά το εγχειρίδιο οδηγιών, όπου είναι γραμμένο πώς να εξαγάγετε το φίλτρο του κλιματιστικού. Εάν το μοντέλο του συστήματος κλίματος ακριβότερο, τότε είναι ένα στοιχείο φίλτρου τύμπανο, η οποία θεωρείται περισσότερο αποτελεσματική από επίπεδη, καθώς λόγω της καμπύλη επιφάνεια έχει μια μεγάλη περιοχή επαφής με τον αέρα.

Συμβουλή:
Διαδώστε ένα πλαστικό περιτύλιγμα γύρω από το μαλακτικό ή το χαρτί. Εάν η συσκευή δεν έχει καθαριστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει συγκεντρωθεί μεγάλη ποσότητα σκόνης στις εσωτερικές επιφάνειες των μηχανισμών και του φίλτρου.

 • Το δεύτερο στάδιο καθαρισμού του φίλτρου είναι η αφαίρεση του καλύμματος του κλιματιστικού μηχανήματος και η αφαίρεση του προστατευτικού πλέγματος που συγκρατεί το στοιχείο φίλτρου στο προβλεπόμενο σημείο και έχει σχεδιαστεί για να το προστατεύει από ζημιές.
 • Το τρίτο στάδιο περιλαμβάνει την αποσυναρμολόγηση του φίλτρου και τον καθαρισμό του. Αρχικά, καθαρίστε το ξηρό φίλτρο με ηλεκτρική σκούπα ή βούρτσα και στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο νερό. Η ξήρανση του φίλτρου πρέπει να πραγματοποιείται μόνο με φυσικό τρόπο, όπως όταν εκτίθεται σε θερμό αέρα, μπορεί να εμφανιστεί παραμόρφωση.
 • Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία στεγνώματος, επανασυνδέστε τη συσκευή με αντίστροφη σειρά και συνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας στο δίκτυο.
 • Συμβουλή:
  Μην παράγετε περισσότερες από 8 πλύσεις ενός στοιχείου φίλτρου, καθώς το νερό παραβιάζει την χωρητικότητά του, γεγονός που επηρεάζει την απόδοση ολόκληρου του κλιματικού συστήματος.

  Πώς καθαρίζετε τον εαυτό σας την εσωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος

  Πολύ συχνά το ερώτημα: "Πώς να καθαρίσετε το κλιματιστικό στο σπίτι" πρέπει να γίνει κατανοητό ως εξής: "Πώς να καθαρίσετε την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού με τα χέρια σας".

  Εκτός από την αντικατάσταση και τον καθαρισμό των φίλτρων της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος, είναι δυνατόν να καθαριστεί ο εναλλάκτης θερμότητας-εξατμιστής ανεξάρτητα από τη σκόνη που έχει συσσωρευτεί σε αυτό. Αυτό είναι το κύριο μέρος κάθε κλιματικού συστήματος, το οποίο πρέπει να διατηρείται σε τέλεια καθαρότητα για την καλή λειτουργία της συσκευής.

  Πρόκειται για μια δομή συναρμολογημένη από σωλήνες στους οποίους διέρχεται η διαδικασία εξάτμισης του Freon, με αποτέλεσμα να ψύχεται ο εξατμιστής. Οι ροές αέρα "πλένουν" τον εναλλάκτη θερμότητας, και οι ίδιοι ψύχονται. Για να καθαρίσετε τον εξατμιστή του κλιματιστικού, χρειάζεστε:

  1. Απενεργοποιήστε το κλιματικό σύστημα.
  2. Αφαιρέστε την προστατευτική μάσκα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  3. Χρησιμοποιώντας μια ηλεκτρική σκούπα και μια λεπτή βούρτσα καθαρίστε τον εναλλάκτη θερμότητας και τον χώρο μεταξύ των σωλήνων και της βαλβίδας διακοπής από τη σκόνη.

  Σημαντικό!
  Εάν υπάρχουν σημεία διάβρωσης στην επιφάνεια του εναλλάκτη θερμότητας, θα πρέπει να καλέσετε αμέσως το κέντρο σέρβις για να αποφύγετε τη διαρροή φρέον.

 • Επανασυναρμολογήστε με αντίστροφη σειρά.
 • Συμβουλή:
  Κατά τον καθαρισμό του εξατμιστή κλιματισμού, μην χρησιμοποιείτε σκληρή βούρτσα ή μεταλλικά αντικείμενα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιά στη γραμμή freon και στον εναλλάκτη θερμότητας.

  Μερικές φορές απαιτείται καθαρισμός του ανεμιστήρα της εσωτερικής μονάδας από κοιτάσματα σκόνης και λίπους, αλλά αποθαρρύνεται έντονα να το κάνετε μόνοι σας. Η καλύτερη επιλογή είναι να καλέσετε έναν επαγγελματία της υπηρεσίας.

  Καθαρισμός της μονάδας συμπιεστή του συστήματος διαχωρισμού

  Αμέσως πρέπει να διευκρινιστεί ότι ο σχεδιασμός του διαχωρισμένου συστήματος περιλαμβάνει τη θέση του εξωτερικού τμήματος του χωρισμένου συστήματος εκτός των χώρων, οπότε η αποσυναρμολόγηση και ο καθαρισμός πρέπει να αφορούν τους επαγγελματίες. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ξεπλύνετε το κλιματιστικό ή μάλλον την εξωτερική του μονάδα. Για αυτό χρειάζεστε:

  1. Αποσυνδέστε τη συσκευή και αποσυνδέστε τη συσκευή.
  2. Χρησιμοποιήστε μια μαλακή βούρτσα και ένα πανί για να αφαιρέσετε τη σκόνη και τη βρωμιά από το σώμα της μονάδας.
  3. Με τη σύνδεση ενός σωλήνα με το δίκτυο ύδρευσης ή ένα πλυντήριο αυτοκινήτων, να φυσήξει απευθείας μέσα στη μονάδα, και να προσπαθήσουμε ως προσεκτικά πλύνετε τα περιεχόμενα χωρίς να ανοιχθεί το περίβλημα της εξωτερικής μονάδας του συστήματος του κλίματος.
  4. Μετά τον καθαρισμό, αφαιρέστε την περίσσεια νερού και το σώμα της συσκευής.

  Τώρα έχετε μάθει πώς να καθαρίσετε το κλιματιστικό με τα χέρια σας. Εάν οι απλές αυτές διαδικασίες εκτελούνται με έγκαιρο και προσεκτικό τρόπο, η διάρκεια ζωής του κλιματικού συστήματος μπορεί να επεκταθεί σημαντικά.

  Πώς να πλύνετε το κλιματιστικό στο σπίτι

  Περιεχόμενα

  Πρόσφατα, τα κλιματιστικά έχουν γίνει εξίσου οικείες οικιακές συσκευές όπως τηλεόραση ή ψυγείο. Πολλοί άνθρωποι δεν φαντάζονται τη ζωή τους χωρίς αυτές τις συσκευές. Τα κλιματιστικά έχουν γίνει μια απόδραση από την πνιγηρός ζέστη του καλοκαιριού, θα βοηθήσει να διατηρήσει μια άνετη θερμοκρασία στο δωμάτιο κατά τη διάρκεια του ψυγείου όταν η σεζόν θέρμανσης δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να στεγνώσει το υγρό αέρα στο διαμέρισμα, και ακόμη και να το καθαρίσετε. Προκειμένου ο τεχνικός να χειριστεί άψογα όλα τα προβλήματα, πρέπει να το φροντίσουμε. Η βασική συντήρηση του κλιματιστικού μηχανήματος συνίσταται στον κατάλληλο καθαρισμό.

  Η σκόνη και τα μικρά σωματίδια σκόνης που συσσωρεύεται στο εσωτερικό των συσκευών, είναι μια από τις πιο συχνές αιτίες των αποτυχιών στην εργασία τους, ακόμη και σοβαρές ζημιές. Ο κλιματισμός δεν αποτελεί εξαίρεση. υποβάθμιση των επιδόσεων και των ζημιών - δεν είναι όλα τα προβλήματα που μπορεί να φέρει τη συσκευή σε περίπτωση μόλυνσης. Το γεγονός ότι οι κλιματιστικά σχεδιαστεί έτσι ώστε κατά τη λειτουργία πρέπει να περάσουν μέσα από ένα μεγάλο όγκο αέρα, ο οποίος εκτός από την σκόνη μπορεί να περιέχουν άλλα μη ασφαλή σωματίδια. Όλα αυτά καθυστερείται από φίλτρα, εναλλάκτες θερμότητας, ανεμιστήρες, και συσσωρεύεται, σχηματίζοντας ένα «λάσπη-παλτό».

  Η ρύπανση αυτή δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη μυκήτων και επιβλαβών βακτηρίων. Αυτό οδηγεί στο γεγονός ότι όταν ενεργοποιείτε το κλιματιστικό, γίνεται πηγή δυσάρεστων οσμών. Αλλά αυτό δεν είναι το κύριο πράγμα, αφού όλοι οι μικροοργανισμοί που αναπτύσσονται πάνω στις λεπτομέρειες της συσκευής διογκώνονται με αέρα και εισπνέονται από τον άνθρωπο. Θετικά για την υγεία και την ευημερία δεν επηρεάζει.

  Για να παραταθεί η διάρκεια ζωής, για να εξασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα της εργασίας, για να προστατευθούν οι ίδιοι και οι αγαπημένοι, είναι απαραίτητο να πραγματοποιείται τακτικός καθαρισμός του κλιματιστικού. Τα αποσπώμενα φίλτρα συνιστώνται να καθαρίζονται με έντονη χρήση της συσκευής 1-3 φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τον βαθμό μόλυνσης του δωματίου. Για παράδειγμα, εάν ένα διαμέρισμα βρίσκεται στους κάτω ορόφους κοντά στους δρόμους, η διαδικασία θα πρέπει να εκτελείται συχνότερα από ό, τι αν βρισκόταν στους επάνω ορόφους ενός πολυώροφου κτιρίου. Ολόκληρη η εσωτερική και εξωτερική μονάδα μπορεί να καθαριστεί λιγότερο συχνά, καθώς είναι λιγότερο ρυπαντές. Στην ιδανική περίπτωση, πρέπει να το κάνετε αυτό 2 φορές το χρόνο - την άνοιξη, λίγο πριν την έναρξη της λειτουργίας, και το φθινόπωρο, πριν από την έναρξη της εκτός εποχής.

  Ο καθαρισμός του κλιματιστικού μπορεί να γίνει με τη βοήθεια ειδικών ή ανεξάρτητα. Ειδικά εκπαιδευμένοι άνθρωποι θα εκτελούν όλους τους χειρισμούς με τη συσκευή γρήγορα και αποτελεσματικά. Προσκαλέστε τους για τον εαυτό τους ίσως να μην είναι όλοι, έτσι θα εξετάσουμε τον τρόπο καθαρισμού του κλιματιστικού.

  Το κλιματιστικό μου στο σπίτι

  Πρέπει να δίνεται προσοχή στον καθαρισμό της εσωτερικής μονάδας, ιδιαίτερα στα αποσπώμενα φίλτρα που βρίσκονται κάτω από τον μπροστινό πίνακα της συσκευής. Μέσα από αυτά, ο αέρας εισέρχεται στη συσκευή. Φίλτρα συλλαμβάνουν σκόνη και άλλα μικρά σωματίδια που περιέχονται σε αυτό, προστατεύοντας τη συσκευή και το δωμάτιο. Εάν δεν καθαρίζονται έγκαιρα, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε:

  • πρόωρη μόλυνση της εσωτερικής μονάδας.
  • μείωση της εμφύσησης του καλοριφέρ.
  • κακή ψύξη του αέρα.
  • τη μόλυνση του συστήματος αποστράγγισης και τη ροή της συσκευής.
  • παραβίαση της σωστής λειτουργίας του κλιματιστικού?
  • δυσκολία στον καθαρισμό των φίλτρων στο μέλλον.

  Τα φίλτρα μου

  Ο κύριος καθαρισμός των κλιματιστικών είναι να πλύνετε τα φίλτρα. Κάνε το απλό.

  1. Πιάστε τον μπροστινό πίνακα.
  2. Τραβήξτε το και με τα δύο χέρια προς το μέρος σας.
  3. Μετακινήστε τον πίνακα στην επάνω θέση.
  4. Πιάστε το κάτω μέρος του φίλτρου και τραβήξτε το ελαφρώς προς τα πάνω, και στη συνέχεια κάτω και επάνω στον εαυτό σας.
  5. Αφαιρέστε το φίλτρο εντελώς.
  6. Κάνετε το ίδιο και με το δεύτερο φίλτρο.
  7. Τοποθετήστε το φίλτρο υπό τρεχούμενο νερό και ξεπλύνετε. Εάν είναι πολύ λερωμένο, μπορεί να εμποτιστεί με ζεστό σαπουνόνερο για λίγο πριν το πλύσιμο, έτσι ώστε η βρωμιά να πάρει μούσκεμα. Αφήστε το να στεγνώσει και να επανατοποθετήσει. Έτσι τα φίλτρα ματιών καθαρίζονται, τα φίλτρα τσέπης δεν πλένονται. Κατά κανόνα, αλλάζουν μετά το τέλος της υπηρεσίας τους.

  Πριν εγκαταστήσετε το φίλτρο, δεν είναι περιττό να κάνετε κενό στο εσωτερικό του κλιματιστικού και να το σκουπίζετε με ένα υγρό πανί του τοίχου του.

  Καθαρίστε το κλιματιστικό στο σπίτι

  Τα φίλτρα καθαρισμού είναι απλή δουλειά, αλλά όχι μόνο αυτά, αλλά και άλλα τμήματα των κλιματιστικών είναι μολυσμένα. Είναι πιο δύσκολο να τα πλένετε, καθώς ορισμένοι τύποι συσκευών πρέπει να αποσυναρμολογηθούν για αυτό, οπότε αν δεν είστε σίγουροι για τις ικανότητές σας, είναι καλύτερο να το εμπιστευτείτε σε επαγγελματίες. Αλλά καθαρίστε πλήρως το κλιματιστικό στο σπίτι είναι επίσης δυνατό. Αρχικά αφαιρέστε, πλύνετε και αφήστε τα να στεγνώσουν τα φίλτρα Εν τω μεταξύ, κοιτάξτε σε άλλα μέρη της συσκευής.

  Καθαρισμός καλοριφέρ

  Τα θερμαντικά σώματα εναλλάκτη θερμότητας είναι υπεύθυνα για τη θέρμανση και την ψύξη του αέρα. Αποτελούνται από τις καλύτερες πλάκες που είναι πολύ πυκνά συσκευασμένες. Εάν τα κενά μεταξύ τους είναι φραγμένα με ακαθαρσίες, αυτό θα οδηγήσει σε υποβάθμιση της συσκευής. Τα μικρά μολυσμένα καλοριφέρ μπορούν να καθαριστούν με μια μακρά βούρτσα και μια ισχυρή ηλεκτρική σκούπα. Κάντε αυτό προσεκτικά, για να μην παραμορφώσετε τις πλάκες του ψυγείου.

  Αλλά η σκόνη, καθυστερημένη στις πλάκες του ψυγείου, μπορεί να συνδεθεί με το συμπύκνωμα και να μετατραπεί σε μια ταινία λάσπης. Μια τέτοια ρύπανση μπορεί να καλύψει όλα τα κενά. Η αφαίρεση της βρωμιάς είναι πολύ προβληματική. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται ατμοκαθαριστές. Οι εργασίες αυτές θα πρέπει να ανατίθενται σε ειδικούς.

  Καθαρισμός του ανεμιστήρα

  Το επόμενο μέρος του κλιματιστικού που πρέπει να καθαριστεί είναι ένας περιστρεφόμενος ανεμιστήρας. Εξωτερικά μοιάζει με ρολό με πολλές μεμβράνες. Αυτή η λεπτομέρεια οδηγεί δροσερό αέρα από το κλιματιστικό στο δωμάτιο. Διατηρεί πολλή σκόνη, η οποία μετατρέπεται σε πυκνή επιδρομή λάσπης. Χωρίς καθαρισμό, η μεμβράνη του ανεμιστήρα μπορεί να είναι τόσο βρώμικη ώστε η συσκευή να μην μπορεί να εκτελέσει τις λειτουργίες της.

  Αρχικά, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε ένα τοίχωμα από πετρέλαιο πάνω στο οποίο βρίσκεται η συσκευή και το πάτωμα κάτω από αυτό. Στη συνέχεια, πρέπει να υγρανετε όλο το διάφραγμα του ανεμιστήρα με ένα διάλυμα σαπουνιού και να το αφήσετε ώστε η βρωμιά να βρέξει. Αφού πρέπει να ενεργοποιήσετε την κλιματιστική μηχανή με την ελάχιστη ταχύτητα για να μεταφέρετε τον αέρα μέσω του ανεμιστήρα. Ταυτόχρονα, τα σωματίδια σκόνης και σαπουνιού θα "πετάξουν" από το κλιματιστικό. Μετά από λίγα λεπτά, απενεργοποιήστε τη συσκευή και ολοκληρώστε τον καθαρισμό των χωρισμάτων με το χέρι χρησιμοποιώντας ένα διάλυμα σαπουνιού και μια βούρτσα.

  Καθαρισμός συστήματος αποστράγγισης

  Η απόφραξη του συστήματος αποστράγγισης μπορεί να συσσωρεύει σκόνη, γράσο και μούχλα και μύκητες. Ως αποτέλεσμα, το νερό θα ρέει όχι προς τα έξω, αλλά μέσα στο δωμάτιο. Το πιο δυσάρεστο πράγμα είναι ότι το μούχλα, που συσσωρεύεται σε σωλήνες, μπορεί να εξαπλωθεί πρώτα στο δίσκο αποστράγγισης και στη συνέχεια στο ψυγείο και στα τοιχώματα του κλιματιστικού.

  Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να καθαρίσετε την αποστράγγιση. Στο σπίτι, είναι ευκολότερο να το πλένετε με απορρυπαντικά και νερό. Για το σκοπό αυτό, είναι κατάλληλο ένα απορρυπαντικό πιάτων. Αφού καθαρίσετε την αποστράγγιση, ξεπλύνετε επίσης το δοχείο αποστράγγισης, καθώς επίσης συχνά μολύνεται.

  Καθαρισμός της εξωτερικής μονάδας

  Ίσως, η εξωτερική μονάδα είναι πιο δύσκολο να καθαριστεί, δεδομένου ότι βρίσκεται σε δύσκολα σημεία. Ευτυχώς, μπορείτε να το καθαρίσετε 1 ή 2 φορές το χρόνο.

  Για τον καθαρισμό υψηλής ποιότητας, είναι επιθυμητό να αφαιρέσετε το επάνω κάλυμμα από την εξωτερική μονάδα. Στη συνέχεια, θα πρέπει να αφαιρέσετε μεγάλα συντρίμμια από αυτό. Στη συνέχεια, καθαρίστε τη συσκευή με ηλεκτρική σκούπα - θα πρέπει να είναι ισχυρή, μόνο στην περίπτωση αυτή μπορείτε να αφαιρέσετε τη βρωμιά από το ψυγείο και τα εξωτερικά φίλτρα και τις βούρτσες. Στη συνέχεια, συνιστάται να σκουπίζετε απαλά τον ανεμιστήρα και τις εσωτερικές επιφάνειες της μονάδας με ένα υγρό πανί.

  Θα είναι πιο αποτελεσματικό να καθαρίζετε την εξωτερική μονάδα με καθαριστικό ατμού ή μικρούς νεροχύτες. Χρησιμοποιώντας τα, σημειώστε ότι η συναρμολόγηση και η σύνδεση του κλιματιστικού μπορεί να γίνει μόνο αφού στεγνώσει όλα τα μέρη.

  Πώς να καθαρίσετε το κλιματιστικό στο σπίτι σας: ετοιμάζουμε κλιματιστικό εξοπλισμό για την καλοκαιρινή περίοδο

  Ο καθαρισμός του κλιματιστικού γίνεται με τη βοήθεια ειδικών και με τα χέρια τους. Στη δεύτερη περίπτωση, δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς το εγχειρίδιο οδηγιών. Αλλά πρώτα, ας αναλύσουμε τα σημάδια, σύμφωνα με τα οποία καθίσταται σαφές ότι είναι καιρός να καθαρίσουμε το split σύστημα.

  Τα συμπτώματα της ρύπανσης του κλιματιστικού

  Η συσσώρευση ρύπανσης μειώνει την απόδοση και την ποιότητα του κλιματιστικού. Και το πιο σημαντικό, ο μολυσμένος αέρας επηρεάζει την υγεία σας. Εδώ και μούχλα, μύκητες, ακάρεα σκόνης και ολόκληρες οικογένειες διαφορετικών βακτηρίων στον αέρα που αναπνέουμε. Εξ ου και η αλλεργία, το άσθμα, διάφορες δερματίτιδες και άλλες δερματικές παθήσεις.

  Για να αποφύγετε αυτή την κατάσταση στο διαμέρισμα, πραγματοποιείται εύκολος καθαρισμός των διαχωρισμένων συστημάτων: από μία έως τρεις φορές την εβδομάδα - ανάλογα με την ένταση χρήσης της συσκευής. Υπάρχουν πολλές προφανείς ενδείξεις ότι το κλιματιστικό σας είναι βρώμικο.

  Τι πρέπει να προσέξω;

    1. Εάν αισθάνεστε μια δυσάρεστη οσμή αμέσως μετά την έναρξη του διαχωρισμένου συστήματος, τότε ξέρετε: αυτό είναι το πιο εμφανές σημάδι ρύπανσης. Είναι πιθανόν ότι η σχάρα του θερμαντήρα έχει σχηματίσει βρωμιά ή έχουν αρχίσει προβλήματα με την αποστράγγιση.
    2. Εάν η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας έχει αλλάξει προς μεγάλη κατεύθυνση, και η ισχύς στο μικρότερο - ήρθε η ώρα να ανοίξετε το κλιματιστικό και να ελέγξετε την καθαριότητά του μέσα.
    3. Ο ιδιόμορφος βουητός και η ρωγμή κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του διαχωρισμένου συστήματος μπορεί να είναι ένα σήμα απόφραξης φίλτρου ή στροβίλου. Το χτύπημα μπορεί επίσης να προέλθει από το εξωτερικό κέλυφος, εάν φράξει το ίδιο. Σε αυτή την περίπτωση, οι λεπίδες του ανεμιστήρα δεν θα είναι σε θέση να μετακινηθούν κανονικά και θα αγγίξουν τα τοιχώματα του σώματος ή άλλο αντικείμενο.
    4. Η διαρροή συμπυκνωμάτων είναι ένας άλλος δείκτης της ρύπανσης του κλιματιστικού με σκόνη και ακαθαρσίες.
    5. Στην περίπτωση κακής αποστράγγισης ή απώλειας ψυκτικού μέσου, εμφανίζονται "σφύριγμα" και "γουργούρισμα".

  Αφού παρατηρήσετε κάποια από αυτές τις ενδείξεις υποβάθμισης του συστήματος, μπορείτε είτε να καλέσετε τους επαγγελματίες να το καθαρίσουν ή να το κάνετε μόνοι σας. Για το τι και πώς να προχωρήσουμε, θα το καταλάβουμε τώρα.

  Πώς να καθαρίσετε τον κλιματισμό μόνοι σας

  Σήμερα τα κλιματιστικά είναι πολύ συνηθισμένες οικιακές συσκευές. Εξοικονομούν το καλοκαίρι από την εξαντλητική θερμότητα και βοηθούν να ζεσταθεί το δωμάτιο κατά την κρύα εποχή (τα μοντέλα λειτουργούν σε θερμοκρασίες μέχρι 5 και 20 βαθμούς κάτω από το μηδέν). Τα κλιματιστικά μηχανήματα καθαρίζουν τον αέρα και μειώνουν την υγρασία του δωματίου. Ένα τρέχον κλιματιστικό σύστημα ρέει μέσα από μια μεγάλη ροή αέρα.

  Μαζί με τον αέρα, η σκόνη και τα επιβλαβή σωματίδια εισέρχονται στο κλιματιστικό. Με την πάροδο του χρόνου, στα μέρη του κλιματιστικού: ένα φίλτρο, εναλλάκτης θερμότητας και ο ανεμιστήρας συσσωρεύουν ένα ολόκληρο στρώμα λάσπης. Η συσσώρευση βρωμιάς και σκόνης επιδεινώνει τη λειτουργία του κλιματιστικού, αυξάνει την κατανάλωση ρεύματος. Επίσης, σε ένα βρώμικο περιβάλλον, μπορούν να αναπτυχθούν μύκητες και βακτηρίδια. Η εισπνοή τέτοιου αέρα είναι επικίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία. Ερώτηση: πώς να καθαρίσετε τον κλιματισμό τον εαυτό σας - μια φορά κάθε δεύτερο ιδιοκτήτης του εξοπλισμού ζητά τον εαυτό του.

  Εάν η εγγύηση για τη συσκευή οικιακής χρήσης δεν έχει τελειώσει ακόμα - συνιστάται η προσέλκυση ειδικών για καθαρισμό. Όταν η εγγύηση έχει ήδη λήξει, μπορείτε να ταξινομήσετε όλες τις λεπτές αποχρώσεις και να καθαρίσετε τον κλιματισμό μόνοι σας. Είναι πολύ σημαντικό ο καθαρισμός των κλιματιστικών να πραγματοποιείται έγκαιρα. Οι κατασκευαστές εξοπλισμού συστήνουν για κάθε μοντέλο τον χρόνο καθαρισμού τους για κλιματιστικά. Δεδομένου ότι η συχνότητα χρήσης των κλιματιστικών κυμαίνεται από τον ιδιοκτήτη μέχρι τον ιδιοκτήτη, είναι απαραίτητος ο καθαρισμός του εξοπλισμού καθώς είναι μολυσμένος. Πριν από κάθε έναρξη της εποχής χρήσης οικιακών συσκευών, πραγματοποιείται υποχρεωτικός προληπτικός καθαρισμός κλιματιστικών.

  Σημάδια που δείχνουν την ανάγκη για άμεσο καθαρισμό του κλιματιστικού

  Όταν ενεργοποιείτε ένα βαριά μολυσμένο κλιματιστικό, μπορεί να δείτε:

  • αυξημένο θόρυβο
  • διαρροή
  • δυσάρεστη οσμή

  Η εμφάνιση αυτών των σημείων δείχνει ότι η ρύπανση έχει φτάσει σε κρίσιμο επίπεδο. Πρέπει επειγόντως να καθαρίσουμε το κλιματιστικό. Για να αποφευχθούν οι προαναφερθείσες συνέπειες, είναι απαραίτητη η έγκαιρη συντήρηση του εξοπλισμού.

  Από το τι λειτουργεί είναι ο καθαρισμός της τεχνολογίας


  Η συντήρηση των οικιακών συσκευών πραγματοποιείται σε δύο μονάδες - εσωτερικές και εξωτερικές. Ο καθαρισμός των κλιματιστικών οποιουδήποτε μοντέλου χωρίζεται σε διάφορα στάδια: (Δείτε επίσης: Ποια μέσα για τον καθαρισμό του κλιματιστικού συστήματος.)

  • καθαρισμό (ή αντικατάσταση) του φίλτρου
  • καθαρισμό της εσωτερικής μονάδας
  • προληπτικό καθαρισμό της εξωτερικής μονάδας

  Ας εξετάσουμε λεπτομερώς κάθε τύπο καθαρισμού

  Καθαρισμός του φίλτρου κλιματιστικού

  Ο καθαρισμός συνιστάται να γίνεται μία φορά το μήνα. Πριν από τον καθαρισμό, πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες λειτουργίας του κλιματιστικού για να μάθετε πώς να πάρει σωστά το φίλτρο. Για να συλλέξετε σκονισμένη σκόνη, είναι καλύτερο να απλώσετε το χαρτί (ή φιλμ) κάτω από το κλιματιστικό στο πάτωμα.

  1. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αποσυνδέσει τον εξοπλισμό από το δίκτυο.
  2. Αφαιρέστε το κάλυμμα του κλιματιστικού και την προστατευτική μάσκα.
  3. Αφαιρέστε και καθαρίστε το φίλτρο.
  4. Για τον καθαρισμό του φίλτρου χρησιμοποιείται μια ηλεκτρική σκούπα. Αν το φίλτρο είναι πολύ βρώμικο - πρέπει να ξεπλυθεί κάτω από τρεχούμενο νερό (θερμοκρασία όχι μεγαλύτερη από 45 μοίρες).
  5. Στεγνώστε το φίλτρο (χωρίς να χρησιμοποιήσετε ζεστό αέρα).
  6. Συλλέξτε το κλιματιστικό.

  Το φίλτρο μπορεί να πλυθεί μόνο οκτώ φορές (το νερό αλλάζει την απόδοση του). Στη συνέχεια, για την αποτελεσματική λειτουργία του κλιματιστικού, είναι απαραίτητο να αντικαταστήσετε το φίλτρο. Τα φίλτρα τσέπης δεν καθαρίζονται. Απλώς αντικαθίστανται με καινούργια.

  Καθαρισμός της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος

  Επιπλέον, μετά τα φίλτρα, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τον εναλλάκτη θερμότητας-εξατμιστή, είναι υπεύθυνος για τη θέρμανση και την ψύξη του αέρα. Το κύριο μέρος της τεχνολογίας - ο εξατμιστής του κλιματιστικού, αποτελείται από σωλήνες με φρέον. Η ροή του αέρα, που διέρχεται από τους σωλήνες, ψύχεται. Ο καθαρισμός του εξατμιστή του κλιματιστικού είναι πολύ σημαντικός για την αποτελεσματική λειτουργία του εξοπλισμού και εκτελείται περίπου μία φορά το χρόνο.

  Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού, η συσκευή αποσυνδέεται από το δίκτυο. Κατ 'αρχάς, οι οπές εξαερισμού στο επάνω κάλυμμα καθαρίζονται και αφαιρείται το καπάκι και η προστατευτική μάσκα. Η σκόνη από τον εναλλάκτη θερμότητας, τους σωλήνες και τις βαλβίδες διακοπής αφαιρείται με ηλεκτρική σκούπα. Σε δυσπρόσιτα μέρη, τα συστήματα διάσπασης καθαρίζονται με μαλακή βούρτσα για να αποφευχθεί η καταστροφή του εναλλάκτη θερμότητας. Μερικές φορές είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τον ανεμιστήρα της εσωτερικής μονάδας. Σε αυτό, επίσης, ρυθμίζει τη σκόνη. Ένας πολύ λερωμένος ανεμιστήρας μπορεί εύκολα να καθαριστεί με μια βούρτσα που έχει υγρανθεί με σαπουνόνερο.

  Καθαρισμός της εξωτερικής μονάδας

  Η μονάδα συμπιεστή του διαχωρισμένου συστήματος βρίσκεται στο εξωτερικό του κτιρίου. Αποσυναρμολογήστε τους επαγγελματίες. Μπορείτε να ξεπλύνετε μόνο το εξωτερικό της μονάδας χωρίς να ανοίξετε τη θήκη. Το κλιματιστικό είναι αποσυνδεδεμένο από το δίκτυο. Κατ 'αρχάς, η σκόνη και η βρωμιά αφαιρούνται με μια μαλακή βούρτσα και στη συνέχεια, με το νερό της βρύσης, η υπόλοιπη σκόνη ξεπλένεται. Η πλεονάζουσα υγρασία θα πρέπει να καθαρίζεται προσεκτικά με ένα πανί. Για την αποτελεσματική λειτουργία του κλιματιστικού, ο καθαρισμός της εξωτερικής μονάδας πραγματοποιείται 1-2 φορές το χρόνο.

  Απολύμανση

  Η διαδικασία είναι υποχρεωτική για τη συντήρηση οικιακών συσκευών. Με τη βοήθεια ενός ψεκασμού, αντισηπτικά διαλύματα αντιμετωπίζουν ολόκληρη την εσωτερική επιφάνεια του περιβλήματος κλιματιστικού. Το διάλυμα ψεκάζεται σε διάφορα στάδια. Στη συνέχεια, η ένωση αφαιρείται με ένα μαλακό πανί.

  Αποδοτικότητα καθαρισμού κλιματιστικών

  Ο έγκαιρος απλός καθαρισμός των κλιματιστικών από τη βρωμιά και την απολύμανση θα επιτρέψει:

  • δημιουργήστε ένα ευνοϊκό μικροκλίμα στο δωμάτιο
  • εξοικονομείτε ενέργεια κατά την ψύξη (θέρμανση) των χώρων
  • να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του εξοπλισμού.

  Αφού καθαρίσετε το κλιματιστικό σας, θα είστε σίγουροι: για να καθαρίσετε το κλιματιστικό στο σπίτι δεν είναι δύσκολο. Δεν είναι απαραίτητο να καλέσετε κάποιον ειδικό. Αυτό το έργο μπορεί να γίνει ανεξάρτητα.

  Πώς να καθαρίσετε το κλιματιστικό στο σπίτι

  Εάν θέλετε το κλιματιστικό σας να είναι πάντα καθαρό, αλλά δεν θέλετε να πληρώσετε για τη συντήρησή του, τότε αυτό το άρθρο είναι για σας! Ας μιλήσουμε σήμερα για τον καθαρισμό του κλιματιστικού.

  Αλλά θέλω να σας προειδοποιήσω αμέσως. Η πύλη μας δημιουργήθηκε για να βοηθήσει, όχι εις βάρος των απλών χρηστών. Γι 'αυτό, για άλλη μια φορά, σας συνιστώ να χρησιμοποιήσετε τους ειδικούς για να καθαρίσετε το κλιματιστικό.

  Μέχρι σήμερα, υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός τύπων χωρισμένων συστημάτων, πολλά από τα οποία έχουν ένα ειδικό σχέδιο. Ακόμα και οι πλοίαρχοι με μεγάλη εμπειρία να αποσυναρμολογούν κάποια κλιματιστικά μπορούν να φέρουν πολλά προβλήματα. Αλλά για εκείνους που είναι σίγουροι για τις ικανότητές τους, και των οποίων τα χέρια μεγαλώνουν από τους ώμους, συνεχίζουμε.

  Για κάθε διαχωριστικό σύστημα, υπάρχουν δύο τύποι καθαρισμού:

  • τακτικό καθαρισμό, που παράγεται από τον χρήστη. Αυτή η υπηρεσία συνίσταται μόνο στην πλύση των πλεγμάτων φίλτρου. Εκτελέστε αυτόν τον καθαρισμό εάν ο ίδιος ο χρήστης 2 φορές το μήνα (σύσταση των κατασκευαστών κλιματιστικών). Από τη δική τους εμπειρία, σε περίπου 80% των περιπτώσεων, οι άνθρωποι ξεχνούν εντελώς την ύπαρξη τέτοιων φίλτρων. Γενικά, πρέπει να εξετάσετε τις συνθήκες λειτουργίας του συστήματος. Αν το κλιματιστικό είναι εγκατεστημένο σε ένα οδικό πάρκο και λειτουργεί συνεχώς, τότε θα είναι πιο μολυσμένο. Εάν το κλιματιστικό λειτουργεί στο διαμέρισμα του χώρου ύπνου στον υψηλό όροφο, τότε μην ξεχνάτε τουλάχιστον μία ή δύο φορές την εποχή για να πλύνετε τα φίλτρα.
  • Καθαρισμός κεφαλαίου. Αυτή η υπηρεσία συνιστάται από πολλούς κατασκευαστές κάθε χρόνο. Αλλά και πάλι, ανάλογα με τις συνθήκες λειτουργίας, η συχνότητα της συντήρησης είναι διαφορετική. Εδώ η συμβουλή είναι - ή αμέσως μετά την εγκατάσταση, ρωτήστε τους τύπους για το χρόνο καθαρισμού, ή περίπου μετά από ένα χρόνο λειτουργίας, να προσκαλέσετε έναν ειδικό τουλάχιστον για την ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ του κράτους (μερικές επιχειρήσεις το κάνουν δωρεάν).

  Όταν το κλιματιστικό σύστημα χρειάζεται καθαρά καθαρισμό (ήδη το τελευταίο στάδιο):

  • όταν ρέει νερό από την εσωτερική μονάδα, πράγμα που υποδηλώνει σοβαρή απόφραξη του συστήματος αποστράγγισης.
  • Όταν το κλιματιστικό διαρκεί πολύ για να φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία ή δεν κερδίζει καθόλου. Προς το παρόν, κάτι θα μπορούσε να είναι εκτός λειτουργίας και ίσως χρειάζονται περισσότερες επισκευές.

  Πώς να καθαρίσετε το κλιματιστικό από τον εαυτό σας

  Τα περισσότερα σύγχρονα κλιματιστικά αποτελούνται από δύο μονάδες, καθένα από τα οποία απαιτεί περιοδικό καθαρισμό. Η μεγαλύτερη δυσκολία σε αυτό το θέμα παρέχεται από την εσωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος, καθώς ο υψηλής ποιότητας καθαρισμός των εξαρτημάτων απαιτεί την πλήρη αποσυναρμολόγησή του. Με μια εξωτερική μονάδα είναι ευκολότερη - καθαρίζει μόνο το ψυγείο, στις περισσότερες περιπτώσεις μπορείτε να το κάνετε μόνο με την αφαίρεση της σχάρας μπροστά από τον ανεμιστήρα.

  Πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό, πρέπει να αποσυνδέσετε το κλιματιστικό από το ρεύμα (βγάλτε το φις από την πρίζα ή απενεργοποιήστε το κλιματιστικό στο κλιματιστικό).

  Για να πλύνετε το κλιματιστικό στο σπίτι θα χρειαστεί:

  • Κατσαβίδι Phillips (για ξεβίδωμα όλων των βιδών).
  • δοχείο με νερό?
  • μικρή βούρτσα και πανί οικιακής χρήσης.
  • σκάλα ή καρέκλα (για εύκολη πρόσβαση στη μονάδα).

  Αποσυναρμολόγηση της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος.

  1. Αφαιρούμε την θήκη, διασφαλίζοντας ότι το κλιματιστικό έχει απενεργοποιηθεί από το δίκτυο. Για να το κάνετε αυτό, ξεβιδώστε μερικές βίδες κάτω από τα blinds (μπορεί να είναι κάτω από τα blinds). Στη συνέχεια, ανοίξτε το μπροστινό κάλυμμα, όπου βρίσκονται τα φίλτρα (τα φίλτρα εξάγονται αμέσως). Κάτω από το κάλυμμα υπάρχουν συνήθως βίδες, οι οποίες είναι επίσης στριμμένες (ή μπορεί να υπάρχουν clips που κάνουν κλικ).

  Ανασηκώστε ελαφρά το κάτω μέρος της θήκης και παρακολουθήστε πώς απομακρύνονται τα ανώτερα κλιπ της. Σε αυτό το σημείο, ίσως χρειαστεί να αποσυνδέσετε τον αισθητήρα θερμοκρασίας, το καλώδιο οθόνης ή την ίδια την οθόνη από το περίβλημα.

  2. Τώρα είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε και να αφαιρέσετε τη λεκάνη αποστράγγισης από το κάτω μέρος της συσκευής. Για να μην χαλάσει το εσωτερικό κάτω από το μπλοκ, είναι καλύτερο να κολλήσετε κάτι σαν ένα πακέτο (στο οποίο θα ξεπλυθεί όλη η ρύπανση από το μπλοκ). Ξεβιδώστε όλες τις βίδες που ασφαλίζουν το δίσκο και αποσυνδέστε όλα τα κλιπ. Εδώ, μελετήστε προσεκτικά πώς είναι εγκατεστημένο, προκειμένου να το τοποθετήσετε στη θέση του στο μέλλον.

  Στο δίσκο αποστράγγισης υπάρχουν συνήθως βιδωμένοι κινητήρες, τα καλώδια των οποίων πρέπει να αποσυνδεθούν από το ταμπλό. Στη συνέχεια, αφαιρέστε προσεκτικά το δίσκο, αποσυνδέοντας τον σωλήνα αποστράγγισης από αυτό. Σε ορισμένα μοντέλα (για παράδειγμα, Samsung), ο εύκαμπτος σωλήνας βιδώνεται με βίδα. Σε ορισμένα μοντέλα, ο δίσκος αυτός δεν είναι πτυσσόμενος και κατασκευάζεται μαζί με το σώμα (φυσικά σε αυτή την περίπτωση δεν αφαιρούμε το δίσκο, επειδή αυτό είναι αδύνατο).

  3. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τον ανεμιστήρα (ανεμιστήρα) της εσωτερικής μονάδας:

  • αν ο άξονας έχει αφαιρεθεί προς τα αριστερά (υπάρχει μια βίδα στον άξονα όπως στο αντικείμενο σχετικά με την αποσυναρμολόγηση της εσωτερικής μονάδας), τότε ελευθερώνουμε το αριστερό μέρος του ψυγείου. Στη συνέχεια, βγάζουμε τον άξονα, κλείνοντας το μάνδαλο στερέωσης μέσα σε αυτό.
  • Αν ο άξονας έχει αφαιρεθεί προς τα δεξιά, θα πρέπει να αφαιρέσετε τον κινητήρα του και τη μονάδα ελέγχου A / C. Το περίβλημα της μονάδας ελέγχου είναι συνήθως στερεωμένο με μια βίδα από κάτω και ένα μάνδαλο στην κορυφή. Στη συνέχεια, αποσυνδέστε τα καλώδια του κινητήρα από την πλακέτα ελέγχου.

  Ξεβιδώνουμε όλες τις βίδες που συγκρατούν το κάλυμμα του κινητήρα.

  Ανυψώνοντας ελαφρά το ψυγείο, τραβήξτε τον άξονα μαζί με τον κινητήρα προς τα δεξιά (αυτό είναι αρκετά δύσκολο να το κάνετε, επομένως ενεργούμε με μεγάλη ακρίβεια χωρίς να καταστρέψουμε τον άξονα).

  Πλύση της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος

  1. Αφαιρέστε τα φίλτρα, το δίσκο και το πλύσιμο του άξονα με οποιοδήποτε διαθέσιμο τρόπο (κατά προτίμηση με πλύση υψηλής πίεσης). Δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο εδώ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΧΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ (ΜΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΕΤΕ)! Εάν οι λεπίδες είναι κατεστραμμένες, τότε η αντικατάστασή τους δεν θα είναι δαπανηρή. Μετά από αυτό, στεγνώνουμε και σκουπίζουμε όλες τις λεπτομέρειες.
  2. Ξεπλύνετε τον εύκαμπτο σωλήνα αποστράγγισης. Μπορείτε να ρυθμίσετε οποιοδήποτε σωλήνα και να εκτοξεύσετε το νερό από το στόμα. Το βρώμικο νερό μπορεί να ρέει μέσα από αυτό, οπότε βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι κάτω από το παράθυρο.
  3. Με μια βολική βούρτσα και νερό, καθαρίζουμε το ψυγείο από όλες τις διαθέσιμες πλευρές (φυσικά στην κατεύθυνση των νευρώσεων).
  4. Με ένα πανί, σκουπίστε όλα τα πλαστικά μέρη του κλιματιστικού.

  Μετά από αυτό, συναρμολογούμε την εσωτερική μονάδα με την αντίστροφη σειρά.

  Εξωτερική πλύση μονάδας

  Όπως είπα, το εξωτερικό μπλοκ είναι πολύ πιο εύκολο να καθαριστεί, γιατί συνήθως δεν είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογηθεί. Και για να το πλύνετε χρειάζεστε μόνο ένα ψυγείο. Για να έχετε πρόσβαση σε αυτό, είναι προτιμότερο να ξεβιδώσετε τη σχάρα μπροστά από τον ανεμιστήρα. Σε ορισμένα μοντέλα, για να ξεβιδώσετε αυτή τη σχάρα, θα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε ολόκληρη την θήκη (στην περίπτωση αυτή μπορείτε να δοκιμάσετε να πλύνετε χωρίς να αφαιρέσετε τη μάσκα). Εάν έχετε πλυντήριο υψηλής πίεσης (π.χ. Körcher), στη συνέχεια με ένα φαρδύ πίδακα μακριά από το ψυγείο (για να μην λυγίζετε τις νευρώσεις), πλύντε το απαλά. Εάν δεν υπάρχει πλύσιμο, στη συνέχεια χέρι με το χέρι (πάλι ALONE RIBS).

  Αυτό ολοκληρώνει ολόκληρη τη διαδικασία καθαρισμού του κλιματιστικού.

  Σήμερα είπα για την πιο κοινή κατασκευή της μονάδας. Αλλά υπάρχουν μοντέλα κλιματιστικών, η αποσυναρμολόγηση των οποίων μπορεί να διαφέρει σημαντικά από την έκδοση μας. Σε αυτή την περίπτωση, να είστε πιο προσεκτικοί και να μην σπάτε τίποτα! Όπως βλέπουμε, ο καθαρισμός του κλιματιστικού στο σπίτι είναι αρκετά ρεαλιστικός και μπορείτε να το κάνετε με αυτοσχέδια μέσα. Το κύριο πράγμα σε όλη αυτή τη διαδικασία είναι η ακρίβεια, η προσοχή και η απουσία περιττών λεπτομερειών!

  Καθαρίστε τον εαυτό σας το κλιματιστικό στο σπίτι σας

  Σίγουρα κάθε άτομο επιδιώκει να δημιουργήσει άνεση στο διαμέρισμά του και ως εκ τούτου συχνά εγκαθιστά ένα κλιματιστικό που μπορεί να ψύξει ή να θερμάνει τον αέρα και να δημιουργήσει μια ευνοϊκή θερμοκρασία μέσα στο δωμάτιο. Αλλά η εγκατάσταση είναι ένα πράγμα, και ένα άλλο - μην ξεχνάτε ότι το κλιματιστικό χρειάζεται καθαρισμό και συνεχή φροντίδα. Αυτή η διαδικασία δεν είναι πολύ δύσκολη αν ακολουθήσετε ορισμένες συστάσεις.

  Πότε πρέπει να καθαρίσετε το κλιματιστικό

  Αργά ή αργότερα, αυτή η συσκευή ψύξης θα πρέπει να καθαριστεί προσεκτικά, καθώς ρίχνει πολλή σκόνη και βρωμιά από το σπίτι. Ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται όταν παρατηρούνται οι ακόλουθες αποχρώσεις κατά την ενεργοποίηση:

  1. Η μύτη άρχισε να πιάζει δυσάρεστες μυρωδιές ενώ ο εξοπλισμός τρέχει.
  2. Υπάρχουν περίεργοι ήχοι που δεν είχαν παρατηρηθεί πριν.
  3. Η χωρητικότητα χάνεται.
  4. Αυξημένο κόστος ενέργειας.

  Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι πριν την αποσυναρμολόγηση και τον καθαρισμό του κλιματιστικού, πρέπει να αποσυνδεθείτε από το δίκτυο. Διαφορετικά, μπορεί να βλάψετε σοβαρά όχι μόνο την τεχνική, αλλά τον εαυτό σας.

  Πιθανά προβλήματα με την αυτόματη αποσυναρμολόγηση

  Πριν αρχίσετε να αποσυναρμολογείτε το κλιματιστικό σας, πρέπει να εξοικειωθείτε με ορισμένες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση σφάλματος:

  1. Διαρροή ψυκτικού μέσου. Εάν διαφύγει στην ατμόσφαιρα, τότε δεν θα υπάρξει οικολογική καταστροφή, οπότε δεν χρειάζεται να φοβάστε πολύ. Αλλά ακόμα και χωρίς συνέπειες, ένα τέτοιο γεγονός δεν θα περάσει: κατά τη συναρμολόγηση του εξοπλισμού θα είναι απαραίτητο να αντικατασταθεί πλήρως το εξαντλημένο ψυκτικό.
  2. Εάν εισέλθει σκόνη ή νερό στο εσωτερικό κύκλωμα, ο συμπιεστής θα καταστεί άχρηστος. Το νερό μπορεί να φανεί αρκετά αβλαβές ουσία, αλλά πρέπει να έχουμε κατά νου ότι στον εξατμιστή θα παγώσει αργά ή γρήγορα και θα μετατραπεί σε πάγο. Και αυτό θα είναι ήδη στερεά σωματίδια, η παρουσία των οποίων είναι εντελώς ασυμβίβαστη με τον συμπιεστή. Για να αποφύγετε την είσοδο υγρασίας στο εσωτερικό κύκλωμα, πρέπει να αποφύγετε την αποσυναρμολόγηση του εξοπλισμού κατά τη διάρκεια της βροχής ή του χιονιού. Και επίσης είναι πολύ προσεκτικά να καθαρίσετε το κλιματιστικό με νερό.
  3. Η σοβαρότερη ζημιά θα προκληθεί από την αποσυμπίεση του κυκλώματος. Μια ρωγμή μπορεί να είναι εντελώς αόρατη στο ανθρώπινο μάτι, αλλά αυτό αρκεί για να το καταστήσει εκτός λειτουργίας και το νερό ή η βρωμιά μπαίνει μέσα. Για να αποφευχθούν αυτά τα προβλήματα, είναι απαραίτητο να είστε πολύ προσεκτικοί και να διασφαλίσετε ότι οι σωλήνες παραμένουν άθικτοι. Συνιστάται να μην αφαιρείτε τη μονάδα στο δρόμο το χειμώνα για καθαρισμό, καθώς το χιόνι που εισέρχεται στο σύστημα θα προκαλέσει επίσης σοβαρά προβλήματα. Ο χειμώνας δεν είναι η καλύτερη στιγμή για να καθαρίσετε τη συσκευή στο δρόμο.

  Εάν υπάρχει μια ερώτηση σχετικά με τον τρόπο αποσυναρμολόγησης του κλιματιστικού, τότε αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης δεν το έχει κάνει ποτέ πριν. Σε μια τέτοια επιλογή, είναι επιθυμητό να ξεκινήσετε τον καθαρισμό εξαιρετικά απλών εξαρτημάτων που δεν απαιτούν διεξοδική ανάλυση ολόκληρου του συστήματος και να αναθέσετε ολόκληρο το πολύπλοκο έργο σε έναν επαγγελματία.

  Καθαρισμός διαφόρων εξαρτημάτων

  Για να κάνετε σωστή συντήρηση του κλιματιστικού ή του συστήματος split, θα πρέπει να μάθετε για τα εξαρτήματα του εξοπλισμού. Έτσι μπορείτε να κάνετε ποιοτικό καθαρισμό και να μην κάνετε λάθη.

  Επεξεργασία εξωτερικού μπλοκ

  Η συσκευή θα υπερθερμανθεί έντονα στην περίπτωση όταν η εξωτερική μονάδα αρχίζει να συσσωρεύεται σε μεγάλες ποσότητες φυσικού συντρίμμια, όπως τα κάτω ή τα φτερά, καθώς επίσης και η σκόνη. Η ισχύς του κλιματιστικού μπορεί να πέσει πολύ από αυτό, και η κατανάλωση ισχύος θα αυξηθεί. Αυτά τα σημάδια δείχνουν ότι, ότι το σώμα πρέπει να καθαριστεί καλά.

  Υπάρχουν διάφοροι τρόποι καθαρισμού της μονάδας κλιματισμού:

  1. Η απλούστερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε μια συμβατική βούρτσα, η οποία πρέπει να μεταφερθεί προσεκτικά γύρω από το σώμα και να σκουπίσει τα συντρίμμια. Φυσικά, αυτή η επιλογή είναι η πιο αναποτελεσματική, αλλά είναι προσιτή και πολύ απλή.
  2. Πολλοί χρήστες ασχολούνται με τον καθαρισμό του σκάφους με τη βοήθεια εργαλείων αυτοκινήτου. Τέτοιες ουσίες διαλύουν γρήγορα τη μόλυνση και είναι αρκετά καλοί στον καθαρισμό.
  3. Ο πιο αποτελεσματικός και ισχυρός τρόπος είναι ο καθαρισμός με υψηλή πίεση. Συνήθως αυτή η μέθοδος επιλέγεται από ειδικούς.

  Οι χρήστες αναρωτιούνται πόσο συχνά είναι απαραίτητο να ξεπλύνετε τα κλιματιστικά. Αυτό θα εξαρτηθεί από το ύψος της συσκευής:

  1. Αυτοί οι άνθρωποι που ζουν στην περιοχή των πρώτων τεσσάρων ορόφων, πρέπει να πλύνετε πριν από κάθε εκκίνηση του εξοπλισμού κατά τη διάρκεια της σεζόν.
  2. Οι κάτοικοι των επάνω ορόφων μπορούν να καθαριστούν μία φορά σε 2-3 χρόνια, επειδή στο ύψος τους θα υπάρξει λιγότερη ρύπανση και σκόνη.
  3. Όσοι ζουν πάνω από τον 10ο όροφο, μπορείτε να περιορίσετε τον καθαρισμό σας μία φορά σε 3-4 χρόνια.

  Εσωτερική μονάδα της συσκευής

  Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εσωτερική μονάδα πρόκειται να καθαριστεί χρειάζονται πολύ πιο συχνά από το εξωτερικό. Ένας κόμβος πρέπει να υποβληθεί σε επεξεργασία μία φορά σε δύο εβδομάδες, ενώ άλλες μπορεί να είναι λιγότερο συχνά. Αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα θα μολυνθούν και ποια εργασία θα εκτελέσουν.

  Καθαρισμός του φίλτρου κλιματιστικού

  Τα κύρια καθήκοντα Το εσωτερικό φίλτρο είναι φιλτράρισμα αέρα και κατακράτηση σκόνης, καθώς και άλλες μολυσματικές ουσίες. Είναι αυτή η απλή προσαρμογή που μπορεί να κάνει τον αέρα πιο καθαρό και επομένως πρέπει να το φροντίζετε τακτικά. Οι κατασκευαστές συστήνουν τον καθαρισμό του φίλτρου περίπου μία φορά κάθε δύο εβδομάδες. Αυτή η λειτουργία είναι πολύ απλή, αλλά πολλοί το ξεχνούν και ως αποτέλεσμα έχουν δυσάρεστες οσμές στο δωμάτιο ή γενικά την αποτυχία ολόκληρου του συστήματος.

  Διαδικασία καθαρισμού:

  1. Το κάλυμμα της εσωτερικής μονάδας αφαιρείται. Λαμβάνεται ένα φίλτρο. Πρέπει να το κάνετε αυτό πολύ προσεκτικά.
  2. Σε ένα δοχείο με σαπουνόνερο, τοποθετήστε το στοιχείο φίλτρου για περίπου 3 λεπτά.
  3. Αφού το ξεπλύνετε με ζεστό νερό.
  4. Στεγνώστε το φίλτρο με φυσικό τρόπο. Μην χρησιμοποιείτε ανεμιστήρα που παράγει ζεστό αέρα.
  5. Η συσκευή τοποθετείται.

  Το φίλτρο είναι ένα πολύ εύθραυστο μέρος και συνεπώς σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό του ζεστού νερού, των λειαντικών παραγόντων, του λευκαντικού ή του διαλύτη. Αυτές οι ουσίες θα προκαλέσουν πολύ εύκολα παραμόρφωση και θα βλάψουν το μέρος. Τα φίλτρα μπορούν να είναι τσέπη ή πλέγμα. Η τσέπη έχει ημερομηνία λήξης. Ένα πλέγμα μπορεί να πλυθεί και να στεγνώσει επανειλημμένα. Σε περίπτωση που το φίλτρο έχει καταστεί αδύνατο ακόμη και μετά τη διαδικασία καθαρισμού, τότε απλά πρέπει να το αλλάξετε.

  Επεξεργασία στροβίλου στροφέα

  Ο στρόβιλος του στροφέα είναι αρκετός για να πλένεται μία φορά το χρόνο το φθινόπωρο ή τη στιγμή που είναι απλώς μολυσμένη.

  Διαδικασία:

  1. Ανοίξτε το κάλυμμα της εσωτερικής μονάδας και αφαιρέστε το φίλτρο από εκεί.
  2. Εφαρμόζουμε ένα καλό διάλυμα σαπουνιού σε όλες τις λεπίδες χρησιμοποιώντας ένα πινέλο επαρκούς μήκους. Αφήστε το για 5 λεπτά.
  3. Κάτω από τη μάσκα διάχυσης βάζουμε το σελοφάν και ξεκινάμε τον στρόβιλο. Όλες οι βρωμιές και τα συντρίμμια θα πέσουν στο πάτωμα.
  4. Για άλλη μια φορά, πρέπει να καθαρίσετε όλα τα μέρη από τα συντρίμμια.
  5. Το φίλτρο επιστρέφει στην αρχική του θέση και το καπάκι κλείνει.

  Επεξεργασία της σχάρας του εξατμιστή

  Η μάσκα του εξατμιστή είναι ένα σύστημα σωλήνων μέσω του οποίου περνά ο Freon. Αν εκκαθάρισης παρατηρείται σκουριά σε μεταλλικά μέρη, είναι απαραίτητο να συμπεριλάβει αμέσως το κέντρο εξυπηρέτησης κλιματισμού για επισκευή, διότι το πρόβλημα μόνοι σας ποιοτικά δεν εξαλείφει λειτουργήσει.

  Η σχάρα καθαρίζεται καλύτερα μία φορά το χρόνο πριν από την εκκίνηση του κλιματιστικού ή του συστήματος διαχωρισμού. Μην χρησιμοποιείτε μεταλλικές βούρτσες ή άλλα αντικείμενα που θα μπορούσαν να βλάψουν το εξάρτημα.

  Σειρά καθαρισμού:

  1. Ανοίγει το κάλυμμα του κλιματιστικού.
  2. Η μπροστινή μάσκα αφαιρείται, η οποία κλείνει τον εναλλάκτη θερμότητας.
  3. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πινέλο και μια ηλεκτρική σκούπα. Η σκόνη και η βρωμιά καθαρίζονται πολύ προσεκτικά με μια βούρτσα και όλα τα υπόλοιπα συλλέγονται από μια ηλεκτρική σκούπα.

  Εάν ακολουθήσετε τις οδηγίες καθαρισμού, τότε ο εναλλάκτης θερμότητας θα είναι αρκετά εύκολο να καθαριστεί. Αλλά εάν υπάρχει μια πολύ ισχυρή ρύπανση, τότε δεν υπάρχει τρόπος να το κάνετε χωρίς μια γεννήτρια ατμού.

  Καθαρισμός του συστήματος διαχωρισμού αποστράγγισης

  Εάν αγνοήσετε τον καθαρισμό του συστήματος αποστράγγισης, το αποτέλεσμα είναι μούχλα. Η απόφραξη των σωλήνων και η αποστράγγιση θα οδηγήσουν σε θραύση ολόκληρης της μονάδας. Γι 'αυτό πρέπει να πλένετε περιοδικά το δοχείο αποστράγγισης και να το καθαρίζετε από τη βρωμιά, καθώς και την υγρασία. Το καλούπι μπορεί εύκολα να εξαπλωθεί κατά μήκος των τοίχων και των πλακών του ψυγείου, και αυτό θα προκαλέσει το σχηματισμό μιας κακής μυρωδιάς.

  Το σύστημα αποστράγγισης μπορεί να καθαριστεί με διάφορες επιλογές:

  1. Όταν υπάρχει ελαφρά μόλυνση, μπορείτε απλά να καθαρίσετε το σύστημα με καθαρό νερό ή να προσθέσετε σαπούνι, αλλά και καθαριστικό. Το ίδιο το υγρό θα εισέλθει στην αποστράγγιση μέσω του εναλλάκτη θερμότητας.
  2. Όταν υπήρχε ένα φράγμα ή ένας σωλήνας γεμάτος από ακαθαρσίες, τότε για καθαρισμό είναι απαραίτητο να αποσυνδέσετε την αποστράγγιση. Ο αγωγός πρέπει να καθαριστεί με ηλεκτρική σκούπα. Αυτό θα εξαλείψει το κενό και όλα τα συσσωρευμένα θα βγουν.
  3. Όταν η αποστράγγιση σφυρηλατείται πολύ, είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογήσετε τη μονάδα. Αυτή δεν είναι μια εύκολη διαδικασία, αλλά δεν υπάρχει άλλη διέξοδος. Για αυτό, το κλιματιστικό πρέπει να αποσυναρμολογηθεί εντελώς σε όλα τα μέρη. Ο αγωγός πρέπει να τραβηχτεί, να καεί και να ξεπλυθεί σε όλο το μήκος του.

  Όταν η συσκευή είναι εντελώς σωστή, είναι απαραίτητο να κάνετε επίσης και αντιβακτηριακή εκκαθάριση. Με τη βοήθεια του μπορείτε να αφαιρέσετε δυσάρεστες οσμές και να απαλλαγείτε από μύκητες, μικρόβια και μούχλα. Για να γίνει αυτό, το κλιματιστικό πρέπει να ενεργοποιηθεί σε πλήρη ισχύ στη λειτουργία ψύξης και ψεκάστε το καθαριστικό κλιματιστικού στο εσωτερικό.

  Επιλέγοντας ένα καθαριστικό

  Για να καθαρίσετε κλιματιστικά και συστήματα split, μπορείτε να αγοράσετε ειδικά προϊόντα. Στα ράφια των καταστημάτων παρουσιάζονται σε μεγάλη ποικιλία. Βασικά είναι αφρός σε δοχεία ή αεροζόλ. Χρησιμοποιούνται συνήθως για τον καθαρισμό του συστήματος αποστράγγισης ή του εναλλάκτη θερμότητας.

  Σπρέι και αερολύματα για εξοπλισμό

  Ακολουθία ενεργειών:

  1. Το κλιματιστικό θα πρέπει να ενεργοποιηθεί σε μικρή χωρητικότητα.
  2. Μέσω των οπών, ψεκασμός ή αεροζόλ ψεκάζεται απευθείας στον εναλλάκτη θερμότητας.
  3. Περιμένουμε 15 λεπτά ενώ λειτουργεί το καθαριστικό.
  4. Εξαερώστε και στεγνώστε τη συσκευή σε λειτουργία αερισμού.
  5. Ορισμένα παρασκευάσματα καθαρίζονται καλύτερα μετά από επεξεργασία του εναλλάκτη θερμότητας. Τέτοιες αποχρώσεις πρέπει να αναγράφονται στη συσκευασία.

  Το μειονέκτημα αυτών των κεφαλαίων είναι μια μεγάλη δαπάνη. Συνήθως το σπρέι είναι αρκετό για δύο φορές, και αν υπάρχει έντονη ρύπανση, τότε με τη χρήση αεροζόλ δεν μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει καθόλου την εργασία.

  Αφρός για καθαρισμό

  Στις περισσότερες περιπτώσεις χρησιμοποιείται αφρός για τον καθαρισμό του εναλλάκτη θερμότητας. Σειρά καθαρισμού:

  1. Για να ξεκινήσετε, το μπαλόνι θα πρέπει να ανακινείται καλά.
  2. Μία ομοιόμορφη στρώση εφαρμόζεται στον εναλλάκτη θερμότητας. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, η σύνθεση μετατρέπεται σε υγρό και μαζί με τις ακαθαρσίες θα απομακρυνθεί από το σύστημα αποστράγγισης.
  3. Μετά τον καθαρισμό, πρέπει να ενεργοποιήσετε τον ανεμιστήρα για να στεγνώσει η συσκευή.

  Παρά την επιλογή της μεθόδου καθαρισμού, η εξωτερική μονάδα και ο καθαρισμός του φίλτρου μπορούν εύκολα να κατασκευαστούν με τα χέρια τους. Όσο για τον βαθύ καθαρισμό του εσωτερικού συστήματος, είναι καλύτερο να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία για αυτό, γιατί αν γίνει η μικρότερη διαταραχή, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αποτυχία όλων των συσκευών.

  Όταν ο καθαρισμός γίνεται μόνος του, είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε όλες τις συνθήκες εργασίας, να αφαιρέσετε όλα τα περιττά πράγματα από τα πόδια σας και είναι επιθυμητό να ζητήσετε βοήθεια από ένα δεύτερο άτομο.

  Εάν ποτέ δεν έχετε εμπλακεί σε βαθύ καθαρισμό της συσκευής ψύξης, τότε για την αρχή μπορείτε να μελετήσετε την οδηγία για το πώς να αφαιρέσετε το κλιματιστικό από τον εαυτό σας. Σε τέτοιες αναθεωρήσεις θα παρέχει οπτικές πληροφορίες, και η διαδικασία εργασίας θα απλοποιηθεί. Υπάρχουν διαφορετικά μοντέλα συστημάτων ψύξης (Samsung, Philips, Electrolux), αλλά τα εξαρτήματα είναι τα ίδια για όλους και γι 'αυτό το βίντεο θα σας βοηθήσει να το καταλάβετε.

  Ο καθαρισμός του κλιματιστικού στο σπίτι είναι μια υπεύθυνη δραστηριότητα στην οποία δεν πρέπει να γίνονται λάθη.