Πώς να γεμίσετε ένα split σύστημα με freon με τα χέρια σας

Ο Freon είναι αέριο. Το άλλο του όνομα είναι ψυκτικό. Όλα τα σύγχρονα συστήματα split είναι γεμάτα με ένα τέτοιο αέριο, το οποίο βοηθά στην παραγωγή ανταλλαγής θερμότητας, που κάνει το δωμάτιο είτε ψυχρότερο είτε θερμότερο. Όταν το ψυκτικό μέσο ελαχιστοποιείται λόγω της διαρροής του, διακόπτεται η κανονική του λειτουργία. Η χωρητικότητα ψύξης έχει χαθεί. Μια συχνή καταγγελία από τους πελάτες: "το σύστημα split ξεκίνησε να φυσάει με ζεστό αέρα" - κατά κανόνα αυτό συμβαίνει λόγω έλλειψης freon στο σύστημα.

Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για το πώς να γεμίσετε το split σύστημα με freon.

Πώς να προσδιορίσετε πότε πρέπει να γεμίσετε ένα σύστημα split;

Σημεία διαρροής φρέον σε οικιακά κλιματιστικά:

 1. Πρώτα απ 'όλα, μείωση της ικανότητας ψύξης. Το σύστημα θα κρυώσει ελάχιστα, δηλαδή, σχεδόν ή δεν θα γίνει αισθητή διαφορά με τον αέρα του δωματίου.
 2. Κατεψυγμένοι εξωτερικοί γερανοί. Όταν το διαχωριστικό σύστημα λειτουργεί για ψύξη, μπορείτε να δείτε τις βρύσες της εξωτερικής μονάδας, από όπου προέρχονται οι σωλήνες φρέον. Ένας από τους γερανούς μπορεί να καταψυχθεί ή να καλυφθεί με παγετό. Εάν δεν υπάρχει απολύτως ψυκτικό μέσο στο σύστημα, και οι δύο γερανοί θα είναι ζεστοί στη θερμοκρασία, όχι σε κρύο.
 3. Συμβαίνει ότι όταν υπάρχει διαρροή στις κυλινδρικές αρθρώσεις της εξωτερικής μονάδας, εμφανίζεται ένα λεκέ με λάδι δίπλα στις βρύσες.

Πριν να ανεφοδιάσετε το σύστημα split με τα χέρια σας, πρέπει να βεβαιωθείτε για πολλά πράγματα:

 1. Οι εναλλάκτες θερμότητας των εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων είναι καθαροί, δεν είναι φραγμένοι με κάτω και άλλες ακαθαρσίες. Τα φίλτρα εσωτερικής μονάδας είναι καθαρά. Σχετικά με τον τρόπο καθαρισμού του κλιματιστικού στο σπίτι σας συζητήσαμε στο προηγούμενο άρθρο.
 2. Το κλιματιστικό σας εκκινεί σε κατάσταση ψύξης και αρχίζει να ρέει ψυχρός ή κρύος αέρας από την εσωτερική μονάδα. Αυτό δείχνει ότι ο συμπιεστής έχει ξεκινήσει.
 3. Ο ανεμιστήρας των εξωτερικών και εσωτερικών μονάδων λειτουργεί και περιστρέφεται αρκετά γρήγορα.
 4. Μετρήστε τη διαφορά θερμοκρασίας αέρα στην είσοδο της εσωτερικής μονάδας τοποθετώντας το θερμόμετρο όχι στην κορυφή της εσωτερικής μονάδας και στην έξοδο από αυτήν, όπου η ροή αέρα εκτονώνεται. Θεωρείται ο κανόνας εάν το σύστημά σας μπορεί να μειώσει τη θερμοκρασία εισερχόμενου αέρα τουλάχιστον κατά 10 μοίρες. Εάν ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος από 10 μοίρες (για παράδειγμα, σε ένα δωμάτιο 30 μοίρες, και τα χτυπήματα split 18, αντίστοιχα, η διαφορά είναι 12 μοίρες) τότε δεν χρειάζεται ανεφοδιασμός. Εάν είναι μικρότερη από 10, τότε είναι απαραίτητη.

Αν πληρούνται όλα αυτά τα σημεία, προχωρήστε περισσότερο.

Από τα εργαλεία για ανεφοδιασμό θα χρειαστείτε:

 1. Ρυθμιζόμενο κλειδί για το ξεβίδωμα του καπακιού στη βρύση της εξωτερικής μονάδας. Η κατά προσέγγιση τιμή είναι 200-500 ρούβλια. Μπορείτε να κάνετε με πένσες ή συμβατικό κλειδί.
 2. Για να ελεγχθεί η στάθμη του φρέον στο διαχωρισμένο σύστημα, απαιτείται μια πολλαπλή μανόμετρο χαμηλής πίεσης. Η τιμή είναι περίπου 500-1000 ρούβλια.
 3. Δύο εύκαμπτοι σωλήνες για τον συλλέκτη μανόμετρου για τον οποίο θα αντληθεί το ψυκτικό μέσο στο σύστημα. Ένα σύνολο σωλήνων των 800-1500 ρούβλια.
 4. Σε περίπτωση που διαθέτετε ένα σύγχρονο split σύστημα που λειτουργεί με R410a ψυκτικό, τότε θα χρειαστείτε έναν προσαρμογέα από R410a σε R22. Το κόστος των 200-300 ρούβλια.
 5. Το ίδιο το φρέον είναι R22 ή R410a. Ποιο από αυτά είναι τοποθετημένο μακριά από εσάς, μπορείτε να το μάθετε κοιτάζοντας την πινακίδα της εσωτερικής ή εξωτερικής μονάδας. Με έναν εφάπαξ ανεφοδιασμό του εγχώριου συστήματος, είναι κατάλληλο ένα μικρό μπαλόνι με βάρος 1 kg. Η τιμή είναι 800-1200 ρούβλια.

Σύνολο με ελάχιστο κόστος πηγαίνει 200 ​​+ 500 + 800 + 200 + 800 = 2500 ρούβλια.

Πόσο freon είναι απαραίτητο για να ανεφοδιάσετε με καύσιμα ένα οικιακό κλιματιστικό;

Στο διαχωρισμένο σύστημα έως 20 m2 (7-ka) - περίπου 450-550 γραμμάρια φρεονίου. Έως 25 m2 (9-ka) είναι ήδη 500-600 γραμμάρια, και σε συστήματα μέχρι 35 m2 (12-ka) - 600-800 γραμμάρια. Έχουμε ήδη πει ότι το freon είναι ένα αέριο και σε διαφορετικές θερμοκρασίες περιβάλλοντος είτε επεκτείνεται είτε συστέλλεται. Σε ένα μανόμετρο με την ίδια ποσότητα ψυκτικού μπορεί να εμφανιστεί διαφορετική πίεση στο σύστημα. Πάνω για να γεμίσει το split είναι καλύτερο όταν ο δρόμος είναι αρκετά ζεστός, ακόμη και ζεστός. Πάνω από 25 μοίρες.

 • Το Freon R22 δεν γεμίζει περισσότερο από 4,8 ατμόσφαιρες.
 • R410a δεν υπερβαίνει τις 8,4 ατμόσφαιρες.

Αυτή η πίεση λαμβάνεται από την προσωπική πείρα ανεφοδιασμού οικιακών κλιματιστικών και μπορεί να διαφέρει από τα πρότυπα άλλων πλοίαρχων.

Η σειρά του ανεξάρτητου ανεφοδιασμού με φρέον στο διαχωρισμένο σύστημα

 1. Ενεργοποιήστε τη σχισμή για ψύξη και τη μεγαλύτερη δύναμη φουσκώματος (συνήθως ρυθμίζεται στο τηλεχειριστήριο με τα κουμπιά "Ανεμιστήρας" ή με το εικονίδιο του ανεμιστήρα).
 2. Ξεβιδώστε το βύσμα της βαλβίδας στην εξωτερική μονάδα.
 3. Βγάλτε τον εύκαμπτο σωλήνα με μια επίπεδη πλευρά στο μετρητή χαμηλής πίεσης. Συνήθως από το κάτω μέρος. Ελέγξτε ότι η βαλβίδα μέτρησης πίεσης βρίσκεται στην κλειστή θέση.
 4. Περιστρέψτε τον εύκαμπτο σωλήνα με ένα μανόμετρο στη βρύση του αποσυνδεδεμένου πρώιμου βύσματος.
 5. Όταν ξεκινήσει ο συμπιεστής, η πίεση στο μανόμετρο θα πέσει. Αν η πίεση είναι κοντά στο 0 ή κάτω από το μηδέν, τότε μπορούμε να υποθέσουμε ότι το σύστημα έχει μια σοβαρή διαρροή, χωρίς να αφαιρέσετε ένα ολόκληρο έμπειρος φρέον θα ρέει μακριά με το χρόνο, τη σταδιακή μείωση των πόρων της αντικατάστασης συμπιεστή αξίζει λύτρα ενός βασιλιά. Ναι, και το ίδιο το ψυγμένο με ψυκτικό μέσο αξίζει πολύ. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να βρεθεί και να εξαλειφθεί η διαρροή, να εκκενωθεί το σύστημα, και στη συνέχεια με ακρίβεια σε γραμμάρια για να γεμίσει η διαίρεση.
 6. Σφίξτε το δεύτερο σωλήνα στο μετρητή πίεσης με ομοιόμορφη πλευρά. Κατά κανόνα στα αριστερά.
 7. Το άλλο άκρο του εύκαμπτου σωλήνα πρέπει να βιδωθεί σε μια κασέτα Freon.
 8. Ανοίξτε τη βαλβίδα στον κύλινδρο.
 9. Ελαφρώς ξεβιδώστε εύκαμπτο σωλήνα που εκτείνεται από τον κύλινδρο σε ένα μετρητή πίεσης στον τόπο όπου βιδώνεται το μανόμετρο, το αέριο αναγκάζεται έξω από το σωλήνα αέρα (περίπου 2-3 ​​δευτερόλεπτα) και σταθερά σύσφιξη του πίσω.
 10. Κάνετε το ίδιο και με τον άλλο σωλήνα που πηγαίνει από τη βαλβίδα της εξωτερικής μονάδας στο μανόμετρο. Στον τόπο όπου αναβλύζει το μανόμετρο, στρίψτε ελαφρά τον εύκαμπτο σωλήνα για να βγείτε από τον αέρα.
 11. Ανοίξτε τη βαλβίδα στο μανόμετρο γεμίστε τη σχισμή. Προσπαθήστε να ανοίξετε τη βαλβίδα σε πλήρη, αλλά ελαφρώς προσθέστε ψυκτικό στο σύστημα.

Μετά την επαναπλήρωση του συστήματος:

 1. Κλείνετε τη βαλβίδα στο μανόμετρο.
 2. Κλείστε τη βαλβίδα στον κύλινδρο.
 3. Ξεβιδώστε τον εύκαμπτο σωλήνα από το μπαλόνι και έπειτα από το μανόμετρο.
 4. Ξεβιδώστε τον εύκαμπτο σωλήνα από τη βρύση της εξωτερικής μονάδας. Είναι καλύτερο να το κάνετε αυτό σε προστατευτικά γάντια ή σε πανί, έτσι ώστε το ψυκτικό να μην πέσει στο χέρι σας όταν ξεβιδώσετε τον εύκαμπτο σωλήνα. Στη συνέχεια, από το ίδιο το όργανο μέτρησης πίεσης.
 5. Περιστρέψτε το τυφλό βύσμα της εξωτερικής μονάδας.
 6. Όλα! Το διαχωρισμένο σύστημα σας ξαναγεμίζει.

Πόσο συχνά χρειάζομαι να ανεφοδιάσω το κλιματιστικό στο σπίτι;

Συμβαίνει ότι μετά από λίγο μετά την εγκατάσταση του split, για παράδειγμα μερικά χρόνια, μπορεί να παρατηρήσετε ότι το σύστημά σας άρχισε να κρυώνει όχι όπως πριν. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην ασήμαντη επιτρεπτή διαρροή του φρέον στις κυλινδρικές αρθρώσεις. Συνήθως αυτό είναι το 5-7% του συνολικού ποσού ανά έτος. Στη συνέχεια κάθε λίγα χρόνια ανεφοδιασμού των 100-200 γραμμαρίων Freon για την εξυπηρέτηση του διαχωρισμένου συστήματος θα είναι σχεδόν ανεπαίσθητα οικονομικά. Αν πρέπει να ανεφοδιάσετε φρέον κάθε χρόνο, θα πρέπει να σκεφτείτε για την εύρεση και την εξάλειψη της διαρροής, φυσικά, από ειδικούς.

Με την πρώτη ματιά, η διαδικασία πλήρωσης ενός συστήματος διαχωρισμού με τα χέρια τους, μπορεί να μην φαίνεται πολύ δύσκολο, αλλά αξίζει να αναφερθεί ότι θα πρέπει να δαπανήσουν για τον εξοπλισμό και ότι το μανόμετρο με σωλήνες, προσαρμογείς και μπορεί η ίδια φρέον.

Εάν δεν θέλετε να επιβαρύνεστε με περιττές ανησυχίες, τότε είναι καλύτερο να εμπιστευτείτε αυτό το ζήτημα σε έμπειρους δασκάλους που γνωρίζουν όλες τις αποχρώσεις κατά το ανεφοδιασμό κλιματιστικών και δεν θα βλάψουν το σύστημά σας. Μετά από όλα, λόγω της έλλειψης φρέον, η περίσσεια του συστήματος επιταχύνει τη διαδικασία της φθοράς του συμπιεστή, η κατανομή των οποίων θα οδηγήσει σε δαπανηρές επισκευές.

Πάρτε μια δωρεάν διαβούλευση

Απλά αφήστε ένα αίτημα και ο ειδικός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας!

Πλήρεις οδηγίες για το ανεφοδιασμό των οικιακών κλιματιστικών

Είδος όλη μέρα και νύχτα! Σήμερα στο άρθρο θα μιλήσουμε για το ανεφοδιασμό ενός διαχωρισμένου συστήματος. Κατά τη λειτουργία του ή αμέσως

μετά από μια κακή εγκατάσταση, μπορείτε να εντοπίσετε την έλλειψη ψυκτικού (freon) στο σύστημα. Εάν η αιτία της διαρροής είναι σφάλμα εργοστασίου (διαρροή καλοριφέρ της εσωτερικής ή εξωτερικής μονάδας), αυτό συμβαίνει συνήθως κατά την εγκατάσταση της συσκευής. Εάν δεν αποκαλύφθηκε ο εργοστασιακός γάμος, οι κύριοι λόγοι για τη διαρροή είναι μόνο δύο:

 • Ο πρώτος λόγος είναι τα σφάλματα εγκατάστασης (περίπου το 80% των περιπτώσεων διαρροής). Τις περισσότερες φορές αυτό οφείλεται σε κακή ποιότητα κύλισης χαλκοσωλήνων. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να εντοπίσετε και να εξαλείψετε την αιτία της διαρροής πριν γεμίσετε το "condder".
 • Ο δεύτερος λόγος είναι μια φυσική διαρροή (αν μπορείτε να το πείτε). Αν και, θεωρητικά, ο βρόχος φρέον πρέπει να είναι αεροστεγής. Ακόμη και σε ακριβά μοντέλα, δεν αποκλείεται η ασήμαντη έξοδος ψυκτικού μέσω των συνδέσεων και των βαλβίδων εξυπηρέτησης.

Η διαδικασία ανεφοδιασμού του κλιματιστικού με το ψυκτικό μέσο είναι σύντομη, αλλά απαιτεί προσοχή, προσοχή και κατανόηση της όλης διαδικασίας. Τα παραμικρά σφάλματα στο φρέον "ένεση" μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρή βλάβη του διαχωρισμένου συστήματος. Και μπορείτε να υποφέρετε τον εαυτό σας. Επομένως, δεν είναι σκόπιμο να πραγματοποιηθεί αυτή η λειτουργία χωρίς τη γνώση του κλιματιστικού.

Συμπληρωματικό σύστημα διαχωρισμού

Φανταστείτε ότι η αιτία της διαρροής που έχουμε ήδη βρει και εξαλείψει. Τώρα πρέπει να ολοκληρώσετε τον ανεφοδιασμό του κλιματιστικού. Τι πρέπει να κάνουμε:

 1. Βγάζουμε τα απομεινάρια του φρέον στο σύστημα. Για αυτό, στο εξωτερικό μπλοκ Ξεβιδώστε τα παξιμάδια των σωλήνων χαλκού αριστερόστροφα.
 2. Όταν όλο το αέριο εξαερίζεται, σφίγγουμε τα παξιμάδια με τους σωλήνες πίσω.
 3. Συνδέουμε τον αριστερό εύκαμπτο σωλήνα του μανόμετρο στην εξωτερική μονάδα (στην οποία είναι κατάλληλος ένας μεγάλης διαμέτρου σωλήνας). Ο μεσαίος σωλήνας του μανόμετρου συνδέεται με την αντλία κενού. Ανοίγουμε με ένα εξάγωνο και τους δύο γερανούς στο εξωτερικό μπλοκ, έτσι ώστε ο αέρας αντλείται έπειτα από όλο το σύστημα (από την εσωτερική και εξωτερική μονάδα και από τους σωλήνες).
 4. Ξεκινάμε την αντλία και ανοίγουμε την αριστερή βαλβίδα στο μανόμετρο (αριστερόστροφα).
 5. Περιμένουμε για αρκετά λεπτά ενώ ο αέρας "αντλείται έξω". Για μικρά κλιματιστικά (μέχρι 2,7 kW ισχύος) και σύντομη "διαδρομή" (μέχρι 5 μέτρα), περιμένετε 8 έως 10 λεπτά.
 6. Μετά την "άντληση" του αέρα επικαλύπτοντας την αριστερή βαλβίδα του μανόμετρο και αμέσως μετά απενεργοποιήσαμε την αντλία. Εξετάζουμε τις μετρήσεις των μετρητών πίεσης (το βέλος πρέπει να είναι στη θέση "-1").
 7. Στη συνέχεια, αποσυνδέουμε τον MEDIUM σωλήνα του μανόμετρο από την αντλία και συνδέουμε τη φιάλη με τη φρέον.
 8. Ανοίγουμε το κρουνό στον κύλινδρο, γυρίζουμε το και το βάζουμε στις ζυγαριές. Για να ψύξετε το ψυκτικό υγρό σε υγρή κατάσταση.
 9. Ανοίγουμε για λίγα δευτερόλεπτα τους σωστούς μετρητές του μανόμετρου (περίπου 3-5 δευτερόλεπτα, μέχρι να βγει το υγρό φρέον). Για να συμπιεστεί ο αέρας από τα όργανα μέτρησης πίεσης, έτσι ώστε να μην εισέλθει στη συσκευή κλιματισμού στη συνέχεια.
 10. Τέλος, γυρίζουμε στην έγχυση ψυκτικού μέσου. Βρίσκουμε στην πινακίδα του κλιματιστικού το σωστό ποσό Freon. Επαναφέρετε την ισορροπία. Στη συνέχεια, ανοίξτε περιοδικά τους αριστερούς μετρητές του μανόμετρου και αυστηρά τις κλίμακες Ελέγξτε την ποσότητα του φρέον (εισάγεται στο κλιματιστικό). Όταν γεμίσει το σωστό βάρος Freon, κλείστε την αριστερή βαλβίδα του μανόμετρου.
 11. Στη συνέχεια, κλείστε το κρουνό στη δεξαμενή με φρέον. Βγάζουμε το υπόλοιπο φρέον από το μανόμετρο ανοίγοντας τους ΔΕΚΤΕΣ μετρητές του μανόμετρου.
 12. Αποσυνδέστε τον αριστερό σωλήνα του μανόμετρο από το κλιματιστικό. Προσοχή παρακαλώ. εδώ πρέπει να είστε SUPER καθαρό και πολύ γρήγορα να ξεβιδώσετε τον εύκαμπτο σωλήνα, έτσι ώστε να μην καίγεται freon (πάντα φοράει γάντια). Ακόμη και ειδικοί με εμπειρία μπορεί να υποφέρουν κατά τη διάρκεια αυτής της λειτουργίας.

Τι άλλο πρέπει να ξέρετε:

Σε οικιακά κλιματιστικά, χρησιμοποιούνται τρεις τύποι φρέον. Το πολυ-συστατικό freon της μάρκας R410 ήρθε να αντικαταστήσει το R22 (καταστροφή όζοντος). Στη συνέχεια εμφανίστηκε το freon R32. Ένα από τα συστατικά 32 και 410 φρεόνια είναι πιο ασταθές. Εάν υπάρχει διαρροή, αλλάζει η σύνθεση του ψυκτικού μέσου. Για να εξασφαλιστεί η τέλεια σύνθεση αυτών των φρέον, δεν εξαιρείται πλήρης επαναπλήρωση. Ενώ η παλιά R22 μπορεί απλώς να αναπληρωθεί.

Στη διαδικασία εργασίας με το freon είναι απαραίτητο να τηρούνται οι προφυλάξεις ασφαλείας, οι απρόσεκτες ενέργειες μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρά εγκαύματα. Εάν δεν είστε σίγουροι για τις ικανότητές σας, τότε μην χειρίζεστε αυτό το ζήτημα. Αφήστε τα σχόλιά σας αν το άρθρο ήταν χρήσιμο! Σας συνιστώ να παρακολουθήσετε αυτό το βίντεο, το οποίο δείχνει σαφώς όλη τη διαδικασία πλήρωσης.

Επαναπληρώστε το κλιματιστικό με τα χέρια σας: συμβουλές από τον πλοίαρχο

Αργά ή γρήγορα, ακόμη και το υψηλής ποιότητας και αξιόπιστο κλιματιστικό θα χάσει την ισχύ του. Αυτό εκφράζεται σε μια πιο παρατεταμένη αλλαγή στο μικροκλίμα του δωματίου από τον αρχικό χρόνο.

Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους.

 • Ο πρώτος λόγος είναι η μόλυνση του εξατμιστή και άλλων εσωτερικών στοιχείων της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος.
 • Η δεύτερη και πιο πιθανή αιτία της απώλειας της ψυκτικής ικανότητας είναι η μείωση της ποσότητας του Freon, λόγω της ροής του μέσω του ενισχυτικού συνδέσμου.

Εάν η τεχνολογία του κλίματος υφίσταται τακτικά προληπτικό καθαρισμό, τότε υπάρχει μόνο ένας λόγος, η διαρροή του φρέον. Σε αντίθεση με δημοφιλή πεποίθηση, είναι πολύ δύσκολο για την άντληση φυσικού αερίου, καθώς και τις εξουσίες και μέσα στο σπίτι της, είναι σχεδόν αδύνατο να πει τι πρέπει να κάνουμε σε αυτό το άρθρο είναι για να γεμίσει το κλιματιστικό με τα χέρια σας και να αποθηκεύσετε σημαντικό ποσό σε τεχνικό υπηρεσία κλήσεων.

Ανεφοδιασμός ή ανεφοδιασμός;

Το πιο συνηθισμένο οικιακό διαχωριστικό σύστημα δεν απαιτεί πλήρη αναπλήρωση, αλλά μόνο μερικό για κάποιους λόγους. Έτσι συνέβη ότι το κλιματιστικό ήταν υπό επισκευή. Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα τον βλάψει ακριβώς ανεφοδιασμού. Ή, αντί της εν λόγω εξόδου της συσκευής 19 C 21 C δεν προσπαθεί, τότε είναι επίσης πιθανό να χρειαστεί επαναπλήρωση. Σε γενικές γραμμές, κάθε κλιματικού εξοπλισμού κατά τη διάρκεια του έτους χάνει έως και 8% του ψυκτικού μέσου, έτσι ώστε σχεδόν κάθε διάσπαση του συστήματος χρειάζεται ανεφοδιασμό μία φορά κάθε 2 χρόνια.

http://www.youtube.com/watch?v=875zzHywW-M Αλλά πρέπει να γνωρίζουμε πόσο ψυκτικό στο κλιματιστικό, για να γεμίσει το ακριβές ποσό ως ανεπαρκή ψυκτικό δεν θα δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα, και η περίσσεια μπορεί να οδηγήσει σε αποτυχία της κατασκευής του συμπιεστή. Υπάρχουν δύο επιλογές για τον ανεφοδιασμό των κλιματικών συστημάτων

 • Με πίεση. Για να γνωρίζετε την απαιτούμενη ποσότητα ψυκτικού μέσου, η απλούστερη επιλογή είναι να το διαβάσετε στα έγγραφα στη συσκευή. Συνδέοντας τον συλλέκτη με το κλιματιστικό, μπορούμε να δούμε την πίεση του φρέον στο σύστημα. Γνωρίζοντας την ακριβή πίεση που θα πρέπει να υπάρχει στο κλιματιστικό, είναι εύκολο να υπολογίσετε πόσα φρέον πρέπει να αναπληρωθούν.
 • Βάρος. Αυτή η μέθοδος είναι καλή για την πλήρη επαναπλήρωση της συσκευής, αφού πριν τη χρήση της, είναι απαραίτητο να εξατμιστεί το φρέον από το σύστημα διάσπασης και να επαναπληρωθεί ολόκληρος ο όγκος του συστήματος φρέον. Για να γίνει αυτό, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ειδικές κλίμακες και να μάθετε πόση ποσότητα αερίου στη δεξαμενή χρειάζεστε για να γεμίσετε το σωστό ποσό.

Υπάρχει επίσης μια τρίτη επιλογή για ανεφοδιασμό των κλιματιστικών με freon, αλλά χρησιμοποιείται κυρίως μετά από επισκευές ή όταν εισέρχεται αέρας στο σύστημα. Ονομάζεται ντύσιμο σε ένα γυαλί μέτρησης. Εάν υπάρχουν φυσαλίδες αέρα στο παράθυρο επιθεώρησης του φραγόν φρέον, τότε το σύστημα είναι γεμάτο με φρέον μέχρι να συμπιεστούν από τη σωλήνωση. Μετά από αυτό, το αέριο εκκενώνεται στο κανονικό επίπεδο πλήρωσης του κλιματιστικού και επιτυγχάνει την απαιτούμενη πίεση στο σύστημα.

Προετοιμασία της συσκευής για ανεφοδιασμό ή ανεφοδιασμό

Πρώτα απ 'όλα, αξίζει να καταλάβετε ότι η διαδικασία προετοιμασίας και ανεφοδιασμού του κλιματιστικού θα απαιτήσει από εσάς τη διαθεσιμότητα εξειδικευμένων εργαλείων και κατά συνέπεια Freon, έτσι αξίζει να εξετάσετε πού να τα πάρετε. Σε ορισμένες πόλεις, μπορείτε να νοικιάσετε εργαλεία απευθείας από το κέντρο εξυπηρέτησης. Πληρώνουν για τη χρήση τους θα εξακολουθούν να είναι φθηνότερα από την πληρωμή για τις υπηρεσίες των επαγγελματιών του κέντρου εξυπηρέτησης.

 • Η προετοιμασία για τον ανεφοδιασμό του διαχωρισμένου συστήματος αρχίζει με τη μελέτη των σωλήνων εξατμιστήρων και του συμπυκνωτή, καθώς και με την επαλήθευση της ακεραιότητας της γραμμής Freon.
 • Μετά από εξωτερικό έλεγχο, είναι απαραίτητο να αντληθεί αέριο αέριο στο σύστημα μέσω ενός μειωτήρα με ένα μανόμετρο. Όταν επιτευχθεί ο όγκος ανεφοδιασμού του κλιματιστικού για ένα συγκεκριμένο μοντέλο, θα σταματήσει η παροχή αζώτου στο σύστημα. Τώρα πρέπει να παρακολουθήσετε το μετρητή πίεσης, εάν θα υπάρξει πτώση πίεσης στο σύστημα. Εάν η πίεση δεν πέσει, τότε το σύστημα είναι στεγανό και η διαρροή Freon συνέβη για λόγους που δεν σχετίζονται με ζημιά στο βρόχο Freon.
 • Αφού δοκιμαστεί το σύστημα, στην επαγγελματική γλώσσα - υπό πίεση, τότε πρέπει να εκκενωθεί. Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε εξειδικευμένες συσκευές, όπως συλλέκτη και αντλία κενού.

Σημαντικό! Δώστε προσοχή στο γεγονός ότι η αντλία κενού είναι εξοπλισμένη με ένα μανόμετρο και βαλβίδα ελέγχου, που εμποδίζει το λάδι να εισέλθει στο σύστημα Freon.

 • Στη συνέχεια, συνδέστε την αντλία κενού στη συσκευή μέσω της πολλαπλής, στη συνέχεια ανοίξτε την πολλαπλή βαλβίδας αερίου και ενεργοποιήστε την αντλία.
 • Αφού η βελόνα του μετρητή πίεσης πλησιάσει την ελάχιστη τιμή, είναι δυνατό να απενεργοποιηθεί η αντλία κενού και να κλείσει η βαλβίδα αερίου στην πολλαπλή.
 • Σε αυτή τη διαδικασία η προετοιμασία για ανεφοδιασμό μπορεί να θεωρηθεί πλήρης.

  Σημαντικό! Μετά την πτύχωση και την εκκένωση του συστήματος, μην αποσυνδέετε την πολλαπλή από το κλιματιστικό.

  Βήμα-βήμα οδηγίες: πώς να γεμίσετε το κλιματιστικό

  Για να παραχθεί ένα αυτο-τροφοδοτεί το κλίμα της μηχανικής απαιτούν ορισμένες συσκευές, δηλαδή, ψηφιακή ζυγαριά, ψηφιακό θερμόμετρο, πολλαπλή και allen κλειδιά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν συλλέκτη αμφίδρομης και τεσσάρων θέσεων. Δισταθής συσκευή και σας επιτρέπει να εκκενώσει και να γεμίσει τον εξοπλισμό HVAC, αλλά ο σωλήνας του πρόσθετου εξοπλισμού έχουν επανασυνδεθεί και δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα της αεροστεγούς θαλάμου θα πρέπει να εκδώσει, το άνοιγμα στην πολλαπλή βαλβίδας υγρού. Σε έναν συλλέκτη τεσσάρων θέσεων, αυτό δεν είναι απαραίτητο. Το πλεονέκτημα μιας τέτοιας συσκευής είναι η πλήρης στεγανότητα του συστήματος και η απουσία επαφής με τον αέρα.

  1. Πριν ξεκινήσετε την εργασία, πρέπει να ανοίξετε τις κλειδαριές που βρίσκονται στις καπνοδόχους σέρβις του κλιματικού συστήματος, προκειμένου να απελευθερώσετε το υπόλοιπο freon στη συσκευή.
  2. Μετά την έξοδο όλων των αερίων από το φορτισμένο κλιματιστικό, οι κλειδαριές πρέπει να είναι κλειστές.

  Σε αυτή την ενότητα προσφέρεται να μάθουμε πώς να γεμίζουμε το κλιματιστικό με freon με τη μέθοδο του δείκτη υπερθέρμανσης. Η υπερθέρμανση είναι η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του υπερθερμασμένου ατμού και του σημείου βρασμού του Freon. Όταν η συσκευή είναι ενεργοποιημένη, η πρώτη ανάγνωση λαμβάνεται με ένα ηλεκτρονικό θερμόμετρο συνδεδεμένο στον αγωγό αερίου της συσκευής. Το σημείο βρασμού του αερίου μπορεί να προσδιοριστεί από το μανόμετρο χαμηλής πίεσης στην πολλαπλή. Η διαφορά μεταξύ αυτών των δεικτών πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 5 ° C και 8 ° C. Εάν η διαφορά είναι μεγαλύτερη από 8 ° C, τότε αυτό σημαίνει ότι στο split σύστημα Freon δεν είναι αρκετό και πρέπει να πληρωθεί.

  1. Για ανεφοδιασμό, πρέπει να πάρετε τα ζυγαριά και να τοποθετήσετε ένα δεξαμενόπλοιο με freon πάνω τους. Μετά από αυτό πρέπει να ρυθμίσετε το δείκτη βάρους "0" στις κλίμακες.
  2. Αφού εκτελέσετε αυτές τις διαδικασίες, ανοίξτε τη βαλβίδα στον κύλινδρο και ανοίξτε τη βαλβίδα του υγρού στην πολλαπλή για ένα δευτερόλεπτο, για να απελευθερώσετε τον αέρα που υπήρχε στους εύκαμπτους σωλήνες.
  3. Στη συνέχεια, πρέπει να ανοίξετε τη βαλβίδα αερίου στην πολλαπλή. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πλήρωσης, η πίεση στο σύστημα θα αυξηθεί και η θερμοκρασία στο θερμόμετρο θα μειωθεί.
  4. Αυτό πρέπει να γίνει μέχρις ότου η διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσα στο μανόμετρο και το θερμόμετρο που είναι προσαρτημένο στο σωλήνα αερίου του κλιματιστικού είναι 5 ° -8 °. Μετά από αυτό, είναι απαραίτητο να κλείσετε πρώτα τη βαλβίδα αερίου στον συλλέκτη και στη συνέχεια στη δεξαμενή με φρέον. Για να μάθετε πόση ποσότητα αερίου δαπανώνται, μπορείτε απλά να δείτε τις κλίμακες.

  Μπορείτε να ελέγξετε τη λειτουργία της συσκευής μόνο συνδέοντας τη συσκευή στον κορμό και ενεργοποιώντας την. Ο κύριος δείκτης ανεπαρκούς τροφοδοσίας είναι η κατάψυξη των γερανών, αν αυτό δεν συμβεί, τότε το κλιματιστικό γεμίζει σωστά, με τη σωστή ποσότητα αερίου.

  Πώς να ξαναγεμίσετε το οικιακό κλιματιστικό σας - οδηγίες

  Μετά την εγκατάσταση ή την επισκευή του οικιακού διαχωριστικού συστήματος, το κύκλωμα εργασίας είναι γεμάτο με ψυκτικό - μια ειδική ουσία που εξατμίζεται σε αρνητικές θερμοκρασίες. Σύμφωνα με τους δημοσιευμένους τιμοκαταλόγους στο Διαδίκτυο, η τιμή αυτής της υπηρεσίας ξεκινά από 2000 ρούβλια (35 cu. E.). Μια εναλλακτική λύση είναι να αποθηκεύσετε και να λύσετε το πρόβλημα μόνοι σας. Προσφέρουμε να εξετάσετε 3 ερωτήσεις: όταν είναι απαραίτητο να ανεφοδιάσετε το κλιματιστικό με freon, πόσο κοστίζει η ενοικίαση εξοπλισμού και πώς να κάνετε την εργασία σας.

  Πόσο συχνά γεμίζετε το ψυγείο του σπιτιού σας

  Η έγχυση Freon στο σύστημα διάσπασης πραγματοποιείται σε τρεις περιπτώσεις:

  • κατά τη διαδικασία εγκατάστασης ή επανεγκατάστασης σε μια νέα θέση.
  • μετά την επισκευή, που συνεπάγεται αποσύνδεση των γραμμών Freon.
  • ως αποτέλεσμα διαρροής ψυκτικού από το κύκλωμα.

  Για αναφορά. Τα κλιματιστικά κινητής τηλεφωνίας και παραθύρων, που εκτελούνται με τη μορφή μονομπλόκ, δεν χρειάζονται πρακτικά πρόσθετη πλήρωση του φρέον. Οι σωλήνες μικρού μήκους, τοποθετημένοι στο εργοστάσιο, βρίσκονται μέσα στο περίβλημα και δεν είναι προσβάσιμοι στους εγκαταστάτες "στρίψιμο". Ένα άλλο πράγμα είναι ένα ψυγείο αυτοκινήτου, που υπόκειται σε δόνηση και συχνά χάνει ψυκτικό.

  Οι ψύκτες - τα μονοκόμματα είναι πολύ λιγότερο πιθανό να χάσουν αέρια φρέον, αντί να διασπαστούν με εξωτερικές επικοινωνίες

  Στην πραγματικότητα, μετά την εγκατάσταση ενός νέου κλιματιστικού, δεν χρειάζεται να γεμίσετε το φρέον - ο παραγωγός προωθεί το φυσικό αέριο στην εξωτερική μονάδα. Ομοίως, έρχονται σε επαφή οι αρμόδιοι πλοίαρχοι - κατά την επισκευή ή την αποσυναρμολόγηση ενός διαχωρισμού, το ψυκτικό υγρό αντλείται στον εναλλάκτη θερμότητας της εξωτερικής μονάδας. Οι δύο πρώτες περιπτώσεις αφορούν την απώλεια μιας ουσίας λόγω ανεπιτυχών ενεργειών.

  Για την ανεπαρκή ποσότητα Freon στο σύστημα της κλιματικής μονάδας υποδεικνύονται τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • η απόδοση ψύξης μειώνεται - ο ανεμιστήρας της εσωτερικής μονάδας οδηγεί ζεστό αέρα.
  • Ο συμπιεστής λειτουργεί σε λειτουργία πλήρους φορτίου χωρίς διακοπή.
  • το κλιματιστικό του μετατροπέα παρουσιάζει σφάλματα και συχνά απενεργοποιείται (στην οθόνη εμφανίζεται ο κωδικός βλάβης).
  • που βρίσκεται στο εξωτερικό μπλοκ της θύρας εξυπηρέτησης, όπου έρχεται η γραμμή υγρού, καλυμμένη με πάγο.
  • υπό την επίδραση της πίεσης Freon στη διαρρέουσα ένωση εμφανίστηκε το πετρέλαιο.
  • κατάψυξη του εξατμιστήρα της εσωτερικής μονάδας.

  Σημείωση: Οι θύρες σέρβις του διαχωρισμένου συστήματος βρίσκονται κάτω από το κάλυμμα στο πλευρικό τοίχωμα της εξωτερικής μονάδας. Δύο κύριες γραμμές συνδέονται με αυτές, όπου το φρέον κυκλοφορεί σε υγρή και αέρια κατάσταση. Η διάμετρος του σωλήνα υγρού είναι μικρότερη από εκείνη του σωλήνα αερίου.

  Το πλήρες σύνολο των συνεπειών - το λιμάνι εξυπηρέτησης αερίου στο πετρέλαιο, το υγρό ήταν καλυμμένο με παγετό, στη φωτογραφία στα δεξιά - ο παγωμένος εξατμιστήρας της εσωτερικής μονάδας

  Στο βίντεο και στους χώρους των εταιρειών που ασχολούνται με την εγκατάσταση ψυγείων, υπάρχει μια σύσταση: τα οικιακά κλιματιστικά πρέπει να τροφοδοτούνται σχεδόν κάθε χρόνο. Στην πραγματικότητα, ο σωστά εγκατεστημένος διαχωρισμός σέρβεται ήσυχα χωρίς ανεφοδιασμό για 3-5 χρόνια, διότι μέσω αξιόπιστων συνδέσεων ένας μεγάλος όγκος ψυκτικού δεν μπορεί να διαρρεύσει.

  Αν τα παραπάνω σημάδια παρατηρούνται συχνά, θα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε τις αρθρώσεις και να ελέγξετε την ποιότητα της έλασης. Ο εργοστασιακός γάμος μέσα στις μονάδες είναι σπάνιο ακόμα και για τους "Κινέζους".

  Εξ ου και η συμβουλή: φροντίστε το ντύσιμο, όταν είναι πραγματικά απαραίτητο. Αλλά πρέπει να καθαρίσετε το κλιματιστικό κάθε χρόνο.

  Εξοπλισμός και υλικά για εργασία

  Για να κάνετε αυτόνομο ανεφοδιασμό του οικιακού σας συστήματος διάσπασης, αγοράστε ή καλύτερα να νοικιάσετε ένα μικρό σύνολο εξοπλισμού:

  • αντλία κενού δύο σταδίων, εξοπλισμένη με βαλβίδα αντεπιστροφής ·
  • Πολλαπλασιαστή μανομέτρου με παράθυρο επιθεώρησης και σύνολο εύκαμπτων σωλήνων.
  • ηλεκτρονικές κλίμακες δαπέδου.
  • καρότα κλειδιά και hexahedrons με μέγεθος 5-8 mm (πιθανώς, θα είναι σε μια οικονομία σπίτι).

  Σημείωση: Τα μοντέλα των αντλιών που διαθέτουν βαλβίδα αντεπιστροφής δεν "ρίχνουν" το δικό τους λάδι στους σωλήνες freon κατά τη λειτουργία.

  Στη συνέχεια, πρέπει να επιλέξετε το σωστό freon για το κλιματιστικό, εστιάζοντας στην πινακίδα της εργοστασιακής μονάδας στην εξωτερική μονάδα ή στις οδηγίες χρήσης του ψυγείου. Η πινακίδα τύπου δηλώνει τον βαθμό ψυκτικού μέσου και τον κανόνα φόρτισης, εκφρασμένο σε χιλιόγραμμα (ή γραμμάρια).

  Κατά την επιλογή του τύπου ψυκτικού μέσου, χρησιμοποιήστε απλές οδηγίες:

  1. Αγοράστε το φρέον που αναγράφεται στην ετικέτα, άλλα εμπορικά σήματα δεν θα λειτουργήσουν. Το πιο συνηθισμένο αέριο δύο συστατικών είναι το R410a, λιγότερο συνηθισμένο είναι το R22 ή το R134a (στα αυτοκίνητα). Το Chladon R12 θεωρείται ξεπερασμένο και επομένως αποσύρεται από την παραγωγή.
  2. Κατά την ενοικίαση ενός συλλέκτη αντοχής, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει το εμπορικό σήμα σχετικά με το χρησιμοποιούμενο ψυκτικό μέσο. Συσκευή και εύκαμπτοι σωλήνες, που εργάζονται με φρέον R22, δεν μπορεί να εφαρμοστεί για την πλήρωση R410A αερίου, επειδή προστίθενται διάφορα έλαια - ορυκτών και συνθετικών που βασίζονται, αντίστοιχα.
  3. Για τη σύνδεση του σταθμού μέτρησης με τις θύρες σέρβις του διαχωρισμένου συστήματος που λειτουργεί με ψυκτικό μέσο R410a, χρησιμοποιείται ειδικός προσαρμογέας.
  4. Υπολογίστε το βάρος του ψυκτικού με περιθώριο. Ο καθαρισμός των εύκαμπτων σωλήνων θα πάρει περίπου 50 γραμμάρια συν 30 γραμμάρια για κάθε επιπλέον μετρητή οδικής κυκλοφορίας αν το μήκος τους υπερβαίνει τα 3 μέτρα.
  5. Για τα περισσότερα κλιματιστικά που εγκαθίστανται στα διαμερίσματα, αρκεί ένα κιλό freon, λαμβάνοντας υπόψη το απόθεμα. Μπορείτε να το νοικιάσετε με ένα μπουκάλι ή να το αγοράσετε σε ένα ξεχωριστό δοχείο.
  Το Siphon σας επιτρέπει να αντλούμε υγρό ψυκτικό μέσο μέσω του σωλήνα, να τοποθετήσετε τη δεξαμενή ανάποδα δεν είναι απαραίτητη

  Ορισμένοι τύποι κυλίνδρων έχουν ενσωματωμένο σιφόνι, που απεικονίζεται στο διάγραμμα. Αυτές οι δεξαμενές δεν χρειάζεται να αναστραφούν για να γεμίσουν το ψυκτικό υγρό σε υγρή κατάσταση. Ρωτήστε για τον τύπο του δοχείου από τον πωλητή ή τον ιδιοκτήτη.

  Προδιαγραφές. Οι κύλινδροι, φορτισμένοι με αέριο R410a, είναι βαμμένοι σε ροζ, φρέον R22 - πράσινο.

  Υπάρχει μια εξειδικευμένη ηλεκτρονική συσκευή που ανιχνεύει μικρά ελαττώματα στους σωλήνες και τις αρθρώσεις, έναν ανιχνευτή διαρροών. Αν η απόδοση της ψύξης έχει μειωθεί, αλλά δεν υπάρχουν προφανείς διαρροές στο κλιματιστικό, ο μετρητής θα βοηθήσει να βρει ένα συρίγγιο μεγέθους ανθρώπινης τρίχας. Εάν είναι απαραίτητο, η συσκευή μπορεί να ενοικιαστεί, να αγοραστεί - δαπανηρή και άσκοπη.

  Εξοικονόμηση σε σύγκριση με την κλήση του πλοίαρχου

  Γνωρίζοντας την ανάγκη για υλικά και εξοπλισμό, είναι εύκολο να υπολογίσετε πόσο επικερδής είναι ο ανεφοδιασμός του κλιματιστικού με το να το κάνετε μόνοι σας. Το κόστος του ενοικίου λαμβάνεται από τους πόρους του Διαδικτύου των εταιρειών που προσφέρουν αυτή την υπηρεσία στην περιοχή της Μόσχας:

  • αντλία κενού + πολλαπλή με σωλήνες - 700 τρίβει. ανά ημέρα (12,5 κ.εκ.).
  • ένα πλήρες σετ που περιλαμβάνει έναν κύλινδρο αερίου, έναν ανιχνευτικό σταθμό και μια αντλία, από 1000 ρούβλια την ημέρα (18 δολάρια).
  • ο ακριβότερος τύπος φρέον - R410a - 650 ρούβλια. για 0,6kg (12 κ.εκ.).

  Σημείωση: Οι τιμές λαμβάνονται από την 1η Μαρτίου 2018. Σε παρενθέσεις, το ισοδύναμο δίνεται σε συμβατικές μονάδες, δεδομένου ότι το κόστος των υπηρεσιών ποικίλλει με την πάροδο του χρόνου.

  Ας πάρουμε υπόψη μια πιο ακριβή επιλογή - ενοικίαση εξοπλισμού συν αγορά freon: 700 + 650 = 1350 ρούβλια. (24,5 cu). Το ελάχιστο κόστος των διαχωρισμένων συστημάτων ανεφοδιασμού, που δηλώνονται από διάφορες εταιρείες, είναι 2000 ρούβλια. (35 κε). Το όφελος από τις ανεξάρτητες διαδικασίες πλήρωσης δεν είναι πολύ υψηλό - 650 ρούβλια. ή 10,5 έτη. ε.

  Εξετάστε μια σειρά αντικρουόμενων παραγόντων:

  1. Για να νοικιάσετε εξοπλισμό και συσκευές, πρέπει να ξοδέψετε τον προσωπικό σας χρόνο.
  2. Οι τιμές που υποδεικνύονται στο Διαδίκτυο μπορεί να υποτιμηθούν χάριν προσέλκυσης πελατών ή απλά απαρχαιωμένες.
  3. Συχνά, η εταιρεία χρεώνει επιπλέον έξοδα για αναχώρηση ή λογαριασμούς για κάθε εργασία χωριστά - ηλεκτρική σκούπα, διάγνωση και ανεφοδιασμό.
  4. Υπάρχει μια πιθανότητα ότι οι "φθηνοί" πλοίαρχοι θα εκτελέσουν το έργο με ελάχιστο τρόπο και μετά από ένα χρόνο ο νεαρός θα εξατμιστεί και πάλι.
  5. Δεν περιλαμβάνεται στο κόστος της ενοικίασης ηλεκτρονικών ζυγών. Επιτρέπεται η χρήση κλίμακας κουζίνας για επιτραπέζιους υπολογιστές, σχεδιασμένη να μετρά μάζα μέχρι 20 κιλά με ακρίβεια οθόνης μέχρι 1 γραμμάριο.

  Ως εκ τούτου, το συμπέρασμα: Η κατάλληλη ανεξάρτητη έγχυση Freon προτιμάται περισσότερο από την επαφή με μια εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες σε μειωμένη τιμή. Η εργασία των πεπειραμένων επαγγελματιών είναι δαπανηρή.

  Τεχνολογία ανεφοδιασμού κατά βάρος ψυκτικού

  Η ουσία της μεθόδου έγκειται στην πλήρη αντικατάσταση του φρέον - το παλιό φυσικό αέριο πρέπει να εξαερίζεται στην ατμόσφαιρα και αντί αυτού, ρίχνουμε σε φρέσκο ​​ψυχρό. Για αρχάριους, αυτή είναι η πιο αποδεκτή επιλογή - μόνο ένας έμπειρος πλοίαρχος είναι σε θέση να προσδιορίσει το υπόλοιπο ψυκτικό μέσο στο σύστημα και να ξαναγεμίσει με ακρίβεια την ελλείπουσα ποσότητα. Άλλοι τρόποι λήψης θα περιγραφούν παρακάτω.

  Σύνδεση του συλλέκτη στις θύρες της εξωτερικής μονάδας

  Συμβούλιο. Πριν από τον ανεφοδιασμό, εξαλείψτε το πρόβλημα που προκάλεσε την απώλεια του παλαιού αερίου. Στην ιδανική περίπτωση, το σύστημα διαχωρισμού πρέπει να υποβληθεί σε διαδικασία δοκιμής πίεσης με άζωτο που αντλείται στη μέγιστη πίεση που καθορίζεται στο πιστοποιητικό προϊόντος (συνήθως 25-30 bar).

  Παρουσιάζουμε τις οδηγίες για την πλήρωση του κλιματιστικού με φρέον κατά βάρος:

  1. Αποστραγγίστε το παλιό ψυκτικό υγρό στην ατμόσφαιρα με οποιοδήποτε βολικό τρόπο - μέσω του ξεβιδωμένου σωλήνα ή του καρουλιού της θύρας υπηρεσίας. Απελευθερώστε αργά το αέριο, για να μην χάσετε λάδι. Στη διαδικασία εκκένωσης με hexahedron ανοίξτε και τους δύο γερανούς, κρυμμένους κάτω από προστατευτικά παξιμάδια.
  2. Κλείστε τις βρύσες και συνδέστε τον αριστερό εύκαμπτο σωλήνα του μανόμετρου (μπλε) στο καρούλι. Βεβαιωθείτε ότι οι βαλβίδες πολλαπλών σωλήνων είναι επίσης κλειστές.

  Σχέδιο καλωδίωσης για εκκένωση

 • Συνδέστε τον μεσαίο κίτρινο σωλήνα στο εξάρτημα αντλίας κενού, ξεκινήστε τη μονάδα. Ανοίξτε την αριστερή βαλβίδα χαμηλής πίεσης (στα αριστερά στο διάγραμμα) και ακολουθήστε το μετρητή κενού - το βέλος πρέπει να πέσει κάτω από το μηδέν και να δείξει την τιμή μείον 1 bar. Ανοίξτε επίσης τις βαλβίδες στις θύρες υπηρεσιών.
 • Σκουπίστε το κύκλωμα Freon για 20 λεπτά. Μετά τη διακοπή της αντλίας, περιμένετε μισή ώρα, βλέποντας το μανόμετρο. Εάν η βελόνα επιστρέψει στο μηδέν, αναζητήστε μια διαρροή.
 • Θέστε τον εύκαμπτο σωλήνα από την αντλία στον κύλινδρο, κλείστε την αριστερή βρύση της πολλαπλής. Ανοίξτε τη βαλβίδα της δεξαμενής αρκετές στροφές και χτυπήστε τον εύκαμπτο σωλήνα με freon Η λειτουργία είναι απλή: ανοίξτε τη δεξιά πύλη του σταθμού (υψηλή πίεση) για 1 δευτερόλεπτο.

  Το δοχείο ανεφοδιασμού συνδέεται με τον ίδιο σωλήνα με την αντλία κενού

 • Τοποθετήστε σωστά τον κύλινδρο στην κλίμακα και επαναφέρετε την οθόνη στο μηδέν. Ανοίξτε ξανά την αριστερή βαλβίδα πολλαπλής εισαγωγής και παρακολουθήστε τη μείωση της μάζας αερίου στο υπόλοιπο. Όταν η οθόνη δείχνει την απαιτούμενη ποσότητα ψυκτικού, κλείστε τη βαλβίδα.
 • Κλείστε και τις δύο βαλβίδες στις θύρες σέρβις, αποσυνδέστε το καπάκι από το καρούλι και ελέγξτε το σύστημα διαχωρισμού για λειτουργικότητα.
 • Το τυποποιημένο δοχείο με ψυκτικό R410 πρέπει να γυρίσει

  Ένα σημαντικό σημείο. Το Freon R410a χύνεται μόνο σε υγρή κατάσταση, έτσι ώστε το μπαλόνι τοποθετείται στις κλίμακες ανάποδα. Κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού, είναι εύκολο να δείτε την υπερχείλιση της ουσίας στο γυαλί του συλλέκτη. Εάν η δεξαμενή είναι εφοδιασμένη με σιφόνι ή το ψυκτικό R22 αντλείται, δεν είναι απαραίτητο να γυρίσετε τον κύλινδρο.

  Κατά τη διάρκεια της εργασίας, είναι σημαντικό να μην συγχέεται η ακολουθία των λειτουργιών και να μην ανοίγετε τυχαία το γεμάτο κύκλωμα. Ο ελάχιστος χρόνος εκκένωσης είναι 20 λεπτά, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η αντλία αντλεί από το σύστημα όχι μόνο αέρα, αλλά και υγρασία, που μπορεί να βλάψει τον συμπιεστή. Πώς να ανεφοδιάσετε το κλιματιστικό με το freon R410a, δείτε το βίντεο:

  Άλλοι τρόποι έγχυσης αερίου

  Δεδομένου ότι η πλήρης αλλαγή αερίου συνεπάγεται κάποιο κόστος, οι πλοίαρχοι ψύξης εφαρμόζουν τέτοιες μεθόδους ανεφοδιασμού με φρέον στο διαχωρισμένο σύστημα:

  • θερμοκρασία υπερθέρμανσης.
  • από την πίεση του ψυκτικού μέσου στο κλιματιστικό λειτουργίας.
  • στην τρέχουσα κατανάλωση του συμπιεστή.

  Για την επαναπλήρωση φρέον, είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε πόσο αέριο έχει απομείνει στο σύστημα, τον συμπιεστή και δύο εναλλάκτες θερμότητας. Η ακριβής απάντηση δίνει μόνο μια πρώτη μέθοδο: χρησιμοποιώντας ένα θερμόμετρο επαφής ή εξ αποστάσεως πυρόμετρο μετρούμενη πραγματική θερμοκρασία του ψυκτικού κατά την συμπιεστής λειτουργεί και συγκρίνεται με μία επιθυμητή τιμή κλίμακας (που αντιστοιχεί ζέσεως σημείο ψυκτικό) αποτίθεται επί του σταθμού μετρητή.

  Η κλίμακα θερμοκρασιών βρασμού των ψυκτικών μέσων διαφορετικών τύπων σημειώνεται στο μετρητή. Η πραγματική τιμή πίεσης είναι 5.4 Bar, ο βαθμός R22 πρέπει να βράσει στους + 8 ° С

  Εάν η διαφορά στην πραγματική θερμοκρασία και η τιμή που υποδεικνύεται από το βέλος της κλίμακας υπερβαίνει τους 8 βαθμούς, το freon στο κύκλωμα δεν είναι αρκετό. Ο πλοίαρχος προσθέτει το ψυκτικό σε μικρές μερίδες και μετρά και πάλι τη θερμοκρασία. Όταν η διαφορά είναι μικρότερη από 5 ° C, υπάρχει επαναπλήρωση - πρέπει να αιμορραγείτε το υπερβολικό αέριο.

  Δεδομένου ότι η πίεση του ψυκτικού υγρού και του ρεύματος στο κύκλωμα του συμπιεστή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και αλλάζει διαρκώς, είναι αδύνατο να προσδιοριστεί ακριβώς το υπόλοιπο Freon. Δεν συνιστούμε στους νεοεισερχόμενους να χρησιμοποιούν αυτές τις μεθόδους, ώστε να μην απενεργοποιούν την πιο ακριβή μονάδα - τον συμπιεστή.

  Συμβουλές για το τελευταίο

  Πιθανότατα, ένας ανεξάρτητος ανεφοδιασμός του διαχωρισμένου συστήματος δεν θα φέρει μεγάλο οικονομικό όφελος, μόνο την ηθική ικανοποίηση και την εμπειρία που θα είναι χρήσιμες στο μέλλον. Για να μην κάνετε λάθη, ακούστε τις ακόλουθες συστάσεις:

  1. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην αναζήτηση διαρροών και εκκένωσης. Είναι προτιμότερο να ξοδεύετε χρόνο για να επαναλάβετε τις ελασματοποιημένες συνδέσεις των σωλήνων χαλκού παρά να χάσετε ξανά το freon.
  2. Πάρτε το χρόνο σας και μην ξεχάσετε να κλείσετε τις βαλβίδες με τη σωστή σειρά.
  3. Το καθαρισμό των σωλήνων από τον αέρα είναι αυστηρά υποχρεωτικό - είναι αδύνατο να πάρει υγρασία και οξυγόνο στο εσωτερικό του περιγράμματος.
  4. Πριν αποσυνδέσετε τους εύκαμπτους σωλήνες από το κλιματιστικό, κλείστε τη βαλβίδα του κυλίνδρου και εκφορτώστε το υπόλοιπο των ακροφυσίων μέσω του ανιχνευτή.

  Η κύρια μονάδα ψύξης δεν χρειάζεται περισσότερο από μία ώρα για να γεμίσει τη διαδικασία, πρέπει να διαθέσετε διπλάσιο χρόνο για να ολοκληρώσετε την εργασία. Δείτε τις οδηγίες λήψης του Freon R22, που παρουσιάζονται στο τελευταίο βίντεο.

  Ανεφοδιασμός στο αυτοκίνητο

  Το αυτόματο κλιματιστικό είναι ένα σύνολο που δημιουργεί και διατηρεί ένα καθορισμένο μικροκλίμα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Το κλιματιστικό αυτοκινήτου, καθώς και κάθε άλλο εξοπλισμό, απαιτεί έγκαιρη συντήρηση. Γι 'αυτό, για να το κρατήσει σε καλή κατάσταση απαιτεί την περιοδική ανεφοδιασμού ενός κλιματιστικού αυτοκινήτου, καθαρισμό του συστήματος κλιματισμού, και μια σειρά από άλλες διαδικασίες για την πρόληψη της αποτυχίας του. Αυτοί οι οδηγοί που χρησιμοποιούν συχνά κλιματισμό, πιθανότατα, έχουν επανειλημμένα επισκεφθεί τα κέντρα παροχής υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του καταβάλλοντας ένα ορισμένο χρηματικό ποσό (η τιμή των αυτοκινήτων συμπληρώνοντας την εκκίνηση του κλιματιστικού από το 1000 τρίβετε.). Ωστόσο, αυτή η διαδικασία μπορεί να σωθεί, πώς αυτο-παραγωγής αυτοκινήτων εναέριου ανεφοδιασμού και να περιγράψει σε αυτό το άρθρο.

  Θα ασχοληθούμε με τέτοιες στιγμές:

  Πώς λειτουργεί το αυτοκίνητο

  Η αρχή του κλιματιστικού στο αυτοκίνητο

  Πριν ξεκινήσετε να ανεφοδιάζετε το κλιματιστικό στο αυτοκίνητο με τα χέρια σας, έτσι ώστε η διαδικασία να είναι επιτυχής, είναι επιθυμητό να κατανοήσετε τη συσκευή και την αρχή της λειτουργίας της. Το σύστημα έχει τρία κύρια μέρη:

  Η διαδικασία κλιματισμού συμβαίνει περίπου σαν αυτό:

  • Freon, κυκλοφορεί σε κλειστό βρόχο, περνώντας και τα 3 μέρη.
  • Ο συμπιεστής κλιματισμού συμπιέζει το αέριο και αυξάνει τη θερμοκρασία του.
  • Στη συνέχεια το ψυκτικό (ήδη ζεστό και υπό πίεση) εισέρχεται στον συμπυκνωτή, όπου ψύχεται και συμπυκνώνεται (γίνεται υγρό).
  • Στη συνέχεια, το φρέον εισέρχεται στο κύκλωμα με υψηλή πίεση και οδηγείται στη βαλβίδα εκτόνωσης, όπου ψεκάζεται και εισέρχεται στον εξατμιστή.
  • Είναι στον εξατμιστή ότι λαμβάνει χώρα η διαδικασία ψύξης, επειδή εκεί το ψυκτικό υγρό υφίσταται εξάτμιση, ως εκ τούτου, η θερμότητα αφαιρείται από τον αέρα και ψύχεται.
  • Στο κλείσιμο του κυκλώματος, το φρέον τροφοδοτείται εκ νέου στον συμπιεστή (με τη μορφή ψυχρού αερίου) κατά μήκος της πλευράς χαμηλής πίεσης και εκεί η διαδικασία επαναλαμβάνεται και πάλι.

  Πόσο συχνά γεμίζετε το κλιματιστικό στο αυτοκίνητο;

  Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του αυτοκινούμενου υπάρχει μια μικρή διαρροή φρέον. Ο κανόνας είναι απώλεια αερίου για 1 έτος μπορεί να φτάσει μέχρι και 15%. Έτσι, κάθε τρία χρόνια, αν δεν υπήρχε αποσυμπίεση του κυκλώματος, η μηχανή απαιτεί ανεφοδιασμό στο κλιματιστικό. Και στην περίπτωση που το αυτοκίνητο είναι ήδη αρκετά παλιό, η φυσική διαρροή είναι ακόμη μεγαλύτερη, οπότε ο ανεφοδιασμός μπορεί να απαιτηθεί για ένα έτος πιο συχνά, αλλά η μέθοδος ανεφοδιασμού θα είναι παρόμοια.

  Όταν υπάρχει μια μεγάλη διαρροή φρέον, για να γεμίσει το κλιματιστικό του αυτοκινήτου δεν έχει νόημα, πρέπει πρώτα να καθορίσει την κατεστραμμένη περιοχή και αφαιρέστε (αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε μια εξειδικευμένη υπηρεσία με τη χρήση υπεριώδους φωτός).

  Όταν η διαρροή Freon είναι κάτι περισσότερο από το φυσιολογικό, είναι πολύ πιθανό:

  • ή οι σωλήνες του συστήματος κλιματισμού μέσω μηχανικής / διαβρωτικής βλάβης έχουν χάσει την ακεραιότητά τους.
  • ή διεργασίες διάβρωσης εμφανίστηκαν μέσα στον συμπυκνωτή.

  Τι Freon είναι στο κλιματιστικό του αυτοκινήτου;

  Τύποι ψυκτικού που χρησιμοποιούνται σε αυτόματα κλιματιστικά

  Προηγουμένως, για ανεφοδιασμό του κλιματιστικού, φρέον που περιέχει φθόριο R-12, αν και είναι πιο παραγωγική, αλλά λόγω του γεγονότος ότι πολύ επιβλαβείς, το 1992, απαγορεύθηκε η χρήση του και αντικαθίσταται με ψυκτικό R-134a. Ως εκ τούτου, οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων με κλιματισμό για να παράγουν μέχρι την απελευθέρωση το 1992, είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε είτε μόνο του, είτε για να περάσει το ίδιο σε ένα νέο είδος φρέον. Μετά από όλα, αν και εργάζονται για R-12, αλλά σε πρατήρια καυσίμων απαγορεύεται η πλήρωση του χλωροφθοριωμένου αερίου. Έτσι ώστε όλα τα νέα μοντέλα αυτοκινήτων με κλιματισμό αυτοκινήτων ψυκτικό μέσο R-134a. Με την ευκαιρία, πως στην αυτοκινητοβιομηχανία κλιματιστικό φρέον συγκεκριμένο σύστημα, μπορείτε να δείτε στην πλάκα, την ανύψωση του καπό. Αν και είναι δύσκολο να συγχέουμε, επειδή ακόμη και διαφορετικές λαιμό πλήρωσης (σε έναν σωλήνα κάτω από το R-134a πάνω από αυτό και ένα μεγάλης διαμέτρου). Σε ένα αυτοκόλλητο κάτω από την κουκούλα μπορεί επίσης να δει, και ο ρυθμός φόρτισης ψυκτικού στην αυτοκινητοβιομηχανία κλιματιστικό.

  Η ποσότητα Freon στο κλιματιστικό αυτοκινήτου

  Προτού ανεφοδιαστείτε το κλιματιστικό με τα χέρια σας, είναι επιθυμητό να καθορίσετε ακριβώς πόσο Freon στο κλιματιστικό αυτοκινήτου θα υπολογίσει με την αγορά του απαιτούμενου αριθμού δοχείων. Δείτε το ρυθμό αναπλήρωσης φρεονιού στο κλιματιστικό αυτοκινήτου, όπως ήδη διαπιστώσατε, μπορείτε να βρείτε στην πινακίδα κάτω από την κουκούλα, η οποία δείχνει τόσο τον τύπο του ψυκτικού μέσου όσο και τον αριθμό του στο σύστημα.

  Όταν για κάποιο λόγο λείπει ο πίνακας, μπορείτε να μάθετε πόση ποσότητα ψυκτικού χρειάζεστε είτε από τον αντιπρόσωπο αυτοκινήτων είτε από το εγχειρίδιο. Για ρωσικά αυτοκίνητα Ο ρυθμός επαναπλήρωσης είναι συνήθως 600-900g. Παρόλο που, κατ 'αρχήν, δεν απαιτείται ακρίβεια σε γενικές γραμμές, διότι, κατά κανόνα, με τα χέρια τους, το σύστημα ανατροφοδοτείται και όχι πλήρης πλήρωση του κλιματιστικού. Ο ανεφοδιασμός πραγματοποιείται είτε στο εργοστάσιο είτε μετά από επισκευή, όταν το αέριο έχει απομείνει τελείως και με την συνήθη συντήρηση, μπορούμε μόνο να ανεφοδιάσουμε κανονικά, όταν μπορεί να λειτουργήσει με πλήρη ισχύ. Αλλά με ένα τέτοιο μερικό ανεφοδιασμό του κλιματιστικού αυτοκινήτου, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσα γραμμάρια Freon έχουν απομείνει. Ως εκ τούτου, Ο ανεφοδιασμός του κλιματιστικού μηχανήματος γίνεται σύμφωνα με την πίεση, που εμφανίζεται στο μανόμετρο. Επομένως, αν δεν μπορείτε να βρείτε τα ακριβή στοιχεία και να καθορίσετε την ποσότητα φρέον στο κλιματιστικό αυτοκινήτου, ακολουθήστε το βέλος της συσκευής.

  Προσθήκη λαδιού κατά το ανεφοδιασμό του κλιματιστικού

  Στο τραπέζι της ποσότητας του φρέον στο κλιματιστικό του κινητήρα υπάρχουν πάντα αριθμοί και ποσοστά πλήρωσης λαδιού, αλλά πολύ λίγοι άνθρωποι ξέρουν πώς να το συμπληρώσουν και γιατί. Μερικοί οδηγοί, όταν ανεφοδιαστούν με αυτόματο κλιματιστικό, συνιστάται πάντα να γεμίζετε το λάδι. Αλλά η περίσσεια λιπαντικού έχει συχνά ως αποτέλεσμα βλάβη στο συμπιεστή εμβόλου, επειδή το λάδι διέρχεται διαμέσου της μονάδας με ψυκτικό αέριο, καυτό για στους κόμβους. Πώς να είστε σε αυτή την κατάσταση;

  Η απάντηση είναι πολύ απλή - για να ανεφοδιαστείτε το κλιματιστικό αυτοκινήτου, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε φρέον με την προσθήκη λαδιού (αυτές οι πληροφορίες αναγράφονται στο δοχείο ψυκτικού μέσου), δεδομένου ότι έχει ήδη δοσομετρηθεί εκεί. Αν όμως παρέχεται ξεχωριστό φορτίο λιπαντικού, τότε πρέπει να χρησιμοποιηθεί το πολυαλκυλενογλυκόλη - PAG (στη φωτογραφία στη μέση). Το λάδι μεταφέρεται στον συμπιεστή μέσω του στροφαλοθαλάμου (υποδεικνύεται από το βέλος της φωτογραφίας στα δεξιά).

  Σκουπίστε το κλιματιστικό με τα χέρια σας

  Δεν λαμβάνονται υπόψη όλα αυτά, αλλά όχι λιγότερο σημαντική διαδικασία, εκτός από τους κανόνες ανανέωσης του φρεονιού και της ποσότητας του πετρελαίου στο σύστημα, είναι επίσης σκούπα κλιματισμού!

  Σκουπίστε το κλιματιστικό του αυτοκινήτου

  Όταν έχει παραμείνει λιγότερο από το 50% του ψυκτικού μέσου στο σύστημα αυτόματης ρύθμισης, τότε η εισροή αέρα και η υγρασία είναι αναπόφευκτη. Φυσικά, η μηχανή μπορεί να λειτουργήσει, αλλά δεν είναι δυνατόν, αλλά κατά πάσα πιθανότητα, ο συμπιεστής αποτύχει, και σχημάτισε διάβρωση των σωλήνων του συστήματος, και στη συνέχεια η επισκευή θα κοστίσει πολύ πιο ακριβά από ό, τι με ηλεκτρική σκούπα. Απομάκρυνση του κλιματιστικού και αντλία κενού ατμούς υγρασίας που απαιτείται.

  Για να εκκενώσετε τον εαυτό σας αυτόματα θα χρειαστείτε:

  1. Ενεργοποιήστε τη θερμάστρα και ζεστάνετε το αυτοκίνητο έτσι ώστε η υγρασία να συμπυκνώνεται στον εξατμιστή.
  2. Συνδέστε την αντλία κενού στο εξάρτημα του συμπιεστή και μετά ξεβιδώστε τη θηλή, γυρίστε τη βρύση κάτω από αυτήν (αριστερόστροφα).
  3. Ενεργοποιήστε την αντλία για 15 λεπτά, κλείστε τις βαλβίδες και σβήστε την. Επαναλάβετε τη διαδικασία πολλές φορές.

  Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, πρέπει να περιμένετε 2-3 ώρες και μόνο τότε μπορείτε να ανεφοδιάσετε το κλιματιστικό αυτοκινήτου.

  Εξοπλισμός για τον ανεφοδιασμό του κλιματιστικού αυτοκινήτου

  Ο αυτόματος ανεφοδιασμός του αυτοκινήτου απαιτεί τόσο βασικές δεξιότητες όσο και ένα συγκεκριμένο σύνολο εξοπλισμού. Επομένως, για να ελέγξετε την πίεση στο σύστημα και τον επακόλουθο ανεφοδιασμό του κλιματιστικού αυτοκινήτου, πρέπει να αγοράσετε:

  Ένα σύνολο εξοπλισμού για ανεφοδιασμό κλιματιστικών αυτοκινήτων

  • Μετρολογικός σταθμός.
  • εύκαμπτοι σωλήνες.
  • προσαρμογέα με γερανό, επιτρέποντάς σας να συνδεθείτε στο σύστημα?
  • έναν κύλινδρο ψυκτικού μέσου κατάλληλου τύπου (R-12 ή R-134a).

  Όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός για το ανεφοδιασμό του κλιματιστικού αυτοκινήτου με τα δικά σας χέρια μπορεί να αγοραστεί σε οποιονδήποτε έμπορο αυτοκινήτων.

  Ένα συνηθισμένο κιτ επαναπλήρωσης περιοδικών συνδέεται ως εξής:

  1. Μπαλόνι με φρέον, είναι σπείρωμα και το αεροπλάνο, το οποίο διαπερνάται από μια βελόνα κατά τη διάρκεια της σύνδεσης τον προσαρμογέα (όπως ενός προσαρμογέα με ένα βρύσης δεν είναι διαθέσιμη, τότε θα πρέπει να διατίθενται ξεχωριστά).
  2. Η ζεύξη μπορεί να συνδεθεί μέσω ενός σωλήνα, ενός μανόμετρου και ενός εύκαμπτου σωλήνα.
  3. Το άλλο άκρο του εύκαμπτου σωλήνα συνδέεται με έναν μετρολογικό σταθμό (πωλείται ξεχωριστά) στον οποίο είναι συνδεδεμένος ένας άλλος σωλήνας.

  Πώς να πει πού είναι το τσοκ

  Πώς τροφοδοτείται με καύσιμα και πώς να γίνει διάκριση μεταξύ του τσοκ;

  Τα συστήματα κλιματισμού έχουν δύο πλευρές: χαμηλή (εμφανίζεται με ένα κόκκινο βέλος) και υψηλή πίεση (υποδεικνύεται με ένα μπλε βέλος).

  Ο ανεφοδιασμός του αυτοδιαφορικού σωλήνα γίνεται στη γραμμή χαμηλής πίεσης, συνεπώς, πρώτα απ 'όλα θα πρέπει να βρείτε τη σωστή θηλή. Για να αποκλειστεί ο ανεφοδιασμός από την πλευρά υψηλής πίεσης, οι διαστάσεις των οπών εισόδου είναι διαφορετικές. Σε ορισμένα μοντέλα, τα καπάκια ακροφυσίων χαρακτηρίζονται με τα γράμματα "H" και "L" ή έχουν διαφορετικό χρώμα.

  Στάδια αυτοεφοδιασμού των αυτοκρυστάλλων

  Ανεφοδιάστε το κλιματιστικό αυτοκινήτου με τα χέρια σας - ένα οπτικό βίντεο

  Ανεξάρτητα από το μοντέλο αυτοκινήτου και την εμφάνιση των μονάδων, οι γενικές οδηγίες για το ανεφοδιασμό του κλιματιστικού αυτοκινήτου θα είναι παρόμοιες.

  Έτσι, για να γεμίσετε το φρέον στο σύστημα αυτόματου κλιματισμού, κάνουμε τα εξής:

  1. Καθαρίζουμε τη βρωμιά από το προστατευτικό πώμα και το τμήμα της γραμμής χαμηλής πίεσης και στη συνέχεια ανοίγουμε.
  2. Στο εξάρτημα πλήρωσης τοποθετήσαμε τον εύκαμπτο σωλήνα από τον εξοπλισμό που συλλέχθηκε νωρίτερα.
  3. Οι οδηγίες για τον ανεφοδιασμό των κλιματιστικών αυτοκινήτων περιλαμβάνουν εκκίνηση κινητήρα και υποστήριξη 1500 στροφών. Πρέπει να κρατηθούν προκειμένου ο συμπιεστής να αντλήσει φρέον μέσω του δικτύου. Ως εκ τούτου, σε αυτό το στάδιο, χρειάζεται είτε βοήθεια είτε μπορείτε να τοποθετήσετε κάτι κάτω από το πεντάλ αερίου.
  4. Γυρίστε το μέγιστο αέρα ανακύκλωσης στην καμπίνα.
  5. Ανοίγουμε το γερανό αγωγών χαμηλής πίεσης, γυρίζοντας τον κύλινδρο με το ψυκτικό ρεζερβουάρ ανάποδα και ανοίξτε αργά τη βαλβίδα. Το κλιματιστικό σύστημα αρχίζει να ανεφοδιάζεται με καύσιμο (στον κινητήρα σε λειτουργία).
  6. Ο ανεφοδιασμός του κλιματιστικού αυτοκινήτου συνοδεύεται από συνεχή έλεγχο της ένδειξης του μετρητή.

  Πώς να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του κλιματιστικού στο αυτοκίνητο;

  Για να επεκτείνετε τις επιδόσεις του κλιματιστικού αυτοκινήτου, ακολουθήστε τις απλές συστάσεις για αυτοεξυπηρέτηση:

  • να πλένετε περιοδικά το θερμαντικό σώμα του αυτοσυστήματος (συμπυκνωτής).
  • το χειμώνα, για να οδηγήσετε σε ένα ζεστό δωμάτιο και αφήστε το κλιματιστικό να λειτουργήσει για 10-15 λεπτά, τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

  Όπως μπορείτε να δείτε, μια ανεξάρτητη αυτοκινητοβιομηχανία ανεφοδιασμού του αέρα δεν είναι δύσκολο, και αν δεν υπάρχει καμία ανάγκη να ψάξουν για τη διαρροή φρέον ή την επισκευή του συστήματος κλιματισμού, είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν με τη διατήρηση των χεριών τους. Αν και, φυσικά, ήταν να επωφεληθούν από ανεξάρτητες ενέργειες, θα πρέπει να διαθέτουν όλα τα απαραίτητα για το ψυκτικό μέσο, ​​επειδή η τιμή του θα σας κοστίσει την ίδια τιμή με τους σταθμούς επαναπλήρωση για το κλιματιστικό. Ως εκ τούτου, η διαδικασία αυτή είναι συμφέρουσα να κάνει με την τακτική, μια φορά σε 2-3 χρόνια, τη συντήρηση αυτοκινήτων κλιματιστικό.

  Πώς να γεμίσετε σωστά το κλιματιστικό

  Ανεφοδιασμός κλιματιστικού

  Κατά τη λειτουργία του κλιματιστικού μπορεί να έρθει ένας χρόνος που αρχίζει να πέφτει η ποιότητα της λειτουργίας του. Εάν αυτό συμβεί σταδιακά, είναι πιθανότατα η αιτία της διαρροής ψυκτικού μέσου. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να παραγγείλετε επαγγελματικό ανεφοδιασμό καυσίμων, διότι δεν θα είναι δυνατό να το κάνετε μόνοι σας και χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό.

  Γιατί χρειαζόμαστε φρέον και μπορούμε να αποφύγουμε τη διαρροή του;

  Το φρέον είναι ένα βασικό συστατικό οποιασδήποτε συσκευής ψύξης, επειδή οφείλεται στο φρέον ότι η συσκευή μπορεί να συμπυκνώσει τη θερμότητα και να την βγάλει από το δωμάτιο. Κανένα φρέον - χωρίς ψύξη. Συνεπώς, αν το επίπεδο του είναι ανεπαρκές, το σύστημα θα δροσίζει τον αέρα πολύ πιο αργά.

  Όσο για τις διαρροές αυτού του ψυκτικού μέσου, είναι αδύνατο να εξαλειφθούν τελείως. Κανονικά το κλιματιστικό μπορεί να χάσει 6 - 8% Freon ετησίως. Μια τέτοια διαρροή δεν είναι σημαντική, οπότε θα χρειαστούμε ανεφοδιασμό όχι νωρίτερα από ενάμισι χρόνο.

  Τι θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιταχυνόμενη διαρροή φρεονιού;

  Αν για να αποκλείσουμε διάφορες απρόβλεπτες μηχανικές βλάβες του κλιματιστικού, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο λόγος της επιταχυνόμενης διαρροής ψυκτικού μέσου είναι πάντα ανεξάρτητος ή απλώς δεν είναι επαγγελματική εγκατάσταση του κλιματιστικού. Το θέμα είναι ότι αυτή η διαδικασία απαιτεί την παρουσία όχι μόνο ειδικών εργαλείων αλλά και ορισμένων ειδικών δεξιοτήτων που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν διαθέτουν. Οποιοδήποτε, ακόμη και ασήμαντο, κατά λάθος, μπορεί να οδηγήσει στο γεγονός ότι το freon θα αφήσει τη συσκευή πιο γρήγορα. Κατά συνέπεια, η ανάγκη για ανεφοδιασμό μπορεί να γίνει πολύ συχνή. Σε αυτή την περίπτωση, μόνο η επαγγελματική επανεγκατάσταση του κλιματιστικού μπορεί να λύσει το πρόβλημα.

  Μπορώ να κάνω χωρίς ανεφοδιασμό;

  Μόλις το επίπεδο ψυκτικού μειωθεί στο κρίσιμο επίπεδο, ο ανεφοδιασμός γίνεται υποχρεωτικός, καθώς ο Freon δεν είναι απαραίτητος μόνο για τον κλιματισμό του δωματίου, αλλά και για την προστασία του συστήματος από υπερθέρμανση. Εάν το επίπεδο αυτού του αερίου πέσει κάτω και χαμηλότερα, το κλιματιστικό μπορεί να σπάσει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να διεξάγονται τακτικά διαγνωστικά του κλιματιστικού για τον προσδιορισμό του επιπέδου του ψυκτικού μέσου.

  Πώς μπορώ να προσδιορίσω ανεξάρτητα το επίπεδο του φρέον στο κλιματιστικό;

  Το πιο εμφανές σημάδι της έλλειψης ψυκτικού είναι ότι το κλιματιστικό ψύχεται και ο χειρότερος αέρας. Ωστόσο, το αντίθετο συμβαίνει όταν η συσκευή χαμηλώνει τη θερμοκρασία κάτω από το προκαθορισμένο επίπεδο. Εάν αυτά τα συμπτώματα συμπληρώνονται με παγετό συσσωρευτεί στην εσωτερική συσκευή, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι έχει έρθει η ώρα για να ξαναγεμίσει το φρέον. Ένα άλλο σημάδι έλλειψης φρεονίου είναι ο παγετός (η εμφάνιση παγετού και ακόμη και ο αετός) των γερανών στην εξωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος.

  Πού να αγοράσετε φρέον για κλιματισμό;

  Αυτό το ψυκτικό μέσο πωλείται μόνο σε εξειδικευμένα καταστήματα. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το φρέον χρησιμοποιείται σε ψυγεία και άλλες συσκευές ψύξης πολύ συχνότερα από ό, τι στα κλιματιστικά. Το μέγεθος αυτών των συσκευών μπορεί να διαφέρει σημαντικά από το μέγεθος του κλιματιστικού, οπότε το μέγεθος του κυλίνδρου με το ψυκτικό μπορεί να είναι διαφορετικό. Κατά κανόνα, αυτά είναι 12 kg bologs, καθένα από τα οποία έχει το δικό του χρώμα, ανάλογα με το σήμα Freon. Για παράδειγμα: ένα ροζ bolog είναι γεμάτο με το εμπορικό σήμα R-410A, πράσινο R-22.

  Διαδικασία ανεφοδιασμού του κλιματιστικού με φρέον

  Πρώτα απ 'όλα, καθορίζεται ποιο θα πρέπει να είναι το επίπεδο του φρέον σε ένα συγκεκριμένο κλιματιστικό. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό το σχήμα υποδεικνύεται απευθείας στο περίβλημα του κλιματιστικού. Τότε χρειάζεστε:

  • Το κλιματιστικό είναι ενεργοποιημένο σε ψυχρή λειτουργία σε θερμοκρασία 18 μοίρες.

  • Ανοίγει η θύρα υπηρεσίας της εξωτερικής μονάδας.

  • Ένα μανόμετρο και ένα κάνιστρο φρέον συνδέονται στη θύρα υπηρεσίας ανοίγοντας το καπάκι της θύρας (απαιτείται ειδικός εύκαμπτος σωλήνας για τη σύνδεση του μετρητή).

  • Η κανονική ταχύτητα ρυθμίζεται στο κλιματιστικό.

  • Όταν η πίεση του μανομέτρου φτάσει στην επιθυμητή τιμή (περίπου 4,5 BAR σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 25-30 βαθμών Κελσίου για ψυκτικό R-22), ο ανεφοδιασμός πρέπει να σταματήσει.

  ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. Όλα αυτά ισχύουν μόνο για κλιματιστικά που λειτουργούν σε ψυκτικό μέσο ενός συστατικού όπως: R-22 ή R-32 (απολύτως νέο αέριο). Τα συστήματα διαχωρισμού, των οποίων η εργασία εκτελείται σε ψυκτικό μέσο δύο συστατικών (r-410a), πρέπει να συμπληρωθούν με κλίμακα.

  Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι η τακτική προληπτική διάγνωση του κλιματιστικού δεν πρέπει ποτέ να παραμεληθεί. Τέτοιες διαδικασίες είναι τελικά φθηνότερες από τις περιοδικές επισκευές του συστήματος και αυξάνουν σημαντικά τη διάρκεια ζωής του συστήματος.

  Πώς να γεμίσετε το κλιματιστικό με φρέον από το βάρος, την πίεση, το ρεύμα, την υπερθέρμανση και την ψύξη

  Όλα τα κλιματιστικά λειτουργούν με εξάτμιση και συμπύκνωση του ψυκτικού μέσου στον κλειστό βρόχο. Όπως πράξεις ψυκτικό αέριο φρέον που μπορεί να είναι διαφόρων τύπων: σύγχρονη όζοντος-ασφαλή R410A, αρκετά επιβλαβείς για το περιβάλλον χλωριωμένο R22, R407c και R600a, που χρησιμοποιούνται κυρίως σε κινητά μονομπλόκ και βιομηχανικά συστήματα ψύξης.

  Πολλές δυσλειτουργίες στην εργασία της κλιματικής τεχνολογίας συνδέονται με τη διαρροή αερίου εργασίας μέσω του συνδετικού σωλήνα χαλκού μεταξύ των τμημάτων του διαχωρισμένου συστήματος ή μέσω των ρωγμών στις ίδιες τις μονάδες. Για να εξαλείψετε το πρόβλημα της έλλειψης ψυκτικού μέσου, πρέπει να γεμίσετε το κλιματιστικό με freon μερικώς ή πλήρως, και πώς να το κάνετε μόνοι σας θα εξεταστεί περαιτέρω.

  Τα συμπτώματα της διαρροής Freon

  • δεν υπάρχει ψυχρός αέρας που φυσά?
  • έκτακτη διακοπή λειτουργίας, μερικές φορές αφήνοντας τη λειτουργία κωδικού σφάλματος?
  • κατάψυξη του εναλλάκτη θερμότητας της εσωτερικής μονάδας ·
  • κατάψυξη του υγρού λιμένα (για συστήματα πολλαπλών διαχωρισμού μπορεί να υπάρχουν πολλά).
  • "Μη ομοιόμορφη" λειτουργία του συμπιεστή.
  • υπερβολική δόνηση της εξωτερικής μονάδας.

  Όλα αυτά τα σήματα μπορεί να υποδεικνύουν έλλειψη αερίου εργασίας και να απαιτούν την κλήση του πλοίαρχου από το τμήμα σέρβις.

  Αν κάποιος ενδιαφέρεται να ανεφοδιάσει με οικιακό κλιματιστικό ένα οικιακό κλιματιστικό, τότε πρέπει να θυμάστε για τους κινδύνους να καταστρέψετε εντελώς τον εξοπλισμό. Αυτό είναι επίσης προβληματικό όσον αφορά τη διαθεσιμότητα εργαλείων εργασίας. Επιπλέον, κάθε τύπος ψυκτικού έχει τις ιδιαιτερότητές του, σε σχέση με τις οποίες δεν είναι κατάλληλες όλες οι μέθοδοι ανεφοδιασμού σε αυτήν ή αυτήν την περίπτωση.

  Πώς να καθορίσετε τη διαρροή ψυκτικού μέσου

  • το μανόμετρο συνδέεται με τις θύρες της εξωτερικής μονάδας.
  • ένα μπαλόνι με άζωτο συνδέεται με αυτό μέσω ενός μειωτήρα υψηλής πίεσης.
  • αντλείται με 30 atm.
  • Ελέγξτε με ειδικό αφρώδες υγρό για διαρροές στις συνδέσεις και των δύο μονάδων.
  • εάν υπάρχουν ενώσεις συγκόλλησης στην τροχιά, τότε ελέγχονται επίσης.

  Στη συνέχεια, πηγαίνετε στην κύρια διαδικασία, την οποία μπορείτε να εκτελέσετε χρησιμοποιώντας μία από τις ακόλουθες μεθόδους.

  Τρόποι ανανέωσης του κλιματιστικού με φρέον

  Υπάρχουν αρκετές βασικές μέθοδοι επαναπλήρωσης ψυκτικών συστημάτων με το Freon, που εφαρμόζονται στα οικιακά κλιματιστικά συστήματα (split), πολλαπλών σπαστών, κινητών και πολυζωνικών συστημάτων.

  Η επαναπλήρωση του κλιματιστικού με τα χέρια σας θα απαιτεί την ακόλουθη ρύθμιση:

  • μανόμετρο;
  • αντλία κενού?
  • μπάλαon με freon?
  • κλίμακες κατασκευής.
  • εργαλεία κλειδαράς - σουηδικό κλειδί, εξάεδρα, κατσαβίδι.

  Αντί για ένα μανόμετρο και μια αντλία κενού, μπορείτε να αγοράσετε ένα manometric σταθμό.

  Ανεφοδιασμός κατά βάρος

  Σκούπισμα. Βιδώστε το μανόμετρο στους καταστροφείς και ανοίξτε το χωρίς βρύση. Ενεργοποιήστε την αντλία κενού και σταθείτε για 10 λεπτά. Κλείστε τη βαλβίδα στο μανόμετρο και κλείστε την αντλία.

  Σύνδεση της δεξαμενής με φρέον. Ο περιέκτης με αέριο αναστρέφεται ανάποδα και τοποθετείται σε μια κλίμακα των οποίων οι τιμές επαναφέρονται σε μηδενικές τιμές. Ανοίξτε τη βρύση στο μανόμετρο και ρίξτε την απαιτούμενη ποσότητα ψυκτικού στο υπόλοιπο.

  Ο κανόνας για κάθε κλιματιστικό και ο τύπος αερίου που πρόκειται να προστεθεί στον συμπιεστή δηλώνονται στον τεχνικό φάκελο και στην πινακίδα τύπου.

  Ο γερανός είναι κλειστός και το μανόμετρο αποσυνδέεται, μετά το οποίο τα καπάκια στις θύρες είναι στριμμένα. Ενεργοποιήστε το κλιματιστικό και ελέγξτε τη λειτουργία του.

  Αυτή η μέθοδος θεωρείται ότι είναι η πιο σωστή, αλλά περιπλέκεται από την ανάγκη να έχουμε ακριβές κλίμακες για τη ζύγιση του φρεονιού.

  Αν θέλετε να γεμίσετε το κλιματιστικό 410 με το ίδιο το Freon, αρχικά αφαιρέστε το τελείως από τον σωληνωτό σταθμό για συλλογή και στη συνέχεια ρίξτε αέριο στο ζυγό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτός ο τύπος Freon αποτελείται από ένα μείγμα διαφορετικών αερίων με διαφορετικούς βαθμούς αστάθειας. Εάν ένα από τα συστατικά διαρρέει σε μεγαλύτερο όγκο, η σύνθεση αλλάζει και, κατά συνέπεια, χάνονται οι απαραίτητες ιδιότητες του ψυκτικού μέσου.

  Εάν χρειάζεται να γεμίσετε το κλιματιστικό με freon R22, χρησιμοποιήστε μια τέτοια μέθοδο για να γεμίσετε το κλιματιστικό με πίεση.

  Πλήρωση υπό πίεση

  Πρώτον, πρέπει να συνδέσετε ένα μανόμετρο στη θυρίδα αερίου του συστήματος ψύξης του κλιματισμού. Η πίεση λειτουργίας της συσκευής πρέπει να είναι 3-3,5 atm. Αν είναι κάτω από αυτά τα σήματα, τότε απαιτείται ανεφοδιασμός. Για να γίνει αυτό, συνδέστε ένα μπαλόνι με freon και μικρά τμήματα αρχίζουν να το γεμίζουν στο σύστημα ανοίγοντας τις βαλβίδες στο μανόμετρο για 5-10 δευτερόλεπτα.

  Για να μην καψετε τα χέρια σας με αέριο, είναι πιο βολικό να χρησιμοποιείτε συνδέσεις ταχείας αποσύνδεσης.

  Αυτή η μέθοδος είναι βολική όταν χρειάζεται να ανεφοδιάσετε το κλιματιστικό με τα χέρια σας με ένα μικρό μέρος του ψυκτικού μέσου R22. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, η πιο απλή και βέλτιστη μέθοδος είναι η πλήρωση με βάρη, δηλαδή, κατά μάζα.

  Υπερφόρτωση και υπερψύξη

  Στην περίπτωση της υπερψύξης, εννοούμε την αναλογία των χαρακτηριστικών θερμοκρασίας του υγρού και της συμπύκνωσης στην ίδια πίεση. Καθορίστε η θερμοκρασία συμπύκνωσης μπορεί να είναι ως εξής: μετράται με μία πίεση μετρητή πίεσης, και στη συνέχεια τα δεδομένα αντιστοιχούν στις τιμές του μετρητή πολλαπλής κλίμακας, ανάλογα με το ψυκτικό μέσο. Για να προσδιοριστεί η υπερθέρμανση, οι τιμές θερμοκρασίας του αερίου συγκρίνονται στην κανονική κατάσταση και όταν βράζουν υπό τις ίδιες συνθήκες πίεσης.

  Η διαρροή ψυκτικού μέσου και η ανάγκη για ανεφοδιασμό του λέει ότι η υπερθέρμανση είναι υψηλότερη και η υποθερμία είναι κάτω από την κανονική.

  Αυτές οι μέθοδοι δεν είναι κατάλληλες για ανεφοδιασμό με κλιματιστικά οικιακής χρήσης, δηλαδή με συστήματα διαχωρισμού τοίχων. Αλλά είναι πολύ βολικό για ημι-βιομηχανικές εγκαταστάσεις, δεδομένου ότι η εξωτερική τους μονάδα έχει τα απαραίτητα εξαρτήματα. Εκτός από τα όργανα, απαιτείται ένα υπέρυθρο θερμόμετρο.

  Ο ερασιτέχνης είναι απίθανο να είναι σε θέση να γεμίσει τον κλιματισμό ο ίδιος χρησιμοποιώντας αυτές τις δύο μεθόδους, έτσι ώστε να απαιτούν επαρκή βάση γνώσεων στον τομέα των συστημάτων κλιματισμού. Παρόλο που η ευκολία και η προσβασιμότητα προηγούμενων τεχνικών για τους απλούς ανθρώπους είναι επίσης ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα.

  Φορτίστε το κλιματιστικό με ρεύμα

  Για να καθορίσετε το ρεύμα λειτουργίας του συμπιεστή, χρειάζεστε ειδικούς σφιγκτήρες ρεύματος, οι οποίοι τοποθετούνται πάνω στη φάση του καλωδίου τροφοδοσίας της εξωτερικής μονάδας λειτουργίας. Εάν οι λαμβανόμενες τιμές είναι χαμηλότερες από εκείνες που αναφέρονται στο εγχειρίδιο ή στην πινακίδα και ο σωλήνας είναι κατεψυγμένος, τότε ο ανεφοδιασμός πραγματοποιείται με φρέον μέχρι να εξισωθούν οι δείκτες.

  Όλα τα υπόλοιπα στάδια συμπίπτουν πλήρως με τα στάδια πλήρωσης του κλιματιστικού με φρέον κατά βάρος, τα οποία μπορούν να προβληθούν στο βίντεο στο τέλος του αντικειμένου.

  Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται επίσης στην περίπτωση εξάλειψης των συνεπειών της διαρροής από ημι-βιομηχανικό εξοπλισμό.

  Εάν φρέον κοντίσιονερ τρέχει μεγαλύτερο από το μήκος της εθνικής οδού χωρίς ανεφοδιασμού, καθορίζεται από τον κατασκευαστή, αλλά όχι μεγαλύτερη από την μέγιστη επιτρεπόμενη τιμή, είναι αναγκαίο για τον ανεφοδιασμό του συσκευή που βασίζεται 30g (3,5 kW) αερίου ανά μέτρο.

  Το κόστος επαναπλήρωσης του κλιματιστικού με φρέον

  Δεν υπάρχει εξάρτηση από την εξόφληση του κλιματιστικού από την εφαρμοζόμενη μέθοδο. Το ποσό υπολογίζεται σε σχέση με την ισχύ της συσκευής.

  Αλλά πόσο κοστίζει ο Freon ανεφοδιασμός κατά μέσο όρο; Η συσκευή με χωρητικότητα ψύξης 2,5 kW απαιτεί περίπου 3500 ρούβλια για την αναπλήρωση του ψυκτικού μέσου σε ολόκληρη την ένταση. Κάθε επιπλέον μέγεθος προστίθεται στα 500-700 ρούβλια. Έτσι, το κόστος της επαναπλήρωσης του συστήματος φρέον DAIKIN χωρητικότητας 10 kW θα κοστίσει τον ιδιοκτήτη του σε 7000-8000 ρούβλια.

  Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται στον ιστότοπο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελούν δημόσια προσφορά σε καμία περίπτωση.

  © 2003-2018 INTEH-CLIMATE - Εξαερισμός και κλιματισμός. Επικοινωνήστε μαζί μας