Πώς να σχεδιάσετε μια κουκούλα μέσα από τον τοίχο στην κουζίνα: λεπτομερείς οδηγίες και οδηγίες εγκατάστασης

Πολλοί ιδιοκτήτες διαμερισμάτων αγοράζουν κουκούλες κουζίνας και τις συνδέουν με τον γενικό αεραγωγό. Ωστόσο, απαγορεύεται να γίνει αυτό. Δεδομένου ότι ο εξαερισμός ενός διαμερίσματος είναι ένα μηχανολογικό σύστημα με τους δικούς του κανόνες λειτουργίας, η παραβίαση τους μπορεί να οδηγήσει σε μερική ή πλήρη απώλεια λειτουργίας. Είναι προτιμότερο να πάρετε το σταθμό εξαερισμού στο δρόμο. Η εξαγωγή στην κουζίνα μέσω του τοίχου είναι απαραίτητη για την εξάλειψη της ανάγκης για συχνή συντήρηση των χώρων. Αν αναγκάζονται να μην απομακρύνουν τα προϊόντα της εξάτμισης, θα εγκατασταθούν σε έπιπλα και τοίχους.

Κανόνες και απαιτήσεις για τα συστήματα εξάτμισης της κουζίνας

Το τμήμα αεραγωγού στην κουζίνα είναι στρογγυλό ή τετράγωνο. Η βέλτιστη λύση είναι να εγκαταστήσετε έναν αγωγό αέρα 13x13 cm. Αν αλλάξετε τον άξονά του σε σχέση με την οπή εξαερισμού, η σύνδεση γίνεται με κυματοειδή σωλήνα.

Χαρακτηριστικά της επιλογής του συστήματος εξάτμισης της κουζίνας:

 • Για φτηνές κουκούλες, τοποθετήστε τους αξονικούς ανεμιστήρες. Είναι αποτελεσματικά μόνο όταν συνδέονται με ένα κοντό οριζόντιο κανάλι μέσω ενός τοίχου.
 • Η επιλογή του τύπου κουκούλας επηρεάζεται από την απόσταση από την έξοδο του αγωγού εξαερισμού στην πλάκα. Η διατομή της διαμέτρου εξόδου του προσαρμογέα μεταξύ του καλύμματος και του αγωγού θα πρέπει να αντιστοιχεί στη δύναμη της συσκευής. Μην αγοράζετε μια πιο ισχυρή συσκευή. Η απόδοση της κουκούλας εξαρτάται από τη διάμετρο του καναλιού εξαερισμού.

Η καλύτερη απόδοση μπορεί να επιτευχθεί με τον ανεμιστήρα να λειτουργεί με μεσαία και χαμηλή ταχύτητα.

 • Πρώτα δώστε προσοχή στη δύναμη της κουκούλας. Μετράται σε κύβο. m / h. Πολλοί πιστεύουν λανθασμένα ότι όσο περισσότερο αυτός ο αριθμός, τόσο το καλύτερο. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να απομακρύνει τις ανεπιθύμητες οσμές και τα λιπαρά εναιωρήματα, αντί να αερίζεται το δωμάτιο. Δεδομένου ότι η χωρητικότητα του σωλήνα 13x13 cm είναι από 150 έως 180 m³ / h, είναι απαραίτητο να αγοράσετε μια συσκευή κατάλληλης χωρητικότητας. Αυτός ο δείκτης αντιστοιχεί στα πρότυπα ανταλλαγής αέρα για την εξαγωγή του SNiP - 60-90 m³ / h.
 • Το ύψος της κουκούλας πάνω από τη σόμπα καθορίζεται από τον τύπο εξοπλισμού κουζίνας - 75-85 cm για σόμπες αερίου και 65-75 cm για ηλεκτρικό εξοπλισμό. Σε περίπτωση τοποθέτησης κεκλιμένου σχεδίου, τοποθετείται σε απόσταση από την επιφάνεια εργασίας της συσκευής σε 55-65 cm (αέριο) και 35-45 (ηλεκτρική).
 • Για να κάνετε την κουκούλα στην κουζίνα μέσα στον τοίχο, θα πρέπει να πάρετε μια συσκευή με ορισμένα χαρακτηριστικά. Εάν επιλέξετε μια πολύ ισχυρή συσκευή, θα υπάρχει επιπλέον θόρυβος και ορισμένα από τα προϊόντα καύσης θα παραμείνουν ακόμα στο δωμάτιο. Το επίπεδο θορύβου, σύμφωνα με τα πρότυπα υγιεινής, δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 70-80 dB. Όταν ακολουθείτε τις απαιτήσεις της GOST, η κουκούλα θα λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά.

  Προπαρασκευαστικές εργασίες για την εγκατάσταση κουκούλας στην κουζίνα

  Για την κανονική λειτουργία της κουκούλας, η κάμψη γίνεται απευθείας στο δρόμο μέσω του τοίχου. Για το σκοπό αυτό, τοποθετείται κανάλι ελάχιστου μήκους. Είναι καλύτερα να επιλέξετε έναν σωλήνα κυκλικής διατομής και να διαχειριστείτε μία ή δύο στροφές. Για να αποφευχθεί η διαρροή και η κατάψυξη του καναλιού, τοποθετούνται βαλβίδες ελέγχου. Πριν εγκαταστήσετε την κουκούλα, καθορίστε τις διαστάσεις και την τοποθέτησή της.

  Θέση και διαστάσεις του εξοπλισμού

  Η κουκούλα στην κουζίνα έχει ρυθμιστεί λαμβάνοντας υπόψη τη θέση της σόμπας και το μέγεθος του δωματίου. Είναι καλύτερα αν το δωμάτιο έχει ψηλά ταβάνια. Σε αυτή την περίπτωση, ακόμη και μια μέτρια κουκούλα θα είναι ένα ελκυστικό στοιχείο του εσωτερικού.

  Στη θέση εγκατάστασης, οι συσκευές χωρίζονται σε:

  • Γωνία. Χάρη σε αυτή τη λύση, ο χώρος αποθηκεύεται και η επιφάνεια μαγειρέματος γίνεται πιο προσιτή.
  • Τοίχου. Η μία πλευρά του θόλου συνδέεται με τον τοίχο, και η δεύτερη - είναι πάνω από τη σόμπα.
  • Νησί. Με μεγάλη κουζίνα, είναι δυνατή η εγκατάσταση τύπου νησιού. Τοποθετείται πάνω από τον εξοπλισμό κουζίνας, που βρίσκεται στο κέντρο του δωματίου.

  Οι κουκούλες έχουν διαφορετικό σχήμα. Για παράδειγμα, υπάρχουν κεκλιμένα και επίπεδη μοντέλα.

  Το μέγεθος της κουκούλας πρέπει να είναι ίσο με την επιφάνεια της επιφάνειας εργασίας της πλάκας ή να υπερβαίνει τα 5 cm σε κάθε πλευρά. Ο κύριος κανόνας κατά την επιλογή διαστάσεων είναι να χρησιμοποιήσετε τη σόμπα άνετα.

  Μια υποδοχή για την κατάρτιση τοποθετείται κάτω από ένα κρεμαστό ντουλάπι ή απευθείας μέσα σε αυτό. Συχνά, τοποθετείται σε ένα περίβλημα, καλύπτοντας τον αεραγωγό. Το ύψος τοποθέτησης της εξόδου από το δάπεδο είναι περίπου 190 cm.

  Επιλογή καναλιών καυσαερίων

  Αν επιλέξετε μια βαλβίδα εξαγωγής που θα τοποθετηθεί στον τοίχο, λάβετε υπόψη το πάχος και το υλικό του, μέσω των οποίων θα πρέπει να σχεδιάσετε τον αγωγό.

  Ένας τέτοιος σωλήνας μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για τη δημιουργία ενός καναλιού στον τοίχο όσο και για τον εξοπλισμό ενός κρυμμένου αγωγού. Ζεστούς σωλήνες μπορεί να είναι οποιοδήποτε υλικό. Το κύριο πράγμα είναι ότι ο μονωτήρας πρέπει να είναι καλός, και μέχρι να μη βρέξει.

  Είναι δυνατή η κόλληση του σωλήνα με αφρώδες αφρό με αυτοκόλλητη πλευρά (10 mm). Εξωτερικά υπάρχει μια ομπρέλα για την προστασία του καναλιού από τις βροχοπτώσεις. Είναι καλύτερα αν έχει 2 βαλβίδες - μία εξωτερική και μία άλλη μέσα - για να δημιουργήσει ένα κενό αέρα, το οποίο εμποδίζει το σχηματισμό συμπύκνωσης.

  Όταν επιλέγετε υλικό για τον αγωγό εξαγωγής, αξίζει να δείτε τις εξής επιλογές:

  • χλωριούχο πολυβινύλιο.
  • πολυπροπυλένιο.
  • πολυαιθυλένιο;
  • πολυουρεθάνη.

  Τα πλαστικά προϊόντα είναι εύκολο να εγκατασταθούν, είναι ελαφρά και οικονομικά προσιτά. Επομένως, τα υλικά αυτά χρησιμοποιούνται συχνότερα όταν εξοπλίζονται ένας αγωγός εξαερισμού σε μια κουζίνα ενός διαμερίσματος. Ωστόσο, οι πλαστικοί σωλήνες δεν πρέπει να θερμαίνονται πάνω από + 120 μοίρες για να μην απελευθερώνουν χλώριο.

  Σημαντικό! Σε +5 βαθμούς, το PVC χάνει τη δύναμή του και γίνεται εύθραυστο, επομένως είναι προτιμότερο να επιλέξετε προϊόντα πολυαιθυλενίου.

  Το ισχυρότερο είναι βινυουραιθάνη ενισχυμένη με στοιχεία χάλυβα. Είναι δύσκολο να καταστραφεί και ο αγωγός μπορεί να αναπτυχθεί σε οποιαδήποτε γωνία.

  Δημιουργία και προετοιμασία ενός εξαερισμού στον τοίχο

  Αφού δημιουργήσετε το σχέδιο στον τοίχο, είναι απαραίτητο να τρυπήσετε μια τρύπα σε αυτό για τη στερέωση του πλαισίου εργαλείων. Είναι βουλωμένο με ένα πείρο και βιδώνεται στον πείρο για να στερεώσει το πλαίσιο. Στη συνέχεια, το πλαίσιο στερεώνεται στον τοίχο και πραγματοποιούνται οι μετρήσεις ελέγχου.


  Τότε αξίζει να κατασκευαστεί μια αποχέτευση στην οποία θα ρέει το ψυκτικό υγρό του τρυπανιού. Μπορεί να κατασκευαστεί από μεταλλικό φύλλο.

  Στη συνέχεια, το τείχος διατρυπάται σε διάφορα στάδια:

  • Πρώτα περάστε το εσωτερικό στρώμα και τραβήξτε έξω τον κύλινδρο από σκυρόδεμα από τη στεφάνη. Έτσι δεν θα παρεμβαίνει στην περαιτέρω εργασία.
  • Κατόπιν περάστε το εσωτερικό της πλάκας πρόσοψης. Είναι επίσης απαραίτητο να πάρετε έναν κύλινδρο από σκυρόδεμα.
  • Παραμένει η διάτρηση του εξωτερικού στρώματος της πλάκας. Μετά από αυτό, μπορείτε να αφαιρέσετε το εργαλείο με το πλαίσιο.

  Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να συναρμολογηθεί το σύστημα βαλβίδων ελέγχου. Θα προστατεύσουν το κανάλι από τη διείσδυση ψυχρού αέρα από το δρόμο. Δεδομένου ότι θα υπάρχουν αρκετές βαλβίδες, σχηματίζεται ένας τύπος προθαλάμου στον τοίχο, ο οποίος εμποδίζει το πάγωμα του αεραγωγού. Τώρα μπορείτε να διορθώσετε την κουκούλα στον τοίχο.

  Τοποθέτηση του περιβλήματος του καλύμματος

  Οι επίπεδες κουκούλες τοποθετούνται στο κάτω μέρος των κρεμασμένων επίπλων ή στον τοίχο. Παρουσία μιας γωνιασμένης ράβδου το σώμα είναι τοποθετημένο σε ένα κρεμαστό ντουλάπι. Εάν η κουκούλα είναι δύσκολη λόγω της θέσης του σωλήνα αερίου ή των προεξοχών τοίχου, χρησιμοποιούνται βίδες υδραυλικών. Βιδώνονται στον τοίχο σαν ένα πείρο και η κουκούλα είναι σταθερή σε κάποια απόσταση από τον τοίχο.

  Αφού εγκαταστήσετε τη βαλβίδα αντεπιστροφής εκτός του τοίχου, πρέπει να σφραγιστεί. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τον μονωμένο σωλήνα του καναλιού. Στον εσωτερικό τοίχο σφραγίζεται και στερεώνεται με ένα τετράγωνο στοιχείο για 4 άγκυρες. Τώρα μπορείτε να συνδέσετε τον αγωγό αέρα σε αυτό.

  Διέλευση αγωγών

  Τώρα μένει να βάλει τον αεραγωγό μέχρι την τρύπα. Για αυτόν, ετοιμάστε ένα πλαστικό ή γυψοσανίδα. Τέτοια υλικά είναι εύκολο να επεξεργαστούν. Το κουτί πρέπει να αντέχει το φορτίο του δικού του βάρους και του βάρους του αγωγού. Για τη στερέωση του πλαισίου κάτω από την κατασκευή του γυψοσανίδας χρησιμοποιούνται πείροι.

  Ακολουθία εργασίας με εξοπλισμό αγωγών:

  • Σημειώστε τη διάταξη των στοιχείων.
  • τρυπήστε τρύπες στον τοίχο ή στην οροφή και στερεώστε τα μεταλλικά κρεμάστρες με πείρους.
  • Εγκαταστήστε διαδοχικά τα στοιχεία του αγωγού.
  • ραφές αρθρώσεων.

  Στη συνέχεια, είναι δυνατό να τυλίξετε τον αγωγό αέρα με ηχομόνωση, ειδικά αν τοποθετείται σε μια κατασκευή κάλυψης γυψοσανίδας. Αυτό θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από περιττό θόρυβο.

  Δημιουργία αγωγού για κάλυψη αεραγωγών

  Δεδομένου ότι οι αεραγωγοί είναι αρκετά ογκώδη προϊόντα, θα πρέπει να κλείνονται με αγωγό. Υπάρχουν πολλές επιλογές:

  • Χρήση πλαστικού κουτιού. Τοποθετείται κάτω από την οροφή ή πάνω από κουρτίνες. Τα προϊόντα είναι αρκετά σκληρά και ελαφριά, οπότε η τοποθέτησή τους είναι πολύ απλή.
  • Κατασκευή γυψοσανίδας. Για να γίνει αυτό, δημιουργείται ένα μεταλλικό πλαίσιο προφίλ. Επιπλέον, μπορεί να εξοπλιστεί με συσκευές φωτισμού.

  Πριν τη συγκάλυψη του αγωγού, πρέπει να ελέγχεται για διαρροές.


  Η σειρά των εργασιών κατά τη δημιουργία ενός κιβωτίου γυψοσανίδας:

  • Κάνετε σημάνσεις κάτω από το κουτί. Κάθετες γραμμές σχεδιάζονται στα σημεία επαφής μεταξύ των κάθετων γραμμών και των σημείων της βάσης του κιβωτίου. Διασταυρώνονται υπό γωνία 90 μοιρών. Εδώ θα βρίσκεται το τρίτο προφίλ.
  • Δημιουργήστε τρύπες για βίδες με αυτοκόλλητες βίδες. Είναι εύκολο να τρυπήσετε απευθείας το προφίλ.
  • Στη συνέχεια τοποθετούνται πείροι στις οπές.
  • Τα προφίλ συνδέονται με βίδες με αυτοκόλλητη τομή.
  • Οι γωνίες στην κουκούλα είναι κατασκευασμένες με μεταλλική διάτρητη γωνία.
  • Τα προφίλ συνδέονται με εγκάρσιες ράβδους.
  • Στο πλαίσιο γυψοσανίδας φύλλου στερέωσης πλαισίου. Η εξωτερική γωνία των πλαισίων καλύπτεται με διακοσμητική γωνία.

  Εγκατάσταση της βαλβίδας τροφοδοσίας

  Για την αναπλήρωση των αποθεμάτων αέρα που στεγνώνουν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της κουκούλας πρέπει να εγκατασταθεί μια βαλβίδα παροχής. Είναι σε θέση να παρέχει ροή αέρα στην ποσότητα από 40 έως 60 m³ / h. Μπορεί να είναι μια ανεξάρτητη συσκευή (τοίχωμα) ή προαιρετική (εγκατεστημένη σε πλαστικά παράθυρα).

  Όταν αγοράζετε μια τελική βαλβίδα, πρέπει πρώτα να αποσυναρμολογήσετε τη δομή. Αφού σημειώσετε το περίγραμμα, μπορείτε να τρυπήσετε μια τρύπα. Για μια αυτοτελής βαλβίδα στον τοίχο, πρέπει να έχει διάμετρο 45 mm. Κατά την έναρξη της διάτρησης, η διάμετρος πρέπει να είναι 65 mm (σε βάθος 4 cm). Η τρύπα γίνεται με κλίσεις προς τα κάτω. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το μανίκι.


  Ο σωλήνας της βαλβίδας πρέπει να είναι τυλιγμένος σε μόνωση. Στη συνέχεια τοποθετείται ο σωλήνας βαλβίδας στην οπή. Θα πρέπει να προεξέχει ελαφρά από τον τοίχο μέσα στο δωμάτιο. το σώμα της βαλβίδας είναι προσαρτημένο στους πείρους. Μετά την ολοκλήρωση της εργασίας, τοποθετούνται στο σύστημα φίλτρα, τα οποία αποκλείουν την είσοδο επιβλαβών σωματιδίων στο δωμάτιο. Η ταχύτητα με την οποία θα ρυθμίζεται η ένταση της ροής αέρα ρυθμίζεται από τον αποσβεστήρα.

  Σύνδεση κουκούλας στον εξαερισμό και την παροχή ρεύματος

  Εάν υπάρχει οικιακός βρόχος και υποδοχές στο σπίτι, κατά τη σύνδεση του συστήματος, το καλώδιο συνδέεται με τον ακροδέκτη γείωσης. Χαρακτηρίζεται από τρεις λωρίδες διαφορετικού μήκους. Εντούτοις, ενδέχεται να μην υπάρχει γείωση στο καπό. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να το δημιουργήσετε μόνοι σας. Για το σκοπό αυτό, το καλώδιο βιδώνεται στη μεταλλική θήκη με βίδα.

  Εάν η πρίζα δεν υπάρχει, μπορείτε να γειώσετε το σύστημα συνδέοντας σε κενό ουδέτερο από την ηλεκτρική πλακέτα. Σε αυτό μπορείτε να βρείτε λεωφορείο με έτοιμο πείρο για τη σύνδεση του καλωδίου. Έχει ήδη ένα καλώδιο γείωσης (κίτρινο-πράσινο). Ένα πρόσθετο καλώδιο γείωσης προστίθεται σε αυτό το εξάρτημα και επεκτείνεται στην κουζίνα.

  Το καλώδιο πρέπει να έχει διατομή τουλάχιστον 2,5 mm² και να είναι χαλκοσωλήνα. Το καλώδιο πρέπει να πεταχτεί πάνω από το παλιό, σφίγγοντας το παξιμάδι και τη ροδέλα. Η κουκούλα πρέπει να συνδεθεί μέσω μιας μηχανής 6Α.


  Απομένει να συνδέσετε την κουκούλα της κουκούλας και να απολαύσετε τη λειτουργία του συστήματος.

  Δύο φορές το χρόνο θα πρέπει να καθαρίσετε την κουκούλα από την καύση. Αυτό θα αποφύγει τη φωτιά. Για ηλεκτρικές εργασίες πρέπει να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας. Ελλείψει της απαραίτητης γνώσης, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με έναν έμπειρο ηλεκτρολόγο.

  Μπορείτε να κατασκευάσετε τον εξαερισμό μόνοι σας. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί η θέση των στοιχείων και των δυνατοτήτων σύνδεσης.

  Κουζινάκι για την κουζίνα

  Το απόσπασμα είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της σύγχρονης κουζίνας. Πολλές νοικοκυρές σώζουν στην κουκούλα ή απλά μην το εγκαταστήσετε ως άχρηστο, αλλά μάταια!

  Το κουζινάκι αποκλείει τις δυσάρεστες μυρωδιές, τον ατμό και το λίπος, εμποδίζοντας τους να εγκατασταθούν σε έπιπλα, οικιακές συσκευές και άλλα εσωτερικά αντικείμενα. Και για διαμερίσματα στούντιο, η κουκούλα είναι απλά απαραίτητη.

  Το πιο σημαντικό πράγμα στην κουκούλα κουζίνας είναι η παραγωγικότητά του, διότι διοργανώνει συνεχή ανακύκλωση αέρα για μια ώρα.

  Για να προσδιορίσετε την απόδοση, πρέπει να πολλαπλασιάσετε την επιφάνεια του δωματίου με το ύψος της οροφής και τον παράγοντα αντικατάστασης του αέρα από 6 σε 10. Στο εγχειρίδιο, οποιαδήποτε συσκευή υποδεικνύει την απόδοση ενός συγκεκριμένου μοντέλου.

  Η σύγχρονη αγορά της τεχνολογίας προσφέρει ένα ευρύ φάσμα κουκούλες για την κουζίνα. Ας προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε όλη την ποικιλομορφία της πολύ αναγκαίας ιδιότητας της σύγχρονης κουζίνας.

  Ανάλογα με τη μέθοδο προσάρτησης, οι κουκούλες χωρίζονται σε:

  Θόλος

  Οι πιο απλές, αλλά ταυτόχρονα και ισχυρές κουκούλες, θολωτό σχήμα, οι οποίες είναι τοποθετημένες πάνω από τη σόμπα.

  Αυτός ο τύπος κουκούλας καλείται επίσης παθητικός. Ο θόλος δεν έχει ανεμιστήρες, σύνθετους αισθητήρες και άλλους μηχανισμούς στο σχεδιασμό του - ο ζεστός αέρας ανεβαίνει προς τα πάνω μέσα από ένα ανερχόμενο βύθισμα.

  Οι σύγχρονες κουκούλες είναι κατασκευασμένες από κασσίτερο, διακοσμημένες με γυαλί και ξύλο.

  Με στυλ, οι κουκούλες θόλου μοιάζουν με μέρος της καμινάδας καμινάδας, φαίνονται όμορφα και λακωνικά.

  Το μειονέκτημα των παθητικών κουζινών είναι ότι λειτουργούν μόνο όταν ο σωλήνας εξαερισμού είναι σε κατάσταση λειτουργίας και μπορεί να είναι άχρηστος για τους φραγμένους αεραγωγούς σε ένα διαμέρισμα σε ένα παλιό κτίριο.

  Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια θολωτή κουκούλα σε μια μεγάλη κουζίνα σε μια ιδιωτική κατοικία, όπου λειτουργούν επιπρόσθετα συσκευές θέρμανσης. Ο αγωγός αέρα μπορεί στη συνέχεια να απομακρυνθεί μέσω του τοίχου.

  Flat

  Οι επίπεδες κουκούλες έχουν συμπαγές μέγεθος, αλλά ταυτόχρονα δεν είναι λιγότερο αποτελεσματικές στην εργασία, όπως οι θόλοι.

  Αυτός ο τύπος κουκούλας έχει στη συσκευή του εναλλάξιμα φίλτρα άνθρακα ή ακρυλικά. Οι επίπεδες κουκούλες είναι ιδανικές για μικρά δωμάτια, φαίνονται κομψά και όμορφα, ενώ έχουν μεγάλη δύναμη και καλή δουλειά.

  Επιπλέον, οι επίπεδες κουκούλες είναι αρκετά απλές για εγκατάσταση. Το μόνο μειονέκτημα μιας τέτοιας συσκευής - τα φίλτρα πρέπει να αλλάζουν πολύ συχνά, πράγμα που απαιτεί πρόσθετες δαπάνες και δεν είναι πολύ βολικό.

  Ενσωματωμένο

  Τέτοιες κουκούλες τοποθετούνται στο ντουλάπι της κουζίνας.

  Δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο, ταιριάζουν καλά στο εσωτερικό και είναι σχεδόν αόρατοι.

  Οι ενσωματωμένες κουκούλες είναι αρθρωτές και τηλεσκοπικές. Οι αρθρωτοί κουκούλες είναι μικρού μεγέθους και οι τηλεσκοπικές κουκούλες είναι επιπρόσθετα εξοπλισμένες με συρόμενο πάνελ. Οι ενσωματωμένοι απορροφητήρες μπορούν να τοποθετηθούν ανεξάρτητα, αλλά κατά κανόνα, οι κατασκευαστές επίπλων κουζίνας εγκαθίστανται με κουκούλες για την παραγωγή ακουστικών.

  Οι επίπεδες και ενσωματωμένες κουκούλες καλούνται ενεργές, επειδή λειτουργούν εις βάρος του ηλεκτροκινητήρα και είναι εξοπλισμένες με φίλτρα.

  Αν το επιτρέπει η κουζίνα, και η επιφάνεια εργασίας της πλάκας βρίσκεται στο κέντρο του δωματίου, τότε είναι προτιμότερο να προτιμάτε μια κουκούλα πάνω από τη σόμπα.

  Θα λύσει μόνο το ζήτημα με τον αγωγό.

  Χαρακτηριστικά της εργασίας

  Ανάλογα με τη μέθοδο λειτουργίας, όλες οι κουκούλες κουζίνας μπορούν να χωριστούν σε εκείνες που καθαρίζουν τον αέρα και εκείνες που το καθαρίζουν.

  Αυτοί που για κάποιο λόγο δεν είχαν ποτέ κουκούλα κουζίνας και για πρώτη φορά σκέφτηκαν να το αγοράσουν, δεν θα ήταν καταρχάς εύκολο να καταλάβουμε την ποικιλία των ποικιλιών. Για λόγους σαφήνειας, εξετάστε κάθε μία από τις δομές με περισσότερες λεπτομέρειες.

  Ρέει

  Αυτές οι κουκούλες, μέσω του διαθέσιμου εξαερισμού, απαλλάσσουν τον χώρο ατμού κορεσμένου με λίπος και αέρα.

  Συνεπώς, η εργασία ενός τέτοιου σχεδίου εξαρτάται άμεσα από τον βαθμό καθαρότητας του αεραγωγού.

  Οι απορροφητήρες είναι συνήθως θολωτά μοντέλα, αρκετά μεγάλα. Τα απορροφητικά καλύμματα χαρακτηρίζονται από υψηλή απόδοση και πολύ θορυβώδη, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει σοβαρό πρόβλημα για τους ιδιοκτήτες ευαίσθητης ακοής, με μακρόχρονη εύρεση τέτοιων ανθρώπων στην κουζίνα. Σε σχέση με αυτό το γεγονός, οι σύγχρονοι απορροφητήρες απορροφούν ήδη με δύο ανεμιστήρες για να μειώσουν το επίπεδο θορύβου χωρίς να μειώσουν την ισχύ τους.

  Αυτά τα κουκούλα, που είναι εξοπλισμένα με φίλτρα για καθαρισμό, θα είναι φορές ακριβότερα. Ως εκ τούτου, αυτός ο τύπος κουκούλας γίνεται όλο και περισσότερο ανεξάρτητα (σχετικά με τα χαρακτηριστικά κάνοντας την κουκούλα με τα χέρια τους, είναι κάτω).

  Οι απορροφητήρες είναι ένα εξαιρετικό στοιχείο σχεδιασμού και είναι φτιαγμένοι από γυαλί, τέτοια μοντέλα φαίνονται πολύ εντυπωσιακά.

  Κυκλοφορούν

  Το έργο των κυκλοφορούντων εκχυλισμάτων βασίζεται στον καθαρισμό του αέρα από φίλτρα: μεταλλικό και συμβατικό άνθρακα.

  Η πρώτη εξάλειψη της οσμής των τροφίμων στην κουζίνα και στο διαμέρισμα, εύκολο να καθαριστεί - είναι αρκετά απλό για να πλύνετε, το δεύτερο καθαρίστε τον αέρα, και χρειάζονται περιοδική αντικατάσταση περίπου μία φορά κάθε 4 μήνες.

  Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα του τύπου κυκλοφορίας του καλύμματος είναι ότι καθαρίζουν τον αέρα που είναι ήδη διαθέσιμος στο δωμάτιο, με κλειστά παράθυρα δεν θα υπάρχει έλλειψη οξυγόνου και ο εξαερισμός λειτουργεί στη συνήθη λειτουργία.

  Αυτός ο τύπος κουκούλας είναι εύκολος στην εγκατάσταση: δεν είναι απαραίτητο να συνδέσετε την κουκούλα με τον εξαερισμό, αρκεί μόνο να το εγκαταστήσετε στο επιθυμητό επίπεδο και να συνδέσετε την πρίζα.

  Ο σωστά τοποθετημένος καυστήρας κυκλοφορίας μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά παρά το μικρό του μέγεθος. Αυτές οι κουκούλες, χάρη στα ενσωματωμένα φίλτρα, διακρίνονται από καλή μόνωση από θόρυβο.

  Τώρα οι πιο δημοφιλείς είναι οι κουκούλες που συνδυάζουν τόσο την έξοδο αέρα όσο και την κυκλοφορία του, οπότε ο ιδιοκτήτης μπορεί να επιλέξει τον πιο κατάλληλο τρόπο για αυτόν.

  Πώς να φτιάξετε τα δικά σας χέρια

  Στα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης μπορείτε να αγοράσετε μια έτοιμη κουκούλα για κάθε γούστο με βάση τις προτιμήσεις σας για τη διαμόρφωσή της, αλλά, κατά κανόνα, τα καλά μοντέλα δεν είναι φθηνά.

  Για να εξοικονομήσετε, μπορείτε να φτιάξετε μια κουκούλα κουζίνας, θα είναι λιγότερο δαπανηρή σε μια τιμή, εκτός από την κουκούλα που θα φτιάξετε μόνοι σας, θα είναι η ιδανική προσθήκη για την κουζίνα σας, σαν ένα έργο τέχνης.

  Ανεξάρτητα, είναι δυνατό να γίνει και ένα απόσπασμα παθητικού τύπου και ενεργό. Ας εξετάσουμε και τις δύο παραλλαγές.

  Για να φτιάξετε μια κουκούλα θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά και αξεσουάρ:

  • ψευδαργυρωμένο προφίλ σχήματος U, διαμέτρου 15 mm.
  • γυψοσανίδα, κασσίτερος, μη εύφλεκτο πλαστικό, παχύ φύλλο - οποιοδήποτε από τα υλικά αυτά για την κατασκευή του κιβωτίου.
  • βατόμουρο ή άλλο ηχομονωτικό υλικό.
  • Κυματοειδής σωλήνας με σωλήνα (σε περίπτωση που ο εξαερισμός βρίσκεται μακριά από την κουκούλα).
  • βαλβίδα ελέγχου
  • πείροι, διάτρητη γωνία, όργανα μέτρησης, καθώς και υλικά στόκωσης και βαφής και βερνικιού για την αναβάθμιση της κουκούλας.

  Πριν αρχίσετε να φτιάχνετε την κουκούλα, πρέπει να σχεδιάσετε ένα μέρος για την τοποθέτησή της. Θα πρέπει να ακολουθεί το σχέδιο σύμφωνα με το οποίο η κουκούλα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση όχι μικρότερη από 65 cm από την εστία, και το πλάτος της κουκούλας αντιστοιχεί στο πλάτος της πλάκας.

  Είναι δυνατή η τοποθέτηση του απορροφητήρα ακριβώς πάνω από τη σόμπα, εάν υπάρχει επίσης εξαερισμός. Σε περίπτωση που ο εξαερισμός είναι στην πλευρά, είναι απαραίτητο, με τη βοήθεια του αυλακωτού σωλήνα, να "τραβήξετε" την κουκούλα στο άνοιγμα αερισμού.

  Πολλοί άνθρωποι προμηθεύουν σπιτικά αερόσακους, στην περίπτωση αυτή είναι απαραίτητο να θυμηθείτε τη γείωση. Επιπλέον, η κουκούλα απαιτεί ξεχωριστή έξοδο.

  Έχοντας αποφασίσει για μια θέση για μελλοντική εξόρυξη, μπορείτε να αρχίσετε να το κάνετε.

  Στο πρώτο στάδιο, κατασκευάστε ένα ορθογώνιο σκελετό από προετοιμασμένο γαλβανισμένο προφίλ, μιάμιση φορά μικρότερο από την πλάκα σας. Είναι απαραίτητο να το καρφώσετε στο ταβάνι με τη βοήθεια των πείρων.

  Περαιτέρω, σε ύψος 65 cm από την πλάκα, καρφί ένα άλλο προφίλ, ίσο με το πλάτος της πλάκας, σε οριζόντια θέση. Στη βάση αυτού του προφίλ επανασυναρμολογήσετε το πλαίσιο με τη μορφή του κουδουνιού με το πλάτος πλάκας, θα είναι ένα σχέδιο του σχεδιασμού. Για πρώτη φορά, που στο κάτω μέρος του πλαισίου, έτσι ώστε να μην πέσει ένα αντίγραφο ασφαλείας, και συνδέστε το ορθογώνιο πλαίσιο που έχετε συνδέσει με το ανώτατο όριο, από το κάτω μέρος από τα πλευρικά άκρα.

  Ο προκύπτων σκελετός με τη μορφή θόλου θα πρέπει να είναι γυψοσανίδες ή οποιοδήποτε άλλο πυρίμαχο υλικό.

  Όταν ο εξαερισμός δεν πάρει μέσα στο θόλο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το gofroshlanga τραβήξτε την κουκούλα. Συνδέστε gofroshlang τέντωμα και το ακροφύσιο ετοιμάζω (αν κουκούλα κασσίτερος) ή κλειδαριά σφραγιστικό (όταν χρησιμοποιείται σαν ένα τέντωμα γυψοσανίδα υλικό).

  Για να διασφαλίσετε ότι ο αέρας από τον εξαερισμό ή από το δρόμο δεν διεισδύει μέσα από την κουκούλα στο διαμέρισμα, τοποθετήστε μια ειδική βαλβίδα αντεπιστροφής.

  Σε περίπτωση που η κουκούλα είναι κατασκευασμένη από γυψοσανίδες, ως τελικό στάδιο θα βελτιωθεί μόνο. Οι γωνίες της καλύπτρας πρέπει να καλύπτονται με γωνία μεταλλικού προφίλ ώστε να μην καταστρέφονται κατά τη λειτουργία. Διορθώστε όλες τις συνδέσεις και τα σημεία στερέωσης. Η έτοιμη κουκούλα μπορεί να βαφτεί με χρώμα που σας αρέσει ή διακοσμείτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο. Έτσι, είναι δυνατό να δημιουργηθεί μια κουκούλα που εναρμονίζει τέλεια το εσωτερικό με την κουζίνα σας.

  Σε περίπτωση που δεν έχετε χρόνο για να φτιάξετε την κουκούλα, μπορείτε να εγκαταστήσετε τον κουκούλα που αγοράσατε. Έχοντας διαβάσει τις παραπάνω πληροφορίες, δεν θα είναι δύσκολο.

  Η κύρια προϋπόθεση για την εγκατάσταση ενός τελικού καλύμματος είναι η τήρηση του κανόνα της θέσης του στο κέντρο σε ύψος τουλάχιστον 65 cm από την πλάκα και το ηλεκτρικό μέρος πρέπει να είναι γειωμένο. Οι οδηγίες επισυνάπτονται σε αυτές τις κουκούλες, οπότε η τοποθέτηση δεν θα προκαλέσει δυσκολίες.

  Για την παραγωγή ενός ενεργού καλύμματος, θα απαιτήσετε επιπλέον την παλιά σας κουκούλα, η οποία είναι σε κατάσταση λειτουργίας ή ένα νέο, φθηνό, απλό μοντέλο. Το εκχύλισμα αυτό λαμβάνεται ως βάση.

  Έχοντας συλλέξει όλα τα βασικά στοιχεία του σχεδίου: υποδομή, μάσκα και κινητήρα κουκούλα - κάνει ένα πλαίσιο κατασκευασμένο από σανίδες και ασφαλίστε το στο έδαφος. Επιλέξτε τον τύπο του σκελετού με βάση το γενικό στυλ της κουζίνας και τις προσωπικές προτιμήσεις. Το κύριο πράγμα είναι ότι ένας αγωγός αέρα μπορεί να εγκατασταθεί σε αυτό. Καλύψτε τα πλευρικά τοιχώματα του θόλου με κόντρα πλακέ ή άλλο ελαφρώς πυρίμαχο υλικό. Μετά την ξήρανση της κόλλας, αλέστε την επιφάνεια, τότε μπορείτε να ξεκινήσετε τη διακόσμηση του προϊόντος. Στη συνέχεια, μπορείτε να προχωρήσετε στην εγκατάσταση: τοποθετήστε την κουκούλα στον τοίχο και τοποθετήστε τον αεραγωγό μέσα σε αυτήν.

  Μερικές φορές συμβαίνει ότι η κουκούλα δεν λειτουργεί. Εάν γνωρίζετε την εσωτερική δομή της κουκούλας, τότε μπορείτε εύκολα να προσδιορίσετε τι έχει σπάσει σε αυτό. Η πιο συνηθισμένη αιτία αποτυχίας είναι ο ανεμιστήρας. Αρκεί να αφαιρέσετε το ελαττωματικό αντικείμενο και να το επιστρέψετε σε ειδικό για επισκευή.

  Αν έχετε μια τέτοια συσκευή που θέλετε και την κουκούλα, είναι σημαντικό να χρόνο για να παρακολουθεί την αλλαγή των φίλτρων και τον καθαρισμό του οργάνου από το κάψιμο και το λίπος.

  Τα φίλτρα πρέπει να αλλάζονται τακτικά ανάλογα με την περίοδο λειτουργίας τους. Υπάρχουν φίλτρα που εμφανίζουν την επιγραφή, καθώς είναι βρώμικα. Πλύνετε τα φίλτρα σε νερό με την προσθήκη σαπουνιού ή ειδικού καθαριστικού που αναφέρεται στις οδηγίες λειτουργίας του φίλτρου.

  Κατά κανόνα, οι κουκούλες είναι εξοπλισμένες με έναν λαμπτήρα που ανάβει όταν είναι ενεργοποιημένος, ο καμένος λαμπτήρας μπορεί επίσης να αντικατασταθεί από τον εαυτό σας. Εάν το χειριστήριο αφής αποτύχει, θα χρειαστεί η βοήθεια ενός ειδικού.

  Καθαρίστε και τις κουκούλες, πρέπει να κάνετε τακτικά και εξαιρετικά προσεκτικά.

  Αυτοί είναι όλοι οι βασικοί κανόνες φροντίδας για κουκούλες κουζίνας και χαρακτηριστικά επισκευής. Έτσι, ανεξάρτητα από τη σοβαρότητα της αποτυχίας, μπορείτε να επισκευάσετε σχεδόν οποιαδήποτε κουκούλα.

  Τα μοντέρνα μοντέλα των κουκούλες είναι εξοπλισμένα με χρονοδιακόπτη ή πίνακα ελέγχου. Τώρα, η οικοδέσποινα δεν χρειάζεται να περιμένει μέχρι τη στιγμή που το φαγητό μαγειρεύεται πλήρως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χρονοδιακόπτη και η κουκούλα θα σταματήσει την κατάλληλη στιγμή.

  Αγοράστε έτοιμα κουκούλα, εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ή να φτιάξετε το δικό σας πρωτότυπο εσωτερικό στοιχεία, ο καθένας αποφασίζει για τους δικούς τους, το πιο σημαντικό, ότι η κουκούλα θα κρατήσει τον αέρα καθαρό, και η ατμόσφαιρα του ένα ζεστό σπίτι.

  Σύστημα εξαερισμού κουζίνας: απαιτήσεις, χαρακτηριστικά, κανόνες ρύθμισης

  Συστάσεις των χρηστών FORUMHOUSE για τη δημιουργία αποτελεσματικών και ασφαλών συστημάτων εξαερισμού κουζίνας.

  Ο σχεδιασμός των συστημάτων αερισμού και εξαγωγής για τις εγκαταστάσεις κουζίνας είναι στην πραγματικότητα πολύ απλή. Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις, αγνοώντας τις οποίες, έχουμε όλες τις πιθανότητες να δημιουργήσουμε λανθασμένο και ανεπαρκή αερισμό. Ο εξαερισμός, ο οποίος, αντί του καθαρισμού του αέρα, θα καταστήσει, με την κυριολεκτική έννοια, δηλητηρίαση της ζωής μας.

  Φυσικός αερισμός της κουζίνας και νόμος διατήρησης του όγκου αέρα

  Πολύ μακριά είναι οι μέρες κατά τις οποίες οι κάτοικοι ιδιωτικών κατοικιών και των αστικών διαμερισμάτων κατασκεύαζαν ένα φυσικό σύστημα εξαερισμού στην κουζίνα. Παρά τη σχετικά χαμηλή αποτελεσματικότητα τέτοιων συστημάτων (ειδικά κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος), οι αρχές της ρύθμισής τους θα είναι πάντα σχετικές. Το γεγονός είναι ότι η συνεχής λειτουργία του φυσικού αερισμού είναι δυνατή μόνο εάν πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα: οι αεραγωγοί πρέπει να εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη απομάκρυνση των αέριων μαζών από το δωμάτιο και η ροή του φρέσκου αέρα στην κουζίνα πρέπει να είναι συνεχής.


  Τι να θέσει για τον αέρα στην κουζίνα

  Είναι πάντα δυνατό να κόψετε μια βαλβίδα παροχής στον τοίχο, η οποία θα ενισχύσει τον φυσικό εξαερισμό.

  Μόλις πριν από μερικές δεκαετίες, τα περισσότερα από τα καθιστικά ήταν εξοπλισμένα με ξύλινα παράθυρα. Η στενότητα τους, όπως γνωρίζουμε, άφησε πολλά να είναι επιθυμητή. Ως εκ τούτου, το θέμα των αναγκαστικών εξαερισμού δεν σηκωθεί: καθαρό αέρα σε ένα διαμέρισμα ή το σπίτι ήρθε με σχεδόν καμία ανθρώπινη παρέμβαση. Σήμερα, όταν έχουμε να κάνουμε με σφραγισμένο διπλά τζάμια και ισχυρό απορροφητήρα, βαλβίδα εξαερισμού είναι ενσωματωμένη στο σχεδιασμό του πλαστικού παραθύρου ή τοποθετηθεί στον τοίχο δεν είναι μια ιδιοτροπία, αλλά μια αναγκαιότητα.

  Ο απλούστερος αερισμός εισόδου και εξόδου από τα χέρια του

  Εάν το σπίτι ή το διαμέρισμά σας είναι ένα σύστημα φυσικού αερισμού με το άνοιγμα εξαγωγής στην κουζίνα, η οσμή της πίτες στην κρεβατοκάμαρα σας μετά βίας απειλείται. Εάν το σπίτι σας χτίζεται μόνο, τότε φροντίστε για τη διαθεσιμότητα ενός τέτοιου συστήματος - είναι καιρός. Λειτουργώντας σε κανονική λειτουργία, θα ενημερώνει συνεχώς τον αέρα στην κουζίνα και εάν δεν είναι αρκετά αποτελεσματικός, μπορεί να βελτιωθεί πάντα με τον εξοπλισμό ενός μικρού ανεμιστήρα εξαγωγής.

  Εάν ζείτε σε ιδιωτική κατοικία, ο ανεμιστήρας οροφής που είναι εγκατεστημένος στον αγωγό εξαερισμού θα βοηθήσει στον εκσυγχρονισμό του σχεδιασμού του συστήματος χωρίς να δημιουργηθεί θόρυβος κατά τη λειτουργία.

  Εάν το ιδιωτικό σπίτι, τότε το πρόβλημα επιλύεται απλά με την εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα οροφής. Βάλτε το και αφήστε το να σκιάσει στο δρόμο.

  Εάν ζείτε σε ένα διαμέρισμα, ο ανεμιστήρας που είναι εγκατεστημένος στην έξοδο θα βελτιώσει ποιοτικά τη ροή καθαρού αέρα μέσα στο δωμάτιο.

  Όταν ενεργοποιώ τον συνηθισμένο ανεμιστήρα που είναι ενσωματωμένος στην έξοδο στην κουζίνα, ακόμη και όταν η πόρτα είναι ανοικτή, η μυρωδιά μπαίνει στον εξαερισμό.

  Μια καλή λύση μπορεί να είναι ένας ανεμιστήρας καναλιών που μπορεί να αυξήσει σημαντικά την ισχύ της ροής των καυσαερίων.

  Τοποθετώντας τις παραπάνω συσκευές, μπορείτε να μετατρέψετε το φυσικό εξαερισμό σε ένα απλό σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης με τα δικά σας χέρια.

  Κανόνες δημιουργίας αεραγωγών

  Το σύστημα φυσικού αερισμού, στο οποίο δεν υπάρχουν βοηθητικοί ανεμιστήρες, μπορεί να παίξει ένα σκληρό αστείο σε σας ανά πάσα στιγμή. Αυτό είναι ένα φυσικό φαινόμενο, όπως η "ανατροπή της έλξης". Παρατηρείται όταν, υπό την επίδραση εξωτερικών παραγόντων, η ροή καυσαερίων χάνει τη δύναμή της ή αλλάζει τελείως η κατεύθυνσή της (ο αέρας από το δρόμο αρχίζει να εισρέει μέσα στο δωμάτιο μέσω του άξονα εξαερισμού). Ως εκ τούτου, συνιστάται να φέρετε τον αγωγό εξαερισμού στην οροφή και το ύψος του θα πρέπει να υπερβαίνει το ύψος της κορυφογραμμής. Αυτή η απαίτηση αφορά τόσο τον φυσικό αερισμό όσο και το σύστημα "εξαναγκασμένου εξαερισμού" στην κουζίνα.

  Η ανατροπή της ώθησης συμβαίνει συχνά εκτός εποχής, όταν ο δρόμος είναι βρεγμένος και βρεγμένος. Εάν ο σωλήνας εξαερισμού είναι εγκατεστημένος κάτω από την κορυφογραμμή, η ανατροπή θα γίνει ένα μόνιμο φαινόμενο και θα εξαρτηθεί από την κατεύθυνση του ανέμου.

  Ο αγωγός και ο αγωγός, ο οποίος θα διέρχεται από ψυχρούς χώρους (σοφίτα και έξω από το κτίριο), θα πρέπει να είναι μονωμένος.

  Εξαερισμός στην κουζίνα με ανεμιστήρα εξαγωγής

  Εξετάσαμε τα χαρακτηριστικά των συστημάτων που λειτουργούν συνεχώς και έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν αποτελεσματική ανταλλαγή αέρα στην κουζίνα. Τώρα ας μιλήσουμε για κουκούλες κουζίνας - συσκευές που περιλαμβάνονται στην εργασία κατά τις "ζεστές" ώρες, αναγκάζοντάς μας να βοηθήσουμε να απαλλαγούμε από τη μυρωδιά του μαγειρέματος στη σόμπα.

  Η εξάτμιση της κουζίνας, σε αντίθεση με το τυπικό σύστημα εξαερισμού, βοηθάει στην ανάκτηση καπνού, ατμού και σωματιδίων λίπους που εισέρχονται στον αέρα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Συνεπώς, δικαιολογείται η απαίτηση για την εγκατάσταση ενός συστήματος εξάτμισης επιπλέον του υπάρχοντος συστήματος εξαερισμού.

  Η εξαγωγή είναι απαραίτητη, εάν η κουζίνα δεν θέλει να κάνει συχνά επισκευές. Δεν υπάρχουν θαύματα και χωρίς να αφαιρούνται βίαια τα προϊόντα εξάτμισης έξω από αυτά θα εγκατασταθούν στους τοίχους, στο ταβάνι, στα έπιπλα και στους ανθρώπους.

  Η κουκούλα στην κουζίνα είναι απαραίτητη, ας σκεφτούμε τι είδους κουκούλα πρέπει να φτιάξετε.

  Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, οι κουκούλες χωρίζονται σε δύο τύπους - ροή και ανακυκλοφορία. Η ροή του αέρα από το δωμάτιο στο δρόμο, ενώ η ανακυκλοφορία - φιλτράρει τις ακαθαρσίες και εφοδιάζει τον αέρα πίσω στο δωμάτιο.

  Είναι προφανές ότι οι συσκευές εξάτμισης ανακυκλοφορίας δεν είναι δημοφιλείς μεταξύ των χρηστών της πύλης μας. Και υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό: η ανάγκη για συχνή αντικατάσταση του φίλτρου, χαμηλή απόδοση και ανικανότητα να αποστραγγίζεται η περίσσεια θερμότητας από το δωμάτιο.

  Η αίσθηση αυτού του σχεδίου δεν είναι αρκετή (το σπίτι μου είναι μόνο επειδή είμαι πολύ τεμπέλης για να τραβήξω τον σωλήνα). Το λίπος συσσωρεύεται γρήγορα στους τοίχους και είναι πολύ δύσκολο να πλυθεί (ειδικά αν το σπίτι είναι κατασκευασμένο από ξύλο). Αν αμηχανία φυτικό εκχύλισμα, το οποίο είναι πολύ χρήσιμο (ειδικά αν σας αρέσει τηγανητά ψάρια, κρέας και άλλα γκριλ), η ανάγκη να τεθούν σε ventkanal (λίγο έξω από το τείχος δεν συνιστάται, διότι, όπως ο τοίχος γίνεται βρώμικο την πάροδο του χρόνου).

  Δεδομένων όλων των ελλείψεων των εγκαταστάσεων ανακύκλωσης, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

  Η ροή εκκρίνει τις ακαθαρσίες που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, έξω από το δωμάτιο. Με τον τρόπο εγκατάστασης, οι απορροφητήρες μπορούν να κρεμαστούν, να είναι ενσωματωμένοι, γωνιακοί, τρούλοι και νησίδες. Ανεξάρτητα από τον τύπο εγκατάστασης για τον οποίο χρησιμοποιείται ο απορροφητήρας, η ροή αέρα από το δωμάτιο πρέπει να οργανώνεται σύμφωνα με την ίδια αρχή. Συνίσταται στο γεγονός ότι ο υπάρχων απαγωγέας θα πρέπει να συνδέεται μόνο με έναν ξεχωριστό αγωγό εξαερισμού.

  Η εξαγωγή από τη σόμπα κουζίνας αερίου δεν μπορεί ποτέ να συνδεθεί με τίποτα. Και ο αγωγός από την πλάκα πρέπει να ανέβει.

  Εάν δεν φοβάστε να χαλάσετε την πρόσοψη του σπιτιού σας (διαμέρισμα) με λεκέδες από λίπος, αιθάλη και ατμό, τότε μπορείτε να σχεδιάσετε ένα ξεχωριστό οριζόντιο κανάλι για να τραβήξετε στον τοίχο. Η έξοδος εξαερισμού θα τοποθετηθεί απευθείας στην εξωτερική επιφάνεια του τοίχου. Μια τέτοια συσκευή εξαερισμού στην κουζίνα του σπιτιού είναι επιθυμητή να είναι εξοπλισμένη με βαλβίδα αντεπιστροφής (εάν η παρουσία της δεν παρέχεται στο σχεδιασμό της ίδιας της κουκούλας) ή αδρανειακό τρίψιμο.

  Μια βαλβίδα με κίνηση είναι καλή, αλλά οι κουκούλες έχουν βαλβίδες ελέγχου. Απομένει μόνο να διασφαλιστεί ότι ο αέρας δεν φυσάει απευθείας στον αγωγό.

  Κάνετε αυτό το "μειωμένο αερισμό στον τοίχο στην κουζίνα"
  αδρανειακές μάσκες ή εκτροπείς.


  Στην ιδανική περίπτωση, ο αγωγός για το σχέδιο πρέπει να δημιουργηθεί σύμφωνα με τις ίδιες αρχές που δημιουργούν και άλλα κανάλια αερισμού. Συγκεκριμένα: για να εξασφαλιστεί ότι ο αγωγός παρέχει φυσική πρόσφυση όταν η κουκούλα είναι απενεργοποιημένη, πρέπει να οδηγηθεί στην οροφή του σπιτιού (ακριβώς πάνω από την κορυφογραμμή).

  Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη μόνωση του αγωγού αέρα στη σοφίτα και στο δρόμο, η οποία θα αποτρέψει τη συμπύκνωση.

  Αγωγοί που θα τοποθετηθούν στη σοφίτα, τυλιγμένοι με βαμβάκι.

  Στις εξαερισμούς: συνιστάται η αγορά έτοιμων προϊόντων, τα οποία, σύμφωνα με τα ισχύοντα πρότυπα, είναι μονωμένα στο στάδιο της κατασκευής.

  Κανόνες για τον εξαερισμό της κουζίνας. ΜΥλικό αεραγωγών

  Το υλικό αγωγών που χρησιμοποιείται για τη σύνδεση της κουκούλας πρέπει να πληροί τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  1. Δημιουργήστε ελάχιστη αντίσταση στη ροή του αέρα.
  2. Για υψηλή αντοχή στη διάβρωση.
  3. Έχετε επαρκή επιφάνεια του εσωτερικού τμήματος.

  Λαμβάνοντας υπόψη την πρώτη προϋπόθεση, ένας εύκαμπτος κυματοειδής σωλήνας, των οποίων τα τοιχώματα έχουν επαρκώς υψηλή αντίσταση, συνιστάται να χρησιμοποιείται μόνο για τη σύνδεση της καλύπτρας με τον αγωγό αερισμού.

  Για να αποφευχθεί η καταστροφή της σκουριάς από τον αεραγωγό, πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να ενσωματώσουν στο σχεδιασμό τους πλαστικούς σωλήνες αποχέτευσης με ένα παχύ τμήμα. Αλλά αυτό το υλικό τείνει να συσσωρεύει λιπαρές αποθέσεις, αλλά τέτοιες σωληνώσεις δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ασφαλείς. Η χρήση τους μπορεί να οδηγήσει σε πυρκαγιά (είναι απαραίτητο μόνο να ανάψει το λάδι σε ένα ζεστό τηγάνι ενώ η κουκούλα λειτουργεί). Γι 'αυτό πρέπει να εγκαταλειφθεί εκ των προτέρων η χρήση των σωληνώσεων αποχέτευσης.

  Το πλαστικό δεν εφαρμόζεται με κανένα τρόπο στην κουκούλα από την κουζίνα. Ακόμη και αλουμίνιο δεν μπορεί. Μόνο με ψευδάργυρο ή ανοξείδωτο χάλυβα.

  Αυτό λένε οι χρήστες μας για την διατομή σωλήνων που έχουν σχεδιαστεί για τη δημιουργία αγωγών εξαερισμού.

  Με κουκούλες, η σύνδεση είναι 150 mm. Η διάμετρος του σωλήνα στην ανύψωση πρέπει να είναι - 200 mm (τετραγωνικό ισοδύναμο).

  Απαιτήσεις για εξαερισμό στην κουζίνα. Υπολογισμός ισχύος

  Επιλέγοντας μια κουκούλα για τη δική σας κουζίνα, ο καθένας από εμάς σκέφτεται τι θα πρέπει να είναι η δύναμη αυτής της συσκευής. Σε όλες τις περιπτώσεις, ο δείκτης αυτός εξαρτάται από την περιοχή της κουζίνας. Εάν η περιοχή της κουζίνας σας είναι μικρότερη από 10 m² (συμπεριλαμβανομένης) και το ύψος είναι 2,5 - 2,7 μ., Τότε η κουκούλα, επιτρέποντας σε 280-350 m³ αέρα σε μία ώρα, μπορεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες σας. Εάν η κουζίνα είναι μεγαλύτερη, τότε η ισχύς της συσκευής πρέπει να είναι κατάλληλη.

  Κατ 'αρχήν, αυτή η παράμετρος μπορεί να μάθει από τους πωλητές και μπορείτε να υπολογίσετε μόνοι σας χρησιμοποιώντας τον τύπο: V = S * H ​​* 10 * 1.3. Σε αυτό: S και H είναι η περιοχή και το ύψος του δωματίου, V είναι ο όγκος (m³ / h).

  Μάθετε σχετικά με τις γενικές αρχές για τη δημιουργία των συστημάτων εξαερισμού σε ένα ιδιωτικό σπίτι, καθώς και να πάρετε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά του αερισμού των χώρων με υψηλή υγρασία, μπορείτε να διαβάσετε μερικά χρήσιμα άρθρα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα FORUMHOUSE. Αν σας ενδιαφέρει στις αρχές της διάταξης των συστημάτων εξαερισμού στα μαγειρεία, αν έχετε την εμπειρία και δεν μπορείτε να περιμένετε να μοιραστούν την εμπειρία τους στον τομέα αυτό, μπορείτε να επισκεφθείτε το κατάλληλο θέμα, όπου μπορείτε να βρείτε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για τον εαυτό τους. Ένα βίντεο για τη συσκευή εξαερισμού με ανάκτηση θερμότητας θα σας βοηθήσει να λύσει τα ερωτήματα, οι απαντήσεις στα οποία μπορείτε, για οποιονδήποτε λόγο, δεν ήταν σε θέση να βρει, να διαβάσετε τα προηγούμενα υλικά.

  Απλός τρόπος για να εγκαταστήσετε την κουκούλα στην κουζίνα με βήματα

  Εγκαθιστώντας την κουκούλα με τα χέρια σας - είναι αρκετά εφικτό για τον αρχηγό του σπιτιού, ακόμη και αν η κουζίνα έχει ήδη κατασκευαστεί και οι επισκευές δεν αναμένονται στο εγγύς μέλλον. Κάτω από μία προϋπόθεση: ο απορροφητήρας πρέπει να είναι γειωμένος με ασφάλεια ή ξεβιδωμένος (τα μεταλλικά μέρη συνδέονται με ένα "νεκρό" ουδέτερο). Επίσης, πρέπει να καθορίσετε εκ των προτέρων ποιο είδος κουκούλας είναι καλύτερο για την κουζίνα σας. Με αυτό και ξεκινήστε.

  Είδη και ταξινόμηση κουκούλας κουζίνας

  Με την αρχή της δράσης, οι κουκούλες χωρίζονται σε εκκένωση και κυκλοφορία. Ο πρώτος ρίχνει έξω τον αέρα έξω, ο δεύτερος - τρέχει μέσα από το φίλτρο με το απορροφητή αρώματος και απελευθερώστε πίσω στο δωμάτιο. Ο απορροφητήρας μπορεί να μετατραπεί σε κάλυμμα κυκλοφορίας, αντικαθιστώντας τον αγωγό αέρα με φίλτρο άνθρακα, παρόμοιο με εκείνο που χρησιμοποιείται στις μάσκες αερίων.

  Οι κουκούλες κυκλοφορίας δεν παρεμβαίνουν στον κατάλληλο εξαερισμό, αλλά δεν είναι πολύ δημοφιλείς: είναι ακριβότερες, το φίλτρο δεν παρέχει καθαρισμό 100% και απαιτεί περιοδική αντικατάσταση. Επιπλέον, ο απορροφητήρας αφαιρεί επίσης την υπερβολική θερμότητα και κυκλοφορεί - όχι.

  Στη θέση εγκατάστασης, οι κουκούλες χωρίζονται σε ενσωματωμένο (ενσωματωμένο), επιτραπέζιο, τζάκι και οροφή νησιού. Πάγκος τραπέζι - οριζόντια θέση επιμήκης καμπάνα, το οποίο αποτελεί μέρος του τεχνολογικού εξοπλισμού κουζίνας. Χρησιμοποιείται σε επαγγελματικές κουζίνες.

  Τζάκι - ξεχωριστή συσκευή και αναπόσπαστο κομμάτι του σχεδιασμού της κουζίνας. Οι κουκούλες τζάκι τοποθετούνται σε ελίτ κουζίνας και συχνά σχεδιάζονται ξεχωριστά. Οροφή εξόγκωμα νησιού - μερικές εισόδους αέρα στο ταβάνι. Για τη συσκευή απαιτείται μια ψευδοροφή και ένα ανεπτυγμένο σύστημα αεραγωγών. η τοποθέτησή του από τις δικές του δυνάμεις είναι περίπλοκη και απαιτεί σημαντικά έξοδα.

  Έτσι, για ένα διαμέρισμα πόλης ή ένα ιδιωτικό σπίτι ενός μέσου εξασφαλισμένου ιδιοκτήτη, η μόνη αποδεκτή επιλογή είναι η κουκούλα που έχει κατασκευαστεί στα έπιπλα κουζίνας πάνω από την εστία. Στην πραγματικότητα, αυτή είναι η ίδια καμπίνα τζάκι, μόνο απλούστερη και φθηνότερη.

  Βίντεο: λίγο για την επιλογή κουκούλας

  Ηλεκτρική ασφάλεια

  Ο απορροφητήρας κουζίνας αναφέρεται στην κατηγορία ηλεκτρικών συσκευών που δημιουργούν αυξημένο κίνδυνο ηλεκτροπληξίας. Στο εκχύλισμα, το λίπος και η υγρασία καθιερώνουν, δημιουργεί συνθήκες που ευνοούν την ηλεκτρική διάσπαση από τον κινητήρα του ανεμιστήρα στο μεταλλικό περίβλημα. Η κουζίνα, με τη σειρά της, είναι, από την άποψη της ηλεκτρικής ασφάλειας, δωμάτιο με αυξημένο κίνδυνο: συχνά έχει υψηλή θερμοκρασία αέρα σε συνδυασμό με υψηλή υγρασία.

  Ως εκ τούτου, οι κουκούλες κουζίνας συνδέονται στο δίκτυο με τρία καλώδια: φάση, μηδέν και γείωση, σε κίτρινη μόνωση με διαμήκη πράσινη λωρίδα. Πριν εγκαταστήσετε την κουκούλα, βεβαιωθείτε ότι είναι σωστά γειωμένη.

  Αν το σπίτι είναι εξοπλισμένο με βρόχο γείωσης και υποδοχές eu, δεν υπάρχει πρόβλημα: κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, το καλώδιο γείωσης είναι συνδεδεμένο με το βύσμα γείωσης του βύσματος. υποδεικνύεται με μια ειδική εικόνα με τη μορφή τριών παράλληλων γραμμών διαφόρων μηκών. Αλλά τα περισσότερα σπίτια κατοικιών δεν έχουν βρόχο γείωσης. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να δώσετε το έδαφος στον εαυτό σας.

  Προστατευτική συσκευή γείωσης

  Για προστατευτική γείωση, δεν χρειάζεται να σκάβετε μια τάφρο και να φράζετε τους πείρους. Και σε κάθε περίπτωση, δεν μπορείτε να γειώσετε την κουκούλα σε μια παροχή νερού, θέρμανση, και ακόμη περισσότερο σε ένα σωλήνα αερίου. Πρέπει να συνδεθείτε με ένα κενό ουδέτερο.

  Ανοίξτε το καπάκι ανοίγματος στο διαμέρισμα ή στην είσοδο (μόνο προσεκτικά - υπάρχει 220 V!) Θα δείτε ότι τα ηλεκτρικά καλώδια στο πτερύγιο βγαίνουν από τον τοίχο. Πιθανότατα, θα είναι ένα σπειροειδές πείρο με κάποιο ήδη συνδεδεμένο έδαφος. Αυτό είναι το κενό ουδέτερο: αυτός ο σωλήνας είναι απόλυτα γειωμένος. Απ 'αυτό θα πρέπει να φέρετε στο σημείο εγκατάστασης το εύκαμπτο πολύχρωμο καλώδιο με διατομή τουλάχιστον 2,5 τετραγωνικών μέτρων και να τραβήξετε την κουκούλα στο ηλεκτρικό δίκτυο μέσω αυτόματου αποζεύκτη 6,3A.

  Προειδοποίηση: Εάν άλλες συνδέσεις γείωσης είναι συνδεδεμένες σε ένα κενό ουδέτερο, μην τις αποσυνδέετε καθόλου για να "φυτέψετε" τις δικές τους. Αυτό είναι επικίνδυνο για τη ζωή τόσο των καταναλωτών σας όσο και των άλλων καταναλωτών. Τοποθετήστε το τερματικό σας πάνω και σφίξτε με ένα παξιμάδι. Εάν ο ουδέτερος σωλήνας είναι ομαλός - κόψτε το απαλά και τραβήξτε το σύρμα γείωσης τραβώντας τον σφιγκτήρα. Είναι καλύτερα, φυσικά, να συμφωνήσουμε σε αυτό άμεσα με τον ηλεκτρολόγο ZhEKovsky.

  Ζητήματα αερισμού

  Η εγκατάσταση κουκούλας σχεδόν πάντα παραβιάζει τον κανονικό αερισμό στο διαμέρισμα. Συνήθως συνιστάται να τρυπάτε ένα πρόσθετο παράθυρο γι 'αυτό, οδηγώντας είτε στον αεραγωγό είτε στον δρόμο. Και οι δύο αυτές μέθοδοι δεν επιλύουν το πρόβλημα.

  Από το πρόσθετο παράθυρο στον αγωγό εξαερισμού η περιοχή της διατομής του δεν αυξάνεται. Στην καλύτερη περίπτωση, η κουκούλα θα ρίξει τα τρία τέταρτα του παιδικού φαγητού στον εξαερισμό και ένα τέταρτο θα επιστρέψει στο διαμέρισμα. Και με έναν ισχυρό άνεμο ή βύθισμα από τους κάτω ορόφους, όλα μπορούν να πάνε πίσω. Ή μπορείτε να φτάσετε σε γείτονες οι οποίοι, όπως γνωρίζετε, απέχουν πολύ από πάντα ανεκτικοί και καλοπροαίρετοι.

  Κουκούλα κουζίνας με flapper

  Η προς τα έξω εκτόξευση, πρώτον, απαιτεί ένα έργο συντονισμένο με τον χειριστή, καθώς επηρεάζεται ο τοίχος του φέροντος. Δεύτερον, είναι αναπόφευκτο το συμπύκνωμα να εγκατασταθεί στον αεραγωγό και στον κινητήρα του ανεμιστήρα, που προσεγγίζει την πιθανότητα διάσπασης στο 100%.

  Εν τω μεταξύ, η διέξοδος από την κατάσταση είναι γνωστή εδώ και πολύ καιρό: ένα πρόσθετο κουτί αέρα με βαλβίδα clapboard. Η συσκευή του είναι καθαρή από την εικόνα. Δίνουμε μόνο μερικές εξηγήσεις:

  1. Το παράθυρο κάτω από τον αγωγό εξαγωγής είναι τετράγωνο με μία πλευρά ίση με 3/4 της διαμέτρου του αγωγού. Σε αυτή την περίπτωση, η περιοχή της διατομής του θα είναι ίση με την περιοχή του αγωγού, η περίμετρος θα είναι ελαφρώς μικρότερη από την περιφέρεια του αγωγού και η σύνδεση δεν θα προκαλέσει δυσκολίες.
  2. Ο αποσβεστήρας είναι κατασκευασμένος από 0,5 mm αλουμίνιο (καλύτερα) ή λεπτό και άκαμπτο πλαστικό φύλλο μη εύφλεκτο: γυάλινη ίνα γυαλιού πάχους 0,5 mm ή φθοριοπλαστικό. Αλλά ο καλύτερος αποσβεστήρας είναι το αλουμίνιο. Όσο μικρότερο είναι το ειδικό βάρος του υλικού του πτερυγίου, τόσο πιο ξεκάθαρα πυροδότησε το πυροκροτητή.
  3. Ο αμορτισέρ τραβιέται από ένα ελαφρύ ελαφρύ ελατήριο, έτσι ώστε, να ανασηκωθεί προς την ανώτερη θέση και να απελευθερωθεί, να πέσει ομαλά στη θέση του. Ένα άκαμπτο, ελαφρώς τεντωμένο ελατήριο δεν είναι κατάλληλο. Η διάμετρος του σύρματος από το οποίο συνιστάται το ελικοειδές ελατήριο είναι 0,2 - 0,3 mm, η διάμετρος του ελατηρίου είναι 3-5 mm και το μήκος του είναι 120-150 mm.

  Σημείωση: εξοικειωμένοι με τα ηλεκτρονικά του πλοιάρχου κάνουν μερικές φορές έναν αποσβεστήρα με τον έλεγχο του ηλεκτρομαγνήτη, που ενεργοποιείται όταν ο ανεμιστήρας εξαγωγής είναι ενεργοποιημένος. Δεν έχει νόημα σε αυτό: ένας ελατηριωτός αποσβεστήρας είναι αυτορυθμιζόμενος. Αν η φυσική εκροή αέρα αυξηθεί με την κουκούλα ενεργοποιημένη, το πτερύγιο, το οποίο έχει ανασηκωθεί μέχρι τη στάση, θα κατέλθει σε μια συγκεκριμένη ενδιάμεση θέση και θα έχει τον ίδιο εξαερισμό όσο μπορεί να διέλθει μέσω του αγωγού αερισμού.

  Σχετικά με τα εξουδετερωτικά οσμών

  Η κουκούλα πάνω από τη σόμπα τροφοδοτείται συχνά με ένα εξουδετεροποιητή οσμής. Τα ουδέτερα στην πώληση είναι τριών τύπων: χημική, ηλεκτρο-ιονιστική και υπεριώδης. Ας εξετάσουμε ποια είναι προτιμότερη.

  • Οι χημικοί εξουδετερωτές απαιτούν μια περιοδική, και αρκετά συχνή, αντικατάσταση: το ενεργό στοιχείο τους σφίγγεται με μια λιπαρή μεμβράνη, δεν έχει ακόμη αναπτύξει τη ζωή της. Επιπλέον, οι ίδιοι οι χημικοί εξουδετερωτές εκπέμπουν εξάτμιση στον αέρα, δεν έχουν οσμή, αλλά μπορούν να είναι επιβλαβείς για την υγεία.
  • Οι εξουδετερωτές ηλεκτροϊονισμού είναι διατεταγμένοι με τον ίδιο τρόπο όπως ένας συμβατικός ιονιστής αέρα. Όμως, δεδομένου ότι η συγκέντρωση των προσμείξεων στον αέρα πάνω από την επιφάνεια μαγειρέματος είναι πολύ υψηλότερη από ό, τι στο σαλόνι, η απόρριψη πρέπει να δημιουργηθεί ισχυρότερη, μέχρι το ορατό "στέμμα". Ο ίδιος ο ιονιστής είναι πιο κοντά στο άτομο που εργάζεται στην πλάκα και μπορεί να εκτεθεί σε ηλεκτρικό πεδίο με ένταση υψηλότερη από την επιτρεπόμενη.
  • Οι εξουδετερωτές με υπεριώδη ακτινοβολία απαιτούν περιοδικό καθαρισμό των λαμπτήρων από την εναπόθεση καύσης. Οι λαμπτήρες πρέπει να αλλάζουν περίπου μία φορά κάθε δύο χρόνια, η τιμή δεν είναι μια δεκάρα. Αλλά ο υπεριώδης εξουδετερωτής είναι εντελώς ακίνδυνος και ασφαλής: οι λαμπτήρες υπεριώδους εκπέμπουν λίγες φορές λιγότερο από τον ήλιο σε μια καθαρή καλοκαιρινή μέρα. Κατά μήκος του δρόμου, λύνεται και το ζήτημα του φωτισμού της εστίας: εκτός από το υπεριώδες φως, οι λαμπτήρες εκπέμπουν και ορατό λευκό ή ελαφρώς γαλαζοπράσινο φως.

  Αεραγωγός

  Οι κουκούλες κουζίνας δεν είναι εξοπλισμένες με αγωγό. Η καλύτερη επιλογή είναι ένας κυματοειδής σωλήνας αλουμινίου με διάμετρο ίση με τη διάμετρο του άνω ανοίγματος του καπακιού της κουκούλας. Drag αυλάκωση κατά μήκος του 1,5 m χάνεται εντελώς στην απώλεια παρασκήνιο των τυχαίων αναταράξεις στο εξαερισμού. Αλλά οι αυλακώσεις μπορεί να κοπεί με ψαλίδι και τα δάχτυλα σχηματίζεται σε μια πλατεία για τη διασύνδεση με ένα κράκερ. Και το πιο σημαντικό - οι αυλακώσεις δεν τσούζει και zagudit, καθώς και σε έντυπη κουτιά ηχηρή ιδιότητες μπορεί να αλλάξουν απροσδόκητα, και η οικοδέσποινα θα έχουν ετοιμάσει συνοδεύεται από μονότονο βουητό.

  Συχνά, η κουκούλα της κουκούλας φαίνεται αρκετά αναισθητική, οπότε είναι προτιμότερο να σκεφτόμαστε εκ των προτέρων τη θέση της πλάκας ή το σημείο απόκρυψης του μη ευδιάκριτου στοιχείου.

  Πώς να σχεδιάσετε μια κουκούλα στην κουζίνα

  Εργαλείο

  Για τη συσκευή με κουκούλα, θα χρειαστεί να αγοράσετε ή να νοικιάσετε ένα παζλ με καθαρό κόψιμο. Τα υπόλοιπα εργαλεία είναι συνηθισμένα οικιακά εργαλεία.

  Clapper

  Η εγκατάσταση της κουκούλας στην κουζίνα αρχίζει με την κατασκευή κουτιού με κροτίδα. Υλικό - λεπτό αλουμίνιο, λαμαρίνα ή γαλβανισμένο. Για την ευκολία της εργασίας, ο πυροκροτητής πρέπει να βρίσκεται στο ντουλάπι πάνω από τη σόμπα. Περαιτέρω, στο παράθυρο εξαερισμού, ο πυροκροτητής θα φυτευτεί πάνω στον αφρό συναρμολόγησης, και στο ερμάριο θα κολληθεί με κόλλα ή σιλικόνη. αυτό θα αποκλείσει την απήχηση.

  Αλλά πρώτα προσπαθούμε μόνο στην κροτίδα και στην επάνω πλευρά του ντουλαπιού επισημαίνουμε την τρύπα που αντιστοιχεί στο κάτω παράθυρό της. Αυτό μπορεί να γίνει με ένα μολύβι δεξιά από το εσωτερικό του πυροκροτητή, αφαιρώντας το κλείστρο για λίγο. Επίσης περιγράψτε τις πλευρές των κροτίδων - αυτό είναι απαραίτητο για ακριβή τελική εγκατάσταση.

  Περαιτέρω, ελευθερώνουμε το ντουλάπι, το αφαιρούμε και το κόβουμε στο κάτω μέρος με ένα ηλεκτρικό παζλ με το μέγεθος του κατώτερου πλαισίου της κουκούλας. Για την κοπή εκ των προτέρων, μέσα στο περίγραμμα της τρύπας, τρυπάμε μια βοηθητική οπή με διάμετρο 8-12 mm, σπρώχνουμε μια λεπίδα πριονιού μέσα σε αυτήν και την κόψουμε κατά μήκος του περιγράμματος. Εάν δεν είστε πολύ επιδέξιος δάσκαλος, μην ανησυχείτε για ελαττώματα: με την περιγραφόμενη μέθοδο εγκατάστασης δεν θα είναι ορατά.

  Στη συνέχεια, αφαιρέστε τα ράφια του ντουλαπιού και τα κόψτε με τον ίδιο τρόπο γύρω από τις τρύπες του αεραγωγού. Δεν απαιτείται ακρίβεια Mikronnoy: μια ευέλικτη αυλάκωση θα συνεχίσει, όπου χρειάζεται.

  Το επόμενο βήμα: στην επάνω πλευρά του περιβλήματος κόβουμε μια τετράγωνη τρύπα κάτω από το παράθυρο του πυροκροτητή, με ένα αποθεματικό 3-5 mm στα πλάγια. Απαιτεί ήδη μια ορισμένη ακρίβεια: εάν η αυλάκωση "φύγει" από το παράθυρο της κούρσας, θα πρέπει να "λερώσετε" πολύ με σιλικόνη. Είναι αλήθεια ότι από κάτω δεν θα είναι ακόμα ορατό.

  Μια τυπική διάταξη της κουκούλας κουζίνας

  Κυματοειδή

  Βάζουμε το ντουλάπι "στην πλάτη", τρυπάμε μέσα από τις τρύπες ένα κομμάτι πτυχώσεων του επιθυμητού μήκους. Το άνω άκρο του σχηματίζεται από τα χέρια σε ένα τετράγωνο (ή σε ένα ορθογώνιο, αν λόγω της διαμόρφωσης του παραθύρου εξαερισμού το πτερύγιο και το παράθυρό του πρέπει να είναι επιμήκεις), ωθούνται στην άνω οπή. Γωνίες για 1,5 - 2 cm κομμένες με ψαλίδι και κάμψη προς τα έξω.

  Εγκαθιστώντας ένα cracker

  Κρεμάμε το περίβλημα με αυλακώσεις στη θέση του. Στις λυγισμένες λωρίδες του αυλακώματος στην κορυφή και στο δέντρο στις γωνίες μεταξύ τους εφαρμόζουμε ένα "λουκάνικο" σιλικόνης χωρίς σπασίματα. Αφού βάλαμε το κιβώτιο με το κροτσαδόρο, το βάζουμε στο παράθυρο εξαερισμού, το βάζουμε στο πάγκο του ντουλαπιού ακριβώς ανάμεσα στα σημάδια. Εάν η σιλικόνη στις πλευρές είναι πάρα πολύ, τότε αφαιρέστε αμέσως τους λεκέδες με ένα πανί που βρέθηκε με τραπεζοειδές ξύδι.

  Περίπου μισή ώρα (η σιλικόνη του κτιρίου συλλαμβάνει αρκετά γρήγορα) φουσκώνει τον αφρό ανάμεσα στις άκρες του κιβωτίου και στην άκρη του παραθύρου εξαερισμού. Είναι καλύτερα να το κάνετε αυτό με ένα πιστόλι αφρού: έχει μακρά μύτη και δίνει ένα λεπτό ρεύμα.

  Τοποθετήστε την κουκούλα

  Η κουκούλα από το κάτω μέρος εισάγεται στην εγκοπή του ντουλαπιού. Δεν χρειάζεται να φορεθεί αμέσως η αυλάκωση: η κουκούλα θα την πιέσει απλά προς τα πάνω. Συνδέστε τον καπό με βίδες στο ντουλάπι μέσα από τις οπές στερέωσης. Τοποθετούμε την κουκούλα στο σωλήνα διακλάδωσης και το στερεώνουμε με ζυγό ή απλά το τυλίγουμε με ένα μαλακό σύρμα. Σφράγιση δεν είναι απαραίτητη: θα είναι δύσκολο να αποσυναρμολογήσετε για τον καθαρισμό και τις αυλακώσεις του σωλήνα διασταύρωση σύμφωνα με τους νόμους της πίεσης αεροδυναμικής θα είναι πάντα χαμηλότερη από την ατμοσφαιρική. Επιπροσθέτως, οι προεξοχές αυλακώσεων, οι οποίες θρυμματίζονται κάτω από τον ζυγό ή το σύρμα, θα δώσουν ήδη από μόνα τους μια επαρκώς στενή σύνδεση.

  Εάν δεν υπάρχει ντουλάπι και το κουδούνι είναι μεγάλο

  Η ντουλάπα πάνω από τη σόμπα δεν είναι κρεμασμένη από όλους, για φόβο από πυρκαγιά. Και η κουκούλα λειτουργεί καλύτερα αν η υποδοχή είναι το μέγεθος της πλάκας. Στην περίπτωση αυτή, ένα σχήματος U πλαίσιο από μια γωνία 20-25 mm σε πέντε βίδες σε πείρους στερεώνεται στον τοίχο κάτω από το κουδούνι στον τοίχο. Εάν ο τοίχος με επένδυση είναι επίσης σε 5 ακίδες κολάρο 4-6 mm σε διάμετρο.

  Ο αγωγός αέρα είναι κρυμμένος σε κουτί από PVC κατάλληλου μεγέθους. στη συνέχεια επικολλάται με αυτοκόλλητο φιλμ με το επιθυμητό χρώμα και σχέδιο. Κάνοντας το τοίχωμα Stroebe υπό την διάμετρο του σωλήνα στο σύγχρονο πάχη μεγαλύτερα από 100 μη ρεαλιστικές τοίχους mm, και ένα ανώτερο αγωγό τμήμα που κώνου δεν είναι χειρότερη από ό, τι για ένα ντουλάπι.

  Ηλεκτρική εγκατάσταση

  Η καλωδίωση για την κουκούλα πρέπει να τοποθετηθεί εκ των προτέρων. Πώς - εξαρτάται από το σχεδιασμό της κουζίνας. Αν η κουκούλα είναι ενεργοποιημένη με βύσμα στην πρίζα, τότε μπορείτε να την πετάξετε πίσω από τα έπιπλα. Εάν η σύνδεση είναι μόνιμη μέσω του μηχανήματος, η καλωδίωση θα πρέπει να είναι κρυμμένη σε κουτί από PVC, κάτω από το δάπεδο ή πίσω από το τοίχωμα.

  Με συνεχή σύνδεση, το μηχάνημα ΠΡΕΠΕΙ να συμπεριληφθεί στη διακοπή φάσης και κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης το μηχάνημα σβήνει και τα άκρα των καλωδίων τροφοδοσίας, ακόμη και αν δεν εκτίθενται, τυλίγονται με ηλεκτρική ταινία.

  Όταν συνδέετε την κουκούλα, συνδέστε πρώτα τη γείωση. Αν, ξαφνικά, απορροφητήρας συνδέεται με δύο καλώδια, το καλώδιο γείωσης θα πρέπει να συνδεθεί με τη χαλάρωση μερικές βίδες από πίσω, βάλτε ελεύθερο άκρο του καλωδίου γείωσης κάτω από το πλαίσιο κουκούλα και καλά σφίγγοντας τις βίδες. Η κύρια αρχή της σύνδεσης της προστατευτικής γης: συνδέστε όπου μπορεί να χτυπήσει.

  Καθαρισμός και φροντίδα

  Η κουκούλα, περίπου κάθε έξι μήνες, πρέπει να καθαριστεί από την καύση, διαφορετικά μπορεί να συμβεί πυρκαγιά. Για τον καθαρισμό ενός συναρμολογημένο μέθοδο σχεδίασης περιγράφεται αποδυναμώσει κρατώντας αυλακώσεις στο σφιγκτήρα σωλήνα, αφαιρέστε τις αυλακώσεις, ξεβιδώστε τις βίδες που συγκρατούν το καπάκι, και το καπάκι έχει αφαιρεθεί. Τώρα όλα τα μέρη της κουκούλας είναι εύκολα προσβάσιμα για καθαρισμό από το εσωτερικό. Μόνο οι αυλακώσεις πρέπει να καθαρίζονται προσεκτικά: είναι λεπτές και είναι εύκολο να καταστραφούν. Αλλά η αντικατάσταση, αν είναι απαραίτητο, θα κοστίσει ένα λεπτό. Η άρθρωση σιλικόνης στην κορυφή χωρίς ιδιαίτερες προσπάθειες κόβεται με ένα λεπτό κοφτερό μαχαίρι.

  Πώς να φτιάξετε μια κουκούλα για την κουζίνα με τα χέρια τους;

  Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος, ο φούρνος αερίου παράγει επιβλαβή, ανεπιθύμητα προϊόντα καύσης που επηρεάζουν δυσμενώς το ανθρώπινο σώμα. Εάν παραμείνετε σε ένα δωμάτιο με υψηλή περιεκτικότητα σε καρκινογόνους παράγοντες για μεγάλο χρονικό διάστημα, η ικανότητα εργασίας μειώνεται απότομα, η υγεία σας επιδεινώνεται και ο κίνδυνος ανάπτυξης επικίνδυνων ασθενειών αυξάνεται.

  Οι κουκούλες κουζίνας είναι η λύση αυτού του προβλήματος.

  Για τα μεγάλα διαμερίσματα, τα εστιατόρια, τα καντίνες, αγοράζουν τυποποιημένο εργοστασιακό εξοπλισμό και το εγκαθιστούν. Σε ένα μικρό δωμάτιο μετά από επισκευές ή όταν αλλάζετε το σχέδιο, μπορείτε να φτιάξετε μια κουκούλα για την κουζίνα με τα χέρια σας. Αν ακολουθηθούν οι παραπάνω συστάσεις, η διαδικασία αυτοπαραγωγής δεν απαιτεί πολύ χρόνο, εργασία και πόρους.

  Οι λειτουργίες της κουκούλας

  Κάθε ώρα στις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για το μαγείρεμα, πρέπει να υπάρχει μια 10-πλάσια ανταλλαγή αέρα, για την οποία εκτελούνται τα εξής:

  1. Ο χώρος πρέπει να καθαρίζεται από επιβλαβείς ακαθαρσίες που προκύπτουν από τη θερμική επεξεργασία των προϊόντων.
  2. Η επιφάνεια της πλάκας επεξεργάζεται σχολαστικά με απορρυπαντικά.
  3. Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος πρέπει να κάνει ένα απόσπασμα στην κουζίνα.

  Ο σχεδιασμός κουζίνας εκτελεί τις ακόλουθες λειτουργίες:

  • την προστασία της οροφής, των τοίχων και των επίπλων από το να πάρει αιθάλη και λιπαρή σκόνη?
  • καθαρισμός και διήθηση του αέρα.
  • αλίευση καπνού, μυρωδιά, που προέρχεται από καύση?
  • απομάκρυνση των καπνών από την πλάκα.
  • πρόληψη της εξάπλωσης επιβλαβών καρκινογόνων ουσιών σε παρακείμενες αίθουσες.

  Αυτός ο εξοπλισμός στην κουζίνα είναι συχνά ένα στοιχείο του σχεδιασμού. Τα πλαίσια κατασκευάζονται από ξύλο, γυαλί, φύλλα γυψοσανίδας ή κόντρα πλακέ με διαφορετικές μορφές και διακοσμητικά στοιχεία, τα οποία επηρεάζουν άμεσα τη συσκευή της κουκούλας.

  Το σχέδιο της κουκούλας

  Ο μηχανισμός εξαγωγής της κουζίνας αποτελείται από τις εξής λεπτομέρειες:

  1. Στέγαση.
  2. Μηχανισμός εξαερισμού.
  3. Μειωτής.
  4. Ορθογωνικός αγωγός.
  5. Αρχή.
  6. Φίλτρα.
  7. Συνδέσεις.
  8. Το γόνατο είναι ορθογώνιο.
  9. Πλάκα τοίχου.

  Το ηλεκτρικό κύκλωμα αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

  Οι κουκούλες κουζίνας χωρίζονται σε 2 τύπους:

  1. Ρέει. Η συσκευή λειτουργεί με την εκκένωση μολυσμένου αέρα. Ο αγωγός αέρα οδηγεί το σύστημα εξαερισμού από το δωμάτιο στο δρόμο. Μια τέτοια εγκατάσταση χαρακτηρίζεται από υψηλή απόδοση και μέγιστη απόδοση.
  2. Κυκλοφορούν. Ο εξοπλισμός λειτουργεί σε λειτουργία ανακύκλωσης χωρίς σύνδεση με το σύστημα εξαερισμού. Η διαδικασία καθαρισμού πραγματοποιείται με φίλτρα άνθρακα τοποθετημένα στο σώμα της συσκευής, στην οποία θα επανέλθει ήδη καθαρός αέρας. Αυτός ο τύπος κουκούλας είναι λιγότερο παραγωγικός, αλλά είναι γρήγορος και εύκολος στην εγκατάσταση.

  Το τυποποιημένο μέγεθος του αγωγού τύπου θόλου είναι το εξής:

  • πλάτος - 50-90 cm.
  • μήκος - 50, 70, 90, 120 cm.
  • βάθος - 50 cm.

  Κατά τον καθορισμό των παραμέτρων του εξοπλισμού, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι διαστάσεις της πλάκας. Η εστία δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από την επιφάνεια της κουκούλας.

  Είδη συνδετήρων

  Σύμφωνα με τη μέθοδο εγκατάστασης, η σπιτική κουκούλα για την κουζίνα χωρίζεται σε 4 τύπους:

  1. Τοίχου. Συνδέστε τον τοίχο πάνω από τη σόμπα.

 • Η γωνία. Εγκαταστήστε στη γωνία της κουζίνας.
 • Ενσωματωμένο. Τοποθετημένο σε ένα κρεμαστό ντουλάπι πάνω από την εστία ή σε ένα τραπέζι που βρίσκεται κοντά του, εκτελέστε επίσης την εγκατάσταση του προϊόντος σε διακοσμητικό τρούλο τζάκι.
 • Νησί. Είναι στερεωμένο στο ανώτατο όριο.
 • Κατά τον καθορισμό του προϊόντος, λάβετε υπόψη σας τα εξής: η απόσταση μεταξύ του εξοπλισμού και της ηλεκτρικής εστίας πρέπει να είναι τουλάχιστον 70 cm, το αέριο να είναι 80 cm.

  Εκτελέστε τον υπολογισμό ισχύος

  Για μια ικανοποιητική προσέγγιση στο θέμα του τρόπου κατασκευής της κουκούλας στην κουζίνα, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στον υπολογισμό της παραγωγικότητας.

  Η χωρητικότητα του εξοπλισμού δείχνει τον όγκο ροής αέρα που μεταδίδει ο μηχανισμός ανά 1 ώρα λειτουργίας. Υπολογίζεται με τον ακόλουθο τύπο:

  • S - χώρος κουζίνας, σε m²;
  • H - ύψος οροφής, σε m;
  • K1 - ο ελάχιστος συντελεστής αποθέματος, K1 = 1,3.
  • K2 - συντελεστής ανταλλαγής αέρα για την κουζίνα, K2 = 12;
  • t είναι ο χρόνος με τον οποίο πραγματοποιείται η ανταλλαγή αέρα, t = 1 ώρα.

  Η ισχύς μετράται σε m³ / ώρα.

  Ηλεκτρική ασφάλεια

  Η συσκευή εξάτμισης ανήκει στην κατηγορία των ηλεκτρικών συσκευών, οι οποίες δημιουργούν κίνδυνο ηλεκτροπληξίας. Ως αποτέλεσμα της καθίζησης λίπους και υγρασίας στον μηχανισμό, είναι δυνατή η διακοπή της ηλεκτρικής ενέργειας από τον κινητήρα ανεμιστήρα στο μεταλλικό πλαίσιο. Επιπλέον, το ίδιο το δωμάτιο είναι επίσης επικίνδυνο λόγω της υψηλής θερμοκρασίας περιβάλλοντος και της υψηλής υγρασίας.

  Θα μάθουμε πώς να τραβήξουμε σωστά την κουκούλα, πληρώντας όλες τις απαιτήσεις για ηλεκτρική ασφάλεια.

  Σημαντικό: το προϊόν είναι συνδεδεμένο στο δίκτυο με 3 καλώδια: φάση-0-γείωση. Πριν από την εγκατάσταση, πραγματοποιείται αξιόπιστη γείωση. Για να το κάνετε αυτό, συνδεθείτε σε ένα κενό ουδέτερο. Μην γειώσετε την κουκούλα σε υδρορροή ή σωλήνα αερίου.

  Η προστατευτική διαδικασία γείωσης εκτελείται ως εξής:

  1. Ανοίξτε την ασπίδα ανοίγματος στο σπίτι, την είσοδο. Φροντίδα και προσοχή θα απαιτηθούν εδώ, αφού η τάση είναι 220 V.

 • Τα καλώδια βγαίνουν από τον σωλήνα που είναι ενσωματωμένος στον τοίχο.
 • Εντοπίστε τη ράβδο με σπείρωμα με τη γείωση που είναι συνδεδεμένη με αυτήν. Αυτό είναι ένα κενό ουδέτερο, το οποίο είναι ήδη γειωμένο σε μια ξεχωριστή θέση. Μην απενεργοποιείτε άλλες γείωσης - αυτό είναι απειλητικό για τη ζωή.
 • Τοποθετήστε τον ακροδέκτη προς τα πάνω και σφίξτε με παξιμάδι.
 • Φέρτε 2,5 mm² στο χώρο εγκατάστασης.
 • Τραβήξτε τον εύκαμπτο σωλήνα στο ηλεκτρικό δίκτυο μέσω ενός διακόπτη αυτόματης αποσύνδεσης 6.3A.
 • Η καλωδίωση για τον εξοπλισμό ορίζεται ανάλογα με το σχεδιασμό της κουζίνας. Εάν η σύνδεση γίνεται αυτόματα, τοποθετείται για το κάλυμμα τοίχου, στο πλαίσιο PVC, κάτω από το baseboard, όταν το βύσμα είναι συνδεδεμένο στην έξοδο - πίσω από το έπιπλο.

  Εάν υπάρχουν προβλήματα με την κατοχή ηλεκτρικής ενέργειας στην κουκούλα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες ενός ηλεκτρολόγου.

  Κάνοντας κουκούλες κουζίνας με τα χέρια σας

  Πριν κάνετε την κουκούλα στην κουζίνα, ελέγξτε την ακρίβεια των αγωγών αερισμού στο σπίτι. Εάν ο εξαερισμός είναι φραγμένος ή μερικώς μολυνθεί, μειώνεται η δύναμη πρόσφυσης, η εξάτμιση δεν λειτουργεί σε πλήρη ισχύ. Επομένως, πρώτα καθαρίστε το σύστημα και εξασφαλίστε τη ροή του αέρα στην κουζίνα.

  Οι συσκευές είναι κατασκευασμένες από ανθεκτικά στη θερμότητα, ανθεκτικά στη διάβρωση και ανθεκτικά υλικά. Για να γίνει η υπόθεση, συχνά χρησιμοποιείται ανοξείδωτο χάλυβα, τότε καλύπτεται με σμάλτο.

  Ένας απλός και φθηνός τρόπος είναι να εγκαταστήσετε τον εξοπλισμό σε ένα ερμάριο πάνω από την εστία. Για το σκοπό αυτό εγκαθίστανται εσωτερικά ένα κυματοειδές σωλήνα και ένας ηλεκτρικός ανεμιστήρας. Σε περίπτωση που λείπει ένα τέτοιο περίβλημα και η ίδια η μονάδα εξαγωγής δεν φαίνεται αισθητικά ευχάριστη, η κουκούλα είναι κατασκευασμένη από γυψοσανίδες. Η παραγωγική διαδικασία είναι επίπονη, δαπανηρή, αλλά το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.