Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα σε διάφορες καταστάσεις ζωής

Το επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα, δεν μιλάει για αυτό που για πολλούς από εμάς, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας δείκτης της υγείας στο περίβλημα του κλίματος. Το ανθρώπινο σώμα είναι 70% νερό, και για την κανονική ύπαρξή του η υγρασία είναι εξίσου απαραίτητη με τα θρεπτικά συστατικά. Οι άνθρωποι παίρνουν έναν άνθρωπο, χρησιμοποιώντας νερό, από τα τρόφιμα και μέσα από το δέρμα, έτσι ώστε η κατάσταση του αέρα στο σπίτι σας του σώματος έχει μεγάλη σημασία.

Ειδικότερα, το πρόβλημα του ξηρού αέρα είναι σημαντικό για την πλειονότητα των ρωσικών οικογενειών, κατά την περίοδο θέρμανσης, όταν αρχίζουν να λειτουργούν οι μπαταρίες. Το επίπεδο υγρασίας στα σπίτια μας το χειμώνα πέφτει κάτω από το 20%, και αυτό οδηγεί σε μεγάλα προβλήματα υγείας. Αλλά από την έλλειψη υγρασίας στον αέρα, όχι μόνο οι άνθρωποι υποφέρουν, αλλά τα γύρω πράγματα, τον εξοπλισμό, τα φυτά.

Ανεπαρκής υγρασία και ανθρώπινη υγεία

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το ανθρώπινο σώμα είναι 70% νερό και επομένως ένα από τα εργαλεία της θερμορύθμισης είναι η απελευθέρωση της υγρασίας, η οποία όταν εξατμιστεί από το σώμα μας παράγει ψύξη. Αυτό είναι το σχολικό μάθημα της φυσικής. Αλλά για να κατανείμει την υγρασία, είναι απαραίτητο να το καταναλώσετε. Ο κύριος όγκος υγρασίας που παίρνουμε, όχι από το να πιούμε ένα ποτήρι νερό, αλλά με μια σταθερή εισπνοή αέρα, που περιέχει υγρασία. Οι ανεπαρκώς υγρές μάζες αέρα στο διαμέρισμα διαταράσσουν τις διαδικασίες θερμορύθμισης στους κατοίκους της.

Η χαμηλή υγρασία συμβάλλει στην απότομη αύξηση της σκόνης στις κατοικίες, και ως αποτέλεσμα, προβλήματα με την αναπνευστική οδό. Η αυξημένη συγκέντρωση σκόνης στον αέρα είναι σχεδόν η κύρια αιτία αλλεργικών αντιδράσεων, ειδικά στα παιδιά. Το πιο απλό, σύγχρονο και ασφαλές εργαλείο για τη διατήρηση του πιο άνετου επιπέδου υγρασίας για ένα άτομο και για άλλους είναι ο υγραντήρας.

Το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα

 • Για την ανθρώπινη ζωή, η κανονική υγρασία αέρα στο σπίτι θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 40-60%
 • Για την κανονική λειτουργία των ηλεκτρονικών - 45-60%
 • Για τα φυτά εσωτερικού χώρου, ο αριθμός αυτός είναι υψηλότερος - 55-70%
 • Για τα έπιπλα στο σπίτι, καθώς και για το πρόσωπο, αυτός ο δείκτης κυμαίνεται από 40-60%
 • Για την αποθήκευση βιβλίων, ο καλύτερος δείκτης υγρασίας κυμαίνεται από 40-60%

Όπως έδειξε η πρακτική, τον πιο άνετο αέρα για ό, τι μας περιβάλλει σε ένα μοντέρνο διαμέρισμα, με υγρασία 50%. Αυτό αρκεί για την κανονική ζωή ενός ατόμου. Έπιπλα, παρκέ και άλλα εσωτερικά αντικείμενα, καθώς και υλικά διακόσμησης, αισθάνονται υπέροχα σε αυτό το εύρος υγρασίας.

Υγραντήρας στα δωμάτια των παιδιών

Τις περισσότερες φορές τα παιδιά υποφέρουν από υπερβολικά ξηρό αέρα στο δωμάτιο. Είναι βλεννογόνο για παιδιά από έλλειψη υγρασίας στεγνώνει γρήγορα, γεγονός που οδηγεί σε δυσκολία στην αναπνοή, οίδημα των βλεννογόνων της μύτης, του λαιμού και του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος. Η αποξηραμένη βλεννογόνος μεμβράνη γίνεται ένα εξαιρετικό έδαφος αναπαραγωγής για βακτήρια, που μπορεί να οδηγήσει σε αρκετά δυσάρεστες ασθένειες. Η "μύτη γεμάτη" συχνά προκαλεί ανήσυχο ύπνο, το παιδί δεν ξεκουράζεται καλά και αυτό επηρεάζει τη συμπεριφορά του, την ικανότητα να συγκεντρώνεται και να μαθαίνει.

Γι 'αυτό ένας υγραντήρας πρέπει να λειτουργεί στο δωμάτιο του μωρού. Οι καλύτεροι υγραντήρες αέρα, σύμφωνα με το συντακτικό συμβούλιο, μπορούν να προβληθούν εδώ. Πολλοί άνθρωποι ρωτούν: "Πόσο σωστά χρησιμοποιείτε τον υγραντήρα αέρα στο δωμάτιο των παιδιών"; Δεν υπάρχουν ειδικοί κανόνες χρήσης. Είναι σημαντικό ότι ο υγραντήρας ήταν ασφαλής, και ήταν κατά τη διάρκεια της ημέρας, μακριά από τον τόπο του παιδιού και οποιοδήποτε για τα παιδιά για να τους πάρει ενδιαφέρονται για κάτι, ανεξάρτητα από το σκοπό, μπορεί να είναι ένα παιχνίδι. Κανόνας δύο: Ο υγραντήρας πρέπει να είναι αυτόματος, δηλ. Να σβήνει όταν φτάσει στις επιθυμητές τιμές υγρασίας. Η βέλτιστη υγρασία στα δωμάτια των παιδιών πρέπει να διατηρείται στο 60%.

Συμβουλές!
Μην τοποθετείτε τον υγραντήρα κοντά στο κεφάλι, κατά τη διάρκεια του ύπνου του παιδιού. Η υγρασία που πέφτει σε ένα κρεβάτι παιδιών μπορεί να το υγραίνει, πράγμα που θα οδηγήσει στην υποθερμία του παιδιού σας.

Υγραντήρας σε ξύλινο σπίτι

Πολλοί προγραμματιστές υποστηρίζουν ότι σε ένα σπίτι που χτίστηκε από φυσικό ξύλο, ανά πάσα στιγμή του έτους, διατηρούνται τα χαρακτηριστικά του αέρα που είναι βέλτιστα για την ανθρώπινη ζωή. Αυτό δεν μπορεί να διαφωνηθεί, δεδομένου ότι το δέντρο είναι ένα «ζωντανό και αναπνευστικό» υλικό που παρέχει στους κατοίκους ένα βέλτιστο μικροκλίμα. Ακόμα και στη ζέστη του καλοκαιριού, η υγρασία στο ξύλινο σπίτι δεν πέφτει κάτω από 40-50%. Και αυτό συμβαίνει ακόμα και στην κρύα εποχή, όταν ο αέρας στο δρόμο είναι όσο το δυνατόν στεγνός.

Αλλά αν το βρείτε στο δικό σας το επίπεδο υγρασίας ξύλινου σπιτιού έπεσε κάτω από το επίπεδο του 40%, στη συνέχεια χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα, επειδή το ξέφρενο δέντρο είναι ραγισμένο, εμφανίζονται ρωγμές μεταξύ των κορμών και του δαπέδου. Επίσης, μην κάνετε πολύ υγρή ατμόσφαιρα σε ξύλινο σπίτι. Το ξύλο είναι πολύ ευαίσθητο στην υγρασία, εξαιτίας του οποίου πραγματοποιούνται οι διαδικασίες σήψης. Η βέλτιστη υγρασία σε ξύλινο σπίτι πρέπει να είναι εντός 40-60%.

Ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για τη χρήση του υγραντήρα σε διαφορετικές καταστάσεις

 • Κρύα. Με μια κρύα θερμοκρασία σώματος ενός παιδιού αυξάνεται, και ως εκ τούτου το σώμα χάνει ενεργά την υγρασία. Σε μικρά παιδιά, η θερμορύθμιση του σώματος λειτουργεί μόνο μέσω της αναπνοής: όταν εκπνεύεται, απελευθερώνεται θερμότητα και όταν εισπνέεται, παίρνει ψυχρότερο και υγρό αέρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η στιγμή που ένα παιδί πάσχει από ένα κρύο, και σε ένα επιστημονικό - μια ιογενή ασθένεια, χρειάζεται απλώς ένα επιπλέον μέρος υγρασίας. Είναι ο υγρός αέρας που θα συμβάλει στην πρόωρη παύση της ρινίτιδας και θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της ιογενούς νόσου. Τη στιγμή της ασθένειας, η υγρασία στο δωμάτιο των παιδιών πρέπει να αυξηθεί στο 70%.
 • Εισπνοές. Εάν ο γιατρός σας έχει συστήσει εισπνέεται, ορισμένοι υγραντήρες μοντέλο μπορεί να λειτουργήσει ως ένα νεφελοποιητή και είναι ιδανικό για ψεκασμό φαρμάκων στον αέρα για ταχεία ανάρρωση στο μωρό σας.
 • Ξηρός βήχας. Πολλοί γονείς ανησυχούν για το ερώτημα: «Αποκτήσαμε μια ενυδατική κρέμα, πώς να την χρησιμοποιήσετε, εάν το παιδί έχει ξηρό βήχα»; Η απάντηση είναι απλή - να χρησιμοποιήσει όσο το δυνατόν συχνότερα, επειδή ο υγραντήρας επιτρέπει υγράνετε βλέννα που απελευθερώνεται στην ανώτερη αναπνευστική οδό, και συμβάλλουν στην ελαφρύτερα απόχρεμψης του, και κατά συνέπεια την αφαίρεση από το σώμα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, επιθέσεις βήχα σε ένα παιδί εμφανίζονται τη νύχτα, όταν το παιδί βρίσκεται σε οριζόντια θέση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι γιατροί συστήνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας υγροποιείται περιοδικά τον αέρα, και το βράδυ να συμπεριληφθεί για να κρατήσει αυτόματα τη λειτουργία υγρασία στο επίπεδο του 60-65%.

Σημαντικό!
Η υγρασία των πτυέλων συμβάλλει στην αύξηση της έντασης, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει επικάλυψη των αεραγωγών. Και όσο μικρότερο είναι το παιδί, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το έργο του κάθε γονέα είναι τα πρώτα λεπτά της ασθένειας να μην στεγνώσει το βλεννογόνων και φλέγμα, και γι 'αυτό είναι απαραίτητο να υγραίνει τις μάζες αέρα στο σπίτι και να εκτελέσει μια σειρά προπαρασκευαστικών μέτρων που συνιστώνται από τον παιδίατρό σας.

Kvaybo AliExpress υγραντήρας αέρα - αναθεώρηση

Υγραντήρας αέρα α.κ.α. aromadiffuser

Γεια σε όλους! Σήμερα θέλω να σας πω για την εμπειρία μου στην παραγγελία και χρήση οικιακών συσκευών με το AliExpress!)
Συγκεκριμένα για τον υγραντήρα του αέρα, που αποδείχθηκε αρωματικός.

Υγραντήρας:


Δεδομένου ότι στη χρήση μου αυτό το πράγμα για έξι μήνες, μπορώ να δώσω μια πλήρη αναθεώρηση.

Θα ξεκινήσω από το γεγονός, γιατί χρειαζόμαστε ένα τέρας τέρας - Υγραντήρας;

Για να υγραίνεις τον αέρα, βέβαια! Αυτό συνεπάγεται τη βελτίωση της υγείας, της κατάστασης του δέρματος και της συνολικής ευεξίας. Ισχυροί υγραντήρες αέρα μας υπόσχονται να ξεφορτωθούμε μια τεράστια ποσότητα σκόνης στο σπίτι.

Έτσι, εάν αποφασίσετε να παραγγείλετε έναν υγραντήρα στο Internet - να είστε έτοιμοι για κάτι άλλο για να έρθετε σε εσάς. Επειδή αυτός ο "υγραντήρας" εκτελεί μια εντελώς διαφορετική λειτουργία - όχι λιγότερο ευχάριστη, παρεμπιπτόντως - αρωματίζει τον αέρα.

Στο κάτω μπολ βάζουμε νερό, προσθέτουμε λάδι αρωμάτων και απολαύστε! Η αγαπημένη μου γεύση είναι ένα πορτοκάλι, αλλά μπορείτε να επιλέξετε τίποτα. Το δωμάτιο περιβάλλεται από ένα υπέροχο άρωμα μέσα σε λίγα λεπτά!

Σε βάρος της λειτουργίας της υγρασίας του αέρα - το αποτέλεσμα είναι πολύ αδύναμο. Το χειμώνα, κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης, μπορείτε να παρατηρήσετε ότι ο αέρας γίνεται πιο ευχάριστος, αλλά δεν υπάρχει υπερβολική υγρασία.

Αλλά τι γεύση!

Η ίδια η συσκευή λειτουργεί χωρίς οποιεσδήποτε καταγγελίες, έχει τέσσερις τρόπους λειτουργίας (αυτόματα σβήνει μετά από μία ώρα, τρεις ώρες, έξι ώρες και όταν το νερό τρέχει στο μπολ) και έχει αρκετές λειτουργίες οπίσθιου φωτισμού. Κατά τη χρήση είναι απλή, υπάρχουν τέσσερα κουμπιά στον πίνακα.

Παραγγελία μέσω AliExpress:

Αν ψάχνετε για υγραντήρες αέρα σε δημοφιλή ηλεκτρονικά καταστήματα, προσφέρουν πρώτα απ 'όλα aromadiffusers, προσέξτε τι ακριβώς χρειάζεστε.

Ο ιστότοπος προσφέρει τόσες πολλές μορφές, με τη λειτουργία όλων των διαχυτών να κάνουν το ίδιο, να επιλέξετε αυτό που σας αρέσει

Επειδή Το διέταξα πριν από έξι μήνες, ενώ οι σύνδεσμοι και οι φωτογραφίες του κουτιού έχουν ήδη χαθεί.

Στείλτε μια συσκευή από την εταιρεία "SDEK", περίπου δύο εβδομάδες (πριν από το νέο έτος)

Στο κιτ στον υγραντήρα υπήρχε ένα καλώδιο, η συσκευή λειτουργεί από ένα ηλεκτρικό σύστημα.

Το κουτί ήταν πολύ τσαλακωμένο, αλλά ο υγραντήρας ήταν εντάξει. Προς το παρόν, ο ιστότοπος έχει ακριβώς τον ίδιο υγραντήρα για την ίδια τιμή. (περίπου 1500 ρούβλια)

Ένα ενδιαφέρον γεγονός:

Οι Aromodiffusers έγιναν τα πιο αγορασμένα προϊόντα στο Amazon το 2017

Μόλις στο διαμέρισμά μου υπήρχε μικρή πυρκαγιά - στο κελάρι το καπέλο έπιασε φωτιά από τον λαμπτήρα πυρακτώσεως. Πυρκαγιά γρήγορα εξαλειφθεί, αλλά η μυρωδιά της καύσης - ξέρετε. Ο υγραντήρας ήταν ενεργοποιημένος, τα παράθυρα ανοίχτηκαν και το άρωμα άφησε πολύ γρήγορα και το διαμέρισμα μύριζε πορτοκαλί!

Ετυμηγορία:

Τα Aromadiffusers είναι ευχάριστα και χρήσιμα για να χρησιμοποιήσετε, όμως, εάν χρειάζεστε πραγματικά έναν υγραντήρα αέρα - αναζητήστε κάτι πιο ισχυρό.

Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα αέρα: εξασφαλίστε άνετη αναπνοή με ατμό

Η υγρασία στο διαμέρισμα είναι ένας σημαντικός παράγοντας, ειδικά σε οικογένειες όπου υπάρχουν μικρά παιδιά. Στη μέση της περιόδου θέρμανσης, καθώς και το καλοκαίρι, όταν χρησιμοποιούνται κλιματιστικά, πέφτει απότομα. Σε σχέση με αυτό, συχνά υπάρχουν προβλήματα που σχετίζονται με ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος και γενική μείωση της ανοσίας. Για να αυξηθεί το επίπεδο υγρασίας, χρησιμοποιώ έναν υγραντήρα ατμού. Τα πλεονεκτήματα αυτών των συσκευών, οι κανόνες λειτουργίας και φροντίδας γι 'αυτά, θέλω να πω με περισσότερες λεπτομέρειες.

Ένα σύγχρονο ηλεκτρονικό υγρόμετρο (στη φωτογραφία) θα καθορίσει με ακρίβεια το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο

Υγρασία αέρα με ατμό - βλάβη ή όφελος;

Εάν θέλετε να αξιολογήσετε όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της αγοράς αυτής της συσκευής, μπορώ να πω ότι έχει περισσότερα πλεονεκτήματα από τα μείγματα.

Οφέλη:

 1. Αποτελεσματικότητα - Ο υγραντήρας ατμού θα αυξήσει κυριολεκτικά το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο κυριολεκτικά σε μια ώρα και θα το υποστηρίξει με τακτική χρήση.
 2. Αρωματοποίηση χώρων - όταν προσθέτετε βασικά και αρωματικά έλαια σε ένα ειδικό διαμέρισμα, μπορείτε όχι μόνο να ανανεώνετε τον αέρα, αλλά και να κάνετε εισπνοές για ιατρικούς σκοπούς.
Ο καυτός ατμός και τα μικρόβια θα καταστρέψουν
 1. Ποιότητα νερού - σε αντίθεση με τις συσκευές υπερήχων δεν απαιτείται επαναπλήρωση μόνο βρασμένου ή απεσταγμένου νερού. Όταν εξατμίζεται, ακόμη και το νερό της βρύσης δεν αφήνει λευκές επιδρομές σε έπιπλα και εξοπλισμό, και το σημαντικότερο στο ρινοφάρυγγα.
 2. Να απαλλαγούμε από τα μικρόβια στον αέρα - Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη όταν χρησιμοποιείτε τη συσκευή με ζεστό ατμό.
 3. Αναλώσιμα - η συσκευή δεν απαιτεί περίπλοκο καθαρισμό και αντικατάσταση μεμονωμένων στοιχείων, γεγονός που καθιστά φθηνή τη συντήρηση.
 4. Προσιτή τιμή - Ο υγραντήρας ατμού είναι διαθέσιμος για σχεδόν οποιοδήποτε πορτοφόλι, καθώς τα είδη του είναι διαφορετικά - σε οποιοδήποτε τμήμα της τιμής.
Ο υγραντήρας ατμού είναι εξαιρετικός για την αρωματοποίηση των χώρων με αιθέρια έλαια

 1. Υψηλή κατανάλωση ενέργειας σε συνεχή ένταξη.
 2. Επίπεδο θορύβου υψηλότερη από αυτή ενός υγραντήρα υπερήχων.
 3. Επίδραση στη θερμοκρασία δωματίου - με ψυχρό ατμό ψύχεται, όταν ζεσταθεί - αυξάνει τη θερμοκρασία στο δωμάτιο. Αυτό είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη όταν χρησιμοποιείται σε διαφορετικές χρονικές στιγμές του έτους.
 4. Επικίνδυνο για τα παιδιά όταν τροφοδοτείτε ζεστό ατμό.
 5. Ορισμένα μοντέλα δεν είναι εξοπλισμένα με αισθητήρα στάθμης υγρασίας. Επομένως, δεν είναι πάντοτε δυνατόν να προσδιοριστεί με ακρίβεια πόσο πιο ξηρός είναι ο αέρας. Από την άποψη αυτή, υπάρχει ο κίνδυνος να υποστεί το νερό το δωμάτιο, και ως εκ τούτου, να προκαλέσει την εμφάνιση του μύκητα και μούχλα στους τοίχους.

Για να παρακολουθήσετε το επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα και να μάθετε την ανάγκη για χρήση υγραντήρα ατμού, σας συνιστώ να αγοράσετε μια ειδική συσκευή - ένα υγρόμετρο.

Ο υγραντήρας ατμού δεν πρέπει να τοποθετείται κοντά στο κρεβάτι ενός παιδιού, μπορεί να προκαλέσει κρύο

Η σωστή λειτουργία του υγραντήρα ατμού

Από την άγνοια, πώς να χρησιμοποιήσετε σωστά έναν υγραντήρα αέρα, το έργο του μπορεί να διαταραχθεί και αυτό θα έχει δυσάρεστες συνέπειες για την υγεία. Επομένως, είναι απαραίτητο να ακολουθήσουμε γενικές αρχές λειτουργίας του υγραντήρα:

 1. Η οδηγία χρήσης είναι υποχρεωτική για τη μελέτη - σε αυτό θα βρείτε όλες τις πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά λειτουργίας και λειτουργίας ενός συγκεκριμένου μοντέλου.
 2. Μην ενεργοποιείτε τη συσκευή για μισή ώρα περίπου. μετά τη διαμονή του στο δρόμο το χειμώνα. Θα πρέπει να θερμανθεί σε θερμοκρασία δωματίου.
 3. Προετοιμάστε μια θέση για τον υγραντήρα. Το πιο κατάλληλο είναι ένας οριζόντιος ξηρός λόφος στη γωνία του δωματίου και ο ελεύθερος χώρος γύρω.
 4. Μην τοποθετείτε τη συσκευή πολύ κοντά στα κρεβάτια, ειδικά στα παιδικά δωμάτια - αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διαβροχή των κλινοσκεπασμάτων.
 5. Παρακολουθήστε για αρκετό νερό στη δεξαμενή ή να αποκτήσετε αμέσως τη συσκευή με ηχητική προειδοποίηση ή αυτόματη απενεργοποίηση όταν η στάθμη του υγρού είναι χαμηλή στο εσωτερικό.
Δεν πρέπει να επιτρέπεται να μην υπάρχει νερό στη δεξαμενή, διαφορετικά ο υγραντήρας θα αποτύχει
 1. Εάν το νερό από τη βρύση είναι κακής ποιότητας, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε βρασμένο ή αποσταγμένο έτσι ώστε κατά την εξάτμιση να μην καθιζάνουν επιβλαβείς ακαθαρσίες στα αναπνευστικά όργανα.
 2. Πάντα να ξεπλένετε και να στεγνώνετε όλα τα αντικείμενα συσκευή πριν την αφαιρέσετε για μακροχρόνια αποθήκευση.

Εάν χρειάζεται να αυξήσετε την εξάτμιση του νερού από τον υγραντήρα ατμού, τοποθετήστε τη συσκευή πιο κοντά στις μπαταρίες.

Η μονάδα ατμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ιατρικές εισπνοές κατά τη διάρκεια του κρυολογήματος

Πότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον υγραντήρα είναι το πιο σημαντικό; Ο καλύτερος χρόνος είναι μόλις ξεκινήσει η περίοδος θέρμανσης. Η παραγόμενη βλεννογόνος μεμβράνη χάνει τις προστατευτικές της ιδιότητες και γίνεται ευεργετικό περιβάλλον για τον πολλαπλασιασμό των παθογόνων βακτηρίων. Αυτό οδηγεί σε συχνή κρυολογήματα, ιγμορίτιδα και ρινίτιδα.

Αλλά ακόμα κι αν είστε ήδη άρρωστος, αυτή η συσκευή είναι ιδανική για ιατρικές εισπνοές. Τι μπορεί να προστεθεί στον υγραντήρα αέρα για να διευκολύνει την αναπνοή και την ανακούφιση του βήχα; Κατάλληλα μίγματα και ξεχωριστά έλαια:

Με αυξημένα πτύελα, η υγρασία με ατμό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση αυτού. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να εγκαταλειφθεί προσωρινά η χρήση του υγραντήρα μέχρι τη στιγμή της πλήρους ανάκτησης.

Με τη βοήθεια ενός moisturizer, μπορείτε να γεμίσετε το δωμάτιο με ένα ευχάριστο άρωμα. Αυτό γίνεται εύκολα προσθέτοντας μια σταγόνα από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο στη δεξαμενή νερού. Για παράδειγμα, εδώ μπορείτε να προσθέσετε στον υγραντήρα αέρα:

 • πορτοκάλι, λεμόνι ή γκρέιπφρουτ.
 • σανταλόξυλο?
 • ylang-ylang;
 • πατσουλί.
 • γιασεμί;
 • λεβάντα?
 • Περγαμόντο?
 • τριαντάφυλλα.

Ο αρωματοποίηση των χώρων αντενδείκνυται σε άτομα με τάση να παρουσιάζουν αλλεργικές αντιδράσεις και αναπνευστικές ασθένειες.

Καθαρισμός του υγραντήρα ατμού

Όλα τα είδη ρύπανσης έχουν αρνητική επίδραση στη λειτουργία της συσκευής και είναι επιβλαβή για την υγεία. Πώς καθαρίζω τον υγραντήρα αέρα από την κλίμακα; Η οδηγία παρουσιάζεται στον πίνακα:

Πώς να χρησιμοποιήσετε σωστά έναν υγραντήρα αέρα σε ένα διαμέρισμα και ένα σπίτι;

Οι υγραντήρες είναι εδώ και καιρό μια κοινή οικιακή συσκευή, η οποία μπορεί να βρεθεί σχεδόν σε κάθε σπίτι. Ωστόσο, η εγγύηση για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος - ένα ευνοϊκό μικροκλίμα στο δωμάτιο - είναι η σωστή λειτουργία της συσκευής.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε πώς να χρησιμοποιήσετε σωστά τον υγραντήρα αέρα σε ένα διαμέρισμα και στο σπίτι και πώς να διορθώσετε εαυτούς μικρές δυσλειτουργίες και δυσλειτουργίες.

Η αρχή της συσκευής και της λειτουργίας του υγραντήρα

Κρύο (κλασικό)

Σε συσκευές ψυχρού (κλασσικού) τύπου, υπάρχει η δυνατότητα για ένα υγρό να διέρχεται από τους εξατμιστές. Σε αυτή την περίπτωση, οι ειδικοί ανεμιστήρες τραβούν τον αέρα στη συσκευή και το δίνουν στο δωμάτιο που έχει ήδη υγρανθεί.

Επίσης, οι κλασσικές ενυδατικές κρέμες χρησιμοποιούνται συχνά στην αρωματοθεραπεία - λίγες μόνο σταγόνες αιθέριου ελαίου μπορούν να εξαπλωθούν αμέσως σε όλο το δωμάτιο και να γεμίσουν με μια απίστευτη οσμή.

Αυτές οι συσκευές λειτουργούν μέσω του δικτύου σε αυτόματη λειτουργία και όταν επιτυγχάνεται υγρασία 60% - αυτόματα απενεργοποιημένο.

Ατμός

Η αρχή λειτουργίας των υγραντοποιητών ατμού βασίζεται στην προκαταρκτική θέρμανση του νερού: με τη βοήθεια δύο ηλεκτροδίων, το υγρό μεταφέρεται στο σημείο βρασμού και μετατρέπεται σε ατμό, διασκορπίζοντας το δωμάτιο. Η διαδικασία αυτή αναπαράγεται όσο υπάρχει νερό στη δεξαμενή. Όταν τελειώσει, η συσκευή θα απενεργοποιηθεί.

Όταν αγοράζετε έναν υγραντήρα ατμού, πρέπει να λάβετε υπόψη την υψηλή κατανάλωση ενέργειας και την ανάγκη εγκατάστασης σε απόσταση από ανθρώπους, φυτά και βιβλία, καθώς και εκτός της ζώνης πρόσβασης των παιδιών και των κατοικιδίων ζώων.

Υπερηχογράφημα

Τα υπερήχων υγραντήρες θεωρείται η πιο «προχωρημένη» - αρχή της λειτουργίας τέτοιων συσκευών βασίζεται σε ένα ειδικό υψηλής συχνότητας δονήσεις της μεμβράνης, διασπά την υγρασία σε μια «ομίχλη».

Η συντριπτική πλειοψηφία των ειδικών θεωρεί τους εν λόγω υγραντήρες ως την καταλληλότερη επιλογή για τη δημιουργία ευνοϊκού μικροκλίματος στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένου του παιδικού δωματίου. Στην περίπτωση αυτή, το υγραντήρα ενσωματωμένο σε ορισμένα μοντέλα υγραντήρα επιτρέπει στη συσκευή να ρυθμίζει ανεξάρτητα το επίπεδο υγρασίας και να λειτουργεί μόνο όταν είναι πραγματικά απαραίτητο.

Μια σημαντική προϋπόθεση για τη λειτουργία αυτού του εξοπλισμού είναι η χρήση καθαρισμένου νερού και η αντικατάσταση κανονικού φίλτρου. Διαφορετικά, μια λευκή επίστρωση θα αρχίσει να σχηματίζεται στις γύρω επιφάνειες της συσκευής.

Ξεκινώντας και γενικούς κανόνες για τη λειτουργία συσκευών

Πριν θέσετε σε λειτουργία τον υγραντήρα, πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες, μεταξύ άλλων για να μάθετε τι είδους τάση στο δίκτυο απαιτείται για τη σύνδεση της συσκευής.

Αφού χρησιμοποιήσετε τον υγραντήρα, συνιστάται η αποστράγγιση του νερού. Διαφορετικά, μπορεί να ανθίσει μέσα στη συσκευή και να προκαλέσει μια δυσάρεστη οσμή.

Για να διατηρηθεί η στεγανότητα του υλικού στεγανοποίησης, οι εμπειρογνώμονες συνιστούν έντονα να στεγνώσουν προσεκτικά τον υγραντήρα μεταξύ των εφαρμογών, αφαιρώντας το βύσμα.

Δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση υγραντήρων πολύ κοντά σε έπιπλα και τοίχους, καθώς το αυξημένο επίπεδο υγρασίας μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς την κατάσταση τους.

Επίσης, δεν συνιστάται η εγκατάσταση συσκευών ατμού στην περιοχή πρόσβασης παιδιών και ζώων - εάν κακομεταχειρίσετε τη συσκευή με απρόσεκτο χειρισμό, δεν θα έχετε τη δυνατότητα να κάψετε ένα καυτό ζεστό ατμό με ατμό.

Πόσο συχνά και για πόσο διάστημα χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί ο υγραντήρας;

Σύμφωνα με πολλούς ειδικούς, η χρήση ενός υγραντήρα αέρα δεν πρέπει να αποτελεί αυτοσκοπό - κύριο καθήκον είναι να δημιουργηθεί και να διατηρηθεί ένα ευνοϊκό μικροκλίμα στην αίθουσα.

Προσδιορίστε το πραγματικό επίπεδο υγρασίας χρησιμοποιώντας ένα υγρόμετρο - αυτός ο μετρητής δείχνει πόσο ξηρός είναι ο αέρας στο δωμάτιο. Εάν η ληφθείσα τιμή είναι μικρότερη από 40%, τότε χωρίς χρήση υγραντήρα, είναι απαραίτητη.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η υπερβολική υγρασία του αέρα είναι τόσο επικίνδυνη όσο και η ξηρότητα του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν μπορείτε να επιτρέψετε την υπερχείλιση, ειδικά στο παιδικό δωμάτιο - τα παιδιά είναι πιο ευάλωτα σε προβλήματα υγείας που προκύπτουν από ένα δυσμενές μικροκλίμα.

Οι ειδικοί θεωρούν τις βέλτιστες τιμές υγρασίας:

 • για ανθρώπους: 40-60%.
 • για έπιπλα, παρκέ: 40-60%.
 • για τα φυτά εσωτερικού χώρου: 55-75%.
 • για τη μηχανική: 45-60%.

Σύμφωνα με τον διάσημο γιατρό των παιδιών Komarovsky EO. Η βέλτιστη υγρασία για τα παιδιά είναι 50-70%.

Επομένως, είναι απαραίτητο να ενεργοποιήσετε τον υγραντήρα όταν ο αέρας στο δωμάτιο είναι υπερκατεψυγμένος. Ιδιαίτερα αφορά την ψυχρή εποχή - τα θερμαντικά σώματα και οι μπαταρίες μπορούν να αντλούν από τον αέρα μέχρι και 30% υγρασία.

Όσον αφορά τον χρόνο λειτουργίας της συσκευής, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη εδώ, πρώτα απ 'όλα, ο τύπος του υγραντήρα. Οι συσκευές ατμού είναι πιο γρήγορες από άλλες για να κορεστεί ο αέρας με υγρασία, ενώ οι παραδοσιακές λειτουργούν αποκλειστικά σε χαμηλή ταχύτητα και μερικές φορές μπορεί να χρειαστούν 10-12 ώρες για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ορισμένα μοντέλα υγραντήρων είναι εξοπλισμένα με υγρασία - χάρη σε αυτή τη συσκευή η συσκευή ενεργοποιείται αυτόματα όταν η υγρασία είναι κάτω από την καθορισμένη παράμετρο και σβήνει όταν επιτευχθεί το επιθυμητό επίπεδο.

Συμβουλές για τη φροντίδα της συσκευής

Η διαδικασία φροντίδας για τον υγραντήρα περιλαμβάνει:

 • καθημερινός καθαρισμός.
 • βαθύ καθαρισμό.
 • απολύμανση.

Ο καθημερινός καθαρισμός της συσκευής συνίσταται στην αποσύνδεση της συσκευής και το πλύσιμο της συσκευής με μια μαλακή βούρτσα και ένα ζεστό διάλυμα σαπουνιού. Τέτοιοι χειρισμοί σάς επιτρέπουν να καθαρίζετε τη συσκευή εγκαίρως από τη σχηματισμένη πλάκα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών, ξεπλύνετε τη δεξαμενή με τρεχούμενο νερό και σκουπίστε την. Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να καθαρίζετε με ακρίβεια τη συσκευή, να πλημμυρίζετε με νερό, ο κινητήρας και οι άλλες μονάδες λειτουργίας της συσκευής απαγορεύονται αυστηρά.

Παρά την ποιοτική καθημερινή φροντίδα του υγραντήρα αέρα, μπορεί να χρειαστεί βαθύτερος καθαρισμός με την πάροδο του χρόνου.

Για την επεξεργασία των τοίχων, οι έμπειροι χρήστες χρησιμοποιούν παραδοσιακά οξικό διάλυμα και στη συνέχεια ξεπλύνετε τη συσκευή με ρεύμα νερού και αφήστε το να στεγνώσει εντελώς. Η συχνότητα αυτού του καθαρισμού είναι, κατά κανόνα, μία φορά κάθε δύο έως τρεις εβδομάδες.

Η απολύμανση της συσκευής πρέπει να πραγματοποιείται όταν είναι απαραίτητο να καθαριστεί η συσκευή των βακτηρίων. Ως προπαρασκευαστικά μέτρα, οι ειδικοί συνιστούν τα εξής:

 • ανοίξτε τα παράθυρα και αερίστε προσεκτικά το δωμάτιο.
 • παρασκευάστε ένα διάλυμα καθαρισμού (μισό ποτήρι χλωρίνης ανά 4 λίτρα νερού).
 • ρίξτε νερό στη δεξαμενή.
 • Ενεργοποιήστε και απενεργοποιήστε τη συσκευή όταν εμφανίζεται ατμός.
 • μετά από 3-5 λεπτά, αδειάστε το δοχείο νερού.
 • Ξεπλύνετε τη δεξαμενή με τρεχούμενο νερό και γεμίστε τη δεξαμενή με αυτό.
 • Ενεργοποιήστε τη συσκευή για 5-7 λεπτά και αποστραγγίστε το νερό (επαναλάβετε μέχρι να εξαφανιστεί η οσμή του χλωρίου).

Εάν το εγχειρίδιο χρήστη αναφέρει ότι δεν είναι επιθυμητό να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη ως διάλυμα απολυμαντικού, τότε η ένωση χλωρίου πρέπει να αντικατασταθεί με υπεροξείδιο του υδρογόνου.

Εξάλειψη δυσλειτουργιών και δυσλειτουργιών

Η συντριπτική πλειοψηφία των βλαβών του υγραντήρα σχετίζεται με ακαθαρσίες.

Έτσι, η αιτία της εμφάνισης μιας δυσάρεστης οσμής κατά τη λειτουργία της συσκευής είναι η απλή αναπαραγωγή βακτηρίων ή μούχλας. Σε αυτή την περίπτωση, η συσκευή πρέπει να αποσυναρμολογηθεί, να καθαριστεί και να πλυθεί καλά σε καθένα από τα μέρη με ζεστό διάλυμα σαπουνιού, διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου ή άλλη ένωση καθαρισμού.

Εάν ο υγραντήρας εκπέμπει ήχο, αλλά η στάθμη του νερού δεν μειώνεται, ελέγξτε την κατάσταση του κινητήρα τροφοδοσίας και της μεμβράνης (για συσκευές υπερήχων). Η αιτία μιας τέτοιας διάσπασης μπορεί να κρύβεται στη μόλυνση, τη μετατόπιση των δομικών στοιχείων ή την αστοχία της αντλίας. Για την επίλυση του προβλήματος, τα μέρη της συσκευής πρέπει να επιθεωρούνται, να καθαρίζονται ή να διορθώνονται αν είναι απαραίτητο και στη συνέχεια να ελέγχονται για τη λειτουργία της συσκευής.

Ο λόγος για την απουσία πιδάκων ατμού από τη συσκευή εργασίας είναι συχνά οι φραγμένες οπές εξόδου. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να ελέγξετε το πλέγμα εξόδου, τη λειτουργία ανεμιστήρα και την κατάσταση του φίλτρου.

Για λόγους σαφήνειας, συστηματοποιούμε τις πιο συνηθισμένες δυσλειτουργίες (με τη χρήση υγραντήρων Polaris ως παράδειγμα) και παρουσιάζονται με τη μορφή πίνακα:

Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα διαμέρισμα χωρίς υγραντήρα: απλά και κομψά

Γρήγορα κουραστείτε; Η αλλεργία δεν δίνει ανάπαυση; Συχνά αρρωσταίνετε; Ίσως να φταίει ο ξηρός αέρας. Η χαμηλή υγρασία - ειδικά το χειμώνα - γίνεται πρόβλημα σε πολλά σπίτια και έχει αρνητικές συνέπειες.

Για να υγρανθεί το δωμάτιο, δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε ακριβές συσκευές. Αλλά δεν νομίζω ότι μια λεκάνη με νερό στη μέση του δωματίου, μια για πάντα την επίλυση του προβλήματος της χαμηλής υγρασίας: εναλλακτικές μέθοδοι δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο επαγγελματίας υγραντήρες, έτσι ώστε να μπορεί να θεωρηθεί μόνο ένα προσωρινό μέτρο.

Γιατί πρέπει να υγρανετε τον αέρα στο διαμέρισμα

Η παρακολούθηση του επιπέδου υγρασίας είναι απλά απαραίτητη. Αλλά τι είναι επιβλαβές για τον ξηρό αέρα στο διαμέρισμα;
Γιατί χρειαζόμαστε έναν υγραντήρα στο διαμέρισμα - τουλάχιστον αυτο-κατασκευασμένο;

 • Ο ξηρός αέρας προκαλεί εφίδρωση στον λαιμό, βήχας, στεγνώνει τις βλεννογόνες της μύτης και των ματιών. Τα προβλήματα με τα μάτια είναι ιδιαίτερα σημαντικά για εκείνους που χρησιμοποιούν φακούς.
 • Ο αέρας με χαμηλή υγρασία και υψηλή περιεκτικότητα σε σκόνη είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος για τα παιδιά, τους ασθματικούς και τις αλλεργίες. Επιπλέον, ο κίνδυνος αλλεργιών αυξάνεται στους υγιείς ανθρώπους.
 • Με την έλλειψη υγρασίας, η κούραση συχνά αυξάνεται, υπνηλία, μερικές φορές ακόμη και πονοκέφαλο.
 • Τα μαλλιά και τα νύχια γίνονται πιο εύθραυστα και ξεθωριασμένα και το δέρμα ξεραίνεται.
 • Σε ξηρό ζεστό αέρα, τα βακτήρια και οι ιοί έχουν την ικανότητα να πολλαπλασιάζονται ταχύτερα, πράγμα που σημαίνει ότι αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης ασθένειας.
 • Ο ξηρός αέρας δεν επηρεάζει μόνο το άτομο. Από την έλλειψη υγρασίας παύουν να αναπτύσσονται ή στεγνώνουν φυτά σπιτιών, γίνονται γρήγορα άχρηστα ξύλινα έπιπλα, παράθυρα, πόρτες, μουσικά όργανα κ.λπ.

Ο κατάλογος είναι εντυπωσιακός. Ωστόσο, οι συνέπειες της υπερβολικά υψηλής υγρασίας είναι επίσης πολλές, οπότε είναι καλύτερο να παρατηρήσουμε το χρυσό μέσο όρο.

Στο διαμέρισμα ήταν άνετα, είναι απαραίτητο να διατηρηθεί ένα επίπεδο υγρασίας 40-60%. Σχετικά με τον κανόνα σε άλλα δωμάτια, για παράδειγμα, σε ένα φυτώριο ή ένα γραφείο, μπορεί επίσης να διαβαστεί στο blog μας.

Πώς να προσδιορίσετε την υγρασία στο διαμέρισμα

Μπορείτε να καθορίσετε το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο με διάφορους τρόπους. Εάν δεν έχετε ειδικά εργαλεία στα χέρια σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαϊκές μεθόδους. Το ακριβές ποσό δεν μπορεί να προσδιοριστεί, φυσικά, αλλά αν το δωμάτιο χρειάζεται υγρασία, σίγουρα θα το ξέρετε.

 1. Ρίξτε το νερό μέσα στη φιάλη.
 2. Βάλτε το στο ψυγείο για λίγες ώρες.
 3. Αφαιρέστε το δοχείο και αφήστε το στο δωμάτιο για πέντε λεπτά. Τα τοιχώματα της φιάλης θα καλύπτονται γρήγορα με συμπύκνωμα.
 4. Εάν μετά από πέντε λεπτά οι σταγόνες στο μπουκάλι είναι σχεδόν ξηρές, τότε ο αέρας στο δωμάτιο είναι πολύ ξηρός. Εάν η υγρασία είναι πολύ υψηλή, οι σταγόνες θα μετατραπούν σε μια μικρή λακκούβα. Αν οι σταγόνες σιγά-σιγά ερπνούν κατά μήκος του, τότε η υγρασία είναι φυσιολογική.

Επίσης, η μέτρηση του επιπέδου υγρασίας θα βοηθήσει τον κώνο ελάτης. Ένας πλήρως εκτεθειμένος κώνος δείχνει χαμηλή υγρασία. εάν οι κλίμακες των κώνων είναι μόνο ελαφρώς ανοιγμένοι ή πιεσμένοι σφιχτά ο ένας πάνω στον άλλο, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα με την υγρασία.

Για να γνωρίζετε την ακριβή περιεκτικότητα σε υγρασία στον αέρα, χρειάζεστε υγρόμετρο. Το κύριο πράγμα είναι να το κρατήσετε μακριά από τις μπαταρίες και άλλες συσκευές θέρμανσης: έτσι θα έχετε τις πιο αξιόπιστες πληροφορίες.

Εάν θέλετε να γνωρίζετε όχι μόνο το επίπεδο υγρασίας του αέρα αλλά και άλλους δείκτες του μικροκλίματος (για παράδειγμα, τη θερμοκρασία και την περιεκτικότητα του διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα), τότε θα πρέπει να προσέξετε το έξυπνο σύστημα μικροκλίματος MagicAir. Επιτρέπει όχι μόνο την παρακολούθηση των χαρακτηριστικών του αέρα στο σπίτι, αλλά και τον αυτόματο έλεγχο της τεχνολογίας του κλίματος.

Υγραντήρας αέρα για μπαταρία

Οι πιο συνηθισμένες συμβουλές για τον ύγρανση του αέρα στο διαμέρισμα είναι η τοποθέτηση υγρών πετσετών στην μπαταρία. Αυτό είναι μόνο πετσέτες θα είναι συχνά υγρό, το οποίο δεν είναι πολύ βολικό. Μια πιο κομψή και δημιουργική λύση θα είναι ειδικοί υγραντήρες για μια μπαταρία θέρμανσης.

Αυτοί οι υγραντήρες είναι ένα δοχείο στο οποίο χύνεται νερό. Το δοχείο είναι κρεμασμένο στην μπαταρία, και το νερό σε αυτό σταδιακά εξατμίζεται, γεμίζοντας το δωμάτιο με υγρασία. Οι υγραντήρες διαφόρων σχημάτων και μεγεθών κατασκευάζονται από κεραμικά, πλαστικά, χάλυβα και άλλα υλικά.

Κρίνοντας από τις κριτικές, η πιο δημοφιλής επιλογή είναι ένας κεραμικός υγραντήρας. Είναι αλήθεια ότι η περιοχή εξάτμισης είναι μικρή, οπότε είναι καλύτερα να κρεμάσετε δύο ή τρεις συσκευές σε θερμαντικά σώματα. Οι κεραμικοί υγραντήρες είναι φθηνοί, οι σύνδεσμοί τους είναι συνήθως αξιόπιστοι και η ποικιλία σχημάτων, χρωμάτων και διακοσμητικών ζωγραφιών θα σας επιτρέψει να πάρετε εύκολα ένα αντίγραφο που ταιριάζει στο εσωτερικό σας.

Το άκαμπτο νερό της βρύσης μπορεί να χαλάσει την εμφάνιση των τοίχων της δεξαμενής. Ως εκ τούτου, προτού να χύσετε νερό, αξίζει τον κόπο να φιλτράρετε.

Υγραντήρας αέρα με τα χέρια του και από αυτοσχέδια μέσα

1. Ο υγραντήρας της μπαταρίας μπορεί να κατασκευαστεί με τα χέρια σας:

 • Το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε ένα προϊόν από ένα υλικό που δεν τήκεται σε υψηλή θερμοκρασία. Κατάλληλα κεραμικά αγγεία ή μπουκάλια, μαγειρικά σκεύη κατασκευασμένα από ανθεκτικό στη θερμότητα πλαστικό, κλπ. Μπορείτε να κάνετε μια ενυδατική κρέμα στο σπίτι και ένα πλαστικό μπουκάλι, αλλά στη συνέχεια πρέπει να ξεχάσετε την αισθητική πλευρά.
 • Είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε μια τρύπα στο δοχείο και να τον τραβήξετε σε ασφαλές στήριγμα. Το ισχυρό καλώδιο είναι τέλειο.
 • Η τελική εμφάνιση του σπιτικού υγραντήρα εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς! Μπορείτε να το βάψετε με χρώματα, να κάνετε μια εφαρμογή και να το καλύψετε με ένα πανέμορφο πανί.
 • Στο δωμάτιο γεμάτο όχι μόνο υγρασία, αλλά και μια ευχάριστη οσμή, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου στο νερό με το αγαπημένο σας άρωμα.

2. Ο ευκολότερος τρόπος για να υγράνετε τον αέρα στο σπίτι - Πάρτε ένα σπρέι και ψεκάστε το νερό σε εσωτερικό χώρο ή βάλτε μια δεξαμενή νερού μπροστά από τον ανεμιστήρα. Επίσης στο δωμάτιο μπορείτε να βάλετε μια κατσαρόλα ή ένα ελαφρώς ανοιγμένο βραστήρα με βραστό νερό. Αλλά μην κάνετε κατάχρηση αυτής της μεθόδου: ο ζεστός ατμός έχει κακή επίδραση στην αντοχή των ταπετσαριών και των επίπλων.

3. Η επόμενη μέθοδος είναι παρόμοια με την προηγούμενη, μόνο στον υγραντήρα γυρίζει η εστία μαγειρέματος. Βάλτε σε μια σόμπα ένα τηγάνι ή άλλο δοχείο με νερό και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε ράβδους κανέλας, λεβάντα, φλούδα πορτοκαλιών ή μήλων για να κάνετε τη μυρωδιά του σπιτιού ευχάριστη. Μην ξεχάσετε να βεβαιωθείτε ότι το νερό δεν βράζει μακριά.

4. Το μπάνιο είναι γνωστό ότι είναι η πηγή της υψηλότερης υγρασίας στο σπίτι. Αφήστε την πόρτα του μπάνιου ανοιχτή αφού κάνετε ένα ντους, Είναι ένας εύκολος τρόπος να προσθέσετε λίγο επιπλέον υγρασία στον αέρα.

5. Δεν ξέρω πώς να αντιμετωπίσετε τη χαμηλή υγρασία; Πλύνετε ολόκληρη την σας ντουλάπα! Θα στερέψετε αέσως τον αέρα ε υγρασία εάν στεγνώσετε τα ρούχα σας στην μπαταρία ή δίπλα σε αυτήν. Έτσι θα σκοτώσετε δύο πουλιά με μια πέτρα: τα πράγματα θα στεγνώσουν γρηγορότερα και η υγρασία θα αυξηθεί.

Πώς να χρησιμοποιήσετε σωστά έναν υγραντήρα στο σπίτι

Χρησιμοποιήστε τους υγραντήρες σύμφωνα με τις οδηγίες και σωστά

Διαφορετικά μοντέλα υγραίνονται χρησιμοποιώντας την αρχή της εξάτμισης: κρύο, ατμό ή υπερήχων. Για κάθε υγραντήρα υπάρχουν ορισμένες απαιτήσεις ασφαλείας και συστάσεις για χρήση.

Υγραντήρες με ψυχρό υγρό

Όχι μόνο ενυδατώνουν, αλλά και καθαρίζουν τον αέρα της σκόνης. Ιδιαίτερα αποτελεσματική χρήση σε δωμάτια μέχρι 80μ², όπου υπάρχουν παιδιά.

 • Πριν από την ενεργοποίηση, είναι απαραίτητο να κρατήσετε τη συσκευή για μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.
 • Τοποθετήστε την σε μια οριζόντια επιφάνεια έτσι ώστε όταν εργάζεστε προς αυτήν, έχετε ελεύθερη πρόσβαση.
 • Ενεργοποιήστε τη συσκευή όταν η θερμοκρασία του αέρα στο δωμάτιο είναι από 5 έως 30 μοίρες και η σχετική υγρασία δεν υπερβαίνει το 80%.
 • Η απόδοση της συσκευής θα αυξηθεί εάν τοποθετηθεί κοντά σε μια πηγή θερμότητας.
 • Είναι καλύτερο να γεμίζετε τη δεξαμενή νερού με απεσταγμένο ή νωπό φιλτραρισμένο νερό. Αυτό θα αποτρέψει τον σχηματισμό αντικειμένων κοντά σε αυτό και της κλίμακας ασβέστη στο εσωτερικό της συσκευής.
 • Η μέγιστη επίδραση ύγρανσης εμφανίζεται μετά από 10-15 λεπτά αν η θερμοκρασία του νερού δεν είναι υψηλότερη από την επιτρεπτή (40 ° C).
 • Μπορείτε να προσθέσετε μια ιδιαίτερη γεύση εξειδικευμένης θέσης ή να τα εμποτίσετε με ένα βαμβακερό μάκτρο και να το τοποθετήσετε σε μια παλέτα.
Δεν επιτρέπεται η προσθήκη αιθέριων ελαίων και άλλων ειδικών γεύσεων στο δοχείο μιας παλέτας ή μιας δεξαμενής.

Ανάλογα με την χωρητικότητα του υγραντήρα και την ξηρότητα στο δωμάτιο, η μονάδα μπορεί να διατηρεί συνεχώς την υγρασία για αρκετές ημέρες. Στα σύγχρονα μοντέλα, όταν η στάθμη του νερού πέσει κάτω από την επιτρεπόμενη τιμή, η αυτόματη διακοπή λειτουργίας μπορεί να λειτουργήσει.

Η φροντίδα είναι πολύ απλή: το δοχείο πρέπει να καθαρίζεται κάθε δύο εβδομάδες, οι υγραντικοί δίσκοι - κάθε μήνα.

Υγραντήρας ατμού

Αυτή η παραλλαγή υγρασίας είναι πιο κατάλληλη για ογκομετρικά ή συχνά αεριζόμενα δωμάτια. Εκτός από την υγρασία, χρησιμοποιούνται επιπλέον λειτουργίες στο νοικοκυριό: μια συσκευή εισπνοής και μια λάμπα αρωμάτων.

 • Είναι πιο οικονομικό να χρησιμοποιείται συσκευή με χωρητικότητα που αντιστοιχεί στον όγκο του χώρου για υγρασία.
 • Η κινητικότητα, το μικρό βάρος και οι διαστάσεις επιτρέπουν την τοποθέτησή του σε οποιοδήποτε δωμάτιο.
 • Το νερό χύνεται. Αν περιέχει άλατα και μέταλλα, δεν ψεκάζονται, δεν εισέρχονται στην αναπνευστική οδό, τα φυτά και τα έπιπλα.
 • Εάν ο σχεδιασμός δεν διαθέτει υγρόμετρο, μια συσκευή εργασίας χρειάζεται έλεγχο. Διαφορετικά, η υγρασία μπορεί να αυξηθεί πάνω από το κανονικό.
 • Δεν είναι ασφαλές να αφήσετε τον υγραντήρα ατμού να τρέξει χωρίς επιτήρηση, ειδικά αν υπάρχουν μικρά παιδιά στο δωμάτιο.
 • Η επιφάνεια του εξατμιστή πρέπει να καθαρίζεται τακτικά από κοιτάσματα ορυκτών. Οι δίσκοι κατά της άσβεστου θα συμβάλλουν στη μείωση του σχηματισμού της κλίμακας.

Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, χρησιμοποιήστε νερό με ελάχιστη ακαμψία, αυτό θα μειώσει την κατανάλωση ενέργειας.

Υγροποιητής υπερήχων

Αυτά τα αθόρυβα moisturizers είναι αποτελεσματικά όταν χρησιμοποιούνται στην καθημερινή ζωή. Ειδικά αν υπάρχουν αντικείμενα στο δωμάτιο που απαιτούν μια λεπτή στάση - αντίκες, μουσικά όργανα, παρκέ.

Παρ 'όλα αυτά, έχουν επίσης ένα σοβαρό ελάττωμα. Στους υπερηχητικούς υγραντήρες δεν υπάρχουν φίλτρα και επομένως μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο αποσταγμένο ή τουλάχιστον βρασμένο νερό. Τα αλάτια, τα μικροστοιχεία και οι παθογόνοι οργανισμοί που περιέχονται σε νερό χαμηλής ποιότητας μπορούν, μαζί με τη σκόνη νερού, να βρεθούν σε ένα δωμάτιο. Στο έπιπλο και τα ρούχα θα είναι ορατά ίχνη.

Κλιματικό συγκρότημα

Σε ένα σπίτι όπου υπάρχουν πάσχοντες από αλλεργίες ή καπνιστές, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα κλιματικό σύστημα εξοπλισμένο με ισχυρά φίλτρα. Με τη βοήθειά του, μπορείτε να ενυδατώσετε και να καθαρίσετε τον αέρα.

 • Με ένα αντιαλλεργικό φίλτρο, ο αέρας καθαρίζεται από τρίχες ζώων και γύρη φυτών.
 • Άνθρακας - από καπνό καπνού, δυσάρεστη οσμή, επιβλαβή αέρια.
 • Το λεπτό φίλτρο HEPA συλλαμβάνει σκόνη, σπόρια μούχλας, μικρόβια.

Είναι πολύ εύκολο στη χρήση. Σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου, το σύστημα αξιολογεί τον αέρα στο δωμάτιο, μετά τον οποίο ενεργοποιείται αυτόματα ο εντατικός καθαρισμός ή η υγρασία. Εάν οι παράμετροι του αέρα είναι εντός των απαιτούμενων προδιαγραφών, το συγκρότημα λειτουργεί σε αθόρυβη λειτουργία.

Το φίλτρο υγρασίας μετά από 1-2 εβδομάδες πρέπει να πλένεται με τρεχούμενο νερό. Το προφίλτρο καθαρίζεται μετά από 2-3 εβδομάδες.

Τα φίλτρα άνθρακα και HEPA, καθώς και το αποσκληρυντικό νερού πρέπει να αντικαθίστανται όταν ανάψουν οι αντίστοιχοι δείκτες.

Η υγρασία είναι επαρκής και απαραίτητη

Η υγρασία του αέρα εμποδίζει τη δημιουργία στατικού ηλεκτρισμού και τις αρνητικές επιπτώσεις του στο σώμα. Πριν ενεργοποιήσετε τον υγραντήρα, ελέγξτε την ένδειξη υγρομέτρου.

Για μια άνετη αίσθηση στους 22-25 ° C, η υγρασία θα πρέπει να διατηρείται στο 40-55%.

Τόσο η περίσσεια όσο και η έλλειψη υγρασίας επηρεάζουν αρνητικά την ανθρώπινη υγεία. Η γενική κατάσταση της υγείας επιδεινώνεται, εμφανίζεται υπνηλία και απουσία.

Ως εκ τούτου, είναι επιθυμητό να χρησιμοποιηθεί ένας υγραντήρας με υγροστάτη. Ο ίδιος, ανάλογα με τη θερμοκρασία στο δωμάτιο, επιλέγει τη βέλτιστη σχετική υγρασία.

Είναι σημαντικό να

Χρησιμοποιώντας οικιακούς υγραντήρες, πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένους κανόνες:

 • χρησιμοποιήστε αυστηρά αποσταγμένο ή βρασμένο, κατά προτίμηση απιονισμένο νερό.
 • Ελέγξτε την υγρασία στο υγρόμετρο ή το ψυχρόμετρο του δωματίου.
 • σε εύθετο χρόνο, ξεπλύνετε και απολυμάνετε τις δεξαμενές νερού, βυθίστε τους δίσκους, καθαρίστε τις επιφάνειες των εξατμιστήρων,
 • Αλλάξτε τα φίλτρα εγκαίρως.

Χρησιμοποιήστε τους υγραντήρες σωστά, χρησιμοποιήστε όλες τις δυνατότητές τους. Έτσι θα εξασφαλίσετε στο σπίτι ένα υγιές μικροκλίμα, την εγγύηση υγείας όλων των μελών της οικογένειας.

Υγραντήρας αέρα

Ο υγραντήρας βοηθάει αν το μωρό είναι άρρωστο; Πόσο συχνά πρέπει να συμπεριληφθεί; Και ποιο είναι καλύτερα να επιλέξετε - με ζεστό ατμό, με κρύο, με ιονιστή;

που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, 04/02/2009 14:24
ενημερώθηκε 16/01/2016
- Άλλο

Υπεύθυνος Komarovsky EO

Όχι η ενυδατική ουσία βοηθά, η σωστή υγρασία του αέρα βοηθά. Στην αίθουσα όπου βρίσκεται το παιδί, άρρωστος με οποιαδήποτε εκδοχή οξείας αναπνευστικής νόσου, η σχετική υγρασία πρέπει να είναι μεταξύ 50 και 70%. Εάν ο αέρας είναι ξηρός (ή ακόμα πιο επικίνδυνος - ξηρός και ζεστός), αυτό αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο επιπλοκών και εμποδίζει τον οργανισμό να καταπολεμά τους ιούς και τα βακτηρίδια. Είναι αυτονόητο ότι η διατήρηση της βέλτιστης υγρασίας του αέρα, ειδικά στο ύψος της περιόδου θέρμανσης, είναι απολύτως αδύνατη χωρίς ειδικές συσκευές. Η βέλτιστη συσκευή είναι ένας υγραντήρας αέρα. Το πιο ασφαλές, άνετο, αθόρυβο και αποτελεσματικό είναι ο υγραντήρας υπερήχων. Η χρήση ενός υγραντήρα δεν αποτελεί αυτοσκοπό, θα πρέπει να ενεργοποιείται μόνο όταν η υγρασία του αέρα πέσει κάτω από το 50%. Και όταν είναι πάνω από 70%.

Τι βλάβη μπορεί να κάνει ο υγραντήρας;

Τώρα, συσκευές που επιτρέπουν τη ρύθμιση τέτοιων σημαντικών παραμέτρων του αέρα όπως η θερμοκρασία, ο ιονισμός και η υγρασία είναι μεγάλη ζήτηση στην αγορά. Ας μιλήσουμε για το τελευταίο.

Οι οικιακοί υγραντήρες δεν εμφανίστηκαν χθες, αλλά δεν κέρδισαν μεγάλη δημοτικότητα: οι υγραντήρες που προσέφερε η σοβιετική βιομηχανία για οικιακή χρήση ψεκάστηκαν νερό από ειδικά ακροφύσια στον αέρα. Η υγρασία εγκαταστάθηκε σε διάφορες επιφάνειες, κάτι που δεν ήταν μόνο δυσάρεστο, αλλά και επικίνδυνο - η υγρασία θα μπορούσε να εισέλθει μέσα στην ηλεκτρική συσκευή, προκαλώντας την αποτυχία της. Οι σύγχρονοι υγραντήρες υπερήχων είναι απαλλαγμένοι από αυτό το μειονέκτημα, χάρη στην αρχή της λειτουργίας τους. Με τη βοήθεια του υπερήχου, οι σταγόνες νερού είναι τόσο μικρές ώστε να «ζυγίζονται» στον αέρα, δηλαδή διατηρούνται από την κίνηση Brownian των μορίων του αέρα.

Η υγρασία στο δωμάτιο μπορεί να είναι χρήσιμη και επιβλαβής

Η υγρασία είναι ένας παράγοντας, ιδιαίτερα σημαντικός σε ένα σπίτι όπου υπάρχουν μικρά παιδιά. Φυσικά, ο καθένας θέλει τα παιδιά του μόνο καλό, αλλά πόσο συχνά, οπλισμένοι με καλές προθέσεις, «κάνουμε καλό και κάνουμε καλό». Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε αν απαιτείται ένας υγραντήρας στο σπίτι, ή καλύτερα να περιορίσετε τον εαυτό σας στον παραδοσιακό υγρό καθαρισμό.

Κατ 'αρχάς, ας καθορίσουμε και γιατί πρέπει ακόμη να υγραίνουμε τον αέρα στο δωμάτιο; Πού πηγαίνει η φυσική υγρασία; Οι δύο κύριοι εχθροί της υγρασίας είναι θερμαντήρες και κλιματιστικά.

Εξαιτίας του τι μειώνεται η υγρασία

Μερικές φορές ακούτε ότι οι θερμαντήρες "καίνε" ή "εξατμίζουν" την υγρασία. Αυτό προφανώς δεν συμβαίνει: είναι αδύνατο να καεί η υγρασία, όπως είναι γνωστό, το νερό δεν καίγεται. "Εξαέρωση" της υγρασίας επίσης δεν απειλείται, το νερό και έτσι σε μια κανονική κατάσταση είναι στον αέρα με τη μορφή ατμού, αλλιώς θα έχουμε μια ομίχλη στο δωμάτιο, και τα έπιπλα θα πέσει δροσιά. Γιατί οι θερμαντήρες μειώνουν την υγρασία;

Το γεγονός είναι ότι όταν πρόκειται για υγρασία σε χώρους διαβίωσης, εννοούμε, κατά πρώτο λόγο, σχετική υγρασία, επειδή επηρεάζει την υγεία και την ευημερία.

Η σχετική υγρασία μετριέται σε εκατοστιαία ποσοστά, πράγμα που δείχνει την αναλογία της ποσότητας νερού στον αέρα με την ποσότητα νερού που ο αέρας θα μπορούσε κατ 'αρχήν να περιέχει σε δεδομένη θερμοκρασία. Όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία του αέρα, τόσο πιο "ευρύχωρο" είναι για το νερό.

Τι συμβαίνει όταν θερμαίνεται ο αέρας; Προφανώς, η θερμοκρασία του αυξάνεται, η "χωρητικότητα" του ανεβαίνει. Έτσι, ο παρονομαστής ενός κλάσματος σχετικής υγρασίας αυξάνεται και, κατά συνέπεια, η ίδια η τιμή της σχετικής υγρασίας (με την απόλυτη τιμή της απόλυτης ποσότητας νερού στον αέρα αμετάβλητη) μειώνεται. Η σχετική υγρασία στο δωμάτιο πέφτει.

Wet παράθυρα - ένα σημάδι της υψηλής υγρασίας στο δωμάτιο

Τι συμβαίνει όταν χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό; Η ιδέα της «κατάψυξης» της υγρασίας στο κλιματιστικό είναι εξίσου αδύνατο με την «εξάτμιση» του αέρα στον θερμαντήρα. Όταν ο αέρας ψύχεται, η "χωρητικότητα" του μειώνεται, η σχετική υγρασία αυξάνεται γρήγορα σε περισσότερο από εκατό τοις εκατό, η "περίσσεια" της περιεκτικότητας σε υγρασία του νερού γίνεται υγρή και αφαιρείται. Είναι αυτό το νερό που στάζει από τους σωλήνες αποστράγγισης που κολλάνε έξω από τους τοίχους των κλιματιζόμενων κτιρίων.

Ο αέρας που εισέρχεται στο δωμάτιο από το κλιματιστικό έχει σχεδόν 100% υγρασία. Αλλά η σχετική υγρασία, όπως ήδη γνωρίζουμε, εξαρτάται από τη θερμοκρασία. Ο αέρας από το κλιματιστικό, που έχει βρεθεί σε ένα ζεστό δωμάτιο, θερμαίνεται, αυξάνεται η «ανάγκη του για νερό» (σχετικός λόγος υγρασίας). Ο αέρας είναι έτοιμος να απορροφήσει το "δικό" του νερό πίσω, αλλά έχει ήδη διαρρεύσει έξω στο δρόμο μέσω του σωλήνα αποστράγγισης. Και πάλι, η σχετική υγρασία του αέρα γίνεται χαμηλότερη.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Έτσι, διαπιστώσαμε ότι η πρόσθετη υγρασία του αέρα είναι πραγματικά απαραίτητη και ευεργετική, τώρα ας δούμε αν η χρήση οικιακών υγραντήρων βλάπτει. Για να γίνει αυτό, εξετάστε τις τυπικές απαιτήσεις και τις ανησυχίες των χρηστών των υγραντήρων.

- «Άρχισα να χρησιμοποιώ έναν υγραντήρα για να σώσω τον εαυτό μου από τη φωτιά, το διαμέρισμα δεν είχε τίποτα να αναπνεύσει χωρίς αυτό να είναι καλύτερο». Πρώτον, πρέπει να διαχωρίσετε τις έννοιες "ζεστό" και "εκρηκτικό". Αν και αυτές οι έννοιες είναι στενές και αλληλένδετες, αλλά όχι ταυτόσημες. Η "εξάντληση" είναι, πρώτον, η έλλειψη καθαρού αέρα. Κανένας υγραντήρας ποτέ δεν θα αντικαταστήσει έναν απλό αερισμό.

Δεύτερον, είναι βουλωμένη πάντα όπου είναι ζεστό και υγρό. Η υγρή θερμότητα είναι πάντα ανεκτή πολύ χειρότερη από την ξηρά. Tropical θερμότητα πιο επώδυνη από τη θερμότητα στην έρημο, αν και στην θερμοκρασία έρημο είναι σημαντικά υψηλότερη. Εάν δεν θέλετε να πάτε στην έρημο και τροπικές περιοχές, στη συνέχεια, κρατήστε ένα μικρό επεξηγηματικό πείραμα είναι δυνατόν εδώ: απλά συγκρίνετε τις αισθήσεις του ξηρή και υγρή σάουνα ρωσικό λουτρό στις ίδιες θερμοκρασίες. Το αποτέλεσμα θα είναι προφανές.

Όπου υπάρχει υψηλή θερμοκρασία και υγρασία - υπάρχει πάντα ταραγμένη κατάσταση

Δυστυχώς, τα παιδιά συχνά υποφέρουν από τη ζέστη του σπιτιού. Δυστυχώς, μέχρι τώρα υπάρχει η γνώμη ότι στην αίθουσα όπου βρίσκεται το παιδί, πρέπει να είναι ζεστό. Οι θερμαντήρες, οι θερμαντήρες, τα θερμαντικά σώματα προστίθενται στα θερμαντικά σώματα της κεντρικής θέρμανσης. Και αν ακόμα (όπως πάντα από τις καλύτερες προθέσεις) σε ένα θερμά θερμαινόμενο δωμάτιο, ένας υγραντήρας είναι ενεργοποιημένος... Το λουτρό είναι ασφαλισμένο στο σπίτι.

Τι πρέπει να κάνετε, επειδή οι θερμαντήρες ξηρού αέρα και ενυδάτωση είναι απαραίτητο; Ναι, είναι απαραίτητο να υγραίνει τον αέρα, αλλά όχι ως αντικατάσταση του αερισμού και των κανονικών συνθηκών θερμοκρασίας. Μην θέλετε να είστε βουλωμένοι - ανοίξτε τον αναπνευστήρα και απενεργοποιήστε τη θερμάστρα, η θερμοκρασία στο σαλόνι (ειδικά όταν υπάρχουν μικρά παιδιά) δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 20-23 βαθμούς.

- "Είχαμε αυτόν τον υγραντήρα, οπότε το παιδί δεν ανέβηκε από τις πληγές. Όταν πρόκειται για αποφρακτική βρογχίτιδα, αρνήθηκαν από την ενυδατική κρέμα. " Εντάξει, η υψηλή υγρασία είναι ο ιδανικός οικότοπος για μικροοργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων παθογόνων παραγόντων. Ειδικά αν η υγρασία σχετίζεται με υψηλή θερμοκρασία, όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Η υγρασία θα πρέπει να παρακολουθείται στενά, επειδή η αυξημένη υγρασία δεν είναι λιγότερο επιβλαβής από την χαμηλωμένη.

Για τον έλεγχο της υγρασίας, πρέπει να αγοράσετε μια ειδική συσκευή - ένα υγρόμετρο. Υπάρχουν κρέμες με ενσωματωμένο υγρόμετρο, αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να θυμόμαστε ότι, αν ο υγραντήρας είναι ενεργοποιημένο, ένα ενσωματωμένο υγρόμετρο θα δείξει την υγρασία κοντά στην πηγή της υγρασίας, και ως εκ τούτου, η μαρτυρία του θα είναι πάντα κάπως υψηλότερη μέση υγρασία.

Το υγρόμετρο πρέπει να είναι σε κάθε διαμέρισμα σαν θερμόμετρο

Η χρήση υγραντήρα με ενσωματωμένο υγραντήρα - ένας αισθητήρας υγρασίας, ο οποίος απενεργοποιεί αυτόματα τον υγραντήρα, όταν η υγρασία στο δωμάτιο φτάσει σε μια προκαθορισμένη τιμή - είναι αναμφισβήτητα χρήσιμη. Εάν δεν υπάρχει κανένας και θα ακολουθήσουμε τον εαυτό μας την υγρασία, η άνετη τιμή της σχετικής υγρασίας κυμαίνεται από 45-60%. Για μικρά παιδιά, η υγρασία μπορεί να αυξηθεί ελαφρά - έως και 50-70%.

"Υπάρχει μόνο μία βλάβη από έναν υπερηχητικό υγραντήρα - όλα τα έπιπλα και η οθόνη της τηλεόρασης σε άσπρο, δύσκολο να ξεπλύνετε. Και το νερό από αυτό είναι νεκρό. " Υπερηχογράφημα - είναι απλά ηχητικά κύματα υψηλής συχνότητας, που δεν αντιλαμβάνονται το ανθρώπινο αυτί. Δεν υπάρχει τρόπος υπερήχων επηρεάζει τη δομή του νερού, και όλα τα λόγια για το "νεκρό νερό" από τη σφαίρα της φαντασίας.

Αλλά το ψεκασμό αλατιού είναι η αλήθεια. Σε αντίθεση με τους υγραντήρες ατμού, οι οποίοι τροφοδοτούν τον ατμό στον αέρα, αφήνοντας άλατα μέσα, ο υγραντήρας υπερήχων εκπέμπει νερό στον αέρα μαζί με όλες τις ουσίες που είναι διαλυτές σε αυτό. Με αυτή την έννοια, το νερό από τον υπερηχητικό υγραντήρα είναι πολύ πιο "ζωντανό" από το ατμό. Για να αποφευχθεί η εμφάνιση πλάκας, συνιστάται η χρήση αποσταγμένου νερού σε υγραντήρες υπερήχων. Και αυτό αναγκαστικά αναφέρεται στον συνοδευτικό υγραντήρα του κατασκευαστή.

Η εμφάνιση μιας επιδρομής στις οικιακές συσκευές

Επομένως, ας συνοψίσουμε: είναι οι υγραντήρες ατμού και υπερήχων επιβλαβείς, ή μπορούν και πρέπει να χρησιμοποιηθούν; Με όλη μας την ευθύνη μπορούμε να πούμε ότι οι οικιακοί υγραντήρες του αέρα είναι σίγουρα απαραίτητοι και χρήσιμοι, αλλά θα επωφεληθούν μόνο εάν χρησιμοποιούνται με αρκετές προϋποθέσεις:

 1. Πριν ενεργοποιήσετε τη συσκευή, διαβάστε τις οδηγίες και μην παραμελούν τις απαιτήσεις τους. Συγκεκριμένα, μην χρησιμοποιείτε νερό βρύσης για την πλήρωση υπερηχητικών υγραντήρων.
 2. Εάν η συσκευή δεν είναι εξοπλισμένη με γυροστάτη, παρακολουθήστε την υγρασία μόνοι σας χρησιμοποιώντας ένα υγρόμετρο. Θυμηθείτε ότι η υπερβολική υγρασία δεν προκαλεί καμία ζημιά παρά ανεπαρκής. Η σχετική υγρασία του αέρα θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 45-60% για τους ενήλικες ή 50-70% για τα παιδιά.
 3. Μην προσπαθήσετε να αλλάξετε τον αερισμό και τον έλεγχο της θερμοκρασίας του αέρα με υγρασία. Η κανονική θερμοκρασία του αέρα σε ένα κτίριο κατοικιών είναι 20-23 μοίρες.

Εάν το σπίτι σας είναι ζεστό, υποφέρετε από ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος, έχετε μικρά παιδιά - μη διστάσετε να αγοράσετε ενυδατική κρέμα. Αλλά μην ξεχνάτε τις συνθήκες χρήσιμης χρήσης αυτής της συσκευής.

Έτσι συνειδητοποιήσαμε ότι ο υγραντήρας αέρα είναι πολύ χρήσιμη και λογική εφαρμογή. Αλλά ποιο μοντέλο θα επιλέξετε; Κατά τη γνώμη μας, οι γερμανικοί υγραντήρες Smower Multi Action είναι οι καλύτεροι. Η εταιρεία έχει καλή φήμη ως κατασκευαστής κλιματιστικού εξοπλισμού ποιότητας. Εκτός από τον υγραντήρα, υπάρχει επίσης ένας καθαριστής αέρα σε αυτή τη μονάδα, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο πολύτιμη.

Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα

Για να χρησιμοποιήσετε σωστά τον υγραντήρα πρέπει να το ενεργοποιήσετε μόνο όταν τα παράθυρα είναι κλειστά. Η βέλτιστη υγρασία στο δωμάτιο πρέπει να είναι 30-60%. Οι δείκτες εξαρτώνται από την εποχή του έτους. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν υπάρχει ανάγκη να βρέξει το δωμάτιο - μπορεί να υπάρχει μια μυρωδιά της υγρασίας, μούχλα.

Υγροποιητής: Οδηγίες Χρήσης

Ένας υγραντήρας είναι μια ηλεκτρική συσκευή που λειτουργεί από ένα δίκτυο και επομένως πρέπει να χρησιμοποιείται αυστηρά για τον προορισμό του. Εξάλλου, είναι εξαιρετικά σημαντικό να θυμόμαστε την ασφάλεια. Και ότι η συσκευή για την υγρασία του αέρα που εξυπηρετείται αξιόπιστα και για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη τέτοιες αποχρώσεις:

 • Δεν επιτρέπεται να παιχτούν παιδιά κοντά στην ηλεκτρική συσκευή.
 • Δεν συνιστάται η ενεργοποίηση του υγραντήρα, εάν εντοπιστούν οι ρωγμές στο πλαστικό περίβλημα ή το καλώδιο είναι κατεστραμμένο.
 • Η συσκευή θα πρέπει να ενεργοποιείται αφού το δοχείο γεμίσει με νερό και ο υγραντήρας είναι πλήρως συναρμολογημένος.
 • αν η συσκευή έχει αποτύχει, πρέπει να επικοινωνήσετε με το κέντρο εξυπηρέτησης - απαγορεύεται να επισκευάσετε τον υγραντήρα μόνοι σας.
 • όταν γεμίζετε το δοχείο με νερό, είναι απαραίτητο να απενεργοποιήσετε τον υγραντήρα από την πρίζα.
 • ο υγραντήρας είναι εγκατεστημένος σε μια επίπεδη, σταθερή επιφάνεια.
 • Μην ρίχνετε νερό στο άνοιγμα που προορίζεται για την έξοδο υδρατμών.
 • Η συσκευή πρέπει να εγκατασταθεί σε ένα μέρος όπου δεν θα επηρεάσει την κίνηση των ανθρώπων.
 • Όταν ο υγραντήρας δεν χρησιμοποιείται, πρέπει να απενεργοποιηθεί από την πρίζα.
 • Είναι επικίνδυνο να κρύψετε το καλώδιο τροφοδοσίας κάτω από οποιοδήποτε κάλυμμα δαπέδου.
 • Μην ψεκάζετε νερό στο περίβλημα του υγραντήρα.
 • είναι αδύνατο να καλύψει κανείς την οπή για την έξοδο του λεπτώς διαμερισμένου ατμού.
 • Στο νερό απαγορεύεται η προσθήκη αρωμάτων ή κοντίσιονερ - αυτές οι συγκεκριμένες ενώσεις εφαρμόζονται σε ειδικές κασέτες.

Προσοχή παρακαλώ! Η σωστή χρήση του υγραντήρα αέρα σημαίνει ότι δεν το βάζετε στο πάτωμα με θέρμανση αλλά και κοντά στην μπαταρία. Μην τοποθετείτε τη συσκευή κοντά σε οποιαδήποτε συσκευή θέρμανσης. Η ελάχιστη απόσταση του υγραντήρα από χρώματα ή άλλα αντικείμενα πρέπει να είναι 50 cm.

Πώς να ενεργοποιήσετε τον υγραντήρα αέρα

Το σώμα έχει ένα κουμπί για να ενεργοποιήσει και να απενεργοποιήσει τη συσκευή. Σε πολλά μοντέλα, αυτό μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο. Κατά κανόνα, όταν η συσκευή είναι ενεργοποιημένη, η πράσινη ενδεικτική λυχνία ανάβει, όταν είναι απενεργοποιημένη, η ένδειξη είναι κόκκινη. Όλες οι πρόσθετες λειτουργίες που είναι διαθέσιμες σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο εμφανίζονται γραφικά στην οθόνη. Αρκεί να κάνετε κλικ στο γραφικό στο τηλεχειριστήριο ή στην οθόνη LCD και να ενεργοποιηθεί η λειτουργία που θέλετε.

Προσοχή παρακαλώ! Η συσκευή πρέπει να εγκατασταθεί σε μια ανυψωμένη πλατφόρμα - ένα ράφι, ένα τραπέζι, ένα ερμάριο. Εάν ο υγραντήρας του αέρα έχει μια κασέτα φίλτρου, τότε αντικαθίσταται μετά από 2-3 μήνες. Η ακριβής συχνότητα εξαρτάται από τη σκληρότητα του νερού.

Η σωστή φροντίδα

Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα χωρίς κίνδυνο για την υγεία; Τακτική και υψηλής ποιότητας φροντίδα. Η δεξαμενή νερού πρέπει να καθαρίζεται από πλάκα τόσο συχνότερα - τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Οι παράγοντες αφαλάτωσης πρέπει να είναι μη επιθετικοί για να αποφευχθεί η βλάβη του πλαστικού. Καθαρίστε τη συσκευή με ένα στεγνό μαλακό πανί χωρίς να χρησιμοποιείτε οικιακά χημικά. Το νερό στο δοχείο πρέπει επίσης να αλλάζεται εβδομαδιαίως.

Συμβαίνει ότι ο αγορασμένος υγραντήρας σταματά να εκτελεί τις λειτουργίες του σε μια εβδομάδα, για να καταλάβει τι είναι το θέμα, είναι απαραίτητο να μελετήσουμε το αντίστοιχο τμήμα του εγχειριδίου λειτουργίας.