Πώς να απαλλαγείτε από μούχλα στο υπόγειο, και πώς να μην αποτρέψει την εμφάνισή του;

Ο μύκητας στο υπόγειο είναι ένα συχνό φαινόμενο: σε αυτό το υπόγειο δωμάτιο υπάρχουν όλες οι απαραίτητες συνθήκες για αποικίες μυκήτων μούχλας για πλήρη ζωή και γρήγορη αναπαραγωγή. Εδώ και χαμηλή (αλλά συν) θερμοκρασία και υγρασία, κακή φωτισμός και ανεπαρκής αερισμός.

Γιατί οι τοίχοι των υπόγειων δωματίων είναι μουχλιασμένοι, τι είναι επικίνδυνο για αυτό το φαινόμενο και πώς να το αντιμετωπίσουμε - θα αναφερθούμε αργότερα.

Γιατί εμφανίζεται ο μύκητας στο υπόγειο;

Το υπόγειο, το κελάρι, το ισόγειο του γκαράζ ή το διαμέρισμα είναι ένα ιδανικό μέρος για τη διαβίωση και αναπαραγωγή αποικιών μυκήτων μούχλας. Γιατί η επίθεση αυτή εμφανίζεται σχεδόν σε κάθε τέτοια αίθουσα;

Οι κυριότεροι λόγοι είναι:

 1. Ο κακός εξαερισμός, ο οποίος οδηγεί σε στασιμότητα του αέρα (μούχλα αέρα, η μυρωδιά της υγρασίας είναι χαρακτηριστική για τα περισσότερα κελάρια). Ο πρώτος και κύριος λόγος, λόγω του οποίου σχηματίζεται το καλούπι (όχι μόνο στο υπόγειο, αλλά σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο).
 2. Η θερμοκρασία στο μη θερμαινόμενο υπόγειο είναι το χειμώνα + 2 έως + 4 μοίρες, το καλοκαίρι + 5 έως 7, ενώ η εξωτερική θερμοκρασία μπορεί να κυμανθεί μέσα σε 5-15 μοίρες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Λόγω αυτής της διαφοράς στη θερμοκρασία, η υγρασία συμπυκνώνεται στους τοίχους και στην οροφή του κελάριου και σχηματίζει μορφές στο υγρό περιβάλλον (ιδανική υγρασία για το ότι είναι πάνω από 80%).
 3. Απουσία θέρμανσης και στεγανοποίησης. Το στοιχείο που σχετίζεται με το προηγούμενο. Αν οι τοίχοι του κελάριου δεν έχουν θερμότητα και στεγανοποίηση, τότε η διαφορά θερμοκρασίας θα αισθανθεί περισσότερο εσωτερικά, και περισσότερη υγρασία θα συμπυκνώσει.
 4. Ανεπαρκής φωτισμός (αυτός ο μύκητας πολύ "αγαπά").
 5. Η παρουσία ενεργών σπορίων. Το κελάρι αποθηκεύεται συνήθως λαχανικά, φρούτα και συχνά στέκεται ράφια σανίδων, στις οποίες, επίσης, μπορούν να αποθηκευτούν σπόρια μούχλας.

Τι θα συμβεί εάν δεν καταπολεμήσετε το μούχλα στο υπόγειο (βίντεο)

Πού εμφανίζεται μούχλα πιο συχνά στο υπόγειο;

Όσο νωρίτερα μπορείτε να ανιχνεύσετε την επιδρομή, τόσο ταχύτερη και πιο αποτελεσματική θα είναι η διαδικασία καταπολέμησής της. Προκειμένου να μην χάσετε τις πρώτες τσέπες, πρέπει να καταλάβετε σε ποιους χώρους θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή.

Τις περισσότερες φορές, το καλούπι στο κελάρι αρχίζει να εμφανίζεται στις ακόλουθες τοποθεσίες:

 • βαθιά ακατέργαστα (στεγανοποιητικά, τσιμέντα, γύψο) αρμούς, πλάκες, γωνίες.
 • οι πιο υγροί χώροι (ειδικά αν είναι κοιλώματα, τσιπς, κοιλότητες στους τοίχους ή το δάπεδο).
 • ξύλινα προϊόντα (σανίδες, ράφια, κιβώτια, παλέτες, υλικά διακόσμησης).
 • αποθηκευμένα λαχανικά και φρούτα.

Πώς να καταλάβετε ότι το καλούπι εμφανίστηκε στο υπόγειο, ή θα εμφανιστεί σύντομα;

Καταλάβετε πού να ψάξετε για τσέπες ήττας - είναι καλό, αλλά μην κάνετε τους ίδιους ελέγχους κάθε μέρα; Ως εκ τούτου, πρέπει να γνωρίζετε τον κατάλογο των εμφανών σημείων ότι έχετε μούχλα μανιτάρια στο υπόγειο:

 1. Η εμφάνιση σταγονιδίων νερού σε τοίχους, οροφές, ράφια κλπ. Εάν υπάρχει συστηματική συμπύκνωση στο υπόγειο δωμάτιο, περιμένετε την εμφάνιση μούχλας.
 2. Σκόνη, ζεστός, υγρός αέρας. Τα χυτά μανιτάρια είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που θέλουν επίσης να φάνε. Απορροφούν τις απαραίτητες ουσίες και απελευθερώνουν διοξείδιο του άνθρακα, τοξίνες και συγκεκριμένους αιθέρες. Αυτά τα απόβλητα της ζωής των μανιταριών οδηγούν στην εμφάνιση μιας δυσάρεστης χαρακτηριστικής οσμής.
 3. Διαφορές όχι μόνο δυσάρεστη οσμή, αλλά επίσης να προκαλέσει ένα πρόσωπο δυσάρεστες αντιδράσεις. Αν στην είσοδο του υπογείου θα ξεκινήσει το πότισμα μάτια, ρινική καταρροή και βήχα εμφανίζονται, θα αρχίσει να φτερνιστεί και να έχουν δυσκολία στην αναπνοή - μούχλα έχει ήδη εμφανιστεί (αν και προς τα έξω είναι ακόμα αόρατη).

Πώς μπορεί να μοιάζει μούχλα στο υπόγειο;

Τις περισσότερες φορές στα κελάρια και τα κελάρια υπάρχει λευκό μούχλα. Το λευκό καλούπι δεν είναι απλά μια επιδρομή: μπορεί να είναι σαν χνούδι ή παρόμοιο με βαμβάκι. Ένα τέτοιο αφράτο μούχλα φαίνεται ακόμη και ακίνδυνο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν βλάπτει τα προϊόντα και το ανθρώπινο σώμα.

Μορφή στο υπόγειο σε ξύλινα δοκάρια και τοίχους

Λιγότερο κοινό στις υπόγειες εγκαταστάσεις αποθήκευσης είναι άλλοι τύποι μούχλας: μαύρο, γκρι, πράσινο, μπλε. Διαφέρουν στο είδος του μύκητα: το ένα - επηρεάζει το ξύλο, το άλλο - αναπτύσσεται στο σκυρόδεμα, το τρίτο - "αγαπά" τα αποθέματα τροφίμων.

Η περιοχή που επηρεάζεται από μύκητες μούχλας μπορεί να φθάσει από αρκετά τετραγωνικά εκατοστά και μέχρι μερικά μέτρα. Συνήθως, το μούχλα εξαπλώνεται ευρέως, παίρνοντας ένα μεγάλο έδαφος: σπάνια υπάρχουν περιπτώσεις όπου εμφανίζονται τοπικά, σε ένα μικρό οικόπεδο (εκτός από την αρχή της ανάπτυξής του).

Εάν αγνοήσετε τον αγώνα εναντίον του, μπορεί να αναπτυχθεί σε όλες τις επιφάνειες, από την οροφή μέχρι το πάτωμα.

Τι είδους μύκητες βρίσκονται στο υπόγειο;

Στην τοποθεσία μας σε υπόγειες αποθήκες μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω είδη μούχλας:

 1. Μορφοποιημένος μύκητας. Είναι σε θέση να αναπτυχθεί σε οποιεσδήποτε κακώς επεξεργασμένες (μη προστατευμένες από υγρασία) επιφάνειες: σκυρόδεμα, πέτρα, ξύλο. Είναι ένα άγγιγμα μαύρου, γκρι, πράσινου, καφέ ή μπλε. Οι αποικίες αναπτύσσονται γρήγορα και είναι ικανές όχι μόνο να χαλάσουν την εμφάνιση του φινιρίσματος αλλά και να καταστρέψουν αμετάκλητα τα υλικά.
 2. Μπλε μύκητας. Αυτός ο τύπος καλούπι αναπτύσσεται κυρίως σε ξύλο και είναι σε θέση να καταστρέψει εντελώς τη δομή του.
 3. Η μυκητίαση επηρεάζει επίσης κυρίως το ξύλο. Υποδιαιρείται σε τρία υποείδη: βακτηριακή αποσύνθεση, καστανή σήψη και λευκή σήψη. Είναι σε θέση να καταστρέψει σε σύντομο χρονικό διάστημα τη δομή κάθε δέντρου, συμπεριλαμβανομένων των σανίδων δρυός.

Ποιος είναι ο κίνδυνος εμφάνισης μούχλας στο κελάρι;

Τι είναι επικίνδυνο για μούχλα; Λόγω της ικανότητάς του να αναπτύσσεται σε οποιαδήποτε επιφάνεια, μπορεί να καταστρέψει όλα τα είδη των περιουσιακών στοιχείων και προμηθειών και να επηρεάσει αρνητικά το ανθρώπινο σώμα.

Να πάρει τις αναπνευστικές και πεπτικές (όταν χρησιμοποιείτε μουχλιασμένα τρόφιμα) τρόπους, μούχλα μπορεί να προκαλέσει:

 • άσθμα και άλλες ασθένειες της ανώτερης αναπνευστικής οδού.
 • ημικρανίες;
 • ιγμορίτιδα, ιγμορίτιδα,
 • πνευμονία.
 • ρινική αιμορραγία.
 • φλεγμονή του δέρματος και εξανθήματα.
 • εμετός, διάρροια, πόνος στο στομάχι.

Βλάπτει το καλούπι και τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένο το υπόγειο:

 • οι πλάκες από σκυρόδεμα, που επηρεάζονται από μύκητες μούχλας, χάνουν τη δύναμή τους και αρχίζουν να χύνονται.
 • Τα ξύλινα ράφια και άλλες κατασκευές θα καταρρεύσουν και θα σταματήσουν να αντέχουν το υπολογιζόμενο βάρος.
 • αν το κελάρι ή το υπόγειο είναι κάτω από το σπίτι ή το γκαράζ, τα τοξικά προϊόντα της ζωής του μύκητα αρχίζουν να διεισδύουν μέσα στα καθιστικά, βλάπτοντας τον άνθρωπο και αλλοιώνοντας το φινίρισμα.

Το καλούπι είναι επικίνδυνο για όλο το περιεχόμενο του υπογείου:

 • τα πράγματα παίρνουν μια δυσάρεστη μυρωδιά της υγρασίας και, αν δεν στεγνώσει, εξαφανίζονται?
 • τα προϊόντα αρχίζουν γρήγορα να σβήνουν.
 • τα λαχανικά και τα φρούτα που επηρεάζονται από το μούχλα είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο

Πώς να απαλλαγείτε από το καλούπι στο κελάρι;

Σημειώνουμε αμέσως ότι δεν υπάρχει αγώνας με μούχλα Δεν θα είναι αποτελεσματική αν δεν εξαλείψει τους λόγους για την εμφάνισή της.

Εάν έχει ήδη σχηματιστεί μούχλα στο υπόγειο, πρέπει να ληφθούν τα ακόλουθα μέτρα για την καταπολέμησή του και για την πρόληψη νέων περιστατικών:

 1. Αφαιρέστε από το υπόγειο, αν είναι δυνατόν, όλα τα επηρεαζόμενα αντικείμενα και επεξεργαστείτε προσεκτικά τις υπόλοιπες επιφάνειες με προστατευτικές λύσεις.
 2. Φροντίστε να θερμάνετε και να στεγνώσετε τελείως το δωμάτιο.
 3. Αγοράστε ένα ειδικό μέσο από το καλούπι στο κατάστημα, λαμβάνοντας υπόψη την εμφάνιση του μύκητα και την έκταση της βλάβης.
 4. Μια χαλαζία ή υπεριώδης λάμπα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση του μύκητα μούχλας. Με τη βοήθειά τους, εκτελείται χαλαζία ή θέρμανση με υπεριώδη λάμπα.
 5. Κάνετε μια στεγανοποίηση, ιδανικά έξω (αν είναι δυνατόν).

Αξιολόγηση του βαθμού τραυματισμού

Όσο νωρίτερα ήταν δυνατό να εντοπιστούν τα κέντρα ήττας, τόσο λιγότερα χρήματα, χρόνος και προσπάθεια θα απαιτηθούν για να καταστραφούν.

Εάν υπάρχει υπόστεγο στο υπόγειο, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να μάθετε ακριβώς πού εμφανίστηκε, πόσο εκτεταμένες είναι οι βλάβες, ποια υλικά έχουν μολυνθεί και ποια είναι η αιτία της εμφάνισης του μύκητα. Ελέγξτε προσεκτικά το δάπεδο, την οροφή, τους τοίχους, τα ράφια και άλλα περιεχόμενα του υπογείου. Αν οι τσέπες είναι ασήμαντες - μπορούν να αφαιρεθούν με τη βοήθεια ειδικών εργαλείων.

Εάν χτυπήσουν μεγάλες περιοχές, απαιτούνται δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Τα ράφια, τα ράφια, τα αντικείμενα που βρίσκονται πάνω τους και τα προϊόντα και άλλα αντικείμενα που είναι αποθηκευμένα στο υπόγειο εξάγονται στο δρόμο για να ζεσταίνουν και να στεγνώσουν κάτω από τον ήλιο. Στη συνέχεια, τα υλικά φινιρίσματος, συμπεριλαμβανομένου του γύψου, σφυρηλατούνται και στη συνέχεια εκτιμάται η κλίμακα της λοίμωξης.

Καθαρίστε τα αντικείμενα και καθαρίστε την επιφάνεια

Η προετοιμασία του υπογείου για την καταπολέμηση της μούχλας πραγματοποιείται με την ακόλουθη σειρά:

 1. Βγάζουμε από το υπόγειο ό, τι μπορεί να μεταφερθεί. Τα επηρεασμένα υφάσματα από μανιτάρια, το χαρτί και το χαρτόνι, τα προϊόντα και οι σανίδες πρέπει να απορρίπτονται. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, το ύφασμα πρέπει να πλυθεί καλά, να βράσει και να κρεμαστεί στον ήλιο. Τα ξύλινα προϊόντα (υπό την προϋπόθεση μικρών βλαβών) θα πρέπει να καθαρίζονται και να χρωματίζονται με μια βακτηριοκτόνο ένωση. Μετά από πλήρη ξήρανση, καλύψτε με προστατευτικούς παράγοντες.
 2. Αν το δάπεδο στο κελάρι ή το κελάρι δεν καλύπτεται - καθαρίστε όλη την έκταση στην οποία βρίσκονται τα καλούπια.
 3. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα και μια βούρτσα για το μέταλλο, καθαρίζουμε όλες τις επιφάνειες. Σε σκυρόδεμα και ξύλο, δεν πρέπει να υπάρχει φινίρισμα και μούχλα (τουλάχιστον σε εκείνες τις περιοχές που χτυπήθηκαν και τουλάχιστον 1 μέτρο από αυτές σε κάθε κατεύθυνση).

Μόνο μετά από αυτό μπορείτε να προχωρήσετε σε επιφανειακή επεξεργασία.

Θεραπεία με ειδικά μέσα

Πριν προχωρήσετε στην επιφανειακή επεξεργασία με ειδικά μέσα, κλείστε όλους τους αεραγωγούς αερισμού και την μπροστινή πόρτα - έτσι ώστε τα παρασκευάσματα να μην διασκορπίζονται προς τα έξω. Δεδομένου ότι θα πρέπει να εργαστείτε με χημικά μέσα σε εσωτερικούς χώρους, φροντίστε να φοράτε προστατευτικό ρουχισμό, γάντια και αναπνευστήρα.

Επεξεργασία των τοίχων των κελαριών κατά του καλουπιού

Περαιτέρω στάδια εργασίας:

 1. Αντιμετωπίστε τους τοίχους, την οροφή και το πάτωμα με οποιοδήποτε καθαριστικό.
 2. Χρησιμοποιήστε ένα ρολό, βούρτσα ή σπρέι για να εφαρμόσετε έναν αντιμυκητιακό παράγοντα σε όλες τις πληγείσες περιοχές. Ιδιαίτερα προσεκτικά θα χρειαστεί να μουτζούρες τις γωνίες, τις αρθρώσεις και τις ρωγμές, καθώς και τις περιοχές όπου βρέθηκε το καλούπι. Να είστε προσεκτικοί: οι αντιμυκητιασικοί παράγοντες θα πρέπει να εφαρμόζονται με ένα περιθώριο τουλάχιστον 1 μέτρου από την πληγείσα περιοχή (ακόμη και αν ο μύκητας δεν ήταν πια εκεί). Εάν οι βλάβες ήταν μεγάλες, είναι καλύτερα να αντιμετωπίζετε πλήρως όλες τις επιφάνειες.
 3. Για να καταστρέψει τη διαφορά ήταν επιτυχής, αφήστε το δωμάτιο ερμητικά κλειστό για τουλάχιστον 12 ώρες - έτσι ώστε τα κεφάλαια ενεργούσαν.
 4. Μετά από αυτό το διάστημα, ανοίξτε την πόρτα και όλους τους αεραγωγούς.
 5. Αντιμετωπίστε όλες τις επιφάνειες (τοίχους, πάτωμα, οροφή) με ένα πέλμα βαθιάς διείσδυσης. Μετά από πλήρη ξήρανση, επαναλάβετε τη διαδικασία.

Ακριβώς θα απαντήσουμε σε μια ερώτηση σχετικά με αυτό, από το να επεξεργαστούμε τοίχους από έναν μύκητα. Για να γίνει αυτό, οποιοσδήποτε αντιμυκητιασικός παράγοντας είναι κατάλληλος. Για παράδειγμα:

 • Bugs Anti-Mold?
 • Deo-anti-μούχλα?
 • Sepotosan-Τ;
 • Sagrotan;
 • Megel-Fri;
 • NEOMID.

Όλα αυτά τα προϊόντα πωλούνται με τη μορφή έτοιμων διαλυμάτων σε πλαστικές φιάλες με ψεκασμό, γεγονός που απλοποιεί τη χρήση τους.

Αφαίρεση του μύκητα στο υπόγειο χρησιμοποιώντας Cilit Bang (βίντεο)

Λαϊκές θεραπείες ενάντια στο μούχλα στο υπόγειο

Είναι απίθανο ότι οι αυτοσχέδιες λαϊκές θεραπείες θα εξαλείψουν τις σοβαρές λοιμώξεις. Αλλά για να σκοτώσει μικρές τσέπες με τη βοήθεια τέτοιων μέσων - μπορείτε.

Απαλλαγείτε από μούχλα στο υπόγειο μπορεί να βοηθήσει:

 • χαλκό βιτριόλη με οξικό οξύ και νερό, σε αναλογία 1: 4: 20 (σχετικά με τους κανόνες για τη χρήση θειικού χαλκού έναντι μούχλας μπορεί να διαβαστεί χωριστά).
 • βορικό οξύ ή σόδα σε συνδυασμό με επιτραπέζιο ξίδι (σχετικά με τη χρήση σόδα και ξύδι έναντι μούχλας μπορεί να διαβαστεί ξεχωριστά)?
 • χλώριο.
 • αλκαλίου.

Η πρόληψη της εμφάνισης μούχλας στους ανθρώπους γίνεται με τη βοήθεια των ακόλουθων μέσων:

 • ξύλο ή ηλίανθος τέφρα ·
 • Ασβέστη με τη μορφή διαλύματος για την επεξεργασία τοιχωμάτων.
 • το πεύκο, αν τοποθετηθεί σε ξύλινο πάτωμα ή σε ράφι.

Χρησιμοποιώντας ένα πούλι

Το κόμμι θείου είναι ένα από τα πιο απλά και δημοφιλή μέσα για την καταπολέμηση μούχλας. Εφαρμόστε το ως εξής:

 1. Συνδέουμε και κλείνουμε όλα τα ανοίγματα μέσω των οποίων μπορεί να εισέλθει αέρας στο υπόγειο.
 2. Βάζουμε το σπαθί σε μια μεταλλική λεκάνη και το βάζουμε στο πάτωμα, στο κέντρο του υπογείου.
 3. Ανάβουμε και αμέσως αφήνουμε το δωμάτιο, κλείνοντας την πόρτα πίσω του. Εάν υπάρχει μια απόσταση κάτω από την πόρτα, τότε είναι επίσης σκόπιμο να την καλύψετε με κάτι.
 4. Μετά από 12 ώρες, ανοίξτε την πόρτα, όλους τους αεραγωγούς, τα παράθυρα (εάν υπάρχουν) και αερίστε προσεκτικά το δωμάτιο.

Εφαρμογή υπεριώδους λαμπτήρα

Πώς να χειριστείτε το καλούπι χρησιμοποιώντας μια λάμπα υπεριώδους ακτινοβολίας; Χρειαζόμαστε μια λάμπα και, κατά προτίμηση, γυαλιά συγκόλλησης. Λάβετε υπόψη ότι η λυχνία χαμηλής συχνότητας και χαμηλής ισχύος δεν θα λειτουργήσει. Για να καταστρέψετε τον μύκητα, χρειάζεστε βακτηριοκτόνο ή λαμπτήρα χαλαζία.

Το νερό στο υπόγειο είναι ένας από τους κύριους λόγους για την εμφάνιση του καλουπιού

Η διαδικασία είναι η εξής:

 1. Βάλτε τη λάμπα στο υπόγειο, στο πάτωμα, στο κέντρο. Εάν το καλούπι επηρεάστηκε έντονα από κάποια γωνία ή από μια ξεχωριστή περιοχή - τότε η λάμπα μπορεί να μετακινηθεί πιο κοντά σε αυτήν.
 2. Ενεργοποιήστε τη συσκευή.
 3. Αφήστε το δωμάτιο κλείνοντας την πόρτα και αφήστε τη συσκευή σε λειτουργία για 9-12 ώρες.
 4. Αποσυνδέστε και ελέγξτε το δωμάτιο.

Δημιουργία ευνοϊκού κλίματος

Απαντώντας στην ερώτηση σχετικά με τον τρόπο απομάκρυνσης μούχλας από το κελάρι, πρέπει να πείτε τι πρέπει να κάνετε ώστε να μην εμφανίζεται.

Η καλύτερη προστασία των χώρων από τον μύκητα είναι να δημιουργηθεί ένα κλίμα δυσμενές για την ανάπτυξή του:

 1. Είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής. Το καλούπι δεν μπορεί να αναπτυχθεί σε ξηρούς και καλά αεριζόμενους χώρους.
 2. Είναι απαραίτητο να μονώσετε και να στεγανοποιήσετε το κελάρι από έξω. Δεν χρειάζεται να είναι ένα παχύ στρώμα μόνωσης, αλλά πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον μια μικρή προστασία από το κρύο και την υγρασία.
 3. Είναι ιδανικό για να παράγουν παράθυρα (αν δεν είναι), μέσω των οποίων το ηλιακό φως θα διεισδύσει.

Εξωτερική μόνωση και στεγάνωση

Για τα υπόγεια, η στεγανοποίηση είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς δεν εκτίθενται μόνο σε συμπύκνωση λόγω διαφορών θερμοκρασίας, αλλά και σε πλημμύρες κατά τις πλημμύρες της άνοιξης. Είναι ιδανικό για την μόνωση και την κατασκευή αδιάβροχου φράγματος έξω από το δωμάτιο. Είναι καλύτερα να το κάνετε αυτό κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής. Ωστόσο, μπορείτε να ολοκληρώσετε την εργασία ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής, όταν το κτίριο είναι ήδη σε χρήση.

Το έργο εκτελείται ως εξής:

 1. Βγάζοντας μια τάφρο σε όλη την περίμετρο του σπιτιού, σε όλο το βάθος των τοίχων του υπογείου (το πιο επίπονο στάδιο). Το πλάτος της τάφρου πρέπει να είναι τέτοιο ώστε το άτομο να μπορεί να σταθεί και να εργαστεί ελεύθερα σε αυτό.
 2. Το σύστημα αποστράγγισης είναι εγκατεστημένο κατά μήκος του κάτω μέρους της τάφρου.
 3. Ο τοίχος αποφλοιώνεται από τα υλικά φινιρίσματος, την παλιά μόνωση (αν υπάρχει), τη βρωμιά. Εάν υπάρχουν περιοχές που έχουν υποστεί ζημιά (ρωγμές, τσιπ), είναι επιθυμητό να καλύπτονται με τσιμέντο.
 4. Η στεγανοποίηση εφαρμόζεται. Αυτό μπορεί να είναι τόσο υγρή σύνθεση όσο και μονωτική κόλλα.
 5. Μονωμένη θερμομόνωση (είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε αφρό, EPS ή ψεκασμένο αφρό πολυουρεθάνης).
 6. Έχει τελειώσει το εξωτερικό φινίρισμα.
 7. Η τάφρο κοιμάται.
 8. Παρασκευάζεται μια τυφλή περιοχή γύρω από το υπόγειο.

Επεξεργασία υπόγειου υλικού πριν από την τοποθέτηση προϊόντων πρόληψης μούχλας (βίντεο)

Πρόληψη: πώς να αποτρέψετε την εμφάνιση μούχλας στο υπόγειο;

Προειδοποιήστε την εμφάνιση του καλουπιού στο υπόγειο είναι πολύ πιο εύκολο από τότε να το αφαιρέσετε.

Είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε ορισμένους κανόνες αποθήκευσης περιεχομένου και κανόνες λειτουργίας των χώρων:

 1. Ο κύριος κανόνας είναι ο καλός εξαερισμός. Είναι απαραίτητο να παρέχεται τόσο εισροή καθαρού αέρα όσο και εκροή αέριων μαζών. Ο αέρας στο δωμάτιο δεν πρέπει να παραμένει στάσιμος.
 2. Τα πράγματα και τα προϊόντα δεν πρέπει να αποθηκεύονται μαζί απευθείας στο πάτωμα. Πρέπει να τοποθετηθούν κατά τέτοιο τρόπο ώστε ο αέρας να μπορεί να κυκλοφορεί πλήρως μεταξύ τους. Για να γίνει αυτό, πρέπει να εγκαταστήσετε ράφια (κατά προτίμηση ανοιχτού τύπου, με ράφια πλέγματος) και να μην βάζετε τίποτα κοντά στους τοίχους.
 3. Μην αφήνετε να αυξηθεί η υγρασία του δωματίου. Αν σχηματιστεί συμπύκνωση στο υπόγειο, ο χώρος πρέπει να στεγνώσει και να θερμανθεί, και τότε πρέπει να εξαλειφθεί η αιτία της υγρασίας.
 4. Για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας και της υγρασίας στο υπόγειο μπορείτε να κρεμάσετε ένα θερμόμετρο και ένα υγρόμετρο.

Για εκείνους που χτίζουν μόνο ένα κελάρι ή ένα κελάρι, αξίζει να θυμόμαστε τους ακόλουθους κατασκευαστικούς κανόνες:

 1. Φροντίστε για καλή θερμομόνωση των υπόγειων κατασκευών.
 2. Προσπαθήστε να φτιάξετε τουλάχιστον ένα παράθυρο στη νότια πλευρά, ώστε το ηλιακό φως να εισχωρήσει στο υπόγειο.
 3. Προσπαθήστε να εξοπλίσετε τουλάχιστον ένα ελάχιστο θέρμανσης. Δεν είναι απαραίτητο να συμπεριλαμβάνεται πάντα, αλλά περιοδικά είναι απαραίτητο να ζεσταθεί το υπόγειο. Δεν είναι απαραίτητο να πραγματοποιήσετε εδώ μια γραμμή θέρμανσης νερού: μπορείτε να το κάνετε αυτό με οποιαδήποτε θερμάστρα.
 4. Παροχή εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής. Εάν υπάρχει ένα παράθυρο, τότε η εισροή μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα από αυτό. Η απομάκρυνση του αέρα μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε μέσω του άξονα εξαερισμού είτε μέσω του ανεμιστήρα εξαγωγής στον τοίχο.

Θυμηθείτε: η πρόληψη είναι πάντα φθηνότερη από τη θεραπεία. Μην αγνοείτε τις βασικές συμβουλές κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής και δεν χρειάζεται να αφιερώνετε πολύ χρόνο, προσπάθεια και χρήματα για την καταπολέμηση του μούχλας στο υπόγειο.

Μέσα από τον μύκητα στο υπόγειο ενός ιδιωτικού σπιτιού

Εάν έχετε ένα κελάρι, τότε πιθανότατα συναντήσατε ένα καλούπι παρόμοιο με βαμβάκι. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους φαίνεται και ένας από τους πιο συνηθισμένους - ανεπαρκής εξαερισμός και υψηλή υγρασία. Μερικοί απλά δεν δίνουν σημασία σε αυτό. Ωστόσο, τα στίγματα που εμφανίζονται εξαιτίας αυτού καταστρέφουν κάθε εμφάνιση και επίσης προκαλούν ζημιά όχι μόνο στην κατασκευή αλλά και στους ανθρώπους. Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε τις κοινές μεθόδους μάχης. Επίσης μαθαίνουμε πώς να απαλλαγούμε από τον μύκητα μια για πάντα. Επιπλέον, θα δούμε τους λόγους για τους οποίους ο μύκητας εμφανίζεται στο υπόγειο. Το κύριο πράγμα που αξίζει να σημειωθεί, για την καταπολέμηση αυτού του φαινομένου είναι αρκετά ρεαλιστικό από μόνο του. Προτείνουμε να λάβετε σοβαρό ενδιαφέρον για το θέμα αυτό.

Ζημία στην υγεία - μύθος ή πραγματικότητα

Το Mold διαθέτει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό - εξαπλώνεται γρήγορα. Για κάποιο χρονικό διάστημα, μπορεί να τραβήξει ολόκληρο το τείχος στο κελάρι. Αυτό έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία; Σίγουρα! Μέσω της αναπνευστικής οδού, σπόρια μούχλας διεισδύουν στο ανθρώπινο σώμα και εγκαθίστανται στους πνεύμονες. Επίσης στο σώμα, το μούχλα περνά μέσα από το δέρμα, τα είδη υγιεινής, τα τρόφιμα και τα παρόμοια.

Ορισμένα είδη μούχλας / μύκητα είναι πολύ επικίνδυνα. Μπορούν να προκαλέσουν την εμφάνιση τέτοιων ασθενειών:

 • Διασπάστε στο δέρμα.
 • Αιμορραγία από τη μύτη.
 • Το στομάχι είναι αναστατωμένο.
 • Πνευμονία.
 • Η παραρρινοκολπίτιδα.
 • Ημικρανία.
 • Άσθμα.
 • Διάφορες ασθένειες της αναπνευστικής οδού.

Αν δεν εξαλειφθεί η μούχλα, μπορεί να έχει ακόμη μεγαλύτερη αρνητική επίδραση, η οποία μπορεί να εκφραστεί σε ηπατική βλάβη, νεφρική βλάβη, εσωτερική αιμορραγία, πνευμονικό εμφύσημα και τα παρόμοια. Για το λόγο αυτό πρέπει να επιλεγεί ένα κατάλληλο φάρμακο κατά του καλουπιού.

Είδη καλουπιού και τρόποι ανίχνευσής του

Το κύριο χαρακτηριστικό του μύκητα έγκειται στο γεγονός ότι απορροφά τις απαραίτητες ουσίες από το περιβάλλον. Αφού τα ανακυκλώνει και εκπέμπει αιθέρες, τοξίνες και διοξείδιο του άνθρακα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η μούχλα έχει μια τόσο περίεργη οσμή. Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες μυκήτων:

 • Μύκητες μούχλας. Εμφανίζονται κυρίως σε σκυρόδεμα, πέτρα και άλλες επιφάνειες που δεν έχουν υποστεί κακή επεξεργασία με βαφή. Οι κηλίδες του έχουν διαφορετικά χρώματα, για παράδειγμα πράσινο, καφέ, μπλε και μαύρο. Μύκητας αυτού του τύπου είναι σε θέση να καταστρέψει εντελώς αυτό ή εκείνο το κομμάτι.
 • Μπλε μύκητας. Αυτό το είδος μύκητα είναι πολύ επικίνδυνο για ξύλινα κτίρια.
 • Η μυκητίαση είναι επίσης επικίνδυνη για το ξύλο. Τα βακτήρια χρωματίζουν το γκρι ξύλο και επηρεάζουν δυσμενώς τη δύναμή του.

Για να αποφευχθεί η εξάπλωση του μύκητα στο υπόγειο του ιδιωτικού πρέπει να ξέρετε πώς να το προσδιορίσετε. Εδώ είναι μερικές βασικές ενδείξεις ότι στο υπόγειο ενός ιδιωτικού σπιτιού είναι:

 1. Το δωμάτιο είναι ως επί το πλείστον γεμάτο και μουστάκι αέρα.
 2. Στους τοίχους, την οροφή και άλλες επιφάνειες, σχηματίζονται σταγονίδια νερού. Λόγω της υψηλής υγρασίας στους τοίχους του κελάριου, σχηματίζεται συμπύκνωση. Εάν ο εξαερισμός και η στεγανοποίηση είναι κακή, ο υγρός αέρας δεν εξατμίζεται και προκαλεί σχηματισμό μύκητα.

Αν και σήμερα υπάρχουν πολλές αποτελεσματικές θεραπείες, προτείνουμε να απαλλαγείτε ριζικά και ακόμη και να αποτρέψετε τη δημιουργία μούχλας / μύκητα. Καμία λύση δεν μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική από τη στεγανοποίηση. Για το λόγο αυτό, σκεφτείτε πώς να το κάνετε.

Στεγανοποίηση - έλεγχος της υγρασίας

Εάν είναι δυνατόν, συνιστάται η στεγανοποίηση του υπογείου. Αυτό πρέπει να ληφθεί μέριμνα κατά την οικοδόμηση ενός ιδιωτικού σπιτιού. Συνιστάται να γίνει στεγάνωση του κελάριου τόσο από το εξωτερικό όσο και από το εσωτερικό. Κάτω από το εξωτερικό εννοείται ένα σύστημα αποστράγγισης που θα πάρει όλη την υγρασία από το υπόγειο της ιδιωτικής κατοικίας. Είναι επίσης απαραίτητο να χύσετε μια τυφλή περιοχή, εγκαταστήστε ένα σύστημα αποχέτευσης καταιγίδας. Όλα αυτά τα σημαντικά στοιχεία στο σύνολο θα επιτρέψουν την απομάκρυνση της υγρασίας από το υπόγειο και ως εκ τούτου θα εξαλείψουν εντελώς την πιθανότητα σχηματισμού μυκήτων. Μετά από όλα, αν το υπόγειο ενός ιδιωτικού σπιτιού είναι ξηρό, θα είναι πολύ καλό.

Όσο για την εσωτερική στεγανοποίηση, για αυτό, πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να στραγγίξει το υπόγειο. Έτσι μπορείτε να απαλλαγείτε από την παλιά επίστρωση, η οποία είναι ήδη ντους κατά το τοίχο και την οροφή. Μετά από αυτό, πάρτε τη βούρτσα για το μέταλλο και καθαρίστε προσεκτικά τις ρωγμές. Όλες οι ρωγμές πρέπει να καλύπτονται με τσιμεντοκονία ή στόκος. Το επόμενο βήμα θα είναι η εφαρμογή αντιμυκητιακού μείγματος. Είναι σημαντικό να βουρτσίζετε προσεκτικά τους τοίχους και την οροφή του υπογείου. Όταν όλα στεγνώνουν, όλες οι επιφάνειες επεξεργάζονται με υλικά στεγανοποίησης.

Εκτός από τους τοίχους και την οροφή, πρέπει επίσης να προστατεύετε τα δάπεδα. Μέσα από αυτό θα δείξει επίσης μέσω της υγρασίας. Ως εκ τούτου, όλες οι περιγραφεί λειτουργία γίνεται και κατά την επεξεργασία του δαπέδου στο κελάρι ενός ιδιωτικού σπιτιού.

Μέσα για την καταπολέμηση των μυκήτων

Τώρα θα εξετάσουμε άμεσα τις πιθανές επιλογές και μέσα για την καταστροφή του μύκητα στο υπόγειο. Αν πάτε στο κατάστημα, μπορείτε να βρείτε πολλά χρήματα για να αφαιρέσετε τους μύκητες στο κελάρι. Διαφέρουν μεταξύ τους με τον τρόπο που ενεργούν και με τη σύνθεσή τους. Επίσης, διαφέρουν στη διάρκεια της δράσης, έτσι ώστε ο μύκητας να μην εμφανιστεί ξανά. Ανεξάρτητα από τα μέσα που θα χρησιμοποιήσετε, πρώτα απ 'όλα πρέπει να κάνετε αρχική εκπαίδευση, η οποία έχει ως εξής:

 • Όλα τα κενά πρέπει να αφαιρούνται από το υπόγειο. Επίσης αποσυναρμολογήστε ράφια και ράφια. Όλα τα πράγματα που αποθηκεύονται στο υπόγειο ενός ιδιωτικού σπιτιού πρέπει επίσης να αφαιρεθούν. Ολόκληρο το υπόγειο θα πρέπει να καθαρίζεται από τα πράγματα.
 • Σε όλα τα μέρη όπου είναι ορατά οι λεκέδες από μούχλα, περπατήστε με μια μεταλλική βούρτσα.
 • Εάν το καλούπι βρέθηκε στο πάτωμα, τότε πρέπει επίσης να αφαιρεθεί. Για παράδειγμα, εάν το δάπεδο είναι γήινο ή ακανθώδες, αφαιρέστε ένα μικρό στρώμα εδάφους.
 • Αν το καλούπι βρίσκεται στα ράφια, θα πρέπει επίσης να καθαρίζονται και να φέρονται στον καθαρό αέρα για να στεγνώσουν.
 • Κάνετε οπές εξαερισμού πριν από την έναρξη της θεραπείας.
 • Στο τελικό στάδιο, ο μύκητας καταστρέφεται άμεσα.

Τώρα εξετάστε τα χαρακτηριστικά μιας ή άλλης μεθόδου, η οποία είναι γνωστή μέχρι σήμερα.

Ξίφος του Θείου

Απαλλαγείτε από τον μύκητα στο υπόγειο μπορεί να χρησιμοποιεί ένα θείο ελεγκτή. Κυρίως αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιείται για να εξαλείψει το λευκό μούχλα στο υπόγειο ενός ιδιωτικού σπιτιού. Η χρήση αερίου διοξειδίου του θείου είναι πολύ απλή. Για να γίνει αυτό θα χρειαστείτε ένα κουτί από κασσίτερο και ένα θείο. Βάλτε το κάτω από τη λεκάνη και μόλις ο αέρας είναι κλειστός, βάλτε φωτιά στο πούλι. Πρέπει να αφήσετε το υπόγειο όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να κλείσετε την πόρτα πολύ σφιχτά. Στο υπόγειο δεν συνιστάται να φτάσετε έως και 12 ώρες. Μετά από αυτό το διάστημα, το δωμάτιο είναι καλά αεριζόμενο.

Ασβέστη

Ασβέστη - αυτό είναι ένα φθηνό μέσο για να αφαιρέσετε τον μύκητα από το υπόγειο ενός ιδιωτικού σπιτιού. Η ασβέστη χρησιμοποιείται συχνά για λόγους πρόληψης. Πριν από την αφαίρεση του μύκητα, όλα τα στοιχεία που επηρεάζονται από αυτό θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με deactin. Αυτός ο παράγοντας αναδεύεται σε νερό και ψεκάζεται πάνω στις πληγείσες περιοχές.

Προετοιμάστε μια θεραπεία για την απομάκρυνση του μύκητα χρησιμοποιώντας ασβέστη μπορεί να είναι διαφορετική. Για παράδειγμα, με φορμαλίνη. Για να γίνει αυτό, πάρτε ένα κουβά καθαρό νερό, ρίξτε σε αυτό 500 g λευκαντικού και 200 ​​g φορμαλίνης. Μετά την εφαρμογή του χώρου υπογείου θα πρέπει να αερίζεται καλά.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ασβέστη με θειικό χαλκό. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε 1 κιλό σάπας ασβέστη και αραιώστε το σε δύο κάδους νερού. Σε αυτό προστίθενται 100 g θειικού χαλκού. Εφαρμόστε όλο αυτό το διάλυμα είναι καλύτερο με ένα ειδικό σπρέι.

Χλώριο

Χλώριο ή λευκότητα είναι μια γενική θεραπεία, χάρη στην οποία μπορείτε εύκολα και γρήγορα να απαλλαγείτε από τον μύκητα στο υπόγειο ενός ιδιωτικού σπιτιού. Το αποτέλεσμα της χρήσης του είναι το ίδιο όπως όταν χρησιμοποιείτε έναν ελεγκτή θείου. Η χρήση του λευκαντικού απαιτεί σοβαρές προφυλάξεις. Η ίδια η ουσία είναι πολύ διαβρωτική. Επομένως, για εργασία, φοράτε πάντα γάντια από καουτσούκ, αναπνευστήρα και άλλα προστατευτικά ρούχα.

Έτσι, χρησιμοποιώντας φάρμακα που περιέχουν χλώριο θα πρέπει να απαλλαγείτε από τον μύκητα με αυτό τον τρόπο:

 • Καθαρίστε προσεκτικά την επιφάνεια με μεταλλική βούρτσα από μύκητες και μούχλα.
 • Στη συνέχεια, προετοιμάστε τη λύση. Για να γίνει αυτό, αραιώστε ένα μέρος του ασβεστίου σε ίσα μέρη νερού.
 • Για να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα, προσθέστε 2 κουταλιές αλάτι.
 • Μετά από αυτό, εφαρμόζεται σε ολόκληρη την επιφάνεια των τοίχων, οροφής και δαπέδου στο υπόγειο. Προσέξτε ιδιαίτερα προσεκτικά τις περιοχές που είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στον μύκητα.
 • Για να κάνετε το αποτέλεσμα πολύ καλύτερα, εφαρμόστε αυτό το φάρμακο στο βαμβάκι και αφήστε το στο υπόγειο για ολόκληρη την περίοδο ξήρανσης.
 • Επιπλέον, ράφια επεξεργασίας, ράφια και άλλα στοιχεία που είναι εγκατεστημένα στο υπόγειο.
 • Συμπερασματικά, ολόκληρο το υπόγειο θα πρέπει να στεγνώνει και να αερίζεται καλά.

Βορικό οξύ

Το βορικό οξύ είναι επίσης ένα εξαιρετικό φάρμακο στην καταπολέμηση των μυκήτων. Για να επιτευχθεί ένα καλύτερο αποτέλεσμα, συνιστάται να το αναμειγνύετε επιπλέον με άλλες δραστικές ουσίες. Έτσι, για να αφαιρέσετε τον μύκητα στο υπόγειο ενός ιδιωτικού σπιτιού, πρέπει να κάνετε τέτοιες ενέργειες.

Αναμείξτε το βορικό οξύ, το ξίδι και το νερό, καθώς και το υπεροξείδιο του υδρογόνου. Σε 4 μέρη νερού, όλα τα άλλα συστατικά είναι 1 μέρος. Το προκύπτον διάλυμα εφαρμόζεται στην πληγείσα περιοχή και τρίψτε προσεκτικά με ένα μεγάλο κομμάτι βαμβακερού μαλλιού. Μετά από αυτό, το δωμάτιο πρέπει να αερίζεται καλά.

Βότκα

Ένα άλλο δημοφιλές μέσο είναι η χρήση της βότκας. Από αυτό, δεν υπάρχει ανάγκη να προετοιμαστεί μια ειδική λύση. Εάν έχετε ένα σπρέι, στη συνέχεια ρίξτε τη βότκα σε αυτό και πασπαλίστε την στους χώρους που επηρεάζονται από τον μύκητα. Αλλά πριν από αυτό, καθαρίστε την επιφάνεια με μια σκληρή μεταλλική βούρτσα.

Έτσι, εξετάσαμε μαζί σας διάφορα μέσα που μπορούν να σας βοηθήσουν προκειμένου να αφαιρέσετε τους μύκητες και τα μούχλα. Φυσικά, το έργο δεν είναι ευχάριστο. Αλλά σκεφτόμαστε τις συνέπειες της ανάπτυξης του μύκητα, αξίζει κάθε δυνατή προσπάθεια.

Πρόληψη - το κλειδί για την επιτυχή καταπολέμηση του μύκητα

Μάθαμε ότι η απαλλαγή από τον μύκητα είναι αρκετά ρεαλιστική. Ωστόσο, είναι καλύτερο να μην επιτρέψουμε την εμφάνισή του. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να εκτελεστούν ορισμένες προληπτικές ενέργειες που θα στοχεύουν στην καταπολέμηση του μύκητα, ή μάλλον, με την εμφάνισή του. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να οργανωθεί αερισμός υψηλής ποιότητας στο κελάρι. Αν δεν υπάρχει, η υγρασία θα συσσωρευτεί και θα προκαλέσει την εμφάνιση μούχλας. Επιπλέον, προσπαθήστε να λάβετε όλα τα μέτρα για να εκτελέσετε στεγάνωση υψηλής ποιότητας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν ζείτε σε μια περιοχή στην οποία τα υπόγεια ύδατα είναι πολύ υψηλά.

Η διεξαγωγή των εργασιών για την απομάκρυνση του μύκητα αξίζει επίσης να εξεταστούν ορισμένες σημαντικές αποχρώσεις. Παρακάτω δίνουμε μια σειρά συμβουλών που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε με επιτυχία τη δουλειά:

 1. Για το χρόνο που θα επεξεργαστείτε το χώρο με ένα προετοιμασμένο προϊόν, βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει από το κελάρι κονσερβοποιημένα τρόφιμα, όλα τα είδη των πραγμάτων και των συσκευών. Μπορεί να χρειαστεί να αποσυναρμολογήσετε τα ράφια. Αυτό θα σας επιτρέψει να φτάσετε στην πληγείσα περιοχή.
 2. Αν τα καλούπια χτυπηθούν από ράφια, ράφια και άλλα αντικείμενα, θα πρέπει επίσης να αντιμετωπίζονται με ειδική θεραπεία. Κάνε καλύτερα στον καθαρό αέρα.
 3. Εάν διαπιστώσετε ότι ο μύκητας είναι εμποτισμένος στο φινίρισμα στον τοίχο, η οροφή ή το δάπεδο είναι σχετικά βαθιά, τότε θα πρέπει να αντικατασταθεί. Για παράδειγμα, χτυπήστε το παλιό σοβά ή αποσυναρμολογήστε το δάπεδο. Συχνά συμβάλλει στην επιτυχή καταστροφή του μύκητα. Μετά από όλα, αφαιρώντας τον μύκητα από την επιφάνεια, αυτό είναι μόνο ένα μέρος της περίπτωσης. Διαπερνά βαθιά την αντιπαράθεση.
 4. Εάν το δάπεδο είναι στο υπόγειο του εδάφους, τότε θυμηθείτε, είναι επίσης μολυσμένο. Τουλάχιστον 200 mm του στρώματος πρέπει να αφαιρεθούν και να αφαιρεθούν από το υπόγειο.
 5. Όταν ολόκληρο το κελάρι είναι καλά επεξεργασμένο, κανονίστε τον αερισμό του. Ο εφαρμοζόμενος παράγοντας πρέπει να στεγνώσει καλά.

Συμπέρασμα

Έτσι μάθαμε μαζί σας πώς να βγάλουμε μύκητα από το κελάρι από μόνοι μας. Αναφέραμε τους πιο συνηθισμένους τρόπους και μέσα. Φυσικά, πολλοί γνωρίζουν και άλλες τεχνολογίες. Φροντίστε να τα μοιραστείτε με τα σχόλια σε αυτό το άρθρο. Η εμπειρία σας μπορεί να βοηθήσει πολλούς που αγωνίζονται με μούχλα και μύκητες στο υπόγειο ενός ιδιωτικού σπιτιού. Επιπλέον, σας προτείνουμε να δείτε το προετοιμασμένο βίντεο, το οποίο υπογραμμίζει αυτό το ζήτημα.

Μέθοδοι καταπολέμησης μύκητα και μούχλα σε κελάρια και κελάρια

Οποιαδήποτε κελάρια και κελάρια είναι ευνοϊκές θέσεις για το σχηματισμό μούχλας. Συχνά, οι επιβλαβείς οργανισμοί εμφανίζονται λόγω της υψηλής υγρασίας, λόγω ανεπαρκούς εξαερισμού, ασθενούς στεγανοποίησης. Για να το αποφύγετε, συνιστάται περιοδική προφύλαξη. Αλλά τι γίνεται αν το καλούπι και ο μύκητας βρίσκονται ήδη στο υπόγειο και αναπαράγονται ενεργά εκεί; Υπάρχουν πολλοί αποτελεσματικοί τρόποι για την καταπολέμηση αυτών των βακτηρίων που είναι επιβλαβείς για τον άνθρωπο. Ας δούμε πώς να καθαρίσετε τον μύκητα σε ένα κελάρι ή υπόγειο.

Τι είναι μούχλα και μύκητας;

Οι αποικίες του μύκητα δεν είναι παρά μούχλα. Αρχικά ένας μύκητας είναι μια διαμάχη. Στον αέρα, τα σπόρια διατηρούνται πάντοτε, αλλά σε συνθήκες υψηλής υγρασίας και θερμοκρασίας οι οργανισμοί αυτοί "ξυπνούν" και είναι σε θέση να πολλαπλασιάζονται εντατικά.

Μύκητας μούχλα μπορεί να αναπτυχθεί σε επιφάνειες από σκυρόδεμα, βαμμένους τοίχους και δάπεδα, σε ξύλο και άλλα υλικά. Διακρίνετε τη μάζα των ειδών αυτών των μυκήτων - μπορείτε να δείτε μαύρα, άσπρα, πράσινα, καφέ σημεία. Αυτοί οι σχηματισμοί μοιάζουν εξωτερικά με το νάτα. Επίσης στη φύση υπάρχουν επίσης φωτεινές μυκητικές αποικίες.

Αυτοί οι οργανισμοί και οι αποικίες τους είναι ικανές να καταστρέψουν τα υλικά κατασκευής και φινιρίσματος, και ξεκινώντας από το υπόγειο, θα φτάσουν εύκολα στη βάση του σπιτιού. Συχνά, οι καταστρεπτικές διαδικασίες μπορούν να φτάσουν ακόμα και στο έδαφος. Είναι σημαντικό να αφαιρέσετε αμέσως αυτά τα παράσιτα, διότι μετά από λίγο θα χρειαστεί να επισκευάσετε το δωμάτιο.

Είναι δυνατή η διάκριση των μαύρων, λευκών και καφέ μυκητιακών αποικιών. Το χρώμα μπορεί να πει όχι μόνο για μια συγκεκριμένη κατηγορία οργανισμών, αλλά και για τον βαθμό ανάπτυξης τους. Συχνά τα χρώματα των σχηματισμών εξαρτώνται από τις επιφάνειες στις οποίες ζουν οι αποικίες.

Γιατί οι μύκητες και η μούχλα;

Το καλούπι στο υπόγειο δεν αναπτύσσεται ποτέ χωρίς λόγο. Ακολουθούν ορισμένοι τυπικοί λόγοι:

 • Έλλειψη ή φραγμένο σύστημα εξαερισμού. Εάν το υπόγειο δεν δέχεται καθαρό αέρα σε επαρκείς ποσότητες, συμβάλλει στο σχηματισμό μούχλας.
 • Υψηλή υγρασία, συμπύκνωση. Αυτός ο παράγοντας είναι συνέπεια του πρώτου λόγου.
 • Κακή κυκλοφορία αέρα στο κελάρι.
 • Σπαρμένα λαχανικά, φρούτα και άλλα προϊόντα. Τα σπασμένα προϊόντα είναι οι πηγές αυτής της μάστιγας. Οι διαφορές γρήγορα εξαπλώθηκαν στο υπόγειο σε τοίχους, δάπεδα και οροφές.
 • Η παρουσία προϊόντων ξύλου μολυσμένων με μύκητες.

Οι συνθήκες αναπαραγωγής είναι ευέλικτες

Γιατί ο μύκητας στο υπόγειο έχει έναν ιδιοκτήτη, αλλά ο άλλος δεν το κάνει; Προκειμένου να εμφανιστεί μια τέτοια "ζωή", πρέπει να πληρούνται αρκετοί όροι. Αυτά είναι:

 • Σπόρια στον αέρα που μπορούν να πάρουν σε ανθρώπους, ζώα, διάφορα τρόφιμα.
 • Παρουσία θρεπτικού οργανικού μέσου.
 • Το καλούπι αναπτύσσεται εάν το δωμάτιο έχει υψηλότερο επίπεδο υγρασίας, η θερμοκρασία του αέρα είναι 20 μοίρες ή περισσότερο.

Διαφορετικοί τύποι καλουπιών μπορεί να χάσουν την ικανότητά τους να αναπαράγονται και να αναπτύσσονται σε χαμηλές θερμοκρασίες αέρα - από 0 ° και κάτω. Ξεχωριστά, πρέπει να πω για τον εξαερισμό. Τα συστήματα εξαερισμού σχεδιάζονται για να εξασφαλίζουν την κανονική κυκλοφορία του αέρα. Όταν υπάρχουν κινήσεις των ρευμάτων αέρα, εμποδίζει τη στερέωση σπόρων στην επιφάνεια.

Στις γωνίες των δωματίων συχνά οι ροές του αέρα είναι αδύναμες - στις γωνίες αυτές συσσωρεύονται αυτές οι αποικίες.

Επίσης, το σύστημα εξαερισμού απομακρύνει την υπερβολική υγρασία από τον αέρα, η οποία σχηματίζεται λόγω της υψηλής υγρασίας έξω από το κελάρι ή λόγω της μεγάλης διαφοράς θερμοκρασίας έξω από το σπίτι και μέσα στο κελάρι. Αν υπάρχουν ίχνη μύκητας στον τοίχο, αλλά δεν υπάρχουν συνθήκες αναπαραγωγής, τότε δεν θα υπάρξει βλάστηση. Ως εκ τούτου, αποδεικνύεται ότι ο λόγος για όλα είναι ο ανεπαρκής αερισμός.

Στο βίντεο: οι αιτίες του μύκητα στους τοίχους.

Μυκητιασικές αποικίες και ανθρώπινη υγεία

Μύκητας μπορεί όχι μόνο να χαλάσει σημαντικά την εμφάνιση του δωματίου, ακόμη και αν είναι ένα υπόγειο. Είναι πολύ επικίνδυνος για τον άνθρωπο. Επιπλέον, τα τρόφιμα που αποθηκεύονται στο υπόγειο των περισσότερων νοικοκυριών μπορεί επίσης να επιδεινωθούν. Το καλούπι μπορεί να μετακινηθεί σε διαφορετικούς τύπους επιφανειών και αντικειμένων. Έχει την ιδιότητα να εξαπλώνεται πολύ γρήγορα λόγω της αναπαραγωγής, γεγονός που μπορεί να μειώσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής και τη χρησιμότητα των προϊόντων.

Στους ανθρώπους, αυτά τα παράσιτα επηρεάζουν άμεσα μέσω του δέρματος, του αναπνευστικού ή του κυκλοφορικού συστήματος, μέσω της χρήσης μολυσμένων τροφίμων. Μετά από επαφή με αυτό το «ζωντανό πλάσμα» μπορεί να αναπτυχθούν τα ακόλουθα συμπτώματα και παθολογίες:

 • δερματολογικές παθήσεις του δέρματος στο πλαίσιο αλλεργιών.
 • παθολογία της ανώτερης αναπνευστικής οδού (ρινορραγίες, ιγμορίτιδα, ρινική καταρροή, δύσπνοια).
 • πονοκεφάλους;
 • διαταραχές του στομάχου, προβλήματα με την πέψη των τροφίμων, ναυτία, έμετο.
 • γενική εξάντληση του σώματος, αναιμία.

Εάν βρίσκεται στο μπετόν ένα άσπρο καλούπι, πρέπει να αφαιρεθεί επειγόντως. Ας μάθουμε πώς να καταστρέψουμε τον μύκητα.

Αποτελεσματικοί τρόποι μάχης

Προφανώς, αυτά τα παράσιτα είναι πολύ επιβλαβή και επικίνδυνα. Κατά την πρώτη ανίχνευση, θα πρέπει αμέσως να απαλλαγούμε από μούχλα στο υπόγειο. Καταπολέμηση της φόρμας στο κελάρι είναι σκληρή δουλειά, απαιτεί πολλή προσπάθεια, αλλά υπάρχουν αποτελεσματικές μέθοδοι αγώνα που θα βοηθήσουν στην οριστική κατάργηση αυτών των σχηματισμών.

Πριν από την επεξεργασία του υπογείου, θα πρέπει να αφαιρέσετε τους λόγους για την εμφάνιση της "ζωής". Απαιτείται ένα ολοκληρωμένο ταξίδι - με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο μπορείτε να απαλλαγείτε από τον μύκητα και το μούχλα στο σπίτι, αλλά επίσης να αποτρέψετε την επικάλυψη των σπόρων στα κελάρια. Είναι απαραίτητο να απαλλαγούμε από την ατυχία σε διάφορα στάδια. Θα δούμε πώς να αφαιρέσετε τον μύκητα στο κελάρι, ποια είναι η καλύτερη λύση για αυτό.

Προετοιμασία των χώρων

Για όλο το χρόνο απολύμανσης, το κελάρι από όλα τα αντικείμενα και τα τρόφιμα πρέπει να είναι ελεύθερο. Έτσι μπορείτε να έχετε πλήρη πρόσβαση σε όλους τους τόπους εντοπισμού των οικισμών. Αυτό θα βοηθήσει στην προστασία των προϊόντων. Από το κελάρι καθαρίστηκαν όλα τα έπιπλα - πρέπει επίσης να υποστούν επεξεργασία για να αποφευχθεί η εκκαθάριση των αποικιών. Ο γενικός καθαρισμός πραγματοποιείται. Καθαρίστε όλους τους σχηματισμούς στους τοίχους, τα δάπεδα, την οροφή και άλλες επιφάνειες.

Εάν ο μύκητας κατάφερε να διεισδύσει αρκετά βαθιά στο υλικό τελικής επεξεργασίας, είναι καλύτερα να αντικαταστήσετε την κατεστραμμένη δομή με μια νέα.

Ιδιαίτερα γρήγορα υπό την επήρεια αυτών των βακτηρίων σάπια ξύλου. Εάν το πάτωμα του υπογείου είναι από το έδαφος, τότε είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε περίπου 20 cm εδάφους - ολόκληρο το ανώτερο στρώμα είναι μολυσμένο. Στη συνέχεια, το δωμάτιο πρέπει να στεγνώσει καλά. Και μόνο μετά από αυτό μπορείτε να ξεκινήσετε έναν πραγματικό πόλεμο με τη χρήση ειδικών φαρμάκων. Έτσι, βγάζουμε το καλούπι από το κελάρι.

Απολύμανση

Τώρα αρχίζει ένας πραγματικός αγώνας με μούχλα στο υπόγειο. Υπάρχουν αρκετά αποτελεσματικά μέσα για τον καθαρισμό του κελάρι από μούχλα. Ας δούμε πώς να αντιμετωπίζουμε το κελάρι από μούχλα και μύκητες.

Ξίφος του Θείου

Η καταστροφή του μύκητα είναι αποτελεσματικά ένα ζεύγος αερίων θείου. Αυτό το εργαλείο συνιστάται ιδιαίτερα από ειδικούς. Θα πρέπει να χρησιμοποιείται στην αρχή. Χρησιμοποιήστε θειούχα σπαθιά απλά - αφού έχει μπλοκαριστεί η πρόσβαση του αέρα στο υπόγειο, το σπαθί τοποθετείται σε μια λεκάνη κασσίτερου και το θέτετε σε φωτιά.

Στη συνέχεια, αφήστε γρήγορα το υπόγειο και κλείστε την πόρτα σφιχτά. Ο καπνός του θείου φέρει επίσης τον κίνδυνο για τους ανθρώπους και τα κατοικίδια ζώα. Μετά από περίπου 12 ώρες, το κελάρι αερίζεται προσεκτικά και ξηραίνεται με ασβέστη σβέσης. Μία από τις ιδιότητές του είναι μια εξαιρετική απορρόφηση υγρασίας.

Στη συνέχεια, ας δούμε πώς να επεξεργαστούμε το υπόγειο, αν δεν υπάρχει θραυστήρας θείου κάτω από το ruga. Ακόμα υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αφαιρέσετε το καλούπι στο κελάρι.

Ασβέστη

Απαλλαγείτε από τον μύκητα στο υπόγειο είναι φθηνή και γρήγορα δυνατή και με τη βοήθεια του ασβέστη. Το ασβέστη είναι πολύ αποτελεσματικό στον πόλεμο με τις αποικίες του μύκητα. Συχνά χρησιμοποιείται για την πρόληψη. Πριν από την έναρξη της εργασίας, πραγματοποιείται προκαταρκτική επεξεργασία του κυττάρου με δεακτίνη. Το υλικό διαλύεται σε νερό και στη συνέχεια το μίγμα εφαρμόζεται σε όλες τις βαμμένες επιφάνειες. Αυτή η διαδικασία εκτελείται καλύτερα σε εξωτερικούς χώρους.

Καθαρίστε το υπόγειο με τη χρήση του ασβέστη μπορεί να είναι διαφορετική. Υπάρχουν δύο παραδοσιακές συνταγές:

 • Ένα μείγμα φορμαλίνης. Έτσι, λαμβάνονται 500 g λευκαντικού ανά κάδο νερού 200 g φορμαλίνης. Αυτή η σύνθεση πρέπει να κηλιδώσει όλες τις επιφάνειες στο κελάρι. Στη συνέχεια, το δωμάτιο στεγνώνει και αερίζεται.
 • Ασβέστιο μίγμα με θειικό χαλκό. Εδώ, δύο κουβάδες του νερού παίρνουν 1 κιλό σάπας ασβέστη, προσθέστε 100 γραμμάρια βιτριόλης. Αυτό το διάλυμα διανέμεται χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι ψεκασμού.

Χλώριο

Για εκείνους που δεν ξέρουν πώς να απαλλαγούν από μούχλα στο κελάρι με αυτοσχέδια μέσα, υπάρχει μια άλλη αποτελεσματική συνταγή. Σε αυτή την περίπτωση, θα καθαρίσουμε τα δωμάτια στο υπόγειο με λευκαντικό. Θα καθαρίσει γρήγορα και εύκολα όλες τις αποικίες. Με το επίπεδο απόδοσης, το χλώριο δεν είναι σε καμιά περίπτωση κατώτερο από το θειικό σπαθί. Μπορείτε να εφαρμόσετε "λευκότητα" από το κατάστημα, αλλά υπάρχουν και άλλα φάρμακα.

Η επιφάνεια καθαρίζεται προσεκτικά με μεταλλική βούρτσα. Στη συνέχεια, προετοιμάστε τη λύση - έτσι, ένα μέρος της "Λευκότητας" διαλύεται σε δέκα μέρη νερού. Για να μεγιστοποιήσετε το αποτέλεσμα, μπορείτε να προσθέσετε δύο κουταλιές αλάτι στη λύση. Για να καταστρέψει τον μύκητα στο κελάρι, ο παράγοντας εφαρμόζεται σε όλους τους τοίχους, την οροφή και τα δάπεδα. Για καλύτερα αποτελέσματα, το διάλυμα εφαρμόζεται στο βαμβάκι και αφήνεται σε μέρη όπου θερμαίνονται τα σπόρια.

Όλα τα μεταλλικά και ξύλινα ράφια θα πρέπει επίσης να υποβάλλονται σε επεξεργασία. Έτσι ξεφορτώνουμε το καλούπι εντελώς και για πάντα. Στις επεξεργασμένες επιφάνειες αυτοί οι οργανισμοί δεν ζουν.

Αυτό δεν είναι όλες οι συνταγές. Ακόμα είναι δυνατόν να καθαρίσετε αυτή την επίθεση με βότκα, αλλά δεν θα πάνε όλοι για αυτό. Μπορείτε να εφαρμόσετε βορικό οξύ. Το κύριο πράγμα είναι ότι η καταπολέμηση με μούχλα στο σπίτι είναι δυνατή. Γνωρίζοντας πώς να απαλλαγείτε από τον μύκητα στα κελάρια, μπορείτε να αποθηκεύσετε τα τρόφιμα και την υγεία σας.

Εξόντωση του μύκητα στο κελάρι και προετοιμασία για απολύμανση

Οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών στην κατασκευή συντήρησης αντιμετωπίζουν συχνά έναν πολύ επικίνδυνο εχθρό στο κελάρι - ένα καλούπι που μοιάζει με βαμβάκι. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μια τέτοια δυσάρεστη γειτονιά προκαλεί σε πολλούς ανθρώπους δυσκολίες στην επιλογή της κατάλληλης μεθόδου για την καταπολέμηση του μύκητα. Το πρόβλημα αυτό επιλύεται αρκετά γρήγορα με τη βοήθεια των πιο ελκυστικών μεθόδων απολύμανσης, μερικές από τις οποίες θα συζητηθούν λεπτομερώς αργότερα.

Πριν προχωρήσετε στο κύριο στάδιο απολύμανσης του δωματίου, αξίζει να αφιερώσετε χρόνο για να προετοιμάσετε. Στην περίπτωση αυτή πρόκειται για μηχανική κατεργασία, η οποία διεξάγεται σύμφωνα με μια συγκεκριμένη σειρά:

 1. 1. Αρχικά, πρέπει να αφαιρέσετε από το υπόγειο όλα τα κενά, ράφια, βαρέλια, κιβώτια, σανίδες και άλλα αντικείμενα. Εάν ο μύκητας έχει διεισδύσει στα κονσερβοποιημένα τρόφιμα, αξίζει να τα ξεφορτωθείτε, αφού απαγορεύεται αυστηρά να τα φάτε.
 2. 2. Με μεταλλική σκληρή βούρτσα, καθαρίστε το ορατό καλούπι από την επιφάνεια των τοίχων και της οροφής.
 3. 3. Στοιχεία επίπλων από ένα υπόγειο δωμάτιο θα πρέπει να βγαίνουν στο δρόμο για πλήρη ξήρανση χωρίς την καθίζηση - αυτό θα βοηθήσει να αποφευχθεί η εμφάνιση του μύκητα στο κελάρι. Είναι καλύτερο να απολυμαίνετε το καλοκαίρι, επειδή αυτή τη στιγμή η διαδικασία θα είναι πολύ πιο γρήγορη και καλύτερη.
 4. 4. Εάν το δάπεδο στο δωμάτιο είναι ένα πήλινο κάλυμμα, πρέπει να απαλλαγείτε από 20-30 cm από το ανώτερο στρώμα του εδάφους, καθώς η πιθανότητα μόλυνσης από σπόρια μούχλας είναι πολύ υψηλή.
 5. 5. Στο τελικό στάδιο, είναι υποχρεωτικό να στεγνώσει το υποδάπεδο. Αυτό το μέτρο εξαλείφει την υγρασία - τον προτιμώμενο βιότοπο για τον επιβλαβή οργανισμό.

Δεδομένου ότι τα αόρατα σπόρια, που διεισδύουν στο ανθρώπινο σώμα, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή ανισορροπία του ανοσοποιητικού συστήματος, η οποία συνεπάγεται επικίνδυνες χρόνιες επιπλοκές, αξίζει να χρησιμοποιηθούν προστατευτικά στοιχεία κατά την επεξεργασία του κελαριού.

Συνιστάται να φοράτε ειδικό κοστούμι, γάντια, γυαλιά και μάσκα (αναπνευστήρα). Στο τέλος της εργασίας, πρέπει να αρχίσει να καθαρίζει αμέσως το χώρο του μύκητα.

Αποτελεσματικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τον μύκητα στο κελάρι

Μούχλα στο υπόγειο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που ανησυχεί τους ιδιοκτήτες του σπιτιού. Αυτή η ατυχία προκαλεί προβλήματα υγείας, επομένως πρέπει να απορριφθεί αμέσως.

Αφαιρέστε το μύκητα με βιομηχανικά μέσα δεν είναι πρόβλημα. Πωλούνται σε κάθε οικονομικό και κατασκευαστικό κατάστημα. Αλλά τι εάν δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να τα αγοράσετε. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιήστε τις οικιακές μεθόδους αφαίρεσης μούχλας από το κελάρι.

Ζημία στην υγεία - μύθος ή πραγματικότητα

Τα σπόρια αναπτύσσονται και πολλαπλασιάζονται ενεργά, κινούνται με αέρα και βλάπτουν τα υλικά και τη δομική στεγανότητα. Εάν μυρίζει μυρωδιά, τότε είναι ένας μύκητας, δηλαδή τα προϊόντα της αποσύνθεσης βακτηρίων, όπως πρωτεΐνες, σωματίδια του κυτταρικού τοιχώματος (γλυκάνες) και πτητικές οργανικές ενώσεις.

Ο μύκητας μπορεί να κρυφτεί από το ανθρώπινο μάτι, αλλά η μυρωδιά θα δώσει αμέσως την παρουσία του. Αφού ανακαλύψαμε ένα τέτοιο πρόβλημα, θα πρέπει να ξεκινήσει αμέσως η επεξεργασία του υπογείου.

Ο μύκητας είναι όχι μόνο αηδιαστικός και δεν φαίνεται αισθητικός, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας.

Παράγει τα αλλεργιογόνα και ερεθιστικές ουσίες που προκαλούν αλλεργικές ουσίες. Ορισμένες από τις μορφές του απελευθερώνουν επικίνδυνες μυκοτοξίνες. Η εισπνοή των σπόρων μετά από λίγο το παιδί και ο ενήλικας θα είναι τα συμπτώματα του αλλεργικού συναχιού, φτέρνισμα, καταρροή, μάτια θα κοκκινίζει στην είσοδο των εγκαταστάσεων, δερματίτιδα (δερματικό εξάνθημα).

Οι αλλεργικές αντιδράσεις μπορούν να εμφανιστούν αμέσως ή να αναπτυχθούν σταδιακά. Μπορούν να προκαλέσουν κρίσεις άσθματος.

Επιπλέον, οι σπόροι οδηγούν σε ερεθισμό των ματιών, του δέρματος, της μύτης, του λαιμού και των πνευμόνων.

Οι μελέτες για τη μούχλα και οι επιπτώσεις της στην ανθρώπινη υγεία συνεχίζονται, αλλά έχουν ήδη εντοπίσει διάφορες ασθένειες που μπορούν να οδηγήσουν σε μύκητες.

 1. Λοιμώξεις. Οι συχνές επισκέψεις στο υπόγειο αυξάνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης βρογχίτιδας και λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος, αλλά αυτή η θεωρία δεν αποδεικνύεται. Λόγω αυτού, αναπτύσσεται η βρογχοπνευμονική ασπεργίλλωση και η τσίχλα.
 2. Πνευμονική αιμορραγία. Στη δεκαετία του 1990, αρκετά παιδιά στο Κλίβελαντ ανέπτυξαν πνευμονική αιμορραγία. Ένα από αυτά τα παιδιά πέθαναν. Προκαταρκτικές μελέτες έχουν αποκαλύψει την επίδραση του καλουπιού, ιδιαίτερα των μυκοτοξινών από τα μαύρα είδη.
 3. Απώλεια μαλλιών. Αυτό το σύμπτωμα δεν εμφανίζεται αμέσως. Τα μαλλιά αρχίζουν να πέφτουν σε 3-6 μήνες μετά την εμφάνιση του μύκητα, όταν ήδη πολλαπλασιάζεται ενεργά και παράγει επικίνδυνες τοξικές ουσίες.
 4. Το νοικοκυριό έχει συχνά πονοκεφάλους. Παθαίνουν ψυχολογική κατάθλιψη και χρόνια κόπωση.

Ο μύκητας επηρεάζει επίσης την καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος. Ένα άτομο αισθάνεται σπασμένο. Η ασθένεια δεν έχει χρόνο να υποχωρήσει, καθώς εμφανίζονται νέα συμπτώματα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να απαλλαγούμε από το καλούπι στο υπόγειο αμέσως μετά την ανίχνευσή του, αντί να περιμένουμε μια κατάλληλη στιγμή ή ζεστό καιρό.

Αιτίες

Όλοι οι τύποι μύκητας απαιτούν ορισμένες συνθήκες να αναπτυχθούν και να πολλαπλασιαστούν. Εάν ξεφορτωθείτε τις αιτίες του μηνιαίου και πραγματοποιήσετε προληπτική συντήρηση στο υπόγειο, δεν θα προκύψει.

Ωστόσο, εάν το κελάρι έχει ορισμένες προϋποθέσεις για την ανάπτυξή του, τότε μαύρα, λευκά ή πράσινα σπόρια θα εμφανιστούν αμέσως στους τοίχους, τις τράπεζες και ακόμη και τα προϊόντα.

Συχνές αιτίες που οδηγούν στην εμφάνιση του μύκητα στο υπόγειο:

 • υπερβολική υγρασία.
 • διαρροή σε αγωγούς ·
 • πλημμύρες ·
 • προβλήματα με την αντλία καλά?
 • ανεπαρκής εξαερισμός.
 • διαρροή λόγω του θερμαντήρα νερού.

Αυτά είναι μερικοί από τους συνηθέστερους λόγους εμφάνισης ιχνών μούχλας στο υπόγειο. Η ανάπτυξη του μύκητα συμβαίνει για διάφορους λόγους, ακόμη και ένας χυθείς κάδος νερού που το γυαλί στο έδαφος, ή σπασμένο σε ένα ράφι ενός δοχείου αλατισμένων αγγουριών μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό του.

Προετοιμασία του

Πρώτα πρέπει να ετοιμάσετε ένα δωμάτιο για την αφαίρεση του μύκητα.

Ανεξάρτητα από το ποια μέσα θα χρησιμοποιηθούν για την απομάκρυνση των σπόρων, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε εντελώς το δωμάτιο. Αφαιρέστε όλα τα ηλιοβασιλέματα, τα προϊόντα και όλα όσα βρίσκονται στο κελάρι σας. Στο υπόγειο πρέπει να παραμένουν μόνο καθαροί τοίχοι και οροφές. Είναι απαραίτητο να φέρει όλα.

Εάν τα ράφια καλύπτονται επίσης με μαύρη ή πράσινη επίστρωση, αφήστε τα και επεξεργαστείτε τα.

Μόνο μετά τον καθαρισμό του υπογείου όλων των αντικειμένων, μπορείτε να το επεξεργαστείτε.

Ταμεία

Πώς να απαλλαγείτε από το καλούπι στο κελάρι;

Απογυμνώστε το μύκητα στο υπόγειο δεν είναι τόσο εύκολο. Οι χώροι αυτοί είναι σκοτεινοί και υγροί, πάντα ανεπαρκώς αεριζόμενοι και συνεπώς οι σπόροι αναπαράγονται γρήγορα, παρά το γεγονός ότι διατηρούνται καθαρά.

Από το να επεξεργαστείς ένα κελάρι από ένα καλούπι και ένα μανιτάρι;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τις δύο μεθόδους λαϊκής τέχνης και να καλέσετε έναν επαγγελματία από την εταιρεία καθαρισμού, ώστε να επεξεργαστούν το δωμάτιο με επαγγελματικά μέσα.

Ξίφος του Θείου

Εάν εμφανιστεί ένας μύκητας στο υποπεδίο, θα πρέπει να αφαιρεθεί με έναν έλεγχο καπνού ή θείου.

Η δράση τους είναι εξαιρετικά απλή. Ο ελεγκτής θείου εκπέμπει έναν δηλητηριώδη θειούχο καπνό που θερμαίνει τον αέρα στο δωμάτιο. Αυτός ο καπνός είναι τοξικός για τους περισσότερους ζωντανούς οργανισμούς, θα βοηθήσει όχι μόνο να απαλλαγούμε από τον μύκητα στο υπόγειο, αλλά και να σκοτώσουμε έντομα.

Πώς να αφαιρέσετε τον μύκητα στο κελάρι:

 1. Αφαιρέστε όλα τα προϊόντα, βάζα και άλλα αντικείμενα που βρίσκονται στο δωμάτιο. Τα λαχανικά και τα φρούτα στο κελάρι κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας δεν μπορούν να καταναλωθούν. Το θειικό οξύ είναι πολύ τοξικό και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές στην υγεία.
 2. Μετά την αφαίρεση όλων των προϊόντων από την περιοχή του υπογείου, φέρτε έναν αναπνευστήρα και κατά προτίμηση μια ειδική μάσκα ή μισή μάσκα, η οποία θα προστατεύει από αέρια και ατμούς. Τα καθημερινά ρούχα θα πρέπει να αφαιρεθούν, η φόρμα μπορεί να αφαιρεθεί σε εσωτερικούς χώρους μόνο στην ειδική. ρούχα, τα οποία θα καλύπτουν ολόκληρο το σώμα, στον πολύ αυχένα. Βάλτε στα χέρια σας γάντια.
 3. Το δωμάτιο πρέπει να είναι εντελώς κλειστό. Τα παράθυρα και οι πόρτες πρέπει να είναι καλά κλεισμένα και να μην αφήνετε τον καπνό έξω. Η χρήση ενός ελεγκτή παρέχει σφίξιμο στο κελάρι. Ίσως τα πούλια θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν πολλά, πριν αγοράσουν, να υπολογίσουν την κυβική χωρητικότητα του υπογείου. Αν τα χρησιμοποιείτε λιγότερο από τα αναγραφόμενα στη συσκευασία, η αποτελεσματικότητα της αφαίρεσης των σπόρων θα μειωθεί.
 4. Τοποθετήστε ένα πούλι ανάμεσα σε δύο τούβλα, τοποθετημένα σε γυαλιά για να προστατεύσετε τα μάτια σας από τον καπνό. Αφαιρέστε τα μαλλιά κάτω από την κεφαλή.
 5. Αφού τοποθετήσετε το πούλι στο προετοιμασμένο βάθρο, ρυθμίστε το φυτίλι στη φωτιά. Μετά από αυτό, αφήστε αμέσως το δωμάτιο, μην περιμένετε να εκπέμψει ο καπνός.
 6. Κλείστε τις πόρτες κελάρι και επιστρέψτε σε μια μέρα. Είναι απαραίτητο να ανοίξετε τις πόρτες και τα παράθυρα ευρύτατα ανοικτά για εξαερισμό. Μην μπαίνετε στο δωμάτιο χωρίς ειδικές προσφορές. ρούχα, μάσκες, γάντια και γυαλιά. Αν υπάρχει κουκούλα, ενεργοποιήστε την.

Έτσι αγωνιζόμαστε με μούχλα μέχρι να εξαφανιστούν όλα τα σπόρια από τους τοίχους. Τα προϊόντα μπορούν να επιστραφούν στον χώρο όταν το δωμάτιο είναι καλά αεριζόμενο. Αυτό θα διαρκέσει 2-3 μέρες.

Ξύδι

Προσπαθήστε να καταστρέψετε τα σπόρια με τη βοήθεια του συνηθισμένου ξιδιού. Αυτός ο καθαριστικός αντιπρόσωπος ταιριάζει απόλυτα με το καλούπι στο κελάρι. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε λευκό ξύδι.

Δεν χρειάζεται να αραιωθεί με τίποτα. Απλώς ρίχνουμε σε ένα κουβά, παίρνουμε μια μεγάλη βούρτσα και επεξεργαζόμαστε τους τοίχους του υπογείου.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να απαλλαγείτε από τον μύκητα στο σπίτι.

Δεν είναι απαραίτητο να πλένετε τους τοίχους μετά από αυτή τη θεραπεία. Μετά από λίγες ώρες, ανοίξτε τα παράθυρα και τις πόρτες έτσι ώστε η οσμή του να εξαφανιστεί.

Εάν ο μύκητας δεν υποχωρήσει, πώς θα το βγάλετε έξω; Καταστρέψτε τα σπόρια θα είναι μια λύση του βόρακα. Οι επιφάνειες στο υπόγειο, υπόστεγο ή σοφίτα μπορούν να αντιμετωπιστούν με αυτή τη σύνθεση.

Η χρήση του βόρακα θεωρείται η καλύτερη εναλλακτική λύση για τις χημικές λύσεις, αλλά θα αφαιρέσει και τη μυρωδιά της μούχλας.

Το λευκό καλούπι στο υπόγειο θα εξαφανιστεί εάν υποστεί επεξεργασία με μια τέτοια σύνθεση: 1 φλιτζάνι βόρακα σε 3 λίτρα νερού.

Για να χρωματίσετε τοίχους και μια οροφή είναι απαραίτητη στα λαστιχένια γάντια με τη βοήθεια μιας βούρτσας, έτσι ώστε όσο το δυνατόν λιγότερο το διάλυμα να πέφτει στο δέρμα.

Ένα διάλυμα βόρακα δεν μπορεί να ξεπλυθεί. Έτσι η δράση της θα γίνει καλύτερη και πιο αποτελεσματική.

Υπεροξείδιο του υδρογόνου

Το υπεροξείδιο - μια άλλη εύκολη και μη τοξική μέθοδος, πώς να ασχοληθεί με το καλούπι. Αυτό το φάρμακο είναι αντιβακτηριακό και αντιμυκητιασικό.

Πώς να αφαιρέσετε τον μύκητα στο κελάρι:

 1. Ανακατέψτε το υπεροξείδιο του υδρογόνου με νερό και ψεκάστε το όχι μόνο σε μολυσμένες περιοχές, αλλά σε όλους τους τοίχους. Το υπεροξείδιο είναι φθηνό και μπορείτε να το αγοράσετε στην ποσότητα που χρειάζεστε. Μην ξεπλύνετε το προϊόν από τους τοίχους.
 2. Ο δεύτερος τρόπος χρήσης του υπεροξειδίου του υδρογόνου είναι σε αδιάλυτη μορφή. Αν έχει καταγράψει μεγάλες εκτάσεις, καταστρέψτε τον μύκητα με ένα συμπυκνωμένο διάλυμα.

Σε περίπτωση σοβαρής μόλυνσης, καθαρίστε πρώτα την πλάκα. Το τεμάχιο εργασίας καθαρίζεται με μεταλλική βούρτσα ή άλλη συσκευή.

Εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ

Αυτή η μέθοδος καταπολέμησης των διαφορών μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως προληπτικό μέτρο.
Πώς να αφαιρέσετε το καλούπι στο κελάρι:

 1. Το εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ σε ποσότητα 20 σταγόνων αναμειγνύεται με 500 ml νερού.
 2. Ρίξτε το διάλυμα σε μια φιάλη με ψεκαστήρα και επεξεργαστείτε όλες τις επιφάνειες. Ξεκινήστε από τους τοίχους στο υπόγειο και ολοκληρώστε την εκδήλωση με οροφή και ράφια.

Μετά τη θεραπεία, μην ξεπλύνετε με νερό. Αφήστε το να απορροφηθεί καλά στους τοίχους.

Λάδι για τσάι

Το προϊόν αυτό είναι ένα φυσικό μυκητοκτόνο και θεωρείται ιδανική λύση για την απομάκρυνση του μούχλας.

Μια από τις απλούστερες μεθόδους για τη χρήση του πετρελαίου τσαγιού είναι η ανάμειξή του με νερό. Ανακινήστε καλά τη φιάλη για να επιτρέψετε την ανάμιξη των συστατικών.

Τοποθετήστε τον ψεκαστήρα και προχωρήστε στη θεραπεία του υπογείου. Ψεκάστε τον παράγοντα μέχρι να εξαφανιστούν όλα τα σπόρια μούχλας.

Ηλεκτρική σκούπα

Ο τακτικός καθαρισμός του κελάριου της ηλεκτρικής σκούπας HEPA (υψηλής απόδοσης αέρα σωματιδίων) συμβάλλει στη μείωση της ανάπτυξης αλλεργικών αντιδράσεων που προκύπτουν από τις τοξίνες που απελευθερώνονται από τους σπόρους και επίσης μειώνει την ποσότητα του καλουπιού.

Όταν κενούτε μια συμβατική ηλεκτρική σκούπα, οι περισσότεροι από τους σπόρους περνούν από το φιλτράρισμα και επιστρέφουν στον αέρα. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι πολύ μικρό για κανονικά φίλτρα.

Αλλά όταν κάνετε ηλεκτρική σκούπα με HEPA, τα σπόρια παγιδεύονται από το φίλτρο και παραμένουν μέσα.

Εκτός από τη μείωση της ποσότητας του μύκητα, αυτή η ηλεκτρική σκούπα εξάγει επίσης και άλλους τύπους αλλεργιογόνων.

Για να πραγματοποιήσετε μια τέτοια διαδικασία θα πρέπει να είναι σε όλο το σπίτι, όχι μόνο στο υπόγειο, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, να ελαχιστοποιήσει μούχλα.

Πρόληψη

Προληπτικά μέτρα λαμβάνονται για την πρόληψη της εμφάνισης μούχλας. Εάν η μυρωδιά άρχισε να εμφανίζεται, αλλά τα σπόρια δεν έχουν εισχωρήσει ακόμη στο δωμάτιο, είναι απαραίτητο να αντιμετωπίζονται τα τείχη και η οροφή με μέσα από τον μύκητα.

Η υγρασία ελέγχου είναι το κλειδί για την πρόληψη της ανάπτυξής της. Ολόκληρη η κάβα πρέπει να ελέγχεται για διαρροές στους σωλήνες, να επιθεωρούνται τα παράθυρα και να ελέγχεται η οροφή.

Το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο δεν πρέπει να υπερβαίνει το 50%. Αν είναι πολύ υψηλή, χρησιμοποιήστε περιοδικά ξήρανση.

Οι θερμαντήρες υπερύθρων είναι μια εξαιρετική πρόληψη για την ανάπτυξη μούχλας. Αν το υπόγειο είναι ανεπαρκώς αεριζόμενο ή έχει βρεθεί πρόσφατα διαρροή, χρησιμοποιήστε το ως αφυγραντήρα.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει το σύστημα αερισμού. Αυτή η απλή διαδικασία δεν χρειάζεται πολύ χρόνο. Βεβαιωθείτε ότι ο αέρας στο υπόγειο κυκλοφορεί καλά.

Εάν το υπόγειο πλημμυρίσει, στεγνώστε το γρήγορα. Συνήθως είναι ήδη υπόγεια, όπου είναι υγρή, και οι πλημμύρες βελτιώνουν την ανάπτυξη μούχλας.

Επίσης, ως προληπτικό μέτρο, είναι κατάλληλος ένας συνεχής αερισμός του δωματίου. Μία φορά την ημέρα, ανοίξτε τα παράθυρα και τις πόρτες του κελαριού. Δεν είναι αρκετό ένα ανοιχτό παράθυρο. Ο εξαερισμός πρέπει να είναι 20-30 λεπτά και περισσότερο, ανάλογα με την περιοχή του κελαριού.

Εάν δεν υπάρχει αρκετός αέρας, αφήστε το παράθυρο ελαφρώς ανοιχτό.

Μειώστε τον κίνδυνο ανάπτυξης μούχλας με τη θέρμανση των εξωτερικών τοίχων, της οροφής, των παραθύρων και των αγωγών. Αυτό θα αποτρέψει τον σχηματισμό συμπυκνώματος και έτσι θα μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης μύκητα στο κελάρι.

Για να αποφευχθεί ο σχηματισμός της μούχλας και να βοηθήσει ακρυλικό αδιάβροχο χρώμα, καθώς και γεμισμάτων πυριτικού.

Αυτό απέχει πολύ από όλες τις μεθόδους για να απαλλαγούμε από τον μύκητα στο κελάρι. Για να απομακρύνετε αυτή τη μάστιγα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βότκα, αμμωνία, κιτρικό οξύ, βορικό οξύ, καθώς και λευκότητα και ασβέστιο σβησμένο.

Για την καταπολέμηση μούχλας, λευκαντικού, Bahemit και Climate, καθώς και vitriol, εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται. Οι μέθοδοι αναπαραγωγής των μυκητιακών διαφορών είναι πολυάριθμες και καθένα από αυτά δεν είναι λιγότερο αποτελεσματικό από όλες τις εξεταζόμενες μεθόδους.

Επιλέξτε μια κατάλληλη επιλογή για τον εαυτό σας και προχωρήστε για να αφαιρέσετε το καλούπι στο υπόγειο. Μην ξεχνάτε ότι οποιαδήποτε μέθοδος πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την προστασία του αναπνευστικού συστήματος, των ματιών και των χεριών.