Πώς λειτουργεί η κουκούλα κουζίνας;

Η κουζίνα είναι το πιο δημοφιλές μέρος στο διαμέρισμα. Το μαγείρεμα των τροφίμων σε μια κουζίνα φυσικού αερίου μολύνει την ατμόσφαιρα της κουζίνας με καπνούς φυσικού αερίου, προϊόντα καύσης, λιπαρά σωματίδια και δυσάρεστη οσμή. Σε κατοίκους διαμέρισμα σταθερή εισπνοή βρώμικου αέρα προκαλεί υπνηλία, αυξημένη κόπωση, κακή όρεξη και ακόμη και ασθένειες των αναπνευστικών οργάνων.

Το απόσπασμα είναι σχεδόν ουσιαστικό στοιχείο κάθε κουζίνας

Η κουκούλα της κουζίνας στην κουζίνα σας βοηθά να αποφύγετε τις δυσάρεστες συνέπειες. Η αγορά προσφέρει μια τεράστια ποικιλία εξοπλισμού εξάτμισης. Για να μην συγχέεται, πρέπει να μελετήσετε ποια μοντέλα είναι και πώς λειτουργούν.

Εξοπλισμός εξάτμισης και η συσκευή του

Η εξάτμιση των νοικοκυριών είναι μια εξειδικευμένη συσκευή που καθαρίζει τον αέρα των ακαθαρσιών, του καπνού, των δυσάρεστων οσμών που απελευθερώνονται κατά τη θερμική επεξεργασία των τροφίμων. Ο σχεδιασμός αυτής της συσκευής αποτελείται από πολλά μέρη, όπως ένα σώμα, μονάδα εξαερισμού, φίλτρα για συλλογή λίπους, πίνακα ελέγχου. Τα φίλτρα γράσου προστατεύουν τον κινητήρα και την εσωτερική επιφάνεια του εξοπλισμού από τη συσσώρευση αποθέσεων λίπους.

Όλα τα εξαρτήματα αυτού του εξοπλισμού είναι κατασκευασμένα από υλικά ανθεκτικά στη σκουριά και τις αλλαγές θερμοκρασίας. Το σώμα της συσκευής είναι συνήθως κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα. Μοντέρνο μοντέλο, εκτός από τη λειτουργία του καθαρισμού του αέρα, μπορεί ταυτόχρονα να είναι μια διακόσμηση της κουζίνας, επίσης εκτελεί το ρόλο του αντικειμένου του σχεδιασμού. Ως εκ τούτου, εκτός από τον ανοξείδωτο χάλυβα, γυαλί, ξύλο, κεραμικά χρησιμοποιούνται για την κατασκευή της θήκης, και η κουκούλα είναι διακοσμημένα με διάφορα ντεκόρ.

Πώς λειτουργούν οι κουκούλες των νοικοκυριών;

Υπάρχουν διάφοροι τύποι κουκούλας κουζίνας. Η αρχή της λειτουργίας είναι το κύριο κριτήριο για τη διάκριση μοντέλων. Κάθε τύπος έχει τα δικά του μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα. Τύποι εξοπλισμού σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας:

 • τύπος ροής.
 • Τύπος κυκλοφορίας.
 • αναμειγνύονται.

Αρχή ροής και κυκλοφορίας

Το μοντέλο ροής συνδέεται με το γενικό σύστημα εξαερισμού του σπιτιού. Είναι εξοπλισμένο με έναν αγωγό αέρα, μέσω του οποίου ο μολυσμένος αέρας εισέρχεται στον γενικό εξαερισμό. Ο καθαρός αέρας εισέρχεται στην κουζίνα από άλλους χώρους ή από ανοιχτά παράθυρα.

Ο απορροφητήρας κυκλοφορίας δεν συνδέεται με το σύστημα εξαερισμού από τον αγωγό αέρα. Ο αέρας που μολύνεται από την εξάτμιση και τις οσμές καθαρίζεται στο σύστημα φίλτρου και στη συνέχεια επιστρέφει στην κουζίνα. Πώς είναι η κουκούλα κουζίνας με τον μηχανισμό κυκλοφορίας της λειτουργίας. Διαθέτει συλλέκτη αέρα με σύστημα φίλτρου, όπου έρχεται ο μολυσμένος αέρας της κουζίνας.

Επίσης, αυτός ο τύπος κουκούλας για μεγαλύτερη απόδοση είναι εξοπλισμένος με ισχυρό κινητήρα. Οι κουκούλες κυκλοφορίας είναι κατάλληλες για κουζίνες στις οποίες ο αγωγός εξαερισμού αφαιρείται από την κουζίνα. Μπορούν να εγκατασταθούν σε παλαιά σπίτια με ανεπαρκή εξαερισμό. Συνήθως ο απορροφητήρας κυκλοφορίας είναι εξοπλισμένος με φίλτρα ενεργού άνθρακα, πρέπει να αλλάζουν περιοδικά.

Οι μικτές κουκούλες διαθέτουν αεραγωγό και σύστημα φίλτρων. Λειτουργούν τόσο στην κυκλοφορία όσο και στον μηχανισμό ροής. Το χειμώνα, μπορείτε να ρυθμίσετε ένα είδος κυκλοφορίας της εργασίας για να κρατήσει τη θερμότητα στο διαμέρισμα. Για να βγείτε από τη ροή της μονάδας, είναι εγκατεστημένο ένα σύστημα φίλτρου μέσα.

Το σχέδιο ροής έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα. Στην κατάσταση εκτός λειτουργίας αποτρέπεται η φυσική κυκλοφορία αέρα στην κουζίνα, επειδή κλείνει τον εξαερισμό.

Αυτό καθιστά απαραίτητο να αφήσετε τα παράθυρα ανοιχτά. Αυτό το μειονέκτημα στερείται κυκλοφορίας εξάτμισης. Αλλά έχει επίσης τα μειονεκτήματά της. Η κουκούλα κουζίνας με το μηχανισμό κυκλοφορίας είναι πολύ θορυβώδες. Αυτό οφείλεται στην αυξημένη ισχύ του κινητήρα. Η τιμή των φίλτρων για το κάλυμμα κυκλοφορίας είναι υψηλή και πρέπει να αλλάζουν τακτικά.

Παράμετροι της επιλογής της μονάδας εξαγωγής κουζίνας

Η εγκατάσταση του εξοπλισμού εξάτμισης στην κουζίνα είναι ένα απαραίτητο και μάλλον δύσκολο έργο. Πριν αγοράσετε ένα καθαριστικό αέρα, διαβάστε τα βασικά κριτήρια για την επιλογή ενός μοντέλου, πρέπει να ξέρετε την αρχή της κουκούλας. Ένας σημαντικός ρόλος διαδραματίζει ο σχεδιασμός της κουκούλας:

 • ο μηχανισμός καθαρισμού του αέρα.
 • τύπος συστήματος εξάτμισης.
 • παραμέτρους του μεγέθους της κουκούλας.
 • την αποτελεσματικότητα του εκχυτήρα.
 • το υλικό από το οποίο παράγεται το εκχύλισμα ·
 • επίπεδο θορύβου της κουκούλας.

Με την αρχή της κουκούλας, όλα είναι ξεκάθαρα. Περισσότερες λεπτομέρειες για άλλες παραμέτρους.

Είδη εγκατάστασης οικιακών απορροφητών

Τα καθαριστικά αέρα διαφέρουν όχι μόνο από την αρχή της λειτουργίας, αλλά και από τους τύπους εγκατάστασης.

 1. Μοντέλα επίπεδης ανάρτησης. Είναι επίστρωμα και τοποθετούνται πάνω από τη σόμπα στον τοίχο. Η συσκευή μιας κουκούλας κουζίνας αυτού του τύπου δεν είναι πάντοτε επαρκώς παραγωγική, αλλά έχει διαφορετικό σχεδιασμό και μικρό μέγεθος.
 2. Καθαριστικά αέρα οροφής. Είναι στερεωμένα στο ταβάνι. Τα μοντέλα νησιών ισχύουν μόνο για μεγάλα και ευρύχωρα δωμάτια.
 3. Ενσωματωμένα μοντέλα. Τοποθετημένο μέσα στο ντουλάπι, κρεμασμένο πάνω από τη σόμπα. Ο πιο συμπαγής τύπος κουκούλας. Είναι κλειστά από ένα ερμάριο, το οποίο σας επιτρέπει να μην πληρώνετε υπερβολικά για το σχέδιο.

Κάθε τύπος έχει τις δικές του δυνατότητες. Τα μοντέλα με επίπεδη κρεμαστά διαφέρουν σε ενδιαφέροντα σχέδια. Τα μηχανήματα καθαρισμού του οροφής είναι πιο ισχυρά.

Διαστάσεις κουκούλας

Πλάτος εργοστάσιο τυποποιημένα μοντέλα κουζίνα είναι 60, 90 ή 120 εκ. Το μέγεθος του φίλτρου αέρα πρέπει να ταιριάζει με ή ελαφρώς υπερβαίνει τις διαστάσεις της πλάκας. Για το πρότυπο της επιφάνειας μαγειρέματος 60 cm πλάτος είναι τέλεια μονάδα εκχύλισης με πλάτος 90 cm. Υπερβολικά μεγάλο μοντέλο με ένα ευρύ λαιμό, δεν είναι αναγκαίο για την εγκατάσταση πάνω στην πλάκα μικρό μέγεθος, η απόδοση δεν θα αυξηθεί, αλλά το επίπεδο θορύβου είναι σημαντικά πάνω από το φυσιολογικό.

Ένα διάγραμμα που δείχνει την απαιτούμενη απόσταση του καλύμματος από την πλάκα

Πριν αγοράσετε ένα φίλτρο αέρα, θεωρήστε ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς εγκαθίσταται σε απόσταση 70 cm πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα και 80 cm πάνω από τη σόμπα αερίου.

Ποιες είναι οι κουκούλες από

Το κόστος και η διάρκεια ζωής του εξοπλισμού εξάτμισης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται. Τώρα οι κατασκευαστές κατασκευάζουν μοντέλα από ανοξείδωτο χάλυβα, κράματα μετάλλων, αλουμίνιο, γυαλί και πλαστικό. Το πλαστικό και το κράμα μετάλλων θεωρούνται τα φθηνότερα υλικά.

Το πλαστικό μπορεί να είναι περισσότερο ή λιγότερο ανθεκτικό, ανάλογα με το κόστος. Τα πλαστικά μοντέλα είναι εύκολο να πλυθούν, δεν σκουριάζουν. Φαίνεται ότι ένα πλαστικό καθαριστικό αέρα είναι απλό και αυστηρό. Οι ενσωματωμένες κουκούλες είναι συνήθως πλαστικές.

Η κουκούλα με περίβλημα αλουμινίου είναι η καλύτερη επιλογή. Ποιότητα αλουμινίου και φθηνή. Τα εκχυλίσματα αυτά δεν σκουριάζουν, καθαρίζονται εύκολα και είναι κατάλληλα για οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

Τα κομψά και ακριβά φίλτρα αέρα είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα ή από συμπαγές γυαλί. Υπάρχει ένα τέτοιο μοντέλο κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα για μεγάλο χρονικό διάστημα, οπότε είναι καλύτερο να πληρώσετε περισσότερα και να απολαύσετε την ομορφιά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αποτελεσματικότητα των φίλτρων αέρα

Η αποτελεσματικότητα του εξοπλισμού καθορίζεται με τον υπολογισμό της παραγωγικότητάς του. Η έξοδος του εξαγνιστή αέρα είναι ο όγκος του επεξεργασμένου αέρα ανά μονάδα χρόνου. Η παράμετρος μετράται σε κυβικά μέτρα ανά ώρα.

Η σύγχρονη αγορά προσφέρει μοντέλα με ποικιλία παραγωγικότητας 200-1000 κυβικά μέτρα ανά ώρα.

Για να υπολογίσετε τις απαιτούμενες επιδόσεις του εξοπλισμού, πρέπει να γνωρίζετε την ποσότητα αέρα στην κουζίνα. Ο όγκος του δωματίου υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας ο ένας τον άλλον κατά μήκος, πλάτος και ύψος. Εάν μαγειρεύετε πολύ στην κουζίνα και συχνά και επίσης καπνίζετε, τότε η παραγωγικότητα θα πρέπει να υπερβαίνει τα 200 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Η απόδοση των σύγχρονων μοντέλων μπορεί να προσαρμοστεί ανεξάρτητα, ανάλογα με τις ανάγκες.

Επίπεδο θορύβου της κουκούλας

Η κανονική στάθμη θορύβου της κουκούλας είναι 40-50 ντεσιμπέλ

Όσο μεγαλύτερο είναι το μέγεθος της συσκευής και η απόδοσή της, τόσο περισσότερο θόρυβος δημιουργείται. Ο θόρυβος δηλώνεται από τους κατασκευαστές στα χαρακτηριστικά. Το κανονικό επίπεδο θορύβου είναι ίσο με 40-50 ντεσιμπέλ. Για να μειωθεί ο θόρυβος, οι κατασκευαστές εξοπλίζουν τον κινητήρα με έδρανα.

Πρόσθετες επιλογές για κουκούλες

Για να αυξηθεί η ευκολία των χρηστών, οι κατασκευαστές εξοπλίσαν τον εξοπλισμό με πρόσθετες χρήσιμες λειτουργίες.

 1. Ευφυές σύστημα διαχείρισης εξοπλισμού. Παρέχει αυτόματη αύξηση της παραγωγικότητας σε περίπτωση αύξησης της έντασης του έργου της πλάκας.
 2. Φωτισμός. Παρέχει επιπλέον φωτισμό του χώρου πλάκας. Για φωτισμό χρησιμοποιούν λαμπτήρες αλογόνου ή λαμπτήρες φθορισμού, σπάνια συμβατικούς λαμπτήρες πυρακτώσεως.
 3. Δείκτες στάθμης μόλυνσης του φίλτρου. Η καθαρότητα του φίλτρου είναι το κλειδί για τη λειτουργία μοντέλων κυκλοφοριακού τύπου. Δεν είναι πάντα βολικό να το ακολουθήσετε μόνοι σας, επομένως τέτοιοι δείκτες είναι πολύ χρήσιμοι.
 4. Περιεχόμενα διαστήματος. Παρέχει κυκλοφορία αέρα όλο το εικοσιτετράωρο. Ειδικοί αισθητήρες μια φορά την ώρα ενεργοποιούν ανεξάρτητα τον εξοπλισμό για μια μικρή ισχύ.

Για να καθαρίσετε την ατμόσφαιρα της κουζίνας από τη ρύπανση και να κρατήσετε την υγεία των κατοίκων του διαμερίσματος, χρειάζεστε μια κουκούλα. Η αγορά προσφέρει ένα ευρύ φάσμα κουκούλας για κάθε γούστο και πορτοφόλι. Το πιο σημαντικό είναι να κατανοήσουμε με ακρίβεια τι χρειάζεται για έναν τέτοιο εξοπλισμό, πώς λειτουργεί στην κουζίνα και ποιες παράμετροι θα βοηθήσουν στη σωστή επιλογή του εξοπλισμού.

Κουκούλες κουζίνας: τι είναι, πώς λειτουργούν

Το μαγείρεμα συνδέεται πάντοτε με την εμφάνιση στην κουζίνα πολλών μυρωδιών και καπνών, καθώς και την καθίζηση λίπους ή αιθάλης στην οροφή, στους τοίχους και στα έπιπλα κουζίνας. Ο τακτικός αερισμός των χώρων και η χρήση παραδοσιακών για την παροχή διαμερισμάτων στην πόλη και εξαερισμού συχνά δεν δίνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η κουζίνα σταδιακά αρχίζει να εμφανίζει δυσάρεστες οσμές, δημιουργώντας μια σοβαρή δυσφορία για ένα άτομο. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, χρησιμοποιούνται ειδικά σήμερα τα ειδικά φίλτρα αέρα πάνω από τη σόμπα.

Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα κουζίνας για το σπίτι σας

Οι κουκούλες κουζίνας απομακρύνουν την εξάτμιση και τις οσμές από τις εγκαταστάσεις ή ενημερώνουν τον αέρα στην κουζίνα, εκθέτοντάς την στον καθαρό καθαρισμό. Έτσι, οι καθαριστές αέρα παρέχουν μια υγιή ατμόσφαιρα στο δωμάτιο, όπου κάθε οικοδέσποινα ξοδεύει μεγάλο μέρος του χρόνου του. Αν κοιτάξετε σε οποιοδήποτε κατάστημα υλικού, θα βρείτε ένα ευρύ φάσμα κουκούλες και φίλτρα αέρα με διαφορετικές παραμέτρους λειτουργίας και ένα σύνολο πρόσθετων λειτουργιών. Για να επιλέξετε το σωστό καπό για την κουζίνα σας, πρέπει να καθοδηγείτε με σαφή κριτήρια.

Ποιες είναι οι κουκούλες για την κουζίνα

Συνολικές διαστάσεις των κουκούλες

Είναι φυσικό ότι όταν επιλέγετε την κουκούλα, πρέπει πρώτα απ 'όλα να ξεκινήσετε από το μέγεθος της πλάκας στην κουζίνα. Είναι απαραίτητο να καθοριστεί το μοντέλο του φίλτρου αέρα, το οποίο θα ταιριάζει στις συνολικές διαστάσεις της πλάκας. Λάβετε υπόψη ότι οι διαστάσεις του καλύμματος πρέπει είτε να συμπίπτουν είτε να υπερβαίνουν τις διαστάσεις της επιφάνειας της εστίας. Από αυτό, ειδικότερα, εξαρτάται από την αποτελεσματικότητα της ίδιας της κουκούλας. Το κανονικό πλάτος των κουζινών κουζίνας είναι 60, 90 και 120 cm.

Για μια κλασσική πλάκα με πλάτος 60 εκατοστά, είναι κατάλληλη μια κουκούλα κουζίνας με πλάτος 90 εκατοστά. Μια ευρύτερη κουκούλα μπορεί να τοποθετηθεί σε υψηλότερο ύψος πάνω από τη σόμπα της κουζίνας. Συνήθως η κουκούλα τοποθετείται σε ύψος 80 cm πάνω από τη σόμπα και 70 cm πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα. Αν και συνιστάται να επιλέξετε τις διαστάσεις της κουκούλας ελαφρώς μεγαλύτερες από το πλάτος της ίδιας της πλάκας, μην φοβάστε να επιλέξετε υπερβολικά μεγάλο και μεγάλο τέντωμα. Πράγματι, χάρη στον μοντέρνο σχεδιασμό και την ελκυστική εμφάνιση, μπορεί να φανεί αρκετά βιολογικά στην κουζίνα σας.

Πώς λειτουργεί η κουζίνα

Όλα τα σύγχρονα καθαριστικά αέρα μπορούν να χωριστούν σύμφωνα με την αρχή λειτουργίας τους σε δύο τύπους:

Κουκούλες κυκλοφορίας

Τα εκχυλίσματα που κυκλοφορούν παρέχουν τη χρήση ειδικών φίλτρων για τον καθαρισμό του αέρα. Παίρνουν αέρα πάνω από το αέριο ή την ηλεκτρική κουζίνα, καθαρίζουν με φίλτρα και επιστρέφουν πίσω στο δωμάτιο. Σε τέτοιους καθαριστές αέρα χρησιμοποιούνται φίλτρα δύο τύπων: φίλτρα λίπους και άνθρακα.

Το πρώτο καθήκον είναι να καθαρίσετε τον αέρα από τα μικρότερα σταγονίδια λίπους και αιθάλης που προκύπτουν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Για αποτελεσματικό καθαρισμό του αέρα απαιτείται η αντικατάσταση του φίλτρου λίπους από καιρό σε καιρό ή απλώς το πλύσιμο με ζεστό νερό, αν αυτό είναι δυνατό.

Όσο για το φίλτρο άνθρακα, παίζει ρόλο απορροφητή ξένων οσμών και καπνών. Επίσης υπόκειται σε τακτική αντικατάσταση. Οι απορροφητήρες κυκλοφορίας είναι μια απλούστερη και πιο προσιτή επιλογή για τον καθαρισμό του αέρα στην κουζίνα, αλλά ταυτόχρονα χάνουν τον εξαερισμό λόγω της αποτελεσματικότητάς τους.

Εξαερισμός εξάτμισης (καθαριστής αέρα ροής)

Η αρχή της λειτουργίας ενός φίλτρου αέρα ροής βασίζεται στην έλξη στον αέρα στην κουζίνα και στην τοποθέτηση του στο σύστημα εξαερισμού του σπιτιού με τη βοήθεια ενός αγωγού αέρα. Φυσικά, μια τέτοια κουκούλα είναι πιο δύσκολο να εγκατασταθεί, επειδή για την εγκατάσταση ενός καθαριστή αέρα, θα χρειαστεί επιπρόσθετη εγκατάσταση καπνοδόχων, που θα συνδέονται με την οπή εξαερισμού. Αλλά η αποτελεσματικότητα του εξαερισμού είναι πολύ υψηλή, διότι όχι μόνο σας επιτρέπει να αφαιρέσετε γρήγορα όλους τους καπνούς μαγειρέματος και αιθάλης, αλλά και φέρνει φρέσκο ​​αέρα στο δωμάτιο από το δρόμο. Σε φίλτρα καθαρισμού αέρα, χρησιμοποιείται μόνο το φίλτρο λίπους. Το κόστος εξαερισμού, φυσικά, είναι υψηλότερο από την τιμή ενός συμβατικού απορροφητήρα κυκλοφορίας, αλλά σήμερα είναι αρκετά προσιτό σε ένα ευρύ φάσμα καταναλωτών.

Κουκούλες κουζίνας σε σχήμα και τύπο εγκατάστασης

Οι μοντέρνοι κουκούλες χωρίζονται ανάλογα με τον τύπο της εγκατάστασης και το σχήμα της. Η πιο συνηθισμένη επιλογή είναι μια επίπεδη κουκούλα κουζίνας με τη μορφή ορθογώνιου θόλου, το οποίο είναι τοποθετημένο στον τοίχο πάνω από τη σόμπα. Αν και μπορεί να μην είναι αρκετά αποτελεσματικές, έχουν ένα κομψό σχέδιο, συμπαγή και προσβασιμότητα.

Ένας άλλος τύπος κουκούλας είναι η οροφή ή το νησί. Τέτοιοι καθαριστές αέρα τοποθετούνται στην οροφή της κουζίνας. Συνήθως, οι απορροφητήρες οροφής έχουν μεγαλύτερη ισχύ, είναι κατάλληλες για χρήση σε εκείνες τις περιπτώσεις όπου η επιφάνεια μαγειρέματος της κουζίνας αφαιρείται από τον τοίχο. Δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι αντιλαμβάνονται ένα πιάτο και μια κουκούλα σαν ένα είδος νησίδας στην κουζίνα. Είναι αλήθεια ότι αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη μόνο για μια αρκετά ευρύχωρη κουζίνα.

Τέλος, ο τελευταίος τύπος είναι ενσωματωμένοι κουκούλες κουζίνας. Συνήθως εγκαθίστανται σε ένα κρεμαστό ντουλάπι πάνω από τη σόμπα. Τέτοιες κουκούλες χαρακτηρίζονται από τη μέγιστη συμπαγή τους. Ορισμένα μοντέλα έχουν ένα αναδιπλούμενο πλαίσιο, το οποίο καθιστά την κουκούλα η ίδια κρυμμένη από τα αδιάκριτα μάτια. Σε αυτή την περίπτωση, η κουκούλα αποσύρεται μόνο για το χρόνο που λειτουργεί μια ηλεκτρική κουζίνα ή ένα φούρνο αερίου. Κατά την επιλογή του σχήματος και, κατά συνέπεια, του τύπου εγκατάστασης της κουκούλας, θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά πώς θα συνδυαστεί με το στυλ της κουζίνας σας, την αισθητική των επίπλων κουζίνας και των οικιακών συσκευών.

Υλικό από κουκούλα για κουζίνα

Επιλέγοντας μια κουκούλα κουζίνας για το σπίτι, πρέπει να σταματήσετε και στο υλικό από το οποίο κατασκευάζεται. Είναι το είδος του υλικού που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το τελικό κόστος της κουκούλας, και ταυτόχρονα την αντοχή και την αισθητική της εμφάνισης. Τα φθηνότερα μοντέλα είναι κατασκευασμένα από πλαστικό ή απλό βαμμένο μέταλλο. Μια τέτοια κατοικία, προφανώς, δεν διαφέρει υψηλή απόδοση, αλλά θα σας επιτρέψει να αποθηκεύσετε στην αγορά κουκούλες.

Όσον αφορά την αναλογία «τιμή - ποιότητα», η καλύτερη επιλογή μπορεί να είναι να εξαγάγετε με σώμα από αλουμίνιο, το οποίο είναι μη διαβρωτικό, αρκετά ισχυρή, καλή καθαρό και συνδυάζεται τέλεια με σχεδόν οποιαδήποτε διακόσμηση κουζίνας. Τα αγαπημένα, αριστοκρατικά μοντέλα κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου από ανοξείδωτο ατσάλι ή γυαλί υψηλής αντοχής. Είναι αντιπροσωπευτικά και κομψά, δημιουργώντας την εντύπωση ενός αποκλειστικού προϊόντος.

Παραγωγικότητα των καθαριστηρίων αέρα κουζίνας

Η αποδοτικότητα της κουκούλας καθορίζεται από έναν τόσο σημαντικό δείκτη όπως η παραγωγικότητα, δηλαδή ο όγκος του "επεξεργασμένου" αέρα ανά μονάδα χρόνου. Η παραγωγικότητα της κουκούλας μετράται σε κυβικά μέτρα ανά ώρα. Τα διάφορα μοντέλα εκχυλισμάτων έχουν χωρητικότητα από 200 έως 1000 κυβικά μέτρα. μέτρα ανά ώρα. Πώς να υπολογίσετε τη βέλτιστη απόδοση κουκούλας για την κουζίνα σας; Για να γίνει αυτό, μπορείτε να πολλαπλασιάσετε τον ελεύθερο όγκο της κουζίνας (δηλαδή, μείον τον όγκο των επίπλων κουζίνας και του εξοπλισμού) κατά δέκα. Θα πάρετε μια κατά προσέγγιση εικόνα της παραγωγικότητας κουκούλας που χρειάζεστε, η οποία μπορεί να ρυθμιστεί προς τα πάνω ή προς τα κάτω ανάλογα με το πόσο συχνά μαγειρεύετε ή καπνίζετε στην κουζίνα.

Όπως δείχνει η πρακτική, για μια τυπική κουζίνα σε ένα διαμέρισμα πόλης με έκταση 12 τετραγωνικών μέτρων. μετρητές σε ύψος οροφής 2,7 μέτρων είναι επαρκές τέντωμα με χωρητικότητα 400-600 κυβικών μέτρων. μέτρα ανά ώρα. Ακόμα, μην επικεντρωθείτε στη μέγιστη απόδοση της κουκούλας. Πρώτον, αυξάνει το θόρυβο του φίλτρου αέρα. Και δεύτερον, η μέγιστη απόδοση της κουκούλας θα χρειαστεί μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις, για παράδειγμα, όταν το φαγητό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος καίγεται έντονα.

Κουκούλες θορυβώδους λειτουργίας

Η απόδοση της κουκούλας εξαρτάται άμεσα από το θόρυβο της λειτουργίας της. Όσο περισσότερη απόδοση, τόσο περισσότερο θόρυβος. Κατά συνέπεια, είναι προτιμότερο να επιλέξετε την κουκούλα με τον βέλτιστο συνδυασμό απόδοσης και θορύβου. Οι ήσυχοι ανεμιστήρες θεωρούνται ότι έχουν επίπεδο θορύβου έως και 50 ντεσιμπέλ, το οποίο είναι συγκρίσιμο με το επίπεδο θορύβου που συνηθίζεται για μια κατοικία. Για να επιτευχθεί αυτό, οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν ειδικά έδρανα στον σχεδιασμό κινητήρων και ειδικές ακουστικές μονάδες για τη μείωση του θορύβου. Ως αποτέλεσμα, ακόμη και σε υψηλή ισχύ η κουκούλα μπορεί να παραμείνει σχεδόν σιωπηρή. Για το θόρυβο καθαρισμού αέρα στην κουζίνα δεν σας ενοχλούσε, αξίζει να δίνετε προσοχή στο θόρυβο του κινητήρα στα χαρακτηριστικά της κουκούλας. Συνιστάται η στάθμη θορύβου να μην υπερβαίνει τα 50 - 55 decibel.

Φίλτρα για κουκούλες κουζίνας

Ιδιαίτερη προσοχή κατά την επιλογή του καλύμματος πρέπει να δοθεί στα φίλτρα που χρησιμοποιούνται σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο καθαρισμού αέρα. Τα φίλτρα λίπους ή λίπους για κουκούλες κουζίνας προστατεύουν τον κινητήρα και τα εσωτερικά τοιχώματα των αεραγωγών από το σχηματισμό λίπους. Μπορούν να κατασκευαστούν με τη μορφή μεταλλικού πλέγματος ή πλέγματος συνθετικών υλικών. Τα μεταλλικά πλέγματα είναι βολικά, επειδή μπορούν να καθαριστούν από τις αποθέσεις λίπους με ζεστό νερό με την προσθήκη απορρυπαντικών. Τα δίχτυα των συνθετικών υλικών θα πρέπει να αντικαθίστανται περιοδικά καθώς μολύνονται. Η μακροζωία και η αξιοπιστία της εργασίας του καλύμματος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα των φίλτρων λίπους που χρησιμοποιούνται σε αυτό.

Για τον καθαρισμό του αέρα, χρησιμοποιούνται φίλτρα άνθρακα, καθώς είναι μολυσμένα, πρέπει επίσης να αντικατασταθούν. Διαφορετικά, δημιουργείται σταδιακά πρόσθετη αντίσταση στη ροή αέρα και μειώνεται η παραγωγικότητα του καλύμματος. Λοιπόν, εάν το συγκεκριμένο μοντέλο του καλύμματος παρέχει μια ειδική ένδειξη, προτρέποντας τον χρήστη να ξεκινήσει τη στιγμή της αντικατάστασης του φίλτρου.

Έλεγχος και πρόσθετες λειτουργίες της κουκούλας

Ο πίνακας ελέγχου, που βρίσκεται συνήθως στο μπροστινό μέρος της γάζας ή του καπό, έχει τουλάχιστον ένα ηλεκτρικό κουμπί έναρξης, έναν διακόπτη ταχύτητας εξαγωγής και έναν διακόπτη οπίσθιου φωτισμού. Σε πιο προηγμένα μοντέλα, χρησιμοποιείται ένα έξυπνο σύστημα ελέγχου εξάτμισης. Αυξάνει αυτόματα την απόδοση της κουκούλας, αν ξαφνικά τα τρόφιμά σας καίει στη σόμπα σας, ή θέτει μια οικονομική λειτουργία για κανονικό μαγείρεμα.

Επιπλέον, όταν κάποιος πλησιάσει την πλάκα, η κουκούλα μπορεί να αυξήσει αυτόματα την ένταση του φωτισμού, κάτι που είναι πολύ βολικό. Οι σύγχρονες κουκούλες μπορούν να εξοπλιστούν με ένα ηλεκτρονικό χρονοδιακόπτη, καθώς και με χρήσιμες λειτουργίες όπως "υπολειπόμενη διαδρομή ανεμιστήρα" ή "αλλαγή διαστήματος". Στην "υπολειπόμενη πορεία" ο εκχυτήρας αρχίζει να λειτουργεί με ελάχιστες στροφές για 5-15 λεπτά μετά την απενεργοποίηση, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσει πλήρως τον αέρα στο δωμάτιο μετά το μαγείρεμα.

Για να εξασφαλιστεί η ροή του φρέσκου αέρα όλο το εικοσιτετράωρο στην κουζίνα, χρησιμοποιείται η λειτουργία "διακοπτόμενη", επιτρέποντας μία ώρα για μια μικρή ώρα να ενεργοποιήσετε την κουκούλα με ελάχιστη ισχύ.

Οπίσθιος φωτισμός στην κουζίνα

Πρακτικά όλα τα μοντέρνα μοντέλα κουκούλας είναι εξοπλισμένα με οπίσθιο φωτισμό, το οποίο επιτρέπει την περαιτέρω φωτισμό του χώρου εργασίας της πλάκας. Καθώς οι ενσωματωμένοι λαμπτήρες μπορούν να λειτουργούν με λαμπτήρες αλογόνου ισχύος 20 W, λαμπτήρες φθορισμού ισχύος περίπου 8 - 13 W ή συνήθεις λαμπτήρες πυρακτώσεως. Ο φωτισμός της κουκούλας εξασφαλίζει ομοιόμορφο φυσικό φως πάνω από τη σόμπα. Παράλληλα, ο φωτισμός αποδίδει όχι μόνο μια καθαρά πρακτική, αλλά και μια αισθητική λειτουργία, δημιουργώντας την απαραίτητη ατμόσφαιρα και τονίζοντας τα στυλίσματα των εσωτερικών σόμπων και κουζίνας.

Το φως των λαμπτήρων αλογόνου, το οποίο είναι πιο κοντά στο φως του ήλιου, είναι ιδιαίτερα καλό από την άποψη αυτή. Είναι οι λάμπες αλογόνου που θα παρέχουν μια φυσική αντίληψη των αλλαγών χρώματος των τροφίμων και πιάτων που μαγειρεύονται στη σόμπα σας. Σε ορισμένα μοντέλα κουκούλας, είναι δυνατό να ρυθμίσετε την ένταση και τη φωτεινότητα του φωτισμού μέχρι τον φωτισμό ολόκληρου του χώρου της κουζίνας.

Μέχρι σήμερα, σε καταστήματα οικιακών συσκευών διατίθεται ένα ευρύ φάσμα φίλτρων αέρα. Η σωστή επιλογή της απόδοσης, το σχήμα, τις διαστάσεις και τη λειτουργικότητα σχέδιο θα σας επιτρέψει να καθοριστεί η βέλτιστη παραλλαγή του αέρα, η οποία θα συμβάλει στη βελτίωση υγιεινό κλίμα στην κουζίνα σας και είναι πλήρως συνεπής με την επιθυμητή αισθητική αντίληψη του.

Ποτέ δεν πρέπει να κυνηγάτε τη χαμηλή τιμή μιας κουκούλας κουζίνας. Μετά από όλα, τα σύγχρονα καθαριστικά αέρα είναι πραγματικά προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, τα οποία απλά δεν μπορούν να κοστίζουν φθηνά.

Πώς λειτουργεί η κουζίνα

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ Ή ΡΟΗ; Ο απορροφητήρας καθαρίζει τον αέρα της κουζίνας και αφαιρεί τις οσμές της κουζίνας λόγω του αέρα που δημιουργείται από τον ανεμιστήρα. Κάτω από την διακοσμητική του θήκη, είναι κρυμμένες μία ή δύο μηχανές με πτερύγια, ένα ή δύο φίλτρα.
Οι σύγχρονες συσκευές καθαρισμού αέρα είναι δύο τύπων (αν και προς τα έξω μπορεί να είναι παρόμοιες).

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ
Επιλέξτε την κουκούλα πρέπει, πρώτον, σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, δεύτερον, όσον αφορά τις διαστάσεις για την κουζίνα σας και, τρίτον, για το σχεδιασμό. Το κύριο τεχνικό χαρακτηριστικό είναι η απόδοση (παραγωγικότητα) της κουκούλας, δηλαδή η ποσότητα αέρα που διέρχεται από αυτήν ανά μονάδα χρόνου ή ακριβέστερα ανά ώρα. Αυτή η ένδειξη ισχύει τόσο για φίλτρα ροής όσο και για κυκλοφορητές αέρα. Στην πώληση υπάρχουν μοντέλα με παραγωγικότητα από 150 έως 700 κυβικά μέτρα ανά ώρα.
Πώς να καθορίσετε την απαιτούμενη έξοδο του καλύμματος; Η βέλτιστη εξαερισμού στην κουζίνα σχετικά με τα υγειονομικά πρότυπα είναι ότι μέσα σε μια ώρα το σύνολο του όγκου του αέρα πρέπει να αντικατασταθεί από 10-12 φορές. Ως εκ τούτου, κατά την επιλογή του καπό είναι απαραίτητο για τον υπολογισμό του ποσού της διατροφής (για μεγαλύτερη ακρίβεια και μπορείτε ακόμα να αφαιρέσει το ποσό των επίπλων κουζίνας) και πολλαπλασιάστε το προκύπτον ποσό κατά 10 ή 12. Αυτή θα είναι η βέλτιστη απόδοση του καθαρότερο αέρα για την κουζίνα σας, με την προϋπόθεση ότι η κουκούλα έχει ανασταλεί σε απόσταση 65-85 εκατοστά από την εστία. Για παράδειγμα, για την κουζίνα του 10 τετραγωνικών μέτρων και με ύψος οροφής 2,7 μ είναι επαρκής παραγωγικότητα μας σχεδίασης 280-360 κυβικά μέτρα ανά ώρα.
Αλλά αν για κάποιο λόγο η κουκούλα πρέπει να εγκατασταθεί πάνω από 85 εκατοστά, πρέπει να επιλέξετε μια κουκούλα με βελτιωμένη απόδοση.
Όλοι οι καλοί καθαριστές αέρα έχουν από δύο έως πέντε στάδια ρύθμισης της ισχύος, και μερικά μοντέλα - ομαλή ρύθμιση σε ένα ευρύ φάσμα. Όταν όλοι οι καυστήρες δεν είναι κατειλημμένοι στη σόμπα, μην πετάξετε το λάδι σε μια ανοιχτή κατσαρόλα και τίποτα δεν καίει, μπορείτε να περιορίσετε τον εαυτό σας στην ελάχιστη ισχύ. Το μέγιστο είναι απαραίτητο μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις, για παράδειγμα όταν τηγανίζετε ψάρι ή όταν καίγεται κάποιο πιάτο.

ΓΙΑΤΙ ΦΙΛΤΡΟ ΑΕΡΑ, ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ;
Στον τρόπο κυκλοφορίας, συνήθως χρησιμοποιούνται φίλτρα δύο τύπων: παγίδα λίπους, διατηρώντας τα μικρότερα σταγονίδια λίπους και αιθάλης και άνθρακα απορροφώντας οσμές.
Σε φίλτρα καθαρισμού αέρα τοποθετούνται μόνο φίλτρα λίπους και δεν χρησιμοποιούνται φίλτρα άνθρακα: δεν χρειάζεται να καθαρίζετε τις οσμές της κουζίνας του αέρα, οι οποίες ακόμη απομακρύνονται. Φαίνεται, τότε ποιο είναι το σημείο και στο φίλτρο λίπους, αν βγει όλη η βρωμιά; Αλλά χωρίς αυτό το φίλτρο στις λεπίδες του ανεμιστήρα, στον εσωτερικό όγκο της κουκούλας και στους τοίχους του αγωγού συσσωρεύεται λίπος. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν φθηνές απορροφητικές κουκούλες που δεν έχουν καθόλου φίλτρα. Αυτά τα μοντέλα απαιτούν πιο προσεκτική φροντίδα: από τα μέρη τους, από τον αεραγωγό και τα παρακείμενα τμήματα του αγωγού, είναι απαραίτητο να απομακρύνονται τακτικά αποθέσεις λίπους, κάτι που δεν είναι εύκολο.
Τα φίλτρα λίπους που είναι κατασκευασμένα από μη υφασμένες ή συνθετικές ίνες (οργανικές ίνες) χρειάζονται τακτική αντικατάσταση. Πιο βολικό επαναχρησιμοποιήσιμο μεταλλικό (αλουμινίου ή χάλυβα) τύπου κασέτας φίλτρου. Αρκεί να το βγάζετε από καιρό σε καιρό, να το σπρώχνετε έξω από τη φωλιά σαν κασέτα και να το ξεπλένετε με ζεστό νερό, με την προσθήκη απορρυπαντικού πιάτων ή συνήθους σκόνης πλύσης. Πολλά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με δύο ή και τρία μεταλλικά φίλτρα λίπους. Ίσως, για λόγους που δύο ή τρία μικρά φίλτρα είναι πιο εύκολο να τοποθετηθούν στο πλυντήριο πιάτων, και το πλύσιμο των χεριών είναι ευκολότερο από ένα μεγάλο.

QUIET - ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΑΝΩ
Τέλος, πρέπει να προσέξουμε ότι η επιλεγμένη κουκούλα λειτουργεί όσο πιο ήσυχα γίνεται. Διαφορετικά, ο θόρυβος του κινητήρα θα σας φθείρει με την πάροδο του χρόνου. Σε αυτή την κατεύθυνση, οι σχεδιαστές έχουν επιτύχει πολλά. Είχαν εξοπλίσει τις κουκούλες με αποτελεσματική ηχομόνωση και ανέπτυξαν σιωπηρούς κινητήρες ανεμιστήρων. Το έργο τους δεν ακούγεται σχεδόν χάρη σε ειδικά έδρανα και ειδικές "ακουστικές συσκευασίες" στην κοιλότητα του περιβλήματος και στο χώρο του κινητήρα.
Προτιμώμενη κουκούλα με δύο κινητήρες χαμηλού θορύβου χαμηλής ισχύος, παρά με ένα ισχυρό, αλλά πιο θορυβώδες. Επιπλέον, ο σχεδιασμός με δύο ανεμιστήρες είναι πιο παραγωγικός.
Στις καλύτερες κουκούλες, ο κινητήρας που λειτουργεί με πλήρη ισχύ κάνει θόρυβο περίπου 46 ντεσιμπέλ, που ισοδυναμεί με μια ήσυχη συνομιλία δέκα μέτρα από εσάς.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΟ SKYLE;
Κατά την επιλογή ενός μοντέλου, φροντίστε να δώσετε προσοχή στο φωτισμό που είναι ενσωματωμένο στο κατώτερο επίπεδο της κουκούλας. Όλες οι κουκούλες είναι ανεξάρτητα εξοπλισμένες με φωτιστικά: συμπαγείς λαμπτήρες πυρακτώσεως 20-40 watt, λαμπτήρες φθορισμού 9-13 watt ή λαμπτήρες αλογόνου 20 Watt. Οποιαδήποτε από αυτές τις επιλογές παρέχει περίπου τον ίδιο φωτισμό της επιφάνειας της πλάκας. Τι να προτιμάτε;
Το φως από τους λαμπτήρες πυρακτώσεως έχει ένα φάσμα με μετατόπιση προς την κόκκινη περιοχή σε σύγκριση με το φάσμα του φυσικού ηλιακού φωτός. Συνεπώς, το χρώμα του παρασκευασθέντος τροφίμου πρέπει να τροποποιηθεί.
Το φως των πιο οικονομικών λαμπτήρων φθορισμού (καταναλώνουν 89% λιγότερη ενέργεια από τους λαμπτήρες πυρακτώσεως) ονομάζονται "κρύες". Το φάσμα τους μετατοπίζεται στις κυανές και ιώδες περιοχές. Ακόμα κι αν οι κατασκευαστές προσπαθούν να «διορθώσουν» το με τη θέσπιση ειδικών προσθέτων στις εσωτερικές λάμπες επικάλυψη, τα τρόφιμα κάτω από λαμπτήρες φθορισμού φαίνεται λιγότερο φυσικά και δεν είναι τόσο νόστιμο. Μελέτες από ψυχολόγους έχουν δείξει ότι ο μπλε φωτισμός, τα μπλε επιτραπέζια σκεύη και ακόμη και οι μπλε συσκευασίες γενικά μειώνουν την ελκυστικότητα των τροφίμων. Επιπλέον, λαμπτήρες φθορισμού δεν δίνουν σχεδόν καθόλου σκιά, όλα φαίνονται επίπεδα και βαρετά.
Και, τέλος, λάμπες αλογόνου. Το φάσμα τους είναι πολύ κοντά στην ηλιακή και επομένως τα θέματα που φωτίζουν φαίνονται όμορφα, ογκώδη. Αλογόνου φωτός εξοπλισμένο με πιο ακριβά μοντέλα κουκούλας. Έτσι αποφασίστε.

ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΝΗΣΙ...

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΤΕΣ
Η αποτελεσματικότητα του καθαριστή αέρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το αν το χρησιμοποιείτε σωστά. Όταν κάηκε κάτι στη σόμπα και η κουζίνα ήταν γεμάτη με παιδιά, η συνήθης αντίδραση της οικοδέσποινας ήταν να κλείσει την πόρτα στην κουζίνα. Αυτό το στερεότυπο διατηρείται επίσης από τους ιδιοκτήτες των σύγχρονων απορροφητικών απορροφητικών κουφωμάτων. Η πόρτα στην κουζίνα κλείνει και η κουκούλα ενεργοποιείται για μέγιστη ισχύ.
Τα πρώτα λεπτά της κουκούλας λειτουργούν λίγο πολύ αποτελεσματικά. Αλλά επειδή δεν υπάρχει εισροή αέρα όταν η πόρτα είναι κλειστή, δημιουργείται κενό στην κουζίνα και ο κινητήρας ανεμιστήρα "δεν τραβά". Ως εκ τούτου, είναι επιθυμητό, ​​αντίθετα, να επεκταθεί η πόρτα της κουζίνας ευρύτερη και να ανοίξει το παράθυρο ή το παράθυρο σε ένα από τα δωμάτια δίπλα στην κουζίνα. Μην ανοίγετε παράθυρο ή παράθυρο στην κουζίνα, αλλιώς ο απορροφητήρας, αντί να αφαιρεί το παιδί, θα αρχίσει να πιπιλίζει, να φιλτράρει και να ρίχνει αέρα που προέρχεται από το δρόμο.
Για να έχετε την πιο αποτελεσματική από την κουκούλα, πρέπει να την ενεργοποιήσετε ταυτόχρονα με την ενεργοποίηση της κουζίνας και να την απενεργοποιήσετε μετά από λίγα λεπτά μετά το μαγείρεμα. Τα προϊόντα ορισμένων εταιρειών που προβλέπεται για το υπόλοιπο λειτουργία του ανεμιστήρα λειτουργίας (από 5 έως 15 λεπτά) ή ένα χρονόμετρο που απενεργοποιεί αυτόματα την κουκούλα μετά από την ώρα που έχετε ορίσει.
Επιπλέον, τα ακριβά μοντέλα μπορούν να εξοπλιστούν με μια λειτουργία διαστήματος, όταν η κουκούλα ενεργοποιείται αυτόματα μία φορά την ώρα σε χαμηλή ισχύ. Αυτό παρέχει ροή καθαρού αέρα όλο το εικοσιτετράωρο.
Τέτοια «κόλπα» αξίζουν τα χρήματα, αλλά δεν αξίζει τον κόπο η υγεία, η άνεση και τα θετικά συναισθήματα;

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
Η απόσταση από το κάτω άκρο της κουκούλας έως την εστία αερίου πρέπει να είναι τουλάχιστον 65 εκατοστά. Για ηλεκτρικές ή επαγωγικές εστίες, μπορεί να μειωθεί στα 43 εκατοστά. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απαραίτητο, καθώς μια κουκούλα χαμηλού βαθμού θα επηρεάσει.
Συνήθως, υπάρχει ένα πρότυπο χαρτιού στο κιτ κουκούλας, το οποίο σας επιτρέπει να κάνετε εύκολα και με ακρίβεια σημάδια για τις βίδες στερέωσης στον τοίχο κατά την εγκατάσταση.
Μερικές κουκούλες έχουν δύο οπές για τη φλάντζα του αγωγού: πάνω και πίσω. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από αυτά, ανάλογα με τη διάταξη της κουζίνας. Το ελεύθερο άνοιγμα κλείνει με ένα ειδικό βύσμα.
Για το κάλυμμα εξαγωγής επιλέγεται ένα σύνολο τμημάτων σωλήνων για σύνδεση με τον αεραγωγό (σύμφωνα με τις ειδικές συνθήκες του πελάτη). Ξεχωριστά αποκτήθηκαν: σωλήνα αέρα εξάτμισης, αγωγό σωλήνα, το άνω αποσβεστήρα αγωγού να αποφευχθεί η συμπύκνωση, το πάνελ για προσάρτηση στον τοίχο.
Για τα δωμάτια με ψηλά ταβάνια, χρησιμοποιούνται τηλεσκοπικοί αγωγοί από ανοξείδωτο χάλυβα.
Κατά την εγκατάσταση της κουκούλας, είναι σημαντικό να αποφεύγετε παράγοντες που μειώνουν την αποτελεσματικότητά της. Για παράδειγμα, η κυματοειδής επιφάνεια των σωλήνων εκκένωσης δημιουργεί αντίσταση στη ροή του αέρα. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε μόνο σωλήνες με λεία επιφάνεια. Επιπλέον, η αποτελεσματικότητα της ανταλλαγής αέρα εξαρτάται από τη διάμετρο και το σχήμα των σωλήνων εξαγωγής, καθώς και από τη διαμόρφωση τους. Προτιμούνται οι σωλήνες με κυκλική διατομή διαμέτρου τουλάχιστον 120 χιλιοστών. Το βέλτιστο μέγεθος στο οποίο είναι ελάχιστη η αντίσταση στην κίνηση του αέρα είναι 150 χιλιοστά.
Ο αγωγός εξαγωγής συνεχούς καθαρισμού αέρα αφαιρείται συνήθως στον αγωγό αερισμού του κτιρίου. Δεν έχει νόημα η εγκατάσταση ενός σωλήνα εξαγωγής μεγαλύτερης διαμέτρου από την διατομή αυτού του καναλιού, διαφορετικά θα μειωθεί η απόδοση της καυσαερίων.
Επιπλέον, για να επιτευχθεί η μέγιστη απόδοση από το σχέδιο ροής, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε τον κανόνα: τα μήκη των σωλήνων εξάτμισης δεν πρέπει να τοποθετούνται οριζόντια αλλά με κλίση περίπου 10 μοιρών. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να προσπαθήσετε να πάρετε από το ελάχιστο μήκος των καναλιών αέρα και το ελάχιστο των στροφών (γόνατα). Η πρακτική δείχνει ότι κάθε αγωγός γόνατος μειώνει την απόδοση του καλύμματος κατά 5%. Η τριβή του εξερχόμενου θερμού αέρα έναντι των εσωτερικών τοιχωμάτων έχει επίσης αρνητική επίδραση στη διακίνηση του απορροφητήρα, και όσο μεγαλύτερο είναι το κανάλι αέρα, τόσο μεγαλύτερες είναι οι απώλειες.
Όλες οι αρθρώσεις του αγωγού θα πρέπει να προσαρμόζονται προσεκτικά και να μονώνονται.
Ως ηλεκτρικές συσκευές, οι σύγχρονες συσκευές καθαρισμού του αέρα είναι απολύτως ασφαλείς. Συνήθως έχουν διπλή μόνωση ηλεκτρικών κυκλωμάτων και δεν απαιτούν πρόσθετη γείωση. Τα περισσότερα μοντέλα απενεργοποιούνται αυτόματα μετά από 10 ώρες συνεχούς λειτουργίας.

Κουκούλες κουζίνας: τι πρέπει να ξέρετε

Τα καθαριστικά αέρα υψηλής πίεσης ή, όπως αποκαλούνται, κουκούλες κουζίνας, είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη της σύγχρονης κουζίνας. Η εμφάνιση αυτών των συσκευών μας έσωσε όχι μόνο από την ανάγκη να ανοίξουμε παράθυρα, κάτι που δεν είναι πάντα ευχάριστο και αποδεκτό και λύνεται το πρόβλημα της απομάκρυνσης επιβλαβών ουσιών από την ατμόσφαιρα της κουζίνας.

Η ανταλλαγή αέρα σε μια συνηθισμένη κουζίνα είναι η εξής: ο φρέσκος αέρας έρχεται από τα παράθυρα και τις πόρτες και ο ατμός, ο καπνός και άλλα προϊόντα θερμικής επεξεργασίας σχηματίζονται μέσα. Για να αερίσετε την κουζίνα, πρέπει ταυτόχρονα να ανοίξετε τα παράθυρα και τις πόρτες για τη δημιουργία ενός βυθίσματος. Ταυτόχρονα, με τις δυσάρεστες μυρωδιές από την κουζίνα, η θερμότητα σβήνει. Για να αποφευχθεί αυτό, έχουν δημιουργηθεί συσκευές εξαγωγής, οι οποίες απομακρύνουν όλες τις οσμές από την κουζίνα. Αυτό ονομάζεται αναγκαστική ανταλλαγή αέρα. Πρόσφατα, οι καθαριστές αέρα θεωρούνται όχι μόνο ως τεχνικός εξοπλισμός, αλλά και ως σχεδιαστικό στοιχείο του εσωτερικού.

Συχνά είναι εγκατεστημένα ειδικά φίλτρα στις κουκούλες, τα οποία συλλαμβάνουν ακόμη λιπαρά σωματίδια από τον αέρα. Και αν εισέλθει ένα αέριο στο διαμέρισμα, η κουκούλα μπορεί να αποτρέψει έναν κίνδυνο σε περίπτωση διαρροής του. Συχνά στα εκχυλίσματα εγκαθιστούν λαμπτήρες που δεν χρησιμεύουν μόνο ως πηγή φωτός, αλλά και καταστρέφουν επιβλαβείς μικροοργανισμούς λόγω βακτηριοκτόνου ακτινοβολίας.

Λειτουργίες λειτουργίας της κουκούλας

Ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας, διακρίνονται δύο τύποι αποσπασμάτων. Ορισμένα - καθαριστικά αέρα - απορροφούν τα υδρατμούς από την πλάκα και τα πετάνε μέσα από την οπή εξαερισμού. Άλλοι - φίλτρα αέρα φίλτρων - απορροφούν τις επιβλαβείς ακαθαρσίες και επιστρέφουν καθαρό αέρα στην κουζίνα.

Τα φίλτρα είναι και στα δύο εκχυλίσματα, αλλά στην πρώτη περίπτωση είναι μόνο το φίλτρο λίπους, τον καθαρισμό του αέρα μόνο στις σωματίδια λίπους, και η δεύτερη - εκτός από την λίπος και να έχουν ένα φίλτρο άνθρακα, το οποίο παγιδεύει σχεδόν όλες τις επικίνδυνες ξένες ουσίες.

Η συσκευή σχεδόν όλων των μοντέρνων μοντέλων κουκούλας σάς επιτρέπει να μεταβείτε από τη λειτουργία φίλτρου στη λειτουργία εξάτμισης και αντίστροφα. Μερικές φορές ο αγοραστής εκπλήσσει γιατί στο παραδοτέο σύνολο υπάρχει μόνο ένα φίλτρο εξάτμισης και δεν υπάρχει φίλτρο άνθρακα. Αλλά ο κατασκευαστής δεν γνωρίζει εκ των προτέρων αν η κουκούλα θα χρησιμοποιηθεί και στις δύο λειτουργίες, έτσι ώστε το φίλτρο άνθρακα να μπορεί να αγοραστεί ξεχωριστά και να εγκατασταθεί εύκολα. Μερικές φορές οι τρόποι εξαγωγής και φιλτραρίσματος ονομάζονται ανοιχτοί και κλειστοί κύκλοι της λειτουργίας εκχυλίσεως.

Σημειώστε ότι ακόμη και στην περίπτωση επιστροφής καθαρισμένου αέρα πίσω, δεν είναι δυνατό να αποφευχθεί η ροή φρέσκου αέρα μέσω θυρών, παραθύρων ή εξαερισμού. Εάν ο αέρας έρχεται από κάτω, αυτή δεν είναι η καλύτερη επιλογή, αφού το πρόσωπο που κάθεται στο τραπέζι πέφτει στην περιοχή όπου κινείται η εξάτμιση από το πιάτο. Εάν ο αέρας έρχεται από πάνω, οι βλαβερές ακαθαρσίες τραβιούνται γρηγορότερα μέσω του τμήματος εισόδου του φίλτρου αέρα.

Όταν είναι ενεργοποιημένη η κουκούλα, είναι καλύτερα τα παράθυρα και οι πόρτες στο δωμάτιο να είναι καλά κλειστά, διαφορετικά θα σχηματιστεί χαμηλή πίεση. Μπορείτε να ανοίξετε ένα παράθυρο σε ένα από τα παρακείμενα δωμάτια.

Είναι σημαντικό να εξετάσετε πόσο ισχυρή είναι η υγρασία στην κουζίνα. Αυτό είναι ένα από τα συστατικά της αίσθησης της άνεσης. ατμός Υπερβολική νερού από το μαγείρεμα επίσης έξοδο μέσω της κουκούλας, αυτό το κανάλι δίνεται vozduhovyvodyaschemu κλίση των 2 βαθμών, έτσι ώστε τα σταγονίδια νερού βγαίνουν προς τα έξω, και όχι πίσω στην κουζίνα.

Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα τα φίλτρα λίπους και άνθρακα. Και οι δύο τύποι μπορούν να είναι "μαλακοί", δηλαδή, έχουν την εμφάνιση ενός ορθογώνιου φύλλου από ένα πορώδες μη υφασμένο υλικό (ακρυλική ίνα, sintepon, κλπ.). Διαφέρουν στο χρώμα: φίλτρο γράσου γκρι και μαύρο άνθρακα, καθώς περιέχει ενεργό άνθρακα.

Στην αγορά μπορείτε να βρείτε συνδυασμένα φίλτρα που μπορούν ταυτόχρονα να εκτελούν και τις δύο λειτουργίες, καθώς και τα δύο στρώματα είναι παρόντα στο σχεδιασμό τους.

Plus μαλακά φίλτρα που μπορούν εύκολα να δοθούν σε οποιοδήποτε σχήμα, κομμένα στις παραμέτρους της κουκούλας.

Υπάρχει μια ακόμη τροποποίηση των φίλτρων - είναι ένα άκαμπτο πλαστικό πλαίσιο (για ένα φίλτρο άνθρακα) ή ένα μεταλλικό πλαίσιο (για ένα φίλτρο λίπους).

Στο πλαίσιο του φίλτρου άνθρακα (συνήθως είναι στρογγυλό ή ορθογώνιο), μια επένδυση εισάγεται από ένα πορώδες υλικό γεμάτο με ενεργό άνθρακα. Όπως ένα απαλό φίλτρο, αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μία φορά - δεν μπορεί να πλυθεί. Μετά από μια ορισμένη περίοδο υπηρεσίας, πρέπει απλά να την αντικαταστήσετε με μια νέα.

Το άκαμπτο φίλτρο λίπους είναι κατασκευασμένο από σύρμα αλουμινίου και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Πρέπει να πλένεται μία φορά το μήνα με το χέρι ή με πλυντήριο πιάτων σε θερμοκρασία 60 ° C. Πριν την ξανά εγκατάσταση, πρέπει να στεγνώσει καλά.

Πώς να επιλέξετε το σωστό καπό

Αγοράζοντας την κουκούλα, πρέπει να αξιολογήσετε τόσο τους τεχνικούς όσο και τους αισθητικούς δείκτες. Τεχνική ισχύς (μονάδα μέτρησης - m3 / ώρα), δηλαδή ο όγκος του αέρα που περνά μέσα από την κουκούλα για μία ώρα λειτουργίας. Για μια μικρή κουζίνα, οι ιδιοκτήτες των οποίων χρησιμοποιούν τη σόμπα όχι τόσο συχνά, η καλύτερη επιλογή είναι μια κουκούλα με χωρητικότητα 150-300 m3 / h. Για οικογένεια 3-4 ατόμων, είναι προτιμότερο να επιλέξετε χωρητικότητα 400-500 m3 / h.

Ο απορροφητής μπορεί κανονικά να λειτουργεί σε τρεις τρόπους λειτουργίας: ελάχιστο, μεσαίο και μέγιστο. Το πρώτο είναι σχεδόν αθόρυβο και οικονομικότερο. Σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εάν κάτι καίει ξαφνικά, μπορείτε να μεταβείτε στο μέγιστο.

Όπως ήδη αναφέρθηκε, στο φίλτρο, εκτός από το φίλτρο λίπους, είναι εγκατεστημένο ένα φίλτρο άνθρακα, οπότε η απόδοση των καυσαερίων μειώνεται ελαφρώς: ο ανεμιστήρας πρέπει να αναγκαστεί να διεισδύσει μέσω άλλου φίλτρου. Έτσι, αν στο πρόγραμμα σχεδίασης ο καθαριστής αέρα περνά 230 m3 / h, στη λειτουργία ανακύκλωσης - μόνο 200 m3 / ώρα.

Πώς να υπολογίσετε τις επιδόσεις που απαιτούνται για την κουζίνα σας

Υπάρχει ένας όρος "η συχνότητα της ανταλλαγής αέρα". Αυτή είναι η αναλογία του αέρα που καθαρίζεται ανά ώρα μέχρι τον όγκο της κουζίνας. Η κανονική τιμή των 6 έως 12, δηλαδή ο αέρας για μια ώρα στην κουζίνα πρέπει να ενημερώνεται 6-12 φορές. Για παράδειγμα, εάν ο όγκος των τροφίμων 25 m3 (δηλ, ύψος 2,5 μέτρα και ένα χώρο 10 m2), και στη συνέχεια 6 φορές με κουκούλες αέρα αναβαθμισμένο απόδοση 25 * 6 = 150 m3 / h, και στα 12 έως 300 m3 / h.

Αν υποτεθεί ότι ο καθαριστής αέρα θα λειτουργήσει μόνο σε κατάσταση σχεδίασης, η πίεση του αέρα μπορεί να είναι ένας σημαντικός παράγοντας επιλογής (μονάδα μέτρησης είναι pascal ή χιλιοστά υδραργύρου). Εάν ο καθαριστής αέρα βρίσκεται στον πρώτο όροφο και η οπή εξαερισμού έχει αρκετούς ορόφους υψηλότερες, τότε είναι απαραίτητο να παράσχετε πίεση ικανή να υπερβεί το βάρος της στήλης αέρα στον αγωγό εξαερισμού.

Οι αισθητικές παράμετροι περιλαμβάνουν το σχεδιασμό και τη σχεδίαση της κουκούλας, που αντιστοιχούν στο εσωτερικό της κουζίνας.

Σύμφωνα με αυτές τις παραμέτρους, διακρίνονται διάφοροι κύριοι τύποι εκχυλισμάτων:

Πώς λειτουργεί η κουκούλα: 2 μέθοδοι που δεν γνωρίζατε

Κουκούλες κουζίνας - ένα πρόσθετο στοιχείο του συστήματος εξαερισμού, το οποίο παρέχει καθαρό αέρα στο διαμέρισμα. Παίρνουν όλες τις δυσάρεστες μυρωδιές και τα προϊόντα της καύσης από τη σόμπα. Ως αποτέλεσμα, οι ενοικιαστές διαμερισμάτων αισθάνονται χαρούμενοι, δεν χάνουν την αποτελεσματικότητά τους και δεν γίνονται υπνηλία. Σήμερα θα μιλήσουμε για το τι λειτουργούν οι κουκούλες, οι αρχές και η συσκευή.

Συσκευή εξαγωγής

Η κουκούλα κουζίνας αποτελείται από ένα σώμα, μια μονάδα εξαερισμού, φίλτρα λίπους και έναν πίνακα ελέγχου. Τα στοιχεία φίλτρων προστατεύουν το μοτέρ από το να κολλήσει τα σωματίδια τροφίμων και να καθαρίσει το εισερχόμενο ρεύμα.

Κατά κανόνα, όλα τα μέρη του μηχανισμού είναι κατασκευασμένα από υλικά που δεν σκουριάζουν και δεν παραμορφώνονται από τις υψηλές θερμοκρασίες. Το σώμα είναι συνήθως κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα. Για να το φανεί ελκυστικό, φοριέται σε έγχρωμο μέταλλο ή ξύλο, κρυμμένο σε ντουλάπια κουζίνας.

Ορισμένοι γαιοκτήμονες αμφιβάλλουν αν υπάρχει κάποιο όφελος από την κουκούλα στην κουζίνα. Τα πάντα εξαρτώνται από την χωρητικότητά του - πόσο αέρα μπορεί να επεξεργαστεί ανά λεπτό. Σήμερα, τα καταστήματα πωλούν μοντέλα χωρητικότητας 200-1000 m3 ανά ώρα.

Για να μάθετε ποιος χρειάζεστε, υπολογίστε τον όγκο της κουζίνας σας. Για να γίνει αυτό, πολλαπλασιάστε το πλάτος, το μήκος και το ύψος του δωματίου. Θα έχετε την επιθυμητή τιμή. Αν μαγειρεύετε συχνά ή καπνός τσιγάρων εισχωρεί στο δωμάτιο, προσθέστε επιπλέον 200 κυβικά μέτρα στο δωμάτιο.

Υπάρχει ένα κριτήριο για το πώς θα πρέπει να λειτουργεί ο εκχυτήρας: πρέπει να καθαρίζει τον αέρα στην κουζίνα. Σήμερα οι σχεδιαστές εξοπλίζουν τα μηχανήματά τους με χρήσιμες λειτουργίες για να προσελκύσουν πελάτες:

Τύποι κουκούλες

Αυτό είναι το πιο αποτελεσματικό είδος, καθώς ο αέρας βγαίνει, δημιουργεί μια διαφορά πίεσης στο δωμάτιο, και το φρέσκο ​​οξυγόνο αντλείται από το δρόμο. Η φυσική δύναμη έλξης αυξάνει την απόδοση του φίλτρου αέρα.

Αρχή λειτουργίας

Η αρχή των κουζινών κουζίνας είναι χτισμένη στον καθαρισμό του αέρα στο δωμάτιο. Επιπλέον, τροφοδοτείται πίσω στην κουζίνα ή εξαερίζεται μέσω του συστήματος εξαερισμού.

Στη διαδικασία της αναπνοής, ένα άτομο παίρνει οξυγόνο και απαλλάσσει από ουσίες που είναι περιττές στο σώμα. Εάν το βάζετε σε ένα απόλυτα κλειστό δωμάτιο, μετά από λίγο, δεν θα χάσετε το οξυγόνο. Ως εκ τούτου, τα σπίτια διαθέτουν σύστημα εξαερισμού. Η κουκούλα είναι μια πρόσθετη συσκευή που επιταχύνει αυτές τις διαδικασίες.

Η αρχή της κουκούλας για την κουζίνα είναι χτισμένη στον καθαρισμό του αέρα στο δωμάτιο. Για να γίνει αυτό, ο κινητήρας τον μεταφέρει μέσω των στοιχείων φίλτρου. Στους κυκλοφορητές και τους μικτούς τύπους αποτελούνται από ενεργό άνθρακα. Πρέπει να αλλάζουν κάθε έξι μήνες.

Μπορεί η ενσωματωμένη κουκούλα να λειτουργήσει χωρίς αέρα

Δεδομένου ότι η κουκούλα λειτουργεί με τον καθαρισμό του αέρα, είναι αδύνατο να λειτουργήσει χωρίς αυτό. Αλλά είναι δυνατή η εργασία χωρίς αγωγό, χωρίς σύνδεση με τον αερισμό. Αυτός ο τύπος ονομάζεται κυκλοφορία, καθαρίζει τον αέρα και τον στέλνει πίσω στο δωμάτιο.

Τύπος εγκατάστασης

Υπάρχουν διάφοροι τύποι κουκούλας. Εξαρτάται από το πόσο δυνατά λειτουργεί η κουκούλα στην κουζίνα και πόσο χώρο καταλαμβάνει. Τύποι:

Διαστάσεις

το μέγεθος πλαίσιο εισαγωγής πρέπει να ταιριάζει με το πλάτος της επιφάνειας μαγειρέματος, κατά προτίμηση ελαφρώς πάνω από αυτό, τότε το έργο ο απορροφητήρας θα είναι η βέλτιστη. Το πρότυπο πλάτος των εκχυλισμάτων - 60, 90, 120 cm εάν η επιφάνεια μαγειρέματος έχουν πλάτος 60 cm, είναι καλύτερο να κολλήσει σε αυτό το καθαρότερο αέρα 90 cm Αυτό το λαμβάνει υπόψη το συνολικό σχεδιασμό της κουζίνας πολύ μαζική δομή πάνω από τη σόμπα, θα κοιτάξει από τη θέση...

Η απόσταση μεταξύ της κουκούλας και της ηλεκτρικής εστίας πρέπει να είναι τουλάχιστον 65 εκ. Η δομή πρέπει να κρεμαστεί πάνω από τη σόμπα αερίου σε απόσταση τουλάχιστον 75 εκ. Σκεφθείτε αυτό κατά την επιλογή ενός φίλτρου αέρα.

Ποιες είναι οι κουκούλες από

Η διάρκεια ζωής και η λειτουργία της ηλεκτρικής κουζίνας στην κουζίνα εξαρτάται από τα μέταλλα από τα οποία κατασκευάζεται. Τα εσωτερικά μέρη είναι συνήθως κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα. Το εξωτερικό φινίρισμα μπορεί να κατασκευαστεί από γυαλί, αλουμίνιο, πλαστικό και κράματα μετάλλων.

Το πλαστικό είναι το πιο ατυχές επίχρισμα. Από τις επιδράσεις των υψηλών θερμοκρασιών, μπορεί να παραμορφωθεί και να λυγίσει. Το πλεονέκτημα του είναι ο εύκολος καθαρισμός από τη βρωμιά και την έλλειψη σκουριάς.

Η καλύτερη επιλογή είναι ανοξείδωτος χάλυβας ή αλουμίνιο. Αυτά τα υλικά δεν σκουριάζουν, είναι εύκολο να καθαριστούν, φαίνονται σφικτά και τακτοποιημένα. Το αλουμίνιο είναι φθηνό, σε σύγκριση με τον ανοξείδωτο χάλυβα. Αλλά η τελευταία έχει μεγάλη διάρκεια ζωής.

Το πιο ακριβό υλικό είναι το συμπαγές γυαλί. Αυτός ο καθαριστής αέρα φαίνεται πολυτελής και ασυνήθιστος.

Επίπεδο θορύβου: πόσο δυνατά θα πρέπει να λειτουργεί ο καυσαερίων

Ο όγκος εργασίας του καλύμματος εξαρτάται από την ισχύ του ηλεκτροκινητήρα και από το μέγεθος. Η μεγαλύτερη, πιο ισχυρή, πιο παραγωγική συσκευή, τόσο περισσότερο θόρυβο από τη λειτουργία της. Οι κατασκευαστές προσπαθούν να το μειώσουν προσθέτοντας ρουλεμάν στον κινητήρα. Συνήθως το επίπεδο θορύβου αναφέρεται στη συσκευασία των προϊόντων, ο κανόνας είναι 40-50 dB.

Στα σύγχρονα μοντέλα δεν υπάρχει πρόβλημα θορύβου λόγω ακουστικών πακέτων στο σώμα του μηχανισμού. Επίσης, οι κατασκευαστές εγκαθιστούν δύο κινητήρες χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας και ήσυχους κινητήρες για να μειώσουν τον όγκο εργασίας. Σήμερα η κουκούλα μπορεί να είναι τόσο ήσυχη και ισχυρή.

Λόγοι για τους οποίους η κουκούλα λειτουργεί ανεπαρκώς

Αν αναρωτιέστε πώς να ενεργοποιήσετε την κουκούλα στην κουζίνα, διαβάστε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Συνιστάται να ενεργοποιηθεί αμέσως μετά την ενεργοποίηση της πλάκας. Απενεργοποιήστε το συνιστάται 5 λεπτά μετά το τέλος του μαγειρέματος. Σε ορισμένα μοντέλα, υπάρχει ένας χρονοδιακόπτης που θα απενεργοποιήσει τη συσκευή μόνο μετά από καθορισμένο χρόνο.

Είναι καλύτερο να ενεργοποιήσετε τη συσκευή στην κουζίνα με την πόρτα ανοικτή στο υπόλοιπο διαμέρισμα. Διαφορετικά, θα δημιουργηθεί κενό και ο κινητήρας θα αρχίσει να υπερθερμαίνεται. Σε αυτή την περίπτωση, το παράθυρο πρέπει να είναι κλειστό, διαφορετικά η συσκευή θα φιλτράρει τον εξωτερικό αέρα.

Αν η συσκευή σας είναι ήδη αρκετά ετών, μπορεί να αποτύχει για διάφορους λόγους:

Πώς να ελέγξετε γιατί η κουκούλα έχει σταματήσει να λειτουργεί

Για να ελέγξετε πώς λειτουργεί η κουκούλα, ενεργοποιήστε την και ακούστε τον θόρυβο του κινητήρα. Εάν το buzzes έντονα, ελέγξτε τη βάση στον τοίχο. Μια συσκευή που είναι ασφαλώς συνδεδεμένη δεν πρέπει να δονείται.

Εάν η συσκευή δεν τραβά καλά, πιθανότατα τα φίλτρα είναι βρώμικα. Μπορείτε να τα καθαρίσετε μόνοι σας. Εάν αυτό δεν σας βοηθήσει, ελέγξτε το ρεύμα στον εξαερισμό καπνού με ένα ταιριάζο.

Όταν η συσκευή δεν ενεργοποιηθεί καθόλου, πρέπει να ελέγξετε την καλωδίωση με ένα πολύμετρο. Αν δεν έχετε τεχνικές δεξιότητες, καλέστε τον οδηγό. Θα καθορίσει την αιτία της βλάβης και θα πραγματοποιήσει επισκευές.

Η κουκούλα στο διαμέρισμα είναι μια χρήσιμη συσκευή που καθαρίζει τον αέρα της καύσης, του λίπους, της δυσάρεστης οσμής. Είναι απαραίτητο σε μεγάλες οικογένειες, όπου είναι απαραίτητο να προετοιμαστείς πολλά και συχνά.

Αποθηκεύστε τον μάγειρα - ενεργοποιήστε την κουκούλα!

Ο οικολογικός χαρακτήρας της κουκούλας είναι μια έννοια που περιλαμβάνει δύο σημαντικά μέρη: εξαερισμό στον αέρα στην κουζίνα και οικονομική λειτουργία που δεν βλάπτει το περιβάλλον.

Κείμενο: Όλγα ΚΟΥΜΙΝΑ.

Είναι νόστιμο να φάει - να αναπνεύσει άσχημα;

Ανεξάρτητα από το πόσο νόστιμο ήταν το μαγειρεμένο δείπνο, ο αέρας στην κουζίνα δεν γεμίζει από την καθαριότητα του βουνού.

Έτσι, κατά το μεσημεριανό γεύμα - ήρθε η ώρα να συμπεριλάβετε την κουκούλα: βοηθά στην απομάκρυνση από τον αέρα ενός κοκτέιλ από επιβλαβείς ενώσεις και δυσάρεστες οσμές.

Αποθήκευση των σεφ: Εξαγάγετε την κουκούλα ταυτόχρονα με την εστία, το φούρνο και επίσης επιτραπέζιες συσκευές: ατμόπλοια, σχάρες, φριτέζες, φρυγανιέρες. Η ταχύτητα του κινητήρα ρυθμίζεται σύμφωνα με την ένταση της εξάτμισης.

Περιλαμβάνει φορμαλδεΰδη, ακρολεϊνη, αμίνες, αμμωνία, βενζοπυρένιο, κορονένιο, περυλένιο, χρυσένιο και άλλα. Αυτές οι ενώσεις σχηματίζονται ως αποτέλεσμα της θέρμανσης των προϊόντων και διαφόρων μετασχηματισμών που συμβαίνουν κατά το τηγάνισμα, το βρασμό και το ψήσιμο.

Όταν χρησιμοποιείτε καυστήρες αερίου, το διοξείδιο του άνθρακα, το θείο και το άζωτο, το μονοξείδιο του άνθρακα, η αιθάλη, το ραδόνιο προστίθενται σε αυτό το μπουκέτο.

Για μια πλήρη ώρα, αλλάξτε τον αέρα - δέκα φορές!

Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρότυπα, ο αέρας στην κουζίνα πρέπει να αλλάξει τουλάχιστον 10 φορές την ώρα! Ο εξολκέας που λειτουργεί με το τρόπο σύμπτυξης, αφαιρεί από την κουζίνα μια ορισμένη ποσότητα αέρα, εξασφαλίζοντας τη ροή των φρέσκων μερίδων από το παράθυρο ή τις παρακείμενες εγκαταστάσεις.

Όγκος, αφαιρούμενη συσκευή εξαρτάται από την απόδοσή του, η οποία είναι συνήθως συνιστάται να υπολογίσει βάσει των διαστάσεων κουζίνες: R = πλάτος μήκος × × ύψος × 12, όπου 12 - είναι λόγος SanPin, αλλά χρησιμοποιείται με ένα περιθώριο.

Οι κάτοχοι του πάνελ αερίου πρέπει επίσης να εξασφαλίζουν μια σταθερή ροή αέρα στην κουζίνα. Εδώ είναι λίγες μόνο αριθμοί:

Αποθήκευση των σεφ: μετά το τέλος του μαγειρέματος, η κουκούλα αφήνεται να τρέξει με την ελάχιστη ταχύτητα για άλλα 10 λεπτά - για να αφαιρέσετε όλους τους ρύπους.- δύο καυστήρες μεσαίου αερίου ανά 1 ώρα λειτουργίας αυξάνουν τη συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα και οξειδίου του αζώτου στα 10-12 mg ανά κυβικό μέτρο. m, το οποίο είναι 10 φορές το κανονικό επίπεδο.

- Στη διαδικασία μαγειρέματος μιας ημέρας (3 φορές), μια οικογένεια 3 ατόμων στην κουζίνα συσσωρεύει περίπου 1 κιλό διοξειδίου του άνθρακα, για μια κουζίνα 9 τετραγωνικών μέτρων. το m είναι περίπου 4 τοις εκατό του συνολικού όγκου αέρα σε αυτό.

- Η εστία εργασίας (και οι 4 καυστήρες) ανά ώρα αυξάνει τη συγκέντρωση της φορμαλδεΰδης στον αέρα της κουζίνας 2 φορές.

Υπήρχε μια μυρωδιά, αλλά όλα βγήκαν

Εκτός από τη σόμπα στην κουζίνα, υπάρχουν πολλές άλλες πηγές ρύπανσης. Πρόκειται για έπιπλα, ειδικά νέα, τα οποία μπορούν να απελευθερώσουν φορμαλδεΰδη στον αέρα. Καθαριστικά και απορρυπαντικά που περιέχουν τοξικές ουσίες. Η πηγή της ρύπανσης μπορεί να είναι ένας καπνιστής.

Αποθήκευση των σεφ: συνιστάται να ενεργοποιείτε περιοδικά την κουκούλα ακόμη και αν δεν προετοιμάζεται τίποτα (για παράδειγμα, μία φορά κάθε 1-3 ώρες) - για ανταλλαγή αέρα.

Η εκχύλιση στον τρόπο ανάσυρσης, το τράβηγμα ενός τμήματος αέρα, εξασφαλίζοντας τη συνεχή αντικατάστασή του, εξαλείφει τις ουσίες που βρίσκονται μέσα σε αυτό. Η εξαίρεση δεν είναι και μυρίζει - ωραία και όχι πολύ.

Τα φίλτρα Hood που λειτουργούν σε λειτουργία ανακύκλωσης είναι ικανά να απορροφούν επιβλαβείς ενώσεις, αν και το κάνουν λιγότερο αποτελεσματικά.

Το δείπνο τελειώνει - η ομίχλη εξαφανίζεται

Το μαγείρεμα των τροφίμων δεν προσθέτει μόνο πολύ ατμό στον αέρα, που αυξάνει την υγρασία. Επιπλέον, η θερμοκρασία της κουζίνας αυξάνεται.

Και, όπως θυμάστε από τη φυσική, ανεβαίνει ο θερμός αέρας - έτσι αποκτάται μια ανομοιόμορφη κατανομή του ζεστού και ψυχρού αέρα και το ανθρώπινο σώμα βρίσκεται σε μια "νιφάδα" ατμόσφαιρα.

Αποθήκευση των σεφ: μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε την κουκούλα εάν κάνετε τον καθαρισμό, ειδικά με τη χρήση ενεργών καθαριστικών ενώσεων: παράγοντες για σχάρες, καθαριστικά αερολύματα, αμμωνία.

Σε συνδυασμό με την υψηλή υγρασία, αυτό δημιουργεί ένα άλλο δυσάρεστο αποτέλεσμα: είναι δύσκολο να μείνετε στην κουζίνα, η κόπωση συμβαίνει γρήγορα εδώ και πολλοί άνθρωποι δαπανούν πολύ χρόνο σε αυτό το δωμάτιο.

Η εξόρυξη στον τρόπο βρύσης, το πιπίλισμα στον αέρα, συμβάλλει στην ομαλοποίηση του μικροκλίματος της κουζίνας. Η συνεχής ανταλλαγή αέρα προωθεί την ομοιόμορφη κατανομή της θερμοκρασίας, μειώνει την υγρασία.

Εάν χρησιμοποιείται ανακυκλοφορία, κάποια από την υγρασία θα απορροφηθεί από τα φίλτρα άνθρακα, η θερμοκρασία δεν θα μειωθεί, αλλά θα κατανέμεται πιο ομοιόμορφα σε όλη την κουζίνα.

Η επιτόπια επιδρομή πετάει έξω στο δρόμο

Ένα άλλο πλεονέκτημα της εργασίας με κουκούλα είναι ότι βοηθά στη διατήρηση της καθαριότητας. Λιπαρή πλάκα, αιθάλη συχνά συγκεντρώνονται στις επιφάνειες των επίπλων και των τοίχων.

Οι ερωμένες από τη δική τους εμπειρία ξέρουν πόσο δύσκολο είναι να απομακρυνθεί αυτή η ρύπανση. Η κουκούλα εξαλείφει αυτή τη μάστιγα, επειδή δεν επιτρέπει την καταβύθιση αυτών των ουσιών, την απομάκρυνσή τους από την κουζίνα.

Χαμηλή ενέργεια καθαρότητας

Ένας σημαντικός παράγοντας για την φιλικότητα προς το περιβάλλον των κουκούλες είναι η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας κατά τη λειτουργία τους. Κατά μέσο όρο, η συσκευή καταναλώνει 200-250 Watt. Αυτή η ενέργεια παρέχει το έργο του κινητήρα, των ηλεκτρονικών, καθώς και ο οπίσθιος φωτισμός.

Η λειτουργία της συσκευής απαιτεί περιοδικό καθαρισμό του φίλτρου λίπους. Το πιο συχνά αυτό το φίλτρο είναι μόνιμο και δεν χρειάζεται να αντικατασταθεί.
Τα χρησιμοποιημένα φίλτρα άνθρακα απορρίπτονται και εγκαθίστανται νέα, αυτό γίνεται κάθε 2-4 μήνες.